Ланует Маріан : другие произведения.

Уся смертельна брехня (Джейк Керрінгтон №1)

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
 Ваша оценка:

  
  Глава 1
  «Сержанте, будь ласка, до мене в кабінет». Капітан Шемус Макгуайр стояв у дверях на відстані шість футів чотири дюйми. Його сталево-сіре волосся, підстрижене з військовою точністю, привертало увагу до рівних сірих очей.
  Сержант відділу вбивств Джейк Керрінгтон з відділу поліції Вілксбері подивився через об’єднаний стіл на свого партнера та друга на все життя Луї Романеллі знизав плечима. Луї кинув на нього запитальний погляд, коли він поправив краватку й почав підводитися зі стільця.
  «Просто Джейк, Луї», — сказав капітан, повертаючись до свого кабінету.
  Джейк взяв їхню останню справу, щоб повідомити капітана, і приєднався до Макгуайра.
  «Сідай, Джейку». Капітан вказав на один із двох інституційно-сірих, що стояли перед його столом. Він зняв окуляри і помасажував лоб.
  Хоча Джейк волів стояти, він сів на менш пошарпане місце праворуч. Кімната була пам'ятником людині, весь обплюваний і відполірований. На стінах висіли мізерні меблі з кількома орденами та медалями. Точні стоси паперів, фотографія його сім’ї, звичайний комп’ютер і телефон — усе, що лежало в нього на столі. Зовнішній вигляд і позиція Макгуайра свідчили про його військове походження та попередили своїх поліцейських, що він не сприймає від них лайна. Він не любив зволікати, але це саме те, що він робив у цей момент. Макгуайр перевів на нього димчасті очі. Джейк пішов напоготові. Щось було, щось велике.
  «Капітан?» Інстинкти змушували Джейка готуватися до того, що буде далі.
  « Сполдінг знову хоче умовно-дострокове звільнення. І цього разу він просить провести тест ДНК, перш ніж постати перед радою». У Джейка згорнулося живіт. Макгуайр продовжив: «Він також просить повторно перевірити зразки ДНК з місця злочину вашої сестри ».
  «Що за фігня, Шамусе».
  Джейк підскочив, побродив офісом. У роті пересохло. У глибині душі він боявся, що старі зразки якимось чином не співпадуть і звільнять вбивцю Єви. Цей новий розвиток поділив би його увагу. Що може отримати Сполдінг від цього маневру? Щоб зловити вбивцю, потрібно було проникнути в його голову. Чи припускав Сполдінг, що система звільнить його, якщо він отримає новий суд?
  Він дивився у вікно й вивчав центр міста, проганяючи в голові кожен сценарій. Це було його місто, хоч і недосконале. Він і Єва народилися тут від батьків-іммігрантів. Сто тисяч його жителів залежали від нього та тих, хто прийшов до нього, щоб захистити його.
  Поза межами свого військового обов’язку за кордоном він не наважувався далеко від нього, хороше місто, хоча йому не пощастило, оскільки всі робочі місця на виробництві пішли за кордон. Нещодавно Вілксбері мав честь бути одним із п’яти найсумніших міст поясу іржі. І це той, який був найдалі на південь від поясу. У дні його слави ніщо не могло торкнутися Вілксбері. Більшість злочинів у місті походила з двадцяти відсотків Вілксберіанці, які живуть за національною межею бідності. У місті була своя суміш людей, компаній, бездомних, покупців і дітей. Більше дітей захопили центр міста, оскільки UConn поставив гілку прямо через дорогу від станції. Сьогодні деякі діти одягнули шорти, щоб відсвяткувати спеку. Минулого тижня це було в сорокових. Сьогодні температура досягає сімдесяти. «Нова Англія, ти маєш її любити» , — подумав він.
  Прояснивши свій розум, він зосередився на Шатрі Палацу. Наступного місяця Джонні Матіс буде тут на два дні. Він думав, що це пам’ятник жителям Вілксбері, коли приватні громадяни та підприємства збирали гроші на порятунок палацу. Він був закритий вісімнадцять років. Останнім виконавцем був Тоні Беннетт у 1987 році. Беннетт відкрив нещодавно відреставрований театр у 2004 році, і він все ще був сильним. Джейк любив старий театр. Це навіяло гарні спогади з дитинства. Великий старий театр, виконаний у традиціях Метрополії, був кроком назад у часі. Оскільки його відреставрували, у ньому виступали відомі виконавці та вистави. Настав час знайти щось пристойне в центрі міста, — подумав він. Останніми роками кількість вбивств зменшилася, але загальна злочинність продовжується. Смерть Єви стала причиною того, що він став поліцейським замість того, щоб продовжити професійну гру після коледжу.
  Відвернувшись від вікна, він пішов назад і став перед столом Шамуса. «Вибачте, я не почув останню частину », — сказав Джейк.
  «Сперма, зібрана під час розтину, була збережена, і завдяки новій технології він має право вимагати тестування».
  «Коли це станеться? Я хочу бути присутнім протягом усього процесу від збору до тестування, щоб переконатися, що жодних змін не буде». Як почати понеділок.
  «Це ще не надано. Його адвокат працює над запитом», – заявив Макгуайр.
  «Коли це станеться?» Джейк потер скроні там, де починався головний біль.
  «Рада діє у свій час. Я б сказав, що до кінця місяця. Я підтримую тебе, як і весь відділ, Джейку, щоб переконатися, що Єва отримає справедливість».
  Джейк ходив по кімнаті. Сімнадцять років, а здавалося, що це було вчора. «Коли вони вивели його після суду, Сполдінг прошепотів мені, що він це зробив і насолоджувався кожною миттю», — сказав Джейк. Це був момент часу, який він ніколи не забуде.
  Були ночі після суду, коли він мріяв про способи вбити Сполдінга, змусивши його страждати так само, якщо не більше, ніж Єва. Навіть сьогодні, коли його моральний кодекс кричав, що позбавленню життя немає виправдання, він глибоко в глибині душі розумів, що, якби йому випала можливість, він усунув би Джорджа Сполдінга з лиця цієї Землі й не озирався б назад. Голос капітана Макгуайра знову поплив у його голові. Джейк відчував сором, стоячи перед Шамусом з думками про вбивство в голові. Якби він справді вбивав, що відрізняло б його від тих, на кого він полював кожного дня свого життя?
  «Як поліцейський, ми з вами розуміємо, що докази — це те, що засуджує разом із розумним прокурором. Адвокат Сполдінга подав клопотання до суду. Навіть якщо ДНК не збігається, це не призведе до його негайного звільнення. Були й інші докази, які привели його на місце злочину. І був очевидець, який бачив, як він штовхнув Єву в свою машину. Все, що він отримає, це новий суд. Якщо я правильно пам’ятаю, усі докази вказували на нього. Май віру, Джейк».
  «Віра? Це те, що я повинен сказати Єві? О, зачекай. я не можу Тому що вона мертва!»
  Капітан проігнорував його спалах. «Якщо він постане перед судом, я обіцяю, що ми знову відкриємо справу та опрацюємо її разом з нашими поточними файлами. Але ви не можете торкатися файлу, коли ми це робимо».
  « Це фігня».
  «Ні, це не так. Якщо ми хочемо, щоб ланцюжок доказів залишався чистим, ви не можете його торкатися. Я буду поважати і призначати працюватимуть тих, кого ви забажаєте », — сказав Макгуайр.
  «Луї».
  «Це теж не може бути він». Макгуайр підняв руки, перш ніж Джейк встиг його перервати. «Він занадто близько до вас».
  «Чого не можна сказати, що ніхто з чоловіків у моєму відділі не дуже близький мені?»
  , з ним працюватиме державний солдат ».
  — Ви не довіряєте своїм людям? Ображений Джейк розвів руками.
  «Ви хочете отримати відповіді?»
  «Шамус, я вже отримав відповідь. Я не сумніваюся, що Сполдінг винен », — сказав Джейк.
  «Тоді це найкращий спосіб впоратися з цим. Коли ми спіймаємо вбивцю, це забезпечить засудження », — сказав Шамус.
  Джейк провів рукою волосся. Повітря розріджувалося, перериваючи його наступний подих. «Мені потрібно піти звідси».
  Він кинувся з кабінету Макгуайра. За столом Джейк схопив ключі від машини й проігнорував запитання Луї. Він не довіряв собі говорити. Ямка його живота горіла. Що, якщо ДНК не збігається з ДНК Сполдінга? Блін, він хотів щось пробити. Ні, не щось. Він хотів вибити Сполдінга.
  Клянусь, якщо вони його звільнять, я його вб’ю.
  «Джейк, зачекай». Луї Романеллі вийшов за ним із КПЗ.
  «Не зараз». Як е продовжував ходити.
  Луї наздогнав його, схопив за руку, як підозрюваного, і повернув навколо. Якби він хотів, Джейк міг би його накрити. Вони були однакові за зростом і вагою. Натомість він стояв непохитно. «Поговори зі мною », — сказав Луї.
  «Дайте мені пару годин, щоб я зібрався. Ми зустрінемося в мене вдома пізніше, якщо зможеш. А поки попрацюйте над справою Вагнера. Мені не хотілося б дати Вагнерам відповіді, які їм потрібні». Він не потрудився згадати, що справа схожа на справу Єви, що він теж потребує закриття.
  «Скажи мені, що не так. Макгуайр вас звільнив?» Оливковий колір обличчя Луї побілів, коли він поставив запитання. Його темні очі шукали відповіді на обличчі Джейка .
  Залиш це Луї. Вперше за півгодини він засміявся. «Ні, мене не звільнили. Сполдінг знову має намір умовно-дострокове звільнення, і він попросив провести нове тестування».
  Він дивився на друга, поки Луї обробляв інформацію. Якби не Луї та його родина протягом тижнів і місяців після смерті Єви, він би не стояв тут сьогодні.
  «Які ми різні» , — подумав Джейк. Луї, сімнадцять років одружений на своїй коханій із початкової школи, тепер мав трьох дітей. Йому, навпаки, подобалося бути самотнім. Пліч-о-пліч, хоча вони збігалися один з одним за зростом, тон його шкіри бліднув поряд із темним іноземським кольором Луї .
  «Черт».
  «Повертайся до роботи. Я поговорю з тобою пізніше».
  Джейк пішов, опустивши голову, і його думки оберталися в усіх напрямках. Що б не казав Шамус, він був зобов’язаний Єві знайти відповіді.
  Я винен, що вона померла.
  * * * *
  Луї перевірив час. Якби Сполдінга звільнили, Джейку було б важко зосередитися. Макгуайр поманив його з дверей, коли Луї потягнувся до файлу Вагнера.
  «Залишайся з Джейком, йому зараз потрібен друг».
  «Кеп, я зустрінуся з ним у його будинку за пару годин. Хочеш розповісти мені?»
  «Сполдінг постане перед радою десь наприкінці літа або на початку осені. Результати тесту можуть зробити це швидше. Це залежатиме від поточної та нерозглянутої кількості справ у лабораторії », — сказав Макгуайр.
  «Я отримав це від Джейка. Що ти мені не кажеш ?» — запитав Луї.
  «Сполдінг впевнений, що результати його виправдають. Він хоче нового суду, виправдання, таким чином його більше ніколи не судитимуть за злочин».
  «Це не означає, що він це отримає». Луї провів рукою по волоссю, описуючи ймовірність звільнення Сполдінга.
  «Ні, не так. Але багато в’язнів вийшли на свободу без збігу ДНК, незалежно від того, які інші докази проти них були. Зараз адвокати проводять суд у пресі».
  «Якщо справу відновлять, кого ви збираєтеся призначити у справі?»
  «Я не збираюся кидатися в руки, але якщо справа дійде до цього, Бурке і Краус».
  * * * *
  У цей час КПЗ ожив активністю. Злочинці, прикуті до стільців, скаржилися на свою невинність або намагалися звільнитися. Деякі плюються або випускають інші функції тіла, щоб помститися за те, що їх спіймали. Жертви плакали, знову переживаючи свій жах, розповідаючи про події. Знервовані свідки сиділи в очікуванні своєї черги виступити. У розпал усіх подій Луї намагався зосередитися на справі Ваґнера, але постійно повертався до Джейка та того жахливого періоду їхнього життя.
  З десяти років вони з Джейком були близькі, як брати. Насправді він був ближчим до Джейка, ніж до рідного брата. Їхнє життя перетворилося на кошмар, коли Єву вбили. Ніщо з того, що він зробив, не допомогло Джейку впоратися з трагедією. Єдине, що він міг зробити, це бути поруч з ним. Почуття безпорадності знову охопило його. Одна подія змінила багато життів. Що він збирався сказати Джейку?
  Може, я повинен попросити Софію піти зі мною? Ні, Джейк відчував би, що ми на нього зловживаємо.
  Луї взяв папку Вагнера. Грубе питання без відповідей, мало доказів і тверджень про те, наскільки чудовою та ідеальною була Шенна. Якби вони незабаром не відпочивали, справа Шанни Вагнер увійшла б до нерозкритої справи. Поки він вивчав папку, на його стіл впала тінь. Піднявши погляд, Луї стримав прокляття. Знову не вона . Маленька брюнетка з терновими очима стояла, поклавши руку на стегно, чекаючи, поки він подивиться на неї. Хлоя Вагнер, прокляття існування Джейка, подумав Луї .
  Слава Богу, що Джейку не довелося мати з нею справу в його поточному стані розуму. Луї озирнувся навколо КПЗ, коли рівень шуму знизився до гулу. Немає нікого галасливішого за поліцейського . Відтоді, як Джейк кинув її, часті візити Хлої стали голоснішими та звинувачливішими. Луї було цікаво, чи ця жінка колись піклувалася про свою сестру. Ну добре , розберіться з цим.
  «Чим я можу вам допомогти , пані Вагнер?»
  «Мені потрібні відповіді. Моїм батькам потрібні відповіді. Коли ми їх отримаємо?»
  «Справою вашої сестри працюють щодня. Але нам потрібні нові докази, щось, що веде нас у новому напрямку. Усе, що ми досліджували, завело в глухий кут».
  «Моя сім'я розпалася. Мама оглядає мене кілька разів на день, щоб переконатися, що зі мною все гаразд. Батько ходить у тумані, як заблукав. Я впевнений, що вони йдуть до розлучення. Ти кажеш, що більше нічого не можеш? Це купа лайна. Ти сподіваєшся, що твоя відповідь змусить мене піти? Ну, не буде. Я пройду через вашу голову, детективе, — крикнула вона. Інші детективи в КПЗ звернули увагу і прийшли напоготову. Екшн чи плітки, для детективів не мало значення, якщо це викликало у них рекламу .
  «Сідайте, пані Вагнер». Луї вказав на єдиний розірваний стілець збоку від свого столу.
  Хлоя Вагнер не була схожа на свою сестру ні зовнішністю, ні характером, ні діяльністю. Її тіло заввишки п’ять футів два дюйми витримало сто п’ять фунтів. Її мигдалеподібні очі разом із волоссям були карими, що компенсувало кругле обличчя та повні губи, і все це виражало владну, власницьку натуру. Луї бачив її привабливість, доки вона не відкрила рота. Її особистість відвернула б будь-якого чоловіка, але такий чоловік, як Джейк, із фобією зобов’язань — це змусило його втекти. Він кинув її протягом місяця, але ця чомусь не відпускала. Це було б смішно, якби вона не переслідувала весь відділ. У глибині душі Луї розумів, що Хлоя може зруйнувати кар'єру Джейка. Він ніколи не повинен був зустрічатися з нею, поки тривало розслідування, але Джейк проігнорував правила. Здавалося, рішення вкусити Джейка за дупу відтоді поверталося. Хоча вони звільнили її, Хлоя все ще була підозрюваною.
  — повторив Луї. Можливо, цього разу все пройде. "РС. Вагнере, ми пояснювали це весь минулий тиждень. Ми працюємо з файлом. Шанна не забута». Він узяв файл і простягнув його з іменем Шенни на Хлою. «Ми не здалися».
  «Пройшло більше двох місяців, як її знайшли».
  «Ми ще раз опитаємо всіх. У гарячці люди іноді забувають деталі. Коли вони заспокоюються, вони пам’ятають більше». Він нашкрябав на блокноті цифру. Номер, який вони з Джейком давали їй щоразу, коли вона там з’являлася. «Ось номер комутатора станції, якщо у вас виникнуть запитання».
  Хлоя була собакою з кісткою. «Якщо я не отримаю відповіді найближчим часом, я перейду через ваші голови!» — закричала вона. Вона не взяла паперу з його руки, але стишила голос. «Де Джейк?»
  «Він в іншій справі. Що ще я можу для вас зробити?»
  «Чому він не відповідає на мої телефонні дзвінки?»
  Її гнів, спрямований на Джейка, належав убивці. «Я поняття не маю. Вам потрібно буде обговорити це з ним».
  Він підвівся, відкинувши її, і почав проводити її до дверей. «Я б зробила це, якби він відповів на свій довбаний телефон», — сердито сказала Хлоя.
  «Я не втручаюся в його особисте життя, пані Вагнер. Я скажу йому, що ти зайшов».
  * * * *
  Перш ніж піти додому, Джейк пройшовся центром міста, сподіваючись, що відволікання прояснить його голову. Квітнева погода йому підходила. Кажуть, що якщо тобі не подобається погода в Новій Англії, тобі потрібно почекати лише п’ять хвилин, поки вона зміниться. І це не народна казка , подумав він. Шістдесятиградусна температура була подарунком цієї пори року. Минулого тижня був мороз, цього тижня спека. Легкий вітерець тріпав його каштанове волосся, обіцяючи літо в повітрі. Я з нетерпінням чекав літа та активного відпочинку, поки Макгуайр не скинув свою кляту бомбу . Він повз нову сучасну будівлю суду на вулиці Луговій. За будівлею курили. Будинок суду виділявся на фоні архітектури 1930-х років інших муніципальних будівель, що стояли вздовж вулиці. Розміри міста його влаштовували. Більш ніж сто тисяч мешканців зробили його містом, але зберегли ставлення та почуття маленького містечка.
  Його виснажливий крок з’їдав тротуар, коли він прямував Ґранд-стріт до федеральної будівлі, де розташовувалася головна пошта та інші федеральні підрозділи . Син зброї, це не мій день . Коли він проходив повз мерію, мер-ідіот Вілксбері разом зі своїм оточенням вийшов перед ним.
  The Шановний Джон Велкі всмоктував нутрощі й надував груди, як завжди, коли зустрічався з ним. Джейк вважав це веселим більшість днів. Мер із укладеним каштановим волоссям і дорогими костюмами був справжнім політиком. Одного разу він цілував немовлят, а наступного — перевантажив їхніх батьків. Джейк ніколи не голосував за нього.
  — У вас немає нічого кращого, ніж прогулятися містом, лейтенанте? — спитав Мей чи Велкі.
  «Доброго ранку, мер». Він намагався піти геть, щоб проявити ввічливість. Сьогодні не найкращий день, щоб сваритися з мером. Це може коштувати мені моєї кар'єри.
  Джейк вивчав цитату над дверима міської ради, відключаючи мера. Quid Aere Perennius . Значення полягало в тому, чого вас навчали в місцевих школах. Його батько, як іммігрант і поліцейський з Вілксбері, запропонував йому та Єві вивчати історію Вілксбері, «світової столиці міді» в часи її розквіту. У перекладі з латині це означало: «Що довговічніше за латунь?» Він змусив повернути свою увагу до мера.
  «Цього тижня я буду на станції для обговорення з комісаром», — сказав мер Велкі перед тим, як піти геть, залишивши Джейка збентеженим. Він спостерігав, як Велкі стрибає в кузов міської машини. «Тут потрібні всі види» , — подумав він. Його думки повернулися до Єви. Дівчина, яку він ніколи не побачить після її п’ятнадцяти років, завдяки Сполдінгу.
  * * * *
  Вдома Джейк нишпорив у своєму підвалі, шукаючи записи свого батька. Чому зараз? Він не міг викинути питання з голови. Чого Сполдінг і його адвокат сподівалися досягти новим тестуванням? Кожні пару років він піддавався цим мукам. І кожні пару років він збирався зі своїми жахливими доказами перед комісією з умовно-дострокового звільнення. Фотографії з місця злочину разом із побитим і закривавленим тілом Єви дали багато причин відмовити Сполдінгу в проханні. Його батько зберіг копію справи Єви вдома, оскільки йому не дозволяли працювати з нею. Інші детективи подбали про те, щоб у нього були всі необхідні докази. Це був один із їхніх, хто став жертвою. Ніхто не зв’язувався з сім’єю копа і не сходив з рук. За винятком, можливо, цього разу , — подумав він, потираючи пульсуючу голову. Чи знайшов Джордж Сполдінг спосіб обдурити систему? Через сімнадцять років не могло бути правдою, що вони посадили не ту людину. Якщо це правда, то хто вбив його сестру Єву? Джейк не міг це зрозуміти.
  Ні, це був Джордж .
  П’ятий ящик, який він відкрив, був присвячений її справі. Зверху його батько позначив це одним із п’яти. Вишукавши інші ящики, він приніс їх нагору і поставив у своєму кабінеті. Перша скринька, яку він відкрив, повернула його прямо в пекло і його перший візит до моргу. Це був рік, коли він втратив невинність.
  Від люмінесцентних ламп над головою у його вухах чулося дзижчання. Суворість коридору, коли їхні кроки відлунювали в тиші, створювала крещендо дня, який пройшов жахливо не так. Гудіння ставало голоснішим, коли вони підходили до дверей. Судмедексперт, Доктор Ед Джером, підніміть руку, щоб зупинити їх.
  Глибоко вдихнувши, доктор Джером сказав: «Джеймсе, ти робив це сто разів, але це інше. Я можу впізнати вас».
  «Ні, мені потрібно це зробити, Еде», — сказав капітан Джеймс Аррінгтон.
  «Добре. Чому Джейк не чекає тут?» — запропонував доктор Джером, дозволяючи йому вийти.
  Він заговорив голосніше, ніж хотілося. «Я йду». Він сказав це з такою силою, що не витримало аргументів.
  Ед штовхнув двері.
  На столі лежало тіло, накрите білим простирадлом. Помічники Еда поставили жертву для огляду. Не було ніякого способу приховати запах смерті, хоча вони намагалися замаскувати його за допомогою дезінфікуючих засобів, освіжувачів повітря та Clorox. «Будинок смерті» так назвали його копи.
  Джейк вдихнув, дивлячись на батька, шукаючи підтримки. Його батько, високий чоловік, якого Джейк любив лише за зріст, розправив плечі й кивнув МЕ.
  — Покажи мені, — попросив Джеймс.
  Док Джером відсунув простирадло, щоб побачити дівчину підліткового віку, чорну та синю від голови до п’ят, на її нажаханому виразі викарбувалася насильницька травма смерті. Страх назавжди минув на її обличчі.
  «Її зґвалтували?» — спитав Джеймс, а на його очах виступили сльози .
  — Так, — сказав Док Джером.
  Жоден із них не звернув уваги на те, що Джейк плакав біля них. Він не міг зупинитися, дивлячись на свою молодшу сестру. З ніжною ласкою він торкнувся її чола, її щоки, а потім міцно поцілував її в губи.
  Він відвернувся в горі, побачив і свій гнів, і свій біль, що відбилися на батьковому обличчі. Його батько стиснув кулаки, його плечі здригалися від важких ридань, коли він дивився на розбите тіло своєї дочки. Джейк зрозумів, що дивиться очима батька , а не поліцейського.
  «Моя дитинко », - плакав Джеймс.
  Джейк щовечора за вечерею слухав, коли батько розповідав про свої справи. Це було щось далеке, історії, які не торкалися його життя . Дотепер.
  Гудіння у вухах посилилося. Час і простір промайнули, потім хтось підніс склянку з водою до його губ. Стрес ситуації охопив його — він впав би на підлогу.
  «Вибач, Джейк. Я не повинен був привести вас сюди». Джеймс обійняв його, притиснувши його до грудей.
  «Я в порядку, тату. Коли ти спіймаєш цього виродка, я вб’ю його за те, що він зробив Єві. Тобі потрібно знати, що я це зроблю».
  Це був перший раз, коли він лаявся перед батьком.
  Йому знадобилися всі сили, щоб вирватися зі спогадів. Кулак стиснув йому серце. Він не міг зробити це сам. Господи, йому треба було випити. Ні, йому потрібен був Луї.
  Через кілька годин Джейк вирішив повернутися до роботи. Доки не завершиться новий судовий процес, він продовжуватиме збирати інформацію про справу, якщо й коли їм знадобляться боєприпаси, щоб повторно засудити Сполдінга. Він мав би це напоготові. Сьогодні ввечері він викладе стратегію та впорядкує файли, як і в будь-якій іншій справі, над якою працював.
  * * * *
  Новини швидко поширювалися в поліцейській крамниці. Серед цікавих поглядів, кинутих на нього, чи коментарів підтримки від його детективів у КПЗ, Джейк проігнорував їх усі. Він сів за свій стіл навпроти Луї. Його друг подивився на нього, але не прокоментував, що Джейку було зрозуміло, що йому не властиво. Файла Вагнера, який він хотів переглянути, не було в його ящику столу.
  «У вас є файл Вагнера?»
  «Так». Луї зібрав розкладені на столі папери, поклав їх назад у папку, закрив її й передав основну частину Джейку.
  Беручи файл у Луї, Джейк розглядав свого напарника та його брудний стіл. Вибагливий Луї не збігався з тим, як він утримував свою ділянку. Його випрасувані костюми, штани, пом’яті до гостроти бритви, разом із акуратно зав’язаною краваткою та укладеним чорним волоссям суперечили м’язам на його столі.
  Йому було цікаво, як Луї впорався з таким безладом. У Джейка на столі були телефон і комп’ютер. Усі його файли лежали в шухляді столу в алфавітному порядку для легкого доступу. У Луї були всі його файли нагорі, коробка для входу та виходу, порожня чашка від кави та обгортка сьогоднішнього ранкового бутерброда. «Завалений стіл засмітив би мені розум» , — подумав Джейк, відкриваючи файл. Відсуваючи справу Єви на другий план, він намагався зосередитися на справі Шенни.
  «Ти вільний сьогодні ввечері, щоб розкинути пару речей?»
  «Так».
  «Ми зробимо це в мене вдома, коли виберемося звідси. Я збираюся запропонувати Макгуайру, щоб Берк і Краус працювали над справою Єви, якщо Сполдінг отримає новий судовий процес », — сказав Джейк.
  «Я згоден».
  «Мені потрібно буде йому сказати. І мені байдуже, що він сказав. Мені потрібно бути на брифінгу. Я зараз повернуся».
  Джейк підвівся і без стуку зайшов до кабінету МакГуайра. — Шамус, віддай справу Берку й Краусу. Коли прийде час, я хотів би бути присутнім на першій зустрічі, якщо у них виникнуть запитання».
  — Мені потрібно, щоб вони підійшли до цього свіжими очима, Джейку, а не з твоїми упередженими поглядами.
  «Я не збираюся висловлювати особисту думку. Файл буде говорити сам за себе. Ніхто не знайомий з цим краще, ніж я».
  Макгуайр перевірив свій календар. «Ми могли б випередити це. Встановіть це в конференц-залі номер один на третю годину дня в середу. Я хочу ще раз ознайомитися з файлом, а також дати час Берку та Краусу зробити те саме. А Джейк? Я все ще тут головний». Джейк без коментарів сприйняв м’який ляпас по зап’ястку .
  Зарезервувавши конференц-зал, він залишив капітану розмовляти з Берком і Краусом. Цілий день він намагався не думати про справу Єви, поки копався в файлі Шанни Вагнер і переставляв вміст так, щоб він збігався з часовою шкалою, як вони це зрозуміли.
  «Я дозволю тобі наздогнати, перш ніж висловлю свої думки щодо цього». Луї почухав голову. «Хлоя Вагнер завітала до вас».
  «Черт». Джейк видихнув .
  «Так, вона поставила кілька запитань про свою сестру, але, здавалося, її більше хвилювало те, що ти ігноруєш її дзвінки».
  З самого початку він був ідіотом, коли зустрічався з нею. З самого початку він поводився з нею неправильно, а тепер розплачувався за це. Ніколи раніше він не нехтував правилами. Ха, один раз я це роблю, і це катастрофа . Така необережність може коштувати йому кар'єри. Йому лестило те, як вона його переслідувала. Вигляд її вродливої дівчини-сусідки ввів його в оману. Куди б він не звертався, в ресторани, бари, продуктовий магазин, Хлоя була поруч. Треба було ввімкнути сигналізацію. Яким же дурнем він був. На другому побаченні вона наполягала на тому, щоб принести вечерю до нього додому. Перш ніж він встиг відкрити коробки з продуктами на винос, вона була на ньому. Тоді він мав її вигнати. Натомість він узяв те, що вона пропонувала. Пізніше, коли вони повалялися в ліжку, Хлоя почала говорити про майбутнє. Вона підкреслила, як вони обоє зіткнулися зі смертю в ранньому віці і зрозуміли, що важливо жити сьогоднішнім днем, тому що завтрашнього дня може не бути. Перш ніж вона закінчила речення, він наказав їй одягнутись і вивести її. Вона налякала його до біса. Ні в якому разі він не вів її про зобов’язання назавжди.
  Коли вона подзвонила наступного дня, він припинив стосунки по телефону. Оглядаючись назад, можливо, йому слід було зробити це після третього побачення, а не наступного ранку, але жінка купила кляту каблучку, заради Бога. Після того, як він розірвав це, він вирішив вести щоденник, коли вона з’являлася в місці, де він обідав або пив. Це швидко змінилося від улесливого до моторошного. Здавалося, вона прибула туди ще до того, як він планував бути там. «Чорт, зустрічатися з нею було помилкою. Що ти їй сказав?»
  «Я сказав їй, що не втручаюся у ваші особисті справи».
  «О, будь ласка! Я не можу викинути тебе зі свого особистого життя. З нею щось не так. Ви це відчули? »
  — Ні, — сказав Луї, витираючи грим з обличчя.
  «Добре, коли я був з нею. Треба було придивитися до неї раніше».
  «Ти не можеш пропустити те, чого немає , Джейк».
  «Я сподіваюся, що ми це зробили. Інакше у нас нічого немає. Давайте повернемо всіх до списку підозрюваних і почнемо спочатку».
  Новими очима Джейк спочатку вивчив фотографії з місця злочину. Раз чи двічі він ловив себе на тому, що порівнював їх із ранами Єви. Було важко, але він змусив себе залишатися в сьогоденні. Така жорстокість у більшості випадків означала, що жертва знала свого вбивцю. Десь на цьому шляху Шенна когось розлютила і заплатила найвищу ціну. Питання було в тому, кого вона розлютила? «Гнів», — подумав Джейк. Фотографії з місця злочину демонстрували нестримну лють.
  Усі, з ким вони опитали, стверджували, що Шенну дуже любили та не мали ворогів. Амбітна жінка, вона була першою у своєму класі, стипендіаткою, як і він, і вона залишалася на роботі під час навчання в коледжі. Чи вибила вона конкурента? Чи можуть її досягнення бути підставою для ревнощів? Усунути її, усунути суперництво? Шенна стажувалась в бухгалтерській фірмі, яка запропонувала їй роботу за рік до того, як вона навіть закінчила навчання.
  Немає постійних стосунків. За шість місяців до смерті Шенна зустрічалася з однією людиною. Він був іншим бухгалтером у фірмі, де вона стажувалась. За словами її родини, вона не часто зустрічалася, тому що була цілеспрямованою. Можливо, це був хлопець, якого вона відмовила, і його его не витримало цього. Але це виглядає надуманим.
  «Ти пам’ятаєш цього Кавіллу? Той, з яким вона зустрічалася, — сказав Джейк.
  їй трохи старим . чому?»
  «Відповіді лежать у гніві; такий вид насильства наводить на думку про зневаженого коханця або бажання бути коханцем».
  «Ми дивилися на нього, але нічого не виникало », — сказав Луї.
  «Ми зробили, але давайте переглянемо його алібі».
  « Знайдеш щось?»
  «Ні».
  Джейк копався в файлі, поки не розкопав інформацію про хлопця. Марк Кавілла о п’ятій дев’ятій важив близько ста п’ятдесяти фунтів . У нього було чорне волосся, чорні очі та чорна вдача .
  «У ваших записах сказано, що його відповіді тоді здавалися відрепетованими. Що ти ще про нього пам’ятаєш?»
  «Його заява здавалась хибною, і він мав позицію з самого початку », — заявив Луї.
  «Його забезпечив алібі бармен у барі менш ніж за дві милі від місця події. Я завжди вважав, що вбивцею був місцевий хлопець, оскільки її кинули в місті, хоча на момент вбивства вона мала бути в школі в Сторрі. Це довгий шлях, щоб скинути тіло, якщо ви не знайомі з місцевістю та конкретним будівельним майданчиком. Добре вибрали. Вночі біля будівельного майданчика нікого не буде. Я хочу повторно опитати бармена, перш ніж мине надто багато часу. Гаразд, що ще…?» Джейк підняв голову.
  Кілька його детективів збиралися цим. Веселячись, Джейк слухав. Він нічого з ними не зробив. Ці речі, як правило, вирішувалися самі собою, якщо їх залишити в спокої.
  «Що я збирався сказати?»
  «Господи, Керрінгтоне, хіба ти не можеш читати без ворушіння губ? Я намагаюся тут зосередитися, — вигукнув Берк.
  У Ела Берка були свої моменти. Детектив у відділі більше десяти років, він усе це бачив. П'ятнадцять років поліцейського і його обличчя показали це. Він не вважав би його привабливим, з його твердими очима, животом розміром з Юпітер і Рудольф-червоний ніс від випивки. Джейк вважав, що Берку залишилося працювати ще кілька років, перш ніж це розгромило його. Хлопець тричі розлучався, народив п'ятьох дітей. Сильно пиячий, він міг заробити копійку, але його навички розслідування були на висоті. У нього не було проблем з Берком.
  «Ал, як ти отримав синяк?» — запитав Джейк із широкою усмішкою на обличчі. Він знав, але хотів, щоб Ал сказав це вголос.
  «Замовкни. Усі, заткніться, — сказав Берк, підходячи до кавоварки.
  «Дев’яносторотична жінка завдала удару, коли його гвардія була ослаблена», — сказав Краус, партнер Берка.
  «Я попереджаю тебе, Краус. Замовкни». Берк грюкнув чашкою з кавою. «Ви, хлопці, не знаєте й половини цього».
  Сміючись, детектив Гюнтер «Навідник» Краус продовжив: «До його честі, сержант, вона була як пітбуль».
  «Я скажу злий». Розповідь перехопив Берк, який смикнув штани й затягнув ремінь. «Неважливо, як одна, вона була. Я легко втік. Ви повинні були бачити, що вона зробила зі своїм бідолашним чоловіком. Вирізав його, як печеню, тому що він скаржився, що вона курить. Вона курить? Я думав, що ці речі мали тебе вбити. Їй дев'яносто бісячих років. Те, що я сьогодні побачив, вона прослужить ще десять років, якщо й день. Мені шкода її співкамерника. Її бідний порізаний чоловік прожив із відьмою сімдесят п'ять років. Я б убив себе за два роки».
  «Ми можемо допомогти. Яку зброю ти вибираєш, Еле?» Луї кинув його, щоб наживити його.
  «Смішно. Я зриваю свої шви на цьому , Романеллі».
  Рух у бік Джейка витягнув його з жарту між його детективами. Макгуайр стояв у дверях, склавши руки на грудях, і слухав розмову .
  «Джейк, у тебе є хвилина? — запитав Шамус.
  «Звичайно, що трапилося?» Двічі за один день він сподівався, що це кращі новини, ніж сьогодні вранці.
  «Ми поговоримо в моєму кабінеті». Макгуайр розвернувся й увійшов. Джейк слідував за ним. « Зачини двері».
  «Ще погані новини про Сполдінга?»
  «Ні. Рада розглянула ваш запит». Боже Господи, у цього чоловіка найкраще покерне обличчя, яке я коли-небудь бачив.
  «Яке їхнє рішення?» Джейк підготувався до новин. Як проходив цей день, це не могло бути добре.
  «Ми з начальником відчуваємо, що ви не готові сидіти за столом, вирішуючи адміністративні питання. Ми вважаємо, що ви та жителі Вілксбері будете щасливіші та краще обслуговуватиметеся з вами на вулицях з Луї », – сказав Макгуайр.
  Опустивши живіт на коліна, він запитав: «Чи розглядала правління будь-які інші питання порядку денного?»
  Макгуайр секунду дивився на нього вниз, перш ніж простягнути руку. «Вітаю, пане лейтенанте! Ти заслужив це, Джейк. Цей розділ ваш, якщо ви все ще цього хочете».
  «Я так». Він боявся, коли складав іспит. Якщо він пройшов, йому не гарантували вбивство. Начальство поставило б його туди, де вважало, що він потрібен. Це був подарунок.
  «Ви заслуга цього відділу та міста. Церемонія відбудеться в мерії двадцять п’ятого опівдні. Ще раз вітаю ».
  «Дякую, сер. Я впевнений, що ми підемо випити пару пива, щоб оцінити знаменитості. Приєднатися до нас?»
  «Я б хотів. Натомість я сидітиму в гарячій, пітній кімнаті, чекати, поки моя дитина почне танцювати, аплодувати, наче я на бродвейському шоу. Хлопчиків виховувати набагато легше, ніж дівчаток. Думай про мене, коли піднімаєш свій келих. У моїй команді ніколи не було кращого офіцера, ніж ти, Джейку».
  Ці розповіді можуть тривати годинами. Одного разу Луї притягнув його до однієї з Маріси, і як її хрещений батько, він не мав іншого вибору, як сказати «так». Щороку після цього він переконувався, що має плани. Він змив жахливий спогад про це з голови.
  Не звертаючи уваги на постук Луї пальцем, коли він повернувся до свого столу, Джейк узяв файл Вагнера й почав читати.
  «Добре, що дає? Чого капітан хотів цього разу?»
  «Це вам лейтенант , детективе».
  Луї підскочив. Він обійняв Джейка замість того, щоб потиснути йому руку. «Ну, це вимагає справжнього свята. Гей, Берк, сержант Керрінгтон тепер твій лейтенант. Він головний сир homic ide. Гарячий блін!»
  Луї завдав пару повітряних ударів. Джейк сподівався, що цього разу результати тесту Луї виявилися позитивними. Це вбило Луї, коли він не раз, а двічі провалив іспит сержанта. Але, можливо, третій раз був чарівним. Він дивувався, чому обличчя Луї не розкололося навпіл із такою жахливою усмішкою.
  До столу Джейка з усіх відділів юрмилися копи.
  Луї поплескав його по плечу. «Капітан хоче побачити вас знову».
  Джейк відірвався від ворона d. «Так, Кеп?»
  «Титул супроводжується офісом. Виберіть один якнайшвидше ».
  Макгуайр підійшов до свого столу з портфелем у руці. Він поплескав Джейка по спині, потім вимкнув світло в офісі й пішов.
  Як це підвищення вплине на динаміку між ним і Луї?
  Що за день. Спочатку новини про Сполдінга, а тепер його підвищили. Він не міг зрозуміти, чи хотів він відсвяткувати, чи хотів когось вдарити.
  «Це чудово, тому що ти вже йдеш на обід. О, але хіба ми не збиралися переглядати ваші файли?»
  — Вони можуть почекати до завтрашнього вечора, Луї. Ми зараз скасуємо святкування, Берк би нас побив камінням».
  «Добре, ми святкуємо, а потім повечеряємо з Софією та дітьми. Я їй зараз подзвоню. Нехай вона приготує чудовий десерт». Обличчя Луї сяяло.
  « Дякую, Луї».
  Тієї ночі, коли він повернувся додому, він спробував самостійно переглянути файли. У його голові луною прозвучали слова, сказані йому батьком у день, коли він став детективом .
  «З командуванням приходить велика відповідальність, сину. Ставтеся до своїх офіцерів так, як хотіли б, щоб ставилися до вас». Потім капітан Джеймс Керрінгтон прикріпив новий золотий щит до парадної форми Джейка. Гордість сяяла в очах батька, коли він відсалютував йому. Через кілька днів його батько помер від серцевого нападу.
  Джейк відчував, що його батько помер від розбитого серця.
  Після смерті батька у Джейка залишився один близький родич по той бік океану, його мати. Решта проживали в Ірландії, звідки були його батьки. Вона ненавиділа його роботу. Він вирішив поділитися з нею своєю новиною.
  Хоча це не пов’язано, його мама вважала, що смерть його сестри стала результатом роботи її чоловіка. Не логічно. Розпещена дитина зруйнувала їм життя. Єва відмовила йому. Він все одно взяв те, що хотів, покаравши її за відмову від нього.
  Думки про матір промайнули в його голові й викликали знайоме почуття провини. Джейк пообіцяв собі, що відвідає її цього тижня. Чорт, він ненавидів заходити в будинок престарілих. Запахи вдарили по його нюху. Він завжди затримував подих, поки не дійшов до кімнати матері. Плач і благання мешканців, коли вони зверталися до нього, коли він проходив повз, роздирали його серце. Він намагався не пробігати повз них. Він сподівався на Бога, що ніколи не потрапить туди. На його думку, краще куля в голову .
  Його красуня-мама мала коричнево-руде волосся, кремову бездоганну шкіру, високі вилиці та сумні смарагдові очі. Вона забула, як жити після смерті Єви. Зріст він отримав від батька, а колір – від матері. О п’ятій шостій Медді завдала неабиякого удару, коли її гнів спалахнув. Це не те, що ти хотів би отримати на кінці. Тепер його мати, опинившись у пастці минулого, лежала в ліжку цілий день, плакала, розповідаючи крізь сльози історії про свою Єву. Джейк дивувався, чому вона не втекла від них.
  У день смерті Єви ми втратили двох людей. Мама звинувачувала мене. Вона звинуватила мого батька. Вона звинувачувала поліцію, школу — і будь-кого, хто спадав їй на думку. . . Щось тріснуло в її мозку в день смерті Єви. Він не розумів, чи вона не може чи не хоче рухатися вперед. Він подумав, що тісна сім’я, колись щаслива — ніколи не буде такою, як після того дня . Ми всі любили одне одного і з нетерпінням чекали світлого майбутнього. Так, я відвідаю її завтра.
  Луї торкнувся його руки, повернувши його в сьогодення. «Гей, ти там? Давайте зараз вирушимо». Луї схопив свою куртку зі спинки крісла . «О, бос…»
  «Смішно , Луї. що?»
  «Перший раунд за мною. Я хочу, щоб усі знали, що я підіграю новому босу. Зрозумів?»
  «О, Луї, другий, а також третій і четвертий раунди також за тобою», — сказав Джейк, знизуючи плечима піджака.
  Можливо, він узяв би сьогодні відпустку, перш ніж зануритися в досьє Єви. Господи, йому потрібно було б набратися човен хоробрості, перш ніж пробігти через усе це.
  OceanofPDF.com
  Розділ 2
  Чотири години потому вони з Луї увійшли в передні двері Луї, розбиті до зябер, обнявши один одного за плечі й реготаючи, як гагари. Софія, красуня-дружина Луї, не потішилася, і розповіла їм про це чітко. Джейк спробував зосередитися.
  «Де ви двоє були?» — запитала вона, перекидаючи своє довге кучеряве каштанове волосся на плече, підходячи до Луї з дерев’яною ложкою в руці. «Ти смердиш! що ти пив Чому ти пив?»
  «Вона завжди говорить загадками?» Джейк нахилив голову, щоб зосередитися на Софії. В її карих очах не було ані граму терпимості .
  «Я ніколи не помічав. Я не можу пройти повз цієї краси, — невиразно сказав Луї. «Хіба він не хтивий?»
  Джейк Пле додав п’ятий.
  «Луї, я рахую до трьох — я хочу відповіді. Це ганебно. Діти не можуть бачити вас таким. А тобі, Джейку, тобі має бути соромно, що ти його напиваєш». Вона вдарила його по руці. «Ви знаєте, що він не може тримати алкоголь».
  «Ой! Це був не я, він мене напив. Ми пішли випити або два, щоб відсвяткувати з іншими хлопцями. Годину тому ми намагалися вийти, але нам не дали. Що ж, один напій призвів до іншого, і ось ми тут».
  «Мені пощастило, ось ти тут. Дай мені свої ключі, Джейк. Хто довіз тебе додому?»
  Зосередьте свій гнів на Луї. Ось чому я не одружений.
  «Я люблю тебе. Ти сексуальний, коли злий, — сказав Луї, втрачаючи рівновагу, коли нахилився, щоб поцілувати.
  Джейк засміявся й схопив Луї, ледь не врівноваивши їх обох, коли Софія закотила очі й відштовхнула Луї. О п’ятій четвертій Софійний темперамент міг набити удар. «Джейку, хто відвіз вас обох додому?» — знову спитала вона, проводжаючи їх на кухню. Стіл був накритий на двох.
  «Мені потрібна твоя паста, Софіє, перш ніж я зможу відповісти. Я впевнений, що це була одна з форм». Він почухав голову й похитнувся.
  « Добре. Сідайте».
  Вона виклала пенне, заправлене соусом і сиром, на тарілку з дерев’яною ложкою в руці.
  «Софіє, будь ласка , будь ласка, будь ласка».
  — Займайся своїми справами та їж, Джейку. Ти залишишся тут на цю ніч».
  «Луї не засмутиться? Коли я почав тебе заводити?» Він підняв руки, щоб уникнути її ляпаса.
  «Ти ідіот! Ти на дивані, Луї в ліжку. Або, можливо, я повинен змусити його спати на дивані з тобою».
  Луї підняв голову від столу. «Я вдома. Коли вечеря?» — спитав він, опускаючи голову й стукаючи нею об стіл.
  «Завтра він матиме неабияку шишку» , — подумав Джейк.
  «Допоможіть мені доставити його нагору . Він пішов».
  «Софіє, ми не часто це робимо».
  «Ти не розумієш суті, Джейку. Я не звик до вас двох таких. Пити натщесерце було нерозумно. Як ти міг бути таким дурним? І тихо, діти в кімнатах роблять уроки. Я не хочу, щоб вони бачили його чи вас у такому стані».
  Луї обняв Софію за талію, коли вони піднялися нагору. «Я люблю тебе понад усе».
  «Він стає неохайним» , — подумав Джейк.
  «Так, Луї, я знаю».
  «Хочеш займатися коханням?»
  «Ти — шматок роботи. Так, але не сьогодні ввечері. Ляжеш спати, спати, гуляти».
  «Ти впевнений? Я чудово володію мішком , а ти..."
  Вона перебила його, затиснувши йому рот рукою .
  Джейк не втримався. Він почав сміятися і ледве не втратив рівноваги. Його голова закружляла, коли він намагався випростатися.
  «Чого ти смієшся? Тихо». Вона вдарила його по руці. «Ідіоти».
  Джейк мовчав. Допомогвши вкласти Луї спати, він пішов до кабінету, закрив штори й ліг. Опинившись на дивані, він знепритомнів, не замислюючись.
  * * * *
  На світанку кімнатою кружляли сірі тіні від однієї завіси, яку Джейк забув закрити вчора ввечері. Дезорієнтований, він перевернувся в пошуках годинника й знайшов його на зап’ясті. Він спробував сісти, але впав назад, затуливши очі, коли мільйони крихітних вогників спалахнули в його голові. Блін, у нього все тіло боліло від сну на грудкуватому дивані. Він ще раз спробував сісти, щоб не розірвати голову, а тоді підскочив, коли його привітали дві пари карих очей. Де він був у біса?
  «Звідки ти тут, дядьку Джейку? — запитала Маріса.
  М’язи напружилися, а потім розслабилися, коли його погляд оглянув кімнату й зупинився на знайомому. Я в Луї . Господи, голова болить. Це було щастя, що на більшості вікон були затягнуті штори, інакше він би осліп. Насправді маленька частинка світла, що проходить крізь них, могла вбити людину.
  «Я провів пізню ніч з твоїм батьком. Замість того, щоб йти додому, я спав тут».
  «Це не має нічого спільного з тим, що ви з татом випивали, чи не так?» — запитала вона, обертаючи пасмо волосся навколо пальця.
  Чому вони не могли залишити його в спокої? Діти залишили двері до лігва відкритими, коли вторглися в його сон. Він почув, як Софія стукає посудом на кухні. Джейк подумав, чи не навмисно вона їх вдарила. З кожним зіткненням у його голові здавалося, ніби малий барабан вібрує крізь його череп.
  «Я чув, як ви приходили вчора ввечері. Ви були смішні. Але мама так не думала, — продовжувала вона. «Вона все ще якась розлючена».
  «Давай, Марісо. Залиште його в спокої. Дядько Джейк виглядає хворим , — сказала Кармен.
  «Дякую, Кармен. Мені може знадобитися ще одна година. Чому ви, хлопці, не в школі?»
  — відповіла Маріса. «Тому що зараз шоста ранку, а школа починається ще дві години. Ми завжди приходимо снідати в цей час». Як і будь-яка тринадцятирічна дівчина, вона перевела тему на себе. «Дядьку Джейку, ти прийдеш на мій день народження , так?»
  "Коли я коли-небудь пропускав?" Він зрозумів, що сьогодні тут більше не буде спати.
  «Ти пропустив рік, коли той хлопець порізав усіх тих студенток, пам’ятаєш?» Маріса подивилася на нього.
  «Марисю, робота на першому місці. Я буду у вас на вечірці, поки робота не заважає. Ти дитина поліцейського, ти повинен це зрозуміти».
  «Так, але мені це не повинно подобатися. Мій друг Джіджі закоханий у вас».
  «Їй дванадцять , чи не так?»
  «Е-е-е, але чомусь, хоч ти старий, ти їй подобаєшся».
  «Подивись, який я тобі подарую на день народження».
  Щойно він похитав головою, кімната перевернулася догори дном. Яка це була помилка. Йому потрібно було їх перемістити. «Я маю йти. Чому б вам не піти на кухню? Поснідай або щось робиш о шостій ранку, мені потрібно вставати».
  «Кармен, іди на кухню, я хочу поговорити з дядьком Джейком», — сказала Маріса, не звертаючи уваги на протести Кармен. «Іди зараз, Кармен, або я зроблю тобі боляче».
  «О, добре, але я сильніший за вас, і ви мене не лякаєте. І я не сварюся з жінками, — сказала Кармен перед тим, як вийти з кімнати.
  «Ти повинна бути добрішою до нього, Марісо. Колись він стане набагато більшим за вас».
  «Мені потрібно поговорити з тобою наодинці, дядьку Джейку. Ти маєш поговорити з моїми батьками про те, щоб я пішов на цю вечірку в п’ятницю. Це важлива вечірка. Кожен, хто розраховує, буде там. Вони вас послухають. Будь ласка?» — сказала вона, благаючи його очима.
  «Марисю, твій батько розповів мені про вечірку. Я згоден з ними в цьому. Ви накликаєте проблеми без нагляду дорослих. Крім того, я зараз не на першому місці в списку хороших для твоєї матері». Він потер чінг чоло.
  «Тож ваша відповідь – ні? Я думала, що ти мене любиш , — скиглила вона.
  «Я знаю, але я не говорю з ними про це. Можливо, я повинен сказати батькам цієї дитини, що він планує влаштувати шалену вечірку, поки їх не буде». Він вивчав її.
  — Ти не можеш, дядьку Джейку. Пообіцяй мені, що не будеш. Я б ніколи більше не зміг показати своє обличчя в школі. Будь ласка, пообіцяйте?» — благала Марися.
  «Я подумаю про це, а тепер біжимо».
  Софія увійшла до кімнати, а Маріса вибігла.
  «Хіба ти не злий перший день уранці? Як ти почуваєшся сьогодні?»
  «Переповнено».
  * * * *
  Відмовившись від пропозиції Софії поснідати, Джейк поїхав додому прийняти душ і перевдягнутися перед тим, як відправитися на вокзал. На порозі КПЗ Джейк озирнувся. Ніхто не був у формі для роботи, крім капітана. Він підійшов до свого столу й одразу почав читати книгу вбивств у справі Шанни Вагнер.
  «Гей, лейтенанте, ви пішли рано вчора ввечері», — вигукнув Берк із кімнати.
  «Так, я пішов на особливу вечерю. Софія подала домашню пасту та соус зі свіжоспеченим хлібом. Хто міг пройти повз таку смачну вечерю?» Берк виглядав хворим. «Вона також подала домашнє тірамісу. Найкраще, що я коли-небудь куштував, говорити про чисту нірвану. Мені було дві допомоги , — збрехав він.
  «Боже, не говори зараз про їжу, це може стати безладним. Чи є якісь антациди ?» — запитав Берк.
  «Аматори», — сказав Джейк, його голова стукотіла, як бас-гітара, занурюючись у файл Вагнера.
  Докази були докази були доказами. Останні кілька тижнів він час від часу читав цей файл. Нічого не вискочило з написом: «Гей, ти сумував за мною». Але мало бути щось, що вони пропустили на цьому шляху, якийсь важливий факт. Вчора його увага була розділена на всі боки. Сьогодні він зосередиться на вбивстві Шенни. Не довіряючи своїм емоціям чи подібності до справи Єви, Джейк вирішив почати все спочатку, нічого не відволікаючи. Минулої ночі йому було весело, але він мав залишитися вдома й працювати з файлом Єви. Він ніколи не пробачить собі, якби Спол Дінг вийшов на волю.
  Кожний злочин потребував нових поглядів і жодних упереджених уявлень. Він повернув усіх до списку підозрюваних, навіть тих, яких вони з Луї вилучили. Він узяв фотографії з місця злочину і розклав їх на своєму столі. Кожна образа, кожна травма, отримана Шенною, була зображена графічно. Діти знайшли її тіло в лісі наприкінці тупика нової житлової забудови. Жоден із будинків на той час не був заселений. Оголене тіло приземлилося лицем догори. Її одяг так і не виявилося, як і предмет, яким вбивця її душив. Медицина прийшла до висновку, що причиною смерті Шенни стали глибокі сліди зв’язок на шиї. Вона зазнала сексуального насильства — сильні синці на статевих органах і навколо них. Доктор Ленг оцінив, що зґвалтування було скоєно довгою твердою палицею через тяжкість синців. Ні в тілі, ні навколо нього не було знайдено сперми. Вбивця, мабуть, скористався захистом, якщо він проник у неї. Згорнуто, а не покладено, згадав Джейк. За даними МЕ, вона була в полі близько чотирьох днів. Ніяких волокон під нігтями не було. Він припустив, що подряпини на тулубі та обличчі виникли, коли її скотили з короткої набережної. Трейс не знайшов жодної шкіри чи волосся, крім жертви. Ніяких волокон біля тіла не виявлено. Жодних прикрас на жертві не залишилося, і це завжди його непокоїло. Вбивця намагався зробити так, ніби пограбування сталося погано. Злочинець залишив Шенну ні з чим.
  Він записав нові питання. Чи це був злочин із пристрасті чи ревнощів, чи пограбування пройшло невдало? Навіщо брати коштовності? Це була запізніла думка? Він намагався приховати її особу? Навіщо, затримувати ідентифікацію, принижувати чи і те, і інше? Один вбивця чи два? Вони з Луї завжди припускали одне. Чому б не скинути її далі в поле, щоб ускладнити її пошук? Невже вбивці не вистачило сил, щоб віднести її далеко? У своєму списку речей, які потрібно перевірити, він спочатку перерахував ломбарди. Він розповсюдив фотографії зниклих прикрас. Можливо, якимось дивом Божим щось з’явилося, а недбалий клерк не повідомив про це. Чи вбивця взяв перстень із смарагдом та інші предмети як сувенір чи як цінність?
  Смарагдовий перстень, реліквія, яка передавалася від бабусі до онуки поколіннями, Шанна ніколи не знімала його, за словами членів сім’ї. Один лише перстень, оцінений у п’ятдесят тисяч доларів, був мотивом. Щодня вона носила золотий хрестик з діамантом у центрі та браслет з іменем, який подарувала їй на день народження сестра Хлоя. Сережки вона урізноманітнювала своїм нарядом. Два з трьох предметів полегшили б ідентифікацію, навіть якби на них не було відбитків пальців і стоматологічних записів.
  Він записав, щоб запитати місіс Вагнер, що Хлоя отримала від своєї бабусі.
  Далі він переробить хронологію її батьків і сестри на момент вбивства. Шанна та Хлоя часто сварилися? Дві сестри, близькі за віком, кожна унікальна. Їхнє забарвлення відрізнялося, як і характери, друзі та інтереси. Вони тусувалися разом? Вони ділилися друзями? Чи вони занурювалися в той самий пул побачень?
  Його погляд привернув якийсь рух біля дверей капітана. Кивнувши головою, Шамус покликав його до кабінету.
  «Познач Луї, у дилера Chevy біля виїзду 25 лежить тіло в багажнику автомобіля», — сказав Макгуайр, простягаючи Джейку аркуш паперу з кількома деталями. «О, і Джейку, як тільки ти влаштуєшся в офісі, ти будеш розподіляти справи».
  «Луї не буде в чудовій формі », — відповів Джейк.
  «Ніхто в цьому загоні. Як пізно ви, хлопці, залишилися вдома вчора ввечері?»
  «Я не впевнений. Нас із Луї додому привіз наряд. Софія розлючена. Вона приготувала вечерю, а ми не з’явилися. Вона змусила мене залишитися на їхньому дивані».
  Макгуайр засміявся. «Візьміть його та охороніть місце події. Ось список зниклих безвісти. Подивіться, хто відповідає опису людини в багажнику».
  «Це чоловік чи жінка?» — запитав Джейк. «Я попрошу Луї взяти на себе керівництво цим, а я зосереджуся на справі Вагнера».
  «Ваш дзвінок. Наразі ми не маємо більше інформації. Продавець, який знайшов тіло, кидає на ділянку. Менеджер не отримав від нього багато чого».
  Повертаючись до свого столу, він подзвонив Луї.
  «Як ти почуваєшся?»
  «Як смерть нагрілася. Прикро, але я буду жити. Сподіваюся, ви телефонуєте мені з приводу справи, тому що я маю звідси йти. Якщо Софія вдарить ще одну каструлю , я клянусь…»
  «Ми впіймали нову справу, ти її ведеш. Зустрінемося біля дилера Chevy біля виходу 25, і я розповім вам. Ми повинні прибути туди приблизно в той же час. ти будеш добре? Мені не потрібно, щоб ти хворий, коли приїдеш туди».
  «Коли мені колись було погано на сцені, Джейку? Дай мені спокій. Що, ти теж збираєшся ламати мене за яйця?»
  Він поклав трубку, проігнорувавши скаргу Лу.
  * * * *
  Джейк зупинився на автостоянці й припаркувався групою хлопців, які стояли навколо з руками в кишенях. Підходячи до групи, він відтягнув піджак, щоб відкрити бейдж .
  «Доброго дня, панове, я лейтенант Керрінгтон». Так гарно звучить , подумав він.
  «Гей, Джейк, сюди». Його голова схопилася від використання свого імені.
  Так, як маленьке містечко, подумав він. І лайно, Кевін Майєрс з усіх людей. Вони з Майерсом навчалися разом у середній школі Хоган. Хлопець жив минулим. Джейк мовчки побився об заклад, що Маєрс згадатиме зі середньої школи гру про чемпіонат штату. Ах, дні моїх слави, давно минулі та забуті — стільки інших речей відсунули цей тривіальний період мого життя осторонь. Він має бути вдячним. Титул і участь у його здобутті дали йому стипендію в UConn, де він грав у м’яч, але змінив спеціалізацію на кримінальне правосуддя. Перед закінченням навчання він відхилив пропозицію грати в професійний м'яч.
  Він знову зосередив свою увагу на Майєрсі. Не буйний хлопець, як він згадував, але люди змінювалися. Маєрс? «Кевін, ти знайшов тіло?»
  «Ні. Майк Мерфі зробив. Привіт, хлопці, я хочу, щоб ви познайомилися з людиною, яка поставила Вілксбері на карту. Пам'ятаєш , Джейк?»
  «Я пам’ятаю, Кевін. Хто, на вашу думку, знайшов тіло?» Джейк змінив тему, перш ніж Майєрс згадав його. Це був інший час, інше життя. Той, який він не хотів повертатися, особливо зараз.
  Кевін махнув на хлопця, який стояв сам. Блідий, як привид, Мерфі не підходив до нього. Джейк підійшов до нього, Майєрс у нього на хвості. «Майку, це лейтенант Керрінгтон».
  «Я не повинен повертатися туди, чи не так?» — сказав Мерфі, а по його обличчю стікали краплі поту .
  «Ні, не хочеш. Розкажи мені, що ти бачив і чи ти щось торкнувся».
  «Я... відчув запах». Мерфі пробігся за нього. Джейк трохи відійшов, коли Мерфі закінчив. Бідолашний виглядав так, ніби він знову втратив вміст шлунка.
  «Залишайся тут. Мій партнер, детектив Романеллі, візьме ваші показання, коли прибуде. Джейк вказав на перший ряд машин, де стояли інші продавці, і повернувся до Кевіна. «Ви можете показати мені машину? Це місце на ділянці ?» — запитав Джейк.
  «Ні, це не наша, хоча вона припаркована між двома нашими автомобілями в останньому ряду».
  «Це вперше хтось помітив це?» Джейк подивився на Кевіна.
  «Я не можу сказати. Я цього не помітив. Я запитаю інших продавців, чи вони, — запропонував Кевін.
  «Ні, не треба, Кевін. Мій партнер або я запитаю їх. Дякуємо за вашу допомогу. Цей?» Джейк показав рукою, підходячи до машини. Без помилки. Сморід смерті ніколи не покидає вас, коли ви з ним стикаєтесь. Це теж не те, до чого ви звикли. Кожен, хто сказав, що так, збрехав. Рекордна для кінця квітня спека не допомогла ні зберегти тіло, ні розвіяти запах.
  Майєрс кивнув.
  «Будь ласка, підіть і почекайте з іншими продавцями. Я зв’яжуся з вами незабаром». Джейк відкинув його.
  З температурою вісімдесят років було б важко визначити на місці події, скільки часу тіло пролежало в багажнику. Нормальна температура для Вілксбері цієї пори року повинна бути від середини шістдесятих до низьких сімдесятих. На всякий випадок, минулого тижня це було в сорокових. Якщо ця спека була прелюдією до літа, вона мала бути палючою.
  Йому доведеться чекати на судмедексперта, щоб визначити TOD — час смерті. Хтось поплескав Джейка по плечу. Роздратований, він знову підвів очі, щоб відкинути Майерса, але там стояв Луї, що борсався.
  «Чоловіче, це не те, що мені потрібно сьогодні», — сказав Луї, потираючи рот тильною стороною долоні, його шкіра була кольору Ґрінча.
  «Хочеш щось замаскувати?»
  «Ні, це погіршить ситуацію з цим запахом. Досить погано мати справу з тілом». Луї вийняв із кишені хустку .
  В унісон, у ритмі спільної роботи протягом багатьох років, вони займалися своєю справою. Луї зробив фотографії. Джейк витер пил із багажника, щоб знайти відбитки пальців. Луї розклав речі по машині. Джейк помістив її руки, ноги, увесь вміст багажника та позначив пакети з доказами. Вони працювали разом з благоговінням, породженим досвідом, кожен поглинений своїми окремими завданнями, доки не досягли точки зупинки. Їм більше нічого було обробляти, доки медичний працівник не зробив свою справу. Чекаючи, Джейк назвав номерний знак і марку автомобіля разом із VIN-кодом. Якби йому пощастило, це з’явилося б у списку зниклих або викрадених транспортних засобів і звузило їх часовий графік.
  Жертві на вигляд було років п’ятдесяти з каштановим волоссям і скляно-карими очима, які тепер виділялися мертвим поглядом. Під таким кутом було важко визначити зріст і вагу. Смерть викрала решту життя людини і вимила колір її шкіри. Ймовірно, причиною смерті стала діра в її лобі. Він нахилився ближче, щоб розглянути кульову рану. Коричнево-оранжеве татуювання зіпсувало шкіру навколо рани. Відмітка утворилася, коли стріляна з невеликої відстані зброя вбила порох, як частково згорілий, так і незгорілий, у її шкіру. Стрілець не міг перебувати на відстані більше трьох футів від жертви. Це був хтось, кого вона знала? Йому доведеться дочекатися медичної допомоги, щоб отримати більше інформації про причину смерті — ГПК. Коли медичний працівник привезе її в морг у Фармінгтоні, медичний працівник знову візьме на неї відбитки пальців.
  Усі розтини для штату, підозрілих смертей, проводились у медичному центрі УКНБ, найкращому закладі в країні. Він сподівався, що вони не завантажені. У них справді було повідомлення про зникнення п’ятдесяти трирічної жінки, яку востаннє бачили тиждень тому в п’ятницю. Вони починали свій пошук на місці, і якщо нічого не виявлялося, вони розширювали його на пошук по всій країні та продовжували звідти.
  Піднявши голову, Джейк побачив, як до нього підходить помічник ME . «Гей, Маккей».
  Помічник судово-медичного експерта Тім Маккей, доктор медичних наук, стояв на п’ять хвилин на десять і важив близько ста сімдесяти, а живіт йшов до горщика. У п’ятдесят шість років час прорідив пшеничне волосся Маккея, позбавивши його природного кольору та залишивши більше солі, ніж піску. Док, здавалося, не дбав про зміни.
  «Я чув, у тебе важкий тиждень, Джейку. Друге тіло, чи не так? І я також чую, що потрібно привітати, лейтенанте. Маккей перебільшував назву.
  «Дякую, Тіме, я все ще звикаю. Так, другий цього тижня. Але перше було відкритим і закритим самогубством. Цей весь твій. Коли ви перевезете її, я заберу машину. Я хочу, щоб лабораторія над нею попрацювала, поки ви працюєте над нею».
  «Тоді мені краще почати », — сказав Маккей.
  «Крикніть, якщо знайдете вихідну рану».
  Джейку сподобався Тім Маккей. Тім поводився з жертвою методично, з ніжністю та повагою, наче вона все ще жива. Огляд місця події під час роботи Маккея показав, що Джейк це ідеальне місце для звалища трупів. Вночі ця територія була б безлюдною — ніхто б не звернув уваги на машину на автостоянці. Спритний вбивця.
  «Я подзвоню тобі, коли допис буде готовий. Дай мені пару годин. До того часу я мав би оголосити мій перший звіт , — сказав Маккей.
  «Дякую, док. Якби ви могли спочатку перевірити відбитки пальців для ідентифікації, я був би вдячний. Я поговорю з тобою пізніше». Джейк повернувся до продавців, щоб розпитати їх.
  Луї вже розділив їх на дві групи. Було надто багато людей, щоб Луї міг опитати на самоті, хоча Джейк хотів повернутися до справи Шенни. Їй довелося б ще трохи почекати. Він відвів свою групу на кілька футів від групи Луї.
  П'ять продавців у його групі: Майкл Мерфі, який знайшов тіло, Кевін Майерс, Крейг Нельсон, Джиммі Джексон і Мішель Вільямс. Він почав з Мік Хелле Вільямс.
  "РС. Вільямс, — сказав Джейк. Місця злочину, як правило, змушували невинних людей базікати. Вільямс не став винятком. Мініатюрна брюнетка років двадцяти продемонструвала надлишок енергії.
  «Я не розумію, як я можу тобі допомогти», — сказала Мішель.
  «Розслабтеся, пані Вільямс, це не займе багато часу. Зараз я задам вам пару запитань. Якщо після перевірки ваших відповідей мені знадобиться більше, я зв’яжуся з вами тут для подальшої співбесіди. Якщо ти щось згадаєш після того, як я піду, ти можеш зателефонувати мені, — сказав Джейк.
  «Я ніколи не бачив машину і нічого не відчував. Я вже близько трьох годин. У мене не було причин прийти сюди сьогодні. У мене не було клієнтів, — буркнула Мішель. Він намагався не відставати від неї. «Мені не доведеться туди повертатися, чи не так?» — запитала Мішель.
  «Ні. Коли ми впізнаємо жертву, один із нас принесе її фотографію та покаже, щоб побачити, чи хтось її впізнає. Можливо, машина стояла там весь тиждень. Ви впевнені, що ніколи цього не помічали?»
  «Я впевнений». Вона витерла рот тремтячою рукою.
  «Ти ніколи не ходив туди, де весь тиждень стояла машина ?» — запитав Джейк.
  «Ні».
  «Гаразд, ти працював учора?»
  «Так, з полудня до закриття», — сказала Мішель.
  «Ти повернувся сюди вчора?»
  «Я не зайшов далі, ніж суперечка з червоною Імпалою. Цього тижня у мене був лише один клієнт». Вона вказала на місце за чотири ряди до автомобіля з тілом. «Мій клієнт вибрав автомобіль, і ми пішли в офіс, щоб оформити його документи».
  «Добре, мені знадобиться ім’я вашого клієнта для перевірки».
  «Ви можете почекати, поки він підпише решту своїх документів? Це перший мій продаж цього місяця… Я не хочу його відлякувати». Її карі очі благали його.
  «Коли ти все підпишеш ?» — запитав Джейк.
  Мішель глибоко вдихнула. «Сьогодні о шостій».
  «Добре, ми допитаємо його завтра, будь ласка, надайте мені інформацію, яку я просив». Джейк передав їй свою машину d і рушив далі.
  Він прочитав список, який йому дав Луї. Поруч чоловіка з гребінцем взяв його за витягнуту руку. "Кевін Джонс?"
  «Так».
  «Людина небагатослівна , Кевін?»
  «Ні, ви ще нічого не запитували, що потребувало б відповіді», — сказав Джонс, знизавши плечима.
  «Коли ти прийшов сьогодні вранці?»
  « Вісім годин».
  «Ви завжди заходите в цей час?» Джейк нашкрябав у своєму блокноті.
  «Так, я люблю спостерігати за натовпом служб, поки вони чекають, поки полагодять свої машини, переглядають. Я продаю багато машин таким чином».
  «Ви продали щось сьогодні ?» — запитав Джейк.
  «Ні», — сказав Кевін, дивлячись на те, що Джейк писав у своєму блокноті.
  Джейк відкинув книгу з поля зору. «Чи була у вас причина повернутися до останнього ряду сьогодні чи в будь-який інший час цього тижня?»
  «Ні, я не був сьогодні на майданчику, поки не почув Майкл крик. Його клієнт забіг в офіс і запитав менеджера. Решту тижня, я не впевнений. Але якби я щось відчув, я б це дослідив».
  «Ви працювали вчора ?» — запитав Джейк.
  «Ні, це був мій вихідний. Шість днів, один вихідний, — закінчив Кевін, потираючи підборіддя.
  «Ти не виглядаєш приголомшеним, Кевін. Ви звикли, що трупи з’являються?» Джейк оцінив його реакцію.
  «Ні. На даний момент я не бачив мертвого тіла, і мені це байдуже».
  Решта його інтерв'ю пройшли приблизно так само. Він повторно взяв інтерв’ю у Майкла Мерфі після того, як той заспокоївся, але не отримав від нього нічого нового.
  Біля своєї машини вони з Луї порівнювали записи. Луї брав інтерв’ю у Кеті Елдер, Карла Хеннона, Роба Гріна, Джіно Спіно та Байрона Соммерса. Джейк переглянув список Луї. Інтерв'ю Луї повторювали його. Нічого не стирчало.
  «Мені потрібен ще один душ. З такою вологістю повітря схоже на суп, — сказав Луї, витираючи брову. Джейк помітив, що колір Луї не такий зелений, як коли він приїхав.
  Повернувшись на станцію, вони пішли до роздягальні, де зберігали інший комплект одягу та рушників, і стрибнули в душ. Джейк подумки зазначив замінити предмети. Після душу він почав процес ідентифікації Джейн Доу, а Луї обробляв і позначав вміст автомобіля, який залишили лаборанти. Хоча він хотів працювати над справою Шенни, нове вбивство завжди було пріоритетним. Перші сорок вісім годин були критичними. Йому доведеться повернутися до справи Вагнера, коли він закінчить збирати інформацію про жінку Адамс. Удача була на його боці — відбитки «Челсі» відразу з’явилися.
  Соціальний працівник, найнятий державою, Челсі Адамс, працювала у Вілксбері, жила в Саутінгтоні. Джейк дістав її фото з державного посвідчення. Приваблива жінка — каштанове волосся, карі очі, п’ять-шість, її вага на момент її фотографування становила сто тридцять п’ять фунтів. Згідно з роздруківкою, її дочка повідомила про зникнення минулої п’ятниці .
  Минулої п’ятниці також було повідомлено про зникнення автомобіля, в якому її знайшли. Пізня модель білого Chevy Impala повернулася до вісімдесятилітньої жінки. Вона залишила його працювати біля свого під’їзду, поки брала продукти в будинок. Місіс Пейдж сказала, що планувала залишити його в гаражі після того, як розпакує їх.
  Загиблий зник минулої п'ятниці, шістнадцятого квітня, після того, як випив з кількома колегами. Її дочка Кара повідомила про зникнення в суботу вранці, коли вона не з'явилася вдома. Вона спробувала подзвонити на мобільний телефон своєї матері, але не отримала відповіді, і почала хвилюватися. У заяві Кари Адамс сказано, що вона очікує, що її мати буде вдома близько десятої години вечора п'ятниці. Вона підкреслила, що її мати ніколи не залишалася на вулиці. Кара зателефонувала до поліцейської дільниці близько опівночі. Офіцер дотримувався процедури, пояснивши Карі, що дорослий повинен був зникнути за сорок вісім годин до того, як департамент витратив робочу силу на пошуки, якщо не було пом’якшувальних обставин.
  * * * *
  Кара Адамс вказала свого брата як контактну особу в поліцейському звіті. Джейк знайшов номери робочих телефонів для дітей. Повідомлення не могло чекати до кінця дня, якщо про нього дізнається преса та першою оприлюднить ім’я жертви. Це ускладнювало важку роботу, якщо сім’я чула про це в новинах. Почали б з брата. Сет Адамс, помічник юриста юридичної фірми в центрі міста, працював у радіусі милі від поліцейської дільниці. Кара, бухгалтер, працювала в Саутінгтоні, за десять миль від Вілксбері.
  Джейк був за кермом, а Луї обробляв інформацію на своєму ноутбуці. Сет працював в одному зі старих відремонтованих особняків у Вілксбері. Місто запропонувало податкові пільги покупцям у рамках проекту ревіталізації центральної частини міста. The Юридична фірма Jackson Healy використовувала всю будівлю для своєї практики. Вони з Луї увійшли до гарно обставленого вестибюля, виконаного в нейтральних кольорах — бежеві стіни, ліловий диван із кріслами з квітковою оббивкою та темно -бордовий килим.
  Адміністраторці на вигляд було років за двадцять: світле волосся, підстрижене, щоб виглядати неохайно, але сексуально. Її облягаючий синій костюм демонстрував ефектне тіло. Водночас це підкреслювало її проникливі блакитні очі, коли вона їх розглядала.
  «Чи я тобі допоможу?»
  «Так. Ми хотіли б поговорити з Сетом Адамсом і десь приватно, якщо можливо. У нього немає проблем, але це важливо». Джейк палав своїм щитом.
  "Ваше ім'я, будь ласка?" — запитала вона.
  Луї вийняв свій щит і поклав його на прилавок. «У нас немає зустрічі. Мене звуть детектив Романеллі. Це мій напарник лейтенант Керрінгтон.
  «Я негайно заберу його». Вона кинулася зі стільця й помчала довгим коридором. Джейк стежив за нею поглядом.
  «Вона трохи молода для вас , чи не так?»
  Він проігнорував коментар Луї та сів, поки вони чекали, поки Сет вийде. Джейк дивився на порожній коридор, а Луї читав журнал. Коли Сет підійшов до них, Джейк оглянув його. «П’ять-вісім, один шістдесят, коричневий і коричневий», — зазначив він у поліцейській мові. Дитина виглядала наляканою. Невинний, наляканий, явно боявся, що вони підтвердять те, чого він боявся.
  «Детективи…»
  «Містер Адамс, чи є конференц-зал, яким ми можемо скористатися ?» — запитав Луї.
  Портьє вказала на того, хто стояв позаду неї. Сет попереду. Вони пішли за ним і зачинили двері, коли увійшли в кімнату. «Зроби це швидко» , — подумав Джейк. Впорайтеся з шоком і емоціями, які виникнуть пізніше.
  «Містер Адамс, твоя мати — Челсі Адамс ?» — запитав Луї.
  «Так, ви її знайшли? вона в порядку? Де вона?» Його голос був напруженим.
  «Містер Адамс, мені прикро повідомляти вам. Сьогодні вранці ми знайшли твою матір , — сказав Луї.
  «Живий?»
  «Ні».
  Сет схопив стіл. Джейк напевно думав, що втратить свідомість. Обличчя хлопчика втратило весь колір, коли він впав у крісло. «Ти не помиляєшся? Вона потрапила в аварію?» Повне спустошення відобразилося на його заповнених тером очах.
  «Ми впізнали її за відбитками пальців. Її знайшли сьогодні вранці в місті. Ні, це не був нещасний випадок». Джейк дозволив йому висіти там.
  Сет довго дивився на нього, а потім почав плакати. Слава Богу, Луї взяв на себе роботу втішати Сета.
  «Сет, ми шкодуємо про твою втрату. Чи можу я принести тобі склянку води? Покликати когось для вас?» Луї, співчутливий чоловік, завжди краще справлявся з горем постраждалого.
  «Ти сказав моїй сестрі? О Боже, Кара. Сет втратив час, коли його тіло пронизало ридання.
  «Ні, ми прийшли сюди першими. Ти хочеш, щоб ми розповіли Карі, чи хочеш ?» — запитав Луї.
  «Чи можемо ми зробити це разом?» Сет обняв його за талію. Коли він відповів, це прозвучало як голос маленького хлопчика. Він похитнувся і знову вигукнув : «Мамо».
  Джейк залишив Луї з Сетом, поки той розмовляв з одним із знайомих партнерів у фірмі. Він повідомив прокурора Рона Джейкобсона, що вони відвезуть короля Сета додому.
  «Джейку, будь ласка, подзвони мені, якщо йому щось знадобиться. Вони дружна родина. Це їх знищить. З іншого боку, його батько покинув матір минулого року, коли йому було двадцять чи тридцять років, а потім переїхав до Флориди», — сказав Рон Джейкобсон.
  «Дякую, Рон. Нам потрібно буде допитати Сета та його сестру. Ти хочеш бути там?» — запропонував Джейк. Рон був корпоративним адвокатом.
  «Ти маєш зробити це сьогодні?» — спитав Рон, занурюючи пальці перед собою.
  «Так, робимо».
  «Я зустріну вас у їхньому будинку приблизно за годину. Ти зможеш забрати Кару й бути там до того часу?»
  «Так, ми побачимося там».
  Вони супроводжували ошелешеного хлопця до машини Джейка.
  У машині знову запитав Луї. «Сете, після того, як ми повідомимо Кару, ми можемо когось покликати, щоб залишитися з вами обома?»
  «Ні, я не хочу ні з ким зараз говорити», — сказав він, дивлячись у вікно.
  * * * *
  Саутінгтон, спальна спільнота до Гартфорда, зростав і розширювався від сонного містечка до міста, дружнього до бізнесу. Воно активно розвивало всі види промисловості. Він знаходився між Вілксбері та Гартфордом. Джейк під’їхав до бордюру офісу в центрі міста, де працювала Кара Адамс. Він залишив Сета в машині з Луї, коли зайшов до кабінету лікаря. По дорозі він зателефонував до офісу Кари та поговорив із портьє. Він дізнався, що Кара була бухгалтером у відділі розрахунків.
  Він зайшов до маленької кімнати, переповненої пацієнтами. Джейк непомітно простягнув свій щит портьє. Він хотів спочатку поговорити з босом Кари. Адміністратор привела його до кабінету доктора Айри Чарльза і попросила зачекати, поки вона приведе лікаря. Доктор не змусив його чекати.
  Це шокує, – доктор . Чарльз сказав.
  «Вона сказала вам, що її мати пропала ?» — запитав Джейк.
  «Звичайно, Кара була засмучена весь тиждень. Це все, про що вона могла говорити, і хто міг її звинуватити? Її мати безслідно зникла… ти її знайшов?»
  «Ми зробили. Її вбили. Брат Кари в нашій машині. Який ти лікар? Сету знадобиться щось, щоб його заспокоїти. Ми ще повинні повідомити Кару про смерть її матері. Хочеш бути поруч для підтримки?»
  «Так. Коли ми закінчимо, я подбаю про її брата. Він теж мій пацієнт».
  Він пішов за лікарем до кабінету через коридор від приймальні. Джейк увійшов першим. Молода жінка, схожа на їхню жертву, сиділа за столом із телефоном біля вуха. Колір Кари збігався з кольором її брата — каштанове волосся, великі карі очі, але трохи повніші губи. Йому доведеться почекати, доки вона встане, щоб оцінити її зріст, хоча вона виглядала мініатюрною. Вона підвела очі, коли вони увійшли, і зупинилася на півслові.
  «Кара?» - сказав Джейк. Він причепив значок до пояса на видноті. Вона витріщилася на його значок, а потім підняла на нього свої сповнені жаху очі.
  «Так, я можу принести вам кави?» Зволікаючи, Джейк дозволив їй, коли він взяв себе біля неї.
  «Кара, нам не потрібна кава. Сьогодні вранці ми знайшли твою матір. Вона мертва». Перш ніж вона встигла перервати, він продовжив. «Ваш брат у нас на вулиці в машині. Він не в хорошій формі. Чому б нам не відвезти вас додому?»
  Вона поставила те саме запитання, що й її брат. «Це була автомобільна аварія? Ніхто не помітив і не допоміг? Ніхто не був свідком цього?» Сльози навернулися на її очі, хоча вони не падали. Джейк спостерігав, як вона бореться за контроль. Джейк дозволив їй закінчити запитання, перш ніж він відповів.
  «Ні, її вбили».
  «Убитий!» Вона підскочила. «Як? Це не може бути реальним. У неї немає ворогів. Хто б її вбив?»
  Джейк взяв її за руку, спрямував у крісло. «Мені прикро за твою втрату, Кара. Я відповім на запитання, які зможу, коли ми повернемо вас обох додому. І мені потрібно буде запитати кілька своїх».
  «Якщо вам щось знадобиться... будь-що... подзвоніть мені. Хочеш, я поїду з тобою?» — запитав доктор Чарльз.
  «Ні, я маю подбати про брата. Він у порядку?» Цього разу сльози капнули.
  «Він готовий », — сказав Джейк.
  «Хто міг їй нашкодити? Вона була доброю, ніжною жінкою». Машина заплакала сильніше.
  «Ми почали розслідування її смерті». Джейк взяв її сумочку й повів до своєї машини. Вона стрибнула на заднє сидіння і схопила брата, пригорнувши його до свого тіла.
  * * * *
  Вони вчотирьох піднялися тротуаром, обсадженим різнокольоровими тюльпанами, до вхідних дверей будинку Адамсів. Буйство фарб видалося занадто веселим для цього випадку. Луї відімкнув вхідні двері ключами, які Кара дала під час поїздки. Кара провела їх у скромний одноповерховий будинок. Вітальня праворуч від фойє здалася гарним місцем для інтерв’ю. Джейк оглядав кімнати, як і Луї. Традиційні меблі сміливого темно-синього кольору з червоними вставками та старий масивний дерев’яний стіл стояли біля дивана. По кімнаті були розкидані стільці, а стільниці вкриті серветками. Дерев’яна підлога під східними килимами була відполірована до скляного блиску. Вітальня з'єднана з обідньою зоною. Він припускав, що кухня буде поза їдальнею. Обідня зона, оздоблена персиковими та зеленими тканинами, демонструвала темний вишуканий стіл з відповідною кабінкою та буфетною шафою. Центральна частина лілій, оточених зеленими листяними стеблами, доповнювала вітальню. Добре прикрашений будинок. «Дім» , — виправив Джейк, чекаючи, поки м. оселяться.
  Він стояв, як і Луї. Діти Адамів сиділи на дивані, обнявши одне одного, голова Сета лежала на плечі Кари. Вони з Луї сіли на стільці навпроти них. Луї почав розпитувати.
  «Чи можемо ми покликати когось до нас?» знову запитав Лу .
  «Ні, зараз я ні з ким не хочу розмовляти », — сказала Кара.
  Кімнату наповнив гучний музичний передзвін. Джейк підвівся, відповів, жестом запросив Рональда Джейкобсона увійти та вказав на вітальню. Коли адвокат сів, почалися запитання з обох сторін.
  «Що сталося з моєю мамою? Вона страждала ?» — запитала Кара.
  «У нас ще не так багато інформації. Її виявили сьогодні вранці. Щойно ME надасть інформацію, ми матимемо більше. Прямо зараз я маю поставити кілька складних запитань , — сказав Луї.
  «Її ж не зґвалтували, чи не так?» — з побоюванням запитала Кара .
  «Вони завжди питають , — подумав Джейк, — ніби смерть сама по собі не є достатньою образою. Він поставив запитання. «Кара, ми ще не маємо такої інформації. МНС визначить її рани під час розтину». Знання не допоможе вам впоратися з цим, повірте мені.
  «Добре», — відповіла Кара за них обох. Вона здавалася сильнішою з них двох.
  «Кара, де ти була в п’ятницю ввечері, між одинадцятою вечора та третьою ранку?» Луї взяв на себе розпитування.
  «Ось, всю ніч. Я не виходив. Мій хлопець працював. Я залишився вдома і дивився телевізор. Я подзвонила в поліцію об одинадцятій вечора, тому що мама не прийшла додому, — сказала Кара. Вона ніжно провела пальцем по фотографії матері, яку підняла з крайнього столу.
  «Ви дзвонили зі свого мобільного телефону чи з домашнього телефону ?» — запитав Луї.
  «Дзвонив на домашній телефон. Я б ніколи не скривдив рідну матір».
  «Я розумію, Кара, але це стандартна процедура. Перш ніж ми зможемо рухатися вперед, ми повинні усунути вас обох. Ми також задамо твоєму батькові ті самі запитання, — пояснив Джейк.
  — Цей мерзотник у Флориді з дівчиною віку мого брата. Він покинув мою маму минулого року приблизно в цей час від мене, — виплюнула Кара.
  Така отрута. Тепер, якби Джейк мав її батька на плиті в морзі, вона могла б бути його підозрюваною номер один. «Кара, з ким вона гуляла в п’ятницю ввечері?» — запитав Джейк. «Мені знадобляться імена, адреси та номери телефонів її друзів, якщо вони у вас є».
  «Вона вийшла зі своєю подругою Джулі Канз і з Сарою Хердл з роботи. Цього тижня мама сказала, що до них приєднається ще одна дівчина з роботи. Вам доведеться запитати її друзів, хто це був. Я не впевнений. Я піду за її адресною книгою». Кара встала, щоб вийти з кімнати.
  «Куди вони поділися?» — запитав Луї. Багато років тому Джейк зрозумів, що якщо вони з Луї перекидалися питаннями між собою, це виводило підозрюваних і свідків з рівноваги.
  «Вони зазвичай ходять на поле для гольфу на вечерю. Якщо вони в настрої, то після цього йдуть у вітальню випити».
  «Який курс?»
  «Вибачте… Я не пам’ятаю. Це той, що на західній частині міста, публічний».
  «Блейклі Хіллс?» — запитав Джейк .
  Кара вийшла з кімнати. Джейк подивився на Сета. Хлопець виглядав спустошеним, але зумів взяти себе в руки, але він не перебивав, поки вони допитували його сестру. «Сет, ти готовий поставити кілька запитань ?» — запитав Луї.
  «Так, якщо це допоможе зловити людину, яка вчинила це з нашою мамою». Шкіра малюка стала прозорою, як буває під час горя чи шоку. Під очима утворилися чорні мішечки. Розпач старів хлопця на очах.
  «Де ти був у п'ятницю ввечері ?» — запитав Луї.
  «Я пішов вечеряти зі своєю дівчиною Ольгою. Ми їли в Cava's, у Саутінгтоні. Після обіду ми повернулися до неї додому. Я провів ніч, її батьків не було вдома… » Сет почервонів.
  «Мені знадобиться інформація від Ольги», — сказав Луї, коли Кара повернулася до кімнати. Вона простягла Джейку адресну книгу своєї матері .
  Сет надав інформацію для Ольги. «Чи можу я попросити її піти до мене пізніше?»
  «Так, але не зараз. Нам потрібно поговорити з нею, перш ніж ти це зробиш , — сказав Луї.
  «Чи є ще хтось, хто міг завдати вашій матері неприємностей на роботі чи в особистому житті ?» — запитав Джейк.
  «Ні, вона всім сподобалася. Вона ніколи нікому не завдавала шкоди, не вступала в бійки чи суперечки. Вона не ходила на побачення, — сказав Сет, уперше виявляючи гнів .
  Джейк віддав перевагу гніву Сета над плачем. Гнів допоміг би йому впоратися з цим.
  «Вона не зустрічалася з тих пір, як розлучилася з твоїм батьком?» Луї уточнила.
  «Не вона з ним розлучилася, він розлучився з нею. Ні, вона не зустрічалася. Це розгромило її, коли він прийшов додому і оголосив, що покидає її. Це сталося зненацька ».
  «Ти підтримуєш з ним зв’язок, Сете ?» — запитав Луї.
  «Так, більше, ніж моя сестра. Вона сердита. Я маю на увазі повну злість на нього. Вона навіть не визнає його нову дружину. Я зустрічався з тією жінкою в середній школі».
  Він приймає всі види . Джейк озирнувся на чудовий будинок, дивуючись, чому хтось вирішив покинути його сім’ю. Він записав у свій блокнот. біда? Подивіться на шлюб Чел Сі.
  Сет продовжив: «Ну, вона думала, що вдарила з ним по чверті. Я її виправив. Я знайшов для своєї матері найкращого адвоката з питань розлучення. Він позбавив тата аліментів, включаючи половину пенсії та 401 тисячу. Якщо Лола хоче грошей, їй не доведеться за них працювати».
  Джейк побачив, як це знову вдарило Сета. Його матері не стало. Він обхопив руками талію й погойдувався, як колись у своєму офісі.
  Весь цей час Джейкобсон нічого не говорив. Джейк звернувся до нього. «У вас є якісь запитання , радник?»
  «Ні, ви все висвітлили. Коли ти дізнаєшся про причину смерті?»
  «Не доки не закінчиться розтин», — відповів Луї.
  «Якщо вам потрібно буде поговорити з ними знову, будь ласка, зателефонуйте мені».
  «Зроблю. Кара, Сет, ми хотіли б поглянути на кімнату твоєї матері , — сказав Джейк.
  «Я не хочу, щоб хтось перебирав її речі. Досить погано, що хтось її вбив, тепер це ?» Кара виригнула.
  OceanofPDF.com
  Розділ 3
  Це вбило Джейка, спостерігаючи, як Кара бореться за його прохання. Вона подивилася на Якобсона. Рон простяг руку й поплескав її по коліну. «Він повинен, Кара, допомогти зловити її вбивцю », — сказав Рон.
  «Мені потрібно лягти. Я не спостерігаю, як ти копаєшся в її речах. Вона була б пригнічена». Кара повернулася, щоб вийти з кімнати, а потім повернулася до Джейка. — Подбайте, лейтенанте, щоб ви спіймали виродка, який зробив це з нашою матір’ю.
  Сет погнався за Карою, залишивши їх наодинці з Джейкобсоном. «Ти залишаєшся, Рон ?» — запитав Джейк.
  «Так».
  Джейк стояв біля дверей спальні Челсі, щоб скласти враження про жінку, а Луї пішов до їхньої машини, щоб забрати докази та рукавички. Як тільки Луї повернувся, вони почали пошуки. Охайна жінка з якісним одягом у приглушених кольорах, взуттям та меблями, нічого кричущого для Челсі. Не надлишок чогось. Виглядало так, ніби вона жила за коштами. Усі прикраси Челсі були із чотирнадцятикаратного золота. Усе в кімнаті було акуратно, організовано до дюйма свого життя. Одяг був узгоджений за кольорами як у шафі, так і в ящиках. Він не очікував, що отримає багато, і вони не отримали.
  У верхній шухляді була її функціональна білизна. Джейк знайшов сексуальну нижню білизну в другій шухляді. Він не міг сказати, нові вони чи старі. Вона дбала про все, що мала. Її ванна кімната, очищена від безладу, була глянцева. У її шафі її взуття стояло в рядку під відповідними нарядами. Елітна тканина вкрила ліжко без усієї метушні з декоративними подушками. Це багато розповіло Джейку про Челсі.
  Челсі Адамс була практичною, впевненою, організованою жінкою, яка не боялася демонструвати свою жіночу сторону. Але кому вона це показувала?
  Він не надто вдавався в подробиці з дітьми. Їм було не до цього. Після обшуку вони попрямували до офісу Челзи.
  * * * *
  Соціальний працівник штату, Челсі працювала в офісі на Томастон-авеню в довгому, сірому бетонному, невибагливому офісному будинку. Конструкцію розділили навпіл. З одного боку була служба безробітних, з іншого – соціальні служби. Залишивши сонячне світло надворі, вони з Луї зайшли в сірий офіс СС. Адміністратор не потрудився підняти очі. Вона вказала на аркуш для реєстрації, продовжуючи говорити в телефон. В принципі, Джейк не зареєструвався. Він тримав свій щит під її носом, доки вона не дізналася його.
  «Що я можу для вас зробити, офіцер?» — спитала вона через кілька секунд.
  «Це лейтенант. Мені потрібно поговорити з керівником місіс Адамс». Замість того, щоб покликати наглядача, жінка встала, пішла в кінець кімнати й зникла за сірою перегородкою.
  «Ви напевно швидко звикли до «лейтенанта». Лу вдарив його ліктем.
  «Будеш », — сказав Джейк.
  Решту його коментаря обірвав маленький чоловік років п’яти-чотирьох із округлим горщиком у сірому костюмі. Він виглядав так, ніби проковтнув баскетбольний м’яч. Його сиве волосся відповідало колірній гамі або її відсутності, і він був начесаний. Джейка завжди смішило те, що люди робили заради марнославства.
  «Лейтенанте, я Анджело Торрес, керівник «Челсі». Будь ласка, йдіть за мною до мого кабінету. Це жахлива трагедія. Нещодавно ми чули, що її знайшли».
  Він провів крізь лабіринт кабінок до офісу завбільшки з поштову марку. Тісний маленький простір показав статус Джейка Анджело у відділі — керівника нижчого рівня.
  «Як ви почули ?» — запитав Джейк.
  «Її дочка подзвонила сюди, щоб поговорити з Сарою, яка потім розповіла нам усім. Будь ласка, сідайте, — запропонував Анджело.
  «Челсі працював на вас, містере Торрес?» Джейк сів і кинувся зі своїми запитаннями.
  «Так. Розподіляю навантаження. Я стежу за файлами всіх, у тому числі Челсі. Якщо у співробітника є проблема або проблема, яку він не може вирішити, вона передається мені».
  «Чи у «Челсі» регулярно були проблеми ?» — запитав Луї.
  «Ні, її клієнти поважали її, і вона була справедлива до всіх, без упередженості. Ніколи не вичерпувався терпіння, як у деяких. Вона також не змушувала людей почуватися некомфортно чи збентежено через перебування тут. Челсі мала співчуття до своїх клієнтів. Ми будемо сумувати за нею, — монотонним голосом підсумував Анджело.
  «Чи був у неї клієнт, який був незадоволений? Або відчували, що заслуговують більше, ніж те, що пропонують ?» — запитав Луї.
  «Одного разу, близько двох років тому, чоловік, якому відмовили в пільгах. Він не залишить її одну. В її інтересах ми змусили її подати заяву в поліцію. Після того, як вона подала, він її більше не турбував. Його залякування не спрацювало. "Челсі" був міцним горішком ", - сказав Анджело.
  «Ще щось? Будь-яка інша інформація про Челсі, яка б допомогла нам зловити того, хто зробив це з нею, Анджело?» Джейк використав своє ім’я, сподіваючись отримати особистий внесок у Челсі , але нічого не отримав.
  «Ні, Челсі не зустрічалася ні з ким із відділу. Вона виконала свою роботу. Хотілося б, щоб у мене було більше таких працівників, як вона. Моє життя було б легшим».
  «Добре, дякую. Нам потрібно буде опитати її колег. Чи є місце, де ми можемо провести інтерв’ю приватно? Тут, у вашому офісі чи в конференц- залі?»
  «Чому б мені не провести вас до кімнати відпочинку? Я дам вам список співробітників, які працювали з «Челсі» , - сказав Анджело.
  * * * *
  Вони з Луї опитали десятьох колег. Усі були шоковані або засмучені смертю Челсі, але не могли назвати причину, чому хтось завдав їй болю. Її друзів — тих, з ким вона пішла вечеряти шістнадцятого квітня — не було на роботі. Вони пішли після того, як їм повідомили про її смерть, їм було надто важко впоратися зі своїм горем і своїми клієнтами. Анджело дав Джейку та Луї їхні домашні адреси та номери телефонів. Починали з найближчого до роботи. Джейк хотів, щоб у них взяли якомога більше інтерв’ю .
  Першою в списку була Сара Хердл. Вона жила в західній частині міста. Джейк постукав у двері Хердла. Він відкрився лише на пару дюймів. Опухле зелене око, оточене червоним, визирало на них крізь важкі ланцюги безпеки. "РС. Перешкода, ми можемо зайти?» — спитав Джейк, коли вони представилися та пропонували свої значки.
  Вона штовхнула двері. Він почув брязкіт ланцюгів, коли двері знову відчинилися. Хоча надворі було вісімдесят з чимось градусів, Сара стояла там у пошарпаному махровому халаті, купаючись у горі. Горе, яке він розумів надто добре. Жінка теж виглядала переляканою.
  «Деякі з моїх запитань будуть важкими, але ваші відповіді допоможуть Челсі. Чи можу я називати вас Сара?» Заздалегідь вони з Луї домовилися, що він почне допит.
  «Так, у Сари все добре». Вона витерла очі зім’ятою серветкою .
  «Нам потрібно запитати вас про вечір п’ятниці», — сказав Джейк, усе ще стоячи біля дверей.
  «Останні дві години я ламав собі голову, намагаючись знайти відповіді. нічого У мене їх немає». Сара схлипнула. «Якби ми думали, що у Челсі якісь проблеми або хтось її турбує, ми б не дозволили їй піти самій». Вона витерла сльози . «Мені шкода».
  «Тобі немає причин шкодувати, Сара. Смерть Челсі - це трагедія. Це нові замки на ваших дверях?» — запитав Джейк, коли вони зайшли до вітальні. Сара сиділа на дивані, Луї сидів поруч із Сарою на бордовому дивані. Джейк взяв потерте м’яке крісло із зигзагоподібним малюнком п’ятдесятих років.
  «Так, я замінив їх минулого тижня, коли Челсі зник. Це не має жодного сенсу, але її зникнення мене налякало. Я думав, що нові замки допоможуть мені заспокоїтися».
  «Чому ти налякана, Сара?» Луї взяв на себе розпитування.
  «Це те, про що ви читаєте в газетах, а не те, що ви очікуєте, що станеться з вами чи кимось із ваших близьких. У глибині душі я знав, що з нею сталося щось погане. Зникнення Челсі – це нехарактерно. Коли я кажу це вголос, це звучить безглуздо…»
  «Ні, не так. Нам потрібно пройти всю ніч по частинах. Ви до цього?» Луї дженнер пояснив його голос.
  «Я зроблю все, що зможу, щоб допомогти. Челсі була найкращою людиною у всьому світі. Ми були як друзями, так і колегами. Я не можу повірити, що її немає». Сара знову почала ридати. Луї взяв її руку й ніжно поплескав.
  Погляд Джейка блукав кімнатою. Домашній, але застарілий. Він цікавився, чи продовжувала вона жити в тому місці, де виросла.
  «Сара, мені потрібно, щоб ти взяла себе в руки. Це важливо. Це допоможе Челсі». У голосі Луї була тверда лагідність, яка, здавалося, розчулила скорботну жінку.
  «Сьогодні я подзвонив її дітям. Це була важка розмова. Що можна сказати в такий момент? Усе здається дріб’язковим».
  «Я впевнений, що вони оцінили дзвінок. О котрій годині ви обоє пішли з роботи в п’ятницю ?» — запитав Луї.
  «Ми вийшли о четвертій тридцять».
  «Що ви робили, коли виходили з офісу?» Джейк слухав, задовольнившись тим, що дозволив Луї провести все інтерв’ю. Сарі здавалося, що з ним спокійніше.
  «Перед обідом ми пішли випити у Four Seasons. Минулого тижня ми вирішили пообідати там». Вона зупинилася, зібралася з думками. «Близько шостої ми сиділи. Дівчина Челсі приєдналася до нас трохи о шостій».
  «Я думав, ти завжди їв у Hills?» — перебив Джаке .
  «Більшість разів так і було, але тієї ночі ми вирішили змінити це».
  «Хто була четвертою жінкою, яка пішла з вами на обід?» — запитав Ло уіє.
  «Джора Стайн. Вона працює з нами».
  «Як довго ви були у Four Seasons?»
  «Обід тривав близько години. Ми сиділи в ресторані ще годину і спілкувалися, щоб вбити час. Ми не хотіли йти в клуб занадто рано. Ми не відчували болю і насолоджувалися товариством один одного. Ми випили коктейлі перед тим, як поїсти, а потім перейшли на вино під час вечері. У мене був приємний кайф».
  «Челсі також… літав ?» — запитав Луї.
  «Ні, вона завжди ходила сама. Одного напою їй вистачило на всю ніч. Ми називали її нашим постійним водієм ».
  «О котрій годині ви вийшли з ресторану й пішли до клубу?» — підштовхнув Луї.
  «Близько восьмої тридцять, тому що ми прийшли на поле для гольфу близько восьмої сорок п’ятої, а оркестр ще не почався».
  «Що ви робили, коли прийшли туди ?» — запитав Луї.
  «Ну, ми сіли в барі і замовили трохи напоїв. Я міг сказати, що ми програємо Челсі».
  «Як ви маєте на увазі «втратити її»?» — запитав Ло уіє.
  «Ну, їй було нудно. Челсі не був клаббером. Вона ходила з нами вечеряти раз на місяць, коли була одружена, але потім завжди поверталася додому. Після розлучення вона почала ходити з нами після того, як ми поїли, тому що Джулі штовхала її. Челсі справжній домосід». Сара підвела очі, спустошена. «Я маю на увазі, що був справжнім домосідом. Її виродок колишнього покинув її заради двадцяти з гаком штуки.
  «О котрій годині Челсі вийшла з бару?» Джейк перебрав.
  «Вона пішла близько десятої. Вона навіть не дала гурту шансу. Сказала, що у неї болить голова. Ми намагалися вмовити її залишитися. Вона й чути про це не хотіла». У Сари знову почалися сльози. «Це був останній раз, коли ми бачили її». На її обличчі з'явилося почуття провини. — поспівчував Джейк. Ви не можете змінити минуле, хоча він бажав і молився, як маленька дитина, коли Єва померла, щоб він міг. «Ми мали провести її до машини », — схлипнула Сара.
  «Ви зазвичай проводили один одного до своєї машини ?» — запитав Джейк.
  «Ні, ми не робили, якщо бар не був у поганому районі».
  «Не знущайся, Сара. Понеділковий ранковий захисник ніколи нічого не досягав. Вона згадала, чи планує з кимось зустрітися після того, як піде звідти?» Джейк продовжував розпитувати.
  «Ні, не Челсі. Якщо вона сказала, що йде додому, вона пішла додому».
  «Вона розмовляла чи фліртувала з кимось у барі, від кого вона віддувалась, коли йшла?»
  «Ні, Джулі зв’язалася з якимось невдахою зі середньої школи. Я не знаю його імені, Джулі знала б. Челсі ніколи б ні з ким не зв'язався ».
  «Ось моя картка, якщо ви ще щось пам’ятаєте. Ми шкодуємо про вашу втрату , — сказав Луї.
  Вийшовши з квартири Сари, Джейк сказав: «Жінка, здається, пливла по життю без будь-якої вади».
  «Так, тиха жінка, якою захоплюються, і тепер вона мертва. Це вказує на когось, кого вона знала. Десь по дорозі додому вона зустріла свою смерть — практична жінка не зупиняється перед незнайомцем».
  «Погоджено, давайте звернемося до поліції Нептуна у Флориді. Нам потрібно встановити місцезнаходження її колишнього минулої п’ятниці ввечері».
  «Далі — Джора Стайн», — сказав Луї, роблячи записи біля імені Сари.
  Телефон Штейна продовжував дзвонити, поки не підняв трубку автовідповідач. Луї залишив повідомлення та наголосив на важливості зворотного дзвінка. Вони отримали таку ж відповідь і залишили схоже повідомлення, коли намагалися зателефонувати подрузі жертви Джулі Канс.
  * * * *
  Джейк повернувся на станцію та подзвонив у Нептун, Флорида. Відповіла портьє з сильним південним акцентом, який був надто південним для місцевості. Він вирішив її пересадити.
  «Це лейтенант Керрінгтон з поліцейського управління Вілксбері, штат Коннектикут. Чи можу я поговорити з одним із ваших детективів?»
  «Привіт, лейтенанте». Вона розтягнула другу частину лейтенанта, додавши попутно кілька «н».
  «Я не розчув твого імені».
  «Тому що я не кидав це — це Саманта, але більшість людей називають мене Семмі». Заразливий сміх Семмі підняв йому настрій.
  «Семмі, з ким би я мав поговорити, щоб дізнатися, де хтось був минулої п’ятниці?»
  «Я віддам тебе до начальника. Він може направити вас до потрібної людини».
  «Як його звати?»
  «Бо Тейлор. Почекайте, будь ласка, поки я дістану його». Семмі відклав його.
  Його не змусили довго чекати. «Ну, привіт, Коннектикут, що я можу для вас зробити?»
  «Шефе, у мене тут вбивство. Якщо це можливо, мені потрібно, щоб ти перевірив місцеперебування колишнього чоловіка , — попросив Джейк.
  «Будь ласка, це Бо, ми тут не офіційні. Я був би радий. Дайте мені відповідну інформацію про нього та час і дати, які ви хочете перевірити. Я зроблю це сьогодні».
  Джейк надав інформацію.
  «Ти теж хочеш знати, де нова дружина?» — запитав Chie f Taylor.
  «Так, я чув, що вона не була задоволена аліментами ».
  Джейкове радіо ожило. «Будь-які підрозділи поблизу Хайленд-авеню та Чейз-Паркуей відповідають два-один-один. Повідомляється про постріли разом із заручниками». Наступний код вселяв страх Божий у кожного поліцейського. Це було о ен-о-о-вісім.
  «Шефе, я маю йти. Я повернуся до вас пізніше». Джейк завершив розмову, не дочекавшись відповіді.
  Він схопив свою куртку. Луї вже встав і бігав, коли одягнув куртку. Джейк наздогнав його. КПЗ також спорожнів, оскільки всі наявні офіцери кинулися на місце події. Десять-один-о-вісім або один-о-вісім означали, що офіцер збитий. Незалежно від того, до якого відділу вони належали, блакитна стіна буде там, щоб захистити їх власних.
  Дорога до банку, розташованого на Хайленд-авеню, зайняла у Джейка трохи більше десяти хвилин із затори. Не всі потурбувалися зупинитися під звуки його сирен. Луї перевірив свій пістолет, поки Джейк орієнтувався в дорозі. Збройні пограбування банків почастішали по всій країні разом із насильством, до якого підозрювані відчайдушно намагалися заволодіти готівкою.
  «Коли ти востаннє перевіряв нашу рушницю, Джейку?»
  Він цінував турботу Луї, хоча іноді його бентежило, коли Луї ставив очевидне запитання. Він знизав плечима. Незважаючи ні на що, Луї був його спиною. «Сьогодні вранці».
  «Завантажено?»
  «Так». Джейк звернувся до Луї. «Я завантажую його щодня. ти?»
  «Завантажено».
  Вони обоє знали кількох поліцейських, які не турбувалися. Повна дурість. Решту шляху Джейк і Луї проїхали мовчки, кожен зосереджуючи свої думки на потрібних місцях, слухаючи радіо, щоб дізнатися новини.
  * * * *
  Чейз-парк, розташований на п’яти акрах вздовж міжштатної дороги, пропонував баскетбольні майданчики, спринклер для дітей улітку та клуб для зустрічей і зборів сусідів. Майданчик виглядав так, наче міг вмістити до півсотні автомобілів. Джейк припаркувався, а потім вони з Луї вдягнули свої кевларові жилети. «Прочитав ?» — запитав Джейк.
  «Готовий».
  Джейк зв’язався з лейтенантом Ніком Лонго з «Пограбування», який керував місцем події. Лонго перекрив Гайленд-авеню з обох сторін. Він розташував свій контрольний пост позаду припаркованого крейсера на краю перехрестя. Здавалося, вивернулася вся сила.
  «Гей, Лонго, що ти йдеш ?» — запитав Джейк.
  «Наша розвідка повідомляє, що є двоє озброєних осіб, три касира, один менеджер і кілька клієнтів, включаючи офіцера поліції. Це Томмі Салліван, — відповів Лонго.
  «О чорт! Томмі? Хіба його дружина нещодавно не народила дитину ?» Луї сказав.
  «Так, два дні тому. Були постріли, але ми не знаємо, чи хтось поранений. Швидка допомога тут і чекає. Ми намагалися зв’язатися з підозрюваними, але вони поки не відповідають і не дають жодних вимог. Я збираюся спробувати ще раз». Лонго ще раз зателефонував до банку — він залишився без відповіді.
  Гірше , подумав Джейк, коли вони не відповідають. Ви не могли отримати намистину на них.
  Дивізія Лонго, на обличчі кожного офіцера відбилася напруга, була оснащена далекобійними гвинтівками. Їх розклали навколо будівлі. Прибув переговорник .
  Джейк кивнув Джиму Нунсу, досвідченому переговорнику, спостерігаючи, як Ноунс одягає його жилет. Вони обоє повернулися до банку, щоб оцінити ситуацію. О п’ятій дев’ятій Ноунс мав стереотипну зовнішність веселого ірландця: округлий живіт, червоний ніс, рум’яний колір обличчя, пшеничне волосся та небесно-блакитні очі на круглому широкому обличчі. Завжди жартуючи на вустах, він переходив від невимушеності до серйозної менш ніж за секунду, коли того вимагала ситуація. Той, хто не сприймав його серйозно, заплатив дорогу ціну. Нунес вів усі свої переговори зі спокійною манерою, довірливим обличчям і плавним голосом оповідача .
  «Гей, Джейку, я чув, що треба привітати», — сказав Нунс, смикаючи за низ жилета.
  «Дякую, Джіме».
  Він звернувся до Лонго. «Як ти хочеш з цим впоратися?»
  «Незалежно від того, який шлях закінчиться так швидко і без травм, якщо це можливо », — сказав Лонго.
  Нунс схопив мегафон, клацнув вимикач і почав говорити з підозрюваними.
  «Це капітан Нунес з відділу поліції Вілксбері. Я хотів би відкрити спілкування з вами. Будь ласка, використовуйте номер на дисплеї з вашого останнього дзвінка. Він прийде на мій телефон».
  Джейк чекав поруч з Нунесом і Лонго. Решта відділу розбрелася по кварталу, кружляючи біля банку. Охоплюючи всю сцену, не рухаючись ні на дюйм, Джейк напружився, щоб почати діяти. Він кивнув Луї, щоб захистити свій фланг. Він помітив репортерів восьмого, третього та шістдесят першого каналів з їхніми камерами. Вертольоти зависли над головою і мали показувати драматичний телевізійний огляд інциденту. Якщо підозрювані спостерігали, вони також мали повний огляд, включаючи тактичні позиції правоохоронців і кількість офіцерів, які реагували. Інформаційна ера ще більше ускладнила контроль над цими подіями, поставивши під загрозу незліченну кількість життів.
  «Школи закрили?» — запитав Ноун ес Лонго.
  «Так , перше».
  «Добре. Моя дитина в Кеннеді , — сказав Нунс.
  «Мій теж», — відповів Л онго.
  «Мої знаходяться на Воскресіння і Господь Хреста, слава Богу », — сказав Луї.
  Джейк помітив рух біля дверей до банку . «Ось ми йдемо».
  Нунс підняв свого бика й став чекати.
  Чоловік використовував менеджера банку як щит, коли він розмахував пістолетом і кричав. «Надішліть одного неозброєного офіцера. Один. Я передам йому листа, який я написав, із тим, що ми хочемо. Нам сьогодні не потрібні герої. Якщо наші вимоги будуть виконані, всі підуть додому здоровими , зрозуміло?»
  Зріст підозрюваного становив близько шести футів. Його чорне волосся було зібране на маківці, червона пасма йшла по центру. Коли він обернувся, Джейк побачив довгий заплетений хвіст, що торкався його лопаток. Отже вісімдесяті. Він був одягнений у все чорне, а його гаманець, закріплений ланцюжком, стирчав із задньої кишені. Незважаючи на те, що день був теплим, він також був у чорних рукавичках. Його рука з пістолетом тремтіла — невтішний знак. На вигляд стрільцеві було років тридцяти, солідних сто вісімдесят. Він носив дзеркальні сонцезахисні окуляри; на його біцепсі було татуювання хреста та черепа. Джейк запам’ятав кожну деталь для свого звіту.
  «Ніхто, кого ви хочете туди послати?» — запитав лейтенант Лонго.
  — Я піду, — сказав Джейк.
  «Будь-які заперечення , Ніку?»
  — Жодного, — сказав лейтенант Лонго.
  «Ніякого героїзму», — сказав Луї, нахилившись і прошепотів Джейку на вухо. «У вас є кобура для щиколотки?» Більшість поліцейських ніколи не застосовували максимальну силу протягом своєї кар’єри, хоча їх навчали, якщо цього вимагала ситуація. Джейку це ніколи не було потрібно, але Луї мав.
  «Не хвилюйся, мамо, я повернуся, перш ніж ти помітиш». Джейк усміхнувся через плече.
  «Ми надсилаємо детектива Керрінгтона. Він без зброї. З доброї волі ви звільните одного із заручників», – сказав Джим Нунс. За процедурою Noones не використовував ранг Джейка.
  «Пришліть детектива», — сказав стрілець, ні на що не погоджуючись.
  «Хтось постраждав? — запитав ніхто.
  «Ми поговоримо після того, як ти прочитаєш листа». Стрілець ніколи не випускав менеджера з рук.
  «Він зараз прийде», — відповів Нунс.
  Кевларовий жилет розпалив піт, і Джейку по спині стікав піт, коли він підійшов ближче до стрільця. Власний піт стрільця виступив під сонцезахисними окулярами. Джейк дивувався, як хлопець міг бачити. Менеджер банку виглядав скам’янілим. Наближаючись, Джейк тримав руки вгору і відводив їх від тіла. Якщо щось піде не так, його кобура на щиколотці — якби він міг дістати її — забезпечить необхідний захист.
  «Добре, це досить далеко. Я повертаюся до банку з цією жінкою. Коли я підійду до дверей, ви зможете забрати листа. Але не раніше, ніж я дійду до дверей . Зрозумів?»
  Джейк подивився в перелякані очі менеджера . «Так».
  «Добре». Підозрюваний прошепотів щось на вухо менеджеру, а потім почав підходити до неї.
  Коли озброєний чоловік і заручник підійшли до дверей, Джейк упав на одне коліно, щоб забрати записку, не даючи грабіжника банку в поле зору. Коли він обхопив його пальцями, озброєний чоловік увійшов усередину та штовхнув менеджера банку на тротуар. Вона впала на землю. Джейк підбіг вперед, щоб підняти її. Він наполовину ніс, наполовину тягнув її назад до командного пункту та безпеки.
  Жінка розплакалася, коли вони підійшли до Лонго. Джейк сподівався, що ніхто не почує, як швидко та сильно калатає його серце.
  — Я лейтенант Лонго, — сказав Нік. «Я повинен попросити вас взяти себе в руки прямо зараз. Усе, що ви нам дасте, допоможе іншим вийти з цього живими. Як тебе звати?»
  «Аделін Сміт», — відповіла вона, змахуючи сльози.
  «Аделін, ти повинна бути точною. Скільки людей там? Хтось постраждав? Скільки там озброєних людей? Де вони знаходяться?» Лонго закидав їй запитання.
  Думка Джейка про неї зросла, коли вона об’єдналася .
  «За прилавком стоять два касири. Помічник менеджера біля стійки з другим хлопцем, принаймні він був, коли я вийшов. Є двоє озброєних людей, троє клієнтів… о, і один отримав поранення в ногу. Він постійний клієнт. Офіцер Томмі Салліван. Це непогано. Ми змогли зупинити кровотечу, трохи натиснувши на нього». Джейк був вдячний за те, як вона намагалася стримати тремтіння.
  «Аделін, ти чудово впоралася. Йди з цими детективами. Ми збираємося тримати вас подалі від преси, поки це не закінчиться. Ти будеш добре ?» — спитав Нік.
  «Так, усі інші будуть?»
  «Ми на це сподіваємось. Ці детективи візьмуть вашу заяву , — сказав Лонго.
  Луї почав супроводжувати її до машини швидкої допомоги. Аделайн нахилилась і подякувала Джейку за допомогу їй.
  «Немає проблем. Ти впевнений, що ти хороший? «Швидка допомога» все одно перевірить вас, щоб бути впевненим », — сказав Луї
  «Зі мною все буде добре. Але я переживаю за інших. Якби я знав, що мене відпустять, я б дозволив комусь іншому вийти. Він приставив пістолет до моєї голови… Я думав, що помер». Вона закінчила свою заяву, потім нахилилася й вирвала.
  Джейк махнув на швидку допомогу. Луї взяв решту її показань, перш ніж передав її патрульному, а потім повернувся до командного пункту.
  «Як справи ?» — спитав Нік.
  «З нею все буде добре. Пістолет, влучений у голову, злякав її , — сказав Луї.
  « Це буде зроблено».
  «Чого вони хочуть ?» — запитав Джейк.
  Луї додав власне запитання. «Вони вже подзвонили Noones?»
  «Так. Вони хочуть звичайного», — відповів обом Нік Лонго.
  «Це не те, що їм це вийде з рук», — сказав Джейк. Радіоприймачі всіх ожили.
  Здавалося, вертоліт каналу Восьмого каналу переслідував по гарячих слідах на трасі 8, що прямувала з Вілксбері до Бріджпорту. Поліція штату намагалася зупинити автомобіль під час планової перевірки, коли він злетів. Зараз вони перекривали в’їзди, перенаправляючи всі автомобілі, які не брали участь у переслідуванні. У цій роботі ніколи не буває нудно .
  Після семи довгих годин підозрювані в пограбуванні банку здалися. Обидва бойовики отримали звільнення та закінчилися гроші, не маючи жодних перспектив роботи в майбутньому. Коли їх допитували, вони сказали, що у них закінчилася їжа, щоб прогодувати сім'ї, і після ночі пиятики їм прийшла в голову ця ідея. Джейка ніколи не дивувало, наскільки дурні більшість злочинців, але ці двоє взяли пиріг
  Переслідування на шосе 8 завершилося швидко. Це не має нічого спільного з пограбуванням банку, як повідомлялося спочатку.
  По дорозі додому Луї знову нагадав йому про вечірку для Маріси наступного тижня. Завтра вони оформлятимуть документи щодо цього інциденту. Незважаючи на довгий день, сьогодні ввечері він присвятив справі Єви час. Він мав йти на зустріч підготовленим. «Що, я виглядаю так, ніби я без пам’яті?» — запитав Джейк. Якби Луї знову його підставляв… він би… Нічого, подумав він, це того не варте.
  «Ні, сказала Маріса, щоб нагадати тобі. Гігі постійно запитує, чи ти прийдеш». Луї тріпотів віями.
  «Чудово. Ти не можеш полити це перед вечіркою?»
  «Ні, ти можеш це зробити. Це дасть вам урок виховання».
  Джейк вистрелив у нього зміїним оком. «Для Маріси». Джейк змінив тему. «Софія хоче, щоб я щось приніс?»
  «Ні, ми готові. Минулого тижня Софія найняла гурт і бармена, щоб вони їх замкнули. Добре, що я маю роботу».
  «Ти нікого не обманюєш. Ти втягуєшся в це так само, як і Софія».
  «Ви маєте рацію , мені це подобається».
  Джейк підвіз Луї до його дому, перш ніж він попрямував додому.
  * * * *
  Окрім того, що Джейк весь тиждень боровся зі своїми емоціями, він зосередився на поточних справах. В іншому випадку це був спокійний тиждень, оскільки вони ввійшли в рутину вбивства — слідкували за свідками, медичним працівником і лабораторією. Як і Шенна Вагнер, Челсі Адамс користувалася популярністю, вона займалася своїми справами і не викликала жодних хвилювань до свого розлучення. Якщо відвести чоловіка до прибиральника, людина може стати ворогом , міркував він.
  Довгий, нудний день став довшим, коли Джейк зайшов до будинку престарілих і відвідав свою матір. Вона показала кілька іскор, коли він увійшов до її кімнати, але хто знає? Давно вона забула, що у неї є ще одна дитина, яка потребувала її.
  Вдома він вирішив продовжувати переглядати файли Єви невеликими кроками. У своєму меланхолійному настрої він міг впоратися лише з малими дозами. Кожна фотографія з місця злочину врізала його в серце. Охайний батьковий принт на полях зіскочив зі сторінок. Джейк переглянув звіти своїх детективів про інциденти та оцінки, щоб переконатися, що жодні деталі не були пропущені. Знову він вразив, наскільки схожі справи Єви та Шанни. Третій ящик, який він відкрив, сильно вдарився. Зразок заплямованої сорочки та джинсів Сполдінга все ще мав мідний запах крові. Кров Єви. Товариші-офіцери його батька подбали про те, щоб він мав усі докази, які йому знадобляться в майбутньому, якщо з’являться нові докази. Збивши сльозу, він нишпорив у коробці. Зразок сигарет марки Джорджа Сполдінга разом із викуреною зберігалися в запечатаних конвертах. Джейк вирішив передати один із зразків Берку, щоб він перевірив його на порівняння зі зразками ДНК, нещодавно зібраними у Джорджа. Хоча він думав, що хотів, щоб Луї був тут, він зрозумів, що цей перший раз було краще наодинці. Минули роки, відколи він зазнав травми. Можливо, коли він перегляне файл у п’ятдесятий раз, то зможе контролювати свої емоції.
  * * * *
  Наступного дня Джейк прокинувся у типовий дощовий квітневий день Нової Англії. Темпи впали до півсотні. Його поступкою погоді стала більш важка спортивна куртка. Коли він увійшов до станції та сів за свій стіл, він зателефонував до Chi ef Beau Taylor.
  Джейк отримав його з першої спроби. «Шефе, це Джейк Керрінгтон з Вілксбері , Коннектикут».
  «Будь ласка, називайте мене Бо. Як склалася ваша ситуація ?»
  «Ми отримали хлопців. Офіцер, якого застрелили, почувається чудово. Дякую , що запитали».
  «Добре. Я перевірив Джеффрі Адамса та його нову веселу наречену Лолу. Мені потрібно тобі сказати — у неї був неабиякий рот. Я думав, що розмовляю з далекобійником». Бо засміявся. «Вона не була рада мене бачити».
  "Ні?"
  «Ні. Вона почала говорити мені, що не збирається розмовляти зі мною без адвоката, перш ніж я навіть пояснив, чому я там. Це змусило мої очі сіпатися. Ви всі розумієте, що я маю на увазі , Коннектикут?»
  «Так, шефе. Хто розповів їй про вбивство?»
  «Вона сказала, що їй подзвонили про вбивство колишньої дружини. Вона знала, що хтось прийде і почне дошкуляти їм запитаннями. Я зауважив, що місіс Адамс теж не рада своїй смерті».
  Джейк розсміявся. «Вибачте, що перериваю, я б із задоволенням був там».
  «О так, освіжаюча перерва в моїй рутині. Я сказав їй, щоб вона зателефонувала своєму адвокату, і ми вирішимо мої питання у відділку поліції. Після конкурсу поглядів колишній чоловік сказав, що вони будуть раді відповісти на будь-які мої запитання. Уявіть собі це».
  «Я уявляю. Вам щось дали?» Джейк засміявся. Він бачив, як розігрується сцена.
  «Ну колишній чоловік працював всі вихідні на другій роботі. Він помічник менеджера в маленькому ресторані тут, у Нептуні. Його алібі перевіряється. Тепер його сором'язлива, делікатна дружина стверджувала, що провела вихідні зі своєю дівчиною в Маямі, поки її чоловік працював. Я подзвонив її дівчині. Коли я попросив її підтвердити візит Лоли шістнадцятого, вона захрипів і зажурився. Спочатку вона погодилася, поки я не сказав їй, що якщо вона збреше, їй загрожуватиме звинувачення, включно з тюремним терміном. Розуміючи всю гостроту ситуації, вона відразу виправила попередню заяву. Сказала, що не бачила Лолу з моменту її весілля. Коннектикут, ти хочеш, щоб я перевірив рейси зі свого боку?»
  «Дякую, Бо, я перевірю їх звідси. Чи можу я отримати інформацію про дівчину в Маямі? Я ціную ваш час на це. Якщо у мене виникнуть проблеми з рейсами, я вам передзвоню».
  «У будь-який час, Коннектикут, я надішлю факсом свій звіт і інформацію про друга. Бо поклав трубку.
  «Про що це все, Джейку ?» — запитав Луї.
  «Ну, можливо, нам доведеться їхати на південь», — сказав Джейк, дістаючи телефонну книгу.
  «Чудово, я запакую вам сонцезахисний крем. Що у вас є?»
  «Я отримав брехуна».
  «У Флориди є хороша інформація для нас?»
  «Так. Нова, молодша дружина не має алібі на вихідні. Колишній чоловік робить. Йому потрібно працювати на двох роботах, щоб підтримувати нову та вдосконалену модель».
  «Бідолашний, моє серце обливається кров’ю», — пирхнув Луї. «Де була нинішня дружина?»
  «Лола сказала, що провела вихідні в Маямі зі своєю дівчиною. Дівчина дуже нервує, коли їй пояснюють, що вона може потрапити у в'язницю, якщо збреше, — вона відмовляється. Вона не бачила нинішню дружину з минулорічного весілля».
  «О, яке заплутане павутиння ми плетемо... коли вперше практикуємо обман». Мені подобається ця цитата Вальтера Скотта з «Марміона », — сказав Луї.
  «У вас є цитата або все».
  «Гей, ми не можемо йти на південь, поки не закінчиться вечірка Маріси. Вона б нас убила. Я вже досить страждаю від неї через вечірку, на яку ми її не пустимо».
  «Не хвилюйся. Якщо нам доведеться йти, то не відразу. Спершу у нас є інші підказки, які потрібно шукати».
  «Добре, тому що я не хотів би пропустити, як ти збираєшся впоратися з її подругою Джігі, яка це зробила, і я цитую Марісу», — Луї зібрав руки й змахнув віями. «Вона найбільше в світі закохана в дядька Джейка».
  «Я вам за це винен».
  Як і обіцяв, він зайшов до конференц-зали о третій і поінформував Шамуса, Берка та Крауса про докази у справі Єви. Він стримав свої особисті почуття, як просив Макгуайр. Хоча це не було сказано, його люди розуміли, що він також буде працювати над справою. Поки він був на зустрічі, Луї перевірив авіалінії, щоб дізнатися, чи колишній чоловік Челсі чи його нова дружина будуть у місті на вихідних шістнадцятого квітня. Поінформувавши Берка та Крауса, Джейк залишив зустріч і повернувся до справи Адамса.
  OceanofPDF.com
  Розділ 4
  Суботнього дня о першій Джейк зайшов до дому Луї. Звуки семирічних дітей, які бігали, кричали на все горло, пронизували його барабанні перетинки. Він ухилився від кількох, проходячи повз вітальню. Луї-молодший, якого всі називали ЖЖ, щоб відрізнити батька від сина, сидів зі своїми друзями, грали в якусь відеоігру та перецьовували один одного.
  Джейк перехопив погляд ЛЖ і кивнув, прямуючи до кухні.
  «Гей, дядьку Джейку, тато повернувся », — крикнув Ел Джі.
  На кухні був організований хаос. Софія, італійська красуня Луї, була в центрі, розмовляючи з темноволосою жінкою в декольтованому червоному сарафані та короткій куртці. Невідома жінка років п’ять-дев’ять на високих підборах, які демонстрували її довгі стрункі ноги. Вона засміялася з того, що сказала Софія, і цей звук завібрував крізь нього. Великі золоті сережки-кільця звисали на її вухах, золотий браслет і смарагдовий перстень сиділи на правій руці та руці відповідно. Зліва вона нічого не носила. Гарне виявлення, Джаке , подумав він.
  Поки вони говорили, Софія ходила кухнею, кожен рух був автоматичним. На прилавку був усіяний посуд із різноманітними ласощами. Краєвим зором він побачив, як Софія щось дістала з духовки. Воно чудово пахло й викликало в нього апетит, хоча він не відривав очей від іншої жінки, яка занурила чіпси в якусь суміш, перш ніж піднести до своїх червоних губ. Його очі відстежували кожен рух. Коли тріска зникла між її губами, йому довелося важко проковтнути.
  Вони його ще не помічали. Він прочистив горло. «Гей, красуне, цього разу ти перевершила саму себе. Що б це не було, воно чудово пахне. Дозволь мені першому скуштувати». Він нахилився, щоб поцілувати Софію в щоку, знімаючи шматок м’яса з таці. Вона вдарила його по руці зі шпателем у своїй руці. «Вам сьогодні пощастило з погодою. Гаряче й сонячно, і я точно подумав, що нас випаде дощ», — сказав Джейк, жуючи.
  «О, я зробила замовлення. На моєму пікніку не наважився б дощ», — сказала Софія, придивляючись до нього своїми шоколадно-карими очима, повертаючись до жінки за стійкою. «Джейк, радий, що ти встиг. Це моя подруга Міа Ендрюс».
  Мія простягла руку. «Приємно познайомитися. Софія весь час говорить про тебе ».
  Він узяв її руку, здивований міцним рукостисканням і задоволений м’якою шкірою, кожне відчуття пронизує його тіло. Джейк пошкодував, що не вдягнувся для вечірки. Натомість він одягнув порвані джинси з черевиками, бавовняну сорочку з коміром, рукави якої були засучені наполовину. Він любив пряжки. Сьогодні він одягнув срібний американський білоголовий орлан.
  «Приємно познайомитися з тобою, Міа. Мені доведеться поговорити з Луї. Він ніколи не згадував про вас». Він подивився на Софію.
  «Луї позаду, Джейк. Він чергує на грилі. Тобі слід піти допомогти йому , — сказала Софія.
  «Здається, вам тут потрібна допомога. Що вам потрібно, щоб я зробив?» Він не хотів залишати кухню чи Мію, поки не познайомиться з нею.
  «Вона не прийме ніякої допомоги. Всі пропонують червоне, — сказала Мія.
  «О, це наша дівчина. Давай, Софіє, що тобі потрібно ?» Джейк штовхнув.
  «Нічого. все зроблено. Ми дістанемо їх, коли Луї закінчить готувати. Насправді, дозвольте мені перевірити у нього, як у нього там справи. Я зараз повернуся». Софія залишила їх сама.
  «Витончена, правда?» — сказала Мія, широко посміхнувшись привіт.
  Він важко ковтнув, коли вона втупилася в його глибокі океанські сині очі. Він змусив себе повернутися на землю.
  Маріса та її подруга Гігі прибігли на кухню і врятували його від того, щоб він зробив дурня. Він майже забув причину вечірки.
  «Це для мене?» — сказала Маріса, простягаючи руку.
  Він подивився на загорнуту рожеву коробку в своїх руках. «Я не знаю. Це для найкрасивішої чотирнадцятилітньої дівчини, у якої через пару днів день народження. Знаєте когось, хто підходить під цей опис?» Маріса обійняла його, поцілувала його в щоку й витягла пакет з його рук.
  «Дякую, дядьку Джейку. Що це? Це легко. Маріса потрясла коробкою.
  «Я думаю, вам доведеться відкрити його, щоб дізнатися».
  «Я не можу. Мама сказала, що я маю почекати, поки ми не поїмо, щоб відкрити свої подарунки», – розчаровано сказала Маріса.
  «Ми завжди порушуємо правила. Твоя мама цього чекає від нас. Вперед. Відкрийте». Джейк підбадьорив її, підморгнувши.
  Маріса рвала обгортковий папір, наче скажена собака, шукаючи їжі. — Тобі краще поспішити, поки твоя мати не повернулася. — підганяв її Яке .
  — Ти погано впливаєш, Джейку , — сказала Мія.
  «Ні, ні». Маріса обпекла М ію поглядом.
  До кімнати зайшла Софія. Вона перевела погляд з нього на Марісу, а потім на нього.
  «Джейк!» - вигукнула вона. Він почав сміятися.
  «Ти найкращий, дядьку Джейку! Подивися, Гігі, це подарункова картка до торгового центру. Як ти знав? Тепер я можу отримати вбрання, про яке мріяв. Дякую!» Вона обійняла його. Джейк підняв її з підлоги й розвернув, перш ніж опустити назад. «Мамо, ми можемо піти в торговий центр сьогодні ввечері, коли всі підуть?»
  «Ні, не сьогодні, у нас є компанія. Ми підемо завтра. Джейк, це занадто. Не треба було, — сказала Софія, дивлячись через плече Маріси на подарункову картку.
  «Яка користь від грошей, якщо їх не витрачати?» Він обняв Соп Хіа за плече.
  * * * *
  Мія спостерігала за обміном. Вона відчувала себе зловмисником, хоча це дало їй змогу трохи зрозуміти Джейка Керрінгтона. Коли Софія запропонувала їй зустрітися з ним, вона погодилася неохоче та скептично. Копи були погані новини. Жили важко. Вони грали важко. Софія та Луї, мабуть, виняток із правил. Софія штовхала, поки Мія не погодилася прийти на вечірку. Тепер вона була рада, що це зробила.
  Їй подобалося, як він виглядає. Гарний у певній мірі, і хлопець міг би заповнити пару джинсів. Його незвичайний колір волосся — темно-каштановий — підкреслював яскраві зелені очі. Вона поспорила, що жінки падали до його ніг. Його зріст був понад шість футів. Їй не потрібно було турбуватися про те, що вона височіє над ним. Його м’язи випирали на сорочці, коли він підняв Марісу з підлоги. Ні, він був не тим, на кого вона чекала. Приємним плюсом було те, що він був добрий з дітьми, або принаймні з дітьми Софії. Було зрозуміло, що він був членом цієї родини.
  «Звідки ти знаєш Софію?» — запитав Джейк у Мії, залучаючи її назад до розмови.
  «О, ми займаємося разом».
  «Ну, це показує…» Запізнілою думкою він додав: «Про вас обох».
  «Дійсно гладко». Софія поплескала його по плечу. «Джейк, ти не йдеш на вулицю, щоб привітатися з усіма? — запитала Софія.
  * * * *
  З певним небажанням він вибачився і знайшов Луї саме там, де Софія сказала, що він буде, чергуючи на грилі. З пивом в одній руці й лопаткою в іншій Луї одягнув один із тих кухарських фартухів. Було написано: « Не кусай кухаря» . Шеф-кухарський гумор, подумав Джейк, хоча він його не зрозумів. Шорти Луї демонстрували його вузлуваті коліна. На голові він носив бейсболку Yankees. «У цьому натовпі поліцейських і дружин після кількох чарок від цього капелюха можуть потріскатися кулаками» , — подумав він. Янкі чи Ред Сокс? Він любив янкі, вигравати , програвати чи нічию.
  «Хіба ти не верх моди?» Джаке привітав його.
  "О так". Луї простягнув свій фартух і вклонився. Озирнувшись, Джейк підняв брови.
  «Що?»
  «Де вона?»
  "ВООЗ?"
  «Ви знаєте хто». Луї перевернув пару гамбургерів, а потім виклав на тарілку кілька хот-догів.
  «Це ще одна з установок Софії?» Джейк спробував хмуритися .
  «Не знаю, про що ти говориш».
  «Ви двоє як команда». Джейк потер підборіддя. Цього разу, можливо, Софія все зрозуміла правильно.
  «Ну, цей непоганий. Зовсім непогано. Якби я був самотній…»
  «Ну, ти ні, руки геть. Але ти правий, цей непоганий. І в неї є особистість».
  «Ну, будь я проклятий, тобі цікаво». Луї посміхнувся.
  «Ми побачимо. Я провів з нею всі п'ять хвилин». Хоча в цю мить він не міг відвести від неї ні розуму, ні очей. Час покаже. «Насправді я думаю, що я повернуся на кухню і подивлюся, що Софія хоче, щоб я приніс».
  Коли Джейк повернувся на кухню, він помітив зміну розмови. Такий, який означав, що мовці говорили про людину, яка щойно увійшла до кімнати . Добре чи погано?
  « Я втручаюся?»
  «Ні, ми вирішували, які страви мають вийти першими», — спокійно сказала Софія.
  О, вона хороша , подумав він . «Потрібна допомога?»
  «Чому б вам двом не взяти салатів?» Софія вказала.
  «Можу». Джаке привітався з нею.
  Маріса побігла назад на кухню зі своєю подругою. «Дядьку Джейку, це мій друг, Гігі. Я забув представити її раніше». Маріса посміхнулася. Гігі сором’язливо опустила очі .
  Він простягнув руку. «Привіт, Гігі, приємно познайомитися». Він узяв її руку й потис.
  «Привіт, містере Керрінгтон. Джігі почервоніла.
  «Давайте скинемо містера. Ти можеш називати мене Джейком». Обличчя Гігі просвітіло.
  «Ти знаєш, що вона закохана в тебе», — червоно прошепотіла йому на вухо Маріса.
  «Тут немає секретів, Марісо. Неввічливо шепотіти, коли поруч інші люди, — докоряла Софія.
  «Ну хіба це не час шепотіти? Коли б ти зробив це, коли ти сам? — запитала Маріса.
  Сміючись, Джейк сказав: «Вона тебе там, Софіє». Він підмигнув Марісі.
  Гігі накинувся на нього.
  «Джейку, ти можеш бути покараний разом з Марісою», — сказала Софія. «Тепер дістань салати».
  Мія схопила миску. Джейк простягнув Джігі та Марісі тарілки, щоб їх дістали. Він узяв тарілку з м’ясом. «Ти був чудовий з Гігі, Джейк. Перше кохання дівчини може бути жахливим, якщо з ним не впоратися належним чином », — сказала Мія.
  «Так, Маріса попередила мене минулого тижня. Чи можна тобі випити?» — запитав Джейк після того, як вони поставили їжу.
  «Так, я вип’ю горілку і тону з лимоном».
  «Добре, я зараз повернуся».
  Вечірка в Романеллі завжди нагадувала Джейку весілля. Неймовірна кухня, міцні напої, гарна музика, професійний бармен, живий гурт. Він кинув пару доларів у банку чайових і продовжив вивчення місця, чекаючи на свої напої. Задній двір Луї був створений для розваг. Стільці та столи були розставлені групами. Збоку навколо басейну, який Луї ще не відкрив цього сезону, стояли шезлонги. Луї ніколи не відкривав його до Дня пам’яті, незалежно від погоди. Поза закритим басейном він розставив столи, стільці та ігри на газоні. Старші італійці вже грали в бочче. Великий цегляний мангал, обладнаний холодильником і бічним шафою, де зберігався пластиковий вуличний посуд, на всіх конфорках диміло м'ясом .
  «Це якась подія», — сказала Мія, коли він повернувся з напоями.
  «Так, я не можу дочекатися, щоб побачити, як вони перевищують ці дні народження, коли хтось із дітей одружується », — пожартував Джейк.
  «Чи можуть вони перевершити це?»
  «Софія завжди каже: «Це мої діти, і вони заслуговують найкращого». Крім того, я італієць. Мені дозволено, навіть очікується, розважати таким чином», — передражнив її голос Джейк, задоволений, коли він розсміявся з Мії. «Луї любить ці події так само, як і Софію».
  «Це видно. Вони чудова пара , чи не так?»
  «Так. Окрім любові один до одного, вони насолоджуються товариством один одного». Джейк подивився на них, коли сказав це. «Ти знаєш, що я поліцейський, чим ти займаєшся?»
  «Я психолог і за сумісництвом письменник».
  «Я б прочитав щось твоє?»
  «Ні, якщо ви не читаєте Cosmo ».
  * * * *
  Софія приєдналася до Луї біля грилю. Він схопив її за талію і поцілував.
  «Вони виглядають так, ніби вони ладнають», — тихо сказала Софія Луї, намагаючись виглядати невимушено, коли вони поглядали на Джейка та Мію.
  «Так, у нас є переможець», — прошепотів Луї на вухо Софії, кусаючи його.
  «Гей, перестань. Ти сказала, що не шепочешся, мамо. Це нечемно перед людьми». Маріса підкралася позаду них.
  «Чому мої слова завжди повертаються до мене?» — запитала Софія. «Це один із тих випадків, Марісо, коли ти робиш, як я кажу , а не як я».
  «Я не можу дочекатися старості». Маріса закотила очі й пішла геть.
  «Вау. Вона довела свою точку зору й образила мене одним реченням. Наша маленька дівчинка росте, милий». Софія змінила тему. «Подивіться на них. Стіл віднесли далі від усіх. Чому б нам не посидіти з ними і не подивитися, як справи?»
  «Ні, вони добре справляються самі. Він не зводив з неї очей. Найкраще те, що вона розмовляє, а не витріщається на нього й не дивиться на нього, наче на витвір мистецтва. Цей розумний. Вона буде сторожем, — сказав Луї, зсуваючи брови.
  «Хранитель — ти вважаєш жіночі нагороди?»
  «Ти мій приз. Найкраще, що я коли-небудь вигравав. До цього дня я не знаю, як мені це вдалося, але слава Богу, що ти сліпий». Лоуї поцілував її.
  «Припиніть, у нас гості. І, Луї, я найбільший переможець з усіх, — сказала Софія, обійнявши його за талію.
  * * * *
  На іншому кінці двору Джейк обернувся, щоб побачити, що привернуло увагу Мії. Ах, так Фія та Луї.
  «Я хочу таких стосунків, як у них, коли виросту».
  — Ти ще не виріс, Джейку? Міа Рай звела брову.
  «Лідь! О, вибачте. Я просто пожартував, — сказав він, спотикаючись на своїх словах. «Те, що у них є, ви не можете тренуватися. Це буває раз у житті, якщо пощастить».
  «Я бачив, як це трапляється з багатьма парами, але мені там не пощастило».
  «Там є багато порожніх раковин, які потрібно розрити, перш ніж знайти перлину».
  «Ви маєте рацію. Що тобі подобається, Джейк?» — запитала Мія, зачерпнувши до рота ложку перцю, сосисок і цибулі. Її гудіння захоплення змусило його уяву зашкалювати.
  «Мені подобається багато речей. Ви говорите вдома, на вулиці, на відпочинку, на роботі, в одязі…?»
  «Так, я забув, що розмовляю з копом. Мені потрібно бути точним».
  «Чи можу я принести тобі ще випити чи трохи їжі?»
  «Ні, дякую. Мені подобається бути під контролем. Якщо я з’їм ще щось, я лопну. Як вони обидва можуть залишатися такими худими, коли Софія так готує?»
  «Це завжди було для мене загадкою. Хочеш танцювати?»
  Вона здавалася здивованою, запитав він. На танцполі не було її душі.
  « Зрозуміло, — сказала вона.
  Джейк здивував себе, запитавши. Танці були не його справою. Але він хотів — ні, мав — побачити, як вона поміститься в його руках. Гурт виконав «The Way You Look Tonight». Він любив Сінатру. Пізніше йому доведеться запросити пісню Кріса Де Берга «Lady in Red». Сказано те саме, закінчилося так само. І він ніколи не забуде, як виглядала Мія сьогодні ввечері. Він любив червону сукню і був радий незвично високій температурі сьогодні, коли вона зняла піджак. Без сумніву, вона змусила його кров закипіти. Монополізуючи Мію, Джейк зводив спілкування з рештою учасників до мінімуму. Коли вони танцювали, він повністю втратив відчуття часу. Він був шокований, коли Софія почала танцювати з ним, а Луї пішов у вальсі з Мією.
  Він озирнувся навколо. пекло Всі інші пішли додому . Він перевірив годинник, танцюючи з Софією. Одинадцята вечора вже давно минула, коли його господарі йшли спати. «Ми підтримуємо вас?»
  «Ні, що дає? Я так і не отримав від тебе свого танцю сьогодні! Як правило, я змушений вас благати». — запитала Софія з блиском в очах. Джейк танцював з нею на підлозі m akeshift.
  «Було розумно не сказати мені, що ти знову намагався мене виправити», — допоміг Джейк їй на вухо.
  «Ну, ми не хотіли вас відлякати. Схоже, ви двоє це розмовляєте?»
  «Час покаже, але так, вона чудова. Дякую». Джейк повернувся до Мії. Він обмінявся партнерами з Луї, який дав знак гурту зіграти останню пісню.
  «Хлопці, вам потрібна допомога з прибиранням?» — запитала Мія, коли пісня була закінчена.
  «О ні, ви двоє йдіть і насолоджуйтесь. Ми отримали це , - сказала Софія.
  Луї пробурмотів: «Чому ти їм відмовив? Нам може знадобитися допомога. Я хочу провести тебе наверх. Як щодо того, щоб ми прибрали завтра?»
  «Ні, це не займе багато часу, і таким чином завтра ми можемо лягти спати допізна — закінчити те, що ми розпочали сьогодні». Вона подарувала йому очі.
  Він засміявся. «Гаразд. До побачення, хлопці, не робіть нічого, чого б я не робив », — сказав Луї.
  Джейк спостерігав, як Луї почав прибирати. «До побачення, Луї», — сказали вони в унісон.
  Софія провела їх до машин. «Ви обоє дуже обережні за кермом. Я не хочу чути, щоб вас перетягнули чи щось таке».
  «З нами все буде добре, Софіє. Дякую за все Я чудово провела час, — сказала Мія й обійняла її.
  «У будь-який час, Міа. На добраніч, Джейку, — сказала Софія й поцілувала Джейка в щоку. Вона розвернулася й увійшла всередину. Джейк спостерігав, як вона зачиняє вхідні двері.
  «Ти відчуваєш до неї справжню прихильність , чи не так?»
  «Я так. Софія для мене сестра в усіх відношеннях, окрім крові », — сказав Джейк.
  Джейк допоміг Мі сісти в машину.
  Він прочистив горло. «Хочеш піти випити?»
  «Вже пізно, Джейку, можливо, іншим разом і я».
  «Їдьте обережно. Якщо вас хтось зупинить, подзвоніть мені». Розчарований, він зачинив двері, а потім пішов до своєї машини.
  OceanofPDF.com
  Розділ 5
  Він почув, як Мія завела машину. Обернувшись, щоб востаннє поглянути, він побачив, як опускається вікно.
  "Джейк?"
  "Так?"
  «Я міг би випити одну чашку. Куди б ви хотіли піти?»
  «Чому ти не йдеш за мною? Я живу за рогом. Ми можемо залишити вашу машину там і взяти одну машину». Він був у захваті від того, що вона передумала. Він думав, чи зможе він знайти місце, де нікого не знатиме. Сьогодні ввечері він хотів, щоб Мія була лише для себе.
  «Веди дорогу».
  Джейк зупинився на під’їзді зліва. Мія зупинилася поруч із ним праворуч. Він підійшов до її машини й відчинив двері.
  «Ми візьмемо мою машину, добре?» Він дивився їй у очі, простягаючи руку, щоб допомогти їй вийти. Вона вагалася, конфлікт грав на її обличчі. «Що не так?»
  «Ви…?»
  Її бліда шкіра стала темно-червоною, коли вона почервоніла — йому це сподобалося. «Що?»
  «Хочеш тут випити?»
  Мій щасливий день . Він натиснув на пульт дистанційного керування та відчинив двері гаража замість відповіді. «Ви хочете поставити свою машину в гараж?»
  «Багато сприймаєш як належне, Джейк?» Мія підняла голову, викликаючи його.
  «Ні. Він забезпечує захист для вас і автомобіля». Він потер її руки вгору та вниз.
  «Завжди поліцейський, га?»
  «Я не можу бути кимось іншим. Сподіваюся, це не проблема?»
  «Ні, це не проблема, інакше мене б тут не було».
  Джейк видихнув . «Добре».
  Нагорі сходів, між гаражем і вітальнею, Джейк обійшов Мію, щоб натиснути кнопку, щоб опустити зовнішні двері гаража, перш ніж зачинити двері, що з’єднували їх із будинком. Він міг поклястися, це був його єдиний намір. Натомість він узяв її на руки й поцілував. Вона обхопила його руками, спершись руками на його нижню частину спини. Довгий, солодкий поцілунок, він зробив його глибшим, коли вона поцілувала його у відповідь, захоплюючи губи, язик і зуби, коли її м’які, повні губи пестили його рот, обіцяючи більше. Господи, він хотів проковтнути її цілком. Її небесно-блакитні очі потемніли від пристрасті, коли він був змушений відступити, інакше він зробив би це далі, ніж вони повинні були зайти сьогодні ввечері. Тому що коли він почав, він не зупинявся. Вона схопила його за сорочку й потягнула до себе. Мія дала йому приголомшливий, полум’яний поцілунок, сповнений обіцянок. Його зір затуманився. Вони стояли , гублячись у часі.
  «Чому б нам не сісти у вітальні, влаштуватися зручніше?» Розірвавши обійми, Джейк спробував трохи контролювати себе. Він узяв її за руку і підвів до дивану, але вона не сіла.
  «Звучить добре », — сказала Мія.
  «Гмм, а що ти будеш пити?»
  — У вас є горілка чи вино?
  «У мене є обидва». Він наполегливо зосередився на її відповіді, тому що його тіло продовжувало реагувати на інші її сигнали.
  «Вино хороше. У вас є біле?»
  — Так, Пуйї-Фюме? Джейк подивився на неї й знову відчув, як заворушився.
  «Мій улюблений», — відповіла Мія, блукаючи по вітальні.
  * * * *
  Будинок Джейка, як і чоловік, здивував її. Вона зайшла в теплу затишну кімнату, оформлену в різних відтінках блакитного з відтінками зеленого, бежевого та лілового. Основним акцентом в кімнаті був кам'яний камін. «Італія», — подумала вона, коли її очі блукали від підлоги до стелі, оцінюючи майстерність. Мармурова камінна полиця в тих самих блакитно-лілових тонах зламала камінь, який інакше не мав рельєфу. Полірована дерев’яна підлога виступала вздовж периметра кімнати, центр був покритий бежевим східним килимом із відтінками блакитного, зеленого та рожевого. Мії сподобалося, що Джейк не звертає уваги на якість.
  Не типова холостяцька кімната — ні чоловіча, ні жіноча — вона пропонувала людині комфорт. Велике картинне вікно було вкрите стьобаними блакитно-зеленими шторами та ліловим кольором, що об’єднувало кімнату разом із теплими бежевими стінами. У нього був гарний декоратор , подумала вона.
  Мія провела рукою по тканині на спинці дивана. «Шовкова парча» , — подумала вона. На темно-синьому дивані красувалися зелено-бежеві подушки. Тканина, яку він вибрав для двох стільців і тахти, поєднувала всі кольори кімнати. На стіні красувався 65-дюймовий HD-телевізор, доказ того, що тут справді жив чоловік. Лампи бежевих і лілових відтінків стояли на мармурових столиках точно в колір вогнища. Журнальний столик мав відповідну мармурову стільницю. Мія взяла келих вина, який подав їй Джейк, коли він зайшов до кімнати, і сіла поруч із нею на диван. Він обняв її за плече. Їх два тіла могли б обігріти будинок у Новій Англії на зиму. Мія відпила вина, хоча це не вгамувало її бажання.
  «Ваша вітальня прекрасна. У вас був декоратор?»
  «Ні, я вибрав те, що мені подобається. Якщо я застряг, я просив допомоги у Софії. Вона сперечалася про мою колірну гамму, кажучи, що це не підійде, але мені це подобається».
  «Мені теж подобається. Це розслабляє».
  Вона дозволила Джейку взяти склянку з її рук і поставити на стіл. Коли він взяв її на руки, вона дозволила йому поцілувати її. Така сама реакція, не те щоб вона очікувала іншого. Тепло проходило крізь неї, навколо неї.
  Якби він продовжував цілувати її таким чином, вона б забула своє ім’я. Все її тіло ожило від поцілунку біля дверей. На вечірці — миттєво, коли вони зустрілися очима — він зробив це для неї фізично. Тепер, якби він міг зробити це для неї лише подумки. Сила поцілунку пронизала її, розтопивши антарктичний айсберг, за яким вона ховала свої емоції з моменту розірвання заручин. Їй потрібно було взяти себе під контроль. Але вона боролася — вони були зрілими дорослими, її розум суперечив тілесній пристрасті, яка шкода? Як далеко вона повинна зайти сьогодні ввечері? Це були б фізичні стосунки? Яку реакцію вона отримала б, якби стрибнула на нього? Вона хотіла зупинитися? Раніше це ніколи не було питанням. Його голос звів її навколо.
  «Міа, я міг би підняти тебе прямо зараз і віднести спати. Ніщо не зробить мене щасливішим. Я розумію, що це звучатиме безглуздо чи як вистава, але… я хочу дізнатися, що з нами відбувається. У нас є якийсь зв'язок. Це інтенсивно, можливо, трохи страшно. Як ти думаєш?»
  Заніміла, вона подивилася на нього. Це мала бути вистава. Чи зв’язав він її ім’я, її родину? Вона роками відбивалася від зазіхань чоловіків. Деякі хотіли її грошей. Інші хотіли престижу, який могли забезпечити її ім’я та багатство. Вона швидко оцінила Джейка, і їй сподобалося те, що вона побачила. Крім того, його очі кольору дорогоцінних каменів, виточене обличчя та сильна м’язиста статура ледь не змусили її благати потрахатися, але більше того, розмова з ним не була примусовою. Минуло занадто багато часу. «Я повинен піти додому. Це розумна річ, — сказала вона, відштовхуючись від дивана. «Я не можу зрозуміти, чи твої слова чисті, чи щирі».
  «Справжній». Він схопив її за праву руку й потягнув до себе. «Ви сьогодні багато випили, а вже близько першої години. Чому б тобі не залишитися у вільній спальні?» Він усміхнувся до неї. «Ви можете мені довіряти. Я поліцейський. Крім того, ви можете потрапити в пастку DUI».
  «Зі мною все буде добре. Сьогодні я розподілив свої напої. Перш ніж я піду, ви можете сказати мені, де розмістилися державні війська». Мія ворухнула бровою, щоб зняти напругу.
  «Ні, я не можу, вони більше не інформують нас про свій графік, ніж ми про свій. Залишся. Будемо снідати разом». Він подарував їй одну зі своїх кокетливих посмішок. — А завтра ми проведемо разом, якщо тобі не буде чим зайнятися.
  Вона недовго над цим думала. «Гаразд, якщо ти розумієш, що ти будеш винен, якщо я сьогодні ввечері ляжу до тебе в ліжко». Вона закрила рот рукою. Це не подобалося їй не контролювати ситуацію. Можливо, вона трохи випила. «Ви мене обернули». Мія засунула волосся за вухо.
  «Радий знати, що ти так само розбитий мною, як і я тобою. Давай». Він підняв її і повів коридором до вільної кімнати. Він відкрив двері. Вона зайшла всередину й озирнулася.
  «Приємно».
  Більшу частину місця займало ліжко. Вікна були оброблені тим же матеріалом, що й постілка, — жовта тканина з блакитними квітами. Блакитний килимок покривав підлогу, оголюючи два фути голої деревини навколо. По обидва боки від ліжка стояли тумбочки, а також високий комод і широке дзеркало, які надавали кімнаті відчуття простору. Як психолог, вона прибрала в уніформі незахарачені кімнати по всьому будинку, щоб проаналізувати наступний день.
  Схвильована, коли Джейк повернув її в свої обійми, вона вклала все в поцілунок. — Приємних снів, — сказав він.
  «О, не хвилюйтеся, я впевнений, що вони будуть . Доброї ночі».
  «На добраніч».
  Мія зачинила двері й притулилась до них.
  * * * *
  Наступного ранку Джейк, після того, як цілу ніч метався з Мією в сусідній кімнаті, встав раніше, ніж зазвичай. Він відчинив задні двері, щоб впустити легкий весняний вітерець, і вдихнув. Натяк на дощ зі свіжим ароматом раннього цвітіння. Він налив кави у свій великий кухоль і вирішив подивитися на схід сонця на задній палубі. Стукіт у вхідні двері змусив його піти в інший бік. Джейк кинувся через кухню, щоб відповісти. Він не хотів, щоб гість заважав Мії спати. Коли він відчинив двері, Луї стояв з іншого боку, нахмурившись. Ось і пройшов його схід , подумав Джейк.
  «Блін, ти згаяв ще одну ідеальну можливість, Джейку». Не подумавши, хто там може бути, Луї зайшов до кімнати, розмовляючи. — Ми познайомили вас із цілком доброю жінкою — що ви зробили, відкинули її назад ? Що дає?»
  «Знаєш, Луї, ти мені подобаєшся, хоча іноді можеш бути грубим. Усе, що відбувається зі мною та Мією, це наш автобус , зрозуміло?»
  «Я зрозумів. Минулого вечора ви двоє, здавалося, порозумілися. Ви навіть виглядали як... знаєте. Коли ви пішли разом, ну… — Луї знизав плечима, дозволяючи всьому решті висіти.
  «Що буде, те буде, Луї. Не втручайся. Я готую нам сніданок. Хочеш?» — сказав Джейк і дочекався Луї.
  «Що, вона тут ? Ви сказали...
  — перебив його Джейк. «Я нічого не сказав. Я запитав, чи хочеш ти приєднатися до нас. Я чую, як вона там рухається. Чи не хочеш ти постукати в двері додаткової спальні й подивитися, чи готова вона їсти?» Джейк відвернувся, щоб приховати усмішку.
  «Додаткова спальня? Хто ви, сер вільний рід Ланцелота?»
  — Ця жінка — леді, Луї. Я буду поводитися з нею як з нею. Не облажай його заради мене».
  «Я? Що зіпсувати?» Луї постукав у двері додаткової спальні, пробурмотівши.
  * * * *
  Мія втягнула сміх, що булькав у її горлі. Останнє, чого вона хотіла, це щоб Луї знав, що вона підслуховувала. Джейк і Луї поводилися як стара подружня пара. Вона чула, що партнерство з правоохоронними органами з часом мало глибокий зв’язок. Ці двоє це уособлювали. Луї знову постукав.
  "Так?"
  «Гм… доброго ранку , г. Це Луї».
  Вона відчинила двері. «Доброго ранку. Я насолоджувався вчора. Ще раз дякую за запрошення». На ній був халат, який вона знайшла на задній стороні дверей. Вона думала одягнутись у вчорашній одяг, але вирішила, що Джейк повинен побачити, як вона виглядає вранці.
  Луї відійшов убік, щоб випустити її. Вона пішла на кухню. Коли Джейк обернувся, не все тепло пішло від печі.
  «Доброго ранку», — сказав Джейк, дивлячись на неї очима.
  «Що так смачно пахне?» На ньому були потерті джинси. Ні сорочки, ні черевиків. Господи, вона хотіла кинути його тут же. Це була довга ніч.
  «Я робила млинці з чорницею та омлети по-західному. Я не знаю, чи ви віддаєте перевагу яйцям, чи більш традиційному сніданку в сонячний день?»
  Боже мій, він виглядає сором'язливим . Прискорений пульс на його шиї дозволив їй побачити, що вона відчуває.
  Луї прочистив горло. «Софія збирається вбити мене. Вона відправила мене за газетою понад годину тому, я краще піду додому».
  Вони не звернули уваги на Луї. «Ти щось сказав?» — сказав Джейк, повертаючись до нього.
  «Я сказав, що йду. Насолоджуйтесь нашим сніданком.»
  * * * *
  Мія сіла за стіл, а Джейк чекав її. Жоден з них не скуштував їжі, яку він готував, поглинений один одним, світ стояв осторонь від них. Вони розмовляли. Вони сміялися. Великим пальцем він витер трохи сиропу з її верхньої губи. Перш ніж він встиг відтягнути свою руку, вона взяла його великий палець собі в рот і висмоктала його.
  Мія відштовхнулася від столу й почала прибирати посуд. Він забрав тарілки з її рук і поставив їх назад на стіл. Він опустив свій рот до її. Вона поцілувала його, посуд забула. Шовковисті руки ковзнули по його обличчю, перш ніж стиснути його волосся. Він перервав поцілунок, вдивляючись у її очі. Мія нахилила голову набік, щоб запропонувати йому свою шию.
  Джейк схопив лацкани халата, який вона носила, і розтягнув їх. Усе повітря з його легенів вирвалося, коли він намагався дихати. Він запам'ятав кожен дюйм її оголеного тіла. Він ніколи не хотів забути, як вона виглядала, саме тут, прямо зараз.
  «Ви приголомшливі». Він проводив поцілунки вниз по її горлу, до її грудей, перш ніж досліджувати руками.
  Її гортанний стогін підбадьорив його. Випрямившись, він підхопив її на руки й поніс коридором, прямуючи до своєї спальні. На півдорозі він зупинився.
  «Тепер настав час сказати стоп», — прошепотів він. Боже, не дай їй зупинитися.
  «Я не хочу… Я знаю, що ми повинні», — прошепотіла вона, задихавшись, у той час як вона n тикала йому вухо.
  «Ну... якщо ми не збираємося продовжувати, мені потрібен душ. Арктичний дощ, — хрипко сказав він, кладучи її. Він притулив її до стіни. Його тіло притиснулося до її, коли він пестив її груди.
  «Нам обом знадобиться холодний душ, якщо ти продовжиш це робити», — простогнала вона. «У мене не залишилося жодної сили волі».
  * * * *
  «Він сказав усі правильні речі», — подумала вона, радіючи за час, проведений у спортзалі. Вона почувалася підлітком, коли він обмацував її. Це відчуття посилило крихітні хвилі тепла через її кров і вимкнуло мозок. Усе її тіло було пеклом — якби вона не припинила це зараз, вони могли б зробити щось, про що потім пошкодували б. Не те, щоб вона на секунду повірила, що пошкодує про це. Ще пару хвилин, і вона не зможе зупинитися. Він ще щільніше притиснувся до неї, даючи їй зрозуміти, що хоче її. Вона хотіла його — хлопче, чи хотіла вона його? З усіх сил вона відштовхнула його. І нагадала собі, що познайомилася з ним лише вчора.
  «Джейк». Вона не знала, що ще сказати. Вона зробила. Але вона не озвучила своїх думок. Натомість вона зняла його руки зі своїх грудей, стиснула їх і поцілувала. «У вас є плани на сьогодні?»
  Мія спостерігала, як він намагається перевести подих , перефокусуватися.
  «Ні, ти хочеш щось зробити?» Він швидко додав: «Але не тут, інакше ви знаєте, що ми будемо робити».
  «О так, я думав, що гарна прогулянка принесе користь нам обом. Відпрацюйте частину надлишку енергії, яка у нас, здається, є».
  «Звучить як план. Давайте приймемо душ». Він схопив її, перекинув через плече і пішов у ванну. Коли вона поворухнулася, щоб звільнитися, він повернувся до води.
  «Почекай, посади мене, Джейку. Я не можу прийняти з тобою душ. Це було б надто інтимно, надто небезпечно».
  « Я люблю небезпеку».
  «Джейку, це було б мучно».
  «Я люблю тортури ». Він посміхнувся.
  * * * *
  Це було нестерпно, коли Джейк намилював її, ковзаючи руками по ній. Кожне нервове закінчення в її тілі горіло, як розплавлена сталь. Він масажував її тіло, мучив її до того, що вона більше не могла зв’язати двох слів — потреба сповнювала її. Мабуть, він прочитав її думки. Він завершив миттям її волосся, чуттєвим досвідом, подібним до інших. Його руки ковзнули крізь її пасма. «Так продовжуй, і я твоя» , — подумала вона. Його руки відчули тепло аж до її пальців ніг. Вона не могла думати ні про що інше, як про його руки, поки він продовжував намилити її. У свою чергу вона дражнила його, терши його, поки він не застогнав за нею. Підбурюючи його, вона глибше поцілувала. Будь проклятий.
  Було очевидно, що він хотів її. Вона не могла довго тривати. Мія захоплювалася його самоконтролем, розмірковуючи про момент, коли вони візьмуть одне одного. У глибині душі вона відчувала, що це буде найкращий колишній чоловік у її житті.
  «Нам краще вийти з душу й одягнутись. Інакше мені доведеться повісити на собі прапор капітуляції і проковтнути свою гордість. Можливо, навіть моя гідність, — сказав він, і його голос тріскався з кожним словом.
  Вона розсміялася, як він і хотів. «Я не можу дочекатися, щоб захопити ваш прапор».
  «Ти мене вбиваєш! Геть, геть геть, — вимагав він, перетворюючи воду до морозу. Вона вискочила з душу, кричачи й сміючись.
  * * * *
  Вони зупинилися в її квартирі, щоб переодягнутися, перш ніж вирушити на день до Шарона, штат Коннектикут. Година їзди була варта того. І погода посприяла. У розпал сімдесятих років температура була приблизно на десять градусів вище нормальної температури для цієї пори року . Він може навіть досягти мінімум вісімдесят , дражнив синоптик. Ах, перші вихідні травня . Для пікніка він обрав державний парк Кент-Фоллз. Тут були бухти для тихих, романтичних пікніків і красивий водоспад. По дорозі вони розмовляли, фліртували один з одним, поки не знайшли ідеальне місце, щоб розстелити ковдру. Джейк готував обід, а Мія наливала вино. Вони розмовляли півдня. Він знайшов Мію хорошим слухачем.
  Вперше він розповів про своє дитинство, смерть сестри, її вплив на нього та його батьків. Він розповів про хворобу матері та смерть батька. Вона слухала, не перебиваючи, якщо не хотіла, щоб він прояснив щось або поставив запитання. Вона не говорила, щоб говорити. Вона слухала, наче було б жахливо пропустити те, що він сказав. І вона легко засміялася. Це змусило його ще більше розсмішити її, щоб знову почути звук цього. У нього не було такого безтурботного дня за… Він не міг пригадати. Він заплющив очі, повертаючи її образ під душем. Спогади такі реальні, такі яскраві, що він бачив, як вода ллється на її голій шкірі, скочується між грудей, сповзає живіт…
  «Чому ти посміхаєшся ?» — запитала Мія.
  «По-перше, який у вас чудовий сміх. По-друге, я думаю про тебе в душі, лише на твоїй усмішці». Він нахилився і поцілував її.
  «Ммм, просто усмішка?»
  "О так".
  Він витягнувся на спину на ковдрі, заклавши руки за голову, і запам’ятав кожен вигин і ластовиння на її голому тілі.
  «Сьогодні я дещо дізнався про вас. Ти збоченець, — сказала вона, нахиляючись, щоб поцілувати його у відповідь.
  "Ваша думка?"
  «Немає сенсу».
  OceanofPDF.com
  Розділ 6
  Уперше за дванадцять років Джейк увійшов у КПЗ о дев’ятій годині. Звичайний час Джейка був сьома тридцять. Луї сидів за письмовим столом, обличчям до дверей командної кімнати, попиваючи каву.
  «Як добре, що ви вирішили приєднатися до нас сьогодні, лейтенанте», — сказав він поверх чашки.
  «Ой, давай, Луї».
  «Хіба ми не буркотливі сьогодні? Якби ви прислухалися до своїх гормонів, у вас був би кращий настрій».
  Джейк дивився на нього вниз. Він не здригнувся. «Лейтенанте, дозвольте принести вам чашку кави».
  «Луї, відступи». Джейк розвернувся й вийшов із кімнати, а інші копи дивилися йому вслід. Луї пішов за ним у порожній кабінет.
  «Гей, що дає ?» запитав він.
  «Між нами, Лу, тобто. Ніяких пліток».
  «Добре».
  «Сьогодні вранці я спостерігав, як Мія виїжджала з гаража. Я повернувся, щоб зачинити двері гаража, а коли повернувся, знаєте, що я побачив?» Обличчя Джейка почервоніло. Луї боявся, що він розірве прокладку.
  «Ні, що ?» — запитав Луї.
  «Хлоя Вагнер вийшла з вулиці. Вона почала стежити за Мією. Я стрибнув у свою машину і перерізав її, перш ніж вона встигла дізнатися, де живе Мія. Коли я зустрівся з нею, вона сказала, що їде на роботу. У неї вистачило спитати про Мію на ім’я. Звідки, в біса, вона знала своє ім’я?»
  «Не знаю, може вона за тобою переслідує? Але хто, в біса, стежить за копом?» Луї смикнув його за ніс.
  «У ній щось не так. Сьогодні я хочу переглянути всі докази в досьє Шанни Вагнер. Подивіться, чи ми щось не пропустили. Нам потрібно закрити це і позбутися Хлої. Після того, як ми закінчимо інтерв’ю у справі Адамса, давайте разом переглянемо справу Шан на».
  «Я встигну».
  Джейк кивнув.
  — Отже, Мія знову ночувала? Лоу вліз.
  «Витягніть свій розум із канави. Це не те, що ви думаєте».
  "Гей, що я думаю?" Луї нахмурився всю дорогу назад до свого столу.
  Джейк проігнорував його. Коли вони повернулися до кімнати відділення, капітан покликав Джейка до свого кабінету.
  «Сідайте». Макгуайр вказав на стілець.
  «Що трапилося , капітане?»
  «На мене тиснуть інші зміни. Їхні лейтенанти хочуть оселитися. Виберіть свій офіс. Ви маєте першочерговий вибір через ваше старшинство та ранг».
  «Добре, я зараз це зроблю. Чи всі вони налаштовані чи їх потрібно пристосувати для телефонів і комп’ютерів?» Джейк думав, що кутовий офіс на іншому кінці КПЗ забезпечить приватність і гарний вид на центр міста. Йому сподобалося це старе цехове місто, навіть з усіма порожніми заводами. Деякі підприємливі люди тепер намагалися перетворити їх на цікаві підприємства, використовуючи податкові пільги, які пропонувало місто.
  «Це під ключ, вибирайте один».
  Джейк вийшов з кабінету капітана.
  — Вас щось турбує, окрім Сполдінга? — запитав Макгуайр.
  «Я відволікаюся своїми справами — моєї сестри, Вагнера й Адамса». Почуття провини пронизало його. Мія заповнила всі його вихідні. Він навіть не здогадувався про Єву.
  У якийсь момент мені доведеться обговорити Хлою з капітаном, але не раніше, ніж я заспокоюся.
  «У вас є щось нове щодо справ Вагнера чи Адамса?» — запитав Макгуайр.
  «Ні, я взяв вихідні. Сьогодні вранці ми зробимо подальші дії ».
  «Тоді я дозволю тобі приступити до цього».
  Він кивнув, повернувся й пішов до свого столу.
  «Чого хотів Макгуайр?»
  «Я повинен вибрати офіс. Ти ж не збираєшся на мене знущатися?» Джейк посміхнувся, щоб полегшити удар.
  Луї дивився на нього протягом п’яти секунд. «Ні, я не збираюся збожеволіти. Це йде разом із званням. Але я не можу не хотіти, щоб це був я».
  «Ти не збираєшся сумувати за мною?»
  «Ні. Я чекав цього дня роками. Я думав, що я буду в офісі».
  Луї завжди напружувався, коли справа доходила до здачі тестів. Він ніколи не підводив — він хвилювався, щоб отримати низький бал. Він робив те саме протягом усієї середньої школи. Блискучий детектив, Луї втретє склав іспит на сержанта два тижні тому, приблизно в той самий час, коли Джейк складав іспит на лейтенанта. Він трохи помолився в надії, що Луї пройшов цей час.
  «Наступного тижня ви виберете офіс поруч із моїм. Коли ви це зробите, ми більше не будемо партнерами. Кожному з нас дадуть когось потренувати , нехай Бог допоможе».
  «Так, начебто це станеться».
  «Якщо ти цього хочеш, це станеться», — сказав Джейк. «Давайте зробимо продовження з двома друзями, які гуляли з Челсі Адамс. Ви залишили їм повідомлення в п'ятницю. Хтось із них відповів? Ми чули відповідь з лабораторії та про автомобіль?»
  «Повільніше, Джейк, я на вершині всього. Я ще не отримав результатів лабораторії. Я перевірю свою голосову пошту, перш ніж подзвонити в лабораторію знову. Звіт міністерства має бути надіслано сьогодні». Луї потер підборіддя.
  «Давайте забронюємо кімнату для співбесіди на сьогодні близько шостої години вечора. Я затягую Хлою після роботи. Я хочу, щоб вона зрозуміла, що ми не жартуємо. Давайте почнемо возитися з її головою, — сказав Джейк, вловлюючи вираз Луї . «Що?»
  «Ти робиш це тому, що вона влізла тобі під шкіру, чи через справу?»
  «Вона не може стежити за мною або за Мією. Я хочу пояснити їй, що переслідування є кримінальним злочином. Але більш того, що нам потрібно, так це вирішити справу Шенни».
  «Ми намагаємося. Це не те, що ми не працюємо , — сказав Луї.
  «Пам’ятаєте кілька місяців тому, коли ми схилялися до хлопця, з яким вона працювала, хоча в нього було алібі? Давайте поглянемо на нього ще раз. Перегляньте кожну заяву у файлі, щоб побачити, чи зможемо ми знову знайти слід. Востаннє, коли я бачив Хлою, вона згадала, як він підтримував з нею зв’язок. Це дивно. Шенна розірвала з ним за місяць чи два до своєї смерті », — сказав Джейк.
  «Я забронюю номер».
  «Блін, це було дурістю зустрічатися з нею в першу чергу. Я не знаю, що мене зачепило. У якийсь момент мені доведеться дозволити капітану розібратися».
  «Задокументуй це, Джейку. Ніколи не знаєш, коли хтось схопиться , — сказав Луї.
  «Давайте поки що залишимо це. Сьогодні ввечері ми запишемо інтерв’ю. Це зробить це офіційно».
  «Якщо ти так кажеш». Луї знизав плечима. Він відступив. Це було не його життя. Джейк впорається з Chloe по-своєму.
  Перевіривши свою голосову пошту, Луї занотував дзвінки від Джулі Канз і Джори Стайн, записав їхні номери на блокнот і замовив кімнату для допиту на шість годин. Першим він відповів на дзвінок Джулі Кан.
  «Джулі Канс, будь ласка». На дзвінок відповів чоловік .
  « Хто дзвонить?»
  — Це детектив Романеллі з відділу поліції Вілксбері.
  «О, так. Це про бідного Чел Сі , чи не так?»
  « Так. Ви…?»
  «Друг Джулі , Двейн».
  «Добре. Ви знали Челсі?»
  «Так».
  «Джулі там?» — знову запитав Луї. Він включив ім’я Дуейна до списку для інтерв’ю пізніше .
  «Я візьму її».
  Луї почекав кілька хвилин, перш ніж Джулі підняв трубку.
  "Привіт."
  «Це детектив Романеллі».
  «Детективе, вибачте, що я не відповів вам раніше. Мене не було на цих вихідних».
  «Як справи?» Луї помітив напругу в її голосі.
  «Не добре. Я знав Челсі ще з часів старшої школи. Я не можу подумати про це — просто не можу повірити, що її вже немає». Джулі заплакала, і її слова було важко зрозуміти. «Мені шкода. Мені важко триматися разом».
  «Будь ласка, спробуй, нам потрібно пройти всю ніч, коли ви всі пішли вечеряти ». — запитав Луї.
  «Добре».
  Через півгодини Луї завершив розмову. Він зібрав більше інформації про життя Челсі, і як друга, і як матері, але не отримав від Джулі нічого нового щодо їхньої останньої ночі разом. Її історія збігалася з Сарою. Радий, що більше не розмовляє, він потер вухо, щоб зменшити тиск.
  «Наступний твій », — сказав він Джейку.
  «Вона говорила довго».
  «Челсі — її найкраща подруга. Ви можете відчути її горе».
  «Як називається наступний?»
  «Дайте мені подивитися — Джора Стайн. Вона працювала з Челсі».
  «Це її робочий номер чи його домашній?»
  «Робота», — відповів Луї.
  * * * *
  Джейк також не отримав нічого нового від Жори. Ні з ким із них не сталося нічого цікавого, окрім зникнення Челсі. Ніхто, окрім Джори, не спілкувався ні з ким за межами їхньої невеликої групи, і вона пішла одразу після Челсі. Жора сказав, що хлопець був втіленням мудака. Вона ніколи не дозволяла цьому обійти етап розмови з ним у барі. Челсі пішла через нудьгу близько десятої години.
  За словами Джори, Челсі ніколи не скаржилася, що хтось її турбує — ні соціально, ні професійно, ні особисто. Спокійна жінка, домоседка, яка ходила на роботу, а потім додому, Челсі не хотіла зустрічатися. Розлучення завдало їй гіркоти. Раз на тиждень вона виходила з друзями на швидку їжу.
  Джейк відтворив розмову подумки, розчарований відсутністю підказок. Вбивство рідко було випадковим актом — це був один із тих випадків? Протягом багатьох років, за кількома винятками, ті, хто вижив, стверджували, що у жертви не було ворогів. Але він завжди знаходив хоча б одну, якщо не більше. Людина не йшла по життю без хоча б плями. Він докоряв собі. У розслідуванні було ще надто рано засекречувати це. Треба було зробити ще багато роботи, перш ніж він здався. Завтра вони глибше копатимуться в життя її дітей, колишнього чоловіка, нової дружини та її друзів.
  Джейк звернувся до Луї. «Ви вже отримали відповідь від авіакомпаній? Якщо ні, зробіть повторний дзвінок. Подивіться, чи не зможемо ми принаймні зв’язати це». Джейк перейшов у свій список і позначив усе, що вони збиралися зробити сьогодні.
  «Хм! Для цього ви схиляєтеся до нової моделі. Чи мала вона достатньо часу, щоб прилетіти, убити Челсі, а потім знову полетіти?»
  «Ось куди мене веде моє чуття. Я хочу знати, чому вона збрехала. Могла б бути досить невинною, якби вона не хотіла сказати, куди поділася перед своїм чоловіком».
  «Хочеш покататися? Бармен на полі для гольфу відповів на мій дзвінок. Я зараз туди прямую. Вже близько до обіду. Ми можемо там щось перекусити».
  Особистий мобільний телефон Джейка задзвонив, перш ніж він встиг відповісти. Він дістав його з кишені, щоб перевірити дисплей , і посміхнувся.
  «Дай мені вгадати, Міа?»
  Джейк кивнув, відвертаючись від Луї.
  «Я сьогодні у Вілксбері. Ти хочеш зустрітися на обід ?» — запитала Мія.
  «Я б хотів. Дозволь мені дещо змінити, і я тобі негайно передзвоню», — сказав Джейк, пробігаючи в пам’яті список справ. Все могло чекати півгодини і більше.
  «Чудово», — сказала вона, перш ніж покласти трубку.
  « Зміна планів».
  «Я чув». Луї сяяв, як гордий тато. «Пам’ятайте, ми з Софією вас прилаштували».
  «Я пам’ятаю, коли щось не вийде», — дражнив Джейк. Йому подобалося розбивати відбивні Луї.
  «Чудово, Джейк. Бачите, якщо ви так відчуваєте, це приречено ще до того, як почнеться. Я пообідаю на полі для гольфу сам. Ви робите те, що маєте робити».
  Найчастіше Джейк терпів лекції Луї. Він був вдячний, коли Луї пішов геть, давши йому трохи усамітнення. Він набрав номер Мії.
  «Куди ти хочеш зі мною ?» — запитала Мія.
  «Як щодо Café Pablo, прямо біля шосе? Ви знаєте, де це?»
  «Так, це ідеально, тому що я сьогодні в східній частині міста. Коли ти хочеш зустрітися?»
  «Зараз добре?»
  «Мені знадобиться принаймні п’ятнадцять хвилин, щоб написати нотатки до зустрічі, а потім побачимо вас там », — сказала Мія.
  «Не поспішайте. Залежно від заторів, мені знадобиться десять-п’ятнадцять хвилин, щоб дістатися туди»
  День почався невдало, але побачивши Мію, все змінилося. Чи повинен він розповісти їй про Хлою? Вона бачила її сьогодні вранці? Чи варто йому почекати — подивитися, чи це повториться?
  «Дозволь мені нагадати тобі, що обід триває півгодини, друже», — сказав Луї з блиском в очах. « Ну, без обіду».
  Джейк поворухнув бровою. «Ти ревнуєш. Я повернуся, коли повернуся». Він схопив свою куртку, посміхнувся Луї через плече, прямуючи до своєї машини, щоб їхати через місто.
  * * * *
  Перш ніж Джейк підійшов до своєї машини, у Луї телефонувала Софія. «Ви ніколи не вгадаєте, хто з ким обідає», — сказав Луї, коли Софія відповіла.
  «О Луї, ти така дитина. Відступись і не лазь, це для нього».
  «Боже, Софіє, ти друга людина, яка сьогодні звинувачує мене в цьому», — сказав Луї.
  «Ну, ти маєш хист. Отже, виходить. Нам знадобилося що, десять років, щоб зробити це правильно?»
  «Так. Крім того, я хотів повідомити вам, що я, можливо, працюю допізна. Я дам вам знати напевно після обіду».
  «Добре».
  «Я мушу бігти, до побачення». Луї поклав трубку, повертаючись до справи вбивства. Він підстрибував між справами. Чи міг Джейк мати рацію щодо того, що Хлоя причетна до вбивства своєї сестри? Луї сподівався, що ні. Зустрічання з нею під час розслідування могло покласти чорну пляму на безглузде досьє Джейка .
  OceanofPDF.com
  Розділ 7
  Мія прибула до ресторану перед Джейком і зайняла кабінку біля прилавка з десертами. Це дозволило їй побачити вхідні двері як яблучко. Café Pablo, розташоване в торговому центрі, колись було частиною Frankie's, відомого місцевого закладу хот-догів. Менеджер купив його у власника Френкі. Надворі Café Pablo стояли квіткові горщики з великими яскравими квітами, які віщували весну. На стороні Frankie подають фаст-фуд з атмосферою. Стіни вкрилися купою пам’ятних речей, повертаючи закусочну в інший час і місце. Власник, Томмі, вітав кожного гостя, коли вони приходили. Італійський колорит Café Pablo запропонував розслаблюючу атмосферу зі смачними десертами. Незалежно від того, яку сторону ви вибрали, ви не могли не насолодитися їжею.
  Мія побачила Джейка через переднє вікно, коли він підходив до ресторану. Його витончені рухи нагадали їй кота, готового стрибнути. Він був одягнений у спортивне пальто з джинсами та сорочкою на ґудзиках. Він усміхнувся, коли помітив її, і підійшов до кабінки. Вона здивувалася, коли він нахилився й поцілував її. Вона була рада, що публічні прояви прихильності не турбують його. Це поставило ще один плюс у графі «Так» за те, що вона зустрічалася з ним.
  «Привіт», — сказав він, сідаючи з її рук.
  «Мені подобаються ваші привітання. Ще мить, і нам довелося б піти».
  «Хм, ти хочеш сказати, що тобі легко?» Його очі зморщилися в куточках, коли він усміхнувся їй над меню. Це був простий жест, який прискорив її пульс.
  «Здається, я з тобою». Мія взяла його руку за стіл.
  «Добре, мені це подобається». Джейк потер пальцями свою смарагдову каблучку.
  «Я не можу пояснити чому, але ви мене заспокоїли».
  «Сподіваюся, після цих вихідних». Його зелені очі виблискували від сміху.
  Обидва припинили розмову, коли офіціант підійшов до їхнього столика й погодив замовлення.
  І перш ніж Мія це усвідомила, час сплив. Після оплати рахунку Джейк провів її до машини. Там він взяв її на руки і знову поцілував. Поруч з ними проїхав автомобіль. Адреналін Джейка підскочив, коли він почув, як опустилося вікно. Він розвернувся, штовхаючи Мію за собою, і вихопив зброю. Він почав розслаблятися, коли помітив одного зі своїх детективів за кермом. З огидою він тримав червону зброю.
  «Це те, що ви робите в ротний час, лейтенант ?» – сказав Краус.
  «Смішно, Краус. Забирайся звідси ».
  «Ні, поки мене не познайомлять. На вечірці ти тримав її при собі ».
  «Мія, цей придурок — детектив Гюнтер Краус. Він також відомий друзям як Стрілець. Розумні жінки тримаються подалі від нього».
  «Чудово, Джейк. Мені приємно познайомитися з вами, Мія. Він тіньовий, тому стережіться». Краус поїхав, не кажучи більше ні слова.
  — Мудак, — пробурмотів Джейк.
  «Будь добрим ». Мія засміялася.
  «Я мушу йти. Я поговорю з тобою пізніше?»
  «Я з нетерпінням чекаю цього. До зустрічі».
  Мія залізла в машину, готова завести двигун, коли Джейк нахилився до вікна, щоб ще раз поцілувати її. Через хвилину він спостерігав, як вона від’їжджає. Жодного разу він не торкався теми Хлої. Чи він помилився, що не зробив?
  Повернувшись до свого відділу, він помітив червоний автомобіль на іншому кінці стоянки. Він міг заприсягтися, що це Хлоя. Він стрибнув у свою машину, розвернув її і помчав через ділянку. Поки він дійшов до місця, де він його побачив, його вже не було. Мені подзвонити Мії та попередити її? Будь проклятий, якщо я це зроблю. Будь проклятий, якщо я цього не зроблю. Коли я переконаюся, я їй скажу .
  Він вирішив подзвонити Луї. «Що трапилося?» запитав він. «Візьмете відпустку ?»
  «Ні. Ми готові до сьогоднішнього інтерв’ю?»
  «Так, чому?»
  Джейк пояснив. Йому спала на думку ідея. Можливо, він міг би витягти ордер, щоб перевірити охорону паркування. Йому доведеться трохи попрацювати, щоб він відповідав своїм футлярам, але…
  «Я зупиняюся біля автосалону, щоб показати фотографію Челсі. Я повернуся через півгодини. Ви отримали щось на авіакомпаніях?»
  «Так, нова місіс Адамс вилетіла на Бермудські острови, а не в Маямі шістнадцятого числа», — переможно сказав Луї.
  «У неї роман?»
  «У мене немає доказів у цьому напрямку. Я все ще чекаю інформації щодо її зворотного рейсу. У неділю вона не їде, але я все ще досліджую».
  «Давайте розкидаємо його, коли я повернуся. Що сталося з барменом?» Луї розпалив його цікавість.
  «Його історія така ж, як і її друзів. Він знайомий з ними, коли приходив щотижня. Він підтвердив, що Челсі був тихим. Після однієї чарки вона розходилася, як по маслу».
  «Так, було б неважко дотримуватися її розпорядку чи залишити її наодинці», — сказав Джейк, обертаючи його в голові.
  «Я побачу тебе, коли ти повернешся. Ми працюємо сьогодні ввечері? Мені потрібно повідомити Софію».
  «Я хочу. Сьогодні я ще не доторкнувся до справи Вагнера. Ти хочеш зробити це у себе вдома чи в мене? Якщо ми матимемо час, я хочу залишити пляму у файлах мого батька».
  Це їло його. Він не витратив стільки часу, скільки мав би добитися справедливості для Єви. Після його зустрічі з Шеймусом про Сполдінга не було сказано нічого нового, за винятком того, що Джейк отримав необхідне повідомлення від комісії з умовно-дострокового звільнення, що Сполдінг знову постає перед ними. Кожного разу він йшов перед ними з фотографіями побитого й закривавленого тіла Єви, щоб переконатися, що Сполдінг ніколи не покине в’язницю. Чи спрацюють докази, щоб цього разу залишити його за ґратами?
  Мія не була приводом уникати своїх обов’язків. Його батькові було б соромно за нього. Його непокоїло те, що Берк ще не дошкуляв йому жодними запитаннями. Він навіть дивився файл? Можливо, завтра він поведе Ела на ланч і порозбирає його мозок.
  «Твоє місце тихіше. Як ви думаєте, ми будемо близько двох годин?» — запитав Ло уіє.
  «Так, ми повинні досягти певного прогресу». Від сьомої до дев’ятої — ще досить рано, щоб побачити Мію.
  «Не бачишся з Мією сьогодні ввечері?» — спитав Луї, ніби передумував Джейка.
  «Я не знаю. Ми не будували планів».
  * * * *
  Джейк показав фотографію Челсі продавцям у дилерському центрі. Ніхто її не впізнав. Менеджер Кевін Майерс перевірив для нього записи компанії. Він хотів знати, чи хтось із Адамсів коли-небудь купував у них машину. Він також перевірив Лолу Адамс.
  Поки він чекав на Кевіна, він ходив по салону, розглядаючи машини. До нього підійшли не менше чотирьох продавців, які намагалися продати йому одного.
  У записах автосалону не було звернень щодо Челсі Адамс чи її колишнього та його дружини. Розчарований Джейк повернувся на станцію. Десь, якось, хтось мав зустріти Челсі в ніч її зникнення. Можливо, йому варто звернутися до ЗМІ — запитати громадськість, чи хтось бачив когось на автостоянці шістнадцятого.
  OceanofPDF.com
  Розділ 8
  Рівно о шостій годині Хлоя зайшла до станції та попросила поговорити з Джейком. Офіцер супроводжував її до кімнати для допитів три. Джейк змусив її почекати, поки спостерігав за нею через двостороннє дзеркало. Хлоя підійшла до дзеркала з тюбиком помади в руці. Вона нанесла його, прицмокнула губами, потім поклала тюбик фарби назад у сумочку й розпушила волосся. Вона сіла, тільки щоб схилити голову назад до скла. Хлоя поцілувала її через плече, водночас піднявши середній палець на правій руці. Її зарозумілість розлютила його. Такий прохолодний, як вечірня погода — ну, він подбає про те, щоб це змінити. Хлоя встала, підійшла до кулера й набрала собі склянку води. Через кілька хвилин вона почала ходити по кімнаті, перш ніж втомилася, і знову сіла.
  «Ви повинні дозволити Елу і мені працювати над нею». Луї примружив очі, дивлячись на неї крізь скло.
  «Я в порядку. У кімнаті поліцейська. Крім того, ви будете там, сеанс записується, і Ал також буде записувати з-за дзеркала. Я досі не зрозумів її гру, але я збираюся припинити це прямо зараз. Будемо сподіватися, що ми вселимо в неї страх Божий».
  Джейк любив, коли співрозмовник виявляв неспокійність. Це пішло йому на користь. Через п’ять хвилин вони з Луї увійшли й кивнули черговому. Хлоя залишилася сидіти.
  «Дякую, що прийшла, Хлоя», — сказав Луї, починаючи інтерв’ю.
  — Детективе, — сказала Хлоя Луї, не зводячи очей з Джейка.
  «Хлоя, ми не хочемо тебе тримати, давай почнемо», — сказав Джейк. Він прочитав права Міранди, повідомивши Хлою, що це для її власного захисту.
  « Про що це?»
  та моїм гостем, а ще краще, скористаємося сьогоднішнім терміном ».
  «Я не розумію, що ви маєте на увазі , лейтенанте».
  «Хлоя, сьогодні я зупинив тебе менш ніж за чверть милі від мого дому. Ви сиділи в засаді біля мого дому. Я вас письмово попередив, щоб ви не ходили за моїми гостями. Правильно? Щоб освіжити вашу пам’ять, все це сталося сьогодні близько восьмої години ранку».
  «Я пішов твоєю дорогою, йдучи на роботу. Мені подзвонили на мобільний. Я зупинився, щоб відповісти на телефонний дзвінок. Це злочин?»
  «Можна отримати ваш телефон?» Джейк відреагував на це.
  Вона притулила телефон до грудей. «Якщо ви шукаєте дзвінок, я його видалив. Я не знав, що це буде важливо. Відтепер, Джейку, я тобі подзвоню — запитай дозволу, перш ніж видаляти все, що ти вважаєш доречним».
  «У нас є способи повернути видалені телефони », — сказав Джейк.
  «Ну тоді отримай ордер».
  Ігноруючи її коментарі, він продовжив. «Ви живете в східній частині Вілксбері. Ви працюєте в Саутінгтоні, який розташований ближче до східної частини міста, але ви їхали до західної частини Вілксбері, щоб потрапити на роботу? У твоїх міркуваннях немає логіки, Хлоя. Знову ж таки, чому ти сьогодні вранці був біля мого дому ?»
  «Джейку, ти тут переграв. Я вже пояснив тобі це сьогодні вранці, коли ти зупинив мене. Якщо є проблема, ви повинні подати офіційну скаргу». Хлоя розвела руки, знизавши плечима.
  Джейк відчув, як жар піднімається по його обличчю, а спалах гніву обпалив його шкіру. Він усвідомлював, що це видно. Дурний — ось що він мав з нею зустрічатися. Він поставив під загрозу свою кар’єру через цей… цей… вибух.
  Луї також це помітив і втрутився. «Хлоє, ти можеш вважати це інтерв’ю офіційною скаргою, поданою проти тебе. Капітану Джейка стало відомо про ваші дії та історію знайомств із Джейком. Це було два побачення, чи не так?»
  Її очі спалахнули, коли він детально назвав кількість побачень. Він постійно набивав номер додому. «Ви були агресором, переслідували його, поки він не прийняв від вас побачення. Ви стежили за ним, узгоджуючи свій час, щоб з’являтися в ресторанах, барах і театрах, куди б він не прямував того вечора, чи не так?» Луї не дочекався її відповіді. «У мене є опис кожного побачення, зроблений детективом. Але перш ніж ви відповісте, дозвольте мені сказати, що Джейк припинив стосунки, чітко давши зрозуміти після другого побачення, що він не хоче продовжувати це далі . Правильно?»
  До її честі, вона тримала його під контролем.
  — Детективе Романеллі, я знаю про почуття лейтенанта Керрінгтона з цього приводу. Він поводився як типовий чоловік. Він узяв те, що хотів, а потім пішов. Згодом ті кілька разів, коли я спілкувався з лейтенантом Керрінгтоном, стосувалися справи про вбивство моєї сестри. Мені потрібне оновлення. Оскільки ніхто з вас не потурбувався поінформувати мене чи моїх батьків, я хотів знати, чи ви вже спіймали її вбивцю. Ви спіймали вбивцю моєї сестри?»
  «Дозвольте мені звернутися до першої частини вашої відповіді. Чи відверто пропонували фізичні стосунки ?»
  «Так», — сказала Хлоя приглушеним голосом.
  «Будь ласка, говоріть для протоколу , міс Вагнер».
  «Так, до біса».
  «Дякую», — сказав Луї, а потім продовжив. «Щодо середньої частини вашої заяви, ви знаєте з нашої розмови кілька днів тому, що я не знаю, чому він не відповідав на ваші дзвінки. Насправді я сказав тобі зателефонувати йому й запитати безпосередньо?» — спитав Луї, порушуючи питання.
  «Так».
  «Добре, що стосується останньої частини вашого запитання, ви також знаєте з того самого обговорення, що ми не спіймали вбивцю вашої сестри. Нам потрібна нова інформація, новий напрямок, якщо хочете, щоб привести нас до вбивці. Усе, що ми досліджували, завело в глухий кут».
  Її очі спалахнули, палаючи пристрастю й ненавистю, коли вона відповіла. «Я запитав, чому він не відповідає на мої дзвінки. Це злочин?» — прогарчала вона, дивлячись на Джейка.
  «Ні, це не злочин, але переслідувати когось є злочином. Лейтенант Керрінгтон записував кожен раз, коли він стикався з вами під час свого особистого часу. Насправді їх занадто багато, щоб вважати їх випадковим збігом. Він також записав, скільки разів ви зв’язувалися з ним на його особистий мобільний, а також повідомлення, які ви йому залишили. Жоден із них не стосується справи вашої сестри».
  «Я не знаю, що вам сказати, детективе». Хлоя знизала плечима.
  «Хлоя, сьогоднішнє інтерв’ю — це ваше офіційне повідомлення про те, що проти вас подано скаргу за переслідування. Тепер поза домом лейтенанта не сидиш. Якщо ви бажаєте поцікавитися справою вашої сестри, звертайтеся за основним номером цієї дільниці та проходьте через комутатор. Ви можете попросити, щоб вас направили до мене або до лейтенанта, але ви не можете зв’язуватися з нами безпосередньо. Зрозумів?» Луї закінчив.
  «Зрозумів. Що ти можеш сказати з цього приводу, Джейку?»
  Луї повинен був дати їй це, у жінки були яйця. "РС. Вагнер, лейтенант більше нічого сказати з цього приводу. Ви можете йти».
  Вона підвелася, похитавши стегнами, вийшла з кімнати, не кинувши ніякого погляду.
  «Ну, ми не можемо бажати більшого задоволення, чи не так?» — сказав Джейк без веселощів.
  «Хлопче, вона жвава, безсумнівно. Берк, ти можеш зайти зараз».
  «У тебе є живий, Джейку», — сказав Берк, виходячи в двері.
  «Я так, але будемо сподіватися, що це закінчилося. Я не знаю, чи інші випадки, коли я з нею зустрічався, були збігом, але сумніваюся. Дякую, хлопці». Йому страшно було розповісти про це Макгуайру. Це було б осудом проти його послужного списку. Але настав час прикрити дупи собі й департаменту.
  Він постукав у двері Макгуайра. «Кеп, я можу зайти?»
  «Що трапилося?»
  Він розповів МакГуайру. Коли він закінчив, Джейк глибоко вдихнув.
  «Ти переступив межі, коли зустрічався з нею. Якщо це трапиться знову, ви втратите свої смуги. У мене немає вибору, це увійде до вашого постійного запису. Інтерв’ю також показує, що їй сказали триматися подалі від вас, якщо це піде далі. Але дозвольте мені нагадати, що ви повинні були повідомити про це раніше. Ви без потреби поставили департамент під приціл ».
  «Це більше не повториться», — сказав Джейк, стоячи на місці.
  «Ні, не буде. Ви повинні встановлювати стандарти для свого відділу, а не порушувати їх», – сказав Макгуайр.
  OceanofPDF.com
  Розділ 9
  Нерви підскочили, Мія поправила свою коротку шкіряну куртку та постукала у вхідні двері Джейка. Сподіваюся, він любить несподівані сюрпризи. «Надто настирливо» , — подумала вона, повертаючись на вулицю. Її думки переплуталися, вона відхилилася назад, переклала пляшку вина з правої руки в ліву й підняла руку, щоб знову постукати. Двері відчинилися. Вона зупинилася на середині стуку, перш ніж вдарити Джаке в обличчя.
  «Мія?»
  «Примха… Мені треба було зателефонувати, перш ніж зайти», — сказала вона зніяковіло.
  «Ні, я люблю примхи». Він усміхнувся. Взявши її на руки, він поцілував її.
  «Джейк, що трапилося? Хто там?» — крикнув Луї з кухні.
  Луї вбіг до кімнати з оголеним пістолетом, коли Джейк не відповів. Злякавшись, Мія спробувала відступити. Джейк підтягнув її ближче. Вони все ще були наполовину всередині, наполовину вийшли за двері.
  «Блін, відповідай людині, коли вона задає тобі запитання».
  «Поклади пістолет, Лоуї . Це Мія».
  «Я бачу, хто це, чорт забери. Вас, хлопці, вб’ють, якщо ви не відреагуєте наступного разу. Я мав застрелити вас обох, щоб провчити вас». Голос Луї затремтів, коли він заклав пістолет назад у кобуру. Вона спостерігала, як він обертається й повертається на кухню, і здалася йому дещо екстремальною.
  * * * *
  «Міа, заходь на кухню. Ось дозвольте мені це взяти». Джейк узяв у неї вино й поставив на стіл. «Нам потрібно поговорити».
  «Зловісні слова». Мія перевела погляд то на Джейка, то на Луї, відступаючи назад.
  «Ви хочете випити ?» — запитав Джейк.
  “ Кава хороша.”
  «Я зроблю свіжий горщик», — сказав Джейк, ставлячи вино на прилавок.
  «Ні, я приготую свіжий горщик. Скажи мені, що не так». Мія повісила сумочку зі стільця й одягла поверх неї свою чорну шкіряну куртку.
  «Я не хочу зіпсувати це, те, що між нами відбувається». Глибоко вдихнувши, він продовжив: «Якщо Хлоя Вагнер зруйнує це…»
  "ВООЗ?"
  «Ось іде». Він розповів їй усі подробиці. Він завершив, сказавши: «Я начебто ігнорував її дії, тобто до тих пір, поки вона не прийшла за тобою сьогодні вранці». Він зупинився, випив кави. Це було слабо. Цивільні не вміли варити пристойну чашку.
  «З нею щось не ладилося з самого початку — вона пішла». Він показав на свою голову. «Це змусило мене запитати себе. Я також ставив під сумнів напрямок розслідування. На даний момент у мене немає доказів того, що вона може бути причетна до смерті своєї сестри, але її дії змушують нас придивитися до неї ближче».
  «Вона небезпечна і чи варто мені хвилюватися?»
  «Якщо чесно, я б був. Можна лише здогадуватися, на що вона здатна. Чому вона взагалі пішла за тобою? Мене це турбує і як людину, і як поліцейського. Я не думаю, що вона зробила б тобі боляче, але було б розумно проявити обережність». Він скривив губи.
  «Я розумію. Я доросла дівчина, яка вже давно сама, і мені не потрібна няня. Я можу себе захистити. Я не дозволю їй зруйнувати все, що це є», — закінчила Мія, показуючи вказівним пальцем на Джейка і назад на себе. Вона сіла з власною кавою, відпила й дивилася на нього поверх краю, аналізуючи все, що він сказав.
  «Я можу допомогти вам проаналізувати справу. Моє минуле запропонує тобі зрозуміти твого вбивцю , — сказала Мія.
  «Я не можу дозволити тобі побачити файл, Мія, вони призначені лише для авторизованого персоналу. Це все ще відкрите розслідування». Я в цій жахливій ситуації, бо порушив правила. До біса!
  «Я розумію, хоча інколи новий набір очей може виявити те, що ви пропустили».
  Можливо, в майбутньому він дозволив би їй подивитися на Єву, але не цю. «Я згоден, але я не можу цього дозволити. На департамент можна було б подати до суду, не кажучи вже про те, що це можна вважати фальсифікацією доказів, дозволивши цивільній особі працювати з файлом слідчого до того, як його закриють і судять. Це ще не публічний запис».
  Вона кивнула. «Я розумію».
  «Хочеш погуляти? Ми будемо ще принаймні годину. Якщо ви не їсте, ми могли б пізно повечеряти».
  «Обід звучить добре. Я чекаю у вітальні». Мія взяла каву, пішла з нею у вітальню та вмостилася на його дивані. Вона витягла з сумочки книжку й почала її читати.
  Луї глянув на нього.
  «Що?»
  «Нічого, повернемося до цього. Стос тут — усі заяви інших детективів, а в цій стосі праворуч — наші. Я подумав, що ми спершу переглянемо записи інших детективів, тому що ми все вивчили напам’ять».
  «Давайте це зробимо. Я візьму половину, ти бери іншу половину. Ми впораємося з цим швидше».
  Джейк відкрив перший файл. Через п’ятнадцять хвилин після перегляду інтерв’ю детектива Крауса з найкращою подругою Шенни щось виникло.
  «Луї, хіба ми не брали інтерв’ю з Меріл Дрейк?»
  «Я думаю, ми зробили». Луї переглянув свої записи. «Так, через чотири дні ми з нею спостерігали. Краус взяв у нього інтерв'ю першим. чому?»
  «Коли Краус брав у неї інтерв’ю, Меріл зосередилася на каблучці, яку їй подарувала бабуся Шанни. Але в нашому інтерв’ю вона побіжно обійшла каблучку. Вона обов’язково сказала Краусу Шенні, що ніколи не знімав каблучку. Фактично, вона підтвердила, що Шенна одягла це востаннє, коли Меріл бачила її. Згідно зі стенограмою інтерв’ю Крауса, це мало статися тієї ночі, коли Шенна зникла. Хіба в наших нотатках не сказано, що вона не бачила Шанну цілий тиждень перед зникненням, тому що вони обидві зубрили іспити?» Джейк дістав нотатки з інтерв’ю з Меріл і прочитав їх.
  «Що кажуть ваші?» Джейк почухав голову.
  «Мені потрібно викопати нотатки з інтерв’ю, їх немає зверху». Луї намочив вказівний палець і зі швидкістю світла погортав купу паперів. «А , ось воно».
  «Давайте спочатку переглянемо моє. Я зачитаю її заяву вголос. Ви робите записи проти своїх, де мої відрізняються. Тоді ми зробимо те саме з Краусом».
  «Там трохи покололо ?» Луї сказав.
  «Так, це небагато, але заяви не збігаються. Це не прикраса, y не збігаються».
  «Тепер ти схиляєшся до її подруги?» Луї почухав підборіддя.
  «Ні, але має бути причина, чому її історія змінилася. Давайте з’ясуємо, чому. Розумієш, потягни за ниточку, побачиш, що розплутається , — сказав Джейк.
  «Добре, починай читати».
  «Я також програю касету. Таким чином ми можемо отримати їхній ритм».
  Джейк переглянув заяву — почав її читати, програючи записану версію. Він слухав, як Краус записує стандартну інформацію та права Міранди. Йому сподобався ритм Крауса та Брауна, коли вони ведуть Меріл через запитання. Джейк зупинив запис, коли Меріл згадала про смарагдовий перстень раніше, ніж Краус зміг це зробити. Він натиснув на перемотування назад, відтворив і зробив нотатки.
  Дрейк : Більшу частину часу. Ми дружили все життя, але не в усьому були згодні, особливо її сестра. Хлоя була з нею зла. Шенна ніколи не би з нею сварилася, хоча Хлоя намагалася з нею сваритися весь час. Вона брала б у Шенни одяг, її прикраси, все, що їй хотілося в даний момент, не питаючи.
  Браун: Вони не ладнали?
  Дрейк: Хлоя не ладнає з багатьма людьми. Вона сука, що займається собою.
  Браун : Хто старший?
  Дрейк: Хлоя.
  Браун: Розкажи деталі, чому вони не порозумілися, Меріл. Вони сварилися через хлопців, одяг, гроші?
  Дрейк: Шенна досягла успіху в усьому, що робила. Її оцінки були найкращі. У неї були найкращі хлопці — коли вона цього хотіла. Її батьки обожнювали її. Вона доброзичлива, комунікабельна, завжди зголосилася допомогти, якщо потрібна була допомога. не знаю Вона була чудовою. Хлоя — навпаки, вона завжди ревнує увагу батьків до Шенни. Крім того, Хлоя вважала, що їй слід було подарувати каблучку зі смарагдом, оскільки вона була старшою за Шенну.
  Джейк помітив, як Меріл перемикалася з теперішнього на минуле, коли говорила про Шенну. Нормальна реакція, коли людина не до кінця прийняла смерть. Він продовжував слухати, доки Краус не запитав її, чи бачила вона Шанну протягом тижня її зникнення.
  Краус: Ви бачили Шенну того тижня, коли він зник?
  Дрейк: Я бачив його в п'ятницю ввечері.
  Джейк позначив свої записи.
  Краус: Що ви робили? куди ти подівся Це важливо. Мені потрібно, щоб ти детально описав свою ніч. З ким ти спілкувався, особливо з Шанною?
  Дрейк: Ми тусувалися в її кімнаті в гуртожитку. Кілька дівчат з її поверху підійшли близько дев’ятої вечора і запитали, чи хочемо ми приєднатися до них на піцу та пиво. Ми це зробили, і кілька хлопців з її школи зайшли до нашого столика, щоб побалакати, хоча вони не залишилися надовго. Увесь час, поки хлопці з нами спілкувалися, дзвонив її мобільний. Вона перевіряла, хто дзвонить, потім виглядала огидно й натискала кнопку ігнорування.
  Краус: Хто їй дзвонив?
  Дрейк: Я не знаю. Вона ніколи не казала.
  «Що ти думаєш, Луї?» — запитав Джейк, коли запис закінчився.
  «Я не знаю. Чому вона нам збрехала? Оскільки ви маєте рацію, коли ми брали в неї інтерв’ю, згідно з моїми записами, вона стверджувала, що не бачила Шенну в ніч свого зникнення. Вона не могла забути, що сказала чотири дні тому. Я організую офіційну співбесіду з нею. Можливо, це оточення щось з неї струсне». Луї зробив запис на блокноті.
  «Давайте завтра витягнемо телефонні записи Шенни. Чомусь їх немає у файлі. Я не пам’ятаю повторних чи надмірних дзвінків у день її зникнення. Вже майже дев'ята година, чому б нам не взяти це знову завтра. У мене є кілька зупинок вранці, перш ніж я прийду. Я хочу пройти до лабораторії та попросити їх пояснити ліки, які вони знайшли в системі Адамса. Це не ліки, що відпускаються за рецептом. У вас завтра обов’язок з дітьми, чи не так ?» — запитав Джейк.
  Його день не закінчився. Після того, як Мія піде сьогодні ввечері, йому потрібно буде витратити трохи часу на файли Єви. Минулої ночі кілька речей, які він викопав, тицьнули в нього.
  «Так, у мене конференція з учителем Маріси. Але я прийду о дев’ятій».
  «Побачимося завтра». Джейк підтримав куртку Луї, провів його до дверей і майже виштовхнув.
  «Гей, я не повинен йти відразу. Не запропонуєш мені пива?» — сказав Луї, вдягаючи плечима піджак.
  «Ні, я ні. Я знаю вас досить довго, щоб бути грубим». Джейк знизив голос. «Не ламай мої відбивні. Скажи доброї ночі».
  «О, гаразд. Доброї ночі, Мія, — сказав він голосом докореної дитини, виходячи .
  «Вам не потрібно було просити його піти. Я той, хто сюди вторгся».
  «Я не думаю, що ти втручаєшся». Джейк сів поруч на дивані.
  "Що б ти хотіла з'їсти?"
  «Я не думав про це. У вас щось на думці ?» — запитала Мія.
  «Те, що я маю на увазі, не стосується їжі. Ну , тоді ще раз..."
  Мія засміялася. «Я помираю з голоду».
  «Ходімо на гамбургери. Я можу гарантувати, що вони не будуть такими хорошими, як я мав на увазі».
  «Я впевнений. Я хочу поговорити про цей ранок».
  Він налякав її своїм попередженням, але що ще він міг зробити? «Я розумію. Ми зробимо це за обідом».
  Він підняв її з дивана, думаючи, чи це буде їхнє останнє побачення.
  OceanofPDF.com
  Розділ 10
  Вони так і не дійшли до обіду. По дорозі радіо Джейка ожило. Диспетчер повідомила, що йде десять сорок. Код для стрілянини, що триває, попередив офіцерів, які відповідали, бути обережними. Диспетчер зателефонував через кілька хвилин, повідомивши йому про стрілянину. Як старший офіцер за викликом, у нього не було іншого вибору , як прийняти його.
  Джейк був щасливий, що вони з Мією взяли різні машини. Він увімкнув фари й сирену й підтягнув Мію, щоб пояснити. Він зателефонував Луї та домовився зустрітися з ним там.
  Була дев'ята п'ятнадцята, коли Джейк прибув на місце події. Він припаркувався й спостерігав за будівлею й околицями, поки чекав на Луї. Одинадцять Віггінс-стріт знаходилася на початку одного з найгірших районів міста. Шестиквартирний цегляний житловий комплекс височів над одно- та двосімейними будинками по обидва боки від нього. Одне вікно в житловому комплексі було завішене, решта були закриті простирадлами або шторами.
  Він залишався одним із найнебезпечніших районів міста, незважаючи на передвиборчу обіцянку адміністрації прибрати вулиці. Після завершення виборів і кандидати, і жителі повернулися до своїх звичних справ. У цьому районі мешкали місцеві торговці наркотиками та повії, а також бідняки та пригнічені верстви міста .
  Через кілька хвилин Луї зупинився і вийшов з машини. Він був одягнений у джинси, це був його неслужбовий одяг. Перший офіцер на місці, Коннеллі, сказав їм, що сусід подзвонив у 9-1-1, не маючи іншої інформації. Диспетчер сказав їм побачити жінку в квартирі 3C на Віггінс-стріт, одинадцять — вони не були впевнені, чи стрілець досі вдома .
  Коли вони увійшли у вестибюль, їхні почуття були вражені комбінацією запахів. Найпоширенішим був виразний запах каструлі, а також китайської їжі на винос, піци та невідомої домашньої кухні. У повітрі витав знайомий запах розпаду. Джейк здогадався, що в стінах має бути мертва миша чи якась інша маленька тварина. Він дивувався, чому ці місця завжди пахнуть сечею.
  Піднімаючись сходами, вони з Луї уникали ліфта й зупинялися, щоб послухати на кожному поверсі, перш ніж піднятися на третій. Коли вони відкрили двері в коридор на три, запахи були сильнішими. Кожен залишив своє сміття за дверима для завтрашнього збору сміття.
  Луї думав, що втратить вечерю. Він ніколи не міг зрозуміти, як люди погоджуються жити таким чином. Він би вбив себе, намагаючись знайти вихід.
  Спина до спини вони пройшли коридором до квартири 3C. Коли вони підійшли до квартири, про яку йдеться, Луї відвернувся й зіткнувся з дверима, які були пронизані кульовими дірками й утримувалися відкритими тілом, що розкинулося на них. Витягнувши зброю з радіостанціями в руках, Джейк штовхнув двері. Тіло не сильно ворухнулося. Диспетчер сказав поговорити з Бланкою Сантос.
  Стоячи біля дверей, Луї почув жіночий плач. Він переглянувся з Джейком, але продовжив огляд сцени. Чоловік, одягнений у широкі штани та світшот, заповнив двері. Половина його обличчя була здута, але він, здавалося, був у підлітковому віці. Бризки крові прикрашали підлогу, двері та стіни. Кров також текла по шиї дитини. Нестерпний запах калюжі, звідки його тіло випустило свій вміст у момент смерті, наповнив повітря — сморід смерті, іржавий металевий запах крові, сечі та кишкових рідин обпікав його очі, коли він блимнув, щоб зосередитися.
  Металеві двері пробило три кульові отвори. Джейк спробує зіставити їх із ранами на тілі, коли вони звільнять квартиру. Намагаючись не заважати сцені, Джейк відчинив її настільки, щоб вони змогли пройти. Луї важко ковтнув. Він відчинив дверцята шафи, розташовані біля дверей, а Джейк прикривав його. Звідти вони пройшли довгим коридором, спина до спини. Перша кімната — кухня — виходила у вітальню, де вони знайшли заплакану вагітну жінку. Не жінка, а дівчина, якщо судити про вік. На вигляд їй було не більше сімнадцяти, і вона була готова піти. Вона вхопилася за кошик для паперів, піднесла його до свого обличчя, поки кинула туди. Дівчина виглядала компактною, з довгим чорним волоссям, заплетеним на спині. Її чорні очі були червоні від плачу. Ніби чимось погіршивши ситуацію, Луї виявив, що це квартира з фіранками у вікні. Місце здавалося чистим, хоча й пахло паленим м’ясом.
  Після повного обшуку приміщень Луї повернувся до дівчини та допоміг їй піднятися, а Джейк повернувся до тіла та викликав групу на місці злочину. За ці роки вони з Джейком виробили певний ритм. Він забрав живих. Джейк забрав мертвих.
  Луї вискочив у коридор, щоб повідомити Джейку, що він викликав медиків і жінку-офіцера, оскільки у молодої дівчини почалися пологи.
  Поки Луї намагався заспокоїти дівчину, щоб отримати від неї показання, Джейк схопив спочатку руки, а потім ноги. Хоча техніки на місці злочину робили те саме, він любив робити власні фотографії та макет місця події для подальшого вивчення. Він сфотографував тіло та три стріляні снаряди, які знайшов у коридорі. Він обвів їх крейдою, перш ніж помістити в пакет. Перевернувши жертву на бік, Джейк витягнув гаманець жертви із задньої лівої кишені, вийняв його водійське посвідчення і, похитавши головою, розглядав його. Це засмучувало його. Хлопець, Ксав'єр Орландо, з цієї адреси, прожив коротке життя. Йому було дев'ятнадцять. Яка трата , подумав Джейк.
  Команда на місце злочину прибула одночасно з лікарем, доктором Ленгом. Пані Сантос випустила крик, від якого холоніла кров, налякавши всіх. Малюк, мабуть, вирішив, що сьогодні добра ніч, щоб увійти в цей світ.
  Джейк ледь не засміявся від панічного виразу обличчя Дока Ленга. «Я не народжувала дитину з часів медичного навчання. Заберіть її звідси, інакше ви отримаєте ще одну жертву», — прошепотів йому Ленг.
  Чоловіки разом зітхнули з полегшенням, коли прибула Стелла Фішер, жінка-офіцер, звільнивши їх від догляду за дівчиною. Кивнувши Джейку, а потім Луї, вона взялась за ситуацію й організувала транспорт Бланки до лікарні.
  Перед тим, як Бланка пішла до лікарні, вона сказала Луї, що вони дивилися телевізор, коли хтось постукав у двері. Ксав’єр підвівся, щоб відповісти. Він завжди дивився в вічко, перш ніж відкрити. Вона почула постріли і пішла подивитися, що сталося. Вона знайшла Ксав’єра на підлозі, закривавленого. Не знаючи пульсу, вона набрала 9-1-1.
  «Ксав'єр відкрив двері, Бланко?» — спитав Луї, вимірюючи в голові її скорочення.
  «Ні, я». Нахилившись, вона схопилася однією рукою за стілець, а другою обхопила живіт і глибоко вдихнула.
  «Чому?»
  «Тому що моя сусідка Енні подзвонила, запитала, чи зі мною все гаразд. Я впустив її. Коли вона побачила Ксав’єра, вона закричала і втекла назад до своєї квартири. Вона в 3D...» Вона закричала від болю, коли виникла ще одна контракція.
  Голови Ленга та Джейка підняли голови, коли дівчина у вітальні скрикнула. Жінка була в полі зору Джейка. Вона схопила Луї за руку. «Подзвони моїй мамі. Мені потрібна мама зі мною в пологовому залі. Вона пообіцяла, що він буде там».
  «Ми повинні доставити її до лікарні. Я залишуся з нею, — сказала Стелла. «Бланко, дай мені номер твоєї матері . Я подзвоню».
  Не маючи іншого вибору, Джейк відпустив їхнього свідка. Коли вона народила, її допитали.
  «Божевільна ніч », - сказав Луї.
  «Звичайно. Як вона ?» — запитав Джейк.
  «Вона в хороших руках. Фішер подбає про неї. Що у вас є?»
  «У хлопця тричі вистрілили через двері. Перш ніж Бланка змогла відкрити сусіду, їй довелося спершу відтягнути тіло. Я впевнений, що зусилля спричинили її пологи. Це не місце, де спочатку приземлилося тіло. Запишіть, щоб запитати її — як далеко вона пересунула тіло? Давайте почнемо від дверей до дверей з квартири 3D. Подивіться, що має сказати ця особа Енні. Обов’язково візьми з собою форму, Луї. Я залишусь із CS Is, — сказав Джейк.
  Кивнувши, Луї відійшов і схопив першу форму, яку побачив.
  «Будьте обережні. Ми не знаємо, чи той, хто стріляв, усе ще в будівлі, — крикнув Джейк.
  «Добре, мамо , — сказав Луї.
  «Отже, Док, як це тобі здається?»
  «Ну, Джейк, він точно мертвий». Доктор Ленг різко махнув команді, щоб вони забрали тіло.
  «Хороший».
  «Я дам вам знати, коли опублікую його. Не приходьте завтра після одинадцятої вранці. У мене зараз аншлаг. Я влаштував дві зйомки в районі Хартфорда, тепер це сьома зйомка, яку я маю вдома. Тубільці лютують. Зареєструйся, перш ніж прийти, щоб переконатися, що я все ще за розкладом, — сказав Ленг, поспішаючи звідти.
  «Зроблю».
  Джейку потрібна була інформація про його свідка та про те, коли вони зможуть опитати її. Чекаючи на повернення Луї, він вирішив швидко зателефонувати Стеллі, щоб дізнатися про стан Бланки.
  Луї з блокнотом у руці повернувся до квартири, а Док Ленг помахав рукою на прощання.
  «У мене уніформа ходить від дверей до дверей. 3D Енні Дарсі. Вона не хотіла з нами говорити. Вона шкодує, що постукала в двері. Вона не хоче втручатися. Їй погано, що вона не змогла залишитися, щоб допомогти Бланці, але вона залишила своїх дітей самих у квартирі, щоб перевірити метушню. Дарсі не хотіла, щоб діти приходили шукати її чи бачити Ксав’єра. Вона почула, як хтось постукав, перш ніж почула постріли. Вони нагадували вибух петард. Вона подивилася в вічко, але в коридорі нікого не побачила. Вона помчала до своєї спальні, схопила своїх дітей і сховала їх у шафі, щоб захистити їх. Відразу після цього вона почула крик Бланки і підбігла, щоб побачити, чи може вона допомогти. Це її пряма цитата. «Це все, що я знаю». Зняти цитати.» Луї закрив блокнот.
  «Давайте завершимо наші пошуки тут. Док сказав зустрітися з ним завтра вранці після одинадцятої, не раніше. Він сподівається мати щось для нас. О, я говорив зі Стеллою. Лікар сказав, що Бланка повинна народити протягом години. Якщо ми спробуємо зараз, то нічого від неї не отримаємо , — сказав Джейк.
  «У мене троє дітей. Лікар сказав, що Софія швидко прийде до кожного, пам’ятаєш? Першу породила п’ятнадцять годин, другу – десять, останню – вісім. Що знає лікар?»
  * * * *
  Мало спавши, Джейк провів свою першу зустріч у відділі. Він переглянув навантаження кожного. Він переглянув файл, який вони з Луї спіймали напередодні ввечері, і вирішив передати стрілянину на Віггінс-стріт Елу Берку й Ганнеру Краусу.
  «Берк, Краус, де ви стоїте в справі Рубіно ?» — запитав Джейк.
  «По суті, він загорнутий, за винятком кількох вільних кінців. Ми чекаємо від прокуратури на ордер, — відповів Берк.
  «Хто буде щасливим гостем держави?» — поцікавився Джейк.
  «Одна Джуліанна Рубіно, дружина. Здається, містер Рубіно надто часто клав свої кабачки там, де їм не місце». Краус засміявся, потиснувши Джейку вказівним пальцем, наслідуючи місіс Рубіно. «Вона попереджала його, але він послухався?»
  «Ти так добре володієш англійською мовою, Ганнер», — прокоментував Джейк, не в силах приховати посмішки. «Добре, вчорашня стрілянина на Віггінс-стріт. Жертва, молодий латиноамериканець, дев'ятнадцять років, був вистрелений в обличчя через двері. Він жив там зі своєю дівчиною Бланкою Сантос. Вона в пологовому залі в лікарні Святої Марії, поки ми розмовляємо. Жодних свідків, крім жінки в 3D, яка все чула. Берк, ти з Краусом візьми це. Дівчина стверджує, що вони не вживають наркотиків чи чогось протизаконного. Ось попередні інтерв’ю. Один з уніформи, який був першим на місці події, і один від нас з Луї. Я також включив звіт про свої спостереження та те, як це відбулося для мене. Доктор Ленг сказав, що приготує щось для вас сьогодні після одинадцятої. Є запитання?» Джейк озирнувся на свою команду.
  «Так. Перевтомилися, лейтенанте? Це не те, що ти передаєш справу», – прокоментував К раус.
  «Ми загрузли у справах Адамса та Вагнера. Отже, цей ваш. Маєш якісь запитання, Ганні?»
  «Ні, сер», — відповів Краус. Його хлопці знали, коли пожартувати, а коли стримати.
  «Тепер давайте рухатися далі. Браун, який стан справ про наїзд? Крім того, чи є у вас щось нове про стрілянину в середній школі — підозрюваний чи серйозний слід?» Джейк швидко закидав його питаннями Бр власний і Лану.
  «Ще ні. Потерпілий у наїзді досі перебуває в комі. Номер автомобіля очевидці не отримали, але марку і колір ми маємо. Свідки впевнені, що водієм була дитина. Щодо стрілянини у школі — директор і вчителі співпрацюють. Студенти ні. Я впевнений, що діти знають, хто це зробив, але ніхто не говорить. Для мене очевидно, що вони бояться. Правда, Арман?» Браун повернувся до свого напарника, щоб підтвердити.
  «Так, Кірк, ці діти когось бояться. Жертва не належала до жодного угруповання чи банди. Він мав найкращі оцінки, не вживав наркотиків, нічого. Це не має жодного сенсу», – заявив Арман Лану.
  Кірк Браун і Арман Лану були партнерами з минулого року, коли Джо Сміт пішов на пенсію. Армана підвищили до детектива. Партнер Брауна, Краус, перейшов до партнера Берка. Обом було за тридцять. Кірк Браун відповідав своєму імені — каштанове волосся й карі очі, зріст п’ять одинадцять. Арман Лану — рідке світле волосся, карі очі — стояв незграбно, шість на три. Здавалося, що їхнє партнерство працює.
  «Тобі потрібна допомога щодо будь-якого з них, Кір К?» — запитав Джейк.
  «Ні, ми все ще на ранніх стадіях. Що, якщо ми візьмемо пару форменних речей, щоб звузити список, щоб звузити список, ти згоден?» – сказав детектив Айв Браун.
  «Роби те, що тобі потрібно. Якщо вам потрібно більше, приходьте до мене. Ел, ти з Ганнером поїдь до лікарні, поспитай ту дівчину, яка живе в тебе, після того, як вона народить».
  «Ми отримуємо всі завдання на вибір, чи не так? Чому вона не могла бути стриптиз ?» — сказав Берк.
  Джейк дивився на Берка вниз, доки Ал не відвернувся. «Навідник» або «Ганні», як усі називали Крауса, і Берк були оригінальною дивною парою. Костюми, сорочки та навіть краватки артилеристів були підібрані та відпрасовані з точністю. Хоча він був одружений, він вважав себе ласим. Джейк вважав його за змію. Він ненавидів шахраїв.
  З Берком Джейк завжди міг сказати, що він їв на обід, тому що він носив це на своїй сорочці, яка ледве прикривала його опуклий живіт. Червоний ніс показав його схильність до алкоголю. «Хороший поліцейський» , — подумав Джейк, хоча забагато побачив за роки служби. Багато років тому, як головний поліцейський, Берк працював над вбивствами семи дітей та їх матері. Це ніколи не відпускало його.
  Коли зустріч закінчилася, Джейк подав знак Берку, щоб він відклався. «Ви знайшли щось, про що я мав би знати?»
  І він, і Берк знали, про що він запитує. «Ні, але я згоден, що всі докази вказують на Сполдінга. Ви щось знайшли?»
  «Ні, мій батько був ґрунтовним, я згоден, це все вказує на одну людину. Але мені ще потрібно перевірити ще багато файлів , — сказав Джейк.
  OceanofPDF.com
  Розділ 11
  Джейк упорядкував свої нотатки зі зустрічі, а потім ввів їх у свій комп’ютер. Він надіслав Шамусу електронний лист із оновленнями щодо кожного випадку. Дехто з інших його детективів пропустив зустріч і вирушив у поле, розслідуючи поточні злочини. Пізніше він перегляне їхні справи, коли наздожене їх. Фішки відділу сиділи на його столі й потребували його уваги, але Джейк Пус відсторонив їх.
  Книга вбивств щодо кожного злочину ніколи не залишала станцію. Джейк зібрав і впорядкував свої нотатки на великій плакатній дошці вдома, щоб стежити за доказами, якщо справа не збиралася так швидко, як він вважав. Тепер, маючи офіс на вокзалі, він міг би влаштувати його там і замикати двері на ніч. Спочатку він працював у правлінні Челсі Адамс. Більшу частину часу він намагався вести нормальний спосіб життя і залишав роботу на роботі. Але деякі справи хапали його і не відпускали. Луї зайшов до свого кабінету, коли писав часову шкалу на дошці, як вони це знали.
  «Вона була гарною жінкою», — сказав Луї, вказуючи на фотографію Челсі зі своєю чашкою кави.
  Джейк продовжував писати. «Що у вас?»
  «Нам потрібно оновити інформацію про другу дружину. Вона вилетіла в четвер з JAX і приземлилася на Бермудських островах. Ось тут стає цікаво. Після приземлення вона вилетіла з пересадкою до Нью-Йорка. Вона зупинилася в готелі Radisson у Саутбері в четвер увечері, зареєструвавшись близько восьмої тридцять. Луї закрив свій блокнот.
  «Ти отримав її. Ви отримали повістку на камеру Лоли?» Джейк переглянув свій список.
  «Я чекаю на суддю Айзенберг».
  «Я перевірю, в чому справа. Ми подали запит два дні тому. Б’юся об заклад, що вона подзвонила першій місіс Адамс по телефону. У Джейка задзвукав домофон. «Так, Катріно?»
  «На другій лінії для вас є Кара Адамс », — сказала Катріна.
  Джейк підняв трубку. «Лейтенант Керрінгтон».
  «Лейтенанте, вибачте, що потурбував вас. Чи є щось нове у справі моєї матері? Завтра її ховаємо. Мені було цікаво… — сказала Кара, а в її голосі виступили сльози.
  «Вибач, Кара, це триває. Якщо щось виявиться, я повідомлю. Твій батько прийде на похорон?»
  «Він планував це, але я сказав йому триматися подалі. Сет злий на мене. Він хотів, щоб він був там. Чи правильно я вчинив?» Кара почала ридати. Джейку було важко її зрозуміти.
  «Це між тобою і твоїм братом. Обіцяю, я подзвоню тобі, щоб повідомити про нові події, — сказав Джейк.
  «Дякую , лейтенанте».
  Джейк стиснув пальці, повертаючись до Луї. «Вона сказала батькові не приходити на похорон. Мені б хотілося, щоб вона спершу зв’язалася з кимось із нас. Було б добре допитати його самим».
  «Надійшли деякі звіти з лабораторії. Я їх перегляну», — сказав Луї, виходячи з офісу.
  * * * *
  Він не зізнався в цьому навіть самому собі, але Луї сумував за Джейком, який сидів навпроти нього, хоча минуло лише тиждень. Переглядаючи звіти, він виділив актуальну інформацію. Він підвівся і зробив копії для Джейка, а потім помістив оригінальні звіти в книгу вбивств разом зі своїми нотатками. Результати ДНК ще не повернулися з лабораторії. Щоб рухатися вперед, їм потрібно було переконатися, що вся кров належить Челсі Адамс. Далі він зачитав балістичний звіт. Медичний працівник витягнув кулю калібру .40 з голови Челсі. Він заявив, що це було з пістолета Glock 26. На його думку, це була ідеальна рушниця для стрільби від двадцяти до двадцяти п’яти ярдів. Маленький, легкий, його легко приховати, і він добре підходить для жінки, за винятком віддачі. Щоб вразити ціль, потрібне міцне зап’ястя. Він перевірив свою електронну пошту. Алілуя! Нарешті, запис мобільного телефону Лоли. Він вирішив випити ще чашку кави, перш ніж приступити до них. Читаючи під час прогулянки, він врізався прямо в Джейка.
  «Що трапилося ?» — запитав Луї.
  «За кілька хвилин я маю отримати записи з мобільних телефонів Челсі. Ви отримали щось нове ?»
  «Так, у мене є для вас копії звітів лабораторії, включно з балістичними дослідженнями, досі немає результатів ДНК. Я також отримав записи мобільних телефонів Лоли, які я збираюся переглянути, коли візьму чашку Джо. Хочеш?»
  «Ні, дякую, я перевірю факс. Рекорди "Челсі" вже повинні бути тут. Заходьте, коли будете готові. Ми розкладемося на моєму столі для переговорів. Там буде простіше порівняти записи Лоли з записами Чінзи».
  «Я зараз прийду».
  * * * *
  Усю дорогу назад до свого офісу Джейк міркував, чи варто йому ще раз спробувати мобільний телефон Мії, перш ніж він займеться звітами. Що за біса? Увійшовши в офіс, він подзвонив. Він слухав, як він дзвенить. Він уже збирався покласти трубку, коли вона відповіла.
  «Привіт».
  «Ти звучиш запиханим », — сказав Джейк.
  «Мені довелося бігти за телефоном, я залишив його на столі. Здається, ніхто не дзвонить мені, поки я не піду від нього». Він почекав, поки вона перевела подих. «Як це пройшло минулої ночі ?» — запитала вона.
  «Жорсткий. Вони всі жорсткі. Двоє маленьких дітей, які живуть разом, хлопець встає, щоб відкрити двері, і хтось вистрелив у нього. Тоді його сімнадцятирічна дівчина, яка живе з ним, починає пологи з першою дитиною». Він продовжив, перш ніж вона встигла заговорити. «Вибачте за пізній дзвінок. Мені погано через вечерю. Чи можу я компенсувати це?»
  Тиша заповнила мить. «Джейк, нам потрібно поговорити про декілька речей, перш ніж це переросте у щось більше. Я розумію вашу роботу. Це велика відповідальність бути за викликом, керувати командою, однак нам потрібно викласти деякі основні правила. У який день ти хочеш це зробити ?» — запитала Мія.
  Він перевірив свій календар. «Я можу зробити це в четвер після роботи або в суботу».
  «Добре. Я буду у Вілксбері в четвер. Хочеш піти повечеряти?»
  «Ні, чому б мені не приготувати для нас? Буде легше говорити, менше відволікаючись , – сказав Джейк.
  «Ви впевнені, що буде менше відволікань?»
  «Це буде важко, але я обіцяю поводитися добре», — пожартував Джейк, дивлячись на Луї, який підслуховував у дверях свого офісу. «Чому б тобі не прийти з роботи — принести змінний одяг, щоб відпочити? На вечерю я щось швидко присмажу». Він не хотів чекати до четверга, щоб побачити її.
  «Звучить як план. До зустрічі в четвер ». Вона поклала трубку.
  «Хтось із знайомих ?» — запитав Луї.
  «Ти знаєш хто, Луї».
  «Все гаразд?»
  «Я не знаю. Гадаю, я дізнаюся про це в четвер. Вона прийде на обід, щоб поговорити». Він дивився вдалину, глибоко задумавшись. З усіх жінок, з якими він зустрічався, чому одна була особливою?
  Луї залишив це в спокої, для нього це не мала справа, і змінив тему. «У мене є всі записи Адамса, включно з лабораторними звітами. З чого ти хочеш почати?»
  «Давайте почнемо з телефонних записів і подивимося, куди це нас приведе. Я також хочу запитати Кару Адамс, чи у її матері чи батька була зброя. Я не знайшов жодного запису тут, у Коннектикуті. Можливо, він його не зареєстрував».
  «Я вражений». Сарказм пронизав слова Луї. «Деякі люди не дотримуються закону і їх реєструють?»
  «Не ламай мої відбивні».
  «Ти виглядав так, ніби тобі потрібно їх зламати», — сказав Луї. «Ви хочете поговорити».
  «Так, про наші справи, більше нічого».
  «Не будь буркотливим».
  «Луї, будь ласка. Я по шию у відомчих звітах. Я ще маю опублікувати розклад чергувань на наступний тиждень. У нас є кілька активних випадків, які потребують роботи з ногами, і немає часу працювати над справою Єви. Прямо зараз мені потрібно, щоб ти відступив».
  Луї перемкнув передачу. «Добре. На мобільний Лоли Адамс у п’ятницю, шістнадцятого квітня, було тридцять вісім вихідних дзвінків, п’ятдесят два вхідних, у тому числі п’ятнадцять голосових повідомлень. Ця жінка жила на тел. Більшість із них мають коди регіонів 904, 305 або 941. Мені потрібно їх переглянути. Там також є кілька кодів Коннектикуту ».
  Він потягнувся до телефонної книги, погортав її, доки не знайшов довідник національних телефонних кодів. «Добре, код міста 904 знаходиться в районі Джексонвіля, 305 – це код Маямі, 941 – це Форт-Маєрс, на західному узбережжі. Вона також надіслала купу текстових повідомлень».
  «Вони живуть на пляжі Нептун?» Джейк підтвердив.
  «Так, на північ від Джексонвіля».
  «Давайте візьмемо список усіх її номерів і побачимо, з ким вона спілкується».
  « Там щось є?»
  «Підчуття, більше нічого, як довго вона розмовляла зі своїм другом у Маямі?»
  Луї знову подивився на купюру. «Вона діяла більше години».
  «Ну, вона сказала, що не чула про неї рік. Я припускаю, що їм було багато чого надолужити. Чи надійшла виписка з кредитної картки Лоли ?»
  «Я їх не бачив. Лола раніше була заміжня ?» — запитав Луї.
  «Хороше запитання». Це було те, що вийшло з голови Джейка.
  Через годину Луї розчаровано підвів очі. Жоден номер на рахунку Лоли не збігався з мобільним, робочим чи домашнім номером Челсі. Ні він, ні Джейк не вірили у випадковість. Якщо Лола відвідала Коннектикут шістнадцятого квітня, вона або вбила Челсі, або все підлаштувала.
  * * * *
  У середу вранці надійшов звіт про ДНК разом із деякими лабораторними звітами. Вся кров на Челсі належала Челсі. Хороша новина — сексуального насильства не було. Погана новина, якщо говорити про докази, сексуального насильства не було. Для аналізу не залишилося жодної краплі рідини організму. Вона не подряпала свого кривдника. Ніяких волокон або шкіри під її нігтями не виявлено. Дрібні зразки волосся та слини, знайдені на килимку в багажнику автомобіля, де її виявили, виявилися пограбуванням. Збігів у базі даних зразків не виявлено. Близько опівночі Джейк сів у крісло, поставив ноги на стіл і заплющив очі. Він не міг згадати нікого іншого відтоді, як зустрів Мію. Розумний. Смішно. Сексуальний. Господи, він хотів дослідити кожен її дюйм. Чи отримає він коли-небудь шанс? Хлоя була проблемою, хоча йому потрібно було бути чесним із собою, це була робота, яка відлякувала більшість жінок. Інші гналися за формою, а не за людиною. Він не знав, чи перервана вечеря в понеділок увечері відштовхнула Мію, чи Хлою. Вони розмовлятимуть у четвер увечері, намагатимуться залагодити речі, але він хотів побачити її швидше. Ні, він дозволив би їй зробити наступний крок. Залишок дня він обробляв папір.
  OceanofPDF.com
  Розділ 12
  У четвер вранці він прокинувся, коли він прокинувся. Він не міг дочекатися, щоб побачити її сьогодні ввечері, але йому потрібно було відкласти це на день і зосередитися на роботі. Я збожеволію, якщо сьогодні не викину це з голови.
  Перед тим, як зайти на дільницю, він вирішив відкрити ще одну папку в ящиках для зберігання, що стосувалася справи Єви. Джейк вивчав лабораторні звіти. Доктор Джером був ретельний. Кожен синяк, поріз і подряпина були детально описані. Зібрану сперму помістили в холодне сховище. Джером зазначив, що він очікує, що нове тестування зможе знайти відповідність ДНК підозрюваного в майбутньому. Він мав рацію щодо нової технології, але тепер чи вона виправдовує Сполдінга та викликає більше питань, ніж відповідей? Його мобільний задзвонив.
  «Ти вдома?» — запитав Луї, не вітаючись.
  «Так».
  «Ви можете підвезти мене до станції? Сьогодні Софії потрібна машина, щоб відвезти собаку до ветеринара».
  Він подивився на годинник . Ну що ж, пора на роботу. Йому доведеться залишити інформацію про файл Єви тушкованою в його голові до сьогоднішнього вечора.
  Луї був готовий через десять хвилин, коли Джейк зупинився перед своїм будинком. «Що не так із Софіїною машиною?» — спитав Джейк, коли Лоу заліз.
  «Вона не хоче, щоб собака була в її машині — вона просто детально описала це. Х'юстон іноді хворіє на машину. Крім того, минулої ночі ми залишили її машину в гаражі для роботи з гальмами».
  «Що станеться, якщо собака захворіє у вашій машині?»
  Луї засміявся. « Я це прибираю».
  * * * *
  Трохи після сьомої ранку він увімкнув комп’ютер і вмостився в кріслі з чашкою кави. Джейк використав спокійний час перед прибуттям решти його детективів, щоб переглянути справу Адамса та нові справи, які його команда спіймала вчора. Він і Луї вчора були на службі для Челсі Адамс. Він розривав його серце, дивлячись, як ті двоє молодих людей прощалися зі своєю матір’ю в холодний, темний , дощовий день.
  Щоб віддати йому шану, зібрався великий натовп. Ніхто з групи плакаючих не вискочив із криками: «Я зробив це». Здавалося, що всі присутні щиро сумували. Берк стояв на задньому плані, записуючи поховання, присутніх, усі автомобілі та відповідні номерні знаки. Їхнім наступним завданням буде ідентифікація всіх присутніх. Можливо, він доручив би роботу Луї, щоб той домовився про інтерв’ю з усіма, з ким вони ще не спілкувалися.
  Він дав би дітям Адамсів ще пару днів, перш ніж запитати про Лолу. Сьогодні вони глибше заглибились у життя Лоли, її кохання, сусідів, колег. Незважаючи на прогрес, він відчув, як час спливає — минуло пару тижнів, як вони знайшли тіло. Докази не дали жодного серйозного підозрюваного. Джейк внутрішньо знав, хто це зробив, але без доказів він не міг домогтися арешту.
  Він би знайшов. Більше всього він хотів закрити справу дітей Челсі. Ніщо інше в житті не змушувало його відчувати себе так, як невдаха, як незавершена справа. Вони вкрадаються в його кожну годину неспання. Нічого більше, ніж випадок Єви.
  Без попередження він згадав час на пляжі в Род-Айленді.
  Єва зачерпнула повне відро води й кинулася на нього з помстою одразу після того, як він кинув її у воду. Він сміявся, як гагара. Їм не могло бути більше одинадцяти-дванадцяти років. Він дозволив їй зловити його і вилити своє відро з водою йому на голову, перш ніж підняти її знову і кинути назад у воду. Його батьки дивилися із задоволенням.
  Він намагався уявити собі жінку, якою виросла б Єва. Чи вибрала б вона кар'єру, чи материнство, чи те й інше? Чи був би він уже дядьком? Чи взяв би він спортивну стипендію? Грав у професійний м'яч? Ви зробили іншу кар’єру?
  Джейк розумів, що не може змінити минуле. Але його гнів — завжди під поверхнею — загрожував закипіти. Він ніколи не міг уявити Єві після п’ятнадцяти років, хоч би як старався.
  * * * *
  Він підвів очі, коли Луї зайшов до його кабінету, а потім зупинився на місці. Завжди було незручно потрапити в такі моменти. Стираючи сльозу, він спостерігав, як Луї намагався вийти з кабінету.
  «Тобі щось потрібно , Луї?»
  «Ні, я хотів повідомити вам, що знайшов адреси батьків Лоли Адамс». Ніхто з них не знав, як впоратися з цим, коли Джейк ковзнув у минуле. Це траплялося не часто.
  «Дайте мені десять хвилин. І зачинити двері, виходячи?»
  «Джейк, якщо ти...»
  — обірвав його Джейк. «Я в порядку. Дай мені хвилину тут. Чи можете ви закрити ді або за собою?»
  Він ходив по кабінету. Як він міг випустити звіра на роботу? Якби хтось інший, крім Луї, увійшов… він не знав, як би пережив це збентеження. У більшості випадків він міг контролювати свої думки, свої емоції… іноді… вони підкрадалися, били його по яйцях і не виявляли милосердя. Повторне перегляд файлів вивело це на поверхню. Він відчинив двері кабінету й озирнувся. Він не хотів стикатися ні з ким іншим, доки не візьме себе під контроль. У чоловічому туалеті він подивився на себе в дзеркало, перш ніж облити обличчя холодною водою. Відпусти це , хотів він. Повертаючись до свого офісу, він жестом покликав Лу, тобто приєднатися до нього.
  Щойно Луї зайшов, Джейк почав збирати докази, окреслюючи їхній розклад на день. «Будь-які думки з цього приводу?» — спитав Джейк, не даючи Луї шансу порозумітися.
  «Ні. Я подзвонила мамі Лоли. Місіс Громме прийде до нас за годину. Я все ще намагаюся зв’язатися з її батьком. Її батьки розлучені, хоча живуть просто по дорозі один від одного».
  «Я хочу дати дітям Адамсів відпочити. Я зв’яжуся з ними в п’ятницю, якщо вони не подзвонять нам раніше. У вас готовий звіт? Мені потрібно послати обох наших разом до капітана.
  «Ні. Я майже закінчив. Дай мені ще півгодини, — сказав Луї, завжди перфекціоніст. Це звело Джейка з розуму.
  «Я впевнений, що це ідеально, закінчіть це. Дайте мені знати, коли вас номінують на Пулітцерівську премію».
  «Ти смішний хлопець, Джейк. Мені подобається, щоб мій звіт був точним».
  «Вони завжди є». Джейк занурився у власну заяву.
  * * * *
  Міждержавна автомагістраль 84, забита автомобілями, вантажівками та будівельними роботами, уповільнила їх до повзання. Після довгої зими Джейк опустив вікна, щоб увібрати тепле повітря. Хоча шум від будівництва позбавляв задоволення. Він закрив вікна і включив кондиціонер. Скільки Джейк пам’ятав, цю дорогу будували. Це стало давнім жартом. Минуло ще двадцять хвилин, перш ніж він зміг вийти з наступного виїзду, де він переключився на проїжджу частину, щоб надолужити втрачений час.
  Джейк слухав, поки Луї дзвонив і залишив повідомлення для місіс Громм, пояснюючи, чому вони запізняться на зустріч.
  «Непогано» , — подумав Джейк, коли вони підійшли до дверей місіс Громм із запізненням лише на двадцять хвилин. Коли місіс Громм відчинила двері, Джейк помітив схожість між матір’ю та донькою на фотографіях Лоли, які він бачив. Люсі Ґромме зросла п’ять на три, важила приблизно двадцять. Її освітлене біляве волосся здавалося жорстким, як шолом. Застрягши в сімдесятих, вона покрила очі густими електрично-блакитними тінями, привертаючи увагу до глибоких зморшок навколо кожної з них. Вона говорила жорстким, хрипким голосом курця. Джейк нараховував їй близько шістдесяти, хоча виглядала вона більше на сімдесят.
  «Покажіть мені свої значки», — сказала місіс Громм, простягнувши свою креповану руку. Джейк тримав свій бейдж, підносячи його. Луї зробив те саме.
  «Пані Громме, — сказав Джейк, оглядаючи квартиру. Зовнішні двері відкривалися в міні-фойє, яке передувало вітальні. Праворуч стояла підставка для парасольок, біля неї піднос із взуттям.
  «Витріть ноги, перш ніж увійти. Я не хочу, щоб моя праця зіпсувалася».
  Джейк оглянув решту квартири, поки стояв у дверях і витирав ноги об килим. Луї зробив те саме. Місіс Громм повела їх до вітальні. Дорогою вони проминули ефективну кухню ліворуч. Хоча це місце було акуратним, від нього тхнуло затхлим димом. Короткий м’який зелений квітчастий диван, журнальний столик, один крайній столик, який стояв праворуч від дивана, і старе крісло, вкрите різнокольоровим пледом, заповнили кімнату. Біля крісла стояв власний високий столик, а в попільничці горіла цигарка. Перед диваном на столику зі стулки на ніжках стояв сорокадводюймовий телевізор, налаштований на мильну оперу, поряд зі свіжими квітами. «Холодний, як та жінка» , — подумав Джейк. Без малюнків і дрібничок. Відчинені двері вели в спальню з вітальні. Бані він не бачив. Він припустив, що це в спальні. Вона дивилася на їхні ноги.
  «Сідай і скажи мені, чому ти тут», — сказала вона. Ніяких тонкощів, жодних пропозицій напоїв.
  «Мій партнер, детектив Романеллі, і я працюємо над справою про вбивство Челсі Адамс».
  «Отже, через те, що моя донька вийшла заміж за свого колишнього невдаху, ви тут, щоб звинуватити її? Якщо так, то ти гавкаєш не на те дерево, — сказала місіс Громме своїм грубим голосом.
  «Це стандартна процедура опитування всіх, хто знав або знав про жертву, пані Громм. Зараз ми ні на кого не вказуємо пальцем». Джейк тримав нейтральний голос.
  — Ви вмієте танцювати, чи не так, лейтенанте? — спитала вона, піднімаючи вузлувату руку, щоб зупинити його відповідь. «Задайте свої запитання». Вона знищила його.
  Джейк більше поважав її за прямоту.
  «Ваша дочка Лола відвідала Коннектикут на вихідних шістнадцятого квітня. Вона відвідувала вас ?» — запитав Джейк.
  «Ні, не робила». Хмурий погляд глибше прорізав її і без того зморшкувате чоло. Рана промайнула на її обличчі, перш ніж вона зафіксувала його. Лола Адамс поранила свою матір тим, що не подзвонила й не прийшла в гості.
  «У вас є мобільний телефон , місіс Громм?»
  «Ні».
  «Чому ви назвали її чоловіка невдахою ?» — запитав Луї.
  «Тому що він такий. Вона була дурною, виходячи заміж за хлопця, достатньо дорослого, щоб стати її батьком».
  «Тому що він є» не відповідає на запитання , — сказав Джейк.
  «Чоловік накував на свою дружину. Невдаха, — повторила вона.
  «Хіба ваша донька також не була заміжня, коли почала зустрічатися з Адамсом? Ви нічого не звинувачуєте її в тому, що вона зустрічалася з одруженим чоловіком ?» — запитав Луї.
  «Типове запитання від чоловіка. Жінка завжди винна, — сказала вона з відразою.
  «Ні, пані, я думаю, що це обидва винні », — сказав Луї.
  Коли вона подивилася на Луї, запала тиша. Через хвилину або дві вона сказала: «Здається, ви маєте рацію. Ти не можеш дивитися на Лолу заради цього. Моя дівчина й мухи не образить».
  — Зараз ми розглядаємо всіх, місіс Громм. Чи підтримує Лола зв’язок зі своїм колишнім чоловіком?» — запитав Джейк. Він і Луї по черзі ставили запитання. Місіс Громме потрібно було струснути. «Я не думаю, що вони підтримували зв'язок. Вона розлютила його, коли зустрічалася зі старим хлопцем. Його его не витримало».
  Судячи з його погляду, перший сподобався місіс Громм не більше, ніж другий. «Якщо дружина зустрічається з іншим чоловіком, це буде достатньою причиною для того, щоб розлютитись. Як його звати, місіс Громм?» — знову запитав Джаке .
  « Нік Пілярський».
  «Він живе в місті ?» — запитав Луї.
  — Так, у їхній старій квартирі. Він живе біля пошти на Меріон-роуд, у квартирі над гастрономом. Він зазначений у телефонній книзі». Вона не запропонувала номер Піларські. Джейк був упевнений, що в неї теж є.
  «Чи можете ви згадати когось ще, кого вона могла відвідати, коли прилетіла?»
  «Я не можу згадати нікого. Можна подумати, що вона навчилася. Вона зустрічається з такими невдахами, як її батько — поганими бродягами, що ганяються за спідницями, азартними іграми. Чому вона продовжує шукати той самий тип, я не розумію». Вона дивилася у своє вікно.
  «Добре, останнє запитання. Де ти був шістнадцятого квітня ?» — запитав Джейк.
  «Ви жартуєте, правда?» запитала вона, переводячи погляд то на одного. «Я був тут, де буваю щовечора, сам». Вона запалила ще одну сигарету, пускаючи дим у бік Джейка.
  «Ніхто не може підтвердити ваше місцезнаходження ?» — запитав Луї.
  «Ні, але ви можете запитати моїх цікавих сусідів. Можливо, хтось із них шпигував за мною».
  Джейк дозволив її відповіді зависнути в повітрі, секунду-дві дивився, а потім підвівся. Вони не збиралися отримати нічого іншого з цього. «Дякую за ваш час , місіс Громм».
  Надворі Джейк запитав: «Що ти візьмеш, Луї?»
  «Я думав, що нам знадобиться чавунна чашка, щоб захистити коштовності. Вона не любить чоловіків».
  «Ви правильно зрозуміли. Як ви думаєте, вона каже правду про те, що її донька не відвідує?» Джейк відімкнув машину, склав свою шестифутову раму в автомобіль середнього розміру, виданий департаментом. «Хто ближче, товста вона чи колишній?»
  — Батько прямо тут, на вулиці, на Мейні. Це номер тридцять чотири. Ми вдаримо колишнього по дорозі назад на вокзал. Якщо він живе біля пошти, то буде біля підніжжя гори Саутінгтон, — сказав Луї. «І щоб відповісти на ваше запитання, я думаю, що вона була».
  Джейк їхав головною вулицею.
  Батько жив у старому, запущеному будинку. Згідно з поштовими скриньками, там проживало чотири сім’ї чи особи. Після того, як подзвонили у двері, вони чекали цілих п’ять хвилин, поки Джеррі Громм не відчинив двері й не порадував їх своєю присутністю.
  Джеррі мав одноденну бороду, тонке, брудне, розпатлане волосся та гострий ніс, який нагадував Джейку пташиний дзьоб. Футболка Громма, яка побивала дружин, демонструвала тонкі кістляві руки, а тіло розвівалося на вітрі. Від нього тхнуло цигарками. Джейк відступив, наштовхнувшись на Луї, щоб уникнути неприємного дихання хлопця. Пахло міським смітником спекотного літнього дня.
  «Містер Громме, я лейтенант Керрінгтон, а це детектив Романеллі. Ми можемо зайти?» сказав він , відступаючи.
  «Звичайно. Ім'я Джеррі. Я на третьому поверсі. Доведеться йти пішки, ліфта немає».
  Там, де квартира колишньої дружини була бездоганною, квартира Джеррі нагадувала свинарник. І Джейк подумав, що це порівняння образило живу свиню.
  Джеррі зсунув спортивні форми з дивана, щоб звільнити їм місце для сидіння.
  «Я сказав іншому детективу по телефону, що не розумію, чим я можу вам допомогти. Я не чув про Лолу з моменту її весілля. Моя донька звертається до мене лише тоді, коли чогось хоче». Він підняв руку й потер пальці — універсальний знак грошей.
  «Лола відвідала Коннектикут шістнадцятого квітня. Вона не відвідувала вас і навіть не дзвонила мені?» Луї сказав.
  «Ні, я тобі сказав, ми не близькі. Її відьма або мати завжди принижували мене перед собою».
  «Ви двоє не порозумілися ?» — запитав Луї.
  «Ви маєте рацію. Якби ви зустріли місіс Громм…» Джеррі, я залишив це на цьому.
  «Чи зв'язалася б Лола зі своєю матір'ю замість вас ?» — запитав Джейк.
  «Так, вона б. У них стосунки «любов-ненависть», ці двоє, тому що вони схожі». Джеррі здригнувся. «Я не міг жити ні з одним із них — парою жорстких дівчат, одна жорсткіша за іншу. Вони завжди чіплялися мені за дупу. Мені шкода хлопця, який закінчив з нею».
  «Джеррі, ти знаєш, кого б вона відвідала, якби не тебе чи її маму?»
  «Можливо, вона зв’язалася зі своїм колишнім чоловіком. Вони повертаються назад. Вона почала зустрічатися з ним у середній школі. А щодо друзів, то їх у неї було небагато».
  «Ще одне запитання, Джеррі. Де ти був шістнадцятого квітня?»
  Він схопив свій календар із захаращеного журнального столика й поглянув на дату. «Я відвідав Концерт Тіма Макгроу в Mohegan Sun. Вони виставили мені квитки».
  «Дякую за ваш час, Джеррі. Якщо у нас виникнуть інші запитання, ми зв’яжемося з вами, — сказав Джейк, підводячись. Луї та Джеррі встали. Джеррі простягнув руку. У нього не було виправдання, щоб не струснути його, як і у Луї.
  Зовні Луї сказав: «Сподіваюся, у вас в машині є антибактеріальний лосьйон».
  «Я не виходжу з дому без нього. Боже мій, як можна жити в такому бруді?»
  «Я не міг, але тепер я розумію його колишню дружину і шкодую її», — сказав Луї, відкриваючи свій ноутбук, щоб знайти адресу Ніка Піларскі.
  «Яка адреса колишнього чоловіка Лоли?» Джейк налив щедру кількість антибактеріального лосьйону на руку й передав пляшечку Луї.
  — Це Меріон-авеню, 345, другий поверх, — сказав Луї, витираючи руки.
  «Вона зв'язувалася з мамою чи ні? Яка ваша думка?» Джейк витер руки паперовим рушником, щоб видалити зайвий антибактеріальний гель, перш ніж від'їхати від узбіччя.
  «Можливо, вони й не близькі, але між матерями та доньками завжди існує зв’язок, який ми, чоловіки, не можемо пояснити », — сказав Луї.
  * * * *
  Нік Піларські жив над гастрономом на межі міста Саутінгтон/Вілксбері. Аромат допоміг вимити сморід із квартири Джеррі Громма. Це також підштовхнуло їхні апетити.
  «Давайте схопимо бутерброд внизу, коли закінчимо». Джейк постукав у двері.
  Піларскі відчинив двері у футболці Hard Rock і боксерах. Почухавши живіт, він позіхнув їм в обличчя.
  «Що ти хочеш? Ти мене розбудив». Н ік поскаржився.
  «Ви Нік Піларські?»
  «Хто питає?»
  «Це були б ми, Ніку», — сказав Джейк, показуючи свій щит.
  «Я запитаю ще раз, хто питає?»
  Джейк напружився, спостерігаючи, як у Ніка втрачає терпіння. У хлопця короткий запал. Щось, чим він міг би скористатися в разі потреби.
  «Я лейтенант Керрінгтон, а це детектив Романеллі з відділу поліції Вілксбері».
  «Слухай, я працюю ночами, а днями сплю. Чи можеш ти сказати, що хочеш, і піти, щоб я міг знову заснути?»
  «Ми тут, щоб розпитати вас про нещодавнє вбивство. Чи можемо ми прийти ?» — запитав Джейк.
  «Хто помер?» — сказав Нік, відкриваючи двері ширше, щоб впустити їх.
  «Жертва вбивства — Челсі Адамс, перша дружина Джеффрі Адамса, яка зараз одружена з вашою колишньою дружиною Лолою», — сказав Луї, глибоко вдихнувши.
  «Яке це має відношення до мене? Лайно — ні в якому разі, чоловіче. Я ніколи не зустрічав цю жінку. Ти що, божевільний?» Нік озирнувся, знайшов сигарету, запалив її, потім глибоко затягнувся, перш ніж пустити дим їм в обличчя. «Ви, хлопці, хочете? — запропонував Нік.
  «Ні, дякую, ми не куримо». Джейк провів рукою перед обличчям, щоб розвіяти дим. Йому було цікаво, скільки пасивного куріння він вдихнув сьогодні. Він сподівався, що прибиральники зможуть вивести запах з його одягу.
  «Ви бачили свою колишню дружину шістнадцятого квітня ?» — запитав Луї.
  «Ні, вона живе у Флориді».
  «Шістнадцятого вона була тут, у Коннектикуті. Ви впевнені, що вона з вами не зв’язувалася?» — запитав Джейк .
  «Я впевнений. Навіщо їй?»
  «Де ви були шістнадцятого, містере Піларськ ?» — запитав Джейк.
  «Ви жартуєте, правда?» Нік сказав , недовірливо.
  «Ні, ми не жартуємо . Де, Ніку?»
  Він дістав свій календар зі столу біля старого сірого крісла з квітами, поки вони продовжували його розпитувати.
  «Який номер вашого мобільного, містере Піларські ?» — запитав Луї.
  «Чому?» Він підвівся, почав ходити по темній крихітній квартирі з календарем у руці.
  «Нам потрібно звірити це з рахунком Лоли, щоб переконатися, що вона не зв’язувалася з вами». Джейк спостерігав за ним, не знаходячи жодних ознак того, що Нік брехав, відповідаючи на його запитання. Нік простягнув Джейку свій календар і вказав на свій робочий графік.
  «Тієї ночі я працював. Ви можете уточнити в компанії. Вони це перевірять. Думаєш, вона вбила жінку?» — запитав Піларскі.
  «Зараз ми опитуємо всіх, хто знав жертву, містере Піларск », — сказав Луї.
  «Лола божевільна жінка, але вона б нікого не вбила. Я б знав, якби був — був — одружений з убивцею, — переконано сказав він.
  «Іноді люди приховують своє справжнє обличчя », — сказав Джейк.
  «Ні, не Лола, вона жадібна до грошей сучка, а не вбивця».
  «Ти все ще відчуваєш до неї почуття ?» — запитав Луї.
  «Її важко подолати. Чудово лежить, але з ліжка вона тигриця зі справжніми гострими кігтями». Він знизав плечима. «Ми весь час билися. Христе, ми були разом зі школи. Що б я їй не давав, вона хотіла більшого. Вона сувора жінка, яка походить із важкого середовища. Ти вже познайомився з його батьками?»
  «Так. Мені все ще потрібен номер вашого мобільного телефону, містере Піларські. Не змушуйте нас отримувати повістку, тому що тоді ми матимемо доступ до всіх, кому ви телефонували». Джейк дивився на Ніка без співчуття.
  Піларські підвівся, схопив блокнот, записав число й простягнув його Джейку. «Мені байдуже, якщо ви дивитеся на всі мої дзвінки, мені нема чого приховувати».
  «Нам подобаються люди, які співпрацюють, Ніку, це швидше викидає нас з їхнього життя», — сказав Джейк. «Ви знаєте, кого ще Лола могла відвідати під час своєї недавньої подорожі сюди?»
  «Ти запитав її найкращу подругу Кеті?»
  «Ні, як її повне ім’я, адреса та номер телефону, якщо він у вас є ?» — запитав Луї.
  «Це Кеті Боніта. Зачекайте, мені потрібно знайти номер». Він пошукав у своєму мобільному телефоні, записав інформацію та передав її Джейку. «У Кеті є лише мобільний телефон».
  — Ти підтримуєш зв’язок із її друзями, Ніку? Джейк Ку скривив лобом.
  «Друг. Так, після розлучення я кілька разів зустрічався з Кеті, але ніяких іскор не було. Але ми залишилися друзями. У вас із цим проблеми?» Джейк підготовився, коли Нік захищався .
  «Ні. На когось ще ми повинні подивитися, Ніку?» Тут нічого , подумав Джейк, але йому довелося пройти через рутину.
  «Лола не дуже близька з багатьма людьми. Немає більше нікого, з ким би вона потрудилася зв’язатися».
  «Ось моя картка. Зателефонуйте мені, якщо хтось прийде в голову. Вибачте, що порушив ваш сон». Джейк простягнув картку.
  OceanofPDF.com
  Розділ 13
  Поглянувши на нічний годинник, вона вилаялася. Мія вскочила з ліжка на півгодини пізніше, ніж зазвичай. Її удача продовжувала йти вниз, коли рух навколо Фармінгтона зупинився, через що вона спізнилася на своє перше побачення. Їй потрібно було переглянути свою роботу. Робота заважала їй писати. Коли вона починала, це була робота на неповний робочий день, три дні на тиждень, щоб віддати користь суспільству. Щось наголошували її батьки. Тепер вона працювала п’ять днів на тиждень, з неповним робочим днем. Залиште державі давати пільги, хоча вони їй і не потрібні. Мія хотіла самостійно заробляти собі на життя. Усі переваги, про які вона могла попросити, а також високу зарплату вона отримувала, будучи співробітником компанії свого батька. Письменник і віце-президент, вона наполегливо працювала над написанням статей для кожного журналу щомісяця. Якби для неї було єдиним важливим побачити своє ім’я в книзі, вона могла б легко опублікувати свою таємницю в їхній компанії багато років тому. Але вона успадкувала впертість свого батька. Їй було важливо зробити це самостійно. Тому під час подання вона використовувала псевдонім. Логан Ендрюс не розумів, ніколи не розумів і ніколи не розумів би — і це викликало постійні суперечки між нею та її батьком.
  Це також була основна причина, чому вона переїхала з Нью-Йорка. Після останньої сварки в її голові зародилася ідея виїхати зі штату. Ріелтору знадобилося два дні, щоб здати свій пентхаус приємній парі на рік. Коли вона завантажила вантажівку тим, що їй знадобилося на цілий рік, вона зупинилася біля батьків, кинула бомбу й не озиралася. Переїзд до сільської місцевості Коннектикуту був найкращим, що вона зробила для себе за останні роки. Як прикмета, вона знайшла квартиру першого тижня за правильною ціною. Власник хотів швидкого продажу. Вона заплатила готівкою й відразу ж переїхала. Це дало їй більше часу писати, а також означало менше сварок з батьком. Не настав час для неї зайняти належну посаду в компанії. Її мрії належали їй і нічиїй більше. Їй подобалося усамітнення й оточення, які вона знайшла в Коннектикуті. Тепер, через три роки, вона жила тут. Яку вона не здасться без бою.
  І їй не потрібно було працювати. Щедрий трастовий фонд, який їй залишила бабуся, і дохід, який вона отримувала від різноманітних холдингів і акцій, якими володіла сім’я, могли прогодувати десять сімей. Їй було цікаво, як Джейк впорається з цим, коли дізнається, яка вона багата. Чи турбуватиме його глибина її портфоліо? Чи буде він достатньо мужнім, щоб впоратися з цим? Вона розповість йому вчасно. Куди привели ці стосунки, залишається тільки здогадуватися. Занадто багато чоловіків хотіли її за її гроші. Джейк здавався не таким, як інші, з якими вона зустрічалася. Однак у нього була темна сторона, яку їй потрібно було дослідити ретельніше. Чий багаж був більшим, його чи її? Коли він говорив про смерть своєї сестри в неділю, вона зрозуміла, що він все ще несе в собі багато провини за те, що вижив. Навіть маючи ступінь психолога, вона не думала, що зможе допомогти йому, чи навіть захоче почати стосунки з кимось таким ушкодженим, як Джейк.
  Чекаючи другої зустрічі за день, Мія думала, як пройде сьогоднішній вечір. Їй не потрібно було, щоб хтось із колишніх дівчат Джейка слідкував за нею. Джейк сам це зробив? Чи справедливо було б звинувачувати його у вчинках божевільної жінки? Вона рідко зустрічала чоловіка, з яким хотіла б зустрічатися. Чи варто було б Джейку Керрінгтону ризикнути? Можливо, вона дізнається про це сьогодні ввечері.
  У неї задзвонив мобільний телефон. Дивлячись на показання, вона ледь не застогнала вголос, коли побачила ім’я Пайпер. З усіх днів у неї не вистачало ні часу, ні терпіння поговорити зі своєю подругою. Її чоловік Дарріл зрадив їй, і Пайпер хотіла, щоб Мія сказала їй, що робити. Перекинувши дзвінок на голосову пошту, Мія пообіцяла собі, що передзвонить Пайпер сьогодні ввечері по дорозі до дому Джейка.
  Її наступне призначення прийшло з великим настроєм і нецензурним голосом — підла, буйна тринадцятирічна дівчина, яка спричиняла бійки з іншими студентами. Школа попросила її знайти відповідь. Мія могла сказати їм, чому, ще до того, як порадилася їй. Тесса кинулася на одне зі крісел перед столом Мії й подивилася на неї. Нічого не кажучи, Мія дочекалася її виходу.
  Тесса сказала: «Привіт, докторе Ендрюс».
  «Привіт, Тесса. Як ти сьогодні?»
  «Чому я маю сюди приходити? Це був момент мого часу».
  «Ну, вважай, що це відпустка з уроків», — сказала Мія з усмішкою.
  «Мені не потрібна відпустка. Не хочу, не приходжу. Нікого не хвилює, так чи інакше, роблю я чи ні», — відповіла вона, і в її голосі прокралася нотка, коли вона намагалася сваритися .
  «Мені не потрібна відпустка», — виправила Мія.
  «Що завгодно». Тесса помахала рукою.
  Тесса взяла речі зі столу Мії. Дівчина зробила це, щоб її роздратувати. «Тесса, ми говорили про те, що ти торкаєшся моїх речей раніше. Покладіть їх». Не поступаючись ні дюйма, Мія потверділа голос. Вона взяла цю роботу, тому що думала, що зможе допомогти дітям. Скільки вона не намагалася, великого прогресу не побачила. Робота почала її пригнічувати.
  «Хлопче, ти сьогодні буркотливий», — сказала Тесса, кидаючи кришталеву статую назад на стіл Мії.
  Мія здригнулася. «Хочеш, щоб я перебрав твою сумочку… торкнувся твоєї речі?»
  «Зробиш, я тебе вб’ю». Т есса підскочила.
  Мія дивилася на неї вниз, доки вона знову сіла.
  «Ви готові до сесії?»
  «Чому? Це не допомагає».
  «Тесса, на останньому занятті ти обіцяла пояснити, чому сердишся». Мія легенько штовхнула Тессу.
  «Добре. Я не біла сука, яка має все. Або я живу в норі, де нікому немає діла до мене чи до того, що я роблю. Це те, що ти хочеш, щоб я сказав ?» — запитала Тесса.
  «Я хочу, щоб ти був зі мною чесним. Я можу допомогти, якщо ви дозволите».
  «Чому я повинен?»
  «Працювати над своїм майбутнім, щоб у вас було гарне життя », — сказала Мія.
  «У мене є мої батьки».
  «Ви не можете змінити, ким є ваші батьки. Якщо вони ображають вас, ми можемо вирішити ці проблеми».
  «Я їх ненавиджу. Вони не ображають мене чи щось таке». Це було рідко, але Мія не могла прочитати дитину.
  «Тобі потрібно сказати більше, ніж це, якщо ми збираємося викорінити та усунути причину твоїх почуттів. Пам’ятайте, що вам потрібно взяти на себе відповідальність, впровадити зміни, про які ми говорили на минулій сесії, щоб побачити зміни у своєму житті. Ти повинен захотіти змінитися, перш ніж я зможу тобі допомогти. Копніть глибше, знайдіть причини, чому ви ненавидите своїх батьків. Знайшовши відповідь, працюйте над вирішенням проблем. Я не зможу тобі допомогти, доки ти не скажеш мені, що це таке». Мія прийняла рішення та пішла з особистим підходом. «У мене проблеми з батьком. Я б хотів, щоб все було інакше. Я розумію, що не збираюся йому змінювати. Я прийняв це і пішов далі у своєму житті. Я живу по-своєму».
  «Яка у нього проблема?»
  — майже відповіла Мія. Посміхнулася тому, як легко Тесса могла її залучити. «Це не має значення. Найголовніше, Тесса, це ти. Ви можете працювати, щоб стати кращою студенткою, дочкою або успішною бізнес-леді. Покажіть світові, що у вас є те, що потрібно для успіху, навіть із великими шансами».
  «Ви робите це звучати легко». Дівчина впала на спинку крісла.
  «Це не так. Це дуже важка робота. Все, що варто того, є».
  «Чому це вас хвилює? Що ви отримуєте від цього?» Тесса широко розвела руки. «Чи покращуєш себе від цього?» Хороший маніпулятор, Тесса знову спробувала звернути сеанс на себе. Мія не дозволяла цього.
  «Ні, я люблю допомагати людям. Я бачу в тобі великий потенціал. Було б шкода змарнувати. Не дозволяйте їм побити вас. Ти хочеш влади, Тесса? Справжня сила - це знання. Вуличний розум – це добре, але для успіху вам потрібен книжковий розум. Ви стоїте на роздоріжжі свого життя — вам потрібно зробити вибір. Ти все життя будеш баламутом і потрапиш у в’язницю? Або ви хочете багато працювати, щоб зробити щось із себе? Це ваше рішення. Чого ти хочеш?»
  Сьогодні вона сильно натиснула. Для Тесси у них закінчувалися варіанти. Дівчина сподобалася Мії. Незважаючи на всі свої сеанси, вона так і не зрозуміла причину гніву Тесси. Давним-давно Мія визнала, що з деякими дітьми нічого не можна зробити, хоча це вбило її з цим, тому що Тесса мала потенціал. Розумна дівчина з мужністю, Тесса могла б просунутися далеко в житті, якщо б він дозволив собі.
  «Мені доведеться повернутися до вас із моєю відповіддю».
  «Побачимося наступного тижня в той самий час. І копай глибоко, щоб знайти відповідь, Тесса». Мія відкинула її. Дивлячись у вікно, вона не хотіла відмовлятися від Тесси, але чи була вона програною справою? Її дратувало, як сильно їй хотілося сидіти там і плакати. Плачте за Тессою, плачте за собою, плачте за зламану систему, яка дозволила цим дітям провалитися крізь тріщини. Її робота нічого не дала. Мія зрозуміла, що перебуває на точці вигорання. Це була небезпека професії.
  За вікном щось дивне зафіксувалося в її мозку — вона впізнала червону машину, припарковану поряд із своєю, про яку говорив Джейк жінки Вагнера. Або вона проектувала? Після їхньої розмови вона помітила дюжину червоних машин біля продуктового магазину, банку та дорогою на роботу. Ні, цього разу вона була впевнена, що це вона. Розлючена, вона набрала номер один на своєму швидкому наборі.
  «Ти не скасовуєш, чи не так ?» — запитав Джейк.
  «Ні, жінка Вагнера сидить на моїй автостоянці тут, у школі, у Гартфорді. Що мені робити?» Вона крокувала , коли говорила.
  «Повідомте офіцера з ресурсів, але я хочу, щоб ви також подзвонили в поліцію і пояснили, що ви зустрічаєтеся з поліцейським. Розкажіть їм про інший випадок. Ні, годі, я зателефоную своєму другові в поліцейський відділ Гартфорда і негайно виведу його туди. Залишайся у своєму кабінеті».
  Вона поклала трубку, не попрощавшись.
  Це взяв сержант Монахан і його напарник детектив Перес п'ять хвилин, щоб дістатися туди. Монахан постукав у двері Мії.
  «Мія Ендрюс?»
  "Так?"
  «Я сержант Монахан». Він підійшов до вікна Мії й подивився на майданчик. «Яка це машина?»
  Мія приєдналася до нього, дивлячись униз на стоянку — пішла. «Блакитна машина моя. Порожнє місце праворуч — це місце, де вона припаркувалася». Вона ворушила рукою по волоссю.
  «Червона Honda, за кермом якої була брюнетка, виїхала з автостоянки саме тоді, коли ми заїхали. Якого кольору машина їздить у жінки Wagner?» — запитав Монахан.
  «Це червона Хонда». Мія сіла. Монахан підійшов до її столу, підсунув стілець, сів поруч і взяв її праву руку у свою.
  «Міс Ендрюс…»
  «Це Мія».
  «Добре, Міа, більшість сталкерів нічого не роблять. Це форма залякування, щоб когось налякати. Вони боягузи. Я пораджу вам подати скаргу, щоб це було записано. Таким чином, якщо вона продовжить ескалацію, вам буде достатньо для заборонного припису. Наступного разу сфотографуй машину та водія на свій мобільний телефон».
  «Я зробив».
  «Чудово, можете переслати його мені. Можливо, я зможу знайти номер посвідчення».
  «Це смішно , сержанте…»
  «Це Майк, Мія. Я знаю, що це божевілля, але давайте згадаємо стару приказку: краще перестрахуватися, ніж шкодувати. Б’юся об заклад, що Джейк зараз прямує до Гартфорда. Давайте зателефонуємо йому і скажемо, що все гаразд».
  «Гаразд, але що станеться, якщо я побачу її на шосе, повертаючись додому?»
  «Я впевнений, що вона бачила, як ми заїжджаємо. Вона могла побачити вас у вікні?»
  «Гадаю, відповідь ствердна, якби я міг побачити її в її машині».
  «Мабуть, ви маєте рацію. Це вже другий інцидент. Ви хочете подати скаргу? Наступного разу ми використаємо фотографію, яку ви зробили, щоб подати заборонний припис. Переконайтеся, що документуєте машину кожного разу, коли ви її бачите, і спробуйте отримати номерний знак на всіх фотографіях. Це посилить вашу скаргу». Він відпустив її руку.
  Потираючи скроні, щоб полегшити пульсацію в голові, Мія кивнула йому.
  «Я можу піти за тобою додому, якщо хочеш». Партнер Майка мовчав протягом усієї розмови. Він стояв біля вікна, оглядаючи автостоянку. Я не нервував Мію.
  «Ні, дякую, я йду додому до Джейка після роботи. Я впевнений, що вона не буде настільки дурною, щоб піти за мною туди».
  «Я запишу свій особистий номер мобільного телефону на зворотному боці візитної картки, коли ти будеш у Гартфорді. Не соромтеся подзвонити мені».
  «Дякую тобі за твою доброту, Майк, я ціную це».
  «Це нічого. Ми з Джейком повертаємося далеко назад. Ніхто не стежить за родиною поліцейського».
  Вона не виправляла його. Вона не знала, що Джейк сказав йому про них, і не хвилювала, доки це тримало цей горіх подалі від неї. Вона планувала змінитися на роботі. Коли копи пішли, вона вирішила змінити будинок Джейка.
  День для неї не міг закінчитися досить швидко.
  * * * *
  Джейку зателефонувала Мія одразу після того, як вони з Луї покинули будинок Піларкі. Він нанизав добрячу низку прокльонів.
  «Гей, Джейку, повільніше, Майк подбає про неї».
  «Ця божевільна сука вирішила переслідувати Мію замість мене. І Мія прийде сьогодні ввечері поговорити. Цікаво, що вона вирішила тепер, коли підібрала сталкера, — сказав він, роздратований .
  «Я не збираюся вгадувати, який її вердикт, і ви також не повинні. Тобі доведеться почекати, поки вона прийде туди, щоб дізнатися. Якщо хочеш, я підвезу, — втрутився Лоуї.
  «Ні, я в порядку».
  «Ну, я ні. І не те, що старенька переходить вулицю там. Ви позбавили її життя десять років, коли вона вистрибнула з вашої дороги. Це навчить її намагатися переходити вулицю на зелене світло».
  «Смішно, Луї». Хоча йому не хотілося сміятися.
  «Що вас ще турбує?»
  «Все. Я відчуваю, що ми вже майже готові зі справою Вагнера, на межі чогось, якби тільки ми змогли розкопати хоч один доказ, який скерував би нас до підозрюваного. Мабуть, нам не вистачає чогось великого, чогось прямо перед нашими очима. Потім є Хлоя та її витівки. Діти Адамса вчора вирвали моє серце, плюс можливе звільнення Сполдінга. А тепер проблеми з Мією… Вони навалюються на мене. Як довго я буду платити за одну необережність?»
  Для Джейка було ненормально здаватися. Луї відповів не відразу. Він шукав правильні слова.
  За квартал до того, як вони дійшли до станції, Луї сказав: «Джейку, ти не можеш контролювати дії інших. Якщо Мія не розуміє або не приймає цього, значить, вона шукає виправдання, щоб не бути з тобою. Кого б ти не зустрів, вона завжди буде хвилюватися, що ти поліцейський. Софія все ще задається питанням, чи зробила вона правильний вибір кожного разу, коли чує повідомлення про застреленого поліцейського. Справи є справи. Найчастіше ми їх вирішуємо. Це ти сказав мені, що терпіння - це чеснота. Настав час скористатися вашою власною порадою. Ми продовжуватимемо методично працювати і з часом досягнемо цього».
  «Вау, твоя логіка мене вражає. Ні, серйозно, дякую. Хлоя мене так розлютила. Якби щось трапилося з Мією через когось, з ким я зустрічався, я б не змогла знову з цим впоратися».
  І ось воно. «Джейк завжди звинувачує себе в Єві» , — подумав Луї. «Джейку, нічого не трапиться, заспокойся. І не дай Бог, якби щось трапилося, то не з вашої вини».
  * * * *
  Мія скасувала інші зустрічі й пішла до обіду. Вона також призначила зустріч зі своїм босом і персоналом, щоб обговорити, як змінилася її робота та години. Пропрацювавши це кілька років, вона зрозуміла, що це відвело її від життєвих цілей. Вона зателефонувала Джейку і сказала йому, що їде раніше. Їй сподобалося, як він змінив свій графік, щоб бути там, коли вона приїде. Як він розумів серйозність загрози. Більше всього, навіть з Вагнеровкою на фото, вона не могла дочекатися, щоб побачити його. Хоча нічого не було вирішено, вона все одно хвилювалася від думки про нього.
  * * * *
  Мобільний телефон Джейка почав дзвонити, коли він пакував свій портфель. «Джейку, жінка Вагнера сидить біля школи. Мія пішла?»
  «Так, Майк, вона пішла близько сорока хвилин тому». Це був гарний заклик з боку Мії піти раніше, здавалося. Він був винен Майку пляшку доброго віскі.
  Він знав, що Майк подбає про Хлою. Перед тим, як залишити станцію, Джейк вибачився перед Луї та попросив його знайти його сам підвезти додому. Він хотів бути там, коли Мія приїде до нього додому. Щойно її машина повернула на його вулицю, він вдарив пульт дистанційного керування в руці, щоб відкрити додатковий відсік, щоб вона могла відразу заїхати. Чи йому судилося поставити під загрозу кожну жінку, яку він любив? У глибині душі це було причиною того, що він уникав серйозних стосунків у минулому. Він чекав на неї на вершині коротких сходів, що вели до будинку. Як тільки вона досягла верхньої сходинки, він узяв її на руки і притиснув її до себе. Подія, що сталася вдень, налякала їх обох. Джейк підняв підборіддя й уважно вдивився в її бліде обличчя. «Ти в порядку?»
  «Я трохи приголомшений. Якщо ви не проти, я приляжу на кілька хвилин у вільній кімнаті. Це був важкий день, і мені потрібно прийняти деякі рішення».
  Він багато разів бачив цей вираз у своїй кар’єрі. На нього дивився ошелешений, збентежений погляд жертви. І він поставив її в ситуацію , яка це спричинила.
  Джейк дивився, як вона йшла коридором до додаткової спальні. Він перевірив її через півгодини, коли вона не вийшла з кімнати. Вона заснула, згорнувшись калачиком у позі ембріона. Через дві години він почув, як працює душ. Потягнувшись до холодильника, він дістав біле вино, відкоркував його й дав йому подихати, поки чекав, поки вона приєднається до нього на кухні.
  Тренування навчили його поводитися з жертвою. Він ставився до Мії як до одного? Йому пестити її чи підійти до проблеми прямо? Чи дозволив він своїм емоціям стати на заваді безпеці Мії? Він намагався виглядати невимушеним, спираючись на кухонну стійку, схрестивши ноги на щиколотках, потягуючи чашку кави, яку він не хотів, і чекав, поки вийде Мія. Джейк ненавидів Хлою за її мстивість. Кожного разу, коли він думав про це, його гнів пульсував у ньому. Він не міг дозволити Мії побачити безпорадність, яку він відчував. Це було не те, що їй зараз потрібно — розрада була потрібна саме їй, а не йому.
  «Привіт», — сказала Мія, стоячи на порозі кухні.
  «Гей», — сказав він, дозволяючи тиші наповнити повітря, чекаючи, поки вона заговорить першою.
  «Ще надто рано для вечері », - сказала вона.
  «У мене готова кава, якщо хочеш, або вино». Він стиснув руки в кулаки, хоча хотів підійти до неї й взяти її на руки.
  «Ні, вино хороше».
  Вони поводилися як незнайомці, відчуваючи один одного, стрес дня переживав обох. Він пройшов кухнею й поцілував її, щоб розбити лід. Він відступив, подивився їй у очі, проводячи пальцями по її брові, носу та губах. Жах в її очах, коли вона вперше прийшла, прорізав величезну діру в його серці. Тільки за це він міг би вбити Хлою.
  «На вулиці добре, чому б тобі не посидіти надворі, а я принесу вина. І, Мія, я не дозволю, щоб з тобою щось трапилося. Я обіцяю».
  «Нам є про що поговорити».
  * * * *
  Вона вагалася біля дверей, не бажаючи виходити сама. Її розлютило, як ця людина Хлоя могла налякати її до розуму. Жінка, яку вона навіть не знала. Мія відігнала свій страх і вийшла на вулицю, замість того, щоб чекати на Джейка.
  Протягнувши їй келих вина, коли він вийшов, він поклав сир і крекери на стіл біля неї. Вона оглянула його, і їй сподобалося те, що вона побачила. Кожного разу, коли вона була поруч з ним, вона відчувала тепло й нерви .
  «Я не знаю, з чого почати». Він зупинився, шукаючи потрібні слова, перш ніж продовжити.
  Вона обірвала його. «Нам потрібно поговорити про вечір понеділка та Хлою. Чи є Хлоя побічним ефектом вашої роботи? Або це особисте?»
  «Комбінація, Мія, я поясню».
  * * * *
  Джейк подумав, що це гарне місце для початку. Після тривалої розмови він відчув, що вони краще зрозуміли один одного, свої характери, роботу та те, чого очікувати один від одного в майбутньому. Проблема з Хлоєю була очікуванням. Він не міг передбачити дії Хлої, хоча Мія хотіла знати, що вона робитиме далі. «Ви завжди все аналізуєте?»
  «Винний. Ось чому я психолог. Мій допитливий розум ніколи не перестає запитувати».
  «Це єдина відповідь, яку я маю на все, що з нами відбувається. Я знаю, що якщо ви не ризикнете в житті й не втечете з ним, ви втратите все навколо. Ви пропустите те, що може бути найприємнішим у вашому житті».
  Вона глибоко подивилася в його зелені очі. « А якщо ви програєте?»
  «Ви дізнаєтеся більше, коли програєте. Життя - це пригода. Ви отримуєте знання та відчуваєте емоції — чого ще можна бажати ?» Він усміхнувся.
  «Ти глибоко. А як щодо інших факторів, які, безсумнівно, завадять цьому досвіду?»
  «Це називається життям, Міа. Ти впораєшся з цим або відвернешся. Який твій вибір?»
  «Давайте обговоримо цей гайок. Жінка мене лякає. Ви ніколи не знаєте, коли вона його повністю втратить. А в понеділок увечері я чекав на тебе понад годину… потім пуф, ти пішов. Я розумію, що це ваша робота, але як часто мені доведеться терпіти ваше зникнення?» Поки він обмірковував свою відповідь, вона дозволила тиші заповнити простір між ними.
  «Міа, якби я міг контролювати всі божевільні в світі, у мене б не було роботи. Щодо моїх обов’язків, то під час чергування робота на першому місці. Зустрічатися з поліцейським важко через дивні години. Доручення на чергуваннях заважають вашим планам. Я поліцейський. Я завжди буду копом. Більше я нічого не знаю і не хочу».
  Він зупинився, даючи їй можливість підскочити, висловити свою думку, але тиша затягнулася. Джейк думав, що втратив її через віддалений погляд її очей, поки вона не заговорила.
  «Джейку, я розпещений, навіть егоцентричний. У дитинстві я завжди отримував усе, що хотів, і ніколи не ставив під сумнів свої вимоги до інших людей. Ставши старшим, я зрозумів, що світ влаштований не для всіх інших. Я почав дивитися всередину себе і приймати рішення, які допоможуть мені вижити. Ви нічого не знаєте про мене, звідки я, хто я і хто моя родина».
  «Я не хочу знати про тебе все сьогодні чи навіть завтра, Мія. Я хочу все це відкрити з часом. Для мене не важливо, хто твоя родина, якщо вони не злочинці». Він дав їй риб'яче око.
  Уперше відтоді, як вона приїхала, Джейк спостерігав, як напруга зникає з її тіла.
  «Ні, ні вони, ні я, хоча в мене є кілька непогашених штрафів за паркування». Вона притягнула його руки до себе і піднесла їх до своїх губ.
  Його живіт розслабився. «Ти голодний? Я не усвідомлював, скільки ти пройшов».
  «Так , я міг би поїсти».
  Джейк подав бургери з гарніром. Після обіду Мія допомогла йому прибратися. Помив посуд. Вона їх висушила. Витерши останню тарілку, вона повернулася до нього.
  «У вас є плани на вечір суботи?»
  «Ні».
  «Хочеш прийти до мене додому на вечерю та десерт?» Зі скромною усмішкою вона опустила червоні вії.
  «Хлопчик, я б так, і…нам не потрібна їжа», — сказав він , усміхаючись.
  «Так, робимо».
  Задоволений тим, як завершився вечір, він не міг дочекатися вечері в суботу.
  Особливо десерт.
  OceanofPDF.com
  Розділ 14
  Сильна гроза не давала Джейку спати майже всю ніч. Вставши рано, він зварив каву надзвичайно міцної, майже рівної консистенції грязі. Скуштувавши його, він був задоволений, що це не дасть йому кивати за своїм столом. Завантажив термос і попрямував до відділку. Сидячи за столом, він вирішив взятися за свої звіти, включаючи написання останнього епізоду з Хлоєю, коли Луї зайшов до його кабінету, насвистуючи. «Що трапилося, Луї ?» — запитав Джейк.
  «Всяке, мій хлопчику, все всяке, але я відволікаюся. Я ще раз переглянув перше інтерв’ю Меріл Дрейк, порівняв його з нашим. Мені не сподобався її тон, коли вона відповідала на деякі запитання про стосунки з Шенною. Це було по всій дошці.
  «Спочатку м’який, потім жорсткий, а потім знову до м’якого. Вона стала дуже неприємною, коли Краус запитав, чи вони з Шенною сварилися. Її ставлення знову стало жорсткішим і ніколи не пом’якшалося, коли вона говорила про Хлою. З нею щось не так. Вона ненавидить Хлою. У мене склалося враження, що Меріл хотіла б, щоб вона за це зазнала покарання. Безсумнівно, потрібна інша співбесіда, — сказав Луї, закінчуючи.
  «Це варто переглянути. Перш ніж ми поговоримо з нею, я хочу поговорити про це з Краусом і Брауном і переконатися, що вони перевірили, чи бачила вона Шанну того тижня, коли вона зникла. Ми подивилися на неї, але там нічого не було».
  «Добре, я хочу...»
  Катріна, секретар відділу, дзижчала. «Джейку, тобі дзвонять на третій лінії. Це Ломбард JC на Лейкв'ю Роуд. Ти хочеш це взяти?»
  Джейк підняв трубку. Він чув, як Джессі Сероне, власник JC's, кричала на когось на задньому плані.
  «Як справи , Джессі?»
  «Все так, Джейку, ти знаєш », — сказала Джессі.
  «Так, я знаю. Що трапилося?» — спитав Джейк, перш ніж Джессі встиг розпочати одну зі своїх довгих розмов про людський рід.
  «Минулого тижня ви надіслали фотографію каблучки зі смарагдом. Пам'ятаєте, ви сказали, що плануєте провести подальше спостереження?» Джессі взявся за справу у свій час . Джейк чекав.
  «Так , я пам'ятаю».
  «Джейку, цей хлопець зайшов п’ять хвилин тому, намагаючись його підбити. Я отримав це на свої камери. Хочеш, я спробую надіслати тобі фотографію електронною поштою?»
  « Тепер у вас є камери?»
  «Так, минулого року мене надто багато били. Тепер я маю спостереження 24/7».
  «Хороша ідея. Цей хлопець знає, що ти мені дзвониш?»
  «Ні, один із моїх клерків досі працює з ним. Він викликав мене наперед, щоб оцінити каблучку. Я впізнав його з вашого факсу. Я сказав йому, що мені потрібно щось знайти в моїй книзі дорогоцінних каменів, повернувся до офісу й подзвонив тобі. Не хвилюйся, я поставився до цього здорово».
  «Чи можете ви зупинити його? Ми можемо бути там приблизно за п’ятнадцять хвилин, якщо не потрапимо в затори».
  «Я спробую».
  «Не роби це очевидним, Джессі. Якщо він хоче піти, нехай. Він дав тобі ім’я?»
  «Він не назвав прізвища. Його перший - Джо. Справжній оригінал, га?» Джессі засміялася й поклала трубку.
  «Що відбувається ?» — запитав Луї.
  «Візьми свою куртку. Ми прямуємо до JC». Луї підійшов до свого столу, щоб взяти піджак. Джейк пішов за ним. «Хтось намагається зачепити смарагдовий перстень Шанни Вагнер».
  «Іноді я не просто клацаю».
  Джейк відчув дзижчання. Можливо, вони дозволили б Вагнерам закрити й одночасно звільнити Хлою від нього .
  «О, до речі, сьогодні мені потрібно підвезти додому. Якщо ви знайдете в своєму серці бажання заїхати до ветеринара, мені потрібно забрати Х’юстон. Бідолашній довелося переночувати, а машина Софії досі стоїть у магазині».
  — Немає проблем , — сказав Джейк.
  * * * *
  У Джейка відвисла щелепа, коли він зайшов до JC. Хлопець на ім’я Джо — виявився Джо Вагнером, батьком Шенни. Він постарів після вбивства Ганни.
  «Джо».
  «Сержант». Джо Вагнер уникав зорового контакту з ним.
  — Тепер лейтенант, — сказав Джейк. — Ви пам’ятаєте детектива Романеллі?
  «Детектив». Вагнер подивився на свої руки.
  «Містер Вагнера?» Луї перейшов ліворуч від Вагнера за мовчазною згодою. Джейк пішов праворуч від нього.
  — Привіт, Джессі, — сказав Джейк. «Чи можемо ми скористатися вашою задньою кімнатою на пару хвилин?»
  «Звичайно , без проблем».
  «Містер Вагнер… Джо, ти можеш піти з нами на хвилинку ?» — запитав Джейк.
  «Чому? Я нічого поганого не зробив!» Його голос ледь не скрипів.
  — Це або тут, у задній кімнаті, або в центрі міста на вокзалі, Джо. Якому ви віддаєте перевагу ?» — запитав Джейк.
  «Здається, тут». Плечі Вагнера опустилися, коли він відштовхнувся від стійки.
  Джо пішов за Джейком коридором до офісу. Луї вдарив його ззаду. Усі вони скупчилися в крихітній кімнаті, призначеній для одночасного розміщення не більше двох людей. Письмовий стіл, маленький круглий столик із двома стільцями та книжкова шафа, завалена книгами, ще більше звужували простір. Він підсунув для Джо стілець і дивився на нього, поки той не сів. Джейк побачив переможеного чоловіка, який втратив усе, включаючи бажання жити. Руки Вагнера постійно рухалися — він нервував, і Джейк хотів знати, чому.
  «Що ти так завів, Джо?»
  — Я не знаю, чого ви хочете , лейтенанте.
  «Так, ви знаєте». Джейк подивився Джо в очі.
  «Я не знаю».
  «Де ти взяв каблучку Шенни ?» — запитав Джейк.
  «Ми знайшли це в її кімнаті. Ми почали прибирати кімнату, сподіваючись, що це допоможе моїй дружині жити далі. Я радий, що це відкрив я, а не Анна. Це б її вбило. Я приховав це від неї. Я подумав, що позбудуся цього, перш ніж вона дізнається , — сказав Джо.
  «Джо, це сімейна реліквія. З огляду на цінність однієї лише каблучки Шенни, я думаю, ви захочете залишити її або продати в ювелірній крамниці. Джейк продовжував використовувати ім’я Шенни, щоб працювати над Джо, щоб натягнути на нього почуття провини.
  «Це їй подарувала бабуся. Анна не могла терпіти, щоб це було поруч. Це було б постійним нагадуванням про нашу втрату». По обличчю Джо текли сльози. Джейк почекав, поки Джо витягнув із кишені носовичок і витер носа й очей.
  «Чому, Джо ?» Джейк штовхнув.
  «Тому, що Шенна завжди носила це», — сказав він, і з нього злилося горе.
  «Джо, я хочу запитати тебе ще раз. Де ти взяв каблучку Шенни?»
  Джо не відповів, але продовжував витирати сльози. Джейк не сказав ні слова. Він боровся зі своєю роллю в завданні болю Джо.
  Джейк послав Луї запитати Джессі, чи є віскі в магазині. Луї повернувся зі своєю пляшкою Jack Daniel's і налив Ед Джо напою.
  — Ось, візьми це , — сказав Луї.
  «Дякую». Джо ковтнув це, як ліки. Коли алкоголь потрапив йому в горло, Джо почав задихатися.
  «Вам потрібно поговорити з нами. Ти не захищаєш її таким чином , — сказав Джейк.
  «Ти не розумієш».
  «Я так. Я знаю, що це важко, але це потрібно зробити».
  «Ні, ти не розумієш. Смерть Шенни — це вбило нашу родину. Моя дружина схудла на двадцять фунтів. Вона не бере участі в нашому житті. Цілий день вона дошкуляє Хлої, щоб дізнатися, де вона. Я знайшов для нас консультанта, але вона відмовляється йти. Я не знаю, як довго я можу так продовжувати. Я знаю, що це прозвучить жахливо, але… я… нам потрібно рухатися вперед », – сказав Вагнер.
  «Коли мою сестру вбили, моя мати так і не пережила цього. Мій батько, він намагався їй допомогти, але не міг. Через деякий час це з’їло його. Стрес його вбив. Моя мама зараз вдома. Вона не божевільна. Їй або байдуже, або просто не може рухатися вперед. Ви не можете виправити це, намагаючись захистити Хлою». Джейк подивився на сльозяться очі Джо.
  «Хлоя — це все, що в мене залишилося».
  «Джо, ти знав або підозрював, що Хлоя може бути причетна до смерті Шенни. Ти не хотів зіткнутися з цим. Коли ти знайшов каблучку, ти зрозумів, що Хлоя може бути великою причиною смерті Шенни. Ти намагаєшся її захистити. Це причина, чому ви сьогодні тут, намагаючись продати це. Знаєш, якби Анна побачила каблучку й дізналася, де ти її взяв, вона б також зв’язала її з Хлоєю». Джейк продовжував використовувати імена Анни та Шанни . Тисніть сильніше .
  «Ти збираєшся залишити нас ні з чим? Одну доньку я втратив назавжди, тепер ти хочеш другу забрати. Я не розумію, як ти робиш те, що робиш».
  «Хіба ти не віриш, що Шенна заслуговує справедливості? Хіба ти не заслуговуєш на закриття? Хтось обірвав її життя, коли вона мала починати самостійно торувати собі шлях у світі. Вона була в захваті від свого майбутнього. Вона була розумною, доброю, красивою та зосереджувалася на тому, чого хотіла. Вбивця повинен заплатити за злочин, який він чи вона вчинили проти неї. Кожен злочин є жорстоким, але цей продемонстрував надзвичайну жорстокість. Він зґвалтував її, потім побив, а потім кинув голою в полі, щоб тварини її знайшли. Він залишив її ні з чим». Джейк спостерігав, як його слова вдарилися Джо в обличчя, як кулаки.
  «Я це розумію. Ми любимо своїх дочок, обох, лейтенанте. Ми не створили монстра, здатного на цей жахливий злочин. Я не буду, ні, я не можу, визнаю, що це була Хлоя. Після смерті Шенни у Хлої були деякі проблеми, але вона любила свою сестру. Ви не можете судити її за відсутність здорового глузду, лейтенанте. Луї налив Джо ще одну чашку.
  «Я не засуджую її, містере Вагнер. Заздрість — це жахлива річ, вона може призвести до дій у гарячці моменту, які ми не зможемо повернути», — сказав Джейк. «Нам потрібно, щоб ви прийшли з нами на станцію, щоб зробити заяву. Ми вилучили каблучку як доказ. Ось ваша квитанція. Ми не ставимо під сумнів Хлою лише на основі того, що ти зачепив кільце. Ми розглядали справу, переглядали заяви. Джо…докази вказують на неї. Каблучка лише додає наших підозр».
  «Я тобі не вірю. Який вид доказів?»
  Зараз ми не можемо вам цього сказати ».
  «Я залишаю свою машину тут?» — спитав Джо, вперше оглядаючи кабінет .
  «Так. Коли ми закінчимо, ми підвеземо вас назад».
  «Мені подзвонити дружині?»
  «Ні. Ти знаєш, де сьогодні Хлоя ?» — запитав Джейк.
  «Вона повинна бути на роботі. Вона знає, що в мене перстень».
  «Звідки вона знає ?» — запитав Луї.
  «Я зіткнувся з нею. Вона заперечувала це, але я побачив щось в її очах, що завдало мені болю». Джо витер носа рукавом. «Що б ти мені не казав, я ніколи не повірю, що вона вбила свою сестру».
  OceanofPDF.com
  Розділ 15
  «Джейк, у тебе є кілька хвилин ?» — запитав Берк.
  «Звичайно, заходьте». Джейк сказав і підвів очі.
  Ел сів. Краус зайняв позицію біля дверей. «Ми хотіли наздогнати вас на інтерв’ю та відтворити мою зустріч із моїм стукачем. Моє чуття говорить, що ми повинні діяти швидко». Ел звернувся до Крауса. Ганнер кивнув на знак згоди.
  «Зіграй », — сказав Джейк.
  «Це в закусочній».
  Джейк слухав, як Берк готує сцену разом зі своїм коментарем до Сніффа Лі. Ел описав прихильність Сніффа до кокаїну. Коли він почав розповідати про те, як з його носа тече, як із крана, Джаке перервав його.
  «Ал, запусти касету. Ви можете дати мені повний опис Сніффа пізніше».
  Кивнувши, Ел натиснув кнопку відтворення.
  Сніфф: Гей, чувак, ти знаєш, коли розмовляєш зі Спайком, тобі не можна використовувати моє ім’я. Він уб'є мене мертвим.
  Берк: Якщо він такий поганий, чому ти зі мною розмовляєш, Сніфф?
  Нюх: Ну, ти знаєш хлопця, якого вбили… це неправильно. Я бачив його щодня в магазині. Він дуже добре ставився до мене. Навіть з повагою. Більше ніхто цього не робив.
  Берк: Давай, Сніфф, хочеш, щоб я повірив, що ти раптом гуманітарій ? Що дає?
  Нюх: Чоловіче, Спайк вийшов з-під контролю! Ти знаєш, що він днями порізав обличчя одній своїй повії, тому що вона відмовилася виходити через хворобу? Коли я отримав свої ліки, вони були слабкими. Тоді виродок стягнув з мене подвійну плату! Це не правильно, знаєте. Я плачу його ціну і не завдаю йому жодних проблем. Для чого він це зробив?
  Берк: Часи важкі, Сніфф. Кожен повинен заробляти на життя.
  Сніфф: Так, я чую, все одно…
  Берк: Поруч нікого, Снифф, закінчуй свою історію. Дайте мені факти , а не фігню.
  Сніфф: Це не фігня, чоловіче. Один з його клієнтів живе в цьому будинку, або жив. Він злетів після стрілянини. Відтоді його ніхто не бачив. Його звати Лерой Кейл. Ти знаєш Лероя — великий чувак. Він тусується в Берклі та Віггінсі. Лерой поганий. Він завжди переслідує дівчат, які заходять і виходять з будівлі. Так чи інакше, я чув, що він купив чорної смоли. Лерой починає плюватися мотлохом про те, наскільки це погано. Він влаштував це, щоб заплатити Спайку в четвер, коли йому заплатили. Дає йому свою адресу з неправильним номером квартири — впевнений, він зробив це навмисно. Він дає номер квартири дитини, коли Спайк прийде забрати. Лероя ніде не знайти. Потім Спайк повертається вночі і починає стріляти через двері, навіть не чекайте, поки дитина їх відчинить.
  Берк: У вас є свідки?
  Сніфф: ніхто не буде говорити проти Спайка, знаєте, вони цінують своє життя.
  Берк: Це не принесе мені користі без свідків , Сніфф.
  Сніфф: Гей, чувак, куди ти йдеш? Я даю вам лідерство! Що, ти не хочеш слідувати цьому?
  Берк: Цього недостатньо, Сніфф. Мені потрібно більше. Хтось на поверсі бачив стрільця в коридорі?
  Берк натиснув кнопку зупинки. «LT, Елмор Вілсон, також відомий нам як Сніфф, іноді стримується, ніби він був великим бізнесменом. Мені довелося спокусити його своїм рахунком».
  Джейк кивнув, Берк натиснув кнопку відтворення. Сніфф: Чоловіче, я кажу тобі — у мене більше нічого немає. Спайк не вбив би мене просто так, чувак. Він би мене першим порізав. Я ризикую бути тут зараз. Чому б вам не дати мені інформацію, яку я вам уже дав?
  Берк: Давай, Сніфф. Ви знаєте, що так не працює. Ти мені нічого не дав. Усі говорять одне й те саме про Спайка, ніхто не розповідає деталей. Вся справа в деталях. Коли вони будуть у вас, подзвоніть мені. Тоді ми домовимось.
  Нюхає: Гей, чувак, повертайся. Якщо я помру, ти будеш винен , розумієш?
  Берк: Ти не помреш. Хто це бачив, Сніфф?
  Нюх: Жінка в 3D, та з трьома дітьми — вона не хоче говорити, бо знає, що Спайк уб’є дітей.
  Берк: Звідки ти це знаєш?
  Сніф: Я знаю. Я чую речі. Вона все одно боїться, що він її вб’є. Вона не передумає. Піди до неї в гості, побачиш. Вона вся побита і боялася вийти зі своєї квартири. Вона тримає дітей, перестала з усіма спілкуватися. Я чув, що він її зґвалтував. Це слово на вулиці. Дехто казав, що після того, як він убив її дітей, він сказав їй, що її передадуть його друзям і клієнтам. Вона не буде говорити.
  Джейк натиснув кнопку вимкнення й на кілька хвилин замислився. «Нам потрібно негайно створити безпечний будинок для Дарсі та її дітей. Ти знаєш його хлопця Лероя?»
  «О так, і поганий — це добре слово для цього шматка лайна. Він умовно-достроково звільнений за зґвалтування, напад зі смертельними наслідками », — сказав Краус.
  Джейк почухав підборіддя. «Я знаю, що Vice роками переслідував Спайка. Можливо, цього разу ми зможемо замкнути його назавжди. Я це налаштую. Зачекайте, це швидко закінчиться».
  Джейк описав операцію в своїй голові, коли він робив необхідні дзвінки та призначав зустріч.
  * * * *
  Усі товпилися в кабінеті Джейка. Майк Теста з відділу спеціальних операцій розробив деталі безпечного будинку. Джейк наказав цілодобову охорону сім'ї Дарсі. Офіцерами, які беруть участь, були Берк, Краус, Романеллі та він сам. Вони хотіли, щоб це було тихо, без витоків. Крім них, про операцію знали лише Майк Теста, спеціальний агент ФБР Франклін і капітан Макгуайр. Після того, як Вілксбері відвезе Дарсі та її дітей у безпечний будинок, ФБР візьме на себе справу. Вони хотіли, щоб вона та діти були живими без ускладнень. Кожен член команди носив би жилети, двоє водіїв, які чекали зовні, захищали внутрішню команду з далекобійними гвинтівками. Джейк відчув, що це достатньо вогневої потужності разом із їхнім відомчим бічним озброєнням.
  Вони вибрали будинок, який належить ФБР, у Вотертауні біля Гернсітаун-роуд. Старий білий будинок на фермі з верандою, що обертається, потребував фарбування. Це також дало їм огляд три шістдесяти. Під’їзна дорога довжиною в тисячу футів дасть команді чіткий огляд усіх, хто наближається спереду. Відкриті поля праворуч і ліси ліворуч зливалися в задню лінію власності за шістдесят футів від будинку. Було б легко стежити за тим, хто наближається.
  Капітан хотів дочекатися ранку. Берк відчув, що чим довше вони чекають, тим менше шансів у родини Дарсі вижити. Він не вірив, що Сніфф Лі тримає язик за зубами. Зрештою капітан погодився.
  Джейк власноруч обрав двох офіцерів, щоб увійти з ними. Ніхто не отримав адресу, поки вони не вирушили. Все було за принципом "необхідно знати". Він наголосив на необхідності бути у стані підвищеної готовності. Вони взяли три однакові машини: Джейк і офіцер Шерман в одну, Луї та офіцер Берроуз в іншу, а Берк і Краус попереду. Опинившись у машинах, Джейк дав водіям адресу. Коли прибули на Віггінс-стріт, Луї та Берроуз пішли до заднього входу. Берк і Краус під'їхали до передньої частини будівлі. Джейк і Шерман зупинилися позаду них. Вони вийшли з закладеними й зарядженими рушницями.
  Джейк увійшов із Берком і Краусом. Він дозволив Берку говорити і тримався спиною до нього, щоб побачити коридор. Берк постукав у двері квартири 3D. «Поліція. Відкрийте , місіс Дарсі.
  «Ні, йди геть, я нічого не знаю », — благала вона.
  "РС. Дарсі, можеш посперечатися, хтось уже подзвонив Спайку. Було б розумно відкритися, інакше ми знесемо двері , — сказав Берк.
  Усі вони знали, що чим довше залишаються в будівлі, тим довше їх викривають. Джейк відчув, що в центрі їхніх спин є мішень, оглядаючи всі квартири на підлозі.
  Бліда тремтяча жінка з почорнілим правим оком і розпухлими губами відчинила двері. Берк проштовхнувся всередину. Джейк залишився зовні в коридорі з гвинтівкою напоготові.
  «Чому всі не можуть залишити мене в спокої? Я зробив помилку, коли відкрив двері. Мені байдуже на інших людей. Я хочу, щоб мої діти були в безпеці. Ідіть геть, – пані . — благала Дарсі.
  Джейк вважав за краще дозволити Берку говорити. Вона була з ним більш знайома. «Ми тут, щоб забезпечити безпеку ваших дітей. Як довго ти думаєш, Спайк дозволить тобі залишитися живим? Візьміть дітей. Ми забезпечимо все, що вам потрібно. У нас немає часу, щоб ви щось пакували. Рухайся». Беркед озирнувся. «Де діти ?» — запитав Берк.
  «Вони в шафі в спальні». Вона замахала руками.
  Краус, третій чоловік у групі, повернувся до спальні. Він підняв трирічну дитину, а п'ятирічну взяв за руку. Берк дістав однорічну дитину, яка кричала йому на вухо. Джейк продовжував оглядати коридор, дослухаючись.
  "РС. Дарсі, точно виконуй мої вказівки, і ніхто не постраждає. Візьміть молодняк на руки і міцно тримайте. Ми виходимо щільним строєм, ти в середині, між мною та детективом Краусом. Кожна з нас носитиме дитину. Ти йдеш до моєї машини з молодшим. Інші двоє йдуть з моїм лейтенантом, який стоїть на варті в коридорі . Зрозумів?»
  «Ви не можете розлучити нас. Ти їх налякаєш , — сказала вона.
  «Це безпечний спосіб. Готовий?»
  Джейк почув, як Берк підняв свій пістолет. Він присягнувся, що бачив, як густа, важка напруга наповнила повітря, коли вони всі почали залишати будівлю. У Дарсі страх поліз по шкірі.
  «Боже мій!» Вона витерла сльози, що текли по її обличчю, пригортаючи дитину до своїх грудей.
  «Ти готова, Енні?» — спитав Берк, оглядаючи коридор і заборонив Джейку почати.
  «Так». Джейк почув, як вона шепоче собі під ніс. «Будь ласка, Боже, захисти моїх дітей».
  Джейк сподівався, що Він слухає, тому що їм потрібно було дива, щоб вибратися звідти живими.
  З тих пір, як він, Краус і Берк зайшли в житловий будинок, утворилися хмари, які загрожували дощем. Джейк сподівався, що сіре захмарене небо не є ознакою. Він вивів команду з будівлі, Берк був посередині, а Краус — позаду, з рушницею, готовою до стрілянини, прикриваючи місіс Дарсі, коли вони йшли до машин. Шерман захищав їхній фланг. Вони поспішили місіс Дарсі та молодшу в машину Берка. Джейк закрив двох інших дітей у свою машину, обережно штовхаючи їх на підлогу, наказуючи їм залишатися внизу. Шерман заліз із дітьми назад, щоб переконатися, що вони виконують те, що їм сказано. Джейк дав Луї розпорядження, щоб він йшов попереду.
  Перш ніж почув вереск шин, він побачив, як машина Луї вийшла за ріг. Чорний кадилак мчав назустріч, збочуючи на бордюр. Берроуз і Луї вилетіли з машини, прицілившись. Джейк побачив дуло рушниці, що звисало з пасажирського вікна чорного автомобіля, і вистрілив у лобове скло. Луї стріляв у передні шини, Берроуз — у задні. Caddy виїхав за межі вулиці та лоб у лоб в’їхав у ліхтарний стовп. Водій і той, хто стріляв, вискочили з машини, коли вони стріляли в них через плече, біжачи в протилежних напрямках. Перша машина вже виїхала з району. Вони були за два квартали, намагаючись вийти на шосе, перш ніж хтось встигне за ними піти. Джейк стрибнув у другу машину з офіцером Шерманом і злетів.
  «З дітьми все гаразд, лейтенанте», — сказав Шерман.
  У своїй машині Джейк постійно перевіряв дзеркало заднього виду, щоб переконатися, що за ними не стежать. Він запросив підкріплення для підтримки Луї та Берроу і сподівався, що воно прибуде вчасно.
  * * * *
  Серце Луї калатало в грудях, вени стискалися, коли звуки вибухали в його вухах. Боже, як він бажав, щоб це сповільнилося. Поглянувши на пасажирське сидіння, він перевірив Берроуз і полегшено зітхнув, коли побачив, що з дитиною все гаразд. Знадобилося кілька хвилин, щоб перевести подих. Він використав захищений канал, до якого вони були призначені для операції, і повідомив Макгуайру про їхній статус. Його підкріплення прибуло. Вони почали прочісувати вулиці в пошуках водія та стрільця. Луї не розмовляв з Джейком. Заздалегідь вони домовилися про збереження радіомовчання для забезпечення безпеки свідка та її дітей. Година здавалася вічністю, але це був домовлений час. Господи, він сподівався, що з Джейком все гаразд.
  Час тягнувся для Луї. З хвилини на годину він натискав номер камери для операцій. «Гей, усе гаразд?» Луї не називав імен.
  «Так, усе добре. Немає травм ?» — запитав Джейк.
  «Жодного, але вони втекли. Ми зараз прочісуємо околиці. Не чекайте, що ми їх знайдемо, якщо хтось їх не здасть».
  * * * *
  Почав дрібний дощ. Джейк поклав слухавку Луї, коли той патрулював периметр будинку. Його адреналін ще не нормалізувався. На веранді за вікном їдальні він сидів і слухав, як Берк і спеціальний агент Франклін окреслюють програму місіс Дарсі. Вони сказали їй, що переїзд дав сім’ї новий безпечний початок, де б вона не хотіла, з грошима в її кишені та гарним сусідством для її дітей. Його телефон у кишені вібрував.
  «Керрінгтон».
  «Джейку, я думав, ти хотів би знати, що запит Сполдінга на тестування ДНК схвалено. Вони візьмуть зразки десь цього тижня », — сказав Макгуайр.
  Поганий час , подумав він. Джейк поклав слухавку Шамусу. Він буде там для збору та доставки зразка. Ви могли пройти місяці, щоб нічого серйозного не відбувалося, а потім вас спіткали такі тижні, як цей: дві смерті, одна божевільна сука, яка переслідує його та Мію, інформація, яка може призвести до арешту у закритій справі, і хтось змушений його зустрітися його демони.
  Його думки повернулися до вчорашньої розмови з Мією.
  Він сів на диван, поставив ноги на журнальний столик і набрав номер Мії. «Гей, що відбувається?» Її вагання змусило його сісти . «Мія?»
  «Джейку, коли я повернувся додому, на сходах у мене був пакунок. Я був скунсом».
  Тремтіння в її голосі розгубило його.
  «Міа, була записка?»
  «Ні».
  «Ти викликав поліцію?»
  «Ні, я був упевнений, що це діти пустують, поки я не подумав про це».
  «Що ви з ним зробили?»
  «Я викинув його в сміттєвий бак».
  «Міа, подзвони в поліцію і нехай заберуть це».
  «Ти мені страшно дзвонити, Джейку».
  «Міа, викликай поліцію. Можливо, це діти, але будьмо в безпеці, а не шкодуймо. Гаразд?»
  «Гаразд».
  Поліція приїхала, вилучила його та повідомила їй, що вона права. Це був мертвий скунс з перерізаним горлом.
  Першою думкою Джейка було те, що це мала бути Хлоя Вагнер. Але щось непокоїло Джейка щодо відправника. Хлоя виявилася б настільки дурною, щоб поставити це в той самий день, коли отримала письмове попередження триматися подалі? Їм довелося б дочекатися звітів лабораторії, щоб побачити, чи є якісь волокна або переконливі докази, що пов’язують це з нею.
  До біса, йому не потрібна була ще одна перешкода у стосунках із Мією. Було б дивом, якби вони все це пройшли. Він любив свою роботу, але вона псувала його особисте життя.
  Берк перервав його думки. «Лейтенанте, не могли б ви запустити мене?»
  « Що трапилося, Ел?»
  «Вона хоче поговорити з моїм босом», — усміхнувся Берк .
  "Чому ти?" — запитав Джейк.
  «Їй важко все це сприймати. Ось головний момент». Берк підняв штани. «Її старий у в'язниці в Нью-Йорку. Вона хоче, щоб він знав, де вони тут».
  «Чудово», — сказав Джейк, заходячи в будинок. "РС. Дарсі, ти мене пам'ятаєш?»
  «Так». Вона ходила кроками, її руки постійно рухалися, коли вона чіпляла волосся в старій їдальні.
  «Будь ласка, сідайте і тримайтеся подалі від вікон. Я перегляну це ще раз». Джейк зачекав, доки вона сіла й подивилася на хлопця з ФБР, отримавши кивок говорити. «Зараз ви не можете нікого повідомити. Якщо ви вирішите взяти участь у програмі захисту свідків, ви не зможете повідомити нікому, де ви знаходитесь. Я маю на увазі нікого. Якщо ви хочете бути з батьком дітей, ми побачимо, чи можна його переселити до вас. Після того, як сьогодні вас забрали з квартири, ми не можемо дозволити вам і дітям повернутися туди. Ви не протримаєтеся більше доби». Джейк зупинився, щоб перевести подих, і подивився на Дарсі. Енні здригнулася, стримуючи сльози. Але у дітей була сильна мати. Вона подбає про те, щоб вони вижили. Його завданням було стежити, щоб вони це зробили.
  "РС. Дарсі, Енні, ти не можеш повірити, що Спайк залишив тебе та дітей жити?» Джейк подивився їй глибоко в очі, коли ставив запитання.
  «Я не збиралася нічого казати», — прошепотіла вона.
  «Він зробив тобі ці синці?»
  «Так».
  «Він робив ще щось?»
  «Так». Вона почала плакати — сльози текли по її обличчю, коли вона підняла руку, щоб приховати свій сором.
  Ніжними руками Джейк відвів її від її обличчя. «Тобі немає причин соромитися. Він нав'язав себе. Детективи Берк і Краус подбають про те, щоб він заплатив за все, що зробив вам і Орландо. Гаразд?»
  «Ніхто раніше не міг доторкнутися до нього. Чому ти впевнений, що зможеш?»
  «Ви маєте допомогти поставити Спайка там, де йому місце. Цей офіцер — Кейтлін Мосс. Вона спеціалізується на консультуванні з питань сексуального насильства. Вона залишиться з тобою та дітьми. Поговори з нею, вона допоможе. Є інші офіцери, які цілодобово доручені стежити за вами. Детективи Берк і Краус патрулюватимуть як всередині, так і зовні в різний час. Обіцяю, ми збережемо вас і дітей». Джейк узяв її руку, підняв підборіддя, щоб поглянути їй в очі. «Тримай голову, Енні. Я знаю, що ви зробите все можливе, щоб захистити своїх дітей».
  «Дякую».
  «Через день-два ти будеш під вартою ФБР. Цей спецагент має своїх людей, які патрулюють ліс для вашої безпеки. Він буде твоїм найкращим другом, доки ти не влаштуєшся ».
  Дарсі вийшла з кімнати, щоб знайти дітей.
  «Знаєш, Джейку, ти міг би бути радником». Кейтлін усміхнулася.
  «Ні, дякую. Я б убив мерзотників. Я не міг впоратися з цим день за днем. Вони так багато забирають у жінок».
  Побите й закривавлене тіло, яке лежало на столі в морзі самотнє й розбите, спало на його думки. Він кашлянув собі в руку, помасирував лоб, щоб полегшити пам’ять, і пішов ще раз озирнутися. Коли він спіймав Спайка, він дав йому кілька ударів руками за Енні.
  OceanofPDF.com
  Розділ 16
  Ордер на доставку Хлої для офіційного допиту надійшов, коли вони були в полі під час операції Берка. Джейк подивився на годинник — четверта година дня. Він думав, що вони спіймають її, коли вона вийде з роботи о п’ятій. Жінка-офіцер слідувала за ними в патрульній машині та чекала разом з ними, поки Хлоя вийде з роботи. Він припаркувався якомога ближче до її автомобіля, сподіваючись уникнути сцени. Через півгодини він помітив її, яка виходила з вхідних дверей будинку. Хлоя поспішала до своєї Хонди в синьому плащі з капюшоном, який прикривав її голову. Коли вона наблизилася до нього, Джейк виліз із машини й став біля неї, чекаючи, перш ніж він підійде до неї. Пішов дрібний дощ, і вогкість просочилася в його одяг, проморозивши його до кісток. «Що трапилося?» — спитала Хлоя, дивлячись на нього, коли зупинилася перед ним.
  «Хлоя Вагнер, було виявлено інформацію у справі про вбивство вашої сестри. Я збираюся попросити вас супроводжувати цього офіцера до відділку для офіційної бесіди».
  Луї вийшов з машини й пішов ліворуч від Хлої. Вона подивилася на Луї, потім на Джейка.
  «Про що ти говориш? Я не вбивав свою сестру, і ти це знаєш. Ти робиш це тому, що я переслідував Мію. Нікуди не дінешся». Хлоя почала лаятись у своїх легенях.
  Так багато про те, що не створювали сцени , подумав Джейк.
  «Хлоя, я збираюся зачитати тобі про твої права. Після цього ця жінка-офіцер проведе вас на станцію». Джейк прочитав її права Міранди.
  «Чи розумієте ви ці права, як вам їх пояснили ?» запитав він.
  У них було достатньо доказів, перстень, її суперечливі стосунки з сестрою, свідчення її батька та її місцезнаходження на момент вбивства — хоча більшість була непрямою, це дало йому час, щоб знайти більше. У глибині душі він підказував йому, що це не вона. Але кільце його непокоїло.
  «Що, я виглядаю дурною? Звичайно, я розумію свої права. Це ще не кінець, Джейк. Я доведу, що ти мене підставив, тому що ти більше не хотів зі мною зустрічатися », — кричала вона.
  Проходячи тонку лінію, він вирішив не одягати їй наручники . Величезна помилка.
  Вона кинулася на нього, подряпавши йому щоку, борозни від її нігтів залишили після себе пекуче відчуття. І на цьому вона не зупинилася. Хлоя вдарила його ногою по гомілках, прямо по чутливій ділянці кістки. Ще не закінчивши, вона вкусила його. Джейк одужав достатньо, щоб допомогти поліцейській надіти на неї наручники. Луї стояв поряд, поклавши руки на пістолет і кидаючись на обличчя.
  Вона підняла руки в наручниках і злобно посміхнулася. «Поверни мені спогади , Джейк?»
  Офіцер заштовхнув Хлою в патрульну машину та поїхав
  * * * *
  «Я не впізнав патрульного, а ви ?» — запитав Джейк.
  «Так».
  «Ким вона була?»
  — Тара Джонс, — відповів Луї.
  «Вона мені сподобалася».
  «Я теж. Вона добре поводилася з Хлоєю. Ми не беремо в неї інтерв’ю відразу?»
  «Ні, я хочу, щоб вона трохи посиділа, потушкувалася і обміркувала свої дії. Коли я буду добре і готовий, ми її візьмемо. Вона не буде такою спокійною чи контрольованою, як я минулого разу, — сказав Джейк.
  Повернувшись на станцію, Луї не міг не помітити холодний погляд в очах Джейка — він вирішив, що їм потрібна третя особа, щоб стати свідком інтерв’ю. «Джейку, я збираюся залучити Берка. Чому ти не дивишся зі скла?»
  «Ні, я під контролем, Луї. Нам подзвонили ще до того, як ви призначили співбесіду з дівчиною Дрейком, чи не так ?» — запитав Джейк.
  «Так, ти все ще хочеш взяти в неї інтерв’ю?»
  «Так, я все ще хочу поговорити з Краусом і Брауном. Щось не так з її відповідями. Якщо Хлоя це зробила, то вона зробила це не сама. О, я також хочу повторно взяти інтерв’ю у колишнього хлопця Марка Кавілли. Ми можемо тримати Хлою до сорока восьми годин. Складіть свої запитання на випадок, якщо вона найме адвоката».
  «Що ти маєш на увазі, якщо? У неї була каблучка».
  «Ні, не робила. Джо знайшов його в кімнаті Шенни, а не в кімнаті Хлої чи при собі. Це не означає, що вона ним володіла. Ти сказав мені бути відкритим. Тепер я скажу тобі те саме. Коли ми закриємо цю справу, я не хочу, щоб докази повернулися, щоб кусати нас за дупу. Ми зв’яжемо всі незавершені кінці, розумієш?»
  «Я зрозумів. Я запланую решту на завтра , — сказав Луї.
  Він думав, що Джейк надто обережний, але він був босом. Коли він повернувся, щоб вийти з офісу, Джаке зупинив його.
  «У вас на столі є щось для скорочень? Це болить, як сука». Джейк сидів за своїм столом і дивився на обличчя.
  «Так, я знаю. Вам слід було негайно надіти на неї наручники. Людські укуси та подряпини – це найгірше».
  «Огляд заднім числом чудовий, Луї. Дайте мені дезінфікуючий засіб?»
  «Сьогодні ветеринар закривається о шостій, ми скоротимо час. Чи варто мені сказати лікареві залишити Хоустона на ніч?»
  «Ми спробуємо туди потрапити, але без обіцянок. Це інтерв’ю може тривати десять хвилин або десять годин».
  Телефон Джейка задзвонив, коли Луї вийшов із кабінету. — Лейтенант Керрінгтон , — відповів він.
  «Це Шамус. Заходьте до мене в офіс».
  Капітан передав Джейку аркуш паперу з результатами сержантського іспиту, і ось, Луї посів двадцять перше місце з сімдесяти п’яти.
  «Слава Богу. Коли ти йому скажеш?»
  «Ти тепер його лейтенант, Джейк, тобі належать честі». Шамус усміхнувся.
  «Дякую. Я зроблю це зараз, перш ніж ми візьмемо інтерв’ю у Хлої Вагнер».
  «Я думав, ти брав у неї інтерв’ю в понеділок. Вона все ще переслідує тебе?»
  «Ні, ми привезли її на офіційну бесіду і затримали за підозрою у вбивстві. Є кілька речей, які мені потрібно прояснити, перш ніж стягувати з неї плату. Ви отримаєте мій звіт сьогодні ввечері. Я надішлю його на вашу офісну та домашню електронну пошту». Він помітив запитальний погляд Шамуса. «Її батько намагався зачепити перстень, який завжди носила жертва. Сказав, що знайшов це в кімнаті Шенни. Він також сказав, що окрім нього, його дружини та Хлої ніхто інший не мав доступу до кімнати. Але справа в тому, що будь-хто міг його туди покласти. За останні три місяці у них були інші відвідувачі. Хто скаже, що вони туди не поклали? Я розумію, що Меріл і навіть Кавілла відвідували своїх батьків після смерті Шенни. Ми не зупиняємося на досягнутому. Заяви найкращої подруги Шенни Вагнер, Меріл Дрейк, були суперечливими, змінивши те, що вона сказала спочатку Краусу та Брауну, а через чотири дні мені та Луї. Ми тягнемо її завтра разом із колишнім хлопцем». Говорячи, він вибудовував частини у своїй рекламі.
  Йому потрібно було покрити всі свої підстави, якщо він планував отримати його засудження.
  «Я хочу, щоб ви тут керувалися книгою», — сказав МакГуайр суворим тоном.
  «Не хвилюйся. Це не має нічого спільного з інцидентом із переслідуванням, — сказав Джейк через плече, виходячи. Він позначив Луї по дорозі до офісу.
  «Я призначив інтерв’ю Дрейка на завтра вранці о десятій годині», — повідомив йому Луї. «Кавілла не зможе приїхати до другої години. По суботах працює півдня. Ми зараз беремо інтерв’ю у Хлої?»
  «Ні, мені потрібно, щоб ви зайшли в мій кабінет і сіли». Джейк зберігав стурбований вираз обличчя. Луї вирішив встати.
  «Що тепер ?» — запитав Луї.
  «Мені повідомили, що ви склали іспит на сержанта на відмінно. Ви двадцять перший із сімдесяти п'яти претендентів. Тридцять детективів підвищують до сержантів. Вітаю, Луї, ти на це заслуговуєш». Джейк простягнув руку, міцно схопив Луї й притягнув його до ведмежих обіймів.
  «Не ламай мої відбивні, Джейку. Ти мене обдурюєш?»
  «Так, сержанте», — сказав Джейк, використовуючи своє нове звання.
  «Боже мій, я маю подзвонити Софії. Вона не повірить». Він розвернувся і почав бігти до свого столу. Він мало не спіткнувся, повертаючись до Джейка. «Гей. Це не чесно. Ми не можемо святкувати так скоро після вашого. Софія вбила б нас обох».
  «О так, вона б. Піди подзвони їй. Хлоя може почекати, це піде їй на користь"
  * * * *
  Мія знайшла особистий день, щоб відпочити після божевільного тижня. Письмо завжди очищало її розум. Вона була настільки розпорошена вчорашнім інцидентом, що забула передзвонити своїй подрузі Пайпер до сьогоднішнього ранку. Вона придумала, як вони сьогодні пообідають у місті. Одягни капелюх співчуття, Міа, Пайпер потрібне плече, щоб поплакати.
  Мія ніколи не розуміла, як можна пробачити коханому або чоловікові зраду. Це була найвища зрада. Так само, як Барт зрадив її. Він створив у неї проблеми з довірою — психолог у ній знав причину її страху перед зобов’язаннями, але жінка не могла пробачити чи обійти це. З тих пір, як вона почала зустрічатися з Джейком, Барт брехав, зраджував у своїй свідомості. Чи можна було довіряти Джейку? Чи був би він вірним?
  Коли опівдні вона прийшла до ресторану, вона озирнулася в пошуках Пайпер. Помітивши її в одній із кабінок, Мія прослизнула на сидіння навпроти своєї подруги. Не чекаючи привітання, Пайпер почала говорити, а Мія слухала, оглядаючи ресторан. Місце мало сільський стиль із бронзовими півнями, висілими на блакитно-білих квіткових шпалерах. Що ще важливіше, їжа була смачною. Знову звернувши увагу на Пайпер, їй було незрозуміло, чи намагалася Пайпер переконати себе чи Мію в цінності Дарріла.
  — Ви не викидаєте дитину разом із водою, — сказала Пайпер між шморгами.
  Мія завжди вважала, що це найдурніша заява у світі. Вона розуміла, що Пайпер боїться бути однією в її віці.
  Дарріл і Пайпер були одружені двадцять років, і минулого тижня вона спіймала того виродка, який зраджував їй з двадцятидворічною жінкою. Мія не знала, куди й на кого направити свій гнів — на Деріла чи Пайпер. Пайпер сказала, що ніколи не стикалася з ним, тим самим посилюючи його погану поведінку.
  Вона ретельно підбирала слова. «Він зрадив найсвятішу довіру. Хіба він не обіцяв перед Богом і сім’єю, що буде шанувати, любити, плекати вас?»
  Я не могла залишитися в шлюбі після цього, я завжди дивилася б на нього — гадала, чи не порушив він знову свої обітниці. Я ніколи не міг довіряти чоловікові, який зраджував. Через зраду Барта я взагалі розлучилася з ним. Але Пайпер - це не я. І все ж я не розумію, як Пайпер захоче залишитися заміжньою за Дарріла.
  «Він тобі ніколи не подобався», — сказала Пайпер, перечитуючи свої думки.
  «Це неправда. Я ніколи йому не довіряв. Він завжди фліртує з кожною жінкою в кімнаті».
  «Дуже добре, дякую, Міа». Пайпер змахнула сльози, що текли по її обличчю, пересідаючи через сидіння.
  «Почекай… Я хочу, щоб ти подивилася на це з усіх боків. Чому ти легко ставишся до нього? Чи можеш ти знову довіряти йому? Ти хочеш займатися з ним коханням після того, як він був з іншою жінкою? Потрібно дивитися на все глибоко. Потім знову запитайте себе, чи можете ви жити з цим і його діями. Я не хочу, щоб ти був жертвою. Ти прощаєш його, тому що не хочеш бути одна в сорок два?» Мія закінчила, шукаючи в очах Пайпер розуміння.
  «Я не знаю. У мене є сім'я, про яку варто подумати. Я не працював поза домом двадцять три роки. Як я виживу? У мене двадцять фунтів зайвої ваги. Хто хотів би зустрічатися зі мною? Подивіться на себе. Тобі тридцять один, ти прекрасна, і ти майже не ходиш на побачення, тому що знаєш, що там немає нічого, крім сміття — чоловіків, які хочуть безкоштовного сексу без жодних обов’язків. Я не хочу вести безкоштовний спосіб життя. Все, чого я хочу, це цілість моєї сім’ї », – сказала Пайпер.
  Мія дуже симпатизувала Пайпер та її страхам. Вона зачерпнула ложку шоколадного морозива, зупинившись, збираючись з думками. У тиші сльози продовжували капати по обличчю Пайпер. Пайпер знищила їх між тим, як поїдати улюблені заморожені ласощі.
  Мія порушила мовчанку. «Я люблю тебе, Пайпер. Я не хочу бачити тебе скривдженим чи використаним. Я підтримаю будь-яке ваше рішення. У вас є вибір. Перш ніж прийняти рішення, подивіться на все уважно. Ставити все під сумнів. Таким чином, зрештою, ви змиритеся зі своїм рішенням, яким би воно не було. Ти гарна жінка. Вага нічого не означає. Якщо ви хочете стосунків, ви їх знайдете. Я не хочу, щоб ти ні з чим поспішав. Але перш ніж прийняти рішення, можливо, вам з Дерілом варто сходити до шлюбної консультації , — сказала Мія.
  «О, він би ніколи не пішов». Піп Ер відвів погляд.
  «Запитайте його, подивіться, що він скаже. Чого ти боїшся?» — запитала Мія, ненавидячи те, що Пайпер стала жертвою і не могла контролювати своє життя.
  «Це він покине мене », — сказала Пайпер.
  Важкі ридання вирвалися з горла Пайпер, коли вона заплакала сильніше. Це змусило весь ресторан дивитися в їхній бік. Пайпер відвернулася від морозива й витягла серветку з сумочки, высморкавшись. «Це так погано?» — запитала вона, піднявши руку, коли Пайпер спробувала захистити Дарріла. «Невже ти настільки боїшся залишитися сама, Пайпер, що дозволила б комусь обійти тебе? Ти одна з найсильніших жінок, яких я знаю. Ви чудово виховували своїх дітей. Ви волонтерите в дитячих школах і церкві. Ти найкращий друг, про якого людина може побажати. Коли хтось потребує підтримки, ви перший, хто пропонує допомогу. Ти подарунок для тих із нас, хто тебе знає і любить». Мія закінчила з усмішкою.
  «Я не знаю, як відповісти». Пайпер уперше посміхнулася.
  «Я маю на увазі все, що я кажу».
  « Я знаю, що так».
  «Що ти завжди мріяла робити, коли діти виросли і самі по собі?» — запитала Мія, змінивши тактику.
  «Я завжди хотів повернутися до школи. Я люблю дизайн інтер'єру. А ще я хочу брати уроки фортепіано. Дурний, га ?» Вона засміялася.
  «Ні, це не так. Давайте підемо до коледжу після обіду, візьмемо брошури на наступний семестр. Ми перевіримо навчальний план і побачимо, чи щось вам сподобається. На початку, можливо, вам варто провести ревізію курсу. Аудит без початкових витрат дасть вам зрозуміти, подобається вам школа чи ні...
  — перебила її Пайпер. «Ви говорите мені залишити Дарріла?»
  «Ні, це залежить від вас. Ніхто інший не може вирішити це за вас. Вам не потрібно приймати рішення сьогодні, чи завтра, чи навіть наступного тижня. Це важливе рішення. Обміркуйте все, перш ніж приймати рішення . Зрозуміло?»
  «Я хочу, щоб ти сказав мені, що робити. Я поважаю вашу думку. Будь ласка Мені потрібна допомога, — благала Пайпер.
  «Ні, не хочеш. Тобі потрібна підтримка та дружба, які я можу тобі дати. Зрештою, це твоє життя. Ви вибираєте, як ви хочете жити або кого ви хочете любити. Я буду поруч, куди б ти не пішов».
  «Я знаю, що ти це зробиш. Якщо я залишуся з ним, як ти ставитимешся до Дарріла?»
  «Так само, як я завжди до нього ставився. Він твій чоловік, Пайпер. Я б не поставив під загрозу ваш шлюб». Мія взяла чек.
  * * * *
  , Джейк швидко подзвонив Мії .
  «Як справи сьогодні? Бачите, я спочатку запитав . Він засміявся.
  «Брудний день. Як у вас?»
  «Те саме, я розповім вам пізніше. Нещодавно ми затримали Хлою Вагнер за підозрою у вбивстві її сестри. Я хотів , щоб ти знав».
  «Ви жартуєте , так?»
  «Ні. Коли найкращий час тобі передзвонити?»
  «У будь-який час я буду працювати вдома». Вона звучала засмучено.
  OceanofPDF.com
  Розділ 17
  По дорозі до кімнати для допитів Джейк запитав: «То що сказала Софія?»
  «О, ти знаєш. Зазвичай — вона хоче влаштувати ще одну вечірку. Я сказав їй, щоб я спочатку розрахувався з останнім». Луї засміявся.
  Софія крикнула від радості, коли він сказав їй. Її точні слова викликали посмішку на його обличчі — я чекаю на тебе, Луї, з великою приватною вечіркою на двох із великою кількістю шампанського. Я навіть буду носити маленький червоний номер, який ти подарував мені на Різдво. Ні, він не ділився.
  «Я впевнений, що вона сказала більше».
  «Чому ?» — запитав Луї.
  «У вас найбільша посмішка на обличчі. Якщо добре подумати, будь ласка, не діліться. Я буду ревнувати».
  Коли вони підійшли до дверей, перейшовши в режим співбесіди, Луї штовхнув двері. З похмурим виразом він викрив обличчя. Джейк подякував офіцеру в кімнаті для допитів. Це був крок CYA, щоб мати її там. Зважаючи на те, як поводилася Хлоя, він подумав, що було б розумно прикрити свою дупу на випадок, якщо Хлоя спробує висунути проти нього звинувачення в сексуальних домаганнях.
  * * * *
  Перше, що помітив Джейк, Хлоя не була адвокатом — чи то сміливо, чи то дурно з її боку.
  «Хлоя, давайте почнемо», — сказав Джейк, займаючись цим етапом інтерв’ю.
  «Ви заарештували мене за вбивство, яке я не скоював, тому що ви не могли контролювати свій член. Чого ти сподіваєшся тут досягти, Джейку?»
  Проігнорувавши її, Джейк сказав: «Ми не заарештовували вас, ми забрали вас для допиту в світлі нових доказів, виявлених сьогодні, і ми тримаємо вас, поки не зможемо перевірити деякі речі, що стосуються цих доказів. Я збираюся перечитати вам ваші права, записати та зняти на відео це інтерв’ю». Джейк перечитав права Міранди. «Чи розумієте ви свої права?»
  — Як я вже казав, лейтенанте, я не дурний. Звичайно, я розумію свої права. Знову ж таки, я не вбивав свою сестру чи когось іншого. Ти мене чуєш?»
  «Я вас чую. Дозвольте мені записати, хто присутній на цьому інтерв’ю, перш ніж ми продовжимо». Джейк прочитав всю відповідну інформацію на диктофон. Коли він закінчив, він запитав: «Ви розумієте, що вас підозрюють у вбивстві вашої сестри Шанни Вагнер?»
  «Так, я розумію свої права. Ще раз кажу, я цього не робив. Чому ти це робиш зі мною?» Говорячи, вона вдарила кулаком по столу .
  — продовжив Джейк. «Як ми розуміємо, ви відмовилися від свого права на адвоката ?»
  «Так». Усвідомлюючи серйозність свого становища, Хлоя відповідала стримано. Про біса з тобою , — подумав він.
  «Ми сьогодні тут, тому що перстень, який належить вашій сестрі Шанні, знайшовся в її кімнаті, в будинку, який ви ділите з батьками. Ви знаєте, як воно туди потрапило?» Джейк не зводив очей з її обличчя. Він шукав ознаки обману.
  «Ні, не знаю».
  «Немає пояснень, Хлоє? Це був би час, щоб виправдатися. Твої батьки недостатньо пережили ».
  «Вони запитали, але ви можете запитувати все, що хочете, і я все одно буду говорити вам те саме щоразу, коли ви запитуєте. Я туди перстень не клав. Не знаю, як туди потрапив перстень. Так, я хочу, щоб це закінчилося для моїх батьків і для мене самого. Нам потрібно жити далі. Якщо це егоїстично з мого боку, нехай так і буде», — сказала вона з пристрастю. «Ми з сестрою не завжди ладнали, але я любив її. Любив її, Джейк. Я б ніколи не зробив Шенні боляче. Ви не маєте поняття, ким була Шенна. Ви нічого не дізналися за весь час, що розслідували її справу. Ти пропустив найважливіший її аспект, — сказала Хлоя, зводячи брову.
  «Що ти маєш на увазі?» — запитав Луї, переймаючи питання.
  «Це означає те, що означає. Ви ніколи не сумнівалися, що, на мою думку, має бути прапором. Вона знизала плечима.
  «Недостатньо добре. Що це означає?» знову запитав Лу .
  «В очах моїх батьків Шенна була міс Гуді Два Туфлі, яка не зробила нічого поганого. Вона не була. Шанна насолоджувалася іншим способом життя, ніж ми. Вона була збентежена щодо своєї сексуальності. Безпосередньо перед смертю вона почала експериментувати, зустрічаючись з чоловіками». Хлоя не стала уточнювати.
  «Будь ласка, скажіть для протоколу, що ви маєте на увазі щодо її способу життя». Джейк зрозумів напрямок заяви Хлої. Йому стало цікаво, у яку гру він грає.
  «Ой, Джейк, я маю це говорити?» Вона помахала ах і в повітрі.
  Її голос тремтів, а очі наповнилися слізьми. Джейк проігнорував це як вчинок.
  «Так».
  Тиша заповнила кімнату. Уперше відколи він її знав, Хлоя здавалася замкнутою, навіть розкаяною. Опустивши голову, вона відмовилася дивитися на мене і Джейка.
  "Хлоя?"
  Вона підвела очі, сльози налипли на її вії. «Лесбіянка, Джейк. Вона була лесбійкою. А може, вона була бісексуалкою. Шанна експериментувала як з чоловіками, так і з жінками. Вона була розгублена».
  Його дратувало, що вона опустилася до такого рівня, поводячись так, ніби захищала репутацію своєї сестри. Невже вона не мала меж? Жодного разу за останні кілька місяців ніхто навіть не натякнув, що Шенна грає за обидві команди, а навіть якщо грала, то яке це має значення?
  «Немає нічого поганого в тому, щоб бути геєм. Ставлення до цього змінилося. Але в усіх наших інтерв'ю ніхто ніколи не натякав на те, що вона бісексуальна. Чому ти кажеш це ні ?» — запитав Джейк.
  «Великий дослідник упустив важливу інформацію!» Вона розвела руки, глузуючи з нього. «Я шокований. Ставлення тут, у Вілксбері, не змінилося. У світі бізнесу Шенну не взяли б на роботу, якби вона це виставляла напоказ. Крім того, вона б ніколи не розчарувала наших батьків. Тому вона ніколи не виходила нанівець. Ми не весь час ладнали, але здебільшого сперечалися на одну тему».
  «Який предмет?»
  «Ми сперечалися про її вибір партнерів».
  « Хто вони були?»
  «Її подруга Меріл — якщо ви запитаєте мене, є одна зла сука. Вона думала, що володіє Шенною. Вона сходила з розуму кожного разу, коли Шенна зустрічалася з хлопцем. Я б сказав, що вона навіть ненавиділа Марка Кавіллу».
  «Вона ще з кимось зустрічалася ?» — запитав Луї.
  «Одна або дві дівчини в школі, поки це не стало проблемою. Дівчата, як я зрозумів, залишилися друзями».
  «Хто були y?» — запитав Джейк.
  Перш ніж Хлоя встигла відповісти, він кинув ще одне запитання: «Чому ви не сказали нам цього на початку розслідування? Чому зараз?» Думка Джейка продовжувала обертатися навколо цієї заяви.
  «Я не хотів, щоб ти ставив на неї ярлик — відсунь цю справу вбік. Що ще важливіше, я не хотів, щоб про це дізналися наші батьки. Я ніколи не думав, що це спричинило її смерть, але тепер я не впевнений». Хлоя почала плакати.
  Джейк не відчував до неї жодної симпатії. «Хлоя, твій батько вважає, що ти поклала каблучку в кімнату Шенни».
  — Я знаю, — прошепотіла вона.
  «Ви?» Луї простягнув йому серветки.
  Офіцер Джонс продовжував стояти у дверях. Її обличчя позбавлене виразу.
  «Ні, не знав. Джейк, подивись на мене, будь ласка. Так, іноді я божеволію. Але я не вбивав свою сестру. Я не клала туди каблучку, — сказала вона, благаючи його зрозуміти.
  «Хто зробив n?» — запитав Джейк.
  «Я не знаю. Чому б вам не запитати Меріл? Минулого тижня вона відвідувала моїх батьків. Вона підходила до моєї мами. Мама сказала мені, що Меріл хотіла деякий час посидіти в кімнаті Шенни, тому що сумувала за нею. Мама вважала це дивним. Вона вважає Меріл милою людиною». Хлоя сказала d з огидою.
  «Тобі не подобається Меріл ?» — запитав Луї.
  «Ні, я ненавиджу те, як вона контролювала Шенну. Це почалося, коли вони познайомилися в першому класі. Більшість наших боїв були про Меріл».
  «У який день вона відвідала вашу матір ?» - сказав Джейк.
  «Я не впевнений. Вам доведеться запитати мою маму».
  «Чи запам’ятає вона ?» — запитав Луї.
  «О так, вона любила відволікання та Меріл». Хлоя подивилася вдалину.
  «Ви бачили свою сестру тієї ночі, коли вона зникла ?» — запитав Луї.
  «Ні. Я бачив її в четвер увечері. Я сказав вам у своєму першому інтерв’ю та знову в інших наших інтерв’ю. Я пішов до неї в гуртожиток у четвер. Мама приготувала Шенні їжу, яку вона хотіла, щоб я їй приніс. Після того як я висадив його, ми пішли Макдональдс, щоб перекусити. Шенна наполягала, щоб ми зробили це рано ввечері, тому що їй потрібно було підготуватися до іспиту наступного ранку. Я більше ніколи її не бачив». Джейк побачив, як Хлоя загубилася в пам’яті своєї сестри.
  Він двічі відкашлявся, перш ніж Хлоя підвела на нього очі. «У цей час ми збираємося розірвати». Вони з Луї вийшли. Він жестом попросив офіцера Джонса слідувати за ним. «Офіцер Джонс, пані Вагнер може залишатися в цій кімнаті, доки ми не повернемося. Це буде проблема з вашим сержантом?»
  «Ні, сер», — відповів офіцер Джонс.
  Він повернувся до Джонса. «Це інтерв'ю закінчилося. Зараз сьома двадцять п'ять вечора восьмого травня. Це інтерв’ю буде продовжено пізніше».
  Вони з Луї вийшли з кімнати для допитів. Луї почав говорити. Джейк підняв руку. «Поки ми не будемо в моєму офісі».
  У той момент, коли вони були в його кабінеті, Луї почав входити: «Ти не віриш їй, чи не так?»
  «Я не знаю, чому вірити. Завтра у нас інтерв’ю з Меріл і Марком. Ми зачекаємо, доки завершимо їх усі, перш ніж прийняти рішення. Тим часом я хочу перевірити у матері Хлої, чи Меріл відвідувала її минулого тижня. Дивно, що через тиждень після візиту Меріл з’являється каблучка. А може, Хлоя чекала ідеальної нагоди, щоб сховати каблучку. Або Меріл посадила його, коли відвідала минулого тижня. Це може йти в будь-якому напрямку. Він все ще вказує на те, що Хлоя приховує відповідну інформацію. Можливо, вона сподівалася, що це з’явиться, коли її батьки приберуть кімнату Шенни й віддадуть її їй. Більшість батьків знають своїх дітей, і її батько сумнівався, коли ми його запитали. Ви повинні запитати, чому. Які ваші думки?»
  «Я не знаю. Можливо, Меріл протиставляє їх один одному? Вона сказала, що вважає їх більше своїми батьками, ніж своїми. З якою метою, я не знаю». Луї почухав голову.
  «Я знаю, що це зведе тебе з розуму, Луї, але я не хочу тримати її всю ніч». Джейк спостерігав, як його слова долетіли. Молилася, щоб Луї прийшов на борт.
  «Ти що, божевільний? Звичайно, це зведе мене з розуму. Після всіх неприємностей, через які ми пройшли, щоб отримати клятий ордер. Яка тут ваша логіка?» Луї подивився на Джейка так, ніби він її загубив.
  «Я стрибнув із рушниці. Скажіть, що я вам це сказав. У мене на потилиці мучить сумнів. Я не хочу, щоб її тримали під замком, якщо вона цього не заслуговує. Давай залишимо її тут, поки підемо до її батьків. Подивіться, чи хтось відвідував їх сьогодні ввечері, чи хтось дзвонив на станцію».
  «Хто міг подзвонити?»
  «Почекаємо і побачимо. Я хочу поговорити з диспетчером, перш ніж ми підемо. Мені також потрібно залишити Шамусу голосове повідомлення».
  Джейк повернувся до кімнати для допитів, викликав офіцера Джонс і дав їй інструкції. Потім він пішов поговорити з Хлоєю.
  «Хлоя, я збираюся перевірити кілька речей у вашій історії. Ми повернемося приблизно через годину. Можливо, ви захочете ще раз подумати, чи потрібен вам адвокат чи ні. Ви можете почекати в цій кімнаті з офіцером Джонсом, або ви можете повернутися до утримання. Що це буде?»
  «Я почекаю тут. Мені не потрібен адвокат. Чому ти такий добрий?» Її очі були наповнені підозрою, коли він дивився на нього.
  «Я не був добрим. Я ґрунтовний і хочу прояснити деякі речі у вашій заяві. Можливо, тобі не доведеться ночувати тут».
  — Я кажу правду, Джейку, — сказала вона з надією.
  — Ми повернемося , — сказав Джейк.
  Вийшовши з кімнати, Джейк подивився на годинник. «Блін, Луї, ветеринар закритий».
  OceanofPDF.com
  Розділ 18
  Джейк зупинився біля скромного жовтого будинку на ранчо, побудованого у вісімдесятих, до епохи великих колоніалів. Тут був добре доглянутий газон, облямований квітами на перших стадіях цвітіння. Він вважав квіти надією, і, можливо, Ваґнери теж. Двері відчинилися ще до того, як вони піднялися на верхню сходинку.
  — Лейтенант, детективе, — сказав Джо Вагнер із похмурим виразом обличчя, загородивши двері.
  «Привіт, Джо. Чи можемо ми прийти ?» — запитав Джейк.
  «Я не хочу турбувати свою дружину. Ми можемо поговорити тут?» Джо продовжував блокувати двері.
  «Ні, Джо. Нам потрібно поговорити з тобою й Анною , — сказав Джейк.
  «Чому? Вже після восьмої. Це не може чекати? Я не хочу, щоб ти її засмучував», — розлютився він. «Я більше не можу сприймати ваші запитання чи звинувачення сьогодні , лейтенанте».
  «Вибачте, але це важливо », — сказав Джейк.
  «Ісусе, це ніколи не закінчиться?» Джо опустив плечі.
  «Чи те, що ніколи не закінчиться ?» — запитав Луї.
  «Біль, підозра — я не знаю, усе». Він простягнув долоні догори .
  «Ти не питав про Хлою. Чому ?» — запитав Джейк.
  «Чому? Я не розумію».
  «Ви не хочете знати, де вона?» — запитав Луї, знову втручаючись.
  «П’ятниця ввечері, вона виходить після роботи з деякими дівчатами».
  «Ні, Джо, ми привели її сьогодні після роботи. Вона у відділку, її допитують». Джейк спостерігав за реакцією Джо, реєструючи шок і здивування одночасно.
  «Мене мали повідомити. Їй потрібен адвокат. Чому вона не подзвонила?» Він засипав їх запитаннями. «Ви не можете сказати її матері, що підозрюєте Хлою. Це б її вбило. Я знаю, що я сказав сьогодні. Я був збентежений. Але в глибині душі я знаю, що вона цього не зробила. Вона не могла». Він знищив їх.
  «Те, що ми маємо запитати у вашої дружини, є важливим», — сказав Джейк. «У вас були відвідувачі сьогодні чи сьогодні ввечері?»
  «Так».
  "ВООЗ ?" — запитав Луї.
  «Меріл Дрейк зайшла. Вона пішла близько п’яти хвилин тому. чому Чи буде Хлоя вдома сьогодні ввечері?»
  «Чого хотіла Меріл ?» — запитав Джейк.
  «О, відвідати, вона сказала, що сумує за нами », — відповів Джо.
  «Чи сиділа вона минулого тижня?»
  «Так. чому?»
  «Вона заходила до кімнати Шенни заради чогось ?» — запитав Луї.
  «Їй потрібно було лягти. чому?» Джейк продовжував ігнорувати запитання Джо.
  «Як довго вона залишалася минулого тижня ?» — запитав Джейк.
  «Я повернувся додому після того, як вона побула тут деякий час. Вона гостювала трохи більше години. Візит Меріл підняв настрій Анни».
  «Знаєте, про що вони говорили ?» — запитав Луї.
  «Вона розповідала про Шенну, про їхнє дитинство, про те, як сильно вона нас любила», — сказав Джо.
  «Як сильно Шенна тебе любила ?» — запитав Джейк.
  «Ні, як вона, Меріл, любила нас. Як вона завжди була б поруч з нами. чому?»
  «Ходімо в дім і поговоримо з твоєю дружиною». Джо відступив. Джейк повів його до вітальні. Луї йшов за ними.
  Коли вони втрьох увійшли до кімнати, Анна запитала, перш ніж підвести очі: «Меріл щось забула , люба?»
  «Ні, Анна. Лейтенант Керрінгтон і детектив Романеллі тут, — сказав він стриманим голосом.
  «О? чому Привіт, лейтенанте, детективе, — сказала місіс Вагнер, піднявши голову, з окулярами на носі.
  «Тепер сержант. Будь ласка, не вставай , — сказав Луї.
  «Чому б вам не сісти і не пояснити, чому ви тут». Анна склала руки разом. Її кісточки побіліли, коли вона наважилася їх вислухати.
  «У нас є кілька додаткових запитань до вас, якщо ви не проти?» Жінка виглядала тендітною. Джейк не хотів бути тим, хто штовхає її через край.
  Анна кивнула, показуючи на стільці.
  «Коли Меріл Дрейк відвідала вас минулого тижня, про що ви говорили? Як довго вона залишалася?» Він сидів у синьому кріслі, наповненому м’ясом.
  «Вона говорила про Шенну, як завжди, і про дитинство, яке вони мали, яке для Меріл не було чудовим. Дівчата іноді билися. Звичайно, вони завжди помиряться потім, як це роблять діти. Обидва батьки Меріл алкоголіки. Вона проводила тут багато часу. Як і всі ми, вона сумує за Шенною». На чеку Анни витекла сльоза .
  «Ще щось? Вона запитувала про щось конкретне ?» Джейк штовхнув.
  Місіс Вагнер на кілька хвилин задумалася. «Меріл запитала мене, чи може вона трохи полежати в кімнаті Шенни. Це був дивний запит, який мене спочатку непокоїв. Я запитав її чому. Саме тоді вона пояснила, що у неї болить голова».
  «Чи часто вона приходила сюди за останні кілька місяців?»
  «Ні… ні, можливо, один чи два рази, щоб побачити Хлою, але тоді вони посваряться. Вони припинили битися, коли побачили, що це мене засмутило».
  «Коли вони сварилися? Про що вони сперечалися ?» — запитав Джейк.
  «Дівчата, вони одну хвилину сперечаються, а наступної стають друзями. Хлоя ніколи не скаже мені, за що вони посварилися».
  «Чи помирилися вони після сварки ?» — запитав Луї.
  «Я так не думаю. Коли Меріл прийшла вдруге, Хлоя її не побачила. Я намагався поговорити з Хлоєю, запитати її, чому — вона знову не сказала, сказала кинути це». Енн виглядала втомленою.
  «У мене є ще пара запитань, тож я обіцяю, що ми розберемося з тобою », — сказав Джейк.
  Вона кивнула. «Знаєш, я страшенно сумую за Шенною. Я знаю, що мої дівчата не ідеальні. Шенна була милою, але трохи надто драйвовою. Їй потрібно було бути кращою у своєму класі, мати п’ятірки в усьому. Вона б не прийняла нічого меншого для себе. Усе, чого я хотів для своїх дівчат, це щастя. Тепер ніхто з нас не може бути щасливим, тому що ми неповні».
  «Трохи загнано, Анно?» Посмішка Джо не сягала його очей.
  «Здається, ти правий, Джо. Нашу Шенну найкраще можна охарактеризувати як «багато драйву». Вона посміхнулася йому у відповідь.
  «Пані Вагнер, як ти думаєш, хто її вбив?» — спитав Джейк, спостерігаючи, як Джо здригається.
  «Не можу сказати, але це був ніхто з родини. Ми всі її любили. Я знаю, ти думаєш, що вони з Хлоєю не ладнали. Це не правда. Вони були братами і сестрами. Хіба у вас немає брата чи сестри, лейтенанте? Вони іноді сваряться, але це не означає, що вони не люблять один одного або не піклуються про нього. Вони більше сварилися, коли Меріл крутився поруч. Дивно, чи не так, що я ніколи раніше про це не думав?»
  «Ні, іноді речі спадають нам на думку без рими чи причини. Нарешті, як довго тривав візит Меріл минулого тижня ?» — запитав Джейк.
  Вона відкинула своє сиве волосся. «Вона була тут приблизно за сорок п’ять хвилин до того, як Джо повернувся додому. І ще приблизно через тридцять хвилин. Насправді ми попросили її приєднатися до нас на вечерю, але вона відхилила нашу пропозицію».
  «Чому?»
  «Вона хотіла піти до того, як Хлоя приїде додому».
  «Пані Вагнере, якщо ми знайдемо каблучку Шенни, я не піду до Хлої?»
  «Чому, звичайно. Бабуся подарувала мені свої прикраси. Свої прикраси мама подарувала внучкам. Свою віддам внучці, якщо буде. Це завжди була наша традиція. Чому ви питаєте?»
  «Мені було цікаво. Дякуємо за ваш час». Джейк кивнув на Луї й підвівся. Джо штовхнувся зі стільця, щоб приєднатися до них. Коли Анна почала підводитися, Джейк сказав: «Ні, будь ласка, не вставай».
  У дверях Джо запитав: «Коли я можу повернути Хлою додому?» Чи можу я запитати, чому всі запитання?»
  «Зараз я не можу відповісти на ваші запитання. Так, їй знадобиться підвезти. Дайте мені годину, щоб оформити документи та поговорити з нею. Я подзвоню на твій мобільний, коли її звільнять.
  «Добре, лейтенанте. Я знаю, що Хлоя цього не робила».
  «Бережи себе, Джо », — сказав Джейк.
  Джейк більше нічого не сказав. Він не нагадував Джо про їхню сьогоднішню розмову в ломбарді, коли Джо мав сумніви.
  Вони залишили Вагнерів і поїхали просто до будинку капітана Макгуайра — він жив у тому ж районі, за кілька кварталів далі. Джейк подзвонив перед тим, як піти. Коли вони постукали у двері, Шамус відповів. Він повів їх до свого кабінету, минаючи вітальню, наповнену людьми.
  «Це, мабуть, важливо, якщо ви обоє тут о цій годині . Що трапилося?»
  — Я не сумніваюся, Шамус. Я не хочу тримати Хлою Вагнер у тюрмі сьогодні ввечері».
  Роздратований Шемус сказав: «Я сказав тобі бути обережним, Джейку. Чому така раптова зміна думки?»
  «Нова інформація надійшла в інтерв’ю з Хлоєю Вагнер. Перш ніж перебивати, Кеп, у цьому є частка правди». Джейк розповів Шамусу. Луї нічого не сказав. «Я ставлю за нею нагляд і триматиму його на всі вихідні».
  «Що ще виявилося, крім її сексуальної орієнтації? — запитав Шамус.
  «Це зіграло велику роль у її смерті, якщо я правильно розумію гравців. Можливо, ні. Хлоя сказала, що не хоче, щоб її батьки знали». Джейк вибудував це в своїй голові, доповнюючи Шамуса. «Шанна і Меріл зустрічалися роками. Вона ревнувала, коли Шенна зустрічалася з Марком Кавіллою. Хлоя відчувала, що і Меріл, і Марк чинили тиск на Шенну, щоб вона вибрала бік. Збентежена Шенна не знала, куди звернутися за відповідями. Причина, чому ми вирішили повторно опитати Меріл, полягала в тому, що вона збрехала нам у першому інтерв’ю. Вона сказала Краусу, що бачила Шанну тієї ночі, коли вона зникла. Через чотири дні вона сказала нам, що не бачила Шенну весь тиждень через іспити. Сьогодні ввечері Хлоя повідомила нам, що Меріл відвідувала свою матір минулого тижня. Вона заявила, що у неї болить голова, і попросила прилягти в спальні Шенни. Тепер через тиждень пан Вагнер знаходить каблучку в кімнаті Шенни». Джейк зупинився, перевів подих і знизав плечима.
  «Хто її вбив?» — запитав Макгуайр.
  «На даний момент я хочу повторно опитати всіх причетних осіб і почати далі. Ти на борту, Кеп?»
  «Так, але я хочу сам оцінити її реакцію. Завтра я буду за склом, коли ти будеш говорити з колишнім хлопцем Меріл і Шенни. Приходьте потім до мене в офіс. Я передам вам свої враження », – сказав Шамус.
  «Ви готові відпустити Хлою на ніч ?» — запитав Джейк.
  «Так, але чітко дайте зрозуміти, що вона все ще зацікавлена особа і не може покинути штат. Крім того, поясніть, якщо вона не з’явиться за викликом, її заарештують. Їй доведеться чекати у в'язниці, поки суддя не вирішить, чи звільнити її під заставу. Що ти маєш сказати, Луї?»
  «Ах, хтось згадав, що я тут».
  — Луї, — сказав Шамус, дивлячись поверх окулярів.
  «Я згоден з Джейком. Ми, можливо, перехопили зброю, але докази свідчать про це. Сьогодні ввечері ми підслідимо Хлою, а завтра двох інших, побачимо, що вийде».
  «Зробіть це».
  «Кеп, завтра ввечері у мене особлива вечеря. Я збираюся призначити нічних хлопців стежити за ними всіма».
  «Ти командуєш, Джейк, використовуй свою команду. Доброї ночі, — сказав Макгуайр, проводячи їх до дверей.
  «На добраніч», — сказали вони в один голос.
  Надворі Луї сказав: « Сюжет загострюється».
  «Давай, Луї, зніми це зі своїх грудей». Джейк майже бачив, як із вух Луї виходить пар.
  «Що?»
  «Знаєте що. Як я не слухав. Як я кинувся на зброю, бо він мене дратував».
  «Я нічого не сказав, але якби сказав, це було б частиною цього. Інша частина полягає в тому, що ви відчайдушно бажаєте закрити цю конкретну справу, тому що вона потрапляє занадто близько до місця », — сказав Луї.
  «Якщо ти вважаєш, що я вчинив неадекватно, Луї, поклич мене. Але залиште моє особисте життя поза цим».
  Коментарі Луї влучили в ціль. Джейк їхав мовчки. На станції вони підійшли прямо до бронювання і пояснили черговому, що вони роблять. Далі він зателефонував пану Вагнеру, перш ніж піти до кімнати, де тримали Хлою. Джейк сів навпроти Хлої, коли вони зайшли в номер три. Луї ввімкнув відео та рекордер і сів біля дверей. Джейк пояснив причину її звільнення та свої зобов'язання у цьому питанні. Він дав їй знати, що її батько чекатиме на неї надворі.
  «Ти мудак, Джейк. Ти зробив це, щоб дати мені урок». Хлоя тремтіла.
  «Ні, не знав. Докази вказували на вас. Тепер це вказує на пару інших. Я слідкую за доказами. Це не особисте. Зараз я даю тобі перерву. Тож вам не доведеться сидіти в ізоляторі з повіями. Скажи тобі спасибі і йди додому».
  «Ну, вибачте, що не був вдячним, сволота». Вона вилетіла. Разом вони з Луї тяглися за нею. У вестибюлі Хлоя побігла прямо в обійми свого батька і заплакала.
  Містер Вагнер глянув через плече Хлої й сказав їм «дякую».
  Кивнувши, Джейк повернувся до них спиною і заговорив з офіцером. «Вона створила тобі якісь проблеми?»
  «Ні, вона налякана. До неї дійшло, що вона може втратити свободу. Вона вірить, що ти зробив це, тому що вона переслідувала тебе. Я б стерег твою спину. Вона біда. Ідіть цієї ночі, сер.
  «На добраніч, Тара». «Слушна порада» , — міркував він, повертаючись до Луї.
  «Іноді справа прилипає до вас. Цей схопив мене. Не через Єву. Кожен хотів шматочок Shanna. У неї не було шансу, оскільки вони тягли її на всі боки. Жорстокість – єдина подібність. Ви розумієте, що я маю на увазі? Вибачте, що накинувся на вас там».
  «Це не допомагає, що нам не подобається Хлоя».
  «Ви маєте рацію, це не так. Я хочу зіграти передчуття. Давайте підемо до диспетчерської, подивимось, чи не телефонував хтось із проханням надати інформацію про арешт».
  «Звідки хтось міг знати, що Хлою заарештували сьогодні ввечері ?» — запитав Луї.
  «Я припускаю, що це була б людина, яка підклала каблучку, якби це не була Хлоя».
  Диспетчер дав Джейку роздруківку вечірніх дзвінків разом із номером телефону та іменем кожного абонента. Джейк подивився на це. «Ну , ну, ну…»
  «Що?»
  OceanofPDF.com
  Розділ 19
  Джейк простягнув Луї роздруківку. «Подивіться на список».
  « Звідки вона знала?»
  «Хороше запитання. Ми її завтра запитаємо. Я візьму твою машину, ти візьми мою. Сьогодні ввечері я застерегу Хлою .
  «Не один, ти не будеш », — сказав Луї.
  «Чому ні?»
  «Тому що».
  «Це дурна відповідь, яку, я впевнений, ви не приймете від своїх дітей», — сказав Джейк, глузуючи з Луї.
  «Я не покину тебе. Це болюча ситуація, Джейку. CYA тут важливий. Бля, ось і моє свято». Луї нахмурився.
  «Я знаю, як «прикрити свою дупу». Він побачив погляд Луї та додав: «Ми підемо на компроміс. Я поговорю з наглядачем офіцера Джонса. Якщо він погодиться, я дозволю їй їхати зі мною. Мені сподобався її стиль сьогодні ввечері. Це прийнятно? Таким чином ви зможете потрапити додому на свято, яке Софія запланувала для вас, сержанте.
  «Так, це прийнятно, лейтенанте. Я пройду з вами до кімнати відділення і передам привіт сержанту Клайну.
  « Не довіряєш мені?»
  «Відомо, що ви пішли самі. І я наголошую, що зараз не час, — підкреслено сказав Луї.
  «Ходімо, тату », — пожартував Джейк.
  Сержант офіцера Джонса дозволив їй проїхати разом.
  «Злітай, Луї. Я готовий І я заберу тебе завтра о дев’ятій».
  Джонс сів у машину разом із Джейком і сів спокійно. Її форма була відпрасована. Її капелюх був під правильним кутом, а черевики були начищені до блиску. На її шкірі червоного кольору виднілися чорні очі, а темне волосся було зібрано під капелюшок у пучок. О п’ятій одинадцятій Джонс несла свої сто п’ятдесят фунтів у своєму здоровому тілі.
  «Тара, ти можеш зняти капелюха в машині. Я знаю, що з ними стає жарко. Це буде довга ніч».
  — Дякую, сер, — сказала вона. Вона ніколи не зробила жодного руху, щоб видалити його.
  «Будь ласка, називайте мене Джейком, поки ми будемо на огляді. Ви бажаєте, щоб до вас зверталися за званням чи за вашим ім’ям?»
  «Тара добре, сер».
  «Хочеш кави?» — запитав він, зупиняючись на узбіччі біля пончикової.
  «Дякую, я вважаю, що чорний».
  «Добре, якийсь особливий вид горіхів, які вам подобаються?»
  «Я не можу дозволити собі їсти пончики, сер. Хвилина в роті — це роки на моїх стегнах».
  «Ти не виглядаєш так, ніби тобі варто хвилюватися », — сказав Джейк.
  «Це тому, що я їх не їм». Коли вона посміхалася, все її обличчя осяяло .
  «Хочеш бублик чи що?»
  «Ні, я в порядку. Кави достатньо».
  «Добре, але я гарантую, що ти пошкодуєш за пару годин». Він вийшов з машини.
  «Сер, я принесу кави». Вона вистрибнула з машини.
  «Це Джейк. І Тара, я сам купую свою каву та жіночу. Моя мати виховала мене джентльменом ».
  Він побачив розгубленість на її обличчі та вирішив, що її партнер весь час змушував її пити каву. Важко було жінці на силі. Додайте до того, що вона була чорношкірою жінкою, вона ще більше боролася за повагу, яку заслужила. Старі забобони тут ніколи не вмирали. Джейк знав, що деякі поліцейські все ще вважали, що жінкам і меншинам не місце на цій посаді. Він цікавився, як вони пройшли особистісні тести для академії. Джейк ніколи не користувався новачками чи уніформою. Він виявляв повагу там, де її заслужили, незалежно від рангу чи кольору шкіри.
  Він повернувся до машини.
  «Ось. Одна велика чашка чорної кави для вас, а для мене я отримав чашку кави і цілий пакет пончиків». Він засміявся, відкриваючи пакет, нюхаючи його вміст.
  * * * *
  Вони тягнули через дорогу від будинку Вагнерів. Джейк був щасливий, побачивши, що небо прояснилося. На під’їзді червона машина Хлої та золота машина Джо були припарковані одна біля одної. Він показав на правий ріг будинку.
  «Та, де горить світло, це кімната Хлої».
  «Ми залишимося тут всю ніч ?» — запитала Тара.
  «Ні. Зараз дев'ята п'ятнадцята, я думаю, ми будемо дивитися до десятої тридцять. Ти закінчуєш зміну ввечері , правильно?»
  «Так, сер».
  «Тара, можна називати мене Джейком, поки ми на засіданні. У вас зі мною проблеми?» Щось у її офіційній манері непокоїло його. Що він зробив, щоб заслужити її презирство?
  Джейк уважно дивився на неї, поки вона обробляла інформацію: «Чи не турбують вас мої минулі стосунки з підозрюваним?»
  «Сер, це не моя справа розпитувати вас. Ти маєш наді мною ранг і можеш перетворити моє життя на пекло, — сказала вона різким голосом.
  «Хтось ускладнює ваше життя, ніж повинно бути, офіцер Джонс?» Він перейшов на її ранг, звертаючись до неї офіційно, як вона до нього.
  « Політика, сер».
  «Ах, політика — я ненавиджу політику. Тара… — Він знову перейшов на її ім’я. «Я не пояснююся регулярно з підлеглим, але сьогодні ввечері я це зроблю, тому що ситуація незвичайна». Він зупинився, щоб зібратися з думками. Втомившись розповідати свою історію, він думав, чи закінчаться запитання. Копи були найгіршими пліткарями. Він не збирався розповідати офіцеру Джонсу всю історію. Чин мав деякі привілеї.
  «Тара, у мене були — зверніть увагу на минулий час — короткі особисті стосунки з Хлоєю Вагнер, які могли затьмарити проблеми в цій справі. З тих пір, як стосунки закінчилися, вона переслідує мене. Останніми тижнями вона почала переслідувати мене. Цього тижня я подав проти неї офіційну скаргу. Якщо ви хочете перевірити, я дам вам номер файлу. Вибачте, якщо вам незручно працювати зі мною. Я чув, що ти професіонал, обережність і шукаєш місце у відділі вбивств. Я поверну вас на станцію, без образ, — роздратовано сказав Джейк.
  «Вибачте, лейтенанте. Як я вже сказав, це не моя справа вас розпитувати. Те, як підозрюваний розмовляв з вами, здавалося дивним. Також незвично звільняти підозрюваного у вбивстві».
  «Це незвичайний випадок. Кілька речей не складалися з самого початку. Сьогодні ми знайшли смарагд, який завжди носила жертва. Сьогодні ввечері вперше стало відомо про її сексуальну орієнтацію. Той, хто підклав каблучку в кімнаті, зробив першу реальну помилку в цій справі. Крім того, після перегляду всіх попередніх інтерв’ю ми з сержантом Романеллі виявили розбіжності в свідченнях її найкращої подруги».
  «Вони не з’явилися на початку ?» — запитала Тара.
  «Ні, іноді можна битися головою об стіну, а одного разу в гру вступає Пані Удача, і справа набирає обертів. Здається, це сталося з цим. Ми запланували на завтра інтерв’ю з найкращою подругою Шенни та чоловіком, з яким вона зустрічалася до смерті. Кожен випадок має розглядатися індивідуально. Вони не завжди дотримуються правил. Книга існує як керівництво, а не як абсолют — потрібно використовувати здоровий глузд. Офіцер, який виживає, — це той, хто дотримується правил, але при цьому може бути достатньо гнучким, щоб досягти результату. Ви розумієте?» Джейк повернув голову, щоб поглянути прямо на неї.
  «Я працюю вже три роки. Я знаю, що це не завжди відбувається за правилами. Ви повинні визнати, що це одне для записів».
  «Так, я визнаю це».
  «То чому ми спостерігаємо за ним ?» — запитала Тара.
  «Подивитися, чи вона кудись піде сьогодні ввечері. Якщо вона й вбила свою сестру, то зробила це не одна».
  «Чому ти кажеш «якщо»?»
  «Тому що з цими новими доказами немає сенсу, що вона її вбила. Overkill — це слово, яке найкраще описує цей злочин. Кожен синець, кожен напад на її тіло свідчили про злість вбивці на жертву. Він або вона побили її вщент. Любов і ненависть для деяких не так вже й далекі один від одного. Оскільки на картині немає справжніх або серйозних коханців, ми пішли в неправильному напрямку. Це частина причини, чому ми не могли це зрозуміти. У неї не було серйозних стосунків, принаймні так нам казали. Тепер ми бачимо, що їх було двоє. Завтра чи в понеділок ми перевіримо те, що Хлоя сказала нам сьогодні ввечері. Знайдіть інших жінок, з якими вона зустрічалася в школі. Звичайно, ми все ще не можемо виключати її сестру. Перстень коштує понад п’ятдесят тисяч доларів — справжній мотив для вбивства».
  «П'ятдесят тисяч доларів? За каблучку?» Карі очі Тари широко розплющилися від шоку.
  «Так. Я зрозумів, що смарагди цінніші за діаманти. Цей перстень має і те, і інше, що підвищує його цінність».
  «Мені б хотілося побачити фотографію каблучки в п’ятдесят тисяч доларів », — сказала Тара.
  Джейк простяг руку на заднє сидіння й витягнув свій портфель вперед. Він швидко переглянув її, поки не знайшов папку, яку шукав, — він дістав фотографію каблучки й простяг її їй.
  «Боже мій, смарагд величезний. Це красиво». Тара тихо свиснула.
  «Так, це так. Він застрахований на повну вартість, але ви все одно не хочете втратити реліквію».
  «Я б не хотів його втратити, незалежно від обставин ».
  Вони назвали ніч о десятій тридцять. Хлоя ніколи не виходила з дому. Світло в її кімнаті згасло о десятій п’ятнадцятій. Вони кілька разів обійшли навколо кварталу, щоб переконатися, що вона не виходить. Він підсадив офіцера Джонса на станції о десятій сорок п’ять.
  «Дякую вам, лейтенанте».
  «На добраніч, Тара. Було приємно з тобою працювати».
  «Те саме, сер», — сказала вона, виходячи з машини.
  OceanofPDF.com
  Розділ 20
  Джейк зупинився біля будинку Луї, старого вікторіанського будинку, о восьмій сорок п’ять. Луї ледве сів на сидіння, як двері зачинилися, і Джейк пішов.
  «Нам потрібно забрати Х’юстон до полудня. Обіцяла ветеринару. Ми повинні зробити це до інтерв’ю».
  Джейк погодився і поїхав до кабінету ветеринара. На стоянці стояли два автомобілі. Джейк сподівався, що вони належать персоналу. Йому потрібно було дістатися до офісу, і чекати там не було часу. Як тільки виліз, Джейк підтягнув нашийник, щоб заблокувати вітер. Опинившись усередині, Луї підійшов прямо до столу. Адміністратор повів його в кінець закладу. Неспокійний Джейк ходив кімнатою очікування, аж поки ззаду не вийшов пес із сумними, шоколадно-карими очима. Коли цуценя побачило Джейка, воно зіщулилося в кутку й почало тремтіти, мочившись на килимок. Джейк підійшов до нього, простягаючи руку. Собака понюхав його і втягнувся в себе далі.
  Бідолаха . Він гладив її по спині та шиї, поки собака не почала трохи розслаблятися.
  «Сумно, чи не так», — сказав доктор Гласс позаду нього. «Якийсь ідіот знущався над бідолахою. Вона цурається чоловіків. Але вона, здається, захоплюється тобою».
  Потерши спину собаки, він загубився в її карих очах. «Я вважаю, що люди жорстокіші за тварин, док».
  «Люди, тварини — жорстокість є жорстокою — я думаю, ми обидва бачимо це в наших професіях. Луї все ще позаду з Х'юстоном. Він негайно вийде».
  «Дякую. Ви повертаєте собаку кривднику?»
  «Не через мільйон років. Коли я закінчу її лікувати, їй доведеться піти в притулок. Я сподіваюся і молюся, що хтось усиновить її, перш ніж їй доведеться приспати. Вона добра, лагідна тварина — вона суміш бігля з маленьким далматинцем». Він подивився на Джейка. « Ти хочеш собаку?»
  «Мені б хотілося, але я працюю багато годин. Це було б нечесно щодо неї».
  Доктор Ґласс пішов до лікувальної зони, залишивши його з собакою, яка тепер поклала голову йому на коліна, дивлячись на нього, благаючи його про дім.
  «Я б хотів, але ти був би сам цілий день. Яким би це було для вас життя?» В його голові спало ім’я гельської дівчини Брай. Це означало силу, міць і силу, те, що їй знадобилося б, щоб вижити. Його серце відкрилося трохи ширше.
  Бог! Я готовий назвати її.
  Ні, він не міг її взяти. Це було б несправедливістю щодо неї. Взявши її обличчя обома руками, він подивився їй в очі . «Мені шкода».
  У нього не було собаки відтоді, як вони з Євою померли. Їх собака, Роджер, помер менш ніж через шість місяців після Єви. Господи, він клявся, що пес помер від розбитого серця. Джейк підштовхнувся, коли Х’юстон вискочила перед Луї та стрибнула на нього. Собака в кутку позадкувала й намагалася зменшитися. Джейк схопив Х'юстона за комір лівою рукою, а Брайх підійшов, щоб повернути його.
  «Нове доповнення до вашого будинку?»
  «Ні, Луї». Хоча вона красива . «Ходімо. Ми маємо багато зробити».
  Але Брай був у його думках до кінця дня.
  * * * *
  Суботнього вечора, одягаючись до обіду, Джейк згадав про свій день. Сьогодні поштою він отримав лист-повідомлення від комісії з умовно-дострокового звільнення. Сполдінг прийде до них п'ятого жовтня. Не було жодної згадки про тест ДНК, який він просив. Гадаю, родина не в курсі такої інформації. Засліпити їх, коли вони прийдуть давати свідчення. Яке вони мають право ?
  Слава богу, Шамус дав йому знати, що в понеділок збиратимуть зразок. Він не спав цілої ночі, відколи Шеймус розповів йому про прохання Сполдінга. Кожного разу, коли цей виродок звертався до умовно-дострокового звільнення, це впливало на кожну частину його життя.
  Інтерв’ю з Меріл Дрейк і Марком Кавіллою дали йому мало відповідей і більше питань. Він послухає їх знову завтра, чи, можливо, в понеділок.
  За словами детективів, які стежили за Хлоєю цілий день, єдиний раз, коли вона виходила в магазин з мамою. Залишок дня вона залишилася вдома.
  Змінні детективи також доповіли. О сьомій вона ще була вдома. Джейк припустив, що якщо вона вийде, це буде десь о дев’ятій чи десятій годині, як він вважав нормальним часом для пригод суботнього вечора. Він сказав детективам подзвонити на його мобільний телефон і залишити свої оновлення в повідомленні, тому що він не хоче, щоб його турбували сьогодні ввечері. До десятої сьогоднішнього вечора він сподівався поринути в обід і десерт.
  Лист лежав на його комоді, коли він готувався до вечері. Джейк спробував викинути з голови похмурі думки. Сьогодні ввечері ніщо не могло відвернути його від Мії. Або, принаймні, він сподівався, що ні.
  О сьомій тридцять він пішов до квартири Мії. Без руху, він прибув о восьмій. Минув цілий тиждень із великим навантаженням, купами паперів і новими слідами. Кожну вільну хвилину він проводив з нею за швидким обідом, вечерею чи швидким телефонним дзвінком. Вони говорили про все, і ніколи не мовчали. Він був радий, що її занепокоєння залишилися позаду, і він не буде висловлювати жодних проблем, щоб втручатися в заплановані ним дії.
  Вудбері, маленьке химерне містечко в Новій Англії, розташоване за п’ятнадцять миль від Вілксбері, не вписувалося в його голову з космополітичною жінкою. Чому Мія оселилася тут, було приводом для роздумів. Вона володіла квартирою/таунхаусом в одному з ексклюзивних районів Вудбері. Коли він підняв руку, щоб подзвонити, вхідні двері відчинилися. Очі його поліцейського нічого не пропускали, коли він вбирав навколишнє. Він увійшов у просторе фойє, виконане в сірих тонах. Величезна ваза, наповнена різноманітними барвистими квітами, стояла в дальньому кутку на сірій дощаній підлозі.
  Праворуч його погляд привернула вітальня. Меблі, виконані в сміливих червоних і білих кольорах, підкреслювали велике аркушне вікно, одягнене в червоні портьєри та довгі білі розпущені простирадла, а також багато червоних декоративних подушок, розкиданих на білих шкіряних меблях. Зелені листяні рослини розкидані по всій кімнаті. Дерев’яна підлога, відполірована до блиску, виступала з-під східного килима, який був біло-червоним, із цятками жовтого та чорного. З останньої справи в його думках проскочила ласа інформація. Психіатр сказав йому, що червоний означає кров, вогонь і емоції. Чи не цуралися цього психологи?
  Кімната була гарною, але саме жінка привернула й утримала його увагу. Мія була в чорній облягаючій сукні без рукавів, яка підкреслювала кожен вигин. Широкий V-подібний ліф ще більше нагрівав його кров. Його очі охопили все: від тонкого пояса, що підкреслював її талію, до сексуальних чорних високих підборів з ремінцями, які додавали їй зросту. Я зникла. Він нахилився для поцілунку.
  У її відповіді він відчув обіцянку.
  Вона відійшла і сказала: «Привіт».
  «Ви виглядаєте неймовірно».
  «Дякую, заходь у вітальню». Джейк пішов за нею в кімнату.
  «Що так добре пахне, крім вас?» Він потер руками її руки і взяв її руки у свої, не бажаючи переривати контакт.
  «Я пішов просто зі стейком, картоплею та гарніром. Ви повинні відчути запах закусок. Це випічка з начинкою з шпину та сиру».
  «Звучить чудово. Хочеш, я підсмажу стейки?»
  «Ні, я зрозумів. Що б ви хотіли випити?»
  Їхні голоси натягнулися, як струни на скрипці, коли вони виконували шлюбний танець. Вони обидва знали, куди приведе сьогоднішній вечір, вечеря, прелюдія до найголовнішої події. Їжа не вгамує почуття голоду .
  «Я візьму те, що ви п’єте». Він не сів.
  «Біле вино?»
  «Так. Я можу вам чимось допомогти?»
  «Ні. У мене це під контролем. Замість вітальні, чому б тобі не зайти на кухню і не скласти мені компанію, поки я наношу останні штрихи на стіл?»
  Він пішов за нею коридором. Одна стіна була вкрита кольоровими та чорно-білими фотографіями, які пропонували зазирнути в її життя. Його тренування почалися, коли він сприймав усе, що бачив, включаючи дражливе похитування її дупи з кожним кроком. У величезній кухні/їдальні три великих вікна виходили на ліс ззаду, даючи йому повний вид на палубу та двір. Мія підійшла до центрального острова й почала різати салат для салату.
  Джейк продовжував оглядати кімнату в пошуках виходів, перш ніж запам’ятати вміст у своїй голові. За овальним обіднім столом з червоного дерева могло сидіти щонайменше дванадцять осіб, але накривали на двох. Легка елегантність, якою була Мія, знайшла своє відображення в кістяному фарфорі та кришталі разом із живими квітами та слабким освітленням, які створювали настрій.
  Мія поставила тацю із закусками на острів, потім налила вина й подала йому келих. Джейк цокнув склянкою до неї, зробив ковток і не зводив з неї очей.
  «Тобі не варто було докладати стільки клопотів», — сказав Джейк, дивлячись на шикарний стіл.
  «Це не було жодних проблем. Я люблю розважати, але роблю це недостатньо. І це особлива ніч». Із спокусливою усмішкою над краєм винного келиха вона піднесла келих до губ і зробила ковток.
  Він поставив склянку й підійшов до неї. Він обхопив її за талію ззаду. Вона здригнулася в його руках.
  «Що робить його таким особливим?» — прошепотів він, покусуючи її за шию.
  Вона нахилилася до нього й застогнала. «Ти вперше тут, і…» Вона почервоніла, раптово соромлячись.
  «І…»
  Вивільнивши його руки зі своєї талії, вона підійшла до холодильника. «Ось, я передумала. Чому б вам не приготувати стейки? Це займе ваші руки ». Вона посміхнулася.
  «Мені сподобалося, де мої руки », — відповів він.
  «Ммм».
  «М мм, це все?»
  «Так».
  «Міа, ти повинна ще трохи підбадьорити мене». Він гаряче посміхається їй.
  «Якби я вас ще хоч трохи підбадьорив, ми б сиділи на підлозі прямо тут, прямо зараз, і займалися сексом, як собаки». Вона змахнула червоними віями.
  "Це працює для мене", - сказав він.
  «Ну, у мене це не працює, Джейку. Тож виходьте і готуйте».
  «Хлопче, ти жорсткий». Він виніс стейки на вулицю, возився з грилем, поки він не запалився, а потім поклав стейки в центр.
  Вона розрахувала все до хвилини. Мія поставила салат на стіл, коли він повернувся зі стейками. Вона схопила хліб із прилавка й поставила його на стіл між ними, перш ніж сіла поряд із ним.
  Джейк відламав шматок хліба, намазав його маслом і простягнув їй. Хоча їжа була смачною, сьогодні ввечері він мав смак до інших речей і не міг дочекатися, щоб спробувати їх. Її арктично-блакитні очі втягували його, поки він не загубився. З нею було легко говорити про його навантаження. Він розповів їй стільки, скільки міг, не переступаючи межі.
  Мія детально розповіла про свою книгу, пробудивши його інтерес. Він попросив її прочитати, але вона сказала йому ні, поки вона не буде закінчена. Вона розповіла про статтю, яку написала та продала журналу Cosmo . Хвилювання в її голосі сподобалося йому.
  Знову його бентежило те, як вона пробігла по своїй родині. Це залишило його цікавим, але він подумав, що з часом вона не буде говорити про них.
  Під час їжі вони їли, розмовляли і сміялися, але більше за все вони фліртували. Сексуальна напруга в кімнаті зросла до точки розриву.
  «Ти мене зачарував. У мене немає нічого на думці, крім вас». Він потер її рукою.
  «Ти не знаєш, як я з нетерпінням чекав сьогоднішнього вечора, щоб ти весь вечір був один із собою…»
  Джейк підвівся, тримаючи в руці тарілку.
  «Ні, не треба, Джейку . Я зрозумів».
  «Ні, я допоможу, швидше пройде».
  «Чому, ти поспішаєш на десерт?» Мія подивилася на нього з-під своїх довгих без вій.
  Він підняв її зі стільця й обняв на руках. «О так, якщо ви маєте на увазі, що десерт подають нагорі».
  «Ти такий прозорий. Покладіть мене, або кухню ніколи не приберуть».
  Він поставив її. «Як я вже сказав, давайте працювати швидко».
  «Хочеш кави до десерту ?» Вона посміхнулася.
  «Ти серйозно. Ти подаєш десерт?»
  «Я, якщо у вас немає кращої пропозиції». Стримано підкрутивши пасмо волосся, вона тріснула на нього віями.
  Він засміявся, як вона й хотіла. «О, впевнений. У вас є збиті вершки?» Він підняв її, перекинув через плече, як пожежний, і мчав сходами вгору. Мія захихотіла. «Ні».
  «Шкода. Те, що я можу зробити зі збитими вершками, зведе тебе з розуму». Він засміявся, сподіваючись, що зможе сповільнитися, бо був твердий, як обідній стіл.
  «Я тримаю вас за це наступного разу».
  На вершині сходів він запитав : «У який бік?»
  «Праворуч і вниз у кінці коридору ». Мія вказала.
  Його навчені очі сприймали все й нічого, поки його кров стукала в його жилах. Мені потрібно займатися коханням із цією жінкою , — була його єдина думка. Він хотів, щоб його руки й рот були на ній. У цей момент для нього не існувало нічого, крім неї.
  Він обережно поклав її на ліжко, погладжуючи її тіло очима й опускаючись поруч. Чорна сукня оголила її підтягнуті руки та повні груди. Господи, ці ноги зводили його з розуму, прив’язаного в ці сексуальні туфлі. Він сподівався, що зможе хоч трохи контролювати себе, тому що йому знову стало шістнадцять, і йому потрібно було нагадати собі, що потрібно повільніше робити й дихати.
  Він провів пальцем по її горлу, проводячи шлях до її декольте, кружляючи навколо голої шкіри. Мія здригнулася від його дотику, коли він продовжував водити пальцями по її довжині. Перекидаючись на неї, він стежив по дорозі своїх пальців з поцілунками. Він поклав голову їй на груди й слухав, як скаче її серце, ледь не штовхнувши його через край. Сукню потрібно було йти. Він схопив поділ і потягнув його по її стегнах. Пояс із підв’язками став би його загибеллю, якби він не взяв під контроль емоції, що вирували в ньому. Накинувши сукню через її голову, він подивився на неї очима. Тепер на ній були тільки підв’язки, панчохи та підбори.
  Мія була тією фантазією, про яку він навіть не підозрював.
  Не бажаючи поспішати досліджувати її тіло, він доводив її до краю, а потім відступав, перш ніж відправити її туди знову. Перекинувшись на бік, він провів по ній руками й очима. Її тіло закликало його відчути більше. Час, який вона провела в тренажерному залі, відобразився на кожному м’язі та вигині її тіла. Він провів кола на її біцепсах, аж до її рук, аж до плоского живота, досліджуючи кожну впадину та спалах її тіла. Через перевантаження він був готовий взяти її. Потягнувшись до неї, вона ухилилася від нього й штовхнула на спину.
  * * * *
  Її губи розтулилися, дивлячись на нього напівзаплющеними очима, стискаючи простирадла в кулаках, важко дихаючи, вигинаючись у нього. Кожне відчуття спокусливіше, ніж попереднє, коли його ніжний дотик ширяв над нею. Якби він не забрав її найближчим часом, вона б збожеволіла. Коли вона подумала, що більше не витримає, він підняв її вище. У тумані вона почула хрипкий голос, який благав його закінчити. Зрозумівши, що це її власне, вона збільшила рух стегнами, здригаючись від потреби — сподіваючись, що він приєднається до неї і підніме її в небо.
  Потім настала її черга відкривати. Роздягнувши його, вона провела руками по його оголеній тілі, дражничи до точки неповернення. Його туге тіло хвилювало її, коли він реагував на її дотик. Біля шовковистого твердого м’яза, спрямованого прямо вгору, вона зупинилася, милувалася й пестила його, коли він вібрував у її руці. Його тіло відчуло тепло. О так, добре дисципліноване тіло. Їй подобалося його рудувато-каштанове волосся, що її здивувало — їй завжди йшли блондинки. Коли вони були разом, вона губилася в його зелених-зелених очах. Коли вони не були разом, вона мріяла про них. Його розумні очі завжди дивилися на неї так, ніби могли її прожерти. Ніби ніхто інший не існував і не мав значення, крім неї. Ніхто ніколи не дивився на неї з такою пристрастю і потребою. Його зосередженість була всеохоплюючою, і їй це подобалося. Вона проводила поцілунки по його тілу. Коли вона взяла його в рот, то відчула силу, коли він благав її покінчити з ним.
  Вона була готова, коли він натягнувся, підняв її на себе і ковзав у неї з повільним рівномірним ритмом, її потреба зростала з кожним ударом. Вона штовхнула стегнами так, щоб вони відповідали його ритму, поки нарешті вони разом не перестрибнули через край — оргазм розірвав їх обох. Акт кохання завершився, коли їхні очі й тіла були прикуті одне до одного.
  Вона витягнулася на ньому, виснажена, але бажаючи більшого.
  Вона відчувала шалене биття його серця біля свого. Дивлячись йому в очі, вона простогнала і хриплим голосом сказала: «Вау».
  «У мене немає слів для цього».
  «З нетерпінням чекаю наступного разу». Мія перевернулася на спину й потягла Джейка на себе, розсміявшись. «То що, ви готові?»
  «Ти ставиш ставку».
  «Ти небагатослівна людина». Вона схилила голову.
  «Дозвольте мені показати вам, як говорить людина дії». Джейк Перука звів брови.
  Джейк прокинувся о шостій вранці в неділю, схвильований, побачивши, що Мія впихнулася в нього. Він притиснув своє тіло ближче до її, кусаючи її по шиї.
  Вона заворушилася, повернувшись до нього. «Доброго ранку».
  «Доброго ранку, я ж тебе не розбудив?»
  «Ні».
  Коли він поцілував її в уста, вона відштовхнула його. «Я маю почистити зуби».
  Він схопив її, знову поцілував . «Не йди».
  * * * *
  У неділю вони залишилися, кохалися, а потім знову кохалися. Задоволені товариством один одного, вони тримали світ на відстані.
  Не маючи вибору, він перевіряв голосову пошту протягом вихідних. Хлоя не виходила в суботу ввечері. Це зробили Меріл Дрейк і Марк Кавілла. Меріл поїхала до друга в Нову Британію й залишилася там до одинадцятої. Марк заїхав до бару кантрі-енд-вестерн у Саутінгтоні й просидів там до першої тридцяти. Обоє пішли додому самі. У п’ятницю Джейк викликав у суд записи телефонних розмов Хлої. Повістка стосувалась і дому, і камери, з чим він розповість у понеділок. Він також попросив би один для телефонів Дрейка та Ке вілли.
  Він подивився через ліжко на Мію, яка вткнулася носом у «Недільні смішки». Він нахилився і потер рукою її стегно, покусуючи її шию.
  Вона відклала аркуш і подивилася на нього поверх окулярів для читання. «Ти не можеш знову бути готовим?»
  «Це виклик?»
  OceanofPDF.com
  Розділ 21
  У понеділок о сьомій тридцять Джейк увійшов до КПЗ. Він обійшов стіл Луї та його пісню «That's Amore», яка привернула увагу, і пішов до свого кабінету. Коли він зняв піджак і ввімкнув комп’ютер, до нього втрутився Лу Уї.
  «Софія вигнала тебе сьогодні вранці?»
  — І вам теж доброго ранку, лейтенанте. Ви гарно провели вихідні? О, і так, дякую за запитання, моє було чудовим. Ми з Софією святкували цілий уїк-енд, — сказав Луї, широко посміхаючись.
  «Святкування пройшло добре? Мій теж». Джейк зморщив брову.
  «Так. Як твоя вечеря?»
  «Чудово», — сказав Джейк, повертаючись до кавоварки .
  «О котрій годині ти прийшов додому? — штовхнув Луї.
  «Це не ваша справа».
  Луї змінив тему. «Гей, ти прийняв рішення щодо собаки? Я знаю, що Док Гласс відправить її до притулку пізніше цього тижня.
  «Я не думав про це. Це були напружені вихідні». Це було не зовсім так. Він увесь час намагався відмовитися від цієї ідеї, але чим більше він згадував ці сумні карі очі, тим більше йому хотілося претендувати на Брай. Можливо, Брай зцілила б його, як він зцілив її. «О, я отримав повідомлення від комісії з умовно-дострокового звільнення. Слухання Сполдінга відбудуться наступної осені. Результати його аналізу ДНК на той час можуть не надійти. Побачимо. Цього року я прийду з додатковими фотографіями з місця злочину та доказами, щоб залишити Сполдінга за ґратами до кінця його життя».
  «Я допоможу », — сказав Луї.
  «Давайте переглянемо всі інтерв’ю і п’ятниці, і суботи. Що у вас на сьогодні заплановано?»
  «Ну, я призначив інтерв’ю з Кеті Бонітою на обід».
  «Чудово, по дорозі туди ми зупинимось у мене вдома, щоб я міг переодягнутися. Це вже в дорозі».
  «Змінити? Що не так з тим, що на тобі?»
  Джейк подивився, як його коментар потрапив, порахував до трьох. Він сьорбнув кави, щоб приховати усмішку.
  «Ти провів ніч?»
  «Це неправильно. Я провів останні дві ночі в Мії"
  «Будь я проклята. Вона мені подобається, Джейк, Софі також , — сказав Луї.
  «Я теж. Берімося до роботи».
  «Мабуть, весна, у повітрі багато любові ». Луї знову почав співати.
  «Будь ласка, ради Бога, припиніть співати. І Луї, мій роман не для службових пліток. Зрозумів?»
  «Ти не веселий. Я збирався запустити басейн, скільки це триватиме. Кіллджой».
  «Працюй, Луї».
  «Ти абсолютно не веселий». Вони надто довго були друзями, щоб він здригнувся, як інші, коли Джейк дивився на них таким чином. «Я вже прослухав записи. Я подумав, що ви цього захочете, тож налаштував їх на вашій машині. Меріл, вона дивна придурка . Ви знаєте?»
  «Вона є. А як щодо заяви Кавілла?»
  «Ми застали його зненацька, коли сказали йому, що їй подобаються дівчата. Гей, можливо, нам також варто заарештувати Меріл! Нехай вона деякий час посидить у камері, щоб вона зрозуміла, що це не гра. Це точно подіяло на Хлою».
  «Я заслужив це. Дай мені спочатку послухати їх наодинці. Пізніше ми підемо на інтерв'ю у справі Адамса. Коли ми повернемося, ми разом послухаємо їх і розберемо їхні заяви».
  — Звучить як план, — сказав Луї, повертаючись, щоб вийти з кабінету Джейка.
  «Ще одне, Луї, я хочу взяти вас із Софією на вечерю, щоб відсвяткувати ваше підвищення. Тобі підходить п’ятниця чи субота ?»
  «Дякую, але вам не потрібно».
  «Я хочу. Це велике досягнення. Я пишаюся тобою».
  «Добре, я перевірю у Софії».
  О дев’ятій Джейк вийшов зі свого кабінету й потрапив у КПЗ. Він чекав, доки не приверне увагу всіх.
  «Для мене честь оголосити, що Луї Романеллі є одним із тридцяти детективів, які отримали звання сержанта. Церемонія відбудеться цієї п’ятниці опівдні в мерії».
  Усі заплескали, підійшовши до Луї та ляснувши його по спині. Луї з'їв це. Джейк відступив і дивився. Ніхто не заслуговував підвищення , ніж Луї.
  «Гей, а де буде святкування?» — запитав Берк. «Ви вже вибрали бар , лейтенанте?»
  «Ні, Ал. Луї хоче передати це незабаром після мого святкування. Софія вбила б його, якби він знову повернувся додому засмученим».
  «Гей, це нечесно, Луї. Ми всі пишаємося тобою. Цього свята у нас не віднімеш. Я поговорю з Софією , — сказав Ел.
  «Що ж, удачі вам». Луї посміхнувся.
  * * * *
  Щоб дати Джейку час переодягнутися, вони вирушили зі станції об одинадцятій двадцять. Поїздка від дому Джейка до будинку Кеті Боніти займе приблизно п’ятнадцять хвилин, незважаючи на затори.
  «Отже, дозвольте мені зрозуміти це. Ви прийшли на вечерю в суботу ввечері, і що, не пішли до цього ранку?» — запитав Луї, коли Джейк сів у машину.
  «Так».
  «Нагадай мені не запрошувати тебе на обід », — сказав Луї.
  Джейк широко посміхнувся.
  «Ось і все, без подробиць? Що відбувається?»
  «Я не даю вам деталей. Ти що, збоченець? Або ви шукаєте інструкції, як це робити?»
  «Дуже смішно, я тут ламав чортове ребро. Я хочу знати, що ти до неї ставишся. Це довгострокова річ чи ви два кораблі, що проходять повз ночі? Ти знаєш, що Софія попросить мене про щось.
  «Гей, Луї, ти теж хочеш поправити одне одному зачіски?»
  «Я не жартую, Джейк».
  «Я не можу відповісти на ваше запитання. Так, вона мені подобається. Вона красива, розумна, весела, і я люблю бути з нею. Про решту побачимо. Я мало про неї знаю. Але я впевнений, що це буде весело дізнатися».
  «Я впевнений». Луї посміхнувся сам собі. Він чекав у машині, поки Джейк переодягнувся, і вирішив, що в нього є достатньо часу, щоб подзвонити Софії, перш ніж Джейк повернеться. Луї смакував плітки. На вечерю Софія обрала вечір суботи. Він поклав їй трубку, коли Джейк сів назад у машину.
  «Софія сказала, що суботній вечір хороший».
  «Добре, я скажу Мії».
  * * * *
  Джейк зійшов з шосе 8 на виїзді 34, що вивело їх на Вотертаун-авеню. Луї постійно виховував собаку, хоча Джейк не сказав Луї, що він уже назвав її чи навіть хотів її. Він все ще був невпевнений, особливо зараз, коли почалися нові стосунки. Відразу після того, як вони пройшли Муніципальний стадіон, Луї помітив адресу Боніти і вказав йому. Будинок Кеті стояв на межі міста між Вілксбері та Вотертауном у будинку на дві сім’ї. Перш ніж вони вискочили з машини, у Джейка задзвонив мобільний телефон. Не впізнавши цифру r, він натиснув кнопку talk.
  « Джейк, це я».
  Його мати? О ні, що сталося ? «Ти в порядку?»
  «Сьогодні вранці я отримав листа про Сполдінга. Вони дозволяють тій свині вийти на волю?» Голос Медді Керрінгтон тремтів, майже верещав, коли вона говорила.
  «Ні, мамо, це лише слухання. Я збираюся бути присутнім, як і кожного разу, коли він приходить на один. Будь ласка, спробуйте розслабитися. Я обіцяю, що подбаю про це». Він сподівався, що це обіцянка, яку він зможе виконати.
  «Якщо вони випустять його, тобі доведеться його вбити, Джейку», — сказала Медді своїм пронизливим голосом.
  «Мамо, ніхто нікого не вбиватиме. Я обіцяю, що я на вершині цього. Побачимося цього тижня». Джейк поклав трубку після того, як переконався, що вона заспокоїлася.
  «Вона отримала свого листа, га ?» — запитав Луї.
  «Я думав, що вилучив її зі списку. Вона зійде з розуму, поки це не вирішиться». Джейк відчинив двері й виліз з машини. Йому потрібно було знову зосередити свою увагу на справі. Поштова скринька навпроти спрямувала їх на другий поверх. До її помешкання вели довгі вузькі сходи. Луї йшов першим, Джейк слідував за ним, коли вони піднімалися сходами. Луї постукав у двері, а Джейк оглядав територію.
  Кеті Боніта відразу відчинила двері, дивлячись на них крізь щілину у дверях, закриту ланцюгом безпеки.
  «Кеті Боніта ?» — запитав Луї.
  "Так?"
  «Я сержант Романеллі. Я розмовляв з тобою по телефону сьогодні вранці». Він підняв свій щит.
  «Привіт, сержант, заходьте». Зачинивши за ними двері, вона відпустила ланцюг, а потім відчинила їх ширше, щоб впустити їх.
  Коли вони зайшли, Луї представив Джейка. «Це лейтенант Керрінгтон , мій партнер».
  "РС. Боніта». Джейк потиснув їй руку.
  «Це Кеті. Що я можу для вас зробити?»
  У крихітному шматочку кухні Джейк наштовхнувся на Кеті, коли вона висунула стілець біля круглого столу. Вона сіла, а потім показала на інші стільці. Зі своїх досліджень він знав, що будинок був побудований у 1940-х роках, а кухня виглядала як оригінальна. Впираючись у двері на невеликій прилавку, стояла поличка для посуду, а поруч — старомодна, глибока, блискуче-біла порцелянова раковина. Праворуч було більше простору для стійки з шафами по всій площі. Холодильник стояв по той бік дверей, вузька стійка відокремлювала плиту від холодильника, ледве залишаючи місця для столу та стільців. Підлога, вкрита потертим, тьмяно-золотим і бежевим закрученим лінолеумом, нагадала Джейку дім його бабусі в Ірландії.
  Луї взяв лідерство. "РС. Боніта, ти подруга Лоли Адамс?»
  «Так».
  «Ти нещодавно бачив Лолу?»
  «Так. У квітні вона здивувала мене і з’явилася без попередження. Я був трохи роздратований, але дозволив їй закінчити ніч».
  «Лола ніколи не дзвонила, щоб сказати, що буде в місті ?» — запитав Луї.
  «Ні».
  «Чи вона повідомила вам причину перебування в Коннектикуті, коли з’явилася ?» — запитав Луї.
  «Не зовсім, хоча вона сказала, що все починає йти як вона хоче».
  — знову запитав Луї. — Вона ніколи не розповідала тобі, чому саме приїхала до Коннектикуту?
  «Ні. Я рибалив навколо, щоб побачити, чи вона з'явилася, щоб повернути Ніка . Вона сказала, що ні».
  «Чи знала вона, що ви зустрічаєтеся? Ти сказав йому, що у тебе вдома гість ?» — запитав Луї.
  «Ні на обидва ваші запитання. Я не сказав йому, поки вона не пішла в неділю».
  "Чому ти?" — запитав Джейк.
  Збентежена, вона сказала: «Ну, вона вилетіла рано в неділю, тому що їй потрібно було встигнути на рейс із Нью-Йорка. У той час ми з Ніком зустрічалися. Вона б зробила все можливе, щоб створити проблеми для нас обох, якби знала. Лола така ж ельфійка».
  «Чи знаєте ви, що перша місіс Адамс була вбита шістнадцятого числа ?» — запитав Луї.
  «Ні, я не знав про вбивство тиждень тому. Я не знав, що це сталося на вихідних, коли Лола була тут, поки ти не згадав про це. Ти хочеш сказати, що підозрюєш Лолу?» Жінка була помітно приголомшена.
  «Зараз вона цікава особа. Усі, хто знав жертву , — сказав Луї.
  «Ви повинні сказати мені», — сказала вона тремтячим голосом. «Якщо вона з’явиться знову, я дозволю їй залишитися тут?»
  «Я не знаю, що тобі сказати, Кеті. Ви повинні використовувати власне судження , - сказав Луї.
  У голові Джейка почала вимальовуватися чіткіша картина Лоли Адамс. Жінка, яка нікому не довіряла, дбала лише про себе і ніколи не створювала міцних зв’язків ні з ким, включаючи нібито найкращу подругу.
  Джейк підскочив і запитав: «Кеті, на твою думку, чи здатна Лола на вбивство?»
  Він мовчки спостерігав, як вона розглядає запитання. Через кілька хвилин Кеті прошепотіла: «Так».
  «Ну, тоді у вас є відповідь щодо того, чи дозволити їй залишитися там », — сказав Джейк.
  «Чи можете ви ще щось розповісти про Лолу ?» — запитав Луї.
  «Вона не поводилася дивно чи щось подібне, коли прийшла в гості », — сказала Кеті.
  «Ось моя картка. Подзвони мені, якщо тобі ще щось прийде в голову. Або якщо Лола з’явиться знову». Луї простягнув їй свою картку, вставши.
  Вийшовши в машину, Джейк сказав: «Цікаво».
  «Так».
  * * * *
  Коли вони повернулися на станцію, Луї попросив повістку до суду для звітів авіакомпанії «Дельта» з шістнадцятого по вісімнадцяте квітня. Джейк сперечався. Чи має він змусити Катріну забронювати рейси до Флориди чи почекати?
  Він подзвонив у відділ судово-медичної експертизи, щоб отримати нову інформацію. Розважливий секретар сказав йому, якби звіти з лабораторії були готові, вони б уже були в його електронній пошті. Результати ДНК гальмували розслідування. Клітини шкіри, піт чи слина нападника на Челсі Адамс могли швидше привести їх до вбивці, але Джейку не залишалося нічого іншого, як чекати, доки закінчиться дослідження.
  Після дзвінка до криміналістів Джейк вирішив зачекати рейс. Криміналісти сказали йому, що він має отримати все до кінця наступного тижня. Йому потрібно було контролювати своє терпіння.
  Його голосова пошта показала, що він отримав три дзвінки від Кара Адамс, щоб отримати результати у справі її матері. Він також зазначив одну з детектива Берка. Берк і Краус шукали наслідків у справі Ксав’єра Орландо. Берк дав йому список офіцерів, які замінили його та Крауса в деталях охорони на випадок, якщо він захоче внести якісь зміни. Наразі він був задоволений вибором Берка. Ел також зазначив, що минулі вихідні пройшли гладко. Джейк не міг дочекатися, поки Дарсі та її родину передадуть ФБР. Це має статися цього тижня. Як тільки вони потрапили в програму захисту свідків, вони були б у безпеці. Тим часом Джейку потрібно було переконатися, що всі тримають пильність. Коли справа дійшла до помсти, Спайк був відомий своїм терпінням.
  Він також отримав дзвінок від Кірка Брауна, щоб повідомити йому про свої справи. Автомобіль, що відповідає опису аварії, з’явився в автомайстерні на Меріден-роуд. Кірк і Лану перевіряли це. Вони надішлють йому електронний лист, щоб повідомити про це, якщо не побачать його пізніше на станції. Вчора від отриманих травм потерпілий помер. Це кваліфікувало справу до вбивства транспортним засобом. Він також повідомив Джейку, що вони зайшли в глухий кут через шкільну стрілянину. Браун подумав, що якби він опитав дітей на вокзалі за присутністю їхніх батьків, вони могли б отримати від них більше. Браун хотів знати, чи підтримає Джейк цю ідею і чи буде доступний, коли вони її створять.
  Зрозумівши, що він не подзвонив Мії, як обіцяв, він схопив свій мобільний телефон і набрав її номер.
  «Це перший шанс, який я отримав сьогодні. як справи?» — запитав Джейк на знак привітання.
  «Немає нічого, як вихідні, повні чудового сексу та їжі, щоб зарядити жінку енергією », — сказала Мія.
  «Чоловік також. Я запросив Луї та Софію на вечерю в суботу ввечері, щоб відсвяткувати підвищення Луї. Субота хороша для вас?» Він зрозумів, що склав плани, не порадившись з нею.
  «З середи я маю бути за містом. Не знаю, чи повернуся вчасно , — сказала Мія.
  «О». Він почув розчарування у власному голосі.
  «Вибачте, це бізнес».
  «Ну, ми зробимо це іншим разом з ними. Хочеш прийти на вечерю?»
  «Не сьогодні ввечері. Сьогодні я не пішов на роботу і навіть не одягнувся. Моя книга потребує доопрацювання, перш ніж представити її тому, хто, я сподіваюся, стане моїм новим агентом. Це причина, чому я їду за місто в середу».
  «Чудово, коли ти це закінчив?»
  «Ні, але я над цим працюю. Його мають завершити до вівторка. Я надіслав йому перші п’ятдесят сторінок. Він хоче зустрітися та переглянути решту. Я б попросив вас приєднатися до мене, якби думав, що є шанс, що ви прийдете. Ти ж не хочеш йти?»
  «Я б хотів, щоб я міг. Ти знаєш, я буду з тобою духом, посилаючи тобі свої добрі побажання. Я не побачу тебе, поки ти не повернешся?»
  «Хочеш прийти завтра ввечері на вечерю? Ми можемо тут тусуватися».
  «Яке вино мені принести?»
  «У мене тут є все, що нам потрібно».
  «І Міа… Мені сподобався маленький кенд», — сказав він.
  Коли він поклав слухавку, Луї постукав у його двері й увійшов, не чекаючи відповіді. «Готові зараз переглянути ці інтерв’ю ?» — запитав Луї.
  «Так, заходьте. Мія може не бути на обіді в суботу».
  «Що ти зробив? Хлопці, ви вже закінчили…?»
  Комічний вираз обличчя Луї підняв йому настрій. «Заспокойся, Луї. Я дізнався, що вона їде у відрядження в середу. Вона не знає, як довго її не буде. Я все ще хочу піти з тобою та Софією. Ми займемося парами на наступних вихідних».
  Луї виглядав полегшеним. «Добре. Берімося до роботи».
  OceanofPDF.com
  Розділ 22
  Луї перемотав касети й натиснув кнопку відтворення. Вони з Джейком прислухалися до тонів і інтонацій голосів, роблячи нотатки. Потім вони знову переглянули відео, цього разу спостерігаючи за нервовими тиками та рухами очей, шукаючи ознаки обману.
  «Меріл — нахабна жінка, чи не так ?» — запитав Луї.
  Джейк, привіт, пауза. «Чому?»
  «Слухай її. Її тон то кокетливий, то жорсткий, то м’який, ніби вона розігрує нас. З нею це все дурна гра. Знову відбувається зміна, коли вона розуміє, що може потрапити в біду. Це зайняло деякий час, але тепер вона знає, що ми серйозні», — закінчив Луї.
  «Так, у мене те саме. Наступна частина, де ми зіткнулися з нею про побачення з Шанною. Гаразд, увімкніть його знову».
  Луї перемотав стрічку назад до останнього речення, а потім натиснув «Відтворити». Коли вони прослухали решту, стало зрозуміло, що Меріл була сердитою жінкою, але розумною. Інтерв'ю тривало понад дві години, закінчившись тим, що Меріл попросила залучити адвоката.
  Джейк згадав оцінку Меріл кілька місяців тому. У п’ять три довге чорне волосся Меріл пасувало до її порожніх чорних очей. Меріл мала міцне, атлетичне тіло, обгорнуте навколо бурхливого ставлення. Вона завжди була на межі вибуху — повна протилежність Шенні. Він би ніколи не зібрав їх разом. Чи була Меріл достатньо сильною, щоб нести Шенну? Він думав про це. Так, вона могла перенести її на коротку відстань до лісу. Джейк прочитав Меріл Дрейк її права. «Чи розумієте ви ці права, як я вам їх прочитав?»
  «Так. Чому я тут? Я знаю, що ви вчора заарештували Хлою. І дозвольте мені сказати, що настав час , — сказала Меріл.
  «Звідки ти знаєш, що ми вчора заарештували Хлою, Мері ?» — запитав Джейк.
  «Мені розповіли її батьки. Вона знизала плечима.
  «Коли вони вам сказали?»
  «Це було минулої ночі, коли я зайшов до мене в гості».
  — Ні, Меріл. Батьки Хлої не знали, що її заарештували, доки після того, як ти пішов, — сказав Джейк, пильно дивлячись на неї.
  «Що я можу тобі сказати? Це вони мені сказали, — наполягала вона.
  «Що вони вам ще сказали? О котрій годині ви були там ?» — запитав Джейк
  «Я приїхав близько шостої години. Я пішов близько восьмої. Що ви маєте на увазі, «що ще вони мені сказали»?»
  «Вони сказали тобі ще щось?» — запитав він знову, спостерігаючи, як вона розглядає його запитання. Він не хотів вести її далі, тому не згадував про каблучку. Він чекав на її відповідь, поки кімнату заповнила тиша. За ці роки він виявив, що мовчання часто нервувало підозрюваних, і вона не розчарувала.
  «Ні, не робили , — сказала Меріл.
  «Коли вам сказали про арешт Хлої, вони не сказали вам, що стало причиною арешту?»
  «Ви маєте на увазі докази ?» — запитала вона.
  «Так, або заяву, щось на зразок цього», — безтурботно сказав Джейк.
  «Я не пам'ятаю. Я ще трохи подумаю, — цькувала його Меріл, сприймаючи інтерв’ю так, ніби це був жарт. Ну, сміх був над нею. Було очевидно, що вона не могла дочекатися, коли Хлою затримають назавжди.
  «Добре, що ви мали на увазі, коли сказали «настав час», нам заарештувати Хлою ?» — запитав Луї.
  Вона подивилася на Луї, який стояв біля дверей. «Ми обидва знаємо, що вона хотіла каблучку Шенни. Хлоя знала, що її бабуся подарувала Шанні коштовну прикрасу. Хлоя ревнива жінка. Боже мій, це не тільки красиво, воно коштує цілого статку».
  «Звідки ти знаєш цінність, Мері ?» — запитав Джейк.
  «Шанна сказала мені, і після смерті Шенни Хлоя згадала про це. Хлоя запитала мене, чи носила Шанна каблучку, коли я її востаннє бачив».
  «Коли вона запитала тебе про це, Меріл? Дай мені дати».
  «О, я бачив Шенну тієї ночі, коли вона зникла . Ми тусувалися».
  На обличчі Меріл він бачив, як вона подумки повертається в минуле. Її чорні порожні очі наповнилися слізьми. Фальшиві сльози? Хто знав? У будь-якому випадку вони на нього не вплинули. Коли вони падали, Дрейк продовжувала носити посмішку, яку вона наклеїла з того часу, як увійшла в двері.
  Меріл попередила його про наступну лінію допиту. Джейк відкрив файл перед собою. Луї їв їжу біля нього.
  Джейк запитав: «Меріл, у мене тут є твої оригінальні заяви сержанту і мені, а також твоя заява детективам Краусу та Брауну. Детектив Краус запитав вас через два дні після зникнення Шенни, чи бачили ви її в той день, коли вона зникла, або будь-коли протягом тижня. Ви відповіли: «Так, ми тусувалися в п’ятницю ввечері і пішли на піцу та пиво з кількома її друзями з гуртожитку». Джейк передав їй копію її заяви.
  Вона прочитала і погодилася. «Так, я пам’ятаю, як давав заяву. Я не пам'ятаю, що я сказав. Чи повинен я ?» Вона спохмурніла.
  Проігнорувавши її запитання, Джейк продовжив. «Ось копія вашої заяви, надісланої нам через чотири дні. Я тобі це прочитаю». Він передав їй копію її попередньої заяви. «Це ваша заява нам після того, як ми знайшли Шенну?»
  «Так. Я пам'ятаю розмову з тобою. Знову ж таки, я не пам'ятаю, що я сказав. Чому мої заяви такі важливі, особливо зараз, коли Хлое у вас під вартою?»
  Джейк проігнорував її. «У своїй заяві ви сказали, що не бачили Шенну протягом тижня іспитів. Ваші заяви, кожне з різницею в кілька днів, суперечливі. Яка з них правильна? Коли нам хтось бреше, ми повинні запитати себе, чому, чи не так, сержанте?»
  «Ви правильно зрозуміли. Меріл, запитав лейтенант, чому ти збрехала? Який із них правильний?» Холодний суворий погляд Луї міг налякати горилу, щоб вона перевернула свої банани.
  Меріл кілька хвилин сиділа мовчки, перш ніж відповісти. «Я казав тобі, я не пам'ятаю, що я сказав».
  «Подивіться на копії, які я вам дав, і прочитайте кожну вголос», — попросив Джейк.
  Меріл взяла копії, але не поглянула на них. «Я б ніколи не допоміг Хлої вбити її сестру. Ти божевільний. Я б нічого не зробив, щоб допомогти Хлої або заподіяти біль Шенні».
  «Я не пам’ятаю, щоб говорив щось подібне, Меріл. Будь ласка, прочитайте обидва твердження. Коли ви закінчите, ми перечитаємо вашу сьогоднішню заяву».
  Меріл знову замовкла, а потім через кілька хвилин почала читати вголос слова.
  Краус: Ви бачили Шенну того тижня, коли він зник?
  Дрейк: Я бачив її в п'ятницю ввечері.
  Там він її зупинив. «А тепер, будь ласка, прочитайте другий комплект аркушів, який я вам дав».
  Меріл відклала аркуші вбік і схопила інший стос. Вона спочатку переглянула його, а потім прочитала вголос:
  Керрінгтон: Дякую, що завітала, Меріл.
  Дрейк: Усе, що я можу зробити, щоб допомогти. Це не здається реальним, що вона мертва. Тут помічено сильний плач .
  Керрінгтон: Мені шкода вашої втрати, Меріл. Коли ти бачив її востаннє?
  Дрейк: За тиждень до іспитів, я впевнений. Наступного тижня ми обоє залишилися в гуртожитку, щоб вчитися.
  Керрінгтон: Ви взагалі не бачили її минулого тижня?
  Дрейк: Ні.
  Перш ніж вона пішла далі, він перебив її. «Меріл, яке з цих тверджень правильне?»
  Меріл на кілька хвилин задумалася. Знизавши плечима, вона сказала: «Перший, який я дала детективам, Краусу та Брауну, і той, який я дала вам сьогодні».
  «Чому ви збрехали, коли ми брали у вас інтерв’ю кілька місяців тому?»
  «Я не брехав. Мої емоції були повсюди. Ти знайшов Шенну того дня, коли я з тобою розмовляв. Я завжди думав, що її знайдуть живою. Я думав, що їй потрібен простір. Я був збентежений, безперечно засмучений і засмучений. Я досі в шоці від її вбивства. Я не брехав навмисне, мабуть , забув».
  Луї вскочив, змінивши тактику. «Ви з Шенною були коханцями?»
  «Ах, запитання, яке стерло кляту посмішку з її обличчя» , — подумав Луї. Той, який вона носила відтоді, як увійшла в кімнату, навіть коли плакала.
  «Що ти маєш на увазі?»
  «Мені здалося, що запитання не пояснюється, Меріл, але я повторю його. Ви з Шенною Вагнер були коханцями?» Луї натиснув, перехилившись через стіл, у дюймах від її обличчя, щоб вона зосередилася на ньому.
  Меріл прошепотіла: «Так».
  «Ви з Шенною посварилися в п’ятницю ввечері, коли вона зникла ?» — запитав Луї.
  — Так, — знову прошепотіла вона.
  «Меріл, будь ласка, говори. Я вас не чую , — сказав Джейк.
  «Я сказав, так. Так, ми були коханцями. Я любила її , — кричала вона.
  «Ти вбив її ?» — запитав Луї.
  «Ні».
  «Що ви робили вдома в її батьків минулої ночі?» Джейк вскочив, увімкнувши його знову.
  «Я пішов до них у гості . Я сумую за ними».
  «Чому ти хотів потрапити в кімнату Шенни минулого тижня? Що ти туди поклав?» Джейк продовжував розпитувати .
  Вона кинула на Джейка розрахований погляд. «У мене боліла голова. Я запитав, чи можна мені лягти. Навіщо мені класти туди щось?»
  «Ви здивували Вагнерів своїм проханням. Це їх потрясло. Коли місіс Вагнер запитала, чому ви тільки тоді сказали, що у вас болить голова. Правильно ?» — запитав Джейк.
  «Ні. Ні, у мене був сильний головний біль».
  «Меріл, це не відповідає на моє запитання. Містер Вагнер сказав, що він сказав вам, що вважає ваше прохання зайти в кімнату Шенни дивним. Це було після того, як він сказав, що ти згадав про свій головний біль, а не раніше. Тепер я запитаю ще раз». Голос Джейка став твердішим, коли він довів до кінця. «Що ти робив у кімнаті Шенни Вагнер минулого тижня?»
  «Мені потрібен адвокат », — сказала Меріл.
  «Меріл, як тільки ти станеш адвокатом, угод не буде. Ми перериваємо інтерв'ю, суб'єкт запросив адвоката. Дев'ятого травня дванадцята десята вечора. Джейк підвівся, зібрав свою папку й простягнув руку, щоб забрати свідчення від Меріл.
  «Ні, зачекай. Що ви маєте на увазі угода? Угода за що ?» — запитала вона.
  «Вибачте, Меріл, ви запросили адвоката. Це інтерв’ю закінчено». Джейк продовжував збирати свої файли.
  «Ні, зачекайте, я не хочу адвоката . Яка угода?»
  «Ви просите, щоб ми продовжили цю бесіду без вашого адвоката, Меріл?» Він звів брову.
  «Так. так Яка угода?» — запитала вона, явно роздратована.
  «Добре, Меріл Дрейк попросила продовжити це інтерв’ю без її адвоката», — прочитав Джейк у протоколі.
  «Яка угода?» — повторила Меріл.
  «Якщо ви щось знаєте про смерть Шенни, зараз саме час повідомити нам. Дайте нам подробиці, наприклад, це сталося під час вашої боротьби, а не було сплановано чи навмисно. Меріл, закохані постійно сваряться, іноді сварка виходить з-під контролю, і ти не можеш її повернути».
  «Яка угода?»
  «Ми поговоримо з прокуратурою, чи зможе він запропонувати ненавмисне вбивство першого ступеня замість вбивства першого ступеня », — сказав Джейк.
  «Це все?»
  «Чого ви очікували? Я не можу давати рекомендації, поки не дізнаюся про вашу причетність до смерті Шенни. Мені потрібні деталі, перш ніж ми поговоримо з прокурором"
  «Я передумав, хочу адвоката. Я не вбивав Шанну. Ти не потрапиш на мене в пастку. Я не дурний, а ти». Вона різко відсунула свій стілець, поваливши його на підлогу , і встала.
  «Співбесіда закінчилася о двадцять двадцять дня».
  «У вас нічого немає . Ви..."
  — перебив її Джейк. «Ти закінчила це інтерв’ю, Меріл. Пам’ятайте, що все, що ви продовжуєте говорити, записується. Це буде використано проти вас у суді. Ви були попереджені. Ти розумієш?»
  «Так». Вона продовжувала йти до дверей, а потім повернулася до них. «Ви, хлопці, рибалите. Ви схожі на копів у комічних поліцейських фільмах». Вона вийшла за двері.
  «Ну, Оллі, це було не весело?» Луї ноги човгав ногами з боку в бік, наслідуючи поліцейських Keystone з німих фільмів. Джейк розсміявся.
  «Так, ми натиснули кілька кнопок. О котрій годині інтерв’ю Кавілла?»
  «Дві години. Давай пообідати . Я голодую».
  * * * *
  Інтерв'ю з Марком Кавіллою не принесло нічого нового. Кавілла запам'ятав його відповіді дослівно. Здавалося, вони репетирували тоді і зараз. Його зарозуміле ставлення залишалося до тих пір, поки вони не поставили своє останнє запитання.
  «Марк, ти знав, що Шенна лесбіянка?» — запитав Джейк, оцінюючи реакцію Марка.
  Марк скочив на ноги, стиснувши кулаки, і зробив крок до Джейка. Луї ходив позаду Кавілли й тиснув на його праве плече, поки Кавілла не сів.
  «Ти не хочеш цього робити, сину, сідай », — сказав Луї.
  «Я не дозволю йому наклеїти на неї ярлик», — кричала Кавілла.
  «Це не ярлик, якщо це правда, Марк», — тихо сказав Луї.
  «Вона не дивачка», — категорично сказав він.
  «Новий термін — ЛГБТК, Марк. Ми отримали це з надійних джерел, якими вона була», — сказав Джейк.
  «Вона ніколи не натякала... Я маю на увазі, ми займалися коханням. Я б знав, якби дівчина була геєм», — сказав Марк. «Хто наговорив вам цю нісенітницю, Меріл чи її сестра? Вони обоє заздрили її миловидності, її розуму і особливо її зовнішності».
  «Неважливо, хто нам сказав, Марк. Вона була. Ви знаєте, хто його вбив ?» — запитав Джейк.
  «Ні. Якби я знав, хто її вбив, я б убив його».
  «Я б дивився, що ти говориш, Марку. Хтось сприйме тебе всерйоз », — запропонував Джейк.
  «Це правда. Я любив її. Я хотів з нею одружитися. Ви ближче до пошуку її вбивці?» Очі Марка не втримують пристрасті його слів , подумав Джейк.
  «У нас є нові підказки, якими ми слідкуємо. Слідство триває». Джейк дав стандартну відповідь.
  «Я дам мені знати?»
  — Ні, якщо ти збираєшся вбити того, хто це зробив, — сказав Джейк.
  «Це фігура мови. Я був такий порожній, відколи вона померла».
  «Я думав, що вона розлучилася з тобою, Марк ?» — запитав Луї.
  «Вона зробила. Вона хотіла почекати, поки закінчить навчання, влаштується на роботу. Вона б прийшла на себе». Луї непокоїло те, що Кавілла використовувала займенники замість імені Шенни.
  «Ти не знав, що між Шенною та Меріл щось було ?» — запитав Луї.
  «Не те, що ви маєте на увазі. Вони були близькими, найкращими друзями з дитинства. Хворий розум прийшов би до такого висновку».
  «Як ти думаєш, її сестра Хлоя знала ?» — запитав Джейк.
  «Якби вона це зробила, вона б не була щаслива від цього. Вона ненавидить Меріл. Вона завжди відчувала, що Меріл контролює життя Шенни. Я підтримував зв’язок із Хлоєю. Вона загубилася разом із сестрою».
  «Щось ще можеш запропонувати, Марк ?» — запитав Джейк.
  «Ні. Я хочу додому. Навіщо вам взагалі це згадувати ?» — запитав Марк.
  «Це потрібно було обговорити, Марку. Це може бути мотив. Нам потрібно було перевірити, чи ти знаєш, — сказав Джейк.
  «Тому що вона зустрічалася зі мною?»
  «Ні, це не те, Марк».
  «Я тут закінчив?» — спитав Кавілла, підводячись на ноги.
  «Так. Якщо нам знадобиться поставити вам ще якісь запитання, ми вам зателефонуємо». Джейк так само поговорив з ним, попросивши зв’язатися з ними, якщо щось або хтось спадає на думку.
  Вони дивилися, як Кавілла йде. Його плечі згорблені, сльози омивають обличчя. Джейк ненавидів, коли робота розчавлювала невинних, хоча іноді це був єдиний спосіб дізнатися правду. Йому було цікаво, як Кавілла ставитиметься до Шанни в майбутньому.
  Луї вимкнув запис і сказав: «Гаразд, Марк, чи він не знав, що Ганна — гей?»
  «Я не міг сказати. Здавалося, він засмучений. Чи можете ви зустрічатися з жінкою і не знати, гей вона чи бісексуал?»
  «Не можу сказати. Нам не дали радар на щось подібне ». Луї сказав.
  «Я думаю, ви маєте рацію. Питання в тому, чи сказала вона йому? Напевно було важко зберегти це в таємниці ».
  OceanofPDF.com
  Розділ 23
  «Давайте підемо до кампусу UConn у Storrs. Знову опитайте дівчат на поверсі Шанни в її старому гуртожитку. Коли ми повернемося в місто, ми візьмемо інтерв’ю у друзів Меріл Дрейк. Таким чином ми будемо в місті до кінця ши футів, — сказав Джейк.
  «Маєте великі плани на сьогодні?»
  Джейк не відповів. Луї посміхнувся йому, а потім попрямував до машини.
  * * * *
  Вони провели реканвас гуртожитків і вдарили по черзі, коли поговорили з дівчиною, яку пропустили під час свого першого огляду ще в березні. Джейк постукав у двері кімнати 4-15. Мініатюрна, п’ятифутова брюнетка, яка важила б не більше дев’яноста фунтів, якби важила унцію, привітала його. У неї було тонке, рельєфне обличчя, карі очі з довгими темними віями. Вона не носила макіяжу. "Так ?" — запитала вона.
  «Я лейтенант Керрінгтон, а це сержант Романеллі з відділу поліції Вілксбері. Ви були тут кілька місяців тому, коли вбили Шанну Вагнер?» Він підняв свій щит.
  «Так, будь ласка, заходьте». Вона відступила, щоб впустити їх. Вона сіла за свій стіл і запропонувала їм сісти на своє ліжко. Вони з Луї вирішили встати.
  «А ти є?» — запитав Джейк.
  «Донна Стар».
  «Я не пам’ятаю, щоб брав у вас інтерв’ю раніше». Джейк перебирав свої записи.
  «Ні, не робив. Мені довелося йти додому на сімейні похорони». Вона схопила свій календар. «Я пішов додому в понеділок після зникнення Шенни. Я не повертався до школи більше двох тижнів».
  «Хто помер ?» — запитав Луї.
  — Мій батько, — тихо сказала вона.
  «Мені шкода вашої втрати», — сказав Джейк. «Ти знав Шенну?»
  «Так. Ми іноді тусувалися. Ти ближче до того, щоб дізнатися, хто її вбив?»
  «Ми є. Ти тусувався з нею тієї ночі, коли вона зникла?»
  «Ні, вона попросила мене, але я не почувався готовим до цього. Моя мати зателефонувала раніше того дня, щоб повідомити, що мій батько потрапив у автомобільну аварію. Я не хотів бути ні з ким».
  «Це, мабуть, був шок», — сказав Джейк, не вказуючи, яка подія, на його думку, вразила її найбільше.
  «Це було. Його вбив якийсь ідіот п'яний водій. Моєму батькові було сорок п'ять років».
  «Ти знав, що вони знайшли Шенну ще до того, як ти повернувся до школи ?» — запитав Луї.
  «Так, дзвонив мій сусід по кімнаті. Я був спустошений. Спочатку мій батько, потім Шанна — це було занадто».
  «Ви знали когось, хто коли-небудь турбував Шенну ?» — запитав Джейк.
  «Я знаю, що хлопець, з яким вона зустрічалася з роботи, весь час вештався. Шенна потішила його, щоб уникнути сварки з ним. Я маю на увазі, куди б ми не йшли, він був там ». Вона спохмурніла.
  «Ви маєте на увазі Марка Кавіллу?» Джейк зморщив брову.
  «Шанна представила його лише як Марка. Вона ніколи не називала прізвища».
  «Чи впізнали б ви його, якби знову побачили?» Джейк відчув дзижчання в крові. Знав, що вони наближаються. Можливо, ми шукали це .
  «Так. Він був абсолютно шокований, коли вона його кинула. Він мав позицію «жодна жінка його не кинула», ніби він був чимось особливим, а це не так, повірте мені на слово».
  «Чому?»
  «Чому, що?»
  «Чому він не був чимось особливим ?» — запитав Луї.
  «Я не знаю. Важко покласти палець. Він одновимірний, ніби купив журнал, вибрав одяг, прочитав статтю, а потім процитував її дослівно. Не оригінальний ні в словах, ні в діях, майже як робот. У нього був комплекс переваги, ніби це робило його великою людиною, тому що він уже закінчив школу. Хлопець справжня діра. Шенна сказала, що він був владним суким сином. Це головна причина, чому вона його відбила».
  «Чи знаєте ви, що Шенна гей?» — запитав Джейк, пильно спостерігаючи за нею.
  Вона встала, почала ходити по кімнаті.
  «Донна, ти?» Джейк повторив запитання.
  «Була якась розмова. Я не звертаю уваги на плітки…»
  «І?» — запитав Джейк .
  «Так, знав. Шенна почала сумніватися в своїй орієнтації, експериментувати — це її збентежило. Її подруга Меріл лесбійка і настирлива. Їй не подобалося, коли Шан на зустрічалася з Марком».
  «Шанна сказала тобі це?» Джейк розумів, чого не казала Донна, але він хотів, щоб вона сказала це вголос для протоколу.
  «Чи доведеться мені свідчити про це?» Вона виглядала стурбованою, знову сіла, цього разу на ліжко, обхопивши голову руками.
  «Якщо це допоможе закрити справу, так», — чесно сказав Джейк.
  «Це вбило б мою матір, якби це стало відомо. Для неї це був важкий рік. Ми з Шенною спілкувалися на пару тижнів. Я не гей. Ми експериментували. Я завжди хотів побачити, як це буде з іншою її жінкою і..."
  « Що сталося?»
  «Це було не моє. Шенна зрозуміла. Їй було цікаво, як я міг бути таким впевненим».
  «Що ти їй сказав?»
  «Мені було не комфортно бути з нею як коханцем. Я хотів бути друзями. Я закохана в цього хлопця вдома, за якого планую вийти заміж».
  «Шанна сказала Марку, що вона лесбійка ?» — запитав Джейк.
  «Так, вона зробила. Це вона назвала причиною розриву. Вона відчувала, що він залишить її в спокої, якщо вона не буде грати в його команді».
  «Вона сказала тобі це?» — запитав Луї, переймаючи питання.
  «Так. Одного вечора, коли ми пішли на піцу, їй знадобилося з кимось поговорити. Я запитав її, що сталося. Шенна показала на інший бік вулиці. Повзак сидів надворі у своїй машині й годинами спостерігав за нами. Шенна наголосила мені, щоб я ніколи не залишався сам і не ходив сюди з ним».
  «Вона думала, що він зробить тобі боляче ?» — запитав Джейк.
  «Вона ніколи не казала. Коли я запитав її, вона сказала, що сказала йому, що вона гей. Вона не хотіла, щоб у нього склалося враження, що я її дівчина».
  — У вас є якась інша інформація, яка може допомогти нам зловити її вбивцю, Донно? Джейк нашкрябав у своєму блокноті.
  «Ні».
  «Дякую за ваш час», — сказав Джейк, даючи їй свій номер, коли повернувся, щоб вийти з кімнати.
  «Я буду. Шенна була чудовою людиною, хоч і трохи розгубленою. Меріл і Марк не допомагали нікому з тим тиском, який вони чинили на неї. Шанні було б краще втекти від них обох, — сумно сказала Донна, підводячись. «Ти знайшов її щоденник?»
  «Щоденник?» Джаке повернувся.
  «Так. Шенна тримала один у своїй сумочці. Вона не залишала його у своїй кімнаті, бо боялася, що хтось його прочитає. Вона вклала в нього всі свої думки та почуття».
  «Ні, ми не знайшли. Хто ще знав про мене ?» — запитав Джейк.
  «Загалом усі на нашому поверсі, її сестра та її подруга Меріл».
  « Чи знав Марк?»
  «Я б сказав «так», хоча Шенна не стала б писати про це перед ним. Вона сказала, що він шпигун».
  «Коли вона вам це сказала ?» — запитав Джейк.
  «Близько тижня до її смерті. Я не хочу, щоб хтось мав проблеми, але якщо він убив її, я хочу його смерті».
  «Дякуємо за ваше розуміння. До побачення, — сказав Джейк, коли вони вийшли.
  Вийшовши з гуртожитку, Джейк повернувся до Луї. «Дивно, що нічого з цього не вивело мене раніше».
  «Так, це так. Щоразу, коли ми думаємо, що підозрюваного затримали, все повертається. Думаєш, у нас є один чи два вбивці?» Луї почухав підборіддя.
  «Не впевнений, але ми повернемося й розпитаємо їх усіх трьох, Меріл, Марка та Хлою, про щоденник», — розчаровано сказав Джейк. «Кавілла хороший актор. Він обдурив мене».
  «Він мене теж обдурив. Я думаю, що його его заперечує. Невизнання цього — фактично брехня про те, що вона не знає своїх уподобань — поставила його на перше місце в моєму списку. Я можу бачити його за це».
  «Я ненавиджу брехунів».
  «Джейк, ти б сказав комусь, якби дівчина, з якою ти зустрічався, виявилася лесбіянкою? Я маю на увазі, що бути кинутою жінкою заради іншого чоловіка – це одне. Жінка кинула тебе заради іншої? Чоловіче, це найвища образа , — сказав Луї.
  «Я не бачу, де це мало б значення. Dum ped є скинутий».
  «О, давай. Вам це не завадить?»
  «Ні, не буде. Я в безпеці тим, ким я є», – сказав Джейк.
  «Ну, як тільки це стане відомо, я думаю, глузування будуть ще гіршими. Вам не здається?»
  «Це може бути, залежно від типу людини, який цей хлопець. Якби мене хтось образив або продовжував, я б, напевно, його вибив».
  «Бачиш, це тебе заважало б». Луї засміявся.
  «Це б тобі більше заважало».
  «Так, було б. Це італійський мачо, який, я думаю, також має Кавіла, — сказав Луї, його тон став серйозним.
  «Я згоден. Я не можу дочекатися, щоб запитати цього виродка, подивитися, як він відреагує».
  Вони повторно опитали всіх дівчат із гуртожитку. Донна виявилася єдиним новим свідком.
  Наступним у списку буде пошук друзів Меріл Дрейк. Перш ніж піддатися гніву Меріл, Джейк вирішив спробувати Вагнерів. Він хотів перевірити, чи знають вони, з ким вона тусується. Джейк сів на водійське сидіння і набрав номер мобільного телефону Хлої, перш ніж виїхати зі стоянки.
  Вона відповіла на третій дзвінок. «Чого ти хочеш?»
  «Хлоя, з ким, крім твоєї сестри, зустрічалася Меріл?»
  «Я не можу вам сказати, ми не ходимо в ті самі бари. Знаєш, пряма, лесбо, — сказала вона з сарказмом.
  «Шанна вела щоденник ?» — запитав Джейк.
  «Так. Ви не знайшли?»
  «Ні, це стало відомо тільки сьогодні. Чому ви не згадали про це раніше?»
  «Я припускав, що він у вас є, вона завжди тримала його в сумочці».
  «Ми не повернули її гаманець. Що вона зробила зі старими?» Джейк сподівався, що вони у Хлої.
  «Вона тримала їх під підлогою у своїй кімнаті. Вона думала, що про це ніхто не знає . чому?»
  «Ти вдома ?» — запитав Джейк.
  «Так».
  «Ви можете перевірити, чи її щоденники все ще там?»
  «Тримайся».
  Джейк подумав, що Хлоя поклала телефон, щоб перевірити. Через кілька хвилин вона почала говорити. «Вони всі тут, крім нинішнього, якого вона мала б із собою».
  «Коли останній запис у ваших щоденниках?» — запитав він, хвилюючись .
  «Приблизно за місяць до того, як вона зникла », — сказала Хлоя.
  «Я можу забрати їх, чи мені потрібен ордер?»
  «Приходь, візьми їх. Я буду вдома ще годину». Вона поклала трубку, не сказавши жодного слова.
  «У неї був щоденник ?» — запитав Луї
  «У Хлої є старі. Єдиний струм до смерті Шенни відсутній. Вона віддасть їх нам без ордера».
  «Ви очікували, що вона вам довіриться, якщо вона все ще має поточний?» Луї посміхнувся.
  «Ні».
  «Тоді ми зробимо це старомодним способом, стоячи ногами на тротуарі, шукаючи, поки не знайдемо останнього».
  «По-перше, сьогодні ввечері ми обійдемо всі гей-бари в місті».
  «Це буде вам нагадуванням, що не кожна жінка женеться за вами». Луї зубасто посміхнувся йому.
  «Ви маєте рацію. Це піде на користь моєму его. Сьогодні ввечері я прочитаю щоденники та зроблю нотатки для вас, якщо ви, звісно, не захочете їх прочитати , — сказав Джейк.
  «Ні, читання внутрішніх думок молодої дівчини звело б мене з розуму. Хлопче, я ненавиджу цю поїздку, — сказав Луї, перемикаючи тему, коли Джейк почав їхати назад до Вілксбері.
  «Мені подобається цей час доби. Це тиха та мальовнича подорож, коли сонце світить. Це також хороший час для роздумів. Відкинь своє сидіння , подрімай».
  «Звучить як план». Луї натиснув на перемикач. Його сидіння ковзнуло назад у положення лежачи.
  «Спокійної ночі, люба », — передражнив Джейк.
  Невдовзі Луї заснув, давши Джейку час подумати. Він переставляв усі нові докази, змішуючи їх з іншими, сподіваючись, що з’явиться явний підозрюваний. Вони з Луї спочатку думали, що це буде мотив, який розкриє цю справу. Наразі їх було забагато, і ніщо їх не підтримувало.
  Він почав у своїй голові вигадувати причину скоєння злочину, поки Луї хропів. Каблучка Хлої вартувала б п'ятдесят тисяч доларів. Меріл відчувала загрозу, коли Шенна зустрічалася з Марком, вважаючи, що вона змінює сторону. Марк Кавілла збитий через те, що після проведення часу з ним Шанна віддала перевагу жіночій компанії. Пошкоджене его було б сильним, потужним мотивом — таким, що вказував би прямо на Марка. Брехня Кавілли підняла його на вершину списку. В голові Джейка виникло запитання. Йому потрібно було опитати керівника бухгалтерської фірми, чи всі знають про сексуальну орієнтацію Шенни.
  Вони були в дорозі близько п’ятдесяти хвилин, коли Луї заворушився.
  «Ну, доброго ранку, любий. Ти добре спав?»
  Луї прояснив голову, озирнувся. «Де ми?»
  «Ми під’їжджаємо до Саутінгтона».
  «Ого, я проспав всю дорогу?»
  «Так, і Луї, твій сон не допоміг. Джейк засміявся.
  «Мило. Ти мав би бути наполовину таким гарним, як я, ти був би зіркою. Чи окупився твій спокійний час, чи ти весь час думав про Мію ?» — запитав Луї.
  «Ні, я витратив його на справу». Коли Луї згадав про Мію, його думки звернулися до неї.
  «О, могутній Джейк відступає?»
  «Ні, нам потрібно закрити цю справу і рухатися далі».
  * * * *
  У Джейка задзвонив мобільний телефон. Поглянувши вниз, він упізнав номер свого друга Дейва з відділу поліції Вудбері. Він відповів і слухав розмову Дейва. Лабораторні звіти повернулися на пакунок Мії. Клітини шкіри на упаковці, яку отримала Мія, не збігалися зі зразком, який дав їм Джейк.
  «Дякую, Дейве. Чи можете ви надіслати мені копію звіту електронною поштою?»
  «Звичайно, я принесу це вам за п’ять хвилин. О, Джейк, вона чудова жінка", - сказав Геррера.
  «І вона вся моя. Пам’ятайте про це». Вона була його? Час би сказав.
  «Можливо», — сказав він, сміючись. «До побачення».
  — Мудак, — пробурмотів Джейк.
  «Хто такий Дейв?» — запитав Луї, поклавши трубку.
  « Дейв Геррера з поліції Вудбері».
  «Що там відбувається ?» — запитав Луї.
  «Я сказав тобі про пакунок на порозі Мії в четвер увечері. Дейв подзвонив і повідомив результати лабораторії».
  «Ні, ти нічого не говорив про пакунок», — сказав Луї. « Що в ньому було?»
  «Хтось залишив пакунок біля її дверей. У ньому був мертвий скунс із перерізаним горлом».
  «О, це все? І ти не думав про це згадати?» — розлючено запитав Луї. Джейк знав, що ненавидить, коли його залишають осторонь.
  «Я думав, що зробив. Цього тижня так багато сталося, що мій розум хитається».
  «Який зразок ви їм дали ?» — запитав Луї.
  «Я дав їм зразок ДНК Хлої, але він не збігався з ch», — сказав Джейк.
  «Ну, це має сенс. Хіба вона не була в Гартфорді в день, коли видали заборону? Мія гадки не має, хто їх покидає?»
  «Ні , не має».
  Перемикаючи розмову, Луї запитав: «Ти не бачиш її сьогодні ввечері?»
  «Ні, вона збирає речі в дорогу. Я побачу її завтра ввечері. Але я з’ясую, якщо хтось, хто міг би це зробити, запам’ятався їй в голову».
  Вони зупинилися біля будинку Вагнерів. Хлоя запакувала щоденники в коробку й змусила його підписати квитанцію.
  «Дякую, Хлое », — сказав Джейк.
  «Я хочу, щоб вони повернулися. Це як розмова з нею, тому переконайся, що з ними нічого не сталося».
  «Ми будемо тримати їх під замком». Він знайшов хвилину й оглянув її. Здавалося, вона не спала кілька днів.
  «Ти ближче, Джейку?» Хлоя подивилася на нього з надією в очах.
  «Я хочу думати, що ми є».
  OceanofPDF.com
  Розділ 24
  Вони вийшли з Вагнерів і попрямували на вокзал. По дорозі Луї знову почав розповідати йому про Брай. Джейк відмахнувся від нього. Він не потурбувався сказати йому, що вже подзвонив ветеринару з кількома запитаннями. Хоча він знав, що володіти собакою непрактично на цьому етапі його життя, він не міг викинути з голови Brig h.
  Припаркувавши автомобіль, вони розійшлися. Луї підійшов до свого столу. Джейк підійшов до кавоварки у своєму кабінеті, де детектив Браун наздогнав його.
  — Лейтенане , — сказав Браун.
  «Що трапилося, Кірку?»
  «Кузовна майстерня виявилася надійною засадою у справі про наїзд. У мене є ордер на арешт. Ми з Лану зараз збираємося його виконати. Це соромно. Хлопець злякався, пішов з місця події та зламав собі життя. Йому сімнадцять». Джейк почув співчуття в голосі Брауна.
  «Візьми його. Якщо вам щось від мене знадобиться, подзвоніть. Я зайнятий своїми справами, але виділю стільки часу, скільки вам потрібно». Джейк відвернувся, хоча Кірк продовжував говорити.
  «Лейтенанте, ми досі нічого не маємо про стрілянину в школі. І ми досі не знайшли нічого, що могло б спричинити вбивство хлопця, але він все ще де реклама», — сказав Кірк.
  «Мені сподобалася ваша ідея привести всіх сюди з батьками. Важко повернути дітей, але я переконався, що залякування діє. Сподіваюся, їхнє залучення заохотить учнів та їхніх батьків до співпраці. Тримайте мене в курсі. Якщо я тобі потрібен на будь-якому з інтерв’ю, то запишіть це в мій календар », — сказав Джейк.
  — Зроблю, сер.
  Джейк відніс каву до столу, а потім оновив нову інформацію в книзі вбивств Вагнера. Тоді він поставив ноги на стіл і заплющив очі. Він дозволив інформації про справу «Вагнера» поширюватися та змінюватися. Він йшов у багатьох напрямках. Йому потрібно було це приборкати.
  * * * *
  Луї вмостився в кріслі, затримавшись на кілька хвилин, перш ніж подзвонити Меріл Дрейк. У суботу вона виявила певну неприязнь до Джейка. Тож йому довелося зателефонувати їй.
  «Меріл Дрейк?» — спитав Луї, коли з’єднався дзвінок.
  «Хто питає?» — сопливо відповіла вона .
  «Це Де...» Він піймав себе, «Це сержант Романель Лі, міс Дрейк».
  «Чого ти хочеш?»
  «У нас є до вас кілька додаткових запитань. Мені потрібно повідомити, що цей дзвінок записується».
  «Ну, я сказала тобі поговорити з моїм адвокатом, а не зі мною », — сказала Меріл.
  «Добре, пані Дрейк. Дайте мені для протоколу інформацію про свого адвоката, і я йому зателефоную».
  Тиша.
  "РС. Дрейку, ти ще там ?» — запитав Луї.
  «Так, які питання?»
  «Ви витягли картку адвоката, тому я не можу з вами поговорити. Мені потрібні його чи її ім’я та номер». Луї затамував подих, чекаючи на її відповідь.
  «У мене немає клятого адвоката. Вони коштують дуже багато грошей».
  «Для протоколу, ви тепер будете говорити зі мною без адвоката? Ти розумієш свої права, якщо ти не можеш дозволити собі адвоката, тобі його нададуть», — сказав Луї, бажаючи переконатися, що він закрив свою дупу.
  «Так, задавайте свої запитання. Я не вбивав Шанну . Я любив її».
  На кілька хвилин у повітрі зависла мовчанка Луї. Називав його старомодним, але він не мав відповіді.
  Він відразу перейшов до своїх запитань. "РС. Дрейку, мені знадобляться імена та номери телефонів усіх твоїх друзів, усіх, хто спілкувався з тобою та Шенною. Мені також знадобиться назва місця, де ви працювали, коли Шенна зникла, включно з усією інформацією про ваших босів».
  «Чому?»
  «Це додаткові запитання до вашого інтерв’ю. Це може мати відношення до розслідування, — сказав Луї, здивований, коли йому стало її шкода.
  — Це довгий список, сержанте. Дай мені свою адресу електронної пошти, і я закінчу це для тебе».
  «Надішліть факсом, будь ласка». Луї дав їй номер, потім поклав слухавку та випив чашку кави, поки він чекав, поки вона прийде. Факси надали йому номер, який пов’язував інформацію з відправником. Для відстеження електронних адрес знадобилося більше часу. Тому щоразу, коли він міг, він мав людей надсилати йому факс.
  * * * *
  Перш ніж почати вести щоденники, Джейк переглянув лабораторні звіти, які Дейв надіслав електронною поштою з Вудбері. ДНК виявилася чоловічою, а не жіночою, тому точно не Хлої. Йому стало цікаво, чиє це могло бути. Він потягнувся до телефону й набрав мобільний номер Мії. Вона відразу відповіла.
  «Гей».
  «Все зібрано?»
  «Не зовсім. Я все ще підбираю свій гардероб, але майже на цьому ». Вона засміялася.
  «Міа, мені потрібно поставити тобі кілька запитань. Я отримав звіт з лабораторії на вашому… пакунку. Це не жіноча ДНК. Зразок повернувся — він належить чоловікові. Ви коли-небудь зустрічали Марка Кавіллу? Чи є хтось на тебе злий?» Він викинув ім’я Марка, сподіваючись на удар.
  «Ні, хто такий Марк Кавілла?»
  «Серйозно, Міа, тобі хтось погрожував? Чи отримували ви якісь незвичайні телефонні дзвінки або хтось клав трубку, коли ви відповідали? Хтось слідкував за вами?» Він засипав її питаннями, ігноруючи її.
  «Ні, ні і ні, Джейк. Я спілкувався з тобою, моєю подругою Пайпер і людьми на роботі».
  «Добре, переконайтеся, що ваші двері замкнені, коли ви вдома».
  «Вони завжди є, Джейк. Я житель Нью-Йорка. Це один із головних життєвих уроків, які ти засвоюєш, коли ростеш у місті».
  «Добре, якщо ти думаєш про когось, навіть про другорядного гравця у своєму житті, негайно зателефонуй мені, і я поговорю з ним».
  «Що ти збираєшся робити, бити його ?» — запитала Мія.
  «Ні, є способи, якими можна налякати когось, не побивши його і не залишивши слідів».
  «Ти страшний, Джейк. Я повірю вам на слово. Прямо зараз мені потрібно повернутися до цього».
  «До зустрічі». Він сподівався, що це виявиться дитячою витівкою, хоча інстинкти підказували йому інше.
  Луї зайшов до свого кабінету, сів собі на місце й передав Джейку копію списку, який надіслала Меріл Дрейк.
  «Я подзвонила Меріл Дрейк. Це її список друзів. Схоже, завтра ми будемо зайняті , — сказав Луї.
  «Що ти маєш на увазі завтра? У вас достатньо часу, щоб почати набирати номер сьогодні, — сказав Джейк, дивлячись на годинник.
  Луї звів брову. «Ми не робимо це особисто?»
  «Ні, давайте почнемо з телефонних дзвінків, поки Меріл не зможе їх попередити. Якщо щось трапиться, ми їх відвідаємо».
  «Я не отримував нових звітів з лабораторії, а ти?»
  «Ні, я подзвоню ще раз. Цього тижня вони допомагають».
  «Сьогодні лише понеділок, Джейку».
  «Таке відчуття, ніби п'ятниця. Це обтяжує». Джейк потер скроні там, де починався головний біль.
  «Софія сказала, що я зводжу її з розуму. Я щось думаю, вистрибую з ліжка серед ночі, хапаю файл і починаю його шукати, але він вислизає. Це прямо на краю моєї свідомості, поки я сплю, і зникає, коли я прокидаюся».
  «У мене відбувається те саме. Я не вірю, що ми щось пропустили. Нам потрібно розкрити все, що пов’язано з новою інформацією, яку ми отримали цими вихідними. Щоденник - це ключ. Знайдіть це, ми знайдемо відповіді. Подивіться, чи прийняла вона інші пропозиції про роботу за межами її поточної фірми. Також перевірте, чи планувала вона покинути штат », — сказав Джейк.
  «Шанна могла б довіритися Донні, але якби вона це зробила, Донна згадала б про це», — сказав Луї.
  «Згоден, але запитайте її прямо. Я візьму половину списку Меріл, ви візьміть іншу половину. Це не займе у нас багато часу, щоб пройти через це».
  * * * *
  Одна нова інформація стала результатом усіх дзвінків — ревнощі Меріл стали проблемою для Шенни, і Меріл ставала все більш контролюючою. Вона нікого не підпускала до Шанни, і вони перестали ходити в клуби. Коли вони відвідували вечірки, Меріл ніколи не відходила від неї. Подруга Меріл, Джей Ді Вітні, заявила, що вони багато сперечалися на людях. Якщо вони робили це вдома, вона не була в цьому поінформована. Вона бачила, як ревнивий гнів Меріл вийшов з-під контролю, особливо коли хтось підходив або розмовляв із Шенною.
  «Я домовився завтра на десяту годину, щоб поговорити з Дж. Д. Вітні. Вона живе в місті, — сказав Джейк. Потім він перевірив свою електронну пошту. Були звіти про автомобіль Адамса, включаючи результати ДНК. Лабораторія знайшла клітини шкіри в тулубі. Вони також знайшли відкладення поту. ДНК належала одній жінці, за винятком Челсі Адамс , і одному чоловікові.
  Джейк повідомив Луї після того, як він поклав трубку. «Вони залишили свою ДНК. На жаль, їх немає в системі. Я збираюся подати заяву на повістку для зразків».
  «Ну, настав час щось зробити. Кого ми будемо викликати в суд?»
  «Я збираюся запросити Лолу Адамс, Джеффа Адамса та Ніка Піларскі. Чи можете ви згадати про когось іншого?»
  «Ви не збираєтеся просити сина чи доньку Челсі ?» — запитав Луї.
  «На даний момент, згідно зі звітом ДНК, немає ніякого відношення до загиблого».
  «Якщо це батьківський, то матиме стосунки з дітьми », — сказав Луї.
  — Ви маєте рацію, але він нам не знадобиться, якщо Джефф надасть свій зразок і він збігається з тим, що в багажнику. Я не хочу засмучувати дітей. Давайте ще раз поговоримо з суддею Айзенбергом, щоб отримати все?»
  «Можливо, він знайомий зі справою. Я візьму це зараз, побачу, чи зможу я поспішити з цим». Джейк повернувся до свого офісу, щоб схопити піджак. Луї увійшов за ним. Одягнувши куртку, Джейк запитав : «Ти йдеш?»
  «Так багато про те, що ми пішли вчасно », — сказав Луї.
  «Хочеш піти вчасно, влаштуйся на роботу».
  «Так, ніби я був би активом в офісі».
  «Ти? Звичайно, ви б. Ти такий анал із своїми паперами, вони б тобі сподобалися». Джейк ляснув його по спині.
  «Це правда, але ти б сумував за мною».
  У вестибюлі Джейк попрямував до вхідних дверей. Луї схопив його за руку. «Ми не під'їдемо?»
  — Це два квартали, Луї. Нам знадобилося б півгодини, щоб знайти місце для паркування в цей час доби . Висмоктуй це».
  Вони пішли від райвідділку в бік центру міста. Джейк помітив дві угоди з наркотиками. Якби час дозволяв, він би їх зламав за таку сміливість. Але йому потрібні були повістки. Набираючи темп, вони дійшли до будівлі суду, маючи в запасі п’ятнадцять хвилин до закриття суду.
  Секретар судді змусив їх чекати в зовнішньому кабінеті протягом десяти хвилин, перш ніж суддя відчинив свої двері та викликав їх увійти. Палати Айзенберга відображали особистість судді — багату та офіційну, на відміну від зовнішнього кабінету, який мав стандартний урядовий декор — усе сіре. Але тут проявилися його особисті смаки як у мистецтві, так і в кольорі. Стіна за його письмовим столом, пофарбована в лісово-зелений колір, відтворювалася фіранками зеленого кольору та кольору слонової кістки. Великий письмовий стіл із темного дерева — Джейк подумав, що вишневе — займав половину кімнати. Офіс вимагав поваги, як і сам суддя. Його сталево-сіре волосся пасувало до зовнішнього кабінету. Мартін Айзенберг стояв п'ять на вісім. Йому зламали ніс під час боксерського поєдинку в коледжі, що надало його обличчю незмінного виразу. Суддя представляв сувору, авторитетну постать, навіть коли сидів за своїм столом.
  «Джейк, Луї, що я можу зробити для вас сьогодні?» — запитав суддя Айзенберг, коли його блідо-блакитні очі звузилися. Він показав пальцем на годинник на стіні. «В його пізню годину?»
  «Дякуємо, що прийняли нас, ваша честь. Ми отримали звіт про ДНК автомобіля у справі Челсі Адамс. У машині знайшли два набори ДНК, окрім ДНК жінки Адамс. Один чоловічий і один жіночий. Ми хотіли б отримати повістку до суду для колишнього чоловіка, його нової дружини та колишнього чоловіка нової дружини. Їх звати Джефф Адамс, Лола Адамс і Нік Піларск », — додав Джейк.
  «Навіщо включати колишнього чоловіка Челсі Адамс і його нову дружину? Я думав, вони живуть у Флориді?» — спитав Айзенберг, підводячись і знімаючи мантію, показуючи чорний костюм у тонку сіру смужку, білу сорочку та сіру краватку з чорними смугами. Джейк припустив, що йому близько шістдесяти років, хоча він виглядав молодшим. Айзенберг тримав себе у формі. Репутація судді налякала багатьох детективів і злочинців у залі суду. Суддя працював з поліцією, щоб отримати результати, якщо вони не заважали його часу. Джейк любив і поважав його. Він робив ставку на отримання повістки.
  «Джейку, як пройшов інший ордер минулого тижня у справі Вагнера?» запитав він. Здавалося, що Айзенберг підхоплює кожну дрібницю пліток у своїй залі суду та поза нею, що стосується справи чи поліцейських. Цей ляпас по зап’ясті мав нагадати йому, що не все потрібно прискорювати.
  «Ми залучили Хлою Вагнер для допиту, але відпустили її, поки ми розслідували нові звинувачення». Джейк танцював навколо того факту, що він також штовхнув Айзенберга на інший ордер.
  «Очікується подальше розслідування яких нових доказів?» — запитав Еізенберг .
  «Ми знайшли каблучку жертви. Ми також дізналися, що вона або лесбіянка, або бісексуалка. Ми навіть не помітили натяку на це під час нашого початкового розслідування. Кожен мовчав зі своїх причин. Сьогодні ми також дізналися, що вона вела щоденник. Той, що охоплює місяць її смерті, відсутній , — сказав Джейк.
  «Як ви отримали цю інформацію?»
  «Її сестра Хлоя розкрила орієнтацію Шанни в інтерв'ю минулого тижня. Її батько намагався зачепити каблучку в ломбарді JC у четвер. Ми дізналися про щоденники від свідка, якого не вистачило під час першого раунду допиту в школі Шанни».
  «Як ти пропустив свідка?» Суддя поглянув на Джейка поверх окулярів.
  «Ваша честь, батько свідка несподівано помер у ті ж вихідні, коли зникла Шенна. Вона поїхала додому в Небраску на похорон. Вона повернулася до школи лише через два тижні. Ми виявили її сьогодні, коли повторно опитали всіх у школі». Джейк подивився на Луї.
  — Ваші думки, сержанте? — запитав Еізенберг .
  «Це засмучує, коли ми не маємо всіх фігур наперед. Я радий, що тепер вони починають ставати на свої місця. Можливо, до закінчення місяця ми відкладемо це , - сказав Луї.
  «Я підпишу твою повістку, Джейку, але відтепер намагайся не робити все надзвичайно».
  Він підписав повістки і передав їх Джейку, відчинивши двері, щоб вони вийшли. Він пішов за ними без жодного слова.
  Разом вони йшли назад до вокзалу більш неквапливим кроком і по дорозі проминули мерію. Ніч була м'якою з температурою в сімдесят. Джейк оглядав вулиці, шукаючи дилера, якого він побачив дорогою до кімнат судді. Не помітивши його, він зупинився у Вайс, щоб поговорити з детективом Максом Кері. Він дав Кері опис дилера.
  Коли вони з Луї потрапили до відділу вбивств, він звернувся до Луї. «Чому б тобі не закінчити вечір? Я збираюся зателефонувати начальнику Тейлору у Флориду і сказати йому, щоб він чекав повісток».
  «Катріна вже пішла додому на день, тому вона не зможе зробити нічний пакет або надрукувати етикетки для життєво важливих. Доріс сидить за столом у нічну зміну. У вас є двадцять хвилин, щоб здійснити нічну відправку на сьогодні, інакше її доведеться відвезти на об’єкт у Вотертауні. Я подбаю про це і заощаджу вам подорож. Покличте начальника, — сказав Луї, йдучи до копіювального апарату.
  «Дякую, я забув час».
  «Ти завжди так». Луї почав робити копії для Доріс, перш ніж підійшов до її столу з оригіналами повісток.
  Джейк зателефонував начальнику поліції Нептуна. «Привіт, Семмі, ти працюєш о двадцять чотири сім?»
  «Здається, це так. Дозвольте вгадати, лейтенант Керрінгтон із Коннектикуту? Я думаю, ви хочете поговорити з головою ?» — запитала вона.
  «Будь ласка».
  «Зачекайте хвилинку», — сказала вона. Тейлор не змусив його чекати.
  «Привіт, Коннектикут, що я можу для вас сьогодні зробити?»
  «Бо, ми отримали звіти лабораторії про машину, в якій було знайдено Челсі Адамс. Там містилося ДНК однієї жінки та одного чоловіка, окрім жертви. У мене є дві повістки, які я збираюся надіслати тобі на ніч для зразків ДНК Джеффа та Лоли Адамс. Чи зможеш ти виконати їх і врятувати мені дорогу?»
  «О, звісно, я з нетерпінням чекаю знову побачити це ніжне створіння з жолобиною, — пожартував він. Джейк згадав опис Тейлора його останньої зустрічі з Лолою.
  Він оцінив сарказм Бо. «Вибачте, наступного разу я спробую придбати миловидну красуню».
  «Сподіваюся, наступного разу не буде, Джейк», — сказав Тейлор серйозним тоном.
  «Я теж, Бо».
  «Ви хочете, щоб наші лабораторії обробили зразки, чи я повернуся до вас протягом ночі?»
  «Будь ласка, поверніть нам зразки на ніч. Вони підуть до медичного центру УКНЗ. Саме там проводять усі наші державні розтини підозрілих смертей. Конверт на ніч буде вже адресований для вас. Номер корпусу буде на всіх флаконах, тому вам не доведеться маркувати їх, але вам потрібно буде позначити, чий зразок міститься в кожному. Я дам тобі результати, щойно їх отримаю. Дякую , — сказав Джейк.
  «Не проблема, Коннектикут. Ми також не хочемо, щоб тут були виродки-вбивці. Я надішлю вам електронний лист, коли зразки повернуться до вас».
  OceanofPDF.com
  Розділ 25
  Його мобільний телефон вібрував у нього в кишені, коли він збирав речі на день. Дивлячись на ідентифікатор абонента, він майже не відповів. Ця жінка просто не розуміє. «Хлоя, чи потрібно мені нагадувати тобі, що ти маєш пройти через комутатор, щоб поговорити зі мною?»
  «Я не переслідую вас. Я не міг дочекатися завтра, щоб розповісти тобі. Мені подзвонив Марк Кавілла. Він хотів отримати інформацію — запитав, що ви сказали мені, хлопці, коли мене арештували. Хто йому сказав, що мене заарештували?»
  «Я розберусь, як він дізнався. Чого ще він хотів?»
  «Я пробіжу для вас телефонний дзвінок… якщо у вас зараз є час?»
  «Я так, давай».
  «По-перше, він сказав, що почув про арешт і вирішив, що мені потрібен друг. Він мені не друг, я не чув про нього пару місяців. Я запитав, чи він нервує, і сказав йому, що ви наближаєтеся. Він хотів подробиць про справу та мій арешт. Він запитав, які докази ви маєте проти мене, щоб висунути мені звинувачення. Коли я нічого йому не казав, він вловлював зі мною ставлення. Що ти думаєш ?» - сказала Хлоя.
  «Цікаво, Хлоя, але це не допомагає справі. Переконайтеся, що ви нікуди не йдете наодинці з ним чи Меріл».
  «Я не буду. Він мене налякав і злякано біжить. Як ти думаєш, він чи Меріл убили мою сестру?» Вона просила розради, але він не мав що дати. Вона все ще може бути вбивцею.
  «Я нічого не думаю. Я вважаю розумним залишатися ближче до дому. Ми ще поговоримо». Потім Джейк додав: «На станції».
  «Я не можу сказати вам, як я сумую за своєю сестрою. Ти з усіх людей повинен знати, Джейк, що я живу з болем її втрати кожного дня. Клянусь життям своїх батьків, я її не вбивав. Не витрачай час на розслідування мене, коли її вбивця хворий ».
  * * * *
  Джейк прийшов додому о сьомій тридцять. Він покинув куртку на ліжко, а потім замкнув зброю в сейфі, а потім пішов на кухню, щоб взяти пиво. За кухонним столом він переглянув свої файли, зробив нотатки про дзвінок від Хлої, а також зробив нотатки про свою розмову з начальником поліції у Флориді.
  Дзвінок Кавілли до Хлої зайняв його думку. Чого він хотів і як він дізнався про арешт Хлої в п'ятницю? Вони навмисне приховували це. Меріл була тим, хто дзвонив і запитував інформацію. Хтось на вокзалі мав повідомити Ка віллу, але хто?
  Меріл не була рада його чути, коли він подзвонив. — Меріл, — сказав він, коли вона відповіла.
  «Так, чого ти хочеш?»
  — Це лейтенант Керрінгтон. Він ідентифікував себе.
  «Я сказав, що ти хочеш? Я вже говорив із сержантом».
  «Я розумію. Меріл, це важливо. Це для Шанни. Ти нещодавно спілкувався з Марком К. Авіллою?»
  «Ні. Я не розмовляю з виродком. я терпіти його не можу. Він думав, що володіє Шенною». Вона завжди звучить сердито , зазначив він. «Чому ти питаєш?»
  «Нічого, я розставляю всіх гравців по порядку, оцінюю їхнє ставлення один до одного. Скоро поговоримо ».
  «Чомусь я тобі не вірю. У мене немає стосунків з Кавіллою. Він придурок. Ти збираєшся дати мені ще щось з цього приводу?»
  «Єдине, що я можу вам сказати, це те, що розслідування триває, Меріл. Ще раз дякую. Доброї ночі». Вона поклала йому трубку. Останнім часом він отримав це багато. Мабуть, він трохи нервує.
  Джейк знав, що він задовольнив цікавість Меріл, хоча це не могло не допомогти. Поки не з’явився певний підозрюваний, його не заарештували та не закрили на основі доказів, він не міг надати нікому з них інформації. Йому потрібно було відправити свого головного підозрюваного на місце події — поки що він не міг цього зробити. Він був упевнений, що вбивця зберіг щоденник як сувенір. Знайдіть щоденник. «Знайди вбивцю» , — знову подумав він. Це звучало так просто — він хотів.
  Джейк дістав із холодильника пару гамбургерів і поставив їх на прилавок, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Він схопив ще одну чашку пива, вийшов на свою палубу, сів у крісло й дивився, як сонце сідає. Він зробив ковток пива, а потім натиснув одну на мобільному телефоні, щоб швидко набрати номер Мії.
  * * * *
  Луї сів вечеряти зі своєю родиною. Як завжди, він не міг вимовити слова через балаканину дітей і суперечки Софії. З ним це було нормально. Справа разом із новими доказами займала його розум. Жодна чітка особа не виділялася. Надто багато людей хотіли шматочок бідної Шанни. Він видихнув, коли Софія перервала його думки.
  «З тобою все гаразд, Луї? Ти виглядаєш розсіяним».
  «Так, я в порядку. За останні кілька днів так багато впало. Намагаюся навести порядок».
  «Чому б тобі не зробити це пізніше? Наразі ви можете ще раз познайомитися з дітьми». Софія посміхнулася йому.
  «Смішно. Привіт, діти. Я твій тато . Він засміявся.
  «О, справді?» — сказала Маріса, нагадуючи йому свою матір.
  «Так, дійсно. Отже, я так розумію, ти сумував за мною?»
  «Я не знав. Мама привела цього хлопця, щоб він замінив вас. Чудова заміна, і він набагато кращий, — сказала Маріса, блиснувши йому усмішкою, яка коштувала йому тисячі доларів.
  Так, як і її мати . «Що ж, я радий чути, що мене не пропустили. Тож наступного тижня ти можеш піти до нього за стипендією, — сказав Луї з прямим обличчям.
  «Боже, тату, я просто пожартувала», — поскаржилася вона.
  «Як справи, ЛЖ?» — запитав він старшого сина.
  «Тату, мама сказала, що я повинен спершу запитати тебе, чи можу я позичити машину в суботу ввечері. Її комендантська година — навіть», — сказав LJ.
  «Комендантська година вашої матері одинадцять? Добре знати». Луї засміявся.
  «Давай, тату, у мене комендантська година».
  Дитина ніколи не цінує мій гумор . « Хто дівчина?»
  « Елісса Фелпс».
  «Куди ти йдеш?»
  «Це що, третій ступінь? Я не підозрюваний, — сказав Ел Джі, перекладаючи їжу навколо своєї тарілки.
  «Ні, ви не підозрюваний. Ти мій син — мій неповнолітній син, який хоче позичити мою машину. Я хотів би знати, куди ти йдеш. Тобі шістнадцять, пам’ятай про це».
  «Я думав, ми підемо в кіно, а потім щось поїмо», — відповів він, дивлячись на свою їжу.
  «У Еджі є дівчина, у Еджі є...» — глузувала Маріса.
  «Припини, Марісо. Залиш свого брата в спокої. Ти можеш взяти машину, LJ, і ми з твоєю мамою домовилися, що ти візьмеш із собою її мобільний телефон на випадок надзвичайної ситуації».
  «Мені б не довелося брати її телефон, якби ви дозволили мені його мати».
  «Ми вже проходили все це раніше».
  «Це так несправедливо. Кожен у моєму класі має телефон, крім мене». Ел Джі схилився над тарілкою.
  «Ти не хочеш піти в суботу?»
  «Ні. Я візьму це».
  Луї подивився на свого молодшого сина, який мовчав протягом усієї трапези. «Що трапилося, Кармен?»
  «Нічого, тату», — сказав він, насупившись.
  «Що з ними не так сьогодні ввечері» , — думав Луї. " Виникла проблема?"
  «Чи маю я ходити до школи щодня?»
  «Це закон », — сказав Луї.
  «Ну, це відстій». Кармен постукала його по столу.
  «Що сталося?» Луї поклав руку на Кармен, щоб припинити шум.
  «Ґреґ знову взяв мій обід. Якби я був на два фути вищий, я б розбив його прямо в обличчя».
  Луї приховував свої почуття. У світі завжди будуть хулігани. Кармен, неповнолітня з посліду, повинна була битися по життю. «Кармен, ти маєш сказати вчительці, або я це зроблю. Зараз це триває занадто довго».
  «Тату, від цього буде ще гірше».
  «Я зайду до школи завтра і проведу Кармен додому », — запропонував ЛЖ.
  «Ти надто старий, щоб брати участь, Ел Джей», — сказав Луї.
  «Я збираюся поговорити лише з Грегом. Обіцяю, більше нічого».
  Луї залишив це там. Він знав, що ЛЖ діятиме розсудливо, коли розмовлятиме з дитиною. Після обіду він допоміг Софії прибратися, а потім оселився у вітальні, де вони сиділи, щоб насолодитися кавою та тихо, поки всі діти бігли до своїх кімнат, щоб подзвонити друзям під виглядом виконання домашнього завдання.
  «Це була важка пара тижнів, Луї », — сказала Софія.
  «Так, має. Вибачте, що пропустив стільки обідів». Він усміхнувся їй, взявши її руку у свою.
  «Це частина пакету. Але я сумувала за тобою, як і діти».
  «Відколи Маріса стала таким розумником?»
  «Завжди, але колись ти худла, це було мило».
  «Ну, колись хтось прийме виключення з її коментарів».
  «Вона жартує. Що вас турбує?»
  «Мабуть, я розчарований справами. Джейк розчарований справами. Крім того, є шанс, що Сполдінг може вийти. Цього тижня надійшло так багато доказів щодо вбивства Вагнера, але вони все ще не вказують на жодну особу. Цей випадок розриває Джейка. Минулого тижня я зайшов до нього в офіс… Господи, у нього по обличчю текли сльози…»
  «Що він сказав? — запитала Софія.
  «Він сказав залишити це так. Він не говорив би про це».
  «Ти не його ангел-охоронець, Луї. Це його багаж, а не ваш. Він той, хто має з цим боротися».
  «Добре, що інші хлопці цього не бачили».
  «Так, не дай Бог, щоб він проявив якісь емоції. Ніби це вб’є його авторитет, — сказала вона саркастично.
  «Я почуваюся безпорадним. Це як сидіти на шпильках і чекати, поки тюремна система надасть результати ДНК Джорджа Сполдінга. Я боюся, що це зробить з Джейком, якщо вони не збігаються з тими зі сцени Єви. На замітку, схоже, що справи з Мією йдуть добре. Він пішов вечеряти до неї в суботу і не повернувся додому до сьогоднішнього ранку , — сказав Луї.
  «Ви сказали мені це раніше, пам’ятаєте? Це все одно чудово».
  «Так, це».
  «Я бачу, ви витягли папки з файлами. Працюєш сьогодні ввечері?»
  «Якщо ви не заперечуєте, я хочу витратити на це годину або дві». Він знав свою дружину, тож запитав, а не розповідав їй — і отримав результат, на який сподівався.
  «Це не проблема». Вона взяла книжку й почала читати.
  Він розгорнув папку на колінах і в сотий раз почав переглядати все в ній.
  OceanofPDF.com
  Розділ 26
  У Джейка боліла шия. Він був похований у досьє Вагнера протягом кількох годин. Стоячи, він потягнувся, дотягнувся до стелі, а потім пройшов із кухні до вітальні й назад. Він був трохи неспокійним і дуже самотнім. Його вразило те, як за такий короткий час зросли його почуття до Мії. Він — хлопець типу «люби їх і залишай їх». Ця думка викликала посмішку на його обличчі. Зазвичай він дорожив часом, проведеним наодинці, коли були стосунки. Самотній, він ненавидів втручання в його особисте життя. Це було до того, як у його житті з’явилася Мія. Раніше він міг проводити години над своїми файлами, розбираючи їх без перерв і скарг. Тепер він хотів лише, щоб Мія була поруч, щоб поговорити з нею, пожартувати з нею і, головне, займатися з нею коханням. Похитавши головою, він розсміявся. Щоб чимось зайняти, він вирішив покопатися у своїх файлах .
  * * * *
  Ранок вівторка виявився більш зайнятим, ніж понеділок. Ще одна поїздка до кімнат судді Айзенберга змусила їх чекати понад сорок п’ять хвилин, перш ніж він викликав їх.
  «Що зараз, Джейку?» — запитав Еізенберг .
  «Мені потрібні ордери на обшук у справі Вагнера».
  «Що ти шукаєш?»
  «Щоденник, про який ми тобі казали вчора».
  «Де ти збираєшся його шукати?» — запитав Еізенберг .
  «Мені потрібні ордери на будинок Вагнера, будинок Меріл Дрейк, будинок Марка Кавілли та їхні автомобілі », — сказав Джейк.
  «Яка ваша вагома причина?»
  «Минулої ночі я читав її старі щоденники. Вони пояснюють її стосунки з Хлоєю, Меріл Дрейк і Марком Кавіллою. Вони не завжди були лестивими. Вчора ввечері мені подзвонила Хлоя Вагнер ».
  — перебив Айзенберг. «Я думав, у вас є заборона на неї? Хіба це також не включає контакти на ваших особистих телефонах?»
  «Так, так. Вона зателефонувала тому, що Кавілла зателефонувала їй минулої ночі, після місяців відсутності зв’язку, і запитала про її арешт і чи є нові докази. Він також запитав, чи знає вона причину нових інтерв’ю».
  «Це все?»
  «Коли Хлоя Вагнер запитали, вона без жодних сумнівів розповіла нам про щоденники та про те, де вони зберігалися. Пропонувала навіть старі, що зберігалися в батьківській хаті. Вона віддала їх без ордера».
  «Якщо це так, навіщо отримувати ордер на її будинок?»
  Джейк вгамовував себе. Йому потрібно було зберігати спокій, викласти свою логіку. «Можливо, вона стрималася від останнього. Ми повинні бути впевнені. Ваша честь, насильство в цьому злочині свідчить про злочин із пристрасті. І Дрейк, і Кавілла були коханцями Шанни Вагнер. Ми вважаємо, що останні докази та нова інформація вимагають повторного розгляду».
  «Розслабся, Джейк. Я хочу переконатися, що це не чергова гонитва. У вас є ймовірна причина, вирішіть її». Айзенберг видав ордери.
  Поза будівлею суду Луї запитав: «Ми беремо з собою команду?»
  «Так, але я хочу кілька хвилин, щоб пояснити Вагнерам, включаючи Хлою, чому цього разу ми отримали ордер». Джейк подивився на Луї, помітивши його насуплені брови. «Вона передала інші щоденники без ордера».
  Луї кивнув.
  «Ти схиляєшся до неї через це?»
  «А якщо вона винна ?» — запитав Луї.
  «Луї, ми поговоримо з нею вдома. Я не попереджаю її заздалегідь. Крім того, мої інстинкти підказують мені, що вона не та».
  «Ну, Джейку, хіба твій інстинкт не підказував тобі минулого тижня, що це була саме вона?»
  «Ні». З Луї він міг би бути чесним.
  «Ні? Тоді чому ми її затримали?»
  «Минулого тижня вона перетнула межу, коли погналася за Мією. Що б ти зробив, якби вона погналася за Софією?» — запитав Джейк, дивлячись на Луї.
  «Те саме». Луї поплескав Джейка по плечу.
  «Давайте створимо наші команди для будинків Дрейка та Кавілли. Я хочу спершу взяти Вагнерів, щоб знищити їх».
  «Я перегляну сьогоднішній список, побачу, хто в ньому », — сказав Луї.
  «Я повідомлю капітану, поки ви на цьому. Зустрінемося в моєму офісі за кілька хвилин».
  Луї кивнув, коли вони розійшлися.
  Джейк обрав свою команду, що складалася з трьох офіцерів у формі — Берроуза, Шермана та Джонса. Він проінформував їх і показав щоденники, які він конфіскував учора, щоб дати їм уявлення про те, що вони шукають. Офіцер Джонс сховала посмішку, коли кашлянула в руку.
  «Щось кумедне, офіцер Джоне ?» — запитав Джейк.
  «Ні, сер», — відповіла вона, звернувшись до уваги.
  «Це буде довгий день. Ми не зупинимось, поки не знайдемо щоденник. Зберіть обід по дорозі на перше завдання. Їсти будемо дорогою, йдучи до другого будинку. Сержант Романеллі або я зателефонуємо вам, коли будемо в дорозі. Питання?» Джейк озирнувся.
  Він в унісон сказав: «Ні, сер».
  «Чудово, ми побачимо вас приблизно через годину».
  Офіцер Джонс тримався назад. «Вибачте, сер, за посмішку».
  «Що це так смішно?»
  «Щоденник, сер, і ви повинні пояснити, що це було». Вона кинула йому широку зубасту усмішку.
  «Більшість чоловіків, офіцере Джонс, гадки не мають, що жінка їх утримує».
  «Я знаю». Вона продовжувала посміхатися, повернувшись, і вийшла з його кабінету. Він засміявся їй у спину.
  Джейк зателефонував Вагнерам і був здивований, виявивши Хлою додому з роботи. Він сказав їм, що йому потрібно поговорити з ними про щоденники, не пропонуючи інших пояснень.
  «Лейтенант?» Містер Вагнер відчинив двері до того, як Джейк встиг постукати.
  « Ми зайдемо?»
  «Так. Анна на прийомі у лікаря. Я висадив її ще до твого дзвінка».
  «Добре, ми не хочемо її засмучувати». Джейк підвів очі, коли Хлоя зайшла в кімнату.
  «Про що це, Джейку ?» — запитала Хлоя.
  «Хлоя, ти дала нам щоденники без ордера. Я хотів повернути ввічливість. У нас є ордер на обшук, щоб перевірити, чи зниклий щоденник Шенни все ще захований десь у будинку…»
  «Ви маєте на увазі, якщо я сховала це після того, як убила її», — гірко сказала Хлоя.
  «Так». Він не міг запропонувати їй більше. «Щоб затримати вбивцю, ми повинні бути ретельними. У нас є ордери на всіх підозрюваних у справі, і ми не можемо проявляти фаворитизм». Він наголосив на слові підозрюваних.
  «Ти розумієш? Це будемо я і Луї. Я не збираюся залучати команду». Він вирішив це по дорозі.
  «Ви повинні зробити це, щоб усунути Хлою?» Містер Вагнер зрозумів, що Джейк не говорив.
  «Так».
  «Зробіть це, лейтенанте. Ми будемо на кухні пити каву. Хтось із вас хоче кави?»
  «Ні, дякую». Джейк і Луї пройшли коридором до кімнати Шенни й почали пошуки.
  Вони нишпорили по шухлядах і шафі. Вони перевірили дошки підлоги й знайшли ту, де Шенна зберігала свої щоденники.
  Джейк повернувся на кухню і заговорив з Хлоєю. «Твоя кімната наступна. Ти не хочеш бути там?»
  «Що, і дивитись, як ти дивишся в мою білизну? Ні, дякую». Вона відвернулася й налила ще чашку кави.
  Через кілька хвилин після обшуку кімнати Хлої йому спала на думку одна думка, і Джейк пішов на кухню. Він зупинився біля кухонних дверей, коли почув розмову Джо.
  «Мені шкода, що я коли-небудь сумнівався в тобі, люба. Будь ласка, вибачте мене", - р. – сказав Вагнер.
  «Тату, я б хотів, щоб не було чого прощати. Я розумію, що Джейк посіяв зерно у твоїй голові, але тобі слід було більше вірити в мене».
  Відчуття провини охопило його, коли біль у голосі Хлої прорізав його думки, коли він підслуховував. На жаль, під час розслідування вбивства невинні інколи обгоріли, поки поліція шукала їхні відповіді та вбивцю. Іноді це розривало їхні життя на шматки, і це вже неможливо було виправити. Він завжди шкодував про свою участь у цьому, але він працював заради жертв, а не тих, хто вижив.
  «Я розумію ваше горе. Ніхто не розуміє, як я сумую за Шанною. Ти ніколи не мав сумніватися, як сильно я її кохав».
  «У мене немає пояснень, Хлоя. Я люблю тебе так само сильно, як я любив Шанну. Коли я знайшов каблучку в її кімнаті, мене це вразило. Я забув, що Меріл була тут… Я кинувся його забити, щоб вивести його з дому. Я знав, що вони першими подивляться на тебе. Я не хотів, щоб ти був замішаний. Я не можу втратити тебе. Будь ласка , вибач мене?»
  «Так».
  «Кохана, ці останні кілька місяців майже знищили нас. Можливо, ми втрьох поїдемо на пару тижнів, коли це вирішиться. Ми спробуємо вилікуватися».
  «Чи ми колись видужаємо, тату?»
  «Ми завжди сумуватимемо за нею, Хлоя. Ми ніколи не будемо цілими без неї, але ми якось вилікуємось і продовжимо своє життя».
  «Я люблю тебе, тату».
  «Я теж тебе люблю, мила».
  Джейк вирішив, що поставить своє запитання пізніше. Він повернувся в коридор, щоб допомогти Луї.
  * * * *
  Обшукали весь будинок, від горища до підвалу. Вони нічого не знайшли. Джейк подзвонив команді, коли вони прямували до житлового комплексу Дрейка.
  По дорозі вони зупинилися в Нарделлі та зібрані млинці на обід. Була вже одинадцята, і він не хотів, щоб щось заважало йому піти сьогодні вчасно. Ніщо інше, як бомба, не дасть йому побачити Мію.
  OceanofPDF.com
  Розділ 27
  Джейк подзвонив Меріл Дрейк. Вона хотіла бути присутньою на обшуку. Поки вони чекали біля її будівлі, Луї повернувся до Джейка.
  «Я радий, що це було не в Хлої », — сказав Луї.
  «Я теж».
  Меріл під’їхала до бордюру.
  Джейк пояснив обсяг ордера, коли вона підійшла до них і пояснила, що вони шукають. Він також познайомив її з командою. Хоча Меріл був незадоволений, він співпрацював.
  — Якби я забрав щоденник, лейтенанте, я б не був настільки дурним, щоб залишити його тут.
  «Люди весь час залишають викривальні речі , — заявив Джейк.
  «Однак у мене є прохання». Вона відвела погляд. «Якщо ви знайдете його, я можу отримати його після розгляду справи?»
  «Меріл, її батьки є її спадкоємцями. Ви повинні були запитати їх».
  «О».
  Джейк разом із Луї обшукали спальню. Офіцер Джонс обшукав на кухні, офіцер Берроуз обшукав другу спальню, яка використовувалася як офіс. Офіцер Шерман обшукав підвальне сховище, призначене Меріл Дрейк.
  Меріл залишилася в спальні, поки вони перебирали її найінтимніші речі. Джейк зрозумів гнів, який він побачив у її очах.
  Він помітив вишикувані на комоді Меріл фотографії Шанни та неї на різних етапах їхнього життя.
  Джейк запитав: «Ти не ведеш щоденник?»
  «Ні, це забагато роботи».
  «Чому це зробила Шанна?»
  «Її мама подарувала нам кожну з них на наш шостий день народження. Шенна могла написати приємні речі, а я ні. Мої батьки алкоголіки, жорстокі. Я не хотів, щоб це вийшло. Я думав, якщо хтось це прочитає, вони заберуть мене від Шенни. Мама завжди погрожувала, якщо я комусь скажу, мені буде гірше».
  Це було найбільше, що вона коли-небудь сказала про себе, і він відчув, що їй шкода. Це багато пояснило про особистість Меріл. Він часто бачив це на роботі — дитину, яку зазнали насильства, — і це все ще викликало співчуття до дорослої дитини, якою вона стала.
  «Вибач, Меріл. Тому ви завжди тусувались із Ваґнерами?»
  «Так. Одного разу навіть викликали соціальні служби. СС вважав, що вагнерівці перебільшують ситуацію. Тому вони рекомендували не вживати заходів — залишили мене з батьками напризволяще. Я міг би подати до суду, коли досяг повноліття. Виявилося, що агент СС був другом моєї матері».
  «Іноді система не працює, Меріл. Чому ви не подали в суд на державу?»
  «Тому що, не виконавши свою роботу, жінка дала мені єдине, чого я хотів — бути поруч із Шенною. Ніщо інше для мене не мало значення». Вона витерла сльози з очей. Джейк спостерігав, як її очі розфокусувалися, і дивувався, куди занесла її думка. Коли вона повернулася до сьогодення, вона різко відвернулася й вийшла з кімнати.
  Він і Луї поговорили з іншими офіцерами, коли ті закінчили пошук. Вони теж нічого не знайшли. Джейк подякував Меріл за її час і вибачився за безлад, який вони залишили. Не було акуратного способу обшукати всю квартиру. Він попросив її нікому не розповідати.
  «Кому мені розповісти , лейтенанте?»
  «Я не знаю, Меріл. Поки що тримай це при собі. Нам сьогодні потрібно обшукати інших, тому я повторюю, будь ласка, ні з ким не розмовляйте».
  OceanofPDF.com
  Розділ 28
  Кавілла хотів бути там. Джейк і Луї чекали перед будинком Кавілли двадцять хвилин. Роздратований, Джейк зателефонував на мобільний телефон Марка. Коли його голосова пошта підхопила, він залишив своє повідомлення.
  «У нас є бігун. Давайте почнемо пошук. Якщо ми щось знайдемо, ми оголосимо на нього АПБ».
  Луї кивнув. Джейк постукав у двері.
  Двері відчинила мініатюрна жінка у вільній сукні та пухнастих капцях. Її сиве волосся стирчало на всі боки. Джейк подумав, що він розмовляє з матір’ю Марка.
  Джейк виступив, пояснив їхній ордер і як він буде виконуватися. Він попросив її залишитися у вітальні, поки вони проводять обшук її будинку.
  «Ти не можеш цього робити. Де мій син? Він нічого не зробив. Він хороший хлопець. Геть з мого дому».
  «Його запросили до нас, але він ще не приїхав. Де він, місіс Кавілла?»
  «Звичайно, він на роботі. Він хороший хлопець». Місіс Кавілла склала руки на обвислих грудях.
  Джейк подивився на Луї. Луї похитав головою. Він уже зареєструвався в бухгалтерській фірмі, де працював Марк.
  «Він не на роботі. Куди б він пішов, місіс Кавілла?»
  «Він має бути! Він втратить роботу, якщо візьме відпустку». Сльози почали капати по її щоках. « Про що це?»
  «Йдеться про Шенну Вагнер. Марк є цікавою людиною».
  «Я подзвоню своєму чоловікові». Вона встала, почала йти до телефону.
  «Пані Кавілло, поки триває обшук, вам заборонено дзвонити та приймати відвідувачів. Ваш син мав можливість бути тут, поки ми шукали. Він вирішив триматися подалі. Якщо він вам подзвонить, скажіть йому, що в його інтересах зв’язатися зі мною». Джейк простягнув їй свою картку. Вона взяла його й кинула на стіл біля старого стільця з коричневими та білими квітами. Він не ворухнувся, доки вона не сіла. Дивлячись на кімнату, повну старих меблів, це говорило йому багато про що. Джейк підняв портативний телефон і взяв його з собою, щоб розпочати обшук.
  Під час більшості їхніх обшуків Луї тримав відеомагнітофон, а Джейк сам обшукував. Надзвичайно впорядкована шафа Марка дала Джейку можливість побачити його особистість. У шафі Марка Джейк знайшов щоденник і сумочку Шенни, сховані за двома стосами взуттєвих коробок.
  Я зрозумів тебе, сучий сину!
  Джейк повернувся до Луї. «Зателефонуй у оперативну службу, Луї. Я хочу, щоб дупа Кавілли була на інтерв’ю до того, як цей день закінчиться».
  Запакувавши щоденник, Джейк змусив себе продовжити пошуки замість того, щоб зупинитися й прочитати його на місці.
  Команда офіцерів у решті будинку дотримувалася тієї ж процедури. Офіцер Берроуз тримав відеомагнітофон, а Шерман і Джонс обшукували різні кімнати. «Де машина Марка?»
  «Він возив його на роботу».
  Коли вони закінчили, Джейк дозволив місіс Кавіллі зателефонувати своєму чоловікові та пояснити ситуацію. Після того, як вона поговорила з ним, Джейк взяв телефон і пояснив її чоловікові, якщо Марк дзвонить комусь із них, їм потрібно зв’язатися з ним задля безпеки Марка.
  Він розмістив детектива в цивільному біля будинку на випадок, якщо Марк прийде додому. Задоволені, вони з Луї повернулися до вокзалу .
  Чого вони не знайшли вдома, так це знаряддя вбивства.
  * * * *
  Джейк зачинив двері свого офісу, вмостився в кріслі й поставив ноги на стіл, схопив щоденник Шенни й почав читати. Це розбило його серце, коли він потрапив у голову Шенни. Вона ненавиділа Марка і шкодувала про те, що не розсудила, погодившись на побачення з ним. Шенна швидко перервала це, але Марк не хотів йти. Він слідував за нею, куди б вона не йшла. Розумна дівчина, вона описувала кожен випадок, коли він з нею стикався. Її почуття до Меріл були змішаними. Її обурювало те, що вона намагалася її контролювати. А в інші дні, коли Меріл поводилася як подруга, яка їй була потрібна, вона любила її. У щоденнику вона перерахувала всі міста, де хотіла працювати. Шенна вирішила відійти подалі від Меріл і Марка. Вона хотіла контролювати своє життя. Його увагу привернула зірочка біля імені Хлої. Шенна планувала запитати свою сестру, чи не хоче вона переїхати з нею та почати все спочатку. Коли він дочитав щоденник до кінця, стало зрозуміло, що Шенна переживає величезний тиск, і вона обурюється цим. Вона навіть вказала в щоденнику номер поліції університетського містечка, а також номер Вілксбері, коли була вдома. За іронією долі, вранці свого зникнення вона написала, що планувала винести заборону на Кавіллу наступного дня, після того як вона закінчить здавати іспити.
  Він нашкрябав у своєму блокноті запитання, які кинув би Кавіллі, як тільки наздожене його. Меріл, він нічого не міг вдіяти. Вона була підлою, одержимою жінкою, яка відштовхнула Шенну. Протираючи очі, він набрав номер Шамуса. Як тільки Макгуайр відповів, Джейк розповів йому про подію. Шамус погодився з ним, і Хлоя, і Меріл повинні бути сповіщені та шукати Марка. Джейк не вірив, що Кавілла завдасть шкоди комусь із них, але він не хотів ризикувати. Загнаний у кут чоловік б’є все на своєму шляху.
  На Кавіллу надійшли відомості, але нічого твердого щодо його фактичного місцезнаходження. Луї прочісував вулиці пару годин до кінця зміни. Джейк відправив його додому близько восьмої.
  «Я маю із собою файл Адамса. Якщо щось виникне, я тобі зателефоную , — сказав Луї.
  «Добре. Я збираюся відвідати кілька барів по місту. Можливо, Кавілла сховалася в одному з них. Його батько дав мені свій список родичів у місті та за його межами. Поки що його ніхто не бачив. Принаймні так кажуть. Якщо завтра він не з’явиться, ми розділимо список і побачимо самі». Джейк сподівався, що незабаром щось трапиться.
  «Добре , добраніч».
  Джейк поклав трубку. Після того, як він закінчить розвідку гратів, їм нічого не залишиться робити сьогодні.
  OceanofPDF.com
  Розділ 29
  Джейк три години ходив від бару до бару, показуючи фотографію Марка Кавілли. Ніхто його не бачив і не впізнав, крім бармена тієї ночі, коли померла Шенна.
  «Він сьогодні тут не зупинявся», — сказав бармен, наливаючи пиво клієнту.
  «Ти впевнений?»
  «Так, він дешевий сучий син. Цей ніколи не дає чайових». Бармен клацнув пальцем по картинці.
  Джейк вийшов з бару. У машині він зателефонував Мії. «Я зараз закінчую свої інтерв'ю. Занадто пізно приходити?» Він був виснажений, але потребував її побачити.
  «Ні , ти їв?»
  «Я не пам'ятаю. Не відкидай себе».
  тобі є тарілка в мікрохвильовці ».
  «Дякую, дайте мені півгодини, і я прийду». Він був втомлений, але після розмови з Мією відчув, що відновився.
  * * * *
  Джейк постукав у двері Мії. Вона відповіла босоніж, одягнена в білі шорти з чорним топом на хустці, на її обличчі не було макіяжу. Він ніколи не бачив прекраснішого видовища. Коли він нахилився, щоб поцілувати, вона простягнула руку, штовхнула двері, замкнула їх і поцілувала його у відповідь. Він розвернув її, притискаючи спиною до дверей, проводячи її руками над головою, досліджуючи її рот. Він провів руками по її довжині, зупинившись на попереку, і притиснув її до свого тіла. Йому подобалася гладка, м’яка її шкіра. Мія опустила руки й обвила їх навколо його шиї. Через кілька хвилин вони відірвалися.
  «Я хотів це зробити з учорашнього ранку », — сказав він.
  «Чи варто було чекати?» — спитала вона, все ще тримаючись за нього.
  «Так».
  Вони пішли до задньої частини квартири. Джейк звернув увагу на єдину сервіровку, нагадування про те, що він сьогодні пропустив обід. Купа паперів біля тарілки викликала його цікавість.
  «Що це?»
  «Якщо ви надто втомилися, не відчувайте себе зобов’язаними… це мій рукопис».
  «Я можу це прочитати? Я думав , я не міг…”
  « Все закінчено».
  «Ого, я прочитаю це, поки тебе не буде».
  «Я… думала… ти можеш прочитати це сьогодні ввечері», — нервово сказала вона.
  «Сьогодні ввечері? Мія, ти мене вбиваєш. Я хочу з тобою кожну хвилину». Він не міг повірити, що вона хоче, щоб він прочитав це сьогодні ввечері. Це мало бути триста п'ятдесят чортових сторінок.
  — Ні, не все, Джейку, лише перші п’ятдесят сторінок, які я надіслав агенту. Мені потрібна ваша чесна думка щодо цього».
  «Ви не заперечуєте, якщо я почитаю під час їжі?»
  «Я так. Я хочу, щоб ви насолоджувалися їжею. Вам потрібно розслабитися. Я поставлю вас у вітальні після обіду, поки я помию посуд . »
  «Я б краще розслабився в твоїх руках». Він помітив її хвилювання, а потім кивнув на знак згоди .
  Блін, у мене були інші плани на сьогоднішній вечір. Я швидко читаю, але скільки часу займе п’ятдесят сторінок?
  Після обіду він пішов до вітальні з кавою, обережно, щоб нічого не розлити на її білі меблі. Через годину, не торкнувшись кави, він закінчив читати перші п’ятдесят сторінок і хотів, щоб Ед продовжив.
  Коли він зайшов на кухню, Мія відвернулася від стійки з тривожним виразом на обличчі. Він кинув на неї свій найкращий поліцейський погляд і приховав вираз обличчя.
  «Ну?»
  «Це чудово, Міа. З першої сторінки це привернуло мою увагу. Ваш головний герой смішний, розумний і серйозний водночас. Мені також подобається сюжет».
  «Ти не просто кажеш, що тобі це подобається, тому я буду приємним ?» сказала вона.
  «Ні, це добре. Це захопило мене відразу. Чи можу я взяти його з собою, щоб я міг прочитати всю історію, поки вас не буде?»
  «Так, якщо ви пообіцяєте замкнути його».
  «Я буду».
  Він узяв чашку свіжої кави, яку вона йому простягла, і вийшов на палубу, щоб ще деякий час насолоджуватися ніжною весняною ніччю. Між ними зав'язалася розмова. Близько десятої Мія взяла його за руку і повела всередину до своєї спальні.
  Вони провели решту ночі, займаючись коханням, і заснули в обіймах один одного. Джейк прокинувся близько першої години. Він піднявся з ліжка й намагався не розбудити Мію.
  «Котра зараз година?» — спитала вона пронизаним сонним голосом .
  «Вже після години, лягай спати. Я йду додому, щоб завтра не збивати з вашого розкладу». Він потягнувся до неї. «Удачі». Він нахилився і поцілував її.
  «Я подзвоню тобі завтра ввечері?» — пробурмотіла Мія й відвернулася від нього на бік.
  «Скинь будильник», — сказав він і тихо вийшов .
  * * * *
  Коли він вийшов на вулицю, якийсь чоловік вибіг з-під блоку Мії та заскочив у темний чотиридверний автомобіль, можливо, останньої моделі Ford. Джейку довелося перескочити через щось на порозі, коли він біг за ним. У хлопця була занадто велика фора. Джейк зміг отримати частину номерного знака — 356 — але він не зміг отримати літери, коли чоловік помчав геть. Він повернувся до парадних сходів Мії й оглянув пакунок. Лаючись, він набрав мобільний свого друга Дейва, сподіваючись, що той знову пізньої зміни. Він не мав. Дейв вийшов на особистому автомобілі. Вони разом відкрили пакет. Всередині була мертва білка. Спочатку скунс, тепер білка — навіщо і хто з нею це робив?
  «Я проведу тобі планшет, Джейку, поки лабораторія оброблятиме пакунок. Будь-які ідеї щодо того, хто це робить ?» — запитав Дейв.
  «Мія не змогла назвати когось, з ким би вона посварилася чи сперечалася. Машина або чорна, або синя. Я можу перевірити тарілку, якщо хочеш. Я почну з Вудбері, Міддлбері, Вотертаун і Віл Кесбері. Гаразд?»
  «Ти розкажеш їй про цей пакет?»
  «Ні, вона їде до Нью-Йорка на наступні пару днів у важливих справах. Я не хочу її засмучувати. Я скажу їй, коли вона повернеться. Чи не могли б ви дати її квартирі кілька додаткових пропусків цього тижня?» Джейк, як король, стурбований.
  «Я буду. Заспокойся, Джейку, ми, сільські байдики, знаємо, як поводитися з собою». Сміючись, Дейв поїхав, перш ніж Джейк встиг сказати бодай слово.
  * * * *
  Луї підняв очі, здивований, побачивши Джейка так рано вранці в середу. Він пішов за Джейком, коли той прямував до свого кабінету. «Що, вона тебе вигнала?»
  «Ні. Вона мала піти сьогодні рано вранці, тож я пішов близько години».
  «Ти виглядаєш божевільним. Що не так?»
  «Минулого вечора, коли я вийшов з її будинку, я побачив чоловіка, який біжить від її сходів». Він доповнив Луї, коли почав біг на часткових пластинах. «Що ти знайшов?»
  «Поки що нічого, пошук ще триває».
  «Як відреагувала Мія, коли ти їй сказав?»
  «Я не казав їй про це. Я попросив Дейва не говорити їй. Не дивись на мене, ніби я зробив щось не так. Я скажу їй, коли вона повернеться». Він витріщився на Луї та додав: «Я не хотів турбувати її, поки її немає».
  «Ти занадто опікуєшся. Можливо, вона зможе пролити на це світло. Це може бути розлючений коханець».
  «Коли вона повернеться, я їй скажу. Дехто тут працює». Він схилив голову. «Чи виявилося щось уночі про Кавіллу?»
  «Ні. Я припускаю, що в барах у вас немає нічого, крім похмілля».
  «Нічого, навіть похмілля. Як вам минула ніч у справі Адамса?»
  «Я щось придумав минулої ночі. Я зателефонував у лабораторію, сказав їм, що коли прийде зразок Джеффа Адамса, я хочу, щоб вони порівняли зразок ДНК Джеффа з його дітьми, щоб перевірити, чи є там якийсь збіг у спорідненості».
  «Чудова ідея , виконуйте її».
  Джейк зателефонував до Нептуна, штат Флорида, і поговорив із Чі- еф Бо Тейлором.
  «Як це пройшло вчора ?» — запитав Джейк.
  «Як і очікувалося, Лола Адамс не є відкритою жінкою. Вона відмовилася надати свою ДНК і викликала свого адвоката. Її чоловік негайно здав свою пробу, а потім залишив її напризволяще, коли повернувся на роботу».
  «Він не бовтався?»
  «Ні, чоловік досяг кінця своєї мотузки зі своєю новою вдосконаленою моделлю. Уявіть собі». Бо засміявся. «Я б кинув її назад через тиждень. Вона зла, як сом на твоїй руці».
  Джейк засміявся. «Ну, якщо моє передчуття вірне, вона знадобиться їй, щоб вижити в новому домі».
  «Ти відчуваєш у ній таку сильну злицю?»
  «Я знаю, але ще немає вагомих доказів. І я не впевнена, чи був у цьому причетний чоловік ».
  «Зрозумів, я буду стежити за нею. Вона була нервовою, і я б не заборонив їй бігти».
  «Я ціную це, Бо. У мене є один, який бігав цього тижня. Я не хочу іншого. Результати поспішають. Я повинен отримати їх до кінця тижня».
  «Бережи себе, Джейк».
  * * * *
  Тиждень тягнувся для нього, коли Мії не було. Справа Вагнера була в підвішеному стані, оскільки Марк Кавілла перебував у бігах. Дитина зникла. Вони перевірили кожного з його друзів і родичів і виявили пшик. Справа Адамса стала грою «спостерігай і чекай». Вони ще раз перевірили всі заяви та факти. Розбирав окремі заяви та алібі, але не знайшов нічого нового. Йому знадобилася лабораторна робота, якщо він збирався впіймати підозрюваного.
  «Цей випадок… це мав бути хтось із її близьких, хтось, хто вивчав її звички. Усі, крім колишнього чоловіка та його нової дружини, були її фанатами», – розчаровано сказав Луї.
  «Так».
  «Софія хоче, щоб ти прийшов сьогодні на вечерю. Мушу вас попередити, що вона планує підібрати твою думку про Мію».
  «Вона зробила соус?» Він назвав це соусом. Його італійські друзі називали це соусом. Ніхто не зробив це краще, ніж Софія, окрім мами Луї.
  «Так».
  «Вона може просити все, що забажає. Вона теж спекла хліб?»
  «Природно».
  «Я буду там. Я не бачив дітей після вечірки».
  «Ні, ти був надто зайнятий своєю новою дівчиною d», — сказав Луї.
  «Отже, у мене є гарне виправдання».
  «Ти ставиш ставку».
  * * * *
  Одного вечора вечеря в Романеллі була вбитою для Джейка. У четвер увечері він залишився вдома, прочитавши рукопис Мії від початку до кінця. Це була рідкість для кримінальної драми, щоб привернути його увагу, але її вдалося. Навколо ele ven вона подзвонила.
  «Я вас не розбудив , правда?»
  «Ні, як справи?»
  «Це… добре. Агент дає хороші відгуки, — сказала Мія, хоча він уловив нотку розчарування.
  «Міа, я нещодавно дочитала книгу, вона чудова. Це реально і цікаво. Ви скажете їм, що читачам це сподобалося».
  «Тобі сподобалося?» Він чув у її голосі, як багато я для неї не значив.
  «Я зробив. Коли ти повернешся додому?»
  «На даний момент схоже на суботу».
  «О».
  «Щось прийшло в родину». Цікаво, подумав Джейк, коли вона не розповіла подробиць. Чому вона завжди зупинялася, коли говорила про свою родину?
  «Якщо зможу, я подзвоню тобі завтра ввечері. Якщо ні, я подзвоню, коли буду в дорозі в суботу».
  Він сказав їй назву ресторану на випадок, якщо вона повернеться швидше, ніж очікувалося.
  Говорили ще півгодини. Він не хотів кидати трубку, але почув виснаження в її голосі. Після того, як розмова закінчилася, він знову поцікавився, що таке з її батьком. І знову вона нагадала йому, як мало він про неї знав.
  * * * *
  Весь тиждень на Кавіллу надходили поради, але нічого не вийшло. На сьому тридцять, яку Джейк забронював у суботу ввечері, було трохи пізно для Луї та Софії, але він застрахувався, сподіваючись, що Мія повернеться в місто до n і приєднається до них.
  Він не обдурив Романеллі. Вони знали, чому він вибрав Вудбері та час, і погодилися з цим.
  Офіціант прибув із обідом, коли мобільний телефон Джейка завібрував у нього в кишені. Він перевірив ідентифікатор абонента, а потім вибачився. Вийшовши з головної їдальні, він відповів на телефонний дзвінок.
  «Гей».
  «Вже занадто пізно приєднуватися до вас?»
  «Ні . Ти їв?»
  «Ні, я не встиг. Я з’їм з тобою десерт , не метушся».
  Джейк повернувся до столу з величезною усмішкою на обличчі. Софія штовхнула Луї ліктем.
  «Так, так, я бачу це».
  «О, Луї, ти такий романтик». Джейк знову сів.
  Софія сказала: « Так як вона?»
  «Чудово. Вона прибуде приблизно через п’ятнадцять хвилин і приєднається до нас». Він покликав офіціанта.
  «Чи можу я вам допомогти, сер?»
  * * * *
  Через п’ятнадцять хвилин увійшла Мія, і всі погляди звернулися на неї. Вона була одягнена в королівсько-блакитну шовкову блузку та штани в тон. Вбрання виділяло її очі та волосся. Джейк не міг дочекатися, щоб повернути її додому.
  Луї тихо сказав: «Ого». Софія знову штовхнула його ліктем. «Що, ти не згоден? Вау, — знову сказав він.
  «Так, я », — сказала Софія.
  Джейк підвівся, привітав її поцілунком. Він простягнув їй стілець. Як тільки вона сіла, офіціант з’явився червоний біля її руки.
  «Чи можу я дати вам випити?»
  «Так, Вишнева горілка «Три оливки» з сельтером, — відповіла вона, озираючись на Джейка. Вона взяла його за руку, усміхнулася й повернулася, щоб привітати Луї та Софію. «Я не бачив вас двох після вечірки . як справи?»
  «Чудово. Як це пройшло в Нью-Йорку? — запитала Софія.
  «Вони хочуть мене», — сказала вона з посмішкою.
  «Немає в живих людини, яка б не хотіла тебе. що?» — сказав Луї, коли Софія Елб знову заборгувала йому.
  «Це добре, що я кохаю тебе, Луї, інакше ти був би зараз у фарші». Софія засміялася.
  Після обіду Мія запропонувала взяти десерт і випити кави до неї вдома.
  У машині Луї повернувся до дружини. «Ми не йдемо прямо додому? До завтрашнього обіду ми маємо будинок лише для себе. Пам'ятаєте? Немає дітей. Нам не потрібен десерт, — поскаржився Лоуї.
  «Не хвилюйся, Луї, ми все одно будемо святкувати, коли повернемося додому. Я не втрачу нагоди побачити будинок Мії».
  Раніше Джейк вирішив поїхати з Луї та Софією до ресторану, сподіваючись, що з’явиться Мія.
  У квартирі Мії він виліз із пасажирського сидіння, а Мія відмикала двері, що вели з гаража. Вона підійшла до задньої частини машини, відкрила багажник і потяглася за своїми валізами.
  «Я принесу тобі їх », — сказав Джейк.
  «Дякую, ви можете поставити їх у спальні, поки я приготую каву». Мія пішла на кухню в задній частині квартири. Джейк піднявся нагору.
  Коли він почав спускатися сходами, він почув, як увійшли Луї та Софія. Софія зробила комплімент за декорування Мії. Луї прийняв пропозицію кави.
  «Це чудове місце, Мія», — сказала Софія, тицяючи головою в кожну кімнату, йдучи слідом за Мією коридором.
  «Дякую , мені це подобається».
  «Ти не боїшся вийти з неї сам?»
  «Мене ніхто не турбує », — сказала Мія.
  «Луї розповів мені про пакунки, які ви отримали. Тебе не турбує те, що хтось переслідує тебе?»
  «Був лише один пакунок». Вона перевела погляд з Луї на Джейка, а Джейк блиснув на Луї злим оком.
  Джейк бачив збентеження Софії, її очі благали вибачення. На даний момент у нього немає жодної реклами.
  «Софія має на увазі другий пакет. Ту, яку я знайшов, коли йшов звідси у вівторок увечері, Міа, — тихо сказав Джек.
  «Коли ти збирався розповісти мені про це?» Вона поклала руку на стегно й підняла брову. Його вразило, як швидко змінився її настрій.
  «Я планував розповісти тобі, коли ти повернешся з Нью-Йорка. Я думав позбавити вас від стресу, поки ви не повернетеся додому. Я вже зачинив двері — не вважав за потрібне вас будити».
  «Відтоді я розмовляв з тобою кожного вечора. Все ще не бачите потреби повідомити мене?» Її очі звузилися.
  «Ні. Я віддав усе Дейву Геррері, офіцеру, який взяв перший пакет. Він додатково проходив біля квартири, поки вас не було. Я планував розповісти тобі, коли ти повернешся сьогодні ввечері. Моя помилка, — сказав Джейк , захищаючись.
  Її гнів густо витав у повітрі. Вона не зводила очей з Джейка. Мія не говорила. Її мовчання сказано все. Він упізнав вираз її обличчя. Мало того, що Софія зіпсувала це , так він сам.
  «Ну, дозвольте сказати вам, лейтенанте Керрінгтон, я вже доросла дівчинка. Тієї, яка цілком здатна подбати про себе. Мені не потрібно, щоб ти чи хтось інший приймав рішення за мене. Крім того, не думайте, що ви проводите ніч. Зрозумів ?» – сказала Мія.
  «Очевидно», — відповів він, боляче. Він повернувся, попрямував до дверей. Це був би драматичний вихід, якби йому не довелося повернутись і не попросити Луї та Софію приєднатися до нього.
  « Ти готовий?»
  «Так», — відповів Луї, згорбивши плечі. Руки в кишенях.
  «Вибач, Міа. Я не хотіла нічого починати , — сказала Софія.
  «Ти цього не зробив. Мені шкода, що я скорочую цей вечір. Доброї ночі». Вона провела їх до дверей і з грюком зачинила їх, коли вони пройшли крізь них.
  Він стояв біля машини, чекаючи, поки Луї відімкне двері. Це була напружена поїздка додому. Джейк переривав Софію кожного разу, коли вона намагалася вибачитися. Він також перервав Луї, коли той намагався згладити стосунки між ними.
  Коли вони під'їхали до його будинку, Джейк виліз з машини Луї. Він пішов геть, не сказавши ні Софії , ні Луї.
  OceanofPDF.com
  Розділ 30
  Засмучений, його рефлекси сповільнені, Джейку знадобилося трохи часу, щоб усвідомити, що він не сам, коли він увійшов до свого будинку. Підсвітка на кухні затьмарила зловмисника. Він оцінив зріст і голос відвідувача.
  «Тут досить далеко. Кинь зброю на підлогу». Грабіжник вийшов із тіні.
  «Я залізу в кобуру, щоб дістати пістолет. Я покладу його на підлогу, щоб він не взлетів». Він сподівався, що це дасть йому достатньо часу, щоб схопити пістолет у своїй кобурі. «Чого ти хочеш?»
  «Рухайся повільно й легко. Мені потрібно достатньо грошей, щоб вибратися з цього жахливого міста і щоб ти залишив мене в спокої».
  «Цього не станеться, Марку. Ви забрали життя».
  «Хіба ти проклята, вона не варта всіх цих клопотів. Як ти це зрозумів?»
  «Марк, поклади зброю, і ми поговоримо». Це було схоже на пістолет, яким він розмахував, але Джейк не міг розрізнити тип чи калібр у темній кімнаті. «Чому б вам не ввімкнути світло?»
  «Замовкни. Ніхто не каже мені, що робити. Зрозуміло?» Кавілла поставив його у важку позицію. Він був широко відкритий, позаду не було чим ховатися. Якби він міг маневрувати в живих без пострілів…
  «Так». Голос Кавілли діяв йому на нерви. Плаксивий нахабник . «Марку, зараз я нахилитися і покладу рушницю на підлогу».
  «Заради Христа , зробіть це».
  Джейк нахилився, обережно зняв запобіжник і поклав його на підлогу. «Як ти сюди потрапив?» Він сподівався, що Марк стежив за його лівою рукою, а правою піднімав штанину .
  «Дурень, ти не включив будильник. Якийсь ти коп». Кавілла хихикнула. «Гарно і легко, вставай».
  «Дайте мені хвилинку, моє коліно замкнене».
  «Мені байдуже. Стій , або я стріляю».
  Джейк також не сумнівався, що Кавілла це зробить. На рахунок три Джейк відійшов на дюйм праворуч, потім схопив пістолет і вистрілив низьким ударом. Крики Кавілли наповнили кімнату. Джейк покотився, коли Кавілла почав дико стріляти. Коли він рухався то ліворуч, то праворуч, над його головою пролетіла куля. Джейк почув гуркіт скла, коли дзеркало біля дверей розбилося. За фут від Марка Джейк кинувся на нього. Він збив Кавіллу, коли той дико випустив пістолет у стелю. Він перекинув Кавіллу на живіт і притиснув коліно до спини. Блін, його наручники були в спальні.
  Здалеку завивали сирени. Джейк сподівався, що сусід викликав поліцію, коли пістолет вистрілив. Через кілька секунд сирени стали голоснішими, їхній звук зник, коли патрульні наближалися до його будинку. У нього навіть не було рації, щоб попередити поліцію, що все під контролем. Джейк сподівався, що вони не приїдуть на зйомку і не закінчать роботу Кавілли.
  Він витягнув Марка за комір сорочки, а потім посадив його в замок. «Не рухайся. Я задушу тебе, якщо ти будеш битись — ти маєш зрозуміти, що я не буду вагатися, — прошепотів він, міцніше стискаючи Марка. « Де твоя машина?»
  «Знайди сам», — сказав Марк, важко дихаючи.
  Коли він підійшов до вхідних дверей, вони відчинилися. Луї кинувся, ведучи рушницю. «Радий, що ти встиг. У мене все під контролем».
  «Якщо це так, чому ти не відповідав на свій довбаний телефон ?» — запитав Луї.
  «Я був трохи зайнятий. На тобі наручники ?»
  «Так». Луї кинув їх Джейку. Він схопив їх вільною рукою й поклав на Кавіллу.
  «Вони трохи тісні», — поскаржився Марк.
  — Нічого, — сказав Джейк і пішов від нього. «Посадіть його в патрульну машину. Я зустріну вас на вокзалі».
  Луї віддав Марка патрульному та повернувся до Джейка. «Все добре?» — прошепотів він Джейку на вухо.
  «Я почуваюся дурнем. Я навіть будильник не вмикав. Заради Піта, я ніколи не переживу цього».
  «Це найменше з ваших турбот. Гей, я чув по радіо, наряд знайшов машину Кавілли за квартал».
  Не сказавши жодного слова, Луї повернувся й вийшов. Джейк не рухався, поки не залишився сам. Він підійшов до кухонної шафи над холодильником, дістав звідти віскі, а потім знову поклав його на полицю. Не варто було б заходити на вокзал із запахом алкоголю.
  * * * *
  Джейк не поспішав на станцію, щоб дати CSI час попрацювати над машиною Марка. Він дозволив Кавіллі посидіти й потушкувати, поки знову побіжно переглядав щоденник Шенни. Коли розпитував Кавіллу, він хотів, щоб її біль і страх запам’яталися йому в голові. В одному уривку вона описала страх, який відчула, коли натрапила на нього на парковці в школі. Як він благав її знову зібратися. Коли вона поговорила з ним, вона думала, що дала зрозуміти, що вони закінчили. Наприкінці щоденника, який, на його думку, міг бути почерком Кавілли, Марк нашкрябав на сторінці жирними дитячими літерами: У всьому винна Шенна.
  За оглядовим склом першої кімнати для допитів Джейк і Луї спостерігали, як Кавілла та його адвокат вмостилися на своїх місцях. Кімната не була розрахована на комфорт. Чотири жорсткі дерев’яні стільці були підтягнуті до відповідного столу, на якому були подряпані графіті протягом багатьох років, приблизно в 1936 році. Суворі стіни, пофарбовані в світлий, гнильний, інституційний зелений колір, не пропонували пробачення. В одній стіні було вбудоване двостороннє дзеркало — підозрюваний мав бути з Марса, щоб не знати про його існування.
  Мобільний телефон Джейка завібрував у кишені.
  «Джейк, це Мінські з розслідування місця злочину. Автомобіль Cavilla був справжньою скарбницею доказів. У нас є кров дівчини Вагнера та зброя, якою її вбили».
  «Дякую, Мінські, що поспішив. Яка зброя?»
  «Шовковий шарф і булавка, яка напала на неї. Зганяй ублюдка, Джейк».
  * * * *
  Поки Кавілла та його адвокат сиділи мовчки, Джейк і Луї увійшли до кімнати.
  «Чи потрібно мені перечитувати вам ваші права, містере Кавілла ?» - сказав Джейк.
  «Лейтенанте, ми погодимося на читання», — сказав прокурор Келвін. «Я також хочу, щоб було зафіксовано жорстокість поліції, яку, за словами Марка, вчинили щодо нього».
  «Це правда, раднику? Ви не хочете розігрувати цю карту. Містер Кавілла увірвався до мене додому і тримав мене під прицілом. Я отримав перевагу і збив його. Хіба не так, Марк?»
  «Вам не потрібно було так туго надягати манжети».
  «Хриплий виродок» , — подумав Джейк. Він знизав плечима й подивився на адвоката, який відвернувся з, якщо не помилявся, гримом на обличчі.
  «Гаразд, дозволь мені записати, хто присутній, і не заважати хатнім справам», — сказав Джейк, сідаючи за стіл. Він змусив Луї зайняти позицію позаду Кавілли.
  «Містер Кавілло, ти знаєш, що ми знайшли гаманець і щоденник Шанни Вагнер у твоїй шафі?»
  «Так».
  «Хочете розповісти нам, як воно туди потрапило?»
  «Як ти це знайшов?»
  Адвокат Келвін перервав відповідь Марка. «Лейтенанте, ви не оголосили звинувачення або які угоди на столі».
  «Угоди, Келвін? Ви жартуєте , правда?»
  «Ні, я не».
  «Містер Келвіне, у твого клієнта були сумка та щоденник жертви, за якими він знаходиться на місці злочину, а також клуб Біллі, який використовувався для насильства та побиття її, і купа закривавленого ганчір’я, яке зараз у лабораторії для тестування та ДНК профілювання. Правильно, Марку, — сказав Джейк, спостерігаючи, як обличчя Марка змінилося з виразу зарозумілості на вираз шоку. «Ми отримали докази з вашої машини, а також з вашого будинку». Джейк повернувся до адвоката. «Наразі жодних угод не розглядається, хоча зізнання піде на користь вашому клієнту. З вами обома розбиратиметься окружний прокурор. Джейк хотів, щоб дія почалася, тому він додав: «Я чув, що ти вбив її, тому що не міг піднятися. Хіба не так, Марк?»
  «Ти негідник». Кавілла схопився зі свого місця. Ланцюги, прикріплені до щиколоток Марка та прикріплені до підлоги, утримували його на місці. Джейк кивнув Луї, який підійшов до Кавілли й штовхнув його на місце.
  «Лейтенанте, цей інтерв’ю закінчено».
  «Гарна спроба, раднику. сядьте. Марк, дай відповідь на моє запитання, — сказав Джейк.
  «Я хотів би завершити це інтерв’ю. Мені потрібен час, щоб особисто поговорити з прокурором ».
  «Я впевнений, що ти б, але цього не станеться, Джоне. Я попрошу сержанта Романеллі зв’язатися з ним і повідомити йому про ваш запит». Повернувшись до Кавілли, Джейк відтворив передчуття. — Що за наркотик ти їй дав, Марке, щось, щоб розпалювати її?
  «Лейтенанте, мій клієнт не збирається...»
  «Я міг би це підняти. Сука була фригідна. Вона зробила мене посміховиськом на роботі. Чому вона взагалі погодилася на моє побачення?» — запитав Марк. «Я не можу повірити, що вона хотіла мати дайк замість мене. Крім того, хто сказав, що я їй щось дав?»
  «А ти ?» — запитав Джейк.
  «Марк, не кажи більше ні слова». Келвін поклав руку на руку Марка.
  Джейк усміхнувся всередині, коли Кавілла відштовхнула руку його адвоката. «Мене стратять ?»
  «Це не залежить від мене, Марку. Ти вжив їй наркотики?» Джейк не потрудився сказати Марку, що штат Коннектикут скасував смертну кару в 2015 році. Він не бачив у цьому своєї відповідальності. Очевидно, ні його адвокат.
  «Я дав їй дещо для співпраці. Вона була такою до біса поганою».
  Я зрозумів тебе, сволота . «Звинувачення — вбивство першого ступеня».
  «Якщо я зізнаюся, мені все одно доведеться постати перед судом?»
  «Ти повинен поставити це запитання, Джоне», — сказав Джейк адвокату.
  «Марку, нам потрібно поговорити, перш ніж ти зізнаєшся», — підкреслив Келвін.
  «Пане радник, вам і вашому клієнту дали дві години на консультацію перед цією бесідою. Що ви робили з часом?»
  «Я хочу, щоб було зазначено, що мій клієнт порушує пораду свого адвоката, якщо зізнається».
  «Містер Кавілло, ти розумієш, що ти заарештований за вбивство та зґвалтування Шанни Вагнер?»
  «Так».
  — І ви з власної волі порушуєте пораду свого адвоката? — запитав Джейк, дивлячись в очі Кавілли.
  «Так. Я хочу, щоб із цим покінчило, але я не хочу помирати».
  «Я впевнений, що Шенна Вагнер теж не хотіла помирати».
  «Вона не була милою невинною дівчиною, якою її всі вважали. Вона була повною відьмою і лесбійкою».
  «Її сексуальні уподобання були вагомою причиною вбити її?» Джейк зморщив лоб і подумки зазначив, щоб додати злочин на ґрунті ненависті до свого списку звинувачень.
  «Ні, ні. Я хочу розповісти вам, що сталося своїми словами. Ніхто не збирається класти їх мені в рот , — сказав Марк.
  «Містер Кавілло, я ще раз повторюю тобі не розмовляти, доки ми не зможемо порадитися», – сказав прокурор Кальвін.
  «Нарадитися?» Кавілла засміявся. «Ми радимося. Ви звільнені».
  Джейк внутрішньо посміхнувся. Він розраховував на его Кавілли, і це було голосно й чітко. «Містер Кавілла, ти зараз просиш іншого адвоката ?» — запитав Джейк.
  «Ні, мені не потрібен адвокат».
  Він чекав на ці слова. Тоді гаразд, я повинен загорнути це до настання ночі .
  «Містер Кавілло, я наголошую, що це не у твоїх інтересах, — сказав прокурор Келвін, намагаючись попередити його.
  «Я не дурний. Я розумію, що роблю. Ви звільнені». Келвін різко встав і вийшов з кімнати.
  — Запишіть, що прокурор Келвін залишив допит, — сказав Джейк, дивлячись на Луї. Луї кашлянув йому в руку, щоб приховати посмішку за спиною Кавілли. «Марку, коли ти вперше вирішив убити Шенну Вагнер?»
  «Я збираюся розповісти це по-своєму. Почалося це з розмови з Хлої після її арешту. Вона глузувала з мене і не відповідала на жодне з моїх запитань. Вона більш-менш сказала, що ти йдеш за мною. Чому зараз? Минуло три місяці, я не розумію». Він витріщився на Джейка.
  «Очевидно, чому зараз».
  «Я добре себе прикрив. Ви, хлопці, повинні були знайти її кляту каблучку під час першого обшуку будинку Вагнерів. Що тебе так довго затримало?»
  Джейк дивився на Кавіллу вниз. Тиша заповнила кімнату.
  Похитавши головою, Кавілла продовжив. «Неважливо, це не важливо. Щовечора читаю її щоденник. І щовечора це злило мене ще більше. Я б убив її знову, якби міг. Я впевнений, що ти прочитаєш усе про це, коли ми тут закінчимо, але ця сучка сказала про мене кілька гидких речей».
  Джейк перебив його. "ВООЗ?"
  «Шанна Вагнер, хто ще?» Джейк кивнув Кавіллі, щоб вона продовжила. «Я подзвонив їй у школу і запитав, чи можемо ми зустрітися та поговорити. Все, що я хотів зробити, це поговорити. Але Шенна сказала «ні» і не потрудилася дати мені пояснення». Кавілла зупинилася й відпила води з пластикової чашки, яку Луї поставив на стіл перед інтерв’ю.
  «Була п’ятниця ввечері, тому я пішов випити. Чим більше я пив, тим більше злився. Чому вона не погодилася поговорити? Я вийшов з бару і просидів у своїй машині близько півгодини, їдучи на джойнт. Чим вище я підіймався, тим рішучіше я був поговорити з нею. Я під’їхав до Сторрса».
  «Вона погодилася поговорити з тобою, Марк ?» — запитав Джейк.
  «Ні, вона виходила зі свого гуртожитку з кількома іншими дівчатами, в тому числі зі своєю домашньою дамбою Меріл. Вони мене не бачили. Тож після того, як вони сіли в машину, я пішов за ними. Вони пішли в піцерію і зустріли хлопців. Я впевнений, що вона їх теж робила».
  «Тож вона була з тобою лише лесбійкою?» Джейк криво посміхнувся Кавіллі.
  «Не клади мені в уста слова, чоловіче. Вона була бісексуалкою, і кого це хвилює. Я не хотів, щоб мене застали біля піцерії, тому я повернувся до її гуртожитку й чекав її».
  «Як довго ви чекали?»
  «Поки вони не повернулися », — сказала Кавілла.
  «Година, дві?»
  «Це було близько півтори години ».
  «Б'юся об заклад, що на той час ти розлютився?» - сказав Джейк. Ах, надуманість. Джейк аж підскочив від радості.
  «Я був, тож викурив ще один джойнт, щоб заспокоїти нерви».
  «Гаразд, продовжуй».
  «Бачиш, я хотів, щоб вона дала мені ще один шанс. Один раз, коли ми займалися коханням, це була катастрофа. Вона пішла плачучи. Коли вона пішла, я подумав, що це моя вина, і вона дозволила мені повірити в це. Якби вона зі мною поговорила, все було б добре. Ми могли це виправити", - сказав Кавілла. Кавілла дивився на дзеркальну стіну, його очі були розфокусовані. Джейку було байдуже, куди блукає думка Марка, він хотів отримати всю історію зараз. Він не мав ані граму симпатії до Кавілли. Хлопець убив жінку, тому що вона відмовилася від нього. Відступи, Джейк . Зараз не час думати про Єву .
  «Марку, що сталося тієї ночі, коли Шенна померла», — сказав Джейк, не в змозі приховати свого нетерпіння.
  «Не штовхайте мене, я прийду до цього. Це все пов’язано». Кавілла помахав рукою в повітрі таким жестом, від якого Джейк скрипів зубами. Маленький виродок вважає, що він тут керує. Він стримав свій гнів. Джейку потрібно було, щоб Кавілла детально описав усе, щоб замкнути його.
  Очі Марка втратили фокус, коли він продовжив.
  «Коли вона повернулася до гуртожитку, Меріл поцілувала її на прощання та поїхала. Інші дівчата зайшли всередину. Шенні, мабуть, знадобилося щось із її автомобіля, тому що вона попрямувала на стоянку. Коли вона нахилилася до своєї машини, я схопив його ззаду..."
  «Ви планували його зґвалтувати ?» — запитав Джейк.
  «Ні. Ні, я ж тобі сказав, я хотів з нею поговорити. Я штовхнув її в машину, тому що вона не хотіла в неї сісти. Тоді вона почала на мене кричати. Господи, ти мав її почути. Я запанікував. Вона запитала, чи я збожеволів. Я сказав їй замовкнути, тому що ми збираємося поговорити. Вона кричала, що не збирається говорити зі мною сьогодні, завтра чи ніколи. Я ненавиджу її. Я сказав їй, що вона принижувала мене на роботі, і вона зобов’язана мені цією розмовою. Я сказав їй, що вона пожартувала наді мною і розбила мені серце, а також зруйнувала мою кар’єру. Мені довелося б знайти іншу роботу, щоб жарти зникли. Вона сказала, що не розуміє. У нас було кілька побачень, і вона нікому нічого не сказала. Шенна не розуміла, звідки хтось на роботі знає , — сказав Марк.
  «Марку, як вони дізналися про це на роботі?»
  Марк проігнорував запитання
  «Ти не сказав приятелю за келихом або сказав щось за обідом, ніби вона була фригідною?» — запитав Луї позаду Кавілли.
  Кавілла повернувся до Луї. «Один із хлопців за обідом сказав, яка вона гаряча, і я, можливо, згадав про це».
  Джейк знову привернув увагу Кавілли до себе. «Ви сказали йому, що вона жорстка чи гей?»
  «Я міг би згадати про бісексуалів».
  — Отже, це ти пожартував, а не Шенна?
  «Ні… так… ні, я не хотів. Я був злий на неї. Бог». Він охопив голову руками. «Вона була красива і розумна. Все, що я хотів від дружини. Але вона мене не хотіла».
  «Що сталося після того, як ви посадили її в машину?» Він хотів штовхнути Марка, але не наважився, якщо Кавілла закриється.
  «Я тримав її за зап’ястя, щоб вона не могла вийти з машини, і вона намагалася відірвати мої пальці від своєї руки. Кричав, як я завдаю їй синців. Шенна сказала мені, якщо я випущу її з машини, вона не повідомить про мене. Я не довіряв їй, жодної проклятої секунди. Боже, у мене в голові стукало, і я не міг думати — я потягнувся до пляшок з водою. Я відкрив кришку і дав їй. Вона штовхнула його мені назад. До біса, вона ще більше розлютила мене».
  «Ти дав їй той, у якому міститься GHB ?» — запитав Джейк.
  «Так».
  «Ви розумієте Гамма-гідроксибутират є незаконною речовиною?» Джейк хотів , щоб у записі була повна назва препарату .
  «Так».
  «Що сталося, коли вона відштовхнула пляшку ?»
  «Я стрибнув на неї і змусив її пити. Вона плюнула мені в обличчя. Перш ніж я це усвідомив, я вдарив кулаком їй по обличчю. Щоб вибити її, знадобився один удар. Коли вона почала приходити до тями, я силоміць підніс пляшку до її рота і влив туди. Вона почала задихатися, але випила достатньо, щоб відчути наслідки…» Кавілла дивився кудись убік, його очі звузилися на пляму на стіні. "Я зв'язав її ч і разом".
  «Як це вплинуло на неї, Марку?» Кавілла або не почула його запитання, або проігнорувала його. — удруге запитав Джейк і дочекався його виходу.
  «Шанна відреагувала не так, як мала. Я відвіз її до Вілксбері на глуху вулицю, яку я знав. Замість того, щоб розпалюватися, вона боролася зі мною. Наркотик зробив її агресивною. Керувати нею було легко. Вона не важила багато. Я роздягнув її, а потім взяв із свого багажника палицю. Сука захотіла палиці. Я збирався дати їй палицю».
  Жар обпікав його обличчя, поки Джейк намагався стримати свій гнів. Він стримав гнів, слухаючи розповідь Кавілли про ніч, коли померла Шенна. Виродок , якби їх не було на відео, він би вдарив хлопця обличчям об бетонну стіну та знущався над ним твердою дерев’яною палицею, щоб провчити його. У його голові знову спалахнув звіт медичної служби, в якому розповідалося про кожну травму, яку пережила Шенна з клубом.
  Так, виродок заслуговує своєї черги на кінці палиці. Він міг тільки сподіватися, що потрапить у в’язницю.
  «Що сталося далі?» Джейк намагався контролювати себе, його гнів був на тонкому повідку.
  «Навіть вбита камінням, вона продовжувала відштовхувати мене, боротися зі мною — я втратив це. Здається, через кілька хвилин я прийшов до себе й усвідомив, що зробив. Вона була мертва. Я зберігаю воду та мило в багажнику, щоб помити машину, тож я витягнув її разом із брезентом і міні-пилососом і відтягнув її до одного з будинків, що будуються, і вимив її, щоб позбутися будь-яких доказів. Я почистив її під нігтями, розчесав і пропилососив тіло, щоб не було волосків. Я не збирався залишати свою ДНК. Я дивлюся ці шоу». Кавілла зупинився й зробив ще один ковток води.
  «Що ти робив далі?»
  «Я дотягнув її до лісу і скотив з гори. Після цього я пішов у бар, щоб встановити своє алібі, тому що я був там раніше і хотів, щоб бармен пам’ятав мене».
  «Отже, замість того, щоб викликати поліцію та швидку допомогу, на випадок, якщо вона не мертва, ви почистили її та викинули в лісі, як сміття ?» - сказав Джейк.
  «Так».
  Джейк побачив гнів, який відобразився на обличчі Луї. Кімната наповнилася важкою тишею, коли він дозволяв інтерв’ю пробігати у своїй пам’яті. У нього було ще кілька речей, які він мав занести до протоколу.
  «Коли ти написав у її щоденнику, що це її вина?»
  «Минулого вечора після того, як я розмовляв з Хлоєю, все, що їй потрібно було зробити, це поговорити зі мною, але ні, вона була занадто добра для мене. Це мене розлютило».
  Добре, він не виявляє докорів сумління. Це допоможе його повісити. «Луї, чи є у вас якісь завдання для Марка?»
  «Навіщо ти зберіг каблучку, її гаманець і її щоденник?»
  «Я любив її. Я хотів, щоб вона завжди була зі мною, — прошепотіла Кавілла.
  «Ти не розумієш слова «кохання» чи того, що воно таке, Марке», — сказав Луї, відмикаючи ланцюги для ніг і підтягуючи Кавіллу в положення стоячи, а потім проводжаючи Кавіллу до дверей до нарядів, які чекали біля кімнати.
  Знесилений, Джейк спостерігав, як вони вийшли з кімнати — хижак зупинився. Але він добре знав, що інший піде прямо за цим.
  Ще одна перемога, Єва, хоч і порожня. Боже, я б хотів зупинити їх, перш ніж вони забрали більше невинних життів .
  * * * *
  Коли Луї повернувся з бронювання, він зайшов до офісу Джейка. Джейк відкрив нижню шухляду й дістав пляшку Джонні Вокер Блю. Він налив дві склянки й простягнув одну Луї.
  «До закриття». Джейк підняв свою дупу в тості.
  «До закриття». Задзвеніли келихи перед тим, як кожен почав пити свої напої.
  «Я краще зателефоную Вагнерам », — сказав Джейк.
  «Добре. Я почну звіт, поки ви це зробите».
  Джейк розповів Джо Вагнеру про арешт, хоча він приховав деякі подробиці. Він не дав їм нічого більше, ніж планував надати у своєму прес-релізі. «Адвокат Кавілли заявив, що збирається замовити для нього психологічний огляд. Але справа в тому, що він звільнив свого адвоката. Я впевнений, що це все одно станеться. У будь-якому випадку, містере Вагнер, справа має дійти до суду протягом кількох місяців».
  «Дякую, лейтенанте. Я розумію, що ми часто сварилися. мені шкода Ти працював не на нас, а на Шенну, — сказав Джо Вагнер.
  «Мені теж шкода. Іноді розслідування вбивства наступає на тих, хто вижив. Ти хочеш сказати Хлої чи хочеш, щоб я?»
  «Ні, я це зроблю. Їй потрібно триматися подалі від вас».
  «Дякую». Джейк поклав трубку, а потім пішов до кабінету капітана, щоб повідомити йому.
  Поки Шемус закінчував телефонну розмову, Джейк стояв біля вікна МакГуайра й дивився на центр міста. Капітан поклав трубку й звернув увагу на Джейка.
  «Зразки були зібрані у Сполдінга. Комісар поспішав із результатами. Сподіваємося, ми повернемо їх протягом місяця-двох».
  «Ви сказали або сьогодні, або завтра. Чому мене не сповістили?»
  “З цієї ж причини не можна чіпати корпус. Це конфлікт інтересів».
  Це неважливо. Так чи інакше Сполдінг заплатить за вбивство Єви. Це був його обов’язок і обіцянка їй.
  OceanofPDF.com
  Розділ 31
  Близько години неділі вранці Джейк повернувся до свого будинку після того, як майже всю ніч працював з Кавіллою. З’єднаний дротом, не міг заснути, він вередував цілу ніч і день. Йому потрібно було піти на дільницю і закінчити звіти, але в нього не було на це сил. Він хотів зателефонувати Мії й вибачитися, але щоразу, коли тягнувся до телефону, злився. Вона була нерозумною, а не він. Керуй її життям, його дупою. На жаль, усе, що він зробив, це спробував полегшити їй справи. Минулої ночі Луї намагався поговорити з ним про це, але він відштовхнув його. Сьогодні вранці він дзвонив уже тричі, а ще не було полудня.
  * * * *
  Мія прокинулася о десятій вечора, відчуваючи себе запамороченою. Вона погано спала минулої ночі. Її гнів на Джейка не вщухав. Як він сміє вважати, що може приймати рішення за неї? Їй не потрібен був інший чоловік, який втручається в її життя. Її батька було забагато.
  Їй було шкода, що вона присоромила його перед його друзями, але п’ятнична вечеря з її батьками не вдалася завдяки батьковій засідці. Вона все ще не могла зрозуміти, навіщо він запросив її колишнього, нікчемного нареченого приєднатися до них. Звідти все погіршилося до точки неповернення. Її кров закипіла навіть зараз від такої зухвалості.
  Вони з Логаном Ендрюсом перебирали її обов’язки, визначені ним. Він кепкував з неї про її мізерну роботу та книгу — рівень її толерантності досяг піку. Вона відштовхнулася від столу, попрощалася, цмокнула маму в щоку й пішла. Вона відмовилася більше терпіти критику батька. Через плече вона запитала: «Батьку, ти прислав мені мертву тварину, щоб налякати мене додому?» Вона не дочекалася його відповіді.
  * * * *
  У понеділок вранці, занурений у звіти, Джейк почув шум біля своїх дверей. Він підвів очі й побачив Луї, що стояв там. «Що трапилося, Луї?»
  «Ти в порядку? Я дзвонив вчора».
  «Мені не хотілося ні з ким говорити. Я все ще ні».
  «Я тут, якщо ти передумаєш ».
  У кімнаті запала незручна тиша. Джейк був вдячний, коли задзвонив телефон, що позбавило його необхідності придумувати відповідь. «Лейтенант Керрінгтон, це Джоан Гейл з медичного центру UConn. У мене є результати зразків, які ви хотіли терміново отримати».
  « Що вони?»
  «Я надішлю тобі електронний лист зараз », — сказала Джоан.
  Ви зводите мене з розуму . Доберіться до чортової точки . «Дякую, Джоанно, що це?»
  «Обидва зразки збігаються зі зразками, взятими з автомобіля», - сказала вона.
  "Обидва?" Джейк, як кіг, здивований.
  «Так, обидва».
  «Який зразок кому відповідав?»
  «Волокна волосся відповідали Джеффу Адамсу. Клітини шкіри, слина та піт відповідають Лолі Адамс».
  «Ще раз дякую, Джоан. Коли я маю побачити електронний лист?»
  «Тепер воно має бути там. Я готовий надіслати це».
  Електронний лист з’явився в його папці «Вхідні». Він роздрукував дві копії звіту, одну з яких передав Луї. Другу він зберіг для книги вбивств.
  «Що ти думаєш? За словами Бо Тейлора, він уточнював графік Джеффа Адамса з його босом на вихідні. Він не міг бути в двох місцях одночасно».
  «Як ви думаєте, Лола підкинула його туди, щоб звинуватити його ?» — запитав Луї.
  «Я не знаю, що думати, крім того, що ми збираємося вирушити до Флориди протягом наступних кількох годин, щоб переконатися в цьому на власні очі. Я йду поговорити з капітаном». Джейк підвівся зі стільця і вийшов з кабінету.
  «Я почну оформляти документи щодо запиту на рейси». Луї схопив Джейка за руку, перш ніж той встиг вийти з кабінету. «Джейку, будь ласка, зателефонуй Мії та виріши все».
  «Нехай буде, Луї».
  Джейк все пояснив капітану. Макгуайр запитав: «Ти збираєшся зателефонувати начальнику Тейлору й повідомити йому результати?»
  «Ні, він сказав, що брав інтерв’ю в менеджера ресторану, де працював Адамс. Він перевірив свій графік роботи на вихідні шістнадцятого. Я схильний йому довіряти, але хочу сам перевірити його алі-бі».
  «Я підготую документи для екстрадиції. Нехай Катріна подбає про політ і планування гарячого ел.
  «Луї вже займається цим».
  * * * *
  У Джексонвіллі, штат Флорида, температура була в середині дев’яностих, коли вони приземлилися. У Коннектикуті їм було ще близько сімдесятих, навіть наприкінці червня. Після того, як Джейк розписався про оренду автомобіля, Луї взяв ключі від клерка і завантажив їхні сумки у вантажівку. До Нептуна було коротко їхати, без жодних зупинок, поки вони не дійшли до поліцейської дільниці. Адміністратор/диспетчер був здивований, побачивши їх, коли поклав свій бейдж на стійку.
  «Привіт, лейтенанте», — сказала вона південним протягом, розглядаючи його. «Ти виглядаєш, як і звучиш».
  «Добре чи погано?» — пожартував він. Кімната була наповнена флоридським сонцем, частина з вікон, решта від Семмі.
  Вона засміялася. «Добре». Повернувшись до робочого режиму, вона сказала: «Хочеш бачити начальника? Він не сказав, що вас чекають».
  «Справа пішла швидко. Ми забронювали авіаквитки й сподівалися, що встигнемо начальника до кінця його дня. Він це?» - сказав Джейк.
  «Так, він у своєму кабінеті. Я піду за ним». Перш ніж пройти коридором, він помітив, що вона вимкнула екран свого комп’ютера.
  Джейк подумав, що вона теж виглядає так, як звучить — мила, мініатюрна блондинка, зростом не більше п’яти-трьох, із пишною фігурою. Якби людина не дивилася їй прямо в очі, вона б пропустила поліцейського, світське знання підчерев’я того, що співіснує з порядними громадянами, які дотримуються закону.
  Бо Тейлор слідував за Семмі назад у коридор, щоб привітати їх. У віці шість-два, з висвітленим на сонці світлим волоссям і блідо-блакитними очима, пихатість Тейлора нагадувала Джейку Джона Вейна. Тонка і струнка статура не ввела в оману Джейка. Він побачив біцепси, що визирали з-під рукавів його сорочки, і вирішив, що зможе впоратися зі своїм ельфом у бою.
  Усміхаючись, Тейлор підійшов до Джейка, простягнувши руку. — Ви, мабуть, лейтенант Джейк Керрінгт , — сказав Бо.
  — Як ти мені сказав тут сержанта?
  «Я зараз буду використовувати страшне слово в правоохоронних органах. Я зробив тобі профіль. Керрінгтон, Ірландія. Сержант, він виглядає італійцем». Він вимовив це Eye-Talian. «Я правий чи не правий?»
  «Ви маєте рацію. Шеф Бо Тейлор, сержант Луї Романеллі, мій партнер. Вони по черзі взяли Бо за руку.
  «Приємно познайомитися з тобою, Луї. Чим я завдячую цьому несподіваному насолоді , Коннектикут?»
  «Сьогодні все пішло швидко. Пару годин тому ми повернули зразки ДНК. Вони збігаються з містером і місіс Адамс — волокна його волосся, клітини шкіри, слина та піт — її. Ми хотіли б, щоб ви знову взяли у них інтерв’ю разом із нами, оскільки у вас такі чудові стосунки з Лолою. Ми також хотіли б взяти інтерв’ю в менеджера ресторану та ще раз перевірити алі- бі Адамса, — сказав Джейк.
  «Чому ти не дзвонив? Я міг усе перевірити для вас і врятувати вас від поїздки, — запитав Бо, спостерігаючи за Джейком навченим оком.
  «Чесно кажучи, я сам хотів потрапити сюди та взяти у них інтерв’ю. Мені завжди подобається елемент несподіванки. Якби ви пішли поговорити з ними знову, вони могли б піти. Я не хотів ризикувати , Бо.
  «Ти мені не довіряєш, Коннектикут?» — спитав Бо, все ще не перериваючи зорового контакту.
  «Так, Бо. Я не можу сказати, але щось не вписується. Як би ти впорався з цим?»
  «Мабуть, так само». Він посміхнувся Джейку. «Дозвольте мені звернутися до своїх офіцерів. У мене один стежить за будинком, а інший стежить за рестораном».
  «Чи можемо ми їх здивувати ?» — запитав Джейк.
  «Ми можемо, якщо ви скажете мені, чому».
  «Джефф Адамс добре розбирається в електроніці. У нього вдома може бути поліцейський сканер і він стежить за вашими трансляціями. Я не хочу ризикувати ».
  «Залиште свою оренду тут. Ми візьмемо мою машину. Будинок приблизно за шість миль, ресторан — за чотири. Ми першими підемо до будинку. Я хочу, щоб ви мали задоволення познайомитися з місіс Адамс...
  «Вона справила на вас сильне враження?» — перебив Джаке .
  «Вона зробила. У «Бурі в пустелі» я не забрав стільки вогню, скільки від неї. Вона королева підлості».
  «Нам потрібні наші чашки ?» — пожартував Луї.
  Бо почав сміятися. «Я не думаю, що було б завадить носити такий біля неї. Я можу сказати вам, що в її чоловіка не залишилося яєць. Вона веде там шоу».
  OceanofPDF.com
  Розділ 32
  Вони втрьох під’їхали до автомобіля без розпізнавальних знаків. Бо вийшов з машини та підійшов, щоб поговорити зі своїм офіцером. Він повернувся і сів на водійське сидіння.
  «Офіцер Хетчер сказав, що місіс Адамс не виходила з дому цього ранку. Ви готові?»
  «Так, чи готові ви заарештувати її, якщо це буде потрібно ?» — запитав Джейк.
  «Так, у вас все в порядку , так?»
  «Правильно», — сказав Джейк, передаючи його Бо, щоб він ознайомився.
  Прочитавши це, Тейлор сказав: «Давайте це зробимо».
  Вони дружно втрьох підійшли до вхідних дверей. Тейлор подзвонив. Відповіла місіс Лола Адамс. Їй не могло бути більше двадцяти восьми. Її волосся було всіяне русявим поверх чорного, на очах наліплений густий макіяж. Вона була в коротких шортах і топі, які ледь прикривали її груди, а також її вишукані босоніжки. «Дешево з великої літери» , — подумав Джейк.
  «Чого ти хочеш?» Вона говорила з Бо, ігноруючи його та Луї.
  «Пані Адамс, можна зайти ?» — сказав Бо.
  «Чому?»
  «Ці офіцери мають до вас кілька запитань».
  «Хто вони?» Вони з Луї не сказали ні слова, радіючи, що Беа ти керує шоу.
  Бо проігнорував її запитання й знову запитав: «Чи можемо ми зайти , місіс Адамс?»
  «А якщо я скажу «ні», що ти будеш робити?»
  «Я одягну на тебе наручники прямо тут, на вулиці, щоб усі твої сусіди бачили. Тоді я викличу патрульну машину. Я подбаю про те, щоб у нього були ввімкнені фари та сирени. Ми б не хотіли, щоб хтось пропустив шоу. Будь-який сусід, який пропустив одягання наручників, побачить, як вас посадять у патрульну машину. Я зрозумілий?» Бо височів над Лолою. Джейк подумав, що це чудовий погляд. Це навіть викликало в нього страх Божий.
  «О, заходьте». Лола гралася зі своїм намистом, махаючи ними. «Це смішно. Знову подзвоню адвокату. Сідайте і нічого не чіпайте». Вона почала йти до кухні в глибині будинку, бурмочучи: «Мені було легше, коли вона була жива».
  «Вибачте, місіс Адамс, ви щось сказали?» Бо посміхнувся Джейку.
  Вона крикнула з кухні: «Ні».
  — Я так не думав, — сказав Бо, знову повертаючись до Джейка. «Хіба я не казав тобі? Делікатне створіння».
  Джейк стримував сміх, бо Лола Адамс повернулася до кімнати.
  Луї сказав їй: «Місіс. Адамс, твій адвокат прийде?»
  «Він буде тут через десять хвилин. А поки нічого не чіпай, поки я займаюся своїми справами».
  «Чудово, я радий, що він доступний у такий короткий термін », — сказав Луї.
  «Він завжди доступний для мене», — сказала вона.
  Усі троє перезирнулися, не потрудившись визнати її коментар. Вони сиділи навколо, і ніхто не говорив, поки чекали на адвоката. Лола вийшла з кімнати й не запропонувала їм нічого, навіть склянки води.
  Джейк крикнув: «Ваш чоловік вдома?»
  «Ні, він працює. Він повинен бути тут?»
  «Ні, ми хочемо поговорити з тобою спочатку », — сказав Джейк.
  Вона повернулася до кімнати з ганчіркою для посуду в руці. «А ти?»
  «Коли ваш адвокат прибуде, ми вам розповімо». У цю гру можуть грати двоє .
  Адвокату знадобилося тридцять хвилин, а не десять. Джейк міг сказати, що Лола не була задоволена ним. Вона не проявила до нього милосердя, коли затягнула його на кухню, коли він прийшов. У вітальні вони втрьох почули, як вона розповідала адвокату про свою думку.
  Лола та її адвокат знову увійшли до вітальні після п’яти хвилин криків один на одного. Почалися знайомства .
  Бо привітався з адвокатом на ім’я. Зрештою, це було маленьке місто.
  «Привіт, Вейне».
  «Бо». Маленький чоловік, Вейн Форд, зріс п’ять на чотири, важив сто шістдесят фунтів. Йому було сорок років, і він носив своє чорне волосся, підстрижене близько до голови.
  «Джейк, Луї, це Вейн Форд, адвокат. Вейне, це лейтенант Джейк Керрінгтон і сержант Луї Романеллі з відділу поліції Вілксбері, штат Коннектикут. Бо закінчив знайомство, поки вони спостерігали за реакцією Лоли. Вона не розчарувала.
  «Чому ти тут, у Флориді?» — запитала вона, схоплюючись з дивана.
  «У нас є ордер на твій арешт у справі про вбивство Челсі Адамс», — сказав Джейк.
  «Що ви, придурки? Я нікого не вбивала», – сказала вона. «Вейне, чи можуть вони зробити це зі мною?»
  «Сідай, Лола. Лейтенант, можна отримати ордер?» Джейк передав Форду копію. Вейн не поспішав переглядати його. «Все в порядку, Лоло», — сказав він через десять хвилин.
  Лола та Вейн здавалися досить інтимними один з одним.
  «Флорида не повинна відмовлятися від мене. Правда, Вейн і?» — запитала Лола.
  «У нас є взаємні угоди з Коннектикутом, місіс Адамс. Вони зробили домашнє завдання. Усі їхні документи готові для вашої передачі під їхню опіку. Ми відвеземо вас на станцію. Там вас опрацюють і допитають далі». Замість Вейна відповів начальник Тейлор. «Ви можете боротися з екстрадицією, але я не рекомендую».
  «Чому ні?»
  «Оскільки Коннектикут скасував смертну кару, Флорида — ні».
  З її очей полетіли кинджали, коли Лола дивилася на свого адвоката вниз. «Мені потрібна склянка води». Лола встала і пішла на кухню.
  Вони сиділи там четверо, чекаючи, поки вона повернеться до кімнати. Через кілька хвилин Бо відповів на стук у вхідні двері. Він запросив свою жінку-офіцера до хати. Патрульна міцно вчепилася в босоногу Лолу, яка кричала на повну силу.
  — Дурний вчинок, місіс Адамс, ви додали до списку, який має лейтенант, додаткову плату.
  Начальник Тейлор дав своєму офіцеру вказівки, пояснивши, що їй потрібно залишитися з в’язнем до їхнього повернення. «Я подам на вас усіх до суду за таке поводження зі мною», — продовжувала кричати Лола, поки поліцейський одягнув на неї наручники та відштовхнув її геть.
  Тейлор повідомив адвокату, що у нього є близько години, щоб поговорити зі своїм клієнтом, перш ніж вони повернуться до відділку. Спочатку вони хотіли обшукати приміщення.
  Після завершення обшуку вони втрьох попрямували до ресторану, де працював Джефф Адамс, і відвели його на допит. Доказ на ньому був тонкий, одна волосинка. Докази проти Лоли були переконливими. У процесі розшуку вони знайшли її квитки на літак, рахунок у готелі за вихідні у квітні, заяву її подруги, її ДНК з поту та слини, які вона залишила в машині. Вони відправили Джеффа Адамса на дільницю на патрульній машині, а його менеджера знову допитали.
  Під час допиту він не змінив своєї історії. Джефф Адамс працював цілі вихідні. Там його побачив менеджер. Ніхто його не бив і ніхто не вибивав. Його табель показав, що він отримав гроші за цілі вихідні.
  «Я б запропонував вам наші захисні стрічки, але ми повторно використовуємо їх кожні тридцять днів. Якби ти запитав раніше… — Менеджер ресторану знизав плечима. «Це не було б проблемою. Я був тут менеджером шість років, Бо. Я б не став брехати за працівника. Вони приходять і йдуть, як відомо. Джефф Адамс – один із найнадійніших. Чи можете ви тримати мене в курсі? Будь ласка, зателефонуйте мені якнайшвидше, якщо мені доведеться його замінити", - сказав менеджер.
  «Дякую, Брайане, підійде. Наразі його лише допитують », — сказав Тейлор.
  Вони взяли інтерв'ю у Джеффа Адамса. Він не хотів адвоката. Він наголосив, що працював усі вихідні. Луї сів навпроти Джеффа. Тейлор і Джейк стояли обабіч дверей.
  «Джеффе, ти можеш розповісти мені, як твої волосяні волокна були виявлені в машині в Коннектикуті? Машина, в якій ми знайшли тіло Челсі ?» — запитав Луї.
  «Ти брешеш. Я був тут, у Флориді, і більшу частину часу був на роботі. Я не бачив Челсі з тих пір, як переїхав сюди. Коли ми розмовляли по телефону, це було про дітей». По обличчю Адамса виступив піт. Коли йому передали квитанції для перегляду, Адамсу довелося витерти обличчя й очі, щоб прочитати їх.
  «Ти завжди так багато потієш, Джефе ?» — запитав Джейк.
  Джейку подобалося працювати з Луї. Їхній природний ритм доповнював один одного. Джейк відчув погляд Бо. Він повернув голову й переглянувся з ним.
  «Я роблю тут. Вологість мене вбиває, — сказав Адамс, знову витираючи руками обличчя.
  — Ми вдома, Джеффе, і кондиціонер увімкнено , — сказав Луї.
  Кімната наповнилася тишею. Джейк відштовхнувся від стіни, де він стояв поруч із Бо, і запитав: «Яку інформацію про смерть Челсі ти маєш , Джеффе?»
  «У мене немає. Я не причетний. Як я міг? Скажу вам ще раз, я працював з нею всі вихідні».
  «Ти постійно повторюєшся, Джеффе. Ви послали Лолу до Коннектикуту, щоб зробити цю справу, а ви залишилися тут, щоб прикритися?» — сказав Джейк, сідаючи поруч із Луї.
  Адамс зірвався зі свого місця. «Що, ти з глузду з'їхав? Я б ніколи не зашкодив Челсі. Вона чудова. Я маю на увазі..."
  Тейлор пішов позаду Джеффа, штовхнув його на стілець.
  «Якщо вона була чудовою, чому ти з ним розлучився ?» — запитав Джейк.
  «Я осел, ось чому», — прошепотів А Дамс.
  "Вибачте ?" - сказав Джейк.
  «Я сказав, я осел», — сказав Адамс голосніше. «Життя стало надто комфортним, настала нудьга. Ця молодість прийшла до мене на роботі. Ну, це вийшло з-під контролю. Не встиг я й оком моргнути, як я розлучаюся, і ми з Челсі боремося всього життя. Це був жахливий час для неї, щоб стати злим. Вона дала мені це добре. «Челсі» все добре».
  Змінивши тактику, Луї запитав: «Як ти думаєш, хтось із дітей убив її заради грошей?»
  Він знову підскочив, кинувшись за Луї. «Не смій нічого говорити про моїх дітей — вони люблять свою матір. Вони б ніколи не скривдили її». Коли він закінчив, він важко дихав, обличчя яскраво-червоне, його пітливість посилилася. Джейк і Бо схопили Джеффа за руки й штовхнули його на місце.
  «У тебе хворе серце, Джеффе?» — спитав Джейк, не звертаючи уваги на спалах Джеффа.
  «Ні».
  «Ви сказали, що Лола відвідувала свою подругу в Маямі шістнадцятого квітня на цілих вихідних». Джейк подивився на Адамса, припускаючи, що незабаром їм доведеться викликати парамедиків .
  «Вона сказала, що поїхала в Маямі, щоб відвідати свого друга».
  — І ти їй повірив ? — запитав Луї.
  «Так, чому б і ні ?» Джефф сказав.
  на стіл квитки на літак, готельний рахунок і квитанцію .
  Адамс підняв їх і почав читати. Він кілька разів подивився на Джейка, потім знову опустився на квитанції, перш ніж зосередитися на обличчі Джейка.
  «Що ти кажеш?»
  «Я думаю, що це очевидно, Джеффе. Лола поїхала до Коннектикуту на вихідних шістнадцятого числа. Вона тобі збрехала. Ти збираєшся сидіти і говорити мені, що не мав поняття? Давай, ніхто не такий дурний, — закінчив Джейк.
  «Мабуть, я», — сказав Джефф перед тим, як почав дихати.
  Бо викликав медиків.
  * * * *
  Біля автомата з газованою водою в коридорі вони кожен випили, поки чекали, поки медики транспортуватимуть Адамса.
  «Ну, весело, весело, весело. Як ти думаєш, що зробить Лола, коли ми скажемо їй, що Джеффа терміново доправили до лікарні ?» — спитав Бо.
  «Ходімо розберемося», — усміхнувся Джейк через плече.
  «Я відчуваю, що вона не надто хвилюватиметься », — сказав Луї.
  «О, Луї, ти так негативно ставишся до людей», — сказав Джейк, тицяючи його в бік.
  «Так, роки роботи з покидьками землі», — відповів він, знизуючи плечима.
  — Я чую , — сказав Бо.
  Зі своїми найкращими поліцейськими обличчями вони втрьох увійшли до кімнати для допитів, тримаючи Лолу та її адвоката. Вейн Форд підскочив, щойно вони увійшли. «Чому ви змусили нас так довго чекати? Що відбувається?»
  Бо кивнув офіцеру біля дверей і відпустив її. Він повернувся до адвоката.
  «Вейне, у нас була невідкладна медична допомога, і ми першими подбали про це». Він звернувся до Лоли Адамс. Джейк звернув увагу на невимушену поведінку Лоли. Вона розвалилася в кріслі, ніби це був барний стілець. Приймає всіх родичів , подумав він.
  «Пані Адамс, під час допиту у вашого чоловіка стався якийсь напад. Довелося викликати швидку допомогу. Джефф прямує до лікарні», — сказав керівник Тейлор.
  «Що з ним не так?» Вона нахилилася вперед.
  Наразі невідомо ».
  «Тому ти змусив мене чекати?» Вона погладила волосся.
  «Так».
  «Я бачу. Ви першим брали у нього інтерв’ю?» — запитала вона роздратовано. Усі думки про групу її чоловіка зникли.
  — Так, — сказав Бо.
  «Що він вам сказав?» Вона знову нахилилася вперед.
  — Це не так, місіс Адамс, — перебив Джейк. «Ми будемо задавати питання, а ви відповідайте на них».
  «А якщо я не захочу?» Лола відкинулася на спинку спинки, поклавши руку на крісло поруч із собою.
  «Ми повернемо тебе до ізолятора, де ти залишишся, поки ми не перевеземо тебе до Коннектикуту», — сказав Джейк, спускаючи її.
  «Задайте свої запитання». Її зморщене чоло нагадало Джейку її матір.
  «Ви були в Коннектикуті на вихідних шістнадцятого квітня. Ви вбили Челсі Адама ?» — запитав Джейк.
  «Ні».
  «Ні, ви не були в Коннектикуті чи ні, ви не вбивали Челсі Адамс ?» — запитав Луї.
  «Ні на інші питання».
  Зрозумів! Джейк передав їй квитанції за авіаквитки, платіжні картки та готельний рахунок. Він спостерігав, як на її обличчі відобразився шок.
  «Де ти взяв ці?» Лола вдарила рукою по столу.
  «Пані Адамсе, ми тут не граємо в ігри. Жінка втратила життя, тому що хтось вважав, що має право позбавити його життя. Тепер я запитаю ще раз, ти був у Коннектикуті шістнадцятого квітня і чи ти вбив Челсі Адамс?» — знову запитав Джаке .
  «Так, я відвідав друга в Коннектикуті. Навіщо мені вбивати колишнього Джеффа?»
  «Ти скажи мені».
  «Немає причин».
  «Що ти робив у Коннектикуті?» — запитав Луї, чекаючи брехні.
  «Я відвідала подругу», — сказала вона, виглядаючи нудьгуючим. Джейк спостерігав, як вона бере контроль над своїми емоціями.
  «Як її звати?»
  «Хто сказав, що це жінка?» Вона грала його, або намагалася. Джейк не купив.
  «Хто твій друг, Лол ?» — запитав Джейк.
  «Кеті Боніта».
  з нею цілий день ?»
  «Так, знав».
  Джейк простягнув їй готельний рахунок. Вона та її адвокат переглянули це. Склавши голови разом, вони прошепотіли одне з одним, перш ніж Лола відповіла.
  «Я залишився в готелі в п'ятницю ввечері, тому що приїхав пізно. У суботу я залишився в Кеті».
  «Що ти робив у п'ятницю ввечері ?» — запитав Джейк.
  «Що ти маєш на увазі?»
  «Ти вийшов?» — запитав Луї, переймаючи питання.
  «Я ненадовго спустився до бару готелю». Лола глянула між ними, не знаючи, до кого звернутися.
  «Ні, не робив. Ми розпитали барменів, показали ваше фото. Ніхто не пам’ятає, щоб тебе бачив , — сказав Луї.
  «Я не можу допомогти, якщо я не пам’ятний». Вона знизала лівим плечем.
  «Давай, Лола, я очікував від тебе кращого. Я розчарований , — сказав Джейк.
  «Ти думаєш , що знаєш мене?»
  «Ми весь час стикаємося з вашим типом», — підскочив Луї , цькуючи її.
  «Так, який це тип?»
  «Типу «світ мені винен », — сказав Луї.
  «Що ти знаєш, сволота? Мій батько випив, щоб закрити мою сувору матір, і ігнорував мене. Не робіть так, ніби ви мене розумієте».
  Більшого від неї вони не отримали. Вони вирішили не ночувати у Флориді. Бо послав жінку-офіцера, щоб вона супроводжувала їх до Коннектикуту. Вони організували транспортування в аеропорт і подякували Бо за гостинність. Шістнадцятого квітня Тейлор знову розпитає Джеффа Адамса й точно визначить його пересування, щойно лікарі випишуть його з лікарні.
  Приземлившись у Гартфорді об одинадцятій вечора, змучений після дванадцяти годин у дорозі, Джейк не бачив відпочинку в їхньому найближчому майбутньому. Треба було ще доставити ув'язненого до відділку та оформити документи. Він забрав свою машину з короткострокової стоянки, потім поїхав на вокзал і передав опіку над Лолою Адамс черговому. Перш ніж він пішов до свого офісу, він наказав наряду відвезти офіцера Флориди на ніч у «Маріот». Подякувавши їй, він планував доставити її в аеропорт вранці. Ще через годину паперової роботи він сказав Луї припинити справу на ніч.
  Коли вони виходили, Джейк запитав: «Ти думаєш, що це прилипне?»
  «Я сподіваюся, що так. Наші докази надійні. Вона не Кавілла. Вона не зізнається , — сказав Луї.
  «Ні, не буде. Як ви думаєте, її чоловік знав?»
  «Було важко його читати».
  «Це було». Джейк ніколи не відчував від нього вібрації.
  OceanofPDF.com
  Розділ 33
  Коли Джейк повернувся додому, він упав на ліжко повністю одягненим і знепритомнів. Він ніколи не слухав його повідомлення до ранку. Близько шостої він встав і прийняв душ, а потім пішов на кухню, щоб приготувати каву. Поки він варився, він розбив пару яєць на сковорідку. Коли вони почали готувати, він відвернувся від плити, щоб взяти перець, і помітив, як блимає світло на автовідповідачі . Він натиснув «Відтворити».
  «Містер Керрінгтон, це доктор Гласс. Завтра я повинен передати собаку товариству гуманістів і хотів зареєструватися у вас раніше, оскільки ви виявили до неї інтерес. Будь ласка, зателефонуйте мені».
  Джейк записав номер ветеринара. Наступне повідомлення почало грати, коли він знову повернувся до плити, щоб перевернути яйця. Його тіло заціпеніло, коли голос Мії заповнив кухню.
  «Привіт, Джейк, це Мія. Я хотів подзвонити, щоб вибачитися за свою грубість у суботу. Я міг би краще впоратися зі своїм гнівом. мені шкода Я розумію, що ти думав, що захищаєш мене і робиш щось добре, але я не безпорадна... — Її голос обірвався. Апарат перейшов до третього повідомлення, і голос Мії продовжився.
  «Я не хочу закінчувати це на поганій ноті. Мені потрібна моя незалежність. Я не можу бути з кимось, хто хоче мене контролювати чи захищати. Коли справа доходить до мене, я приймаю рішення. більше нікого. Це був важкий візит до моїх батьків. Хоча це не виправдання, це вплинуло на мій настрій більше, ніж я думав. Я хотів би мати можливість обговорити це з тобою особисто, тому що я не боягуз. Ти справді заслуговуєш на пояснення…» Машина знову обірвала повідомлення.
  На четвертому повідомленні Мія закінчила свою промову. «Коли ти отримаєш це, Джейк, будь ласка, зателефонуй мені. Я хотів би призначити час для обговорення цього питання».
  Mac Hine помер.
  Він налив ще чашку кави. Потягуючи, він дискутував. Чи повинен він передзвонити їй? Димова сигналізація почала вибухати, коли дим заповнив повітря. Повернувшись до плити, схопив сковороду, обпік руку і знову впустив її на плиту. Яйця зіпсовані, він їх викинув. Він узяв рушник і помахав ним під димовою сигналізацією, доки вона не перестала ричати. Він узяв чашку й зробив ковток. Що з ним було не так? Як одна жінка могла змусити його так відреагувати? Кілька днів тому він зрозумів, що любить її. Здавалося, минули роки. Хоча він розумів, звідки йде Мія, він усе ще вірив, що зробив для неї те, що було найкращим.
  І він не міг допустити, щоб собака померла. Брайт заслужила шанс після всього, через що вона пройшла. Джейк залишив повідомлення для ветеринара.
  «Докторе Ґласс, я візьму Брайт, але мені потрібно буде зустрітися з вами, щоб зрозуміти її потреби та лікування. Минуло багато часу, як я мав собаку. Будь ласка, зателефонуйте мені завтра на вокзал. Я хотів би провести трохи часу з тобою та Браєм». Він залишив свій номер. Господи, він мав бути божевільним, усиновлюючи собаку зараз.
  Не знаючи часу, він набрав номер Мії. Він думав покласти трубку, але вона відповіла на третій дзвінок сонним голосом, перш ніж він отримав таку можливість. «Мія, вибач . Я тебе розбудив?»
  «Котра зараз година? Джейк?»
  Він подивився на годинник на плиті й здригнувся. «Близько шостої. Ми з Луї вчора поїхали до Флориди, щоб забрати підозрюваного. Ми не повернулися до півночі. Я отримав твоє повідомлення кілька хвилин тому». Чому я прошу вибачення?
  Запанувала ніякова тиша. Куди вони звідти поділися?
  «Джейку, вибач за суботній вечір — як я впорався з цим. Я хотів би можливість пояснити це особисто».
  «Я хотів би отримати пояснення. Я ніколи не хотів зробити тобі боляче, Міа, — сказав він.
  «Коли тобі добре зустрітися зі мною?»
  «Я можу зробити це сьогодні після роботи».
  — Близько сьомої?
  «Добре».
  «Зустрінемось у Four Seasons, щоб випити».
  «Ні. Приходь до мене додому. Я не хочу робити це публічно, Мія». Він не хотів, щоб вона знову засоромилася.
  Вона ніби зрозуміла. — Гаразд, тоді о сьомій я буду у вас вдома.
  * * * *
  Рівно о сьомій Мія подзвонила. Джейк відчинив двері й впустив її. Цього разу без поцілунків чи обіймів. На її обличчі й плечах відбилася напруга. Він запитав, чи їй буде зручніше на кухні чи у вітальні. Вона вибрала кухню. Він приніс їй чашку кави й поставив тістечка на стіл.
  Вона посміхнулася, дивлячись на тістечко. «Мабуть, я почну. Спершу я розкажу тобі передісторію». Вона глянула на нього. Він не ворушився, відколи вони сіли. Він привів свій погляд до неї.
  Не нервуючи, вона продовжила: «Джейку, я походжу з могутньої родини, яка володіє багатьма речами, у тому числі великим видавництвом. Я міг би опублікувати свою книгу багато років тому, але я не хотів жодної ласки від свого батька. Коли мене опублікують, це буде тому, що я заслужив це, і книга хороша. Це не буде базуватися на моєму прізвищі.
  «Зайве говорити, що коли людина така ж могутня, як мій батько, вона іноді забуває, що її діти не є дочірніми компаніями його бізнес-імперії. Він любить контролювати всіх і все». Вона згадала вечерю, засідку та те, як сподівалася покласти край десятирічній війні з батьком. Вона навіть пояснила свою підозру, що за мертвими тваринами стоїть її батько .
  «Я хотів побути на самоті, переосмислити свій вибір. Я все одно придумав ту саму відповідь — з одним варіантом. Я хочу, щоб ти був у моєму житті, тому що я дбаю про тебе. Коли я побачив тебе в суботу, все моє тіло засяяло. Я ніколи не відчував такого ні перед кимось іншим.
  «Коли Софія сказала, що ти приховав від мене щось, те, що я мав право знати, що ж, я знову відчув себе ображеним і зрадженим. Ти поводився як мій батько, наче мав право контролювати. Я не можу... ні, я не дам нікому контролювати себе, Джейк. Я хочу, щоб ви зрозуміли, хоча я переживаю за вас, я не можу взяти на себе жодних зобов’язань на більш постійне». Витираючи сльози з обличчя, вона чекала його.
  * * * *
  Джейк сидів, обробляючи те, що сказала Мія, формулюючи власну відповідь.
  «Ви хочете цього обома способами, але ви не можете цього отримати», — сказав він.
  «Ні, не знаю».
  «Так, ви знаєте. Ви першому викликали мене, а не місцеву поліцію, коли вперше з’явився пакет із мертвою твариною. Ви хотіли, щоб я подбав про це. Ти також дзвонив мені, коли Хлоя переслідувала тебе. Ви надсилаєте мені неоднозначні сигнали».
  «У Хлої була інша ситуація», — сказала Мія, намагаючись захистити свою позицію.
  «Я не хочу контролювати тебе, Міа. Життя не веселе, якщо воно не рівне. Я намагався допомогти, не більше того. Ти принизив мене перед моїми друзями, тому що ти був злий. Ви ні про кого не думали. Ти поводився, як розпещений нахаба — ні, не перебивай мене. Я майже не передзвонив тобі… Я не повинен тобі це говорити — біс, я тебе кохаю. Я прийшов до розуміння, поки вас не було. Але я також не бачу, як це може вийти». Деякий час вони сиділи мовчки. Не маючи нічого сказати, Мія встала й обійшла стіл до Джейка. Нахилившись, вона поцілувала його в щоку.
  «Вибач, Джейк». Вона вийшла з кухні, прямуючи до вхідних дверей, сльози котилися по її обличчю.
  Джейк пішов за нею. Він узяв її на руки, поцілував з усім своїм стримованим розчаруванням.
  «Мені теж шкода». Він витер її сльози великим пальцем і відпустив її. Його очі горіли, коли вона вийшла за двері — геть із його життя.
  У глибині душі він знав, що колись вони будуть разом. Мія повинна була дійти такого ж висновку. Він почекав би час, перш ніж вирушити за нею.
  Їй краще не довго вирішувати.
  OceanofPDF.com
  Усі приховані гріхи
  Не пропустіть наступний захоплюючий трилер Джейка Керрінгтона Маріан Ланует
  Незабаром з Lyric al Underground,
  відбиток Kensington P publishing Corp.
  Продовжуйте читати, щоб насолодитися інтригуючим уривком. . .
  OceanofPDF.com
  Глава 1
  тобою робити , Брайт?»
  Джейк Керрінгтон подивився на карооку красуню, а потім нахилився, щоб витерти підлогу очисником і паперовими рушниками. Як провести так необхідний вихідний. У собаки був нервовий сечовий міхур, який відпускав щоразу, коли дзвонили у двері. Про що я думав зараз усиновити собаку? О, він знав, що робив. Кожен з нас розуміє жорстокість . Вони склали гарну пару. Брайт знову вчиться довіряти, а він намагається зайняти свій розум, маючи справу з можливим звільненням Джорджа Сполдінга, чоловіка, засудженого за вбивство його сестри. Потім була Мія, кохання всього його життя, яка кинула його. Він сумував за нею, хоча вона була нелегкою жінкою, з якою ладнати. Досить було лише одного разу поглянути у великі шоколадні очі Брая, щоб пес володів ним замком, стоком і бочкою.
  Знову пролунав дзвінок. Джейк вказав на Брай, перш ніж той рушив до дверей. «Іди лягай». Тремтячи, вона повільно підійшла до свого ліжка. Востаннє подивившись на пса, Джейк обернувся й відчинив двері.
  «Чому ти не відкрив двері?» — спитав його напарник, сержант Луї Романеллі.
  «Ми з Брієм вели розмову про протокол».
  Луї почухав підборіддя, дивлячись спочатку на Джейка, потім на Брай.
  У всьому винен Луї. Він штовхнув Брай на мене. Джейк дивився на свого друга й партнера, коли той заходив у будинок. З його оливковим кольором обличчя, каштановим волоссям і очима, Луї був його протилежністю в усіх відношеннях, крім зросту та ваги. Він був єдиною людиною, з якою Джейк заходив у двері й ніколи не замислювався про це .
  Брай підвела на нього свої великі ланячі очі, ніби знала, про що він думає. Жодної хвилини він не шкодував про своє рішення усиновити її, але їм обом знадобилося серйозних змін, перш ніж вони звикнуть одне до одного. Принаймні собака зайняла його думки і виштовхнула Мію. І що він збирався з нею робити? Джейк нахилився й потер Брайт між вухами.
  мебльованої вітальні Джейка .
  «Я подумав, що ми з Брай повинні познайомитися один з одним», — сказав Луї. «ЛЖ прийде пізніше, щоб пограти з нею. Так вони звикнуть одне до одного до її прогулянок».
  Син-підліток Луї використав шанс заробити трохи грошей. Джейк найняв його вигулювати собаку після школи, щоб Брай не був самотнім. Це також було гарантією, що на нього не чекатимуть сюрпризи, коли він повернеться додому з роботи.
  «Я радий, що він погодився гуляти з нею щодня після школи. Брай — одна вередлива собака, вона ненавидить бути на самоті».
  «Це було тихо, вам не здається?»
  «Після розгляду останніх двох справ я не проти тиші. Мені подобається час простою. Це дає мені час звикнути до додавання Департаменту зниклих безвісти ».
  «Так, там щось цікаве?»
  Справа зниклої людини, якою він займався, заінтригувала його. Він би побився об заклад, що хлопець мертвий.
  «Кілька справ, які я там розглядаю». Джейк сів на диван. Брай підійшла й поклала голову йому на коліна. Він погладив рукою її пальто.
  Коли Луї наблизився, тіло Брая затремтіло, як дерево під час шторму. «Тись, усе гаразд. Луї, посидь тут кілька хвилин, але не чіпай її».
  «Ти чув про Мію ?» — запитав Луї.
  «Ні, я ж сказав вам, що ця тема заборонена».
  Луї знизав плечима.
  «Тепер почни гладити Брай, поки я її тримаю. Коли вона звикне до вас, я піду в зоомагазин».
  «Хочеш, щоб я няньчила твого собаку?» Луї кинув на нього болючий погляд.
  «Так, поки не з’явиться l LJ».
  «Джейк, це собака. Вона впорається сама. Крім того, мені потрібно виконати деякі доручення для Софії».
  «Тоді я візьму її з собою».
  Луї нахилив голову набік, подивився на нього, а потім пішов, не сказавши жодного слова. Наодинці Джейк і Брай оцінили один одного.
  «Я не буду дитинчати з тобою». Брай облизав обличчя. Чорт, собака вже обмотала мене лапами.
  По дорозі до магазину Брай висунула носа у вікно. Припаркувавшись, він опустив вікно для Брай, а потім налив трохи води в тарілку, яку приніс для неї. У зоомагазині він підібрав кілька жувальних іграшок і ще корму для собак. Якби він не здобув контроль, то викупив би за собаку весь клятий магазин. Вирішивши, що всього достатньо, він став у чергу, щоб виписатися.
  Буйство рудих кучерів зустріло його. Він не був із рудоволосих, але хотів бачити обличчя, до якого належало це волосся. Між ним і жінкою проскочив маленький хлопчик .
  «Мамо, я можу взяти його для Зеллі?»
  Він вперше побачив обличчя жінки, коли вона повернулася, щоб поговорити з дитиною. Темно-зелені очі дивилися на хлопця. Її схилені уста стиснулися, поки вона говорила. «Треворе, у нас достатньо речей для кота. Поставте його назад. І вибачтеся перед цим чоловіком за те, що тиснули на нього».
  «З ним все гаразд », — сказав Джейк.
  « Вибачте, містере».
  Малюк проштовхнувся повз нього. Джейк посміхнувся жінці, перш ніж вона повернулася до клерка, щоб продовжити виписку.
  Він розрахувався з дитиною біля каси, пішов до своєї машини й поклав усі покупки, крім жувальної іграшки, у багажник. Він розгорнув гумову іграшку й поклав її перед Брай. Переконавшись, що з Брай усе гаразд, він пішов через ділянку до продуктового магазину. Йому теж треба було їсти.
  * * * *
  Кіра Рассел повернула Тревора до батька. Пригнічуючий вчинок — він розривав її серце, коли вона залишила його там.
  — Будь ласка, заходьте, — сказав Том Рассел.
  «Треворе, поцілуй маму. І побачимося в середу». Вона обняла сина руками .
  «Ми могли б знову бути сім’єю, якби ти отримав допомогу».
  Вона проковтнула зубчик, що підскочив до її губ. Натомість вона сказала: «Ми вже це розглядали, Томмі. Залиште це». Вона відпустила Тревора і пішла з розбитим серцем.
  Вона не пам’ятала, коли віддала душу дияволу. Але вона мала. Це довело те, що ми залишили Тревора. Її життя, її сина, її шлюб не зруйнував ніхто, крім неї. Вона зняла машину з узбіччя. Думки про її холодну порожню квартиру погіршили її настрій. Без сина це місце завжди нагадувало їй морг. Шум і люди були тим, що їй потрібно. Розвернувши машину, вона попрямувала до казино.
  Вийшовши у вестибюль із гаражного ліфта, дешевий блиск, шум і дим просочилися їй до кісток і розслабили її. Ах, вона була вдома, а ще краще, її улюблена машина стояла порожня. «Терапія гральними автоматами краща за будь-яку лікарню» , — подумала вона.
  * * * *
  «Син матері», — прошепотіла Кіра через дві години.
  Життя несправедливе . З тих пір, як вона була тут, вона вкинула понад три тисячі доларів у цю чортову машину. Я не можу повірити, що ця сучка відразу сіла і зірвала джекпот з першого оберту. Я ніколи не поверну Тревора таким чином.
  Кіра Рассел відкинула своє довге волосся на плече. Чому вона не змогла зірвати джекпот? Десять тисяч заплатить адвокату, щоб боротися з Томом за опіку. Витягнувши з сумочки ще одну стодоларову купюру, вона запхала її в автомат і натиснула кнопку максимального кредиту. Її живіт підскочив від хвилювання, коли колеса закрутилися. Щоразу її розум підбадьорював : « Ось воно!
  Коли колеса стали на місце, холодний холод пробіг по її жилах. Один за одним вони приземлилися. Коли другий символ замовк, вона зрозуміла, що знову програла. Її серце стукало у вухах, як відбійний молоток по бетону, викликаючи гнів. «Це наступний» , — сказала вона собі, знову натиснувши кнопку максимального кредиту. Їй потрібно було зробити перерву на сечовипускання, але вона не наважувалася залишити машину, боячись, що хтось інший зірватиме джекпот після того, як вона налаштує машину.
  Кіра порахувала разом із служителем, коли він платив жінці, що стояла поруч із нею, сімдесят п’ять великих. Черговий повернувся, щоб піти. Кіра помахала йому.
  «Вибачте », — покликала вона.
  «Так, пані?»
  «Мені потрібно скористатися туалетом. Ви можете стежити за моєю машиною чи заблокувати її?»
  «Мені потрібно викликати супервайзера. Це займе кілька хвилин».
  Він натиснув кнопку в навушнику, прошепотів у нього. Через десять хвилин наглядач підійшов, заблокував для неї машину та повідомив, що вона має повернутися протягом години, інакше ви її відпустите.
  «Дякую».
  «Не проблема, Кіра», — сказав наглядач.
  Він прочитав її ім’я з її нагородної картки, звертаючись до неї так, ніби знав її. Ну , до біса з ним.
  Вона штовхнулася зі свого сидіння й кинулася до жіночої кімнати. Кіра не хотіла залишатися осторонь надто довго, даючи їм шанс перепрограмувати машину проти неї або скинути її. Вона ненавиділа нову систему з квитками. З тих пір, як вони його встановили, вона не вигравала, як раніше. Чому б інакше вона весь час втрачала б?
  Перемога була нормою, коли вона починала. Одного вечора вона виграла вісім тисяч доларів, а наступної ночі виграла двадцять п’ять тисяч доларів за одне обертання. Відчуття було неможливо описати, коли ці колеса стали на місце і дзвони залунали. Шум, який видав автомат, коли він виграв джекпот, змусив її натовпи оточити. У ніч свого великого виграшу вона пішла додому з двадцятьма тисячами доларів — вона витратила п’ять тисяч, намагаючись виграти більше. Жадібність завжди брала верх. Перемога хвилювала її, але не так сильно, як поспіх, ейфорія, яку вона відчувала, чекаючи, коли колеса стануть на свої місця.
  Казино поводилося з нею, як із королівською особою, і дало їй господаря. Він залучав її на популярні шоу чи в ресторани, коли вона хотіла. Для Кіри нічого не було надто добре, доки вона з’являлася й вкладала гроші в автомат. Вона стала постійним відвідувачем кімнати для гравців — їла та пила безкоштовно. Так, безкоштовно, її зад. Вартість була надзвичайною. Десь на цьому шляху вона втратила самоповагу — разом зі своїм шлюбом, сином і своїми заощадженнями.
  З часом вона вкладала в автомати більше грошей, сподіваючись на більші виплати. Можна лише здогадуватися, як це вийшло з-під контролю. Але скоро все, що вона любила, зникне. Виродок не хоче опіки над Тревором — він хоче поставити мене на коліна.
  Втрата Тревора вбила б її. Вона була йому потрібна. Він був їй потрібен. Великий виграш вирішив би все. Сльози котилися по її обличчю, коли вона сиділа на унітазі. Не зважаючи на те, хто почув її плач, вона прошепотіла: «Будь ласка, Боже, дай мені один великий виграш, і я обіцяю, що ніколи більше не буду грати в азартні ігри».
  Вона слухала, але Він не відповідав. Вона вмилася й поспішила назад до машини. Залишилося триста доларів, її картка Visa закінчилася. Гірше того, незабаром мав бути виплачений кредит. Томмі — мудак — спустошив їхній банківський рахунок. Її дебетова картка більше не працювала.
  Кіра намагалася триматися подалі, чесно кажучи, так і робила. Але через день вона починала нервувати. Її пальці свербіли. Більше всього їй потрібно було потрапити в казино. Вона не могла нікому цього пояснити. До біса — вона не могла собі цього пояснити. Не дивно, що черниці в школі завжди проповідували проти зла азартних ігор.
  Опустивши голову, вона сиділа біля свого апарату, чекаючи, поки повернеться наглядач, щоб розблокувати апарат. Пальці свербіли, хотілося знову грати. Їй потрібна була перемога. Рука лягла їй на плече, злякавши її. Відірвавшись, Кіра обернулася й побачила злі каламутні очі, що дивляться на неї. Темні очі Джо Діллона пасували до його жирного волосся на спині. Невеликий на зріст, він панував над своїм народом. Хрень, а не керівник. Джо Діллон, не та людина, яку я хочу бачити зараз.
  «Кіра».
  «Джо».
  «Як справи?» Її господар сів біля неї.
  «Недобре », — скиглила вона.
  «Мені прикро це чути. Цього тижня потрібно сплатити ».
  Подвійний крапол. «Так, я знаю».
  «Чому б тобі на деякий час не відійти від машини? Ходи зі мною щось перекусити?»
  «Чому?» Чого він хотів, крім грошей?
  «Давайте обговоримо вашу сплату кредиту за вечерею, дослідимо ваші варіанти».
  Які варіанти? Їх не було. Весь тиждень вона ламала собі голову, намагаючись знайти рішення. Незважаючи на те, що Джо був тихим хлопцем, Джо її налякав. Він не був людиною, яку вона хотіла б перетнути. Він працював і в казино, і в кредитній компанії. Коли вона потрапила в біду і заборгувала казино гроші, він отримав їй позику, хоча її банк не дав її. Глибоко всередині вона розуміла, що він міг її знищити.
  Він може стати останнім цвяхом у її труну.
  * * * *
  «Ми отримали те, чого хотіли» , — подумав Джейк, зупиняючись на узбіччі. Він зауважив, що Луї ще не прибув. Виходячи з машини, він помітив форму. Слава Руссо, він огородив місце події та відтіснив перехожих. Руссо, двадцятирічний ветеран, розумів свою роботу. Джейк знав, що о п’ятій вісім хлопець завдав міцного удару. Кілька разів вони з Френкі проводили червоні спаринги в спортзалі.
  «Скільки людей розтоптали мою сцену, Френкі?» — спитав Джейк, вивчаючи тіло й околиці.
  «Ніхто, лейтенанте, я прибув сюди до швидкої допомоги. Коли я приїхав, я знайшов тіло, а не того, хто телефонував. Нічого не чіпали. Було очевидно, що якийсь час він помер. Я не підпускав до нього швидку». Джейк кивнув, щоб Руссо продовжував. «Спочатку, з усіма його слідами, це виглядало як передозування, але…»
  «Дайте мені хвилинку», — сказав Джейк. Йому подобалося складати власні враження до того, як уніформа давала свої. Він підійшов до тіла, нахилився й розглядав його. Руссо мав рацію. Рана на голові утворилася не внаслідок падіння. Хтось сильно вдарив бідолашного хлопця по батилі.
  Луї підійшов до нього з кавою в руці.
  «У вас є один для мене ?» — запитав Джейк.
  «Ні, але я поділюся. Що ми маємо?» — запитав Луї, відпиваючи напій.
  «Блін, кава пахне добре» , — подумав Джейк.
  Судмедексперт зупинився позаду автомобіля Луї. Хлопці з місця злочину обшукували територію за межами місця події, поки медичний працівник не отримав шанс оглянути тіло.
  «Як ми отримали найкращу собаку на жертві ОП ?» — запитав Джейк.
  Високий, худий чоловік, Ленг завжди виглядав таким, що потребує їжі. Лікар ніс свої сто вісімдесят фунтів на рамі шість футів чотири. Його шкіра відблискувала напівпрозорим сяйвом, такого ж кольору, як і трупи. Ленг працював неймовірно багато годин, здавалося, не піклуючись про те, бачить він світло чи ні.
  «Це була дика ніч, Джейку. Команда розкидана по всьому штату, — сказав Док Ленг.
  Джейк відійшов від тіла, щоб стати біля Луї. «Коли Док Ленг закінчить, я шукатиму готівку, голки або його схованку. Але я б’юся об заклад, що все закінчиться , — сказав Луї.
  «Сподіваюся, вони залишили його посвідчення»
  «Від вас пахне алкоголем. Звідки ти ?» — запитав Луї.
  «Я був на вечірці. Це так погано?» Джейка сьогодні ввечері не було на виклику, але диспетчер повідомив його, коли черговий лейтенант був залучений до іншого вбивства.
  «Так, я краще візьму на себе ініціативу. Ми не хочемо скомпрометувати цю справу », — сказав Луї.
  Джейк кивнув.
  Департамент на той момент був політичною міною. Він відійшов від місця події. Біля свого автомобіля він записав свої враження. Зобразив кут тіла на схемі та почав робити нотатки про рани та сліди від голки на тілі. Завтра він порівняв би їх із Луї та командою з місця злочину.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список

Кожевенное мастерство | Сайт "Художники" | Доска об'явлений "Книги"