Лоры Вікторыя : другие произведения.

Трэнер у дзеянні (The Life Coach Mysteries, #3)

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
 Ваша оценка:

  
  
  Кіраўнік 1
  
  Я знайшла Джыл на кухні, ён плаксіва шмыгал носам, утаропіўшыся ў экран свайго ноўтбука. "Джыл?" - Што здарылася? - спытала я, здзіўленая тым, што мой пастаянны жыхар пансіёну і дарагі сябар так засмучаны. “ Што здарылася?
  
  Джыл падскочыў пры гуку майго голасу. Ён, відавочна, не чуў, як я спусцілася ўніз. Прыйшоўшы ў сябе, ён разгарнуў ноўтбук так, каб я магла бачыць. Там на экране быў відэакліп, у якім Эм Джэй Уайтфизер, лепшая сяброўка і былы дзелавы партнёр Джыл, сядзела ў крэсле-пампавалцы, прыціскаючы да сябе двух немаўлятаў і прыкрыўшы грудзі ручніком. Відавочна, яна няньчыла двайнят.
  
  На экране справа з'явілася малая, злёгку спотыкающаяся пры хадзе, відавочна, усё яшчэ напалову спячая. Раптам пачуўся голас Хіта, мужа Эм Джэй. "Такая добрая мама, корміць дзяцей у пяць раніцы", - проворковал ён.
  
  Эм Джэй зірнула ў камеру, паказаўшы цёмныя кругі пад вачыма і полуприкрытые павекі. Яна выглядала такой стомленай, небарака. Я магла паспачуваць. У мяне былі блізняты, калі я была прыкладна яе ўзросту. Гэта не для слабых.
  
  "Яна хоць трохі спіць?" Я спытаў Джыл.
  
  Ён выцер шчокі сурвэткай. "Трохі", - сказаў ён. “Па словах Хіта, Скайлар, здаецца, вядзе начны лад жыцця, а ў Чэйза праблемы з газам або што-то ў гэтым родзе, што робіць яго мітусьлівым. Марго толькі што атрымала свае жудасныя двойкі, так што, калі хочаце ведаць маё меркаванне, усё гэта проста катастрофа.
  
  Я ўсміхнуўся і абышоў астравок, дзе сядзеў Джыл, каб абняць яго за плечы. "Ты сапраўды сумуеш па ім, ці не так?"
  
  "Гэта так відавочна?" спытаў ён здушаным шэптам. “Але я асабліва сумую па Эм Джэй. Мы былі неразлучныя амаль трыццаць гадоў, і цяпер я бачу яе толькі тады, калі ў яе хапае сіл патэлефанаваць ці зняцца разам са мной, або калі Хіт дасылае мне кліп, падобны гэтаму ".
  
  Я села побач з Гилом і ўзяла яго за руку. "Ёй будзе вельмі цяжка, пакуль блізняты не пойдуць у дзіцячы сад", - сказала я. "Тады ўсё ўляжацца, і яна будзе часцей выходзіць на сувязь".
  
  “Ім тры месяцы ад роду, Кэт. Ты хочаш сказаць, што мне трэба чакаць пяць гадоў, каб зноў рэгулярна мець зносіны са сваім лепшым сябрам?"
  
  Я сціснула яго руку. Я разумела, што ў глыбіні душы Джыл на самай справе была шчаслівая, што Эм Джэй знайшла сваю другую палоўку і будуе з ім сям'ю, але я таксама ведала, што прывыкнуць да таго, што яна пайшла да Хіта, Скайлар, Чэйз і Марго, было выключна цяжка.
  
  "Ты заўсёды можаш прыляцець, каб пабачыцца з ёй", - прапанаваў я. Уайтфатеры жылі ў Нью-Мексіка.
  
  Джыл нахмурылася. “Я не займаюся немаўлятамі. Адны брудныя падгузнікі прымусілі б мяне пусціцца наўцёкі".
  
  Я схіліла галаву набок. Ён жыў у маім госцевым доме ўжо амаль два гады, і я ўсё яшчэ даведвалася аб ім новыя і цікавыя рэчы. “ Вы з Мішэлем ніколі не разглядалі магчымасць завесці агульнага дзіцяці? - Спытала я, маючы на ўвазе мужа Джыл.
  
  "Няма", - сказаў ён з ноткай напружання ў голасе. Мішэль правёў большую частку пандэміі пад замком у Вялікабрытаніі, і гэта наклала пэўны адбітак на іх шлюб. І з тых часоў, як вакцына атрымала шырокае распаўсюджванне, Мішэль ўсё яшчэ працягваў выконваць заданні ў якасці запатрабаванага моднага фатографа за межамі краіны.
  
  "Хоць, - працягнула Джыл, - я ўжо падумвала пра тое, каб усынавіць шчанюка".
  
  Мая брыво здзіўлена прыўзнялася. “ Праўда?
  
  "Вядома, да тых часоў, пакуль мой домаўладальнік не пярэчыць", - сказаў ён.
  
  Я махнуў рукой. “ Вядома, усё ў парадку, Джыл.
  
  На самай справе, гэта было больш чым нармальна. Беднаму Джилу у апошні час было крыху самотна, з таго часу, як мае хлопчыкі вярнуліся ў школу-інтэрнат і ў мяне з'явілася больш часу, каб праводзіць яго са сваім цяперашнім любоўным захапленнем, дэтэктывам Стывам Шэпардам.
  
  Гледзячы на сваю дарагую сяброўку, я зразумела, што з тых часоў, як хлопчыкі з'ехалі два тыдні таму, я амаль не праводзіла з Джыл вольнага часу. О, вядома, мы бачыліся на працы — ён быў маім асабістым асістэнтам - і звычайна, разам абедалі, але на самой справе мы не праводзілі разам колькі-небудзь паўнавартаснага часу, і я раптам адчула сябе вінаватай з-за гэтага.
  
  "Джыл", - сказала я, спрабуючы надаць свайму голасу трохі энтузіязму. "Чаму б нам з табой не прагуляцца па горадзе сёння вечарам?"
  
  Джыл перавёў погляд на мяне, ягоныя павекі былі скептычна апушчаны. “ Хіба ў цябе не спатканне з Шэпардам?
  
  "Мы нічога не планавалі," схлусіла я, ведаючы, што мне прыйдзецца адмяніць нашы планы на вячэру, як толькі я апынуся па-за межамі чутнасці. “Давай, Джыл, мяркуецца, што гэта будзе выдатны вечар, і мы зможам схадзіць куды-небудзь паесці, прайсціся па крамах і ... О! У мяне атрымалася! Мы маглі б схадзіць на гэта новае гарачае шоу ў Вулічным тэатры Джона Дрю! "
  
  Я хацеў патрапіць на шоў, аб якім усе ў горадзе гаварылі з тых часоў, як я даведаўся, што яно адкрываецца ў канцы жніўня. Шоў было інтэрпрэтацыяй вядомай класікі, але з разумным паваротам. “Мы з табой абодва сказалі, што хацелі б паглядзець "Дванаццаць разгневаных мужчын". Чаму б не схадзіць сёння вечарам?"
  
  Джыл нахмурылася. “Ты жартуеш, так? Квіткі немагчыма дастаць, Кэт. Квіткі цалкам распрададзеныя на наступныя тры месяцы".
  
  Відавочна, Джыл праводзіла невялікае даследаванне на гэтую тэму, з-за чаго мая ўсмешка стала яшчэ шырэй. "Я магу дастаць нам квіткі", - сказаў я.
  
  “ Ты ведаеш гандляра скальпамі?
  
  “ Лепш. Я ведаю лепшую сяброўку Алены Галанис. Алена Галанис была зоркай шоў з удзелам адной жанчыны пад трапным назвай "Дванаццаць разгневаных мужчын", у якім яна распавяла гісторыю дванаццаці багатых і уплывовых жыхароў Іст-Хэмптана, якіх яна выкарыстоўвала і здзекавалася над якімі на працягу многіх гадоў. Чуткі на вуліцы наводзілі на думку, што гэта быў аглушальны свіст.
  
  "Ты ведаеш?" Спытала Джыл. "Хто?"
  
  "Сані-Анджэла", - сказала я, прыпадняўшы брыво. “Яны з Аленай даўно знаёмыя. Я думаю, яны былі суседкамі па пакоі ў каледжы або ў адным жаночым грамадстве. І Сані ўжо згадала, што яна можа дастаць нам квіткі ў любы час, калі мы захочам ".
  
  Джыл ўсё яшчэ выглядаў сумняваюцца. Уздыхнуўшы, ён сказаў: "Не ўпэўнены, што я ў настроі для гэтага, Кэт".
  
  Я пагладзіла яго па руцэ. “ Ды добра, Джыл. Прайшла цэлая вечнасць з тых часоў, як мы ўдваіх шпацыравалі па горадзе. Акрамя таго, што яшчэ ты збіраешся рабіць? Сядзець дома і глядзець VH1?"
  
  Джыл нахмурыўся, і я зразумеў, што гэта было менавіта тое, што ён планаваў зрабіць. "Ру робіць спецыяльны выпуск аб лепшых з дрэг-рейсеров", - сказаў ён.
  
  "Запішыце гэта і паглядзіце пазней", - прапанаваў я.
  
  Ён скорчил грымасу, але я магла сказаць, што яго рашучасць дала расколіну. "Куды б мы пайшлі павячэраць?" ён спытаў.
  
  “Ну, Маяк будзе працаваць яшчэ два тыдні, а мы не былі там цэлую вечнасць. Што ты на гэта скажаш?"
  
  "Хм, мне сапраўды падабаецца, калі мяне бачаць у Beacon", - сказала Джыл аб бістро яхт-клуба.
  
  Я ўсьміхнулася. Я ведала, што ён у мяне ў руках. “ Што мы надзенем?
  
  Джыл не магла ўтрымацца, каб не спланаваць свае ўборы загадзя. "Табе варта надзець то чырвонае сукенка з адкрытымі плячыма", - сказаў ён, маючы на ўвазе новае цёмна-чырвоная сукенка Versace з расклешенными рукавамі і спадніцай, якое я купіла ўсяго тыдзень таму. Я приберегала яго для асаблівага выпадку з Шэпардам, але я вызначана магла б надзець яго сёння вечарам для Джыл.
  
  "Гатова", - сказаў я. “А вы, сэр? Што вы надзенеце?"
  
  На вуснах Джыл зайграла ўсмешка. "Я думаю," сказаў ён, пастукваючы пальцамі па вуснах, "што я шукаў магчымасць насіць свой новы касцюм ад Тэда Бэйкера".
  
  “ У светла-шэрым плед?
  
  Джыл кіўнула. “У мяне ёсць цудоўная чорная шаўковая кашуля, якую я надзену да яго. Кантрасты цудоўныя".
  
  "Тады ты павінна надзець гэта", - сказала я, назіраючы, як Джыл пачала выяўляць некаторы энтузіязм.
  
  "Добра", - сказаў ён, яшчэ трохі падумаўшы. "Гэта спатканне, Кэт".
  
  "Цудоўна!" Сказала я, падыходзячы, каб абняць яго за плечы. “ Сёння ў гадзіну мне трэба выканаць некалькі даручэнняў перад маім кліентам, але я магу патэлефанаваць Сані з машыны і даведацца, ці не зможа ці яна здабыць для нас пару квіткоў.
  
  "Крута", - сказаў ён, саскокваючы з крэсла ў "астраўка". Паказаўшы на стойку побач з ракавінай, ён дадаў: “Вось пірог з заварным крэмам, які я нядаўна дастаў з духоўкі. Да гэтага часу ён павінен астыць настолькі, што яго можна будзе з'есці. Дай мне ведаць, калі мы адважымся на вечар, каб я мог зняць касцюм і распарыць зморшчыны ".
  
  "Ты хацеў пайсці са мной, каб выканаць даручэнні?" - Спытала я.
  
  Ён паківаў галавой. “Не магу. У дзесяць у мяне масаж з Рыз".
  
  Я выгнула брыво. "Зноў?" Асцярожна спытала я. Рыз быў абсалютна узрушаючым мужчынам, які вельмі нагадваў мне нябожчыка Крыстафера Рыва на піку яго кар'еры Супермэна. Рыз таксама быў тым, у каго, як я ведала, Джыл была жахліва закаханая.
  
  "Так, зноў", - панура сказаў Джыл.
  
  "Ты часта сустракаешся з ім у апошні час", - сказала я, не збянтэжаная, таму што мне трэба было зразумець ход думак Джыл. Нягледзячы на тое, што я ведала, што ў іх з Мішэлем былі цяжкасці ў адносінах, я цвёрда адчувала, што калі Джыл адхіліцца ад курсу, ён пашкадуе аб гэтым.
  
  Мой дарагі сябар ўздыхнуў. "Нічога не адбываецца, Кэт".
  
  "Добра, але можа гэта быць у якой-то момант, Джыл?"
  
  Сэксуальныя подзвігі Рыз ў ложках многіх прадстаўнікоў эліты Хэмптана былі ні для каго не сакрэтам. Хадзілі чуткі, што ён вельмі ... скажам так, таленавіты аматар, і ў яго не было пераваг адносна таго, за якую каманду ён будзе выступаць у той ці іншы дзень. Ён быў гэтак жа запатрабаваны жанчынамі, і мужчынамі.
  
  Джыл ўтаропіўся на мяне. Я вытрымаў яго позірк і не адвёў яго. Нарэшце, ён развёў рукамі і сказаў: “Я не ведаю. Можа быць?"
  
  “Калі ты не ведаеш, Джыл, тады, магчыма, будзе лепш супраціўляцца гэтаму жаданню, пакуль ты не разбярэшся ў сваіх адносінах з Мішэлем. І я кажу гэта як сябар і табе, і яму, добра?"
  
  Джыл кіўнула. "Проста прыемна прыцягнуць да сабе трохі ўвагі, разумееш?"
  
  Я прыкусіла губу, пачуццё віны за тое, што было некалькі хвілін таму, вярнулася. "Так," сказала я. - І мне шкада, што я не надавала нашай дружбе столькі ўвагі, колькі трэба было б.
  
  Куткі рота Джыл прыпадняліся ва ўсмешцы. “ Ты дараваны.
  
  “Добра. А цяпер пойдзем са мной, выканаеш гэтыя даручэнні".
  
  Да майго здзіўлення, Джыл зноў адмоўна паківаў галавой. "Я збіраюся прыйсці на сустрэчу з Рыз". Калі я зноў выгнула брыво, ён дадаў: “Можа, я і жанаты, але я не мёртвы. Мне дазволена фліртаваць".
  
  Я стрымаў пратэст, які мне жудасна хацелася выказаць, і абмежаваўся простым кіўком. Гэта была жыццё і адносіны Джыл, якія трэба было ліквідаваць, а не мае. "Я напішу табе, калі атрымаю адказ ад Сані да сустрэчы з табой у офісе".
  
  “ Я прыеду туды трохі крыху раней і прыгатую чай для вас і вашага гадзіннага.
  
  “Дзякуй, каханы. Ты куколка". З гэтымі словамі я нахілілася, каб пацалаваць яго ў шчаку, перш чым накіравацца да дзвярэй.
  
  Як толькі я выехаў на пад'язную дарожку, я патэлефанаваў Сані.
  
  "Прывітанне, Кэт," сказала яна стомленым голасам.
  
  "Сані?" - Спытала я. Я не часта бачыла гэтым летам Сані, што, прызнаюся, было дзіўна, улічваючы, што яна была сястрой-блізнюком Шеперд. І я вызначана нячаста бачыла яе, пакуль ішла пандэмія. Як маці дзіцяці — а цяпер і зусім малога — яна была асабліва асцярожная, каб абараніць маленькага Фінлі.
  
  "Так, я тут", - сказала яна, верагодна, думаючы, што я не пачуў яе ў першы раз.
  
  "Ты ў парадку?" Спытала я. Шэпард сказаў мне, што ў яго сястры нядаўна былі праблемы, і, мяркуючы па гуку яе голасу, я падумала, ці не захварэла яна.
  
  "Так", - сказала яна з уздыхам. “Я ў парадку. Проста прыступ бессані, і Фінлі пачаў станавіцца сапраўдным выпрабаваннем адразу пасля свайго другога дня нараджэння ".
  
  "Ах, гэтыя жудасныя двойкі", - сказаў я. Мае хлопчыкі ва ўзросце Фінлі нарабілі усякага роду поскудзяў.
  
  "Ён звядзе мяне ў магілу", - сказала яна, але дадала стомленую ўсмешку.
  
  Я мог сказаць, што яна спрабавала здавацца самой сабой. Сані атрымала вельмі падыходнае імя.
  
  Я ўсміхнуўся, пачуўшы, як у яе голас вярнуўся ранейшы гуллівы энтузіязм. “ Памятаеш, ты сказаў, што ў цябе раман з Аленай Галанис?
  
  Сонейка хіхікнула. “ Табе патрэбныя квіткі, ці не так?
  
  “ Толькі калі гэта не даставіць вам ніякіх клопатаў.
  
  "Гэтага не здарыцца", - запэўніла яна мяне. “Я ўжо даўно збіралася запрасіць Фінлі пабачыцца з ёй. Гэта дасць мне падставу, а ў Алены заўсёды ёсць вольныя месцы як раз для такога выпадку ".
  
  "Ты ўжо ўлавіў яе гульню?"
  
  “Пакуль няма. Я чакаю, калі Дарыус вернецца дадому з Лос-Анджэлеса, і тады мы паедзем".
  
  "Ён зноў у ад'ездзе?" Дарыус працаваў у музычным бізнэсе і праводзіў больш часу на Заходнім узбярэжжы, чым у сваім доме тут, у Іст-Хэмптоне.
  
  Гэта ўпотай знервавала мяне, таму што Сані прыйшлося падоўгу даглядаць за Фінлі без якой-небудзь дапамогі з боку бацькі хлопчыка.
  
  "Так, але ён ужо вяртаецца", - сказала яна. "Наогул-то, ён будзе тут позна ўвечары".
  
  Я з палёгкай уздыхнуў. “Што ж, гэта добра. І ты абяцаеш, што табе не складзе працы папрасіць у Алены пару квіткоў?"
  
  “Я абяцаю, Кэт. Я патэлефаную табе праз некаторы час, каб паведаміць, добра?"
  
  Я развітаўся з Сані і патэлефанаваў яе брату.
  
  "Прывітанне," сказаў ён цёплым хрыплаватым голасам. Я злёгку пахіснулася на сваім сядзенні. Шэпард мог запаліць хатні ачаг адным толькі прывітаннем, і быць аб'ектам яго прыхільнасці было цудоўна.
  
  "Прывітанне ўсім," паўтарыў я. “ Ёсць хвілінка?
  
  “ Для цябе? Заўсёды.
  
  Гэта была хлусня, як я ведаў з практыкі. Кожны раз, калі Шэпард па калена паглыбляўся ў працу над справай, мае тэлефонныя званкі адпраўляліся наўпрост на галасавую пошту. Але наўрад ці я збіраўся нагадваць яму пра гэта ў дадзены момант. "Паслухай," пачаў я. “ Наконт сённяшняга вечара...
  
  "Што-то здарылася", - сказаў ён, апярэджваючы мяне ў ўдары.
  
  "Так".
  
  "Што?"
  
  "Джыл".
  
  Шэферд усміхнуўся. "А", - сказаў ён. "Наш трэці лішні".
  
  "Гэй, Шэп, ён не трэці лішні, добра?" Я ўзяў мянушку Шэп для абазначэння Шэпарда пасля таго, як нядаўна выявіў, што менавіта так яго называла большасць іншых мужчын у сінім з паліцыі Іст-Хэмптана.
  
  "Добра, добра", - сказаў Шэпард, і я амаль ўбачыла, як ён падымае рукі ў знак капітуляцыі. "Але ён адчувае, што ім грэбуюць, праўда?"
  
  "Так", - сказаў я. "Такім чынам, я вырашыў пагаварыць з табой у іншы раз і засяродзіцца на Джыл сёння ўвечары".
  
  "Усё ў парадку, Кэт", - сказаў ён, выкарыстоўваючы мянушку, агульнае для большасці маіх сяброў і сям'і, замест больш афіцыйнага "Кэтрын", на якім ён настойваў на працягу першых некалькіх месяцаў нашых адносін.
  
  "Я вольны большую частку гэтага тыдня", - працягнуў ён. "Проста дай мне ведаць, калі тваё расклад праясніцца, добра?"
  
  "Я прыйду", - паабяцаў я. "І калі ты захочаш прыйсці сёння позна ўвечары, я не адмоўлюся".
  
  Шэферд выдаў рыклівы гук. “ Ты спакусніца, ты ведаеш гэта?
  
  "Хачу", - сказала я, хітра ўсміхаючыся. “Я скажу Себасцьяну, каб ён пусціў цябе, калі ты захочаш застацца на ноч. Думаю, мы з Джыл будзем дома каля адзінаццаці". Себасцьян быў маім дварэцкі з штучным інтэлектам. Вельмі падобна на Google Nest, але значна складаней.
  
  "Тады ўбачымся", - паабяцаў ён.
  
  * * *
  
  Крыху пазней, выканаўшы ўсе свае даручэнні, я накіраваўся назад у дом, каб занесці некалькі пасылак, перш чым ехаць праз увесь горад у свой офіс, калі мне патэлефанавала Сані. "Гэй, ты дзе?" - спытала яна, як толькі я зняў трубку.
  
  “Эм, я еду назад да сябе дадому. Чаму? Табе што-небудзь трэба?"
  
  "Я дастала квіткі", - сказала Сонейка. На заднім плане я чула, як Фінлі мітусіцца, і ў голасе Сонейка зноў былі тыя ж стомленыя ноткі. “Ты можаш заскочыць за імі? Нам з Фінлі абодвум трэба задрамаць.
  
  "Вядома", - сказаў я. "Пакуль мы размаўляем, я камячу за вугал на сваю вуліцу".
  
  "О, я бачу тваю машыну", - сказала Сонейка, і наперадзе я ўбачыў, як яе "Рейндж Ровер" заязджае на пад'язную дарожку.
  
  Я прыпаркаваўся і першым выйшаў з машыны, а потым падбег, каб прытрымаць дзверцы машыны Сані, каб ветраны дзень не ўдарыў па ёй дзверцамі, калі яна працягне руку, каб выцягнуць Фінлі з яго автокресла. У небаракі было чырвонае твар і ён плакаў, і калі Сані падалася назад, трымаючы яго на руках, я быў ашаломлены цёмнымі кругамі ў яе пад вачыма і апушчанымі плячыма.
  
  "Дзякуй", - сказала яна. “Квіткі ў мяне ў сумачцы. Заходзь, я цябе іх дастану".
  
  Я працягнула рукі да Фінлі, які брыкаўся і мітусіўся ў абдымках сваёй маці, і зрабіла рукамі рух "дай мне". Калі-то я была такой падушанай і змучанай маці. Я ведаў, калі прыйшоў час добраахвотна ўзяць на сябе адказнасць.
  
  Выраз твару Сані было трохі ўстрывожаным, але ў той жа час і палегчаным. "Ён вельмі пераборлівы, Кэт", - сказала яна.
  
  "Так, менавіта таму ты павінна аддаць яго мне, каб я магла дапамагчы табе, замест таго каб стаяць побач і чакаць, пакуль ты станеш супер-мамай і супер-іншым адначасова".
  
  Сані поколебалась яшчэ секунду, але затым адарвала Фінлі ад сябе і разгарнула да мяне. Я ўзяла малога і прыціснула яго да сябе, атрымліваючы асалоду ад адчуваннем, што зноў трымаю маленькага малога. Гэта прымусіла мяне сумаваць па сваім сынам яшчэ больш, чым звычайна, але ў той жа час гэта было правільна.
  
  "Шшш, шшш, ШШШШ", - сказала я Фінлі, асцярожна калыхаючы яго на руках.
  
  Ён адкінуў галаву назад, верагодна, спалоханы тым, што знаходзіцца ў чыіх-то чужых абдымках, і гэта было ўсё, што мне было трэба. Я скорчила дурную грымасу, і выраз яго твару змянілася з кіслага на няўпэўнены, а затым амаль на ўхмылку.
  
  "Хто такі бугли бу?" Спытала я, ўсё яшчэ гулліва падкідваючы яго ўверх-уніз, пакуль Сані даставала з машыны пакет з прадуктамі.
  
  "Мы можам увайсці праз гараж," сказала яна, пстрыкаючы выключальнікам на брелке. Дзверы гаража са скрыпам адчыніліся на некалькі футаў, затым спынілася. "Ды ладна табе," прабурчала Сонейка. "Не сёння!"
  
  “ Што здарылася? - Спытала я, калі Сонейка зноў націснула кнопку на бірульцы, і дзверы адчыніліся.
  
  “Гэта дурная гаражны дзверы. Яна ўвесь час заядае. Часам я не магу прымусіць яе апусціцца. Часам я не магу прымусіць яе падняцца".
  
  Яна шчоўкнула бірулькай ў трэці раз, і дзверы павольна паднялася, на гэты раз да самага верху. "Фух," сказала яна.
  
  Я ўсміхнулася, ківаючы Фінлі на руках, пакуль ён гуляў з маімі валасамі.
  
  "Сюды," сказала Сонейка, ведучы нас у гараж. "Глядзіце пад ногі", - дадала яна, паказваючы на кучу харчоў, якая складаецца з вялікай скрынкі аднаразовых бутэлек з-пад вады, папяровых ручнікоў, пральнага парашка і розных іншых бытавых якія чысцяць сродкаў. "Учора я хадзіла ў Costco", - патлумачыла яна, пакуль я чакаў, пакуль яна адкрые дзверы.
  
  "Я люблю Costco", - сказала я, ідучы за ёй праз цяпер ужо незачыненыя дзверы на кухню. “ Мы з Джыл ездзім туды раз у месяц, так што, калі табе калі-небудзь спатрэбіцца што-небудзь адтуль, проста папрасі, Сонейка, і мы зможам гэта для цябе забраць.
  
  Яна азірнулася праз плячо, збіраючыся расставіць пакупкі. "Вы двое - мае анёлы," сказала яна. Затым яна паказала на высокі крэсла ля стала. “ Ты можаш пасадзіць Фінлі на высокі крэселка.
  
  Я пахітала галавой, таму што не збіралася адпускаць дзіцяці. Ён передразнивал выраз майго твару і хіхікаў разам са мной, і гэта быў цудоўны абмен рэплікамі, які таксама дазволіў Сані прывесці сябе ў парадак.
  
  "О, куды я паклала сваю сумачку?" - спытала яна, паварочваючыся і гледзячы на стойку і бліжэйшы столік для сняданку.
  
  "Я не бачыў, як ты яго прынесла", - сказаў я ёй.
  
  Сані цяжка ўздыхнула. "Ён усё яшчэ ў машыне," прастагнала яна.
  
  "Прывітанне", - сказаў я ёй, каб прыцягнуць яе ўвагу. "Калі ты ў апошні раз нармальна ела?"
  
  Сані паправіла выбившуюся з конскага хваста пасму сваіх доўгіх светлых валасоў. Тое, як яе валасы былі зачасаны назад сёння, паказала, наколькі яна схуднела з тых часоў, як я бачыў яе ў апошні раз. Гэта турбавала мяне.
  
  "Я ем, калі ён есць", - сказала яна.
  
  "Угу", - сказаў я. "І іду ў заклад, што гэта страва прыкладна такога ж памеру".
  
  Сані праігнаравала маё неспакой. “ Я спяваем, як толькі пакладу яго.
  
  "Ці ты мог бы перакусіць прама цяпер, мой сябар, і дазволь мне пакласці яго задрамаць". Не чакаючы яе згоды, я накіраваўся да калідора, які вядзе да лесвіцы. “ Дзіцячая - гэта першая дзверы направа пасля лесвіцы, правільна?
  
  Плечы Сані зноў паніклі ад палёгкі. Фінлі прываліўся да майго пляча, навізна строіць мне смешныя тварыкі саступіла месца стомленасці.
  
  "Так," сказала яна. “ Але, праўда, Кэт, ты не абавязана...
  
  "Я хачу", - сказаў я ёй. “А цяпер вазьмі сабе сэндвіч ці яшчэ што-небудзь. Я спушчуся, як толькі ён засне".
  
  Я павёў Фінлі уверх па лесвіцы павольна і асцярожна, каб не закрануць яго. Я ўзяла пустышку з кухоннай сушылкі, праходзячы міма яе па шляху да лесвіцы, і маленькі карапуз смактаў яе з отяжелевшими стагоддзямі, калі я паднялася на лесвічную пляцоўку.
  
  "Паехалі", - сказала я, ідучы па калідоры і накіроўваючыся ў дзіцячую.
  
  У апошні раз я быў тут, калі Фінлі быў нованароджаным, як раз калі пандэмія пачала наносіць свой жудасны страты свеце. Увайшоўшы, я ўсміхнулася, успомніўшы фатаграфіі на сцяне, якія Сані як раз расклейвала.
  
  Серыя фатаграфій на далёкай левай сцяне была самай прывабнай — яна пачыналася з захапляльнага дух здымка Сані, зіхатлівай ў святле ранняга вечара, з яе рукамі, защищающе прыціснутымі да жывата, калі яна прытулілася да парэнчаў ганка старога дома Слановай Анджел ў Лос-Анджэлесе. Унізе выявы былі бачныя мігатлівыя агні цэнтра горада. Я ведала ад Сані, што Дарыус зрабіў фатаграфію праз некалькі імгненняў пасля таго, як Сані паведаміла яму аб сваёй цяжарнасці. Яна сказала, што ён быў так ўсхваляваны магчымасцю захаваць гэты момант, што настаяў на тым, каб гэтая фатаграфія і ўсе наступныя былі зроблены па адной у месяц, усяго іх было дзевяць. На апошнім здымку быў намаляваны малюсенькі немаўля, прыціснуты да аголенай грудзі сваёй маці.
  
  Што заўсёды здзіўляла мяне, так гэта выраз безумоўнай любові на твары Сані, калі яна ўсміхалася свайму мужу, пакуль ён вёў хроніку яе цяжарнасці. Я на самой справе не разумела іх шлюб — на мой густ, Дарыус сыходзіў занадта часта, — але абажанне на твары Сані было настолькі відавочным, што яго нельга было ні з чым зблытаць. Яны любілі адзін аднаго, і іх шлюб пайшоў ім на карысць, дык хто я такі, каб судзіць?
  
  Я паклаў Фінлі ў ложак, затым асцярожна зняў з яго чаравікі і шкарпэткі, агаліўшы яго маленькія ступні і пальчыкі-гузікі. Я паклала руку на адну з яго ног і ўсміхнулася адчування дзіцячай скуры на сваёй далоні. Перад маім разумовым поглядам паўсталі вобразы маіх сыноў, Мэцью і Майкла, ва ўзросце Фінлі, і я крыху расплакалася, накрыўшы коўдрай малога, які ўжо спаў, усё яшчэ трымаючы ў роце пустышку.
  
  Падняўшы агароджу на яго ложачку для малых, я перайшла да фатаграфій Сані падчас яе цяжарнасці. У Даріуса быў сапраўдны вачэй мастака ў фатаграфіі. Фон для кожнай фатаграфіі быў амаль такім жа прывабным, як і цэнтральная фігура.
  
  На другі фатаграфіі з серыі, зробленай, калі Сані было каля двух месяцаў, Сані сядзела на парэнчах і глядзела на ранні вячэрні выгляд цэнтра Лос-Анджэлеса, дзе ўжо можна было разглядзець некалькі пробліскаў святла. Гэта стварала ў гледача ўражанне Сані ў вобразе грэцкай багіні Афрадыты, взирающей з Алімпу на раскінуліся ўнізе Афіны.
  
  На некалькіх здымках справа была намаляваная гуллівая Сані, апранутая ў малюсенькае бікіні, якое яна ўсё яшчэ магла прыгожа здымаць нават на пятым ці шостым месяцы цяжарнасці. Яна смяялася пад бруямі душа на адкрытым паветры, і на яе твары была такая радасць. Я ўстаў перад фатаграфіяй і ў думках адзначыў, наколькі па-іншаму выглядала Сані тады ў параўнанні з сённяшнім днём.
  
  Як па камандзе, я пачуў нейкі гук ззаду сябе і, павярнуўшыся, убачыў яе там, з стомленай усмешкай на твары наблюдающую за мной, якія стаяць перад фатаграфіямі. "З ім усё ў парадку?" прашаптала яна, зірнуўшы на ложак.
  
  Я кіўнуў.
  
  Сані падышла і ўстала побач са мной, калі я зноў паглядзела на фатаграфіі. "Дзе была зроблена гэтая фатаграфія?" Я ціха спытала.
  
  "Вось", - сказала яна, усміхаючыся ўспамінах. “Гэта быў дзень, калі Дарыус зачыніўся ў доме ў Лос-Анджэлесе, і мы гулялі ў серфінгу вялікую частку дня, каб адсвяткаваць. Гэты душ такі халодны, " хіхікнула Сонейка. "Дариусу ён падабаецца, але я не думаю, што карысталася ім з тых часоў".
  
  "Падобна на тое, табе весела", - сказаў я, таксама ухмыляючыся.
  
  “О, ён, напэўна, сказаў што-небудзь вясёлае. Я проста памятаю, што адчула такое палёгку, калі Дарыус вярнуўся сюды і пазбавіўся ад фальшывай натоўпу, засяроджанай на грошах, славы, поспеху. Я ўжо пераехала назад у гэты дом, які мы купілі каля дзесяці гадоў таму. Гэта было наша месца адпачынку, калі вы можаце ў гэта паверыць, але як толькі я даведалася, што цяжарная, я сабрала рэчы і пераехала. Я ні за што не збіралася гадаваць свайго дзіцяці ў Ла-Ла-Ленде ".
  
  "Што не так з Лос-Анджэлесам?" - спытаў я. Я быў там усяго некалькі разоў, але знайшоў, што ўсё ў парадку.
  
  Сані скорчила грымасу. “Тут поўна фальшывых людзей з занадта вялікімі грашыма і прывілеямі. Я не хацела, каб наш сын рос распешчаным дзіцем у асяроддзі іншых распешчаных дзяцей, таму я сказала Дариусу, што накіроўваюся дадому, у Нью-Ёрк, і чакала, што ён будзе праводзіць час то тут, то там. Ён пагадзіўся, і мы прадалі дом, таму што гэта цалкам знясілілі нашы фінансы. У любым выпадку, гэта фота было зроблена ў той дзень, калі Дарыус афіцыйна пасяліўся тут, у Хэмптоне."
  
  "Дзе ён спыняецца, калі бывае там?" Я спытаў.
  
  “Ён купіў кватэру, а свабодныя спальні здае двум сваім старым прыяцелям па каледжу. На самай справе яны вельмі мілыя мужчыны. Ной і Джэйсан раней былі палюбоўнікамі, але цяпер яны проста сябры, і яны прыглядаюць за домам, калі ён вяртаецца сюды са мной. Мне падабаецца гэтая дамоўленасць, таму што яна дазваляе Дариусу быць сумленным. Калі ён жыве з гэтымі двума, яны ні за што не дазволяць яму уцягнуць сябе ў якую-небудзь паскудства.
  
  Сонейка ціха засмяялася, але я спытаў: "Гарэзлівасць?"
  
  Яна паціснула плячыма. “ Ён працуе ў музычнай індустрыі, Кэт. Жанчыны, якія ў роспачы падпісаць кантракт з паспяховым музычным прадзюсарам, пастаянна накідваюцца на яго.
  
  Мае вочы пашырыліся. "Як ты да гэтага ставішся?"
  
  Павекі Сані цяжка апусціліся, і яна пазяхнула. “ Я давяраю свайму мужу, і за ўсе пятнаццаць гадоў нашага сумеснага жыцця ён ні разу не даў мне падставы не давяраць яму.
  
  Я паклаў руку ёй на плячо, ведаючы, што мой час сыходзіць даўно прайшло. “ Думаю, мне варта даць табе трохі паспаць.
  
  Яна кіўнула. “Дзякуй. Я праглынула палову таблеткі снатворнага, і раптам гэта моцна падзейнічала на мяне ".
  
  “ Снатворнае? - Спытала я з непакоем. “ Ты хацеў, каб я засталася на выпадак, калі Фінлі прачнецца?
  
  Сані зноў пазяхнула. “ Не, усё будзе ў парадку. Я прыняла толькі палову дозы, таму што я так змучана гэтым прыступам бессані, што мне трэба што-небудзь, што дапаможа мне крыху адпачыць. І я патэлефанавала Ціфані, і яна зараз прыедзе, каб патусавацца і нагледзець за Фінлі, калі ён прачнецца, пакуль я куплю трохі z's ".
  
  "А, знакамітая Ціфані", - сказаў я. Сонейка была ў захапленні ад Ціфані. Я ніколі не сустракаў яе, але шмат чуў пра яе летам, калі маладая жанчына рабіла турнэ па Еўропе ў якасці падарунку ад сваіх бацькоў на выпускны.
  
  "Так," сказала Сонейка, апусціўшы вочы. “ Яна нарэшце-то вярнулася з таго берага, і я адчуваю такое палёгку. Не ведаю, ці змагла б я пратрымацца без яе яшчэ адзін дзень.
  
  "Я так рада, што ў цябе ёсць хто-то, на каго ты можаш пакласціся, хто возьме на сябе частку працы".
  
  Сонейка кіўнула, душачы позех. “ Ведаеш, якое пацешнае супадзенне?
  
  "Што?"
  
  “Мне яе параіла Алена. Яна сябруе з Блумами — бацькамі Ціфані. Яна знаёмая з Тифф з тых часоў, як дзяўчынка была маленькай дзяўчынкай, таму я быў рады паспрабаваць яе з Фінлі. Я ніколі не ўяўляў, наколькі добра яны поладят. Як быццам яны гавораць на адной мове ".
  
  “ Як доўга яна зноў была ў Еўропе? - Спытаў я.
  
  "Шэсць доўгіх, невыносных тыдняў," сказала Сонейка з стомленай усмешкай. “ Але яна нарэшце-то вярнулася і будзе тут хвілін праз дзесяць або каля таго. Сані зноў прыкрыла рукой чарговы здзек. "Прабач," сказала яна.
  
  "Калі ласка, не варта", - сказаў я ёй. "Ты выглядаеш змучанай, і я павінен пакінуць цябе адпачываць".
  
  Я ўжо павярнуўся, каб сысці, калі Сані схапіла мяне за руку і, утрымліваючы яе, сказала: “Ледзь не забылася. Квіткі на стойцы на востраве. Калі я сказаў Алене, што двое маіх самых дарагіх сяброў спадзяюцца прыйсці сёння ўвечары, яна дала мне два сваіх лепшых зарэзерваваных месцы і сказала, што сёння ідэальны вечар для вас, хлопцы, таму што яна проста можа назваць імёны да канца вечара ".
  
  "О-О-О", - сказала я з нецярплівай усмешкай. "Гучыць павабна".
  
  Сані хіхікнула. "З Аленай гэта было б не што іншае, як."
  
  Пакінуўшы Сані ў дзіцячай, я спусціўся ўніз і знайшоў квіткі ў канверце з надпісам VIP. Зазірнуўшы ўнутр, я выявіў, што Алена велікадушна прапанаваў нам месца ў цэнтры першага шэрагу, і я паабяцаў сабе прыдумаць спосаб аддзячыць і яе, і Сані за шчодры падарунак.
  
  Азіраючыся назад, я больш усяго на свеце шкадую, што тады не змог выканаць сваё абяцанне.
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 2
  
  Паслякароткай прыпынку дома я прыбыў у свой офісны будынак у самым цэнтры іст-хэмптана. Я купіў гэты будынак амаль два гады таму, яшчэ да таго, як быў пабудаваны мой дом — Chez Cat.
  
  Зачараваны гістарычнымі каранямі і архітэктурай офіснага будынка, я ўклаў шмат часу і грошай, каб прывесці закінутую старую рэліквію ў яе цяперашняе выдатнае стан. І я з гонарам мог сказаць, што кожны нумар у будынку, у цяперашні час здадзены ў арэнду і прыносіць кругленькі даход.
  
  Мой офіс займаў самы вялікі нумар на другім паверсе з выхадам на Мэйн-стрыт. Само будынак займала кутняй ўчастак, таму яго галоўны ўваход быў з боку Пондвью.
  
  А паколькі мой нумар быў акружаны двума сценамі з вокнамі ад падлогі да столі, я павінен быў паклапаціцца аб тым, каб ён стаў упрыгожаннем усяго будынка, вось чаму я так паклапаціўся пра тое, каб аформіць яго ў самых нейтральных, але ўсё ж стыльных танах каменя, белага і пясочнага. Гэта спалучэнне дало адчуванне новага старту, што было важным падсьвядомым пасланнем для маіх кліентаў, не кажучы ўжо аб падсвядомым пасланні, якое я таксама пасылаў самому сабе.
  
  Пасля дваццаці гадоў, выдаткаваных на стварэнне маркетынгавай фірмы, якую я прадаў з кругленькай прыбыткам некалькі гадоў таму, цяпер я быў прафесійным лайф-коўчам і ганарыўся тым фактам, што амаль усе людзі, якія прыйшлі сюды ў пошуках трохі мудрасці, цяпер былі ў лепшым становішчы, каб справіцца з усім, што кідала ім жыццё. Павольна, але дакладна мая кліенцкая база расла, і зараз у мяне на ўліку было па меншай меры два-тры кліента ў любы момант часу.
  
  У той дзень я сустракаўся з цалкам новым кліентам, і мне было цікава даведацца, якія жыццёвыя праблемы, мы маглі б вырашыць разам.
  
  "Джыл", - сказаў я, крыху пахадзіўшы па кабінеце.
  
  "Хммм?"
  
  "Вы ўдакладнілі час у містэра Насаў?" Аарон Насаў, мой новы кліент.
  
  “ Учора я адправіла яму электронны ліст.
  
  "Ён што-небудзь адказаў?"
  
  "Няма".
  
  Я зірнула на гадзіннік. Было сем хвілін другога, і мне прыйшлося зрабіць глыбокі ўдых, каб здушыць намёк на раздражненне, клокотавшее ў мяне ўнутры. Я прыхільнік пунктуальнасці, і зводзіць мяне з розуму, калі людзі спазняюцца на свой першы сеанс. Мне заўсёды цікава, аб чым яны маглі падумаць, бо гэта іх першая магчымасць вырабіць на мяне добрае ўражанне.
  
  Тым не менш, я разумею, што не ўсе надаюць вялікае значэнне пунктуальнасці. Але яны павінны. Яны сапраўды, сапраўды павінны.
  
  Я скрыжавала рукі на грудзях і нецярпліва пастуквала па рукаве блузкі, выглядаючы з вялікіх вокнаў у пошуках якіх-небудзь прыкмет прысутнасці Аарона.
  
  Я не ведала, як ён выглядаў, але чакала ў любы момант убачыць каго-небудзь спяшаецца да дзвярэй, магчыма, трохі растрепанного і вызначана запыхаўся.
  
  Замест гэтага на тратуары было мала пешаходаў, і тыя, хто праходзіў міма, здавалася, нікуды не спяшаліся.
  
  Таму, уздыхнуўшы, я падышоў да свайго крэсла з падгалоўнікам, сеў і, адкінуўшыся на спінку, стаў чакаць. Тым часам Джыл быў заняты за сваім кампутарам, праглядаючы што-то падобнае на сайты выратавання ў пошуках свайго новага шчанюка.
  
  "Хто-небудзь з іх табе запомніўся?" Спытала я ў цішыні.
  
  Плечы Джыл злёгку здрыгануліся пры гуку майго голасу. "Што?" - спытаў ён, азіраючыся праз плячо.
  
  “Сабакі. Хто-небудзь з сабак вылучаецца для вас?"
  
  "Усе яны", - сказаў ён задуменна. "Хацеў бы я ўсынавіць ўсіх да адзінага".
  
  Я спачувальна мяукнула. “ Я сапраўды разумею, Джыл, але, калі ласка, не трэба.
  
  Ён усміхнуўся. “Не хвалюйся, Кэт. Я абмяжуюся адным шчанюком".
  
  Я падышоў і ўстаў у яго за спіной, каб лепш бачыць экран. Было ўжо чвэрць другога, і я вырашыла, што Аарон проста перадумаў і будзе адзначаны ў маёй кнізе як неявившийся. Нахіліўшыся, каб зірнуць на экран, я здрыганулася, калі дзверы раптам адчыніліся, і ўвайшоў элегантны мужчына, якому я б дала дзе-то за пяцьдзесят, апрануты ў макасіны ад Версачэ, шаўковыя штаны колеру хакі і сіні пінжак з залатымі гузікамі, большай часткай які затуляе накрахмаленную белую кашулю.
  
  "Прывітанне," сказаў ён трохі усхвалявана. “ У мяне прызначаная сустрэча.
  
  "Аарон?" - Спытала я, адзначыўшы ў розуме намёк на еўрапейскі акцэнт, выходны ад яго.
  
  Ён з энтузіязмам кіўнуў і працягнуў руку. “ Кэтрын?
  
  "Так", - сказала я, працягваючы сваю руку наперад. Яго далонь была сухі на навобмацак, а поціск рукі было ідэальным. Тым не менш, погляд Аарона трохі нервова кідаўся па кабінеце.
  
  Каб супакоіць яго, я вырашыла не згадваць той факт, што ён спазніўся амаль на дваццаць хвілін, а замест гэтага прыемна ўсміхнулася і паказала ў бок гасцінай. "Не маглі б вы, калі ласка, увайсці і ўладкавацца ямчэй?"
  
  Ён кіўнуў Джыл, якая з цікаўнасцю глядзела на яго, і рушыў услед за мной да плюшавага канапцы і крэсла з падгалоўнікам, якія складалі маю зону адпачынку. Я зноў паказала на канапку, і Аарон сеў, са свістам выдыхнуўшы.
  
  Я таксама вёскі і злёгку нахілілася да яго, спадзеючыся, што мова майго цела паказаў, што я сканцэнтравана на ім і мае намер слухаць. "Я магу прапанаваць табе што-небудзь выпіць?" Я спытала. У мужчыны быў невялікі бляск на лбе.
  
  "Вада была б цудоўна", - сказаў ён. "Газаваная, калі ў вас ёсць".
  
  "Так", - сказаў я і кіўнуў Джыл, якая ўстала і паспяшалася да стойцы з напоямі.
  
  Я пачакаў, пакуль Джыл дастане маленькую бутэлечку "Пелегрыні" з міні-халадзільніка і паднясе яе Аарону ў матавым шклянцы, перш чым перайсці да галоўнага. Узяўшы жоўты нататнік, які я трымаў на століку побач з маім крэслам, я сказаў: "такім чынам, Аарон, што прывяло цябе ў мой маленькі трэніравальны куток?"
  
  Аарон збялеў, адкручваючы крышку "Пелегрыні". "Мне сапраўды не перашкодзіла б твая дапамога".
  
  "Вядома", - мякка сказаў я. "Але пра што канкрэтна?"
  
  Ён уздыхнуў і зрабіў глыток вады. "Шчыра кажучы, Кэтрын, мне цяжка жыць далей пасля разрыву".
  
  "Так?" Я сказаў. "Вы былі жанатыя?"
  
  “Так, але гэта не тая жанчына, з якой мне цяжка расстацца, і гэта сумна, улічваючы, што мы з маёй былой жонкай былі жанатыя дваццаць гадоў, перш чым рассталіся. І з таго часу я сустракаўся з невялікім колькасцю жанчын, некаторыя з іх сур'ёзна, так што справа не ў тым, што я дурань ў каханні. Але нядаўна я расстаўся з жанчынай, па якой быў абсалютна без розуму, і мне цяжка забыцца на яе ".
  
  “ Як доўга вы двое былі разам?
  
  “ Шэсць месяцаў.
  
  Мая брыво здзіўлена прыўзнялася. “ Усяго шэсць месяцаў?
  
  “Я ведаю, здаецца, што гэта занадта кароткі тэрмін, каб развіць нейкія сапраўдныя пачуцці да чалавека, але ў мяне сапраўды развіліся пачуцці. Глыбокія пачуцці. Я планаваў зрабіць ёй прапанову і хацеў правесці з ёй рэшту свайго жыцця.
  
  "Такім чынам, што адбылося паміж вамі двума, што стала прычынай разрыву?"
  
  "Паняцці не маю", - сказаў Аарон з уздыхам і паківаў галавой. “Аднойчы мы былі без розуму адзін ад аднаго, а на наступны дзень яна не адказвала ні на мае званкі, ні на паведамленні, ні на стук у дзверы, калі я заходзіў праведаць яе. Гэта было дзіўна ".
  
  "Яна ператварыла цябе ў прывіда", - сказаў я.
  
  Бровы Эрона ў замяшанні ссунуліся. "Не, яна ўсё яшчэ жывая".
  
  Я стрымаў усмешку і патлумачыў: "'Зрабіць каго-то прывідам" азначае "спыніць усе кантакты, як быццам гэтага чалавека ніколі не існавала'. Гэта жорсткі спосаб разарваць адносіны, але, баюся, ён становіцца ўсё больш і больш распаўсюджаным ".
  
  "Пра", - сказаў ён, апусціўшы плечы. "Ну, тады, так, яна была маім прывідам".
  
  "Ці Мог там быць хто-то яшчэ?" Асцярожна спытаў я.
  
  “ Не тое, каб я ўсведамляў гэта, калі мы былі разам. Шчыра кажучы, я не ведаю, як у жанчыны магло знайсціся час на іншага палюбоўніка. Мы заўсёды былі разам, фактычна неразлучныя. Вялікую частку нашых адносін мы дзейнічалі як адзінае цэлае ".
  
  "А", - сказаў я. "Значыць, яе раптоўны сыход з твайго жыцця - частка праблемы".
  
  "Што ты маеш на ўвазе?"
  
  "Ну," пачала я, імкнучыся далікатна падбіраць словы. “ Калі б вы двое заўсёды былі разам, ваша індывідуальная жыццё ператварылася б у жыццё пары. І я разумею, што вы былі вельмі шчаслівыя ў вашых адносінах з ёй, але калі яны скончыліся так раптоўна, без завяршэння або нават тлумачэння прычын, я магу ўявіць, як гэта пакінула б вас адчуваць сябе кінутым на волю лёсу, без выратавальнага камізэлькі або якога-небудзь шляху назад да яе ".
  
  Эрон падціснуў вусны, і, да майго здзіўлення, яго вочы напоўніліся слязьмі, затым скацілася пару слязін. Ён збянтэжана выцер іх. "Я разбіты", - прашаптаў ён.
  
  Я павольна прысунулася да краю свайго сядзення, каб працягнуць руку і сціснуць яго руку. За спіной Аарона я пачула гучнае сапенне, і мой погляд на імгненне кінуўся да Джыл, які выціраў свае ўласныя вочы. Ён заўважыў незадавальненне на маім твары — ён не павінен быў падслухоўваць гэтыя прыватныя размовы з маімі кліентамі — і хутка схапіў навушнікі і надзеў іх, каб даць мне зразумець, што ён зразумеў мой неўхваляльны погляд.
  
  Зноў засяродзіўшыся на Аароне, які, на шчасце, здавалася, не заўважыў, што Джыл падслухоўвае, я сказаў: "Аарон, я разумею, наколькі гэта павінна быць асабліва для цябе, і што, я думаю, табе трэба, так гэта крыху часу, каб вярнуцца да сваёй ранейшай асобы самотнага мужчыны, якому ёсць што прапанаваць свету".
  
  Аарон кіўнуў, але яго вочы ўсё яшчэ былі поўныя слёз. Мне даводзілася змагацца са сваімі ўласнымі эмоцыямі, таму што было цяжка назіраць, як такі элегантны, царскі мужчына быў даведзены да слёз з-за нячулай, жорсткага і рэзкага звальнення жанчыны, якую ён, відавочна, любіў.
  
  "Паслухай," мякка сказала я. - Я дакладна ведаю, праз што ты праходзіш. Тры гады таму маё ўласнае сэрца было разбіта, калі я даведалася пра раман майго мужа з іншай жанчынай. Я была спустошана, але праз некаторы час ... Я справілася з гэтым і зразумела, што ў мяне магла б быць дзіўна шчаслівае жыццё без яго. Прама зараз вы знаходзіцеся ў горшай часткі, у балоце — месцы, дзе пры кожным кроку наперад здаецца, што вы таксама апускаецеся ў бруд, — але вы таксама ўжо зрабілі самы смелы і цяжкі крок. Вы прыйшлі да мяне за дапамогай. Я так ганаруся табой за гэта, Аарон, і я абяцаю, табе не прыйдзецца рухацца наперад у адзіночку. Я буду дапамагаць табе рабіць кожны крок наперад па гразі, пакуль ты зноў не апынешся на бяспечнай і цвёрдай зямлі ".
  
  Аарон падняў вочы, каб сустрэцца з маімі, і на яго твары прамільгнуў намёк на палёгку. “ Дзякуй табе, Кэтрын.
  
  Крыху пазней Джыл падышоў і стаў побач са мной, калі я глядзела, як Аарон пераходзіць вуліцу пасля таго, як пакінуў мой офіс. "Ён мілы", - сказаў ён.
  
  “Ён сапраўды такі, небарака. Цяжка бачыць, як такому добраму чалавеку хто-то такі бессардэчны растопча яго сэрца".
  
  "У кожнай гісторыі заўсёды ёсць два бакі, Кэт", - нагадала мне Джыл. "Прама зараз мы ведаем толькі яго".
  
  Я паказала на аддалялася постаць Эрона. “Згодная, але ніхто не заслугоўвае, каб яго вось так проста адрэзалі, Джыл. Без якіх-небудзь тлумачэнняў або нават фармальнага развітання. Тое, што яна зрабіла, было жорстка, і нават за тое невялікае колькасць часу, якое я правяла з Ааронам, я магу сказаць вам, што ён, хутчэй за ўсё, не заслугоўваў такога звароту ".
  
  Джыл ўздыхнуў. "Дакладна", - сказаў ён.
  
  У гэты момант падышоў Аарон да срэбнаму "Бэнтлі" і, адкрыўшы яго, сеў унутр.
  
  "Ваў", - сказаў Джыл наступным. "Аарон адбываецца з грошай".
  
  "І ты ўлавіў гэты акцэнт?" - Спытаў я.
  
  "Мне гэта здалося дацкім", - сказала Джыл.
  
  Джыл шмат падарожнічаў па Еўропе, таму я верыў, што ён, верагодна, мае рацыю.
  
  Затым ён вярнуўся да свайго ноўтбука, падняў вечка і пачаў друкаваць.
  
  Аарон да гэтага часу адсунуўся, і я пераключыў сваю ўвагу на Гілан. “ Над чым ты працуеш?
  
  “ Невялікі вышук.
  
  Я нахмурила бровы ад цікаўнасці. “Аб? Што мы адшукваем?"
  
  "Мне цікава даведацца пра яго", - сказаў ён.
  
  "Аарон?"
  
  "Так", - сказаў Джыл, прыжмурыўшыся на экран. Затым яго вочы пашырыліся, і ён здзіўлена паглядзеў на мяне.
  
  "Што?" Я спытаў.
  
  "Ён граф".
  
  "Што-што?"
  
  Гіл павярнуў экран да мяне. “Я быў правоў. Аарон з Даніі, і ён граф з каралеўскага дома Розенборг".
  
  “ Але яго прозвішча Насаў.
  
  "Я ведаю, але ён усё яшчэ член дацкай каралеўскай сям'і, у цяперашні час шаснаццаты ў чарзе на трон".
  
  "Ваў", - сказаў я. Я ніколі раней не сустракаў членаў каралеўскай сям'і, не кажучы ўжо пра тое, каб сядзець з імі для інтымнай гутаркі.
  
  Затым Джыл паглядзела на мяне з збянтэжаным выразам твару. "Хто стане скідаць кошт?"
  
  Я паціснуў плячыма. “ Можа, яна не ведала.
  
  Джыл ўсміхнулася. "Яна ведала", - сказаў ён. "Ты адзіны чалавек на зямлі, які не адразу знаходзіць у Google патэнцыйнага рамантычнага партнёра".
  
  Я закаціла вочы. “ Няветліва лезці ў чыю-то асабістае жыццё, перш чым па-сапраўднаму даведацца чалавека.
  
  "Гэта няветліва, толькі калі цябе зловяць", - адказаў Джыл.
  
  Я ўздыхнуў. На гэтай ноце нам прыйшлося б разысціся ў меркаваннях, і я змяніў тэму. “ Што дацкая граф робіць у Хэмптоне?
  
  Джыл паціснуў плячыма, але затым сказаў: “Тут ёсць грошы, так што ён будзе сярод сабе падобных і захавае пэўную ананімнасць. Я б выказаў здагадку, што члены каралеўскай сям'і добра вядомыя сярод сваіх суайчыннікаў. Асабліва калі яны зайздросныя халасцякі."
  
  Я задуменна пастукала сябе па губе. “Што, з твайго пункту гледжання, робіць дзіўным, што гэтая былая Эрона кінула яго, нават не сказаўшы "Гэта не ты, гэта я". Калі б ты ведала, што твой хлопец звязаны з членамі каралеўскай сям'і і карыстаецца разнастайным уплывам, ты б сапраўды захацела так рэзка разарваць сувязі?"
  
  "Што мы ведаем аб гэтай дзяўчыне?" Спытала Джыл. "Я маю на ўвазе, цяжка ўявіць, што каго-то не хвалююць такога роду сувязі, калі толькі яна сама не была яшчэ ў лепшым становішчы".
  
  Надышла мая чарга паціснуць плячыма. "Мы нічога пра яе не ведаем", - прызнаўся я. "Я не падумаў спытаць".
  
  Джыл зачыніў вечка свайго ноўтбука і ўстаў. "У любым выпадку, гэта, верагодна, не мае адносіны да аказання дапамогі, так што, магчыма, нам лепш не ведаць".
  
  Я кіўнуў. "Згодны". Змяняючы тэму, я спытаў: "Што далей у маім раскладзе?"
  
  Джыл адарыла мяне доўгім позіркам. “ Ты ўжо дасягнула кульмінацыі свайго працоўнага дня, салодкая.
  
  "Нічога?" Спытала я. “Ніякіх званкоў? Ніякіх адказных электронных лістоў?"
  
  "Зиппо", - адказаў ён.
  
  Я ўздыхнуў. Запуск бізнесу лайф-коучінг апынуўся значна больш працаёмкім справай, чым я калі-небудзь чакаў, і, хоць цяпер у мяне звычайна было некалькі кліентаў на ўліку, гэтага ўсё роўна было недастаткова, каб запоўніць поўны працоўны дзень.
  
  Што было па-сапраўднаму непрыемна, так гэта тое, што я ведаў, што вакол так шмат людзей, якія маюць патрэбу ў невялікай суцяшэнні і жыццёвым савеце, але было цяжка прымусіць каго-небудзь з іх звярнуцца да мяне за дапамогай. Такім чынам, спіс маіх кліентаў ўсё яшчэ быў адносна невялікім і значна менш якія жывуць у нястачы, чым я спадзяваўся.
  
  "Што мы будзем рабіць да канца працоўнага дня?" - Спытала я з лёгкім раздражненнем.
  
  Джыл падсунуў сваё крэсла. "Пойдзем паглядзім на шчанюкоў", - сказаў ён.
  
  Я засмяялася, думаючы, што ён жартуе. Потым я зразумела, што ён кажа сур'ёзна. "Дзе менавіта мы збіраемся глядзець на шчанюкоў?"
  
  “ Так, Саутгемптонский прытулак для жывёл, - сказаў ён.
  
  Я падумала аб тым, каб сказаць Джыл, каб ён сцішыў свой энтузіязм, пакуль у яго не будзе магчымасці пагаварыць са сваім мужам пра тое, каб завесці сабаку ў іх жыцці, але потым вырашыла, што няма нічога дрэннага ў тым, каб паглядзець. "Добра", - сказала я.
  
  Джыл радасна запляскаў у ладкі і абышоў стол, каб прапанаваць мне руку. Я паціснуў яе, і мы выйшлі за дзверы.
  
  * * *
  
  Некалькі гадзін праз, калі я нацягвала сукенка, я пачула, як адчыніліся ўваходныя дзверы і Джыл паклікала мяне. “Ю-ху! Кэт? Дзе ты?"
  
  "Сюды" наверх! - Крыкнуў я у адказ.
  
  Хуткія крокі на лесвіцы сведчылі аб тым, што Джыл ані не страціў энтузіязму, з якім вярнуўся дадому.
  
  Я нацягнула сукенку на плечы і запахнулась ў яго, перш чым ён увайшоў у дзверы.
  
  "Гэй!" - сказаў ён, злёгку засопшыся.
  
  "І табе прывітанне", - адказаў я. Затым я павярнуўся да яго спіной і сказаў: "Ты не дапаможаш мне з зашпількай-маланкай?"
  
  Джыл падпарадкаваўся, і я адчула яго гарачае дыханне ў сябе на патыліцы. Я сумнявалася, што бег па лесвіцы быў таму віной. “ Ты выглядаеш ўсхваляванай, - сказала я.
  
  "Я толькі што скончыў афармленне дакументаў", - сказаў Джыл. Я павярнуўся і ўбачыў, як яго твар ўспыхнула ад шчасця.
  
  Я пацягнулася і схапіла яго за рукі. “Віншую, тата. Калі маляня вяртаецца дадому?"
  
  “Спадзяюся, хутка! Можа быць, заўтра або паслязаўтра, што, я мяркую, нармальна, таму што гэта дасць мне час, каб купіць усё неабходнае, каб павітаць яго дома ".
  
  Твар Джыл свяцілася ад шчасця, і я дакладна ведала, наколькі чароўнай была для яго паездка ў прытулак. Я ўсё яшчэ спрабавала ўсвядоміць той лёсавызначальны момант, калі, прайшоўшыся ўзад-наперад па шэрагу прыёмных сабак, Джыл падышла да кашары, дзе сядзеў маленькі цёмна-серабрысты стаффордширский тэр'ер з цудоўнымі блакітнымі вачыма. Сабака неадкладна пачаў віляць хвастом і тарашчыцца на Джыл, на твары ў яго была — клянуся Богам — шырокая ўсмешка. Джыл спыніўся як укапаны і прысеў на кукішкі, каб апынуцца на адным узроўні з сабакам. У той момант паміж імі нешта прамільгнула, якое-то разуменне, ад якога ў мяне па руках пабеглі мурашкі. Гэта было свайго роду прызнанне, як быццам Джыл і шчанюк былі прызначаныя адзін для аднаго, і цяпер, калі яны апынуліся тварам да твару, шчанюк, здавалася, сапраўды даведаўся ў Джыл свайго новага чалавека.
  
  "Гэты", - прашаптала Джыл, і менавіта ў гэты момант шчанюк падышоў наперад, каб лізнуць рукі Джыл праз сталёвую сеткаватую дзверы загону.
  
  Жанчына, якая суправаджала нас па тэрыторыі, падышла крыху бліжэй, каб паглядзець на Джыл і шчанюка. Усміхнуўшыся, яна сказала: "Вы не знойдзеце больш мілай сабакі, чым Прывіды".
  
  Мы з Джыл павярнуліся і паглядзелі на жанчыну, разявіўшы раты.
  
  “ Як, ты сказаў, яго звалі? - Спытаў я.
  
  Жанчына — Пег, мяркуючы па яе бейджику з імем, — паказала на шчанюка і сказала: “Гэта Прывіды. Калі ён трапіў у прытулак, яго звалі Прывід, але мы змянілі яго на Прывіды, таму што падумалі, што так будзе сімпотней і яго будзе лягчэй ўсынавіць. Аб, але не хвалюйся. Ты можаш зноў змяніць яго на любое імя, якое вы хочаце. Ён не будзе пярэчыць."
  
  Затым мы з Джыл абмяняліся поглядамі, і я здзіўлена паківаў галавой. Джыл правёў больш за дзесяць гадоў у якасці паляўнічага за прывідамі, і ён і яго напарніца Эм Джэй сталі называць зданяў, на якіх яны палявалі, "прывідамі", таму знайсці такі ідэальны талісман здавалася неверагодна чароўным справай.
  
  "У яго цудоўнае імя", - сказаў Джыл, паднімаючыся на ногі. Затым ён дадаў: "І я вызначана хачу яго ўсынавіць".
  
  Мы вярнуліся дадому з цэлым пакетам інфармацыі і спасылкай на онлайн-формы для ўсынаўлення. Пег паабяцала, што, як толькі Джыл запоўніць усе формы і адправіць іх, яна клапоціцца аб тым, каб апрацаваць яго заяву і хутка праверыць усе рэкамендацыі, каб Спукс змог пераехаць у свой новы дом "furever".
  
  "Будзе выдатна мець тут камячок любові", - заўважыла я, пацягнуўшыся за накідкай і клатчем. "І я ведаю, што ты будзеш адчуваць сябе менш адзінокім, пакуль Мішэль будзе на сваіх фотасесіях".
  
  Джыл ускочыў на ногі. "Праўда, праўда", - сказаў ён, але затым выраз яго твару змянілася, і я ўбачыла намёк на непакой у морщинках вакол яго вачэй.
  
  "Джыл?" - Спытаў я.
  
  "Так?"
  
  “ Ты згадваў пра Прывіды ў размове з Мішэлем, ці не так?
  
  "Пакуль няма, але я гэта зраблю".
  
  Мае вочы пашырыліся. “ Ты хочаш сказаць, што нават ня патэлефанавала і не напісала яму?
  
  Джыл апусціў погляд на свой пінжак і прыкінуўся, што здымае ворсинку з лацканы. - Мне трэба прыдумаць, як мякка сказаць яму пра гэта.
  
  “Пяшчотны спосаб сказаць яму? Чаму? Ён не любіць сабак або што-то ў гэтым родзе?"
  
  Джыл няёмка адкашляўся. “ Што-то накшталт гэтага.
  
  У мяне адвісла сківіца. Мішэль быў мягчайшей душой. Калі б я магла назваць каго-небудзь аматарам сабак, то гэта быў бы Мішэль. "Ён не любіць?" Я спытала.
  
  Джыл паціснуў плячыма. “Ён любіць маленькіх сабачак, але калі яму было дзесяць, ратвейлер ўкусіў яго за нагу і шчаку, і яму давялося зрабіць аперацыю. У яго да гэтага часу шнары".
  
  Я падумала аб прыгожым твары Мішэля і ўспомніла вельмі маленькую ранку на яго левай шчацэ.
  
  "Фу ты", - сказаў я. Духі быў сярэдняга росту для сабакі, але галава ў яго была вялікая. І хоць ён, безумоўна, не быў памерам з ратвейлера, паколькі важыў усяго каля сарака пяці фунтаў ці каля таго, я мог бачыць, як ён мог быць трохі страшным для таго, хто перажыў жахлівы вопыт у дзяцінстве.
  
  "Што, калі Мішэль скажа "не"?" - Спытала я, ненавідзячы сябе за тое, што мне давялося задаць Джыл пытанне, на які, я ведала, ён баяўся адказу Мішэля.
  
  "Духі - мая сабака", - цвёрда сказаў Джыл, і ад мяне не выслізнула, што ён ужо заяўляў аб сваіх правах уласнасці. А затым у яго голасе з'явілася горыч. “ Акрамя таго, яго тут ніколі не бывае, так што ён не можа шмат казаць па гэтай нагоды.
  
  Я прыкусіла губу. Я была замужам амаль дваццаць гадоў, перш чым мой былы муж завёў раман, якая прывяла да нашага разводу. За гэтыя два дзесяцігоддзі я даведалася, што шлюб часам азначаў пазбаўленне сябе за ўсё, што табе трэба, каб жыць поўнай, шчаслівай жыццём. На самай справе гэта быў кампраміс. З аднаго боку, вы атрымалі любоў і падтрымку. З іншага боку, часам вам даводзілася адмаўляцца ад чаго-тое, чаго сапраўды хацела ваша сэрца, і ўсё гэта для таго, каб захаваць далікатны баланс партнёрства некранутым.
  
  Такім чынам, я разумеў пазіцыю Джыл, але мяне турбавала, як гэтая жорсткая пазіцыя адаб'ецца на адносінах, якія ўжо дэманстравалі значныя прыкметы напружанасці.
  
  Я падышоў і паклаў руку на плячо Джыл. "Паслухай," пачаў я. “Я ведаю, што ты ўжо моцна закахалася ў Спукса, і я ад усяго сэрца падтрымаю твае намаганні заявіць правы на яго — нават калі для гэтага табе прыйдзецца ўсынавіць Спука, — але, Джыл, перш чым ты пагаворыш з Мішэлем, проста паспрабуй зірнуць на гэта з яго пункту гледжання. Яму можа спатрэбіцца хвіліна ці дзве, каб прывыкнуць да гэтай ідэі, так што дай яму гэта час, перш чым настойваць на сваім, добра?
  
  Джыл ўздыхнула і кіўнула амаль неахвотна. “У той момант, калі я ўбачыла яго, Кэт, я зразумела, што гэта мой сабака. Так што, так, я трохі занепакоены тым, што Мішэль збіраецца зладзіць мне з-за гэтага непрыемнасці ".
  
  "Тады скажы гэта Мішэлю", - прапанаваў я. "Раскажы яму аб гэтай непасрэднай сувязі, і, спадзяюся, ён зразумее".
  
  Джыл выціснуў з сябе слабую ўсмешку. "Нам пара," сказаў ён.
  
  "Мы павінны", - пагадзілася я, адчуваючы прыліў ўзбуджэння. “Я так рада, што мы робім гэта. Я памірала ад жадання паглядзець гэтае шоў!"
  
  У той момант я і не падазраваў, што хто-то яшчэ таксама гатовы быў памерці за гэта шоў....
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 3
  
  Мыпрыбылі ў гилд-хол, дзе знаходзіцца тэатр Джона Дру, проста, пасля цудоўнага вячэры і ажыўленай гутаркі. Да таго часу, як мы прыбылі на вячэру, настрой Джыл было практычна галавакружным, і метрдатэль зрабіў яму камплімент з нагоды выбару касцюма. Прагулка да нашага століка таксама закружыў некалькі галоў, і Джыл з'ела іх, як бясплатнае піва на ралі монстар-тракаў. Нашы вячэры былі проста цудоўнымі, што толькі дадало чараўніцтва вечара.
  
  Я ўстрымаўся ад таго, каб сказаць Джыл, якія добрыя ў нас былі месцы, і ўзрадаваўся выразе яго твару, калі білетэр правёў нас да месцаў у цэнтры першага шэрагу ля падножжа сцэны. Я адчула такое палёгку і радасць ад таго, што ў Джыл быў такі цудоўны дзень. Ён гэта заслужыў, і перамена, якая адбылася ў ім з таго раніцы, была відавочная.
  
  "Я так ўсхваляваны, убачыўшы, як цудоўная Алена Галанис дорыць гэта "тлустым катам" тут, у Іст-Хэмптоне", - изливался ён. "Практычна ўсюды, куды б я ні пайшоў, людзі кажуць пра тое, кім, па іх думку, з'яўляюцца дванаццаць".
  
  "Цікава, каго мы даведаемся", - сказаў я.
  
  Ні Джыл, ні я не круціліся ні ў тых жа сацыяльных колах, што і многія мае аднагодкі-свецкія львіцы. Мне не вельмі падабаліся прадстаўнікі "вышэйшага грамадства", я часта знаходзіў іх пакутліва сумнымі, матэрыялістычнымі і павярхоўнымі.
  
  Вядома, у мяне было некалькі сяброў у гэтым раёне, уключаючы Сані і Шепарда, але большасць маіх сяброў трымаліся на ўскраінах Хэмптонса.
  
  "Як мяркуецца, Такер Макаллен быў яе першым палюбоўнікам", - сказала Джыл, што я таксама чула. "І Рыз сказаў мне сёння, што ходзяць чуткі, што Джоэл Голдберг быў Палюбоўнікам нумар чатыры".
  
  Такер Макаллен быў вялікі гузам ў горадзе. Нью-ёркскі забудоўшчык нерухомасці валодаў некалькімі вышынныя дамы ў Вялікім Яблык, і пра яго пастаянна пісалі ў свецкіх газетах. У нас з Джыл сапраўды была кароткая сустрэча з ім у мясцовай забягалаўцы, калі Макаллен быў выключна жорсткі з афіцыянткай, якая адважылася пакласці не тую запраўку ў яго салата, гучна лаючы яе і абражаючы яе інтэлект і знешнасць. Макаллен адправіў маладую жанчыну на кухню ў слязах, і сцэна была настолькі жахлівай, што я папрасіў прабачэння і пакінуў кампанію Джыл, сказаўшы, што мне трэба ў жаночую пакой, а па дарозе туды спыніўся ля століка Макаллена, каб адарыць яго знішчальным позіркам і вельмі мякка вымавіць "Як вам не сорамна". Ён злосна глядзеў на нас з Джыл да канца нашай трапезы.
  
  У якасці дадатковага праяўлення салідарнасці з жанчынай-афіцыянткай, пасля таго як я аплаціў наш рахунак, і мы ўжо збіраліся сыходзіць, мне ўдалося перахапіць маладую жанчыну, якая ўсё яшчэ была відавочна узрушаная сустрэчай з ім, і я працягнуў ёй складзеную стодоларавую купюру на ўвазе ў Макаллена. Пільна гледзячы на гэтую невыносную азадак, я сказаў ёй гучным і загадным голасам: “Лічы, што гэта плата за рызыку, мой сябар. І, калі ласка, ведайце, што мы з маім кампаньёнам лічым, што вы робіце абсалютна дзівосную працу!"
  
  Які сядзеў побач са мной Джыл шырока ўхмыльнуўся, затым павярнуўся, каб паказаць мову невоспитанному магнату, калі мы практычна вылецелі з рэстарана, задраўшы насы. Гэта было цудоўна сытна.
  
  І, калі шчыра, адна з прычын, па якой я з нецярпеннем чакаў шоў Алены, заключалася ў тым, што я хацеў трохі атрымаць асалоду ад пераапрананнем Такера Макаллена.
  
  Ні Джыл, ні я ніколі не сутыкаліся з Джоэлам Голдбергом, але мы ведалі аб ім, і ён быў такі ж буйной фігурай у горадзе. Джоэл быў багаты, у асноўным на золата і брыльянты. Яго сям'я была аднымі з першых і лепшых ювеліраў ў Горадзе, і яны на працягу некалькіх пакаленняў абслугоўвалі самых багатых гараджан там і ў Хэмптоне. У Голдберга было па прыгожага ювелірнай крамы ў кожным буйным горадзе Лонг-Айленда і некалькі буцікаў на Манхэтэне.
  
  У свецкіх газетах пісалі, што ён ладзіў самыя раскошныя вечарынкі. Я быў запрошаны на адну з іх некалькімі тыднямі раней, але даслаў свае прабачэнні, таму што Шэпард быў невысокага меркавання аб гэтым чалавеку. Шэп сказаў мне па сакрэце, што нядаўна з Голдберга было знята абвінавачанне ў РУХІ, хоць на слуханні былі прадстаўлены істотныя доказы таго, што ў тую ноч, аб якой ідзе гаворка, ён быў моцна п'яны. Інцыдэнт адбыўся ў юрысдыкцыі Іст-Хэмптана, так што Шэпард быў добра дасведчаны аб ім, і ён нават трохі пакапаўся ў біяграфіі старшынствуючага суддзі і выявіў, што шаноўны судзьдзя Уотерсон быў сталым наведнікам вечарынак Голдберга, дзе жонка суддзі была сфатаграфаваныя з новым брыльянтавым кулонаў.
  
  "Нейкай часткі мяне адначасова падабаецца ідэя гэтай п'есы, але ў той жа час яна выклікае ў мяне лёгкае агіду", - прызнаўся я Джыл.
  
  "О, чорт вазьмі", - сказаў Джыл, махнуўшы рукой. "Цалкам нармальна атрымліваць задавальненне ад публічнага ганьбы каго-то іншага, калі гэты хто-то - поўнае дзярмо".
  
  Я засмяяўся. "Ну, калі ты так ставіш пытанне... "
  
  У гэты момант святло згасла, і гул размоў у перапоўненай зале рэзка спыніўся. Некалькі секунд нічога не адбывалася, з-за чаго па аўдыторыі пракацілася адчувальная атмасфера чакання і ўзбуджэння. Нарэшце, з'явіўся адзіны пражэктар, ярка светивший, але пусты, у цэнтры сцэны, і узбуджаная напружанне ў зале ўзмацніўся на прыступку.
  
  Прайшло яшчэ некалькі секунд, і мы з Джыл абмяняліся разгубленымі позіркамі, а Джыл нават падняў запясце, імітуючы погляд на гадзіны. Дзе была зорка?
  
  Як раз у той момант, калі з залы данёсся ціхі гоман, па сцэне разнёсся беспамылковы стук абцасаў па драўлянай падлозе.
  
  Я паглядзеў у бок крыніцы гуку, але яркае святло пражэктара рабіў фон яшчэ цямней, і разглядзець, хто набліжаецца, было немагчыма.
  
  А затым гук щелкающих абцасаў спыніўся, і пацягнуліся яшчэ секунды чакання, пакуль, нарэшце, прамень пражэктара хутка — амаль люта — перамясціўся на некалькі футаў і спыніўся прама на жанчыне са станістай фігурай у драматычнай позе, з узнятым падбародкам і высока паднятай рукой над галавой, у той час як іншая сціпла ляжала на выпяченном сцягне.
  
  Джыл ахнула, як і многія гледачы. Выгляд яе, якая стаіць пад софитом, быў падобны да назіранні за нараджэннем багіні.
  
  Далікатна-ружовае сукенка Алены даўжынёй да падлогі, расшытыя бліскаўкамі, было асляпляльна адкрытым, дазваляючы яе пышнага дэкальтэ вытыркаюць з глыбокага V-вобразнага выраза. Разрэз збоку ад падлогі да сцягна дазваляў адной цудоўнай назе выглядваць з усёй гэтай бліскучай тканіны. І пакуль яна стаяла нерухома, як статуя, у гэтай драматычнай позе, яе сукенка переливалось пад святлом, робячы яго падобным на жывое істота, з любоўю обвивающееся вакол нябеснага істоты.
  
  "О, мая багіня..." задыхаючыся, прашаптала Джыл.
  
  "На самай справе", - прашаптаў я ў адказ.
  
  Я паняцця не меў, што Алена Галанис была такім бачаннем, і, проста гледзячы на яе, я мог зразумець, чаму так шмат мужчын, па чутках, падалі да яе ног.
  
  Я ўжо збіраўся сказаць гэта Джыл, калі выцягнутая рука Алены апусцілася да яе баку, а падбародак апусціўся разам з пільным позіркам. Гэта кранула нас, яе аўдыторыі, і я адчуў, што падсвядома сяджу трохі прамей на сваім месцы.
  
  Джыл таксама перамясціўся. Скоса зірнуўшы на яго, я ўбачыла, што ён вылупіў вочы, утаропіўшыся на Алену, зусім зачараваны. У той момант, мне даволі сорамна прызнацца, я адчула, як маленькая іголка рэўнасці ўпілася мне ў жывот.
  
  Не тое каб у мяне былі нейкія рамантычныя планы на Гілан . . . . Гэта было нешта большае.... Ну, ён звычайна насіў гэты асаблівы вобраз для мяне. Не ўвесь час, але часам, калі я наряжалась па-асабліваму, ён ад захаплення зваліўся ў прытомнасць, і гэта заўсёды напаўняла мяне такім мілым маленькім прылівам ганарлівасці.
  
  І яшчэ адзін погляд на Алену сказаў мне, што яна, здавалася, адчула любоў Джыл, таму што, клянуся, яна глядзела прама на яго, куточкі яе вуснаў прыўзняліся ў саркастычнай усмешцы.
  
  Мае вочы міжвольна звузіліся, але я хутка вярнула выраз твару да нейтральнаму, на выпадак, калі Джыл на пару секунд адарве погляд ад Алены і паглядзіць у мой бок. Я не хацела, каб ён бачыў боль і зайздрасць, напісаныя на маім твары.
  
  Мне не варта было турбавацца. Джыл, здавалася, адчуў сваю сувязь з Аленай, нахіліўся да яе і кіўнуў. Яна павольна, сарамліва цепнула вачмі, затым зрабіла крок бліжэй да аўдыторыі.
  
  "Палюбоўнік нумар адзін," сказала яна нізкім пракураным голасам у стылі Кэтлін Тэрнер, "быў з брудных вуліц Ніжняга Манхэтэна".
  
  Публіка прыхільна захіхікала. Джыл гучна захіхікаў і закруціўся на сваім месцы. Алена падышла яшчэ бліжэй, і цяпер я мог вельмі ясна бачыць яе ў яркім святле пражэктара. Яе доўгія чорныя валасы пераліваліся на яркім святла, а вытанчаны носік злёгку грэбліва моршчыўся, калі яна казала аб Каханку нумар адзін, якога, як мы ўсе ведалі, звалі Такер Макаллен.
  
  "Яго траставы фонд быў створаны лясной прамысловасцю", - гулліва працягнула яна, паднёсшы мікрафон да вуснаў, а затым перавярнула далонь, нібы правяраючы свае пазногці. “ Яго заняткі любоўю ... не былі такімі. Алена бязвольна выпусціла мікрафон наперад, і публіка зараўла, прычым Джыл смяяўся гучней за ўсіх вакол нас і таксама радасна пляскаў у ладкі.
  
  І так, нават я ўсміхнуўся. І ўсе ж што-то ў гэтым было трохі ганебнае.
  
  "Мы пазнаёміліся на мастацкай выставе", - працягнула Алена, перакладаючы мікрафон назад у руку і працягваючы вывучаць свае пазногці. “Яму спадабалася маё сукенку. Мне спадабалася яго машына. Ён сказаў мне, што тэлефанаваў сваёй маці два разы на тыдзень, і я сказаў яму: 'Якое дзіўнае імя - называць сваю маці ... "
  
  І зноў публіка вылілася смехам. Я зноў захіхікала, на гэты раз крыху лягчэй.
  
  “Палюбоўнік нумар Адзін таксама быў сапраўдным знаўцам. У прыватнасці, ён любіў усё французскае ... віно, буф, мастацтва, культуру, архітэктуру, бульба фры, малочны кактэйль, гамбургер, Макдональдс...
  
  Алена падміргнула гледачам, а затым яе рука зрабіла изгибающееся рух у бок ад свайго падцягнутага жывата, паказваючы, што ў Палюбоўніка нумар Адзін быў жывот.
  
  Джыл віскнуў і ляпнуў сябе па калене. Ён атрымліваў асалоду ад выхадкай Алены. Гэта было, як мне здалося, цудоўна сплетнично, але я не ведала ... Было што-то занадта заганы ў тым, каб так публічна смяяцца над Макалленом. Нягледзячы на тое, што ён быў абсалютна няшчасны па адносінах да таго афіцыянту, смяяцца за яго кошт падобным чынам было не так прыемна, як я чакаў. Замест гэтага, мне амаль здавалася, што мы апусціліся да яго ўзроўню.
  
  Алена працягвала, распавядаючы нам усё непрыстойныя рэчы, якія яна даведалася пра Каханку нумар Адзін, апісваючы свой шлях праз іх трохмесячныя адносіны і не шкадуючы на яго сродкаў. Яе гумар быў майстэрскім. Яна магла вымавіць кульмінацыйную фразу з такой нязмушанай лёгкасцю, што, калі б вашыя думкі адцягнуліся на імгненне, вы б зразумелі, у чым жарт.
  
  Праз дзесяць хвілін яна цалкам выхолостила Палюбоўніка нумар адзін, і я перастаў хіхікаць. Я знайшоў яе ўчынак хутчэй жорсткім, чым пацешным, але вакол мяне пачуліся выбухі смеху. Аглядаючы аўдыторыю, я бачыў, як людзі тут і там аднымі вуснамі прамаўлялі "Такер Макаллен" адзін аднаму і згодна ківалі. Відавочна, ні для каго не было сакрэтам, над кім яны смяяліся, і на самай справе гэта было трохі трывожна.
  
  "Палюбоўнік нумар два," абвясціла Алена, "меў слабасць да хуткім машынам, гучнай музыцы, распушчанымі жанчынам і вялікіх грошай, мілы".
  
  Нараканьні чакання пракаціўся па натоўпе. Алена вытрымала шматзначную паўзу, бліскаючы вачыма на публіку, працягваючы прамаўляць сваё загавор. "Ён праводзіў свае дні ў доме на ўзгорку", - сказала яна, даючы нам яшчэ адну пікантную падказку. “Глядзеў пагардліва на ўсіх дурняў, якія купіліся на яго гульню. Ён не быў народжаны з грашыма, але ён працаваў па тэлефоне і ўсё роўна заўсёды сыходзіў з адным-двума шчодрымі ахвяраваннямі ".
  
  "Кангрэсмен", - сказаў Джыл, нахіляючыся, каб прашаптаць мне на вуха.
  
  Я кіўнуў. “ Я б таксама так выказаў здагадку.
  
  "Ён праводзіў ночы, жульничая у картах і выконваючы узятыя на сябе абавязацельствы, пракладваючы сабе шлях праз жонак блізкіх сяброў", - працягвала Алена.
  
  Джыл далучылася да хору гледачоў са словамі "О-О-О".
  
  "А я ..." дадала Алена, зрабіўшы яшчэ адну доўгую паўзу, " вывудзіла ў яго новы "Лексус" і пару брыльянтавыя завушніцы.
  
  Для большай выразнасці яна прапанавала гледачам злёгку пагушкаць сцёгнамі і узмахам рукі паправіла валасы, агаліўшы згаданую побрякушку.
  
  І зноў я няёмка поерзал. Мне не падабаўся той факт, што яна адчувала сябе мае права падманваць мужчын. Нават калі гэтыя мужчыны былі гнюсамі. Мне гэта проста не падабалася.
  
  Тым не менш, я, здавалася, была адзінай, хто не знаходзіў гэта пацешным. Публіка, здавалася, лавіла кожнае яе слова, пакуль Алена выкладала брудныя падрабязнасці іх інтрыжкі.
  
  Затым яна перайшла да каханка нумар тры. “Палюбоўнік нумар тры думае, што гэта шоў пра яго, ці не так? Не так? Не так лі, Палюбоўнік нумар тры?"
  
  Алена хіхікнула, калі падышла, каб паставіць мікрафон на падстаўку і ўзбіць свае доўгія чорныя валасы для мацнейшага эфекту. Сціпла прыжмурыўшыся, яна працягнула. “Гаворачы пра каханне, Нумар Тры ніколі не сустракаў фотаапарата, які б яму не падабаўся. Або люстэркі. Ці свайго адлюстравання ў любой якая адлюстроўвае паверхні, міма якой ён праходзіў. Ён праводзіў за прихорашиванием больш часу, чым я. І, мілыя, дазвольце мне сказаць вам, што я марную шмат часу на тое, каб прыхарошвацца!"
  
  У зале пачуўся шум; відавочна, усё вакол нас думалі, што гэта хто-то іншы. І, са свайго боку, Джыл нахіліўся наперад, засяроджана нахмурыўшы бровы, як быццам ён мог разгадаць асобу Нумары Тры ўсяго па некалькіх падказак.
  
  “Такім чынам, Палюбоўнік нумар тры - мужчына традыцыйных каштоўнасцяў, і пад гэтым я маю на ўвазе, што ён атрымлівае асалоду ад ахайным домам, добрай ежай і шумнай валтузнёй на сене, але толькі калі ўсю працу выконвае жанчына. Што дзіўна для чалавека, які так любіць выстаўляць сябе напаказ. Алена зноў прыкінулася, што ў яе павялічыўся жывот, і яна ківала сцёгнамі ўзад-наперад, трохі спатыкаючыся, як быццам яе жывот быў такім цяжкім, што ствараў інэрцыю і прымушаў яе ледзь не спатыкацца.
  
  Джыл дрыгал нагамі, скуголячы ад смеху. Я прымусіла сябе ўсміхнуцца, але ўнутры мяне ўсё сціскалася.
  
  Алена зноў хіхікнула, відавочна атрымліваючы асалоду ад сабой. "Ах, і калі б ён быў тут, мае дарагія, мілыя, тыя, хто любіць папляткарыць сябры, ён, верагодна, пачаў бы сваё знаёмства з "Вы ведаеце, хто я?"
  
  Яна панізіла голас, каб працытаваць гэтага чалавека, і дадала яшчэ што-то з "спотыкающегося жывата", і людзі ўсё смяяліся і смяяліся над яе выхадкамі. Джыл паглядзеў на мяне, гора жаданнем падзяліць з ім бурнае баўленне часу. Я выціснула з сябе смяшок і кіўнула, маючы намер не псаваць яму весялосць.
  
  Яна працягвала ў тым жа духу яшчэ каля знясільваючых паўгадзіны, пятляючы паміж Чацвёртымі, Пятымі і Шостымі Палюбоўнікамі. Кожнае брудная справа, здавалася, было горш папярэдняга, і я перастаў смяяцца задоўга да таго, як Алена памахала нам рукой, абвясціла перапынак і пайшла са сцэны ў такт якой-то гучнай, дзёрзкай музыцы, якая працягвала гуляць, нават калі запаліўся святло і мы з Джыл ўсталі разам з астатняй аўдыторыяй, каб выйсці ў фае на пятнадцатиминутный перапынак.
  
  "Хіба яна не хараство?" Спытала Джыл, калі мы прайшлі праз дзверы ў вестыбюль і апынуліся ўдалечыні ад гучнай музыкі, з-за якой было лягчэй размаўляць адзін з адным.
  
  "Яна - гэта нешта", - прамармытаў я, паціраючы скроні. У мяне разбалелася галава падчас "Палюбоўніка нумар чатыры", і тая апошняя хваля музыкі, якая вывела нас у вестыбюль, каб купіць выпіўку ці закуску, не дапамагла.
  
  “ Ты не выглядаеш шчаслівай. Што здарылася, Кэт?
  
  Я ўздыхнуў. “ Яна злая.
  
  Джыл здзіўлена вздернула падбародак. “Ага. Менавіта гэта робіць усё гэта такім смачным".
  
  Я паціснуў плячыма. “ Проста гэта не ў маім гусце.
  
  Джыл, здавалася, вывучаў мяне доўгі час. "Ты, напэўна, думаеш аб сваіх першых днях тут, калі ты быў прадметам мясцовых плётак, я мае рацыю?"
  
  Я зноў паціснуў плячыма. "Я мяркую, што шмат што з гэтага магло быць менавіта так, але ў цэлым, я проста знаходжу яе самовлюбленной, прагнай да грошай, зацыкленыя на сабе хуліганкай".
  
  “ Ну і справы, Кэт, не сдерживайся. Скажы мне, што ты на самай справе адчуваеш.
  
  Я ўсміхнулася, і мая рука зноў пацягнулася да скроні. “Прабач, мілая. Апошнія паўгадзіны я змагалася з жудаснай галаўным болем".
  
  "У цябе ёсць што-небудзь для гэтага?"
  
  “ Толькі не са мной. Але далей па вуліцы, побач з кавярні, ёсць аптэка.
  
  Джыл паглядзеў на гадзіннік, і я ведала, што ён нерваваўся з-за таго, што прапусціў якую-небудзь частка другога акта Алены. "Калі мы паспяшаемся, то, верагодна, зможам вярнуцца своечасова".
  
  Я пакруціў галавой. “Не, Джыл. Я пайду. Налі сабе крыху віна, перш чым вернешся на сваё месца".
  
  “ Але, Кэт, калі ты вернешся пасля таго, як зноў пачнецца другі акт, яны цябе не пусцяць.
  
  "Я ведаю", - сказала я, пільна гледзячы на яго.
  
  Джыл спатрэбілася імгненне, але ён раптам зразумеў. "Ты не хочаш глядзець другі тайм".
  
  "Не асабліва".
  
  Джыл нахмурылася. "Ну, тады я дакладна пайду з табой".
  
  Я кладу рукі яму на плечы, каб спыніць яго. “Не, мой сябар. Табе падабаецца шоў. Проста ў мяне занадта моцна баліць галава, каб адкладаць прыняцце чаго-то для гэтага далей. Калі я не вярнуся сюды своечасова, я пачакаю цябе ў кафэ побач з аптэкай, добра?
  
  Джыл выгнула брыво. “Праўда? Ты думаеш, я сапраўды была б настолькі эгаістычныя, каб дазволіць цябе чакаць у кафэ з раскалывающейся галаўным болем, у той час як я вярнулася сюды, атрымліваючы асалоду ад шоў?"
  
  Я ўхмыльнуўся, шчыра здзіўлены. "На самой справе, так".
  
  Джыл усміхнуўся. “ Ты занадта добра мяне ведаеш. Але потым ён раптоўнай сур'ёзнасцю і ўздыхнуў. “ Я б адчуваў сябе занадта вінаватым, Кэт. Дазволь мне пайсці з табой.
  
  Я ўзяла яго за падбародак і пацалавала ў шчаку. “Мая мілая Джыл, сёння вечарам мы адпраўляемся ў горад дзеля цябе, і толькі таму, што ў мяне жудасна баліць галава, гэта не значыць, што я павінен псаваць цябе добрае баўленне часу. Не, ты вяртайся і глядзі другі акт. Калі гэта антракт, то ён будзе доўжыцца ўсяго гадзіну і пятнаццаць хвілін. Я буду ў парадку далей па вуліцы ".
  
  "Ты ўпэўнены?" Настойваў Джыл.
  
  "Станоўча", - запэўніла я яго. Затым, у апошні раз сціснуўшы яго падбародак, я павярнулася і накіравалася да выхаду.
  
  Я хутка дабраўся да аптэкі, купіў некалькі абязбольвальных таблетак і часопіс "Town & Country" і накіраваўся на вуліцу. Спачатку я паглядзеў у бок кінатэатра і адзначыў час на сваім тэлефоне. У мяне заставалася яшчэ каля трох хвілін, каб патрапіць унутр і заняць сваё месца, і я ведаў, што гэта будзе нялёгка, але я змагу гэта зрабіць, і ўсё ж я проста не мог сабрацца з духам.
  
  Таму замест гэтага я прайшла дзесяць футаў да кавярні з мілым назвай "Дзякуй латте". Увайшоўшы ў краму, я адразу была зачараваная пахам выпечкі і эклектычным дэкорам.
  
  Толькі адзін столік, здавалася, быў заняты парай гадоў дваццаці пяці, забившейся у кутнюю кабінку ля акна. Яны сядзелі бок аб бок, дэманструючы мноства КПК, і глядзелі адзін на аднаго.
  
  Я падавіла вясёлую ўсмешку і адвяла погляд. Юная каханне цудоўная.
  
  Замовіўшы фірмовы латте, ваду ў бутэльках і малінавую булачку, я ўладкавалася за адным з мноства адкрытых столікаў у цэнтры крамы, бліжэй да дзвярэй, каб Джыл адразу заўважыў мяне, калі прыйдзе шукаць. Праглынуўшы дзве таблеткі ад галаўнога болю, я адкінулася на спінку крэсла, адкрыла часопіс і зрабіла глыток латте, падрыхтаваўшыся да раскошнага гадзіне, праведзенага ў цішыні, разглядаючы прыгожыя фатаграфіі і велічныя дома Town & Country.
  
  Як толькі я адчула, што мае плечы расслабіліся, дзверы рэзка расчыніліся, напалохаўшы мяне, і ўвайшоў мужчына невысокага росту, з белымі раскудлачанымі валасамі і дзікім выразам твару, амаль цалкам захутаны ў плашч, які быў на некалькі памераў больш, чым трэба.
  
  Пасля таго, як дзверы за ім зачыніліся, ён прошаркал да мяне некалькі крокаў, перш чым азірнуцца цераз плячо на дзверы, і ў гэты момант яго нага, здавалася, зачапілася за край плашча, і ён, спатыкаючыся, рушыў наперад, затым працягнуў руку, каб абаперціся аб стол, за якім я сядзеў.
  
  Гэта рух, здавалася, спалохала нас абодвух, і калі нашы вочы сустрэліся, я спытаў: "З табой усё ў парадку?"
  
  "Выдатна," піскнуў ён, зноў устаючы, але выглядаў бледным і дрыготкім. Ён выцер лоб, на якім выступілі кропелькі поту, і я запознена ўбачыла, што яго рука перепачкана крывёю.
  
  "О божа", - сказаў я. "Ты парэзаўся?"
  
  Ён утаропіўся на мяне сваімі вялікімі вачыма-казюркамі і нахмурыў бровы, таму я паказала на яго руку.
  
  Мужчына паглядзеў уніз і хутка прыкрыў пашкоджаны прыдатак іншай рукой. "Усё ў парадку!"
  
  Я прыкусіла губу, турбуючыся за яго, але таксама баючыся распачаць яго яшчэ больш. "Добра", - мякка сказала я. "Хочаш, я прынясу табе кавы ці вады ў бутэльках?"
  
  Пажылы джэнтльмен дрыжаў і быў бледны, і я спалохаўся, што ў яго здарыўся нейкі прыступ.
  
  "Не," сказаў ён, зноў азіраючыся на дзверы. “ Мне проста трэба ў мужчынскі туалет.
  
  Надышла мая чарга азірнуцца цераз плячо, дзе над цёмным калідорам вісела таблічка з надпісам "ПРЫБІРАЛЬНІ".
  
  Паказваючы на шыльду, я сказаў: "Я думаю, што гэта ў той бок".
  
  Ён нерашуча кіўнуў, у апошні раз азірнуўся і накіраваўся ў бок мужчынскага туалета.
  
  Я спадзявалася, што з ім усё будзе ў парадку, і паклялася папрасіць яго пасядзець са мной трохі, каб я магла ацаніць, ці не мае патрэбу ён у нейкай медыцынскай дапамогі. Ён быў страшэнна бледны, і я заўважыў, што ўсе яго цела, здавалася, дрыжала. Я турбаваўся, што ў яго мог быць сардэчны прыступ або інсульт.
  
  Падняўшыся са свайго месца, я падышоў да стойцы, каб узяць яшчэ адну бутэльку вады, якую меў намер прапанаваць джэнтльмену, калі ён выйдзе з мужчынскага туалета, але бариста крамы нідзе не было відаць. Перагнуўшыся цераз прылавак, я пачула нейкі шоргат за фіранкай, якая вядзе ў памяшканне, якое, верагодна, было складам. Нарэшце фіранка раздвинулась, і выйшаў малады чалавек, які служыў мне, несучы ахапак кававых кубкаў ўсіх трох памераў.
  
  "Табе што-небудзь трэба?" спытаў ён, калі спыніўся, каб паставіць кубкі на стойку.
  
  "Прынясі вады ў бутэльцы, калі ў цябе будзе свабодная хвілінка," сказала я, вывуджваючы з сумачкі пяцідоларавы купюру.
  
  Бариста прынёс ваду, узяў маю пяцёрку і даў мне рэшту. Я вярнуўся да стала і стаў чакаць, калі незнаёмы выйдзе, але хвіліны ішлі, а ён не з'яўляўся.
  
  Я зноў прыкусіла губу, жадаючы даведацца, ці ўсё з ім у парадку, і па сканчэнні яшчэ пяці хвілін зноў падышла да стойцы і прыцягнула ўвагу баристы.
  
  "Выбачайце", - сказаў я. Малады чалавек, які выціраў кававарку для падрыхтоўкі эспрэса, павярнуўся і запытальна падняў брыво. “Прыкладна пятнаццаць хвілін таму ў магазін зайшоў джэнтльмен і накіраваўся ў мужчынскі туалет. Ён яшчэ не выходзіў, а калі ўвайшоў, выглядаў няважна. Не маглі б вы праверыць, ці ўсё з ім у парадку?
  
  Бариста збялеў, і я мог сказаць, што, пачуўшы, што пажылы джэнтльмен прабыў у мужчынскім туалеце пятнаццаць хвілін, гэта, верагодна, было апошнім, што ён хацеў рабіць. "О, чувак", - сказаў ён. “Спадзяюся, яго там не званітавала. Я толькі што пачысціў яго".
  
  Я кіўнуў, хоць мяне раздражняла, што малады чалавек скардзіцца, калі я толькі што выказаў занепакоенасць з нагоды наведвальніка ў прыбіральні. Тым не менш, ён выйшаў з-за стойкі і накіраваўся ў калідор, вядучы да прыбіральняў.
  
  Я вярнуўся на сваё месца, але павярнуўся так, каб бачыць, як адзін або абодва яны выходзяць.
  
  Зноў з'явіўся бариста і падышоў да мяне. "Там нікога няма", - сказаў ён.
  
  Я здзіўлена цепнула вачмі. “ Няма?
  
  "Не, ён пусты".
  
  "Ты ўпэўнены?"
  
  “Так, мэм. Там нікога няма".
  
  “Добра. Дзякуй, што праверылі", - сказаў я.
  
  Як толькі бариста вярнуўся за стойку і зноў заняўся сваёй падпрацоўкай, я саслізнуў з крэсла і ціха накіраваўся ў калідор, вядучы да прыбіральняў. Там было дрэнна асветлена, але я лёгка знайшоў дзверы мужчынскага туалета, першую злева. Штурхнуўшы яе, я зазірнуў унутр. Пусты шэраг пісуар і дзве пустыя кабінкі з адкрытымі дзверцамі ясна паказалі мне, што бариста быў правоў. І не было акна, праз якое незнаёмы мог бы вылезці, таксама — не тое каб ён бы гэта зрабіў, але ўсё ж гэтая думка прыходзіла мне ў галаву.
  
  Пачаў адступаць з мужчынскага туалета, я прайшла крыху далей па калідоры да жаночага туалета і таксама штурхнула гэтую дзверы.
  
  Чатыры пустых кабінкі і дзве пустыя ракавіны - вось і ўсё, што там было. Пры вылеце з жаночай пакоя, я зазірнула крыху далей па калідоры, і тут я убачыў дзверы з надпісам з аблезлым пакінуць знак.
  
  Я падышоў да дзвярэй, праверыў, ці няма на ёй знакаў "АДКРЫТА ТОЛЬКІ Ў ЭКСТРАНЫХ ВЫПАДКАХ" — іх не было — і штурхнуў яе, адкрываючы цёмны завулак.
  
  Дрыготка прабегла па мне, калі я паглядзела ўверх і ўніз па завулку. Тут было страшнавата, але не было ніякіх прыкмет таго, што хто-то ўваходзіў або выходзіў.
  
  Лагічна разважаючы, я ведаў, што пажылы мужчына альбо абышоў мужчынскі туалет і выйшаў праз чорны ход, альбо скарыстаўся выгодамі і выйшаў праз чорны ход так, каб я не бачыў, як ён сыходзіў. Я стаяў спіной да калідоры, вядучаму да гэтага выхаду, так што нядзіўна, што я не бачыў, як ён сыходзіў.
  
  Тым не менш, што-то сапраўды турбавала мяне ва ўсім гэтым узаемадзеянні. Здавалася, ён быў у такім павышаным стане трывогі, і калі я паглядзела ў яго вочы, там была беспамылковая нотка страху.
  
  Содрогнувшись, я зачыніў дзверы і вырашыў, што больш нічога не магу зрабіць для небаракі. Я паняцця не мела, хто ён такі і куды дзеўся, так што турбавацца пра яго было бескарысным высілкам.
  
  І ўсё ж, вяртаючыся на сваё месца, я не магла не хвалявацца за яго. Гэта была трывожная сустрэча са ўсіх бакоў.
  
  Калі я выйшаў з калідора, я быў здзіўлены, убачыўшы энергічную мітусню ў ўваходных дзвярэй. Наведвальнікі сцякаліся ўнутр і гучна перагаворваліся. Усе былі добра апранутыя — відавочна тэатральная публіка, — але аднаго погляду на мой тэлефон, каб праверыць час, было дастаткова, каб зразумець, што ў Алены засталося ўсяго каля трыццаці хвілін да пачатку другога акта.
  
  “Якога д'ябла...? "- прамармытаў я, дабраўшыся да свайго крэсла. Як раз у гэты момант я краем вока заўважыў, як хто-то махае мне рукой.
  
  Я паглядзела ў бок руху і ўбачыла Джыл, пробивающегося да мяне праз натоўп, яго твар палала ад ўзбуджэння. "Кэт!" - пачаў ён.
  
  "Што здарылася?"
  
  "Алена мёртвая!"
  
  Я схапілася за спінку крэсла, каб не ўпасці ад шоку, выкліканага гэтым заявай. “ Мёртвая? Што вы маеце на ўвазе, кажучы, што яна мёртвая?
  
  “ Яе забілі! - Пракрычаў Джыл, перакрываючы шум натоўпу.
  
  - Забіты? - спытаў я. - Як гэта магчыма? - паўтарыў я. “ Як гэта магчыма?
  
  "Яе зарэзалі за кулісамі падчас антракту!" Джыл усклікнула, усё яшчэ відавочна ўсхваляваная такім паваротам падзей. "Хто-то забіў яе, а затым схаваўся са сцэны!"
  
  Я ўтаропілася на яго шырока расплюшчанымі вачыма, перш чым азірнуцца цераз плячо на калідор, вядучы да выхаду. "О, Божа мой", - сказала я, зноў засяродзіўшыся на Джыл. "Мне здаецца, я толькі што сустрэў забойцу!"
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 4
  
  "Укапелюшы?" Джыл віскнула. Некалькі чалавек паблізу паглядзелі ў наш бок.
  
  Я схапіла свае рэчы са стала і ўзяла Джыл за руку, а затым мы прабраліся скрозь натоўп да выхаду на вуліцу. Я прайшоў з ім крыху па вуліцы, пакуль мы не апынуліся досыць далёка ад межаў чутнасці.
  
  "Раскажы мне ўсё, што ты ведаеш", - праінструктаваў я яго.
  
  "Пачакай," сказаў ён, упёршы рукі ў сцёгны ў выклікалай позе. - Скажы мне, што ты мела на ўвазе, калі сказала "здаецца, я толькі што сустрэў забойцу"!
  
  Я сціснула зубы, мне не цярпелася пачуць падрабязнасці таго, што адбылося ў тэатры. “ Я раскажу, але спачатку раскажы мне, што табе вядома.
  
  Джыл злосна паглядзеў на мяне, але падпарадкаваўся. “Адразу пасля таго, як публіка расселася для другога акта, пачалася нейкая мітусня, якую мы маглі чуць з-за кулісаў. Пасля яшчэ адной працяглай паўзы на сцэне з'явіўся хлопец і сказаў нам сядзець ціха, таму што інцыдэнт адбыўся і паліцыя ўжо ў шляху.
  
  “Адзін ці два чалавека усталі і паспрабавалі пакінуць тэатр, але іх спынілі квіткары. Усё гэта сапраўды нэрвавала, пакуль на сцэне не з'явіўся ваш галоўны кампаньён і не сказаў нам, што зорка шоў падвергнулася жорсткаму нападу і што паліцыі трэба будзе даведацца імёны і нумары тэлефонаў кожнага, перш чым ім дазволяць сысці ".
  
  - Ён сказаў, што на яе напалі? Адкуль вы ведаеце, што яе на самай справе забілі?
  
  “Шэпард заўважыў мяне ў першым шэрагу, у цэнтры, і паклікаў на сцэну. Ён распавёў мне ўсё, што ведаў, а потым спытаў, дзе ты, і загадаў мне знайсці цябе і забраць дадому — неадкладна, як ён выказаўся.
  
  "Да чаго такая спешка, каб адвезці мяне дадому?" - Спытала я.
  
  Джыл пераступіў з нагі на нагу. "Эм, май на ўвазе, гэта яго пачуцці, а не мае, але ён сказаў, што хоча, каб я неадкладна завёз цябе дадому, таму што прама цяпер забойца разгульвае на волі, а калі ў горад прыходзяць непрыемнасці, ты звычайна апыняешся ў цэнтры падзей".
  
  Я нахмурыўся. “ Гэта няпраўда.
  
  Джыл з сумненнем паглядзела на мяне. “ Гэта кажа жанчына, якая толькі што сказала мне, што, па яе думку, сустрэла забойцу.
  
  Я зароў. “Выдатна. Я проста ненавіджу, калі ён мае рацыю".
  
  "Я таксама", - сказаў Джыл, але я мог сказаць, што ён усё яшчэ трохі здзекуецца нада мной. “А зараз, давай, прызнавайся. Што прымушае цябе верыць, што ты ўжо сустракаўся з забойцам?"
  
  Я распавяла аб сваёй дзіўнай сустрэчы з джэнтльменам у кафэ, і вочы Джыл шырока раскрыліся. “Вау. У яго сапраўды былі рукі ў крыві?"
  
  “ Рука. Толькі адна, але, шчыра кажучы, Джыл, чым больш я думаю пра гэта, тым больш разумею, што гэта магло быць зусім нявінна. Я маю на ўвазе, што ён быў даволі невысокім і некалькі далікатным для забойцы, цяпер, калі я думаю пра гэта. Магчыма, ён парэзаўся і не ўсведамляў гэтага, пакуль я не паказаў яму на гэта ".
  
  “ Колькі там было крыві? - спытаў я.
  
  Я прыкусіла губу. Ім была измазана яго рука і ногцевыя ложа. “ На самой справе, зусім няшмат.
  
  "Ваў", - сказаў Джыл. “І вы кажаце, што ён увесь час азіраўся цераз плячо? Як быццам ён нерваваўся з-за таго, што яго злавілі за злачынства?"
  
  “Ну, я не казаў гэтага, але так, ён сапраўды здаваўся заклапочаным тым, хто можа ўвайсці ў дзверы ў любы момант. І ён сапраўды выслізнуў праз заднюю дзверы ў пусты завулак, што, верагодна, было зроблена для таго, каб я яго не бачыў і больш не дапытваў ".
  
  “ Кэт, я думаю, ты павінна расказаць пра гэта Шэпарду.
  
  “Але што, калі я памыляюся, Джыл? Што, калі ў гэтага чалавека быў проста нейкі медыцынскі эпізод і ён невінаваты ні ў якім злачынстве?"
  
  "А што, калі гэта не так?" Адказаў Джыл. “Я кажу праўду, Кэт. Што, калі ён сапраўды забойца?"
  
  Я цяжка ўздыхнула, адчуваючы цяжар адказнасці паведаміць Шэпарду аб тым, што я бачыла, але занепакоеная тым, што магу выклікаць неабгрунтаваныя падазрэнні ў невінаватага чалавека.
  
  "Паслухай", - сказаў Джыл, відавочна, адчуўшы маю нерашучасць. "Калі гэты хлопец з акрываўленай рукой, які паводзіў сябе так падазрона, не меў ніякага дачынення да забойства Алены, то Шэпард можа хутка апраўдаць яго і перайсці да іншага магчымага падазраванага".
  
  Я яшчэ раз узважыў гэты аргумент у розуме, затым сказаў: “Добра, Джыл. Пойдзем знойдзем Шепа".
  
  Джыл кінуў погляд праз вуліцу, дзе натоўп усё яшчэ прабівалася да выхаду з тэатра. "Поспехі ў праходжанні праз гэта", - сказаў ён.
  
  Дастаўшы тэлефон, я набрала нумар Шепарда. Ён двойчы празвінеў і пераключыўся на галасавую пошту. "Ён не бярэ трубку", - сказала я, пакуль узнаўлялася выходнае паведамленне галасавой пошты.
  
  “Ён, верагодна, сапраўды заняты працай над справай. Напішы яму, што табе трэба пагаварыць, і гэта тэрмінова ".
  
  Я павесіла трубку і адправіла паведамленне Шэпарду, затым паклала тэлефон на разгорнутую далонь, каб мы з Джыл маглі сачыць за экранам у пошуках сігнальных бурбалак з яго адказам. Мы чакалі па меншай меры дзве хвіліны ў цішыні, і нішто, акрамя паведамлення "дастаўлена", не паказвала на тое, што маё паведамленне дайшло да Шепарда.
  
  "Божа, чаму так доўга?" Заскуголіў Джыл.
  
  "Ён, напэўна, ігнаруе свой тэлефон".
  
  Джыл зноў паглядзела праз вуліцу. “Натоўп пачынае радзець. Можа, нам пайсці і паспрабаваць знайсці яго?"
  
  "Так", - сказала я і зноў ўзяла Джыл за руку, каб перайсці вуліцу, цяпер поўная рашучасці расказаць Шеферду аб тым, што я бачыла.
  
  Мы з Джыл праверылі, ці няма руху, перш чым рысцой перайсці вуліцу да тэатру, які цяпер быў абгароджаны жоўтай стужкай ачаплення месца злачынства і па меншай меры паўтузіна афіцэраў паліцыі, якія трымалі людзей на адлегласці.
  
  Я падвёў нас прама да жанчыны-афіцэра, улыбнувшейся, калі я наблізіўся да яе. "Афіцэр Лабретта", - сказаў я, даведаўшыся яе па ўчастку.
  
  "Кэтрын Купер," холадна адказала яна. “ Што ты тут робіш?
  
  Я паказаў на тэатр. “Мы з Джыл першы акт глядзелі, і я, магчыма, бачыў што-то падазронае ў кафэ далей па вуліцы падчас антракту, аб чым Шэпард хацеў бы ведаць. Ты можаш папрасіць яго прыехаць сюды і сустрэцца з намі? Усяго на хвілінку?"
  
  "Ты што-то бачыў?" спытала яна. "Ты маеш на ўвазе, што-то звязанае з забойствам?"
  
  "Магчыма", - сказаў я. "У любым выпадку, гэта было даволі падазрона".
  
  Лабретта кіўнула і падняла рацыю, затым злёгку адвярнулася, каб што-небудзь сказаць у яе. Я паспрабаваў разабраць, што было сказана, але многае было на паліцэйскім кодзе і некалькі скажонае.
  
  Павярнуўшыся да мяне, яна прыбрала рацыю і сказала: "Ён зараз выйдзе".
  
  І сапраўды, Шэпард з'явіўся праз некалькі хвілін. Ён выглядаў усхваляваным і не вельмі-то обрадованным, убачыўшы мяне. "Я працую", - ціха сказаў ён, калі дабраўся да нас. “ Такім чынам, калі гэта свайго роду свецкі візіт ...
  
  Джыл ўцягнула паветра, а я падняла брыво і ўсміхнулася Шэпарду. "Ты жартуеш трэба мной, так?" Я огрызнулась. - Ты сапраўды думаеш, што я б спыніла расследаванне забойства проста для таго, каб сказаць 'Прывітанне-прывітанне-прывітанне!' свайму хлопцу?
  
  Шэферд паморшчыўся. "Прабач", - сказаў ён. “Гэта месца злачынства выводзіць мяне з сябе. Я не хацеў спаганяць гэта на цябе".
  
  Але я ўсё яшчэ была трохі пакрыўджаная. Я прыйшла сюды з самымі шчырымі намерамі, і мяне закранула, што Шэпард лічыць мяне такі эгаістычнай. "Усё роўна", - сказала я панура.
  
  Шэферд пацёр твар рукой. Здавалася, ён быў расчараваны тым, што я ўсё яшчэ злавалася. Уздыхнуўшы, ён сказаў: "Як наконт таго, каб расказаць мне, навошта ты паклікаў мяне сюды?"
  
  "Я бачыў сёе-тое, што выглядала вельмі падазрона", - коратка сказаў я.
  
  “ Падазроны?
  
  "Так".
  
  “ Наколькі падазроны?
  
  Я паказаў на кавярню ў квартале далей па вуліцы. "Я сядзела ў "Дзякуй за латте", чакаючы, пакуль Джыл скончыць глядзець другі акт шоў Алены, калі ў краму зайшоў раскудлачаны мужчына, які здаваўся засмучаным, спатыкнуўся аб мой столік, затым кінуўся ў мужчынскі туалет, перш чым накіравацца да задняй дзверы, перш чым я змагла распытаць яго далей ".
  
  Шэферд міргнуў, гледзячы на мяне, затым пацёр твар рукой. "Гэта ўсё?" - сказаў ён. "Кэт, ты што, разыгрываеш мяне гэтым?"
  
  І зноў я была заспетых знянацку яго тонам, і мая абарона ўзмацнілася. Скрыжаваўшы рукі на грудзях, я перайшла на рэзкі тон. “Так, дэтэктыў, гэта менавіта тое, што я раблю. Жартую. Гэтым вечарам была па-зверску забітая жанчына, і мне не цярпелася паджартаваць над вамі з гэтай нагоды!"
  
  "Кэт?" - Спытала Джыл побач са мной.
  
  "Што?" Я зароў. Я быў не ў настроі, каб Джыл прымала бок Шепарда.
  
  Джыл прачысціў горла. "Гм ... Вы забыліся згадаць, што ў мужчыны была кроў на руцэ".
  
  Шэпард хмурыўся з тых часоў, як я накінулася на яго, але яго брыво прыўзнялася ў тую хвіліну, калі Джыл прапанавала гэтую дадатковую падказку.
  
  - Пачакай секунду, Кэт, ты бачыла кроў у яго на руках? Колькі крыві?
  
  “Яго левая рука была измазана ім. Калі я ўпершыню заўважыў гэта, я падумаў, што ён параніўся".
  
  "Гэта была засохлая кроў?"
  
  "Няма", - сказала я, скорчив грымасу. "Гэта здалося мне... свежым".
  
  "І ён пайшоў у туалет?" - спытаў ён, зірнуўшы на вуліцу ў бок "Дзякуй за латте", да дзвярэй якога цяпер выбудавалася чаргу.
  
  Я таксама павярнуўся паглядзець. "Так," сказаў я, злёгку сглотнув.
  
  "Чорт", - вылаяўся ён скрозь сціснутыя зубы, перш чым паглядзець налева, на афіцэра Лабретту. Шэпард гучна свіснуў, каб прыцягнуць яе ўвагу, і яна паспяшалася да яго. Паказаўшы на кавярню, ён рэзюмаваў: “Гэта магчымае месца злачынства. Вазьміце Виннакера, выведзіце адтуль гэтых людзей і оцепите ўсю тэрыторыю".
  
  "Так, сэр", - сказала яна і пабегла за іншым афіцэрам, які толькі што стаяў побач з тым месцам, дзе яна стаяла.
  
  Шэпард зноў пацёр твар, і я ўбачыў, што напружанне ад такога некіраванага месца злачынства, разбросанного на два розных месцы, з літаральна сотнямі магчымых падазраваных, пачатак адбівацца на ім.
  
  Тым не менш, ён дастаў маленькі нататнік, які насіў з сабой, і ручку, і папрасіў: "Апішы мне гэтага хлопца так падрабязна, як толькі зможаш ўспомніць".
  
  Я правёў некалькі імгненняў з зачыненымі вачыма, успамінаючы кожную дэталь гэтага чалавека ў сваёй памяці, і апісаў яго так добра, як толькі змог.
  
  “ Ты ўпэўнены, што ў ім было ўсяго пяць футаў шэсць ці сем цаляў? - спытаў ён, калі я скончыў.
  
  "Так", - сказаў я. "Ён быў прыкладна аднаго росту з Джыл". Для мацнейшай пераканаўчасці я паглядзеў на Джыл, які спрабаваў стаяць як мага прамей і вышэй, спрабуючы выціснуць з сябе яшчэ трохі росту.
  
  "Ды будзе вам вядома, што я за ўсё на цалю ніжэй сярэдняга росту", - сказаў ён.
  
  Шэферд праігнараваў яго і засяродзіў сваю ўвагу на мяне. - І ты ўжыў слова “далікатны". Ты меў на ўвазе "худы"? - Спытала я. "Худы"
  
  "Так", - сказаў я. “У ім не было нічога асаблівага. Проста маленькі дзядок у безразмерном плашчы".
  
  “ На паліто былі сляды крыві? - спытаў я.
  
  "Няма", - сказаў я.
  
  Шэферд зачыніў вокладку свайго нататніка. “ Усё гэта не адпавядае таму, што я бачыў на месцы злачынства, Кэт.
  
  "Няма?"
  
  Ён паківаў галавой. “Алену ўдарылі нажом некалькі разоў запар. Па маіх падліках, па меншай меры шэсць разоў. Паверце мне, калі я кажу вам, што такога роду напад патрабуе грубай сілы. Гэта таксама пакінула б больш слядоў на забойцу. Ён ні за што не сышоў бы з месца злачынства без вялікай колькасці крыві на вопратцы ".
  
  "Ці Мог плашч прыкрываць яго вопратку?" Спытаў Джыл. Мы абодва павярнуліся, каб паглядзець на яго. "Магчыма, ён схапіў адкуль-то плашч, каб схаваць кроў на сваёй вопратцы".
  
  Я ўспомніла незнаёмага, наткнувшегося на стол, і, хоць забі, не магла ўспомніць, ці быў плашч, зашпілены на грудзях або няма. Здавалася, гэта павінна было быць лёгка запомніць, але ўсё, што я мог бачыць у сваім свядомасці, - гэта надзвычай напружаны выраз твару мужчыны і скрываўленую руку.
  
  Нарэшце, я пахітала галавой. “Я не ведаю, хлопцы. Прабачце, але я не ведаю, ці была на яго вопратцы пад плашчом кроў".
  
  Шэпард ўздыхнуў. "Добра", - сказаў ён. “Я абавязкова папрашу сваіх крыміналістаў праверыць гэта. А пакуль вам дваім лепш пайсці дадому, а я, Кэт, далучуся да вас пазней.
  
  “ Сёння вечарам? - Спытаў я.
  
  Ён паківаў галавой. “Я збіраюся прабыць тут некалькі гадзін, так што сёння мяне не будзе. Але я паспрабую знайсці цябе заўтра, добра?" Шэферд працягнуў руку і на імгненне сціснуў маю. Я падумала, што гэта была нерашучая спроба папрасіць прабачэння за тое, што огрызнулась на мяне раней.
  
  Я хацела пагладзіць яго па шчацэ і абняць, даць яму зразумець, што ў нас усё ў парадку, але цяпер было не час і не месца для якіх-небудзь КПК. "Гучыць павабна", - сказала я, сціскаючы яго руку.
  
  Ён адпусціў мяне і павярнуўся, каб сысці, і мы з Джыл таксама, але потым я сёе аб чым успомніў і павярнуўся да яго бяжыць постаці.
  
  “ Шэп? - Паклікаў я.
  
  Ён азірнуўся на мяне. “ Так?
  
  “ Ты распавяла Сані? - спытаў я.
  
  Выраз здзіўлення на твары Шэпарда пры згадванні яго сястры сказала мне, што ён гэтага не рабіў. "Чорт вазьмі", - вылаяўся ён, зачыняючы вочы, як быццам жадаючы ўстрымацца ад далейшых каментароў. Калі ён здаваўся больш сабраным, ён адкрыў павекі і сказаў: “Я не бачыў. Гэта заб'е яе. Яны з Аленай даўно знаёмыя. Яны былі сапраўды блізкімі сябрамі з часоў каледжа ".
  
  "Ты хочаш, каб мы з Джыл паехалі да яе дадому і расказалі ёй пра гэта?" Я спытаўся ў наступным. Мне была ненавісная думка аб тым, што Сані застанецца адна, калі даведаецца гэтую навіну, а Шэпард ніяк не мог пакінуць месца злачынства, каб пайсці паведаміць свайму двайняты аб трагічным павароце вечара.
  
  "А ты б змагла?" - з надзеяй спытаў ён.
  
  "Так", - сказаў я. “Абсалютна. Я напішу табе, каб паведаміць, як у яе справы, і мы застанемся з ім, пакуль Дарыус не вернецца дадому".
  
  "Ён у Лос-Анджэлесе", - сказаў Шэпард, і на яго твары з'явілася выраз незадаволенасці.
  
  “ Сонейка раней сказаў мне, што будзе дома сёння ўвечары.
  
  Напружанне ў плячах Шэпарда трохі спала. “ Добра, - сказаў ён. “ Я быў бы ўдзячны, калі б ты магла пабыць з ёй, пакуль ён не вернецца дадому.
  
  "Лічы, што справа зроблена", - сказаў я.
  
  Шэпард ўдзячна ўсміхнуўся мне, а затым павярнуўся назад да кінатэатра. Мы з Джыл працягнулі наш пераход праз вуліцу, і я раптам усвядоміў, што Джыл быў даволі ціхім, з выразам болю на твары.
  
  "Ты ў парадку?" - Спытаў я яго.
  
  "Ммм?" - спытаў ён. Відавочна, я адцягнула яго ад трывожных думак.
  
  "Ты ў парадку?" Я паўтарыў.
  
  "Я думаю пра Сані", - сказаў ён. "І мне цікава, як мы збіраемся, каб знайсці словы, каб сказаць ёй, што яе дарагая сяброўка толькі што была забітая".
  
  Я цяжка ўздыхнуў. Калі я падахвоціўся паведаміць навіны, не думаю, што прадумаў іх так старанна, як варта было. "Я думаю, што мы павінны падысці да гэтага з вялікай асцярогай", - сказаў я.
  
  "Ага," адказаў Джыл.
  
  “Я маю на ўвазе, што, я думаю, мы павінны падрыхтаваць яе з той секунды, як яна адкрые нам дзверы. Мы павінны сказаць што-нешта накшталт: 'Сані, у нас ёсць для цябе цяжкія навіны. Як наконт таго, каб мы ўсе зайшлі ў дом і селі?' а потым ты можаш адвесці яе ўнутр да канапы і трымаць за руку, пакуль я паведамляю ёй навіны ".
  
  "Мне гэта падабаецца", - сказаў Джыл. “Я маю на ўвазе, мне гэта не падабаецца, але мне падабаецца падыход. Мы будзем далікатныя, але праўдзівыя, і абавязкова застанемся з ім, пакуль хабы не вернуцца дадому ".
  
  "Добра", - сказаў я, адчуваючы палёгку ад таго, што Джыл была са мной у гэтым жахлівым даручэнні.
  
  Да гэтага часу мы перайшлі на другі бок вуліцы і праходзілі па завулку па шляху да гаража, дзе мы прыпаркаваліся, калі я спыніўся і паглядзеў уздоўж цёмнага завулка.
  
  "Што?" Спытала Джыл.
  
  "Гэта завулак, у які забойца выслізнуў праз заднюю дзверы", - сказаў я.
  
  “ Значыць, цяпер ён забойца? - Спытаў Джыл.
  
  Я закаціў вочы і, узяўшы паветраныя двукоссі, сказаў: "Добра, "падазроная асоба'".
  
  "Ці павінны мы гэта праверыць?"
  
  “Я не ведаю. Гэта выглядае страшнавата".
  
  Джыл падняў падбародак у прытворна здзіўленні. “Табе гэта здаецца жудасным? Цьфу, герл. У ранейшыя часы ты б ніколі не трапіў ні на адзін з нашых ператрусаў з прывідамі.
  
  “Ды я б і не хацеў. Яны гучалі жудасна".
  
  "Ты і паловы гэтага не ведаеш", - сказаў ён. “Пойдзем, я буду трымаць цябе за руку. Давайце паглядзім, не выпусціў ён у спешцы за дзверы што-небудзь, што магло б яго апазнаць.
  
  Я ўзяў Джыл за руку, і мы прокрались ў завулак.
  
  "За дзвярыма якой знаходзіцца кавярня?" - спытаў ён.
  
  "Я думаю, гэта той, што ўнізе", - сказаў я, паказваючы трохі далей па завулку.
  
  “Добра, давайце дойдзем да канца гэтага квартала. Выхад будзе з правага боку гаража, так што ў канчатковым выніку гэта будзе зручны кароткі шлях", - сказаў Джыл.
  
  Мы ішлі, і Джыл накіроўваў ліхтарык на сваім тэлефоне на зямлю. У асноўным там быў проста выпадковы смецце, лужыны вады і агідны пах поўнага смеццевага кантэйнера. Мы прайшлі міма задняй дзверы, каб падзякаваць за латте, на якім была выразная маркіроўка, і працягнулі шлях, прайшоўшы ўсяго каля чвэрці шляху. Ніхто з нас не вымавіў ні слова, і я пачаў расслабляцца, таму што з ліхтарыкам Джыл завулак быў далёка не такім жудасным, як здалося спачатку.
  
  Больш за ўсё мне не цярпелася хутчэй прыбрацца далей ад паху смеццевага бака.
  
  Мы мінулі яшчэ адну дзверы, якая вяла ў гаспадарчы магазін, а насупраць дзвярэй стаяла высокая чарка паддонаў. Джыл падняў свой ліхтарык, каб асвятліць паддоны, і я прасачыў за промнем, калі ён слізгануў па штабелі дроў. Пакуль я чакаў, калі ён зноў апусціцца на вуліцу, прамень прайшоў па чым-тое, чаго не было месца на сцэне.
  
  Я ахнула.
  
  Джыл выдаў спалоханы пискящий гук, цяпер яго бэлька знаходзілася справа ад паддонаў.
  
  Ён павольна паклаў яго назад у стос, мая свабодная рука цяпер сціскала яго руку, якая пачала дрыжаць. Так я зразумела, што мы абодва бачылі тое, што, як я думала, мы бачылі.
  
  Нарэшце бэлька ўпала на руку, якая звісала ўніз і прыціскалася да тулава, якое было прыціснута да сценкі складзеных паддонаў.
  
  Мы з Джыл міжволі адступілі на крок назад, бэлька задрыжала, дакладна адлюстроўваючы наш агульны страх.
  
  “ Алё? - Прашаптала я, не ў сілах выдаць ні гуку гучней.
  
  Адказу не было.
  
  "Алё?" Джыл спрабавала казаць крыху гучней мяне.
  
  Па-ранейшаму ніякага адказу.
  
  Маёй уласнай дрыготкай рукой я перасунула руку, у якой Джыл трымаў свой тэлефон, і яркае святло зноў павольна перамясціўся налева, пакуль не спыніўся на прасякнутым крывёю плашчы, дзе і застыў, таму што я змерзла, і Джыл таксама.
  
  Гэта значыць, мы замерлі, пакуль не варухнулася адрэналін, і мы абодва пабеглі так, як быццам ад гэтага залежалі нашы жыцця.
  
  Мне запатрабавалася некаторы час, каб зразумець, што мы таксама крычалі аб крывавым забойстве (прабачце за каламбур). Калі мы выйшлі на папярочную вуліцу, то ледзь не наляцелі галавой на афіцэра Лабретту, якая, верагодна, прыбегла, пачуўшы крыкі.
  
  "Што адбываецца!" - закрычала яна, хоць мы былі прама перад ёй.
  
  Мы з Джыл рашуча паказалі назад, у бок завулка. Здавалася, я не мог прымусіць свае галасавыя звязкі працаваць, каб прамаўляць словы, і Джыл, падобна, таксама, што было ўдвая дзіўна, паколькі мы толькі што аралі ва ўсю моц сваіх лёгкіх.
  
  Лабретта падняла свой ліхтарык, на імгненне асляпіўшы нас, але затым накіравала прамень у бок ўваходу ў завулак. "Там хто-то есць?" спытала яна.
  
  Джыл і я кіўнулі. Энергічна.
  
  “ Яны ўзброеныя? - спытала яна затым.
  
  Мы абодва паківалі галовамі. Аднолькава энергічна.
  
  "Яны спрабавалі прычыніць табе шкоду?" - спытала яна затым, яе вочы кінуліся ад завулка да нас для хуткага сканавання зверху ўніз, затым зноў вярнуліся да завулку.
  
  “ Д-д-д-д-мёртвы, - выціснуў з сябе Джыл, зноў паказваючы на завулак.
  
  Вочы Лабретты пашырыліся. - Вы бачылі цела?
  
  Мы абодва вярнуліся да энергічным кіўках, але я здолеў дадаць: "Б-б-б-кроў!"
  
  Лабретта дастала з кабуры пісталет і накіравала яго разам з ліхтарыкам на прастору ззаду нас. “ Хто-небудзь яшчэ быў у тым завулку, акрамя вас дваіх?
  
  Мы абодва паківалі галовамі.
  
  Лабретта пацягнулася да мікрафона сваёй рацыі, якая была прымацаваная да яе пляча. Яна вымавіла ў яе код, але я падумаў, што яна, верагодна, выклікае падмацаванне. І сапраўды, неўзабаве пачуўся гук надыходзячых крокаў, і з-за вугла з'явіліся двое паліцыянтаў у форме.
  
  Да гэтага моманту я думала, што ўжо трохі кантралюю сваё дыханне, але адчула неабходнасць ўчапіцца ў руку Джыл абедзвюма рукамі. Ён накрыў іх сваімі далонямі і прысунуўся бліжэй да мяне. Мы абодва ўсё яшчэ дрыжалі, але блізкасць адзін аднаго супакойвала.
  
  Лабретта паразмаўляла з двума паліцыянтамі ў баку, затым жэстам загадала мне і Джыл адысці да цаглянай сцяны будынка прама перад намі. Мы падышлі і пачакалі, пакуль усе трое ў форме асцярожна наблізяцца да завулку, трымаючы зброю напагатове і уключыўшы ліхтарыкі.
  
  Затым яны зніклі ў цемры, але мы маглі бачыць святло іх прамянёў, выходны з завулка. Нам здалося, што мы чакалі вельмі доўга, але, хутчэй за ўсё, прайшло ўсяго дзве ці тры хвіліны, а затым з'явілася Лабретта з пісталетам у кабуры і каменнай сківіцай.
  
  "Знайшла яго", - сказала яна.
  
  Мы з Джыл яшчэ трохі прыціснуліся адзін да аднаго.
  
  “Я звязалася па рацыі з Шэпардам. Ён ўжо ў дарозе", - сказала яна. А затым нахілілася да нас і дадала: “Лепш прыгатуйцеся. Падобна, ён не быў у захапленні ад таго, што вы двое знайшлі цела.
  
  Ні Джыл, ні я не прамовілі ні слова ў адказ, але краем вока я заўважыў, што на твары Джыл з'явілася выраз, якое, верагодна, адпавядала майму ўласнаму: Фу!
  
  І ўсё ж мне ўдалося трохі расправіць плечы, калі Шэпард загарнуў за кут і рэзка спыніўся перад намі. - Што вы двое рабілі?
  
  Я ўтаропілася на яго. "Мы зрэзалі шлях да гаража і знайшлі мёртвае цела ў завулку", - рэзка сказала я, даючы яму зразумець, што не збіраюся мірыцца з тым, што ён задаволіць нам допыт трэцяй ступені.
  
  Шэферд правёў рукой па твары — жэст, які ён шырока выкарыстоўваў сёння ўвечары і які, я ведала, ён рабіў толькі тады, калі быў асабліва засмучаны. Затым ён, здавалася, зноў паглядзеў на нас і нерашуча кіўнуў, перш чым пакінуць нас стаяць там. Затым мы назіралі, як ён рушыў у накірунку ўваходу ў завулак.
  
  Там яго сустрэла Лабретта, і яны ўдваіх зніклі ў цемры.
  
  "Колькі нам яшчэ тут стаяць?" Спытала Джыл.
  
  Падняўся вецер, і я пачала дрыжаць. У мяне была толькі простая пашмина, каб накінуць яе на голыя плечы.
  
  "Хто ведае?" Сказаў я. На дадзены момант мы мала што маглі прапанаваць расследаванні, і мне ўсё яшчэ не цярпелася дабрацца да Сані да таго, як яна пачуе навіны. Было крыху больш за дзевяці, і я ведала, што Сонейка ўжо ўстала і рыхтуецца сустрэць свайго мужа, калі ён вернецца дадому. Я турбаваўся, што хто-небудзь з яе сяброў пазнае гэтую навіну і паведаміць ёй па тэлефоне ці смс.
  
  Шэпард з'явіўся зноў праз некалькі хвілін, у чорных пальчатках і з тэлефонам у руках. Ён падышоў да мяне і прыкрыў тэлефон далонню, крытычна гледзячы на мяне. "Я сфатаграфаваў", - сказаў ён. “У хлопца не было пры сабе ніякіх дакументаў. Вы гатовыя зірнуць на яго твар?"
  
  Я праглынуў і сабраўся з духам. "Добра," сказаў я.
  
  Шэферд падняў тэлефон, каб паказаць фатаграфію, і хоць ён быў вельмі асцярожны, каб не ўключыць у кадр нічога жудаснага, на падбародку мужчыны ўсё яшчэ віднелася пляма крыві, а яго вочы былі полуприкрыты і невидяще глядзелі ў прастору. А яшчэ ён быў вельмі, вельмі бледны і вельмі, вельмі мёртвы.
  
  Я з цяжкасцю сглотнула. Было трывожна глядзець на малюнак мерцвяка, асабліва таго, з кім я размаўляла раней той ноччу. "Гэта ён", - сказала я. "Гэта той чалавек, якога я бачыла ў кафэ".
  
  Шэферд забраў тэлефон і сунуў яго ў кішэню. “ Прабач, што табе давялося гэта праверыць.
  
  "Усё ў парадку", - сказаў я. "Я разумею".
  
  "Як ты збіраешся высветліць, хто ён?" Спытала Джыл.
  
  Шеперд выцягнуў маленькі пакуначак з іншага кішэні. “ У яго быў з сабой бірулька. Я папрашу супрацоўніка універа прагуляцца вакол і паглядзець, ці зможа ён знайсці машыну, націснуўшы на сігналізацыю.
  
  "Я раблю гэта на паркоўцы прадуктовага магазіна", - сказала Джыл.
  
  "Гэта эфектыўна", - адказаў Шэферд. Паказаўшы вялікім пальцам праз плячо, ён дадаў: "Мяркуючы па ўсім, мы думаем, што гэта было напад мафіі".
  
  Мае вочы пашырыліся ад шоку, як і ў Джыл. "Напад мафіі?" - спыталі мы абодва.
  
  “Так. Яму перарэзалі горла, прама праз сонную артэрыю, у стылі наёмнага забойцы. І ў яго ёсць пры сабе крыху грошай".
  
  "Чаму наяўнасць пры ім грошай павінна паказваць на напад мафіі?" Я спытаў.
  
  “Грошы засунуты за падшэўку плашча, які на ім надзеты. Усе стодаляравымі купюрамі. Не ўпэўнены, колькі ў яго з сабой, але гэта шмат. Мы думаем, што гэта падробка — у адваротным выпадку кілер забраў бы паліто з сабой пасля здзяйснення злачынства ".
  
  "Хто ведаў, што Іст-Хэмптан апынецца такім логавам забойцаў з мафіі?" Джыл задумаўся.
  
  Я здрыгануўся, падумаўшы, як блізка я падышоў да яшчэ аднаго найманаму забойцу мафіі. Або наёмнай жанчыне. Найманаму забойцу. Тым не менш, я не мог адкараскацца ад цікаўнасці, таму спытаў: "Якая сувязь паміж гэтым і Аленай?"
  
  Шэферд павольна пакруціў галавой. “Чорт вазьмі, калі я ведаю, мілая. Я ведаю Алену амаль дваццаць гадоў, і ні разу яе імя не ўсплывала ні ў адным расследаванні дзейнасці мафіі тут."
  
  "І ўсё ж, гэта не можа быць супадзеннем, што яна была забітая ў працягу паўгадзіны пасля гэтага чалавека, дакладна?" Я настойваў.
  
  “ У маёй кнізе гэтага няма, не можа быць. Я трохі покопаюсь ў мінулым гэтага хлопца, як толькі мы ўсталюем яго асобу, каб паглядзець, што я змагу высветліць аб якой-небудзь сувязі з ёй, але прама цяпер гэта будуць два асобных расследавання ".
  
  Я зноў здрыганулася, адчуўшы холад ва ўсім целе. "Вам трэба было, каб мы засталіся і далі паказанні?"
  
  Выраз твару Шеферда памякчэў. “ Няма. Прабачце. Вам дваім пара ісці. Заўтра я атрымаю ад вас абодвух паказанні."
  
  "Добра", - сказаў я, беручы Джыл за руку, гатовы пакінуць гэтую жахлівую сцэну ў гэтую жахлівую ноч.
  
  "Пачакай секунду", - сказаў Шэпард, калі мы павярнуліся, каб сысці.
  
  Мы спыніліся і пачакалі, пакуль ён растлумачыць нам, чаму. Замест гэтага ён паклікаў Лабретту, і яна паспяшалася з завулка да нас.
  
  “ Афіцэр Лабретта, не маглі б вы, калі ласка, суправадзіць гэтых дваіх да іх машыне і пераканацца, што яны шчасна пакінулі гэты раён?
  
  "Абсалютна, сэр", - сказала яна.
  
  "Аб, і вазьмі гэта з сабой і паглядзі, ці зможаш ты знайсці машыну ахвяры".
  
  Шэферд працягнуў Лабретте пакуначак з бірулькай, і яна паслухмяна ўзяла яго. “ Так, сэр.
  
  Затым Шэпард зноў звярнуў сваю ўвагу на мяне, і я ўдзячна ўсміхнулася яму, збіраючыся хутка чмокнуть яго ў шчаку, але яго тэлефон зажужжал, і ён падняў яго, каб прачытаць паказанні дысплея. "Мне трэба ісці," хутка сказаў ён. “ Яны думаюць, што знайшлі прылада забойства.
  
  Я не ведала, аб якім забойстве ён казаў, але, сціснуўшы маю руку, ён прабег міма мяне і пабег трушком праз вуліцу да тэатру, і гэта падказала мне, што, павінна быць, менавіта з гэтага зброі забілі Алену.
  
  Лабретта праводзіла нас да нашай машыны ў гаражы, і мы развіталіся, каб разбіць сэрца таго, каго ведалі і любілі. Я і не падазраваў, што неўзабаве будуць разбітыя і іншыя сэрца.
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 5
  
  Зунни жыла ўсяго ў некалькіх вуліцах ад мяне, і пакуль мы ехалі туды, я спрабаваў адрэпеціраваць словы, якія мне трэба было сказаць, каб паведаміць ёй жахлівую навіну як мага мякчэй.
  
  "Я думаю, табе варта адразу перайсці да справы", - раптам прапанаваў Джыл, як быццам прачытаўшы мае думкі. "Ёй здасца дзіўным, што мы з'яўляемся ў яе дома так позна ўначы, і мы не хочам, каб яна падумала, што з яе братам што-то здарылася".
  
  Я кіўнуў. “Выдатная думка. Хоць няма ніякага простага спосабу, каб сказаць гэта, ці не так?"
  
  "Няма", - сказала Джыл. “А ў Сані такая адчувальная душа. Гэта будзе вельмі цяжка для яе".
  
  "Што б ты ёй сказаў?" - Спытаў я.
  
  "Ну", - адказала Джыл, задумаўшыся на імгненне. “Мяркую, я б сказала ёй, што ў мяне ёсць навіны, што гэта не пра Шеперде, але што гэтыя навіны ўсё роўна цяжка пачуць. Затым я прасіў нас усіх сесці, браў яе за руку і казаў: 'Сонейка, мне вельмі, вельмі шкада, але твая бліскучая, таленавітая, цудоўная сяброўка Алена пакінула гэтую зямлю, каб ніколі не вярнуцца ".
  
  Я нахмурила бровы. Мне больш за ўсё спадабалася з гэтага. "'Пакінула гэтую зямлю' гучыць так, быццам яна адправілася ў касмічную місію".
  
  Джыл кіўнуў і паэтычна узмахнуў рукой. "Перайшлі вясёлкавы мост..."
  
  "Гэта прымушае яе гаварыць як аб хатнім жывёльным".
  
  "Алена пайшла насустрач Ісусу..."
  
  Я ўтаропілася на яго. - Яна была каталічкай?
  
  Джыл нахмурила бровы. "Добра, як наконт 'Сані, тваю бліскучую, таленавітую сяброўку Алену забралі ў нас занадта рана'? 'Яна памерла сёння ўвечары, займаючыся тым, што любіла больш за ўсё, забаўляючы масы і прыносячы смех і святло ў гэты свет".
  
  "Трохі мелодраматично, але гэта нядрэнна", - сказаў я.
  
  Джыл нахмурыўся. "Кожны чалавек - крытык".
  
  Я дазволіў сабе злёгку ўсміхнуцца. "Мы скажам ёй усё разам так мякка, як толькі зможам, і будзем побач да таго часу, пакуль яна будзе ў нас мець патрэбу".
  
  "Згодны", - сказаў Джыл.
  
  Неўзабаве мы заехалі на пад'язную дарожку да дома Сані і прыпаркаваліся ля ўваходных дзвярэй. Я заўважыў незнаёмую машыну на пад'язной дарожцы.
  
  "Хто гэта?" Спытала Джыл.
  
  "Гэта можа быць машына няні".
  
  "Тая самая няня?"
  
  “Так. Сані была так измотана сёння днём, што прыняла снатворнае і дамовілася, каб за Фінлі нагледзелі, пакуль яна падхопіць некалькі зэт. Дарыус вяртаецца дадому сёння ўвечары, і Сані хацела быць свежай і бадзёрай да прыезду свайго мужа ".
  
  "О-О-О", - сказала Джыл. "Гэта так рамантычна!"
  
  "Гэта міла", - пагадзілася я. "Але гэта будзе не той вечар, якога чакала Сонейка".
  
  Выраз твару Джыл запамрочылася. “Так. Ледзь не забыўся".
  
  Калі мы пачалі падымацца па прыступках на пярэдняе ганак, я не магла не заўважыць, што ў большасці пакояў унізе гарэла святло, што, як я спадзявалася, азначала, што Сані ўжо ўстала.
  
  Зрабіўшы паўзу перад званком, я спытаў: "Ты гатовы?"
  
  "Няма, але давайце працягнем з гэтым", - сказаў Джыл.
  
  Я пазваніла ў званочак, які выдаў такі радасны звон для двух гасцей, якія прынеслі такія змрочныя навіны. Калі ўнутры пачуліся крокі, што набліжаюцца па драўляным падлозе, я расправіла плечы, гатовая трымаць свае эмоцыі пад кантролем, але ўсё ж зрабіла невялікі крок назад, калі дзверы адчыніліся і на парозе з'явілася сімпатычная маладая жанчына з тварам у форме сэрцайка, глыбока пасаджанымі вачыма і доўгімі цёмнымі мокрымі валасамі. Яна выглядала так, нібы толькі што выйшла з душа і хутка апранулася ў цельпукаваты мужчынскую талстоўку памеру XL і чорныя штаны.
  
  "Прывітанне?" - сказала яна, відавочна здзіўленая нашым з'яўленнем.
  
  Я нацягнула ўсмешку на твар. “ Вы, павінна быць, Ціфані, - сказала я.
  
  "Так", - адказала яна, крыху здзіўленая, як мне здалося, тым, што я ведаю яе імя. "Ці магу я вам дапамагчы?"
  
  "Сані дома?" Я паспрабаваў.
  
  “Няма. Яна выйшла".
  
  "Яна выйшла?" - Спытаў я.
  
  “Так. Я не ведаю, калі яна вернецца".
  
  “ Яна сказала, куды накіроўваецца? Джыл паспрабавала.
  
  "Няма".
  
  Джыл працягнуў ёй руку. “Я Джыл Гілеспі, а гэта Кэтрын Купер. Мы вельмі добрыя сябры Сані, і мы абодва чулі пра цябе выдатныя рэчы".
  
  "Прывітанне", - сказала Ціфані і, здавалася, трохі расслабілася ў прысутнасці абаяння Джыл.
  
  “ Ціфані, не магла ці Сонейка паехаць за містэрам-Анджэла? - Спытала я.
  
  Ціфані паціснула плячыма. "Я не ведаю", - сказала яна. "Яна нічога не сказала аб тым, куды накіроўваецца, калі выходзіла за дзверы".
  
  "Яна гэтага не зрабіла?" Я настойвала. Гэта збівала з панталыку. Чаму Сані не паведаміла сваёй няні ніякай інфармацыі аб тым, куды яна накіроўваецца і як доўга яе не будзе?
  
  Ціфані пахітала галавой, паціснула плячыма і сказала: "Я была ў гульнявой пакоі на цокальным паверсе з Фінлі, і мне здалося, што я пачула крокі над намі на кухні, а затым гук адкрываецца і зачыняецца дзверы гаража, але калі я паднялася наверх, каб паглядзець, ўстала ці Сані, яе нідзе не было ў хаце, а калі я зазірнула ў гараж, яе машыны не было".
  
  "Ты тэлефанаваў ёй?" - Спытаў я. Гэта было сапраўды вельмі дзіўна.
  
  "Так, прыкладна праз гадзіну пасля таго, як яна сышла, таму што я не ведаў, калі яна вернецца, але Сані пакінула тут свой тэлефон".
  
  "Яна ... яна забылася свой тэлефон?" Спытаў Джыл, і ён быў так жа шакаваны, як і я. Якая маці малога пакіне свой тэлефон? І калі храналогія Ціфані была правільнай, хіба Сані не зразумела б да гэтага часу, што пакінула яго ў доме, і не вярнулася б за ім?
  
  У адказ на пытанне Джыл, Ціфані сказала: “Угу. Я пайшла на гук званкоў, калі тэлефанавала, наверх, у гаспадарскую спальню. Я знайшоў яе мабільны тэлефон на прыложкавай тумбачцы і пакінуў яго там, але прыкладна каля дзевяці гадзін ён пачаў тэлефанаваць і пілікае як вар'ят. Сані тэлефанаваў так шмат людзей і пісала эсэмэскі, што мне прыйшлося ўключыць гук, каб не абудзіць Фінлі ".
  
  Я павярнулася да Джыл. "Без сумневу, слых аб тым, што адбылося ў тэатры, распаўсюдзіўся, і людзі тэлефануюць і пішуць ёй".
  
  "Можа быць, таму яна пайшла?" - Спытала мяне Джыл.
  
  "Што за чуткі ходзяць?" Нявінна запыталася Ціфані, але я падумала, што, калі б людзі пісалі Сані паведамленні, яна ўжо здагадалася, што адбылося. Ціфані, верагодна, не магла атрымаць доступ да тэлефона Сані з-за пратаколу бяспекі тэлефона, але яна магла прачытаць першую частку ўваходных паведамленняў.
  
  Замест таго каб адказаць на яе пытанне, я спытала: "колькі пайшла Сані, Ціфані?"
  
  “Гэта было як раз перад тым, як я збіралася выкупаць Фінлі і абкласці яго спаць, так што, думаю, дзе-то ў трыццаць сем ці восем. Самае дзіўнае, што, клянуся, я чула, як яна вярнулася ў дом неўзабаве пасля дзевяці. Я была на бегавой дарожцы ў трэнажорнай зале. "Пры гэтым прызнанні твар Ціфані пачырванеў. "Яны дазваляюць мне карыстацца ім, пакуль Фінлі спіць, а радионяня у мяне з сабой", - хутка дадала яна. Мой погляд перамясціўся на яе мокрыя валасы, і яна дадала: "І мне таксама дазволілі тут прыняць душ".
  
  "Пачакайце", - сказаў Джыл, міргаючы, пакуль казаў. "Вы думалі, што яна вярнулася ў дом, але зноў пайшла?"
  
  “Так. Я прабег усяго другую мілю, калі, клянуся, пачуў каго-то ў пральні, якая знаходзіцца па суседстве з іх трэнажорнай залай. Гэта зусім напалохала мяне, але калі я пайшоў праверыць, што там нікога не было, а машыны Сані па-ранейшаму не было ў гаражы ".
  
  "Гэта жудасна", - сказаў я.
  
  "Праўда?" Ціфані пагадзілася. “Я маю на ўвазе, мне магло гэта померещиться, але я клянуся, што калі я праходзіў міма пральні па шляху ў трэнажорная зала, дзверы была адкрыта, але калі я пайшоў праверыць, ці вярнулася Сані, яна была зачынена. Я мог памыляцца, ці гэта магло быць зноў маё ўяўленне, але гэта ўсё роўна напалохала мяне ".
  
  “ Фінлі цяпер спіць? - Спытаў я.
  
  “Так. Ён адключыўся, як святло. Я думаю, ён вельмі стаміўся. Сонейка сказала, што ён дрэнна спаў, таму я паклапацілася аб тым, каб пакласці яго ў гульнявой пакоі ".
  
  "Добрая думка", - сказаў я. А потым я ўздыхнуў, калі з усіх сіл спрабаваў прыдумаць план, як высачыць Сані.
  
  "Мы маглі б праехацца вакол і паглядзець, не заўважым мы яе машыну", - прапанавала Джыл, прачытаўшы мае думкі.
  
  Я кіўнуў і зірнуў на свой тэлефон, адзначыўшы, што зараз пачатак адзінаццатай. “У нас няма іншага выбару. Але дзе яна можа быць у такі час?"
  
  Джыл паціснуў плячыма. Ён паняцця не меў, і Ціфані таксама пахітала галавой.
  
  "Ты не супраць застацца з Фінлі яшчэ на гадзіну або каля таго?" Я спытаўся ў яе.
  
  "Вядома", - сказала яна. “Мне няма куды ісці, і мне не трэба заўтра рана ўставаць, так што я магу заставацца столькі, колькі табе трэба. Або пакуль містэр-Анджэла не вернецца дадому".
  
  "Цалкам дакладна", - сказаў я. “Ён павінен вярнуцца сюды з хвіліны на хвіліну. Калі ён вернецца дахаты, не маглі б вы папрасіць яго патэлефанаваць мне на мабільны?" Я працягнуў Ціфані сваю візітоўку.
  
  Яна ўзяла яго і сказала: “Я так і зраблю. І калі Сані вернецца, я прышлю табе паведамленне".
  
  "Дзякуй, Ціфані", - сказала Джыл. Яна была мілай, сур'ёзнай малады лэдзі. Я магла зразумець, чаму Сані даверыла ёй клапаціцца аб Фінлі.
  
  "І мы патэлефануем табе, калі знойдзем Сонейка," прапанаваў я.
  
  Ціфані набрала свой тэлефон і сказала: “Які ў цябе нумар? Я прышлю табе паведамленне".
  
  Мы абмяняліся інфармацыяй і развіталіся.
  
  Ціфані вярнулася ў дом, а мы з Джыл накіраваліся да машыны. "Яна хараство", - сказаў ён.
  
  "Так", - пагадзіўся я. "І яна, здаецца, сапраўды любіць Фінлі".
  
  Джыл азірнуўся праз плячо на дом. “ Хоць, клянуся, я бачыў яе раней.
  
  "Магчыма, яна жыве недзе тут", - выказаў здагадку я. “І яна бягуха. Можа быць, ты бачыў, як яна бегала".
  
  Ён пстрыкнуў пальцамі і паказаў на мяне. "Гэта яна", - сказаў ён. "Я бачыў, як яна ўцякала". Калі мы падышлі да машыны, ён спытаў: "З чаго ты хацела пачаць?"
  
  "Чорт вазьмі, я не ведаю", - сказала я, трымаючы руку на ручцы дзверы і гледзячы на яго па-над даху машыны. "Ёсць якія-небудзь ідэі, куды яна магла пайсці?"
  
  У адказ ён спытаў: "ці Было якое-небудзь месца, куды табе падабалася хадзіць, калі хлопчыкі былі са сваёй няняй і табе трэба было трохі вольнага часу?"
  
  Я ўсміхнуўся, але ў гэтым адчувалася адценне віны. "Таргет", - сказаў я. “Я звычайна хадзіў туды і проста бязмэтна блукаў па праходах на працягу гадзіны або двух. Было што-то такое раскрепощающее і раскошнае ў тым, каб шпацыраваць па гэтаму вялізнага прасторы, без крыкаў і чапляюцца за рукі дзяцей ".
  
  "Мацярынства не было тваёй моцнай бокам, ці не так?" Джыл ўсміхнулася.
  
  "Першыя дні з двайнятамі былі цяжкімі", - прызнаўся я. "Давай паглядзім, бліжэйшая мэта ў Риверхеде".
  
  "Фу", - сказала Джыл. "Гэта ў гадзіне язды, Кэт".
  
  Я зноў паглядзела на свой тэлефон. "І я думаю, што яны зачыняюцца ў дзесяць, так што яны толькі што зачыніліся".
  
  "Магчыма, яна ўжо на зваротным шляху", - выказаў меркаванне ён.
  
  “Дакладна. Давайце правядзем просты пошук на паркоўцы прадуктовага магазіна і ў некалькіх рэстаранах, якія, як мы ведаем, любіць наведваць Сані".
  
  "Што гэта за рэстараны?" спытаў ён.
  
  "Я спадзяваўся, што ты ведаеш".
  
  Ён проста паціснуў плячыма.
  
  "Што ж, давайце пачнем з прадуктовага магазіна, а адтуль будзем пракладваць сабе шлях да адступлення".
  
  "Добра", - сказаў ён.
  
  Мы як раз сядалі ў машыну, калі на пад'язную дарожку выехаў святло фар. Я падняла руку, каб заслониться ад яркага святла, і пачула, як Джыл сказала: "Яна дома!"
  
  Але калі машына павярнула, каб прыпаркавацца побач з маёй, я ўбачыла, што, у рэшце рэшт, было не Сонечна. Гэта быў Дарыус.
  
  Ён звярнуў увагу на нас дваіх, якія стаяць побач з яго машынай, і злёгку памахаў нам рукой, перш чым выйсці і ўзяць сваю спартыўную сумку. Мужчына быў увесь мокры ад поту, і ад яго пахла спелостью.
  
  Я мог бы сказаць, што Джыл таксама адчуў гэта, таму што я бачыў, як ён трохі адхіліўся.
  
  "Прывітанне, хлопцы!" Сказаў Дарыус, закідваючы спартыўную сумку на плячо. "Вы склалі кампанію маёй жонцы, пакуль я не вярнуўся дадому?"
  
  Я зачыніў дзверцы і пачакаў, пакуль Джыл абміне машыну і ўстане побач са мной. Ён падсвядома памахаў рукой перад носам, калі адчуў моцны пах Даріуса, але, на шчасце, ніяк гэта не пракаментаваў.
  
  "Прывітанне, Дарыус", - пачаў я. “Наогул-то мы прыйшлі сюды не ў госці. Баюся, мы прыйшлі паведаміць Сані зусім жудасныя навіны".
  
  Дарыус міргнуў, і выраз яго твару стала сур'ёзным. "З яе братам усё ў парадку?"
  
  Мяне не здзівіла, што ён выказаў здагадку, што з Шэпардам што-то здарылася. За апошнія два гады ў яго двойчы стралялі, і абодва разы ён апынуўся ў шпіталі. "Шэпард ў парадку", - сказала я, паспяшаўшыся супакоіць яго.
  
  Яго плечы палёгкай апусціліся, але затым ён спытаў: "Тады што здарылася?"
  
  Я на імгненне паглядзела на Джыл, спрабуючы вырашыць, як расказаць Дариусу аб Алене, але Джыл расцанілі гэта як намёк выкласці яму ўсе.
  
  "Алена была забітая", - сказаў ён.
  
  Дарыус міргнуў, яго сківіца адвісла, і ён зрабіў крок назад, дазволіўшы спартыўнай сумцы ўпасці на тратуар. "Алена?" - паўтарыў ён, злёгку пагойдваючы галавой ўзад-наперад, пакуль ўспрымаў навіны. - Алена Галанис?
  
  "Так", - сказаў я.
  
  Дарыус недаверліва пераводзіў позірк з мяне на Джыл і назад. Мы абодва змрочна стаялі, пакуль ён пераварваў навіны. Нарэшце, ён сказаў: "Калі ... як?"
  
  “Сёння ўвечары. Гэта адбылося за кулісамі, падчас антракту яе шоў. Невядомы напаў на яе з нажом", - сказаў я.
  
  Дарыус доўга глядзеў на нас з яшчэ большым недаверам, яго сківіца адвісла, а затым ён азірнуўся праз плячо на дом. - Ты сказала Сані? - спытаў я. - хрыпла сказаў ён.
  
  "Няма", - сказаў я. "Яе няма дома".
  
  Ён зноў павярнуўся да мяне, выраз яго твару было растрывожаным. "Яе няма..." Дарыус падняў запясце, каб паглядзець на час. "Што значыць, яе няма дома?"
  
  Я паказаў на машыну Ціфані. “Твая няня тут. Сані пайшла каля паловы восьмага, і Ціфані не ведае, куды яна накіравалася".
  
  Дарыус яшчэ крыху паківаў галавой, і я магла сказаць, што ён спрабаваў пераварыць усё, што мы яму толькі што сказалі, і з усіх сіл спрабаваў гэта зрабіць. Затым ён паглядзеў праз плячо на машыну Ціфані, перш чым зноў перавесці погляд на мяне. “Ты тэлефанаваў ёй? Ты тэлефанаваў маёй жонцы і прасіў яе вярнуцца дадому?"
  
  "Няма", - сказаў я. "Па словах Ціфані, Сані пакінула свой тэлефон у доме".
  
  Дарыус правёў рукой па валасах і шырока раскрыў вочы. - Яна што?
  
  Я разумеў яго шок. Сані была не з тых, хто забывае свой тэлефон, калі сыходзіць і пакідае свайго дзіцяці на апеку няні.
  
  "Яна забылася свой тэлефон, Дарыус", - ціха сказала Джыл.
  
  Пільны погляд Даріуса звярнуўся да Джыл. "Яна б заўважыла, што пакінула яго тут", - сказаў ён. "Яна б вярнулася за ім".
  
  "Ціфані думае, што Сані вярнулася ў дом каля дзевяці, так што, магчыма, яна зайшла пашукаць яго, не змагла знайсці, а затым вярнулася, каб паглядзець, не ці пакінула яна яго дзе-небудзь, дзе ўжо была".
  
  Гэта быў адзіны сцэнар, які хоць бы напалову меў для мяне сэнс.
  
  Дарыус прыклаў абедзве далоні да вачэй, і я магла сказаць, што ён спрабаваў падумаць і асэнсаваць усю інфармацыю, якую мы яму толькі што далі. Затым ён апусціў рукі, нахіліўся, каб падняць сваю спартыўную сумку, затым зноў перакінуў рэмень праз плячо, адначасова дастаючы тэлефон. Пастукваючы па экране, ён сказаў: “Я напісаў ёй, калі мой самалёт прызямліўся, каб паведаміць, што збіраюся заскочыць у спартзалу, каб трохі патрэніравацца, і прыйду крыху пазней, чым планавалася. Я думаў, яна дрэмле, і таму яна не адказала. Яна так стамілася ў апошні час. "
  
  "Ты ведаеш, дзе яна можа быць?" - Спытала я, спадзеючыся, што ў яго будзе нейкая падказка.
  
  Ён зноў пачаў пампаваць галавой, але затым спыніўся і паглядзеў у бок вуліцы. “Яна праводзіць шмат часу ў садзе сваёй студыі ёгі. Яна ўзяла на сябе адказнасць за гэта, калі сабралася група ёгі ".
  
  "Яе студыя ёгі?" Спытала Джыл.
  
  Дарыус кіўнуў. “Яна адна з пяці уладальнікаў студыі ёгі ў Амагансетте. Яна называецца "Ом Блисс". Для мяне гэта было навіной. “Сані ў апошні час працавала ў садзе, спрабуючы ўдыхнуць у яго трохі жыцця. Больш нікому няма да гэтага справы, але гэта адзін з любімых праектаў Сані ".
  
  "Яна была б там ноччу?" - Спытаў я.
  
  Дарыус паціснуў плячыма. “Мы з Сані абодва любім адпачываць у нашых сховішчах. Для мяне гэта трэнажорная зала, а для яе - сад у цэнтры ёгі. Калі яна не сочыць за гэтым, то, магчыма, медытуе або трохі займаецца ёгай пры свечках ".
  
  "Мы павінны пайсці і паглядзець, там ёсць яна", - прапанаваў я.
  
  Дарыус кіўнуў, але затым, здавалася, вагаўся. "Адзінае іншае месца, дзе яна можа быць, гэта парк".
  
  “ У якім парку?
  
  Дарыус пачухаў вдовий пік у сябе на лбе. "Яно пачынаецца на H", - сказаў ён. "Гэта недалёка ад Ньютаўна, у цэнтры Даўнтаўна".
  
  “ Херрик Парк? Джыл прыйшоў на дапамогу.
  
  "Ага", - сказаў Дарыус, пстрыкаючы пальцамі. “Вось. Часам яна наймае Ціфані пасядзець з ёй, пакуль сама прыязджае туды, каб крыху пачытаць. Яна магла б узяць кнігу, пайсці туды пачытаць у сваёй машыне і задрамаць, і менавіта таму яна да гэтага часу не вярнулася або турбуецца аб тым, каб знайсці свой тэлефон ".
  
  "У гэтым ёсць сэнс", - сказаў я. У Сані заўсёды была пад рукой кніга, і аднойчы я бачыў, як яна, будучы зусім цяжарнай, менавіта гэтым і займалася — сядзела на грамадскай стаянцы ў цэнтры горада і проста чытала ў сваёй прыпаркаванай машыне.
  
  "Дарыус," сказаў я затым, "ты ідзі правер студыю ёгі, а мы з Джыл паспрабуем прагуляцца па парку".
  
  Дарыус кіўнуў, затым зноў паглядзеў у бок дома; здавалася, ён быў у замяшанні. "Мне трэба пераапрануцца," сказаў ён, нацягваючы вопратку. “ І звяжыся з няняй, каб пераканацца, што яна ў парадку, застаючыся з Фінлі.
  
  Апошні мы ўжо зрабілі, але я зразумеў, што ён хацеў сам адведаць свайго сына і пераапрануцца, чаму я быў цалкам рады, таму што гэты мужчына быў потным і смярдзючым мешанінай.
  
  "Зразумела", - сказаў я яму, перш чым жэстам запрасіў Джыл вярнуцца ў машыну. “У Ціфані мая візітная картка. Адправіць паведамленне на мой тэлефон, каб мы маглі мець зносіны, і калі мы знойдзем яе, мы неадкладна напішам табе ".
  
  "Добра", - сказаў Дарыус, адкрываючы пасажырскую дзверы, каб дастаць сваю ручную паклажу і футарал для гітары. "Я адпраўлюся ў дарогу праз пару хвілін".
  
  Я кіўнуў, і мы з Джыл сышлі.
  
  "Гэты парк недалёка ад офіса", - сказаў я, калі мы выехалі на дарогу.
  
  "На самой справе гэта прыкладна ў трох кварталах", - сказаў Джыл.
  
  Я зірнула на яго, і ён патлумачыў: “Я часам хаджу туды паабедаць, калі ты гуляеш са сваім мужчынам. Тут спакойна. Мне гэта падабаецца".
  
  "Чаму мы ніколі не хадзілі разам?" - Спытала я.
  
  "Таму што тут спакойна, і мне гэта падабаецца", - сказаў Джыл, яго павекі цяжка апусціліся.
  
  "Ха-ха", - сказаў я гэтак жа суха.
  
  У гэты момант мой тэлефон запішчала, паведамляючы аб ўваходным паведамленні. Джыл ўзяла мой тэлефон з падстаўкі паміж сядзеннямі і прачытала паведамленне, каб я магла сачыць за дарогай. “Гэта Дарыус. Ён у шляху, накіроўваецца ў Амагансетт.
  
  "Гэта не заняло шмат часу", - сказаў я. Мы рассталіся з ім менш чым за пяць хвілін да гэтага.
  
  "Ён гэтак жа, занепакоены, як і мы", - сказаў Джыл, кладучы тэлефон назад у падстаўку пад прыборнай панэллю.
  
  "Я спадзяюся, што яна ў адным з двух месцаў, якія мы шукаем", - сказаў я. "Я хачу знайсці яе да таго, як яна пачуе навіны ад каго-то іншага".
  
  "Я таксама", - сказала Джыл. "Я мяркую, гэта была травмирующая ноч для ўсіх".
  
  "Гэта праўда", - сказаў я. "Не кожны дзень трапляеш у непасрэднай блізкасці ад аднаго забойства, а потым натыкаешся на другое".
  
  "Што, чорт вазьмі, усё гэта значыла?" Спытала Джыл. “Я маю на ўвазе, напад натоўпу на заднім двары кавярні, прама па вуліцы ад тэатра, дзе была забітая Алена Галанис? Гэта занадта вар'яцка, каб быць супадзеннем ".
  
  "Ці гэта занадта вар'яцка, каб ім не быць", - запярэчыў я. "Мы бачылі тут ладную долю нападаў мафіі, так што яшчэ адно не было б такім ужо нечаканым, калі не лічыць часу".
  
  "Дакладна," сказала Джыл, скаланаючыся. “ Я проста хачу знайсці Сані і адвезці яе дадому, каб потым мы маглі вярнуцца дадому. Мне патрэбна гарачая ванна і вялікае страва марожанага, каб прагнаць нуду.
  
  Я ўжо збіралася адпусціць з'едлівы каментар, калі Джыл паказала наперад. “Туды, Кэт. Гэта паркоўка ў парку".
  
  "Зразумеў," сказаў я, заязджаючы на стаянку.
  
  Як толькі я заехаў на стаянку, Джыл паклаў руку мне на плячо і сказаў: "Гэта не Range Rover Сані ў канцы?"
  
  На стаянцы была толькі адна машына, і гэта сапраўды быў серабрысты Range Rover, дакладна такі ж, як той, на якім ездзіла Сані. Я злёгку націснула на газ, каб хутчэй даставіць нас да пазадарожніку.
  
  "Ты можаш разглядзець, у машыне ці яна?" Спытаў я, калі мы наблізіліся. Зрок у Джыл было лепш майго.
  
  "Няма", - сказаў ён. "Тут занадта цёмна".
  
  Я прыпаркаваўся, і мы выйшлі.
  
  "Не падобна на тое, што яна ў машыне", - сказала Джыл.
  
  Я кіўнула і павярнулася да пасажырскага сядзення, проста каб зазірнуць унутр, і менавіта тады ў мяне перахапіла дыханне, і я паклікала Джыл.
  
  "Што?" - адказаў ён, абыходзячы "Рэндж Ровер", каб падысці да мяне. "Што здарылася?"
  
  Замест таго каб адказаць яму, я пацягнула за ручку машыны, але яна была зачыненая. Я пастукаў у акно, але Сані, якая ляжала на баку, звесіўшы тулава на пасажырскае сядзенне, не паварушылася. Калі я паглядзела скрозь шкло, я выразна ўбачыла, што яна трымае ў руцэ бутэлечку з рэцэптам. “Яна прыняла нейкія таблеткі! І, Джыл, яна не рухаецца!"
  
  Джыл таксама пацягнула за ручку і закрычала: “Сані! Сані, прачніся!"
  
  Затым ён далучыўся да мяне, стукаючы ў акно, але гэта было безвынікова. Я адышоў ад машыны і агледзеўся ў пошуках чаго-небудзь, чаго заўгодна, што магло б нам дапамагчы. "Мы павінны разбіць акно!"
  
  Джыл перастаў біць у акно і падляцеў да багажніку маёй машыны. Падняўшы вечка, ён крыху пакорпаўся там і дастаў мантыроўку. Ён паспяшаўся назад да машыне Сані і збіраўся разбіць шкло з боку пасажыра, калі я крыкнула "Не!" і схапіла яго за руку. "Ты забрызгаешь яе шклом!"
  
  "Добрае заўвагу", - сказаў ён. Адступіўшы ў бок, ён апусціў мантыроўку на задняе пасажырскае шкло, накіраваўшы ўдар у заднюю частку машыны.
  
  Шкло не столькі разбілася, колькі рассыпалася па шкле.
  
  "Стукні яшчэ раз!" - Настойваў я.
  
  Джыл яшчэ некалькі разоў ударыў па шкле, у рэшце рэшт зрабіўшы невялікае адтуліну, а затым разбіў астатняе размашыстым рухамі з боку ў бок. Асцярожна прасунуўшы руку ў акно, ён здолеў прасунуць руку за сядзенне і пацягнуць за ручку дзвярэй з боку задняга пасажыра.
  
  Калі яна паддалася, ён сеў унутр, перагнуўся праз сядзенне і адчыніў дзверы з боку пярэдняга пасажыра. Я адкрыў незачыненыя дзверы і схіліўся над Сані, затым абмацаў яе цела і выявіў, што яна ўсё яшчэ дыхае, але даволі халодная. "Джыл!"
  
  "Яна жывая?" - спытаў я.
  
  "Так, але наўрад ці!"
  
  "Можа, мне выклікаць "хуткую"?"
  
  Я была ў абсалютнай паніцы, але мне ўдалося прыдумаць самы хуткі спосаб дапамагчы Сані. "Не," сказала я, махнуўшы ў бок вадзіцельскага сядзення. “ Сядай.
  
  Пакуль Джыл обежала машыну з іншага боку, я залез на пасажырскае сядзенне і асцярожна перанёс цела Сані на сваё, прыбраўшы яе ногі са боку кіроўцы. "Будзе хутчэй, калі мы зможам адвезці яе ў бальніцу", - сказала я Джыл, калі ён сеў у машыну. "Гэта ўсяго ў паўмілі адсюль".
  
  Джыл уладкаваўся на сядзенні і агледзеў прыборную панэль і падлогу. "Дзе бірулька?" - спытаў ён.
  
  “Не турбуйся пра гэта! Хутчэй за ўсё, ён у яе ў кішэні. Проста націсні кнопку "Пуск"!"
  
  Джыл націснуў кнопку збоку ад рулявой калонкі, але нічога не адбылося.
  
  “ Пастаў нагу на тормаз! - Гыркнула я, страх браў верх трэба мной.
  
  "Мая нага стаіць на тормазе!"
  
  "Паспрабуй яшчэ раз!"
  
  "Гэта не працуе!"
  
  "Тады нам трэба выклікаць "хуткую дапамогу"!"
  
  Рукі Джыл дрыжалі. Ён выскачыў з машыны, выцягнуў тэлефон з кішэні і набраў 911.
  
  Пакуль Джыл клікала на дапамогу, я змяніў паставу і паклаў галаву Сані сабе на калені. Яе валасы былі вільготнымі, але скура прахалоднай і сухі. Я агледзеў яе і ўбачыў, што яна басанож, а пальцы на яе нагах пасінелі ад холаду.
  
  Паклаўшы абедзве рукі па баках ад шчок Сані, я паляпаў яе па ім, спрабуючы прывесці ў пачуццё. Яна нават не цепнула вачмі вокам. "О Божа", - сказаў я, адчуваючы, як слёзы напаўняюць мае вочы. "Выдатная лэдзі, што вы з сабой зрабілі?"
  
  "Кэт!" Я пачуў, як сказаў Джыл пасля таго, як злучыўся з дыспетчарам.
  
  "Яна без свядомасці і дыхае вельмі павярхоўна!" Я закрычаў. На самай справе крычаць было няма чаго, але зараз я цалкам абгрунтавана турбаваўся, што Сані можа памерці прама ў мяне на руках. Яна здавалася хваравіта худы — нават для яе, — і гэта сведчыла аб тым, што яна недастаткова добра кармілася. І яна здавалася такой далікатнай.
  
  "Кэт!" Джыл паўтарыла, на гэты раз больш настойліва.
  
  "Што?"
  
  "Ты ведаеш, што яна праглынула?"
  
  Мой погляд перамясціўся на далонь Сані, але бутэлечку з таблеткамі выкаціўся на падлогу з боку пасажырскага сядзення. "Пачакай," сказала я яму, нязграбна абыходзячы якая ляжыць без прытомнасці Сані, каб забраць бутэлечку з рэцэптам.
  
  Схапіўшы яго і падняўшы ўверх, мне давялося прыжмурыцца, каб разглядзець дробную надпіс. "Амбиен", - сказаў я Джыл, а затым пацягнуўся праз сядзенне, каб памахаць яму бутэлечкай з таблеткамі, каб ён ведаў, што трэба яе прыняць.
  
  Ён паўтарыў інфармацыю на этыкетцы дыспетчару, а затым спытаў мяне: "ці Засталіся яшчэ якія-небудзь таблеткі?"
  
  Флакон быў пусты, калі я працягнула яго яму, таму я абшукала машыну, але ніякіх слядоў таблетак не выявіла. "Няма", - сказала я дрыготкім голасам, калі слёзы защипали мне вочы. Сані прыняла снатворнае каля поўдня, так што я ведаў, што таблеткі ў яе былі, але ніколі б не падумаў, што яна наўмысна прыняла іх у перадазаванні. "Джыл, скажы ім, каб паспяшаліся!"
  
  Я пацягнуўся да запясця Сані і падняў яго з таго месца, дзе яно навісаў з сядзення. Яна была цалкам пасіўная. Зноў памацаўшы пульс, я прыкусіў губу, выявіўшы, што ён слабы і запаволены. Пагладзіўшы яе па шчацэ, я ўзмаліўся: “Сонейка, калі ласка, калі ласка, не рабі гэтага. Не кідай нас, добра? Падумай аб сваім сыне! Ну ж, мілая, трымайся!"
  
  Надыходзячы гук сірэны даў мне ведаць, што дапамога была побач.
  
  "Так, мэм, я чую іх", - сказаў Джыл. "Дзякуй вам за вашу дапамогу".
  
  Ён павесіў трубку і нахіліўся ў салон машыны. "Аб божа," прашаптаў ён. “ Яна такая бледная!
  
  Я кіўнула. У святле верхняга святла твар Сані здавалася прывідна-белым. Мы з Джыл адарвалі погляды, калі на невялікую стаянку заехалі патрульная машына і хуткая дапамога. Афіцэр дабраўся да нас першым.
  
  "Што тут адбываецца?" спытаў ён.
  
  "Гэта Сані-Анджэла", - сказаў я яму. “Яна наш дарагі сябар. Мы шукалі яе і знайшлі тут, у машыне, з пустой бутэлькай з-пад снатворнага ў руцэ. Яна без прытомнасці і не рэагуе."
  
  Ён паклікаў да нас двух парамедиков, і Джыл адышла ў бок, пакуль я выходзіў з машыны з боку пасажыра. Гіл абышоў машыну і стаў побач са мной, пакуль парамедики працавалі з Сані.
  
  "Нам трэба патэлефанаваць Дариусу", - сказала я яму.
  
  "І Пастух", - адказаў ён.
  
  Я прыкусіла губу. “ Гэта апошняе, з чым яму цяпер трэба мець справу. Можа, мне варта пачакаць, пакуль мы не пераканаемся, што з ёй усё ў парадку?
  
  Джыл паднёс тэлефон да вуха. “Кэт, патэлефануй яму. Калі здарыцца горшае, ён будзе ў лютасьці, што ты не паведаміла яму своечасова, каб дабрацца да бальніцы".
  
  Я кіўнуў і адвярнуўся, каб патэлефанаваць Шэпарду. Тэлефон празваніў чатыры разы і пераключыўся на галасавую пошту, таму я пакінула яму доўгае паведамленне, папрасіла ператэлефанаваць мне і дадала, што паведамлю яму ўсе навіны, якія змагу.
  
  Павесіўшы трубку, я павярнулася да Джыл як раз своечасова, каб убачыць, як яны загружаюць Сані ў машыну хуткай дапамогі. На ёй была кіслародная маска, а ў запясце ўжо ўстаўленая кропельніца. Джыл узяў мяне за руку і сціснуў яе, нібы шукаючы суцяшэння. Я прытулілася галавой да яго галаве. "З ёй усё будзе ў парадку," прашаптала я, але мой голас зноў завагаўся, а ніжняя губа задрыжала.
  
  Афіцэр падышоў да нас. "Не маглі б вы двое далучыцца да мяне, каб я мог атрымаць некаторую даведачную інфармацыю?"
  
  У мяне перахапіла дыханне. Я падумала, што мы з Джыл маглі б проста прасачыць за машынай хуткай дапамогі да бальніцы, і я не хацела выпускаць гэта з-пад увагі, калі Шэпард патэлефануе мне і спытае пра Сані.
  
  “Афіцэр, не маглі б мы прайсці сумоўе ў бальніцы? Мы б сапраўды хацелі рушыць услед за машынай хуткай дапамогі", - сказаў я.
  
  “ Не, мэм. Прабачце, але мне трэба будзе ўзяць у вас паказанні тут. Для большай пераканаўчасці ён шматзначна паглядзеў на "Рейндж Ровер" Сані з пабітым шклом.
  
  "Гэта сястра дэтэктыва Шэпарда", - злосна сказала яму Джыл. "Мы сапраўды павінны быць з ёй".
  
  Афіцэр нахмурыў бровы і паглядзеў на машыну хуткай дапамогі, якая ўжо отъезжала.
  
  "Што ж, тады мне, безумоўна, трэба, каб ты засталася тут, са мной, і распавяла мне, што адбылося", - сказаў ён.
  
  Я хацела ўрэзаць яму. "Я дзяўчына дэтэктыва," сказала я, ненавідзячы падлеткавае гучанне гэтага слова. “ Сёння ўвечары мы былі ў тэатры, і Шэферд папрасіў нас знайсці Сані і расказаць ёй аб Алене Галанис.
  
  Ён на імгненне заміргаў, відавочна здзіўлены тым, што мы былі на месцы забойства, а таксама на месцы відавочнай перадазіроўкі, але затым дастаў маленькі нататнік і шарыкавую ручку. Пстрыкнуўшы ручкай, ён пачаў нешта пісаць. "Давайце пачнем з асноў", - сказаў ён. “Напрыклад, вашыя імёны і адрасы . . . . "
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 6
  
  Мыдабраліся да бальніцы амаль праз гадзіну. Дурны кап выдаткаваў свой каштоўны час, запісваючы кожную макулінку інфармацыі пра нас, якая прыйшла яму ў галаву, і аб падзеях, якія прывялі да таго, што мы знайшлі Сані. У рэшце рэшт ён адпусціў нас пасля таго, як мы паўтарылі яму нашу гісторыю па меншай меры тры разы, і гэта было ўсё, што я магла зрабіць, каб проста не павярнуцца спіной да яго назойлівым пытаннях і не адправіцца ў бальніцу да таго, як ён змог даць згоду мне і Джыл.
  
  Мы прыбылі ў аддзяленне неадкладнай дапамогі і выявілі Даріуса, расхаживающего па калідоры з заклапочаным выглядам. Убачыўшы нас, ён падбег.
  
  "Вы што-небудзь чулі?" - спытаў ён нас.
  
  Джыл перавяла погляд з мяне назад на Даріуса. "Мы толькі што прыехалі".
  
  Дарыус паківаў галавой. Здавалася, ён быў не ў стане сфармуляваць сувязныя думкі, настолькі ён быў засмучаны. “Дакладна. Дакладна. Я... ўсю гэтую ноч ... Яна... Чаму? " спытаў ён, і ў яго вачах заблішчэлі слёзы. - Навошта ёй прымаць усе гэтыя таблеткі? Навошта ёй спрабаваць пакончыць з сабой? Чаму?"
  
  Словы, зляцеўшыя з яго вуснаў, пабілі мяне, як удар у жывот. “Мы нічога не ведаем, акрамя таго, што яна, верагодна, прыняла занадта шмат снатворнага, Дарыус. Наколькі нам вядома, Сані магла прыняць самую апошнюю таблетку, і гэта проста занадта моцна падзейнічала на яе ".
  
  Ён паківаў галавой. “Медсястра выйшла спытаць мяне аб бурбалцы з рэцэптам, знойдзеным у яе ў руцэ. Ён быў маім. Сані купіла яго для мяне сёння, таму што яна ведае, як моцна адбіваецца на мне змена гадзінных паясоў, калі я лячу дадому з Лос-Анджэлеса ".
  
  "Яна прыняла адну таблетку сёння днём", - прызналася я яму. Ён устрывожана падняў падбародак, таму я паспяшалася растлумачыць. “Яна сказала, што прыняла толькі палову таблеткі, таму што сама не спала. Яна патэлефанавала Ціфані і папрасіла яе нагледзець за Фінлі, пакуль яна трохі адпачне. Яна хацела быць свежай, калі ты вернешся дадому.
  
  Дарыус круціў галавой, як быццам не мог паверыць у тое, што я казала. "Няма, няма, няма", - настойваў ён. “Яна ведае, што лепш не прымаць амбиен. Навошта ёй так рызыкаваць?
  
  "Што ты маеш на ўвазе?" Спытала Джыл.
  
  Дарыус пацёр вочы далонямі, і я мог сказаць, што мужчына быў знясілены як фізічна, так і маральна. “Амбиен дзейнічае на Сані вельмі моцна. Яна ўжо прымала адну з маіх таблетак, адразу пасля нараджэння Фінлі, і заснула прыкладна на дзве гадзіны, потым прачнулася і пачала паводзіць сябе як вар'ятка. Яна прынесла лесвіцу з гаража і настаяла на тым, што нам трэба пачысціць вадасцёкавыя жолабы. Чым больш я спрабаваў абразуміць яе, тым больш шалёна гэта гучала, а потым яна так раззлавалася на мяне, калі я вырваў лесвіцу ў яе з рук, што абышла дом і прама ў акіян, цалкам апранутая. Я не бачыў яе, пакуль яна не апынулася прыкладна па шыю ў вадзе, і мне прыйшлося плыць з усіх сіл, каб дабрацца да яе. Калі я гэта зрабіў, яна працягвала казаць мне, што спрабавала злавіць русалку. Мне давялося выцягнуць яе і замкнуць нас траіх у спальні, пакуль яна зноў не заснула. Калі яна прачнулася сем гадзін праз, яна наогул не памятала, што сказала ці зрабіла ".
  
  "О!" Джыл сказала. “Я чытала пра гэта. Некаторыя людзі, якія прымаюць Амбиен, ўпадаюць у стан, падобнае на сон, калі яны могуць здавацца зусім чуйнымі, але на самой справе гэта не так. Яны могуць здзяйсняць розныя вар'яцкія ўчынкі і ніколі пра гэта не ўспамінаць ".
  
  Дарыус кіўнуў. “Я казаў пра гэта са сваім лекарам, і ён сказаў тое ж самае. Ён сказаў, што амбиен можа ўздзейнічаць на жанчын зусім інакш, чым на мужчын, і для некаторых жанчын гэта можа быць сапраўды небяспечна".
  
  Я зірнуў у канец калідора на падвойныя дзверы аддзялення неадкладнай дапамогі, праз якія, без сумневу, павезлі Сонейка. "Гэта патлумачыла б, чаму Сані не сказала Ціфані, што сыходзіць, і, калі яна сапраўды вярнулася ў дом, чаму яна зноў сышла без свайго тэлефона".
  
  "Гэта таксама можа растлумачыць, чаму яна прыняла астатнія таблеткі", - сказала Джыл. "Яна была не ў тым стане духу".
  
  Дарыус, спатыкаючыся, падышоў да крэсла і цяжка апусціўся, паклаўшы падбародак на грудзі. "Госпадзе," я пачула яго словы. “ Мне трэба было купіць рэцэпт. Калі б я ведаў, што яна збіраецца сцягнуць адну з таблетак, я б ніколі не дазволіў ёй купіць яе ў аптэцы.
  
  Я пасунуўся, каб сесці побач з ім. "Гэта не твая віна, Дарыус", - сказаў я. “Сані была измотана, калі я ўбачыў яе сёння днём. Верагодна, яна была настолькі измотана, што адкінула асцярожнасць на вецер і проста паддалася парыву.
  
  Але Дарыус, здавалася, не чуў мяне. Ён проста сядзеў, сагнуўшыся, ківаючы галавой ўзад-наперад, без сумневу, працягваючы вінаваціць сябе.
  
  Мой тэлефон зазваніў, і я ўстала, каб адказаць. Вызначальнік нумара паказаў, што гэта Шэпард. "Прывітанне", - сказала я, не зусім ведаючы, з чаго пачаць.
  
  "Што здарылася з Сані?" патрабавальна спытаў ён, яго голас быў рэзкім ад эмоцый.
  
  "Мне трэба, каб ты ўзяў сябе ў рукі", - сказаў я яму.
  
  "Проста скажы мне", - сказаў ён ціха, але цвёрда.
  
  Я зрабіла глыбокі ўдых і нырнула ўнутр. "Яна прыняла перадазіроўку амбиена, і цяпер яна ў бальніцы, дзе лекары працуюць з ёй".
  
  Шэферд на іншым канцы провада маўчаў. Верагодна, ён быў ашаломлены.
  
  Я падумаў, што лепш за ўсё весці гутарку да таго часу, пакуль ён не збярэцца з духам, каб загаварыць і задаць мне любыя пытанні, якія ён захоча. “Мы з Джыл адправіліся да яе дадому, як вы і прасілі, але калі мы дабраліся туды, нас сустрэла няня, якая сказала нам, што Сані пайшла двума гадзінамі раней і што яна не ўзяла свой тэлефон. Мы націснулі на яе, каб даведацца больш падрабязнасцяў, але на самой справе ў яе іх не было. Калі мы сыходзілі, з'явіўся Дарыус. Ён не ведаў, што Сані пайшла з хаты."
  
  "Дарыус ужо вярнуўся?" - спытаў ён, і ў яго тоне прагучалі ледзяныя ноткі.
  
  “Так. Ён паступіў зусім нядаўна. Калі мы расказалі яму, што адбываецца, ён быў засмучаны тым, што Сані пайшла з дому без тэлефона. Мы падзяліліся, каб пашукаць яе ў двух месцах, куды яна любіць хадзіць, калі ёй трэба крыху пабыць у цішыні.
  
  "Месца для заняткаў ёгай?" Спытаў Шэферд.
  
  “Так. Дарыус накіраваўся туды, а мы накіраваліся ў парк".
  
  - У якім парку?
  
  “ Херрик-парк. Гэта недалёка ад Ньютаўн.
  
  Шэферд хмыкнуў. “ Які яе прагноз?
  
  "Мы не ведаем".
  
  "Дарыус там?"
  
  “ Так і ёсць. Ён па-за сябе ад турботы.
  
  Шэферд гучна ўздыхнуў, і я магла сказаць, што ён быў злы на свайго швагра, без сумневу, за тое, што той пакінуў Сані з усімі абавязкамі па выхаванні малога, калі яна была так відавочна измотана. "Я ўжо ў шляху", - сказаў ён і павесіў трубку.
  
  "Што ён сказаў?" Спытаў мяне Джыл, калі я павярнулася да яго і Дариусу.
  
  "Ён накіроўваецца сюды".
  
  Джыл шырока раскрыў вочы. “ У гэтага чалавека была напружаная ноч.
  
  Дарыус падняў вочы і сказаў: "Ён дэтэктыў, якому даручылі расследаванне забойства Алены, ці не так?"
  
  "Так і ёсць", - сказаў я. "І было яшчэ адно забойства, якое адбылося гэтым вечарам прама праз дарогу ад тэатра".
  
  Бровы Даріуса нахмурыліся. "Ты жартуеш".
  
  Я пакруціў галавой. “Няма. Гэта не так. Падобна на тое, гэта напад мафіі".
  
  У Даріуса адвісла сківіца. - Напад натоўпу?
  
  Я кіўнуў.
  
  - У гэтай частцы горада іх больш, чым ты думаеш, - сказаў Джыл.
  
  "Лейни", - сказаў Дарыус, згадаўшы былую жонку Шэпарда, якая была пакарана смерцю наёмным забойцам мафіі.
  
  "Так", - сказаў я.
  
  Дарыус абхапіў галаву рукамі. "Гэтая ноч-чартоўску сюрреалистична".
  
  Я пасунулася, каб зноў сесці побач з ім, і няёмка паляпала яго па плячы, спрабуючы суцешыць. “ І для нас таксама.
  
  Мы прасядзелі так добрых дзесяць хвілін, калі Шэпард, засопшыся, уварваўся ў аддзяленне неадкладнай дапамогі. Я падумала, не збег ён са стаянкі.
  
  "Ёсць навіны?" спытаў ён, адрасуючы свой пытанне Дариусу.
  
  "Няма", - сказаў Дарыус. "Яны забралі яе назад больш за гадзіну назад, і яны збіраліся прамыць ёй страўнік і даць ёй нейкія лекі, каб нейтралізаваць дзеянне амбиена ў яе арганізме".
  
  "Колькі яна прыняла?" затым ён спытаў.
  
  Ніжняя губа Даріуса злёгку задрыжала. "Усю бутэльку, Стыў".
  
  Аднаго погляду на Шэпарда, калі яго твар пабялеў, было дастаткова, каб зразумець, як ён турбаваўся за свайго блізнюка. Я ступіла наперад і ўзяла яго за руку, затым падвяла да шэрагу крэслаў насупраць Дарыуса і Джыл.
  
  Ён цяжка сеў. “ Навошта ёй спатрэбілася прымаць цэлую бутэльку снатворнага?
  
  Выраз твару Даріуса было маскай віны. “Сёння яна забрала з аптэкі мой рэцэпт. Я папрасіў яе аб гэтым, таму што ў мяне скончыліся таблеткі, а ў мяне заўсёды праблемы са сном, калі я вяртаюся з Лос-Анджэлеса ".
  
  Вусны Шеферда скрывіліся, калі ён злосна паглядзеў на свайго швагра. "Тады ў цябе, павінна быць, амаль ніколі не бывае праблем са сном", - злосна сказаў ён.
  
  Я прыкусіла губу і назірала, як Дарыус апусціў погляд у падлогу. “Я павінна працаваць, Стыў. І гэта быў не мой выбар - вяртацца на Ўсход".
  
  Шэферд паківаў галавой. У мяне было выразнае адчуванне, што паміж двума мужчынамі не было ранейшай любові.
  
  "Сані сёння раніцай прыняла полтаблетки, Шэп," ціха сказаў я.
  
  Яго погляд слізгануў да мяне, і ён запытальна прыпадняў брыво.
  
  “Я наведаў яе незадоўга да паўдня. Яна выглядала змучанай, худы і на мяжы сіл. Яна патэлефанавала Ціфані, каб тая нагледзела за Фінлі, каб тая магла крыху паспаць, і яна прызналася мне, што прыняла палову таблеткі, каб быць упэўненай, што праспіць да прыходу Даріуса дадому. Мы думаем, што нават гэта невялікае колькасць прывяло яе ў стан лунатызму, і яна, верагодна, прыняла астатнюю частку снатворнага, пакуль была ў такім стане ".
  
  Дарыус сказаў: "Памятаеш, пару месяцаў таму, калі я расказваў табе пра тое, як яна спрабавала злавіць русалку?"
  
  Шэферд разгублена кіўнуў, утаропіўшыся ў падлогу вестак адсутным позіркам і амаль адключыўшыся. У гэты момант яго тэлефон зазваніў, і ён выцягнуў яго, каб паглядзець на дысплей. Пробормотав сабе пад нос праклён, ён устаў з крэсла і сказаў: "Я павінен адказаць на гэта".
  
  Шэпард ішоў па калідоры, і па напружаным становішчы яго плячэй я мог сказаць, што гэта было афіцыйнае паліцэйскае справа, хутчэй за ўсё, звязанае з адным ці абодвума справамі, над якімі ён працаваў сёння ўвечары.
  
  Як толькі ён прайшоў праз падвойныя дзверы вонкі, з іх выйшаў сівога выгляду мужчына з кароткай неахайнай барадой, у акулярах з тоўстымі шкламі і крывым носам. На ім былі медыцынская форма і лабараторны халат. “ Д Анджэла?
  
  "Так", - сказаў Дарыус, хутка устаючы, яго рукі сціснуліся ў кулакі, як быццам ён спрабаваў падрыхтавацца да дрэнным навінам. Мы з Джыл таксама ўсталі.
  
  "Вы містэр-Анджэла?" - спытаў доктар.
  
  “Так. Дарыус. Я муж Сані".
  
  “Добра. Я доктар Папагеоргиу. Я аглядаў вашу жонку".
  
  "Так?" Сказаў Дарыус, гэта быў хутчэй пытанне, чым зацвярджэнне.
  
  Я нецярпліва глянула на доктара. Чаму ён не выратаваў усіх нас, відавочна, устрывожаных людзей, ад пакут і не сказаў, што з Сані усё ў парадку?
  
  "Гэта быў вельмі, вельмі небяспечны момант, містэр-Анджэла, але я веру, што з вашай жонкай усё будзе ў парадку".
  
  Усе разам мы з палёгкай апусцілі плечы.
  
  Лекар працягнуў. “Мы хацелі б пакінуць яе на ноч для назірання. Яе дыханне і сэрцабіцце ўсё яшчэ трохі млявыя".
  
  “Вядома. Вядома", - сказаў Дарыус. "Калі я змагу—"
  
  "І я таксама хацеў бы прызначыць кансультацыю з які лечыць псіхолагам заўтра раніцай", - перапыніў доктар. "Ёй спатрэбіцца псіхалагічная ацэнка, перш чым я змагу яе выпісаць".
  
  "... Псіхалагічная ацэнка?" Спытаў Дарыус.
  
  Доктар Папагеоргиу пільна паглядзеў на Даріуса. “Ваша жонка спрабавала пакончыць з сабой, містэр-Анджэла. Вам трэба змірыцца з гэтым і падтрымаць любое псіхалагічнае кансультаванне, тэрапію і / або абследаванне ў псіхіятрычным установе ".
  
  Мы ўсе гучна ахнулі пры гэтых словах.
  
  "Яна не ... ", - сказаў Дарыус, энергічна ківаючы галавой. "Доктар, я клянуся, Сані не схільная да самагубства".
  
  Цвёрды тон доктара і спакойны погляд ні разу не завагаліся. “У яе сур'ёзны недахоп вагі, абязводжванне і знясіленне, не кажучы ўжо пра тое, што сёння вечарам яна прыняла досыць снатворнага, каб пакончыць з сабой. І яна амаль атрымала поспех. Адны гэтыя прыкметы даюць мне падставу для турботы. Тым не менш, я перадам рашэнне аб яе перадачы майму калегу заўтра раніцай. Мы павінны быць упэўненыя, што яна больш не ўяўляе пагрозы ні для сябе, ні для іншых, містэр-Анджэла.
  
  Дарыус проста працягваў пампаваць галавой, і ўпершыню выраз твару лекара стала жаласлівы. “Ты нічога не зможаш зрабіць для яе сёння ўвечары. Я прапаноўваю табе пайсці дадому і крыху адпачыць самому.
  
  Дарыус перастаў пампаваць галавой і проста стаяў з разяўленай сківіцай і ашаломленым выразам твару. Як быццам ён не мог падабраць слоў, каб настойваць на тым, што ўсё гэта было вялікім непаразуменнем. Што Сані, верагодна, была не ў сваім розуме, калі прымала ўсе гэтыя таблеткі.
  
  Але потым мяне ахінула: людзі, схільныя да самагубства, былі не ў сваім розуме па азначэнні. Што, калі Сані была ў поўным свядомасці, калі сыходзіла, каб паехаць у парк? Яна прыняла толькі палову дозы, і гэта, павінна быць, прайшло да таго часу, калі яна прачнулася каля трыццаці сямі ці васьмі, каб пакінуць Ціфані і Фінлі дома, праўда?
  
  "Прывітанне", - сказаў Шэпард, прымусіўшы мяне падскочыць. Ён падышоў прама да мяне, а я нават не заўважыла. “Ёсць навіны? Як Сані?"
  
  Дарыус павярнуўся да яго з хваравітым, здзіўленым выразам на твары. Здавалася, ён не быў здольны адказаць.
  
  "А вы хто?" - спытаў доктар Папагеоргиу.
  
  "Дэтэктыў Стыў Шэпард," прадставіўся Шэп, выцягваючы свой значок і паказваючы яго доктару. “ Я брат-блізнюк Сані.
  
  "А", - сказаў лекар. "Стан стабільны, але яе перавялі ў аддзяленне інтэнсіўнай тэрапіі для далейшага назірання на працягу ночы".
  
  "Слава Богу", - сказаў Шэферд, уздыхнуўшы з палёгкай. "Мы можам яе ўбачыць?"
  
  Пільны погляд доктара кінуўся да Дариусу, затым зноў да Шэпард. “Я дазволю аднаму чалавеку ненадоўга наведаць яе. Толькі пяць-дзесяць хвілін. Яе стан стабільны, але я не магу дапусціць, каб яна хвалявалася ці яшчэ больш кончылася, пакуль яе не агледзяць заўтра раніцай ".
  
  "Ацэньвалі?" Спытаў Шэферд.
  
  "Я ўвяду цябе ў курс справы", - прашаптала я яму.
  
  Дарыус павярнуўся да нас. “Дзякуй, што прыйшлі, хлопцы. Я вярнуся і пабачуся з ёй. Стыў, я патэлефаную табе заўтра, каб паведаміць апошнія навіны".
  
  Бровы Шеферда нахмурыліся. "Я хачу ўбачыць яе, Дарыус".
  
  Папагеоргиу покачался на абцасах. “ Як я ўжо сказаў, я магу дапусціць толькі аднаго наведвальніка, джэнтльмены.
  
  "Я яе муж", - цвёрда сказаў Дарыус.
  
  "Я яе блізнюк!" Запярэчыў Шэферд. Было дзіўна бачыць, што ён настойвае на тым, каб перапыніць лінію і ўстаць перад сваім шваграм. Я была зусім упэўнена, што дзякуючы іх шлюбу доступ Даріуса да Сані перасягнуў доступ Шепарда.
  
  "У вас ёсць медыцынскае прадпісанне або даверанасць?" Папагеоргиу спытаў яго.
  
  Шэферд ўтаропіўся на доктара, яго вусны сціснуліся ў тонкую лінію ад гневу. "Не, але я з'яўляюся прадстаўніком закона".
  
  "Гэта справа паліцыі?" запярэчыў доктар, і я магла сказаць, што ён быў цвёрда на баку Даріуса.
  
  Сківіцу Шэпарда сціскалася і разжималась. "Няма", - нарэшце прызнаў ён.
  
  Папагеоргиу павярнуўся да Дариусу. “Яна ў палаце два-дзесяць. Выконвайце па зялёнай лініі да ліфтах". Папагеоргиу зрабіў паўзу, каб паказаць на серыю каляровых ліній на падлозе. "Я паведамлю медсястры аддзялення інтэнсіўнай тэрапіі, што вам дазволена наведаць вашу жонку не больш чым на дзесяць хвілін".
  
  "Дзякуй", - сказаў Дарыус з палёгкай і, кінуўшы апошні выклікае погляд на Шеферда, пакінуў нас і накіраваўся да ліфтах.
  
  Калі яны з доктарам сышлі, я ўвёў Шэпарда ў курс справы.
  
  "Гэта смешна", - агрызнуўся ён. "Сані не схільная да самагубства".
  
  "Адкуль ты ведаеш?" Я спыталася ў яго, шчыра зацікавіўшыся.
  
  "Што значыць "адкуль я ведаю"?
  
  “ Я маю на ўвазе, Шэп, што пятнаццаць гадоў таму быў час, калі мая сястра была вельмі, вельмі падаўленая пасля разрыву адносін, і пазней яна прызналася мне, што падумвала звесці рахункі з жыццём, а я так і не даведаўся. Не было ніякіх відавочных прыкмет, акрамя таго, што яна здавалася млявай і туманнай кожны раз, калі я з ёй размаўляў, і я заўсёды спісваў гэта на тое, што яна стамілася з-за сваёй працы ".
  
  “ Яе экстрасенсорная праца?
  
  “Не, гэта было да ўсяго гэтага. Тады яна працавала ў банку, і на яе аказваўся вялікі ціск. У любым выпадку, справа ў тым, што мне ніколі не прыходзіла ў галаву, што яна была ў такім небяспечным стане.
  
  "Эм Джэй прайшла праз нешта падобнае, калі вучылася ў каледжы", - сказала Джыл, парушаючы маўчанне. Ён усё яшчэ стаяў побач са мной.
  
  Мы з Шэпардам здзіўлена паглядзелі на яго.
  
  Ён паціснуў плячыма і дадаў: “Яе мама памерла, калі яна вучылася ў пятым класе, а яе бацька адразу пасля гэтага пачаў піць. Яна ніколі не звярталася да псіхатэрапеўта або кансультанта, і я думаю, што яна адштурхоўвала ўсё гэта так доўга, як магла, але калі ёй было каля дваццаці, гэта нагнала яе, і быў час, калі я стараўся трымацца бліжэй да яе, каб яна не нарабіла якіх-небудзь глупства ".
  
  "Як яна выпуталась з гэтага?" Я спытаў Джыл.
  
  "У рэшце рэшт я пераканаў яе прайсці курс тэрапіі ў універсітэцкай клініцы, і яна прыняла некалькі антыдэпрэсантаў, што мела велізарнае значэнне".
  
  Я кіўнуў. “Эбі таксама. Я мяркую, яна ўсё яшчэ іх прымае".
  
  "Хлопцы", - сказаў Шэпард, працягваючы да нас далоні. "Вы павінны мне паверыць, калі не лічыць таго, што здарылася з маімі бацькамі пяць гадоў таму, жыццё Сані была адносна спакойнай".
  
  "Твае бацькі памерлі?" Спытала Джыл.
  
  Шэферд кіўнуў. “Мама памерла ад раку яечнікаў, а тата памёр праз шэсць месяцаў пасля мамчыных пахавання. Нагрузка на яго з-за яе хваробы была занадта вялікая для яго сэрца".
  
  “ Сані калі-небудзь хадзіла да псіхолага? - Настойваў я.
  
  “Вызначана. І яна пацягнула мяне з сабой. Сур'ёзна, Сані на піку свайго псіхічнага здароўя. Заўсёды была такой ".
  
  "Магчыма, на гэты раз яна была занадта хутка падаўлена бессанню і абавязкамі маці па адносінах да капрызному малому, каб распазнаць насоўваецца дэпрэсію", - выказала здагадку я. "І не забывайце, як цяжка адбілася на ўсіх пандэмія", - дадала я. "Клянуся, мы ўсе ходзім з добрым выпадкам посттраўматычнага стрэсавага засмучэнні".
  
  Шэферд нахмурыўся і ўтаропіўся ў падлогу. “ Так, - нарэшце прызнаў ён. “ Гэта было даволі жорстка з яе боку. Чорт вазьмі, мне трэба было быць больш уважлівым.
  
  "Мы ўсе павінны былі", - сказала я яму. А потым я пацягнулася і ўзяла яго за руку. "Гэта не твая віна, мілы".
  
  Ён падняў на мяне погляд. “ Тады чаму я адчуваю сябе такім вінаватым?
  
  "Таму што гэта тое, што ты робіш", - сказала яму Джыл. "Ты прыязджаеш на сваім белым кані і так часта ратуеш становішча, што на гэты раз гэта заспела цябе знянацку".
  
  Шэферд скоса зірнуў на мяне. “ З якіх гэта часоў Джыл стала такой мудрай?
  
  Я ўсміхнуўся. "О, павер мне, Джыл нашмат мудрэй, чым ён паказвае".
  
  Джыл зазьзяла. "Гэта мая вечарынка", - сказаў ён, робячы рэверанс. “Цяпер хадзем, вы двое. Я стаміўся, і мы больш нічога не можам тут зрабіць. Давай вернемся дадому ўтрох.
  
  Шэпард прыцягнуў мяне да сваёй грудзей і пацалаваў у макаўку. "Я не магу", - сказаў ён нам абодвум. "Я павінен вярнуцца на месца здарэння". А потым ён трохі памаўчаў і дадаў: “Сцэны. Божа Літасцівы, гэтая ноч падобная на благі сон, які ніяк не скончыцца ".
  
  "Мы праводзім цябе", - сказала я, моцна абдымаючы яго, перш чым узяць за рукі яго і Джыл, каб выйсці з лякарні.
  
  Мы рассталіся на паркоўцы, і, накіроўваючыся да нашай машыне, я адстала ад Гілан, назіраючы за бяжыць фігурай Шепарда. Ён хадзіў трохі згорбіўшыся, як быццам нёс на спіне ўвесь цяжар свету. Я не мог уявіць сябе на яго месцы, з такой велізарнай адказнасцю і яго асабістымі трагедыямі, ўперамешку.
  
  "Кэт?" Паклікала Джыл.
  
  "Іду", - разгублена сказала я і яшчэ некалькі секунд назірала за Шэпардам, адчуваючы, што мне хочацца падбегчы да яго і моцна абняць яшчэ раз.
  
  Азіраючыся назад, я сапраўды шкадую, што не зрабіў гэтага.
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 7
  
  Tна наступную раніцу я прачнулася ад паху кавы, доносившегося з маёй кухні. І што-то яшчэ напаўняла паветра водарам выпечкі і маліны. Перавярнуўшыся на іншы бок, я ўзяла тэлефон, каб праверыць час. Было шэсць пятнаццаць. Субота.
  
  Я застагнала і ціха вылаялася сабе пад нос, разважаючы, ці варта мне паспрабаваць зноў заснуць або спусціцца на кухню і паглядзець, чаму, у імя ўсяго Святога, Джыл палічыў добрай ідэяй рыхтаваць у такі час на маёй кухні, а не ў яго.
  
  Цяжка ўздыхнуўшы, я вырашыла, што Джыл даставаў вось так раніцай формачкі для выпечкі толькі тады, калі яго што-то турбавала. Такім чынам, я зрабіў тое, што зрабіў бы любы добры сябар — перавярнуўся на іншы бок і паспрабаваў зноў заснуць, што ўдавалася прыкладна пятнаццаць хвілін, або роўна да таго моманту, калі я толькі пачаў засыпаць, калі Джыл падняў свой неспакой на новы ўзровень і пачаў гучна грымець каструлямі і патэльнямі, ствараючы на кухні татальны шум.
  
  З цяжкімі стагоддзямі - і выбліскам лютасьці — я схапіла свой шаўковы халат з ручкі за дзвярыма ваннай і ціха спусцілася па лесвіцы, пакуль ён працягваў шумець.
  
  Я выявіў, што ён літаральна барабаніць драўлянай лыжкай па дне каструлі, павярнуўшыся да мяне спінай і глядзеў перад сабою ў акно.
  
  "Запамінальная мелодыя," сказаў я.
  
  Джыл падскочыла, затым разгарнулася, трымаючы лыжку, як зброя. "Аааа!"
  
  "Расслабся!" Сказала я, падымаючы рукі. "Гэта ўсяго толькі я".
  
  "Пра", - сказаў ён, адразу ж супакоіцца.
  
  Трохі занадта хутка, падумаў я.
  
  “Добрай раніцы, Кэт. Ты рана ўстала".
  
  Я бразнулася на адзін з барных крэслаў уздоўж кухоннага астраўка. - Ого, Джыл, ты думаеш?
  
  Джыл скорчила маленькую гримаску. "Не магла заснуць, так?"
  
  Я тупа ўтаропілася на яго. “ Няма.
  
  Ён кіўнуў, як быццам цалкам зразумеў. “ Я таксама.
  
  Я ўткнуўся лбом у востраў. - Чаму ты тут, Джыл? - спытаў я.
  
  “ Ваша духоўка больш адчувальная да тэмпературы, а я рыхтую кававы пірог з гаудой і абрыкосамі, і тэмпература павінна быць роўна сто восемдзесят градусаў па Цэльсіі на працягу дваццаці хвілін, інакш ён падрумяніцца.
  
  Я падняла галаву і панура паглядзела на яго. “ У нас дакладна такая ж духоўка.
  
  Я асабіста паклапаціўся аб тым, каб Chez Kitty быў абсталяваны першакласнай бытавой тэхнікай, як і ў Chez Cat.
  
  Джыл адклаў лыжку, якую трымаў у руцэ, і ўзяў кухоннае ручнік. Пакруціўшы яго ў руках, ён сказаў: “Тут асвятленне лепш. І тут больш месца, каб раскласці ўсе інгрэдыенты. І ў мяне зусім скончылася сумесь для торта, але потым я ўспомніла, што ў цябе тут у кладоўцы ёсць скрынка.
  
  "Джыл?"
  
  "Так?"
  
  “ Цябе што-то турбуе?
  
  Плечы Джыл паніклі. “ Ты так добра мяне ведаеш.
  
  Я ўстала з барнага крэсла і нетаропка абыйшла столік да шафкі, дзе захоўвала фрэнч-прэс. "Сядай," сказала я яму. “ Я прыгатую нам кавы, і мы зможам пагаварыць.
  
  Джыл кінулася да крэсла і заняла месца. Я пачакала, пакуль насыплю ў фрэнч-прэс свежыя кававыя збожжа і ўключу чайнік, затым паставіла дзве гурткі, вяршкі, цукар і дзве лыжкі, перш чым загаварыць з ім. “ Скажы мне, што ў цябе ў галаве.
  
  “Мішэль пакінуў мне паведамленне гэтым раніцай. Я не чула свой тэлефон. Я была ў душы ".
  
  Я чакаў, што Джыл працягне, але ён зрабіў паўзу з адсутным выразам у вачах, таму я падказаў яму. "І?"
  
  Джыл ўздыхнула. "Ён проста сказаў:"Я думаю, нам трэба пагаварыць".
  
  Я здрыганулася. "Ой".
  
  Пільны погляд Джыл сустрэўся з маім. "Гэта дрэнна, так?"
  
  "Ты распавяла яму пра зданяў?" - Спытала я, спадзеючыся, што гэта было ўсё, аб чым Мішэль хацеў пагаварыць з Джыл.
  
  "Няма", - сказаў Джыл. "Я чакаў падыходнага моманту, каб паведаміць навіны".
  
  Я не прызнаўся Джыл, што, на маю думку, добрае час прайшло, і замест гэтага палічыў за лепшае засяродзіцца на больш аптымістычным падыходзе. Чайнік пачаў дыміцца парай, і я перапыніла нашу гутарку, каб заліць фасолю ў фрэнч-прэсе гарачай вадой. Калі гэта было зроблена, я сказаў: "Можа быць, ён проста хоча сказаць табе, што знайшоў іншую працу і яго не будзе дома ў канцы месяца".
  
  "Ён ужо напісаў мне пра гэта", - сказала Джыл.
  
  "Калі?"
  
  “ Учора, падчас вашай сустрэчы з графам.
  
  Так шмат усяго адбылося за апошнія дваццаць чатыры гадзіны, што ўчорашні дзень здаўся мне вечнасцю. "Цяпер я разумею, што прывяло вас на хатнюю старонку Таварыства абароны правоў чалавека".
  
  Джыл крыва ўсміхнуўся мне, але ў яго вачах была велізарная смутак. “Vogue збіраецца трансляваць модныя відэаролікі для сваіх онлайн-падпісчыкаў. Фатаграфіі мадэляў зараз стануць відэазапісамі мадэляў, і Мішэль працуе над тым, каб гэты пераход адбыўся, аб'яднаўшыся з рэжысёрам-дакументалістам з Паўднёвай Афрыкі. Яго не будзе ўвесь кастрычнік і большую частку лістапада ".
  
  "О, Джыл", - сказала я. "Мне так шкада".
  
  Ён паціснуў плячыма і пачаў круціць кававую лыжачку, утаропіўшыся ў стальніцу. Шмыгнув носам, ён прашаптаў: "Я сапраўды думаў, што ў нас атрымаецца".
  
  У мяне разбілася сэрца, калі я ўбачыла яго ў такім стане, і я хутка абышла прылавак, каб заключыць яго ў моцныя абдымкі.
  
  Я ведаў, што гэта разбітае сэрца. Гэта было больш, чым проста ўсведамленне таго, што ты не правядзеш рэшту сваіх дзён з чалавекам, за якога выйшла замуж, — гэта быў факт, што, на развітанне з ім, ты павінна была развітацца з марай аб тым, які, па твайму думку, будзе тваё жыццё. Упэўненасць у гэтым і камфорт ад гэтай упэўненасці былі такімі неверагодна цяжкімі рэчамі, якія можна было страціць.
  
  Доўгі час я проста абдымала Джыл і ведала, што ён ціха плача, па рэдкага всхлипыванию і маленькаму вільготным плямка на тыльным баку майго пляча, якое ўтварылася ад яго слёз.
  
  "Я ведаю, мілы", - прашаптала я яму.
  
  Я адчула, як ён злёгку кіўнуў. Ён ведаў, што я ведаю.
  
  Гэты момант быў перапынены пстрычкай таймера над духоўкай. Джыл вырваўся з маіх абдымкаў і выцер вочы. "Кававы пірог гатовы".
  
  Я пагладзіла яго па валасах і пацалавала ў шчаку. “ Сядай. Я паклапачуся пра гэта.
  
  Падышоўшы да духоўцы, я дастала апетытны на выгляд пірог і паставіла яго астываць на краты. Апетытны водар напоўніў кухню чароўным водарам.
  
  "Яму трэба астыць хвілін пятнаццаць", - сказала Джыл.
  
  Я зноў павярнулася да яго, і ён здаваўся больш спакойным, хоць яго вочы былі мокрымі і чырвонымі.
  
  "Чым магу быць карысны?" Я спытаў у яго, і гаворка ішла не пра сняданак.
  
  "Мне трэба адцягнуцца", - сказаў ён.
  
  Наліваючы каву ў нашы гурткі, я сказала: “Мы маглі б здзейсніць аднадзённую паездку куды-небудзь. О! Я ведаю. Мы маглі б адправіцца ў горад і прагуляцца па парку. Лісце толькі пачынаюць ападаць, і я ўпэўнены, што гэта было б карысна для нас.
  
  Джыл уздыхнуў і паківаў галавой. "Я хачу быць бліжэй да дому на выпадак, калі мне патэлефануюць па нагоды прывідаў".
  
  "Тады як наконт прагулкі па пляжы?" Настойваў я. Джыл мела патрэбу ў свежым паветры і невялікай фізічнай нагрузцы. За ноч пахаладала, і на вуліцы было не асабліва сонечна з-за пахмурнага неба, але, па меншай меры, дажджу пакуль не было.
  
  Джыл зноў уздыхнуў, як быццам не мог вырашыцца. "Мне не хочацца, Кэт," нарэшце сказаў ён.
  
  “Тады як наконт марафону Netflix? Мы маглі б трансляваць што-небудзь пра Грэйс і Фрэнкі. Табе падабаецца гэтае шоў".
  
  "Таму што Джэйн Фонду - жывая, дыхае багіня, а Лілі Томлин - нацыянальны здабытак!" Джыл амаль крычала.
  
  Мы абодва засмяяліся. Гэта была яго стандартная рэпліка кожны раз, калі я згадвала шоў. Было прыемна бачыць, як ён хіхікае.
  
  Але потым ён працверазеў і сказаў: "Так, я таксама не ўпэўнены, што зараз у настроі для гэтага".
  
  "Ты хацела патэлефанаваць Мішэлю?" Мякка спытала я.
  
  "Няма!" Джыл агрызнуўся. Я здзіўлена вздернула падбародак, і ён хутка папрасіў прабачэння. “Прабач. Я не хацела адкусваць табе галаву. Я проста ...
  
  Я пацягнулася праз стойку і накрыла яго руку сваёй. "Я ведаю," сказала я. Я адкладваў "размова" з Томам да тых часоў, пакуль ён не загоніць мяне ў кут у маім хатнім офісе і не дазволіць мне збегчы. Я ведала, што ён збіраўся сказаць, але гэта былі словы, ад якіх нельга было адмовіцца, і я ні кропелькі не асуджала Джыл за тое, што ён пакуль не быў гатовы іх пачуць.
  
  "Тады чым бы ты хацеў заняцца?" Спытаў я яго праз імгненне.
  
  "Я хачу наведаць Зданяў", - сказаў ён. "Нягледзячы на тое, што ён яшчэ не мой сабака, я працягваю думаць аб тым, як яму, павінна быць, самотна ў гэтай будцы, не ведаючы, што ён збіраецца вярнуцца дадому са мной".
  
  "Мне падабаецца гэтая ідэя", - сказаў я.
  
  "Так?"
  
  “Так. І мы можам спытаць у прытулку, ці можна ўзяць Зданяў на шпацыр. Можа быць, па пляжы?"
  
  Джыл закаціў вочы. “ Ты сапраўды хочаш, каб я крыху патрэніраваўся, так?
  
  Я адрэзала для яго кавалачак кававага торта і працягнула з абаяльнай усмешкай. "Гэта пойдзе табе на карысць, даражэнькая", - сказала я. "І я ўпэўненая, Духам гэта спадабалася б!"
  
  * * *
  
  Як аказалася, Зданям гэта спадабалася. Мы дабраліся да прытулку неўзабаве пасля яго адкрыцця і пацікавіліся, ці можна вывесці чароўна мілых шчанюкоў на шпацыр. У прытулку былі ў захапленні ад таго, што мы вярнуліся, каб зблізіцца са Спуками, і паклапаціліся аб тым, каб у нас быў ланцужок і пераносная міска для вады на шпацыр па пляжы. Я паклала дзве бутэлькі з вадой у сумачку, і мы адправіліся ў шлях. Па шляху Джыл спытаў, ці не магу я зняць на відэа, як ён выгульвае свайго хутка які з'явіўся на свет шчанюка, і я з радасцю ўзяла ў яго тэлефон, каб зняць відэа.
  
  Аднак, калі я рыхтаваўся да здымцы, я здзейсніў тую ж памылку, што і заўсёды, і адкрыў яго фотапрыкладанне замест камеры, і быў узрушаны, выявіўшы фатаграфію, зробленую мной ўнутры пазадарожніка Сані, на якой я трымаю яе галаву ў сябе на каленях і кідаю на Джыл (і камеру) спалоханы погляд.
  
  "Навошта ты гэта зрабіла?" Я спытаў Джыл. Фатаграфія здавалася здрадай прыватнага жыцця Сані, і я не мог зразумець, навошта Джыл яе ўзяла.
  
  Ён адводзіў Духаў, і яму было нялёгка вярнуць яго да мяне, каб я паглядзеў у камеру, таму што сабаку значна больш цікавілі пахі, якія ён яшчэ не да канца даследаваў. Тым не менш, Джыл справіўся з гэтым і падышоў досыць блізка, каб, прыжмурыўшыся, глядзець на экран, калі я паднёс яго да яго.
  
  "Ха", - сказаў ён, калі ўбачыў фатаграфію. "Я не памятаю, каб рабіў гэта".
  
  "Гэта на тваіх фотаздымках", - сказала я, амаль зморшчыўся ад обвиняющего тоны, які зляцеў з маіх вуснаў.
  
  Погляд Джыл кінуўся да мяне, яго бровы нахмурыліся ў замяшанні. “Кэт, я не наўмысна рабіў гэта фота. Павінна быць, я правяла пальцам налева, а не ўверх, калі спрабавала датэлефанавацца да дзевяць-адзін-адзін. Я была ўзрушаная, убачыўшы Сані такі, і, павінна быць, выпадкова зрабіла здымак ".
  
  "Пра", - сказала я, паварочваючы фатаграфію назад да сябе. “Даруй, Джыл. Я не хацела вінаваціць цябе".
  
  "Усё ў парадку", - сказаў ён. "Я разумею".
  
  Духі перастаў цягнуць і сеў побач з намі, гучна пыхкаючы. Джыл паглядзеў на яго зверху ўніз, а затым спытаў мяне: “Гэй, ты можаш выцягнуць адну з бутэлек з вадой?" Я думаю, ён хоча піць.
  
  "Вядома", - сказала я, апускаючы тэлефон, каб пакапацца ў сваёй сумачцы.
  
  Пасля таго, як я перадаў ваду Джыл, ён дастаў з задняй кішэні складаны міску для вады і нахіліўся, каб прапанаваць Духам папіць. "Я выдалю фатаграфію праз хвіліну", - сказаў ён, амаль спахапіўшыся.
  
  Я адчуваў сябе вінаватым за тое, што прымусіў яго адчуваць сябе дрэнна, таму проста бесклапотна паціснуў плячыма і сказаў: "Як скажаш".
  
  Пакуль Джыл прысаджваўся на кукішкі, каб насыціць Духаў, я павярнуў тэлефон тварам да сябе, таму што так яны вельмі міла глядзеліся разам, і я хацеў гэта сфатаграфаваць, але я зноў націснуў на значок дурнога фота, і мне прыйшлося яшчэ раз паглядзець на малюнак нечакана распластанага цела Сані, яе бледнага твару і майго панічнай выразы.
  
  "Джыл?" - Спытала я, утаропіўшыся на экран.
  
  "Так?" сказаў ён, адцягваючыся на які расце абажанне свайго новага лепшага сябра.
  
  Я прысеў на кукішкі побач з ім і яшчэ раз паказаў яму экран. "Чаго не хапае?"
  
  Гіл адвёў погляд ад Духаў і перавёў яго з мяне на свой тэлефон, затым назад. “ Што?
  
  Я повертела тэлефон у руках. - Чаго не хапае?
  
  "Што вы маеце на ўвазе, кажучы "чаго не хапае"?
  
  Я паказаў на экран. "Вось", - сказаў я. "Бачыш гэта?"
  
  “ Што бачыш? Сярэдняя кансоль?
  
  "Так".
  
  "Я не бачу нічога незвычайнага ці недарэчнага", - сказаў Джыл.
  
  "Вось менавіта", - сказаў я яму.
  
  Ён уздыхнуў. “ Ты можаш проста сказаць мне, чаго я не павінен бачыць?
  
  Я падняла цяпер ужо пустую бутэльку з-пад вады, што стаяла ля яго ног, і повертела яе ў руках. Затым я ўбачыла, як пашырыліся вочы Джыл. Ён зноў паглядзеў на фатаграфію на экране, затым зноў на мяне. "Як ты можаш праглынуць цэлую ўпакоўку таблетак без вады?" - спытаў ён.
  
  "Вотименно".
  
  "Ці Мог ён быць у дзверы з боку кіроўцы?" затым ён спытаў:
  
  “Ты ўвайшоў з таго боку. Ты памятаеш, што бачыў аднаго?"
  
  Джыл заплюшчыў вочы, каб засяродзіцца. "Няма", - сказаў ён, прадстаўляючы сабе гэтую сцэну. "Я агледзеў усё вакол у пошуках бірулькі, але там нічога не было".
  
  Я кіўнуў. Я ўспомніў, як глядзеў на дзверы, калі саджаў Сані на пасажырскае сядзенне да сабе на калені. Там я яе таксама не бачыў.
  
  "Гэта было на падлозе пасажырскага сядзення?" Спытаў Джыл. Фатаграфія дазволіла нам убачыць, як падлогавы кілімок з боку кіроўцы, так і падлогавы кілімок з боку пасажыра, але некаторыя часткі кілімкоў былі схаваныя ад вачэй.
  
  Я пакруціў галавой. "Я памятаю, што глядзеў у падлогу", - сказаў я яму. “Я глядзеў, не выпусціла яна туды якія-небудзь таблеткі, спадзеючыся, што яна не праглынула ўвесь бутэлечку. Кілімок на падлозе быў чыстым."
  
  Погляд Джыл сустрэўся з маім. “ Так як жа яна выпіла цэлую бутэльку амбиена без вады?
  
  "Яна магла проста праглынуць таблеткі гвалтоўна", - сказаў я.
  
  Выраз твару Джыл было няўпэўненым. “ Ты памятаеш, што лекар сказаў, што ў яе было моцнае абязводжванне?
  
  У мяне вырваўся ціхі ўздых. “ Я сапраўды памятаю гэта.
  
  “Такім чынам, як вы глынае таблеткі, калі ў вас абязводжванне? Гэта досыць складана, калі вы не адчуваеце смагі. І Амбиен выпускаецца ў таблетках, а не ў капсулах, так што гэта яшчэ больш ўскладняе задачу ".
  
  Мы з Джыл глядзелі адзін на аднаго, пакуль Духанщик не гав-гав. Яму не цярпелася вярнуцца да прагулцы.
  
  Я працягнула Джыл яго тэлефон, сунула ў кішэню пустую бутэльку з-пад вады, і мы моўчкі пайшлі па пляжнай сцежцы, кожны пагружаны ў свае думкі.
  
  "Ці павінны мы сказаць Шэпарду?" Нарэшце спытала Джыл.
  
  "А ці павінны мы?" Адказаў я.
  
  Джыл закусіў губу. “ Я не ведаю. З аднаго боку, вы ведаеце, наколькі ён падазроны і наколькі вялікая верагоднасць таго, што ён зробіць што-то з нічога, але, з іншага боку, як вы растлумачыце, што Сані выпіла цэлую бутэльку амбиена без вады?"
  
  Я працягваў моўчкі ісці побач з Джыл, абдумваючы ўсё гэта, перш чым, нарэшце, спыніўся і сказаў: "Яна магла прыняць таблеткі, калі вярнулася ў дом, Джыл".
  
  “ Ты маеш на ўвазе, калі Ціфані здалося, што яна чуе яе, калі тая была на бегавой дарожцы?
  
  “Так. Я маю на ўвазе, гэта накшталт як падыходзіць, ці не так? Ціфані чуе, што ў хаце хто-то ёсць, ёй патрабуецца хвіліна, каб набрацца смеласці і праверыць, а калі яна гэта робіць, там нікога няма. Калі б Сані вярнулася за таблеткамі і дастатковай колькасцю вады, каб праглынуць іх усіх, то гэта заняло б усяго некалькі імгненняў, праўда?
  
  Джыл перадаў мне ланцужок Духаў і, на імгненне пастукаўшы па сваіх гадзінах, цяпер свабоднымі рукамі адлюстраваў, як адкрывае бутэлечку з таблеткамі, высыпая таблеткі сабе на далонь, якую затым прыціснуў да рота, затым напоўніў уяўны шклянку вадой і гучным глытком праглынуў няшчырую порцыю. Зноў зірнуўшы на гадзіннік, ён сказаў: "Семнаццаць секунд".
  
  "Нават калі б было трыццаць, гэта было б хутка", - сказаў я.
  
  "Такім чынам, не так ужо і незвычайна, што ў машыне не было вады", - сказаў Джыл.
  
  Я кіўнула. “І гэта тлумачыць тое, што пачула Ціфані. Вельмі верагодна, што Сані вярнулася ў дом, каб прыняць таблеткі".
  
  Я ўздыхнуў з палёгкай, але гэта быў некалькі нацягнуты ўздых. Думка аб тым, што Сані добраахвотна праглынула цэлую бутэльку амбиена, не выклікала палягчэння. Гэта было тое, аб чым варта было вельмі, вельмі турбавацца.
  
  Мы шпацыравалі па Зданям яшчэ хвілін трыццаць або каля таго, амаль не размаўляючы адзін з адным. Я мог бы сказаць, што факты аб перадазаванні Сонейка надзвычай турбавалі нас абодвух.
  
  Калі мы вярнуліся да машыны з вельмі шчаслівым і некалькі выматаныя шчанюком, Джыл сказала: "Можа быць, табе варта патэлефанаваць Шэпарду і спытаць яго, як справы ў Сані?"
  
  Я кіўнуў. “ Я як раз думаў пра гэта.
  
  Я патэлефанаваў Шэпарду па Bluetooth у маёй машыне, каб Джыл магла мяне падслухаць.
  
  "Прывітанне, красуня", - сказаў ён, калі ўзяў трубку, яго голас быў трохі хрыплым ад недосыпа.
  
  "Прывітанне," сказала я, усміхаючыся цёплага тону. “ Джыл са мной у машыне. Мы хочам ведаць, як справы ў Сані.
  
  Шэферд шумна выдыхнуў. "Гэта нядобра", - сказаў ён.
  
  Я мацней сціснуў руль, і Джыл паглядзела на мяне з трывогай. "Што здарылася?" Я спытаў.
  
  "Яе псіхалагічная ацэнка была трывожнай", - сказаў Шэферд.
  
  "Што гэта значыць?" - спытаў я.
  
  "Гэта азначае, што псіхіятр лічыць, што ёй варта правесці некаторы час у аддзяленні падтрымкі псіхічнага здароўя".
  
  Мае вочы пашырыліся. “ У бальніцы?
  
  “Няма. Дарыус адправіў яе ў EHPC. І перш чым ты спытаеш, гэта псыханэўралягічны цэнтр Іст-Хэмптана ".
  
  "О божа", - сказаў я. "Як доўга?"
  
  Голас Шэпарда стаў роўным, амаль пазбаўленым эмоцый, што, як я даведаўся за апошні год, азначала, што ён з усіх сіл спрабаваў трымаць свае эмоцыі пад кантролем. “Мы не ведаем. Пакуль яны не пераканаюцца, што яна больш не ўяўляе небяспекі ні для сябе, ні для іншых.
  
  Я прыціснула руку да рота. Мне і ў галаву не прыходзіла, што Сані ў такім стане, што яе сапраўды можна адправіць у бальніцу. - Значыць, яна сапраўды спрабавала прычыніць сабе шкоду?
  
  “Так. Дарыус сказаў мне, што яна прызналася яму сёння раніцай, і бальнічны псіхіятр пацвердзіў гэта".
  
  "Значыць, яна ўсведамляла, што робіць", - сказаў я, спрабуючы разабрацца ва ўсім гэтым.
  
  "Яны так думаюць", - сказаў Шэпард, і ў яго голасе пачулася лёгкая дрыготка, і я зразумела, што яго намаганні стрымаць свае эмоцыі не спрацавалі.
  
  “ Мне вельмі, вельмі шкада, Шэп. "Я не ведала, што яшчэ сказаць.
  
  Рушыла паўза, а затым Шэферд сказаў: “Па крайняй меры, яна ў надзейных руках. І яна ў бяспецы. І ў свядомасці, але яна ўсё яшчэ трохі не ў сабе".
  
  "Ты з ёй размаўляў?"
  
  “Пакуль няма. Дарыус з ёй. Ён сказаў, што псіхіятр не хоча яе хваляваць, і ён непакоіцца, што прызнанне мне пра тое, што яна зрабіла мінулай ноччу, можа справакаваць яе на няправільны лад ".
  
  Мне хацелася плакаць. Я ведала, наколькі блізкія былі Сані і яе брат, і гэта, павінна быць, забівала яго.
  
  "Што мы можам для вас зрабіць?" Спытала Джыл.
  
  Шэферд уздыхнуў так, што стала ясна, наколькі ён стаміўся. “Нічога, Джыл, але дзякуй. Я проста спрабую засяродзіцца на гэтай справе, у якім, на шчасце, у мяне зараз перапынак".
  
  “ У вас ёсць зачэпка ў справе аб забойстве Алены? - Спытала я.
  
  “ Я ведаю. На самай справе, хлопцы, мне пара бегчы. Суддзя вось-вось падпіша ордэр на мой арышт, а падазраваны можа схавацца, таму я хачу схапіць яго да таго, як у яго з'явіцца шанец ўцячы ".
  
  Я хацеў распытаць яго аб дэталях, але ведаў, што ён, хутчэй за ўсё, не падзеліцца са мной многім да таго часу, пакуль не вырабіць арышт. Да таго ж, роспыты толькі яшчэ больш яго затрымаюць. "Вядома", - сказаў я. "Мы поболтаем пазней, добра?"
  
  Пасля таго, як мы адключыліся, я павярнуўся да Джыл. "Гэта было хутка".
  
  "Ты ж ведаеш, як Шэпард любіць вырабляць хуткія арышты", - сказаў Джыл з крывой усмешкай.
  
  Я скорчила яму морду, але гэта было занадта праўдзіва. Было вядома, што мой хлопец спачатку паказваў кайданкі, а потым задаваў пытанні. "Спадзяюся, мы даведаемся усё пра гэта сёння ўвечары".
  
  Джыл павярнуўся на сваім сядзенні, каб азірнуцца на Зданяў. "Ён супер чароўны, ці не так?"
  
  Я паглядзела на шчанюка, які зараз цалкам разваліўся на маім заднім сядзенні, отсыпаясь, і ўсьміхнулася. “Так і ёсць, Джыл. Я так рада, што вы двое знайшлі адзін аднаго".
  
  Калі мы вярнуліся ў прытулак, Джыл неахвотна збіраўся перадаць ланцужок супрацоўніцы, калі яна шырока ўсміхнулася яму і сказала: "Чаму б табе не пакінуць яго сабе?"
  
  Джыл на імгненне нахмурылася, але я дакладна зразумеў, што яна мела на ўвазе. Нахіліўшыся, я моцна абняў Джыл. "Віншую, тата!"
  
  "Што?" Спытала Джыл, усё яшчэ зьбіты з панталыку.
  
  "Гэта сабака!" Я сказаў, паказваючы на Духаў.
  
  Вочы Джыл імгненна напоўніліся слязьмі. “ Я магу пакінуць яго?
  
  Супрацоўніца кіўнула і пляснула ў ладкі. "Ваша заяўка ўхваленая!"
  
  Джыл апусціўся на падлогу і абняў Духаў, якія расцеловали яго ўсяго і, здавалася, ведалі, што гэты момант асаблівы.
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 8
  
  Крыху пазней Джыл, адна ўсхваляваная дварняк і я сядзелі ў машыне, накіроўваючыся да новага дома Духаў. Мы пакінулі прытулак з падарункавым наборам "new pawent", у які ўваходзілі мяккая плюшавая пищащая цацка, дзённай запас сабачага корму, бірка для нашыйніка з імем Спукса і нумарам мабільнага тэлефона Джыл, а таксама пасведчанне аб усынаўленні, якое, як пакляўся Джыл, ён уставіць у рамку і павесіць над камінам.
  
  Па патрабаванні Джыл мы спыніліся каля вялікай крамы, падобнага на склад, пад назвай "Палац хатніх жывёл", дзе Джыл пачаў рабіць пакупкі, як быццам ён быў у адным з гульнявых шоў "Хапай і сыходзь".
  
  Да таго часу, як мы вярнуліся дадому, было ўжо далёка за абедам, і Духі былі напагатове і дзелавіта обнюхивали кожны куток у "Чэз Кітым", пакуль мы з Джыл цягнулі вялізны пакунак з рэчамі, якія ён купіў для свайго новага маленькага прыяцеля.
  
  "Яму сапраўды патрэбныя чатыры асобныя ложка?" Спытала я, цягнучы дзве плюшавыя, велізарныя сабачыя ляжанкі, у той час як Джыл протискивала яшчэ дзве, якія былі яшчэ больш, праз дзверы ззаду мяне.
  
  "Так!" Адказаў прыглушаны голас Джыл.
  
  "Куды мне гэта пакласці?" - Спытала я, ставячы абодва перад сабой.
  
  "Адзін побач з канапай і адзін побач з кухоннай стойкай", - праінструктаваў Джыл.
  
  Я расставіла ложка там, дзе ён загадаў, у той час як Джыл проковыляла ў заднюю частку катэджа з двума іншымі ложкамі. Затым я напоўніў міску Духаў вадой і паставіў яе ля сцяны побач з прыстаўным столікам, дзе яна не магла быць перакуліцца. Затым я падышоў да кайстраў, якія мы ўжо прынеслі з машыны, і паставіў іх на адзін з кухонных крэслаў, каб Джыл мог разабраць іх на вольным часе. Я не думала, што ён наогул аддаваў сабе справаздачу ў поўнай меры ў тым, што купіў, але я не збіралася крытыкаваць. Бедны шчанюк, верагодна, не быў распешчаны за ўвесь час, пакуль знаходзіўся ў прытулку, — калі ён наогул калі-небудзь быў распешчаны.
  
  "Себасцьян", - сказала я, высоўваючы яшчэ адзін крэсла, каб плюхнуться на яго.
  
  "Так, мілэдзі?" - адказаў мой штучны інтэлект прыслужніка.
  
  “Калі ласка, прыміце да ведама, што ў нас у доме з'явіўся новы пастаянны жыхар. Яго клічуць Спукс, і ён, верагодна, уключыць усе датчыкі руху, калі нас з Джыл не будзе ў рэзідэнцыі".
  
  “ Я зрабіў пазнаку, мілэдзі. Ваш абед быў дастаўлены, і яго можна ўбачыць на ганку "Chez Cat".
  
  Я нахілілася ўбок, каб паглядзець у акно на свой дом, дзе мне быў выразна бачны заказ, які я зрабіла, пакуль Джыл правярала ў краме зоотоваров.
  
  “ Цудоўна, Себасцьян. Дзякуй цябе.
  
  У гэты момант выйшаў Джыл з задаволеным выразам твару. "У яго ўсё гатова", - сказаў ён, рэзка спыніўшыся, калі ўбачыў, што Духі заскочылі на канапу і ўтаропіліся на Джыл з-пад цяжкіх стагоддзе, але віляючы хвастом.
  
  "Прывіды", - сказаў Джыл, упёршы рукі ў бакі, перш чым паказаць на сабачую ложак побач з канапай. “Не на мэблю. Табе трэба спаць на сваёй зусім новай ложка".
  
  Погляд сабаку перамясціўся на сабачую ложак, затым зноў на Джыл, і яго кароткі хвост забіў яшчэ мацней.
  
  Я стрымала смяшок і ўстала, каб накіравацца да ўваходных дзвярэй. “ Я прынясу наш абед, пакуль ты будзеш высвятляць адносіны з нашым новым членам сям'і.
  
  Забраўшы торбы з ганка, я вярнулася ўнутр і выявіла, што Джыл расцягнулася на сабачай падсцілцы, а Духі ўсё яшчэ ўтульна ўладкаваліся на канапе.
  
  Спыніўшыся ў дзвярах, я сказаў: “Ага. Прыкладна так я і думаў, што ўсё пройдзе".
  
  Джыл ускочыў на ногі. “ Я проста паказваў яму, як гэта зручна.
  
  Я шматзначна зірнуў на Духана, які ў адказ ўтаропіўся на мяне і, клянуся Богам, адарыў мяне шырокай сабачай усмешкай. "Здаецца, ён перакананы".
  
  Джыл скорчил грымасу. “Ён дабярэцца туды. Гэта новае месца. Ён усё яшчэ асвойваецца".
  
  "Угу", - сказаў я.
  
  Падышоўшы да стойцы, я дастала нашы два салаты "Цэзар" і для нас накрыла на стол, перш чым азірнуцца на Джыл, якая зноў ляжала на сабачай ложка, прыкідваючыся, што задаволена ўздыхае і выдае нейкія храпящие гукі.
  
  Духі таксама выдавалі нейкія храпящие гукі, але яны былі сапраўднымі.
  
  "Гэй, Джыл", - мякка сказаў я. "Падыдзі да стала, як добры хлопчык".
  
  Джыл нахмурыўся і паспрабаваў устаць з сабачай ложка. Падышоўшы да стала, ён высунуў сваё крэсла, і я загадным тонам загадаў: "Сядай!"
  
  "Ха-ха," сказаў ён драўляным голасам.
  
  Я хіхікнула. Гэта было занадта проста.
  
  Мы крыху пагаманілі аб Прывідах. Джыл не цярпелася хутчэй пачаць дрэсіроўку свайго новага чацвераногага кампаньёна, і ён добрых дзесяць хвілін распавядаў пра велізарных і разнастайных сабачых нашыйніках, шапках і швэдрах, якія ён знайшоў на Etsy, і ў мяне ўзнікла адчуванне, што прывіды вельмі хутка будуць ўпрыгожаны стразамі, бліскаўкамі, скурай і пер'ем.
  
  Нарэшце, Гіл, здавалася, стаміўся ад узбуджаных размоў аб гардэробе Духаў, і я скарыстаўся магчымасцю, каб сказаць: "Нам, верагодна, варта трохі папрацаваць сёння днём".
  
  “ Працаваць? Працаваць над чым? - Спытала Джыл.
  
  Я паціснуў плячыма. “Я не ведаю. Можа быць, подготовишь сякія-такія нататкі для Леслі Коэн. У мяне прызначаная сустрэча з ёй у панядзелак, праўда?"
  
  “ Э-э, - сказаў Гіл, паводзячы вачыма з боку ў бок, як быццам шукаў выйсця. - Яна адмяніла сустрэчу.
  
  "Яна гэта зрабіла?" Здзіўлена спытала я. "Што-небудзь высветлілася?"
  
  "Не ведаю", - адказала Джыл.
  
  "На калі яна перанесена?"
  
  Джыл пазбягала майго погляду. “ Гэта не так.
  
  "Што значыць "яна не такая"?
  
  "Яна адчувае, што атрымала ўсё, што магла, ад вашых штотыднёвых сустрэч", - сказаў ён так ціха, што мне давялося нахіліцца, каб пачуць яго.
  
  "Ты сур'ёзна?" - Спытаў я.
  
  Леслі была ў разгубленасці. Яна скончыла юрыдычны факультэт Джорджтаўна толькі для таго, каб выявіць, што ёй ненавісная думка быць юрыстам, і яна паняцця не мела, у якім кірунку рухацца далей. Апошнія два гады яна кармілася за кошт сваіх бацькоў, мала чым займаючыся, акрамя зносін з сябрамі і пакупак у Інтэрнэце. Яна прыйшла да мяне толькі тады, калі на гэтым настаяла яе маці — пачуўшы пра мяне з адной з двух артыкулаў, напісаных аб маёй практыцы, — і прыгразіла пазбавіць сваю дачку фінансавых сродкаў, калі Леслі не сустрэнецца са мной і не накіруе сябе на пошук працы і пракладанне свайго шляху ў свеце як адказная дарослая жанчына.
  
  У нас было ўсяго тры сеансу разам.
  
  “На жаль, Кэт, я сур'ёзна. Ліст прыйшоў учора позна ўвечары, і ў ім амаль ўсё было сказана менавіта так ".
  
  Я сціснула вусны. "Іду ў заклад, яна вернецца, калі яе мама даведаецца, што яна больш не наведвае мяне".
  
  Джыл прачысціў горла і поерзал на крэсле. "Місіс Коэн была той, хто адправіў электронны ліст".
  
  У мяне адвісла сківіца, а прыліла да шчок фарба. Я сумелася і раздражнёная; я старанна працавала дзеля Леслі.
  
  "Што ж, я спадзяюся, Леслі рэалізуе свой патэнцыял", - нацягнута сказаў я.
  
  Джыл выціснула з сябе ўсмешку і паглядзела на мяне спачувальны вачыма.
  
  "Хто яшчэ ёсць у маім раскладзе на наступны тыдзень?" - Спытаў я, рухаючыся далей.
  
  Нацягнутая ўсмешка Джыл ператварылася ў грымасу. "Проста Крыса", - сказаў ён, маючы на ўвазе маю самую даўнюю кліентку на сённяшні дзень.
  
  Крыса была замужам у чацвёрты раз, і гэта таксама прывяло да сплитсвиллю. Яна была абсалютнай стрэмкай у сэрцы: жыве ў нястачы, несговорчивая, схільная да спрэчак. І яна рэдка прыслухоўвалася да маіх парадаў, а тым больш прымала іх. Я працаваў з ёй шэсць месяцаў, і мы амаль не прасунуліся наперад. Я тройчы спрабаваў звольніць яе, але ёй заўсёды ўдавалася закаціць такую эмацыйную сцэну, што я дазваляў ёй вярнуцца.
  
  "А як жа Эстэр?" Я спытаў, маючы на ўвазе адну з маіх сталых кліентак.
  
  “ Яна і яе муж на наступным тыдні ў адпачынку ў Грэцыі, памятаеш?
  
  "Так", - сказаў я. "А як наконт Вірджыніі?"
  
  “ Яна і яе муж едуць з Эстэр.
  
  Я здзіўлена цепнула вачмі. “ Яны? Я нават не ведала, што яны сябры.
  
  “ Так і было, пакуль яны абодва не пачалі сустракацца з табой.
  
  "Пачакай, што?" Я спытаў.
  
  “ Эстэр пазнаёмілася з Вірджыніі, калі яны абодва чакалі нашага прыезду, у той дзень, калі я выпадкова пераплаціў ім за адну і тую ж сустрэчу, памятаеш?
  
  “О, так. Я памятаю гэта. Дрэнны дзень для нас, мы спазніліся і забранявалі іх двойчы".
  
  "Я мільён разоў прасіла парбачэння, Кэт", - панура сказала Джыл.
  
  “Я ведаю, мілая. І я змірыўся з гэтым. Я проста пракаментаваў успаміны аб тым дні".
  
  "Ну, можа быць, гэта было не так ужо дрэнна, таму што Вірджынія і Эстэр цяпер сяброўкі".
  
  "Значыць, больш нікога няма ў сьпісах?" Спытала я, трохі запаниковав. Мой бізнэс быў падобны на здзелкі з прылівамі і адлівамі, і, па праўдзе кажучы, я бачыў значна больш прыліваў, чым прыліваў.
  
  "Не, калі толькі Аарон Насаў не захоча прызначыць яшчэ адзін сеанс".
  
  "Вы прасачылі за ім?"
  
  "Пакуль няма," раздражнёна адказала Джыл.
  
  Я ўсміхнулася і паспрабавала даць зразумець, што я не крытыкую яго. "Чаму б нам не звязацца зараз?" Сказала я. "Я хацела б ведаць, як ён спраўляецца пасля такога эмацыйнага ўчорашняга падзеі".
  
  Джыл дастаў свой тэлефон і прагартаў яго, перш чым знайсці нумар Аарона, націснуць "Выклік" і паднесці трубку да вуха.
  
  Імгненне праз ён сказаў: “Аарон? Джыл Гілеспі, асістэнт Кэт Купер". Джыл зрабіў паўзу, і на яго твары адбілася заклапочанасць.
  
  "Што?" Ціха спытала я.
  
  Джыл злавіў мой погляд і проста працягнуў мне тэлефон. "Што-то не так," прашаптаў ён.
  
  Я паднёс тэлефон да свайго вуха і пачуў ціхае поскуливание. "Аарон?" - Паклікаў я. “ Гэта Кэтрын Купер. Я тэлефаную, каб адведаць цябе. Як у цябе справы?"
  
  На іншым канцы провада пачулася гучнае хлюпанье носам. “ Не вельмі добра, Кэтрын.
  
  “Аб божа, Аарон. Мне так шкада. Ты ўсё яшчэ засмучаны з-за нашага учорашняй размовы?"
  
  "Я так разумею, вы не чытаеце газет", - сказаў ён.
  
  Я нахмурылася. “Наогул-то, ведаю. І, калі мне не змяняе памяць, сёння раніцай усе рынкі ажыўлены, і прагноз на астатнюю частку гэтага года выглядае шматабяцальным".
  
  "О, мне цяпер напляваць на рынкі", - сказаў Аарон, і яго голас сарваўся на ціхае, але беспамылкова распазнавальны галашэньне.
  
  І затым, нібы вялікая старая лямпачка, включившаяся ў маёй свядомасці, я склаў два і два і фактычна ахнуў ў трубку. “Аб Божа, Аарон ... Алена Галанис. Яна была тваёй былой, ці не так?
  
  Гук плачу Эрона зусім выбіў мяне з каляіны. "Я ... не магу ... паверыць ... што яе больш няма!" - ўсхліпваў ён.
  
  Я прыкусіла губу і зразумела, што Джыл ўтаропіўся на мяне, разявіўшы рот. Я магла бачыць спачуванне ў яго вачах да беднаму Аарону.
  
  "Мне вельмі, вельмі шкада", - сказала я графу. "Гэта, павінна быць, такі ўдар".
  
  Яго рыданні ўзмацніліся.
  
  Я паглядзела на Джыл, зусім пакрыўджаная тым фактам, што гэты бедны дарагі чалавек плакаў наўзрыд, а я была нямоглая суцешыць яго, акрамя як сказаць некалькі слоў спагады. "Што мы можам для вас зрабіць, Аарон?" - Спытаў я нарэшце.
  
  Ён не адказаў. Ён проста плакаў.
  
  Да гэтага часу Джыл падняўся з крэсла і прайшоў на кухню. Ён прынёс адтуль нататнік і ручку, а затым напісаў запіску. Надпіс абвяшчала: "ці Павінны мы пайсці да яго?"
  
  Я кіўнуў. Гэта было менавіта тое, што нам трэба было зрабіць.
  
  "Аарон," мякка сказала я, " мы з Джыл прыедзем. Табе не варта быць зараз аднаму. Вы можаце чакаць нас хвілін праз дваццаць ці каля таго. "Я не ведала, дзе жыве Аарон, але большасць людзей у Хэмптоне былі адзін ад аднаго максімум у пятнаццаці-дваццаці хвілінах язды, незалежна ад таго, у якім кірунку вы ехалі.
  
  "Добра", - піскнуў Аарон і павесіў трубку.
  
  Я ўстала і ўзяла сваю сумачку, а Джыл апусцілася на калені побач са Спуксом і што-то прашаптала яму на вуха. Кароткі хвост сабаку пастукваў па канапавай падушцы, але ён не рушыў з месца, калі мы накіраваліся да дзвярэй.
  
  "Ты думаеш, з ім усе будзе ў парадку?" - Спытала я Гілан, пакуль ён зачыняў дзверы.
  
  “ Прывіды або граф?
  
  "Прывіды".
  
  “З ім усё будзе ў парадку. У яго дакументах гаварылася, што ён быў суперспокойным шчанюком, без відавочных прыкмет страху расстання ".
  
  "Добра", - сказаў я, і мы паспяшаліся да машыны. Пасля таго, як мы селі, Джыл зноў пастукаў па сваім тэлефоне, затым увёў адрас Аарона ў навігацыйную сістэму машыны, пакуль я выязджаў заднім ходам з пад'язной дарожкі.
  
  Калі мы выехалі на дарогу, Джыл сказаў: "Ён у Амагансетте, недалёка ад пляжу Індыян-Уэлс".
  
  “ Я сказаў яму, што мы будзем там праз дваццаць хвілін.
  
  “У нас будзе трохі вольнага часу, вось чаму я думаю, што мы павінны спыніцца і даць яму што-небудзь паесці. Яму трэба харчаванне і вадкасці ".
  
  “Выдатная ідэя. Што ў цябе на галаве?"
  
  "Як наконт "Фэйс Фо"?" Прапанавала Джыл. “Фо - гэта самае камфортнае страва. І гэта хутка".
  
  “Згодны. Зрабі заказ, добра?"
  
  Джыл яшчэ крыху пастукаў па сваім экране. “Гатова. І я зрабіў заказ для нас таксама. Мы можам разагрэць гэта на закуску, калі вернемся дадому. Гэты салата "Цэзар" мяне не насыціў.
  
  Купіўшы ежу на вынас, мы неўзабаве апынуліся ў раёне Аарона, які быў асабліва прэстыжнай часткай Іст-Хэмптана.
  
  Маёнткі былі велізарнымі, і я крыху пазайздросціў таму, што ў кожнага з іх быў такі глыбокі ўчастак з вялікім участкам прыватнага пляжу.
  
  "Ваў", - сказала Джыл, калі мы ехалі па асабліва звілістай дарозе. "Гэта нават лепш, чым ваш раён".
  
  "Так і ёсць", - сказаў я. "Але, верагодна, прыдатны для дацкага графа, праўда?"
  
  "Калі ён жыве дзе-то тут, у яго вызначана ёсць грошы", - сказаў Джыл. "Вялікія грошы".
  
  Пакрокавыя інструкцыі паказвалі нам на Блафф-роўд, і я павярнуў на адну з пад'язных дарожак, якія адыходзяць ад гэтай дарогі. Пад'язная дарожка была доўгай і падымалася пад полагам высокіх дрэў. Нарэшце, мы спыніліся каля прастакутнага на выгляд будынка з вузкімі вокнамі, які складаецца з двух узроўняў, якія выглядалі так, нібы былі зробленыя з залітага бетону. Няма, выкрасліце гэта. Месца выглядала як турма.
  
  "Не самы прыязны на выгляд дом", - сказала Джыл, калі мы спыніліся ля ўваходных дзвярэй.
  
  “Няма. Гэта не так. Але мы тут не для таго, каб крытыкаваць. Мы тут, каб прапанаваць падтрымку і суцяшэнне ".
  
  Джыл пацягнуўся за сваёй торбай з крамы Фэй, і мы выйшлі з машыны і падышлі да двух прыступках, якія вядуць да дзвярэй. Джыл жэстам запрасіў мяне ісці наперадзе яго, так што я першым націснуў на дзвярны званок.
  
  Знутры пачуўся гучны гук гонга.
  
  Джыл некалькі разоў покачался на абцасах, пакуль мы чакалі.
  
  І чакаў.
  
  І чакаў.
  
  "Націсніце яшчэ раз," сказаў Джыл, ківаючы ў бок дзвярнога званка.
  
  Да гэтага ён выдаваў такі гучны гук, што я не вырашалася тэлефанаваць зноў. "Што, калі яму нядужыцца?"
  
  - А што, калі ён быў на заднім двары і не пачуў гэтага ў першы раз?
  
  "Ён ведаў, што мы прыйдзем". Я не хацеў быць адным з тых гасцей, якія націскаюць на званок, як нецярплівы пешаход на пешаходным пераходзе.
  
  Джыл драматычна ўздыхнуў, затым абышоў мяне, каб сам націснуць на званок. Гонг празвінеў ў другі раз, і я скурчылася пры думцы, што Аарон быў дзе-то ўнутры, раздражнёны тым, што мы не былі крыху больш цярплівымі.
  
  Мы з Джыл працягвалі моўчкі чакаць яшчэ хвіліну ці дзве, і, прызнаюся, цяпер я быў трохі занепакоены тым, што ні адзін гонг не выклікаў адліку ў дзверы.
  
  "Ты ўпэўнены, што не памыліўся адрасам?" Я спытаў Джыла.
  
  Ён глядзеў на мяне з-пад цяжкіх стагоддзе.
  
  "Добра, добра", - сказаў я. "Блін, табе не абавязкова крычаць".
  
  Джыл ўсміхнулася. “Я маю на ўвазе, калі ласка, Кэт. Колькі ты мяне ведаеш і ўсё яшчэ сумняваешся ў маіх навыках інтэрнэт-шпіка?"
  
  “Дакладна. Як мне не сорамна", - сказала я, але была трохі адцягненая, паколькі оглядывала пад'язную дарожку ў пошуках якіх-небудзь прыкмет таго, што Аарон можа быць звонку.
  
  Не ўбачыўшы ніякіх прыкмет яго прысутнасці, я паглядзела на свой тэлефон і адзначыла час. "Дзе ён можа быць?"
  
  "Шчыра кажучы, чаму тут няма пакаёўкі або прыслужніка, якія маглі б адказаць на званок?" Спытаў Джыл. Затым ён уручыў мне сумку і павярнуўся, каб спусціцца па прыступках.
  
  "Куды ты ідзеш?" - Спытаў я.
  
  Ён паказаў у бок двара, і калі ён знік за вуглом, я паспяшалася ўніз па прыступках, каб рушыць услед за ім.
  
  Бетонная дарожка прывяла нас да задняй частцы дома і вузкага басейна. Зарослы задні двор адыходзіў ад дома адкрытым схілам, адкуль адкрываўся захапляльны від на акіян.
  
  "Міла," сказала Джыл, спыняючыся, каб палюбавацца выглядам.
  
  Я зірнула на яго, але затым засяродзілася на басейне. Там не было нічога, акрамя некалькіх шэзлонгаў ва ўнутраным дворыку, басейна і грылю, усталяванага ля дома. Ніякіх прыкмет Аарона.
  
  Джыл перастала любавацца выглядам і падышла прама да падвойным рассоўным шкляным дзвярэй. Я прыжмурылася у іх бок, але нікога ўнутры не ўбачыла.
  
  Гэта, вядома, не перашкодзіла Джыл падысці прама да дзвярэй і, склаўшы далоні рупарам, зазірнуць ўнутр.
  
  Я ахнула. "Джыл, спыні гэта!"
  
  Ён працягваў зазіраць ўнутр, таму я паспяшаўся да яго і моцна паляпаў па плячы. "Я сур'ёзна!"
  
  Джыл адступіў ад дзвярэй, відавочна нецярплівы і раздражнёны. "Мы былі тут, чакаючы яго адказу на працягу некалькіх гадзін", - паскардзіўся ён.
  
  "Тры хвіліны", - паправіў я. “Але так, я згодны. Занадта доўга, каб наша прыбыцце засталося без адказу".
  
  Вярнуўшы яму сумку для пераноскі, я ўзяла свой тэлефон і пачатку пастукваць па асыпкі, вяртаючыся па сцежцы да пярэдняй частцы дома, а Джыл вынікала за мной.
  
  "Каму ты тэлефануеш?" спытаў ён, калі мы зноў падышлі да фасада дома.
  
  "Аарон", - паклікала я. Я прыклаў тэлефон да вуха і слухала пяць гудкоў. Затым ён пераключыўся на галасавую пошту. “Аарон? Гэта Кэтрын. Мы з Джыл стаім у тваёй дзверы і двойчы патэлефанавалі ў дзвярны званок. Калі ты не гатовая да кампаніі, я ўсё разумею, але не магла б ты хаця б паведаміць нам, ці ўсё з табой у парадку? Я хвалююся.
  
  Я павесіла трубку і ўтаропілася на свой тэлефон, чакаючы паведамленні або званка, або чаго-небудзь ад Аарона, каб паведаміць мне, што ён ведае, што мы былі там, але не гатовы прымаць наведвальнікаў. Яшчэ праз хвіліну ці дзве я зноў пачаў стукаць па сваім тэлефоне.
  
  "Цяпер каму ты тэлефануеш?" Спытала Джыл.
  
  "Шэпард", - сказаў я, затым паднёс палец да вуснаў, калі пачуў, што ён узяў трубку.
  
  "Прывітанне," сказаў ён, як быццам кудысьці спяшаўся. “ Я крыху заняты. Ці магу я патэлефанаваць табе пазней?
  
  "На самой справе, я тэлефаную з непакоем, і мне, магчыма, спатрэбіцца прадстаўнік закона", - сказаў я.
  
  Тон Шепарда стаў выразным і засяроджаным. "Якога роду неспакой?"
  
  “Мы з Джыл дома ў кліента. Мы правяраем яго, таму што ў яго цяжкія часы, выяўляючыся эмацыйна. І мы пацвердзілі, што прыедзем хвілін праз дваццаць ці каля таго, але цяпер ён не адказвае ні на дзвярны званок, ні на мае званкі.
  
  "Аб якім цяжкім часе, з эмацыйнай пункту гледжання, мы гаворым?"
  
  "Дастаткова, каб я крыху запанікаваў з-за таго, што ён не адказвае на званок".
  
  "Я займуся гэтым", - сказаў ён. “Я прышлю уніформу, каб праверыць стан здароўя. Які адрас?"
  
  "Наогул-то, мы ў Амагансетте", - сказала я, успомніўшы, што гэты горад не ўваходзіў у юрысдыкцыю Шепарда.
  
  "Ха", - сказаў ён. "Я толькі што быў у той лясной глушы, і цяпер мая каманда таксама накіроўваецца туды".
  
  “Ты быў? Ты робіш?"
  
  "Дай мне адрас, і я патэлефаную ў APD і папрашу іх даслаць запыт ва ўніверсітэт", - сказаў ён.
  
  “ Шэсць-адзін-сем па Блафф-роўд.
  
  Адказу ад Шэпарда не было, таму я спытаў: “Шэп? Ты там?"
  
  "Я тут", - сказаў ён. "Ваш кліент, выпадкова, не Аарон Насаў?"
  
  Мае вочы пашырыліся, і я здзіўлена вздернула падбародак.
  
  Джыл, пільна гледзячы на мяне, аднымі вуснамі спытала: Што?
  
  “Так. Так, гэта ён", - сказаў я Шэпарду, адчуваючы нядобрае прадчуванне. "Як ты даведаўся?"
  
  "З вашым кліентам усё ў парадку", - сказаў Шэферд. “Ну, умоўна кажучы. Яму збіраюцца прад'явіць абвінавачванне ў забойстве".
  
  У мяне адвісла сківіца, і я пахітала галавой.
  
  "Што?" Перапытала Джыл. "Кэт, што!"
  
  "Што вы маеце на ўвазе, кажучы, што яго абвінавачваюць у забойстве!" Я закрычаў.
  
  Я не хацела крычаць на Шеферда; гэта было проста занадта недарэчна, каб думаць пра гэта. Мой каханы быў выдатным чалавекам; аднак, у яго была адна вельмі дрэнная звычка - спачатку арыштоўваць, а потым задаваць пытанні.
  
  “Кэт, паслухай, я не магу казаць пра гэта прама цяпер. Мне трэба рыхтавацца да допыту. Я ўвяду цябе ў курс справы пазней".
  
  "Допыт?"
  
  "Інтэрв'ю", - сказаў Шэферд са смехам. "Я меў на ўвазе інтэрв'ю".
  
  Імгненне я нічога не казаў, мае думкі шалёна кідаліся, у той час як Джыл працягвала сур'ёзна глядзець на мяне. А потым мае вочы звузіліся, і я спытаў: "Адвакат Аарона там?"
  
  Надышла чаргу Шепарда на імгненне замаўчаць. "Няма", - ціха сказаў ён. "Ён яшчэ ні аб чым не прасіў".
  
  "Мне пара!"
  
  “ Кэт! Пачакай! Не смей ўмешвацца...
  
  Я павесіў трубку, злосна націснуўшы пальцам на чырвоную кнопку ў ніжняй частцы тэлефона, і адразу ж перайшоў да спісу кантактаў.
  
  "Дай адгадаю", - сказала Джыл, калі я ў трэці раз паднесла трубку да вуха. "Ты тэлефануеш Маркусу".
  
  Я кладу руку на сцягно і сціскаю зубы. "Чорт вазьмі, я тэлефаную Маркусу!"
  
  Маркус Браўн быў лепшым адвакатам абароны на ўсім Лонг-Айлендзе. Ён прадстаўляў мяне, калі Шэпард арыштаваў мяне за забойства (якога я не здзяйсняў), і ён таксама прадстаўляў двух іншых маіх сяброў, калі мае залішне заўзятыя напарнікі даставілі іх ў пастарунак.
  
  Маркус лёгка дамогся звальнення па кожнаму з гэтых спраў. Ускосныя доказы Шэпарда не маглі параўнацца з паказаннямі Маркуса Браўна ў зале суда.
  
  "Кэтрын Купер," пракурняўкала Маркус, здымаючы трубку пасля першага гудка. “ Чым абавязаны гэтак нечаканага задавальнення?
  
  "Прывітанне, мой сябар", - сказаў я, сагрэты яго прывітаннем. "Ты мне патрэбны".
  
  - У асабістым або прафесійным плане?
  
  "Апошняе".
  
  Я пачула шамаценне паперы і прадставіла, як Маркус адкрывае свежую старонку ў сваім нататніку. “ Пагавары са мной.
  
  Я распавяла Маркусу пра Аароне і аб тым, як Шэпард толькі што арыштаваў яго.
  
  "Гэты чалавек ніколі не прапускае магчымасці спачатку арыштаваць, а потым задаваць пытанні", - сказаў Маркус з уздыхам.
  
  Я падавіла смяшок, так як я ўжо падумала тое ж самае. "Праўда?"
  
  “ У чыім забойстве яго збіраюцца абвінаваціць? - Спытаў Маркус.
  
  "Верагодна, Алены Галанис", - сказаў я. "Шэпард займаўся гэтай справай мінулай ноччу, адразу пасля таго, як гэта адбылося".
  
  Сувязь запоўніла абсалютная цішыня.
  
  "Маркус?"
  
  "Я тут", - сказаў ён. Але больш нічога не сказаў.
  
  "З табой усё ў парадку?" Я спытала, таму што гэта была такая дзіўная рэакцыя.
  
  "Выдатна", - хутка сказаў ён. “Кэтрын, ты згодная правесці са мной першы гадзіну з Насаў? Я магу пакрыць вам выдаткі, як толькі ён возьме мяне на працу, але калі ён адмовіцца ад маіх паслуг, я не змагу прадстаўляць яго інтарэсы ў гэтай справе.
  
  “Вядома, Маркус. Я зараз прышлю гэтага Венмо".
  
  “ Выдатна. Я патэлефаную Шэпарду і настою, каб ён спыніў допыт містэра Насаў, пакуль я не прыеду.
  
  “Выдатна. Дзякуй табе".
  
  Я павесіў трубку Маркуса і перадаў тэлефон Джыл. "Мне трэба ведаць, што такое Venmo і як вырабіць аплату за гадзіну часу Маркуса", - сказаў я.
  
  Джыл ўсьміхнулася.
  
  "Спыні хмыліцца!"
  
  Ўхмылка Джыл ператварылася ў хіхіканне. “Ты маці падлеткаў. Як так атрымалася, што ты гэтага не ведаеш? Напрыклад, няўжо гэта ніколі не ўсплывае ў нязмушанай гутарцы?"
  
  “Я маці хлопчыкаў-падлеткаў. Яны са мной не размаўляюць. Яны бурчаць".
  
  "А Справядлівае заўвагу".
  
  Джыл што-то рабіў на маім тэлефоне, нахіляючы экран да мяне, каб я мог назіраць, але на самой справе мае думкі былі далёка, і я быў проста шчаслівы, калі ён абвясціў: “Гатова. Маркуса затрымалі на гадзіну.
  
  "Выдатна", - сказала я, пачынаючы сыходзіць. "Пайшлі", - крыкнула я праз плячо.
  
  "Я б спытаў, куды мы накіроўваемся, але я ўжо ведаю, што наша наступная прыпынак будзе ў паліцэйскім упраўленні Іст-Хэмптана".
  
  "Па-чартоўску дакладна," зароў я, сціскаючы рукі ў кулакі.
  
  "Крута", - адказала Джыл. "Я люблю добрае шоў феерверкаў".
  
  Расхінуўшы дзверы з боку кіроўцы, я раўнуў: "Проста сядай!"
  
  Джыл адкрыў сваю дзверы, прыкрываючы рот свабоднай рукой, каб здушыць смяшок. "І светлавое шоў ўжо пачалося!"
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 9
  
  Калімы павярнулі назад на дарогу, вяртаючыся ў Іст-Хэмптан, Джыл заўважыў: "Даволі дзіўна, што за тыя дваццаць пяць хвілін, якія спатрэбіліся, каб дабрацца сюды, прыбыў Шэферд і арыштаваў Аарона".
  
  "У нас заўсёды было ўзрушаючае час", - прамармытала я.
  
  "Ты злуешся на Шэпарда?"
  
  "Вядома, я злуюся на Шэпарда!" - Крыкнула я, злосна сціскаючы руль.
  
  “ Магу я спытаць, чаму?
  
  Я скоса зірнула на Джыл, варожачы, не цвеліць ці ён мяне, але ў яго было сур'ёзнае выраз твару, якое збянтэжыла мяне. “Таму што ён арыштаваў невінаватага чалавека. Яшчэраз!"
  
  "Няўжо?" Спытаў Джыл. Я паглядзела на яго, і ён дадаў: "Я проста гуляю адваката д'ябла, Кэт, таму што ты ведаеш, што Шэпард збіраецца прывесці цябе той жа аргумент".
  
  "Так, ён невінаваты", - цвёрда сказала я. “Ты сустракалася з Ааронам. Ты думаеш, ён быў здольны на забойства?"
  
  “ Кэт, на маю вопыту, людзі здольныя на ўсё. Нават самыя мілыя з іх могуць здзейсніць забойства.
  
  Я абдумваў гэта некалькі хвілін. "Няма", - сказаў я нарэшце. “Алену зарэзалі. Гэты метад забойства патрабуе пэўнага тыпу асобы, Джыл. Хто-то, здольны сарвацца ў абсалютнай лютасьці, а Аарон не выказваў ніякіх прыкмет гэтага. Калі Алена была той жанчынай, з якой ён усё яшчэ сумаваў, то ён, павінна быць, ведаў аб яе рэпутацыі - і пра яе шоу, — і ўсё ж, калі ён прыйшоў да мяне, ён быў засмучаны з-за таго, што яна магла сказаць пра яго са сцэны, а з-за таго, што яе не было ў яго жыцці. Не было і намёку на рэўнасць або гнеў з-за таго, што над ім пасмяяліся. Ён проста хацеў, каб яна вярнулася ў яго жыццё.
  
  “Да таго ж, ты не чула разбітага сэрца ў яго голасе, калі я тэлефанавала яму раней. Ён быў знішчаны, Джыл. Проста абсалютна, асабліва знішчаны. І нават вам было відавочна, калі ён узяў трубку, што ён быў у роспачы. Як ён мог прыкінуцца, калі ён не плакаў да таго, як мы патэлефанавалі? "
  
  Джыл павольна кіўнуў. "Усё гэта праўда", - сказаў ён. "Выдатная думка".
  
  Я ўсміхнулася і расправіла плечы. Я ведала, што была права. Эрон проста не быў забойцам. Я адчувала гэта нутром, а мая сястра заўсёды казала, што заўсёды трэба давяраць сваім унутраным адчуваннях.
  
  Праз пятнаццаць хвілін мы прыпаркаваліся прама побач з Маркусам, які як раз выходзіў з сваёй машыны. Ён выглядаў па-д'ябальску прыгожым у карычневым касцюме з ярка-аранжавым гальштукам і крэмавай кашулі. Ён апусціў сонцаахоўныя акуляры да сярэдзіны носа, каб паглядзець на нас па-над аправы пасля таго, як мы з Джыл выйшлі з машыны, і, клянуся, Джыл практычна страціла прытомнасць ад класнага сілуэту, які выразаў Маркус.
  
  “Кэтрын. Джыл", - сказаў ён, кіўнуўшы.
  
  "Прывітанне, Маркус", - сказала я, злёгку памахаўшы рукой.
  
  "Прывітанне, красуня", - сказала Джыл.
  
  Я пільна паглядзела на яго, але Маркус прыкрыў рот рукой, каб схаваць смяшок.
  
  "Я маю на ўвазе, ён цудоўны, праўда?" Джыл сказала мне.
  
  "Ён даволі прыгожы", - пагадзілася я, далучаючыся да жарце.
  
  "І гэты гарнітур!" Дадала Джыл, паказваючы на шмоткі Маркуса. "Дасканаласць!"
  
  Маркус апусціў руку, каб стрымаць гэты смяшок, і я магла сказаць, што яму былі прыемныя кампліменты. "Дзякуй, Джыл", - сказаў ён, праводзячы пальцамі па лацкану пінжака. "Гэта цэлае мастацтва".
  
  Мы ўсталі паўкругам, і я шырокім жэстам накіраваўся да дзвярэй. “ Ну што, пойдзем?
  
  "Гэй, эй", - сказаў Маркус, падымаючы руку, каб спыніць нас. "Што гэта за 'мы'?"
  
  "Кэт хоча накрычаць на свайго хлопца", - сказала Джыл.
  
  Я злосна паглядзела на яго, і ён дзёрзка ўтаропіўся на мяне ў адказ.
  
  "Ніхто ні на каго не збіраецца крычаць, па меншай меры, да тых часоў, пакуль я не высветлю факты", - сказаў Маркус.
  
  "Факты такія, што Шэпард ў чарговы раз арыштаваў невінаватага чалавека", - сказаў я.
  
  “ Ты ведаеш, якія ў яго могуць быць доказы супраць Насаў? - Спытаў Маркус.
  
  "Э-э ... няма", - сказаў я. "Што б гэта ні было, яно, верагодна, нетрывалае".
  
  "Але ты не ведаеш гэтага, напэўна?"
  
  “Ну, няма. Я не ведаю".
  
  "Добра, паслухай, Кэтрын, я ведаю, што ты хочаш мне дабра, але калі Насаў пагодзіцца наняць мяне прадстаўляць яго інтарэсы, то твой візіт туды, каб крычаць на Шэпарда, можа паставіць пад пагрозу маё справа".
  
  Я прыняла упартае позу, упёршы рукі ў бакі. "Як гэта можа паставіць пад пагрозу ваша справа?"
  
  Я не спрабаваў супярэчыць. Я проста хацеў накрычаць на сваю каханую.
  
  “Ну, для пачатку, дапусцім, Шэпард ўцягвае вас у спрэчку. І дапусцім, ён пачынае распытваць вас аб вашым кліенце. Ці ведалі вы пра адносінах паміж містэрам Насаў і нябожчыкам?"
  
  Я адкрыў рот, каб адказаць, на імгненне закрыў яго, каб падумаць, затым сказаў: “Ну, так. Але не адразу. Ён распавёў нам, што сустракаўся з жанчынай, якая кінула яго, і ён быў у роспачы з-за гэтага.
  
  Маркус кіўнуў. “Ага. Калі ён табе гэта сказаў?"
  
  "Гм..." - сказаў я. "Учора".
  
  "Угу," промычал Маркус. “ Такім чынам, у дзень забойства містэр Насаў быў ўсхваляваны. Ці справядліва гэта казаць?
  
  "Засмучаны," я паправіла. “ Ён быў засмучаны.
  
  “ Зразумела. Дзякуй за тлумачэнне. Такім чынам, у дзень забойства вы бачылі містэра Насаў засмучаным з-за таго, што міс Галанис парвала з ім і сустракалася з іншымі мужчынамі? І што містэр Насаў, вельмі верагодна, ведаў, што ў Алены Галанис было папулярнае шоу ў мясцовым тэатры, дзе яе матэрыял цалкам складаўся з яе прыгод на спатканнях і, верагодна, містэр Насаў фігураваў як адзін з неназваных дванаццаць разгневаных мужчын. Я правільна зразумеў, міс Купер?"
  
  Я мог бачыць, што ён рабіў, за мілю, і мне было ненавісна, што я быў настолькі наіўны, каб паверыць, што магу проста ўварвацца сюды, накрычаць на Шэпарда і, зрабіўшы гэта, дапамагчы Аарону ў яго сітуацыі. Гэта было недарэчнае меркаванне, і мне было вельмі няёмка за яго.
  
  “ Маркус? - Спытала я пасля доўгай, задуменнай паўзы.
  
  "Так?"
  
  “ Перадайце містэру Насаў нашы найлепшыя пажаданні і скажыце, каб ён звязаўся з вамі, калі захоча пагаварыць, як толькі вы даможацеся зняцця абвінавачванняў.
  
  "Будзем спадзявацца, што на гэтым усё скончыцца", - сказаў Маркус. “Але я цябе чую. Я перадам паведамленне".
  
  "Вы патэлефануеце нам пазней і паведаміце апошнія навіны?" Спытала Джыл.
  
  “ Вядома, але я буду гаварыць з вамі толькі аб тым, што ёсць у паліцыі па Насаў, і нічога пра тое, што ён мне раскажа.
  
  "Адвакацкая таямніца кліента", - сказаў я.
  
  Маркус кіўнуў.
  
  “Добра. Дзякуй, Маркус. Мы будзем з нецярпеннем чакаць твайго званка".
  
  З гэтымі словамі я ўзяў Джыл за локаць, і мы пакінулі Маркуса займацца яго працай.
  
  Большую частку шляху дадому мы з Джыл ехалі моўчкі, пакуль, нарэшце, ён не сказаў: "Так ты сапраўды не збіраешся спытаць Шэпарда аб тым, аб чым ён думаў, арыштоўваючы Аарона?"
  
  "Я не магу", - сказаў я. “Ты чуў Маркуса. Калі я гэта зраблю, я змагу абвінаваціць Аарона".
  
  "Але што, калі Шэферд спытае цябе?"
  
  Я паціснула плячыма. "Ён можа пытацца усе, што хоча, але я не збіраюся нічога яму гаварыць, пакуль ён не выкліча мяне на сумоўе, і нават тады я б не паехала без Маркуса". І затым я паглядзела на Джыл, ведаючы, што ён падслухаў ўсю маю першую сустрэчу з Ааронам. "Ты таксама павінен паабяцаць, што нічога не скажаш".
  
  Джыл падняла хупавы мезенец. “ Клянуся мезенцам. І калі ён выцягне мяне, я паклічу Маркуса на дапамогу.
  
  "Добра", - сказаў я.
  
  Джыл падскочыў ад гуку зазвонившего тэлефона і выцягнуў яго з задняга кішэні. Зірнуўшы на дысплей, ён проста дазволіў тэлефоне працягваць тэлефанаваць.
  
  "Ты збіраешся адказаць на гэтае пытанне?"
  
  "Верагодна, няма", - сказаў Джыл.
  
  "Хто гэта?" - спытаў я.
  
  "Мішэль".
  
  Я здзіўлена прыўзняў брыво. "А," сказаў я.
  
  Тэлефон Джыл зазваніў яшчэ раз, а затым змоўк. Ён зноў сунуў яго ў кішэню, і рэшту шляху дадому мы праехалі ў цішыні.
  
  * * *
  
  Праз некалькі гадзін мы з Джыл як раз сканчалі мыць посуд, калі зазваніў мой тэлефон. Думаючы, што гэта, хутчэй за ўсё, Шэпард, я была на самай справе здзіўленая, убачыўшы, што гэта быў Маркус.
  
  “Добры дзень, дарадца. Спадзяюся, вы з добрымі навінамі?"
  
  "Баюся, што няма, Кэтрын," змрочна адказаў ён.
  
  "Раскажы мне", - папрасіла я, хапаючы Джыл за руку, каб папярэдзіць яго аб непрыемнасцях.
  
  Маркус цяжка ўздыхнуў. - У Шэпарда ёсць даволі пераканаўчыя доказы супраць містэра Насаў.
  
  "Напрыклад, што?"
  
  “ Напрыклад, прылада забойства.
  
  “ Яны знайшлі нож? - спытаў я.
  
  "Гэта нож для выкрыцця лістоў з гербам дацкай каралеўскай сям'і на ім, і хоць ручка была амаль цалкам вытерта, паліцыя змагла зняць частковы адбітак вялікага пальца, які супадае з адбіткам містэра Насаў".
  
  "О божа", - сказала я, у той час як Джыл нахмурыў бровы, гледзячы на мяне.
  
  “Ёсць таксама відэазапіс з камеры, усталяванай міс Галанис на дзвярным званку, на якой відаць, як містэр Насаў прыбыў да яе дадому неўзабаве пасля таго, як яна ўчора пайшла ў тэатр. Было каля пяці, гэта значыць праз паўгадзіны пасля таго, як яна пайшла ў тэатр. На відэа відаць, як ён зазірае ў яе вокны і тузае дзвярную ручку."
  
  "Аб божа," прашаптала я.
  
  Што? Аднымі вуснамі спытаў Джыл. Я мог толькі пагушкаць галавой і падняць палец, загадваючы яму пачакаць.
  
  "І ў галасавой пошце міс Галанис ёсць запіс, на якой містэр Насаў кажа ёй, што ён не можа жыць без яе, і ён можа зрабіць нешта рашучае, калі яна не прыме яго назад".
  
  "О, Эрон, аб чым ты думаў?" Прашаптала я.
  
  “Што? Кэт, што? Аб чым ён думаў?" Джыл ўмольвала.
  
  Я не адказала яму, таму што Маркус працягваў казаць.
  
  "І, калі гэтага было недастаткова, у Шэпарда ёсць відэазапіс з заправачнай станцыі ў двух кварталах ад тэатра, дзе Аарон спыніўся, каб купіць бутэльку вады ўсяго за дзесяць хвілін да антракту Алены".
  
  Я прыкрыла вочы рукой. Гэта было жудасна. “ Ты збіраешся ўзяцца за гэтую справу?
  
  "Вядома, я збіраюся ўзяцца за гэтую справу", - сказаў Маркус. "І першае, што я зраблю, гэта звяжыцеся з пасольствам Даніі, каб даведацца, ці змагу я забяспечыць містэру Насаў суверэнны імунітэт".
  
  “ Суверэнны імунітэт? Я паўтарыў.
  
  “Так. Паколькі ён з'яўляецца членам дацкай каралеўскай сям'і, я мог бы дамагчыся вызвалення містэра Насаў ад судовага пераследу за крымінальнае дзеянне. Ён ужо атрымаў яго за грамадзянскія дзеянні, але я б настойваў на гэтым, і, калі б яму дазволілі, яму давялося б неадкладна пакінуць краіну, але, па меншай меры, яму не прад'явілі б абвінавачванне ў забойстве ".
  
  Я ўспрыняў гэта, уражаны тым, наколькі моцна гэта адчувалася, як быццам правасуддзе было падмануць ў святле ўсіх доказаў, якія Маркус толькі што мне падаў. "Але, Маркус ... што, калі ён вінаваты?"
  
  Маркус адказаў мне не адразу, і ў той момант, перш чым ён загаварыў, я адчула, што ён узважвае тое, што скажа, і тое, як я магу да яго ставіцца. “У мае абавязкі не ўваходзіць вызначаць яго вінаватасць або невінаватасць, Кэтрын. Мая праца — прадстаўляць яго інтарэсы на законных падставах і зберагчы яго ад турмы - любым даступным мне спосабам ".
  
  "Ты маеш рацыю", - сказаў я. Я амаль забыўся. І ўсё ж мне гэта не спадабалася. “Дзякуй, што увёў мяне ў курс справы, Маркус. Я вельмі цаню гэта".
  
  "Спакойнай ночы, Кэтрын", - адказаў ён, і, клянуся, я ўлавіла нотку палягчэння ў яго голасе.
  
  Скончыўшы размову з Маркусам, я ўвёў Джыл ў курс справы.
  
  "Такім чынам, Эрон сапраўды забіў Алену?" - Спытала Джыл, калі я скончыла.
  
  Я доўга думаў пра гэта, перш чым адказаць яму. "Чаго я не магу зразумець, так гэта чаму Аарон учора сышоў з майго офіса, так адчайна маючы патрэбу ў маёй дапамогі, каб прымусіць яго сысці ад кахання ўсёй яго жыцця, а затым, на працягу некалькіх гадзін пасля гэтага хваравітага прызнання, здзейсніў наўмыснае забойства ".
  
  "Я не ўпэўнены, што разумею вас", - сказаў Джыл.
  
  "Я маю на ўвазе, што калі ты збіраешся забіць жанчыну, якая цябе кінула, жанчыну, у якую ты, відавочна, усё яшчэ так закаханы, навошта табе прызначаць сустрэчу з лайф-коўчам?"
  
  "Каб паставіць пад сумнеў вашы дзеянні", - сказаў Джыл. "Магчыма, Аарон ведаў, што вы дасце паказанні ў судзе аб яго настроі за некалькі гадзін да гэтага".
  
  Я кіўнула. “Згодная. Аднак, здалося табе што-небудзь фальшывым ва ўчорашнім хваравітым сеансе са мной Эрона?"
  
  Надышла чаргу Джыл задумацца над гэтым. Нарэшце, ён сказаў: “Калі быць да канца сумленным, Кэт, няма. Нішто ў яго паводзінах, або ў яго гісторыі, або ў яго заявах аб любові да былой не здавалася надуманых. Ён шчыра выглядаў і гучаў забітым горам ".
  
  "Вось менавіта", - сказаў я. “Ён казаў так жа па тэлефоне са мной раней. І яшчэ ён сказаў сее-што, што закранула мяне, калі я ўпершыню спытаў, чаму ён так засмучаны".
  
  "Што?"
  
  "Ён сказаў: "Я так разумею, вы не чытаеце газет".
  
  “ Газеты? Ты маеш на ўвазе газеты?
  
  "Так".
  
  “ Такім чынам, вы думаеце, Аарон даведаўся пра забойства Алены з газеты.
  
  “ Так. Ён не сказаў: 'Глядзі навіны', Джыл. Ён сказаў: 'Чытай".
  
  "Чаму гэта так важна?"
  
  “ Аарон казаў так, нібы толькі што даведаўся аб гэтай навіны, але мы ведаем, што забойства Алены было галоўнай тэмай усіх мясцовых навінавых праграм, як учора вечарам, так і сёння раніцай. Так што, калі б ён прыкідваўся, ён бы сказаў: "Ты не глядзіш навіны", а не "Чытаеш навіны'. Калі мы звязаліся з ім сёння, ён сапраўды казаў так, як быццам толькі што даведаўся аб смерці Алены, а гэта значыць, што ён прачытаў пра гэта, калі адкрыў сваю сённяшнюю газету, а не раней ".
  
  Джыл кіўнуў і паказаў на мяне пальцам. "Гэта тонкае адрозненне, якое больш кажа аб праўдзе, чым аб падробцы", - сказаў ён.
  
  "Вотименно".
  
  Джыл і я абодва некалькі імгненняў маўчалі, пакуль кожны з нас абдумваў, што мы думаем аб вінаватасці або невінаватасці Аарона.
  
  Нарэшце я сказаў: "Паслухай, Джыл, што б ты падумала пра —"
  
  "Так", - сказаў ён, абрываючы мяне.
  
  Я цепнула вачмі. “ Ты нават не даў мне сфармуляваць маё пытанне.
  
  Джыл закаціў вочы. “О, калі ласка. Ты збіраўся спытаць мяне, ці не варта нам крыху пакапацца ў забойстве Алены і правесці ўласнае невялікае расследаванне".
  
  Я зноў цепнула вачмі. “ Як ты даведаўся, што я збіралася спытаць менавіта пра гэта?
  
  Джыл ўсьміхнулася і пацягнулася, каб дакрануцца да майго скроні. "Таму што я жыву ў тваёй галаве".
  
  Я засмяялася і адштурхнула яго руку. “Усё роўна. З чаго нам пачаць?"
  
  “Верагодна, з-за яе выступу, ты так не думаеш? Мы павінны высветліць, хто былі палюбоўнікамі у "Дванаццаць разгневаных мужчын". Гэта, па меншай меры, дало б нам яшчэ адзінаццаць падазраваных, на якіх можна засяродзіцца ".
  
  Я пстрыкнуў пальцамі і паказаў на яго. “ Дакладна! Джыл, гэта менавіта тое, з чаго нам трэба пачаць."Пастукваючы сябе па губе, я на імгненне задумалася і сказала: "Такер Макаллен быў палюбоўнікам нумар адзін, праўда?"
  
  "Гэта агульнае меркаванне", - сказаў Джыл. "Я думаю, што Джоэл Голдберг быў Палюбоўнікам нумар чатыры".
  
  Я нахмурылася. “ Палюбоўнік нумар чатыры. Нагадай мне яшчэ раз, якія былі падказкі?
  
  “ Хлопец, які пазнаёміў яе з лепшай сяброўкай дзяўчыны, а потым яна памахала тым вялікім тэнісным бранзалетам, памятаеш?
  
  “Ах, так. Цяпер я ўспомніў, і хіба Рыз не казала табе, што хадзілі чуткі, што Голдберг быў палюбоўнікам нумар чатыры?"
  
  “Ён так і зрабіў. Ён пачуў гэта ад жанчыны, якая сказала, што бачыла, як Голдбэрг і Алена абдымаліся ў кафэ па суседстве з адным з яго ювелірных крам ".
  
  Імя Голдберга было знаёмым. Яго ювелірныя крамы былі вельмі дарагімі і размяшчаліся ў кожным мястэчку Хэмптонса.
  
  "Слава Богу, у цябе слых, як у лятучай мышы", - сказаў я. Падчас шоў я амаль нічога не чуў, акрамя мармытання.
  
  "Спатрэбіцца", - сказаў Джыл, падыходзячы да канапы, каб плюхнуться побач са Спуксом, які толькі што скончыў са сваім касцяным ласункам і быў заняты вылизыванием лап. Калі Джыл паклаў ногі на оттоманку, Духі ўстаў, повертелся на канапавай падушкі, затым уладкаваўся, паклаўшы сваю вялікую серабрыстую галаву на калені Джыл.
  
  "О-О-О", - сказала я, падыходзячы і сядаючы побач з парай. "Ён ведае, што ён дома".
  
  Джыл пагладзіла шчанюка за вухам. “Я спадзяюся на гэта. Я ніколі, ніколі, ніколі не хачу, каб ён зноў адчуваў сябе пакінутым".
  
  Паказваючы на сабачую ложак перад канапай, я сказаў: "такім чынам, вы ўжо адмовіліся ад правілы, згодна з якім сабакам забаронена знаходзіцца на мэблі?"
  
  Джыл паціснула плячыма. “ У мяне ўсё яшчэ ёсць квітанцыя. Мы можам забраць ложка назад у Палац хатніх жывёл заўтра.
  
  Я ўсміхнуўся, затым зноў стаў сур'ёзным. "Добра, так мы ведаем каго-небудзь з іншых палюбоўнікаў?"
  
  "Пад мы, я мяркую, ты маеш на ўвазе мяне".
  
  “ Вось што мне ў табе падабаецца, Джыл. Ты такая шчырая.
  
  Джыл закаціў вочы, але дазволіў сабе гуллівую ўсмешку. "У мяне такое пачуццё, што Палюбоўнік нумар Пяць служыў на флоце".
  
  "Лінія "шэсць залатых палосак"?" Я спытаў. Алена пажартавала з нагоды таннасці Палюбоўніка нумар пяць, сказаўшы, што адзінае золата, за якое ён заплаціў, - гэта шэсць залатых палосак на рукаве.
  
  "Так", - сказала Джыл. “Яна таксама сказала, што ён быў трохзоркавым хлопцам у касцюме з двума зоркамі. Залатыя нашыўкі азначаюць выслугу гадоў, калі я не памыляюся, а зоркі паказваюць на званне.
  
  "Колькі б яму далі тры зоркі?" - Спытаў я.
  
  "Не ведаю", - сказаў Гіл, затым паказаў на свой планшэт, які ляжаў на кофейной століку. "Ты не пярэчыш?" - спытаў ён, паказваючы, што калі ён нахіліцца наперад, каб дастаць яго, то патрывожыць Духаў.
  
  Я ўхмыльнуўся, але ўстаў, узяў планшэт і працягнуў яму. Джыл павесіў планшэт на сцягно, хруснуў косткамі пальцаў, побарабанил па клавіятуры і нырнуў унутр. Я цярпліва чакаў, пагладжваючы Духаў па галаве і усміхаючыся, калі сабака задаволена ўздыхаў.
  
  "Ага!" Сказаў Джыл.
  
  “ Ты высветліў, што такое тры зоркі трэцяга рангу?
  
  Джыл паглядзела на мяне спачатку ў замяшанні, потым з нецярпеннем. “Няма. Я маю на ўвазе, так. Гэта першае, на што я звярнула ўвагу, разам з нашыўкамі. Палюбоўнік нумар Пяць праслужыў па меншай меры дваццаць чатыры гады, і ён віцэ-адмірал.
  
  “Вау. Адмірал? Алена сустракалася з віцэ-адміралам ВМС?" Я паняцця не меў, чым займаецца віцэ-адмірал, але гэта гучала уражліва.
  
  “ Не, Алена сустракалася з віцэ-адміралам берагавой аховы.
  
  “ Адкуль ты ведаеш, што гэта берагавая ахова, а не ваенна-марскі флот?
  
  “ Таму што я даведаўся, з кім яна сустракалася. Адзіны віцэ-адмірал у ваколіцах Хэмптана - гэты хлопец ... " Джыл павярнуў свой планшэт так, каб я магла бачыць фатаграфію вельмі прыгожага мужчыны з стройнымі рысамі асобы, чорнымі валасамі, кранутымі сівізной на скронях, і шырокай, прыгожай усмешкай. Ён быў апрануты ў цёмна-сінюю форму з шасцю залатымі нашыўкамі на рукавах і трыма залатымі зоркамі ля пляча.
  
  "Ён сімпатычны", - сказала я.
  
  Джыл павярнуў планшэт назад да сябе. “ Праўда?
  
  “Так. Я магу зразумець, чаму ён ёй спадабаўся".
  
  Джыл пастукаў па кутку свайго планшэта і сказаў: “Пазнаёмся з віцэ-адміралам Лайамом Лихи. У яго ёсць дом на Шелтер-Айлендзе".
  
  Шелтер-Айлэнд знаходзіўся на поўнач ад нас. Для тутэйшых месцаў гэта быў востраў сярэдніх памераў, заціснуты паміж Саг-Харбар і Гринпортом — двума крайнімі кропкамі Лонг-Айленда.
  
  "Хм", - сказаў я. "Стаў бы віцэ-адмірал кідаць ўсю сваю кар'еру з помсты за былога палюбоўніка, высмеивающего яго на сцэне?"
  
  Джыл паціснула плячыма. “Я б сказала, можа быць, калі б не чула ўсю гэтую частку выступу Алены. З усіх палюбоўнікаў, якіх яна згадвала, ён быў самым сумным".
  
  Я кіўнуў. “Так. Нумар Пяць менш за ўсіх смяяўся".
  
  "Такім чынам, у ім сапраўды не было нічога непрыстойнага", - сказаў Джыл. “І віцэ-адмірал - другі па званні ў берагавой ахове. Ён нашмат вышэй па званні".
  
  "Ён жанаты?" Я спытаў, думаючы, што калі Лихи быў жанаты і ў яго быў раман з Аленай, гэта, безумоўна, магло пакласці канец яго кар'еры.
  
  "Неа", - сказаў Джыл. “Ён дивнк. На самай справе, як і Шэпард".
  
  “ Дивнк? Што такое дивнк?
  
  “ Разведзены, дзяцей няма.
  
  Я міргнуў. “ Тады хто я? - Спытаў я.
  
  Джыл ўсьміхнулася. "Прадмет зайздрасці разведзеных паўсюль".
  
  Я засмяяўся. “ Ды добра, Джыл, я сур'ёзна.
  
  "Я таксама", - настойваў ён. “Ты разведзеная, у цябе двое дзяцей у школе-інтэрнаце, сэксуальны хлопец і столькі грошай, колькі толькі можа пажадаць чалавек. Ты дивраха".
  
  “ Што такое дивраха? - спытаў я.
  
  “ Разведзены, багаты і па-чартоўску шчаслівы.
  
  Я закаціла вочы. “ Ты кажаш так, быццам я шчаслівая, што мае сыны вучацца ў школе-інтэрнаце.
  
  “О, калі ласка, Кэт. Яны былі тут другую палову лета і вячэралі з намі, колькі? Чатыры разы?"
  
  "Восем", - сказаў я і засмучана ўсміхнуўся Джыл. "Я лічыў".
  
  “Менавіта гэта я і хачу сказаць. Яны праводзілі на пляжы або ў скейт-парку значна больш часу, чым тут ".
  
  Я ўздыхнула. “ Я ўсё роўна палічыў за лепшае б, каб яны былі дома, а не ў школе.
  
  “ Але ці можаш ты адмаўляць, што па-чартоўску шчаслівая?
  
  "Няма", - сказаў я. "Не, я цалкам шчаслівы".
  
  “Менавіта да гэтага я і гавару. І падзякуй свае зоркі, што ты не чалавекападобны."
  
  - А ... што?
  
  "Ложак чалавека".
  
  "Што гэта, чорт вазьмі" такое?
  
  “ Жанаты, дзяцей няма, вось-вось разьвядзецца.
  
  “О, ты маеш рацыю. Гэта было б дрэнна. Хто, наколькі мы ведаем, з'яўляецца чалавекам-катафалком?"
  
  Джыл чакальна паглядзела на мяне.
  
  Мне спатрэбілася больш часу, чым я хацела б прызнаць, каб зразумець, што ён меў на ўвазе сябе. "Ды ладна табе", - сказала я. "Джыл, ты не такая!"
  
  "Хіба няма?" - сказаў ён, яго ніжняя губа злёгку задрыжала.
  
  Я прысунулася, каб абняць, патрывожыўшы Духаў, якія злёгку застагналі ў знак пратэсту. Калі я адпусціла Джыл, я трымала рукі на плячах. “Я тут дзеля цябе. Днём і ноччу. Усё, што табе спатрэбіцца.
  
  Джыл кіўнуў і паказаў на свой планшэт. "Можа, працягнем?"
  
  "Так", - сказаў я, зноў адкідваючыся на спінку крэсла. "На чым мы спыніліся?"
  
  “Гаворка ідзе пра містэрам Лихи. Які разведзены, дзяцей няма, і відавочны прыкмета вельмі разумнай, хоць і вельмі мёртвай лэдзі".
  
  "Так, гэта дакладна", - сказаў я. “Мы ведаем, ці быў ён нядаўна разведзены? Магчыма, у яго быў раман з Аленай, і гэта паклала канец яго шлюбу, і ён забіў яе ў адплату".
  
  "Ён быў разведзены шэсць гадоў таму", - сказаў Джыл, гартаючы свой планшэт. "Па крайняй меры, згодна з маім запыце ў дзяржаўных архівах".
  
  “Давайце ўсё роўна занясем яго ў спіс падазраваных. Мы хочам правесці дбайнае расследаванне ".
  
  "Згодны", - сказаў Джыл.
  
  "Аб' кей, значыць, гэта трое з адзінаццаці, а яшчэ нават няма дзевяці гадзін".
  
  "У нас усё ў парадку", - сказаў Джыл.
  
  "Добра, так як жа нам ідэнтыфікаваць астатніх - асабліва тых, пра каго мы не пачулі ў другім акце?"
  
  "Шкада, што мы не можам пагаварыць з Сані", - сказала Джыл. "Я ўпэўненая, што яна ведае кожнага хлопца ў серыяле".
  
  Я пакруціў галавой. “ Я так не думаю. Яна сказала мне ўчора, калі я пайшоў за квіткамі, што Алена планавала назваць імёны ў той вечар, і ў мяне склалася ўражанне, што яна не ведала, каго Алена назаве публічна. Яна таксама сказала, што яшчэ не бачыла спектакль.
  
  "Пачакай", - сказала Джыл, паварочваючыся да мяне з шырока расплюшчанымі вачыма. "Алена згадала, што збіралася назваць імёны?"
  
  "Так", - сказаў я. Я не ведаў, чаму Джыл гэта так усхвалявала. "Яна сказала Сані, калі аддавала ёй квіткі, што збіраецца назваць некалькі імёнаў у канцы шоў".
  
  "Салодкая, - сказаў ён, - спосаб схаваць зачэпку".
  
  "Ты думаеш, калі Алена сказала Сані, што збіраецца назваць імёны, то, магчыма, Алена таксама распавяла іншым людзям, і гэта дайшло да забойцы?"
  
  "Э-э, так", - сказала Джыл, як быццам гэта павінна было быць відавочна.
  
  "Не будзь такім злым", - сказаў я яму.
  
  "Прабач," сказаў ён. “ Ты правы. Гэта было груба.
  
  Я паціснуў плячыма і прапусціў гэта міма вушэй. "Як нам даведацца, распавядала лі Алена іншым людзям аб сваіх планах на вечар?"
  
  "Мы выслеживаем дванаццаць разгневаных мужчын і дапытваем іх аб тым, як шмат яны ведалі пра шоў Алены".
  
  Я кіўнуў. “Мне гэта падабаецца. Але як менавіта мы збіраемся іх смажыць, Джыл? Мы не ведаем гэтых людзей, і ў нас не было б ніякіх прычын падыходзіць прама да іх і пачынаць задаваць падобныя асабістыя пытанні ".
  
  "Хм", - сказала Джыл. “Гэта праўда. Нам спатрэбіцца апраўданне".
  
  Мы абодва ўтаропіліся ў падлогу, пакуль думалі аб дастаткова веском прычыну, каб падысці да любога з апазнаных намі мужчын.
  
  "У мяне нічога няма", - нарэшце сказаў я.
  
  Джыл ўздыхнула. “ Я таксама. Але не хвалюйся. Я што-небудзь прыдумаю.
  
  Святло фар звонку асвятліў пакой скрозь адкрытыя жалюзі. Я азірнуўся праз плячо.
  
  “ Хто тут? - Спытала Джыл.
  
  Я ўстаў і накіраваўся да ўваходных дзвярэй. Духі, павінна быць, пачулі набліжэнне таго, хто быў звонку, таму што ён падняў галаву і саскочыў з канапы, падбег да мяне і паўстала паміж мной і дзвярыма.
  
  "Гаў!" - раўнуў ён. Гук быў падобны на нізкі раскаты грому. Вызначана не той брэх, з якім можна жартаваць.
  
  "Джыл?" мы пачулі праз дзверы.
  
  Джыл устаў і падышоў да мяне. "Прывітанне, Шэпард," сказаў ён праз усё яшчэ зачыненыя дзверы.
  
  "Гэта што, там унутры сабака?"
  
  "Гаў!" Духі залаяли ў адказ.
  
  Паклаўшы руку на дзвярную ручку, я шматзначна перавяла погляд з Джыл на Духана і назад. “ Лепш трымаеце яго, Джыл. Ён ніколі не сустракаўся з Шэпардам.
  
  Джыл апусціўся на калені побач са Спуксом і прыціснуў шчанюка да сябе.
  
  Я адчыніў дзверы, і Шэферд нерашуча спыніўся на першай прыступцы. "Калі вы завялі сабаку?" спытаў ён замест прывітання.
  
  "Гэта Духі", - сказаў яму Джыл. "Духі, пазнаёмся з Шэпардам".
  
  У Спукса поўсць устала дыбам, і хоць ён не рыкаў, мы ўсе разумелі, што Шэпард павінен паводзіць сябе найлепшым чынам, пакуль Спукс не ўхваліць яго прыбыццё.
  
  "Прывітанне, прыяцель", - сказаў Шэпард, нізка апускаючыся на калені, каб апынуцца на ўзроўні Духана. “Ён сімпатычны хлопец. Ты забраў яго з прытулку?"
  
  "Мы гэта зрабілі", - сказаў Джыл, дазваляючы Духам падысці да Шэпарду. "Мы падабралі яго сёння".
  
  Шэпард кіўнуў і пачакаў, пакуль Духі наблізяцца і обнюхают яго. "Прывітанне, хлопец", - сказаў Шэпард і вельмі асцярожна падняў руку, каб пагладзіць сабаку за вухам. “Як справы? А? Хто вялікі хлопчык? А? Хто добры прыяцель?"
  
  Я прыклала палец да вуснаў, каб схаваць прыступ смеху. Шэпард зусім растаў пры выглядзе сабакі, і гэта было цудоўна.
  
  Духі, таксама, здавалася, дазволілі свайму ахоўнаму сэрца растаць, і яго кароткі хвост люта віляў ўзад-наперад, калі ён ткнулся сваёй вялікай галавой у грудзі Шепарда. Затым яму ў галаву прыйшла раптоўная думка, і ён зноў кінуўся ўнутр, каб дастаць пищащую цацку і аднесці яе Шэпарду, які трохі пагуляў з ім у перацягванне ліны на пад'язной дарожцы, пакуль мы з Джыл разуменнем глядзелі адзін на аднаго.
  
  Нарэшце, Шэп прыйшоў у сябе, усё яшчэ цярэбячы скрыпучыя цацку, у той час як Духі упёрся пяткамі і спрабаваў угаварыць свайго новага сябра працягнуць гульню. "Чувак, я люблю сабак", - сказаў Шэпард.
  
  "Праўда?" Спытаў я. "Я ніколі не ведаў гэтага пра цябе".
  
  Шэферд кіўнуў. “У мяне ў дзяцінстве было некалькі сабак, па тры, часам па чатыры за раз, і ўсе яны былі ратавальнікамі. З ратавальнікаў атрымліваюцца лепшыя кампаньёны. Яны бачылі цёмны бок жыцця і ўдзячныя за любую любоў, якую атрымліваюць ".
  
  "Згодны", - сказаў Джыл, накіроўваючыся да кухоннага стала, дзе ён пакапаўся ў адной з сумак, якія мы прынеслі з сабой пасля нашай паездкі ў Палац хатніх жывёл. Дастаўшы вялікага Конга, ён сказаў: “Духі! Гэй, Духі! Хочаш арахісавага алею?"
  
  Сабака схіліў галаву ў бок Джыл, пищащая цацка звісала ў яго з рота. Джыл ўсміхнуўся і накіраваўся на кухню, каб напоўніць Конга смачным ласункам. Духі выпусцілі цацку і поплелись за ім, пакінуўшы мяне сам-насам з Шэпардам.
  
  "Чаму ў цябе цяпер няма сабакі?" - Спытала я, адчуўшы раптоўнае напружанне ў паветры паміж намі.
  
  "Няма часу", - сказаў ён, з сумам гледзячы на аддалялася постаць Духаў. "Я занадта шмат часу праводжу на станцыі, каб быць добрым бацькам для падбрэхавічы".
  
  "А", - сказаў я.
  
  "Так", - сказаў ён.
  
  Я паспрабавала прыдумаць, што яшчэ сказаць, каб запоўніць рушыла няёмкае маўчанне, але Шэпард мяне апярэдзіў. “ Дзякуй, што ўмяшалася ў маё справа сёння, Кэт.
  
  Мае плечы паніклі. "Гэта тое, што гэта?" Спыталася я, паказваючы на дзверы, затым на Шеферда. "Ты прыйшоў сюды, каб прачытаць мне лекцыю?"
  
  “О, ды добра. Ты ведала, што я так і зраблю", - сказаў ён.
  
  “ Я не ўмешваўся ў тваё справа, Шэп. Я проста парэкамендаваў адваката свайму кліенту, якога ты арыштаваў на падставе непераканаўчых доказаў.
  
  "Гэта не надумана, мілая", - сказаў Шэферд, і яго тон быў вельмі сур'ёзны. "Алена была забітая нажом для выкрыцця лістоў, які належаў Насаў".
  
  "Адкуль ты ведаеш, што гэта належала Аарону?" - Спытаў я.
  
  "На ім герб дацкай каралеўскай сям'і," нязмушана сказаў ён.
  
  "Нож для выкрыцця лістоў з гербам каралеўскай сям'і на ім, верагодна, можна знайсці ў любым сувенірным краме для турыстаў у Даніі", - запярэчыў я.
  
  Шэферд усміхнуўся. “ Сумняваюся, што ў сувенірным краме для турыстаў прадаецца нож для выкрыцця лістоў з четырнадцатикаратного золата з афіцыйным гербам, кветка дэкор двойчы успыхнуў тунэль сапфірамі, жоўтымі дыяментамі і рубінамі.
  
  У мяне адвісла сківіца. "Ваў", - сказаў я. "Гэта, павінна быць, варта кругленькую грошай".
  
  Шэферд кіўнуў. “Па нашым лепшым здагадках, ён стаіць пяцьдзесят-шэсцьдзесят штук. Магчыма, больш".
  
  "Верагодна, нашмат больш", - сказаў я. "Адсюль напрошваецца пытанне, навошта Аарону выкарыстоўваць гэта для здзяйснення забойства?"
  
  "Таму што гэта было зручна", - сказаў Шэпард, абыходзячы мяне і падыходзячы да канапы, дзе ён паваліўся стомленай кучай.
  
  "Хочаш чаго-небудзь паесці, Шэпард?" Джыл паклікала з кухні.
  
  "Што ў цябе?"
  
  “ Я прыгатавала кары з салодкага бульбы і нута з рысам басмати.
  
  Шэферд панюхаў паветра. “ Павінна быць, таму так смачна пахне. Так, Джыл, талерачка гэтага была б надзвычай прыгожая.
  
  "Зараз прынясу," сказаў Гіл і пачаў выцягваць рэшткі з халадзільніка.
  
  "Дзе ты знайшоў гэты нож для выкрыцця лістоў?" Затым я спытала, жадаючы працягнуць размову.
  
  “ На месцы злачынства. Адзін з тэхнікаў знайшоў гэта пад туалетным столікам.
  
  “ Што яна там рабіла? - спытаў я.
  
  “Я не ведаю, Кэт. Можа быць, Насаў кінуў яго туды пасля таго, як зарэзаў маю ахвяру да смерці".
  
  Я злосна паглядзела на яго. "Шэп," сказала я, - чаму Аарон пакінуў самую кампраметуе доказ і не забраў яе з сабой, калі ён сапраўды забіў Алену?"
  
  "Я думаю, ён запанікаваў", - сказаў Шэферд.
  
  "Як зручна", - жартаўліва сказаў я.
  
  "Такое здараецца", - сказаў Шэферд.
  
  "Што сказаў Аарон па гэтай нагоды, калі ты спыталася ў яго?"
  
  “ Ты маеш на ўвазе, што Маркус Браўн дазволіў яму сказаць, калі я спытаў яго?
  
  Я падціснула вусны, спрабуючы ўтрымаць іх ад лёгкай усмешкі.
  
  Шэпард закаціў вочы і сказаў: "Насаў сцвярджае, што паняцця не мае, як яно трапіла ў грымёрку Алены, але ён падазрае, што яна скрала яго, калі яны былі разам у апошні раз".
  
  "Яна скрала яго?"
  
  “Гэта тое, што ён кажа. Гэта не тое, у што я веру".
  
  "Навошта ёй красці што-небудзь, вартае такіх грошай?" - Спытала я, як быццам Шэпард нават не вымавіла ні слова. "Я маю на ўвазе, што крадзеж чаго-небудзь даражэй дзесяці тысяч лічыцца крымінальным злачынствам, праўда?"
  
  "Так і ёсць", - сказаў ён. "Але Насаў паспяшаўся сказаць, што калі б яна ўзяла гэта, ён бы не вылучаў абвінавачванняў, таму што ён усё яшчэ любіў яе, і, наколькі ён быў занепакоены, яна была б рада атрымаць усё, што яму належала ".
  
  "І ты яму ня верыш", - сказаў я.
  
  “Вядома, я яму не веру. Яму прыйшлося дадаць апошні, каб прыбраць матыў для забойства".
  
  “Я выпускаю гэта з-пад увагі. Які матыў?"
  
  Шэферд паціснуў плячыма. "Насаў выяўляе прапажу свайго надзвычай каштоўнага нажа для выкрыцця лістоў, падазрае, што яго скрала Алена, накіроўваецца ў тэатр, каб пагаварыць з ёй па гэтай нагоды, знаходзіць нож і забівае яе ім, калі знаходзіць доказы яе крадзяжу".
  
  "Чаму ён проста не патэлефанаваў у паліцыю?" Спытала я тады. "Калі б ён падазраваў, што Алена скрала нож для выкрыцця лістоў, чаму б яму проста не запоўніць паліцэйскі справаздачу?"
  
  "Вам прыйдзецца спытаць пра гэта ў яго", - сказаў Шэферд.
  
  "Але для вас гэта сапраўды мае сэнс?" Я настойваў. “Я маю на ўвазе, вы дасведчаны дэтэктыў. Ці мае сэнс, што мужчына ўдарыў сваю былую каханую нажом тым самым прадметам, які, як ён падазраваў, яна скрала, толькі для таго, каб потым кінуць яго пад туалетны столік, выбягаючы за дзверы?
  
  Шэферд пацёр стомленыя вочы. “Я не ведаю, што рабілася ў яго ў галаве ў момант забойства, дзетка. Усё, што я ведаю, гэта тое, што гэта зрабіў твой хлопец. Я прымусіў яго прызнацца ў гэтым, а потым ты сунуў свой нос, і цяпер тое, што было амаль верным рашэннем, азначае, што я павінен працаваць утрая больш старанна, каб даказаць сваю правату ".
  
  "Вось, калі ласка," сказала Джыл, працягваючы Шеферду міску з дымлівых цудоўным кары. "І ты таксама тут," дадаў ён, выцягваючы з-пад мышкі пинтовую бутэльку астуджанага светлага эля.
  
  "Джыл," сказаў Шэпард з ухмылкай, забіраючы ў яго бутэльку, - ты сапраўды ведаеш, як сапсаваць хлопца".
  
  "У мяне была ў гэтым некаторая практыка", - сказаў відавочна задаволены Джыл, шоргаючы нагамі да бліжэйшага крэсла і плюхаясь сам.
  
  Шеперд ўзяўся за свой вячэру, і мы моўчкі чакалі, пакуль ён адкусіў некалькі кавалачкаў. "О божа", - сказаў ён, занося відэлец над ежай. “Джыл! Гэта добра!"
  
  Ўхмылка Джыл стала шырэй.
  
  “ Што чуваць пра Сані? - Спытала я, раптам падумаўшы пра яе.
  
  Шэферд перастаў жаваць. На самай справе, ён застыў на месцы на секунду або дзве, але затым, здавалася, прыйшоў у сябе. "Нічога новага", - сказаў ён. “Я заехаў да іх дадому па шляху сюды. У Даріуса было поўна спраў з Фінлі. Ён кажа, што Сані накшталт як не ў сабе. Яны далі ёй некалькі моцных заспакойлівых, каб супакоіць яе, пакуль не высвятляць, што магло справакаваць гэты эпізод.
  
  "У цябе была магчымасць убачыць яе?" Спытала Джыл.
  
  Шэферд ўтаропіўся на сваю ежу і паківаў галавой. Я бачыла напружаную лінію яго плячэй і ведала, што ён жахліва турбаваўся аб сваім близнеце. “Дариусу адзінаму дазволена бачыцца з ёй прама зараз, і ён сказаў, што нават яго візіты скарочаныя. Яны не хочуць, каб яна хваляваліся, і яны занепакоеныя, што сустрэча са мною можа знерваваць яе ".
  
  "Чаму?" Я спытаў.
  
  "Я не ведаю, Кэт", - сказаў Шэпард, яго голас раптам стаў жорсткім. "Можа быць, таму, што я б страціў самавалоданне, калі б убачыў яе зачыненай у якой-небудзь псіхіятрычнай клініцы".
  
  Я прыкусіла губу, шкадуючы аб тым, што націснула на яго. "Прабач," прашаптала я.
  
  Ён пакруціў галавой, відэлец ўваткнуў у кары і пацягнуўся, каб сціснуць маю руку. “ Справа не ў табе. Справа ва ўсёй гэтай сітуацыі.
  
  "Зразумела", - сказаў я.
  
  Мы дазволілі Шэпарду працягваць ёсць свой вячэру ў адноснай цішыні, але затым ён падняў на нас вочы і сказаў: “Я пачынаю бянтэжыцца, калі вы двое глядзіце, як я ем. Хто-небудзь, скажыце што-небудзь".
  
  "Як прасоўваецца нешта іншае справа?" Спытаў Джыл.
  
  Шэферд хмыкнуў і некаторы час жаваў адкушаны кавалак, перш чым адказаць. "Гэта галаваломка".
  
  "Ты ўсё яшчэ думаеш, што гэта было напад мафіі?" - Спытаў я.
  
  Шэферд паківаў галавой, затым паціснуў плячыма. “ Я не ведаю, што пра гэта думаць. Я даручыў гэтую справу Сантане...
  
  “ Санта? Перабіла Джыл. “ Яго восем маленькіх аленяў таксама фігуруюць у справе?
  
  Шэпард пільна паглядзеў на яго. “ Не на Санту, Джыл. Сантана. Ён новы дэтэктыў дэпартамента. Выдатнік з Кўінз, ён папрасіў пераводу сюды, таму што любіць мора". У апошняй частцы Шэпард выкарыстаў паветраныя двукоссі і дадаў, што закаціў вочы. "У любым выпадку, ён расследаваў досыць забойстваў, і я вырашыў, што ён, верагодна, справіцца з гэтым, і я сачу за гэтым, таму што я не выключаю, што ёсць сувязь з забойствам Алены, але ўсё, што Сантана паведамляе мне да гэтага часу, толькі дадае загадкавасці ".
  
  "Напрыклад?" Я спытаў.
  
  “Ну, напрыклад, той факт, што мы змаглі ідэнтыфікаваць ахвяру толькі па брелоку ў яго кішэні, каб знайсці яго машыну, якая знаходзілася на той жа паркоўцы, дзе былі прыпаркаваныя вы, хлопцы. Ён пакінуў свой кашалёк у машыне разам з тэлефонам і ўсім астатнім, што магло б яго ідэнтыфікаваць, і хоць на ім быў жаночы плашч дзясятага памеру, набіты двумястами тысячамі даляраў...
  
  - Дзвесце тысяч? Мы з Джыл абодва ахнулі.
  
  Шэферд кіўнуў і працягнуў, як быццам мы яго і не перапынялі. “У падкладцы. Лабретта знайшоў машыну. Нумары былі зарэгістраваныя на хлопца па імя Марк Пардо, і калі мы абшукалі машыну, то знайшлі кашалёк і тэлефон у бардачку. Пасведчанне асобы, адпаведнае асобы ахвяры, идентифицировало яго канчаткова.
  
  “ Пардо ні ў чыім спісе падазраваных у арганізаванай злачыннасці няма. Ён адвакат па нерухомасці на пенсіі, жыў ў кандамініюмаў з выглядам на заліў ў Саг-Харбар, і судмедэксперт кажа, што не думае, што забойца перарэзаў Пардо горла нажом. Ён думае, што гэта была струна ад піяніна.
  
  "О Божа", - сказаў Джыл, яго твар ператварыўся ў маску жаху. "Я думаў, гэта робяць толькі ў кіно".
  
  "Неа", - сказаў Шэпард. “Яны робяць гэта і ў рэальным жыцці. Гэта хутка і эфектыўна, і гэта пасылае выразны сігнал ".
  
  "Такім чынам, вы сапраўды верыце, што гэта было напад мафіі", - сказаў я.
  
  “Вядома. Чаго я не магу зразумець, так гэта грошай. Ні адна з банкнот не падробленая, так што чаму кілер не ўзяў іх з сабой, застаецца загадкай ".
  
  "Магчыма, кілер не ведаў, што гэта не падробка", - выказаў меркаванне Джыл.
  
  Шэферд уздыхнуў і зноў пацёр вочы. Ён выглядаў зусім змучаным. "Магчыма", - прызнаў ён. "Сантана капаецца ў фінансавых справаздачах Пардо, каб высветліць, ці зможа ён адсачыць грошы або знайсці якія-небудзь намёкі на сувязь з арганізаванай злачыннасцю".
  
  "Я не ведаю, спадзявацца на сувязь або няма", - сказаў я. "З аднаго боку, было б палёгкай даведацца, што не было нейкага вар'ята серыйнага забойцы, бадзяга па вуліцах у пошуках ахвяраў, а з другога боку, гэта быў бы яшчэ яшчэ адзін удар мафіі, жахлівым чынам ўвайшоў у наша жыццё ".
  
  "Як гэта ўвайшло ў вашу жыццё?" Спытаў Шэпард і паглядзеў на мяне так, нібы мне лепш нават не думаць аб тым, каб звязвацца з шпіком-аматарам.
  
  "Ну, мы з Джыл сапраўды выявілі цела Пардо", - хутка сказаў я, у той час як Джыл пазбягаць глядзельнай кантакту з Шефердом.
  
  "Угу", - сказаў ён, відавочна, усё яшчэ з падазрэннем. Погрозив нам пальцам, ён дадаў: "Не ввязывайтесь ў гэта, вы двое".
  
  "Нават не марыў пра гэта", - сказаў Джыл.
  
  "Гэтая думка ніколі не прыходзіла нам у галаву", - сказаў я.
  
  Шэферд працягваў глядзіць на нас, як быццам ведаў, што мы вялікія багачы. Што, прывітанне ... так і было! Але я ні за што не збіраўся гэта пацвярджаць.
  
  Шэферд, нарэшце, здаўся і паспрабаваў здушыць велізарны зевок. "Чувак, я стаміўся".
  
  Я ўстала і ўзяла яго за руку. “ Хадзем, - сказала я. “ Давай аднясем цябе ў ложак.
  
  “ Я застануся на ноч? - спытаў ён, падымаючыся на ногі, і ў яго голасе прагучала далікатная нотка надзеі.
  
  "Вядома, ты застанешся на ноч", - сказала я, абдымаючы яго за талію і накіроўваючы нас да дзвярэй. "Я не збіраюся дазваляць табе ехаць дадому ў такім стане".
  
  "У якім я стане?"
  
  “ Стомлены і падазроны.
  
  Шэферд усміхнуўся, гледзячы на мяне зверху ўніз. "Як быццам ты мяне ведаеш".
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 10
  
  Tна наступны дзень я правяла ўвесь дзень у горадзе са сваімі сынамі. Аднак у панядзелак раніцай я адправілася прама ў Chez Kitty. Я хацеў працягнуць з таго месца, на якім мы з Джыл спыніліся ў суботу ўвечары.
  
  Увайшоўшы ўнутр, я паклікаў яго, але яго нідзе не было ў доме. І Зданяў таксама. Аднак на стале ляжала запіска, у якой гаварылася, што ён і шчанюк адправіліся на шпацыр і што мне варта ямчэй выпіць кавы і з'есці кавалачак фларэнтыйскага пірага з заварным крэмам, які ён адклаў для мяне.
  
  Я ўсміхнулася, разгортваючы талерку. Джыл заўсёды клапаціўся пра мяне, і як бы моцна ні было маё сэрца пабіта з-за таго, што яны з Мішэлем, здавалася, ішлі да разрыву, я была ўдзячная, што Джыл не пакіне мяне ў бліжэйшы час.
  
  Скончыўшы з пірагом з заварным крэмам і кава, я навяла парадак у гасцінай, пакідалі розныя пищащие цацкі Зданяў ў кошык для цацак, злёгку пропылесосила і выцерла пыл, і, перш чым я паспела апамятацца, я таксама прывяла ў парадак стойку для спецый Джыл.
  
  "Дзе, чорт вазьмі, ён можа быць?" - Прамармытаў я сабе пад нос, зірнуўшы на гадзіннік. Я быў у "Чэз Кітым" ужо больш за гадзіну.
  
  Як па камандзе, адкрылася ўваходная дзверы, і ўвайшлі Джыл і Духі, але, абапіраючыся на Джыл і кульгаючы наперад, была не хто іншая, як Ціфані — няня Сонейка.
  
  "Аб божа мой!" - Усклікнула я ў трывозе, калі ўбачыла, што небарака выстаўляе правую нагу перад сабой, спрабуючы не дакранацца ёю падлогі. - Што здарылася? - спытала я.
  
  "Яна падгарнула шчыкалатку", - сказала Джыл, падводзячы Ціфані да бліжэйшага крэсла.
  
  Твар маладой жанчыны перакрывіўся ад болю, і я паспяшаўся падсунуць пуфик, каб яна магла закінуць на яго нагу. Яна здрыганулася і з шыпеннем выдыхнула, вельмі асцярожна кладучы яго на падушку.
  
  Пасьпяшаўшыся да маразілцы, я дастала халодны кампрэс і, вярнуўшыся да крэсла, убачыла, як Джыл вельмі асцярожна падкладвае яшчэ адну падушку пад шчыкалатку Ціфані, каб надаць ёй вялікую падтрымку.
  
  Апусціўшыся на калені, я сказаў Ціфані: "Гэта будзе балюча, мілая, але мы павінны паспрабаваць паменшыць ацёк".
  
  Па прыгожага твару Ціфані скацілася сляза, і яна кіўнула. Затым яна некалькі разоў засіпела скрозь зубы, калі я павольна, вельмі павольна апусціў кампрэс на яе шчыкалатку. "О божа, О божа, о, божа!" - закрычала яна, калі холад распаўсюдзіўся па яе пашкоджанай назе. Джыл ўзяла яе за руку і пацерла пальцы.
  
  "Я ведаю, гэта балюча", - сказаў ён. "Пастарайся пратрымацца яшчэ некалькі секунд, і табе стане лягчэй".
  
  Яна кіўнула, і з яе вачэй пацякло яшчэ больш слёз. Я падумаў, не яна зламала шчыкалатку.
  
  Калі Ціфані, здавалася, адчула сябе крыху менш няёмка, я спытала: “Што б ты хацела, каб мы зрабілі, Ціфані? Ці ёсць хто-небудзь, каму мы можам патэлефанаваць? Ці нам варта неадкладна адвезці цябе ў аддзяленне неадкладнай дапамогі?"
  
  "Я разбіла свой тэлефон", - сказала яна, яе голас зрываўся на словах.
  
  Джыл дастаў тэлефон з кішэні. Экран быў разбіты і пацямнеў. "Я не магу яго ўключыць", - сказаў ён. "І яна не можа ўспомніць нумары сваіх бацькоў".
  
  "Яны проста ў маім тэлефоне, разумееш?" - сказала яна. "Мне ніколі не даводзіцца думаць, калі я ім тэлефаную".
  
  "Як наконт таго, дзе працуе твой бацька?" Я паспрабаваў. "Калі ты можаш успомніць кампанію, можа быць, мы маглі б патэлефанаваць у яго офіс і спытаць аб ім".
  
  "Ён сёння дома", - сказала яна няшчасным голасам, і я ведаў, што было бескарысна пытацца ў яе падрабязнасці. Яе розум быў затуманены болем, і яна, магчыма, нават знаходзілася ў лёгкім шоку.
  
  "Добра", - мякка сказаў я, пагладжваючы яе руку. “Тады нам варта адвезці цябе адразу ў аддзяленне неадкладнай дапамогі? Ці ты хочаш, каб мы цябе адвезлі дадому, і твае бацькі змогуць забраць цябе?"
  
  "П-п-дадому," прамармытала яна, выціраючы слёзы з твару, але за імі проста рушылі ўслед новыя. Бедная любоў была так засмучаная. Паказваючы на сваю нагу, яна ўсклікнула: “Не магу паверыць, што я гэта зрабіла! У гэтым годзе я павінна прабегчы Нью-Йоркскі марафон!"
  
  Ціфані ўтаропілася на сваю шчыкалатку, як быццам яна яе здрадзіла, і я не мог сказаць, ці былі слёзы ад болю або ад расчаравання, што яна прапусціць гонку. Магчыма, і тое, і іншае.
  
  "Можа быць, гэта не так ужо дрэнна", - сказаў я, хоць яе лодыжкі відавочна распухла і набыла страшны сіні адценне.
  
  Я зірнуў на Джыл, і ён утаропіўся на яе параненую нагу, як быццам баяўся, што якое-то іншапланетнае істота можа вырвацца і напасці на яго.
  
  "Мы дамо табе трохі пасядзець, а потым дапаможам дайсці да машыны", - сказаў я ёй. "Джыл?"
  
  Ён адарваў погляд ад ногі Ціфані і паглядзеў на мяне шырока раскрытымі, амаль спалоханымі вачыма. "Так?"
  
  “ Па-мойму, у мяне ў гаражы ёсць набор мыліц, якія засталіся з таго часу, як у мінулым годзе Мэт перанёс расцяжэнне ікроножных цягліц. Яны будуць скарачэннем ад "Ціфані", але, па меншай меры, дазволяць ёй манеўраваць самастойна.
  
  "Угу?" - сказаў ён, не разумеючы, да чаго я хілю.
  
  "Чаму б табе не пайсці і не пашукаць іх, пакуль я вызваляю месца для Ціфані ў сваёй машыне".
  
  "Так, добра", - сказаў ён і кінуўся да дзвярэй.
  
  "Прывіды", - сказала я шчанюку, які лёг побач з крэслам Ціфані і ўтаропіўся на яе устрывожанымі вачыма. Ён сеў, калі пачуў сваё імя. "Застанься", - сказаў я, паказваючы на яго.
  
  Ён адказаў ціхім фырканьем і паклаў галаву на сцягно Ціфані.
  
  Я кіўнуў яму. "Добры хлопчык". Затым я сціснуў плячо Ціфані і сказаў: "Мы зараз вернемся".
  
  Яна не адказала і нават не заўважыла, што я загаварыў. Замест гэтага яна ўтаропілася ў прастору і пагладзіла Яго па галаве.
  
  Я пакінуў іх удваіх і накіраваўся перасунуць сядзенні ў сваёй машыне, каб мы маглі пасадзіць Ціфані, не прымушаючы яе пераносіць вагу цела на нагу.
  
  Праз пятнаццаць хвілін мы ўчатырох былі ўжо ў дарозе, накіроўваючыся на паўночны ўсход, і неўзабаве павярнулі ў раён, які прымыкае да Хізэр-Лейн.
  
  "Гэта той, што злева", - сказала Ціфані, паказваючы на выдатны французскі загарадны дом з акуратна дагледжанымі садамі і кальцавой пад'язной дарожкай.
  
  Я згарнуў на пад'язную дарожку і пад'ехаў як мага бліжэй да ўваходных дзвярэй, наколькі дазваляў тратуар. "Джыл", - сказала я, аддаючы рэмень бяспекі, - "Я пазваню ў званок, пакуль ты дапаможаш Ціфані выбрацца, добра?"
  
  "Зразумеў", - сказаў ён.
  
  Паспешліва выйшаўшы з машыны і падняўшыся па прыступках, я націснуў на званок, і дзверы адразу ж адкрыла жанчына з бялявымі валасамі, вялікімі блакітнымі вачыма і круглым тварам, якая была прыкладна майго росту.
  
  "Добры дзень", - сказала я. “Я Кэтрын. Я сяброўка Сані-Анджэла, і мы пазнаёміліся з вашай дачкой мінулай ноччу, калі яна няньчылася з Фінлі".
  
  Жанчына глядзела на мяне ў замяшанні, пакуль не заўважыла, што адбываецца ў мяне за спіной. Яна ахнула, калі я паспяшалася растлумачыць. “Мая сяброўка Джыл выявіла, што Ціфані кеўляе пасля таго, як падгарнула шчыкалатку. Мы адвезлі яе дадому, таму што яна разбіла свой тэлефон, калі ўпала.
  
  "О, божа мой!" Маці Ціфані усклікнула. “Чарльз! Чарльз! Ідзі хутчэй!"
  
  Я адступіла ў бок як раз перад тым, як мама Ціфані прамчалася міма мяне ўніз па прыступках, і засталася ў баку, калі высокі, шыракаплечы постаць з'явілася з калідора і накіравалася да ўваходных дзвярэй.
  
  Бацька Ціфані быў сюрпрызам. Ён быў афраамерыканцам, з барадой і жыватом, але ростам не менш за шэсць футаў пяць цаляў. Магчыма, вышэй, паколькі яму даводзілася літаральна пригибать галаву, каб выйсці вонкі. "Што здарылася?" спытаў ён.
  
  “Ваша дачка падгарнула шчыкалатку падчас прабежкі. Мы прывезлі яе дадому, таму што яна разбіла свой тэлефон, калі ўпала, і не магла ўспомніць вашы тэлефонныя нумары ".
  
  Чарльз ледзь звярнуў увагу на мае словы і паспяшаўся ўніз па прыступках, каб далучыцца да сваёй жонцы, пакуль Джыл дапамагала падтрымліваць Ціфані, якая цяпер выходзіла з машыны.
  
  Сагнуўшыся ў таліі, Чарльз проста падхапіў сваю дачку на рукі, як лялька, і з лёгкасцю панёс яе ўверх па прыступках ўнутр. Джыл застаўся каля машыны, побач са Спуксом, які высунуў галаву з акна, а я пачакаў, пакуль маці Ціфані пройдзе міма мяне па лесвіцы, перш чым я выйду, але яна спынілася на лесвічнай пляцоўцы і сказала: “Дзякуй! Вялікае вам дзякуй за тое, што прывезлі яе дадому ".
  
  "Мы амаль адвезлі яе ў аддзяленне неадкладнай дапамогі", - прызналася я. "Але параіліся з Ціфані наконт таго, куды яна хацела пайсці".
  
  “Не, ёй, безумоўна, варта было вярнуцца дадому. Чарльз - хірург-артапед".
  
  Мая брыво здзіўлена прыўзнялася ад таго, наколькі ўдала гэта атрымалася для Ціфані. "О, добра", - сказала я. "Хто, як не яе бацька, можа неадкладна ацаніць яе траўмы?"
  
  Мама Ціфані працягнула руку. "Я Брэнда".
  
  "Кэтрын Купер," прадставіўся я, паціскаючы ёй руку.
  
  “Не хочаце зайсці на хвілінку? Я ўпэўненая, Чарльз хацеў бы падзякаваць вас за тое, што дапамаглі нашай дзяўчынцы дабрацца дадому".
  
  Да гэтага часу Джыл бачком падышоў да мяне і, паляпаўшы сябе па грудзях, сказаў: "Джыл Гілеспі".
  
  Брэнда кіўнула і паціснула яму руку. “ Брэнда Блюм.
  
  "Мы не хочам вас турбаваць", - сказаў я.
  
  "Гэта не так," настойвала Брэнда. “ Калі ласка, зайдзі на хвілінку, добра?
  
  Я ўсміхнуўся і кіўнуў, і мы рушылі ўслед за Брендой ўнутр.
  
  Чарльз адвёў Ціфані на кухню, і яна сядзела на астраўку, а яе бацька, апусціўшыся на калені, аглядаў яе нагу, здымаючы абутку для бегу.
  
  Небарака Ціфані ўскрыкнула, калі туфель адарвалася, а Чарльз паглядзеў на сваю дачку з хваравітым выразам твару. “Прабач, дзетка. Я павінен агледзець тваю нагу, добра?"
  
  Яна кіўнула, і я заўважыў, што слёзы зноў пацяклі па яе шчоках. Ціфані затаіла дыханне, і мы таксама, калі Чарльз сцягнуў з яе шкарпэтку. Я паморшчыўся, калі ўбачыў, які фіялетавай была ўся яе ступня.
  
  "Магу... магу я ўсё яшчэ прабегчы марафон?" Ціфані захныкала.
  
  Чарльз зноў паглядзеў на яе, яго твар выказваў спачуванне, але цвёрда. "Няма", - сказаў ён. “ Кулі, ты выбывае са строю на наступныя два-тры месяцы, у залежнасці ад любога пашкоджанні сухажылляў. Я зраблю рэнтген у бальніцы, але, падобна на тое, у цябе зламаныя другая і трэцяя плюсневые косткі.
  
  Ціфані расплакалася, а Чарльз ўстаў, каб абняць сваю дачку.
  
  Я паклала руку на плячо Брэнды. "Брэнда, вялікае табе дзякуй, што запрасіла нас зайсці, але я сапраўды думаю, што будзе лепш, калі мы пакінем цябе прыглядаць за тваёй дачкой".
  
  Яна кіўнула, слёзы навярнуліся на яе вочы. “ Ты маеш рацыю. Я праводжу цябе.
  
  Мы павярнуліся і накіраваліся да выхаду тым жа шляхам, якім прыйшлі, але ў ўваходных дзвярэй Брэнда ціха сказала: "Гэта проста яшчэ адна жудасная рэч, якая адбудзецца на гэтым тыдні".
  
  Менавіта тады я ўспомніла, што Сонейка сказала мне, што Алена параіла ёй Ціфані ў якасці няні і што Алена сябравала з бацькамі Ціфані. "О, Брэнда, вядома", - сказала я. "Я ледзь не забылася, што ты сябравала з Аленай Галанис, праўда?"
  
  Брэнда здзіўлена цепнула вачмі і сказала: “Так. Мы яе добра ведалі. Для мяне было такім шокам даведацца, што яна была забітая. Я да гэтага часу не акрыяла ад гэтай навіны ".
  
  "Я цалкам разумею", - сказаў я. "І прыміце мае самыя глыбокія спачуванні".
  
  “ Ты таксама яе ведаў? - Спытала Брэнда.
  
  "Няма", - адказала я, адмовіўшыся згадаць, што мы былі на шоў у ноч забойства. "На жаль, мы ніколі не сустракаліся".
  
  Брэнда кіўнула, а затым адкрыла рот, каб сказаць што-то, здавалася, перадумала, але потым прашаптала: "Алена была біялагічнай маці Ціфані".
  
  Побач са мной, я пачула, як Джыл ахнула, і зразумела, што ў мяне самога перахапіла дыханне ад здзіўлення.
  
  "Яна была?" Спытала Джыл.
  
  Брэнда прыклала палец да вуснаў. “Ціфані не ведае. Мы планавалі расказаць ёй у гэтым годзе, таму што яна ведае Алену ўсю сваю жыццё. Наогул-то, гэта было часткай дамоўленасці аб удачарэнні. Алена паабяцала ніколі не казаць Ціфані праўду. Яна сказала, што пакідае за намі права вырашаць, дарэчы гэта, і пакуль Ціфані гэтым летам была ў Еўропе, мы з Чарльзам вырашылі расказаць ёй. Алена павінна была прыйсці сёння на вячэру, каб мы ўсе разам маглі ёй расказаць.
  
  Я прыкусіла губу. "Мне вельмі, вельмі шкада," сказала я.
  
  Брэнда кіўнула, і яе вочы зноў напоўніліся слязьмі. Азірнуўшыся праз плячо, яна сказала: “Яна так старанна трэніравалася апошнія тры гады, каб стаць дастаткова для хуткай прабежкі марафону, і ў гэтым годзе ёй пашчасціла выйграць латарэйны нумар. Я нават не ведаю, як яна зможа справіцца з усім гэтым цяпер, калі яна не можа бегаць. Гэта яе механізм пераадолення цяжкасцяў, і менавіта так яна перажыла свой выпускны год, падчас каранціну ".
  
  Мы з Джыл кіўнулі, і я падумаў, што мы абодва адчулі, што Брэнда прызнаецца ва ўсім гэтым пары незнаёмых людзей, таму што было лёгка прызнавацца ў такіх рэчах людзям, якіх яна не ведала. Было бяспечней сказаць што-то асабістае двум людзям, якіх вы, хутчэй за ўсё, ніколі больш не сустрэнеце.
  
  "Калі мы зможам чым-небудзь дапамагчы вам ці ёй, не маглі б вы паведаміць нам?" Спытала я, дастаючы з сумачкі візітоўку. Я працягнуў яго Брэндзе, затым спачувальна сціснуў яе руку і павярнуўся, каб сысці.
  
  "Ты лайф-коуч?" Я пачуў, як яна сказала.
  
  "Так", - сказала я, азіраючыся праз плячо. "Так што ... Калі цябе ці Ціфані спатрэбіцца з кім-то пагаварыць, калі ласка, падумай пра тое, каб патэлефанаваць мне, добра?"
  
  Брэнда кіўнула і злёгку ўсміхнулася нам, перш чым памахаць рукой на развітанне.
  
  Калі мы шчасна вярнуліся ў машыну і накіроўваліся дадому, Джыл сказала: "Гэтага я не чакала".
  
  "Праўда?" Сказаў я. "Але гэтая бедная дзяўчынка".
  
  "Вось менавіта", - сказаў Джыл. "Яна купляе білет на Нью-Ёркскі марафон і падгарнула шчыкалатку за шэсць тыдняў да забегу, і неўзабаве пазнае, што яе біялагічная маці, якую яна ведала ўсю сваю жыццё, але не ведала, што на самай справе гэта яе мама, была забітая тры дні таму ".
  
  "Я не зайздрошчу Блюмам", - сказала я, думаючы пра бедных бацькоў Ціфані і якая стаіць перад імі задачы суцешыць сваю дачку пасля трох пабітых сэрцаў.
  
  "Ты думаеш, яны ёй скажуць?" - Спытала Джыл.
  
  Я здзіўлена паглядзела на яго. “Вядома. А чаму б і не?"
  
  Джыл паціснуў плячыма. "Было б для вас больш балюча думаць, што ваша біялагічная маці была нейкай незнаёмкай, і яе ніколі не называлі па імені, або што яна была жанчынай, якая была забітая за тыдзень да таго, як магло быць зроблена прызнанне, і вы атрымалі б шанец пабудаваць з ёй зусім новыя адносіны?"
  
  Я нахмурыўся. - Я разумею, да чаго ты клонишь.
  
  "Цікава, ці ведала Сонейка", - сказала затым Джыл.
  
  Я зноў паглядзела на яго са здзіўленнем. “Чорт вазьмі, я не ведаю, Джыл. Яна не намякала мне на гэта, але, з іншага боку, яна магла абараняць прыватную жыццё Алены ".
  
  "Сані і Алена ... Іх гісторыя сяброўства ўзыходзіць да каледжу, праўда?"
  
  Я кіўнуў. "Гэта я разумею".
  
  "Як ты думаеш, колькі гадоў Ціфані?"
  
  “ Дваццаць. Можа быць, дваццаць адзін.
  
  "Час падыходзіць", - сказаў Джыл.
  
  "Так і ёсць", - прызнаў я. "І ўсё ж, якое гэта мае значэнне цяпер?"
  
  Джыл ўздыхнула. "Думаю, што няма".
  
  “ Дарэчы, як ты наткнуўся на Ціфані? - Спытала я.
  
  “Я ўзяў Духана на шпацыр да самага пляжу Індыян-Уэлс, і ён выдатна правёў час, плескаўся ў хвалях. Па дарозе туды мы мінулі Ціфані, якая рухалася ў процілеглым кірунку. Я памахаў ёй рукой, але не думаю, што яна мяне ўспомніла, таму што проста працягвала ехаць далей ". Джыл засмяялася. “У любым выпадку, калі мы былі прыкладна ў чвэрці мілі ад дома, мы знайшлі Ціфані на зямлі, каля вялікай старой выбоіны. Яна ўпала, падгарнула шчыкалатку і не магла хадзіць ".
  
  “ Небарака! Як доўга яна была ў такім стане?
  
  "Яна сказала, што прабыла там ўсяго некалькі хвілін, і ніхто не спыніўся, каб дапамагчы ёй, што проста непрымальна, але што ты збіраешся рабіць?"
  
  "Ну, ты спыніўся і дапамог".
  
  “ Я так і зрабіў. Яна сказала, што рабіла пятнадцатимильный круг вакол Іст-Хэмптана, калі зрабіла глыток вады і не заўважыла выбоіну.
  
  "Я не ведаю, што прычыняе мне больш болю, пачуўшы, што Ціфані ўпала ў выбоіну, або тое, што яна рабіла пятнадцатимильную прабежку!"
  
  “У дакладнасці мае думкі. Бегуны - дзіўныя істоты".
  
  "Кэндис - бягуха", - сказала я, маючы на ўвазе лепшую сяброўку і дзелавога партнёра маёй сястры, якую Джыл добра ведала.
  
  “ Кэндис - гэта Эбі?
  
  Я кіўнуў.
  
  “Гэта зразумела. Гэтая жанчына - недочеловек".
  
  Я засмяяўся. Кэндис была выдатнай жанчынай ва ўсіх адносінах. Я быў членам яе атрада раз ці два і шчыра паважаў яе, нават калі не абавязкова хацеў праводзіць з ёй шмат часу, таму што яна была даволі палохалай.
  
  - Эбі кажа, Кэндис ў наступным годзе будзе кіраваць "Вермонтской сотняй".
  
  - Што такое "Вермонтская сотня"?
  
  “ Сто міль, у асноўным у гару.
  
  Джыл збялела. - Божа мой, чаму?
  
  “Паняцці не маю, але я згодны з табой. Бегуны яны дзіўныя".
  
  Затым мы абодва замоўклі, пагрузіўшыся ў свае думкі, і я працягнуў свой шлях у кірунку Chez Cat.
  
  Парушыўшы маўчанне пасля таго, як мяне асяніла ідэя, я сказаў: "Ведаеш што, Джыл?"
  
  "Што?"
  
  "Ну, я спрабаваў прыдумаць, як мы можам даведацца больш пра разгневаных мужчын Алены, і я думаю, што прыдумаў сёе-тое разумнае".
  
  "Раскажы, калі ласка", - сказала Джыл, паварочваючыся і які з ухмылкай гледзячы на мяне.
  
  “ Ну, ты ж ведаеш, як тэатральныя дзеячы любяць папляткарыць, праўда?
  
  "Я ведаю", - сказаў Джыл.
  
  "Мне цікава, ці мог хто-небудзь у тэатры падслухаць якія-небудзь плёткі аб асобах некаторых палюбоўнікаў Алены".
  
  Ўсмешка Джыл павольна распаўсюджвалася, але яна была ад вуха да вуха, калі ён скончыў абдумваць маю ідэю. "Гэта бліскуча!" - сказаў ён. "І мы ведаем, што Шэпард не пытаецца ў іх пра іншых мужчын, таму што ён верыць, што ў яго ў турме патрэбны чалавек".
  
  "Цалкам дакладна", - сказаў я. "Гэта, напэўна, нявыкарыстаны рэсурс для падазраваных".
  
  Джыл паказала на дарогу наперадзе. “ Тэатр у трох хвілінах язды. Пойдзем?
  
  “ Ты хочаш адправіцца туды прама цяпер?
  
  “Я не думаю, што ў нас ёсць свабодная хвіліна. Калі ў тэатры яшчэ застаўся хто-то, хто працаваў над шоў Алены, яны, верагодна, ужо амаль скончылі прыбіраць старыя дэкарацыі і рыхтуюцца да новага акту, які, хутчэй за ўсё, замовілі бы ў спешцы ".
  
  "Ты думаеш, там ужо ёсць новае шоў?"
  
  "Калі ўжо не зрабілі, то ў бліжэйшы час", - сказаў Джыл. "Тэатр не можа зарабляць на пустых месцах, і я ўпэўнены, што яны б замовілі новы нумар як мага хутчэй".
  
  "Гэта проста здаецца такім ... халодным", - сказала я.
  
  Джыл апусціў павекі, задраў нос і адлюстраваў брытанскі акцэнт. “ Гэта тэатр, Далинг. Прадстаўленне павінна працягвацца!
  
  * * *
  
  Мы пад'ехалі да тэатра усяго праз некалькі хвілін. Я прыпаркаваўся далей па вуліцы, далей ад уваходу ў тэатр.
  
  "Мы праехалі прыкладна шэсць іншых парковачных месцаў", - заўважыла Джыл. "Чаму мы так далёка?"
  
  "Я не хачу, каб Шэпард бачыў маю машыну, калі ён вырашыць вярнуцца і яшчэ раз зірнуць на месца злачынства", - прызнаўся я. “ Ён раззлуецца на мяне, калі даведаецца, што мы зноў суем свой нос у яго справу.
  
  Джыл усміхнуўся. "Мне падабаецца, як чароўна ты описываешь рэакцыю Шепарда на тое, што мы тут шныряем". Выкарыстоўваючы пальцы ў якасці паветраных двукоссяў, Джыл сказаў: "Раздражнёны'. Ха! Ён будзе атамным".
  
  "Ты не прымушаеш мяне адчуваць сябе лепш ... "
  
  "Ядзерны!"
  
  Я ўтаропілася на яго.
  
  "Апакаліпсіс!" А затым ён выдаў пляскаць гук і адлюстраваў, як яго галава выбухае.
  
  "Можа быць, ты спыніш!"
  
  Джыл хіхікнула. “Я паспрабую. Але яны так лёгка даюцца мне. Часам цяжка стрымлівацца".
  
  Мы выйшлі і апусцілі трохі грошай у лічыльнік, затым накіраваліся да будынка. “ Спадзяюся, мы зможам патрапіць унутр, - сказаў я, калі мы наблізіліся да ўваходу.
  
  "Мы абыдзем дом ззаду", - сказаў Джыл. “Служачыя заўсёды стукаюць у заднюю дзверы, каб іх пусцілі. Проста выконвайце майму прыкладу".
  
  Я рушыў услед за Джыл, калі ён павёў мяне ў заднюю частку будынка, і мы абодва былі здзіўлены, выявіўшы, што дзверы за кулісы падпёрты крэслам. Джыл галантна ступіў наперад, шырока расчыніў дзверы і пакланіўся. “ Пасля вас, мілэдзі.
  
  "Што ж, дзякуй вам, добры сэр", - сказаў я, выходзячы праз пярэдні пакой ў цёмны калідор. Маім вачам спатрэбілася імгненне, каб прывыкнуць, і я хутчэй адчуў, чым убачыў, як Джыл ўстала побач са мной, а затым мы абодва спыніліся, каб зарыентавацца.
  
  "Сюды," сказаў Джыл, перешагивая праз нізку электрычных правадоў. Я рушыў услед за ім, прыцягнуты стукам малатка.
  
  Па шляху на гук мы нікога не сустрэлі, але чулі, як двое мужчын балбаталі адзін з адным аб "Янкіз".
  
  Калі мы завярнулі за завалены тэатральным хламам кут, я ўбачыў, што мы ўваходзім прама за кулісамі, а на сцэне двое мужчын у камбінезонах — адзін на лесвіцы, другі на падлозе — здымаюць заднік Алены. Заўважыўшы нас, яны рэзка спыніліся.
  
  "Ты не можаш вярнуцца сюды", - сказаў чалавек на падлозе. Яго тон быў рэзкім, і гэта ўстрывожыла мяне. Я спыніўся па дарозе да іх.
  
  Джыл, аднак, быў поўны спакою. Усміхаючыся з уладным выглядам, ён сказаў: "Прабачце, што перарываю, джэнтльмены, але мы з групы Sharp".
  
  Двое мужчын няўцямна ўтаропіліся на яго.
  
  "Агенцтва асабістага страхавання тэатра", - сказала Джыл, як быццам яны павінны былі ведаць. Затым ён здзівіў мяне, дастаўшы візітоўку з унутранай кішэні свайго блэйзеры і працягнуўшы яе мужчыну, державшему лесвіцу, які не зрабіў ні найменшага руху, каб падысці да нас і забраць яе.
  
  "Ты не можаш вярнуцца сюды", - паўтарыў хлопец.
  
  Джыл павярнуў галаву, каб паглядзець на мяне, скрыжаваў рукі на грудзях і закаціў вочы. Зноў павярнуўшыся да двум мужчынам, ён сказаў: "Як следчыя па незавершаным судовага працэсу, пададзенай спадчыннікамі міс Галанис, мы, на самай справе, можам вярнуцца сюды".
  
  Яны працягвалі безуважна глядзець на яго, але я заўважыў, што іх агрэсіўнасць змянілася здзіўленнем і няўпэўненасцю.
  
  Джыл сунуў візітоўку ў кішэню і склаў рукі перад сабой, як быццам рыхтаваўся вымавіць гаворка. "Цяпер некалькі пытанняў да вас дваім", - сказаў ён, падыходзячы да іх. Я рушыў услед за ёй. “ Вы абодва былі тут у тую ноч, калі міс Галанис сустрэла яе...?
  
  Голас Джыл заціх, і абодва мужчыны, здавалася, былі збітыя з панталыку.
  
  "Смерць?" перапытаў хлопец на лесвіцы.
  
  "Няўдалы канец," сказала Джыл, нацягнута усміхаючыся.
  
  "Мы былі", - сказаў чалавек на падлозе. "Мы былі на сцэне, за галоўным заслонай, мянялі дэкарацыі да другога акту".
  
  "А да антракту?" Настойваў Джыл. "Дзе ты быў?"
  
  Чалавек на лесвіцы паказаў прама за тое месца, дзе мы стаялі. "Там", - сказаў ён. "У крэслах".
  
  Я азірнуўся і ўбачыў побач два плеценых крэсла, а паміж імі невялікі столік, а на стале ляжала калода ігральных карт. Павінна быць, менавіта так яны бавілі час падчас выступу Алены.
  
  "Цудоўна," сказаў Джыл. “ А як вас завуць?
  
  "Гас Вэбстэр", - прадставіўся першы хлопец; затым ён паказаў на свайго прыяцеля на лесвіцы. "А гэта Доні Кас".
  
  Джыл кіўнуў, затым зрабіў паўзу, перш чым задаць ім свой наступны пытанне, каб ацаніць двух джэнтльменаў.
  
  Замест таго каб проста стаяць там з дурным выглядам, я вырашыла дапамагчы Джыл з гэтай хітрасцю і палезла ў сумачку за маленькім нататнікам, які выкарыстала для складання спісаў пакупак, і ручкай. Дастаўшы абодва, я адкрыла новую старонку. "Гас Вэбстэр і Доні Кас," сказала я, запісваючы іх імёны ў нататнік.
  
  "Гас," сказаў Джыл, кіўнуўшы ў бок мужчыны. “ І Доні.
  
  Яны кіўнулі ў адказ.
  
  Джыл заклаў рукі за спіну і пачаў хадзіць узад—наперад - а-ля інспектар Клюзо, — засынаючы мужчын пытаннямі, напрыклад, ці бачылі яны ці чулі што-небудзь падазронае ў ноч забойства? Ці заўважылі яны каго-небудзь, хто, здавалася, не належаў кулисам? Ці ведалі яны асабіста міс Галанис? Бачылі яны, каб хто-небудзь заходзіў у тэатр пасля забойства, каб памацаць там, магчыма, у пошуках выкінутых доказаў?
  
  Адказам на ўсе пытанні Джыл было "не", за выключэннем апошняга пытання, на які Гас адказаў: "Толькі вы двое і паліцыя".
  
  "Зразумела", - сказаў Джыл, як быццам заяву Гаса было красамоўным.
  
  Затым Джыл паказаў у той бок, адкуль мы з ім прыйшлі. "Я заўважыў, што дзверы за кулісы падпёрты крэслам", - пачаў ён, і ўпершыню паводзіны мужчын змянілася. Яны прыкметна занерваваліся. "Гэта тыповая практыка для вас дваіх тут, у тэатры?"
  
  Доні паглядзеў на Гаса шырока расплюшчанымі і крыху спалоханымі вачыма. "Дзверы заядае, і нам лягчэй даставаць інструменты і харчы з нашых грузавікоў, калі дзверы адкрыта".
  
  "А", - сказаў Джыл няўхвальна тонам. Падціснуўшы вусны, ён спытаў: "І была гэтая дзверы адкрыта ў ноч ... "
  
  “ Забойства? - Пісклявым голасам спытаў Доні.
  
  “ Прыкры інцыдэнт? Джыл скончыла.
  
  Доні падаўся ўніз па лесвіцы, затым, апынуўшыся на падлозе, павярнуўся і шматзначна паглядзеў на Гаса.
  
  Вусны Гаса сціснуліся ў тонкую лінію. "Я не памятаю," сказаў ён.
  
  "Вядома, ты не разумееш", - сказаў Джыл. “Але вось у чым справа, Гас. Калі вы свядома хлусіце мне прама цяпер, і я злаўлю вас на гэтым, то я назаву вас у якасці адказчыка ў судовым працэсе, і вы будзеце падвергнутыя тым жа штрафаў і кампенсацыі шкоды, што і наша агенцтва ".
  
  Гас праглынуў.
  
  Джыл працягнуў. "Ваша пенсія, вашы зберажэнні, ваш выхад на пенсію, ваш дом, усе гэтыя рэчы могуць быць задзейнічаныя".
  
  Гас збялеў.
  
  “ Вядома, як работнік, я хацеў бы абараніць цябе, Гас. Але толькі калі ты прызнаешся мне ва ўсім. У ноч...
  
  "Сумны інцыдэнт", - сказалі двое мужчын ва ўнісон.
  
  Джыл рэзка усміхнуўся ім. "Забойства, гэтая дзверы была адкрыта?"
  
  "Магчыма, так яно і было", - прызнаў Гас. І я бачыў, што ён быў па-сапраўднаму напалоханы стратай усіх сваіх зберажэнняў з-за выдуманага судовага працэсу.
  
  Падумаўшы, што Джыл, магчыма, залішне жорсткая, я ўмяшаўся. “Дзякуй табе за гэта прызнанне, Гас. Гэта важная дэталь, якую мы можам паспрабаваць змякчыць, выказаўшы здагадку, што вы паняцця не мелі, што міс Галанис магла падвяргацца небяспекі з боку аднаго з яе палюбоўнікаў, праўда?
  
  Гас люта заматаў галавой. “ Няма! Клянуся. Я паняцця не меў, што ў лэдзі ёсць хто-то, хто хоча прычыніць ёй шкоду.
  
  "Я таксама", - паспяшаўся заўважыць Доні.
  
  Я кіўнуў і паляпаў Джыл па плячы. “ Я ж казаў табе, Сайман, што яны зусім не вінаватыя ні ў якой адказнасці.
  
  Джыл ўхмыльнуўся. Я магла сказаць, што яму спадабалася выдуманае імя, якое я яму назвала. "Ты зноў правы, Фелісіці".
  
  Я таксама ўсміхнулася. Фелісіці - такое прыгожае імя.
  
  "Усё яшчэ!" Джыл павярнулася, каб зноў адысці ад мяне. "Я занепакоены тым, што яны нікога не бачылі за кулісамі падчас... "
  
  “ Прыкры інцыдэнт? Доні паспрабаваў.
  
  “ Забойства? - Перапытаў Гас.
  
  "Жорсткае забойства міс Галанис", - сказаў Джыл. "Як хто-то мог проста праслізнуць міма вас дваіх, калі вы былі за кулісамі на працягу ўсяго першага акту?"
  
  Мужчыны ўтаропіліся на Джыл, нібы анямелыя.
  
  Джыл паказала нам за спіну. “Калідор, які ідзе ад дзвярэй за кулісы, вядзе прама сюды. Калі б вы двое сядзелі за кулісамі, чакаючы, каб дапамагчы са зменай дэкарацый да другога акту, як хто-то мог праслізнуць міма вас?"
  
  Доні таксама паказаў на месца ззаду нас. "Праз патайныя дзверы", - сказаў ён. “Яна пафарбаваная ў чорны колер, каб яе не было відаць. Вы прапусцілі б яе, калі б не ведалі, што яна там".
  
  Мы з Джыл абодва павярнуліся, каб паглядзець назад.
  
  "Там, ззаду ёсць патайная дзверы?" - Спытала я, паказваючы вялікім пальцам праз плячо.
  
  "Ага", - сказаў Доні. “Гэта адразу за дзвярыма за кулісы. Як я ўжо сказаў, ты прапусціш гэта, калі не будзеш ведаць, што гэта там".
  
  "І куды дакладна гэта вядзе?" Спытаў Джыл.
  
  "У грымёрныя і калідор за заслонай, вядучы на левую сцэну", - патлумачыў Гас.
  
  "Ха", - сказаў я, зноў азіраючыся праз плячо. "Я цалкам прапусціў гэта".
  
  "Калі гэта прама за дзвярыма, то мы вызначана прапусцілі б гэта", - сказаў Джыл. “Асабліва калі б мы ўваходзілі звонку. Памятаеце? Нашым вачам трэба было прывыкнуць да змены асвятлення".
  
  "Але ў ноч забойства быў вечар", - ціха сказаў я, нагадваючы Джыл аб гэтай важнай дэталі.
  
  "З-за чаго дзверы было б яшчэ цяжэй разгледзець", - сказаў Джыл, і мне прыйшлося кіўнуць у знак згоды. Ён быў абсалютна мае рацыю.
  
  "Гэтая дзверы калі-небудзь замыкаецца?" Я спытаў, проста з цікаўнасці.
  
  Гас кіўнуў. "Часам, але ніколі падчас шоў".
  
  "Цяпер яна зачыненая?" Спытала Джыл.
  
  Гас пачырванеў. “ Э-э, я так не думаю.
  
  Джыл зноў кіўнуў. “Цудоўна. Джэнтльмены, мы хацелі б падзякаваць вам за удзеленую час. Калі ласка, працягвайце сваю працу, і мы звяжамся з вамі, калі нам спатрэбіцца ад вас дадатковая інфармацыя ".
  
  З гэтымі словамі Гіл разгарнуўся на абцасах, схапіў мяне за локаць, і мы пайшлі прэч.
  
  "Я так разумею, мы накіроўваемся да патаемны дзверы за кулісамі?" Спытаў я.
  
  "Ага", - сказаў Гіл, дастаючы свой тэлефон.
  
  Я задаваўся пытаннем, чаму, пакуль мы не падышлі да дзвярэй, якую сапраўды было цяжка разглядзець, і Джыл зрабіў некалькі здымкаў на свой тэлефон. Затым ён тузануў за ручку, і дзверы свабодна адкрылася. З яшчэ адным галантным паклонам ён сказаў: "Фелісіці?"
  
  "Дзякуй, Сайман", - сказала я з усмешкай і ўвайшла ў апраметную цемру. "Я тут нічога не бачу".
  
  Памяшканне цалкам раптам асвяціўся яркім святлом, калі Джыл уключыў ліхтарык на сваім тэлефоне. Знайшоўшы выключальнік справа ад мяне, ён пстрыкнуў ім, і калідор осветился.
  
  Гэта быў шырокі калідор, запоўнены афішамі ў рамках з папярэдніх канцэртаў і яшчэ вялікім бязладзіцай за кулісамі.
  
  Мы моўчкі прайшлі па калідоры, ацэньваючы прастору, і рэзка спыніліся каля дзвярэй, абнесенай загараджальнай стужкай, а на ўзроўні вачэй - таблічкай ў форме зоркі з надпісам "МІС ГАЛАНИС".
  
  Я адышоў ад дзвярэй і агледзеў яе з ног да галавы, і толькі тады зразумеў, што на падлозе ля дзвярэй былі кроплі ржавага колеру. Я хутка адступіў назад, паказваючы на іх, каб Джыл магла бачыць. Ён скорчил грымасу і таксама адступіў назад.
  
  Мы абодва агледзелі падлогу — мы нічога не маглі з сабой парабіць — і перад намі разгарнулася жудасная сцэна, калі яшчэ больш кропель усеяло драўляныя дошкі падлогі ў жудасны гарошак. Я пайшоў па іх следзе і быў яшчэ больш ашаломлены, убачыўшы, што яны былі не толькі на падлозе, але таксама запэцкалі дзвярны вушак і процілеглы сцяну, а затым мой погляд упаў на крывавы адбітак рукі на падлозе адразу за дзвярыма — як быццам Алена працягнула руку за дапамогай праз праём, але памерла пры спробе.
  
  Я падняў руку, каб прыкрыць рот, упершыню усвядоміўшы, наколькі жорсткай была яе смерць. “ Божа літасцівы, - прашаптаў я, калі адчуў, што зноў магу казаць.
  
  Выраз твару Джыл было такім жа спалоханым. "Павінна быць, на яе напалі прама за дзвярыма", - сказаў ён, паказваючы на арку з іржавых кропель.
  
  "Які жахліва жудасны спосаб памерці", - сказаў я.
  
  Чым больш я глядзеў на месца здарэння, тым больш пераконваўся ў адным: Аарон Насаў не забіваў Алену Галанис. Гэта зрабіў хто—то, хто быў поўны лютасьці, а не гора.
  
  "Можа, нам увайсці?" - Спытала мяне Джыл.
  
  "Ты жартуеш, так?" Я сказаў, паказваючы на стужку з месца злачынства і вялікую налепку, якая зачыняе частка дзверы і дзвярны праём.
  
  "Яны ні за што не пазнаюць, што гэта мы ўварваліся", - сказаў Джыл. Ён паказаў на столь, які зачыняе нас і калідор. "Ніякіх камер".
  
  Я пакруціў галавой. "Усё, што Шэпарду трэба было б зрабіць, гэта спытаць Гаса або Доні, калі б мы ўзламалі дзверы, і яны выдалі б нас у імгненне вока".
  
  "Ты маеш на ўвазе, што яны адмовяцца ад Саймана і Фелісіці", - сказаў ён. "Ад страхавой групы Шарп". Джыл сунуў руку ў кішэню і выцягнуў картку, якую ён прапанаваў Гасу. Гэта была яго візітоўка з майго офіса. Ён зрабіў стаўку на тое, што Гас не выйдзе наперад, каб забраць у яго картку, і гэта спрацавала.
  
  "Разумна", - сказаў я. “Аднак, я думаю, што Шэпард выпытаў б праўду гарачкі, так што няма. Мы не ўмешваемся. Акрамя таго, што варта было б убачыць, акрамя яшчэ больш злавесных рэшткаў месца злачынства?
  
  “Не ведаю. Вось чаму я кажу, што мы павінны ўламіць".
  
  "Не, Джыл," цвёрда сказаў я.
  
  Уздыхнуўшы, ён сказаў: “Добра. Але давайце праверым астатнюю частку гэтага закулісся".
  
  Я кіўнуў і махнуў яму рукой, каб ён працягваў.
  
  Мы адышлі ад дзверы грымёркі Алены, затым працягнулі шлях па калідоры міма яшчэ некалькіх грымерных рознага памеру. Ва ўсіх не было нічога, акрамя туалетных столікаў і крэслаў.
  
  Нарэшце, мы падышлі да канца і крутым павароту, за якім зноў можна было пачуць Гаса і Доні, якія білі малатком і працягвалі абмяркоўваць шанцы 'янкіз" выйграць вымпел ў гэтым годзе.
  
  Джыл выглянуў з-за вугла, затым жэстам запрасіў мяне ісці за ім. Я трымаўся бліжэй да яго, калі мы загарнулі за кут і апынуліся ў вялікім закуліссе злева ад сцэны. Мы былі амаль у цені, так што я не турбаваўся, што нас з Джыл ўбачаць Гас або Доні, але ўсё роўна мы вялі сябе ціха, як мышкі.
  
  Бегла агледзеўшыся, я жэстам паказаў Джыл, што нам пара сыходзіць, і ён спыніўся побач з маленькім пісьмовым сталом і невялікі стосам папер.
  
  Паехалі! Аднымі вуснамі паклікала я.
  
  Ён кіўнуў, узяў чарку, і мы адправіліся ў шлях.
  
  Мы не размаўлялі да тых часоў, пакуль не выйшлі з-за кулісаў, і Джыл, сыходзячы, націснуў на выключальнік святла.
  
  Апынуўшыся на тратуары і накіроўваючыся да машыны, я звярнуў увагу на лісты паперы. "Што гэта?"
  
  "Сцэнар Алены", - сказаў ён.
  
  Мая брыво ўзляцела ўверх. “ Яе сцэнар?
  
  "Ага", - сказаў Джыл, расплываясь ў кракадзілавай ўсмешцы і памахваючы ім перада мной. "І ты ведаеш, чым ён напоўнены?"
  
  "Што?"
  
  Гіл прыпадняў брыво. "Падказкі".
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 11
  
  "Тў яго залатая жыла", - сказала я, гартаючы старонкі, калі мы зноў былі дома, на гэты раз у "Чэз Кэт", сядзелі на маім кухонным астраўку, пілі чай і праглядалі сцэнар.
  
  "Я ведаю, так?" сказаў ён. "Ні аднаму з нас не атрымалася паглядзець другі акт, так што толькі з гэтай пункту гледжання гэта скарб".
  
  Я прачытаў радкі, якія здаваліся такімі спантанымі, слетевшими з вуснаў Алены, і быў уражаны тым, што яе голас не гучаў отрепетированно, калі яна прамаўляла усе гэтыя пікантныя фразы. Гэта чыталася дакладна так, як гучала, як маналог — ход думак, адна палюбоўніца варта за іншы праз усіх дванаццаці мужчын.
  
  "Я б сапраўды хацеў ведаць, хто такі Палюбоўнік нумар Два", - сказаў я.
  
  "Заканадавец?"
  
  “Так. Чаго мы не ведаем, так гэта з'яўляецца ён мясцовым прадстаўніком або нацыянальным ".
  
  “Ён быў бы нацыянальным. Алена ні за што не стала б сустракацца з кім-то з заканадаўчага сходу штата. І я б паставіў на тое, што гэта сенатар, а не кангрэсмен. Ёй патрэбен хто-то з становішчам ".
  
  Я весела хіхікнуў і паківаў галавой. "Сумняваюся, што ў Алены быў раман з Чакам Шумераў".
  
  "Хто сказаў, што гэта быў сенатар ад Нью-Ёрка?" Сказаў Джыл. "У многіх палітычна уплывовых людзей ёсць дома тут, у Хэмптоне".
  
  “Добрае заўвагу. Што зноў пашырае поле бою".
  
  "Як быццам гэтага было недастаткова з васьмю невядомымі падазраванымі", - разважала Джыл.
  
  “Хіба ты не маеш на ўвазе дзевяць? Мы ведаем толькі пра Макаллене, Голдберге і Лихи".
  
  "Я мяркую, што Аарон дзе-то ёсць у гэтым сцэнары", - сказала Джыл з уздыхам.
  
  “О, дакладна. Нам трэба будзе пашукаць яго ў сцэнары, проста каб пацвердзіць", - сказаў я.
  
  Паклаўшы сцэнар на стол, я паклала на яго далоні. "Нам трэба праглядзець старонку за старонкай з дапамогай мелкозубой расчоскі".
  
  "Згодны", - сказаў ён, тузаючы за куткі старонак, пакуль я не дазволіла яму ўзяць іх. Затым ён перавярнуў некалькі старонак, спыніўся на адной канкрэтнай і павярнуў яе да мяне. "Ты гэта бачыў?" - спытаў я.
  
  Я спадылба касіла вочы на старонку, але не змагла разглядзець, што прыцягнула яго ўвагу. “ Што?
  
  Джыл пастукала па ніжнім левым куце. “ Бачыш гэтую запіску?
  
  Я цепнула вачмі. Я прапусціла гэта пры беглым праглядзе старонак. “ Я не магу разабраць. А ты можаш?
  
  Джыл перавярнуў старонку назад да сябе і правёў пальцам па ніжнім абзацам, пазначанага як Палюбоўнік нумар восем. "Бачыш гэтую стрэлку?" спытаў ён.
  
  Я сапраўды бачыў гэта. Яно было аблезлым, таму што было напісана алоўкам, але я змог разабраць. "Вы думаеце, запіска тычыцца палюбоўніка нумар восем?"
  
  "Я ведаю", - сказала Джыл. "У яе жудасны почырк, але, па-мойму, у запісцы напісана 'Патэлефануй Джыну", а потым, я думаю, гэта знак даляра".
  
  Джыл паказала на хвалісты сімвал, і я кіўнула. “Я думаю, ты правы. Такім чынам, мы абодва згодныя, што Джын, хутчэй за ўсё, Палюбоўнік нумар восем?"
  
  "Мы ведаем", - сказаў Джыл.
  
  “ І што яна тэлефанавала яму з-за грошай?
  
  "Яна была такой".
  
  “Напрыклад, за што? Падтрымку? Або што-нешта больш гнюснае, накшталт шантажу?"
  
  "Гэтая думка прыходзіла мне ў галаву", - сказаў Джыл.
  
  “ Дык хто такі Джын? - спытаў я.
  
  Джыл паціснуў плячыма. Затым яго вочы загарэліся. "Пачакай", - сказаў ён, выцягваючы тэлефон і шалёна стукаючы па ім.
  
  Я зноў напоўніла нашы кубкі гарбатай, чакаючы, пакуль ён скончыць.
  
  Нарэшце ён усклікнуў: "Так!" - і павярнуў тэлефон тварам да мяне. "Джын Босворт".
  
  "Джын Босворт", - паўтарыў я, уважліва гледзячы на экран. Затым я прачытаў услых. “Джын Босворт з Саўтгемптана і Манхэтэна, забудоўшчык нерухомасці, філантроп і заступнік мастацтваў, памёр у сераду, дванаццатага снежня, ад ускладненняў, выкліканых COVID-дзевятнаццаць. У яго засталіся яго сястра Кэнэдзі Джун Босворт-Мердок, швагер Эрык Мердок і два яго пляменніка, Тэд і Тэа."
  
  Я адарваўся ад чытання і нахмурыўся, гледзячы на Джыл. “Гэта не можа быць той жа самы ген, Джыл. Ён мёртвы. Ён памёр у мінулым годзе".
  
  Джыл кіўнуў, але затым прагартаў сцэнар да старонкі, на якой пачынаўся маналог Алены аб каханку нумар восем. Падняўшы сцэнар, ён пачаў чытаць. “Палюбоўнік нумар Восем вырашыў назаўсёды дыстанцыявацца ад усіх нас — за выключэннем, вядома, сваёй дарагой, каханай сястры, ці, як мне падабаецца называць яе, яго адзінай сапраўднай любові. Мне спатрэбілася занадта шмат часу, каб зразумець, наколькі мы з ёй падобныя, і чаму аднойчы ён выгукнуў яе імя ў ложку, нібы прагнуў ласкі летняга дня.
  
  "Трохі паэтычна", - задуменна прамовіў я.
  
  “ Не, Кэт, ты што, не разумееш? 'Летні дзень'?
  
  "Відавочна, што няма", - сказаў я.
  
  Джыл закаціў вочы. - Другое імя яго сястры - Джун.
  
  "Добра, гэта крыху перабольшана".
  
  Нібы кінуўшы выклік, Джыл зноў пачаў стукаць па сваім тэлефоне і з пераможным "Ага!" павярнуў яго да мяне.
  
  Я нахіліўся, каб паглядзець на яго, і ўбачыў, што ён вывеў выява жанчыны ў цэнтры групы людзей, якая была дзіўна падобная на Алену. Подпіс пад фатаграфіяй былі словы: Эрык Мердок і яго жонка Джун; Крыс Фіцпатрык і яго жонка Віні; Біл Аб ' Дауд; і Ритвик Патель на фестывалі Spring Fling у Вестчестер.
  
  "Яна памірае ў чэрвені", - сказаў Джыл. Затым ён зноў паказаў на сцэнар і сказаў: "Аднойчы ў ложку ён выгукнуў яе імя, нібы прагнуў ласкі летняга дня'. Алена казала зашыфраваным мовай. Яна мела на ўвазе Джун."
  
  "Фу," сказаў я.
  
  "Праўда?" Джыл пагадзілася, скорчив грымасу.
  
  “Але мы сапраўды ўпэўненыя, Джыл? Я маю на ўвазе, не магло гэта быць супадзеннем? І навошта Алене пісаць запіску, каб патэлефанаваць Джыну па нагоды грошай, калі ён памёр у снежні? Цяпер верасень — дзевяць месяцаў праз.
  
  “Я не ведаю. Але я дакладна ведаю, што хачу правесці яшчэ трохі даследаванняў у гэтым кірунку ".
  
  Я кіўнуў. "Мы абавязкова павінны вывучыць гэты аспект". Затым я схапіў сцэнар і сказаў: “Давай, у мяне наверсе, у кабінеце, ёсць сканер. Мы можам адсканаваць гэта і зрабіць копію, каб мы абодва маглі вывучыць яе ў пошуках доказаў ".
  
  * * *
  
  Праз гадзіну мы з Джыл вярнуліся да майго кухоннага стала, прачытаўшы нашы копіі сцэнара. Адклаўшы свой, я пачакала, пакуль Джыл выдзеліць старонку, перш чым спытаць: "Табе што-небудзь казала пра асобу іншых палюбоўнікаў?"
  
  "Нумар Адзінаццаць - Эрон", - сказала Джыл. "Яна вымавіла слова "лічыць" раз пятнаццаць".
  
  Гэта было крыху менш, чым гэта, але я ўсміхнуўся яму і дадаў ківок. "Згодны".
  
  Я ўстаў, падышоў да белай дошцы, якую прысланіў да ракавіне, і напісаў імя Аарона побач з лічбай адзінаццаць, якую напісаў загадзя, калі мы з Джыл ўпершыню спусціліся ўніз і вырашылі сачыць за закаханымі, выкарыстоўваючы маю белую дошку.
  
  "Такім чынам", - сказаў я, паказваючы на спіс. "Мы ведаем, што Палюбоўнік нумар адзін - Такер Макаллен, забудоўшчык; Палюбоўнік нумар чатыры - Джоэл Голдберг, ювелір; Палюбоўнік нумар пяць - Лаям Лихи, віцэ-адмірал; Палюбоўнік нумар восем - Джын Босворт; і Палюбоўнік нумар Адзінаццаць - Аарон Насаў".
  
  “ Значыць, застаецца апазнаць Палюбоўнікаў нумар Два, Тры, Шэсць, Сем, Дзевяць, Дзесяць і Дванаццаць.
  
  "Добра", - сказала я, хадзіў узад-уперад перад дошкай. "Ці павінны мы абмеркаваць гэта па чарзе, пачынаючы з палюбоўніка нумар два?"
  
  "Я паняцця не маю, хто б гэта мог быць", - сказаў Джыл. "Я бегла абшукаў усіх членаў Кангрэса, якія жывуць тут, у Хэмптоне, і змог знайсці толькі гэтага хлопца". Джыл павярнуў экран свайго тэлефона да мяне, і я ўтаропілася на карцінку.
  
  "О, так", - сказаў я. "Я галасаваў супраць яго на апошніх выбарах".
  
  "Я таксама", - прызналася Джыл.
  
  "І ўсё ж ён прыкладна таго ж ўзросту, што і Алена", - сказаў я.
  
  - А яшчэ ў яго чацвёра дзяцей ва ўзросце ад трох да трынаццаці гадоў, цудоўная жонка і дом у Истпорте.
  
  "Гэта што-то накшталт паходу".
  
  “ Так і ёсць. Да таго ж, Кэт, калі б такі хлопец сустракаўся з такой жанчынай, як Алена, гэта стала б цэнтрам плётак. Я проста не разумею гэтага.
  
  "Што ты маеш на ўвазе?"
  
  "Я маю на ўвазе, калі б ён змяніў сваёй жонцы і маці сваіх чацвярых дзяцей з Аленай, яна ні за што не даведалася б пра гэта".
  
  Я пастукаў сябе па падбародку. “ Гэта праўда.
  
  "Я, вядома, збіраюся яшчэ трохі пакапацца, паглядзець, не ці ўдасца мне разабрацца ў раскладзе прадстаўніка, ці быў ён наогул у горадзе ў ноч забойства, але інтуіцыя падказвае, што гэта не наш хлопец".
  
  Я ўздыхнула. “Добра, тады мы пакуль пакінем Палюбоўніка нумар Два пустым. Давайце пяройдзем да каханка нумар тры".
  
  "Трэці - гэта цікава", - сказаў Джыл, падымаючы сцэнар, каб перайсці да падзелу аб каханку нумар тры. Цытуючы старонку, ён сказаў: “Палюбоўнік нумар тры - гэта ўсё з-за адзення. Ён носіць іх як маску, прымушаючы вас думаць, што ён гуляе за адну каманду, у той час як на самой справе ён гуляе за іншую ".
  
  "Хто-то ў шафе", - выказала здагадку я.
  
  Джыл адклаў сцэнар і падціснуў вусны. "Магчыма", - сказаў ён такім тонам, які не паказваў, што ён перакананы ў маім вывадзе. Ён падняў свой тэлефон і пачаў стукаць па ім.
  
  "Аб чым ты думаеш?" - Спытаў я.
  
  "Сукенка Алены для паказу было абсалютна цудоўным тварэннем, ці не так?" сказаў ён.
  
  "Божа мой, так", - пагадзіўся я. “Цудоўна. І ў гэтым яна была бездакорная".
  
  "Звычай," сказаў Джыл. “ Праўда?
  
  “Тое, як гэта сядзела на ёй, як другая скура? Павінна было быць".
  
  Джыл павярнуў свой тэлефон так, каб я магла бачыць. Гэта была старонка Алены ў Instagram. "Падабаецца гэты нумар, праўда?"
  
  На фатаграфіі, аб якой ідзе гаворка, Алена была апранутая ў чорны бліскучы брючный касцюм ў падлогу, шырока расклешенный унізе і з разрэзам ад шыі да пупка, што дазваляла практычна агаліць яе пышнае дэкальтэ. Штаны былі вузкімі і завужаным, а агульны сілуэт касцюма і абіўка плячэй надавалі ёй асабліва выразны выгляд. Гэта быў абсалютна індывідуальны крой і пасадка.
  
  “Сапраўды. Яны выглядаюць так, як быццам іх вызначана мог спраектаваць адзін і той жа чалавек", - сказаў я.
  
  Джыл перайшоў да наступнай фатаграфіі. "І вось," сказаў ён.
  
  На фатаграфіі Алена была апранутая ў ружовае сукенка, якое облегало яе постаць як пальчатка. Фатаграфія, відавочна, была зроблена падчас пандэміі, таму што на ёй была маска для асобы, зробленая з таго ж матэрыялу, што і яе сукенка, але абсыпаная крышталямі Swarovski.
  
  “Так. Яшчэ адзін выраблены на заказ нарад. І мне ён падабаецца на ёй ".
  
  Джыл кіўнула. “Калі яе шоў пачатак выклікаць ажыятаж, я стала сачыць за Аленай на gram, і я памятаю, як праглядала іх, кахаючы яе стыль. У яе вопратцы шмат жвавасці".
  
  "Вивасе?"
  
  “Антоніа Виваче. Ён пачынае загарацца ў свеце моды. Мішэль - вялікі прыхільнік, і ён падштурхнуў каманду Ганны да таго, каб некаторыя дызайны Vivace былі прадстаўлены ў Vogue ".
  
  Я ўсьміхнулася таго, як Джыл нядбайна згадаў імя Ганны Винтур, як быццам ён звяртаўся да яе па імені. Хоць, калі шчыра, яго муж, хутчэй за ўсё, называў яе па імені.
  
  Джыл на імгненне змоўк, працягваючы праглядаць фатаграфіі, пакуль не знайшоў тое, што, здавалася, шукаў. Зноў павярнуўшы тэлефон да мяне, ён сказаў: "Гэта ён".
  
  Бездакорна апрануты мужчына з аліўкавым колерам асобы, прадаўгаватым тварам, вялікімі карымі, праніклівымі вачыма і пасмамі серабрыстых валасоў, спадала на плечы, ўтаропіўся на мяне. У яго былі самыя пачуццёвыя вусны, складзеныя ў ўхмылку Моны Лізы, калі ён прыцягваў увагу публікі. Тым часам трое мужчын-мадэляў з аголенай грудзьмі облокотились на яго, заискивая такім чынам, што можна было выказаць здагадку, што ён быў іх творам дэзірэ.
  
  "Ты думаеш, гэта той, каго Алена мае на ўвазе?" Я спытаў Джыл.
  
  “Так. Сукенка, якое яна надзела для свайго выступу, відавочна ад яго. У яго пэўны стыль, які падкрэслівае пачуццёвыя жаночыя выгібы, якія цяжка падабраць правільна. Вы бачыце, што Крысціян ўмее рабіць гэта добра, і, магчыма, Зак, але спіс па-сапраўднаму таленавітых дызайнераў, якія ствараюць вопратку для натоўпу Rubenesque, жахліва малы ".
  
  Я здушыў жаданне спытаць Джыл, ці мае ён на ўвазе Крысціяна Сириано і Зака Позена, таму што ведаў, што яму даставіць толькі задавальненне сказаць: “Ага. Пра каго яшчэ я мог бы казаць, Кэт?
  
  Замест гэтага я вярнуў абмеркаванне да бягучай тэме, паказаўшы на сцэнар і сказаўшы: “такім чынам, Vivace - гэта што ... ? Не замкнёны і нават не гей?"
  
  Джыл паціснуў плячыма. “У прафесійным плане яму было б выгадна, каб яго лічылі чалавекам з спектру LBGTQ, моцна склоняющимся да G, але ён таксама мог быць бі або пансексуалом. Я ніколі не сустракаў гэтага чалавека, таму мне цяжка сказаць.
  
  "Якія яшчэ падказкі з сцэнара падыходзяць?"
  
  "Вялікая частка", - сказала Джыл, зноў беручы ў рукі старонкі. “Я маю на ўвазе, калі вы разумееце, што яна мае на ўвазе Vivace, гэта мае сэнс. Яна называе яго седовласым лісам, тым, што кормяць запал да жанчын, віну і шпацырных дарожках.
  
  "Яна была разумнай дзяўчынкай", - сказаў я.
  
  "На самай справе".
  
  Я павярнуўся і зьняў каўпачок са свайго маркера. "Добра, я дадам яго ў спіс, але нам трэба будзе яшчэ крыху пакапацца ў ім, як у магчымасці, таму што яе падказкі досыць загадкавыя, каб мы маглі памыляцца".
  
  "Згодны, згодны, згодны", - сказаў Джыл.
  
  "Добра, тады давайце паглядзім на Закаханых Шэсць і Сем і паглядзім, ці даюць яны якія-небудзь падказкі", - сказаў я.
  
  "Сёмы палюбоўнік вызначана дае сякія-такія падказкі", - сказаў Джыл, і выраз яго твару выклікала ў мяне немалая цікаўнасць.
  
  "Нейкія падказкі?"
  
  У адказ Джыл пачала чытаць прама са старонкі. “Палюбоўнік нумар Сем быў зроблены цалкам з шакаладу. Цёмны, горкі, цудоўны шакалад —"
  
  "Ён быў чорным", - сказала я, чытаючы паміж радкоў.
  
  "Гэта маё меркаванне", - сказаў Джыл; затым ён вярнуўся да сцэнары. “Гатовы прадаць душу за даляр, ён устаў на абарону любога белага каўнерыка. Яму было ўсё роўна, вінаваты ты ці не, галоўнае, каб ты мог заплаціць".
  
  Я адчула, як фарба адхлынула ад майго твару. “ Адвакат.
  
  Джыл падняла палец і працягнула чытаць. "Шчодрая ў ложку, безумоўна, другая па папулярнасці, але не жадае, каб яе бачылі намазывающей ікру на тост з белага хлеба ".
  
  "Што гэта значыць?" - спытаў я.
  
  "Я думаю, гэта азначае, што яму не падабалася з'яўляцца на публіцы з белай жанчынай".
  
  "Зразумела", - сказаў я, адчуваючы, як мая абарона ўзмацняецца. У мяне было вельмі непрыемнае пачуццё, што Алена магла мець на ўвазе каго-то, каго я ведаў і пра каго клапаціўся, і гэта турбавала мяне па ўсіх прычынах, якія я мог прыдумаць.
  
  Джыл працягнуў. "Калі мне надакучылі яго песні і танца, я выкінуў яго назад у гавань ".
  
  "О, няма", - сказала я, бо мае падазрэнні амаль пацвердзіліся. "Мы абодва думаем аб адным і тым жа?"
  
  "Э-э, гэты Маркус Браўн падыходзіць пад усе загадкавыя апісання, уключаючы тое, што яго выкінулі назад у 'гавань', што з'яўляецца кодам для Сэг-Харбар?
  
  Я кіўнула. Гэта патлумачыла б, чаму, калі я патэлефанавала Маркусу, каб папрасіць яго прадстаўляць Аарона, ён прамаўчаў, калі я згадала, што Алена была забітая.
  
  “Добра, мы абодва думаем, што гэта Маркус. Джыл, што нам рабіць?"
  
  "Я думаю, нам трэба патэлефанаваць Маркусу", - сказаў ён.
  
  Я збялела. “ І што менавіта сказаць?
  
  “О, я не ведаю, Кэт. Можа быць, пачаць з таго, што спытаць яго, як праходзіць яго дзень, а затым перайсці да пытання, ці быў ён тым, хто забіў Алену Галанис?"
  
  Я скорчила грымасу. “ Ці, магчыма, што-небудзь больш тактоўныя.
  
  Джыл адклала сцэнар. "Мне раптам не спадабаўся гэты праект".
  
  Уздыхнуўшы, я пацягнуўся за тэлефонам. У глыбіні душы я ні на секунду не верыла, што Маркус Браўн забіў Алену. Але я падумаў, што было важна распытаць яго пра яе, улічваючы той факт, што ў цяперашні час ён абараняў мужчыну, з якім яна таксама сустракалася, а цяпер яго абвінавацілі ў яе забойстве. Для мяне гэта быў гіганцкі канфлікт інтарэсаў, і я быў перакананы, што гэта зробіць Аарона вельмі уразлівым на судзе.
  
  "Кэтрын Купер," прадставіўся Маркус, падымаючы трубку.
  
  "Прывітанне, Маркус", - сказала я, спрабуючы надаць свайму тону што-небудзь нядбайнае і бесклапотнае. "Ты ў мяне на гучнай сувязі, і Джыл таксама тут".
  
  "Чаму абавязаны такім задавальненнем?" прыязна спытаў ён.
  
  "Ну ..." Я пачаў паспешліва збірацца з думкамі і ўсё яшчэ не быў упэўнены, як мне паступіць далей. "Джыл і я падумваў аб тым, каб дапамагчы вам з справай супраць Аарона".
  
  "Ты быў, так?" Спытаў Маркус. "У якім сэнсе?"
  
  Я прачысціў горла і працягнуў. “Гэтай раніцай мы здзейснілі невялікую паездку ў тэатр і выявілі выкінуты сцэнар Алены. Мы праглядалі гэта, спрабуючы ідэнтыфікаваць дванаццаць разгневаных мужчын, вы ведаеце, каб даць вам спіс падазраваных, якія дапамогуць ўсумніцца ў тым, што забойцам быў Аарон.
  
  "Міла", - сказаў ён. "Я б хацеў атрымаць копію, калі ў вас будзе вольная хвілінка".
  
  "Вядома", - сказаў я яму. "Пакуль мы былі—"
  
  "І я хацеў бы пачуць, каго вы апазналі, калі набярэце прыстойнае колькасць імёнаў".
  
  "Вядома", - сказаў я. "Пакуль што мы дамагліся добрага прагрэсу".
  
  "Колькі ў цябе імёнаў?"
  
  "У тым ліку Аарона, у нас іх шасцёра", - сказаў я.
  
  "Магчыма, сем", - сказала яму Джыл, шматзначна гледзячы на мяне.
  
  “ Дай адгадаю, ты дабралася да Палюбоўніка нумар Сем і вырашыла, што гэта я?
  
  Джыл і я абмяняліся здзіўленымі поглядамі. "Э-э... ды", - сказаў я.
  
  "Гэта ты?" Спытала Джыл.
  
  "Так і ёсць", - сказаў Маркус. “Я сустракаўся з Аленай вельмі нядоўга паўтара года таму. Я думаў, што мы рассталіся палюбоўна, але, магчыма, я памыляўся. Я чуў праз вайн, што яе партрэт мяне не зусім пахвальны.
  
  Я нахмурылася. Як ён мог не бачыць тут праблемы? "Маркус," сказала я, - чаму ты пагадзіўся прадстаўляць Аарона, калі ты таксама ўдзельнічаеш у прадстаўленні Алены? Хіба гэта не велізарны канфлікт інтарэсаў?"
  
  "Няма", - сказаў Маркус, не ўдаючыся ў падрабязнасці.
  
  "Чаму няма?" Настойваў Джыл.
  
  "Таму што я не забіваў Алену".
  
  Джыл закаціў вочы і пляснуў рукамі. Я не мог не пагадзіцца.
  
  Маркус, верагодна, адчуў наша расчараванне і, нарэшце, удакладніў. “Паслухайце, у ноч, калі была забітая Алена, я быў на гульні ў покер, арганізаванай суддзёй Эндру Кордайтом — суддзёй Вярхоўнага суда Нью-Ёрка. Таксама там былі два іншых суддзі і былы генеральны пракурор. Я быў з гэтымі джэнтльменамі ўвесь вечар, з сямі вечара да двух ночы, так што ў мяне самае неабвержны алібі, пра якое вы толькі можаце марыць ".
  
  Я адчула, як мае плечы з палёгкай расслабіліся.
  
  Але потым Джыл сказаў: "Ты мог бы заплаціць каму-небудзь, каб ён гэта зрабіў".
  
  "Вядома", - сказаў Маркус. “Але гэта магло ставіцца да любога з палюбоўнікаў Алены. Не забывай, яна сустракалася толькі з багатымі і ўплывовымі".
  
  Я пакруціў галавой, усё яшчэ трохі занепакоены ўсім гэтым. “Маркус, Алена называе цябе адным з разгневаных мужчын. Калі б у вас былі пачуцці да яе, і падчас вашага расследавання гэтай справы супраць Аарона вы пераканаліся, што гэта зрабіў ён, хіба гэта не паставіла б пад пагрозу яго абарону?"
  
  Маркус шчыра засмяяўся. “Кэтрын, у мяне не ўзнікла пачуццяў да Алены. У нас з ёй ніколі не было ніякіх рамантычных адносін. Мы былі палюбоўнікамі. Вось і ўсё. Мы не хадзілі на спатканні, не вячэралі разам і не праводзілі час адзін з адным па выхадных. Мы проста збіраліся для фізічных адносін прыкладна раз у два тыдні на працягу двух месяцаў або каля таго. І хоць я засмучаны тым, што яе забілі, з таго часу, як я з ёй парваў, я, шчыра кажучы, больш пра яе не ўспамінаў ".
  
  "Пачакай, ты парваў з ёй?" Спытала Джыл. "Гэта не тое, што сказана ў сцэнары".
  
  "Я выдатна дасведчаны, што Алена сцвярджае, што выкінула мяне назад у гавань", - ўсміхнуўся Маркус. "Я не трымаў зла на яе за тое, што яна хацела выратаваць сваё эга пасля нашага разрыву".
  
  Я паглядзела на Джыл так, нібы моўчкі пыталася ў яго, што ён думае. Ён паціснуў плячыма і кіўнуў галавой. Я таксама кіўнула.
  
  "Дзякуй, Маркус", - сказаў я. “Мы абодва цэнім тваю сумленнасць. Але, магчыма, табе таксама варта прызнацца Аарону. Проста для таго, каб ён ведаў, што ў яго адваката да гэтага былі адносіны з жанчынай, у якую ён быў закаханы ".
  
  "Я ўжо зрабіў гэта, Кэтрын", - запэўніў мяне Маркус. "Гэта было першае, аб чым мы загаварылі".
  
  "І ён усё яшчэ быў гатовы наняць вас?" Спытала Джыл.
  
  "Ён быў такім".
  
  Я сказаў: "Добра, добра, калі гэта дастаткова добра для Аарона, тады, я мяркую, гэтага дастаткова для —"
  
  "Ты распавяла Шеферду?" Раптам спытала Джыл.
  
  На тым канцы провада рушыла ўслед шматзначная паўза, затым Маркус сказаў: "Няма".
  
  "А ты не думаеш, што павінен?" Настойвала Джыл.
  
  Маркус ўздыхнуў. "Не," сказаў ён. “ Пакуль няма.
  
  "Чаму?" Я спытала, думаючы, што гэта магло б толькі палепшыць сітуацыю, калі б Маркус быў цалкам шчыры.
  
  “Таму што, калі я не змагу забяспечыць містэру Насаў суверэнны імунітэт, тады я буду выкарыстоўваць мой кароткі раман з Аленай у якасці тактыкі абароны. Містэр Насаў наўрад ці мог лічыцца адзіным падазраваным, годным расследавання, калі паліцыя нават не папрацавала дапытаць мяне — чалавека, таксама што фігуруе ў яе ўчынак ".
  
  "О, гэта разумна", - сказала Джыл.
  
  "Дзякуй", - сказаў Маркус з намёкам на добры настрой. "А зараз я павінен папрасіць вас дваіх таксама не згадваць пры Шеперде аб маіх адносінах з Аленай".
  
  "Мы не будзем", - хутка сказала Джыл, але я адказаў не адразу.
  
  "Кэтрын?" Спытаў Маркус.
  
  "Я тут", - сказаў я.
  
  Тым часам Джыл ўтаропілася на мяне і аднымі вуснамі спытала: Што?
  
  "Гэта проста..." - пачаў я.
  
  "Раскажы мне," папрасіў Маркус.
  
  “Я не хачу хлусіць яму, Маркус. У нас сур'ёзныя адносіны, і я адчуваю, што здрадзіла б яго, калі б схлусіла яму".
  
  "Зразумела", - сказаў ён. "Значыць, вы лічыце, што бяздзейнасць хлуснёй".
  
  "Няма", - сказала я, спрабуючы растлумачыць свае ўласныя пачуцці, калі казала ўслых. "Але калі б ён спытаў мяне, ці ведаю я каго-небудзь яшчэ, у каго маглі быць адносіны з Аленай, я б адчула сябе абавязанай расказаць яму".
  
  "Што ж, тады, - сказаў Маркус, - будзем спадзявацца, што ён не запросіць цябе".
  
  "Так", - сказаў я. "Давай".
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 12
  
  Джыилли і я патрацілі яшчэ гадзіну на прапрацоўку сцэнара, і нам здалося, што мы вызначылі яшчэ два магчымых імя, пачынаючы з Палюбоўніка нумар Шэсць. У яго часткі сцэнара было шмат двухсэнсоўнасцяў адносна футбола, і Джыл змог зрабіць крыжаваныя спасылкі на некаторыя пасады Алены ў сацыяльных сетках на мерапрыемствы, на якіх прысутнічалі яна і легенда НФЛ Брэд Босх, у якога быў дом недалёка ад Хук Понд, у двух кроках на захад ад нас.
  
  Босх гуляў за "Джайентс" з 1988 па 1999 год, а цяпер быў вядучым каментатарам на ESPN. Я некалькі разоў бачыў яго ў мясцовых навінах, калі ён абмяркоўваў футбол са спартовым каментатарам тэлеканала. Усе падыходзіла для рамана Брэда і Алены, як толькі мы крыху вывучылі яго біяграфію.
  
  А потым мы вывучылі Палюбоўніка нумар Дзевяць, па дзіўным супадзенні, калі перайшлі ад Брэда да мясцовага вядучаму навін Айку Чипперфилду, з той самай радыёстанцыі, дзе Брэд часта з'яўляўся.
  
  "Яна магла б пазнаёміцца з Айком, калі б калі-небудзь суправаджала Брэда ў пастарунак на сумоўе", - разважала Джыл.
  
  “Згодны. Ёсць нават такая радок, Джыл", - сказаў я, беручы сцэнар, каб працытаваць яго. "Мы з палюбоўнікам нумар Дзевяць, безумоўна, былі за кулісамі, у месцах, далёкіх ад камеры і раўнівых вачэй квотерхака".
  
  "Квотерхак", - сказала Джыл. "Ведаеш, я думала, што Алена была цудоўна разумная, але цяпер я задаюся пытаннем, ці была яна на самай справе проста жорсткай".
  
  "Апошняе," сказаў я.
  
  Джыл падазрона паглядзела на мяне. "У цябе сапраўды разбалелася галава ў антракце, ці ты проста не захацела глядзець другі акт Алены?"
  
  "Так", - сказаў я, падморгваючы яму.
  
  Джыл усміхнуўся, але потым раптоўнай сур'ёзнасцю і паглядзеў на дошку, дзе я толькі што ўпісала імя Айка для Палюбоўніка нумар Дзевяць. “Што цікава ва ўсім гэтым, так гэта тое, што мы не выявілі ніякіх відавочных сувязяў з чалавекам, які быў забіты ў завулку . . . . Як, яшчэ раз, яго звалі?"
  
  "Пардо," сказаў я. “ Марк Пардо.
  
  Брыво Джыл падскочыла. "Добрая памяць".
  
  “ Дзякуй, але гэта патрабуе не столькі майстэрства, колькі таго факту, што вы наўрад ці забудзеце імя чалавека, з якім сутыкнуліся за некалькі хвілін да таго, як яго забілі.
  
  "Цікава, дабілася каманда Шэпарда якога-небудзь прагрэсу на гэтым фронце".
  
  Я стомлена ўздыхнуў і абышоў вакол стала, каб зноў сесці на крэсла побач з Джыл. “ Паняцці не маю.
  
  "Як мы думаем, ён мог быць адным з пакінутых палюбоўнікаў?" Наступным сказаў Джыл.
  
  Я зірнула на дошку. “Ну, там засталося ўсяго тры імя, праўда? Палюбоўнікі нумар два, Дзесяць і дванаццаць".
  
  "Другі - гэта заканадавец", - сказаў Джыл.
  
  “Так, значыць, Пардо выключаны ў якасці кандыдата на ролю палюбоўніка нумар два. Наколькі нам удалося знайсці, ён не балатаваўся ў прэзідэнты ".
  
  Джыл кіўнуў і падняў свой сцэнар, каб прачытаць. "Палюбоўнік нумар дзесяць ставіўся да жыцця як да іпадром, кружыў па полі і хутка сыходзіў у нікуды".
  
  "Гэта апісвае юрыста па нерухомасці на пенсіі?" - Спытаў я.
  
  “Няма. Гэта характарызуе гоншчыка".
  
  Я пстрыкнуў пальцамі. “Так, Джыл! Гэта менавіта той, каго гэта характарызуе. Ці ёсць у гэтых краях мясцовыя аўтагоншчыкі?"
  
  “Ніхто не прыходзіць на розум. Я правяду сякія-такія даследаванні пазней".
  
  "Добра", - сказаў я. “Але вернемся да містэру Пардо. У якасці магчымага варыянту застаецца толькі Палюбоўнік нумар Дванаццаць".
  
  Джыл перавярнула некалькі старонак і зноў прачытала сцэнар. “Палюбоўнік нумар дванаццаць, ты ведаеш, хто ты. Лепшы з Палюбоўнікаў. У цябе быў мой нумар з самага пачатку, і ты ніколі не ўпускаў выпадку патэлефанаваць. Ты сын каралевы, летуценнік. Жадаючы. Які дае абяцанні. Але ўсе твае жаданні пустыя, усе твае хлуслівыя абяцанні, і ты сядзіш у сваім замку і глядзіш звысоку, і хто ты на самай справе? Проста яшчэ адно прыгожанькую тварык з добра адпрацаванымі рысамі.'"
  
  "Ой," сказаў я.
  
  "Яна становіцца яшчэ злей", - сказаў Джыл, скорчив грымасу, пакуль ён гартаў апошнія тры старонкі. "Яна называе яго бояззю абавязацельстваў і лянівым плэйбоя".
  
  “ Ну, яна была грубіянская з Маркусам пасля таго, як ён яе кінуў. Магчыма, Палюбоўнік нумар Дванаццаць таксама яе кінуў.
  
  “Гэта было б цяжка для каго-то накшталт Алены. Быць кінутай двума лепшымі палюбоўнікамі, якія ў яе калі-небудзь былі", - сказаў Джыл.
  
  “Так. Што таксама азначае, што нумар Дванаццаць вызначана не Пардо".
  
  "Чаму ты так кажаш?" - спытаў ён мяне.
  
  “Я б даў Пардо узрост ад шасцідзесяці да сямідзесяці. І ён быў далікатнага целаскладу і, верагодна, на чатыры цалі ніжэй Алены. Я сумняваюся, што ён змог бы ўгнацца за ёй на прагулцы, не кажучы ўжо пра тое, каб легчы ў ложак.
  
  "Іншымі словамі, мы можам выказаць здагадку, што Пардо не мае адносіны да ўчынку Алены".
  
  “Наколькі я бачу, няма. Калі, вядома, выказаць здагадку, што ўсе нашы здагадкі верныя", - сказаў я.
  
  Джыл нахмурылася. "Што азначае, што і яго з'яўленне ў кафэ, і яго забойства ў завулку не былі звязаныя з ёй".
  
  Я доўга глядзела на дошку, не адказваючы Джыл. "Я б згадзілася, калі б не дзве рэчы, якія не маюць сэнсу".
  
  "І гэта так і ёсць?"
  
  “ Кроў на яго руцэ перад тым, як яго забілі, і жаночы плашч дзясятага памеру.
  
  Вочы Джыл пашырыліся. "У Алены, напэўна, быў дзесяты памер", - сказаў ён.
  
  “Менавіта пра гэта я і думаў. Паліто было занадта вяліка для Пардо. Ён спатыкнуўся аб падол, калі ўвайшоў у кафэ ".
  
  "Магчыма, яму патрэбна была дадатковая даўжыня, каб змясціць усе грошы", - выказала здагадку Джыл.
  
  Я абдумаў гэта, але потым спытаў: "Якой таўшчыні павінна быць пачак з двух тысячных купюр?"
  
  "Цалкам дакладна", - сказаў Джыл. "Шэпард сказаў, што дзвесце тысяч наяўнымі на Пардо былі ўсе ў стодоларавых банкнотах". Узяўшы свой тэлефон, ён пастукаў па ім і сказаў: "Тысяча однодолларовых банкнот мае памер чатыры цэлых і тры дзесятых цалі у вышыню".
  
  "Прыкладна восем і шэсць дзесятых цалі банкнот для ўпакоўкі ў падшэўку плашча," сказаў я.
  
  "Ага", - сказаў Джыл, зноў націскаючы на свой тэлефон. "Жаночы плашч складаецца прыкладна з адной і васьмі дзесятых метра тканіны".
  
  Я дастала вымяральную стужку з скрыні на кухні, дзе захоўвала розныя дробязі. Отмерив яго на прылаўку, я сказаў: "Нават пры чарках таўшчынёй у паўцалі у яго хапіла б месца для паліто ўдвая меншага памеру".
  
  "Значыць, яму не трэба было паліто вялікага памеру", - сказаў на заканчэнне Джыл.
  
  Я адступіў назад і пераматаў вымяральную стужку. “ Няма.
  
  "Тады чаму ён быў у ім?"
  
  "Магчыма, для таго, каб Алена магла выйсці з тэатра, не прыцягваючы да сябе ўвагі, з падазрона добрай спартыўнай сумкай, набітай грашыма — пры ўмове, вядома, што грошы ў падкладцы плашча прызначаліся ёй".
  
  Джыл пільна паглядзеў на мяне, перш чым кіўнуць. "Мы думаем, што Пардо сапраўды забіў Алену?"
  
  Я пакруціў галавой. “ Ты бачыла ўсю гэтую кроў на падлозе за кулісамі, Джыл. Хто б ні забіў яе, ён быў увесь у крыві. Ёю была измазана толькі рука Пардо.
  
  "Ці Мог ён быць сведкам?" Наступным спытаў Джыл.
  
  Я сціснула вусны, абдумваючы гэта. Нарэшце, я кіўнула. “Калі б ён увайшоў у той час, калі забівалі Алену, ён мог бы ў паніцы схавацца з месца здарэння, што патлумачыла б страх, які я ўбачыў у яго вачах, калі ён увайшоў у кафэ. Магчыма, ён ведаў або меркаваў, што забойца перасьледуе яго, і, верагодна, думаў, што яму нічога не пагражае, калі ён выслізне праз чорны ход.
  
  "Але яго там не было", - сказаў Джыл. "І калі забойца быў увесь у крыві, ён не мог увайсці ў кафэ, каб напасці на Пардо, без таго, каб яго не ўбачыла куча сведак".
  
  “ Але ён мог увайсці ў цёмны завулак і дачакацца, пакуль Пардо згорне на бакавую вуліцу да гаража, толькі для таго, каб убачыць, як ён з'явіцца ў самым завулку.
  
  "Але чаму Пардо не паклікаў на дапамогу, калі ён быў сведкам забойства?" Спытаў Джыл.
  
  “ У яго не было з сабой тэлефона, памятаеш? Ён пакінуў яго ў машыне, " сказала я.
  
  “Але чаму ён не папрасіў дазволу патэлефанаваць па тэлефоне ў кафэ? Ці нават па вашаму тэлефоне, калі ўжо на тое пайшло, калі урэзаўся ў ваш столік?"
  
  "Калі б у яго пры сабе было дзвесце тысяч даляраў, прызначаных для ахвяры забойства, і яго рука была измазана яе крывёю, я сумняваюся, што ён захацеў бы прыцягнуць да сябе ўвагу, гуляючы ролю сведкі".
  
  “Добрае заўвагу. Асабліва калі б ён усё яшчэ быў ліцэнзаваных юрыстам. Выплата каму-то, шантажирующему цябе, верагодна, не занадта спадабалася б радзе па ліцэнзаванню Нью-Ёрка ".
  
  "Такім чынам, што ў Алены было на Парда?" Я спытаў.
  
  "Не ведаю", - сказаў Джыл, зноў утаропіўшыся на дошку. Затым ён паказаў і сказаў: “Пачакай. А як наконт палюбоўніка нумар восем?"
  
  Я сам зірнуў на дошку. “ Джын Босворт?
  
  “Так. Памятаеш? У запісцы ў сцэнары гаварылася патэлефанаваць Джыну і папрасіць грошай".
  
  “ Ты думаеш, Пардо кіраваў маёмасцю Джына, праўда?
  
  "Так і ёсць".
  
  "Было б добра ведаць гэта, напэўна, і мець магчымасць паставіць гэты кавалачак галаваломкі на сваё месца".
  
  "Ты мог бы патэлефанаваць Шэпарду і папрасіць яго, каб разабрацца з гэтым," прапанаваў Джыл.
  
  Я падняла брыво, гледзячы на яго. "Ты жартуеш, так?"
  
  "Так, я зразумеў, што гэта бескарысна, як толькі гэта зляцела з маіх вуснаў".
  
  Я пстрыкнуў пальцамі. “ Але ты ведаеш, хто мог бы атрымаць доступ да гэтай інфармацыі і хто на самай справе ацаніў бы наш супер-вышук?
  
  Джыл ўхмыльнуўся. “ Маркус Браўн.
  
  “ Вось менавіта. Калі б былі пададзеныя судовыя дакументы на спадчыну Джына, Маркус мог бы патэлефанаваць сакратара акругі і лёгка атрымаць гэтую інфармацыю.
  
  Джыл махнула ў бок майго тэлефона на стойцы. “Чаго ты чакаеш? Патэлефануй яму!"
  
  Я так і зрабіў, але замест таго, каб распавесці Маркусу ўсё аб нашай тэорыі па тэлефоне, я прызначыў сустрэчу для нас траіх у канцы дня.
  
  "І я вазьму з сабой белую дошку", - сказаў я яму.
  
  "Белая дошка?" - спытаў ён. “У мяне тут ёсць такая, Кэтрын. Можаш скарыстацца маёй".
  
  "Не, у маім ёсць спіс імёнаў, якія, я думаю, цябе зацікавяць, Маркус".
  
  Рушыла ўслед паўза, затым: "У такім выпадку, у што бы то ні стала, прынясіце белую дошку".
  
  * * *
  
  Паўтары гадзіны праз я пераапранулася ў чорныя джынсы-скініі, чорныя туфлі-лодачкі Louboutin, вадалазка без рукавоў ад Chanel ў тон і давяршыў ўвесь ансамбль парай шыкоўных сонцаахоўных ачкоў Oliver Peoples ў квадратнай аправе.
  
  Калі я ўляцела ў дзверы "Chez Kitty", каб забраць Джыл, ён памахаў рукой уверх-уніз ў маім кірунку і сказаў: “О, Жанчына-котка. Мне гэта падабаецца".
  
  Я ўхмыльнуўся. “ Мне падабаецца, што ты мяне разумееш.
  
  Затым Джыл паглядзеў на сябе зверху ўніз і сказаў: “Я пераапрануся. Цяпер буду з табой".
  
  “ Паспяшайся, - крыкнула я, калі ён панёсся па калідоры да спальні. “ Мы павінны быць там праз трыццаць хвілін.
  
  Усяго праз чатыры хвіліны з'явілася Джыл, апранутая ў абліпальныя чорныя джынсы і такую ж абліпальныя футболку з лагатыпам, які абвяшчаў: ДРЭННЫ ДА МОЗГУ КАСЦЕЙ. Завяршаючы ансамбль, ён насіў скураны бранзалет з шыпамі на левым запясце і вялікае залатое кольца на правай руцэ.
  
  "Байкер?" - Спытаў я.
  
  "Крутая", - запярэчыў ён.
  
  Я ухвальна кіўнуў. “Гэта працуе. Паехалі".
  
  Я надзела сонцаахоўныя акуляры, ён - авіятары, і мы адправіліся на гонкі.
  
  У тым, што тычылася коркаў, нам спадарожнічала ўдача, і мы прыбылі да офіснага будынка Маркуса як раз своечасова. Будынак было цікавым, якія складаюцца з трох паверхаў з ярка-белага цэглы, рэзка вылучаецца на фоне навакольных яго цьмяна-карычневых будынкаў. Частка першага паверха на самай справе была не паверхам, а паркоўкай для арандатараў і наведвальнікаў. Набор вялікіх пілонаў падтрымліваў другі і трэці паверхі наверсе, забяспечваючы стаянцы абарону ад непагадзі.
  
  Мы прыпаркаваліся на адным з двух свабодных месцаў і накіраваліся да галоўнага ўваходу. Прайшоўшы праз дзвярны праём, мы былі сустрэтыя ахоўнікам.
  
  "Каго ты хочаш убачыць?" спытаў ён.
  
  "Маркус Браўн," прадставіўся я.
  
  "Імёны?"
  
  Мы з Джыл абмяняліся поглядамі. У ахоўніка не было ні нататніка, ні чаго-небудзь, да чаго можна было б звярнуцца, таму я задалася пытаннем, як ён даведаўся, што ў нас прызначаная сустрэча.
  
  "Кэтрын Купер і Джыл Гілеспі", - сказала Джыл.
  
  Ахоўнік загаварыў у мікрафон у сябе на плячы. "Купер і Гілеспі прыйшлі пабачыць містэра Браўна".
  
  Рушыла ўслед паўза, затым рушыў услед скажоны адказ, які прагучаў як "Прынята".
  
  Ахоўнік адступіў у бок і паказаў на ліфт. “Трэці паверх. Люкс тры нуль два".
  
  Мы кіўнулі ў знак падзякі і накіраваліся да ліфта, які адкрыўся яшчэ да таго, як мы паспелі націснуць на кнопку. Што было яшчэ больш дзіўным, дык гэта тое, што, калі мы селі ў машыну, кнопка трэцяга паверха загарэлася сама па сабе.
  
  "Гэта жудасна", - прашаптала я Джыл.
  
  Ён штурхнуў мяне ў плячо і паказаў на верхні правы кут ліфта. Камера была накіравана ў наш бок. "Хто-то ўважліва назірае за намі".
  
  Мы выйшлі з ліфта і накіраваліся ў нумар з нумарам 302. Дзверы мела унікальны дызайн па параўнанні з іншымі, якія стаяць ўздоўж калідора, — зробленая з чорнага арэха, які быў начищен і адпаліраваная, каб па-сапраўднаму падкрэсліць прыгажосць дрэва, яна была шырэй іншых дзвярэй і, верагодна, трохі тоўшчы.
  
  Джыл пацягнулася да щеколде, але дзверы адчыніліся сама па сабе, павольна паварочваючыся ўнутр, каб мы маглі ўвайсці ў сістэму.
  
  Пераступіўшы парог, мы патрапілі ў ярка-белую пакой з рэзкай абстрактнай скульптурай, якая, як мне здалося, магла адлюстроўваць лэдзі Ліберці. Яна сядзела ля далёкай сцяны, прама насупраць дзвярэй, у вестыбюлі сярэдніх памераў, у якім мы апынуліся. Памяшканне было абстаўлена мяккімі шэрымі канапамі і некалькімі прыстаўнымі столікамі Eames, але ў астатнім абстаноўка была даволі мінімалістычны.
  
  Я агледзеўся, але не ўбачыў ні сакратаркі, ні стала адміністратара, калі ўжо на тое пайшло. Аднак, калі мы з Джыл абмяняліся поглядамі, што цяпер? кінуўшы погляды, справа ад нас адкрылася дзверы, і жанчына, апранутая ў цёмна-шэры шоўк, ступіла наперад, працягваючы руку.
  
  "Міс Купер", - ветліва сказала яна, паціскаючы мне руку, перш чым павярнуцца да Джыл і таксама павітаць яго па імені. “Я Язмін Тэйлар, памочнік юрыста містэра Браўна. Магу я спытаць, не ці вы хочаце капучына або эспрэса, перш чым я завязу вас назад на сустрэчу з ім?
  
  Джыл павярнулася да мяне. “Добра. Я ўражаны".
  
  Я не змагла стрымаць усмешку. "Два капучына было б вельмі добра," сказала я, кажучы за нас дваіх.
  
  "Ідэальна", - сказала яна. "Сюды, калі ласка".
  
  Яна правяла нас праз дзверы і далей па калідоры з двума офіснымі памяшканнямі збоку. Двое старанна працуюць людзей — жанчына і мужчына — сядзелі за сталамі ўнутры, схіліўшыся над сваімі ноўтбукамі, і нават не падняў вачэй, калі мы праходзілі міма.
  
  У канцы калідора была закрытая дзверы, і мы маглі чуць голас Маркуса знутры. Падобна на тое, ён сканчаў размову.
  
  Язмін ціхенька пастукала. Наступіла паўза; затым Маркус паклікаў: "Уваходзь, Джаз".
  
  Яна адкрыла дзверы, калі Маркус развітваўся. Ён прыбраў тэлефон у кішэню і ступіў наперад, каб павітаць нас. "Кэтрын," сказаў ён, шырока ўсміхаючыся і беручы мяне за руку.
  
  Мяне заўсёды крыху трымцела, калі Маркус выпраменьваў цяпло па адносінах да мяне. Ён быў цудоўным мужчынам, моцным, у тым сэнсе, што выпраменьваў упэўненасць. Я заўсёды спадзявалася, што ён будзе на маім баку.
  
  "Маркус", - адказала я так жа цёпла, адчуваючы, як лёгкі румянец тычыцца маіх шчок. Я б ніколі, ніколі не сказала гэтага Шэпарду, але я была крыху закаханая ў Маркуса.
  
  Пакуль мы з Маркусам грэліся ў промнях грамадства адзін аднаго, Джыл сунуў руку ў нашу кампанію і практычна пракрычаў: "Прывітанне, Маркус!"
  
  Закаханасць Джыл ў псіхолага можа быць крыху мацней, чым мая.
  
  "Джыл", - сказаў Маркус са смехам. Затым ён перавёў позірк з мяне на Джыл і назад. "Вы абодва зноў узгадняеце свае ўборы?"
  
  "Мы такія, і хіба ты не мара, што заўважыў", - сказаў Джыл, калыхаючы сцёгнамі і сарамліва гледзячы на Маркуса.
  
  Маркус зноў усміхнуўся і жэстам запрасіў нас да свайго стала і двух крэслаў перад ім. "Праходзьце, сядайце і раскажыце мне аб гэтай дошцы, якую, я бачу, вы не прынеслі".
  
  "Я зрабіў здымак", - сказаў я яму, падымаючы тэлефон. "У машыне было лягчэй сесці".
  
  Маркус ўхмыльнуўся. “Цудоўна. Не маглі б вы даслаць мне гэта?"
  
  Я так і зрабіў, і ён адкрыў тэкст, каб праглядзець дошку. "Вы двое старанна працавалі", - сказаў ён, і я мог сказаць, што гэта зрабіла на яго ўражанне. Джыл паглядзеў на мяне і прыўзняў бровы.
  
  Пакуль Маркус перачытваў імёны ў складзеным намі спісе, я зазірнула ў яго кабінет, і мне здалося цікавым, што там не было адценняў шэрага, якія памякчалі б рэзкі кантраст ярка-белых сцен і цёмных драўляных тонаў мэблі.
  
  Аднойчы я чытала, што закон напісаны не чорным ці белым, а тонкімі адценнямі шэрага. Я падумала, што гэта кажа аб тым, што Маркус ў асноўным атачаў сябе чорна-белымі тонамі. У гэтым дачыненні да яго погляд на свет здаваўся больш выяўленым і упэўненым. Альбо што-то было правільна, альбо няправільна, і яго упэўненая упэўненасць у тым ці іншым, без сумневу, дапамагала прысяжным часцей прымаць рашэнні ў яго карысць, чым няма.
  
  Маркус адклаў тэлефон і з цікавасцю паглядзеў на нас. “Гэты спіс вельмі карысны. Дзякуй", - сказаў ён. "Наколькі вы ўпэўненыя ў імёнах ў спісе?"
  
  "У дачыненні да большасці з іх мы, верагодна, упэўнены на восемдзесят пяць-дзевяноста пяць працэнтаў", - сказаў я.
  
  Маркус кіўнуў. “ А ў якіх імёнах вы не ўпэўненыя?
  
  "Марк Пардо," прадставіўся я.
  
  Бровы Маркуса нахмурыліся, і ён зноў узяў тэлефон, каб зірнуць на спіс. “Я не бачу тут яго імя. Які з іх ён? Два, дзесяць ці дванаццаць?"
  
  "Ні адзін з іх", - сказаў Джыл. "Гэта яшчэ адна прычына, па якой мы тут".
  
  Маркус паклаў тэлефон. “ Прасвятлі мяне.
  
  Паміж намі, мы распавялі Маркусу усё, што ведалі аб Марцы Пардо, уключаючы перадгісторыю маёй сустрэчы з ім у ноч забойства Алены.
  
  Маркус цярпліва чакаў на працягу ўсяго тлумачэнні і ні разу не перапыніў нас. Калі мы скончылі, ён сказаў: "Я чуў, што ў раёне побач з тэатрам адбылося забойства, але я яшчэ не ведаў, што яно было здзейснена так хутка пасля забойства Алены".
  
  "Мы думаем, што тут ёсць сувязь", - паўтарыў я.
  
  "Так", - сказаў ён. "Я думаю, што павінна быць, асабліва ў святле жаночага паліто дзясятага памеру".
  
  "Мы думаем, што Пардо падкупляў Алену", - сказаў я.
  
  "Для каго?"
  
  “ Для Джына Босворта. Ці, хутчэй, для яго маёнтка.
  
  "Вы сказалі, Пардо быў адвакатам па нерухомасці, так?" Сказаў Маркус, падымаючы крышку свайго ноўтбука, каб друкаваць на ім, пакуль мы адказвалі.
  
  "Так", - сказаў Джыл. "Мы думаем, што ён кіраваў маёмасцю Джына Босворта". Затым Джыл дастаў сваю копію сцэнарыя — арыгінал - і перадаў яго Маркусу. "На старонцы дваццаць восем ёсць напісаная ад рукі запіска ў ніжнім левым куце, дзе Алена напісала: 'Патэлефануй Джыну", а затым знак даляра".
  
  "Паколькі Джын Босворт памёр у снежні мінулага года, - сказаў я, - мы думаем, што Алена не столькі прасіла патэлефанаваць Джыну, колькі нагадвала сабе патэлефанаваць папячыцеля маёмасці Джына, каб папрасіць грошай".
  
  Маркус адклаў сцэнар і задуменна падціснуў вусны, а затым на некалькі імгненняў павярнуўся, каб друкаваць на сваім ноўтбуку, перш чым яго вочы забегалі туды-сюды, пакуль ён чытаў тэкст на экране. "Пардо сышоў на пенсію як раз перад тым, як пандэмія вылілася", - сказаў ён.
  
  Я кіўнуў. - У гэтым ёсць сэнс.
  
  Маркус ўзяў тэлефон і націснуў на кнопку. “ Джаз, я ведаю, што ўжо позна, але калі ты патэлефануеш прама цяпер, то зможаш заспець мяне ў офісе сакратара. Мне трэба, каб вы высветлілі, хто быў афіцыйным павераным у справах пра маёнтак містэра Джына Босворта. Добра. Дзякую вас."
  
  "Алена паказала ў сваім сцэнары, што падазравала, што Джын неабыякавы да сваёй сястры", - сказаў я.
  
  Вочы Маркуса пашырыліся. “ Праўда?
  
  "Так, сапраўды", - сказаў Джыл.
  
  Маркус зноў узяў сцэнар і прагартаў старонкі. Ён спыніўся, калі дайшоў да Палюбоўніка нумар восем, і прачытаў радкі, пакуль мы чакалі. Яго тэлефон зазваніў, і ён зняў трубку. "Так?" - сказаў ён. Затым, праз імгненне, дадаў: "Вы ўпэўненыя?" Прайшло яшчэ імгненне, і ён скончыў: “Добра. Дзякуй. Заўтра ў мяне будзе для цябе даследчы праект, які тычыцца містэра Пардо, так што зайдзі да мяне першым справай, калі прыйдзеш, добра? Добра. Спакойнай ночы, Джаз.
  
  Калі Маркус зноў павесіў трубку, Джыл сказала: "Гэта быў Пардо, ці не так?"
  
  "Няма", - сказаў Маркус.
  
  "Няма?" Мы з Джыл паўтарылі ва ўнісон.
  
  “ Гэта быў Альберт Фінч.
  
  "Хто такі Альберт Фінч?" Спытаў Джыл.
  
  Маркус паціснуў плячыма. “Я не знаёмы з многімі адвакатамі па нерухомасці. Вы не сустрэнеце іх у колах адвакатаў па крымінальных справах".
  
  "А", - сказаў Гіл. А потым ён прамармытаў: "Я сапраўды думаў, што мы на што-то натыкнуліся".
  
  "Магчыма," сказаў Маркус. - Я папрашу Язмін праверыць, кім былі кліенты Пардо. Магчыма, у спісе, да якога ён прымацаваны, ёсць яшчэ адно імя.
  
  Мы з Джыл абодва ажывіліся. "О, так", - сказаў я. “Павінна быць, гэта яно. Калі Алена шукала наяўныя ў Джына, яна, верагодна, шукала наяўныя па меншай меры ў аднаго або двух іншых, праўда?
  
  "Яна была такой", - сказаў Маркус такім тонам, які меркаваў, што ў гэтай гісторыі было што-то яшчэ.
  
  "Яна спрабавала вымагаць у вас грошы?" Спытала Джыл.
  
  "Яна гэта зрабіла", - сказаў ён. "Не адкрыта, але яна патэлефанавала мне і выказала здагадку, што запускае сваё шоў з удзелам адной жанчыны, і калі я хачу застацца ананімнай, я магла б падумаць аб дабрачынным ахвяраванні".
  
  "Ваў", - сказаў я. "Што ты сказаў?"
  
  “Я сказаў ёй, што вымагальніцтва - злачынства, караецца турэмным зняволеннем тэрмінам да дваццаці гадоў, і яна павесіла слухаўку. Я спадзяваўся, што напалохаў яе ад гэтай тактыкі, але, відавочна, мне гэта не ўдалося ".
  
  "Мы павінны пагаварыць з іншымі імёнамі ў спісе і паглядзець, ці не спрабавала яна гэты трук з імі", - сказаў я.
  
  "Як?" Джыл спытала мяне. "Мы проста патэлефануем і скажам: 'Прывітанне! Твая былая дзяўчына была жорстка забітая. Яна выпадкова не спрабавала вымагаць у вас грошы, Падазроная ... я маю на ўвазе Палюбоўніцу нумар пяць?"
  
  Маркус усміхнуўся. "Не, нам прыйдзецца дзейнічаць больш тонка".
  
  Джыл пстрыкнуў пальцамі. "Я ведаю!" - сказаў ён. Павярнуўшыся да мяне, ён сказаў: "Кэт, што, калі мы зробім вечарыну і запросім усіх гэтых хлопцаў, і як толькі ў іх будзе магчымасць выпіць трохі сыроваткі праўды, мы спытаем іх аб Алене?"
  
  “ Сыроватка праўды? - Спытала я.
  
  "Гарэлка".
  
  "Аааа", - сказаў я. “Ведаеш, на самай справе гэта нядрэнная ідэя. Праблема ў тым, як нам прымусіць іх з'явіцца? Я нікога з іх не ведаю, і яны, хутчэй за ўсё, адмовяцца ад запрашэння на вечарынку да выпадковага незнаёмца.
  
  Джыл нахмурыўся. Ён думаў, што сапраўды што-то напаў.
  
  "Што табе трэба, так гэта прынада", - сказаў Маркус.
  
  Мы абодва паглядзелі на яго. “ Прынада? - Спытаў я.
  
  "Ганаровы госць вечарыны", - сказаў ён. "Хто-то добра вядомы, са статусам".
  
  “Як знакамітасць? Мы не ведаем ніякіх знакамітасцяў", - сказаў Джыл.
  
  Маркус паківаў галавой. “Джыл, тут, у Хэмптоне, знакамітасцяў сажалка гаці. Што табе трэба, так гэта хто-небудзь багаты". Паказваючы пальцам туды-сюды паміж намі, ён спытаў: "Хто самы багаты чалавек, якога ты ведаеш?"
  
  "Кэтрын Купер," неадкладна прадставілася Джыл.
  
  Я пачырванела і засмяялася. "О, Джыл, я не такая".
  
  "Э-э, так, гэта так", - настойваў ён.
  
  На твары Маркуса іграла вясёлая ўсмешка, і я адчула, што чырванею яшчэ мацней.
  
  "А як жа Энтвистлы?" - Спытаў я.
  
  "Пра", - сказаў Джыл. “Так. Я забыўся пра іх. Яны вызначана багацей цябе".
  
  Я злёгку засмяялася і зноў паглядзела на Маркуса, але яго весялосць змянілася сур'ёзнасцю. “ Ты ведаеш Энтвистлов? - спытаў ён.
  
  "Так", - сказалі мы з Джыл ва ўнісон.
  
  "Джулія Энтвистл?" Маркус падкрэсліў.
  
  “Так. І яе ўнук Уілам", - сказаў я.
  
  Маркус адкінуўся на спінку крэсла і падняў рукі, здаючыся. "Кэтрын, Джыл, калі б вы маглі зрабіць каго-небудзь з іх сваім лаўрэатам, у вас быў бы адзін з самых гарачых квіткоў у горадзе".
  
  "Праўда?" Я паглядзела на Джыл, каб даведацца, што ён думае. Ён здаваўся такім жа здзіўленым, як і я. “Я маю на ўвазе, мы былі ў іх дома, і мы ведаем, што ім павінна быць вельмі камфортна, але ні адзін з іх асабліва не кантактуе, Маркус. Як яны могуць быць такімі прывабнымі для нашых гасцей?"
  
  “Джулія Энтвистл - адна з самых багатых жанчын на Лонг-Айлендзе, Кэтрын. Яе грошы і радавод сыходзяць каранямі ў далёкае мінулае. Яна блакітных крывей, а нішто так не вылучае пастаянна ўзнімальную ў грамадстве натоўп Хэмптонса, як миллиардерша блакітных крывей, прысутная на свецкім раўце. Да таго ж, вы маеце рацыю. Джулія не была на свецкіх мерапрыемствах дзесяць гадоў. Калі б вы змаглі дамагчыся яе з'яўлення на вашым мерапрыемстве, вы б у імгненне вока пераканалі ўсіх сваіх падазраваных прыняць запрашэнне. "
  
  Я нахмурыўся. У апошні раз, калі я бачыў Яе, яна была прыкаваная да інваліднага крэсла і выглядала даволі далікатнай. Я не хацеў рабіць нічога, што магло б выклікаць у яе стрэс. - А Уілам Энтвистл быў бы гэтак жа прывабнай кандыдатурай?
  
  "Ён мог бы," сказаў Маркус. "Я мяркую, ён атрымае ў спадчыну ўсё, так што гэта пэўны плюс у яго карысць, але яго ўплыў на некаторых найбольш магутных гульцоў тут, у Хэмптоне, нашмат менш, чым у яго легендарнай бабулі ".
  
  "Адкуль ты ўсё гэта ведаеш пра Энтвистлах?" Спытала Джыл.
  
  Маркус ўхмыльнуўся. “Гэта мая справа - ведаць, хто тут ёсьць хто, Джыл. Абарона гучных імёнаў патрабуе вялікіх грошай, і мне гэта падабаецца ў юрыдычнай практыцы ў Хэмптоне".
  
  "Вы б таксама хацелі атрымаць уяўленне?" - Спытаў Джыл.
  
  Ўсмешка Маркуса стала шырэй. “ Я б ніколі не адмовіўся ад сустрэчы з легендарнай Джуліяй Энтвистл. Або з яе унукам.
  
  "Мы паклапоцімся аб тым, каб ты атрымаў запрашэнне", - паабяцала Джыл.
  
  "Цудоўна", - сказаў ён. "Што яшчэ табе ад мяне трэба?"
  
  Я злёгку падняў руку і спытаў: "Алена спрабавала вымагаць грошы ў Аарона?"
  
  "Ён кажа, што яна гэтага не рабіла," прызнаўся Маркус.
  
  "Чаму ў цябе такі выгляд, быццам ты яму ня верыш?" Спытала я, прачытаўшы выраз твару Маркуса.
  
  "Таму што я гэтага не раблю".
  
  "Ён бы схлусіў табе?" Спытала Джыл.
  
  "Ён усё яшчэ закаханы ў яе прывід", - сказаў Маркус. "Ён спрабуе абараніць яе".
  
  "Небарака", - сказаў я. "Як у яго справы ў цэлым?"
  
  “Не вельмі. Шанцы на суверэнны імунітэт у гэтай справе вялікія, і мой калега з дацкага амбасады кажа, што гэта выглядае не вельмі добра ".
  
  "Калі ты пазнаеш?" - Спытаў я.
  
  “ На працягу некалькіх дзён.
  
  “ Што мы можам для яго зрабіць? - Спытаў я затым.
  
  Маркус нядбайна махнуў рукой у наш бок. “Ты робіш гэта. Вы далі мне спіс з васьмі іншых падазраваных, на якіх трэба засяродзіцца, і збіраецеся зладзіць вечарыну, дзе мы зможам нядбайна дапытаць хаця б некалькіх з іх. Гэта сапраўды дапаможа яго абароне."
  
  "І не забудзься пра кут Пардо", - сказаў Джыл. "Калі Пардо дастаўляў Алене грошы, і калі мы зможам гэта даказаць, то гэты матыў, напэўна, паказвае на аднаго з гэтых хлопцаў, праўда?"
  
  "Так і ёсць", - сказаў Маркус. "У бліжэйшыя дзень-два я даведаюся больш аб ім і яго спісе кліентаў і патэлефаную вам, калі будуць нейкія навіны".
  
  "Выдатна", - сказаў я, падымаючыся на ногі. Працягваючы Джыл локаць, я сказаў: “Хадзем, містэр Гілеспі. Нам трэба спланаваць вечарынку".
  
  Джыл ускочыў на ногі і ўзяў мяне пад руку. "Маркус," сказаў ён, сціпла апусціўшы падбародак. “ Заўсёды рады.
  
  Маркус ўхмыльнуўся. “ Гэта так, ці не так?
  
  Джыл засмяялася, і, памахаўшы на развітанне рукой, мы адправіліся дадому.
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 13
  
  Tпершае, што мы зрабілі, вярнуўшыся ў "Чэз Кітым", гэта замовілі вячэру і пакармілі Зданяў. Сабака заўсёды праглынаў сваю ежу так, нібы баяўся, што яе ўкрадзе хто-небудзь іншы.
  
  "Небарака", - сказала я, назіраючы, як ён есць.
  
  "Я ведаю", - сказала Джыл. “Ён есць кожны прыём ежы так, нібы гэта апошні. Я чытаў у адной з брашур, якія яны даслалі нам дадому, што сабакі, якія перажылі жорсткае абыходжанне і голад, могуць весці сябе падобным чынам. Я спадзяюся, што з часам і рэгулярным харчаваннем ён зразумее, што тут у яго заўсёды будзе дастаткова ежы. О, і яшчэ я павінна замовіць адну з тых спецыяльных місак, якія прымушаюць яго прытармазіць, таму што ёсць так хутка шкодна для яго.
  
  "Ты яшчэ не купіў яго ў Палацы хатніх жывёл?" - Спытала я, гулліва стукнуўшы яго па плячы сваім.
  
  "Гэта была адзіная рэч, якую я не купіў".
  
  У Джыл зазваніў тэлефон, і ён дастаў яго, каб прачытаць паказанні дысплея. Адхіліўшы выклік, ён сунуў тэлефон назад у кішэню і адкашляўся. "Спам," сказаў ён, пазбягаючы майго позірку.
  
  "Табе прыйдзецца як-небудзь пагаварыць са сваім мужам, мілая", - сказаў я.
  
  "Я ведаю," уздыхнуў ён. “ Але я проста не магу зараз, Кэт.
  
  "Ён ведае, што ты так рэзка павялічаны перспектывай размовы?"
  
  "Я працягваю адпраўляць яго званкі на галасавую пошту, так што я думаю, што так".
  
  Я ўздыхнула. “Добра. Гэта твой шлюб".
  
  Джыл нізка нахіліўся, каб абняць Духаў, якія скончылі са сваёй ежай і падышлі падзякаваць Джыл за яе. Я назірала, як яны ўдваіх гуляюць у перацягванне ліны, пакуль Себасцьян не паведаміў мне, што нашы вячэры дастаўлены і чакаюць на ганку, каб павітаць Ката.
  
  "Тут ці там?" Я спытаў Джыл.
  
  "Тут ці там што?" Адказаў Джыл, моцна пацягнуўшы за другі канец плеценай вяроўкі, якую Духі павольна вырываў з рук Джыл.
  
  "Дзе б ты хацеў паесці?"
  
  "О, эм, тут выдатна", - сказаў Джыл. "Менш рухацца", - дадаў ён, паказваючы на сабачую ложак у канапы.
  
  “Я не ведаю, чаму ты думаеш, што нам трэба было перамяшчаць гэта толькі для таго, каб прыцягнуць Зданяў. Ён ніколі гэтым не карыстаецца".
  
  "Так, але я хачу, каб ён гэта зрабіў", - сказаў Джыл.
  
  "Праўда?" Спытаў я. Я падазраваў, што Духі па начах прыціскаліся да Джыл на ложку, і я выказаў здагадку, што майму дарагому сябру таксама падабалася, калі яго абдымалі на канапе.
  
  Джыл памахаў мне пальцамі. “Кыш, флай. Кыш! І прынясі нам што-небудзь павячэраць".
  
  Мы павячэралі за размовамі аб вечарыне. Да канца ў нас з'явілася выдатная ідэя стварыць што-то накшталт тэмы "Танцы з зоркамі", так як я сапраўды хацеў зладзіць вечарыну на вуліцы, калі надвор'е будзе спрыяць.
  
  "Мяркуецца, што такое надвор'е захаваецца на працягу наступных дзесяці дзён", - сказаў Джыл, правяраючы свой тэлефон.
  
  "Гэта абнадзейвае", - сказаў я. "Табе не здаецца, што ў наступныя выходныя мы трохі паспяшаемся?"
  
  "Не зусім", - сказаў ён. "Але спачатку табе трэба даведацца, калі і ці зможа Уілам прыехаць".
  
  "Ах", - сказала я, устаючы, каб забраць сваю сумачку, дзе я захоўвала свой тэлефон. "Я зусім забылася, што нам трэба звязацца з ім".
  
  Набраўшы нумар, я пачакаў некалькі гудкоў, пакуль мне не адказаў даволі хрыплы голас. "Кэтрын?"
  
  "Уілам!" Сказаў я. “Прывітанне, мой сябар! Як справы?"
  
  “Гэта прыемны сюрпрыз. У мяне ўсё добра, а ў цябе?"
  
  “Я адчуваю сябе вельмі добра. Дзякуй. Але ў цябе нездаровы голас. Ты што, прастудзіўся?"
  
  Уілам усміхнуўся. “Не, нічога падобнага. Ты проста разбудзіў мяне, вось і ўсё".
  
  Я паглядзела на гадзіннік. Было дзесяць хвілін дзевятай. "Мне вельмі шкада", - сказала я. "Я не ведала, што ты так рана легла спаць, інакш я б ніколі цябе не побеспокоила".
  
  “Наогул-то я позна легла спаць, а ты тэлефануеш рана. Мы з Шанэль ў Тайландзе".
  
  "Тайланд?"
  
  "Ён у Тайландзе?" Спытаў Джыл, падсоўваючы свой крэсла бліжэй, каб лепш чуць размову.
  
  "Так", - усміхнуўся Уілам. "Мы збеглі!"
  
  Я ахнула і шырока расплюшчанымі вачыма ўтаропілася на Джыл.
  
  “Што? Што?" Сказаў Джыл.
  
  "Уілам і Шанэль збеглі!"
  
  "Аб божа!" Джыл віскнула і выхапіла тэлефон прама ў мяне з рук. “Уілам! Віншую! Гэта такія цудоўныя навіны!"
  
  Я выхапіла ў яго з рук і паклала на стол, затым націснула кнопку гучнай сувязі.
  
  Здавалася, Уілам быў у сярэдзіне тлумачэнні. "Планавалі прыехаць сюды на вакацыі, і ў нас была прыпынак у Вегасе, з усіх месцаў, і калі мы былі там, я проста ўстала на дыбачкі і задала пытанне".
  
  Мы з Джыл выліліся выбухам смеху. Уілам быў маленькім чалавекам, і яму і ў галаву не прыходзіла высмейваць сваю карлікавага. Яго новая нявеста была былой мадэллю. Яна была высокай і гнуткай і цалкам закаханая ў Уиллема. Яны былі прыгожай парай.
  
  "Што сказала твая бабуля?" Я спытаў у яго. Джулія Энтвистл, павінна быць, не ўзрадавалася, пачуўшы навіну аб тым, што ўнук не запрасіў яе на сваё вяселле.
  
  “З ёй усё ў парадку. Яна задавальняе для нас прыём, калі мы вернемся дадому", - сказаў Уілам. "Я ўпэўнены, што вы двое хутка атрымаеце запрашэння".
  
  Гэта нагадала мне аб прычыне майго званка. “ Калі гэта адбудзецца?
  
  "На прыёме?"
  
  "Так, але што больш важна, тваё вяртанне дадому?"
  
  "Захавай дату дваццаць трэцяга кастрычніка, калі зможаш," сказаў Уілам. “ І мы будзем дома дзясятага.
  
  Паколькі было ўжо далёка за дзясятае верасня, я вырашыў, што гэта азначае, што яго не будзе дома яшчэ тры тыдні. Націснуўшы на кнопку адключэння гуку, я хутка спытаў Джыл: "Нам пачакаць?"
  
  “Для чаго? Каб яны вярнуліся дадому і наведалі нашу вечарыну, перш чым адправіцца на свой прыём, і ўсё гэта на працягу тыдня?"
  
  Я нахмурыўся.
  
  "Хлопцы?" Сказаў Уілам. "Вы там?"
  
  “Прабач, Уілам. Я не зразумела, што выпадкова дакранулася да кнопкі адключэння гуку", - сказала я. "Я так ўсхваляваны і шчаслівы за вас абодвух, і мы абавязкова наведаем ваш прыём".
  
  "Цудоўна", - сказаў Уілам. “Але ці было што-то яшчэ? Вы, хлопцы, тэлефанавалі мне. У чым справа?"
  
  Мы з Джыл паціснулі плячыма адзін аднаму, а затым Джыл прыняла адказнае рашэнне і сказала: "Мы тэлефанавалі, каб запрасіць вас на вечарыну, таму што нам патрэбна была ваша дапамога".
  
  “ Мая дапамога? Дапамогу ў чым?
  
  "Мы з Кэт ўзяліся за нашы старыя трукі", - сказала Джыл, а затым засмяялася, як быццам расследаваць забойства было так весела!
  
  "Ты зноў звязваешся з мафіяй?" Голас Уиллема гучаў занепакоена.
  
  "Няма", - хутка адказаў я. "Але мы спрабуем дапамагчы іншаму майму кліенту, які, падобна, трапіў у нейкую бяду".
  
  Затым мне спатрэбілася некалькі хвілін, каб усе растлумачыць Вілему. Пасля таго, як я скончыла, ён на імгненне змоўк. "Я думаю, мая цётка ведае графа", - сказаў ён.
  
  "Яна ведае?" Я здзівіўся, але потым прамаўчаў.
  
  “Так. Я думаю, яны нават пару раз вячэралі разам. Мая прабабуля была датчанкай, і, калі мне не змяняе памяць, бабуля прыходзілася Аарону далёкай сваячкай па лініі сям'і яе маці".
  
  "Ваў", - сказаў я. Нават Джыл, здавалася, была ўражаная.
  
  "Ты ёй ужо званіў?" Наступным спытаў Уілам.
  
  "Няма", - прызнаўся я. “Я не вырашаюся далучаць яе. Яна здавалася такой далікатнай, калі мы бачылі яе ў апошні раз".
  
  “Колькі гэта было? Дзе-то год?" Спытаў Уілам.
  
  "Паўтара года", - сказаў я.
  
  “Ну, ты б бачыла яе цяпер, Кэтрын. Яна зусім новая жанчына. Яна пачала займацца RBG адразу пасля таго, як маё праклён было знята, і яна знайшла сабе асабістага трэнера, які прыходзіць да нас на дом чатыры дні ў тыдзень, і яна нават адмовілася ад інваліднага крэсла і праходзіць тры мілі ў дзень на бегавой дарожцы ".
  
  "Ты жартуеш", - сказала Джыл.
  
  “Не, я сур'ёзна. Яна новая жанчына".
  
  “Гэта ўзрушаюча! Я так рада чуць, што ў яе ўсё так добра", - сказала я.
  
  "Ты павінен патэлефанаваць ёй і сказаць, што ты задумаў", - настойваў Уілам. “Яна б захацела дапамагчы. І вечарына ў яе гонар сапраўды зрабіла б яе шчаслівай. Кожны раз, калі мы размаўляем, яна працягвае скардзіцца на тое, як ёй сумна.
  
  "Ты сапраўды думаеш, што яна прыйдзе?" - Спытаў я.
  
  "Хачу", - сказаў ён. “І ты мог бы нават зрабіць гэта ў гонар яе восемдзесят чацвёртага дня нараджэння, які ў канцы гэтага месяца. Мы з Шанэль ніколі б не прапусцілі яе дзень нараджэння, але бабуля купіла нам паездку ў якасці сюрпрызу і настаяла, каб мы паехалі, так што мы не маглі адмовіцца ".
  
  "О, я б хацеў адсвяткаваць дзень нараджэння тваёй бабулі!" Сказаў Джыл, хутка пляснуўшы ў далоні.
  
  "Ты б на самай справе зрабіў мне паслугу", - сказаў Уілам. "Я пачаў адчуваць сябе вінаватым з-за таго, што нас разлучылі трыццатага чысла, і адзінае, што я мог прыдумаць, гэта даслаць ёй асабістага кухары, каб прыгатаваць яе любімае страва, але калі вы двое хочаце зладзіць вечарыну, я б хацеў настаяць на тым, каб заплаціць за гэта ".
  
  "Дамовіліся", - сказаў Джыл, перш чым я паспеў ветліва адмовіцца. "Які бюджэт?"
  
  Я ўтаропілася на яго, не верачы сваім вачам. Ён што, вар'ят? Мы будзем выкарыстоўваць Яе як сродак для дасягнення мэты, і з-за гэтага мы ў даўгу перад ёй, каб аплаціць яе вечарынку.
  
  “Пачні з пяцідзесяці, але калі табе прыйдзецца падняцца, зрабі гэта. І захавай квітанцыі. Я вярну табе грошы, як толькі буду дома ".
  
  Мае вочы так хутка міргалі, пакуль мой розум спрабаваў усвядоміць хуткі абмен рэплікамі паміж Джыл і Уиллемом, што я нават забылася запярэчыць. І перш чым я гэта ўсвядоміла, Джыл сказала: “Выдатна. Я буду трымаць вас у курсе нашых поспехаў. Паведаміце мне падрабязнасці вашай бабулі, і мы звяжамся з вамі як мага хутчэй! "
  
  “Выдатна. Пакуль, Джыл! Пакуль, Кэтрын!"
  
  "Уіл—" я пачаў, але Джыл перабіла мяне.
  
  “Пакуль, Уілам! Пацалунак Шанэль ад нас!" І з гэтымі словамі Джыл націснуў кнопку адбою і павярнуўся ў крэсле, каб з радасцю паглядзець на мяне.
  
  "Чаму ты пагадзіўся на гэта?" Я запатрабаваў адказу.
  
  “ Што? Дазволіць яму заплаціць за вечарыну?
  
  "Так!"
  
  "Таму што я ведаю, якое гэта - быць удалечыні ад сваёй мамы ў яе асаблівы дзень, і як ты хочаш, каб хто-то побач мог прымусіць яе адчуць сябе асаблівай, таму што ты не можаш".
  
  Я адразу памякчэла. “ Калі быў дзень нараджэння тваёй мамы?
  
  “Першае красавіка. Другую дозу вакцыны мы атрымалі толькі пятага красавіка, таму я не магла паехаць у Саван і ўвесь дзень адчувала сябе вінаватай і сумавала з-за гэтага ".
  
  “ Чаму ты мне нічога не сказаў?
  
  “ Таму што ў той дзень Шэпард паднёс цябе сюрпрыз з кветкамі і вячэрай пры свечках, і ты была так шчаслівая. Я не хацеў цябе хваляваць.
  
  Я пагладзіла яго па руцэ. “О, Джыл. Мне так шкада. У наступным годзе мы паляцім у Саван, каб зрабіць ёй сюрпрыз на дзень нараджэння, добра?"
  
  "Так?" - з надзеяй спытаў ён.
  
  "Абавязкова", - прысягнуў я. "Цяпер давай патэлефануем Джуліі і паглядзім, ці нельга зрабіць так, каб яе дзень нараджэння запомніўся надоўга".
  
  Мы патэлефанавалі па нумары, які Уілам адправіў Джыл ў смс-паведамленні, але Яна не ўзяла трубку, таму Джыл пакінула ёй мілае галасавое паведамленне. “ Яна, напэўна, пайшла спаць, - сказаў Джыл, зірнуўшы на гадзіннік. “ Цяпер каля дзевяці.
  
  Я устаў і пацягнуўся. "Тады добра", - сказаў я. “Я накіроўваюся дахаты. Я таксама стаміўся".
  
  "Лёгкі," хіхікнула Джыл.
  
  Я паказала яму язык, але сама не змагла стрымаць смешка. "Спакойнай ночы, Джыл," праспявала я.
  
  “ Спакойнай ночы, Кэт.
  
  Духі ўсталі, калі я адкрыў дзверы, і падбеглі да мяне рысцой. Я нахіліўся, каб абняць яго, і ледзь было не спытаў Джыл, ці магу я адвесці яго на ноч у "Чэз Кэт", але я ведаў, што Джыл мае патрэбу ў кампаніі Духаў больш, чым я.
  
  "Паклапаціся пра яго, добра?" Я прашаптала шчанюку.
  
  Ён пацалаваў мяне ў шчаку, і я пайшла, каб адправіцца спаць.
  
  * * *
  
  На наступную раніцу, калі я ўвайшоў у Chez Kitty, Джыл развітвалася з кім-то па тэлефоне. Я пачакала, пакуль ён павесіць трубку, перш чым спытаць, хто гэта, хоць ўпотай спадзявалася, што гэта Мішэль і яны ва ўсім разабраліся.
  
  "Выдатна", - сказаў ён шчаслівым голасам. “Добра, любімая, я патэлефаную табе ў бліжэйшыя пару дзён, добра? Выдатна. А цяпер пакуль." Джыл паслала паветраны пацалунак ў трубку, перш чым павесіць яе, і маё сэрца напоўнілася надзеяй.
  
  “ Мішэль? - Спытала я, паказваючы на тэлефон.
  
  Джыл нявесела засмяялася. “Не, гэта была Джулія. Яна патэлефанавала мне дваццаць хвілін таму, і я распавяла ёй усё аб нашым супер-вышуку, і яна цалкам згодная!"
  
  "Яна такая?" Спытала я, здзіўлена лыпаючы.
  
  "Так і ёсць!" Праспяваў Джыл, падвысіўшы голас на некалькі актаў. "І яна ўсхваляваная тым, што будзе прысутнічаць на святкаванні дня нараджэння ў яе гонар!"
  
  “Ах, цяпер я разумею, чаму ў цябе так кружыцца галава. Ты можаш спланаваць вечарынку з велізарным бюджэтам, і ніхто не скажа табе "не"".
  
  "Вось менавіта", - сказаў Джыл, усміхаючыся ад вуха да вуха. "Мы павінны пачаць складаць спіс гасцей прама цяпер", - сказаў ён, спяшаючыся на кухню за нататнікам і ручкай. Сеўшы за стол, ён пачаў нешта пісаць. “ Мы, вядома, запросім усіх падазраваных, і Маркуса, і Шэпарда, і...
  
  Я рэзка ўцягнула паветра і сціснула руку Джыл.
  
  "Ой!" сказаў ён, тузаючы сябе за руку. “ Ты ж ведаеш, што я ўвесь у сіняках, як персік! Што здарылася?
  
  "Шэпард," ціха паклікала я, адпускаючы яго. - Джыл, што мне рабіць з Шэпардам?
  
  "Чаму гэта праблема?"
  
  “Я не магу запрасіць Шэпарда і ўсіх мужчын, якія сустракаліся з Аленай і былі паказаны ў яе шоў. Ён абавязкова зразумее, калі я пачну задаваць гэтым мужчынам адны і тыя ж пытанні аб іх адносінах з Аленай ".
  
  “Проста накіруй яго да гасцям і скажы, каб ён змяшаўся з натоўпам. Што ў гэтым такога?"
  
  Я доўга глядзела на яго, перш чым сказаць: “Джыл. Гэта Шэпард. Чалавек, які ненавідзіць людзей, асабліва балбатлівых людзей у моднай вопратцы, якіх ён ніколі раней не сустракаў ".
  
  "О, так", - сказаў Джыл, але затым паглядзеў на мяне так, нібы прыняў за простушку. “Мілая, - сказаў ён, - ты павінна запрасіць яго. Ён будзе ў дзесяць разоў подозрительнее, калі ты гэтага не зробіш. Але вось у чым фокус. Калі вы папытаеце яго прыйсці, ён захоча адмовіцца ад гэтага, таму што пафасныя вечарынкі, модная вопратка і людзі ў цэлым - не ягоны канёк, і тады вы затеете з ім сварку з-за таго, што ён недастаткова падтрымлівае вас, а калі ён паспрабуе папрасіць прабачэння, вы проста працягнеце раздзімаць з мухі слана, пакуль ён у раздражненні не скажа вам, што не прыйдзе ".
  
  "Ведаеш," сказаў я, пастукваючы па стале, "на самай справе гэта надзвычайны план". Шэпард вызначана адрэагаваў бы так, як апісаў Джыл, і справакаваць з ім бойку было лёгка.
  
  Гэта была частка макіяжу, якая магла апынуцца праблематычнай, але я мог патурбавацца пра гэта пазней.
  
  "Добра, Джыл", - сказаў я з новай рашучасцю. "Давай спланируем гэта справа!"
  
  * * *
  
  Рэшту тыдня прайшоў у віхуры дробязяў, электронных лістоў, тэлефонных званкоў, смс-паведамленняў, вар'ятаў паходаў па розных буціках і рэстаранах і заўсёды іншых неадкладных спраў. На шчасце, Шэпард быў так заняты сваёй справай супраць Аарона, што не мог праводзіць са мной шмат часу. Я сумаваў па ім, але мяне не радавала блізкая бойка, якую я павінен быў справакаваць.
  
  "Мы можам спыніцца ў паштовай скрыні на Честнат?" Спытала Джыл, калі мы селі ў машыну, гатовыя выканаць апошнія даручэнні для вечарынкі. “ У мяне ёсць паштоўка для мамы, якую трэба адправіць па пошце, а іх апошні раз забіраюць у чатыры.
  
  "Вядома", - сказаў я яму, паварочваючы направа на знак "Стоп", а не налева, які звычайна вёў нас у горад. Паштовую скрыню знаходзіўся амаль праз дарогу ад дома Сані, і я адчуў востры боль, калі падумаў пра яе. Я сумаваў па ёй і жадаў, каб яе выпісалі з бальніцы. Шэпард наведваў яе пару разоў, і кожны раз сыходзіў засмучаны, распавядаючы мне толькі, што Сані па-ранейшаму была ўсхваляваная, але ніхто не мог дакладна вызначыць чаму.
  
  Мы спыніліся перад паштовай скрыняй, і Джыл пакапаўся ў сваёй кур'ерскай сумцы ў пошуках канверта, які яму трэба было адправіць, а я паглядзела на прыгожы дом Сані праз дарогу. Джыл выйшла з машыны і накіравалася да паштовай скрыні, пакуль я чакаў. Адправіўшы ліст, ён падбег да мяне, адкрыў дзверцы машыны і сеў унутр як раз у той момант, калі міма нас праехаў вялікі Range Rover і рэзка павярнуў на пад'язную дарожку да дома Сані.
  
  Я не ведаў чаму, але мы з Джыл працягвалі назіраць з машыны, як Дарыус выйшаў са боку кіроўцы Range Rover і абышоў вакол да задняга пасажырскага сядзення, дзе ён выцягнуў Фінлі з яго автокресла. Затым ён прыбудаваў маленькага малога ў сябе на грудзях і адначасова адкрыў пярэднюю пасажырскую дзверы.
  
  У нас з Джыл перахапіла дыханне, калі Сані выйшла на тратуар, выглядаючы далікатнай і пошатывающейся. Дарыус хутка зачыніў дзверы і абняў яе за талію, каб падтрымаць, перш чым яны ўдвух павольна рушылі па дарожцы да тратуары, затым падняліся па прыступках і ўвайшлі ў дом.
  
  "Яна дома," ціха сказала Джыл. “ Нарэшце-то яна дома.
  
  Я кіўнула, варожачы, ці ведае Шэпард. Я хацела патэлефанаваць яму, але ўсё яшчэ збіралася з духам, каб потым з ім пасварыцца, і не хацела сурочыць.
  
  "Цікава, калі мы зможам наведаць яе", - сказаў я.
  
  "Давай прывязем ім трохі лазаньі ў бліжэйшыя пару дзён", - прапанавала Джыл.
  
  Джыл прыгатавала лепшую лажанню, якую я калі-небудзь спрабавала. "Гэта выдатная ідэя", - сказала я, заводзячы машыну і накіроўваючыся ў горад, з цяжкімі думкамі пра Сані ў галаве.
  
  "Шэпард пачысціў свой смокінг?" Джыл спытала мяне праз некаторы час.
  
  Наша вечарына была пры чорным гальштуку і ў афіцыйнай вопратцы, таму што вечарына, прысвечаная вяртанню Джуліі Энтвистл пасля дзесяцігадовага сыходу з грамадскай жыцця, не запатрабавала б нічога меншага.
  
  "Я яшчэ не распавяла яму аб вечарыне", - сказала я.
  
  "Ты што?" Спытала Джыл. “Кэт, вечарынка заўтра! Ты не можаш дапусціць, каб гэты чалавек з'явіўся ў пакамечаным смокінгу. Пачакай, у яго наогул ёсць смокінг? Аб Божа, а што, калі ён з'явіцца ў клятчастай кашулі і докерах?"
  
  Я недаверліва паглядзела на Джыл. "Што на цябе найшло?" Ён цяжка дыхаў і моцна сціскаў рэмень бяспекі.
  
  Джыл толькі пакруціў галавой, і я падумаў, што, магчыма, у яго прыступ панікі.
  
  "Гіл", - сказала я, подумывая аб тым, каб спыніцца і паклапаціцца пра яго, але не змагла знайсці месца, каб зрабіць гэта на перапоўненых вуліцах у цэнтры горада. “Памятаеш? Шэпард не прыедзе. Я збіраюся распачаць з ім гэтую бойку, і ён сыдзе і больш не з'явіцца ".
  
  Дыханне Джыл амаль адразу замарудзілася. "Аб Божа," сказаў ён, абмахваючыся веерам. “ Я забыўся на гэтую дэталь.
  
  "Так, я ведаю", - сказала я, зноў гледзячы на яго. “Да канца дня ўсё наладзіцца, добра? А потым у нас будзе ўвесь заўтрашні дзень, каб папесціць сябе і падрыхтавацца. Гэта нагадала мне, што мне трэба забраць сваё сукенка з хімчысткі на Норт-Мэйн. Мы можам заняцца гэтым пасля таго, як забярэм лішнія бутэлькі шампанскага."
  
  "Вось так, Кэт!" Раптам Джыл закрычала.
  
  Я ўдарыў па тармазах, думаючы, што ён паказвае на што-то, у што я збіраўся ўрэзацца. “Што? Што!" Я агледзеўся па баках і нічога не ўбачыў.
  
  Джыл працягваў паказваць. "Вось гэта месца, прама там!"
  
  Я зразумеў, што ён паказвае на адкрытае парковачнае месца перад элітным буціком. "Гэта ў двух кварталах ад нашай наступнай прыпынку", - раздражнёна сказаў я. Божа, ён дзейнічаў мне на нервы.
  
  "Не, спыніся там!" Джыл настойваў.
  
  Засмучаны тым, што ён паводзіў сябе так ірацыянальна, я заехаў на месца і паставіў машыну на стаянку. Я ўжо рыхтаваўся прачытаць яму лекцыю пра тое, каб трохі зменшыць абароты, калі Джыл выскачыў з машыны, азірнуўся на мяне і сказаў: "Я зараз вярнуся".
  
  З гэтымі словамі ён ляпнуў дзвярыма і убег у буцік, чаго я і ўявіць сабе не магла. Яго смокінг ўжо быў отглажен і вісеў на дзверы ў спальню.
  
  Я пачакала некалькі хвілін і ўжо збіралася пайсці пашукаць яго, калі ён зноў з'явіўся ў поле зроку, трымаючы ў руках сумку для адзення. "Што за ...?" - прамармытала я.
  
  Джыл абышоў машыну з майго боку і адкрыў заднюю дзверцы, дзе павесіў торбу з адзеннем на кручок за маім сядзеннем. Затым ён усміхнуўся мне, як быццам у яго быў сакрэт, і скокнуў назад на пярэдняе пасажырскае сядзенне.
  
  “ Што ў сумцы, Джыл? - спытаў я.
  
  "Твае сукенка, Папялушка," сказаў ён.
  
  Я нахмурылася. “ Маё сукенка? Аб чым ты кажаш? Ты забрала яго ў хімчыстцы і прынесла сюды? Спадзяюся, ты яго не переделывала. Ты ж ведаеш, што яно сядзіць на мне як влитое.
  
  “ Так, я ведаю, што гэта сукенка, якое ты апранала тры разы з тых часоў, як купіла яго, і ў якім цябе паўсюль бачылі, сядзіць на цябе як влитое.
  
  "Што ты хочаш гэтым сказаць?"
  
  “Мілая, ты вядучая самай лепшай вечарынкі ў горадзе ў гэтыя выхадныя. Табе ні ў якім выпадку не варта з'яўляцца ў леташняй вопратцы".
  
  Я падазрона азірнулася праз плячо. “ І наколькі гэта адкідае мяне назад?
  
  Ўхмылка Джыл стала шырэй. "Нуль даляраў і нуль цэнтаў".
  
  "Давай, хопіць гуляць", - сказаў я з уздыхам.
  
  “Я не гуляю. Я распавяла пра гэта Уиллему, і ён сказаў, што, безумоўна, хоча аплаціць рахунак за сукенку ".
  
  Я ўжо збіраўся выехаць з месца на машыне заднім ходам, але ў тую хвіліну, калі Джыл сказала гэта, я зноў прыпаркаваў машыну і паказаў на буцік. "Забірай яе назад", - цвёрда сказаў я.
  
  “Што? Чаму?"
  
  “ Таму што я сумняваюся, што яно падыдзе...
  
  “О, калі ласка! Як быццам у мяне да гэтага часу няма тваіх дакладных памераў", - сказаў Джыл, закаціўшы вочы.
  
  “І таму што ты карыстаешся Уиллемом, а я гэтага не пацярплю! Мы і так ужо перавысілі бюджэт ".
  
  "На пяцьсот даляраў", - сказаў ён, скрыжаваўшы рукі на грудзях і пакрыўджана надзьмуў вусны.
  
  “Гэта ўсё роўна пяцьдзесят тысяч пяцьсот даляраў, якія ты ўжо выдаткаваў, Джыл! Гэта абуральна!"
  
  “О, калі ласка, Кэтрын. Гэта цана сціплай вяселля. Уілам разумее гэта".
  
  Я ўтаропілася на яго. “ Забяры сукенка назад.
  
  "Няма".
  
  “ Выдатна. Тады я забяру яго назад. Квітанцыя ў сумцы? Я адшпіліў рэмень бяспекі, і ўжо збіраўся выйсці з машыны, калі Джыл спыніла мяне, схапіўшы за руку.
  
  “ Кэт, гэта адзінае ў сваім родзе. Вяртання няма.
  
  Мае вочы пашырыліся. “ Колькі ты выдаткаваў на гэта адзінае ў сваім родзе твор?
  
  "Я нікому не скажу," упарта паўтарыў ён.
  
  "Тады я яго не надзену", - злосна адказала я, выязджаючы з паркоўкі і накіроўваючыся далей па вуліцы. Я была ў лютасьці на яго за тое, што ён скарыстаўся шчодрасцю Уиллема. Сукенка, якое чакала мяне ў хімчыстцы, цалкам падыходзіла для заўтрашняга ўрачыстасці.
  
  “Добра, выдатна. Не апранай гэта", - сказаў Джыл і пачаў насвістваць.
  
  У мяне было нядобрае прадчуванне, і яно пагоршылася тым фактам, што, калі я заехала на стаянку хімчысткі, Джыл пачаў разглядаць свае пазногці. Я апусціла фіранку і падняла вечка туалетнага століка, чакаючы ўбачыць талон на маё сукенка, але яго там не было. - Дзе мой талон? - спытала я.
  
  "Верагодна, там у стосе іншых білетаў", - сказаў Джыл, нядбайна махнуўшы рукой у бок хімчысткі.
  
  І тады я зразумела. - Што ты зрабіла з маім сукенкай, Джыл?
  
  “ Я схаваў яго ў надзейным месцы.
  
  Я выпусціла галаву на руль. “ Я заб'ю цябе да таго, як скончыцца гэты дзень, ты разумееш гэта, праўда?
  
  Джыл злосна ўсьміхнулася мне. “Не рабі гэтага. Тады табе прыйдзецца зладзіць яшчэ адну вечарыну".
  
  Рэшту дня мы не размаўлялі. Джыл спрабаваў завязаць свецкую гутарку, але я толькі злосна глядзела на яго. Нарэшце мы дабраліся дадому, і я пакінула сукенку ў машыне, вырашыўшы знайсці ў сваім шафе што-небудзь яшчэ, што я магла б надзець.
  
  Паўгадзіны праз Джыл знайшоў мяне ў маім шафе, ліхаманкава перебирающую афіцыйную вопратку ў пошуках сукенкі ці мантыі хоць бы напалову такой добрай, як тая, якую ён схаваў. "Я гэта не надзену", - сказала я, калі ён увайшоў з торбай для адзення, нахіленай у яго на руцэ.
  
  “Давай, Кэт. Проста паглядзі на гэта, добра?"
  
  Я расчаравана сціснула вусны. На самай справе я сапраўды хацела ўбачыць сукенка, і я ненавідзела сваё цікаўнасць. Але я не магла дазволіць Джыл даведацца пра гэта, таму я проста скрыжавала рукі на грудзях і ўтаропілася на яго.
  
  Ён апусціў ніжнюю палову сумкі з адзеннем і расшпіліў маланку на халаце.
  
  У мяне перахапіла дыханне пры выглядзе гэтага. Сукенка было амаль цалкам пашыта з чорнага аксаміту. Яно складалася з пышнай спадніцы да падлогі, зацягнутай таліі і топу на шлеі без рукавоў. Выраз ўяўляў сабой глыбокі V-вобразны выраз, шырока расклешенный уверсе, з подвернутым каўняром з белага шоўку, прышытай да чорнага шаўковым фону, і гэты ансамбль ішоў па ўсёй даўжыні V-вобразнага выраза з маленькімі чорнымі гузікамі, завяршальнымі вертыкальную аздабленне. Былі таксама дзве абшэўкі з белага шоўку, якія прызначаліся для нашэння як бранзалеты.
  
  "О божа", - сказала я, затаіўшы дыханне пры выглядзе такога эфектнага сукенкі.
  
  "Бачыш?" Сказала Джыл, рухаючыся наперад, каб задрапіраваныя сукенка перада мной і разгарнуць мяне да люстэрка ў поўны рост. Нават усё яшчэ вісела на вешалцы, яно выглядала пышна побач з маёй скурай.
  
  "Чорт бы цябе ўзяў, Джыл", - сказаў я, ківаючы галавой.
  
  “ Што? Кэт, ты будзеш пышная ў гэтым!
  
  "Вось менавіта", - сказала я, працягваючы руку, каб дакрануцца да мяккай тканіны. "Цяпер, калі я гэта ўбачыла, я ні за што не змагу забраць гэта назад".
  
  Ўсмешка Джыл была шырынёй у мілю. “ Я ж табе казаў.
  
  "Але я плачу за гэта", - сказаў я потым.
  
  “ Табе не спадабаецца цана.
  
  “Вядома, мне не спадабаецца цана. Колькі?"
  
  “ Уілам прасіў мяне не гаварыць цябе.
  
  “ Дзеля бога, Джыл! Проста скажы мне!
  
  “ Абмяркуй гэта з Уиллемом, Кэт.
  
  З гэтымі словамі Джыл ўклала вешалку мне ў руку і накіравалася да выхаду.
  
  Я хутка падняла аброжак на ўзровень вачэй і пашукала хоць якой-небудзь цэннік, і, вядома, яго не было, але на маленькай бірцы ззаду нашыйніка было напісана "VIVACE".
  
  "Джыл!" Я закрычаў, каб спыніць яго.
  
  Джыл азірнуўся праз плячо і сказаў: “Як яшчэ мы збіраліся даставіць Антоніа сюды? Ён адхіліў наша запрашэнне, памятаеш?"
  
  Ён быў адзіным падазраваным, якога мы пазналі, отклонившим наша запрашэнне.
  
  "Ты ўгаварыў яго прыйсці?"
  
  “Можа быць. Я доўга размаўляла з яго асабістым асістэнтам і пераканалася, што Антоніа не перашкодзіла б наведаць вечарыну, на якой яго самае выдатнае тварэнне будуць дэманстраваць перад самай багатай жанчынай на Лонг-Айлендзе і ўсімі яе блізкімі сябрамі. Як было б крыўдна, калі б ён не змог прысутнічаць і пагрэцца ў промнях славы пад зайздросныя шэпты, якія збіралася выклікаць яго сукенка ".
  
  Я пахітаў галавой і выціснуў усмешку. "Ты - подлы д'ябал".
  
  Джыл прысела ў рэверанс і выплыла за дзверы.
  
  Я засталася стаяць з сукенкай перад люстэркам, і мне хацелася плакаць з-за таго, што Шэпард будзе сумаваць па тым, каб убачыць мяне ў ім.
  
  Павесіўшы вопратку на кручок побач з люстэркам, я прагледзела сваю калекцыю абутку ў пошуках падыходнай пары туфляў-лодочек і, выбраўшы іх, перайшла да каштоўнасцямі.
  
  "Жэмчуг", - сказала я сабе. "Але ці павінна я надзець калье або оперную спадніцу?"
  
  "Оперная даўжыня", - пачула я ззаду сябе і, павярнуўшыся, убачыла Шэпарда, які стаіць там з ухмылкай на твары. "Асабліва калі ты збіраешся ў оперу".
  
  "Прывітанне ўсім", - сказаў я.
  
  “Прывітанне, ты сам. Што ты выбіраеш, і куды ты хочаш зацягнуць мяне?"
  
  Я глыбока ўздыхнула. Цяпер або ніколі. “ Наогул-то, я як раз хацела табе сказаць. Мы з Джыл ладзім тут вечарыну заўтра ўвечары і...
  
  “ Вечарынка? Нейкая вечарынка?
  
  "Сёння дзень нараджэння Джуліі Энтвистл", - сказаў я.
  
  “ Джулія Энтвистл? - Спытаў Шэферд, пачухваючы сваю пяцігадзінную шчацінне. Я раптам зразумела, што ён выглядае змучаным. "Гучыць знаёма ..." Шэферд зрабіў паўзу, каб падумаць; затым ён зразумеў і пстрыкнуў пальцамі. "Яна маці Уиллема, праўда?"
  
  "Бабуля".
  
  “О, так. Гэта дакладна. Яна задавальняе тут вечарыну з нагоды дня нараджэння?"
  
  "Так і ёсць".
  
  "Я і не падазраваў, што вы, хлопцы, былі так блізкія".
  
  Я прачысціла горла. “ Ну, тэлефанаваў Уілам з некаторымі навінамі.
  
  "Якія навіны?"
  
  "Ён і Шанэль збеглі, і цяпер яны праводзяць мядовы месяц у Тайландзе".
  
  Я ўважліва назірала за выразам твару Шеферда. Там была гісторыя, якую, я ведала, лепш не чапаць, але я не магла не шукаць ніякіх прыкмет таго, што тое, што я яму толькі што расказала, занепакоіла яго.
  
  Калі і так, ён быў асцярожны, каб не паказаць гэтага. "Добра для іх", - сказаў ён. "Якое гэта мае дачыненне да Джуліі?"
  
  "Уиллему было шкада, што ён не паспее вярнуцца дадому да дня нараджэння сваёй бабулі, і ён спытаў, ці магу я зладзіць вечарыну ў яе гонар".
  
  "Пра", - сказаў Шэферд. "І ты хочаш, каб я прыйшоў".
  
  "Так". Я не стаў удавацца ў падрабязнасці, каб Шэферд не здагадаўся аб хлусні, якую я збіраўся сказаць.
  
  "Добра", - сказаў ён лагодна. "Мне прынесці піва?"
  
  Я міргнуў адзін раз, вельмі павольна. "Няма", - сказаў я. "Шэп, гэта таемнае справа".
  
  “ Чорны гальштук? Ды добра, Кэт, ты ж ведаеш, я ненавіджу такія вечарынкі.
  
  "Так, так, ведаю", - сказаў я.
  
  "Табе сапраўды трэба, каб я прысутнічаў?" асцярожна спытаў ён.
  
  І гэта быў мой намёк падарвацца, і я выбухнуў. Прыклаўшы зусім трохі высілкаў, я задумаў бойку, у ходзе якой мы абодва крычалі адзін на аднаго, і гэта скончылася тым, што Шэпард ў гневе пайшоў, паабяцаўшы прапусціць вечарыну.
  
  Калі ён пайшоў, я ведала, што павінна была адчуць палёгку, але гэтага не адбылося. Замест гэтага я апусцілася на падлогу і заплакала.
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 14
  
  "Ту яго нядрэнная кампанія", - сказала Джыл, калі мы стаялі ў дзвярах паціа "Чэз Кэт", разглядаючы натоўп. Усе госці былі сябрамі Джуліі, за выключэннем нашых падазраваных, вядома.
  
  "Так і ёсць", - сказала я, - усміхаючыся той найвышэйшай працы, якую мы зрабілі, арганізаваўшы гэты маленькі званы вечар ўсяго за тыдзень.
  
  Аркестр зайграў рытмічную мелодыю, і я быў рады ўбачыць, як некаторыя пары выйшлі на танцпол. Тэма нашых Танцаў з зоркамі, здавалася, прайшла без сучка і задзірынкі, і для мяне гэта быў добры спосаб загнаць у кут некалькіх нашых падазраваных і завязаць нязмушаную гутарку, якая на самай справе была прысвечана высвятленню любога затаенного гневу, які яны, магчыма, усё яшчэ мелі да Алены, і, магчыма, алібі — або яго адсутнасці — на ноч яе забойства.
  
  Што нам было трэба, так гэта нейкія рэальныя перспектывы, якія мы маглі б прадставіць Маркусу. Гэта былі б людзі, якіх ён выклікаў бы позвай у суд і выклікаў для дачы паказанняў — канкрэтна па пытанні аб любых спробах вымагальніцтва, зробленых Аленай.
  
  Калі б іх выкрылі ў хлусні, Маркус мог бы запытаць у судзе іх фінансавыя справаздачы і прасачыць за любымі невытлумачальнымі буйнымі снятиями сродкаў аж да аналагічных дэпазітаў, унесеных на банкаўскі рахунак Алены.
  
  І Маркус ўжо дамогся некаторага поспеху ў атрыманні частковай раздрукоўкі яе апошніх транзакцый, і яна зрабіла па меншай меры тры буйных дэпазіту на суму пяцьдзесят тысяч даляраў ці больш.
  
  Мы падазравалі, што адзін з гэтых дэпазітаў мог паступіць ад Аарона, таму што час адпавядала апошнім дням іх адносін, але былі яшчэ два, якія выклікалі сумневы. Адно за перыяд непасрэдна перад тым, як Эрон і Алена пачалі сустракацца, а іншае адразу пасля. Апошні дэпазіт быў на дзвесце тысяч, і мы ведалі, што менавіта такую суму ўнёс, але не даставіў Марк Пардо.
  
  Паколькі мы не маглі быць упэўнены, вымагала лі Алена грошы ў мужчын, якіх яна называла толькі ў сваім шоў, або ў іншых са свайго мінулага, было б неабходна дапытаць усіх палюбоўнікаў, якіх мы змаглі б апазнаць.
  
  "На каго ты засяроджаны?" - Спытала мяне Джыл.
  
  - Я вазьму з сабой "Вивейс", "Босх" і "Чипперфилд".
  
  “Выдатна. Я вазьму Макаллена, Голдберга і Лихи".
  
  "Выдатна", - сказаў я. Затым я абвёў позіркам натоўп. "Джун тут?" Я спытаў, кажучы аб сястры Палюбоўніка нумар восем. "Мне здаецца, я яе не бачу".
  
  "Пакуль няма", - сказаў Джыл. "Але я спадзяюся".
  
  “ Па колькі, па словах Джуліі, яна прыедзе?
  
  Джыл падняў запясце, каб засекчы час. “Яна павінна быць тут на працягу наступных дваццаці хвілін. Яна хацела прыйсці апошняй і заявіць аб сабе".
  
  "І Маркус прывядзе яе, праўда?"
  
  “ Так і ёсць. Ён будзе дзейнічаць як яе целаахоўнік, а гэта значыць, што ён зможа падслухаць любыя размовы Джуліі і аднаго з нашых падазраваных.
  
  Джулія была нашым запасным планам на выпадак, калі мы не зможам пераканаць каго-небудзь з нашых падазраваных загаварыць, і Маркус паклапоціцца аб тым, каб яна заставалася ў бяспецы ў іх прысутнасці.
  
  "Тады добра", - сказаў я, адчуваючы адначасова нервовасць і неспакой. "Давай танцаваць рок-н-рол".
  
  Джыл падставіў кулак для ўдару, і я падпарадкаваўся. Я ўжо пачала адварочвацца, калі ён спыніў мяне і сказаў: "Дарэчы, Кэт, ці магу я проста сказаць, што ты - бачанне ў гэтым сукенка?"
  
  Я ўсміхнулася і спантанна абняла яго. Я ўсё яшчэ пакутавала ад сваркі, якая адбылася ў нас з Шэпардам, і мне было балюча ад таго, што яго не было тут, каб ацаніць, як пышна я выглядала сёння ўвечары. Сукенка облегало мяне, як другая скура, і чорны аксаміт на маім вельмі бледным твары складаў цудоўны кантраст. Я не магла ўявіць сабе больш пахвальнага погляду, чым той, які быў на мне, і было прыемна пачуць гэта ўслых ад каго-то, каму я давярала.
  
  "Люблю цябе," прашаптаў я на вуха Джыл.
  
  "Вяртаюся да цябе", - сказаў ён, моцна сціскаючы мяне, перш чым адпусціць.
  
  Глыбока ўздыхнуўшы, я павярнуўся да натоўпу і абраў сваю мэту.
  
  Я прабралася праз натоўп, спынілася перад Антоніа Виваче і адважна ўсміхнулася яму. "Я памірала ад жадання пагаварыць з табой з таго часу, як ты прыехаў", - сказала я яму.
  
  Ён прыхільна ўхмыльнуўся і сказаў: "Ты менавіта тая жанчына, якую я хацеў бы надзець ў гэтым сукенка".
  
  Я схіліў галаву і працягнуў руку. "Кэтрын Купер," прадставіўся я.
  
  Ён узяў маю руку і паднёс да вуснаў. Пацалаваўшы косткі пальцаў, ён сказаў: "Антоніа Виваче".
  
  Азірнуўшыся праз плячо на танцпол, я спытала: "Антоніа, можна мне запрасіць цябе на гэты танец?"
  
  Яго ўсмешка стала шырэй. "Вядома".
  
  Мы выйшлі на танцпол, і я хутка выявіла, што ён надзвычайны танцор. Я была проста ў парадку, але з вядучым Vivace я адчувала сябе прафесіяналам.
  
  Я распавяла пра тое, як моцна захапляюся яго творамі, затым перайшла да выпадковаму згадванню Алены. "Я даведалася пра вас праз свайго сябра", - сказала я.
  
  "Пра?"
  
  “Так. Яна насіла амаль выключна твае тварэнні і заўсёды выглядала такі зіхатлівай ". Затым я сумна ўздыхнула.
  
  Ўсмешка Віваса згасла, і яго ідэальна разлічаныя крокі на імгненне замарудзіліся. “ Вы, павінна быць, кажаце аб Алене Галанис.
  
  "Так", - сказаў я. "Я ведаў яе не вельмі доўга, але я любіў яе".
  
  Погляд дызайнера перамясціўся на кропку над маёй галавой, і было ясна, што ён пазбягае сустракацца са мной позіркам. Ён нічога не сказаў, таму я працягнула.
  
  "Якая жудасная трагедыя, што яе больш няма з намі", - сказаў я.
  
  "Ммм", - сказаў ён, што не было ні пацвярджэннем, ні абавязкова падазроным прыкметай.
  
  “ Але ты ж добра яе ведаў, праўда?
  
  "Я так і зрабіў", - сказаў ён.
  
  "Цалкам дакладна", - сказаў я. "Яна нядоўга сустракалася з табой, ці не так?"
  
  Вочы Вивейса сустрэліся з маімі, і выраз яго твару было пранізлівым. Падазроным. "Яна табе сказала?"
  
  "Вакольным шляхам", - сказаў я. "На самой справе, я здагадаўся пра гэта, зыходзячы з таго, колькі кампліментаў яна зрабіла цябе і як дызайнеру, і як асобы".
  
  "Пфффф," сказаў ён. “ Сумняваюся ў гэтым.
  
  "Не, гэта праўда!" Я настойваў. "Яна ўсяго толькі высока адклікалася пра цябе, і гэта было так, што прымусіла мяне падумаць, што ў яе былі нейкія рамантычныя пачуцці і што, магчыма, яны былі ўзаемнымі".
  
  Вівас адарыла мяне самой нацягнутай усмешкай. “Алена была найменш рамантычнай жанчынай, якую я калі-небудзь сустракаў. Яна была не той, за каго ты яе прымаеш, Кэтрын, і калі яна добра да цябе ставілася, то толькі таму, што ты ведала яе не вельмі доўга.
  
  Мае вочы пашырыліся ад здзіўлення, хоць я вызначана не была здзіўленая. "Божа мой", - сказала я. "Што яна з табой зрабіла, Антоніа?"
  
  Песня, пад якую мы танцавалі, скончылася, і ён рэзка перастаў кружыць мяне па танцполу. Адпусціўшы маю руку, ён адвесіў мне глыбокі паклон, затым выпрастаўся і сказаў: "Было прыемна пазнаёміцца, мадам".
  
  З гэтымі словамі ён сышоў.
  
  "Хм", - прамармытаў я. Гэта было цікава.
  
  Пакінуўшы танцпол, я падышла да Брэду Босху, які быў неверагодна прыгожы і добра складзены. "Прывітанне", - адважна сказала я. Ён стаяў адзін, таму мая уверцюра здавалася натуральнай.
  
  "Прывітанне," сказаў ён, выглядаючы задаволеным, што да яго хто-то падышоў. Затым ён працягнуў руку. “ Брэд Босх.
  
  "Мне здалося, што вы здаліся мне знаёмай", - сказала я. "Я Кэтрын Купер".
  
  "Наш гаспадар", - сказаў ён.
  
  Я кіўнуў. “ Ты тут адзін? - Спытаў я наступным.
  
  Ён паморшчыўся. “Так. Я атрымаў запрашэнне ў самыя кароткія тэрміны, і дзяўчына, з якой я сустракаюся, будзе ў Горадзе на гэтых выходных".
  
  "Што ж, было так міла з твайго боку прыйсці".
  
  Ён паціснуў плячыма. "Не кожны дзень сустракаешся з легендай", - сказаў ён. "Вось чаму мне было трохі цікава, як я апынуўся ў спісе запрошаных".
  
  "Ідэя Джуліі", - сказаў я. "Яна дала мне спіс дарагіх сяброў і спіс людзей, пра якіх яна чула і хацела б сустрэцца, і тваё імя было уверсе".
  
  Ён паглядзеў на мяне з новым цікавасцю. “ Яна чула аб маёй кампаніі?
  
  “ Ваша перадвыбарчая кампанія?
  
  "У наступным годзе я балатуюся ад Першага акругі Нью-Ёрка".
  
  Я здзіўлена цепнула вачмі. “ Ты хто?
  
  "Так", - сказаў ён. "І калі я атрымаю адабрэнне Джуліі Энтвистл, гэта можа змяніць правілы гульні".
  
  "Вызначана", - сказаў я. "Павінна быць, таму яна запрасіла цябе".
  
  Босх прамяніста ўсміхнуўся. "Вы можаце зладзіць мне асабістую аўдыенцыю з ёй?" затым ён спытаў. "Я працаваў над сваёй прэзентацыяй з тых часоў, як атрымаў запрашэнне".
  
  Я ўсміхнуўся ў адказ. "Вядома, магу," сказаў я, вырашыўшы тут жа дазволіць Джуліі асцярожна дапытаць Босха. Ён, верагодна, быў бы гатовы расказаць ёй усё, што заўгодна, толькі б заручыцца яе падтрымкай. Яна магла б сказаць яму, што чула, што ён нядаўна панёс цяжкую страту ў сувязі са смерцю Алены Галанис, і паглядзець, якую рэакцыю і інфармацыю ён прапануе наўзамен.
  
  Зазірнуўшы Босху праз плячо, я прыкінуўся, што заўважыў старога сябра, і сказаў: “Брэд, ты не мог бы мяне прабачыць? Я бачу, тут мой дарагі сябар Айк Чипперфилд".
  
  Рэакцыя Босха ўразіла мяне. Ён напружыўся, і выраз яго твару змянілася ледзь прыхаванай гневам. “ Вы ведаеце Чипперфилда?
  
  "Так", - сказала я. “Раней ён сустракаўся з маёй сяброўкай. Яна нядаўна памерла, і я хачу выказаць свае спачуванні".
  
  Босх коратка кіўнуў. "Вядома," сказаў ён. “ Я таксама чуў пра гэта.
  
  Я не была ўпэўненая, ці меў ён на ўвазе, што чуў аб смерці Алены або аб тым факце, што Айк Чипперфилд сустракаўся з Аленай за спіной Босха. Аднак яго хуткі пераход да закіпае гневу быў вельмі красамоўны.
  
  Я прыкінулася, што не заўважыла, і сціснула яго руку. “Дзякуй. Я развернусь і завязу цябе да Джуліі, як толькі яна прыедзе".
  
  "Выдатна," нацягнута сказаў ён.
  
  З развітальнай усмешкай я адышоў ад яго і падышоў да Айку Чипперфилду. Ён стаяў з парай, ведучы свецкую гутарку, але, сыходзячы ад Босха, я заўважыў, што Чипперфилд пільна глядзіць у наш бок. Відавочна, паміж гэтымі двума не было асаблівай любові.
  
  Спыніўшыся перад тройцай, я кіўнула пары і засяродзілася на Чипперфилде. "Выбачайце, што перарываю", - сказала я. "Але, містэр Чипперфилд, я павінна сказаць вам, што я ваша вялікая прыхільніца".
  
  Чипперфилд агледзеў мяне з ног да галавы, і мне здалося, што я заслужыла яго адабрэнне, таму што, нават не развітаўшыся з парай, ён прапанаваў мне руку і сказаў: "ці Магу я запрасіць вас на танец?"
  
  "Вядома!" Сказала я, беручы яго за руку.
  
  Ён вывеў нас на танцпол, і мы пачалі танцаваць танга. Чипперфилд таксама быў добрым танцорам, не такім гладкім, як Вівас, але ўсё роўна вельмі добрым.
  
  "Ты выдатны танцор", - сказаў я яму.
  
  Ён прамяніста ўсміхнуўся мне. “ Ты і сам не так ужо дрэнны, малы.
  
  Я ўсміхнуўся ў адказ, хоць тое, што мяне назвалі "малым", трохі зачапіла мяне за жывое.
  
  "Як даўно ты мой прыхільнік?" ён спытаў мяне.
  
  "З таго часу, як я пераехала ў Хэмптонс", - сказала я. "Ты быў першым вядучым навін, якога я паглядзела ў маім новым доме, і ты прымусіў мяне адчуць, што я магу тут упісацца".
  
  "О, так?" - сказаў ён.
  
  “Так. Ты такі цёплы, Айк. Як быццам ты наш сябар, а не які-то робат-вядучы".
  
  "Я практыкую сваю прамову, каб быць упэўненым, што ў мяне атрымаецца менавіта так".
  
  “Што ж, гэта прыносіць свае плады. Калі я ўпершыню прапанаваў зладзіць Ёй вечарыну з нагоды дня нараджэння, я згадаў ёй, што вельмі хацеў запрасіць цябе, таму што чуў пра цябе столькі добрага з асабістай пункту гледжання ".
  
  Ён злёгку схіліў галаву набок. “ Ад каго?
  
  "Ад маёй сяброўкі", - сказаў я. “На самой справе, яна толькі што памерла. Яна так высока адклікалася пра вас, і запрашэнне вас сюды было маім маленькім спосабам ушанаваць яе памяць".
  
  Хватка Чипперфилда на маёй руцэ ўзмацнілася. “ Алена Галанис?
  
  "Так", - сказаў я, спрабуючы выглядаць здзіўленым. "Я ведаю, што вы двое ведалі адзін аднаго, але я не думаў, што вы ведаеце пра яе смерці".
  
  "Я вядучы навін", - сказаў ён. "Я ў курсе ўсяго".
  
  "Ах", - сказаў я. "Ну, ты павінен ведаць, што яна цябе любіла".
  
  Вусны Чипперфилда злёгку задрыжалі. Ён, як і Вівас, таксама мне не паверыў. “ Таму Вы запрасілі Босха? ён спытаў мяне.
  
  Я азірнулася праз плячо ў бок Босха. Ён глядзеў на нас з кінжаламі ў вачах. "Так і ёсць", - сказала я. "Але як ты даведаўся, што яны сустракаліся?"
  
  Ён не адказаў мне прама, але сказаў сёе-тое красамоўнае. "Гэтыя двое заслугоўвалі адзін аднаго".
  
  І зноў я пашырыла вочы ў прытворна здзіўленні. - Ты так кажаш, як быццам цябе было напляваць на Алену.
  
  Ён паціснуў плячыма. "Людзі мяняюцца", - сказаў ён. "Яна, вядома, змянялася".
  
  "Пра", - сказаў я. “Мне шкада, што ў цябе з ёй быў такі вопыт. Яна была вельмі дабра да мяне".
  
  “ Павінна быць, вы ведалі яе не вельмі доўга.
  
  Дзіўна, наколькі падобнымі былі гэтыя пачуцці паміж ім і Виваси. Яны абодва відавочна прытрымліваліся аднолькавага зняважлівага погляду на Алену. Любы з іх мог бы вывесці гэты гнеў і горыч на новы ўзровень, забіўшы яе.
  
  Краем вока я ўбачыла, што хто-то махае мне рукой. Павярнуўшыся, я зразумела, што гэта Маркус. Ён стаяў у дзвярах, Джулія была па-за поля гледжання.
  
  “ Айк, не мог бы ты, калі ласка, прабачыць мяне? Я бачу, прыбыў наш ганаровы госць.
  
  "Вядома", - сказаў ён. Але перш чым я змог сысці, ён сціснуў маю руку і сказаў: “Не маглі б вы арганізаваць мне хуткую аўдыенцыю? Джулія Энтвистл - легенда, і я заўсёды хацеў узяць у яе інтэрв'ю. Я звязваўся з ёй раней, але мне ніколі не ператэлефанавалі. Я думаю, табе будзе цяжэй адмовіць мне тварам да твару.
  
  "Я ўпэўненая, ёй бы гэта спадабалася", - сказала я, асцярожна выцягваючы сваю руку з яго. "Я неадкладна пагавару з ёй пра гэта".
  
  "Выдатна", - сказаў ён. "Прыемна было пазнаёміцца".
  
  "Ты таксама".
  
  Я развіталася і паспяшалася да Маркусу.
  
  "Прывітанне!" Сказала я, адчуваючы велізарную палёгку, убачыўшы яго.
  
  "Кэтрын", - сказаў ён, апусціўшы падбародак у знак прывітання. Агледзеўшы мяне з ног да галавы, ён дадаў: "Ты выдатна выглядаеш".
  
  Я пачырванела і паспяшалася вярнуць камплімент. “ Як і вы, дарадца.
  
  Маркус быў апрануты ў смокінг з гузікамі з крышталяў Свароўскі, які павінен быў быць пашыты на заказ, чорную шаўковую кашулю без гальштука, белы кішэнны хустку з ромбападобнай узорам і дыяментавыя запанкі ў залаты аправе. Ён злёгку пакланіўся, даючы мне зразумець, што шануе камплімент, затым паказаў вялікім пальцам праз плячо. “ Джулія ў гасцінай. Яна была б рада, калі б ты праводзіў яе сюды.
  
  "Ідэальна", - сказаў я, затым павярнуўся і паказаў на невялікую палатку ў далёкім канцы зоны для вечарынак. "Я паставіў там стол і крэслы, каб яна магла з камфортам прымаць сваіх гасцей".
  
  "Міла," сказаў ён. - Праводзь яе, а я прыгатую для яе талерку.
  
  Я кіўнуў і накіраваўся ў гасціную за Джуліяй.
  
  Я разгубіўся, калі ўбачыў, як сияюще яна выглядала, апранутая ў празрыстую блузку колеру хурмы, ад якой у яе акругліліся скура і вочы, чорную кофтачку і чорную мігатлівыя пышную спадніцу, ниспадавшую да самых ног. На яе шыі вісеў абсалютна велізарны круглы чорны каштоўны камень, зняволены ў кольца з брыльянтаў і золата.
  
  "О, Божа мой", - сказала я, затаіўшы дыханне. “Джулія! Ты цудоўнае!"
  
  Джулія вытаращила на мяне вочы. “Дзякуй, дарагая. Як і ты!"
  
  "Дзякуй", - сказала я, адчуваючы, як знаёмы румянец тычыцца маіх шчок.
  
  "Ідзі сюды і зрабіце здымак са мной", - сказала яна, працягваючы свой тэлефон. Я ўзяў яго і ўстаў побач з ёй, каб зрабіць сэлфі нас дваіх.
  
  “Ці Не магла б ты адправіць гэта Уиллему і Шанэль ад мяне, Кэтрын? Здаецца, я забылася на свае акуляры".
  
  "Вядома", - сказала я, затым адправіла фатаграфію Уиллему, а затым ўпотай прыслала дадатковы тэкст да фатаграфіі сабе.
  
  "Як там звонку?" - спытала яна, калі я вярнуў ёй тэлефон.
  
  “Гэта выдатна, Джулія. Усе госці з твайго спісу жаданняў тут".
  
  "А кола падазраваных?"
  
  Я ўхмыльнуўся. "Амаль усе яны з'явіліся".
  
  "Добра", - сказала яна з нецярпеннем ў вачах.
  
  Паказваючы на натоўп звонку, я сказаў: "Двое падазраваных, якіх я ўжо дапытаў, хацелі б атрымаць ў вас прыватную аўдыенцыю".
  
  "Якія двое?"
  
  “ Брэд Босх і Айк Чипперфилд.
  
  "Вядучы навін?"
  
  "Так".
  
  "Мне ніколі не падабаўся яго стыль", - сказала яна. "Ён такі фальшывы".
  
  Я кіўнуў у знак згоды.
  
  Джулія ўздыхнула. “ Зрэшты, я магу прыкідвацца зацікаўленай ўвесь вечар, каб не хвалявацца. А хто той, другі?
  
  “Брэд Босх. Раней ён гуляў за "Джайентс", і ён толькі што прызнаўся мне, што плануе балатавацца ад Першага акругі ".
  
  Джулія выціснула смяшок. "Поспехі ў гэтай гонцы", - сказала яна. "Наш кангрэсмен тут вельмі папулярны".
  
  “Босх лічыць, што ваша адабрэнне можа мець значэнне, і калі вы адлюструеце зацікаўленасць, я амаль упэўнены, што зможаце прымусіць яго расказаць аб сваіх адносінах з Аленай. Яна не вельмі падабалася ні аднаму з мужчын, з якімі я размаўляла.
  
  "Я ў гэтым не сумняваюся", - згадзілася Джулія. "З кім-небудзь яшчэ мне варта правесці прыватную аўдыенцыю?"
  
  “Джыл забраў Такера Макаллена, Ліама Лихи і Джоэла Голдберга. Я не ўпэўнены, дзе ён апынуўся з імі. У нас не было магчымасці пагаварыць ".
  
  "Я вызначана хачу паспрабаваць сябе ў Голдберге", - сказала яна, перабіраючы каштоўны камень у сябе на шыі.
  
  Я паказаў на яго. “ Яго тварэнне?
  
  "Так", - сказала яна. “І ён зрабіў гэта ў самыя кароткія тэрміны. Я сказала яму, што хачу самы цёмны сапфір, які ў яго быў, і ён пагадзіўся".
  
  "Гэта сапфір?" - Спытаў я. Ён павінен быў быць у дзесяць карат.
  
  "Так і ёсць", - сказала яна, ганарліва ўсміхаючыся. "Мне гэта падабаецца, таму я спадзяюся, што ён не стане забойцам".
  
  Я засмяяўся. “ Скрестим пальцы, - сказаў я. Затым прапанаваў ёй руку. “ Пойдзем?
  
  Яна ўзяла яго і сказала: “Мы пойдзем, але ідзі павольна, дарагі. Я не такая спрытнюга, які здаюся".
  
  Я зноў засмяяўся, і мы накіраваліся да дзверы ва ўнутраны дворык. Джулія спынілася, каб паглядзець на натоўп людзей, некаторыя з якіх заўважылі яе ў дзвярах і выглядалі вельмі ўсхваляванымі, убачыўшы яе.
  
  "Якая выдатная абстаноўка, Кэтрын", - сказала яна з адабрэннем.
  
  "Дзякуй", - адказала я. "Джыл і я вельмі старанна працавалі, каб зрабіць гэта падзея асаблівым для цябе".
  
  "І гэта заўважна", - сказала яна. Затым яна зноў працягнула мне тэлефон. “Зрабі яшчэ адзін здымак і адправіць яго Уиллему. Я хачу, каб ён убачыў магію, якую ты стварыў".
  
  Я зрабіў, як яна прасіла, і затым мы рушылі наперад. Натоўп расступіўся, калі мы рушылі наперад, усе погляды былі скіраваныя на Яе, і я адчуў такую гонар за тое, што быў абраны тым, хто суправадзіць яе да стала і крэсла.
  
  Пасадзіўшы яе, я зразумела, што пара ўжо села на крэсла насупраць яе. “Марго! Дэніэл!" - сказала яна з захапленнем. "Я так рада, што ты змог прыйсці!"
  
  Я адышла ад стала, каб пакінуць іх у кампаніі адзін аднаго, і натыкнулася на цела. Павярнуўшыся, я ўбачыла Маркуса, які трымае талерку і келіх з шампанскім над маёй галавой.
  
  "Гэта было блізка", - сказаў ён, паказваючы на талерку.
  
  “ О, Маркус! Мне так шкада!
  
  "Не хвалюйся", - сказаў ён мне. "Нічога не пралілося". Затым ён абышоў мяне, каб асцярожна паставіць талерку і набор сталовых прыбораў для Джуліі разам са шклянкай шампанскага.
  
  Затым ён павярнуўся да мяне і прашаптаў: "Хочаш увесці мяне ў курс справы на дадзены момант?"
  
  "Так", - сказаў я. "Я дамогся некаторага прагрэсу, і ёсць некалькі цікавых дэталяў, аб якіх трэба вам расказаць".
  
  "Выдатна", - сказаў ён, прапаноўваючы мне руку і ківаючы ў бок танцпляцоўкі. "Ты танцуеш?"
  
  "Хачу", - сказала я, беручы яго за руку.
  
  Ён падвёў мяне да танцполу і двойчы закруціўся, перш чым наблізіць да сабе для нашага танца.
  
  "Ты добры", - сказала я, рухаючыся разам з ім і выяўляючы, што гэта не патрабуе намаганняў.
  
  "Амаль ва ўсіх", - сказаў ён, прыпадняўшы бровы.
  
  Я хіхікнула, але затым перайшла да бягучаму справе і распавяла яму аб кожным размове, які ў мяне быў, і аб сваіх уражаннях ад усіх траіх мужчын.
  
  "Цікава", - сказаў Маркус, калі я скончыў. Да гэтага часу мы ўжо выконвалі нашу другую песню, і я атрымліваў задавальненне, хоць тэхнічна я быў шпіком-аматарам.
  
  "Як Джыл справілася?" спытаў ён.
  
  "Я не ведаю", - сказала я, азіраючыся ў пошуках свайго лепшага сябра. Я, нарэшце, убачыла яго з Ліамам Лихи, і аказалася, што гэтыя двое добра ладзілі. "У мяне не было магчымасці пагаварыць з ім з тых часоў, як сёння ўвечары нашы шляхі разышліся, але я думаю, што ён дамагаецца некаторага прагрэсу".
  
  Маркус паглядзеў у тым напрамку, куды я таксама глядзела. “ З кім ён?
  
  "Віцэ-адмірал Лихи", - сказаў я. "Ён таксама забраў Голдберга, і ён таксама быў досыць ласкавы, каб забраць Макаллена, які проста невыносны хам!" Я не забыўся, як Макаллен абышоўся з бедным афіцыянтам у рэстаране.
  
  Маркус ўхмыльнуўся. “ Голдбэрг - ювелір, а кэд - забудоўшчык?
  
  "Так", - сказаў я.
  
  "Будзе цікава паглядзець, ці будзе ў Джыл такі ж вопыт з трыма падазраванымі", - сказаў Маркус.
  
  “Я збіраюся рызыкнуць і сказаць, што, верагодна, атмасфера будзе падобнай. Наколькі я магу судзіць, Алена заканчвала усе адносіны ў дрэнных умовах ".
  
  "Так," сказаў Маркус. “ У тым ліку і са мной.
  
  "Джулія хоча сама ўзяць інтэрв'ю ў Голдберга, і яна пагадзілася пагаварыць і з Босхам, і з Чипперфилдом".
  
  “Я пастараюся быць побач з ёй падчас гэтых гутарак. Ніхто тут не ведае мяне асабіста, так што гэта—"
  
  "Прашу прабачэння", - сказаў хто-то ззаду мяне. "Ці магу я запрасіць вас на танец?"
  
  Я замерла. Я ведала гэты голас.
  
  "Можаце, дэтэктыў," сказаў Маркус, кружачы мяне паўкругам, перш чым адпусціць маю руку. Затым ён хутка сышоў.
  
  "Шэпард!" Сказала я, задыхаючыся. "Што ты тут робіш?" А потым я агледзела яго з ног да галавы і не магла паверыць, наколькі цудоўна ён выглядаў. Смокінг сядзеў яму якраз і ішоў, гальштука на ім таксама не было, але ён спалучаў цёмна-чорны пінжак з белай кашуляй з высокім каўняром. Яго пяцігадзінныя цені надавалі яму грубавата-прыгожы, але ў той жа час вытанчаны выгляд, і я была сражена пры выглядзе яго.
  
  "Мне было даручана перагледзець сваё рашэнне ўстрымацца ад вячэрніх урачыстасцяў", - сказаў ён, надаўшы свайму голасу трохі пафасу.
  
  “ Вам было даручана? Кім?
  
  Шэпард ўзяў мяне на рукі і пачаў разгойдваць нас ўзад-наперад. "Сонейка", - сказаў ён.
  
  “ Ты з ёй размаўляў?
  
  "Я хадзіў пабачыцца з ёй", - сказаў ён. “Я планаваў застацца там на ноч, але калі Сані спытала мяне, чаму я пазбягаю праводзіць вечар з табой, мне прыйшлося прызнацца, што мы моцна пасварыліся. Я накшталт як ведаў, што яна возьме твой бок, але я не разлічваў на суровую натацыю і яе настойлівасць, каб я з'явіўся тут, каб усе выправіць.
  
  "Ваў", - сказаў я. "Павінна быць, яна адчувае сябе лепш".
  
  “Яна адчувае сябе дзёрзкай. Яна нават даставіла непрыемнасці Дариусу, і я ніколі не бачыла, каб Сані кідала на яго хоць бы злосны погляд ".
  
  "Як ён гэта ўспрыняў?"
  
  “ Лепш, чым я думаў. Ён прапанаваў пазычыць мне свой смокінг.
  
  "Ён гэта зрабіў?"
  
  "Ён так і зрабіў". Шэпард пацягнуў за лацкан курткі. "Том Форд", - сказаў ён.
  
  “ На цябе гэта пышна глядзіцца.
  
  “ Далёка не так пышна, як гэта сукенка на цябе, красуня.
  
  Я ўсміхнулася і на гэты раз пачырванела па-сапраўднаму. "Дзякуй", - сказала я. “Але вернемся да Сані. З-за чаго яна даставала Даріуса? Ён душы не чуе ў ёй з тых часоў, як яе пасялілі ў Стоўн Брук, праўда?
  
  "Так, але, па словах маёй сястры, ён не спраўляўся з працай па хаце, і калі я пакінула яе, каб прыйсці сюды, яна была занятая мыццём кухні і пятай загрузкай бялізны".
  
  Я засмяялася. “Гучыць прыкладна так. Мая былая ніколі не мыла. Там бы сабралася да столі, калі б я не ўмяшалася, каб гэта зрабіць".
  
  "Я падазраю, што гэта проста сціпла ў параўнанні з тым, да чаго было складзена іх бялізну", - сказаў Шэпард. А потым ён шматзначна паглядзеў на мяне і сказаў: “Ты самая цудоўная жанчына, якую я калі-небудзь ведаў. Ты ведаеш гэта?"
  
  Я ўсміхнулася, і маё сэрца напоўнілася каханнем да яго. "Мне падабаецца, што ты так думаеш".
  
  “Я хачу. Сур'ёзна, гэта сукенка з'яўляецца дзіўным, і ты ў ім узрушаючая".
  
  Яшчэ адзін румянец заліў мае шчокі, і я збянтэжана апусціла вочы. "Спыні," сказала я, не ў сілах цалкам ўспрыняць камплімент.
  
  Шэферд схіліў галаву да маёй шыі і пяшчотна пацалаваў мяне. "Спыніць што?" - прашаптаў ён. Пацалаваўшы мяне зноў, ён дадаў: “Гэта? Ты хочаш, каб я спыніў гэта?"
  
  Жар іншага роду напоўніў маю плоць, і я ўздыхнула і нахіліла галаву, каб яшчэ больш падставіць яму сваю шыю. “Няма. Што ты можаш працягваць".
  
  "Малайчына," сказаў ён, затым працягнуў пакусваць маю шыю ўверх і ўніз.
  
  Я абвіла рукамі яго шыю і адчула сябе так блізка да яго, хоць мы былі пасярод перапоўненай танцпляца. Пачуцці, якія ён выклікаў, былі цудоўныя.
  
  "Стыў!" - Пачуў я ззаду сябе. Гук прымусіў мяне падскочыць.
  
  Шэферд рэзка падняў галаву і паглядзеў праз маё плячо. “ Сонейка? - спытаў ён. - Што здарылася? - спытаў я. “ Што здарылася?
  
  Я павярнуўся, каб паглядзець назад, і ўбачыў якая стаіць там Сані, апранутую ў свабодную кашулю ў кашулю і спартыўныя штаны. Гэты нарад вылучаў яе, як хворы палец. Яе твар быў бледны, і яна, відавочна, плакала, так як яе вочы былі вільготнымі, а шчокі мокрымі.
  
  "Мне трэба, каб ты сёе-што ўбачыў", - прашаптала яна.
  
  У гэты момант з'явіўся Дарыус. Ён выглядаў запыхавшимся, а Фінлі спала ў яго на плячы. "Сонейка!" - пачаў ён, працягваючы вольную руку, каб схапіць яе за локаць. "Не трэба!"
  
  Яна вызвалілася з яго хваткі і працягнула Шеперду папяровы пакет. "Мне трэба, каб ты зазірнуў сюды", - сказала яна. “Я не магу жыць з хлуснёй. Я не магу жыць з тым, што нарабіла.
  
  Паток слёз лінуў і пацек па яе шчоках. Шэпард адпусціў мяне і ўзяў папяровы пакет, але Дарыус паспрабаваў выхапіць яго ў яго. Шэферд заблакаваў рух і ўтаропіўся на свайго швагра. "Не трэба!" - зароў ён.
  
  Дарыус выглядаў амаль запаниковавшим. "Калі ласка", - сказаў ён. “Стыў, не адчыняй гэтую сумку. Калі ты любіш сваю сястру, ты аддасі яе мне і забудзеш, што мы калі-небудзь былі тут".
  
  Погляд Шэпарда кінуўся ад Даріуса да Сані, якая ківала галавой і аднымі вуснамі прамаўляла "калі Ласка", паказваючы на пакет.
  
  Шэферд адкрыў пакет і зазірнуў унутр. Фарба адхлынула ад яго асобы, і я заўважыў, што ўсе людзі вакол нас спыніліся, каб паглядзець на дзіўную сцэну.
  
  "Што гэта?" спытаў ён Сонейка.
  
  "Ты ведаеш, што гэта", - адказала яна. “Гэта была я, Стыў. Гэта была я".
  
  Шэпард апусціў сумку на пояс; ён здаваўся такім ашаломленым. Я працягнула руку і пацягнула за сумку. Ён лёгка адпусціў яе.
  
  Адкрыўшы яго, я зазірнула ўнутр і ахнула ад таго, што было ўнутры. Гэта быў нарад, які я бачыла на Сані ў той дзень, калі яна дастала квіткі на шоў Алены для мяне і Джыл. Але адзенне была літаральна пакрыта засохлай крывёю. Яна была размазана па блузцы і спартовым джоггерам, якія яна надзела ў той дзень, і нельга было памыліцца, чыя гэта была кроў.
  
  У гэты момант усё ўстала на свае месцы: таямнічае знікненне Сані з дома прама перад тым, як Ціфані збіралася пакласці Фінлі ў ванну, яе не менш таямнічае вяртанне, каб пераапрануцца і, верагодна, запхнуць скрываўленую вопратку на дно кошыка для бялізны. І нават перадазіроўка амбиена мела сэнс. Яна забіла Алену і адчувала сябе настолькі вінаватай, што спрабавала пакончыць з сабой.
  
  І ўсё ж для мяне было неверагодным узрушэннем падумаць, што мілая, адухоўленая, далікатная Сані ўчыніла жорсткае забойства. Адзінае, аб чым я мог думаць, гэта аб тым, што таблетка амбиена, якую яна прыняла, вывела яе з сябе. Гэта павінна было быць тлумачэннем, таму што ўсё астатняе было неспасціжна.
  
  Шэпард, нарэшце, прыйшоў у сябе настолькі, каб забраць сумку ў мяне з рук і схапіць Сані за руку. "Ўнутр," нацягнута сказаў ён.
  
  Дарыус паглядзеў на яго так, нібы хацеў ударыць, але рушыў услед за сваёй жонкай і шваграм.
  
  "Дарыус!" Я паклікаў.
  
  Нахмурыўшы бровы, ён азірнуўся праз плячо.
  
  “Ты можаш пакласці Фінлі ў ложак Майка наверсе. Яна прислонена да сцяны, і там ёсць дадатковыя падушкі, каб падкласці яму, пакуль ён спіць. Трэцяя дзверы злева ".
  
  Ён кіўнуў, і выраз яго твару на імгненне стала удзячным; затым ён паспяшаўся дагнаць Сонейка і Шепарда.
  
  Яшчэ да таго, як яны апынуліся ўнутры, Маркус з'явіўся побач са мной. “ Што здарылася?
  
  "Сонейка забіла Алену", - сказаў я. Я хацеў гаварыць ціха, але адрэналін ўзяў нада мной верх, і маё заява прагучала нашмат гучней, чым я меў намер. У натоўпе вакол нас некалькі чалавек ахнулі.
  
  Па натоўпе пачаў распаўсюджвацца шум, падобны на хвалепадобнае гудзенне ў пчаліным вуллі, і Маркус узяў мяне за руку і павёў да дзвярэй ва ўнутраны дворык, як толькі мы апынуліся ўнутры, ён зачыніў французскія дзверы і сказаў: "Раскажы мне падрабязнасці".
  
  Я яму ўсё растлумачыў, і ён выслухаў, не перабіваючы.
  
  “ Кэтрын, - сказаў ён, калі я скончыла.
  
  "Так?"
  
  “ У цябе ёсць даляр? - спытаў я.
  
  Я цепнула вачмі. "Гм, так".
  
  "Ты можаш аддаць яго мне?"
  
  Я не магла зразумець, навошта яму даляр, але паказала ў бок кухні і накіравалася да банку для дробязі на кухонным стале.
  
  Пакапаўшыся ў манетах, я выцягнула чатыры четвертака і працягнула іх яму. “Прабачце. У мяне няма дробных купюр. Гэта падыдзе?"
  
  "Так і будзе", - сказаў ён, позвякивая дробяззю. “Вы толькі што нанялі мяне прадстаўляць Сані-Анджэла. А цяпер, калі вы мяне прабачце, мне трэба пайсці туды, дзе яны ёсць, і спыніць любыя прызнанні, якія яна магла б зрабіць дэтэктыву Шэпард.
  
  Я паказаў на лесвіцу. - Мяркую, яны пайшлі ў той бок.
  
  Маркус паспяшаўся да лесвіцы і амаль узбег па ёй. Я адразу адчула палёгку ад таго, што ён быў тут, каб дзейнічаць.
  
  Затым Джыл забег на кухню. "Што адбываецца?" - спытаў ён, задыхаючыся. "Ходзяць чуткі, што хто-то толькі што прызнаўся ў забойстве Алены".
  
  "Ты не бачыў?" - Спытаў я.
  
  “ Што бачыў? Апошняе, што я бачыў, гэта вас з Шэпардам, танцуючых шчака да шчакі.
  
  "З'явілася Сонейка", - сказаў я. "Яна прызналася ў забойстве Алены".
  
  Джыл шумна ўцягнуў паветра і прыціснуў руку да сэрца. “ Яна гэтага не рабіла!
  
  "Яна так і зрабіла".
  
  “ Але ... як? Я маю на ўвазе, у тую ноч яна была без прытомнасці пад дзеяннем амбиена. Яна не магла забіць яе.
  
  “Яна прыйшла сюды сёння ўвечары з адзеннем, якая была на ёй у той дзень. Яна была ўся ў крыві. Як быццам пакрыта".
  
  Рука Джыл пацягнулася да рота, і ён проста ўтаропіўся на мяне вялізнымі вачыма. "Што сказаў Шэпард?", нарэшце, ён спытаў.
  
  Я пакруціў галавой. “ Нічога. Ён проста адвёў Сані наверх, каб пагаварыць.
  
  "А Дарыус ведае?"
  
  “ Ён ведае. Ён спрабаваў перашкодзіць Сані прызнацца.
  
  Джыл агледзелася. "Дзе Маркус?" спытаў ён. "Мы павінны прымусіць Маркуса прадстаўляць яе інтарэсы!"
  
  “Ён ужо займаецца гэтай справай. Ён наверсе, перашкаджае ёй прызнацца".
  
  Плечы Джыл з палёгкай апусціліся. "Слава богу!" Затым ён павярнуўся да французскіх дзвярэй, вядучым ва ўнутраны дворык. "Што нам з гэтым рабіць?"
  
  "Я не ўпэўнены", - сказаў я.
  
  Джыл махнуў мне, каб я ішла за ім. “Пойдзем, салодкая. Пойдзем пагаворым з Джуліяй і паглядзім, што яна хоча зрабіць".
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 15
  
  Jуля ўжо ведала аб прызнанні сонейка. шэпт даляцеў нават да яе століка. "Мы скончым гэта тут", - сказала яна, узяўшы мяне за руку абедзвюма рукамі. “ Сонейка - твая дарагая сяброўка, ці не так?
  
  "Так і ёсць", - сказала я, калі няпрошаныя слёзы затуманили маё зрок.
  
  Джулія паляпала мяне па руцэ. "Ну, ну, Кэтрын", - сказала яна. “Маркус сказаў мне, што ён лепшы адвакат ў Хэмптоне. Пашліце яго абараняць яе, і я ўпэўнены, што ён зможа прадухіліць найгоршы сцэнар.
  
  Я кіўнула, але адчула такі жах у сваім сэрцы. "Мне так шкада, што святкаванне твайго дня нараджэння перарываецца".
  
  "Пфффф," сказала яна. “ У мяне было яшчэ восемдзесят тры дні нараджэння. Усе яны былі па-свойму асаблівымі, як і гэты. Часам справа не ў працягласці святкавання, а ў намаганнях, якія былі прыкладзены для таго, каб зрабіць яго запамінальным ".
  
  Я паспрабавала ўсміхнуцца яе дабрыні, але была ўпэўненая, што гэта была хутчэй грымаса. “ Можна мне зладзіць тваю наступную вечарыну, Джулія? - Спытала я. "Я б хацеў загладзіць сваю віну за гэта".
  
  "Абсалютна!" - сказала яна. “Але ў наступны раз мы зробім гэта ў мяне дома. Такім чынам, вы не будзеце абцяжараныя такі вялікі уборкай".
  
  Я працягнуў ёй руку, і яна паціснула яе; затым мы выйшлі з палаткі і накіраваліся да французскіх дзвярэй. Яна зрабіла паўзу, каб падзякаваць многіх сваіх гасцей і папрасіла прабачэння за тое, што вечарына была перапыненая.
  
  "Я крыху стамілася", - сказала яна ім. “Спадзяюся, вы зразумееце, што святкаванне скончылася так рана. Калі ласка, частуйцеся гэтымі пышнымі закускамі. Каб сысці, вядома.
  
  На абыход усіх гасцей сышло хвілін дваццаць, і і Босх, і Чипперфилд выглядалі жахліва расчараванымі, але калі я прадставіў яе ім, яна рэзка прапанавала прызначыць час абеду для іх па асобнасці. "Мы павячэраем ў клубе", - сказала яна. "Вы член EHGC?"
  
  Гольф-клуб East Hampton быў вельмі эксклюзіўным клубам. Ён лічыўся адным з лепшых палёў для гольфа на ўсім Паўночна-усходзе, і я не быў здзіўлены, што Яна была яго сябрам.
  
  "Не, мэм", - адказаў Босх. "Але я гуляў там у якасці госця раз ці два".
  
  "Выдатна", - сказала яна.
  
  "Я член клуба", - сказаў Чипперфилд, затым дадаў презрительную ўсьмешку ў адрас Босха. “Я бываю там кожныя выхадныя. Назавіце дату і час, і я буду там, місіс Энтвистл".
  
  Яна ўсміхнулася і паляпала яго па плячы. “Выдатна. Папрасі Кэтрын даслаць мне твае кантактныя дадзеныя, і я звяжуся з табой".
  
  Як толькі я правёў Яе ў дом, я сказаў: "Гэта было вельмі ласкава з твайго боку, Джулія, але ў святле таго, што адбылося тут сёння ўвечары, я не думаю, што нам трэба працягваць дапытваць мужчын пра іх месцазнаходжанне ў ноч забойства Алены".
  
  "Вядома, хочам!" - сказала яна. "Маркус павінен быць здольны прымяніць да Сані тую ж тактыку, якую ён быў гатовы ўжыць да Аарона".
  
  "Я сумняваюся, што гэта спрацуе, калі прысяжныя ўбачаць яе скрываўленую вопратку".
  
  "Я ўпэўненая, што ён прыдумае для яе вельмі добрую абарону, мая дарагая", - сказала яна, паляпаў мяне па руцэ.
  
  Я праводзіў Яе да яе машыны — ні шмат ні мала "ролс-ройса", і Джыл прапанавала адвезці яе дадому, як Маркус прывёз яе сюды. Яна была шчаслівая, што ён згуляе ролю шафёра, і яны сышлі першымі, але ўсе астатнія хутка рушылі ўслед за імі.
  
  Як толькі ўсе госці разышліся, я загадаў афіцыянтам і бармэну, якіх нанялі для гэтага мерапрыемства, дапамагчы мне арганізаваць ежу і занесці яе ўнутр. У самыя кароткія тэрміны вялікая частка тэрыторыі звонку была ачышчана ад ежы і прыдатнага для піцця.
  
  Я адправіла афіцыянтаў дадому з большай часткай ежы. З'едзена было адносна няшмат, і я, вядома, не хацела, каб яна займала лішняе месца ў маім халадзільніку і павольна псуецца.
  
  Я расплаціўся з усімі і праводзіў іх, а затым накіраваўся назад у дом, маючы намер прыгатаваць чай, каб супакоіць свае нервы.
  
  Як толькі я дастала свой любімы фарфоравы чайнік, пачуўся гучны стук ва ўваходныя дзверы.
  
  Думаючы, што адзін з афіцыянтаў што-то забыўся, я паспяшаўся да дзвярэй і быў здзіўлены, убачыўшы там трох паліцэйскіх у форме і аднаго дэтэктыва ў пінжаку і гальштуку.
  
  "Мэм," сказаў дэтэктыў. “ Мы прыйшлі пабачыць дэтэктыва Шепарда.
  
  Я задумаўся, хто выклікаў паліцыю, але адступіў назад і паказаў на лесвіцу. “ Ён там, наверсе, - сказаў я. "Я не ўпэўнены, у якім пакоі ён знаходзіцца, але проста ідзіце на гук галасоў, і вы без працы знойдзеце яго".
  
  Праходзячы міма, трое паліцэйскіх прыпаднялі капялюшы, і дэтэктыў кіўнуў мне. Я не ўсміхнуўся і кіўнуў у адказ, таму што ў мяне было непрыемнае прадчуванне, чаму яны прыйшлі сюды ў такой колькасці.
  
  Зноў займаючыся на кухні, я краем вока пазіраў ў бок лесвіцы, і сапраўды, неўзабаве яны ўчатырох спусціліся ўніз, несучы папяровы пакет з акрываўленай адзеннем, а пасярод іх - Сані са скаванымі за спіной рукамі.
  
  Спускаючыся, яна цвёрда глядзела на прыступкі перад сабой, а затым апусціла погляд у падлогу, калі паліцыянты вывелі яе за дзверы і накіравалі да адной з двух чакалі паліцэйскіх машын.
  
  Я глядзела ў акно, як яны асцярожна ўкладваюць яе на задняе сядзенне, і адчула, як тыя ж няпрошаныя слёзы навярнуліся ў мяне на вочы і пацяклі па шчоках.
  
  Дэтэктыў застаўся ўнізе лесвіцы. Здавалася, ён каго-небудзь чакаў. І сапраўды, Шэферд павольна спусціўся па прыступках з выглядам зусім пераможанага чалавека. Некалькі хвілін яны з дэтэктывам размаўлялі напаўголасу, а затым дэтэктыў прыўзняў ўяўную капялюш перад Шэпардам і накіраваўся да чакала машыне, у якой сядзеў толькі адзін паліцэйскі. Астатнія ўжо сышлі, забраўшы з сабой Сонейка.
  
  Я адышоў ад акна і падышоў да Шэпарду. Ён глядзеў у падлогу. "Прывітанне," сказаў я, паклаўшы руку яму на спіну. - Як справы, Шэп? - спытаў я.
  
  "Дрэнна," сказаў ён дрыготкім ад хвалявання голасам.
  
  “ Што там адбылося? - Спытаў я наступным.
  
  Сані прызналася. Яна сказала, што памятае, як злавалася на Алену, таму што была цвёрда ўпэўненая, што Алена збіраецца прычыніць шкоду Фінлі. Яна памятала, як змагалася з Аленай, а потым успомніла, як пераапраналася, але не больш за тое".
  
  "Яна была не ў сваім розуме", - сказаў я.
  
  "Я ведаю гэта", - сказаў Шэферд. "Калі б не яе скрываўленая адзенне, я б ніколі ў гэта не паверыў, але гэта доказ, якую цяжка падрабіць".
  
  - І што цяпер будзе? - спытаў я.
  
  "Яны арыштоўваюць яе, а затым судзяць за забойства ў першым выпадку".
  
  Я прыкусіла губу. Гэта прагучала так дрэнна. “ Мы можам што-небудзь для яе зрабіць?
  
  “Паслаць Маркуса прадстаўляць яе інтарэсы было пачаткам. Ён прымусіў яе замаўчаць, як толькі ўвайшоў у пакой, але яна ўжо распавяла мне вялікую частку таго, што памятала. Я ўзяла інтэрв'ю ў Даріуса, і ён сказаў, што Сані знайшла вопратку на дне кошыка для бялізны. Яна взбесилась, і ён паспрабаваў прымусіць яе спаліць вопратку і ніколі не прызнавацца ў гэтым ні мне, ні каму-небудзь яшчэ, але мая сястра не з тых, хто хаваецца ад сваіх памылак. Яна заўсёды прызнавалася ў любым прычыненай ёю шкоду, і хоць гэта ў тысячу разоў сур'ёзней любой яе свавольствы, яна не збіралася дапусціць, каб невінаваты чалавек трапіў у турму за тое, што яна зрабіла ".
  
  У гэты момант Маркус і Дарыус спусціліся па лесвіцы. Спячы Фінлі зноў быў пахаваны на плячы Даріуса.
  
  Дарыус ўтаропіўся на Шэферд, і погляд яго быў такім суровым, што я здрыганулася. "Ты павінна была абараніць яе", - сказаў ён.
  
  “ Перашкода - гэта не тое, на што я здольны, Ды.
  
  Дарыус адвярнуўся, відавочна выпрабоўваючы агіду. Працягваючы руку Маркусу, ён сказаў: “Я выпішу табе гэты чэк прама цяпер. На самай справе, калі ты хочаш пайсці за мной дадому, я магу напісаць гэта сёння ўвечары.
  
  "Ты не можаш пайсці ў дом, Ды", - сказаў Шэферд.
  
  Дарыус зноў павярнуўся да яго. "Хочаш паспрачацца?"
  
  "Я сур'ёзна".
  
  "А я - не?"
  
  "Яны будуць абшукваць твой дом, Дарыус", - сказаў Маркус.
  
  Выраз твару Даріуса змянілася шокам. "Што ты маеш на ўвазе, кажучы, што яны будуць абшукваць мой дом?"
  
  “Яны павінны былі атрымаць ордэр на ператрус, перш чым прыехаць за Сані. Менавіта таму ім спатрэбілася так шмат часу, каб прыбыць", - патлумачыў Маркус.
  
  Дарыус зірнуў на Шеферда, і той урачыста кіўнуў.
  
  "Што я павінен рабіць з Фінлі?" Запатрабаваў адказу Дарыус.
  
  "Вы абодва можаце пераначаваць тут", - сказаў я. “Наверсе, у канцы калідора, ёсць спальня для гасцей. Там двухспальны ложак, так што месца хопіць для цябе і Фінлі. І яшчэ там ёсць ванная пакой, Дарыус, так што ў цябе будзе поўнае адзінота.
  
  Дарыус паглядзеў на мяне, яго думкі былі непранікальныя. Нарэшце, ён сказаў: “Дзякуй, Кэтрын. Раніцай перш за ўсё мы уберемся з твайго шляху. Да таго часу яны павінны скончыць ператрус у мяне дома, праўда, дэтэктыў?
  
  Шэферд кіўнуў. "Яны павінны".
  
  Не сказаўшы больш ні слова, Дарыус пайшоў назад уверх па лесвіцы, тупаючы на хаду, відавочна злуючыся на Шэпарда за тое, што той перавярнуў ўсю яго жыццё.
  
  Як толькі ён апынуўся на бяспечнай адлегласці ад чутнасці, Маркус спытаў: "Вы збіраецеся прад'явіць яму абвінавачванне ў перашкодзе правасуддзя?"
  
  Шэферд паківаў галавой. “Няма. Спробы адгаварыць Сані ад прызнання мне ніяк не паўплывалі на ход яе дзеянняў. І я не хачу, каб Фінлі ні на секунду засталася без бацькоў паблізу".
  
  Маркус кіўнуў. “ І вы вызваліце майго кліента, містэра Насаў?
  
  “Я перш за ўсё патэлефаную акруговаму пракурору раніцай, дарадца. Яго вызваляць да поўдня".
  
  Маркус зноў кіўнуў, затым павярнуўся да мяне. “ Джулія дабралася дадому?
  
  "Яе адвёз Джыл", - сказаў я.
  
  “ Мая машына ўсе яшчэ ў яе маёнтку. Мы прыгналі сюды яе "ролс-ройс".
  
  "Калі Джыл вернецца, ён можа адвезці цябе туды, ты можаш забраць сваю машыну, а ён можа пакінуць машыну Джуліі на яе пад'язной дарожцы, а потым ты можаш высадзіць яго тут".
  
  "Добра", - сказаў ён.
  
  Нібы па сігнале, мой уласны аўтамабіль загарэўся, калі Джыл пад'ехала. Маркус кіўнуў нам абодвум і накіраваўся на вуліцу, каб паведаміць Джыл аб плане.
  
  Шэферд ступіў да мяне і абняў. "Што за ноч", - сказаў ён.
  
  - У самай справе. Ты застанешся на ноч?
  
  Шэферд прыслабіў хватку і сказаў: “Не, мілая. Мне трэба з'ездзіць у пастарунак і запоўніць сякія-такія паперы. Яны адхіляць мяне ад справы Алены і, верагодна, даручаць гэта Сантане, у той час як я вазьмуся за яго справу ".
  
  "Марк Пардо," прадставіўся я.
  
  "Ага".
  
  "Сантана сабрала разам некалькі зачэпак?"
  
  "Ён гэтага не рабіў", - сказаў Шэферд. "Фактычна, ні адзінай зачэпкі".
  
  "Магчыма, у мяне ёсць кірунак, якога вам варта прытрымлівацца", - сказаў я.
  
  Брыво Шэпарда прыўзнялася. “ Так?
  
  Я кіўнуў. “Магчыма, вы захочаце паглядзець, ці няма тут сувязі з Джынам Босвортом. Або з яго сястрой".
  
  “ Хто такі Джын Босворт? - спытаў я.
  
  "Палюбоўнік нумар восем".
  
  Шэферд здзіўлена міргнуў. "ПалюбоўнікАлены нумар восем?"
  
  "Так".
  
  "Адкуль ты гэта ведаеш?"
  
  "Нам з Джыл было цікава даведацца асобы іншых палюбоўнікаў, таму мы правялі невялікае расследаванне".
  
  Шэферд заплюшчыў вочы і ўздыхнуў. "Я ведаў, што ты будзеш сунуць свой нос куды не варта", - сказаў ён.
  
  “ Тады вас не павінна здзіўляць, што мы ўстанавілі асобы амаль усіх яе палюбоўнікаў.
  
  “ У цябе ёсць для мяне спіс? - спытаў ён.
  
  "Я магу даслаць вам фатаграфію белай дошкі, якую мы выкарыстоўвалі, каб адсочваць іх".
  
  "Зрабі гэта," сказаў ён, цалуючы мяне ў шчаку. “ Мне пара ісці.
  
  "Я ведаю", - сказала я, абдымаючы яго ў апошні раз.
  
  Калі ён пайшоў, я накіравалася наверх, зняла пышнае сукенка, якое было на мне, і апранула ў сваю самую прыгожую шаўковую піжаму. Схапіўшы падушку і коўдру, я спусцілася назад ўніз і падышла да Чез Кітым.
  
  Я не хацела спаць сёння адна. Нават пры тым, што Дарыюс быў далей па калідоры, я прагнула камфорту ад прысутнасці Джыл побач.
  
  Духі паднялі вочы, калі я ўвайшоў у дзверы, затым падбеглі да мяне, каб павазіцца, ля маіх ног, і ціхенька заскулить ад шчасця, што я прыйшоў наведаць яго. Прабраўшыся да канапы, я паправіў падушку і коўдру, перш чым забрацца пад коўдру. Духан заскочыў на канапу і выцягнуўся так, каб ён мог легчы побач са мной.
  
  Гэта было менавіта тое зносіны, у якім я мела патрэбу сёння ўвечары.
  
  Я хутка заснуў і ледзь прачнуўся, калі ў дзверы ўвайшоў Джыл. Ён накрыў мяне і Духаў пледам, загадаў сабаку заставацца, а сам адправіўся спаць.
  
  Я застаўся сам-насам з марамі аб выдатным жоўта-аранжавым папугая, замкненай у птушынай клетцы і крыклівым аб сваёй невінаватасці.
  
  Успамін аб гэтым сне застанецца са мной надоўга.
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 16
  
  Tна наступную раніцу, калі мы з Джыл даядалі сняданак з садавіны і ёгурта, мой тэлефон зазваніў ад Уиллема.
  
  Я зморшчылася, калі ўбачыла яго імя, якое з'явілася на маім экране. Я адчувала сябе жудасна з-за таго, што вечарыну, за якую ён заплаціў смешную суму грошай, зачынілі на некалькі гадзін раней з-за прызнання Сані.
  
  "Уілам", - сказала я, адказваючы на званок.
  
  “Прывітанне, Кэтрын. Спадзяюся, там не занадта рана?"
  
  “Не, ты ў парадку. Мы з Джыл як раз сканчалі снедаць. Ты, напэўна, чуў пра вечарыне, так?"
  
  “Я так і зрабіў. Ці магу я што-небудзь зрабіць для місіс Д Анджэла?"
  
  Яго пытанне здзівіў мяне. Я думала, яго значна больш турбуе той факт, што яго бабуля не атрымала заслужанага свята. "Вельмі міла з твайго боку спытаць", - сказала я яму. “Але я думаю, што яна ў надзейных руках. Мы нанялі для яе лепшага адваката ў Хэмптонсе ".
  
  "Маркус Браўн", - прадставіўся Уілам. “Бабуля мне ўсё пра яго распавяла. Ён зрабіў на яе вялікае ўражанне".
  
  “Я ведаю Маркуса ўжо два гады і магу пагадзіцца з Джуліяй. Ён, безумоўна, уражвае ".
  
  "А як ты?" Наступным спытаў Уілам.
  
  Я пахітала галавой, здзіўленая яго спагадай. “Я ў парадку, Уілам, вялікае дзякуй, што спытаў. Мне шкада, што Яна не атрымала таго свята, якога заслугоўвала".
  
  Ён усміхнуўся. “Яна выдатна правяла час. Яна не магла перастаць гаварыць аб тым, наколькі ідэальнай была абстаноўка і як, здавалася, госці атрымлівалі асалоду ад тым, што адбываецца да гэтага інцыдэнту. Я так ўдзячная табе і Джыл за тое, што вы прыклалі столькі намаганняў дзеля яе ".
  
  "Мы б зрабілі гэта зноў у імгненне вока".
  
  "Дарэчы, пра гэта", - сказаў Уілам. “Яна спадзявалася запазычыць ў цябе ідэі для нашага прыёму. Вы з Джыл прыйдзеце да яе сёння на ланч?"
  
  Я цепнула вачмі і злавіла погляд Джыл. У яго было збянтэжана і цікавае выраз твару. "Я, вядома, вольны, каб паабедаць з ёй, але дазволь мне ўдакладніць у Джыл". Прыкрыўшы мікрафон рукой, я сказаў: “Джулія запрашае нас на ланч, каб мы абдумалі ідэі для прыёму Уиллема і Шанэль. Ты вольны?"
  
  "Вызначана".
  
  Зняўшы вечка з мікрафона, я сказаў: "Джыл таксама быў бы рады прысутнічаць".
  
  "Выдатна", - сказаў Уілам. "Калі ты зможаш дабрацца да яе маёнтка да поўдня, яна была б табе ўдзячная".
  
  “Мы будзем там. О, і, Уілам, яшчэ сёе-тое. Не мог бы ты даслаць мне чэк на сукенку Vivace, якое мой партнёр падманам прымусіў цябе набыць ад майго імя?"
  
  “Эм, не, Кэтрын. Гэта мой спосаб падзякаваць цябе за арганізацыю вечарынкі і за тое, што цяпер пагадзілася дапамагчы бабулі спланаваць прыём".
  
  "Уілам, гэта ўжо занадта," настойвала я.
  
  "Не ў маіх правілах", - адказаў ён. "Акрамя таго, мы з Шанэль былі здзіўлены тым, наколькі ты была пышная ў гэтым сукенка".
  
  Я ўсміхнулася. Ён быў такім мілым чалавекам. "Дзякуй", - сказала я. "Праўда".
  
  "Вядома", - сказаў ён. "Гэта было меншае, што я мог зрабіць".
  
  Пасля таго, як я павесіла трубку, я павярнулася да Джыл. "Ён такі мілы, ты ведаеш?"
  
  "Я ведаю", - сказала Джыл. "І я казала табе, што ён не збіраўся дазваляць табе плаціць за гэта сукенка".
  
  "Я ўсё яшчэ адчуваю сябе вінаватым з-за гэтага".
  
  Джыл паціснула плячыма. “Не трэба. Ці, калі ты гэта зробіш, можа быць, ахвяруеш дабрачыннай арганізацыі столькі, колькі, на тваю думку, варта было гэта сукенка".
  
  Я тыцнуў у яго пальцам. - Гэта менавіта тое, што я зраблю!
  
  “Бачыш? Для кожнай праблемы ёсць рашэнне".
  
  “ Мы можам занесці чэк па дарозе да Джуліі.
  
  "Ідэальна!"
  
  “ Проста скажы мне, колькі каштуе сукенка, і я пайду запоўню гэты чэк.
  
  Джыл засмяяўся. "Добрая спроба", - сказаў ён. "Я пакляўся захоўваць таямніцу, так што няма, я не збіраюся табе распавядаць".
  
  Я на імгненне надзьмуліся, а затым спытала: "Калі я назаву дыяпазон, не маглі б вы хаця б сказаць мне, што я знаходжуся на стадыёне?"
  
  Джыл абдумаў гэта і сказаў: "Я думаю, што гэта было б нядрэнна".
  
  “ Добра. Гэта сукенка каштавала ад шасці да васьмі тысяч?
  
  "Ты на стадыёне, але яшчэ не на полі".
  
  У мяне адвісла сківіца. "Дзесяць?" Я перапытаў.
  
  "Ты знаходзішся на далёкім полі".
  
  Мае вочы пашырыліся. Падарунак быў занадта шчодрым. “ Дванаццаць?
  
  “ Ты на сваёй базе, Кэт. І гэта ўсё, што я магу сказаць па гэтай нагоды.
  
  Дванаццаць тысяч даляраў - гэта больш, чым я калі-небудзь плаціла за сукенку. Нават маё вясельная сукенка ад куцюр не каштавала столькі. Я адчувала сябе вельмі вінаватай, хоць і не прымала ўдзелу ў куплі.
  
  І я таксама ведала, што назад не вярнуць. Адзінае, што я магла зрабіць, гэта шчодра ахвяраваць у выбраную мной дабрачынную арганізацыю.
  
  Устаўшы з-за стала, я аднесла посуд да ракавіне, хутка сполоснула і паставіла ў посудамыйную машыну. Затым я накіравалася да дзвярэй.
  
  - Ты направляешься назад у "Чэз Кат"?
  
  “Так. Я хачу выпісаць гэты чэк, пакуль у мяне яшчэ ёсць смеласць".
  
  "Ты ведаеш, табе не абавязкова ахвяраваць усе дванаццаць Gs".
  
  Я паглядзеў уніз на Духана, які падышоў, прытуліўся да маіх ног і пачаў пырхаць, спрабуючы ўгаварыць мяне застацца. "Я хачу, Джыл", - сказаў я, пагладжваючы аксаміцістую галоўку Прывіда.
  
  "Я не павінен быў дазваляць цябе адгадваць цану", - сказаў ён.
  
  Я ўсміхнулася яму. “ Я так рада, што ты гэта зрабіў.
  
  Адкрыўшы дзверы, я выглянула вонкі, любуючыся выдатным днём. На пад'язной дарожцы стаяў "Рейнджровер" Сані з адрамантаваным заднім шклом. Аднак машына Даріуса адсутнічала.
  
  "Ха", - сказаў я.
  
  "Што?" Джыл ўстала, каб падысці да дзвярэй і вызірнуць вонкі.
  
  "Дарыус ужо сышоў".
  
  “ Што вы маеце на ўвазе, кажучы, што ён ужо сышоў?
  
  Я зразумела, што не Джыл сказала, што запрасіла Дарыуса і Фінлі застацца на ноч. “Паліцыя атрымала ордэр на ператрус у доме Слановай Анджел, і ён не мог прывесці туды Фінлі, пакуль каманда незнаёмцаў переворачивала ўсё ўверх дном, таму я прапанаваў яму застацца ў Chez Cat на ноч. Яны з Сані паехалі на вечарыну паасобку. Яго машына была тут, калі я прыязджаў мінулай ноччу, а цяпер яе няма."
  
  “ Ты таму прыйшла сюды? Ты не хацела знаходзіцца з ім у адным памяшканні?
  
  Я няўхвальна паглядзела на Джыл. “Вядома, няма. Я была выбітая з каляіны прызнаннем Сані і раннім заканчэннем вечарынкі, і, знаходзячыся тут з табой, я заўсёды адчуваю сябе утешенной ".
  
  Джыл кіўнуў. "Прабач", - сказаў ён. "Не хацеў меркаваць, што Дарыус дрэнны чувак або што-то ў гэтым родзе".
  
  "Я не думаю, што была б супраць такога намёку да таго, як Сані паспрабавала пакончыць з сабой, але пасля таго, як я ўбачыла, як ён клапоціцца пра яе і Фінлі, я прыйшла да іншаму высновы аб ім ".
  
  Джыл кіўнула. “ Як ты думаеш, ён вернецца за машынай Сані?
  
  “Я ўпэўнены, што ён захоча, але ў яго, верагодна, поўна спраў, спрабуючы прывесці дом у парадак пасля таго, як паліцыя паехала. Калі ключы ў ім, і ён усё яшчэ тут, то, я думаю, нам варта аднесці яго да яго дадому, калі мы вернемся ад Джуліі.
  
  "Мне падабаецца гэты план", - сказаў Джыл. "Магчыма, да таго часу ён таксама даведаецца больш аб справе Сані".
  
  "Так", - сказаў я. "Я вярнуся сюды, каб забраць цябе на ланч з Джуліяй праз некалькі гадзін, добра?"
  
  Джыл аддаў мне гонар, пстрыкнуўшы абцасамі, у той час як я закаціла вочы і зачыніла дзверы.
  
  * * *
  
  Тры гадзіны праз мы былі на шляху ў Амагансетт, але я зрабіў невялікі крук на поўдзень, да дабрачыннай арганізацыі, якой планаваў зрабіць вельмі буйное ахвяраванне.
  
  Джыл быў заняты гульнёй на сваім тэлефоне і не падняў галавы, каб паглядзець, куды мы накіроўваемся, пакуль я не заехаў на паркоўку.
  
  Ён ахнуў, калі ўбачыў будынак. “ Вы тут робіце ахвяраванне?
  
  "Так", - сказаў я. "Гэта меншае, што я магу зрабіць, каб дапамагчы падтрымаць месца, адказная за з'яўленне Зданяў ў нашай жыцця".
  
  Вочы Джыл напоўніліся слязьмі. “О, Кэт. Дзякуй табе".
  
  Я сціснула яго руку і выцягнула чэк з сумачкі. “ Зараз вярнуся, - праспявала я.
  
  "Я еду з табой!" Сказаў Джыл і выбраўся з машыны.
  
  Мы зайшлі ўнутр і спыталі, дзе пакінуць ахвяраванне. Менеджэр прытулку выйшла з свайго кабінета, і калі я ўручыў ёй чэк, яна таксама заплакала. Потым яна моцна абняла мяне і зноў і зноў дзякавала.
  
  Я быў так крануты яе рэакцыяй, што пакляўся рабіць падобнае ахвяраванне кожны год.
  
  Як толькі мы вярнуліся ў машыну, Джыл сказала: "Ты добры чалавек, Кэтрын Купер".
  
  Я ўхмыльнуўся. "Я імкнуся", - сказаў я. “Гэта такая годная дабрачыннасць. Духі - такі мілы хлопчык, і ўсе сабакі, на якіх мы глядзелі, былі, відавочна, добра накормлены і пра іх добра клапаціліся ".
  
  Мы крыху пагаманілі па дарозе да Джуліі, у асноўным аб паўсядзённых рэчах, але потым я зразумела, што так і не даведалася паднаготную ні пра каго з падазраваных, якіх дапытвала Джыл.
  
  Калі я спытаў яго пра гэта, ён сказаў: “Фу. Яны былі вясёлай кампаніяй".
  
  “ Я улавливаю нотку сарказму.
  
  Ён кіўнуў. "І ніхто з іх не адчуваў страчанай любові да Алены".
  
  Я пільна паглядзела на яго. "Тое ж самае з маімі трыма", - сказала я. “Асабліва з Виваси. Ён хмурыўся з таго моманту, як я згадала яе імя, і да канца нашага сумеснага танца. Ён не раскрываў шмат чаго вусна, але мова яго цела і выраз твару казалі аб яго сапраўдных пачуццях. Здавалася, ён зусім не шкадаваў аб тым, што яна памерла ".
  
  "Але чаму ўсё гэта мае значэнне цяпер?" Спытала Джыл. "Сані ўжо прызналася ў злачынстве".
  
  “ Я не ўпэўнены, што давяраю яе памяці, Джыл. Яна была ў напаўпрытомным стане ў той момант, калі сутыкнулася з Аленай, і, наколькі нам вядома, яна магла натрапіць на забойцу, і завязалася барацьба, у выніку якой Сані якім-то чынам збегла, ці яна магла ўвайсці адразу пасля таго, як Алену зарэзалі, і паспрабаваць вярнуць сваю сяброўку да жыцця. У абодвух гэтых сцэнарах яе адзенне была б акрываўлены Алены ".
  
  “ Значыць, нашы падазраваныя ўсё яшчэ застаюцца падазраванымі?
  
  Я кіўнуў. “Тое, што не дае мне спакою, - гэта забойства Марка Пардо. Я проста ведаю, што тут ёсць сувязь, але не магу зразумець, як ".
  
  "Ты гаварыў з Шэпардам аб чым-небудзь з гэтага?"
  
  “ Няшмат. Ён упэўнены, што яму прыйдзецца памяняць справа Алены на справу Пардо.
  
  "Уся сітуацыя, павінна быць, была для яго невыноснай", - сказаў Джыл.
  
  “Так. Я б сказаў, што гэта так".
  
  У гэты момант мы пад'ехалі да вялікага маёнтку Джуліі. Я прытармазіў побач з "ролс-ройсам", на якім яны з Маркусам ездзілі мінулай ноччу, і мы падышлі да дзвярэй.
  
  Падняўшыся па прыступках, Джыл патэлефанавала ў званочак, які зазваніў, як царкоўны звон, і дзверы адкрыла Нэнсі, асабістая памочніца Джуліі з суровым тварам.
  
  "Міс Купер", - сказала яна, злёгку кіўнуўшы мне. "Містэр Гілеспі", - дадала яна, вітаючы Джыл.
  
  Я надарыла яе гримаснической усмешкай, але Джыл ўспрыняў яе халоднае прывітанне як асабісты выклік. "Нэнсі!" - усклікнуў ён, паклаўшы абедзве рукі ёй на плечы і адлюстраваўшы непадробную радасць. “Ты выглядаеш ўзрушаюча! Ты што-небудзь зрабіла са сваімі валасамі? Яны цудоўныя! І паглядзі на гэтую постаць, жанчына! Я бачу, што ты трохі пастрыглі з мінулага разу, а? Пастарайся не губляць занадта шмат вагі, інакш цябе садзьме пры найменшым подых ветрыка!"
  
  Нэнсі хутка заморгала, і я западозрыў, што ёй страшэнна хацелася зрабіць крок назад, але Джыл моцна трымала яе за плечы, і што яна магла зрабіць?
  
  "Ах, гэта было занадта даўно", - сказала Джыл, працягваючы трывожна лыпаць. "Мы сапраўды павінны хутка нагнаць упушчанае, добра?"
  
  Галава Нэнсі пачала трохі пампавацца. Мне давялося сціснуць губы, каб не зарагатаць над яе узрушэннем ад таго, што да яе звярнуліся з энтузіязмам і жыццярадаснасцю Джыл.
  
  “ Джулія дома? - Спытала я, ступіўшы на парог, так што Джыл была вымушана адпусціць плечы Нэнсі. “ Яна запрасіла нас на ланч.
  
  Вызваліўшыся ад хваткі Джыл, Нэнсі зрабіла крок назад. А затым яшчэ адзін. І апошні, трэці, проста каб пераканацца, што ў яе дастаткова форы, калі Джыл зноў накінецца на яе. “ Яна сядзіць на задняй тэрасе. Сюды, калі ласка.
  
  Затым яна развярнулася на абцасах і хутка пакрочыла прэч. Мы зачынілі дзверы і паспяшаліся за ёй.
  
  Прагулка была доўгай. І гэта прымусіла мяне ацаніць, наколькі вялікім быў дом у маёнтку. Я выказаў здагадку, што гэта было дзе-то ад дваццаці да трыццаці тысяч квадратных футаў, аб чым сведчылі велізарная глыбіня памяшкання і колькасць масіўных пакояў — кожная вытанчана аформленая, — міма якіх мы праходзілі па шляху на заднюю тэрасу.
  
  Нарэшце, мы прайшлі праз французскія дзверы і апынуліся перад крытай тэрасай з басейнам у далёкім правам куце і невялікім возерам з фантанам, разбрызгивающим ваду ў паветра злева.
  
  Цудоўны стол з цікаў дрэва таксама знаходзіўся злева, і на чале яго сядзела наша любімая васьмідзесяцігадовая Джулія уласнай персонай, выглядала пышна ў тоўстым бардовы швэдры з ангоры з празмерна вялікім выразам, які надаваў трохі больш абхопу яе маленькай постаці.
  
  Пры выглядзе нас яна прыціснула далоні да стала і дрыготкімі рукамі паднялася з крэсла, каб павітаць нас за сталом. "Добры дзень, мае дарагія!"
  
  Мы паскорылі крок, абыходзячы Нэнсі, каб па чарзе пяшчотна абняць Джулію. Джыл дазволіла мне першай абняць сябе, і Джулія ўзяла Джыл за руку пасля таго, як ён нахіліўся, каб абняць і яе, і пацягнула яго за руку, каб адвесці да іншай баку стала, побач з ёй злева. Я заняў крэсла справа ад яе, на якім таксама было накрыта месца, і мы ўсе селі, шырока усміхаючыся, як старыя сябры, якія даўно не бачыліся, а не як сябры, якія былі разам мінулай ноччу.
  
  "Джулія," пачаў я, - магу я спачатку проста сказаць, што мне вельмі шкада, што святкаванне твайго дня нараджэння абярнулася такім фіяска?"
  
  "Мая дарагая Кэтрын," адказала Яна, - калі ласка, не сочувствуй пажылой жанчыны, на долю якой выпала больш чым дастаткова святкаванняў дня нараджэння. Акрамя таго, вечарына мінулай ноччу была незабыўнай! Я маю на ўвазе, што парад падазраваных ва ўсіх на ўвазе быў неверагодна хвалюючым. Хоць, небарака Сані, мне так шкада яе."
  
  “Мы таксама. Яна мой дарагі сябар", - сказала Джыл.
  
  "Яна сястра дэтэктыва Шэпарда", - дадала я.
  
  “ Яго сястра? Аб божа, Кэтрын, мне так шкада! Гэта зрабіла б яе практычна членам сям'і.
  
  Я быў здзіўлены, што Джулія, здавалася, памятала, што мы з Шэпардам былі парай.
  
  "Сані такі пяшчотны, які любіць, добры чалавек", - сказаў Джыл, і я была зьдзіўленая, убачыўшы, што яго вочы засціліся. “Я не магу ўявіць, што з усіх людзей менавіта яна магла пазбавіць жыцця аднаго. Асабліва такога блізкага ёй чалавека, як Алена".
  
  "Пра?" - Спыталася Джулія, калі з'явіліся талеркі з салатай "Цэзар" і свежымі, парай багетамі на заквасцы з падушачкамі сметанковага алею, якія моўчкі падала жанчына ў шэрай уніформе і белым фартуху.
  
  "Яна сапраўды мяккі чалавек", - сказаў я. "Ні Джыл, ні я не думаем, што яна на самай справе забіла Алену".
  
  “ Але яна прызналася, няма? - Спыталася Джулія.
  
  "Яна так і зрабіла", - сказаў я з уздыхам. “У гэтым-то і праблема. Днём раней яна прыняла снатворнае, і гэта прывяло яе ў ўяўнае бодрствующее стан, але на самой справе яна спіць і не памятае, што рабіла ў гэты час ".
  
  "О божа", - сказала Джулія. "Усё гэта так трагічна".
  
  Я кіўнуў у знак згоды. “І ўсе ж, маё чуццё падказвае, што яна гэтага не рабіла. Мы з Джыл думаем, што альбо яна ўвайшла, калі на Алену напалі, і паспрабавала спыніць гэта, альбо адразу пасля гэтага зайшла ў сваю распранальню і паспрабавала зрабіць штучнае дыханне або што-то ў гэтым родзе ".
  
  Джулія некалькі разоў цокнула мовай і пахітала галавой. “ Калі яна не забівала Алену, то хто гэта зрабіў?
  
  "Гэта тое, што мы хацелі б ведаць", - сказаў я.
  
  “ Я так разумею, вы двое ўсё яшчэ вядзеце расследаванне?
  
  "Так і ёсць", - пацвердзіў я.
  
  "Добра," сказала яна. “ Я дапамагу.
  
  "Як?" Спытаў Джыл.
  
  "Я дамовіўся аб двух сустрэчах за ланчам з містэрам Футболам і містэрам Самаўпэўненасцю".
  
  Джыл нахмурила бровы.
  
  "Брэд Босх і Айк Чипперфилд," сказаў я.
  
  "Аааа", - сказала Джыл. "Малайчына, Джулія".
  
  "Я не хачу, каб ты даследаваў іх у пошуках доказаў у адзіночку", - сказаў я. "Ты не супраць, калі я папрашу Маркуса далучыцца?"
  
  "Вядома!" - сказала яна. "Я так атрымлівала асалоду ад яго грамадствам мінулай ноччу".
  
  “Выдатна. І на гэтай ноце, Джулія, як ты думаеш, ты магла б арганізаваць сустрэчу з іншым падазраваным?"
  
  "Хто?"
  
  “Жанчына па імені Джун Мердок. Яна не з'явілася ўчора вечарам, хоць і даслала адказ запрашэнне ".
  
  Джулія грэбліва падціснула вусны. "Джун," сказала яна.
  
  "Ты яе ведаеш?" Спытала Джыл.
  
  "Мы знаёмыя", - сказала яна яму адрывістым тонам.
  
  Мы з Джыл абмяняліся поглядамі, і я мог сказаць, што мы абодва спрабавалі вырашыць, ці варта настойваць на гэтым пытанні. "Не падобна на тое, што ты пра яе высокай думкі", - нарэшце сказала Джыл, да майго вялікага палягчэння.
  
  “ Дакладна, - пагадзілася Яна і пачала калупаць свой салата так, нібы протыкала рыбу.
  
  Мы з Джыл зноў абмяняліся поглядамі. Ён злёгку паціснуў плячыма, як быццам не ведаў, што яшчэ сказаць, каб прымусіць яе адкрыцца.
  
  Я як раз збіралася асцярожна падштурхнуць Яе, калі яна адклала відэлец, цяжка ўздыхнула і сказала: "У Джун быў раман з маім мужам".
  
  Я ахнула, а Джыл выпусціў відэлец. Яна бразнула аб яго парцалянавую талерку для ланча. "Прабач," сказаў ён, моршчачыся.
  
  Вусны Джуліі перайшлі ад злосна поджатых да сумна нахмураным і назад. Нарэшце, яна сказала: “Рычард быў добрым мужам больш за пяцьдзесят гадоў. За ўвесь час, пакуль мы былі жанатыя, ён дапусціў адзін промах. Я адразу зразумела, калі гэта адбылося. Я таксама ведала, што Джун нацэлілася канкрэтна на майго мужа з-за яго сяброўства з яе братам Джынам ".
  
  Мае вочы пашырыліся, калі Джыл спытала: "Чаму дружба вашага мужа з Джынам Босвортом справакавала Джун напасці на вашага мужа?"
  
  Джулія насмешліва чмыхнула. “ Каб прымусіць Джына раўнаваць, вядома.
  
  Я прыкусіла губу, каб не даць бурбалкі ўзбуджэння вырвацца вонкі. "Значыць, гэта праўда," сказала я. "Джын і яго сястра былі ..." Я не думала, што змагу нават скончыць прапанову, настолькі іх незаконныя адносіны выклікалі ў мяне агіду.
  
  “ Уцягнуты ў кровазмяшальныя адносіны? - Спыталася Джулія. “ Так. Так, былі.
  
  І зноў мы з Джыл абмяняліся ўсхваляванымі поглядамі. "Джулія," сказаў я, імкнучыся дзейнічаць як мага асцярожней. "Мы лічым, што Джын быў Палюбоўнікам нумар восем ў шоў Алены, і што Джун плаціла Алене за тое, каб яна маўчала аб сваіх сапраўдных адносінах з братам".
  
  "Мяне гэта не здзіўляе", - сказала Джулія. “Пасля таго, як Джун выйшла замуж і пачала адмаўляць свайму брату, ён спрабаваў паквітацца з ёй, заляцаючыся за самымі гламурнымі распушчанымі маладымі жанчынамі, якія хацелі займець яго. Алена ідэальна падышла б пад гэты профіль.
  
  "Скажы мне", - сказала яна, паставіўшы локці на стол і нахіляючыся да мяне. "Якое дачыненне мае выплата Джун Алене да яе забойства?"
  
  "Мы не ўпэўненыя", - сказаў я. “ Але мужчына па імя Марк Пардо быў апрануты ў жаночы плашч дзясятага памеру - памер Алены, — падбіты двумястами тысячамі даляраў, калі яго знайшлі мёртвым у завулку за кавярні, далей па вуліцы ад тэатра. Мы падазраём, што паміж Пардо і Джун існавалі прафесійныя адносіны, і мы таксама лічым, што грошы, подкладывавшиеся пад плашч Пардо, паступілі ад яе ".
  
  “ І гэты містэр Пардо быў забіты ў тую ж ноч, што і Алена?
  
  "Так", - сказаў я.
  
  Джулія адкінулася на спінку крэсла і ледзь прыкметна пахітала галавой. "Божа мой", - сказала яна. "Якая заблытаная павуціна".
  
  "Згодны", - сказаў я.
  
  “ Зброя, з якога забілі Алену, выкарыстоўвалася таксама для забойства містэра Парда?
  
  "Няма", - сказаў я. “Метадам смерці для яго было знясіленне. Ад удару фартэпіяннай струной па шыі містэра Пардо".
  
  Вочы Джуліі зноў пашырыліся, і зрабіў Джыл сячэ рух папярок сваёй шыі. Трохі вусцішнае на дадзены момант, але гэта быў Джыл.
  
  "Гэта жудасна," прашаптала Джулія.
  
  “ Так і ёсць. І гэта другая прычына, па якой мы не верым, што Сані забіла Алену. Для нас неспасціжна, што яна магла здзейсніць не адно, а два забойствы запар. І адно з дапамогай фартэпіяннай струны? Я пакруціў галавой. "Я на гэта не куплюсь".
  
  "Ты маеш рацыю," згадзілася Джулія. - Сані здавалася занадта далікатнай, каб адолець мужчыну.
  
  "Такім чынам, вы разумееце, чаму мы так старанна спрабуем знайсці альтэрнатыўную тэорыю", - сказаў Джыл. "Тую, якая ставіць усе галачкі".
  
  "На самай справе", - сказала Джулія, і я мог сказаць, што яна сама спрабавала скласці кавалачкі разам па адсутнасці позірк, якім яна глядзела ўздоўж стала. А потым яе погляд зноў сфакусаваўся, і яна сказала: “Гэта таямніца ўнутры таямніцы. Прызнанне Сані-Анджэла і скрываўленая адзенне сапраўды ўсё ўскладняюць, ці не так?"
  
  "У велізарным сэнсе", - сказаў Джыл.
  
  "Джыл," паклікала Джулія. - Скажы мне яшчэ раз, каго з палюбоўнікаў Алены ты дапытвала мінулай ноччу?
  
  "Адзін, Чатыры і Пяць," сказаў ён.
  
  "Такер Макаллен, забудоўшчык; Джоэл Голдберг, з якім вы знаёмыя; і віцэ-адмірал Лаям Лихи", - нагадала я ёй.
  
  "Чаму ты навучылася ў іх?" - спытала яна Джыл.
  
  "Не так ужо шмат, за выключэннем таго, што яны, здавалася, не адчувалі ніякіх згрызот сумлення з-за скону Алены".
  
  "Гэта цікава", - сказала Джулія, пастукваючы сябе па падбародку.
  
  "Ніхто з мужчын у маім спісе таксама асабліва не цікавіўся ёю", - сказаў я.
  
  Джулія ўздыхнула. “ Што азначае, што любы з іх мог быць яе забойцам.
  
  "Так і ёсць", - пагадзіўся я.
  
  "Ці ёсць хто-небудзь у спісе, каго вы не пазналі?"
  
  "Палюбоўнік нумар Два, Палюбоўнік нумар Дзесяць і Палюбоўнік нумар Дванаццаць," сказала Джыл.
  
  "Вы цалкам збянтэжаныя іх асобамі або падазраяце, кім яны могуць быць?"
  
  "Мы сее-што падазраём аб іх", - сказаў я. “Палюбоўнік нумар два, як мы мяркуем, кангрэсмен. Мы думаем, што Палюбоўнік нумар Дзесяць - аўтагоншчык, а Палюбоўнік нумар Дванаццаць - сын каралевы, лянівы плэйбой, які баіцца абавязацельстваў ".
  
  "Гэта цікавая кампанія", - сказала яна. "Дванаццаць" гучыць так, нібы хто-то звязаны з каралеўскай сям'ёй".
  
  "Гэта не Аарон Насаў," хутка сказала я. “ Ён палюбоўнік нумар адзінаццаць.
  
  “ Ці магла яна паўтарыцца?
  
  "Вы маеце на ўвазе, ці магла яна двойчы выкарыстоўваць аднаго і таго ж мужчыну ў сцэнары?" - Спытаў я.
  
  "Так".
  
  Я паглядзеў на Джыл. Ён паціснуў плячыма. Ён не ведаў. "Я мяркую, што ўсё магчыма", - сказаў я.
  
  "Але ты не думаеш, што яна гэта зрабіла, праўда?"
  
  "Няма", - сказала я. “Аарон не плэйбой і не баіцца абавязацельстваў. Ён багаты, але ён не сын каралевы. Я маю на ўвазе, ты ведаеш яго, Джулія. Ён што, шаснаццаты ў чарзе на дацкую карону?
  
  Джулія кіўнула. “Што-то накшталт таго. Але з твайго пункту гледжання, так, гэта апісанне сапраўды гучыць значна інакш, чым тое, якім я ведаю Аарона".
  
  "Пакуль мы не зможам ідэнтыфікаваць трох пакінутых падазраваных, мы вымушаныя правяраць толькі астатніх васьмярых", - сказаў я.
  
  "Не Аарон?" спытала яна, і я мог сказаць, што яна разыгрывала адваката д'ябла, задаючы мне гэтае пытанне.
  
  Я пакруціў галавой. “З усіх, з кім мы гаварылі да гэтага часу, ён адзіны, хто выказаў раскаянне, пачуўшы пра яе смерць. Больш таго, ён не прызнаўся, што Алена спрабавала вымагаць у яго грошы, і сказаў, што прычына, па якой яго нож для выкрыцця лістоў быў знойдзены ў яе грымёрцы і выкарыстаны ў якасці спосабу забіць яе, заключалася ў тым, што ён дазволіў ёй узяць яго ".
  
  “ І вы не верыце, што ён дазволіў ёй забраць яго?
  
  Я пакруціў галавой. “ Нож для выкрыцця лістоў варта па меншай меры пяцьдзесят тысяч даляраў. Ён інкруставаны каштоўнымі камянямі і зроблены з четырнадцатикаратного золата.
  
  Джулія адкінулася на спінку крэсла, як быццам была задаволеная. "Добра", - сказала яна. “Я давяраю вашага меркавання і свайму ўласнаму адносна Аарона. Я зраблю ўсё магчымае, каб даведацца любую інфармацыю ў містэра Босха і містэра Чипперфилда, і, магчыма, я нават нанёс візіт містэру Голдбергу. Цяпер, калі я купіў у яго сёе-што рэдкае і дарагое, ён, магчыма, будзе схільны да невялікай гутарцы.
  
  "Джыл?" Сказаў я. Ён чакальна паглядзеў на мяне. "Ці ёсць яшчэ двое ў вашым спісе, вартыя далейшага расследавання?"
  
  Джыл зноў паціснула плячыма. “Я не ведаю, Кэт. Яны, відавочна, не былі засмучаныя смерцю Алены, але я сапраўды не адчула ад іх атмасферы забойства. Асабліва віцэ-адмірал. Ён здаўся мне вельмі агульнапрынятым хлопцам. Ведаеш, як Шэпард ".
  
  "Ха", - сказаў я. "Калі ён такі ж, як Шэпард, ён ні ў якім выпадку не забойца".
  
  "Макаллену было б занадта шмат губляць", - сказала Джулія. “Ён абсалютная свіння, але я не бачу, каб ён рабіў што-то настолькі ірацыянальнае, што магло б паставіць пад пагрозу яго будучыню. Не тады, калі ён на піку сваёй магутнасці.
  
  "Добрае заўвагу", - сказаў я. "Такім чынам, на самай справе застаецца засяродзіцца толькі на Босха, Чипперфилде і Голдберге".
  
  Джулія пацягнулася, каб папляскаць мяне па руцэ. “ Дазволь мне паклапаціцца пра іх. Вам дваім варта засяродзіцца на высвятленні асоб Другога, Дзясятага і Дванаццатай.
  
  Мы з Джыл абодва кіўнулі, а Джулія ўзяла сурвэтку са сваіх каленяў і асцярожна ўстала.
  
  “ А цяпер, можа быць, прагуляемся па тэрыторыі і спланируем вясельны прыём для майго ўнука?
  
  "Так і зробім," сказаў я, устаючы разам з Джыл.
  
  "Гэта будзе весела!" - сказаў ён, відавочна ўсхваляваны.
  
  І пасля абеду мы адправіліся планаваць вечарыну.
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 17
  
  Pпад'язджаючы да мяне пасля цудоўнага дня, праведзенага з Джуліяй, мы з Джыл ўбачылі, што Дарыус яшчэ не прыехаў за машынай сваёй жонкі.
  
  "Скрыжаваўшы пальцы, ключы знаходзяцца ўнутры Range Rover", - сказаў Джыл.
  
  "Спадзяюся, яны ўсё яшчэ не з Сані", - пагадзіўся я, думаючы, што, магчыма, менавіта таму Дарыус не вярнуўся за машынай. Калі б у яго не было запаснога бірулькі, то машына Сані магла б стаяць у мяне на пад'язной дарожцы даволі доўга.
  
  Джыл выскачыў і падышоў да "Роверу", каб зірнуць. Ён пацягнуў за ручку дзверцы і выявіў, што машына не зачынены. Азірнуўшыся на мяне, ён прыўзняў бровы.
  
  Я апусціў шкло і сказаў: "Гэта добры знак".
  
  Затым ён сеў за руль, азірнуўся, паглядзеў на мяне і паціснуў плячыма. Затым ён нахіліўся наперад, каб націснуць кнопку ЗАПУСКУ, і Range Rover ажыў.
  
  "Самы час, каб гэта спрацавала", - сказаў я.
  
  Джыл зачыніў дзверы і прышпіліўся, і я дазволіў яму весці мяне да дому Сані, а сам рушыў услед за ім. Ён падагнаў пазадарожнік да гаража, і, да майго здзіўлення, дзверы гаража пачала падымацца. Джыл пад'ехаў да дома, прыпаркаваў "Рейндж Ровер", пасядзеў там з хвіліну, затым выйшаў з машыны і, выйшаўшы з гаража, паспяшаўся да маёй машыне, але не сеў у яе.
  
  "Дзверы гаража не адкрываецца", - сказаў ён.
  
  “Так. Відавочна, гэта прыліпае. Гэта здарылася, калі я прыйшоў за квіткамі на шоў Алены ".
  
  Джыл паказаў на машыну Даріуса, прыпаркаваную на пад'язной дарожцы каля дзвярэй. “Ён дома. Пойдзем скажам яму, што мы пакінулі машыну Сані і прыпаркавалі яе ў гаражы", - сказаў ён.
  
  "Добрая ідэя", - сказаў я, выходзячы з машыны.
  
  Разам мы падышлі да ганка, але, падышоўшы бліжэй, пачулі музыку, які даносіцца з задняга двара.
  
  Мы з Джыл абмяняліся цікаўнымі поглядамі, і я паказаў на заднюю брамку, якая была адкрыта. Калі мы наблізіліся да крыніцы музыкі, стала ясна, што Дарыус гуляе на адной з сваіх акустычных гітар і спявае калыханку.
  
  "О, - вау", - прашаптала Джыл. "Ён добры!"
  
  Ён быў добры. Яго голас быў хрыплым і больш глыбокім, чым у яго суразмоўцы. У яго быў ідэальны слых, і слухаць, як ён спявае, было такім задавальненнем, што мы з Джыл спыніліся, каб праслухаць песню цалкам.
  
  Кожныя некалькі акордаў мы чулі, як Фінлі заліваўся смехам і пляскаў у ладкі. Цяпер мы ведалі, для каго Дарыус спявае.
  
  Калі ён скончыў песню, мы з Джыл, нарэшце, выйшлі з-за вугла і паклікалі яго. "Прывітанне, Дарыус!" Джыл крыкнуў.
  
  Дарыус падскочыў, але хутка ўзяў сябе ў рукі. "Прывітанне, хлопцы", - сказаў ён. “Прабачце! Вы стукалі, а я вас не чуў?"
  
  Я пакруціў галавой. "Не, мы вярнулі машыну Сані і прыпаркавалі яе ў гаражы, але мы не можам зачыніць дзверы, таму мы прыйшлі шукаць цябе і пачулі твой цудоўны пявучы голас, і нам прыйшлося правесці расследаванне".
  
  Дарыус расплыўся ў сарамлівай ўсмешцы. "Я заўсёды любіў спяваць", - сказаў ён. "Толькі не перад аўдыторыяй".
  
  “Якая ганьба. Таму што ты добры!" Сказала я, сядаючы ў адно з шэзлонгаў ва ўнутраным дворыку побач з Дариусом.
  
  Джыл падышоў да Фінлі, калі ўбачыў, што маленькі малы сустрэўся з ім позіркам, і працягнуў рукі, быццам хацеў абняць.
  
  Фінлі, які сядзеў у сваёй цацачнай машынцы, віскнуў ад захаплення і таксама працягнуў рукі.
  
  Мы з Дариусом моўчкі назіралі за тым, як Джыл падхапіла Фінлі на рукі і пачала танцаваць з ім.
  
  Я ўсміхнулася, і яго бацька таксама. Джыл здзейсніў серыю кручэнняў, якія вынеслі яго з паціа на пляж. Было ясна, што Гіл хацеў хвілінку пагуляць з Фінлі, таму я знайшоў час спытаць Даріуса аб Сані.
  
  “ Як там наша дзяўчынка, трымаецца?
  
  Дарыус паківаў галавой і ўтаропіўся ў зямлю. "Гэта як начны кашмар", - сказаў ён. "Я працягваю думаць, што яна вернецца дадому і выйдзе прама сюды, каб сказаць мне, што ўсё гэта было адной вялікай памылкай".
  
  Я прыкусіла губу. Я не магла ўявіць, як цяжка гэта можа быць для яго. Калі Сані асудзяць, яму прыйдзецца гадаваць Фінлі аднаму.
  
  “ Маркус казаў што-небудзь пра яе абароне? - Спытала я.
  
  “ Не вельмі. Ён папрасіў мяне звесці яго з яе лекарам, каб даведацца пра гісторыю яе амнезіі, выкліканай амбиеном. І ён сказаў, што, магчыма, выступіць у абарону непрытомнасці, што, ха, я нават не магу ўсвядоміць ".
  
  “ Калі гэта выратуе Сані ад турмы ...
  
  “У тым-то і справа, Кэтрын. Яе выпусцілі з турмы, але яна была б складзена ў псіхіятрычную бальніцу. Магчыма, пажыццёва".
  
  Я адчувала сябе так, нібы Дарыус толькі што ўдарыў мяне пад дых. Варыянты Сані на самай справе не былі варыянтамі. "Мы з Джыл вывучалі іншых падазраваных", - сказала я.
  
  Дарыус здзіўлена паглядзеў на мяне. "Іншыя падазраваныя?"
  
  Я кіўнуў. "Мы знайшлі копію сцэнарыя Алены і змаглі ідэнтыфікаваць дзевяць з дванаццаці яе палюбоўнікаў".
  
  “ Ты думаеш, гэта зрабіў хто-небудзь з іх?
  
  “Я ведаю. Я думаю, што Сані, магчыма, натыкнулася на Алену, калі яе забівалі, і Сані, верагодна, кінулася на дапамогу, менавіта таму кроў трапіла на яе вопратку, а потым яна выбегла адтуль, і той, хто ўчыніў забойства, адкінуў нож для выкрыцця лістоў у бок і пабег за ёй, але яна ўцякла. Затым яна паехала дадому, пераапранулася, вярнулася ў сваю машыну і паехала ў парк. Пачуццё віны за тое, што яна не змагла выратаваць Алену, нагнала яе, і яна праглынула ўвесь ваш рэцэпт ".
  
  Выраз твару Даріуса сказала мне, што ён сумняваецца ў маім тлумачэнні. "Ты думаеш, прысяжныя павераць гэтаму?"
  
  "Калі мы зможам выкрыць аднаго з палюбоўнікаў у хлусні, я думаю, яны проста змогуць".
  
  "Каго вы ўжо пазналі?" - спытаў ён.
  
  Я палезла ў сумачку і дастала сцэнар, а таксама фатаграфію дошкі, якую я зрабіла. Паказваючы іх Дариусу, я сказала: "Вось хто ў нас пакуль што ёсць".
  
  Дарыус прачытаў урыўкі з сцэнара і прагледзеў спіс імёнаў. "Я ведаю, што яна сустракалася з некаторымі з гэтых хлопцаў", - сказаў ён. “Я фанат "Джайентс", і Алена выхвалялася, што сустракаецца з квотербеком. Я ведаў, што яна не сустракалася з Джонсам або Макоям. Яны занадта маладыя і занадта паспяховыя, каб звязвацца з ёй, так што Босх мае сэнс ".
  
  Я пакасілася на яго. “ Ёсць што-небудзь, што вы маглі б ведаць аб трох зніклых імёнах?
  
  Дарыус імгненне вывучаў уступныя радкі для кожнага з гэтых палюбоўнікаў. "Добра, такім чынам, Палюбоўнікам нумар дзесяць будзе Киллингтон Кавилл".
  
  "Хто гэта?" - спытаў я.
  
  “Ён шатландскі аўтагоншчык. Ён сапраўды добры. Ён прыехаў у Штаты, каб вадзіць машыну за каманду Penske. Мы з Сані бачылі Алену і Кавіла ужинающими на вуліцы ў канцы лета, каля года таму. Сані сказала, што Алена сапраўды была закахана ў Кавіла, але яе турбавала, што іх адносіны пачынаюць пагаршацца, таму што Кавилл казаў аб вяртанні ў Шатландыю ".
  
  “ Ён вярнуўся ў Шатландыю? - Спытаў я.
  
  "Думаю, так", - сказаў Дарыус. А потым ён прыжмурыўся на што-то ў тэксце сцэнара, і я пачула, як ён рэзка ўздыхнуў.
  
  "Што гэта?" - Спытаў я.
  
  Ён пастукаў па сцэнары. "Я ведаю, хто быў нумарам Два".
  
  “Быў? Ці ёсць?"
  
  "Быў", - сказаў ён, і выгляд у яго быў сумны.
  
  "Хто?"
  
  “ Мой дзядзька Рой.
  
  Надышла мая чарга здавацца здзіўлена. - Твой дзядзька?
  
  “Так. 'Баюся, што так".
  
  “ Алена сустракалася з тваім дзядзькам?
  
  “ Каля чатырох месяцаў. Аднойчы ў нядзелю яна прыехала на барбекю, і дзядзька Рой зайшоў павітацца. Яны сустрэліся і зладзілі, і я паспрабавала папярэдзіць яго аб Алене, аб тым, як яна абыходзілася з мужчынамі, але ён быў паглынуты тым фактам, што гэтая сімпатычная, значна больш маладая жанчына прыцягвала яго, таму ён не слухаў. Яго сэрца было разбіта, калі яна разарвала з ім адносіны. Ён памёр ад інсульту прыкладна праз два месяцы."
  
  "О, Дарыус, мне так шкада".
  
  “Усё ў парадку. У яго была добрая жыццё. Ён нядрэнна зарабіў, выйшаў на пенсію і пераехаў сюды, каб быць бліжэй да мяне і Сані. На самай справе, ён быў мне бацькам больш, чым мой уласны бацька ".
  
  "Ён быў кангрэсмэнам?" - Спытаў я.
  
  “ Кангрэсмен? Няма. Што прымусіла цябе так падумаць?"
  
  Я звярнуў увагу на радок у сцэнары. "Ён праводзіў свае дні ў доме на пагорку".
  
  Дарыус коратка засмяяўся. “Не, дзядзька Рой трыццаць гадоў быў біржавых маклерам. Ён пераехаў у дом вунь там". Дарыус паказаў на ўцёс з выглядам на акіян. "Гэта на стромкім узгорку", - сказаў ён.
  
  "Аааа", - сказаў я. "Добра, я зразумеў". Затым я зноў паказаў на сцэнар. "Ёсць якія-небудзь здагадкі аб каханку нумар дванаццаць?"
  
  Дарыус прачытаў гэтыя радкі і паківаў галавой. "Паняцці не маю", - сказаў ён. “З тых часоў, як скончыўся COVID, я шмат працаваў у Лос-Анджэлесе, так што мяне не было паблізу. Я мог бы спытаць Сані, ці ведае яна.
  
  "А ты б стаў?"
  
  "Вядома", - сказаў ён. "Калі гэта дапаможа яе справы, то я вызначана паспрабую даведацца ў яе імя".
  
  "Ты - скарб", - радасна сказала я. Дарыус разгадаў дзве загадкі прыкладна за пяць хвілін, і я адчула такое палёгку, даведаўшыся, што двое мужчын, якіх ён апазнаў, адсутнічалі на момант забойства Алены - хоць мне трэба было папрасіць Джыл адшукаць Кавіла і пераканацца, што ён усё яшчэ ў Шатландыі.
  
  Побач са мной, на стале, што-то зажужжало. Я паглядзела ўніз і ўбачыла, што гэта быў тэлефон Даріуса.
  
  "Эндру тэлефануе", - сказала я, падымаючы трубку і працягваючы яе яму.
  
  "Выдатна!" - сказаў ён, уручаючы мне сцэнар і мой тэлефон, затым беручыся за свой. “Ён мой спецыяліст па нерухомасці. Прабачце мяне." Дарыус накіраваўся да дома, каб пагаварыць сам-насам, а я села ў адно з адирондакских крэслаў і глядзела, як Джыл бегае вакол Фінлі, у той час як малы стаяў нерухома і смяяўся, і смяяўся над Джыл.
  
  Было прыемна бачыць, што адсутнасць маці так не паўплывала на Фінлі. Я ведаў, што гэта наўрад ці будзе доўжыцца доўга, але хлопчык быў досыць малады, каб усё магло быць не так жудасна, як можна было чакаць.
  
  Яшчэ праз некалькі хвілін Дарыус вярнуўся да мяне і зноў сеў. "Прабач за гэта", - сказаў ён. "Я прадаю сваю кватэру ў Лос-Анджэлесе".
  
  "У кандамініюмаў?"
  
  Ён здзіўлена падняў падбародак. “ Ты ведаеш пра кватэры?
  
  “Я ведаю. Мне сказала Сонейка. Чаму гэта ты прадаеш?"
  
  Погляд Даріуса зноў апусціўся на зямлю. Ён быў відавочна збянтэжаны. “Я спрабую сабраць грошы на абарону Сані. Маркус сказаў мне, што сума можа дасягаць паўмільёна".
  
  "Ого", - сказаў я.
  
  "Ага", - сказаў Дарыус, сумна гледзячы на Фінлі і Джыл, якія граюць разам. “Я б усе аддаў, каб зняць Сані з кручка. Яна каханне ўсёй маёй жыцця". Яго голас задрыжаў, калі ён прамовіў апошнюю частку.
  
  "Мы зробім усё, што зможам, Дарыус", - ціха сказала я. Я сапраўды спачувала яму.
  
  "Дзякуй", - сказаў ён, затым ўдзячна ўсміхнуўся.
  
  Рушыў услед момант няёмкага маўчання, і я спытаў: "У вас з Фінлі дастаткова ежы?"
  
  “ Ты маеш на ўвазе вячэру і ўсё такое?
  
  Я кіўнуў.
  
  “Так. Напэўна. У яго поўна ежы, але я не быў вельмі галодны".
  
  “Мы б хацелі прыгатаваць цябе лажанню. Ты не супраць?"
  
  “ Ты жартуеш? Лажання - маё любімае страва. Гэта было б выдатна, Кэтрын. Дзякуй.
  
  Джыл падышоў да нас, трымаючы Фінлі на сцягне. "Авохці!" - сказаў ён. "У гэтага дзіцяці ёсць энергія!" Джыл ткнула Фінлі пальцам у пупок, і хлопчык завішчаў ад захаплення.
  
  Дарыус ўстаў і раскінуў рукі. "Для яго ўжо амаль час абеду", - сказаў ён.
  
  Я таксама ўстаў. "Мы пакідаем цябе з тваімі отцовскими абавязкамі, але хутка ўбачымся, добра?"
  
  “Выдатна. І што, Кэтрын?"
  
  "Так?"
  
  “Дзякуй. І я сур'ёзна".
  
  Я ўхмыльнуўся. “Вядома, Дарыус. Вядома".
  
  Калі мы зноў былі ў дарозе, я спытаў: "Ты не супраць, калі мы заедзем у прадуктовы магазін?"
  
  “ У мяне ёсць усё неабходнае для вячэры, салодкая.
  
  "Што ў нас будзе?" - спытаў я.
  
  "Кураня Веранік".
  
  "Таа", - сказала я. “Мне падабаецца твая курыца "Веранік". Але я спадзявалася, што мы зможам падабраць усе інгрэдыенты для падрыхтоўкі тваёй знакамітай лазаньі заўтра".
  
  "Ты ж ведаеш, што гэта адымае ў мяне ўвесь дзень, праўда?"
  
  "Я буду там, каб дапамагчы", - сказала я. "Я хачу прыгатаваць гэта для Дарыуса і Фінлі".
  
  Брыво Джыл ўзляцела ўверх. "О, так", - сказаў ён. “Я зусім забыўся прынесці ім што-небудзь лёгка разогреваемое, каб ім не прыйшлося турбавацца аб вячэры. Дзякуй, што нагадала мне. І так, мы абавязкова зробім гэта заўтра ".
  
  "Ура!" Я сказала, шчаслівая, што ён быў гатовы выдаткаваць час на падрыхтоўку свайго знакамітага стравы.
  
  Мы пад'ехалі да прадуктовай крамы, і як толькі я села на месца, зазваніў мой тэлефон. "Гэта Маркус," сказала я.
  
  “ Ты гавары. Я пайду па крамах, " сказала Джыл.
  
  Я кіўнуў, і Джыл выскачыла з машыны.
  
  "Маркус," радасна сказала я. Мне заўсёды падабалася з ім размаўляць.
  
  "Кэтрын," паклікаў ён. “ Ёсць хвілінка?
  
  “Я ведаю. Што здарылася?"
  
  “ Ёсць пара рэчаў.
  
  “ Раскажы мне.
  
  “ Для пачатку, акруговай пракурор толькі што даслаў некалькі апраўдальных доказаў таго, што новы дэтэктыў...
  
  "Сантана?"
  
  “Так, гучыць дакладна. Гэта дэтэктыў Сантана знайшоў, калі выклікаў у суд запісу тэлефонных размоў Алены".
  
  "Што ён знайшоў?" - Спытала я, ведаючы, што гэта дрэнна.
  
  "Серыя тэлефонных званкоў паміж Аленай і двума нумарамі, абодва зарэгістраваныя на Сані-Анджэла, была зробленая прыкладна за дваццаць, дзесяць і пяць хвілін да пачатку яе шоў".
  
  - У Сані было два тэлефона?
  
  "Гэта выглядае менавіта так".
  
  "Я заўсёды тэлефанаваў ёй толькі па нумары два-чатыры-два-чатыры", - сказаў я, запомніўшы апошнія чатыры лічбы нумара Сані, таму што мой дзень нараджэння быў дваццаць чацвёртага чысла таго ж месяца.
  
  “ У яе быў паказаны іншы нумар з нумарам абанента тры-восем-тры-восем.
  
  "Што такое абаненцкі нумар?"
  
  “ Апошнія чатыры лічбы тэлефоннага нумара.
  
  "А", - сказаў я, але затым вярнуўся да бягучай тэме. "Значыць, Сані тэлефанавала ёй з абодвух тэлефонаў?"
  
  “ І Алена ператэлефаноўвала ёй па абодвух нумарах.
  
  "Як доўга цягнуліся гэтыя размовы?"
  
  "Хвіліна ці дзве сышло на першыя два званка, зробленыя Аленай на нумар тры-восем, затым яшчэ адзін званок Сані на нумар два-чатыры-два-чатыры, і гэты званок доўжыўся дзесяць хвілін, але апошні званок быў з тэлефона Сані Алене, і ён цягнуўся трыццаць секунд".
  
  “ Ці магла Сонейка пакінуць паведамленне?
  
  “Гэта магчыма. Тым не менш, тое, што Сані і Алена абменьваліся тэлефоннымі званкамі за некалькі гадзін да забойства Алены, не абяцае нічога добрага для справы Сані. І яшчэ менш спрыяльным прадвесцем з'яўляецца тое, што нумар тры-восем-тры-восем быў адключаны ".
  
  Я цепнула вачмі. “ Ён быў адключаны?
  
  “ Так. Раніцай таго дня, калі Сонейка прызналася ў забойстве Алены.
  
  "Ого", - сказаў я.
  
  "Згодзен," сказаў Маркус.
  
  “ Ты пытаўся пра гэта Сонейка?
  
  Маркус уздыхнуў, і я магла сказаць, што ён стаміўся. “ Я так і зрабіў.
  
  "Ішто?"
  
  “І яна амаль у ступары, Кэтрын. Яна не адказвае ні на адзін з маіх пытанняў. Яна проста сядзіць, утаропіўшыся ў нікуды, і плача ".
  
  Я заплюшчыла вочы і адчула, як слёзы падступаюць да маіх стагоддзяў. Я не магла ўявіць, у якім душэўным стане цяпер была Сані. Мне было так шкада яе.
  
  "Такім чынам, што ты збіраешся рабіць?" - Спытаў я.
  
  “Я збіраюся патэлефанаваць Дариусу і даведацца, ці можа ён сустрэцца са мной у акруговай турме і паспрабаваць вывесці яе з роспачы. Я спадзяюся, што ён зможа прымусіць яе, па меншай меры, адказаць на мае пытанні.
  
  "Гэта добры план", - сказаў я. “Ён сапраўды непакоіцца пра яе. Калі ты збіраешся вярнуцца, каб яшчэ раз пагаварыць з ёй?"
  
  "Заўтра, пасля таго, як мы скончым ў EHCP і я завязу Джулію дадому".
  
  "Ты суправаджаеш яе ў клуб", - сказаў я.
  
  “Так. Яна працуе хутка і брудна, і мне падабаецца яе стыль".
  
  “Добра, Маркус. Гэта добра. Пераканайся, што яна ў бяспецы, добра?"
  
  “Вызначана. Цяпер раскажы мне аб любым прагрэсе, якога ты дамогся".
  
  “Што ж! Дарыус сапраўды праліў для нас некаторы святло на гэты конт. Ён дапамог мне ідэнтыфікаваць двух з пакінутых трох загадкавых мужчын ".
  
  "Якія менавіта?"
  
  “ Два і дзесяць.
  
  “ Чалавек, якога вы лічыце членам Кангрэса і аўтагоннікам?
  
  “Так. Добрая памяць".
  
  "Гэта спатрэбіцца", - сказаў ён. "Такім чынам, хто яны?"
  
  “ Другім быў дзядзька Даріуса, Рой.
  
  "Дзядзька Даріуса сустракаўся з Аленай?"
  
  “Ён так і зрабіў. Рой быў пры грошах, і, па-відаць, гэта было ўсё, што мела значэнне для Алены ".
  
  “ Ён быў кангрэсмэнам? - спытаў я.
  
  “Няма. Аказваецца, ён на самай справе жыў на ўзгорку. На самай справе гэта недалёка ад іх дома".
  
  "Дзе ён зараз?" - спытаў я.
  
  “ Мёртвы. Дарыус сказаў, што ён памёр год таму.
  
  “ Натуральныя прычыны?
  
  "Інсульт", - сказаў я. "У любым выпадку, Палюбоўнік нумар дзесяць - хлопец, па імя Киллингтон Кавилл".
  
  Маркус хмыкнуў. “ Мне знаёма гэта імя. Ён працаваў кіроўцам у нафтавай кампаніі.
  
  "Шына", - сказаў я. "Пенске".
  
  "Добра, так дзе ж ён зараз?"
  
  “Мы думаем, што ён вярнуўся ў Шатландыю. Я збіраюся папрасіць Джыл разабрацца з гэтым сёння ўвечары, паглядзім, ці зможа ён дакладна вызначыць, ці праўда гэта і як доўга Кавилл вярнуўся на радзіму ".
  
  "Добра," сказаў Маркус. “ Не пашанцавала з нумарам дванаццаць?
  
  "Няма", - сказаў я. "Дарыус не мог падысці пад апісанне ні да каго з тых, каго ён ведаў, з кім сустракалася Алена".
  
  "Было б нядрэнна зафіксаваць усе імёны", - сказаў Маркус.
  
  “Было б. Мы з Джыл не здадзімся, але на дадзены момант гэты хлопец застаецца загадкай ".
  
  “Добра, Кэтрын. Пакуль сапраўды добрая праца. Я буду на сувязі".
  
  З гэтымі словамі Маркус пайшоў. Праз імгненне з'явілася Джыл з прадуктовай каляскай, даверху набітай папяровымі пакетамі. Я выйшла і дапамагла яму загрузіць машыну.
  
  "Нам сапраўды трэба ўсё гэта толькі для падрыхтоўкі лазаньі?"
  
  "З лепшых інгрэдыентаў атрымліваюцца самыя смачныя стравы, шугар".
  
  "Добрае заўвагу".
  
  Па дарозе дадому я распавяла яму аб сваім размове з Маркусам.
  
  "Я спадзяюся, яны змогуць вывесці Сані з засмучэння", - сказаў Джыл. Ён выглядаў такім жа занепакоеным, як і я.
  
  "Калі хто-то зможа гэта зрабіць, то толькі Дарыус".
  
  "Не Шэпард?"
  
  "Няма", - сказала я. "Сумняваюся, што Маркус дазволіў бы Шепу знаходзіцца побач з Сані прама цяпер".
  
  "Чаму ты так кажаш?"
  
  “Ён кап, які здаў яе. Калі яна прызнаецца, што хоць бы ў адной дэталі, якая дапаможа вылучыць супраць яе абвінавачванні ў забойстве, ён паведаміць пра гэта Сантане ".
  
  - Ён паступіў бы так са сваёй уласнай сястрой?
  
  "Ён ужо зрабіў гэта з ёй", - сказаў я.
  
  Джыл сядзеў, скрыжаваўшы рукі на грудзях, змоўкшы і утаропіўшыся ў акно. Я мог сказаць, што ён хацеў сказаць што-то асуджае, але стрымліваўся.
  
  "Што?" Я спытаў.
  
  "Нічога".
  
  "Джыл", - настойваў я. "Скажы тое, што ты збіраўся сказаць".
  
  “Выдатна. Ты думаеш, сустракацца з кім-то, хто здольны адправіць сваю сястру-блізнюка ў турму, добрая ідэя?"
  
  "Што ён павінен быў зрабіць?" Я спытаў у яго. “Яна прызналася ў забойстве перад ім і пяццюдзесяццю іншымі людзьмі, што стаялі побач. Не тое каб ён мог прыкінуцца, што яна не гаварыла таго, што сказала, і не падмацаваў гэта папяровым пакетам, поўным акрываўленай адзення ".
  
  Джыл нахмурылася і зноў ўтаропілася ў акно. "Ну, я ніколі не змагла б сустракацца з кім-то накшталт гэтага".
  
  "Ну жа, Джыл", - узмаліўся я. "Шэпард - добры хлопец, які трапіў у бязвыхадную сітуацыю".
  
  "Мне ўсё роўна гэта не падабаецца", - настойваў ён.
  
  “Я таксама, але я б аддала перавагу сустракацца з прынцыповым, сумленным, прыстойным мужчынам, чым з як ашуканца і кім-то беспрынцыпны. У мяне гэта было ў маіх апошніх адносінах. У дадзеным выпадку мне гэта не трэба ".
  
  "Макс?" Здзіўлена спытала Джыл, маючы на ўвазе мужчыну, з якім я нядоўга сустракалася да Шепарда.
  
  "Не, не Макс", - сказаў я. "Том".
  
  "О, твой былы".
  
  "Так".
  
  Джыл ўздыхнула. “Добра, Кэт, гэта тваё жыццё. Жыві так, як хочаш".
  
  Мы прыбылі ў "Чэз Кітым" некалькі хвілін праз, і Духі цёпла сустрэлі нас ля дзвярэй, часта віляючы хвастом і прыціскаючыся да нашых ног.
  
  "Бедны хлопец", - сказаў я, ставячы прадукты, а затым нахіляючыся, каб абняць Прывіда. "Ён увесь дзень быў дома адзін".
  
  "Я павінна праводзіць яго", - сказала Джыл, гледзячы ў акно на што цямнее неба.
  
  Я паказала на дзверы. "Ідзі", - сказала я. "Я прыбяру прадукты, падрыхтую пасту і нарежу вінаград для курыцы "Веранік"".
  
  Джыл схапіў Прывіда за ланцужок і пацалаваў мяне ў шчаку. “ Ты мой збаўца, - сказаў ён. “ Я вярнуся праз дваццаць хвілін.
  
  Наступныя пяць хвілін я выдаткаваў на тое, каб проста выцягнуць усе сумкі з машыны і распакаваць іх. Затым я наліў гарачую ваду з крана для гарачай вады ў рондаль, паставіў яе на фаерку і павялічыў полымя да максімуму. Затым я дастала нож, апрацоўчую дошку і зялёны вінаград ў вазе для садавіны на кухонным стале. Праверыўшы, не закіпела вада для макароны, я з радасцю ўбачыла, што яна пачынае закіпаць. Я дастала з буфета трохі пасты пенне і высыпала туды ўсю скрынку. Усталяваўшы таймер на сваіх гадзінах, я ўзяла нож. Я разрэзала роўна дзве вінаградзіны, калі пачула, як адкрылася ўваходная дзверы.
  
  "Гэта было хутка", - крыкнуў я Джыл.
  
  "Што было хутка?" Адказаў Шэферд.
  
  Я рэзка павярнулася. "О!" Усклікнула я. "Я не чакала цябе сёння ўвечары".
  
  Шэферд пацёр вочы і некалькі разоў міргнуў. “Я ведаю. Я павінен быў патэлефанаваць, але я сапраўды хацеў цябе ўбачыць і не змог бы гэтага вынесці, калі б ты сказала "не"".
  
  Я адклала нож і паспяшалася да яго, затым моцна абняла. “ У мяне заўсёды знойдзецца месца для цябе тут, Шэп.
  
  Ён абняў мяне ў адказ гэтак жа моцна, разгойдваючы нас абодвух ўзад-наперад. "Дзякуй," ціха сказаў ён. Затым, глыбока ўздыхнуўшы, ён сказаў: “Гэй, прыгажунчык. Што ты там рыхтуеш?"
  
  “ Кураня па-вероникски. Не хочаш трохі?
  
  - Залежыць ад таго, што Вераніка мае на ўвазе.
  
  Я засмяялася. "Гэта страва рыхтуецца з курыцай, макаронамі, зялёным вінаградам, белым віном і вялікай колькасцю вяршкоў".
  
  "Гучыць павабна", - сказаў Шэферд, і выгляд у яго быў здзіўлены.
  
  "Рэцэпт Джыл", - прызналася я, паказваючы на месца за сталом, перш чым вярнуцца да вінаграда. "Сядай", - сказала я яму. "І раскажы мне, як прайшоў твой дзень".
  
  "Стомна", - сказаў ён.
  
  “ Вы працавалі над справай Парда?
  
  “ Я тэлефанаваў. Увесь чортаў дзень. Хадзіў па крузе. Тэхнічна, ні на тэлефоне Пардо, ні ў яго запісах няма тэлефонных запісаў, якія супадалі б з кім-небудзь з хлопцаў у тваім спісе падазраваных.
  
  “О! У мяне ёсць для цябе іншае імя".
  
  "Хто?"
  
  “ Киллингтон Кэвилл.
  
  “ Той самы аўтагоншчык?
  
  "Усе ведаюць гэтага хлопца, акрамя мяне", - сказаў я.
  
  "Ён сапраўды добры кіроўца", - сказаў Шэпард, устаючы, каб падысці да халадзільніка і з надзеяй зазірнуць ўнутр.
  
  "Унізе ў дзверы," сказаў я. “ Злева.
  
  "Аааа", - сказаў ён, дастаючы бутэльку светлага эля. "Вы двое сапраўды ведаеце, як сапсаваць хлопца".
  
  "Назад да Кэвиллу", - сказаў я. "Мы думаем, што ён вярнуўся ў Шатландыю год таму".
  
  "Ты яшчэ не праверыў?"
  
  "Пакуль няма".
  
  "Я займуся гэтым", - сказаў Шэферд. "Як вы вызначылі імя?"
  
  “Дарыус. Я паказаў яму сцэнар, і ён сказаў мне, што Алена сустракалася з яго дзядзькам, і ён успомніў, што бачыў яе з Кавиллом падчас пандэміі ".
  
  "Пачакай", - сказаў Шэпард. "Алена сустракалася з дзядзькам Даріуса, Роем?"
  
  "Вы ведалі яго?"
  
  "Я так і зрабіў", - сказаў ён. “Мілы дружа. У яго была куча грошай".
  
  "Верагодна, менавіта таму Алена знаходзіла яго прывабным".
  
  Шэферд хмыкнуў. “Так. Падобна на тое, гэта было ў яе звычках. Дарэчы, як справы ў Дзі?"
  
  "Здаецца, ён трымаецца", - сказаў я. “Ці настолькі добра, наколькі можна было чакаць. Калі мы ўбачылі яго сёння, ён спяваў Фінлі калыханку".
  
  "Ён быў такім?"
  
  “ Ты, здаецца, здзіўлены.
  
  "Гэта проста гучыць вельмі клапатліва, і я ніколі не лічыла Даріуса клапатлівым тыпам".
  
  "Чаму няма?" Я спытаў.
  
  Ён паціснуў плячыма. "У Даріуса ў дзяцінстве не было асаблівай сямейнага жыцця. Яго бацькі развяліся, калі яму было чатыры, і яго маці мяняла мужоў, як бабёр гай ".
  
  "Праўда?" Сказаў я. “Гэта сумна. Яна таксама жыве дзе-то тут?"
  
  "Не-а", - сказаў ён. “Яна ў Сінгапуры, з мужам нумар шэсць. Ці, можа быць, з сёмым. Кожнага з іх яна забірае ў хімчыстку, калі падае на развод, але гэты апошні муж прымусіў яе падпісаць шлюбны кантракт.
  
  “ Такая золотоискательница, як яна, падпісала шлюбны кантракт? - Спытала я.
  
  Шэферд нахіліў да мяне сваё піва. “Мне гэта таксама падалося цікавым, пакуль Дарыус не сказаў мне, што яны сапраўды знайшлі кампраміс. Калі яго мама застанецца з гэтым мужам на наступныя дзесяць гадоў, яна атрымае палову яго грошай ".
  
  "Ваў", - сказаў я. "Чаму добрыя мужчыны заўсёды аказваюцца з горшымі жанчынамі?"
  
  "Не ведаю", - сказаў ён. “Тым не менш, мама Даріуса не такая дрэнная. Яна зрабіла Фінлі спадчыннікам свайго стану".
  
  "Што ж, гэта суцяшае", - сказаў я. "Фінлі ніколі ні ў чым не будзе мець патрэбу".
  
  "Акрамя яго маці", - сказаў Шэферд. Я перастаў рэзаць вінаград і падышоў да яго, абняў за плечы і пацалаваў у макаўку. "Я люблю цябе", - сказаў я. "І мне так шкада, што ты і твая сям'я праходзіш праз гэта".
  
  “Я спадзяюся, што Сантана праваліць расследаванне. Я разлічваю на тое, што Маркус пасее некаторыя сумневы ў прысяжных ".
  
  "Ён гэта зробіць", - сказаў я. "Ён гэта зробіць".
  
  Шэферд паляпаў мяне па руцэ і сказаў: “Вернемся да справы Пардо. Аказваецца, саветнік быў не такім ужо адстаўным, як ён паказваў".
  
  “ Ён усё яшчэ сустракаўся з кліентамі?
  
  Шэферд падняў тры пальцы і зрабіў вялікі глыток з бутэлькі.
  
  “ Толькі трое? - Спытаў я.
  
  “Так. Дзве пажылыя жанчыны, у якіх занадта шмат грошай і занадта шмат склочных членаў сям'і. Я размаўляў з імі абодвума. Яны ведаюць адзін аднаго, і парэкамендавала адна іншую. Яны былі вельмі засмучаныя, даведаўшыся, што Пардо памёр ".
  
  "Іду ў заклад", - сказаў я.
  
  "Ён вельмі падабаўся сваім кліентам", - працягнуў Шэпард. “Я патэлефанаваў некалькім за апошнія пару гадоў. Усе яны былі ад яго ў захапленні".
  
  “ Хто быў трэцім кліентам? - Спытаў я.
  
  “Гэта нейкая падстаўная кампанія, высочваць якую мне па-чартоўску складана. У мяне сыдзе тыдзень бюракратычнай цяганіны, каб прыдумаць назву, звязанае з ёй ".
  
  Я адарвала погляд ад апрацоўчай дошкі, нарэзаўшы цэлую горку вінаграду. "Я веру," сказала я яму, падыходзячы да пліты, каб размяшаць пасту.
  
  "Дзе Джыл?" Спытаў Шэферд. "А Прывіды?"
  
  “Яны на прагулцы. Яны павінны вярнуцца з хвіліны на хвіліну".
  
  "О, чувак", - прастагнаў Шэпард. “Я паміраю з голаду. Я спадзяваўся, што вы, хлопцы, ужо падрыхтавалі вячэру".
  
  “ Ты ж ведаеш, мы не адзіныя, хто ўмее рыхтаваць.
  
  "Ты глядзіш на мяне?"
  
  "Ага".
  
  - Кэт, ты ж ведаеш, што я не ўмею гатаваць.
  
  “Рыхтаваць можа кожны, мілая. Табе проста трэба ўзяць на сябе абавязацельства навучыцца гэтаму".
  
  Шэферд устаў і падышоў да мяне. “Добра, Обі-Ван. Навучы мяне".
  
  Я дастала ўсе інгрэдыенты з халадзільніка, уключаючы далікатную курыцу, і пачала разаграваць іх на патэльні. Я паказаў Шэпарду, як вызначыць, калі курыца гатовая, націснуўшы на яго далонь, затым на курыцу, каб ён мог параўнаць два націску.
  
  Калі курыца была гатовая, я папрасіла Шэперда нарэзаць яе невялікімі кавалачкамі, а сама наліла чвэрць шклянкі белага віна на яшчэ гарачую патэльню. Яно амаль адразу ж зашыпела.
  
  "Ты не перадасі мне гэта?" Я папрасіла, паказваючы на банку з мукой, якая стаіць на стале бліжэй да яго.
  
  Шэпард пасунуў яго да мяне. “ І што ты будзеш з гэтым рабіць?
  
  "Зрабі ру".
  
  “ Што такое ру? - спытаў я.
  
  "Гэта калі вы дадаеце трохі распаленага сметанковага алею да невялікай колькасці мукі, перемешиваете, пакуль алей не ўбярэцца, затым дадаеце яшчэ трохі распаленага сметанковага алею, і яшчэ трохі, і яшчэ, пакуль рулет не набудзе кансістэнцыю крэм-супу".
  
  “Добра. Мой наступны пытанне - чаму?"
  
  "Гэта тое, што мы збіраемся выкарыстоўваць для загушчаным падліўкі", - сказала я, перш чым паказаць яму, як я гэта раблю. Я паклала трохі сметанковага алею ў маленькую талерку, паставіла ў мікрахвалеўку і растапіла яго. Затым я насыпала ў іншую маленькую талерку шчодрую чайную лыжку мукі, дастала сметанковае масла з мікрахвалёўкі, пакруціла яго, каб растапіць рэшткі, затым дадала трохі ў муку і разьмешвала, пакуль яно не ўвабралася. Я працягвала дадаваць сметанковае масла, пакуль рулет не набыў кансістэнцыю супу.
  
  Затым Шэпард назіраў, як я наліваю цэлую кубак вяршкоў у рондаль з пузырысты віном і помешиваю, каб яно не перегрелось. Затым я дадала рулет і перемешивала, пакуль падліўка не згуснуў, непасрэдна перад тым, як кінуць у яго вінаград, і пачакала, пакуль ён трохі подогреется. Як толькі яны пачалі размягчается, я дадала далікатныя кавалачкі курыцы, пасыпаўшы ўсе гэта невялікай колькасцю солі і перцу.
  
  Шэферд сунуў палец у соус, каб паспрабаваць яго. "Ммм", - сказаў ён. "Гэта смачна!"
  
  Я ўсміхнулася і зняла соус з агню, выліла ваду з макаронаў і папрасіла Шэпарда прыгатаваць тры стравы, пакуль я напаўняла тры талеркі пастай, а затым соусам.
  
  "Прабачце!" Крыкнуў Джыл, урываючыся ў дзверы. “Прывіды ўбачылі котку і вырвалі ланцужок прама ў мяне з рук! Мне давялося гнацца за ім каля мілі, перш чым я прымусіў яго вярнуцца.
  
  Мы з Шэпардам павярнуліся, каб паглядзець на Джыл, потым на Спукса, потым зноў на Джыл.
  
  Духан цяжка дыхаў і выглядаў вельмі ганарлівым сабой.
  
  Джыл цяжка дыхала і выглядала даволі измотанной.
  
  "Хадзем", - сказала я яму, узяўшы дзве талеркі і паставіўшы іх на стол. “Сядай. Мы паямо, і ты адчуеш сябе лепш".
  
  "Слава богу, ты прыгатавала вячэру", - сказала Джыл. "Я паміраю з голаду!"
  
  "Але спачатку пакарміць Духаў," сказаў я.
  
  Джыл пстрыкнуў пальцамі, дастаў новую міску Духаў, насыпаў у яе паўкубка сухароў і паставіў на падлогу. Шчанюк адразу ж накінуўся на ежу і праглынуў бы яе, але новая міска ўяўляла сабой лабірынт выгнутых борцікаў, што дазваляла яму ёсць толькі па адным кавалачку за раз.
  
  Нарэшце мы ўсе селі і паелі разам, і я не памятаю, каб калі-небудзь адчувала сябе больш камфортна ў прысутнасці гэтых двух мужчын.
  
  Як раз калі мы сканчалі, у Шэпарда зазваніў тэлефон. Ён дастаў яго з кішэні і паглядзеў на дысплей, яго бровы нахмурыліся, калі ён прачытаў ідэнтыфікатар выклікае абанента.
  
  Падняўшыся, ён адышоў на некалькі крокаў і зняў трубку. "Лейтэнант", - сказаў ён.
  
  "О Божа", - прашаптала я Джыл. "Спадзяюся, у яго зноў няма непрыемнасцяў".
  
  "Чаму ты так думаеш?"
  
  “ Навошта яшчэ лейтэнанту Шепа тэлефанаваць, калі не для таго, каб накрычаць на яго з-за нейкай дробязі?
  
  Мы абодва пільна назіралі за Шэпардам, калі ён правёў рукой па валасах і быў відавочна узрушаны тым, што казаў яму яго бос. "Калі?" рэзка спытаў ён.
  
  Мы з Джыл абмяняліся нервовымі поглядамі.
  
  "Дзе ён зараз?" - спытаў я.
  
  Па плячах Шэпарда было відаць, што дрэнныя навіны. Я думаў, што мы хутка даведаемся, наколькі дрэнныя.
  
  “Добра. Я адпраўлюся туды прама цяпер".
  
  Адключыўшы званок, ён павярнуўся, каб паглядзець на нас, і што-то ў яго вачах прымусіла мае ўласныя вочы праясніцца. Навіны былі не проста дрэннымі. Яны былі асабістымі для нас.
  
  "Што?" Спытала я, мой голас уздрыгнуў.
  
  Шэпард вярнуўся да стала і сеў. Узяўшы мяне за руку, ён сказаў: "Адбылася аўтамабільная аварыя".
  
  Маёй першай думкай было, што гэта звязана з маімі сынамі, і слёзы пацяклі па маіх шчоках. "Ч-ч-хто?" - Спытаў я.
  
  "Маркус," сказаў ён.
  
  Я цепнула вачмі і злёгку пахітала галавой, не ў сілах цалкам усвядоміць тое, што казаў мне Шэпард. “ Хто? Я паўтарыла.
  
  "Маркус Браўн," прадставіўся Шэферд.
  
  Я прыклала руку да рота, а Джыл ўтаропілася на Шеферда ў ошеломленном маўчанні. "Але я толькі што гаварыла з ім," піскнула я.
  
  "Калі?" Спытаў Шэп.
  
  “ Прыкладна паўтары гадзіны таму.
  
  Шэферд кіўнуў. "Я еду ў бальніцу", - сказаў ён.
  
  "Ён у шпіталі?" - Спытаў Джыл, яго ўласныя вочы напоўніліся слязьмі.
  
  “Так, Джыл. Гэта дрэнна. Ім давялося выкарыстоўваць Сківіцы Жыцця, каб выцягнуць яго з машыны".
  
  "Ён страціў кантроль?" Спытаў Джыл, і я са здзіўленнем убачыў, што ён таксама плача.
  
  Шэферд паківаў галавой. “Гэта быў наезд і ўцёкі. Мы думаем, што мэтай мог быць Маркус".
  
  Я таксама пахітала галавой. Гэтага не магло быць. Я любіла Маркуса і не хацела, каб яму прычынілі боль. Я нават не хацела, каб яго падрапалі.
  
  "Мы пойдзем з табой", - сказаў Джыл, ускокваючы на ногі.
  
  Шэферд кіўнуў. “ Але цяпер нам трэба ісці.
  
  Я ўстала, схапіла ўсе тры талеркі, аднесла іх у ракавіну, затым паспяшалася за сваім паліто і сумачкай. “ Я гатовая, - сказала я, пакуль Шэпард апранаў сваю.
  
  Джыл нават не папрацаваў надзець паліто. Ён проста накіраваўся да дзвярэй і паспяшаўся наверх.
  
  "Ты можаш весці машыну?" Спытаў мяне Шэпард.
  
  “ Чаму? Ты не завязеш нас туды?
  
  “ Я буду працаваць над гэтай справай ўсю ноч, Кэт. Табе спатрэбіцца твая машына.
  
  Я задыхалася ад турботы. - Са мной усё будзе ў парадку, " сказала я.
  
  Шэферд пацалаваў мяне ў верхавіну, і мы выйшлі за дзверы.
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 18
  
  Мыпрыбылі ў бальніцу і рушылі ўслед за Шэпардам ўнутр. Мы з Джыл абодва былі нямое і здранцвелі. Я маліўся ўсю дарогу, і пакуль ішоў ззаду Шэпарда, працягваў маліцца.
  
  Шэпард спыніўся каля стойкі інфармацыі. Ён гаварыў ціха, але я ўсё роўна пачула яго і ўбачыла, як ён паказаў свой значок, пытаючыся пра Маркусе.
  
  Служачы даведачнай паказаў налева і сказаў: “У той бок, міма ліфтаў у канец калідора. Затым павярніце направа і ідзіце па гэтым калідоры да канца. Траўматалагічнае аддзяленне знаходзіцца за падвойнымі дзвярыма, і вы можаце папрасіць дзяжурную медсястру атрымаць дадатковую інфармацыю аб містэрам Браўна, дэтэктыў.
  
  "Дзякуй", - сказаў Шэферд, затым два разы стукнуў кулаком па падзяляў іх стойцы, перш чым павярнуцца да нас спіной. Паказаўшы наперад, ён сказаў: "Сюды, вы двое".
  
  І зноў мы рушылі ўслед за Шэпардам, які ішоў ўказанням клерка. Нарэшце, мы прайшлі праз некалькі дзвярэй, і я адразу ж адчуў, як энергія змянілася энергіяй тэрміновасці. Лекары і медсёстры мітусіліся вакол, не губляючы часу дарма.
  
  Джыл прысунулася да мяне бліжэй і ўзяла мяне за руку. Я сціснула яе, каб супакоіць яго, але ў той момант я адчувала сябе такой абароненай і напуджанай, таму спынілася ў некалькіх футах ззаду Шэпарда, які падышоў да стала медсясцёр са сваім значком напагатове.
  
  Яны з медсястрой пагаварылі, потым ён кіўнуў і вярнуўся да нас.
  
  "Ён у аперацыйнай", - сказаў Шэпард. “У яго калапс лёгкага і невялікае ўнутранае крывацёк. Медсястра запросіць хірурга выйсці і пагаварыць з намі, як толькі яны скончаць апераваць".
  
  Я з цяжкасцю сглотнула, ледзь здолеўшы стрымаць рыданне.
  
  Шэпард стаў насупраць мяне і Джыл, а потым шырока развёў рукі і сказаў: "Ідзіце сюды, вы двое".
  
  Мы абодва кінуліся наперад і абнялі яго і адзін аднаго, і гэта абдымкі прынесла мне масу карысці.
  
  Потым мы ціха пасядзелі ў зоне чакання, дзе па тэлевізары з выключаным гукам, але уключанымі субтытрамі паказвалі сітком.
  
  Калі час наблізіўся да 9:00 вечара, увайшла жанчына ў халаце, пинетках і хірургічнай шапачцы і спытала: "Дэтэктыў?"
  
  Шэферд ўстаў, і мы з Джыл таксама. Ён рушыў наперад, каб адысці з хірургам на некалькі футаў; мы стрымаліся, але зноў узялі адзін аднаго за рукі.
  
  Шэпард доўга размаўляў з хірургам, і я бачыў, як ён запісвае падрабязнасці ў маленькі нататнічак, які заўсёды трымаў пры сабе.
  
  Нарэшце яны кіўнулі адзін аднаму, і яна пайшла, а ён зноў павярнуўся да нас.
  
  "Ён стабільны", - сказаў ён.
  
  Мы з Джыл абодва з шумам выдыхнулі. "О, Божа мой", - сказала я, прыціскаючы свабодную руку да грудзей, дзе шалёна калацілася маё сэрца. "Слава Богу!"
  
  Джыл склаў абедзве рукі ў малітве і паглядзеў на неба, затым пакруціў рукамі ў малітве, звяртаючыся да столі. "Дзякуй, дзякуй, дзякуй табе!" - сказаў ён.
  
  Шэферд таксама ўздыхнуў з палёгкай. “Цяпер ён знаходзіцца ў аддзяленні інтэнсіўнай тэрапіі, і яны будуць трымаць яго на заспакойлівых, па меншай меры, на працягу наступных дваццаці чатырох гадзін, але хірург сказала, што ёй ўдалося спыніць крывацёк і зноў аднавіць і пашырыць яго лёгкае. Ёй таксама трэба было ўторкнуць некалькі шпілек у тры яго рэбры, каб падтрымаць грудную клетку і зберагчы яе ад паўторнага разбурэння. У яго таксама даволі сур'ёзная рана на галаве, але кампутарная тамаграфія, па яе словах, паказала, што ўсё не так ужо дрэнна. Верагодна, у яго сур'ёзнае страсенне мозгу, але кровазліцця ў мозг няма ".
  
  "Усё гэта гучыць так жудасна!" - Сказаў я.
  
  "Гэта не магло быць весела", - пагадзіўся Шэп. Затым ён уздыхнуў і сказаў: “Зараз, калі вы ведаеце, што з ім усё ў парадку, чаму б вам дваім не адправіцца дадому? Я павінен дабрацца да месца здарэння, зірнуць на машыну і ацаніць, з якой хуткасцю ехала іншая машына і з якога напрамкі ".
  
  “ Сведак не было? - Спытаў я.
  
  “ Я гэтага яшчэ не ведаю, Кэт. Вось чаму я павінен ісці.
  
  Я кіўнуў. “Зразумела. Але вы будзеце сачыць за яго станам і дасце нам ведаць, калі што-нешта зменіцца?"
  
  "Я так і зраблю", - сказаў ён. "Хлопцы, вы не ведаеце, да каго звярнуцца, каб даведацца нумар тэлефона яго бліжэйшых сваякоў?"
  
  "Яго памочніцу юрыста клічуць Язмін, але я не ведаю яе прозвішча", - сказала Джыл.
  
  "Тэйлар", - сказаў я, успомніўшы, як яна нас ўяўляла.
  
  "Цудоўна", - сказаў Шэферд, запісваючы гэта, перш чым зачыніць свой маленькі нататнік і пакласці яго назад у кішэню пінжака. "Я патэлефаную ёй у наступны раз, раскажу, што здарылася, і буду на сувязі".
  
  "О!" Я сказала, успомніўшы сустрэчу Джуліі з Маркусам на наступны дзень. "Не маглі б вы сказаць ёй, каб яна пераканалася, што Джулія ведае, што Маркус не зможа суправаджаць яе ў клуб?"
  
  "Які клуб?" Спытаў Шэферд.
  
  “EHGC. Яны збіраліся паабедаць заўтра".
  
  "Яны ведаюць адзін аднаго?"
  
  "Яны гэта робяць", - сказаў я.
  
  “Так, добра. Я перадам паведамленне. Вы, хлопцы, едзьце спакойна, а я буду на сувязі".
  
  З гэтымі словамі мы разышліся ў розныя бакі.
  
  Калі мы вярнуліся дадому, мы з Джыл выйшлі з машыны, і ён спытаў праз капот: "ці Не хочаш зноў застацца на ноч?"
  
  "Я б так і зрабіў", - сказаў я.
  
  “Добра. Але на гэты раз спі ў спальні для гасцей, добра?"
  
  "Мне не падабаецца хваляваць цябе, кладучыся спаць у ложак, дзе табе прыйдзецца мяняць прасціны і перарабляць ложак".
  
  "Кэт", - сказаў Джыл, як быццам знайшоў гэтую ідэю недарэчнай. “Давай. Засні сёння ў ложку. Мыцце пасцельнай бялізны - гэта не так ужо і важна".
  
  "Я постираю іх заўтра", - сказала я. "Мне таксама заўтра трэба памыць пасцельная бялізну ў пакоі, дзе спалі Дарыус і Фінлі".
  
  Джыл ўздыхнуў. "Усё, што прымушае цябе адчуваць сябе больш камфортна", - сказаў ён.
  
  Я зайшоў у "Чэз Кэт", пераапрануўся ў тую ж шаўковую піжаму, што была на мне напярэдадні ўвечары, і накіраваўся назад у "Чэз Кітым".
  
  Джыл таксама быў ужо ў халаце і піжаме. Ён пазяхнуў і спытаў: "Ты хацела крыху паспаць?"
  
  "Няма", - сказаў я. "Я стаміўся".
  
  “ Я таксама. Убачымся раніцай?
  
  "Так".
  
  “ Ты прыедзеш за мной, калі Шэпард патэлефануе з якімі-небудзь навінамі аб Маркусе?
  
  “Я так і зраблю. Я абяцаю".
  
  “ Спакойнай ночы, Кэт.
  
  "Спакойнай ночы, Джыл", - сказала я, перш чым прошаркать ў спальню для гасцей. Я заснула амаль адразу, як толькі мая галава дакранулася да падушкі.
  
  На наступную раніцу я прачнулася ад паху кавы. Я схапіла тэлефон, каб пераканацца, што не прапусціла ні аднаго званка ад Шэпарда — я не прапусціла — і накіравалася на кухню.
  
  "Яшчэ так рана", - прашаптала я, выявіўшы Джыл за сталом, уставившуюся ў прастору і потягивающую гарачы кава.
  
  "Я прачнуўся і не змог зноў заснуць", - сказаў ён.
  
  Было 4:00 раніцы, і хоць я не адчуваў сябе цалкам адпачылым, па меншай меры, тыя гадзіны сну, якія я атрымаў, былі спакойнымі.
  
  "Ёсць навіны ад Шэпарда?" Спытала Джыл.
  
  "Ні гуку", - сказала я, падыходзячы да фрэнч-прэсу, каб наліць сабе піва.
  
  "Адсутнасць навін - гэта добрыя навіны, праўда?"
  
  "Так і ёсць".
  
  “ Хто мог зрабіць гэта з ім, Кэт?
  
  Я сеў і ўздыхнуў. “Я не ведаю, Джыл. Ён адвакат абароны, і, наколькі я разумею, гэтая прафесія не асабліва бяспечная. Кліент прайграе ў судзе, атрымлівае некаторы турэмнае зняволенне і вяртаецца, каб адпомсціць, калі яго вызваляюць. Я маю на ўвазе, вы бачылі яго офіс, праўда? Усё гэта было забяспечана на вышэйшым узроўні, і я думаю, што для гэтага была прычына ".
  
  "Ты правоў," сказала Джыл. “ Я проста адчуваю сябе такой бездапаможнай. Я б хацела, каб мы маглі што-небудзь зрабіць.
  
  Я ведала, што ён меў на ўвазе. Я таксама адчувала сябе бездапаможнай. Але потым у мяне з'явілася ідэя аб тым, як мы маглі б напоўніць наша раніца сэнсам. "Прывітанне," сказала я, паляпаў яго па руцэ. “Што ты думаеш аб тым, каб прыгатаваць не адну лажанню для Дарыуса і Фінлі, а тры? Адно для-Анджэла, адно для Ціфані і яе бацькоў, што дасць нам магчымасць праверыць яе, і адно для Аарона. Я хацеў патэлефанаваць яму з учорашняга дня, калі яго вызвалілі.
  
  "Я думаю, што гэта выдатны план", - сказала Джыл, не зводзячы з яго нецярплівых вачэй.
  
  Я ўстаў. "Тады давайце пяройдзем да справы!"
  
  Наступныя некалькі гадзін мы патрацілі на падрыхтоўка лазаньі. Джыл нават настаяла на тым, каб прыгатаваць локшыну з нуля. "Які сэнс мець валік для макароны і сушылку для локшыны, калі ты збіраешся проста купіць іх у краме?" сказаў ён, калі я засумняваўся ў яго працаёмкасці.
  
  Пакуль Джыл рыхтаваў пасту, я прыступіла да падрыхтоўкі мяснога соўсу па яго рэцэпце, які ўяўляў сабой складаную серыю этапаў, але калі ён, нарэшце, закіпеў, Chez Kitty напоўніўся чароўным водарам.
  
  Джыл змясціў два маленькіх вееры перад ідэальна прыгатаванай пастай і ззаду яе і панюхаў паветра. "Ты выдатна справілася", - сказаў ён, сціскаючы мае плечы ў абдымках адной рукой.
  
  “ Як доўга локшына будзе сохнуць? - спытаў я.
  
  "Вентылятар скарачае час удвая, так што прыкладна на шэсць гадзін".
  
  Я паглядзела на гадзіннік на пліце. “ Значыць, мы можам пачаць зборку ў адзінаццаць трыццаць?
  
  “Ага. На тое, каб сабраць усе тры, сыдзе каля сарака хвілін, і яшчэ сорак-сорак пяць хвілін на выпечку, а потым я б дала яму як мінімум паўгадзіны астыць, а гэта значыць, што каля двух гадзін мы будзем гатовыя.
  
  "Што нам рабіць, пакуль мы чакаем, пакуль макароны падсохнуць?"
  
  “ Падрыхтуй сняданак і кладзіся спаць.
  
  "Мне падабаецца гэтая ідэя", - сказаў я, ухмыляючыся.
  
  Джыл прыгатавала хуткі пірог з заварным крэмам, пакуль я адпраўляла паведамленне Шэпарду у надзеі, што ён, магчыма, прачнуўся. Яго адказ быў хуткім.
  
  "Шэпард прачнуўся?" Джыл спытала мяне. Відавочна, ён бачыў, як я адпраўляла паведамленне.
  
  “ Так і ёсць. Ён накіроўваецца на аўтастаянку, каб агледзець машыну Маркуса, і патэлефануе мне пазней.
  
  “ Ты пыталася ў яго пра Маркусе?
  
  “Я так і зрабіў. Ён кажа, што навінаў няма".
  
  Джыл зрабіў паўзу, каб выцерці рукі кухонным ручніком, і сур'ёзна паглядзеў на мяне. "Мы па-ранейшаму лічым, што адсутнасць навін - гэта добрыя навіны?"
  
  "Мы ведаем", - сказаў я, прымушаючы сябе паверыць у гэта.
  
  "Добра, тады я не буду хвалявацца больш, чым ужо хвалююся".
  
  Мы разам паснедалі і абмеркавалі некалькі ідэй для прыёму Уиллема і Шанэль. Мы падзяліліся сваімі першымі ўражаннямі з Джуліяй, але цяпер, калі ў нас з'явілася магчымасць абмеркаваць мерапрыемства паміж намі, мы прыдумалі новыя ідэі і запісалі іх, каб адправіць ёй пазней сёння днём, пасля таго, як скончым нашмароўваць лажанню па дарозе.
  
  Каля дзевяці гадзін я пазяхнуў. Джыл таксама.
  
  "Пара задрамаць," сказаў ён.
  
  Я ўхмыльнуўся і спытаў: "ці Можна мне абдымацца са Спуксом?" Джыл, вядома, забрала шчанюка мінулай ноччу, але Спукс так суцешыў мяне, што я не змог утрымацца ад пытання.
  
  "Вядома", - сказаў Джыл.
  
  Мы накіраваліся назад у нашы спальні, Прывіды рушылі ўслед за мной, і я зноў хутка заснуў.
  
  Да палове дванаццатай мы вярнуліся на кухню, абодва адчуваючы сябе значна больш адпачылымі, і ўзяліся за прыгатаванне пасты.
  
  "Гэтая локшына проста пышная", - сказала Джыл.
  
  "Яны цудоўныя на смак", - сказала я яму. Мяккія, аксаміцісты, яны ідэальна пакрывалі пласты мясной падліўкі і сыру.
  
  “ Як ты думаеш, у нас хопіць на невялікую лажанню для нас?
  
  "Мы павінны", - сказала Джыл. "Ты прыгатавала шмат мясной падліўкі".
  
  "Але хопіць ці макароны?"
  
  "Ёсць", - сказаў ён. "Калі мы парэжам напалову локшыну і выкарыстоўваем невялікую форму для запякання".
  
  "У мяне ёсць ідэальны памер у Chez Cat".
  
  "Цудоўна", - сказала Джыл. "Ты можаш узяць усе інгрэдыенты вунь там і прыгатаваць наш вячэру, а пакуль запекай гэта трэцяе страва ў духоўцы".
  
  "Себасцьян," сказала я.
  
  “ Так, лэдзі Кэтрын? - спытаў я.
  
  "Калі ласка, разагрэйце духоўку ў Chez Cat да трохсот сямідзесяці пяці".
  
  "Папярэдні нагрэў пачаты," сказаў Себасцьян.
  
  "Я люблю Себасцьяна", - сказала Джыл.
  
  “ Я таксама люблю вас, сэр Джыл.
  
  Гэта прымусіла нас абодвух захихикать.
  
  Джыл дапамог мне перайсці пад'язную дарожку з усімі інгрэдыентамі для нашай маленькай пасты на патэльні і абвясціў, што яму трэба вывесці Духаў на шпацыр.
  
  "Асцярожна, на гэты раз ён не вырве ланцужок ў цябе з рук", - сказаў я.
  
  "Павер мне, з гэтага моманту я трымаюся за гэты ланцужок мёртвай хваткай".
  
  Ён сышоў, а я паставіла трэцюю лажанню ў духоўку, затым сабрала нашу і была так задаволена, што засталіся інгрэдыентаў аказалася менавіта столькі, колькі мне было трэба. Паставіўшы гатовую форму для запяканкі у халадзільнік, я паглядзела праз шкло духоўкі і ўсміхнулася булькающей сумесі. Потым я зірнула на гадзіннік і пайшла наверх, каб прыняць душ і пераапрануцца, перш чым мне давядзецца даставаць лажанню.
  
  Калі я выйшла з душа, то атрымала паведамленне ад Джыл, у якім ён прасіў мяне прыгатаваць лажанню ў яго дома, таму што ён не вернецца своечасова.
  
  Я загыркаў. Цяпер ён умешваўся ў маё расклад, але я накінула халат і кінулася да Чез Кітым як раз своечасова, каб пачуць, як спрацаваў таймер на пліце.
  
  Акуратна дастаўшы абедзве формы для запякання, я паставіла іх на краты для астуджэння, затым паспяшалася назад праз пад'язную дарожку да "Chez Cat", паглядзела на таймер на пліце і сказала: "Себасцьян, калі ласка, дай мне ведаць, калі спрацуе таймер на пліце".
  
  “ Я так і зраблю, лэдзі Кэтрын.
  
  Взбежав па лесвіцы, я нацягнула легінсы, аліўкавы сукенка з доўгімі рукавамі, доходившее крыху ніжэй каленяў, і чорныя боты на нізкім абцасе.
  
  Я амаль скончыла сушыць валасы, калі Себасцьян сказаў мне, што ў лазаньі спрацаваў таймер, таму я кінула фен і панеслася ўніз, каб выцягнуць лажанню з духоўкі. Паставіўшы форму для запякання на краты для астуджэння, я вярнулася наверх і скончыла прыводзіць сябе ў парадак.
  
  Да 13.15 я была гатовая да пачатку працоўнага дня, але ў мяне было не так ужо шмат спраў, пакуль паста не астыне настолькі, каб яе можна было транспартаваць.
  
  Накіроўваючыся ў сямейную пакой, я заўважыла, які брудную падлогу, і таму выцягнула пыласос і прыбрала большую частку смецця, які прынеслі госці на дзень нараджэння. Затым я паднялася з бесправадным пыласосам наверх, паслала дыван у калідоры і накіравалася ў пакоі хлопчыкаў.
  
  Адкрыўшы дзверы спачатку ў пакой Мэтта, а затым у пакой Майка, я ўздыхнула. "Я выгадавала разгільдзяяў", - сказала я. У пакоях хлопчыкаў быў беспарадак!
  
  Я пачала прыбіраць іх пакоя, зняўшы прасціны, кінуўшы іх у пральную машыну і уключыўшы загрузку. Затым я перайшла ў пакой для гасцей і выявіла, што там усё акуратна, як на іголках. Дарыус ласкава заслаў ложак. Зняўшы гэтыя прасціны, я кінула іх у кошык у пральні, зрабіўшы разумовую нататку памыць іх разам з прасцінамі ў Chez Kitty, калі будзе скончана першая загрузка.
  
  Зірнуўшы на час на сваіх гадзінах, я ўбачыла, што ў мяне засталося дваццаць хвілін да сустрэчы з Джыл, таму накіравалася ў самую страшную катастрофу — пакой Мэтта — і пачала разбіраць раскіданую па пакоі вопратку на груды цёмнага і светлага. Калі я правярала, не засунуць што-небудзь пад ложак, я ўбачыла яго спартыўную сумку. Прыцягнуць яго да сабе, я расшпіліла маланку і рассунула клапаны, але тут жа адчула самую жудасную смурод.
  
  Яго красоўкі і пропотевшая адзенне прахарчаваліся вільгаццю з тых часоў, як ён пайшоў у школу тры тыдні таму.
  
  "Аб Божа мой, дзіця маё", - сказала я, заціскаючы нос і асцярожна дастаючы абутак і вопратку.
  
  І вось тады мяне ахінула.
  
  І ўсё пстрыкнула.
  
  Усе гэта.
  
  Я мог бачыць, што ўсё прадумана ідэальна, кожная такая малюсенькая зачэпка, але якая вядзе да канчатковай высновы.
  
  "О, Божа мой", - прашаптала я, кідаючыся ў сваю спальню, дзе пакінула свой тэлефон. Схапіўшы яго з ложка, я зразумела, што там было з паўтузіна паведамленняў ад Джыл, адпраўленых ўсяго пятнаццаць хвілін назад.
  
  Аб Божа! Я—у душ—пайшла на дзесяць хвілін! Ён з'еў усё гэта цалкам!
  
  Чаму ты не адказваеш на званкі????
  
  Накіроўваюся да ветэрынара хуткай дапамогі!
  
  Я неадкладна патэлефанаваў Джыл.
  
  -Дзе ты быў? ён закрычаў.
  
  “Мілая, мне так шкада! Я пылесосила і не пачула свой тэлефон! Што здарылася?"
  
  Джыл ўсхліпвала. “ Я забіла яго, Кэт! Я забіла яго!
  
  Я ахнула. “О, не! Джыл, ты маеш на ўвазе Зданяў ... Ён... " Я не магла падабраць слоў.
  
  "У бакоўцы, у ветэрынара", - сказаў ён, усё яшчэ плачучы. “Яны робяць ультрагук. Ён з'еў усю гэтую чортаву лажанню, Кэт! Ён зразумеў, як падсунуць крэсла да стойцы, залез на яго і з'еў усё гэта цалкам!"
  
  Я прыкусіла губу. “ Табе трэба, каб я прыехала туды?
  
  "Няма", - сказаў ён. “Няма. Я патэлефаную табе, калі атрымаю навіны. Але гэта можа заняць некаторы час. Сёння тут занятыя".
  
  “Добра, мілая. Я буду чакаць ад цябе вестак".
  
  Адключыўшы званок, я ўтаропілася на свой тэлефон. Я не хацела нічога дадаваць у мозг Джыл, таму што ён быў настолькі падаўлены.
  
  Таму я патэлефанавала Шэпарду. Я атрымала яго галасавое паведамленне. Затым паведамленне са словамі: Не магу зараз гаварыць.
  
  Я ўстаў і пачаў хадзіць па пакоі. У мяне ўзнікла ідэя, якая павінна была пацвердзіць мае падазрэнні, і я падумаў, ці змагу я бяспечна ажыццявіць яе.
  
  "Я проста проскользну і зраблю некалькі здымкаў", - сказаў я. “Я ўжо адцягнуўся. Са мной усё будзе ў парадку".
  
  Тым не менш, я прайшоўся яшчэ трохі, перш чым дацягнуцца да свайго ноўтбука і выканаць некалькі пошукавых запытаў, проста каб развеяць тыя, што засталіся сумневы. "Тэатр знаходзіцца ўсяго ў двух мілях ад парку", - прамармытаў я. "Гэта лёгкая прабежка для чалавека ў такой форме".
  
  Затым я прагледзеў функцыі бяспекі ў Range Rover і лёгка знайшоў тое, што шукаў. Затым я пашукаў імя, якое ўсплыло ў маёй памяці, знайшоў яго і, пракруціўшы адпаведную вэб-старонку, наткнуўся на той самы элемент, які звязваў усе разам.
  
  Устаўшы з свайго месца на ложку, я прыступіла да справы, пакуль у мяне не здалі нервы. Збегшы па прыступках, я акуратна паклала тэлефон у сумачку так, каб камера была звернутая вонкі, паклала лажанню ў пакет для разагрэву і выбегла за дзверы.
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 19
  
  Калія заехаў на пад'язную дарожку, дзверы гаража была адкрыта, але ў адсеку не было ні адной машыны, і збоку таксама нікога не было.
  
  Я крыху пасядзела, раздумваючы, што рабіць, калі ўбачыла машыну, въезжающую на пад'язную дарожку прама ззаду мяне. Мой пульс пачасціўся, але я не дазволіла страху ўзяць верх трэба мной. Я пацягнулася за лазаньей і сваёй сумачкай, выйшла з машыны і прыязна ўсміхнулася.
  
  "Кэтрын!" - сказаў ён, усміхаючыся мне, як быццам быў шчыра рады мяне бачыць.
  
  "Прывітанне, Дарыус". Я ўзяла лажанню і сказала: "Мы абяцалі спячы цябе адну, памятаеш?"
  
  Дарыус адкрыў заднюю дзверцы машыны і адшпіліў сына, які ледзь прачнуўся і бязвольна прываліўся да пляча бацькі.
  
  "О-О-о!" Я сказала, шчаслівая, што ўсё склалася і ў маю карысць. "Ён такі сонны!"
  
  Дарыус пагладзіў сына па спіне. "Яму пара задрамаць", - сказаў ён, падыходзячы да мяне.
  
  Я працягнула свабодную руку. “ Можна? - Спытала я.
  
  "Вядома", - сказаў ён і прыціснуў Фінлі да майго пляча, пакуль сам браўся за лажанню. "Пахне цудоўна".
  
  Я ўхмыльнуўся і пераклаў Фінлі ў больш зручнае для яго становішча. "Джыл настаяў на хатняй локшыны".
  
  "Вау!" - сказаў ён, дастаючы ключы, каб адкрыць ўваходныя дзверы. "Я атрымліваю VIP-абслугоўванне, так?"
  
  Я ціха засмяялася. “ Ну, у асноўным Фінлі, але і ты таксама.
  
  Дарыус засмяяўся. "Так, я разумею".
  
  Ён адчыніў дзверы і прытрымаў яе для мяне, але я паказала ў бок гаража. “ У цябе зноў заела дзверы?
  
  Ён паківаў галавой і ўздыхнуў. “Гэтая дурная гаражны дзверы ніколі не працавала належным чынам. Я павінен паслаць сюды хлопца, каб ён усталяваў зусім новую сістэму".
  
  Я ўвайшла ў дом і разгарнулася на нагах, калі Дарыус зачыняў дзверы. Прашаптаўшы, я спытала: “ці Магу я апусціць яго?" Я так сумую па сваім сынам, і мне было б вельмі прыемна абкласці іх задрамаць ".
  
  Дарыус, здавалася, вагаўся ўсяго імгненне. "Вядома", - сказаў ён. “Хоць, не звяртай ўвагі на беспарадак у дзіцячай. Я сее-што переделываю".
  
  Я ўсміхнулася яму. “ Ты выдатны бацька, Дарыус.
  
  "Дзякуй", - сказаў ён, і я ўбачыла, як напружанне на яго плячах крыху аслабла. “Гэта страва ўсё яшчэ вельмі цёплае. Можа, мне прыбраць яго ў халадзільнік, пакуль мы не будзем гатовыя да ўжывання?"
  
  “Я б паставіла яго на краты для астуджэння яшчэ на трыццаць-сорак хвілін. Дайце яму астыць амаль да пакаёвай тэмпературы, перш чым ставіць у халадзільнік, каб іншыя прадукты не сапсаваліся".
  
  Ён наставіў на мяне пісталет. "Трапіўся", - сказаў ён, затым выдаў пстрыкаю гук. Калі ён павярнуўся, каб сысці на кухню, я павяла Фінлі ўверх па лесвіцы ў дзіцячую.
  
  У кватэры панаваў беспарадак. Большая частка адзення Фінлі была выцягнулі і раскідана па падлозе. Амаль уся яна прызначалася для халоднай надвор'я. Падышоўшы да ложка, я хутка, але асцярожна паклала Фінлі.
  
  Затым я сфатаграфавала пакой, затым на дыбачках выбегла ў калідор і ціхенька адчыніла дзверы прама насупраць дзіцячай.
  
  Два вялікіх валізкі стаялі вертыкальна ў сцены, і па пакоі таксама былі расстаўленыя розныя гітары ў розным стане рамонту. Гітары былі сувязным звяном паміж двума забойствамі. Пардо быў забіты не струной ад піяніна. Яго забілі струной ад гітары. Зусім вызначана, ад гітары, якую Дарыус выцягнуў з сваёй машыны, калі мы падышлі да яго на пад'язной дарожцы ў ноч забойстваў.
  
  Я зрабіў яшчэ два здымкі, адзін з чамаданамі і адзін з гітарамі. І тут сее-што яшчэ прыцягнула маю ўвагу. На сцяне, дзе стаялі чамаданы, вісела серыя фотаздымкаў у рамках, на якіх Дарыус ўсміхаўся побач з жанчынай, якая на кожнай фатаграфіі была апранутая ў розны вясельная сукенка, але на верхавіне ў яе была адна і тая ж дыядэма па-майстэрску падабранага памеру. На кожным здымку была намаляваная адна і тая ж пастава двух падыспытных, але відавочна, што яны былі зробленыя на розных этапах іх жыцця. Я запознена зразумела, што гэтая жанчына, павінна быць, была маці Даріуса на які-небудзь з яе шматлікіх вяселляў.
  
  "Жанаты на каралеве," прашаптаў я. Я таксама павесіла серыю фатаграфій на сцяну, а затым на дыбачках вярнулася ў дзіцячую і падышла да іншай фатаграфіі, на гэты раз Сані стаіць на ганку свайго старога дома з выглядам на Лос-Анджэлес.
  
  Выгляд быў той жа, што і ў аб'яве, якое я знайшоў, прагледзеўшы старонку Эндру Ямански, "спецыяліста па нерухомасці" Даріуса.
  
  Не было ніякай кватэры. Ніколі не было. Гэта быў дом на ўзгорку, аб якім казала Алена. Палюбоўнік нумар два не быў дзядзькам Даріуса. Ён быў Дариусом.
  
  І Дарыус таксама быў палюбоўнікам нумар дванаццаць. Ён быў палюбоўнікам, якім Алена ў значнай ступені пачынала і заканчвала сваё шоў. Яго маці на сваёй вяселлі была апранутая як каралева. Яна была багатая і ўплывовая і была гатовая пакінуць вялікую частку сваіх грошай свайму ўнуку.
  
  І, без сумневу, дзякуючы яе фінансавай падтрымцы, Дарыус змог захаваць дом у Лос-Анджэлесе ў якасці любоўнага гняздзечка для сябе і Алены. “Званкі з просьбай аб ахвяраванні не былі спасылкай на палітычную кампанію. Гэта была адсылка да таго, што Дарыус тэлефанаваў сваёй маці за грашыма ", - сказала я сабе.
  
  Я хутка сфатаграфавала малюнак на сцяне. І тут я заўважыла маленькую фатаграфію ў рамцы, якая стаяла на стале з лямпай. Я не бачыў гэтага раней, калі быў тут з Сані, інакш, магчыма, зразумеў бы ўсё раней.
  
  На фатаграфіі былі яны ўдваіх, Дарыус і Сані, зробленыя ў першыя дні іх адносін. Сані была сногсшибательна, і на выгляд ёй было каля дваццаці, як і Дариусу, але яго валасы былі даўжэйшымі, твар танчэй, чым цяпер, і ён так моцна быў падобны на сваю дачку, што не было ніякай памылкі ў тым, што ён быў біялагічным бацькам Ціфані.
  
  І Ціфані была лыжкай дзёгцю ў бочцы мёду. Я быў упэўнены, што Алена не толькі сказала б Ціфані, што яна яе сапраўдная маці, але і назвала б ёй асобу свайго бацькі.
  
  І менавіта таму, знаходзячыся ў падсвядомым стане, выкліканым наркотыкамі, Сані пайшла з дому пасля званка сваёй "дарогай" сяброўкі. Алена патэлефанавала, каб сказаць ёй, што ў іх з Дариусом нарадзілася дачка. Тая самая жанчына, якая няньчыцца са сваім дзіцем.
  
  Вядома, Сані перавяла б гэта як пагрозу свайму сыну. Фінлі павінен быў зрабіць значную частку грошай сваёй бабулі, але калі б каралева, якая жыве ў Сінгапуры, ведала, што ў яе таксама ёсць унучка значна старэйшага ўзросту, яна магла б перагледзець умовы свайго завяшчання і перадаць фінансавыя актывы Ціфані, якія, без сумневу, у некаторай ступені кантраляваліся б Аленай.
  
  Дарыус, павінна быць, ведаў, што яго маці прызначыць яго сваім душапрыказчыкам, падаўшы яму поўны кантроль над яе фінансамі да тых часоў, пакуль Фінлі не дасягне паўналецця. У яго было б значна менш грошай, якімі ён мог бы распараджацца, калі б яго маці прызнала сваю ўнучку членам сям'і, паколькі Ціфані ўжо дасягнула паўналецця.
  
  Вось чаму ён забіў Пардо. Ён спрабаваў расплаціцца з Аленай праз юрыста па нерухомасці, якога наняў праз сваю падстаўную карпарацыю, і даручыў яму перадаць ёй дзвесце тысяч даляраў.
  
  Але Алена патэлефанавала яму і распавяла аб сваіх планах. Яна патэлефанавала яму па тэлефоне, зарэгістраванаму на Сані, таму што Сані адкрыла сямейны план для іх дваіх. Я праверыла нумар у маім адзіным паведамленні ад Даріуса, калі мы ўтрох падзяліліся, каб знайсці Сані. Яго абаненцкі нумар быў 3838, той жа самы абаненцкі нумар, які, як мне сказаў Маркус, быў у плане Сані.
  
  І, успамінаючы тую ноч, калі Дарыус даслаў мне паведамленне, ад мяне не выслізнула, што ён наўмысна паказаў нам на парк, ведаючы, што мы, хутчэй за ўсё, знойдзем Сані мёртвай.
  
  А парк знаходзіўся ўсяго ў двух з паловай мілях ад тэатра. Лёгкая прабежка для чалавека ў фізічнай форме Даріуса.
  
  Падказка была знойдзена ў спартыўнай сумцы майго сына. У ноч забойстваў, калі Дарыус выйшаў з сваёй машыны, ад яго жудасна пахла. Такі ж жудасны, як адзенне Мэтта, калі я адкрыла сумку. Цяпер я ведала, што іншая адзенне Даріуса была залітая крывёю, але ён пакінуў сваю спартыўную сумку ў машыне і пераапрануўся ў брудную трэніровачную форму, каб схаваць скрываўленую вопратку.
  
  Калі я стаяў у дзіцячай Фінлі, я бачыў, як забойства разгортваюцца перад маім разумовым поглядам, як у кіно: Алена тэлефануе Дариусу і распавядае яму аб сваіх планах раскрыць яго імя падчас свайго выступу гэтым вечарам і папярэджвае яго аб тым факце, што дарагія сябры яго жонкі будуць сядзець у першым шэрагу ў цэнтры.
  
  Запаниковав, Дарыус спрабуе адкупіцца ад яе двумястами тысячамі. Яна прымае ўмовы, і ён садзіцца на першы рэйс дадому з Лос-Анджэлеса, а затым здымае грошы са свайго траставага фонду, у якім не значыцца імя Сані, на дзвесце тысяч. Затым ён адпраўляецца па крамах, купляе плашч і асабіста пакуе яго разам з грашыма, перш чым адвезці Пардо, каб пажылы мужчына мог аднесці яго Алене. Затым ён тэлефануе Сані, і ў гэтым размове Сані прызнаецца, што прыняла трохі снатворнага, але яна таксама дае яму зразумець, што Ціфані там з Фінлі.
  
  Дарыус займаецца сваімі справамі, хаваючыся ад усіх, хто можа яго даведацца, і як раз перад тым, як ён збіраецца ісці дадому, яму тэлефануе Алена. Яна кажа яму, што здзелка парвана, і яна ўжо ўсё расказала Сані. Яна патрабуе, каб ён прадставіў сваю дачку сваёй маці, ці яна зробіць гэта сама.
  
  Раз'юшаны Дарыус вешае трубку і адчайна спрабуе датэлефанавацца Сані. Яна ўжо пайшла ў тэатр і забылася свой тэлефон. Калі яна не адказвае, Дарыус мяркуе, што яна верыць Алене, таму ён ідзе ў тэатр, каб адпомсціць.
  
  Ён плануе пракрасціся ўнутр і пачакаць яе ў грымёрцы, але калі ён дабіраецца туды, то выяўляе, што Сані ўжо чакае. Можа быць, яна ўсё яшчэ не ў сабе, або, можа быць, яна не ў сабе, і Дарыус думае, што ў яго ёсць добры шанец выцягнуць яе з тэатра і пераканаць, калі яна што-небудзь успомніць, што ўсё гэта быў сон ад снатворнага.
  
  Калі ён выцягвае Сані з грымёркі, Алена з'яўляецца за кулісамі і прыходзіць у лютасць, убачыўшы іх абодвух там. Яна і Дарыус ўступаюць у фізічную бойку. Ён хапае бліжэйшы зброю, якое можа знайсці, - нож для выкрыцця лістоў Аарона, і наносіць удар Алене.
  
  Сані прыходзіць у сябе настолькі, што спрабуе ўстаць паміж парай, але ёй атрымоўваецца толькі измазать сябе крывёю, калі Алена падае ў непрытомнасць.
  
  Выкідваючы нож для выкрыцця лістоў, Дарыус хапае Сані за руку — яны павінны выбірацца адтуль, — але калі яны выходзяць праз выходную дзверы, пакрытыя крывёю, яны літаральна ўразаюцца ў Пардо, пэцкаючы яго руку крывёй Алены.
  
  Склаўшы два і два разам, Пардо разумее, што Дарыус забіў Алену, і кідаецца бегчы.
  
  Дарыус хутка саджае Сані ў сваю машыну, хапае гітарны провад і гоніцца за Пардо, але не паспявае дагнаць, як Пардо нырае ў кафэ.
  
  Дарыус бачыць яго праз акно, асветленае святлом ўнутры, і назірае, як ён накіроўваецца ў заднюю частку крамы. Менавіта тады Дарыус кідаецца ў завулак, каб пачакаць і паглядзець, у які бок пойдзе Пардо.
  
  Змыўшы кроў у прыбіральні, Пардо выходзіць праз чорны ход, а Дарыус, хаваючыся ў цені, выскоквае, абмотваецца гітарны провад вакол шыі Пардо і забівае яго. Затым ён пхае цела Пардо ў шчыліну паміж сцяной і штабелем паддонаў. Але ў яго няма часу, каб узяць грошы, таму што яму трэба вяртацца да сваёй жонцы, і таму ён спяшаецца назад да сваёй машыне.
  
  Яна ў машыне і крыху не ў сабе, але цяпер яна таксама верагодны сведка забойства, таму Дарыус адвозіць яе да машыны. Можа быць, яна прыпаркаваная далей па вуліцы ці, можа быць, у гаражы, але ён знаходзіць яе і саджае Сані ў машыну, бярэ спартыўную сумку з сваёй машыны і накіроўваецца да дома, але не раней, чым угаворыць Сані прыняць яшчэ трохі снатворнага.
  
  Калі ён вяртаецца дадому, то, верагодна, паркуецца не на пад'язной дарожцы, а ля бардзюра далей па вуліцы ад хаты. Затым Дарыус прабіраецца да дому і карыстаецца душам на адкрытым паветры, каб ополоснуть і пераапрануцца ў спартыўную вопратку, якая ёсць у яго, у спартыўнай сумцы. Ён пхае сваю скрываўленую вопратку ў сумку і накіроўваецца назад да машыны, каб зняць скрываўленую вопратку і абутак Сані. Узяўшы іх з сабой, ён вяртаецца ў дом, на гэты раз крадком абыходзячы яго ззаду і зазіраючы ў добра асветленыя вокны, каб убачыць, дзе Ціфані. Ён заўважае яе на бегавой дарожцы, таму прабіраецца ўнутр праз гараж, спяшаецца па калідоры ў пральню. Там ён рыецца ў кошыку для бялізны ў пошуках якой-небудзь адзення для сябе і Сані, але не можа знайсці нічога, што не смярдзела б для яго самога, таму што яго не было месяц, а Сані памыла б яго тыднямі раней, так што яму прыходзіцца насіць тое, у што ён ужо пераапрануўся.
  
  Ён не можа доўга заставацца ў доме, каб Ціфані не выявіла яго, таму ён засоўвае скрываўленую вопратку Сані і яе туфлі на дно кошыка для бялізны і бярэ тое, што ляжыць зверху, каб яна магла пераапрануцца.
  
  Вярнуўшыся да машыны, ён заваблівае Сані ў душ на адкрытым паветры і апалоскваюць яе, пры гэтым прамок сваю вопратку. Тое, што я прыняла за пот, на самай справе было вадой з душа. І гэта таксама прычына, па якой валасы Сані былі вільготнымі, і яна была басанож, калі мы з Джыл знайшлі яе ў яе Range Rover ў парку.
  
  Як толькі Дарыус ополоснул Сані і пераапрануўся, ён саджае яе назад у машыну і адвозіць у парк. Пасля таго, як ён прыпаркаваў іх у канцы стаянкі, ён прымушае Сані выпіць усе рэшткі снатворнага разам з бутэлькай вады, якую ён бярэ з сабой з запасаў у гаражы. Затым ён ўкладвае пустую бутэлечку з-пад таблетак у руку Сані, забірае бутэльку з-пад вады са сваімі адбіткамі пальцаў і пакідае бірулька ў машыне, але ён не можа замкнуць яго такім чынам, таму што машына не дазволіць вам замкнуць дзверы, калі рухавік выключаны, а ключ знаходзіцца ўнутры машыны. Таму ён бярэ бірулька з ключамі з сабой, закрывае дзверы, замыкае машыну звонку і трушком вяртаецца да сваёй машыны, прыпаркаванай дзе-то побач з тэатрам.
  
  Па дарозе дадому ён плануе адправіць Ціфані далей, перш чым чакаць, магчыма, да наступнага дня званка, які паведаміць яму, што яго жонка скончыла з сабой у сваёй машыне, прыпаркаванай ў цэнтры горада.
  
  Але мы з Джыл ўжо былі на пад'язной дарожцы, калі ён з'явіўся, парушыўшы яго планы.
  
  Убачыўшы іншы ракурс, які адвядзе ад яго любыя падазрэнні, ён адпраўляе нас у парк, ведаючы, што менавіта там ён пакінуў машыну Сані. Ён ведае, што менавіта мы знойдзем яе мёртвае цела, і тады ён зможа згуляць ролю журботнага мужа.
  
  Усё ўскладняе той факт, што Сані не памерла, калі мы яе знаходзім, таму Дарыус затрымлівае дыханне, пакуль не зможа сам-насам распытаць яе аб любых успамінах, якія яна магла б успомніць аб тым вечары. Можа быць, яна прызнаецца ў страшным сне, а можа быць, і няма, але Дарыус гатовы да любога ўспаміну, якое можа ўсплыць, разыгрываючы яе дэпрэсію перад лекарамі. Менавіта з-за гэтага яна так доўга знаходзіцца ў гэтым псіхіятрычным установе.
  
  Дарыус думае, што з ім усё ў парадку, калі Сані вяртаецца дадому, паколькі іншаму мужчыне ўжо прад'яўлена абвінавачанне ў забойстве Алены, але затым Сані выяўляе скрываўленую вопратку на дне кошыка для бялізны, аб якой ён зусім забыўся, пакуль яна не ўручыць яе яму.
  
  Дарыус спрабуе адгаварыць Сані ад прызнання, хоць бы для таго, каб адвесці ад сябе падазрэнні як мага далей, але Сані не можа дазволіць нявіннаму чалавеку сесці ў турму, калі яна лічыць, што забіла Алену. Таму яна выслізгвае ад Даріуса дастаткова надоўга, каб даехаць да майго дома ў скрываўленай вопратцы, дзе яна прызнаецца свайму брату перад вялікай натоўпам.
  
  Дарыус, павінна быць, уздыхнуў з палёгкай, калі даведаўся, што справа супраць Сані такое сур'ёзнае. Ён шчаслівы дазволіць ёй узяць віну на сябе, пры гэтым выдатна гуляючы ролю звар'яцелага мужа і адданага бацькі.
  
  Пакуль ён думае, што рабіць далей, Маркус трымае яго ў курсе ўсіх дэталяў справы, вось чаму, пасля таго, як Маркус патэлефанаваў яму ўчора, каб папрасіць яго прыйсці на сумоўе з Сані, каб яна магла растлумачыць два тэлефонных нумары, звязаныя з яе імем, Дарыус ведае, што спачатку ён павінен паклапаціцца аб Маркусе, каб запаволіць ход справы, і яму даводзіцца бегчы — з Фінлі і, верагодна, у Сінгапур, — таму што сцены стульваюцца.
  
  Я сфатаграфавала фатаграфію ў рамцы. "Так і ёсць," прашаптала я.
  
  Спусціўшыся ўніз, я выявіла Даріуса на кухні, ён ужо еў лажанню.
  
  “ Прабач, - сказаў ён, адкусваючы вялікі кавалак цёплай пасты. Хутка пражаваць, ён дадаў: “ Гэта так смачна!
  
  Я засмяяўся, бестурботна махнуўшы рукой. "Не, калі ласка, еш далей!"
  
  Дарыус адкусіў яшчэ адзін велізарны кавалак, паказаў на страва з запеканкой і паглядзеў на мяне, як быццам пытаючыся, ці не хачу я перакусіць.
  
  “Я ў парадку. Я толькі што паабедаў", - схлусіла я. Змяняючы тэму, я сказала: "Я склала ўсю вопратку на падлозе ў дзіцячай і расклала яе чаркамі".
  
  Я гэтага не зрабіў, але гэта быў добры падстава, каб растлумачыць, чаму я так доўга прабыў наверсе.
  
  "Дзякуй", - сказаў ён. "Клапаціцца аб маляняці - цяжкая праца".
  
  "Хіба я не ведаю гэтага", - сказала я. “Я выгадавала хлопчыкаў-двайнят, хоць мне дапамагалі. Магу толькі ўявіць, наколькі табе павінна быць цяжэй цяпер, калі Ціфані не можа прыглядаць за дзецьмі".
  
  Дарыус ўважліва паглядзеў на мяне, але нічога не сказаў. Я не сумнявалася, што ён не чуў аб падзенні Ціфані і зламанай назе.
  
  "Я сапраўды спадзяюся, што яе ступня і лодыжкі хутка зажывуць", - сказала я ў няёмкім маўчанні. "Яна моцна ўпала, і яе лодыжкі і ступня так хутка апухлі".
  
  Выраз твару Даріуса паслабілася. "Так, цяжкі перапынак для гэтага хлопца".
  
  Я прыкінуўся, што оглядываю кухню ў пошуках іншай тэмы, а затым спытаў: "Слухай, а што здарылася з машынай Сані?"
  
  І зноў кплівае, асцярожнае выраз вярнулася да яго рысах. “ Яе машына?
  
  “Так. Ты ведаеш, яе "Рейндж Ровер". Яго няма ў гаражы".
  
  Дарыус трохі змакрэў, і яго твар злёгку пачырванеў. "Чуткі верныя", - сказаў ён, нацягваючы гуллівую ўсмешку на вусны. "Гэтыя машыны праводзяць больш часу ў майстэрні, чым у дарозе".
  
  Я ведаў, што не было абсалютна ніякіх шанцаў, што машына Сані была ў "краме". Яна была дзе-то схаваная. Як на сметніку. У рэшце рэшт, паліцыя шукала машыну, якая збіла машыну Маркуса, і, магчыма, на крыле ўсё яшчэ захаваліся рэшткі фарбы ад машыны Саннис.
  
  "Ааа", - сказаў я. "Так, я сказаў Сані, што ў гэтай мадэлі жудасны паслужны спіс па тэхнічным абслугоўванні, але яе было не пераканаць".
  
  "Яна вельмі гэтага хацела", - сказаў ён. "Я хацеў, каб яна купіла "Мэрсэдэс"".
  
  "Ты любіш сваю, так?"
  
  "Я ведаю".
  
  "Добра", - сказаў я. "О, і ты ўжо прадаў сваю кватэру?"
  
  З спазненнем я зразумела, што, верагодна, задала на адно пытанне занадта шмат, таму што погляд Даріуса з гуллівага ператварыўся ў падазроны. Гэта было няўлоўна, але гэта вызначана было там.
  
  "Пакуль няма," сказаў ён, ставячы талерку. Яго погляд кінуўся да падстаўцы для нажоў на іншым канцы кухні. Гэта было вельмі хуткае рух, але я яго заўважыла.
  
  Я збіралася абвясціць, што мне трэба бегчы, калі зазваніў мой тэлефон. Выпрабаваўшы бязмерная палёгку, я выхапіла тэлефон з сумачкі і адкрыла экран. Прыклаўшы слухаўку да вуха, я сказаў: “Шэпард! Якое супадзенне, што ты патэлефанаваў як раз у той момант, калі я размаўляў з тваім шваграм!"
  
  “ Што? - Спытала Джыл. - Кэт, гэта я!
  
  Я гучна засмяялася і падміргнула Дариусу. “Не, ён выдатна клапоціцца аб Фінлі, не хвалюйся. Малы наверсе, у сваім ложку, а мы унізе, на кухні, гутарым, пакуль Дарыус есць лажанню Джыл. Я хацеў паведаміць каму-небудзь, дзе мы знаходзімся, на выпадак, калі мне спатрэбіцца, каб копы ўварваліся і выратавалі мяне.
  
  "Аб чым, чорт вазьмі, ты кажаш?!" Джыл закрычала.
  
  “Вядома, я пакіну табе кавалачак, мілая. У колькі ты будзеш дома пасля ўсіх гэтых пошукаў, якімі займаешся?"
  
  На іншым канцы провада павісла напружаная паўза, а затым Джыл спытала: "У цябе непрыемнасці?"
  
  “Так, так, я рады. Я таксама з нецярпеннем чакаю гэтага".
  
  Джыл ўцягнула ў сябе паветра.
  
  Той, хто сядзіць насупраць мяне Дарыус ўтаропіўся на мяне, прыжмурыўшыся. Магчыма, я занадта стараўся выглядаць нязмушана. "Дазволь мне пагаварыць з ім", - ціха сказаў Дарыус, працягваючы руку да тэлефона.
  
  Я нічога не магла зрабіць са сваёй неадкладнай рэакцыяй, якая заключалася ў пашырэнні маіх вачэй ад страху. Аднак, хутка прыйшоўшы ў сябе, я сказала: “Пачакай, Шэп. З табой хоча пагаварыць Дарыус".
  
  Перш чым перадаць трубку, я націснула вялікім пальцам на кнопку адбою. Тэлефон выдаў ціхі гукавы сігнал, і я здзіўлена адхапіла руку. "О, няма", - сказала я. "Павінна быць, ён павесіў трубку".
  
  Дарыус скрыжаваў рукі на грудзях. "Пакажы мне свой спіс нядаўніх званкоў, Кэтрын".
  
  Я адчула, як кроў адхлынула ад майго твару. Я ведала, што ён ведаў, што я не размаўляла з яго шваграм.
  
  "Чаму?" Я спытаў.
  
  “ Каб даказаць, што на лініі быў менавіта ён.
  
  "Ты думаеш, гэта быў не ён, Дарыус?"
  
  "Я ведаю".
  
  “Ну, гэта не вельмі міла. На самай справе, гэта адкрыта няветліва! І вось мы падрыхтавалі для вас такі смачны баль." Я павесіла сумачку на руку і зрабіла два крокі да ўваходных дзвярэй. Дарыус ўзяў тры. Ён быў больш, мацней і хутчэй мяне, і я ведала, што ён дабяжыць да дзвярэй раней, чым я выйду з кухні.
  
  Адчуваючы, як мяне ахоплівае паніка, я не магла прыдумаць, што рабіць! А потым зазваніў мой тэлефон, і я ахнула адначасова ад здзіўлення і палягчэння. "О, глядзіце!" - Сказаў я, паварочваючы да яго тэлефон. “ Бачыш? Гэта ён ператэлефаноўвае.
  
  Я націснула зялёную кнопку РАЗМОВЫ, гатовая ўвесці Шэпарда ў курс справы, калі Дарыус выхапіў прылада ў мяне з рук.
  
  Перш чым я паспела акрыяць ад шакіруюча хуткага руху, Дарыус схапіў мой тэлефон і шпурнуў яго асабовым бокам уніз ў кут кухоннага астраўка.
  
  Ён распаўся па меншай меры на тузін кавалачкаў. Затым я ў жаху назірала, як Дарыус пацягнуўся да мяне. Я пригнулась, разгарнулася і здолела праслізнуць у калідор, вядучы да ўваходных дзвярэй, імкнучыся рухацца так хутка, як толькі маглі мае ногі, калі я спрабавала вырвацца.
  
  Я прайшла за некалькі футаў, калі рука Даріуса апусцілася на маё плячо і адарвала мяне ад зямлі.
  
  Мая галава з гучным стукам стукнулася аб драўляны падлогу, і ў вачах пацямнела да шэрага, з мноствам іскрынак. Абараняючы твар рукамі, я з усіх сіл стараўся заставацца ў свядомасці, але гэта было ўсё, на што я быў здольны.
  
  Затым я адчула, як жорсткія рукі схапілі мяне за плечы, адарвалі ад падлогі і паставілі на ногі. Я пахіснулася і адчула, што мае калені слабеюць, але Дарыус ўтрымаў мяне прама, пакуль цягнуў наперад.
  
  Маё зрок ўсё яшчэ было затуманеным, хоць цемра крыху рассеялася.
  
  Я паспрабавала сфармуляваць словы, але ўсё, што я змагла выціснуць, гэта ціхі стогн.
  
  Тым не менш, Дарыус пацягнуў мяне наперад. Раптам святло стаў занадта яркім, і я падняла рукі, каб абараніць вочы. У адказ Дарыус моцна штурхнуў мяне. Я б ўпала ніцма, калі б ён моцна не трымаў мяне за руку.
  
  Я пачула, як адчыніліся дзверцы машыны, і мяне ўпіхнулі ўнутр, ударыўшы па сярэдняй кансолі, перш чым я павалілася на пярэдняе пасажырскае сядзенне ў позе эмбрыёна.
  
  Дзверцы машыны насупраць мяне адчыніліся, і Дарыус сеў унутр. "У цябе з сабой бірулька?" - спытаў ён.
  
  Мая галава расколвалася ад болю, калі я павярнулася, каб сесці бокам на сядзенне, прыхінуўшыся спіной да дзверцах і абараняючыся, падцягнуўшы калені да грудзей. Калі я тупа паглядзела на яго, я ўбачыла, што выраз твару Даріуса было выканана смяротнай рашучасці, і было дзіўна бачыць у кім-то, хто так добра сыграў ролю доктара Джэкіла ў сваім персанажа.
  
  "Што ..." - сказаў я, усё яшчэ не ў стане сфармуляваць сувязныя словы.
  
  Дарыус націснуў кнопку ЗАПУСКУ, і мая машына з гудзеннем ажыла.
  
  Удалечыні я пачула выццё сірэн і падумала: О, Божа! Я выратавана!
  
  Дарыус даў задні ход і націснуў на газ, адначасова моцна націскаючы на руль, разгортваючы машыну, і я адляцела да дзвярэй з боку пасажыра, зноў ледзь не страціўшы прытомнасць.
  
  "Іду ў заклад, ты думаеш, што ты ў бяспецы, так?" - сказаў ён.
  
  Я магла толькі павольна лыпаць стагоддзямі, гледзячы на яго.
  
  "Ты памыляешся", - сказаў ён. "Ты вось-вось трапіш у такую ж аварыю, як машына маёй жонкі".
  
  Я паспрабаваў асэнсаваць тое, што ён казаў. Ён збіраўся збіць каго-то яшчэ маёй машынай?
  
  Але потым, калі мы памчаліся па дарозе, перш чым рэзка павярнуць налева, а сірэны ўсё набліжаліся, я зразумела, куды ён мяне вязе. Я адразу адчуў ўхіл, калі машына панеслася ўверх па ўзгорку.
  
  Той самы пагорак, на якім жыў яго дзядзька.
  
  "Дык вось што ты зрабіў з яе машынай", - сказаў я. Усвядоміўшы, што я на самой справе гаварыў складна, я хацеў усміхнуцца, але здольнасць майго розуму кіраваць маім целам не зусім дапамагала.
  
  “Так. Гэта было прыгожа. Я не думаў, што "Ровер" справіцца. Яго даволі моцна разбіла, але ён справіўся. Увесь шлях з абрыву ".
  
  Мой падбародак апусціўся, пакуль я глядзела на яго з-пад полуприкрытых стагоддзе.
  
  Ён паглядзеў на мяне і нахмурыўся. "Я збіраўся вылецець у Сінгапур заўтра, але, думаю, што вылецець сёння ўвечары не мае вялікага значэння".
  
  Я зноў цепнула вачмі, гледзячы на яго, усе гэта час мая галава была апушчаная на шыю.
  
  Я ведаў, што да гэтага часу мы павінны былі быць ужо на вяршыні пагорка, таму я крыху павярнуў галаву, каб паглядзець у лабавое шкло. Сірэны больш не набліжаліся. Яны змоўклі. Без сумневу, паліцыя прыбыла ў дом Даріуса.
  
  Але мяне там не было.
  
  І праз імгненне мяне ўжо нідзе не будзе.
  
  Раптам пачуўся свіст паветра, і я зноў павярнула галаву, каб убачыць, што Дарыус адкрыў дзверцы машыны і пачаў высоўвацца, сціскаючы руль адной рукой. Мае ногі былі пахаваныя на сядзенне, у той час як я ляжаў спіной да дзвярэй.
  
  Выкарыстоўваючы ўсю сваю сілу волі, я падняла ногі і ўрэзалася ступнямі па руцэ Даріуса. Ён неадкладна выпусціў руль і, куляючыся, адляцеў ад машыны.
  
  І тут мне ледзь удалося падняць руку, моцна сціснуць руль і павярнуць машыну налева. Я паняцця не меў, ці ўратуе гэта мяне ці заб'е, але я павінен быў нешта зрабіць, каб выратаваць сваё жыццё.
  
  Адкрытая дзверы шырока расчыніліся, затым са свістам ад'ехала назад і зачыніліся. Мая машына пакацілася наперад, скаланаючы салон — і мяне — а затым замарудзіла ход, пакуль не ўрэзалася ў што-то і не спынілася.
  
  Цяжка дыхаючы, я падняў галаву і агледзеўся, усе гэта час люта міргаючы. Мая машына ўрэзалася ў што-тое, чаго не было відаць. Верагодна, у камень. Слава Богу, падушкі бяспекі не спрацавалі.
  
  Подтянувшись ў сядзячае становішча, я забралася на вадзіцельскае сядзенне і як раз збіралася выключыць рухавік, калі, з ніадкуль, у лабавым шкле злева ад машыны з'явілася скрываўлены і перепачканное брудам твар Даріуса.
  
  "Ты тупая сука!" - закрычаў ён.
  
  Прыліў адрэналіну дапамог растлумачыць мае думкі. Дарыус ужо прабіраўся наперад, каб дацягнуцца да ручкі маёй дзверцы, таму я дала задні ход, націснула на газ і зноў моцна крутанула руль налева. Даріуса зноў выкінула з машыны, і я панеслася прэч.
  
  Нейкім чынам мне ўдалося спусціцца назад па обрывистой дарозе, і я падумаў, што, напэўна, гэта да лепшага, што я на самой справе не ведаў, як блізка я быў да таго, каб зваліцца з вяршыні скалы.
  
  Дабраўшыся да падножжа і галоўнай дарогі, я ўдарыў па тармазах і проста сядзеў там, зноў цяжка дыхаючы. Я адчуў млоснасць і галавакружэнне і не змог праехаць ні на цалю далей. Таму я паклаў галаву на рулявую калонку, працягнуўшы руку, каб слаба націснуць на клаксон левай рукой.
  
  Пачуўся гукавы сігнал, і я прыслабіў ціск, а затым зноў націснуў на кнопку, каб выдаць яшчэ адзін кароткі гукавы сігнал, затым тры доўгіх тры кароткіх. Я падтрымліваў гэты шаблон выключна высілкам волі, пакуль у маю дзверы не пастукалі.
  
  Я перастала націскаць на клаксон і ахнула, думаючы, што гэта зноў Дарыус, які прыйшоў прыкончыць мяне.
  
  “ Кошка? - Спытаў Шэпард.
  
  Злёгку прыпадняўшы галаву і прыадчыніўшы адзін вачэй, я ўбачыла, што ў яго быў шалёны выгляд і ён тузаў дзвярную ручку, але аўтаматычныя замкі спрацавалі.
  
  “Кэт! Упусці мяне!" - сказаў ён.
  
  Я адвярнулася, закрыла вочы і намацала дзвярную ручку. Пацягнуўшы за яе, я адчула, што дзверы адчыніліся, і парыў свежага паветра дакрануўся да маёй шчакі.
  
  "Кошка?" Сказаў Шэферд, вельмі пяшчотна кладучы рукі мне на плечы. "Кошка?"
  
  "Мне патрэбна дапамога", - піскнула я. Слёзы пацяклі з-пад маіх закрытых стагоддзе.
  
  "Я тут", - сказаў ён. "Я тут".
  
  OceanofPDF.com
  
  Кіраўнік 20
  
  Я цэлы тыдзень трымаўся пасцельны рэжым, і мне было вельмі сумна. Джыл падкладваў мне тузін падушак і кожныя чатыры гадзіны даваў мне што-небудзь, каб палегчыць зацяжную млоснасць. Я атрымаў жудаснае страсенне мозгу, і лекары сказалі мне, што мне спатрэбіцца па меншай меры тыдзень пасцельнай рэжыму, пакуль не пройдзе галавакружэнне, а затым мне прыйдзецца пашанавацца ў працягу наступных некалькіх месяцаў, пакуль мой мозг не зажыве.
  
  Кампутарная тамаграфія, слава Богу, не паказала крывацёку. Гэта быў бы выдатны варыянт.
  
  Шэпард прыходзіў да мяне кожны божы вечар, пасля таго як сканчаў працу. Яны з Сантаной змаглі скласці ўсе кавалачкі разам, як толькі я расказаў ім, як, на маю думку, адбыліся забойствы Алены і Пардо.
  
  Больш таго, калі яны знайшлі відэазапіс, на якой Дарыус купляе плашч дзясятага памеру ў мясцовым універмагу, і выявілі, што ён зняў дзвесце тысяч даляраў са свайго асабістага ашчаднага рахункі ў дзень забойстваў Алены і Пардо, яны зразумелі, што дзякуючы ўскосным уликам Дарыюс быў цалкам мае рацыю.
  
  Калі Дариусу прадставілі ўсе доказы і той факт, што толькі горшы адвакат ў Хэмптоне ўзяўся б за яго справу пасля таго, што ён зрабіў з Маркусам, ён прызнаўся, проста каб выратаваць сябе ад зняволення ў Райкерс. Ўгода, якую ён заключыў з акруговым пракурорам, азначала, што яго адправяць у іншую турму строгага рэжыму ў Кентукі.
  
  З Сані знялі ўсе абвінавачванні, і, па меншай меры, Дарыус настойваў, што яна не мела ніякага дачынення ні да аднаго з забойстваў. Яна вярнулася дадому, усё яшчэ оправляясь ад шоку, выкліканага адкрыццём, што яе няправільны муж зачаў пазашлюбнага дзіцяці, забіў аднаго з яе бліжэйшых сяброў, спрабаваў забіць яе, Маркуса, і мяне і дазволіў ёй узяць на сябе віну па меншай меры за адно з гэтых забойстваў.
  
  Давайце проста скажам, што гэта было шмат таго, што трэба было пераварыць.
  
  Джыл пырхала паміж Чез Кэт і домам Сонейка, гуляючы ролю няні і дапамагаючы ёй з Фінлі. Ён міла прыводзіў да мяне Духаў наверх кожны раз, калі збіраўся пакінуць мяне на некалькі гадзін у Сані.
  
  "Як у нас справы сёння, салодкая?" спытаў ён, уносячы мой паднос з сняданкам, Прывіды аддана ішлі за ім.
  
  Я паляпаў па ложку, і Духан ускочыў і заняў сваё звычайнае месца на падушках побач са мной, паклаўшы галаву мне на плячо.
  
  “ Я адчуваю сябе лепш з кожным днём, Джыл.
  
  "Гэта добра!" Сказала Джыл, ставячы столік з падносам у маіх ног.
  
  “ Як Сані? - Спытала я.
  
  “Ёй таксама становіцца лепш з кожным днём. Я думаю, што яна акрыяла ад шоку і, нарэшце, пераходзіць да гневу ".
  
  "Будзем спадзявацца, што яна не будзе злавацца занадта доўга".
  
  Джыл скрыжаваў пальцы адной рукі і зняў сярэбраную вечка з талеркі на падносе, адкрыўшы самы смачны набор блінцоў, які я калі-небудзь бачыла.
  
  “ Ты ж любіш чарнічны, праўда?
  
  "О, Божа мой", - сказала я, пляскаючы ў ладкі ад захаплення. Я вялікі прыхільнік блінцоў.
  
  Джыл дастала крамнінную сурвэтку і паклала яе мне на калені. “ Сёння абязбольваючая таблетка?
  
  "Няма", - сказаў я. "Я пачынаю прагнуць іх, так што ... Няма".
  
  "Добрая ідэя", - сказаў ён, прыбіраючы флакон ў кішэню. "Я занясу гэта назад у аптэку, каб ад іх пазбавіліся належным чынам заўтра, калі буду ўпэўнены, што табе больш не спатрэбіцца лекі перад сном".
  
  Я адкусіў блінец і застагнаў. "Гэта вар'яцка смачна, мой сябар".
  
  “Хітрасць у тым, каб прыгатаваць дзве формы. Вы ж не хочаце, каб вашы першыя блінцы падсохлі да таго, як вы прыгатуеце другія ".
  
  Я ўзяла яго за руку. “ Дзякуй.
  
  "Няма за што", - адказаў ён, радасна калыхаючы сцёгнамі. "Аб, і Маркус хацеў бы зайсці ў госці".
  
  Я ў шоку ўтаропілася на яго. “Маркус? Маркус Браўн?"
  
  Джыл ўсьміхнулася. “ Адзіная.
  
  "Яго ўжо выпісалі з бальніцы?"
  
  “О, так. Ён выйшаў два дні таму. Яму дазволена перасоўвацца на працягу кароткіх перыядаў часу. Ён наняў кіроўцы і сядзелку і, вядома, хоча праведаць цябе і Сані.
  
  - Калі ласка, перадай яму, што я сказала "абсалютна так".
  
  "Я так і зраблю," сказаў Джыл. “ А цяпер, калі вы прабачце...
  
  У Джыл зазваніў тэлефон, і мы з ім абодва падскочылі ад гуку. Дастаўшы з кішэні сотавы, ён ўтаропіўся на экран.
  
  "Гэта Мішэль, ці не так?" Сказаў я.
  
  Джыл кіўнуў.
  
  “Джыл, калі ласка, калі ласка, пагавары з ім. Калі ласка, збаў вас абодвух ад пакут".
  
  Джыл паглядзеў на мяне, зрабіў глыбокі ўдых, затым націснуў кнопку РАЗМОВЫ. "Прывітанне," сказаў ён.
  
  Затым ён выйшаў з пакоя, выносячы з сабой мае найлепшыя пажаданні яму і Мішэлю.
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список

Кожевенное мастерство | Сайт "Художники" | Доска об'явлений "Книги"