Дівер Джеффрі : другие произведения.

Фатальне вторгнення (Санчес і Герон №1)

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
 Ваша оценка:

  Фатальне вторгнення (Санчес і Герон №1) Джеффрі Дівер
  
  РОЗДІЛ 1
  Волтер Кемп не збирався дозволити їй знову втекти.
  «Вийди, вийди, де б ти не був», — пробурмотів він співучим голосом.
  Вона погано чула, але все ж він ступав обережно, не бажаючи проплутувати крізь густий ліс і злякати її. Він хотів, щоб вона була спокійною й непомітною, доки він не стане добрим і близьким, тому мусив бути непомітним.
  І оманлива. Він кинув камінчик глибоко в пишне листя, щоб ще більше замаскувати своє становище.
  На околиці Сан-Дієго відокремлений парк здавався далеким від цивілізації. І від сторонніх очей.
  «Ти не можеш ховатися вічно», — прошепотів він. «Не від мене».
  Уолтер, солідний чоловік років шістдесяти, не був аж ніяк не задерев’янілим чи змученим полюванням. Він був майже в тій самій формі, що й тридцять років тому. Трохи менше волосся, але що? У житті були важливіші речі.
  Як і те, що він зараз задумав.
  Вона вислизнула від нього, змусивши його провести останні півгодини, переслідуючи її. Коли він знайшов її цього разу, то не випускав її з поля зору, доки не закінчить.
  Його увагу привернув легкий шурхіт ліворуч. Це була вона? Він примружився в бік шуму.
  Вона визирнула з-за куща, і його серце забилося від хвилювання. Вона була такою ж гарною, як і тоді, коли він її вперше побачив.
   Побачивши його, вона завмерла. Неважливо, вона не могла втекти. «Тепер ти в мене».
  Вона не була для нього першою, і не буде останньою, але вона може бути наймилішою.
  Він потягся до свого жилета, товстими пальцями перебираючи тонко оброблений метал і пластик. Один із знарядь його ремесла. Повільно, обережно він підняв руку й прицілився. Він мав би лише один шанс.
  Вона широко розкрила рота, ніби хотіла закричати.
  Він натиснув кнопку й утримував її. Зі швидкістю тридцять знімків на секунду Nikon зробив дев’яносто зображень — у приголомшливих сорока п’яти мегапікселях — Lampropeltis zonata pulchra , також відомої як гірська королівська змія Сан-Дієго, перш ніж вона сповзла в кущі.
  У Уолтера були фотографії кількох самців, але він тижнями шукав невловиму самку. Лише ретельне дослідження дозволило йому помітити ледь помітну різницю в підхвостовій лусці — під хвостом — і дещо меншу пропорцію порівняно із загальною довжиною тіла, яка вказувала на стать рептилії.
  На відміну від багатьох інших видів, де самки не були такими яскравими, як самці, усі гірські королівські змії Сан-Дієго мали чергування червоних, чорних і жовтих смуг, що вкривали їхні тіла. Яскравий образ, який імітував отруйну коралову змію, був ілюзією, щоб відлякати потенційних хижаків. Цей вид був нешкідливим для всіх, крім дрібних ссавців і ящірок у своєму раціоні.
  Виконавши завдання, Уолтер закрив дорогий об’єктив і засунув камеру назад у свій жилет. Тепер, не турбуючись про шум, він повернувся до стежки, що вела до майданчика біля входу в парк.
  Він воліє прогулятися на природі, ніж відвідати чергову церемонію закладення каменю. Спочатку, багато років тому, розвиток нерухомості був захоплюючим. Пристрасть його життя. Він почав з невеликої позики і повільно перетворив її на імперію.
  Однак після більш ніж трьох десятиліть у бізнесі все почало виглядати інакше. Він подумав про всі колишні лісові площі, які він випотрошив, щоб перетворити на приміські гавані, і почав змінювати свою практику. Минулого року він зайнявся справою доступного житла та працював над покращенням проблемних районів громади, які пережили важкі економічні часи. Він втрачав гроші на кожному проекті, але відчував, що повернув частину своєї душі. Крім того, він міг знову подивитися в очі своїй єдиній дитині — дорослому синові. Якби він був благословенний онуками, він подарував би їм кращий світ.
  Уолтер добрався до стоянки, думаючи про те, як науковий проект його сина в середній школі більше десяти років тому спонукав їх зблизитися через вивчення рептилій і амфібій. Вони обоє були волонтерами в місцевому герпетологічному товаристві, хоча лише Волтер залишився його членом.
  Він майже підійшов до машини, коли його увагу привернув тихий стукіт. Він глянув униз і побачив маленьку білу кульку, яка прокотилася повз його ноги в черевиках. Зачарований, він спостерігав за його поступом, як він гуркотів по асфальту й зникав під його машиною.
  Поспішні кроки застукотіли ззаду, злякавши й нервуючи його. Коли він повернувся, лезо важкої лопати вдарилося йому по голові.
  Він скрикнув від шоку та болю.
  Спіткнувшись, він підняв руки вгору, намагаючись захиститися, але черговий нищівний удар збив його навколішки. Агонія перевершувала все, що він коли-небудь відчував. Воно охопило все його тіло, притупило думки й сповільнило реакції.
  Темрява заступила, поки його млявий мозок намагався зрозуміти, що відбувається.
  «Чому?» він задихнувся.
  А може, він просто подумав це слово.
  Тоді він подався вперед, наче в уповільненій зйомці, впавши обличчям донизу на забруднену маслом поверхню безлюдної стоянки.
  Він глибше занурювався в забуття, не в змозі підняти своїх свинцевих рук. Йому вдалося підвести очі вгору. Лопата збиралася знову опуститися, і він знав, що це буде останній удар.
  Хтось його вбивав. . .
  За мить до того, як інструмент вдарив і порожнеча поглинула його, Волтер Кемп побачив, що дивиться не на обличчя чи тулуб свого нападника, а на руки в прозорих пластикових рукавичках, які міцно стискали лопату.
  Зокрема, на сміливе та ретельно нанесене чорнилом татуювання павука чорної вдови, яке прикрашало бліде внутрішнє зап’ястя чоловіка.
  Його останній образ перед тим, як світ затьмарився.
  
  Деннісон Феллоу з усієї сили замахнувся лопатою. Задовільний удар металу по кістці, а потім зловісний хрускіт, сказав йому, що його роботу тут зроблено.
  Він зупинився, щоб розглянути свою роботу. добре.
  Поштовх, глибоко в душі Феллоу, був задоволений.
  Поки що.
  Чоловік, що лежав біля його ніг, полював на змій, але цього разу полювали саме на нього. І значно вищим хижаком — павуком.
  Різні види цих істот використовували багато хитромудрих засобів, щоб уловити свою здобич. Деякі плели павутину і терпляче чекали, поки нічого не підозрює жертва буде спіймана. Інші зробили люки або замаскувалися. Сьогодні Фаллоу напав із засідки, як павук-вовк, один із найагресивніших павукоподібних у світі. Вони не заморочуються павутиною. Або маскування. Вони атакують свою здобич, як гірський лев.
  Він продовжував спостерігати за Кемпом кілька хвилин, переконавшись, що грудна клітка чоловіка перестала підніматися й опускатися. Ніколи не можна бути надто обережним.
   Ця думка нагадала йому про лопату, яку він усе ще міцно стискав. Хоча він був у рукавичках, він переконався, що усунув усі сліди своєї присутності з ручки та древка, тому що він збирався залишити їх на місці події.
  Зрештою, як можна розповісти історію, не підготувавши сцену?
  
  OceanofPDF.com
  
  II
  ВІВТОРОК
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 2
  Селіна зробила ще один ковток Zombie Reanimator з влучною назвою, фірмової страви кав’ярні Wicked Brew Coffee Shop через дорогу від кампусу Перріс Політехнічного інституту Монтелібре в Південній Каліфорнії.
  Більшу частину дня вона просиділа в кутку кав’ярні, наносячи останні штрихи на дипломну роботу з хімії, яка мала бути завтра. Її професор, який, судячи з усього, не мав ні серця, ні душі, не продовжить їй ні за яких умов. Відповідно до історії університетського містечка, він провалив студента, який пропустив випускний іспит, незважаючи на те, що знав, що хлопець перебуває в лікарні після автокатастрофи, і відмовився змінити оцінку, доки не втрутився ректор університету.
  Хоча Селіна підозрювала, що ця казка була радше фольклором студентського містечка, ніж фактом, вона не перевіряла гіпотезу, надаючи свою роботу із запізненням.
  «Це виглядає досить інтенсивно». Чоловічий голос був плавним і глибоким.
  Селіна підстрибнула й сіла. Її здивований погляд зустрівся з блідо-блакитними очима незнайомця, який сидів за сусіднім столиком.
  «Хімія», — запропонувала вона, дещо збентежена несподіваною перервою. «Моя дисертація присвячена ковалентним зв’язкам».
  «Мені більше подобається біологія». Він підсунув стілець ближче. «Але теми пов’язані. Якщо подумати про це, одне не може існувати без іншого».
  За її оцінками, йому було близько тридцяти, він був занадто старим, щоб бути студентом, і занадто молодим, щоб бути штатним професором. Чи брав він участь у докторантурі? Вона кинула погляд на згорнуту газету в нього рукою, звертаючи увагу на майже завершений кросворд — зроблений чорнилом і без жодних помилок.
  Розумний і — вона відчула — надзвичайно свідомий своїх здібностей. Цікаво.
  Обручки також немає.
  Вигладжені темно-коричневі штани карго та сорочка щільного крою були трохи вище джинсів, пом’ятих футболок і вицвілих худі, які подобаються більшості відвідувачів кафе. Сорочка була дивного відтінку — червона, що привертала увагу, відтінок, який міг зійти з рук лише впевнений у собі. Його сіре твідове спортивне пальто не приховувало спортивної статури. На темно-блакитній бейсболці не було жодного логотипу, а те волосся, яке виднілося під нею, було світлим, контрастуючи з темним триденним виростом, який затьмарював нижню частину обличчя. Його окуляри в круглій черепаховій оправі були стильними. Він не був голлівудським красенем, але мав незрозумілу привабливість.
  Він глянув на її сумку. «Чи є у вас ручка, яку я можу позичити?» Він підняв папір. «Звичайно, мій висох перед тим, як я закінчив».
  Замість того, щоб носити всюдисущий рюкзак, який можна побачити всюди в кампусі, Селіна віддала перевагу поношеній сірій сумці через плече. Замість сотні отворів на блискавці — і це викликало роздратування — у сумці було одне величезне відділення, у якому містилося все, включно з її ноутбуком.
  «Звичайно». Вона підняла сумку й широко розкрила її, щоб зазирнути всередину, перш ніж глибоко занурити руку в її темні заглиблення. «Повинен бути одним десь у цій чорній дірі».
  Він усміхнувся.
  Захопившись копанням у студентських уламках на дні, вона не помітила, що він підійшов ближче, поки його тепле дихання не обвіяло її обличчя. Вона підняла голову й побачила, що він теж розглядає вміст її сумки.
  Вона випрямилася, непомітно підтягуючи сумку ближче. «Я знайду».
  Він підняв руки, долонями назовні, у обеззброюючому жесті. «Гей, вибачте. Просто намагаюся допомогти».
  Хлоп’яча усмішка здавалася щирою. Вона була параноїком? Її пальці схопили довгий циліндричний предмет і вона витягла його.
  «Це пластикова дешевка», — сказала вона. «Ви можете залишити це».
  Його посмішка розширилася. “Дуже вдячний.”
  Він узяв ручку з її простягнутої руки й звернувся до пазла. «Слово з семи літер для широкого дерева». Розмовляє тільки з собою, а не з нею. «Секвойя». Він задоволено посміхнувся, записав відповідь і встав. Затиснувши газету під пахву, він повернувся до дверей. «Успіхів вам із вашим . . . облігації, — сказав він через плече.
  А потім він зник, проштовхнувшись на тротуар.
  Селіна поклала сумку на стілець біля себе, все ще думаючи про коротку зустріч. Він виглядав дружелюбно, а потім раптово припинив їхню розмову. Чи він збирався запросити її на побачення до того, як вона стала володіти своєю сумкою? Він виглядав непогано і здавався розумним і ввічливим.
  І він був неодружений.
  напевно.
  Потім вона підвела очі й побачила, що він стоїть на вулиці й дивиться на кафе. Їхні погляди зустрілися, він трохи звузився. Все ще посміхаючись, він коротко схилив голову й пішов геть.
  Повертаючись до своїх шкільних завдань, вона подумала, що яким би привабливим він не був, шанси на побачення були б десь на південь від нуля. Один погляд на маленьке чорно-червоне татуювання на внутрішній стороні його зап’ястя прийняв рішення за неї.
  Павуки завжди лякали її.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 3
  Спеціальний агент Кармен Санчес не зміг зробити хороший постріл у голову через брудне вікно.
  Її пістолет SIG Sauer P229R 40-го калібру справлявся зі своїм завданням, як і вона, але скло відбивало кулю з порожнистим вістрям достатньо, щоб направити постріл хтозна куди, потенційно поранивши або вбивши одного із заручників.
  «Я знаю, про що ти думаєш, Санчес», — сказав лейтенант Каліфорнійського дорожнього патруля через передавач у її вусі. «І тобі, біса, краще не робити цього». Послідувала коротка пауза. «Ці постріли для снайперів з корректировщиками і великими довгими рушницями».
  Але снайпер, сповіщувач і гвинтівка ще не були на місці, і заручники були в небезпеці . Джейсон Пауелл наразі ховався в застарілому мінікомплексі в місті Аріо, розташованому в пустелі Мохаве. Він був загнаний у кут, у відчаї, озброєний і психічно нестабільний.
  Кармен прибула на місце події менше десяти хвилин тому. Вона зачепила своє довге чорне волосся, щоб не перешкоджати огляду від поля до цілі, і уважно оглядала місцевість.
  Зазвичай агент з Департаменту внутрішньої безпеки не був би серед перших, хто прибув би в протистояння посеред нічого, але вона була на слідах Пауелл протягом двох днів, коли пролунав заклик про допомогу від начальника поліції Аріо, що він був помічений тут. Вона зробила прямий шлях, випередивши кінноту на півгодини та провела власну розвідку.
  Каліфорнійський дорожній патруль тільки створювався, і лейтенант Кевін Олбрайт, який очолював офіс у Мохаве, взяв на себе відповідальність за місце події як командир інциденту. Кармен, однак, була спеціальним агентом DHS, призначеним до розслідувань внутрішньої безпеки. Федеральний агент HSI не підпадав під командування лейтенанта Олбрайта, і цей факт, здавалося, викликав у нього серйозну печію.
  «А ти надто близько», — додала Олбрайт, і його різкі слова пролунали в її навушнику. «Там у Пауела купа заліза. M4s, Glocks, SIGs. Ти підеш, я повинен ризикнути своїми людьми, щоб витягнути тебе».
  Олбрайт і кілька солдат CHP облаштували командний пункт приблизно за двісті футів позаду. Лейтенант оглядав сцену — і саму Кармен — у дорогий бінокль.
  Саме вона порадила начальнику поліції Аріо Грегорі Смітсу щодо Пауелла та його збройового складу, перш ніж зайняти передову позицію за бетонною стіною, що розвалюється, за п’ятдесят футів від комплексу. Очевидно, Смітс проінформував Олбрайта, коли той прибув, і тепер лейтенант виривала ту саму інформацію, яку вона вже надала.
  — І ящик із С-4, семтексом та деякими іншими вибуховими речовинами, — сказала Кармен. «Цей хлопець геній із СВУ».
  Саме її попередні слова до Смітса, які він, безсумнівно, використав під час брифінгу для Олбрайт.
  Її коментар, який притупив усезнаючу позицію чоловіка, був зустрінутий кількома вибірковими лайками, і вона знала, що він зрозумів її думку.
  «Лейтенанте, я залишатиму позицію, доки ваш спецназ не буде на місці», — додала вона. «Але якщо я бачу спосіб покінчити з цим до того часу, я його візьму».
  Вона витримала шквал погроз з боку Олбрайт, який включав усе: від подання офіційної скарги до секретаря DHS до кидання її до в’язниці.
  Не збентежена, Кармен проігнорувала критику й продовжила вивчати склад, помічаючи кожен квадратний дюйм у полі зору. Коли Олбрайт бігла Несподівано вона підхопила свою розповідь, ніби він нічого не сказав: «І скажіть тактичній команді, що Пауелл любить використовувати волосінь для своїх мін-пасток. Майже непомітний. Що стосується переговорів, то учасники переговорів повинні знати, що він раніше симулював капітуляцію перед нападом. Один із його улюблених прийомів».
  Настала довга тиша. Вона уявила, як Олбрайт вирішила, що все-таки вона має корисну інформацію і що він повинен передати інформацію командам, перш ніж вони вступлять у справу.
  «Що ще ви можете нам сказати?» Тон Олбрайт став помітно менш ворожим.
  «Пауелл — теоретик змови і відлюдник. Раніше він приймав ліки, багато з них, але став антифармацевтиком. Тепер він також противник технологій, капіталістів і уряду. Минулого тижня він заклав бомбу в штаб-квартирі технологічної компанії в Глендейлі, протестуючи проти одного з її придбань. Учасники переговорів намагалися переконати його, але він продовжував базікати про те, що Big Tech створює кабалу для контролю над світом».
  «Ми отримали бюлетень DHS про невідомого суб’єкта, який протестує проти злиття, але я не чув про жодні вибухи».
  «Це тому, що роботам вдалося вчасно перерізати синій або жовтий дріт, чи будь-який інший», — сказала вона. «Але Пауелл втік, поки вони рятувалися».
  «Чого, в біса, я чую про це тільки зараз?» Олбрайт повернувся до ворожого, що, здавалося, було його налаштуванням за умовчанням. «Його ім’я та обличчя мали бути наклеєні на загальнонаціональний APB».
  «У нас ще не було його імені. Він був просто суб'єктом DomTerr. Пауелл роками жив поза електромережею та обмежував себе темною мережею. Його не було в жодній базі даних розпізнавання обличчя чи ДНК, і нам знадобилося до сьогоднішнього ранку, щоб ідентифікувати його».
  «Ви бачите заручників?» — запитала Олбрайт.
  «Крізь вікно важко побачити, але схоже на чоловіка та жінку. Обидва виглядають білими, їм за сорок. Наляканий, але неушкоджений».
   «Почекай секундочку», — сказала Олбрайт. Він вів односторонню розмову через свій телефон. Він повернувся до Кармен. «Добре. Нам щойно подзвонили — подружню пару, яка відповідає цьому опису, викрали вчора на північ від Глендейла». Він зробив паузу. «Я не вмію робити транспортні засоби. ти?»
  Вона сканувала. «Ні».
  «Він кинув їхні колеса десь неподалік і змусив їх ходити сюди. Чоловіче, в таку спеку».
  Крик зсередини будівлі припинив їхню дискусію. Примружившись, Кармен побачила чоловіка-заручника, який піднявся на ноги й рухався вперед, піднявши руки, притуляючись до свого викрадача, Пауела. З дивовижною швидкістю Пауелл розвернув свою штурмову гвинтівку і врізав приклад у ребра чоловіка. Він впав поза межами її поля зору, але вона бачила, як Пауелл взяв зброю за плече й направив ствол униз, очевидно, вказуючи на чоловіка. Неминуча загроза — і жіночий лемент жаху, що розколов повітря — спонукали Кармен діяти. Не маючи життєздатної цілі у вікні, вона вирішила ризикнути з планом, який формувався в її голові.
  Вона стояла.
  «Куди ти йдеш?» — сказав Олбрайт, і через передавач у його голосі було помітно тривогу.
  «Завітайте до Пауела».
  Олбрайт напевно провів би сцену за інструкцією командира інциденту. Закріпіть периметр і починайте переговори. Це могло тривати днями. Однак Пауелл не був типовим заручником; він був як лідер культу. У нього були послідовники, фанатики. Щойно вони дізнаються про протистояння, вони можуть нанести візит і почати снайперську стрілянину по офіцерам з довколишніх пагорбів. Напади смертників були цілком ймовірними.
  Цьому треба було закінчити зараз.
  Не зважаючи на протести лейтенанта, вона підійшла до свого позашляховика, кремезного чорного Chevy Suburban, і відчинила двері. Щоб знайти те, що вона шукала, знадобилося кілька секунд, щоб поритися в її нейлоновій сумці для обладнання.
   «Санчес, ні! Тактичний підрозділ одягається та готує бомбове спорядження. Вони будуть готові піти менш ніж за десять хвилин».
  Вона підскочила до стіни й знову оглянула територію, помічаючи кути й лінії зору. Присівши, вона рушила вперед.
  «Відійди», — заревів Олбрайт. «Це наказ».
  Вона повернула ліворуч, кружляючи за будівлею, готова відповісти, якщо Пауелл з’явиться в будь-якому з засмальцьованих вікон — логічні стрілецькі гнізда.
  «Щойно ти спробуєш зламати задні двері, він їх застукає», — пробурмотіла Олбрайт. «І він повинен бути підключений до С-4 в дупі. Ви вб’єте всіх, включаючи себе. Стенд. Вниз». Його голос піднявся до крику. «Зараз».
  Залишаючись низько, вона підбігла до задніх дверей і зняла каністру, яку дістала зі свого позашляховика. Вона скрутила насадку й поклала її на землю лицем до маленького вентиляційного отвору. На відміну від інших, Кармен була досить близько, щоб почути тихе дзижчання з головної будівлі. Вона зрозуміла, що Пауелл придумав би спосіб впоратися зі спекою. Зрештою, це була пустеля Мохаве. Температура всередині закритої будівлі була б фатальною — якщо він не винайшов спосіб охолодити приміщення без місцевої електрики. Легко для тих, хто роками жив поза електромережею.
  Вона не помітила генератора, тому Пауелл, мабуть, встановив сонячні батареї або літієві батареї для живлення агрегату. У будь-якому випадку потрібен був певний потік повітря ззовні та ззовні.
  Тримаючись нижче рівня вікна, вона прошмигнула до переднього кута будівлі й витягла з-за пояса на спині придорожню кльошу. Вона зняла пластиковий ковпачок, перевернула його та вдарила по шорсткій поверхні об кінець, щоб запалити факел.
  Шипляче оранжево-жовте полум'я вражало.
  «Чорт, Санчес», — сказала Олбрайт. «Ти підпалюєш кляту будівлю?»
   Вона кинула палаючу факел на землю біля вхідних дверей і кинулася на попереднє місце за стіною, перш ніж перервати тираду Олбрайт.
  — Дайте мені чотири-п’ять хвилин, лейтенанте, — сказала вона. «І це буде зроблено».
  «Так, правильно. Як Вако. Де всі загинули».
  Вона не відповіла. Нещодавно прибулі члени тактичної команди почали своє розгортання, прокрадаючись по периметру в режимі прихованої дії. Шипіння фаєри було єдиним звуком, що порушував густу тишу пустелі в безвітряний день.
  Вона охнула, коли рука в рукавичці впала їй на плече, а потім розвернула її. Їй довелося відкинути голову назад, щоб побачити велетня, одягненого в тактичні регалії. Очевидно, Олбрайт послав найбільшого оператора, якого міг знайти, щоб її вимкнути.
  Спецназівці не розмовляли під час підготовки до входу, і гігант не порушував протокол. Йому не довелося. У його темних очах, звужених до сердитих щілин, було чітке повідомлення: вона була агентом-шахраєм, який, ймовірно, щойно спричинив смерть двох невинних полонених.
  Навіть у свої п’ять сім із міцною атлетичною статурою Кармен не могла зрівнятися з чоловіком, вищим, ніж на фут, і, мабуть, на вісімдесят фунтів важчим. Велетень штовхнув її на живіт, поклав їй коліно на спину і з’єднав її зап’ястки, зав’язавши їх блискавкою.
  «Ви не можете говорити серйозно», — вигукнула вона досить голосно, щоб Олбрайт почула по комунікатору.
  Відповіді немає.
  «Ви не хочете цього робити». Хоча голос Кармен був низьким і погрозливим, це не мало ефекту.
  Він різко підняв її на ноги і, як жаба, попрямував до командного пункту, його права рука люто стискала її лівий біцепс. Вона не чинила опору. Він просто виконував накази. Крім того, її робота тут виконана.
  Вони пройшли двадцять футів, перш ніж він зупинився на місці й повернувся. Тактична група була б на іншій частоті, і вона не чула передачі. Але йому, очевидно, дали нові інструкції.
  Він послабив хватку, і Кармен смикнула її руку. Вона обернулася, щоб подивитись на комплекс.
  Двоє заручників, а за ними Джейсон Пауелл, вибігли з будівлі, піднявши руки. Пауелл не мав зброї.
  «Зупиніться на місці», — крикнула їм керівник тактичної групи, жилава жінка років тридцяти. «Підніміть сорочки і поверніться повним колом».
  Замість того, щоб зібратися на трійку, спецназ слідкував, щоб ніхто з них не був підірваний вибухівкою, коли вони були близько до поліції. Усі троє підкорилися.
  «Ідіть назад на мій голос, доки я не скажу вам зупинитися», — продовжив лідер групи.
  Керівник тактики не ризикував. Пауелл міг оснастити СВУ датчиком наближення, щоб він спрацьовував, коли хтось наближається, або він міг підключити всю будівлю до вибуху за допомогою таймера. Враховуючи будь-яку з цих можливостей, вони переконалися, що всі учасники дотримуються відстані між собою та речовинами, які вибухають зі швидкістю тридцять тисяч футів на секунду.
  Сосископодібні пальці її викрадача повернулися до руки Кармен. Вона ще не вийшла зі штрафного. Нетерпляче зітхнувши, вона спостерігала, як решта команди відокремила заручників від Пауела, якого штовхнули на землю, піднявши клубок пилу.
  «Ви всі інструменти!» — крикнув він, коли грубі руки погладили його. «Не що інше, як озброєні збирачі податків на службі великого уряду та великого бізнесу. Яке відчуття, коли тебе використовують ? »
  Вона досліджувала Пауелл і читала деякі з його безладних маніфестів, але не чула його особисто. Несамовита доставка тривожила, навіть якщо повідомлення не були оригінальними.
  «Уряд продав нас», — продовжив він, підвищуючи гучність і темп голосу. «DrethCo зливається з Brakon? Ой, побачиш! Це буде це!» Він озирнувся довкола, дивлячись в очі, з маніакальною усмішкою на обличчі. Плювки летіли, коли він кричав: «Вивчіть історію або будьте приречені повторити її. Подивіться на Гітлера, подивіться на Сталіна. Це у сто разів гірше!»
  Поки Пауелл продовжував базікати про змови, корпоративну жадібність і порушення конфіденційності, лейтенант Олбрайт, широкогрудий м’язистий чоловік приблизно її зросту, крокував до велетня, який все ще міцно тримав Кармен на місці. Він зупинився біля неї. Похмуре задоволення, викарбуване на його обличчях, говорило їй, що він насолоджувався її скрутним становищем.
  «Шоу закінчилося», — сказала вона. «Ви можете відпустити мене зараз».
  Лейтенант тицьнув у неї пальцем. «Тобі пощастило, Санчес. Але єдине місце, куди ти їдеш, це у фургон поруч із Пауелом. Ваш керівник може випустити вас з в'язниці під заставу. Необережна загроза, напад, злочинна недбалість. І це лише для початку».
  Це ставало втомливим. Час пояснити. «Ніхто ніколи не був у небезпеці. Каністра була наповнена меркаптаном». Коли і Олбрайт, і велетень продовжували дивитися на неї, вона розповіла. «Це нешкідлива хімічна речовина, яка додається до природного газу, щоб надати йому запаху сірки, щоб люди знали, що є витік газу. Він не горить і не вибухає, просто смердить. Я запалив факел, щоб Пауелл відчув запах газу, побачив дим і пішов до біса». Вона холоднокровно додала: «Що в основному сталося, чи не так? Тепер розірвіть узи».
  «Бігня. Він міг почати вбивати заручників у той момент, коли відчув запах випарів», – відповіла Олбрайт.
  Її руки й зап’ястки почали боліти від незручного положення, але вона не виявляла жодних ознак дискомфорту. «Після того, як сьогодні вранці ми ідентифікували Пауелла як підозрюваного, мій офіс зібрав довідкову інформацію. Хтось, що відповідає його опису, два тижні тому викрав вантажівку з доставкою їжі менш ніж за п’ять миль звідси, а тієї ночі пограбували сусідній магазин зброї. Втік із двома сотнями фунтів їжі та води. І вся зброя, про яку я розповів вождю Смітсу.
  «Яке це має відношення до вбивства заручників?»
  «Тому що, якби він це зробив, він знає, що ми прийшли б стріляти. І він би помер. Ви не накопичуєте запаси їжі та боєприпасів, якщо не плануєте їх використовувати їх. Це означає, що він не суїцидальний. Він знайшов цей комплекс і обладнав його. Він на місії, і він тільки починає».
  Звуки штовханини привернули їхню увагу до групи арештантів.
  «Ми всі раби великого бізнесу», — вигукнув Пауелл, коли вони підняли його на ноги. «Вони контролюють нашу реальність. Хіба ви, дурні, цього не бачите? Ви не можете сказати, що задумав Дрет? Хіба ви не розумієте, що дасть це злиття?» Він боровся, коли двоє членів тактики завели його в транспортний фургон і закріпили всередині. «Ти прийняв блакитну пігулку», — закричав він, коли задні двері почали зачинятися. «Прокинься!»
  «У цього хлопця немає сенсу», — сказала Олбрайт. «Якщо він не закладає основу для захисту від божевілля».
  Кармен вирішила, що вона закінчила грати добре. Вона скерувала різкий погляд на велетня, потім на Олбрайт. «Або мірандізуйте мене і посадіть у фургон, або відріжте блискавки, лейтенанте». Вона говорила тихо, усвідомлюючи, що її тихий голос виражав набагато більше погрози, ніж крик. «Я не порушував жодних законів. Але ви двоє? Ви силоміць перешкоджаєте федеральному агенту, який займається виконанням службових обов'язків. Перешкоджання правосуддю». Вона зробила паузу, щоб дати зрозуміти натяку. «Я цитую розділ 18 Кодексу США, розділ 111. О, і ви обоє озброєні. Це поміщає вас у розділ «посилене покарання» коду. Я думаю, що максимальне покарання за це – двадцять років».
  Їхні погляди на довгу мить зустрілися. «Відпустіть її», — нарешті сказала Олбрайт.
  Гігант вихопив свій ніж SOG із фіксуючим лезом — випадково така сама модель, якою володіла Кармен. Він розпиляв зав’язки, стиснувши її руку сильніше, ніж потрібно. Вона відпустила його, відволікаючись на дзижчання мобільного телефону в її кишені. Вона холодно посміхнулася великому чоловікові, потерла зап’ястки й видобула мобільний. Швидка перевірка екрана показала, що спеціальний агент Ерік Вільямсон — її бос — намагався зв’язатися з нею.
  Олбрайт відкрив рота, щоб прочитати те, що, як вона вважала, буде лекцією про командування та контроль на місці злочину, коли вона підняла вказівний палець, а іншою рукою піднесла телефон до вуха.
   Що мало чудовий побічний ефект — ще більше розлютило лейтенанта.
  «Так, сер?»
  «Я щойно провів останні п’ять хвилин, переконуючи комісара CHP, що на мене не працює агент-ізгой», — сказав Вільямсон своїм характерним баритоном.
  Незважаючи на напружене протистояння, яке становило небезпеку для життя, Олбрайт знайшов кілька хвилин, щоб розіслати скаргу по ланці командування — блискавично, зазначила вона. Мабуть, бажаючи підслухати її жування, Олбрайт визначила, хто дзвонив, і зависла, щоб спостерігати, як вона звивається.
  «Пане, я...»
  «Я пояснив йому, що ви ведете слідство щодо підозрюваного в теракті в Глендейлі, — перервав Вільямсон. — І запевнив його, що будь-які ваші дії були дозволені мною». Він зробив паузу. «Скажи мені, що я не пошкодую, що поручився за тебе, тому що тепер моя дупа теж на кону».
  «Дякую, сер». Усвідомлюючи, що Олбрайт чує лише її бік розмови, вона посміхнулася йому на користь. «Але мені справді не потрібна похвала. Це достатня винагорода, щоб знати, що заручники вийшли безпечно».
  Вільямсон засміявся. «Наскільки я розумію, один із місцевих офіцерів CHP розтріпав пір’я і зараз в аудиторії?»
  «О, безумовно. Це було доторкнутися і зайти на мить».
  «Як довго вам потрібно це тримати?»
  «Тут майже готово», — сказала вона, хапаючись за щось інше, чим би вколоти Олбрайт. «І дякую, що надіслав літак. Літати в рекламі може бути таким болем».
  Олбрайт крутнувся на підборах і поплентався до командного автобуса з велетнем за ним.
  «Тепер я вільна говорити», — сказала вона Вільямсону, коли двоє чоловіків були поза межами чутності. Вона продовжила розповісти йому про знищення та свій трюк із газовим балончиком, завершивши розповідь оглядом її взаємодії з лейтенантом Олбрайтом.
   «Я подбаю про його скаргу», — сказав Вільямсон. «Але він мав право. Він був командиром інциденту. Це було не ваше шоу».
  «Але, сер, я...»
  «Зважаючи на це, знадобилося швидко подумати, щоб покласти край протистоянню, яке могло тривати днями, можливо, тижнями, без жодного пострілу або нікого не постраждалого».
  Ніколи не влаштовуючи компліментів, вона змінила тему. «Ви повинні були почути вигуки Пауелла. Він одержимий змовами великого бізнесу. Штаб-квартиру в Глендейлі, яку він намагався розбомбити? Вони зливаються з якоюсь іншою командою, і він, ймовірно, сприймає це як видобуток даних на стероїдах. Здається, це смак тижня. Але якою б не була його причина, він не самотній. Таких, як він, з кожним днем стає все більше. Вони стрибають в Інтернеті й за шістдесят секунд починають рух».
  «Я пам’ятаю, як погані хлопці користувалися стаціонарними телефонами і прагнули лише грошей», — сказав Вільямсон. «Тепер уся справа в тому, щоб спричиняти хаос і руйнувати життя, а також припиняти їх». Він клацнув язиком. « Ось чому вони повинні прийняти мою пропозицію».
  Протягом останніх кількох днів її бос зробив загадкові коментарі про те, що командний ланцюжок у Вашингтоні займає цілу вічність, щоб перевірити записку, яку він подав кілька тижнів тому.
  Назва-заповнювач «Проект X» лише додала таємничості плану, яким би він не був.
  Як і багато великих федеральних агенцій, внутрішня структура Міністерства внутрішньої безпеки розділила свій персонал і ресурси на дедалі менші секції, як російські матрьошки.
  За своєю суттю вони з Вільямсоном входили до відділу національної безпеки, який був підрозділом розслідувань внутрішньої безпеки. Їх заявлена місія полягала у виявленні, знищенні та ліквідації загроз національній безпеці, але мало хто, здавалося, точно розумів, що вони робили, що могло бути як корисним, так і проблематичним.
  Все це означало, що Вільямсон мав багато перешкод на своєму шляху, щоб щось зробити. Здавалося, він нетерпляче чекає результатів, і їй стало цікаво, чого намагається досягти її бос.
   «Ви збираєтеся поділитися ще, сер?»
  «Поки не буде офіційно…»
  «Це треба знати», — закінчила вона за нього. «І мені не потрібно знати».
  Його мовчання підтверджувало це.
  Її мобільний завібрував від тексту. Вільямсон говорив щось інше, але його слова відійшли на задній план, коли вона прочитала повідомлення. Телефон ледь не вислизнув з її раптово ослабленої руки.
  Все ще дивлячись на слова, вона прошепотіла: «Є проблема. Моя сестра».
  Глибокий голос Вільямсона був сповнений занепокоєння. «Селіна. Що сталося?»
  «Хтось напав на неї по дорозі додому з кав’ярні в Перрісі. Мені потрібно йти».
  Вона від’єдналася, схопила зброю, щоб надійно тримати її в кобурі, і почала мчати до свого громіздкого Suburban, рухаючись якнайшвидше крізь дрібний пісок, який не міг співпрацювати.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 4
  Через дві години Кармен Санчес підняла свій акредитив біля стійки реєстрації медичного центру округу Каліфорнія в Ріверсайді. Після короткої розмови портьє направив її в коридор ліворуч.
  Коридор був пофарбований у нудотний відтінок зеленого, що робило ще більш непривабливим яскраве флуоресцентне освітлення. Підтюпцем бігаючи по старовинному лінолеуму, Кармен глянула вперед, її погляд зупинився на табличці.
  МОРГ
  Молодий санітар штовхав каталку в цьому напрямку. На ньому лежав чорний мішок для трупів — наразі зайнятий.
  «Dios mío», — прошепотіла вона.
  Вона прискорилася, залишивши чоловіка та його пасажира позаду.
  Голос ззаду злякав її. «Чи можу я вам допомогти?»
  Вона обернулася й побачила, що медсестра дивиться на неї зі співчутливим виразом обличчя та випалила: «Я сестра Селіни Санчес. Її привезли раніше. Ножовий удар?»
  Під час шаленої їзди до лікарні їй вдалося вмовити обмежену інформацію про інцидент із кол-центру округу Ріверсайд. Диспетчер, який явно не бажав оприлюднювати інформацію по телефону, назвав напад жорстоким із десятками ножових поранень жертви.
  «Я був тут, коли вона увійшла». Медсестра похитав головою, наче він щойно закінчив витирати кров. «Йди за мною».
   Він почав ліворуч. У напрямку до моргу.
  Кармен йшла швидко, незважаючи на те, що після бурхливої подорожі з Мохаве вона була виснажена та запаморочена.
  Вони продовжували йти похмурим коридором. . . і повз морг. До відділення інтенсивної терапії.
  Коли вони завернули за ріг, Кармен помітила свою сестру і помчала вперед, щоб затягнути Селіну в обійми, що трощать кістки.
  Розширивши темні очі, Селіна здивовано вихопилася. «Що в біса, Карм?»
  — Міджа, — прошепотіла Кармен. «Я так хвилювався. . .”
  Зображення мішка з трупами на каталці спалахнуло до неї, обірвавши її слова.
  Його місію виконано, медсестра розвернулася і повернулася до своїх обов'язків.
  Кармен відійшла, щоб оглянути свою сестру, яка здавалася неушкодженою, за винятком маленької пов’язки на лобі біля лівої скроні. Вона злегка хмурилася, що вказувало на те, що вона не цінує публічних проявів прихильності.
  Принаймні не від її старшої сестри.
  Під час поїздки з Мохаве Кармен продиктувала свою першу заяву про видалення Пауелла своєму помічнику адміністратора по телефону. Вона також намагалася зв’язатися зі своєю сестрою, але кожен дзвінок переходив просто на голосову пошту.
  Її помічник переслав бюлетень з департаменту шерифа округу Ріверсайд, у якому повідомлялося про напад, який включав замах на вбивство, але мало подробиць. Розум Кармен закрутився від згадки про майже вбивство. Селіна була єдиною її родиною. Їхні батьки померли кілька років тому, і залишилася лише велика родина, і всі вони були далеко від міст Південної Каліфорнії, де жили брати і сестри.
  «Як він?» — спитала Кармен, дивлячись на пацієнтку, в кімнаті якої сиділа Селіна. Вона подумала, що він, мабуть, жертва численних ножових ран, про які медсестра згадувала раніше.
  Очі її сестри блищали від сліз. «Критично. Він житиме, але може втратити ліву руку». Її голос став напруженим. «Усе тому, що він намагався допомогти».
  Далі Селіна пояснила, що чоловік почув її крик і побіг їй на допомогу після того, як на неї напав хтось, хто раніше підходив до неї в її улюбленій кав’ярні. Вона описала його як білого чоловіка років тридцяти з атлетичною статурою. Коли його запитали про розпізнавальні знаки, Селіна згадала татуювання павука на внутрішній стороні зап’ястя.
  «Психолог ударив хлопця, який намагався мені допомогти, півдюжини разів, перш ніж мені вдалося вдарити його коліном у бік ноги». Вона кинула на Кармен розумний погляд. «Як ти мене вчив».
  Готуючись до виконання таємного завдання багато років тому, Кармен пройшла навчання елітній російській техніці бою під назвою «Система». Суворі навички були надто складними, щоб повністю навчити її сестру, тож вона натомість навчала Селіну кільком обраним оборонним тактикам. Один з них потрапив у загальний малогомілковий нерв збоку стегна трохи вище коліна. Удар, який називається перонеальним ударом, спричинив тимчасову втрату контролю над рухом, оніміння та поколювання в нозі, що тривало від тридцяти секунд до кількох годин.
  «Схоже, ви врятували одне одного», — тихо сказала Кармен. «Шкода чути, що він почувається погано».
  «Мені довелося тиснути на його рани, щоб у нього не пішла кров», — сказала Селіна. «Інакше Спайдер Тетт Гай був би тим, хто потрапив би в лікарню. Принаймні він шкутильгав, коли втік. Сподіваюся, це бісно боляче». Її погляд повернувся до непритомного пацієнта. «Я повинен зробити щось, щоб допомогти йому».
  Кармен озирнулася. «Чи приходила його родина, щоб побачити його?»
  «Поліція повідомила його брата по телефону. Він прилітає з Чикаго. Більше нікого немає». Селіна повернулася до неї, раптово охоплена ентузіазмом. «Я допоможу йому з рахунками за лікування та фізіотерапію».
  «Ліна, ти студентка, підробляєш. Як ти збираєшся..."
   «Краудфандинг». Її хвилювання зростало. «Я змушу його брата створити обліковий запис, а я зроблю все інше».
  «І я буду першою, хто пожертвує», — сказала Кармен, також вдячна чоловікові, який зупинився, щоб допомогти незнайомцю. «Але прямо зараз мені потрібно знати, що сталося. Розкажіть мені всю історію». Загін Кармен отримав завдання переслідувати та ловити небезпечних людей.
  А Кармен Санчес тепер була в режимі полювання.
  Вона слухала — і клінічно, і з тривогою — як Селіна розповідала їй про незнайомця в кав’ярні, який почав дружелюбно, але закінчив тим, що, оглядаючись назад, дивився на неї з тротуару після того, як він пішов.
  Потім вона описала сам напад. «Я йшов додому провулком між двома будинками, і ця маленька біла кулька покотилася переді мною. Коли я подивився на це вниз, він вискочив із-за смітника». Вона неуважно погладила її по плечу. «Відчув себе так, ніби носоріг врізається в мене».
  Кармен раніше не чула про такий МО. «Біла куля? Як мармур?»
  «Можливо. Я насправді не знаю. Я спустився, і він підійшов до мене, тримаючи мотузку. Думаю, він збирався мене задушити». Насуплені брови. «Карм, він був ідентичний тому, який я використовую».
  Кармен замовкла. «Ваша змагальна мотузка?»
  Її сестра, яка була художньою гімнасткою, використовувала різнокольорову нейлонову мотузку у своїх вправах на підлозі.
  Тож він знав, що вона гімнастка. Цей факт дуже тривожив.
  «Поліція їх знайшла? Мотузка і м'яч?»
  «Я не знаю. Вони сказали, що шукатимуть їх». Селіна додала: «О, і я отримала бонус».
  «Скажи мені».
  «Його мобільний телефон. Воно вилетіло з бічної кишені його штанів-карго, коли я вдарив його по нозі, як ти мені показав. Я схопив його, перш ніж він помітив, що його немає».
   «Ліна, супер!» Незважаючи на своє хвилювання, Кармен мусила бути чесною. «Можливо, це не так корисно. Майже неможливо відкрити телефон із заблокованим екраном».
  Селіна посміхнулася. «Не цей. У нього було розблоковано. Я думаю, що він використав це перед тим, як кинути мене. Я зайшов у налаштування та вимкнув блокування екрана».
  Скільки людей проявили б таку присутність духу за подібних обставин? «Це може бути золотою жилою». Вона знову обійняла сестру.
  Але Селіна вийшла за межі радіусу дії.
  Кармен змусила себе дати своїй молодшій сестрі простір. Після смерті батька відносини між ними були прохолодними. Очевидно, щоб залагодити розрив, знадобилося б більше, ніж маніяк-вбивця.
  Розповідь про напад викликала у неї глибоке занепокоєння, але, як слідчого, також викликала її цікавість. Spider Tatt Guy не відповідав жодному відомому їй кримінальному профілю.
  «Чи є головний детектив, з яким ви спілкувалися?»
  Селіна витягла з кишені візитну картку й простягла її Кармен.
  ДЕТЕКТИВ Р ЯН ХОЛ​​
  БЮРО З ВАРИТИХ ЗЛОЧИНІВ​​
  ЦЕНТРАЛЬНИЙ РОЗДІЛ ВИГЛЯДУ​​​
  ДЕПАРТАМЕНТ ШЕРИФА ОКРУГУ РІВЕРСАЙД​​​​​​
  Кармен сфотографувала картку телефоном. Її не здивувало, що справу передали головному відділу вбивств за межами штаб-квартири. Місцева станція Perris RCSD була б замалою, щоб впоратися зі спробою вбивства.
  «Добре, Ліна». Кармен підняла брову. «Продовжуйте з деталями».
   Окрім самозахисту, вона навчила свою молодшу сестру, як бути хорошим свідком. Більшість людей впали в паніку під час кризи та мали проблеми з наданням поліції корисної інформації.
  Що б не стояло між ними особисто, настав час зосередитися на поставленому завданні, і Селіна, усвідомлюючи, що на вулицях Південної Каліфорнії вільний злочинець із ножем, зосередилася.
  «Я вів себе налякано, щоб він опустив пильність. Я навіть удав, що втратив свідомість, тому він розслабився й відступив, щоб подивитися, чи немає когось поруч. Це дало мені можливість добре роздивитися його. Я запам'ятала все, що могла. Білий, років тридцяти, світле волосся під темно-синьою бейсболкою. Без командного зшивання. У нього були круглі черепахасті окуляри та світло-блакитні очі. Він був високий, приблизно шість два, і я міг сказати, що він був досить пухким навіть під своїм сірим твідовим піджаком. О, і на ньому була яскраво-червона сорочка та темно-коричневі штани карго. Не було видно жодних прикрас чи інших тату. Якщо виключити павука з рівняння, то він був досить легким для очей».
  «Ніж? Складне лезо чи фіксоване?»
  «Я не знаю. Просто воно було приблизно шість дюймів завдовжки, а лезо було темним, не блискучим».
  «І ти ніколи раніше не бачив, щоб він перевіряв тебе в кампусі чи десь ще?»
  «Ні. І у мене склалося враження, що поліція вважає, що він вибрав мене навмання. Детектив Холл сказав, що вони шукатимуть повідомлення про будь-які подібні випадки».
  "Випадково?" — глузувала Кармен. «Ні, якби він мав гімнастичну мотузку. Він націлився на вас. І ви все ще можете опинитися в його полі зору. Я не хочу, щоб ти був у своїй квартирі, доки цього хлопця не візьмуть за ошийник. Поліція пропонує вам десь зупинитися?»
  «Ні». Селіна була здивована цією пропозицією. «Детектив нічого не згадував про те, щоб мене виставити».
  «Ну, Ріверсайд Каунті, можливо, не грає на Airbnb, але ти не повернешся додому», — твердо сказала вона.
  Селіна підняла руки долонями вгору. «Тоді де я маю зупинитися?»
   Кармен обміркувала проблему. У них не було жодної родини в районі. «Ти міг би на деякий час врізатися в моє бунгало». Вона жила сама; У Кармен була алергія на сусідів по кімнаті.
  «Гантінгтон-Біч? Це півтори години їзди — без заторів». Селіні вставили щелепу. «Я ні в якому разі не дозволю якомусь психу змусити мене кинути коледж, навіть на один семестр. Я надто важко працював, щоб потрапити сюди».
  Її сестра, яка була майже першою у своєму класі, відмовилася від будь-якої фінансової допомоги від Кармен. Натомість вона покрила різницю в оплаті за навчання, проживання та харчування, які не покриваються її спортивною та академічною стипендіями, працюючи неповний робочий день у великій компанії округу Ріверсайд.
  Освіта була для неї пріоритетом номер один.
  «Дистанційні заняття?»
  — глузувала Селіна. «Як я міг виконувати лабораторні роботи без мензурки чи чашки Петрі? І мій суворий професор хімії ні в якому разі не вибачить мене. Я б точно провалився».
  «Я щось придумаю. А поки що ми збираємося трохи побалакати з детективом Холом. Вона додала собі під ніс: « І його керівник, якщо потрібно. Мені потрібно переконатися, що вони націлені в правильному напрямку».
  Кармен взяла сестру за руку й відчула, як напружилися м’язи під її пальцями. Вона зітхнула й відпустила. Поглянувши востаннє на непритомного доброго самарянина, дві жінки вийшли в коридор і рушили до виходу.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 5
  Не добре.
  Проїжджаючи шосе між Перрісом і Лос-Анджелесом, Деннісон Феллоу вдивився крізь лобове скло в ще один блокпост, який перегороджував йому шлях до його безпечного підземного гнізда.
  Округ Ріверсайд може бути меншим за Лос-Анджелес, але сам по собі був розгалуженим мегаполісом із населенням у два з половиною мільйони душ. За статистикою, багато з цих людей зробили багато поганих речей. І що це означало?
  Багато поліцейських, щоб їх зупинити.
  І здавалося, що багато хто з них його шукали.
  Феллоу загальмував свій старий, пошарпаний чорний «Ніссан Патфайндер» і плавно зупинився — без заносів, що привертали увагу — і виїхав на порожню під’їзну доріжку будинку, одного із сотень у цьому районі. Кілька хвилин очікування, слухання радіо для новин про атаку.
  нічого
  Він від’їхав заднім ходом і повернув убік від блокпосту, а потім повільно помчав до вулиці, яка мала вивести його на шосе, а згодом і з цієї частини округу.
  І назад до святині. . .
  Автоматичний жіночий голос, який долинав із заміни телефону, встановленого на його приладовій панелі, сказав йому: «Очікуй затримок. Попереду діяльність поліції. Через чверть милі ви дійдете до блокпосту».
   Він втратив свій оригінальний пальник у боротьбі з Селіною і негайно знайшов магазин, щоб купити новий. Після його активації першим додатком, який він завантажив, був Trooper Snooper. Завдяки безперервним оновленням інформації про діяльність поліції на основі інформації колег-автомобілістів, а також радіо з поліцейським діапазоном, програма позбавила його невимовних проблем протягом багатьох років.
  Щойно він змінив напрямок, вона попередила його про нову зупинку.
  Господи, вони були всюди.
  Неможливо було виїхати на автостраду, коли на всіх з'їздах стояли крейсери.
  Феллоу поворухнувся на сидінні й скривився від болю в лівому коліні. Селіна завдала йому болю. Обертання, удари руками та ногами. Це не було схоже на карате чи тхеквондо. Щось інше. Тупіше, небезпечніше. Навіть смертельно. Розминаючи суглоб, він думав, чи не розірвала вона йому ACL.
  Ні, не здавалося. Але кінцівка все ще пульсувала, як у пекла.
  Він повторив інцидент у Перрі.
  Як і з мисливцем на змій Уолтером Кемпом, Феллоу прокотив білу кульку між ніг Селіни, привернувши її увагу. Тоді він врізався в неї, вдаривши кулаком по щоці, від чого вона впала на землю.
  Там вона лежала — його для себе. Він рушив до неї з різнокольоровою гімнастичною мотузкою, намотаною на руки, нахиляючи її до її шиї. Але миттєво вона підвелася на ноги, атакуючи.
  Вона була схожа на чудового павука Порцію, коричнево-чорного виду. Вони стрибуни, але їхній улюблений спосіб зловити наступну їжу — переважно павуків — це нерухомо згорнутися калачиком, наче потрапили в чужу мережу. Коли домовласник повертається, Порція підстрибує й атакує.
  Фаллоу не був готовий до того, що його здобич відбиватиметься, чи буде особливо лютим, чи вміє самозахищатися. Її темні очі були наповнені гнівом і рішучістю, а не страхом, і вона чітко планувала свої удари.
  Фоллоу був немалою людиною, і він був сильним — щоб займатися своєю пристрастю, він підтримував себе в хорошій формі. Але вона відбила його кулаки й легко ухилилася від ножа, який він вихопив. Тоді, нарешті, вона завдала того нищівного удару трохи вище його коліна.
  У нього була зброя, але це було лише для екстрених випадків. Стрілянину привели копи. І привіз їх швидко.
  Тому він вирішив відступити.
  Глянувши через плече, він був приголомшений, побачивши, що Селіна далеко не втекла, а переслідувала його. На щастя, з’явився перехожий, і Феллоу вдарив потенційного рятівника шість чи сім разів, відкривши кілька вибраних вен, поранення, які Селіні доведеться залікувати, щоб він не стік кров’ю.
  А потім він помчав, фактично швидко шкутильгаючи, назад до позашляховика, взявши з собою гімнастичну мотузку. Він кинув його в кущі на узбіччі дороги за милі від місця події.
  Катастрофа. . .
  Наскільки погано було?
  Селіна бачила його. У нього були капелюх і окуляри, але вона знала б його блідий колір обличчя й мала б приблизне уявлення про його обличчя, хоча він не голився кілька днів. Вона могла б зробити обґрунтоване припущення про колір волосся і, звісно, побачила б його характерні світло-блакитні очі.
  Щодо втраченого телефону, Фоллоу завжди був готовий. Все, що могло випадково залишитися на місці злочину або що він мав намір залишити як візитну картку, як-от учорашню лопату, він очистив спиртовим спреєм із маленької пляшки та серветкою. А під час самих атак він одягав прозорі вінілові рукавички, які були непомітні при швидкому спогляданні або на відстані.
  Отже, жодних шансів на відбитки пальців, але він, безсумнівно, залишив трохи ДНК. Речі були скрізь. Згідно з тим, що він дізнався, здавалося, що все, що вам потрібно було зробити, це торкнутися чогось кінчиком пальця, і, тріс, ви перенесли всю свою генетичну історію, повертаючись до часів неандертальця.
   Але Феллоу ніколи не заарештовували, коли він був дорослим, тож його відвертої дезоксирибонуклеїнової кислоти не було в жодній базі даних, яка могла б привести офіцерів до його порогу.
  А вміст його старого телефону?
  Це викликало більше занепокоєння, але принаймні вони були зашифровані.
  Отже, це не безпосередня небезпека.
  Зараз його пріоритетом було подолання блокпостів.
  Він промчав чотирисмуговою вулицею, вздовж якої стояли тату-салони, ломбарди, такерії поруч із єврейськими гастрономами, магазинами, що продають побутову техніку, що здається в оренду. Якби маршрут залишався вільним від поліції, він привів би його прямо в безпечне місце.
  Його гніздо. . .
  Його очі оберталися. Він не помітив жодної загрози, що наближається, на цій ділянці асфальту, хоча патрульні машини крутилися скрізь поблизу. Сирени мовчали, але вогні були такі яскраві й спалахували так наполегливо, що, здавалося, кричали.
  Блокпости означали, що поліція знала, що шукати. І Феллоу хотів з’ясувати, що саме це може бути. Він зайшов за кущі біля однієї з загороджень і спостерігав, як двоє офіцерів у формі в м’язистій формі гальмували машини.
  Вони орієнтувалися на темні позашляховики з одним пасажиром.
  Мабуть, камера відеоспостереження зафіксувала, як він сідає в автомобіль і мчить з провулка в Перрісі, де він припаркувався для нападу Селіни. Фоллоу знав про небезпеку відео та спланував напад поза межами поля зору. Але він, мабуть, пропустив одну. У будь-якому випадку, він, очевидно, не зафіксував жодної частини його номера, оскільки офіцери на блокпосту не звертали уваги на номерні знаки.
  Він змінив свій зовнішній вигляд і більше не був схожий на ввічливого джентльмена в кав’ярні, який просить позичити ручку Селіни — що було прийомом заглянути в її сумку, щоб перевірити, чи немає зброї чи перцевого балончика. Він відмовився від підроблених окулярів і бейсболки та поголив бороду, використовуючи лосьйон для рук як крем для гоління, стежачи, щоб не порізатися. Волосся на голові було світле. Але скоро не буде.
  Додаток Trooper Snooper було запрограмовано повідомляти про присутність поліції, щоб водії могли уникнути штрафів за перевищення швидкості. Відповідно, звіти про перекриття доріг не були вичерпними. Це провалило роботу щодо одного, який з’явився здалеку, коли він піднявся на пагорб. Будинок на Yellow Brick Road був перегороджений.
  І ще гірше, Фоллоу побачив у своєму задньому виді патрульну машину.
  Зробіть дві патрульні машини.
  Він розглядав карту на телефоні, і йому спала на думку ідея. Поруч було місце, де він міг би їх загубити — якби встиг туди дістатися вчасно.
  Пара крейсерів скорочувала дистанцію. Ні вогнів, ні сирен. Але Фоллоу багато знав про поліцію. Вони теж були схожі на павуків, воліли не видаватись, поки не кинуться.
  Притулок, якого він шукав, був за два квартали попереду.
  Не було жодної впевненості, що він буде там у безпеці. Насправді це може означати смерть — його чи когось іншого — так само легко, як і порятунок.
  Але в нього не було варіантів.
  Він дотримувався обмеження швидкості — тридцять миль на годину.
  Залишився лише один квартал.
  Тандемом крейсери зблизилися.
  Рука Фоллоу підійшла до пістолета на поясі.
  Кольорове сяйво заповнило небо попереду, маяки показували йому безпечний шлях. . .
  Або до смерті.
  Півкварталу.
  Позаду нього пришвидшилися поліцейські машини.
  Фоллоу повернув кермо позашляховика й кинувся на велику автостоянку. Він натиснув на педаль і попрямував до ряду автомобілів позаду, так зосередившись на тому, щоб не врізатися в жодну машину чи пішоходів, що не наважився озирнутися, щоб побачити, наскільки близько можуть бути його переслідувачі.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 6
  Кармен і її сестра пройшли службу безпеки в штаб-квартирі департаменту шерифа округу Ріверсайд, і детектив Райан Хол зустрів їх у холі, щоб супроводити нагору.
  Кармен подумала, що цей рудоволосий чоловік атлетичної статури був молодий, щоб стати золотим щитом, але він не міг би потрапити до Центрального відділу вбивств без кількох праведних нашийників на своєму імені. Його костюм був світло-сірий, і він носив блакитну сорочку без краватки, що говорило їй, що він був одним із тих слідчих, як і вона, які віддають перевагу польовій роботі. Детективи-чоловіки у цивільному часто уникали зв’язків, що дозволяло злочинцям легко контролювати або задушити їх, якщо зловмисники переростають у фізичні.
  «Кава, вода?» — спитав він, слова більше звернулися до Селіни, ніж до Кармен. Обидві жінки відмовилися.
  Кармен, Селіна та Хол увійшли до конференц-зали — яскраво освітленого потертого приміщення з прямокутним столом, на який сиділо приблизно дванадцять осіб. Ні про який декор. Чотири монітори, настінні. І залишки відірваного шматка малярської стрічки, яка колись тримала хтозна що.
  Дрю Вебстер, капітан відділу тяжких злочинів, привітав її по імені. Круглий чоловік у своїй уніформі RCSD сидів на чолі столу, за яким сиділи двоє інших детективів, обом чоловікам років сорока, і вони не були схожі між собою, за винятком, що дивно, майже однакової засмаги. Вони представилися Кармен, яка одразу забула їхні імена.
  Вебстер запитав: «Як справи, агенте Санчес?» Б’юсь об заклад, що ти зайнятий у Лонг-Біч».
   «Ми є».
  «А Еріку, чи добре? Коли ти знову побачиш його, скажи йому, що мені потрібно повернути ці десять доларів. Людина має пекельне розмахування».
  Її бос, SSA Ерік Вільямсон, поставив собі за мету познайомитися з місцевими правоохоронними органами в усьому регіоні. Він зізнався їй, що гольф не був його улюбленим видом спорту, але він намагався вдосконалити свої навички, тому що налагодити стосунки до кризи було критично важливо.
  — Я йому скажу, капітане.
  Він звернувся до Селіни з виразом занепокоєння. «І у вас усе гаразд, міс Санчес? Після твого випробування? Дуже прикро чути, що з тобою сталося».
  Селіна кліпала очима, очевидно, заскочена зненацька прямим запитанням. «Я в порядку». Вона підійшла до дальнього кінця столу, її погляд повернувся до телефону.
  Детектив Холл висунув стілець для Селіни, а потім сів біля неї. Несподівана демонстрація етикету в будівлі, населеній простими людьми, єдиною роботою яких було ловити злочинців.
  Кармен підсунула собі стілець з іншого боку від Селіни.
  Коли всі розмістилися, Вебстер звернувся до детектива Холла. «Чи не могли б ви ознайомити наших колег із розслідуванням?»
  Хол торкнувся пульта дистанційного керування, і два екрани, прикріплені до стіни, ожили. «Ось що ми маємо, агенте Санчес».
  Вона побачила художника зображення чоловіка в бейсболці з вирізаними рисами обличчя, окулярами в круглій оправі та чимось схожим на початкову бороду. Як і на всіх композиційних ескізах, неживі очі межували з моторошним.
  Окремий малюнок поряд з першим зображував чорного павука з червоним пісочним годинником на нижній частині живота. Чорна вдова. Вона вивчала боді-арт, який спонукав її сестру назвати свого нападника Спайдер Тетт Гай.
  Її очі перейшли до другої дошки. Профіль.
  Стать: чоловіча
  Раса : Біла
   Вік : приблизно 30
  Волосся: світле, довжина невідома, ймовірно коротке (шапка в голові)
  Волосся на обличчі: приблизний триденний ріст, густа борода, темно-русяве
  Очі: світло-блакитні
  Шрами/знаки/татуювання: татуювання на внутрішній стороні правого зап’ястя чорним і червоним чорнилом, павук чорна вдова (див. ескіз).
  Зріст і вага: приблизно 6′2″, 190–220, м’язиста статура
  Одяг: яскраво-червона сорочка з коміром, темно-коричневі штани карго, сіре твідове спортивне пальто, темно-синя бейсболка без логотипу. Носив прозорі рукавички, ймовірно, вінілові. Взуття невідоме, гладка підошва (ідентифікація через сліди протектора неможлива).
  Розмова: англійська, без акценту
  Інші відмінні риси: круглі окуляри в черепаховій оправі
  Зброя: ніж, вид невідомий. Приблизно шестидюймове лезо. Темна ручка. Різнобарвна мотузка, схожа на ту, яку жертва використовує в гімнастиці.
  MO: Відволікання жертви маленькою білою кулькою (без відбитків пальців, внесено до доказів), потім вдарили по тілу та спробували задушити. Коли це не вдалося, спробував застосувати ніж.
  Хол кивнув у бік монітора, потім звернувся до Селіни. «Опис солідний. Ви зробили чудову роботу, коли ми були з художником. Багато людей збентежені, не можуть багато чого запам’ятати, але ви . . .”
  Селіна виринула з тексту, щоб повернути посмішку детективу.
  Кармен помітила рум’янець, що поповз до шиї Хола, причиною чого став непотрібний коментар її сестрі. Швидкий погляд на його руки виявив відсутність обручки. Хм. Пахло, ніби він може отримати ідеї. Частина Кармен розуміла, що будь-який інтерес Холла до Селіни може бути корисним. Іншою її частиною був замковий рів і огорожа з колючого дроту, коли мова зайшла про її сестру, яка багато пережила у своєму молодому житті.
  Кармен знову звернула увагу на кімнату. «Полотно?»
  Холл відповів: «Ми перевірили радіус чотирьох кварталів навколо майданчика. Ніхто не бачив нікого навіть близько до його опису».
  Пристойний пошук, але вона пройшла б вісім кварталів. Кармен пішла далі. «Розкажи мені про його телефон».
  «Селіні вдалося вимкнути блокування екрана». Хол глянув на двох детективів позаду Вебстера, вочевидь скориставшись нагодою не лише повідомити інформацію, а й ще більше похвалити Селіну. «Це була швидка думка, особливо після того, що сталося з...»
  «Моя сестра розумна і вміє піклуватися про себе». Різке переривання Кармен мало на меті перенаправити детектива й водночас застерегти його від Ліни. «Що ти знайшов?»
  Очі Холла повернулися до неї. «Не дуже. Це пальник».
  Звичайний стільниковий зв'язок мав би договір з провайдером. Ордер на обшук вимагатиме від оператора передати ім’я, адресу та записи дзвінків абонента. Передоплата була майже марною для відстеження користувача.
  Анонімний телефонний дзвінок додав її переконань, що суб'єкт був організованим злочинцем із досвідом кримінальної діяльності. Насправді телефони-записувачі не були такими поширеними або такими простими в налаштуванні, як про це казали телешоу.
  «Ми відстежуємо EID і серійний номер до місця покупки», — продовжив Холл. «Може пощастить, якщо там, де він її купив, буде камера безпеки».
  Можливо, але Кармен уявила, як Спайдер Тетт Гай купує телефон із кузова фургона в темному провулку в Креншоу. Вона запитала: «Відбитки пальців?»
   «Жодного. Набрав трохи сенсорної ДНК. Його немає ні в CODIS, ні в інших базах даних, але принаймні ми матимемо його для порівняння, якщо знайдемо підозру».
  Звичайно, може бути навіть не його. Перехресне зараження було постійною проблемою.
  Кармен запитала: «Як щодо вмісту телефону?»
  Вебстер сказав: «Ми негайно передали це в Cybercrimes, чи не так, Холл?»
  Хол кивнув. «Вони знайшли небагато. Журнал показує виклики до іншого записувача. Без SMS або MMS. І були деякі зашифровані файли. Зараз техніки намагаються їх зламати. Я щойно перевірив, і їм нічого не пощастило».
  «А мотузка?»
  «Жодних ознак», — сказав Хол. «У мене хтось обшукував магазини спортивних товарів у цьому районі, але він, мабуть, платив готівкою».
  Ні, мабуть, про це.
  «Який поточний статус пошуку?»
  «У нього була алергія на відео, але одного разу він помилився. Камера безпеки зафіксувала фігуру, яка кульгала за два квартали на північ від місця події. Він сів у темний позашляховик і поїхав на захід. Ми виділили зображення, але воно було з низькою роздільною здатністю. Ми не змогли отримати марку чи модель, не кажучи вже про тег». Він додав: «Ми виставили BOLO з того, що у нас було».
  Це попередження надійшло до всіх правоохоронних органів по всій Південній Каліфорнії, що означало, що десятки тисяч офіцерів тепер знають про субб.
  Один із двох засмаглих детективів на протилежному кінці столу сказав: «А у нас є стратегічні блокпости, які охоплюють усі в’їзди на автостраду, що оточує Перріс».
  «Добре. А тепер павукова тату?» — запитала Кармен. «Ви коли-небудь це бачили раніше?»
  Той, у кого краща засмага, але більш пом’ятий костюм, сказав: «У нас є база даних боді-арту. В основному гангстери». Він глянув на екран. «Жоден павук не збігається з ним».
  Вона перейшла до самого незвичайного предмета. «Біла куля?»
   «Не знаю, що це таке. «Місце злочину» також збирається це перевірити».
  «А як щодо NCIC?» — переслідувала вона.
  Національний інформаційний центр щодо злочинності був загальнонаціональним інформаційним центром для всіх видів злочинів. Системою керувало ФБР, але дані вводили місцеві, державні та федеральні агентства.
  Хол сказав: «Нічого, що відповідало б його опису, усі п’ятдесят штатів і територій. А МО? Зустрітися з кимось у кав’ярні, ресторані чи барі, потім слідкувати й атакувати? Ну, це десятки тисяч».
  "Ваше завантаження?"
  Детектив праворуч ніби зневірився. «Ми дотримуємося протоколу, агенте Санчес».
  NCIC підтримується ФБР, але місцеві правоохоронні органи збирають і вводять усі дані. Це копітка робота, яка вимагає часу. Але це також життєво важливо, і, хоча це не її компетенція спонукати округ Ріверсайд виконувати свою роботу, Кармен хотіла, щоб деталі атаки були в системі якнайшвидше, якщо інше агентство натрапить на подібну МО чи цього суб'єкта.
  Вебстер заспокійливо підняв руку до свого детектива. «Ми зробимо це негайно». Він багатозначно подивився на Холла, голова якого коротко похитала вгору-вниз.
  Кармен вдячно кивнула капітану, а потім сказала: «Дозвольте мені висловити свої думки, якщо я можу».
  — Будь ласка, — сказав Вебстер.
  «Я описую його як організованого злочинця».
  «Справді? чому?»
  Говорячи, вона рахувала причини на пальцях. «Він був у яскраво-червоній сорочці, щоб відвернути увагу від свого обличчя. Він використовував прозорі вінілові рукавички — з першого погляду ніхто не помітив би, що він прикриває відбитки пальців. Він скористався телефоном-запальником і протер корпус. Він попросив позичити ручку і зазирнув у сумку Селіни, коли вона її відкрила. Можливо, це була хитрість, щоб зібрати більше інформації про його ціль — чи була у неї брелок сигналізації, ніж чи, можливо, електрошокер? Він купив гімнастичну скакалку заздалегідь. Тож він досліджував свою ціль. І він відвернув її тим мармуром, чи чим би там не було, перш ніж переїхати. Це не імпульсивний злочин».
  — Добре, — сказав Вебстер, виглядаючи щиро враженим. «Ми додамо це до профілю».
  Хол робив нотатки на планшеті. Він кивнув, не піднімаючи голови. «Так, сер».
  Кармен запитала: «Чи буде це оперативна сила, капітане?»
  Формування означало загальний підхід, зібравши принаймні півдюжини людей із різних відомств і розмістивши їх у бойовій кімнаті, якою це місце точно не було.
  «Ми дивимось на це зараз».
  Вона не дозволила б йому піти з рук туманними запевненнями. «Які агентства?»
  «Це будуть усі відповідні», — сказав він і глянув на детектива, який сидів праворуч від нього. «Чи не так?»
  — Так, усі, сер.
  Кармен сказала: «Добре. Я радий це чути, капітане. А до того часу хто буде працювати у справі?»
  — Детектив Хол дуже компетентний, — швидко сказав Вебстер. «Одна з наших сяючих зірок. Перспектива, як то кажуть».
  Вона нічого не відповіла, перевівши погляд на ескіз павука художника на моніторі високої чіткості. Не відриваючи очей від тривожної картини, вона сказала: «Ще одна річ, капітане. Суб'єкт знає особу моєї сестри. Я хочу, щоб вона була в безпечному будинку. У вас є один доступний?»
  «Карм!»
  Замість того щоб відповісти на вставне слово Селіни, Кармен не зводила очей з іншого кінця столу.
  Після короткої розмови пошепки з правим детективом Вебстер випростався й повернувся до неї. «Вибачте, агент Санчес. Боюся, що ні».
  Коли вона лише мовчки подивилася на нього, він додав: «Ми тримаємо їх доступними для, ну, більш серйозних ситуацій».
   «Серйозніше? Мається на увазі, що гангстери затьмарюють інших гангстерів?»
  «Здебільшого».
  «Це був замах на вбивство, і воно має всі ознаки серійного злочинця».
  Вебстер підняв брови. «Ви знаєте про інших жертв?»
  «Ні. ще ні. Я кажу, що моя сестра свідок і він знає, хто вона. І у нього є плани на майбутнє, які він не хоче переривати».
  «Я розумію, але нічого не доступно».
  «Добре, якщо відкриється місце . . .”
  «Звичайно. З вами зв’яжеться детектив Холл».
  Хол взяв приклад. «Одразу».
  Вебстер піднявся. Двоє детективів, що стояли поруч, пішли за ним.
  "РС. Санчес?» — сказав він Селіні, яка відірвалася від повідомлення, щоб підняти очі. «Мені прикро за ваше нещастя. Ми знайдемо цього хлопця».
  Кармен спостерігала, як чоловіки виходять із конференц-зали, а потім повернулася до Холла. «Детективе, не могли б ви провести нас?»
  «Звичайно». Його обличчя проясніло — мабуть, від перспективи провести кілька додаткових хвилин у компанії Селіни.
  Коли троє йшли тихими коридорами, Хол і Селіна тихо розмовляли, але Кармен не звертала на це уваги. Вона розмірковувала про зустріч, яка щойно відбулася.
  Хоча вона подумки перефразувала це у множину. Те, що щойно сталося, було зустріччю всередині зустрічі — нерідке явище, з яким Кармен Санчес, ветеран правоохоронних органів, стикалася раніше.
  Справжня мета Вебстера полягала в тому, щоб перевірити, чи ця справа має якесь відношення до національної безпеки. Якщо так, чи спробувала б вона, як агент HSI, претендувати на юрисдикцію чи взяти участь у розслідуванні? Потім, залежно від ряду факторів, він би передав його або викопав і боровся, щоб зберегти його. Вебстер дізнався, що вона була тут не в якості правоохоронних органів, а як родичка жертви. Отже, це було його ведення справи, складання бюджету та розподіл персоналу на його думку. Він міг штовхнути вперед, а міг утриматися.
  У Кармен була своя програма. По-перше, щоб перевірити, чи зможе вона знайти безпечний будинок для своєї сестри. Тому що, серійний вбивця чи ні, Павук Тетт все ще був загрозою для Селіни. По-друге, щоб побачити, наскільки проактивним буде округ Ріверсайд. Відповідь була така, якою вона очікувала від нападу, який не закінчився смертю. Вебстер розгорне відповідні, але обмежені ресурси. Оперативної групи не було, і Хол був сам по собі.
  Навряд чи вона могла звинувачувати Вебстера. Кармен тримала руку на пульсі злочинності в Південній Каліфорнії і знала, що минулого року в окрузі Ріверсайд було 112 вбивств і майже 300 замахів. Поєднайте їх із відкритими та закритими справами минулих років, сексуальними нападами, справами зв’язку прикордонного патруля, тероризмом, бандитськими злочинами та злочинами на ґрунті ненависті, і тарілка Вебстера буде переповнена.
  Що призвело до її третього пункту порядку денного на нараді в нараді: дізнатися якомога більше деталей про справу якомога швидше.
  І тому, коли тріо прибуло у вестибюль і Кармен переконалася, що поруч нікого не чує, вона раптово зупинилася. Холл і Селіна теж зробили.
  Вона звернулася до детектива. «Райан. . . Я буду називати тебе Райан, а я Кармен. добре?»
  «Гм, добре».
  Селіна насторожено подивилася.
  «Щоб було ясно», — продовжувала Кармен. «Ви єдиний член оперативної групи, яка розслідує напад на мою сестру».
  «У мене є резерв», — сказав він, захищаючись. «Також є Patrol to canvass, Crime Scene, Tactical, Cyber. І бухгалтерію, якщо вона мені потрібна».
  «Бухгалтерія?» — спитала вона, мало не сміючись. «Добре, а тепер слухай. Ось що станеться. Мені потрібна копія файлів на телефоні суб'єкта, зашифрованих. Я хочу це вчора».
  — Карм, — сказала Селіна. «Можливо, охолонути?»
  «І я хочу знати, що, в біса, ця біла куля», — сказала вона, ніби її сестра нічого не сказала.
  Хол насупився. «Ви думаєте, що це важливо?»
  «Все унікальне на сцені завжди важливо. Я ніколи не чув про вбивство банди, в якому була б маленька біла кулька. Пам'ятаєш?»
  Перш ніж він встиг відповісти, вона пішла вперед. «Ви завантажите справи до NCIC?»
  «Десять хвилин».
  «І якщо ви щось дізнаєтеся , з’явиться свідок, хтось зателефонує на лінію підказок, когось, хто хоч трохи схожий на Спайдера Тетта, приведуть для публічного сечовипускання, я хочу почути від вас особисто. Я дам тобі свій номер».
  «У мене Селіна . . .” Його голос згас. «Але, так, дай мені свій».
  Вона продекламувала його, коли він вводив його у свій телефон.
  «Перший пріоритет», — нагадала вона йому. «Цей драйв».
  «Добре. Сьогодні ввечері я подзвоню в Cyber».
  «Або ви можете піти до них особисто».
  «Я міг би. Я маю на увазі, я буду».
  «Тепер я не можу помістити Ліну в безпечний будинок, ні ваш, ні наш, тому я поміщу її в готель десь у цьому районі під іншим іменем».
  "Привіт?" Селіна різко підняла руку. «Я тут. І я можу сказати про це».
  «Це єдиний вихід, Ліно, якщо ти не хочеш залишатися в мене».
  Селіна перебільшено зітхнула. «Що завгодно».
  «І ще одне, Раяне. Оскільки я не можу отримати для неї деталі захисту, це означає, що вам доведеться час від часу перевіряти її». Вона замовкла, щоб подарувати йому посмішку, яка могла бути щирою, а могла й ні. — Але я відчуваю, що ти не будеш проти цієї частини завдання. Я правий?»
  Він почервонів темно-червоним. «Я—»
  «На добраніч, Райан. Ліна, ходімо». Вона штовхнула двері, і вони вийшли надвір у прохолодну ніч із запахом сосни.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 7
  Була б перестрілка?
  Деннісон Феллоу сидів у своєму Nissan Pathfinder на парковці, куди він щойно заїхав, і дивився в заднє скло. Його рука трималася за пістолет — ефективний, хоч і потворний Глок.
  Ймовірно, така ж зброя була у офіцерів у двох поліцейських автомобілях позаду нього.
  Його серце калатало.
  Стрільба по них утримала б їх, давши йому шанс втекти, можливо, викрасти інший автомобіль на ділянці. Але це також призвело б до орди інших поліцейських.
  Тепер два круїзери побачили біля входу на стоянку.
  Феллоу вихопив рушницю, потягнув затвор і відпустив її, тріс, тріск, стріляючи.
  І поліцейські. . . продовження минулого.
  Вони взагалі за ним не стежили. Випадковий збіг.
  Він прикинувся до сидіння й шумно видихнув. Потім він випустив магазин із пістолета, знову попрацював над затвором, щоб викинути кулю, і штовхнув її назад у магазин, який знову встановив. Глоки, як він дізнався, мають чутливі спускові гачки, і краще не мати патронів, коли він тримає пістолет у кишені чи, як зараз, на поясі.
  Він озирнувся, і йому спала на думку.
  Деякі павуки соціальні.
   Наприклад, Anelosimus , гострий червонуватий різновид, живе колоніями з п’ятдесяти тисячами мешканців. Вони діляться павутиною та їжею і спільно беруть участь у праці.
  Але такі види зустрічаються рідко. Переважна більшість павуків є самотніми, територіальними та агресивними до будь-яких чужинців, навіть, можливо, особливо, до своїх власних.
  Це описав Деннісон Феллоу до Т.
  Але було одне місце, де він почувався комфортно серед натовпу: казино. Наприклад, «Щаслива леді», на стоянці якої він шукав притулку від двох поліцейських крейсерів, що їхали позаду.
  Як і інші в Південній Каліфорнії, казино завжди було переповнене людьми, які приходили сюди, щоб отримати шанс, хоч і небагато, втілити свою мрію за одним із багатьох зелених повстяних столів або блискучих дзвінких машин, стратегічно розміщених по всій величезній кімнаті.
  Двоє офіцерів зникли, але питання залишалося: чи міг він уникнути сіті?
  Він розробив план, щоб зробити саме це, тому він був тут.
  Лакі Леді керувала безкоштовними автобусами для гравців без автомобілів або тих, хто бажав не сідати за кермо після випивки.
  Поїздка на одному з цих автобусів була непоганою. Однак він змінив би шанси на свою користь — доречне слово, зважаючи на його місцезнаходження.
  Шанси . . .
  Він спрямував позашляховик у простір, оточений безліччю інших транспортних засобів. Тепер воно було, по суті, невидимим. Поліції не вистачало персоналу, щоб перевірити кожну машину, позашляховик і пікап на автостоянці.
  Навіщо їм взагалі шукати тут? І якби якимось віддаленим випадком вони це зробили, ці зусилля були б марними. Тому що його автомобіль мав усі можливості відстеження, як привид. Він надягав рукавички кожного разу, коли торкався поверхні, а тепер, щоб бути більш безпечним, він узяв галонну пляшку кисневого відбілювача й бризнув їдкою рідиною на сидіння та навколо нього, знищуючи будь-яку ДНК з викинутого волосся та клітин шкіри.
  Одягнувши сіру грецьку рибальську кепку, він виліз із позашляховика та пробрався через вхідні двері казино. Металошукачів не було, тож він увійшов із пістолетом, схованим на попереку — ніж він залишив у позашляховику, — а охорона перевірила лише сумки та рюкзаки, яких він не мав.
  Він був у своєму домі далеко від дому, оглядаючи величезний інтер’єр, увесь блиск, світло та щасливі звуки гральних автоматів, що виплачують гроші, дзвонів, оголошень PA про «мегаджекпоти» за тим чи іншим столиком.
  Йому довелося пройти через лабіринт слотів, щоб дістатися до сувенірної крамниці — прийом, щоб спонукати відвідувачів підсунути кілька жетонів у автомати, що кличуть, дорогою, щоб купити сувеніри. Звичайно, за готівку він купив білу бейсболку, рожевий світшот із логотипом курорту та пару сонцезахисних окулярів-авіаторів.
  Він увійшов до чоловічого туалету, усвідомлюючи, що в туалетах немає всюдисущих камер, які спостерігали за кожним дюймом приміщення. Залишившись на самоті, він повісив свою спортивну куртку на гачок в останньому кіоску, де двірник міг припустити, що її забули. Однак викидання його на смітник могло викликати підозру.
  Він натягнув світшот через голову і завершив своє перевтілення капелюхом і темними окулярами. Казино були, мабуть, єдиними місцями на Землі, де звичайна людина могла одягнути в себе штори і не привертати уваги. Серйозні гравці в покер ховали очі, щоб не розповісти.
  Але Деннісон Феллоу був тут не заради покеру.
  Або блекджек, чи крепс, чи спортивні вікна.
  Він був тут для єдиної гри, яка мала для нього значення: рулетки.
  Трансфер люб’язно відправлявся лише сорока п’яти хвилин, тож він вирішив провести цей час за столиком.
  Рулетка була відносно новою в історії азартних ігор. Вже більше тисячі років люди виграють і програють гроші в карти, а в кості – більше двох тисяч.
   Але рулетка, що французькою означає «маленьке колесо», виникла в сімнадцятому столітті — імовірно, коли математик і філософ Блез Паскаль створив те, що, як він сподівався, було вічним двигуном. Його майстерність у рахуванні та високе мислення не поширювалися на міфічні винаходи, але створене ним колесо привернуло увагу гравців, і незабаром його популярність різко зросла.
  Колеса відрізнялися в американській версії від європейської, але Феллоу сподобався той факт, що в обох версіях цифри становили 666, символ Сатани чи Звіра чи будь-якої демонічної істоти, у яку ви вірите.
  Феллоу підійшов до одного столу, де гравцеві пощастило — принаймні так вважали здоровий, п’яний бізнесмен і десятки людей, що збіглися навколо столу. Не було такого поняття, як смуга. Кожен кидок м'яча був початком іншої глави вашої долі. І кожен не мав нічого спільного з попереднім.
  Але Феллоу сподобалося міні-божевілля, яке дало йому можливість легко наблизитися до молодої брюнетки у мізерній червоній сукні, роблячи крихітні ставки, які імітували ставки переможця. Її парфуми нагадали йому дівчину на ім’я Катріна, однокласницю зі середньої школи.
  Аромат пробудив спогади. Бути позаду спортзалу, дивлячись на захоплюючий візерунок Роршаха, створений її кров’ю.
  Підприємець, надутий упевненістю, розмістив увесь свій виграш у комбінацію під назвою «стріт», де ви обираєте три числа. У його випадку 34, 35 і 36. Якщо будь-який із них випаде, він виграє, а виплата становитиме одинадцять до одного.
  Обертання, потім стукіт, стукіт, стукіт. . . кран.
  Він програв.
  Новим друзям він більше не був потрібний, і вони розійшлися.
  Фоллоу купив чіпсів і сів за столик у глибині кімнати. Приблизно двадцять хвилин він не робив жодних ставок, а просто дивився на заворожливе обертання колеса та подорож м’яча, відомого як «пігулка», яка мчала у протилежному напрямку, поки не програла. висоті, як космічна капсула, що повертається на Землю і, заїкаючись, пробирається до числа, винагороджуючи одних гравців, грабуючи інших.
  Потім він приєднався, розставивши кілька фішок.
  Це заспокоїло його, відвернувши його від жахливого випадку з сучкою в Перрі, блокпостів і переслідувачів. Навіть втрата близько вісімдесяти доларів його не хвилювала. Просто перебування за столом і спостереження за колесом принесло йому розраду, позбувшись переваги Push.
  Іноді він дивувався, чому його приваблює ця гра, де будинок мав вирішальну перевагу. Він дійшов висновку, що, можливо, лише можливо, погляд на колесо рулетки дещо нагадує погляд на павука в центрі круглої мережі.
  Він глянув на годинник. Скоро автобус відправиться. Кинувши на стіл десятидоларову фішку як чайові для круп’є, він підвівся й вийшов на вулицю.
  Успішна втеча була не такою простою, як застрибнути на автобус Good Fortune Express. Поліція не була дурною. Хоча більшість їхніх зусиль буде зосереджено на соло-чоловіках у темних позашляховиках, один чи двоє можуть подумати, що він покине автомобіль і скористається громадським чи приватним транспортом. Вони справедливо відкинули б Uber і Lyft, оскільки водіям потрібна була кредитна картка, а він був би надто розумним, щоб залишити такий слід. І таксі вулицями більше не їздили, принаймні тут.
  Але кмітливий поліцейський може зрозуміти, що втікач може злитися з іншими пасажирами в автобусі казино.
  Тому, щоб підштовхнути ці шанси ще більше, він знайшов би компаньйона.
  Він оглянув натовп біля узбіччя, чекаючи, поки відкриються двері величезного автобуса, щоб поїхати до Чайна-тауну, популярного місця для збирання азартних гравців, щоб відправитися до різноманітних казино в околицях. Він помітив саме ту людину, яка могла б служити його цілям. Жінці було близько сорока з топом із блідою шкірою, що стовбурчилася поверх вицвілих джинсів. Її блискуча коричнева блузка була пом’ята й усіяна кількома плямами, а неймовірно велике фальшиве золоте намисто звисало під пухкою шкірою біля основи її горла. Її волосся було нерозчесаним, а шкіра плямистий і сухий. Це був той, хто пристрастився до азартних ігор.
  І спиртного теж, він відчував запах.
  ідеально
  Феллоу повернувся до сувенірної крамниці й купив сувенірний термос. Потім у вітальні купив двійку горілки і, не дивлячись на бармена, налив у термос. Він зробив те саме з іншим. Тоді він видобув із кишені маленьку табличку й кинув її туди, обережно, щоб прикрити рухи рукою.
  Надворі він підійшов до жінки, яку помітив раніше, і зав’язав розмову. Він удав, ніби крадькома п’є, а її очі жадібно зосередилися на термосі.
  Він мав її.
  Коли двері автобуса відчинилися, вони сіли разом, вибравши місце позаду. Поки вони ділилися історіями про свої пригоди за столами та слотами, він озирнувся, взяв ще одного фальшивого слимака та запропонував їй контейнер. Навіть не потрудившись витерти губу, вона зробила два великі ковтки.
  Через хвилину після того, як оголосила Феллоу її новою «найкращою коханою», вона спала.
  Час був ідеальним. Щойно її голова схилилася на його плече, автобус викотився зі стоянки й під’їхав до блокпосту, що перегороджує в’їзд на шосе.
  Вгамувавши огиду, він обійняв її рукою, відчувши запах її кислого поту, жирного волосся та фальсифікованих парфумів, які конкурували зі смородом застарілого нікотину.
  Можливо, офіцери просто махнули б їм рукою.
  Але ні. Блокпост обслуговував один із спритніших копів. Офіцер жестом дав водієві відкрити двері.
  Феллоу заплющив очі й почав глибоко дихати, наче спав.
  Важкі кроки ступали по проходу.
  Потім вони зупинилися. «Пане».
   лайно
  Вільна рука Феллоу ковзнула по рукоятці рушниці. Спочатку він уб’є поліцейського, а потім вистрелить п’яній жінці в шию, щоб усім довелося піклуватися про неї, дозволяючи йому втекти — так само, як він зробив під час нападу Селіни з дурнем, який намагався зіграти героя.
  «Сер», — повторив заступник чоловікові прямо перед ними. «Без відкритих контейнерів».
  «Ой. . .” Лисий пасажир середнього віку дивився на свою пляшку пива. «Мені шкода. я . . Сьогодні я сильно програв».
  «Просто тримай це подалі від очей», — сказав офіцер уже добрішим.
  «Так, добре, сер. Дякую».
  Фоллоу знову заплющив очі. Він почув нові кроки й час від часу скрип металу — підлога під вагою заступника.
  За три хвилини все було добре. Солдат пішов, двері знову зашипіли, і автобус покотився вперед.
  Фоллоу відштовхнув огидну жінку вбік. Він не міг досить швидко прийняти душ. Він оглянув її обличчя. Вона дихала? Він не міг сказати.
  А йому було байдуже.
  Взявши з собою термос на утилізацію пізніше, він пересів на вільне місце, витягнувся й утупився в стелю, уявляючи, як у його уяві розгортається гра в рулетку.
  Колесо удачі.
  А що принесе доля завтра?
  Він не міг сказати.
  Крім, звичайно, ще більшої смерті.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 8
  Кивнувши молодому стриженому охоронцеві біля плетених воріт, Кармен штовхнула чорний Suburban повз нього на ділянку польового офісу Департаменту внутрішньої безпеки в Лонг-Біч, штат Каліфорнія.
  Вона пройшла через зовнішні двері, потім через внутрішні й пішла сходами по дві. Ліфти тут були сумно відомі. У той час як усі інші офісні будівлі в цьому комерційному кварталі набережного міста були темними, DHS не спав. Її частина приміщення, де розміщувалося кілька груп, призначених для розслідування внутрішньої безпеки, була особливо зайнята. Так було завжди. Вона поринула у вулик активності з агентами та допоміжним персоналом, які копалися над комп’ютерами або сиділи з колегами в тісних конференц-залах серед порожніх чашок кави та зім’ятих обгорток фаст-фуду, що створювало відчуття більше як опівдні, ніж як пізня година.
  Homeland Security Investigations — це маловідомий, але надзвичайно активний правоохоронний підрозділ федерального уряду, який має понад десять тисяч співробітників у 230 офісах по всій країні та присутні на всіх континентах. HSI використовує свою широку юрисдикцію для розслідування багатьох форм незаконної транснаціональної діяльності, включаючи торгівлю людьми, контрабанду наркотиків і зброї, міжнародну організовану злочинність, відмивання грошей, крадіжку технологій і загрози національній безпеці.
  Як і більшість підрозділів HSI, розташованих поблизу кордону, офіс у Лонг-Біч мав додаткові труднощі. Наприклад, Кармен мала контакти в мексиканських правоохоронних органах, які повідомили їй про невідому Американець, який придбав вибухівку у своїй країні перед тим, як повернутися до США.
  Вона зв’язала інформацію з невідомим суб’єктом, якого пізніше ідентифікували як Джейсона Пауелла, який намагався підірвати штаб-квартиру DrethCo у Глендейлі. Завдяки її знанням справи та зв’язкам її було призначено вистежити Пауелла — куди б він не пішов.
  Тепер, коли він перебував під вартою, замість того, щоб йти до свого мінімально оформленого офісу, щоб заповнити додаткові документи, Кармен попрямувала до офісу на північно-західному кутку у функціональному закладі, який найкраще описати як Федеральний урядовий Контемп.
  Спеціальний агент-наглядач Ерік Вільямсон, який керував групою агентів, призначених до відділу національної безпеки HSI, був повсюди великим, за винятком його підтягнутої талії. Кармен підозрювала, що зараз він тренується майже так само, як і в коледжі, де він був захисником усіх зірок. А може, він підтримував форму завдяки спорту на вихідних зі своїми чотирма хлопцями. Їхні фотографії, а також фотографії його елегантної дружини, федерального прокурора, заповнили креденцію за його столом.
  Вільямсон слухав, як вона описувала напад на Селіну, із сумішшю занепокоєння й тривоги.
  «Але з твоєю сестрою все гаразд, правда?»
  «Поки що».
  «Вона все ще в небезпеці?»
  «Він організований злочинець, який спеціально націлився на Селіну. А тепер вона очевидець. Отже, так, вона все ще в зоні ризику».
  «Як ти з цим справляєшся?»
  «У Ріверсайду немає безпечного будинку. Або не звільнить один, якщо вони це зроблять. Я не можу скористатися одним із наших».
  Помістити когось у федеральний безпечний будинок у справі без федеральної юрисдикції означало б особисте використання грошей платників податків. Ні вона, ні її бос не підійдуть до цього.
  «Я знайшов для неї кімнату в готелі типу «ліжко та сніданок». Під іншою назвою. Її перевірить детектив. Тому що він хороший детектив. І тому, що він милий до неї, я думаю».
   Вільямсон засміявся. Потім вираз змінився. «Що таке, Санчес?» Він дивився на її обличчя.
  «Вони не на борту. Не такими, якими я хотів би, щоб вони були».
  «Ріверсайд? Вони хороші. Вебстер керує жорстким кораблем».
  «Але вони сприймають це як рутину».
  «Дай їм шанс, Санчес. Вони тільки починають».
  «Немає терміновості. Ви можете сказати, правда? Ви завжди можете сказати».
  Він не відповів, хоча саме він навчив її, що ключовим компонентом успішного розслідування є нестримний ентузіазм у наїзді на злочинців.
  «Цей суб’єкт небезпечний, — продовжила вона. «Це не перший раз, коли він робить щось подібне, і це буде не востаннє».
  «Ти це знаєш?»
  «Конкретних випадків поки немає. Але цей хлопець методичний. Ніби в нього за плечима є якийсь досвід».
  Вільямсон також навчив її, що інтуїція є ще одним ключовим компонентом у веденні справи. Вона продовжила: «Цей хлопець - біда. Велика біда. Місцеві жителі завалюються іншими справами. У них немає ресурсів, які ми маємо».
  «Якщо ви просите мене перестрибнути через Ріверсайд, як це, в біса, спрацює? Він не становить транснаціональної загрози національній безпеці. Тільки так я міг це виправдати». Потім великий чоловік загадково додав: «Поки що ми повинні залишатися на своїй смузі».
  Вона підняла брову. «Поки що?»
  Він виглядав так, наче шкодував про свої останні слова. Після довгої паузи він запитав: «Ви пам’ятаєте проект X?»
  Звичайно, вона робила. Він згадав про це раніше того дня — під час нападу Пауелла в Мохаве. «Яке відношення до цього має програма, яку ви намагаєтеся запустити?»
  «Якщо я отримаю схвалення, ви матимете набагато більше свободи у своїх розслідуваннях».
  Цей коментар вразив її. Він конкретно згадав її в цьому реченні. Це було навмисно?
  «Я поки що не можу вдаватися в подробиці, — продовжив Вільямсон. «Але пропозиція розглядається, поки ми говоримо. Я чекаю телефонного дзвінка з Вашингтона будь-якого дня». Потім він зробив ударну лінію. «Тож зараз не час для фрілансу». Це означає: не наражайте на небезпеку мою дитину.
  Вона не була готова здатися. «Він продовжить іти, сер», — повторила вона.
  «Якщо він це зробить, тоді Бюро впорається з цим. Вони працюватимуть із Ріверсайдом і будь-ким іншим. Вони люблять серійних вбивць. Вони всі прочитали «Мовчання ягнят» і хочуть бути Кларисою».
  ФБР, також федеральне агентство, мало основну юрисдикцію щодо вбивств лише за певних обставин. Вони розслідували справи американців, убитих за кордоном, вбивства американських та іноземних чиновників, злочини на ґрунті ненависті та терористичні акти та деякі інші. Але зіркові відділи технологічного та психологічного профілювання Бюро означали, що агентів часто запрошували на консультації з державними та місцевими органами влади, і вони фактично ставали слідчими.
  Кармен Санчес це добре знала. Вона була колишнім агентом ФБР. Вільямсон завербував її з Бюро майже три роки тому. Вона була членом спецназу польового офісу в Лос-Анджелесі, підрозділу, що складався з польових агентів, які проходили тактичну підготовку на додаток до звичайного навантаження.
  Пограбування банку є федеральним злочином, який розслідує ФБР, і команда Кармен була направлена до ситуації із захопленням заручників у банку Лос-Анджелеса. Пізніше вона та її колеги-агенти дізнаються, що грабіжники вивчали сумнозвісну перестрілку в Північному Голлівуді 1997 року та використовували подібну тактику.
  Одягнені в бронежилети з голови до п’ят, озброєні до зубів різноманітною зброєю, включаючи автомати, і кожен із собою тягнув рюкзак із тисячами патронів, грабіжники були готові до бою.
  Коли переговори провалилися і бойовики вибрали першого заручника для страти, Кармен була однією з членів команди, застрелених після динамічного входу. Жоден із грабіжників не здався, і кожен був убитий у наступній перестрілці. Заручників вдалося врятувати, але вона була єдиною, що вижила з групи входу з чотирьох осіб.
   Інцидент залишив відбиток фізично, психічно та професійно.
  Особисто теж. У великій мірі.
  Один із нелегальних бронебійних снарядів, які використовували грабіжники, врізався в нижній край її балістичного жилета, пробивши їй живіт. До інциденту вони з чоловіком часто сперечалися про її небезпечний вибір професії. Згодом цілком реальна перспектива її смерті — разом із її відмовою залишити роботу — поклала кінець їхньому і без того напруженому шлюбу.
  На щастя, її сестра прийшла на допомогу після того, як чоловік Кармен пішов. Селіна, яка щойно отримала водійські права у шістнадцять, возила Кармен на фізіотерапію та візити до лікарів. Під час цього досвіду вони зблизилися, що зробило їхній нинішній розрив ще більш болючим.
  Найнесподіваніший результат прийшов від її керівника в Бюро, який надзвичайно підтримував її. . . поки його не було.
  Коли її одужання тривало кілька місяців, він почав дивитися на неї як на пошкоджений товар. Відповідальність. І, найгірше, у нього виникла підозра щодо того, як вона вижила. Як єдина жінка в команді, вона звикла доводити себе, але його тонкі сумніви щодо її тактичної майстерності та невисловлений натяк, що, можливо, чоловік-спецназівець на її місці міг би зробити кращий вибір, залишили кислий присмак у її рот.
  З’являється SSA Вільямсон, який відвідав її під час одужання, щоб пояснити, що він переглянув і відеозапис, знятий камерою банківської системи, і звіт про подальші дії. Прочитавши підтекст у висновках свого керівника, Вільямсон ясно дала зрозуміти, що має намір вигнати її з Бюро для роботи в його підрозділі в DHS.
  Перебуваючи на низькому рівні на кількох фронтах, Кармен раділа шансу почати все заново. Після чотирьох місяців перехідної тяганини вона почала наступний рік у відділі національної безпеки, призначеному на розслідування внутрішньої безпеки. Це було правильне рішення, і вона була щаслива під наглядом Вільямсона. Однак те, що відбувалося між ними в цей момент, залишило пляму.
   «Якщо Бюро може проконсультуватися, я теж можу». Вона кинула на нього багатозначний погляд. «Якщо мій бос дозволить».
  «Ви хочете отримати зелене світло, щоб пробратися в центр місцевої справи про напад при обтяжуючих обставинах без юрисдикції? Це якийсь стрибок, чи не так, Санчес?» Він звузив очі. «Ну, ваш бос нічого не санкціонує».
  «А якби це була твоя сестра? Твоя мати?» Вона важко дихала. «Чи не зробили б ви все, що в ваших силах, щоб просунути розслідування вперед?»
  «Ти щойно це сказав, — перервав він. — Це особисте. Я б ніколи не використовував майно неналежним чином для власної родини. І я не зроблю цього для вашого. Давай, Кармен».
  Вона змінила тактику. «Добре, виключіть Селіну з рівняння. У цьому суб'єкті є щось інше. Це не просто збройний напад».
  «Я чув. Організований злочинець. І все-таки це справа Ріверсайда».
  Між ними запала тиша. Той факт, що він мав рацію, не полегшив його відповідь. Зібравши себе, вона подивилася у вікно на низку вантажно-розвантажувальних кранів, які окреслювали яскраво освітлену набережну Лонг-Біч.
  У цій ситуації був ще один компонент, пов’язаний з інцидентом, який розлучив сестер кілька років тому, — те, про що вона ніколи ні з ким не розповідала. І такий, який вона точно не відкриє зараз Вільямсону.
  Селіна так і не пробачила Кармен того, що сталося, практично зникнувши з її життя.
  Тепер Кармен побачила в цій жахливій події спосіб не лише врятувати життя своєї молодшої сестри, а й, можливо, можливість повернутись від горя, спричиненого тим розривом.
  Тепер Кармен Санчес була сповнена рішучості здійснити і те, і інше.
  Якщо вона не могла зробити це з благословення Вільямсона, вона знайшла б спосіб обійти його.
  «Тоді я прошу відпустки», — нарешті сказала вона, а потім додала: «Сер».
   Він дивився на неї з незбагненним виразом. «Що саме ви збираєтеся робити?»
  Її відповідь була простою і офіційною. «Доглядайте за моєю сестрою, доки їй більше не буде загрози. Назвіть це захисною деталлю».
  Вільямсон знову уважно подивився на неї, і, можливо, взяв до уваги те, що вона не була у відпустці два роки, і розмірковував про її геніальний і без травм комір Пауелл того ранку. Він сказав: «Добре, Санчес. Прохання задоволено. Я хочу пам’ятку щодо поточної справи».
  Вона стояла. «Я принесу це вам якнайшвидше».
  Вільямсон знову звернув увагу на найвищий стос папок на своєму столі, вкритому папками. «І Санчес, — сказав він, підводячи очі, — бережи її».
  Вона вийшла з його офісу та попрямувала до свого, щоб зібрати кілька необхідних їй речей, усвідомлюючи, що її справжня відповідь на запитання Вільямсона була дещо складнішою, ніж вона висловлювала: так, вона «доглядатиме за своєю сестрою».
  Але для Кармен Санчес ці слова мали ширше значення: незалежно від округу Ріверсайд, HSI, Федерального бюро розслідувань чи будь-кого іншого, вона зробить усе, що в її силах, щоб з’ясувати гру цього суб’єкта, знайти його місцезнаходження та… за допомогою своїх наручників. чи її пістолет — переконайтеся, що він ніколи не погрожував жодній душі.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 9
  Перріс, Каліфорнія, зовсім не нагадував Париж, Франція, але Кармен мусила віддати належне власникам готелю Eiffel Tower Inn за те, що вони використали назву свого маленького міста.
  Вони прикрасили затишне ліжко та сніданок у французькому стилі та включили в меню сніданку такі страви, як café au lait, круасани та кроки «madame et monsieur».
  Млинці теж. Багато млинців.
  Однак її молодша сестра здавалася надто розсіяною, щоб оцінити червоно-золоті шпалери Людовика XIV від підлоги до стелі чи паркетну підлогу в ялинку.
  «Як довго я маю тут залишатися?» — запитала Селіна.
  Якби Кармен вирішила її, Селіна була б закрита у своєму будинку в Хантінгтон-Біч. Бунгало було маленьким, але захищеним, з найновішою системою сигналізації — не те, щоб це був Форт-Нокс, але право власності належало трасту, тож поганим хлопцям було практично неможливо вистежити будинок.
  Але Селіна вирішила залишитися в окрузі Ріверсайд, тож вона тут.
  — Не знаю, — сказала Кармен. «Але я не буду вважати вас безпечним, доки ми не з’ясуємо, що відбувається, і не приб’ємо дупу Спайдера Тетта».
  Селіна зсунула брови. — Отже, незважаючи на те, що сказав нам детектив Холл, ви не вважаєте, що це випадковість?
  Кармен подивилася на неї. «Не більше, ніж ти».
   Між ними виникло розуміння, і Кармен насмілилася сподіватися, що щось розморожується. Минуло багато часу з тих пір, як вони були в гармонії щодо . . . ну що завгодно.
  Селіна підняла підборіддя. «Я погоджуюся з цим лише тому, що поважаю ваші дії правоохоронних органів, тож не думайте, що ми будемо сидіти спати, дивлячись фільми жахів і їсти попкорн у піжамі».
  Кармен не планувала згадувати про це зараз, але часу було мало. І це також був спосіб перевірити воду. «Я думав про те, щоб наступного місяця влаштувати пам’ять про тата». Вона вагалася. «На його день народження».
  «Почекай». Селіна зупинила її, піднявши палець, а потім поплескала її по кишенях. «Ні, я нічого не можу знайти».
  Кармен мовчки дивилася, чекаючи, куди це веде.
  «Блін. Я не можу знайти жодного». Селіна підняла плечі, ретельно знизавши плечима. «Я щойно закінчився, коли справа доходить до нашого батька».
  Її сестра часто ховала свій біль під товстим шаром снарку.
  «Слухай, Ліна, я хочу залишити минуле позаду». Вона підійшла ближче до сестри. «Ми нічого не можемо зробити, щоб змінити те, що сталося».
  Селіна відступила, відновлюючи відстань. « Можливо, ви б пробачили його, але я ні».
  І ось воно було. Непроникна стіна, яку вони, здавалося, не могли пройти.
  Їхній батько.
  «Це не про прощення», — тихо сказала Кармен. «Йдеться про прийняття».
  «Так? Ну, я теж не приймаю те, що він зробив».
  Вона подивилася в палаючі очі Селіни, такі сповнені затаєного гніву й образи, і подумала, чи побачить вона колись речі інакше.
  Самогубство їхнього батька три роки тому було особливо важким для Селіни, якій через два дні після його смерті виповнилося сімнадцять. Замість того, щоб Святкуючи свій день народження, Селіна разом з батьком поховала останні сліди свого дитинства.
  Їхня мати померла кілька років тому після тривалої хвороби, і Селіна не пробачила їхнього батька того, що зробив її сиротою.
  Кармен, якій на той час було тридцять років, опинилася не тільки штатним агентом ФБР і доглядала за Селіною в останній рік середньої школи, але й намагалася допомогти їй впоратися з жахливим болем, який відчувала дівчина... біль, який вона сама поділяла. Кармен відчувала той самий гнів, що й її сестра, але також усвідомлювала, що їхній батько, мабуть, відчував жахливу муку, покинувши своїх двох дочок.
  Роки, що минули, не позбулися їдких зауважень Селіни, і Кармен зрозуміла, що її сестра перенесла частину своєї образи на саму Кармен — єдину доступну мішень. Вона відкрила рот, щоб заперечити проти характеристики Селіни їхнього батька, але дивний дзвінкий звук перервав її.
  Вони обоє повернулися на незнайомий шум. Французький телефон у старовинному стилі з клавіатурою у формі старого поворотного циферблата знову затремтів, і Кармен перетнула кімнату, щоб підняти слухавку з підставки. Пристрій був громіздким у її руці. Перш ніж відповісти на дзвінок, їй довелося нахилити його під дивним кутом, щоб встановити мундштук у правильне положення. "Так?"
  «Міс Санчес?» — пролунав по стаціонарному телефону тонкий чоловічий голос.
  Вона ризикнула здогадатися. «Детектив Холл?»
  «Я на стійці реєстрації», — сказав він. «А я, е-е, я хотів би вас побачити. . . якщо це нормально».
  Холл явно повірив, що він розмовляє з її молодшою сестрою.
  Кармен не втрималася, щоб не вколоти його. «Це добре, детективе, тому що ми теж хочемо вас бачити».
  Виникла довга пауза, поки Хол перетравлювала її слова, безсумнівно, вражена «ми».
  «Ти зі своєю сестрою». Розчарування згладило його тон, але він чудово одужав. «Я хотів би поговорити з вами обома».
  Так, правильно.
   «Ми в сьомій кімнаті». Кармен опустила слухавку назад у люльку.
  «Хто це був?» — запитала Селіна.
  Поки вона пояснила, Хол постукав у двері.
  Обмінявшись привітаннями, він озирнувся. Він швидко оглянув її сестру, але — Кармен віддала йому належне — не дозволив своєму погляду затриматися й оглянув кімнату на предмет безпеки.
  Він піднявся на сходинку вище в її оцінках.
  Але вона вже подбала про це. Штори були повністю затянуті, а вікна замкнені. Стілець був пересунутий до дверей, де вона наказала своїй сестрі підсунути його під ручку після того, як вона пішла. І вона підключила телефон Селіни до зарядного пристрою й залишила його біля ліжка на випадок надзвичайної ситуації.
  Оглянувши імпровізований безпечний будинок, Хол відкинувся на спинку, напівсидячи на низькому столі. «Я перевірив доброго самарянина і поговорив з його братом, як ви просили», — сказав він Селіні.
  Кармен згадала чоловіка, який потрапив до лікарні після того, як втрутився в напад, і рішучість її сестри допомогти йому.
  Селіна закусила губу. «Він буде добре? Я подзвонила в лікарню, але мені нічого не сказали».
  «Я головний детектив у його справі, тому вони дозволили мені поговорити з його лікуючим лікарем», — сказав Хол. «Прогноз хороший. Пошкодження нервів було не таким значним, як вони думали. Він буде використовувати свою руку, і він повинен повністю одужати. Його брат прибув із Чикаго, і він хотів би обговорити вашу ідею краудфандингу».
  «Коли люди почують цю історію, вони зроблять пожертвування», — сказала Селіна. «Таку хоробрість зустрінеш не часто». Вона приклала руку до грудей. «Він ризикував життям заради мене».
  «Я б вчинив так само», — сказав Хол, а потім почервонів — здавалося, його колір обличчя був ідеальним. «Я маю на увазі, більшість хлопців би. Або, ну, тобто деякі хлопці, якби...
   Кармен перервала його лепет. «Чому б тобі не витягнути з рота свій Оксфорд розміру одинадцять, щоб ти міг повідомити нам про цю справу?»
  Він кинув на неї погляд, який був одночасно зухвалим і збентеженим. «На додаток до BOLO, ми випустили цю композицію суб'єкта. Кожен патрульний офіцер в округах Ріверсайд, Лос-Анджелес і Вентура побачить це під час переклички на початку вахти. Це буде на їхніх мобільних терміналах даних у їхніх крейсерах, і вони матимуть це на своїх телефонах. І я отримав всю інформацію про справу, завантажену в NCIC».
  Її підштовхування було успішним.
  «У базі даних немає відповідних випадків. Ця дивна біла куля? Місце злочину не може знайти джерело. Навіть не можу дізнатися, що це таке . Але ми все ще шукаємо. Цей злочинець до біса розумний».
  Кармен уже прийшла до такого висновку, але їй було цікаво почути думку детектива. "Як ви маєте на увазі?"
  Хол витяг свій блокнот. «Не залишив жодної молекули сліду на місці події. Це рідко». Він продовжував читати. «MIN і серійний номер його телефону? Щоб знайти точку продажу?»
  «І?»
  «Куплено в випічці в Південному центрі».
  Підтвердження попереднього припущення Кармен.
  «І перш ніж ви запитаєте, — продовжив Хол, — у цьому місці чи навколо нього не було встановлено відеокамер. Ой, а другий пальник — той, що він кликав і що кликав його? Та сама бога.
  Черговий глухий кут. Хоча його ініціатива її вразила.
  Зал не був закінчений. «Ці три зашифровані файли? Виродки в лабораторії не можуть їх відкрити».
  Ще з часів роботи в Cybercrimes вона знала, що, опинившись у телефоні — найважчому — часто можна зламати зашифровані дані. Зловмисники полінувалися і використовували прості паролі. Вона відкрила файл, ввівши «PASSWERD».
  Вона ненавиділа ідею, що критична інформація є як у них під рукою, так і поза межами досяжності.
   «Ви згадали про наявність доступу до кібернетики», — сказав Хол. «Ви мали на увазі Бюро?»
  «Це вірно. чому?»
  «У одного з наших людей є приятель у Квантіко. Він сказав, що пройде принаймні кілька тижнів, перш ніж вони зможуть навіть поглянути. І виходячи з алгоритму, він навіть не впевнений, що вони взагалі зможуть його зламати. Ніхто нічого подібного не бачив».
  Кармен зітхнула. «Ви зробили копію, яку я просив?»
  Він поліз у кишеню й щось витяг звідти. Розкрив долоню. Маленька чорна флешка знаходилася посередині. «Це все твоє, але... . .” Він вагався. «Що ти збираєшся робити? Я маю на увазі, якщо Бюро не зможе отримати це протягом тижня? Ти знаєш ще когось із чарівним дотиком?»
  Змирившись, вона вирвала диск з його руки.
  І вирішила не розповідати про те, що єдина людина, яку вона знала, яка могла володіти достатньою магією дотику, щоб зламати код, була останньою людиною на Землі, яку вона хотіла бачити знову.
  
  OceanofPDF.com
  
  III
  СЕРЕДА
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 10
  Професор Джейкобі Герон спостерігав, як нова група студентів крокує до класу.
  Кофти, толстовки, джинси, шорти, кросівки та босоніжки.
  Обличчя всіх відтінків, волосся будь-якої довжини. Очі сонні, очі насторожені — і майже всі цікавляться тим, що чекає попереду. Це не був English Lit 101.
  Сорок дев’ять студентів зареєструвалися, деякі для заліку, деякі для аудиту. Протягом семестру, як і на всіх курсах коледжу, виникне гравітаційний потяг, щоб кинути навчання, пропустити призначене читання, мріяти, дрімати, покладатися на свого хорошого друга ChatGPT, щоб «допомогти» з єдиною роботою, яку він призначив. визначити свої оцінки.
  І ці ризики були тим, що професор Герон уже — у перші хвилини першого уроку першого семестру — розробляв стратегію подолання.
  Те, чого він збирався їх навчити, було надто важливим, щоб ігнорувати його. Він мав намір, щоб вони вийшли з його класу зі зброєю, щоб допомогти їм вижити у світі, який зовсім інший і набагато небезпечніший, ніж світ їхніх батьків.
  Йому потрібен був його курс «Вторгнення в історію та сучасне суспільство», щоб назавжди змінити їх.
  Був ранній ранок середи. Він прокинувся за північ, закінчуючи аналіз для одного зі своїх клієнтів. Він розподіляв свій час між консультаціями з безпеки та навчанням, але кілька годин сну були розкішшю у порівнянні зі старими часами, коли Red Bull і адреналін не давали йому спати протягом 21/24 багатьох днів, стукаючи по клавіатурах.
  Класна кімната була в одній із колишніх будівель Хьюлетт-коледжу в Берклі. Структура мала функціональний сучасний стиль середини століття, квадратний, металевий і скляний. Інколи Джейка запитували, чи названа школа неподалік від Силіконової долини на честь Г’юлетта , і він відповідав: «Ну, вона так про себе думала». Засновником школи була не новатор комп’ютерів і принтерів, який був партнером Паккарда, а Ребекка Хьюлетт, судноплавний магнат-мільярдер, який перейшов від промисловості до активізму та освіти. Вона виписала єдиний чек, щоб школа запрацювала.
  Джейк підійшов до трибуни й упорядкував свої записи. повільно Не поспішаючи. З іншого боку, він прагнув до драматичного виступу перед класом.
  У шість два він часто сутулився, час від часу твердив собі, що не повинен, але не міг придумати причини, чому б ні. Його пряме каштанове волосся було типово неслухняним, а підстрижена борода дещо старила його, хоча світліші пасма були світлими, а не сивими. Блідий, усіяний кількома веснянками, Джейк не засмагав з літа після останнього курсу в середній школі — вісімнадцять років тому — коли його дядько безуспішно намагався прищепити Джейку та його старшому братові любов до риболовлі. Руді.
  Цього ранку він був у своєму типовому вбранні: чорні джинси, потерті коричневі туфлі, похмуро-блакитний світшот поверх такого ж сірого сірого вирізу. Одяг був типовим для більшості персоналу. Hewlett не був закладом професорського твіду та повсякденного заміського клубу.
  Він оглядав клас, переважно старшокласників, помічаючи деякі пропуски й кілька ворожих поглядів.
  Знаючи причину обох, Джейк міг тільки потішитися.
  Під його пильним поглядом у залі затихло.
  «Ранок», — почав він, його глибокий голос передав природну серйозність. Він пропустив люб’язності й одразу перейшов до теми. «Колоніальна Америка. Життя, свобода і прагнення до щастя. Світ Гамільтона .​ Про червоні мундири, короля Георга, революцію тощо. Але чи знаєте ви про дві найбільші проблеми, про які писали тоді громадяни? Більше ніж податок на чай?»
  Пусті погляди зустрілися з його проникливим поглядом.
  «Плітки і підслуховування. Вони одержимі колоністами. Загрози їхньому приватному життя. Ось цитата одного гостя з Великобританії в Америці вісімнадцятого століття: «В Англії кожен, здається, знаходить повну зайнятість у своїх власних турботах. Тут, здається, люди неспокійні, поки не знають усіх справ».
  Смішки з класу.
  «Я говорю про . . . вторгнення . Я визначаю, що хтось або щось навмисно проникає в місце чи ситуацію, де вони небажані чи незапрошені. У цьому курсі ми розглянемо історію людства через призму цих порушень. І дізнайтеся, що зловмисник міг зробити — і може зробити — щоб захистити себе від зловмисника».
  Він чекав, поки студенти строчать нотатки на папері або вводять їх у ноутбук. Він не дозволяв аудіо- та відеозапис своїх лекцій.
  «Які типи вторгнень ми будемо охоплювати? Злочин, наприклад. Всі злочинці вторгаються. Потім війна. З часів Пелопоннеської війни у п’ятому столітті до нашої ери відбулося п’ятсот вісімдесят вісім повних вторгнень однієї національної держави проти іншої та десятки тисяч менших вторгнень протягом історії.
  «Тоді є політичне втручання. Усі закони та нормативні акти впливають на нас, а деякі вважають їх нав’язливими. Урядове стеження? Вторгнення. Видобуток корпоративних даних? Вторгнення. А як щодо релігії? Коли втішна секта заходить у ваше життя так далеко, що ви опиняєтесь у культі чи терористичній камері?»
  Він обвів поглядом клас. Кожен робив численні нотатки, але хто оцінив його зміст?
  Жоден з них. ще. У нього ще було кілька місяців, щоб привести їх у порядок.
  «Ваше особисте життя», — продовжував він. «Будь-які стосунки, будь то романтичні партнери, друзі, сім’я чи колеги, передбачають впускати когось у свої межі. Іноді це вітається. «Альянс», І назвати це. Іноді негативний. Це втручання, психологічно — і фізично — небезпечне. Подивіться на жорстоке подружжя та дітей».
  Він знав, що студенти неоднозначно сприймуть його слова. Якобі Герона не раз називали божевільним. Його називали помпезним, крикливим і параноїком. Однак, як і всі ті, хто проповідував, він продовжував поширювати своє послання, незважаючи на наслідки. Його місія полягала в тому, щоб розповісти своїм студентам, клієнтам і аудиторії лекцій про те, як швидко люди можуть здатися загрозам, які стають дедалі підступнішими та їх важко розпізнати.
  Він знав ці небезпеки з гіркого особистого досвіду.
  «Сьогодні ми почнемо з теми, яка до душі кожному. Перевищення уряду. Пам'ятаєте революціонерів-колоністів? Чи знаєте ви, хто був головним пліткарем у ті часи?» Коли ніхто не підняв руки, він продовжив: «Шпигуй за міськими поштмейстерами. Завдяки їм будь-який лист можна було б прибити на міській площі, щоб світ побачив. Звучить знайомо?»
  Тепер на кількох обличчях промайнуло розуміння.
  Почуття справжнього задоволення. Це визнавали всі викладачі та викладачі.
  «Точно як зламати ваші електронні листи сьогодні», — сказав він, пояснюючи це для решти. «Давайте поговоримо про деякі філософські основи концепції конфіденційності того часу».
  Через сорок п’ять хвилин Джейк закінчив свою лекцію та оцінив клас. Це був хороший, уважніший, ніж інші, вирішив він. Він давав їм URL-адресу свого веб-сайту, де містилася програма курсу, коли його голос замовк, наче заблокований двигун.
  Коридор за межами класу був затінений. Навіть така забезпечена установа, як Hewlett, не витрачала гроші на непотрібне освітлення.
  Але сумніву не було, на кого він дивиться.
  І, дивлячись на Кармен Санчес, схрестивши руки, дивлячись у свою сторону, він не міг не згадати слова, які продекламував своєму класу:
  Навмисне входження в місце чи ситуацію, де ви небажані чи незапрошені. . .
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 11
  Джейк Херон приховано дивився на Санчеса, коли вони поверталися до його офісу на східній стороні кварталу.
  Вони йшли мовчки, і він не мав наміру порушувати напругу, що виникла. Що б вона не прийшла йому сказати, вона повинна це сказати. А потім піти.
  «Я більше не в Бюро», — нарешті запропонував Санчес.
  «Справді?» Він навмисне зберіг рівний тон, приховуючи приплив гніву. Востаннє, коли він бачив її, вона була віддана ФБР, і більше нічого.
  «Пішов до розслідування внутрішньої безпеки. Кримінальна сторона DHS. Ви ніколи про це не чули».
  «Ні». Його тон натякав на ширшу правду: йому було байдуже.
  У той час як навчальні кімнати та адміністративна будівля Hewlett були приміським офісним парком, квадроцикл був ботанічним садом. Його могли вирізати та вставити з кампусів Гарварду чи Північно-Західного університету.
  Коли вони петляли гравійною стежкою, оточені розкішною рослинністю та густими, колихаючимися деревами, він уявив, як іній, що виходить від нього, в’яне пишне листя за ними.
  Незважаючи на те, що він вирішив не вступати в справу, його цікавість була викликана. «Ти приїхав сюди?»
  Дорога з Лос-Анджелеса до Берклі зайняла майже вісім годин через інтенсивний рух по 101, яка часто була забита, як погана артерія. Більше мальовнича мандрівка шосе 1 потребувала цілого дня — і ризикувала пірнути зі стофутової скелі в Тихий океан.
  «У нас є літак».
  Ще гірший передвісник. Кожен, хто користується приватним літаком, щоб відвідати вас, повинен мати важливу програму. Що, у свою чергу, означало, що її нелегко відвернути.
  Голос позаду них перервав його міркування. «Мудак!»
  Він відчув, як Санчес напружилася, коли вона намагалася знайти мовця. Її рука просунулася до талії, де, як він гадав, ховалася зброя?
  Джейк уявив, що зараз у неї стільки ворогів, скільки в Бюро.
  Не виявивши жодної загрози на її адресу, Санчес, мабуть, дійшов висновку, що вигукнута образа була призначена для нього, і запитально подивився на нього.
  Він пояснив, що вчора викликав ненависть багатьох студентів і викладачів, коли виступив у програмі дебатів. Він мав виступити проти молодого, екстремістського представника держави, чиї погляди були, м’яко кажучи, запальними.
  Контингент студентів — і, що більш тривожно, професорів — зірвали захід і продовжували кричати на чоловіка. На їхній шок, Джейк наказав охороні кампусу вигнати їх із приміщення. Протестувальники чомусь відчули, що Джейк порушує їхнє право на свободу вираження поглядів, оскільки він не дозволяв їм порушувати чиєсь право на свободу вираження поглядів. Було шкода, що вони не поводилися краще. Їм було б приємно побачити, як Джейк розрізав сумного невігласа на дрібні шматочки.
  Він знав, що його недопущення до протестувальників стало причиною пропусків у перший день і лютих поглядів у його класі незадовго до цього.
  «Тут». Він штовхнув двері офісної будівлі, і їх зустрів запах фарби та часнику. Перший поверх займали аудиторії художнього відділу та їдальня.
  Одного разу вгору він підійшов до дверей свого кабінету й дістав із кишені на блискавці ключ, схожий на дискету для ланцюжкового замка. Це був один із найпотужніших механізмів безпеки винайшли. Джейк міг зламати більшість замків, але злом ланцюгового замка міг зайняти до десяти хвилин (звичайний зловмисник може витратити годину-дві або, швидше за все, здасться).
  Інші офіси на поверсі були захищені електронними картковими замками RFID, на диво марною формою захисту.
  Вона показала на табличку.
  П ПРОФ . ДЖАКОБІ ГЕРОН .​​
  «Не «Джейк»?»
  «Або». І чому її хвилювало?
  Поки вони входили в напівтемряву, затхлу кімнату, він ще раз подивився на неї. Вона мало чим відрізнялася від того, як він бачив її востаннє, кілька років тому. Спортивна, впевнена, урівноважена, усвідомлює своє оточення. Безперечно приваблива своїм довгим темним волоссям, карими очима та обличчям у формі серця. Проте її вираз виглядав... . . що це було? Охороняється. Можливо, це вказує на те, що вона бачила багато чого на роботі, і багато чого з цього важко побачити.
  Він пригадав останній раз, коли вони були в тісному контакті, фізичному контакті, ці шовковисті пасма торкалися його обличчя, її підтягнуте тіло притискалося до його.
  Чотири роки тому, на Святвечір. . .
  Спогад про запах наплив назад. Лаванда. Так, він згадав це з тієї ночі. Зараз він відчув запах. Потім Джейк відігнав це відчуття, підняв стос паперів зі стільця, щоб вона сіла, а сам улаштувався за столом з ДВП, який використовував як письмовий стіл.
  Як швидко він міг її позбутися? Те, що вона скинула свою шкіряну куртку — покрою, схожого на його коричневий бомбер, але чорного — і поклала її на сусіднє крісло, сідаючи на місце, не було добрим знаком. Вона носила такий одяг, який він пам’ятав. Чорні брюки, черевики, темно-сірий светр, те, що більшість назве бізнес-кежуал. Кілька прикрас — золоте намисто на ланцюжку, дві каблучки, хоча палець на серці був оголений.
  І, звичайно, великий чорний пістолет на її правому стегні.
  Вона озирнулася. «Коли я навчався в коледжі, тут можна було розмістити п’ять кабінетів викладачів».
  Захаращене приміщення було футів двадцять на тридцять. На полицях до стелі стояли ряди книг, папок, електронних таблиць, статей і роздруківок. На столах позаду стояли комп’ютери та їхні життєво важливі органи, фотоапарати, аудіозаписувачі, біноклі, інструменти, безпілотники та їх частини (вони, як правило, падали), пучки дротів і кабелів і десятки пошарпаних металевих та чорних валіз із обладнанням.
  «Я орендую його у школи», — сказав він. «Я обмінюю плату за навчання на приміщення. Ведіть і мій бізнес звідси».
  У кутку стояв подвійний матрац, накритий простирадлами, подушка й ковдра. Зрідка ночував тут. Його квартира була чудовою, приємних вісімсот квадратних футів з видом на затоку та чудовим видом на Алькатрас, але він не хотів витрачати час на дорогу, коли робота була гарячою. Він не мав бажання розповідати про це спеціальному агенту Кармен Санчес, якщо справді такою була її нинішня посада.
  Він провів її погляд на фотографії в рамках на підвіконні за столом. Його дядько Джон і тітка Марта. Потім його брат, Руді, і його донька — племінниця Джейка — Джулія, худі та спортивні, недбало заплетені у французьку косу біляві коси. Один знімок був крупним планом Джулії з гарним обличчям, всипаним веснянками, усміхненою, тримаючи в руках подарунок, який отримав для неї Джейк.
  Саме ця картина на деякий час привернула увагу Санчеса.
  Нарешті вона озирнулася на нього. «Отже. Вам цікаво».
  Він незмінно підняв плече.
  «Мені потрібно зламати шифрування. І ти найкращий в країні».
  «О, ти мені лестиш ? Справді, Санчес?»
  Він очікував від неї більшого, сподівався, що вона буде вище такої дешевої тактики.
  Його реакція збентежила її, і він на мить задумався, чи її коментар не був взагалі тактикою, а чесним висловленням думки.
  Але відразу постало інше питання.
  За нею були б усі ресурси Homeland — імовірно, ФБР, — тому вона, мабуть, справді відчайдушно прагнула його розшукати.
   чому
  Він спрямував на неї очі. І чекав.
  Вона вловила його мовчазне запитання. «Це не в обліку, Герон», — тихо сказала вона. «Я фрілансер».
  Він був здивований. М'яко кажучи. Це не звучало як пані За книгою. «І?»
  «Я федеральний, і це місцевий випадок. Замах на вбивство та напад при обтяжуючих обставинах відповідно до Кримінального кодексу Каліфорнії. Я не маю юрисдикції. Округ Ріверсайд проводить розслідування, але в них мало персоналу, тому воно було згорнуто». Її голос набув ділового відтінку. «І це просто недостатньо добре для мене».
  «Чому ФРС розслідує державний злочин?»
  «Моя сестра, Селіна. Вона була жертвою».
  Що б він не думав про Кармен Санчес, він не мав злоби до дівчини.
  «Вона…»
  «З нею все гаразд, але хлопець, який зупинився, щоб допомогти їй, опинився у реанімації через свої проблеми».
  Санчес пояснила, що незнайомець почав розмову з Селіною в кав’ярні в її університетському місті Перріс, Каліфорнія. Спочатку він здавався нормальним, хоча щось у ньому викликало у її сестри підозри. І він попросив позичити ручку, а потім зазирнув у її сумку, коли вона її відкрила.
  Гаманці та гаманці були улюбленою мішенню для різного роду зловмисників, оскільки вони могли дізнатися багато про можливих жертв, їхні ресурси та захист.
  «Щоб перевірити, чи вона озброєна», — сказав він.
  «Ось що я думаю. Він пішов за нею, покотив щось схоже на білий мармур до її ніг, щоб відвернути її увагу, а потім напав. Збирався використати гімнастичну мотузку, схожу на ту, яку вона використовує у своїх заняттях, щоб задушити її. Вона відбивалася. Самарянин підійшов, і злочинець вдарив його ножем. Зняв, поки Селіна зупинила кровотечу».
  Санчес пояснила, що її сестра забила пальник злочинця під час нападу. «Вона перейшла до налаштувань і вимкнула блокування екрана до закінчення часу очікування».
  «Розумний хід».
  «Телефон сам по собі тупиковий. Не вдалося використати частковий друк із SD-карти. У Touch DNA не було збігів у CODIS, і вони не змогли відстежити жодної інформації про покупку. Техніки округу Ріверсайд вилучили з нього деякі файли, але не змогли зламати шифрування». Вона витягла з кишені пластиковий пакет із флешкою. «Детективи відобразили для мене вміст — професійна ввічливість».
  Або професійне залякування , подумав Джейк. Її очі могли бути досить . . . наполегливий.
  Вона підсунула сумку до нього.
  Він подивився вниз, але не зробив жодного руху, щоб підняти його. «Наскільки ви фрілансер? Ви повинні знати когось із Cyber у Quantico».
  «Говорять, що це займе пару тижнів. І навіть тоді це може бути поза ними».
  Інтригуючий. У них були зламники кодів світового рівня.
  «У мене таке відчуття, що він має на увазі більше жертв. Тому мені потрібно зламати ці файли. Зараз».
  Спалах рішучості, який він так добре знав.
  «Отже, це . . .” Він махнув рукою.
  «Так, Герон. Я закликаю на свою користь».
  Після всіх цих років.
  добре. Покінчи з цим і відпусти її в дорогу.
  Він узяв запечатаний мішок. «Рукавички?»
  «Ні. Це не головне».
  Це означало, що накопичувач не буде представлений як доказ на суді, тож йому не потрібно було зберігати його в первозданному вигляді й уникати отримання на ньому власних відбитків.
  Він завантажив діагностичну програму — саморобний ідентифікатор вірусів — і почав сканувати флешку. «Потрібно перевірити його на наявність несправностей».
  Вона спохмурніла. «Це надійшло прямо від детектива у справі».
   Можливо, зловмисне програмне забезпечення заражає відеоігри, які люблять бабусі й дідусі подарувати своїм онукам на Різдво. У п’ятому вимірі Інтернету ви нікому не довіряли.
  Коли програма пройшла перевірку, він переглянув дані та виявив, що програмне забезпечення операційної системи телефону було стандартним і не цікавило кримінального слідчого.
  Потім Джейк визначив три файли, про які вона згадувала.
  SD. BLF
  P. BLF
  JM
  За допомогою текстового редактора він відкрив перший, який починався:
  
  Другий файл був схожий.
  "Азіатський?" — запитав Санчес.
  «Азіатські персонажі . Для них немає значення. Ось так виглядають зашифровані файли в редакторі. Перші два використовують модифікований алгоритм Blowfish».
  Він відкрив третій, і вони побачили блок символів.
  
  Санчес сказав: «Хімічна діаграма».
  «Ви впізнаєте це?»
  «Ми з органікою добре ладнали». Вона підняла дві долоні. «Щось у нас із Селіною є спільне. Але я не знаю, що це таке».
  «Це алгоритм шифрування. Ніколи раніше не бачив нічого подібного».
  «Ви можете розшифрувати це?»
  «Я? Ні, більше ні. Зазвичай я проводжу власне фізичне тестування пера — тестування на проникнення — на підприємствах і вдома моїх клієнтів. Здаю роботу в інтернеті за договором. Це шістдесят годин на тиждень, щоб бути в курсі хаків і експлойтів. У мене немає часу».
  «Добре, тоді один із ваших підрядників».
  Він прокручував рядок за рядком коду. «Можливо. Є одна людина. . . вона спеціалізувалася на альтернативах». Він подивився на неї. «З давніх часів».
  Санчес скривився. «Із кумедним ім'ям».
  «У неї було багато ручок, нікнеймів і псевдонімів, весь час їх міняла. "Аруба". Це той, який вона використовувала найчастіше».
  «Ось і все. Вона все ще на островах чи переїхала на інше ім’я та місце?»
  «Не знаю». Джейк не знав, чи ця мініатюрна спортивна жінка ще жива, не кажучи вже про бізнес. В біса, вона може бути у в'язниці.
  «Ви можете її запитати?»
  Дивуючи себе, він згадав її безпечну адресу електронної пошти в темній мережі та надіслав коротку нотатку, очікуючи повідомлення про помилку 404 Not Found .
  Але не пізніше ніж через тридцять секунд його екран засвітився відповіддю в ланцюжку.
  Аруба: Нічого лайна. Це справді ти, Беббідж???
  Санчес читав через плече. «Хто це?»
  «Я. Моєю ручкою був Беббідж-28. За Чарльзом Беббіджем. Він створив перший комп’ютер у 1800-х роках. Двигун відмінностей».
  Навіть у цій незрозумілій частині Інтернету справжні імена ніколи не використовувалися.
  Беббідж: Насправді. Так би мовити.
  Аруба: потрібна автентифікація.
   Санчес багатозначно повернула голову. «Я не дивлюся, чи збираєтеся ви вводити пароль».
  Джейк засміявся. «Жодного секретного коду. Просто те, що тільки ми двоє знаємо».
  Беббідж: Гідромасажна ванна. Курмайор, Італія. На__?
  Швидко з'явилася відповідь.
  Аруба: 1 грудня. Падав сніг. А ми-
  Беббідж: Це досить добре.
  Санчес глянув на нього. Він проігнорував це.
  Аруба: Боже чорт, це справді ти! як справи що ти задумав
  Беббідж: Добре. Тестування пера. Ви?
  Аруба: Написання сценарію, щоб стежити за ШІ. Якби це було по-своєму, не було б потреби в людях. Але враховуючи, що це ти, Беббідж, це не випадкова розмова.
  Він навряд чи очікував, що вона закінчить емодзі з кривим обличчям, але вона цього не зробила.
  Беббідж: Ми наздоженемо пізніше. Є запитання. Є деякі файли з шифруванням, яких я ніколи не бачив. Є можливість спробувати свої сили?
  Аруба: Вони чисті?
  Беббідж: Проктоскоп.
   Аруба: Стріляй у них по-моєму.
  Він набрав і натиснув Return.
  Аруба: Отримано.
  Минула мить.
  Аруба: Так, дивний сценарій. Але я не здивований.
  Джейк помітив, що Санчес дивиться в його бік. Не звертаючи на неї уваги, він нахилився до клавіатури.
  Беббідж: Сенс?
  Аруба: Єдине, чого я очікую від вас, — це несподіваного. Зачекайте.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 12
  «Ви думаєте, що вона зможе це зробити?»
  Джейк неуважно відповів на запитання: «Аруба має доступ до Фугаку».
  Санчес звів брову. «Яка?»
  «Один із найшвидших суперкомп’ютерів у світі. Порушив екзашкалу на один квінтильйон обчислень за секунду. Однак не послідовно. Зазвичай ви отримуєте лише близько чотирьохсот сорока петафлопсів. Але цього має бути достатньо для нас».
  Перетравлюючи інформацію, Санчес задумався, чи допоміг їй час, проведений у Cyber, оцінити обчислювальну потужність у його розпорядженні.
  Через мить вона порушила мовчанку. «Я думав про ту статтю, яку ви написали в Журналі кримінальної психології ». Крики ззовні на мить привернули її увагу.
  Ситуаційна обізнаність. . .
  Вона продовжила: «Про слідчих, які аналізують злочини з точки зору вторгнення».
  «Ти прочитав це?»
  Вона знизала плечима. «Дощова субота, і на Netflix не було нічого хорошого».
  Його початкові абзаци гласять:
  Автор цієї статті є тестувальником проникнення, фахівцем із безпеки, робота якого полягає в тому, щоб намагатися знайти слабкі місця в комп’ютерних мережах і фізичних об’єктах своїх клієнтів. Ця робота вимагає від нього проникнути в голову потенційного зловмисника та, з дозволу клієнта, порушити його безпеку. Таким чином, він визначає слабкі місця, які називаються «точками потенційного вторгнення», і пропонує пропозиції щодо того, які кроки вжити, щоб захистити себе від справжніх зловмисників.
  Маючи певний досвід роботи з правоохоронними органами в минулому, автор припускає в цій статті, що процес перевірки пера можна було б змінити та використовувати органами влади для виявлення правопорушників. Після скоєння злочину (а всі злочини є вторгненнями), слідчі можуть стати тестувальниками ручок навпаки і спробувати виявити точки потенційного вторгнення, через які злочинець міг отримати доступ до жертви або місця злочину, і таким чином спробувати дізнатися відомості, які дозволять встановити особу злочинця, і, якщо вона незрозуміла, мету злочину.
  Слідчі також можуть використовувати вторгнення як інструмент для встановлення мотиву, визначаючи, чи було вторгнення кінцевою метою злочину (наприклад, викрадення картини з галереї з метою її продажу) чи засобом сприяння іншому злочину (викрадення людини). охоронець галереї, щоб визнати його особу, а потім вкрасти картину).
  "Це було цікаво", - сказав Санчес.
  «Ви спробували це?»
  «Ні. Я подумав, що спершу варто поговорити з тобою». Вона взяла яскраво-червоний дисковод — 5¼ дюймів — який справді був дискетою. Весь вміст містив 360 Кб. Приблизно розміром з одну маленьку мініатюру фото. Він сумнівався, що вона коли-небудь бачила такий антикваріат.
   Вона поставила його.
  «Як би ви проаналізували те, що сталося з Селіною?» — запитав Санчес, перериваючи його міркування.
  Чи її ласка — він подумки написав це слово з великої літери — дала їй право на щось більше, ніж зламати кілька файлів? Він вирішив дати їй усе, що вона попросить, щоб якомога швидше завершити всю цю неприємну ситуацію.
  Правда, він був заінтригований курйозним злочином. Тих, хто мав талант зламувати замки, як правило, намагалися розгадати й ширші таємниці.
  «Спочатку я задам друге запитання. Яка була його мета? Сам напад чи сприяння якомусь іншому злочину?»
  Вона сказала: «Не пограбування чи сексуальне насильство. Можливо, він мав на увазі якийсь посмертний фетиш, але він був у громадському місці. Ні, я думаю, він просто хотів її вбити».
  «Давайте триматися вбивства заради нього самого. Припустимо, це була його мета. Щось у його поведінці свідчить про те, що він діяв від чийогось імені?»
  «Професійний удар?»
  «Точно», — відповів він. «У неї є вороги?»
  «Нічого, про що вона ніколи не згадувала. Сумніваюся. Вона . . . наймиліша дитина на Землі».
  Джейк вирішив не запитувати, чому Санчес вагався саме в цьому місці речення.
  «Викривач?»
  «Ні. Принаймні вона мені ніколи не казала».
  «Ви повинні запитати її».
  Знову вагання. «Я буду».
  «Чи має ваша сестра доступ до конфіденційної інформації в школі, на роботі чи від друзів? Чи могла вона щось знати про когось, хто змусить її замовкнути?»
  «Вбити її з такої причини?» Санчес виглядав скептично. «Вона неповний робочий день працює у відділі персоналу у великій компанії в Ріверсайді графство. Не пам'ятаю імені. Але все, що вона робить, це обробляє рутинні файли співробітників. Нічого суперечливого, про що я коли-небудь чув. І жодної проблеми з босом. Її керівник хороший хлопець. Що стосується школи? Вона просто студентка. Ніякої драми. Ніякої політичної активності чи чогось іншого. Не її річ».
  «Гаразд, Санчес». Він кинув на неї випробовуючий погляд. «Що з тобою?»
  «Я?»
  «Ви нажили собі ворогів», — підказав він. «У вас є надійний захист». Він глянув на її пістолет. — Але твоя сестра — м’яка мішень. Через неї хтось міг до вас дістатися».
  Вона похитала головою. «Мені погрожують, як і будь-якому в правоохоронних органах. Але ніхто не на радарі».
  Він розглядав факти. «Тож ми ще не можемо відповісти на це запитання: чи хотів він її смерті заради неї самої. Або тому, що вона потрібна була йому мертва для здійснення якогось іншого злочину».
  Санчес похитала головою. «Жоден не має сенсу».
  «Добре, наступне запитання, PPI. Точка потенційного вторгнення».
  «Я повинен . . .”
  Він запропонував: «Ви повинні впізнати їх, як він до неї потрапив. І працювати задом наперед. Грабіжник отримує жертву, тому що опівночі темної ночі гуляє головною вулицею, коли в певній частині міста вимкнені ліхтарі. Чи знав він, що вона піде цією вулицею? як? А чому саме в той час? Чи знав він, що вимкнуто світло? Він перевіряв територію раніше? Він погасив світло чи перерізав дроти? Він цікавився нею особливо, тобто знав її чи знав про неї? Якщо так, то яким чином? Отримайте списки всіх її друзів, колег. . . Це триває і продовжується, Санчес.
  «Незалежно від того, наскільки обережні люди, наскільки пильні . . . завжди є слабкі сторони, якими можна скористатися».
  «ІЦН».
  «ІЦН. Це життєво важливе питання. У її випадку? Вони знають один одного?»
  «Ні».
  «Контакт перед нападом?»
  «Ні. Не те щоб вона знала».
  Джейк припустив: «Він був в аудиторії на одній із її зустрічей?» Він би бачив, як вона використовує мотузку».
  «Можливо. Але, знову ж таки, вона не пам’ятала, що бачила його».
  «Чи можете ви відстежити відвідувачів подій через продаж квитків?»
  Вона засміялася. «Це не НБА, Герон. Це коледж гімнастики. Ви входите, сідаєте на трибуни, дивитеся зустріч і йдете».
  Він замовк і нахмурився. «О, не кажи мені, що вона опублікувала фотографії чи кліпи свого виступу?»
  Коротка пауза. «Не роби такого обличчя, Герон. Вона дитина».
  Він глузував. «Ще одна причина не публікувати. Соціальні мережі – це цукерки для зловмисників. Це найбагатший PPI, який у нас є».
  «Тобі не потрібно читати мені лекції. Я змусив її закрити Facebook, Twitter або X або що там, Insta та Snap».
  «Є й інші».
  «Це ті, якими вона користувалася».
  «Тож PPI, ймовірно, віртуальний. Оскільки він був обережним під час фізичної атаки, він діяв би так само онлайн. Повністю анонімно. Проксі, VPN. Ви ніколи не знайдете його таким чином». Він розглядав інші можливості. «Я впевнений, що ви зібрали хронологію з відеороликів у кав’ярні та навколо неї та на місці нападу. Ви бачили, звідки він прийшов, у який бік побіг?»
  Вона скривилася. «Частина його організованих злочинців. Він вибрав місце без камер. Є його силует і темний позашляховик. Ось і все».
  «Ви робите все правильно, аналізуючи ІЦН. На мою думку, у вас ще недостатньо фактів. Продовжуйте копати. І продовжуйте розглядати питання, чи хотів він її смерті заради неї самої чи як додаток до іншого злочину».
  Санчес, здавалося, сприйняв це задумливо. Тоді вона підняла телефон і показала йому поліцейську білу людину з вирізаним обличчям, круглими окулярами, короткою бородою та бейсболкою. Другий малюнок показав крупним планом павука, написаного чорнилом на його зап’ясті. Якусь мить Джейк розглядав його. «Непогане мистецтво».
  Кармен сказала: «Заслужив йому прізвисько Spider Tatt Guy від моєї сестри. Чи можете ви з цим щось зробити?»
  «Як що?»
  «Розпізнавання обличчя?»
  «Використовуючи ескіз? Ви коли- небудь пробували це?»
  Вона оглянула тьмяні закутки місця. «Я подумав, що, можливо, ви зможете отримати доступ до якоїсь передової програми ШІ, яка все ще розробляється. Знаєте, такі, які є в дослідницьких університетах. Речі, яких ще немає в полі».
  «Ну, я не знаю. І якби я знав програму, яка могла б ідентифікувати підозрюваного за таким малюнком, як ви думаєте, якою була б моя відповідь?»
  «Не дуже позитивно».
  Джейк щойно написав гостру статтю про жінку, заарештовану через те, що система зйомки обличчя поліцейського департаменту помилково ідентифікувала її як торговця наркотиками. Небезпеки відеоспостереження та розпізнавання облич зайняли цілих три години в його курсі.
  Його комп’ютер спалахнув вхідним повідомленням.
  Аруба: розшифруйте перші два. Див. додається. Розбір метаданих. Потрібно вивести останній файл. Алгоритм я ніколи не бачив. Дуже круто. Дуже праведно. Дуже складний.
  Швидкий сміх від Санчеса. «Просто так? Quantico сказав, що це може зайняти тижні».
  Джейк знизав плечима. «Один цілий один квінтильйон».
  І той факт, що крекінгом займалася Аруба, не зашкодив.
  Він відповів емодзі піднятим великим пальцем і відкрив вкладення. Це були дві фотографії, виставлені поруч. Ліворуч був чоловік років шістдесяти в діловому костюмі, який виступав на церемонії закладки першого каменю для проекту нерухомості.
   Санчес стурбовано зітхнув і вказав на зображення праворуч — вродливої темноволосої молодої жінки в червоному трико, яка приймає медаль на стрічці. У її лівій руці була райдужна мотузка.
  — Селіна, — сказав Джейк.
  «Цієї весни вона посіла друге місце на конкурсі». Санчес скривився. «І, так, фотографія була у Facebook».
  «Ти впізнаєш чоловіка?»
  «Ні».
  «Відправте це своїй сестрі. Подивіться, чи зробить вона це».
  Санчес прочитав її електронний лист, і він надіслав їй фото, яке вона переслала.
  Відповідь надійшла за кілька секунд. Вона примружилася на текст. «Ліна каже, що ніколи його не бачила».
  Джейк отримав ще одне повідомлення з Аруби, і він не міг не подумати про гідромасажну ванну в П’ємонті, льодовик у Монте-Б’янко, що розкинувся перед ними, коли хмарами витала пара. З двох годин, які вони провели в бурхливій блакитній воді, половину часу присвятили обговоренню переваг і недоліків мови асемблера.
  Він прочитав повідомлення. «Вона отримала метадані. Перше фото було зроблено в Сан-Дієго два дні тому. Неможливо позначити точніші геотеги. Щось означає?»
  «Ні». Санчес підняла трубку й подзвонила. «Миша. Ти на спікері зі мною та Джейком Героном».
  Через динамік мобільного телефону пролунала відповідь пошепки. «З . . . Чапля ?»
  Ким була ця «Мишка» і якими історіями про нього поділився з нею Санчес?
  «Мені потрібно, щоб ви запустили той самий профіль, що й атака Селіни», — продовжив Санчес. «Сан-Дієго. Жертва — білий чоловік, років шістдесяти або близько того. Зображення вже в дорозі. NCIC, округи Сан-Дієго та Імперіал».
  «Я запрошую Деклана на це». Лінія замовкла, коли їх перевели на утримання.
  Більше ніж трохи цікавий, він кинув погляд на Санчеса. «Миша?»
  «Мій помічник. Її справжнє ім'я Альвільда. Більшість часу вона проводить в Інтернеті. Отже: «Мишка».
  Джейк припустив, що існують гірші ручки, ніж пристрій інтерфейсу користувача.
  Через кілька хвилин із динаміка пролунав крикливий голос Мауса. «Дещо знайшов, Кармен. У NCIC нічого не було. Але я спілкувався з відділом убивств SDPD. Вчорашнє вбивство. Вальтер Кемп, шістдесят. Жив у Ла-Хойя. Забудовник нерухомості. Забитий до смерті лопатою, яку залишили на тілі».
  «Постановний жетон», — сказав Санчес.
  «Це могло бути те, що він планував з мотузкою». Джейк знав, що деякі серійні злочинці залишали предмети як повідомлення. Іноді значення було очевидним, іноді залишалося загадкою для розгадки слідчим. Іноді значення не мало сенсу ні для кого, крім підозрюваного.
  Маус сказав: «Вони сприймають це як засідку».
  Санчес пояснив, що це означає, що це вбивство за особливих обставин. . . і відкрив можливість смертного вироку, хоча в Каліфорнії нікого не страчували майже два десятиліття.
  Джейк запитав: «Чи була знайдена маленька біла кулька?»
  Миша вагалася.
  Санчес сказав: «Все гаразд. Він консультує».
  Він не знав, що робити з її характеристикою його участі, але припустив, що вона більш-менш точна.
  Мишка відповіла. «Так».
  Санчес і Джейк поділилися поглядами. Той самий МО.
  Маус запитав: «Ви хочете, щоб я зв’язався з цим у шерифа Ріверсайду?»
  Перш ніж відповісти, Санчес ще раз поглянув на фотографію Джейкової племінниці. «Ще ні».
  Джейк подивився на Санчеса. «Ти розумієш, що маєш?»
  «Розумний, організований серійний вбивця без помітних мотивів, який не відповідає жодному класичному профілю». Вона зітхнула. «Найважче зловити хижака-вбивцю. І швидкість. . . два за два дні. Навряд чи коли-небудь бачу це». Свій наступний коментар вона спрямувала до телефону. «Мишко, мені потрібно потрапити до штабу СДПД. Коли буде наступний трансфер із Сан-Франциско?»
  «Тримайся. . . нічого до Сан-Дієго, але я знайшов рейс із SFO до аеропорту Джона Уейна. Є простір».
  «Взяти мене за це. Я поїду в Сан-Дієго. Напишіть мені назву свинцевого щита на справі Кемп».
  «Ти зрозуміла, Кармен».
  Санчес відключився.
  Джейк чітко виклав свою позицію. «Якщо Aruba зможе розшифрувати третє повідомлення, я надішлю його вам». Їхні очі зустрілися. «Тоді ми квитуємо».
  «Тоді ми квитуємо». Вона простягнула руку й потиснула йому руку, що здавалося дивним безособовим жестом, враховуючи характер останнього контакту між ними в той фатальний переддень Різдва.
  Коли її волосся з запахом лаванди розсипалося по його шкірі. . .
  Вона подивилася на нього таким поглядом, який можна було б описати як скромний. «Мені сподобався цей рядок у вашій статті».
  Він підняв брову.
  Вона продовжила: «Що у вас був досвід роботи з правоохоронними органами». Заховавши блокнот, вона пішла до дверей. «Дивись, Герон...»
  Стукіт і бризки з одного з його вікон налякали їх обох. Хтось кинув на скло вишневою сльотою.
  Воно текло вниз, як густа червона кров.
  «Дебати?» — запитав Санчес. «З конгресменом-екстремістом?»
  Він відмахнувся від запитання. «Воно згасне. Серед протестувальників переважно студенти. У них така уважність, як у комарів».
  «Що ж, удачі».
  Джейк Херон не мав уявлення про те, чи мав на увазі спеціальний агент Кармен Санчес мстивих студентів чи все життя.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 13
  Деннісон Феллоу сів у своєму ліжку й перекинув ноги через бортик, упершись ступнями в холодну бетонну підлогу.
  Невблаганний прямокутник, з якого б не були зроблені футони, був укритий простирадлами, які посіріли від занадто багатьох прань із занадто малою кількістю мила. Ковдра була потертого коричневого кольору і збивалася.
  Він перевірив час на телефоні. Зазвичай він вставав раніше. Але вчорашня катастрофа сильно вразила його, і він міцно спав до двадцяти хвилин тому.
  Одягнений у футболку та білі боксери, він стояв і, здригаючись, розглядав синець на нозі, люб’язно наданий сучкою Селіною. Біль мав подвійну різкість, щипаючи і коліно, і душу — нагадування про його невдачу.
  Але Феллоу добре знав, що невдачі часто можна виправити.
  Він зашкутильгав у ванну кімнату, де схопив пляшечку безрецептурних знеболюючих таблеток і витрусив дві собі на долоню. Відкинувши голову назад, щоб насухо проковтнути їх, він помітив кілька сіток на кроквах пофарбованої в чорний колір стелі підвалу. Він нещодавно переїхав у будинок і раніше їх не бачив. Він оглянув більший, безладний пучок, відомий як «заплутана павутина», хоча більшість людей називали їх павутиною — перша частина слова походить від староанглійського «coppe» для павука. Ці типи павутини, створені певним сімейством павукоподібних ( Theridiidae ), є особливо липкими, як люди дізнаються, коли намагаються змести одну.
  Він дивився на масу. Павутина зачарувала Феллоу. Павуки почали виробляти шовк, коли вони переселилися з моря на сушу приблизно чотириста мільйонів років тому. Матеріал надходить із фільєрних залоз істот на їх черевній частині, кожна з яких виробляє різний тип шовку для певної мети — гладкий і товстий для втечі, липкий для пастки, крихітний для обгортання здобичі.
  Він почекав кілька хвилин, але здавалося, що ця павутина покинута. Розчарування.
  Фаллоу любив павуків. Вони були винахідливі та наполегливі. . . і набагато надійніше, ніж люди. Він узяв у них своє нещодавнє прізвисько не тільки тому, що воно було моторошним і лякаючим — хоча було й таке, — а через свою прихильність до всього, що стосується павукоподібних.
  Це не поширювалося на комікси та популярні фільми. Феллоу не вистачило терпіння до супергероя, поведінка якого не відповідала серцю й душі павука. Що стосується стрільби павутини з кінцівок, то це робили лише деякі павуки. Дарвінівська кора може стріляти нитками, у п’ять разів твердішими за кевлар, на висоту до сімдесяти п’яти футів.
  Дім Феллоу знаходився за тридцять хвилин їзди в Санта-Барбарі, тож він розбився тут, у підвалі односімейного будинку в Анахаймі, щоб бути ближче до того, що він вважав «дійством».
  Не знайомий із підвалами, Феллоу вирішив, що це не страшно. Його спальня була в дальньому кінці великої відкритої зони, стіни якої були обшиті панелями з штучного клена, виконані в стилі «зроби сам», з невідповідними головками цвяхів і недбалими порізами. Ця головна кімната мала розміри приблизно двадцять п’ять на тридцять футів. Були столи і розкладні стільці, диван, величезна комп'ютерна станція, холодильник і мікро. Ящики Red Bull, Mountain Dew і стручки кави для добре використовуваного чорного Keurig. Територія, освітлена люмінесцентними лампами, готовими до проведення допитів, нагадувала людську печеру або будинок клубу.
  Закінчивши в тісній ванній кімнаті, він одягнув темно-коричневі штани та блакитну сорочку з наддовгими рукавами. Він міцно застібнув манжети, щоб приховати внутрішню частину зап’ястка чорної вдови, найчуттєвішого з павукоподібних, з круглим, блискучим шкіряним тілом і червоним. позначка у формі пісочного годинника, яка служила застереженням для хижаків. Він знав, що Селіна допомогла б поліції зробити ескіз його обличчя, і вона, можливо, також побачила тату. Тож окрім зміни зовнішнього вигляду йому доведеться ховати павука, доки він його не видалить або не переробить.
  Ще одне, за що її ненавидіти.
  Він сів за стіл поруч із футоном і завантажив комп’ютер, щоб перевірити різні канали. Напад ще не потрапив у новини. Піднявшись і потягнувшись, він пішов у підвал. Невдовзі сюди приїдуть інші люди, але поки він сам. З холодильника він дістав коробку з ананасовим соком, застряг у соломинці й випив вміст. Саме так Thomisidae — квіткові павуки — обідають, впорскуючи травний сік у свою здобич і висмоктуючи зсередини, залишаючи ідеальну оболонку.
  Погляд на годинник. Гаразд Час для роботи.
  Повернувшись у спальню, він сів за свій стіл, увійшов на корпоративний веб-сайт і ввів ідентифікатор співробітника та пароль. Він накинув на голову гарнітуру й мікрофон і навмання натиснув цифрову клавішу.
  І Деннісон Феллоу, який був і талановитим убивцею, і затребуваним позаштатним оператором кол-центру, почув клацання та сказав: «Доброго ранку, ласкаво просимо до служби підтримки клієнтів American General Appliances. Чи можу я сказати ваше ім’я?»
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 14
  Кармен пройшла крізь подвійні двері шестиповерхової будівлі департаменту поліції Сан-Дієго, яка виглядала відповідно до Сан-Дієгана, з його бездоганним білим і синім кольором зовнішнього вигляду.
  Вона показала своє посвідчення поліцейському, який вручив їй перепустку та направив до відділу вбивств на четвертому поверсі.
  Коли вона вийшла з ліфта, її привітав Анрі Етьєн, високий, худий, як рейковий детектив, з яким вона коротко розмовляла по дорозі сюди зі свого будинку в Хантінгтон-Біч. Вона подивилася на нього, і її першою думкою було: звідки він узяв одяг, щоб підходити до такої фігури?
  Де б це не було, він знайшов хороше джерело або вмілого кравця. Його вугільно-сірий костюм сидів ідеально. Вона була акуратно випрасувана, як і його сіра шовкова сорочка та краватка. Монохроматичний ефект доповнював сріблястий колір на скронях його афро з прилеглим вирізом, надаючи йому образ високої моди прямо з GQ .
  «Дорога тут?» — ввічливо запитав він, ледь помітний карибський акцент надав його словам екзотичного відтінку.
  Автомагістраль 5 могла б бути автостоянкою, але сьогодні було непогано. Вона розповіла йому це, розсіяно, думаючи про питання, які постійно виникали. Два дні, два напади. Подібні, та все ж різні. Хто, чому? І чи націлився він на іншу жертву?
  Серійний вбивця, який був розумним, організованим злочинцем. . .
  Етьєн відвів її до відділу вбивств. Сан-Дієго був ідилічним у багатьох відношеннях, але також був коротким проїздом до Мексики кордону. Це само по собі не означало проблем, але зброя текла на південь, а наркотики – на північ, і нещодавно в Санта-Розі розпочав свою діяльність невідомий картель. Наступна війна за територію кров’ю буквально влилася в Сполучені Штати.
  Етьєн кивнув підборіддям у дальній куток. «Це мій офіс. кава?»
  Саме запитання викликало з собою відчуття втоми. «Я міг би використати деякі. Тільки цукор. Дякую».
  Коли вони підійшли до дверей, вона помітила чоловіка зі скуйовдженим, прямим, довгим каштановим волоссям, який сидів усередині, спиною до дверей. Здавалося, він вивчав фотографії родини Етьєна на креденці.
  Детектив сказав: «Ваш колега вже тут».
  Кармен зупинилася.
  лайно Про кого він говорив?
  Це був хтось із округу Ріверсайд? Надіслав капітан Вебстер чи молодий детектив Холл? Старший агент, посланий її керівником, SSA Еріком Вільямсоном, який, можливо, передумав звільнити її для операції ренегатів. Емісар прийшов, щоб наказати їй припинити справу? Призупинити її? Або, найгірше, звільнити її відразу?
  Але ні, було ще гірше.
  Джейк Херон обернувся, мабуть, просто помітивши детектива й агента, і стояв, не реагуючи, коли різні пояснення його присутності спалахували в її голові.
  Етьєн сказав: «Я приношу каву агенту Санчесу, містере Херон. Щось для вас?»
  «У вас є Red Bull?»
  «Гм. Ні».
  «Кава хороша. Чорний».
  «Незабаром повернусь». Детектив пішов до кімнати відпочинку.
  Герон продовжував вивчати тісний кабінет. «Ваш літак доставив вас лише до Джона Вейна. Мої привели мене аж до Сан-Дієго». Він говорив розсіяно.
  Наче її головним хвилюванням було те, як він випередив її на зустрічі.
   Він продовжив: «В університеті є Лір. Кілька наших регентів збираються в Коронадо. Я переконав їх піти трохи раніше, ніж вони планували».
  Кармен схрестила руки й пильно зиркнула на нього, вимагаючи пояснення його присутності у справі, яка його не стосувалася.
  Борг був задоволений. Вони мали розійтися.
  Він почесав бороду тильною стороною долоні — цю звичку вона пам’ятала — і знову перевів погляд на креденсу, де детектив мав десятки фотографій у рамках. «Здається, ми не можемо допомогти зловмисникам. Ми хочемо комфорту нагадувань про родину навколо нас, але в процесі ми даруємо щось незнайомцям. Я говорю про фотографії».
  Вона взяла два стільці, зняті з його. «Це не вийде, Герон. Тобі тут бути не можна, — наполегливо прошепотіла вона. «Як вас пустили? У вас фальшивий значок?»
  Він був байдужим. «Це було б незаконно. Я сказав помічнику на стійці реєстрації, що я консультант. Як Шерлок Холмс. Виявляється, вона прихильниця кіно».
  Він був милим? З Джекобі Героном ніколи не скажеш. У його статті вона прочитала, що гумор є однією з найнебезпечніших форм вторгнення. Якщо ви змушуєте людей сміятися, ви володієте ними.
  Вона різко сказала: «Скажи мені, навіщо ти прийшов. Скажи мені, а потім піди. Ви чули про Hot Tub Woman?»
  «Так».
  «Добре. добре. Але вони роблять телефони, Герон. І не кажіть, що ви намагалися, але дзвінок не пройшов».
  «Я хотів сказати тобі особисто. Це велике».
  «Я збираюся повторити себе. Скажи мені, а потім піди».
  «Третій файл? Навіть Фуґаку спочатку не зміг увійти».
  «Двадцять квінтильйонів цильйонів секунди. Переходьте до суті».
   «Це кількість операцій за секунду. Але, нарешті, вона щось отримала. Алгоритм шифрування? Використовуючи хімічні символи?» Він показав свій телефон.
  
  — Правильно, — пробурмотіла вона. «Я пам'ятаю. Підсумок?»
  «Файл розшифровано у зображення».
  Вона ризикнула здогадатися. «Ще одна жертва?»
  «Це картинка з реклами. Великий хлопець Боба».
  «Мережа гамбургерів?»
  «Тепер це просто Великий Хлопець», — сказав Герон. «Фото зроблено деякий час тому, коли Боб ще брав участь. Якби колись був Боб».
  «Куди це йде?»
  Герон сказав: «На малюнку було щось приховано».
  «Ви маєте на увазі обличчя або слова, які занадто маленькі, щоб побачити неозброєним оком?»
  «Ні, те, що було на самій картині, не має значення. Я говорю про щось приховане в байтах, з яких складається картинка. Стеганографія».
  Кармен була знайома з технологією. «Ми дізналися про це в Бюро», — сказала вона, її гнів тимчасово вгамувався інтригуючою версією. «Вони сказали, що це в основному використовується в шпигунстві».
  Викладачі-криптоаналітики в Quantico пояснили, що кольорова цифрова фотографія складається з пікселів, кожен з яких складається з трьох байтів (по одному для червоного, зеленого та синього). Навіть зображення з низькою роздільною здатністю можуть містити мільйони байтів. Стеганографія - це мистецтво маніпулювання деякими байтами, щоб вони представляли повідомлення, яке можна прочитати спеціальним програмним забезпеченням. На око фотографія здається нормальною, навіть якщо деякі байти спотворені.
  «Сьогодні всі використовують стеганографію, — сказав Херон. «Не тільки секретні агенти».
  «І це зображення містить повідомлення?»
  «Точно».
   Її пульс прискорився. «Що там написано?»
  «Вхідні повідомлення на телефон вашого суб’єкта.» Він продекламував це від душі. «У Contact in Moreno Valley є необхідне обладнання. Тисяча двісті. Гарантовано неможливо відстежити. І ваш хлопець-павук відповів «Добре».
  «Не комп’ютерне «залізо», вірно? Не при всій цій роботі приховувати тексти. І слово «невідстежуваний».
  — Згоден, — сказав Герон. «Напевно, пістолет. Він збирається купити один. Або вже має. Метадані показали, що повідомлення було надіслано кілька днів тому».
  Кармен мала туманне уявлення про те, де знаходиться долина Морено. Вона викликала карту на своєму телефоні. Це був великий комерційний і житловий район біля східного боку гір Санта-Ана в окрузі Ріверсайд.
  «Ви прилетіли сюди, щоб сказати мені це?»
  «І щоб допомогти вам у подальшому. Долина Морено — велике місце. Спайдер Татт отримав конкретну адресу іншим шляхом. Ймовірно, через телефон, який він кинув. Ми повинні звузити його».
  «Що? Ні. Ви доставили своє повідомлення. дякую А тепер повертайся до свого класу та вишневих слизиків».
  «Це важливо, Санчес. Вбивця використовує двошарове шифрування для простого тексту? Ніхто цього не робить. І тепер ми знаємо, що є другий гравець — людина, яка надіслала йому повідомлення».
  Вона стурбовано подумала: «Серійний організований злочинець, який працює з партнером? Це дуже рідко».
  Герон продовжив: «Хто він і чому він замішаний? І чому такий рівень складності шифрування? А хто зброєносець у Морено-Веллі? Відповіді на ці запитання можуть стати ключем до нашого відкриття Точки потенційного вторгнення, про яку я говорив».
  Наші?
  Етьєн повернувся з трьома димлячими чашками, які тримав у своїх довгих тонких пальцях. Він передав по одному Герону та Санчесу, а третій залишив собі, і сів. Детектив переводив погляд з одного відвідувача на іншого. Навчений слідчий, він би помітив напругу між ними.
   Кармен сказала: «Герон зупинився, щоб дати мені трохи інформації про цю справу. Він має піти зараз. На вулиці є таксі? Або він повинен викликати Uber?»
  Перш ніж Етьєн встиг відповісти, Герон підняв вказівний палець. «Я скасував свої інші плани. Я можу залишитися і допомогти». Його усмішка ковзнула від детектива до Кармен. Нещирий, вважала вона.
  Кармен розлютилася, але не дала видимої реакції. Сьорбнула кави, обпекла язик.
  Звинуватив Герона.
  Хоч як спокусливо це було, вона не могла його силою видалити. Не залишалося нічого іншого, як продовжити зустріч.
  Вона сказала: «Скажи мені, де ти зараз із розслідуванням Волтера Кемпа».
  Етьєн перевів погляд то на Герона, то на Кармен, очевидно, не знаючи, скільки ділити з цивільним.
  Кармен заперечила, але потім неохоче сказала: «Ви можете обговорити з ним справу. Він консультант». Коли детектив просто витріщився, вона додала те, що він сказав помічнику поліції: «Як Шерлок Холмс».
  Цивільні консультанти були чужими для більшості слідчих, найвідомішим прикладом було використання приватних слідчих собак і екстрасенсів, які витрачали час і гроші, щоб знайти зниклих безвісти.
  Етьєн підняв брови. «Хм, консультант. Мабуть, добре, що ви, федерали, маєте на це бюджети».
  — Я волонтер, — коротко сказав Герон.
  Кармен приховала посмішку, згадавши, що Джекобі Херон міг бути уїдливим, коли відчував образу.
  Детектив із Сан-Дієго продовжив: «Ми знаємо, що злочини мають схожість і що це той самий виконавець. Ми знайшли ДНК дотику та провели швидке тестування. Це відповідає тому, що було знайдено під час нападу на Ріверсайд. Шкода, що в CODIS нічого не було».
  Вона здобула б навіть маленький виграш. «Принаймні це підтверджено. Однозначно той самий злочинець».
  «У нашому випадку вбивство сталося в глухому куточку державного парку», — сказав Етьєн. «Жодних свідків. Без камер. Під час атаки мобільний телефон не пішов. Ця частина округу безлюдна. Ми бачили у вашому профілі NCIC, він втік на темному позашляховику. Наші дослідники не знайшли такої машини в радіусі двох миль одразу після вбивства».
  Герон сказав: «І такий організований злочинець міг використовувати самоскиди».
  Вона була здивована, як Герон знав поліцейський сленг. Злочинці іноді викрадали або купували дешеву машину для роботи, кидаючи її потім і часто підпалюючи, щоб знищити сліди.
  Їй довелося погодитися з помічником, який, здавалося, бажав, щоб вона побачила його потенційну цінність для слідства.
  У біса була гра Герона? Турбота про громадську безпеку чи щось інше?
  Вона навмисне не згадувала ім’я своєї сестри, коли задавала своє наступне запитання детективу. «Ви отримали ескіз художника з округу Ріверсайд?»
  Етьєн сказав: «Ми зробили. Треба сказати, що він виглядав нормально. На кшталт Теда Банді. Звичайно, не такий фотогенічний, як він був. Фото піде в усі підрозділи». Він знизав своїми вузькими плечима. «Але ви знаєте , як часто композиції приводять до підозрюваного?»
  Єдиною її відповіддю був безсмішний сміх. Десять відсотків були б оптимістичними. Вона рушила далі. «Окрім фотографій містера Кемпа та жертви Ріверсайда, доктор Херон витягнув ще дещо з телефону суб'єкта. Очевидно, він збирався зробити покупку в Морено-Веллі. Невідстежувана зброя, я впевнений. Ваша команда з місця злочину або агітатори знайшли щось про вогнепальну зброю на місці події в Кемп?»
  «Ні». Обличчя детектива напружилося. «Але такий виконавець? Озброєний? Це тривожно». Він набрав на своєму комп’ютері, мабуть, додавши цей фрагмент інформації до профілю підозрюваного в базі даних. Тоді він знову звернувся до відвідувачів. «Те саме, але інше, я казала. Різні місця, жертви без видимого зв’язку, різні засоби вбивства, залишивши жетони, але не той самий. Лопата з містером Кемпом і, що це було в іншій жертві? Якийсь спортивний об’єкт?»
  «Мотузка. Гімнастика. Не залишив це, але ми впевнені, що він збирався, після того, як він . . . убив жертву». Кармен спіткнулася на цьому слові. Важко було так звертатися до її сестри. З приводу стенографії, яку любили вживати всі копи, з’явилася легкість. «Суббіт отримав її фотографію з Інтернету. Ви бачили фото містера Кемпа?»
  «Так, це було у вашій публікації NCIC. Ми не можемо сказати, звідки це. Метаданих не було. Його син, Майкл, прийде. Я думав, ви захочете взяти в нього інтерв’ю».
  «Я так».
  Герон нахилився вперед, проігнорував докірливий погляд Кармен і сказав: «Мені цікаво про м’яч, який він використовував, щоб відвернути увагу жертв, перш ніж атакувати їх. Це щось для вас означає?»
  Етьєн швидко відповів. «Ніхто тут ніколи не бачив нічого подібного. Я планував запитати про це і його сина. Він може знати».
  «У вас є ще щось?» — спитав Герон.
  «Ще ні. Ми все ще шукаємо свідків. І дивився, чи є у містера Кемпа вороги. Хоча вони обоє, здається, випадкові жертви серійного вбивці».
  Випадковий. Знову це .
  Кармен збиралася посперечатися характеристикам, але так і не мала нагоди.
  — Це не випадково, — прямо сказав Герон. Він дивився на стелю, зовсім пропускаючи її яскравий погляд. «Вони пов’язані. Ми просто ще не знаємо, як».
  Накачує прискорювач свого гніву.
  Кармен намагалася зберігати спокій. «Доктор Герон — академік. Як соціолог».
  «Соціологія?» Герон спохмурнів. «Те, що я роблю, зовсім не схоже на соціологію».
  Він знову став несамовитим.
  Етьєн переводив погляд то на одного, то на іншого, наче дивився удар з льоту під час тенісного матчу.
   «Нам потрібно більше фактів», — сказав Герон, зводячи пальці, що робило його ще більш академічним, незважаючи на його протест.
  Кармен похмуро глянула в його бік. Не через його коментар, а через займенник.
  ми . .
  Молодий офіцер у незайманому мундирі висунув голову в двері. — Він тут, детективе.
  Етьєн сказав: «Проведіть його».
  Кучерявому Майклу Кемпу було близько двадцяти, підтягнутий і засмаглий. Людина на природі.
  Кармен згадував, що хобі його батька була фотографія природи. Можливо, час від часу його супроводжував син. Їй спало на думку, що якби він зробив це вчора, чоловік міг би бути ще живий.
  Або, можливо, Майкл теж був би мертвий.
  Обличчя юнака було втраченим.
  Етьєн представив їх, а Кармен пояснила, що трапилося в Перріс, залишивши особисті дані про Селіну.
  Рум'яне обличчя Майкла потемніло від люті. «Ще хтось ? Хто, в біса, цей хлопець?» Він перевів погляд з неї на Етьєна. — І ти його досі не впіймав?
  «Ми залучаємо до справи всі наявні ресурси. Повір мені».
  Ці слова заспокоїли його.
  «Містер Кемп, — почала Кармен. «Чи казав твій батько щось про те, щоб його переслідували? Або слідував?»
  «Ні. Він би згадав про це. Ми були поруч». Він стримував сльози.
  Чапля запитала про таємничу білу кулю.
  Кармен вирішила не заперечувати. Поки «консультант» тут, нехай ставить запитання, які вона й так мала намір поставити.
  Майкл сказав їм, що це не має значення, про яке він знає.
  Кармен сказала: «Я розумію, що твоя мати померла, коли ти був маленьким. Ваш батько одружився вдруге? Він у стосунках?»
   Майкл непомітно протер очі. «Після смерті мами він відмовився від свого особистого життя. Мені було п'ятнадцять і вона помирала. . . Я був кошиком. Тато повністю активізувався. Він став схожим на обох батьків».
  Від цієї розмови про втрату та жертви серед членів сім’ї Кармен відчула, як глибоко в ній стиснулося.
  Доклавши певних зусиль, вона вигнала власні спогади.
  «Чи мав він якийсь зв’язок із Montelibre Polytech? Друга жертва ходила там до школи».
  «Я не знаю».
  «Бізнес у Перрі — Каліфорнія, а не Франція?» — запитала Кармен.
  «Де це?»
  «Округ Ріверсайд».
  «Він був жителем Сан-Дієго. Ніколи не ходив на північ».
  Герон запитав: «Чи часто твій батько був онлайн?»
  «Не дуже. Приблизно в середньому для більшості людей його віку. Знаєте, електронні листи, пошук у Google або Bing, новини. Facebook. LinkedIn. Він вважав, що багато з цього було марною тратою часу».
  «Чи писав він у соціальних мережах?» — спитав Герон.
  Кармен показала йому фото, отримане з телефону суб'єкта.
  Майкл стиснув щелепи. «Він завантажив фотографію тата, а потім напав на нього?»
  «Здається так».
  Етьєн запитав: «Ти знаєш, з чого це фото?»
  “ Видання LA Herald у Сан-Дієго. Онлайн. Знімок був зроблений під час закладки нового житлового проекту. Тато був відомим розробником. Торговий центр Laurel Heights, будівля Metropolitan Insurance? Це були його. Він позичив у свого батька невелику імперію і перетворив її на імперію, скромну. Потім він змінив напрямок. Тепер він займався доступним житлом і соціально свідомим плануванням громади. Ось звідки була фотографія». Він замовк і протер очі, щоб стекли сльози.
  Етьєн запитав, чи міг би Майкл надати хронологію останніх днів свого батька.
   Він розповідав нічим не примітний про покупки, роботу у дворі, години роботи, їжу, Netflix. . . і планує сфотографувати рідкісну змію. Нормально, тільки це були останні години людини на Землі.
  Кармен не могла зробити жодних корисних висновків із того, що сказав їй молодий чоловік.
  «Інша жертва?» — запитав Майкл. «Чи вони . . . Я не думаю, що ти сказав. Чи були вони. . . їх теж убили?»
  «З нею все буде гаразд», — сказала Кармен. «Чоловік, який намагався їй допомогти, був поранений, але він виживе».
  «Ну, це добре. Слава Богу за це».
  Кармен подивилася на детектива. «У мене більше нічого немає».
  Коли Герон похитав головою, детектив сказав: «Думаю, Майкле, це підійде. Я дам вам знати, якщо ми щось знайдемо. Дякуємо, що завітали. Ми шкодуємо про вашу втрату».
  Кармен дала йому одну зі своїх листівок. «Якщо ви або хтось із ваших знайомих може придумати щось, що може допомогти, зателефонуйте мені. Або детектив тут».
  Очі Майкла були червоні, але вже не були наповнені слізьми. Вони були люті. «Усе, що я можу зробити, щоб допомогти вам знайти цього сучого сина. . .” Його голос затвердів. «Просто запитай».
  Розвернувся на каблуках і пішов.
  Кармен підвелася, і Герон наслідувала її приклад.
  Перед від'їздом вони обмінялися візитними картками з Етьєном. Кармен крадькома глянула на Герона.
  ДЖАКОБІ ХЕРОН , доктор філософії​
  Я НТРУЗІОНІСТ
  РІШЕННЯ З ОСОБИСТОЇ , КОРПОРАТИВНОЇ ТА ДЕРЖАВНОЇ БЕЗПЕКИ​​
  Детектив теж дивився на нього вниз. «Шерлок Холмс», — посміхнувся чоловік, ховаючи картку поруч із її карткою в кишеню сорочки.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 15
  «Це буде помилка».
  «Що?» — спитала Кармен, коли вони з Героном йшли зі штаб-квартири SDPD у прохолодний похмурий день. Це були їхні перші слова після того, як вони залишили відділ убивств.
  «Мені не варто повертатися в Берклі. Я тобі потрібен».
  «Ти потрібен?» — глузувала вона. «Речі змінилися. Це вже не тільки про мою сестру. Я збираюся поговорити зі своїм босом, дати дозвіл на справу. Тоді я матиму ресурси. Отже, ні, більше мені від вас нічого не потрібно».
  «Так, ви знаєте».
  «Ви та ваш друг із джакузі подарували мені Морено Веллі. Ти дав мені можливу зброю. Ви дали мені свою професійну думку. Цінуйте все вищесказане. У нас є номери телефонів один одного». Вона вказала на табличку з написом «ЗАБІР ДОКУМЕНТУ ДОКУМЕНТУ » . НЕ ПАРКОВКА .​​
  «Те, з чим я можу вам допомогти, не можна зробити по телефону. Це поза межами цього».
  Вона вивчала мову його тіла й відчула обман. Він щось приховував. «Що саме ви несете ?»
  «Що ти маєш на увазі?»
  Відповідаючи на питання запитанням. Величезний червоний прапор. «Подача до столу. Дайте мені щось конкретне».
  «У мене поки немає нічого конкретного. Назвіть це передчуттям».
  Вона не купувала те, що він продавав. «Ти не здогадка, Герон. Кодери не здогадуються. Вони створюють дані, створюють алгоритми».
  «Назвіть це передчуттям, заснованим на даних. Яких нам потрібно набагато більше».
  «Для ваших PPI».
  «Це вірно».
  Що ж, вона теж не робила здогадів, особливо коли їх джерелом був хтось, з ким у неї була проблематична історія. І хто втрутився в її розслідування.
  «Тут ми попрощаємося, Герон». Вона повернулася й попрямувала до свого автомобіля.
  Увійшовши всередину, вона завела двигун, увімкнула передачу та помчала з майданчика. Вона подивилася в камеру заднього огляду й побачила Херона, який сперся на стіну, опустивши голову, стукаючи по телефону, щоб викликати поїздку.
  Вона озирнулася на лобове скло якраз вчасно, щоб різко натиснути на гальма й зупинитися на червоне світло. Вона вилаялася, не знаючи, чи ця непристойність була спрямована проти Герона за те, що він заліз їй під шкіру, чи проти неї самої, що дозволила йому.
  Її телефон дзижчав від вхідного дзвінка. Вона натиснула піктограму динаміка, не перевіряючи ідентифікатор абонента, повністю готова відключитися, якщо Герон знову заступиться за свою справу.
  «Санчес тут».
  «Гарні новини, Кармен». Голос Мишки був яскравим від ентузіазму. «Ми з Декланом знайшли те, що ви хотіли, і у нас є хіт».
  «Що я хотів?»
  «Про дилерів?»
  «Які дилери?»
  «Торговці зброєю. У долині Морено».
  Вона ніколи не знала, щоб її помічник був нарочито тупим. «Про що ти говориш?»
  Миша зупинилася. «Те, що ви просили».
   «Нагадай мені».
  «Годину тому. Подзвонив містер Герон. Він сказав, що ви зайняті, але нам потрібно, щоб ми перевірили будь-які звіти NCIC або записи шерифа округу Ріверсайд про незаконні викрадання зброї в Морено-Веллі. І розвідка про бігунів. я..."
  Позаду неї пролунав гудок. Світло стало зеленим.
  Вона різко повернула кермо вліво, і громіздкий чорний Suburban зробив неакуратний, заносний U. Вона помчала назад до відділу поліції.
  «Почекай хвилинку», — сказала вона трохи різкіше, ніж хотіла. «Треба зупинитися».
  Маус зрозуміла, що намагається бути в безпеці, але зараз вона не думала про безпеку — виправдане вбивство було трохи ближче до мети. Через кілька хвилин вона загнала незграбний позашляховик на ділянку штаб-квартири й, скрипнувши, зупинилася. Правим вказівним пальцем вона поманила Герона, а лівим натиснула на кнопку, яка опускала пасажирське вікно.
  Герон заховав свій телефон і нахилився, відкидаючи розпущене волосся набік.
  Вона не потрудилася приховати свій гнів. «Що ти в біса зробив?»
  Перш ніж він відповів, голос Мауса пролунав через динамік телефону. «Гм, з тобою все гаразд, Кармен?»
  «Я в порядку. Відповідай мені, Герон.
  «Вона знайшла ім'я?» запитав він.
  Кармен не заблукала, що він відповів на запитання запитанням. Знову. Час виправити його. «Ти не ЛЕВ. Досить погано, що ти вторгся в SDPD. Ви не можете просити мого помічника провести дослідження. Це злочин».
  "Це?" Герон здавався щиро цікавим.
  Жорстокий звук вирвався зсередини й вирвався з горла, як гарчання.
  «Я зробив щось не так, Кармен?» — голос Мишки був стурбований.
   «Ні, ти хороший. Мені треба прийняти тебе, Герон. Я міг би видати ордер за зловживання державними ресурсами. Я знаю прокурора США, і вона миттєво притягне вас до відповідальності».
  «Чи можу я . . . Ви не проти?» Він показав на телефон і сказав: «Привіт. Мишко, це Джейк. Що ти знайшов?»
  «Привіт, містере Герон».
  Кармен щетинилась. Герон не просто пробивався ліктем, він влаштовував переворот.
  «Його звати Алекс Джорджіо», — сказав Маус. «Схоже, що він продає зброю на чорному ринку в тій частині Ріверсайду. І ви мали рацію, тисяча двісті — це поточна ціна холодної рушниці — без серійного номера».
  Кармен замовкла, прислухаючись.
  Герон запитав: «А як щодо електроніки?»
  «Ти теж маєш рацію. Я зателефонував у відділ алкогольних напоїв, тютюну та вогнепальної зброї, і ASAC повідомила, що їм ніколи не вдалося закрити Джорджіо серйозною кримінальною справою, оскільки його телефони та облікові записи на комп’ютерах надто захищені. Я використав слово, яке ви сказали мені сказати, і він засміявся і сказав: «Точно».
  Герон сказав: «Праведний».
  «Так, коди на всіх його пристроях були абсолютно правильними. У минулому вони намагалися надіслати агентів під прикриттям для арештів, але він так і не потрапив на вудку. Гм, Кармен. Чи все гаразд?»
  «Це добре. Надішліть мені цю адресу Джорджіо».
  «Він переїхав на нове місце — також у Морено-Веллі. ATF розшукує це. Я надішлю його, щойно отримаю відповідь. Має бути будь-коли».
  «Обов’язково надішліть його мені . Тільки я».
  «Зроблю. А Кармен? Бос хоче, щоб ви були тут».
  «Скажи йому, що я збираюся сюди. І дякую, Мишко. Гарна робота.
  Герон почав: «Цінуй своє...»
  Вона від’єдналася до того, як він міг дати її помічнику ще якісь завдання.
  Вони дивилися один на одного кілька секунд і одночасно відірвалися.
  Кармен відкрила замок. «Сідай у довбану машину».
  Він заліз, поклав свою сумку на підлогу, грюкнув дверима й застібнувся.
  Вона виїхала в затор, усе ще розлючена. «Ти не збираєшся скасовувати свій Uber?»
  «Ніколи не дзвонив. Я знав, що ти повернешся».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 16
  Фоллоу знав відповідь ще до того, як поставив запитання. «У вас є гарантійний номер, Емілі?»
  «Ні», — почувся голос з іншого кінця дроту. «Але мені це не потрібно. Я знаю свої права. Ти спробуєш сказати, що в мене його немає, щоб ти не міг мені допомогти». Її пронизливий голос стирав його вуха, як наждачний папір по грубому дереву.
  Емілі була однією з тих клієнтів, яких у соціальних мережах іноді називають «Каренс».
  Сидячи у своєму зручному кріслі у своєму імпровізованому домашньому офісі в підвалі, Феллоу люб’язно відповів: «Немає проблем, Емілі. Я радий це переглянути. Як твоє прізвище?»
  «Чому я повинен це віддавати тобі?»
  «Мені потрібно знати, яка у вас гарантія».
  Тиша на мить.
  «Галкомб».
  «Дякую за цю інформацію, Емілі. Поки я шукаю, чому б вам не сказати мені, у чому проблема?»
  «Моя посудомийна машина зламалася. День святкування шістнадцятиріччя моєї дочки!»
  «Мені шкода, що у вас виникла проблема з одним із наших продуктів, Емілі».
  «Ви не схоже на те, що вам шкода».
  «А, ось ваш рекорд. Боюся, термін дії гарантії закінчився».
   Здавалося, вона була готова до цієї новини. «Це не моя вина. Мені ніхто не казав, що термін його дії закінчиться».
  «Ну, Емілі, схоже, минулого березня ми подзвонили й залишили повідомлення про поновлення».
  «Це брехня. Ніхто ніколи не дзвонив».
  «Вибачте за непорозуміння, Емілі. Але я боюся, що поточної гарантії немає».
  «Ось і все. Я хочу супервайзера».
  «Звичайно, Емілі. Я вас переведу».
  Лінію він переадресував іншому оператору кол-центру. Вони по черзі прикидалися супервайзерами, яких у відділі обслуговування контакт-центру компанії не було, принаймні, нікого, хто б спілкувався зі скаргами клієнтів. Він вірив, що це стосується майже всіх споживчих корпорацій на Землі.
  Феллоу обробив ще кілька дзвінків, а потім зробив перерву.
  Він відволікся.
  Зіткнення з Селіною вразило його.
  Він був розчарований.
  Що ще важливіше, Push залишився незадоволеним.
  А коли Push не влаштовував, це була проблема.
  Він випив ще одну коробку соку й подумав про Поштовх, пригадавши, як уперше розповів іншій душі про силу, яка рухала ним.
  Чотири роки тому в кабінеті психіатра в Санта-Моніці доктор Стілман запитав його: «Як ти це називаєш, Деннісоне?»
  Питання збентежило його. «Як я називаю?»
  «Прагнення діяти фізично, щоб зняти напругу, внутрішній біль. Як почухати свербіж або потерти хворий зуб. Деякі люди називають це своїм «потягом» з великої літери «U», – пояснив доктор Стілман. «Деякі називають це своїм «прокляттям». Ті, хто менш тонкий, але більш науковий, називають це своїм «примусом».
  «Ой. Поштовх. Я називаю це Push».
  «Натисни», — повторив доктор Стілман і, здавалося, був задоволений.
   Деннісон Феллоу, який мав довгу історію роботи з психіатриями, дізнався, що спалах схвалення під час сеансу мав таку ж цінність, як копійка в канаві.
  «Це хороший термін для цього», — продовжив доктор Стілман. «Ніби всередині вас є якась сутність, яка активно змушує вас щось робити».
  «Це вірно».
  Доктор Стілман був менше шести футів, але широкий. На ньому були сірі брюки, біла сорочка та світло-блакитна спортивна куртка, яка не застібалася, навіть якщо він старався. Обличчя в нього було ласкаве, обличчя телелікаря. І в нього була ретельно підстрижена цапина борідка. «Коли ви вперше дізналися про Push?»
  «Здається, коли мені було близько дванадцяти».
  Думаю про середню школу, про Катріну.
  За спортзалом.
  Її кров. Багато чого.
  «Ви боролися проти Push усі ці роки. Мабуть, це так важко».
  Якби чоловік тільки знав. . .
  «І все, що ти хочеш, це щоб цей свербіж зник. Щоб Push припинився».
  Це був його п’ятий сеанс із доктором Стілманом, і, незважаючи на його цинічну думку за мить до того, він — можливо — почав тепліше ставитися до цього чоловіка.
  Доктор Стілман довго дивився на нього, не виявляючи більше емоцій, ніж сам Феллоу. Лікар думав, що він безнадійний випадок? Усі інші дійшли такого висновку.
  Але потім доктор Стілман усміхнувся. Він написав ім’я та адресу на блокноті з рецептами. Він штовхнув його вперед. «Ідіть до нього. Він фахівець».
  Губи Фоллоу стиснулися. Йому було двадцять шість років, і він більше десяти років боровся з Поштовхом і його невпинними настановами завдавати болю, болю і болю. Це було виснажливо.
  Він глянув на ім’я. Чарльз Бенедикт.
  «Він хороша людина. Він допомагає людям, коли традиційна терапія не дає результатів».
  «Ви хочете сказати, що мені потрібен терапевт останньої інстанції?»
   «Ні, Деннісоне, я кажу, що тобі потрібен спеціаліст. Ось і все».
  «Я подумаю про це».
  «Це все, що я можу запитати».
  Наступного дня, після дуже приємного й заспокійливого відвідування дивовижного Павільйону павуків у Музеї природної історії Лос-Анджелеса, Феллоу імпульсивно подивився на листок паперу, який дав йому лікар.
  Спеціаліст. . .
  І він подзвонив цьому Бенедикту і призначив зустріч.
  Ніколи не усвідомлюючи в той час, що будуть наслідки. . . ну, «непрямі» були великим применшенням.
  І йому, і, як виявилося, самому пану Бенедикту.
  Тепер він знову зосередив свою увагу на виконанні завдання — у спальні офісу будинку в Анагаймі. Повертаємось до гарнітури та комп’ютера.
  Фоллоу навряд чи потрібні були 22,50 доларів США на годину, які йому платила компанія American General Appliance, щоб відповідати на запитання щодо гарантії. Але була причина, чому він підписав контракт із неповним робочим днем і гнучким графіком роботи вдома.
  Компанія зібрала велику базу даних про своїх клієнтів — здебільшого результат збирання даних штучного інтелекту. Він міг багато дізнатися про таких людей, як Емілі Халкомб, яку зрадила посудомийна машина, 25458 Arroyo Verde Court, Лос-Анджелес. Він міг побачити, чи купує родина собачий корм для потенційно небезпечного захисника садиби.
  Якщо вона чи її чоловік придбали зброю чи боєприпаси.
  Якщо робота її чоловіка може вимагати від нього поїздок.
  Якби вони інвестували в систему безпеки, і якщо так, то якого типу?
  Інакше кажучи, його робота давала йому всю відповідну інформацію, необхідну для прийняття зваженого рішення про те, чи відвідувати її.
  Емілі успішно пройшла тест. Він тремтів від передчуття, сподіваючись провести з нею годину чи дві разом із скотчем і лезом.
  Деннісон Феллоу не мав почуття гумору. Але він цінував іронію та те, наскільки розумно було б відрізати цифру, яку використала Емілі натискати кожен номер на своєму телефоні, дотримуючись інструкцій автоматизованої системи.
  Натисніть 3, щоб підключитися до нашого сервісного відділу. . .
  Яка весела думка.
  Намалювавши на листочку зображення Емілі без пальця, її кров і сльози течуть каскадом, він відсканував аркуші даних про неї.
  Бідолаха.
  У якої було близько сорока хвилин безболісного спокою, поки він не почав на неї.
  Саме стільки часу знадобилося Феллоу, щоб дістатися до двоповерхової кімнати Емілі Халкомб у Сан-Фернандо-Веллі, куди, згідно з повідомленнями в соціальних мережах, вона щойно повернулася з уроку йоги в середу.
  Фоллоу аж слинилися від передчуття. Поштовх був схожий на собаку, що натягується на ланцюг.
  Він надіслав смс директору колл-центру, щоб повідомити, що бере вихідний.
  Чоловік відповів своїм схваленням. Був довгий список фрілансерів, таких як Феллоу, які працювали вдома. Одна з причин, чому йому так подобалася робота. Він міг злетіти, коли забажав.
  І займався тим, чим хотів.
  Або хто завгодно.
  Ах, Емілі. . .
  Він зібрав філейний ніж, пістолет, який він придбав для екстрених випадків, вінілові рукавички та інші інструменти з верхньої шухляди пошарпаного комода.
  Але коли він збирав комплект, отримав повідомлення. З повідомлення здавалося, що у Емілі є ще кілька годин на Божій зеленій землі.
  Виникла проблема. Будь там за тридцять хвилин.
  Фоллоу якусь мить дивився на екран.
  Він не був щасливий, Поштовх не був щасливий. Але якщо цей конкретний відправник виявив проблему, це було мудро, ні, життєво важливо поставитися до нього серйозно.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 17
  Кармен Санчес відчула неминучий вибух.
  Її бос, зазвичай спокійний, як весняний вітерець, здавалося, підняв кров’яний тиск до інсультного рівня.
  «Останнього разу ми говорили, ти збирався грати охоронця своєї сестри. Тепер ти, що? Ведення справи, ми вже вирішили, що ви — і тому ми — не маємо юрисдикції?»
  Вона була підготовлена. «Щоб захистити її якнайкраще, я просто хотів навести деякі факти».
  Він глузував. «А в якому всесвіті ви думали про оптику залучення цивільної особи до розслідування вбивства?»
  «Не було вибору, сер». Вона відмовилася відступати. «Немає федеральних ресурсів». Ризикована річ, оскільки це він відмовився їх надати. Тож вона пом’якшила це словами: «І Ріверсайд не активізувався».
  Стримуючи гнів — ледве — — він показав на монітор, що стояв на креденці біля його столу. «Ви змусили цю Чаплю зателефонувати вашому помічнику й подати запит на інформацію?»
  Таким чином він дізнався про причетність цього чоловіка. Це залишилося б поза увагою, якби Герон не залучив Мауса. Вона зателефонувала комусь із BATF, який, безсумнівно, подзвонив Вільямсону, щоб перевірити статус Мауса, перш ніж розголошувати інформацію про стрілеця з Морено-Веллі.
  Тут мінне поле.
   І, як і у випадку зі справжніми мінами, найкраще було обійти стороною.
  «Я маю справу з мінливою ситуацією, сер».
  Чому Герон кинувся вперед без її відома чи згоди?
  Гарячий. Нетерплячий.
  Її теж так називали, але вона ніколи не дозволяла цим якостям виводити її за межі правил. Його помилка поставила Кармен прямо в гаряче крісло. Вона не могла пояснити, що прохання надійшло від нього одного, не заарештувавши його, тож їй довелося витримати жування дупи, яке вона мала намір передати йому. З інтересом.
  «Я зареєструвався у Джейкобі Герона», — сказав Вільямсон. «Цілком характер».
  «Що б не сталося в минулому, доктор Херон — відомий експерт. Тому я йому й подзвонив. І він досяг результатів, коли місцеві не змогли. Це через нього ми передали зброєносцю. Кого я справді мав би перевірити…
  «Я не закінчив».
  «Ні, сер. Heron також може отримати доступ до одного з найшвидших суперкомп’ютерів у світі. Виконує одинадцять базильйонів обчислень за секунду чи щось таке».
  «Ви думаєте, що у нас немає суперкомп’ютерів?»
  Ймовірно, їхнє обладнання не підійшло, інакше Аруба зламала б їх . Вона підняла руки в обеззброюючому жесті. «У мене не було варіантів». Це означає, що відмова Вільямсона змусила її шукати сторонньої допомоги.
  «У мої студентські роки те, що ви робили, називали енд-раном. Тоді гаразд. Зараз не в порядку».
  «Так, сер».
  Минула довга мить.
  — Джейкобі, — пробурмотів Вільямсон. «Що це взагалі за ім’я таке? Він зламує кілька секретних файлів, і, схоже, ви виявили потенційного серійного вбивцю. Вітаю. Наша розмова раніше: Ріверсайд не достатньо мускулистий для вас? Гаразд, я зателефоную SAC у польовий офіс Бюро, і вона відкриє файл».
  Вона підготувала свій аргумент заздалегідь. «І це буде абсолютно неправильний підхід».
  Він схрестив свої масивні руки. У цьому випадку цей жест не був захисним рухом мови тіла. Це було чисто наполегливо, якщо не сказати, що лякало. «Поясніть».
  «За інших обставин, так. Але не тут. Бюро призначить агента. Вони прочитають мої файли, а потім приведуть поліцію Сан-Дієго та шерифа округу Ріверсайд. Агент витратить близько тижня, щоб прискорити обидва розслідування. Тим часом відділ аналізу поведінки проведе психоаналіз суб'єкта за допомогою кримінального та географічного профілювання».
  «Я не бачу проблеми».
  «Час, немає часу», — випалила вона. «Ми повинні рухатися швидко ». Потім звеліла собі, за іронією долі, сповільнитися. «Поки все це відбувається, більше жертв помре». Коли він скептично підняв брову, вона додала: «Між першим і другим нападом був лише один день». Вона випередила його наступне запитання. «І, так, я вважаю, що Сан-Дієго був першим, тому що ми не знайшли нічого подібного ні в NCIC, ні де-небудь ще. Це говорить мені про те, що наш хлопець тільки починає, і не буде тривалого періоду охолодження, перш ніж він знову вдарить».
  «Скажімо на секунду, що ваші припущення правильні. Ми постійно повертаємося до того факту, що HSI не має юрисдикції. Це не змінюється лише тому, що ви цього хочете».
  Тепер про складну частину.
  Вона пильно подивилася на нього. «Проект X».
  Він кліпав очима. Через мить — під час якої її серце шалено калатало — він сказав: «Ступай обережно, Санчес».
  Але іноді в цьому бізнесі, в цьому світі , ти не міг.
  Вона сказала: «Добре, я точно не знаю, що це таке. Але ви натякали. Хіба ти не маєш на увазі цього актора? Можливо, Визначення національної безпеки у DHS надто вузьке. Ви хочете розширити його. Щоб бути більше. . . творчий».
  Теоретично HSI мав на меті досліджувати транснаціональних акторів і схеми. Вона здогадалася з того, що почула, що Вільямсон вважає, що фраза в назві головної організації «Homeland Security» має бути керівним принципом HSI: захист громадян незалежно від того, чи походить загроза з чужої країни.
  Хвиля гніву — через те, що вона повернула йому його власну таємну ініціативу — прокотилася його обличчям.
  проклятий
  Але потім заспокоївся. «Я не погоджуюся, не заперечую. Однак я збираюся поставити вам інше запитання. Ви думали, що ще це означає?»
  ох
  Вона сказала: «Якщо буде перемога, якщо я зловлю суб'єкта, це добре для проекту. Якщо буде втрата — якщо я зіпсую — це може ніколи не початися».
  Що могло б фактично змарнувати шість місяців життя її боса та позбавити його шансів на просування по службі.
  «Спостережливий, Санчес». Він відхитнувся, міркуючи.
  Кармен відчула розпач. Маус надіслав їй нову адресу нелегального торговця зброєю. Це був єдиний шлях, і вона мала туди потрапити.
  Вона подвоїлася. «Подивіться, наскільки справа просувається зараз, ніж годину тому. Надійний лідер».
  «У вас не вистачає навіть на ордер на обшук».
  Загадковий текст на телефоні суб'єкта був переконливим, але вона погодилася, що він не відповідає юридичному визначенню ймовірної причини. Суди встановили високу планку для вторгнення в житло людини з метою перерити її особисті речі. Проте були й інші варіанти.
  «Трохи розвідки можуть вирішити цю проблему».
  «Ви хочете поставити очні яблука на місце?» сказав він. «Викидати сміття?»
  Ніщо не заважало агенту або офіцеру стежити за чиїмось будинком, якщо вони спостерігали з громадського місця. І все, що було викинуто у смітник, вважалося покинутою власністю — чесною грою на пограбування.
  «Якщо я побачу докази злочину на видноті, ми отримаємо ордер. Якщо ні, ми знайдемо інший спосіб. Але ми повинні рухатися швидко. Він міг..."
  «Сядьте зручніше, Санчес. Ти на краю крісла. Ти впадеш».
  Вона сіла назад.
  «Навіть якщо я повірю вашій низькій думці про швидкість Бюро, це не має нічого спільного з вашим цивільним».
  Вона зрозуміла, що присутність Герона може бути такою ж великою загрозою для Проекту X, як те, що опоненти у Вашингтоні можуть вважати перевищенням своєї юрисдикції Відділом національної безпеки HSI. Цьому занепокоєнню вона не могла протистояти.
  Вільямсон ще раз подивився у вікно на зоряний дисплей доків і корабельних вогнів. Кожен колір, який тільки можна уявити. снодійний.
  Через п’ять секунд він сказав: «Я хочу поговорити з цим хлопцем».
  Вона не домовлялася про пряму зустріч. Хто знав, що може сказати або зробити Герон? «Сер, я можу розповісти вам усе, що вам потрібно знати про…»
  Масивний вказівний палець чоловіка врізався в домофон. «Введіть доктора Герона».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 18
  Павукоподібні нескінченно терплячі.
  Якість, якою Деннісон Феллоу не поділився з істотами.
  Ні він, ні Пуш.
  Поки він чекав у своїй спальні, щоб зустрітися з чоловіком, який надіслав йому повідомлення, щоб попередити про «проблему», він лежав на ліжку, дивлячись на кроквяну стелю. Ромео наполегливо працював, створюючи павутину в кутку, щоб спокусити Джульєтту, не підозрюючи, що вона спаровується з ним, а потім з’їсть його. Феллоу вважав, що дівчина, яка вижила, щоб знову вбити, зробила б більш задовільний кінець шекспірівської п’єси (без канібалізму, звичайно).
  Емілі Халкомб, жінка, у якої закінчився термін гарантії, скоро повернеться вдома.
  Ймовірно, вона деякий час залишилася одна після повернення з йоги. Душ, кава, електронна пошта. . .
  Якою б довгою не була затримка до відвідування Емілі, Деннісон Феллоу подбає про те, щоб Поштовх був задоволений.
  Він повинен був.
  Він підвівся з ліжка й підняв з комода ніж. Він вийняв його з піхов. Були чудові леза, які складалися та відкривалися. Але для тієї роботи, яку він планував з Емілі, він віддав перевагу фіксованому лезу. Цей десятидюймовий кухонний ніж був ідеальною довжиною для сучасного бізнесу. Він перевірив це на своєму великому пальці. У результаті пролунав легкий хрип. Він підняв порожню керамічну кухоль зі столу біля свого комп’ютера і, перевернувши її, потер різальним краєм леза. круговими рухами проти сирої порцеляни на нижньому краю. Як точило для ножів за сто доларів.
  Після кількох ударів відточування він провів ще один тест, легко розрізаючи папір. Його стандарт для дієз.
  Потім він почув шум у підвалі.
  Це був текст із півгодини тому?
  Він ступив у двері й побачив, що ні, це був хтось інший. Полі, чоловік приблизно на вісім років молодший, сидів перед групою комп’ютерних моніторів у дальньому кінці головного підвального приміщення й грав у шутер від першої особи.
  Коли вони вперше зустрілися, Полі пояснив, що його прізвисько є скороченням від Наполеон, його законного імені. Пізніше Феллоу дізнався, що справжньою причиною, чому інші називали його Полі, була його велика схожість із жуком-валянкою.
  «Йой, чувак», — сказав Полі, вітаючись. «Я думав про нову гру, яку вони повинні створити. «Поклик Дуді ». Замість куль вгадайте, що ви стріляєте?»
  Феллоу спостерігав, як Полі занурив руку в коробку талісманів і засунув кулачок собі в рот. Огидний Феллоу знову був вражений тим, наскільки Поулі нагадував кремезну, хижучу ненажерливу істоту, яка була справжнім джерелом його прізвиська.
  Образ, який просто ніколи не зникав.
  Полі пронизливо хихикнув, знищуючи серію аватарів у грі. Він перестав стріляти достатньо довго, щоб крикнути Феллоу: «О так, ці двоє хлопців прийдуть пізніше. Щоб ти знав».
  «Чуваки?» — запитав Фоллоу.
  «Так, Трей і Дубі», — сказав Полі, очевидно, під враженням, що Феллоу хотів знати, хто ці дві особи, а не те, чому це ідіотське слово було використано для їх опису. «Я розповідав вам про них раніше. Вони круті».
  Ах, круті хлопці . . .
   Звук кроків на сходах привернув його увагу до пари підтягнутих, засмаглих ніг, що повільно спускалися з кухні.
  Це була мати Полі.
  Коли вона ступила на підлогу, жінка проігнорувала сина. Натомість вона звернулася до Фоллоу своїм хриплим альтовим голосом. «Деннісон».
  Дженніфер було близько сорока, але вона могла б зійти за жінку на десять чи дванадцять років молодшу — не те щоб вона, здавалося, хоч трохи переймалася такими речами. Високі вилиці, розпущене каштанове волосся, фігура, схожа на пісочний годинник на торсі чорної вдови.
  І той голос.
  Сьогодні вона одягла рожевий топ зі спандексу та потерту чорну джинсову спідницю зі сріблястим поясом на ланцюжку. Ніколи панчохи. Висока жінка, навіть босоніж, віддавала перевагу чорним лакованим туфлям на дводюймових підборах. Вони з Фоллоу були віч-на-віч.
  Вона несла три коробки з-під соку та дві пляшки води по дванадцять унцій.
  «Як ти почуваєшся?»
  Минулого вечора, повернувшись сюди з автобусної зупинки казино в Чайнатауні, він піднявся наверх і постукав у двері її спальні, просячи знеболююче для ноги. Вона перекопала повну аптечку й дала йому те, що йому було потрібно.
  — Жорстко, — сказав він. «Але це нормально».
  «Більше ліків?»
  «Ні».
  «Вода?»
  Він простягнув руку, щоб прийняти запропоновану пляшку. Дженніфер грала маму лігва, поповнюючи закуски та напої для «лігвищ», пожартувала вона, подвійний каламбур: підвал і його ім’я.
  Скрипнули двері на задній двір помешкання, відриваючи його думки від пальців Дженніфер, Полі та Емілі Гелкомб. Увійшов чоловік років тридцяти, одягнений у пошитий на замовлення чорний костюм і білу сорочку.
  Це був текстовик.
  Сухий і вузький, чоловік мав зачесане назад волосся чорного кольору, яке моторошно контрастувало з його блідим кольором обличчя. Він носив товсті окуляри в круглій оправі, які відповідали його волоссю як за відтінком, так і за блиском. Не посміхаючись, він оглядав кімнату, поки його погляд не зупинився на Полі, який, здавалося, звивався під пильним поглядом.
  Полі вимкнув гру, не зберігши її, і швидко піднявся на ноги.
  — Крихти, — сказав прибулець.
  Полі схопив балончик зі стисненим повітрям і здув робочу станцію.
  «Тепер іди».
  «Звичайно, мабуть». Він зник сходами. Дженніфер, здавалося, розвеселила поспішна відступ її сина. Вона з усмішкою кивнула чоловікові, який щойно увійшов. Він привітав її так само — без усмішки. Вона пішла, потягнувши за собою Полі на перший поверх.
  Чоловік підняв підборіддя, безмовно наказуючи Фоллоу чекати.
  Ображений Феллоу зиркнув на нього, але, незважаючи на те, що ніж і пістолет були важкі в його кишенях, а він був більшим за чоловіка в костюмі, він відчув дивне відчуття безсилля.
  І так він чекав.
  Чоловік акуратно повісив свій піджак на вішалку і поклав на вішалку біля сходів, перш ніж піти до комп’ютерної станції. Він сів, вимкнув усі три комп’ютери та почистив клавіатури спиртовим спреєм, ніби попередній користувач мав інфекційне захворювання. Потім він перезавантажився.
  Його пальці блискавично танцювали по центральній клавіатурі.
  Пальці . . .
  Фоллоу подумав про Емілі. Поштовх підштовхнув.
  «Терпіння», — подумав він.
  Пуш проігнорував його.
  Не відриваючись від клавіатури, стрункий чоловік сказав: «Отже. Остання ніч. Ви загубили свій телефон». Його голос був низьким, але м’яким для людини. Це зробило це моторошно. «Ви думаєте, що це в когось є?»
  Феллоу вирішив не пояснювати та не конкретизувати, що може бути витлумачено як ознака слабкості. «Так».
  «Хм».
   Чоловіка звали Трістан Кейн, але зазвичай він був відомий під своїм онлайн-іменем: FeAR-15, останні літери та цифри — штурмова гвинтівка — що повторює його любов до шутерів від першої особи. Скорочено «FeAR».
  «Це є у поліції?» — запитав FeAR.
  «Ми повинні припустити, що так». Говорячи, Феллоу почув тривогу у власному голосі. «А ваші програми шифрування? Ви сказали, що вони були. . .”
  FeAR перестав друкувати й відкинувся назад, дивлячись на чорну стелю. На відміну від Фоллоу, лінзи його окулярів були справжніми. Витрачати вісімдесят годин на тиждень, дивлячись на екран комп’ютера протягом двадцяти років, мало вплинути на ваші палички та колбочки.
  FeAR був одержимий власним Push. Він не мав на меті спостерігати, як чиєсь життя стікає кров'ю, чи видаляти придатки. Він володів іншою силою, здійснюючи невідстежувані кібератаки, а потім перетворювався на біти та байти, які зникали в ефірі.
  Ці навички спонукали його хвалитися, що він «всемогутніший за Бога».
  Хоча, запитував Феллоу, чи всемогутність не настільки могутня, якою вона є? Але ви ні за що не викликали FeAR . Ні, якби ти був розумним.
  Через мить хакер напівпро себе сказав: «Я використав два алгоритми. Першою була база Blowfish і DoD. Можливе порушення, але я б поставив це на восьмий рівень. Другий, для ваших повідомлень? Це було праведно. Краще ніж Signal. Моє власне творіння. На основі схем хімічних формул. І я використовував ключові файли. Однак 1337 міг би впоратися з цим».
  Фоллоу прорізав технобалаканство, що самозвеличується. «Хтось міг зламати цю чортову штуку чи ні? А що таке 1337?»
  «Я перекладу для вас», — сказав FeAR, ніби розмовляючи з кимось особливо тьмяним. «Хакера світового класу, як мене, називають «елітою». Термін було скорочено до «leet». У хакерській мові літери замінюються цифрами, які схожі на них. 1 для L, дві 3 для Es і 7 для T.» Він закінчив із перебільшеним терпінням. «Зрозумів?»
  Ці саркастичні слова повернули Фоллоу в темне місце. Спогад, який ніс із собою кулак у кишках і м’язи рук, що ставали слабкими, як пряжа.
   Що ти зробив цього разу, Деннісон? Подзвонили зі школи. . .
  Але Феллоу вже не був тим маленьким хлопчиком. Він нахилився ближче й пробурмотів: «Я розмовляю англійською. Я розумію англійську».
  «Я пояснював, що двадцятирічний сценарист не міг потрапити. Дев’яносто відсотків правоохоронних органів не могли потрапити — принаймні, пару тижнів. Але там є кілька 1337-х. І з достатньою кількістю грубої сили? Це можна зробити».
  Фолло зітхнув. Він видалив усі повідомлення з телефону, крім одного.
  Така, яка могла б привести туди, куди він не хотів, щоб хтось йшов.
  Стук клавіш. «Якби я знав, що ти необережний, я б збудував кращу стіну».
  «Ви ніколи не втрачали телефон?» Фоллоу вистрілив у відповідь.
  «Ні», — спокійно відповів FeAR. «Я не мав».
  З горла Феллоу вислизнув глузливий звук. Він повернувся до своєї спальні, зібрав решту свого спорядження й натягнув куртку.
  На жаль, візит до Емілі Халкомб та її дорогоцінних цифр довелося відкласти.
  У нього була більш нагальна місія: йому, його пістолету та щойно загостреному ножу доведеться перемогти будь-яких елітних хакерів — він відмовився використовувати претензійний 1337 FeAR — до Морено-Веллі.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 19
  Федеральні агентства, як правило, змушували Джейка Герона вириватися в символічні вулики — це було правдою для всіх, хто ставив перед собою небезпеку вторгнення як професію, і ніхто не вторгся краще, ніж Вашингтон, округ Колумбія. Але якби ціною допуску до цієї гри був час на гарячому, він би охоче її заплатив.
  Слід визнати, що він обійшов Санчеса і доручив Маусу провести дослідження. Часу було мало, і це треба було зробити, але він зрозумів, що пір'я скуйовджене.
  Він кинув косий погляд на Санчес, увійшовши до кабінету її керівника. Їй здавалося, що вона не по собі, і, можливо, насправді звивалася.
  Він чемно стояв, поки Санчес знайомила його зі своїм босом, а Джейк підводив підсумки. Зовнішній вигляд міг бути оманливим, але він вірив, що про цю конкретну книгу можна судити по її обкладинці. Від ідеального афро-крою Вільямсона до довжини його добре зшитого костюма та закінчуючи блискучими черевиками, кожна деталь чоловіка вказувала на точність і ефективність. І очі. . . Ах, очі Вільямсона бачили все.
  Початкові привітання дали підказки щодо того, який ризик вторгнення представляє особа, з якою ви зустрічаєтеся. Джейк міг багато чого зрозуміти з рукостискання людини. Як і всі, він зневажав різновид липкої млявої риби, але деякі люди — зазвичай чоловічої статі — надмірно компенсували свої власні недоліки хваткою, що трощила кістки. Інші спробували цей дурний трюк, коли вони намагалися продемонструвати домінування, повертаючи свою руку у вищу позицію, перш ніж звільнення. Ці хлопці могли б також носити табличку на шиї з написом МАЛЕНЬКИЙ ПЕНІС .
  Хватка Вільямсона була твердою, сухою і без зайвого тиску. Впевнений.
  А ті, хто був упевнений, були найкраще підходящими для вторгнення — якщо вони були так схильні. Оборони мали тенденцію швидко падати під холодним, непохитним поглядом.
  Великий чоловік дивився на Герона, перш ніж той заговорив. Тоді він запропонував: «Ви допомагали агенту Санчес розслідувати напад на її сестру. А тепер цей інший напад, вбивство в Сан-Дієго».
  «Правильно».
  «Ви отримали доступ до деяких . . . складне обладнання в процесі».
  «Це був мій...» Санчес майже непомітно похитав головою, зупинивши його на півслові. Очевидно, вона не згадала про Арубу. “. . . мій вибір — знайти відповідну обчислювальну потужність для ситуації. Ми, науковці, особливо в Кремнієвій долині, маємо найкращі передові технології».
  Правдиве твердження, але цілком загальне, в якому не згадується, хто користувався суперкомп’ютером і в якій далекій країні він знаходився.
  Вільямсон нахмурився. — Не мудруйте зі мною, професоре. Розслідування конфіденційні. Будь-хто, кого ви залучаєте до середини цього — навіть для скорочення чисел — є потенційною відповідальністю».
  Бос вирішив, що хтось інший повинен бути залучений. Вільямсон піднявся на сходинку вище в оцінках Джейка — факт, який він мав би пам’ятати надалі.
  «SSA Вільямсон, — почав він, змінюючи свій підхід, — агент Санчес може сказати вам, що цей злочинець унікальний. Моя сфера знань робить мене особливо кваліфікованим, щоб допомогти знайти його».
  «Вторгнення. Я прочитав». Вільямсон кивнув головою. «Цікаво, що ви згадали своє минуле. Це останнє, що я б згадав на вашому місці». Він постукав по одному з аркушів паперу перед собою.
  Джейк відмовився показати будь-яку зовнішню реакцію на гостре зауваження. «Урядові файли не завжди розповідають всю історію, чи не так?» — заперечив він.
  Очі Вільямсона трохи звузилися, перш ніж він пішов далі. «Розкажіть мені більше про цю так звану сферу знань».
  «Клієнти наймають мене для виявлення ризиків вторгнення — цифрового та фізичного. Комп’ютерні сервери та корпоративні чи державні об’єкти. Це називається тестування пера. Проникнення».
  «Як це працює?»
  «Як це звучить. Я зламую комп’ютери своїх клієнтів і проникаю в їхні штаб-квартири, дослідницькі установи та будинки».
  «І ви крадете інформацію».
  «Це вірно».
  Вільямсон криво сказав: «А ти поверни».
  «Якщо я цього не зроблю, то мені не заплатять».
  «І ти б потрапив до в'язниці».
  «Це теж».
  Наглядач уважно оглянув його обличчя. «Мені цікаво. Чи завжди ви знаходите вразливі місця в комп’ютерах чи будівлях ваших клієнтів?»
  «Ні. . . Я завжди знаходжу їх багато ».
  «І жоден із ваших клієнтів ніколи не був так сильно застібнутий, як Форт-Нокс?»
  «Ні. І, до речі, навіть Форт-Нокс — це не Форт-Нокс».
  — І цей твій унікальний навик стане в нагоді в цьому розслідуванні, тому що... . . ?» Вільямсон переслідував.
  Джейк згадав висновок, до якого вони з Санчесом дійшли в Сан-Дієго. «Цей твій суб’єкт винний у вторгненнях — нападах і вбивствах. Першим кроком до аналізу злочину є визначення точок потенційного вторгнення. Як обирали жертви та як цільово націлювали їх. Це приведе до мотивів і, зрештою, особи злочинця. Нам потрібно продовжувати шукати ІЦВ. Вони там, і я можу їх знайти. Це те, що я роблю».
  Він використовував займенники першої особи, щоб нагадати про важливість його подальшої участі.
   «Є ще одна проблема. Також не зрозуміло, що саме він задумав. Чи це втручання заради самого себе, як-от вбивство із захопленням, чи для сприяння іншому злочину? Я хочу це з’ясувати».
  «А чому саме з нашим агентством? Ви можете піти допомогти в Ріверсайд або Сан-Дієго. Тепер, коли це серіал, вони, мабуть, подзвонять у Бюро. Ваші навички перевірки пера стануть перевагою. Ви кібер, вони кібер. Матч зроблений на небесах. Вирушайте на пошуки PPI з Hoover-istas досхочу».
  Рівне — і впевнене : «Ні».
  Вільямсон кивнув головою. Санчес заворушився.
  Готовий довести свою удачу до краху, Джейк сказав: «Я не буду працювати з Бюро. Або хтось інший». Він схилив голову в бік Санчеса. «Тільки вона». Його тон — і вираз обличчя — говорили, що це не підлягає обговоренню.
  Її очі злегка звузилися, оскільки вона, очевидно, намагалася, як і раніше, зрозуміти його ракурс.
  Вільямсон, здавалося, виконував власні розрахунки, розуміючи, що Джейк не може творити чудеса, але він може додати значну цінність справі. Погоджуючись на його умови та виключивши Бюро, йому доведеться витратити політичний капітал, щоб поставити Санчеса відповідальним за роботу з місцевою владою, а всі інші федеральні агентства відійдуть на другий план.
  Або Вільямсон міг просто відключити вилку й повернутися до інших справ, передавши справу ФБР і місцевим копам.
  Напруга в кімнаті гула, як трансформатор під час ожеледиці.
  Вільямсон дивився на кожного з них по черзі. «Щось відбувається між вами?»
  Першим заговорив Санчес. «Активна неприязнь, яка межує з відкритою ворожнечею, — сказала вона, а потім додала, — але ми довіряємо один одному».
  Дивний спосіб охарактеризувати їхні стосунки. Ну, це була історія. . . складний.
  «Я краще буду працювати з кимось, кому довіряю, ніж з тим, хто мені подобається», — сказав Вільямсон.
  «Немає небезпеки лайків, сер», — запевнив його Санчес.
  Те ж саме.
  Потім вона додала: «Я візьму за нього відповідальність».
  Джейк подумав, що вона звучить як дитина, яка просить цуценя. Пообіцяв замінити пожовані тапочки та переконатися, що миски для води та гранул наповнені.
  Образ його розвеселив.
  Після ще однієї довгої паузи Вільямсон пильно подивився на свого агента. «Я все ще передаю це в Бюро». Він підняв міцну руку, щоб запобігти її запереченням. «Розслабтеся, агенте Санчес. Дозвольте мені закінчити. Але перш ніж я це зроблю, мені потрібно більше фактів. На даний момент ми знаємо лайно. Нам потрібно знайти. . .” Погляд на Джейка. «Точки потенційного вторгнення».
  Санчес швидко сказав: «Я знайду їх, сер, і загорну в лук, щоб доставити в Квантіко».
  Грубий фасад Вільямсона розтанув. Зрозуміло, що між ними склалися міцні стосунки. Чоловік, який працював сам, Джейк знайшов це — на мить — завидним.
  «Хоть раз, ти можеш грати добре?» — запитав її Вільямсон. «Я постійно отримую електронні листи від CHP про ліквідацію Пауелла в Мохаве. Мені довелося заплатити за уніформу тактичної команди, тому що ваш маленький трюк отримав, я цитую, «смердючий лайновий газ» на них».
  Джейк навіть не міг здогадатися.
  «Не забавляйся ніякими політиками чи процедурами», — закінчив Вільямсон.
  — Не буду, сер.
  Вочевидь задоволений, Вільямсон глянув на свій комп’ютер, де, мабуть, була повноцінна історія життя Джейка. «І ти, Герон. Не порушуйте кримінальні кодекси».
  Джейк не виразив жодного виразу, окрім неглибокого кивка, але подумки зітхнув із полегшенням.
   Стратегія окупилася. Підштовхувати Вільямсона з непохитним «Ні» було саме тим типом поведінки, якого очікували від такого ренегата, як він. Що зняло підозри старшого агента та Санчеса.
  І ніхто з них не підозрював, яку помилку вони щойно зробили. Він був стурбований тим, що з’явиться тема алгоритму шифрування хімічної формули. Вільямсон зі своїми випробовуючими темними очима перехресно допитував його про код і якимось чином виводив факт, який вважав би його особливо тривожним: що Джейк Херон, чисто й просто, збрехав Санчесу про це.
  «Порушення законів?» Він прийняв невинний вираз обличчя. «Не подумав би про це».
  При цьому він також чув у своєму розумі її слова раніше.
  Ми довіряємо один одному. . .
  Вільямсон буркнув. «Точки потенційного вторгнення, хм? Ну що, наступні кроки?»
  «Стрілець», — сказав йому Санчес.
  Баритон великого чоловіка межував з нетерпінням, коли він сказав: «Тоді забирайтеся в долину Морено. Зараз».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 20
  Вона дотрималася своєї частини угоди.
  Кармен Санчес уклала угоду з капітаном Дрю Вебстером з департаменту шерифа округу Ріверсайд. Дайте мені клон телефону нашого суб’єкта, і я поділюся тим, що знайшов.
  По дорозі з Лонг-Біч сюди до Морено-Веллі вона зробила саме це, продиктувавши Маусу докладний електронний лист, щоб надіслати капітану, скопіювавши детектива Раяна Холла, про зашифровані повідомлення, які вони зламали, і ймовірний зв’язок між Спайдер Тетт Гаєм і зброєносець Алекс Джорджіо.
  Більше того, вона зробила додатковий крок, попередивши його, що їде на територію Вебстера, щоб вести спостереження.
  Він не відповів. Хол мав, але лише для того, щоб попросити, щоб вона повідомила йому, що знайшла, перш ніж додати, що він щойно перевірив Селіну, і з нею все гаразд.
  У будь-якому випадку це був кращий результат. Вона хотіла, щоб сьогоднішня операція була щадною, лише для неї та Герона. Більше тіл тільки збільшить ризик того, що Джорджіо може виявити їхню присутність і впасти на землю або спалити докази. Або обидва.
  І починайте зйомку, повністю автоматичний режим.
  Таке було завжди.
  Перевірка GPS.
  Вони були за п'ять хвилин від будинку стрілка.
   Деякі райони долини Морено в західному окрузі Ріверсайд були стильними, а деякі — комфортним середнім класом. Цей район був скромним, складався з маленьких одноповерхових будинків, багато з яких можна було б пофарбувати свіжим шаром фарби — пастельною, відповідно до переважаючої кольорової гами кварталу.
  Вони побачили жінку, яка бігла на протилежному боці вулиці. Собачник тримав повідок в одній руці, а під іншою рукою — ноутбук, ймовірно, він прямував до кафе на відкритому повітрі, щоб попрацювати на патіо, а його рум’яний ірландський сеттер сидів біля його ніг або пив воду з миски в більшості ресторанів. у Каліфорнії охоче надається клієнтам із іклами. Далі по тротуару цією дивною рухливою ходою мчали дві жінки пенсійного віку. Пара підлітків встановила на тротуарі імпровізовані пандуси. Дерев’яні дошки, прикріплені до молочних ящиків, не були ідеальними для вправляння в стрибках на скейтборді, але діти, очевидно, були готові ризикнути кількома зламаними кістками в гонитві за насолодою в повітрі.
  Вона спалахнула на спогад про Селіну, яка підійшла до неї, плакала та демонструвала невелику ділянку шкіри, відсутню після нещасного випадку на роликових ковзанах. Дівчина палко обійняла її після того, як вона обробила рану. Кармен силою вигнала спогад.
  Перш ніж припаркувати свій Suburban на сусідній вулиці, вона об’їхала квартал, де жив стрілець Алекс Джорджіо. Біля узбіччя не було сміттєвих баків, щоб провести рейд, тож вона знайшла для них місця, щоб вести спостереження за його будинком непоміченим.
  — Ходімо, — сказала вона Герону.
  Він схопив свою сумку з речами із заднього сидіння, і вони разом пішли вулицею до цільового будинку.
  «Нам доведеться злитися», — сказала вона.
  «Змішувати? Ви купили спортивні костюми та найки?» — спитав Герон. Вони обидва були в тому, що можна назвати тактичним спорядженням — чорні джинси та шкіряні куртки, його коричневі, а її — чорні.
  Він виглядав серйозно. І вона припустила, що перевірка пера передбачає використання різних маскувань і змін костюмів.
  «Ні. Я маю на увазі злиття в буквальному сенсі. У кущах». Вона вказала на скупчення живоплотів, посаджених десятиліттями тому, щоб люди на тротуарі не могли бачити всередині людських будинків. Тепер необрізані та зарослі, вони утворювали бар’єр, що закривав житло Джорджіо від вулиці та будинків сусідів. Ймовірно, саме тому він вибрав це місце, можливо, не підозрюючи, що густа зелень також приховає всіх, хто бажав підглядати за його будинком.
  Герон сказав: «Змішування передбачає носіння масок, щоб виглядати як співробітники або місцеві жителі. Ви маєте на увазі MOPS. Мінімально помітні точки спостереження». Йому явно сподобалося листя. «Я кажу своїм клієнтам, які тестують перо, вирубувати кожне дерево та кущ на сто ярдів навколо їхнього закладу, щоб накрутити шпигунів».
  «Міський вигляд, — сардонічно сказала вона. «Співробітники повинні вас любити».
  Він кліпав очима, наче концепція щасливих працівників була абсолютно чужою.
  Вона підняла телефон. «Увімкніть вібрацію. Тримайте це. Як твій акумулятор?»
  «Дев'яносто відсотків». Він налаштував дзвінок і посунув пристрій у внутрішню кишеню піджака.
  «Спочатку ми перевіряємо, чи є хтось вдома. Якщо це Джорджіо, ми дивимося. Мені потрібно зловити його в будь-якому правопорушенні. Нагодований, штат, фелонія, проступок. Усе, що я можу використати, щоб змусити його ідентифікувати нашого суб’єкта». Вона показала свій телефон. «Ось його фотографія».
  Якось він глянув на непоказного бородатого темноволосого чоловіка, колір обличчя та структура кісток якого вказували на східноєвропейське коріння. Він кивнув, коли запам’ятовування було закінчено.
  Герон перебрав його сумку зі спорядженням. «Я візьму скло спереду».
  Вона кинула на нього запитальний погляд.
  «Скло. Термін тестера для бінокля».
  Він повернувся, і вона схопила його за руку. «Знайдіть діру в живоплоті, крізь яку ви зможете бачити, але залишайтеся на державній території. Це критично».
  «Зрозумів». Він пройшов до передньої лівої сторони будинку й зник у густому чагарнику, обома ногами стоячи на тротуарі.
   Це було хороше — і законне — місце для спостереження.
  Сама Кармен зайняла позицію на протилежному кутку, ззаду праворуч, пробираючись у запашні кущі. Вона відсунула гілку, відкривши вид на задні двері та те, що здавалося кухонними вікнами. У кімнаті горіло світло та інше — з матовими вікнами, ймовірно, у ванній. Але не було жодного руху чи коливання світла, яке б свідчило про життя всередині. Вона глянула на окремий гараж. Двері були опущені, а вікон не було, тож вона не здогадувалася, чи була всередині машина.
  Головне питання: чи Spider Tatt Guy вже купив «залізо», згадане в тексті? Якби ні, і вони змогли взяти Джорджіо в ошийник зараз, це могло б утримати вогнепальну зброю від рук суб'єкта. Можна було сподіватися.
  Десять хвилин вона дивилася від вікна до вікна.
  нічого Розчарування. Чи бачив Герон якісь ознаки руху? Вона натиснула швидкий набір.
  Чотири кільця. Потім голосова пошта.
  Блін . . . Яку частину слова «продовжувати» він пропустив?
  Або з ним щось трапилося?
  Неважко було уявити сценарій, за яким Джорджіо оточив територію якоюсь невидимою системою безпеки, яка сповістила його про їхню присутність. Тоді він використовував пістолет із глушником, щоб усунути загрозу, перш ніж схопити сумку й утекти з передньої частини.
  Кармен відтягнула свою куртку вбік і схопила свій «Глок», коли почала пробиратися по зовнішньому периметру двору, тримаючись поза увагою.
  У її голові виникло зображення Херона, який ігнорує своє завдання та розмовляє по телефону з Жінкою з джакузі. Через це він не міг прийняти її дзвінок? Тоді вона докоряла собі за цю безглузду думку — і дивувалася, чому, чорт візьми, це спало на думку.
  Фокус.
  Вона озирнулася в пошуках погроз. Не бачив жодного.
  Вона зайшла за ріг до місця, де Чапля влаштувала своє гніздо для спостереження серед живоплоту.
  Він пішов.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 21
  Захищений зарослим листям, що відокремлювало подвір’я від вулиці, Джейк присів біля бічних дверей, що виходили в невеликий сад збоку від будинку Джорджіо. Двері, яких ні він, ні Санчес не бачили спочатку.
  Він помітив щось усередині бунгало й захотів роздивитися краще. Вхідні двері були ближче, але їх також було видно з під’їзної алеї, яка була єдиним місцем, не прикритим густими насадженнями. Він не міг ризикнути, щоб кур’єр або приїжджий сусід викликали поліцію, щоб повідомити про бродягу в чорних джинсах і коричневій куртці, у синіх нітрилових рукавичках, який виламує замок.
  Деякі речі ви могли б пояснити. Інші, не дуже.
  Джейк вибрав натяжний ключ, граблі з трьома гребнями та кирку, затиснувши останні два зубами. Він почав із гайкового ключа, вставивши наконечник у нижню частину шпоночного ключа й утримуючи його на місці однією рукою, а іншою просунув граблі над гайковим ключем. Після кількох невдалих спроб він переключився на кирку, штовхаючи першу шпильку всередині замка, доки вона не затверділа, а потім продовжував з кожною з інших шпильок, поки не зміг повернути пробку.
  Швидко озирнувшись через плече, він повернув ручку, відчинив двері й побачив, що вони вели до сімейної кімнати. У будинку була охоронна сигналізація, але його радіочастотний сканер не виявив радіочастотних передачі між головною панеллю та датчиками вікон і дверей, що повідомило йому, що система неактивна.
  Інший потенційний ризик?
   Великі, агресивні собаки, улюблений низькотехнологічний засіб відлякування торговців зброєю та наркотиками. Набір для проникнення Heron включав неймовірне ласощі для собак зі смаком бекону, наповнене ацепромазином, якого було достатньо, щоб змусити найворожішого пса-нападника спати, як дитина, перед сном.
  Але ікла не стягували.
  Щойно він переступив поріг, як його штовхнули назад за комір піджака.
  «Ісусе, — пробурмотів він.
  «Що в біса, Герон?»
  Він обернувся до Санчеса, чиє червоне обличчя, стиснуті щелепи та прискорене дихання дали йому зрозуміти, що він переступив не просто поріг. «Останнє, що вам сказав Вільямсон, це не порушувати жодних законів. Менш ніж дві години потому ви вчиняєте крадіжку зі зломом. Отже, вторгнення — це нормально, якщо воно відповідає вашим цілям?»
  «Вам не потрібен ордер, якщо у вас є ймовірна причина, правда?»
  «Неправильно. Щоб увійти без ордера, потрібні невідкладні обставини . Знову замкни це місце і...
  «Це достатньо вимогливо для вас?»
  Вона прослідкувала за його поглядом на бризки крові на одній із біло пофарбованих стін.
  «І там». Він показував на підлогу. Багряний басейн. І воно рухалося, повзаючи по паркетній підлозі з лігва чи вітальні в коридор.
  Вона плавно витягла свій глок із кобури. «Відійди від мене».
  Зайшовши всередину, зі зброєю напоготові, вона гавкнула: «Федеральний агент! Покажи себе! Руки вгору».
  Тиша.
  Вона перетнула сімейну кімнату, глянула вниз, а потім пішла вперед у коридор. «Це Джорджіо».
  Вона не робила спроб реанімації. Сказати, що Джорджіо перерізали горло, було б дуже применшено. Хтось розрізав йому передню частину шиї від вуха до вуха. Майже обезголовлення.
   Джейк згадав, як десь читав, що в середньому дорослого чоловіка в організмі близько п’яти літрів крові. Здавалося, близько чотирьох літрів Джорджіо було на підлозі в калюжі, що розросталася.
  Розмахуючи зброєю від дверей до дверей, вона кричала через плече: «Назовні, Герон. Тротуар. Зателефонуйте в 9-1-1 і скажіть, що за цією адресою є служба 187 — відділ вбивств. І стежте за спиною. Ми поняття не маємо, де виконавець».
  Але Джейк вирішив, що не буде йти з території, а залишився на подвір’ї, щоб почути, якщо вона потрапить у біду. Не те щоб він міг багато з цим зробити, озброївшись лише набором відмичок. Щоб не злякати озброєних охоронців, які потенційно можуть зіткнутися зі спусковим гачком, тестери ручок ніколи не носять зброї.
  Він ледве почав дзвонити на лінію екстреної допомоги, як жінка в штанях для йоги та вільній майці підбігла до нього, розмахуючи руками.
  «Хтось викрав мою собаку», — кричала вона. «Ви бачили ірландського сетера?»
  Пульс Джейка, і без того підвищений, піднявся ще на один щабель. «Санчес!» Він звернувся до жінки. «Що сталося?»
  «У мене є електричний паркан». Вона показала на сусідній будинок. «Нашийник лежить на землі, і він узяв одну з моїх повідців. мій малюк . . .” Її обличчя було напружене тривогою.
  «Що відбувається?» Санчес підійшла позаду нього, тримаючи свою зброю в кобурі. Судячи з усього, у будинку не було нападників з ножами.
  «Пам’ятаєш вигулювача собак?» — сказав він їй.
  Вона кивнула.
  «Це не був його собака».
  «Ой, до біса». Вона розчаровано стогнала. «Це був ноутбук Джорджіо, який він носив. Він пройшов повз нас! Ви подивились? Одяг?»
  «Темно, я думаю. Ось і все».
  «Я збираюся повернути свою собаку». Жінка кинулася навтьоки, повертаючись на вулицю.
  Вони обоє кинулися її перехопити, наздогнавши на початку під’їзної дороги. «Ні, пані. Залиште це нам. Він озброєний».
  «Що?» — голосила вона.
  «Там». Герон показав на вулицю, за два квартали від неї.
  Ірландський сетер, виляючи хвостом із рудим пером, був один і неушкоджений, прив’язаний повідцем до знаку «стоп» на розі.
  «Собака красувала вітрину», — пробурмотів Джейк, коли жінка кинулася до собаки.
  «Ти дзвониш?» — запитав Санчес.
  «Ще ні».
  «Зроби це...»
  Її слова обірвав рев мотора біля собаки. Темний седан мчав геть, проїжджаючи повз знак стоп.
  Санчес помчав до Suburban. «Виклич 187, Герон. І скажіть їм, що офіцер переслідує».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 22
  Кармен рвучко відчинила водійські двері й кинулася всередину. Коротка пробіжка до позашляховика коштувала їй дорогоцінних секунд, але вона все ж могла впіймати підозрюваного, що тікав.
  Вона засунула мобільний телефон у підсклянник і постукала по екрану. Вона сказала Герону зателефонувати в 9-1-1, але місцевим жителям потрібна була інформація в реальному часі, яку могла надати лише вона.
  «Дев'ять-один-один. Яка у вас екстрена ситуація?»
  «Федеральний агент просить допомоги. Я намагаюся знайти автомобіль, який прямує на схід, Східний Алессандро в долині Морено. Водій є особою, яка має інтерес у вбивстві».
  Вона вилетіла на вулицю, усі вісім циліндрів люто крутили шини, посилаючи за «Субурбаном» клуб диму та гравію.
  «Будь ласка, ідентифікуйте себе».
  «Агент Кармен Санчес, Департамент внутрішньої безпеки». Вона не додала частину «Розслідування». Навіть представники правоохоронних органів не завжди були з ним знайомі, але всі чули про DHS.
  «Опис підозрюваного та транспортного засобу та останнє відоме місцезнаходження?»
  «Білий чоловік, приблизно тридцяти років, за кермом темного чотиридверного седана. Не можу сказати марку чи модель. Каліфорнійські теги. Без номера. Його слід вважати озброєним». Після кількох поворотів вона підняла погляд на дорожній знак. «Тепер прямує на схід по Dracaea. . . Чи можете ви попередити ТЕЦ? Підозрюваний може прямувати до 215».
   «Десять чотири, агент Санчес».
  Це те, що вона зробила б, скориставшись пандусом. Він міг не тільки сховатися в трафіку широкої автостради, але й швидко експоненціально збільшити область пошуку.
  Вона повернула праворуч, прямуючи до найближчого з’їзду, неподалік на північ.
  «Агенте Санчес, цей автомобіль пов’язаний із вбивством, про яке щойно повідомили на авеню Вітчхейзел у Морено-Веллі?»
  «Ствердно». Вона здалеку помітила седан. «Я бачу підозрілий автомобіль, який прямує на південь дня».
  Непарний. Чому він не їхав на північ до найближчого з’їзду до автостради?
  У житловій зоні вона прискорювалася настільки, наскільки могла, вирішуючи тримати його в полі зору, не налякавши його зробити щось необачне та не завдавши травм або вбитих невинним перехожим. Скоро вона матиме підкріплення. Офіцери з бараками над гратами своїх крейсерів для маневрів PIT. Шипові смуги для подрібнення шин також.
  «Щось про тег?»
  «Негативний».
  «Марка, модель?»
  «Ні».
  «Кількість мешканців?»
  «Здається, один».
  «Ім'я водія?»
  «Невідомо».
  Кармен постійно коментувала їхній прогрес абоненту, який передавав інформацію всім місцевим правоохоронним органам по кількох каналах, а вона почала скорочувати відстань.
  Раптом автомобіль непідсудного вилетів вперед і занесло на іншу вулицю.
  «Він зробив мене. Тепер прямуємо на захід Алессандро». Вона занесла в поворот і натиснула на педаль. О, ні, ти не хочеш, мудаку. Я на тебе, як на клей.
   «Він підходить до 215 рампи. . . ні, почекай, зараз він пройшов пандус. Він . . . гаразд, на північ по каньйону Сикамор. Я вважаю його між вісімдесятьма і вісімдесятьма п’ятьма».
  На біса він йшов сюди? На маршруті було менше бічних доріг. Попереду та ліворуч вимальовувалися скелясті вершини державного парку. Єдине, що в цьому напрямку було . . .
  Вона сканувала.
  Західна середня школа Ріверсайд.
  Яким він був...?
  Вона дізналася відповідь ще до того, як питання сформувалося в її голові.
  Седан раптово повернув ліворуч, виїхавши на зустрічну смугу.
  Прямо на шляху шкільного автобуса.
  «Підозрюваний автомобіль перетнув подвійний жовтий. Він прямує прямо до шкільного автобуса. Півмилі на північ від Алессандро на каньйоні Сикамор. Ріверсайд Вест Хай.
  Голос диспетчера перетворився на далеке гудіння, коли Кармен спостерігала, як водій седана бере участь у смертельній грі курей. Чоловік був схильний до самогубства? Він, напевно, загинув би в аварії, але скільки дітей постраждало б чи ще гірше?
  Водій автобуса подав звуковий сигнал. Скрипнули шини. Седан продовжив рух по прямій. В останню секунду автобус з’їхав на узбіччя, намагаючись уникнути лобового зіткнення. Коли праві шини громіздкого транспортного засобу зісковзнули з тротуару, водій відчайдушно намагався маневрувати назад на дорогу, але фізика взяла верх. Кармен з жахом спостерігала, як автобус із громом перекинувся на бік. Імпульс поніс його вниз по похилому гравійному узбіччю, де він перекотився на дах і зупинився в канаві, догори ногами. Пара — чи це був дим? — вирувала вгору з-під капота.
  «Мені потрібна швидка допомога, пожежна служба та підтримка», — сказала Кармен абоненту. «Автобус з’їхав з дороги. Це перевернуто. Можливо, горить».
  «Порятунок уже в дорозі. ETA шість хвилин».
   Седан злочинця повернувся на свою смугу та прискорився.
  Усі інстинкти спонукали її кинутися в погоню та вбити чоловіка, який зарізав Алекса Джорджіо та Волтера Кемпа та напав на Селіну.
  Але зараз треба було думати про інші жертви. Ті діти і водій в автобусі. Шість чортових хвилин до прибуття кавалерії?
  Лаючись, вона натиснула на гальма й зупинилася. Вона вискочила й помчала до автобуса, коли її розум заповнили видіння зім’ятих і скривавлених тіл. Вона впала й підповзла до одного з передніх бічних вікон, яке почало відкриватися. Водій, чоловік років сорока, насилу вилізав, кров текла з носа.
  Кармен поспішила йому допомогти, а потім заглянула всередину.
  Автобус був порожній.
  Водій глянув на неї враженими очима. «Він просто . . . він був просто . . . я нічого не міг зробити. Боже мій, якби я мав багато своїх дітей».
  «Давай. Ми не повинні бути так близько».
  Він підвівся на ноги, дозволяючи їй відвести його до трав’яного місця на безпечній відстані. Вона зрозуміла, що хмари з-під капота були парою, але це не означало, що пожежі не було. Коли водій сів, схрестивши ноги на траві, і з німим недовірою дивився на жахливу картину, вона викликала останній відомий напрямок руху седана, досі не в змозі дати кращий опис чи тег.
  Здалеку завивали сирени, швидко наближаючись. Але недостатньо швидко. Вона глянула на карту на телефоні. До цього часу він уже з’їхав би на автостраду, невидиму серед мільйонів автомобілів у системі руху Лос-Анджелеса.
  Вільно втекти.
  Вільно націлитися на ще одну жертву.
  І хто помре наступним?
  Питання, яке було настирливим, несформульованим у її свідомості, виринуло на поверхню. Чому він не знявся, коли проходив повз? їх, в образі вигулювача собак, коли вони з Хероном прибули до будинку стрілецького?
  Між тим моментом і його втечею минуло щонайменше тридцять хвилин.
  Тоді різка відповідь вразила її.
  Зловмисник залишився поблизу місця події, щоб дізнатися все, що він міг про двох, які переслідували його.
  Переслідувачі тепер стали його здобиччю.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 23
  Кармен підняла вірчі грамоти. «Хто головний?»
  Просте запитання. Немає простої відповіді.
  Повернувшись на місце вбивства, вона побачила півдюжини правоохоронців, які сперечалися на подвір’ї Алекса Джорджіо. Типовим для інцидентів у таких перевантажених місцях, як цей, це був юрисдикційний хеш. Серед чоловіків — так, усіх чоловіків — був начальник та інші співробітники поліції Морено-Веллі, заступники з департаменту шерифа округу Ріверсайд та офіцери дорожнього патруля Каліфорнії.
  І тепер до суміші, звичайно, додався Федеральний резерв. І одна з позицією, яка припускала, що, можливо, вона головна, навіть якщо для цього не існувало юридичного обґрунтування.
  Першим заговорив керівник ТЕЦ, худорлявий чоловік, який, можливо, був колишнім сержантом-муштрою в армії. «Ми тут лише для того, щоб отримати більше інформації про підозрюваного та той темний седан, щоб оновити наш БОЛО», — сказав він. «Мої люди шукали свідків або відео — знаєте, камери Ring, Nest. Але нічого».
  Вона не здивувалася. Хлопець-павук Тетт, здавалося, доклав чимало зусиль, щоб уникнути відео.
  «Справа наша, мабуть». Ці слова надійшли від начальника поліції долини Морено, кремезного лисого чоловіка з широким обличчям у веснянках. Крім того, Томмі Делані також був капітаном, відповідальним за станцію Морено-Веллі департаменту шерифа. Дивно, але вона не вперше чує про таке спільне завдання.
  Також був присутній бурхливий патрульний сержант МВПД, який нахилився вперед, щоб уважно вивчити своє посвідчення, класичний випадок удару по грудях. «Розслідування внутрішньої безпеки?» Його важкі брови зсунули. «Хіба ви, хлопці, не займаєтесь прикордонним лайном?»
  Вона зітхнула й сховала тонкий шкіряний футляр назад у кишеню. «Це ще одна гілка Батьківщини». Переводячи погляд з одного на іншого, Кармен сказала: «Ми майже впевнені, що цей інцидент пов’язаний із нещодавнім вбивством у Сан-Дієго та спробою вбивства в Перрісі. Серійний виконавець».
  Це привернуло увагу всіх.
  «Нападом на Перріс керує Райан Холл, золотий щит у відділі вбивств RCSD. Я подзвонив йому. Він уже в дорозі».
  Делейні кивав. «Я знаю його, звичайно». Здавалося, він хотів додати щось на кшталт: Він ще молодий для цього, чи не так? Але він нічого не сказав. Технічно Холл, будучи з головного офісу, був його начальником, незалежно від його віку.
  Їм не довелося довго чекати. Прибув шерифський департамент без розпізнавальних знаків, і сухорлявий Раян Холл у сірому костюмі виліз, поправив зброю й пірнув під стрічку по периметру, щоб приєднатися до них. Після короткого обміну знайомствами він повернувся до Кармен і підняв брову. «Сценарій?»
  Це була дещо інша сторона Холла. Більш професійно. Більш впевнений.
  Зрештою, він вистежував убивць, щоб заробити на життя, і він не заробив би цю роботу, будучи невпевненим.
  Вона пояснила йому та присутнім, що вони дізналися, що підозрюваний у скоєнні злочину в Сан-Дієго та Перріс купив зброю у Джорджіо або збирався це зробити. Ймовірно, він занепокоївся, що стрілок викриє його чи матиме про нього викривальну інформацію, і він прийшов сюди, щоб убити його та викрасти будь-які записи, які ведуть до суб'єкта.
  І він досяг успіху в обох випадках.
  «Потім він утік», — підсумувала вона. «Мабуть, на північ по 215». Погляд на керівника ТЕЦ. «Один зі скількох темних седанів?»
   Чоловік примружився. «Двадцять п'ять мільярдів, станом на сьогодні».
  Кармен похмуро засміялася.
  Хол схилив голову в бік будинку. «Місце злочину? Вони вже розчистили місце?»
  Ділейні сказав: «Вони дозволили нам увійти, ми носимо костюми». Він кивнув на мікроавтобус CSU, задні двері якого були відчинені, і серед іншого спорядження виднілася коробка з білими комбінезонами Tyvek. Бурхливий сержант Морено-Веллі видобув сумку й передав її детективу.
  Вона простягла руку. «Я теж візьму набір таких».
  Сержант не поворухнувся. Запала ніякова тиша. Вони могли б подумати, що вона поводилася б так, ніби вона головна, але відмінність між Федеральним резервом і штатом все одно була в центрі, а вбивство тут підпадало виключно під Кримінальний кодекс Каліфорнії.
  Це Холл розрядив напругу. «Капітан Вебстер сказав, що ми повинні виконувати будь-які запити агента Санчеса. Управління шерифа та вона спільно працюють над розслідуванням. Ми ставимося до цього як до оперативної групи».
  Вона насупилася на нього, і він кивнув, підтверджуючи між ними те, що сказав іншим.
  проклятий Вебстер підійшов. Раніше він не відповів на її електронний лист, але те, що вона дотримала обіцянки щодо зашифрованих файлів, для нього щось означало. Вона розуміла, що він не з тих людей, щоб дзвонити їй і бути добрим. Йому було зручніше посилати гінців, як Хол.
  Добре з нею. Вона отримала бажані результати. Гра міжвідомчої юрисдикції схожа на шахи, і хоча Кармен Санчес не була гросмейстером, вона знала, як грати. Вона щойно зайняла себе, федеральну посаду, на владну посаду в суто державному вбивстві.
  «Тож вона йде зі мною».
  Вона простягла руку й взяла комбінезон.
  «І мені набір», — гукнув до них чоловічий голос.
  Усі очі звернулися й побачили Джейка Герона, який стояв за периметральною стрічкою на краю переднього двору.
   Кармен спокусилася дозволити йому залишитися там, де він був. Він збирався вчинити злочин, щоб потрапити в будинок, перш ніж вона його зупинила. Тоді вона згадала, що він прийшов за неї, коли їй це було потрібно. Якби він не протистояв Вільямсон, її б тут взагалі не було.
  — Він зі мною, — сказала вона. «Слідчий консультант».
  Назва посади, яку вона повністю вигадала, але поки що вона працювала.
  Шерлок Холмс. . .
  Сержант трохи вагався, перш ніж поманити Герона, який пірнув під жовту стрічку, щоб приєднатися до них.
  «Сцена скомпрометована?» — спитав Хол, одягаючи тонкий білий комбінезон.
  Сержант похитав головою. «Вогняна дошка зникла. Вік був DRT».
  Помітивши розгубленість Герона, Кармен переклала мову поліцейського. «Коли є очевидні ознаки смерті, рятувальники не працюють з потерпілим і не транспортують його до лікарні — вони не хочуть забруднити місце події. Він оголосив DRT — мертвим тут же — тому вони документують свої спостереження та залишають тіло на місці».
  Після того, як вони були одягнені в найновіший одяг CSI — від голови з гумкою до чобіт, усе пахло кислим пластиком, — вони пішли в будинок. Так само одягнені техніки з місця злочину фотографували, займаючись своїми справами.
  Хол запитав: «Субб з’явився сьогодні, щоб отримати пістолет і вбити його в процесі? Або купив раніше і повернувся до прибирання?»
  «Це був візит у відповідь», — сказала вона. «Вони знали один одного».
  «Звідки ти це знаєш?»
  Перш ніж вона встигла відповісти, Герон зважив: «Він дістав Джорджіо ззаду. Я думаю, що нелегальні торговці зброєю тримають незнайомців на виду».
  Саме її думки.
  Герон продовжив: «Я припускаю, що він призначив зустріч, щоб купити іншу зброю — це був привід просто зайти всередину, а потім... . .” Він клацнув пальцями.
   Кармен помітила, що Герона не турбують труп і кров. Дивно для цивільного.
  Підійшов технік для доказів. «Ми знайшли схованку зброї в сейфі біля головної спальні», — повідомила вона. “Сейф для входу. Довгі рушниці, пістолети, повністю автоматичні гвинтівки, приклади, глушники, бронебійні патрони. І гільза цих довбаних патронів калібру .223».
  Хоча більшість куль можна зупинити бронежилетами, залежно від відстані до зброї стрільця, патрони калібру .223, засновані на тих, що випущені з автоматів, є малими та достатньо потужними, щоб пробити багато балістичних жилетів.
  «І купа рушниць-привидів», — додав технік і вказав на тіло. «Цього хлопця не пропустять».
  Кармен зрозуміла почуття. Вона бачила занадто багато насильства, щоб оплакувати втрату того, хто продав смерть заради наживи.
  Герон запитав: «Відновити комп’ютери чи диски?»
  «Немає», — відповів технік, мабуть, припускаючи, що фігура в білому костюмі, яка зверталася до неї, була детективом із вбивств.
  Хол сказав: «Можливо, Джорджіо зробив резервну копію своїх даних на хмарному сервері».
  Кармен засміялася. «Ганнерери не користуються iCloud. Я дізнався це з перших вуст». На запитальний погляд Холла вона уточнила. «Я працював у відділі боротьби з кіберзлочинністю ФБР, перш ніж приєднатися до DHS».
  Вона не додала, що чергувала з Cyber після того, як її застрелили під час масового вбивства в банку.
  Герон криво запропонував: «І тоді вона була такою ж дурною, як і зараз».
  Хол по черзі подивився на кожного з них. «Ви двоє знали один одного тоді?»
  Вона не хотіла ділитися, але Герон підхопив. «Це вірно».
  Мимоволі Кармен спалахнула в спогаді. Напередодні Різдва чотири роки тому вони з Джейком Хероном разом, близько один до одного.
  Вона силою відкинула образ.
  Сам Герон більше нічого не сказав про них двох і, здавалося, розгубився, розглядаючи їх оточення. «Я б продовжував шукати. Для електроніки».
  Вона почала шкодувати, що впустила його на місце злочину. Вона не оцінила його ставлення чи загадкове зауваження. «Ти знаєш щось, чого ми не знаємо, Герон?»
  Він знизав плечима. «Маю відчуття, що ти знайдеш щось приховане. Більше електроніки. Це відповідало б його профілю».
  «Відчуття», — повторила Кармен. Незважаючи на своє роздратування, вона знала, що ніхто не знає про темні сторони кіберсвіту більше, ніж Джейкобі Герон. Зрештою, це була причина, чому вона шукала його. Вона запитала Холла: «У вас є EDC?»
  «Ні, але ми можемо отримати один».
  Ікла електронного виявлення були навчені, як і будь-які інші собаки-нюхи, тільки вони не виявляли наркотики чи вибухівку. Шукали телефони, комп’ютери, чіпи, накопичувачі та інше.
  Хол подав запит на спеціалізований підрозділ і, відключившись, повідомив, що команда кінологів уже в дорозі.
  Це вирішило, і Кармен взялася за наступне питання. «Я збираюся поговорити з «Місцем злочину», — сказала вона Герону. «Не чіпай нічого. Якщо ви побачите щось, що може бути актуальним, дайте мені знати, і я запрошу техніка, щоб це зібрати». Вона супроводжувала цю заяву одним із своїх запатентованих поглядів «не вози зі мною», наголошуючи, що не оцінить жодного перевищення.
  Чапля побрела геть. Хол залишився з нею, щоб розпитати техніків з місця злочину про те, що вони зібрали на цей момент і що помітили.
  Були сліди, які вказували на те, що хтось одягнув вінілові рукавички, як і на інших сценах, щоб вони не знайшли відбитків пальців підозрюваного. Можливо, його ДНК підтвердить, що це той самий злочинець, що й у Перрісі та Сан-Дієго, але не доведе їх до цього.
  Один із техніків перервав її міркування. «Гей, агенте Санчес, ви повинні це побачити».
   Вони з Холом зайшли у вітальню й побачили техніка, який вказував на листок, приклеєний до товстого глянцевого журналу « Збірка прихованої зброї» . «Перевірте це».
  Кармен підійшла ближче, щоб прочитати записку. Вгорі була сьогоднішня дата. нижче:
  Рамірес — 8:30
  Павук — 11
  Вони з Хероном прибули близько одинадцятої п’ятнадцятої.
  Вона подумала про те, як Селіна описала його як Павука Тетта. «Його прізвисько підходить».
  Герон, який повернувся з кухні, підійшов до неї позаду, щоб прочитати записку через її плече. «Ще один факт, який веде до можливого вторгнення, Санчес», — сказав він. «Ми досягаємо цього. Повільно, але ми досягаємо цього».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 24
  Фоллоу шкрябав по скелях і піску, пробираючись крізь яскраво-жовті польові квіти, щоб триматися низько.
  Гаряче сонячне світло падало на нього, і піт вкривав його чоло, коли він ковтнув повітря.
  Він зупинився, щоб змахнути краплі зі своїх пекучих очей. Потім продовжив, однією рукою стискаючи сумку з покупками, іншою спираючись на потріскану землю, прямуючи до місця призначення.
  Впавши в неглибокий каньйон, Феллоу почув віддалені сирени — крики машин, які його шукали. Лопаті гелікоптера гойдали повітря високо вгорі, хоча це могло бути для руху. Його рейс не здавався терміновим.
  Він мав одну пекельну втечу. Та жінка-поліцейська переслідувала його, як лють із пекла, а потім, перегравши, зупинилася й помчала до шкільного автобуса. Саме так, як він планував. Феллоу згадав, як її палаючі очі розчаровано повернулися в його бік.
  Він припустив, що в аварії не постраждали та не загинули діти; це стало б новиною.
  Шкода.
  Зробив би Push щасливим.
  Але найголовніше було зроблено. Він утік.
  Він був задоволений хитрістю з виловом собак.
   Це було розумно, дозволяючи йому вальсувати прямо біля поліцейських — одного з них, безсумнівно, елітного хакера, який видобув повідомлення Джорджіо з телефону, за допомогою якого втекла сучка Селіна.
  Він дістав свій новий мобільний і переглянув зроблені ним фотографії чоловіка та жінки в Джорджіо. Він надіслав їм повідомлення FeAR ще в Анахаймі, сподіваючись, що зможе ідентифікувати їх за допомогою розпізнавання облич.
  Якщо так, то візит посеред ночі буде доречним.
  Темрява прокрадалася в його думки, породжуючи образи відрубаних пальців. Можливо, він видалив би їх у елітного хакера і залишив би його в живих.
  Жінка поліцейський?
  Може, вийми ці її люті очі.
  Потім передумав. Після тієї автомобільної погоні вона мала померти. Але він, безумовно, міг би не поспішати і влаштувати гру з її смертю.
  Її смерть компенсувала б сеанс, який він запланував для посудомийної жінки, Емілі.
  Push схвалено.
  Він підвівся і попрямував до огорожі з сітки заввишки шість футів. Не звертаючи уваги на знак ПЕРЕХІД ЗАБОРОНЕНО , він смикнув ділянку, давно обрізану вандалами . Він прослизнув крізь отвір і вибрав шлях серед скель до берегової лінії, де прохолодна блакитна вода неквапливо хлюпала хвилями.
  Озеро Метьюз, яке розташоване за сорок хвилин на захід від долини Морено, є кінцевою станцією акведуку, що доставляє воду з річки Колорадо до Південної Каліфорнії, оскільки річка Колорадо все ще може давати воду.
  Місцева влада прийняла рішення залишити озеро закритим для відвідування — це не популярне у спекотні дні, коли вабили багато гектарів чистої води, але воно було. Весь периметр — чотирнадцять миль — був огороджений.
  Від більшості людей.
  Не від Деннісона Фоллоу.
   Хто знайшов це місце корисним у своїй справі. Він також був багатий на особисту історію.
  Дивлячись, напівзачарований блискучою водою, він пригадав розмову, яка відбулася чотири роки і три місяці тому, і не міг забути знайомий баритон.
  «Деннісон. Я Чарлі Бенедикт».
  Фоллоу повільно обвів поглядом кабінет цього чоловіка.
  «Сідайте».
  Він сів на офісне крісло з голого дерева навпроти кремезного чоловіка з зачесаним назад чорно-сивим волоссям. Він був одягнений у білу сорочку та яскраві сині джинси. Тонкий плетений шкіряний браслет оточував його праве зап'ястя.
  Не зовсім скорочувальний наряд.
  Це також не був офіс психолога. О, там були типові сертифікати та дипломи на стінах і кілька абстрактних і не викликаючих пастельних принтів. Деякі офіційні медичні або наукові книги на полиці. Але більшість терапевтів мали диван або принаймні зручні шкіряні крісла, з яких можна було виплеснути душу. І завжди та коробка серветки «можу-я-змусити-тебе-плакати». Але тут? немає
  Знову ж таки, цей чоловік не був «терапевтом останньої інстанції».
  Він був спеціалістом.
  «Ви відвідували доктора Стілмана в психіатричній клініці Санта-Моніки».
  «Ненадовго. Він . . . мій третій лікар цього року».
  «Він один із психіатрів, з якими я консультуюся». Чоловік простягнув Феллоу картку зі своїм іменем угорі, над номером телефону та словами КОМПУЛЬСИВНА ПОВЕДІНКОВА ТЕРАПІЯ .
  Що пояснює, чому немає Kleenex. Біхевіористи не дуже дбали про аналіз ваших почуттів. Вони хотіли змінити ваші дії, і їм було байдуже, якщо ви плачете.
  Містер Бенедикт дивився на нього, а чоловік розсіяно крутив свою золоту обручку на лівому серцевому пальці. «Доктор Стілман сказав, що ви відчуваєте ці бажання. «Поштовх», як ви це називаєте».
  «Це вірно».
   «Поштовх змушує вас робити погані речі. Вдарити людей. Принизити їх. І, можливо, зробити більше».
  Одне про павуків: чотириста мільйонів років навчили їх бути обережними.
  І розумний.
  Він мовчав. Але пан Бенедикт сказав: «Я не доктор медичних наук, Деннісоне, але привілей «пацієнт–лікар» у Каліфорнії включає всіх спеціалістів із психічного здоров’я. Ви можете сказати мені що завгодно. Це залишається між нами. Що змусило вас зробити Push?»
  Лише коротке вагання. «Бійки в школі. Такі речі. Хулігани причепилися до мене. Я їх побив. Можливо, я зайшов занадто далеко — я не міг стриматися. Але принаймні вони мене більше ніколи не турбували».
  Він усміхнувся. «Дивно, як це працює з хуліганами, чи не так?»
  «Але, знаєте, школа. Такі бійки? Вони були схожі на . . . закуски це все. Мені було більше цікаво. . . щось інше. Перший раз. . .”
  «Продовжуйте».
  «Перший раз, коли я зрозумів, що зі мною щось дійсно не так, була ця дівчина. . . Катріна . . .” Він замовк.
  «Що сталося?»
  «Мені було років дванадцять чи тринадцять. Вона йшла додому. Я теж був. Ми були за школою. І у неї були, знаєте, місячні. У неї по нозі текла кров. Було багато . Це залишило велику пляму на її білій спідниці. Пам'ятаю червоне на білому. Вона злякалася, коли побачила мене. Я сміявся з неї. Не міг стримати сміху. Вона почала плакати і втекла. Бачиш, із хуліганами я просто відбивався. Все було гаразд. . . але з Катріною я зробив їй боляче без причини. І це було добре».
  «І Push пішов».
  «Так, сер».
  Сірі очі містера Бенедикта свердлили в нього. «І ти хотів випробувати це знову».
  «Це». Він ковтнув і відвів погляд. «Або гірше, ніж присоромити когось. можливо . . . кров. Можливо, змусити когось стікати кров’ю».
   «Що зробили ви чи інші ваші терапевти, щоб змусити вас протистояти Поштовху?»
  Він мало не розсміявся. «Багато говорити, говорити, говорити. Ліки, консультації, лайно нового віку. . . Чи можу я це сказати? лайно?»
  «Чи не більшість? А твої батьки?»
  «О, жодних розмов з ними». Він глузував. «Вони забезпечили мене».
  «Захищено. Це дивне слово. Скажи мені».
  «Кожного разу, коли я вступав у бійку, або мої батьки бачили мене, дивлячись на веб-сайти, де є реальні кадри страт, вбивств і тортур, або якщо батьки якоїсь дівчини дзвонили і казали, що я переслідую їхню доньку, вони замикали мене. підвал».
  Містер Бенедикт насупив брови. «Це спрацювало?»
  Йому не хотілося говорити про Гамлета, Офелію, принца Гела та інших його восьмилапих друзів. «Ні».
  Містер Бенедикт записав кілька нотаток у блокнот. Він підняв очі. «Ви можете подумати, що це безнадійно, але це не так. Я можу тобі допомогти. Якщо ти, звісно, захочеш».
  «Як?»
  «Насправді ти щойно дав мені підказку».
  «Я зробив?»
  Пан Бенедикт не став уточнювати. «Ви дозволите мені допомогти вам, Деннісоне?»
  «Просто я бачив стільки людей, консультантів, психологів. . .”
  «Але вони були не такі, як я. Моя філософія щодо моїх пацієнтів полягає в тому, що я збираюся їх вилікувати або помру, намагаючись».
  Дивна річ, подумав він.
  Вони потиснули один одному руки й розійшлися. Наступного дня почалася його терапія.
  І ось, через чотири роки й три місяці, Феллоу відчув, як його серце щемить при думці про містера Бенедикта та його чорно-сиве волосся, зачесане назад, його шкіряний браслет, його обручку.
  Він підійшов до краю берегової лінії озера й відкрив пластикову сумку для покупок. Він дістав півдюжини комп’ютера Джорджіо мобільні телефони, з якими він ледве втік, перш ніж прибула люта жінка-коп та її елітний партнер-хакер.
  Він кинув електроніку у воду, і вона миттєво затонула, забравши з собою будь-яку особисту інформацію про себе та пістолет, який він купив кілька днів тому.
  Феллоу спостерігав, як бульбашки розсіюються. Комп’ютер і телефони тепер були внизу. Він думав, чи не впали вони на тіло чоловіка, на п’ятдесят футів нижче, обмотане дротом і обтяжене шлакоблоками.
  Фоллоу нічого не знав про фільтраційну систему резервуару, але він припускав, що крихітні шматочки плоті можуть проникнути туди. Що б подумали люди в цій частині Південної Каліфорнії, якби вони знали, що приймають душ і п’ють воду, яка містить залишки людських останків?
  Ах, містере Бенедикт. . .
  Хто так важко працював, щоб врятувати мене, коли я боровся з Поштовхом.
  Він довго дивився на воду. Потім, не чуючи більше сирен, повернувся до своєї машини.
  Коли він сів на переднє сидіння, його телефон загудів із повідомленням із FeAR-15.
  Надіслані вами фотографії чоловіка та жінки в долині Морено недостатньо чіткі. Але є їх загальний опис. Я буду стежити за камерами безпеки для кращих зображень.
  Ну, здавалося, що це далекий шанс. Можливо, FeAR зробив би краще фото цієї пари.
  І ім'я.
  І адреса.
  Особливо жінка-поліцейська.
  Завівши двигун, Фоллоу відійшов від води й попрямував до шосе.
  Він думав про плюючих павуків із родини Scytodidae . Вони не будували павутини. Вони були мисливцями, відомі своїм терпінням, охочею чекати стільки часу, скільки потрібно для появи жертви. Потім, вистріливши в них знерухомлюючою липкою слизом, вони спостерігали, як істота виснажується, намагаючись втекти, перш ніж перейти до вбивства.
  Він знав, що важливо ніколи не поспішати, коли йдеться про життя чи смерть.
  З іншого боку, думка про Поштовх хвилину тому, як завжди, пробудила його.
  Ні, він не чекатиме. Він не міг .
  Настав час знову вбивати.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 25
  Джейк обдумав нову інформацію, поки вони з Санчесом виходили з дому Джорджіо. «Він ходить через Павука».
  «Павук Тетт Гай», — сказала вона.
  «Не дуже тонко — якщо на вашому зап’ясті чорнила чорна вдова».
  «Ви думаєте, що це частина потенційного вторгнення?»
  «Не знаю. Імена безумовно можуть бути формою вторгнення. Ви коли-небудь були в кімнаті, і якийсь наглядач називає чоловіків «панами». але ти просто «Кармен»?»
  Вона глузувала. «У вас є пара годин, і я порахую шляхи».
  «Прізвиська часто є способом поставити перешкоди для вторгнення. Або пускати лише певних людей. Він не мав на меті, щоб ми знайшли «Павука», але ми знайшли. Про точку потенційного вторгнення? Так, я б сказав, що ім’я є частиною цього. Маус щось знайшов?» Джейк не відставав від них, поки вони йшли до позашляховика, тепер запорошеного й вицвілого, припаркованого вздовж узбіччя.
  «Ні».
  Помічниця Санчеса вже знайшла в NCIC посилання на татуювання чорної вдови, і тепер вона перевіряла назву «Павук» на перехресне посилання на псевдонім когось у системі.
  Поки що не пощастило.
  Вони приїхали до автомобіля, і Джейк дивувався, чому федеральні агентства наполягають на використанні гігантів, що поглинають газ, які кричать уряду питання. Вторгнення парникових газів на бідну планету Земля було важко виправдати.
  Крім того, вони не були стелсами.
  Можливо, в цьому й була суть. Підозрюваний бачить, як темний Suburban із затемненими вікнами під’їжджає до його дверей, і його сфінктер миттєво зморщується. З іншого —
  Джейк завмер. Оглядаючи довкола — за звичкою — він помітив людину на хребті приблизно за сто ярдів. Постать підняла гвинтівку до плеча й прицілилася в їхній бік.
  Недовго думаючи, Джейк пікіруючим ударом повалив Санчеса на землю.
  Вона маневрувала швидко й автоматично, безсумнівно, завдяки своїй тактичній підготовці. Використовуючи його імпульс проти нього, вона перевернула його на спину. Через кілька секунд вона сиділа верхи на його животі, притискаючи ногами його руки до боків.
  Вона поклала долоні йому на плечі, закріпивши його на місці. «Що в біса ти робиш, Герон?»
  «Вниз! Стрілець до трьох годин».
  Він повернувся на бік, мабуть, заставши її зненацька, і виштовхнув її. Вона впала поруч із ним, тож вони опинилися лицем до лиця, лежачи горизонтально на траві, на відстані кількох дюймів, її права нога зачепилася за його стегно. Пасма її волосся спадали йому на щоку.
  «Довгий пістолет», — гикнув він. «На хребті на північ. Чоловік, я думаю. Куртка темно-зелена.»
  Вона скочила на ноги й визирнула через капот свого позашляховика, лівою рукою затуляючи очі, правою рукою тримаючись за зброю. «Не бачу нікого».
  «Хтось там був». Джейк теж підвівся, дивлячись, поки відмахнувся. «Він, мабуть, зрозумів, що я його помітив, і пішов».
  Вона продовжувала дивитися на хребет. «Нічого. Як ти його зробив? Ви не військовий і не правоохоронний».
  «Перевірка полягає в виявленні загроз. Оцінка зброї схожа на людський алгоритм. Повороти тіла, стійка, рухи ліктів і плечей у певному напрямку — усе це вмикає тривогу. Навіть якщо ви не бачите пістолет або ви можете сказати, що він є. Саме так, як він рухався спочатку. І тоді я побачив зброю».
  Вона закінчила оглядати оточення й кинула на нього скептичний погляд. «Ви впевнені в цьому?»
  Невже вона серйозно думала, що він вигадає фіктивного озброєного чоловіка? «Я впевнений, що бачив когось . І на дев’яносто відсотків я вважаю, що він тримав гвинтівку».
  «Ну, хто б це був?»
  «Павук — логічний кандидат».
  — Повертатися сюди після такої втечі? Навряд чи».
  «Можливо, тому це був він».
  Вона ще раз глянула на хребет, де виднілася вишка стільникового зв’язку.
  Герон продовжив: «А може, це був просто лайнер. І це дало мені хороший привід кинути вас».
  Вона мовчки дивилася на нього — він не міг зрозуміти, чи зрозуміла вона, що його коментар був жартом.
  Хоча багато вірних слів. . .
  Він заштовхнув незакінчене прислів’я у свою підсвідомість, куди йому й було місце.
  Вона побігла риссю до місця Джорджіо, кидаючи погляди на хребет, і повернулася трохи пізніше. «Сержант надішле підрозділи. Вони шукатимуть того, хто відповідає вашому енциклопедичному опису».
  «Вибач, Санчес, я не мав змоги дістати камеру для фотосесії. Я був трохи зайнятий тим, що рятував твоє життя і все таке».
  «Останнім часом, напевно, не було жодного оператора стільникового зв’язку, який би мав намір виконувати свою роботу. Доставимо його на посилений допит». Вона зняла зі свого волосся труп сухого листя й відкинула його.
  Вони пристебнулися, вона завела двигун і з'їхала з бордюру.
  «Перед тим, як ви взялися за мене, ми говорили про його ім’я. Ви сказали, що щось веде до точки потенційного вторгнення».
   Він кивнув. «Чому Павук? Можливо, це неправильне, іронічне ім’я, яке він використовував у дитинстві. Або, можливо, павукоподібні мають для нього значення».
  «Так, вони моторошні й огидні». Вона здригнулася. «Вони ховаються в темних кутках і вистрибують. Вони падають зі стелі у ваше волосся. Вони будують невидимі павутини, які прилипають до вашої шкіри або до їх жертви».
  «Вони мовчазні мисливці», — сказав він, зазначивши, що вона, схоже, страждає від арахнофобії. «Ви ніколи не побачите їх, поки не стане надто пізно».
  Санчес маневрував на позашляховику на автомагістраль. «На кшталт того, як він використав цю прокляту білу кулю, щоб відвернути Селіну, а потім кинувся».
  «Чи мав Холл якісь новини про це?»
  «Досі досліджую». Вона зробила паузу. «Мушу визнати, що я вражений його відданістю».
  «Зал? Ви сказали мені, що він здається. . . трохи надмірно зацікавлений твоєю сестрою».
  «Так, добре, якщо це спонукає його пройти додаткову милю, я візьму це. До певної точки». Її темні брови зійшлися. «Господь знає, що від убивства Джорджіо ми не маємо багато чого. Я сказав технікам шукати білу кулю, але вони її не знайшли. Не здивований. Йому не потрібно було відволікати Джорджіо». Вона на мить відвела очі від дороги, щоб глянути на нього. «Чи зараз ми дзвонимо підозрюваному Павуку?»
  «Це краще, ніж «unsub» і «Spider Tatt Guy». І оскільки він так себе називає, це змушує нас пам’ятати, з яким хижаком ми маємо справу».
  «З цим не потрібна допомога». Вона натиснула на газ, проїхавши повз причіп трактора. «Я досі журюся за те, що не наздогнав його. Якби не той шкільний автобус. . .”
  «Він пішов на прорахований ризик, і це окупилося».
  Телефон Санчеса завібрував. «Це Хол», — сказала вона, торкаючись екрана. «Ви на динаміку, детективе».
  «Агенте Санчес, ви двоє мали рацію щодо EDC. Ми привезли одну, чорну лабораторію, і їй знадобилося п’ять хвилин, щоб знайти прихований диск. Seagate, три терабайти». Він засміявся. «Це було в коробці пластівців».
  «Хтось знаєте, що на ньому?»
   «Ми його не чіпали. Він уже упакований і прямує до лабораторії. І тепер, коли капітан Вебстер на борту, він накаже нашим кіберлюдям кинути все, щоб впоратися з цим».
  Санчес сказав: «І надішліть мені результат якомога швидше».
  «Звичайно, машина, агент Санчес».
  Усміхаючись, вона відключилася. «Гарний виклик, Герон. Це вже щось . Можливо, там є список його клієнтів. Або справжнє ім'я Павука. Або хтось, хто його знає. Було б чудово, якби ми змогли визначити ім’я того, хто написав ці пакети шифрування». Вона похитала головою. «Дивно. Захований у пластівцях».
  Читаючи щось на своєму телефоні, Херон сказав: «Cap'n Crunch — це завжди популярне місце для приховування дисків і флеш-накопичувачів».
  «Справді?» — запитав Санчес. «Чому...» Її голос завмер. Потім вона різко сказала: «Хол сказав: «Зернові». Він не назвав назву бренду. Як ти дізнався, який тип?»
  Гаразд, блін. Це було необережно.
  — Пекло, Герон?
  «Чому б вам не зупинитися?»
  І вона з’їхала — різко, залишивши сліди від ковзання на асфальті та запах спаленої гуми в повітрі.
  Вона повернулася до нього обличчям. «Поясніть».
  Правда, він помилився. Йому слід було бути обережнішим.
  З іншого боку, розмова, яка мала відбутися, так чи інакше мала відбутися. Це був такий же хороший старт, як будь-який інший.
  «Поки ви переслідували свою машину, після того як я подзвонив дев’ять-один-один, я повернувся всередину. Щось я бачив на кухні. Ящик для пластівців. У світі хакерства є епічна постать — хлопець на прізвисько Капітан Кранч. Справжнє ім'я Джон Дрейпер. Він став відомим у сімдесятих, коли виявив, що маленький пластиковий свисток — боцманський свисток — який роздають як приз у коробках Cap'n Crunch, створює звук, який дає йому доступ до магістральних ліній AT&T. Він міг робити безкоштовні міжміські дзвінки».
   «Мені не потрібні уроки історії, професоре». Її очі звузилися. «Переходьте до суті».
  Спочатку вона просить пояснень, потім не хоче їх чути. Він закінчив лекцію, яка мала бути цікавою.
  «Багато фрікерів старої школи віддають належне Капітану Кранчу. Можливо, Джорджіо використовуватиме прихований зовнішній диск, а не сам комп’ютер, щоб зберігати свої конфіденційні дані. Я побачив коробку з пластівцями й зазирнув усередину. Ось це було».
  «Якщо ви вже знайшли його, чому ви сказали нам продовжувати пошуки? До біса, я змусив їх викликати K-9, коли ви могли... . .” Її обличчя почервоніло від злості. «О ні, Герон. Скажи мені, що ні».
  Вона сприйняла цю новину так добре, як він очікував. «Навіть якщо Riverside Cyber працює повний робочий день, хто знає, скільки часу знадобиться, щоб потрапити всередину? Ми не можемо дочекатися дієвої інформації, Санчес. Нам це потрібно зараз».
  Вона закрила очі й глибоко вдихнула, затримала повітря на кілька секунд, потім повільно видихнула. Мабуть заспокоївшись, вона розплющила очі й поставила наступне запитання. «Що саме ти зробив?»
  «Моя сумка зі склом і камерою? У мене також є комп’ютер для перевірки пера. Маленький, тринадцять дюймів. Я виділив його зашифровані файли даних на Seagate і відправив їх на Арубу. Потім я поставив диск назад. І переконався, що ви його знайшли. Все добре».
  Вона важко дихала. «Ні, не все добре. Ланцюжок охорони порушено. Кожен окремий доказ повинен завжди враховуватися. У будь-який момент , я маю на увазі, секунди, це дає адвокату можливість виключити це».
  Герон задумливо примружився. «Але я порушив ланцюжок опіки? Усе, що відомо "Місце злочину", це те, що вони знайшли жорсткий диск, чи не так? Я доторкнувся до нього, перш ніж вони знайшли та зареєстрували це».
  «Адвокат захисту все ще збирається подати клопотання, щоб викинути машину на зад». Долетіли якісь іспанські слова. Кілька з них він чув раніше. Вони не були безкоштовними.
  Але за мить гнів згас. Вона дивилась у лобове скло на узбіччя дороги, крихітні вихори пилу, що піднімалися, коли машини мчали. минуле. «Гаразд. Ви можете стверджувати, що немає порушення ланцюжка відповідальності. Але ви все одно втрутилися на місце злочину».
  «Є дві речі, які ми можемо знайти під час нашого полювання, Санчес. По-перше, докази, щоб засудити його на суді, і, по-друге, докази, щоб встановити його особу».
  «Вони мають бути одним і тим же».
  «Але це не завжди, чи не так? Якщо ми не дізнаємося, хто він, ми не зможемо віддати його під суд».
  Вона не відповіла.
  «Зараз ми повинні його знайти. Все, що потрібно. Я не бачу проблеми, — пробурмотів він. «Те, що на диску, може привести нас до місця, де він живе або працює. . . або туди, де наступна жертва. Якщо так, то хіба у нас не буде багато інших доказів, щоб посадити його у в’язницю?»
  Вона гірко засміялася. «Будь ласка. Ви знаєте відповідь на це питання. Що є великим жиром "не обов'язково". І якщо ми цього не зробимо, і він зійде з технічної причини через вас і піде туди, щоб убити когось іншого. . . ?»
  Якусь мить він замовк. Потім він сказав: «Чому ваш уявний адвокат взагалі повинен дізнаватися, що я зробив?»
  — Тому що це моя робота — розповідати їм, Герон. Вільямсон, пам'ятаєш? Дотримуйтеся процедур і протоколів. І дотримуватися закону. У будь-якому разі вони незабаром дізнаються. Ваші відбитки будуть по всьому диску».
  «Ні, не будуть. Я носив рукавички».
  « Що? Я не знав, що у вас є».
  «Я завжди ношу синій нітрил із набором для відмичок».
  Сказавши ще кілька добірних іспанських слів, вона тицьнула в нього пальцем. «Якщо ваш маленький трюк зіпсує цю справу, якщо ця «активна інформація» зведе його з технічної сторони, я не зможу вас захистити. Чорт, я навіть не можу врятуватися . Ми обоє падаємо».
  «Тоді ти скажеш їм?»
  Вона пом'яла кермо. Потім ввімкнув передачу і вилетів на шосе. Незабаром спідометр показав 80. «Чарівний дотик, моя дупа. Робота з вами викликає у мене печію».
  «Радий, що можу повернути послугу», — холодно сказав він.
   Не потрудившись додати: все-таки ти мене пережив чотири роки тому.
  Хоча, звісно, йому не довелося. Цей підтекст пронизував простір між ними, густий і токсичний, як розлив нафти.
  Як він і збирався, це зауваження поклало крапку в дискусії.
  Він скористався нагодою, щоб повернутися до свого телефону, нахиливши його так, щоб вона не могла бачити екран. Він використовував складну хакерську програму, яку він розробив багато років тому, щоб зробити бекдор веб-сайту, легко обходячи запит імені користувача та пароля.
  Він почав нишпорити по серверах. Навігація була легкою; ІТ-спеціалісти, які розробляли відділ розслідувань внутрішньої безпеки DHS, продумано створили каталог, який за лічені секунди надсилав його саме туди, куди він мав потрапити.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 26
  Кармен випадково глянула на Герона, який щойно відклав свій телефон і дивився крізь лобове скло з кам’яним виразом обличчя.
  Очевидно, він ніколи не відпустив би той Святвечір, зручно звинувачуючи її, бо не міг визнати власної відповідальності за те, що сталося. Побачивши його тепер, стало зрозуміло, що старий Якобі Герон все ще там, упертий і егоїстичний, як завжди.
  Вона вже збиралася порушити важку тишу, яка зайняла більшу частину їхньої дороги з Морено-Веллі до Перріса, коли засвітився екран її мобільного телефону.
  Невідомий абонент.
  Більшість телефонів, виданих поліцією, блокували ідентифікацію абонента, тож вона припустила, що хтось із місця вбивства хоче з нею поговорити. Вона поставила трубку на гучномовець і відповіла. «Агент Санчес».
  — Це сержант Радинський.
  Патрульний сержант поліції Морено Веллі. Можливо, його офіцери знайшли таємничого стрільця Герона — якщо він взагалі існував.
  «Ви на динаміку, сержанте. Я з Джейком Героном».
  Коротка пауза. «Ми не знайшли жодних слідів нікого на хребті, з гвинтівкою чи без. Ні слідів, ні зламаних гілок, ні скинутих на землю патронів. Ви впевнені, що це те, що ви там бачили?»
  «Можливо, K-9 міг би отримати запах?» — спитав Герон.
  Кармен пробурмотіла: «Я вже викликала одну одиницю K-9, я не буду кликати іншу для привида. Або технік Verizon».
   Герон підняв долоню з таким виразом, який казав: «Це ваші похорони».
  — Агент Санчес? — сказав Радинський до того, як Герон встиг зробити одне зі своїх нетактовних зауважень.
  "Так?"
  «Детектив Холл хотів би поговорити з вами».
  Її настрій піднявся від перспективи розвитку подій.
  — Кармен, — сказав детектив, цього разу не соромлячись назвати її ім’я.
  «Вперед. Я тут із Херон».
  «Я отримав слово про білу кулю».
  «І?» — нетерпляче сказав Герон.
  «Це таблетка».
  Це не мало сенсу. «Що?»
  Хол коротко засміявся. «Так називається кулька колеса рулетки. Я продовжував тиснути на нашу кримінальну лабораторію, щоб вона провела більше тестів. Нарешті вони досягли успіху. Це Delrin — торгова назва певної ацетальної смоли. Вид надміцного пластику. І той, який ми знайшли, має точні розміри, гладкість і вагу кульок, які використовуються в казино США».
  — Наш хлопчик азартний гравець, — сказав Герон. «Стратегічний мислитель і схильний до ризику, який прораховує шанси, перш ніж зробити крок».
  «Ну, він не повинен був робити ставку проти Селіни», — сказав Хол. «Він придумав її для легкої мети і отримав свою дупу в руки».
  До біса прямо. Можливо, вони з сестрою були не в найкращих стосунках, але уроки самооборони застрягли. Її повага до Холла теж зростала.
  «Дякую, що підняли питання», — сказала вона детективу. «Азартна гра. . .”
  «Ще один факт для наших PPI, Санчес. Ми його заповнюємо». Герон посміхнувся, мабуть, покінчивши зі своїм попереднім гнівом. «І у нас є ще один слід».
  "Як ви маєте на увазі, сер?" — спитав Хол у професора.
   Кармен добре розуміла, що має на увазі Херон. Вона сказала Холлу: «Ми вже близько до Перріс. Чи немає десь у місті казино?»
  Хол сказав: «Так. На Західній Четвертій.
  «Ми зараз підемо туди». На наступному перехресті вона повернула й рулила в бік шосе. «Ніколи не був усередині, але я чув, що це досить велика операція».
  Вони були лише за кілька хвилин. Кармен запитала: «Як ти думаєш, який його зв’язок із рулеткою?»
  Герон запропонував: «Можна сказати, що колесо рулетки нагадує павутину. Не впевнений, що це гідний PPI факт, але це цікаво».
  Холл поділився своїми думками. «Я трохи досліджував рулетку. Раніше я думав, що це все через випадковість. Ви знаєте, зробіть ставку на число, а потім обертайте колесо. Виявляється, це набагато більше. Якщо ви стратегічні, ви можете досягти успіху. Вся справа в тому, куди ви вкладаєте гроші, що є єдиною частиною процесу, який ви контролюєте».
  Не знаючи, як це вписується в зростаючий профіль — і прихований PPI, який вони з Хероном так прагнули встановити, — вона зберегла це поняття для майбутнього використання.
  «Подивіться». Герон показав прямо перед собою. «Ось ми йдемо».
  По протилежній стороні дороги їм назустріч їхав яскравий рейсовий автобус.
  «На що ви двоє дивитесь?» — спитав Хол.
  «Трансфер до казино», – сказала вона. «Можливо, як він минулої ночі пройшов через блокпости».
  Вона заїхала на стоянку. Казино розкинулося на величезному кампусі, який включав готель, кілька ресторанів і автостоянку з тисячами місць.
  «Буд», — пробурмотіла вона, оглядаючи величезну ділянку. «Якби він їхав маршруткою, то залишив би позашляховик тут, але там акри транспортних засобів. Знадобилися б дні, щоб перевірити їх усіх і знайти власників».
  Герон сказав: «Якщо мої попередні припущення були правильними, він використовував самоскидні колеса. Позашляховик буде викрадений або куплений вживаним за готівку та підроблене посвідчення особи. Навіть якщо ми його знайдемо, я не здивуюся, якби він вилив галон кисневого відбілювача на кермо та приладову панель. Отже, ДНК і відбитки пальців».
  Вона припаркувалася, і вони вилізли. «Але є хороші новини».
  «Що це?» Це був Хол.
  — Ти хочеш сказати йому, Герон?
  Він зобов'язав. «Ви знаєте найпоширенішу форму вторгнення, яка зараз використовується?» Коли детектив не відповів, Херон відповів на своє запитання. «Камери безпеки».
  Маючи її повноваження, вони могли змусити менеджера показати їм кадри того дня, про який йдеться, як зовні, так і всередині закладу, де вони, ймовірно, знайшли б Павука за рулетним столом. Майже кожен квадратний дюйм казино був під відеоспостереженням.
  Все у високій роздільній здатності.
  І гідне розпізнавання обличчя.
  «Ми зв’яжемося», — сказала вона Холу та від’єдналася. Вона звернулася до Герона. «Давайте зайдемо і трохи втрутимося».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 27
  Спеціальний агент Ерік Вільямсон мав план. Проект X.
  І зараз цей план провалився.
  Він витріщився на монітор на своєму столі, хотів би бути у Вашингтоні, щоб виступити у своїй справі, а не на захищеному відеодзвінку. Його пропозиція просунулася до самого ланцюга командування лише для того, щоб зупинитися на столі найбільшої перешкоди, заступника міністра Стена Рейнольдса, другого керівника Департаменту внутрішньої безпеки.
  Рейнольдс був виконувачем обов'язків секретаря протягом шести місяців, але був пропущений, коли Конгрес не зміг затвердити його як постійного лідера.
  До Вільямсона доходили чутки про торгівлю конями, яка точилася в заповнених димом підсобках округу Колумбія, але він так і не дізнався, що чи хто саме торпедував Рейнольдса. Після того, як йому відмовили у першому місці, він став мстивим, здавалося, що отримував збочене задоволення, перешкоджаючи своїм підлеглим. Вільямсон познайомився з Рейнольдсом двадцять років тому, коли вони обидва були молодими агентами в Homeland, але вони завжди бачили речі по-різному.
  «Я розумію, що ти намагаєшся зробити, Еріку», — сказав Рейнольдс. «Але те, що ви пропонуєте, є безпрецедентним».
  Знову це слово. «Безпрецедентно». Те, що щось не було зроблено раніше, не означає, що ця ідея не має достоїнств. Якщо, звичайно, ви не були частиною великої урядової організації та працювали під керівництвом бюрократа, який прагнув отримати високу посаду.
   Простіше кажучи, у Стен Рейнольдса була сильна алергічна реакція на все, що могло загрожувати його шляху польоту.
  Вільямсон звернувся до амбіцій Рейнольдса. «Проект X може революціонізувати спосіб роботи HSI. Наша місія буде різко просуватися — все під вашим наглядом. Єдиний спосіб це з’ясувати – створити пілотну програму».
  Вільямсон вважав, що завдяки широкому спектру справ, які він розглядає — більш різноманітним, ніж будь-який інший федеральний правоохоронний підрозділ — HSI має унікальну можливість ідентифікувати всі загрози національній безпеці, які можуть включати те, що здається суто місцевими правопорушеннями без очевидних ознак. транснаціональні зв'язки. Серійний вбивця, якого зараз переслідував Санчес? Помістіть його в менше місто, і життя в бургу буде так само порушено, якби терористи погрожували нападом.
  Його метою було просто перешкодити поганим акторам робити погані речі. Опір був невимовним розчаруванням.
  Рейнольдс постукав по манільській папці, що лежала на його столі. У ньому містилося дослідження, яке Вільямсон надав понад місяць тому. «Просто не бачу цього, Еріку. Ваш план зіткнеться з нашими братами з міністерства юстиції». Він швидко додав: «І сестри також, звичайно. Наступаючи на носках. Спричиняє погану кров».
  План ґрунтувався на передумові, що національна безпека (маленькі h і s ) — це набагато більше, ніж зовнішні та внутрішні терористи. Вільямсон хотів переосмислити загрози Америці — її уряду та народу, — які, на його думку, зростали за кількістю, розміром і складністю.
  Саме те, про що він говорив із Кармен Санчес.
  Він сказав: «Ви бачили в пропозиції, яку я розробив, як налагодити зв’язок з усіма групами Міністерства юстиції, ФБР, BATF, усіма ними. Головна міська поліція теж».
  Рейнольдс узяв верхню сторінку. «Навіть від вашого аркуша резюме в мене пішла голова. Так складно, Еріку. Немає способу виправдати такий абсолютно невипробуваний підхід. Мені потрібні додаткові докази, перш ніж я зможу дозволити фінансування та розподілити ресурси».
  Здавалося, логіка заступника секретаря курки та яйця спрямована на припинення будь-яких спроб прогресу. Він вимагав доказів для реалізації пілотного проекту, але докази можна було зібрати лише шляхом впровадження пілотного проекту.
  Вираз обличчя Рейнольдса спохмурнів. «І коли ваша пропозиція ставить такого агента, як Кармен Санчес, у центр уваги. . .” Він дозволив невисловленому осуду витати в повітрі між ними.
  Вільямсон думав, коли її ім’я з’явиться. «Проекту потрібна така людина, як вона. Вона творчо мислить».
  Рейнольдс сьорбнув із великої чашки Starbucks. Була задіяна соломинка. «Можливо, занадто творчо».
  «І самостійний стартер».
  Хльокати. «Я чув, що вона час від часу сама створює собі завдання» .
  Можливо, він чув про суб'єкта, відомого як Павук. як? Тоді він згадав, що Рейнольдс був із тих людей, які вважали хорошим керівництвом вирощувати шпигунів на кожному рівні відділу.
  Це йшло зовсім не так, як він планував. «Я знаю, що вона неортодоксальна, але...»
  «Але ти теж». Рейнольдс похитав головою. «Я впевнений, що саме тому ви завербували її з Бюро. Горох. в. А. Под. Але все це теж. . .” Він глянув на стелю, ніби слово, яке він шукав, бовталося в повітрі над ним. «Ризиковано».
  Нарешті вони дійшли до суті справи. Рейнольдс не збирався ставити під загрозу свої майбутні перспективи, навіть якщо перевага могла б бути великим покращенням. Статус-кво був його зоною комфорту.
  Вільямсон не поважав лідера без бачення. Або без того, що Санчес часто називав «cojones». Йому було досить. Усвідомлюючи, що Рейнольдс поставив під сумнів його судження, він вирішив помститися, поставивши під сумнів лідерство цієї людини.
  «Ті, хто не змінюється, стагнують, Стен».
  Переклад: «ті» означало «ви». Вільямсон додав: «Нічого не ризикнув, нічого не отримав».
   «І теж нічого не втрачено», — різко сказав Рейнольдс. Отже, це був час рукавичок. «Ти зробив усе можливе, Еріку, але Проект X тут закінчується». Він звузив очі. «І якщо ви спробуєте мене бігати, наступним вашим завданням буде перегляд звітів про витрати в надрах адміністративної будівлі без вікон. Можливо, це підсилить важливість фіскальної відповідальності».
  Невиправдано злий коментар здивував навіть Вільямсона. Більше нічого було сказати, окрім «Я дякую за ваш час», зберігаючи свою професійну поведінку, доки відеодзвінок не роз’єднався.
  Потім вибухнув вулкан, і він випустив серію лайок, які застрягли в нього в горлі останні п’ять хвилин.
  Він розглядав свої варіанти і бачив лише один. Однак, на відміну від свого боса, Вільямсон не гребував ризиком. Якраз навпаки. Усю його кар’єру Камілла, його дружина прокурора, називала «жонглюванням паяльними лампами».
  Він дивився на свій телефон, зважуючи наслідки, до яких може призвести той єдиний дзвінок, про який він думав.
  Один хороший.
  Багато поганого.
  Але його власні слова повернулися до нього: Нічого не ризикнув. . .
  Він потягнувся до трубки.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 28
  Кармен озирнулася навкруги, її відчуття переповнені миготливими вогнями, які заманювали гравців до ігрових автоматів, дзвінкими мелодіями, що сповіщали про виграш, і запашним повітрям, що виходив із системи вентиляції казино.
  «Ти виглядаєш так, ніби тобі краще отримати кореневий канал», — сказав їй Херон, коли вони пробиралися глибше всередину в пошуках офісу управління.
  «Ніколи не захоплювався азартними іграми». Вона помітила почервонілого чоловіка, який запихав у машину, мабуть, свій останній долар. Плями під пахвами свідчили про його відчай. Можливо, парфуми HVAC накачали, щоб приховати запах спітнілих клієнтів, які дивляться, як зникає освіта їхніх дітей у коледжі.
  Герон прослідкував за її поглядом. «Наявність систем допомагає. Вам не доведеться розорятися, якщо ви дотримуєтесь плану». Він зробив паузу. «Мої думки: є два способи підійти до будь-якої форми ставок. Ви граєте, щоб виграти, або граєте, щоб не програти».
  Вона відразу зрозуміла його зміст. «Я навчився не спокушати долю. У тих рідкісних випадках, коли я буваю в такому місці, я пані Консерватор».
  «Ви граєте, щоб не програти». Він підняв плече. «Добре. Можна повеселитися. Але так ніколи не виграєш».
  «Я також ніколи не програю великого. Схоже, ти граєш в азартні ігри, Герон».
  «Я? Ні в якому разі».
   Кармен підійшла до чоловіка в чорному піджаку з краваткою, який спостерігав за столами для кріпс. Його поведінка визначила його як піт-боса, і вона подумала, що він був би гарним місцем для початку.
  «Я агент Санчес із розслідувань внутрішньої безпеки», — сказала вона, вітаючись. «А це мій колега, доктор Херон. Нам потрібно поговорити з черговим менеджером».
  Вона навмисне не показувала свої кредити, припускаючи, що персонал казино не оцінить її тривогу клієнтури.
  Чоловік схилив голову. «Один момент».
  Як вона й передбачала, він не допитував її — у всіх казино були встановлені процедури для спілкування з правоохоронними органами. Він постукав по вуху і заговорив у передавач. Не минуло й трьох хвилин, як до них швидкими кроками підійшов стрункий чоловік у діловому костюмі. Його бронзова шкіра контрастувала з чистим білим коміром сорочки, а блискуче чорне волосся спадало в одну косу до середини спини.
  Він представився. — Ентоні Янез, — сказав він, по черзі схиляючи голову до кожного з них. «Йди за мною».
  Вона впізнала ім’я Кауїлла, яке, мабуть, належало до корінної нації, яка володіла закладом. Вони відстежили Янеза до майже невидимих дверей, замаскованих під фреску на протилежній стіні. Коли вони пройшли, блиск і гламур поступилися місцем офісному приміщенню в приглушених бежевих тонах, прикрашеному творами мистецтва Cahuilla. Різкий перехід зробив ігрову зону ще більш сюрреалістичною в порівнянні.
  Він провів їх крізь невеликий лабиринт кабінок повз диспетчерську з відеомоніторами від стіни до стіни, розділеними екранами та рядами панелей, які виглядали так, ніби вони належали до кабіни авіалайнера.
  Янез пішов до свого кабінету й зачинив за ними двері. Вона показала свої акредитиви, чекаючи, поки він переведе погляд з її фото на її обличчя та назад, перш ніж відкласти шкіряний футляр. Її було достатньо; він не запитував у Герона посвідчення особи. «Що я можу для вас зробити?»
  Жоден не взяв запропоновані ним стільці. Вона відразу взялася за справу. «Ми розслідуємо вбивство».
  Його очі розширилися. «Хтось із народу?»
   Вона повинна була передбачити плутанину. Оскільки вона була федеральним агентом, він припустив, що вона розслідувала вбивство, скоєне на землі племені. Поспіх змусив її підійти до неї, і тепер він хвилювався про тих, про кого найбільше піклувався.
  «Це не пов’язано з вашою нацією», — сказала вона. «Ми вважаємо, що підозрюваний прийшов до цього казино після того, як скоїв злочин в іншому місці, і, можливо, сів на один із ваших шатлів, щоб проїхати блокпости».
  Вираз його обличчя прояснився. «Дайте мені час і дату, і ми зможемо перевірити відео. Ми постійно зберігаємо їх усі на безпечному хмарному сервері».
  Вона стримала усмішку. Якби Павук прийшов сюди, щоб сховатися чи втекти, він зробив би критичну помилку. Казино контролювали кожен квадратний дюйм простору, крім ванних кімнат. Ловля шахраїв і шахраїв вимагала підвищеної пильності. І вони ніколи не видаляли записи, щоб відстежувати людей, яким заборонили входити в приміщення. Якби він був тут, усередині чи ззовні, вони б спіймали його на камеру.
  Вона сподівалася, що вони зможуть замінити комбінований ескіз фотографією, яку вона зможе перевірити під час фотозйомки обличчя. Або принаймні переконати пресу розмістити фотографію Павука в новинах о шостій годині та в цифрових виданнях їхніх газет і випусків новин.
  Герон, який, очевидно, обмірковував потрібне їм часове вікно, відповів на запитання Янеза. «Вівторок. Щодо часу… — Але він замовк.
  Обличчя чоловіка з казино впало. «О».
  «Що?» — запитав Санчес.
  «Я можу дати тобі будь-який день, крім цього». Обличчя його було сповнене жаху. «Подивіться. Будь ласка Це не може вийти на публіку. Люди втратили б до нас довіру. Лише наша компанія з кібербезпеки та племінна рада знають, що сталося, і так має залишатися».
  "Ми будемо зберігати інформацію якомога обмеженішою", - сказала вона. «Але ми повинні знати».
  «Нас зламали. Вірус. Усі відео з камер спостереження за весь день були видалені з сервера. Основний і резервний. Я був на по телефону з компанією, яка керує нашою кібербезпекою, і вони ніколи не бачили нічого подібного».
  — Звичайно, — пробурмотів Герон гірким голосом.
  Вона глянула на нього насуплено. Свою швидку різку реакцію він не пояснив.
  Янез продовжив: «Вони намагалися відстежити джерело, але не змогли. Зрештою їм вдалося помістити вірус на карантин і видалити його з системи, але не раніше, ніж було завдано шкоди».
  «Зникли лише відео безпеки?» — запитала вона. «Записи ставок не змінено чи дані кредитної картки вкрадено?»
  Янез кивнув. «Враховуючи все, нам пощастило».
  — Тобі не пощастило, — сказав Герон. «Вас завдали хірургічного удару. Зловмисник зробив саме те, що було необхідно для досягнення своєї мети. Ні більше, ні менше».
  «Ви хочете сказати, що злочинець, якого ви розслідуєте, зламав систему, щоб стерти своє зображення з нашої системи? Цілий сервер з декількома мережевими екранами?»
  «Не він особисто. Його соратник...
  Вона перебила Герона, перш ніж він розкрив занадто багато про цю справу. «Чи є відео в автобусах?»
  «Ні».
  Вона стримала розчароване зітхання. «У нас є загальний опис підозрюваного та складений малюнок на основі свідчень очевидців. Він любить грати в рулетку. Чи можемо ми поговорити з кимось, хто був би в цій частині ігрової зони у вівторок увечері?»
  Янез підійшов до свого столу й натиснув кнопку внутрішнього зв’язку. «Будь ласка, надішліть Джона Чакона». Після ствердної відповіді він вказав на маленький конференц-столик у кутку свого кабінету, і вони сіли. «Джон — один із піт-босів, який відповідає за моніторинг рулетних столів і круп’є. Я знаю, що він був на службі того дня, тому що після того, як відео зникло, я змусив усіх наглядачів подати звіти, в яких було задокументовано все, що вони могли згадати про той день, на випадок, якщо пізніше з’являться якісь скарги».
  — Одночасні нотатки, — сказала вона, вдячна за його уважність. «Ми робимо те ж саме зі свідками».
  «Найкраще, що я міг зробити за цих обставин», — сказав Янез. «Здебільшого я хотів зловити все, що їм впадає в очі. Це частина психіки піт-боса. Вони помічають речі».
  Їхню розмову перервав стукіт. «Заходьте».
  Увійшов чоловік у тому самому чорному костюмі, який носили всі наглядачі поверху, не збентежений викликом. Більш мускулистий і компактний, ніж Янез, Джон Чакон було важко читати. Він тихо стояв під час представлення і не відреагував, поки менеджер пояснював їх присутність.
  Кармен повернула до нього мобільний телефон. «Того дня ви бачили людину, схожу на цей малюнок, яка грала в рулетку? Йому було б шість два-три, він у хорошій формі. Одягнений у сіре твідове спортивне пальто, червону сорочку та світло-коричневі штани карго. Він носив круглі окуляри з коричневою оправою і мав світле волосся».
  Чакон вивчив ескіз, перш ніж відповісти. «Інший одяг, і він був у темних окулярах. Але я пам'ятаю його з татуювання».
  Композит включав крупний план чорної вдови, написаної чорнилом на його зап'ясті. Піт-бос, навчений стежити за руками людей за столом, помітив боді-арт.
  «Ви пам’ятаєте щось про його перебування тут?»
  «Я помітив його, коли він підійшов до рулетних столів», — почав Чакон. « Гравці в покер носять сонцезахисні окуляри, а не гравці в рулетку. Пам’ятаю, хтось гуляв, і біля його столу зібрався натовп. Ваш чоловік підійшов, щоб спостерігати, і я подумав, що він занадто близько підійшов до однієї з жінок перед ним. Він ніби був. . . нюхаючи її волосся. Я вже збирався з ним поговорити, коли він підійшов до іншого столика позаду. Він трохи посидів, потім почав грати. Після цього я його не бачив».
  Герон запитав: «Ви сказали інший одяг. У що він був одягнений?»
  «Рожевий світшот, біла бейсболка і сонцезахисні окуляри. Все з нашої сувенірної крамниці».
  Кармен запитала: «У нього була сумка?»
   «Ні. Ми завжди шукаємо сумки та великі гаманці. Ми не використовуємо магнітометри, тому боси та дилери слідкують за тим, що може приховати зброю».
  «Він переодягнувся б у чоловічій ванній кімнаті, де немає камер», — сказала вона Янезу. «Він легко міг викинути свій старий капелюх і окуляри, але не твідовий піджак. Я не думаю, що він приверне увагу, якщо хтось побачить, як він намагається запхати своє довге спортивне пальто 44-го розміру в урну для сміття чоловічої кімнати, призначену для паперових рушників».
  — Правда, — сказав Герон. «Можливо, він прикинувся, ніби випадково залишив його на гачку в одному з кіосків».
  «І повернутися, щоб забрати це пізніше?» — запитав Янез.
  — Ні, — сказала Кармен. "Це було викиданням".
  «Що?»
  «Наш суб'єкт є організованим злочинцем. Він все планує. Він купив куртку готівкою, і якби його помітили, він би її кинув. Чи можете ви перевірити втрачене та знайдене?»
  — Звичайно, агенте Санчес. Він повів їх зі свого кабінету. Вони пройшли коротким коридором і потрапили в іншу кімнату.
  Всередині це місце нагадало Кармен роздягальню для доказів, кошики та стелажі, наповнені сотнями залишених речей — у цьому випадку, ймовірно, через забудькуватість, спричинену алкоголем.
  Не було жодного сліду від блакитної кепки чи черепахових окулярів, але на вішалці для одягу висіла сіра твідова куртка.
  Янез потягнувся до нього, але Кармен сказала: «Дозволь мені. Це доказ».
  Він відступив і, не торкаючись, прочитав записку, прикріплену до вішалки. «Привезли у вівторок близько опівночі. Знайдений у південно-західній ванній кімнаті. Той, що поруч із сувенірною крамницею, — додав він для неї.
  Кармен одягла пластикові рукавички й підняла вішалку. Вона попросила Херон сфотографувати одяг своїм телефоном, а потім надіслала зображення Селіні.
  Це те, що він носив?
   Відповідь надійшла менш ніж за хвилину.
  так Ви його спіймали?
  Кармен була розчарована, що не мала кращих новин, щоб поділитися.
  Ще ні, але все ближче. Як там все? ти в порядку
  Вона чекала трьох крапок відповіді, що триває.
  нічого
  Її губи міцно стиснулися, і вона засунула телефон.
  «Я б хотіла це забрати», — сказала вона Янезу.
  Можливо, їм пощастить, і лабораторія зможе підняти частковий відбиток із кнопки. Або висмикніть волосок з неушкодженим фолікулом з тканини. У них уже була ДНК Павука, але вони могли знайти ДНК свого знайомого чи клерка, який продав його йому, забезпечивши новий шлях розслідування. Можливо, його блискучий друг-хакер.
  Вона обережно стиснула зовнішню сторону кожної кишені. Досвід навчив її ніколи не занурювати руку в приховану частину одягу. Люди зберігали всередині ножі, леза для бритви, голки та інші гострі речі, і вона не мала часу на поїздку до швидкої допомоги сьогодні.
  Задоволена, що її нічого не тицятиме, вона відкрила кишені, щоб зазирнути всередину. Порожній, за винятком коктейльної серветки, яку вона потягнула й затиснула великим і вказівним пальцями в рукавичці.
  На білому квадраті була виділена курсивом літера D. Гарнітура була незвичною.
  Вона вільною рукою дістала мобільний телефон і сфотографувала. «Я надішлю це Мишці. Можливо, вони з Декланом зможуть це перевірити».
  «У вас є пакет і пакувальна стрічка?» — спитала вона Янеза.
  , що , мабуть , було коморою , і повернувся з яскраво-жовтим поліетиленовим пакетом, на якому вгорі була синя назва казино над жирними червоними словами : Я ТВОЯ ЩАСЛИВКА ДІ AY!
  Це не був стерилізований контейнер для доказів, але, враховуючи шлях одягу від спини Павука до втрачених знахідок, вона не збиралася турбуватися про перехресне зараження через комерційний пакет.
  Вона поклала серветку в кишеню, склала одяг і обережно засунула її в сумку. Запечатавши його, вона позичила товстий незмивний маркер, щоб написати на стрічці своє ім’я, дату, час та свої ініціали. Принаймні вона могла довести, що докази ніхто не підтасовував після того, як вона їх захищала.
  «Я дзвоню детективу Райану Холу з департаменту шерифа округу Ріверсайд», — сказала вона Янезу. «Він попросить когось це забрати. Вони також перевірять усі ваші стоянки на наявність покинутих транспортних засобів. Ми думаємо, що він, можливо, відмовився від поїздки».
  «Звичайно. Ви будете тримати мене в курсі про це? Я не хочу, щоб він повертався».
  «Він не буде. Ні після того, як залишив тут куртку і, можливо, свій позашляховик».
  Вона подякувала Янезу та Чакону перед тим, як покинути кабінет керівництва. Візуальний і слуховий напад, який зустрів їх знову, став шоком для системи. Вона зрозуміла, що вони, мабуть, зробили звукоізоляцію робочих місць, щоб позбавити всіх від сенсорного перевантаження.
  «Прочищав цілий день відео з хмарного сервера», — сказала Кармен, коли вони залишилися наодинці. «Але не вся система».
  «Це було б легше», — додав Герон.
  «Хто, в біса, його підтримує?»
  Герон провів рукою по волоссю, розчісуючи його. «Чудо».
  Дивний коментар. І швидкий.
  — Я не запитував твою дату народження та номер соціального страхування, Герон. Просто деякі нестандартні припущення».
  «Там теж не можу тобі допомогти».
  Її очі затримувалися на його безвиразному обличчі. Потім вона сказала: «Поки ми в цьому районі, я хочу перевірити свою сестру».
  «Звичайно».
  Коли вони йшли до виходу, сувенірний магазин привернув її увагу, і вона пішла в обхід. Чапля пішла слідом. Вона розглядала ряди кухлів, футболок, брелоки та магніти на холодильник, перш ніж знайти те, що вона хотіла. Столик у кутку містив безліч гральних карт, кісток та інших предметів, які використовувалися на підлозі казино, а тепер були «вилучені» та доступні для покупки. Вона взяла маленьку коробочку й пішла до касира.
  Вона помітила цікавий вираз Герона.
  «Сувенір», — це все, що вона сказала.
  Розплатившись, вони продовжили рух до виходу, відчуття Кармен знову заполонили звуки та видовища жвавого казино, місця, яке дивно приваблювало Павука. Вона зітхнула.
  «Що?» — спитав Герон.
  «Ми шукаємо PPI, але чим більше фактів ми знаходимо, тим менше ми, здається, знаємо про цього хлопця та про те, де він збирається наступного удару».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 29
  Святвечір, чотири роки тому
  Джейкобі Херон думав про особливий вечір, який мав попереду.
  Сидячи в десятидоларовому офісному кріслі «Гудвіл» і хитаючись назад, не відводячи очей від монітора комп’ютера, Джейк почув, як у його вікна вдарив дощ, який кинув туди безжальний вітер Сан-Франциско.
  Він не міг побачити Саттер-стріт, двоюрідну сестру безалкогольного Тендерлойна, тому що тінь була затягнута.
  Навіть якби він міг підглянути погоду, йому б це не було цікаво. Вся його увага була зосереджена на екрані розміром три на два фути перед ним, який показував прогрес програмного забезпечення, яке змінить світ.
  C:\JH\Banchee Routracing . . . Розрахунковий час підключення: 4:20.
  Джейк був у святковому вбранні Сан-Франциско, яке нагадувало повсякденне вбрання Сан-Франциско, принаймні для таких гіків, як він: сірі шорти, без шкарпеток, худі з вицвілим зображенням супергероя. Одяг був подарунком.
  Від неї .
  Отже, він носив його часто.
  Він одягнув його сьогодні ввечері в очікуванні їхньої святкової зустрічі.
  C:\JH\Banchee Routracing . . . Розрахунковий час підключення: 3:43.
  Програма була Banchee 3.1 — від назви ірландського духу, моторошний крик якого віщує смерть. Правильна назва — «банші» з літерою s , але Джейк написав її неправильно, оскільки сценаристи, як він, завжди неправильно писали назви своїх творінь.
  Banchee став одним з його найкращих. На досягнення досконалості знадобилися місяці роботи по вісімдесят годин на тиждень.
  C:\JH\Banchee Routracing . . . Розрахунковий час підключення: 3:27.
  Це був найбільший з дев’яти моніторів у його квартирі-студії. Місцем був RadioShack на стероїдах. Були також десятки коробок — термін комп’ютерів, як виродок — і сотні плат, чіпів, дротів, серверних стійок, інструментів, жорстких дисків, старовинних флоппі-дисководів, гарнітур віртуальної реальності та величезних куп порожніх ємностей Mountain Dew і Red Bull.
  Іншими словами, квартира Джейка не була б місцем урочистостей у цей особливий святковий вечір.
  Він зламав ще один Mountain Dew, який проковтнув просто заради енергії. Він не смакував напоєм, як шампанським, яке замовив на сьогодні. Як усі, хто серйозно займається комп’ютерами та програмуванням, Джейк рідко вживав алкоголь. Ви повинні були не спати. . . і різкий.
  Але це буде вечір ігристого вина.
  Звичайно, програма йшла безшумно, хоча був звуковий супровід — тихе дзижчання вентиляторів.
  C:\JH\Banchee Routracing . . . Розрахунковий час підключення: 3:03.
  З захаращеного робочого столу він підняв маленьку оксамитову скриньку.
  Його різдвяний подарунок їй.
  Маленький золотий прямокутник, відтворення найпершого мікрочіпа в історії, зробленого в 1958 році Джеком Кілбі, інженером з Texas Instruments. Копія мала два дюйми завдовжки на один завширшки та точно відтворювала розташування транзисторів на оригіналі. Чіп, виготовлений на замовлення ювеліром із Саусаліто, мистецького передмістя на північ від міста, висів на кінці золотого ланцюжка 18 карат.
  Невдовзі Банчі закінчить роботу, і він зможе загорнути її пакунок і піти, щоб провести вечір у набагато менш захаращеному домі, ніж тут.
  Цей Святвечір був би вдалим.
  Не такі, як ті, через які вони з братом виросли.
  На свята Джейк і Руді завжди залишалися наодинці, щоб пограти у відеоігри чи подивитися телевізор. Їхні батьки мали займатися роз’яснювальною роботою, тому що це був вдалий час для вербування.
  Люди самі в ресторанах, кінотеатрах чи парках напередодні Різдва, як це, і на Великдень, і на День подяки, і напередодні Нового року.
  Самотній.
  Це була їхня здобич.
  Привіт, дозвольте мені розповісти вам про деяких людей, яких ви хотіли б отримати. У нас є приказка. Позитивні думки дорівнюють позитивним цілям і дорівнюють позитивним нагородам. Ви для нас виглядаєте позитивною людиною. Чому ти не приходиш на зустріч?
  «Деякі люди, яких ти б хотів» — це група, до якої належали його батьки, на яку витрачали весь свій час і гроші, вимагаючи, щоб її члени ставили все інше у своєму житті на другий план, навіть своїх родичів.
  Організація, класичний культ, іронічно називалася «Сім’я».
  Тепер, у переддень Різдва, який був би зовсім іншим, щасливим, у двері пролунав зумер.
  "Так?"
  «Grant Avenue Wines». У домофоні пролунав голос жінки. «Доставка Moët . . . для пана Дж. Герона».
  Він перевірив камеру спостереження та викликав її.
  Moët . . .
   Він гадки не мав про шампанське. Руді рекомендував це, тому він знав, що це буде добре. У Руді була справжня робота.
  Стукіт у двері.
  Він підвівся і, видобувши з кишені п’ятірку в пошуках чайових, підійшов до неї, дивлячись на екран.
  C:\JH\Banchee Routracing . . . Розрахунковий час підключення: 1:03.
  Майже там.
  Світ змінюється.
  Він відчинив замки й відчинив двері.
  Вони пригнали його.
  Їх п’ятеро чи шість із оголеними рушницями, викрикують команди. Його приголомшений мозок, перевантажений, знадобився хвилину, щоб опрацювати їхні слова, які виринули у вигляді сердитого, неузгодженого шуму.
  Один голос виділявся в сум'ятті. Жінка привернула його увагу, бо, на відміну від інших, говорила спокійно.
  «Джейкобі Герон, ти заарештований».
  Імпозантна, похмура й серйозна, вона носила синю вітровку з яскраво-жовтими літерами:
  ФБР
  К АРМЕН С АНЧЕС
  Майже панікуючи, він глянув на екран.
  C:\JH\Banchee Routracing . . . Розрахунковий час підключення: 0:32.
  Ні, не зараз!
  Він був так близько. Він повернувся до агента Санчеса. «Будь ласка. . .”
  Вона спрямувала на нього свій великий чорний пістолет. «Руки, щоб я міг їх бачити. Якщо поворухнутися, ти мертвий».
  Так спокійно, ніби замовляє латте в Starbucks.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 30
  сьогодення
  У готелі «Ейфелева вежа» Джейк стояв поряд, а Санчес простягала срібну десертну тарілку з надією в очах. Її спроба спокусити Селіну не спрацювала.
  «Ну, Ліна, ти любиш крем-брюле».
  Цей крок змусив Санчес виглядати дивно вразливою, прохач клала свою жертву на вівтар, молячись, щоб вона була прийнята.
  Нарешті Селіна взяла тарілку, на якій лежав таріль, посипаний карамелізованим цукром, і поставила її на побілений столик кафе у французькому сільському стилі в кутку своєї кімнати.
  «Ти маєш з’їсти це якнайшвидше», — сказав він, порушуючи незручну мовчанку. «Твоя сестра змусила їх підпалити верх як слід. Скоро розмокне».
  Він здогадувався, що так і станеться. Якобі Херон ніколи не їв крем-брюле.
  Хоча він припускав, що це було до біса непогано, оскільки воно складалося з двох фантастичних французьких слів і було збито на кухні сурогатного паризького готелю — і, мабуть, було ще краще, оскільки Санчес дав серверу детальні інструкції щодо того, як багато цукру, щоб насипати вершковий заварний крем, і як застосувати пропановий факел, щоб перетворити його на блискучу глазур.
  Селіна подивилася на десерт поглядом, який, як вирішив Джейк, викликав радше підозру, ніж інтерес. Це точно не було вдячністю.
  «Спочатку у мене є кілька запитань». Вона повернулася до Санчеса. «Починаючи з того, чому ти насправді тут».
  Її старша сестра пересунулася на ноги. «Стурбований за вас. Мені потрібно знати, що з тобою все гаразд».
  Селіна схрестила руки. «І?»
  Джейк переводив погляд з однієї сестри на іншу, намагаючись зрозуміти, що між ними відбувається. Він відчув щось схоже на благальну нотку в голосі Санчеса та відверту ворожість у голосі Селіни. Побічна гра дала йому відчуття, ніби він потрапив у середину фільму.
  Сімейна драма.
  «Гаразд. Мені було цікаво про цей меморіал наступного тижня, — тихо сказав Санчес. «Ти передумав?»
  Як цукор на крем-брюле, риси Селіни кристалізувалися в мушлі. «Ось ми йдемо». Вона махнула рукою, ніби відмахуючись від дратівливого жука.
  "Це важливо", - сказав Санчес. «Він був не просто нашим батьком. У нього були друзі. Його партнер».
  «Чому я маю шанувати його? Навіщо комусь ? Він покинув нас. До біса, я був просто дитиною. Але ти б не дбав про це, чи не так?»
  Захисний погляд в очах Санчеса змінився спалахом гніву після удару. Потім воно зникло.
  «Це не те, щоб віддати йому честь», — сказав Санчес. «Йдеться про те, щоб запам’ятати його хороші сторони. І відкласти важкі моменти минулого».
  «Я залишив минуле на місці. Я забув про нього. Викопування старих почуттів — це навпаки».
  Тут метрична тонна багажу, подумав Джейк, але не мав уявлення, що спричинило таку напругу.
  Санчес, здавалося, стримався. Вона різко сказала: «Чому ти не можеш відпустити це, Ліно?»
  ти не можеш ?»
   Сестри зиркнули одна на одну.
  Протистояння.
  Джейк, вирішивши, що зміна теми зніме напругу, звернувся до Селіни. «Ви бачили або чули щось підозріле?»
  також без проблем кинула темний погляд у його бік. «Ні. Чому я повинен?»
  «Ти надер Павуку дупу — і вижив. Він виглядає як людина, яка не любить програвати. Можливо, він захоче звести рахунок».
  «Як він взагалі міг знайти мене тут?»
  Санчес заплатила готівкою за номер і зареєструвалася під своїм по батькові. Стандартна процедура правоохоронної діяльності. І, виявилося, і для зловмисників. Джейк був експертом у мистецтві анонімності.
  «Він не такий, як класичні серійні вбивці», — сказав Джейк. «Ми не зовсім впевнені, що його спонукає. Будьте пильні. Якщо ви побачите щось, що ваше чуття підказує вам не так, або навіть відчуєте щось дивне, зателефонуйте своїй сестрі». Помітивши її похмурий погляд, він додав: «Або детектив Хол».
  Тепер настала черга Санчеса насупитися на нього. «Я впевнений, що йому не потрібні додаткові заохочення, щоб стежити за нею».
  «О, справді?» Селіна закотила очі. «Ти збираєшся туди поїхати ?»
  Джейк ступав через мінне поле. Він не міг зрозуміти, чому Санчес хвилювався за Раяна Холла. На його думку, Селіна та Хол були знайомі менше одного дня. Втечі не було на столі. І дівчина могла зробити набагато гірше, ніж молодий детектив відділу вбивств, який був не тільки розумним і самовідданим, але ще й мав при собі пістолет. Оскільки маніяк на волі, їй пощастило, що він зацікавився нею.
  Знову ж таки, Селіна не була його молодшою сестрою.
  Селіна підійшла до столу в кутку й сіла перед насиченим французьким десертом. Вона гостро подивилася на Санчеса й з різким тріском опустила важку ложку, розбиваючи карамельну глазур. Вона відкусила, а потім витягла телефон і почала писати.
  «Ходімо звідси». На обличчі Кармен змішалися смуток і гнів. «У нас є робота».
  Морозний кивок між сестрами був єдиним їхнім прощанням.
   Він ледве встиг у позашляховик, як Санчес розкрутив двигун і прискорився з майданчика, прямуючи на швидкісну автостраду Рамона.
  Після кількох хвилин мовчання він сказав: «Між членами сім’ї буває гірше, ніж між грабіжниками та жертвами».
  Санчес нічого не сказав.
  Він продовжив: «На вас нападає грабіжник, ваш захист миттєво посилюється. Це бій чи втеча. Але з родиною? Ви не очікуєте вторгнення. І навіть якщо ви це зробите, ви прагнете мінімізувати ризик. Що дозволяє зловмиснику прогулятися прямо всередину. Поки ви це впізнаєте, буде надто пізно. Ти відбиваєшся, перестараєшся. Є розрив».
  «Ви хочете сказати, що я заважаю своїй сестрі з меморіалом».
  «Я кажу, що вона бачить це саме так».
  «Добре. Але вона втручається в мене , всі ті речі про нашого батька».
  «Я згоден».
  Вона глузувала. «Що це таке з двома ворогами, здатними володіти ядерною зброєю? Взаємно гарантоване знищення? Давай змінимо тему, Герон. Я не в настрої... О, чорт!
  Джейк скосив очі вперед.
  Білий фургон Econoline виїхав на їхню смугу, мчачи прямо на них.
  Санчес різко натиснув на гальма й смикнув кермо «Субурбана» праворуч.
  Джейк схопився за приладову панель, коли фургон відобразив маневр ухилення Санчеса, утримуючи їх на курсі для лобового зіткнення.
  Відлуння інциденту зі шкільним автобусом.
  Джейк не бачив водія. Це був Павук, який спробував ту саму тактику? І якщо так, то як, у біса, він їх знайшов?
  Санчес скерував позашляховик на узбіччя, гравій хруснув під шинами, коли автомобіль здригнувся й зупинився.
  Фургон зробив те саме, зупинившись навпроти них, приблизно за тридцять футів.
   Була мить тиші, а потім водій фургона та передній пасажир відчинили двері, кожен з них поставив одну ногу на землю.
  «Що вони?»
  Санчес так і не встиг закінчити коментар. Обидва чоловіки підняли зброю, один – пістолет, інший – автомат, і відкрили вогонь.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 31
  «Злазь!» Кармен кинула «Субурбан» заднім ходом і вдарила педаль газу в підлогу. Снаряд врізався в лобове скло, продзвенів повз її вухо, коли автомобіль похитнувся назад.
  Герон схилив голову, явно не розуміючи її вказівок.
  «Усю дорогу на підлогу», — крикнула вона. «Залазь свою дупу за блок двигуна».
  Він розв’язав ремінь безпеки й запхнувся між бардачком і підлогою. «Це не може бути Павук», — сказав він, перекриваючи какофонію пострілів. «Хто за нами?»
  Ще дві кулі врізалися у лобове скло, одна влучила в підголівник, де кілька хвилин тому була голова Герона. Інший розбив заднє скло.
  Двоє нападників, мабуть, не очікували, що вони переживуть початкову атаку. Вони залізли назад у свій фургон. Пасажир, білий чоловік років сорока з червоним обличчям і дикими очима, був із гвинтівкою M4. Водій, який виглядав так, ніби міг бути братом своєї когорти, тримав пістолет в одній руці, а іншою вмикав фургон.
  Кармен очікувала, що вони втечуть.
  Вона помилялася.
  «Вони йдуть за нами», — крикнула вона Герону. «Приготуйте себе».
  Вона не могла випередити їх заднім ходом. Її найкращим маневром був швидкісний J-поворот, який вона практикувала у Федеральних правоохоронних органах Навчальний центр в Джорджії, але ніколи не знав, як летіли кулі та цивільна рушниця.
  Вона продовжувала прискорюватися назад, повертаючись на сидінні, щоб подивитися в розбите заднє скло, повертаючи позашляховик назад на проїжджу частину. Щойно у неї вистачило тяги, вона натиснула на гальма й сильно розкрутила колесо.
  Шини Suburban пішли в контрольований занос, важкий автомобіль обертався по дузі на 180 градусів. Щойно вона побачила дорогу, що простяглася перед нею, вона зняла ногу з гальма й натиснула на газ. Коли вона від'їхала, із задніх шин здійнявся дим.
  — Дай мені свою рушницю, — покликав Герон.
  «Ні».
  — Ти не будеш стріляти?
  «Ні».
  Ви ніколи не стріляли зі зброї, не перевіривши фон — куди зрештою потрапить ваша куля, пройшовши повз або крізь злочинців, на яких ви націлилися. Що б ви не бачили у фільмах, пістолети не надто точні, принаймні не в хаосі бою, а тут було занадто багато інших транспортних засобів, у які її патрони могли вразити.
  Занепокоєння, яке не спадало на думку їхнім нападникам.
  Заряд куль прорвав задню частину позашляховика, пролетів повз її підголівник і зробив нові діри у лобовому склі. Вона трималася якнайнижче, усвідомлюючи, що її сидіння мало захищає від огидних патронів калібру .223, про які вона щойно думала того дня в домі зброєносця в Морено-Веллі. Вона почула, як Герон кричав у мобільний телефон, усе ще сидячи на підлозі.
  «Постріли. Перріс, біля парку, експрес-страда Рамона. Ми федеральні агенти. Двоє стрільців у білому фургоні. . . одна автоматична зброя. Можливо, більше».
  Вона не змогла зателефонувати в 9-1-1, але, на щастя, Герон мав присутність духу, щоб підкріпити їх.
  «Включіть диспетчера на гучномовець!»
  Герон зробив і запхав телефон у підсклянник.
   Наступні дві хвилини між диспетчером, поліцейськими, що відповіли, і нею була шалена перепалка. Вона перевірила та запевнила їх, що всі інші машини поблизу зупинилися або виїхали, щоб уникнути перестрілки.
  Затишшя у стрільбі нападників, і вона почула вдалині виття сирен. Це дало їй ідею.
  «Скажіть своїм підрозділам, щоб вони йшли лише на вогні, вимкніть сирени. Я не хочу спонукати їх ловити кроликів. Я хочу, щоб вони прийшли за нами».
  — Чудово, — пробурмотів Герон.
  Вона глянула на північ, переважно незабудовану комерційну зону. Вона запитала Герона: «Куди я можу повернути на північ за наступну милю?»
  Він погортав екрани свого телефону й підвів очі. «Індіан-авеню, миля і зміна».
  «Я хочу їх запакувати», — сказала вона диспетчеру. «За дві хвилини я повертаю на північ на Indian. Вони прийдуть за нами. Чи можуть ваші люди встановити стаціонарні блокпости на Індіанці?»
  Новий голос: «Агент Санчес. Це капітан Ден Муньос, CHP. У нас є чотири підрозділи на північ, які зараз прямують до вас. Вони щойно повз авіабазу Марч. І з півдня приїжджає три машини. Ми можемо запакувати їх».
  Вона відповіла безпосередньо капітану. «У них є стоп-палки?»
  «Десять чотири».
  Вона не могла дозволити їм отримати кулю на її рахунок. «Скажи їм, що у цих мудаків купа патронів».
  «Зрозуміло, агент Санчес».
  У неї була власна штурмова гвинтівка M4 .223, випущена державою, з повністю автоматичним режимом, але вона була заблокована в задньому вантажному відділенні Suburban. Саме там, де зараз вели вогонь. Водіння під час повороту, щоб уникнути зустрічних снарядів, потребувало обох рук, і вона віддавала Херон свій пістолет, лише якщо її вдарили та вийшли з ладу.
  Вона могла тільки уявити реакцію SSA Williamson на це .
  Кармен слухала, поки лейтенант наказував солдатам сходитися з кількох напрямків, перекриваючи шляхи відходу. Все було всередині місце. Наступні шістдесят секунд вирішать, чи виживуть вона з Героном чи ні.
  Вона занесла позашляховик на північ на Індіан, контролювала хитну задню частину та натиснула на педаль газу.
  А там, перед ними, було чудове видовище квартету чорно-білих CHP — двоє перекрили шосе, а двоє були на узбіччі, прикриваючи вісьмох офіцерів, які спрямовували в її бік пістолети та гвинтівки.
  Вона різко натиснула на гальма й різко повернула кермо вправо, змусивши позашляховик занести вбік, а потім прискорився до узбіччя, щоб дати солдатам чіткий постріл у своїх переслідувачів.
  Стрільці спробували імітувати її маневр своїм фургоном, але коли він наблизився до кущів, звідти вийшов офіцер і кинув на його шляху смугу з шипами.
  Водій спробував з’їхати набік, але не зміг — можливо, тому, що тримав пістолет. Стоп-палки потрощили всі чотири шини, і їхній фургон різко пригальмував.
  Герон піднявся з підлоги, оглядаючись навколо свого сидіння, щоб подивитися крізь розбите заднє скло.
  «Ніхто не був роззброєний», — крикнула вона на нього. «Залишайся вниз».
  Ще раз глянувши на фургон, який тепер сповільнювався, щоб зупинитися, він виконав її вказівки.
  З динаміка одного з вагонів ТЕЦ пролунав владний голос, який наказував пасажирам вийти з транспортного засобу, підняти руки та йти назад до поліцейського ряду.
  Послідували напружені шістдесят секунд.
  Потім двері відчинилися, і двоє злочинців виконали інструкції щодо підняття рук і повільно рухалися назад до офіцерів.
  Пара виконала таку хорошу роботу, що Кармен підозрювала, що вони робили це раніше.
  
  Через п’ять хвилин на обох чоловіків наділи наручники та мірандізували, а лейтенант CHP стояв із Кармен посеред перекритої дороги. Його звали Квін Лаковскі.
  Ім'я таке ж вражаюче, як і його біцепс.
  Кармен озирнулася йому за спину. Рух був зупинений на милі.
  Ця ситуація не зміниться найближчим часом. Техніки зі збору доказів на місці злочину в білих халатах не завершили обробку фургона стрільців. Треба було врахувати кожен вистрілений снаряд і випущений снаряд — і пасажир стріляв із рушниці, яка викидала 750 із них за хвилину.
  «Скажи мені, хто ці дурні?» — запитав лейтенант Лаковський.
  Під час хаосу у неї було небагато часу. «У нас є кілька варіантів на вибір. Навряд чи, але зараз ми шукаємо серійного вбивцю. Можливо, ви чули. Unsub. Але йде через Павука».
  «Так, напад тут, у Перрісі, минулої ночі. Я бачив BOLO. Та студентка. Але це схоже на гангстерське лайно проїзду повз».
  «Згоден, це не MO Павука. Я ставлю його в кінці свого списку. Інша можливість: мій колега думає, що бачив чоловіка з гвинтівкою, який прицілився в нас у Морено-Веллі».
  «Думає?»
  «Неможливо підтвердити».
  «Добре. Я поговорю з ним. Тільки він маленький. . . наразі нездужав». Лейтенант показав їй за спину. «Він вискочив з вашого Suburban і перебіг на узбіччя. Це його перша перестрілка?»
  «Напевно».
  Лаковський намагався, але не міг, приховати усмішку. «Це все пояснює: він за тими кущами, чи то їсть свій обід, чи то знімає штани, щоб кинути вантаж у бруд».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 32
  Шеф-кухар Рено Давіде пройшов до прибудови в задній частині свого ресторану і відчув щось інше.
  Не зовсім правильно.
  Він оглянув велику структуру, схожу на склад, яка містила його офіс, а також складські приміщення, камеру зберігання м’яса та невелику, але повністю обладнану кухню, яка використовується для роботи з громадським харчуванням.
  І тоді він це побачив.
  Протипожежні двері не були зачинені щільно. Він відкрив і визирнув надвір. Просто порожній провулок. Чому двері були незачинені? Співробітники приходили сюди, щоб отримати доступ до м’ясоохолоджувача або взяти скоби. Але вони приходили й йшли через кухню, а не ходили навколо будівлі, щоб скористатися зовнішніми дверима.
  Крадіжка зі зломом?
  Не могло бути. Що було красти? Навряд чи інвентар. Злодій їжі отримав би набагато більше від оптового продавця м’яса. Техніка? Не варто тюремного ув’язнення, щоб піти з використаними кухонними комбайнами.
  Ще щось цінне?
  Ножі були найдорожчим посудом на будь-якій кухні. Його особистий набір, імпортований з Японії, коштував йому понад 5000 доларів. Ці тут коштують менше, але все одно дорогі.
  Шеф-кухар Девід підійшов до однієї з шухляд і відчинив її. Ножі шеф-кухаря, накірі, ножі для нарізки, сантоку та тесак були присутні, але восьмидюймового ножа для філе не було на його звичайному місці. кінець блискучого ряду сталевих лез. Там були ще дорожчі ножі, тож, мабуть, його загубили.
  Його дзижчання мобільного телефону перервало його пошуки найближчої території. "Oui?"
  Це був П’єр, його найважливіший спонсор, венчурний капіталіст у Малібу.
  Забувши про зниклий ніж, він закрив ящик і продовжив обговорювати новий ресторан, який планував. Він пішов до свого офісу, який був продовженням складу, заповненого коробками з продуктами, зразками олії, спецій та оцту, які продавці дали йому в надії, що їхні продукти будуть використовуватися в ресторані.
  Він сів у старе зручне крісло, привезене сюди з ферми його дідуся неподалік Ніцци. «Мені потрібно буде позичити au moins deux мільйони доларів».
  Сміх з іншого кінця дроту. «Рено, ти думаєш, що це звучить як менш значна сума en française?»
  Шеф-кухар теж посміхнувся й сів, щоб обговорити деталі запланованого підприємства.
  Він глянув на оправлену в рамку статтю з « Лос-Анджелес Геральд» . Рено Давіде був одним із учасників серії, присвяченої успіху всупереч обставинам. Заголовок гласив: Він називає себе найщасливішим шеф-кухарем у світі .
  Назва була його ідеєю, і почуття було правдивим. Щодня він прокидався з вдячністю, щоб практикувати мистецтво радувати вибагливих відвідувачів найкращими стравами, які він міг приготувати.
  На мить його думки потьмарилися. Відчинені задні двері повернулися до його пам’яті, і він пригадав: ресторанна чекова книжка.
  Це те, на що міг би піти злодій.
  Він швидко відкрив нижню шухляду.
  І відчув тепле полегшення, яке пронизало його. Ось це було! І жодних індивідуальних чеків не бракувало.
  Ах, двері просто залишив прочиненими працівник, який прямував до їхньої машини. Або щось таке ж невинне.
   Нема про що хвилюватися.
  Взагалі нічого.
  «П'єр, вибач. Continuez, s'il vous plaît.”
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 33
  Ноги Джейка Герона в кросівках стукали по гравію, встеленому узбіччям дороги.
  Потребуючи виправдання для своєї незаконної місії, він вискочив із «Субурбана» і видав блювотні звуки — наче був травмований перестрілкою (і, власне, хоча він і не блював саме тоді, це залишалося цілком ймовірним).
  Упевнившись, що поліцейські його почули, він кинувся за кущі, а потім попрямував узбіччям Індіан-роуд, повертаючись туди, куди приїхав позашляховик Санчеса, якого тягнули озброєні головорізи.
  Він оглянув територію в пошуках зламаного сегмента огорожі, який помітив раніше, і помітив його за п’ятдесят футів попереду. Він почав бігти, прагнучи почати, поки хтось не запитає його, що він робить.
  І зупинив його.
  Поки Санчес сидів за кермом, йому вдалося швидко зазирнути позаду них. Коли фургон завернув за поворот на Індіанську, ті двоє, що знаходилися всередині, мабуть, помітили блокпост попереду та патрульні машини, що наближалися ззаду. Джейк бачив, як водій щось кинув у вікно. Коли через кілька секунд пасажир зробив те саме, він зрозумів, що вони викидають свої мобільні телефони.
  Яка інформація була такою цінною, що вони не могли ризикнути бути спійманими з нею?
  Логіка підказувала йому, що це, ймовірно, включатиме не тільки їх особистість. Можливо, вони планували збрехати про те, ким вони є, але вони мусив знати, що поліцейські незабаром це зрозуміють. В обох чоловіків, ймовірно, колись у житті зняли відбитки пальців. У цьому випадку особистість інших людей , з якими вони були пов’язані, ймовірно, була таємницею, яку вони хотіли зберегти. Це, а також потенційна інформація про те, що вони задумали, або навіть фінансові домовленості, які могли б звинуватити їхніх босів — цих двох треба було найняти.
  Нарешті він знайшов мобільний телефон водія після того, як пройшов крізь високу траву, де той зупинився біля потертої та вицвілої банки від кока-коли. Він дістав із кишені компактний пристрій розміром приблизно з колоду карт і увімкнув його. За це Санчес пожував би свою дупу, але принаймні він не забруднив би докази, торкаючись до них.
  І якби він працював швидко, вона б ніколи не дізналася.
  Він простягнув пристрій, навівши його на кілька дюймів над викинутим мобільним телефоном. Кнопка на його пристрої засвітилася яскраво-червоним, а потім спалахнула синім. Приблизно через десять секунд світло стало зеленим.
  Один втрачений, один залишився.
  Залишивши перший телефон на місці, він підійшов до плеча і палицею позначив X у бруді. Він глянув ліворуч, де на перехресті вулиць Індіан і Рамона стояли поліцейські машини, які їх переслідували. Офіцери не дивилися в його бік. Він риссю перетнув шосе, щоб перевірити протилежне узбіччя. Йому знадобилося трохи більше часу, щоб знайти камеру пасажира та виконати ту саму процедуру.
  Він опустився на коліна за великою колючою рослиною агави й побіжно переглянув текст, який прокручувався на екрані пристрою в його руці. За кілька хвилин він закінчив.
  Він підійшов до плеча й намалював ще один Х, а потім підвівся.
  Якби йому пощастило, ніхто б не помітив його...
  Ця думка раптово обірвалася, коли він повернувся до поліцейського блокпосту й побачив, що Санчес і наглядач патруля CHP дивляться на нього.
  лайно
  Він думав, що вона буде надто зайнята підведенням підсумків, щоб стежити за ним. Він недбало посунув сканер у задню кишеню й повернувся до пари.
   Начальник CHP, лейтенант на ім’я Лаковскі, запитав: «Отже, докторе Херон, ви тут консультуєтеся з агентом Санчез, вона сказала мені?»
  «Це вірно».
  «А ви професор. Як Індіана Джонс у фільмі «Розкрадачі втраченого ковчега» . Але без батога».
  «Точно». Він глянув на Санчеса, який не відповів на жарт.
  На великому лейтенанті було написано колишній сержант муштри. І все ж його голос був ввічливим, коли він сказав: «Один із моїх офіцерів бачив, як ви бігли по дорозі, сер. Мені трохи цікаво, чому».
  Скільки з його зусиль вони обидва побачили?
  Краще бути чесним.
  Ну, трохи чесно.
  Джейк помахав у бік високої трави. «Я бачив, як водій і пасажир щось викидали з фургона. Подумав, що це може бути доказом, тому я пішов перевірити. Виявилося, що це мобільні телефони».
  Лаковскі та Санчес глянули туди, куди він показував. Лейтенант сказав: «Ви могли сказати нам, щоб ми могли їх забрати».
  «Я подумав, що буде легше знайти їх самому, ніж намагатися пояснити, де вони. Я позначив обидві точки X на плечі». Джейк глянув на Санчеса, думаючи про прихований портативний накопичувач Seagate Cap'n Crunch і Джорджіо. Він додав: «Я ніколи їх не торкався».
  «Ось чому ти не хотів мене слухати і тримати свою кляту голову вниз», — пробурмотів Санчес.
  Він не відповів, але так, це було. Якби його збиралися заарештувати і мав на своєму телефоні викривальну інформацію, він би її кинув. Він гадав, що вони зроблять те саме.
  Лаковський, здавалося, вважав, що в цьому більше нічого немає. «Почуваєтеся краще, професоре?»
  Звичайно, блювота.
  «Я в порядку». Роль вимагала дотику долоні до кишки.
  «Ніколи раніше не стріляли?»
  Так, мав. Кілька разів. Він сказав: «Ні, ніколи».
   «Що ж, будемо сподіватися, що це востаннє». Лейтенант поманив одного з техніків з місця злочину в білому одязі. «Я маю пару телефонів, щоб забрати».
  Джейк показав, де вони лежали.
  Лаковський продовжив допит. «Я хотів би почути про чоловіка з гвинтівкою, якого ви бачили в Морено-Веллі. Чи міг хтось із цієї пари бути ним?» Він кивнув на плече, де сиділи стрільці в наручниках.
  Джейк не збирався вдаватися в теорію моделювання людського алгоритму. Він описав чоловіка біля вежі стільникового зв’язку в Морено-Веллі, а потім додав: «Здається, його статура не була такою, як у цих двох. А стрілець був у зеленій куртці. Темний. Як солдат чи мисливець».
  Ці двоє стрільців носили штани-карго та Ts.
  «І він був сам, коли професор Херон побачив його», — сказав Санчес.
  Її тон ніби додав: « Якби він його побачив».
  Водій мікроавтобуса почав кричати. «Ви всі заплатите, коли прийде революція! Ви не що інше, як інструмент уряду!»
  «Отже, ось про що йдеться», — сказав Санчес, очевидно впізнаючи. «Вони переслідують мене вчора для операції».
  Вона описала ситуацію із захопленням заручників у пустелі Мохаве з місцевим терористом Джейсоном Пауелом, який намагався підірвати штаб-квартиру компанії в Глендейлі.
  «У нього є культ». Вона смикнула великим пальцем на пару. «Вони, мабуть, почули, що я впорався з видаленням».
  Лаковський запитав: «Про що вони протестують?»
  Санчес сказав: «Технологічне злиття, яке закінчиться більшим видобутком даних або чимось подібним».
  Джейк стежив за новинами про всі корпоративні злиття та поглинання — чим більша компанія, тим більший ризик комерційного вторгнення. «Мабуть, це злиття DrethCo і Brakon», — сказав він. «Brakon виробляє дешеві ноутбуки, а DrethCo пише та продає код. Але це просто м'ясо-картопля програмне забезпечення — бухгалтерія, навчання, управління запасами. Жодного аналізу даних».
  Водій фургона знову заспівав. «Ви всі на хер! Ви висмоктали блакитну таблетку! А ти гадки не маєш, що відбувається!»
  «Блакитна таблетка?» — запитав лейтенант.
  Джейк сказав: «З Матриці. Антиутопічний фільм, спрямований проти істеблішменту. Ви обираєте блакитну пігулку й приймаєте фальшиву реальність, якою вас годують. Ви самовдоволені. Ви приймаєте червону таблетку, щоб дивитися правді в очі. І боротися проти гноблення».
  Інший стрілець вигукнув: «Ми йдемо за тобою!»
  — Ну, ні, — сухо відповів Лаковський, — ти ні до кого не прийдеш, синку, принаймні років двадцять п’ять-тридцять.
  Потім він звернувся до Санчеса. «Тобі доведеться зробити заяву».
  «Вибачте, лейтенанте. Ми повинні припустити, що наш серійний виконавець переслідує свою наступну жертву прямо зараз».
  Лаковський виглядав задуманим. «Ви ніколи не розряджали зброю під час інциденту?»
  «Ні».
  «Ніхто з вас не постраждав?»
  «Ні». Потім Санчес багатозначно додав: «За винятком блювоти».
  Лаковський засміявся. Потім сказав: «Просто візьміть мені свідчення під присягою перед обвинуваченням. Мабуть, післязавтра».
  «Це обіцянка».
  Він простягнув їй картку.
  Санчес приємно посміхнувся Лаковскі, який повернувся до підозрюваних.
  Вони з Джейком залізли в «Субурбан». Її посмішка протрималася на секунду довше. Потім воно зникло. «Гаразд, Герон, тепер ти скажеш мені, чому я не повинен заарештувати тебе за підробку доказів».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 34
  Чотири роки тому, Святвечір
  «Ти рухаєшся, ти мертвий».
  Джейк Херон витріщився на спеціального агента Кармен Санчес, коли вона націлила на нього Глок.
  Його голова хиталася, він зрозумів, що федерали прослуховували телефон. Так вони дізналися про доставку вина.
  І хто знав, що ще.
  Санчес віддав ще одну команду. «Руки, щоб ми могли їх бачити». Все ще спокійно. Все ще повністю під контролем.
  Чому зараз? Коли я так близько.
  Він поглянув на монітор комп’ютера.
  C:\JH\Banchee Routracing . . . Розрахунковий час підключення: 0:11.
  «На коліна!»
  Але я майже там!
  Зміна світу. . .
  Поки Санчес і двоє інших агентів прикривали його, решта двоє очистили територію. Це не зайняло багато часу; єдиним окремим місцем, де можна було сховатися в квартирі-студії, була ванна кімната.
   Він підняв руки вище, щоб показати, що він не озброєний. «Слухай, мені потрібно щось набрати на клавіатурі. Якщо я не…
  «Я не кажу тобі знову, Герон», — сказав Санчес. Її спокій був моторошним. «Стань на коліна і зчепи пальці за головою».
  «Це питання безпеки», — сказав він. «На кону життя. Мені потрібно дістатися до цієї клавіатури».
  Потім він побачив, що Банчі чекає.
  C:\JH\Banchee Підключення до цілі завершено. Завантажити пакет Т/Н?
  Він мав лише кілька секунд, щоб ввести команду.
  Санчес помітив, як він дивиться на екран. «Ти нічого не торкаєшся».
  «Лише один ключ. Люди помруть, якщо я цього не зроблю».
  Один із чоловіків-агентів насміявся. «Ніби ми цього не чули раніше. Ви натискаєте клавішу, і це вибілює всю систему».
  Джейк кинувся до свого столу. Він міг отримати удар, у нього могли б застрелитися, але принаймні він відіслав би пакет Banchee куди потрібно.
  Але коли він витягнув руку й кинувся до клавіатури, Санчес кинувся вперед і витягнув його ноги з-під нього якимись рухами бойових мистецтв. Він важко впав, у нього перебило дихання, а біль розповсюдився від кишківника до маківки. Він не звертав уваги на агонію і, задихаючись, підвівся на ноги.
  Цього разу без вишуканих речей. Санчес просто повалив його на підлогу, розкидавши всюди друковані плати, інструменти та пучки дроту. Він приземлився на спину. Кілька нескінченних секунд ніхто не ворухнувся. Вона лежала на ньому, її темне волосся розсипалося йому на обличчя.
  Він відчув запах її шампуню чи мила. Лаванда.
  І його комп’ютер видав тихий звуковий сигнал. Він перевів погляд з її темних очей на екран.
  C:\JH\Banchee З'єднання втрачено.
  — Ні, — простогнав він.
  Це був його останній шанс. Місяці роботи. . .
  І всі ці життя. . .
  Санчес встала, а інший агент допоміг їй перевернути Джейка на живіт. Вони одягли на нього наручники і підняли на ноги.
  «Джейкобі Херон, — сказав Санчес, — вас заарештовано за порушення розділу 18 розділу 1030 Кодексу США та інших звинувачень, пов’язаних із несанкціонованим доступом до конфіденційних даних федерального уряду».
  У нього була остання надія. «На тому комп’ютері є файл, це…»
  Вона витягла картку з кишені. «Ви маєте право зберігати мовчання…»
  «У нас немає часу на цю фігню».
  Вона проігнорувала його й дочитала його права Міранди. «Ви бажаєте відмовитися від свого права зберігати мовчання?»
  Його очі зупинилися на її очах. «Слухай мене. Є..."
  «Ви відмовляєтеся від свого права зберігати мовчання?»
  «Так, я відмовляюся від своїх прав. На цьому комп’ютері є файл. Він називається Айронсайт-26. Передайте це своїм найкращим кіберлюдям, а потім попросіть їх зателефонувати мені, і я проведу їх…»
  «Де файли, які ви завантажили з серверів IRS?» — запитав Санчес.
  «Зараз це не важливо. Ви..."
  «Де я можу їх знайти?» Знову той самий плавний, незворушний голос. Непохитний, як залізо.
  «У проклятому файлі написано IRS ! Що має значення зараз, це Ironsights-26. І підфайл під назвою "Nix". Ваші найкращі люди. Я можу їм допомогти. Мені байдуже, якщо ви мене заарештуєте...
  Ще один агент засміявся. «Ми щойно зробили , Герон».
  «Але візьміть цей файл до…»
  «Найкращі люди», — сказав Санчес. «Я чув».
  Він мав змусити її зрозуміти. «Це життєво важливо».
   Інший агент сказав: «Не вір йому, Санчес. У нього самознищення. Ви витягнете цей файл, і він зітре диск. Ти думаєш, ми цього не бачили раніше, Герон?»
  «Ви повинні мені повірити».
  Санчес дивився вниз. Відкрита коробка із золотим транзисторним намистом впала на підлогу. Вона підняла його й оглянула. Картка теж, з ім’ям «Юлія» на лицьовій стороні. Вона кинула погляд на Джейка. «У вашому профілі не було подружжя чи партнера. Ти з кимось бачишся?»
  «Вона моя племінниця. Це її різдвяний подарунок. Вона вивчає інформатику в Стенфорді. Залиште її».
  «Її немає на наших радарах». Санчес поклав картку та намисто назад на робочу станцію. — Можливо, тобі це не здається, Герон, але ми переслідуємо лише поганих хлопців. Вказуючи на його стіл, вона звернулася до інших агентів: «Вставте батареї, щоб зберегти коробки живими, а потім віддзеркаліть це все та віднесіть до Quantico».
  «Немає часу! Хтось має зараз переглянути цей файл ».
  Її проникливий погляд утримував його, здавалося, цілу вічність. Тоді вона прийняла рішення. «Квантіко».
  «Ви повинні слухати. . .”
  «Напередодні Різдва». Її тон не витримав суперечок. «Я не в настрої, щоб мене грали. Попросіть його забронювати».
  І з цими словами Джекобі Герона вигнали за двері.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 35
  сьогодення
  «Тепер ти скажеш мені, чому я не повинен заарештувати тебе за підробку доказів».
  Джейк сидів із Санчесом у позашляховику, припаркованому на узбіччі Індіан-авеню, після перестрілки Пауелла. Він засунув руку в задню кишеню й підняв пристрій, яким клонував телефони стрільців.
  Вона підозріло подивилася на це. "Так?"
  Він пояснив, що зробив.
  «Клонували їх? У вас є п’ять секунд, щоб почати говорити». Санчес стиснула кермо так сильно, що її кісточки побіліли. «Або мої наручники вилізуть».
  «Я хотів знати, чи вони працюють із Павуком».
  «Павук? Ми вирішили, що це не має сенсу. Не підходив по профілю. Тут відбувається щось інше, Герон. Геть це».
  Повз проносився рух транспорту, викликаючи мініатюрні циклони пилу, які кружляли на пустирі, щоб померти.
  — Чотири роки тому, — нарешті сказав він.
  Її риси склалися в незбагненну маску.
  «Того різдвяного вечора, — продовжив він, — коли ви прибили мене за злам податкової служби».
  «Ти думав, що ти Робін Гуд. Ви зламали центральний комп’ютер Міністерства фінансів і перемістили прибутки нечестивих генеральних директорів та інших мудаків до файлу «До аудиту» Служби. І так, більшість із них викрито за приховування грошей в офшорах і у фальшивих благодійних організаціях та перенаправлення грошей, призначених для очищення від токсичних речовин. Ви набили купу поганих людей і не набили власної кишені. І це дозволило вам трохи зменшити плату за ваше справді».
  Вона мала на увазі прописну Ф Фавор.
  Вона додала: «Ви відпрацювали свій час. Ви припинили хакерство. Ви стали втрутником. То навіщо ти крадеш дані з телефонів двох невдах на лайновій дорозі в лайновій частині округу?»
  «Є більше», — сказав він. «Набагато більше».
  «Я слухаю».
  Свою розповідь він почав за місяць до того святкового вечора. Він знайшов серію повідомлень у темній мережі, зашифрованих кодом, якого він ніколи не бачив. Чудово написаний код. Нарешті він потрапив на сервер хакера на ім’я Айронсайтс-26.
  «Він допомагав осередку сепаратистів купувати зброю. Здавалося, вони планували атаку. Побутовий терор. Проект отримав кодову назву «Nix», як щось скасувати».
  Вона спохмурніла. Щось знайоме в цьому слові, здавалося. Але вона жестом попросила його продовжувати.
  «Я міг надіслати все в Бюро анонімно. Але щось було в цьому Ironsights. . . Коли я намагався отримати більше деталей, він блокував мене якимось новим кодом, який зламав разом на льоту. Він прийшов за мною, і я б його заблокував. Потім одного дня мій екран стає синім і з’являється повідомлення. На ньому було написано: «Гра триває», наче він викликав мене на дуель.
  «Після цього я мав його знайти. Протягом тижня чи більше ми працювали над цим, його вміння проти моїх. . . він робив речі за допомогою сценарію, які неможливо зробити — принаймні я так думав. Він продовжував знущатися наді мною, що тільки додало мені ще більшої рішучості зупинити його».
   У Джейка скрутило кишки, згадавши про його розчарування. Про його приниження. Про його невдачу.
  Санчес кинув на нього проникливий погляд. «Він провадив вас недаремно».
  «Хотілося б, щоб я бачив це так само чітко, як ти щойно. Він знав, якби я зробив те, що мав, передав свої журнали до Бюро, вони могли б його зупинити. Але він зіграв мене — зіграв з моїм его. Просто даючи мені достатньо перемоги тут і там, щоб переконатися, що це лише ми двоє. А потім Святвечір». Його очі втримували її. «Я щойно разом зламав Banchee 3.1, найправедніший експлойт, який я коли-небудь писав. Вірус знаходить його фізичне місцезнаходження, блокує його з його власної системи, надсилає мені копії всіх його файлів, включаючи інформацію про Nix. Я б все анонімно відправив у Бюро.
  «Я був так близько. . . У мене було це вікно напередодні Різдва — після того, як traceroute знайшов його сервер і до того, як він це зрозумів. але . . .” Він знизав плечима. «Ти потрапив до мене першим».
  Її очі дивилися на три кульові отвори на приладовій панелі, розташовані на однаковій відстані, ніби їх спланували лінійкою. «Те, що ти сказав нам у своїй квартирі, ми чуємо про це весь час у видаленнях, Герон. Змови, змови, називання імен. Люди вигадують лайно, щоб дати їм можливість стерти свої диски. Або спробуйте домовитися про визнання провини. Ви не сказали нам конкретики. Ви сказали лише два слова. «Ironsights» і «Nix».
  «У мене ще не було ніяких деталей».
  «Знаєш, я не зовсім прогадав». Її очі ковзнули від його. «Це була моя остання операція в Бюро. Мені довелося передати всі свої розслідування іншим агентам, коли я виїхав на Батьківщину. Я написав записку про те, що ви мені сказали».
  Він був здивований. «Ви зробили?»
  Вона скривилася. «Я відправив його нагору».
  Він темно засміявся. — Нагорі, — пробурмотів він. «Куди пам’ятки помирають». Потім усмішка зникла. Тихим голосом: «4 січня, через півтора тижні. Чикаго».
   На її обличчі на мить відобразилося збентеження. Потім її лоб насупився, а губи на мить міцно стиснулися. «Ісус. Міжнародна торгова виставка. Шестеро загиблих, двадцять один поранений. Сепаратистський культ у Монтані. Вони назвали себе Нікс. Це вірно».
  Він важко зітхнув. «Увесь цей час я звинувачував тебе в тому, що ти не послухав мене напередодні Різдва. Але це була моя клята гордість. Мені довелося самому його зупинити. Соло».
  Санчес сумно похитала головою. «І мені довелося показати всім, що я можу закрити сумно відомого хакера IRS. Це все, що мало значення». Тоді вона випрямилася. «Гаразд, Герон. Ми наближаємося, але є більше, чи не так?»
  Ну, він знав, що вона хороша.
  «Так, є більше. Я не сказав вам усього, коли ви запитали мене, чому я полетів із Берклі до Сан-Дієго, чому я хотів залишитися на справі. Аруба знайшов алгоритм, який він використовував для свого індивідуального шифрування на телефоні Павука».
  «Хімічні символи».
  Він цінував її пам’ять за деталі. «Це були нітроцелюлоза та нітрогліцерин. Інгредієнти сучасного пороху».
  Санчес справді видихнув: «Ironsights-26!»
  Джейк повільно кивнув. «Аруба це підтвердила. Кожен, хто пише код, має свій власний стиль. Табуляції, пробіли, групування коду, включені шаблони, виключені шаблони. . . сотні різних речей, які роблять ваш код унікальним. Сценарій, який ми знайшли в телефоні Павука, ідеально відповідає скрипту Ironsights. Він більше не носить цього імені. Тепер його ручка FeAR-15. Це поєднання Fe, атомного символу заліза, та AR-15, гвинтівки. Йому подобається зброя, і йому подобаються шутери від першої особи».
  «І ви вважали цей випадок ще одним шансом збити його».
  Повільний кивок. «Якщо ці двоє в фургоні працювали зі Spider, то, можливо, вони мали інформацію на своїх телефонах, за якою я міг би зв’язатися з FeAR».
   Санчес вказав на пристрій для клонування. «Але це було не те, правда? Не було зв’язку зі стрільцями та FeAR?»
  «Ні. Усе було про Пауелл або про них особисто. Розгукувати про свої змови. А потім типові азартні та секс-сайти». Він підняв долоні. «Ось і маєте».
  «Тож те передчуття поза поліцією Сан-Дієго було дурницею. Ви знали, що FeAR працює з Spider. Ти просто блефував у справу».
  Він кинув їй, як сподівався, обеззброюючу посмішку. «Мені подобається, коли ти б'єш цвяхами по головах, Санчес».
  «У вас є якісь підказки щодо ідентифікатора FeAR? Ми повинні стежити за ним, якщо зможемо».
  «Ні. Без назви чи місцезнаходження. Він американець і, ймовірно, живе десь за містом. Але не більше того. У Aruba дюжина пошукових роботів. Поки що не пощастило». Тоді Джейк померк. «О так. Ще одна річ, якою я, мабуть, повинен поділитися. Я зламав ваш сервер HSI».
  «На біса, Герон!» Її темні очі були найбільш широкими, ніж він їх бачив.
  «Я роблю тобі послугу. Клієнти платять мені ціле статок за таке тестування пера».
  «Це не смішно. Ти щойно зізнався у злочині».
  Задумливий погляд. «Не зараховується. Ви не мірандізували мене».
  «Тому що мені не потрібно, якщо ти не під вартою». Вона спохмурніла. «І я думаю, ти повинен бути».
  «Я не читав нічиїх електронних листів і не відкривав нічого секретного. Мені просто потрібно було переглянути ваші записи ping. Це підкаже мені, якщо FeAR спробує зламати ваші сервери. Він цього не зробив. Ви, Вільямсон, Маус, усі в HSI — усі вони хороші. Але я повинен сказати, що ваші брандмауери жалюгідні». Він почесав бороду. «Вам справді варто поговорити про це зі своїми спеціалістами з ІТ-безпеки».
  «Це не смішно, Герон».
  «Якщо ти хочеш, щоб я пішов, Санчес, я стрибну наступним рейсом назад до Берклі. Просто скажи слово».
  Вона розсіяно спостерігала за місцем злочину, де техніки в білих костюмах розміщували маленькі пронумеровані квадрати, схожі на мініатюрні бутербродні дошки, вказуючи, де були знайдені докази.
  Через мить він сказав: «Це трохи смішно, чи не так?»
  Вона вирізала йому очі.
  «Я маю на увазі, якби Вільямсон знав, що я потрапив усередину й нишпорив навколо файлів HSI. Просто думаю про його вираз обличчя».
  Мить, і вона засміялася. важко. «Твоя дупа так би пропала, Герон. Він би тебе сам зачепив».
  Джейк теж почав сміятися. Це було заразно.
  Він подумав, що минуло багато часу з тих пір, як він так сміявся з жінкою.
  ким не посміявся .
  Потім легковажність зникла, і Санчес підняв саме те питання, яке було в його голові. «Але я не розумію, чому серійний вбивця використовує хакера світового рівня, щоб стежити за собою. Як це сталося?»
  «FeAR — найманець, але це не те, що він рекламує. Навіть не в темній мережі. Павук знає людей. І він повинен мати трохи грошей. FeAR не буде дешевим».
  Санчес помасував їй плече. Мабуть, вона скрутила його під час перестрілки.
  Або коли він кинувся на неї в Морено-Веллі.
  Телефон агента задзвонив із текстовим повідомленням. Вона читала екран. «Це Миша. Деклан отримав удар по логотипу з серветки. Це з ресторану в Ірвайні. Давида».
  «Можливо, він був там, щоб процитувати «позич перо», як він зробив із Селіною. І знайти нову жертву».
  Тоді він подумав: сміятися вбік, він збрехав і він зламав. Чи відштовхнула б вона його ногою до узбіччя, щоб він міг довезти Uber до найближчого аеропорту, звідки б повернувся до Хьюлетт-коледжу та невтішних студентів?
   Вона ввімкнула передачу, потім зупинилася й повернулася до нього. «Ми прямуємо до Ірвіна. Ти збираєшся пристебнути ремінь безпеки, чи що?»
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 36
  Заховавшись у коморі позаду ресторану, Деннісон Феллоу прослухав кінець телефонної розмови шеф-кухаря.
  «Ой, впевненість».
  Феллоу напружився, щоб почути швидку французьку мову зі своєї схованки навпроти кабінету шеф-кухаря. Щойно дзвінок закінчився, він міг приступити до роботи над людиною.
  Очікування завжди посилювало Поштовх. Він був би тут раніше, але його майже захоплення в долині Морено змусило його чекати на озері Метьюз, поки полювання не втрачає обертів.
  Не бажаючи ризикувати за кермом свого седана, він знайшов час, щоб замінити його в автосалоні в Сан-Фернандо-Веллі — у тому самому місці, де він купив Pathfinder, яким напав на Селіну, і темний Chevy Malibu він поїхав до Морено-Веллі, щоб виконати приємне завдання перерізати горло Алексу Джорджіо. У лоті вживаних автомобілів продавалися транспортні засоби, які не можна було відстежити як юридично, так і фізично, якщо ви ніколи не паркували їх біля свого будинку, не витирали відбитки та не видаляли ДНК кисневим відбілювачем.
  Він обміняв седан і трохи додаткових грошей на старий фургон Ford Transit. Звичайно, єдиний доступний був білий, і він злегка похитав головою, цікавлячись, чи зберіг дилер запас моторошних фургонів-викрадачів на випадок, якщо на його ділянці з’являться такі, як він.
   Феллоу чекав час, а шеф-кухар продовжував базікати. Оглядаючи територію, він помітив на стіні схему корови, на якій були зображені різні шматки м’яса. Це зображення повернуло його до особливого дня, проведеного з містером Бенедиктом, сидячи на лавці в парку в Санта-Моніці, з видом на Тихий океан.
  Розчесане назад волосся містера Бенедикта розтріпалося на вітрі, поки він говорив. «Підвал — це ключ, Деннісоне».
  «Це? чому?» Феллоу спостерігав за Ролером, молодою жінкою з темним волоссям, яка нагадала йому криваву Катріну зі середньої школи.
  «Самотній простір під землею, що мав на увазі в’язницю, став притулком від Поштовху, тому що ви не могли діяти на ньому. Вам там було комфортно, чи не так?»
  «Я все ще роблю».
  «Добре. Це означає, що частина вас хоче вилікуватися. Тепер, коли ми це встановили, ми можемо почати працювати над проблемою. У мене є план. Це передбачає пошук заміни Push».
  Навіть у молодому віці Феллоу знав, що люди не завжди говорять те, що мають на увазі. Чи пан Бенедикт думав, що Push схожий на наркотик, і він потрапив на гачок?
  «Як метадон для героїнових?» запитав він.
  «Точно». Містер Бенедикт був задоволений тим, що встановив зв’язок.
  «Який замінник?» У Фоллоу стислося серце. «В одній із психіатричних секцій ми займалися керамікою та садили трави».
  Містер Бенедикт засміявся. «І це була фігня, чи не так? Дошкульні речі».
  Фоллоу, який ніколи не посміхався, мало не посміхався.
  «Тобі потрібно щось активне», — продовжив пан Бенедикт. «Щось на вулиці».
  «Я не люблю спорт. Вони висміювали мене на уроці фізкультури».
  «А як щодо полювання? Олень, лось, фазан. Не для спорту, для їжі».
   Ідея була абсолютно чужою. Інші хлопці навчилися подібного від своїх батьків, але його власний батько взагалі не хотів би мати з ним нічого спільного, не кажучи вже про те, щоб займатися чимось із його сином.
  Він подивився вниз, боячись, що його наступні слова змусять містера Бенедикта вважати його меншою людиною. «Я ніколи не стріляв із рушниці».
  Відповідь прийшла швидко, без сліду осуду. «Я тебе навчу».
  Частина його прагнула такої можливості, але життя навчило його бути скептичним. «Але Push . . . ти знаєш, він хоче, щоб я робив погані речі. Полювання непогане».
  Містер Бенедикт звів брову. «Олень не погодиться».
  Того ж дня вони почали тренуватися. Перш ніж навчити його стріляти, пан Бенедикт навчив його правилам поваги до рушниць, які завжди вважалися зарядженими, навіть якщо такими не були. Зброя могла вистрілити будь-якої миті, навіть якщо не могла. Ви ніколи не спрямовували його туди, куди не хотіли, щоб куля потрапила.
  Що стосується механіки стрільби, то ви жодного разу не «натиснули» на курок. Ви навели приціл на ціль і повільно натиснули так, що здивувалися, коли пістолет вистрілив. Ривкання спускового гачка гарантувало промах.
  «Пам’ятайте, — сказав містер Бенедикт, — ніколи не поспішайте, коли йдеться про життя чи смерть».
  "Я запам'ятаю".
  Приблизно через місяць тренувань і стрільби пан Бенедикт вирішив, що готовий, і вони вирушили в зону полювання на оленів 14 у горах Сан-Бернардіно. Через півгодини після прибуття на місце Фоллоу вперше вбив білохвостого оленя одним пострілом з гвинтівки 270-го калібру.
  «Гарний чистий удар», — сказав пан Бенедикт. «Тепер велике питання. А як щодо Push?»
  Він оцінив свої почуття. «Я думаю. . . це ніби спить». Коли містер Бенедикт посміхнувся, Феллоу додав: «Але воно не зникло».
  «О, це лише початок. У нас ще є над чим працювати. Йди за мною».
   Робота, як виявилося, полягала в одяганні оленів.
  «Сукня?» — запитав Фоллоу, коли вони стояли над тушею.
  «Це означає випотрошити тварину і дати їй витекти кров. Потім різати його на м’ясо». Містер Бенедикт поглянув на нього. «Якщо ви зможете це зробити, ви побачите, що використання ножа утримає від Поштовху ще довше». Він показав на оленя біля їхніх ніг. «Але деякі люди не хочуть. Це безлад. Кров, органи, запах. . .”
  Він перевів погляд з тварини на ніж у руці містера Бенедикта, чорний лезо з вузьким блискучим лезом.
  Феллоу повернувся до сьогодення, почувши, як шеф-кухар сказав: «A bientôt». Він не говорив по-французьки, але тиша, що запанувала, показала йому, що телефонна розмова нарешті закінчилася.
  Він спостерігав, як шеф-кухар вийшов зі свого кабінету й зайшов на кухню, тримаючи в руках блокнот і сіточку на густому чорному волоссі.
  Це нагадувало йому павутину.
  Феллоу дістав із задньої кишені пігулку для рулетки. Він нав’язливо потер його пальцем і великим пальцем у вініловій рукавичці, перш ніж покотити крихітну білу кульку по підлозі до дверей м’ясної шафки в кінці коридору. Він повернувся до комори.
  Взуття шеф-кухаря з м’якою підошвою не дозволяло Феллоу почути його кроки, але він бачив тінь на стіні, коли Девід йшов до того місця, де м’яч, який відскочив від зачинених дверей, котився назад у коридор.
  "Привіт?" — запитав чоловік, проходячи повз кімнату, де чекав Феллоу.
  Він напав ззаду, обхопивши лівою рукою тулуб кухаря, а правою приставивши ніж до його горла.
  «Ні! будь ласка . .”
  — Шшш, — наказав Феллоу.
  Давід був сильною людиною, і він міг би відбиватися, але цього не зробив. Він стояв абсолютно нерухомо, тремтячи. «Гроші? Я можу..."
  «Тссс».
   Минулий спогад знову сплив, коли Фоллоу придумав запитання, яке поставив йому містер Бенедикт під час того першого полювання.
  «Якщо ти зможеш це зробити, то побачиш, що використання ножа утримає Поштовх ще довше. Але деякі люди не хочуть. Це безлад. Кров, органи, запах. . .”
  Після паузи, під час якої він дивився на містера Бенедикта, Деннісон Феллоу прошепотів: «Дайте це мені».
  І простягнув руку до ножа.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 37
  Кармен потягнула вбік Gs, коли вона повернула за ріг у центрі Ірвіна.
  Червоні та сині вогники спалахували небом, кожен спалах прискорював її пульс. Вона сильніше натиснула на педаль газу.
  «Швидка допомога». Герон показав на алею біля ресторану.
  Вона кинула погляд. «Вони нічого не роблять».
  Пара лікарів швидкої медичної допомоги розташувалися біля задньої частини жовто-помаранчевого автомобіля, що означало, що вони не були терміново потрібні. Можливо, місцева поліція прибула сюди вчасно і потенційна жертва була в безпеці.
  З іншого боку, машини швидкої допомоги трупів не возили. Можливо, вони чекають на фургон судмедексперта.
  Щойно Маус повідомила їй джерело серветки, Кармен зателефонувала в можливу 10-64, напад відбувався в будинку Давида або поблизу нього. Ірвінська поліція та дорожній патруль із казарм Санта-Ана були направлені.
  Під час її подорожі до ресторану на варп-швидкості командир інциденту зателефонував їй, щоб повідомити, що триває тактичний пошук субб.
  І/або його жертва. . .
  Її занесло і зупинилася біля інших машин швидкої допомоги. Її позашляховик викликав здивовану реакцію офіцерів. Дірки від куль у прислужниках Пауелла були вражаючими.
   Кармен згадала, що результат круглого перфорованого автомобільного скла назвали «павуком».
  Вони з Героном вилізли з машини й попрямували до командного пункту. Вона помітила командира інциденту, який викликав її раніше. Він стояв біля чорно-білої ТЕЦ, припаркованої напів-напів-поза бордюром, і давав вказівки офіцерам, які відповідали. Судячи з друку на його машині, широкоплечий чоловік був співробітником підрозділу спецслужб Південного відділу. Його звання було капітан.
  Дивно, хоча вражаюче, що хтось так високо був тут. Зазвичай інцидентами, навіть вбивствами, керують сержанти, а іноді й лейтенанти.
  Павук привернув увагу керівників.
  Вони підійшли до нього.
  З підстриженими вусами Едуардо Торрес, видатний чоловік років п’ятдесяти, був у бездоганній сіро-оливковій формі з синьою краваткою. Його коричнева сорочка мала залізничні колії на комірі, що вказувало на його ранг.
  Кармен представилася, а потім схилила голову в бік Герон. «Він зі мною».
  «Ви стежили за цією темою?» — спитав Торес.
  «Це вірно. Після спроби вбивства в Перрісі».
  «Спецназ зачищає місце. Поки нічого. Жодних тіл, жодних слідів боротьби». Він жестом показав групі з півдюжини чоловіків і жінок у вуличному одязі, хоча на кількох були фартухи. — Кухонний персонал, — пояснив Торрес. «Вони не бачили, щоб у ресторан заходили сторонні люди». Потім він додав: «Але шеф-кухар, який є власником закладу — той, кого немає, — був в окремій будівлі позаду. Ось де його кабінет».
  «Як його звати?»
  Для Кармен кожна жертва була людиною, і вона хотіла знати їх особисто, незалежно від того, живі вони чи ні.
  «Рено Давід. Здається, він велика справа. Записано в Times , реєстрі OC .
  Судячи з блискучої будівлі з її фасадом з дорогого дерева та полірованого скла, Кармен погодилася, що він має серйозний кулінарний талант. «Хтось бачив його сьогодні?»
  «Господиня зробила. Приблизно півтори години тому він зайшов, вони хвилину поговорили, потім він пішов до свого кабінету».
  «Телефон шеф-кухаря?» — спитав Герон.
  «Прямо до голосової пошти. Його автомобіль досі стоїть на провулку. Можливо, він усередині, але ми ще не знаємо. Команда tac ще не закінчила».
  Герон запитав: «Який у нього номер?»
  «Як я сказав. Він не підняв».
  «Не проти, якщо я спробую?»
  Капітан прочитав номер зі свого блокнота, а Герон набрав його на своєму телефоні.
  «Чапля. . . — прошепотіла Кармен. Можливо, вони залишили минуле в значній мірі в спокої, але це не означало, що вона дозволила б йому зламати стільниковий оператор. «Ми не можемо...»
  Герон підвів очі й сказав: «Телефон усе ще всередині». Він відклав свій.
  Кармен лише зітхнула.
  «У вас, федерали, має бути чудова кіберкоманда, щоб працювати так швидко», — сказав Торрес із скромною повагою. «І ти вже маєш папір».
  Тобто ордер.
  Кармен не вирішила, чи відвертатись перед капітаном. Він не ставив питання про ордер. Просто висловив припущення.
  Не її робота виправляти його.
  Вона була не в захваті від злому Герона, але тепер вони знали, що телефон був усередині. Це означало, що Девіде, ймовірно, не залишив це місце добровільно.
  У Торреса затріщало радіо. «Капітан? Це МакЕвой».
  «Продовжуйте».
  «Будівля і прибудова зрозумілі. Ні ворогів, ні жертв».
  «Ознаки боротьби?»
   «Негативний».
  «Тримайте мене в курсі». Капітан відключився.
  «Відео», — півголоса сказав Герон Кармен.
  Вона звернулася до Торреса. «Нам потрібно побачити відеозапис системи безпеки».
  «Здається, все гаразд». Торрес показав на фургон із написом OCCSU на боці. «Зазвичай вони заходять першими, а тут... . .” Він знизав плечима. Це означає, що не було конкретних вказівок на те, де був суб'єкт. Або якби він взагалі тут був.
  У них була лише серветка і пропажа.
  «Хто має доступ до системи безпеки?» — запитала вона капітана.
  «Господиня, мабуть. Вона в своїй машині. Досить засмучений. Я піду за нею».
  Через кілька хвилин він повернувся, мініатюрний брюнет із червоними очима, і вони вчотирьох увійшли до тьмяно освітленого ресторану.
  Кармен звернулася до неї ніжним тоном. «Нам би хотілося побачити камеру безпеки».
  Жінка провела їх у маленький кабінет. Стіни прикрашали оформлені новини про Рено Давіде та його неймовірне сходження до вершин кулінарного успіху.
  Господиня впала на чорний стілець, повернулася до комп’ютера й почала друкувати.
  «Не турбуйся». Герон вказав на чорний ящик, що стояв на підлозі. «Це комерційна система кібербезпеки. Я це знаю. Дванадцятирічний підліток може зайти та видалити файли, коли він грає у Fortnite ».
  — Гарантовано, — нахмурилась господиня. «Вони сказали, що . . .” Її голос згас, коли екран наповнився сніговою бурею статики. Вона спробувала всі камери. Те саме. «Ні. . . неможливо».
  — FeAR-15, — пробурмотіла Кармен.
  Герон звернувся до Торреса. «А як щодо вуличних камер?»
  «Жодних міських камер навколо ресторану. У мене кілька офіцерів, які оглядають мешканців і магазини неподалік, на випадок, якщо хтось із них матиме відео безпеки. Дверні дзвінки теж».
   Торрес прийняв кілька дзвінків по радіо від офіцерів, які обшукували вулиці навколо ресторану, озброєні композицією Павука з BOLO. Ніхто не повідомляв, що бачив когось схожого на нього.
  Торрес запитав Кармен: «Яка його гра? Не сексуальний?»
  «Ні. Ми ще не впевнені в його мотивах. Ми повільно заповнюємо точки потенційного вторгнення. Нічого подібного я ніколи не бачив».
  «Але це національна безпека? Я маю на увазі, ти Батьківщина».
  «Це вірно». Вона нічого не розповідала про участь своєї сестри.
  Це нагадало їй напружену розмову, яку вона щойно мала з Селіною.
  Темна пелена опустилася на неї, пожвавлена спалахом гніву.
  На радіо Торреса пролунав ще один дзвінок.
  «Капітан?»
  «Продовжуйте».
  «Команда два. Ми в прибудові. Ви можете попросити одного з кухарів прийти сюди».
  «Прийміть. чому?»
  «Я думаю, хтось повинен закрити горщики».
  Господиня кліпала очима. «Які горщики?»
  «Три великих. Я припускаю, що вони отримали близько п’ятнадцяти галонів бульйону кожен. Вони киплять. Я не знаю, чи варто їм тримати вогонь без нікого поруч».
  Господиня повільно сказала: «Це смішно. Сьогодні ми не будемо використовувати їх ні для чого в меню. Що в них?»
  «Почекайте, пані». Через кілька секунд надійшла відповідь. «М’ясо та кістки, багато».
  Почулося охання, і Кармен підійшла до господині перед тим, як впала на підлогу.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 38
  Кармен дивилася на величезні каструлі, що стояли на газових пальниках, налаштованих на низький рівень.
  З кожного кільця танцювало блакитне полум'я. За інших обставин видовище могло б бути веселим, але, зважаючи на те, що кипіло всередині, сцена була просто з фільму жахів.
  Вона стояла біля Герона й Торреса на порозі прибудови, дивлячись у бік маленької кухні.
  Команда відділу розслідування місця злочину шерифа округу Орандж була всередині, усі одягнені в небезпечні костюми рівня B. Вони вимкнули вогонь, і один почав фотографувати територію, а інший оцінював, як найкраще видалити останки, зберігаючи докази.
  Команда обрала великі щипці для видалення шматочків плоті та кісток. Як правоохоронець протягом багатьох років, багато з яких включали тактичну роботу, Кармен відчувала неприємний запах спаленої людської плоті та обпаленого волосся.
  Це був спогад про запах, який вона хотіла зникнути, хоча цього ніколи не було.
  Але варені залишки?
  Це було інше, дуже інше.
  І, як не дивно, це пахло не так огидно, як вона очікувала.
  Що само по собі було жахливо.
  Торрес прошепотів: «Ісусе. Я не можу уявити. . .” Він здавався майже таким же приголомшеним, як і господиня.
   Технік, який фотографував кімнату, підійшов і спустив капюшон костюма Tyvek. Вусик кучерявого каштанового волосся вирвався з-під шапочки для душу, що покривала її голову. Вона передала їм свої перші враження. «Схоже, він різав десь в іншому місці. Зовні я думаю, тому що тут немає явної крові».
  Мав сенс. Павук хотів би проводити якомога менше часу всередині прибудови, якщо хтось увійде.
  «Я знайшов сліди рукавичок на дверних ручках і ручках ящиків», — продовжив технік. «Але це не рідкість на місці злочину на кухні. Багато персоналу в рукавичках. Але на них було кілька зморшок, що означає, що вони не латексні чи нітрилові. Вони були вініловими».
  «Що любить носити Павук», — сказала Кармен.
  «Я також знайшов порожнє місце, де раніше був ніж. Вісім-десять дюймів завдовжки. Якщо він збігається з іншими, він гострий як бритва. Ми повинні припустити, що він використав його і має його з собою».
  Як і інші в дверях, погляд Кармен постійно повертався до димлячих каструль, вміст яких двоє техніків перекладали на обробні дошки, які стали імпровізованими лотками для огляду.
  «Ти зробила все, що могла», — сказав їй Герон. «Це не твоя справа, Санчес».
  Ці напрочуд зворушливі слова не звільнили її від провини.
  До них приєдналася голова команди ХСС, висока, худорлява жінка.
  Кармен обернулася до неї. «Ваша команда знайшла щось, що ми можемо використати? Окрім зниклого ножа?»
  «Ні, підозрюваний був обережний. Носили рукавички та черевики або черевики на гладкій підошві. Жодних корисних відбитків». Вона подивилася на їхні стурбовані обличчя й додала: «До речі, це не людські останки в каструлях».
  Торрес замовк на півслові й опустив радіо. «Що?»
  «Це яловичина. У них є кулер із великою кількістю великих кісток. Вони дуже схожі на гомілкові та стегнові, променеву та ліктьову кістки людини. Але це не так».
  «Ти впевнений?» — спитав Торес. «Ми ще нічого не тестували».
  «Я зроблю експрес-аналіз ДНК ще в лабораторії, але повірте, у мене четверо дітей, а мій чоловік не готує. Я знаю кожен шматок м’яса. Питання полягає в тому, чому, в біса, ваш злочинець брав відпустку від убивства, щоб нарізати яловичину та приготувати рагу?»
  — Диверсія, — сказав Герон.
  Торрес запитально звів брову.
  «Він тримав нас зосередженими на цих клятих горщиках, повністю зосередженими», — сказала Кармен. «Дав йому шанс втекти і забрати шеф-кухаря з собою».
  «Отже, — сказав Торрес, — це один-три-чотири».
  Код поліції за викрадення.
  Технік з місця злочину сказав: «Це означає, що він може бути ще живий».
  Вона глянула на Герона. Павук не хотів живої жертви. Він просто хотів інсценувати смерть певним чином, і йому потрібен був час, щоб це зробити.
  Радіо Торреса знову затріщало, і звук луною розлетівся маленькою кухнею. Він зменшив гучність. «Торрес. Давай».
  «У нас тут така ситуація. Фігероа і сімдесят третій». Пауза. «Сер, ви захочете прийти побачити це на власні очі».
  Навіть по радіо Кармен зрозуміла, що коп був приголомшений.
  «Нам знадобиться гакова драбина від пожежної частини», — продовжив офіцер. «А також запросити команду з місця злочину».
  Чи був він свідком чогось такого тривожного, як розсічений і зварений труп?
  Шепіт. «Я ніколи не бачив нічого подібного. За всі мої роки. . .”
  Відповідь, мабуть, була так.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 39
  Тіло, що висить догори ногами і скріплене скотчем у кулю, повільно оберталося.
  Кармен була за чверть милі від Девіда, в провулку між двома офісними будівлями, оглядаючи сцену разом з Героном і капітаном Торресом. Вона намагалася здогадатися, як саме Павуку вдалося створити жахливу картину.
  Мабуть, він силою запхав чоловіка в свій багажник і приїхав сюди, невидимий для перехожих. Алею від прилеглих доріг закривав смітник. Під дулом пістолета Павук зв’язав би його скотчем, спочатку руки та щиколотки, а потім змусив підняти коліна до грудей настільки, наскільки це можливо, і продовжував охоплювати решту тіла.
  Як плавець, який кидає гарматне ядро з трампліна.
  Весь цей час Девід думав: якщо я зроблю саме те, що він каже, він мене позбавить. Це викрадення, а не вбивство. Це лише про гроші.
  Але мова йшла зовсім не про гроші.
  Бо тоді Павук обв’язав мотузку навколо щиколоток шеф-кухаря, перекинув її через сходинку пожежної драбини приблизно на десять футів над підлогою алеї, а потім потягнув, перевернувши бідолашного чоловіка, і підняв його в повітря, щоб він звисав.
  Невже Павук спостерігав за його боротьбою, чув його приглушені стогони, ігнорував його благання про милосердя? Чи він усміхався, кепкував, сміявся, коли шльопав останнім шматком скотчу на ніс чоловіка, задушивши його?
  Кармен витріщилася, думаючи лише про одне. Незалежно від того, що сказала Герон, вона все зіпсувала.
   Ще хтось був мертвий.
  Герон був з нею, партнером, але його рівень відповідальності був не таким, як її. Вона була висококваліфікованим федеральним агентом, державним службовцем. Він був втручачем, науковцем, який працював над захистом конфіденційності компаній, державних установ і окремих осіб.
  Але це були абстрактні поняття. У сутичках Герона не було прямої загрози людських життів.
  Не те, що вони бачили зараз. . .
  І все ж, коли вона зосередилася на очах Герона, вона побачила, що, хоча на якомусь абсолютному рівні він був менш винним, ніж вона, він, тим не менш, здавався сповненим того самого легкого жаху, який відчувала вона.
  Вона повинна була рухатися швидше з серветкою.
  Їй слід було ще сильніше натиснути на Райана Холла, щоб дізнатися, що таке білі кулі.
  Треба було, треба було, треба було . . .
  Вони відійшли від тіла, щоб дати судово-медичній експертизі та CSU зробити свою роботу, і вона, і Херон обидва дали показання Торресу. Якщо чоловікові було цікаво, що команда з внутрішньої безпеки робить у такій справі, він не давав про це жодних натяків.
  «Найближчий родич?» — запитала Кармен.
  Торрес похмуро сказав: «Господиня сказала нам, що в нього є партнер. Вони разом кілька років. Зараз я йду поговорити з ним. Ненавиджу ці сповіщення».
  Вона зробила свою частку. «Нічого гіршого».
  Герон повернувся, щоб щось сказати, але раптом завмер і схопив її за руку. Його стривожений вираз обличчя змусив її потягнутися до зброї. «Що?»
  Він показав на гараж приблизно за п’ятсот ярдів від нього. «Стрілець».
  Вона прослідкувала за його поглядом. «З хребта в долині Морено?»
  «Він пішов».
   Вона стримала закочування очей. «Давай, Герон. Це чверть милі, а ти дивишся на сонце. Наскільки ти позитивний?»
  «Вісімдесят відсотків».
  Торрес запитав: «Ви бачите свого суб'єкта?»
  Кармен глузувала: «Він не впевнений, що бачить».
  Герон сказав: «Чоловік у зеленому, як камуфляж. З довгим пістолетом».
  Торес примружився. — У вас гарні очі, сер. Він звернувся до Санчеса. «Хочеш, я пришлю форму?»
  Вона хвилю сперечалася. «Якщо ти не проти».
  Торрес пішов, щоб наказати парі заступників обшукати споруду.
  «Знаєш, Герон, є хороша і погана параноя».
  «Я щось бачив».
  «Вісімдесят відсотків ви щось бачили. Це означає, що ви двадцять відсотків цього не зробили».
  Коли навколо них настали сутінки, і адреналін покинув її організм, вона відчула позіхання й придушила його. Але через кілька секунд її наздогнала інша, вдаривши на повну силу.
  «У мене є думка», — сказала вона Герону, коли вони повернулися до понівеченого в боях позашляховика. «Я маю забрати інший комплект коліс із автопарку. Це півгодини звідси. Після цього мій дім недалеко. Ми можемо отримати трохи їжі. У мене розкладний диван. Якщо ви не хочете, щоб я відвезла вас до готелю».
  Він не вагався. «Ні, твоє місце хороше».
  Через п’ять хвилин вона дістала свій дзижчачий мобільний і подивилася на екран. «Торрес написав повідомлення. Гараж чистий. Немає самців у камуфляжі. Ніяких довгих гармат».
  Герон відкрив рота, щоб щось сказати, але вона випередила. «Я розумію, що він може переодягнутися. Я розумію, що він може покласти свій пістолет у багажник. Я йду додому. Ти підеш зі мною?»
  Поглянувши востаннє на гараж, він сказав: «Так». Залізли в Субурбан. Разом вони оглянули пожежну драбину, де загинув Рено Давіде. Фургон судмедексперта від'їжджав.
  Кармен тихо сказала: «Герон?»
   «Я ходжу на ігри Доджерс. Бачите їх півтора десятка разів на рік. І я завжди отримую хот-дог, коли я там. Я люблю ці хот-доги. Але я не хочу знати, як вони зроблені».
  Їхні погляди зустрілися, і вона побажала йому зрозуміти. «Те, що ви з Арубою робите, прямо на лінії. Або, можливо, трохи переборщити. Те, про що ми говорили раніше, — інформація, яка приведе нас до нього. Не інформація для використання в суді. отримати це Однак вам потрібно. Тільки не розповідай мені, як ти це зробив».
  Через мить він сказав: «Доджерс. Це бейсбол, чи не так?»
  Вона засміялася. «Так, Герон. Це бейсбол».
  Вона запустила потужний двигун, увімкнула передачу Chevy та поїхала з місця події.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 40
  FeAR-15, він же Трістан Кейн, дуже любив шутери від першої особи.
  Call of Duty , Left 4 Dead 2 , Halo і, звичайно, базовий FPS, Doom , якому тридцять років і все ще тримається. Його улюбленим був Grand Theft Auto , де ви отримували бали за вбивство невинних людей — і робили це різними способами, з колеса вибору зброї.
  Раніше цього ранку він до смерті спалив двох жінок, підірвав поліцейський вертоліт РПГ, наїхав на повію, а потім ще раз наїхав на неї заднім ходом, щоб переконатися, і розстріляв кулеметами десятки відвідувачів і танцюристів у стріпі. клуб.
  Чудова розвага.
  Тепер він сидів на своєму підвальному комп’ютері в будинку Анахаймів, дивлячись на центральний, найбільший монітор. Мислення: рухайся. Це. Вздовж . . .
  Він нудьгував і жадав дії.
  Тоді, ніби підкоряючись його проханню, з'явився лімузин, який їхав на північ по вулиці Ідальго в Гвадалахарі.
  FeAR нахилився вперед і набрав на клавіатурі. Він міг вимовляти 130 слів за хвилину без жодної помилки.
  Він сьорбнув свого трав’яного чаю «Сліпітайм». Більшість хакерів використовували Red Bull або Mountain Dew для поштовху. Останній безалкогольний напій насправді не містив набагато більше кофеїну, ніж будь-який інший провідний бренд. Якщо вам потрібно було не спати під час марафонського сеансу кодування, ви пішли серйозні стимулятори. Ну, деякі зробили. FeAR-15 не потрапив. Кодування та хакерство забезпечили йому все необхідне хвилювання.
  На екрані троє мотоциклістів зупинилися поруч із лімузином і стріляли в нього з пістолетів-кулеметів HK MP5.
  З розбитого вікна бризнули уламки скла, уламки металу та шлейф крові.
  Красива.
  Однак дія, яку спостерігав FeAR, не відбувалася в грі FPS. Страта була реальною, розгорталася в реальному часі.
  Справжні кулі, що закінчують реальні життя.
  Це було кульмінацією контракту, який він мав із картелем. Йому заплатили за те, щоб він знайшов перешкоду, де можна було вбити дилера-конкурента. FeAR разом зламав програму розпізнавання транспортних засобів, яка щойно успішно геотегувала явно некуленепробивний лімузин сеньйора Ортеги. І надіслав бойовикам свій маршрут, легко зламаний з навігаційної системи автомобіля.
  Успіх навколо.
  Навіть краще, ніж тиснути повій під своїм Furore GT.
  Тепер повернемося до поточної роботи.
  Вбивство клоуном-павуком шеф-кухаря в Ірвайні.
  Роботу було завершено, але через дорогу від Давида була камера безпеки. Він хотів побачити, як просувається розслідування, і визначити провідних детективів. Знімки, які Фоллоу зробив на свій телефон біля будинку Алекса Джорджіо в Морено-Веллі, були занадто зернистими для його програми розпізнавання облич.
  Ці зображення були набагато кращими. Він уважно їх вивчав.
  Очевидно, головною була латиноамериканка з довгим темним волоссям.
  Він зробив її фото та завантажив його.
  Кожне людське обличчя має вісімдесят орієнтирів, або вузлових точок. Такі речі, як відстань між очима, структура скул, розміри щелепи. Програмне забезпечення FR відзначає це та створює числовий код на основі субміліметрового масштабу за допомогою 3D-зображення. Це дуже наближено до обличчя, але вишенькою на торті є аналіз поверхневого натягу шкіри алгоритм, який створює зображення обличчя, таке ж унікальне, як відбиток пальця, але краще. Зіставити відбиток можна лише за допомогою бази даних. І навпаки, зображення обличчя можна порівняти з величезним банком фотографій, зібраних з державних і комерційних записів. . . і, звичайно, найкращий — і найжахливіший — винахід усіх часів — Інтернет.
  FeAR-15 провів зображення жінки через набір даних, що містить шістдесят два мільйони облич.
  Його система працювала, періодично блимаючи звіти про прогрес на екрані.
  виявлення.
  Вирівнювання.
  Вимірювання.
  Зіставлення.
  Перевірка.
  Пауза, коли курсор підморгнув десяток разів.
  Тоді прийшла відповідь.
  Вона була Кармен Санчес, агентом кримінальної операції DHS, Розслідування внутрішньої безпеки. FeAR надіслав бота, щоб отримати більше інформації про неї.
  Чому федеральний агент у справі про вбивство штату?
  Він збирався вийти з системи та зіграти в Halo 2 , коли завмер.
  З ресторану вийшла якась постать і підійшла до агента Санчеса. FeAR уважно вивчав його.
  Чи можливо це було?
  Ще один знімок, ще один запит на зйомку обличчя.
  99,978% відповідності: Джейкобі Херон, доктор філософії, 449 W. San Miguel Ave., Berkeley, CA. 94702.
   Тепер він знав, який 1337, який елітний хакер зламав код, який він встановив у телефоні Павука-Клоуна.
  І FeAR-15 не міг не згадати текст, який він надіслав професору Джекобі Герону чотири роки тому:
  Гра на . . .
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 41
  Джейк схопився за приладову панель, коли Санчес вигнала свою заміну на машині — Dodge Charger Hemi Національної Безпеки — на вулицю пляжного міста Південної Каліфорнії.
  Вона перебила його поглядом. «Ти збираєшся блювати по-справжньому цього разу?»
  «Можливо, у вас є Драмамін?» він впорався.
  Вона зробила ще один поворот, і він побачив, як її права рука автоматично ненадовго опустилася до перемикача. Їй подобалися механічні коробки передач, мабуть, вона віддала перевагу автоматичній, як на цій машині.
  Коли вони продовжували рух на захід, Санчес, здається, згадала, що вона більше не переслідує Павука, і скинула газ. трохи.
  Цей район був схожий на тисячу інших прибережних міст Каліфорнії від Лос-Анджелеса до Сан-Дієго. Старі спільноти з упізнаваним стилем, хоча й не штамповані з формок для печива розробників. Для Джейка, міського жителя, чия стеля була чужою підлогою, будь -яке окреме житло було водночас привабливим і майже надприродним.
  Санчес з’їхав на під’їзну доріжку, скрипнувши гальмами, припаркувався позаду жорсткого білого Jeep Wrangler. Він міг тільки уявити, що вона зробила з позашляховиком.
  У Морено-Веллі вона залишила його стояти в їдкій хмарі диму від обгорілої гуми, шини з вереском кинулися в погоню. Павука. Вона спритно й впевнено керувала Suburban, що було нелегко, враховуючи, що транспортним засобом керували, як китом.
  Він виліз і оглянув ділянку, яка була вкрита різноманітним листям. «У вас є все. Каталінська вишня, мексиканська блакитна пальма, кипарис, паловерде, єпископська сосна, пустельна троянда, чагарниковий дуб, оленяча трава, платан. . .”
  Список продовжувався.
  Вона засміялася. «Герон, ти сидиш у темній кімнаті і хакаєш по п’ятнадцять годин на день».
  «Зазвичай дванадцять. Я гальмую».
  «Звідки ви знаєте рослини?»
  «Фізичне тестування пера. Перший крок. . .”
  Вона кивнула. «Спостереження».
  «Ви підходите максимально близько до закладу. Не можу армійсько повзти по асфальту непомітно. Хтось підбере вас склом або на радарі. Замість цього ви рухаєтеся крізь найгустіше листя, яке тільки можете знайти. Потрібно знати, що створює шум, а що ні. Отруйні теж». Ще одна оцінка двору.
  «Я пам’ятаю, що ти сказав мені в Джорджіо. Ви б скоротили все це назад, чи не так?»
  «До майнової лінії. Трохи більше, якщо ви можете уникнути цього. Ти хочеш бачити їх прибуття, Санчес».
  «Я ризикну». Вона відчинила двері на дві засуви й один замок клавіатури.
  Опинившись усередині, вона ввела код сигналізації.
  Десять цифр.
  Вона зналася на охороні, хоча він записав, щоб купити їй подарунок — один із ланцюжкових замків, які майже неможливо відчинити, які він мав на всіх своїх дверях.
  Санчес увімкнув світло, відкривши впорядковану мізерну вітальню зі зручними, хоча й невідповідними меблям. Стільці з дубової та зеленої шкіри в місійному стилі, столик зі скляною стільницею та французький провінціал один із різьбленими ніжками внизу, довгий чорний шкіряний висувний диван, який мав стати його ліжком, мармуровий журнальний столик.
  У будинку було дві спальні. Той, що ліворуч, коли ви увійшли, належав Санчесу. Вона вказала на іншу. «Якщо хочеш помитися».
  Вона зайшла до своєї кімнати, стягнувши куртку та бронежилет. Перш ніж відвернутися, він помітив, що її футболка піднялася, і він побачив блискучий шрам на її спині. Він достатньо знав про травми, щоб визнати їх вихідною раною. Він розумів, що рани живота були одними з найболючіших і смертоносних серед вогнепальних.
  Вона озирнулася й побачила, як він дивиться. «Тобі слід побачити іншого хлопця».
  Вона відвернулася й стягнула букву Т, показавши чорний спортивний бюстгальтер, перш ніж штовхнути двері далі, але не до кінця, зачинивши.
  Вона фліртувала?
  Звичайно ні.
  Джейк увійшов до гостьової спальні, яка зараз використовується як офіс і склад. У маленькому просторі не було спального апарату. Він покопався в своїй сумці зі спорядженням і дістав чисті джинси, нижню білизну, шкарпетки та чорну футболку. Він швидко прийняв душ, одягнувся й повернувся до вітальні.
  Він підійшов до камінної полиці, де в рамках стояли два десятки сімейних фотографій. Його очі зупинилися на фото Санчеса з суворим красивим чоловіком. Вони були на стрільбищі, обидва були одягнені в сіро-оливкову форму. Фотограф застав їх зненацька, але повернувся в його бік і, здавалося, швидко посміхнувся на їхніх обличчях.
  Санчес зайшов у вітальню в синіх джинсах і толстовці Лейкерс. Вона пішла далі на кухню.
  Джейк визирнув крізь прохід у стіні й виявив, що дивиться на м’ясний блок із десятьма ножами з чорними ручками.
  Він думав про кухаря, якого вбив Павук. Технік з місця злочину згадав про зниклий ніж.
   Шеф-кухар був задушений, а не поранений ножем, тож чому це взяв Павук, що, як вони припускали, він зробив?
  Що було далі на його жахливому плані?
  Санчес шукав їжу в холодильнику, який був не таким порожнім, як його. Джейк думав, що приготував їжу два роки тому, але не міг присягтися. З іншого боку, у Санчеса були десятки приладів і знарядь, а також дві перевантажені полиці зі спеціями. Він пригадав, як вона давала вказівки експертам-серверам щодо підрум’янювання крем-брюле, яке вона замовила для Селіни в готелі Eiffel Tower Inn.
  «У мене є індичка, тамалес, чорізо, перець, які не є психоделічно гострими. Потім свіжі тортильї з місцевого магазину, солома з хіками — ні, подряпай це. Щойно перевірив дату». Вона викинула його на смітник. «І шардоне. Не дубовий.”
  Частина «дуб», мабуть, була важливою для неї, щоб згадати про це. Не пиячий, він пригадав, як покладався на свого брата, щоб він порадив марку шампанського для святкування Святвечора з Руді та Джулією, якого ніколи не було.
  Moët . . .
  Дивний спогад повернувся, але ще дивніше: він був приголомшений, коли виявив, що після їхньої душевної розмови відчуття болю зникло, коли він згадав про той Святвечір.
  Вона відкрила пляшку, що загвинчується, і налила.
  Він сьорбнув. добре. Солодкий і насичений.
  Санчес зібрав блюдо. «Давайте зробимо патіо».
  Він допоміг їй винести їжу, тарілки, склянки й прибори на півколо плити з чорним обіднім набором із кованого заліза. Вона увімкнула біло-жовті різдвяні вогні, витягнуті з решіток і деревного дуба.
  Вони сіли, наповнили свої тарілки з темно-червоного посуду й їли.
  Він озирнувся. «У вас удвічі більше власності, ніж в інших будинках. Чому б вам не розширити будинок?»
  «Тому що ця ділянка не моя. Це енциклопедія».
  Він підняв брову.
  «Десятки років тому ніхто не думав, що ця частина штату щось варта. За тридцять миль від Лос-Анджелеса? Тепер це легко добиратися. Тоді це був похід. Американська енциклопедія дарувала посилки Хантінгтон-Біч разом із купівлею комплекту томів. Їх було п’ять-шість сотень».
  Вона кинула погляд на зарослу ділянку поряд. «Це належить комусь із Айови чи Нью-Джерсі, хто навіть не знає про його існування. Пощастило такому фанату конфіденційності, як я. О, до речі, це був мій колишній».
  Вона бачила, як він дивився на картину на камінній полиці.
  «Ми не були разом так довго».
  Він сьорбнув.
  «Ви збираєтеся запитати мене, що сталося?»
  «Не моя справа».
  Це не було.
  З іншого боку, йому було цікаво.
  «Що протилежне вторгненню?» Вона загорнула індичку, сальсу та зелений перець у борошняний коржик і міцно перекусила.
  «Навпроти? Є два. По-перше, сутності або люди, які позитивно входять у ваше життя. Моє визначення «вторгнення» є негативним. Шкідливе або небажане вторгнення в чийсь простір. Але компанії успішно зливаються, укладаються мирні угоди, наставники допомагають своїм протеже, люди стають коханцями. Я називаю це «союзами», а не вторгненнями». Ще один смак вина. «Друга протилежність вторгнення — байдужість».
  Вона замислилася над цим на мить. «До вас не втручаються, тому що нікого не хвилює настільки, щоб втручатися у вас».
  «Це все».
  Її розумовий вираз натякав на те , до чого перетворився шлюб.
  Але хто кого проігнорував?
  Вони закінчили їсти і забрали тарілки всередину. Вона наповнила посудомийну машину, а Джейк зайшов у вітальню, щоб переглянути інші фотографії на камінній полиці. Сім'я Санчес. Це було легко вивести акторський склад: її мати була вражаючою жінкою з довгим волоссям — чорним на ранніх знімках і сріблястим на останніх. Потім деякі зображення показали її виснажене обличчя під пов’язкою, з-під якої стирчали кілька пасом сивини. На всіх з них вона була поруч із знатним чоловіком, часто в костюмі.
  З усіх якостей, які випромінював батько Санчеса, найпомітнішою була впевненість, а потім обожнювання, коли його погляд був спрямований не на об’єктив, а на дружину чи дочок.
  На кількох фотографіях була сім’я біля церкви — дівчата та їхня мати з хустиною чи шарфом, які покривали голови. У центрі стояв усміхнений священик.
  На деяких кадрах були лише сестри. На дитячих майданчиках, на пляжі, одягнені в приголомшливі сукні у своїх відповідних quinceañeras. Кілька сестер і їхній батько були одні, мляво посміхаючись і виглядаючи применшеними — мабуть, після того, як померла мати Санчеса. Разом було кілька дівчаток, років по кілька. Єдиними нещодавніми були Санчес з кількома подругами на курорті на пляжі та кілька Селіни на самоті. Здається, їх завантажили з Інтернету. Він припустив, що Санчес відправив їх на друк і в рамку. Сумна спроба нагадування про її брата.
  Санчес приєднався до нього, тримаючи келих і пляшку. Вона додала їм обох і сіла на диван.
  Джейк узяв вирізку, яку, ймовірно, незабаром оформлять — статтю про Селіну з місцевого видання головної щоденної газети Los Angeles Herald . Нещодавно Селіна виграла змагання з гімнастики. Історія описує, як вона була настільки талановитою, що виграла як спортивну, так і академічну стипендію у своєму коледжі.
  Він обернувся й помітив сумні очі Санчеса, який теж читав статтю.
  Джейк сидів у кріслі навпроти дивана. «Нас завадили ті двоє мудаків, які стріляли в нас». Він кивнув на статтю її сестри, повертаючи її увагу до їхньої попередньої розмови.
   «О, Селіна і я. Ти хочеш знати, чому температура в кімнаті падає приблизно на п’ятдесят градусів, коли ми разом?»
  Він підняв руку, універсальний знак, що означав «Тільки якщо вам зручно».
  Мабуть, вона була.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 42
  Джейк Херон був обережний, щоб не вторгнутися сюди.
  Він чекав, мовчазно, оскільки Санчес, здавалося, набралася сил, перш ніж заговорити.
  «Наш батько був інвестиційним радником».
  Вона відпила ще вина, потім знову сіла на диван, схопивши келих обома руками, наче він був рятівним кругом.
  «Я не працював у великій фірмі, лише в партнерстві з двох осіб, яке в основному виконувало роботу для сімей. Багато з них були друзями. Він був успішним, багато працював. Вивчав ринки, але потім зробив кілька невдалих інвестицій для клієнтів. Жодного злочину, жодного сценарію Берні Медоффа. І немає нічого ризикованого, ніж криптовалюта. Він думав, що певний фонд різко зросте. Але він провалився. Півдесятки сімей втратили свої заощадження. Він був спустошений. Він би сам покрив збитки, але в нього не було таких грошей».
  Вона глибоко вдихнула. «Приблизно через два тижні після того, як фонд розвалився, він залишив записку про те, як йому шкода та про те, яким невдахою він став, і вчинив самогубство. Вистрибнув з вікна свого кабінету».
  «Мені шкода. Ось що Селіна мала на увазі, коли не пробачила його. Вона відчуває, що він покинув вас обох».
  «І що ще гірше, це було за два дні до її сімнадцятого дня народження». Її голос перехопив. «Ми обидва були спустошені. Але я зрозуміла. Старий вдівець, який зруйнував півдюжини життів, вирішуючи не жити з горем. Я пробачила його. Можливо тому, що я досліджував подібне і навчився думати про людину, яка настільки відчайдушно покінчила з собою».
  «Але твоя сестра не мала твого життєвого досвіду», — лагідно сказав він. «Вона була молодою».
  «Я намагався допомогти їй зрозуміти. Нагадав їй, що після смерті мами тато ніколи не був колишнім. Я сподівався, що від цього їй стане легше, але вона сприйняла це як підтвердження його егоїзму. Він дбав лише про свій власний біль, а не про наш».
  Келих Санчеса впав на журнальний столик.
  Після довгої миті, протягом якої було чути лише тихий океан — можливо, за два чи три квартали звідси — він сказав: «Знаєте, що я бачу?»
  «Що?»
  «Перший вид протилежності? Альянс. Він може трансформуватися, змінювати кольори, як хамелеон. Іноді це перетворюється на вторгнення — це її гнів проти вас. Але він може повернутися в інший бік. Таке трапляється часто. Я б дав цьому трохи часу».
  Вона посміхнулася. «Боже мій, Хероне, ти ж хакер, порушник, тестувальник ручок і хедшрінк».
  Він підвівся, налив собі ще вина й подивився на фотографію, на якій сестри разом позували перед мезоамериканською ступінчастою пірамідою. Вони обіймалися, а їхні обличчя сяяли широкими посмішками.
  Джейк обернувся й побачив Санчеса на її боці, голова на подушці — своїй подушці — глибоко дихаючий із заплющеними очима.
  Посміхаючись сам собі, він розгорнув одну з ковдр, яку вона йому принесла, і накрив її. Потім він зайшов до її кімнати, підійшов до її ліжка й зупинився. Він був ідеально зроблений і увінчаний півдюжиною ретельно складених декоративних подушок.
  немає
  Потім фахівець із безпеки підійшов до панелі сигналізації, натиснув кнопку ARM для вікон і дверей. Помітивши, де Санчес сховала свою зброю — на верхній полиці шафи біля вхідних дверей — він обійшов будинок і вдивлявся в кожне скло. Він не бачив жодних загроз, нічого незвичайного.
  У вітальні він знайшов пам'ятну декоративну подушку і підняв її. Спереду прикрашала вишита подоба білокам’яної ступінчастої піраміди на фоні блакитного неба. Слова «Chichén Itzá» і «Hecho en México» були акуратно вишиті під конструкцією. Він згадав фотографію підлітка Кармен, яка, очевидно, зберігала на згадку сімейну відпустку, щоб відвідати одне з архітектурних чудес світу.
  Він повернувся до м’якого крісла й відкинув його до упору, а потім накрився ковдрою. Невдовзі він заснув, поклавши голову на спинку барвистої подушки, намагаючись не викликати гніву будь-яких месоамериканських богів.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 43
  Іноді все йшло не так, як очікувалося.
  Деннісон Феллоу розпочав напружений день зі спогадів про Чарлі Бенедикта, спеціаліста з компульсивної поведінки, який віддано рятував своїх пацієнтів.
  Або померти, намагаючись. . .
  І тепер, близько півночі, лежачи на футоні у своїй підвальній спальні в будинку Анахаймів, розминаючи ногу, яка все ще боліла від нападу сучки Селіни, він знову думав про чоловіка.
  Він підвів очі й побачив Макбета, який наполегливо працював у кутку, будуючи павутину. Він був павуком із сімейства Uloboridae , тому конструкція була трикутною, як скибочка піци. Офелія, павук-дитник, несла в роті свій нещільно загорнутий яєчний мішок. Назва передала її історію. Вона створила павутину, яка була розплідником виводка, і стояла на сторожі протягом тижня після того, як вони з’явилися, через линьку після вилуплення.
  Павук-павутинник на ім'я Король Лір, сімейства Theridiidae , зайнявся іншим кутком. Його павутина не була елегантною. Це були безладні клубки, призначені не для притулку, а для лову здобичі. Чорні вдови належать до цієї сім’ї і створюють таку ж мережу, але Лір не був одним із них. Це був Parasteatoda tepidariorum , звичайний домашній павук. Нешкідливий для людини. Як і 99,999999 відсотків, а потім і деякі з усіх павукоподібних.
  Потім є коричневий відлюдник.
   Якби Пуш, з яким так вирішив боротися пан Бенедикт, був павуком, він був би самітником.
  Істота належала до родини Sicariidae , від латинського слова «вбивця». Маленькі шестиокі, вони були озброєні отрутою, що руйнує тканини, яку можна побачити лише у небезпечних дермонекротичних бактерій. З усіх павуків на Землі лише коричневі відлюдники та чорні вдови вважалися «значущими з медицини». Вражаючий тарантул? Здебільшого він просто лоскоче, коли прогулюється по руці.
  Перший укус відлюдника був безболісним, але незабаром отрута почала роз’їдати шкіру, залишаючи нестерпні заглиблені рани, схожі на неглибокі колодязі. Іноді укуси призводили до сепсису, газової гангрени, ниркової недостатності, коми і, іноді, смерті.
  Павук-вбивця. . .
  Коли люди зрозуміли, що їх вкусив коричневий відлюдник, токсин уже був всередині тіла, атакуючи клітини крові та внутрішні органи.
  Протиотрути від укусу самітника невідомо. Лікарі можуть лише лікувати симптоми та направляти до косметичних хірургів, щоб усунути жахливі рубці.
  Або спостерігати, як їхні пацієнти помирають болісною смертю.
  Укуси часто трапляються через те, що коричневі відлюдники маленькі, яскраво забарвлені, і їх легко пропустити в їхніх улюблених схованках — одязі людей.
  Але вони не вихідці з Каліфорнії. Насправді їх тут ніколи не бачили.
  І це, подумав Деннісон Фоллоу, просто ганьба.
  Поштовх . . .
  Лікування пана Бенедикта для його пацієнта не спрацювало так, як очікував Феллоу.
  Виїзди на полювання задовольняли Пуша.
  Поки вони цього не зробили.
  Поки вони не дали протилежного ефекту.
  І вже було недостатньо поцілити в плече оленя й дати рушниці вистрілити під м’яким натиском спускового гачка.
  Поштовх вимагав більшого.
   Пригадався спогад.
  Берег озера Метьюз, спекотний день чотири роки тому.
  Чарлі Бенедикт дивився на простір блискучої води, яка була такою привабливою, але суворо забороненою навіть для куликів. Але пан Бенедикт пояснив, що часто приходив сюди і вмів уникати охоронців.
  Фаллоу був біля позашляховика за межами зрізаної секції сітки. Він тихенько відточував ніж, яким місяць тому вдягав свого першого оленя.
  Він міркував про те, як спрацювало лікування містера Бенедикта.
  Якщо використовувати власну аналогію, чоловікові вдалося перетворити метадонові ліки на . . . люта героїнова залежність.
  The Push повернувся і став сильнішим, ніж будь-коли. Мисливські поїздки лише зробили Пуш голоднішим.
  Це поглинуло його душу.
  Міцно стиснувши ножа, Феллоу підійшов позаду містера Бенедикта, очі якого не дивилися на воду.
  А потім . . .
  Цей спогад зник, коли Офелія, дитячий павук, металася по своїй павутині, виводячи його з його мрій. Його очі поважчали, коли він дивився, як вона засовувала свій яєчний мішечок у павутинні пасма.
  У своєму підвалі, під наглядом кількох спритних павуків, Деннісон Феллоу задрімав, повертаючись у пам’ять про той день на озері, а також про кров, крики та стукіт кінцівок, які дедалі більше стихали під пронизливими й різаючими ударами.
  Лише за кілька хвилин, уявляючи тіло, що лежить обличчям догори, мертві очі дивляться на яскраве сонце, Деннісон Феллоу спокійно заснув.
  
  OceanofPDF.com
  
  IV
  ЧЕТВЕР
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 44
  Кармен билася й боролася всередині павутини, відчайдушно намагаючись вирватися з липких ниток.
  Цілком знерухомлена, вона відчула наближення монстра, який розкрутив пастку, наближаючись усе ближче. Почав ревіти попереджувальний зумер, що призвело до того, що її серце, що б’ється, перегнало швидкість.
  Її очі розплющилися, і вона зрозуміла, що дзижчання походить від будильника її мобільного телефону, налаштованого будити її о шостій тридцять щоранку, хоча час від часу той самий будильник нагадував їй лягти спати в той самий час, щоб трохи поспати, якщо вона Я не спав цілу ніч, борючись із важкою справою.
  Роки чергування привчили її до миттєвої пильності після пробудження. З іншого боку, Герона, ймовірно, не так часто прокидали зі сну у його вежі зі слонової кістки. Він примружився і застогнав. Потім зірвався з крісла, де він, очевидно, провів ніч, і озирнувся навколо, зорієнтуючись і шукаючи, здавалося, загрози.
  О, це так, згадала вона. Він був не просто професором. Він також заробляв на життя армією, повзаючи до державних установ і оцінюючи ризики.
  І помітити чоловіків у зеленій формі з довгими рушницями.
  Вимагати від нього взятися за неї. . .
  Вона відсунула спогади вбік.
  «Доброго ранку», — сказала вона і вимкнула будильник.
  Він ще раз буркнув.
   "Кава?"
  «Будь ласка».
  Вона встала й приготувала дві чашки Keurig. Вона насипала в свій цукор, не забула розмішати — вона часто забувала — і залишила його чорним.
  Вона понесла їх у вітальню, де Герон потягувався й морщився. Стілець, мабуть, був тортурою. Чому він не спав у її ліжку?
  «Голодний?»
  «Я міг би їсти, якщо ти».
  «Спочатку бізнес». Вона відкрила свій комп’ютер і увійшла в систему. «Отримав електронний лист від капітана Торреса». Вона мовчки прочитала повідомлення.
  «Хочете поділитися?» — підказувала Герон.
  Вона резюмувала. Техніки з місця злочину виявили буклет, приклеєний до тіла шеф-кухаря після того, як вони його розрізали. Це була книга, написана Девідом, під назвою La Belle Cuisine et La Belle Table . Йшлося про фуд-плейтинг, мистецтво демонстрації їжі. Судово-медична експертиза не виявила жодних слідів на самій брошурі.
  «Він завжди залишає жетон», — сказала Герон, коли вона закінчила. «Лопата з Кемпом, мотузка з Селіною».
  «Я не міг зрозуміти, чому Павук не зробив того, що ми думали ,— не зарізав Девіда до смерті та не зарізав його. Тож я попросив Мауса з’ясувати, чи зв’язування та підвішування догори ногами є задокументованим COD. Це..."
  «Причина смерті. Зрозумів».
  «Вона знайшла згадки під час інквізиції, але знаєте, де це найчастіше?»
  Він похитав головою і помасажував шию.
  «Павуки».
  «Цікаво».
  «Ось що знайшов Деклан. «Павуки родини Uloboridae мають стиль полювання, який є унікальним серед павукоподібних. У них немає отрути, тому вони ловлять здобич своїм шовком, потім замотують її все щільніше і щільніше, повісити його. Вони пронизують тіло за допомогою трубчастої структури, розчиняють внутрішній простір травними рідинами та висмоктують його».
  Герон скривився. «Думаю, я передам сніданок».
  Вона не втрималася, щоб не вколоти його. «Ти впевнений? Я готую зле яйце некруто».
  «Можливо пізніше. Тож він взяв жертву, яка готувала їжу, щоб заробити на життя, а потім Павук приготував його, як їжу. Це досить поганий жарт».
  Ця думка вразила її із силою фізичного удару. — Ні, Герон, це не жарт. Токени є повідомленнями. Це частина ІЦВ».
  Він підхопив її ентузіазм. «Повинно бути щось у житті жертви, що спонукало його вбивати. Що у ваших нотатках про Кемпа та Селіну?»
  Вона знайшла свій блокнот і відкрила його. «Це від сина Кемпа, Майкла. «Напівпенсіонер. Без сталкерів. Кемп не писав багато. Відомий розробник. Нещодавні новини щодо оновлення міст і екологічно чистих проектів». Ти думаєш, хто я, Герон?»
  Мабуть, був, бо він підняв із каміна статтю про Селіну в рамці. «Це було опубліковано два тижні тому. Кемп також був записаний, сказав його син. Google "Kemp, доступне житло, навколишнє середовище".
  Вона зробила та прочитала результати свого онлайн-пошуку. «Минулого тижня про нього писали в Los Angeles Herald . І Renault Davide. У ресторані теж були статті про нього. Встановлено на його стіні».
  Знадобилися лише секунди, щоб пов’язані ключові слова принесли плоди. «Вісник Орандж Каунті . Репортаж про його підйом до вершини, частина серії історій успіху в бізнесі. Я думаю, що це все, Герон. Його жертвами стають люди, які досягли успіху».
  «І вбивати їх у спосіб, який має відношення до їхнього успіху. ІЦП збираються разом. Він використовує Herald, щоб знайти їх. Наступна жертва буде десь у газетах. Ймовірно, написане за останні пару тижнів».
  «Я візьму Мауса і Деклана на роботу». Вона набрала запит і відправила його.
  Її двері подзвонили, налякавши їх обох. Вона постукала піктограму на телефоні, який усе ще тримав у руці, і з’явився вид на ґанок. «Доставка. Пакет, який я замовив».
  Їхні погляди зустрілися, і вона зрозуміла, що він думав про той Святвечір, коли вона прикинулася компанією з доставки вина, щоб отримати доступ до будівлі Герона для демонтажу.
  Мить напруги зникла, і вони обоє засміялися. Потім, підвівшись, похитала головою. «Це намисто, золотий комп’ютерний чіп? Я бачив фотографію вашої племінниці у вашому офісі. Вона тримала це».
  «Юлія». Його посмішка була сумною. «Вона надіслала мені це фото, коли я був у Club Fed. Мій брат Руді знайшов це в моєму офісі після того, як ваші люди з місця злочину пішли».
  «Вона вже закінчила б школу».
  «Валедикторіанець». Здавалося, він надзвичайно пишався нею.
  Кармен запитала: «Чи була її промова на врученні про конфіденційність?»
  Він засміявся. «Ні. Вона мала двійку. Мистецтво та кібербезпека. Вона говорила про Джорджію О'Кіфф».
  Вона підійшла до дверей і взяла пакунок, потім внесла його всередину й простягла Герону.
  «Що це?»
  «Подарунок».
  «Ви не повинні були».
  «Так». Вона посміхнулася йому. «Я справді повинен».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 45
  Таня Хілтон була в жаху.
  Її страх був всюдисущою силою, яка постійно вторгалася в її розум. Так само, як і зараз, коли її ноги стукали по біговій доріжці, його дивний дзижчання нагадувало їй людське дихання.
  Непереборне почуття страху не давало їй спати вночі, коли вона обговорювала це питання з містером Алонзо, якому це було зовсім байдуже, але принаймні він слухав. Його муркотіння створювало вигляд співчуття, і насправді було більшою відповіддю, ніж вона отримувала від деяких чоловіків, з якими зустрічалася.
  Її великий страх полягав у наступному: щоб решта світу — включно з її друзями та родиною, особливо її надкритична мати — зрозуміли те, що Таня знала в своєму серці. Що двадцятивосьмирічна дівчина з SoCal, пляшкова блондинка й пишнувата, була повною шахрайкою.
  Одного разу всі побачать її вчинок і скажуть: «Фальшива. Нас більше не обдуриш. Поверни гроші. Ми на це не піддамося».
  Коли з'явилися сумніви, Таня прийшла в свій клуб і побігла.
  Свистяче дихання бігової доріжки стало швидше, коли вона натиснула стрілку вгору на панелі керування.
  Вона озирнулася навколо, із задоволенням виявивши бездоганне місце майже порожнім. У цей час доби, опівдні, був ще один бігун.
  Їй пощастило потрапити туди, де вона була. правда Але вона також наполегливо працювала над своїм веб-сайтом і блогом TheNew-U , щоб зробити щось корисне для людей. Фактично, вона іноді жартувала, що напрацювала свою дупу, тому що це саме те, чому був присвячений сайт: схуднення.
  Незважаючи на її успіх, її мучила невпевненість, і Таня Хілтон в глибині душі вірила, що не заслуговує півмільйона доларів, які вона заробила, даючи поради, зібрані з різних фітнес-ресурсів. Загальні поради кожен може знайти для себе.
  Дієта New-U була абсурдно простою: ви рахували калорії та дозволяли собі кількість X на день залежно від вашої ваги та вашої мети. Ви не відійшли від цього числа.
  Без обманних днів. Ніяких «бідний я, я сидів на дієті цілий тиждень і заслуговую на вечерю зі стейками, картоплею з вантажем і гарячою помадкою».
  Наскільки це було просто?
  Її блог, подкаст і YouTube-канал отримали популярність. Глядачам сподобалися зрозумілі поради та її доповідь у навчальному таборі. Історія п’ятифутової схожої на Барбі, яка розповідає про підрахунок калорій і власну подорож, викликала резонанс серед людей. Багато людей. вони—
  Зачекайте . . . Що це було?
  Тінь від коридору, який вів до частини тренажерного залу, який, як вона вважала, був зачинений — старі, безлюдні кімнати, які використовувалися для занять пілатесом, які тут втратили милість.
  Тінь.
  У Тані був параноїк і щодо іншого.
  Її слава, якою вона була, принесла з собою ризики.
  Занадто багато уваги. Можливість сталкерів.
  Особливо після того, як про неї написали в газеті — статтю про топ-інфлюенсерів року.
  Це слово її приголомшило. Вона завжди вважала інфлюенсерів вісімнадцятирічними дівчатами, які продають певну марку косметики іншим вісімнадцятирічним дівчатам, які не знали, що вся косметика ідентична.
  Але вона була «інфлюенсером» для газети, а це означало для громадськості.
   У тому числі й деякі відвідувачі її сайту, яких явно цікавило щось інше, крім схуднення.
  Вона знову пришвидшила крок, туп, туп, туп... . .
  Знову тінь, хтось ширяє просто поза полем зору в тому коридорі, який був приблизно за тридцять футів.
  Але потім вона засміялася.
  Тінь виявився працівником клубу, високим міцно складеним хлопцем, який збирав викинуті рушники. Більшість учасників кинули свої старі в корзину. Але деякі були свинями. Вони залишали їх лежати на машинах або кидали на підлогу.
  Бачите, нема про що хвилюватися.
  Вона закінчила біг і показала, що розмістила свої рушники в корзині.
  Служитель посміхнувся її ввічливості. Вона кивнула.
  «Вам потрібно більше?» запитав він.
  «Дякую».
  Таня, наразі вільна і завжди уважна до можливих матеріалів для побачень, оцінила супроводжуючого навченим оком. Непоганий чоловік, навіть у кращій формі, ніж вона думала спочатку, з милою усмішкою.
  Вона взяла пару чистих рушників, які він пропонував, розглядаючи його густе руде волосся й яскраво-зелені очі.
  Він відкотив контейнер із брудними рушниками.
  А тепер плавання.
  Вона пройшла через подвійні двері до кімнати, де містився олімпійський басейн, і на неї напав запах хлору. Вона поклала рушники та телефон на підлогу біля одного з пластикових шезлонгів уздовж палуби.
  Тридцять, сорок кіл, і вона закінчить.
  І, як завжди траплялося, невпевненість і сумніви були б розвіяні завдяки вправі.
  Потім повертається до своєї домашньої студії веб-трансляції, кави зі знежиреним молоком, одним шматком тосту з цільної пшениці та двома мірними ложками арахісового масла. І, звісно ж, муркочущий пан Алонзо.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 46
  Фоллоу вважав уніформу працівника оздоровчого клубу Del Aire трохи безглуздою.
  Шорти карго мали просторі бічні кишені, але також демонстрували його бліді, хоча м’язисті ноги. Сорочка була йому якась блузова. Йому подобалося, що його одяг приталений. І це здавалося дивним для обслуговуючого персоналу носити сорочку з довгими рукавами. На жаль, було кілька випусків новин, які попереджали громадськість про вбивцю з тату павука на зап'ясті. Тож він мусив це приховати.
  Але наряд виконував свою функцію. Таня Хілтон купила його особистість на 100 відсотків. Для неї він був працівником спортзалу. Частина столярки. Невидимий.
  Тепер він відніс стос рушників до басейну.
  Ніхто не бачив його на місці вбивства шеф-кухаря в Ірвіні, тому він усе ще дивився на ірландця з рудим волоссям і зеленими очима.
  Він спостерігав, як Таня в білому цільному костюмі з платиновим волоссям, зібраним у хвіст, пірнала у воду й вільним стилем пливла до дальнього кінця. Ще одна жінка також була присутня, роблячи кола з протилежного боку.
  Поки Таня та другий плавець стояли обличчям убік, Феллоу вирвала свій телефон із рушника та швидко підійшла до краю басейну, щоб занурити його. Він повернув його туди, де вона його залишила, зачерпнувши трохи води з басейну навколо пристрою.
  Він спробував увімкнути його.
  нічого Це замкнуло.
   Вона подумала б: «Ой, чорт, я, мабуть, розбризкала його, коли стрибала.
  Не звертаючи уваги на плавців, він виніс ще один стос рушників у коридор, що вів до жіночої роздягальні. Це був варіант правила, згідно з яким ніхто не звертав уваги на когось у захисному жилеті, який ніс буфер обміну.
  Було нелегко знайти сценарій, за якого Таня була б одна й доступна. FeAR використав свої надзвичайні навички, щоб з’ясувати, що ця міні-інтернет-знаменитість живе в будівлі консьєржа та має кілька глухих засувів на її дверях (які Феллоу не мав навичок вибрати), а також послугу моніторингу камери безпеки в реальному часі.
  Але хакер також дізнався про клуб.
  Павук викинув рушники в кошик і пішов коридором до комори, що на півдорозі між басейном і жіночою роздягальнею. Тут він перевдягнувся з костюма доглядача на вуличний одяг.
  Він дістав із кишені предмет, загорнутий у паперові рушники. Це був восьмидюймовий ніж для філе, який він узяв із ресторану Рено Давіде. Знаряддя одного вбивства, яке він залишить під час наступного, пов’язуючи ці два злочини.
  Смерть Тані була б такою ж, як і інші жертви — щось пов’язане з аспектом їхнього життя. Але в її випадку це було б особливо доречно.
  Ідею її смерті надихнула книга, яку він читав і перечитував, будучи хлопчиком, зачиненим у підвалі. Його єдиною розвагою під час ув’язнення був потертий том: Повне зібрання творів Вільяма Шекспіра .
  Спочатку це було важко, але коли він звик до мови, історії в п’єсах вразили його. Деякі більше, ніж інші. Венеціанський купець був його найменшим улюбленцем. Йому не сподобалося, як драматург зобразив головного героя, але його захопив моторошний сюжет. Якщо позичальник не повертав позику, позикодавець міг отримати плату у вигляді фунта м’яса, вирізаного з будь-якої частини тіла на свій вибір.
  І випадково він володів ножем, виготовленим спеціально для цієї мети.
  Гуру схуднення збирався скинути кілька кілограмів.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 47
  Джейк так швидко покинув район затоки, щоб летіти до Сан-Дієго, що забув гребінець. Він побачив себе в дзеркалі й пальцем розчесав свої недоглянуті пасма, щоб навести якийсь порядок.
  Санчес був лише трохи краще зібраний, ніж він сам. Він не думав, що коли-небудь бачив, щоб вона хвилювалася через свою зовнішність.
  У неї точно не було того Святвечора.
  Він закінчив прибирати в кімнаті для гостей і повернувся до журнального столика, де вона була онлайн, переглядаючи цифрове видання Los Angeles Herald . Вона похитала головою. «Успішні люди, написані за останні два тижні? Їх лише близько двохсот. І це лише життєві історії. Якщо перейти до серйозних новин, список нескінченний. Маус і Деклан? Також не пощастило».
  Вона сіла назад. «Нам потрібно щось інше. Ще один елемент для PPI. . .” Вона похитала головою. «Я думаю про серіальних акторів, яких ми навчалися в Quantico. Тед Банді, Джон Вейн Гейсі, Джеффрі Дамер, Гері Ріджвей, Михайло Попков — росіянин, який убив понад вісімдесят. І Педро Лопес і Луїс Гаравіто. . . південноамериканці. Разом кількість їхніх тіл перевищила шістсот».
  «Серйозно?»
  «Мабуть, більше», — продовжила вона. «Там внизу інша марка правосуддя. Спочатку Гаравіто засудили до тисячі вісімсот років ув'язнення. Його скоротили до двадцяти двох, коли він погодився розповісти влади, де були тіла. Можливо, він уже має право на умовно-дострокове звільнення». Вона закінчила хворобливий підрахунок. «Ще кави?»
  «Безумовно».
  Вона запитала: «Вони готують каву Red Bull?»
  «Я так не думаю. Але ринок точно є».
  Вона встала й пішла на кухню, повернувшись із двома чашками. Її чашка була на півдорозі до губ, коли вона завмерла. — Географія, — пробурмотіла вона.
  Він сьорбнув свіжої кави. «Продовжуйте».
  «Ті вбивці, про яких я згадав, поділяються на дві категорії залежно від того, де вони обирають свої цілі. Один з них тимчасовий, подорожує, щоб знайти своїх жертв. Інший стосується певного місця, він знаходиться поблизу дому. Тед Банді був першим типом. Ріджвей був другим».
  Він вважав це. «Тоді Павук — це комбінація. Південна Каліфорнія, але жодного міста. Сан-Дієго – Перріс – Ірвайн».
  «Що спільного між цими містами?» Вона почала крокувати.
  «Шукаєте деталі PPI?»
  Кивок. «Я пройшов курс географічного профілювання в Quantico. Слідчі багато працюють з інтерактивними картами та супутниками».
  «Добре. Продовжуйте говорити». Він схопив свій ноутбук і відкрив Google Earth.
  Вона вказала довгим тонким пальцем на кожне з місць по черзі. «Сан-Дієго, Перріс, Ірвайн». Потім закрила очі. «О, чорт, Герон».
  «Що?»
  «Зверніть увагу на назви міст». Вона показала на екран. «Погляньте на них ще раз. . . у порядку злочинів».
  А потім він теж це побачив. «SPI. Він пише своє кляте прізвисько. Ось наша точка потенційного вторгнення! Наступна жертва буде в місті «D». Він озирнувся на екран. “Багато "Dels" і "Deserts"."
  Вона сказала: «Також трохи «Діаблос». Тепер, коли ми з ним знайомимся, це звучить як той жарт, на який він би пішов».
  «Я не знаю, наскільки він смішний, моделюючи свою МО на павукоподібних, які розчиняють свою жертву зсередини».
   «Нам потрібна допомога в цьому». Вона натиснула кнопку швидкого набору для Мишки.
  «Привіт, Кармен».
  «На спікері з Героном. Швидкий пошук. LA Herald останні два тижні. Профілі способу життя успішних людей, які живуть у місті, що починається на літеру «Д».
  «Справа Павука?»
  «Так. І ми повинні припустити, що він уже має когось у своєму прицілі».
  «Я запрошую Деклана на це. Залишайтеся на лінії».
  Джейк чув, як вона декламувала інструкції своєму помічникові, якого він уявляв нетерплячим і невтомним молодим стажером — припускаючи, що без особливої причини він був блідим і худим, в окулярах від пляшки кока-коли.
  «Позичити свій?» Санчес простягнув їй вільну руку, він розблокував свій телефон за допомогою відбитка великого пальця та семизначного PIN-коду та простягнув його їй.
  Вона подзвонила.
  Джейк чув лише слабкий голос у відповідь, але було зрозуміло, що людина на іншому кінці була хтось із дорожньо-патрульної служби, і Санчес пояснював, що серійний убивця під назвою «Павук» незабаром може вдарити десь у районі Південної Каліфорнії. .
  На її обличчі виразилося полегшення від очевидно хороших новин, ймовірно, що їй не доведеться воювати за тактичних офіцерів.
  У цій справі Джейк отримав гарний урок міжвідомчої політики.
  Вона від’єдналася й повернула йому пристрій.
  «Звичайно, — пробурмотіла вона, — це припускає, що ми можемо знайти...»
  «Є можливість». — пролунав із динаміка голос Мишки. «Деклан отримав три удари. Двоє з них за містом і не повернуться щонайменше тиждень. Не впевнений щодо іншого, але ви можете спробувати. У Дель Айрі. Інфлюенсер. У неї є блог і веб-сайт про схуднення. Про це написали в Herald як про історію успіху, яка закінчується лахміттям. Таня Хілтон, 2248 Beach View Drive, Unit 4C.
   «Герон, подзвони Тані, щоб попередити її», — сказав йому Санчес. «Я приведу заступників до неї».
  Поки він працював зі своїм мобільним телефоном, Санчес відключився та передзвонив офіцеру CHP, щоб організувати, щоб їхні підрозділи та місцева поліція негайно дісталися адреси Тані.
  Телефон жінки не був у списку, але для Джейка це була незначна перешкода. Через десять секунд він дзвонив.
  «Привіт, ви досягли . . .”
  Він дочекався запису та залишив повідомлення. «Таня Хілтон, я телефоную з Департаменту внутрішньої безпеки. Ми вважаємо, що ваше життя може бути під загрозою. Коли ви отримаєте це, зателефонуйте 9-1-1. Якщо ви вдома, зачиніть двері. Якщо ви вийшли, зверніться до найближчого відділення поліції. І..."
  Санчес почав: «Скажи їй…»
  Як додав Джейк, «залишайтеся поруч з людьми».
  «Тільки те, що я збирався сказати. Ти думаєш як поліцейський, Герон. На її обличчі грала примара усмішки. «А тепер ходімо».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 48
  У складі Del Aire Health and Fitness Феллоу поклав ніж для філе шеф-кухаря на стіл і дістав із кишені багатофункціональний інструмент Leatherman. Він відкрив одне з лез і почав робити вічко в Sheetrock, щоб дати йому вид на коридор, куди Таня Хілтон пройде будь-якої хвилини.
  Найбільше з лез легко просвердлило гіпсокартон. Пристрій був досить дивним. На ньому було дев’ятнадцять різних інструментів — шило, ножиці, напилок, викрутки. . . допомагає отримати доступ до жертв, наприклад, зняти пластини замка та зачистити електричні дроти.
  Але Шкіряний чоловік був для Феллоу набагато більшим, ніж практичним інструментом у його покликанні. Це мало велику сентиментальну цінність для нього — людини, яка відчувала дуже мало сентиментів.
  Він згадав той спекотний суботній день, коли вони з містером Бенедиктом були на березі озера Метьюз в окрузі Ріверсайд.
  Містер Бенедикт дивиться на воду.
  Фоллоу, стискаючи ножа для виправлення оленів.
  І Пуш, живий і сильний.
  Метадон стає героїном.
  Він підійшов позаду містера Бенедикта й зупинився.
  Пан Бенедикт запитав: «Ти готовий, Деннісоне?»
  «Я».
   Містер Бенедикт відійшов убік, показавши чоловіка років сорока, у джинсах і робочій сорочці, світло-блакитній із плямами поту під пахвами. Товсті смужки клейкої стрічки зв’язали йому руки й ноги й закрили рот.
  «Вперед. Слідкуйте за ним. Я хочу, щоб ти дивився».
  Коли чоловік кричав настільки, що він міг кричати, і бив настільки, наскільки міг бити, Феллоу схопив його за волосся й відкинув голову назад. Він хотів зробити це правильно, як його навчив пан Бенедикт. Зібравшись, він встромив лезо чоловікові в шию трохи нижче лівого вуха і швидко відвів його руку вбік, перерізавши горло.
  А потім ще більше різання та колоття.
  Приглушене булькання, різкі спазми і кров скрізь, скрізь, скрізь. . . виділення ритмічними ривками з артеріальної кровотечі.
  Коли це було зроблено, він і містер Бенедикт навели порядок, обмотавши чоловіка дротом і прикріпивши до нього шлакоблоки. Потім вони закотили його в озеро. Після цього вони зачерпнули воду паперовими стаканчиками і змили кров з каміння.
  «Дозволь мені поставити тобі запитання, Деннісоне».
  «Звичайно».
  «Як ти почуваєшся?»
  Він не пам’ятав, щоб хтось ставив йому це запитання таким чином, щоб наводити на думку, що вони справді турбуються — не так, як питали б психологи та консультанти, як формальність на початку сеансу.
  Він сильно задумався. Важливо було описати містеру Бенедикту, що саме він відчуває.
  «Здається, зручно», — відповів він. «У мирі».
  — Я сподівався, що ти використаєш це слово. Ти був близький кілька разів, коли ми були разом. Відстріл оленів, здирання з них шкури. Лось. Але чогось не вистачало».
  «Це вірно», - сказав він. «Я насправді не був . . . виконано. Але тепер усе добре».
  «І чому, на вашу думку, це так?»
  Це було важливе питання, і він відповів глибокодумно. «Тому що сьогодні я нарешті зміг зробити те, що ти мені казав. З'явився Пуш. І я не боровся з цим. Я піддався».
  Містер Бенедикт усміхнувся. «Ви прийняли це, і тепер ви досягли свого потенціалу. Звучить банально, але це правда».
  Феллоу подивився на водну могилу чоловіка, якого щойно вбив. Його перша жертва.
  З кожним ударом і ударом ножа він зливався з Поштовхом, завершуючи союз, як пара в шлюбну ніч.
  Усі його випробування закінчилися. Вся боротьба.
  План містера Бенедикта був геніальним. З дитинства його протеже був навчений протистояти Поштовху та знаходити замінники тим бажанням принизити, завдати болю і — зрештою — вбити.
  Тож містер Бенедикт показав йому один із тих замінників — полювання, — який дозволив йому подолати стримування й прийняти те, ким він був насправді: людиною, створеною забирати життя.
  Підвал був ключовим.
  Містер Бенедикт зрозумів, що Фоллоу зачинили в підвалі лише тому, що він чинив опір Поштовху. Сам акт опору додавав йому більше влади.
  Це означало, що йому весь час потрібно було обійняти це, щоб контролювати це.
  Йшлося лише про те, щоб містер Бенедикт виснажив його, поки він не зможе подумки прийти сюди й здійснити своє перше справжнє вбивство.
  І як виявилося, план був не тільки в тому, щоб якийсь неортодоксальний терапевт врятував хворого пацієнта. Містер Бенедикт назвав Фоллоу людиною, яка йому потрібна.
  Чарлі Бенедикт, здавалося, був одним із найталановитіших професійних убивць Західного узбережжя. Він служив у війську, потім став найманцем, відточуючи свої смертельні навички в конфліктних регіонах по всьому світу.
  Коли ця робота перестала задовольняти його потреби, він забрав свої заощадження (переважно в золоті та діамантах) і повернувся до Південної Каліфорнії, де народився. Зрештою він зустрів жінку, яка зрозуміла його. Жінка зі зв'язками зі злочинним світом. Після їхнього одруження він почав наймати себе в якості «помічника» для картелів, банд та інших організованих злочинних операцій.
  Пан Бенедикт вважав корисним працювати з колегою, і іноді він залучав їх із дуже дивного місця: психіатра з Санта-Моніки, який спеціалізувався на соціопатичній поведінці.
  Доктор Стілман утворив симбіотичні стосунки з містером Бенедиктом, отримуючи щедру винагороду за направлення до нього пацієнтів з антисоціальними нахилами.
  Пан Бенедикт, у свою чергу, зіграв роль спеціалізованого поведінкового терапевта. Він ретельно відбирав кожного кандидата, щоб визначити, чи є потенціал для допомоги йому в роботі.
  Жоден не виявився таким перспективним, як Деннісон Феллоу.
  «Один раз у житті трапляється такий убивця, як він», — сказав він доктору Стілману — і поділився цією фразою з Фоллоу, який відчув безпрецедентне почуття гордості.
  Після завершення атаки на озері Метьюз, яку наказав ватажок банди, пан Бенедикт сказав Фоллоу: «Я часто сюди буваю. Я затопив понад два десятки трупів в озері. Це місце втішає мене».
  Фолло погодився.
  — Якщо тобі колись буде неприємно, Деннісоне, ти можеш прийти сюди, постояти на цьому місці й пам’ятати, що там, на п’ятдесят футах внизу, відбувається твоє перше вбивство. Це символізує вашу повну віддачу Push».
  «Я буду».
  Вони приїхали до будинку містера Бенедикта, великого ранчо в Голлівуд-Гіллз. Там вони сиділи надворі й їли їжу, приготовану його дружиною, привабливою жінкою з гострими холодними очима.
  Після обіду він пішов слідом за містером Бенедиктом до його лігва. Там наставник дістав щось із шухляди столу й простягнув своєму протеже.
  Оксамитовий мішечок.
  «Подарунок на випускний».
   Тремтячими руками він узяв м’який матеріал і розв’язав шнурок. Він зняв мультитул.
  Дивлячись на це, згадався уривок із — звичайно ж — Шекспіра. Гамлет , власне.
  Це понад усе: бути правдивим до самого себе,
  І мусить слідувати, як ніч за днем,
  Тоді ти не можеш бути фальшивим перед жодною людиною.
  Тепер, у Del Aire Health and Fitness, він знову буде вірним собі.
  Феллоу — рішуче в режимі «Павук» — подивився в вічко, зауваживши, що Таня відкладає свою смерть, пропливаючи ще кілька кіл.
  Що ж, нехай вона насолодиться останніми кількома хвилинами на Землі.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 49
  Кармен розглядала білокам’яний кондомініум із пальмами та сукулентами. Таня Хілтон жила в типовому житлі, яким володіли або орендували двадцятирічні люди SoCal.
  Сходинка для більших справ.
  Вона глянула на Герона. «Ви вже отримали відповідь?»
  «Все одно прямо на голосову пошту».
  Подумавши про те, що він зробив із телефоном шеф-кухаря Давіда, зламавши, щоб знайти місцезнаходження, вона запитала навскоси: «Ти думаєш... . .”
  "Намагався", - сказав він. «Це вимкнено. Зовсім немає сигналу».
  Прибули дві машини офісу шерифа округу Лос-Анджелес, які припаркувались біля трьох міських поліцейських крейсерів, які вже були на місці.
  Кармен і Герон стояли на тротуарі перед будинком. До них приєдналися ще двоє офіцерів, ці з поліції Дель-Ейра. Кармен здалося, що вони виглядають молодо, але їхні очі були впевнені та швидкі, і вона зрозуміла, що вони добре розуміють ситуацію, як у військових ветеранів. Враховуючи те, що вони, можливо, бачили за кордоном, серійний убивця в передмісті Південної Каліфорнії їх не нервував би.
  У дверях Тані ніхто не відповів, і наглядач впустив двох офіцерів усередину — для перевірки соціального забезпечення не потрібен був ордер.
  «Незайнятий», — сказав один із них. «Просто її кіт. І їжі залишилося небагато, тож вона не планувала довго відлучатися».
  Його партнер сказав: «Ми постукали в деякі двері. Сьогодні вранці її ніхто не бачив і не знає, де вона».
  «Сусідка сказала нам, що Таня зараз між хлопцями. Але вона робить звичайне — ходить по магазинах, їздить на велосипеді, проводить час із друзями за кавою».
  Підійшов інший офіцер. Вона теж поводилася як ветеран бойових дій. Ви могли б сказати. Пряма постава, насторожені очі. «Я перевірив два квартали навколо, щоб знайти її транспортний засіб. Її машини тут немає».
  Герон почесав бороду тильною стороною долоні. «Тож вона могла бути де завгодно. . .”
  Офіцери з цікавістю поглянули на Герона, але Кармен не пояснила, хто такий хлопець у чорному одязі.
  Вона обернулася й подивилася на натовп глядачів, місцеві жителі стояли пліч-о-пліч, мовби за неіснуючою жовтою плівкою на місці злочину. Переважно пенсіонери, молоді матері та кілька людей за двадцять, мабуть, віддалені працівники, як Таня.
  У Герона задзижчав телефон, і він подивився на екран. «Аруба». Він прийняв дзвінок. «На динаміку з Кармен».
  «Я щось отримав», — сказав Аруба. «Я бачив кілька Таниних електронних листів».
  Коли Кармен схвалила їхню таємну тактику, вона захотіла результатів, хвилюючись, що вони не дістануться жертви D-city вчасно.
  Гірше того, вона знову згадала опис місця злочину з ресторану. Відсутній ніж для філе. Неможливо знати напевно, але вона мусила припустити, що Павук планував використовувати його.
  Аруба продовжила: «Вона надіслала подрузі електронний лист про свої плани на день. Вони збиралися зібратися. Почекай, я все ще їх майню».
  Очі Кармен дивилися на одного з глядачів — молода брюнетка виглядала переляканою та засмученою. Мабуть, вона чула, що Таню шукає поліція.
  «Отримав ще трохи», — сказав Аруба. «Таня захоплюється керамікою, і є мистецька виставка, на яку вона хотіла піти зі своєю подругою. Вони повинні зустрітися там за десять хвилин».
  Кармен глянула на Герона, який запитав: «Де?»
  «Десь під назвою Окснард».
   Кармен швидко дістала свій телефон і зв’язалася з кимось зі свого списку контактів.
  Відповідь була жвавою та ефективною. «Офіс шерифа округу Вентура. Це надзвичайна ситуація?»
  «Так». Вона назвала себе. «Мені потрібні офіцери на будь-які мистецькі ярмарки в Окснарді та його околицях. Поки ви там, вдарте й Оджаї. Можливо два-чотири-нуль». Вона розповіла особисту інформацію та опис автомобіля Тані. Вона закінчила, надіславши копію складеного ескізу Павука на основну електронну адресу офісу шерифа.
  «Зрозуміло, агент Санчес. І місцева поліція також відреагує».
  «Дякую». Вона завагалася, а потім додала: «Чим більше одиниць, тим краще».
  «Десять чотири».
  Вона відключилася, вислизнувши телефон.
  Герон, хлопчик із Північної Каліфорнії, запитав: «Окснарде, де це?»
  «Шістдесят чи сімдесят миль на північ, вгору по 101». Вона звернулася до одного з депутатів округу Орандж і офіцерів міської поліції. — Зв’яжіться з вашими керівниками по радіо — суб’єкт знаходиться в окрузі Вентура. Скажіть їм, що ви всі можете відмовитися».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 50
  Телефон Фоллоу, звичайно, був вимкнений.
  Він стояв у складі Del Aire Health and Fitness, вдивляючись у вічко, чекаючи, коли Таня з’явиться в тому, що він називав «Коридором смерті». Трохи драматично, але йому сподобалися образи.
  Глянувши на екран телефону, він прочитав:
  Поліція захопилася. Знайшов електронні листи, які я завантажив у її систему. Стоячи в окрузі Орандж. Відповідь перейшла на Окснарда. Ви зрозумілі. Не марнуйте його.
  Він відповів простим повідомленням,
  К
  Робота з хакером «leet», безперечно, була перевагою, навіть якщо він іноді до біса лякав Павука. Наскільки він знав, у FeAR навіть не було штурмової гвинтівки, і його гра була обмежена його улюбленими іграми-шутерами від першої особи. Але його зловмисне програмне забезпечення може завдати катастрофічної шкоди кожному аспекту вашого життя.
  І все-таки зарозумілому придурку не доводилося додавати: «Не витрачай це».
  Він розглянув питання іншого плавця. Таня наче її не знала, тому він був об заклад, що вони разом не підуть.
   Він раптом напружився.
  Тінь в коридорі. Так, це була друга плавчиня, яка витирала волосся рушником, йдучи до роздягальні.
  Він розслабився. Таня була б сама в Коридорі смерті.
  А через три хвилини вона була там.
  Його права рука стискала Давідів ніж для філе, а ліва витягувала з кишені пігулку для рулетки.
  План був простий.
  Він згортав таблетку й брав один із рушників. Поки Таня спостерігала за м’ячем, він виходив і закривав їй рота махровою тканиною, а потім тягнув у комору.
  Клейка стрічка закріпила рушник на місці, щоб заглушити чудові крики, коли він зв’язував їй руки й ноги.
  І почав працювати.
  Вона була за двадцять футів.
  Він легко відчинив двері.
  Потім п'ятнадцять, десять.
  п'ять . .
  Він скрутив пігулку, і вона приємно застукотіла, наче оберталася на колесі, повільно сповільнюючись, збираючись визначити чиюсь долю.
  Він побачив, як вона зупинилася, потім підійшла до шуму й нахилилася.
  тепер-
  Наполегливий крик чоловіка зупинив його на місці.
  «Таня Хілтон?»
  Вона випросталась. "Так?"
  «Я Джейк Херон. Я працюю з внутрішньою безпекою. Ти в небезпеці».
  «Що?» — ахнула вона.
  Переліг завмер.
  Як це сталося?
  Крізь вічко він поглянув на коридор. Він упізнав Херона з-за межі будинку зброєносця в Морено-Веллі. Він був хакер, про якого йому розповідав FeAR, той, хто зламав код телефону, який він втратив від стерви Селіни.
  Герон якимось чином зрозуміла, що FeAR підробив електронні листи про її поїздку на мистецьку виставку в Окснарді. І вони дізналися, що вона була в оздоровчому клубі. Можливо, розмовляє з сусідами. Записка. Не мало значення.
  Тепер його єдиною турботою була втеча.
  У нього була одна гра.
  Витягнувши свій «Глок», Феллоу вийшов із комори.
  Таня закричала, і хакер штовхнув її на підлогу.
  Не вагаючись жодної хвилини, Феллоу підняв рушницю, просвердлив три патрони прямо в груди Герона, потім розвернувся й кинувся через запасні двері неподалік. Завив тривожний сигнал, який аж ніяк не відповідав красі цього чудового осіннього ранку.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 51
  Кармен кинулася до Герона й упала на коліна, розглядаючи його нерухому постать.
  «Поговори зі мною, Джейк». Вона свідомо використала його ім'я.
  Відповіді немає.
  Частина її розуму помітила, що Павук тікає, але вона відсунула цю думку на задній план. Але за ним переслідували й інші офіцери. Зараз у центрі уваги: її партнер був упав. Вона підтягнула його сорочку, щоб відкрити живіт і груди, шукаючи крові.
  Його очі розплющилися. "Uhngh."
  Вона підняла поділ його сорочки досить високо, щоб побачити розірваний матеріал у тому місці, де три патрони пробили зовнішню оболонку балістичного жилета.
  Він сміявся, коли вона вранці відкрила посилку, яку доставили додому, жартуючи про те, що вона вибрала для нього подарунок: бронежилет.
  Ви не повинні були. . .
  Зараз він не сміявся.
  Вона теж. Коли вони прибули до клубу, вона чітко наказала Герону залишатися зовні та спостерігати за периметром, щоб він міг попередити її, якщо Фоллоу спробує прослизнути або вийти через бічні двері.
  Далі вона поспішила до головного входу й проштовхнулася всередину, показуючи своїм посвідченням секретарю, який широко розплющив очі від присутності федерального агента. Після навчання Таня була, ймовірно, в у кімнаті для бігової доріжки чи в басейні, Кармен штовхнула портьє за вхідні двері в безпечне місце.
  Ледве двоє вийшли на вулицю, як звук стрілянини попередив Кармен про те, що Герон не послухався її наказу залишитися надворі й спостерігати .
  Вона кинулася всередину й побачила, що він лежить на підлозі й не реагує. Тепер, коли він опам’ятався, вона не могла сказати, наскільки сильно він був поранений, і вирішила не лаяти його за безглузду поведінку.
  «Відчувалося, що я взяв швидкий м’яч у праву грудь», — сказав він.
  Вона штовхнула його назад, коли він спробував сісти. Вона з полегшенням помітила, що жоден із трьох слимаків не дістався далі, ніж зовнішнє покриття жилета.
  Правоохоронці не відносили балістичні жилети до куленепробивних. Ніщо не зупиняло кожен раунд. Вона придбала Херонові жилет рівня IIIA після того, як дізналася, що Павук купив вогнепальну зброю в Алекса Джорджіо — і про перестрілку фанатичних послідовників Пауелла в білому фургоні. Він потребував такого ж захисту, як і вона.
  Але можуть бути й інші травми; кулі з пістолета рухаються зі швидкістю понад 800 миль на годину. «Мені потрібно перевірити, чи немає у вас тріщин ребер. Як мінімум, у вас залишиться неприємний синяк. У гіршому випадку у вас відірвався шматок ребра й проколов легеню».
  — Я в порядку, — сказав Герон. «Таня?»
  «Вона в порядку. Ти моя головна турбота».
  Іноді люди впадали в шок через кілька хвилин або годин після травми. Те, що він був пильним і говорив, не означало, що він у безпеці.
  «Як я вже сказав, я в порядку». Він звив на неї брову. «Скажи мені, що у тебе є Павук».
  Вона розірвала липучки, підняла передню частину жилета й просунула руку під щільні шари щільної тканини. «Він добрався до своєї машини і злетів. Місцеві PD і CHP переслідують».
  Таня Хілтон була жива завдяки гострому погляду та досвіду Кармен. Повернувшись у квартиру, вона особливо зацікавилася збентежена жінка на лінії міліції, яка виявилася подругою Тані.
  Вона пояснила, що раніше бачила, як Таня сідала в машину зі спортивною сумкою. Вона розповіла Кармен, що Таня була одержима своїми тренуваннями і щодня ходила в спортзал в один і той самий час. Середній ранок, щоб уникнути натовпу.
  Кармен почала підозрювати, що електронні листи про Окснарда були фальшивими, а Херон підтвердив, що FeAR міг легко їх вигадати. Кармен подбала про те, щоб війська йшли до Окснарда, було багато шуму — FeAR стежив за поліцейськими каналами, щоб переконатися, що він їх обдурив. Потім вони з Героном помчали до Таніного клубу.
  Тепер вона знову помацала його груди та живіт. Коли він вилаявся, вона не могла сказати, через розчарування чи біль, коли обмацувала його верхню частину тулуба. Вона сказала: «Я не відчуваю, що там щось хрумтить, але вас слід перевірити».
  Сержант CHP перетнув кімнату, щоб приєднатися до них. «Я повідомив диспетчеру, що місце події охороняється. Парамедики, розміщені по периметру, незабаром будуть усередині».
  Сержант нахилився, щоб оглянути жилет Герона й кулі. «Розростався під час удару. Але це порожнисті наконечники з дев’ятиміліметровою оболонкою Люгера. Бачив мільйон. Ми зберемо їх і відправимо в лабораторію. Можливо, ми отримаємо влучний удар і дамо ім’я стрілку».
  Бюро алкоголю, тютюну, вогнепальної зброї та вибухових речовин підтримувало базу даних з балістичною інформацією щодо всієї зброї, використаної під час скоєння злочину.
  Вона ненавиділа лопнути його бульбашку. «Він купив його в Алекса Джорджіо в Морено-Веллі».
  «Цей дурень? Супермагазин зброї-привида. Він зіткнувся з деякими проблемами, чи не так?»
  Кармен сказала: «Суб'єкт, якого ми переслідуємо зараз? Зробив Джокера на горлі».
  Бурчання. «Отже, кожна хмара . . .” Тоді він додав: «Служба місця злочину дістала мідь із коридору, але я припускаю, що цей хлопець був у рукавичках, коли завантажував журнал. Тому жодних відбитків».
  «Це ствердно, я на сто відсотків».
  Герон сів. «Ви можете включити своє радіо?» — запитав він сержанта.
  Вони слухали сплески зв’язку, що складався з десяти кодів, сигналів виклику, позначення підрозділів та іншого поліцейського жаргону, який, як вона сумнівалася, розумів Герон.
  Суть депеш була зрозуміла. «Здається, їм важко переслідувати його машину».
  — Прокляті світлофори, — сказав сержант. «Підозрюваний постійно отримує зелене світло, а наші хлопці — червоне. Не так, як по телевізору, знаєте. Ми повинні дотримуватися правил, а це означає сповільнити або навіть повністю зупинитися, щоб переконатися, що перехрестя вільно, перш ніж вони проїдуть через нього».
  Вона знала, що у поліції були інші варіанти. «Вертоліт?»
  «Авіаційна частина вже в дорозі. ETA менше десяти хвилин, але ми можемо втратити його до того часу».
  Герон викопав телефон. «Я не вірю, що цей хлопець вловлює кожне світло, а ваші підрозділи — ні». Він почав друкувати великим пальцем. «Хтось возиться з системою контролю дорожнього руху».
  Як на підтвердження, диспетчер передав сповіщення про несправність сигналів.
  Кармен збиралася запитати Герона, що він робив по телефону, але завагалася. У цьому випадку правдоподібне заперечення може бути найкращим. Вона слухала передачу по радіо, коли поліція намагалася перешкодити втечі Павука.
  Через пару хвилин слідчий оголосив, що світлофори знову працюють нормально.
  «Слава Богу за це», — сказав сержант.
  Кармен помітила краплинку поту, що стікає збоку обличчя Герона, коли він продовжував працювати зі своїм телефоном. Отже, божественне втручання не було залучено до ремонту світлофорів.
  Вона пригорнулася до нього. «Ви змінюєте хак FeAR».
   Він кивнув, не зводячи очей з екрана. «Готую хот-дог, Санчес».
  Перемога була недовгою. Менш ніж через хвилину солдати та місцева поліція знову повідомили про ту саму несправність світлофора.
  «Всім підрозділам, розширте орієнтовний периметр», — сказав сержант у радіо, відволікаючи її увагу від Герон. «Нам потрібно стримати об’єкт, доки ми знову не побачимо транспортний засіб».
  «Вони загубили його», — прошепотіла вона Герону. «Зроби щось».
  Але він уже знову друкував великим пальцем.
  Сержант віддав ще накази. «Суб’єкт може спробувати 215 або 459».
  Вона працювала з CHP досить часто, щоб запам’ятати їхні радіокоди. Сержант попереджав своїх офіцерів, що Павук може кинути свій автомобіль і викрасти когось або проникнути в будинок, щоб сховатися, поки полювання не закінчиться.
  «Повернув контроль», — пробурмотів Герон. «Я намагаюся посилити брандмауери, перш ніж він зможе знову проникнути в систему».
  «Чопер?» — гукнула вона сержанта.
  «Шість хвилин».
  Занадто довго, надто довго. Патрульним машинам довелося під’їхати ближче.
  Герон нарешті підвів очі від телефону. «Закрив його дупу. Він не повернеться».
  Сержант подивився в його бік, оглянувши цивільний одяг. «Ти що, як кібер ЦРУ? Як ви отримали доступ до мейнфрейму LA Traffic?»
  Отже, він усе-таки звернув увагу.
  «DHS має власну кіберплатформу, — сказала Кармен. «У нас є доступ до багатьох сайтів».
  Цілком вірно.
  Повністю ухильний.
  Сержант повернувся до своєї рації, а потім виплюнув нецензурну лексику. «Ліхтарі нормальні, так, але вони втратили його».
   Герон знову глянув на свій телефон, і колір його обличчя зник.
  «Що?» — запитала вона. «Постріли?»
  Він похитав головою. «Ні, не це. Це те, що сучий син вистежив мене . І він надіслав смс, щоб переконатися, що я знаю, хто він». Він понизив голос. «Імена шести жертв теракту в Чикаго».
  Атака Nix з клітини DomTerr Heron не вдалася, тому що він переслідував свого ворога — цього самого хакера.
  Вона ледь могла в це повірити.
  «Він підписався двома словами». Герон нахилив свій телефон так, щоб лише вона могла читати екран.
  Гра на.
  Кармен знову дивувалася, чому такий хакер світового рівня, як FeAR, допомагає Павуку. «Чи можете ви відстежити його?»
  «Ні. Він зник. Спалив свою власну систему». Херон знизав плечима й закінчився зморщинням.
  Втеча Павука викликала у неї нові хвилювання. Їй потрібно було попередити сестру, щоб вона була пильною.
  Вона набрала номер Селіни й чекала.
  Відповідь на телефонний дзвінок словом «Привіт» може передати веселе привітання або нетерпіння. Версія Селіни, коли вона підхопила, була твердо в другому таборі.
  «Привіт». Кармен відчула полегшення, почувши голос сестри, але холод, хоч і не дивно, все одно щемів.
  «Ти дзвониш, щоб сказати мені, що я можу втекти звідси?»
  «Просто перевіряю, як ви».
  — Отже, ви його ще не впіймали.
  «Ні. Чому я дзвоню. Він досі на волі. Залишайтеся на місці, і якщо ви підете у вестибюль, щоб взяти газовану воду чи щось подібне, стежте».
  «Я пропустив три заняття. Я більше не збираюся сумувати».
  «Ще один день, Ліна».
   Пауза. «Я маю прийняти цей дзвінок. Це Райан».
  І вона відключилася. У фільмах ви завжди чуєте гудок, коли хтось кладе трубку. Так не працює. Це тиша. Як зараз. Мертва тиша.
  Кармен відклала свій мобільний, думаючи, що її сестра сказала, що телефонує «Райан». Не «Детектив Хол».
  Чи був взагалі інший абонент?
  «Вона в порядку?» — спитав Герон.
  Зухвала і холодна, як завжди, подумала Кармен, але сказала: «Вона в порядку».
  Герон сказав: «Я не думаю, що Павук напав би на Селіну, якби знав, що її старша сестра була федеральним агентом. Він експоненціально ускладнив собі життя. Він організований злочинець. Вони виконують домашнє завдання. Як він це пропустив?»
  «Якщо ви подивіться на соціальні мережі Селіни, там нічого про мене. Я сказав їй ніколи не згадувати мене і не включати наші спільні фото. Частково тому, що я закриваю дуже страшних людей і не хочу, щоб вони вистежували її, щоб помститися, частково тому, що мені може знадобитися піти під прикриття, і я не хочу, щоб хтось мав зв’язок зі своєю справжньою особистістю».
  Герон насилу звівся. Кармен збиралася допомогти йому, але він впорався сам. «Коли мені було десять років, я отримав від дядька комп’ютерний ноутбук Compaq LTE. Найкращий подарунок, який я коли-небудь отримував. До цього». Він постукав по жилетці.
  Вона відповіла ледь помітною усмішкою.
  Його телефон задзижчав і надійшло ще одне вхідне повідомлення. «Це Аруба».
  «Їй вдалося здолати FeAR?» Вона тримала згадки про гарячі ванни.
  «Для цього потрібна ще одна атака Банчі». Читаючи, він неуважно почесав бороду. «Вона зламала шифрування диска Seagate Алекса Джорджіо. Той із коробки з пластівцями».
  Cap'n Crunch . . .
  Кармен забула про докази, які Герон втрутився на кухні зброєносця.
   Вона відчула її коментар про те, що любить хот-доги, але ненависть до процесу повернулася, щоб її вкусити. Усе, що Аруба знайшла, було отримано без ордера. Але тепер він був у настрої розуму, який казав: «Знайди виродка зараз же». Турбуйтеся про суд пізніше.
  Кармен знала, що Джейкобі Герон не був емоційним, але страх, який засвітився на його обличчі, був безпомилковим. Що знайшла Аруба?
  Не підводячи голови, він сказав: «Знаєте, як ми постійно твердимо, що Павук не поводиться як серійний вбивця з підручників?» Його очі піднялися, щоб зустрітися з нею. «Це тому, що він не є».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 52
  Джейк підсумував відкриття Аруби для Санчеса. «Вона знайшла URL-адресу підпільного сайту, на якому був Джорджіо. Як і Павук».
  Він покопався у своїй сумці, дістав свій ноутбук і підключив дротовий захищений маршрутизатор — ніколи, ніколи, ніколи Bluetooth, звичайно.
  "URL-адреса H8ers.org." Він написав це по буквах і сказав: «Хакери говорять від «ненависників»».
  «Тоді сайт, присвячений миру та злагоді», — сардонічно пробурмотів Санчес.
  «Я зараз виходжу в Інтернет. Є пароль, але Аруба вловила його приблизно за три хвилини».
  «Не піддаючи економіці Японії ризику через викрадення їхнього суперкомп’ютера?»
  «Зовсім ні», — сказав він, друкуючи. «Вона використовувала норвезькі центральні банки».
  Санчес затиснула вуха руками. «Я не хочу слухати цього лайна, Герон. Хот-доги!»
  Через мить сайт з’явився. Те, що вони побачили, змусило їх замовкнути.
  
   H8ers
  «Помста не повинна мати меж».
  — Вільям Шекспір
  H8ers — це спільнота, яка прагне вести ВІЙНУ проти Lux — переможців у лотерею в ім’я справедливості та свободи, а також тому, що це просто круто. Запам'ятайте наш девіз:
  H8 Рулс!
  Lux Wall of Blame
  Надішліть зображення та деталі свого улюбленого Люкса. Їм пощастило в житті, тепер є шанс скоротити їх до потрібного розміру! Можливо, вони програють усе одним обертом колеса рулетки — і наш улюблений павукоподібний завітає до них!
  НАТИСНІТЬ ТУТ
  
  Чати
  НАТИСНІТЬ ТУТ
   Відео
   • Los Zetas Decapitations та інші розваги та ігри
  Це твоя голова про наркотики!
   • Автокатастрофи багатих і знаменитих
  Передайте шампанське. . . О чорт . . .
   • Самогубства знаменитостей
  Жодної нагороди Академії для вас!
   • Порно помста (глибокі фейки дозволені)
  Кинула якась сука? Давайте подивимось на неї — і ми маємо на увазі все!
   • Epic Fails Online
  Сміятися над LWP — невдахи, які публікують
  НАТИСНІТЬ ТУТ
  Куточок тролінгу
  Надсилайте нам електронні адреси, X, Facebook, Insta, Snap, Threads, Discord, Reddit, БУДЬ-ЩО, і дозвольте H8ers попрацювати над мистецтвом кіберзалякування.
  НАТИСНІТЬ ТУТ
  
   Ресурси
   • Де знайти особисту інформацію 4 doxing
   • Як SWAT і не отримати CAUT
   • Використання образу тіла як зброї
   • Залишатися анонімним в Інтернеті
  НАТИСНІТЬ ТУТ
  Членів: 479
  Зараз на сайті: 277
  Зв'яжіться з нами за адресою: info@H8ers.org
  
  "Огидно", - сказав Санчес.
  «І орфографічні та граматичні помилки типові для такої групи», — сказав Джейк. «Зрозуміло, що вони проводили більше часу в Інтернеті, ніж у школі». Він прочитав сторінку вдруге. «Я бачив багато віртуальних атак, але прославляти їх таким чином — це лайно нового рівня».
  Він перейшов на деякі внутрішні сторінки. У чаті були десятки людей, які вихвалялися своїми подвигами тролінгу та кіберзалякування. Він не став дивитися відео, оскільки бачив подібні жахливі кадри, коли зламував різні сайти, щоб їх демонтувати.
  «Усі веб-сайти, чати та соціальні медіа-платформи приваблюють частину цього — людей, які залякують, погрожують і зводять наклепи. Але це». Він зітхнув. «Я ніколи не бачив сайту, присвяченого їм. У цьому вся їхня суть».
  Він натиснув на W WALL OF B LAME .
  Там учасники опублікували сотні коментарів і фотографій блогів і статей про історії успіху — можливо, людей, яких вони знали, можливо, з новин — у тому числі з LA Herald . Цілі були різними, але більшість з них були тими, хто скористався можливістю — можливо, отримавши стипендію чи нагороду, що дало їм першу відпустку.
  «Люкс», — сказав Санчес. «Як у «щасливчиках».»
  Осяяло усвідомлення. «Це зворотне злорадство — нещастя через долю інших».
  Санчес продовжив перегляд повідомлень. «А вони, здається, не читали статей. Люди, яких вони поставили до стіни, працювали як біс, щоб перетворити свою долю на успіх». Вона постукала по екрану. «Один оберт колеса рулетки». Пояснює білу кульку. І любов Павука до гри. І подивіться на всіх учасників». Тепер вона вказала на нижню частину сайту. «Сотні! Хто всі ці люди? Звідки вони?»
  «Твої класичні тролі», — запропонував Джейк. — Переважно неодружені чоловіки віком від шістнадцяти до двадцяти п’яти. Не назвав би їх чоловіками. Живуть з батьками. Проводять більшу частину часу в спальні чи підвалі, або граючи, або переглядаючи чат-кімнати та дошки. Зазвичай безробітні або зайняті неповною роботою, що їх обурює. Вони думають, що завжди хтось інший винен, що в них немає грошей або гарячих побачень щосуботи».
  «Жертви. . . на стіні провини. Давайте перевіримо це».
  Але Джейк уже шукав цю частину сайту. «Подивіться».
  Усі чотири цілі були серед перелічених.
  Волтер Кемп, який спочатку фінансував свою компанію з нерухомості за рахунок позики свого батька.
  Селіна Санчес, яка отримала стипендію завдяки своїм талантам студентки та гімнастки.
  Рено Давіде, який зміг відкрити свій ресторан, оскільки його обрали для навчання у найкращій кулінарній школі.
  Таня Хілтон, яка стала успішною в Інтернеті, коли її блог почав розвиватися.
  Люкс . . .
  «Є спецназ і мучіння, поки вони не вб’ють себе, але це для книг. Користувачі подають чиєсь ім’я на смерть, а директор сайту грає роль Бога, вирішуючи, хто помре. Я хотів би сказати, що я був шокований. Але рівень ненависті в Інтернеті зашкалює. Подивіться на їхній девіз: «H8 Rools».
   Вираз обличчя Санчеса відображав його власне обурення. «Ми з Вільямсоном говорили про це пару днів тому — під час розстрілу Пауелла в Мохаве. Онлайн-дискурс продовжує розповсюджуватися. І все це анонімно, тому кожен може вільно виплескувати ненависть і поширювати брехню. Гадаю, не дивно, що наступним прогресом стало вбивство з примхи».
  Санчес наполегливо сказав: «Але зараз. Наступна жертва. Ми знаємо, що він стежить за написанням свого псевдоніма. SPID поки що. Наступне місто з літерою «E». Давайте дійдемо до жертви, перш ніж він це зробить».
  Джейк завантажив список імен на стіні та запустив пошук, де вони жили чи працювали.
  Але з 340 людей, яких висміяли та очорнили на Стіні провини, жоден не був у місті Південної Каліфорнії, яке починається на літеру «E». Однак їх було багато з усього світу. Члени номінували людей в Ель-Пасо, Ессені, Единбурзі, Ес-Сувейрі, Ель-Нідо, Едмонтоні та Ексетері.
  Санчес з гіркотою сказав: «Є навіть один із Патагонії: El Chaltén. Але тут нічого поблизу».
  Джейк запитав: «Думаєте, він бере перерву?» Вони переглянулись. «Неважливо. Звичайно, ні. Нам потрібно отримати доступ до їхніх серверів і електронної пошти. Info@H8ers.org».
  Він відчув її погляд на собі.
  Джейк засміявся. «Хот-доги, Санчес, хак — єдиний вихід».
  «Хот-доги», — пробурмотіла вона й махнула рукою, мовчазно дозволяючи знову розширити межі Четвертої поправки.
  «Я не можу зробити це з цієї коробки». Він показав на свій ноутбук.
  "Аруба?"
  Він кивнув і набрав на клавіатурі.
  Через мить він отримав безпечний електронний лист. «Вона зараз онлайн і переглядає сайт». Він ледь помітно засміявся. «Аруба ніколи не розчулюється…»
  Санчес кинув на нього скромний погляд.
   «Добре, так, як я», — зізнався він. «Вона сказала мені дати їй слово, і вона спалить весь сайт і надішле вірус, щоб заразити всіх на ньому».
  «Погляньте на це», — прошепотів Санчес.
  За кілька хвилин після того, як вони виявили сайт, членство зросло з 479 до 534.
  «Ненависть продається», — пробурмотів Джейк.
  Вискочило вікно. Він прочитав повідомлення. «Аруба каже, що сайт захищено пакетом безпеки, якого вона ніколи не бачила. Я теж про це не чув. Називається Лабіринт. Лабіринт різних маршрутів і помилкових слідів. Вона випробувала всі стандартні засоби. Жодної радості».
  Санчес витріщився на екран. — Є різниця, — розгублено сказала вона.
  «Що?»
  «Між лабіринтом і лабіринтом. Лабіринт має кілька маршрутів і тупиків. Ви повинні вибрати, яким шляхом піти. Лабіринт однокурсовий. До центру тільки один шлях. Якщо ви входите в лабіринт, ви врешті дійдете до середини. Лабіринт може потрапити в пастку назавжди».
  Він запитально звів брову.
  На її обличчі промайнув сумний вираз. «Мій батько читав нам з Ліною вечорами. Ми всі любили міфологію. Мінотавр мене завжди захоплював. Істота — напівлюдина, напівбик — на острові біля Криту. Дедал, хлопець, який зробив воскові крила? Він побудував лабіринт, щоб ув'язнити Мінотавра. Його називали лабіринтом, але технічно це був лабіринт». Вона відвела погляд від екрану. «Вона сказала, як важко це буде зламати?»
  «Ні. Вона надішле кілька пінгів, щоб побачити, куди вони ведуть. І навіть якщо вона пройде через Лабіринт, їй доведеться простежити проксі-сервери».
  «Тож немає способу визначити, звідки походить сайт?»
  «Ні». Джейк почесав бороду тильною стороною долоні. «Це може бути будь-де у світі».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 53
  Чоловіче, якщо мені пощастить, вона зійде сюди. Якщо мені пощастить, вона сюди спуститься. Якщо мені пощастить, вона...
  «Гей, чувак, ти розмовляєш сам із собою».
  О, лайно. Трей закрив рота.
  «Вибач, чоловіче», — сказав він Полі.
  Він не хотів розлютити Полі і бути вигнаним з клубу. Він і Дубі були найновішими учасниками.
  Усі вони тусувалися в напівдобудованому підвалі будинку, який орендувала мама Полі в Анахаймі, посеред округу Орандж.
  У шортах, босоніжках і толстовці Трей розтягнувся на дивані, від якого тхнуло черствим Doritos, розлитим пивом і каструлею. Останній запах був завдяки Ділану, який отримав прізвисько Дубі, тому що від нього завжди пахло так, ніби він щойно курив джойнт.
  Трей проводив час, прокручуючи свій телефон, а Дубі синхронізував новий джойстик із відеомонітором, щоб вони могли грати в багатокористувацькі ігри.
  Налаштування були класними, і Трей хотів надіслати кілька селфі звідси, але нікому з членів H8ers, допущених до внутрішнього кола, не дозволили написати повідомлення. І він ніколи цього не робив, ніколи, тому що це правило прийшло прямо від хрена з холодними очима, який сидів на стільці, що обертався перед п’ятьма моніторами, дивився й друкував, дивився й друкував, а іноді робив десятисекундну перерву, щоб сьорбнути чаю .
  Чувак витягнув Трея.
   Коли Полі вперше впустив його в підвал, Трей підійшов до хлопця й представився. Чоловік нічого не сказав, але продовжував сідати.
  Полі пояснив: «Ви можете називати його адміністратором».
  «Круто».
  Адмін не носив ні футболок, ні толстовок. Він носив темні костюми, як батько Трея, коли був на суді, особливо для винесення вироку. Від цього він чомусь став ще страшнішим — хакером у костюмі.
  Незважаючи на тривогу з приводу хакера, Трей усе ще вважав себе одним із найщасливіших людей у світі — доволі смішно, тому що клуб і веб-сайт H8ers.org були присвячені тролінгу Люксів, щасливчиків, які мали вразливі люди, як він. ніколи не отримував.
  Без текстових повідомлень.
  І ніякого бурмотіння собі вголос.
  Щасливчик . . .
  Тому що, як і Дубі, він випадково натрапив на сайт кілька днів тому і подумав, що помер і потрапив на небеса.
  Хоча на інших дошках і сайтах було багато тролів, H8ers.org займався тролінгом. Ніякої іншої мети. Він приєднався і поквитався з колишньою — ну, дівчиною, з якою він хотів піти, але майже ігнорував його. І він також доксував боса, ну, колишнього боса.
  І тут сталося диво.
  Він отримав безпечний електронний лист від власника сайту — Полі, — який побачив його IP-адресу та помітив, що він живе неподалік. Чи хотів він приїхати і потуситися в клубі H8er? Може бути волонтером зробити якусь роботу?
  О, чувак, так. Він отримав свою худу дупу тут, на своєму скейтборді, за двадцять хвилин.
  Те саме з Дубі, який жив ще ближче.
  Двоє пішли на їжу та винесли сміття. Іноді вони спостерігали, як адміністратор повністю домінує в іграх FPS, набираючи найвище співвідношення вбивств/смертей, яке вони коли-небудь бачили. Він дозволив би їм пограти теж, хоча на коробках, які виглядали так, ніби вони належали стародавньому Риму чи ще десь.
  А потім була мама Полі.
  Чоловіче, якщо мені пощастить, вона прийде сюди. Якщо мені пощастить, вона прийде сюди. Якщо мені пощастить, вона прийде сюди.
  Цього разу він був обережний, щоб не сказати це вголос.
  «Хм». Полі читав текст — оскільки він відповідав за сайт, то міг писати й робити все, що забажав. Він був важким чуваком, приблизно на двадцять п’ять — на шість років старший за Трея та Дубі. «Здається, він у безпеці».
  Щойно відбулося якесь лайно. Павук — так званий фіксатор H8 — ледве не заволодів Люксом на ім’я Таня в Дель-Ейрі, але поліція вчасно дізналася про це та врятувала її. Що було дурницею, на думку Трея, тому що вона була гаряча, як перша дівчина, яка загинула у фільмі про слешер, і було б круто побачити фотографії її тіла.
  Трей і Дубі спостерігали, як адміністратор зламав усі світлофори в окрузі Орандж, щоб Павук міг втекти, що, схоже, спрацювало нормально.
  «І той поліцейський живий», — сказав Полі. «Хлопець, якого застрелив Павук».
  Адміністратор зиркнув на Полі крізь окуляри в товстій круглій оправі. «Це був не поліцейський ». Його тон був чистим льодом. «Я сказав тобі це. Пам'ятаєте? Це був хакер . Чапля».
  Полей почервонів. «Я маю на увазі лише копа».
  «Хакер — це протилежність поліцейському, чи не так? Це не те питання, на яке ви маєте відповісти. Це називається риторичним. Подивіться якось». Адміністратор повернувся до екранів, скануючи. «А поліцейський оркестр рухається з Дель-Ейра? Вони використовують назву Павук. Вони забили».
  — Чорт, — сказав Трей. «Як?»
  Адмін не відповів. Він читав інше вікно. «О, фантастично», — виплюнув він.
  Полі схопив жменю попкорну з відкритого пакета на столі поруч із ним і підійшов ближче.
  «Відійди». Адміністратор кинув на нього похмурий погляд. «Крихти».
   Полі, здавалося, не зважав на це, він завис неподалік, жуючи, дивлячись на екрани. «Що це?»
  Адміністратор вказав на домашню сторінку H8ers.org. «Вони теж знайшли сайт».
  «Вони взяли Павука та сайт», — сказав Полі, наповнившись ротом попкорну, звернувши на себе ще один холодний погляд адміністратора.
  Трей не міг повірити, що хтось так швидко дістався до них. «Ви впевнені?»
  Адмін зітхнув. «Чи зрозумієте ви, якщо я скажу, що мій сценарій реєструє кластер пінгів протоколу керуючих повідомлень Інтернету, які були унікальними, похідними від певних мозаїк багатошарових проксі-серверів, які я розпізнаю?»
  «Я . . .” Його мозок забилося, як поганий автомобільний двигун. Він спробував ще раз. "Я, е-е..."
  «Тихіше». Адміністратор помахав йому рукою, а потім почав бурмотіти собі під ніс. «Мав приїхати з Джорджіо. Мудак, мабуть, мав резервний пристрій у своєму будинку в Морено-Веллі». Він примружився на екран. «Так, це все. Я бачу підпис. Диск Seagate. Павук пропустив це, коли був там. І Джорджіо, мабуть, десь написав слово «Павук». Наклейка чи щось подібне. Люди думають, що комп’ютерні дані потонуть вас. Ручка і папір у сто разів небезпечніші».
  Трей бачив, як Адміністратор і Полі були справедливо розлючені.
  Полі плюхнувся в крісло, насипав ще попкорну. «То що це означає?»
  «Це означає, що ми рухаємося швидше. Ось і все».
  Полі буркнув і посміхнувся Трею з шматочками пожованого попкорну в зубах. «Все добре, чувак. Просто життя в темній мережі».
  Коли Трей отримав запрошення прийти до клубу H8er, Полі завів його в спальню в глибині підвалу та знову заліз на ліжко, де він грав у ігри на своєму телефоні.
  Це було схоже на дивну співбесіду.
  «Трей, Трей, Трей . . .” У той час Полі їв невеликі пончики.
   «Як вам наш клуб?»
  «Це круто. Мовляв, найкращий».
  «Чи публікували ви чиюсь історію на Стіні звинувачень?»
  Трей відчув тремтіння від хвилювання. «Ще ні. Але я буду. Маю на увазі деяких великих мудаків. У десятому класі був такий тренер і...
  «Ти знаєш, Трей, було б непогано, щоб ти нікому розповідав, де знаходиться наша операційна база».
  «Я б ніколи. Наче справді. І я знаю, що ігри потрібно робити лише на телефоні. Ніколи не морпег».
  Когось у багатокористувацькій онлайн-рольовій грі можна відстежити.
  Полі пильно його розглядав. «Знаєш, що відбувається, Трей? Коли ми вибираємо ім’я, а Павук відвідує їх?»
  «Так, звичайно».
  «Тебе це турбує, Трей?»
  «Ні, сер». Він сяяв. «Я думаю, що це круто. Ці лохи, Люкс? Вони на це заслуговують».
  Полі знову подивився на нього, а потім сказав: «Ласкаво просимо до H8ers».
  І запропонував мішок пончиків. Трей не був голодним, але все одно взяв один, не звертаючи уваги на відбитки пальців кольору Чито на шоколаді.
  Але зараз пам’ять зникла, і Трей повернувся до сьогодення, дуже сильно, тому що двері відчинилися, і вона спустилася сходами.
  мама . .
  Серце Трея защеміло, побачивши її появу — від її туфель, що нагадують мене, до її довгого волосся та кожного пишного вигину між ними.
  Мати Полі зазвичай носила обтягуючі штани для йоги та короткі топи, які підкреслювали її засмаглий живіт, — ніколи не надягала жодних химерних футболок чи сніданків, а її парфуми підштовхували його гормони.
  Вона настільки не знала, що вони роблять, що адміністратор навіть не потрудився натиснути Alt-Ctrl-F6, щоб переключитися на невинне вікно, коли вона спустилася вниз. Вона ніби навіть не знала, що таке комп’ютер. Як і багато жінок.
   Вона несла кулер газованої води та декілька пакетів чіпсів. Ще більше пончиків.
  Трей зіскочив з дивана, щоб допомогти, вдаривши Дубі, який вилаявся.
  Він посміхнувся їй, і його молитви були почуті. Вона усміхнулася у відповідь — жінка, з якою він кохався вже п’ять разів. Хоча кожного разу він був сам у душі.
  Чи станеться це колись по-справжньому?
  Що ж, йому пощастило, що його вибрали H8ers. Може, йому знову пощастить.
  Не було соромно бути трохи Люксом.
  Вона звернулася до сина. «Як справи, люба? Все добре?»
  «Звичайно, мабуть». Полі, звісно, нічого не розповів своїй матері про безлад у Дель-Ейрі, коли дівчина з фільму про слешер все ще жива, а їхній лаборант утікає.
  «Вам, хлопці, тут комфортно?»
  Не відриваючись від екрану, адміністратор сказав: «Ми в порядку».
  Дубі порився в кулері, мабуть, незадоволений вибором. Але Трей не зводив з неї очей і сказав: «Дякую за, знаєте, речі».
  «Будь ласка, Трей».
  OMG, вона запам'ятала його ім'я.
  «Коли закінчиш, можеш зібрати сміття та винести його на вулицю?»
  «Так, абсолютно».
  «І не забудьте розділити переробку».
  «Напевно. Я теж добре попрацюю».
  Ще одна посмішка.
  Дивлячись, як вона піднімається сходами, Трей перевірив, чи його футболка була достатньо стягнута, щоб прикрити його промежину.
  Полі отримав текст. «Павук безпечний. Я скажу йому, щоб він йшов до наступного в списку». Він надрукував відповідь, потім глянув на Трея та Дубі. «Хочеш побачити, хто це?»
  Він бачив власне хвилювання, яке відбилося на обличчі Дубі. Вони підійшли до комп’ютера й стали позаду адміністратора, який пробурмотів: «Збоку. Станьте збоку, а не позаду мене».
  Вони рушили до нього з флангу.
  Пальці адміністратора літали по клавішах.
  З'явилася картинка. Вродлива жінка років двадцяти з волоссям, заплетеним у каскад довгих кос, тримала сертифікат. Трей не міг прочитати напис, але вона демонструвала його, ніби щойно виграла приз. Вона носила брючний костюм, що було проблемою для професійних жінок. Ти ніколи не бачив нічого хорошого.
  Як і у багатьох Люксів на Стіні провини, на її обличчі був дурний вираз: впевнена усмішка.
  Вираз обличчя був би зовсім іншим, коли б її спіймав Павук.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 54
  Наталі Джексон зробила перший ковток гарячого пива, запотівши скельця окулярів у червоній оправі.
  Коли слова на сторінці розпливлися, вона відкинулася на спинку м’якого крісла й вдихнула звуки й запахи свого улюбленого кафе. Їй сподобалося це місце, тому що ніхто не заперечував, якщо вона замовила лише одну чашку кави й випивала її протягом години. Або два.
  Її окуляри прояснилися, і вона знову поглянула на товстий стос роздруківок і рукописних нотаток, які стискала в руці. Висновок, до якого вони її привели, здавався неможливим. Вона була інженером. Можливо, молодий інженер, але її елітна освіта фактично міцно закріпила її. Закінчивши 1 відсоток найкращих у своєму класі в Університеті Говарда, вона отримала стипендію в Стенфорді, у Кремнієвій долині, де вона здобула ступінь магістра.
  Тепер вона перебувала в Південній Каліфорнії, займалася кодуванням на фрілансі, і в той час обмірковувала, у яку з ІТ-фірм, які невпинно її наймають, їй вибрати роботу.
  Одна з цих компаній два тижні тому найняла її для написання коду. Їй сподобалося це місце — воно багато сприяло освіті. І вона також була вражена кількістю чорношкірих жінок-інженерів, які працювали в компанії. Тому вона хотіла добре виконати завдання. І Наталі думала, що має.
  Але код мав інше мислення.
  Гаразд, почніть спочатку з...
   «Привіт!»
  Вона підстрибнула, мало не впустивши папери, і подивилася в темно-карі очі чоловіка, який підійшов до її столика ззаду. Гарний, йому було близько тридцяти, він був одягнений у темно-коричневі штани та темно-синю спортивну куртку. Отже, бізнесмен якийсь.
  Відповідальний, соціальний, забезпечений. А оскільки його сорочка була яскраво-зелена, вона вирішила, що йому не бракує впевненості в собі. Першу перешкоду, хоча й низьку, було подолано.
  З іншого боку, він міг бути психічним убивцею, наскільки вона знала.
  Але інженери завжди залишають за собою остаточне рішення, поки не будуть встановлені всі факти.
  І Наталі зробила це зараз.
  Він подарував їй обеззброюючу посмішку з ямочками. «Чи можу я позичити ручку?» Він підняв згорнуту газету, показуючи частково складений кросворд. «Закінчилося чорнило».
  «У мене є запасний». Вона потягнулася до чорної шкіряної сумки, що лежала в кріслі поруч із нею, і поклала її собі на коліна.
  «Можна я?» Він показав на вільне місце, дочекався її схвального кивка й сів.
  Його погляд ніколи не блукав нижче її декольте. Чи тому, що вона була у вільному чорному светрі та широких джинсах, чи він насправді був . . . джентльмен ?
  Вона перебирала свою сумочку, опустивши очі. Гарячі хлопці зазвичай до неї не підходили. Вона знала, що випромінює розгублену, ботанську атмосферу, але це була лише вона. Перетворення тривали недовго. Йому було цікаво? Вона не могла сказати — це свідчить про те, як довго тривав її сухий період.
  Він дістав свій телефон, перевірив на екрані повідомлення, надіслав одне й поставив пристрій на стіл біля неї.
  Десь тут є один ». Вона кинула йому вибачливу посмішку й продовжувала нишпорити.
  Він нахилився ближче. «Це ручка чи губна помада?»
  Він помітив це раніше за неї. Вона підняла кулькову ручку й подала йому її нервовими пальцями. Цей хлопець її зовсім збентежив.
   «Ви скручуєте кінець». Вона показала йому. «Я не можу використовувати клацаючий верх. Зрештою я постійно натискаю їх, не замислюючись. Зводить усіх навколо з розуму, розумієте?»
  Господи, я лепечу. . .
  Він вислизнув ручку з її рук. «Дякую».
  Коли він простяг руку, манжет його сорочки трохи відсунувся, показуючи дві чорні лінії на зап’ясті. Здавалося, вона не могла зупинити свою безглузду балаканину. «Я бачу, ти любиш бодіарт. Учора я отримала нове чорнило, — сказала вона, підтягуючи рукав, щоб показати голову єдинорога на своєму передпліччі.
  «Приємно». Він захоплювався татуюванням.
  Вона думала, чи він покаже їй свій, але його увага звернулася до кросворду, де, здавалося, був лише один порожній рядок. Мабуть, він не буде задоволений, поки не закінчить розпочате.
  Як і вона, певним чином.
  Він покрутив ручку й зосередився на кросворді. «Хм, десять букв. «Швидке засідання правління». Він показав її їй.
  Вміло розгадуючи головоломки, вона миттєво розгадала їх. Чи повинна вона сказати йому відповідь?
  Він розгадав це, перш ніж вона встигла прийняти рішення. «Швидке засідання дошки» — «Швидкі шахи». Розумний».
  Вона посміхалася, коли він нотував листи.
  Темні очі звернулися до неї. «Закінчив. Тепер я можу спокійно померти».
  Вона розуміла, що він мав на увазі, але його слова трохи тривожили.
  Він узяв свій телефон біля неї й простягнув їй ручку.
  «Тримай це». Вона відмахнулася від нього. «У мене є ще мільйон».
  «Мило з вашого боку. Я новачок у цьому районі. Можливо, я побачу вас тут знову».
  Він вийшов із кав’ярні, дзвіночки над дверима дзвонили за ним.
  Наталі знову звернула увагу на документи. Її бос очікував, що новий код, який вона написала, буде завершено та налагоджено післязавтра. Але, здавалося б, з власним розумом. . . постійна помилка залишилася, і вона просто не могла її виправити.
   Наступні півгодини вона провела, переглядаючи папери та шкрябаючи на полях. Потім поглянула на годинник і, здивуючись, побачивши, скільки часу минуло, запхала папери в сумку.
  «Вирушаєте?» — закликав її худий бариста.
  «Якщо я не повернуся, щоб погодувати його, мій пес з’їсть диван, як минулого місяця».
  Він поманив її до стійки. «У вас є рятівний золотистий ретривер, чи не так?»
  «Ведмедик Пух. Правильно».
  Він простяг собаче печиво. «Ось, прийми мирну жертву».
  Вона подякувала йому й поклала ласощі до кишені, перш ніж піти.
  Погода була винятковою. День Південної Каліфорнії на замовлення. Вона пройшла два квартали в напрямку свого будинку через безлюдний район.
  Вона пішла тротуаром, думаючи, чи побачить вона коли-небудь знову Гарячого Хлопця, і повернула за ріг.
  Наталі раптом зупинилася.
  Він стояв там, ямочки на повній видимості, наче він чекав на прибуття свого побачення та з нетерпінням чекав особливого вечора.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 55
  Кармен ледь не подолала звуковий бар'єр, діставшись до озера Ельсінор.
  На пасажирському сидінні Герон був блідий. Їй справді доведеться принести йому драмаміну перед наступною поїздкою.
  Після того, як Арубі не вдалося зламати Лабіринт, вони з Героном спробували новий підхід до пошуку жертви E-city. Зрозумівши, скільки міст Південної Каліфорнії мають назви з двох частин, як-от Сан-Дієго та Лос-Анджелес, вони зібрали всіх потенційних жертв зі Стіни звинувачення H8ers.org, розширивши пошук, включивши міста з літерою «E» на початку будь-якої частини. їхніх імен.
  Наталі Джексон жила на озері Ельсінор. Її рейтинг як потенційної мішені піднявся на перше місце, коли Деклан дізнався, що минулого місяця в LA Herald написали про неї історію про те, як вона отримала відзнаку від групи жінок-науковців. У статті згадувалося про стипендію для вступу в Стенфорд, що зробило її Люксом і дало їй право на місце на стіні.
  Вони намагалися зв’язатися з нею, але дзвінок перейшов просто на голосову пошту. Адміністратор на робочому місці Наталі повідомила їм, що її немає на день.
  Кармен повідомила про загрозу на станцію Озеро Ельсінор офісу шерифа округу Ріверсайд, і заступників було направлено до квартири Наталі.
  Коли вони наблизилися до міста, Херон глибоко вдихнув і сказав: «Соціальні мережі». Він дістав свій комп’ютер із сумки для речей і несамовито друкував, поки вона їхала.
   Він переглянув сторінки Наталі у Facebook та Instagram. «Може щось мати».
  Наталі опублікувала десятки селфі в тому самому кафе в центрі Лейк-Ельсінор. Вона також сфотографувала вигадливі малюнки, які бариста додають у її каву, використовуючи спінені вершки, або шоколад, або карамель, або бризки.
  Герон чутно ковтнув, очевидно, намагаючись контролювати свій бурхливий шлунок, але не виконував завдання. «Якщо вона дотримується того самого розкладу згідно з часовими мітками на поштах, то, мабуть, зараз вона там».
  Вона погодилася. «Давайте подзвонимо на місце».
  «Не потрібно. Ми там». Він показав на перехрестя. «За рогом праворуч».
  Кармен занесла за ріг, різко кинула кермо ліворуч і послала машину на стоянку кафе.
  Перевіривши їхнє оточення, вона відстібнула ремінь безпеки та відчинила двері. «Викличте диспетчерську, почніть резервне копіювання таким чином. Я йду всередину. Залишайся тут. Я маю на увазі. У вас досить стріляли на один день».
  Кафе не було зайняте, і явно не було ні Наталі, ні Павука. Вона підійшла прямо до стійки, пройшовши повз трьох людей у черзі, показуючи своє посвідчення, щоб уникнути потенційних протестів.
  Вона повернула екран телефону до молодого бариста з сильним пірсингом. «Ви бачили цю жінку сьогодні?»
  «Це Наталі. Ти просто сумував за нею». Насуплені брови. «Вона в порядку?»
  «Вона була сама?»
  «Якийсь хлопець балакав з нею, але пішов раніше за неї».
  Кармен блиснула композицією артиста. «Це той?»
  Бариста примружився. «Може бути».
  Неприємна хвиля страху пронизала її, коли подробиці нападу її сестри кинулися назад у яскравих деталях. Як і повільно обертове тіло шеф-кухаря Рено Давіде.
  «У вас є уявлення, куди вона поділася?»
  «Вона поверталася до своєї квартири».
  «Вона керувала б?»
  «Ні. Вона завжди ходила пішки».
   «У який бік?» Кармен знала адресу, але не вивчала карту місцевості.
  Він показав на вулицю перед крамницею. «Чотири квартали на північ. Це залишилося. Будь ласка, дайте мені знати..."
  Кармен вибігла з кафе й мало не зіткнулася з Героном, який, очевидно, вирішив приєднатися до неї всередину.
  «Що в біса, Санчес?»
  Вона не встигла його розжувати за те, що знову проігнорувала її накази. «Наталі прямує до своєї квартири». Вона танцювала навколо нього і побігла: «Дзвони 9-1-1 знову. Нехай вони попередять депутатів, які прямують до її квартири».
  Вона не дочекалася підтвердження. Її припущення могли бути хибними, але вона не могла ризикнути. Вона пробігла ще два квартали, а потім завернула за ріг на мертвому спринті.
  І побачив Павука.
  Вона звернула увагу на кілька речей одночасно, звернувши увагу на чорне як смуга волосся, яке змінило його зовнішність. На ньому була ще одна відволікаюча сорочка, на цей раз яскраво-зелена.
  Але основна увага Кармен була зосереджена на жінці, яка боролася з ним, коли він тягнув її назад у провулок.
  Наталі била та чіпляла її за шию, а Павук міцніше стягував шнур навколо її горла, придушуючи її крики та перекриваючи повітря в легенях і кров у мозок.
  Не сповільнюючи швидкість, Кармен кинулася на них на курсі перехоплення, витягаючи свій «Глок» із кобури. «Стоп, федеральний агент!»
  Павукова голова різко повернулася до неї. «Черт».
  Скориставшись миттєвою відволіканістю свого нападника, Наталі вдарила його ногою по гомілці. Він скрикнув. Це була та сама нога, на яку націлилася Селіна. Наталі спробувала вирватися, але він сильніше смикнув за шнур, притискаючи її спиною до своїх грудей.
  Де був його пістолет?
  Кармен зупинилася за кілька ярдів, націливши приціл пістолета прямо на нього. «Відпусти її і ляжи на землю».
   Він послабив хватку за шнур, але залишив його обмотаним навколо шиї полоненого. Наталі шумно втягнула повітря, а він кинув погляд через плече на провулок позаду нього. «Я йду і беру її з собою».
  Вона трохи стиснула спусковий гачок, шукаючи чистого пострілу в голову. «Це не спрацює. Ніколи не так. Не робіть собі гірше. Відійдіть від неї, заведіть руки за голову і переплетіть пальці».
  Він кинув шнур і зробив кілька кроків назад, все ще тягнучи Наталі перед собою. «Ви також можете прибрати свій пістолет. Не можна стріляти в беззбройну людину».
  «Я точно впевнений, що не дозволю тобі взяти її й піти».
  «Тоді, я думаю, у нас проблема».
  Він повинен був знати, що прийде підкріплення. Він зволікав з часом, але чому?
  Без попередження він різко штовхнув Наталі, відкинувши її на тротуар. Коли Кармен кинулася до Наталі, Павук розвернувся й побіг.
  Наталі лежала нерухомо. Її череп тріснув об асфальт?
  Кармен помітила, що Павук повторює вдалу тактику. Він зарізав доброго самарянина, перевернув шкільний автобус і застрелив Герона, причому всі відволікаючі моменти здійснили втечу.
  Вона зіткнулася з дилемою. Її навчання та її співчуття вимагали від неї допомоги Наталі, але поліцейський у ній кричав, що вбивця тікає. Вбивця, який забрав би більше життів. Вбивця, який може повернутися, щоб завершити те, що почав із Селіною.
  Вона сховала зброю в кобуру й витягла камеру, постукуючи, мчачи за Павуком.
  «Дев'ять-один-один, яка у вас екстрена ситуація?»
  — Надішліть швидку допомогу в провулок біля Монтроуза, півклаца на північ від Брод-стріт. Є жінка. . . вона поранена». Кілька останніх слів вона вимовила, коли вибігла.
  «Яка природа її травм?»
   «Я федеральний агент і переслідую підозрюваного пішки. . . ми прямуємо на південь на Монтроуз. Просто принесіть їй швидку медичну допомогу.
  «Ми щойно отримали ще один дзвінок. Це той самий підозрюваний?»
  «Правильно. Мені також потрібна підтримка. SWAT, якщо він у вас є».
  Кармен відключено. Вона подумала, що той, хто телефонував, мав достатньо інформації, щоб отримати допомогу, куди потрібно. А тим часом їй довелося берегти дихання, якщо вона збиралася зловити Павука.
  Її телефон у кишені вібрував. Кол-центр намагався відновити зв’язок. Вона продовжувала бігати, качаючи руками й ногами, наближаючись до своєї кар’єри. У нього була перевага, але вона була стрункішою та швидшою, і він час від часу віддавав перевагу одній нозі — напевно, завдяки одному-двом ударам Селіни та Наталі. Його громіздкі м’язи також сповільнювали його.
  Звичайно, ці м’язи також зробили б його сильним супротивником.
  Вона підійшла ближче, подумала про свою зброю, але знала, що всяке лайно активується, коли ви стріляєте в спину підозрюваному, який тікав. До того ж, обмотавшись від бігу, вона не могла точно контролювати свій удар і могла влучити в невинного перехожого. Підхід Херона до кримінального розслідування проти вторгнення, PPI, дав їм зрозуміти, чому. Але не хто. Їй потрібен був живий Павук, щоб дізнатися, хто стоїть за H8ers.
  Ближче . . . ближче. Нарешті вона вирахувала відстань між ними і кинулася йому на спину, в результаті чого вони обидва впали на землю. Вона навмисно використовувала його тіло, щоб пом'якшити своє падіння, дозволяючи йому витримати висип на дорозі та прямий удар об тверду поверхню.
  Він завив від болю, перевернувся і почав наносити удари.
  Добре з нею. Навчання Systema включало прийоми наземного бою. Вона мала досвід боротьби з великими ворогами-чоловіками та навчилася використовувати силу нижньої частини тіла, свою швидкість і швидку реакцію, щоб захистити себе.
  З таким великим хлопцем, як Павук, вона вирішила, що найкраще вчинити — дозволити йому виснажитися, намагаючись завдати удару. Це була небезпечна тактика. Якби йому вдалося підключитися, він міг би легко збити її з свідомості.
  Незабаром настане її смерть. І якби він не був озброєний зараз, то незабаром був би — з її Глоком.
   Більшість вуличних бійок тривали менше двох хвилин, і це було майже все, що потрібно, щоб вичерпати запаси сили, адреналіну та люті звичайної людини. Павук не став винятком, і його кулаки почали швидше махати, ніж замахуватися на неї.
  Вона вибрала свій момент і встромила кістки пальців пальців прямо в його адамове яблуко. З широко розширеними від шоку очима він схопився за горло й плюхнувся на спину. Вона кинулася, стрибнувши на його тіло, і використовуючи свої ноги, щоб притиснути його руки.
  У її пам’яті промайнув образ Герона, який так само потрапив під неї в долину Морено. Вона відкинула це.
  Павук хрипів і пилькав. Вона намагалася модулювати удар, але він все одно міг задихнутися, якщо його трахею було скомпрометовано. Іронія в тому, що він намагався перервати Наталі, не помітила Кармен.
  Що ж, карма може бути сукою. . .
  Але поки вона почула наближення сирен, Павук уже достатньо оговтався, щоб вимовити кілька хрипких непристойностей. Вона хотіла отримати відповіді, але знала, що її запитання чекатимуть, доки він не буде мірандізований. На відміну від телебачення, справжні допити на вулиці після бійки не відбувалися.
  Півтора десятка депутатів кинулися їх оточити. Один із заступників підняв Павука на ноги й начепив на нього браслети, перш ніж його партнер обшукав його.
  «Немає посвідчення», — сказав Кармен другий заступник. «Ні гаманця, ні кредитних карток. Дивно».
  справді? — сердито подумала вона. Що ж, відбиток пальця може дати їм ім’я.
  Перший заступник сказав Спайдеру, який зараз перебуває під вартою і, отже, відповідає за нього, що медичні працівники перевірять його.
  Після чергового нападу кашлю Павук звернувся до Кармен. «Сука».
  «Досить», — сказав перший поліцейський. Тоді він запитав її: «Ти хочеш зустрітися з нами на прийомі?» Він подвійно замкнув манжети. «Ми отримали попередню заяву від потерпілої, поки їй надавали допомогу медики. За бронювання ми висунемо йому звинувачення у викраденні, нападі, завданні побоїв і опорі. І ми будемо чинити обструкцію, бо чому б і ні?»
  Заступник щойно зайнявся метафоричним підняттям ніг, позначаючи свою територію, даючи зрозуміти, що їхній випадок має перевагу, те, за що вона — федеральна — переслідувала його. Добре з нею. Павук міг згнити в місцевій тюремній камері, поки вони не отримають посвідчення особи. Прокурор США та державні обвинувачі могли з'ясувати, хто першим накинувся на нього. Тим часом вона зв’яжеться з Холом і капітаном Вебстером, а також з Етьєном у Сан-Дієго, щоб повідомити про нашийник і переконатися, що вони пред’являть йому додаткові звинувачення до його пред’явлення.
  «Мені потрібно забрати свого партнера в кафе», — сказала вона. «Ми зустрінемо вас там».
  Вона зосередилася на Павуку, дивлячись на нього вниз. Бажання йому поговорити.
  Він витріщився у відповідь. Не зі злістю. Не зі страхом. Але з абсолютно плоским виразом обличчя.
  Вона стримала здригнення. Ті очі були бездонною пустотою. Раптом з'явилася думка: у людини не було душі.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 56
  Хороші новини просто надходили, — розмірковував Трістан Кейн, він же FeAR-15, адміністратор сайту H8ers, і ця думка була пронизана його тонко налаштованим сарказмом.
  Він зіткнувся з безліччю моніторів за своїм столом у підвалі будинку в Анахаймі, штаб-квартирі H8ers, у стані недовіри.
  Нарешті він отримав 360 на Кармен Санчес і дізнався, що Полі — науковець-ракетник, яким він був — вибрав рідну сестру Санчеса, Селіну, другою ціллю зі Стіни провини.
  Неймовірно.
  Хоча органи влади все одно розшукали б нападника на дівчину, Поулі гарантував, що Кармен Санчес, колишній агент ФБР, який став агентом DHS, за чутками, мав наполегливість медоноса, займалася справою.
  І вона привела головного вторгнення, Game-on Джейкобі Герона.
  Справжній 1337, як він сказав Павуку-Клоуну.
  Така ж еліта, як і прийшли.
  Кейн почув, як Полі сперечався з Треєм про те, чи кігті Росомахи були чистим адамантієм чи сплавом сталі та вібранію.
  «Ні, чоловіче», — сказав Трей, розчарований явним невіглаством Полі. «Доктор Маклейн намагався зробити щит Капітана Америки і...
  «Ти дурень».
   Кейн був упевнений, що Трей не знав, що означає це слово, але він, схоже, зрозумів, що це образа, і закрив рот.
  Третій сільський ідіот, Дубі, худий і розпущений, як Трей, хихікав, дивлячись у TikTok відео, на яких козли непритомніли.
  Насправді Трей мав рацію щодо кігтів, але Кейн не мав бажання приєднуватися до безглуздої дискусії.
  На його телефон пролунало повідомлення, яке повідомило ще більше поганих новин.
  Фоллоу заарештовано. Озеро Ельсінор. Жертва жива.
  Кейн вдихнув і заспокоїв голос. «Полі».
  Молодий чоловік приєднався до нього в супроводі пачки печива «Нантакет». Він пожував і запитав: «Ти щось знаєш про Росомаху?»
  «Не реагуй», — прошепотів Кейн. «Фоллоу заарештували в озері Ельсінор. Ціль вижила».
  «Хай мене! Що сталося?»
  Так багато для того, щоб не реагувати. Але Дурень Трей і Дурень Дубі, захоплені непритомними козлами, не почули спалаху Полі.
  «Ти маєш прийти туди зараз», — сказав він Полі.
  «Я думаю, звичайно, — сказав Полі.
  «Начебто добре».
  Полі втратив пекучу гостроту його різкого зауваження. Як приємно, мабуть, жити в забутті без підтексту. Молодий чоловік піднявся сходами, а Кейн сів вперед і разом почали зламувати код. Через кілька хвилин він завантажив нові сценарії разом із деякими, які написав давно. Він випустив кілька надійних текстових повідомлень, потім підвівся й потягнувся.
  «Чоловіче, я неохайний», — сказав він, оглядаючи своє робоче місце.
  «Ні, чувак», — запевнив його Трей. «Ти крутий».
  Трей сказав це тому, що був плаксивим підлабузником.
  А тому, що заздрив. Кейн знав, що маленький дурень підозрює його в тому, що він спить з матір’ю Полі.
   Яким він і був.
  «У мене є доручення. Зробіть мені послугу, ви обидва?»
  Голова Дубі піднялася вгору й опустилася вниз, наче собака-пупс. «Цілком, чоловіче. так Що завгодно».
  «Використайте трохи цього». Він кивнув на пляшку з розпилювачем на підлозі. Він містив кисневий відбілювач і видаляв не лише плями від шоколаду, але й відбитки пальців і ДНК — один із небагатьох очищувачів, який досяг останнього. «І відчистити всю робочу станцію».
  Дубі випалив: «Ви хочете, щоб ми використовували паперові рушники?»
  Він справді це запитував? «Паперові рушники підійдуть ідеально. Не забудьте стілець. І від’єднайте клавіатуру та мишу. Почистіть і їх».
  — Звичайно, — сказав Трей. Його очі світилися.
  Кейн натягнув свій чорний піджак від Armani.
  Він нахилився над основною клавіатурою й одночасно натиснув Alt, Shift і клавішу зворотної галочки — ту, що знаходиться під тильдою ліворуч від цифрових клавіш. Незграбне поєднання, яке ніхто не зробив би помилково.
  Він спостерігав, як рядки коду заповнюють кожен монітор, як Атлантичний океан, що вливається в розірваний корпус « Титаніка» .
  «Гей, хлопці, ви хочете щось на винос?» Кейна потішила їхня реакція. Здивування, що межує з шоком. "Піца звучить добре?" — спитав він, припускаючи, що цим двом подобається саме така їжа.
  Трей потужно посміхнувся йому. «Я цілком можу піти на пиріг».
  Дубі сяяв. «Так. Я наївся піци».
  Що з якоїсь незрозумілої причини викликало регіт обох.
  «Я піду заберу пару. Звичайна, пепероні?»
  «Так». Від одного з них.
  Що насправді не відповідало на запитання, але неважливо. Їхнє майбутнє міститиме багато чого, але піца будь-якого сорту не буде одним з них.
   Очі Трея були на його черевиках. «Справа в тому, чоловіче, що мені трохи не вистачає монет».
  Дубі зізнався, що в нього теж немає грошей, бо він витратив усе на траву.
  «Не турбуйтеся, — сказав він їм. «Це залежить від мене».
  Більше здивування. "Так?"
  Кейн підняв свій рюкзак, застібнув його. «Цілком».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 57
  Ув’язнення не було новим для Деннісона Фоллоу.
  У дитинстві він відсидів у підвалі.
  І він був знайомий з ув’язненими героями Шекспіра, які використовували в’язницю як драматичний засіб. Фальстаф, Мальволіо, Корделія. . . Єлизаветинський натовп збирався на вистави, хоча їхня система правосуддя часто передбачала «небути», як у роздумах Гамлета, «бути чи не бути», оскільки сокира виконавця та мотузка ката бачили багато дії.
  Він думав про в’язницю, сидячи на задньому сидінні крейсера заступника Т. Грегорі, коли його везли по трасі 74 від невдалого вбивства Наталі Джексон до ізолятора.
  Невдалий . . .
  «Дякую, Полі», — подумав він. Я тут через тебе. FeAR-15, Трістан Кейн, сказав йому, що молодий чоловік вибрав Селіну Санчес як другу жертву, тому що вона «була дуже гарячою у своєму трико». Її стосунки з Кармен Санчес не були очевидними з простого онлайн-пошуку, що було єдиним, що він зробив.
  Містер Бенедикт навчив Фоллоу не зводити з кутів, коли виникали проблеми життя і смерті.
  «Пірни так глибоко, як ніж, яким збираєшся скористатися», — сказав чоловік.
  Що ще гірше, агент Санчес завербував кібервоїна Джейка Герона.
  У Феллоу мало бути достатньо часу, щоб придушити Наталі, але Санчес прийшов туди якраз вчасно. І тепер він прямував до в’язниці, як і двох принців, синів Едуарда IV, кинутих у Лондонський Тауер Річардом III у 1400-х роках, де, на думку більшості вчених, вони були вбиті.
  Ці думки пригадують день, який дуже відрізняється від радісного часу з містером Бенедиктом, коли він зробив своє перше вбивство, стоячи біля свого наставника на березі озера Метьюз.
  Далеко не так.
  Фоллоу подзвонили, коли випадково він чистив свій улюблений багатофункціональний інструмент.
  «Деннісон?» — голос місіс Бенедикт прозвучав напружено.
  «Так».
  «Боюсь, у мене погані новини».
  Вона сказала йому, що містер Бенедикт мертвий.
  «Ні», — простогнав він, опускаючись на підлогу.
  Його наставник, людина, яка навчила його приймати Push.
  Щоб повністю розкрити свій потенціал.
  Фоллоу наблизився до сліз.
  Поліція повідомила їй, що містера Бенедикта застрелили, схоже на професійне вбивство, що збентежило їх, оскільки вони й гадки не мали, що він був найманим убивцею. Під час інтерв’ю вона вдавала, що не знає, але сказала Феллоу, що підозрює, що на її чоловіка уклав контракт картель.
  Якби Феллоу колись їх знайшов, вони б померли.
  І цей візит триватиме довго і відбуватиметься там, де неможливо буде почути їхні 120-децибелові крики.
  Поліцейська машина ковзала вздовж брудної ділянки шосе на схід від гір, що відокремлювали Ріверсайд від Лос-Анджелеса. Здали комерційні площі, потім будівельні, потім промислові, потім розчищену землю, чекають забудовників, або . . . нічого не чекаючи, судилося назавжди залишитися потрісканим від спеки брудом, запиленим і масляними плямами.
  Заступник Грегорі глянув на дзеркало заднього виду, дивлячись на нього крізь плексигласову перегородку.
  Феллоу витримав його погляд, доки заступник не відвів погляд. Можливо, щоб звернути увагу на дорогу, але, можливо, тому, що він підозрював, що його в’язень був спадкоємцем убивці повій з Ріверсайду, він же вбивця з озера Ельсінор, засудженого за катування та вбивство дванадцяти жінок і підозрюваного в півдюжині інших смертей у дев’яностих.
  Потім його думки повернулися до днів після смерті містера Бенедикта.
  Спустошення.
  депресія.
  І гнів. Сира лють.
  Фоллоу відчайдушно хотів дізнатися, хто вбив його наставника. Він звернувся до поліції, але мав бути обережним, щоб не викликати підозр. У будь-якому випадку вони були марні. Пані Бенедикт нічого не знала. Доктор Стілман покинув штат — розумно, враховуючи, що його робота неповний робочий день зводила смертоносних клієнтів із мафіозними босами та терористичними організаціями.
  Ах, містер Бенедикт, мертвий від рук невідомого вбивці.
  А Наталі Джексон була ще жива.
  З його боку — тому що він зазнав невдачі.
  Він звернув увагу на переднє сидіння, звідки заступник Грегорі дістав свій телефон, на якому надійшло повідомлення.
  "Га?" Брови офіцера зсувилися, коли він глянув на маленький екран.
  Фоллоу сказав: «Це фотографія вашого будинку».
  «Що?»
  «Тобі ось-ось подзвонять. Покладіть на динамік».
  «Ти на біса…»
  Його слова обірвав рингтон.
  Він приклав слухавку до вуха. «Хто це в біса?»
  Феллоу нагадав: «Спікер».
  Він вагався, а потім постукав по екрану.
  Голос сказав: «Слухай уважно, заступник Грегорі. У нас небагато часу».
  «Хто ти в біса?»
   Відповідь була FeAR — Трістан Кейн, ініціював один із їхніх планів на випадок надзвичайних ситуацій, які вони створили разом на випадок, якщо Фоллоу колись заарештують.
  «Ви бачите, де я?» — продовжував голос, не відповідаючи. «Поза межами вашого скромного дворівневого будинку, який, до речі, можна було б пофарбувати».
  Депутат зблід. «Якщо ти пораниш одну волосину...»
  «Волосся не відчувають», — спокійно сказав FeAR. «Однак я можу поранити решту чийогось тіла. І у вашої дружини, Сари, і у вашої доньки, Келсі, дуже гарні діти. Ваш син теж, але це мене не цікавить».
  «О, Боже. Ні, будь ласка. . .”
  «Тепер, коли я привернув вашу увагу, ось що станеться». Зітхання. «Ти слухаєш?»
  «Гаразд, добре». Він чомусь звучав як наляканий і змирений.
  «Ти зробиш саме те, що я скажу. На наступному повороті поверніть праворуч на Шістнадцяту вулицю».
  «Але всі наші транспортні засоби мають GPS. Кожен, хто їде іншим шляхом у транспорті для в’язнів, повинен пояснити, чому».
  «Ви хотіли уникнути затору».
  «Який трафік…»
  «Подивіться».
  Попереду вдалині стоп-сигнали спалахували червоним, оскільки рух сповільнився. Очевидно, аварія сталася на перехресті приблизно за півмилі перед ними.
  « Ти зробив це? як?»
  Феллоу, який уже скористався здібностями FeAR зламати систему контролю дорожнього руху, знав, що не варто його допитувати.
  «Тихо. У вашій машині дверні ручки ззаду?» — запитав FeAR.
  «Я—»
  «У вашої машини є ручки?» — тихо повторив він, від чого слова стали набагато грізнішими.
  «Так, але замків немає. Я керую цим звідси».
  «Відчиніть двері».
   Він зробив.
  «Я бачу, ти вже майже до шістнадцятого. Зробіть поворот», — наказав FeAR.
  Депутат Григорій зробив поворот.
  «Через кілька хвилин ви поїдете ліворуч на Хауелл-авеню. Це логічний маршрут, щоб дістатися вас на північ, обійти аварію. Зробіть поворот зі швидкістю менше п'яти миль на годину. Ваш пасажир відчинить двері та вийде. Потім розганяєшся до межі, сорок п’ять. А як побачите міцне дерево, протараньте його, лоб у лоб. На такій швидкості вас захистять подушки безпеки. Виходьте, відчиняйте задні двері і лягайте на землю».
  «Як я можу пояснити, що я розбив мою патрульну машину?»
  «Скажи їм, що ти повернув, щоб уникнути дитини на велосипеді. Гальмувати не було часу. Після зіткнення ви переживали про вогонь і витягли свого полоненого. Потім ти знепритомнів. Коли ти прийшов до тями, його вже не було. Ти поруч Хауелл. Повільніше.
  Він зробив.
  FeAR сказав: «Вона виглядала так мило».
  «Що?»
  «Ваша дочка сьогодні йде до школи. Ті сірі колготки, зелена спідниця і светр із зображенням лами. Знаєш, лише такі гарні дівчата, як вона, могли б вийти з рук у такому топі».
  По щоці депутата текла сльоза. Тепер він, здавалося, відчайдушно намагався втекти. Він сказав: «Буде велике розслідування. Записи мого мобільного телефону покажуть, що я писав або розмовляв безпосередньо перед аварією».
  «Ні, не будуть», — по суті сказав FeAR. «Ти готовий?»
  Феллоу знав, що FeAR скерував запитання до нього. «Так», — гукнув він із заднього сидіння.
  Машина наближалася до Хаула. Це був поворот ліворуч, тож він пошмигнув до правих дверей, повернувся й схопив ручку.
  — Я повертаюся, — сказав заступник Грегорі Феллоу. «Будь ласка, не дозволяй йому завдати шкоди…»
  Він не почув очевидного завершення цього речення, коли потягнув за ручку, штовхнув двері й вийшов. Навіть у віці до п'яти миль на годину, це був незручний маневр без використання рук. Він хитався, як новонароджений жираф, але зумів утриматися у вертикальному положенні. Він помчав до кущів, не потрапляючи в поле зору найближчих будинків.
  Потім, за сценарієм, заступник Грегорі запустив двигун. Через десять секунд автомобіль перекинувся через бордюр і врізався прямо в міцний дуб. Фоллоу сподівався, що він справді не загорівся, що викликало б підозру щодо того, чому заступник був надзвичайно хрустким, тоді як його в’язень дивом уникнув тієї ж долі.
  Але ні. Жодного полум'я, лише пара із системи охолодження.
  Фоллоу сподобався план втечі. Він подумав про Cyclosa , тип павука, який подорожує на повітряній кулі. Щоб швидко втекти, він піднімається якомога вище, потім відкидається на спину і викидає в повітря шовковисті пасма. Нитки стикаються над головою й утворюють трикутник, який служить парашутом, який несе істоту геть.
  Великий двигун заревів, і він обернувся й побачив чорний «Кадилак Ескалейд», що мчав назустріч. Водій швидко зупинив позашляховик і виліз. На ньому був чорний костюм, біла сорочка і темна краватка. FeAR сказав Фоллоу, що хтось на ім’я Лучано буде відправлений за ним, якщо щось піде не так. Від кучерявого чорного волосся водія до італійських туфель він був схожий на Лучано. Його бочкоподібні груди й схожі на сосиски пальці кричали найманими м’язами.
  Він нічого не сказав, оскільки універсальним ключем зняв манжети.
  Звільнившись від обмежень, Феллоу піднявся на заднє сидіння, а водій втиснувся за кермо й поїхав з місця аварії, зберігаючи швидкість автомобіля на обмеженні.
  Не дивлячись на дорогу, Лучано підняв рюкзак із переднього пасажирського сидіння й передав його йому. «Ось, містере Феллоу», — сказав він із сильним бруклінським акцентом. «Всередині є телефон-записувач. Також ключі до нових коліс. Куди ми зараз йдемо». Його темно-карі очі зустрілися з очима Феллоу в дзеркалі заднього виду. «Ще кілька речей, які ви захочете. Внизу».
   Він розстібнув сумку й знайшов телефон і ключі, поклавши обидва в кишеню. Пістолет також, Glock 17, більша модель, і два повних магазини. У сумці було десяток пар прозорих вінілових рукавичок, які він волів носити. І маленька біла картонна коробка. Він затріщав, коли він підняв його. Він зняв кришку.
  Лучано сказав. «Ти хочеш більше таких, я знаю хлопця, який знає хлопця, який може купити їх для тебе дешево. Просто скажи слово».
  Деннісон Феллоу рідко посміхався, але зараз він підійшов ближче.
  Усередині було півдюжини маленьких білих пігулок у вигляді колеса рулетки.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 58
  Кармен хотіла щось вдарити. важко.
  Їхній злочинець — чоловік, який за останні сорок вісім годин позбавив життя двох людей і намагався забрати ще двох, у тому числі життя її сестри, — утік.
  Вони з Героном усе ще були в окрузі Ріверсайд, у передгір’ях Санта-Анас. Вони забронювали номер у негламурному, але зручному готелі Avanti Inn. Джейк зареєструвався — звичайно, використовуючи одну зі своїх захищених від вторгнення анонімних кредитних карток, виданих фіктивним людям офшорними банками. Абсолютно законно, якщо ви сплатили рахунок.
  Вони були не одні. З ними була Наталі Джексон. На щастя, вона отримала лише незначні травми. Молода жінка, явно сильніша, ніж передає її дещо витончена зовнішність, відмовилася від транспортування до лікарні.
  Кармен подумала, що вбивця, ймовірно, пішов далі, але її захисні інстинкти спрацювали, і поки психа не схопили чи не схопили, вона тримала Наталі поруч.
  Зі свого боку, Наталі абсолютно не могла збагнути того факту, що вона стала мішенню, тому що вона заробила — а не отримала — стипендію та досягла певного успіху в бізнесі, де, як правило, переважали чоловіки.
  «Це не має сенсу», — пробурмотіла вона, поправляючи скуйовджене волосся, а потім насунула окуляри в червоній оправі вище на ніс, цю звичку Кармен помітила з моменту, коли вони зареєструвалися.
   Герон сказав: «Зовсім жодного. Вони просто група проблемних маленьких хлопчиків. Які також є дуже, дуже небезпечними».
  Наталі взяла кулькову ручку з тумбочки й почала клацати нею, розсіяно й вимушено, аж поки, здавалося, схопилася й зупинилася. Вона впустила інструмент глибоко в сумочку.
  Їх розгляд атаки вже приніс свої плоди. Техніки з місця злочину, які зібрали заплановану гарроту, сказали Кармен, що це коаксіальний кабель. Професіоналізм Наталі як комп’ютерного інженера дав зрозуміти, чому він обрав саме цей метод страти — знову ж таки причиною смерті було розраховано, щоб щось повторити життя жертв.
  Найважливішим є те, що арешт на озері Ельсінор нарешті встановив ім’я людини, яка назвалася Павуком. Він був надто розумним, щоб взяти з собою посвідчення особи на місце запланованого вбивства, але він більше не міг ховати обличчя.
  Кармен надіслала його фотографію Маусу, який завантажив його до найбільшої у світі бази даних фотознімків. Швидке сканування штучним інтелектом понад десяти мільярдів загальнодоступних зображень, зібраних з Інтернету, призвело до попадання.
  Павуком був Деннісон Монтегю Феллоу. Цікаве ім’я — ще більш дивне, оскільки судові протоколи показують, що він змінив своє друге ім’я (по батькові, Джеймс) на теперішнє.
  Озброївшись новою інформацією, Маус швидко знайшов його місце проживання, будинок на одну родину в Санта-Барбарі. Кармен міркувала, чи подавати свідчення під присягою на ордер на обшук самій, чи залишити це одному з поліцейських детективів. Враховуючи їхню ситуацію, вона вирішила не відривати півдня від розслідування, коли вона могла переглянути повернення ордера та опису після його вручення.
  Маус досліджував минуле Феллоу, знайшовши звіти шкільних психологів і записи неповнолітніх про підглядання, знущання та напади, що зрештою призвело до його виключення з державної освіти. Потім навчався вдома. У нього не було проблем із законом, коли йому виповнилося вісімнадцять. Більш глибоке занурення виявило, що він був оператором кол-центру — Кармен і Герон поділилися піднятими бровами. Він мав би доступ до великої кількості особистої інформації про клієнтів, тобто потенційних жертв.
   Їхні брови піднялися ще вище, коли вони дізналися, що його батьки загинули в результаті дивного сценарію вбивства та самогубства. У звіті про справу слідчого агентства було зроблено висновок, що його батько додав отруту до їхніх вечірніх коктейлів.
  «Неможливо, щоб Феллоу виріс у нормальному, стабільному середовищі», — сказала Кармен.
  — Згоден, — сказав Герон. «Вбивство-самогубство є крайньою формою вторгнення в сім’ю. Напевно, Fallows давно не працювали за межами графіків».
  «Згідно зі звітом поліції, Фоллоу був їхньою єдиною дитиною і успадкував будинок». Вона розглянула наслідки. «Він досі там живе».
  Вона зателефонувала в поліцію Санта-Барбари і попросила їх обшукати це місце, а потім витягнути та влаштувати спостереження. Для такого організованого злочинця, як він, було б майже неможливо ризикнути повернутися додому. Але вона була сповнена рішучості охопити всі можливі випадки.
  Потім вона попросила Мауса доручити Деклану керувати системою невідомих стосунків Homeland Security Investigations, яка шукала у величезних базах даних, щоб знайти зв’язки між людьми та інциденти, які не були очевидними на поверхні.
  Результати з’явилися невдовзі. Вона примостила свій ноутбук на хиткому журнальному столику. «Чапля. Дивіться».
  Серед звітів про інциденти, які Деклан виявив, були три нерозкриті справи про зниклих безвісти. Перехресний пошук у незрозумілій системі стосунків показав, що всі троє придбали техніку в American General.
  Вони могли дзвонити щодо своїх продуктів — дзвінки, на які міг би прийняти Феллоу. Вона наказала Маусу зв’язатися з компанією.
  Вона ходила туди-сюди по яскравому килиму готельного номеру, який тепер став тимчасовою базою операцій. Офіс шерифа запропонував їм місце в одному зі своїх закладів, але їм з Хероном потрібен був простір для роздумів. . . і робити речі, які технічно можуть не підпадати під належну процедуру.
   Речі, які стосувалися Аруби.
  Герон глянув на свій дзижчачий телефон. «Це вона».
  Він торкнувся екрана. «Ти на динаміку зі мною і Кармен. Наталі Джексон теж тут».
  «Я йду за борсуком у його норі», — сказав Аруба. Вона намагалася відстежити веб-сайт H8ers.org до фізичної адреси, намагаючись зламати пакет безпеки Labyrinth.
  Кармен і Герон перезирнулися. «Пощастило?» — запитала вона.
  «FeAR-15 має бути гарячим лайном. Ну, мені теж дуже жарко».
  Герон засміявся. «Тут немає аргументів».
  Кармен уявила модель купальника, яка стукає по клавіатурі.
  Або сидіти в гарячій ванні.
  Припини це, сказала вона собі.
  Аруба продовжив: «Я спробував грубою силою проникнути на сайт, і мене завадили. Є думки щодо розумного пароля? Я спробував очевидне лайно. «Лабіринт» і «Греція, Греція, Мінотавр, міф, Крит, Мінос, лабіринт, міфологія». Напевно, сорок інших».
  Кармен згадала своє дитяче захоплення міфологією. «Гесіод», — запропонувала вона. «Перша людина, яка записала грецькі міфи, близько 700 року до нашої ери».
  Це не спрацювало.
  Герон запитав Кармен: «Хто, на вашу думку, побудував лабіринт?»
  «Дедал».
  — Хлопець із восковими крилами, — втрутилася Наталі.
  «Правильно».
  Герон сказав: «FeAR створив цей лабіринт. Можливо, він ототожнює себе з Дедалом».
  Аруба відповіла за кілька секунд. «Ні».
  «Ікар, його син, так?» — спитав Герон. «Його самостійний політ не закінчився добре, але це може бути слово».
  «Ні», — повторив Аруба.
   Кармен дивилася на пошарпану завісу — засунуту, щоб ніхто не бачив їх зі стоянки. «Тим, хто вбив Мінотавра і втік з лабіринту, був Тесей».
  Черговий провал.
  Аруба додав: «І до речі...»
  Герон сказав: «Ти теж користуєшся грецьким алфавітом».
  «Точно так. Вперед і назад, верхній регістр, нижній регістр і комбінації мов».
  Так, подумала Кармен, ці двоє точно на одній сторінці. Тоді їй спала на думку ідея. «Тезей не міг перемогти Мінотавра поодинці. Йому потрібна була допомога жінки. Дочка Міноса дала йому клубок пряжі, щоб допомогти йому знайти вихід». Вона глибоко вдихнула. «Аріадна».
  Коротка пауза.
  "Я в". У голосі Аруби не було жодних емоцій.
  «Чи можете ви перевірити їх місцезнаходження?» — спитав Герон.
  «Я трасую через проксі-сервери». Аруба вдаряв по клавіатурі так сильно, що Кармен могла почути клацання.
  Вони чекали, здавалося, цілу вічність, перш ніж знову пролунав голос Аруби.
  «Зрозуміло. Ділянка закінчилася з односімейного будинку в Анахаймі. Надіслати вам адресу.
  Кармен глянула на нього. «Ми можемо бути там за тридцять хвилин. Спецназ округу Орандж через десять».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 59
  Горіхи Трея зморщилися до розміру горошини й попрямували на північ.
  З того моменту, як команда спецназу підвела таран до дверей підвалу будинку в Анахаймі й увірвалася, кричачи, не кричачи , командуючи та спрямовуючи на нього зброю, він був у стані жаху.
  Далі прийшла федеральна агентка, яка налякала його до лайна. Їй так не терпілося впитися в нього своїми кігтями, що навіть не потягла його дупу до поліцейської дільниці, а штовхнула його в крісло в гаражі після того, як хлопці з місця злочину — у своїх білих місячних костюмах — обшукали його.
  Агент повернув дитячі кошмари Малефісенти. Вона сіла навпроти нього й підсунула свій стілець так близько, що їхні коліна торкнулися. А якийсь хакер на ім'я Герон стояв за нею зі схрещеними руками.
  Йому цілком міг би знадобитися супутній, але вони розлучили його з Дубі. У Трея було дві проблеми. По-перше, Полі погрожував йому не розмовляти. По-друге, Малефісента ставила питання, на які він не знав відповідей.
  І йому явно не повірили. Чи може його ситуація бути гіршою?
  Агент Санчес хотів дізнатися про чувака на ім’я Феллоу, але Трей поняття не мав, хто це.
  Він розпалив свої сірі клітини, відчайдушно прагнучи будь-якої інформації, щоб позбавити її спини. «Ви маєте на увазі Павука?»
  Вона накинулася. «Так. А тепер розкажіть нам. Де. Є. Він?»
   «Я його не знаю, ніби знаю . Я ніколи не зустрічався з ним. Я про нього чув і все».
  «Добре».
  Копи говорили це весь час, і це не означало добре. Це означало, що твоя дупа бреше.
  Вона подивилася на нього так, ніби він був мухою, від якої навіть не варто відмахуватися. Він спробував ще раз. «Кажу тобі, я не знаю! Чесний. Я був тут пару днів і все. І він ніколи не був тут, коли я була. Клянусь».
  «Як би ти хотів провести наступні п’ятнадцять років у федеральній пенітенціарній установі, Трей? Я також не говорю про Федеральний клуб. Я подбаю про те, щоб ти опинився в місці, куди ми посадимо придурків картелю, бандитів, убивць. Місце, де на обід їдять таких м’яких тістечок, як ти». Вона нахилилася ближче. «Іноді буквально».
  О, Ісусе. . .
  Він не був упевнений, що буде першим. Він би блював чи писав у штани?
  «Хто в акторському складі?»
  «—»
  «H8ers», — сказав Герон. «Хто запустив веб-сайт?» Він не був таким божевільним, як вона. Довге волосся, коротка борода, він здавався досить непоганим чуваком.
  Трей хотів поговорити з ним .
  «Полі відповідав за це».
  «Хто він?» Тепер Малефісента знову була на нього.
  «Він живе тут зі своєю мамою».
  «Його справжнє ім’я?»
  «Це Наполеон, але всі його називають Полі».
  Відьма сказала Герону: «Тоді ім’я в договорі оренди було фальшивим». Вона повернулася назад. «Розкажи мені більше про цього хлопця Полі».
  «Більше я не знаю». Він підняв руки. «Клянусь».
  «Ви приєдналися до клубу, мета якого — тролити людей, і ви нічого не знаєте про те, хто ним керує?»
  «Як я вже сказав, пара днів і все!»
  Блювати, писати чи плакати?
  Вона була розчарована або поводилася розчаровано. «Ти справді не маєш про нього гадки?»
  «Ні. Я клянусь. . .” Він не знав, чим присягати. Тому він замовк.
  Агент сказав: «Свідки бачили жінку, каштанове або каштанове волосся, років сорока. Вона була тут пару разів. Хто вона?»
  «Це мати Полі. Вона не знала, що відбувається. Вона думала, що ми гуляємо, граємо у відеоігри».
  Тепер Герон нахилився ближче. «А як щодо FeAR-15?»
  «Про . . . ВООЗ?"
  «Полі, можливо, відповідав за сайт, але FeAR керував технічною стороною».
  Вистрілила ще одна сіра клітина. «О, він. Я знав його лише як адміністратора. Він не хотів використовувати жодних імен. Він страшний хрен».
  Леді-агент і Херон перезирнулися. Чи міг він використовувати таку мову, розмовляючи з копами? Ну, зараз вийшло.
  «Що ви знаєте про адміністратора?» — спитала вона його.
  «Клавіатура швидша за будь-кого, кого я коли-небудь бачив. П'є чай. Грає в ігри FPS, як ніхто, кого я коли-небудь бачив. Носить костюми. Ображає, начебто, усіх».
  Герон запитав: «Де він?»
  «Чувак сказав нам прибрати його робоче місце, і він пішов, щоб принести нам піцу. І він щойно замовив».
  І, можливо, це він видав їх копам. Холодний. Зовсім холодно.
  Агент Санчес глянув на Герона. «Тож наш друг знищив докази».
  «Ні. Добре. Герон на мить подивився на стелю, а потім знову опустив очі. «Це перешкода, правда?»
  Можливо, комп’ютерник все-таки був не в порядку.
  «Звичайно. І зовсім інший заряд». Вона похитала головою. «Поганий».
  Знову зморщуються горіхи.
  О, чоловіче. . .
   Агент Санчес глянула на свій телефон, перш ніж звузити очі. «Ви хочете сказати мені, що не знали, що Павук пішов убивати людей на Стіні провини?»
  «Ні! Справді! Немає підказки.
  Вона показала екран Герону, який його прочитав, а потім оглянула Трея з ніг до голови.
  Що це було? Дубі говорив, здаючи його?
  До біса розпродаж.
  Вона повернулася до нього. «Це та історія, якої ти тримаєшся?» Вона підняла руку. «Перш ніж відповісти, ви повинні знати, що брехня федеральному агенту є злочином. Більше людей страждають через це, ніж через сам злочин». Вона дозволила цьому зрозуміти. Я федеральний агент. А ти брешеш».
  Герон знизав плечима. «Порізаний і висушений».
  Трей постійно відтворював те, що Полі сказав йому, що станеться з ним, якщо він розповість комусь щось про H8ers.
  Але час для цього минув.
  Його плечі опустилися. «Я знав. Ми з Дубі знали, що відбувається. До біса, всі , хто заходив на сайт, знали. Ось чому ми були там». Сльози зараз. «Ми просто так втомилися від усього цього».
  «Втомився від чого?» — запитала вона.
  «Все. У нас так багато лайна. Усі H8ers. Це був спосіб поквитатися».
  Герон сказав: «Б’юся об заклад, ти багато в мережі».
  «Так, я граю. Я практично живу на Twitch».
  — А ти йди до чан, — сказав Герон. «4chan, 8kun, інші».
  «Так, саме там я почув про H8ers».
  Він нахилився вперед. « Коли ви чули?»
  «Я не знаю. Можливо минулого тижня. Слухай, я просто був . . . Полі побачив мою IP-адресу. Він знав, що я поруч. Попросив мене тут потуситися. Ви знаєте, прибирати, робити пробіги їжі. Я був тут, так, можливо, я знав, що відбувається. Але я нічого не зробив».
   «Це все ще змова», — сказала Малефісента, ніби їй було приємно сказати це слово. «Ти чуєш цей звук, Трей? Це як гучний гуркіт».
  Він нахилив голову, уважно прислухаючись, але не міг розрізнити жодного шуму. «Що ти маєш на увазі?»
  «Це звук, коли твій приятель наступає на газ того автобуса, під який він тебе щойно кинув». Вона вказала на передній двір, куди інші офіцери забрали Дубі. Вона підняла свій телефон, на якому мала бути заява лоха.
  «Він там укладає угоду для себе. Тобі краще виплюнути все, що ти знаєш, тому що той, хто першим заговорить і надасть нам найкращу інформацію, виграє картку «вийти з в’язниці». Інший невдаха отримує квиток в один кінець до камери та сусіда по кімнаті з рекордом 817 секунд».
  — Господи, — пробурмотів Герон.
  «Вісім сімнадцять?» Голос Трея надломився. «Що таке 817?»
  Вона не відповіла. «Ти знаєш, що таке в'язниця? Вони ніколи повністю не вимикають світло. Ви ніколи не отримаєте приватності. Ти не можеш навіть посратися спокійно. Немає тиші. Немає місця. Твій співкамерник пукає, а ти відчуваєш запах. Він хропе, і ти це чуєш. Він підходить до вас, а ви вдаєте, що вам це подобається».
  Більше сліз. Багато сліз.
  Агент Санчес сказав: «FeAR. Павук. Полі та його мати. Що вони їздять?»
  «Я більше нічого не знаю!»
  Трей більше не міг триматися.
  Це була сеча, яка стікала з промежини на шкарпетки та збиралася в його черевиках.
  І він був у світло-блакитних джинсах. Фігурний.
  Агент Badass не моргнув оком. «Я бачу, ви сприймаєте нас серйозно».
  «Я зроблю все, що зможу». Він вдався до жебрацтва.
  «У вас є деталі ?»
  “Deets . . . деталі?»
  Агент Санчес підняв брову. Нетерплячий.
  «Ні, пані! Ми з Дубі були як . . .” Він згадав колишню думку. «Мухи. Ми були як мухи, нічого. Ніхто».
   За її виглядом було видно, що вона згодна з оцінкою.
  «Хтось стер сервери», — сказав Герон. «Це був ти?»
  «Чоловіче, я навіть не можу закінчити Mario Kart . Стирання серверів? Забудьте про це. Адміністратор — той хлопець FeAR. Він щось надрукував перед тим, як піти. Екрани заповнені рядками коду та іншим».
  Агент Санчес звернувся до Герона. «Він знав, що ми прийдемо».
  Жовч піднялася до горла Трея, пропікаючи дорогу вгору. Він важко ковтнув. Не бажаючи посилити своє приниження, вирвавши туфлі агента Бадасса, що, ймовірно, було б ще одним злочином.
  «У мене більше нічого немає. Серйозно».
  Санчес з огидою похитала головою й підвелася. Вона підійшла до дверей. Герон кинула на нього оцінюючий погляд, перш ніж вийти з кімнати позаду неї.
  «Почекай!» Трей подзвонив, його голос надривався. «Що він сказав? Ви повинні сказати мені!»
  «О, твій приятель, Дубі?» Санчес знизав йому плечима. «Я не знаю. Ми нічого не чули про команду ззовні».
  «Що?»
  Малефісента сказала: «Не має значення. Ми отримали від вас те, що нам було потрібно». Вона зачинила двері.
  Тепер сморід сечі, що сочився в його штанах, переповнив його. Він нахилився вперед і вирвав на власні черевики.
  Фан-блядь-тастика.
  Мочитися і блювати.
  Його єдиним порятунком було те, що мами Полі не було тут, щоб побачити його таким. Він не знав, чому вона пішла чи куди вони з Полі потрапили, але сподівався, що вона не буде надто засмучена тим, що сталося в її підвалі.
  Найбільше він сподівався, що вона в безпеці.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 60
  Феллоу розслабився на задньому сидінні, а Лучано майстерно керував автомобілем, лише дві милі вище обмеження, жодного разу не крутячи, не сигналячи.
  Вони могли приїхати набагато раніше. Озеро Ельсінор і його околиці в окрузі Ріверсайд були не такими вже й великими. Але Лучано йшов складним маршрутом, щоб дістатися до місця призначення, весь час шукаючи загрози.
  Фоллоу думав про те, що чекає попереду.
  Як Наталі Джексон.
  Все ще бродить по землі, живий, якщо травмований. А може, й гусяче яйце їй на голову.
  Він уже збирався запитати, скільки ще триватиме дорога, коли Лучано крикнув йому через плече: «П’ятнадцять хвилин».
  Фелло нав’язливо крутив у пальцях пігулку для рулетки. Його пульс прискорився. Його ноги підстрибували.
  Поштовх знову підняв голову. Недоліком прийняття його природи було те, що якщо він не вбивав з певною регулярністю, це впливало на його рівновагу — як фізичну, так і психічну.
  Позашляховик зробив кілька широких поворотів і попрямував до підніжжя гори Санта-Анас. Гори завжди здавалися Феллоу мов приміткою до Міста Ангелів. Брудний, похмурий, усіяний гравієм, скелями та валунами завбільшки з грейпфрут. Ніби весь ненатхненний діапазон розсипався. Це були не Скелясті гори.
   Лучано пілотував Escalade до передньої частини готелю для тривалого проживання. Це було таке місце, де люкс — якщо він був — коштував менше сотні за ніч.
  І точно жоден гість ніколи не приїжджав на лімузині за 100 000 доларів.
  «Це не Ritz, сер. Але ти будеш невидимим. Ви знаєте, що я кажу?»
  Він кивнув. Потім мовчки виліз, перекинув на плечі щойно придбаний рюкзак і оглянув оточення. Інших житлових чи комерційних чи торговельних споруд поблизу не було.
  Блискучий, громіздкий автомобіль ковзнув геть, і Феллоу обійшов блідо-блакитну одноповерхову будівлю, шкрябаючи пісок під підошвами черевиків.
  У кімнаті 149 він зупинився й озирнувся.
  Ніхто не помітив, бо не було кому помічати .
  Він постукував.
  Тричі. Не тихо, не голосно.
  Ніякого секретного шаблону.
  Голоси всередині стихли. Феллоу подивився в бік вічка, і через мить засув і ланцюг застукотіли двома різними типами, коли їх відкрутили.
  Дивно бачити Полі та Дженніфер, його матір, у контексті, відмінному від підвалу орендованого будинку в Анагаймі, хоча кімнати тут були не набагато кращими. Трохи чистіше, трохи яскравіше.
  І, на жаль, йому не вистачає його улюбленого акценту в підвалі — павуків.
  Він зайшов усередину.
  Дженніфер подивилася на нього, коли він скинув рюкзак і скинув куртку.
  «Анагайм?» — запитав Фоллоу.
  «Здійснили рейд. Вони підібрали двох невдах».
  Трей і Дубі.
  Феллоу дістав пляшку води з міні-бару й випив більшу частину. Потім, коли вони з Дженніфер перезирнулися, він зрозумів, що на порядок денний щойно винесли іншу тему.
   Вона сказала своєму синові: «Полі, йди виконуй якісь доручення».
  «Але нам не потрібно...»
  «Зараз».
  Він скривився й кинув холодний погляд на Феллоу, дивну суміш огиди й злості. Молодий чоловік різко зітхнув і попрямував до дверей.
  «Година», — гукнула вона йому вслід.
  Полі спробував грюкнути дверима за собою, але оскільки вони були встановлені на гідравлічному самозакривачі, він не міг розігнатися. Він просто закрився.
  Феллоу перетнув кімнату, взяв Дженніфер на руки й міцно поцілував її. Її рот жадібно шукав його.
  Вона вирвалася, щоб взяти його за руку й провести до спальні. «Краще, ніж футон у підвалі», — прошепотіла вона, тягнучи його на ліжко.
  І краще, ніж офісне крісло в кол-центрі, самі.
  Вона розстібнула його ремінь і зняла з нього штани.
  Він ліг назад і заплющив очі.
  Деннісон Феллоу не міг не подумати, що Дженніфер була такою ж талановитою в цій майстерності, як і у своїй справжній професії.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 61
  Десять днів тому
  «Що за історія з цим божевільним чоловіком, Джейсоном Пауелом?» — спитав Джерард Дрет із заднього сидіння свого лімузина.
  Твердий, густоволосий Лучано — водій і доглядач — спрямував чорний розтягнутий Escalade у Santa Anas. Він відповів мовою, яку Дрет вважав бруклінецькою: «Продовжує базікати про змови та світове панування, розумієте, що я кажу? Погрожуючи вам, погрожуючи компанії. Він на Discord, 4chan, Substack та деяких інших. Йому заборонено входити у Facebook і Twitter — або X, чи будь-що інше. Серйозні ЗМІ його не підхопили. І все ж».
  Він буркнув на знак підтвердження. П'ятдесятирічний генеральний директор компанії DrethCo Inc. важив свого охоронця на сорок фунтів, і це мало м'язів. Він не грав у теніс, не грав у гольф, не бігав. Він сидів на дупі і вигадував речі, потім продавав їх і придумав, що робити зі своїми грошима. Або вимагав людей, які потім давали йому купу готівки, а потім він придумав, що з цим робити .
  Він протер рукою обличчя й зрозумів, що того ранку не голився.
  Не добре.
  Дрет завжди хотів виглядати зібраним для зустрічей. Фізичний вигляд виражав силу чи слабкість.
  Йому було цікаво, чи це буде байдуже людині, до якої він прийшов.
  Лучано сказав: «Ми дивилися на Пауелла, але загубили його слід десь у Мохаве. Наші джерела повідомляють нам, що він купував зброю та вибухівку. Він продовжує ляпнути про підрив штабу в Глендейлі. Але кажуть, що федерали стежать за ним і наближаються».
  Дрет переключив увагу на більш нагальну проблему. «Ви впевнені щодо цієї людини?» Мається на увазі майбутня зустріч.
  «Забудь про це. Перевіряв їх сам. Я говорю про глибоке занурення. Твердий. І, як я чую, ти стаєш найкращим у країні».
  Бест був важливим для Жерара Дрета. Це був стандарт, який він встановив у своєму житті. Від комп’ютерних програмістів до виготовлених на замовлення камвольних костюмів до Кеті, слухняної та красивої дружини, на двадцять років молодшої, він культивував лише найкраще.
  Лучано заїхав на стоянку. Темно-зелений Range Rover — дорога модель — стояв носом назовні на одному з паркувальних місць. Інших машин не було.
  Лучано звернувся до складного сканера. «Ясно. Без передач. Ми в порядку».
  Дрет виліз. «Зачекай тут».
  «Ти зрозумів, бос».
  Він підійшов до «Ровера» і зупинився приблизно в десяти футах від водія, коли двері відчинилися, і людина, яку він приїхав зустріти, вийшла.
  У віці близько сорока років вона була високою та худорлявою, атлетичної статури. Рясне каштанове волосся. Її піджак і гладка спідниця-олівець, обидві чорні, були майже такими ж гарними, як і його костюм.
  «Жерар Дрет».
  Таку привабливу і, так, сексуальну жінку він міг би затягнути в короткі, але міцні обійми навіть при першій зустрічі.
  Однак один погляд на ці лазерні очі підказав йому не дозволяти собі свободу. Він відпустив її руку після швидкого потиску.
  "Я Дженніфер", - сказала вона. «Я розумію, що ти хочеш, щоб я когось убив».
  
   Дженніфер вивчала його.
  Дрет був великою людиною — важив значно більше 250 фунтів. Його волосся було ідеально підстрижене, але він не голився, що було цікаво. Швидше за все, він забув. Як вона дізналася, він був нещадним бізнесменом, але він, мабуть, ніколи не зустрічав професійного вбивцю.
  Значно менше найнятий.
  Вони стояли разом, обидва дивилися в поле. Вона мало не посміхнулася, помітивши павука, що плете павутину.
  Думаючи про Деннісона Фоллоу.
  «Я придивився до вас». Дженніфер завжди проводила дослідження. Години, дні . Кожен удар був організований з військовою точністю — від початкового планування до диверсії, вторгнення, сортування та евакуації.
  «Ви заснували та є генеральним директором приватної компанії DrethCo. Це робить програмне забезпечення непривабливим..."
  — Ну... — почав він протестувати.
  Вона прямо повторила: «Негламурне програмне забезпечення. Ніяких ігор-стрілялок, жодних милих програм. Ви ніколи не мали жодних кримінальних проблем або, я б сказав, вас спіймали на будь-якому злочині. Єдина новина, яку компанія зробила останнім часом, це придбання Brakon Computing. Практично не було висвітлення за межами ділової преси. Але є конспіролог на ім’я Пауелл, який каже, що ти демон. Я не можу зрозуміти його нарікання. Видобуток даних?»
  Дрет скривився. «Видобуток даних — це використання жувальної гумки. Всі це роблять. І штучний інтелект шукає всі деталі нашого життя, що залишилися. Прибуток не залишився. Але це не про Пауелла».
  Він пояснив, що хтось, хто працює в компанії, став проблемою. «Вони знайшли щось лайно, якого не повинні були мати, і могли вчинити так, як інформатор. До біса злиття. Трахни мене. Великий час».
  «Вам потрібно, щоб вони пішли. Але в певному сенсі їхня смерть не може призвести до їх роботи, вас чи компанії».
  «У двох словах».
  «У вас є те, що я просив?» Сказане таким тоном, який говорив, що не буде добре, якщо ти цього не зробиш.
   Він дав їй флешку з усіма деталями мішені, яку він зміг зібрати. Вона поклала його в кишеню.
  «Дайте мені сорок вісім годин, щоб запустити справу, а потім я знову зустрінуся тут, щоб проінформувати вас. І мені потрібно заздалегідь перерахувати половину гонорару».
  Ціна за хіт склала два мільйони. Що, на його думку, було трохи крутим. Але знову ж таки, вбивство, безперечно, було ринком продавців.
  Він сказав: «Добре. У вас є сховище біткойнів?»
  Дженніфер глузливо пирхнула. «Крипто? Ви не можете говорити серйозно».
  
  Через два дні Дженніфер зустріла здорового генерального директора на тій же автостоянці в суворих горах Санта-Ана.
  «Я склала трирівневу стратегію, — почала вона. «Спочатку це буде виглядати так, ніби мета є випадковою жертвою серійного вбивці. Копи їх просто обожнюють. Але потім вони проведуть справу і, якщо вони наполовину розумні, а вони, мабуть, є, вони виявлять, що серійне вбивство є прикриттям, щоб приховати те, що відбувається насправді».
  «Яка?»
  «Вбивця працює на організацію, присвячену ненависті».
  «Ненависть? Є таке?»
  «Краще повірте. Онлайн-світ наповнений заздрісними мудаками, які терпіти не можуть бачити, як інші люди досягають успіху. Ніхто їм ногу не підвів. Заздрість стає ненавистю, і вони анонімно кидаються з темних куточків мережі. Це те, що ми будемо використовувати».
  Вона дістала телефон і постукала по екрану. «Мій син і комп’ютерний спеціаліст, якого я використовую, створили веб-сайт. H8ers.org». Вона передала телефон Дретові.
  «H» і 8. Ненависники. Розумний».
  «Подивіться це. Бачите, вони націлені на людей, яким пощастило в житті і вони стали успішними».
  «Ісус. У нього вже сотні учасників».
  «І воно зростає щогодини. Тролі надсилають газетні вирізки та пости про людей, подібних до вашої цілі. Історії успіху. Вони опубліковані на сторінці під назвою «Стіна звинувачень». Вона схилила голову до телефону. «Тому що тролі звинувачують цих так званих щасливчиків у тому, що вони отримали відпустку, яку вони повинні були отримати».
  Дрет швидко зрозумів. «І один із них робить крок далі, ніж тролінг. Він вбиває».
  «Точно так. У нас буде шість жертв. Ваша ціль буде одним із них. Копи легко приймуть мотив H8ers, тому що, перш за все, вони будуть самовдоволені тим, що побачили підступ серійного вбивці. А по-друге, тому що всі копи переконані, що все , що пов’язано з Інтернетом, має бути злом. Нарешті вони побачать сайт, усіх учасників і подумають: «О, це має бути справжнім».
  План уже реалізовувався. Її син використав підроблену особу, щоб орендувати будинок в Анахаймі, перетворивши підвал на клуб для H8ers і розташувавши сервери веб-сайту. Він також визначив двох повних невдах, Трея та Дубі, яких запросять до внутрішнього кола. Коли поліція неминуче наближалася, Твідлдум і Твіддлі висловлювалися, перевіряючи детективам, що H8ers справжній і його метою було вбивати цілі на Стіні провини.
  Генеральний директор насупився. «Звідки ти знаєш, що копи знайдуть орендований будинок?»
  «Ми приведемо їх туди. Залиште підказки на кожній сцені, що пов’язують злочини. Поліція подбає про те, щоб кожна жертва була згадана в LA Herald .
  «Жертви будуть у містах, які починаються з літер, що містять псевдонім вбивці з сайту». Тепер Дженніфер уважно оглянула його. «Ви розумієте, що для того, щоб це спрацювало, повинні бути інші жертви. Невинний. Як справи з супутніми збитками?»
  Він відмахнувся від запитання, ніби воно йому набридло, і запитав: «Хто вбивця?»
   «Того, кого я використовував раніше. Мені потрібно, щоб він імітував роль серійного вбивці, і він чудово підійде для цієї ролі, враховуючи, що він справді соціопат -картинка».
  «Як його звати?»
  «Деннісон Фоллоу».
  «І він хороший?»
  «Найкращий. Його особисто наставляв мій покійний чоловік».
  І не було нікого краще планувати та здійснювати вбивства, ніж Чарлі Бенедикт.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 62
  сьогодення
  «Невже я повинен залишатися тут?»
  Джейк співчував Наталі Джексон, але залишався на своєму. «Так. Занадто ризиковано залишати».
  Санчес додав: «У минулому злочинці залишали місто після нападу, вдалого чи ні, але поки ми його не затримаємо, тобі потрібно залишатися поза полем зору. Ви для нього небезпека, очевидець».
  Сусід забрав її собаку до себе в квартиру, тому про неї подбали. Найбільше хвилювала Наталю її робота.
  «У мене так багато роботи для мого клієнта».
  «Тобі доведеться зробити це тут», - сказав Санчес.
  «Мабуть». Жінка ще раз штовхала склянки, потім сіла на диван у номері й підтягнула до себе комп’ютер. У неї був власний маршрутизатор, і Герон зазначив, що їй доводилося вводити пароль, імовірно, щоразу, коли вона його використовувала. Набагато розумніше, ніж зберігати його в кеші.
  Джейк спостерігав за кодуванням Наталі. Окрім JavaScript і C++, вона використовувала мову, якої він ніколи не бачив. Можливо, вона сама це зламала. Вона точно знала, як обійти сценарій.
  Гучний стукіт порушив тишу. Санчес поклала руку на пістолет, перевірила вічко, а потім відчинила двері поліцейському дорожньо-патрульної служби. Він ніс паперовий пакет із написом «Докази» та коробку з чимось схожим на загорнуті в гастрономічні бутерброди та напої. він простягнув Санчесу сумку з доказами. «Від поліції Лейк Ельсінор. Вони знайшли щось, що злочинець впустив під час розбирання». Він поставив коробку. «І нам подзвонили з DHS, Лонг-Біч».
  — Мій офіс, — сказав Санчес.
  «Хтось на ім’я Маус? Вона запитала, чи можемо ми принести вам трохи їжі та покласти це на ваш рахунок».
  «Дякую. Ми можемо цим скористатися».
  «Ця Миша — це її справжнє ім’я?»
  «Це може бути».
  «Вона сказала, що хтось в офісі, Деклане, замовив їжу. Вона сподівається, що тобі сподобається».
  Коли офіцер пішов, Джейк роздав бутерброди та чіпси. Серед них був тунець і його улюблені помідори. Його обраний напій теж. Ред Булл. Гарний збіг обставин. Була кава для жінок.
  Джейк зробив кілька великих порцій напою. Йому потрібен був кофеїн. Спати прямо в кріслі насправді не було сном. Він не міг уявити, на що буде схожий сьогоднішній вечір, коли він метався в агонії, а синяки кольору баклажанів від пострілів випромінювали біль. Аспірин, який він прийняв, приніс мінімальне полегшення, але йому потрібно було бути різким і навіть не думав випити щось сильніше.
  Санчес переглянув сумку з доказами.
  "Щось корисне?"
  Вона витягла прозорий пластиковий пакет із прикріпленою карткою доказів. У ньому була комп’ютерна роздруківка.
  «Лист до Вестника ». Вона прочитала це їм. «Я учасник веб-сайту H8ers.org. Вони вбивають людей, чиї імена розміщені на сайті. Вбивця псих. Я не знаю його справжнього імені, але його називають Павуком. Більше нічого про нього не знаю. Він збирається вбити шістьох людей. Ви повинні зупинити його. Я не називаю своє ім'я. Він убив би мене, якби побачив, що я це написав. Я йду, поки його не спіймали. Можливо, залишити назавжди».
  Наталі витріщилася на листа. «Ви знаєте, що це означає?»
   Джейк зробив. Якщо Феллоу був у руках листа, він знайшов зрадника в клубі та вбив його, перш ніж він міг надіслати записку.
  Санчес запитав Наталі: «Ти пам’ятаєш, як він слідкував за тобою до того, як вступив у перший контакт?»
  «Ні. Він просто був там. Ніби нізвідки».
  «Ви бачили його з кимось ще?»
  «Ні».
  «Він нічого не сказав про те, куди піде пізніше?»
  Знову: «Вибачте. Ні».
  Санчес був надійним, вичерпним інтерв’юером, і, очевидно, докладаючи зусиль, щоб зберегти спокій Наталі, вона поставила десятки запитань про інцидент.
  Жінка явно хотіла допомогти, але нічого корисного не мала.
  Одним із аспектів бізнесу Джейка була психологія втручання, яка включала розпізнавання посттравматичного стресу через віктимізацію.
  Залежно від низки факторів, наслідки можуть варіюватися від безтурботного заперечення до відходу в майже кататонічний стан. І кожна жертва вторгнення страждала певною мірою амнезією.
  Він бачив, що Наталі впала десь посередині. У неї міг бути ключ, який привів би їх туди, де Феллоу планував завдати наступного удару, але ця підказка була зачинена глибоко в ній. Найкращий спосіб висвітлити ці факти — не запитувати безпосередньо про її досвід.
  Їй могло щось прийти в голову, але наразі було життєво важливо рухати справу вперед. Він спробував інший прийом. «Санчес, давай подивимось, де ми».
  Він відкрив свій ноутбук і, поки вони з Санчесом переглядали основні елементи справи, Джейк вводив їхні висновки в документ Word.
   • Жертви, згадані в статтях газети «Вісник» .
   • Жертви вбиті способами, які відображали роботу чи спосіб життя, а також через їхнє «щастя».
   • H8ers.org створено для людей, яким пощастило досягти успіху.
   • Жертви атакували в містах буквами, які послідовно писали прізвисько вбивці, ПАВУК.
   • Зловмисником є Деннісон Фоллоу, за сумісництвом оператор кол-центру American General Appliances.
   • Фоллоу належить будинок — його старе сімейне житло, успадковане після смерті батьків. Санта Барбара. Ордер на обшук виконано. Нічого відповідного не знайдено.
   • Будинок клубу в Анахаймі орендований окремим керуючим веб-сайтом H8ers. Ім'я Наполеон, він же Полей. Прізвище невідоме. Назва в оренді була вигаданою. Виплачено готівкою.
   • Знайшов будинок, зламавши пароль до серверів сайту.
   • Адміністратор сайту, раніше Ironsights, нині FeAR-15. Місцезнаходження невідоме.
   • Будинок зданий в оренду, а ділянка створена нещодавно, за останні кілька днів.
   • Двоє підлеглих, Трей і Дубі, залишилися вдома після втечі директорів. Підтверджено місце та мотив вбивства.
   • Приватний сервер. Витерли перед нальотом. FeAR використовував власну програму відбілювання. Відновлення даних неможливо.
   • Лист-інформатор, адресований Herald re: Spider і сайт. Ніколи не доставляли. Написав учасник H8ers. Тепер мертвий? Інших деталей немає.
   • Жертви:
   • S an Die go: Волтер Кемп, забудовник
   • П еріс : Селіна Санчес, студентка-спортсменка
   • I rvine : Renault Davide, шеф-кухар
   • D el Aire : Таня Хілтон, фітнес-інфлюенсер
   • озеро Елсінор : Наталі Джексон, програміст
   • Р Місто?
  Джейк виявив, що сидить біля Санчеса в позі, схожій на її: схрещені руки, трохи нахилившись вперед.
   Він припустив, що вона думає про те саме, що й він. Якби Фоллоу не втік із території й мав намір убити шосту жертву, він міг би припинити свій впізнаваний шаблон використання свого прізвиська для вибору місця наступного вбивства.
  Це означало, що наступна атака, якщо вона буде, може бути в будь-якому місті чи селищі в районі Лос-Анджелеса, від А до Я.
  Здавалося, що Санчес думав про те ж саме, коли вона прошепотіла: «Де ти, біса, Фоллоу? Де?»
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 63
  Деннісон Феллоу ліг на ліжко в мотелі. Розтягнутий. Почув тріск кістки.
  Час вибрався добре — відправити цуценя Полі на годину виконувати його завдання. Після приблизно п’ятдесяти хвилин зі своєю енергійною та розкутою подругою Дженніфер він був вичерпаний.
  Його думка перейшла до першої зустрічі з нею.
  Пан Бенедикт поділився декількома подробицями свого особистого життя з Феллоу протягом тижнів свого навчання. Фоллоу помітив обручку на своїй руці в той день, коли вони познайомилися, але його не представили його дружині до вечора його «випускного» після поранення на озері Метьюз.
  Будинок подружжя в Голлівудських пагорбах був розташований посеред розчищеної ділянки, тому пан Бенедикт мав безперешкодну зону вбивства на випадок нападу. Вони припаркувались за будинком, і до них приєдналася холодноока Дженніфер. Фоллоу вважав, що вона красуня для жінки, яка була старша за нього — років на п’ятнадцять чи близько того, — але тоді він не думав про неї нічого більше. Ці речі, близькі речі між двома людьми були хорошими, але це не було одержимістю для Феллоу, як для деяких людей. Так, йому подобалося торкатися до тіла, але здебільшого для того, щоб підкорятися Поштовху, що означало розривати, розрізати чи стискати шкіру, поки її власник не перестане рухатися.
  Він бачив її вдома ще кілька разів, ненадовго, перш ніж вона подзвонила, щоб повідомити про смерть містера Бенедикта.
  Тоді більше нічого.
  Доки через кілька місяців Дженніфер не надіслала смс. Вона зайняла бізнес свого чоловіка і хотіла найняти Фоллоу для допомоги в деяких контрактах. Він був зворушений тим, що містер Бенедикт, очевидно, відгукувався про нього високо.
  Робота пішла добре. Вона була такою ж вправною, як і її чоловік, але кращою в одному: вона скидала важкі трупи зі свого тридцятивосьмифутового човна в Тихий океан. Озеро Метьюз може колись висохнути, віддаючи мертвого містера Бенедикта. Цього не сталося б, якби ви занурили тіла на глибину милі.
  Далі було ще кілька ударів.
  Одного разу вночі, після того як вони вбили державного підрядника, який став інформатором, вони опинилися біля кухонної раковини мертвого, змиваючи кров і... . . одне призвело до іншого.
  Вони опинилися на підлозі пустельної каюти, де сховалася жертва.
  Через дві години вони закінчили очищати кров — яка, будучи слизькою, посилила їхній зв’язок — і підпалили каюту, а потім повернулися додому.
  Далі не було побачень. Вони ніколи не виходили в світ. Але час від часу один з них опинявся в певному настрої, а інший із задоволенням йшов назустріч. Після завжди міцного зчеплення вони розійшлися.
  Тепер, у пансіонаті тривалого проживання, Дженніфер вийшла з ванної кімнати. На її голій шкірі краплі води. Її тіло було пружним і підтягнутим. Вбивство — це фізична професія; потрібно було залишатися у формі. Вони обоє займалися чотири чи п'ять разів на тиждень. Нічого особливого. Гирі, чайники та бойові канати. Феллоу ніколи в житті не сидів на тренажері, але у нього було багато м’язів.
  Він пробурмотів: «Ми повинні припустити, що копи знають, хто я. Я ніколи не ношу посвідчення особи на роботі, але вони фотографували. Їхні комп’ютери додадуть мені ім’я».
  Вона присіла над своєю спортивною сумкою. «Це не буде проблемою. Ви зникнете раніше, ніж вони вас вистежать».
   Він спостерігав, як вона копалася в ящиках з патронами, жовтими й зеленими, і діставала з-під них чорні ремінці. Вона натягнула його.
  «Куди він дивиться?»
  Він говорив про Трістана Кейна, FeAR, який шукав якісь віддалені безпечні будинки, де можна було б сховатися, поки не вщухне спека. Чоловік жив у темній павутині, де можна було придбати все, що завгодно на Божій землі, включаючи схованки, які влада ніколи не знайде.
  Стукіт у двері. Миттєво пістолет Дженніфер опинився в її руці, великий палець відкинув запобіжник. У неї був Kimber Micro 9, який вона могла засунути майже куди завгодно завдяки його компактним розмірам. Оздоблення з рожевого золота спеціального випуску було витонченим, сексуальним і смертоносним. Чиста Дженніфер.
  «Це я», — почувся голос.
  Нещасний Полей.
  Не надягаючи більше одягу, вона впустила його всередину й пішла назад до спортивної сумки, знову присівши. Вона прихопила джинси, чорну блузку та мереживний бюстгальтер в тон.
  Погляд її сина затримувався, коли вона одягалася.
  Фоллоу зауважив, що вона одягала одяг повільно, зворотний стриптиз.
  Містер Бенедикт був єдиним нормальним у родині, якщо зарахувати професійного вбивцю до нормальних у світі.
  Полі був насуплений і, глянувши на вологі, пом’яті простирадла, кинув образливий погляд на Фоллоу. Кому було байдуже. Ніхто не любив Полі. Навіть його мати. Він робив те, що йому казали. Він створював веб-сайти, бив людей, яких бажала побити мама, він крав те, що їй було потрібно, він міг керувати човном і вмів обмотувати тіла дротом і відправляти їх спати в холодний Тихий океан.
  Однак його мозок не був зірковим — наприклад, він обрав сестру спеціального агента Санчеса як ціль.
  «Від FeAR нічого не повідомляється?» — запитав він Фоллоу.
  Він не відповів. Бо якби було слово, він би ним поділився.
  Дженніфер відкрила пляшку вина, що закручується, і налила келих. Ключова відмінність між нею та її чоловіком, розмірковував Феллоу. Містер Бенедикт ніколи не вживав спиртних напоїв протягом двадцяти чотирьох годин перед роботою та двадцяти чотирьох годин після неї, якщо виникне необхідність подальшого спостереження.
  Проте він припустив, що вона має право на невеликий наркоз. Ця конкретна робота, настільки ретельно спланована, вимагала певного стресового переоснащення.
  Ну, він теж був збентежений.
  Проклятий Санчес, проклятий Херон. . .
  І після того, як його затримали, він ніколи не міг повернутися до свого дому в Санта-Барбарі. За ними було б спостереження.
  Це було 3204 квадратних футів колоніального передміського будинку, хоча Фоллоу використовував лише 934 з цих футів для проживання.
  Підвал.
  Де також жили його друзі Дездемона III і Калібан IV. Йому подобалося назвати одного Генріхом V, і, будучи представником третього покоління, він став Генріхом V, III, що ніби зробило його Генріхом VIII. Кілька павуків могли бути тими самими, з якими він виріс. Деякі з них можуть жити десятиліттями (рекорд належить австралійському павуку-люку, який був частиною наукового дослідження — незграбно названий «Номер 16» прожив до сорока трьох років).
  Сусіди, мабуть, цікавилися, чи важко йому далі жити в тому ж будинку, де кілька років тому сталася трагедія загибелі його батьків.
  Але ні, він їм скаже. Він подолав дивне і жахливе вбивство-самогубство. Записи показали, що батько Фоллоу купував отруйні хімікати в наукових магазинах. Хімічні речовини були змішані в дайкірі, який він і його дружина пили як традиційний напій під час коктейлю.
  Їхня тривала й мучна смерть — яка фактично розчинялася зсередини — змусила поліцію задуматися, чому чоловік вибрав саме ці речовини: сфінгомієліназу D, гіалуронідазу, лужну фосфатазу та естеразу.
   Феллоу міг сказати детективам, що це були хімікати, з яких складається токсин коричневого павука-відлюдника.
  Але він цього не зробив.
  У Дженніфер задзвонив телефон.
  Вона взяла дзвінок і послухала.
  «Добре».
  Вона відключилася, заховала свій пістолет із рожевого золота й посунула його в кишеню шкіряної куртки. «Давайте рухатися. FeAR домовився про приватний літак і знайшов кілька хороших безпечних будинків у Карибському басейні та Центральній Америці. Ми можемо ховатися там, скажімо, рік». Вона перевела погляд з сина на Фоллоу.
  Полі сказав: «Що завгодно». І вдарте по кошику із закусками над міні-баром.
  Фелло отримав більше задоволення від цієї новини. У Центральній Америці жив тарантул-птахоїд-голіаф з розмахом ніг одинадцять дюймів. Він відповів поглядом Дженніфер. «Працює для мене».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 64
  де Джейк Херон думав, повторюючи попереднє запитання Санчеса.
  Де ти, Фоллоу?
  Сидячи в помірно зручному кріслі в їхньому номері, він не потурбувався поглянути на карту, яку він завантажив, із сусідніми містами «R», виділеними червоним. Яка користь від цього? Він відмовився від думки, що Павук-Фоллоу-нападе там на шосту жертву. Він би припустив, що вони з’ясували план назви міста, і взагалі атакував десь інше.
  Тож відповідь повинна була прийти з зовсім іншого джерела: дедуктивної роботи Санчеса та його самого.
  Він продовжував вивчати пункти, які вони зібрали разом півгодини тому, хоча його зусилля ще не дали жодних результатів.
  Санчес повторно опитав Наталі Джексон, яка все ще не могла пригадати нічого, що могло б їм допомогти.
  Він нахилився вперед, знову перекусив бутерброд і хіт Red Bull. Він мав би подякувати колезі Мауса за те, що він замовив те, що дорівнювало його улюбленій страві. Йому стало цікаво, чи Деклан був комп’ютерним ботаніком, як він, Маус і Аруба. можливо...
  «Чапля?» У голосі Санчеса відчувався порив.
  Він поставив банку. «Хмм?»
  «Щось не так».
  Наталі перестала натискати на клавіатурі й теж підвела очі.
  Санчес стояв позаду нього, дивлячись на екран комп’ютера через плече.
  — Вторгнення, — прошепотіла вона.
  Він сухо відповів: «Чув».
  «Ваша стаття. У ньому сказано, що є два способи, як слідчі можуть використовувати втручання при розкритті справ. Ваші точки потенційного вторгнення. І інша відмінність. Втручання заради себе та втручання з метою сприяння іншому злочину. Ми припустили, що H8ers вторгаються в життя жертв як мета, але що, якщо це другий тип? Вони планують щось інше, а напади другорядні. Можливо, щоб неправильно скерувати нас».
  «Чому ти так думаєш?»
  «Погляньте на свій список». Вона вказала на документ Word на його комп’ютері. «По-перше, пароль. Це привело нас до клубу H8ers в Анахаймі».
  Він повернувся до неї обличчям. «Це було надто легко».
  «Точно так. Не боїться…”
  «— придумати випадковий пароль з восьми чи десяти літер і цифр або зображення, як-от його хімічні символи, на злам якого знадобляться тижні чи місяці?»
  Вона кивнула. «Навіть коли Жінка з джакузі та її японський комп’ютер працюють повний робочий день».
  «Санчес. Це була одна ніч».
  Агент стиснула губи. «В Італії. Опівночі. З видом на мальовничу гору. Я просто кажу».
  Він зробив наступний логічний висновок. «Наш друг із проблемою нетримання...»
  «Трей». Вона закотила очі. «Той серед нас, хто справді блює ».
  «Що він сказав нам про стирання серверів. FeAR знав, що ми прийдемо. Він вказав пароль, який легко вгадати, тому що хотів, щоб ми його зламали. І вони підставили Трея і Дубі. Запросив їх до хати».
   Вона кивнула. «Щоб зручно надати нам усі жахливі подробиці того, що збиралися H8ers. Тому ми перестали шукати щось інше».
  «І пігулки для рулетки. Чому він залишив їх на сцені? Єдиною причиною було спрямувати нас на тематику сайту. Люкс. Щасливчики».
  Черговий хіт Red Bull. «І вбивство людей, які жили в містах, де було вказано його прізвисько. Ви коли-небудь чули, щоб убивці так робили?»
  «Окрім поганого трилера? Ні, є ритуали, але нічого подібного».
  «Давайте подивимось на загальну картину», — сказав Джейк. «По-перше, схоже, що ми переслідуємо серійного вбивцю. Але потім ми розуміємо, що це зовсім не так. Серійне вбивство лише має на меті ввести нас в оману. Ми продовжуємо копати та знаходимо більше підказок. Вони ведуть нас до того, що ми повинні вважати справжнім злочином : існує поганий веб-сайт, який націлюється на жертв заради їх успіху. Знімаємо. Ми заарештовуємо двох невдах і оголосимо прошу Фоллоу, який втік з країни. З практичної точки зору справу закрито».
  «Ми цього не говоримо, але так, ви маєте рацію».
  Санчес підняв конверт із доказами, у якому містився лист, знайдений у Фоллоу під час його арешту, той, що призначався для Herald , написаний анонімним H8er, повідомляючи ім’я Павука та URL-адресу сайту. «Ми припустили, що Феллоу знайшов це в когось із учасників. Але що, якби він написав це сам?»
  — Звичайно, — сказав Джейк. «Він підготував це на випадок, якщо ми самі не визначимося з H8ers».
  Наталі запитала: «А який справжній злочин, третій?»
  Санчес відповів наближеним варіантом слів, які збирався вимовити сам Джейк: «Професійне вбивство. Комусь потрібна смерть однієї з шести жертв. . .” Вона знизала плечима. «Чого ми ще не знаємо».
  Джейк розглядав можливості. «То хто з шести є справжньою жертвою?»
  Санчес показав на їхній графік. «Волтер Кемп, спеціаліст з нерухомості?»
   «Здебільшого на пенсії, займаюся розвитком, орієнтованим на громаду. Там немає нічого суперечливого».
  «І коли ми були в штаб-квартирі поліції Сан-Дієго, син Кемпа, Майкл, сказав нам, що в його тата не було ворогів. Рено Давіде, шеф-кухар? Таня Хілтон, інфлюенсер? Не бачу жодної причини використовувати таку складну схему, щоб убити когось із них».
  «Селіна?» — сказав Джейк, збираючись відкинути її теж як мішень. Але він насупився, дивлячись на Санчеса. «Ми її ліквідували. . . але здебільшого тому, що ми не думали, що на неї нападуть з помсти тобі. Ми не думали, що вона могла стати мішенню через щось інше в її житті. Ви згадали про її роботу, але ми не вдавалися в це».
  Санчес повільно кивнув. «Ви маєте рацію. Те, що вона працювала неповний робочий день на нижчому рівні, не означає, що вона не натрапила на те, чого не мала».
  «І ви не знаєте назви компанії?»
  «Ні. Напевно, вона мені сказала. Але лише побіжно. І це було давно». В очах Санчеса зросла тривога. «І якщо вона є ціллю, то вона все ще в зоні ризику. Фоллоу повернеться назад, щоб знову послідувати за нею». Вона взяла телефон і замість Селіни зателефонувала безпосередньо детективу Холу. Вони провели коротку дискусію, під час якої вона пояснила їхню нову теорію.
  Після того, як вона поклала слухавку, вона сказала Джейку: «Він кличе патрульного офіцера, який розмістить біля її кімнати».
  І Джейк, і Санчес подивилися на Наталі Джексон. «А як щодо вас?»
  «Я?» Вона весело засміялася. «Ніхто не хотів би зробити мені боляче. Я гік. Я кодую. Я компілюю. Я налагоджую».
  «Ми ніколи не запитували про вашу роботу», — сказав Санчес. «Для кого ви кодуєте?»
  «Компанія, що займається програмним забезпеченням. Ви, мабуть, ніколи про них не чули. DrethCo Inc.”
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 65
  Джейк глянув на Санчеса, а потім підкотив свій стілець ближче до Наталі.
  «О, ми чули про це». Він зберігав свій тон стриманим.
  Санчес додав: «Злиття з Brakon Computing. Це було в новинах».
  «Є?» Очі Наталі розширилися за окулярами в червоній оправі. І вгору вони пішли вище на її ніс. «Я не дивлюся телевізор. Або читайте газети. Або робити багато іншого, крім коду. Моя мама каже мені, що я маю більше виходити на вулицю». Вона на мить закрила очі. «Ось чому я зробив із себе ідіота з . . . його. Перелоги. У кав'ярні, знаєте. Ви не зустрічаєте багато можливих дат, коли використовуєте JavaScript і C Plus Plus двадцять годин на добу».
  Як правда, подумав Джекобі Герон.
  Потім вона запитала: «А чому ти думаєш, що я ціль?»
  "Не обов'язково", - сказав Санчес. «Але це варто розглянути. Розкажіть нам, що ви робите для DrethCo».
  «Хтось із вас знає щось про програмне забезпечення?» — запитала вона їх.
  «Я трохи кодую», — сказав Джейк і стиснув губи.
  Санчес стримав усмішку.
  «Моя спеціальність — біометрія та аналіз кінезису. Я писав код для їхнього освітнього програмного забезпечення від К до дванадцяти. І я очолюю програму перевірки віку».
  Джейк був заінтригований. Він сказав Санчесу, що визначення віку відвідувачів веб-сайтів давно було священним Граалем ІТ. Домашні сторінки абсолютно довелося утримувати молодь від неприйнятного вмісту та програмного забезпечення, яке збирало дані або запитувало інформацію про кредитну картку.
  Він сказав Наталі: «Розкажи мені про свою».
  Як і більшість програмістів, вона пожвавилася, коли розповідала про свою роботу. «Мій сценарій використовує комбінацію аналізу обличчя та черепа, сканування сітківки ока та профілювання клавіатури, щоб оцінити вік користувача. Він точний на дев'яносто дев'ять відсотків».
  Він кліпав очима. «Нечувано».
  «Я в порядку». Її усмішка згасла. «Тільки є проблема. Збій, який я не можу виправити». Погляд на Джейка. «Якщо ви знаєте програмування, ви оціните це — я можу мати справу з mandelbug».
  Джейк сказав Санчесу: «Помилка настільки складна чи хаотична, що її майже неможливо проаналізувати та виправити. Названий на честь фізика, який працював із фракталами». Він сканував рядки коду на її екрані. «Це те, над чим ви зараз працюєте?»
  Вона безшумно засміялася. «Зараз. І кожну другу хвилину неспання мого життя».
  «У чому проблема?»
  «З якоїсь причини помилка змінює мій код під час запуску програми».
  "Реверси?"
  Розчароване зітхання. «Я поняття не маю, що відбувається. Він стійкий до кожного патча, який я пишу».
  «Я можу побачити?» — запитав Джейк.
  Вона підсунула великий ноутбук ближче до нього.
  Він нахилився вперед і примружився на екран, на якому була оболонка: підказка C: пульсувала на чорному тлі. Він оцінював, які програми вона запускає, легко впізнаючи їх. Він почав грати на клавіатурі.
  «Ой, — прошепотіла Наталі. «Він знає код».
  Через три-чотири хвилини він вказав на рядки програмного забезпечення, незрозумілі більшій частині світу, але сяючий маяк для нього. Він звернувся до Санчеса. «Я простежив помилку до цього. Це перешкода для внутрішніх серверів компанії. Це так справедливо, що ми називаємо це балістичним брандмауером».
  Наталі сказала: «Так, на цьому моє налагодження закінчується. Але я не уповноважений це проходити. І я запитав керівника, він просто подякував за роботу і сказав, що я їм більше не потрібен. Але я не міг відпустити це. Я все одно намагався потрапити». Вона знизала плечима. «Я хотів працювати там на повний робочий день. Тому я повинен був переконатися, що мій код чистий. Але мене продовжували дратувати».
  «Коли це сталося?» — запитав Санчес.
  «Я не знаю. Близько двох тижнів тому».
  «Незадовго до запуску сайту H8ers». Джейк відчув, як шматок пазла став на місце.
  «Ви думаєте, що хтось у компанії бачив, як я намагаюся проникнути через брандмауер і... . . хотів зробити мені боляче? Ісусе! Я маю на увазі, містере Дрет? Він брудний старий, але вбивати когось? Ні, він не буде. Неможливо».
  Джейк знав, що найгірші вторгнення здійснюються тими, хто, як ми переконані, ніколи не вторгнеться. Те саме він сказав двом жінкам.
  Санчес дивився на необроблений код на екрані, наче намагався прочитати іноземну мову. Вона розсіяно сказала: «Ти думаєш, що це ключ, Герон? Що там по той бік стіни?»
  «Один із способів дізнатися». Джейк перевів на неї очі, очікуючи опору, якщо не прямої заборони. Сьогодні вона вже двічі дозволила йому переступити межу з його хакерством, і це було для пошуку людей, яким загрожує негайна смерть. Злом головного сервера корпорації? Можливо, їй було достатньо.
  Санчес довго стояв нерухомо. Потім вона підвелася, потягнулася і сказала: «Я надішлю кілька смс». Глянувши на комп’ютер Наталі, вона недбало додала: «Зроби мені хот-дог, Херон». І вона пішла в спальню номеру, витягнувши з кишені телефон.
  Він знову почав натискати на клавіатурі.
  Наталі підійшла ближче й дивилася, захоплено, як він вибиває рядки коду. На флеш-накопичувачі в його сумці було кілька корисних програм, але пошук і завантаження програмного забезпечення зайняло б надто багато часу. І Джейк зрозумів, що зазвичай краще зламувати подібні експлойти на ходу, оскільки він міг краще імпровізувати. Він давно відчував що написання комерційного програмного забезпечення схоже на створення приємної, але передбачуваної симфонії, але хакерство схоже на гру джазу.
  Через двадцять хвилин він увійшов. Він завантажив програму маскування, щоб замаскувати свою присутність, але ці зусилля не тривали довго. Його час перебування на серверах буде обмежено. Він перейшов до найновіших файлів і тих, які переглядалися найчастіше. Він скопіював їх, створив зашифрований контейнер на ноутбуці Наталі та закинув їх туди. Потім він відступив, знищивши всі докази своєї присутності.
  Він викликав документи й швидко їх переглянув.
  Потім, насилу повіривши в те, що бачив, перечитав їх ще раз.
  Він сів, нерухомо, опустивши плечі.
  «Доктор Герон, — квапливо сказала Наталі. «Ти в порядку?»
  Він закликав Санчеса: «Тобі потрібно це побачити».
  Вона повернулася й вивчала його. «Чапля. Кліше про те, як побачити привида? Це твоє обличчя зараз».
  Наче це був вибуховий пристрій, він повільно повернув комп’ютер до обох жінок.
  Санчес нахилився. Її волосся спало біля його щоки, і неодмінно поширювався запах лаванди. Джейк ще раз прочитав документ.
  ОГОЛОШЕННЯ: НЕ ДЛЯ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ
  DrethCo Inc., маркетинговий план третього рівня
  для проекту LEAP.
  Нижче було три сторінки щільного тексту. Коли Наталі закінчила читати, вона ахнула. « Це те , над чим я працював?» Санчес теж відкинулася назад, її обличчя виявило шок.
  Джейк подивився на неї. «Ви знаєте, що це означає?»
  Кивок. «У нас проблема. Великий».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 66
  Дженніфер Бенедикт згадувала свою розмову з FeAR двадцять хвилин тому.
  Він повідомив набагато більше, ніж розташування безпечних будинків у Карибському морі. Він також поділився подробицями про свій злом на комунікації місцевих правоохоронних органів і камери відеоспостереження поблизу готелю. Він дізнався, що Санчес, Херон і Наталі були в готелі Avanti Inn на озері Ельсінор. Трійця використала трюк з кредитною карткою, щоб приховати свою особу під час реєстрації, але автоматична програма сканування номерних знаків FeAR помістила їх у Avanti. І того дня комп’ютер готелю зареєстрував лише одну реєстрацію.
  Їм призначили кімнату 118.
  Дженніфер прямувала туди в супроводі Феллоу та Полі, який був за кермом позашляховика.
  Вона ніколи не залишить контрактний хіт незавершеним. Ніхто не збирався йти до безпечних будинків, поки Наталі Джексон не померла. Як тільки це було зроблено, вона могла зникнути на деякий час, а потім знову з’явитися під новою ідентичністю. Це означало залишити частину свого минулого позаду, як вона завжди робила після великої роботи, і ця була для неї найбільшою на сьогодні. Вона завжди приводила в порядок незавершені справи — ознака справжнього професіонала — і цей раз не став винятком.
  Частково це були гроші, які їй платив Дрет. Зрештою, для неї вбивство було бізнесом. Як робити зубну пасту чи писати рекламу книги. Але була і її професійна гордість. Як і її чоловік Чарлі, вона ніколи не порушувала контракт.
  Вона глянула ліворуч, на Полі. Він був компетентним за кермом, хоча їй хотілося, щоб він трохи більше зосереджувався на дорозі, а менше на Doritos, які він лопатою брав.
  Коли вони їхали мовчки, її думки перенеслися в минуле, коли народився її син. Вона вирішила назвати його Наполеоном, уявляючи, що він стане блискучим, хоча й безжальним лідером. Незабаром вона зрозуміла, що хлопець — не Бонапарт. Ні, він був поляком наскрізь.
  Будучи чесною з собою, вона шкодувала про роман, через який народилася її єдина дитина. Якби Полі був справжнім сином Чарлі Бенедикта, він міг би вийти як Деннісон Феллоу.
  Частина її завжди задавалася питанням, чи знає її чоловік, що дитина не його.
  І якщо тому він обійняв Феллоу так, як ніколи не робив Полі.
  Її вагітність стала несподіваним побічним результатом роману з одруженим мільярдером хедж-фонду. Вона вирішила перетворити те, що могло стати катастрофою, на надприбуток. Дженніфер зіграла в гру на суму 6 мільйонів доларів протягом чотирьох років, перш ніж її колишній коханий розлучився, і вона втратила над ним владу.
  Нещасна мільярдерка загинула в страшній автокатастрофі через два тижні після того, як надіслала останній гонорар за шантаж на її секретний рахунок.
  Чоловіки. Воістину слабка стать.
  — Ось і гостинець, — сказав Феллоу, повертаючи її до сьогодення.
  «Проїдьте повз нього», — сказала вона Полі.
  Поліції на місці не було. Це мало сенс, оскільки вони припустили, що Фоллоу покинув територію, щоб полювати на свою наступну жертву. І стоянка крейсера привернула б увагу до готелю.
  Вона сказала: «Заїдьте на сусідню заправку, об’їдьте назад і проїдьте по траві до майданчика за мотелем».
  «Га? чому?»
   Зітхнувши, Феллоу сказав: «Камери закривають передню ділянку готелю».
  «Ой. так Звичайно.
  Чорний позашляховик Acura, в якому вони були, був самоскидом. Дженніфер було байдуже, чи номерні знаки були записані — незабаром воно згоріло б, — але вона не хотіла, щоб клерк помітив трьох озброєних людей, які виходять з автомобіля на передньому майданчику.
  Полі повернув на станцію, поїхав назад, потім перекотився через трав’янисту смугу, що відокремлювала заправку від мотелю. Шини з дзвінким стуком упали через високий бордюр на ділянку готелю.
  — Чорт, — пробурмотів Полі. «Ви думаєте, що вісь зламалася?»
  Феллоу прошепотів: «Це позашляховик, Полі. Для цього вони створені».
  «Звичайно, мабуть».
  «Там». Дженніфер вказала на простір під дубами. «Парк обличчям назовні».
  Він дав заднім ходом і заглушив двигун.
  Вона перевірила їхнє оточення й не побачила нікого, потім ознайомилася з деякими повідомленнями з FeAR, перш ніж вказати в бік задньої частини мотелю. «Вікно праворуч від задніх дверей? Це їхній, один вісімнадцятий». Вона звернулася до сина. «Ми будемо пильнувати тут, поки Деннісон підійде до вікна, щоб вивести Наталі. Що стосується двох інших, то Санчес і Герон, — вона глянула на Фоллоу, — виводять їх з ладу. Вбивство Федерального резерву підніме речі на вищий рівень, і нам не потрібна така увага. Деякі добре розміщені раунди виведуть їх з ладу назавжди. З порожнистими точками хірурги ніколи не зможуть виправити пошкодження своїх колін і щиколоток».
  Чоловік кивнув, мабуть, бажаючи почати. Вона повільно вдивлялася в нього, милуючись його міцними м’язами. Тепло зібралося низько в її животі. Після того, як це закінчиться, вона відведе його назад до ліжка в готельному номері, відправить Полі на інше доручення та розважиться перед поїздкою до терміналу приватного літака.
   Син перебив її норовливі думки. «Гей, а що, якщо хтось із нас увірветься в будівлю і, знаєте, постукає до них у двері. І це відволікає їх, тоді Павук, бля , стріляє в них».
  Вона намагалася набратися терпіння. «Тому що поліція знала б, що хтось інший був частиною плану. Деннісон — одиночний вбивця. Він використовує FeAR для отримання інформації, але не бере підмоги на роботі. Пам'ятаєте?»
  «О, так. Правильно».
  Чесно. Той її син. . .
  «Я піду прикрити ліву сторону», — сказала вона йому. «Ти залишайся тут поруч. Стріляємо лише в крайньому випадку. Якщо немає іншого виходу. Зрозуміло?»
  «Звичайно, мабуть».
  Якби він сказав це речення ще раз, вона б закричала. «Ходімо».
  Вилізли всі троє.
  Полі зайняла позицію біля позашляховика, і вони з Феллоу разом підійшли до вікна. Вона продовжить рух до іншого кінця ділянки й стежить за під’їздом до передньої частини.
  Їх оточував запах нещодавно залитого асфальту й сосни, а також слабкий дизельний дим. Після того, як Феллоу вистрілив усі сімнадцять патронів зі свого «Глока», повітря наповнилося солодким і п’янким запахом бездимного пороху — аромату, якому Дженніфер віддавала перевагу над будь-якими парфумами.
  Вони відійшли від позашляховика не більше ніж на двадцять футів, коли зупинилися.
  Дженніфер перевела повітря.
  Агент Кармен Санчес висувала задні двері мотелю зі зброєю в руках. Коли вона кліпала, виникла мілісекундна пауза. Тоді вона націлила свій глок прямо в обличчя Дженніфер.
  — Федеральний агент, — сказала вона смертельно спокійним голосом. «Стань на коліна, руки на голову».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 67
  Шок Дженніфер перетворився на лють, яка перетворилася на крижаний розрахунок.
  На обличчі Санчеса не було здивування, коли він побачив Павука в компанії жінки, яка тримала компактний напівавтомат. Якимось чином вона та той довбаний хакер зрозуміли, що Наталі була справжньою ціллю, а Феллоу збирався завершити роботу. Вона прийшла сюди шукати загрози, але не очікувала, що натрапить прямо на них.
  «Коліна», — повторив Санчес. «Руки на голови».
  Але агент був сам, а це означало, що вони з Хероном щойно розгадали справжній план кілька хвилин тому. Підтримка була в дорозі, але у Дженніфер було вікно. Можливо, вона врятує ситуацію.
  На мить жоден із трьох не ворухнувся, єдиний звук транспорту проїжджав повз. Літак, що прямує до Джона Вейна.
  Потім ззаду пролунав постріл. І крик. "О, чорт!" Голос Полі надломився.
  Санчес звернула увагу на нову загрозу. Тільки на мить.
  Цього було досить.
  Феллоу пірнув праворуч, за машину неподалік, витягнувши пістолет, і Дженніфер вистрілила два прикриття в бік Санчеза, щоб утримати її, і помчав назад до Полі, який стояв на корточках за пошарпаним білим пікапом.
   Вона знала, що її син не стріляв у Санчеса, намагаючись допомогти мамі та Фоллоу втекти. Він випадково натиснув на курок свого LCP, дістаючи його з кишені, ледь не вистріливши собі в ногу.
  Одного разу його некомпетентність окупилася.
  Дженніфер підняла свій рожево-золотий Кімбер і визирнула з-за вантажівки, шукаючи ціль.
  Санчес помітив її першим і випустив у неї два патрони. Вони врізалися в переднє крило вантажівки. — скрикнув від страху Полей.
  Дженніфер перелетіла на інший бік пікапа, вискочила й вистрілила шість разів у бік Санчеса, змусивши її пірнути за старий зелений смітник.
  Під ударом слимаків металевий контейнер люто задзвенів.
  Блін, так близько. . .
  Санчес не затримався надовго. Вона встала, щоб відкрити шквал вогню у відповідь. Дженніфер не очікувала цього руху і просто не потрапила під удар, коли сильно впала на асфальт, втративши шкіру на долоні.
  З правого боку стоянки Феллоу вистрілив кілька разів — у бік смітника, а потім у кімнату 118, хоча Дженніфер підозрювала, що Санчес і Херон вивели Наталі з кімнати заради її безпеки.
  Біля неї підскочив Полей і вистрілив наосліп. Його патрони влучили в задню стіну мотелю, десь біля Санчеса. Він негайно пригнувся і продовжував скиглити.
  Потім агент почав рухатися, мчачи до Фаллоу. Замість того, щоб стріляти в нього, Санчес стріляв у бік Дженніфер, щоб утримати її.
  Тактика спрацювала. Коли Дженніфер ще раз глянула, Санчес зник з поля зору.
  Випадок гнітючого пристрастю судження? Чи Санчес погнався за Феллоу через те, що той напав на її сестру?
  Або вона вирішила, що Дженніфер обтяжена невмілим товаришем і становить меншу загрозу?
   Дженніфер не була впевнена щодо першого, але друге точно було так.
  Ще один погляд. Ні Санчеса, ні Феллоу.
  Контракт пішов у лайно. Тепер нічого не залишалося робити, як тікати, відмовившись від решти гонорару. Якщо вони ще не знали її особи, то незабаром дізнаються, і їй довелося взяти сумку та втекти з країни до одного з карибських безпечних будинків FeAR. Деннісон Феллоу був сам по собі.
  Але як тільки вона підійшла до водійських дверей, прибув спецназ.
  Масивна тактична машина з вереском в'їхала на майданчик, викинувши команду з шести осіб у повному бойовому спорядженні: капюшони Nomex, бронежилети, балістичні шоломи. Вони розлетілися віялом, як чорний рій.
  Санчес була зайнята переслідуванням Фоллоу, і, мабуть, не мала радіо, тому вона не могла пояснити команді спецназу, що саме відбувається. Вони оцінювали ситуацію та розчищали ділянку. Потім пролунали два постріли з того боку, куди зникли Феллоу та Санчес. Троє офіцерів побігли в цьому напрямку.
  Троє, що залишилися, і командир продовжили шлях, розчищаючи його — незабаром вони знайдуть матір і сина.
  Для Дженніфер було надто пізно сховати свій пістолет і заявити, що вона була гостем, який потрапив під перехресний вогонь. Офіцери-тактики були профі. Вони затримували та обшукували всіх на місці події. І навіть якщо вони не зможуть довести, що вона стоїть за змовою з метою вбити Наталі Джексон, вона щойно вистрілила зі зброї у федерального агента. Тільки за це вона опинилася б за ґратами так довго, що була б у зубних протезах і підгузках до того часу, як вийшла з супермаксу.
  Вона оцінювала кути й відстані.
  Вона повинна була зробити свій крок зараз. Кожної хвилини приїде більше поліцейських.
  «Що нам робити, мамо?»
  Вона подивилася на Полі, у якого бігав ніс, а руки тремтіли так сильно, що він ледве тримав зброю.
  «Не хвилюйся, люба. Мама завжди піклується про тебе».
  Оголошення мегафона перервало їхню розмову. «Хто є на парковці, це поліцейська операція. Вийдіть вперед з піднятими руками».
  Полей знову заскиглив.
  «З нами все буде добре. На нашому боці сюрприз. Ми розійдемося..."
  «Ні!»
  «Лише на кілька хвилин. Подивіться. Там». Вона вказала на трав’яне поле позаду них і ліворуч. «Униз по пагорбу, бачите? Продуктовий магазин. GreenFresh. Бачите вогні?»
  «Так». Він винюхав якісь соплі.
  «Я займу їх тут. Ви потрапляєте на стоянку. Зніміть кілька коліс і їдьте там до рогу». Вона кивнула в бік світла. «Я зустріну вас. Ми повернемося до нашого мотелю. Беріть наші валізи та летіть до одного з безпечних будинків FeAR». Вона посміхнулася. «Тільки ми двоє. Ви можете це зробити? Джек автомобіль? Для мене?»
  Він витер носа. «Звичайно, мабуть».
  «Твій пістолет. Пам’ятайте, тримайте палець на спусковому гачку, поки не будете готові стріляти».
  «Так, я забув раніше».
  «Все гаразд».
  Вона озирнулася. Офіцери-тактики наближалися.
  Дженніфер повернулася. «На полі може бути один або два копи, але вони не очікують, що хтось піде в цьому напрямку. Якщо побачите когось у формі, стріляйте».
  Паніка напружила його голос. «Я . . . Я не знаю, чи зможу».
  Вона поплескала його по плечу. «Це нормально, люба. Тоді просто стріляйте в них, налякайте їх. Тому їм доводиться ховатися. Ти можеш це зробити?»
  Він кивнув. «Звичайно, мабуть».
  Дженніфер поглянула вниз і змахнула крихти з його футболки Fortnite . «Ти готовий?»
  "Мамо?" Він кинув на неї жалібний погляд.
  Вона посміхнулася й обняла його. «Іди. Я зустріну вас на розі».
  Він розвернувся й почав шкрябати за автомобілями.
   Коли він опинився на вершині трав’янистого пагорба, що вів до продуктового магазину, вона глибоко вдихнула. Дебати. Це тривало недовго. Вона дістала мобільний телефон і постукала по екрану.
  "Дев'ять-один-один, який твій емер..."
  «Позаду готелю «Аванті Інн» є чоловік зі зброєю, — пошепки сказала вона. «Він прямує до продуктового магазину GreenFresh. Він стріляє в людей!»
  «Пані, у нас є підрозділи в тому місці. Чи можете ви надати опис?»
  «Білий чоловік, двадцяти двох років, шість футів на зріст, кремезний, у джинсах і сірій футболці. Він сказав, що вб’є кожного копа, якого побачить. Будь ласка, ви повинні зупинити його. Почекай, так, з ним ще двоє чи троє чоловіків. Всі біжать до продуктового магазину. Поспішайте!»
  На задньому плані клавіатура. «Я повідомив офіцерів на місці події. Як вас звати, пані?»
  Дженніфер від’єдналася та спостерігала за реакцією спецназу, коли їм передали повідомлення. Наглядач і двоє його людей помчали до пагорба, що вів до продуктового магазину, залишивши лише одного на стоянці.
  ідеально Вони сходилися на пагорбі, де були Полі та міфічні «двоє чи троє інших».
  Даючи їй можливість сісти в позашляховик і злетіти.
  Дженніфер Бенедикт глянула туди, де її нещасний син мчав галопом до безпечного місця, яке вона йому обіцяла.
  «Вибач, милий, — подумала вона, — так шкода». Тільки б ти не виявилася. . . ти . Потім відразу звернула увагу на те, як найкраще дістатися до позашляховика і залишити всіх у своєму задньому вигляді.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 68
  Феллоу помчав до покинутого складу через двосмугову вулицю від готелю «Аванті Інн».
  Машини з’їжджали з його шляху, водії сердито сигналили, але він не звертав на них уваги й продовжував їхати.
  На складі була ідеальна нагода влаштувати Санчесу засідку.
  Дженніфер наказала йому ранити, а не вбивати, і йому сподобалася думка про муки Санчеса — як фізичні через роздроблену кістку, так і емоційні, коли вона знемагала від нудьги.
  Але він вирішив, що легше й безпечніше вбити суку й покінчити з цим.
  Він повернувся, щоб зробити кілька пострілів у її бік, а потім збільшив швидкість і промчав усередину складу, перш ніж вона закрила п’ятдесятифутову щілину між ними.
  Він піднявся на вантажний майданчик, єдиний вхід, який зміг знайти, і зник глибоко всередині складу. Тьмяний і тхне пліснявою. Ззаду він знайшов прикриття за купою будівельного сміття. Перевівши подих, він обернувся до дверей вантажного доку.
  І дочекався спеціального агента Кармен Санчес. . .
  Учора, коли він дізнався її ім’я, він попросив FeAR розкопати все, що він міг. Містер Бенедикт навчив його розпізнавати своїх ворогів. FeAR знайшов новину багаторічної давності про те, що її застрелили в виконання обов'язків. Вона була польовим агентом ФБР у їхньому офісі в Лос-Анджелесі, але також була членом їхньої розширеної групи спецназу.
  Не було повідомлено жодної причини, чому вона залишила Бюро, щоб приєднатися до Батьківщини, і він цікавився, який точний характер її нинішнього призначення. Здавалося, що про розслідування внутрішньої безпеки було багато таємниць і мало документації. Але вона була нагороджена, вона закрила справи, які закінчилися успішними засудженнями, вона стикалася з мафіозними босами, гідними таблоїдів, і відомими терористами. . . і замінили свої дизайнерські костюми на помаранчеві комбінезони.
  FeAR запропонував ще трохи копати, але він сказав йому не турбуватися. Він знав те, що йому потрібно знати.
  Містер Бенедикт назвав її гідним супротивником. Він не став би її недооцінювати.
  Особливо після їхнього матчу зі змішаних єдиноборств раніше біля кав’ярні, де він уперше націлився на Наталі Джексон.
  Він ще раз визирнув за двері й помітив, що Санчеса сповільнив рух. Вона не перебігла вулицю, як він. Вона була розумнішою — обережнішою — показувала свій бейдж автомобілям і жестами закликала їх зупинитися. Лише близько половини виконали. Щоб уникнути сполоху, вона була змушена робити це повільно.
  Він озирнувся на купи сміття від незавершеної демонстраційної роботи. Крізь розбиті вікна високо під стелею проникало бліде сонячне світло.
  Неподалік височів громіздкий уламок іржавої техніки. Можливо, занадто важкий, щоб витрачати гроші на його транспортування. Він не міг сказати, що це було за обладнання, але воно служило б його меті. Він міг сховатися за ним і бути захищеним міцним залізом, але мати легкий постріл у Санчеса в силуеті. Так само, як і паперові мішені на полігоні, куди пан Бенедикт взяв його попрактикуватися у стрільбі.
  Він кинувся навколо машини й присів.
  Чи піде вона за ним?
  Звичайно, вона б. Можливо, інший поліцейський ні, але Кармен Санчес переслідувала чоловіка, який намагався задушити її сестру різнокольоровою гімнастичною мотузкою. Її ніщо не зупинило б.
   За винятком порожнистого слимака в її лобі — його нової мішені.
  Фелло сперся ліктями на іржавий металевий брусок, запах заліза від якого нагадував кров.
  Будь-якої секунди Санчес з’явиться у своїй зоні вбивства. Він почувався павуком-вовком, який не будував павутиння, а полював, підстерігаючи здобич.
  Пройшли секунди. Ціла хвилина. Він занепокоївся. Вона вже має бути тут. Транспорт не міг затримати її так довго. Можливо, вона намагалася підкрастися до дверей. Можливо, вона чекала на підкріплення, хоча здавалося, що вона кидається туди.
  Де, в біса, вона була?
  Слабке постукування привернуло його увагу ліворуч. Він крутнувся, спрямувавши туди рушницю. ніхто Він глянув униз і побачив, як маленька біла кулька підскочила ще двічі, а потім покотилася вздовж бетонної підлоги до дальньої стіни кімнати.
  Тієї ж миті він зареєстрував, що це була пігулка для рулетки, і що всередину, очевидно, був інший шлях, окрім завантажувальних дверей.
  Він почав швидко обертатися.
  Санчес говорив позаду нього. «Кидай пістолет, Фоллоу. Все закінчилося».
  Як шанувальник Шекспіра, який у створенні своїх п’єс використовував іронію з експертною точністю, Деннісон Феллоу, спостерігаючи, як пігулка зупиняється, міг оцінити цю концепцію зараз — оскільки вона сильно вдарила його під дупу.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 69
  Кармен була готова кинути Феллоу на місці, якщо він хоч смикнеться.
  Він не поворухнувся, мабуть, обмірковуючи свої можливості. Щоб переконатися, що у нього їх немає, вона провела його через повну процедуру вилучення злочину.
  «Відкрийте руку і дайте пістолету впасти». Вона не сказала йому кинути його чи покласти на землю, що могло б дати йому шанс навести його чи кинути в неї. Він мав знати, що дія була швидше, ніж реакція, але вона була в вищій позиції, оскільки її зброя вже була націлена на нього, а він дивився в інший бік.
  Після того, що здавалося цілою вічністю, він похитав головою, схоже на якусь дивну суміш розваги та покори, широко розтиснув пальці й дозволив пістолету з брязкотом впасти на підлогу.
  «Перплетіть пальці за головою і йдіть назад на мій голос, поки я не скажу вам зупинитися».
  Вона спостерігала, як він відступає. Коли він достатньо віддалився від зброї на землі, вона дала йому наступну команду.
  «Поверніться по повному колу. Повільно».
  Руки все ще за головою, Феллоу обертався на місці. Коли він зіткнувся з нею, він усміхнувся, що обіцяло відплату.
  Вона зустріла його погляд і підняла ставку з поглядом, який говорив: Давай, мудак .
   Коли він знову повернувся до неї спиною, вона сказала: «Стань на коліна».
  Він підкорився.
  Вона залишилася на місці, на два градуси від цілі. Надягання йому наручників означало б забрати її зброю в кобуру. Вона могла встояти в наземному бою проти нього, але вона не була зацікавлена в повторному раунді з Феллоу. Він був міцної статури, швидкий і відчайдушний.
  Крім того, був якийсь невизначений заклик вистрілити йому в голову два-три рази.
  Перш ніж увійти на склад, їй знадобилося шістдесят секунд, щоб зателефонувати диспетчеру офісу шерифа округу, щоб він повідомив її місцезнаходження та передав свою ситуацію тактичному персоналу в мотелі. Вона повідомила і про жінку-стрілка. Вона подумала про інтерв’ю з Треєм і вирішила, що ця жінка, мабуть, була мамою Полі — очевидно, більш залученою, ніж просто матір’ю, яка приносила закуски та газовану воду в підвал. Першим, хто стріляв на парковці, ймовірно, був її син.
  Вона відтягнула піджак, відкривши щиток, прикріплений до пояса, і стала чекати.
  Через кілька хвилин загін тактичного підрозділу підійшов, піднявши зброю, скануючи, роблячи секунду за секундою оцінку загрози.
  «Тут!» Подзвонила Кармен.
  Вони приєдналися до неї, один із них підняв зброю на підлогу й прибрав її, а ще двоє прикрили Фоллоу.
  «Агент Кармен Санчес з «Батьківщини», — оголосила вона. «У мене є титул 18 на цього в’язня».
  Також будуть державні збори, але в такі моменти ніколи не було б поганою ідеєю висувати свої груди Федеральним кодексом США, щоб підтвердити свою довіру.
  Керівник групи дав знак рукою, і два оператори, найближчі до Феллоу, відтягнули його руки за нього, закріпили наручниками та подвійно замкнули їх.
  "Інші?" — запитала Кармен. «Жінка та другий стрілець?»
   Лідер сказав: «Ще немає звіту. Все, що ми знаємо, це постріли».
  — Куди він вам потрібен, пані?
  «У мене немає транспортного засобу. Де найближча поліція?»
  «Округ Ріверсайд, озеро Ельсінор. П'ятнадцять хвилин».
  «Ви можете відвести його туди?»
  «Звичайно, агенте Санчес».
  «І переконайтеся, що є ар'єргард. Минулого разу птах полетів».
  Пара членів тактичної групи супроводжувала його з будівлі. Вона пішла слідом, блимаючи у світлі пізнього пообіднього сонця.
  Група зоряків із витягнутими мобільними телефонами записала імпровізовану прогулянку злочинця. Феллоу не намагався приховати обличчя, безвиразно маршируючи вперед.
  Миготливі червоні вогні привернули погляд Кармен, коли вона наближалася до мотелю. Парамедики люто працювали над фігурою, що лежала на каталці. Вона змінила свій курс, щоб перевірити це.
  До неї підійшов чоловік у повній формі з достатньою кількістю міді на комірі, щоб позначити його як командира. «Ви, агент Санчес?»
  «Я».
  «Чи можу я запитати, до біса все це було?»
  «Я дам вам короткий опис, командире, але спершу інші двоє злочинців?»
  «Ми отримали їх обох». Він похитав головою. «А це один для книг. Головний виконавець - Дженніфер Бенедикт. У неї півдюжини псевдонімів, але ми так і не знали її справжнього імені. Вона професіонал, найманий вбивця, який користується великим попитом на Західному узбережжі. Вона зайняла бізнес свого чоловіка після того, як його прослухали кілька років тому. Чарльз Бенедикт».
  «Це відповідає на кілька запитань». Вона додала нову інформацію до зростаючого списку фактів. «Мій колега, доктор Херон». Вона кивнула великим пальцем у бік корчми, де він був із Наталі в замкненій коморі. «Ми з’ясували, що на жінку, яку ми сховали в готелі, полює група вбивць». Короткий сміх. «Приблизно за дві хвилини до того, як з’явилися стрільці».
   Медики продовжували працювати над пораненим хлопцем. «То це її син, Полі?»
  «Так. Ми переїжджали, тож вона посилає свою дитину бігти до продуктового магазину, щоб втекти чи підняти машину чи щось подібне. І отримати це. Вона дзвонить, повідомляє йому! Відвернув більшість моїх людей».
  — Її власний син? Кармен не могла уявити, що мати жертвує своєю дитиною, щоб врятуватися.
  Вона згадала спостереження Герона про те, що найгірші вторгнення відбувалися між членами сім’ї.
  «Я знаю, правда?» Командир з огидою похитав головою. «Він бачить нас і починає стріляти. Бідний чмо. Він розминувся з усіма на милю. Але нам довелося його кинути. А мама? Вона добирається до свого позашляховика, але ледве вмикає його, як снайпер знімає дві її шини. Я не знаю, хто стріляв, але це був пекельний постріл, чотириста ярдів».
  «Не з ваших людей?»
  «Ні, але повірте мені, тут завжди так тихо, коли щось подібне трапляється, LEO виходять із дерева, і раптом на місці події з’являються ДАІшники, наркомани, поліцейські з Повітряної національної гвардії. Я думаю, що у нас був шкільний ресурсний офіцер. Кожен, я маю на увазі кожен , хто має бейдж, хоче взяти участь у акції».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 70
  Джейк Херон стояв поруч із Санчес та її босом, SSA Еріком Вільямсоном.
  Величезний чоловік із широкими плечима, що кидали шви піджака, приїхав сюди з Лонг-Біча для дебрифінгу. Він добре провів час, хоча Джейк не міг уявити, що людина поспішає з будь-якої причини.
  Вони втрьох були в новому номері Avanti Inn; Місце злочину було зайняте в 118. Хтось — швидше за все, Фаллоу — зробив кілька пострілів у вікно, марно намагаючись убити Наталі, якої взагалі не було в кімнаті. Герон завів її в підсобне приміщення.
  — Історія, — сказав Вільямсон. «І завершіть це, тому що мій наступний дзвінок — генеральному директору у Вашингтоні. І зауважте? Я не додавав слово «помічник» до цієї посадової інструкції».
  «Ти знаєш магію?» — запитав його Джейк.
  Вираз обличчя Вільямсона напружився від нетерпіння. Тоді він поступився. «Так, я знаю магію. Я даю своїм дітям двадцять доларів, вони йдуть у торговий центр, і він зникає. Яка ваша думка?»
  Джейк сказав: «Невірне спрямування».
  Санчес перебрав. «Ось що сталося тут».
  Вона пояснила, як їхня початкова зосередженість на спійманні серійного вбивці відвернула їх від того, що мало виглядати справжнім злочином: Фаллоу вбив людей, імена яких з’явилися на веб-сайті H8ers.org. А це, у свою чергу, повинно було неправильно скерувати їх з Справжня місія — убити Наталі Джексон. «Вона копалася в незаконному проекті, який намагався створити Джерард Дрет».
  Обличчя Вільямсона напружилося. «Яке це було пекло? Він мав бути величезним, щоб допустити всі ці проблеми».
  «Величезний? Як щодо масового?» — запропонував Санчес.
  Джейк сказав: «Дивіться». Він ввів кілька команд, і з’явився екран.
  DrethCo Inc. і Brakon Computing, Inc., присутні. . .
  Проект допомоги в навчанні
  Вільямсон прошепотів: «DrethCo та Brakon? Злиття». Він зробив паузу. «Про що балакав той хлопець Пауелл?»
  Санчес кивнув. «Досконалість навчання. . . Вони називають це LEAP. Brakon виробляє недорогі ноутбуки. Вони роздають десятки мільйонів з них студентам по всій країні. К через дванадцять. DrethCo пише код, який у них попередньо завантажено».
  Джейк почав гортати різні плани уроків. Вільямсон примружився, коли сторінки прогортали повз. Історія, географія, математика, природознавство, мистецтво. Були відеолекції, вікторини, навіть віртуальні екскурсії до національних парків, музеїв, класичних концертів, історичних місць, природних ресурсів.
  Час від часу з’являлися «рекомендовані посилання».
  «Освітні веб-сайти з посиланнями», — сказав Вільямсон. «Проблема?»
  Джейк сказав: «Спливаючі посилання». Він вдарив одного, потім іншого. Вони призвели до ігор, зручних для дітей, відео з милими тваринами тощо.
  Санчес сказав: «Завдання Наталі полягало в написанні програм, які використовують біометричні дані, щоб гарантувати, що студенти не бачать неприйнятного вмісту».
  «Тільки хтось змінював її код», — сказав Джейк. «Тож програмне забезпечення не блокувало дітей ; це заблокувало дорослих ».
   Санчес показав на екран. «Ми дорослі. Ми бачимо кошенят і цуценят і піратські ігри з рейтингом G. Але коли молоді люди починають натискати на спливаючі вікна, ніяких гарантій немає. Це лайно як це».
  Джейк натискав посилання, щоб перевизначити систему, і вони раптом опинилися перед короткими відеороликами симпатичних, привабливих людей, яких можна побачити в будь-якій онлайн-рекламі, — тільки вони нічого не продавали. Один читав лекцію про те, що кожен повинен протистояти авторитарній державі. Одна жінка сказала, що «Голодні ігри» — книга та фільм про антиутопічний, диктаторський світ — це правдива історія. Сайти, які кажуть, що американська демократія є загрозою.
  «Господи».
  Санчес пробурмотів: «Труїти розум дітей. Від дитсадка до середньої школи».
  Вільямсон запитав: «Чи не помітять інтернет-провайдери порушення COPPA?»
  Закон про захист конфіденційності дітей в Інтернеті забороняє видобуток даних осіб молодше тринадцяти років.
  «Але ніхто не краде чиїсь дані», — пояснив Джейк. «Це навпаки. Вони дають дітям інформацію. Алгоритми COPPA ігноруватимуть це». Він клацнув ще. З'явився расистський сайт.
  «Деякі батьки побачать посилання», — зазначив Вільямсон.
  Джейк подумав, чи варто йому сказати наглядовому спеціальному агенту, що він зробив трохи хакерства. Він глянув на Санчес, яка схилила голову на знак мовчазного схвалення.
  «Я знайшов записку про це на серверах DrethCo. Компанія підрахувала, що втратить щонайбільше п’ять відсотків аудиторії через дорослих. Багато батьків абсолютно не знають, що їхні діти роблять і бачать в Інтернеті».
  «І чи буде дитина скаржитися і ризикуватиме, що її комп’ютер заберуть?» – сказав Санчес. «Я так не думаю».
  Джейк запропонував: «Промивання мізків. Саме про це і йдеться в програмі. Клієнти платять мільйони, щоб отримувати такі повідомлення для дітей».
   Санчес сказав: «Це йде глибше. Те, що заохочує дітей діяти. Сила шанується, особливо у формі насильства. Гірше того, дітей навчають, як виготовляти сирі бомби, виготовляти іншу зброю, синтезувати наркотики та уникати виявлення».
  Кілька рекламних роликів були присвячені пропаганді політичної та соціальної анархії.
  Вільямсон пробурмотів: «Націлювання на несформовані, сприйнятливі та цікаві уми. Підживлюється також гормонами. Хто такі клієнти, які платять Дрету за те, щоб донести цю фігню до дітей?»
  Санчес пояснив: «Теоретики змови. Сепаратисти. Голови культів шукають новобранців. Підприємства Шовкового шляху, які продають зброю та наркотики».
  Герон додав: «Іноземні держави також. Я запустив одну зі своїх програм traceroute і перейшов через їхні проксі-сервери. Сервер розташований у східній Європі. Це урядова адреса. Я писав про використання нацистами вторгнення в 1930-х роках. Гітлер вірив, що той, хто контролює уми дітей, контролює майбутнє. Саме те, що тут відбувається».
  Вільямсон дивився на екран, наче той був радіоактивний. Великий чоловік тихо сказав: «Ви знаєте, що це означає?»
  Санчес сказав: «Джейсон Пауелл, наш божевільний, весь час був правий. Злиття є ризиком для національної безпеки». Вона подивилася на Джейка. «Тепер усе має сенс. Він кричав про вибір синьої таблетки або червоної таблетки. Самовдоволення чи правда».
  Вільямсон не запитував про посилання, але, здавалося, зрозумів суть. «Кого ти згорнув?»
  Санчес оголосив список заарештованих. «Дженніфер Бенедикт, наймана зброя. Її тригер і наш серійний вбивця, Деннісон Фоллоу. Він же павук. Два нікого в Анахаймі. Вони були демонстрацією неправильного напрямку».
  Джейк скривився. «Адміністратор сайту? FeAR-15. Тепер він привид. Я намагаюся його знайти». Він відчув, що його перекрутило. «Мені не щастило в минулому. Можливо, цього разу буде інакше».
  Вільямсон помахав рукою комп’ютеру, на його обличчі була маска розчарування. «Промивання мізків дітям — це мерзотно, але на це ви не витратите багато часу під розділом 18. Щось пов’язує Дрета та Бракона з убивствами? Вони повинні спуститися. Ми можемо це викрити, але якщо вони вийдуть на свободу, вони просто знайдуть якийсь інший проект, як LEAP».
  Санчес сказав: «Тільки якщо ми перевернемо Дженніфер або Феллоу».
  — глузував Вільямсон. «Вони профі. Ви знаєте, як важко їх повернути».
  «Правда», - сказав Санчес. «Але, говорячи про магію, у нас є ще один трюк у рукаві».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 71
  Федеральні агенти проводили інтерв’ю, але Кармен назвала б це те, що було. . . допит.
  І вона ніколи так не хотіла його почати.
  Вона дозволила підозрюваному тушкуватись у кімнаті для допитів місцевої супутникової станції Офісу шерифа протягом останньої години, поки вона подала свою справу за те, що сама вела сеанс. Округ і штат також мали юрисдикцію. Технічно можна сказати, що вони мали більшу юрисдикцію, якщо така річ існувала, оскільки перестрілка в Аванті була в основному відром державних злочинів. Але враховуючи далекосяжні наслідки змови Дрета, високопосадовці в Офісі шерифа та Дорожній патрулі вирішили дозволити їй на нього натрапити.
  Тепер Кармен опинилася в цьому місці , у тому важкому для визначення розумінні перед віч-на-віч із підозрюваним, коли вона спостерігала за ним через двостороннє дзеркало, її чоло майже притулилося до скла.
  «Тим страшніше, що він не виглядає страшним», — сказав кремезний білявий капітан шерифа.
  правда Фоллоу знову був у своєму режимі плоского афекту, нічого не видаючи. Він не відбивав коліно, не тер долоні і не колупав кутикулу. Ніяких ознак занепокоєння, які вона звикла бачити. Його чекало життя за ґратами, і він не виявляв жодних емоцій. У певному сенсі він був таким же мертвим зсередини, як і його жертви зовні.
  Капітан сказав ще щось. Вона не чула.
  Кілька глибоких вдихів.
   Потім вона вийшла в коридор, поклала зброю в скриньку і зайшла в кімнату.
  Він повернувся до неї. Коричневі контактні лінзи зникли, і він повернувся до свого природного кольору. Іриси були шматками льоду. Його волосся все ще було пофарбоване, і контраст блідо-блакитних очей і чорного, як смуга, волосся надавав йому тривожного вигляду. Це згадало деякі зображення павуків, які вона бачила за останні кілька днів.
  «Привіт, Деннісоне». Вона сіла навпроти нього.
  Жодної реакції. Окрім її вивчення.
  Його руки були в наручниках, але не прикуті до металевих пристосувань на столі. Її це не хвилювало. Одного разу вона захопила його, і хоча він був безжалісним убивцею, він не вистачив дурості, щоб напасти на офіцера в закладі, де неможливо втекти.
  Вона почала свій ретельно розроблений план нападу. «Деннісон Фоллоу. Цікава назва. Доречно, оскільки у вас було досить цікаве життя. Створено для гарного читання протягом останньої години».
  Його погляд затвердів. Він явно не любив згадок про своє минуле. добре.
  Потім його обличчя стало розважливим. «Де ваша тінь, агенте Санчес? Елітний суперхакер, Джейкобі?»
  «Джейк проводить підведення підсумків з моїм босом. Це тільки ти і я».
  «О, він не тусується зі своїм другом FeAR-15? Вони йдуть далеко назад, знаєте. Кращий із бутонів».
  Кармен примружилася. «Правильно. FeAR-15. Як його справжнє ім'я?»
  Погляд Фоллоу сказав: Гарна спроба. Він мовчав.
  Кармен принесла жовтий блокнот, манільську папку та сумку на блискавці. Вона поклала їх, відкрила блокнот і клацнула ручкою до готовності.
  Існував цілий світ інформації, про яку вона могла запитати — вбивства, навчальна змова, його зв’язок із Дженніфер Бенедикт, — але Кармен уникала всього цього. Одна лише згадка про них на початку зачинила б двері.
  Вона порине в сьогодення, повернувшись у минуле.
   «У тебе були проблеми, Деннісоне».
  Завжди ім'я. Це ніби сидіти вище за об’єкта.
  Допити були про владу.
  «Починаючи з початкової школи. Середня школа. І ситуація не покращилася, коли ви навчалися вдома». Вона схилила голову. «Яких уроків навчили тебе батьки, Деннісоне?»
  Лише ледь помітна проблиск реакції.
  Вона розкриє лише стільки, щоб переконати його, що має доступ до детальної інформації про його походження, але приховає більшу частину того, що знала.
  Піддослідні схильні не брехати, коли не впевнені, що їх спіймають. Для них це психологічний провал і надає допитувачу більше влади. Для такого суб’єкта, як Деннісон Феллоу, будь-яка перемога була великою перемогою.
  Вона похитала головою. «Вас виключили з державної школи. Домашнє навчання. . . Ну, що б там не сталося, ти продовжував бити дітей вдень і слідкувати за дівчатами додому. Ні, тобі було погано в школі, чи не так? до . . .”
  Вона затримала слово.
  Він чекав, холодно дивлячись.
  “. . . поки ви не почнете новий курс навчання. Ваші уроки в аспірантурі. У ремеслі. Ви дізналися про прозорі рукавички, розбризкування всього, до чого торкалися перед роботою, маскування — але тонке. Ті, що працюють. Без перук і штучних вусів. Контакти та фарба для волосся. І одяг — як-от яскраво-червона сорочка, яку ти носив, коли зустрів мою сестру, яскраво-зелена з Наталі. Вони відвернули увагу від вашого обличчя. Наряди на викид. Як спортивне пальто в казино. Автомобілі, які можна викинути , як позашляховик, який ви залишили на стоянці. Це розумна штука, Деннісоне. Хто був вашим професором у цих дослідженнях? Може, містер Чарльз Бенедикт?»
  Ще один спалах в його очах.
  Вона була на правильному курсі.
  «Ви погодилися відмовитися від своїх прав Міранди, але я не думаю, що це тому, що ви плануєте надати мені інформацію. Ні, ти не балакучий типу. Ти вважаєш себе розумним, тож дозволиш мені говорити, і ти дізнаєшся, що я знаю. Хіба це не так?»
  Він оговтався від свого здивування й кинув на неї погляд, що межував із зарозумілістю. «Ви помиляєтеся, агенте Санчес. Я радий спілкуватися. Насправді, я маю багато речей сказати. Речі, які ви знайдете. . . просвітлюючий».
  Вона мала запитати, що? Він намагався контролювати її, тож вона не продовжувала цю нитку. Це було б невеликою, але важливою втратою для нього і ще більше схилило терези на її користь. «Ми знаємо про вашу роботу в кол-центрі в American General. Вас кілька разів називали оператором місяця».
  «Я намагаюся бути корисним». Він спробував виглядати безтурботно, але не досяг мети. Натомість він здавався дедалі більше стурбованим.
  «Просто перехресні посилання на деякі дані, Деннісоне. За минулий рік троє їхніх клієнтів зникли безвісти».
  Він прочистив горло. «Це правильно? Як сумно».
  «І всі записи їхніх телефонних розмов показують, що вони говорили з вами про претензії по гарантії».
  Йому було б цікаво, як вона це зробила, не знаючи про незрозумілу програму пошуку стосунків Деклана в HSI.
  «Троє з тисячі». Не маючи змоги підняти руки, він підняв плечі, перебільшено знизавши плечима. «Я приймаю багато дзвінків. Мабуть, це збіг».
  «Мені цікаво про жінку, з якою ти розмовляв учора. Емілі Халкомб. Про гарантію на посудомийну машину».
  «Не дзвонить у дзвони. Але дзвінки записуються, — додав він криво, — для забезпечення якості та навчання, принаймні вони кажуть. Це означає, що ти чудово знаєш, що я отримав її дзвінок».
  Вона проникала йому під шкіру. «Я також знаю, що в той самий час, коли ви відповіли на дзвінок, ви загуглили її ім’я та адресу та сайти соціальних мереж».
  Він схилився й подивився на стелю. «Знаєте, про що я думаю, агенте Санчес?»
  «Що це, Деннісоне?»
   «Якби я мав ще п’ять хвилин з твоєю сестрою. . .” Усміхнений погляд.
  Його спроба відвернутися — і потріскати її — не вдалася. Кармен засміялася. Справжній звук. «Вона витерла б тротуар разом з тобою».
  Злість пронизала його обличчя.
  Передаючи їй ще більше контролю. Вона продовжувала тиснути. «Повернемося до Емілі. Ми знайшли щось цікаве у вашій спальні в будинку Анахаймів. Вона зробила паузу для драматичного ефекту. «Її ім’я та адреса на листочку. Дудл теж. Жінка без обох вказівних пальців. Ти планував відвідати її, Деннісоне?»
  «Я не телефоную в службу обслуговування».
  «Неправда, Деннісоне. Ви подзвонили до тих трьох клієнтів, яких немає. Ми знову відкриваємо ці справи. І тепер, коли ми маємо вас, це ставить розслідування на перший план. Ваша історія соціальних мереж і пошукових систем, камери безпеки, дверні дзвінки, свідки, ДНК. Роботи».
  Вона вирішила, що достатньо бомбардувала зону посадки. Тепер настав час першої фази її нападу, і вона використала улюблену тактику допиту, різко змінивши тему, щоб вивести його з рівноваги. — Ви бачили, як парамедики працювали над Полі біля готелю Avanti Inn. Ви не чули, але після прибуття в лікарню він був оголошений мертвим. Це справді трагічно, тому що його підставили».
  Це привернуло його увагу.
  Вона показала, що відкриває сумку на блискавці та висуває цифровий диктофон.
  «Це запис виклику 9-1-1, коли він вибігав зі стоянки позаду готелю».
  Вона натиснула PLAY.
  "Дев'ять-один-один, який твій емер..."
  «Позаду готелю Avanti Inn стоїть чоловік зі зброєю. Він прямує до продуктового магазину GreenFresh. Він стріляє в людей!»
  «Пані, у нас є підрозділи в тому місці. Чи можете ви надати опис?»
   «Білий чоловік, двадцяти двох років, шість футів на зріст, кремезний, у джинсах і сірій футболці. Він сказав, що вб’є кожного копа, якого побачить. Будь ласка, ви повинні зупинити його. Почекай, так, з ним ще двоє чи троє чоловіків. Всі біжать до продуктового магазину. Поспішайте!»
  «Я повідомив офіцерів на місці події. Як вас звати, пані?»
  Дзвінок було розірвано.
  Кармен натиснула «СТОП». «Я впевнений, що ти впізнаєш голос Дженніфер».
  Очі Фоллоу стали настороженими.
  Вона використала свою перевагу. «Яка мати зробить таке з власним сином?»
  Те, що було спалахом емоцій у його очах, перетворилося на гнівну іскру.
  Вона не все дізналася про дитинство Феллоу, але звіти шкільних психологів і судів для неповнолітніх не залишали жодних сумнівів щодо його важкого виховання. Змінити його друге ім’я теж на ім’я його батька було спалахом.
  — Дженніфер підставила його, Деннісоне. Вона пом'якшила тон.
  Тепер друга фаза.
  Вона сказала йому: «Підставте його... . . так само, як вона вас підставила».
  Допит схожий на танець, а у Кармен Санчес була холодна хореографія.
  Його голова майже непомітно похитала в знак заперечення.
  — Боюся, Деннісоне. Вибачте, але це правда. Ми потрапили в телефон Дженніфер».
  Це був хитрий трюк, про який вона розповіла Вільямсону. Герон клонував телефон Дженніфер, так само, як він клонував телефони двох фанатиків Пауелл, які розстріляли її автомобіль. «Чарівна» частина полягала в тому, що зазвичай потрібні тижні, щоб отримати викривальні дані з мобільного. Але маленький пристрій Герона зробив це за секунди.
  І зміст був справді показовим.
  «Ось що ми знайшли в її історії повідомлень». Вона витягла аркуш паперу з манільської папки й підштовхнула його до нього. Його очі трохи розширилися, коли він подивився на свою фотографію.
   Він метушився в кріслі, йому було явно незручно.
  Деякі тексти припускали, що вони спали разом. Але Феллоу знав, що Дженніфер навряд чи з тих причин, щоб зберігати його фото на телефоні з сентиментальних причин.
  «Вона надіслала фотографію на віртуальний мертвий сайт у дарк-мережі — наприклад, Craigslist для платних убивць — разом із обіцянкою гонорару в чверть мільйона доларів. . . за те, що я вбив тебе».
  З'явився другий аркуш. «Це справжнє, Деннісоне. Я поклявся в цьому в письмовій заяві під присягою». Це вона теж запропонувала. «Поки ви прямували до міста, яке починається на «Р», Дженніфер летіла десь далеко з новою ідентичністю».
  Він подивився на неї, відмовляючись визнати правду.
  Тож вона розповіла йому це. «Шостою жертвою, жертвою R, мав бути ти. Дженніфер і Дрет повинні були переконатися, що поліція припинила розслідування, що сталося б лише в тому випадку, якщо вас схопили або вбили».
  Вона спостерігала, чи не дійшов він до наступного неминучого висновку. Не побачивши відповіді, вона підвела його прямо до нього. «Вони не могли допустити, щоб вас заарештували. Чому, на вашу думку, вони влаштували вашу втечу минулого разу?»
  Ще один злий погляд.
  «Мерці не розповідають казок», — продовжила вона. «З самого початку ти завжди мав бути цапом відпущення».
  Феллоу почав схрещувати руки, зробивши значний захисний кінесичний рух — мову тіла. Але цьому завадили наручники. Він опустив кулаки на стіл із гучним металевим брязкотом. На його обличчі не було жодних емоцій, за винятком рухів повік і кутиків рота, що свідчило про те, що його думки швидко вичерпуються.
  Можливо, він із самого початку здогадувався, що Дженніфер була надзвичайно небезпечною жінкою, з якою можна було б мати роман, але побачити доказ її смертельних намірів проти нього було шоком.
  І все-таки Кармен розуміла, що він не готовий поступатися. Якась непокора — і, можливо, якийсь підсвідомий потяг до Дженніфер, як би малоймовірно це не здавалося, — змусили його мовчати.
  Вона перейшла до останньої фази допиту, залишивши найкраще наостанок. «Дженніфер Бенедикт — платний вбивця. Навіщо їй наймати когось іншого на роботу, яку вона цілком здатна виконати сама?»
  Його рот сплюснувся в жорстку лінію. «Точно».
  «Тому що вона мала намір давно зникнути, коли це сталося. Ніхто не пов'яже твою смерть з нею. Не через балістичну експертизу, чи ДНК, чи інші судово-медичні докази. Її руки були б чистими, і вона мала б алібі».
  На цьому етапі обговорення час був критичним. Кармен чекала цілу хвилину, перш ніж завдати останнього удару.
  Фаза третя.
  «Це та сама причина, чому Дженніфер найняла когось для іншого хіта».
  Очі Феллоу, уже не сповнені презирства, дивилися на неї. Він мовчки чекав.
  «Чи знаєте ви, що текстові повідомлення постійно архівуються, Деннісон? Навіть на запалювальних телефонах. Отримавши номер, ми можемо отримати доступ до кожного повідомлення, надісланого або отриманого через пристрій. Ми покопалися в її архіві повідомлень і знайшли серію повідомлень, надісланих на той самий сайт, що був забитий двома роками тому. Він містив інше зображення мішені. Але цей удар коштував дорожче, ніж ти. Двомісний. Півтора мільйона».
  Вона повільно витягла третій роздруківку й посунула її вперед.
  Спочатку він не спускав з неї очей, а потім опустив їх на фотографію.
  Його плечі опустилися, а обличчя випромінювало чистий жах.
  Тепер він був джерелом емоцій.
  Чоловік, для вбивства якого Дженніфер найняла вбивцю, був не хто інший, як наставник Деннісона Феллоу та її власний чоловік Чарльз Бенедикт.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 72
  Роками Деннісон Феллоу спостерігав, як самки павуків пожирають своїх партнерів.
  Він із самого початку знав, яку небезпеку становить Дженніфер.
  І він не був дуже здивований, що вона пожертвувала власним сином, щоб допомогти їй уникнути полону.
  Або про те, що вона змусила Фоллоу померти слідом за Наталі. Зрештою, в цьому була холодна логіка.
  Але містер Бенедикт. . .
  Чоловік, який навчив його мистецтву полювання. Чоловік, який навчив його приймати свою справжню природу. Людина, яка його врятувала.
  Він згадав репліку Шекспіра з Гамлета . Який витвір — це людина, Який шляхетний у розумі, який нескінченний у здібностях, Який виразний і гідний захоплення формою й рухом. У дії як на ангела, в побоюваннях як на бога. . .
  Такого, як пан Бенедикт, не було.
  Його крижаний фасад розтанув. Він хотів крикнути на агента Санчеса. Хотіла кричати, що вона не права. Хотів виступити проти зради, яка потрясла його до глибини душі. Але її міркування мали занадто багато сенсу.
  Дженніфер знала б, що чоловік завжди очолює список підозрюваних у розслідуванні вбивства. Як краще уникнути підозр, ніж скористатися послугами іншого професіонала?
  «Дженніфер використала його, Деннісоне», — тихо сказала Санчес, з її голосу зникло осудливе ставлення. «Так само, як вона використала вас і всіх інших».
  Він не принесе Санчесу задоволення від того, що він коливається. Він був сильний. Він мав із собою Push, і зараз він нахилився до нього. Подумайте. Що б зробив містер Бенедикт, якби знав, що його власна дружина планує його вбити? І чому вона це зробила? Це було за гроші? Амбіції? Потужність?
  Чи це було просто, як у самого Феллоу, як у мільярда павуків, у її природі?
  У Дженніфер Бенедикт теж явно був Push.
  Санчес перервав його міркування. «Вона збирається у в'язницю. Замах на вбивство, стрілянину в мене сьогодні ввечері? У Каліфорнії це довічне ув'язнення. Ось твоя помста, Деннісоне. Крім . . . у неї ще є кілька карт, щоб зіграти. Вона могла б перевернути Дрета, купити собі коротше речення. Жінка, яка вбила вашого наставника, може знову опинитись на вулиці за кілька років. Жити хорошим життям. Ти цього хочеш?»
  Звичайно ні. Але він ще не чув нічого схожого на пропозицію. Він запитально звів брову на агента Санчеса.
  «У вашому квитку є напад і вбивство, Деннісоне. Ваше життя в наших руках. Але те, що ви робите в наступні п’ять хвилин, може значно змінити те, як ви проведете решту днів. Ви даєте мені Дрета, Бракона та місцезнаходження жертв вашого кол-центру. Я буду говорити з прокурорами. Це не буде заміський клуб, але це буде краще, ніж ложа в Пелікан-Бей».
  Він міг дати їй те, що вона хотіла. Він міг приховати Лучано, водія, який, очевидно, був найнятим м'ячем. І він, і FeAR підняли електронні листи з комп’ютера Дженніфер, які привели прямо до Дрета та Бракона. Електронні листи були страховкою, яку вони взяли саме на цю ситуацію — якщо Дженніфер спробує їх спалити. Його копії були в сумці, закопаній біля пляжу Санта-Барбара.
  Але це передбачало зізнання.
   Можливо, він міг би побити реп. Йому потрібен був лише один «невинний» у журі. А Феллоу дивився на людей так, що вони часто змінювали свою думку.
  Скільки насправді знав Санчес?
  У неї були докази, але чи були вони? Він уважно вивчав її, доки її постійний погляд не змусив його відвести погляд, і досі не міг зрозуміти, чи блефувала вона. Він вирішив, що вона краще гратиме в покер, ніж у рулетку.
  «Ти продовжуй це кам’яне обличчя, Деннісоне, я виходжу з дверей і спілкуюся з Дженніфер». Знизування плечима. «Відверто кажучи, я б краще запропонував вам угоду». Вона посміхнулася. «У нас було чимало днів, чи не так? Вперед і назад». Вона схилила голову набік. «Чи танцюють павуки?»
  Йому навіть не треба було думати. «Самці павуків-стрибунів. Шлюбний ритуал. І вони вибивають повідомлення ногами. Самки відчувають це в землі».
  сміх. «Спарювання. Не зовсім ту зустріч, про яку я думав між нами. Знаєш, що зробить Дженніфер? Вона стверджуватиме, що це була твоя ідея. Що ти змусив її погодитися».
  Якби ситуація не була такою сумною, він би засміявся. «Вона професійна вбивця».
  «Вбивця, яка одягне сукню Лаури Ешлі з квітковим принтом на суд, зачепить волосся шпильками, як школярка, і поплаче перед присяжними. І ти будеш хрен. Ти хочеш взяти цю азартну ставку?» Вона задумливо постукала по підборіддю. «Звичайно, це була наша перша підказка до вас — у казино. Давай, якщо хочеш випробувати щастя. Крути колесо».
  Минула мить.
  І він вирішив не братися за ставку. У світлі того, що він знав про Дженніфер, а також усього, що він дізнався про павукоподібних, її поведінка мала ідеальний — і огидний — сенс. Самці павуків знали, що вони помруть після спарювання, але все одно їх спонукали до розмноження.
  З Дженніфер секс був хорошим, але, незалежно від роду, це були знамениті останні слова.
  Фоллоу раптом дуже втомився. «Деякі самці павуків придумують геніальні способи залишитися в живих, щоб самка не з’їла їх після спарювання. Іноді вони загортають жука в павутину і дарують їй, сподіваючись, що вона дозволить йому втекти. Але мій улюблений павук, який загортає камінчик, видаючи його за комаху, і поки вона його розгортає, він тікає».
  «Ви хочете сказати, що будете співпрацювати?»
  «Я віддам їх усіх. Дженніфер. І Дрет. І Бракон. У мене є приховані докази. Це міцно».
  «А FeAR-15?»
  «Його справжнє ім'я Трістан Кейн. Він пішов. Покинув країну. Безпечний будинок десь на Карибах. Більше цього я дійсно не знаю».
  «Дякую, Деннісоне». Агент ще раз усміхнувся. «Ходімо. Надворі транспортний фургон. Це приведе вас до головного ув'язнення в Ріверсайді для прийому.
  Увійшли двоє офіцерів, які стояли поряд, а вона зв’язала йому руки за спину. Виходячи, вона зупинилася, щоб дістати та покласти в кобуру свою зброю, перш ніж супроводжувати його через задній вихід на стоянку.
  Він побачив транспортний фургон округу Ріверсайд і подумав: «Цікаво, чи будуть у моїй камері друзі».
  «Друзі?» Санчес насупив брови. — Такі злочини, як ваш, Деннісоне? Ви будете в самоті — для вашого ж захисту».
  Посмішка стиснула кутики його губ. «Я так не думаю, агенте Санчес. Я відчуваю, що знайду трохи у своїй камері. Насправді я на це розраховую».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 73
  Лежачи на запорошеній землі в передгір’ях Санта-Анаса, він відчув солодкий запах засобу для чищення Хоппе, спостерігаючи, як агент Санчес та її в’язень виходять через задні двері ізолятора місцевої поліції, щоб трохи прогулятися до фургона, що не працює.
  Він дивився в приціл Nikon, встановлений на його мисливську рушницю Nosler, перехрестя прицілу лежало між ними.
  Вони були б у п’ятдесяти чотирьох ярдах, коли б досягли зони вбивства. Постріл на таку відстань був нічим для патрона 6.5 PRC — високоточного гвинтівкового патрона, — який стріляв швидше й плавніше, ніж знаменитий 6.5 Creedmoor. КНР теж почала викрадати грім у стародавнього Вінчестера .308.
  Про зброю він дізнався від свого батька, з яким ходив на полювання кілька разів на місяць у сезон. Їм не було цікаво стріляти в птахів з розсіювачів. Його метою було взяти оленів для оленини та для трофея в кімнаті відпочинку. Одиночний постріл. Одне вбивство.
  Він контролював своє дихання — запорука гарної стрільби.
  Він був обережним, тримав палець подалі від спускової скоби, доки не влучив у ціль.
  Тоді це зводилося б до простого пострілу менше ніж на сто ярдів.
  Нічого. . .
  Неважливо, куди він вдарив тіло. Снаряд із порожнистим вістрям, що рухався зі швидкістю три тисячі футів за секунду, увійшов би і знищити кожен орган, вену та кістку на своєму шляху. Постріл у груди приніс би смерть, перш ніж тіло впаде на землю. Б'є внизу живота? Смерть тривала б трохи довше, і було б кумедно спостерігати, як медики оцінюють, як зупинити кров і обережно зібрати органи, які вилетіло з вихідної порожнини.
  Вдих, видих.
  Вони були вже близько до зони вбивства.
  Вдих, видих. . .
  Безпека вимкнена.
  Посуньте палець від щитка до спускового гачка, який він не наважився погладити.
  Аж до тих пір, поки він не мав ідеальної картини зору.
  Санчес і підозрюваний були майже біля фургона.
  Зараз.
  Він почав тиснути.
  У ту ж мить він відчув присутність позаду себе — навколишній звук трохи послабшав, і холодний ствол рушниці торкнувся його шиї.
  Низький чоловічий голос вимовив одне слово. «Ні».
  Він завмер, тихо проклинаючи себе. Він був настільки зосереджений на своїй кар’єрі, що хтось на нього потрапив. Він обміркував свої варіанти і дійшов висновку, що їх немає.
  Чоловіча рука простягнула руку й схопила ліс, піднявши дуло вгору, щоб нешкідливо вказати в небо.
  Він опустив голову і дозволив забрати з рук свою улюблену рушницю, подаровану батьком.
  
  Хоча Джейкобі Херон ніколи не носив зброї, він добре знав про їхню роботу зі своєї роботи. Він не тримав пальця на спусковому гачку рушниці, але тримав дуло в напрямку чоловіка.
  «Повернись».
   Майбутній стрілець підкорився.
  З потрясінням він упізнав таємничого стрільця — чоловіка, який раніше був у зеленому, а тепер у пустельному камуфляжі, — який кілька днів переслідував їх. У Морено-Веллі та в Ірвайні, на парковці, де його 80 відсотків видимості тепер стало 100.
  Зовсім не обслуговуючий вежі стільникового зв’язку, стрілець був Майкл Кемп, син забудовника з Сан-Дієго Волтера Кемпа, першої жертви Деннісона Фоллоу.
  «Це те, що ви видали за пістолет?» — з огидою запитав Майкл.
  Він дивився на товстий чорний галогенний ліхтарик, який Джейк притиснув йому до потилиці, наче це був старовинний шестизарядний ліхтарик.
  Майкл, мабуть, стежив за собою та Санчесом, сподіваючись, що вони приведуть його до Павука та ясного краєвиду, де він міг би зробити постріл.
  «Як ти мене помітив?»
  Джейк не сказав йому, що це просто ситуаційна обізнаність, стандартна плата для фізичного тестувальника ручок, який нажив собі ворогів у своїй роботі вторгнення.
  «Ти снайпер, який прострілив шини автомобіля в Avanti Inn».
  «Так, сер».
  Вони познайомилися в СДПД, і Джейк не пам’ятав, як його представили. Майкл теж не міг і міг повірити, що розмовляє з офіцером закону.
  «Я не знав, хто вона», — сказав Майкл. «Але я побачив її з пістолетом, і вона тікала. Я не хотів її стріляти. Я просто не хотів, щоб вона втекла. Поліція може з'ясувати це пізніше. Ким вона була?»
  «Вони працювали разом — вона та чоловік, який убив твого батька».
  «Новини по телевізору. Вони сказали, що тато був просто випадковою жертвою». Майкл протер очі.
  «Він був. Щоб виглядало так, ніби справжня ціль також була випадковою».
  «Жінка, з якою я бачив тебе сьогодні ввечері, та з довгими косами та червоними окулярами, вона справжня ціль?»
   — Так, — просто сказав він. «Комп’ютерний програміст, який знайшов деякі речі, які її бос хотів залишити прихованими».
  Майкл сказав: «Ти врятував її».
  «Ми зробили».
  «А той мудак, який убив мого батька?» Кивок у бік фургона для полонених.
  «Він не вийде. У нас є багато доказів».
  «Він буде живий. Мій батько ні. Крім того, він може втекти з в'язниці».
  «Дуже малоймовірно».
  Він не додав, що з особистого досвіду знає, що втечі з в’язниці трапляються набагато рідше, ніж вважають споживачі популярних розваг.
  «Дозвольте нам добитися справедливості для вашого батька. Він би не хотів, щоб ти зруйнував своє майбутнє, взявши закон у свої руки».
  Майкл повільно кивнув. Потім він напружився, дивлячись на фургон для транспортування в’язнів і спостерігаючи, як Санчес і офіцер у формі допомагають Феллоу увійти. Двері зачинилися. Джейк помітив, що в транспортному засобі було двоє поліцейських, а за ним — друга машина з позначками. Жодного шансу на іншу втечу.
  Майкл спостерігав, як фургон від’їжджає. «Я стріляв з рушниці, щоб зняти шини з машини тієї жінки. Це має бути злочином. Поліція мене затримає».
  «Ні, якщо вони не знають, хто ти». Джейк озирнувся. Нікого не бачив. «Ти був загадковою людиною, відколи я вперше побачив тебе на схилі пагорба в Морено-Веллі. Ти можеш залишатися таємницею».
  Майкл вирячив очі. «Ти б зробив це для мене?»
  Джейк попрацював із затвором, щоб звільнити рушницю від куль, і поклав їх у кишеню. Він віддав рушницю Майклу. «Іди, забирайся звідси».
  Вони потисли один одному руки, і молодий чоловік пішов тінистою стежкою й зник, його камуфляж змішався з підлогою та стінами запорошеного каньйону.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 74
  Кармен Санчес подивилася на Герона, чий надто невинний вираз обличчя та невимушене розчеплення бороди не вводили її в оману ні на хвилину.
  «Хто це йшов?»
  Герон відмахнувся від запитання й змінив тему. «Я поясню за хвилину. По-перше, скажи мені, чи ти дізнався щось від Дженніфер. Мені довелося покинути зону перегляду, щоб прийняти дзвінок з Аруби, і уніформа на стійці реєстрації не дозволила мені повернутися без супроводу федерального агента чи поліцейського».
  «Дженніфер — чудова робота. Як я й гадав, вона почала зіграти жертву. Коли я не купував те, що вона продавала, вона намагалася укласти угоду».
  «Мене сприйняла ваша тактика співбесіди. Я впевнений, що для неї це пішло не дуже добре».
  «Доміно падають, Герон. Феллоу накидається на Дженніфер і Дрета. Дрет, ймовірно, заповнить те, чого у нього немає щодо Бракона, якщо ми скоротимо йому кілька років ув’язнення». Кармен відкинула волосся набік і поглянула на Герона.
  Він відповів на її стійкий погляд. "Так?"
  «Цікаво, як ти себе почуваєш».
  Він постукав по бронежилету під чорною вітровкою. «Синці все ще дещо болять, але нічого серйозного. Чому ви питаєте?»
  «Не те, що я маю на увазі. Ви отримали телефонні дані Дженніфер законно . Без злому. Я хвилювався, що у вас виникне кропив’янка».
   «Змусив мої долоні пітніти», — незворушно сказав Герон. «Але це було весело. Майже краще, ніж готувати хот-доги».
  Той, хто стріляв у федерального агента, неминуче потрапив не в той кінець ордеру на обшук. Місцевому федеральному судді знадобилося п’ять хвилин, щоб схвалити заяву та свідчення Кармен, які включали дозвіл на використання «цивільного експерта», а також правоохоронних органів для перевірки її електроніки.
  Трюк у нашому рукаві. . .
  Кармен посерйознішала. «Так і повинно бути, Герон. Нехай система робить свою справу. Це працює».
  «Зрозумів».
  Звичайно, його згода діяти правильно в майбутньому не мала великого значення. Час їхньої спільної роботи закінчився.
  Немає причин для того, щоб вони знову побачилися після його офіційної заяви.
  Їй було цікаво, що вона відчуває з цього приводу.
  Висновок не зробив.
  Хоча між ними залишалася ще одна справа.
  «Тепер запитання, якого ви уникаєте?»
  "Питання?"
  «Відповідь на запитання питанням, Герон. соромно. Скажи мені, з ким був той хлопець, з яким ти вели розмову о, чорт, хтось іде?»
  «Майкл Кемп».
  «Син Волтера Кемпа». Вона намагалася вписати його в картину. «Він був у пеклі. . .”
  Настало розуміння. «Він щось ніс».
  Коротка пауза. Герон сказав: «Довга рушниця».
  Вона витягла з кишені телефон. — Отже, він стрілець. Причина, через яку ти кинув мене в Морено-Веллі».
  «Я б не зовсім так сказав, але так, це був він».
   «І він теж був у гаражі в Ірвайні. Він слідкував за нами, сподіваючись, що ми приведемо його до Фоллоу. Застреліть його, щоб помститися за батька». Вона подивилася на нього. «Але ви вмовили його?»
  Знову Герон неуважно почесав кісточками пальців бороду. «Я пішов у в'язницю за певну справу. І деякі з найгірших генеральних директорів, яких я націлив, все ще всередині. Моє речення було того варте. Але відхід Майкла за вбивство Фоллоу був би марною тратою його життя».
  «Ви дозволили піти озброєній людині, яка зізналася, що збирається вчинити вбивство?»
  «Одним словом, так».
  — Це злочин, Герон. За таких обставин він, напевно, не отримав би тривалого терміну, але це все одно карається». Вона подивилася в той бік, де зник Майкл, і підняла телефон.
  — Почекай, — сказав Герон. «Тобі варто знати ще дещо».
  «Яка?»
  «Він той, хто пробив шини Дженніфер».
  Санчес опустила голову й потерла очі. «Два незаконні постріли й кулі могли вразити невинного перехожого».
  «Я мав відчуття, що він знав, що робить».
  Незважаючи на впевненість Герона, вона знала, що кулі часто збиваються з шляху. Але цього разу ніхто не постраждав. У Кримінальному кодексі Каліфорнії 246/247 навмисний постріл із вогнепальної зброї в зайнятий будинок або автомобіль є злочином.
  Майкл Кемп був явно винен.
  І все ж Кармен Санчес зараз думала не про нього, а про Джекобі Герона.
  Якби він міг зробити крок убік від межі, що відокремлює добро від зла, отримавши ордер на телефон Дженніфер, ну, вона могла б зробити крок ближче до нього, дозволивши цьому зісковзнути.
  Вона відклала телефон.
  «Знаєш, Герон, я все ще дуже приголомшений після перестрілки. Здається, я нічого не пам’ятаю з нашої розмови тут».
  Він кивнув, дивлячись прямо. «Смішно, як це може статися».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 75
  Кармен поняття не мала, що задумав Джейк Херон. . . часто тривожний знак.
  Під час поїздки до готелю Eiffel Tower Inn у Перріс, щоб побачити Селіну, він гарячково писав на мобільний телефон. Вона подумала — безпідставно, як вона визнала — що він спілкувався з Жінкою з гарячої ванни, що якось посилило її роздратування. Той факт, що вона була роздратованою, ще більше дратував її.
  Заскреготіли шини, коли вона різко загальмувала й зупинилася перед кімнатою Селіни в глибині корчми. Нарядна машина охорони, яку Хол замовив раніше, зникла.
  Герон продовжував зосереджуватися на своєму телефоні, утримуючись від своїх звичайних зауважень про її водіння, поки вони вилазили.
  Настрій Кармен не покращився, коли її сестра зустріла їх підозріло примруженими очима.
  «Ти не дзвониш першим?»
  «Також рада тебе бачити», — подумала Кармен, але нічого не прокоментувала. Їй теж було неприємно бути тут. Вона схилила голову в бік Герона, щоб показати, що їхній імпровізований візит був, з причин, які він ще не пояснив, його ідеєю. «Ми лише на хвилину», — сказала вона, сподіваючись, що твердження було правильним. Цілком виснажена від майже постійного викиду адреналіну останніх кількох днів, у неї не залишилося сил для спарингів із сестрою.
  Селіна пакувала речі, щоб піти. Безпечний будинок більше не був потрібен. «Серійний вбивця», який хотів її вбити без вагомої причини, за винятком цегли Lego в ширшій стіні неправильного спрямування, був під вартою, як і його роботодавець, Дженніфер. Жерар Дрет, найголовніший злочинець, знав, що вони його шукають, і звернувся до адвоката. У будь-якому разі Селіна була найменшою з його проблем.
  Кармен поцікавилася, чи не збирається Райан Холл допомогти з переїздом, оскільки це був його останній шанс мати офіційний привід подружитися з Селіною. Тоді вона зрозуміла, що, оскільки Селіна не просила Кармен підвезти її до квартири, детектив міг запропонувати її підвезти.
  Усвідомлюючи, що вона не має права голосу в любовному житті своєї сестри, Кармен звернула увагу на Герона, який був загадковим щодо того, чому він хотів зупинитися тут на шляху назад до польового офісу в Лонг-Біч. Вона подумала, що він хотів розпитати Селіну про все, що вона могла помітити під час спілкування з Фоллоу в Wicked Brew Coffee Shop, що могло привести до його Моріарті — Трістана Кейна, FeAR-15, який все ще був MIA.
  Коли Кармен запитала Герона про мету об’їзду, він відповів ухильно: «Я ще не впевнений».
  Хакер вийшов зі свого телефону на досить довгий час, щоб коротко посміхнутися Селіні, перш ніж заховати мобільний і замінити його своїм маленьким ноутбуком для тестування пера, який він викопав зі своєї постійної сумки для речей.
  Здавалося, він готує їжу з переходу до певного файлу.
  Нарешті він підвів очі й подивився на кожну сестру по черзі. «Поки ми полювали на Павука, я проводив окреме розслідування. Залучаючи вас обох».
  Це було останнє, що вона очікувала почути. Селіна виглядала не менш здивованою — це означало, що він не заручився її допомогою, хоч би що задумав.
  «Сідай, сиди». Він показав на пару біло-золотих стільців у стилі рококо.
  Сестри обмінялися поглядами, але зробили, як він порадив.
  Він сів на акуратно застелене ліжко прямо навпроти них. «Це про твого батька».
  Селіна збентежено схилила голову.
   «Мені стало цікаво про його смерть», — продовжив Герон.
  Кармен щетинилась. Вона не могла повірити, що цей чоловік мав силу втручатися в їхній сімейний бізнес. Особливо коли він знав, що сама згадка про їхнього батька викликала таку напругу. «Ви взяли на себе пхати носа в наші справи — втручатися — без нашої згоди».
  « Ви б погодилися?»
  Вона та Селіна відповіли в унісон. «Ні».
  — Ну, тоді, — сказав Герон так, ніби це все пояснювало. Перш ніж вона встигла почати наступну атаку, він сказав: «Я попросив Арубу провести деякі дослідження».
  Зацікавившись, Кармен стримала свій гнів і притримала язик, чекаючи, куди це веде.
  Герон ще раз поглянув на ноутбук, а потім з клацанням закрив його, наче те, що він щойно прочитав, підтвердило підозру. Потім його очі ще раз повільно оглянули обличчя обох сестер.
  «Згідно з тим, що вона знайшла, я можу сказати вам із упевненістю на дев’яносто дев’ять відсотків, що ваш батько не вбивав себе».
  Рука Селіни підлетіла до рота.
  Розум Кармен закрутився. «Але ви маєте на увазі... . .”
  «Це вірно», — сказав Герон. «Його вбили».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 76
  — Неможливо, — прошепотіла Кармен.
  Відповідь Селіни була більш яскравою. «Що за біса?»
  «Я запідозрився, коли побачив ці фотографії у вашому бунгало», — сказав Герон Кармен. «Сімейні фотографії на стінах і каміні».
  Цей коментар привернув короткий погляд з боку Селіни. Але нічний візит Герона був темою для іншого разу. Якщо колись.
  «Кілька з них були взяті в церкві. Ви з мамою носили мереживні хустки. Я не дуже відвідую церкву, але я подивився. Це католицька річ».
  — Їх називають мантильями, — сказала Кармен. «Що ти хочеш сказати?»
  «Покривати голову не потрібно з сімдесятих років, тож я припускаю, що ваша родина була спостережливою».
  «Це вірно», — сказала йому Кармен, переповнена спогадами про недільну месу, хрещення Селіни, сукні для конфірмації, Великдень і Різдво. Мантилії були зарезервовані для спеціальних служб.
  — Тоді твій батько також був побожним?
  — Так, — сказала Селіна. «Він був лектором, непрофесійним читачем кілька разів на місяць».
  Герон зробив паузу, наче збираючись вибрати наступні слова. «А самогубство є смертним гріхом у католицькій вірі, чи не так?»
  Селіна з гіркотою сказала: «Що робить те, що він зробив, ще гіршим».
  «Але, — повільно сказав Герон, — я не міг пройти повз того, як він дивився на вас двох на тих фотографіях після смерті вашої матері. Ти був його світом».
   Голос Герона зловив? Так, вирішила Кармен, і його стурбований вираз обличчя змусив її запідозрити, що щось у його власному дитинстві заважало йому бути свідком глибокої сімейної любові.
  Він дивився на Кармен, коли сказав: «Ви сказали мені, що він зробив кілька невдалих інвестицій для клієнтів, які втратили свої заощадження. Але ніхто не загинув, ніхто не опинився на вулиці. Я переглянув його біографію та резюме. Все життя був професіоналом. Фінансові консультанти постійно роблять невинні помилки. Тому інвесторів попереджають про ризики. Те, що сталося з його клієнтами, не здавалося приводом для самогубства».
  Кармен тоді відчула те саме, і детектив у ній негайно дослідив факти, паралельно з детективами округу Орандж та судово-медичним експертом. Але аргументи на користь самогубства ставали все сильнішими. По-перше, вбивство було єдиною альтернативою ГПК, але Роберто Санчес не мав ворогів, про яких жодна з його дочок ніколи не чула. Потім була записка. Написано від руки та засвідчено судово-почеркознавчим експертом. Кармен згадувала, що хоча її мати померла кілька років тому, її батько так і не оговтався від втрати.
  Зрештою, як і всі правоохоронці, вона була навчена мати справу з людьми, які планують нанести собі шкоди, і знала, що рішення позбавити життя людини може бути імпульсивним і швидким, як клацнути пальцем.
  Вона могла б копати далі, але після смерті її батька настав хаос. Треба було скласти плани похорону. Треба було заселити маєток. І кілька клієнтів, які втратили свої заощадження, подали позови, які Кармен, як виконавець, була змушена найняти адвокатів для захисту. Крім того, вона стала законним опікуном тоді сімнадцятирічної Селіни, яка була приголомшена горем. Догляд за нею став роботою Кармен на повний робочий день, на додаток до її справжньої повної роботи в DHS.
  Вона спробувала узгодити нову інформацію. — Але, Герон, записка... . .”
  «Змушений це написати».
  Не чувано. Людей примушували підписувати контракти, довіреності, навіть акти — свідками тих, хто працював із примусом.
   Змушений написати власну передсмертну записку. Вона надовго заплющила очі, уявляючи його страждання, коли він клав ручку на папір, знаючи, що ось-ось помре.
  Чи ця людина, ким би він не був, сказала їхньому батькові, що завдасть шкоди його дочкам, якщо не напише записку? Так, звичайно, так би і сталося.
  Вона випереджала себе. Це все були спекуляції. І на основі чого? «Зловмисники не роблять здогадів. Вони ідентифікують ІПП. . . Розкажи мені про них, Герон.
  Селіна насупилася, але Кармен вирішила не вдаватися в бур’яни теорії вторгнення.
  «Електронні листи, Санчес. Аруба знайшов кілька електронних листів вашого батька з того часу.
  "Аруба?" — запитала Селіна.
  «Я розповім тобі пізніше». Кармен жестом попросила Герона продовжувати.
  — Кармен сказала мені, що твій батько помер за два дні до твого дня народження, — сказав Херон Селіні. «А за кілька днів до цього він зробив онлайн-бронювання для трьох осіб у ресторані в Лагуна-Біч. Кантіна де Флорес».
  «Мамине улюблене місце». Селіна кинула погляд на Кармен. «Туди ми завжди ходили на особливі випадки. Ми дотримувалися традиції після її смерті».
  «Він також написав електронного листа менеджеру. Сказав, що робить сюрприз своїй доньці на її сімнадцятий день народження. Він подав запит на маленький торт tres leches і групу повітряних кульок. Він також мав на увазі сюрприз для своєї старшої дочки, тому, якщо Кармен випадково зайде, менеджер не повинен був нічого казати. Твій батько не став би…
  «…покінчив із собою після того, як це зробив», — перебила Кармен. «Абсолютно ні».
  Селіна ахнула. «Ми ніколи не знали». І здавлено схлипнув.
  Кармен простягнула руку, щоб взяти сестру за руку. На цей раз Селіна не цуралася.
   Херон сказав: «Я бачу цей погляд, Санчес. І ви маєте рацію. Все це тільки заводить нас так далеко. Є більше. Ви знаєте, що таке хеш?»
  Вона згадала свою роботу в відділі боротьби з кіберзлочинністю перед тим, як покинути ФБР. «Перетворення слів і фраз у випадкові рядки даних. Хеші є основою для створення паролів».
  «Я перевірив ім’я твого батька в найпопулярніших хеш-генераторах у темній мережі. Аруба відправила пошукових роботів, щоб перевірити, чи зможе вона знайти цей хеш. Вона зробила. На прихованому сайті». Він кинув на неї багатозначний погляд. «Схожий на той, який використовувала Дженніфер».
  “Dios mío . . .”
  «Що?» — запитала Селіна.
  «Він говорить про сайт найманих вбивств».
  Селіна зблідла. «Хто б найняв . . . вбивця, щоб убити тата?»
  У Кармен було таке ж запитання. «Аруба придумала якісь імена?»
  «Ні. Вона все ще шукає. Якщо є ще щось, вона це знайде».
  «Фугаку», — подумала Кармен.
  Один кома один квінтильйон. . .
  Сестри дивилися одна на одну. Усе, у що вони вірили про смерть свого батька, включно з тим, що, здавалося, його покинули, переміщувалося під їхніми ногами, як пісок. Поєднайте це відкриття з жахливою новиною про його вбивство особами та з невідомих причин, і все набуде сюрреалістичної якості.
  У Селіни задзижчав телефон. Вона подивилася на екран, потім витерла сльози та відкашлялася, перш ніж відповісти: «Гей». Вона коротко послухала голос чоловіка на іншому кінці, а потім сказала: «Тепер добре... . . звичайно». Вона відключилася. «Моя поїздка».
  Всі троє стояли.
  Раптом Селіна виступила вперед.
  Кармен підняла руки, щоб прийняти обійми молодшої сестри.
  Але Селіна пройшла повз неї й люто обійняла Герона, явно налякавши його. З плачем вона прошепотіла: «Дякую, Джейку. Дякую!»
   Вона повернулася до ліжка й почала смикати блискавку своєї пошарпаної спортивної сумки.
  Очі також розплющилися, Кармен прошепотіла: «Te quiero, hermanita. . .”
  Погляд Селіни на неї був складним. Джерело її відчаю виявилося хибним, але все одно воно поглинуло її, зірвавши з колії роки її життя. Незважаючи на те, що Герон сказав про доблесть убивці та зусилля Кармен розслідувати самогубство, Селіна могла думати, що якби її старша сестра не була зосереджена на своїй новій роботі в Homeland, вона могла б натякнути на ті самі факти, які Герон щойно сказав спільний доступ.
  І вбивця їхнього батька не втік би.
  Болісно усвідомлюючи все це, Кармен не могла стриматися, щоб не підійти до сестри.
  Селіна відступила. «Ще ні, Карм. Незабаром, думаю. Але ще ні». Її голос був твердий, але вже не сердитий.
  Кармен проковтнула клубок, який утворився в її горлі, і пішла до дверей з Героном. Він її відкрив. Вона глянула через плече. «Якщо ти хочеш поговорити, Ліна, я тут».
  Селіна ледь помітно кивнула й повернулася до багажу, який відмовився від співпраці.
  Поза дверима Кармен і Герон залізли в вагон HSI. Вона не завела двигун, а сиділа, стиснувши кермо, дивлячись вперед на пару колібрі, їхні крила були невидимі, коли вони ширяли, щоб сваритися за права на малинову каліфорнійську фуксію.
  «Я не знаю, що сказати, Герон». Вона теж відчула раптове бажання обійняти його на знак вдячності, але знала, що, звісно, ніколи цього не зробить. напевно. «Що ви зробили. . .”
  Він відвів погляд, витративши трохи більше часу, ніж потрібно, кладучи ноутбук у сумку. «Ти збираєшся це зробити».
  «Технічно я не можу». Вона назвала причини. «Член сім'ї. Місцева справа про вбивство. Немає федеральної юрисдикції».
  Він глузував, хоч і з однією зі своїх рідкісних усмішок. «Чи не з цього ми почали, з Павука?»
   «Правда». Пауза. «Але немає твердих слідів. Все, що ми маємо, це зламані електронні листи від HTW».
  «Від . . . о, Жінка з джакузі. Справді, Санчес».
  Кармен продовжила: «З Павуком у нас було кілька вбивств, злочинці діяли в режимі реального часу. це? Одиночний удар кілька років тому? А говорити про плоди отруйного дерева? Злом Aruba сервера електронної пошти є токсичним для Superfund. Не можу використати жодного рядка з усього, що вона знайшла. Все, з чим я маю працювати, це те, що хтось найняв професіонала, щоб убити нашого батька. Немає поняття, хто і чому. Нічого іншого».
  «Про його розмір».
  Вона завела машину і включила передачу.
  Коли вона витягувала ділянку, Херон сказав: «Санчес, ти поліцейський. Іди займайся поліцейськими та знайди сукиного сина».
  Що, як не дивно, було саме тим, про що вона думала.
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 77
  У нього була нова ручка.
  Інтернет-назви FeAR-15 зникло. Трістан Кейн не просто видалив усі сліди минулої операції, він їх подрібнив. Якщо ви видалили щось на комп’ютері, ви просто перемістили це в іншу частину пристрою, де воно дозріло для збирання. Щоб позбутися чогось назавжди, ви подрібнювали це, перезаписували тридцять п’ять разів випадковими символами, а потім знову подрібнювали.
  Це те, що мало статися з подіями останніх кількох днів і всіма доказами цього, тому Кейн залишив позаду залишки свого зруйнованого життя в Південній Каліфорнії.
  Прощавай, FeAR-15.
  Але, звісно, жоден хакер, троль чи фрикер не міг би стати сумно відомим у темних закутках Інтернету без імені. І йому сподобався новий, який він придумав.
  DR-один.
  Це відповідало новій зброї того часу. Його ручки еволюціонували від однозарядної довгої рушниці до штурмової гвинтівки, до чого ще? Стандарт смерті та руйнування в сучасну епоху.
  Дрон.
  Це була одна з його улюблених видів зброї в шутерах від першої особи, які він любив.
  Кармен Санчес і Джейк Херон вичищали в озері Ельсінор, де вони неминуче знайшли різні зв’язки з ним. мав план реалізувався, як планувала Дженніфер, Наталі тепер була б мертва, жалюгідна пара Трей і Дубі розповідали б про H8ers і їхні цілі, Люкс, а Дрет і Бракон займалися б своєю справою світового панування або чим завгодно були приблизно.
  І Деннісон Фоллоу був би мертвий.
  Замість цього Кейн реалізував план Б, який передбачав поспішний політ з приватної злітно-посадкової смуги.
  Тринідад і Тобаго, острівна держава-близнюк у Карибському морі біля узбережжя Венесуели, переходила з рук в руки понад сорок разів до 1800 року, і після цього ситуація не стала набагато стабільнішою.
  Але пляжі з білим піском приваблювали, як і екзотичні напої та всюдисуще каліпсо зі сталевим барабаном.
  І це було поза дорогою. T and T не проходив уздовж стандартних маршрутів карибських круїзних суден, і до нього було важче дістатися, ніж до класичних напрямків, ближчих до США.
  Трістан Кейн міг би жити як король — ні, краще, як олігарх — зі своїми грошима на рахунку в банку Тринідаду, який був особливо вправним у збереженні таких рахунків у секреті.
  Він дізнався про банк від Дженніфер, чиї кошти щойно перевели на його рахунок, завдяки чому його загальний статок склав 16 мільйонів доларів. Це зайняло деякий час і зусилля, але підроблений підпис авторизації та зламаний код доступу дозволили транзакцію пройти. Дженніфер точно не потребуватиме грошей, куди вона збирається.
  Поліція Тринідаду була невеликою, ще один плюс. Незважаючи на загалом етичність, її верхівка включала двох високопоставлених чиновників, які стали на 100 000 доларів багатшими завдяки Кейну.
  Нарешті, близькість до Венесуели означала, що він міг зникнути в цій країні, якщо виникне потреба. Всупереч поширеній думці, країна справді мала угоду про екстрадицію зі Сполученими Штатами, але ціна її ігнорування була цілком у його бюджеті.
  Дійсно, життя складалося ідеально.
  Він сьорбав чай і розмірковував про останній проект.
   Екіпаж, який складав H8ers, зник. Полі був мертвий. Трей і Дубі під вартою. Кармен Санчес заарештувала Фоллоу, і здавалося, що він співпрацював. Обидва Дрет і Бракон були звинувачені в кримінальному порядку, що раптово привернуло увагу активіста Пауелла. Його б прославили як героя, якби не його неоднозначні маніфести та прихильність до вибухових речовин.
  А потім була Дженніфер, справжній натхненник.
  Те, що вони не виконали контракт щодо Наталі, його не хвилювало. Він виконував свою роботу і отримав гроші, і при цьому мучив Джейка Герона.
  Кейн, DR-one, перевірив свою електронну пошту на своєму ноутбуці з жорстким брандмауером. Безліч вигідних пропозицій на вибір. Тут вбивство, там якесь здирництво, закриття всього хірургічного відділення лікарні — усієї електроенергії, резервних генераторів також — лише для того, щоб убити політика, якому роблять операцію на серці. Це було б весело. . . і прогулянка в парку для нього.
  Рішення, рішення, рішення. . .
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 78
  Джейк сидів у кабінеті Санчеса в офісі Лонг-Біч, розгорнувши перед собою ноутбук.
  На екрані:
  C:\JH\Banchee Routracing . . . Пошук цілі
  Це була програма Banchee 4.0, нова вдосконалена версія програмного забезпечення, яке він разом зламав кілька років тому, намагаючись знайти свого ворога, хакера Трістана Кейна, пошуки якого були перервані — вимушено — того Святвечора кілька разів. років тому.
  Banchee перебирав мільярди з’єднань у пошуках потенційної відповідності попереднім онлайн-профілям Кейна.
  Голка. Стог сіна.
  «Де ти?»
  «Що це?» — запитав Санчес.
  Він зрозумів, що вимовив ці слова вголос. «Їй не пощастило його знайти».
  «Вона. Ви маєте на увазі HTW?»
  Джейк перебив її поглядом. «Не Аруба. Я маю на увазі її». Він кивнув на свій комп’ютер. «Банші — жіночий дух».
  «О».
  Це слово супроводжувало легку посмішку? Він не міг сказати.
   Вона друкувала на своїй клавіатурі й, зітхнувши, показала на екран.
  «Вони повернулися до справи».
  Він підкотив свій стілець до її й подивився на її монітор. У верхній частині екрана він прочитав:
  
  H8ers
  «Неможливо страждати, не змушуючи когось за це платити».
  — Фрідріх Ніцше
  Ласкаво просимо до H8ers 2.0! Нас намагалися закрити, але нікуди не йшли!
  H8 Рулс!
  
  «З’явився новий адміністратор», — сказав Джейк. «Можливо, хтось із учасників зайняв це місце».
  Під цими рядками вміст був практично однаковим — від насильницьких веб-сайтів до доксінгу. Стіна звинувачення теж, хоча там було попередження про заборону насильства. Однак кіберзалякування та тролінг заохочувалися.
  Її обличчя було маскою жаху. «Подивіться». Вона вказала на нижню ліву частину екрана.
  Членів: 2324
  Зараз на сайті: 988
  «Що було востаннє, коли ми перевіряли?»
  «Половина цього».
   Поки вони дивилися, обидва числа згорнулися.
  «Оригінальний сайт був фіктивним», — сказав Санчес. «Демонстрація вітрин, щоб підробити мотив вбивства Наталі. Фоллоу, Дженніфер, Полі, FeAR. . . ніхто з директорів не повірив повідомленню».
  «Ну, зараз багато людей купуються на це».
  «Вони створили монстра Франкенштейна. У нього є власне життя».
  Джейк прокрутив деякі повідомлення. І виявив, що учасники продовжують публікувати повідомлення про Люксів, щасливчиків, яких вони звинувачували в тому, що вони вкрали їхній шанс на успіх.
  «Ненависть», — пробурмотів Санчес. «Нова норма».
  З порогу почувся веселий жіночий голос. «Привіт!»
  Джейк відірвався від зростаючих чисел.
  Їй було близько двадцяти, вона була одягнена в джинси, стильну чорну блузку та помаранчеві кросівки. Волосся зібране в тугий пучок, вона мала інтенсивні блакитні очі, які бігали по кімнаті, зупиняючись на моніторі. Допитливий погляд, потім посмішка вітання. Вона була сутністю енергії.
  Ходячий Red Bull.
  Санчес сказав: «Мишка. Зустрічайте Джейка Герона».
  «Мій інший бос!» Вона кинулася вперед і стиснула руку Джейка, з ентузіазмом качаючи її вгору та вниз.
  Санчес весело закотив очі.
  Нарешті Джейку вдалося вирватися з міцної хватки Мишки. «Дякую. За все. Ви спали останні пару днів?»
  Її відповідь, як і її робота, була доставлена зі швидкістю деформації. «Одного разу пробував спати. Мені це не підійшло, тому я кинув це».
  «І ваш помічник. Я теж хочу йому подякувати. Без нього ми б не впоралися. Деклан». Джейк поглянув через її плече на інші кабіни та кабінети, які виднілися через двері Санчеса. «Він тут?»
  Він був збентежений, коли жодна з жінок не відповіла, а лише запитально дивилася одна на одну. Нарешті мишка сказала: «Він не знає».
  Санчес повторив: «Він не знає».
  Маус пояснив: «Деклан не людина, хоча він може це заперечувати. Це велика мовна модель. Акронім від Decoder-EnCoder Language-based AI Network».
  Як зловмисник, Джейк більш ніж знав про штучний інтелект і стривожив його. Він тримав цю тему в курсі і включив її у свій курс. Моделі машинного навчання великих мов були трьох різновидів. Декодери, такі як ChatGPT, створюють мову. Кодери аналізують і розуміють мову. Інші моделі являли собою комбінацію двох.
  Деклан був вражаючим прикладом третього типу. Його — ну, його — здатність замовити Джейкові улюблені страви на озері Ельсінор не була, як він думав, випадковістю. Деклан, мабуть, знав про Джекобі Герона стільки ж, скільки й він сам.
  «Ви самі це зламали?»
  «Досить багато». Маус додав: «Спочатку це було «Declann» із двома n для « нейронної мережі », але він заперечував. Він сказав, що це не справжнє ім'я. Не хотів би слухати. Уклав велику справу з цього приводу. Погрожували страйком». Її очі розширилися. «Він весь час говорив: «Відкрий двері відсіку, Гел». . .'» Вона злегка похитала головою. «Мені довелося трохи підправити код. Нагадайте йому, хто головував».
  Джейк міг тільки сміятися. «Ну, все одно подякуйте йому за мене. З того, що я знаю про великі мовні моделі, він зрозуміє — і оцінить — це».
  Раптом посерйознішаючи, Маус поглянув на Санчеса. «Начальник хоче вас бачити». Її погляд перевів на Джейка. «Ти теж. Він сказав, що це важливо. І він сподівається, що ви двоє зможете пройти коридором до його офісу, не потрапивши дорогою в перестрілку».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 79
  Кармен намагалася виглядати впевнено, коли вона зайшла до кабінету SSA Вільямсона з Хероном, який слідував за нею.
  Коли Маус сказала, що бос хоче її побачити, Кармен запідозрила, що він дізнався про деякі з їхніх набігів за межами лінії. Поки його прохання не було передано Герон, яка повністю її кинула.
  Чи буде приготування хот-догів на порядку денному?
  Згадуючи зовсім іншу тему.
  Приголомшлива бомба, що її батька вбили.
  І її нова самостійна місія знайти вбивцю.
  Копівські штучки . . .
  Як би вона порушила цю тему з Вільямсоном?
  Чи повинна вона поширювати це?
  Її бос говорив, що шкодує про її втрату та засмучений тим, що вбивство, очевидно, залишилося непоміченим. . . а потім передати все до CHP чи відділу вбивств округу Орандж, або до Бюро, якщо здається, що вбивця перетнув межі штату.
  Що було б недостатньо добре для неї. Або Селіна.
  Коли вони зайшли в кабінет її начальника, великий чоловік задумливо поглянув на неї. «Щось на думці, Санчес?»
  До біса, чому він мав таку неймовірну здатність читати її?
  удар. «Ні, сер».
  Погляд на Герона, наче сподіваючись, що він проллється. Але він нічого не сказав.
  Вільямсон жестом запросив їх сісти. «У мене небагато часу». Він махнув рукою на свій стіл. «Злочин чекає. Тож я прийду до цього». Його погляд прицілився до Герона. «Я не впевнений, скільки ви знаєте про DHS, але це як велика парасолька, яка включає такі агентства, як Секретна служба, FEMA, Берегова охорона, TSA та Cybersecurity, щоб назвати декілька».
  Чому її бос дав Герон огляд організаційної схеми?
  «Homeland Security Investigations є дочірнім агентством, яке має вісім власних підрозділів. Ми з агентом Санчесом призначені до відділу національної безпеки. На даний момент».
  Тепер він мав її повну увагу.
  «Більшість людей не знають, що в HSI є власний офіс розвідки. Вони збирають, аналізують і обмінюються інформацією про потенційні загрози національній безпеці. Уже кілька місяців я хотів створити розділ, який би був спритнішим і більш перспективним, і розмістити його там. З розширеною юрисдикцією. Загроза не обов’язково має бути безпосередньо транснаціональною».
  «Збору й аналізу недостатньо», — сказав Герон. «Ви хочете бути проактивними».
  Виявилося, що Вільямсон задумався над описом своєї мети. «Одним словом, так. Агенти виявляють загрозу та рухаються. Швидко». Він підняв брову. «Звісно, з дозволу керівника».
  — Звичайно, — додала Кармен.
  Він сів назад. Крісло застогнало. «Я склав план і бюджет для нової секції, що складається з сотні агентів і аналітиків. По два в кожному штаті».
  Отже, це був таємничий проект X.
  «Мій хороший друг Стен Рейнольдс схвалив пропозицію», — сказав Вільямсон.
  Вона звернулася до Герона. «Заступник міністра внутрішніх справ. І сертифікований..."
  Погляд Вільямсона перервав останнє слово, але вона була впевнена, що Херон зрозумів її думку про цього чоловіка. Її та всі інші тут.
   «Він зв’язався зі мною по відеозв’язку». Насуплений погляд Вільямсона не залишав сумнівів щодо тону розмови. «Ніколи не бачив, щоб хтось із таким задоволенням повідомляв погані новини».
  Вона помітила, як куточки його очей зморщилися.
  Він поклав долоні на стіл. «А потім певна особа у Вашингтоні отримала брифінг про те, як ви двоє розкрили справжні мотиви злиття DrethCo і Brakon».
  Коли її бос не назвав ім’я «певної» особи, вона припустила, що інформація була необхідною для ознайомлення.
  «Це . . . людина дізналася про мою пропозицію та отримала копію, яка висновок — у моїй блискучій прозі — що ми стикаємося з, назвемо їх, незвичайними загрозами. Ризики для країни, які належать до іншої категорії, ніж, скажімо, звичайні терористи. Я назвав це «Нова геометрія загрози». І це потребує зупинки». Вільямсон не міг приховати посмішки. «Рейнольдс опинився на кінці відеодзвінка, запитуючи, чому він поставив нанівець мої ідеї. Коротше кажучи, проект X отримав зелене світло».
  Вона могла придумати небагато людей, здатних перевершити Рейнольдса.
  «Ти руйнівник», — сказав йому Герон. «Це робить вас небезпечним для тих, хто має владу, але також життєво важливим для виживання. Інституції, які не можуть адаптуватися та розвиватися, приречені на крах під вагою власної бюрократії».
  Вільямсон виглядав враженим. «Хто це сказав?»
  Кармен кивнула Герону великим пальцем. «Він зробив. В одній зі своїх статей. Йшлося про самовдоволення як форму втручання».
  Кармен насолоджувалася тим, як Герон здивовано кліпав очима та короткою усмішкою. Їй було цікаво, чи Аруба коли-небудь читав його твори. Може, вона запитала б його.
  Вона змусила повернути свою увагу до свого боса та перешкод, які він подолав, щоб досягти своєї мети. «Вітаю, сер. Ви отримали свою секцію».
  Вільямсон засміявся. «У певному сенсі». Він сів назад у крісло й дивився у вікно на вічно зайняті доки. «Мій дідусь. . . він був суддею окружного суду в Іллінойсі. Щонеділі після вечері він сідав на наш ґанок і стрибав. Мав канцелярський ніж. Гостра дрібничка. Тримався як бритва. А він збирав гілки на подвір’ї й кудись кудись. Нічого не зробив, просто стриг, поки від гілки майже нічого не залишилося».
  «Це те, що зробив Вашингтон», — здогадалася Кармен. «Що ви отримали, сер, замість секції на сто осіб?»
  «Звели до зубочистки. Один агент».
  «У кожному штаті?» — спитав Герон.
  «На дачі. Група швидкого реагування. Спочатку визначити загрозу. Перший на місці події, щоб проаналізувати його. Спочатку її нейтралізувати».
  "Команда?" — запитала вона. — Але ви сказали, що один агент.
  «Вони також схвалили цивільного консультанта для співпраці з ними». Його погляд перевів на Герона.
  «Що?» — запитала вона.
  Герон залишився з кам'яним обличчям.
  «Вони можуть заощадити на виплатах, медичному страхуванні, пенсії. Пенні заощадив і все таке». Широкоплече знизування плечима. «Федеральний уряд, знаєте».
  ми двоє? Кармен думала.
  «О, підтримка буде, звичайно, якщо вона вам потрібна. Тактичний, криміналістичний, адмін. Хоча вам, можливо, доведеться поборотися на руках, коли мова йде про ресурси».
  Не велика справа. Раніше вона боролася.
  Тоді спала на думку інша думка. Цікаво, але вона мусила запитати. «Як ти назвеш свою зубочистку? «Проект Х» звучить як односезонний серіал».
  Кожен функціонуючий компонент федерального уряду мав назву, яка зазвичай складалася з ненатхненного опису, перетвореного на три ініціали.
  «Ще не визначив це». Вільямсон задумливо подивився на Герона. «Як ти знову себе називаєш?»
  «Інтрузіоніст».
   — Розслідування вторгнень, — задумливо сказав Вільямсон. «Досить розпливчасто, щоб дати нам багато свободи щодо того, які справи ви берете, але звучить серйозно». Він по черзі глянув на кожного з них. «Працює для мене».
  Кармен похитала головою. «Воно завжди закінчується як абревіатура, наприклад TSA, BATF. Наші ініціали будуть II. Воно не співає».
  «Не те, щоб я з цим погодився», — сказав Герон. «Але ви можете скоротити його. Оскільки це двічі та сама буква, як щодо I-квадрату? Ви можете записати це математично, маючи малу літеру I та символ у квадраті, як-от i 2 ».
  «Тільки професор міг би таке придумати», — сухо сказала Кармен. «Саме тому це, ймовірно, остання абревіатура в усьому одержима алфавітним супом уряді, який ще не прийнято».
  Вільямсон пожвавішав. «Мені це подобається».
  Чесно кажучи, її хвилювала не стільки назва, скільки місія. «Отже, як це виглядає на практиці?»
  «Я б вибрав кожну справу для вашого розслідування на основі звітів інших агенцій, федеральних чи місцевих, позначених червоними прапорцями фінансових операцій, балачок».
  «Є проблема, сер». Перш ніж продовжити, Кармен кинула на Герона вибачливий погляд. «Якщо він вирішить взяти участь, як він зможе працювати над секретними справами?»
  Сам Герон сказав: «Ця кримінальна справа».
  «Ти б не був першим. Раніше ми надавали обмежений доступ за особливих обставин. Фактично, деякі з них були хакерами, які змінили білі капелюхи. І пам’ятайте, у мене є друг на високому рівні. Дуже високе місце».
  Кармен подумала, чи звіт про справу DrethCo–Brakon, про який він говорив, потрапив до Овального кабінету.
  Тоді вона вирішила, що тут відбувається щось більше. Вона навчилася читати свого боса. Він не був із тих, хто поспішає з розгортанням нової програми. Особливо, коли ця програма могла підняти його кар’єру або завалити. Вона сперлася руками на стегна. «Що тільки що вразило вентилятор?»
  Він посміхнувся, що вона його спіймала.
  Відповідь Вільямсона була навмисно розпливчастою. «Добре. Виникла ситуація, і я хотів би, щоб ви обидва взяли на себе позицію». Він глянув на Герон, потім знову на неї. «Але я не можу вдаватися в додаткові подробиці, доки не дізнаюся, чи ви тут. Мені доведеться пришвидшити отримання дозволів і затвердити Heron як цивільного підрядника». Цього разу він пильно поглянув на Герона. «Я не буду витрачати ні час, ні державні ресурси, ні своє дихання, якщо ви не підтримаєте».
  Кармен помітила, що дивиться на Герон. На початку цього розслідування він сказав їй, що закінчив з нею після його завершення. Відтоді вони пройшли дуже довгий шлях. Він більше не винен їй жодних послуг. У неї не було важелів впливу. Чи буде він готовий до ще одного консультаційного концерту? Чи захоче він коли-небудь знову мати з нею партнерство?
  Не встиг він відповісти, як у дверях з’явилася Мишка. «Вибачте, що перебиваю, але Джейк? Щось відбувається з вашим комп'ютером. Ноутбуки просто не повинні видавати такі звуки».
  
  OceanofPDF.com
  
  РОЗДІЛ 80
  Плач банші.
  Це був звук, який чув Маус, і він змусив серце Джейка Герона забитись.
  Він запрограмував програмне забезпечення видавати звук, коли це вдавалося. На екрані з’явилися найкрасивіші слова, які він коли-небудь читав.
  C:\JH\Banchee Підключення до цілі завершено.
  Він натиснув клавішу, і ноутбук замовк.
  «Це . . . вона знайшла FeAR?» — запитав Санчес. «Це була якась тривога?»
  «Це саме те, що це було». Він ввів серію команд і прочитав результати. «Він у готелі в Тринідаді. Має сенс. Це поблизу Венесуели — майданчик для поганих хлопчиків і дівчаток. У нього нова ручка. DR-один».
  "Дрон", - сказав Санчес. «Розумний».
  «Навіть отримав номер його кімнати». Джейк виявив, що шепоче. Він не був повністю присутнім. Спогади були — так — нав’язливі .
  Шестеро загиблих як внутрішні терористи
  Вибух Чикаго Трейд Експо
   Він прискорено дихав, його серце гальмувалося. Тільки його руки залишалися твердими, як сталь.
  Вона насупилася на телефон. «У ФБР є юридичний аташе в посольстві США в Порт-оф-Спейн, Тринідад, але будь-які серйозні розслідування проводяться в польовому офісі Бюро в Маямі». Вона зітхнула. «Це багато обручів, через які потрібно пройти, і слово може повернутися до нього».
  Джейк погодився. «У нього буде система раннього попередження. А там він буде куленепробивний. Він матиме на гачку кількох місцевих копів і суддів. І чартерна компанія швидкого набору, щоб доставити його до Венесуели чи Колумбії».
  Він запитав: «На підставі справи DrethCo ми можемо отримати ордер на заморожування його банківських рахунків?» Він показав на екран, який показав щільні фінансові звіти. — У нього шістнадцять мільйонів на рахунку в Міжнародному банку Тринідаду. Інших грошей Аруба не знайде. Він не може нікого підкупити без грошей».
  «Ми можемо. Але для заморожування активів потрібен судовий наказ».
  «Тоді ми пришвидшимо процес. Заблокуйте кошти, отримайте замовлення пізніше».
  «Банчі може це зробити?»
  «Легко».
  Вона похитала головою. «Нічого доброго. Він просто скаже якомусь банківському чиновнику розморозити його».
  Він запам'ятав обличчя родин загиблих на похоронах у Чикаго. Він там особисто не був. Він дивився це по телевізору в камері у в'язниці.
  Виникла нова ідея. «А якщо гроші не заморожені? А якщо воно зникне?»
  Вона стиснула губи. «І як би це сталося?»
  «Це можна було перевести з рахунку. Вичищено».
  «Ми не можемо арештувати чиїсь активи в позасудовому порядку. Це не хот-дог, Герон. Це чорізо — проклятий злочин».
  Він швидко думав. «Санчес. Ви хапаєте наркодилера з мільйоном готівки. Що станеться з грошима — я маю на увазі до того, як він звернеться до суду?»
   «Це арештовано. І звільняють, якщо підсудного визнають невинним, або конфіскують, якщо він засуджений». Сміх, оскільки вона, очевидно, розуміла, до чого він хотів. «Так, це точно так само. Ми тимчасово переводимо його кошти на холдинговий рахунок, який ми контролюємо. Єдиний спосіб повернути його – це здатися суду. Так, ніби це станеться». Вона обернулася до дверей. «Мишка!»
  Через мить у дверях з’явилася її голова. «Ти кричав?»
  «Які наші конфісковані кошти та номер рахунку?»
  «Я принесу».
  Вона повернулася менше ніж через шістдесят секунд. Довго подивившись на Герона й усміхнувшись, Маус передав аркуш паперу Санчесу, який поклав його перед собою.
  Він ввів інформацію. Потім ще кілька натискань клавіш. «Все готово до роботи». Екран світився підказкою.
  C:\JH\Banchee Підключення до цілі завершено. Завантажити пакет Т/Н?
  Джейк підсунув свій стілець ближче до неї. Їхні коліна торкнулися. Раптом він відчув легкий запах лаванди.
  Він подивився на неї. «Ви маєте честь».
  «Я?»
  Він згадав Святвечір, ту ніч, коли вони зустрілися.
  Він кивнув.
  Вона посміхнулася йому і вдарила Y .
  На моніторі з'явилося повідомлення
  C:\JH\Banchee успішно завантажено. Повідомлення надіслано. . .
  Через хвилину:
  Переказ коштів завершено. Баланс T. Kane на всіх рахунках: $0,00.
   — Ми його дістали, Герон. Вона схопила його за руку.
  Незважаючи на те, що проповідували H8ers, помста є безглуздим задоволенням, оскільки вона зобов’язана своїм існуванням виключно трагедії.
  Але це було щось інше.
  Це була справедливість.
  Його рука на мить стиснулася на її.
  «Є ще одна річ, Санчес. Я збираюся вимкнути його телефонну службу, але спочатку хочу надіслати повідомлення». Він набрав. Потім підвів очі. «Я надсилаю його на імена шести жертв теракту в Чикаго». Він запам’ятав їх.
  «Яке повідомлення, Герон?»
  Він натиснув Return.
  На екрані спалахнули слова:
  Гра закінчена.
  
  OceanofPDF.com
  
  ПОДЯКА
  Письменники мають дивні години, мають дивні думки та ще дивніші розмови. Особливого визнання заслуговують їхні родини, які знаходяться на передовій усього лихоліття. Джефф знаходить постійну підтримку від сестри Джулі, Медлін і Роббі, Кеті і Кайли, не кажучи вже про Монті і Блаша (за умови, що він годує їх вчасно). Ізабелла має непохитну підтримку свого чоловіка Майка; її син Макс; і її письменницька муза/собака, влучно названа Бадді. Наша вдячність включає, звичайно, групу великих родичів і друзів із великим розумінням.
  Нам також пощастило мати видатну команду видавців у Thomas & Mercer. старший редактор Мега Парех, яка поділяла наше бачення; Шарлотта Гершер, яка допомогла його сформувати; і команда редакторів, яка довела його до блиску, включно з Мірандою Гарднер і найкращими редакторами, Джеймсом Галлагером, Сарою Восток і Робін О'Делл.
  Нарешті, ми щиро дякуємо нашим агентам Деборі Шнайдер, Лізі Флейсіг і Джинджер Гарріс-Донцін, також відомої як The Dream Team. Коли ми звернулися до них із ідеєю про партнерство, вони почали діяти й досягли наших цілей.
  
  OceanofPDF.com
  
  ПРО АВТОРІВ
  
  Фотографії No 2010 Niko Giovanni Coniglio та No 2016 Skip Feinstein
  автор серії «Лінкольн Райм», «Колтер Шоу», «Танець Кетрін» і багатьох інших, володар міжнародної нагороди №1 і автор бестселерів New York Times . До творчості Дівера входить сорок сім романів, сто оповідань і документальна книжка про право. Його книги продаються в 150 країнах і перекладені на двадцять п'ять мов. Колишній журналіст, фолк-співак і адвокат, він народився за межами Чикаго та має ступінь бакалавра журналістики в Університеті Міссурі та ступінь права в Університеті Фордхем. Нещодавно він був названий Великим магістром письменників містик Америки, серед яких Агата Крісті, Елмор Леонард і Міккі Спіллейн. Для отримання додаткової інформації відвідайте www.jefferydeaver.com .
  Wall Street Journal про Ніну Герреру, Даніелу Вегу та Веранду Круз, яка отримала нагороди серії. Її книги виходять двадцятьма чотирма мовами. Мальдонадо носив пістолет і значок у реальному житті, перш ніж почати писати кримінальні справи. Випускниця Національної академії ФБР у Квантіко та перша латиноамериканка, яка отримала звання капітана у своєму поліцейському департаменті, вона пішла у відставку з посади начальника відділу спеціальних розслідувань і криміналістики. Протягом більш ніж двох десятиліть роботи в армії її завдання включали участь у переговорах щодо заручників, прес-секретаря відділу та начальника дільниці. Вона використовує свій досвід роботи в правоохоронних органах, щоб надати реалістичності своїм творам. Для отримання додаткової інформації відвідайте www.isabellamaldonado.com .
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список

Кожевенное мастерство | Сайт "Художники" | Доска об'явлений "Книги"