Лорі Вікторія : другие произведения.

Тренування в дії (The Life Coach Mysteries, №3)

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
 Ваша оценка:

  
  
  Глава 1
  
  Я знайшла Джиллі на кухні, він плаксиво шморгав носом, втупившись в екран свого ноутбука. "Джил?" - Що сталося? - запитала я, здивована тим, що мій постійний житель пансіону і дорогий друг так засмучений. “ Що сталося?
  
  Джиллі підстрибнув при звук мого голосу. Він, очевидно, не чув, як я спустилася вниз. Прийшовши в себе, він розгорнув ноутбук так, щоб я могла бачити. Там на екрані був відеокліп, в якому Ем Джей Уайтфизер, краща подруга і колишній діловий партнер Джилі, сиділа в кріслі-гойдалці, притискаючи до себе двох немовлят і прикривши груди рушником. Очевидно, вона няньчила близнюків.
  
  На екрані праворуч з'явилася дівчинка, злегка яка спотикається при ходьбі, очевидно, все ще наполовину спляча. Раптово почувся голос Хіта, чоловіка Ем Джей. "Така гарна мама, годує дітей в п'ять ранку", - проворковал він.
  
  Ем Джей глянула в камеру, показавши темні кола під очима і напівприкриті повіки. Вона виглядала такою втомленою, бідолаха. Я могла поспівчувати. У мене були близнюки, коли я була приблизно її віку. Це не для слабких.
  
  "Вона хоч трохи спить?" Я запитав Джиллі.
  
  Він витер щоки серветкою. "Небагато", - сказав він. “За словами Хіта, Скайлар, здається, веде нічний спосіб життя, а у Чейза проблеми з газом або щось в цьому роді, що робить його метушливим. Марго тільки що отримала свої жахливі двійки, так що, якщо хочете знати мою думку, все це просто катастрофа.
  
  Я усміхнувся і обійшов острівець, де сидів Джилі, щоб обняти його за плечі. "Ти сумуєш за ним, чи не так?"
  
  "Це так очевидно?" запитав він здавленим голосом. “Але я особливо сумую за Ем Джей. Ми були нерозлучні майже тридцять років, і тепер я бачу її тільки тоді, коли у неї вистачає сил зателефонувати або знятися разом зі мною, або коли Хіт надсилає мені кліп, подібний цьому ".
  
  Я сіла поряд з Гилом і взяла його за руку. "Їй буде дуже важко, поки близнюки не підуть у дитячий садок", - сказала я. "Тоді все уляжеться, і вона буде частіше виходити на зв'язок".
  
  “Їм три місяці від народження, Кет. Ти хочеш сказати, що мені потрібно чекати п'ять років, щоб знову регулярно спілкуватися зі своїм кращим другом?"
  
  Я стиснула його руку. Я розуміла, що в глибині душі Джиллі насправді була щаслива, що Ем Джей знайшла свою другу половинку і будує з нею сім'ю, але я також знала, що звикнути до того, що вона пішла до Хіту, Скайлар, Чейзу і Марго, було виключно важко.
  
  "Ти завжди можеш прилетіти, щоб побачитися з нею", - запропонував я. Уайтфатеры жили в Нью-Мексико.
  
  Джиллі спохмурніла. “Я не займаюся немовлятами. Одні брудні підгузки змусили б мене пуститися навтьоки".
  
  Я схилила голову набік. Він жив у моєму гостьовому будинку вже майже два роки, і я все ще дізнавалася про нього нові та цікаві речі. “ Ви з Мішелем ніколи не розглядали можливість завести дитину? - Спитала я, маючи на увазі чоловіка Джиллі.
  
  "Ні", - сказав він з ноткою напруги в голосі. Мішель провів більшу частину пандемії під замком у Великобританії, і це наклало певний відбиток на їхній шлюб. І з тих пір, як вакцина отримала широке поширення, Мішель все ще продовжував виконувати завдання в якості авторитетного модного фотографа за межами країни.
  
  "Хоча, - продовжила Джилі, - я вже подумувала про те, щоб усиновити цуценя".
  
  Моя брови здивовано підвелася. “ Правда?
  
  "Звичайно, до тих пір, поки мій домовласник не заперечує", - сказав він.
  
  Я махнув рукою. “ Звичайно, все в порядку, Джиллі.
  
  Насправді, це було більш ніж нормально. Бідному Джилу останнім часом трохи самотньо, з тих пір як мої хлопчики повернулися в школу-інтернат і у мене з'явилося більше часу, щоб проводити його зі своїм нинішнім любовним захопленням, детективом Стівом Шепардом.
  
  Дивлячись на свою дорогу подругу, я зрозуміла, що з тих пір, як хлопчики поїхали два тижні тому, я майже не проводила з Джиллі вільного часу. О, звичайно, ми бачилися на роботі — він був моїм особистим асистентом - і зазвичай разом обідали, але насправді ми не проводили разом скільки-небудь повноцінного часу, і я раптово відчула себе винуватою з-за цього.
  
  "Джиллі", - сказала я, намагаючись надати своєму голосу трохи ентузіазму. "Чому б нам з тобою не прогулятися по місту сьогодні ввечері?"
  
  Джиллі перевів погляд на мене, його повіки були скептично опущені. “ Хіба у тебе не побачення з Шепардом?
  
  "Ми нічого не планували," збрехала я, знаючи, що мені доведеться скасувати наші плани на вечерю, як тільки я опинюся поза межами чутності. “Давай, Джилі, передбачається, що це буде прекрасний вечір, і ми зможемо сходити куди-небудь поїсти, пройтися по магазинах і ... О! У мене вийшло! Ми могли б сходити на це нове гаряче шоу у Вуличному театрі Джона Дрю! "
  
  Я хотів потрапити на шоу, про яке всі в місті говорили з тих пір, як я дізнався, що воно відкривається в кінці серпня. Шоу було інтерпретацією відомої класики, але з розумним поворотом. “Ми з тобою обидва сказали, що хотіли б подивитися "Дванадцять розгніваних чоловіків". Чому б не сходити сьогодні ввечері?"
  
  Джиллі спохмурніла. “Ти жартуєш, так? Квитки неможливо дістати, Кет. Квитки повністю розпродані на наступні три місяці".
  
  Очевидно, Джилі проводила невеличке дослідження на цю тему, чому моя посмішка стала ще ширша. "Я можу дістати квитки", - сказав я.
  
  “ Ти знаєш торговця скальпами?
  
  “ Краще. Я знаю кращу подругу Олени Галанис. Олена Галанис була зіркою шоу з участю однієї жінки під влучною назвою "Дванадцять розгніваних чоловіків", в якому вона розповіла історію дванадцяти багатих та впливових мешканців Іст-Хемптона, яких вона використовувала і знущалася над якими протягом багатьох років. Чутки на вулиці наводили на думку, що це був оглушливий свист.
  
  "Ти знаєш?" Запитала Джиллі. "Хто?"
  
  "Санні д'анджело", - сказала я, піднявши брову. “Вони з Оленою давно знайомі. Я думаю, вони були сусідками по кімнаті в коледжі або в одному жіночому суспільстві. І Санні вже згадала, що вона може дістати квитки в будь-який час, коли ми захочемо ".
  
  Джиллі все ще виглядав сумнівається. Зітхнувши, він сказав: "Не впевнений, що я в настрої для цього, Кет".
  
  Я погладила його по руці. “ Гаразд, Джил. Пройшла ціла вічність з тих пір, як ми вдвох гуляли по місту. Крім того, що ти збираєшся робити? Сидіти вдома і дивитися VH1?"
  
  Джиллі насупився, і я зрозумів, що це було саме те, що він планував зробити. "Ру робить спеціальний випуск про кращих з дрег-рейсерів", - сказав він.
  
  "Запишіть це і подивіться пізніше", - запропонував я.
  
  Він скорчив гримасу, але я могла сказати, що його рішучість дала тріщину. "Куди б ми пішли повечеряти?" - запитав він.
  
  “Ну, Маяк буде працювати ще два тижні, а ми не були там цілу вічність. Що ти на це скажеш?"
  
  "Хм, мені дійсно подобається, коли мене бачать в Beacon", - сказала Джиллі про бістро яхт-клубу.
  
  Я посміхнулася. Я знала, що він у мене в руках. “ Що ми одягнемо?
  
  Джиллі не могла втриматися, щоб не спланувати свої наряди заздалегідь. "Тобі варто одягнути щось червоне плаття з відкритими плечима", - сказав він, маючи на увазі нове темно-червоне плаття Versace з розкльошеними рукавами і спідницею, яке я купила всього тиждень тому. Я приберігала для особливого випадку з Шепардом, але я виразно могла б надіти його сьогодні ввечері для Джиллі.
  
  "Готово", - сказав я. “А ви, сер? Що ви одягнете?"
  
  На губах Джиллі заграла посмішка. "Я думаю," сказав він, постукуючи пальцями по губах, "що я шукав можливість надіти свій новий костюм від Теда Бейкера".
  
  “ В ясно-сірій ковдрі?
  
  Джиллі кивнула. “У мене є чудова чорна шовкова сорочка, яку я одягну до нього. Контрасти чудові".
  
  "Тоді ти повинна одягти це", - сказала я, спостерігаючи, як Джилі почала проявляти певний ентузіазм.
  
  "Добре", - сказав він, ще трохи подумавши. "Це побачення, Кет".
  
  "Чудово!" Сказала я, підходячи, щоб обняти його за плечі. “ Сьогодні в годину мені потрібно виконати кілька доручень перед моїм клієнтом, але я можу зателефонувати Санні з машини і дізнатися, чи не зможе вона роздобути для нас пару квитків.
  
  "Круто", - сказав він, стрибаючи зі стільця біля "острівця". Вказавши на стійку поряд з раковиною, він додав: “Ось пиріг із заварним кремом, який я недавно дістав з духовки. До цього часу він повинен охолонути настільки, що його можна буде з'їсти. Дай мені знати, якщо ми зважимося на вечір, щоб я міг зняти костюм і розпарити складки ".
  
  "Ти хотів піти зі мною, щоб виконати доручення?" - Запитала я.
  
  Він похитав головою. “Не можу. У десять у мене масаж з Різ".
  
  Я вигнула брову. "Знову?" Обережно запитала я. Різ був абсолютно приголомшливим чоловіком, який дуже нагадував мені покійного Крістофера Ріва на піку його кар'єри Супермена. Різ також був тим, у кого, як я знала, Джилі була дуже закохана.
  
  "Так, знову", - похмуро сказав Джиллі.
  
  "Ти часто зустрічаєшся з ним останнім часом", - сказала я, не збентежена, тому що мені потрібно було зрозуміти хід думок Джиллі. Незважаючи на те, що я знала, що у них з Мішелем були труднощі у відносинах, я твердо відчувала, що якщо Джиллі відхилиться від курсу, він пошкодує про це.
  
  Мій дорогий друг зітхнув. "Нічого не відбувається, Кет".
  
  "Добре, але може це бути в якийсь момент, Джилі?"
  
  Сексуальні подвиги Різ в ліжках багатьох представників еліти Хемптона були ні для кого не є секретом. Ходили чутки, що він дуже ... скажімо так, талановитий аматор, і у нього не було вибору щодо того, за яку команду він буде виступати в той чи інший день. Він був так само затребуваний жінками, як і чоловіками.
  
  Джиллі втупився на мене. Я витримав його погляд і не відвів його. Нарешті, він розвів руками і сказав: “Я не знаю. Може бути?"
  
  “Якщо ти не знаєш, Джилі, тоді, можливо, буде краще чинити опір цьому бажанню, поки ти не розберешся у своїх відносинах з Мішелем. І я кажу це як друг і тобі, і йому, добре?"
  
  Джиллі кивнула. "Просто приємно привернути до себе трохи уваги, розумієш?"
  
  Я прикусила губу, почуття провини за те, що було кілька хвилин тому, повернулося. "Так, сказала я. - І мені шкода, що я не приділяла нашій дружбі стільки уваги, скільки слід.
  
  Куточки рота Джиллі підвелись в усмішці. “ Ти прощений.
  
  “Добре. А тепер ходімо зі мною, будеш виконувати ці доручення".
  
  На мій подив, Джилі знову заперечливо похитав головою. "Я збираюся прийти на зустріч з Різ". Коли я знову вигнула брову, він додав: “Може, я і одружений, але я не мертвий. Мені дозволено фліртувати".
  
  Я стримав протест, який мені страшенно хотілося висловити, і обмежився простим кивком. Це було життя і відносини Джилі, які потрібно було вирішити, а не мої. "Я напишу тобі, якщо отримаю відповідь від Санні до зустрічі з тобою в офісі".
  
  “ Я приїду туди трохи раніше і приготую чай для вас і вашого часового.
  
  “Спасибі, коханий. Ти лялечка". З цими словами я нахилилася, щоб поцілувати його в щоку, перш ніж попрямувати до дверей.
  
  Як тільки я виїхав на під'їзну доріжку, я подзвонив Санні.
  
  "Привіт, Кет," сказала вона втомленим голосом.
  
  "Санні?" - Запитала я. Я не часто бачила Санні цього літа, що, зізнаюся, було дивно, враховуючи, що вона була сестрою-близнюком Шеперд. І я виразно нечасто бачила її, поки йшла пандемія. Як мати дитини — а тепер і зовсім малюка — вона була надто обережна, щоб захистити маленького Фінлі.
  
  "Так, я тут", - сказала вона, ймовірно, думаючи, що я не розчув її в перший раз.
  
  "Ти в порядку?" Запитала я. Шепард сказав мені, що у його сестри нещодавно були проблеми, і, судячи по звуку її голосу, я подумала, чи не захворіла вона.
  
  "Так", - сказала вона, зітхнувши. “Я в порядку. Просто напад безсоння, і Фінлі почав ставати справжнім випробуванням відразу після свого другого дня народження ".
  
  "Ах, ці жахливі двійки", - сказав я. Мої хлопчики у віці Фінлі накоїли всякого роду капостей.
  
  "Він зведе мене в могилу", - сказала вона, але додала втомлену посмішку.
  
  Я міг сказати, що вона намагалася здаватися самою собою. Санні отримала дуже підходяще ім'я.
  
  Я усміхнувся, почувши, як її голос повернувся колишній грайливий ентузіазм. “ Пам'ятаєш, ти сказав, що у тебе роман з Оленою Галанис?
  
  Сонечко хихикнула. “ Тобі потрібні квитки, чи не так?
  
  “ Тільки якщо це не доставить вам ніяких турбот.
  
  "Цього не станеться", - запевнила вона мене. “Я вже давно збиралася запросити Фінлі побачитися з нею. Це дасть мені привід, а в Олени завжди є вільні місця якраз для такого випадку ".
  
  "Ти вже вловив її гру?"
  
  “Поки немає. Я чекаю, коли Даріус повернеться додому з Лос-Анджелеса, і тоді ми поїдемо".
  
  "Він знову у від'їзді?" Даріус працював в музичному бізнесі і проводив більше часу на Західному узбережжі, ніж у своєму будинку тут, в Іст-Хемптоні.
  
  Це потай засмутило мене, тому що Санні довелося довго доглядати за Фінлі без будь-якої допомоги з боку батька хлопчика.
  
  "Так, але він вже повертається", - сказала вона. "Взагалі-то, він буде тут пізно ввечері".
  
  Я полегшено зітхнув. “Що ж, це добре. І ти обіцяєш, що тобі не складе труднощів попросити у Олени пару квитків?"
  
  “Я обіцяю, Кет. Я зателефоную тобі через деякий час, щоб повідомити, гаразд?"
  
  Я попрощався з Санні і подзвонив її братові.
  
  "Привіт," сказав він теплим хрипкуватим голосом. Я злегка похитнулася на своєму сидінні. Шепард міг запалити домашнє вогнище одним лише привітанням, і бути об'єктом його прихильності було чудово.
  
  "Привіт всім," повторив я. “ Є хвилинка?
  
  “ Для тебе? Завжди.
  
  Це була брехня, як я знав з досвіду. Всякий раз, коли Шепард по коліно поринав у роботу над справою, мої телефонні дзвінки відправлялися прямо на голосову пошту. Але навряд чи я збирався нагадувати йому про це в даний момент. "Послухай," почав я. “ Щодо сьогоднішнього вечора...
  
  "Щось сталося", - сказав він, випереджаючи мене в ударі.
  
  "Так".
  
  "Що?"
  
  "Джиллі".
  
  Шеферд усміхнувся. "А", - сказав він. "Наш третій зайвий".
  
  "Гей, Шеп, він не третій зайвий, гаразд?" Я взяв прізвисько Шеп для позначення Шепарда після того, як нещодавно виявив, що саме так його називала більшість інших чоловіків в синьому з поліції Іст-Хемптона.
  
  "Добре, добре", - сказав Шепард, і я побачила, як він піднімає руки на знак капітуляції. "Але він відчуває, що ним нехтують, вірно?"
  
  "Так", - сказав я. "Отже, я вирішив поговорити з тобою в інший раз і зосередитися на Джилі сьогодні ввечері".
  
  "Все в порядку, Кет", - сказав він, використовуючи прізвисько, загальне для більшості моїх друзів і сім'ї, замість більш офіційного "Кетрін", на якому він наполягав протягом перших кількох місяців наших відносин.
  
  "Я вільний більшу частину цього тижня", - продовжив він. "Просто дай мені знати, коли твоє розклад проясниться, добре?"
  
  "Я прийду", - пообіцяв я. "І якщо ти захочеш прийти сьогодні пізно ввечері, я не відмовлюся".
  
  Шеферд видав ричить звук. “ Ти спокусниця, ти знаєш це?
  
  "Хочу", - сказала я, лукаво посміхаючись. “Я скажу Себастьяну, щоб він впустив тебе, якщо ти захочеш залишитися на ніч. Думаю, ми з Джиллі будемо вдома близько одинадцяти". Себастьян був моїм дворецьким з штучним інтелектом. Дуже схоже на Google Nest, але набагато складніше.
  
  "Тоді побачимося", - пообіцяв він.
  
  * * *
  
  Трохи пізніше, виконавши всі свої доручення, я прямував назад в будинок, щоб занести декілька посилок, перш ніж їхати через все місто в свій офіс, коли мені зателефонувала Санні. "Агов, ти де?" - запитала вона, як тільки я зняв трубку.
  
  “Ем, я їду додому, до себе додому. Чому? Тобі що-небудь потрібно?"
  
  "Я дістала квитки", - сказала Сонечко. На задньому плані я чула, як Фінлі метушиться, і в голосі Сонечка знову були ті ж втомлені нотки. “Ти можеш заскочити за ними? Нам з Фінлі обом потрібно подрімати.
  
  "Звичайно", - сказав я. "Поки ми розмовляємо, я звертаю за ріг на вашу вулицю".
  
  "О, я бачу твою машину", - сказала Сонечко, і попереду я побачив, як її "Рейндж Ровер" заїжджає на під'їзну доріжку.
  
  Я припаркувався і першим вийшов з машини, а потім підбіг, щоб притримати дверцята машини Санні, щоб вітряний день не вдарив по ній дверцятами, коли вона простягне руку, щоб витягнути Фінлі з його автокрісла. У бідолахи було червоне обличчя і він плакав, і коли Санні стільця, тримаючи його на руках, я був приголомшений темними колами у неї під очима, опущеними плечима.
  
  "Спасибі", - сказала вона. “Квитки у мене в сумочці. Заходь, я тобі їх візьму".
  
  Я простягла руки до Фінлі, який брикався і метушився в обіймах своєї матері, і зробила руками рух "дай мені". Колись я була такою пригніченою і змученою матір'ю. Я знав, коли прийшов час добровільно взяти на себе відповідальність.
  
  Вираз обличчя Санні було трохи стривоженим, але в той же час і полегшеним. "Він дуже вибагливий, Кет", - сказала вона.
  
  "Так, саме тому ти повинна віддати його мені, щоб я могла допомогти тобі, замість того щоб стояти поруч і чекати, поки ти станеш супер-мамою і супер-іншому одночасно".
  
  Санні похитнулася ще секунду, але потім відірвала Фінлі від себе і розгорнула до мене. Я взяла малюка і притиснула його до себе, насолоджуючись відчуттям, що знову тримаю маленького малюка. Це змусило мене сумувати за своїм синам ще більше, ніж зазвичай, але в той же час це було правильно.
  
  "Шшш, шшш, ШШШШ", - сказала я Фінлі, ніжно похитуючи його на руках.
  
  Він відкинув голову назад, ймовірно, переляканий тим, що знаходиться в чиїхось чужих обіймах, і це було все, що мені було потрібно. Я скорчила нудну гримасу, і вираз його обличчя змінилося з кислого на непевне, а потім майже на усмішку.
  
  "Хто такий бугли бу?" Запитала я, усе ще грайливо підкидаючи його вгору-вниз, поки Санні діставала з машини пакет з продуктами.
  
  "Ми можемо увійти через гараж," сказала вона, клацаючи вимикачем на брелоку. Двері гаража зі скрипом прочинилися на кілька футів, потім зупинилася. "Да ладно тобі," пробурчала Сонечко. "Не сьогодні!"
  
  “ Що сталося? - Запитала я, коли Сонечко знову натиснула кнопку на брелоку, і двері відчинилися.
  
  “Це безглузда гаражні двері. Вона весь час заїдає. Іноді я не можу змусити її опуститися. Іноді я не можу змусити її піднятися".
  
  Вона клацнула брелоком в третій раз, і двері повільно піднялася, на цей раз до самого верху. "Фух," сказала вона.
  
  Я посміхнулася, похитуючи Фінлі на руках, поки він грав з моїми волоссям.
  
  "Сюди," сказала Сонечко, ведучи нас в гараж. "Дивіться під ноги", - додала вона, вказуючи на купу припасів, що складається з великої коробки одноразових пляшок з-під води, паперових рушників, прального порошку і різних інших побутових чистячих засобів. "Вчора я ходила в Costco", - пояснила вона, поки я чекав, поки вона відкриє двері.
  
  "Я люблю Costco", - сказала я, слідуючи за нею тепер уже через незамкнені двері на кухню. “ Ми з Джиллі їздимо туди раз на місяць, так що, якщо тобі коли-небудь знадобиться що-небудь звідти, просто попроси, Сонечко, і ми зможемо це для тебе забрати.
  
  Вона озирнулася через плече, збираючись розставити покупки. "Ви двоє - мої ангели," сказала вона. Потім вона вказала на високий стілець біля столу. “ Ти можеш посадити Фінлі на високий стільчик.
  
  Я похитала головою, тому що не збиралася відпускати дитину. Він передражнював вираз мого обличчя і сміявся разом зі мною, і це був чудовий обмін репліками, який також дозволив Санні привести себе в порядок.
  
  "Про, куди я поклала свою сумочку?" - запитала вона, обертаючись і дивлячись на стійку і найближчий столик для сніданку.
  
  "Я не бачив, як ти його принесла", - сказав я їй.
  
  Санні важко зітхнула. "Він все ще в машині," простогнала вона.
  
  "Привіт", - сказав я їй, щоб привернути її увагу. "Коли ти в останній раз нормально їла?"
  
  Санні поправила вибилося з кінського хвоста пасмо своїх довгих світлих волось. Те, як її волосся було зачесане назад сьогодні, показало, наскільки вона схудла з тих пір, як я бачив її востаннє. Це турбувало мене.
  
  "Я їм, коли він їсть", - сказала вона.
  
  "Угу", - сказав я. "І тримаю парі, що це блюдо приблизно такого ж розміру".
  
  Санні проігнорувала моє занепокоєння. “ Я співаємо, як тільки покладу його.
  
  "Чи ти міг би перекусити прямо зараз, мій друг, і дозволь мені укласти його подрімати". Не чекаючи від неї згоди, я попрямував до коридору, що вів до сходів. “ Дитяча - це перші двері праворуч після сходів, правильно?
  
  Плечі Санні знову притихли від полегшення. Фінлі привалился до мого плеча, новизна корчити мені смішні пички поступилася місцем втоми.
  
  "Так," сказала вона. “ Але, правда, Кет, ти не зобов'язана...
  
  "Я хочу", - сказав я їй. “А тепер візьми собі сендвіч або ще що-небудь. Я спущуся, як тільки він засне".
  
  Я повів Фінлі вгору по сходах повільно і обережно, щоб не зачепити його. Я взяла пустушку з кухонною сушарки, проходячи повз неї по дорозі до сходів, і маленький карапуз смоктав її з більшими століттями, коли я піднялася на сходовий майданчик.
  
  "Поїхали", - сказала я, йдучи коридором, прямуючи в дитячу.
  
  В останній раз я був тут, коли Фінлі був новонародженим, як раз коли пандемія почала наносити свій жахливий шкоди світу. Увійшовши, я посміхнулася, згадавши фотографії на стіні, які Санні як раз розклеювала.
  
  Серія фотографій на дальній лівій стіні була найбільш привабливою — вона починалася з захоплюючого дух знімка Санні, сяючою у світлі раннього вечора, з її руками, защищающе притиснутими до живота, коли вона притулилася до поручнів ганку старого будинку Д Анджел в Лос-Анджелесі. Внизу зображення були видні мерехтливі вогні центру міста. Я знала від Санні, що Даріус зробив фотографію через кілька хвилин після того, як Санні повідомила йому про свою вагітність. Вона сказала, що він був так схвильований можливістю зафіксувати цей момент, що наполіг на тому, щоб ця фотографія і всі наступні були зроблені по одному на місяць, всього їх було дев'ять. На останньому знімку був зображений крихітне немовля, притиснутий до оголених грудей своєї матері.
  
  Що завжди дивувало мене, так це вираз безумовної любові на обличчі Санні, коли вона посміхалася своєму чоловікові, поки він вів хроніку її вагітності. Я насправді не розуміла їх шлюб — на мій смак, Даріус йшов занадто часто, — але обожнювання на обличчі Санні було настільки очевидним, що його не можна було ні з чим сплутати. Вони любили один одного, і їхній шлюб пішов їм на користь, бо хто я такий, щоб судити?
  
  Я поклав Фінлі в ліжко, потім обережно зняв з нього черевики і шкарпетки, оголивши його маленькі ступні і пальчики-гудзики. Я поклала руку на одну з його ніг і посміхнулася відчуття дитячої шкіри на своїй долоні. Перед моїм внутрішнім зором постали образи моїх синів, Метью і Майкла, у віці Фінлі, і я трохи розплакалася, накривши ковдрою малюка, який вже спав, все ще тримаючи в роті соску.
  
  Піднявши огорожу на його ліжечка для малюків, я перейшла до фотографій Санні під час її вагітності. У Даріуса був справжній око художника у фотографії. Фон для кожної фотографії був майже таким же привабливим, як і центральна фігура.
  
  На другій фотографії з серії, зробленої, коли Санні було близько двох місяців, Санні сиділа на перилах і дивилася на ранній вечірній вигляд центру Лос-Анджелеса, де вже можна було розгледіти кілька проблисків світла. Це створювало у глядача враження Санні в образі грецької богині Афродіти, взирающей з Олімпу на розкинулися внизу Афіни.
  
  На кількох знімках справа була зображена грайлива Санні, одягнена в крихітне бікіні, яке вона все ще могла красиво знімати навіть на п'ятому чи шостому місяці вагітності. Вона сміялася під струменями душа на відкритому повітрі, і на її обличчі була така радість. Я встав перед фотографією і подумки відзначив, наскільки по-іншому виглядала Санні тоді в порівнянні з сьогоднішнім днем.
  
  Як по команді, я почув якийсь звук позаду себе і, обернувшись, побачив її там, з втомленою посмішкою на обличчі спостерігає за мною, що стоять перед фотографіями. "З ним все в порядку?" прошепотіла вона, глянувши на ліжко.
  
  Я кивнув.
  
  Санні підійшла і стала поруч зі мною, коли я знову подивилася на фотографії. "Де була зроблена ця фотографія?" Я тихо запитала.
  
  "Ось", - сказала вона, посміхаючись спогадами. “Це був день, коли Даріус закрився в будинку в Лос-Анджелесі, і ми грали в серфінгу більшу частину дня, щоб відсвяткувати. Цей душ такий холодний, " хихикнула Сонечко. "Даріусу він подобається, але я не думаю, що користувалася ним з тих пір".
  
  "Схоже, тобі весело", - сказав я, теж посміхаючись.
  
  “О, він, напевно, сказав що-небудь веселе. Я просто пам'ятаю, що відчула таке полегшення, коли Даріус повернувся сюди і позбавився від фальшивої натовпу, зосередженої на гроші, славу, успіх. Я вже переїхала назад в цей будинок, який ми купили близько десяти років тому. Це було наше місце відпочинку, якщо ви можете в це повірити, але як тільки я дізналася, що вагітна, я зібрала речі і переїхала. Я ні за що не збиралася ростити свою дитину в Ла-Ла-Ленді ".
  
  "Що не так з Лос-Анджелесом?" - запитав я. Я був там всього кілька разів, але знайшов, що все в порядку.
  
  Санні скорчила гримасу. “Тут повно фальшивих людей з дуже великими грошима і привілеями. Я не хотіла, щоб наш син ріс розпещеним дитиною в оточенні інших розбещених дітей, тому я сказала Даріусу, що прямую додому, в Нью-Йорк, і чекала, що він буде проводити час то тут, то там. Він погодився, і ми продали будинок, тому що це повністю виснажило наші фінанси. У будь-якому випадку, це фото було зроблено в той день, коли Даріус офіційно оселився тут, в Хемптоні."
  
  "Де він зупиняється, коли буває там?" Я запитав.
  
  “Він купив квартиру, а вільні спальні здає двом старим приятелям по коледжу. Насправді вони дуже милі чоловіки. Ной і Джейсон раніше були коханцями, але тепер вони просто друзі, і вони доглядають за домом, коли він повертається сюди зі мною. Мені подобається ця домовленість, тому що вона дозволяє Даріусу бути чесним. Якщо він живе з цими двома, вони ні за що не дозволять йому втягнути себе в яку-небудь капость.
  
  Сонечко тихо розсміялася, але я запитав: "Пустощі?"
  
  Вона знизала плечима. “ Він працює в музичній індустрії, Кет. Жінки, зневірені підписати контракт з успішним музичним продюсером, постійно накидаються на нього.
  
  Мої очі розширилися. "Як ти до цього ставишся?"
  
  Повіки Санні важко опустилися, і вона позіхнула. “ Я довіряю своєму чоловікові, і за всі п'ятнадцять років нашого спільного життя він жодного разу не дав мені підстав не довіряти йому.
  
  Я поклав руку їй на плече, знаючи, що мій час йти давно минуло. “ Думаю, мені слід дати тобі трохи поспати.
  
  Вона кивнула. “Спасибі. Я проковтнула половину таблетки снодійного, і раптово це сильно подіяло на мене ".
  
  “ Снодійне? - Запитала я з неспокоєм. “ Ти хотів, щоб я залишилася на випадок, якщо Фінлі прокинеться?
  
  Санні знову позіхнула. “ Ні, все буде в порядку. Я взяла тільки половину дози, тому що я така змучена цим нападом безсоння, що мені потрібно що-небудь, що допоможе мені трохи відпочити. І я подзвонила Тіффані, і вона зараз приїде, щоб потусуватися і доглянути за Фінлі, коли він прокинеться, поки я куплю трохи z ' s ".
  
  "А, знаменита Тіффані", - сказав я. Сонечко була в захваті від Тіффані. Я ніколи не зустрічав її, але багато чув про неї влітку, коли молода жінка здійснювала турне по Європі в якості подарунку від своїх батьків на випускний.
  
  "Так," сказала Сонечко, опустивши очі. “ Вона нарешті повернулася з того берега, і я відчуваю таке полегшення. Не знаю, чи змогла б я протриматися без неї ще один день.
  
  "Я так рада, що в тебе є хтось, на кого ти можеш покластися, хто візьме на себе частину роботи".
  
  Сонечко кивнула, стримуючи позіхання. “ Знаєш, яке цікавий збіг?
  
  "Що?"
  
  “Мені її порекомендувала Олена. Вона дружить з Блумами — батьками Тіффані. Вона знайома з Тифф з тих пір, як дівчинка була маленькою дівчинкою, тому я був радий спробувати її з Фінлі. Я ніколи не уявляв, наскільки добре вони порозуміються. Як ніби вони говорять на одній мові ".
  
  “ Як довго вона знову була в Європі? - Запитав я.
  
  "Шість довгих, нестерпних тижнів," сказала Сонечко з втомленою посмішкою. “ Але вона нарешті повернулася і буде тут хвилин через десять або близько того. Санні знову прикрила рукою черговий позіхання. "Вибач," сказала вона.
  
  "Будь ласка, не варто", - сказав я їй. "Ти виглядаєш змученою, і я мушу залишити тебе відпочивати".
  
  Я вже повернувся, щоб піти, коли Санні схопила мене за руку і, утримуючи її, сказала: “Мало не забула. Квитки на стійці на острові. Коли я сказав Олені, що двоє моїх найдорожчих друзів сподіваються прийти сьогодні ввечері, вона дала мені два своїх кращих зарезервованих місця і сказала, що сьогодні ідеальний вечір для вас, хлопці, тому що вона просто може назвати імена до кінця вечора ".
  
  "О-О-О", - сказала я з нетерплячою посмішкою. "Звучить заманливо".
  
  Санні хихикнула. "З Оленою це було б не що інше, як."
  
  Залишивши Санні в дитячій, я спустився вниз і знайшов квитки в конверті з написом VIP. Заглянувши всередину, я виявив, що Олена великодушно запропонувала нам місця в центрі першого ряду, і я пообіцяв собі придумати спосіб віддячити і її, і Санні за щедрий подарунок.
  
  Озираючись назад, я більше всього на світі шкодую, що тоді не зміг виконати свою обіцянку.
  
  OceanofPDF.com
  
  Глава 2
  
  Післякороткої зупинки вдома я прибув у свою офісну будівлю в самому центрі іст-хемптона. Я купив цей будинок майже два роки тому, ще до того, як був побудований мій дім — Chez Cat.
  
  Зачарований історичними коренями і архітектурою офісної будівлі, я вклав багато часу і грошей, щоб відремонтувати стару занедбану реліквію в її нинішній чудовий стан. І я з гордістю міг сказати, що кожен номер в будівлі в даний час здано в оренду і приносить кругленький дохід.
  
  Мій офіс займав найбільший номер на другому поверсі з виходом на Мейн-стріт. Сама будівля займало кутова ділянка, тому його головний вхід був з боку Пондвью.
  
  А оскільки мій номер був оточений двома стінами з вікнами від підлоги до стелі, я повинен був подбати про те, щоб він став окрасою всього будинку, ось чому я так подбав про те, щоб оформити його в самих нейтральних, але все ж стильних тонах каменю, білого і пісочного. Це поєднання дало відчуття нового старту, що було важливим підсвідомим посланням для моїх клієнтів, не кажучи вже про підсвідомому посланні, яке я також посилав самому собі.
  
  Після двадцяти років, витрачених на створення маркетингової фірми, яку я продав з кругленькою прибутком кілька років тому, тепер я був професійним лайф-коучем і пишався тим фактом, що майже всі люди, які прийшли сюди в пошуках трохи мудрості, тепер були в кращому становищі, щоб упоратися з усім, що кидала їм життя. Повільно, але вірно моя клієнтська база зростала, і тепер у мене на обліку було принаймні два-три клієнта в будь-який момент часу.
  
  В той день я зустрічався з абсолютно новим клієнтом, і мені було цікаво дізнатися, які життєві проблеми ми могли б вирішити разом.
  
  "Джиллі", - сказав я, трохи походивши по кабінету.
  
  "Хммм?"
  
  "Ви уточнили час у містера Нассау?" Аарон Нассау, мій новий клієнт.
  
  “ Вчора я відправила йому електронний лист.
  
  "Він щось відповів?"
  
  "Ні".
  
  Я глянула на годинник. Було сім хвилин другого, і мені довелося зробити глибокий вдих, щоб придушити натяк на роздратування, клокотавшее у мене всередині. Я прихильник пунктуальності, і мене зводить з розуму, коли люди запізнюються на свій перший сеанс. Мені завжди цікаво, про що вони могли подумати, адже це їх перша можливість справити на мене гарне враження.
  
  Тим не менш, я розумію, що не всі надають велике значення пунктуальності. Але вони повинні. Вони, дійсно мають.
  
  Я схрестила руки на грудях, і нетерпляче постукивала рукавом блузки, виглядаючи з великих вікон в пошуках якихось ознак присутності Аарона.
  
  Я не знала, як він виглядав, але чекала в будь-який момент побачити кого-небудь поспішає до дверей, можливо, трохи растрепанного і виразно захеканого.
  
  Замість цього на тротуарі було мало пішоходів, і ті, хто проходив повз, здавалося, нікуди не поспішали.
  
  Тому, зітхнувши, я підійшов до свого крісла з підголівниками, сів і, відкинувшись на спинку, став чекати. Тим часом Джиллі був зайнятий за своїм комп'ютером, переглядаючи щось схоже на сайти порятунку в пошуках свого нового цуценя.
  
  "Хто-небудь з них тобі запам'ятався?" Запитала я у тиші.
  
  Плечі Джиллі злегка здригнулися при звук мого голосу. "Що?" - запитав він, озираючись через плече.
  
  “Собаки. Хто-небудь з собак виділяється для вас?"
  
  "Всі вони", - сказав він задумливо. "Я хотів би усиновити усіх до єдиного".
  
  Я співчутливо мяукнула. “ Я справді розумію, Джилі, але, будь ласка, не треба.
  
  Він усміхнувся. “Не хвилюйся, Кет. Я обмежуся одним щеням".
  
  Я підійшов і став у нього за спиною, щоб краще бачити екран. Було вже чверть другого, і я вирішила, що Аарон просто передумав і буде відзначений в моїй книзі як неявившийся. Нахилившись, щоб поглянути на екран, я здригнулася, коли двері раптово відчинилися і ввійшов елегантний чоловік, якому я дала десь за п'ятдесят, одягнений в мокасини від Версаче, шовкові брюки кольору хакі і синій блейзер з золотими ґудзиками, більшою частиною прикриває білу накрохмалену сорочку.
  
  "Привіт," сказав він трохи схвильовано. “ У мене призначена зустріч.
  
  "Аарон?" - Запитала я, відзначивши в думці натяк на європейський акцент, що виходить від нього.
  
  Він з ентузіазмом кивнув і простягнув руку. “ Кетрін?
  
  "Так", - сказала я, простягаючи свою руку вперед. Його долоня була сухою на дотик, а рукостискання було ідеальним. Тим не менш, погляд Аарона трохи нервово метався по кабінету.
  
  Щоб заспокоїти його, я вирішила не згадувати той факт, що він запізнився майже на двадцять хвилин, а замість цього приємно посміхнулася і вказала у бік вітальні. "Не могли б ви, будь ласка, увійти і влаштуватися зручніше?"
  
  Він кивнув Джилі, яка з цікавістю дивилася на нього, і пішов за мною до плюшевого дивана і крісла з підголівниками, які становили мою зону відпочинку. Я знову вказала на диванчик, і Аарон сіл, зі свистом видихнувши.
  
  Я теж сіла і злегка нахилилася до нього, сподіваючись, що мова мого тіла показав, що я зосереджена на ньому та має намір слухати. "Я можу запропонувати тобі що-небудь випити?" Я запитала. У чоловіка був невеликий блиск на лобі.
  
  "Вода була б чудова", - сказав він. "Газована, якщо у вас є".
  
  "Так", - сказав я і кивнув Джилі, яка встала і поспішила до стійки з напоями.
  
  Я почекав, поки Джиллі дістане маленьку пляшечку "Пеллегріно" з міні-холодильника і піднесе її до Аарона в матовому склі, перш ніж перейти до головного. Взявши жовтий блокнот, який я тримав на столику поруч з моїм кріслом, я сказав: "Отже, Аарон, що привело тебе в мій маленький тренувальний куточок?"
  
  Аарон зблід, відкручуючи кришку "Пеллегріно". "Мені дійсно не завадила б твоя допомога".
  
  "Звичайно", - м'яко сказав я. "Але про що конкретно?"
  
  Він зітхнув і зробив ковток води. "Чесно кажучи, Кетрін, мені важко жити далі після розриву".
  
  "Так?" Я сказав. "Ви були одружені?"
  
  “Так, але це не та жінка, з якою мені важко розлучитися, і це сумно, враховуючи, що ми з моєю колишньою дружиною були одружені вже двадцять років, перш ніж розлучилися. І з тих пір я зустрічався з невеликою кількістю жінок, деякі з них серйозно, так що справа не в тому, що я дурень в любові. Але нещодавно я розлучився з жінкою, з якою був абсолютно без розуму, і мені важко забути її ".
  
  “ Як довго ви двоє були разом?
  
  “ Шість місяців.
  
  Моя брови здивовано підвелася. “ Всього шість місяців?
  
  “Я знаю, здається, що це надто короткий термін, щоб розвинути якісь справжні почуття до людини, але у мене дійсно розвинулися почуття. Глибокі почуття. Я планував зробити їй пропозицію і хотів провести з нею залишок свого життя.
  
  "Отже, що сталося між вами двома, що стало причиною розриву?"
  
  "Поняття не маю", - сказав Аарон із зітханням і похитав головою. “Одного разу ми були без розуму один від одного, а на наступний день вона не відповідала на мої дзвінки, ні повідомлення, ні на стукіт у двері, коли я заходив провідати її. Це було дивно ".
  
  "Вона перетворила тебе примари", - сказав я.
  
  Брови Эрона в замішанні зрушили. "Ні, вона все ще жива".
  
  Я стримав усмішку і пояснив: "'Зробити когось примарою" означає "припинити всі контакти, ніби цієї людини ніколи не існувало'. Це жорстокий спосіб розірвати стосунки, але, боюся, він стає все більш і більш поширеним ".
  
  "Про", - сказав він, опустивши плечі. "Ну тоді, так, вона була моїм примарою".
  
  "Чи міг там бути, хтось ще?" Обережно запитав я.
  
  “ Не те, щоб я усвідомлював це, коли ми були разом. Чесно кажучи, я не знаю, як у жінки могло знайтися час на іншого коханця. Ми завжди були разом, фактично нерозлучні. Більшу частину наших відносин ми діяли як єдине ціле ".
  
  "А", - сказав я. "Значить, її раптовий відхід з твого життя - частина проблеми".
  
  "Що ти маєш на увазі?"
  
  "Ну" почала я, намагаючись делікатно підбирати слова. “ Якби ви двоє завжди були разом, ваша індивідуальна життя перетворилося б у життя пари. І я розумію, що ви були дуже щасливі у ваших відносинах з нею, але коли вони закінчилися так раптово, без завершення або навіть пояснення причин, я можу уявити, як це залишило б вас відчувати себе кинутим напризволяще, без рятувального жилета або будь-якого шляху назад до неї ".
  
  Ерон стиснув губи, і, на мій подив, його очі наповнилися слізьми, потім скотилася пару сльозинок. Він збентежено витер їх. "Я розбитий", - прошепотів він.
  
  Я повільно присунулася до краю свого сидіння, щоб протягнути руку і стиснути його руку. За спиною Аарона я почула голосне сопіння, і мій погляд на мить кинувся до Джилі, який витирав свої власні очі. Він зауважив несхвалення на моєму обличчі — він не повинен був підслуховувати ці приватні розмови з моїми клієнтами, і швидко схопив навушники і надів їх, щоб дати мені зрозуміти, що він зрозумів мій несхвальний погляд.
  
  Знову зосередившись на Аарона, який, на щастя, здавалося, не помітив, що Джиллі підслуховує, я сказав: "Аарон, я розумію, наскільки це повинно бути несамовито для тебе, і що, я думаю, тобі потрібно, так це трохи часу, щоб повернутися до своєї колишньої особистості самотнього чоловіка, якому є що запропонувати світові".
  
  Аарон кивнув, але його очі все ще були повні сліз. Мені доводилося боротися зі своїми власними емоціями, тому що було важко спостерігати, як такий елегантний, царствений чоловік був доведений до сліз через непритомного, жорстокого і різкого звільнення жінки, яку він любив.
  
  "Послухай," м'яко сказала я. - Я точно знаю, через що ти проходиш. Три роки тому моє власне серце було розбите, коли я дізналася про роман мого чоловіка з іншою жінкою. Я була спустошена, але через деякий час ... Я впоралася з цим і зрозуміла, що у мене могла б бути дивно щасливе життя без нього. Прямо зараз ви знаходитесь в гіршої частини, у болоті — місці, де при кожному кроці вперед здається, що ви теж занурюєтеся в бруд, — але ви вже зробили сміливий і важкий крок. Ви прийшли до мене за допомогою. Я так пишаюся тобою за це Аарон, і я обіцяю, що тобі не доведеться рухатися вперед в поодинці. Я буду допомагати тобі робити кожен крок вперед по бруду, поки ти не опинишся на безпечній і твердій землі ".
  
  Аарон підняв очі, щоб зустрітися з моїми, і на його обличчі промайнув натяк на полегшення. “ Спасибі тобі, Кетрін.
  
  Трохи пізніше Джиллі підійшов і став поруч зі мною, коли я дивилася, як Аарон переходить вулицю після того, як покинув мій офіс. "Він милий", - сказав він.
  
  “Він дійсно такий, бідолаха. Важко бачити, як такій чудовій людині хтось такий безсердечний розтопче його серце".
  
  "У кожної історії завжди є дві сторони, Кет", - нагадала мені Джиллі. "Прямо зараз ми знаємо тільки його".
  
  Я вказала на віддаляється фігуру Эрона. “Згодна, але ніхто не заслуговує, щоб його ось так просто відрізали, Джиллі. Без будь-яких пояснень або навіть формального прощання. Те, що вона зробила, було жорстоко, і навіть за невелику кількість часу, який я провела з Аароном, я можу сказати вам, що він, швидше за все, не заслуговував такого звернення ".
  
  Джиллі зітхнув. "Вірно", - сказав він.
  
  У цей момент підійшов Аарон до сріблястого "Бентлі" і, відкривши його, сів всередину.
  
  "Вау", - сказав Джил наступним. "Аарон відбувається грошей".
  
  "І ти вловив цей акцент?" - Запитав я.
  
  "Мені це здалося данським", - сказала Джиллі.
  
  Джиллі багато подорожував по Європі, тому я вірив, що він, ймовірно, прав.
  
  Потім він повернувся до свого ноутбука, підняв кришку і почав друкувати.
  
  Аарон до цього часу відсторонився, і я перемкнула свою увагу на Гіла. “ Над чим ти працюєш?
  
  “ Невеликий розшук.
  
  Я насупила брови від цікавості. “Про? Що ми шукаємо?"
  
  "Мені цікаво дізнатися про нього", - сказав він.
  
  "Аарон?"
  
  "Так", - сказав Джилі, примружившись на екран. Потім його очі розширилися, і він здивовано подивився на мене.
  
  "Що?" Я запитав.
  
  "Він граф".
  
  "Що-що?"
  
  Гіл повернув екран до мене. “Я був прав. Аарон з Данії, і він граф з королівського дому Розенборг".
  
  “ Але його прізвище Нассау.
  
  "Я знаю, але він все ще член датської королівської сім'ї, в даний час шістнадцятий у черзі на трон".
  
  "Вау", - сказав я. Я ніколи раніше не зустрічав членів королівської сім'ї, не кажучи вже про те, щоб сидіти з ними для інтимної бесіди.
  
  Потім Джиллі подивилася на мене з спантеличеним виразом обличчя. "Хто стане скидати рахунок?"
  
  Я знизав плечима. “ Може, вона не знала.
  
  Джиллі усміхнулася. "Вона знала", - сказав він. "Ти єдина людина на землі, який не відразу знаходить в Google потенційного романтичного партнера".
  
  Я закотила очі. “ Неввічливо лізти в чиєсь особисте життя, перш ніж по-справжньому пізнати людину.
  
  "Це неввічливо, тільки якщо тебе зловлять", - відповів Джил.
  
  Я зітхнув. На цій ноті нам довелося б розійтися в думках, і я змінив тему. “ Що данський граф робить в Хемптоні?
  
  Джиллі знизав плечима, але потім сказав: “Тут є гроші, так що він буде серед собі подібних і збереже певну анонімність. Я б припустив, що члени королівської сім'ї добре відомі серед своїх співвітчизників. Особливо якщо вони завидні холостяки."
  
  Я задумливо постукала себе по губі. “Що, з твоєї точки зору, робить дивним, що ця колишня Эрона кинула його, навіть не сказавши "Це не ти, це я". Якби ти знала, що твій хлопець пов'язаний з членами королівської сім'ї і користується всіляких впливом, ти б дійсно захотіла так різко розірвати зв'язки?"
  
  "Що ми знаємо про цю дівчину?" Запитала Джиллі. "Я маю на увазі, важко уявити, що когось не хвилюють такого роду зв'язку, якщо тільки вона сама не була в ще кращому становищі".
  
  Настала моя черга потиснути плечима. "Ми нічого про неї не знаємо", - зізнався я. "Я не подумав запитати".
  
  Джиллі закрив кришку свого ноутбука і встав. "У будь-якому випадку, це, ймовірно, не має відношення до надання допомоги, так що, можливо, нам краще не знати".
  
  Я кивнув. "Згоден". Змінюючи тему, я запитав: "Що далі в моєму розкладі?"
  
  Джиллі обдарувала мене довгим поглядом. “ Ти вже досягла кульмінації свого робочого дня, солодка.
  
  "Нічого?" Запитала я. “Ніяких дзвінків? Жодних відповідних електронних листів?"
  
  "Зіппо", - відповів він.
  
  Я зітхнув. Запуск бізнесу лайф-коучингу виявився значно більш трудомісткою справою, ніж я коли-небудь чекав, і, хоча тепер у мене зазвичай було кілька клієнтів на обліку, цього все одно було недостатньо, щоб заповнити повний робочий день.
  
  Що було по-справжньому неприємно, так це те, що я знав, що навколо так багато людей, які потребують в невеликому втіхи і життєвому раді, але було важко змусити кого-небудь з них звернутися до мене за допомогою. Таким чином, список моїх клієнтів все ще був відносно невеликим і набагато менш нужденним, ніж я сподівався.
  
  "Що ми будемо робити до кінця робочого дня?" - Запитала я з легким роздратуванням.
  
  Джиллі присунув свій стілець. "Підемо подивимося на щенят", - сказав він.
  
  Я засміялася, думаючи, що він жартує. Потім я зрозуміла, що він говорить серйозно. "Де саме ми збираємося дивитися на цуценят?"
  
  “ Так, Саутгемптонський притулок для тварин, - сказав він.
  
  Я подумала про те, щоб сказати Джилі, щоб він стримав свій ентузіазм, поки у нього не буде можливості поговорити зі своїм чоловіком про те, щоб завести собаку в їх житті, але потім вирішила, що немає нічого поганого в тому, щоб подивитися. "Добре", - сказала я.
  
  Джиллі радісно заплескав у долоні і обійшов стіл, щоб запропонувати мені руку. Я потиснув її, і ми вийшли за двері.
  
  * * *
  
  Кілька годин потому, коли я натягала сукню, я почула, як відчинилися вхідні двері та Джиллі покликала мене. “Ю-ху! Кет? Де ти?"
  
  "Сюди" нагору! - Крикнув я у відповідь.
  
  Швидкі кроки на сходах свідчили про те, що Джиллі анітрохи не втратив ентузіазму, з яким повернувся додому.
  
  Я натягнула сукню на плечі і запахнулась в нього, перш ніж він увійшов у двері.
  
  "Агов!" - сказав він, злегка захекавшись.
  
  "І тобі привіт", - відповів я. Потім я повернувся до нього спиною і сказав: "Ти не допоможеш мені з застібкою-блискавкою?"
  
  Джиллі підкорився, і я відчула його гаряче дихання у себе на потилиці. Я сумнівалася, що біг по сходах був тому виною. “ Ти виглядаєш схвильованою, - сказала я.
  
  "Я тільки що закінчив оформлення документів", - сказав Джиллі. Я обернувся і побачив, як його обличчя спалахнуло від щастя.
  
  Я потягнулася і схопила його за руки. “Вітаю, тато. Коли малюк повертається додому?"
  
  “Сподіваюся, скоро! Може бути, завтра або післязавтра, я вважаю, нормально, тому що це дасть мені час, щоб купити все необхідне, щоб привітати його вдома ".
  
  Особа Джиллі світилося від щастя, і я точно знала, наскільки чарівної була для нього поїздка в притулок. Я все ще намагалася усвідомити той доленосний момент, коли, пройшовшись взад-вперед по ряду прийомних собак, Джилі підійшла до стайні, де сидів маленький темно-сріблястий стаффордширський тер'єр з чудовими блакитними очима. Пес негайно почав виляти хвостом і витріщатися на Джилі, на обличчі у нього була — клянуся Богом — широка посмішка. Джил зупинився як укопаний і присів навпочіпки, щоб опинитися на одному рівні з собакою. В той момент між ними щось промайнуло, якесь розуміння, від якого у мене по руках побігли мурашки. Це було свого роду визнання, як ніби Джиллі і щеня були призначені один для одного, і тепер, коли вони опинилися віч-на-віч, щеня, здавалося, дійсно дізнався в Джиллі свого нового чоловіка.
  
  "Цей", - прошепотіла Джилі, і саме в цей момент щеня підійшов вперед, щоб лизнути руки Джиллі через сталеву сітчасту двері загороди.
  
  Жінка, яка супроводжувала нас по території, підійшла трохи ближче, щоб подивитися на Джилі і цуценя. Усміхнувшись, вона сказала: "Ви не знайдете більш милою собаки, ніж Привиди".
  
  Ми з Джиллі повернулися і подивилися на жінку, роззявивши роти.
  
  “ Як, ти сказав, його звали? - Запитав я.
  
  Жінка — Пег, судячи з її бейджику з ім'ям, — вказала на цуценя і сказала: “Це Привиди. Коли він потрапив у притулок, його звали Примара, але ми змінили його на Привиди, бо подумали, що так буде симпатичніше і його буде легше усиновити. Про, але не хвилюйся. Ти можеш знову змінити його на будь-яке ім'я, яке захочеш. Він не буде заперечувати."
  
  Потім ми з Джиллі обмінялися поглядами, і я здивовано похитав головою. Джиллі провів більше десяти років в ролі мисливця за привидами, і він і його напарниця Ем Джей стали називати примар, на яких вони полювали, "привидами", тому знайти такий ідеальний талісман здавалося неймовірно чарівною справою.
  
  "У нього прекрасне ім'я", - сказав Джилі, піднімаючись на ноги. Потім він додав: "І я безумовно хочу його усиновити".
  
  Ми повернулися додому з цілим пакетом інформації з посиланням на онлайн-форми для усиновлення. Пег пообіцяла, що, як тільки Джиллі заповнить всі форми і відправить їх, вона подбає про те, щоб обробити його заяву і швидко перевірити всі рекомендації, щоб Спукс зміг переїхати у свій новий дім "furever".
  
  "Буде здорово мати тут грудочку любові", - зауважила я, потягнувшись за накидкою і клатчем. "І я знаю, що ти будеш відчувати себе менш самотньою, поки Мішель буде на своїх фотосесіях".
  
  Джиллі скочив на ноги. "Так, так", - сказав він, але потім вираз його обличчя змінилося, і я побачила натяк на занепокоєння в зморшках навколо очей.
  
  "Джил?" - Запитав я.
  
  "Так?"
  
  “ Ти згадував про Привидів у розмові з Мішелем, чи не так?
  
  "Поки немає, але я це зроблю".
  
  Мої очі розширилися. “ Ти хочеш сказати, що навіть не подзвонила і не написала йому?
  
  Джиллі опустив погляд на свій піджак і прикинувся, що знімає ворсинку з лацкана. - Мені потрібно придумати, як м'яко сказати йому про це.
  
  “Ніжний спосіб сказати йому? Чому? Він не любить собак або щось в цьому роді?"
  
  Джиллі ніяково відкашлявся. “ Щось на зразок цього.
  
  У мене відвисла щелепа. Мішель був найбільш м'якої душею. Якщо б я могла назвати кого-небудь любителем собак, то це би був Мішель. "Він не любить?" Я запитала.
  
  Джиллі знизав плечима. “Він любить маленьких собачок, але коли йому було десять, ротвейлер вкусив його за ногу і щоку, і йому довелося зробити операцію. У нього досі шрами".
  
  Я подумала про красивому обличчі Мішеля і згадала дуже маленьку садно на лівій щоці.
  
  "Фу ти, - сказав я. Духи був середнього зросту для собаки, але голова у нього була велика. І хоча він точно не був розміром з ротвейлера, оскільки важив всього близько сорока п'яти фунтів або близько того, я міг бачити, як він міг бути трохи лякає для того, хто пережив жахливий досвід в дитинстві.
  
  "Що, якщо Мішель скаже "ні"?" - Запитала я, ненавидячи себе за те, що мені довелося поставити Джиллі питання, на який, я знала, він боявся відповіді Мішеля.
  
  "Парфуми - моя собака", - твердо сказав Джилі, і від мене не вислизнуло, що він уже заявляв про свої права власності. А потім в його голосі з'явилася гіркота. “ Крім того, його тут ніколи не буває, так що він не може багато говорити з цього приводу.
  
  Я прикусила губу. Я була заміжня майже двадцять років, перш ніж мій колишній чоловік завів інтрижку, яка призвела до нашого розлучення. За ці два десятиліття я дізналася, що шлюб іноді означав позбавлення себе все, що тобі потрібно, щоб жити повним, щасливим життям. Насправді це був компроміс. З одного боку, ви отримали любов і підтримку. З іншого боку, іноді вам доводилось відмовлятися від чогось, чого дійсно хотіло ваше серце, і все це для того, щоб зберегти крихкий баланс партнерства недоторканим.
  
  Отже, я розумів позицію Джилі, але мене тривожило, як ця жорстка позиція позначиться на відносинах, які вже демонстрували значні ознаки напруженості.
  
  Я підійшов і поклав руку на плече Джиллі. "Послухай," почав я. “Я знаю, що ти вже сильно закохалася в Спукса, і я від усього серця підтримаю твої зусилля заявити права на нього — навіть якщо для цього тобі доведеться усиновити Спука, — але, Джилі, перш ніж ти поговориш з Мішелем, просто спробуй поглянути на це з його точки зору. Йому може знадобитися хвилина чи дві, щоб звикнути до цієї ідеї, так що дай йому це час, перш ніж наполягати на своєму, добре?
  
  Джиллі зітхнула і кивнула майже неохоче. “У той момент, коли я побачила його, Кет, я зрозуміла, що це моя собака. Так що, так, я трохи стурбований тим, що Мішель збирається влаштувати мені неприємності ".
  
  "Тоді скажи це Мішелю", - запропонував я. "Розкажи йому про цю безпосередній зв'язок, і, сподіваюся, він зрозуміє".
  
  Джиллі видавив з себе слабку посмішку. "Нам пора," сказав він.
  
  "Ми повинні", - погодилася я, відчуваючи приплив збудження. “Я так рада, що ми робимо це. Я вмирала від бажання подивитися це шоу!"
  
  В той момент я і не підозрював, що хтось ще теж готовий був померти за це шоу....
  
  OceanofPDF.com
  
  Розділ 3
  
  Миприбули в гилд-хол, де знаходиться театр Джона Дрю, після просто чудової вечері і жвавої бесіди. До того часу, як ми прибули на вечерю, настрій Джиллі було практично запаморочливим, і метрдотель зробив йому комплімент з приводу вибору костюма. Прогулянка до нашого столика також запаморочила кілька голів, і Джиллі з'їла їх, як безкоштовне пиво на ралі монстр-траків. Наші вечері були просто чудовими, що тільки додало чарівництва вечора.
  
  Я утримався від того, щоб сказати Джилі, які гарні у нас були місця, і зрадів виразу його обличчя, коли білетер провів нас до місць в центрі першого ряду біля підніжжя сцени. Я відчула таке полегшення і радість від того, що у Джиллі був такий чудовий день. Він це заслужив, і зміна, що відбулася у нього з того ранку, була очевидна.
  
  "Я так схвильований, побачивши, як прекрасна Олена Галанис дарує це "жирним котам" тут, в Іст-Хемптоні", - виливався він. "Практично скрізь, куди б я не пішов, люди говорять про те, ким, на їх думку, є дванадцять".
  
  "Цікаво, кого ми дізнаємося", - сказав я.
  
  Ні Джилі, ні я не були ні в тих же соціальних колах, що мої однолітки-світські левиці. Мені не дуже подобалися представники "вищого суспільства", я часто знаходив їх нестерпно нудними, матеріалістичними і поверхневими.
  
  Звичайно, у мене було кілька друзів в цьому районі, включаючи Санні і Шепарда, але більшість моїх друзів трималися на околицях Хэмптонса.
  
  "Імовірно, Такер Макаллен був її першим коханцем", - сказала Джилі, що я теж чула. "І Різ сказав мені сьогодні, що ходять чутки, що Джоел Голдберг був Коханцем номер чотири".
  
  Такер Макаллен був великою шишкою в місті. Нью-йоркський забудовник нерухомості володів кількома висотками у Великому Яблуці, і про нього постійно писали у світських газетах. У нас з Джиллі дійсно була коротка зустріч з ним в місцевій забігайлівці, коли Макаллен був виключно жорстокий з офіціанткою, яка посміла покласти не ту заправку в його салат, голосно лаючи її і ображаючи її інтелект і зовнішність. Макаллен відправив молоду жінку на кухню в сльозах, і сцена була настільки жахливою, що я вибачився і покинув компанію Джилі, сказавши, що мені потрібно в дамську кімнату, а по дорозі туди зупинився біля столика Макаллена, щоб обдарувати його нищівним поглядом і дуже м'яко сказати "Як вам не соромно". Він сердито дивився на нас з Джиллі до кінця нашої трапези.
  
  В якості додаткового прояву солідарності з женщиной-офіціанткою, після того як я оплатив наш рахунок і ми вже збиралися йти, мені вдалося перехопити молоду жінку, яка все ще була явно вражений зустріччю з ним, і я простягнув їй складену стодоларову купюру на увазі у Макаллена. Пильно дивлячись на цю нестерпну дупу, я сказав їй гучним і наказовим голосом: “Вважай, що це плата за ризик, мій друг. І, будь ласка, знайте, що ми з моїм компаньйоном вважаємо, що ви робите абсолютно чудову роботу!"
  
  Сидів поруч зі мною, Джилі широко посміхнувся, потім повернувся, щоб показати мова невоспитанному магнату, коли ми практично вилетіли з ресторану, задерши носи. Це було чудово ситно.
  
  І, якщо чесно, одна з причин, по якій я з нетерпінням чекав шоу Олени, полягала в тому, що я хотів трохи насолодитися переодяганням Такера Макаллена.
  
  Ні Джилі, ні я ніколи не стикалися з Джоелом Голдбергом, але ми знали про нього, і він був такою ж великою постаттю в місті. Джоел був багатий, в основному на золото і діаманти. Його сім'я була одними з перших і кращих ювелірів в Місті, і вони протягом кількох поколінь обслуговували найбільш багатих городян там і в Хемптоні. У Голдберга було по прекрасному ювелірного магазину в кожному великому місті Лонг-Айленда і кілька бутиків на Манхеттені.
  
  У світських газетах писали, що він влаштовував самі розкішні вечірки. Я був запрошений на одну з них кількома тижнями раніше, але надіслав свої вибачення, тому що Шепард був невисокої думки про цю людину. Шеп сказав мені по секрету, що нещодавно з Голдберга було знято звинувачення в РУ, хоча на слуханні були представлені суттєві докази того, що в ту ніч, про яку йде мова, він був сильно п'яний. Інцидент стався в юрисдикції Іст-Хемптона, так що Шепард був добре обізнаний про нього, і він навіть трохи покопався в біографії головуючого судді і виявив, що високоповажний суддя Уотерсон був постійним відвідувачем вечірок Голдберга, де дружина судді була сфотографована з новим діамантовим кулоном.
  
  "Якоїсь частини мене одночасно подобається ідея цієї п'єси, але в той же час вона викликає у мене легке огиду", - зізнався я Джиллі.
  
  "О, чорт візьми", - сказав Джилі, махнувши рукою. "Абсолютно нормально отримувати задоволення від публічної ганьби когось іншого, якщо цей хтось-повне лайно".
  
  Я розсміявся. "Ну, коли ти так ставиш питання... "
  
  У цей момент світло згасло, і гул розмов у переповненому залі різко припинився. Кілька секунд нічого не відбувалося, чого по аудиторії прокотилася відчутна атмосфера очікування і збудження. Нарешті, з'явився єдиний прожектор, яскраво светивший, але порожній, у центрі сцени, і порушена напруга в залі посилився на сходинку.
  
  Минуло ще кілька секунд, і ми з Джиллі обмінялися розгубленими поглядами, а Джил навіть підняв зап'ясті, імітуючи погляд на годинник. Де була зірка?
  
  Як раз в той момент, коли із зали почувся тихий гомін, по сцені рознісся безпомилковий стукіт підборів по дерев'яній підлозі.
  
  Я подивився у бік джерела звуку, але яскраве світло прожектора робив фон ще темніше, і розгледіти, хто наближається, було неможливо.
  
  А потім звук клацають підборів припинився, і потягнулися ще секунди очікування, поки, нарешті, промінь прожектора швидко — майже люто — перемістився на кілька футів і зупинився прямо на жінці з статною фігурою в драматичній позі, з піднятим підборіддям і високо піднятою рукою над головою, в той час як інша скромно спочивала на випнутому стегні.
  
  Джиллі ахнула, як і багато глядачів. Вигляд її, що стоїть під софітом, був подібний спостереження за народженням богині.
  
  Ніжно-рожеве плаття Олени довжиною до підлоги, розшита блискітками, було сліпуче відвертим, дозволяючи її пишному декольте випирати з глибокого V-образного вирізу. Розріз збоку від підлоги до стегна дозволяв однією чудовою нозі визирати з усієї цієї блискучої тканини. І поки вона стояла нерухомо, як статуя, у цій драматичній позі, її сукня переливалося під світлом, роблячи його схожим на живу істоту, з обожнюванням обвивающееся навколо небесного істоти.
  
  "О, моя богиня..." задихаючись, прошепотіла Джиллі.
  
  "Насправді", - прошепотів я у відповідь.
  
  Я поняття не мав, що Олена Галанис була таким баченням, і, просто дивлячись на неї, я міг зрозуміти, чому так багато чоловіків, за чутками, падали до її ніг.
  
  Я вже збирався сказати це Джилі, коли витягнута рука Олени опустилася до її боці, а підборіддя опустився разом з пильним поглядом. Це торкнулося нас, її аудиторії, і я відчув, що підсвідомо сиджу трохи пряміше на своєму місці.
  
  Джиллі теж перемістився. Скоса глянувши на нього, я побачила, що він витріщив очі, втупившись на Олену, абсолютно зачарований. В той момент, мені досить соромно зізнатися, я відчула, як маленька голка ревнощів вп'ялася мені в живіт.
  
  Не те щоб у мене були якісь романтичні плани на Гіла . . . . Це було щось більше.... Ну, він зазвичай носив цей особливий образ для мене. Не весь час, але іноді, коли я вбиралася по-особливому, він від захвату непритомнів, і це завжди наповнювало мене таким милим маленьким припливом зарозумілості.
  
  І ще один погляд на Олену сказав мені, що вона, здавалося, відчула обожнювання Джилі, бо, клянуся, вона дивилася прямо на нього, куточки її губ підвелись в розуміючою усмішкою.
  
  Мої очі мимоволі звузилися, але я швидко повернула вираз обличчя до нейтрального, на випадок, якщо Джилі на пару секунд відірве погляд від Олени та подивиться в мою сторону. Я не хотіла, щоб він бачив біль і заздрість, написані на моєму обличчі.
  
  Мені не варто було турбуватися. Джиллі, здавалося, відчув свій зв'язок з Оленою, нахилився до неї і кивнув. Вона повільно, соромливо моргнула, потім зробила крок ближче до аудиторії.
  
  "Коханець номер один," сказала вона низьким прокуреним голосом в стилі Кетлін Тернер, "був з брудних вулиць Нижнього Манхеттена".
  
  Публіка схвально захихотіла. Джиллі голосно захихотів і засовався на своєму місці. Олена підійшла ще ближче, і тепер я міг ясно бачити її у яскравому світлі прожектора. Її довге чорне волосся переливалися на яскравому світлі, а витончений носик трохи гидливо кривився, коли вона говорила про Коханця номер один, якого, як ми всі знали, звали Такер Макаллен.
  
  "Його трастовий фонд був створений лісовою промисловістю", - грайливо сказала вона, піднісши мікрофон до губ, а потім перевернула долоню, немов перевіряючи свої нігті. “ Його заняття любов'ю ... не були такими. Олена безвольно впустила мікрофон вперед, і публіка ревіла, причому Джиллі сміявся голосніше за всіх навколо нас і теж радісно плескав у долоні.
  
  І так, навіть я усміхнувся. І все ж щось у цьому було трохи ганебне.
  
  "Ми познайомилися на художній виставці", - продовжила Олена, перекладаючи мікрофон назад в руку і продовжуючи вивчати свої нігті. “Йому сподобалося моє плаття. Мені сподобалася його машина. Він сказав мені, що телефонував своїй матері два рази в тиждень, і я сказав йому: "Яке дивне ім'я - називати свою матір ... "
  
  І знову публіка вибухнула сміхом. Я знову захихотіла, на цей раз трохи легше.
  
  “Коханець номер Один також був справжнім знавцем. Зокрема, він любив усе французьке ... вино, буф, мистецтво, культуру, архітектуру, картопля фрі, молочний коктейль, гамбургер, Макдональдс...
  
  Олена підморгнула глядачам, а потім її рука зробила изгибающееся рух в бік від свого підтягнутого живота, показуючи, що у Коханця номер Один був живіт.
  
  Джиллі вискнув і ляснув себе по коліну. Він насолоджувався витівкою Олени. Це було, як мені здалося, чудово сплетнично, але я не знала ... Було щось дуже хибна в тому, щоб так публічно сміятися над Макалленом. Незважаючи на те, що він був абсолютно нещасна по відношенню до того офіціантові, сміятися за його рахунок подібним чином було не так приємно, як я очікував. Замість цього, мені майже здавалося, що ми опустилися до його рівня.
  
  Олена продовжувала, розповідаючи нам всі непристойні речі, які вона дізналася про Коханця номер Один, описуючи свій шлях через їх тримісячні відносини і не шкодуючи на нього коштів. Її гумор був майстерним. Вона могла вимовити кульмінаційну фразу з такою невимушеною легкістю, що, якщо б ваші думки відволіклися на мить, ви б зрозуміли, в чому жарт.
  
  Через Десять хвилин вона повністю вихолостила Коханця номер один, і я перестав хихикати. Я знайшов її вчинок швидше жорстоким, ніж забавним, але навколо мене пролунали вибухи сміху. Оглядаючи аудиторію, я бачив, як люди тут і там одними губами вимовляли "Такер Макаллен" один одному і кивали. Очевидно, ні для кого не було секретом, над ким вони сміялися, і насправді це було трохи тривожно.
  
  "Коханець номер два," оголосила Олена, "мав схильність до швидких машин, голосної музики, розпущеним жінкам і великим грошам, милий".
  
  Гомін очікування прокотився по натовпу. Олена витримав багатозначну паузу, блискаючи очима на публіку, продовжуючи вимовляти своє заклинання. "Він проводив свої дні в будинку на пагорбі", - сказала вона, даючи нам ще одну пікантну підказку. “Дивився зверхньо на всіх дурнів, які купилися на його гру. Він не був народжений з грошима, але він працював по телефону і все одно завжди йшов з одним-двома щедрими пожертвами ".
  
  "Конгресмен", - сказав Джилі, нахиляючись, щоб прошепотіти мені на вухо.
  
  Я кивнув. “ Я б теж так припустив.
  
  "Він проводив ночі, шахраюючи в картах і виконуючи взяті на себе зобов'язання, прокладаючи собі шлях через дружин близьких друзів", - продовжувала Олена.
  
  Джиллі приєдналася до хору глядачів зі словами "О-о-о".
  
  "А я ..." додала Олена, зробивши ще одну довгу паузу, " витягла у нього новий "Лексус" і пару діамантових сережок.
  
  Для більшої виразності вона запропонувала глядачам трохи похитати стегнами і помахом руки поправила волосся, оголивши згадану брязкальце.
  
  І знову я ніяково засовався. Мені не подобався той факт, що вона відчувала себе вправі обманювати чоловіків. Навіть якщо ці чоловіки були мерзотниками. Мені це просто не подобалося.
  
  Тим не менш, я, здавалося, була єдиною, хто не знаходив це забавним. Публіка, здавалося, ловила кожне її слово, поки Олена викладала брудні подробиці їх інтрижки.
  
  Потім вона перейшла до коханця номер три. “Коханець номер три думає, що це шоу про нього, чи не так? Чи Не так? Не так, Коханець номер три?"
  
  Олена хихикнула, коли підійшла, щоб поставити мікрофон на підставку і збити свої довгі чорні волосся для більшого ефекту. Скромно примружившись, вона продовжила. “Говорячи про любов, Номер Три ніколи не зустрічав фотоапарата, який би йому не подобався. Або дзеркала. Або свого відбиття у будь-якій поверхні, що відбиває, повз яку він проходив. Він проводив за прихорашиванием більше часу, ніж я. І, милі, дозвольте мені сказати вам, що я витрачаю багато часу на те, щоб чепуритися!"
  
  У залі почувся гомін; очевидно, все навколо нас думали, що це хтось інший. І, зі свого боку, Джилі нахилився вперед, зосереджено насупивши брови, неначе він міг розгадати особистість Три Номери всього за декількома підказками.
  
  “Отже, Коханець номер три - чоловік традиційних цінностей, і під цим я розумію, що він насолоджується охайним будинком, хорошою їжею і галасливої метушнею на сіні, але тільки якщо всю роботу виконує жінка. Що дивно для людини, яка так любить виставляти себе напоказ. Олена знову прикинулася, що у неї збільшився живіт, і вона похитувала стегнами взад-вперед, трохи спотикаючись, наче її живіт був таким важким, що створював інерцію і змушувала її мало не спотикатися.
  
  Джиллі перебирав ногами, скиглячи від сміху. Я змусила себе посміхнутися, але всередині все стискалося.
  
  Олена знову хихикнула, явно насолоджуючись собою. "Ах, якщо б він був тут, мої любі, милі, що люблять попліткувати друзі, він, мабуть, почав би своє знайомство з "Ви знаєте, хто я?"
  
  Вона понизила голос, щоб процитувати цю людину, і додала ще щось з "спотыкающегося живота", і люди всі сміялися і сміялися над її витівками. Джиллі подивився на мене, горя бажанням розділити з ним бурхливий проведення часу. Я видавила з себе сміх і кивнула, маючи намір не псувати йому веселощі.
  
  Вона продовжувала в тому ж дусі ще близько виснажливих півгодини, петляючи між Четвертими, П'ятими і Шостими Коханцями. Кожне брудна справа, здавалося, було гірше попереднього, і я перестав сміятися задовго до того, як Олена помахала нам рукою, оголосила антракт і пішла зі сцени в такт якійсь гучного, зухвалою музиці, яка продовжувала грати, навіть коли спалахнуло світло і ми з Джиллі встали разом з іншою аудиторією, щоб вийти у фойє на п'ятнадцятихвилинну перерву.
  
  "Хіба вона не краса?" Запитала Джилі, коли ми пройшли через дверей у вестибюль і опинилися далеко від гучної музики, з-за якої було легше розмовляти один з одним.
  
  "Вона - це щось", - пробурмотів я, потираючи скроні. У мене розболілася голова під час "Коханця номер чотири", і та остання хвиля музики, яка вивела нас у вестибюль, щоб придбати випивку або закуску, не допомогла.
  
  “ Ти не виглядаєш щасливою. Що сталося, Кет?
  
  Я зітхнув. “ Вона зла.
  
  Джиллі здивовано вздернула підборіддя. “Ага. Саме це робить все це таким смачним".
  
  Я знизав плечима. “ Просто це не в моєму смаку.
  
  Джил, здавалося, вивчав мене довгий час. "Ти, напевно, думаєш про своїх перших днях тут, коли ти був предметом місцевих пліток, я прав?"
  
  Я знову знизав плечима. "Я вважаю, що багато чого з цього могло бути саме так, але в цілому, я просто знаходжу її самозакоханою, жадібного до грошей, замикатися на собі хуліганкою".
  
  “ Ну і справи, Кет, не сдерживайся. Скажи мені, що ти насправді відчуваєш.
  
  Я посміхнулася, і моя рука знову потягнулася до скроні. “Прости, мила. Останні півгодини я боролася з жахливим головним болем".
  
  "У тебе є що-небудь для цього?"
  
  “ Тільки не зі мною. Але далі по вулиці, поряд з кав'ярнею, є аптека.
  
  Джиллі подивився на годинник, і я знала, що він нервував через те, що пропустив якусь частину другого акту Олени. "Якщо ми поквапимось, то, ймовірно, зможемо повернутися вчасно".
  
  Я похитав головою. “Ні, Джиллі. Я піду. Налий собі трохи вина, перш ніж повернешся на своє місце".
  
  “ Але, Кет, якщо ти повернешся після того, як знову почнеться другий акт, вони тебе не впустять.
  
  "Я знаю", - сказала я, пильно дивлячись на нього.
  
  Джиллі знадобилося мить, але він раптово зрозумів. "Ти не хочеш дивитися другий тайм".
  
  "Не особливо".
  
  Джил спохмурніла. "Ну, тоді я точно піду з тобою".
  
  Я кладу руки йому на плечі, щоб зупинити його. “Ні, мій друг. Тобі подобається шоу. Просто у мене дуже сильно болить голова, щоб відкладати ухвалення чого-то для цього далі. Якщо я не повернуся сюди вчасно, я почекаю тебе в кафе поряд з аптекою, добре?
  
  Джиллі вигнула брову. “Правда? Ти думаєш, я дійсно була б настільки егоїстична, щоб дозволити тобі чекати в кафе з раскалывающейся головним болем, в той час як я повернулася сюди, насолоджуючись шоу?"
  
  Я посміхнувся, щиро здивований. "Насправді, так".
  
  Джиллі усміхнувся. “ Ти дуже добре мене знаєш. Але потім він посерйознішав і зітхнув. “ Я б відчував себе дуже винним, Кет. Дозволь мені піти з тобою.
  
  Я взяла його за підборіддя і поцілувала в щоку. “Моя мила Джилі, сьогодні ввечері ми вирушаємо в місто заради тебе, і тільки тому, що в мене страшенно болить голова, це не означає, що я повинен псувати тобі гарне проведення часу. Ні, ти повертайся і дивись другий акт. Якщо це антракт, то він триватиме годину і п'ятнадцять хвилин. Я буду в порядку далі по вулиці ".
  
  "Ти впевнений?" Наполягав Джиллі.
  
  "Позитивно", - запевнила я його. Потім, в останній раз стиснувши його підборіддя, я повернулася і попрямувала до виходу.
  
  Я швидко дістався до аптеки, купив кілька знеболюючих таблеток і журнал "Town & Country" і подався на вулицю. Спочатку я подивився у бік кінотеатру і відзначив час на своєму телефоні. У мене залишалося ще близько трьох хвилин, щоб потрапити на територію та зайняти своє місце, і я знав, що це буде нелегко, але я зможу це зробити, і все ж я просто не міг зібратися з духом.
  
  Тому замість цього я пройшла десять футів до кав'ярні з милою назвою "Спасибі латте". Увійшовши в магазин, я відразу була зачарована запахом випічки і еклектичним декором.
  
  Тільки один столик, здавалося, був зайнятий парою років двадцяти п'яти, забилася в кутову кабінку біля вікна. Вони сиділи пліч-о-пліч, демонструючи безліч КПК, і дивилися тільки один на одного.
  
  Я придушила веселу посмішку і відвела погляд. Юна любов чудова.
  
  Замовивши фірмовий латте, воду в пляшках і малинову булочку, я влаштувалася за одним з безлічі відкритих столиків в центрі магазину, ближче до дверей, щоб Джиллі відразу помітив мене, коли прийде шукати. Проковтнувши дві таблетки від головного болю, я відкинулася на спинку стільця, відкрила журнал і зробила ковток латте, приготувавшись до розкішного годині, проведеним в тиші, розглядаючи красиві фотографії і величні будинки Town & Country.
  
  Як тільки я відчула, що мої плечі розслабилися, двері різко відчинилися, налякавши мене, і увійшов чоловік невисокого зросту, з рідкими білими волоссям і диким виразом обличчя, майже повністю закутаний у плащ, який був на кілька розмірів більше, ніж треба.
  
  Після того, як двері за ним зачинилися, він прошаркал до мене кілька кроків, перш ніж озирнутися через плече на двері, і в цей момент його нога, здавалося, зачепилася за край плаща, і він, спотикаючись, рушив вперед, потім простягнув руку, щоб спертися на стіл, за яким я сидів.
  
  Це рух, здавалося, налякало нас обох, і коли наші очі зустрілися, я запитав: "З тобою все в порядку?"
  
  "Чудово," пискнув він, знову встаючи, але виглядав блідим і тремтячим. Він витер чоло, на якому виступили крапельки поту, і я запізно побачила, що його рука перепачкана кров'ю.
  
  "О боже, - сказав я. "Ти порізався?"
  
  Він витріщився на мене своїми великими очима-комашками і насупив брови, тому я вказала на його руку.
  
  Чоловік подивився вниз і швидко прикрив пошкоджений придаток іншою рукою. "Все в порядку!"
  
  Я прикусила губу, турбуючись за нього, але також боячись порушити його ще більше. "Добре", - м'яко сказала я. "Хочеш, я принесу тобі кави або води в пляшках?"
  
  Літній джентльмен тремтів і був блідий, і я злякався, що в нього стався якийсь напад.
  
  "Ні, - сказав він, знову оглядаючись на двері. “ Мені просто потрібно в чоловічий туалет.
  
  Настала моя черга озирнутися через плече, де над темним коридором висіла табличка з написом "ТУАЛЕТИ".
  
  Вказуючи на вивіску, я сказав: "Я думаю, що це в ту сторону".
  
  Він нерішуче кивнув, в останній раз оглянувся і попрямував у бік чоловічого туалету.
  
  Я сподівалася, що з ним все буде в порядку, і заприсяглася попросити посидіти зі мною трохи, щоб я могла оцінити, чи не потребує він в якийсь медичної допомоги. Він був страшенно блідий, і я помітив, що все його тіло, здавалося, тремтіло. Я турбувався, що у нього міг бути серцевий напад або інсульт.
  
  Піднявшись зі свого місця, я підійшов до стійки, щоб взяти ще одну пляшку води, яку мав намір запропонувати джентльменові, коли він вийде з чоловічого туалету, але бариста магазину ніде не було видно. Перехилившись через прилавок, я почула якийсь шурхіт за фіранкою, що ведуть до приміщення, яке, ймовірно, було складом. Нарешті фіранка раздвинулась, і вийшов молодий чоловік, який прислуговував мені, несучи оберемок кавових чашок всіх трьох розмірів.
  
  "Тобі що-небудь потрібно?" запитав він, коли зупинився, щоб поставити чашки на стійку.
  
  "Принеси води в пляшці, коли у тебе буде вільна хвилинка," сказала я, вишукуючи з сумочки ці п'ять доларів.
  
  Бариста приніс воду, взяв мою п'ятірку мені дав здачу. Я повернувся до столу і став чекати, коли незнайомець вийде, але хвилини йшли, а він не з'являвся.
  
  Я знову прикусила губу, бажаючи дізнатися, чи все з ним в порядку, і впродовж п'яти хвилин знову підійшла до стійки і привернула увагу баристи.
  
  "Вибачте", - сказав я. Молодий чоловік, який витирав кавоварку для приготування еспресо, обернувся і запитально підняв брову. “Приблизно п'ятнадцять хвилин тому до магазину зайшов джентльмен і попрямував в чоловічий туалет. Він ще не виходив, а коли увійшов, виглядав неважливо. Не могли б ви перевірити, чи все з ним в порядку?
  
  Бариста зблід, і я міг сказати, що, почувши, що літній джентльмен пробув у чоловічому туалеті п'ятнадцять хвилин, це, ймовірно, було останнім, що він хотів робити. "О, чувак", - сказав він. “Сподіваюся, його там не знудило. Я тільки що почистив його".
  
  Я кивнув, хоча мене дратувало, що молодий чоловік скаржиться, коли я тільки що висловив занепокоєння з приводу відвідувача в туалеті. Тим не менш, він вийшов з-за стійки і попрямував у коридор, що веде до туалетів.
  
  Я повернувся на своє місце, але повернувся так, щоб бачити, як один або обидва вони виходять.
  
  Знову з'явився бариста і підійшов до мене. "Там нікого немає", - сказав він.
  
  Я здивовано моргнула. “ Немає?
  
  "Ні, він порожній".
  
  "Ти впевнений?"
  
  “Так, мем. Там нікого немає".
  
  “Добре. Спасибі, що перевірили", - сказав я.
  
  Як тільки бариста повернувся за стійку і знову зайнявся своєю підробітком, я зісковзнув зі стільця і тихо попрямував у коридор, що веде до туалетів. Там було погано освітлене, але я легко знайшов двері чоловічого туалету, першу зліва. Штовхнувши її, я заглянув всередину. Порожній ряд пісуарів і дві порожні кімнати з відчиненими дверцятами ясно показали мені, що бариста був прав. І не було вікна, через яке незнайомець міг би вилізти, теж — не те щоб він би це зробив, але все ж ця думка приходила мені в голову.
  
  Задкуючи з чоловічого туалету, я пройшла трохи далі по коридору до жіночого туалету і теж штовхнула цю двері.
  
  Чотири порожніх кабінки і дві порожні раковини - ось і все, що там було. При вильоті з дамської кімнати, я заглянула трохи далі по коридору, і тут я побачив двері з написом з вицвілим покинути знак.
  
  Я підійшов до дверей, перевірив, чи немає на ній знаків "ВІДКРИТО ТІЛЬКИ В ЕКСТРЕНИХ ВИПАДКАХ" — їх не було — і штовхнув її, відкриваючи темний провулок.
  
  Тремтіння пробігла по мені, коли я подивилася вгору і вниз по провулку. Тут було моторошно, але не було ніяких ознак того, що хтось входив чи виходив.
  
  Логічно міркуючи, я знав, що літній чоловік або обійшов чоловічий туалет і вийшов через чорний хід, або скористався зручностями і вийшов через чорний хід так, щоб я не бачив, як він йшов. Я стояв спиною до коридору, що веде до цього виходу, так що не дивно, що я не бачив, як він йшов.
  
  Тим не менш, те, що дійсно турбувало мене у всьому цьому взаємодії. Здавалося, він був у такому підвищеному стані тривоги, і коли я подивилася в його очі, там була безпомилкова нотка страху.
  
  Здригнувшись, я закрив двері і вирішив, що більше нічого не можу зробити для бідолахи. Я поняття не мала, хто він такий і куди подівся, так що турбуватися про нього було марним зусиллям.
  
  І все ж, повертаючись на своє місце, я не могла не хвилюватися за нього. Це була тривожна зустріч зі всіх сторін.
  
  Коли я вийшов з коридору, я був здивований, побачивши енергійну метушню біля вхідних дверей. Відвідувачі стікалися всередину і голосно перемовлялися. Усі були добре одягнені — явно театральна публіка, — але одного погляду на мій телефон, щоб перевірити час, було досить, щоб зрозуміти, що в Олени залишилося всього близько тридцяти хвилин до початку другого акту.
  
  “Якого біса...? "- пробурмотів я, діставшись до свого крісла. Як раз в цей момент я краєм ока помітив, як хтось махає мені рукою.
  
  Я подивилася в сторону руху і побачила Джилі, що пробивається до мене крізь натовп, його обличчя палало від збудження. "Кет!" - почав він.
  
  "Що сталося?"
  
  "Олена мертва!"
  
  Я схопилася за спинку стільця, щоб не впасти від шоку, викликаного цією заявою. “ Мертва? Що ви маєте на увазі, кажучи, що вона мертва?
  
  “ Її вбили! - Прокричав Джил, перекриваючи шум натовпу.
  
  - Вбито? - запитав я. - Як це можливо? - повторив я. “ Як це можливо?
  
  "Її зарізали за лаштунками під час антракту!" Джиллі вигукнула, все ще явно схвильована таким поворотом подій. "Хтось вбив її, а потім зник зі сцени!"
  
  Я дивилася на нього широко розкритими очима, перш ніж озирнутися через плече на коридор, що веде до виходу. "О, Боже мій", - сказала я, знову зосередившись на Джилі. "Мені здається, я тільки що зустрів вбивцю!"
  
  OceanofPDF.com
  
  Глава 4
  
  "Укапелюсі?" Джиллі вискнула. Кілька людей поблизу подивилися в нашу сторону.
  
  Я схопила свої речі зі столу і взяла Джиллі за руку, а потім ми пробралися крізь натовп до виходу на вулицю. Я пройшов з ним трохи по вулиці, поки ми не опинилися досить далеко від межами чутності.
  
  "Розкажи мені все, що ти знаєш", - проінструктував я його.
  
  "Постривай," сказав він, уперши руки в стегна в зухвалому позі. - Скажи мені, що ти мала на увазі, коли сказала "здається, я тільки що зустрів вбивцю"!
  
  Я зціпила зуби, мені не терпілося почути подробиці того, що сталося в театрі. “ Я розповім, але спочатку розкажи мені, що тобі відомо.
  
  Джиллі сердито подивився на мене, але підкорився. “Відразу після того, як публіка розсілася для другого акту, почалася якась метушня, яку ми могли чути з-за лаштунків. Після ще однієї тривалої паузи на сцені з'явився хлопець і сказав нам сидіти тихо, бо стався інцидент і поліція вже в дорозі.
  
  “Один або два людини встали і спробували покинути театр, але їх зупинили білетери. Все це дійсно нервувало, поки на сцені не з'явився ваш головний компаньйон і не сказав нам, що зірка шоу піддалася жорстокому нападу і що поліції потрібно буде дізнатися імена та номери телефонів кожного, перш ніж їм дозволять піти ".
  
  - Він сказав, що на неї напали? Звідки ви знаєте, що її насправді вбили?
  
  “Шепард помітив мене в першому ряду, в центрі, покликав на сцену. Він розповів мені все, що знав, а потім запитав, де ти, і велів мені знайти тебе і забрати додому — негайно, як він висловився.
  
  "До чого такий поспіх, щоб відвезти мене додому?" - Запитала я.
  
  Джиллі переступив з ноги на ногу. "Ем, май на увазі, це його почуття, а не мої, але він сказав, що хоче, щоб я негайно відвіз тебе додому, тому що прямо зараз вбивця розгулює на волі, а коли в місто приходять неприємності, ти зазвичай опиняєшся в центрі подій".
  
  Я спохмурнів. “ Це неправда.
  
  Джиллі з сумнівом подивилася на мене. “ Це говорить жінка, яка тільки що сказала мені, що, на її думку, зустріла вбивцю.
  
  Я загарчав. “Чудово. Я просто ненавиджу, коли він правий".
  
  "Я теж", - сказав Джилі, але я міг сказати, що він все ще трохи знущається наді мною. “А тепер, давай, признавайся. Що змушує тебе вірити, що ти вже зустрічався з убивцею?"
  
  Я розповіла про свою дивну зустрічі з джентльменом в кафе, і очі Джиллі широко розкрилися. “Вау. У нього справді були руки в крові?"
  
  “ Рука. Тільки одна, але, чесно кажучи, Джилі, чим більше я думаю про це, тим більше розумію, що це могло бути зовсім невинно. Я маю на увазі, що він був досить невисоким і кілька крихким для вбивці, тепер, коли я думаю про це. Можливо, він порізався й не усвідомлював цього, поки я не вказав йому на це ".
  
  “ Скільки там було крові? - запитав я.
  
  Я прикусила губу. Їм була вимазана його рука і нігтьові ложа. “ Насправді, зовсім небагато.
  
  "Вау", - сказав Джиллі. “І ви кажете, що він весь час озирався через плече? Як ніби він нервував з-за того, що його спіймали за злочин?"
  
  “Ну, я не говорив цього, але так, він дійсно здавався заклопотаним тим, хто може увійти в двері в будь-який момент. І він дійсно вислизнув через задні двері в порожній провулок, що, ймовірно, було зроблено для того, щоб я його не бачив і більше не допитував ".
  
  “ Кет, я думаю, ти повинна розповісти про це Шепард.
  
  “Але що, якщо я помиляюся, Джилі? Що, якщо у цієї людини був просто якийсь медичний епізод і він не винен ні в якому злочині?"
  
  "А що, якщо це не так?" Відповів Джиллі. “Я кажу правду, Кет. Що, якщо він справді вбивця?"
  
  Я важко зітхнула, відчуваючи тягар відповідальності повідомити Шепард про те, що я бачила, але стурбована тим, що можу викликати необґрунтовані підозри у невинну людину.
  
  "Послухай", - сказав Джилі, очевидно, відчувши мою нерішучість. "Якщо цей хлопець із закривавленою рукою, який вів себе підозріло, не мав ніякого відношення до вбивства Олени, то Шепард може швидко виправдати його і перейти до іншого можливого підозрюваному".
  
  Я ще раз зважив цей аргумент в розумі, потім сказав: “Добре, Джил. Підемо знайдемо Шепа".
  
  Джиллі кинув погляд через вулицю, де натовп все ще пробивалася до виходу з театру. "Удачи в проходженні через це", - сказав він.
  
  Діставши телефон, я набрала номер Шепарда. Він двічі продзвенів і переключився на голосову пошту. "Він не бере слухавку", - сказала я, поки відтворювалося вихідне повідомлення голосової пошти.
  
  “Він, мабуть, дійсно зайнятий роботою над справою. Напиши йому, що тобі потрібно поговорити, і це терміново ".
  
  Я повісила трубку і відправила повідомлення Шепард, потім поклала телефон на розкриту долоню, щоб ми з Джиллі могли стежити за екраном у пошуках сигнальних бульбашок з його відповіддю. Ми чекали щонайменше дві хвилини у тиші, і ніщо, крім повідомлення "доставлено", не вказувало на те, що моє повідомлення дійшло до Шепарда.
  
  "Боже, чому так довго?" Заскиглила Джиллі.
  
  "Він, напевно, ігнорує свій телефон".
  
  Джиллі знову подивилася через вулицю. “Натовп починає рідшати. Може, нам піти і спробувати знайти його?"
  
  "Так", - сказала я і знову взяла Джиллі за руку, щоб перейти вулицю, тепер повна рішучості розповісти Шеферду про те, що я бачила.
  
  Ми з Джиллі перевірили, чи немає руху, перш ніж підтюпцем перейти вулицю до театру, який тепер був обгороджений жовтою стрічкою оточення місця злочину і щонайменше півдюжини офіцерів поліції, які тримали роззяв на відстані.
  
  Я підвів нас прямо до жінки-офіцера, улыбнувшейся, коли я наблизився до неї. "Офіцер Лабретта", - сказав я, дізнавшись її по ділянці.
  
  "Кетрін Купер," холодно відповіла вона. “ Що ти тут робиш?
  
  Я вказав на театр. “Ми з Джиллі дивилися перший акт, і я, можливо, бачив щось підозріле в кафе далі по вулиці під час антракту, про що Шепард хотів би знати. Ти можеш попросити його приїхати сюди і зустрітися з нами? Всього на хвилинку?"
  
  "Ти щось бачив?" запитала вона. "Ти маєш на увазі, щось пов'язане з вбивством?"
  
  "Можливо", - сказав я. "У будь-якому випадку, це було досить підозріло".
  
  Лабретта кивнула і підняла рацію, потім злегка відвернулася, щоб щось сказати в неї. Я спробував розібрати, що було сказано, але багато було на поліцейському коді і дещо спотворене.
  
  Повернувшись до мене, вона прибрала рацію і сказала: "Він зараз вийде".
  
  І дійсно, Шепард з'явився через кілька хвилин. Він виглядав схвильованим і не дуже-то радісний, побачивши мене. "Я працюю", - тихо сказав він, коли добрався до нас. “ Отже, якщо це свого роду світський візит ...
  
  Джиллі втягнула повітря, а я підняла брову і усміхнулася Шепард. "Ти жартуєш наді мною, так?" Я огризнулася. - Ти справді думаєш, що я б перервала розслідування вбивства просто для того, щоб сказати "Привіт-привіт-привіт!" своєму хлопцеві?
  
  Шеферд поморщився. "Вибач", - сказав він. “Це місце злочину виводить мене з себе. Я не хотів зганяти це на тобі".
  
  Але я все ще була трохи ображена. Я прийшла сюди з найщирішими намірами, і мене зачепило, що Шепард вважає мене такою егоїстичною. "Неважливо", - сказала я похмуро.
  
  Шеферд потер обличчя рукою. Здавалося, він був розчарований тим, що я все ще сердилася. Зітхнувши, він сказав: "Як щодо того, щоб розповісти мені, навіщо ти покликав мене сюди?"
  
  "Я бачив щось, що виглядало дуже підозріло", - коротко сказав я.
  
  “ Підозрілий?
  
  "Так".
  
  “ Наскільки підозрілий?
  
  Я вказав на кав'ярню в кварталі далі по вулиці. "Я сиділа в "Спасибі за латте", чекаючи, поки Джиллі закінчить дивитися другий акт шоу Олени, коли в магазин зайшов розпатланий чоловік, який здавався засмученим, спіткнувся об мій столик, потім кинувся в чоловічий туалет, перш ніж попрямувати до задньої двері, перш ніж я змогла розпитати його далі ".
  
  Шеферд моргнув, подивившись на мене, потім потер обличчя рукою. "Це все?" - сказав він. "Кет, ти що, граєш мене цим?"
  
  І знову я була захоплена зненацька його тоном, і мій захист посилилася. Схрестивши руки на грудях, я перейшла на різкий тон. “Так, детектив, це саме те, що я роблю. Жартую. Цим вечором була по-звірячому вбита жінка, і мені не терпілося пожартувати над вами з цього приводу!"
  
  "Кет?" - Запитала Джиллі поруч зі мною.
  
  "Що?" Я загарчав. Я був не в настрої, щоб Джиллі брала бік Шепарда.
  
  Джиллі прочистив горло. "Гм ... Ви забули згадати, що у чоловіка була кров на руці".
  
  Шепард хмурився з тих пір, як я накинулася на нього, але його брова піднялась в ту хвилину, коли Джиллі запропонувала цю додаткову підказку.
  
  - Почекай секунду, Кет, ти бачила кров у нього на руках? Скільки крові?
  
  “Його ліва рука була вимазана їм. Коли я вперше помітив це, я подумав, що він поранився".
  
  "Це була засохла кров?"
  
  "Ні", - сказала я, скорчив гримасу. "Це здалося мені... свіжим".
  
  "І він пішов в туалет?" - запитав він, глянувши на вулицю в бік "Спасибі за латте", до дверей якого тепер вишикувалася черга.
  
  Я теж обернувся подивитися. "Так," сказав я, злегка заковтнувши.
  
  "Чорт", - вилаявся він крізь зціплені зуби, перш ніж подивитися ліворуч, на офіцера Лабретту. Шепард голосно свиснув, щоб привернути її увагу, і вона поспішила до нього. Вказавши на кав'ярню, він гаркнув: “Це можливе місце злочину. Візьміть Виннакера, виведіть звідти цих людей і оцепите всю територію".
  
  "Так, сер", - сказала вона і побігла за іншим офіцером, який тільки що стояв поруч з тим місцем, де вона стояла.
  
  Шепард знову потер обличчя, і я побачив, що напруга від такого некерованого місця злочину, розкиданого на два різних місця, з буквально сотнями можливих підозрюваних, початок позначатися на ньому.
  
  Тим не менш, він дістав маленький блокнот, який носив з собою, і ручку і попросив: "Опиши мені цього хлопця так докладно, як тільки зможеш згадати".
  
  Я провів кілька миттєвостей з закритими очима, згадуючи кожну деталь цієї людини в своїй пам'яті, і описав його так добре, як тільки зміг.
  
  “ Ти впевнений, що в ньому було всього п'ять футів шість або сім дюймів? - запитав він, коли я закінчив.
  
  "Так", - сказав я. "Він був приблизно одного зросту з Джиллі". Для більшої переконливості я подивився на Джилі, який намагався стояти якомога пряміше і вище, намагаючись вичавити з себе ще трохи зростання.
  
  "Нехай буде вам відомо, що я всього на дюйм нижче середнього зросту", - сказав він.
  
  Шеферд проігнорував його і зосередив свою увагу на мене. - І ти вжив слово “крихкий". Ти мав на увазі "худий"? - Запитала я. "Худий"
  
  "Так", - сказав я. “У ньому не було нічого особливого. Просто маленький дідок у безрозмірному плащі".
  
  “ На пальто були сліди крові? - запитав я.
  
  "Ні", - сказав я.
  
  Шеферд зачинив обкладинку свого блокнота. “ Все це не відповідає тому, що я бачив на місці злочину, Кет.
  
  "Немає?"
  
  Він похитав головою. “Олену вдарили ножем кілька разів поспіль. За моїми підрахунками, щонайменше шість разів. Повірте мені, коли я кажу вам, що такого роду напад вимагає грубої сили. Це також залишило б більше слідів на вбивцю. Він ні за що не пішов би з місця злочину без великої кількості крові на одязі ".
  
  "Чи міг плащ прикривати його одяг?" Запитав Джиллі. Ми обидва повернулися, щоб подивитися на нього. "Можливо, він схопив звідки-то плащ, щоб приховати кров на своєму одязі".
  
  Я згадала незнайомця, наткнувшегося на стіл, і, хоч убий, не могла пригадати, чи був плащ, застебнутий на грудях чи ні. Здавалося, це повинно було бути легко запам'ятати, але все, що я міг бачити у своїй свідомості, - це надзвичайно напружений вираз обличчя чоловіка і закривавлену руку.
  
  Нарешті, я похитала головою. “Я не знаю, хлопці. Вибачте, але я не знаю, чи на його одязі під плащем кров".
  
  Шепард зітхнув. "Добре", - сказав він. “Я обов'язково попрошу своїх криміналістів перевірити це. А поки вам двом краще піти додому, а я, Кет, приєднаюся до вас пізніше.
  
  “ Сьогодні ввечері? - Запитав я.
  
  Він похитав головою. “Я збираюся пробути тут кілька годин, так що сьогодні мене не буде. Але я постараюся знайти тебе завтра, добре?" Шеферд простягнув руку і на мить стиснув мою. Я подумала, що це була нерішуча спроба вибачитися за те, що огризнулася на мене раніше.
  
  Я хотіла погладити його по щоці і обійняти, дати йому зрозуміти, що у нас все в порядку, але зараз був не час і не місце для будь-якого КПК. "Звучить заманливо", - сказала я, стискаючи його руку.
  
  Він відпустив мене і повернувся, щоб піти, і ми з Джиллі теж, але потім я дещо згадав і повернувся до його віддалюваною фігурі.
  
  “ Шеп? - Покликав я.
  
  Він озирнувся на мене. “ Так?
  
  “ Ти розповіла Санні? - запитав я.
  
  Вираз подиву на обличчі Шепарда при згадці його сестри сказали мені, що він цього не робив. "Чорт візьми", - вилаявся він, закриваючи очі, ніби бажаючи утриматися від подальших коментарів. Коли він здавався більш зібраним, він відкрив очі і сказав: “Я не бачив. Це вб'є її. Вони з Оленою давно знайомі. Вони були дійсно близькими друзями з часів коледжу ".
  
  "Ти хочеш, щоб ми з Джиллі поїхали до неї додому і розповіли їй про це?" Я запитав наступним. Мені була ненависна думка про те, що Санні залишиться одна, коли дізнається цю новину, а Шепард ніяк не міг покинути місце злочину, щоб піти повідомити свого близнюка про трагічний поворот вечора.
  
  "А ти змогла б?" - з надією запитав він.
  
  "Так", - сказав я. “Абсолютно. Я напишу тобі, щоб повідомити, як у неї справи, і ми залишимося з нею, поки Даріус не повернеться додому".
  
  "Він у Лос-Анджелесі", - сказав Шепард, і на його обличчі з'явився вираз несхвалення.
  
  “ Сонечко раніше сказав мені, що вдома буде сьогодні ввечері.
  
  Напругу в плечах Шепарда трохи спала. “ Добре, - сказав він. “ Я був би вдячний, якщо б ти могла побути з нею, поки він не повернеться додому.
  
  "Вважай, що справу зроблено", - сказав я.
  
  Шепард вдячно посміхнувся мені, а потім повернувся назад до кінотеатру. Ми з Джиллі продовжили наш перехід через вулицю, і я раптово усвідомив, що Джиллі був досить тихим, з виразом болю на обличчі.
  
  "Ти в порядку?" - Запитав я його.
  
  "Ммм?" - запитав він. Очевидно, я відвернула його від тривожних думок.
  
  "Ти в порядку?" Я повторив.
  
  "Я думаю про Санні", - сказав він. "І мені цікаво, як ми збираємося знайти слова, щоб сказати їй, що її дорога подруга тільки що була вбита".
  
  Я важко зітхнув. Коли я зголосився повідомити новини, не думаю, що продумав їх так ретельно, як слід. "Я думаю, що ми повинні підійти до цього з великою обережністю", - сказав я.
  
  "Ага," відповів Джил.
  
  “Я маю на увазі, що, я думаю, ми повинні підготувати її з тієї секунди, як вона відкриє нам двері. Ми повинні сказати щось на зразок: 'Санні, у нас є для тебе важкі новини. Як щодо того, щоб ми всі зайшли в будинок і сіли?' а потім ти можеш відвести її всередину до дивана і тримати за руку, поки я повідомляю їй новини ".
  
  "Мені це подобається", - сказав Джиллі. “Я маю на увазі, мені це не подобається, але мені подобається підхід. Ми будемо ніжні, але правдиві, та обов'язково залишимося з нею, поки хаби не повернуться додому ".
  
  "Добре", - сказав я, відчуваючи полегшення від того, що Джиллі була зі мною в цьому жахливому дорученні.
  
  До цього часу ми перейшли на іншу сторону вулиці і проходили по провулку по дорозі до гаражу, де ми припаркувалися, коли я зупинився і подивився вздовж темного провулка.
  
  "Що?" Запитала Джиллі.
  
  "Це провулок, в який вбивця вислизнув через задні двері", - сказав я.
  
  “ Значить, тепер він убивця? - Запитав Джиллі.
  
  Я закотив очі і, взявши повітряні лапки, сказав: "Добре, "підозріла особистість'".
  
  "Чи повинні ми це перевірити?"
  
  “Я не знаю. Це виглядає моторошно".
  
  Джиллі задер підборіддя в удаваному здивуванні. “Тобі це здається жахливим? Тьху, герл. У колишні часи ти б ніколи не потрапив ні на один з наших обшуків з привидами.
  
  “Та я б і не хотів. Вони звучали жахливо".
  
  "Ти і половини цього не знаєш", - сказав він. “Підемо, я буду тримати тебе за руку. Давайте подивимося, не впустив він у поспіху за двері що-небудь, що могло б його впізнати.
  
  Я взяв Джиллі за руку, і ми прокралися в провулок.
  
  "За якою дверима знаходиться кав'ярня?" - запитав він.
  
  "Я думаю, це той, що внизу", - сказав я, вказуючи трохи далі по провулку.
  
  “Добре, давайте дійдемо до кінця цього кварталу. Вихід з правого боку гаража, так що в остаточному підсумку це буде зручний короткий шлях", - сказав Джиллі.
  
  Ми йшли, і Джиллі направляв ліхтарик на своєму телефоні на землю. В основному там був просто випадкове сміття, калюжі води і огидний запах повного сміттєвого контейнера. Ми пройшли повз задніх дверей, щоб подякувати за латте, на якому була чітка маркування, і продовжили шлях, пройшовши всього близько чверті шляху. Ніхто з нас не промовив ні слова, і я почав розслаблятися, тому що з ліхтариком Джиллі провулок був далеко не таким страшним, як здалося спочатку.
  
  Найбільше мені не терпілося скоріше забратися подалі від запаху сміттєвого бака.
  
  Ми проминули ще одні двері, що вели в господарський магазин, а навпроти дверей стояла висока стопка піддонів. Джиллі підняв свій ліхтарик, щоб освітити піддони, і я простежив за променем, коли він ковзнув по штабелю дров. Поки я чекав, коли він знову опуститься на вулицю, промінь пройшов за чимось, чого не було місця на сцені.
  
  Я ахнула.
  
  Джиллі видав переляканий пискящий звук, тепер його балка знаходилася праворуч від піддонів.
  
  Він повільно поклав його назад в стопку, моя вільна рука тепер стискала його руку, яка почала тремтіти. Так я зрозуміла, що ми обидва бачили те, що, як я думала, ми бачили.
  
  Нарешті балка впала на руку, що звисала вниз і притискалася до тулуба, яке було притиснуте до стінки складених піддонів.
  
  Ми з Джил мимоволі відступили на крок назад, балка затремтіла, точно відображаючи наш загальний страх.
  
  “ Алло? - Прошепотіла я, не в силах вимовити ні звуку голосніше.
  
  Відповіді не було.
  
  "Алло?" Джиллі намагалася говорити трохи голосніше мене.
  
  Досі ніякої відповіді.
  
  Моєї власної тремтячою рукою я пересунула руку, в якій Джиллі тримав свій телефон, і яскраве світло знову поволі перемістився вліво, поки не зупинився на просякнутій кров'ю плащі, де і застиг, бо я замерзла, і Джиллі теж.
  
  Тобто ми завмерли, поки не прокинувся адреналін, і ми обидва побігли так, як ніби від цього залежали наші життя.
  
  Мені потрібно якийсь час, щоб зрозуміти, що ми також кричали про криваве вбивство (вибачте за каламбур). Коли ми вийшли на поперечну вулицю, то мало не наскочили головою на офіцера Лабретту, яка, ймовірно, прибігла, зачувши крики.
  
  "Що відбувається!" - закричала вона, хоча ми були прямо перед нею.
  
  Ми з Джиллі рішуче вказали назад, в бік провулка. Здавалося, я не міг змусити свої голосові зв'язки працювати, щоб вимовляти слова, і Джилі, схоже, теж, що було подвійно дивно, оскільки ми тільки що кричали на всю міць своїх легенів.
  
  Лабретта підняла свій ліхтарик, на мить засліпивши нас, але потім направила промінь у бік входу в провулок. "Там хтось є?" запитала вона.
  
  Джиллі і я кивнули. Енергійно.
  
  “ Вони озброєні? - запитала вона потім.
  
  Ми обидва похитали головами. Однаково енергійно.
  
  "Вони намагалися заподіяти тобі шкоду?" - запитала вона потім, її очі метнулися від провулка до нас для швидкого сканування зверху вниз, потім знову повернулися до провулку.
  
  “ Д-д-д-д-мертвий, - видавив з себе Джилі, знову вказуючи на провулок.
  
  Очі Лабретты розширилися. - Ви бачили тіло?
  
  Ми обоє повернулися до енергійним кивкам, але я зумів додати: "Б-б-б-кров!"
  
  Лабретта дістала з кобури пістолет і направила його разом з ліхтариком на простір позаду нас. “ Хто-небудь ще був у тому провулку, крім вас двох?
  
  Ми обидва похитали головами.
  
  Лабретта потяглась до мікрофону своєї рації, яка була прикріплена до її плеча. Вона вимовила в неї код, але я подумав, що вона, ймовірно, викликає підкріплення. І справді, невдовзі почувся звук наближаються кроків, і з-за рогу з'явилися двоє поліцейських у формі.
  
  До цього моменту я думала, що вже трохи контролюю своє дихання, але відчула необхідність вчепитися в руку Джиллі обома руками. Він накрив їх своїми долонями і присунувся ближче до мене. Ми обидва все ще тремтіли, але близькість один одного заспокоювала.
  
  Лабретта поговорила з двома поліцейськими в стороні, потім жестом веліла мені і Джиллі відійти до цегляної стіни будівлі прямо перед нами. Ми підійшли і почекали, поки всі троє у формі обережно наблизяться до провулку, тримаючи зброю напоготові і включивши ліхтарики.
  
  Потім вони зникли в темряві, але ми могли бачити світ їх променів, що виходить з провулка. Нам здалося, що ми чекали дуже довго, але, швидше за все, пройшло всього дві чи три хвилини, а потім з'явилася Лабретта з пістолетом в кобурі і кам'яною щелепою.
  
  "Знайшла його", - сказала вона.
  
  Ми з Джиллі ще трохи притиснулися один до одного.
  
  “Я зв'язалася по рації з Шепардом. Він вже в дорозі", - сказала вона. А потім нахилилася до нас і додала: “Краще приготуйтеся. Схоже, він не був у захваті від того, що ви двоє знайшли тіло.
  
  Ні Джилі, ні я не вимовили ні слова у відповідь, але краєм ока я помітив, що на обличчі Джиллі з'явився вираз, яке, ймовірно, відповідало моїм власним: Фу!
  
  І все ж мені вдалося трохи розправити плечі, коли Шепард завернув за ріг і різко зупинився перед нами. - Що ви двоє робили?
  
  Я втупилася на нього. "Ми зрізали шлях до гаражу і виявили мертве тіло у провулку", - різко сказала я, даючи йому зрозуміти, що не збираюся миритися з тим, що він влаштує нам допит третього ступеня.
  
  Шеферд провів рукою по обличчю — жест, який він широко використовував сьогодні ввечері і який, я знала, він робив тільки тоді, коли був особливо засмучений. Потім він, здавалося, знову подивився на нас і нерішуче кивнув, перш ніж залишити нас стояти там. Потім ми спостерігали, як він рушив у напрямку входу в провулок.
  
  Там його зустріла Лабретта, і вони удвох зникли в темряві.
  
  "Скільки нам ще тут стояти?" Запитала Джиллі.
  
  Піднявся вітер, і я почала тремтіти. У мене була тільки проста пашмина, щоб накинути її на голі плечі.
  
  "Хто знає?" Сказав я. На даний момент ми мало що могли запропонувати розслідування, і мені все ще не кортіло дістатися до Санні до того, як вона почує новини. Було трохи більше дев'яти, і я знала, що Сонечко вже встало і готується зустріти свого чоловіка, коли він повернеться додому. Я турбувався, що хтось із її друзів дізнається цю новину і повідомить їй по телефону або смс.
  
  Шепард знову з'явився через кілька хвилин, в чорних рукавичках і з телефоном в руках. Він підійшов до мене і прикрив телефон долонею, критично дивлячись на мене. "Я сфотографував", - сказав він. “У хлопця не було при собі жодних документів. Ви готові поглянути на його обличчя?"
  
  Я проковтнув і зібрався з духом. "Добре," сказав я.
  
  Шеферд підняв телефон, щоб показати фотографію, і хоча він був дуже обережний, щоб не включити в кадр нічого жахливого, на підборідді чоловіки все ще виднілося пляма крові, а його очі були полуприкрыты і невидяще дивилися в простір. А ще він був дуже, дуже блідий і дуже, дуже мертвий.
  
  Я насилу проковтнула. Було тривожно дивитися на зображення мерця, особливо того, з ким я розмовляла раніше тієї ночі. "Це він", - сказала я. "Це той чоловік, якого я бачила в кафе".
  
  Шеферд забрав телефон і сунув його в кишеню. “ Вибач, що тобі довелося це побачити.
  
  "Все в порядку", - сказав я. "Я розумію".
  
  "Як ти збираєшся з'ясувати, хто він?" Запитала Джиллі.
  
  Шеперд витягнув маленький пакетик з іншої кишені. “ У нього був з собою брелок. Я попрошу співробітника універу прогулятися і подивитися, чи зможе він знайти машину, натиснувши на сигналізацію.
  
  "Я роблю це на парковці продуктового магазину", - сказала Джиллі.
  
  "Це ефективно", - відповів Шеферд. Вказавши великим пальцем через плече, він додав: "Судячи з усього, ми думаємо, що це був напад мафії".
  
  Мої очі розширилися від шоку, як і у Джиллі. "Напад мафії?" - запитали ми обидва.
  
  “Так. Йому перерізали горло, прямо через сонну артерію, в стилі найманого вбивці. І у нього є при собі трохи грошей".
  
  "Чому наявність при ньому грошей має вказувати на напад мафії?" Я запитав.
  
  “Гроші засунуті за підкладку плаща, який на ньому був надітий. Всі стодоларовими купюрами. Не впевнений, скільки у нього з собою, але це багато. Ми думаємо, що це підробка — в іншому випадку кілер забрав би пальто з собою після вчинення злочину ".
  
  "Хто знав, що Іст-Гемптон виявиться таким лігвом вбивць мафії?" Джиллі задумався.
  
  Я здригнувся, подумавши, як близько я підійшов до ще одному найманому вбивці мафії. Або найманої жінці. Найманому вбивці. Тим не менш, я не міг звільнитися від цікавості, тому запитав: "який зв'язок між цим і Оленою?"
  
  Шеферд повільно похитав головою. “Чорт візьми, якщо я знаю, мила. Я знаю Олену майже двадцять років, і жодного разу її ім'я не спливало ні в одному розслідування діяльності мафії тут."
  
  "І все ж, це не може бути збігом, що вона була вбита протягом півгодини після цього людини, вірно?" Я наполягав.
  
  “ У моїй книзі цього немає, не може бути. Я трохи покопаюсь в минулому цього хлопця, як тільки ми встановимо його особистість, щоб подивитися, що я зможу з'ясувати про який-небудь зв'язку з нею, але прямо зараз це будуть два окремих розслідування ".
  
  Я знову здригнулася, відчувши холод у всьому тілі. "Вам треба було, щоб ми залишилися і дали свідчення?"
  
  Вираз обличчя Шеферда пом'якшало. “ Ні. Вибачте. Вам двом пора йти. Завтра я отримаю від вас обох свідчення."
  
  "Добре", - сказав я, беручи Джиллі за руку, готовий покинути цю жахливу сцену в цю жахливу ніч.
  
  "Почекай секунду", - сказав Шепард, коли ми повернулися, щоб піти.
  
  Ми зупинились і почекали, поки він пояснить нам, чому. Замість цього він покликав Лабретту, і вона поспішила з провулка до нас.
  
  “ Офіцер Лабретта, не могли б ви, будь ласка, супроводити цих двох до їх машині і переконатися, що вони благополучно покинули цей район?
  
  "Абсолютно, сер", - сказала вона.
  
  "Про, і візьми з собою і подивися, чи зможеш ти знайти машину жертви".
  
  Шеферд простягнув Лабретте пакетик з брелоком, і вона слухняно взяла його. “ Так, сер.
  
  Потім Шепард знову звернув свою увагу на мене, і я вдячно посміхнулася йому, збираючись швидко цмокнути його в щоку, але його телефон зажужжал, і він підняв його, щоб прочитати показання дисплея. "Мені потрібно йти," швидко сказав він. “ Вони думають, що знайшли знаряддя вбивства.
  
  Я не знала, про яке вбивство він говорив, але, стиснувши мою руку, він пробіг повз мене і побіг підтюпцем через вулицю до театру, і це підказало мені, що, мабуть, саме з цієї зброї вбили Олену.
  
  Лабретта проводила нас до нашої машини в гаражі, і ми розпрощалися, щоб розбити серце того, кого знали і любили. Я і не підозрював, що незабаром будуть розбиті і інші серця.
  
  OceanofPDF.com
  
  Глава 5
  
  Зунні жила всього в декількох вулицях від мене, і поки ми їхали туди, я намагався повторити слова, які мені потрібно було сказати, щоб повідомити їй жахливу новину як можна м'якше.
  
  "Я думаю, тобі варто відразу перейти до справи", - раптово запропонував Джилі, ніби прочитавши мої думки. "Їй здасться дивним, що ми з'являємося у неї вдома так пізно вночі, і ми не хочемо, щоб вона подумала, що з її братом щось сталося".
  
  Я кивнув. “Чудова думка. Хоча немає ніякого простого способу сказати це, чи не так?"
  
  "Ні", - сказала Джиллі. “А у Санні така чутлива душа. Це буде дуже важко для неї".
  
  "Що б ти їй сказав?" - Запитав я.
  
  "Ну", - відповіла Джилі, на мить замислившись. “Думаю, я б сказала їй, що у мене є новини, що це не про Шеперде, але що ці новини все одно важко почути. Потім я просив нас всіх сісти, брав її за руку і казав: "Сонечко, мені дуже, дуже шкода, але твоя блискуча, талановита, чудова подруга Олена покинула цю землю, щоб ніколи не повернутися ".
  
  Я насупила брови. Мені найбільше сподобалося з цього. "'Покинула цю землю' звучить так, ніби вона вирушила в космічну місію".
  
  Джиллі кивнув і поетично махнув рукою. "Перейшли райдужний міст..."
  
  "Це змушує її говорити як про домашню тварину".
  
  "Олена пішла назустріч Ісусові..."
  
  Я втупилася на нього. - Вона була католичкою?
  
  Джиллі насупила брови. "Добре, як щодо 'Санні, твою блискучу, талановиту подругу Олену забрали у нас занадто рано'? 'Вона померла сьогодні ввечері, займаючись тим, що любила найбільше, розважаючи маси і приносячи сміх і світло в цей світ".
  
  "Трохи мелодраматично, але це непогано", - сказав я.
  
  Джиллі насупився. "Кожна людина - критик".
  
  Я дозволив собі злегка посміхнутися. "Ми скажемо їй всі разом так м'яко, як тільки зможемо, і будемо поруч до тих пір, поки вона буде в нас потребу".
  
  "Згоден", - сказав Джиллі.
  
  Незабаром ми заїхали на під'їзну доріжку до будинку Санні і припаркувалися біля вхідних дверей. Я помітив незнайому машину на під'їзній доріжці.
  
  "Хто це?" Запитала Джиллі.
  
  "Це може бути машина няні".
  
  "Та сама няня?"
  
  “Так. Санні була так виснажена сьогодні вдень, що прийняла снодійне і домовилася, щоб за Фінлі пригледіли, поки вона підхопить кілька зет. Даріус повертається додому сьогодні ввечері, і Санні хотіла бути свіжою і бадьорою до приїзду свого чоловіка ".
  
  "О-О-О", - сказала Джиллі. "Це так романтично!"
  
  "Це мило", - погодилася я. "Але це буде не той вечір, якого чекала Сонечко".
  
  Вираз обличчя Джиллі запаморочилось. “Так. Трохи не забув".
  
  Коли ми почали підніматися сходами на переднє ганок, я не могла не помітити, що в більшості кімнат внизу горіло світло, що, як я сподівалася, означало, що Санні вже встала.
  
  Зробивши паузу перед дзвінком, я запитав: "Ти готовий?"
  
  "Ні, але давайте продовжимо з цим", - сказав Джиллі.
  
  Я подзвонила у дзвінок, який видав такий радісний дзвін для двох гостей, які принесли такі похмурі новини. Коли всередині почулися чиїсь кроки по дерев'яній підлозі, я розправила плечі, готова тримати свої емоції під контролем, але все ж зробила невеликий крок назад, коли двері відчинилися і на порозі з'явилася симпатична молода жінка з обличчям у формі сердечка, глибоко посадженими очима і довгими темними мокрим волоссям. Вона виглядала так, немов тільки що вийшла з душу і швидко одяглася в мішкуватий чоловічу толстовку розміру XL і чорні гетри.
  
  "Привіт?" - сказала вона, явно уражена нашим появою.
  
  Я натягнула посмішку на обличчя. “ Ви, мабуть, Тіффані, - сказала я.
  
  "Так", - відповіла вона, трохи здивована, як мені здалося, тим, що я знаю її ім'я. "Я можу вам допомогти?"
  
  "Санні будинку?" Я спробував.
  
  “Ні. Вона вийшла".
  
  "Вона вийшла?" - Запитав я.
  
  “Так. Я не знаю, коли вона повернеться".
  
  “ Вона сказала, куди прямує? Джиллі спробувала.
  
  "Ні".
  
  Джиллі простягнув їй руку. “Я Джиллі Гіллеспі, а це Кетрін Купер. Ми дуже хороші друзі Санні, і обидва ми чули про тебе чудові речі".
  
  "Привіт", - сказала Тіффані і, здавалося, трохи розслабилася в присутності чарівності Джиллі.
  
  “ Тіффані, не могла Сонечко поїхати за містером д'анджело? - Запитала я.
  
  Тіффані знизала плечима. "Я не знаю", - сказала вона. "Вона нічого не сказала про те, куди прямує, коли виходила за двері".
  
  "Вона цього не зробила?" Я наполягала. Це збивало з пантелику. Чому Санні не повідомила своєї няні ніякої інформації про те, куди вона прямує і як довго її не буде?
  
  Тіффані похитала головою, знизала плечима і сказала: "Я була в ігровій кімнаті на цокольному поверсі з Фінлі, і мені здалося, що я почула кроки над нами на кухні, а потім звук відкривається і закривається двері гаража, але коли я піднялася наверх, щоб подивитися, встала чи Санні, її ніде не було в хаті, а коли я заглянула в гараж, її машини не було".
  
  "Ти дзвонив їй?" - Запитав я. Це було дійсно дуже дивно.
  
  "Так, приблизно через годину після того, як вона пішла, тому що я не знав, коли вона повернеться, але Санні залишила тут свій телефон".
  
  "Вона ... вона забула свій телефон?" Запитав Джилі, і він був так само шокований, як і я. Яка мати малюка залишить свій телефон? І якщо хронологія Тіффані була правильною, хіба Санні не зрозуміла б до цього часу, що залишила його в будинку, і не повернулася б за ним?
  
  У відповідь на питання Джилі, Тіффані сказала: “Угу. Я пішла на звук дзвінків, коли дзвонила, наверх, в хазяйську спальню. Я знайшов її мобільний телефон на тумбочці біля ліжка і залишив його там, але приблизно близько дев'ятої години він почав дзвонити і пілікати як божевільний. Санні дзвонили так багато людей і писало есемески, що мені довелося включити звук, щоб не розбудити Фінлі ".
  
  Я повернулася до Джиллі. "Без сумніву, слух про те, що відбулося в театрі, поширився, і люди дзвонять і пишуть їй".
  
  "Може бути, тому вона пішла?" - Запитала мене Джиллі.
  
  "Що за чутки ходять?" Невинно спитала Тіффані, але я подумала, що, якщо б люди писали Санні повідомлення, вона б вже здогадалася, що сталося. Тіффані, ймовірно, не могла отримати доступ до телефону Санні через протоколу безпеки телефону, але вона могла прочитати першу частину вхідних повідомлень.
  
  Замість того, щоб відповісти на її питання, я запитала: "скільки пішла Санні, Тіффані?"
  
  “Це було якраз перед тим, як я збиралася спокутувати Фінлі і укласти його спати, так що, думаю, десь у тридцять сім або вісім. Саме дивне, що, клянусь, я чула, як вона повернулася в будинок незабаром після дев'яти. Я була на біговій доріжці в тренажерному залі. "При цьому визнанні особа Тіффані почервоніло. "Вони дозволяють мені користуватися ним, поки Фінлі спить, а радіоняня у мене з собою, - швидко додала вона. Мій погляд перемістився на її мокре волосся, і вона додала: "І мені теж дозволили тут прийняти душ".
  
  "Почекайте", - сказав Джилі, кліпаючи очима, поки говорив. "Ви думали, що вона повернулася в будинок, але знову пішла?"
  
  “Так. Я пробіг всього другу милю, коли, клянуся, почув когось у пральні, яка знаходиться по сусідству з їх тренажерним залом. Це абсолютно налякало мене, але коли я пішов перевірити, там нікого не було, а машини Санні раніше не було в гаражі ".
  
  "Це жахливо", - сказав я.
  
  "Вірно?" Тіффані погодилася. “Я маю на увазі, мені могло це померещиться, але я клянуся, що коли я проходив повз пральні по дорозі в тренажерний зал, двері були відчинені, але коли я пішов перевірити, чи повернулася Санні, вона була закрита. Я міг помилятися, або це могло бути знову моя уява, але це все одно налякало мене ".
  
  “ Фінлі зараз спить? - Запитав я.
  
  “Так. Він відключився, як світло. Я думаю, він дуже втомився. Сонечко сказала, що він погано спав, тому я подбала про те, щоб укласти його в ігровій кімнаті ".
  
  "Хороша думка", - сказав я. А потім я зітхнув, коли з усіх сил намагався придумати план, як вистежити Санні.
  
  "Ми могли б проїхатися навколо і подивитися, не помітимо ми її машину", - запропонувала Джилі, прочитавши мої думки.
  
  Я кивнув і подивився на свій телефон, зазначивши, що зараз початок одинадцятого. “У нас немає іншого вибору. Але де вона може бути в цей час?"
  
  Джиллі знизав плечима. Він поняття не мав, і Тіффані теж похитала головою.
  
  "Ти не проти залишитись з Фінлі ще на годину або близько того?" Я запитав її.
  
  "Звичайно", - сказала вона. “Мені нікуди йти, і мені не потрібно завтра рано вставати, так що я можу залишатися стільки, скільки тобі потрібно. Або поки містер д'анджело не повернеться додому".
  
  "Абсолютно вірно", - сказав я. “Він повинен повернутися сюди з хвилини на хвилину. Коли він повернеться додому, не могли б ви попросити зателефонувати мені на мобільний?" Я простягнув Тіффані свою візитку.
  
  Вона взяла його і сказала: “Я так і зроблю. І якщо Санні повернеться, я пришлю тобі повідомлення".
  
  "Спасибі, Тіффані", - сказала Джиллі. Вона була милою, серйозною молодої леді. Я могла зрозуміти, чому Санні довірила їй піклуватися про Фінлі.
  
  "І ми зателефонуємо тобі, якщо знайдемо Сонечко" запропонував я.
  
  Тіффані набрала свій телефон і сказала: “Який у тебе номер? Я пришлю тобі повідомлення".
  
  Ми обмінялися інформацією і попрощалися.
  
  Тіффані повернулася в будинок, а ми з Джиллі попрямували до машини. "Вона принадність", - сказав він.
  
  "Так, - погодився я. "І вона, здається, дійсно обожнює Фінлі".
  
  Джиллі озирнувся через плече на будинок. “ Хоча, клянусь, я бачив її раніше.
  
  "Можливо, вона живе десь тут", - припустив я. “І вона бігунка. Може бути, ти бачив, як вона бігала".
  
  Він клацнув пальцями і вказав на мене. "Це вона", - сказав він. "Я бачив, як вона тікала. Коли ми підійшли до машини, він запитав: "чого ти хотіла почати?"
  
  "Чорт візьми, я не знаю", - сказала я, тримаючи руку на ручці дверцята і дивлячись на нього поверх даху машини. "Є які-небудь ідеї, куди вона могла піти?"
  
  У відповідь він запитав: "чи Було яке-небудь місце, куди тобі подобалося ходити, коли хлопчики були зі своєю нянею і тобі потрібно було трохи вільного часу?"
  
  Я посміхнувся, але в цьому відчувався відтінок провини. "Таргет", - сказав я. “Я зазвичай ходив туди і просто безцільно блукав по проходах протягом години або двох. Було щось таке розкуте і розкішне в тому, щоб гуляти по цьому величезному простору, без криків і чіпляються за руки малюків ".
  
  "Материнство не було твоєю сильною стороною, чи не так?" Джиллі усміхнулася.
  
  "Перші дні з близнюками були важкими", - зізнався я. "Давай подивимося, найближча мета в Риверхеде".
  
  "Фу", - сказала Джиллі. "Це в годині їзди, Кет".
  
  Я знову подивилася на свій телефон. "І я думаю, що вони закриваються в десять, так що вони тільки що закрилися".
  
  "Можливо, вона вже на зворотному шляху", - припустив він.
  
  “Вірно. Давайте проведемо простий пошук на парковці продуктового магазину і в кількох ресторанах, які, як ми знаємо, любить відвідувати Санні".
  
  "Що це за ресторани?" запитав він.
  
  "Я сподівався, що ти знаєш".
  
  Він просто знизав плечима.
  
  "Що ж, давайте почнемо з продуктового магазину, а звідти будемо прокладати собі шлях до відступу".
  
  "Добре", - сказав він.
  
  Ми сідали в машину, коли на під'їзну доріжку виїхав світло фар. Я підняла руку, щоб сховатися від яскравого світла, і почула, як Джилі сказала: "Вона вдома!"
  
  Але коли машина повернула, щоб припаркуватися поруч з моєю, я побачила, що, зрештою, не було Сонячно. Це був Даріус.
  
  Він звернув увагу на нас двох, що стоять поряд з його машиною, і злегка махнув рукою, перш ніж вийти і взяти свою спортивну сумку. Чоловік був весь мокрий від поту, і від нього пахло спелостью.
  
  Я міг би сказати, що Джиллі теж відчув це, бо я бачив, як він трохи відсторонився.
  
  "Привіт, хлопці!" Сказав Даріус, закидаючи спортивну сумку на плече. "Ви склали компанію моїй дружині, поки я не повернувся додому?"
  
  Я закрив дверцята і почекав, поки Джиллі обійде машину і постане поруч зі мною. Він підсвідомо помахав рукою перед носом, коли відчув сильний запах Даріуса, але, на щастя, ніяк не прокоментував.
  
  "Привіт, Даріус", - почав я. “Взагалі-то ми прийшли сюди не в гості. Боюся, ми прийшли повідомити Санні абсолютно жахливі новини".
  
  Даріус моргнув, і вираз його обличчя стало серйозним. "З її братом все в порядку?"
  
  Мене не здивувало, що він припустив, що з Шепардом щось сталося. За останні два роки в нього двічі стріляли, і обидва рази він опинився в лікарні. "Шепард в порядку", - сказала я, поспішивши заспокоїти його.
  
  Його плечі полегшено опустилися, але потім він запитав: "Тоді що сталося?"
  
  Я на мить глянула на Джилі, намагаючись вирішити, як розповісти Даріусу про Олену, але Джиллі витлумачив це як натяк викласти йому все.
  
  "Олена була вбита", - сказав він.
  
  Даріус моргнув, його щелепа відвисла, і він зробив крок назад, дозволивши спортивній сумці впасти на тротуар. "Олена?" - повторив він, злегка похитуючи головою взад-вперед, поки сприймав новини. - Олена Галанис?
  
  "Так", - сказав я.
  
  Даріус недовірливо переводив погляд з мене на Джилі і назад. Ми обидва похмуро стояли, поки він переварював новини. Нарешті, він сказав: "Коли ... як?"
  
  “Сьогодні ввечері. Це відбулося за лаштунками, під час антракту її шоу. Невідомий напав на неї з ножем", - сказав я.
  
  Даріус довго дивився на нас з ще більшою недовірою, його щелепа відвисла, а потім він озирнувся через плече на будинок. - Ти сказала Санні? - запитав я. - хрипко сказав він.
  
  "Ні", - сказав я. "Її немає вдома".
  
  Він знову повернувся до мене, вираз його обличчя було стривоженим. "Її немає..." Даріус підняв зап'ясті, щоб подивитися на час. "Що значить, її немає вдома?"
  
  Я вказав на машину Тіффані. “Твоя няня тут. Санні пішла близько половини восьмого, і Тіффані не знає, куди вона подалася".
  
  Даріус ще трохи похитав головою, і я могла сказати, що він намагався перетравити все, що ми йому тільки що сказали, і з усіх сил намагався це зробити. Потім він озирнувся через плече на машину Тіффані, перш ніж знову перевести погляд на мене. “Ти дзвонив їй? Ти дзвонив моїй дружині і просив її повернутися додому?"
  
  "Ні", - сказав я. "За словами Тіффані, Санні залишила свій телефон в домі".
  
  Даріус провів рукою по волоссю і широко розкрив очі. "Вона що"?
  
  Я розумів його шок. Санні була не з тих, хто забуває свій телефон, коли йде і залишає свого малюка на піклування няні.
  
  "Вона забула свій телефон, Даріус", - тихо сказала Джиллі.
  
  Пильний погляд Даріуса звернувся до Джиллі. "Вона б помітила, що залишила його тут", - сказав він. "Вона б повернулася за ним".
  
  "Тіффані думає, що Санні повернулася в будинок близько дев'яти, так що, можливо, вона зайшла пошукати його, не змогла знайти, а потім повернулася, щоб подивитися, чи не залишила вона його де-небудь, де вже була".
  
  Це був єдиний сценарій, який хоча б наполовину мав для мене сенс.
  
  Даріус приклав обидві долоні до очей, і я могла сказати, що він намагався подумати і осмислити всю інформацію, яку ми йому тільки що дали. Потім він опустив руки, нахилився, щоб підняти свою спортивну сумку, потім знову перекинув ремінь через плече, одночасно дістаючи телефон. Постукуючи по екрану, він сказав: “Я написав їй, коли мій літак приземлився, щоб повідомити, що збираюся заскочити в спортзал, щоб трохи потренуватися, і прийду трохи пізніше, ніж планувалося. Я думав, вона дрімає, і тому вона не відповіла. Вона так втомилася останнім часом. "
  
  "Ти знаєш, де вона може бути?" - Запитала я, сподіваючись, що у нього буде якась підказка.
  
  Він знову почав хитати головою, але потім зупинився і подивився в бік вулиці. “Вона проводить багато часу в саду своїй студії йоги. Вона взяла на себе відповідальність за це, коли зібралася група йоги ".
  
  "Її студія йоги?" Запитала Джиллі.
  
  Даріус кивнув. “Вона одна з п'яти власників студії йоги в Амагансетте. Вона називається "Ом Блісс". Для мене це було новиною. “Санні останнім часом працювала в саду, намагаючись вдихнути в нього трохи життя. Більше нікому немає до цього діла, але це один з улюблених проектів Санні ".
  
  "Вона була б там вночі?" - Запитав я.
  
  Даріус знизав плечима. “Ми з Санні обидва любимо відпочивати в наших сховищах. Для мене це тренажерний зал, а для неї - сад у центрі йоги. Якщо вона не стежить за цим, то, можливо, медитує або трохи займається йогою при свічках ".
  
  "Ми повинні піти і подивитися, там вона", - запропонував я.
  
  Даріус кивнув, але потім, здавалося, завагався. "Єдине інше місце, де вона може бути, це парк".
  
  “ У якомусь парку?
  
  Даріус почухав вдові пік у себе на лобі. "Воно починається на H", - сказав він. "Це недалеко від Ньютауна, в центрі Даунтауна".
  
  “ Херрик Парк? Джиллі прийшов на допомогу.
  
  "Ага", - сказав Даріус, клацаючи пальцями. “Ось. Іноді вона наймає Тіффані посидіти з нею, поки сама приїжджає туди, щоб трохи почитати. Вона могла б узяти книгу, піти туди почитати в своїй машині і задрімати, і саме тому вона до цих пір не повернулася або турбується про те, щоб знайти свій телефон ".
  
  "У цьому є сенс", - сказав я. У Санні завжди була під рукою книга, і одного разу я бачив, як вона, будучи зовсім вагітної, саме цим і займалася — сиділа на громадській стоянці в центрі міста і просто читала у своїй припаркованій машині.
  
  "Даріус," сказав я потім, "ти піди перевір студію йоги, а ми з Джиллі спробуємо прогулятися по парку".
  
  Даріус кивнув, потім знову подивився в бік будинку; здавалося, він був у замішанні. "Мені треба переодягтися," сказав він, натягуючи одяг. “ І зв'яжися з нянею, щоб переконатися, що вона в порядку, залишаючись з Фінлі.
  
  Останнє ми вже зробили, але я зрозумів, що він хотів сам провідати свого сина і переодягнутися, чому я був повністю радий, тому що цей чоловік був пітним і смердючим місивом.
  
  "Зрозуміло, - сказав я йому, перш ніж жестом запросив Джиллі повернутися в машину. “У Тіффані моя візитна картка. Відправ повідомлення на мій телефон, щоб ми могли спілкуватися, і якщо ми знайдемо її, ми негайно напишемо тобі ".
  
  "Добре", - сказав Даріус, відкриваючи пасажирську двері, щоб дістати свою ручну поклажу та футляр для гітари. "Я вирушу в дорогу через пару хвилин".
  
  Я кивнув, і ми з Джиллі пішли.
  
  "Цей парк недалеко від офісу", - сказав я, коли ми виїхали на дорогу.
  
  "Насправді це приблизно в трьох кварталах", - сказав Джил.
  
  Я глянула на нього, і він пояснив: “Я іноді ходжу туди пообідати, коли ти гуляєш зі своїм чоловіком. Тут спокійно. Мені це подобається".
  
  "Чому ми ніколи не ходили разом?" - Запитала я.
  
  "Тому що тут спокійно, і мені це подобається", - сказав Джилі, його повіки важко опустилися.
  
  "Ха-ха", - сказав я сухо.
  
  У цей момент мій телефон запищав, повідомляючи про вхідному повідомленні. Джиллі взяла мій телефон з підставки між сидіннями і прочитала повідомлення, щоб я могла стежити за дорогою. “Це Даріус. Він у дорозі, направляється в Амагансетт.
  
  "Це не зайняло багато часу", - сказав я. Ми розлучилися з ним менше ніж за п'ять хвилин до цього.
  
  "Він так само стурбований, як і ми", - сказав Джил, кладучи телефон назад в підставку під приладовою панеллю.
  
  "Я сподіваюся, що вона в одному з двох місць, які ми шукаємо", - сказав я. "Я хочу знайти її до того, як вона почує новини від когось іншого".
  
  "Я теж", - сказала Джиллі. "Я вважаю, це була травмує ніч для усіх".
  
  "Це правда", - сказав я. "Не кожен день опиняєшся в безпосередній близькості від одного вбивства, а потім натикаєшся на друге".
  
  "Що, чорт візьми, все це значило?" Запитав Джиллі. “Я маю на увазі, напад натовпу на задньому дворі кав'ярні, прямо по вулиці від театру, де була вбита Олена Галанис? Це дуже шалено, щоб бути збігом ".
  
  "Або це занадто шалено, щоб їм не бути", - заперечив я. "Ми бачили тут неабияку частку нападів мафії, так що ще одне не було б таким вже несподіваним, якщо не рахувати часу".
  
  "Вірно," сказала Джилі, здригаючись. “ Я просто хочу знайти Санні і відвезти її додому, щоб потім ми могли повернутися додому. Мені потрібна гаряча ванна і велике блюдо морозива, щоб прогнати тугу ".
  
  Я вже збиралася відпустити уїдливий коментар, коли Джиллі вказала вперед. “Туди, Кет. Це парковка в парку".
  
  "Зрозумів," сказав я, в'їжджаючи на стоянку.
  
  Як тільки я в'їхав на стоянку, Джилі поклав руку мені на плече і сказав: "Це не Range Rover Санні в кінці?"
  
  На стоянці була тільки одна машина, і це справді був сріблястий Range Rover, точно такий же, як той, на якому їздила Санні. Я злегка натиснув на газ, щоб швидше доставити нас до позашляховику.
  
  "Ти можеш розгледіти в машині вона?" Запитав я, коли ми наблизилися. Зір у Джиллі було краще мого.
  
  "Ні", - сказав він. "Тут дуже темно".
  
  Я припаркувався, і ми вийшли.
  
  "Не схоже, що вона в машині", - сказала Джиллі.
  
  Я кивнула і повернулася до пасажирського сидіння, просто щоб заглянути всередину, і саме тоді у мене перехопило подих, і я покликала Джиллі.
  
  "Що?" - відповів він, обходячи "Рендж Ровер", щоб підійти до мене. "Що сталося?"
  
  Замість того, щоб відповісти йому, я потягнула за ручку машини, але вона була замкнена. Я постукав у вікно, але Санні, яка лежала на боці, звісивши тулуб на пасажирське сидіння, не поворухнулася. Коли я подивилася крізь скло, я виразно побачила, що вона тримає в руці пляшечку з рецептом. “Вона прийняла якісь таблетки! І, Джилі, вона не рухається!"
  
  Джиллі теж потягла за ручку і закричала: “Санні! Санні, прокинься!"
  
  Потім він приєднався до мене, стукаючи у вікно, але це було безрезультатно. Я відійшов від машини і озирнувся в пошуках чого-небудь, що могло б нам допомогти. "Ми повинні розбити вікно!"
  
  Джиллі перестав гамселити у вікно і підлетів до багажнику моєї машини. Піднявши кришку, він трохи порився там і дістав монтировку. Він поспішив назад до машини Санні і збирався розбити скло з боку пасажира, коли я крикнула "Ні!" і схопила його за руку. "Ти забрызгаешь її склом!"
  
  "Гарне зауваження", - сказав він. Відступивши вбік, він опустив монтування на заднє пасажирське скло, направивши удар в задню частину машини.
  
  Скло не стільки розбилося, скільки розсипалося по склу.
  
  "Вдар ще раз!" - Наполягав я.
  
  Джиллі ще кілька разів вдарив по склу, зрештою зробивши невеликий отвір, а потім розбив інше розмашистими рухами з боку в бік. Обережно просунувши руку у вікно, він зумів просунути руку за столом і потягнути за ручку дверей з боку заднього пасажира.
  
  Коли вона піддалася, він сів всередину, перехилився через сидіння і відімкнув двері з боку переднього пасажира. Я відчинив незамкнені двері і схилився над Санні, потім обмацав її тіло і виявив, що вона все ще дихає, але досить холодна. "Джиллі!"
  
  "Вона жива?" - запитав я.
  
  "Так, але навряд чи!"
  
  "Може, мені викликати "швидку"?"
  
  Я була в абсолютній паніці, але мені вдалося придумати найшвидший спосіб допомогти Санні. "Ні, - сказала я, махнувши в бік водійського сидіння. “ Сідай.
  
  Поки Джиллі оббігла машину з іншого боку, я забрався на пасажирське сидіння і обережно переніс тіло Санні на своє, прибравши її ноги з боку водія. "Буде швидше, якщо ми зможемо відвезти її в лікарню", - сказала я Джилі, коли він сів у машину. "Це всього за півмилі звідси".
  
  Джиллі влаштувався на сидінні і оглянув приладову панель і пол. "Де брелок?" - запитав він.
  
  “Не турбуйся про це! Швидше за все, він у неї в кишені. Просто натисни кнопку "Пуск"!"
  
  Джиллі натиснув кнопку збоку від рульової колонки, але нічого не сталося.
  
  “ Постав ногу на гальмо! - Гаркнула я, страх брав верх наді мною.
  
  "Моя нога стоїть на гальмі!"
  
  "Спробуй ще раз!"
  
  "Це не працює!"
  
  "Тоді нам потрібно викликати "швидку допомогу"!"
  
  Руки Джиллі тремтіли. Він вискочив з машини, витягнув телефон з кишені і набрала 911.
  
  Поки Джиллі кликала на допомогу, я змінив позу й поклав голову Санні собі на коліна. Її волосся були вологими, але шкіра прохолодний і сухий. Я оглянув її і побачив, що вона босоніж, а пальці на її ногах посиніли від холоду.
  
  Поклавши обидві руки по боках від щік Санні, я поплескав її по них, намагаючись привести до тями. Вона навіть не зморгнула оком. "О Боже, - сказав я, відчуваючи, як сльози наповнюють очі мої. "Прекрасна леді, що ви з собою зробили?"
  
  "Кет!" Я почув, як сказав Джиллі після того, як з'єднався з диспетчером.
  
  "Вона без свідомості і дихає дуже поверхнево!" Я закричав. Насправді кричати було нема чого, але тепер я цілком обґрунтовано турбувався, що Санні може померти прямо у мене на руках. Вона здавалася болісно худий — навіть для неї, — і це говорило про те, що вона недостатньо добре харчувалася. І вона здавалася такою тендітною.
  
  "Кет!" Джиллі повторила, на цей раз більш наполегливо.
  
  "Що?"
  
  "Ти знаєш, що вона проковтнула?"
  
  Мій погляд перемістився на долоню Санні, але пляшечку з таблетками викотився на підлогу з боку пасажирського сидіння. "Почекай," сказала я йому, незграбно обходячи лежить без свідомості Санні, щоб забрати пляшечку з рецептом.
  
  Схопивши його і, піднявши вгору, мені довелося примружитися, щоб розгледіти дрібний напис. "Амбиен", - сказав я Джилі, а потім потягнувся через сидіння, щоб помахати йому пляшечку з таблетками, щоб він знав, що треба її прийняти.
  
  Він повторив інформацію на етикетці диспетчеру, а потім запитав мене: "чи Залишилися ще якісь таблетки?"
  
  Флакон був порожній, коли я простягнула йому, тому я обшукала машину, але ніяких слідів таблеток не виявила. "Ні", - сказала я тремтячим голосом, коли сльози защипали мені очі. Санні прийняла снодійне близько полудня, так що я знав, що таблетки у неї були, але ніколи б не подумав, що вона навмисно прийняла їх передозуванні. "Джиллі, скажи їм, щоб поквапилися!"
  
  Я потягнувся до зап'ястя Санні і підняв його з того місця, де воно звисало з сидіння. Вона була абсолютно пасивна. Знову помацавши пульс, я прикусив губу, виявивши, що він слабкий і уповільнений. Погладивши її по щоці, я молився: “Сонечко, будь ласка, не роби цього. Не кидай нас, добре? Подумай про свого сина! Ну ж, мила, тримайся!"
  
  Наближається звук сирени дав мені знати, що допомога була поруч.
  
  "Так, мем, я чую їх", - сказав Джиллі. "Спасибі вам за вашу допомогу".
  
  Він повісив трубку і нахилився в салон машини. "О боже," прошепотів він. “ Вона така бліда!
  
  Я кивнула головою. У світлі верхнього світла особа Санні здавалося примарно-білим. Ми з Джиллі відірвали погляди, коли на невелику стоянку в'їхали патрульна машина і швидка допомога. Офіцер дістався до нас першим.
  
  "Що тут відбувається?" запитав він.
  
  "Це Санні д'анджело", - сказав я йому. “Вона наш дорогий друг. Ми шукали її і знайшли тут, у машині, з порожньою пляшкою з-під снодійного в руці. Вона без свідомості і не реагує."
  
  Він підкликав до нас двох парамедиків, і Джиллі відійшла в бік, поки я виходив з машини зі сторони пасажира. Гіл обійшов машину і став поруч зі мною, поки парамедики працювали з Санні.
  
  "Нам потрібно зателефонувати Даріусу", - сказала я йому.
  
  "І Пастух", - відповів він.
  
  Я прикусила губу. “ Це останнє, з чим йому зараз потрібно мати справу. Може, мені варто почекати, поки ми не переконаємося, що з нею все в порядку?
  
  Джиллі підніс телефон до вуха. “Кет, подзвони йому. Якщо станеться найгірше, він буде в люті, що ти не повідомила йому вчасно, щоб дістатися до лікарні".
  
  Я кивнув і відвернувся, щоб зателефонувати Шепард. Телефон задзвонив чотири рази і переключився на голосову пошту, тому я залишила йому довге повідомлення, попросила передзвонити мені і додала, що повідомлю йому всі новини, які зможу.
  
  Повісивши трубку, я повернулася до Джиллі як раз вчасно, щоб побачити, як вони завантажують Санні в машину швидкої допомоги. На ній була киснева маска, а в зап'ястя вже вставлена крапельниця. Джиллі взяв мене за руку і обняв, як ніби стискаючи для втіхи. Я притулилася головою до його голови. "З нею все буде гаразд," прошепотіла я, але мій голос знову здригнувся, а нижня губа затремтіла.
  
  Офіцер підійшов до нас. "Не могли б ви двоє приєднатися до мене, щоб я міг отримати деяку довідкову інформацію?"
  
  У мене перехопило подих. Я подумала, що ми з Джиллі могли б просто простежити за машиною швидкої допомоги до лікарні, і я не хотіла втрачати це з уваги, якщо Шепард подзвонить мені і запитає про Санні.
  
  “Офіцер, не могли б ми пройти співбесіду в лікарні? Ми б дійсно хотіли йти за машиною швидкої допомоги", - сказав я.
  
  “ Ні, мем. Вибачте, але мені потрібно буде взяти у вас показання тут. Для більшої переконливості він багатозначно подивився на "Рейндж Ровер" Санні з розбитим склом.
  
  "Це сестра детектива Шепарда", - сердито сказала йому Джиллі. "Ми дійсно повинні бути з нею".
  
  Офіцер насупив брови і глянув на машину швидкої допомоги, яка вже від'їжджала.
  
  "Що ж, тоді мені дійсно потрібно, щоб ти залишилася тут, зі мною, і розповіла мені, що сталося", - сказав він.
  
  Я хотіла врізати йому. "Я дівчина детектива," сказала я, ненавидячи підліткове звучання цього слова. “ Сьогодні ввечері ми були в театрі, і Шеферд попросив нас знайти Санні і розповісти їй про Олену Галанис.
  
  Він на мить заморгав, явно здивований тим, що ми були на місці вбивства, а також на місці очевидного передозування, але потім дістав маленький блокнот і кулькову ручку. Клацнувши ручкою, він почав щось писати. "Давайте почнемо з засад", - сказав він. “Наприклад, ваші імена та адреси . . . . "
  
  OceanofPDF.com
  
  Глава 6
  
  Мидісталися до лікарні майже через годину. Дурний коп витратив свій дорогоцінний час, записуючи кожну крихту інформації про нас, яка прийшла йому в голову, і про події, що призвели до того, що ми знайшли Санні. Врешті-решт він відпустив нас після того, як ми повторили йому нашу історію щонайменше три рази, і це було все, що я могла зробити, щоб просто не повернутися спиною до його настирливим питань і не відправитися в лікарню до того, як він зміг дати згоду мені і Джиллі.
  
  Ми прибули у відділення невідкладної допомоги і виявили Даріуса, ходить по коридору з заклопотаним виглядом. Побачивши нас, він підбіг.
  
  "Ви щось чули?" - запитав він нас.
  
  Джиллі перевела погляд з мене назад на Даріуса. "Ми тільки що приїхали".
  
  Даріус похитав головою. Здавалося, він був не в змозі сформулювати зв'язкові думки, настільки він був засмучений. “Вірно. Вірно. Я... всю цю ніч ... Вона... Чому? " запитав він, і в його очах заблищали сльози. - Навіщо їй приймати всі ці таблетки? Навіщо їй намагатися покінчити з собою? Чому?"
  
  Слова, що злетіли з його уст, вразили мене, як удар в живіт. “Ми нічого не знаємо, крім того, що вона, ймовірно, прийняла дуже багато снодійного, Даріус. Наскільки нам відомо, Санні могла прийняти останню таблетку, і це просто занадто сильно подіяло на неї ".
  
  Він похитав головою. “Медсестра вийшла запитати мене про бульбашці з рецептом, знайденому у неї в руці. Він був моїм. Санні купила його для мене сьогодні, тому що вона знає, як сильно позначається на мені зміна часових поясів, коли я лечу додому з Лос-Анджелеса ".
  
  "Вона прийняла одну таблетку сьогодні вдень", - зізналася я йому. Він стривожено задер підборіддя, тому я поспішила пояснити. “Вона сказала, що прийняла лише половину таблетки, тому що сама не спала. Вона зателефонувала Тіффані і попросила її доглянути за Фінлі, поки вона трохи відпочине. Вона хотіла бути свіжою, коли ти повернешся додому.
  
  Даріус хитав головою, ніби не міг повірити в те, що я говорила. "Ні, ні, ні", - наполягав він. “Вона знає, що краще не приймати амбиен. Навіщо їй так ризикувати?
  
  "Що ти маєш на увазі?" Запитала Джиллі.
  
  Даріус потер очі долонею, і я міг сказати, що чоловік був виснажений фізично, так і морально. “Амбиен діє на Санні дуже сильно. Вона вже приймала одну з моїх таблеток, відразу після народження Фінлі, і заснула приблизно на дві години, потім прокинулася і почала вести себе як божевільна. Вона принесла сходи з гаража і наполягла на тому, що нам потрібно почистити водостічні жолоби. Чим більше я намагався напоумити її, тим безумніше це звучало, а потім вона так розсердилася на мене, коли я вирвав сходи у неї з рук, що обійшла будинок і прямо в океан, повністю одягнена. Я не бачив її, поки вона не виявилася приблизно по шию у воді, і мені довелося плисти з усіх сил, щоб дістатися до неї. Коли я це зробив, вона продовжувала говорити мені, що намагалася зловити русалку. Мені довелося витягнути її і замкнути нас трьох в спальні, поки вона знову не заснула. Коли вона прокинулася сім годин, вона взагалі не пам'ятала, що сказала або зробила ".
  
  "О!" Джиллі сказала. “Я читала про це. Деякі люди, що приймають Амбиен, впадають у стан, схожий на сон, коли вони можуть здаватися абсолютно пильнують, але насправді це не так. Вони можуть здійснювати всілякі божевільні вчинки і ніколи про це не згадувати ".
  
  Даріус кивнув. “Я говорив про це зі своїм лікарем, і він сказав те ж саме. Він сказав, що амбиен може впливати на жінок зовсім інакше, ніж на чоловіків, і для деяких жінок це може бути небезпечно".
  
  Я глянув у кінець коридору на подвійні двері відділення невідкладної допомоги, через які, без сумніву, відвезли Сонечко. "Це пояснило б, чому Санні не сказала Тіффані, що йде, і, якщо вона справді повернулася в будинок, чому вона знову пішла без свого телефону".
  
  "Це також може пояснити, чому вона прийняла інші таблетки", - сказала Джиллі. "Вона була не в тому стані духу".
  
  Даріус, спотикаючись, підійшов до стільця і важко опустився, опустивши підборіддя на груди. "Господи", - почув я його слова. “Я повинен був купити рецепт. Якщо б я знав, що вона збирається поцупити одну з таблеток, я б ніколи не дозволив їй купити її в аптеці.
  
  Я посунувся, щоб сісти поруч з ним. "Це не твоя вина, Даріус", - сказав я. “Санні була виснажена, коли я побачив її сьогодні вдень. Ймовірно, вона була настільки виснажена, що відкинула обережність на вітер і просто піддалася пориву.
  
  Але Даріус, здавалося, не чув мене. Він просто сидів, зігнувшись, хитаючи головою взад-вперед, без сумніву, продовжуючи звинувачувати себе.
  
  Мій телефон задзвонив, і я встала, щоб відповісти. Визначник номера показав, що це Шепард. "Привіт", - сказала я, не зовсім знаючи, з чого почати.
  
  "Що сталося з Санні?" вимогливо запитав він, його голос був різким від емоцій.
  
  "Мені потрібно, щоб ти взяв себе в руки", - сказав я йому.
  
  "Скажи мені", - сказав він тихо, але твердо.
  
  Я зробила глибокий вдих і пірнула всередину. "Вона прийняла передозування амбиена, і зараз вона в лікарні, де лікарі працюють з нею".
  
  Шеферд на іншому кінці дроту мовчав. Ймовірно, він був приголомшений.
  
  Я подумав, що краще всього вести розмову до тих пір, поки він не збереться з духом, щоб заговорити і поставити мені будь-які питання, які він захоче. “Ми з Джиллі вирушили до неї додому, як ви і просили, але коли ми дісталися туди, нас зустріла няня, яка сказала нам, що Санні пішла двома годинами раніше і що вона не взяла свій телефон. Ми натиснули на неї, щоб дізнатися більше подробиць, але насправді у неї їх не було. Коли ми йшли, з'явився Даріус. Він не знав, що Санні пішла з дому."
  
  "Даріус вже повернувся?" - запитав він, і в його тоні прозвучали крижані нотки.
  
  “Так. Він вступив зовсім недавно. Коли ми розповіли йому, що відбувається, він був засмучений тим, що Санні пішла з дому без телефону. Ми розділилися, щоб пошукати її в двох місцях, куди вона любить ходити, коли їй потрібно трохи побути в тиші.
  
  "Місце для занять йогою?" Запитав Шеферд.
  
  “Так. Даріус попрямував туди, а ми попрямували в парк".
  
  - У якомусь парку?
  
  “ Херрик-парк. Це недалеко від Ньютауна.
  
  Шеферд хмикнув. “ Який її прогноз?
  
  "Ми не знаємо".
  
  "Даріус там?"
  
  “ Так і є. Він у нестямі від неспокою.
  
  Шеферд голосно зітхнув, і я могла сказати, що він був злий на свого шурина, без сумніву, за те, що той залишив Санні з усіма обов'язками по вихованню малюка, коли вона була так явно виснажена. "Я вже в дорозі", - сказав він і повісив трубку.
  
  "Що він сказав?" Запитав мене Джилі, коли я повернулася до нього і Даріусу.
  
  "Він прямує сюди".
  
  Джиллі широко розкрив очі. “ У цієї людини була напружена ніч.
  
  Даріус підняв очі і сказав: "Він детектив, якому доручили розслідування вбивства Олени, чи не так?"
  
  "Так і є", - сказав я. "І сталося ще одне вбивство, яке сталося цього вечора прямо через дорогу від театру".
  
  Брови Даріуса насупилися. "Ти жартуєш".
  
  Я похитав головою. “Ні. Це не так. Схоже, це напад мафії".
  
  У Даріуса відвисла щелепа. - Напад натовпу?
  
  Я кивнув.
  
  - У цій частині міста їх більше, ніж ти думаєш, - сказав Джиллі.
  
  "Лейни", - сказав Даріус, згадавши колишню дружину Шепарда, яка була страчена найманим вбивцею мафії.
  
  "Так", - сказав я.
  
  Даріус обхопив голову руками. "Ця ніч біса сюрреалистична".
  
  Я посунулася, щоб знову сісти поруч з ним, і ніяково поплескала його по плечу, намагаючись втішити. “ І для нас теж.
  
  Ми просиділи так добрих десять хвилин, коли Шепард, захекавшись, увірвався у відділення невідкладної допомоги. Я подумала, чи не втік він зі стоянки.
  
  "Є новини?" запитав він, адресуючи своє питання Даріусу.
  
  "Ні", - сказав Даріус. "Вони забрали її назад більше години тому, і вони збиралися промити їй шлунок і дати їй якісь ліки, щоб нейтралізувати дію амбиена в її організмі".
  
  "Скільки вона взяла?" потім він запитав.
  
  Нижня губа Даріуса злегка здригнулася. "Всю пляшку, Стів".
  
  Одного погляду на Шепарда, коли його обличчя зблідло, було достатньо, щоб зрозуміти, як він турбувався за свого близнюка. Я зробила крок вперед і взяла його за руку, потім підвела до ряду стільців навпаки Даріуса та Джиллі.
  
  Він важко сів. “ Навіщо їй знадобилося приймати цілу пляшку снодійного?
  
  Вираз обличчя Даріуса було маскою провини. “Сьогодні вона забрала з аптеки мій рецепт. Я попросив її про це, тому що у мене закінчилися таблетки, а у мене завжди проблеми зі сном, коли я повертаюся з Лос-Анджелеса ".
  
  Губи Шеферда скривилися, коли він сердито подивився на свого шурина. "Тоді у тебе, мабуть, майже ніколи не буває проблем зі сном", - злісно сказав він.
  
  Я прикусила губу і спостерігала, як Даріус опустив погляд у підлогу. “Я повинна працювати, Стів. І це був не мій вибір - повертатися на Схід".
  
  Шеферд похитав головою. У мене було таке відчуття, що між двома чоловіками не було колишньої любові.
  
  "Санні сьогодні вранці прийняла півтаблетки, Шеп," тихо сказав я.
  
  Його погляд ковзнув до мене, і він запитально підняв брову.
  
  “Я відвідав її незадовго до полудня. Вона виглядала змученою, худий і на межі сил. Вона зателефонувала Тіффані, щоб та гляділа Фінлі, щоб та могла трохи поспати, і вона зізналася мені, що прийняла половину таблетки, щоб бути впевненою, що проспить до приходу Даріуса додому. Ми думаємо, що навіть ця невелика кількість привело її в стан лунатизму, і вона, ймовірно, прийняла частину снодійного, поки була в такому стані ".
  
  Даріус сказав: "Пам'ятаєш, пару місяців тому, коли я розповідав тобі про те, як вона намагалася зловити русалку?"
  
  Шеферд неуважно кивнув, втупившись в підлогу відсутнім поглядом і майже відключившись. У цей момент його телефон задзвонив, і він витягнув його, щоб подивитися на дисплей. Пробурмотівши собі під ніс прокляття, він встав із стільця і сказав: "Я повинен відповісти на це".
  
  Шепард йшов по коридору, і напруженого стану його плечей я міг сказати, що це було офіційне поліцейське справа, швидше за все, пов'язане з одним або обома справами, над якими він працював сьогодні ввечері.
  
  Як тільки він пройшов через подвійні двері назовні, з них вийшов сивочолого вигляду чоловік з короткою неохайною бородою, в окулярах з товстими скельцями і кривим носом. На ньому були медична форма і лабораторний халат. “ Д'анджело?
  
  "Так", - сказав Даріус, хутко встаючи, його руки стиснулися в кулаки, наче він намагався підготуватися до поганих новин. Ми з Джиллі теж встали.
  
  "Ви містер д'анджело?" - запитав доктор.
  
  “Так. Даріус. Я чоловік Санні".
  
  “Добре. Я доктор Папагеоргіу. Я оглядав вашу дружину".
  
  "Так?" Сказав Даріус, це був скоріше питання, ніж твердження.
  
  Я нетерпляче глянула на доктора. Чому він не врятував усіх нас, очевидно, стривожених людей, від страждань і не сказав, що з Санні все в порядку?
  
  "Це був дуже, дуже небезпечний момент, містер д'анджело, але я вірю, що з вашою дружиною все буде в порядку".
  
  Всі разом ми з полегшенням опустили плечі.
  
  Лікар продовжив. “Ми хотіли б залишити її на ніч для спостереження. Її дихання і серцебиття все ще трохи мляві".
  
  “Звичайно. Звичайно", - сказав Даріус. "Коли я зможу"
  
  "І я також хотів би призначити консультацію з лікарем психологом завтра вранці", - перервав доктор. "Їй знадобиться психологічна оцінка, перш ніж я зможу її виписати".
  
  "... Психологічна оцінка?" Запитав Даріус.
  
  Доктор Папагеоргіу пильно подивився на Даріуса. “Ваша дружина намагалася покінчити з собою, містер д'анджело. Вам потрібно змиритися з цим і підтримати будь-психологічне консультування, терапію та / або обстеження у психіатричному закладі ".
  
  Ми всі голосно ахнули при цих словах.
  
  "Вона не ... ", - сказав Даріус, енергійно киваючи головою. "Доктор, я клянуся, Санні не схильна до самогубства".
  
  Твердий тон доктора і спокійний погляд жодного разу не здригнулися. “У неї сильно недостатній вагу, зневоднення і виснаження, не кажучи вже про те, що сьогодні ввечері вона прийняла досить снодійного, щоб покінчити з собою. І вона майже досягла успіху. Одні ці ознаки дають мені привід для занепокоєння. Тим не менш, я передам рішення про її передачу моєму колезі завтра вранці. Ми повинні бути впевнені, що вона більше не становить загрози ні для себе, ні для інших, містер д'анджело.
  
  Даріус просто продовжував хитати головою, і вперше вираз обличчя лікаря стало жалісливим. “Ти нічого не зможеш зробити для неї сьогодні ввечері. Я пропоную тобі піти додому і трохи відпочити самому.
  
  Даріус перестав качати головою і просто стояв з роззявленою щелепою і приголомшеним виразом обличчя. Як ніби він не міг підібрати слів, щоб наполягати на тому, що все це було великим непорозумінням. Що Санні, ймовірно, була не в своєму розумі, коли приймала всі ці таблетки.
  
  Але потім мене осінило: люди, схильні до самогубства, були не в своєму розумі за визначенням. Що, якщо Санні була в повній свідомості, коли йшла, щоб поїхати в парк? Вона прийняла лише половину дози, і це, мабуть, пройшло до того часу, коли вона прокинулася близько тридцяти семи або восьми, щоб залишити Тіффані і Фінлі будинку, вірно?
  
  "Привіт", - сказав Шепард, змусивши мене підстрибнути. Він підійшов прямо до мене, а я навіть не помітила. “Є новини? Як Санні?"
  
  Даріус повернувся до нього з болючим, здивованим виразом на обличчі. Здавалося, він не був здатний відповісти.
  
  "А ви хто?" - запитав доктор Папагеоргіу.
  
  "Детектив Стів Шепард," представився Шеп, витягуючи свій значок і показуючи його лікаря. “ Я брат-близнюк Санні.
  
  "А", - сказав лікар. "Стан стабільний, але її перевели у відділення інтенсивної терапії для подальшого спостереження протягом ночі".
  
  "Слава Богу", - сказав Шеферд, зітхнувши з полегшенням. "Ми можемо її побачити?"
  
  Пильний погляд доктора метнувся до Даріусу, потім знову до Шепард. “Я дозволю одній людині ненадовго відвідати її. Тільки п'ять-десять хвилин. Її стан стабільний, але я не можу допустити, щоб вона хвилювалася або ще більше виснажувався, поки його не оглянуть завтра вранці ".
  
  "Оцінювали?" Запитав Шеферд.
  
  "Я введу тебе в курс справи", - прошепотіла я їй.
  
  Даріус повернувся до нас. “Спасибі, що прийшли, хлопці. Я повернуся і побачу її. Стів, я подзвоню тобі завтра, щоб повідомити останні новини".
  
  Брови Шеферда насупилися. "Я хочу побачити її, Даріус".
  
  Папагеоргіу погойдався на підборах. “ Як я вже сказав, я можу припустити тільки одного відвідувача, джентльмени.
  
  "Я її чоловік", - твердо сказав Даріус.
  
  "Я її близнюк!" Заперечив Шеферд. Було дивно бачити, що він наполягає на тому, щоб перервати лінію і встати перед своїм швагром. Я була абсолютно впевнена, що завдяки їх шлюбу доступ Даріуса до Санні перевершив доступ Шепарда.
  
  "У вас є медичне розпорядження або доручення?" Папагеоргіу запитав його.
  
  Шеферд втупився на доктора, його губи стиснулися в тонку лінію від гніву. "Ні, але я є представником закону".
  
  "Це справа поліції?" заперечив лікар, і я могла сказати, що він був твердо на стороні Даріуса.
  
  Щелепа Шепарда стискалася і разжималась. "Ні", - нарешті визнав він.
  
  Папагеоргіу повернувся до Даріусу. “Вона в палаті два-десять. Дотримуйтесь по зеленій лінії до ліфтів". Папагеоргіу зробив паузу, щоб вказати на серію кольорових ліній на підлозі. "Я повідомлю медсестрі відділення інтенсивної терапії, що вам дозволено відвідати вашу дружину не більше ніж на десять хвилин".
  
  "Спасибі", - сказав Даріус з полегшенням і, кинувши останній зухвалий погляд на Шеферда, залишив нас і попрямував до ліфтів.
  
  Коли вони з доктором пішли, я ввів Шепарда в курс справи.
  
  "Це смішно", - огризнувся він. "Санні не схильна до самогубства".
  
  "Звідки ти знаєш?" Я запитала його, щиро зацікавившись.
  
  "Що значить "звідки я знаю"?
  
  “ Я маю на увазі, Шеп, що п'ятнадцять років тому був час, коли моя сестра була дуже пригнічена після розриву відносин, і пізніше вона зізналася мені, що подумувала звести рахунки з життям, а я так і не дізнався. Не було ніяких явних ознак, крім того, що вона здавалася млявою і туманною кожен раз, коли я з нею розмовляв, і я завжди списував це на те, що вона втомилася з-за своєї роботи ".
  
  “ Її экстрасенсорная робота?
  
  “Ні, це було до цього. Тоді вона працювала в банку, і на неї чинився великий тиск. У будь-якому випадку, справа в тому, що мені ніколи не приходило в голову, що вона була в такому небезпечному стані.
  
  "Ем Джей пройшла через щось подібне, коли вчилася в коледжі", - сказала Джилі, порушуючи мовчання. Він все ще стояв поруч зі мною.
  
  Ми з Шепардом здивовано подивилися на нього.
  
  Він знизав плечима й додав: “Її мама померла, коли вона вчилася в п'ятому класі, а її батько відразу після цього почав пити. Вона ніколи не зверталася до психотерапевта або консультанта, і я думаю, що вона відштовхувала все це так довго, як могла, але коли їй було близько двадцяти, це наздогнала її, і був час, коли я намагався триматися ближче до неї, щоб вона не наробив якихось дурниць ".
  
  "Як вона выпуталась з цього?" Я запитав Джиллі.
  
  "Врешті-решт я переконав її пройти курс терапії в університетській клініці, і вона прийняла кілька антидепресантів, що мало величезне значення".
  
  Я кивнув. “Еббі теж. Я вважаю, вона все ще їх приймає".
  
  "Хлопці", - сказав Шепард, простягаючи до нас долоні. "Ви повинні мені повірити, якщо не вважати того, що сталося з моїми батьками п'ять років тому, життя Санні була відносно спокійною".
  
  "Твої батьки померли?" Запитала Джиллі.
  
  Шеферд кивнув. “Мама померла від раку яєчників, а тато помер через шість місяців після маминих похорону. Навантаження на нього з-за її хвороби була занадто велика для його серця".
  
  “ Санні коли-небудь ходила до психолога? - Наполягав я.
  
  “Безумовно. І вона потягла мене з собою. Серйозно, Санні на піку свого психічного здоров'я. Завжди була такою ".
  
  "Може бути, на цей раз вона була занадто швидко пригнічена безсонням і обов'язками матері по відношенню до примхливій дитині, щоб розпізнати депресію", - припустила я. "І не забувайте, як тяжко позначилася на всіх пандемія", - додала я. "Клянуся, ми всі ходимо з хорошою нагодою посттравматичного стресового розладу".
  
  Шеферд спохмурнів і втупився в підлогу. “ Так, - нарешті визнав він. “ Це було досить жорстко з її боку. Чорт візьми, мені слід було бути більш уважним.
  
  "Ми всі повинні були", - сказала я йому. А потім я потягнулася і взяла його за руку. "Це не твоя вина, милий".
  
  Він підняв на мене погляд. “ Тоді чому я відчуваю себе винуватим?
  
  "Тому що це те, що ти робиш", - сказала йому Джиллі. "Ти приїжджаєш на своєму білому коні і так часто рятуєш положення, що на цей раз це застало тебе зненацька".
  
  Шеферд скоса поглянув на мене. “ З яких це пір Джиллі стала такою мудрою?
  
  Я усміхнувся. "О, повір мені, Джилі набагато мудріше, ніж він показує".
  
  Джиллі просяяла. "Це моя вечірка", - сказав він, роблячи реверанс. “Тепер ходімо, ви двоє. Я втомився, і ми більше нічого не можемо тут зробити. Давай повернемось додому втрьох.
  
  Шепард притягнув мене до своїх грудей і поцілував в потилицю. "Я не можу", - сказав він нам обом. "Я повинен повернутися на місце події". А потім він трохи помовчав і додав: “Сцени. Боже Милостивий, ця ніч схожа на поганий сон, який ніяк не закінчиться ".
  
  "Ми проводимо тебе", - сказала я, міцно обіймаючи його, перш ніж взяти за руки його та Джиллі, щоб вийти з лікарні.
  
  Ми розлучилися на парковці, і, прямуючи до нашої машині, я відстала від Гіла, спостерігаючи за віддалюваною фігурою Шепарда. Він ходив трохи згорбившись, наче ніс на спині всю тяжкість світу. Я не міг уявити себе на його місці, з такою величезною відповідальністю та його особистими трагедіями, упереміш.
  
  "Кет?" Покликала Джиллі.
  
  "Йду," неуважно відповіла я і ще кілька секунд спостерігала за Шепардом, відчуваючи, що мені хочеться підбігти до нього і міцно обійняти ще раз.
  
  Озираючись назад, я дійсно шкодую, що не зробив цього.
  
  OceanofPDF.com
  
  Розділ 7
  
  Tна наступний ранок я прокинулася від запаху кави, доносившегося з моєї кухні. І що ще наповнювало повітря ароматом випічки і малини. Перевернувшись на інший бік, я взяла телефон, щоб перевірити час. Було шість п'ятнадцять. Субота.
  
  Я застогнала і тихо вилаялася собі під ніс, розмірковуючи, чи варто мені спробувати знову заснути або спуститися на кухню і подивитися, чому, в ім'я всього Святого, Джилі вважав гарною ідеєю готувати в таку годину на моїй кухні, а не в нього.
  
  Важко зітхнувши, я вирішила, що Джиллі діставав ось так рано вранці формочки для випічки тільки тоді, коли його щось турбувало. Отже, я зробив те, що зробив би будь-який хороший друг — перевернувся на інший бік і спробував знову заснути, що вдавалося приблизно п'ятнадцять хвилин, або рівно до того моменту, коли я тільки почав засинати, коли Джиллі підняв своє занепокоєння на новий рівень і почав голосно гриміти каструлями і сковорідками, створюючи на кухні тотальний шум.
  
  З важкими повіками - і спалахом люті — я схопила свій шовковий халат з ручки за дверима ванної і тихо спустилася по сходах, поки він продовжував шуміти.
  
  Я виявив, що він буквально барабанить дерев'яною ложкою по дну каструлі, повернувшись до мене спиною і, втупившись у вікно.
  
  "Запам'ятовується мелодія," сказав я.
  
  Джиллі підстрибнула, потім розвернулася, тримаючи ложку як зброю. "Аааа!"
  
  "Розслабся!" Сказала я, піднімаючи руки. "Це всього лише я".
  
  "Про", - сказав він, відразу ж заспокоюючись.
  
  Трохи занадто швидко, подумав я.
  
  “Доброго ранку, Кет. Ти рано встала".
  
  Я сіла на один з барних стільців вздовж кухонного острівця. - Ого, Джилі, ти думаєш?
  
  Джиллі скорчила маленьку гримаску. "Не могла заснути, так?"
  
  Я тупо дивилася на нього. “ Ні.
  
  Він кивнув, ніби повністю зрозумів. “ Я теж.
  
  Я уткнувся чолом у острів. - Чому ти тут, Джилі? - запитав я.
  
  “ Ваша духовка більш чутлива до температури, а я готую кавовий пиріг з гаудой і абрикосами, і температура повинна бути рівно сто вісімдесят градусів за Цельсієм протягом двадцяти хвилин, інакше він підрум'яниться.
  
  Я підняла голову і похмуро подивилася на нього. “ У нас точно така ж духовка.
  
  Я особисто подбав про те, щоб Chez Kіtty був оснащений першокласної побутовою технікою, як і в Chez Cat.
  
  Джиллі відклав ложку, яку тримав у руці, і взяв кухонний рушник. Покрутивши його в руках, він сказав: “Тут освітлення краще. І тут більше місця, щоб розкласти всі інгредієнти. І у мене зовсім закінчилася суміш для торта, але потім я згадала, що у тебе тут в коморі є коробка.
  
  "Джил?"
  
  "Так?"
  
  “ Тебе щось турбує?
  
  Плечі Джиллі поникли. “ Ти так добре мене знаєш.
  
  Я встала з барного стільця і неквапливо обійшла столик до шафки, де зберігала френч-прес. "Сідай," сказала я йому. “ Я приготую нам кави, і ми зможемо поговорити.
  
  Джиллі метнулася до стільця і зайняла місце. Я почекала, поки насыплю у френч-прес свіжі кавові зерна і включу чайник, потім поставила дві чашки, вершки, цукор і дві ложки, перш ніж заговорити з ним. “ Скажи мені, що в тебе на думці.
  
  “Мішель залишив мені повідомлення цим ранком. Я не чула свій телефон. Я була в душі ".
  
  Я чекав, що Джиллі продовжить, але він зробив паузу з відсутнім виразом в очах, тому я підказав йому. "І?"
  
  Джиллі зітхнула. "Він просто сказав:"Я думаю, нам потрібно поговорити".
  
  Я здригнулася. "Ой".
  
  Пильний погляд Джиллі зустрівся з моїм. "Це погано, так?"
  
  "Ти розповіла йому про привидів?" - Запитала я, сподіваючись, що це було все, про що Мішель хотів поговорити з Джиллі.
  
  "Ні", - сказав Джил. "Я чекав слушного моменту, щоб повідомити новини".
  
  Я не зізнався Джилі, що, на мою думку, добре минув час, і замість цього волів зосередитися на більш оптимістичному підході. Чайник почав диміти парою, і я перервала нашу розмову, щоб залити квасолю у френч-пресі гарячою водою. Коли це було зроблено, я сказав: "Може бути, він просто хоче сказати тобі, що знайшов іншу роботу і його не буде вдома в кінці місяця".
  
  "Він вже написав мені про це", - сказала Джиллі.
  
  "Коли?"
  
  “ Вчора, під час вашої зустрічі з графом.
  
  Так багато всього сталося за останні двадцять чотири години, що вчорашній день видався мені вічністю. "Тепер я розумію, що привело вас на домашню сторінку Товариства захисту прав людини".
  
  Джиллі криво посміхнувся мені, але в його очах була величезна печаль. “Vogue збирається транслювати модні відеоролики для своїх онлайн-передплатників. Фотографії моделей тепер стануть відеозаписами моделей, і Мішель працює над тим, щоб цей перехід відбувся, об'єднавшись з режисером-документалістом з Південної Африки. Його не буде весь жовтень і більшу частину листопада ".
  
  "О, Джил", - сказала я. "Мені так шкода".
  
  Він знизав плечима і почав вертіти в руках кавову ложечку, втупившись в стільницю. Шмыгнув носом, він прошепотів: "Я дійсно думав, що у нас вийде".
  
  У мене розбилося серце, коли я побачила його в такому стані, і я швидко обійшла прилавок, щоб укласти його в міцні обійми.
  
  Я знав, що це розбите серце. Це було більше, ніж просто усвідомлення того, що ти не проведеш залишок своїх днів з людиною, за якого вийшла заміж, — це був факт, що, розлучаючись з ним, ти повинна була розлучитися з мрією про те, якою, на твою думку, буде твоє життя. Впевненість у цьому і комфорт від цієї впевненості такими були неймовірно важкими речами, які можна було втратити.
  
  Довгий час я просто обіймала Джиллі і знала, що він тихо плаче, по рідкісному всхлипыванию і маленькому вологому цяткою на тильній стороні мого плеча, яке утворилося від його сліз.
  
  "Я знаю, милий", - прошепотіла я їй.
  
  Я відчула, як він злегка кивнув. Він знав, що я знаю.
  
  Цей момент був перерваний клацанням таймера над духовкою. Джиллі вирвався з моїх обіймів і витер очі. "Кавовий пиріг готовий".
  
  Я погладила його по волоссю і поцілувала в щоку. “ Сідай. Я подбаю про це.
  
  Підійшовши до духовці, я дістала апетитний на вигляд пиріг і поставила його остигати на решітку. Апетитний аромат наповнив кухню божественним ароматом.
  
  "Йому потрібно охолонути близько п'ятнадцяти хвилин", - сказала Джиллі.
  
  Я знову повернулася до нього, і він здавався більш спокійним, хоча його очі були мокрими і червоними.
  
  "Чим можу бути корисний?" Я запитав його, і мова йшла не про сніданок.
  
  "Мені потрібно відволіктися", - сказав він.
  
  Наливаючи каву в наші гуртки, я сказала: “Ми могли б здійснити одноденну поїздку куди-небудь. Про! Я знаю. Ми могли б відправитися в місто і прогулятися по парку. Листя тільки починають опадати, і я впевнений, що це було б корисно для нас.
  
  Джиллі зітхнув і похитав головою. "Я хочу бути ближче до дому на випадок, якщо мені подзвонять з приводу привидів".
  
  "Тоді як щодо прогулянки по пляжу?" Наполягав я. Джиллі потребувала свіжому повітрі і невеликому фізичному навантаженні. За ніч похолодало, і на вулиці було не особливо сонячно через похмурого неба, але, принаймні, дощу поки не було.
  
  Джиллі знову зітхнув, ніби не міг зважитися. "Мені не хочеться, Кет," нарешті сказав він.
  
  “Тоді як щодо марафону Netflix? Ми могли б транслювати що-небудь про Грейс і Френкі. Тобі подобається це шоу".
  
  "Тому що Джейн Фонду - жива, дихаюча богиня, а Лілі Томлін - національне надбання!" Джиллі майже кричала.
  
  Ми обидва розсміялися. Це була його стандартна репліка кожен раз, коли я згадувала шоу. Було приємно бачити, як він сміється.
  
  Але потім він протверезів і сказав: "Так, я теж не впевнений, що зараз в настрої для цього".
  
  "Ти хотіла зателефонувати Мішелю?" М'яко запитала я.
  
  "Ні!" Джиллі огризнувся. Я здивовано вздернула підборіддя, і він швидко вибачився. “Пробач. Я не хотіла відкушувати тобі голову. Я просто ...
  
  Я потягнулася через стійку і накрила його руку своєю. "Я знаю," сказала я. Я відкладав "розмова" з Томом до тих пір, поки він не зажене мене в кут у моєму домашньому офісі і не дозволить мені втекти. Я знала, що він збирався сказати, але це були слова, від яких не можна було відмовитися, і я ні крапельки не засуджувала Джиллі за те, що він поки не був готовий їх почути.
  
  "Тоді чому б ти хотів зайнятися?" Запитав я його за мить.
  
  "Я хочу відвідати Примар", - сказав він. "Незважаючи на те, що він ще не моя собака, я продовжую думати про те, як йому, мабуть, самотньо у цій буді, не знаючи, що він збирається повернутися додому зі мною".
  
  "Мені подобається ця ідея", - сказав я.
  
  "Так?"
  
  “Так. І ми можемо запитати у притулку, можна взяти Примар на прогулянку. Може бути, по пляжу?"
  
  Джиллі закотив очі. “ Ти дійсно хочеш, щоб я трохи потренувався, так?
  
  Я відрізала для нього шматочок кавового торта і простягла з чарівною посмішкою. "Це піде тобі на користь, дорогенька", - сказала я. "І я впевнена, Духам це сподобалося б!"
  
  * * *
  
  Як виявилося, Привидам це сподобалося. Ми дісталися до притулку незабаром після його відкриття і поцікавилися, чи можна вивести чарівно милих цуценят на прогулянку. У притулку були в захваті від того, що ми повернулися, щоб зблизитися з Спуками, і подбали про те, щоб у нас був повідець і переносна миска для води на прогулянку по пляжу. Я поклала дві пляшки з водою в сумочку, і ми вирушили в дорогу. По дорозі Джиллі запитав, чи не можу я зняти на відео, як він вигулює свого скоро з'явився на світ цуценя, і я з радістю взяла у нього телефон, щоб зняти відео.
  
  Однак, коли я готувався до зйомки, я зробив ту ж помилку, що й завжди, і відкрив його фотододаток замість камери, і був вражений, виявивши фотографію, зроблену мною всередині позашляховика Санні, на якій я тримаю її голову в себе на колінах і кидаю на Джилі (і камеру) переляканий погляд.
  
  "Навіщо ти це зробила?" Я запитав Джиллі. Фотографія здавалася зрадою приватного життя Санні, і я не міг зрозуміти, навіщо Джиллі її взяла.
  
  Він відводив Духів, і йому було нелегко повернути його до мене, щоб я подивився в камеру, тому що собаку набагато більше цікавили запахи, які він ще не до кінця досліджував. Тим не менш, Джилі впорався з цим і підійшов досить близько, щоб, примружившись, дивитися на екран, коли я підніс його до нього.
  
  "Ха", - сказав він, коли побачив фотографію. "Я не пам'ятаю, щоб робив це".
  
  "Це на твоїх фотографіях", - сказала я, майже скривившись від звинувачує тону, який злетів з моїх губ.
  
  Погляд Джиллі метнувся до мене, його брови насупилися в замішанні. “Кет, я не навмисно робив це фото. Повинно бути, я провела пальцем вліво, а не вгору, коли намагалася додзвонитися до дев'ять-один-один. Я була вражена, побачивши Санні такий, і, мабуть, випадково зробила знімок ".
  
  "Про", - сказала я, повертаючи фотографію назад до себе. “Прости, Джил. Я не хотіла звинувачувати тебе".
  
  "Все в порядку", - сказав він. "Я розумію".
  
  Духи перестав тягнути і сів поруч з нами, голосно пихкаючи. Джиллі подивився на нього зверху вниз, а потім запитав мене: “Ей, ти можеш витягти одну з пляшок з водою?" Я думаю, він хоче пити.
  
  "Звичайно", - сказала я, опускаючи телефон, щоб покопатися в своїй сумочці.
  
  Після того, як я передав воду Джилі, він дістав із задньої кишені складаний миску для води і нахилився, щоб запропонувати Духам попити. "Я видалю фотографію через хвилину", - сказав він, майже схаменувшись.
  
  Я відчував себе винуватим за те, що змусив його відчувати себе погано, тому просто безтурботно знизав плечима і сказав: "Як скажеш".
  
  Поки Джиллі сідав навпочіпки, щоб наситити Духів, я повернув телефон обличчям до себе, тому що так вони дуже мило виглядали разом, і я хотів це сфотографувати, але я знову натиснув на значок безглуздого фото, і мені довелося ще раз подивитися на зображення розпростертого тіла Санні, її блідого обличчя і мого панічного вираження.
  
  "Джил?" - Запитала я, втупившись на екран.
  
  "Так?" сказав він, відволікаючись на зростаюче обожнювання свого нового кращого друга.
  
  Я присів навпочіпки поруч з ним і ще раз показав йому екран. "Чого не вистачає?"
  
  Гіл відвів погляд від Духів і перевів його з мене на свій телефон, потім назад. “ Що?
  
  Я покрутила телефон в руках. - Чого не вистачає?
  
  "Що ви маєте на увазі, кажучи "чого не вистачає"?
  
  Я вказав на екран. "Ось", - сказав я. "Бачиш?"
  
  “ Що бачиш? Середня консоль?
  
  "Так".
  
  "Я не бачу нічого незвичайного або недоречне", - сказав Джиллі.
  
  "Саме так", - сказав я йому.
  
  Він зітхнув. “ Ти можеш просто сказати мені, чого я не повинен бачити?
  
  Я підняла тепер вже порожню пляшку з-під води, яка стояла біля його ніг, і покрутила її в руках. Потім я побачила, як розширилися очі Джиллі. Він знову подивився на фотографію на екрані, потім знову на мене. "Як ти можеш проковтнути цілу упаковку таблеток без води?" - запитав він.
  
  "Вотименно".
  
  "Чи міг він бути в двері з боку водія?" потім він запитав:
  
  “Ти увійшов з тієї сторони. Ти пам'ятаєш, що бачив одного?"
  
  Джиллі заплющив очі, щоб зосередитися. "Ні", - сказав він, уявляючи собі цю сцену. "Я оглянув все навколо в пошуках брелока, але там нічого не було".
  
  Я кивнув. Я згадав, як дивився на двері, коли садив Санні на пасажирське сидіння до себе на коліна. Там я її теж не бачив.
  
  "Це було на підлозі пасажирського сидіння?" Запитав Джиллі. Фотографія дала нам змогу побачити як підлоговий килимок з боку водія, так і підлоговий килимок з боку пасажира, але деякі частини килимків були приховані від очей.
  
  Я похитав головою. "Я пам'ятаю, що дивився в підлогу", - сказав я йому. “Я дивився, не впустила вона туди якісь таблетки, сподіваючись, що вона не проковтнула весь пухирець. Килимок на підлозі був чистим."
  
  Погляд Джиллі зустрівся з моїм. “ Так як же вона випила цілу пляшку амбиена без води?
  
  "Вона могла просто проковтнути таблетки насильно", - сказав я.
  
  Вираз обличчя Джиллі було непевним. “ Ти пам'ятаєш, що лікар сказав, що у неї було сильне зневоднення?
  
  У мене вирвався тихий зітхання. “ Я дійсно пам'ятаю це.
  
  “Отже, як ви ковтаєте таблетки, коли у вас зневоднення? Це досить складно, коли ви не відчуваєте спраги. І Амбиен випускається в таблетках, а не в капсулах, так що це ще більше ускладнить завдання ".
  
  Ми з Джиллі дивилися один на одного, поки Духанщик не гав-гав. Йому не терпілося повернутися до прогулянці.
  
  Я передав Джиллі його телефон, сунув у кишеню пусту пляшку з-під води, і ми мовчки пішли по пляжній стежці, кожен поринувши в свої думки.
  
  "Чи повинні ми сказати Шепард?" Нарешті запитала Джиллі.
  
  "А чи повинні ми?" Відповів я.
  
  Джиллі закусив губу. “ Я не знаю. З одного боку, ви знаєте, наскільки він підозрілий і наскільки ймовірно, що він зробить щось із нічого, але, з іншого боку, як ви поясните, що Санні випила цілу пляшку амбиена без води?"
  
  Я продовжував мовчки йти поруч з Джил, обмірковуючи все це, перш ніж, нарешті, зупинився і сказав: "Вона могла прийняти таблетки, коли повернулася в будинок, Джилі".
  
  “ Ти маєш на увазі, коли Тіффані здалося, що вона чує її, коли та була на біговій доріжці?
  
  “Так. Я маю на увазі, це ніби підходить, чи не так? Тіффані чує, що в хаті хтось є, їй потрібна хвилина, щоб набратися сміливості і перевірити, а коли вона це робить, там нікого немає. Якби Санні повернулася за пігулками і достатньою кількістю води, щоб проковтнути їх усіх, то це б зайняло всього кілька митей, вірно?
  
  Джиллі передав мені повідець Духів і, на мить постукавши по своїм годинником, тепер вільними руками зобразив, як відкриває пляшечку з таблетками, висипаючи таблетки собі на долоню, яку потім притулив до рота, потім наповнив уявний склянку водою і гучним ковтком проковтнув удавану порцію. Знову глянувши на годинник, він сказав: "Сімнадцять секунд".
  
  "Навіть якщо б було тридцять, це було б швидко", - сказав я.
  
  "Отже, не так вже незвично, що в машині не було води", - сказав Джиллі.
  
  Я кивнула головою. “І це пояснює те, що почула Тіффані. Дуже ймовірно, що Санні повернулася в будинок, щоб прийняти таблетки".
  
  Я зітхнув з полегшенням, але це був кілька натягнутий зітхання. Думка про те, що Санні добровільно проковтнула цілу пляшку амбиена, не викликала полегшення. Це було те, про що варто було дуже, дуже турбуватися.
  
  Ми прогулювалися по Привидам ще тридцять хвилин або близько того, майже не розмовляючи один з одним. Я міг би сказати, що факти про передозування Сонечка надзвичайно турбували нас обох.
  
  Коли ми повернулися до машини з дуже щасливим і кілька виснаженим щеням, Джилі сказала: "Може, тобі варто зателефонувати Шепард і його запитати, як справи у Санні?"
  
  Я кивнув. “ Я як раз думав про це.
  
  Я подзвонив Шепард по Bluetooth в машині, щоб Джиллі могла мене підслухати.
  
  "Привіт, красуня", - сказав він, коли взяв трубку, його голос був трохи хриплим від недосипу.
  
  "Привіт," сказала я, посміхаючись теплого тону. “ Джиллі зі мною в машині. Ми хочемо знати, як справи у Санні.
  
  Шеферд шумно видихнув. "Це недобре", - сказав він.
  
  Я міцніше стиснув кермо, і Джиллі подивилася на мене з тривогою. "Що сталося?" Я запитав.
  
  "Її психологічна оцінка була тривожною", - сказав Шеферд.
  
  "Що це значить?" - запитав я.
  
  "Це означає, що психіатр вважає, що їй слід провести деякий час у відділенні підтримки психічного здоров'я".
  
  Мої очі розширилися. “ У лікарні?
  
  “Ні. Даріус відправив її в EHPC. І перш ніж ти запитаєш, це психіатричний центр Іст-Хемптона ".
  
  "О боже, - сказав я. "Як довго?"
  
  Голос Шепарда став рівним, майже позбавленим емоцій, що, як я дізнався за останній рік, означало, що він з усіх сил намагався тримати свої емоції під контролем. “Ми не знаємо. Доки вони не переконаються, що вона більше не представляє небезпеки ні для себе, ні для інших.
  
  Я притиснула руку до рота. Мені і в голову не приходило, що Санні в такому стані, що її дійсно можна відправити в лікарню. - Значить, вона справді намагалася заподіяти собі шкоду?
  
  “Так. Даріус сказав мені, що вона зізналася йому сьогодні вранці, і лікарняний психіатр підтвердив це".
  
  "Значить, вона усвідомлювала, що робить", - сказав я, намагаючись розібратися у всьому цьому.
  
  "Вони так думають", - сказав Шепард, і в його голосі почулася легка дрож, і я зрозуміла, що його зусилля стримати свої емоції не спрацювали.
  
  “ Мені дуже, дуже шкода, Шеп. "Я не знала, що ще сказати.
  
  Пішла пауза, а потім Шеферд сказав: “принаймні, вона в надійних руках. І вона у безпеці. І в свідомості, але вона все ще трохи не в собі".
  
  "Ти з нею розмовляв?"
  
  “Поки немає. Даріус з нею. Він сказав, що психіатр не хоче її засмучувати, і він стурбований тим, що визнання мені про те, що вона зробила минулої ночі, може спровокувати її на неправильний лад ".
  
  Мені хотілося плакати. Я знала, наскільки близькі були Санні і її брат, і це, мабуть, вбивала його.
  
  "Що ми можемо для вас зробити?" Запитала Джиллі.
  
  Шеферд зітхнув так, що стало ясно, наскільки він втомився. “Нічого, Джилі, але спасибі. Я просто намагаюся зосередитися на цій справі, в якому, на щастя, у мене зараз перерва".
  
  “ У вас є зачіпка у справі про вбивство Олени? - Запитала я.
  
  “ Я знаю. Насправді, хлопці, мені пора бігти. Суддя ось-ось підпише ордер на мій арешт, а підозрюваний може втекти, тому я хочу схопити його до того, як у нього з'явиться шанс втекти ".
  
  Я хотів розпитати його про деталі, але знав, що він, швидше за все, не поділиться зі мною багатьом до тих пір, поки не зробить арешт. До того ж, розпитування тільки ще більше його затримають. "Звичайно", - сказав я. "Ми поговоримо пізніше, добре?"
  
  Після того, як ми відійшли, я повернувся до Джиллі. "Це було швидко".
  
  "Ти ж знаєш, як Шепард любить проводити швидкі арешти", - сказав Джиллі з кривою посмішкою.
  
  Я скорчила йому пику, але це було занадто правдиво. Було відомо, що мій хлопець спочатку показував наручники, а потім задавав питання. "Сподіваюся, ми дізнаємося все про це сьогодні ввечері".
  
  Джиллі повернувся на своєму сидінні, щоб озирнутися на Примар. "Він супер чарівний, не так?"
  
  Я подивилася на цуценя, яке тепер повністю розвалився на моєму задньому сидінні, відсипаючись, і посміхнулася. “Так і є, Джиллі. Я так рада, що ви двоє знайшли один одного".
  
  Коли ми повернулися в притулок, Джилі неохоче збирався передати повідець співробітниці, коли вона широко посміхнулася і сказала: "Чому б тобі не залишити його собі?"
  
  Джиллі на мить насупилася, але я точно зрозумів, що вона мала на увазі. Нахилившись, я міцно обійняв Джиллі. "Вітаю, тато!"
  
  "Що?" Запитала Джилі, все ще збита з пантелику.
  
  "Це собака!" Я сказав, вказуючи на Духів.
  
  Очі Джиллі враз наповнилися сльозами. “ Я можу залишити його?
  
  Співробітниця кивнула і сплеснула в долоні. "Ваша заявка схвалена!"
  
  Джиллі опустився на підлогу і обійняв Духів, які розцілували його всього й, здавалося, знали, що цей особливий момент.
  
  OceanofPDF.com
  
  Розділ 8
  
  Трохи пізніше Джилі, одна схвильована дворняжка і я сиділи в машині, прямуючи до нового будинку Духів. Ми покинули притулок з подарунковим набором "new pawent", в який входили м'яка плюшева пищащая іграшка, денний запас собачого корму, бирка для нашийника з ім'ям Спукса та номером мобільного телефону Джилі, а також свідоцтво про усиновлення, яке, як поклявся Джилі, він вставить в рамку і повісить над каміном.
  
  За наполяганням Джиллі ми зупинилися біля великого магазину, схожого на склад, під назвою "Палац домашніх тварин", де Джиллі почав робити покупки, як ніби він був в одному з ігрових шоу "Хапай і йди".
  
  До того часу, як ми повернулися додому, було вже далеко за обідом, і Духи були напоготові і діловито обнюхували кожен куточок у "Чез Кітті", поки ми з Джиллі тягли величезний пакунок з речами, які він купив для свого нового маленького приятеля.
  
  "Йому дійсно потрібні чотири окремі ліжка?" Запитала я, тягнучи дві плюшеві, величезні собачі лежанки, в той час як Джилі протискивала ще дві, які були ще більше, через двері позаду мене.
  
  "Так!" Відповів приглушений голос Джиллі.
  
  "Куди мені це покласти?" - Запитала я, ставлячи обидва перед собою.
  
  "Один поруч з диваном і один поряд з кухонною стійкою", - проінструктував Джил.
  
  Я розставила ліжка там, де він велів, в той час як Джилі проковыляла в задню частину котеджу з іншими двома ліжками. Потім я наповнив миску Духів водою і поставив її біля стіни поруч з приставним столиком, де вона не могла бути повалена. Потім я підійшов до сумок, які ми вже принесли з машини, і поставив їх на один з кухонних стільців, щоб Джиллі міг розібрати їх на дозвіллі. Я не думала, що він взагалі віддавав собі звіт в повній мірі в тому, що купив, але я не збиралася критикувати. Бідний цуцик, ймовірно, не був розпещений за весь час, поки перебував у притулку, — якщо він взагалі коли-небудь був розбещений.
  
  "Себастьян", - сказала я, висуваючи ще один стілець, щоб плюхнутися на нього.
  
  "Так, міледі?" - відповів мій штучний інтелект дворецького.
  
  “Будь ласка, прийміть до відома, що у нас в будинку з'явився новий постійний житель. Його звуть Спукс, і він, ймовірно, включить всі датчики руху, коли нас з Джиллі не буде в резиденції".
  
  “ Я зробив позначку, міледі. Ваш обід доставлено, і його можна побачити на ганку "Chez Cat".
  
  Я нахилилася вбік, щоб подивитися у вікно на свій будинок, де мені був виразно видний замовлення, який я зробила, поки Джиллі перевіряла в магазині зоотоварів.
  
  “ Чудово, Себастьян. Спасибі тобі.
  
  В цей момент вийшов Джиллі з задоволеним виразом обличчя. "У нього все готово", - сказав він, різко зупинившись, коли побачив, що Духи застрибнули на диван і втупилися на Джилі з-під важких повік, але виляючи хвостом.
  
  "Привиди", - сказав Джилі, уперши руки в боки, перш ніж вказати на собачу ліжко поруч з диваном. “Не на меблі. Тобі треба спати на своїй абсолютно нової ліжка".
  
  Погляд пса перемістився на собачу ліжко, потім знову на Джилі, і його короткий хвіст забив ще сильніше.
  
  Я стримала сміх і встала, щоб попрямувати до вхідних дверей. “ Я принесу наш обід, поки ти будеш з'ясовувати стосунки з нашим новим членом сім'ї.
  
  Забравши сумки з ганку, я повернулася всередину і виявила, що Джиллі розтягнулася на собачій підстилці, а Духи все ще затишно влаштувалися на дивані.
  
  Зупинившись у дверях, я сказав: “Ага. Приблизно так я і думав, що все пройде".
  
  Джиллі скочив на ноги. "Я просто показував йому, як це зручно".
  
  Я багатозначно глянув на Духана, який у відповідь втупився на мене і, клянуся Богом, обдарував мене широкої собачою усмішкою. "Здається, він переконаний".
  
  Джиллі скорчив гримасу. “Він добереться туди. Це нове місце. Він все ще освоюється".
  
  "Угу", - сказав я.
  
  Підійшовши до стійки, я дістала наші два салату "Цезар" і для нас накрила на стіл, перш ніж озирнутися на Джилі, яка знову лежала на собачій ліжка, прикидаючись, що задоволено зітхає і видає якісь храпящие звуки.
  
  Духи теж видавали якісь храпящие звуки, але вони були справжніми.
  
  "Гей, Джиллі", - м'яко сказав я. "Підійди до столу, як хороший хлопчик".
  
  Джиллі спохмурнів і спробував встати з собачої ліжка. Підійшовши до столу, він висунув свій стілець, і я наказовим тоном наказав: "Сідай!"
  
  "Ха-ха," сказав він дерев'яним голосом.
  
  Я хихикнула. Це було занадто просто.
  
  Ми трохи поговорили про Привидів. Джиллі не терпілося скоріше почати дресирування свого нового чотириногого компаньйона, і він добрих десять хвилин розповідав про величезних і різноманітних собачих нашийниках, шапках і светрах, які він знайшов на Etsy, і у мене виникло відчуття, що привиди дуже скоро будуть прикрашені стразами, блискітками, шкірою і пір'ям.
  
  Нарешті, Гіл, здавалося, втомився від збуджених розмов про гардеробі Духів, і я скористався можливістю, щоб сказати: "Нам, мабуть, варто трохи попрацювати сьогодні вдень".
  
  “ Працювати? Працювати над чим? - Запитала Джил.
  
  Я знизав плечима. “Я не знаю. Може бути, підготуєш деякі нотатки для Леслі Коен. У мене призначена зустріч з нею в понеділок, вірно?"
  
  “ Е-е, - сказав Гіл, поводячи очима з боку в бік, як ніби шукав виходу. - Вона скасувала зустріч.
  
  "Вона це зробила?" Здивовано запитала я. "Що-небудь з'ясувалося?"
  
  "Не знаю", - відповіла Джиллі.
  
  "Коли вона перенесена?"
  
  Джиллі уникала мого погляду. “ Це не так.
  
  "Що означає "вона не така"?
  
  "Вона відчуває, що отримала все, що могла, від ваших щотижневих зустрічей", - сказав він так тихо, що мені довелося нахилитися, щоб почути його.
  
  "Ти серйозно?" - Запитав я.
  
  Леслі була в розгубленості. Вона закінчила юридичний факультет Джорджтауна тільки для того, щоб виявити, що їй ненависна думка бути юристом, і вона поняття не мала, в якому напрямку рухатися далі. Останні два роки вона годувалася за рахунок своїх батьків, мало чим займаючись, крім спілкування з друзями і покупок в Інтернеті. Вона прийшла до мене тільки тоді, коли на цьому наполягла її мати — почувши про мене з однією з двох статей, написаних про моїй практиці, — і пригрозила позбавити свою дочку фінансових коштів, якщо Леслі не зустрінеться зі мною і не направить себе на пошук роботи і прокладання свого шляху у світі як відповідальна доросла жінка.
  
  У нас було всього три сеанси разом.
  
  “На жаль, Кет, я серйозно. Лист прийшов вчора пізно ввечері, і в ньому майже все було сказано саме так ".
  
  Я стиснула губи. "Тримаю парі, вона повернеться, коли її мама дізнається, що вона більше не відвідує мене".
  
  Джиллі прочистив горло і засовався на стільці. "Місіс Коен була тією, хто відправив електронний лист".
  
  У мене відвисла щелепа, а прилила до щік фарба. Я була збентежена і роздратована; я старанно працювала заради Леслі.
  
  "Що ж, я сподіваюся, Леслі реалізує свій потенціал", - натягнуто сказав я.
  
  Джиллі видавила з себе посмішку і подивилася на мене співчутливими очима.
  
  "Хто ще є в моєму розкладі на наступний тиждень?" - Запитав я, рухаючись далі.
  
  Натягнута посмішка Джиллі перетворилася на гримасу. "Просто Кріссі", - сказав він, маючи на увазі мою саму давню клієнтку на сьогоднішній день.
  
  Кріссі була одружена в четвертий раз, і це теж призвело до сплитсвиллю. Вона була абсолютною скалкою в серці: нужденна, незговірлива, схильна до суперечок. І вона рідко прислухалася до моїх порад, а тим більше приймала їх. Я працював з нею шість місяців, і ми майже не просунулися вперед. Я тричі намагався звільнити її, але їй завжди вдавалося влаштувати таку емоційну сцену, що я дозволяв їй повернутися.
  
  "А що щодо Естер?" Я запитав, маючи на увазі одну з моїх літніх клієнток.
  
  “ Вона і її чоловік наступного тижня у відпустці у Греції, пам'ятаєш?
  
  "Так", - сказав я. "А як щодо Вірджинії?"
  
  “ Вона і її чоловік їдуть з Естер.
  
  Я здивовано моргнула. “ Вони? Я навіть не знала, що вони друзі.
  
  “ Так воно і було, поки вони обидва не почали зустрічатися з тобою.
  
  "Почекай, що?" Я запитав.
  
  “ Естер познайомилася з Вірджинією, коли вони обидві чекали нашого приїзду, в той день, коли я випадково переплатив їм за одну і ту ж зустріч, пам'ятаєш?
  
  “О, так. Я пам'ятаю це. Поганий день для нас, ми запізнилися і забронювали їх двічі".
  
  "Я вибачалася мільйон разів, Кет", - похмуро сказала Джиллі.
  
  “Я знаю, мила. І я змирився з цим. Я просто прокоментував спогади про той день".
  
  "Ну, може бути, це було не так вже погано, тому що Вірджинія і Естер тепер подруги".
  
  "Значить, більше нікого немає в списках?" Запитала я, трохи запанікував. Мій бізнес був схожий на операції з приливами і відливами, і, по правді кажучи, я бачив набагато більше припливів, ніж припливів.
  
  "Ні, якщо тільки Аарон Нассау не захоче призначити ще один сеанс".
  
  "Ви простежили за ним?"
  
  "Поки що ні, - роздратовано відповіла Джиллі.
  
  Я посміхнулася і спробувала дати зрозуміти, що я не критикую його. "Чому б нам не звернутися зараз?" Сказала я. "Я хотіла б знати, як він справляється після такого емоційного вчорашньої події".
  
  Джиллі дістав свій телефон і перегорнув його, перш ніж знайти номер Аарона, натиснути "Виклик" і піднести трубку до вуха.
  
  За мить він сказав: “Аарон? Джиллі Гіллеспі, асистент Кет Купер". Джиллі зробив паузу, і на його обличчі відбилося занепокоєння.
  
  “ Що? - Тихо запитала я.
  
  Джиллі зловив мій погляд і просто простягнув мені телефон. "Щось не так," прошепотів він.
  
  Я підніс телефон до свого вуха і почув тихе поскуливание. "Аарон?" - Покликав я. “ Це Кетрін Купер. Я дзвоню, щоб провідати тебе. Як у тебе справи?"
  
  На іншому кінці дроту почулося гучне хлюпання носом. “ Не дуже добре, Кетрін.
  
  “О боже, Аарон. Мені так шкода. Ти все ще засмучений через нашого вчорашнього розмови?"
  
  "Я так розумію, ви не читаєте газет", - сказав він.
  
  Я насупилася. “Взагалі-то, знаю. І, якщо мені не зраджує пам'ять, сьогодні вранці всі ринки оживлені, і прогноз на частину цього року виглядає багатообіцяючим".
  
  "О, мені зараз наплювати на ринки", - сказав Аарон, і його голос зірвався на тихе, але безпомилково помітне ридання.
  
  І потім, немов велика стара лампочка, включилася в моїй свідомості, я склав два і два і фактично ахнув в трубку. “О Боже, Аарон ... Олена Галанис. Вона була твоєю колишньою, чи не так?
  
  Звук плачу Эрона зовсім вибив мене з колії. "Я ... не можу повірити ... ... що її більше немає!" - схлипував він.
  
  Я прикусила губу і зрозуміла, що Джиллі втупився на мене, роззявивши рота. Я могла бачити співчуття в його очах до бідному Аарона.
  
  "Мені дуже, дуже шкода", - сказала я графу. "Це, мабуть, такий удар".
  
  Його ридання посилилися.
  
  Я подивилася на Джилі, абсолютно ображена тим фактом, що цей бідний дорогий чоловік ридав, а я була безсила втішити його, окрім як сказати кілька слів співчуття. "Що ми можемо для тебе зробити, Аарон?" - Запитав я нарешті.
  
  Він не відповів. Він просто плакав.
  
  До цього часу Джиллі піднявся зі стільця і пройшов на кухню. Він приніс звідти блокнот і ручку, а потім написав записку. Напис свідчив: "ми Повинні піти до нього?"
  
  Я кивнув. Це було саме те, що нам потрібно було зробити.
  
  "Аарон," м'яко сказала я, " ми з Джиллі приїдемо. Тобі не слід бути зараз одному. Ви можете очікувати нас хвилин через двадцять або біля того. "Я не знала, де живе Аарон, але більшість людей в Хемптоні були один від одного максимум в п'ятнадцяти-двадцяти хвилинах їзди, незалежно від того, в якому напрямку ви їхали.
  
  "Добре", - пискнув Аарон і повісив трубку.
  
  Я встала і взяла свою сумочку, а Джиллі опустилася на коліна поруч зі Спуксом і щось прошепотіла йому на вухо. Короткий хвіст пса постукував по диванній подушці, але він не рушив з місця, коли ми попрямували до дверей.
  
  "Ти думаєш, з ним все буде в порядку?" - Запитала я Гіла, поки він закривав двері.
  
  “ Привиди або граф? - запитав я.
  
  "Привиди".
  
  “З ним все буде в порядку. В його документах говорилося, що він був суперспокойным щеням, без явних ознак страху розлуки ".
  
  "Добре", - сказав я, і ми поспішили до машини. Після того, як ми сіли, Джилі знову постукав по своєму телефону, потім ввів адресу Аарона в навігаційну систему машини, поки я виїжджав заднім ходом з під'їзної доріжки.
  
  Коли ми виїхали на дорогу, Джилі сказав: "Він у Амагансетте, недалеко від пляжу Індіан-Уеллс".
  
  “ Я сказав йому, що ми будемо там через двадцять хвилин.
  
  “У нас буде трохи вільного часу, ось чому я думаю, що ми повинні зупинитися і дати йому що-небудь поїсти. Йому потрібно харчування та рідини ".
  
  “Відмінна ідея. Що в тебе на думці?"
  
  "Як щодо "Фейс Фо"?" Запропонувала Джил. “Фо - це найкомфортніше блюдо. І це швидко".
  
  “Згоден. Зроби замовлення, гаразд?"
  
  Джиллі ще трохи постукав по своєму екрану. “Готове. І я зробив замовлення для нас теж. Ми можемо розігріти це на закуску, коли повернемося додому. Цей салат "Цезар" мене не наситив.
  
  Купивши їжу на винос, незабаром ми опинилися в районі Аарона, який був особливо престижною частиною Іст-Хемптона.
  
  Маєтки були величезними, і я трохи позаздрив тому, що у кожного з них був такий глибокий ділянку з великою ділянкою приватного пляжу.
  
  "Вау", - сказала Джилі, коли ми їхали по особливо звивистій дорозі. "Це навіть краще, ніж ваш район".
  
  "Так і є", - сказав я. "Але, ймовірно, підходящий для данської графа, вірно?"
  
  "Якщо він живе десь тут, у нього точно є гроші", - сказав Джиллі. "Великі гроші".
  
  Покрокові інструкції вказували нам на Блафф-роуд, і я звернув на одну з під'їзних доріжок, що відходять від цієї дороги. Під'їзна доріжка була довгою і піднімалася під пологом високих дерев. Нарешті, ми зупинилися біля прямокутного на вигляд будови з вузькими вікнами, складається з двох рівнів, які виглядали так, наче були зроблені з залитого бетону. Ні, викресліть це. Місце виглядало як в'язниця.
  
  "Не самий приємний на вигляд будинок", - сказала Джилі, коли ми зупинилися біля вхідних дверей.
  
  “Ні. Це не так. Але ми тут не для того, щоб критикувати. Ми тут, щоб запропонувати підтримку і розраду ".
  
  Джиллі потягнувся за своєю сумкою з магазину Фей, і ми вийшли з машини і підійшли до двох сходинках, що ведуть до дверей. Джиллі жестом запросив мене йти попереду нього, так що я першим натиснув на дверний дзвінок.
  
  Зсередини долинув гучний звук гонгу.
  
  Джиллі кілька разів погойдався на підборах, поки ми чекали.
  
  І чекав.
  
  І чекав.
  
  "Натисни ще раз," сказав Джил, киваючи в бік дверного дзвінка.
  
  До цього він видавав такий гучний звук, що я не вирішувалася дзвонити знову. "Що, якщо він нездужає?"
  
  - А що, якщо він був на задньому дворі і не почув цього в перший раз?
  
  "Він знав, що ми прийдемо". Я не хотів бути одним з тих гостей, які натискають на дзвінок, як нетерплячий пішохід на пішохідному переході.
  
  Джиллі драматично зітхнув, потім обійшов мене, щоб сам натиснути на дзвінок. Пролунав Гонг вдруге, і я зіщулилася при думці, що Аарон був десь всередині, роздратований тим, що ми не були дещо терплячішим.
  
  Ми з Джил продовжували мовчки чекати ще хвилину або дві, і, зізнаюся, тепер я був трохи стурбований тим, що жоден гонг не викликав відліку у двері.
  
  "Ти впевнений, що не помилився адресою?" Я запитав Джила.
  
  Він дивився на мене з-під важких повік.
  
  "Гаразд, гаразд, - сказав я. "Блін, тобі не обов'язково кричати".
  
  Джиллі усміхнулася. “Я маю на увазі, будь ласка, Кет. Скільки ти мене знаєш і все ще сумніваєшся в моїх навичках інтернет-сищика?"
  
  “Вірно. Як мені не соромно", - сказала я, але була трохи відвернена, оскільки оглядала під'їзну доріжку в пошуках якихось ознак того, що Аарон може бути зовні.
  
  Не побачивши ніяких ознак його присутності, я подивилася на свій телефон і зазначила час. "Де він може бути?"
  
  "Чесно кажучи, чому тут немає покоївки або дворецького, які могли б відповісти на дзвінок?" Запитав Джиллі. Потім він вручив мені сумку і повернувся, щоб спуститися сходами.
  
  "Куди ти йдеш?" - Запитав я.
  
  Він вказав у бік двору, і коли він зник за рогом, я поспішила вниз по сходах, щоб піти за ним.
  
  Бетонна доріжка привела нас до задньої частини будинку і вузькому басейну. Зарослий задній двір відходив від будинку відкритим схилом, звідки відкривався захоплюючий вид на океан.
  
  "Мило," сказала Джил, зупиняючись, щоб помилуватися видом.
  
  Я глянула на нього, але потім зосередилася на басейні. Там не було нічого, крім кількох шезлонгів у внутрішньому дворику, басейну і гриля, встановленого у будинку. Ніяких ознак Аарона.
  
  Джиллі перестала милуватися видом і підійшла прямо до подвійним розсувних скляних дверей. Я примружилася в їхній бік, але всередині нікого не побачила.
  
  Це, звичайно, не завадило Джиллі підійти прямо до дверей і, склавши долоні рупором, заглянути всередину.
  
  Я ахнула. "Джиллі, припини це!"
  
  Він продовжував заглядати всередину, тому я поспішив до нього і міцно поплескав по плечу. "Я серйозно!"
  
  Джиллі відступив від дверей, явно нетерплячий і роздратований. "Ми були тут, чекаючи його відповіді протягом кількох годин", - поскаржився він.
  
  "Три хвилини", - поправив я. “Але так, я згоден. Це занадто довго, щоб наше прибуття залишилося без відповіді".
  
  Повернувши йому сумку для перенесення, я підняла свій телефон і почала постукувати по осипу, повертаючись по стежці до передньої частини будинку, а Джиллі слідувала за мною.
  
  "Кому ти дзвониш?" запитав він, коли ми знову підійшли до фасаду будинку.
  
  "Аарон", - покликала я. Я доклала телефон до вуха і слухала п'ять гудків. Потім він переключився на голосову пошту. “Аарон? Це Кетрін. Ми з Джиллі стоїмо біля твоїх дверей і двічі подзвонили в дверний дзвінок. Якщо ти не готова до компанії, я все розумію, але не могла б ти хоча б повідомити нам, чи все з тобою гаразд? Я хвилююся.
  
  Я повісила трубку і втупилася на свій телефон, чекаючи повідомлення або дзвінка, або чого-небудь від Аарона, щоб повідомити мені, що він знає, що ми були там, але не готовий приймати відвідувачів. Ще через хвилину чи дві я знову почав стукати по своєму телефону.
  
  "Тепер кому ти дзвониш?" Запитала Джиллі.
  
  "Шепард", - сказав я, потім підніс палець до губ, коли почув, що він взяв трубку.
  
  "Привіт," сказав він, ніби кудись поспішав. “ Я трохи зайнятий. Можу я подзвонити тобі пізніше?
  
  "Насправді, я дзвоню з занепокоєнням, і мені, можливо, знадобиться представник закону", - сказав я.
  
  Тон Шепарда став чітким і зосередженим. "Якого роду занепокоєння?"
  
  “Ми з Джиллі вдома у клієнта. Ми перевіряємо його, тому що у нього скрутні часи, емоційно висловлюючись. І ми підтвердили, що приїдемо хвилин через двадцять або близько того, але тепер він не відповідає ні на дверний дзвінок, ні на мої дзвінки.
  
  "Про якому скрутному часу, з емоційної точки зору, ми говоримо?"
  
  "Достатньо, щоб я трохи запанікувала з-за того, що він не відповідає на дзвінок".
  
  "Я займуся цим", - сказав він. “Я пришлю уніформу, щоб перевірити стан здоров'я. Яку адресу?"
  
  "Взагалі-то, ми Амагансетте", - сказала я, згадавши, що це місто не входив в юрисдикцію Шепарда.
  
  "Ха", - сказав він. "Я тільки що був в тій лісовій глушині, і зараз моя команда теж прямує туди".
  
  “Ти був? Ти робиш?"
  
  "Дай мені адресу, і я зателефоную в APD і попрошу їх надіслати запит в університет", - сказав він.
  
  “ Шість-один-сім по Блафф-роуд.
  
  Відповіді від Шепарда не було, тому я запитав: “Шеп? Ти там?"
  
  "Я тут", - сказав він. "Ваш клієнт, випадково, не Аарон Нассау?"
  
  Мої очі розширилися, і я здивовано вздернула підборіддя.
  
  Джиллі, пильно дивлячись на мене, одними губами запитала: Що?
  
  “Так. Так, це він", - сказав я Шепард, відчуваючи недобре передчуття. "Як ти взнав?"
  
  "З вашим клієнтом все в порядку", - сказав Шеферд. “Ну, умовно кажучи. Йому збираються висунути звинувачення у вбивстві".
  
  У мене відвисла щелепа, і я похитала головою.
  
  "Що?" Перепитала Джиллі. "Кет, що!"
  
  "Що ви маєте на увазі, кажучи, що його звинувачують у вбивстві!" Я закричав.
  
  Я не хотіла кричати на Шеферда; це було просто занадто безглуздо, щоб думати про це. Мій коханий був чудовою людиною; однак у нього була одна дуже погана звичка - спочатку заарештовувати, а потім ставити запитання.
  
  “Кет, послухай, я не можу говорити про це прямо зараз. Мені потрібно готуватися до допиту. Я введу тебе в курс справи пізніше".
  
  "Допит?"
  
  "Інтерв'ю", - сказав Шеферд зі смішком. "Я мав на увазі інтерв'ю".
  
  Мить я нічого не говорила, мої думки шалено металися, в той час як Джилі продовжувала серйозно дивитися на мене. А потім мої очі звузилися, і я запитала: "Адвокат Аарона там?"
  
  Настала черга Шепарда на мить замовкнути. "Ні", - тихо сказав він. "Він ще ні про що не просив".
  
  "Мені треба йти!"
  
  “ Кет! Почекай! Не смій втручатися...
  
  Я повісив трубку, сердито натиснувши пальцем на червону кнопку в нижній частині телефону, і відразу ж перейшов до списку контактів.
  
  "Дай вгадаю", - сказала Джилі, коли я в третій раз піднесла слухавку до вуха. "Ти дзвониш Маркусу".
  
  Я кладу руку на стегно і стискиваю зуби. "Чорт візьми, я дзвоню Маркусу!"
  
  Маркус Браун був кращим адвокатом захисту на всіх Лонг-Айленді. Він представляв мене, коли Шепард заарештував мене за вбивство (якого я не скоював), він також представляв двох інших моїх друзів, коли мої надто завзяті напарники доставили у відділок.
  
  Маркус легко домігся звільнення за кожною з цих справ. Непрямі докази Шепарда не могли зрівнятися з показаннями Маркуса Брауна в залі суду.
  
  "Кетрін Купер," промуркав Маркус, знімаючи трубку після першого гудка. “ Чим зобов'язаний настільки несподіваного задоволенню?
  
  "Привіт, мій друг", - сказав я, зігрітий його привітанням. "Ти мені потрібен".
  
  - В особистому або професійному плані?
  
  "Останнім".
  
  Я почула шелестіння паперу і представила, як Маркус відкриває свіжу сторінку в своєму блокноті. “ Поговори зі мною.
  
  Я розповіла Маркусу про Аарона і про те, як Шепард тільки що заарештував його.
  
  "Ця людина ніколи не упускає можливості спочатку заарештувати, а потім ставити питання", - сказав Маркус, зітхнувши.
  
  Я придушила смішок, оскільки вже думала те саме. “ Вірно?
  
  “ В чиєму вбивстві його збираються звинуватити? - Запитав Маркус.
  
  "Ймовірно, Олени Галанис", - сказав я. "Шепард займався цією справою минулого вночі, відразу після того, як це сталося".
  
  Зв'язок заповнила абсолютна тиша.
  
  "Маркус?"
  
  "Я тут", - сказав він. Але більше нічого не сказав.
  
  "З тобою все в порядку?" Я запитала, тому що це була така дивна реакція.
  
  "Чудово", - швидко сказав він. “Кетрін, ти згодна провести зі мною перший годину з Нассау? Я можу відшкодувати вам витрати, як тільки він візьме мене на роботу, але якщо він відмовиться від моїх послуг, я не зможу представляти його інтереси в цій справі.
  
  “Звичайно, Маркус. Я зараз пришлю цього Венмо".
  
  “ Відмінно. Я подзвоню Шепард і настою, щоб він припинив допит містера Нассау, поки я не приїду.
  
  “Чудово. Спасибі тобі".
  
  Я повісив трубку Маркуса і передав телефон Джиллі. "Мені потрібно знати, що таке Venmo і як провести оплату за годину часу Маркуса", - сказав я.
  
  Джиллі посміхнулася.
  
  "Припини усміхатись!"
  
  Посмішка Джиллі перетворилася в хихикання. “Ти мати підлітків. Як так вийшло, що ти цього не знаєш? Наприклад, невже це ніколи не спливає у невимушеній бесіді?"
  
  “Я мати хлопчиків-підлітків. Вони зі мною не розмовляють. Вони бурчать".
  
  "А. Справедливе зауваження".
  
  Джиллі що робив на моєму телефоні, нахиляючи екран до мене, щоб я міг спостерігати, але насправді мої думки були далеко, і я був просто щасливий, коли він оголосив: “Готово. Маркуса затримали на годину.
  
  "Відмінно", - сказала я, починаючи йти. "Пішли", - крикнула я через плече.
  
  "Я б запитав, куди ми прямуємо, але я вже знаю, що наша наступна зупинка буде в поліцейському управлінні Іст-Хемптона".
  
  "До біса вірно," прогарчав я, стискаючи руки в кулаки.
  
  "Круто", - відповіла Джиллі. "Я люблю гарне шоу феєрверків".
  
  Відчинивши двері з боку водія, я гаркнув: "Просто сідай!"
  
  Джиллі відкрив двері, прикриваючи рот вільною рукою, щоб придушити сміх. "І світлове шоу вже почалося!"
  
  OceanofPDF.com
  
  Розділ 9
  
  Колими повернули назад на дорогу, повертаючись в Іст-Гемптон, Джилі зауважив: "Досить дивно, що за ті двадцять п'ять хвилин, які нам потрібні, щоб дістатися сюди прибув Шеферд і заарештував Аарона".
  
  "У нас завжди було приголомшливе час", - пробурмотіла я.
  
  "Ти злишся на Шепарда?"
  
  "Звичайно, я злюся на Шепарда!" - Крикнула я, сердито стискаючи кермо.
  
  “ Чи можу я запитати, чому?
  
  Я скоса глянула на Джилі, гадаючи, не дражнить він мене, але у нього був серйозний вираз обличчя, яке збентежило мене. “Тому що він заарештував невинну людину. Щераз!"
  
  "Невже?" Запитав Джиллі. Я подивилася на нього, і він додав: "Я просто граю адвоката диявола, Кет, тому що ти знаєш, що Шепард збирається привести тобі той же аргумент".
  
  "Так, він винен", - твердо сказала я. “Ти зустрічалася з Аароном. Ти думаєш, він був здатний на вбивство?"
  
  “ Кет, з мого досвіду, люди здатні на все. Навіть наймиліші з них можуть скоїти вбивство.
  
  Я обмірковував це кілька хвилин. "Ні", - сказав я нарешті. “Олену зарізали. Цей метод вбивства вимагає певного типу особистості, Джиллі. Хтось, здатний зірватися в абсолютній люті, а Аарон не виявляв ніяких ознак цього. Якщо Олена була тією жінкою, з якою він все ще сумував, то він, мабуть, знав про її репутації - і про її шоу, — і все ж, коли він прийшов до мене, він був засмучений не з-за того, що вона могла сказати про нього зі сцени, а з-за того, що її не було в його житті. Не було і натяку на ревнощі або гнів через те, що над ним посміялися. Він просто хотів, щоб вона повернулася в його життя.
  
  “До того ж, ти не чула розбитого серця в його голосі, коли я дзвонила йому раніше. Він був знищений, Джиллі. Просто абсолютно, несамовито знищений. І навіть вам було очевидно, коли він узяв трубку, що він був у замішанні. Як він міг прикинутися, якщо він не плакав до того, як ми подзвонили? "
  
  Джиллі повільно кивнув. "Все це правда", - сказав він. "Відмінна думка".
  
  Я посміхнулася і розправила плечі. Я знала, що була права. Ерон просто не був вбивцею. Я відчувала це нутром, а моя сестра завжди говорила, що завжди треба довіряти своїм внутрішнім відчуттям.
  
  П'ятнадцять хвилин ми припаркувалися прямо поруч з Маркусом, який саме виходив з своєї машини. Він виглядав диявольськи красивим в коричневому костюмі з яскраво-оранжевим краваткою і кремовою сорочці. Він опустив сонцезахисні окуляри до середини носа, щоб подивитися на нас поверх оправи після того, як ми з Джиллі вийшли з машини, і, присягаюся, Джилі практично зомліла від класного силуету, який вирізав Маркус.
  
  “Кетрін. Джиллі", - сказав він, кивнувши.
  
  "Привіт, Маркус", - сказала я, злегка помахавши рукою.
  
  "Привіт, красуня," сказала Джиллі.
  
  Я пильно подивилася на нього, але Маркус прикрив рота рукою, щоб приховати сміх.
  
  "Я маю на увазі, він чудовий, правда?" Джиллі сказала мені.
  
  "Він досить гарний", - погодилася я, приєднуючись до жарту.
  
  "І цей костюм!" Додала Джилі, вказуючи на шмотки Маркуса. "Досконалість!"
  
  Маркус опустив руку, щоб стримати цей смішок, і я могла сказати, що йому були приємні компліменти. "Спасибі, Джиллі", - сказав він, проводячи пальцями по лацкана піджака. "Це ціле мистецтво".
  
  Ми встали півколом, і я широким жестом попрямував до дверей. “ Ну що, підемо?
  
  "Гей, гей", - сказав Маркус, піднімаючи руку, щоб зупинити нас. "Що це за 'ми'?"
  
  "Кет хоче накричати на свого хлопця", - сказала Джиллі.
  
  Я люто подивилася на нього, і він зухвало дивився на мене у відповідь.
  
  "Ніхто ні на кого не збирається кричати, принаймні, до тих пір, поки я не з'ясую факти", - сказав Маркус.
  
  "Факти такі, що Шепард в черговий раз заарештував невинувату людину", - сказав я.
  
  “ Ти знаєш, які у нього можуть бути докази проти Нассау? - Запитав Маркус.
  
  "Е-е ... ні, - сказав я. "Що б це не було, воно, ймовірно, неміцне".
  
  "Але ти не знаєш цього, напевно?"
  
  “Ну, немає. Я не знаю".
  
  "Гаразд, послухай, Кетрін, я знаю, що ти бажаєш мені добра, але якщо Нассау погодиться найняти мене представляти його інтереси, то твій візит туди, щоб кричати на Шепарда, може поставити під загрозу моя справа".
  
  Я прийняла вперту позу, вперши руки в боки. "Як це може поставити під загрозу ваше діло?"
  
  Я не намагався суперечити. Я просто хотів накричати на свою кохану.
  
  “Ну, для початку, припустимо, Шепард втягує вас у суперечку. І припустимо, він починає розпитувати вас про вашому клієнті. Чи Знали ви про відносини між містером Нассау і покійним?"
  
  Я відкрив рот, щоб відповісти, на мить закрив його, щоб подумати, потім сказав: “Ну, так. Але не відразу. Він розповів нам, що зустрічався з жінкою, яка покинула його, і він був у розпачі з-за цього.
  
  Маркус кивнув. “Ага. Коли він тобі це сказав?"
  
  "Гм..." - сказав я. "Вчора".
  
  "Угу," промукав Маркус. “ Отже, в день вбивства містер Нассау був схвильований. Чи Справедливо це говорити?
  
  "Засмучений," поправила я. “ Він був засмучений.
  
  “ Зрозуміло. Спасибі за роз'яснення. Отже, в день убивства ви бачили містера Нассау засмученим з-за того, що міс Галанис порвала з ним і зустрічалася з іншими чоловіками? І що містер Нассау, мабуть, знав, що у Олени Галанис було популярне шоу у місцевому театрі, де її матеріал повністю складався з її походеньок на побаченнях і, ймовірно, містер Нассау був показаний як один з неназваних дванадцять розгніваних чоловіків. Я правильно зрозумів, міс Купер?"
  
  Я міг бачити, що він робив, за милю, і мені було ненависне, що я був настільки наївний, щоб повірити, що можу просто увірватися сюди, накричати на Шепарда і, зробивши це, допомогти Аарона в його ситуації. Це було безглузде припущення, і мені було дуже ніяково за нього.
  
  “ Маркус? - Запитала я після довгої, задумливою паузи.
  
  "Так?"
  
  “ Передайте пану Нассау наші найкращі побажання і скажіть, щоб він зв'язався з вами, якщо захоче поговорити, як тільки ви досягнете зняття звинувачень.
  
  "Будемо сподіватися, що на цьому все закінчиться", - сказав Маркус. “Але я тебе чую. Я передам повідомлення".
  
  "Ви зателефонуйте нам пізніше і повідомте останні новини?" Запитала Джиллі.
  
  “ Звичайно, але я буду говорити з вами про те, що є у поліції у Нассау, і нічого про те, що він мені розповість.
  
  "Адвокатська таємниця клієнта", - сказав я.
  
  Маркус кивнув.
  
  “Добре. Спасибі, Маркус. Ми будемо з нетерпінням чекати твого дзвінка".
  
  З цими словами я взяв Джиллі за лікоть, і ми залишили Маркуса займатися його роботою.
  
  Більшу частину шляху додому ми з Джиллі їхали мовчки, поки, нарешті, він не сказав: "Так ти справді не збираєшся запитати Шепарда про те, про що він думав, заарештовуючи Аарона?"
  
  "Я не можу", - сказав я. “Ти чув Маркуса. Якщо я це зроблю, я зможу звинуватити Аарона".
  
  "Але що, якщо Шеферд запитає тебе?"
  
  Я знизала плечима. "Він може запитати все, що хоче, але я не збираюся нічого йому казати, поки він не викличе мене на співбесіду, і навіть тоді я б не поїхала без Маркуса". І потім я подивилася на Джилі, знаючи, що він підслухав всю мою першу зустріч з Аароном. "Ти теж повинен пообіцяти, що нічого не скажеш".
  
  Джиллі підняла витончений мізинець. “ Клянуся мізинцем. І якщо він витягне мене, я покличу Маркуса на допомогу.
  
  "Добре", - сказав я.
  
  Джиллі підстрибнув від звуку зазвонившего телефону і витягнув його із задньої кишені. Поглянувши на дисплей, він просто дозволив телефону продовжувати телефонувати.
  
  "Ти збираєшся відповісти на це питання?"
  
  "Напевно, ні", - сказав Джиллі.
  
  "Хто це?" - запитав я.
  
  "Мішель".
  
  Я здивовано підняв брову. "А," сказав я.
  
  Телефон Джиллі задзвонив ще раз, а потім замовк. Він знову сунув його в кишеню, і залишок шляху додому ми проїхали в тиші.
  
  * * *
  
  Кілька годин тому ми з Джиллі якраз закінчували мити посуд, коли задзвонив мій телефон. Думаючи, що це, швидше за все, Шепард, я була насправді здивована, побачивши, що це був Маркус.
  
  “Здрастуйте, радник. Сподіваюся, ви з хорошими новинами?"
  
  "Боюся, що ні, Кетрін," похмуро відповів він.
  
  "Розкажи мені", - попросила я, хапаючи Джиллі за руку, щоб попередити його про неприємності.
  
  Маркус важко зітхнув. - У Шепарда є досить переконливі докази проти містера Нассау.
  
  "Наприклад, що?"
  
  “ Наприклад, знаряддя вбивства.
  
  “ Вони знайшли ножа? - запитав я.
  
  "Це ніж для розтину листів з гербом датської королівської сім'ї на ньому, і хоча ручка була майже повністю витерта, поліція змогла зняти частковий відбиток великого пальця, який збігається з відбитком містера Нассау".
  
  "О боже", - сказала я, в той час як Джилі насупив брови, дивлячись на мене.
  
  “Є також відеозапис з камери, встановленої міс Галанис на дверному дзвінку, на якій видно, як містер Нассау прибув до неї додому невдовзі після того, як вона вчора пішла в театр. Було близько п'яти, тобто через півгодини після того, як вона пішла в театр. На відео видно, як він заглядає у її вікна і смикає дверну ручку."
  
  "О боже," прошепотіла я.
  
  Що? Одними губами запитала Джиллі. Я могла тільки похитати головою і підняти палець, наказуючи йому почекати.
  
  "І голосової пошти міс Галанис є запис, на якій містер Нассау говорить їй, що він не може жити без неї, і він може зробити щось рішуче, якщо вона не прийме його назад".
  
  "О, Ерон, про що ти думав?" Прошепотіла я.
  
  “Що? Кет, що? Про що він думав?" Джиллі благала.
  
  Я не відповіла йому, тому що Маркус продовжував говорити.
  
  "І, якщо цього було недостатньо, у Шепарда є відеозапис з заправної станції в двох кварталах від театру, де Аарон зупинився, щоб купити пляшку води всього за десять хвилин до антракту Олени".
  
  Я прикрила очі рукою. Це було жахливо. “ Ти збираєшся взятися за цю справу?
  
  "Звичайно, я збираюся взятися за цю справу", - сказав Маркус. "І перше, що я зроблю, це зв'яжуся з посольством Данії, щоб дізнатися, чи зможу я забезпечити містерові Нассау суверенний імунітет".
  
  “ Суверенний імунітет? Я повторив.
  
  “Так. Оскільки він є членом датської королівської сім'ї, я міг би домогтися звільнення містера Нассау від судового переслідування за кримінальне діяння. Він вже отримав його за громадянські дії, але я б наполягав на цьому, і, якби йому дозволили, йому довелося б негайно покинути країну, але, принаймні, йому не пред'явили б звинувачення у вбивстві ".
  
  Я сприйняв це, вражений тим, наскільки сильно це відчувалося, як ніби правосуддя було обдурено у світлі всіх доказів, які Маркус тільки що мені надав. "Але, Маркус ... що, якщо він винен?"
  
  Маркус відповів мені не відразу, і в той момент, перш ніж він заговорив, я відчула, що він зважує те, що скаже, і те, як я можу до нього ставитися. “У мої обов'язки не входить визначати його винність чи невинність, Кетрін. Моя робота — представляти його інтереси на законних підставах і вберегти його від тюрми - будь-яким доступним мені способом ".
  
  "Ти прав", - сказав я. Я майже забув. І все ж мені це не сподобалося. “Спасибі, що ввів мене в курс справи, Маркус. Я дуже ціную це".
  
  "Спокійної ночі, Кетрін", - відповів він, і, присягаюся, я вловила нотку полегшення в його голосі.
  
  Закінчивши розмову з Маркусом, я ввів Джиллі в курс справи.
  
  "Отже, Ерон дійсно вбив Олену?" - Запитала Джилі, коли я закінчила.
  
  Я довго думав про це, перш ніж відповісти йому. "Чого я не можу зрозуміти, так це чому Аарон вчора пішов з мого офісу, так відчайдушно потребуючи моєї допомоги, щоб змусити його піти від кохання всього його життя, а потім, протягом декількох годин після цього болючого визнання, скоїв умисне вбивство ".
  
  "Я не впевнений, що розумію вас", - сказав Джиллі.
  
  "Я маю на увазі, що якщо ти збираєшся вбити жінку, яка тебе кинула, жінку, в яку ти явно все ще так закоханий, навіщо тобі призначати зустріч з лайф-коучем?"
  
  "Щоб поставити під сумнів ваші дії", - сказав Джиллі. "Можливо, Аарон знав, що ви дасте свідчення в суді про його настрої за кілька годин до цього".
  
  Я кивнула головою. “Згодна. Проте, здалося тобі що-небудь фальшивим у вчорашньому хворобливому сеансі зі мною Эрона?"
  
  Настала черга Джиллі задуматися над цим. Нарешті, він сказав: “Якщо бути до кінця чесним, Кет, немає. Ніщо в його поведінці, або в його історії, або в його заявах про любов до колишньої не здавалося надуманим. Він щиро виглядав і звучав убитим горем ".
  
  "Саме так", - сказав я. “Він говорив так само по телефону зі мною раніше. І ще він сказав дещо, що зачепило мене, коли я вперше запитав, чому він такий засмучений".
  
  "Що?"
  
  "Він сказав: "Я так розумію, ви не читаєте газет".
  
  “ Газети? Ти маєш на увазі газети?
  
  "Так".
  
  “ Отже, ви думаєте, Аарон дізнався про вбивство Олени з газети.
  
  “ Так. Він не сказав: "Дивись новини', Джил. Він сказав: "Читай".
  
  "Чому це так важливо?"
  
  “ Голос Аарона звучав так, наче він тільки що дізнався про цю новину, але ми знаємо, що вбивство Олени було головною темою всіх місцевих новинних програм як учора ввечері, так і сьогодні вранці. Так що, якщо б він прикидався, він би сказав: "Ти не дивишся новини", а не "Читаєш новини'. Коли ми зв'язалися з ним сьогодні, він дійсно говорив так, немов тільки що дізнався про смерть Олени, а це значить, що він прочитав про це, коли відкрив свою сьогоднішню газету, а не раніше ".
  
  Джиллі кивнув і вказав на мене пальцем. "Це тонке розходження, яке більше говорить про правду, ніж про підробку", - сказав він.
  
  "Вотименно".
  
  Джиллі і я обидва якусь мить мовчали, поки кожен з нас обмірковував, що ми думаємо про винність або невинність Аарона.
  
  Нарешті я сказав: "Послухай, Джилі, що б ти подумала про —"
  
  "Так", - сказав він, обриваючи мене.
  
  Я моргнула. “ Ти навіть не дав мені сформулювати моє питання.
  
  Джиллі закотив очі. “О, будь ласка. Ти збирався запитати мене, чи не варто нам трохи покопатися у вбивстві Олени та провести власне невелике розслідування".
  
  Я знову моргнула. “ Як ти дізнався, що я збиралася запитати саме про це?
  
  Джиллі посміхнулася і потягнулася, щоб торкнутися мого скроні. "Тому що я живу в твоїй голові".
  
  Я розсміялася і відштовхнула його руку. “Неважливо. З чого нам почати?"
  
  “Ймовірно, з-за її виступу, ти так не думаєш? Ми повинні з'ясувати, хто були коханцями "Дванадцять розгніваних чоловіків". Це, принаймні, дало б нам ще одинадцять підозрюваних, на яких можна зосередитися ".
  
  Я клацнув пальцями і вказав на нього. “ Точно! Джиллі, це саме те, з чого слід почати."Постукуючи себе по губі, я на мить задумалася і сказала: "Такер Макаллен був коханцем номер один, вірно?"
  
  "Це загальна думка", - сказав Джиллі. "Я думаю, що Джоел Голдберг був Коханцем номер чотири".
  
  Я насупилася. “ Коханець номер чотири. Нагадай мені ще раз, які були підказки?
  
  “ Хлопець, який познайомив її із найкращою подругою дівчини, а потім вона помахала тим більшим тенісним браслетом, пам'ятаєш?
  
  “Ах, так. Тепер я згадав, та хіба Різ не говорила тобі, що ходили чутки, що Голдберг був коханцем номер чотири?"
  
  “Він так і зробив. Він почув це від жінки, яка сказала, що бачила, як Голдберг і Олена обіймалися в кафе по сусідству з одним із його ювелірних магазинів ".
  
  Ім'я Голдберга було знайомим. Його ювелірні магазини були дуже дорогими і розташовувалися в кожному містечку Хэмптонса.
  
  "Слава Богу, у тебе слух, як у кажана", - сказав я. Під час шоу я майже нічого не чув, крім бурмотіння.
  
  "Згодиться", - сказав Джилі, підходячи до дивана, щоб шубовснути поруч зі Спуксом, який тільки що покінчив зі своїм кістяним ласощами і був зайнятий вилизування лап. Коли Джиллі поклав ноги на отоманку, Парфуми встав, повертелся на диванній подушці, потім влаштувався, поклавши свою велику сріблясту голову на коліна Джиллі.
  
  "О-О-О", - сказала я, підходячи і сідаючи поруч з парою. "Він знає, що він удома".
  
  Джиллі погладила цуценя за вухом. “Я сподіваюся на це. Я ніколи, ніколи, ніколи не хочу, щоб він знову відчував себе покинутим".
  
  Вказуючи на собачу ліжко перед диваном, я сказав: "Отже, ви вже відмовилися від правила, згідно з яким собакам заборонено перебувати на меблях?"
  
  Джиллі знизала плечима. “ У мене все ще є квитанція. Ми можемо забрати ліжка назад до Палацу домашніх тварин завтра.
  
  Я усміхнувся, потім знову став серйозним. "Гаразд, оскільки ми знаємо кого-небудь з інших коханців?"
  
  "Під ми, я думаю, ти маєш на увазі мене".
  
  “ Ось що мені в тобі подобається, Джил. Ти така прониклива.
  
  Джиллі закотив очі, але дозволив собі грайливу усмішку. "У мене таке відчуття, що Коханець номер П'ять служив на флоті".
  
  "Лінія "шість золотих смужок"?" Я запитав. Олена пожартувала з приводу дешевизни Коханця номер п'ять, сказавши, що єдине золото, за яке він заплатив, - це шість золотих смужок на рукаві.
  
  "Так", - сказала Джиллі. “Вона також сказала, що він був тризірковим хлопцем в костюмі з двома зірками. Золоті нашивки означають вислугу років, якщо я не помиляюся, а зірки вказують на звання.
  
  "Скільки б йому дали три зірки?" - Запитав я.
  
  "Не знаю", - сказав Гіл, потім вказав на свій планшет, який лежав на кавовому столику. "Ти не заперечуєш?" - запитав він, показуючи, що якщо він нахилиться вперед, щоб дістати його, то потривожить Духів.
  
  Я посміхнувся, але встав, взяв планшет і простягнув йому. Джиллі повісив планшет на стегно, хруснув кістками пальців, побарабанил по клавіатурі і пірнув всередину. Я терпляче чекав, погладжуючи Духів по голові й, посміхаючись, коли пес задоволено зітхав.
  
  "Ага!" Сказав Джил.
  
  “ Ти з'ясував, що таке третя зірочка?
  
  Джиллі подивилася на мене спочатку в замішанні, потім з нетерпінням. “Ні. Я маю на увазі, так. Це перше, на що я звернула увагу, разом з нашивками. Коханець номер П'ять прослужив щонайменше двадцять чотири роки, і він віце-адмірал.
  
  “Вау. Адмірал? Олена зустрічалася з віце-адміралом ВМС?" Я поняття не мав, чим займається віце-адмірал, але це справляло враження.
  
  “ Ні, Олена зустрічалася з віце-адміралом берегової охорони.
  
  “ Звідки ти знаєш, що це берегова охорона, а не військово-морський флот?
  
  “ Тому що я дізнався, з ким вона зустрічалася. Єдиний віце-адмірал в околицях Хемптона - цей хлопець ... " Джиллі повернув свій планшет так, щоб я могла бачити фотографію дуже красивого чоловіка з точеними рисами обличчя, чорним волоссям, зворушеним сивиною на скронях, і широкої, гарною посмішкою. Він був одягнений в темно-синю форму з шістьма золотими нашивками на рукавах і трьома золотими зірками у плеча.
  
  "Він симпатичний", - сказала я.
  
  Джиллі повернув планшет назад до себе. “ Вірно?
  
  “Так. Я можу зрозуміти, чому він їй сподобався".
  
  Джиллі постукав по кутку свого планшета і сказав: “Познайомся з віце-адміралом Лайамом Ліхі. У нього є будинок на Шелтер-Айленді".
  
  Шелтер Айленд знаходився на північ від нас. Для тутешніх місць це був острів середніх розмірів, затиснутий між Саг-Харбором і Гринпортом — двома крайніми точками Лонг-Айленда.
  
  "Хм", - сказав я. "Став віце-адмірал кидати всю свою кар'єру з помсти за колишнього коханця, высмеивающего його на сцені?"
  
  Джиллі знизала плечима. “Я б сказала, може бути, якщо б не чула всю цю частину виступу Олени. З усіх коханців, яких вона згадувала, він був самим нудним".
  
  Я кивнув. “Так. Номер П'ять менше за всіх сміявся".
  
  "Отже, у нього дійсно не було нічого непристойного", - сказав Джиллі. “І віце-адмірал - другий за званням в береговій охороні. Він набагато вищий за званням".
  
  "Він одружений?" Я запитав, думаючи, що якщо Ліхі був одружений і у нього був роман з Оленою, це, безумовно, могло покласти кінець його кар'єрі.
  
  "Неа", - сказав Джиллі. “Він дивнк. Насправді, як і Шепард".
  
  “ Дивнк? Що таке дивнк?
  
  “ Розлучений, дітей немає.
  
  Я моргнув. “ Тоді хто я? - Запитав я.
  
  Джиллі посміхнулася. "Предмет заздрості розлучених всюди".
  
  Я розсміявся. “ Гаразд, Джилі, я серйозно.
  
  "Я теж", - наполягав він. “Ти розлучена, у тебе двоє дітей в школі-інтернаті, сексуальний хлопець і стільки грошей, скільки тільки може побажати людина. Ти дивраха".
  
  “ Що таке дивраха? - запитав я.
  
  “ Розлучений, багатий і шалено щасливий.
  
  Я закотила очі. “ Ти говориш так, ніби я щаслива, що мої сини навчаються в школі-інтернаті.
  
  “О, будь ласка, Кет. Вони були тут другу половину літа і вечеряли з нами, скільки? Чотири рази?"
  
  "Вісім", - сказав я і засмучено посміхнувся Джиллі. "Я вважав".
  
  “Саме це я і хочу сказати. Вони проводили на пляжі або в скейт-парку набагато більше часу, ніж тут ".
  
  Я зітхнула. “ Я все одно хотіла б, щоб вони були вдома, а не в школі.
  
  “ Але чи ти можеш заперечувати, що страшенно щаслива?
  
  "Ні", - сказав я. "Ні, я цілком щасливий".
  
  “Саме до цього я і веду. І дякуй свої зірки, що ти не людиноподібний."
  
  - А ... що?
  
  "Ліжко людини".
  
  "Що це, чорт візьми" таке?
  
  “ Одружений, дітей немає, ось-ось розлучиться.
  
  “О, ти прав. Це було б погано. Хто, наскільки ми знаємо, є людиною-катафалком?"
  
  Джиллі очікувально подивилася на мене.
  
  Мені знадобилося більше часу, ніж я хотіла б визнати, щоб зрозуміти, що він мав на увазі себе. "Да ладно тобі", - сказала я. "Джиллі, ти не така!"
  
  "Хіба ні?" - сказав він, його нижня губа злегка здригнулася.
  
  Я присунулася, щоб обійняти, потривоживши Духів, які злегка застогнали в знак протесту. Коли я відпустила Джилі, я тримала руки на плечах. “Я тут заради тебе. Вдень і вночі. Все, що тобі знадобиться.
  
  Джиллі кивнув і вказав на свій планшет. "Може, продовжимо?"
  
  "Так", - сказав я, знову відкидаючись на спинку стільця. "На чому ми зупинилися?"
  
  “Мова йде про містера Ліхі. Який розлучений, дітей немає, і очевидна ознака дуже розумною, хоча і дуже мертвої леді".
  
  "Так, це вірно", - сказав я. “Ми знаємо, був він нещодавно розлучений? Можливо, у нього був роман з Оленою, і це поклало край його шлюбу, і він убив її в помсту".
  
  "Він був розлучений шість років тому", - сказав Джилі, гортаючи свій планшет. "Принаймні, згідно мій запит в державних архівах".
  
  “Давайте все одно внесемо його в список підозрюваних. Ми хочемо провести ретельне розслідування ".
  
  "Згоден", - сказав Джиллі.
  
  "О'кей, значить, це троє з одинадцяти, а ще навіть немає дев'яти годин".
  
  "У нас все в порядку", - сказав Джиллі.
  
  "Добре, так як же нам ідентифікувати інших - особливо тих, про кого ми не почули у другому акті?"
  
  "Шкода, що ми не можемо поговорити з Санні", - сказала Джиллі. "Я впевнена, що вона знає кожного хлопця в серіалі".
  
  Я похитав головою. “ Я так не думаю. Вона сказала мені вчора, коли я пішов за квитками, що Олена планувала назвати імена в той вечір, і в мене склалося враження, що вона не знала, кого Олена назве публічно. Вона також сказала, що ще не бачила виставу.
  
  "Почекай", - сказала Джилі, повертаючись до мене з широко розкритими очима. "Олена згадала, що збиралася назвати імена?"
  
  "Так", - сказав я. Я не знав, чому Джиллі це так схвилювало. "Вона сказала Санні, коли віддавала їй квитки, що збирається назвати кілька імен в кінці шоу".
  
  "Солодка, - сказав він, - спосіб заховати зачіпку".
  
  "Ти думаєш, якщо Олена сказала Санні, що збирається назвати імена, то, можливо, Олена також розповіла іншим людям, і це дійшло до вбивці?"
  
  "Е-е, так", - сказала Джилі, як ніби це має бути очевидно.
  
  "Не будь таким злим", - сказав я йому.
  
  "Вибач," сказав він. “ Ти права. Це було грубо.
  
  Я знизав плечима і пропустив це повз вуха. "Як нам дізнатися, чи розповідала Олена іншим людям про свої плани на вечір?"
  
  "Ми вистежуємо дванадцять розгніваних чоловіків і допитуємо їх про те, як багато вони знали про шоу Олени".
  
  Я кивнув. “Мені це подобається. Але як саме ми збираємося їх смажити, Джилі? Ми не знаємо цих людей, і у нас не було б ніяких причин підходити прямо до них і починати ставити подібні особисті питання ".
  
  "Хм", - сказала Джиллі. “Це правда. Нам знадобиться виправдання".
  
  Ми обоє втупилися в підлогу, поки думали про досить веском предлоге, щоб підійти до будь-якого з пізнаних нами чоловіків.
  
  "У мене нічого немає", - нарешті сказав я.
  
  Джиллі зітхнула. “ Я теж. Але не хвилюйся. Я що-небудь придумаю.
  
  Світло фар зовні освітив кімнату крізь відкриті жалюзі. Я озирнувся через плече.
  
  “ Хто тут? - Запитала Джиллі.
  
  Я встав і попрямував до вхідних дверей. Парфуми, мабуть, почули наближення того, хто був зовні, тому що він підняв голову, зіскочив з дивана, підбіг до мене і став між мною і дверима.
  
  "Гав!" - гаркнув він. Звук був схожий на низький гуркіт грому. Безумовно не той гавкіт, з яким можна жартувати.
  
  "Джиллі?" ми почули через двері.
  
  Джиллі встав і підійшов до мене. "Привіт, Шепард," сказав він через все ще зачинені двері.
  
  "Це що, там всередині собака?"
  
  "Гав!" Духи загавкали у відповідь.
  
  Поклавши руку на дверну ручку, я багатозначно перевела погляд з Джилі на Духана і назад. “ Краще притримай його, Джиллі. Він ніколи не зустрічався з Шепардом.
  
  Джиллі опустився на коліна поруч зі Спуксом і притиснув цуценя до себе.
  
  Я відкрив двері, і Шеферд нерішуче спинився на першій сходинці. "Коли ви завели собаку?" запитав він замість привітання.
  
  "Це Духи", - сказав йому Джиллі. "Духи, познайомся з Шепардом".
  
  У Спукса шерсть стала дибки, і хоча він не гарчав, ми всі розуміли, що Шепард повинен вести себе найкращим чином, поки Спукс не схвалить його прибуття.
  
  "Привіт, друже", - сказав Шепард, низько опускаючись на коліна, щоб виявитися на рівні Духана. “Він симпатичний хлопець. Ти забрав його з притулку?"
  
  "Ми це зробили", - сказав Джилі, дозволяючи Духам підійти до Шепард. "Ми підібрали його сьогодні".
  
  Шепард кивнув і почекав, поки Парфуми наблизяться і обнюхают його. "Привіт, хлопче", - сказав Шепард і дуже обережно підняв руку, щоб погладити собаку за вухом. “Як справи? А? Хто великий хлопчик? А? Хто добрий приятель?"
  
  Я приклала палець до губ, щоб придушити напад сміху. Шепард зовсім розтанув при вигляді собаки, і це було чудово.
  
  Парфуми, здавалося, теж дозволили своєму захисному серцю розтанути, і його короткий хвіст люто крутив взад-вперед, коли він ткнувся своєю великою головою в груди Шепарда. Потім йому в голову прийшла раптова думка, і він знову кинувся всередину, щоб дістати пискучу іграшку і віднести її Шепард, який трохи пограв з ним в перетягування каната на під'їзній доріжці, поки ми з Джиллі розуміюче дивилися один на одного.
  
  Нарешті, Шеп прийшов в себе, все ще мнучи рипучу іграшку, в той час як Духи вперся п'ятами і намагався умовити свого нового друга продовжити гру. "Чувак, я люблю собак", - сказав Шепард.
  
  "Правда?" Запитав я. "Я ніколи не знав про тебе".
  
  Шеферд кивнув. “У мене в дитинстві було кілька собак, по три, іноді чотири за раз, і всі вони були рятівниками. З рятувальників виходять найкращі компаньйони. Вони бачили темну сторону життя і вдячні за будь-яку любов, яку отримують ".
  
  "Згоден", - сказав Джилі, прямуючи до кухонного столу, де він порився в одній із сумок, які ми принесли з собою після нашої поїздки в Палац домашніх тварин. Діставши великого Конга, він сказав: “Духи! Гей, Парфуми! Хочеш арахісового масла?"
  
  Пес схилив голову в бік Джилі, пищащая іграшка звисав у нього з рота. Джиллі усміхнувся і попрямував на кухню, щоб наповнити Конга смачним ласощами. Духи упустили іграшку і допленталися за ним, залишивши мене наодинці з Шепардом.
  
  "Чому в тебе зараз немає собаки?" - Запитала я, відчувши раптовий напруга в повітрі між нами.
  
  "Немає часу", - сказав він, з тугою дивлячись на віддаляється фігуру Духів. "Я дуже багато часу проводжу на станції, щоб бути гарним батьком для дворняжки".
  
  "А", - сказав я.
  
  "Так", - сказав він.
  
  Я спробувала придумати, що ще сказати, щоб заповнити подальше незручне мовчання, але Шепард мене випередив. “ Спасибі, що втрутилася в мою справу сьогодні, Кет.
  
  Мої плечі поникли. "Це те, що це?" Запитала я, вказуючи на двері, потім на Шеферда. "Ти прийшов сюди, щоб прочитати мені лекцію?"
  
  “О, да ладно. Ти знала, що я так і зроблю", - сказав він.
  
  “ Я не втручався в твоє діло, Шеп. Я просто порекомендував адвоката своєму клієнтові, якого ти заарештував на підставі непереконливих доказів.
  
  "Це не надумано, мила", - сказав Шеферд, і його тон був дуже серйозний. "Олена була вбита ножем для розкриття листів, який належав Нассау".
  
  "Звідки ти знаєш, що це належало до Аарона?" - Запитав я.
  
  "На ньому герб датської королівської сім'ї," невимушено сказав він.
  
  "Ніж для розтину листів з гербом королівської сім'ї на ньому, ймовірно, можна знайти в будь-якому сувенірному магазині для туристів в Данії", - заперечив я.
  
  Шеферд усміхнувся. “ Сумніваюся, що в сувенірному магазині для туристів продається ніж для розтину листів з четырнадцатикаратного золота з офіційним гербом, інкрустованим сапфірами, жовтими діамантами та рубінами.
  
  У мене відвисла щелепа. "Вау", - сказав я. "Це має бути, варто кругленьких грошей".
  
  Шеферд кивнув. “За нашим кращим припущеннями, він коштує п'ятдесят-шістдесят штук. Можливо, більше".
  
  "Ймовірно, набагато більше", - сказав я. Звідси виникає питання, навіщо Аарона використовувати це для вчинення вбивства?"
  
  "Тому що це було зручно", - сказав Шепард, обходячи мене і підходячи до дивана, де він звалився втомленою купою.
  
  "Хочеш чого-небудь поїсти, Шепард?" Джиллі покликала з кухні.
  
  "Що у тебе?"
  
  “ Я приготувала каррі з солодкої картоплі та нуту з рисом басматі.
  
  Шеферд понюхав повітря. “ Повинно бути, тому так смачно пахне. Так, Джилі, тарілочка цього була б чудова.
  
  "Зараз принесу," сказав Гіл і почав витягувати залишки з холодильника.
  
  "Де ти знайшов цей ніж для розтину листів?" Потім я запитала, бажаючи продовжити розмову.
  
  “ На місці злочину. Один з техніків знайшов це під туалетним столиком.
  
  “ Що він там робив? - запитав я.
  
  “Я не знаю, Кет. Може бути, Нассау кинув його туди після того, як зарізав мою жертву до смерті".
  
  Я сердито подивилася на нього. "Шеп," сказала я, - чому Аарон залишив саму компрометуючу доказ і не забрав її з собою, якщо він дійсно вбив Олену?"
  
  "Я думаю, він запанікував", - сказав Шеферд.
  
  "Як зручно", - жартівливо сказав я.
  
  "Таке трапляється", - сказав Шеферд.
  
  "Що сказав Аарон з цього приводу, коли ти запитала його?"
  
  “ Ти маєш на увазі, що Маркус Браун дозволив йому сказати, коли я запитав його?
  
  Я стулила губи, намагаючись утримати їх від легкої усмішки.
  
  Шепард закотив очі і сказав: "Нассау стверджує, що поняття не має, як воно потрапило в гримерку Олени, але він підозрює, що вона вкрала його, коли вони були разом в останній раз".
  
  "Вона вкрала його?"
  
  “Це те, що він говорить. Це не те, у що я вірю".
  
  "Навіщо їй красти щось, варте таких грошей?" - Запитала я, наче Шепард навіть не вимовила ні слова. "Я маю на увазі, що крадіжка чого-небудь дорожче десяти тисяч вважається кримінальним злочином, вірно?"
  
  "Так і є", - сказав він. "Але Нассау поспішив сказати, що якщо б вона взяла це, він би не висував звинувачень, тому що він все ще любив її, і, наскільки він був стурбований, вона була б рада отримати все, що йому належало ".
  
  "І ти йому не віриш", - сказав я.
  
  “Звичайно, я йому не вірю. Йому довелося додати останнім, щоб прибрати мотив для вбивства".
  
  “Я втрачаю це з уваги. Який мотив?"
  
  Шеферд знизав плечима. "Нассау виявляє пропажу свого надзвичайно цінного ножа для розкриття листів, підозрює, що його вкрала Олена, направляється в театр, щоб поговорити з нею з цього приводу, знаходить ножа і заколює її їм, коли знаходить докази її злодійства".
  
  "Чому він просто не подзвонив у поліцію?" Запитала я потім. "Якщо б він підозрював, що Олена вкрала ніж для розтину листів, чому б йому просто не заповнити поліцейський звіт?"
  
  "Вам доведеться запитати про це у нього", - сказав Шеферд.
  
  "Але для вас це дійсно має сенс?" Я наполягав. “Я маю на увазі, ви досвідчений детектив. Має сенс, що чоловік вдарив свою колишню кохану ножем тим самим предметом, який, як він підозрював, вона вкрала, тільки для того, щоб потім кинути його під туалетний столик, вибігаючи за двері?
  
  Шеферд потер втомлені очі. “Я не знаю, що творилося у нього в голові в момент вбивства, дитинко. Все, що я знаю, це те, що це зробив твій хлопець. Я змусив його зізнатися в цьому, а потім ти сунув свій ніс, і тепер те, що було майже вірним рішенням, означає, що я повинен працювати втричі більше, щоб довести свою правоту ".
  
  "Ось, будь ласка," сказала Джилі, простягаючи Шеферду миску з паруючим чудовим каррі. "І ти теж тут," додав він, витягаючи з-під мишки пинтовую пляшку охолодженого світлого еля.
  
  "Джиллі," сказав Шепард з усмішкою, забираючи у нього пляшку, - ти справді знаєш, як зіпсувати хлопця".
  
  "У мене була в цьому певна практика", - сказав явно задоволений Джилі, човгаючи ногами до найближчого стільця і плюхаясь сам.
  
  Шеперд взявся за свою вечерю, і ми мовчки чекали, поки він відкусить кілька шматочків. "О боже", - сказав він, заносячи вилку над їжею. “Джил! Це добре!"
  
  Посмішка Джиллі стала ширше.
  
  “ Що чути про Санні? - Запитала я раптово подумавши про неї.
  
  Шеферд перестав жувати. Насправді, він застиг на місці на секунду або дві, але потім, здавалося, прийшов в себе. "Нічого нового", - сказав він. “Я заїхав до них додому по дорозі сюди. У Даріуса було повно справ з Фінлі. Він каже, що Санні ніби не в собі. Вони дали їй кілька сильних заспокійливих, щоб заспокоїти її, поки не з'ясують, що могло спровокувати цей епізод.
  
  "У тебе була можливість побачити її?" Запитала Джиллі.
  
  Шеферд втупився на свою їжу і похитав головою. Я бачила напружену лінію плечей і знала, що він страшенно турбувався про свого близнюка. “Даріусу єдиного дозволено бачитися з нею прямо зараз, і він сказав, що навіть його візити скорочені. Вони не хочуть, щоб вона розбудовувалася, і вони стурбовані, що зустріч зі мною може засмутити її ".
  
  "Чому?" Я запитав.
  
  "Я не знаю, Кет", - сказав Шепард, його голос раптом став жорстким. "Може бути, тому, що я втратив самовладання, якби побачив її замкненою в якійсь психіатричній клініці".
  
  Я прикусила губу, шкодуючи про те, що натиснула на нього. "Пробач," прошепотіла я.
  
  Він похитав головою, встромив штепсель в каррі і потягнувся, щоб стиснути мою руку. “ Справа не в тобі. Справа у всій цій ситуації.
  
  "Зрозуміло, - сказав я.
  
  Ми дозволили Шепард продовжувати їсти свою вечерю у відносній тиші, але потім він підняв на нас очі і сказав: “Я починаю ніяковіти, коли ви двоє дивіться, як я їм. Хто-небудь, скажіть що-небудь".
  
  "Як просувається то інша справа?" Запитав Джиллі.
  
  Шеферд хмикнув і деякий час жував відкушений шматок, перш ніж відповісти. "Це головоломка".
  
  "Ти все ще думаєш, що це був напад мафії?" - Запитав я.
  
  Шеферд похитав головою, потім знизав плечима. “ Я не знаю, що про це думати. Я доручив цю справу Сантані...
  
  "Санта?" Перебила Джиллі. "Його вісім крихітних оленів теж фігурують у справі?"
  
  Шепард пильно подивився на нього. “ Не на Санту, Джил. Сантана. Він новий детектив департаменту. Відмінник з Квінса, він попросив переведення сюди, 'бо любить море". В останній частині Шепард використовував повітряні лапки і додав, що закотив очі. "У будь-якому випадку, він розслідував досить вбивств, і я вирішив, що він, ймовірно, впорається з цим, і я стежу за цим, тому що я не виключаю, що є зв'язок з вбивством Олени, але все, що Сантана повідомляє мені досі, тільки додає загадковості ".
  
  "Наприклад?" Я запитав.
  
  “Ну, наприклад, той факт, що ми змогли ідентифікувати жертву лише з брелока в його кишені, щоб визначити місцезнаходження його машини, яка знаходилася на тій же парковці, де були припарковані ви, хлопці. Він залишив свій гаманець в машині разом з телефоном і всім іншим, що могло б його ідентифікувати, і хоча на ньому був жіночий плащ десятого розміру, набитий двомастами тисячами доларів...
  
  - Двісті тисяч? Ми з Джиллі обидва ахнули.
  
  Шеферд кивнув і продовжив, ніби ми його і не переривали. “У підкладці. Лабретта знайшов машину. Номери були зареєстровані на хлопця на ім'я Марк Парді, і коли ми обшукали машину, то знайшли гаманець і телефон в бардачку. Посвідчення особи, відповідне особистості жертви, ідентифікувало його остаточно.
  
  “ Парді ні в чиєму списку підозрюваних у організованої злочинності немає. Він адвокат з нерухомості на пенсії, жив в кондомініумі з видом на затоку в Саг-Харборі, і судмедексперт каже, що не думає, що вбивця перерізав Парді горло ножем. Він думає, що це була струна від піаніно.
  
  "О Боже", - сказав Джилі, його обличчя перетворилося на маску жаху. "Я думав, це роблять тільки в кіно".
  
  "Неа", - сказав Шепард. “Вони роблять це і в реальному житті. Це швидко і ефективно, і це посилає чіткий сигнал ".
  
  "Отже, ви справді вірите, що це був напад мафії", - сказав я.
  
  “Звичайно. Чого я не можу зрозуміти, так це грошей. Жодна з банкнот не підроблена, так що чому кілер не взяв їх з собою, залишається загадкою ".
  
  "Можливо, кілер не знав, що це не підробка", - припустив Джиллі.
  
  Шеферд зітхнув і знову потер очі. Він виглядав абсолютно змученим. "Можливо", - визнав він. "Сантана копається в фінансових звітах Парді, щоб з'ясувати, чи зможе він відстежити гроші або знайти які-небудь натяки на зв'язок з організованою злочинністю".
  
  "Я не знаю, сподіватися на зв'язок чи ні", - сказав я. "З одного боку, було б полегшенням дізнатися, що не було якогось божевільного серійного вбивці, що літає по вулицях у пошуках жертв, а з іншого боку, це був би ще один удар мафії, жахливим чином увійшов в наше життя ".
  
  "Як це увійшла у ваше життя?" Запитав Шепард, і він подивився на мене так, ніби мені краще навіть не думати про те, щоб зв'язуватися з детективом-прихильником.
  
  "Ну, ми з Джиллі дійсно виявили тіло Парді", - швидко сказав я, в той час як Джилі уникав зорового контакту з Шеферд.
  
  "Угу", - сказав він, явно все ще з підозрою. Погрозивши пальцем, він додав: "Не вплутуйтеся в це, ви двоє".
  
  "Навіть не мріяв про це", - сказав Джиллі.
  
  "Ця думка ніколи не приходила нам в голову", - сказав я.
  
  Шеферд продовжував витріщатися на нас, наче знав, що ми великі товстосуми. Що, привіт ... так і було! Але я ні за що не збирався це підтверджувати.
  
  Шеферд, нарешті, здався і спробував придушити величезний позіхання. "Чувак, я втомився".
  
  Я встала і взяла його за руку. “ Підемо, - сказала я. “ Давай віднесемо тебе в ліжко.
  
  “ Я залишуся на ніч? - запитав він, піднімаючись на ноги, і в його голосі прозвучала ніжна нотка надії.
  
  "Звичайно, ти залишишся на ніч", - сказала я, обіймаючи його за талію і спрямовуючи нас до дверей. "Я не збираюся дозволяти тобі їхати додому в такому стані".
  
  "В якому я стані?"
  
  “ Втомлений і підозрілий.
  
  Шеферд посміхнувся, дивлячись на мене зверху вниз. "Ніби ти мене знаєш".
  
  OceanofPDF.com
  
  Глава 10
  
  Tна наступний день я провела весь день в місті зі своїми синами. Однак у понеділок вранці я вирушила прямо в Chez Kitty. Я хотів продовжити з того місця, на якому ми з Джиллі зупинилися в суботу ввечері.
  
  Увійшовши всередину, я покликав його, але його ніде не було в будинку. І Привидів теж. Проте на столі лежала записка, в якій говорилося, що він і щеня вирушили на прогулянку і що мені слід зручніше випити кави і з'їсти шматочок флорентійського пиріг із заварним кремом, який він відклав для мене.
  
  Я посміхнулася, розгортаючи тарілку. Джиллі завжди піклувався про мене, і як би сильно не було моє серце розбите із-за того, що вони з Мішелем, здавалося, йшли до розриву, я була вдячна, що Джиллі не залишить мене найближчим часом.
  
  Покінчивши з пирогом з заварним кремом і кави, я навела порядок у вітальні, покидала різні пищали іграшки Примар в кошик для іграшок, злегка пропилососити і витерла пил, і, перш ніж я встигла отямитись, я також привела в порядок стійку для спецій Джиллі.
  
  "Де, чорт візьми, він може бути?" - Пробурмотів я собі під ніс, глянувши на годинник. Я був в "Чез Кітті" вже більше години.
  
  Як по команді, відчинилися вхідні двері, і ввійшли Джиллі і Духи, але, спираючись на Джилі і шкутильгаючи вперед, була не хто інша, як Тіффані — няня Сонечка.
  
  "О боже мій!" - Вигукнула я в тривозі, коли побачила, що бідолаха виставляє праву ногу перед собою, намагаючись не стосуватися нею статі. - Що сталося? - запитала я.
  
  "Вона підвернула кісточку", - сказала Джилі, підводячи Тіффані до найближчого крісла.
  
  Обличчя молодої жінки спотворилося від болю, і я поспішив підсунути пуфик, щоб вона могла закинути на нього ногу. Вона здригнулася і з шипінням видихнула, дуже обережно кладучи його на подушку.
  
  Поспішивши до морозилці, я дістала холодний компрес і, повернувшись до крісла, побачила, як Джилі дуже обережно підкладає ще одну подушку під щиколотку Тіффані, щоб надати їй більшу підтримку.
  
  Опустившись на коліна, я сказав Тіффані: "Це буде боляче, мила, але ми повинні спробувати зменшити набряк".
  
  По прекрасному особі Тіффані скотилася сльоза, і вона кивнула. Потім вона кілька разів зашипів крізь зуби, коли я повільно, дуже повільно опустив компрес на її ногу. "О боже, о боже, о боже!" - закричала вона, коли холод поширився по її пошкодженій нозі. Джиллі взяла її за руку і потерла пальці.
  
  "Я знаю, це боляче", - сказав він. "Постарайся протриматися ще кілька секунд, і тобі стане легше".
  
  Вона кивнула, і з її очей потекло ще більше сліз. Я подумав, не зламала вона щиколотку.
  
  Коли Тіффані, здавалося, відчула себе трохи менш ніяково, я запитала: “Що б ти хотіла, щоб ми зробили, Тіффані? Чи є хтось, кому ми можемо подзвонити? Чи нам слід негайно відвезти тебе у відділення невідкладної допомоги?"
  
  "Я розбила свій телефон", - сказала вона, її голос зривався на словах.
  
  Джиллі дістав телефон з кишені. Екран був розбитий і потемнів. "Я не можу включити його", - сказав він. "І вона не може згадати номери своїх батьків".
  
  "Вони просто в моєму телефоні, розумієш?" - сказала вона. "Мені ніколи не доводиться думати, коли я їм дзвоню".
  
  "Як щодо того, де працює твій батько?" Я спробував. "Якщо ти можеш згадати компанію, може бути, ми могли б подзвонити в його офіс і запитати про нього".
  
  "Він сьогодні вдома", - сказала вона нещасним голосом, і я знав, що було марно випитувати у неї подробиці. Її розум був заповнений болем, і вона, можливо, навіть перебувала в легкому шоці.
  
  "Добре", - м'яко сказав я, погладжуючи її руку. “Тоді нам слід відвезти тебе одразу у відділення невідкладної допомоги? Або ти хочеш, щоб ми тебе відвезли додому, і твої батьки зможуть забрати тебе?"
  
  "П-п-додому," пробурмотіла вона, витираючи сльози з обличчя, але за ними просто пішли нові. Бідна любов була так засмучена. Вказуючи на свою ногу, вона вигукнула: “Не можу повірити, що я це зробила! В цьому році я повинна пробігти Нью-Йоркський марафон!"
  
  Тіффані втупилася на свою ногу, як ніби вона його зрадила, і я не міг сказати, чи були сльози від болю або від розчарування, що вона пропустить гонку. Можливо, і те, і інше.
  
  "Може бути, все не так уже й погано", - сказав я, хоча її кісточка явно набрякла і набула страшний синій відтінок.
  
  Я глянув на Джилі, і він дивився на її поранену ногу, наче боявся, що якась інопланетна істота може вирватися і напасти на нього.
  
  "Ми дамо тобі трохи посидіти, а потім допоможемо дійти до машини", - сказав я їй. "Джил?"
  
  Він відірвав погляд від ноги Тіффані і подивився на мене широко розкритими, майже переляканими очима. "Так?"
  
  “ По-моєму, у мене в гаражі є набір милиць, що залишилися з тих пір, як в минулому році Метт переніс розтягнення литкових м'язів. Вони будуть скороченням від "Тіффані", але, принаймні, дозволять їй маневрувати самостійно.
  
  "Угу?" - сказав він, не розуміючи, до чого я хилю.
  
  “ Чому б тобі не піти та не пошукати їх, поки я звільняю місце для Тіффані у своїй машині.
  
  "Так, добре", - сказав він і кинувся до дверей.
  
  "Привиди", - сказала я цуценяті, який ліг поруч зі стільцем Тіффані і втупився на неї стривоженими очима. Він сів, коли почув своє ім'я. "Залишся", - сказав я, вказуючи на нього.
  
  Він відповів тихим фырканьем і поклав голову на стегно Тіффані.
  
  Я кивнув йому. "Хороший хлопчик". Потім я стиснув плече Тіффані і сказав: "Ми зараз повернемося".
  
  Вона не відповіла і навіть не помітила, що я заговорив. Замість цього вона втупилася в простір і погладила Примари по голові.
  
  Я залишив їх удвох і попрямував пересунути сидіння в своїй машині, щоб ми могли посадити Тіффані, не змушуючи її переносити вагу тіла на ногу.
  
  П'ятнадцять хвилин ми вчотирьох були вже в дорозі, прямуючи на північний схід, і незабаром звернули в район, що примикає до Хізер-Лейн.
  
  "Це той, що зліва", - сказала Тіффані, вказуючи на прекрасний французький заміський будинок з акуратно доглянутими садами і кільцевої під'їзною доріжкою.
  
  Я звернув на під'їзну доріжку і під'їхав як можна ближче до вхідних дверей, наскільки дозволяв тротуар. "Джил", - сказала я, відстібаючи ремінь безпеки, - "Я подзвоню в дзвінок, поки ти допоможеш Тіффані вибратися, добре?"
  
  "Зрозумів", - сказав він.
  
  Поспішно вийшовши з машини і піднявшись по сходах, я натиснув на дзвінок, і двері одразу ж відкрила жінка з білявим волоссям, великими блакитними очима і круглим обличчям, яка була приблизно мого зросту.
  
  "Привіт", - сказала я. “Я Кетрін. Я подруга Санні д'анджело, і ми познайомилися з вашою дочкою минулої ночі, коли вона няньчила з Фінлі".
  
  Жінка дивилася на мене в замішанні, поки не помітила, що відбувається у мене за спиною. Вона ахнула, коли я поспішила пояснити. “Моя подруга Джиллі виявила, що Тіффані шкандибає після того, як підвернула гомілку. Ми відвезли її додому, тому що вона розбила свій телефон, коли впала.
  
  "О, боже мій!" Мати Тіффані вигукнула. “Чарльз! Чарльз! Йди швидше!"
  
  Я відступила вбік якраз перед тим, як мама Тіффані промчала повз мене вниз по сходах, і залишилася в стороні, коли висока, широкоплечая фігура з'явилася з коридору і попрямувала до вхідних дверей.
  
  Батько Тіффані був сюрпризом. Він був афроамериканцем, з бородою і животом, але зростом не менше шести футів п'яти дюймів. Можливо, вище, оскільки йому доводилося буквально пригинати голову, щоб вийти назовні. "Що сталося?" запитав він.
  
  “Ваша дочка підвернула кісточку під час пробіжки. Ми привезли її додому, тому що вона розбила свій телефон, коли впала і не могла згадати ваші телефонні номери ".
  
  Чарльз ледь звернув увагу на мої слова і поспішив вниз по сходах, щоб приєднатися до своєї дружини, поки Джиллі допомагала підтримувати Тіффані, яка тепер виходила з машини.
  
  Зігнувшись у талії, Чарльз просто підняв свою дочку на руки, як ганчір'яну ляльку, і з легкістю поніс її східцями всередину. Джиллі залишився біля машини, поруч зі Спуксом, який висунув голову з вікна, а я почекав, поки мати Тіффані пройде повз мене по сходах, перш ніж я вийду, але вона зупинилася на сходовому майданчику і сказала: “Спасибі! Велике вам спасибі за те, що привезли її додому ".
  
  "Ми майже відвезли її у відділення невідкладної допомоги", - зізналася я. "Але порадилися з Тіффані щодо того, куди вона хотіла піти".
  
  “Ні, їй безумовно слід було повернутися додому. Чарльз - хірург-ортопед".
  
  Моя брови здивовано підвелася від того, наскільки вдало це вийшло для Тіффані. "О, добре", - сказала я. "Хто, як не її батько, може негайно оцінити її травми?"
  
  Мама Тіффані простягнула руку. "Я Бренду".
  
  "Кетрін Купер," представився я, потискуючи їй руку.
  
  “Не хочете зайти на хвилинку? Я впевнена, Чарльз хотів би подякувати вас за те, що допомогли нашій маленькій дівчинці добратися додому".
  
  До цього часу Джиллі бочком підійшов до мене і, поплескавши себе по грудях, сказав: "Джиллі Гіллеспі".
  
  Бренду кивнула і потиснула йому руку. “ Бренду Блюм.
  
  "Ми не хочемо вас турбувати", - сказав я.
  
  "Це не так," наполягала Бренду. “ Будь ласка, зайди на хвилинку, гаразд?
  
  Я посміхнувся і кивнув, і ми пішли за Брендою всередину.
  
  Чарльз відвів Тіффані на кухню, і вона сиділа на острівці, а її батько, опустившись на коліна, оглядав її ногу, знімаючи кросівку для бігу.
  
  Бідолаха Тіффані скрикнула, коли туфля відірвалася, а Чарльз подивився на свою дочку з хворобливим виразом обличчя. “Вибач, дитинко. Я повинен оглянути твою ногу, добре?"
  
  Вона кивнула, і я помітив, що сльози знову потекли по її щоках. Тіффані затамувала подих, і ми теж, коли Чарльз стягнув з неї носок. Я поморщився, коли побачив, який фіолетовою була вся її ступня.
  
  "Можу... можу я все ще пробігти марафон?" Тіффані запхикала.
  
  Чарльз знову подивився на неї, його обличчя виражало співчуття, але твердо. "Ні", - сказав він. “ Тіффі, ти вибуваєш з ладу на наступні два-три місяці, в залежності від будь-якого пошкодження сухожиль. Я зроблю рентген в лікарні, але, схоже, у тебе зламані друга і третя плеснові кістки.
  
  Тіффані розридалася, а Чарльз встав, щоб обійняти свою дочку.
  
  Я поклала руку на плече Бренди. "Бренду, велике тобі спасибі, що запросила нас зайти, але я дійсно думаю, що буде краще, якщо ми залишимо тебе доглядати за твоєю дочкою".
  
  Вона кивнула, сльози навернулися на очі. “ Ти прав. Я проводжу тебе.
  
  Ми повернулись і пішли до виходу тим же шляхом, яким прийшли, але біля вхідних дверей Бренду тихо сказала: "Це просто ще одна жахлива річ, яка відбудеться на цьому тижні".
  
  Саме тоді я згадала, що Сонечко сказала мені, що Олена порекомендувала їй Тіффані в якості няні і що Олена дружила з батьками Тіффані. "О, Бренду, звичайно", - сказала я. "Я трохи не забула, що ти дружила з Оленою Галанис, вірно?"
  
  Бренду здивовано моргнула і сказала: “Так. Ми її добре знали. Для мене було таким шоком дізнатися, що вона була вбита. Я досі не оговталася від цієї новини ".
  
  "Я повністю розумію", - сказав я. "Прийміть мої глибокі співчуття".
  
  “ Ти теж її знав? - Запитала Бренда.
  
  "Ні", - відповіла я, відмовившись згадати, що ми були на шоу в ніч убивства. "На жаль, ми ніколи не зустрічалися".
  
  Бренду кивнула, а потім відкрила рот, щоб щось сказати, здавалося, передумала, але потім прошепотіла: "Олена була біологічною матір'ю Тіффані".
  
  Поруч зі мною я почула, як Джилі ахнула, і зрозуміла, що у мене перехопило подих від здивування.
  
  "Вона була?" Запитала Джиллі.
  
  Бренду приклала палець до губ. “Тіффані не знає. Ми планували розповісти їй в цьому році, тому що вона знає Олену все своє життя. Взагалі-то, це було частиною домовленості про удочеріння. Олена пообіцяла ніколи не говорити Тіффані правду. Вона сказала, що залишає за нами право вирішувати, чи доречно це, і поки Тіффані цього літа була в Європі, ми з Чарльзом вирішили розповісти їй. Олена повинна була прийти сьогодні на вечерю, щоб ми усі разом могли їй розповісти.
  
  Я прикусила губу. "Мені дуже, дуже шкода," сказала я.
  
  Бренду кивнула, і її очі знову наповнилися слізьми. Озирнувшись через плече, вона сказала: “Вона так старанно тренувалася останні три роки, щоб стати досить швидкою для пробіжки марафону, і в цьому році їй пощастило виграти лотерейний номер. Я навіть не знаю, як вона зможе впоратися з усім цим тепер, коли вона не може бігати. Це її механізм подолання труднощів, і саме так вона пережила свій випускний рік, під час карантину ".
  
  Ми з Джиллі кивнули, і я подумав, що ми обидва відчули, що Бренда визнається в усьому цьому парі незнайомих людей, тому що було легко визнаватися в таких речах людям, яких вона не знала. Було безпечніше сказати щось особисте двом людям, яких ви, швидше за все, ніколи більше не зустрінете.
  
  "Якщо ми зможемо чим-небудь допомогти вам або їй, не могли б ви повідомити нам?" Запитала я, дістаючи з сумочки візитку. Я простягнув його Бренд, потім співчутливо стиснув її руку і повернувся, щоб піти.
  
  "Ти лайф-коуч?" Я почув, як вона сказала.
  
  "Так", - сказала я, озираючись через плече. "Так що ... Якщо тобі або Тіффані знадобиться з кимось поговорити, будь ласка, подумай про те, щоб зателефонувати мені, добре?"
  
  Бренду кивнула і злегка посміхнулася нам, перш ніж помахати рукою на прощання.
  
  Коли ми повернулися в машину і прямували додому, Джилі сказала: "Цього я не очікувала".
  
  "Вірно?" Сказав я. "Але ця бідна дівчинка".
  
  "Саме так", - сказав Джиллі. "Вона купує квиток на Нью-Йоркський марафон, підвернула кісточку за шість тижнів до забігу, і незабаром дізнається, що її біологічна мати, яку вона знала все своє життя, але не знала, що насправді це її мама, була вбита три дні тому ".
  
  "Я не заздрю Блюмам", - сказала я, думаючи про бідних батьків Тіффані і стоїть перед ними завдання втішити свою дочку після трьох розбитих сердець.
  
  "Ти думаєш, вони їй скажуть?" - Запитала Джиллі.
  
  Я здивовано подивилася на нього. “Звичайно. А чому б і ні?"
  
  Джиллі знизав плечима. "Було б для вас більш болісно думати, що ваша біологічна мати була якоюсь незнайомкою, і її ніколи не називали по імені, або що вона була жінкою, яка була вбита за тиждень до того, як могло бути зроблено визнання, і ви отримали б шанс побудувати з нею абсолютно нові стосунки?"
  
  Я спохмурнів. - Я розумію, до чого ти хилиш.
  
  "Цікаво, чи знала Сонечко", - сказала потім Джиллі.
  
  Я знову подивилася на нього з подивом. “Чорт візьми, я не знаю, Джил. Вона не натякала мені на це, але, з іншого боку, вона могла захищати приватне життя Олени ".
  
  "Санні і Олена ... Їх історія дружби сходить до коледжу, вірно?"
  
  Я кивнув. "Це я розумію".
  
  "Як ти думаєш, скільки років Тіффані?"
  
  “ Двадцять. Може бути, двадцять один.
  
  "Час підходить", - сказав Джиллі.
  
  "Так і є", - визнав я. "І все ж таки, яке це має значення зараз?"
  
  Джиллі зітхнула. "Думаю, що ні".
  
  “ До речі, як ти натрапив на Тіффані? - Запитала я.
  
  “Я взяв Духана на прогулянку до самого пляжу Індіан-Уеллс, і він відмінно провів час, плескаючись у хвилях. По дорозі туди ми минули Тіффані, яка рухалася в протилежному напрямку. Я помахав їй рукою, але не думаю, що вона мене згадала, тому що просто продовжувала їхати далі ". Джиллі розсміялася. “У будь-якому випадку, коли ми були приблизно у чверті милі від будинку, ми знайшли Тіффані на землі, біля великої старої вибоїни. Вона впала, підвернула кісточку і не могла ходити ".
  
  “ Бідолаха! Як довго вона була в такому стані?
  
  "Вона сказала, що пробула там всього кілька хвилин, і ніхто не зупинився, щоб допомогти їй, що просто неприйнятно, але що ти збираєшся робити?"
  
  "Ну, ти зупинився і допоміг".
  
  “ Я так і зробив. Вона сказала, що робила пятнадцатимильный коло навколо Іст-Хемптона, коли зробила ковток води і не помітила вибоїну.
  
  "Я не знаю, що завдає мені більше болю, почувши, що Тіффані впала у вибоїну, або те, що вона здійснювала пятнадцатимильную пробіжку!"
  
  “В точності мої думки. Бігуни - дивні істоти".
  
  "Кендіс - бігунка", - сказала я, маючи на увазі кращу подругу і ділового партнера моєї сестри, яку Джиллі добре знала.
  
  “ Кендіс - це Еббі?
  
  Я кивнув.
  
  “Це зрозуміло. Ця жінка - недолюдина".
  
  Я розсміявся. Кендіс була приголомшливою жінкою у всіх відносинах. Я був членом її загону раз чи два і щиро поважав її, навіть якщо не обов'язково хотів проводити з нею багато часу, тому що вона була досить лякає.
  
  - Еббі каже, Кендіс в наступному році буде керувати "Вермонтской сотнею".
  
  - Що таке "Вермонтская сотня"?
  
  “ Сто миль, в основному в гору.
  
  Джиллі зблідла. - Боже мій, чому?
  
  “Поняття не маю, але я згоден з тобою. Бігуни вони дивні".
  
  Потім ми обидва замовкли, поринувши в свої думки, і я продовжив свій шлях в напрямку Chez Cat.
  
  Порушивши мовчання після того, як мене осяяла ідея, я сказав: "Знаєш що, Джил?"
  
  "Що?"
  
  "Ну, я намагався придумати, як ми можемо дізнатися більше про розгніваних чоловіків Олени, і я думаю, що придумав щось розумне".
  
  "Розкажи, будь ласка", - сказала Джилі, повертаючись і вичікувально дивлячись на мене.
  
  “ Ну, ти ж знаєш, як театральні діячі люблять попліткувати, вірно?
  
  "Я знаю", - сказав Джиллі.
  
  "Мені цікаво, чи міг хто-небудь в театрі підслухати якісь плітки про осіб деяких коханців Олени".
  
  Посмішка Джиллі поширювалася повільно, але вона була від вуха до вуха, коли він закінчив обдумувати мою ідею. "Це блискуче!" - сказав він. "І ми знаємо, що Шепард не запитує їх про інших чоловіків, тому що він вірить, що у нього в тюрмі потрібний людина".
  
  "Абсолютно вірно", - сказав я. "Це напевно невикористаний ресурс для підозрюваних".
  
  Джиллі вказала на дорогу попереду. “ Театр в трьох хвилинах їзди. Підемо?
  
  “ Ти хочеш піти туди прямо зараз?
  
  “Я не думаю, що у нас є вільна хвилина. Якщо в театрі ще залишився хтось, хто працював над шоу Олени, вони, ймовірно, вже майже закінчили прибирати старі декорації і готуються до нового акта, який, швидше за все, замовили б поспіхом ".
  
  "Ти думаєш, там вже є нове шоу?"
  
  "Якщо вже не зробили, то найближчим часом", - сказав Джиллі. "Театр не може заробляти на порожніх місцях, і я впевнений, що вони б замовили новий номер якомога швидше".
  
  "Це просто здається таким ... холодним", - сказала я.
  
  Джиллі опустив повіки, задер ніс і зобразив британський акцент. “ Це театр, Далинг. Подання має тривати!
  
  * * *
  
  Ми під'їхали до театру всього за кілька хвилин. Я припаркувався далі по вулиці, подалі від входу в театр.
  
  "Ми проїхали приблизно шість інших паркувальних місць", - зауважила Джиллі. "Чому ми так далеко?"
  
  "Я не хочу, щоб Шепард бачив мою машину, якщо він вирішить повернутися і ще раз поглянути на місце злочину", - зізнався я. “ Він розсердиться на мене, якщо дізнається, що ми знову суем свій ніс у його справи.
  
  Джиллі усміхнувся. "Мені подобається, як чарівно ти описуєш реакцію Шепарда на те, що ми тут шныряем". Використовуючи пальці в якості повітряних лапок, Джилі сказав: "Роздратований'. Ха! Він буде атомним".
  
  "Ти не змушуєш мене відчувати себе краще ... "
  
  "Ядерний!"
  
  Я втупилася на нього.
  
  "Апокаліпсис!" А потім він видав плескають звук і зобразив, як його голова вибухає.
  
  "Може бути, ти припиниш!"
  
  Джиллі хихикнула. “Я постараюся. Але вони так легко даються мені. Іноді важко стримуватися".
  
  Ми вийшли і опустили трохи грошей в лічильник, потім попрямували до будівлі. “ Сподіваюся, ми зможемо потрапити всередину, - сказав я, коли ми наблизилися до входу.
  
  "Ми обійдемо будинок ззаду", - сказав Джиллі. “Службовці завжди стукають у задні двері, щоб їх впустили. Просто слідуйте моїм прикладом".
  
  Я пішов за Джилі, коли він повів мене в задню частину будівлі, і ми обидва були здивовані, виявивши, що двері за лаштунки підперта стільцем. Джиллі галантно ступив уперед, широко розчинив двері і вклонився. “ Після вас, міледі.
  
  "Що ж, спасибі вам, добрий сер, - сказав я, виходячи через передпокій у темний коридор. Моїм очам знадобилося мить, щоб звикнути, і я скоріше відчув, ніж побачив, як Джилі встала поруч зі мною, а потім ми обоє зупинилися, щоб зорієнтуватися.
  
  "Сюди", - сказав Джилі, переступаючи через в'язку електричних проводів. Я пішов за ним, залучений звуком молотка.
  
  По дорозі на звук ми нікого не зустріли, але чули, як двоє чоловіків базікали один з одним про "Янкіз".
  
  Коли ми завернули за завалений театральним мотлохом кут, я побачив, що ми входимо прямо за куліси, а на сцені двоє чоловіків у комбінезонах — один на сходах, інший на підлозі — знімають задник Олени. Помітивши нас, вони різко зупинилися.
  
  "Ти не можеш повернутися сюди", - сказав чоловік на підлозі. Його тон був різким, і це стривожило мене. Я зупинився по дорозі до них.
  
  Джиллі, однак, був незворушний. Посміхаючись з владним виглядом, він сказав: "Вибачте, що перериваю, джентльмени, але ми з групи Sharp".
  
  Двоє чоловіків здивовано витріщилися на нього.
  
  "Агентство особистого страхування театру", - сказала Джилі, як ніби вони повинні були знати. Потім він здивував мене, діставши візитку з внутрішньої кишені свого блейзера і простягнувши її чоловікові, державшему драбину, який не зробив жодного руху, щоб підійти до нас і забрати її.
  
  "Ти не можеш повернутися сюди", - повторив хлопець.
  
  Джиллі повернув голову, щоб подивитися на мене, схрестив руки на грудях і закотив очі. Знову повернувшись до двом чоловікам, він сказав: "Як слідчі по незавершеному судовому процесу, поданою спадкоємцями міс Галанис, ми, насправді, можемо повернутися сюди".
  
  Вони продовжували байдуже дивитися на нього, але я помітив, що їх агресивність змінилася подивом і невпевненістю.
  
  Джиллі сунув візитку в кишеню і склав руки перед собою, наче готувався виголосити промову. "Тепер декілька запитань до вас двом", - сказав він, підходячи до них. Я пішов за нею. “ Ви обидва були тут у ту ніч, коли міс Галанис зустріла її...?
  
  Голос Джиллі затих, і обидва чоловіки, здавалося, були збиті з пантелику.
  
  "Смерть?" перепитав хлопець на сходах.
  
  "Невдалий кінець," сказала Джилі, натягнуто посміхаючись.
  
  "Ми були", - сказав чоловік на підлозі. "Ми були на сцені, за головним завісою, змінювали декорації до другого акту".
  
  "А до антракту?" Наполягав Джиллі. "Де ти був?"
  
  Людей на сходах вказав прямо за те місце, де ми стояли. "Там", - сказав він. "В кріслах".
  
  Я озирнувся і побачив поруч два плетених крісла, а між ними невеликий столик, а на столі лежала колода гральних карт. Повинно бути, саме так вони коротали час під час виступу Олени.
  
  "Добре," сказав Джил. “ А як вас звуть?
  
  "Гас Вебстер", - представився перший хлопець; потім він вказав на свого приятеля на сходах. "А це Донні Кас".
  
  Джиллі кивнув, потім зробив паузу, перш ніж задати їм свій наступний питання, щоб оцінити двох джентльменів.
  
  Замість того щоб просто стояти там з дурним виглядом, я вирішила допомогти Джиллі з цією прийомом і полізла в сумочку за маленьким блокнотом, який використовувала для складання списків покупок, і ручкою. Діставши обидва, я відкрила нову сторінку. "Гас Вебстер і Донні Кас," сказала я, записуючи їх імена в блокнот.
  
  "Гас," сказав Джилі, кивнувши в бік чоловіка. “ І Донні.
  
  Вони кивнули у відповідь.
  
  Джиллі заклав руки за спину і почав ходити взад—вперед - а-ля інспектор Клюзо, — засинаючи чоловіків питаннями, наприклад, бачили чи чули що-небудь підозріле в ніч вбивства? Помітили вони кого-небудь, хто, здавалося, не належав лаштунків? Знали вони особисто міс Галанис? Бачили вони, щоб хто-небудь заходив в театр після вбивства, щоб понишпорити там, можливо, в пошуках викинутих доказів?
  
  Відповіддю на всі питання Джиллі було "ні", за винятком останнього питання, на який Гас відповів: "Тільки ви двоє і поліція".
  
  "Зрозуміло", - сказав Джилі, як ніби заяву Гаса було красномовним.
  
  Потім Джиллі вказав у ту сторону, звідки ми з ним прийшли. "Я помітив, що двері за лаштунки підперта стільцем", - почав він, і вперше поведінка чоловіків змінилося. Вони помітно занервували. "Це типова практика для вас двох тут, у театрі?"
  
  Донні подивився на Гаса широко розкритими і трохи переляканими очима. "Двері заїдає, і нам легше діставати інструменти і припаси з наших вантажівок, якщо двері відчинені".
  
  "А", - сказав Джиллі несхвальним тоном. Підібгавши губи, він запитав: "І була ця двері відкрита ніч ... "
  
  “ Вбивство? - Писклявим голосом запитав Донні.
  
  “ Прикрий інцидент? Джиллі закінчила.
  
  Донні позадкував вниз по сходах, потім, опинившись на підлозі, обернувся і багатозначно подивився на Гаса.
  
  Губи Гаса стиснулися в тонку лінію. "Я не пам'ятаю," сказав він.
  
  "Звичайно, ти не розумієш", - сказав Джиллі. “Але ось у чому справа, Гас. Якщо ви свідомо брешете мені прямо зараз, і я зловлю вас на цьому, тоді я назву вас в якості відповідача в судовому процесі, і ви будете піддані тим же штрафів і відшкодування збитку, що і наше агентство ".
  
  Гас проковтнув.
  
  Джиллі продовжив. "Ваша пенсія, ваші заощадження, ваш вихід на пенсію, ваш будинок, всі ці речі можуть виявитися в грі".
  
  Гас зблід.
  
  “ Звичайно, як працівник, я хотів би захистити тебе, Гас. Але тільки якщо ти зізнаєшся мені у всьому. В ніч...
  
  "Прикрий інцидент", - сказали двоє чоловіків в унісон.
  
  Джиллі різко усміхнувся їм. "Вбивство, ця двері були відчинені?"
  
  "Можливо, так воно і було", - визнав Гас. І я бачив, що він був по-справжньому наляканий втратою всіх своїх заощаджень за вигаданого судового процесу.
  
  Подумавши, що Джилі, можливо, занадто жорстока, я втрутився. “Спасибі тобі за це визнання, Гас. Це важлива деталь, яку ми можемо спробувати пом'якшити, припустивши, що ви поняття не мали, що міс Галанис могла піддаватися небезпеки з боку одного з її коханців, вірно?
  
  Гас люто замотав головою. “ Ні! Клянусь. Я поняття не мав, що у леді є хтось, хто хоче заподіяти їй шкоду.
  
  "Я теж", - поспішив зауважити Донні.
  
  Я кивнув і поплескав Джиллі по плечу. “ Я ж казав тобі, Саймон, що вони абсолютно невинні ні в який відповідальності.
  
  Джиллі посміхнувся. Я могла сказати, що йому сподобалося вигадане ім'я, яке я йому назвала. "Ти знову права, Фелісіті".
  
  Я теж посміхнулася. Фелісіті - таке гарне ім'я.
  
  "Все ще!" Джиллі повернулась, щоб знову відійти від мене. "Я стурбований тим, що вони нікого не бачили за лаштунками під час... "
  
  “ Прикрий інцидент? Донні спробував.
  
  “ Вбивство? - Перепитав Гас.
  
  "Жорстоке вбивство міс Галанис", - сказав Джиллі. "Як хтось міг просто прослизнути повз вас двох, якщо ви були за кулісами протягом всього першого акту?"
  
  Чоловіки дивились на Джилі, немов занімівши.
  
  Джиллі вказала нам за спину. “Коридор, що йде від дверей за куліси, веде прямо сюди. Якщо б ви двоє сиділи за лаштунками, чекаючи, щоб допомогти зі зміною декорацій до другого акту, як хтось міг прослизнути повз вас?"
  
  Донні також вказав на місце позаду нас. "Через потайні двері", - сказав він. “Вона пофарбована в чорний колір, щоб її не було видно. Ви пропустили її, якби не знали, що вона там".
  
  Ми з Джиллі обидва обернулися, щоб подивитися назад.
  
  "Там ззаду є потайні двері?" - Запитала я, вказуючи великим пальцем через плече.
  
  "Ага", - сказав Донні. “Це відразу за дверима за лаштунки. Як я вже сказав, ти пропустиш це, якщо не будеш знати, що це там".
  
  "І куди точно це веде?" Запитав Джиллі.
  
  "В гримерні та коридор за завісою, ведучий на ліву сцену", - пояснив Гас.
  
  "Ха", - сказав я, знову оглядаючись через плече. "Я повністю пропустив це".
  
  "Якщо це прямо за дверима, то ми безумовно пропустили б це", - сказав Джиллі. “Особливо якщо би ми входили зовні. Пам'ятаєте? Нашим очам потрібно було звикнути до зміни освітлення".
  
  "Але в ніч убивства був вечір", - тихо сказав я, нагадуючи Джиллі про цієї важливої деталі.
  
  "З-за чого двері було б ще важче розгледіти", - сказав Джилі, і мені довелося кивнути на знак згоди. Він був абсолютно прав.
  
  "Ця двері коли-небудь замикається?" Я запитав, просто з цікавості.
  
  Гас кивнув. "Іноді, але ніколи під час шоу".
  
  "Зараз вона замкнена?" Запитала Джиллі.
  
  Гас почервонів. “ Е-е, я так не думаю.
  
  Джиллі знову кивнув. “Чудово. Джентльмени, ми хотіли б подякувати вам за приділений час. Будь ласка, продовжуйте свою роботу, і ми зв'яжемося з вами, якщо нам буде потрібно від вас додаткова інформація ".
  
  З цими словами Гіл розвернувся на підборах, схопив мене за лікоть, і ми пішли геть.
  
  "Я так розумію, ми прямуємо до потаємної двері за лаштунками?" Запитав я.
  
  "Ага", - сказав Гіл, дістаючи свій телефон.
  
  Я задавався питанням, чому, поки ми не підійшли до дверей, яку дійсно було важко розгледіти, і Джиллі зробив кілька знімків на свій телефон. Потім він смикнув за ручку, і двері вільно відчинилися. З ще одним галантним поклоном він сказав: "Фелісіті?"
  
  "Спасибі, Саймон", - сказала я з посмішкою і увійшла в повну темряву. "Я тут нічого не бачу".
  
  Приміщення абсолютно раптово освітилося яскравим світлом, коли Джиллі включив ліхтарик на своєму телефоні. Знайшовши вимикач праворуч від мене, він клацнув ним, і коридор засвітився.
  
  Це був широкий коридор, заповнений афішами в рамках з попередніх концертів і ще великим безладдям за лаштунками.
  
  Ми мовчки пройшли по коридору, оцінюючи простір, і різко зупинилися біля дверей, обнесеній захисною стрічкою, а на рівні очей - табличкою у формі зірки з написом "МІС ГАЛАНИС".
  
  Я відійшов від дверей і оглянув її з ніг до голови, і тільки тоді зрозумів, що на підлозі біля дверей були краплі рожевого кольору. Я швидко відступив назад, вказуючи на них, щоб Джиллі могла бачити. Він скорчив гримасу і теж відступив назад.
  
  Ми обидва оглянули пів — ми нічого не могли вдіяти з собою — і перед нами розгорнулася страшна сцена, коли ще більше крапель усеяло дерев'яні дошки підлоги в жахливий горошок. Я пішов по їх сліду і був ще більше вражений, побачивши, що вони були не тільки на підлозі, але також забруднили одвірок і протилежну стіну, а потім мій погляд впав на кривавий відбиток руки на підлозі відразу за дверима — як ніби Олена простягнула руку за допомогою через отвір, але померла при спробі.
  
  Я підняв руку, щоб прикрити рот, вперше усвідомивши, наскільки жорстокою була її смерть. “ Боже милостивий, - прошепотів я, коли відчув, що знову можу говорити.
  
  Вираз обличчя Джиллі було таким же переляканим. "Повинно бути, на неї напали прямо за дверима", - сказав він, вказуючи на арку з іржавих крапель.
  
  "Який жахливо жахливий спосіб померти", - сказав я.
  
  Чим більше я дивився на місце події, тим більше переконувався в одному: Аарон Нассау не вбивав Олену Галанис. Це зробив хтось, хто був сповнений люті, а не горя.
  
  "Може, нам увійти?" - Запитала мене Джиллі.
  
  "Ти жартуєш, так?" Я сказав, вказуючи на стрічку з місця злочину і велику наклейку, що закриває частину двері і дверний отвір.
  
  "Вони ні за що не дізнаються, що це ми вломилися", - сказав Джиллі. Він вказав на стелю, закриває нас і коридор. "Ніяких камер".
  
  Я похитав головою. "Все, що Шепарду потрібно було б зробити, це запитати Гаса або Донні, якщо б ми зламали двері, і вони видали б нас у мить ока".
  
  "Ти маєш на увазі, що вони відмовляться від Саймона і Фелісіті", - сказав він. "Від страхової групи Шарп". Джиллі засунув руку в кишеню і дістав картку, яку він запропонував Дасу. Це була його візитка з мого офісу. Він зробив ставку на те, що Гас не вийде вперед, щоб забрати у нього картку, і це спрацювало.
  
  "Розумно", - сказав я. “Проте, я думаю, що Шепард випитав б правду зопалу, так що немає. Ми не втручаємося. Крім того, що варто було б побачити, окрім ще більш зловісних залишків місця злочину?
  
  “Не знаю. Ось чому я кажу, що ми повинні вломитися".
  
  "Ні, Джилі," твердо сказав я.
  
  Зітхнувши, він сказав: “Добре. Але давайте перевіримо решту цього закулісся".
  
  Я кивнув і махнув йому рукою, щоб він продовжував.
  
  Ми відійшли від двері гримерки Олени, потім продовжили шлях по коридору повз ще кількох гримерних різного розміру. У всіх не було нічого, крім туалетних столиків і стільців.
  
  Нарешті, ми підійшли до кінця і крутому повороту, за яким знову можна було почути Гаса і Донні, які били молотком і продовжували обговорювати шанси 'янкіз" виграти вимпел в цьому році.
  
  Джиллі виглянув з-за рогу, потім жестом запросив мене йти за ним. Я тримався ближче до нього, коли ми завернули за ріг і опинилися у великому закулісся ліворуч від сцени. Ми були майже в тіні, так що я не турбувався, що нас з Джиллі побачать Гас або Донні, але все одно ми вели себе тихо, як мишки.
  
  Швидко озирнувшись, я жестом показав Джилі, що нам пора йти, і він зупинився поруч з маленьким письмовим столом і невеликий стосом паперів.
  
  Поїхали! Одними губами покликала я.
  
  Він кивнув, взяв чарку, і ми вирушили в дорогу.
  
  Ми не розмовляли до тих пір, поки не вийшли з-за куліс, і Джилі, йдучи, натиснув на вимикач світла.
  
  Опинившись на тротуарі і прямуючи до машини, я вказав на аркуші паперу. "Що це?"
  
  "Сценарій Олени", - сказав він.
  
  Моя брову злетіла вгору. “ Її сценарій?
  
  "Ага", - сказав Джилі, розпливаючись в крокодилячої посмішці і помахуючи ним переді мною. "Та ти знаєш, чим він наповнений?"
  
  "Що?"
  
  Гіл підняв брову. "Підказки".
  
  OceanofPDF.com
  
  Розділ 11
  
  "Ту нього золота жила", - сказала я, гортаючи сторінки, коли ми знову були вдома, на цей раз у "Чез Кет", сиділи на моєму кухонному острівці, пили чай і переглядали сценарій.
  
  "Я знаю, так?" сказав він. "Жодному з нас не вдалося подивитися другий акт, тому що тільки з цієї точки зору це скарб".
  
  Я прочитав рядки, які здавалися такими спонтанними, слетевшими з вуст Олени, і здивувався, що її голос не звучав отрепетированно, коли вона вимовляла всі ці пікантні фрази. Це читалося точно так, як звучало, як монолог — хід думок, одна коханка випливає за інший через усіх дванадцятьох чоловіків.
  
  "Я б дійсно хотів знати, хто такий Коханець номер Два", - сказав я.
  
  "Законодавець?"
  
  “Так. Чого ми не знаємо, так це є він місцевим представником або національним ".
  
  “Він був би національним. Олена ні за що не стала б зустрічатися з кимось із законодавчих зборів штату. І я б поставив на те, що це сенатор, а не конгресмен. Їй потрібен хтось з положенням ".
  
  Я весело посміхнувся і похитав головою. "Сумніваюся, що у Олени був роман з Чаком Шумером".
  
  "Хто сказав, що це був сенатор від Нью-Йорка?" Сказав Джиллі. "У багатьох політично впливових людей є будинки тут, в Хемптоні".
  
  “Гарне зауваження. Що знову розширює поле бою".
  
  "Як ніби цього було недостатньо широко з вісьмома невідомими підозрюваними", - роздумувала Джиллі.
  
  “Хіба ти не маєш на увазі дев'ять? Ми знаємо тільки про Макаллене, Голдберге і Ліхі".
  
  "Я припускаю, що Аарон десь є в цьому сценарії", - сказала Джилі, зітхнувши.
  
  “О, точно. Нам потрібно буде пошукати його в сценарії, просто щоб підтвердити", - сказав я.
  
  Поклавши сценарій на стіл, поклала на нього долоні. "Нам потрібно переглянути сторінку за сторінкою з допомогою мелкозубой гребінця".
  
  "Згоден", - сказав він, смикаючи за куточки сторінок, поки я не дозволила йому взяти їх. Потім він перегорнув кілька сторінок, зупинився на одній конкретній і повернув її до мене. "Ти це бачив?" - запитав я.
  
  Я скосила очі на сторінку, але не змогла розгледіти, що привернуло його увагу. “ Що?
  
  Джиллі постукала по нижньому лівому кутку. “ Бачиш цю записку?
  
  Я моргнула. Я пропустила це при побіжному перегляді сторінок. “ Я не можу розібрати. А ти можеш?
  
  Джиллі перегорнув сторінку назад до себе і провів пальцем по нижньому абзацу, позначеному як Коханець номер вісім. "Бачиш цю стрілку?" запитав він.
  
  Я дійсно бачив це. Воно було вицвілим, тому що було написано олівцем, але я зміг розібрати. "Ви думаєте, записка стосується коханця номер вісім?"
  
  "Я знаю", - сказала Джиллі. "У неї жахливий почерк, але, по-моєму, в записці написано 'Подзвони Джину", а потім, я думаю, це знак долара".
  
  Джиллі вказала на хвилястий символ, і я кивнула. “Я думаю, ти права. Отже, ми обидва згодні, що Джин, швидше за все, Коханець номер вісім?"
  
  "Ми знаємо", - сказав Джиллі.
  
  “ І що вона дзвонила йому з-за грошей?
  
  "Вона була такою".
  
  “Наприклад, за що? Підтримку? Або щось більш мерзенне, начебто шантажу?"
  
  "Ця думка приходила мені в голову", - сказав Джиллі.
  
  “ Так хто такий Джин? - запитав я.
  
  Джиллі знизав плечима. Потім його очі загорілися. "Почекай", - сказав він, витягаючи телефон і скажено стукаючи по ньому.
  
  Я знову наповнила наші чашки чаєм, чекаючи, поки він закінчить.
  
  Нарешті він вигукнув: "Так!" - і повернув телефон обличчям до мене. "Джин Босворт".
  
  "Джин Босворт", - повторив я, уважно дивлячись на екран. Потім я прочитав вголос. “Джин Босворт з Саутгемптона і Манхеттена, забудовник нерухомості, філантроп і покровитель мистецтв, помер у середу, дванадцятого грудня, від ускладнень, викликаних COVID-дев'ятнадцять. У нього залишилися його сестра Кеннеді Джун Босворт-Мердок, шурин Ерік Мердок і два його племінника, Тед і Тео."
  
  Я відірвався від читання і, насупившись, подивився на Джилі. “Це не може бути той же самий ген, Джиллі. Він мертвий. Він помер минулого року".
  
  Джиллі кивнув, але потім перегорнув сценарій до сторінки, на якій починався монолог Олени про коханця номер вісім. Піднявши сценарій, він почав читати. “Коханець номер Вісім вирішив назавжди дистанціюватися від усіх нас — за винятком, звісно, своєю дорогою, улюбленої сестри, або, як мені подобається її називати, його єдиного справжнього кохання. Мені знадобилося надто багато часу, щоб зрозуміти, наскільки ми з нею схожі, і чому одного разу він вигукнув її ім'я в ліжку, немов прагнув ласки літнього дня.
  
  "Трохи поетично", - задумливо промовив я.
  
  “ Ні, Кет, ти що, не розумієш? 'Літній день'?
  
  "Очевидно, що ні", - сказав я.
  
  Джиллі закотив очі. - Друге ім'я його сестри - Джун.
  
  "Гаразд, це трохи перебільшено".
  
  Немов кинувши виклик, Джилі знову почав стукати по своєму телефону і з переможним "Ага!" повернув його до мене.
  
  Я нахилився, щоб подивитися на нього, і побачив, що він вивів зображення жінки в центрі групи людей, яка була разюче схожа на Олену. Підпис під фотографією свідчила: Ерік Мердок і його дружина Джун; Кріс Фітцпатрік і його дружина Вінні; Білл О ' Дауд; і Ритвик Патель на фестивалі Spring Fling в Вестчестере.
  
  "Вона вмирає в червні", - сказав Джиллі. Потім він знову вказав на сценарій і сказав: "Одного разу в ліжку він вигукнув її ім'я, наче прагнув ласки літнього дня'. Олена говорила зашифрованим мовою. Вона мала на увазі Джун."
  
  "Фу," сказав я.
  
  "Вірно?" Джиллі погодилася, скорчив гримасу.
  
  “Але ми дійсно впевнені, Джилі? Я маю на увазі, чи не могло все це бути випадковістю? І навіщо Олені писати записку, щоб зателефонувати Джину з приводу грошей, якщо він помер у грудні? Зараз вересень — дев'ять місяців.
  
  “Я не знаю. Але я точно знаю, що хочу провести ще декілька досліджень у цьому напрямку ".
  
  Я кивнув. "Ми обов'язково повинні вивчити цей аспект". Потім я схопив сценарій і сказав: “Давай, у мене нагорі, в кабінеті, є сканер. Ми можемо відсканувати це і зробити копію, щоб ми обидва могли вивчити її в пошуках доказів ".
  
  * * *
  
  Через годину ми з Джиллі повернулися до мого кухонному столу, прочитавши наші копії сценарію. Відклавши свій, я почекала, поки Джиллі виділить сторінку, перш ніж запитати: "Тобі що-небудь говорило про особу інших коханців?"
  
  "Номер Одинадцять - Ерон", - сказала Джиллі. "Вона вимовила слово "вважати" раз п'ятнадцять".
  
  Це було трохи менше, ніж це, але я посміхнувся йому і додав кивок. "Згоден".
  
  Я встав, підійшов до білої дошці, яку притулив до раковині, і написав ім'я Аарона поруч з цифрою одинадцять, яку написав заздалегідь, коли ми з Джиллі вперше спустилися вниз і вирішили стежити за закоханими, використовуючи мою білу дошку.
  
  "Отже", - сказав я, вказуючи на список. "Ми знаємо, що Коханець номер один - Такер Макаллен, забудовник; Коханець номер чотири - Джоел Голдберг, ювелір; Коханець номер п'ять - Лайам Ліхі, віце-адмірал; Коханець номер вісім - Джин Босворт; і Коханець номер Одинадцять - Аарон Нассау".
  
  “ Значить, залишається пізнати Коханців номер Два, Три, Шість, Сім, Дев'ять, Десять і Дванадцять.
  
  "Добре", - сказала я, ходячи перед дошкою. "Ми повинні обговорити це по черзі, починаючи з коханця номер два?"
  
  "Я поняття не маю, хто б це міг бути", - сказав Джиллі. "Я швидко обшукав всіх членів Конгресу, які живуть тут, в Хемптоні, і зміг знайти тільки цього хлопця". Джиллі повернув екран свого телефону до мене, і я втупилася на картинку.
  
  "О, так", - сказав я. "Я голосував проти нього на останніх виборах".
  
  "Я теж", - зізналася Джиллі.
  
  "І все ж він приблизно того ж віку, що і Олена", - сказав я.
  
  - А ще у нього четверо дітей у віці від трьох до тринадцяти років, чудова дружина і будинок в Истпорте.
  
  "Це щось на зразок походу".
  
  “ Так і є. До того ж, Кет, якщо б такий хлопець зустрічався з такою жінкою, як Олена, це стало б центром пліток. Я просто не розумію цього.
  
  "Що ти маєш на увазі?"
  
  "Я маю на увазі, якщо б він змінив своїй дружині і матері своїх чотирьох дітей з Оленою, вона ні за що не дізналася б про це".
  
  Я постукав себе по підборіддю. “ Це правда.
  
  "Я, звичайно, збираюся ще трохи покопатися, подивитися, чи не вдасться мені розібратися в розкладі представника, чи був він взагалі в місті в ніч убивства, але інтуїція підказує, що це не наш хлопець".
  
  Я зітхнула. “Добре, тоді ми поки залишимо Коханця номер Два порожнім. Давайте перейдемо до коханця номер три".
  
  "Третій - це цікаво", - сказав Джилі, піднімаючи сценарій, щоб перейти до розділу про коханця номер три. Цитуючи сторінку, він сказав: “Коханець номер три - це все через одяг. Він носить їх як маску, змушуючи вас думати, що він грає за одну команду, в той час як насправді він грає за іншу ".
  
  "Хто-то в шафі", - припустила я.
  
  Джиллі відклав сценарій і стиснув губи. "Можливо", - сказав він таким тоном, який не показував, що він переконаний в моєму висновку. Він підняв свій телефон і почав стукати по ньому.
  
  "Про що ти думаєш?" - Запитав я.
  
  "Сукня Олени для показу було абсолютно прекрасним творінням, чи не так?" сказав він.
  
  "Боже мій, що так, - погодився я. “Приголомшливо. І в цьому вона була бездоганна".
  
  "Звичай," сказав Джиллі. “ Вірно?
  
  “Те, як це сиділо на ній, як друга шкіра? Повинно було бути".
  
  Джиллі повернув свій телефон так, щоб я могла бачити. Це була сторінка Олени в Instagram. "Подобається цей номер, вірно?"
  
  На фотографії, про яку йде мова, Олена була одягнена в бордовий блискучий брючний костюм в підлогу, широко розкльошений внизу і з розрізом від шиї до пупка, що дозволяло практично оголити її пишне декольте. Штани були вузькими і звуженими, а загальний силует костюма і оббивка плечей надавали їй особливо виразний вигляд. Це був абсолютно індивідуальний крій і посадка.
  
  “Дійсно. Вони виглядають так, як ніби їх виразно міг створити один і той же чоловік", - сказав я.
  
  Джиллі перейшов до наступної фотографії. "І ось," сказав він.
  
  На фотографії Олена була вдягнена у рожеву сукню, яка облягала її постать, як рукавичка. Фотографія, очевидно, була зроблена під час пандемії, тому що на ньому була маска для обличчя з того ж матеріалу, що і плаття, але вона була засипана кристалами Swarovski.
  
  “Так. Ще один виготовлений на замовлення наряд. І мені подобається, як він на неї дивиться".
  
  Джиллі кивнула. “Коли її шоу початок викликати ажіотаж, я стала стежити за Оленою на грам, і я пам'ятаю, як переглядала їх, люблячи її стиль. В її одязі багато жвавості".
  
  "Вивасе?"
  
  “Антоніо Виваче. Він починає загорятися у світі моди. Мішель - великий шанувальник, і він підштовхнув команду Анни до того, щоб деякі дизайни Vivace були представлені в Vogue ".
  
  Я посміхнулася того, як Джилі недбало згадав ім'я Анни Вінтур, як ніби він звертався до неї по імені. Хоча, якщо чесно, його чоловік, швидше за все, називав її по імені.
  
  Джиллі на мить замовк, продовжуючи переглядати фотографії, поки не знайшов те, що, здавалося, шукав. Знову повернувши телефон до мене, він сказав: "Це він".
  
  Бездоганно одягнений чоловік з оливковою кольором обличчя, довгастим обличчям, великими карими, проникливими очима і пасмами сріблястих волосся, спадаючих на плечі, втупився на мене. У нього були найбільш чуттєві губи, складені в усмішку Мони Лізи, коли він привертав увагу фотографа. Тим часом троє чоловіків-моделей з оголеними грудьми облокотились на нього, запобігаючи таким чином, що можна було припустити, що він був їхнім витвором дезира.
  
  "Ти думаєш, це той, кого Олена має на увазі?" Я запитав Джиллі.
  
  “Так. Сукня, яку вона одягла для свого виступу, явно від нього. У нього певний стиль, що підкреслює чуттєві жіночі вигини, які важко підібрати правильно. Ви бачите, що Крістіан вміє робити це добре, і, можливо, Зак, але список по-справжньому талановитих дизайнерів, які створюють одяг для натовпу Rubenesque, страхітливо малий ".
  
  Я придушив бажання запитати Джилі, чи має він на увазі Крістіана Сириано і Зака Позена, тому що знав, що йому принесе тільки задоволення сказати: “Ага. Про кого ще я міг би говорити, Кет?
  
  Замість цього я повернув обговорення поточної теми, вказавши на сценарій і сказавши: “Отже, Vivace - це що ... ? Не замкнутий і навіть не гей?"
  
  Джиллі знизав плечима. “У професійному плані йому було б вигідно, щоб його вважали людиною спектру LBGTQ, сильно склоняющимся до G, але він також міг бути бі або пансексуалом. Я ніколи не зустрічав людини, тому мені важко сказати.
  
  "Які ще підказки з сценарію підходять?"
  
  "Велика частина", - сказала Джилі, знову беручи в руки сторінки. “Я маю на увазі, якщо ви розумієте, що вона має на увазі Vivace, це має сенс. Вона називає його сивочолим лисом, що живлять пристрасть до жінок, провину і прогулянковим доріжках.
  
  "Вона була розумною дівчинкою", - сказав я.
  
  "Насправді".
  
  Я повернувся і зняв ковпачок зі свого маркера. "Добре, я додам його в список, але нам треба буде ще трохи покопатися в ньому, як в можливості, тому що її підказки досить загадкові, щоб ми могли помилятися".
  
  "Згоден, згоден, згоден", - сказав Джиллі.
  
  "Добре, тоді давайте подивимося на Закоханих Шість, Сім і подивимося, чи дають вони які-небудь підказки", - сказав я.
  
  "Сьомий коханець виразно дає деякі підказки", - сказав Джилі, і вираз його обличчя викликало у мене чималу цікавість.
  
  "Які підказки?"
  
  У відповідь Джиллі почала читати прямо зі сторінки. “Коханець номер Сім був зроблений повністю з шоколаду. Темний, гіркий, чудовий шоколад—"
  
  "Він був чорним", - сказала я, читаючи між рядків.
  
  "Це моє припущення", - сказав Джиллі; потім він повернувся до сценарію. “Готовий продати душу за долар, він став би на захист будь-якого білого комірця. Йому було все одно, винен ти чи ні, головне, щоб ти міг заплатити".
  
  Я відчула, як фарба відринула від мого обличчя. “ Адвокат.
  
  Джиллі підняла палець і продовжила читати. "Щедра в ліжку, безумовно, друга з кращих, але не бажає, щоб її бачили намазывающей ікру на тост з білого хліба ".
  
  "Що це значить?" - запитав я.
  
  "Я думаю, це означає, що йому не подобалося з'являтися на публіці з білою жінкою".
  
  "Зрозуміло, - сказав я, відчуваючи, як моя захист посилюється. У мене було дуже неприємне відчуття, що Олена могла мати на увазі когось, кого я знав і про кого дбав, і це турбувало мене з усіх причин, які я міг придумати.
  
  Джиллі продовжив. "Коли мені набридли його пісні і танцю, я викинув його назад у гавань ".
  
  "О, ні", - сказала я, оскільки мої підозри майже підтвердилися. "Ми обидва думаємо про одне й те ж?"
  
  "Е-е, цей Маркус Браун підходить під всі загадкові опису, включаючи те, що його викинули назад у 'гавань', що є кодом для Сэг-Харбора?
  
  Я кивнула головою. Це пояснило б, чому, коли я зателефонувала Маркусу, щоб попросити його представляти Аарона, він промовчав, коли я згадала, що Олена була вбита.
  
  “Гаразд, ми обидва думаємо, що це Маркус. Джиллі, що нам робити?"
  
  "Я думаю, нам потрібно зателефонувати Маркусу", - сказав він.
  
  Я зблідла. “ І що саме сказати?
  
  “О, я не знаю, Кет. Може бути, почати з того, що запитати його, як проходить його день, а потім перейти до питання, чи був він тим, хто вбив Олену Галанис?"
  
  Я скорчила гримасу. “ Або, можливо, що-небудь більш тактовно.
  
  Джиллі відклала сценарій. "Мені раптом не сподобався цей проект".
  
  Зітхнувши, я потяглася за телефоном. У глибині душі я ні на секунду не вірила, що Маркус Браун вбив Олену. Але я подумав, що було важливо розпитати його про неї, враховуючи той факт, що в даний час він захищав чоловіка, з яким вона зустрічалася, а тепер його звинуватили в її вбивстві. Для мене це був гігантський конфлікт інтересів, і я був переконаний, що це зробить Аарона досить уразливим на суді.
  
  "Кетрін Купер," представився Маркус, піднімаючи трубку.
  
  "Привіт, Маркус", - сказала я, намагаючись надати своєму тону що-небудь недбале і безтурботне. "Ти у мене на гучного зв'язку, і Джиллі теж тут".
  
  "Чому зобов'язаний таким задоволенням?" доброзичливо запитав він.
  
  "Ну ..." Я почала хутко збиратися з думками і все ще не була впевнена, що мені робити далі. "Джиллі і я думала про те, щоб допомогти вам з справою проти Аарона".
  
  "Ти був, так?" Запитав Маркус. "В якому сенсі?"
  
  Я прочистив горло і продовжив. “Цим ранком ми зробили невелику поїздку в театр і виявили викинутий сценарій Олени. Ми переглядали це, намагаючись ідентифікувати дванадцять розгніваних чоловіків, ви знаєте, щоб дати вам список підозрюваних, які допоможуть засумніватися в тому, що вбивцею був Аарон.
  
  "Мило", - сказав він. "Я б хотів отримати копію, коли у вас буде вільна хвилинка".
  
  "Звичайно", - сказав я йому. "Поки ми були—"
  
  "І я хотів би почути, кого ви впізнали, коли наберете пристойну кількість імен".
  
  "Звичайно", - сказав я. "Поки що ми досягли значного прогресу".
  
  "Скільки у тебе імен?"
  
  "Включаючи Аарона, у нас їх шестеро", - сказав я.
  
  "Можливо, сім", - сказала йому Джилі, багатозначно дивлячись на мене.
  
  “ Дай вгадаю, ти дісталася до Коханця номер Сім і вирішила, що це я?
  
  Джиллі і я обмінялися здивованими поглядами. "Е-е... так, - сказав я.
  
  "Це ти?" Запитала Джиллі.
  
  "Так і є", - сказав Маркус. “Я зустрічався з Оленою дуже недовго півтора року тому. Я думав, ми розійшлися полюбовно, але, можливо, я помилявся. Я чув через вайн, що її портрет мене не зовсім утішний.
  
  Я насупилася. Як він міг не бачити тут проблеми? "Маркус," сказала я, - чому ти погодився представляти Аарона, коли ти так береш участь у поданні Олени? Хіба це не величезний конфлікт інтересів?"
  
  "Ні", - сказав Маркус, не вдаючись у подробиці.
  
  "Чому ні?" Наполягав Джиллі.
  
  "Тому що я не вбивав Олену".
  
  Джиллі закотив очі і сплеснув руками. Я не міг не погодитися.
  
  Маркус, імовірно, відчув наше розчарування і, нарешті, уточнив. “Послухайте, у ніч, коли була вбита Олена, я був на грі в покер, організованою суддею Ендрю Кордайтом — суддею Верховного суду Нью-Йорка. Також там були два інші судді і колишній генеральний прокурор. Я був з цими джентльменами весь вечір, з семи вечора до другої ночі, так що у мене саме незаперечне алібі, про яке ви можете тільки мріяти ".
  
  Я відчула, як мої плечі з полегшенням розслабилися.
  
  Але потім Джиллі сказав: "Ти міг би заплатити комусь, щоб він це зробив".
  
  "Звичайно", - сказав Маркус. “Але це могло відноситися до будь-якого з коханців Олени. Не забувай, вона зустрічалася тільки з багатими і впливовими".
  
  Я похитав головою, все ще трохи стурбований всім цим. “Маркус, Олена називає тебе одним з розгніваних чоловіків. Якщо б у вас були почуття до неї, і в ході вашого розслідування цієї справи проти Аарона ви переконалися, що це зробив він, хіба це не поставило б під загрозу його захист?"
  
  Маркус щиро розсміявся. “Кетрін, у мене не виникло почуттів до Олени. У нас з нею ніколи не було ніяких романтичних стосунків. Ми були коханцями. От і все. Ми не ходили на побачення, не вечеряли разом і не проводили час один з одним по вихідним. Ми просто збиралися для фізичних стосунків приблизно раз на два тижні протягом двох місяців або близько того. І хоча я засмучений тим, що її вбили, з тих пір як я з нею порвав, я, чесно кажучи, більше про неї не згадував ".
  
  "Почекай, ти порвав з нею?" Запитала Джиллі. "Це не те, що сказано в сценарії".
  
  "Я прекрасно обізнаний, що Олена стверджує, що викинула мене назад у гавань", - усміхнувся Маркус. "Я не тримав зла на неї за те, що вона хотіла врятувати своє его після нашого розриву".
  
  Я подивилася на Джилі так, ніби мовчки запитувала його, що він думає. Він знизав плечима і кивнув головою. Я теж кивнула.
  
  "Спасибі, Маркус", - сказав я. “Ми обидва цінуємо твою чесність. Але, можливо, тобі також варто зізнатися Аарона. Просто для того, щоб він знав, що у його адвоката до цього були стосунки з жінкою, в яку він був закоханий ".
  
  "Я вже зробив це, Кетрін", - запевнив мене Маркус. "Це було перше, про що ми заговорили".
  
  "І він все ще був готовий найняти вас?" Запитав Джиллі.
  
  "Він був таким".
  
  Я сказав: "Добре, добре, якщо це досить добре для Аарона, тоді, я думаю, цього достатньо для —"
  
  "Ти розповіла Шеферду?" Раптово запитала Джиллі.
  
  На тому кінці дроту була багатозначна пауза, потім Маркус сказав: "Ні".
  
  "А ти не думаєш, що повинен?" Наполягала Джиллі.
  
  Маркус зітхнув. "Ні, - сказав він. “ Поки немає.
  
  "Чому?" Я запитала, думаючи, що це могло б поліпшити ситуацію, якщо б Маркус був повністю відвертий.
  
  “Тому що, якщо я не зможу забезпечити містерові Нассау суверенний імунітет, тоді я буду використовувати мій короткий роман з Оленою в якості тактики захисту. Містер Нассау навряд чи міг вважатися єдиним підозрюваним, який заслуговує на розслідування, якщо поліція навіть не потрудилася допитати мене — людини, також фігурує в її вчинку ".
  
  "Про, це розумно", - сказала Джиллі.
  
  "Спасибі", - сказав Маркус з натяком на гарний настрій. "А тепер я повинен попросити вас двох також не згадувати при Шеперде про мої стосунки з Оленою".
  
  "Ми не будемо", - швидко сказала Джилі, але я відповів не відразу.
  
  "Кетрін?" Запитав Маркус.
  
  "Я тут", - сказав я.
  
  Тим часом Джиллі втупилася на мене і одними губами запитала: Що?
  
  "Це просто..." - почав я.
  
  "Розкажи мені," попросив Маркус.
  
  “Я не хочу брехати йому, Маркус. У нас серйозні стосунки, і я відчуваю, що зрадила його, якщо б збрехала йому".
  
  "Зрозуміло", - сказав він. "Значить, ви вважаєте бездіяльність брехнею".
  
  "Ні", - сказала я, намагаючись прояснити свої власні почуття, коли говорила вголос. "Але якщо б він запитав мене, чи я знаю кого-небудь ще, у кого могли бути стосунки з Оленою, я б відчула себе зобов'язаною розповісти йому".
  
  "Що ж, тоді, - сказав Маркус, - будемо сподіватися, що він не запросить тебе".
  
  "Так", - сказав я. "Давай".
  
  OceanofPDF.com
  
  Глава 12
  
  Джііллі і я витратили ще годину на опрацювання сценарію, і нам здалося, що ми визначили ще два можливих імені, починаючи з Коханця номер Шість. В його частині сценарію було багато двозначностей щодо футболу, і Джиллі зміг зробити перехресні посилання на деякі пости Олени в соціальних мережах на заходи, на яких були присутні вона і легенда НФЛ Бред Босх, у якого був будинок недалеко від Хук Понд, в двох кроках на захід від нас.
  
  Босх грав за "Джайентс" з 1988 по 1999 рік, а тепер був провідним коментатором ESPN. Я кілька разів бачив його в місцевих новинах, коли він обговорював футбол зі спортивним коментатором телеканалу. Все підходило для романа Бреда і Олени, як тільки ми трохи вивчили його біографію.
  
  А потім ми вивчили Коханця номер Дев'ять, за дивним збігом, коли перейшли від Бреда до місцевого ведучому новин Айку Чипперфилду, з тієї самої радіостанції, де Бред часто з'являвся.
  
  "Вона могла б познайомитися з Айком, якщо б коли-небудь супроводжувала Чоловіка у відділок на співбесіду", - роздумувала Джиллі.
  
  “Згоден. Там навіть є ця строчка, Джиллі", - сказав я, беручи сценарій, щоб процитувати його. "Ми з коханцем номер Дев'ять безумовно були за кулісами, далеко від камери і ревнивих очей квотерхака".
  
  "Квотерхак", - сказала Джиллі. "Знаєш, я думала, що Олена була дивовижно розумна, але тепер я задаюся питанням, чи була вона насправді просто жорстокою".
  
  "Останнє," сказав я.
  
  Джиллі підозріло подивилася на мене. "У тебе дійсно розболілася голова в антракті, або ти просто не захотіла дивитися другий акт Олени?"
  
  "Так", - сказав я, підморгуючи йому.
  
  Джиллі усміхнувся, але потім посерйознішав і подивився на дошку, де я тільки що вписала ім'я Айка для Коханця номер Дев'ять. “Що цікаво у всьому цьому, так це те, що ми не виявили ніяких очевидних зв'язків з людиною, який був убитий в провулку . . . . Як, ще раз, його звали?"
  
  "Парді," сказав я. “ Марк Парді.
  
  Брова Джиллі підстрибнула. “ Хороша пам'ять.
  
  “ Спасибі, але це вимагає не стільки майстерності, скільки того факту, що ви навряд чи забудете ім'я людини, з якою зіткнулися за кілька хвилин до того, як його вбили.
  
  "Цікаво, чи домоглася команда Шепарда якого-небудь прогресу на цьому фронті".
  
  Я стомлено зітхнув і обійшов навколо столу, щоб знову сісти на стілець поруч з Джиллі. “ Поняття не маю.
  
  "Як ми думаємо, він міг бути одним з решти коханців?" Наступним сказав Джил.
  
  Я глянула на дошку. “Ну, там залишилося всього три імені, вірно? Коханці номер два, Десять і дванадцять".
  
  "Другий - це законодавець", - сказав Джиллі.
  
  “Так, значить, Парді виключений в якості кандидата на роль коханця номер два. Наскільки нам вдалося знайти, він не балотувався в президенти ".
  
  Джиллі кивнув і підняв свій сценарій, щоб прочитати. "Коханець номер десять ставився до життя як до іподрому, кружляв по полю і швидко йшов у нікуди".
  
  "Це описує юриста з нерухомості на пенсії?" - Запитав я.
  
  “Ні. Це характеризує гонщика".
  
  Я клацнув пальцями. “Так, Джилі! Це саме той, кого це характеризує. Чи є в цих краях місцеві автогонщики?"
  
  “Ніхто не приходить на розум. Я проведу деякі дослідження пізніше".
  
  "Добре", - сказав я. “Але повернемося до містера Парді. В якості можливого варіанту залишається тільки Коханець номер Дванадцять".
  
  Джиллі перегорнула кілька сторінок і знову прочитала сценарій. “Коханець номер дванадцять, ти знаєш, хто ти. Кращий з Коханців. У тебе був мій номер з самого початку, і ти ніколи не упускав випадку зателефонувати. Ти син королеви, мрійник. Бажаючий. Дає обіцянки. Але всі твої бажання порожні, всі твої брехливі обіцянки, і ти сидиш у своєму замку і дивишся зверхньо, і хто ти насправді? Просто ще одне гарненьке личко з добре відпрацьованими рисами.'"
  
  "Ой," сказав я.
  
  "Вона стає ще зліше", - сказав Джилі, скорчив гримасу, поки він гортав останні три сторінки. "Вона називає його острахом зобов'язань і ледачим плейбоєм".
  
  “ Ну, вона була груба з Маркусом після того, як він її кинув. Можливо, Коханець номер Дванадцять теж її кинув.
  
  “Це було б важко для кого-то начебто Олени. Бути покинутою двома кращими коханцями, які у неї коли-небудь були", - сказав Джил.
  
  “Так. Що також означає, що номер Дванадцять безумовно не Парді".
  
  "Чому ти так говориш?" - запитав він мене.
  
  “Я б дав Парді вік від шістдесяти до початку сімдесяти. І він був тендітної статури і, ймовірно, на чотири дюйми нижче Олени. Я сумніваюся, що він зміг би встигнути за нею на прогулянці, не кажучи вже про те, щоб лягти в ліжко.
  
  "Іншими словами, ми можемо припустити, що Парді не має відношення до вчинку Олени".
  
  “Наскільки я бачу, немає. Якщо, звичайно, припустити, що всі наші здогади вірні", - сказав я.
  
  Джиллі спохмурніла. "Що означає, що і його поява в кафе, і його вбивство в провулку не були пов'язані з нею".
  
  Я довго дивилася на дошку, не відповідаючи Джиллі. "Я б погодилась, якби не дві речі, які не мають сенсу".
  
  "І це так і є?"
  
  “ Кров на його руці перед тим, як його вбили, і жіночий плащ десятого розміру.
  
  Очі Джиллі розширилися. "У Олени, напевно, був десятий розмір", - сказав він.
  
  “Саме про це я й думав. Пальто було занадто велике для Парді. Він спіткнувся про поділ, коли увійшов в кафе ".
  
  "Можливо, йому потрібна була додаткова довжина, щоб вмістити всі гроші", - припустила Джиллі.
  
  Я обдумав це, але потім запитав: "Якої товщини повинна бути пачка з двох тисячних купюр?"
  
  "Абсолютно вірно", - сказав Джиллі. "Шепард сказав, що двісті тисяч готівкою на Парді були всі в стодоларових банкнотах". Взявши свій телефон, він постукав по ньому і сказав: "Тисяча однодоларових банкнот має розмір чотири цілих і три десятих дюйма у висоту".
  
  "Приблизно вісім і шість десятих дюйма банкнот для упаковки в підкладку плаща," сказав я.
  
  "Ага", - сказав Джилі, знову натискаючи на свій телефон. "Жіночий плащ складається приблизно з однієї і восьми десятих метра тканини".
  
  Я дістала вимірювальну стрічку з ящика на кухні, де зберігала різні дрібниці. Відмірявши його на прилавку, я сказав: "Навіть при стопках товщиною в півдюйма у нього вистачило б місця для пальто вдвічі меншого розміру".
  
  "Значить, йому не потрібно було пальто великого розміру", - уклав Джил.
  
  Я відступив назад і перемотав вимірювальну стрічку. “ Ні.
  
  "Тоді чому він був у ньому?"
  
  "Можливо, для того, щоб Олена могла вийти з театру, не привертаючи до себе уваги, з підозріло виглядає спортивною сумкою, набитою грішми — за умови, звичайно, що гроші в підкладці плаща призначалися їй".
  
  Джиллі пильно подивився на мене, перш ніж кивнути. "Ми думаємо, що Парді дійсно вбив Олену?"
  
  Я похитав головою. “Ти бачила всю цю кров на підлозі за лаштунками, Джиллі. Хто б не вбив її, він був весь у крові. Нею була вимазана тільки рука Парді".
  
  "Чи він міг бути свідком?" Наступним запитав Джиллі.
  
  Я стиснула губи, обдумуючи це. Нарешті, я кивнула. “Якби він увійшов у той час, коли вбивали Олену, він міг би в паніці втекти з місця події, що пояснило б страх, який я побачив в його очах, коли він увійшов в кафе. Можливо, він знав або допускав, що вбивця переслідує його, і, ймовірно, думав, що йому нічого не загрожує, якщо він вислизне через чорний хід.
  
  "Але його там не було", - сказав Джиллі. "І якщо вбивця був весь у крові, він не міг зайти в кафе, щоб напасти на Парді, без того, щоб його не побачила купа свідків".
  
  “ Але він міг увійти в темний провулок і дочекатися, поки Парді зверне на бічну вулицю до гаражу, тільки для того, щоб побачити, як він з'явиться в самому провулку.
  
  "Але чому Парді не покликав на допомогу, якщо він був свідком вбивства?" Запитав Джиллі.
  
  “ У нього не було з собою телефону, пам'ятаєш? Він залишив його в машині, " сказала я.
  
  “Але чому він не попросив дозволу зателефонувати в кафе? Або навіть з вашого телефону, якщо вже на те пішло, коли врізався в ваш столик?"
  
  "Якщо б у нього при собі було двісті тисяч доларів, призначених для жертви вбивства, і його рука була вимазана її кров'ю, я сумніваюся, що він захотів би привернути до себе увагу, граючи роль свідка".
  
  “Гарне зауваження. Особливо якщо б він все ще був ліцензованим юристом. Виплата комусь, шантажирующему тебе, ймовірно, не дуже сподобалася б раді по ліцензуванню у Нью-Йорку ".
  
  "Отже, що у Олени було на Парді?" Я запитав.
  
  "Не знаю", - сказав Джилі, знову втупившись на дошку. Потім він вказав і сказав: “Почекай. А як щодо коханця номер вісім?"
  
  Я сам глянув на дошку. “ Джин Босворт?
  
  “Так. Пам'ятаєш? У записці сценарії говорилося зателефонувати Джину і попросити грошей".
  
  “ Ти думаєш, Парді управляв майном Джина, вірно?
  
  "Так і є".
  
  "Було б добре знати це напевно і мати можливість поставити цей шматочок головоломки на своє місце".
  
  "Ти міг би зателефонувати Шепард і попросити розібратися з цим" запропонував Джил.
  
  Я підняла брову, дивлячись на нього. "Ти жартуєш, так?"
  
  "Так, я зрозумів, що це марно, як тільки це злетіло з моїх губ".
  
  Я клацнув пальцями. “ Але ти знаєш, хто міг би отримати доступ до цієї інформації і хто насправді оцінив би наш супер-розшук?
  
  Джиллі посміхнувся. “ Маркус Браун.
  
  “ Ось саме. Якщо б були подані судові документи на спадщину Джина, Маркус міг би подзвонити секретареві округу і легко отримати цю інформацію.
  
  Джиллі махнула в бік мого телефону на стійці. “Чого ти чекаєш? Подзвони йому!"
  
  Я так і зробив, але замість того, щоб розповісти Маркусу все про нашу теорії по телефону, я призначив зустріч для нас трьох в кінці дня.
  
  "І я візьму з собою білу дошку", - сказав я йому.
  
  "Біла дошка?" - запитав він. “У мене тут є така, Кетрін. Можеш скористатися моєю".
  
  "Ні, в моєму є список імен, які, я думаю, тебе зацікавлять, Маркус".
  
  Пішла пауза, потім: "В такому разі, у що б то не стало, принесіть білу дошку".
  
  * * *
  
  Півтори години тому я переодяглася в чорні джинси-скінні, чорні туфлі-човники Louboutin, сорочки без рукавів від Chanel в тон і довершила весь ансамбль парою шикарних сонцезахисних окулярів Oliver Peoples в квадратній оправі.
  
  Коли я влетіла в двері "Chez Kitty", щоб забрати Джилі, він помахав рукою вгору-вниз в моєму напрямку і сказав: “Жінка-кішка. Мені це подобається".
  
  Я посміхнувся. “ Мені подобається, що ти мене розумієш.
  
  Потім Джиллі подивився на себе зверху вниз і сказав: “Я переодягнуся. Зараз буду з тобою".
  
  "Швидше", - крикнула я, коли він кинувся коридором до спальні. "Ми повинні бути там через тридцять хвилин".
  
  Всього через чотири хвилини з'явилася Джилі, одягнена в облягаючі чорні джинси і таку ж облягаючий футболку з логотипом, який свідчив: ПОГАНА ДО МОЗКУ КІСТОК. Завершуючи ансамбль, він носив шкіряний браслет з шипами на лівому зап'ясті і велике золоте кільце на правій руці.
  
  "Байкер?" - Запитав я.
  
  "Крута", - заперечив він.
  
  Я схвально кивнув. “Це працює. Поїхали".
  
  Я одягла сонцезахисні окуляри, він - авіатори, і ми вирушили на гонки.
  
  У тому, що стосувалося пробок, нас супроводжувала удача, і ми прибули до офісної будівлі Маркуса як раз вчасно. Будівлю було цікавим, що складається з трьох поверхів з яскраво-білої цегли, різко виділяється на тлі навколишніх його тьмяно-коричневих будівель. Частина першого поверху насправді була не поверхом, а парковкою для орендарів та відвідувачів. Набір великих пілонів підтримував другий і третій поверхи нагорі, забезпечуючи стоянці захист від негоди.
  
  Ми припаркувалися на одному з двох вільних місць і попрямували до головного входу. Пройшовши через дверний проріз, ми були зустрінуті охоронцем.
  
  "Кого ти хочеш побачити?" запитав він.
  
  "Маркус Браун," представився я.
  
  "Імена?"
  
  Ми з Джиллі обмінялися поглядами. У охоронця не було ні блокнота, ні чого-небудь, до чого можна було б звернутися, тому я задалася питанням, як він дізнався, що у нас призначена зустріч.
  
  "Кетрін Купер і Джиллі Гіллеспі", - сказала Джиллі.
  
  Охоронець заговорив у мікрофон у себе на плечі. "Купер і Гіллеспі прийшли провідати містера Брауна".
  
  Пішла пауза, потім був спотворений відповідь, який прозвучав як "Прийнято".
  
  Охоронець відступив убік і вказав на ліфт. “Третій поверх. Люкс три нуль два".
  
  Ми кивнули на знак подяки і попрямували до ліфта, який відкрився ще до того, як ми встигли натиснути на кнопку. Що було ще більш дивним, так це те, що, коли ми сіли в машину, кнопка третього поверху загорілася сама по собі.
  
  "Це жахливо", - прошепотіла я Джиллі.
  
  Він штовхнув мене в плече і вказав на верхній правий кут ліфта. Камера була спрямована в нашу сторону. "Хто уважно спостерігає за нами".
  
  Ми вийшли з ліфта і попрямували в номер з номером 302. Двері мала унікальний дизайн у порівнянні з іншими, що стоять уздовж коридору, — зроблена з чорного горіха, який був начищен і відполірований, щоб по-справжньому підкреслити красу дерева, вона була ширше інших дверей і, ймовірно, трохи товщі.
  
  Джиллі потягнулася до клямці, але двері відчинилися сама по собі, повільно повертаючись всередину, щоб ми могли увійти.
  
  Переступивши поріг, ми потрапили в яскраво-білу кімнату з різкою абстрактної скульптурою, яка, як мені здалося, могла зображати леді Ліберті. Вона сиділа біля дальньої стіни, прямо навпроти дверей, у вестибюлі середніх розмірів, в якому ми опинилися. Приміщення було обставлено сірими м'якими диванами і кількома приставними столиками Eames, але в іншому обстановка була досить мінімалістичною.
  
  Я оглянувся, але не побачив ні секретарки, ні столу адміністратора, якщо вже на те пішло. Однак, коли ми з Джиллі обмінялися поглядами, що тепер? кинувши погляди, праворуч від нас відкрилася двері, і жінка, одягнена в темно-сірий шовк, ступнула вперед, простягаючи руку.
  
  "Міс Купер", - ввічливо сказала вона, стискаючи мені руку, перш ніж повернутися до Джиллі і теж привітати його по імені. “Я Жасмин Тейлор, помічник юриста містера Брауна. Можу я запитати, чи не хочете ви капучино або еспресо, перш ніж я відвезу вас на зустріч з ним?
  
  Джиллі повернулася до мене. “Добре. Я вражений".
  
  Я не змогла стримати посмішку. "Два капучіно було б чудово," сказала я, кажучи за нас двох.
  
  "Ідеально", - сказала вона. "Сюди, будь ласка".
  
  Вона провела нас через двері і далі по коридору з двома офісними приміщеннями збоку. Двоє старанно працюючих людей — чоловік і жінка - сиділи за столами всередині, схилившись над своїми ноутбуками, і навіть не підняли очей, коли ми проходили повз.
  
  В кінці коридору була закрита двері, і ми могли чути голос Маркуса зсередини. Схоже, він закінчував розмову.
  
  Жасмин тихенько постукала. Настала пауза; потім Маркус покликав: "Заходь, Джаз".
  
  Вона відкрила двері, коли Маркус прощався. Він прибрав телефон в кишеню і ступив уперед, щоб привітати нас. "Кетрін", - сказав він, широко посміхаючись і беручи мене за руку.
  
  Мене завжди трохи тріпотіло, коли Маркус випромінював тепло по відношенню до мене. Він був чудовим чоловіком, сильним, в тому сенсі, що випромінював упевненість. Я завжди сподівалася, що він буде на моїй стороні.
  
  "Маркус", - відповіла я так само тепло, відчуваючи, як легкий рум'янець стосується моїх щік. Я б ніколи, ніколи не сказала цього Шепард, але я була трохи закохана в Маркуса.
  
  Поки ми з Маркусом грілися в променях товариства один одного, Джилі сунув руку в нашу компанію і практично прокричав: "Привіт, Маркус!"
  
  Закоханість Джиллі у психолога може бути трохи сильніше, ніж моя.
  
  "Джиллі", - сказав Маркус зі смішком. Потім він перевів погляд з мене на Джилі і назад. "Ви обидва знову погоджуєте свої вбрання?"
  
  "Ми такі, і хіба ти не мрія, що помітив", - сказав Джилі, похитуючи стегнами і соромливо дивлячись на Маркуса.
  
  Маркус знову усміхнувся і жестом запросив нас до свого столу і двох стільців перед ним. "Проходьте, сідайте і розкажіть мені про цю дошці, яку, я бачу, ви не принесли".
  
  "Я зробив знімок", - сказав я йому, піднімаючи телефон. "У машині було легше сісти".
  
  Маркус посміхнувся. “Чудово. Не могли б ви надіслати це мені?"
  
  Я так і зробив, і він відкрив текст, щоб переглянути дошку. "Ви двоє старанно працювали", - сказав він, і я міг сказати, що це справило на нього враження. Джиллі подивився на мене і підняв брови.
  
  Поки Маркус переглядав імена в складеному нами списку, я оглянула його кабінет, і мені здалося цікавим, що там не було відтінків сірого, які пом'якшували б різкий контраст яскраво-білих стін і темних дерев'яних тонів меблів.
  
  Одного разу я читала, що закон написаний не чорним або білим, а тонкими відтінками сірого. Я подумала, що це говорить про те, що Маркус в основному оточував себе чорно-білими тонами. У цьому відношенні його погляд на світ здавався більш вираженим і впевненим. Або щось було правильно або неправильно, і його впевнена впевненість у тому чи іншому, без сумніву, допомагала присяжним частіше приймати рішення в його користь, ніж ні.
  
  Маркус відклав телефон і з цікавістю подивився на нас. “Цей список дуже корисний. Спасибі", - сказав він. "Наскільки ви впевнені в іменах у списку?"
  
  "Щодо більшості з них ми, ймовірно, впевнені на вісімдесят п'ять-дев'яносто п'ять відсотків", - сказав я.
  
  Маркус кивнув. “ А в яких імена ви не впевнені?
  
  "Марк Парді," представився я.
  
  Брови Маркуса насупилися, і він знову взяв телефон, щоб поглянути на список. “Я не бачу тут його імені. Який з них він? Два, десять чи дванадцять?"
  
  "Ні один з них", - сказав Джиллі. "Це ще одна причина, по якій ми тут".
  
  Маркус поклав телефон. “ Просвіти мене.
  
  Між нами, ми розповіли Маркусу все, що знали про Марку Парді, включаючи передісторію моєї зустрічі з ним в ніч вбивства Олени.
  
  Маркус терпляче чекав протягом усього пояснення і жодного разу не перебив нас. Коли ми закінчили, він сказав: "Я чув, що в районі поруч з театром сталося вбивство, але я ще не знав, що воно було скоєно так скоро після вбивства Олени".
  
  "Ми думаємо, що тут є зв'язок", - повторив я.
  
  "Так", - сказав він. "Я думаю, що повинно бути, особливо в світлі жіночого пальто десятого розміру".
  
  "Ми думаємо, що Парді підкуповував Олену", - сказав я.
  
  "Для кого?"
  
  “ Для Джина Босворта. Або, скоріше, для його маєтку.
  
  "Ви сказали, Парді був адвокатом з нерухомості, так?" Сказав Маркус, піднімаючи кришку свого ноутбука, щоб друкувати на ньому, поки ми відповідали.
  
  "Так", - сказав Джиллі. "Ми думаємо, що він управляв майном Джина Босворта". Потім Джиллі дістав свою копію сценарію — оригінал - і передав його Маркусу. "На сторінці двадцять вісім є написана від руки записку в нижньому лівому кутку, де Олена написала: 'Подзвони Джину", а потім знак долара".
  
  "Оскільки Джин Босворт помер у грудні минулого року, - сказав я, - ми думаємо, що Олена не стільки просила зателефонувати Джину, скільки нагадувала собі зателефонувати піклувальнику майна Джина, щоб попросити грошей".
  
  Маркус відклав сценарій і замислено стиснув губи, а потім на кілька хвилин повернувся, щоб друкувати на своєму ноутбуці, перш ніж його очі забігали туди-сюди, поки він читав текст на екрані. "Парді пішов на пенсію як раз перед тим, як пандемія вибухнула", - сказав він.
  
  Я кивнув. - В цьому є сенс.
  
  Маркус взяв телефон і натиснув на кнопку. “Джаз, я знаю, що вже пізно, але якщо ти подзвониш прямо зараз, то зможеш застати мене в офісі клерка. Мені потрібно, щоб ви з'ясували, хто був офіційним повіреним у справах про маєток містера Джина Босворта. Добре. Дякую вам."
  
  "Олена зазначила у своєму сценарії, що підозрювала, що Джин небайдужий до своєї сестри", - сказав я.
  
  Очі Маркуса розширилися. “ Правда?
  
  "Так, справді", - сказав Джиллі.
  
  Маркус знову взяв сценарій і перегортав сторінки. Він зупинився, коли дійшов до Коханця номер вісім, і прочитав рядки, поки ми чекали. Його телефон задзвонив, і він зняв трубку. "Так?" - сказав він. Потім, через мить, додав: "Ви впевнені?" Минуло ще мить, і він закінчив: “Добре. Спасибі. Завтра у мене буде для тебе дослідницький проект, що стосується містера Парді, так що зайди до мене першим ділом, коли прийдеш, добре? Добре. Спокійної ночі, Джаз.
  
  Коли Маркус знову повісив трубку, Джилі сказала: "Це був Парді, чи не так?"
  
  "Ні", - сказав Маркус.
  
  "Немає?" Ми з Джиллі повторили в унісон.
  
  “ Це був Альберт Фінч.
  
  "Хто такий Альберт Фінч?" Запитав Джиллі.
  
  Маркус знизав плечима. “Я не знайомий з багатьма адвокатами з нерухомості. Ви не зустрінете їх у колах адвокатів у кримінальних справах".
  
  "А", - сказав Гіл. А потім він пробурмотів: "Я дійсно думав, що ми на щось наткнулися".
  
  "Можливо," сказав Маркус. - Я попрошу Жасмин перевірити, ким були клієнти Парді. Можливо, в списку, до якого він прикріплений, є ще одне ім'я.
  
  Ми з Джиллі обидва пожвавилися. "О, так", - сказав я. “Повинно бути, це воно. Якщо Олена шукала готівку у Джина, вона, ймовірно, шукала готівку принаймні у одного або двох інших, вірно?
  
  "Вона була такою", - сказав Маркус таким тоном, який припускав, що в цій історії було щось ще.
  
  "Вона намагалася вимагати у вас гроші?" Запитала Джиллі.
  
  "Вона це зробила", - сказав він. "Не відкрито, але вона зателефонувала мені і припустила, що запускає своє шоу з участю однієї жінки, і якщо я хочу залишитися анонімною, я могла б подумати про благодійну пожертву".
  
  "Вау", - сказав я. "Що ти сказав?"
  
  “Я сказав їй, що вимагання - злочин, який карається тюремним ув'язненням терміном до двадцяти років, і вона повісила трубку. Я сподівався, що налякало її від цієї тактики, але, очевидно, мені це не вдалося ".
  
  "Ми повинні поговорити з іншими іменами в списку і подивитися, не пробувала вона цей трюк з ними", - сказав я.
  
  "Як?" Джиллі запитала мене. "Ми просто зателефонуємо їм і скажемо:" Привіт! Твоя колишня дівчина була жорстоко вбита. Вона випадково не намагалася вимагати у вас гроші, Підозрювана ... я маю на увазі Коханку номер п'ять?"
  
  Маркус усміхнувся. "Ні, нам доведеться діяти більш тонко".
  
  Джиллі клацнув пальцями. "Я знаю!" - сказав він. Звернувшись до мене, він сказав: "Кет, що, якщо ми влаштуємо вечірку і запросимо всіх цих хлопців, і як тільки у них буде можливість випити трохи сироватки правди, ми спитаємо їх про Олені?"
  
  “ Сироватка правди? - Запитала я.
  
  "Горілка".
  
  "Аааа", - сказав я. “Знаєш, насправді це непогана ідея. Проблема в тому, як нам змусити їх з'явитися? Я нікого з них не знаю, і вони, швидше за все, відмовляться від запрошення на вечірку до випадкового незнайомця.
  
  Джиллі насупився. Він думав, що справді щось напав.
  
  "Що тобі потрібно, так це приманка", - сказав Маркус.
  
  Ми обидва подивилися на нього. “ Принада? - Запитав я.
  
  "Почесний гість вечірки", - сказав він. "Хтось добре відомий, зі статусом".
  
  “Як знаменитість? Ми не знаємо ніяких знаменитостей", - сказав Джиллі.
  
  Маркус похитав головою. “Джиллі, тут, в Хемптоні, знаменитостей греблю гати. Що тобі потрібно, так це хто-небудь багатий". Вказуючи пальцем туди-сюди між нами, він запитав: "Хто найбагатший чоловік, якого ти знаєш?"
  
  "Кетрін Купер," негайно представилася Джиллі.
  
  Я почервоніла і розсміялася. "О, Джилі, я не така".
  
  "Е-е, так, це так", - наполягав він.
  
  На обличчі Маркуса грала весела усмішка, і я відчула, що червонію ще сильніше.
  
  "А як же Энтвистлы?" - Запитав я.
  
  "Про", - сказав Джил. “Так. Я забув про них. Вони безумовно багатший за тебе".
  
  Я злегка розсміялася і знову подивилася на Маркуса, але його веселощі змінилося серйозністю. “ Ти знаєш Энтвистлов? - запитав він.
  
  "Так", - сказали ми з Джиллі в унісон.
  
  "Джулія Ентвістл?" Маркус підкреслив.
  
  “Так. І її онук Віллем", - сказав я.
  
  Маркус відкинувся на спинку стільця і підняв руки, здаючись. "Кетрін, Джилі, якщо б ви могли зробити кого-небудь з них своїм лауреатом, у вас був би один з найбільш гарячих квитків в місті".
  
  "Правда?" Я подивилася на Джилі, щоб дізнатися, що він думає. Він здавався таким же здивованим, як і я. “Я маю на увазі, ми були у них вдома, і ми знаємо, що їм має бути дуже комфортно, але жоден з них особливо не спілкується, Маркус. Як вони можуть бути такими привабливими для наших гостей?"
  
  “Джулія Ентвістл - одна з найбагатших жінок на Лонг-Айленді, Кетрін. Її гроші і родовід йдуть корінням в далеке минуле. Вона блакитних кровей, а ніщо так не виділяє постійно піднімається у суспільстві натовп Хэмптонса, як мільярдерка блакитних кровей, присутня на світському рауті. До того ж, ви маєте рацію. Джулія не була на світських заходах десять років. Якщо б ви змогли добитися її появи на вашому заході, ви б в мить ока переконали всіх своїх підозрюваних прийняти запрошення. "
  
  Я спохмурнів. В останній раз, коли я бачив Джулію, вона була прикута до інвалідного крісла і виглядала досить крихкою. Я не хотів робити нічого, що могло б викликати у неї стрес. - А Віллем Ентвістл був би настільки ж привабливою кандидатурою?
  
  "Він міг би," сказав Маркус. "Я вважаю, що він успадкує все, так що це певний плюс в його користь, але його вплив на деяких найбільш могутніх гравців тут, в Хемптоні, набагато менше, ніж у його легендарної бабусі ".
  
  "Звідки ти все це знаєш про Энтвистлах?" Запитала Джиллі.
  
  Маркус посміхнувся. “Це моя справа - знати, хто тут є хто, Джиллі. Захист гучних імен вимагає великих грошей, і мені це подобається в юридичній практиці в Хемптоні".
  
  "Ви б теж хотіли отримати уявлення?" - Запитав Джиллі.
  
  Посмішка Маркуса стала ширше. “ Я б ніколи не відмовився від зустрічі з легендарною Джулією Ентвістл. Або з її онуком.
  
  "Ми подбаємо про те, щоб ти отримав запрошення", - пообіцяла Джиллі.
  
  "Чудово", - сказав він. "Що тобі від мене потрібно?"
  
  Я злегка підняв руку і запитав: "Олена намагалася вимагати гроші у Аарона?"
  
  "Він каже, що вона цього не робила," зізнався Маркус.
  
  "Чому у тебе такий вигляд, ніби ти йому не віриш?" Запитала я, прочитавши вираз обличчя Маркуса.
  
  "Тому що я цього не роблю".
  
  "Він збрехав тобі?" Запитала Джиллі.
  
  "Він все ще закоханий в її привид", - сказав Маркус. "Він намагається захистити її".
  
  "Бідолаха", - сказав я. "Як у нього справи в цілому?"
  
  “Не дуже. Шанси на суверенний імунітет у цій справі великі, і мій колега з данського посольства каже, що це виглядає не дуже добре ".
  
  "Коли ти дізнаєшся?" - Запитав я.
  
  “ Протягом кількох днів.
  
  “ Що ми можемо для нього зробити? - Запитав я потім.
  
  Маркус недбало махнув рукою в нашу сторону. “Ти робиш це. Ви дали мені список з восьми інших підозрюваних, на яких треба зосередитися, та збираєтеся влаштувати вечірку, де ми зможемо недбало допитати хоча б декількох з них. Це дійсно допоможе його захист."
  
  "І не забудь про кут Парді", - сказав Джиллі. "Якщо Парді доставляв Олені гроші, і якщо ми зможемо це довести, то цей мотив напевно вказує на одного з цих хлопців, вірно?"
  
  "Так і є", - сказав Маркус. "У найближчі день-два я дізнаюся більше про нього і його списку клієнтів і подзвоню вам, якщо будуть якісь новини".
  
  "Відмінно", - сказав я, підводячись на ноги. Протягуючи Джиллі лікоть, я сказав: “Ходімо, містер Гіллеспі. Нам потрібно спланувати вечірку".
  
  Джиллі скочив на ноги і взяв мене під руку. "Маркус," сказав він, скромно опустивши підборіддя. “ Завжди радий.
  
  Маркус посміхнувся. “ Це так, чи не так?
  
  Джиллі розсміялася, і, помахавши на прощання рукою, ми вирушили додому.
  
  OceanofPDF.com
  
  Глава 13
  
  Tперше, що ми зробили, повернувшись в "Чез Кітті", це замовили вечерю і погодували Примар. Пес завжди ковтав свою їжу так, немов боявся, що її вкраде хтось інший.
  
  "Бідолаха", - сказала я, спостерігаючи, як він їсть.
  
  "Я знаю", - сказала Джиллі. “Він їсть кожен прийом їжі так, немов це останній. Я читав в одній з брошур, які вони прислали нам додому, що собаки, які пережили жорстоке поводження і голод, можуть вести себе подібним чином. Я сподіваюся, що з часом і регулярним харчуванням він зрозуміє, що тут у нього завжди буде достатньо їжі. О, і ще я повинна замовити одну з тих спеціальних мисок, які змушують його пригальмувати, тому що є так швидко шкідливо для нього.
  
  "Ти ще не купив його в Палаці домашніх тварин?" - Запитала я, грайливо стукнувши його по плечу своїм.
  
  "Це була єдина річ, яку я не купив".
  
  У Джиллі задзвонив телефон, і він дістав його, щоб прочитати показання дисплея. Відхиливши виклик, він сунув телефон назад в кишеню і відкашлявся. "Спам", сказав він, уникаючи мого погляду.
  
  "Тобі доведеться якось поговорити зі своїм чоловіком, мила", - сказав я.
  
  "Я знаю," зітхнув він. “ Але я просто не можу зараз, Кет.
  
  "Він знає, що ти так роздувається перспективою розмови?"
  
  "Я продовжую відправляти його дзвінки на голосову пошту, тому думаю, що так".
  
  Я зітхнула. “Гаразд. Це твій шлюб".
  
  Джиллі низько нахилився, щоб обійняти Духів, які покінчили зі своєю їжею і підійшли подякувати Джиллі за неї. Я спостерігала, як вони вдвох грають в перетягування каната, поки Себастьян не повідомив мені, що наші вечері доставлені і ми чекаємо на ґанку, щоб привітати Кота.
  
  "Тут чи там?" Я запитав Джиллі.
  
  "Тут або там що?" Відповів Джил, сильно потягнувши за інший кінець плетеної мотузки, яку Духи повільно виривав з рук Джиллі.
  
  "Де б ти хотів би поїсти?"
  
  "О, ем, тут чудово", - сказав Джил. "Менше рухатися", - додав він, вказуючи на собачу ліжко біля дивана.
  
  “Я не знаю, чому ти думаєш, що нам потрібно було переміщати це тільки для того, щоб залучити Примар. Він ніколи цим не користується".
  
  "Так, але я хочу, щоб він це зробив", - сказав Джиллі.
  
  "Правда?" Запитав я. Я підозрював, що Духи ночами притискалися до Джилі на ліжку, і я припустив, що моєму дорогому другові теж подобалося, коли його обіймали на дивані.
  
  Джиллі помахав мені пальцями. “Кыш, флай. Кыш! І принеси нам що-небудь повечеряти".
  
  Ми повечеряли за розмовами про вечірку. До кінця у нас з'явилася чудова ідея створити щось на кшталт теми "Танці з зірками", так як я дійсно хотів влаштувати вечірку на вулиці, якщо погода сприятиме.
  
  "Передбачається, що така погода збережеться протягом наступних десяти днів", - сказав Джилі, перевіряючи свій телефон.
  
  "Це обнадіює", - сказав я. "Тобі не здається, що в наступні вихідні ми трохи поквапимось?"
  
  "Не зовсім", - сказав він. "Але спочатку тобі потрібно дізнатися, коли і чи зможе Віллем приїхати".
  
  "Ах", - сказала я, встаючи, щоб забрати свою сумочку, де я зберігала свій телефон. "Я зовсім забула, що нам потрібно зв'язатися з ним".
  
  Набравши номер, я почекав кілька гудків, поки мені не відповів досить хрипкий голос. "Кетрін?"
  
  "Віллем!" Сказав я. “Привіт, мій друг! Як справи?"
  
  “Це приємний сюрприз. У мене все добре, а в тебе?"
  
  “Я відчуваю себе дуже добре. Спасибі. Але у тебе нездоровий голос. Ти що, застудився?"
  
  Віллем усміхнувся. “Ні, нічого подібного. Ти просто розбудив мене, от і все".
  
  Я подивилася на годинник. Було десять хвилин на дев'яту. "Мені дуже шкода", - сказала я. "Я не знала, що ти так рано лягла спати, інакше я б ніколи тебе не потурбувала".
  
  “Взагалі-то я пізно лягла спати, а ти дзвониш рано. Ми з Шанель в Таїланді".
  
  "Таїланд?"
  
  "Він в Таїланді?" Запитав Джилі, присуваючи свій стілець ближче, щоб краще чути розмову.
  
  "Так", - усміхнувся Віллем. "Ми втекли!"
  
  Я ахнула і широко розкритими очима втупилася на Джилі.
  
  “Що? Що?" Сказав Джиллі.
  
  "Віллем і Шанель втекли!"
  
  "О боже!" Джиллі вискнула і вихопила телефон прямо у мене з рук. “Віллем! Вітаю! Це такі чудові новини!"
  
  Я вихопила телефон у нього з рук і поклала на стіл, потім натиснула на функцію гучного зв'язку.
  
  Здавалося, Віллем був у середині пояснення. "Планували приїхати сюди на канікули, і у нас була зупинка в Вегасі, з усіх місць, і коли ми були там, я просто встала навшпиньки і задала питання".
  
  Ми з Джиллі вибухнули вибухом сміху. Віллем був маленькою людиною, і йому і в голову не приходило висміювати свою карликовість. Його нова наречена була колишньою моделлю. Вона була високою і гнучкою і повністю закохана в Віллема. Вони були чарівною парою.
  
  "Що сказала твоя бабуся?" Я запитав його. Джулія Ентвістл, повинно бути, не зраділа, почувши новину про те, що онук не запросив її на своє весілля.
  
  “З нею все в порядку. Вона влаштовує для нас прийом, коли ми повернемося додому", - сказав Віллем. "Я впевнений, що ви двоє скоро отримаєте запрошення".
  
  Це нагадало мені про причини мого дзвінка. “ Коли це станеться?
  
  "На прийомі?"
  
  "Так, але що більш важливо, твоє повернення додому?"
  
  "Збережи дату двадцять третього жовтня, якщо зможеш," сказав Віллем. “ І ми будемо вдома десятого.
  
  Оскільки було вже далеко за десяте вересня, я вирішив, що це означає, що його не буде вдома ще три тижні. Натиснувши кнопку відключення звуку, я швидко запитав Джиллі: "Нам почекати?"
  
  “Для чого? Щоб вони повернулися додому і відвідали нашу вечірку, перш ніж відправитися на свій прийом, і все це протягом тижня?"
  
  Я спохмурнів.
  
  "Хлопці?" Сказав Віллем. "Ви там?"
  
  “Вибач, Віллем. Я не зрозуміла, що випадково торкнулася кнопки відключення звуку", - сказала я. "Я так схвильований і щасливий за вас обох, і ми обов'язково відвідаємо ваш прийом".
  
  "Приголомшливо", - сказав Віллем. “Але було щось ще? Ви, хлопці, дзвонили мені. В чому справа?"
  
  Ми з Джиллі знизали плечима один одному, а потім Джиллі прийняла відповідальне рішення і сказала: "Ми дзвонили, щоб запросити вас на вечірку, тому що нам була потрібна ваша допомога".
  
  “ Моя допомога? Допомога в чому?
  
  "Ми з Кет взялися за наші старі трюки", - сказала Джилі, а потім розсміялася, як ніби розслідувати вбивство було так весело!
  
  "Ти знову связываешься з мафією?" Голос Віллема звучав стурбовано.
  
  "Ні, - швидко відповів я. "Але ми намагаємося допомогти іншому моєму клієнтові, який, схоже, потрапив у якусь біду".
  
  Потім мені знадобилося кілька хвилин, щоб все пояснити Віллему. Після того, як я закінчила, він на мить замовк. "Я думаю, моя тітка знає графа", - сказав він.
  
  "Вона знає?" Я здивувався, але потім промовчав.
  
  “Так. Я думаю, вони навіть пару раз вечеряли разом. Моя прабабуся була данкою, і, якщо мені не зраджує пам'ять, бабуся припадала Аарона далекою родичкою по лінії родини її матері".
  
  "Вау", - сказав я. Навіть Джилі, здавалося, була вражена.
  
  "Ти їй вже дзвонив?" Наступним запитав Віллем.
  
  "Ні", - зізнався я. “Я не наважуюся залучати її. Вона здавалася такою тендітною, коли ми бачили її в останній раз".
  
  “Скільки це було? Десь рік?" Запитав Віллем.
  
  "Півтора року", - сказав я.
  
  “Ну, ти б бачила її зараз, Кетрін. Вона абсолютно нова жінка. Вона почала займатися RBG відразу після того, як моє прокляття буде знято, і вона знайшла собі особистого тренера, який приходить до нас додому чотири дні в тиждень, і вона навіть відмовилася від інвалідного крісла і проходить три милі в день на біговій доріжці ".
  
  "Ти жартуєш", - сказала Джиллі.
  
  “Ні, я серйозно. Вона нова жінка".
  
  “Це приголомшливо! Я так рада чути, що у неї все так добре", - сказала я.
  
  "Ти повинен подзвонити їй і розповісти, що ти задумав", - наполягав Віллем. “Вона б захотіла допомогти. І вечірка в її честь дійсно зробила б її щасливою. Щоразу, коли ми розмовляємо, вона продовжує скаржитися на те, як їй нудно.
  
  "Ти справді думаєш, що вона прийде?" - Запитав я.
  
  "Хочу", - сказав він. “І ти міг би навіть влаштувати це в честь її вісімдесят четвертого дня народження, який в кінці цього місяця. Ми з Шанель ніколи б не пропустили її день народження, але бабуся купила нам поїздку в якості сюрпризу і наполягла, щоб ми поїхали, так що ми не могли відмовитися ".
  
  "О, я б хотів відсвяткувати день народження твоєї бабусі!" Сказав Джилі, швидко грюкнувши в долоні.
  
  "Ти б насправді зробив мені послугу", - сказав Віллем. "Я почав відчувати себе винуватим за те, що нас розлучили тридцятого числа, і єдине, що я міг придумати, це надіслати їй особистого кухаря, щоб приготувати улюблене блюдо, але якщо ви двоє хочете влаштувати вечірку, я б хотів наполягти на тому, щоб заплатити за це ".
  
  "Домовилися", - сказав Джилі, перш ніж я встиг ввічливо відмовитися. "Який бюджет?"
  
  Я втупилася на нього, не вірячи своїм очам. Він що, божевільний? Ми будемо використовувати Джулію як засіб для досягнення цілі, і з-за цього ми в боргу перед нею, щоб оплатити її вечірку.
  
  “Почни з п'ятдесяти, але якщо тобі доведеться піднятися, зроби це. І збережи квитанції. Я поверну тобі гроші, як тільки буду вдома ".
  
  Мої очі так швидко моргали, поки мій розум намагався усвідомити швидкий обмін репліками між Джиллі і Вільямом, що я навіть забула заперечити. І перш ніж я це усвідомила, Джилі сказала: “Чудово. Я буду тримати вас в курсі наших успіхів. Повідомте мені подробиці вашої бабусі, і ми зв'яжемося з вами як можна швидше! "
  
  “Відмінно. Поки, Джилі! Поки, Кетрін!"
  
  "Уїлл—" почав я, але Джиллі перебила мене.
  
  “Поки, Віллем! Поцілунок Шанель від нас!" І з цими словами Джиллі натиснув кнопку відбою і повернувся в кріслі, щоб з радістю подивитися на мене.
  
  "Чому ти погодився на це?" Я зажадав відповіді.
  
  “ Що? Дозволити йому заплатити за вечірку?
  
  "Так!"
  
  "Тому що я знаю, яке це - бути далеко від своєї мами в її особливий день, і як ти хочеш, щоб хтось поруч міг змусити її відчути себе особливою, тому що ти не можеш".
  
  Я відразу пом'якшилася. “ Коли був день народження твоєї мами?
  
  “Перше квітня. Другу дозу вакцини ми отримали тільки п'ятого квітня, тому я не могла поїхати в Савану і весь день відчувала себе винуватою і сумувала з-за цього ".
  
  “ Чому ти мені нічого не сказав?
  
  “ Тому що в той день Шепард підніс тобі сюрприз з квітами і вечерею при свічках, і ти була так щаслива. Я не хотів тебе засмучувати.
  
  Я погладила його по руці. “О, Джил. Мені так шкода. У наступному році ми полетимо в Савану, щоб зробити їй сюрприз на день народження, добре?"
  
  "Так?" - з надією запитав він.
  
  "Обов'язково", - заприсягнувся я. "Тепер давай зателефонуємо Джулії і подивимося, можна влаштувати так, щоб її день народження запам'ятався надовго".
  
  Ми зателефонували за номером, який Віллем відправив Джиллі в смс-повідомленні, але Джулія не взяла трубку, тому Джиллі залишила їй миле голосове повідомлення. “ Вона, напевно, пішла спати, - сказав Джил, глянувши на годинник. “ Зараз близько дев'яти.
  
  Я встав і потягнувся. "Тоді гаразд, - сказав я. “Я прямую додому. Я теж втомився".
  
  "Легкий," хихикнула Джиллі.
  
  Я показала йому язика, але сама не змогла стримати смєшка. "Спокійної ночі, Джилі," проспівала я.
  
  “ Спокійної ночі, Кет.
  
  Духи встали, коли я відкрив двері, і підбігли до мене підтюпцем. Я нахилився, щоб обійняти його, і мало не запитав Джилі, чи можу я відвести його на ніч в "Чез Кет", але я знав, що Джиллі потребує компанії Духів більше, ніж я.
  
  "Подбай про нього, добре?" Я прошепотіла цуценяті.
  
  Він поцілував мене в щоку, і я пішла, щоб відправитися спати.
  
  * * *
  
  На наступний ранок, коли я увійшов в Chez Kitty, Джилі прощалася з кимось по телефону. Я почекала, поки він повісить трубку, перш ніж запитати, хто це, хоча потай сподівалася, що це Мішель і вони у всьому розібралися.
  
  "Відмінно", - сказав він щасливим голосом. “Добре, кохана, я подзвоню тобі в найближчі пару днів, добре? Чудово. А тепер поки що." Джиллі послала повітряний поцілунок в трубку, перш ніж повісити її, і моє серце наповнилося надією.
  
  “ Мішель? - Запитала я, вказуючи на телефон.
  
  Джиллі весело розсміялася. “Ні, це була Джулія. Вона зателефонувала мені двадцять хвилин тому, і я розповіла їй усе про нашому суперрасследовании, і вона повністю згодна!"
  
  "Вона така?" Запитала я, здивовано кліпаючи очима.
  
  "Так і є!" Проспівав Джилі, підвищивши голос на кілька октав. "І вона схвильована тим, що буде присутній на святкуванні дня народження в її честь!"
  
  “Ах, тепер я розумію, чому у тебе так паморочиться голова. Ти можеш спланувати вечірку з величезним бюджетом, і ніхто не скаже тобі "ні"".
  
  "Саме так", - сказав Джилі, посміхаючись від вуха до вуха. "Ми повинні почати складати список гостей прямо зараз", - сказав він, поспішаючи на кухню за блокнотом і ручкою. Сівши за стіл, він почав щось писати. “ Ми, звичайно, запросимо всіх підозрюваних, і Маркуса, і Шепарда, і...
  
  Я різко втягнула повітря і стиснула руку Джиллі.
  
  "Ой!" сказав він, смикаючи себе за руку. “ Ти ж знаєш, що я весь у синцях, як персик! Що сталося?
  
  "Шепард," тихо покликала я, відпускаючи його. - Джилі, що мені робити з Шепардом?
  
  "Чому це проблема?"
  
  “Я не можу запросити Шепарда і всіх чоловіків, які зустрічалися з Оленою і були показані в її шоу. Він обов'язково зрозуміє, коли я почну задавати цим чоловікам одні і ті ж питання про їхні стосунки з Оленою ".
  
  “Просто направ його до гостей і скажи, щоб він змішався з натовпом. Що в цьому такого?"
  
  Я довго дивилася на нього, перш ніж сказати: “Джиллі. Це Шепард. Людина, яка ненавидить людей, особливо балакучих людей у модному одязі, яких він ніколи раніше не зустрічав ".
  
  "О, так", - сказав Джилі, але потім подивився на мене так, немов прийняв за простачка. “Мила, - сказав він потім, - ти повинна запросити його. Він буде в десять разів подозрительнее, якщо ти цього не зробиш. Але ось у чому фокус. Якщо ви попросите його прийти, він захоче відмовитися від цього, тому що пафосні вечірки, модний одяг і люди в цілому - не його коник, і тоді ви затеете з ним сварку з-за того, що він недостатньо підтримує вас, а якщо він спробує вибачитися, ви просто продовжуйте роздувати з мухи слона, поки він в роздратуванні не скаже вам, що не прийде ".
  
  "Знаєш," сказав я, постукуючи по столу, "насправді це приголомшливий план". Шепард виразно відреагував би так, як описав Джилі, і затіяти з ним бійку було легко.
  
  Це була частина макіяжу, яка могла виявитися проблематичною, але я міг потурбуватися про це пізніше.
  
  "Добре, Джиллі", - сказав я з новою рішучістю. "Давай сплануємо це справа!"
  
  * * *
  
  Залишок тижня пройшов у вихорі дрібниць, електронних листів, телефонних дзвінків, смс-повідомлень, божевільних походів по різних бутіках і ресторанам і завжди інших невідкладних справ. На щастя, Шепард був так зайнятий своєю справою проти Аарона, що не міг проводити зі мною багато часу. Я нудьгував по ньому, але мене не радувала насувається бійка, яку я мав спровокувати.
  
  "Ми можемо зупинитися біля поштової скриньки на Честнат?" Запитала Джилі, коли ми сіли в машину, готові виконати останні доручення для вечірки. “ У мене є листівка для мами, яку потрібно відправити поштою, а їх останній раз забирають в чотири.
  
  "Звичайно", - сказав я йому, повертаючи праворуч на знак "Стоп", а не наліво, який зазвичай вів нас у місто. Поштова скринька перебував майже через дорогу від будинку Санні, і я відчув гострий біль, коли подумав про неї. Я нудьгував по ній і бажав, щоб її виписали з лікарні. Шепард відвідував її пару раз, і кожен раз йшов засмучений, розповідаючи мені тільки, що Санні раніше була схвильована, але ніхто не міг точно визначити чому.
  
  Ми зупинилися перед поштовою скринькою, і Джиллі порився у своїй кур'єрською сумці в пошуках конверта, який йому потрібно було відправити, а я подивилася на красивий будинок Санні через дорогу. Джиллі вийшла з машини і попрямувала до поштової скриньки, поки я чекав. Відправивши лист, він підбіг до мене, відкрив дверцята машини і сів всередину як раз в той момент, коли повз нас проїхав великий Range Rover і різко звернув на під'їзну доріжку до будинку Санні.
  
  Я не знав чому, але ми з Джиллі продовжували спостерігати з машини, як Даріус вийшов з боку водія Range Rover і обійшов навколо заднього пасажирського сидіння, де він витягнув Фінлі з його автокрісла. Потім він прилаштував маленького малюка у себе на грудях і одночасно відкрив передні пасажирські двері.
  
  У нас з Джил перехопило дихання, коли Санні вийшла на тротуар, виглядаючи крихкою і пошатывающейся. Даріус швидко закрив двері і обійняв її за талію, щоб підтримати, перш ніж вони вдвох поволі рушили по доріжці до тротуару, потім піднялися сходами і ввійшли в будинок.
  
  "Вона вдома," тихо сказала Джиллі. “ Нарешті-то вона вдома.
  
  Я кивнула, гадаючи, чи знає Шепард. Я хотіла подзвонити йому, але все ще збиралася з духом, щоб потім з ним посваритися, і не хотіла наврочити.
  
  "Цікаво, коли ми зможемо відвідати її", - сказав я.
  
  "Давай привеземо їм трохи лазаньї в найближчі кілька днів", - запропонувала Джиллі.
  
  Джиллі приготувала кращу лазанью, яку я коли-небудь пробувала. "Це чудова ідея", - сказала я, заводячи машину і прямуючи в місто, з тяжкими думками про Санні в голові.
  
  "Шепард почистив свій смокінг?" Джиллі запитала мене через деякий час.
  
  Наша вечірка була при чорному краватці і в офіційній одязі, тому що вечірка, присвячена поверненню Джулії Ентвістл після десятирічного відходу з суспільного життя, не зажадала б нічого меншого.
  
  "Я ще не розповіла йому про вечірці", - сказала я.
  
  "Ти що?" Запитала Джиллі. “Кет, вечірка завтра! Ти не можеш допустити, щоб ця людина з'явився в пом'ятому смокінгу. Почекай, у нього взагалі є смокінг? О Боже, а що, якщо він з'явиться у картатій сорочці і докерів?"
  
  Я недовірливо подивилася на Джилі. "Що на тебе найшло?" Він важко дихав і міцно стискав ремінь безпеки.
  
  Джиллі тільки похитав головою, і я подумав, що, можливо, у нього напад паніки.
  
  "Гіл", - сказала я, розмірковуючи про те, щоб зупинитися і подбати про нього, але не змогла знайти місця, щоб зробити це на переповнених вулицях в центрі міста. “Пам'ятаєш? Шепард не приїде. Я збираюся затіяти з ним цю бійку, і він піде і більше не з'явиться ".
  
  Дихання Джиллі майже відразу сповільнилося. "О Боже," сказав він, обмахуючись віялом. “ Я забув цю деталь.
  
  "Так, я знаю", - сказала я, знову дивлячись на нього. “До кінця дня все налагодиться, добре? А потім у нас буде весь завтрашній день, щоб побалувати себе і підготуватися. Це нагадало мені, що мені потрібно забрати своє плаття з хімчистки на Норт-Мейн. Ми можемо зайнятися цим після того, як заберемо зайві пляшки шампанського."
  
  "Ось так, Кет!" Раптово Джиллі закричала.
  
  Я вдарив по гальмах, думаючи, що він вказує на щось, у що я збирався врізатися. “Що? Що!" Я озирнувся по сторонах і нічого не побачив.
  
  Джиллі продовжував вказувати. "Ось це місце, прямо там!"
  
  Я зрозумів, що він вказує на відкрите паркувальне місце перед елітним бутіком. "Це в двох кварталах від нашої наступної зупинки", - роздратовано сказав я. Боже, він діяв мені на нерви.
  
  "Ні, зупинись там!" Джиллі наполягав.
  
  Засмучений тим, що він вів себе так ірраціонально, я заїхав на місце і поставив машину на стоянку. Я вже готувався прочитати йому лекцію про те, щоб трохи зменшити оберти, коли Джиллі вискочив з машини, озирнувся на мене і сказав: "Я зараз повернуся".
  
  З цими словами він грюкнув дверима і вбіг в бутік, чого я й уявити собі не могла. Його смокінг вже був отглажен і висів на двері в спальню.
  
  Я почекала кілька хвилин і вже збиралася піти пошукати його, коли він знову з'явився в полі зору, тримаючи в руках сумку для одягу. "Що за ...?" - пробурмотіла я.
  
  Джиллі обійшов машину з мого боку і відчинив задні дверцята, де повісив сумку з одягом на гачок за моїм сидінням. Потім він посміхнувся мені, як ніби у нього був секрет, і стрибнув назад на переднє пасажирське сидіння.
  
  “ Що в сумці, Джилі? - запитав я.
  
  "Твоє плаття, Попелюшка," сказав він.
  
  Я насупилася. “ Моє плаття? Про що ти говориш? Ти забрала його в хімчистці і принесла сюди? Сподіваюся, ти його не переробляла. Ти ж знаєш, що вона сидить на мені як влите.
  
  “ Так, я знаю, що це плаття, яке ти одягала три рази з тих пір, як купила його, і в якому тебе всюди бачили, сидить на тобі як влиті.
  
  "Що ти хочеш цим сказати?"
  
  “Мила, ти ведуча самої найкращої вечірки в місті в ці вихідні. Тобі ні в якому разі не слід з'являтися в минулорічної одязі".
  
  Я підозріло озирнулася через плече. “ І наскільки це відкидає мене назад?
  
  Посмішка Джиллі стала ширше. "Нуль доларів і нуль центів".
  
  "Давай, перестань грати", - сказав я, зітхнувши.
  
  “Я не граю. Я розповіла про це Уиллему, і він сказав, що виразно хоче оплатити рахунок за сукню ".
  
  Я вже збирався виїхати з місця на машині заднім ходом, але в ту хвилину, коли Джиллі сказала це, я знову припаркував машину і вказав на бутік. "Забирай її назад", - твердо сказав я.
  
  “Що? Чому?"
  
  “ Тому що я сумніваюся, що це підійде...
  
  “О, будь ласка! Як ніби у мене до цих пір немає твоїх точних розмірів", - сказав Джилі, закотивши очі.
  
  “І тому що ти користуєшся Вільямом, а я цього не потерплю! Ми і так вже перевищили бюджет ".
  
  "На п'ятсот доларів", - сказав він, схрестивши руки на грудях і ображено надув губи.
  
  “Це все одно п'ятдесят тисяч п'ятсот доларів, які ти вже витратив, Джил! Це обурливо!"
  
  “О, будь ласка, Кетрін. Це ціна скромною весілля. Віллем розуміє це".
  
  Я втупилася на нього. “ Забери плаття назад.
  
  "Ні".
  
  “ Чудово. Тоді я заберу його назад. Квитанція в сумці? Я відстебнув ремінь безпеки і вже збирався вийти з машини, коли Джиллі зупинила мене, схопивши за руку.
  
  “ Кет, це єдине в своєму роді. Повернення немає.
  
  Мої очі розширилися. “ Скільки ти витратив на це єдина у своєму роді витвір?
  
  "Я нікому не скажу," вперто повторив він.
  
  "Тоді я його не одягну", - сердито відповіла я, виїжджаючи з парковки і прямуючи далі по вулиці. Я була в люті на нього за те, що він скористався щедрістю Віллема. Плаття, яке чекало мене в хімчистці, цілком підходило для завтрашнього свята.
  
  “Гаразд, чудово. Не одягай це", - сказав Джиллі і почав насвистувати.
  
  У мене було погане передчуття, і воно посилилося тим фактом, що, коли я заїхав на стоянку хімчистки, Джилі почав розглядати свої нігті. Я опустила штору і підняла кришку туалетного столика, очікуючи побачити талон на моє плаття, але його там не було. - Де мій талон? - запитала я.
  
  "Ймовірно, там в стопці інших квитків", - сказав Джилі, недбало махнувши рукою в бік хімчистки.
  
  І тоді я зрозуміла. - Що ти зробила з моєю сукнею, Джилі?
  
  “ Я сховав його в надійному місці.
  
  Я впустила голову на кермо. “ Я вб'ю тебе до того, як закінчиться цей день, ти розумієш це, вірно?
  
  Джиллі злобно посміхнулася мені. “Не роби цього. Тоді тобі доведеться влаштувати ще одну вечірку".
  
  Залишок дня ми не розмовляли. Джиллі намагався зав'язати світську бесіду, але я тільки сердито дивилася на нього. Нарешті ми добралися додому, і я залишила сукню в машині, вирішивши знайти в своїй шафі що-небудь ще, що я могла б одягнути.
  
  Півгодини потому Джиллі знайшов мене в моїй шафі, гарячково перебирающую офіційну одяг у пошуках сукні або мантії хоча б наполовину такою гарною, як та, яку він сховав. "Я це не одягну", - сказала я, коли він увійшов з сумкою для одягу, болтающейся у нього на руці.
  
  “Давай, Кет. Просто подивися на це, гаразд?"
  
  Я розчаровано стиснула губи. Насправді я дійсно хотіла побачити сукню, і я ненавиділа свою цікавість. Але я не могла дозволити Джиллі дізнатися про це, тому я просто схрестила руки на грудях і втупилася на нього.
  
  Він опустив нижню половину сумки з одягом і розстебнув блискавку на халаті.
  
  У мене перехопило подих при вигляді цього. Плаття було майже повністю виготовлено з чорного оксамиту. Воно складалося з пишною спідниці до підлоги, затягнутою талії і топ на бретелях без рукавів. Виріз був глибоким V-подібним і широко розкльошені вгорі, з подвернутым коміром з білого шовку, пришитого до чорного шовкового тла, і цей ансамбль йшов по всій довжині V-образного вирізу, а вертикальну обробку завершували маленькі чорні гудзики. Були також дві манжети з білого шовку, які призначалися для носіння як браслети.
  
  "О боже", - сказала я, затамувавши подих при вигляді такого ефектного сукні.
  
  "Бачиш?" Сказала Джилі, рухаючись вперед, щоб задрапірувати плаття переді мною і розгорнути мене до дзеркала в повний зріст. Навіть все ще висіла на вішалці, воно виглядало чудово поруч з моєю шкірою.
  
  "Чорт би тебе побрал, Джиллі", - сказав я, хитаючи головою.
  
  “ Що? Кет, ти будеш чудова в цьому!
  
  "Саме так", - сказала я, простягаючи руку, щоб торкнутися м'якої тканини. "Тепер, коли я це побачила, я ні за що не зможу забрати це назад".
  
  Посмішка Джиллі була шириною в милю. “ Я ж тобі казав.
  
  "Але я плачу за це", - сказав я потім.
  
  “ Тобі не сподобається ціна.
  
  “Звичайно, мені не сподобається ціна. Скільки?"
  
  “ Віллем просив мене не говорити тобі.
  
  “ Заради бога, Джилі! Просто скажи мені!
  
  “ Обговори це з Вільямом, Кет.
  
  З цими словами Джиллі вклала вішалку мені в руку і попрямувала до виходу.
  
  Я швидко підняла нашийник на рівень очей і пошукала хоч який-небудь цінник, і, звичайно, його не було, але на маленькій бирці ззаду нашийника було написано "VIVACE".
  
  "Джиллі!" Я закричав, щоб зупинити його.
  
  Джиллі озирнувся через плече і сказав: “Як ще ми збиралися доставити Антоніо сюди? Він відхилив наше запрошення, пам'ятаєш?"
  
  Він був єдиним підозрюваним, якого ми впізнали, отклонившим наше запрошення.
  
  "Ти умовив його прийти?"
  
  “Може бути. Я довго розмовляла з його особистим асистентом і переконалася, що Антоніо не завадило б відвідати вечірку, на якій його саме чудове творіння будуть демонструвати перед найбагатшою жінкою на Лонг-Айленді і всіма її близькими друзями. Як було б прикро, якщо б він не зміг бути присутнім і погрітися в променях слави під заздрісні перешіптування, які збиралося викликати його сукня ".
  
  Я похитав головою і видавив посмішку. "Ти - підлий диявол".
  
  Джиллі присіла в реверансі і вийшла за двері.
  
  Я залишилася стояти з сукнею перед дзеркалом, і мені хотілося плакати із-за того, що Шепард буде сумувати за тим, щоб побачити мене в ньому.
  
  Повісьте одяг на гачок поруч з дзеркалом, я переглянула свою колекцію взуття в пошуках підходящої пари туфель-човників і, вибравши їх, перейшла до коштовностей.
  
  "Перли", - сказала я собі. "Але чи повинна я надіти кольє або оперну спідницю?"
  
  "Оперна довжина", - почула я позад себе і, обернувшись, побачила Шепарда, стоїть там з усмішкою на обличчі. "Особливо якщо ти збираєшся в оперу".
  
  "Привіт усім", - сказав я.
  
  “Привіт, ти сам. Що ти обираєш, і куди ти хочеш мене затягнути?"
  
  Я глибоко зітхнула. Зараз або ніколи. “ Взагалі-то, я як раз хотіла тобі сказати. Ми з Джиллі влаштовуємо тут вечірку завтра ввечері та...
  
  “ Вечірка? Яка вечірка?
  
  "Сьогодні день народження Джулії Ентвістл", - сказав я.
  
  “ Джулія Ентвістл? - Запитав Шеферд, чухаючи свою п'ятигодинну щетину. Я раптом зрозуміла, що він виглядає напруженим. "Звучить знайомо ..." Шеферд зробив паузу, щоб подумати; потім він зрозумів і клацнув пальцями. "Вона мати Віллема, вірно?"
  
  "Бабуся".
  
  “О, так. Це вірно. Вона влаштовує тут вечірку з нагоди дня народження?"
  
  "Так і є".
  
  "Я і не підозрював, що ви, хлопці, були так близькі".
  
  Я прочистила горло. “ Ну, дзвонив Віллем з деякими новинами.
  
  "Які новини?"
  
  "Він і Шанель втекли, і зараз вони проводять медовий місяць в Таїланді".
  
  Я уважно спостерігала за виразом обличчя Шеферда. Там була історія, яку, я знала, краще не чіпати, але я не могла не шукати ніяких ознак того, що те, що я йому тільки що розповіла, занепокоїло його.
  
  Якщо і так, він був обережним, щоб не показати цього. "Добре для них", - сказав він. "Яке це має відношення до Джулії?"
  
  "Уиллему було шкода, що він не встигне повернутися додому до дня народження своєї бабусі, і він запитав, чи можу я влаштувати вечірку в її честь".
  
  "Про", - сказав Шеферд. "І ти хочеш, щоб я прийшов".
  
  "Так". Я не став вдаватися в подробиці, щоб Шеферд не здогадався про брехню, яку я збирався сказати.
  
  "Добре", - сказав він довірливо. "Мені принести пива?"
  
  Я моргнув один раз, дуже повільно. "Ні", - сказав я. "Шеп, це таємне справу".
  
  “ Чорна краватка? Да ладно, Кет, ти ж знаєш, я ненавиджу такі вечірки.
  
  "Так, так, знаю", - сказав я.
  
  "Тобі дійсно потрібно, щоб я був?" обережно запитав він.
  
  І це був мій натяк вибухнути, і я вибухнув. Приклавши зовсім небагато зусиль, я затіяв бійку, в ході якої ми обидва кричали один на одного, і це закінчилося тим, що Шепард у гніві пішов, пообіцявши пропустити вечірку.
  
  Коли він пішов, я знала, що повинна була відчути полегшення, але цього не сталося. Замість цього я опустилася на підлогу і заплакала.
  
  OceanofPDF.com
  
  Глава 14
  
  "Ту нього непогана компанія", - сказала Джилі, коли ми стояли в дверях патіо "Чез Кет", розглядаючи натовп. Всі гості були друзями Джулії, за винятком наших підозрюваних, звичайно.
  
  "Так і є", - сказала я, посміхаючись тій чудовій роботі, яку ми виконали, організувавши цей маленький званий вечір всього за тиждень.
  
  Оркестр заграв ритмічну мелодію, і я був радий побачити, як деякі пари вийшли на танцпол. Тема наших Танців з зірками, здавалося, пройшла без сучка і задирочки, і для мене це був хороший спосіб загнати в кут кількох наших підозрюваних і зав'язати невимушену бесіду, яка насправді була присвячена з'ясуванню будь-якого прихованого гніву, який вони, можливо, все ще живили до Олени, і, можливо, алібі або його відсутності — на ніч її вбивства.
  
  Що нам було потрібно, так це якісь реальні перспективи, які ми могли б уявити Маркусу. Це були б люди, яких він викликав би повісткою до суду і викликав для дачі показань — спеціально для розгляду питання про будь-які спроби вимагання з боку Олени.
  
  Якщо б їх викрили в брехні, Маркус міг би запитати у суді їх фінансові звіти і простежити за будь-якими незрозумілими великими зняттям коштів аж до аналогічних депозитів, внесених на банківський рахунок Олени.
  
  І Маркус вже домігся деякого успіху в отриманні часткової роздруківки її останніх транзакцій, і вона зробила щонайменше три великих депозиту на суму п'ятдесят тисяч доларів або більше.
  
  Ми підозрювали, що один з цих вкладів міг вчинити від Аарона, тому що час відповідало останніх днів їх відносин, але були ще два, які викликали сумніви. За період безпосередньо перед тим, як Ерон і Олена почали зустрічатися, а інше відразу після. Останній депозит був на двісті тисяч, і ми знали, що саме таку суму вніс, але не доставив Марк Парді.
  
  Оскільки ми не могли бути впевнені, вимагала Олена гроші у чоловіків, яких вона називала тільки в своєму шоу, або в інших з свого минулого, було б необхідно допитати всіх коханців, яких ми змогли б упізнати.
  
  "На кого ти зосереджений?" - Запитала мене Джиллі.
  
  - Я візьму "Вивейс", "Бош" і "Чіпперфілд".
  
  “Відмінно. Я візьму Макаллена, Голдберга та Ліхі".
  
  "Чудово", - сказав я. Потім я обвів поглядом юрбу. "Джун тут?" Я запитав, кажучи про сестру Коханця номер вісім. "Мені здається, я її не бачу".
  
  "Поки немає", - сказав Джиллі. "Але я сподіваюся".
  
  “ Скільки, за словами Джулії, вона приїде?
  
  Джиллі підняв зап'ясті, щоб засікти час. “Вона повинна бути тут протягом наступних двадцяти хвилин. Вона хотіла прийти останньою і заявити про себе".
  
  "І Маркус приведе її, вірно?"
  
  “ Так і є. Він буде діяти як її охоронець, а це значить, що він зможе підслухати будь-які розмови Джулії і одного з наших підозрюваних.
  
  Джулія була нашим запасним планом на випадок, якщо ми не зможемо переконати кого-небудь з наших підозрюваних заговорити, і Маркус подбає про те, щоб вона залишалася в безпеці в їх присутності.
  
  "Тоді гаразд, - сказав я, відчуваючи одночасно нервозність, неспокій. "Давай танцювати рок-н-рол".
  
  Джиллі підставив кулак для удару, і я підкорився. Я вже почала відвертатися, коли він зупинив мене і сказав: "до Речі, Кет, я можу просто сказати, що ти - бачення в цьому платті?"
  
  Я посміхнулася і спонтанно обняла його. Я все ще страждала від сварки, яка сталася у нас з Шепардом, і мені було боляче від того, що його не було тут, щоб оцінити, як чудово я виглядала сьогодні ввечері. Сукня облягала мене, як друга шкіра, і чорний оксамит на моєму дуже блідому обличчі становив чудовий контраст. Я не могла уявити собі більш схвального погляду, ніж той, який був на мені, і було приємно почути це вголос від кого-то, кому я довіряла.
  
  "Люблю тебе," прошепотів я на вухо Джиллі.
  
  "Повертаюся до тебе", - сказав він, міцно стискаючи мене, перш ніж відпустити.
  
  Глибоко зітхнувши, я повернувся до натовпу і вибрав свою мету.
  
  Я пробрався крізь натовп, зупинилася перед Антоніо Виваче і відважно посміхнулася йому. "Я вмирала від бажання поговорити з тобою з тих пір, як ти приїхав", - сказала я йому.
  
  Він схвально посміхнувся і сказав: "Ти саме та жінка, яку я хотів би одягти в цьому платті".
  
  Я схилив голову й простяг руку. "Кетрін Купер," представився я.
  
  Він взяв мою руку і підніс до губ. Поцілувавши кісточки пальців, він сказав: "Антоніо Виваче".
  
  Озирнувшись через плече на танцпол, я запитала: "Антоніо, можна мені запросити тебе на танець?"
  
  Його посмішка стала ширше. "Звичайно".
  
  Ми вийшли на танцпол, і я швидко виявила, що він приголомшливий танцюрист. Я була просто в порядку, але з провідним Vivace я відчувала себе професіоналом.
  
  Я розповіла про те, як сильно захоплююсь його творіннями, потім перейшла до випадкового згадки Олени. "Я дізналася про вас через свого друга", - сказала я.
  
  "Про?"
  
  “Так. Вона носила майже виключно твої творіння і завжди виглядала такою сяючою ". Потім я сумно зітхнула.
  
  Посмішка Виваса згасла, і його ідеально розраховані кроки на мить сповільнилися. “ Ви, мабуть, говорите про Олену Галанис.
  
  "Так", - сказав я. "Я знав її не дуже довго, але я обожнював її".
  
  Погляд дизайнера перемістився на крапку над моєю головою, і було ясно, що він уникає зустрічатися зі мною поглядом. Він нічого не сказав, тому я продовжила.
  
  "Яка жахлива трагедія, що її більше немає з нами", - сказав я.
  
  "Ммм", - сказав він, що не було ні підтвердженням, не обов'язково підозрілим ознакою.
  
  “ Але ти ж добре її знав, вірно?
  
  "Я так і зробив", - сказав він.
  
  "Абсолютно вірно", - сказав я. "Вона недовго зустрічалася з тобою, чи не так?"
  
  Очі Вивейса зустрілися з моїми, і вираз його обличчя був пронизливим. Підозрілим. "Вона тобі сказала?"
  
  "Обхідним шляхом", - сказав я. "Насправді, я здогадався про це, виходячи з того, скільки компліментів вона зробила тобі і як дизайнер, і як особистості".
  
  "Пфффф," сказав він. “ Сумніваюся в цьому.
  
  "Ні, це правда!" Я наполягав. "Вона всього лише високо відгукувалася про тебе, і це змусило мене подумати, що у неї були якісь романтичні почуття і що, можливо, вони були взаємними".
  
  Вівас обдарувала мене самої натягнутою посмішкою. “Олена була найменш романтичною жінкою, яку я коли-небудь зустрічав. Вона була не тією, за кого ти приймаєш її, Кетрін, і якщо вона добре до тебе ставилася, то тільки тому, що ти знала її не дуже довго.
  
  Мої очі розширилися від подиву, хоча я точно не була здивована. "Боже мій", - сказала я. "Що вона з тобою зробила, Антоніо?"
  
  Пісня, під яку ми танцювали, закінчилася, і він різко перестав кружляти мене по танцполу. Відпустивши мою руку, він дав мені глибокий уклін, потім випростався і сказав: "Було приємно познайомитися, мадам".
  
  З цими словами він пішов.
  
  "Хм", - пробурмотів я. Це було цікаво.
  
  Покинувши танцпол, я підійшла до Бреду Босхом, який був неймовірно красивий і добре складний. "Привіт", - сміливо сказала я. Він стояв один, тому моя увертюра здавалася природною.
  
  "Привіт," сказав він, виглядаючи задоволеним, що до нього хтось підійшов. Потім він простягнув руку. “ Бред Босх.
  
  "Мені здалося, що ви здалися мені знайомою", - сказала я. "Я Кетрін Купер".
  
  "Наш господар", - сказав він.
  
  Я кивнув. “ Ти тут один? - Запитав я такий.
  
  Він скривився. “Так. Я отримав запрошення в найкоротші терміни, та дівчина, з якою я зустрічаюся, буде в Місті на цих вихідних".
  
  "Що ж, було так мило з твого боку прийти".
  
  Він знизав плечима. "Не кожен день зустрічаєшся з легендою", - сказав він. "Ось чому мені було трохи цікаво, як я опинився в списку запрошених".
  
  "Ідея Джулії", - сказав я. "Вона дала мені список дорогих друзів і список людей, про яких вона чула і хотіла б зустрітися, і твоє ім'я було вгорі".
  
  Він подивився на мене з новим інтересом. “ Вона чула про мою кампанії?
  
  “ Ваша передвиборча кампанія?
  
  "У наступному році я балотуюся від Першого округу Нью-Йорка".
  
  Я здивовано моргнула. “ Ти хто?
  
  "Так", - сказав він. "І якщо я отримаю схвалення Джулії Ентвістл, це може змінити правила гри".
  
  "Безумовно", - сказав я. "Повинно бути, тому вона запросила тебе".
  
  Босх променисто посміхнувся. "Ви можете влаштувати мені особисту аудієнцію з нею?" потім він запитав. "Я працював над своєю презентацією з тих пір, як отримав запрошення".
  
  Я посміхнувся у відповідь. "Звичайно, можу," сказав я, вирішивши тут же дозволити Джулії обережно допитати Босха. Він, ймовірно, був би готовий розповісти їй все, що завгодно, лише б заручитися її підтримкою. Вона могла б сказати йому, що чула, що він нещодавно поніс важку втрату у зв'язку зі смертю Олени Галанис, і подивитися, яку реакцію та інформацію він запропонує натомість.
  
  Заглянувши Босхом через плече, я прикинувся, що помітив старого друга, і сказав: “Бред, не міг би ти мене вибачити? Я бачу, тут мій дорогий друже Айк Чіпперфілд".
  
  Реакція Босха вразила мене. Він напружився, і вираз його обличчя змінився ледь прихованим гнівом. “ Ви знаєте Чипперфилда?
  
  "Так", - сказала я. “Раніше він зустрічався з моєю подругою. Вона нещодавно померла, і я хочу висловити свої співчуття".
  
  Босх коротко кивнув. "Звичайно," сказав він. “ Я теж чув про це.
  
  Я не була впевнена, чи мав він на увазі, що чув про смерть Олени або про той факт, що Айк Чіпперфілд зустрічався з Оленою за спиною Босха. Однак його швидкий перехід до закипающему гніву був досить красномовний.
  
  Я вдала, що не помітила, і стиснула його руку. “ Спасибі. Я повернуся і відвезу тебе до Джулії, як тільки вона приїде.
  
  "Відмінно," натягнуто сказав він.
  
  З усмішкою прощальній я відійшов від нього і підійшов до Айку Чипперфилду. Він стояв з парою, ведучи світську бесіду, але, йдучи від Босха, я помітив, що Чіпперфілд пильно дивиться в наш бік. Очевидно, між цими двома не було особливої любові.
  
  Зупинившись перед трійцею, я кивнула парі і зосередилася на Чипперфилде. "Вибачте, що перериваю", - сказала я. "Але, містер Чіпперфілд, я повинна сказати вам, що я ваша велика шанувальниця".
  
  Чіпперфілд оглянув мене з ніг до голови, і мені здалося, що я заслужила його схвалення, тому що, навіть не попрощавшись з парою, він запропонував мені руку і сказав: "Можу я запросити вас на танець?"
  
  "Звичайно!" Сказала я, беручи його за руку.
  
  Він вивів нас на танцпол, і ми почали танцювати танго. Чіпперфілд теж був хорошим танцюристом, не таким гладким, як Вівас, але все одно дуже хорошим.
  
  "Ти чудовий танцюрист", - сказав я йому.
  
  Він променисто посміхнувся мені. “ Ти і сам не так уже й поганий, малюк.
  
  Я посміхнувся у відповідь, хоча те, що мене назвали "малюком", трохи зачепило мене за живе.
  
  "Як давно ти мій шанувальник?" - запитав він мене.
  
  "З тих пір, як я переїхала в Хемптонс", - сказала я. "Ти був першим ведучим новин, якого я подивилася у моєму новому будинку, і ти змусив мене відчути, що я можу тут вписатися".
  
  "Так?" - сказав він.
  
  “Так. Ти такий теплий, Айк. Як ніби ти наш друг, а не якийсь робот-ведучий".
  
  "Я практикую свою промову, щоб бути впевненим, що у мене вийде саме так".
  
  “Що ж, це приносить свої плоди. Коли я вперше запропонував влаштувати Джулії вечірку з нагоди дня народження, я говорив їй, що дуже хотів запросити тебе, тому що чув про тебе стільки хорошого з особистої точки зору ".
  
  Він трохи схилив голову набік. “ Від кого?
  
  "Від моєї подруги", - сказав я. “Насправді, вона тільки що померла. Вона так високо відгукувалася про вас, і запрошення вас сюди було моїм маленьким способом вшанувати її пам'ять".
  
  Хватка Чипперфилда на моїй руці посилилася. “ Олена Галанис?
  
  "Так", - сказав я, намагаючись виглядати здивованим. "Я знаю, що ви двоє знали один одного, але я не думав, що ви знаєте про її смерть".
  
  "Я ведучий новин", - сказав він. "Я в курсі всього".
  
  "Ах", - сказав я. "Ну, ти повинен знати, що вона тебе обожнювала".
  
  Губи Чипперфилда злегка здригнулися. Він, як і Вівас, теж мені не повірив. “ Ви тому запросили Босха? він запитав мене.
  
  Я озирнулася через плече в бік Босха. Він дивився на нас з кинджалами в очах. "Так і є", - сказала я. "Але як ти дізнався, що вони зустрічалися?"
  
  Він не відповів мені прямо, але сказав дещо красномовне. "Ці двоє заслуговували один одного".
  
  І знову я розширила очі в удаваному здивуванні. - Ти говориш так, як ніби тобі було наплювати на Олену.
  
  Він знизав плечима. "Люди змінюються", - сказав він. "Вона, звичайно, змінювалася".
  
  "Про", - сказав я. “Мені шкода, що у тебе з нею був такий досвід. Вона була дуже добра до мене".
  
  “ Повинно бути, ви знали її не дуже довго.
  
  Вражаюче, наскільки схожими були ці почуття між ним і Виваси. Вони обидва явно дотримувалися однакового зверхнього погляду на Олену. Будь-який з них міг би вивести цей гнів і гіркоту на новий рівень, вбивши її.
  
  Краєм ока я побачила, що хтось махає мені рукою. Обернувшись, я зрозуміла, що це Маркус. Він стояв у дверях, Джулія була поза полем зору.
  
  “ Айк, не міг би ти, будь ласка, вибачити мене? Я бачу, прибув наш почесний гість.
  
  "Звичайно", - сказав він. Але перш ніж я зміг піти, він стиснув мою руку й сказав: “Не могли б ви організувати мені швидку аудієнцію? Джулія Ентвістл - легенда, і я завжди хотів взяти у неї інтерв'ю. Я зв'язувався з нею раніше, але мені ніколи не передзвонювали. Я думаю, тобі буде важче відмовити мені лицем до лиця.
  
  "Я впевнена, їй би це сподобалося", - сказала я, обережно витягуючи свою руку з його. "Я негайно поговорю з нею про це".
  
  "Відмінно", - сказав він. "Приємно було познайомитися".
  
  "Ти теж".
  
  Я попрощалася і поспішила до Маркуса.
  
  "Привіт!" Сказала я, відчуваючи величезне полегшення, побачивши його.
  
  "Кетрін", - сказав він, опустивши підборіддя на знак вітання. Оглянувши мене з ніг до голови, він додав: "Ти чудово виглядаєш".
  
  Я почервоніла і поспішила повернути комплімент. “ Як і ви, радник.
  
  Маркус був одягнений в смокінг з гудзиками з кристалів Сваровскі, який повинен був бути зшитий на замовлення, чорну шовкову сорочку без краватки, білий кишеньковий хустку з ромбовидним візерунком і діамантові запонки в золотій оправі. Він злегка вклонився, даючи мені зрозуміти, що цінує комплімент, потім показав великим пальцем через плече. “ Джулія у вітальні. Вона була б рада, якби ти проводив її сюди.
  
  "Ідеально", - сказав я, потім повернувся і вказав на невелику намет у дальньому кінці зони для вечірок. "Я поставив там стіл і стільці, щоб вона могла з комфортом приймати своїх гостей".
  
  "Мило", - сказав він. - Проведи її, а я приготую для неї тарілку.
  
  Я кивнув і попрямував у вітальню за Джулією.
  
  Я розгубився, коли побачив, як сяючо вона виглядала, одягнена в прозору блузку кольору хурми, від якої в неї округлилися шкіра і очі, чорну кофтину і чорну мерехтливу пишну спідницю, ниспадавшую до самих ніг. На її шиї висів абсолютно величезний круглий чорний дорогоцінний камінь, ув'язнений у кільце з діамантів і золота.
  
  "О, Боже мій", - сказала я, затамувавши подих. “Джулія! Ти чудова!"
  
  Джулія вытаращила на мене очі. “Спасибі, дорога. Як і ти!"
  
  "Спасибі", - сказала я, відчуваючи, як знайомий покриває рум'янець мої щоки.
  
  "Іди сюди і сфотографуйся зі мною", - сказала вона, простягаючи свій телефон. Я взяв його і став поруч з нею, щоб зробити селфи нас двох.
  
  “Не могла б ти надіслати це Уиллему і Шанель від мене, Кетрін? Здається, я забула свої окуляри".
  
  "Звичайно", - сказала я, потім відправила фотографію Уиллему, а потім тихцем надіслала додатковий текст до фотографії собі.
  
  "Як там зовні?" - запитала вона, коли я повернув їй телефон.
  
  “Це чудово, Джулія. Всі гості з твого списку бажань тут".
  
  "А коло підозрюваних?"
  
  Я посміхнувся. "Майже всі вони з'явилися".
  
  "Добре", - сказала вона з нетерпінням в очах.
  
  Вказуючи на натовп зовні, я сказав: "Двоє підозрюваних, яких я вже допитав, хотіли б отримати у вас приватну аудієнцію".
  
  "Які двоє?"
  
  “ Бред Босх і Айк Чіпперфілд.
  
  "Ведучий новин?"
  
  "Так".
  
  "Мені ніколи не подобався його стиль", - сказала вона. "Він такий фальшивий".
  
  Я кивнув на знак згоди.
  
  Джулія зітхнула. “ Втім, я можу прикидатися зацікавленої весь вечір, щоб не хвилюватися. А хто той, інший?
  
  “Бред Босх. Раніше він грав за "Джайентс", і він тільки що мені зізнався, що планує балотуватися від Першого округу ".
  
  Джулія видавила смішок. "Удачі в цій гонці", - сказала вона. "Наш конгресмен тут дуже популярний".
  
  “Босх вважає, що ваше схвалення може мати значення, і якщо ви зобразите зацікавленість, я майже впевнений, що зможете змусити його розповісти про свої стосунки з Оленою. Вона не дуже подобалася ні одному з чоловіків, з якими я розмовляла.
  
  "Я в цьому не сумніваюся", - погодилася Джулія. "З ким-небудь ще мені слід провести приватну аудієнцію?"
  
  “Джиллі забрав Такера Макаллена, Ліама Ліхі і Джоела Голдберга. Я не впевнений, де він опинився з ними. У нас не було можливості поговорити ".
  
  "Я безумовно хочу спробувати себе в Голдберге", - сказала вона, мнучи дорогоцінний камінь у себе на шиї.
  
  Я вказав на нього. “ Його творіння?
  
  "Так", - сказала вона. “І він зробив це в найкоротші терміни. Я сказала йому, що хочу самий темний сапфір, який у нього був, і він погодився".
  
  "Це сапфір?" - Запитав я. Він повинен був бути в десять карат.
  
  "Так і є", - сказала вона, гордо усміхаючись. "Мені це подобається, тому я сподіваюся, що він не стане вбивцею".
  
  Я розсміявся. “ Схрестімо пальці, - сказав я. Потім запропонував їй руку. “ Підемо?
  
  Вона взяла його і сказала: “Ми підемо, але йди повільно, дорогий. Я не така проворна, який здаюсь".
  
  Я знову розсміявся, і ми попрямували до дверей у внутрішній дворик. Джулія зупинилася, щоб подивитися на натовп людей, деякі з яких зауважили її в дверях і виглядали дуже схвильованими, побачивши її.
  
  "Яка прекрасна обстановка, Кетрін", - сказала вона з схваленням.
  
  "Спасибі", - відповіла я. "Джиллі і я дуже старанно працювали, щоб зробити це подія особливим для тебе".
  
  "І це помітно", - сказала вона. Потім вона знову подала мені телефон. “Зроби ще одне фото і відправ його Уиллему. Я хочу, щоб він побачив магію, яку ти створив".
  
  Я зробив, як вона просила, і потім ми рушили вперед. Натовп розступився, коли ми рушили вперед, всі погляди були спрямовані на Джулію, і я відчув таку гордість за те, що був обраний тим, хто супроводить її до столу і стільця.
  
  Посадивши її, я зрозуміла, що пара вже сіла на стільці навпроти неї. “Марго! Деніел!" - сказала вона з захопленням. "Я так рада, що ти зміг прийти!"
  
  Я відійшла від столу, щоб залишити їх в компанії один одного, і натрапила на тіло. Обернувшись, я побачила Маркуса, який тримає тарілку і келих з шампанським над моєю головою.
  
  "Це було близько", - сказав він, вказуючи на тарілку.
  
  “ О, Маркус! Мені так шкода!
  
  "Не хвилюйся", - сказав він мені. "Нічого не пролилося". Потім він обійшов мене, щоб обережно поставити тарілку і набір столових приладів для Джулії разом зі склянкою шампанського.
  
  Потім він повернувся до мене і прошепотів: "Хочеш ввести мене в курс справи на даний момент?"
  
  "Так", - сказав я. "Я домігся деякого прогресу, і є кілька цікавих деталей, про які потрібно розповісти вам".
  
  "Відмінно", - сказав він, пропонуючи мені руку і киваючи в бік танцполу. "Ти танцюєш?"
  
  "Хочу", - сказала я, беручи його за руку.
  
  Він підвів мене до танцполу і двічі закружляв, перш ніж наблизити до себе для нашого танцю.
  
  "Ти хороший", - сказала я, рухаючись разом з ним і виявляючи, що це не вимагає зусиль.
  
  "Майже у всьому", - сказав він, піднявши брови.
  
  Я хихикнула, але потім перейшла до поточного справі і розповіла йому про кожній розмові, який у мене був, і про свої враження від усіх трьох чоловіків.
  
  "Цікаво", - сказав Маркус, коли я закінчив. До цього часу ми вже виконували нашу другу пісню, і я отримував задоволення, хоча технічно я був сищиком-любителем.
  
  "Як Джилі впоралася?" запитав він потім.
  
  "Я не знаю", - сказала я, озираючись у пошуках свого кращого друга. Я, нарешті, побачила його з Ліамом Ліхі, і виявилося, що ці двоє добре ладнали. "У мене не було можливості поговорити з ним з тих пір, як сьогодні ввечері наші шляхи розійшлися, але я думаю, що він домагається певного прогресу".
  
  Маркус поглянув в тому напрямі, куди я теж дивилася. “ З ким він?
  
  "Віце-адмірал Ліхі", - сказав я. "Він також забрав Голдберга, і він також був досить люб'язний, щоб забрати Макаллена, який просто нестерпний хам!" Я не забув, як Макаллен обійшовся з бідним офіціантом в ресторані.
  
  Маркус посміхнувся. “ Голдберг - ювелір, а кед - забудовник?
  
  "Так", - сказав я.
  
  "Буде цікаво подивитися, чи у Джиллі такий же досвід з трьома підозрюваними", - сказав Маркус.
  
  “Я збираюся ризикнути і сказати, що, ймовірно, атмосфера буде схожою. Наскільки я можу судити, Олена закінчувала всі відносини в поганих умовах ".
  
  "Так," сказав Маркус. “ В тому числі і зі мною.
  
  "Джулія хоче сама взяти інтерв'ю у Голдберга, і вона погодилася поговорити і з Босхом, і з Чипперфілдом".
  
  “Я постараюся бути поруч з нею під час цих бесід. Ніхто тут не знає мене особисто, так що це—"
  
  "Прошу вибачення", - сказав хтось позаду мене. "Чи можу я запросити вас на танець?"
  
  Я завмерла. Я знала цей голос.
  
  "Можете, детектив," сказав Маркус, кружляючи мене півколом, перш ніж відпустити мою руку. Потім він швидко пішов.
  
  "Шепард!" Сказала я, задихаючись. "Що ти тут робиш?" А потім я оглянула його з ніг до голови і не могла повірити, наскільки він чудово виглядав. Смокінг сидів йому впору і йшов, краватки на ньому теж не було, але він поєднував темно-чорний піджак з білою сорочкою з високим коміром. Його п'ятигодинні тіні надавали йому грубувато-красивий, але в той же час витончений вигляд, і я була убита при вигляді нього.
  
  "Мені було доручено переглянути своє рішення утриматися від вечірніх урочистостей", - сказав він, додавши своєму голосу трохи пафосу.
  
  “ Вам було доручено? Ким?
  
  Шепард взяв мене на руки і почав розгойдувати нас взад-вперед. "Сонечко", - сказав він.
  
  “ Ти з нею розмовляв?
  
  "Я ходив побачитися з нею", - сказав він. “Я планував залишитися там на ніч, але коли Санні запитала мене, чому я уникаю проводити вечір з тобою, мені довелося зізнатися, що ми сильно посварилися. Я ніби знав, що вона прийме твою сторону, але я не розраховував на сувору позначення та її наполегливість, щоб я з'явився тут, щоб все виправити.
  
  "Вау", - сказав я. "Повинно бути, вона почуває себе краще".
  
  “Вона відчуває себе зухвалою. Вона навіть доставила неприємності Даріусу, і я ніколи не бачила, щоб Санні кидала на нього хоча б сердитий погляд ".
  
  "Як він це сприйняв?"
  
  “ Краще, ніж я думав. Він запропонував позичити мені свій смокінг.
  
  "Він це зробив?"
  
  "Він так і зробив". Шепард потягнув за лацкан куртки. "Тому Форд", - сказав він.
  
  “ На тобі це чудово виглядає.
  
  “ Далеко не так чудово, як це плаття на тобі, красуня.
  
  Я посміхнулася і на цей раз почервоніла по-справжньому. "Спасибі", - сказала я. “Але повернемося до Санні. Із-за чого вона діставала Даріуса? Він обожнює нею з тих пір, як її поселили в Стоуні Брук, вірно?
  
  "Так, але, за словами моєї сестри, він не справлявся з роботою по будинку, і коли я залишила її, щоб прийти сюди, вона була зайнята миттям кухні та п'ятої завантаженням білизни".
  
  Я розсміялася. “Звучить приблизно так. Моя колишня ніколи не прала. Там би скупчилося до стелі, якщо б я не втрутилася, щоб це зробити".
  
  "Я підозрюю, що це просто скромно в порівнянні з тим, до чого було складено їх білизну", - сказав Шепард. А потім він багатозначно подивився на мене і сказав: “Ти сама чудова жінка, яку я коли-небудь знав. Ти знаєш це?"
  
  Я посміхнулася, і моє серце наповнилося любов'ю до нього. "Мені подобається, що ти так думаєш".
  
  “Я хочу. Серйозно, це приголомшливе плаття, і ти в ньому приголомшлива".
  
  Ще один рум'янець залив мої щоки, і я збентежено опустила очі. "Припини," сказала я, нездатна повністю сприйняти комплімент.
  
  Шеферд схилив голову до моєї шиї і ніжно поцілував мене. "Припинити що?" - прошепотів він. Поцілувавши мене знову, він додав: “Це? Ти хочеш, щоб я припинив це?"
  
  Жар іншого роду наповнив мою плоть, і я зітхнула і схилила голову, щоб ще більше підставити йому свою шию. “Ні. Що ти можеш продовжувати".
  
  "Молодець," сказав він, потім продовжив покусувати мою шию вгору і вниз.
  
  Я обвила руками його шию і відчула себе так близько до нього, хоча ми були посеред переповненого танцполу. Почуття, які він викликав, були чудові.
  
  "Стіве!" - Почув я позад себе. Звук змусив мене підстрибнути.
  
  Шеферд різко підняв голову і подивився через моє плече. “ Сонечко? - запитав він. - Що сталося? - запитав я. “ Що сталося?
  
  Я обернувся, щоб подивитися назад, і побачив, що стоїть там Санні, одягнену у вільну картату сорочку і спортивні штани. Цей наряд виділяв її, як хворий палець. Її обличчя було блідим, і вона, очевидно, плакала, так як її очі були вологими, а щоки мокрими.
  
  "Мені потрібно, щоб ти дещо побачив", - прошепотіла вона.
  
  В цей момент з'явився Даріус. Він виглядав захеканим, а Фінлі спала у нього на плечі. "Сонечко!" - почав він, простягаючи вільну руку, щоб схопити її за лікоть. "Не треба!"
  
  Вона вивільнилася з його хватки і простягнула Шеперду паперовий пакет. "Мені потрібно, щоб ти заглянув сюди", - сказала вона. “Я не можу жити з брехнею. Я не можу жити з тим, що я накоїв.
  
  Потік сліз хлинув і потік по її щоках. Шепард відпустив мене і взяв паперовий пакет, але Даріус спробував вихопити у нього. Шеферд заблокував рух і втупився на свого шурина. "Не треба!" - прогарчав він.
  
  Даріус виглядав майже запаниковавшим. "Будь ласка", - сказав він. “Стів, не відкривай цю сумку. Якщо ти любиш свою сестру, ти віддаси її мені і забудеш, що ми коли-небудь були тут".
  
  Погляд Шепарда метнувся від Даріуса до Санні, яка хитала головою і одними губами вимовляв "будь Ласка", вказуючи на пакет.
  
  Шеферд відкрив пакет і зазирнув усередину. Фарба відринула від його обличчя, і я помітив, що всі люди навколо нас зупинилися, щоб подивитися на дивну сцену.
  
  "Що це?" запитав він Сонечко.
  
  "Ти знаєш, що це", - відповіла вона. “Це була я, Стів. Це була я".
  
  Шепард опустив сумку на пояс; він здавався таким приголомшеним. Я простягнула руку і потягнула за сумку. Він легко відпустив її.
  
  Відкривши його, я заглянула всередину і ахнула від того, що було всередині. Це був наряд, який я бачила на Санні в той день, коли вона дістала квитки на шоу Олени для мене і Джиллі. Але одяг була буквально вкрита засохлою кров'ю. Вона була розмазана по блузці і спортивним джоггерам, які вона одягла в той день, і не можна було помилитися, чия це була кров.
  
  В цей момент все стало на свої місця: таємниче зникнення Санні з дому прямо перед тим, як Тіффані збиралася укласти Фінлі у ванну, її не менш таємниче повернення, щоб переодягнутися і, ймовірно, засунути закривавлений одяг на дно кошика для білизни. І навіть передозування амбиена мала сенс. Вона вбила Олену і відчувала себе настільки винуватою, що намагалася покінчити з собою.
  
  І все ж для мене було неймовірним потрясінням подумати, що мила, одухотворена, ніжна Санні скоїла жорстоке вбивство. Єдине, про що я міг думати, це про те, що таблетка амбиена, яку вона прийняла, вивела її з себе. Це повинно було бути поясненням, тому що все інше було незбагненно.
  
  Шепард, нарешті, прийшов в себе настільки, що взяв у мене з рук сумку і схопив Санні за руку. "Всередину" натягнуто сказав він.
  
  Даріус подивився на нього так, немов хотів ударити, але пішов за своєю дружиною і швагром.
  
  "Даріус!" Я покликав.
  
  Насупивши брови, він озирнувся через плече.
  
  “Ти можеш укласти Фінлі в ліжко Майка нагорі. Вона притулена до стіни, і там є додаткові подушки, щоб підкласти йому, поки він спить. Третя двері зліва ".
  
  Він кивнув, і вираз його обличчя на мить стало вдячним; потім він поспішив наздогнати Сонечко і Шепарда.
  
  Ще до того, як вони опинилися всередині, Маркус з'явився поруч зі мною. “ Що сталося?
  
  "Сонечко вбила Олену", - сказав я. Я хотів говорити тихо, але адреналін взяв наді мною верх, і моя заява прозвучала набагато голосніше, ніж я сподівався. У натовпі навколо нас кілька чоловік ахнули.
  
  По натовпу почав поширюватися гомін, схожий на хвилеподібний гудіння в бджолиному вулику, і Маркус взяв мене за руку і повів до дверей у внутрішній дворик, як тільки ми опинилися всередині, він закрив французькі двері і сказав: "Розкажи мені подробиці".
  
  Я все йому пояснив, і він вислухав, не перебиваючи.
  
  “ Кетрін, - сказав він, коли я закінчила.
  
  "Так?"
  
  “ У тебе є долар? - запитав я.
  
  Я моргнула. "Гм, да".
  
  "Ти можеш віддати його мені?"
  
  Я не могла зрозуміти, навіщо йому долар, але вказала у бік кухні і попрямувала до банку для дріб'язку на кухонному столі.
  
  Покопавшись в монетах, я витягла чотири четвертаки і простягнула йому. “Вибачте. У мене немає дрібних купюр. Це підійде?"
  
  "Так і буде", - сказав він, побрязкуючи дріб'язком. “Ви тільки що найняли мене представляти Санні д'анджело. А тепер, якщо ви мене вибачте, мені треба піти туди, де вони є, і припинити будь-які визнання, які вона могла б зробити детективу Шепард.
  
  Я вказав на сходи. - Гадаю, вони пішли в ту сторону.
  
  Маркус поспішив до сходів і майже вибіг за нею. Я відразу відчула полегшення від того, що він був тут, щоб діяти.
  
  Потім Джиллі забіг на кухню. "Що відбувається?" - запитав він, задихаючись. "Ходять чутки, що хтось тільки що зізнався у вбивстві Олени".
  
  "Ти не бачив?" - Запитав я.
  
  “ Що бачив? Останнє, що я бачив, це вас з Шепардом, танцюючих щока до щоки.
  
  "З'явилася Сонечко", - сказав я. "Вона зізналася у вбивстві Олени".
  
  Джиллі шумно зітхнув і притис руку до серця. “ Вона цього не робила!
  
  "Вона так і зробила".
  
  “ Але ... як? Я маю на увазі, в ту ніч вона була без свідомості під дією амбиена. Вона не могла вбити її.
  
  “Вона прийшла сюди сьогодні ввечері з одягом, яка була на ній в той день. Вона була вся в крові. Як ніби покрита".
  
  Рука Джиллі потягнулася до рота, і він просто дивився на мене величезними очима. "Що сказав Шепард?" нарешті він запитав.
  
  Я похитав головою. “ Нічого. Він просто відвів Санні наверх, щоб поговорити.
  
  "А Даріус знає?"
  
  “ Він знає. Він намагався перешкодити Санні зізнатися.
  
  Джиллі озирнулась. "Де Маркус?" запитав він. "Ми повинні змусити Маркуса представляти її інтереси!"
  
  “Він вже займається цією справою. Він нагорі, заважає їй зізнатися".
  
  Плечі Джиллі з полегшенням опустилися. "Слава богу!" Потім він повернувся до французьких дверей, що ведуть у внутрішній дворик. "Що нам з цим робити?"
  
  "Я не впевнений", - сказав я.
  
  Джиллі махнув мені, щоб я їхала за ним. “Підемо, солодка. Ходімо поговоримо з Джулією і подивимося, що вона хоче зробити".
  
  OceanofPDF.com
  
  Глава 15
  
  Jуля вже знала про визнання сонечка. долинув шепіт навіть до її столика. "Ми закінчимо це тут", - сказала вона, взявши мою руку обома руками. “ Сонечко - твоя дорога подруга, чи не так?
  
  "Так і є", - сказала я, коли непрохані сльози затуманили мій зір.
  
  Джулія поплескала мене по руці. "Ну, ну, Кетрін", - сказала вона. “Маркус сказав мені, що він кращий адвокат в Хемптоні. Пошліть його захищати її, і я впевнений, що він зможе запобігти найгіршому сценарію.
  
  Я кивнула, але відчула такий жах у своєму серці. "Мені так шкода, що святкування свого дня народження переривається".
  
  "Пфффф," сказала вона. “ У мене було ще вісімдесят три дні народження. Всі вони були по-своєму особливим, як і цей. Іноді справа не в тривалості святкування, а зусилля, які були докладені для того, щоб зробити його незабутнім ".
  
  Я спробувала посміхнутися її доброту, але була впевнена, що це була швидше гримаса. “ Можна мені влаштувати твою наступну вечірку, Джулія? - Запитала я. "Я б хотів загладити свою провину за це".
  
  "Абсолютно!" - сказала вона. “Але наступного разу ми влаштуємо це у мене вдома. Таким чином, ви не будете обтяжені такий великий прибиранням".
  
  Я простягнув їй руку, і вона стиснула її; потім ми вийшли з намету і попрямували до французьких дверей. Джулія зробила паузу, щоб подякувати багатьох своїх гостей і вибачилася за те, що вечірка була перервана.
  
  "Я трохи втомилася", - сказала вона. “Сподіваюся, ви зрозумієте, що святкування закінчилося так рано. Будь ласка, пригощайтеся цими чудовими стравами. Щоб піти, звичайно.
  
  На обхід всіх гостей пішло хвилин двадцять, і обидва, і Босх, і Чіпперфілд, виглядали жахливо розчарованими, але коли я представив їм, вона різко запропонувала призначити обід для них окремо. "Ми повечеряємо в клубі", - сказала вона. "Ви член EHGC?"
  
  Гольф-клуб East Hampton був дуже ексклюзивним клубом. Він вважався одним з кращих полів для гольфу на всьому Північному сході, і я не був здивований, що Джулія була його членом.
  
  "Ні, мем", - відповів Босх. "Але я грав там у якості гостя раз або два".
  
  "Чудово", - сказала вона.
  
  "Я член клубу", - сказав Чіпперфілд, потім додав презирливу усмішку на адресу Босха. “Я буваю там кожні вихідні. Назвіть дату і час, і я буду там, місіс Ентвістл".
  
  Джулія посміхнулася і поплескала його по плечу. “Відмінно. Попроси Кетрін надіслати мені твої контакти, і я зв'яжуся з тобою".
  
  Як тільки я провів Джулію в будинок, я сказав: "Це було дуже люб'язно з твого боку, Джулія, але в світлі того, що сталося тут сьогодні ввечері, я не думаю, що нам потрібно продовжувати допитувати чоловіків про їх місцезнаходження в ніч вбивства Олени".
  
  "Звичайно, хочемо!" - сказала вона. "Маркус повинен бути здатний застосувати до Санні ту ж тактику, яку він був готовий застосувати до Аарона".
  
  "Я сумніваюся, що це спрацює, коли присяжні побачать її закривавлений одяг".
  
  "Я впевнена, що він придумає для неї дуже гарний захист, моя люба", - сказала вона, поплескавши мене по руці.
  
  Я проводив Джулію до її машини — ні багато ні мало "роллс-ройса", і Джиллі запропонувала відвезти її додому, як Маркус привіз її сюди. Вона була щаслива, що він зіграє роль шофера, і вони пішли першими, але всі інші швидко пішли за ними.
  
  Як тільки всі гості розійшлися, я наказав офіціантам і бармену, яких найняли для цього заходу, допомогти мені організувати їжу і занести її всередину. У найкоротші терміни велика частина території зовні була очищена від всього їстівного і придатної для пиття.
  
  Я відправив офіціантів додому з більшою частиною їжі. З'їдено було відносно небагато, і я, звичайно, не хотів, щоб вона займала зайве місце в моєму холодильнику і повільно псувалася.
  
  Я розплатився з усіма і проводив їх, а потім попрямував назад в будинок, маючи намір приготувати чай, щоб заспокоїти свої нерви.
  
  Як тільки я дістала свій улюблений фарфоровий чайник, пролунав гучний стукіт у вхідні двері.
  
  Думаючи, що один з офіціантів щось забув, я поспішив до дверей і був здивований, побачивши там трьох поліцейських у формі і одного детектива в піджаку та краватці.
  
  "Мем," сказав детектив. “ Ми прийшли провідати детектива Шепарда.
  
  Я задумався, хто викликав поліцію, але відступив назад і вказав на сходи. “ Він там, нагорі, - сказав я. "Я не впевнений, в якій кімнаті він знаходиться, але просто йдіть на звук голосів, і ви без праці його знайдете".
  
  Проходячи повз, троє поліцейських підняли капелюхи, і детектив кивнув мені. Я не посміхнувся і не кивнув у відповідь, тому що у мене було неприємне передчуття, чому вони прийшли сюди в такій кількості.
  
  Знову займаючись на кухні, я краєм ока поглядав у бік сходів, і справді, невдовзі вони вчотирьох спустилися вниз, несучи паперовий пакет з закривавленою одягом, а посеред них - Санні зі скутими за спиною руками.
  
  Спускаючись, вона твердо дивилася на сходи перед собою, а потім опустила погляд у підлогу, коли поліцейські вивели її за двері і направили до однієї з двох чекали поліцейських машин.
  
  Я дивилася у вікно, як вони обережно укладають її на заднє сидіння, і відчула, як ті ж непрохані сльози навернулися на очі і потекли по щоках.
  
  Детектив залишився внизу сходів. Здавалося, він когось чекав. І дійсно, Шеферд повільно спустився сходами з виглядом зовсім переможеного людини. Кілька хвилин вони з детективом розмовляли упівголоса, а потім детектив підняв уявну капелюха перед Шепардом і попрямував до чекала машину, в якій сидів тільки один поліцейський. Решта вже пішли, забравши з собою Сонечко.
  
  Я відійшов від вікна і підійшов до Шепард. Він дивився в підлогу. "Привіт," сказав я, поклавши руку йому на спину. - Як справи, Шеп? - запитав я.
  
  "Погано," сказав він тремтячим від хвилювання голосом.
  
  “ Що там сталося? - Запитав я такий.
  
  Санні зізналася. Вона сказала, що пам'ятає, як злилася на Олену, тому що була твердо впевнена, що Олена збирається заподіяти шкоду Фінлі. Вона пам'ятала, як боролася з Оленою, а потім згадала, як переодягалася, але не більше того".
  
  "Вона була не в своєму розумі", - сказав я.
  
  "Я знаю це", - сказав Шеферд. "Якщо б не її закривавлений одяг, я б ніколи в це не повірив, але це доказ, яку важко підробити".
  
  - І що тепер буде? - запитав я.
  
  "Вони заарештовують її, а потім судять за вбивство в першому випадку".
  
  Я прикусила губу. Це прозвучало так погано. “ Ми можемо що-небудь для неї зробити?
  
  “Послати Маркуса представляти її інтереси було початком. Він змусив її замовкнути, як тільки увійшов у кімнату, але вона вже розповіла мені більшу частину того, що пам'ятала. Я взяла інтерв'ю у Даріуса, і він сказав, що Санні знайшла одяг на дні корзини для білизни. Вона сказилася, і він спробував змусити її спалити одяг і ніколи не зізнаватися в цьому ні мені, ні кому-небудь ще, але моя сестра не з тих, хто ховається від своїх помилок. Вона завжди визнавалася в будь-якому завдану нею шкоду, і хоча це в тисячу разів серйозніше будь-її витівки, вона не збиралася допустити, щоб невинна людина потрапив у в'язницю за те, що вона зробила ".
  
  У цей момент Маркус і Даріус спустилися по сходах. Сплячий Фінлі знову спочивав на плечі Даріуса.
  
  Даріус втупився на Шеферд, і погляд його був таким суворим, що я здригнулася. "Ти повинна була захистити її", - сказав він.
  
  “ Перешкоджання - це не те, на що я здатний, Ді.
  
  Даріус відвернувся, явно відчуваючи огиду. Простягаючи руку Маркусу, він сказав: “Я випишу тобі цей чек прямо зараз. Насправді, якщо ти хочеш піти за мною додому, я можу написати це сьогодні ввечері.
  
  "Ти не можеш піти в будинок, Ді", - сказав Шеферд.
  
  Даріус знову повернувся до нього. "Хочеш посперечатися?"
  
  "Я серйозно".
  
  "А я - ні?"
  
  "Вони будуть обшукувати твій дім, Даріус", - сказав Маркус.
  
  Вираз обличчя Даріуса змінилося шоком. "Що ти маєш на увазі, кажучи, що вони будуть обшукувати мій дім?"
  
  “Вони повинні були отримати ордер на обшук, перш ніж приїхати за Санні. Саме тому їм було потрібно так багато часу, щоб прибути", - пояснив Маркус.
  
  Даріус глянув на Шеферда, і той урочисто кивнув.
  
  "Що я повинен робити з Фінлі?" Зажадав відповіді Даріус.
  
  "Ви обидва можете переночувати тут", - сказала я. “Нагорі, в кінці коридору, є спальня для гостей. Там двоспальне ліжко, так що місця вистачить для тебе і Фінлі. І ще там є ванна кімната, Даріус, так що у тебе буде повне усамітнення.
  
  Даріус подивився на мене, його думки були непроникні. Нарешті, він сказав: “Спасибі, Кетрін. Зранку першим ділом ми заберемось з твого шляху. До того часу вони повинні закінчити обшук у мене вдома, вірно, детектив?
  
  Шеферд кивнув. "Вони повинні".
  
  Не сказавши більше ні слова, Даріус пішов назад вгору по сходах, тупаючи на ходу, явно гніваючись на Шепарда за те, що той перевернув все його життя.
  
  Як тільки він опинився на безпечній відстані від чутності, Маркус запитав: "Ви збираєтеся пред'явити йому звинувачення в перешкоджанні правосуддю?"
  
  Шеферд похитав головою. “Ні. Спроби відрадити Санні від визнання мені ніяк не вплинули на хід її дій. І я не хочу, щоб Фінлі ні на секунду залишилася без батьків поблизу".
  
  Маркус кивнув. “ І ви звільните мого клієнта, містера Нассау?
  
  “Я першим ділом подзвоню окружному прокурору вранці, радник. Його звільнять до полудня".
  
  Маркус знову кивнув, потім повернувся до мене. “ Джулія добралася додому?
  
  "Її відвіз Джиллі", - сказав я.
  
  “ Моя машина все ще в її маєтку. Ми відвезли її "роллс-ройс" сюди.
  
  "Коли Джиллі повернеться, він може відвезти тебе туди, ти можеш забрати свою машину, а він може залишити машину Джулії на її під'їзній доріжці, а потім ти можеш висадити його тут".
  
  "Добре", - сказав він.
  
  Немов за сигналом, мій власний автомобіль загорівся, коли Джиллі під'їхала. Маркус кивнув нам обом і попрямував на вулицю, щоб повідомити Джиллі про плані.
  
  Шеферд ступив до мене і обійняв. "Що за ніч", - сказав він.
  
  - Справді. Ти залишишся на ніч?
  
  Шеферд послабив хватку і сказав: “Ні, мила. Мені треба з'їздити в ділянку і заповнити деякі папери. Вони можуть відсторонити мене від справи Олени і, ймовірно, доручать це Сантані, в той час як я візьмуся за його справа ".
  
  "Марк Парді," представився я.
  
  "Ага".
  
  "Сантана зібрала воєдино кілька зачіпок?"
  
  "Він цього не робив", - сказав Шеферд. "Фактично, жодної зачіпки".
  
  "Можливо, у мене є напрямок, якого вам слід дотримуватися", - сказав я.
  
  Брова Шепарда підвелася. “ Так?
  
  Я кивнув. “Можливо, ви захочете подивитися, чи немає тут зв'язку з Джином Босвортом. Або з його сестрою".
  
  “ Хто такий Джин Босворт? - запитав я.
  
  "Коханець номер вісім".
  
  Шеферд здивовано моргнув. "КоханецьОлени номер вісім?"
  
  "Так".
  
  "Звідки ти це знаєш?"
  
  "Нам з Джиллі було цікаво дізнатися особистості інших коханців, тому ми провели невелике розслідування".
  
  Шеферд закрив очі і зітхнув. "Я знав, що ти будеш сунути свій ніс куди не слід", - сказав він.
  
  “ Тоді вас не повинно дивувати, що ми з'ясували особи майже всіх її коханців.
  
  "У тебе є список для мене?" запитав він.
  
  "Я можу надіслати вам фотографію білої дошки, яку ми використовували, щоб відслідковувати їх".
  
  "Зроби це," сказав він, цілуючи мене в щоку. “ Мені пора йти.
  
  "Я знаю", - сказала я, обіймаючи його в останній раз.
  
  Коли він пішов, я подалася нагору, зняла чудове плаття, яке було на мені, і вбралася в свою найкрасивішу шовкову піжаму. Схопивши подушку і ковдру, я спустилася назад вниз і підійшла до Чез Кітті.
  
  Я не хотіла спати сьогодні одна. Навіть при тому, що Даріус був далі по коридору, я жадала комфорту від присутності Джиллі поруч.
  
  Духи підняли очі, коли я увійшов у двері, потім підбігли до мене, щоб крутитися біля моїх ніг і тихенько заскиглити від щастя, що я прийшов провідати його. Пробравшись до дивана, я поправив подушку і ковдру, перш ніж забратися під ковдру. Духан застрибнув на диван і виструнчився так, щоб він міг лягти поруч зі мною.
  
  Це було саме те спілкування, в якому я потребувала сьогодні ввечері.
  
  Я швидко заснув і ледве прокинувся, коли у двері увійшов Джиллі. Він накрив мене і Духів пледом, наказав собаці залишатися, а сам пішов спати.
  
  Я залишився наодинці з мріями про прекрасне жовто-помаранчевому папугу, замкненому в пташиній клітці і кричущий про свою невинність.
  
  Спогад про це сні залишиться зі мною надовго.
  
  OceanofPDF.com
  
  Глава 16
  
  Tна наступний ранок, коли ми з Джиллі доїдали сніданок із фруктів і йогурту, мій телефон задзвонив від вхідного дзвінка Віллема.
  
  Я скривилася, коли побачила його ім'я з'явилося на моєму екрані. Я відчувала себе жахливо через те, що вечірку, за яку він заплатив смішну суму грошей, закрили на кілька годин раніше за визнання Санні.
  
  "Віллем", - сказала я, відповідаючи на дзвінок.
  
  “Привіт, Кетрін. Сподіваюся, там не зарано?"
  
  “Ні, ти в порядку. Ми з Джиллі якраз закінчували снідати. Ти, напевно, чув про вечірці, так?"
  
  “Я так і зробив. Чи можу я що-небудь зробити для місіс д'анджело?"
  
  Його запитання здивувало мене. Я думала, його набагато більше турбує той факт, що його бабуся не отримала заслуженого свята. "Дуже мило з твого боку запитати", - сказала я йому. “Але я думаю, що вона в самих надійних руках. Ми найняли для неї кращого адвоката в Хемптонсі ".
  
  "Маркус Браун", - представився Віллем. “Бабуся мені все про нього розповіла. Він справив на неї велике враження".
  
  “Я знаю Маркуса вже два роки і можу погодитися з Джулією. Він безумовно вражає ".
  
  "А як ти?" Наступним запитав Віллем.
  
  Я похитала головою, уражена його співчуттям. “Я в порядку, Віллем, велике спасибі, що запитав. Мені шкода, що Джулія не отримала того свята, якого заслуговувала".
  
  Він усміхнувся. “Вона чудово провела час. Вона не могла перестати говорити про те, наскільки ідеальною була обстановка і як, здавалося, гості насолоджувалися тим, що відбувається до цього інциденту. Я так вдячна тобі і Джиллі за те, що ви доклали стільки зусиль заради неї ".
  
  "Ми б зробили це знову в мить ока".
  
  "До речі, про це", - сказав Віллем. Вона сподівалася почерпнути в тебе ідеї для нашого прийому. Ви з Джиллі прийдете до неї сьогодні на ланч?"
  
  Я моргнула і зловила погляд Джиллі. У нього було збентежене і цікаве вираз обличчя. "Я, звичайно, вільний, щоб пообідати з нею, але дозволь мені уточнити у Джиллі". Прикривши мікрофон рукою, я сказав: “Джулія запрошує нас на ланч, щоб ми обміркували ідеї для прийому Віллема і Шанель. Ти вільний?"
  
  "Безумовно".
  
  Знявши кришку з мікрофона, я сказав: "Джиллі теж був би радий бути присутнім".
  
  "Відмінно", - сказав Віллем. "Якщо ти зможеш дістатися до її маєтку до полудня, вона була б тобі вдячна".
  
  “Ми будемо там. О, і, Віллем, ще дещо. Ти міг би прислати мені чек на сукню Vivace, що мій партнер обманом змусив тебе придбати від мого імені?"
  
  “Е, ні, Кетрін. Це мій спосіб подякувати тобі за організацію вечірки і за те, що зараз погодилася допомогти бабусі спланувати прийом".
  
  "Віллем, це вже занадто," наполягала я.
  
  "Не в моїх правилах", - відповів він. "Крім того, ми з Шанель були вражені тим, наскільки ти була чудова в цьому платті".
  
  Я посміхнулася. Він був таким милим людиною. "Спасибі", - сказала я. "Правда".
  
  "Звичайно", - сказав він. "Це було найменше, що я міг зробити".
  
  Після того, як я повісила трубку, я повернулася до Джиллі. "Він такий милий, ти знаєш?"
  
  "Я знаю", - сказала Джиллі. "І я говорила тобі, що він не збирався дозволяти тобі платити за це плаття".
  
  "Я все ще відчуваю себе винуватим за цього".
  
  Джиллі знизала плечима. “Не треба. Або, якщо ти це зробиш, може бути, пожертвуешь благодійної організації стільки, скільки, на твою думку, чи варто це плаття".
  
  Я тицьнув у нього пальцем. - Це саме те, що я зроблю!
  
  “Бачиш? Для кожної проблеми є рішення".
  
  “ Ми можемо занести чек по дорозі до Джулії.
  
  "Ідеально!"
  
  “ Скажи мені, скільки коштує сукня, і я піду заповню цей чек.
  
  Джиллі розсміявся. "Хороша спроба", - сказав він. "Я присягнувся зберігати таємницю, так що ні, я не збираюся тобі розповідати".
  
  Я на мить надулася, а потім запитала: "Якщо я назву діапазон, не могли б ви хоча б сказати мені, що я перебуваю на стадіоні?"
  
  Джиллі обдумав це і сказав: "Я думаю, що це було б непогано".
  
  “ Добре. Це сукня коштувала від шести до восьми тисяч?
  
  "Ти на стадіоні, але ще не на полі".
  
  У мене відвисла щелепа. "Десять?" Я перепитав.
  
  "Ти перебуваєш на дальньому полі".
  
  Мої очі розширилися. Подарунок був надто щедрим. “ Дванадцять?
  
  “ Ти на своїй базі, Кет. І це все, що я можу сказати з цього приводу.
  
  Дванадцять тисяч доларів - це більше, ніж я коли-небудь платила за сукню. Навіть моє весільне плаття від кутюр не коштувало стільки. Я почувала себе страшенно винною, хоча і не брала участі в покупці.
  
  І я також знала, що тому цього не повернути. Єдине, що я могла зробити, це щедро пожертвувати в обрану мною благодійну організацію.
  
  Вставши з-за столу, я віднесла посуд до раковини, швидко сполоснула і поставила в посудомийну машину. Потім я попрямувала до дверей.
  
  - Ти йдеш назад в "Чез Кат"?
  
  “Так. Я хочу виписати цей чек, поки у мене ще є сміливість".
  
  "Ти знаєш, тобі не обов'язково жертвувати всі дванадцять Gs".
  
  Я подивився вниз на Духана, який підійшов, щоб притулитися до моїх ніг і виконати свою звичайну процедуру фиркання в спробі умовити мене залишитися. "Я хочу, Джиллі", - сказав я, погладжуючи бархатисту головку Примари.
  
  "Я не повинен був дозволяти тобі вгадувати ціну", - сказав він.
  
  Я посміхнулася йому. “ Я так рада, що ти це зробив.
  
  Відкривши двері, я виглянула назовні, милуючись прекрасним днем. На під'їзній доріжці стояв "Рейнджровер" Санні з відремонтованим заднім склом. Проте машина Даріуса була відсутня.
  
  "Ха", - сказав я.
  
  "Що?" Джиллі встала, щоби підійти до дверей і виглянути назовні.
  
  "Даріус вже пішов".
  
  “ Що ви маєте на увазі, кажучи, що він уже пішов?
  
  Я зрозуміла, що не сказала Джилі, що запросила Даріуса і Фінлі залишитися на ніч. “Поліція отримала ордер на обшук у будинку Д Анджел, і він не міг привести туди Фінлі, поки команда незнайомців перевертала все догори дном, тому я запропонував йому залишитися в Chez Cat на ніч. Вони з Санні поїхали на вечірку порізно. Його машина була тут, коли я приїжджав минулої ночі, а тепер її немає."
  
  “ Тому ти прийшла сюди? Ти не хотіла перебувати з ним в одному приміщенні?
  
  Я осудливо подивилася на Джилі. “Звичайно, немає. Я була вибита з колії визнанням Санні і раннім закінченням вечірки, і, перебуваючи тут з тобою, я завжди відчуваю себе утешенной ".
  
  Джиллі кивнув. "Вибач", - сказав він. "Не хотів припускати, що Даріус поганий чувак або щось в цьому роді".
  
  "Я не думаю, що була б проти такого натяку до того, як Санні спробувала покінчити з собою, але після того, як я побачила, як він піклується про неї і Фінлі, я прийшла до іншого висновку про нього ".
  
  Джиллі кивнула. “ Як ти думаєш, він повернеться за машиною Санні?
  
  “Я впевнений, що він захоче, але у нього, ймовірно, повно справ, намагаючись привести будинок в порядок після того, як поліція поїхала. Якщо ключі в ньому, і він все ще тут, то, я думаю, нам слід віднести його до нього додому, коли ми повернемося від Джулії.
  
  "Мені подобається цей план", - сказав Джиллі. "Можливо, до того часу він теж дізнається більше про справу Санні".
  
  "Так", - сказав я. "Я повернуся сюди, щоб забрати тебе на ланч з Джулією через кілька годин, добре?"
  
  Джиллі віддав мені честь, клацнувши підборами, в той час як я закотила очі і закрила двері.
  
  * * *
  
  Три години ми були на шляху в Амагансетт, але я зробив невеликий гак на південь, до благодійної організації, якій планував зробити дуже велике пожертвування.
  
  Джиллі був зайнятий грою на своєму телефоні і не піднімав очей, щоб подивитися, куди ми прямуємо, поки я не заїхав на парковку.
  
  Він зойкнув, коли побачив будівлю. “ Ви робите тут пожертву?
  
  "Так", - сказав я. "Це найменше, що я можу зробити, щоб допомогти підтримати місце, відповідальна за появу Привидів у нашому житті".
  
  Очі Джиллі наповнилися сльозами. “О, Кет. Спасибі тобі".
  
  Я стиснула його руку і витягла чек з сумочки. “ Зараз повернуся, - проспівала я.
  
  "Я їду з тобою!" Сказав Джиллі і вибрався з машини.
  
  Ми зайшли всередину і запитали, де залишити пожертвування. Менеджер притулку вийшла зі свого кабінету, і коли я вручив їй чек, вона теж заплакала. Потім вона обняла мене і знову і знову дякувала.
  
  Я був так зворушений її реакцією, що присягнувся робити подібне пожертвування кожен рік.
  
  Як тільки ми повернулися в машину, Джилі сказала: "Ти добрий чоловік, Кетрін Купер".
  
  Я посміхнувся. "Я прагну", - сказав я. “Це така гідна благодійність. Духи - такий милий хлопчик, і всі собаки, на яких ми дивилися, були добре нагодовані і про них добре дбали ".
  
  Ми трохи поговорили по дорозі до Джулії, в основному про повсякденних речах, але потім я зрозуміла, що так і не дізналася таємницю ні про кого з підозрюваних, яких допитувала Джиллі.
  
  Коли я запитав його про це, він сказав: “Фу. Вони були веселою компанією".
  
  “ Я вловлюю нотки сарказму.
  
  Він кивнув. "І ніхто з них не відчував втраченої любові до Олені".
  
  Я пильно подивилася на нього. "Те ж саме з моїми трьома", - сказала я. “Особливо з Виваси. Він хмурився з того моменту, як я згадала її ім'я, і до кінця нашого спільного танцю. Він не розкривав багато усно, але мову його тіла і вираз обличчя говорили про його справжні почуття. Здавалося, він зовсім не жалкував про те, що вона померла ".
  
  "Але чому все це має значення зараз?" Запитала Джиллі. "Санні вже зізналася в злочині".
  
  “ Я не впевнений, що довіряю її пам'яті, Джил. Вона була в напівнепритомному стані в той момент, коли зіткнулася з Оленою, і, наскільки нам відомо, вона могла натрапити на вбивцю, і зав'язалася боротьба, в результаті якої Санні якимось чином втекла, або вона могла увійти відразу після того, як Олену зарізали, і спробувати повернути свою подругу до життя. В обох цих сценаріях її одяг був забруднений кров'ю Олени ".
  
  “ Значить, наші підозрювані все ще залишаються підозрюваними?
  
  Я кивнув. “Те, що не дає мені спокою, - це вбивство Марка Парді. Я просто знаю, що тут є зв'язок, але не можу зрозуміти, як ".
  
  "Ти говорив з Шепардом про що-небудь з цього?"
  
  “ Трохи. Він упевнений, що йому доведеться змінити справа Олени на справу Парді.
  
  "Вся ситуація, мабуть, була для нього нестерпним", - сказав Джиллі.
  
  “Так. Я б сказав, що це так".
  
  В цей момент ми під'їхали до великого маєтку Джулії. Я пригальмував поруч з "роллс-ройсом", на якому вони з Маркусом їздили минулої ночі, і ми підійшли до дверей.
  
  Піднявшись по сходах, Джилі подзвонила у дзвінок, який задзвонив, як церковний дзвін, і двері відчинила Ненсі, особиста помічниця Джулії з суворим обличчям.
  
  "Міс Купер", - сказала вона, злегка кивнувши мені. "Містер Гіллеспі", - додала вона, вітаючи Джиллі.
  
  Я обдарувала її гримаснической посмішкою, але Джиллі сприйняв її холодне привітання як особистий виклик. "Ненсі!" - вигукнув він, поклавши обидві руки їй на плечі і зобразивши непідробну радість. “Ти виглядаєш чудово! Ти що-небудь зробила зі своїм волоссям? Вони приголомшливі! І подивися на цю фігуру, жінка! Я бачу, що ти трохи підстриглася з минулого разу, а? Постарайся не втратити занадто багато ваги, інакше тебе здує при найменшому подуві вітерцю!"
  
  Ненсі швидко закліпала, і я запідозрив, що їй страшенно хотілося зробити крок назад, але Джиллі міцно тримала її за плечі, і що вона могла вдіяти?
  
  "Ах, минуло занадто багато часу", - сказала Джилі, продовжуючи тривожно моргати. "Ми дійсно повинні скоро надолужити згаяне, гаразд?"
  
  Голова Ненсі почала трохи гойдатися. Мені довелося стиснути губи, щоб не розреготатися над її потрясінням від того, що до неї звернулися з ентузіазмом і життєрадісністю Джиллі.
  
  “ Джулія будинку? - Запитала я, ступивши на поріг, так що Джиллі була змушена відпустити плечі Ненсі. “ Вона запросила нас на ланч.
  
  Звільнившись від хватки Джилі, Ненсі зробила крок назад. А потім ще один. І останній третій, просто щоб переконатися, що у неї достатньо фори, якщо Джиллі знову накинеться на неї. “ Вона сидить на задній терасі. Сюди, будь ласка.
  
  Потім вона розвернулася на підборах і швидко покрокувала геть. Ми закрили двері і поспішили за нею.
  
  Прогулянка була довгою. І це змусило мене оцінити, наскільки великим був будинок в маєтку. Я припустив, що це було десь від двадцяти до тридцяти тисяч квадратних футів, про що свідчили величезна глибина приміщення і кількість масивних кімнат — кожна вишукано оформлена, — повз яких ми проходили по дорозі на задню терасу.
  
  Нарешті, ми пройшли через французькі двері й опинилися перед критою терасою з басейном в дальньому правому кутку і невеликим озером з фонтаном, разбрызгивающим воду в повітря ліворуч.
  
  Чудовий стіл з тикового дерева також знаходився ліворуч, і на чолі його сиділа наша улюблена вісімдесятирічна Джулія власною персоною, виглядала чудово в товстому бордовому светрі з ангори з надмірно великим вирізом, який надавав трохи більше обхвату її маленької фігури.
  
  При вигляді нас вона притиснула долоні до столу і тремтячими руками піднялася зі стільця, щоб привітати нас за столом. "Здрастуйте, мої дорогі!"
  
  Ми прискорили крок, обходячи Ненсі, щоб по черзі ніжно обійняти Джулію. Джиллі дозволила мені першій обійняти себе, і Джулія взяла Джиллі за руку після того, як він нахилився, щоб обійняти її, і потягнула його за руку, щоб відвести до іншої сторони столу, поруч з нею ліворуч. Я зайняв стілець праворуч від неї, на якому теж було накрите місце, і ми всі посідали, широко посміхаючись, як старі друзі, які давно не бачилися, а не як друзі, які були минулої ночі.
  
  "Джулія," почав я, - чи можу я спочатку просто сказати, що мені дуже шкода, що святкування свого дня народження обернулося таким фіаско?"
  
  "Моя дорога Кетрін," відповіла Джулія, - будь ласка, не сочувствуй літньої жінки, на долю якої випало більш ніж достатньо святкувань дня народження. Крім того, вечірка минулої ночі була незабутньою! Я маю на увазі, що парад підозрюваних у всіх на виду був неймовірно хвилюючим. Хоча, бідолаха Санні, мені так шкода її."
  
  “Ми теж. Вона мій любий друг", - сказала Джиллі.
  
  "Вона сестра детектива Шепарда", - додала я.
  
  “ Його сестра? О боже, Кетрін, мені так шкода! Це зробило б її практично членом родини.
  
  Я був здивований, що Джулія, здавалося, пам'ятала, що ми з Шепардом були парою.
  
  "Санні такий ніжний, люблячий, добрий чоловік", - сказав Джилі, і я була здивована, побачивши, що його очі затуманилися. “Я не можу уявити, що з усіх людей саме вона могла позбавити життя одного. Особливо такого близького їй людини, як Олена".
  
  "Про?" - Запитала Джулія, коли з'явилися тарілки з салатом "Цезар" і свіжими, паруючими багетами на заквасці з подушечками вершкового масла, які мовчки подала жінка в сірій уніформі і білому фартусі.
  
  "Вона дійсно м'який людина", - сказав я. "Ні Джилі, ні я не думаємо, що вона насправді вбила Олену".
  
  “ Але вона зізналася, ні? - Запитала Джулія.
  
  "Вона так і зробила", - сказав я, зітхнувши. “У цьому-то і проблема. Раніше вдень вона прийняла снодійне, і це привело її позірна бадьорий стан, але насправді вона спить і не пам'ятає, що робила в цей час ".
  
  "О боже", - сказала Джулія. "Все це так трагічно".
  
  Я кивнув на знак згоди. “І все ж, моє чуття підказує, що вона цього не робила. Ми з Джил думаємо, що або вона увійшла, коли на Олену напали, і спробувала зупинити це, або відразу після цього зайшла в свою роздягальню і спробувала зробити штучне дихання або щось в цьому роді ".
  
  Джулія кілька разів цокнула мовою і похитала головою. “ Якщо вона не вбивала Олену, то хто це зробив?
  
  "Це те, що ми хотіли б знати", - сказав я.
  
  “ Я так розумію, ви двоє все ще ведете розслідування?
  
  "Так і є", - підтвердив я.
  
  "Добре," сказала вона. “ Я допоможу.
  
  "Як?" Запитав Джиллі.
  
  "Я домовився про двох зустрічах за ланчем з містером Футболом і містером Самовпевненістю".
  
  Джиллі насупила брови.
  
  "Бред Босх і Айк Чіпперфілд," сказав я.
  
  "Аааа", - сказала Джиллі. "Молодець, Джулія".
  
  "Я не хочу, щоб ти досліджував їх у пошуках доказів поодинці", - сказав я. "Ти не проти, якщо я попрошу Маркуса приєднатися?"
  
  "Звичайно!" - сказала вона. "Я так насолоджувалася його суспільством минулої ночі".
  
  “Відмінно. І на цій ноті, Джулія, як ти думаєш, ти могла б організувати зустріч з іншим підозрюваним?"
  
  "Хто?"
  
  “Жінка на ім'я Джун Мердок. Вона не з'явилася вчора ввечері, хоча і надіслала запрошення ".
  
  Джулія гидливо стулила губи. "Джун," сказала вона.
  
  "Ти її знаєш?" Запитала Джиллі.
  
  "Ми знайомі", - сказала вона йому уривчастим тоном.
  
  Ми з Джиллі обмінялися поглядами, і я міг сказати, що ми обидва намагалися вирішити, чи варто наполягати на цьому питанні. "Не схоже, що ти про неї високої думки", - нарешті сказала Джилі, до мого великого полегшення.
  
  “ Правильно, - погодилася Джулія і почала колупати свій салат так, немов протыкала рибу.
  
  Ми з Джиллі знову обмінялися поглядами. Він злегка знизав плечима, ніби не знав, що ще сказати, щоб змусити її відкритися.
  
  Я як раз збиралася обережно підштовхнути Джулію, коли вона відклала вилку, важко зітхнула і сказала: "Джун був роман з моїм чоловіком".
  
  Я ахнула, а Джиллі впустив вилку. Вона дзенькнула про його фарфорову тарілку для ланчу. "Вибач," сказав він, скривившись.
  
  Губи Джулії перейшли від сердито підібганих до сумно насупленим і назад. Нарешті, вона сказала: “Річард був хорошим чоловіком більше п'ятдесяти років. За весь час, поки ми були одружені, він допустив одну помилку. Я відразу зрозуміла, коли це сталося. Я також знала, що Джун націлилася конкретно на мого чоловіка через його дружби з її братом Джином ".
  
  Мої очі розширилися, коли Джиллі запитала: "Чому дружба вашого чоловіка з Джином Босвортом спровокувала Джун напасти на вашого чоловіка?"
  
  Джулія зневажливо пирхнула. “ Щоб змусити Джина ревнувати, звичайно.
  
  Я прикусила губу, щоб не дати міхура порушення вирватися назовні. "Значить, це правда," сказала я. "Джин і його сестра були ..." Я не думала, що зможу навіть закінчити пропозицію, настільки їх незаконні відносини викликали в мене огиду.
  
  “ Залучений в кровозмісні відносини? - Запитала Джулія. “ Так. Так, були.
  
  І знову ми з Джиллі обмінялися схвильованими поглядами. "Джулія," сказав я, намагаючись діяти якомога обережніше. "Ми вважаємо, що Джин був Коханцем номер вісім в шоу Олени, і що Джун платила Олені за те, щоб вона мовчала про свої справжні стосунки з братом".
  
  "Мене це не дивує", - сказала Джулія. “Після того, як Джун вийшла заміж і почала відмовляти своєму братові, він намагався поквитатися з нею, доглядаючи за самими гламурними розпущеним молодими жінками, які хотіли викрасти його. Олена ідеально підійшла б під цей профіль.
  
  "Скажи мені", - сказала вона, поставивши лікті на стіл і нахиляючись до мене. "Яке відношення має виплата Джун Олені до її вбивства?"
  
  "Ми не впевнені", - сказав я. “ Але чоловік на ім'я Марк Парді був одягнений в жіночий плащ десятого розміру - розмір Олени, — підбитий двомастами тисячами доларів, коли його знайшли мертвим у провулку за кав'ярнею, далі по вулиці від театру. Ми підозрюємо, що між Парді і Джун існували професійні стосунки, і ми також вважаємо, що гроші, подкладывавшиеся під плащ Парді, надійшли від неї ".
  
  “ І цей містер Парді був убитий в ту ж ніч, що й Олена?
  
  "Так", - сказав я.
  
  Джулія відкинулася на спинку стільця і ледь помітно похитала головою. "Боже мій", - сказала вона. "Яка заплутана павутина".
  
  "Згоден", - сказав я.
  
  “ Зброю, з якої вбили Олену, використовувалося також для вбивства містера Парді?
  
  "Ні", - сказав я. “Методом смерті для нього було знекровлення. Від удару фортепіанної струною по шиї містера Парді".
  
  Очі Джулії знову розширилися, і Джиллі зробив рубляча рух поперек своєї шиї. Трохи моторошне на даний момент, але це був Джиллі.
  
  "Це жахливо," прошепотіла Джулія.
  
  “ Так і є. І це друга причина, по якій ми не віримо, що Санні вбила Олену. Для нас незрозуміло, що вона могла зробити не одне, а два вбивства поспіль. І одна з допомогою фортепіанної струни? Я похитав головою. "Я на це не куплюсь".
  
  "Ти прав," погодилася Джулія. - Санні здавалася дуже крихкою, щоб здолати чоловіка.
  
  "Отже, ви розумієте, чому ми так старанно намагаємося знайти альтернативну теорію", - сказав Джиллі. "Ту, яка ставить всі галочки".
  
  "Насправді", - сказала Джулія, і я міг сказати, що вона сама намагалася скласти шматочки воєдино з відсутнім поглядом, яким вона дивилася уздовж столу. А потім її погляд знову зосередився, і вона сказала: “Це таємниця всередині таємниці. Визнання Санні д'анджело і закривавлений одяг дійсно все ускладнюють, чи не так?"
  
  "У величезному значенні", - сказав Джиллі.
  
  "Джиллі," покликала Джулія. - Скажи мені ще раз, когось з коханців Олени ти допитувала минулої ночі?
  
  "Один, Чотири і П'ять," сказав він.
  
  "Такер Макаллен, забудовник; Джоел Голдберг, з яким ви знайомі; і віце-адмірал Лайам Ліхі", - нагадала я їй.
  
  "Чого ти навчилася у них?" - запитала вона Джиллі.
  
  "Не так вже багато, за винятком того, що вони, здавалося, не мали жодних докорів сумління з-за смерті Олени".
  
  "Це цікаво", - сказала Джулія, постукуючи себе по підборіддю.
  
  "Жоден з чоловіків у моєму списку теж особливо не цікавився нею", - сказав я.
  
  Джулія зітхнула. “ Що означає, що будь-який з них міг бути її вбивцею.
  
  "Так і є", - погодився я.
  
  "Чи є хто-небудь у списку, кого ви не впізнали?"
  
  "Коханець номер Два, Коханець номер Десять і Коханець номер Дванадцять," сказала Джиллі.
  
  "Ви повністю спантеличені їх особистостями або підозрюєте, ким вони можуть бути?"
  
  "Ми дещо маємо про них", - сказав я. “Коханець номер два, як ми вважаємо, конгресмен. Ми думаємо, що Коханець номер Десять - автогонщик, а Коханець номер Дванадцять - син королеви, ледачий плейбой, боїться зобов'язань ".
  
  "Це цікава компанія", - сказала вона. "Дванадцять" звучить так, немов хтось зв'язаний з королівською родиною".
  
  "Це не Аарон Нассау," швидко сказала я. “ Він коханець номер одинадцять.
  
  “ Чи Могла вона повторитися?
  
  "Ти маєш на увазі, чи могла вона двічі використовувати одного і того ж чоловіка в сценарії?" - Запитав я.
  
  "Так".
  
  Я подивився на Джилі. Він знизав плечима. Він не знав. "Я вважаю, що все можливо", - сказав я.
  
  "Але ти не думаєш, що вона це зробила, вірно?"
  
  "Ні", - сказала я. “Аарон не плейбой і не боїться зобов'язань. Він багатий, але він не син королеви. Я маю на увазі, ти знаєш його, Джулія. Він що, шістнадцятий у черзі на датську корону?
  
  Джулія кивнула. “Щось на зразок того. Але з твоєї точки зору, так, це опис дійсно звучить значно інакше, ніж те, яким я знаю Аарона".
  
  "Поки ми не зможемо ідентифікувати трьох підозрюваних, ми змушені перевіряти тільки інших вісьмох", - сказав я.
  
  "Не Аарон?" запитала вона, і я міг сказати, що вона розігрувала адвоката диявола, задаючи мені це питання.
  
  Я похитав головою. “З усіх, з ким ми говорили досі, він єдиний, хто висловив каяття, почувши про її кончину. Більш того, він не зізнався, що Олена намагалася вимагати у нього гроші, і сказав, що причина, з якої його ніж для розтину листів був виявлений в її гримерці і використаний в якості способу вбити її, полягала в тому, що він дозволив їй взяти його ".
  
  “ І ви не вірите, що він дозволив їй забрати його?
  
  Я похитав головою. “ Ніж для розтину листів коштує щонайменше п'ятдесят тисяч доларів. Він інкрустований дорогоцінним камінням і зроблений з четырнадцатикаратного золота.
  
  Джулія відкинулася на спинку стільця, наче була задоволена. "Добре", - сказала вона. “Я довіряю вашому судження і своїм власним щодо Аарона. Я зроблю все можливе, щоб дізнатися будь-яку інформацію у містера Босха і містера Чипперфилда, і, можливо, я навіть завдам візит містера Голдбергу. Тепер, коли я купив у нього щось рідкісне і дороге, він, можливо, буде схильний до невеликої бесіди.
  
  "Джиллі?" Сказав я. Він вичікувально подивився на мене. "Є ще двоє у вашому списку, заслуговують подальшого розслідування?"
  
  Джиллі знову знизала плечима. “Я не знаю, Кет. Вони явно не були засмучені смертю Олени, але я дійсно не відчула від них атмосфери вбивства. Особливо віце-адмірал. Він здався мені дуже загальноприйнятим хлопцем. Знаєш, як Шепард ".
  
  "Ха", - сказав я. "Якщо він такий же, як Шепард, він ні в якому разі не вбивця".
  
  "Макаллену було б занадто багато втрачати", - сказала Джулія. “Він абсолютна свиня, але я не бачу, щоб він робив щось настільки ірраціональна, що могло б поставити під загрозу його майбутнє. Не тоді, коли він на піку своєї могутності.
  
  "Гарне зауваження", - сказав я. "Отже, насправді залишається зосередитися тільки на Босхе, Чипперфилде і Голдберге".
  
  Джулія потяглася, щоб поплескати мене по руці. “ Дозволь мені подбати про них. Вам двом слід зосередитися на встановленні особистостей Другого, Десятого і Дванадцятого.
  
  Ми з Джиллі обидва кивнули, а Джулія взяла серветку зі своїх колін і обережно встала.
  
  “ А тепер, може, прогуляємося по території і сплануємо весільний прийом для мого онука?
  
  "Так і зробимо," сказав я, встаючи разом з Джиллі.
  
  "Це буде весело!" - сказав він, явно схвильований.
  
  І після обіду ми вирушили планувати вечірку.
  
  OceanofPDF.com
  
  Глава 17
  
  Pпід'їжджаючи до мене після чудесного дня, проведеного з Джулією, ми з Джиллі побачили, що Даріус ще не приїхав за машиною своєї дружини.
  
  "Схрестивши пальці, ключі знаходяться всередині Range Rover", - сказав Джиллі.
  
  "Сподіваюся, вони все ще не з Санні", - погодилася я, думаючи, що, можливо, саме тому Даріус не повернувся за машиною. Якщо б у нього не було запасного брелока, то машина Санні могла б стояти у мене на під'їзній доріжці досить довго.
  
  Джиллі вискочив і підійшов до "Ровера", щоб поглянути. Він потягнув за ручку дверцят і виявив, що машина не замкнені. Озирнувшись на мене, він підняв брови.
  
  Я опустив скло і сказав: "Це хороший знак".
  
  Потім він сів за кермо, озирнувся, подивився на мене і знизав плечима. Потім він нахилився вперед, щоб натиснути кнопку ЗАПУСКУ, і Range Rover ожив.
  
  "Саме час, щоб це спрацювало", - сказав я.
  
  Джиллі закрив двері і пристебнувся, і я дозволив йому вести мене до дому Санні, а сам пішов за ним. Він підігнав позашляховик до гаража, і, на мій подив, двері гаража почала підніматися. Джиллі під'їхав до будинку, припаркував "Рейндж Ровер", посидів там з хвилину, потім вийшов з машини і, вийшовши з гаража, поспішив до моєї машині, але не сів у неї.
  
  "Двері гаража не відкривається", - сказав він.
  
  “Так. Очевидно, це прилипає. Це сталося, коли я прийшов за квитками на шоу Олени ".
  
  Джиллі вказав на машину Даріуса, припарковану на під'їзній доріжці біля дверей. “Він удома. Підемо скажемо йому, що ми залишили машину Санні і припаркували її в гаражі", - сказав він.
  
  "Хороша ідея", - сказав я, виходячи з машини.
  
  Разом ми підійшли до ганку, але, підійшовши ближче, почули музику, доносящуюся з заднього двору.
  
  Ми з Джиллі обмінялися цікавими поглядами, і я вказав на задню хвіртку, яка була відкрита. Коли ми наблизилися до джерела музики, стало ясно, що Даріус грає на одній зі своїх акустичних гітар і співає колискову.
  
  "О, вау", - прошепотіла Джиллі. "Він хороший!"
  
  Він був гарний. Його голос був хрипким і більш глибоким, ніж у його співрозмовника. У нього був ідеальний слух, і слухати, як він співає, було таким задоволенням, що ми з Джиллі зупинилися, щоб прослухати пісню повністю.
  
  Через кожні кілька акордів ми чули, як Фінлі заливався сміхом і плескав у долоні. Тепер ми знали, для кого Даріус співає.
  
  Коли він закінчив пісню, ми з Джиллі нарешті вийшли з-за рогу і покликали його. "Привіт, Даріус!" Джиллі крикнув.
  
  Даріус підстрибнув, але швидко взяв себе в руки. "Привіт, хлопці", - сказав він. “Вибачте! Ви стукали, а я вас не чув?"
  
  Я похитав головою. "Ні, ми повернули машину Санні і припаркували її в гаражі, але ми не можемо закрити двері, тому ми прийшли шукати тебе і почули твій чудовий співучий голос, і нам довелося провести розслідування".
  
  Даріус розплився в соромливою посмішкою. "Я завжди любив співати", - сказав він. "Тільки не перед аудиторією".
  
  “Яка ганьба. Тому що ти хороший!" Сказала я, сідаючи в одне з шезлонгів у внутрішньому дворику поряд з Дариусом.
  
  Джиллі підійшов до Фінлі, коли побачив, що маленький малюк зустрівся з ним поглядом, і простягнув руки, ніби хотів обняти.
  
  Фінлі, сидів у своїй іграшковій машинці, вискнув від захвату і теж простягнув руки.
  
  Ми з Дариусом мовчки спостерігали за тим, як Джилі підхопила Фінлі на руки і почала танцювати з ним.
  
  Я усміхнулася, і його батько теж. Джиллі скоїв серію обертань, які винесли його з патіо на пляж. Було ясно, що Гіл хотів хвилинку пограти з Фінлі, тому я знайшов час запитати Даріуса про Санні.
  
  “ Як там наша дівчинка, тримається?
  
  Даріус похитав головою і втупився в землю. "Це як нічний кошмар", - сказав він. "Я продовжую думати, що вона повернеться додому і вийде прямо сюди, щоб сказати мені, що все це було однією великою помилкою".
  
  Я прикусила губу. Я не могла уявити, як важко це може бути для нього. Якщо Санні засудять, йому доведеться ростити Фінлі одному.
  
  “ Маркус казав що-небудь про її захист? - Запитала я.
  
  “ Не дуже. Він попросив мене звести його з її лікарем, щоб дізнатися історію її амнезії, спричиненої амбиеном. І він сказав, що, можливо, виступить на захист неосудності, що, ха, я навіть не можу усвідомити ".
  
  “ Якщо це врятує Санні від тюрми ...
  
  “У тому-то й справа, Кетрін. Її б випустили з в'язниці, але вона була б укладена в психіатричну лікарню. Ймовірно, довічно".
  
  Я відчувала себе так, немов Даріус тільки що вдарив мене під дих. Варіанти Санні насправді не були варіантами. "Ми з Джиллі вивчали інших підозрюваних", - сказала я.
  
  Даріус здивовано подивився на мене. "Інші підозрювані?"
  
  Я кивнув. "Ми знайшли копію сценарію Олени і змогли ідентифікувати дев'ять з дванадцяти її коханців".
  
  “ Ти думаєш, це зробив хтось із них?
  
  “Я знаю. Я думаю, що Санні, можливо, натрапила на Олену, коли її вбивали, і Санні, ймовірно, кинулася на допомогу, саме тому кров потрапила на її одяг, а потім вона вибігла звідти, і той, хто вчинив убивство, відкинув ніж для розтину листів убік і побіг за нею, але вона втекла. Потім вона поїхала додому, переодяглася, повернулася в свою машину і поїхала в парк. Почуття провини за те, що вона не змогла врятувати Олену, наздогнала її, і вона проковтнула весь ваш рецепт ".
  
  Вираз обличчя Даріуса сказало мені, що він сумнівається в моєму поясненні. "Ти думаєш, присяжні повірять цьому?"
  
  "Якщо ми зможемо викрити одного з коханців у брехні, я думаю, вони просто зможуть".
  
  "Кого ви вже впізнали?" - запитав він.
  
  Я полізла в сумочку і витягла сценарій, а також фотографію дошки, яку я зробила. Показуючи їх Даріусу, я сказала: "От хто у нас поки що є".
  
  Даріус прочитав уривки з сценарію і переглянув список імен. "Я знаю, що вона зустрічалася з деякими з цих хлопців", - сказав він. “Я фанат "Джайентс", і Олена хвалилася, що зустрічається з квотербеком. Я знав, що вона не зустрічалася з Джонсом або Маккоя. Вони занадто молоді і дуже успішні, щоб зв'язуватися з нею, так що Босх має сенс ".
  
  Я зиркнула на нього. “ Є що-небудь, що ви могли б знати про трьох зниклих іменах?
  
  Даріус мить вивчав вступні рядки для кожного з цих коханців. "Добре, отже, Коханцем номер десять буде Киллингтон Кавілл".
  
  "Хто це?" - запитав я.
  
  “Він шотландський автогонщик. Він дійсно хороший. Він приїхав у Штати, щоб водити машину за команду Penske. Ми з Санні бачили Олену і Кавілла ужинающими на вулиці в кінці літа, близько року тому. Санні сказала, що Олена дійсно була закохана в Кавілла, але її турбувало, що їх відносини починають погіршуватися, тому що Кавілл говорив про повернення до Шотландії ".
  
  “ Він повернувся до Шотландії? - Запитав я.
  
  "Думаю, так", - сказав Даріус. А потім він примружився на що-то в тексті сценарію, і я почула, як він різко зітхнув.
  
  "Що це?" - Запитав я.
  
  Він постукав пальцем по сценарію. "Я знаю, хто був номером Два".
  
  “Був? Або є?"
  
  "Був", - сказав він, і вигляд у нього був сумний.
  
  "Хто?"
  
  “ Мій дядько Рой.
  
  Настала моя черга здаватися здивованої. - Твій дядько?
  
  “Так. 'Боюся, що так".
  
  “ Олена зустрічалася з твоїм дядьком?
  
  “ Близько чотирьох місяців. Одного разу в неділю вона приїхала на барбекю, і дядько Рой зайшов привітатися. Вони зустрілися і порозумілися, і я спробувала попередити його про Олені, про те, як вона обходилася з чоловіками, але він був поглинений тим фактом, що ця симпатична, набагато більш молода жінка приваблювала його, тому він не слухав. Його серце було розбите, коли вона розірвала з ним стосунки. Він помер від інсульту приблизно через два місяці."
  
  "О, Даріус, мені так шкода".
  
  “Все в порядку. У нього була хороша життя. Він непогано заробив, вийшов на пенсію і переїхав сюди, щоб бути ближче до мене і Санні. Насправді, він був мені більше батьком, ніж мій власний батько ".
  
  "Він був конгресменом?" - Запитав я.
  
  “ Конгресмен? Немає. Що змусило тебе так подумати?"
  
  Я вказав на сходинку в сценарії. "Він проводив свої дні в будинку на пагорбі".
  
  Даріус коротко розсміявся. “Ні, дядько Рой тридцять років був біржовим маклером. Він переїхав у будинок он там". Даріус вказав на скелі з видом на океан. "Це на крутому пагорбі", - сказав він.
  
  "Аааа", - сказав я. "Гаразд, я зрозумів". Потім я знову вказав на сценарій. "Є які-небудь припущення про коханця номер дванадцять?"
  
  Даріус прочитав ці рядки і похитав головою. "Поняття не маю", - сказав він. “З тих пір, як закінчився COVID, я багато працював в Лос-Анджелесі, так що мене не було поблизу. Я міг би запитати Санні, чи знає вона.
  
  "А ти б став?"
  
  "Звичайно", - сказав він. "Якщо це допоможе справі, то я безумовно спробую дізнатися у неї ім'я".
  
  "Ти - скарб", - радісно сказала я. Даріус розгадав дві загадки приблизно за п'ять хвилин, і я відчула таке полегшення, дізнавшись, що двоє чоловіків, яких він упізнав, були відсутні на момент вбивства Олени - хоча мені потрібно було попросити Джиллі розшукати Кавілла і переконатися, що він все ще в Шотландії.
  
  Поруч зі мною, на столі, щось задзижчало. Я подивилася вниз і побачила, що це був телефон Даріуса.
  
  "Ендрю дзвонить", - сказала я, піднімаючи трубку і простягаючи її йому.
  
  "Відмінно!" - сказав він, вручаючи мені сценарій і мій телефон, потім беручись за свій. “Він мій агент з нерухомості. Вибачте мене." Даріус попрямував до будинку, щоб поговорити наодинці, а я сіла в одне з адірондакских крісел і дивилася, як Джилі бігає навколо Фінлі, в той час як малюк стояв нерухомо і сміявся, і сміявся над Джиллі.
  
  Було приємно бачити, що відсутність матері так не вплинуло на Фінлі. Я знав, що це навряд чи триватиме довго, але хлопчик був досить молодий, щоб все могло бути не так жахливо, як можна було очікувати.
  
  Ще через кілька хвилин Даріус повернувся до мене і знову сів. "Вибач за це", - сказав він. "Я продаю свою квартиру в Лос-Анджелесі".
  
  "В кондомініумі?"
  
  Він здивовано задер підборіддя. “ Ти знаєш про квартирі?
  
  “Я знаю. Мені сказала Сонечко. Чому ти продаєш?"
  
  Погляд Даріуса знову опустився на землю. Він був явно збентежений. “Я намагаюся зібрати гроші на захист Санні. Маркус сказав мені, що сума може досягати півмільйона".
  
  "Ого, - сказав я.
  
  "Ага", - сказав Даріус, сумно дивлячись на Фінлі і Джилі, що грають разом. “Я б все віддав, щоб зняти Санні з гачка. Вона любов всього мого життя". Його голос затремтів, коли він вимовив останню частину.
  
  "Ми зробимо все, що зможемо, Даріус", - тихо сказала я. Я дійсно співчувала йому.
  
  "Спасибі", - сказав він, потім вдячно посміхнувся.
  
  Пішов момент ніякового мовчання, і я запитав: "У вас з Фінлі достатньо їжі?"
  
  “ Ти маєш на увазі вечерю і все таке?
  
  Я кивнув.
  
  “Так. Напевно. У нього повно їжі, але я не був дуже голодний".
  
  “Ми б хотіли приготувати тобі лазанью. Ти не проти?"
  
  “ Ти жартуєш? Лазанья - моє улюблене блюдо. Це було б здорово, Кетрін. Спасибі.
  
  Джиллі підійшов до нас, тримаючи Фінлі на стегні. "Хух!" - сказав він. "У цього малюка є енергія!" Джиллі тицьнула Фінлі пальцем в пупок, і хлопчик заверещав від захоплення.
  
  Даріус встав і розкинув руки. "Для нього вже майже час обіду", - сказав він.
  
  Я теж встав. "Ми залишаємо тебе наодинці зі своїми батьківськими обов'язками, але скоро побачимося, добре?"
  
  “Відмінно. І що, Кетрін?"
  
  "Так?"
  
  “Спасибі. І я серйозно".
  
  Я посміхнувся. “Звичайно, Даріус. Звичайно".
  
  Коли ми знову були в дорозі, я запитав: "Ти не проти, якщо ми заїдемо в продуктовий магазин?"
  
  “ У мене є все необхідне для вечері, солодка.
  
  "Що у нас буде?" - запитав я.
  
  "Курча Веронік".
  
  "Тов", - сказала я. “Мені подобається твоя курка "Веронік". Але я сподівалася, що ми зможемо підібрати всі інгредієнти для приготування твоєї знаменитої лазаньї завтра".
  
  "Ти ж знаєш, що це забирає в мене весь день, вірно?"
  
  "Я буду там, щоб допомогти", - сказала я. "Я хочу приготувати це для Даріуса і Фінлі".
  
  Брова Джиллі злетіла вгору. "О так", - сказав він. “Я зовсім забув принести їм що-небудь легко разогреваемое, щоб їм не довелося турбуватися про вечерю. Дякую, що нагадала мені. І так, ми обов'язково зробимо це завтра ".
  
  "Ура!" Я сказала, щаслива, що він був готовий витратити час на приготування свого знаменитого страви.
  
  Ми під'їхали до продуктового магазину, і як тільки я сіла на місце, задзвонив мій телефон. "Це Маркус," сказала я.
  
  “ Ти говори. Я піду по магазинах, " сказала Джиллі.
  
  Я кивнув, і Джиллі вискочила з машини.
  
  "Маркус," радісно сказала я. Мені завжди подобалося з ним розмовляти.
  
  "Кетрін," покликав він. “ Є хвилинка?
  
  “Я знаю. Що сталося?"
  
  “ Є пара речей.
  
  “ Розкажи мені.
  
  “ Для початку, окружний прокурор тільки що прислав кілька виправдувальних доказів того, що новий детектив...
  
  "Сантана?"
  
  “Так, звучить вірно. Це детектив Сантана знайшов, коли викликав в суд записи телефонних розмов Олени".
  
  "Що він знайшов?" - Запитала я, знаючи, що це погано.
  
  "Серія телефонних дзвінків між Оленою і двома номерами, обидва зареєстровані на Санні д'анджело, була зроблена приблизно за двадцять, десять і п'ять хвилин до початку шоу".
  
  - У Санні було два телефону?
  
  "Це виглядає саме так".
  
  "Я завжди телефонував їй тільки за номером два-чотири-два-чотири", - сказав я, запам'ятавши останні чотири цифри номера Санні, тому що мій день народження був двадцять четвертого числа того місяця.
  
  “ У неї був зазначений інший номер з номером абонента три-вісім-три-вісім.
  
  "Що таке абонентський номер?"
  
  “ Останні чотири цифри номера.
  
  "А", - сказав я, але потім повернувся до поточної теми. "Значить, Санні дзвонила їй з обох телефонів?"
  
  “ І Олена телефонувала їй за обома номерами.
  
  "Як довго тривали ці розмови?"
  
  "Хвилина або дві пішло на перші два дзвінки, зроблені Оленою на номер три-вісім, потім ще один дзвінок Санні на номер два-чотири-два-чотири, і цей дзвінок тривав десять хвилин, але останній дзвінок був з телефону Санні Олені, і він тривав тридцять секунд".
  
  “ Чи Могла Сонечко залишити повідомлення?
  
  “Це можливо. Тим не менш, те, що Санні і Олена обмінювалися телефонними дзвінками за кілька годин до вбивства Олени, не обіцяє нічого хорошого для справи Санні. І ще менше сприятливою ознакою є те, що номер три-вісім-три-вісім був відключений ".
  
  Я моргнула. “ Він був відключений?
  
  “ Так. Вранці того дня, коли Сонечко зізналася у вбивстві Олени.
  
  "Ого, - сказав я.
  
  "Згоден," сказав Маркус.
  
  “ Ти питав про це Сонечко?
  
  Маркус зітхнув, і я могла сказати, що він втомився. “ Я так і зробив.
  
  "І що?"
  
  “І вона майже в ступорі, Кетрін. Вона не відповідає на жодне з моїх запитань. Вона просто сидить, втупившись в нікуди, і плаче ".
  
  Я закрила очі і відчула, як сльози підступають до моїх повік. Я не могла уявити, в якому душевному стані зараз була Санні. Мені було так шкода її.
  
  "Отже, що ти збираєшся робити?" - Запитав я.
  
  “Я збираюся зателефонувати Даріусу та дізнатися, чи зможе він зустрітися зі мною в окружній в'язниці і спробувати вивести її з зневіри. Я сподіваюся, що він зможе змусити її, принаймні, відповісти на мої запитання.
  
  "Це хороший план", - сказав я. “Він справді турбується про неї. Коли ти збираєшся повернутися, щоб ще раз поговорити з нею?"
  
  "Завтра, після того, як ми закінчимо в EHCP і я відвезу Джулію додому".
  
  "Ти супроводжуєш її в клуб", - сказав я.
  
  “Так. Вона працює швидко і брудно, і мені подобається її стиль".
  
  “Добре, Маркус. Це добре. Переконайся, що вона в безпеці, добре?"
  
  “Безумовно. Тепер розкажи мені про будь-який прогрес, якого ти досяг".
  
  “Що ж! Даріус дійсно пролив для нас деяке світло на цей рахунок. Він допоміг мені ідентифікувати двох з трьох загадкових чоловіків ".
  
  "Які саме?"
  
  “ Два і десять.
  
  “ Людина, якого ви вважаєте членом Конгресу і автогонщиком?
  
  “Так. Хороша пам'ять".
  
  "Це стане в нагоді", - сказав він. "Отже, хто вони?"
  
  “ Другим був дядько Даріуса, Рой.
  
  "Дядько Даріуса зустрічався з Оленою?"
  
  “Він так і зробив. Рой був при грошах, і, мабуть, це було все, що мало значення для Олени ".
  
  “ Він був конгресменом? - запитав я.
  
  “Ні. Виявляється, він насправді жив на пагорбі. Насправді це недалеко від їхнього дому".
  
  "Де він зараз?" - запитав я.
  
  “ Мертвий. Даріус сказав, що він помер рік тому.
  
  “ Природні причини?
  
  "Інсульт", - сказав я. "У будь-якому випадку, Коханець номер десять - хлопець по імені Киллингтон Кавілл".
  
  Маркус хмикнув. “ Мені знайоме це ім'я. Він працював водієм у нафтовій компанії.
  
  "Шина", - сказав я. "Пенске".
  
  "Добре, так де ж він зараз?"
  
  “Ми думаємо, що він повернувся до Шотландії. Я збираюся попросити Джиллі розібратися з цим сьогодні ввечері, подивимося, чи зможе він точно визначити, чи правда це і як довго Кавілл повернувся на батьківщину ".
  
  "Добре," сказав Маркус. “ Не пощастило з номером дванадцять?
  
  "Ні", - сказав я. "Даріус не міг підійти під опис ні до кого з тих, кого він знав, з ким зустрічалася Олена".
  
  "Було б непогано зафіксувати всі імена", - сказав Маркус.
  
  “Було б. Ми з Джиллі не здамося, але на даний момент цей хлопець залишається загадкою ".
  
  “Добре, Кетрін. Поки дійсно хороша робота. Я буду на зв'язку".
  
  З цими словами Маркус пішов. За мить з'явилася Джиллі з продуктової візком, доверху набитий паперовими пакетами. Я вийшла і допомогла йому завантажити машину.
  
  "Нам дійсно потрібно все це тільки для приготування лазаньї?"
  
  "З кращих інгредієнтів виходять найсмачніші страви, шугар".
  
  "Гарне зауваження".
  
  По дорозі додому я розповіла йому про свою розмову з Маркусом.
  
  "Я сподіваюся, вони зможуть вивести Санні з зневіри", - сказав Гіл. Він виглядав таким же стурбованим, як і я.
  
  "Якщо хтось і зможе це зробити, то тільки Даріус".
  
  "Не Шепард?"
  
  "Ні", - сказала я. "Сумніваюся, що Маркус дозволив би Шепу перебувати поруч з Санні прямо зараз".
  
  "Чому ти так говориш?"
  
  “Він коп, який здав її. Якщо вона визнається хоча б в одній деталі, яка допоможе висунути проти неї звинувачення у вбивстві, він повідомить про це Сантані ".
  
  - Він вчинив би так зі своєю власною сестрою?
  
  "Він вже зробив це з нею", - сказав я.
  
  Джиллі сидів, схрестивши руки на грудях, замовкнувши і втупившись у вікно. Я міг сказати, що він хотів сказати щось осудна, але стримувався.
  
  "Що?" Я запитав.
  
  "Нічого".
  
  "Джил", - наполягав я. "Скажи, що ти збирався сказати".
  
  “Чудово. Ти думаєш, зустрічатися з кимось, хто здатний відправити свою сестру-близнюка у в'язницю, хороша ідея?"
  
  "Що він повинен був зробити?" Я запитав його. “Вона зізналася у вбивстві перед ним і п'ятдесятьма іншими людьми, які стояли поруч. Не те щоб він міг прикинутися, що вона не казала того, що сказала, і не підкріпив це паперовим пакетом, повним закривавленого одягу ".
  
  Джиллі насупилася і знову втупилася у вікно. "Ну, я ніколи не змогла б зустрічатися з кимось на зразок цього".
  
  "Ну ж, Джил", - заблагав я. "Шепард - хороший хлопець, який потрапив у безвихідну ситуацію".
  
  "Мені все одно це не подобається", - наполягав він.
  
  “Я теж, але я б вважала за краще зустрічатися з принциповим, чесним, порядним чоловіком, ніж з брехуном і ким-то безпринципним. У мене це було в моїх останніх відносинах. В даному випадку мені це не потрібно ".
  
  "Макс?" Здивовано запитала Джилі, маючи на увазі чоловіка, з яким я недовго зустрічалася до Шепарда.
  
  "Ні, не Макс", - сказав я. "Тому".
  
  "О, твій колишній".
  
  "Так".
  
  Джиллі зітхнула. “Гаразд, Кет, це твоє життя. Живи так, як хочеш".
  
  Ми прибули у "Чез Кітті" через кілька хвилин, і Духи тепло зустріли нас біля дверей, часто махаючи хвостом і притискаючись до наших ніг.
  
  "Бідний хлопець, - сказав я, ставлячи продукти, а потім нахиляючись, щоб обійняти Примари. "Він весь день був удома сам".
  
  "Я повинна проводити його", - сказала Джилі, дивлячись у вікно на темнеющее небо.
  
  Я вказала на двері. "Іди", - сказала я. "Я приберу продукти, приготую пасту і наріжу виноград для курки "Веронік"".
  
  Джиллі схопив Примари за поводок і поцілував мене в щоку. “ Ти мій спаситель, - сказав він. “ Я повернуся через двадцять хвилин.
  
  Наступні п'ять хвилин я витратив на те, щоб просто витягнути всі сумки з машини і розпакувати їх. Потім я налив гарячу воду з крана для гарячої води в каструлю, поставив її на конфорку і збільшив полум'я до максимуму. Потім я дістала ножа, обробну дошку і зелений виноград у вазу для фруктів на кухонному столі. Перевіривши, не закипіла вода для макаронів, я з радістю побачила, що вона починає закипати. Я дістала з буфета трохи пасти пенне і висипала туди всю коробку. Встановивши таймер на своїх годинниках, я взяла ніж. Я розрізала рівно дві виноградини, коли почула, як відчинилися вхідні двері.
  
  "Це було швидко", - крикнув я Джиллі.
  
  "Що було швидко?" Відповів Шеферд.
  
  Я різко обернулася. "О!" Вигукнула я. "Я не чекала тебе сьогодні ввечері".
  
  Шеферд потер очі і кілька разів кліпнув очима. “Я знаю. Я повинен був подзвонити, але я дійсно хотів тебе побачити і не зміг би цього винести, якщо б ти сказала "ні"".
  
  Я відклала ніж і поспішила до нього, потім міцно обняла. “ У мене завжди знайдеться місце для тебе тут, Шеп.
  
  Він обійняв мене у відповідь так само міцно, розгойдуючи нас обох взад-вперед. "Спасибі" тихо сказав він. Потім, глибоко зітхнувши, він сказав: “Ей, красень. Що ти там готуєш?"
  
  “ Курча по-вероникски. Не хочеш трохи?
  
  - Залежить від того, що Вероніка має на увазі.
  
  Я розсміялася. "Це блюдо готується з куркою, макаронами, зеленим виноградом, білим вином і великою кількістю вершків".
  
  "Звучить заманливо", - сказав Шеферд, і вигляд у нього був здивований.
  
  "Рецепт Джиллі", - зізналася я, вказуючи на місце за столом, перш ніж повернутися до винограду. "Сідай", - сказала я йому. "І розкажи мені, як пройшов твій день".
  
  "Втомлює", - сказав він.
  
  “ Ви працювали над справою Парді?
  
  “Я дзвонив. Весь чортів день. Ходив по колу. Технічно, ні на телефоні Парді, ні в його записах немає телефонних записів, які збігалися б з ким-небудь з хлопців у твоєму списку підозрюваних ".
  
  “О! У мене є для тебе інше ім'я".
  
  "Хто?"
  
  “ Киллингтон Кевілл.
  
  “ Той самий автогонщик?
  
  "Всі знають цього хлопця, крім мене", - сказав я.
  
  "Він дійсно хороший водій", - сказав Шепард, встаючи, щоб підійти до холодильника і з надією заглянути всередину.
  
  "Внизу біля дверей," сказав я. “ Зліва.
  
  "Аааа", - сказав він, дістаючи пляшку світлого еля. "Ви двоє дійсно знаєте, як зіпсувати хлопця".
  
  "Назад до Кэвиллу", - сказав я. "Ми думаємо, що він повернувся до Шотландії рік тому".
  
  "Ти ще не перевірив?"
  
  "Поки немає".
  
  "Я займуся цим", - сказав Шеферд. "Як ви визначили ім'я?"
  
  “Даріус. Я показав йому сценарій, і він сказав мені, що Олена зустрічалася з його дядьком, і він згадав, що бачив її з Кавиллом під час пандемії ".
  
  "Почекай", - сказав Шепард. "Олена зустрічалася з дядьком Даріуса, Роєм?"
  
  "Ви знали його?"
  
  "Я так і зробив", - сказав він. “Милий старовина. У нього була купа грошей".
  
  "Ймовірно, саме тому Олена знаходила його привабливим".
  
  Шеферд хмикнув. “Так. Схоже, це було в її звичках. До речі, як справи у Ді?"
  
  "Здається, він тримається", - сказав я. “Чи настільки добре, наскільки можна було очікувати. Коли ми побачили його сьогодні, він співав Фінлі колискову".
  
  "Він був таким?"
  
  “ Ти, здається, здивований.
  
  "Це просто звучить дуже дбайливо, і я ніколи не вважала Даріуса турботливим типом".
  
  "Чому ні?" Я запитав.
  
  Він знизав плечима. "У Даріуса в дитинстві не було особливої сімейного життя. Його батьки розлучилися, коли йому було чотири, і його мати змінювала чоловіків, як бобер гай ".
  
  "Правда?" Сказав я. “Це сумно. Вона теж живе десь тут?"
  
  "Не-а", - сказав він. “Вона в Сінгапурі, з чоловіком номер шість. Або, може бути, з сьомим. Кожного з них вона забирає в хімчистку, коли подає на розлучення, але цей останній чоловік змусив її підписати шлюбний контракт.
  
  “ Така золотоискательница, як вона підписала шлюбний контракт? - Запитала я.
  
  Шеферд нахилив до мене своє пиво. “Мені це теж здалося цікавим, поки Даріус не сказав мені, що вони дійсно знайшли компроміс. Якщо його мама залишиться з цим чоловіком на наступні десять років, вона отримає половину його грошей ".
  
  "Вау", - сказав я. "Чому добрі чоловіки завжди виявляються з гіршими жінками?"
  
  "Не знаю", - сказав він. “Тим не менш, мама Даріуса не така погана. Вона зробила Фінлі спадкоємцем свого стану".
  
  "Що ж, це тішить", - сказав я. "Фінлі ніколи ні в чому не буде потребувати".
  
  "Крім його матері", - сказав Шеферд. Я перестав різати виноград і підійшов до нього, обійняв за плечі і поцілував в потилицю. "Я люблю тебе", - сказав я. "І мені так шкода, що ти і твоя сім'я проходиш через це".
  
  “Я сподіваюся, що Сантана провалить розслідування. Я розраховую на те, що Маркус посіє деякі сумніви присяжних ".
  
  "Він це зробить", - сказав я. "Він це зробить".
  
  Шеферд поплескав мене по руці і сказав: “Повернемося до справи Парді. Виявляється, радник не був таким вже відставним, як він показував".
  
  “ Він все ще зустрічався з клієнтами?
  
  Шеферд підняв три пальці і зробив великий ковток з пляшки.
  
  “ Тільки троє? - Запитав я.
  
  “Так. Дві літні жінки, у яких занадто багато грошей і дуже багато склочних членів сім'ї. Я розмовляв з ними обома. Вони знають один одного, і одна порекомендувала іншу. Вони були дуже засмучені, дізнавшись, що Парді помер ".
  
  "Тримаю парі", - сказав я.
  
  "Він дуже подобався своїм клієнтам", - продовжив Шепард. “Я зателефонував кільком за останні пару років. Усі вони були від нього в захваті".
  
  “ Хто був третім клієнтом? - Запитав я.
  
  “Це якась підставна компанія, вистежувати яку мені чертовски складно. У мене піде тиждень бюрократичної тяганини, щоб придумати назву, пов'язану з нею ".
  
  Я відірвала погляд від обробної дошки, нарізавши цілу гору винограду. "Я вірю," сказала я йому, підходячи до плити, щоб розмішати пасту.
  
  "Де Джиллі?" Запитав Шеферд. "А Привиди?"
  
  “Вони на прогулянці. Вони повинні повернутися з хвилини на хвилину".
  
  "О, чувак", - простогнав Шепард. “Я вмираю з голоду. Я сподівався, що ви, хлопці, вже приготували вечерю".
  
  “ Ти ж знаєш, ми не єдині, хто вміє готувати.
  
  "Ти дивишся на мене?"
  
  "Ага".
  
  - Кет, ти ж знаєш, що я не вмію готувати.
  
  “Готувати може кожен, мила. Тобі просто потрібно взяти на себе зобов'язання навчитися цьому".
  
  Шеферд встав і підійшов до мене. “Добре, Обі-Ван. Навчи мене".
  
  Я дістала всі інгредієнти з холодильника, включаючи ніжну курку, і почала розігрівати їх на сковороді. Я показав Шепард, як визначити, коли курка готова, натиснувши на його долоню, потім на курку, щоб він міг порівняти два натискання.
  
  Коли курка була готова, я попросила Шеперда нарізати її невеликими шматочками, а сама налила чверть склянки білого вина ще на гарячу сковороду. Воно майже відразу ж зашипіло.
  
  "Ти не передаси мені це?" Я попросила, вказуючи на банку з борошном, що стоїть на столі ближче до нього.
  
  Шепард посунув його до мене. “ І що ти збираєшся з цим робити?
  
  "Зроби ру".
  
  “ Що таке ру? - запитав я.
  
  "Це коли ви додаєте трохи розтопленого вершкового масла до невеликої кількості борошна, перемішуєте, поки масло не вбереться, потім додаєте ще трохи розтопленого вершкового масла, і ще трохи, і ще, поки рулет не придбає консистенцію крем-супу".
  
  “Добре. Моє наступне запитання - чому?"
  
  "Це те, що ми збираємося використовувати для загущення соусу", - сказала я, перш ніж показати йому, як я це роблю. Я поклала трохи вершкового масла в маленьку тарілку, поставила в мікрохвильовку і розтопила його. Потім я насипала в іншу маленьку тарілку щедру чайну ложку борошна, дістала вершкове масло з мікрохвильовки, покрутила його, щоб розтопити залишки, потім додала трохи в борошно і розмішувала, поки воно не вбралося. Я продовжувала додавати вершкове масло, поки рулет не придбав консистенцію супу.
  
  Потім Шепард спостерігав, як я наливаю цілу чашку вершків в каструлю з пузырящимся вином і помішую, щоб він не перегрівся. Потім я додала рулет і перемешивала, поки соус не загус, безпосередньо перед тим, як кинути в нього виноград, і почекала, поки він трохи підігріється. Як тільки вони почали розм'якшуватися, я додала ніжні шматочки курки, посипавши все це невеликою кількістю солі і перцю.
  
  Шеферд сунув палець в соус, щоб спробувати його. "Ммм", - сказав він. "Це смачно!"
  
  Я посміхнулася і зняла соус з вогню, вилила воду з макаронів і попросила Шепарда приготувати три страви, поки я наповнювала три тарілки пастою, а потім соусом.
  
  "Вибачте!" Крикнув Джилі, вриваючись у двері. “Привиди побачили кішку і вирвали повідець прямо у мене з рук! Мені довелося гнатися за ним близько милі, перш ніж я змусив його повернутися.
  
  Ми з Шепардом повернулися, щоб подивитися на Джилі, потім на Спукса, потім знову на Джилі.
  
  Духан важко дихав і виглядав дуже гордим собою.
  
  Джиллі важко дихала і виглядала досить виснаженою.
  
  "Ходім", - сказала я йому, взявши дві тарілки і поставивши їх на стіл. “Сідай. Ми поїмо, і ти відчуєш себе краще".
  
  "Слава богу, ти приготувала вечерю", - сказала Джиллі. "Я вмираю з голоду!"
  
  "Але спочатку погодуйте Духів," сказав я.
  
  Джиллі клацнув пальцями, дістав нову миску Духів, насипав у неї півчашки сухарів і поставив на підлогу. Цуценя відразу ж накинувся на їжу і проковтнув би її, але нова миска являла собою лабіринт вигнутих бортиків, що дозволяло йому є тільки по одному шматочку за раз.
  
  Нарешті ми всі сіли і поїли разом, і я не пам'ятаю, щоб коли-небудь відчувала себе більш комфортно в присутності цих двох чоловіків.
  
  Як раз коли ми закінчували, у Шепарда задзвонив телефон. Він дістав його з кишені і подивився на дисплей, його брови насупилися, коли він прочитав ідентифікатор абонента.
  
  Піднявшись, він відійшов на кілька кроків і зняв трубку. "Лейтенант", - сказав він.
  
  "О Боже", - прошепотіла я Джиллі. "Сподіваюся, у нього знову немає неприємностей".
  
  "Чому ти так думаєш?"
  
  “ Навіщо ще лейтенанту Шепа дзвонити, якщо не для того, щоб накричати на нього з-за якоїсь дрібниці?
  
  Ми обидва пильно спостерігали за Шепардом, коли він провів рукою по волоссю і був явно приголомшений тим, що говорив йому його бос. "Коли?" різко запитав він.
  
  Ми з Джиллі обмінялися нервовими поглядами.
  
  "Де він зараз?" - запитав я.
  
  По плечах Шепарда було видно, що погані новини. Я думав, що ми скоро дізнаємося, наскільки погані.
  
  “Добре. Я вирушу туди прямо зараз".
  
  Відключивши дзвінок, він обернувся, щоб подивитися на нас, і щось у його очах змусило мої власні очі прояснитися. Новини були не просто поганими. Вони були особистими для нас.
  
  "Що?" Запитала я, мій голос затремтів.
  
  Шепард повернувся до столу і сів. Взявши мене за руку, він сказав: "Сталася автомобільна аварія".
  
  Моєю першою думкою було, що це пов'язано з моїми синами, і сльози потекли по моїх щоках. "Ч-Ч-хто?" - Запитав я.
  
  "Маркус," сказав він.
  
  Я моргнула і злегка хитнула головою, не в силах повністю усвідомити те, що говорив мені Шепард. “ Хто? Я повторила.
  
  "Маркус Браун," представився Шеферд.
  
  Я приклала руку до рота, а Джиллі втупилася на Шепарда в ошеломленном мовчанні. "Але я тільки що говорила з ним," пискнула я.
  
  "Коли?" Запитав Шеп.
  
  “ Приблизно півтори години тому.
  
  Шеферд кивнув. "Я їду в лікарню", - сказав він.
  
  "Він у лікарні?" - Запитав Джилі, його власні очі наповнилися сльозами.
  
  “Так, Джиллі. Це погано. Їм довелося використовувати Щелепи Життя, щоб витягти його з машини".
  
  "Він втратив контроль?" Запитав Джилі, і я з подивом побачив, що він теж плаче.
  
  Шеферд похитав головою. “Це був наїзд і втечу. Ми думаємо, що метою міг бути Маркус".
  
  Я теж похитала головою. Цього не могло бути. Я обожнювала Маркуса і не хотіла, щоб йому заподіяли біль. Я навіть не хотіла, щоб його подряпали.
  
  "Ми підемо з тобою", - сказав Джилі, підхоплюючись на ноги.
  
  Шеферд кивнув. “ Але зараз нам потрібно йти.
  
  Я підвелася, схопила всі три тарілки, віднесла їх в раковину, потім поспішила за своїм пальто і сумочкою. “ Я готова, - сказала я, поки Шепард одягав свою.
  
  Джиллі навіть не подбав одягти пальто. Він попрямував просто до дверей і поспішив назовні.
  
  "Ти можеш вести машину?" Запитав мене Шепард.
  
  “ Чому? Ти не повезеш нас туди?
  
  “ Я буду працювати над цією справою всю ніч, Кет. Тобі знадобиться твоя машина.
  
  Я задихалася від хвилювання. - Зі мною все буде гаразд, " сказала я.
  
  Шеферд поцілував мене в маківку, і ми вийшли за двері.
  
  OceanofPDF.com
  
  Глава 18
  
  Миприбули в лікарню і пішли за Шепардом всередину. Ми з Джиллі обидва були безмовні і заціпеніли. Я молився всю дорогу, і поки йшов позаду Шепарда, продовжував молитися.
  
  Шепард зупинився біля стійки інформації. Він говорив тихо, але я все одно почула і побачила, як він показав свій значок, запитуючи про Маркусе.
  
  Службовець довідкової вказав ліворуч і сказав: “У той бік, повз ліфтів в кінець коридору. Потім поверніть праворуч і йдіть по цьому коридору до кінця. Травматологічне відділення знаходиться за подвійними дверима, і ви можете попросити чергову медсестру отримати додаткову інформацію про містера Брауна, детектив.
  
  "Спасибі", - сказав Шеферд, потім двічі стукнув кулаком по розділяла їх стійці, перш ніж повернутися до нас спиною. Вказавши вперед, він сказав: "Сюди, ви двоє".
  
  І знову ми пішли за Шепардом, який слідував вказівкам клерка. Нарешті, ми пройшли через кілька дверей, і я відразу ж відчув, як енергія змінилася енергією терміновості. Лікарі і медсестри метушилися навколо, не втрачаючи часу дарма.
  
  Джиллі присунулася до мене ближче і взяла мене за руку. Я стиснула її, щоб заспокоїти його, але в той момент я відчувала себе такою вразливою і наляканою, тому зупинилася в декількох метрах позаду Шепарда, який підійшов до столу медсестер зі своїм значком напоготові.
  
  Вони з медсестрою поговорили, потім він кивнув і повернувся до нас.
  
  "Він в операційній", - сказав Шепард. “У нього колапс легені і невелике внутрішнє кровотеча. Медсестра запросить хірурга вийти і поговорити з нами, як тільки вони закінчать оперувати".
  
  Я насилу проковтнула, ледь зумівши стримати ридання.
  
  Шепард став навпроти мене і Джилі, а потім широко розвів руки і сказав: "Ідіть сюди, ви двоє".
  
  Ми обидва кинулися вперед і обняли його, і один одного, і це обійми принесла мені масу користі.
  
  Потім ми посиділи тихо в зоні очікування, де по телевізору з вимкненим звуком, але включеними субтитрами показували ситком.
  
  Коли час наблизилося до 9:00 вечора, увійшла жінка в халаті, пинетках і хірургічної шапочці і запитала: "Детектив?"
  
  Шеферд встав, і ми з Джиллі теж. Він рушив уперед, щоб відійти з хірургом на кілька футів; ми стрималися, але знову взяли один одного за руки.
  
  Шепард довго розмовляв з хірургом, і я бачив, як він записує подробиці в маленький блокнотик, який завжди тримав при собі.
  
  Нарешті вони кивнули один одному, і вона пішла, а він знову повернувся до нас.
  
  "Він стабільний", - сказав він.
  
  Ми з Джиллі обидві з шумом видихнули. "О, Боже мій", - сказала я, притискаючи вільну руку до грудей, де шалено калатало моє серце. "Слава Богу!"
  
  Джиллі склав обидві руки в молитві і подивився на небо, потім похитав руками в молитві, звертаючись до стелі. "Спасибі, спасибі, спасибі тобі!" - сказав він.
  
  Шеферд теж зітхнув з полегшенням. “Зараз він у відділенні інтенсивної терапії, і вони будуть тримати його на заспокійливих, принаймні, протягом наступних двадцяти чотирьох годин, але хірург сказала, що їй вдалося зупинити кровотечу і знову відновити і розширити його легке. Їй також потрібно було увіткнути кілька шпильок у три його ребра, щоб підтримати грудну клітку і вберегти її від повторного руйнування. У нього також досить серйозна рана на голові, але комп'ютерна томографія, за її словами, показала, що все не так вже погано. Ймовірно, у нього серйозний струс мозку, але крововиливу в мозок немає ".
  
  "Все це звучить так жахливо!" - Сказав я.
  
  "Це не могло бути весело", - погодився Шеп. Потім він зітхнув і сказав: “Тепер, коли ви знаєте, що з ним все гаразд, чому б вам двом не відправитися додому? Я повинен дістатися до місця події, поглянути на машину і оцінити, з якою швидкістю їхала інша машина і з якого напрямку ".
  
  “ Свідків не було? - Запитав я.
  
  “Я ще не знаю цього, Кет. Ось чому я повинен йти".
  
  Я кивнув. “Зрозуміло. Але ви будете стежити за його станом і дасте нам знати, якщо щось зміниться?"
  
  "Я так і зроблю", - сказав він. "Хлопці, ви не знаєте, до кого звернутися, щоб дізнатися номер телефону його найближчих родичів?"
  
  "Його помічницю юриста звуть Жасмин, але я не знаю її прізвища", - сказала Джиллі.
  
  "Тейлор", - сказав я, згадавши, як вона нас уявляла.
  
  "Приголомшливо", - сказав Шеферд, записуючи це, перш ніж закрити свій маленький блокнот і покласти його назад у кишеню піджака. "Я подзвоню їй наступного разу розповім, що сталося, і буду на зв'язку".
  
  "О!" Я сказала, пригадавши зустріч Джулії з Маркусом на наступний день. "Не могли б ви сказати їй, щоб вона переконалася, що Джулія знає, що Маркус не зможе супроводжувати її в клуб?"
  
  "Який клуб?" Запитав Шеферд.
  
  “EHGC. Вони збиралися пообідати завтра".
  
  "Вони знають один одного?"
  
  "Вони це роблять", - сказав я.
  
  “Так, добре. Я передам повідомлення. Ви, хлопці, їдьте спокійно, а я буду на зв'язку".
  
  З цими словами ми розійшлися в різні сторони.
  
  Коли ми повернулися додому, ми з Джиллі вийшли з машини, і він запитав через капот: "Не хочеш знову залишитися на ніч?"
  
  "Я б так і зробив", - сказав я.
  
  “Добре. Але на цей раз спи в спальні для гостей, добре?"
  
  "Мені не подобається засмучувати тебе, лягаючи спати в ліжко, де тобі доведеться міняти простирадла і переробляти постіль".
  
  "Кет", - сказав Джилі, як ніби знайшов цю ідею безглуздою. “Давай. Поспи сьогодні в ліжку. Прання простирадл - не така вже велика справа".
  
  "Я виперу їх завтра", - сказала я. "Мені теж завтра потрібно випрати постільна білизна в кімнаті, де спали Даріус і Фінлі".
  
  Джиллі зітхнув. "Все, що змушує тебе відчувати себе більш комфортно", - сказав він.
  
  Я зайшла в "Чез Кет", переодяглася в ту ж шовкову піжаму, що була на мені напередодні ввечері, і попрямувала назад у "Чез Кітті".
  
  Джиллі теж був уже в халаті і піжамі. Він позіхнув і запитав: "Ти хотіла трохи поспати?"
  
  "Ні", - сказав я. "Я втомився".
  
  “ Я теж. Побачимося вранці?
  
  "Так".
  
  “ Ти приїдеш за мною, якщо Шепард подзвонить з якимись новинами про Маркусе?
  
  “Я так і зроблю. Я обіцяю".
  
  “ Спокійної ночі, Кет.
  
  "Спокійної ночі, Джиллі", - сказала я, перш ніж прошаркать в спальню для гостей. Я заснула майже відразу, як тільки моя голова торкнулася подушки.
  
  На наступний ранок я прокинулася від запаху кави. Я схопила телефон, щоб переконатися, що не пропустила жодного дзвінка від Шепарда — я не пропустила — і попрямувала на кухню.
  
  "Ще рано", - прошепотіла я, виявивши Джиллі за столом, уставившуюся в простір і потягивающую гарячий кави.
  
  "Я прокинувся і не зміг знову заснути", - сказав він.
  
  Було 4:00 ранку, і хоча я не відчував себе повністю відпочив, принаймні, ті години сну, які я отримав, були спокійними.
  
  "Є новини від Шепарда?" Запитала Джиллі.
  
  "Ні звуку", - сказала я, підходячи до френч-пресу, щоб налити собі пива.
  
  "Відсутність новин - це хороші новини, вірно?"
  
  "Так і є".
  
  “ Хто міг зробити це з ним, Кет?
  
  Я сів і зітхнув. “Я не знаю, Джил. Він адвокат захисту, і, наскільки я розумію, ця професія не особливо безпечна. Клієнт програє в суді, отримує деякий тюремне ув'язнення і повертається, щоб помститися, коли його звільняють. Я маю на увазі, ви бачили його офіс, вірно? Все це було організовано на вищому рівні, і я думаю, що для цього була причина ".
  
  "Ти прав," сказала Джил. “ Я просто відчуваю себе такою безпорадною. Я б хотіла, щоб ми могли що-небудь зробити.
  
  Я знала, що він мав на увазі. Я теж почувалася безпорадною. Але потім у мене з'явилася ідея про те, як ми могли б наповнити наше ранок глуздом. "Привіт," сказала я, поплескавши його по руці. “Що ти думаєш про те, щоб приготувати не одну лазанью для Даріуса і Фінлі, а три? Одне для д'анджело, одне для Тіффані і її батьків, що дасть нам можливість перевірити її, і одне для Аарона. Я хотів подзвонити йому з вчорашнього дня, коли його звільнили.
  
  "Я думаю, що це відмінний план", - сказала Джилі, не зводячи з нього нетерплячих очей.
  
  Я встав. "Тоді давайте перейдемо до справи!"
  
  Наступні кілька годин ми витратили на приготування лазаньї. Джиллі навіть наполягла на тому, щоб приготувати локшину з нуля. "Який сенс мати валик для макаронів і сушарку для локшини, якщо ти збираєшся просто купити їх у магазині?" сказав він, коли я засумнівався в його трудомісткості.
  
  Поки Джиллі готував пасту, я приступила до приготування м'ясного соусу за його рецептом, який представляв собою складну серію етапів, але коли він закипів, Chez Kitty наповнився божественним ароматом.
  
  Джиллі помістив два маленьких віяла перед ідеально приготовленої пастою і позаду неї і понюхав повітря. "Ти відмінно впоралася", - сказав він, стискаючи мої плечі в обіймах однією рукою.
  
  “ Як довго локшина буде сохнути? - запитав я.
  
  "Вентилятор скорочує час вдвічі, так що приблизно на шість годин".
  
  Я подивилася на годинник на плиті. “ Значить, ми можемо почати збірку в одинадцять тридцять?
  
  “Ага. На те, щоб зібрати всі три, піде близько сорока хвилин, і ще сорок-сорок п'ять хвилин на випічку, а потім я б дала йому як мінімум півгодини охолонути, а це значить, що близько двох годин, ми будемо готові.
  
  "Що нам робити, поки ми чекаємо, поки макарони підсохнуть?"
  
  “ Приготуй сніданок і лягай подрімати.
  
  "Мені подобається ця ідея", - сказав я, посміхаючись.
  
  Джиллі приготувала швидкий пиріг із заварним кремом, поки я відправляла повідомлення Шепарду в надії, що він, можливо, прокинувся. Його відповідь була швидкою.
  
  "Шепард прокинувся?" Джиллі запитала мене. Очевидно, він бачив, як я відправляла повідомлення.
  
  “ Так і є. Він спрямовується на автостоянку, щоб оглянути машину Маркуса, і зателефонує мені пізніше.
  
  “ Ти запитувала його про Маркусе?
  
  “Я так і зробив. Він каже, що новин немає".
  
  Джиллі зробив паузу, щоб витерти руки кухонним рушником, і серйозно подивився на мене. "Ми як і раніше вважаємо, що відсутність новин - це хороші новини?"
  
  "Ми знаємо", - сказав я, змушуючи себе повірити в це.
  
  "Добре, тоді я не буду хвилюватися більше, ніж вже хвилююся".
  
  Ми разом поснідали і обговорили кілька ідей для прийому Віллема і Шанель. Ми поділилися своїми першими враженнями з Джулією, але тепер, коли у нас з'явилася можливість обговорити захід між нами, ми придумали нові ідеї і записали їх, щоб відправити їй пізніше сьогодні вдень, після того, як закінчимо намазувати лазанью по дорозі.
  
  Близько дев'ятої години я позіхнув. Джиллі теж.
  
  "Пора подрімати," сказав він.
  
  Я посміхнувся і запитав: "Можна обійматися зі Спуксом?" Джиллі, звичайно, забрала цуценя минулої ночі, але Спукс так втішив мене, що я не зміг втриматися від запитання.
  
  "Звичайно", - сказав Джиллі.
  
  Ми попрямували назад в наші спальні, Привиди пішли за мною, і я знову швидко заснув.
  
  До пів на дванадцяту ми повернулися на кухню, обидва відчуваючи себе набагато більш відпочили, і взялися за приготування пасти.
  
  "Ця лапша просто чудова", - сказала Джиллі.
  
  "Вони чудові на смак", - сказала я йому. М'які бархатисті, вони ідеально покривали шари м'ясного соусу і сиру.
  
  “ Як ти думаєш, у нас вистачить на невелику лазанью для нас?
  
  "Ми повинні", - сказала Джиллі. "Ти приготувала багато м'ясного соусу".
  
  "Але чи вистачить макаронів?"
  
  "Є", - сказав він. "Якщо ми разрежем локшину навпіл і використовуємо невелику форму для запікання".
  
  "У мене є ідеальний розмір в Chez Cat".
  
  "Приголомшливо", - сказала Джиллі. "Ти можеш взяти всі інгредієнти он там і приготувати наша вечеря, а поки запікай це третє блюдо в духовці".
  
  "Себастьян," сказала я.
  
  “ Так, леді Кетрін? - запитав я.
  
  "Будь ласка, розігрійте духовку до Chez Cat до трьохсот сімдесяти п'яти".
  
  "Попередній нагрів розпочато," сказав Себастьян.
  
  "Я люблю Себастьяна", - сказала Джиллі.
  
  “ Я теж люблю вас, сер Джиллі.
  
  Це змусило нас обох засміятись.
  
  Джиллі допоміг мені перейти під'їзну доріжку з усіма інгредієнтами для нашої маленької пасти на сковороді і оголосив, що йому потрібно вивести Духів на прогулянку.
  
  "Обережно, на цей раз він не висмикне повідець у тебе з рук", - сказав я.
  
  "Повір мені, з цього моменту я тримаюся за цей повідець мертвою хваткою".
  
  Він пішов, а я поставила третю лазанью в духовку, потім зібрала нашу і була так задоволена, що залишилися інгредієнтів виявилося саме стільки, скільки мені було потрібно. Поставивши готову форму для запіканки в холодильник, я подивилася через скло духовки і посміхнулася булькающей суміші. Потім я глянула на годинник і поспішила нагору, щоб прийняти душ і переодягнутися, перш ніж мені доведеться діставати лазанью.
  
  Коли я вийшла з душу, то отримала повідомлення від Джилі, в якому він просив мене приготувати лазанью у нього вдома, тому що він не повернеться вчасно.
  
  Я загарчала. Тепер він втручався в моє розклад, але я накинула халат і кинулася до Чез Кітті як раз вчасно, щоб почути, як спрацював таймер на плиті.
  
  Акуратно діставши обидві форми для запікання, я поставила їх на решітку для охолодження, потім поспішила назад через під'їзну доріжку до "Chez Cat", подивилася на таймер на плиті і сказала: "Себастьян, будь ласка, дай мені знати, коли спрацює таймер на плиті".
  
  “ Я так і зроблю, леді Кетрін.
  
  Вибігши по сходах, я натягнула штани, оливкова сукню з довгими рукавами, доходило трохи нижче колін, і чорні чоботи на низькому каблуці.
  
  Я майже закінчила сушити волосся, коли Себастьян сказав мені, що у лазаньї спрацював таймер, тому я кинула фен і помчала вниз, щоб витягнути лазанью з духовки. Поставивши форму для запікання на решітку для охолодження, я повернулася наверх і закінчила приводити себе в порядок.
  
  До 13.15 я була готова до початку робочого дня, але у мене було не так вже багато справ, поки паста не охолоне настільки, щоб її можна було транспортувати.
  
  Прямуючи в сімейну кімнату, я помітила, який брудну підлогу, і тому витягла пилосос і прибрала більшу частину сміття, яке принесли гості на день народження. Потім я піднялася з бездротовим пилососом наверх, постелила килим у коридорі і попрямувала до кімнати хлопчиків.
  
  Відкривши двері спочатку в кімнату Метта, а потім у кімнату Майка, я зітхнула. "Я виростила нехлюїв", - сказала я. В кімнатах хлопчиків був безлад!
  
  Я почала прибирати їх кімнати, знявши простирадла, кинувши їх у пральну машину і включивши завантаження. Потім я перейшла до кімнати для гостей і виявила, що там все акуратно, як на голках. Даріус люб'язно застелив постіль. Знявши ці простирадла, я кинула їх у кошик, у пральні, зробивши уявну замітку випрати їх разом з простирадлами в Chez Kitty, коли буде закінчена перша завантаження.
  
  Поглянувши на своїх годинниках, я побачила, що у мене залишилося двадцять хвилин до зустрічі з Джилі, тому попрямувала в найстрашнішу катастрофу — кімнату Метта — і почала розбирати розкиданий по кімнаті одяг на купи темного і світлого. Коли я перевіряла, не засунуто що-небудь під ліжко, я побачила його спортивну сумку. Притягнувши його до себе, я розстебнула "блискавку" і розсунула клапани, але тут же відчула саму жахливий сморід.
  
  Його кросівки і пропотевшая одяг просякли вологою з тих пір, як він пішов у школу три тижні тому.
  
  "О Боже мій, дитино моя", - сказала я, затискаючи ніс і обережно дістаючи взуття та одяг.
  
  І ось тоді мене осінило.
  
  І все клацнуло.
  
  Все це.
  
  Я міг бачити, що все продумано ідеально, кожна така маленька зачіпка, але веде до остаточного висновку.
  
  "О, Боже мій", - прошепотіла я, кидаючись в свою спальню, де залишила свій телефон. Схопивши його з ліжка, я зрозуміла, що там було з півдюжини повідомлень від Джилі, відправлених всього п'ятнадцять хвилин тому.
  
  Про Боже! Я—в душ пішла на десять хвилин! Він з'їв усе це цілком!
  
  Чому ти не відповідаєш на дзвінки????
  
  Прямую до ветеринара швидкої допомоги!
  
  Я негайно подзвонив Джиллі.
  
  -Де ти був? він закричав.
  
  “Мила, мені так шкода! Я пылесосила і не почула свій телефон! Що сталося?"
  
  Джиллі схлипувала. “ Я вбила його, Кет! Я вбила його!
  
  Я ахнула. “О, ні! Джиллі, ти маєш на увазі Привидів ... Він... " Я не могла підібрати слів.
  
  "У підсобці, у ветеринара", - сказав він, все ще плачучи. “Вони роблять ультразвук. Він з'їв всю цю чортову лазанью, Кет! Він зміркував, як підсунути стілець до столу, заліз на нього і з'їв все це цілком!"
  
  Я прикусила губу. “ Тобі треба, щоб я приїхала туди?
  
  "Ні", - сказав він. “Ні. Я подзвоню тобі, якщо отримаю новини. Але це може зайняти деякий час. Сьогодні тут зайняті".
  
  “Добре, мила. Я чекатиму від тебе звісток".
  
  Відключивши дзвінок, я втупилася на свій телефон. Я не хотіла нічого додавати в мозок Джилі, тому що він був настільки пригнічений.
  
  Тому я зателефонувала Шепард. Я отримала його голосове повідомлення. Потім повідомлення зі словами: Не можу зараз говорити.
  
  Я встав і почав ходити по кімнаті. У мене виникла ідея, яка повинна була підтвердити мої підозри, і я подумав, чи зможу я безпечно здійснити її.
  
  "Я просто проскользну і зроблю кілька знімків", - сказав я. “Я вже відволікся. Зі мною все буде в порядку".
  
  Тим не менш, я пройшовся ще трохи, перш ніж дотягнутися до свого ноутбука і виконати кілька пошукових запитів, просто щоб розвіяти залишилися сумніви. "Театр знаходиться всього в двох милях від парку", - пробурмотів я. "Це легка пробіжка для людини в такій формі".
  
  Потім я переглянув функції безпеки Range Rover і легко знайшов те, що шукав. Потім я пошукав ім'я, яке спливло в моїй пам'яті, знайшов його і, прокрутивши відповідну веб-сторінку, натрапив на той самий елемент, який пов'язував все воєдино.
  
  Встав зі свого місця на ліжку, я приступила до справи, поки у мене не здали нерви. Втікши по сходах, я акуратно поклала телефон в сумочку так, щоб камера була звернена назовні, поклала лазанью в пакет для розігріву і вибігла за двері.
  
  OceanofPDF.com
  
  Глава 19
  
  Колия заїхав на під'їзну доріжку, двері гаража були відчинені, але у відсіку не було жодної машини, і збоку теж нікого не було.
  
  Я трохи посиділа, роздумуючи, що робити, коли побачила машину, въезжающую на під'їзну доріжку прямо позаду мене. Мій пульс почастішав, але я не дозволила страху взяти верх наді мною. Я потягнулася за лазаньєю і своєю сумочкою, вийшла з машини і приязно посміхнулася.
  
  "Кетрін!" - сказав він, посміхаючись мені, як ніби був щиро радий мене бачити.
  
  "Привіт, Даріус". Я взяла лазанью і сказала: "Ми обіцяли спекти тобі одну, пам'ятаєш?"
  
  Даріус відкрив задні дверцята своєї машини і відстебнув сина, який ледь прокинувся і безвольно привалился до плеча батька.
  
  "О-О-О!" Я сказала, щаслива, що все склалося і в мою користь. "Він такий сонний!"
  
  Даріус погладив сина по спині. "Йому час подрімати", - сказав він, підходячи до мене.
  
  Я простягнула вільну руку. “ Можна? - Запитала я.
  
  "Звичайно", - сказав він і притиснув Фінлі до мого плеча, поки сам брався за лазанью. "Пахне приголомшливо".
  
  Я посміхнувся і переклав Фінлі в більш зручне для нього положення. "Джиллі наполіг на домашньої локшини".
  
  "Вау!" - сказав він, дістаючи ключі, щоб відкрити вхідні двері. "Я отримую VIP-обслуговування, так?"
  
  Я тихо розсміялась. “ Ну, в основному Фінлі, але і ти теж.
  
  Даріус розсміявся. "Так, я розумію".
  
  Він відімкнув двері й притримав її для мене, але я вказала у бік гаража. “ У тебе знову двері заїло?
  
  Він похитав головою і зітхнув. “Ця безглузда гаражні двері ніколи не працювала належним чином. Я повинен послати сюди хлопця, щоб він встановив абсолютно нову систему".
  
  Я увійшла в будинок і розгорнулася на ногах, коли Даріус закривав двері. Прошепотівши, я запитала: “чи Можу я опустити його?" Я так сумую за своїм синам, і мені було б дуже приємно укласти їх подрімати ".
  
  Даріус, здавалося, вагався лише мить. "Звичайно", - сказав він. “Хоча, не звертай уваги на безлад в дитячій. Я щось переробляю".
  
  Я посміхнулася йому. “ Ти чудовий батько, Даріус.
  
  "Спасибі", - сказав він, і я побачила, як напруга на його плечах трохи послабшав. “Це блюдо все ще дуже тепле. Може, мені прибрати його в холодильник, поки ми не будемо готові до вживання?"
  
  “Я б поставила його на решітку для охолодження ще на тридцять-сорок хвилин. Дайте йому охолонути до кімнатної температури, перш ніж ставити в холодильник, щоб інші продукти не зіпсувалися".
  
  Він навів на мене пістолет. "Попався", - сказав він, потім видав клацаючий звук. Коли він повернувся, щоб піти на кухню, я повела Фінлі вгору по сходах в дитячу.
  
  В квартирі панував безлад. Велика частина одягу Фінлі була вытащена і розкидана по підлозі. Майже вся вона призначалася для холодної погоди. Підійшовши до ліжка, я швидко, але обережно поклала Фінлі.
  
  Потім я сфотографувала кімнату, потім навшпиньках вибігла в коридор і тихенько відчинила двері прямо навпроти дитячої.
  
  Дві великі валізи стояли вертикально біля стіни, і по кімнаті також були розставлені різні гітари в різному стані ремонту. Гітари були сполучною ланкою між двома вбивствами. Парді був убитий не струною від піаніно. Його вбили струною від гітари. Зовсім виразно, від гітари, яку Даріус витягнув зі своєї машини, коли ми підійшли до нього на під'їзній доріжці в ніч вбивств.
  
  Я зробив ще два знімки, один з валізами і один з гітарами. І тут дещо ще привернуло мою увагу. На стіні, де стояли валізи, висіла серія фотографій в рамках, на яких Даріус посміхався поруч з жінкою, яка на кожній фотографії була одягнена в різний весільну сукню, але на голові у неї була одна і та ж діадема майстерно підібраного розміру. На кожному знімку була зображена одна і та ж поза двох випробовуваних, але очевидно, що вони були зроблені на різних етапах їх життя. Я запізно зрозуміла, що ця жінка, мабуть, була матір'ю Даріуса на якийсь з її численних весіль.
  
  "Одружений на королеві," прошепотів я. Я теж повісила серію фотографій на стіну, а потім навшпиньках повернулася в дитячу і підійшла до іншої фотографії, на цей раз Санні стоїть на ганку свого старого будинку з видом на Лос-Анджелес.
  
  Вид був той же, що і в оголошенні, яке я знайшов, переглянувши інформацію про Ендрю Ямански, "спеціаліста з нерухомості" Даріуса.
  
  Не було жодної квартири. Ніколи не було. Це був будинок на пагорбі, про який говорила Олена. Коханець номер два не був дядьком Даріуса. Він був Дариусом.
  
  І Даріус також був коханцем номер дванадцять. Він був коханцем, яким Олена значною мірою починала і закінчувала своє шоу. Його мати на своєму весіллі була одягнена як королева. Вона була багата і впливова і була готова залишити величезну частину своїх грошей своєму онукові.
  
  І, без сумніву, завдяки її фінансової підтримки, Даріус зміг зберегти будинок в Лос-Анджелесі в якості любовного гніздечка для себе і Олени. “Дзвінки з проханням про пожертвування не були посиланням на політичну кампанію. Це була відсилання до того, що Даріус телефонував своїй матері за грошима ", - сказала я собі.
  
  Я швидко сфотографували зображення на стіні. І тут я помітила маленьку фотографію в рамці, що стоїть на столі з лампою. Я не бачив цього раніше, коли був тут з Санні, інакше, можливо, зрозумів би все раніше.
  
  На фотографії були вони удвох, Даріус і Санні, зроблені в перші дні їх відносин. Санні була неймовірна, і на вигляд їй було близько двадцяти, як і Даріусу, але його волосся були довші, особа тонше, ніж зараз, і він так сильно був схожий на свою дочку, що не було жодної помилки в тому, що він був біологічним батьком Тіффані.
  
  І Тіффані була ложкою дьогтю в бочці меду. Я був впевнений, що Олена не тільки сказала б Тіффані, що вона її справжня мати, але і назвала б їй особистість свого батька.
  
  І саме тому, перебуваючи в несвідомому стані, викликаному наркотиками, Санні пішла з дому після дзвінка своєю "дорогою" подруги. Олена зателефонувала, щоб сказати їй, що у них з Дариусом народилася дочка. Та сама жінка, яка няньчиться зі своєю дитиною.
  
  Звичайно, Санні перевела б це як загрозу своєму синові. Фінлі повинен був успадкувати значну частину грошей своїй бабусі, але якщо б королева, яка живе в Сінгапурі, знала, що у неї також є внучка набагато старшого віку, вона могла б переглянути умови свого заповіту і передати фінансові активи Тіффані, які, без сумніву, в деякій мірі контролювалися б Оленою.
  
  Даріус, мабуть, знав, що його мати призначить його своїм духівником, надавши йому повний контроль над її фінансами до тих пір, поки Фінлі не досягне повноліття. У нього було б набагато менше грошей, якими він міг розпоряджатися, якщо б його мати визнала свою внучку членом сім'ї, оскільки Тіффані вже досягла повноліття.
  
  Ось чому він вбив Парді. Він намагався розплатитися з Оленою через юриста з нерухомості, якого найняв через свою підставну корпорацію, і доручив йому передати їй двісті тисяч доларів.
  
  Але Олена зателефонувала і розповіла йому про свої плани. Вона подзвонила йому по телефону, зареєстрованому на Санні, тому що Санні відкрила сімейний план для них двох. Я перевірила номер в моєму єдиному повідомленні від Даріуса, коли ми втрьох розділилися, щоб знайти Санні. Його абонентський номер був 3838, той же самий абонентський номер, який, як сказав мені Маркус, був у плані Санні.
  
  І, згадуючи ту ніч, коли Даріус надіслав мені повідомлення, від мене не вислизнуло, що він навмисно вказав нам на парк, знаючи, що ми, швидше за все, знайдемо Санні мертвою.
  
  А парк знаходився всього в двох з половиною милях від театру. Легка пробіжка для людини у фізичній формі Даріуса.
  
  Підказка було знайдено в спортивній сумці мого сина. У ніч вбивств, коли Даріус вийшов зі своєї машини, від нього жахливо пахло. Такий же жахливий, як одяг Метта, коли я відкрила сумку. Тепер я знала, що інша одяг Даріуса була залита кров'ю, але він залишив свою спортивну сумку в машині і переодягнувся в брудну тренувальну форму, щоб приховати закривавлений одяг.
  
  Коли я стояв у дитячій Фінлі, я бачив, як вбивства розгортаються перед моїм внутрішнім зором, як у кіно: Олена дзвонить Даріусу і розповідає йому про свої плани розкрити його ім'я під час свого виступу цим вечором і попереджає його про той факт, що дорогі друзі його дружини будуть сидіти в першому ряді в центрі.
  
  Запанікувавши, Даріус намагається відкупитися від неї двомастами тисячами. Вона приймає умови, і він сідає на перший рейс додому з Лос-Анджелеса, а потім знімає гроші зі свого трастового фонду, в якому не значиться ім'я Санні, на двісті тисяч. Потім він відправляється по магазинах, купує плащ і особисто упаковує його разом з грошима, перш ніж віднести Парді, щоб літній чоловік міг віднести його Олені. Потім він дзвонить Санні, і в цій розмові Санні зізнається, що прийняла трохи снодійного, але вона також дає йому зрозуміти, що Тіффані там з Фінлі.
  
  Даріус займається своїми справами, ховаючись від усіх, хто може його впізнати, і як раз перед тим, як він збирається йти додому, йому дзвонить Олена. Вона каже йому, що угода розірвана, і вона вже все розповіла Санні. Вона вимагає, щоб він представив свою дочку своєї матері, чи вона зробить це сама.
  
  Розлючений Даріус вішає трубку і відчайдушно намагається додзвонитися Санні. Вона вже пішла в театр і забула свій телефон. Коли вона не відповідає, Даріус припускає, що вона вірить Олені, тому він йде в театр, щоб помститися.
  
  Він планує прокрастися всередину і почекати її в гримерці, але коли він добирається туди, то виявляє, що Санні вже чекає. Може бути, вона все ще не в собі, або, може бути, вона не в собі, і Даріус думає, що у нього є гарний шанс витягнути її з театру і переконати, якщо вона що-небудь згадає, що все це був сон від снодійного.
  
  Коли він витягує Санні з гримерки, Олена з'являється за лаштунками і приходить у лють, побачивши їх обох там. Вона і Даріус вступають у фізичну бійку. Він вистачає найближчим зброю, яка може знайти, - ніж для розтину листів Аарона, і завдає удару Олені.
  
  Санні приходить в себе настільки, що намагається встати між ними, але їй вдається тільки вимазати себе кров'ю, коли Олена падає в непритомність.
  
  Викидаючи ніж для розтину листів, Даріус вистачає Санні за руку — вони повинні вибиратися звідти, — але коли вони виходять через вихідну двері, покриті кров'ю, вони буквально врізаються в Парді, забруднюючи його руку кров'ю Олени.
  
  Склавши два і два разом, Парді розуміє, що Даріус вбив Олену, і кидається бігти.
  
  Даріус швидко садить Санні в свою машину, вистачає гітарний шнур і женеться за Парді, але не встигає догнати, як Парді пірнає в кафе.
  
  Даріус бачить його через вікно, освітлене світлом всередині, і спостерігає, як він прямує в задню частину магазину. Саме тоді Даріус впадає в провулок, щоб почекати і подивитися, в яку сторону піде Парді.
  
  Змив кров в туалеті, Парді виходить через чорний хід, а Даріус, ховаючись в тіні, вистрибує, обмотує гітарний дріт навколо шиї Парді і вбиває його. Потім він запихає тіло Парді в щілину між стіною і штабелем піддонів. Але у нього немає часу взяти гроші, тому що йому потрібно повертатися до своєї дружини, і тому він поспішає назад до своєї машини.
  
  Вона в машині і трохи не в собі, але тепер вона також ймовірний свідок вбивства, тому Даріус відвозить її до машини. Може бути, вона припаркована далі по вулиці або, може бути, в гаражі, але він знаходить її і садить Санні в машину, бере спортивну сумку зі своєї машини і направляється до будинку, але не раніше, ніж умовить Санні прийняти ще трохи снодійного.
  
  Коли він повертається додому, то, ймовірно, паркується не на під'їзній доріжці, а біля бордюру далі по вулиці від будинку. Потім Даріус пробирається до будинку і користується душем на відкритому повітрі, щоб сполоснутися і переодягнутися в спортивний одяг, яка є у нього в спортивній сумці. Він запихає свій закривавлений одяг в сумку і прямує назад до машини, щоб зняти закривавлений одяг і взуття Санні. Взявши їх з собою, він повертається в будинок, на цей раз крадькома обходячи його ззаду і заглядаючи в добре освітлені вікна, щоб побачити, де Тіффані. Він помічає її на біговій доріжці, тому пробирається всередину через гараж, поспішає по коридору в пральню. Там він риється в кошику для білизни в пошуках якої-небудь одягу для себе і Санні, але не може знайти нічого, що не смерділо б для нього самого, тому що його не було місяць, а Санні випрала би його тижнями раніше, так що він змушений носити те, в що вже переодягнувся.
  
  Він не може довго залишатися в будинку, щоб Тіффані не виявила його, тому він засовує закривавлений одяг Санні і її туфлі на дно кошика для білизни і бере те, що лежить зверху, щоб вона могла переодягнутися.
  
  Повернувшись до машини, він заманює Санні в душ на відкритому повітрі і обмиває її, при цьому промокаючи свій одяг. Те, що я прийняла за піт, насправді було водою з душу. І це також причина, по якій волосся Санні були вологими, і вона була босоніж, коли ми з Джиллі знайшли її в її Range Rover у парку.
  
  Як тільки Даріус обмиває Санні і переодягає, він садить її назад у машину і відвозить в парк. Після того, як він припаркував їх в кінці стоянки, він змушує Санні випити всі залишки снодійного разом з пляшкою води, яку вона бере з собою із запасів у гаражі. Потім він вкладає порожню пляшечку з-під таблеток в руку Санні, забирає пляшку з-під води зі своїми відбитками пальців і залишає брелок в машині, але він не може замкнути його таким чином, тому що машина не дозволить вам замкнути двері, якщо двигун вимкнений, а ключ знаходиться усередині машини. Тому він бере брелок із ключами з собою, закриває двері, замикає машину зовні і підтюпцем повертається до своєї машини, припаркованої десь поруч з театром.
  
  По дорозі додому він планує надіслати Тіффані подалі, перш ніж чекати, можливо, до наступного дня дзвінка, який повідомить йому, що його дружина покінчила з собою в своїй машині, припаркованій у центрі міста.
  
  Але ми з Джиллі вже були на під'їзній доріжці, коли він з'явився, порушивши його плани.
  
  Побачивши інший ракурс, який відведе від нього будь-які підозри, він відправляє нас у парк, знаючи, що саме там він залишив машину Санні. Він знає, що саме ми знайдемо її мертве тіло, і тоді він зможе відіграти роль скорботного чоловіка.
  
  Все ускладнює той факт, що Санні не померла, коли ми її знаходимо, тому Даріус затримує дихання, поки не зможе наодинці розпитати її про будь спогадах, які вона могла б згадати про те вечорі. Може бути, вона зізнається у страшному сні, а може бути, і немає, але Даріус готовий до будь-якого спогадам, яке може спливти, розігруючи її депресію перед лікарями. Саме з-за цього вона так довго знаходиться в цьому психіатричному закладі.
  
  Даріус думає, що з ним все в порядку, коли Санні повертається додому, оскільки іншому чоловікові вже пред'явлено звинувачення у вбивстві Олени, але потім Санні виявляє закривавлений одяг на дні корзини для білизни, про яку він зовсім забув, поки вона не вручить її йому.
  
  Даріус намагається відрадити Санні від визнання, хоча б для того, щоб відвести від себе підозри як можна далі, але Санні не може дозволити невинному людині сісти у в'язницю, коли вона вважає, що вбила Олену. Тому вона вислизає від Даріуса досить надовго, щоб доїхати до мого будинку в скривавленому одязі, де вона зізнається своєму братові перед великим натовпом.
  
  Даріус, повинно бути, зітхнув з полегшенням, коли дізнався, що справа проти Санні таке серйозне. Він щасливий дозволити їй взяти провину на себе, при цьому чудово граючи роль божевільного чоловіка і відданого батька.
  
  Поки він думає, що робити далі, Маркус тримає його в курсі всіх деталей справи, ось чому, після того, як Маркус подзвонив їй учора, щоб попросити його прийти на співбесіду з Санні, щоб вона могла пояснити два телефонних номери, пов'язаних з її ім'ям, Даріус знає, що спочатку він повинен подбати про Маркусе, щоб уповільнити хід справи, і йому доводиться бігти — з Фінлі і, ймовірно, у Сінгапур, — тому що стіни змикаються.
  
  Я сфотографувала фотографію в рамці. "Так і є," прошепотіла я.
  
  Спустившись вниз, я виявила Даріуса на кухні, він вже їв лазанью.
  
  “ Вибач, - сказав він, відкушуючи великий шматок теплою пасти. Швидко прожувавши, він додав: “ Це так смачно!
  
  Я засміявся, безтурботно махнув рукою. "Ні, будь ласка, їж далі!"
  
  Даріус відкусив величезний шматок, вказав на блюдо з запіканкою і подивився на мене, ніби запитуючи, чи не хочу я перекусити.
  
  “Я в порядку. Я щойно пообідала", - збрехала я. Змінюючи тему, я сказала: "Я склала весь одяг на підлозі в дитячій і розклала її стопками".
  
  Я цього не зробив, але це був хороший привід пояснити, чому я так довго пробув нагорі.
  
  "Спасибі", - сказав він. "Піклуватися про малюка - важка робота".
  
  "Хіба я не знаю цього", - сказала я. “Я виростила хлопчиків-близнюків, хоча мені допомагали. Можу тільки уявити, наскільки тобі повинно бути важче тепер, коли Тіффані не може доглядати за дітьми".
  
  Даріус уважно подивився на мене, але нічого не сказав. Я не сумнівалася, що він не чув про падіння Тіффані і зламаній нозі.
  
  "Я дійсно сподіваюся, що її ступня і кісточка швидко загояться", - сказала я в незручному мовчанні. "Вона сильно впала, і її щиколотка і ступня так швидко опухли".
  
  Вираз обличчя Даріуса розслабилося. "Так, важкий перерву для цього хлопця".
  
  Я прикинувся, що озираю кухню в пошуках іншої теми, а потім запитав: "Слухай, а що сталося з машиною Санні?"
  
  І знову насмішкувате, обережне вираз повернулося до його рисам. “ Її машина?
  
  “Так. Ти знаєш, її "Рейндж Ровер". Його немає в гаражі".
  
  Даріус трохи спітнів, і його обличчя злегка почервоніли. "Чутки вірні", - сказав він, натягуючи грайливу усмішку на губи. "Ці машини проводять більше часу в майстерні, ніж в дорозі".
  
  Я знав, що не було абсолютно ніяких шансів, що машина Санні була в "магазині". Вона була десь захована. Як на звалищі. Зрештою, поліція шукала машину, яка збила машину Маркуса, і, можливо, на крилі все ще збереглися залишки фарби від машини Саннис.
  
  "Ааа", - сказав я. "Так, я сказав Санні, що у цієї моделі жахливий послужний список з технічного обслуговування, але її було не переконати".
  
  "Вона дуже цього хотіла", - сказав він. "Я хотів, щоб вона купила "Мерседес"".
  
  "Ти любиш свою, так?"
  
  "Я знаю".
  
  "Добре", - сказав я. "О, та ти вже продав свою квартиру?"
  
  Із запізненням я зрозуміла, що, ймовірно, задала дуже багато питань, тому що погляд Даріуса з грайливого перетворився на підозрілий. Це було ледь вловиме, але це безумовно було там.
  
  "Поки немає", - сказав він, ставлячи тарілку. Його погляд метнувся до підставки для ножів на іншому кінці кухні. Це було дуже швидкий рух, але я його помітила.
  
  Я вже збиралася оголосити, що мені потрібно бігти, коли задзвонив мій телефон. Випробувавши безмірне полегшення, я вихопила телефон із сумочки і відкрила екран. Приклавши слухавку до вуха, я сказав: “Шепард! Який збіг, що ти подзвонив як раз в той момент, коли я розмовляв з твоїм братом дружини!"
  
  “ Що? - Запитала Джиллі. - Кет, це я!
  
  Я голосно розсміялася і підморгнула Даріусу. “Ні, він чудово піклується про Фінлі, не хвилюйся. Малюк нагорі, в своєму ліжечку, а ми внизу, на кухні, балакаємо, поки Даріус їсть лазанью Джиллі. Я хотів повідомити кому-небудь, де ми знаходимося, на випадок, якщо мені знадобиться, щоб копи увірвалися і врятували мене.
  
  "Про що, чорт візьми, ти кажеш?!" Джиллі закричала.
  
  “Звичайно, я залишу тобі шматочок мила. У скільки ти будеш вдома після всіх цих пошуків, якими займаєшся?"
  
  На іншому кінці дроту повисла напружена пауза, а потім Джиллі запитала: "У тебе неприємності?"
  
  “Так, так, я радий. Я теж з нетерпінням чекаю цього".
  
  Джиллі втягнула в себе повітря.
  
  Сидить навпроти мене Даріус дивився на мене примружившись. Можливо, я занадто старався виглядати невимушено. "Дозволь мені поговорити з ним", - тихо сказав Даріус, простягаючи руку до телефону.
  
  Я нічого не могла вдіяти зі своєю негайною реакцією, яка полягала в розширенні моїх очей від страху. Однак, швидко оговтавшись, я сказала: “Почекай, Шеп. З тобою хоче поговорити Даріус".
  
  Перш ніж передати трубку, я натиснула великим пальцем на кнопку відбою. Телефон видав тихий звуковий сигнал, і я здивовано відсмикувала руку. "О, ні", - сказала я. "Повинно бути, він повісив трубку".
  
  Даріус схрестив руки на грудях. "Покажи мені свій список недавніх дзвінків, Кетрін".
  
  Я відчула, як кров відринула від мого обличчя. Я знала, що він знав, що я не розмовляла з його швагром.
  
  "Чому?" Я запитав.
  
  “ Щоб довести, що на лінії був саме він.
  
  "Ти думаєш, це був не він, Даріус?"
  
  "Я знаю".
  
  “Ну, це не дуже мило. Насправді, це відверто неввічливо! І ось ми приготували для вас такий смачний бенкет." Я повісила сумочку на руку і зробила два кроки до вхідних дверей. Даріус взяв три. Він був більше, сильніше і швидше мене, і я знала, що він добіжить до двері раніше, ніж я вийду з кухні.
  
  Відчуваючи, як мене охоплює паніка, я не могла придумати, що робити! А потім задзвонив мій телефон, і я ахнула одночасно від подиву і полегшення. "О, дивіться!" - Сказав я, повертаючи до нього телефон. “ Бачиш? Це він передзвонює.
  
  Я натиснула зелену кнопку РОЗМОВИ, готова ввести Шепарда в курс справи, коли Даріус вихопив пристрій у мене з рук.
  
  Перш ніж я встигла оговтатися від шокуюче швидкого руху, Даріус схопив мій телефон і жбурнув його лицьовою стороною вниз у кут кухонного острівця.
  
  Він розпався щонайменше на дюжину шматочків. Потім я з жахом спостерігала, як Даріус потягнувся до мене. Я пригнулась, розвернулася і зуміла прослизнути в коридор, що веде до вхідних дверей, намагаючись рухатися так швидко, як тільки могли мої ноги, коли я намагалася вирватися.
  
  Я пройшла всього кілька футів, коли рука Даріуса опустилася на моє плече і відірвала мене від землі.
  
  Моя голова з гучним стуком вдарилася об дерев'яну підлогу, і в очах потемніло до сірого, з безліччю іскорок. Захищаючи обличчя руками, я з усіх сил намагався залишатись у свідомості, але це було все, на що був здатний.
  
  Потім я відчула, як жорстокі руки схопили мене за плечі, відірвали від підлоги і поставили на ноги. Я похитнулася і відчула, що мої коліна слабшають, але Даріус утримав мене прямо, поки тягнув уперед.
  
  Мій зір все ще було затуманеним, хоча темрява трохи розсіявся.
  
  Я спробувала сформулювати слова, але все, що я змогла видавити, це тихий стогін.
  
  Тим не менш, Даріус потягнув мене вперед. Раптово світ став занадто яскравим, і я підняла руки, щоб захистити очі. У відповідь Даріус сильно штовхнув мене. Я б впала ниць, якщо б він міцно не тримав мене за руку.
  
  Я почула, як відчинилися дверцята машини, і мене заштовхнули всередину, вдаривши по середній консолі, перш ніж я впала на переднє пасажирське сидіння в позі ембріона.
  
  Дверцята машини навпроти мене відкрилася, і Даріус сів всередину. "У тебе з собою брелок?" - запитав він.
  
  Моя голова розколювалася від болю, коли я повернулася, щоб сісти боком на сидіння, притулившись спиною до дверцят і захищаючись, підтягнувши коліна до грудей. Коли я тупо подивилася на нього, я побачила, що вираз обличчя Даріуса було виконано смертельної рішучості, і було дивно бачити когось, хто так добре зіграв роль доктора Джекіла в свого персонажа.
  
  "Що ..." - сказав я, все ще не в змозі сформулювати зв'язкові слова.
  
  Даріус натиснув кнопку ЗАПУСКУ, і моя машина з гудінням ожила.
  
  Вдалині я почула виття сирен і подумала: О Боже! Я врятована!
  
  Даріус дав задній хід і натиснув на газ, одночасно сильно натискаючи на кермо, розвертаючи машину, і я відлетіла до двері з боку пасажира, знову мало не втративши свідомість.
  
  "Тримаю парі, ти думаєш, що ти в безпеці, так?" - сказав він.
  
  Я могла тільки повільно моргати століттями, дивлячись на нього.
  
  "Ти помиляєшся", - сказав він. "Ти ось-ось потрапиш в таку ж аварію, як машина моєї дружини".
  
  Я спробував осмислити те, що він говорив. Він збирався збити когось ще моєю машиною?
  
  Але потім, коли ми помчали по дорозі, перш ніж різко звернути наліво, а сирени все наближалися, я зрозуміла, куди він мене везе. Я відразу відчув нахил, коли машина помчала вгору по горбу.
  
  Той самий пагорб, на якому жив його дядько.
  
  "Так ось що ти зробив з її машиною", - сказав я. Усвідомивши, що я насправді говорив складно, я хотів посміхнутися, але здатність мого розуму керувати моїм тілом не зовсім допомагала.
  
  “Так. Це було красиво. Я не думав, що "Ровер" впорається. Його досить сильно побило, але він впорався. Весь шлях з обриву ".
  
  Мій підборіддя опустився, поки я дивилася на нього з-під полуприкрытых століття.
  
  Він подивився на мене і спохмурнів. "Я збирався вилетіти в Сінгапур завтра, але, думаю, що вилетіти сьогодні ввечері не має великого значення".
  
  Я знову моргнула, дивлячись на нього, весь цей час моя голова була опущена на шию.
  
  Я знав, що до цього часу ми повинні були бути вже на вершині пагорба, тому я злегка повернув голову, щоб подивитися в лобове скло. Сирени більше не наближалися. Вони замовкли. Без сумніву, поліція прибула в будинок Даріуса.
  
  Але мене там не було.
  
  І через мить мене вже ніде не буде.
  
  Раптово пролунав свист повітря, і я знову повернула голову, щоб побачити, що Даріус відкрив дверцята машини і почав вилазити, стискаючи кермо однією рукою. Мої ноги лежали на сидінні, в той час як я лежав спиною до дверей.
  
  Використовуючи всю свою силу волі, я підняла ноги і врізала ступнями по руці Даріуса. Він тут же відпустив кермо і, перекидаючись, відлетів від машини.
  
  І тут мені ледве вдалося підняти руку, міцно стиснути кермо і повернути машину вліво. Я поняття не мав, чи врятує це мене або вб'є, але я повинен був щось зробити, щоб врятувати своє життя.
  
  Відкрита двері широко відчинилися, потім зі свистом від'їхала назад і зачинилися. Моя машина покотилася вперед, стрясаючи салон — і мене, а потім уповільнила хід, поки не врізалася в щось і не зупинилася.
  
  Важко дихаючи, я підняв голову і озирнувся, все це час люто блимаючи. Моя машина врізалася в щось, чого не було видно. Ймовірно, в камінь. Слава Богу, подушки безпеки не спрацювали.
  
  Прийнявши сидяче положення, я залізла на водійське сидіння і як раз збиралася вимкнути двигун, коли, з нізвідки, в лобовому склі зліва від машини з'явилося закривавлене і перепачканное брудом особа Даріуса.
  
  "Ти тупа сука!" - закричав він.
  
  Прилив адреналіну допоміг прояснити мої думки. Даріус вже пробирався вперед, щоб дотягнутися до ручки моєї дверцята, тому я дала задній хід, натиснула на газ і знову сильно вивернула кермо вліво. Даріуса знову викинуло з машини, і я помчала геть.
  
  Якимось чином мені вдалося спуститися назад на обривистій дорозі, і я подумав, що, напевно, це на краще, що я насправді не знав, як близько я був до того, щоб впасти з вершини скелі.
  
  Діставшись до підніжжя і головної дороги, я вдарив по гальмах і просто сидів там, знову важко дихаючи. Я відчув нудоту і запаморочення і не зміг проїхати ні на дюйм далі. Тому я поклав голову на рульову колонку, простягнувши руку, щоб слабо натиснути на клаксон лівою рукою.
  
  Пролунав звуковий сигнал, і я послабив тиск, а потім знову натиснув на кнопку, щоб видати ще один короткий звуковий сигнал, потім три довгих і три коротких. Я підтримував цей шаблон виключно зусиллям волі, поки в мої двері не постукали.
  
  Я перестала тиснути на клаксон і ахнула, думаючи, що це знову Даріус, прийшов прикінчити мене.
  
  "Кіт?" - Запитав Шеферд.
  
  Злегка піднявши голову і відкривши одне око, я побачила, що у нього був божевільний вигляд і він смикав дверну ручку, але автоматичні замки спрацювали.
  
  “Кет! Впусти мене!" - сказав він.
  
  Я відвернулася, закрила очі і намацала дверну ручку. Потягнувши за неї, я відчула, що двері відчинилися, і порив свіжого повітря торкнувся моєї щоки.
  
  "Кіт?" Сказав Шеферд, дуже ніжно кладучи руки мені на плечі. "Кіт?"
  
  "Мені потрібна допомога", - пискнула я. Сльози потекли з-під моїх закритих повік.
  
  "Я тут", - сказав він. "Я тут".
  
  OceanofPDF.com
  
  Глава 20
  
  Я цілий тиждень дотримувався постільний режим, і мені було страшенно нудно. Джиллі підкладав мені дюжину подушок і кожні чотири години давав мені що-небудь, щоб полегшити затяжну нудоту. Я отримав жахливе струс мозку, і лікарі сказали мені, що мені знадобиться принаймні тиждень постільного режиму, поки не пройде запаморочення, а потім мені доведеться поберегтися протягом наступних декількох місяців, поки мій мозок не заживе.
  
  Комп'ютерна томографія, слава Богу, не показала кровотечі. Це був би відмінний варіант.
  
  Шепард приходив до мене кожен божий вечір, після того як закінчував роботу. Вони з Сантаною змогли скласти всі шматочки разом, як тільки я їм розповів, як, на мою думку, відбулися вбивства Олени і Парді.
  
  Більше того, коли вони знайшли відеозапис, на якій Даріус купує плащ десятого розміру в місцевому універмазі, і виявили, що він зняв двісті тисяч доларів зі свого особистого позичкового рахунку в день вбивств Олени і Парді, вони зрозуміли, що завдяки непрямими доказами Даріус був повністю правий.
  
  Коли Даріусу представили всі докази і той факт, що тільки гірший адвокат в Хемптоні взявся б за його справу після того, що він зробив з Маркусом, він зізнався, просто щоб врятувати себе від ув'язнення в Райкерс. Угода, яку він уклав з окружним прокурором, означала, що його відправлять в іншу в'язницю суворого режиму в Кентуккі.
  
  З Санні зняли всі звинувачення, і, принаймні, Даріус наполягав, що вона не мала ніякого відношення ні до одного з вбивств. Вона повернулася додому, все ще оправляясь від шоку, викликаного відкриттям, що її невірний чоловік зачав позашлюбної дитини, убив одного з її найближчих друзів, намагався вбити її, Маркуса, і мене, і дозволив їй взяти на себе провину принаймні за одне з цих вбивств.
  
  Давайте просто скажемо, що це було багато того, що треба було переварити.
  
  Джиллі пурхала між Чез Кет і будинком Сонечка, граючи роль няні і допомагаючи їй з Фінлі. Він мило приводив до мене Духів наверх кожен раз, коли збирався залишити мене на кілька годин у Санні.
  
  "Як у нас справи сьогодні, солодка?" запитав він, вносячи мій піднос з сніданком, Привиди віддано слідували за ним.
  
  Я поплескав по ліжку, і Духан схопився і зайняв своє звичне місце на подушках поруч зі мною, поклавши голову мені на плече.
  
  “ Я відчуваю себе краще з кожним днем, Джил.
  
  "Це добре!" Сказала Джилі, ставлячи столик з підносом у моїх ніг.
  
  “ Як Санні? - Запитала я.
  
  “Їй теж стає краще з кожним днем. Я думаю, що вона оговталася від шоку і, нарешті, переходить до гніву ".
  
  "Будемо сподіватися, що вона не буде злитися занадто довго".
  
  Джиллі схрестив пальці однієї руки і зняв срібну кришку з тарілки на підносі, відкривши самий смачний набір млинців, який я коли-небудь бачила.
  
  “ Адже ти любиш чорничний, вірно?
  
  "О, Боже мій", - сказала я, ляскаючи в долоні від захвату. Я великий шанувальник млинчиків.
  
  Джиллі дістала матерчату серветку і поклала мені на коліна. “ Сьогодні знеболююча таблетка?
  
  "Ні", - сказав я. "Я починаю жадати їх, так що ... Немає".
  
  "Хороша ідея", - сказав він, прибираючи флакон у кишеню. "Я віднесу це назад в аптеку, щоб їх належним чином утилізували завтра, коли буду впевнений, що тобі більше не знадобиться ліки перед сном".
  
  Я відкусив млинець і застогнав. "Це шалено смачно, друже мій".
  
  “Хитрість в тому, щоб приготувати дві форми. Ви ж не хочете, щоб ваші перші млинці підсохли до того, як ви приготуєте другі ".
  
  Я взяла його за руку. “ Спасибі.
  
  "Не за що", - відповів він, радісно похитуючи стегнами. "Про, і Маркус хотів би зайти в гості".
  
  Я в шоці втупилася на нього. “Маркус? Маркус Браун?"
  
  Джиллі посміхнулася. “ Єдина.
  
  "Його вже виписали з лікарні?"
  
  “О, так. Він вийшов два дні тому. Йому дозволено пересуватися протягом коротких періодів часу. Він найняв водія і доглядальницю і, звичайно, хоче провідати тебе і Санні.
  
  - Будь ласка, передай йому, що я сказала "абсолютно так".
  
  "Я так і зроблю," сказав Джиллі. “ А тепер, якщо ви пробачте...
  
  У Джиллі задзвонив телефон, і ми з ним обидва підскочили від звуку. Діставши з кишені стільниковий, він втупився на екран.
  
  "Це Мішель, чи не так?" Сказав я.
  
  Джиллі кивнув.
  
  “Джил, будь ласка, поговори з ним. Будь ласка, звільни вас обох від страждань".
  
  Джиллі подивився на мене, зробив глибокий вдих, потім натиснув кнопку ДЗВІНКА. "Привіт," сказав він.
  
  Потім він вийшов з кімнати, несучи з собою мої найкращі побажання йому і Мішелю.
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список

Кожевенное мастерство | Сайт "Художники" | Доска об'явлений "Книги"