Дывер Джэфры : другие произведения.

Фатальнае ўварванне (Санчэс і Герон №1)

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
 Ваша оценка:

  Фатальнае ўварванне (Санчэс і Герон №1) Джэфры Дывер
  
  РАЗДЗЕЛ 1
  Уолтар Кемп не збіраўся дазваляць ёй зноў уцячы.
  «Выходзь, выходзь, дзе б ты ні быў», — прамармытаў ён напеўным голасам.
  Яна дрэнна чула, але ўсё роўна ён ступаў асцярожна, не жадаючы прабірацца праз густы лес і напалохаць яе. Яму хацелася, каб яна была спакойнай і не ўсведамляла, пакуль ён не стане добрым і блізкім, таму мусіў быць утойлівым.
  І зманлівая. Ён кінуў каменьчык глыбока ў пышную лістоту, каб яшчэ больш замаскіраваць сваё становішча.
  На ўскраіне Сан-Дыега адасоблены парк здаецца далёкім ад цывілізацыі. І ад старонніх вачэй.
  - Ты не можаш хавацца вечна, - прашаптаў ён. «Не ад мяне».
  Уолтэр, салідны мужчына гадоў шасцідзесяці, не быў ні ў якім разе цвёрдым або знясіленым ад палявання. Ён быў амаль у такой жа форме, як і трыццаць гадоў таму. Трохі менш валасоў, але што? У жыцці былі больш важныя справы.
  Як і тое, чым ён зараз займаўся.
  Яна выслізнула ад яго, прымусіўшы яго правесці апошнія паўгадзіны, пераследуючы яе. Знайшоўшы яе на гэты раз, ён не выпусціў яе з поля зроку, пакуль не скончыць.
  Лёгкі шолах злева прыцягнуў яго ўвагу. Гэта была яна? Ён прыжмурыўся ў бок шуму.
  Яна вызірнула з-за куста, і сэрца ў яго закалацілася ад хвалявання. Яна была такой жа прыгожай, як і тады, калі ён убачыў яе ўпершыню.
   Убачыўшы яго, яна замерла. Усё роўна, яна не магла ўцячы. «Цяпер ты ў мяне».
  Яна не была для яго першай, і не будзе апошняй, але яна можа быць самай прыгожай.
  Ён пацягнуўся за камізэлькай, тоўстымі пальцамі мацаючы тонка апрацаваны метал і пластык. Адзін з інструментаў яго гандлю. Павольна, асцярожна падняў руку і прыцэліўся. У яго быў бы толькі адзін шанец.
  Яна шырока раскрыла рот, нібы хацела закрычаць.
  Ён націснуў кнопку і трымаў яе. З хуткасцю трыццаць здымкаў у секунду Nikon зрабіў дзевяноста здымкаў — у ашаламляльных сарака пяці мегапікселях — Lampropeltis zonata pulchra , таксама вядомай як горная каралеўская змяя Сан-Дыега, перш чым яна слізганула ў хмызняк.
  У Уолтэра былі фатаграфіі некалькіх самцоў, але ён тыднямі шукаў няўлоўную самку. Толькі дбайнае вывучэнне дазволіла яму заўважыць тонкую розніцу ў падхваставай лусцы — той, што знаходзіцца пад хвастом — і крыху меншую прапорцыю ў параўнанні з агульнай даўжынёй цела, якая вызначала пол рэптыліі.
  У адрозненне ад многіх іншых відаў, дзе самкі не былі такімі яркімі, як самцы, усе горныя каралеўскія змеі Сан-Дыега красаваліся чаргаваннем чырвоных, чорных і жоўтых палос, якія пакрывалі іх цела. Яркае адлюстраванне, якое імітавала атрутную каралавую змяю, было ілюзіяй, каб адпудзіць патэнцыйных драпежнікаў. Гэты від быў бясшкодны для ўсіх, акрамя дробных млекакормячых і яшчарак у сваім рацыёне.
  Місія выканана, Уолтэр накрыў дарагі аб'ектыў і засунуў камеру назад у камізэльку. Цяпер, не турбуючыся аб шуме, ён вярнуўся да сцежкі, якая вяла да пляцоўкі ля ўваходу ў парк.
  Ён аддасць перавагу прагуляцца на прыродзе, чым прысутнічаць на чарговай цырымоніі закладкі фундамента. Спачатку, шмат гадоў таму, развіццё нерухомасці было захапляльным. Захапленне яго жыцця. Ён пачаў з невялікай пазыкі і павольна ператварыў яе ў імперыю.
  Аднак пасля больш чым трох дзесяцігоддзяў у бізнэсе ўсё пачало выглядаць інакш. Ён разважаў пра ўсе ранейшыя лясістыя плошчы, якія ён вытрашыў, каб ператварыць у прыгарадныя гавані, і пачаў мяняць свае звычкі. У мінулым годзе ён заняўся справай даступнага жылля і працаваў над добраўпарадкаваннем пашкоджаных раёнаў грамадства, якія перажылі цяжкія эканамічныя часы. Ён губляў грошы на кожным праекце, але адчуваў, што вярнуў частку сваёй душы. Акрамя таго, ён мог зноў паглядзець у вочы свайму адзінаму дзіцяці — даросламу сыну. Калі б ён быў дабраславёны ўнукамі, ён даў бы ім лепшы свет.
  Уолтэр дабраўся да стаянкі, думаючы пра тое, як навуковы праект яго сына ў сярэдняй школе больш за дзесяць гадоў таму прывёў іх да збліжэння вакол вывучэння рэптылій і амфібій. Абодва яны былі добраахвотнікамі ў мясцовым герпеталагічным таварыстве, хаця членам заставаўся толькі Уолтэр.
  Ён ужо амаль падышоў да машыны, калі яго ўвагу прыцягнуў ціхі грукат. Ён зірнуў уніз і ўбачыў, як міма яго ног у ботах пракаціўся маленькі белы шарык. Загіпнатызаваны, ён назіраў за яго ходам, як ён грукатаў па асфальце і знікаў пад яго машынай.
  Ззаду данесліся таропкія крокі, напалохаўшы і нервуючы яго. Калі ён павярнуўся, лязо звышмоцнай рыдлёўкі з грукатам урэзалася яму ў галаву.
  Ён закрычаў ад шоку і болю.
  Спатыкнуўшыся, ён ускінуў рукі, спрабуючы абараніцца, але чарговы сакрушальны ўдар зваліў яго на рукі і калені. Агонія была вышэй за ўсё, што ён калі-небудзь адчуваў. Яно ахоплівала ўсё яго цела, прытупляючы думкі і запавольваючы рэакцыі.
  Цемра накрылася, пакуль яго млявы мозг спрабаваў разабрацца ў тым, што адбываецца.
  «Чаму?» - ахнуў ён.
  А можа, ён проста падумаў гэтае слова.
  Затым ён падаўся наперад, нібы ў запаволенай здымцы, упаўшы тварам уніз на запэцканую маслам паверхню бязлюднай паркоўкі.
  Ён усё глыбей тануў у нябыт, не мог падняць свінцовых рук. Яму ўдалося падвесці вочы ўверх. Рыдлёўка збіралася ўпасці ў чарговую дугу, і ён ведаў, што гэта будзе апошні ўдар.
  Нехта забіваў яго. . .
  За імгненне да таго, як інструмент ударыў і пустэча ахапіла яго, Уолтэр Кемп выявіў, што глядзіць не на твар і не на тулава нападніка, а на рукі ў празрыстых пластыкавых пальчатках, якія моцна сціскалі рыдлёўку.
  У прыватнасці, на смелай і старанна нанесенай чарнілам татуіроўцы павука чорнай удавы, якая ўпрыгожвала бледную ўнутраную частку запясця мужчыны.
  Яго апошняя выява перад тым, як свет пацямнеў.
  
  Дэнісан Фэлоў з усёй сілы замахнуўся рыдлёўкай. Задавальняючы ўдар металу па косці, за якім рушыў услед злавесны хруст, падказалі яму, што яго праца тут зроблена.
  Ён спыніўся, каб разгледзець сваю справу рук. Добра.
  Штуршок, глыбока ў душы Фэллоу, быў задаволены.
  Пакуль што.
  Чалавек, які ляжаў ля яго ног, паляваў на змей, але на гэты раз палявалі на яго. І нашмат вышэйшым драпежнікам — павуком.
  Розныя віды гэтых істот выкарыстоўвалі мноства разумных сродкаў, каб злавіць сваю здабычу ў пастку. Некаторыя плялі павуцінне і цярпліва чакалі, пакуль нічога не падазравалую ахвяру зловяць. Іншыя пабудавалі люкі або замаскіраваліся. Сёння Фэллоу напаў у засадзе, як павук-воўк, адзін з самых агрэсіўных павукападобных у свеце. Яны не турбуюць сябе павуціннем. Або маскіравацца. Яны кідаюцца на сваю здабычу, як горны леў.
  Ён працягваў назіраць за Кемпам некалькі хвілін, пераканаўшыся, што грудзі чалавека перасталі падымацца і апускацца. Ніколі нельга быць занадта асцярожным.
   Гэтая думка нагадала яму рыдлёўку, якую ён усё яшчэ моцна сціскаў. Нягледзячы на тое, што ён быў у пальчатках, ён пераканаўся, што выдаліў усе сляды сваёй прысутнасці з ручкі і стрыжня, таму што ён збіраўся пакінуць іх на месцы здарэння.
  У рэшце рэшт, як можна распавесці гісторыю, не падрыхтаваўшы сцэну?
  
  OceanofPDF.com
  
  II
  АЎТОРАК
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 2
  Селіна зрабіла яшчэ адзін глыток Zombie Reanimator з трапнай назвай, хатняга фірмовага напою ў кавярні Wicked Brew Coffee Shop праз дарогу ад кампуса Пэрыс Політэхнічнага інстытута Мантэлібрэ ў Паўднёвай Каліфорніі.
  Большую частку дня яна праседзела ў куце кавярні, наносячы апошнія штрыхі на дысертацыю па хіміі, якую трэба было заўтра чакаць. Яе прафесар, які, мяркуючы па ўсім, не меў ні сэрца, ні душы, ні пры якіх абставінах не дасць ёй падоўжыць тэрмін навучання. Паводле кампуса, ён праваліў студэнта, які прапусціў выпускны экзамен, нягледзячы на тое, што ведаў, што малады чалавек знаходзіцца ў бальніцы пасля аўтамабільнай аварыі, і адмовіўся змяніць адзнаку, пакуль не ўмяшаўся рэктар універсітэта.
  Нягледзячы на тое, што Селіна падазравала, што гэтая казка была хутчэй універсітэцкім фальклорам, чым фактам, яна не хацела правяраць гіпотэзу, прадставіўшы працу са спазненнем.
  «Гэта выглядае даволі інтэнсіўна». Мужчынскі голас быў роўным і глыбокім.
  Селіна ўскочыла і села выпрастаўшыся. Яе здзіўлены позірк сустрэўся з бледна-блакітнымі вачыма незнаёмца, які сядзеў за суседнім столікам.
  «Хімія», — прапанавала яна, крыху ўсхваляваная нечаканым перапынкам. «Мая дысертацыя пра кавалентныя сувязі».
  «Я аддаю перавагу біялогіі». Ён падсунуў крэсла бліжэй. «Але тэмы звязаныя. Калі падумаць, адно без другога не можа».
  Паводле яе ацэнак, яму было каля трыццаці, занадта стары, каб быць старшакурснікам, і занадта малады, каб быць штатным прафесарам. Ці ўдзельнічаў ён у дактарантуры? Яна кінула позірк на складзеную газету ў яго рукой, звяртаючы ўвагу на амаль завершаны крыжаванка — зроблены чарніламі і без памылак.
  Разумны і — яна адчувала — выдатна ўсведамляе свае здольнасці. Цікава.
  Заручальнага пярсцёнка таксама няма.
  Пагладжаныя карычневыя штаны-карго і абліпальная кашуля былі вышэй за джынсы, пакамечаныя футболкі і выцвілыя талстоўцы, якія любяць большасць кліентаў кафэ. Кашуля была дзіўнага адцення — чырвонага, які прыцягваў увагу, адценне, які мог сысці толькі ўпэўнены ў сабе чалавек. Яго шэрае тўідавае спартовае паліто не хавала атлетычнага целаскладу. На цёмна-сіняй бейсболцы не было лагатыпа, а валасы, якія віднеліся пад ёй, былі светлыя, кантрастуючы з цёмным трохдзённым ростам, які зацяняў ніжнюю частку твару. Яго акуляры ў круглай чарапахавай аправе былі стыльнымі. Ён не быў галівудскім прыгожым мужчынам, але меў неакрэслівую прывабнасць.
  Ён зірнуў на яе сумку. «Ці ёсць у вас ручка, якую я магу пазычыць?» Ён падняў паперу. «Натуральна, мой высах перад тым, як я скончыў».
  Замест таго, каб насіць з сабой усюдыісны заплечнік, які бачылі паўсюль у універсітэцкім гарадку, Селіна аддала перавагу паношанай шэрай сумцы праз плячо. Замест сотні прарэзаў на маланках — і раздражняльных — у сумцы было адно гіганцкае аддзяленне, у якім змяшчалася ўсё, у тым ліку яе ноўтбук.
  «Вядома». Яна ўзяла сумку і шырока адкрыла яе, каб зазірнуць унутр, перш чым глыбока засунуць руку ў цёмныя паглыбленні. «Павінен быць адзін дзесьці ў гэтай чорнай дзірцы».
  Ён усміхнуўся.
  Захопленая капаннем студэнцкіх рэшткаў на дне, яна не ўсвядоміла, што ён падышоў бліжэй, пакуль яго цёплае дыханне не абвеяла яе твар. Яна падняла галаву і ўбачыла, што ён таксама разглядае змесціва яе сумкі.
  Яна выпрасталася, тонка нацягваючы сумку бліжэй. «Я знайду».
  Ён падняў рукі, далонямі вонкі, у раззбройваючым жэсце. «Гэй, прабачце. Проста спрабую дапамагчы».
  Хлапечая ўхмылка падалася сапраўднай. Яна была параноікам? Яе пальцы абхапілі доўгі цыліндрычны прадмет, і яна выцягнула яго.
  «Гэта танны пластык», - сказала яна. «Вы можаце захаваць гэта».
  Яго ўсмешка пашырылася. «Вельмі ўдзячны».
  Ён узяў ручку з яе працягнутай рукі і павярнуўся да галаваломкі. «Слова з сямі літар для шырокага дрэва». Размаўляючы толькі з сабой, а не з ёй. «Секвоя». Ён паўусміхаўся задаволенай, запісаў адказ і ўстаў. Сунуўшы газету пад руку, ён павярнуўся да дзвярэй. «Жадаю поспехаў у вашым . . . аблігацыі, - сказаў ён праз плячо.
  А потым ён знік, выбіўшыся на тратуар.
  Селіна паклала сумку на крэсла побач, усё яшчэ думаючы пра кароткую сустрэчу. Ён выглядаў добразычлівым, але потым рэзка спыніў іх размову. Няўжо ён збіраўся запрасіць яе на спатканне да таго, як яна пачала валодаць сваёй сумкай? Ён выглядаў нядрэнна і здаваўся разумным і ветлівым.
  А ён быў халасты.
  Напэўна.
  Потым яна падняла вочы і ўбачыла яго, які стаяў на вуліцы і глядзеў на кафэ. Іх вочы сустрэліся, ён крыху звузіўся. Усё яшчэ ўсміхаючыся, ён нахіліў галаву і пайшоў прэч.
  Вяртаючыся да сваіх школьных заняткаў, яна падумала, што якім бы прывабным ён ні быў, верагоднасць спаткання была б дзесьці на поўдзень ад нуля. Адзін погляд на маленькую чорна-чырвонае татуіроўку на ўнутраным боку яго запясця прыняў рашэнне за яе.
  Павукі заўсёды выпаўзалі з яе.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 3
  Спецыяльны агент Кармэн Санчэс не змагла зрабіць добры стрэл у галаву праз бруднае акно.
  Яе пісталет SIG Sauer P229R калібра .40 спраўляўся з гэтай задачай, як і яна, але шкло адхіляла снарад з полым наканечнікам настолькі, каб накіраваць снарад хто ведае куды, патэнцыйна параніўшы або забіўшы аднаго з закладнікаў.
  «Я ведаю, пра што ты думаеш, Санчэс», — сказала лейтэнант Каліфарнійскага дарожнага патруля праз перадатчык у яе вуху. «І, чорт вазьмі, лепш не рабі гэтага». Наступіла кароткая паўза. «Гэтыя стрэлы для снайпераў з карэктоўшчыкамі і вялікімі доўгімі стрэльбамі».
  Але снайпер, карэкціроўшчык і вінтоўка яшчэ не былі на месцы, і закладнікі цяпер былі ў небяспецы . Джэйсан Паўэл у цяперашні час хаваўся ў абшарпаным мікрараёне ў горадзе Арыё, размешчаным у пустыні Махавэ. Ён быў загнаны ў кут, у адчаі, узброены і псіхічна нестабільны.
  Кармэн прыбыла на месца менш чым за дзесяць хвілін да гэтага. Яна сабрала свае доўгія чорныя валасы шпількамі, каб не было перашкод для агляду ад поля да цэлі, і ўважліва аглядала мясцовасць.
  Звычайна агент Дэпартамента ўнутранай бяспекі не быў бы адным з першых, хто прыбыў бы ў супрацьстаянне пасярод нідзе, але яна ішла па следзе Паўэла два дні, калі начальнік паліцыі Арыё патэлефанаваў аб дапамозе. быў заўважаны тут. Яна прайшла па напрамку, апярэдзіўшы кавалерыю на паўгадзіны і правёўшы ўласную разведку.
  Каліфарнійскі дарожны патруль толькі ствараўся, і лейтэнант Кевін Олбрайт, які ўзначальваў офіс у раёне Махавэ, узяў на сябе адказнасць за месца здарэння ў якасці камандзіра інцыдэнту. Кармэн, аднак, была спецыяльным агентам DHS, прызначаным для расследаванняў нацыянальнай бяспекі. Федэральны агент HSI не падпадаў пад камандаванне лейтэнанта Олбрайт, і гэта, здавалася, выклікала ў яго сур'ёзную пякотку.
  «І ты занадта блізка», — дадала Олбрайт, і яго рэзкія словы пранесліся ў яе навушніку. «У Паўэла там куча жалеза. M4s, Glocks, SIGs. Калі ты спусцішся, я павінен рызыкаваць сваімі людзьмі, каб выцягнуць цябе».
  Олбрайт і некалькі вайскоўцаў CHP стварылі камандны пункт прыкладна ў двухстах футах ззаду. Лейтэнант аглядаў сцэну — і саму Кармэн — у дарагі бінокль.
  яна параіла начальніку паліцыі Арыё Грэгары Смітсу пра Паўэла і яго склад зброі, перш чым заняць перадавую пазіцыю за разбуранай бетоннай сцяной у пяцідзесяці футах ад комплексу. Мяркуючы па ўсім, Смітс праінфармаваў Олбрайт, калі той прыбыў, і цяпер лейтэнант адрыгваў тую самую інфармацыю, якую яна ўжо дала.
  - І скрыню з C-4, Semtex і некаторымі іншымі выбуховымі рэчывамі, - сказала Кармэн. «Гэты хлопец геній з самаробнымі выбуховымі прыладамі».
  Менавіта яе ранейшыя словы да Смітса, якія ён, несумненна, выкарыстаў падчас брыфінгу з Олбрайт.
  Яе каментарый, які прытупіў стаўленне чалавека да ўсяго, быў сустрэты некалькімі лаянкамі, і яна зразумела, што ён зразумеў яе думку.
  «Я буду трымаць пазіцыю, пакуль ваша каманда SWAT не будзе на месцы, лейтэнант», — дадала яна. «Але калі я ўбачу спосаб пакончыць з гэтым да гэтага часу, я яго вазьму».
  Яна вытрымала шквал пагроз з боку Олбрайт, якія ўключалі ў сябе ўсё: ад падачы афіцыйнай скаргі сакратару DHS да кідання яе ў турму.
  Не збянтэжыўшыся, Кармэн праігнаравала крыўду і працягнула вывучаць злучэнне, адзначаючы кожны квадратны цаля ў поле зроку. Калі Олбрайт бегла Яна без пары падхапіла свой аповед, быццам ён нічога не казаў: «І скажы тактычнай камандзе, што Паўэл любіць выкарыстоўваць леску для сваіх мін-пастак. Амаль нябачны. Што тычыцца гандлю, удзельнікі перамоваў павінны ведаць, што ў яго ёсць гісторыя імітацыі капітуляцыі перад атакай. Адзін з яго любімых прыёмаў».
  Доўгае маўчанне. Яна ўявіла, што Олбрайт вырашыла, што ў рэшце рэшт яна можа мець карысную інфармацыю і што ён павінен перадаць інфармацыю камандам, перш чым яны ўступяць у справу.
  «Што яшчэ вы можаце нам сказаць?» Тон Олбрайт стаў відавочна менш варожым.
  «Паўэл тэарэтык змовы і пустэльнік. Раней ён прымаў медыкаменты, многія з іх, але стаў антыфарматэктарам. Цяпер ён таксама антытэхналагічны, антыкапіталістычны і антыўрадавы таксама. На мінулым тыдні ён заклаў бомбу ў карпаратыўнай штаб-кватэры тэхналагічнай кампаніі ў Глендэйле, пратэстуючы супраць аднаго з яе набыткаў. Удзельнікі перамоваў спрабавалі адгаварыць яго, але ён працягваў расказваць пра тое, што Big Tech стварае кабалу для кантролю над светам».
  «Мы атрымалі бюлетэнь DHS аб невядомым суб'екце, які пратэстуе супраць зліцця, але я не чуў ні пра якія выбухі».
  «Гэта таму, што робатам удалося своечасова перарэзаць сіні або жоўты провад, або што заўгодна», — сказала яна. "Але Паўэл уцёк, пакуль яны знаходзіліся ў бяспецы".
  «Чаму, чорт вазьмі, я чую пра гэта толькі зараз?» Олбрайт вярнуўся да варожасці, якая, здавалася, была яго наладай па змаўчанні. «Яго імя і твар павінны былі быць нанесеныя на агульнарэспубліканскі АПБ».
  «У нас яшчэ не было яго імя. Ён быў проста суб'ектам DomTerr. Паўэл гадамі жыве па-за сеткай і абмяжоўвае сябе цёмным сецівам. Яго не было ні ў адной базе даных сканавання твараў і ДНК, і нам спатрэбілася да сённяшняй раніцы, каб яго ідэнтыфікаваць».
  «Вы сочыце за закладнікамі?» — спытала Олбрайт.
  «Цяжка бачыць праз акно, але падобна, што мужчына і жанчына. Абодва выглядаюць белымі, ім за сорак. Спалоханы, але цэлы».
   «Пачакай, — сказала Олбрайт. Ён вёў аднабаковую размову праз свой тэлефон. Ён вярнуўся да Кармэн. «Добра. Нам толькі што патэлефанавалі - сямейная пара, якая адпавядае гэтаму апісанню, была ўкрадзена ўчора на поўнач ад Глендэйла. Ён зрабіў паўзу. «Я не ўмею рабіць транспартныя сродкі. Вы?»
  Яна сканавала. «Не».
  «Ён ім недзе побач скінуў колы і прымусіў іх сюды хадзіць. Чалавек, у такую спякоту».
  Крык знутры будынка спыніў іх абмеркаванне. Прыжмурыўшыся, Кармэн убачыла, як мужчына-заложнік падняўся на ногі і рухаўся наперад з паднятымі рукамі, прыціскаючыся да іх выкрадальніка Паўэла. З дзіўнай хуткасцю Паўэл развярнуў сваю штурмавую вінтоўку і ўдарыў прыкладам па рэбрах чалавека. Ён паваліўся па-за межамі яе зроку, але яна ўбачыла, як Паўэл узяў зброю на плячо і накіраваў ствол уніз, відавочна накіраваўшы на мужчыну. Непазбежная пагроза — і жахлівы лямант жанчыны раскалоў паветра — падштурхнула Кармэн дзейнічаць. Не маючы жыццяздольнай мэты ў акне, яна вырашыла рызыкнуць з планам, які складваўся ў яе галаве.
  Яна стаяла.
  «Куды ты ідзеш?» — сказаў Олбрайт, і трывога ў яго голасе была бачна праз перадатчык.
  «Наведай Паўэла».
  Олбрайт, несумненна, прааналізавала б сцэну па падручніку камандзіра інцыдэнту. Замацаваць перыметр і пачаць перамовы. Гэта магло працягвацца днямі. Аднак Паўэл не быў тыповым захопнікам закладнікаў; ён быў як лідэр культу. У яго былі паслядоўнікі, фанатыкі. Як толькі яны даведаліся аб супрацьстаянні, яны маглі наведацца і пачаць страляць па афіцэрах з бліжэйшых пагоркаў. Напады смяротнікаў былі відавочнай верагоднасцю.
  Гэтаму трэба было скончыць зараз.
  Не звяртаючы ўвагі на пратэсты лейтэнанта, яна падышла да свайго пазадарожніка, каржакаватага чорнага Chevy Suburban, і адчыніла дзверы. Каб знайсці тое, што яна шукала, спатрэбіліся лічаныя секунды капання ў яе нейлонавай сумцы з абсталяваннем.
   «Санчэс, не! Тактычнае падраздзяленне апранаецца і рыхтуе бомбавае абсталяванне. Яны будуць добрыя, каб пайсці менш чым за дзесяць хвілін.
  Яна падбегла да сцяны і зноў агледзела тэрыторыю, адзначаючы вуглы і лініі візіравання. Прыгнуўшыся, яна рушыла наперад.
  "Адступіцеся", - прароў Олбрайт. «Гэта загад».
  Яна павярнула налева, кружляючы вакол будынка, гатовая адказаць, калі Паўэл з'явіцца ў любым з зашмальцаваных вокнаў - лагічныя страляючыя гнёзды.
  «У той момант, калі вы паспрабуеце ўзламаць чорны ход, ён пастукае па іх», — прамармытала Олбрайт. «І гэта павінна быць звязана з C-4 у задніцы. Вы заб'еце ўсіх — у тым ліку і сябе. Стаяць. Уніз». Яго голас падвысіўся да крыку. «Зараз».
  Застаючыся нізка, яна пабегла да задніх дзвярэй і зняла каністру, якую дастала са свайго пазадарожніка. Яна скруціла насадку і паклала яе на зямлю тварам да маленькай вентыляцыйнай адтуліны. У адрозненне ад іншых, Кармэн была дастаткова блізка, каб пачуць ціхі гул з галоўнага будынка. Яна зразумела, што Паўэл прыдумаў бы спосаб справіцца з спякотай. У рэшце рэшт, гэта была пустыня Махавэ. Тэмпература ў закрытым будынку была б фатальнай — калі б ён не прыдумаў спосаб астудзіць памяшканне без акруговай электрычнай службы. Лёгка для тых, хто гадамі жыве па-за сеткай.
  Яна не заўважыла генератар, так што Паўэл, напэўна, усталяваў сонечныя панэлі або літыевыя батарэі для харчавання прылады. У любым выпадку патрабаваўся нейкі паток паветра звонку і звонку.
  Трымаючыся ніжэй за ўзровень вокнаў, яна праскочыла да пярэдняга вугла будынка і выцягнула з-за пояса на спіне прыдарожную клёшку. Яна зняла пластыкавы каўпачок, перавярнула яго і стукнула па шурпатай паверхні па канцы, каб запаліць факел.
  Шыпячае аранжава-жоўтае полымя ўражвала.
  «Чорт вазьмі, Санчэс», - сказала Олбрайт. «Вы падпальваеце пракляты будынак?»
   Яна кінула падпаленую факел на зямлю каля ўваходных дзвярэй і кінулася на ранейшае месца за сцяной, перш чым перапыніць тыраду Олбрайт.
  - Дайце мне чатыры-пяць хвілін, лейтэнант, - сказала яна. «І гэта будзе зроблена».
  «Так, дакладна. Як Вако. Дзе ўсе загінулі».
  Яна не адказала. Нядаўна прыбыўшыя члены каманды tac пачалі сваё разгортванне, крадучыся па перыметры ў схаваным рэжыме. Шыпенне ракетнай ракеты было адзіным гукам, які парушаў густую цішыню пустыні ў бязветраны дзень.
  Яна ахнула, калі рука ў пальчатцы лягла ёй на плячо, а затым павярнула яе. Ёй прыйшлося адкінуць галаву назад, каб убачыць гіганта, упрыгожанага поўным тактычным адзеннем. Відавочна, што Олбрайт паслаў найбуйнейшага аператара, якога змог знайсці, каб закрыць яе.
  Спецназаўцы не размаўлялі, калі рыхтаваліся да ўваходу, і гігант не парушаў пратакол. Яму не трэба было. У яго цёмных вачах, якія звузіліся да гнеўных шчылін, было ясна паведамленне: яна была агентам-ізгоем, які, верагодна, толькі што стаў прычынай смерці двух нявінных палонных.
  Нават у пяць сем гадоў з цвёрдым, спартыўным целаскладам Кармэн не магла параўнацца з мужчынам больш чым на фут вышэйшым і, напэўна, на восемдзесят фунтаў цяжэйшым. Гігант штурхнуў яе на жывот, паклаў калена ёй на спіну і скруціў яе запясці, завязаўшы іх маланкай.
  «Вы не можаце быць сур'ёзным», - крыкнула яна дастаткова гучна, каб Олбрайт пачула праз камунікатар.
  Адказу няма.
  «Вы не хочаце гэтага рабіць». Хоць голас Кармэн быў ціхім і пагрозлівым, гэта не мела ніякага эфекту.
  Ён рыўком падняў яе на ногі і, як жаба, павёў да каманднага пункта, яго правая рука люта сціскала яе левы біцэпс. Яна не супраціўлялася. Ён проста выконваў загады. Да таго ж яе праца тут была выканана.
  Яны прайшлі дваццаць футаў, перш чым ён спыніўся на месцы і павярнуўся. Тактычная група была на іншай частаце, і яна не чула перадачы. Але яму, відаць, далі новыя інструкцыі.
  Ён аслабіў хватку, і Кармэн адцягнула яе руку. Яна павярнулася, каб зазірнуць у склад.
  Двое закладнікаў, а за імі Джэйсан Паўэл, выбіраліся з будынка, падняўшы рукі. У Паўэла не было зброі.
  «Спыніцеся, дзе вы знаходзіцеся», — крыкнула на іх кіраўнік тактычнай групы, жылістыя жанчына гадоў трыццаці. «Падыміце кашулі і павярніцеся ў поўны круг».
  Замест таго, каб сабрацца ўтрох, спецназ сачыў за тым, каб ніхто з іх не быў замацаваны выбухоўкай, якая павінна спрацаваць, калі яны былі побач з паліцыяй. Усе трое падпарадкаваліся.
  «Ідзіце задам на мой голас, пакуль я не скажу вам спыніцца», - працягваў лідэр каманды.
  Наглядчык тактыкі не рызыкаваў. Паўэл мог усталяваць СВУ з датчыкам набліжэння, каб ён узарваўся, калі хто-небудзь наблізіцца, або ён мог падключыць увесь будынак да выбуху з дапамогай таймера. Улічваючы любую з гэтых магчымасцей, яны сачылі за тым, каб усе ўдзельнікі захоўвалі дыстанцыю паміж сабой і рэчывамі, якія дэтанавалі з хуткасцю трыццаць тысяч футаў у секунду.
  Сасіскападобныя пальцы яе выкрадальніка вярнуліся да рукі Кармэн. Яна яшчэ не выходзіла са штрафной. Нецярпліва ўздыхнуўшы, яна глядзела, як астатняя каманда аддзяляла закладнікаў ад Паўэла, які быў штурхнуты на зямлю, падымаючы клубок пылу.
  «Вы ўсе інструменты!» - крыкнуў ён, калі грубыя рукі паляпалі яго ўніз. «Не больш чым узброеныя зборшчыкі падаткаў на службе буйнога ўрада і буйнога бізнесу. Якое адчуванне, калі цябе выкарыстоўваюць ? »
  Яна даследавала Паўэла і прачытала некаторыя з яго бязладных маніфестаў, але не чула яго асабіста. Шалёная дастаўка выклікала трывогу, нават калі паведамленні не былі арыгінальнымі.
  "Урад прадаў нас", - працягнуў ён, павялічваючы гучнасць і тэмп голасу. «DrethCo зліваецца з Brakon? Ой, пабачыш! Гэта будзе гэта!» Ён глядзеў вакол, дзікія вочы, маніякальная ўсмешка на яго твары. Плюў ляцеў, калі ён крычаў: «Вучыце гісторыю, інакш вы будзеце асуджаныя паўтарыць яе. Паглядзіце на Гітлера, паглядзіце на Сталіна. Гэта ў сто разоў горш!»
  Пакуль Паўэл працягваў расказваць пра змовы, карпаратыўную прагнасць і парушэнне прыватнасці, лейтэнант Олбрайт, шыракагруды, мускулісты мужчына прыблізна яе росту, накіраваўся да гіганта, які ўсё яшчэ моцна трымаў Кармэн на месцы. Ён спыніўся каля яе. Змрочнае задавальненне, якое адбілася на яго тварах, казала ёй, што ён атрымлівае асалоду ад яе цяжкага становішча.
  «Шоў скончылася», - сказала яна. «Вы можаце адпусціць мяне цяпер».
  Лейтэнант ткнуў у яе пальцам. «Табе пашанцавала, Санчэс. Але адзінае месца, куды вы едзеце, гэта ў фургоне побач з Паўэлам. Ваш кіраўнік можа вызваліць вас з турмы. Неабдуманая пагроза, напад, злачынная халатнасць. І гэта толькі для пачатку».
  Гэта станавілася стомным. Час растлумачыць. «Ніхто ніколі не быў у небяспецы. Каністра была запоўненая меркаптанам». Калі і Олбрайт, і гігант працягвалі глядзець на яе злосна, яна ўдакладніла. «Гэта бясшкоднае хімічнае рэчыва, якое дадаецца ў прыродны газ, каб надаць яму той пах серы, каб людзі ведалі, што ёсць уцечка газу. Ён не гарыць і не выбухае, а толькі смярдзіць. Я запаліў факел, каб Паўэл адчуў пах газу, убачыў дым і сышоў прэч». Яна прахалодна дадала: «Што ў значнай ступені і адбылося, ці не так? Цяпер разарвіце сувязі».
  «Фухня. Ён мог пачаць забіваць закладнікаў у той момант, калі адчуў пах дыму», — адказала Олбрайт.
  Яе рукі і запясці пачалі балець ад нязручнага становішча, але яна адмаўлялася паказаць любыя прыкметы дыскамфорту. «Пасля таго, як сёння раніцай мы вызначылі Паўэла падазраваным, мой офіс атрымаў даведку. Нехта, які адпавядае яго апісанню, два тыдні таму менш чым за пяць міль адсюль скраў машыну, якая дастаўляла ежу, а той ноччу быў абрабаваны суседні зброевы магазін. Сышоў з дзвюма сотнямі пудоў ежы і вады. І ўся зброя, пра якую я распавёў начальніку Смітсу.
  «Якое гэта мае дачыненне да забойства закладнікаў?»
  «Таму што калі б ён гэта зрабіў, ён ведае, што мы прыйшлі б страляць. І ён бы памёр. Вы не назапашваеце запасы ежы і боепрыпасаў, калі не плануеце іх выкарыстоўваць іх. Гэта азначае, што ён не суіцыдальны. Ён знайшоў гэты комплекс і абсталяваў яго. Ён на місіі, і ён толькі пачынае».
  Іх увагу да групы арыштантаў прыцягнула гукі бойкі.
  «Мы ўсе рабы буйнога бізнэсу», — крычаў Паўэл, калі яго падымалі на ногі. «Яны кіруюць нашай рэчаіснасцю. Хіба вы, дурні, гэтага не бачыце? Вы не можаце сказаць, што задумаў Дрэт? Няўжо вы не разумееце, да чаго прывядзе гэтае аб’яднаньне?» Ён змагаўся, калі двое членаў TAC завялі яго ў транспартны фургон і замацавалі ўнутры. «Ты прыняў сінюю таблетку», — пракрычаў ён, калі заднія дзверы пачалі зачыняцца. «Прачніся!»
  "У гэтага хлопца няма сэнсу", - сказала Олбрайт. «Калі толькі ён не закладвае аснову для абароны ад вар'яцтва».
  Кармэн вырашыла, што яна скончыла гуляць добра. Яна накіравала востры позірк на волата, потым на Олбрайт. «Альбо мірандзіруйце мяне і пасадзіце ў фургон, або адрэжце зашпількі, лейтэнант». Яна гаварыла ціха, усведамляючы, што мяккі голас перадаваў значна больш пагрозы, чым крык. «Я не парушаў ніякіх законаў. Але вы двое? Вы гвалтоўна перашкаджаеце федэральнаму агенту выконваць службовыя абавязкі. Перашкода правасуддзю». Яна зрабіла паўзу, каб даць зразумець сэнсу. «Я цытую артыкул 18, раздзел 111 Кодэкса ЗША. О, вы абодва ўзброеныя. Гэта ставіць вас у раздзел кода «ўзмоцненае пакаранне». Я думаю, што за гэта максімальнае пакаранне — дваццаць гадоў».
  Іх позіркі надоўга сустрэліся. «Вызваліце яе», — нарэшце сказала Олбрайт.
  Гігант выцягнуў свой нож SOG з замкавым лязом — па супадзенні тая ж мадэль, што і Кармэн. Ён прапілаваў завязкі, сціснуўшы яе руку мацней, чым трэба. Яна адпусціла яго, адцягнуўшыся на гудзенне мабільнага тэлефона ў яе кішэні. Яна холадна ўсміхнулася вялікаму чалавеку, пацерла запясці і дастала мабільны. Хуткая праверка на экране паказала, што спецыяльны агент Эрык Уільямсан — яе бос — спрабаваў звязацца з ёй.
  Олбрайт адкрыў рот, каб прачытаць тое, што, як яна меркавала, будзе лекцыяй аб камандаванні і кіраванні на месцы злачынства, калі яна падняла ўказальны палец, а другой рукой паднесла тэлефон да вуха.
   Што яшчэ больш раз'юшыла лейтэнанта.
  "Так, сэр?"
  «Я толькі што правёў апошнія пяць хвілін, пераконваючы камісара CHP, што на мяне не працуе агент-ізгой», — сказаў Уільямсан сваім характэрным барытонам.
  Нягледзячы на напружанае, небяспечнае для жыцця супрацьстаянне, Олбрайт знайшла некалькі хвілін, каб накіраваць скаргу ўверх па ланцугу камандавання — з хуткасцю маланкі, адзначыла яна. Мабыць, імкнучыся падслухаць, як яе жуюць азадкі, Олбрайт вызначыла, хто тэлефанаваў, і завісла, каб назіраць, як яна курчыцца.
  «Сэр, я...»
  «Я растлумачыў яму, што вы знаходзіцеся ў следстве адносна падазраванага ў тэракце ў Глендэйле, - урэзаў Уільямсан. Ён зрабіў паўзу. «Скажы мне, што я не пашкадую, што паручыўся за цябе, таму што цяпер і мая задніца на коне».
  «Дзякуй, сэр». Усведамляючы, што Олбрайт чуе толькі яе бок размовы, яна ўсміхнулася яму на карысць. «Але мне сапраўды не патрэбна пахвала. Гэта дастатковая ўзнагарода, каб ведаць, што закладнікі шчасна выбраліся».
  Уільямсан засмяяўся. «Я так разумею, адзін з мясцовых супрацоўнікаў ЦЭЦ ускудлаціў пёры і зараз знаходзіцца ў аўдыторыі?»
  «О, абсалютна. Гэта было дакрануцца і зайсці на імгненне ".
  «Як доўга вам трэба гэта трымаць?»
  «Тут амаль скончана», — сказала яна, хапаючыся за нешта яшчэ, чым можна было б укалоць Олбрайт. «І дзякуй, што прыслалі самалёт. Рэкламныя палёты могуць быць такім пакутлівым.
  Олбрайт павярнуўся на пятках і пацягнуўся да каманднага аўтобуса з гігантам за ім.
  «Цяпер я вольная пагаварыць», — сказала яна Уільямсану, калі абодва мужчыны былі па-за межамі слыху. Яна распавяла яму пра дэманстрацыю і свой трук з газавым балончыкам, завяршаючы справаздачу аглядам яе ўзаемадзеяння з лейтэнантам Олбрайт.
   «Я разгледжу яго скаргу», — сказаў Уільямсан. «Але ён меў рацыю. Ён быў камандзірам інцыдэнту. Гэта было не ваша шоу».
  «Але, сэр, я...»
  «З улікам сказанага, спатрэбілася хуткая думка, каб спыніць супрацьстаянне, якое магло доўжыцца некалькі дзён, а можа і тыдняў, без ніводнага стрэлу і нікога не пацярпелага».
  Ніколі не адчуваючы задавальнення ад кампліментаў, яна змяніла тэму. «Вы павінны былі пачуць напышэнні Паўэла. Ён апантаны змовамі буйнога бізнесу. Штаб-кватэру ў Глендэйле, якую ён спрабаваў разбамбіць? Яны зліваюцца з нейкім іншым адзеннем, і ён, верагодна, разглядае гэта як здабычу дадзеных на стэроідах. Здаецца, гэта смак тыдня. Але незалежна ад яго справы, ён не адзін. Такіх, як ён, з кожным днём становіцца ўсё больш. Яны скачуць у інтэрнэце і праз шэсцьдзесят секунд пачынаюць рух».
  "Я памятаю, як дрэнныя хлопцы карысталіся стацыянарнымі тэлефонамі і шукалі толькі грошы", - сказаў Уільямсан. «Цяпер уся справа ў тым, каб выклікаць хаос і разбурыць жыццё, а таксама спыніць іх». Ён пстрыкнуў языком. « Таму яны павінны прыняць маю прапанову».
  За апошнія некалькі дзён яе бос зрабіў загадкавыя каментарыі аб тым, што камандаванне ў Вашынгтоне займае вечнасць, каб разгледзець запіску, якую ён прадставіў некалькі тыдняў таму.
  Назва запаўняльніка, Project X, толькі дадала загадкавасці плану, якім бы ён ні быў.
  Як і многія буйныя федэральныя агенцтвы, унутраная структура Дэпартамента ўнутранай бяспекі падзяляла і падраздзяляла персанал і рэсурсы на ўсё меншыя секцыі, як рускія матрошкі.
  Па сутнасці, яна і Уільямсан былі часткай аддзела нацыянальнай бяспекі, які быў падраздзяленнем расследаванняў унутранай бяспекі. Іх заяўленая місія заключалася ў выяўленні, знішчэнні і ліквідацыі пагроз нацыянальнай бяспецы, але мала хто, здавалася, дакладна разумеў, што яны робяць, што можа быць як карысным, так і праблематычным.
  Усё гэта азначала, што ў Уільямсана было шмат перашкод на яго шляху, каб што-небудзь зрабіць. Ён выглядаў нецярплівым да вынікаў, і яна задавалася пытаннем, чаго спрабуе дасягнуць яе бос.
   «Вы збіраецеся падзяліцца яшчэ, сэр?»
  «Пакуль не будзе афіцыйна...»
  - Гэта трэба ведаць, - скончыла яна за яго. «І мне не трэба ведаць».
  Яго маўчанне пацвярджала гэта.
  Яе сота завібравала з тэкстам. Уільямсан казаў нешта яшчэ, але яго словы адышлі на другі план, калі яна прачытала паведамленне. Тэлефон ледзь не выслізнуў з яе раптоўна аслабленай рукі.
  Усё яшчэ гледзячы на словы, яна прашаптала: «Ёсць праблема. Мая сястра».
  Глыбокі голас Уільямсана быў напоўнены заклапочанасцю. «Сэліна. Што здарылася?»
  «Хтосьці напаў на яе па дарозе дадому з кавярні ў Пэрысе. Мне трэба ісці».
  Яна адключылася, схапіла зброю, каб надзейна трымаць яе ў кабуры, і пачала спрынт да свайго грувасткага Suburban, рухаючыся як мага хутчэй праз дробны і непрыдатны для супрацоўніцтва пясок.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 4
  Праз дзве гадзіны Кармэн Санчэс падняла свае крэдыты на стойцы рэгістрацыі медыцынскага цэнтра акругі Каліфорнія ў Рыверсайдзе. Пасля кароткага абмену паведамленнямі парцье накіравала яе ў калідор злева.
  Пярэдні пакой быў афарбаваны ў млосны зялёны колер, які рабіўся яшчэ больш непрывабным дзякуючы яркаму люмінесцэнтнаму асвятленню. Бегаючы па старажытным лінолеўме, Кармэн зірнула наперад і спынілася на шыльдзе.
  МОРГ
  Малады санітар штурхаў у той бок каталку. На ім сядзеў чорны мяшок для трупаў - зараз заняты.
  «Dios mío», - прашаптала яна.
  Яна паскорылася, пакінуўшы мужчыну і яго пасажыра за сабой.
  Голас ззаду ўразіў яе. «Я магу вам дапамагчы?»
  Яна павярнулася і ўбачыла, што медсястра са спачуваннем глядзела на яе і выпаліла: «Я сястра Селіны Санчэс. Яе прывезлі раней. Нажом?»
  Падчас шалёнай паездкі ў бальніцу ёй удалося ўгаварыць абмежаваны аповяд пра інцыдэнт з кол-цэнтра акругі Рыверсайд. Дыспетчар, відавочна не жадаючы даваць інфармацыю па тэлефоне, ахарактарызаваў напад як жорсткі з дзесяткамі нажавых раненняў ахвяры.
  «Я быў тут, калі яна ўвайшла». Медсястра пакруціў галавой, быццам ён толькі што скончыў выціраць кроў. «Ідзі за мной».
   Ён пачаў налева. У бок моргу.
  Кармэн ішла хутка, нават калі яна была знясіленая і галавакружная пасля бурнага падарожжа з Махавэ.
  Яны працягнулі шлях па змрочным калідоры. . . і міма морга. У аддзяленне рэанімацыі.
  Калі яны завярнулі за вугал, Кармэн заўважыла сваю сястру і пабегла наперад, каб абняць Селіну, каб раздушыць косці.
  Яе цёмныя вочы расплюшчылі, Селіна здзіўлена ўздыхнула. «Што, чорт вазьмі, Карм?»
  - Міджа, - прашаптала Кармэн. «Я так хваляваўся. . .”
  Вобраз мяшка з трупамі на каталцы вярнуўся да яе, абарваўшы яе словы.
  Яго місія выканана, медсястра развярнулася і вярнулася да сваіх абавязкаў.
  Кармэн адышла, каб агледзець сваю сястру, якая выглядала цэлай, за выключэннем невялікай павязкі на лбе, каля левай скроні. Яна была крыху нахмурана, паказваючы, што яна не шануе публічныя праявы прыхільнасці.
  Прынамсі, не ад старэйшай сястры.
  Падчас паездкі з Махавэ Кармэн надыктавала па тэлефоне сваю першапачатковую заяву аб ліквідацыі Паўэла свайму памочніку адміністратара. Яна таксама спрабавала звязацца са сваёй сястрой, але кожны званок ішоў проста на галасавую пошту.
  Яе памочнік накіраваў бюлетэнь з Дэпартамента шэрыфа акругі Рыверсайд, у якім паведамлялася пра напад, які ўключаў замах на забойства, але мала падрабязнасцей. Галава Кармэн закруцілася пры згадцы пра амаль забойства. Селіна была адзінай блізкай сям'ёй у яе. Іх бацькі памерлі некалькі гадоў таму, і засталася толькі вялікая сям'я, усе яны далёка ад гарадоў Паўднёвай Каліфорніі, дзе жылі браты і сёстры.
  «Як ён?» — спытала Кармэн, гледзячы на пацыента, у пакоі якога сядзела Селіна. Яна палічыла, што ён, напэўна, ахвяра са шматлікімі нажавымі раненнямі, пра якія медсястра згадвала раней.
  Вочы сястры блішчалі ад слёз. «Крытычна. Ён будзе жыць, але можа страціць магчымасць карыстацца левай рукой». Яе голас стаў напружаным. «Усё таму, што ён спрабаваў дапамагчы».
  Селіна патлумачыла, што мужчына пачуў яе крыкі і пабег ёй на дапамогу пасля таго, як на яе напаў нехта, які раней падыходзіў да яе ў яе любімай кавярні. Яна апісала яго як белага мужчыну гадоў трыццаці і атлетычнага целаскладу. Адказваючы на пытанне аб знаках адрознення, Селіна згадаў татуіроўку павука на ўнутраным боку запясця.
  «Псіх нанёс хлопцу, які спрабаваў мне дапамагчы, паўтара дзясятка разоў, перш чым я здолеў ударыць яго каленам па назе». Яна пазнавальна паглядзела на Кармэн. «Як ты мяне вучыў».
  Рыхтуючыся да сакрэтнага задання шмат гадоў таму, Кармэн прайшла навучанне элітнай расійскай баявой тэхніцы пад назвай Systema. Строгі навык быў занадта складаным, каб цалкам навучыць яе сястру, таму замест гэтага яна навучыла Селіну некалькім выбраным абарончым тактыкам. Адзін з іх патрапіў у агульны малоберцовый нерв збоку сцягна крыху вышэй калена. Удар, які называецца перонеальным ударам, выклікаў часовую страту кантролю над маторыкай, здранцвенне і паколванне ў назе, якія доўжыліся ад трыццаці секунд да некалькіх гадзін.
  «Здаецца, вы выратавалі адно аднаго», — ціха сказала Кармэн. «Шкада чуць, што ў яго не ўсё добра».
  «Мне прыйшлося ціснуць на яго раны, каб ён не сышоў крывёй», — сказала Селіна. «У адваротным выпадку Spider Tatt Guy апынуўся б у бальніцы. Прынамсі, ён кульгаў, калі ўцякаў. Спадзяюся, што гэта чортава балюча». Яе позірк вярнуўся да непрытомнага пацыента. «Я павінен нешта зрабіць, каб дапамагчы яму».
  Кармэн азірнулася. «Ці прыходзіла яго сям'я, каб убачыць яго?»
  «Міліцыянты паведамілі яго брату па тэлефоне. Ён прылятае з Чыкага. Больш нікога няма». Селіна павярнулася да яе, раптам захопленая. «Я дапамагу яму з рахункамі за лячэнне і фізіятэрапію».
  «Ліна, ты студэнтка, падпрацоўваеш. Як вы збіраецеся...
   «Краўдфандынг». Яе хваляванне расло. «Я загадаю яго брату стварыць уліковы запіс, а я зраблю ўсё астатняе».
  «І я буду першай ахвяраваць», — сказала Кармэн, таксама ўдзячная чалавеку, які спыніўся, каб дапамагчы незнаёмцу. «Але зараз мне трэба ведаць, што здарылася. Дайце мне ўсю гісторыю». Атраду Кармэн было даручана пераследваць і лавіць небяспечных людзей.
  А Кармэн Санчэс цяпер была ў рэжыме палявання.
  Яна слухала — і ўважліва, і з трывогай — як Селіна распавядала ёй пра незнаёмца ў кавярні, які пачаў па-сяброўску, але скончыў тым, што ў рэтраспектыве кінуў на яе жудасны позірк з тратуара пасля таго, як ён сышоў.
  Потым яна апісала сам напад. «Я ішоў дадому па бакавой вуліцы паміж двума будынкамі, і гэты маленькі белы шарык пакаціўся перада мной. Калі я паглядзеў на гэта ўніз, ён выскачыў з-за сметніцы». Яна рассеяна пагладзіла яе па плячы. «Адчуваў сябе як насарог, які ўрэзаўся ў мяне».
  Кармэн раней не чула пра такі МО. «Белы мяч? Як мармур?»
  «Магчыма. Я сапраўды не ведаю. Я спусціўся ўніз, і ён падышоў да мяне з вяроўкай. Я думаю, што ён збіраўся мяне задушыць». Нахмурыўся. «Карм, ён быў ідэнтычны таму, які я выкарыстоўваю».
  Кармэн змоўкла. «Ваша канкурэнцыя?»
  Яе сястра, якая была мастацкай гімнасткай, выкарыстоўвала рознакаляровую нейлонавую скакалку ў выкананні практыкаванняў на падлозе.
  Такім чынам, ён ведаў, што яна была гімнасткай. Гэты факт быў па-чартоўску трывожным.
  «Міліцыя іх знайшла? Вяроўка і мяч?»
  «Я не ведаю. Яны сказалі, што будуць іх шукаць». Селіна дадала: «О, і я атрымала бонус».
  «Скажы мне».
  «Яго мабільны тэлефон. Ён вылецеў з бакавой кішэні яго штаноў-карго, калі я ўдарыў яго па назе, як ты мне паказаў. Я схапіў яго, перш чым ён заўважыў, што яго няма».
   «Ліна, выдатна!» Нягледзячы на сваё хваляванне, Кармэн павінна была быць шчырай. «Магчыма, гэта не так карысна. Адчыніць тэлефон з разблакіраваным экранам практычна немагчыма».
  Селіна ўсміхнулася. «Не гэты. У яго было разблакіравана. Я думаю, што ён выкарыстаў яго, перш чым наскочыць на мяне. Я зайшоў у налады і адключыў блакіроўку экрана».
  Колькі людзей праявілі б такую прысутнасць духу ў падобных абставінах? «Гэта можа быць залаты руднік». Яна зноў пасунулася, каб абняць сястру.
  Але Селіна выйшла з дасяжнасці.
  Кармэн прымусіла сябе даць сваёй маленькай сястры месца. Пасля смерці бацькі адносіны паміж імі былі прахалоднымі. Відавочна, каб выправіць раскол, спатрэбіцца больш, чым маньяк-забойца.
  Аповед аб нападзе моцна занепакоіў яе, але, як следчага, таксама выклікаў у яе цікаўнасць. Хлопец-павук Тат не адпавядаў ніводнаму з вядомых ёй крымінальных профіляў.
  «Ці ёсць галоўны дэтэктыў, з якім вы размаўлялі?»
  Селіна выцягнула з кішэні візітоўку і працягнула яе Кармэн.
  Д ЭТЭКТЫЎ Р ЯН Ч УС
  М АЖОРНЫЯ КРЫМЫ Б УРА​
  C ENTRAL H OMICID U NIT
  ДЭПАРТАМЕНТ ШЭРЫФА АКРУГІ ВЕРСАЙД​​​​​​
  Кармэн сфатаграфавала картку тэлефонам. Яе не здзівіла, што справа была перададзена галоўнаму аддзелу па забойствах па-за межамі штаб-кватэры. Мясцовая станцыя Perris RCSD была б занадта маленькай, каб справіцца са спробай забойства.
  «Добра, Ліна». Кармэн падняла бровы. «Працягвайце з падрабязнасцямі».
   Акрамя самаабароны, яна навучыла сваю малодшую сястру, як быць добрым сведкам. Большасць людзей упадалі ў паніку падчас крызісу і мелі праблемы з прадастаўленнем карыснай інфармацыі паліцыі.
  Што б ні стаяла паміж імі асабіста, прыйшоў час засяродзіцца на пастаўленай задачы, і Селіна, ведаючы, што на вуліцах Паўднёвай Каліфорніі блукае злачынец з нажом, засяродзілася.
  «Я паводзіў сябе напалоханым, каб ён аслабіў сваю ахову. Я нават зрабіў выгляд, што страціў прытомнасць, таму ён расслабіўся і адступіў, каб паглядзець, ці няма каго побач. Гэта дало мне магчымасць добра разгледзець яго. Я запомніў усё, што мог. Белы, гадоў трыццаці, светлыя валасы пад сіняй бейсболкай. Няма каманднага сшывання. У яго былі круглыя чарапахавыя акуляры і светла-блакітныя вочы. Ён быў высокі, каля шасці двух, і я мог сказаць, што ён быў даволі бадзёры нават пад шэрым твідавым пінжаком. Ах, і на ім была ярка-чырвоная кашуля і карычневыя штаны карго. Не было бачна ніякіх упрыгожванняў або іншых татуіровак. Выключаючы павука з раўнання, ён быў даволі лёгкім на вочы».
  «Нож? Складанае лязо ці фіксаванае?»
  «Я не ведаю. Проста ён быў каля шасці цаляў у даўжыню, а лязо было цёмным, а не бліскучым».
  «І вы ніколі раней не бачылі, каб ён правяраў вас у універсітэцкім гарадку ці дзе-небудзь яшчэ?»
  «Не. І ў мяне склалася ўражанне, што паліцыя думае, што ён выбраў мяне наўздагад. Дэтэктыў Хол сказаў, што яны будуць шукаць паведамленні аб любых падобных выпадках.
  «Выпадковы?» — кпіла Кармэн. «Не, калі б у яго была гімнастычная скакалка. Ён нацэліўся на цябе. І вы ўсё яшчэ можаце быць у яго поле зроку. Я не хачу, каб ты быў у сваёй кватэры, пакуль гэтага хлопца не затрымаюць. Міліцыя прапануе вам дзе-небудзь спыніцца?»
  «Не». Селіна была здзіўлена гэтай прапановай. «Дэтэктыў нічога не казаў пра тое, каб мяне падставіць».
  «Што ж, акруга Рыверсайд, магчыма, не гуляе ў Airbnb, але ты не вернешся на сваё месца», — цвёрда сказала яна.
  Селіна падняла рукі далонямі ўверх. «Тады дзе я павінен спыніцца?»
   Кармэн задумалася над праблемай. Сям'і ў іх у раёне не было. «Вы маглі б ненадоўга ўрэзацца ў маё бунгала». Яна жыла адна; У Кармэн была алергія на суседзяў па пакоі.
  «Хантынгтан-Біч? Гэта паўтары гадзіны — без руху». Селіне ўставілі сківіцу. «Я ні ў якім разе не дазволю нейкаму псіху прымусіць мяне кінуць каледж, нават на адзін семестр. Я занадта шмат працаваў, каб дабрацца сюды».
  Яе сястра, якая была амаль лепшай у сваім класе, адмовілася ад любой фінансавай дапамогі Кармэн. Замест гэтага яна кампенсавала розніцу ў аплаце навучання, пражывання і харчавання, якія не пакрываліся яе спартыўнай і акадэмічнай стыпендыямі, працуючы няпоўны працоўны дзень у буйной кампаніі акругі Рыверсайд.
  Адукацыя была для яе прыярытэтам нумар адзін.
  «Дыстанцыйныя заняткі?»
  — кпіла Селіна. «Як я мог рабіць лабараторную працу без шклянкі або кубкі Петры? І мой суровы прафесар хіміі ні ў якім разе не апраўдвае мяне. Я б дакладна праваліўся».
  «Я нешта прыдумаю. А пакуль мы збіраемся крыху пагутарыць з дэтэктывам Холам. Яна дадала сабе пад нос: « І яго кіраўнік, калі трэба. Мне трэба пераканацца, што яны цэліцца ў правільным кірунку».
  Кармэн узяла сястру за руку і адчула, як напружыліся мышцы пад яе пальцамі. Яна ўздыхнула і адпусціла. Апошні раз зірнуўшы на добрага самараніна без прытомнасці, дзве жанчыны выйшлі ў калідор і пайшлі да выхаду.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 5
  Нядобра.
  Едучы па шашы паміж Пэрысам і Лос-Анджэлесам, Дэнісан Фэлоў зірнуў праз лабавое шкло на яшчэ адзін блокпост, які перакрываў яму шлях да бяспечнага падземнага гнязда.
  Акруга Рыверсайд магла быць меншай за Лос-Анджэлес, але сама па сабе была мегаполісам з насельніцтвам у два з паловай мільёны душ. Паводле статыстыкі, многія з гэтых людзей зрабілі шмат дрэннага. І што гэта значыла?
  Шмат паліцэйскіх, каб спыніць іх.
  І многія з іх, здавалася, шукалі яго.
  Фэлоў затармазіў свой стары, патрапаны чорны Nissan Pathfinder да плаўнага прыпынку - без заносаў, якія прыцягваюць увагу - і заехаў на пустую пад'язную дарогу каля дома, аднаго з сотняў у гэтым раёне. Некалькі хвілін чакання, слухаючы навіны аб нападзе па радыё.
  нічога.
  Ён даў заднім ходам і павярнуў ад блокпоста, затым павольна паехаў да вуліцы, якая павінна была вывесці яго на шашу і, у рэшце рэшт, з гэтай часткі акругі.
  І назад у сьвятыню. . .
  Аўтаматычны жаночы голас, які даносіўся з замены тэлефона, усталяванага на прыборнай панэлі, сказаў яму: «Чакай затрымак. Наперадзе дзейнасць міліцыі. Праз чвэрць мілі вы дойдзеце да блокпоста».
   Ён страціў сваю арыгінальную гарэлку ў бойцы з Селінай і адразу ж знайшоў краму, каб купіць новую. Пасля яго актывацыі першай праграмай, якую ён загрузіў, была Trooper Snooper. Дзякуючы бесперапынным абнаўленням дзеянняў паліцыі на аснове паведамленняў калег-аўтамабіляў, а таксама радыё з паліцэйскім дыяпазонам, гэта дадатак пазбавіла яго незлічоных праблем на працягу многіх гадоў.
  Не паспеў ён змяніць кірунак, як яна папярэдзіла яго аб чарговай прыпынку.
  Госпадзе, яны былі ўсюды.
  Немагчыма было выехаць на аўтастраду з крэйсерамі, размешчанымі на ўсіх з'ездах.
  Фэлоў варухнуўся на сядзенні і паморшчыўся ад болю ў левым калене. Селіна прычыніла яму боль. Кручэнне, удары рукамі і нагамі. Здавалася, не каратэ ці таэквондо. Нешта яшчэ. Больш тупы, больш небяспечны. Смяротна нават. Размінаючы сустаў, ён задумаўся, ці не парвала яна яму ACL.
  Не, не здавалася. Але канечнасць усё яшчэ калацілася, як чорт.
  Ён паўтарыў інцыдэнт у Пэрысе.
  Як і ў выпадку з паляўнічым на змей Уолтэрам Кемпам, Фэлоў закаціў белы шар паміж ног Селіны, прыцягнуўшы яе ўвагу. Потым ён ударыў яе па шчацэ кулаком, паваліўшы яе на зямлю.
  Там яна ляжала - яго на сябе. Ён рушыў да яе з рознакаляровай гімнастычнай скакалкай, наматанай на рукі, нахіляючы яе да яе шыі. Але тут, у адно імгненне, яна была на нагах, атакавала.
  Яна была падобная да прыгожага павука Порцыі, карычнева-чорнага выгляду. Яны скакуны, але іх пераважны спосаб злавіць наступную ежу - у асноўным павукоў - гэта нерухома скруціцца клубком, нібы патрапіўшы ў чужую сетку. Калі домаўладальнік вяртаецца, Порцыя ўскоквае і атакуе.
  Фэлоў быў не гатовы да таго, што яго здабыча можа адбівацца, ці быць асабліва лютым, ці ўмелым у самаабароне. Яе цёмныя вочы былі напоўнены гневам і рашучасцю, а не страхам, і яна дакладна планавала свае ўдары.
  Фэлоў быў немалым чалавекам, і ён быў моцным - каб займацца сваім захапленнем, ён трымаў сябе ў добрай форме. Але яна адбілася ад яго кулакоў і лёгка ўхілілася ад нажа, які ён выхапіў. Потым, нарэшце, яна нанесла разбуральны ўдар ледзь вышэй яго калена.
  У яго была зброя, але яна была толькі для надзвычайных сітуацый. Стральбу прывялі мянты. І прывёз іх хутка.
  Такім чынам, ён вырашыў адступіць.
  Зірнуўшы цераз плячо, ён быў ашаломлены, убачыўшы, што Селіна не сама ўцякала, а гналася за ім. На шчасце, з'явіўся пабочны мінак, і Фэллоў ударыў будучага выратавальніка шэсць ці сем разоў нажом, адкрыўшы некалькі выбраных вен, траўмы, якія Селіне прыйшлося лячыць, каб ён не выцякаў крывёй.
  А потым ён пабег, фактычна хутка кульгаючы, назад да пазадарожніка, узяўшы з сабой гімнастычную скакалку. Ён кінуў яго ў кусты на ўзбочыне дарогі за міль ад месца здарэння.
  Катастрофа . . .
  Наколькі дрэнна было?
  Ну, Селіна бачыла яго. У яго былі капялюш і акуляры, але яна ведала яго бледны колер твару і мела прыблізнае ўяўленне аб яго твары, нават калі ён не галіўся некалькі дзён. Яна магла зрабіць абгрунтаваную здагадку пра колер валасоў і, вядома, убачыла б яго характэрныя светла-блакітныя вочы.
  Што тычыцца страчанага тэлефона, Фэлоў заўсёды быў гатовы. Усё, што магло выпадкова застацца на месцы злачынства або тое, што ён збіраўся пакінуць у якасці візітнай карткі, напрыклад, учорашнюю рыдлёўку, ён ачысціў спіртам з бутэлечкі і сурвэткай. А для саміх нападаў ён надзеў празрыстыя вінілавыя пальчаткі, якія былі нябачныя пры хуткім назіранні або здалёк.
  Такім чынам, ніякіх шанцаў на адбіткі пальцаў, але ён, несумненна, пакінуў крыху ДНК. Рэчы былі ўсюды. Згодна з тым, што ён даведаўся, здавалася, што ўсё, што вам трэба было зрабіць, гэта пастукаць па нечым кончыкам пальца, і вы пераносіце ўсю сваю генетычную гісторыю, вяртаючыся да часоў неандэртальца.
   Але Фэлоў ніколі не быў арыштаваны ў дарослым узросце, таму яго дэзаксірыбануклеінавая кіслата не была ні ў адной базе даных, якая магла б прывесці афіцэраў да яго парога.
  А змесціва яго старога тэлефона?
  Гэта выклікала большую заклапочанасць, але, па меншай меры, яны былі зашыфраваныя.
  Так што гэта не непасрэдная небяспека.
  Цяпер яго прыярытэтам было праехаць праз блокпосты.
  Ён курсіраваў па чатырохпалоснай вуліцы, уздоўж якой стаялі тату-салоны, ламбарды, такерыі побач з габрэйскімі гастраномамі, крамамі, дзе прадавалася тэхніка, якую можна здаць у арэнду. Калі дарога застанецца свабоднай ад паліцыі, яна прывядзе яго проста ў бяспеку.
  Яго гняздо. . .
  Яго вочы кружыліся. Ён не заўважыў набліжэння пагрозы на гэтым участку асфальту, хаця ўсюды паблізу праносіліся службовыя машыны. Сірэны маўчалі, але агні былі такімі яркімі і ўспыхвалі так настойліва, што, здавалася, крычалі.
  Блокпосты азначалі, што паліцыя ведала, што шукаць. І Фэлоў хацеў высветліць, што менавіта гэта можа быць. Ён заехаў за кусты каля адной з блакад і назіраў, як двое афіцэраў у форме з мускулістымі сіламі спынялі машыны.
  У цэнтры ўвагі былі цёмныя пазадарожнікі з адным пасажырам.
  Напэўна, камера відэаназірання зрабіла здымак, як ён уваходзіў у машыну і ад'язджаў з завулка ў Пэрысе, дзе ён прыпаркаваўся для нападу Селіны. Фэлоў ведаў пра небяспеку відэа і планаваў напад па-за полем зроку. Але ён, напэўна, прапусціў адну. Ва ўсякім разе, відаць, гэта не захапіла ніводнай часткі яго нумара, бо афіцэры на блокпосце не звярталі ўвагі на нумарныя знакі.
  Ён змяніў сваю знешнасць, больш не нагадваючы ветлівага джэнтльмена ў кавярні, які прасіў пазычыць у Селіны ручку — што было хітрасцю зазірнуць у яе сумку, каб праверыць наяўнасць зброі або пярцовага балончыка. Ён адмовіўся ад фальшывых акуляраў і бейсболкі і пагаліў бараду, выкарыстаўшы ласьён для рук у якасці крэму для галення, стараючыся не парэзацца. Валасы на галаве былі светлыя. Але хутка не будзе.
  Прыкладанне Trooper Snooper было запраграмавана паведамляць аб прысутнасці паліцыі, каб вадзіцелі маглі пазбегнуць штрафаў за перавышэнне хуткасці. Адпаведна, справаздачы аб перакрыцці дарог не былі поўнымі. Гэта сапсавала працу адносна таго, што ўбачыў здалёк, калі ён падымаўся на ўзгорак. Дом на дарозе жоўтай цэглы быў перакрыты.
  І што яшчэ горш, Фэлоў убачыў у заднім выглядзе патрульную машыну.
  Зрабіце дзве патрульныя машыны.
  Ён разглядаў карту на тэлефоне, і яму прыйшла ў галаву адна ідэя. Побач было месца, дзе ён мог іх згубіць — калі б здолеў дабрацца да яго своечасова.
  Пара крэйсераў скарачала дыстанцыю. Ні святла, ні сірэн. Але Фэлоў шмат ведаў пра паліцыю. Яны таксама былі падобныя на павукоў, аддаючы перавагу не выдаваць сябе, пакуль не накінуцца.
  Прытулак, якога ён шукаў, быў за два кварталы наперадзе.
  Не было ўпэўненасці, што ён будзе там у бяспецы. Фактычна, гэта можа азначаць смерць — яго ці чыю-небудзь яшчэ — гэтак жа лёгка, як і выратаванне.
  Але ў яго не было варыянтаў.
  Ён трымаўся хуткасці — трыццаць міль у гадзіну.
  Застаецца толькі адзін квартал.
  У тандэме крэйсеры збліжаліся.
  Рука Фэлоў падышла да пісталета ў яго на поясе.
  Маляўнічае ззянне запоўніла неба наперадзе, маякі паказвалі яму бяспечны шлях. . .
  Або да смерці.
  Паўквартала.
  Паліцэйскія машыны за ім паскараліся.
  Фэлоў крутануў рулём пазадарожніка і заехаў на вялікую стаянку. Ён націснуў на педаль і накіраваўся да шэрагу машын ззаду, так моцна засяроджваючыся на тым, каб не ўрэзацца ні ў адзін транспартны сродак або пешаходаў, што не адважыўся азірнуцца назад, каб убачыць, наколькі блізка могуць быць яго пераследнікі.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 6
  Кармэн і яе сястра прайшлі ахову ў штаб-кватэры дэпартамента шэрыфа акругі Рыверсайд, і дэтэктыў Раян Хол сустрэў іх у вестыбюлі, каб правесці наверх.
  Кармэн падумала, што русавалосы мужчына атлетычнага целаскладу быў малады, каб стаць залатым шчытом, але ён не мог дабрацца да Цэнтральнага аддзела па забойствах без праведных каўняроў на яго імя. Касцюм у яго быў светла-шэры, і на ім была сіняя кашуля без гальштука, што казала ёй, што ён адзін з тых следчых — як і яна — якія аддаюць перавагу палявой працы. Дэтэктывы-мужчыны ў цывільным часта пазбягалі гальштукаў, што давала злачынцам просты спосаб кантраляваць або задушыць іх, калі дэмантаж ператвараўся ў фізічны.
  «Кава, вада?» - спытаў ён, і словы былі больш схілены да Селіны, чым да Кармэн. Абедзве жанчыны адмовіліся.
  Кармэн, Селіна і Хол зайшлі ў канферэнц-залу, ярка асветленае, пацёртае памяшканне з прамавугольным сталом на дванаццаць чалавек ці каля таго. Ні пра які дэкор. Чатыры манітора, насценныя. І рэшткі адарванага кавалка малярнай стужкі, якая некалі трымала хто ведае што.
  Дру Уэбстэр, капітан, адказны за буйныя злачынствы, павітаў яе па імені. Круглы мужчына ў сваёй форме RCSD сядзеў на чале стала, за якім сядзелі два іншых дэтэктывы, абодва мужчыны гадоў сарака і не былі падобныя адзін на аднаго, за выключэннем, што дзіўна, амаль аднолькавага загару. Яны прадставіліся Кармэн, якая адразу забылася іх імёны.
  Уэбстэр спытаў: «Як справы, агент Санчэс? Б'юся аб заклад, што вы занятыя ў Лонг-Біч.
   «Мы».
  «А Эрык, усё добра? Калі вы ўбачыце яго зноў, скажыце яму, што мне трэба вярнуць гэтыя дзесяць даляраў. Чалавек мае пякельныя арэлі».
  Яе бос, SSA Эрык Уільямсан, пастараўся пазнаёміцца з мясцовымі праваахоўнымі органамі па ўсім рэгіёне. Ён прызнаўся ёй, што гольф не быў яго любімым відам спорту, але ён імкнуўся палепшыць свае навыкі, таму што наладжванне адносін да крызісу было крытычна важным.
  «Я скажу яму, капітан».
  Ён звярнуўся да Селіны з выразам заклапочанасці. «І ў вас усё добра, міс Санчэс? Пасля вашых выпрабаванняў? Вельмі шкада чуць, што з вамі здарылася».
  Селіна міргнула, відаць, заспетая знянацку прамым пытаннем. «Я ў парадку». Яна падышла да далёкага канца стала, вярнуўшыся да тэлефона.
  Дэтэктыў Хол падсунуў для Селіны крэсла, потым сеў побач з ёй. Нечаканая дэманстрацыя этыкету ў будынку, населеным простымі людзьмі, адзінай задачай якіх было лавіць злачынцаў.
  Кармэн падсунула сабе крэсла з другога боку ад Селіны.
  Калі ўсе разлічыліся, Уэбстэр звярнуўся да дэтэктыва Хола. «Не маглі б вы правесці нашых калег з ходам расследавання?»
  Хол націснуў на пульт дыстанцыйнага кіравання, і два экраны, прымацаваныя да сцяны, ажылі. «Вось што ў нас ёсць, агент Санчэс».
  Яна паглядзела мастака на выяву мужчыны ў бейсболцы з выразнымі рысамі твару, акулярамі ў круглай аправе і нечым падобным на пачатковую бараду. Як і ва ўсіх кампазіцыйных эцюдах, безжыццёвыя вочы мяжавалі з жудаснасцю.
  На асобным малюнку побач з першым намаляваны чорны павук з чырвонай формай пясочных гадзін на ніжняй баку брушка. Чорная ўдава. Яна вывучала бодзі-арт, які падштурхнуў яе сястру назваць свайго нападніка Спайдэр Тат Гай.
  Яе вочы перамясціліся на другую дошку. Профіль.
  Пол: мужчынскі
  Раса : Белая
   Узрост : каля 30
  Валасы: светлыя, даўжыня невядомая, верагодна, кароткія (надзетая шапка)
  Валасы на твары: прыблізна трохдзённы рост, густая барада, цёмна-каштанавыя
  Вочы: светла-блакітныя
  Шнары/знакі/татуіроўкі: татуіроўка на ўнутраным боку правага запясця чорнымі і чырвонымі чарніламі, павук чорная ўдава (гл. эскіз).
  Рост і вага: Прыблізна 6′2″, 190–220, мускулістае целасклад
  Адзенне: ярка-чырвоная кашуля з каўняром, карычневыя штаны карго, шэрае тўідавае спартыўнае паліто, цёмна-сіняя бейсболка без лагатыпа. Насіў празрыстыя пальчаткі, верагодна, вінілавыя. Абутак невядомы, гладкая падэшва (ідэнтыфікацыя праз сляды пратэктара немагчымая).
  Гаворка: англійская, без акцэнту
  Іншыя адметныя рысы: круглыя акуляры ў чарапахавай аправе
  Зброя: нож, тып невядомы. Прыблізна шасціцалевы лязо. Цёмная ручка. Рознакаляровая скакалка, падобная на тую, якую ахвяра выкарыстоўвае ў гімнастыцы.
  MO: ахвяра адцягнулася невялікім белым шарыкам (адбіткаў пальцаў няма, у якасці доказаў), затым ударыла па целе і спрабавала задушыць. Калі гэта не ўдалося, паспрабаваў скарыстацца нажом.
  Хол кіўнуў у бок манітора, потым павярнуўся да Селіны. «Апісанне дакладнае. Вы выдатна папрацавалі, калі мы былі з мастаком-эцюзістам. Многія людзі збянтэжаныя, не могуць шмат чаго ўспомніць, але вы... . .”
  Селіна выйшла з паведамлення, каб вярнуць усмешку дэтэктыва.
  Кармэн заўважыла, што па шыі Хола папаўзла чырвань, прычынай якой стаў непатрэбны каментар яе сястры. Хуткі погляд на яго рукі не выявіў заручальнага пярсцёнка. Хм. Пахла, што ён можа атрымаць ідэі. Частка Кармэн разумела, што любая цікавасць Хола да Селіны можа быць карыснай. Другой часткай яе быў замкавы роў і агароджа з калючага дроту, калі гаворка ішла пра яе сястру, якая шмат перажыла ў сваім маладым жыцці.
  Кармэн зноў звярнула ўвагу на пакой. «Палатно?»
  Хол адказаў: «Мы праверылі радыус чатырох кварталаў вакол пляцоўкі. Ніхто нікога нават блізкага да апісання не бачыў».
  Прыстойны пошук, але яна прайшла б восем кварталаў. Кармэн рушыла далей. «Раскажы мне пра яго тэлефон».
  «Селіне ўдалося адключыць блакіроўку экрана». Хол зірнуў на двух дэтэктываў ззаду Уэбстэра, відаць, карыстаючыся магчымасцю не толькі паведаміць інфармацыю, але і пахваліць Селіну. «Гэта была хуткая думка, асабліва пасля таго, што здарылася з...»
  «Мая сястра разумная і ведае, як клапаціцца пра сябе». Рэзкае перапыненне Кармэн было прызначана для таго, каб перанакіраваць дэтэктыва і адначасова перасцерагчы яго ад Ліны. «Што вы знайшлі?»
  Хол зірнуў на яе. «Няшмат. Гэта гарэлка».
  Звычайная сота будзе мець кантракт з правайдэрам. Ордэр на вобшук патрабуе ад аператара перадаць імя, адрас і запісы званкоў абанента. Перадаплата была практычна бескарыснай для адсочвання карыстальніка.
  Ананімны тэлефон узмацніў яе перакананне, што суб'ект быў арганізаваным злачынцам з вопытам злачыннай дзейнасці. Насамрэч тэлефоны-запісвальнікі не былі такімі распаўсюджанымі — або такімі простымі ў наладжванні — як паказваюць тэлешоу.
  «Мы адсочваем EID і серыйны нумар да месца пакупкі», — працягваў Хол. «Магчыма, пашанцуе, калі там, дзе ён яе купіў, будзе камера бяспекі».
  Магчыма, але Кармэн уявіла, як Спайдэр Тат Гай купляе тэлефон з кузава фургона ў цёмным завулку ў Крэншо. Яна спытала: «Адбіткі пальцаў?»
   «Ніводнага. Набраўся дотыку ДНК. Яго няма ні ў CODIS, ні ў іншых базах дадзеных, але, па меншай меры, мы будзем мець яго для параўнання, калі знойдзем падазраванага».
  Можа нават не яго, вядома. Перакрыжаванае заражэнне было пастаяннай праблемай.
  Кармэн спытала: "Як наконт змесціва тэлефона?"
  Уэбстэр сказаў: «Мы неадкладна перадалі гэта ў кіберзлачынствы, праўда, Хол?»
  Хол кіўнуў. «Знайшлі мала. У журнале паказаны выклікі да іншага запісу. Без SMS або MMS. І былі некаторыя зашыфраваныя файлы. Тэхнікі зараз спрабуюць іх узламаць. Я толькі што праверыў, і ім не пашанцавала».
  «А вяроўка?»
  "Ніякіх прыкмет", - сказаў Хол. «У мяне нехта агітаваў спартыўныя крамы ў раёне, але ён, верагодна, плаціў наяўнымі».
  Не, напэўна, пра гэта.
  «Які бягучы статус пошуку?»
  «У яго была алергія на відэа, але аднойчы ён памыліўся. Камера бяспекі зафіксавала фігуру, якая кульгала ў двух кварталах на поўнач ад месца здарэння. Ён сеў у цёмны пазадарожнік і паехаў на захад. Мы вылучылі выяву, але яна была з нізкім дазволам. Мы не змаглі атрымаць ні марку, ні мадэль, не кажучы ўжо пра бірку». Ён дадаў: «Мы выпусцілі BOLO з таго, што ў нас было».
  Гэтае папярэджанне было разаслана ўсім праваахоўным органам паўднёвай Каліфорніі, што азначала, што дзясяткі тысяч супрацоўнікаў цяпер ведаюць пра суб'екта.
  Адзін з двух загарэлых дэтэктываў на супрацьлеглым канцы стала сказаў: «І ў нас ёсць стратэгічныя блокпосты, якія ахопліваюць усе пад'езды да аўтастрады, якая абмывае Пэрыс».
  «Добра. А цяпер тату павука?» — спытала Кармэн. «Вы калі-небудзь бачылі такое раней?»
  Той, у каго лепшы загар, але ў больш маршчыністым касцюме, сказаў: «У нас ёсць база дадзеных для бодзі-арта. У асноўным бандыцкія». Ён зірнуў на экран. «Няма павукоў, якія дакладна адпавядаюць яго».
  Яна перайшла да самага незвычайнага прадмета. «Белы шар?»
   «Паняцця не маю, што гэта такое. «Месца злачынства» таксама гэта праверыць».
  «А як наконт NCIC?» - пераследвала яна.
  Нацыянальны цэнтр інфармацыі аб злачыннасці быў агульнанацыянальным цэнтрам збору інфармацыі аб усіх відах злачынстваў. Сістэма кіравалася ФБР, але дадзеныя ўводзіліся мясцовымі, дзяржаўнымі і федэральнымі агенцтвамі.
  Хол сказаў: «Нічога не адпавядае яго апісанню, усе пяцьдзесят штатаў і тэрыторый. А МО? Сустрэцца з кім-небудзь у кавярні, рэстаране або бары, потым ісці за ім і напасці? Ну, гэта дзясяткі тысяч».
  «Ваша загрузка?»
  Дэтэктыў справа, здавалася, патушаны. «Мы прытрымліваемся пратаколу, агент Санчэс».
  NCIC падтрымліваецца ФБР, але мясцовыя праваахоўныя органы збіраюць і ўводзяць усе дадзеныя. Гэта цяжкая праца і патрабуе часу. Але гэта таксама жыццёва важна, і, хаця гэта не яе справа, каб прымусіць акругу Рыверсайд выканаць сваю працу, Кармэн хацела, каб падрабязнасці атакі былі ў сістэме як мага хутчэй, у выпадку, калі іншае агенцтва сутыкнецца з падобным MO або гэтым суб'ектам.
  Уэбстэр супакойліва падняў руку ў бок свайго дэтэктыва. «Мы зробім гэта неадкладна». Ён шматзначна зірнуў на Хола, чыя галава хітанула ўверх і ўніз.
  Кармэн паслала капітану ўдзячны кіўок, а затым сказала: «Дазвольце мне выказаць вам свае думкі, калі я магу».
  - Калі ласка, - сказаў Вэбстэр.
  «Я лічу яго арганізаваным злачынцам».
  «Сапраўды? Чаму?»
  Гаворачы, яна лічыла прычыны на пальцах. «Ён быў у ярка-чырвонай кашулі, каб адцягнуць увагу ад твару. Ён карыстаўся празрыстымі вінілавымі пальчаткамі — з першага погляду ніхто не заўважыў, што ён закрывае адбіткі пальцаў. Ён выкарыстаў гарэлку тэлефона і працёр корпус. Ён папрасіў пазычыць ручку і зазірнуў у сумку Селіны, калі яна адкрыла яе. Магчыма, гэта была хітрасць, каб сабраць больш звестак аб сваёй мішэні - ці была ў яе ланцужок сігналізацыі, нож ці, можа быць, электрошокер? Купіў гімнастычную скакалку загадзя. Такім чынам, ён даследаваў сваю мэту. І ён адцягнуў яе гэтым мармурам, ці чым бы там ні было, перш чым заехаць. Гэта не імпульсіўнае злачынства».
  - Добра, - сказаў Вэбстэр, выглядаючы шчыра ўражаным. «Мы дадамо гэта ў профіль».
  Хол рабіў нататкі на планшэце. Ён кіўнуў, не падымаючы вачэй. «Так, сэр».
  Кармэн спытала: «Ці будзе гэта арганізавана, капітан?»
  Аператыўнае фарміраванне азначала падыход з усіх бакоў, збор як мінімум паўтузіна людзей з розных ведамстваў і размяшчэнне іх у баявым пакоі, якім гэта месца дакладна не было.
  «Мы зараз разглядаем гэта».
  Яна не дазволіла б яму сысці з рук цьмянымі запэўненнямі. «Якія агенцтвы?»
  «Гэта будуць усе важныя», — сказаў ён і зірнуў на дэтэктыва, які сядзеў справа ад яго. «Ці не так?»
  «Усе, так, сэр».
  Кармэн сказала: «Добра. Я рады гэта чуць, капітан. А да таго часу хто будзе займацца справай?»
  - Дэтэктыў Хол вельмі кампетэнтны, - хутка сказаў Уэбстэр. «Адна з нашых яркіх зорак. Перспектыва, як кажуць».
  Яна нічога не адказала, перавёўшы позірк на эскіз павука, зроблены мастаком на маніторы высокай выразнасці. Не адрываючы вачэй ад трывожнай выявы, яна сказала: «Яшчэ адна рэч, капітан. Суб'ект ведае асобу маёй сястры. Я хачу, каб яна была ў надзейным доме. У вас ёсць такі ў наяўнасці?»
  «Карм!»
  Замест таго, каб адказаць на ўмяшанне Селіны, Кармэн не зводзіла вачэй з другога канца стала.
  Пасля кароткай размовы шэптам з правым дэтэктывам Уэбстэр выпрастаўся і павярнуўся да яе. «Прабачце, агент Санчэс. Баюся, што не».
  Калі яна проста моўчкі паглядзела на яго, ён дадаў: «Мы трымаем іх даступнымі для, ну, больш сур'ёзных сітуацый».
   «Больш сур'ёзна? Гэта азначае, што бандыты зацямняюць іншых бандытаў?»
  «У асноўным».
  «Гэта была спроба забойства, і яна мае ўсе прыкметы серыйнага выканаўцы».
  Уэбстэр падняў бровы. «Вы ведаеце пра іншых ахвяраў?»
  «Не. Пакуль не. Я кажу, што мая сястра сведка, і ён ведае, хто яна. І ў яго ёсць планы на будучыню, якія ён не хоча перапыняць».
  «Я разумею, але нічога няма».
  «Ну, калі адкрыецца месца. . .”
  «Вядома. Дэтэктыў Хол звяжацца з вамі».
  Хол узяў прыклад. «Адразу».
  Уэбстэр ружа. Два дэтэктывы побач з ім рушылі ўслед яго прыкладу.
  «Спадарыня Санчэс?» - сказаў ён Селіне, якая адарвалася ад паведамлення, каб падняць галаву. «Прабачце за вашае няшчасце. Мы знойдзем гэтага хлопца».
  Кармэн назірала, як мужчыны пакідаюць канферэнц-залу, перш чым павярнуцца да Хола. «Дэтэктыў, не маглі б вы правесці нас?»
  «Вядома». Яго твар прасвятлеў — верагодна, ад перспектывы правесці некалькі дадатковых хвілін у кампаніі Селіны.
  Калі ўсе трое ішлі па ціхіх калідорах, Хол і Селіна ціха размаўлялі, але Кармэн не звяртала на іх увагі. Яна разважала пра сустрэчу, якая толькі што адбылася.
  Хаця яна ў думках перафразавала гэта ў множны лік. Тое, што толькі што адбылося, было сустрэчай у сустрэчы, нярэдкая з'ява, з якой Кармэн Санчэс, ветэран праваахоўных органаў, сутыкалася раней.
  Сапраўдная мэта Вэбстэра заключалася ў тым, каб даведацца, ці мае гэтая справа нейкае дачыненне да нацыянальнай бяспекі. Калі так, ці паспрабавала б яна, як агент HSI, прэтэндаваць на юрысдыкцыю або ўзяць на сябе абаронцу расследавання? Потым, у залежнасці ад шэрагу фактараў, ён здаў бы яго або акапаў і змагаўся, каб захаваць яго. Уэбстэр даведаўся, што яна была тут не ў праваахоўных органах, а як сваячка ахвяры. Значыць, гэта было яго весці справу, складаючы бюджэт і размяркоўваючы персанал, як лічыў патрэбным. Ён мог штурхнуць наперад, а мог стрымаць.
  У Кармэн быў свой парадак дня. Па-першае, каб даведацца, ці зможа яна знайсці ахоўны дом для сваёй сястры. Таму што, серыйны забойца ці не, Павук Тат усё яшчэ быў пагрозай для Селіны. Па-другое, каб убачыць, наколькі актыўным будзе акруга Рыверсайд. Адказ быў такі, якога яна чакала ад нападу, які не прывёў да смерці. Webster будзе выкарыстоўваць адпаведныя, але абмежаваныя рэсурсы. Не было аператыўнай групы, і Хол быў сам па сабе.
  Яна наўрад ці магла вінаваціць Уэбстэра. Кармэн трымала руку на пульсе злачыннасці ў Паўднёвай Каліфорніі і ведала, што ў мінулым годзе ў акрузе Рыверсайд адбылося 112 забойстваў і амаль 300 замахаў. Аб'яднайце іх з адкрытымі і незачыненымі справамі мінулых гадоў, сэксуальнымі нападамі, справамі памежнікаў, тэрарызмам, бандыцкімі злачынствамі і злачынствамі на глебе нянавісці, і талерка Вэбстэра будзе перапоўнена.
  Што прывяло да яе трэцяга пункту парадку дня на сустрэчы ў нарадзе: даведацца як мага больш дэталяў справы як мага хутчэй.
  І таму, калі трыо прыбыло ў вестыбюль і Кармэн пераканалася, што побач нікога не чуюць, яна рэзка спынілася. Хол і Селіна таксама.
  Яна звярнулася да дэтэктыва. «Раян. . . Я буду называць цябе Раян, а я Кармэн. Добра?»
  «Гм, добра».
  Селіна насцярожана паглядзела.
  - Каб было ясна, - працягвала Кармэн. «Вы адзіны член аператыўнай групы, якая расследуе напад на маю сястру».
  «У мяне ёсць рэзервовая копія», — сказаў ён, абараняючыся. «І ёсць Patrol to Canvassing, Crime Scene, Tactical, Cyber. І бухгалтэрыя, калі спатрэбіцца».
  «Бухгалтэрыя?» - спытала яна, ледзь не смеючыся. «Добра, цяпер слухай. Вось што будзе. Я хачу копію файлаў на тэлефоне суб'екта, зашыфраваных. Я хачу ўчора».
  - Карм, - сказала Селіна. «Можа, адпачыць?»
  «І я хачу ведаць, што, чорт вазьмі, гэты белы шарык», - сказала яна так, нібы яе сястра не сказала.
  Хол нахмурыўся. «Вы лічыце, што гэта важна?»
  «Усё ўнікальнае на сцэне заўсёды важна. Я ніколі не чуў пра бандыцкія напады з маленькім белым шарыкам. Вы памятаеце якія-небудзь?»
  Перш чым ён паспеў адказаць, яна пайшла наперад. «Вы загрузіце справы ў NCIC?»
  «Дзесяць хвілін».
  «І калі вы даведаецеся што-небудзь , з'явіцца сведка, хто-небудзь патэлефануе на лінію падказкі, каго-небудзь, хто хоць трохі падобны на Павука Тата, прывядуць для публічнага мачавыпускання, я хачу пачуць ад вас асабіста. Я дам табе свой нумар».
  «У мяне ёсць Селіна. . .” Голас яго згас. «Але так, аддай мне свой».
  Яна прачытала гэта, калі ён увёў яго ў свой тэлефон.
  «Першы прыярытэт», — нагадала яна яму. «Гэты дыск».
  «Добра. Сёння вечарам я патэлефаную ў Cyber».
  «Ці вы можаце пайсці да іх асабіста».
  «Я мог бы. Я маю на ўвазе, я буду ".
  «Цяпер я не магу забраць Ліну ў бяспечны дом, ні ваш, ні наш, таму я пасялю яе ў гасцініцы дзе-небудзь у гэтым раёне пад іншым імем».
  «Прывітанне?» Селіна рэзка падняла руку. «Я тут. І я маю права выказвацца ў гэтым пытанні».
  «Гэта адзіны варыянт, Ліна, калі ты не хочаш заставацца ў мяне».
  Селіна цяжка ўздыхнула. «Што заўгодна».
  «І яшчэ адно, Раян. Паколькі я не магу даць ёй інфармацыю аб ахове, гэта азначае, што вам давядзецца час ад часу правяраць яе». Яна зрабіла паўзу, каб усміхнуцца яму, якая магла быць ці не сапраўднай. «Але я адчуваю, што вы не будзеце супраць гэтай часткі задання. Я маю рацыю?»
  Ён пачырванеў. «Я—»
  «Дабранач, Раян. Ліна, хадзем». Яна штурхнула дзверы, і яны выйшлі на вуліцу ў прахалодную, пахлую саснамі ноч.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 7
  Ці была б перастрэлка?
  Дэнісан Фэлоў сядзеў у сваім Nissan Pathfinder на паркоўцы, куды ён толькі што заехаў, і глядзеў праз задняе шкло. Яго рука ляжала на пісталеце — эфектыўным, хаця і пачварным, глоку.
  Верагодна, такая ж зброя была ў супрацоўнікаў дзвюх міліцэйскіх машын, якія ехалі за ім.
  Сэрца калацілася.
  Стральба па іх стрымала б іх, даўшы яму шанец уцячы, магчыма, сагнаць іншы аўтамабіль на ўчастку. Але гэта таксама прывядзе арды іншых паліцэйскіх.
  Цяпер два крэйсеры з'явіліся ў поле зроку ля ўваходу на стаянку.
  Фэлоў выхапіў пісталет, адвёў затвор і адпусціў яго, пстрычка, пстрычка, пускаючы патрон.
  І мянты. . . працягваў мінулае.
  За ім зусім не сачылі. Выпадковае супадзенне.
  Ён прываліўся да сядзення і шумна ўздыхнуў. Потым ён выпусціў магазін з пісталета, зноў папрацаваў засаўкай, каб выкінуць кулю, і засунуў яе назад у магазін, які зноў усталяваў. Глокі, як ён даведаўся, маюць адчувальныя спускавыя механізмы, і лепш не мець снарада ў патрон, калі ён насіць яго схавана, засунуўшы пісталет у кішэню або — як цяпер — на заднюю частку пояса.
  Ён азірнуўся, і адна думка прыйшла яму ў галаву.
  Некаторыя павукі сацыяльныя.
   Напрыклад, Anelosimus , калючая чырванаватая разнавіднасць, жыве калоніямі з колькасцю жыхароў да пяцідзесяці тысяч. Яны дзеляцца сеткамі і ежай і сумесна ўдзельнічаюць у працы.
  Але такія віды сустракаюцца рэдка. Пераважная большасць павукоў - адзіночкі, тэрытарыяльныя і агрэсіўныя да любога гатунку, нават - магчыма, асабліва - да сваіх уласных.
  Гэта апісаў Дэнісан Фэлоў да Т.
  Але было адно месца, дзе ён адчуваў сябе камфортна сярод натоўпу: казіно. Напрыклад, Лакі Лэдзі, на стаянцы якой ён шукаў прытулку ад двух паліцэйскіх крэйсераў ззаду.
  Як і іншыя казіно ў Паўднёвай Каліфорніі, казіно заўсёды было запоўнена людзьмі, якія прыходзілі сюды дзеля магчымасці, якой бы малай яна ні была, ажыццявіць сваю мару за адным са шматлікіх сталоў з зялёнага лямцу або бліскучых машын, якія стратэгічна расстаўлены па ўсёй вялізнай зале.
  Двое афіцэраў зніклі, але заставалася пытанне: ці змог бы ён пазбегнуць сетка?
  Ён склаў план, каб зрабіць менавіта гэта, таму ён быў тут.
  Лакі Лэдзі кіравала бясплатнымі аўтобусамі для азартных гульцоў без машын або тых, хто хацеў не садзіцца за руль пасля выпіўкі.
  Паездка на адным з гэтых аўтобусаў была надзейным гамбітам. Аднак ён змяніў бы шанцы на сваю карысць — адпаведнае слова, улічваючы яго месцазнаходжанне.
  Шанцы . . .
  Ён накіраваў пазадарожнік у прастору, акружаную мноствам іншых аўтамабіляў. Цяпер ён быў, па сутнасці, нябачным. Паліцыі не хапала персаналу, каб праверыць кожны аўтамабіль, пазадарожнік і пікап на стаянцы.
  Навошта ім наогул шукаць тут? І калі б нейкім аддаленым выпадкам яны гэта зрабілі, гэтыя намаганні былі б бессэнсоўнымі. Таму што яго транспартны сродак меў усе прыкметы прывіда. Ён апранаў пальчаткі кожны раз, калі дакранаўся да паверхні, а цяпер, для большай бяспекі, ён узяў галонную бутэльку кіслароднага адбельвальніка і распыліў едкую вадкасць на сядзенне і вакол яго, знішчаючы любую ДНК з валасоў і клетак скуры.
  Надзеўшы шэрую грэчаскую рыбацкую шапку, ён вылез з пазадарожніка і прабраўся праз парадныя дзверы казіно. Металашукальнікаў не было, таму ён увайшоў з пісталетам, схаваным на паясніцы — нож ён пакінуў у пазадарожніку, — і ахоўнікі аглядалі толькі сумкі і заплечнікі, якіх у яго не было.
  Ён быў у сваім доме ўдалечыні ад дому, разглядаючы велізарны інтэр'ер, увесь бляск, святло і шчаслівыя гукі гульнявых аўтаматаў, якія выплачваюць выплаты, звону званкоў, паведамленняў ПА аб "мегаджэкпотах" за тым ці іншым сталом.
  Яму прыйшлося прайсці праз лабірынт слотаў, каб дабрацца да сувенірнай крамы - хітрасць, каб заахвоціць наведвальнікаў падсунуць некалькі жэтонаў у машыны, якія вабяць па дарозе, каб купіць сувеніры. Вядома, за наяўныя грошы ён купіў белую бейсболку, ружовы світшот з лагатыпам курорта і сонцаахоўныя акуляры-авіятары.
  Ён увайшоў у мужчынскую прыбіральню, ведаючы, што ў прыбіральнях няма ўсюдыісных камер, якія назіралі за кожным другім сантыметрам памяшкання. Застаўшыся адзін, ён павесіў сваю спартовую куртку на кручок у апошнім стойле, дзе дворнік палічыў, што яе забыліся. Аднак выкідванне яго ў сметніцу магло выклікаць падазрэнне.
  Ён нацягнуў на галаву свитшот і завяршыў сваю трансфармацыю капелюшом і сонцаахоўнымі акулярамі. Казіно былі, бадай, адзіным месцам на Зямлі, дзе звычайны чалавек мог надзець шторы ўнутры і не прыцягваць увагі. Сур'ёзныя гульцы ў покер хавалі вочы, каб не выдаць іх.
  Але Дэнісан Фэлоў быў тут не дзеля гульні ў покер.
  Або блэкджек або крэпс або спартыўныя вокны.
  Ён быў тут дзеля адзінай важнай для яго гульні: рулеткі.
  Ласкавы шатл не адыходзіў і сорак пяць хвілін, таму ён вырашыў правесці гэты час за столікам.
  Рулетка была адносна новай у гісторыі азартных гульняў. У карты людзі выйграюць і прайграюць больш за тысячу гадоў, а ў косці больш за дзве тысячы.
   Але рулетка, што па-французску азначае «маленькае кола», узнікла ў семнаццатым стагоддзі, як мяркуецца, калі матэматык і філосаф Блез Паскаль стварыў тое, што, як ён спадзяваўся, было вечным рухавіком. Яго бляск у лічбах і высокае мысленне не распаўсюджваліся на міфічныя вынаходкі, але створанае ім кола прыцягнула ўвагу азартных гульцоў, і неўзабаве яго папулярнасць рэзка ўзрасла.
  Колы адрозніваліся ў амерыканскай версіі і ў еўрапейскай, але Фэллоу спадабаўся той факт, што ў абедзвюх версіях лічбы складалі 666, сімвал Сатаны, Звера або любой іншай дэманічнай істоты, у якую вы верыце.
  Фэлоў падышоў да аднаго стала, дзе гульцу пашанцавала - прынамсі, так думалі таўшчэзны, п'яны бізнесмен і дзесяткі людзей, якія збіраліся вакол стала. Паласы не было. Кожны кідок мяча быў пачаткам чарговай главы вашага лёсу. І кожны з іх не меў нічога агульнага з папярэднім.
  Але Фэлоў атрымліваў асалоду ад міні-вар'яцтва, якое дало яму магчымасць наблізіцца да маладой брунэткі ў мізэрнай чырвонай сукенцы, робячы малюсенькія стаўкі, якія імітавалі стаўкі пераможцы. Яе духі нагадалі яму дзяўчыну Катрыну, аднакласніцу з сярэдняй школы.
  Водар абудзіў успаміны. Знаходзячыся за трэнажорнай залай, гледзячы на чароўны ўзор Роршаха, зроблены яе крывёй.
  Бізнесмен, надзьмуўшыся ўпэўненасцю, змясціў увесь свой выйгрыш у камбінацыю пад назвай «стрыт», дзе вы выбіралі тры лічбы. У яго выпадку 34, 35 і 36. Калі што-небудзь з іх падыдзе, ён выйграе, і выплата складзе адзінаццаць да аднаго.
  Круціцца, потым ляскаць, ляскаць, ляскаць. . . кран.
  Ён прайграў.
  Новым сябрам ён ужо не стаў патрэбны, і яны разышліся.
  Фэлоў купіў чыпсаў і сеў за стол у глыбіні пакоя. На працягу дваццаці хвілін ён не рабіў ніякіх ставак, а проста глядзеў на зачаравальнае кручэнне колы і падарожжа мяча, вядомага як «пілюля», які імчаў у адваротным кірунку, пакуль не прайграў. вышыня, як касмічная капсула, якая вяртаецца на Зямлю і, заікаючыся, рухаецца да ліку, узнагароджваючы адных удзельнікаў стаўкі, рабуючы іншых.
  Затым ён далучыўся, расставіўшы некалькі фішак.
  Гэта супакоіла яго, адцягнуўшы думкі ад жахлівага выпадку з сукай у Пэрысе, блокпостаў і пераследнікаў. Нават страта каля васьмідзесяці даляраў яго не турбавала. Простае знаходжанне за сталом і назіранне за колам прынесла яму суцяшэнне, пазбавіўшы перавагі Push.
  Часам ён здзіўляўся, чаму яго цягне да гэтай гульні, дзе дом меў рашучую перавагу. Ён прыйшоў да высновы, што, магчыма, проста, магчыма, погляд на кола рулеткі чымсьці нагадвае погляд на павука ў цэнтры круглай сеткі.
  Ён зірнуў на гадзіннік. Аўтобус хутка адправіўся. Кінуўшы на стол дзесяцідаляравую фішку ў якасці чаявых для круп'е, ён устаў і выйшаў на вуліцу.
  Паспяховы ўцёкі быў не такім простым, як сесці ў аўтобус Good Fortune Express. Міліцыя была не дурная. У той час як большасць іх намаганняў будзе засяроджана на асобных мужчынах у цёмных пазадарожніках, адзін ці двое могуць падумаць, што ён кіне аўтамабіль і скарыстаецца грамадскім або прыватным транспартам. Яны б справядліва адмовіліся ад Uber і Lyft, таму што гоншчыкам патрэбна была крэдытная карта, а ён быў бы занадта разумным, каб пакінуць такі след. І таксі больш не ездзілі па вуліцах, прынамсі, тут.
  Але кемлівы паліцэйскі можа зразумець, што ўцякач можа зліцца з іншымі пасажырамі ў аўтобусе казіно.
  Такім чынам, каб падштурхнуць гэтыя шанцы далей у сваім кірунку, ён знойдзе кампаньёна.
  Ён агледзеў натоўп ля абочыны, чакаючы, пакуль адчыняцца дзверы вялізнага вагона, каб паехаць у Чайнатаун, папулярнае месца для збору азартных гульцоў, каб адправіцца ў розныя казіно па ўсім раёне. Ён заўважыў якраз чалавека, які мог служыць яго мэтам. Жанчыне было каля сарака з топам-мафінам з бледнай скуры, які набіваўся на выцвілыя джынсы. Яе бліскучая карычневая блузка была зморшчаная і ўсеяна некалькімі плямамі, а неверагодна вялікае фальшывае залатое каралі звісала пад друзлай скурай у падставы горла. Яе валасы былі нячэсанымі, і скура пярэстыя і сухія. Гэта быў той, хто паддаўся азартнай залежнасці.
  І спіртнога таксама, ён адчуваў пах.
  Ідэальны.
  Фэлоў вярнуўся ў сувенірную краму і набыў сувенірны тэрмас. Потым у гасцінай купіў двайную гарэлку і, не гледзячы на бармэна, наліў у тэрмас. Тое ж самае зрабіў і з іншым. Затым ён выцягнуў з кішэні малюсенькую таблетку і апусціў яе туды, асцярожна прыкрываючы рухі рукой.
  На вуліцы ён падышоў да жанчыны, якую заўважыў раней, і завязаў размову. Ён зрабіў выгляд, што ўпотай п'е, калі яе вочы прагна засяродзіліся на тэрмасе.
  Ён меў яе.
  Калі дзверы аўтобуса адчыніліся, яны селі разам, выбраўшы месца ззаду. Пакуль яны дзяліліся гісторыямі пра свае прыгоды за сталамі і гульнявымі аўтаматамі, ён азірнуўся, узяў яшчэ аднаго фальшывага смоўжа і прапанаваў ёй кантэйнер. Нават не папрацаваўшы выцерці губу, яна зрабіла два вялікія глыткі.
  Праз хвіліну пасля таго, як Фэлоў абвясціла яе новай лепшай каханай, яна спала.
  Час быў ідэальным. Як толькі яе галава апусцілася на яго плячо, аўтобус выкаціў са стаянкі і пад'ехаў да блокпоста, які загароджваў з'езд на шашу.
  Здушыўшы сваю агіду, ён абхапіў яе рукой, адчуваючы пах яе кіслага поту, тлустых валасоў і падробленых духаў, якія канкуравалі са смуродам нясвежага нікаціну.
  Можа, афіцэры проста махнулі б ім рукой.
  Але не. На блокпосце працаваў адзін з разумнейшых паліцэйскіх. Афіцэр паказаў кіроўцу адчыніць дзверы.
  Фэлоў заплюшчыў вочы і пачаў глыбока дыхаць, нібы спаў.
  Цяжкія крокі праступалі па праходзе.
  Потым спыніліся. «Сэр».
   Дзярмо.
  Свабодная рука Фэлоў слізганула па дзяржальні пісталета. Спачатку ён заб'е паліцэйскага, а потым стрэліць у п'яную жанчыну ў шыю, каб усім прыйшлося клапаціцца пра яе, дазваляючы яму ўцячы - гэтак жа, як ён зрабіў у нападзе Селіны, з дурнем, які спрабаваў гуляць героя.
  «Сэр», — паўтарыў намеснік чалавеку, які стаяў перад імі. «Няма адкрытых кантэйнераў».
  «Ой. . .” Пажылы лысы пасажыр глядзеў на сваю піўную бутэльку. «Я прашу прабачэння. Я . . . Сёння я моцна страціў».
  «Толькі трымай яго далей ад вачэй», - сказаў афіцэр, стаў ужо больш добрым.
  «Так, добра, сэр. Дзякуй».
  Фэлоў зноў заплюшчыў вочы. Ён пачуў новыя крокі і час ад часу рып металу — падлогі пад цяжарам намесніка.
  Праз тры хвіліны ўсё было добра. Дэсантнік сышоў, дзверы зноў гідраўлічна зашыпелі, і аўтобус пакаціўся наперад.
  Фэлоў адпіхнуў агідную жанчыну ўбок. Ён не мог прыняць душ досыць хутка. Ён разгледзеў яе твар. Яна дыхала? Ён не мог сказаць.
  А яму было ўсё роўна.
  Прыхапіўшы тэрмас з сабой на ўтылізацыю пазней, ён перасеў на вольнае месца, выцягнуўся і ўтаропіўся ў столь, уяўляючы гульню ў рулетку, якая разгортваецца ў яго думках.
  Кола ўдачы.
  А што прынясе лёс заўтра?
  Ён не мог сказаць.
  Акрамя, вядома, большай смерці.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 8
  Кіўнуўшы маладому ахоўніку ў экіпаж каля сеткавых варот, Кармэн праштурхнула чорны Suburban міма яго на ўчастак палявога офіса Дэпартамента ўнутранай бяспекі ў Лонг-Біч, штат Каліфорнія.
  Яна прабралася праз вонкавыя дзверы, потым праз унутраныя і пайшла па дзве лесвіцы. Ліфты тут былі сумна вядомыя. Нягледзячы на тое, што ў кожным іншым офісным будынку ў гэтым камерцыйным раёне набярэжнага горада было цёмна, DHS не спаў. Яе частка аб'екта, у якой размяшчаліся некалькі груп, прызначаных для расследаванняў унутранай бяспекі, была асабліва занятая. Так заўсёды было. Яна рушыла ў вулей актыўнасці з агентамі і дапаможным персаналам, якія разглядалі камп'ютары або сядзелі з калегамі ў цесных канферэнц-залах сярод пустых кубкаў кавы і пакамечаных абгортак ад фаст-фуда, што стварала адчуванне, што гэта было больш падобна на сярэдзіну раніцы, чым на позні час.
  Расследаванне нацыянальнай бяспекі - гэта мала чуваны, але надзвычай актыўны праваахоўны орган федэральнага ўрада, які мае больш за дзесяць тысяч супрацоўнікаў у 230 офісах па ўсёй краіне і прысутнічае на ўсіх кантынентах. HSI выкарыстоўвае сваю шырокую юрысдыкцыю для расследавання шматлікіх форм незаконнай транснацыянальнай дзейнасці, уключаючы гандаль людзьмі, кантрабанду наркотыкаў і зброі, міжнародную арганізаваную злачыннасць, адмыванне грошай, крадзеж тэхналогій і пагрозы нацыянальнай бяспецы.
  Як і большасць аперацый HSI, размешчаных паблізу мяжы, офіс у Лонг-Біч меў дадатковыя праблемы. Напрыклад, Кармэн наладзіла кантакты ў мексіканскіх праваахоўных органах, якія паведамілі ёй аб неўстаноўленым Амерыканец, які набыў выбухоўку ў сваёй краіне, перш чым вярнуцца ў ЗША.
  Яна падключыла інфармацыю да невядомага суб'екта, пазней ідэнтыфікаванага як Джэйсан Паўэл, які спрабаваў падарваць штаб-кватэру DrethCo у Глендэйле. З яе веданнем справы і сувязямі яе прызначылі высачыць Паўэла — куды б ён ні пайшоў.
  Цяпер, калі ён знаходзіўся пад вартай, замест таго, каб накіравацца ў мінімальна аформлены офіс, каб запоўніць дадатковыя дакументы, Кармэн накіравалася ў паўночна-заходні куток офіса ў функцыянальным памяшканні, якое лепш за ўсё ахарактарызаваць як Федэральны ўрадавы кантэкст.
  Спецыяльны агент Эрык Уільямсан, які кіраваў групай агентаў, прызначаных у аддзел нацыянальнай бяспекі HSI, быў усюды буйным, за выключэннем яго падцягнутай таліі. Кармэн падазравала, што цяпер ён займаецца амаль столькі ж, колькі ў каледжы, дзе ён быў абаронцам усіх зорак. А можа, ён падтрымліваў форму дзякуючы заняткам у выхадныя з чатырма хлопчыкамі. Іх фатаграфіі, а таксама фатаграфіі яго элегантнай жонкі, федэральнага пракурора, запоўнілі крэдэнцыю за яго сталом.
  Уільямсан слухаў з чымсьці, што выглядала як сумесь трывогі і трывогі, калі яна апісвала напад на Селіну.
  «Але з вашай сястрой усё ў парадку, так?»
  «Пакуль».
  «Яна ўсё яшчэ ў небяспецы?»
  «Ён арганізаваны злачынец, які нацэліўся менавіта на Селіну. А цяпер яна — відавочца. Так што, так, яна ўсё яшчэ ў групе рызыкі».
  «Як вы з гэтым спраўляецеся?»
  «У Рыверсайда няма бяспечнага дома. Або не вызваляць адзін, калі яны вызваляць. Я не магу выкарыстоўваць адзін з нашых».
  Змясціць каго-небудзь у федэральны бяспечны дом па справе без федэральнай юрысдыкцыі азначала б асабістае выкарыстанне грошай падаткаплацельшчыкаў. Ні яна, ні яе бос не падыдуць да гэтага.
  «Я ўзяў ёй нумар у пансіёне. Пад іншым імем. Яе правярае дэтэктыў. Таму што ён добры дэтэктыў. І таму, што ён мілы да яе, я думаю».
   Уільямсан засмяяўся. Потым выраз змяніўся. «Што гэта, Санчэс?» Ён углядаўся ў яе твар.
  «Яны не на борце. Не такімі, якімі я хацеў бы іх бачыць».
  «Рыверсайд? Яны добрыя. Уэбстэр кіруе жорсткім караблём».
  «Але яны ставяцца да гэтага як да звычайнай справы».
  «Дай ім шанец, Санчэс. Яны толькі пачынаюць».
  «Тэрміновасці тут няма. Вы можаце сказаць, праўда? Вы заўсёды можаце сказаць ".
  Ён не адказаў, хаця менавіта ён навучыў яе, што ключавым складнікам паспяховага расследавання з'яўляецца нястрымны энтузіязм у нагоне на злачынцаў.
  «Гэты суб'ект небяспечны», - працягнула яна. «Гэта не першы раз, калі ён робіць нешта падобнае, і гэта будзе не апошні».
  «Вы гэта ведаеце?»
  «Канкрэтных спраў пакуль няма. Але гэты хлопец метадычны. Як быццам у яго за плячыма нейкі вопыт».
  Уільямсан таксама навучыў яе, што інтуіцыя была яшчэ адным ключавым кампанентам у вядзенні справы. Яна працягвала: «Гэты хлопец - бяда. Вялікая бяда. Мясцовых жыхароў завальваюць іншымі справамі. У іх няма такіх рэсурсаў, як мы».
  «Калі вы просіце мяне пераскочыць Рыверсайд, як, чорт вазьмі, гэта будзе працаваць? Ён не ўяўляе транснацыянальнай пагрозы нацыянальнай бяспецы. Толькі так я мог гэта апраўдаць». Потым вялікі чалавек таямніча дадаў: «Пакуль мы павінны заставацца на сваёй паласе».
  Яна падняла бровы. «Пакуль?»
  Ён выглядаў так, нібы шкадаваў пра свае апошнія словы. Пасля доўгай паўзы ён спытаў: «Вы памятаеце праект X?»
  Вядома, яна зрабіла. Ён згадваў пра гэта раней у той жа дзень — падчас ліквідацыі Паўэла ў Махаве. «Якое дачыненне да гэтага мае праграма, якую вы спрабуеце запусціць?»
  «Калі я атрымаю адабрэнне, вы будзеце мець значна большую свабоду ў сваіх расследаваннях».
  Каментар узрушыў яе. Ён згадаў яе канкрэтна ў гэтым сказе. Гэта было наўмысна?
  «Я пакуль не магу ўдавацца ў падрабязнасці», - працягнуў Уільямсан. «Але пакуль мы размаўляем, прапанова знаходзіцца на разглядзе. Чакаю званка з Вашынгтона ў любы дзень». Потым ён правёў рэзкую лінію. «Такім чынам, цяпер не час для фрылансераў». Значэнне: не падвяргайце небяспецы маё дзіця.
  Яна не была гатовая здацца. «Ён будзе працягваць ісці, сэр», — паўтарыла яна.
  «Калі ён гэта зробіць, то Бюро справіцца з гэтым. Яны будуць працаваць з Рыверсайдам і кім заўгодна яшчэ. Яны любяць серыйных забойцаў. Усе яны прачыталі «Маўчанне ягнятаў» і хочуць стаць Кларысай».
  ФБР, таксама федэральнае агенцтва, мела асноўную юрысдыкцыю над забойствамі толькі пры пэўных абставінах. Яны расследавалі справы аб забойствах амерыканцаў за мяжой, забойствах амерыканскіх і замежных чыноўнікаў, злачынствах на глебе нянавісці і тэрарыстычных актах і некаторыя іншыя. Але зорныя аддзелы тэхналагічнага і псіхалагічнага прафілявання Бюро азначалі, што агентаў часта запрашалі на кансультацыі з дзяржаўнымі і мясцовымі ўладамі, і яны станавіліся дэ-факта следчымі.
  Кармэн Санчэс гэта добра ведала. Яна была былым агентам ФБР. Уільямсан завербаваў яе з Бюро амаль тры гады таму. Яна была членам спецназа палявога офіса ў Лос-Анджэлесе, падраздзялення па сумяшчальніцтве, якое складалася з палявых агентаў, якія праходзілі тактычную падрыхтоўку ў дадатак да звычайнай нагрузкі.
  Рабаванне банка - гэта федэральнае злачынства, якое расследуецца ФБР, і каманда Кармэн была разгорнута ў сітуацыі з закладнікамі ў банку Лос-Анджэлеса. Пазней яна і яе калегі-агенты даведаюцца, што рабаўнікі вывучалі сумна вядомую перастрэлку ў Паўночным Галівудзе ў 1997 годзе і выкарыстоўвалі падобную тактыку.
  Апранутыя ў бронекамізэльку з ног да галавы, узброеныя да зубоў мноствам зброі, уключаючы аўтаматы, і кожны з заплечнікамі з тысячамі патронаў, рабаўнікі былі падрыхтаваны да бою.
  Калі перамовы праваліліся і ўзброеныя людзі выбралі першага закладніка для пакарання смерцю, Кармэн была адной з членаў каманды, якую застрэлілі пасля дынамічнага ўваходу. Ніхто з рабаўнікоў не здаўся, і кожны быў забіты ў наступнай перастрэлцы. Закладнікі былі выратаваны, але яна была адзінай выжылай з чатырох чалавек групы ўваходу два.
   Інцыдэнт пакінуў адбітак у фізічным, псіхічным і прафесійным плане.
  Асабіста таксама. Па-вялікаму.
  Адзін з нелегальных бранябойных снарадаў, якія выкарыстоўвалі рабаўнікі, прабіўся ў ніжні край яе балістычнай камізэлькі, прабіўшы жывот. Да інцыдэнту яны з мужам часта спрачаліся аб яе небяспечным выбары прафесіі. У далейшым вельмі рэальная перспектыва яе смерці — разам з яе адмовай пакінуць працу — паклала канец іх і без таго напружанаму шлюбу.
  На шчасце, яе сястра прыбегла на дапамогу пасля таго, як муж Кармэн сышоў. Селіна, якая толькі што атрымала вадзіцельскія правы ў шаснаццаць гадоў, вазіла Кармэн на фізіятэрапію і да лекараў. Падчас гэтага вопыту яны зблізіліся, што зрабіла іх цяперашні разрыў яшчэ больш балючым.
  Самы нечаканы вынік прыйшоў ад яе кіраўніка ў Бюро, які надзвычай падтрымліваў. . . пакуль яго не было.
  Калі яе выздараўленне доўжылася некалькі месяцаў, ён у рэшце рэшт стаў разглядаць яе як сапсаваны тавар. Адказнасць. І, самае страшнае, у яго ўзнікла падазрэнне, як яна выжыла. Як адзіная жанчына ў камандзе, яна прывыкла праяўляць сябе, але яго тонкі сумнеў у яе тактычным майстэрстве і нявыказаны намёк на тое, што, магчыма, мужчына-спецназавец на яе месцы мог бы зрабіць лепшы выбар, пакінулі кіслы прысмак у яе рот.
  Уваходзіць SSA Уільямсан, які наведаў яе падчас выздараўлення, каб растлумачыць, што ён прагледзеў як відэазапіс, зроблены сістэмай камер банка, так і справаздачу пасля дзеяння. Чытаючы падтэкст, які змяшчаецца ў высновах яе кіраўніка, Уільямсан дала зразумець, што мае намер выгнаць яе з Бюро для працы ў сваім падраздзяленні ў DHS.
  Ва ўмовах нізкага адліву на некалькіх франтах Кармэн вітала шанец пачаць усё з новага боку. Пасля чатырох месяцаў пераходу праз бюракратыю яна пачала наступны год у аддзеле нацыянальнай бяспекі ў аддзеле нацыянальнай бяспекі. Гэта было правільнае рашэнне, і яна была шчаслівая пад наглядам Уільямсана. Аднак тое, што адбывалася паміж імі ў гэты момант, пакінула пляму.
   «Калі Бюро можа пракансультавацца, я таксама магу». Яна шматзначна паглядзела на яго. «Калі мой начальнік дазволіць гэта».
  «Вы хочаце зялёнае святло, каб прабрацца ў сярэдзіну мясцовай справы аб нападзе пры абцяжарваючых абставінах без юрысдыкцыі? Гэта нейкі скачок, ці не так, Санчэс?» Ён прыжмурыў вочы. «Ну, ваш бос нічога не санкцыянуе».
  «А што, калі гэта была твая сястра? Твая маці?» Яна цяжка дыхала. «Ці не зрабілі б вы ўсё, што ад вас залежыць, каб прасунуць расследаванне наперад?»
  «Вы толькі што сказалі, — урэзаў ён. — Гэта асабістае. Я б ніколі не стаў выкарыстоўваць маёмасць неналежным чынам для ўласнай сям'і. А я не зраблю гэтага для вашага. Давай, Кармэн».
  Яна змяніла тактыку. «Добра, выключыце Селіну з раўнання. У гэтага суб'екта ёсць нешта іншае. Гэта не проста агрэсія».
  «Я чуў. Арганізаваны злачынец. Тым не менш, гэта справа Рыверсайда».
  Паміж імі пацягнулася цішыня. Тое, што ён меў рацыю, не палегчыла яго адказ. Сабраўшыся, яна зірнула ў акно на шэраг пагрузачна-разгрузачных кранаў, якія вызначалі ярка асветленую набярэжную Лонг-Біч.
  У гэтай сітуацыі быў яшчэ адзін кампанент, звязаны з інцыдэнтам, які разлучыў сясцёр шмат гадоў таму, - тое, пра што яна ніколі ні з кім не дзялілася. І такі, які яна дакладна не адкрые цяпер Уільямсану.
  Селіна так і не даравала Кармэн таго, што адбылося, практычна знікла з яе жыцця.
  Цяпер Кармэн убачыла ў гэтым жудасным здарэнні спосаб не толькі выратаваць жыццё сваёй малодшай сястры, але, магчыма, і магчымасць вярнуць смутак, выкліканы гэтым расколам.
  Цяпер Кармэн Санчэс была поўная рашучасці зрабіць і тое, і іншае.
  Калі б яна не магла зрабіць гэта з блаславення Уільямсана, яна б знайшла спосаб абыйсці яго бок.
  «Тады я прашу адпачынак», — нарэшце сказала яна і дадала: «Сэр».
   Ён глядзеў на яе з неспасціжным выразам. «Што менавіта вы збіраецеся рабіць?»
  Яе адказ быў простым і фармальным. «Даглядай за маёй сястрой, пакуль ёй не знікне пагроза. Назавіце гэта ахоўнай дэталлю».
  Уільямсан зноў уважліва паглядзеў на яе і, мабыць, улічваў, што ў яе не было водпуску два гады, і разважаў пра яе геніяльны і без траўмаў каўнер Паўэла той раніцай. Ён сказаў: «Добра, Санчэс. Запыт задаволены. Я хачу запіску па гэтай справе».
  Яна стаяла. «Я прынясу гэта вам як мага хутчэй».
  Уільямсан вярнуў сваю ўвагу на самы высокі стос папак на сваім стале, застаўленым файламі. - І Санчэс, - сказаў ён, падняўшы вочы, - беражыце яе.
  Яна выйшла з яго кабінета і накіравалася да свайго, каб забраць некалькі неабходных ёй рэчаў, мяркуючы, што яе сапраўдны адказ на пытанне Уільямсана быў некалькі больш складаным, чым яна магла сказаць: так, яна будзе «даглядаць за сваёй сястрой».
  Але для Кармэн Санчэс гэтыя словы мелі больш шырокае значэнне: незалежна ад акругі Рыверсайд, HSI, Федэральнага бюро расследаванняў або каго-небудзь яшчэ, яна зробіць усё, што ад яе залежыць, каб высветліць гульню гэтага суб'екта, знайсці яго месцазнаходжанне і - выкарыстоўваючы свае наручнікі. ці яе пісталет - пераканайцеся, што ён ніколі не пагражаў іншай душы.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 9
  Пэрыс, штат Каліфорнія, зусім не быў падобны на Парыж, Францыя, але Кармэн павінна была аддаць належнае ўладальнікам гасцініцы Эйфелевай вежы за тое, што яны скарысталіся назвай свайго маленькага горада.
  Яны аформілі ўтульны ложак і сняданак у французскім стылі і ўключылі ў меню сняданку такія стравы, як café au lait, круасаны і крокі Madame et Monsieur.
  Блінчыкі таксама. Шмат бліноў.
  Яе малодшая сястра, аднак, здавалася занадта рассеянай, каб ацаніць чырвона-залатыя шпалеры Людовіка XIV ад падлогі да столі або паркет у выглядзе елачак.
  «Як доўга я павінен тут заставацца?» - спытала Селіна.
  Калі б Кармэн дамаглася свайго, Селіна была б у закрытым рэжыме ў сваім доме ў Хантынгтан-Біч. Бунгала было невялікім, але бяспечным, з апошняй сістэмай сігналізацыі - не тое каб гэта быў Форт-Нокс, але права ўласнасці належала трэсту, так што дрэнным хлопцам было практычна немагчыма высачыць дом.
  Але Селіна вырашыла застацца ў акрузе Рыверсайд, так што яна тут.
  - Не ведаю, - сказала Кармэн. - Але я не буду лічыць цябе бяспечным, пакуль мы не высвятлім, што адбываецца, і не прыб'ем задніцу Павука Тата.
  Селіна ссунула бровы. «Такім чынам, нягледзячы на тое, што сказаў нам дэтэктыў Хол, вы не думаеце, што гэта выпадкова?»
  Кармэн паглядзела на яе. «Не больш, чым вы».
   Паміж імі ўзнікла паразуменне, і Кармэн адважылася спадзявацца, што нешта растае. Даўно яны не былі ў згодзе наконт. . . ну што заўгодна.
  Селіна падняла падбародак. «Я згаджаюся з гэтым толькі таму, што паважаю вашы дзеянні праваахоўных органаў, таму не думайце, што мы будзем не спаць, гледзячы фільмы жахаў і есці папкорн у піжаме».
  Кармэн не планавала згадваць пра гэта зараз, але часу было мала. І гэта таксама быў спосаб праверыць ваду. «Я думаў пра тое, каб у наступным месяцы правесці памяць пра тату». Яна вагалася. «У яго дзень нараджэння».
  «Пачакай». Селіна спыніла яе, падняўшы палец, потым пачала паляпваць па кішэнях. «Не, я нічога не магу знайсці».
  Кармэн моўчкі глядзела, чакаючы, куды гэта ідзе.
  «Чорт вазьмі. Я не магу знайсці ніводнага». Селіна падняла плечы, вычварна паціснуўшы плячыма. «У мяне скончылася траха, калі гаворка ідзе пра нашага бацьку».
  Яе сястра часта хавала свой боль пад тоўстым пластом снарка.
  «Слухай, Ліна, я хачу пакінуць мінулае ззаду». Яна падсунулася бліжэй да сястры. «Мы нічога не можам зрабіць, каб змяніць тое, што адбылося».
  Селіна адступіла, аднаўляючы адлегласць. « Вы маглі б дараваць яму, але я не».
  І вось яно было. Непрыступная сцяна, міма якой яны, здавалася, не маглі прайсці.
  Іх бацька.
  - Справа не ў прабачэнні, - ціха сказала Кармэн. «Гаворка ідзе пра прыняцце».
  «Так? Ну і тое, што ён зрабіў, я таксама не прымаю ».
  Яна паглядзела ў палаючыя вочы Селіны, напоўненыя стрыманай злосцю і крыўдай, і задумалася, ці паглядзіць яна калі-небудзь на рэчы па-іншаму.
  Самагубства іх бацькі тры гады таму было асабліва цяжкім для Селіны, якой праз два дні пасля яго смерці споўнілася семнаццаць. Замест таго, каб святкуючы свой дзень нараджэння, Селіна разам з бацькам пахавала апошнія рэшткі свайго дзяцінства.
  Іх маці памерла некалькі гадоў таму пасля працяглай хваробы, і Селіна не даравала бацьку таго, што зрабіў яе сіратой.
  Кармэн, якой на той момант было трыццаць гадоў, апынулася не толькі штатным агентам ФБР і даглядала Селіну на працягу апошняга года сярэдняй школы, але і спрабавала дапамагчы ёй справіцца з жахлівым болем, які адчувала дзяўчына... боль, які яна сама падзяліла. Кармэн адчувала той жа гнеў, што і яе сястра, але таксама зразумела, што іх бацька, напэўна, перажываў страшэнныя пакуты, пакінуўшы сваіх дзвюх дачок.
  Мінулыя гады не пазбавілі вастрыні з'едлівых выказванняў Селіны, і Кармэн зразумела, што яе сястра перанесла частку сваёй крыўды на саму Кармэн - адзіную даступную мішэнь. Яна адкрыла рот, каб запярэчыць таму, што Селіна ахарактарызавала іх бацьку, але дзіўны звон перапыніў яе.
  Яны абодва павярнуліся ў бок незнаёмага шуму. Французскі тэлефон у антыкварным стылі з клавіятурай у форме старога цыферблата зноў затрэскаў, і Кармэн перасекла пакой, каб падняць слухаўку з люлькі. Прылада адчувалася ў яе руцэ грувасткай. Ёй прыйшлося нахіліць яго пад дзіўным вуглом, каб паставіць муштук у патрэбнае становішча, перш чым адказаць на званок. "Так?"
  «Міс Санчэс?» — праз стацыянарны тэлефон пачуўся бляшаны мужчынскі голас.
  Яна рызыкнула здагадацца. «Дэтэктыў Хол?»
  «Я ў рэгістратуры», — сказаў ён. «І я, э-э, я хацеў бы бачыць вас. . . калі гэта нармальна».
  Хол відавочна паверыў, што ён размаўляе з яе малодшай сястрой.
  Кармэн не ўтрымалася, каб не ўкалоць яго. «Гэта добра, дэтэктыў, таму што мы таксама хочам вас бачыць».
  Узнікла доўгая паўза, пакуль Хол пераварваў яе словы, несумненна, уражаны «мы».
  «Ты са сваёй сястрой». Расчараванне змякчыла яго тон, але ён цудоўна ачуняў. «Я хацеў бы пагаварыць з вамі абодвума».
  Так, дакладна.
   «Мы ў нумары сёмы». Кармэн апусціла слухаўку назад у люльку.
  «Хто гэта быў?» - спытала Селіна.
  Пакуль яна патлумачыла, Хол пастукаў у дзверы.
  Абмяняўшыся прывітаннямі, ён агледзеўся. Ён хутка агледзеў яе сястру, але — Кармэн аддала яму належнае — не затрымаўся на позірку і агледзеў пакой на прадмет бяспекі.
  Ён падняўся на прыступку вышэй у яе ацэнцы.
  Але яна ўжо паклапацілася аб гэтым. Шторы былі цалкам зачыненыя, а вокны зачыненыя. Крэсла было перастаўлена да дзвярэй, дзе яна загадала сваёй сястры падціснуць яго пад ручку пасля таго, як яна сышла. І яна падключыла тэлефон Селіны да зараднай прылады і пакінула яго каля ложка, напагатове на выпадак надзвычайнай сітуацыі.
  Пасля агляду імправізаванага бяспечнага дома Хол адкінуўся на спінку, напалову седзячы на нізкім стале. «Я правяраў добрага самараніна і размаўляў з яго братам, як вы прасілі», — сказаў ён Селіне.
  Кармэн прыгадала мужчыну, які трапіў у бальніцу пасля ўмяшання ў напад, і рашучасць яе сястры дапамагчы яму.
  Селіна закусіла губу. «Ці будзе ён у парадку? Тэлефанаваў у шпіталь, але мне нічога не сказалі».
  «Я галоўны дэтэктыў па яго справе, таму яны дазволілі мне пагаварыць з яго лекарам», — сказаў Хол. «Прагноз добры. Пашкоджанне нерва было не такім вялікім, як яны думалі. Ён будзе выкарыстоўваць сваю руку і павінен цалкам вылечыцца. Яго брат прыехаў з Чыкага, і ён хацеў бы абмеркаваць вашу ідэю краўдфандынгу».
  «Калі людзі пачуюць гэтую гісторыю, яны зробяць ахвяраванні», — сказала Селіна. «Такую адвагу не так часта сустрэнеш». Яна прыклала руку да грудзей. «Ён рызыкаваў жыццём дзеля мяне».
  «Я б зрабіў тое ж самае», — сказаў Хол і пачырванеў — здавалася, што яго колер твару быў звычайным. «Я маю на ўвазе, што большасць хлопцаў бы. Ці, ну, гэта значыць, некаторыя хлопцы, калі б...
   — перапыніла яго балбатню Кармэн. «Чаму б вам не выцягнуць з рота свой Оксфард адзінаццатага памеру, каб вы маглі паведаміць нам інфармацыю аб гэтай справе?»
  Ён кінуў на яе позірк, у роўнай ступені дэманстратыўны і збянтэжаны. «У дадатак да BOLO, мы выпусцілі гэтую кампазіцыю суб'екта. Кожны патрульны афіцэр у акругах Рыверсайд, Лос-Анджэлес і Вентура ўбачыць гэта ў пераклічцы ў пачатку вахты. Гэта будзе на іх мабільных тэрміналах перадачы дадзеных у крэйсерах, і яны будуць мець гэта на сваіх тэлефонах. І я атрымаў усю інфармацыю пра справу, загружаную ў NCIC».
  Яе падштурхоўванне было паспяховым.
  «У базе дадзеных няма адпаведных спраў. Гэты дзіўны белы шар? На месцы злачынства не ўдаецца знайсці крыніцу. Нават не магу даведацца, што гэта такое . Але мы ўсё яшчэ шукаем. Гэты злачынец па-чартоўску разумны».
  Кармэн ужо прыйшла да той жа высновы, але ёй было цікава пачуць меркаванне дэтэктыва. "Што вы маеце на ўвазе?"
  Хол дастаў свой нататнік. «Не пакінуў малекулы слядоў на месцы здарэння. Гэта рэдка». Ён працягваў чытаць. «MIN і серыйны нумар яго тэлефона? Каб знайсці гандлёвую кропку?»
  «І?»
  «Куплены ў кавярні ў паўднёвым цэнтры».
  Пацвярджаючы ранейшую здагадку Кармэн.
  «І перш чым вы спытаеце, - працягваў Хол, - у гэтым месцы і вакол яго не было ўстаноўлена відэакамер. Ой, а другі гарэлец — той, якога ён паклікаў і які паклікаў яго? Тая самая бадзяга».
  Чарговы тупік. Хаця яго ініцыятыва яе ўразіла.
  Зала не была скончана. «Гэтыя тры зашыфраваныя файлы? Вылюдкі ў лабараторыі не могуць іх адкрыць».
  Яшчэ з часоў працы ў кіберзлачынствах яна ведала, што апынуўшыся ў тэлефоне — гэта самае складанае — часта можна ўзламаць зашыфраваныя даныя. Дрэнныя хлопцы паленаваліся і выкарыстоўвалі простыя паролі. Яна адкрыла файл, увёўшы «PASSWERD».
  Яна ненавідзела ідэю крытычнай інфармацыі як у іх пад рукой, так і зусім па-за дасяжнасцю.
   «Вы згадалі, што маеце доступ да кібер», - сказаў Хол. «Вы мелі на ўвазе Бюро?»
  «Правільна. Чаму?»
  «У аднаго з нашых людзей ёсць прыяцель у Quantico. Ён сказаў, што пройдзе як мінімум пару тыдняў, перш чым яны змогуць нават паглядзець. І зыходзячы з алгарытму, ён нават не ўпэўнены, што яны ўвогуле могуць яго ўзламаць. Нічога падобнага ніхто не бачыў».
  Кармэн уздыхнула. «Вы зрабілі копію, якую я прасіў?»
  Ён палез у кішэню і нешта выцягнуў. Ён раскрыў далонь. Пасярэдзіне сядзела маленькая чорная флэшка. «Гэта ўсё тваё, але... . .” Ён вагаўся. «Што ты будзеш рабіць? Я маю на ўвазе, калі Бюро не можа дабрацца да гэтага на працягу тыдня? Ты ведаеш яшчэ каго-небудзь з магічным дотыкам?»
  Змірыўшыся, яна вырвала дыск з яго рукі.
  І вырашыла не дзяліцца тым, што адзіны чалавек, якога яна ведала, які мог валодаць дастатковай магіяй, каб узламаць код, быў апошнім чалавекам на Зямлі, якога яна хацела бачыць зноў.
  
  OceanofPDF.com
  
  III
  СЕРАДА
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 10
  Прафесар Джэйкабі Херан назіраў, як новая група студэнтаў ішла ў клас.
  Спорт і талстоўцы, джынсы, шорты, красоўкі і сандалі.
  Твары ўсіх адценняў, валасы любой даўжыні. Вочы сонныя, вочы насцярожаныя - і амаль усім цікава, што чакае наперадзе. Гэта не быў English Lit 101.
  Сорак дзевяць студэнтаў запісаліся, некаторыя на залік, некаторыя на аўдыт. На працягу семестра, як і на ўсіх курсах у каледжы, будзе гравітацыйнае прыцягненне, каб кінуць вучобу, прапусціць прызначанае чытанне, пафантазіраваць, задрамаць, спадзявацца на свайго добрага прыяцеля ChatGPT, каб ён «дапамог» з адной працай, якую ён прызначыў вызначыць свае адзнакі.
  І гэтыя рызыкі былі тымі, чым прафесар Герон ужо — у першыя хвіліны першага занятку першага семестра — распрацоўваў стратэгію барацьбы.
  Тое, чаму ён збіраўся іх навучыць, было занадта важным, каб ігнараваць. У яго быў поўны намер, каб яны выйшлі з яго класа са зброяй, каб дапамагчы ім выжыць у свеце, зусім іншым і значна больш небяспечным, чым свет іх бацькоў.
  Яму патрэбны быў ягоны курс «Уварванне ў гісторыю і сучаснае грамадства», каб назаўсёды змяніць іх.
  Была раніца серады. Ён не спаў за поўнач, заканчваючы аналіз для аднаго са сваіх кліентаў. Ён дзяліў свой час паміж кансультацыямі па бяспецы і навучаннем, але некалькі гадзін сну былі раскошай у параўнанні з ранейшымі часамі, калі Red Bull і адрэналін не давалі яму спаць 21/24 многіх дзён, стукаючы па клавіятурах.
  Клас знаходзіўся ў адным з арыгінальных будынкаў каледжа Х'юлет у Берклі. Канструкцыя мела функцыянальны сучасны стыль сярэдзіны стагоддзя, квадратны, металічны і шкляны. Часам у Джэйка пыталіся, ці названа школа непадалёк ад Сіліконавай даліны ў гонар Х'юлета , і ён адказваў: «Ну, яна так пра сябе думала». Заснавальніцай школы была не інаватар камп'ютэраў і прынтараў, які быў партнёрам Packard, а Рэбека Х'юлет, суднаходны магнат-мільярдэр, якая перайшла ад прамысловасці да актыўнасці і адукацыі. Яна выпісала адзін чэк, каб школа пачала працаваць.
  Джэйк падышоў да трыбуны і ўпарадкаваў свае запісы. Павольна. Не спяшаючыся. У адваротным выпадку ён імкнуўся да драматычнага выступу перад класам.
  У шэсць два ён часта горбіўся, час ад часу гаворачы сабе, што не варта, але не знайшоўшы прычыны, чаму б не. Яго прамыя каштанавыя валасы былі характэрна непаслухмянымі, а падстрыжаная барада крыху састарыла яго, хоць больш светлыя пасмы былі светлымі, а не сівымі. Бледны, усеяны некалькімі вяснушкамі, Джэйк не загараў з лета пасля выпускнога года ў сярэдняй школе — васемнаццаць гадоў таму — калі яго дзядзька беспаспяхова спрабаваў прышчапіць Джэйку і яго старэйшаму брату любоў да рыбалкі. Руды.
  Сёння раніцай ён быў у сваім тыповым адзенні: чорныя джынсы, пацёртыя карычневыя туфлі, змрочна-блакітны світшот на такім жа шэрым шэрым гарлавіне. Адзенне было тыповым для большай часткі персаналу. Hewlett не быў установай прафесарскага твіду і нязмушанага загараднага клуба.
  Ён агледзеў клас, у асноўным старшакласнікаў, заўважыў некаторыя пропускі і некалькі варожых позіркаў.
  Знаёмы з прычынай абодвух, Джэйк мог толькі павесяліцца.
  Пад яго пільнай увагай у зале стала ціха.
  - Добрай раніцы, - пачаў ён, яго глыбокі голас перадаваў натуральную сур'ёзнасць. Ён прапусціў любезнасці і адразу перайшоў да тэмы. «Каланіяльная Амерыка. Жыццё, свабода і пошукі шчасця. свет Гамільтана .​ Пра чырвоныя мундиры, караля Георга, рэвалюцыю, усё такое. Але ці ведаеце вы дзве найбольшыя праблемы, пра якія пісалі ў той час грамадзяне? Больш, чым падатак на гарбату?»
  Пустыя позіркі сустрэліся з яго праніклівым позіркам.
  «Плёткі і падслухоўванне. Яны апантаныя каланістамі. Пагрозы іх прыватнасці. Вось цытата гасця з Вялікабрытаніі ў Амерыцы васемнаццатага стагоддзя: «У Англіі кожны, здаецца, знаходзіць поўную занятасць сваімі клопатамі. Тут, здавалася б, людзі неспакойныя, пакуль не разбіраюцца ў кожнай справе».
  Смех з класа.
  «Я кажу пра . . . ўварванне . Што я вызначаю як нехта ці нешта наўмыснае ўваходжанне ў месца або сітуацыю, дзе яны непажаданыя або незапрошаныя. У гэтым курсе мы паглядзім на гісторыю чалавецтва праз прызму гэтых парушэнняў. І даведайцеся, што зламыснік мог зрабіць — і можа зрабіць — каб абараніць сябе ад зламысніка».
  Ён чакаў, пакуль студэнты надрапалі нататкі на паперы або ўвялі іх у ноўтбук. Ён не дазваляў весці аўдыё- і відэазапіс сваіх лекцый.
  «Якія тыпы ўварванняў мы будзем ахопліваць? Злачынства, напрыклад. Усе злачынцы ўрываюцца. Потым вайна. З часоў Пелапанескай вайны ў пятым стагоддзі да нашай эры адбылося пяцьсот восемдзесят восем поўных уварванняў адной нацыянальнай дзяржавы супраць другой, і дзясяткі тысяч меншых уварванняў за ўсю гісторыю.
  «Тады ёсць палітычнае ўмяшанне. Усе законы і правілы ўплываюць на нас, а некаторыя лічаць іх назойлівымі. Дзяржаўнае падглядванне? Ўварванне. Карпаратыўны аналіз дадзеных? Ўварванне. А як жа рэлігія? Калі суцяшальная секта так далёка ўваходзіць у ваша жыццё, што вы трапляеце ў культ або тэрарыстычную ячэйку?»
  Ён акінуў позіркам клас. Кожны рабіў багатыя нататкі, але хто ацаніў яго сэнс?
  Ні адзін з іх. яшчэ. У яго было яшчэ некалькі месяцаў, каб прывесці іх у парадак.
  «Ваша асабістае жыццё», - працягваў ён. «Усе адносіны, няхай гэта будуць рамантычныя партнёры, сябры, сям'я ці калегі, прадугледжваюць дазвол камусьці ўвайсці ў вашы межы. Часам гэта вітаецца. «Альянс», я называць гэта. Часам адмоўны. Гэта ўварванне, псіхалагічна — і фізічна — небяспечнае. Паглядзіце на сужэнцаў і дзяцей, якія падвергліся гвалту».
  Ён ведаў, што студэнты неадназначна адрэагуюць на яго словы. Якабі Герона не аднойчы называлі вар'ятам. Яго называлі напышлівым, крыклівым і параноікам. Аднак, як і ўсе тыя, хто прапаведаваў, ён працягваў распаўсюджваць сваё паведамленне, нягледзячы на наступствы. Яго місія заключалася ў тым, каб давесці сваім студэнтам, кліентам і аўдыторыі лекцый, як хутка людзі могуць здацца пагрозам, якія становяцца ўсё больш падступнымі і іх цяжка распазнаць.
  Ён ведаў гэтыя небяспекі з горкага асабістага вопыту.
  «Сёння пачнем з любімай кожнаму сэрцу тэмы. Перавышэньне ўраду. Памятаеце рэвалюцыйных каланістаў? Ведаеце, хто ў тыя часы былі галоўнымі пляткарамі?» Калі рукі не падняліся, ён працягнуў: «Саглядаюць за гарадскімі паштмайстрамі. Дзякуючы ім любую літару можна было б прыбіць на гарадской плошчы, каб убачыць свет. Гучыць знаёма?»
  Цяпер на некалькіх тварах з'явілася разуменне.
  Пачуццё задавальнення. Гэта прызналі ўсе настаўнікі і выкладчыкі.
  «Гэтак жа, як сёння ўзламаць вашу электронную пошту», — сказаў ён, растлумачыўшы гэта для астатніх. «Давайце пагаворым аб некаторых філасофскіх асновах канцэпцыі канфідэнцыяльнасці таго часу».
  Праз сорак пяць хвілін Джэйк скончыў сваю лекцыю і ацаніў клас. Гэта быў добры, больш уважлівы, чым іншыя, вырашыў ён. Ён даваў ім URL свайго вэб-сайта, які ўтрымліваў праграму курса, калі яго голас спыніўся, як заглухлы рухавік.
  Калідор за межамі класа быў цёмным. Нават такая добра абсталяваная ўстанова, як Hewlett, не марнавала грошы на непатрэбнае асвятленне.
  Але сумнення не было, на каго ён глядзіць.
  І, гледзячы на Кармэн Санчэс, яна са скрыжаванымі рукамі глядзела ў свой бок, ён не мог не ўспомніць словы, якія ён прадэкламаваў свайму класу:
  Наўмыснае ўваходжанне ў месца або сітуацыю, дзе вы непажаданыя або незапрошаныя. . .
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 11
  Джэйк Херан утойліва глядзеў на Санчэса, калі яны ішлі да яго офіса на ўсходнім баку квадрацыкла.
  Яны ішлі моўчкі, і ён не збіраўся здымаць напружанне, якое ўзнікла. Што б яна ні прыйшла яму сказаць, яна павінна гэта сказаць. А потым сысці.
  «Я больш не з Бюро», — нарэшце прапанаваў Санчэс.
  «Сапраўды?» Ён наўмысна трымаў роўны тон, хаваючы прыліў гневу. У апошні раз, калі ён бачыў яе, яна была прысвечана ФБР і больш ні за што.
  «Пайшоў у расследаванне нацыянальнай бяспекі. Крымінальны бок DHS. Вы ніколі пра гэта не чулі».
  «Не». Яго тон сведчыць пра больш шырокую праўду: яму было ўсё роўна.
  У той час як класы і адміністрацыйны будынак у Hewlett былі прыгарадным офісным паркам, квадрацыкл быў якасцю батанічнага саду. Магчыма, ён быў выразаны і ўстаўлены з універсітэцкіх гарадкоў Гарварда ці Паўночна-Заходняга універсітэта.
  Калі яны звіваліся па жвіровай сцежцы, акружанай раскошнай расліннасцю і густымі, хісткімі дрэвамі, ён уявіў, як іней, які зыходзіў ад яго, вяне пышную лістоту за імі.
  Нягледзячы на тое, што ён вырашыў не ўдзельнічаць, яго цікаўнасць была распалена. «Вы прыехалі сюды?»
  Дарога з Лос-Анджэлеса ў Берклі заняла амаль восем гадзін з-за інтэнсіўнага руху па трасе 101, якая часта была забітая, як дрэнная артэрыя. Больш Маляўнічае падарожжа па шашы 1 патрабавала цэлы дзень і ўключала рызыку скакаць са стофутавага абрыву ў Ціхі акіян.
  «У нас ёсць самалёт».
  Яшчэ горшы прадвеснік. Любы, хто сядае на прыватным самалёце, каб наведаць вас, павінен мець важны парадак дня. Што, у сваю чаргу, азначала, што яе будзе нялёгка адхіліць.
  Голас ззаду перапыніў яго разважанні. «Мудак!»
  Ён адчуў, што Санчэс напружылася, калі яна спрабавала знайсці дынаміка. Яе рука рухалася да таліі, дзе, як ён меркаваў, ляжала зброя?
  Джэйк уяўляў, што зараз у яе столькі ж ворагаў, колькі ў Бюро.
  Не выявіўшы пагрозы ў яе адрас, Санчэс, відаць, вырашыў, што выкрыкнутая абраза была накіравана яму, і ўтаропіў на яго запытальны позірк.
  Ён патлумачыў, што ўчора заслужыў нянавісць шэрагу студэнтаў і выкладчыкаў, калі выступаў у праграме дэбатаў. Ён павінен быў выступіць супраць маладога, экстрэмісцкага прадстаўніка дзяржавы, чые погляды былі, мякка кажучы, падпальшчыльнымі.
  Кантынгент студэнтаў — і, што больш трывожна, выкладчыкаў — сарвалі мерапрыемства і працягвалі крычаць на гэтага чалавека. Да іх шоку, Джэйк прымусіў ахову студэнцкага гарадка выгнаць іх з пляцоўкі. Нейкім чынам пратэстоўцы адчулі, што Джэйк парушае іх права на свабоду выказвання меркаванняў, таму што ён не дазваляў ім парушаць чыёсьці права на свабоду выказвання. Шкада, што яны не павялі сябе лепш. Ім было б прыемна бачыць, як Джэйк разразае сумнага недасведчанага чалавека на дробныя кавалачкі.
  Ён ведаў, што яго недапушчэнне пратэстоўцаў было прычынай пропускаў і крыкаў у першы дзень у класе незадоўга да гэтага.
  «Тут». Ён штурхнуў дзверы офіснага будынка, і іх сустрэлі пахамі фарбы і часнаку. На першым паверсе размяшчаліся кабінеты мастацкага аддзялення і сталовая.
  На адным пралёце ён падышоў да дзвярэй свайго кабінета і дастаў з кішэні на маланцы ключ, падобны на даўжыню гнуткіх звёнаў для ланцуговага замка. Гэта быў адзін з самых магутных ахоўных механізмаў прыдуманы. Джэйк мог узламаць большасць замкоў, але ўзлом ланцуговага замка мог заняць да дзесяці хвілін (сярэднестатыстычны зламыснік можа патраціць гадзіну-дзве або, што больш верагодна, здасца).
  Астатнія офісы на паверсе былі абаронены замкамі з электроннымі картамі RFID, пацешна бескарыснай формай абароны.
  Яна паказала на таблічку.
  П РАФ . ЯКАБІ ГЭРОН .​​
  «Не «Джэйк»?»
  «Любо». І чаму яна клапацілася?
  Калі яны зайшлі ў цьмяны, затхлы пакой, ён яшчэ раз паглядзеў на яе. Яна мала чым адрознівалася ад таго, калі ён бачыў яе апошні раз некалькі гадоў таму. Спартыўная, упэўненая, ураўнаважаная, усведамляючы наваколле. Бясспрэчна прывабная сваімі доўгімі цёмнымі валасамі, карымі вачыма і тварам у форме сэрца. Яе выраз, аднак, здавалася. . . што гэта было? Ахоўваецца. Магчыма, гэта сведчыць аб тым, што яна шмат чаго пабачыла на сваёй працы, і многае з гэтага цяжка было ўбачыць.
  Ён успомніў апошні раз, калі яны былі ў цесным кантакце, фізічным кантакце, гэтыя шаўкавістыя косы краналі яго твар, яе падцягнутае цела прыціскалася да яго.
  Чатыры гады таму, напярэдадні Калядаў. . .
  Памяць паху наплыла. Лаванда. Так, ён памятаў гэта з той ночы. Цяпер ён адчуў гэты пах. Потым Джэйк адагнаў гэта адчуванне, падняў стос папер з крэсла, каб яна села, а сам уладкаваўся за сталом з ДВП, які выкарыстоўваў у якасці пісьмовага стала.
  Як хутка ён мог ад яе пазбавіцца? Нядобрай прыкметай было тое, што яна зняла сваю скураную куртку — пакрою падобнага да яго карычневага бомбера, але чорнага колеру — і паклала яе на суседняе крэсла, сеўшы на месца. Яна насіла такое адзенне, якое ён памятаў. Чорныя штаны, чаравікі, цёмна-шэры швэдар, тое, што большасць назаве дзелавой паўсядзённым. Некалькі ювелірных вырабаў — каралі з залатога ланцужка, два пярсцёнкі, хоць палец на сэрцы быў аголены.
  І, вядома, вялікі чорны пісталет на правым сцягне.
  Яна агледзелася. «Калі я вучыўся ў каледжы, тут можна было размясціць пяць кабінетаў выкладчыкаў».
  Загрувашчаная прастора была футаў дваццаць на трыццаць. На паліцах да столі стаялі шэрагі кніг, тэчак, электронных табліц, артыкулаў і раздруковак. На сталах ззаду стаялі кампутары і іх жыццёва важныя органы, фотаапараты, аўдыёзапісвальнікі, біноклі, інструменты, дроны і дэталі беспілотнікаў (яны часта разбіваліся), пучкі правадоў і кабеляў і дзесяткі пабітых металічных і чорных валізак з абсталяваннем.
  "Я здымаю яго ў школы", - сказаў ён. «Я абменьваю плату за навучанне на памяшканне. Вядзі і мой бізнес адсюль».
  У куце стаяў двайны матрац, накрыты прасцінамі, падушка і коўдра. Зрэдку начаваў тут. Яго кватэра была добрая, плошчай восемсот квадратных футаў з відам на заліў і Алькатрас, але ён не хацеў марнаваць час на дарогу, калі праца была гарачай. У яго не было ніякага жадання расказваць што-небудзь з гэтага спецыяльнаму агенту Кармэн Санчэс, калі гэта была яе цяперашняя пасада.
  Ён сачыў за яе позіркам на фотаздымкі ў рамках на падаконніку за сталом. Яго дзядзька Джон і цётка Марта. Потым яго брат, Рудзі, і яго дачка — пляменніца Джэйка — Джулія, худыя і нязмушана заплеценыя ў французскія косы. Адзін здымак быў буйным планам Джуліі, прыгожага твару, пакрытага вяснушкамі, усміхаецца, трымаючы падарунак, які атрымаў для яе Джэйк.
  Гэтая фатаграфія на некаторы час прыцягнула ўвагу Санчэса.
  Нарэшце яна азірнулася на яго. «Такім чынам. Вам цікава».
  Ён неабавязкова падняў плячо.
  «Мне трэба ўзламаць шыфраванне. І ты лепшы ў краіне».
  «О, ты мне ліслівіш ? Праўда, Санчэс?»
  Ён чакаў ад яе большага, чакаў, што яна будзе вышэй за такую танную тактыку.
  Яго рэакцыя збянтэжыла яе, і ён ненадоўга задумаўся, ці не быў яе каментар зусім не тактыкай, а сумленным выказваннем меркавання.
  Але адразу ўзнікла іншае пытанне.
  У яе былі б усе рэсурсы Хоумлэнда — верагодна, і ФБР, — таму, напэўна, яна сапраўды адчайна імкнулася яго знайсці.
   чаму?
  Ён утаропіўся ў яе вочы. І чакаў.
  Яна ўлавіла яго маўклівае пытанне. «Гэта не з кніг, Герон», - ціха сказала яна. «Я фрылансер».
  Ён здзівіўся. Мякка кажучы. Гэта не гучала як г-жа Па-кнізе. «І?»
  «Я федэральны, і гэта мясцовы выпадак. Замах на забойства і напад пры абцяжваючых абставінах паводле Крымінальнага кодэкса Каліфорніі. Я не маю юрысдыкцыі. Акруга Рыверсайд вядзе расследаванне, але ў іх не хапае персаналу, таму справа была адтэрмінавана». Яе голас набыў абыякавы тон. «І гэта проста недастаткова добра для мяне».
  «Чаму ФРС расследуе дзяржаўнае злачынства?»
  «Мая сястра Селіна. Яна была ахвярай».
  Якія б ні былі яго думкі пра Кармэн Санчэс, у яго не было зла да дзяўчыны.
  «Яна...»
  «У яе ўсё добра, але хлопец, які спыніўся, каб дапамагчы ёй, апынуўся ў рэанімацыі з-за сваёй праблемы».
  Санчэс распавяла пра незнаёмца, які завязаў размову з Селінай у кавярні ў яе студэнцкім горадзе Пэрыс, штат Каліфорнія. Спачатку ён здаваўся нармальным, хоць нешта ў ім выклікала ў яе сястры падазрэнні. І ён папрасіў пазычыць ручку, а потым зазірнуў у яе сумку, калі яна яе адкрыла.
  Кашалькі і кашалькі былі ўлюбёнай мішэнню рознага кшталту зламыснікаў, таму што яны маглі даведацца так шмат пра магчымых ахвярах, іх рэсурсах і абароне.
  «Каб праверыць, ці ўзброеная яна», — сказаў ён.
  «Вось што я думаю. Ён рушыў услед за ёй, пакаціў нешта, падобнае на белы шарык, да яе ног, каб адцягнуць яе ўвагу, і напаў. Збіраўся выкарыстаць гімнастычную скакалку, накшталт той, якую яна выкарыстоўвае ў сваіх практыкаваннях, каб задушыць яе. Яна адбівалася. Самаранін падышоў, і злачынец ударыў яго нажом. Знялі, пакуль Селіна спыніла крывацёк».
  Санчэс патлумачыла, што яе сястра забіла гарэлку злачынца падчас нападу. «Яна перайшла ў налады і адключыла блакіроўку экрана да таго, як скончыўся час чакання».
  «Разумны ход».
  «Сам тэлефон тупіковы. Немагчыма выкарыстоўваць частковы друк з SD-карты. У Touch DNA не было супадзенняў у CODIS, і яны не змаглі знайсці ніякай інфармацыі аб куплі. Тэхнікі акругі Рыверсайд выцягнулі з яго некаторыя файлы, але не змаглі ўзламаць шыфраванне». Яна выцягнула з кішэні поліэтыленавы пакет з флэшкай. «Дэтэктывы адлюстравалі для мяне змесціва — прафесійная ветлівасць».
  Ці прафесійнае запалохванне , падумаў Джэйк. Яе вочы маглі быць даволі. . . настойлівы.
  Яна падсунула сумку да яго.
  Ён зірнуў уніз, але не паварушыўся, каб падняць яго. «Наколькі вы фрылансер? Вы павінны ведаць каго-небудзь з Cyber у Quantico».
  «Кажуць, што гэта зойме пару тыдняў. І нават у гэтым выпадку гэта можа быць па-за імі».
  Інтрыгуе. У іх былі ўзломшчыкі кодаў сусветнага ўзроўню.
  «У мяне ёсць адчуванне, што ён мае на ўвазе больш ахвяр. Таму мне трэба ўзламаць гэтыя файлы. Цяпер».
  Успышка рашучасці, якую ён так добра ведаў.
  «Дык гэта . . .” Ён махнуў рукой.
  «Так, Герон. Я заклікаю ў сваю карысць».
  Пасля ўсіх гэтых гадоў.
  Выдатна. Скончыце з гэтым і адпраўце яе ў дарогу.
  Ён узяў запячатаны пакет. «Пальчаткі?»
  «Не. Гэта не першаснае».
  Гэта азначала, што дыск не будзе прадстаўлены ў якасці доказаў на судзе, таму яму не трэба было захоўваць яго ў некранутым выглядзе і пазбягаць яго ўласных адбіткаў.
  Ён загрузіў дыягнастычную праграму — самаробны ідэнтыфікатар вірусаў — і пачаў сканаваць флэшку. «Трэба праверыць, ці няма пашкоджанняў».
  Яна нахмурылася. «Гэта прыйшло прама ад дэтэктыва па гэтай справе».
   Магчыма, шкоднаснае ПЗ заразіла відэагульню, якую бабуля і дзядуля любяць падарылі сваім унукам на Каляды. У пятым вымярэнні Інтэрнэту вы нікому не давяралі.
  Калі праграма прайшла праверку, ён прагледзеў дадзеныя і выявіў, што праграмнае забеспячэнне аперацыйнай сістэмы тэлефона з'яўляецца стандартнай праблемай і не ўяўляе цікавасці для крымінальнага следчага.
  Потым Джэйк вызначыў тры файлы, пра якія яна згадала.
  SD. BLF
  П. БЛФ
  JM
  З дапамогай тэкставага рэдактара ён адкрыў першы, які пачынаўся:
  
  Другі файл быў падобны.
  «Азіяцкі?» — спытаў Санчэс.
  «Азіяцкія персанажы . Для іх няма сэнсу. Вось так выглядаюць зашыфраваныя файлы ў рэдактары. Першыя два выкарыстоўваюць мадыфікаваны алгарытм Blowfish».
  Ён адкрыў трэці, і яны выявілі, што глядзяць на блок сімвалаў.
  
  Санчэс сказаў: «Хімічная схема».
  «Вы пазнаеце гэта?»
  «Арганічная хімія і я ладзілі даволі добра». Яна падняла дзве далоні. «Нешта ў нас з Селінай ёсць агульнае. Але паняцця не маю, што гэта такое».
  «Гэта алгарытм шыфравання. Ніколі раней не бачыў нічога падобнага».
  «Вы можаце расшыфраваць гэта?»
  «Я? Больш не. Звычайна я праводжу ўласнае фізічнае тэсціраванне пяра — тэставанне на пранікненне — на прадпрыемствах і дома маіх кліентаў. Працую ў інтэрнэце па кантракце. Гэта шэсцьдзесят гадзін у тыдзень, каб быць у курсе хакаў і эксплойтаў. У мяне няма часу».
  «Добра, тады адзін з вашых падрадчыкаў».
  Ён пракручваў радок за радком кода. «Магчыма. Ёсць адзін чалавек. . . яна спецыялізавалася на альтэрнатывах». Ён паглядзеў на яе. «З даўніх часоў».
  Санчэс спахмурнеў. «З смешным імем».
  «У яе было шмат псеўданімаў, псеўданімаў, увесь час іх мяняла. «Аруба». Гэтым яна часцей за ўсё карысталася».
  «Вось і ўсё. Яна ўсё яшчэ на астравах, ці яна пераехала на іншае імя і месца?»
  «Паняцця не маю». Джэйк не ведаў, ці жывая гэтая мініяцюрная спартыўная жанчына, не кажучы ўжо пра бізнес. Чорт вазьмі, яна можа быць у турме.
  «Вы можаце спытаць яе?»
  На здзіўленне самому сабе ён узгадаў яе абаронены адрас электроннай пошты ў цёмным сеціве і адправіў кароткую запіску, чакаючы паведамлення пра памылку 404 Not Found .
  Але не больш чым праз трыццаць секунд на яго экране загарэўся адказ у тэме.
  Аруба: Не дзярмо. Гэта сапраўды ты, Бэбідж???
  Санчэс чытаў праз плячо. «Хто гэта?»
  «Я. Мая ручка была Babbage-28. Пасля Чарльза Бэбіджа. Ён стварыў першы кампутар у 1800-х гадах. Рухавік розніцы».
  Нават у гэтай незразумелай частцы сеткі ніколі не выкарыстоўваліся сапраўдныя імёны.
  Бэбідж: У плоці. Так бы мовіць.
  Aruba: неабходная аўтэнтыфікацыя.
   Санчэс дэманстратыўна павярнула галаву. «Я не гляджу, ці збіраецеся вы ўводзіць пароль».
  Джэйк засмяяўся. «Ніякага сакрэтнага кода. Проста тое, што толькі мы абодва ведаем».
  Бэбідж: Гарачая ванна. Курмайор, Італія. На__?
  Адказ з'явіўся хутка.
  Аруба: 1 снежня. Ішоў снег. А мы —
  Бэбідж: Гэта дастаткова добра.
  Санчэс паглядзеў на яго. Ён праігнараваў гэта.
  Аруба: Чорт вазьмі, гэта сапраўды ты! як справы Што ты задумаў?
  Бэбідж: Добра. Тэст пяра. Вы?
  Аруба: напісанне сцэнарыя, каб трымаць на павадку ІІ. Калі б гэта было па-свойму, не было б патрэбы ў людзях. Але, улічваючы, што гэта ты, Бэбідж, гэта не выпадковая размова.
  Ён амаль чакаў, што яна скончыць з крыўлявым тварам эмодзі, але яна гэтага не зрабіла.
  Бэбідж: Мы дагонім пазней. Ёсць пытанне. Атрымаў некаторыя файлы з шыфраваннем, якіх я ніколі не бачыў. Ёсць магчымасць паспрабаваць свае сілы?
  Аруба: Яны чыстыя?
  Бэббідж: Практаскоп.
   Аруба: Страляй у іх па-мойму.
  Ён набраў і націснуў Return.
  Аруба: атрымана.
  Прайшло імгненне.
  Аруба: Так, дзіўны сцэнар. Але я не здзіўлены.
  Джэйк заўважыў, што Санчэс глядзіць у яго бок. Не звяртаючы на яе ўвагі, ён нахіліўся да клавіятуры.
  Бэбідж: Значэнне?
  Аруба: Ад вас адзінае, чаго я чакаю, - гэта нечаканасці. Стаяць побач.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 12
  «Вы думаеце, што яна можа гэта зрабіць?»
  На пытанне Джэйк рассеяна адказаў: «У Арубы ёсць доступ да Фугаку».
  Санчэс падняў бровы. «Якая?»
  «Адзін з самых хуткіх суперкампутараў у свеце. Парушыў экзашкалу з вылічэннямі ў адзін квінтыльён у адну кропку ў секунду. Аднак не паслядоўна. Звычайна вы атрымліваеце толькі каля чатырохсот сарака петафлопс. Але для нас гэтага павінна быць дастаткова».
  Пакуль Санчэс пераварваў інфармацыю, ён задаўся пытаннем, ці дапамог ёй час, праведзены ў Cyber, ацаніць вылічальную магутнасць, якая ёсць у яго распараджэнні.
  Праз імгненне яна парушыла маўчанне. «Я думаў пра тое, што вы напісалі ў Journal of Criminal Psychology ». Крыкі звонку на імгненне прыцягнулі яе ўвагу.
  Сітуацыйная дасведчанасць. . .
  Яна працягнула: «Пра следчых, якія аналізуюць злачынствы з пункту гледжання ўварвання».
  «Вы чыталі гэта?»
  Яна паціснула плячыма. «Дажджлівая субота, і на Netflix не было нічога добрага».
  Яго першыя абзацы абвяшчаюць:
  Аўтар гэтага артыкула з'яўляецца тэсціроўшчыкам пранікнення, спецыялістам па бяспецы, праца якога заключаецца ў спробе знайсці слабыя месцы ў кампутарных сетках і фізічных аб'ектах сваіх кліентаў. Гэтая праца патрабуе ад яго патрапіць у свядомасць патэнцыйнага зламысніка і з дазволу кліента парушыць яго бяспеку. Такім чынам, ён вызначае слабыя бакі — так званыя «кропкі патэнцыйнага ўварвання» — і прапаноўвае, якія крокі зрабіць, каб абараніць сябе ад рэальных зламыснікаў.
  Маючы пэўны досвед працы з праваахоўнымі органамі ў мінулым, аўтар мяркуе ў гэтым артыкуле, што працэс праверкі пяра можа быць зменены і выкарыстаны ўладамі для выяўлення правапарушальнікаў. Як толькі адбываецца злачынства (а ўсе злачынствы з'яўляюцца ўварваннямі), следчыя могуць стаць тэсціроўшчыкамі ручак у зваротным парадку і паспрабаваць выявіць кропкі патэнцыйнага ўварвання, праз якія злачынец мог атрымаць доступ да ахвяры або да месца злачынства, і пры гэтым паспрабаваць даведацца інфармацыя, якая прывядзе да ідэнтыфікацыі злачынцы, і, калі яна незразумелая, мэта злачынства.
  Следчыя таксама могуць выкарыстоўваць уварванне ў якасці інструмента для ўстанаўлення матыву, вызначаючы, ці з'яўлялася ўварванне канчатковай мэтай злачынства (напрыклад, крадзеж карціны з галерэі з мэтай яе продажу) або сродкам спрыяння іншаму злачынству (выкраданне чалавека ахоўнік галерэі, каб выявіць яго асобу, а потым скрасці карціну).
  «Гэта было цікава», - сказаў Санчэс.
  «Вы паспрабуеце гэта?»
  «Не. Я падумаў, што спачатку трэба пагаварыць з вамі». Яна ўзяла ярка-чырвоны дыскавод — 5¼ цалі — які сапраўды быў дыскетай. Усё змясціла 360 Кб. Прыкладна памерам з адну невялікую мініяцюру фота. Ён сумняваўся, што яна калі-небудзь бачыла такі антыкварыят.
   Яна паставіла яго.
  «Як бы вы прааналізавалі тое, што здарылася з Селінай?» — спытаў Санчэс, перапыніўшы яго разважанні.
  Няўжо яе ласка — цяпер ён у думках напісаў гэтае слова з вялікай літары — давала ёй большае права, чым узламаць некалькі файлаў? Ён вырашыў даць ёй усё, што яна папрасіла, каб як мага хутчэй завяршыць усю гэтую непрыемную сітуацыю.
  Праўда, ён быў заінтрыгаваны кур'ёзным злачынствам. Тыя, хто меў талент узломваць замкі, таксама імкнуліся раскрыць больш шырокія таямніцы.
  «Я спачатку задам другое пытанне. Якая была яго мэта? Сам напад ці каб спрыяць нейкаму іншаму злачынству?»
  Яна сказала: «Не рабаванне і не сэксуальны гвалт. Магчыма, ён меў на ўвазе нейкі пасмяротны фетыш, але ён быў у грамадскім месцы. Не, я думаю, што ён проста хацеў яе забіць».
  «Давайце спынімся на забойствах дзеля іх саміх. Дапусцім, гэта была яго мэта. Што-небудзь у яго паводзінах сведчыць аб тым, што ён дзейнічаў ад чыйгосьці імя?»
  «Прафесійны ўдар?»
  «Дакладна», — адказаў ён. «Ці ёсць у яе ворагі?»
  «Нічога, пра што яна ніколі не згадвала. Сумняваюся. Яна . . . самае мілае дзіця на Зямлі».
  Джэйк вырашыў не пытацца, чаму Санчэс вагаўся менавіта ў гэтым пункце прапановы.
  «Даносчык?»
  «Не. Прынамсі, яна мне ніколі не казала».
  «Вы павінны спытаць яе».
  Зноў ваганне. «Я буду».
  «Ці мае ваша сястра доступ да канфідэнцыйнай інфармацыі ў школе, на працы ці ад сяброў? Ці магла яна ведаць што-небудзь пра кагосьці, хто прымусіў бы яе замаўчаць?»
  «Забіць яе па такой прычыне?» Санчэс выглядаў скептычна. «Яна працуе няпоўны працоўны дзень у аддзеле персаналу ў гэтай вялікай кампаніі ў Рыверсайдзе графства. Не памятаю імя. Але ўсё, што яна робіць, гэта апрацоўвае руцінныя файлы супрацоўнікаў. Нічога спрэчнага, пра што я калі-небудзь чуў. І ніякіх праблем з начальнікам. Яе кіраўнік добры хлопец. Што тычыцца школы? Яна проста студэнтка. Ніякай драмы. Ніякай палітычнай актыўнасці ці чагосьці іншага. Не яе справа».
  «Добра, Санчэс». Ён кінуў на яе пільны позірк. «Што з табой?»
  «Я?»
  «Вы нажылі сабе ворагаў», — падказаў ён. «У вас ёсць надзейная абарона». Ён зірнуў на яе пісталет. «Але твая сястра - лёгкая мішэнь. Праз яе нехта мог дабрацца да цябе».
  Яна пахітала галавой. «Мне пагражаюць, як і ўсім у праваахоўных органах. Але на радары нікога няма».
  Ён разглядаў факты. «Такім чынам, мы пакуль не можам адказаць на гэтае пытанне: ці хацеў ён яе смерці дзеля самой смерці. Або таму, што яна патрэбная яму мёртвая для далейшага злачынства».
  Санчэс пахітала галавой. «Ні адно не мае сэнсу».
  «Добра, наступнае пытанне, PPI. Пункт патэнцыйнага ўварвання».
  «Я павінен . . .”
  Ён прапанаваў: «Вы павінны вызначыць, як ён да яе трапіў. І працаваць задам наперад. Рабаўнік становіцца ахвярай, таму што яна ідзе па галоўнай вуліцы апоўначы ў цёмную ноч, калі ў пэўнай частцы горада выключаны вулічныя ліхтары. Ці ведаў ён, што яна пойдзе па гэтай вуліцы? як? А чаму ў той час? Ён ведаў, што святло патухла? Ён правяраў тэрыторыю раней? Ён выключыў святло ці абрэзаў правады? Ён быў зацікаўлены ў ёй асабліва, што азначае, што ён ведаў яе ці ведаў пра яе? Калі так, то як? Атрымаць спісы ўсіх яе сяброў, калег. . . Гэта працягваецца і працягваецца, Санчэс.
  «Якімі б асцярожнымі ні былі людзі, якімі б пільнымі . . . заўсёды ёсць слабыя месцы, якія можна выкарыстоўваць».
  «ІПП».
  «ІПП. Гэта жыццёва важнае пытанне. У яе выпадку? Яны ведаюць адзін аднаго?»
  «Не».
  «Кантакт перад нападам?»
  «Не. Не тое каб яна ведае».
  Джэйк прапанаваў: «Ён быў у аўдыторыі на адной з яе сустрэч? Ён бы бачыў, як яна карыстаецца вяроўкай».
  «Магчыма. Але, зноў жа, яна не памятала, каб яго бачыла».
  «Ці можаце вы адсачыць удзельнікаў мерапрыемства праз продаж білетаў?»
  Яна засмяялася. «Гэта не НБА, Герон. Гэта ўніверсітэцкая гімнастыка. Вы ўваходзіце, сядаеце на трыбуны, глядзіце сустрэчу і сыходзіце».
  Ён зрабіў паўзу і нахмурыўся. «О, толькі не кажыце мне, што яна апублікавала фатаграфіі або кліпы свайго выступу?»
  Кароткая паўза. «Не рабі такога твару, Герон. Яна дзіця».
  Ён кпіў. «Тым больш прычын не публікаваць. Сацыяльныя сеткі - гэта цукеркі для зламыснікаў. Гэта самы багаты PPI, які ў нас ёсць».
  «Не трэба чытаць мне лекцыі. Я прымусіў яе закрыць Facebook, Twitter або X або што там яшчэ, Insta і Snap».
  «Ёсць і іншыя».
  «Гэта тыя, якія яна выкарыстала».
  «Такім чынам, PPI, верагодна, віртуальны. Паколькі ён быў асцярожны пры фізічнай атацы, ён паводзіў бы тое ж самае ў інтэрнэце. Цалкам ананімна. Проксі, VPN. Вы ніколі не знойдзеце яго такім чынам». Ён разглядаў і іншыя магчымасці. «Я ўпэўнены, што вы сабралі храналогію з відэазапісаў у кавярні і вакол яе, а таксама на месцы нападу. Вы бачылі, адкуль ён прыйшоў, у які бок пабег?»
  Яна скрывілася. «Частка яго арганізаваных злачынцаў. Ён выбраў месца без камер. Атрымаў сілуэт яго і цёмнага пазадарожніка. Вось і ўсё».
  «Вы робіце ўсё правільна, аналізуючы ІЦП. Па-мойму, у вас яшчэ недастаткова фактаў. Працягвайце капаць. І працягвайце разглядаць пытанне, ці хацеў ён яе смерці дзеля яе самой ці ў якасці дадатку да іншага злачынства.
  Санчэс, здавалася, успрыняў гэта задуменна. Потым яна падняла тэлефон і паказала яму паліцэйскую кампазіцыю белага чалавека з выразаным тварам, круглымі акулярамі, кароткай барадой і бейсболкай. Другі малюнак паказаў буйным планам павука, намаляванага на яго запясце. Джэйк некаторы час разглядаў яго. «Нядрэннае мастацтва».
  Кармэн сказала: «Я зарабіў яму мянушку Spider Tatt Guy ад маёй сястры. Ці можна з гэтым што-небудзь зрабіць?»
  «Як што?»
  «Распазнаванне твараў?»
  «Выкарыстоўваючы эскіз? Вы калі- небудзь спрабавалі гэта?»
  Яна акінула позіркам цьмяныя куткі гэтага месца. «Я падумаў, што, магчыма, вы можаце атрымаць доступ да якой-небудзь перадавой праграмы штучнага інтэлекту, якая ўсё яшчэ знаходзіцца ў стадыі распрацоўкі. Ведаеце, такія, як у даследчых універсітэтах. Рэчы, якіх яшчэ няма ў полі».
  «Ну, я не. І калі б я ведаў праграму, якая магла б ідэнтыфікаваць падазраванага па такім эскізе, як вы думаеце, што б я адказала?»
  «Не вельмі станоўча».
  Джэйк толькі што напісаў рэзкі артыкул пра жанчыну, арыштаваную з-за таго, што сістэма здымкі твараў паліцэйскага дэпартамента памылкова вызначыла яе гандляркай наркотыкамі. Небяспекі відэаназірання і распазнання твараў занялі тры гадзіны ў яго курсе.
  Яго камп'ютар бліснуў уваходным паведамленнем.
  Аруба: Расшыфруйце першыя два. Глядзіце прымацаванае. Разбор метададзеных. Трэба вывесці апошні файл. Алгарытм я ніколі не бачыў. Вельмі крута. Вельмі праведны. Вельмі складаны.
  Хуткі смех ад Санчэса. «Проста так? Quantico сказаў, што гэта можа заняць некалькі тыдняў».
  Джэйк паціснуў плячыма. «Адзін цэлы квінтыльён».
  І той факт, што крэкінг рабіла Аруба, не пашкодзіў.
  У адказ ён падняў вялікі палец уверх і адкрыў далучэнні. Гэта былі дзве фатаграфіі, выстаўленыя побач. Злева быў мужчына гадоў шасцідзесяці ў дзелавым касцюме, які выступаў на цырымоніі закладкі першага каменя для праекта нерухомасці.
   Санчэс заклапочана ўздыхнуў і паказаў на выяву справа: прыгожай цёмнавалосай маладой жанчыны ў чырвоным трыко, якая прымала медаль на стужцы. У яе левай руцэ была вясёлкавая вяроўка.
  - Селіна, - сказаў Джэйк.
  — Гэтай вясной яна заняла другое месца на конкурсе». Санчэс скрывіўся. «І, так, фота было ў Facebook».
  «Вы пазнаеце чалавека?»
  «Не».
  «Дашлі яго сваёй сястры. Паглядзіце, ці зробіць яна гэта».
  Санчэс прачытаў яе электронную пошту, і ён адправіў ёй фатаграфію, якую яна пераслала.
  Адказ прыйшоў на працягу некалькіх секунд. Яна прыжмурылася на тэкст. «Ліна кажа, што ніколі яго не бачыла».
  Джэйк атрымаў яшчэ адно паведамленне з Арубы, і ён не мог не ўспомніць джакузі ў П'емонце, ледавік у Монтэ-Б'янка, які раскінуўся перад імі, калі пара лунала ў аблоках. З дзвюх гадзін, якія яны правялі ў бурлівай блакітнай вадзе, палова часу была прысвечана абмеркаванню пераваг і недахопаў асэмблера.
  Ён прачытаў паведамленне. «Яна атрымала метададзеныя. Першы здымак быў зроблены ў Сан-Дыега два дні таму. Немагчыма пазначыць больш канкрэтна геатэг. Што-небудзь значыць?»
  «Не». Санчэс падняла трубку і патэлефанавала. «Мышка. Вы на дынаміку са мной і Джэйкам Херанам».
  Праз дынамік мабільнага тэлефона пачуўся шэптам адказ. «З . . . Чапля ?»
  Кім была гэтая «мышка» і якімі гісторыямі пра яго падзяліўся з ёй Санчэс?
  «Мне трэба, каб вы запусцілі той жа профіль, што і атака Селіны», — працягнуў Санчэс. «Сан-Дыега. Ахвяра - белы мужчына, гадоў шасцідзесяці або каля таго. Фота ў дарозе. NCIC, акругі Сан-Дыега і Імперыял».
  «Я загадаю Дэклану». Калі іх прыпынілі, лінія змоўкла.
  Больш чым з цікаўнасцю, ён кінуў позірк на Санчэса. «Мыш?»
  «Мой памочнік. Яе сапраўднае імя Альвільда. Большую частку часу яна праводзіць у інтэрнэце. Такім чынам: «Мыш».
  Джэйк меркаваў, што былі горшыя ручкі, чым прылада карыстацкага інтэрфейсу.
  Праз некалькі хвілін з дынаміка пачуўся рэзкі голас Маўса. «Нешта зразумеў, Кармэн. У NCIC нічога не было. Але я размаўляў з аддзелам забойстваў у SDPD. Забойства ўчора. Вальтэр Кемп, шэсцьдзесят. Жыў у Ла-Хойі. Забудоўшчык. Збілі да смерці рыдлёўкай, якую пакінулі на целе».
  "Пастановачны знак", - сказаў Санчэс.
  «Магчыма, гэта тое, што ён планаваў з вяроўкай». Джэйк ведаў, што некаторыя серыйныя злачынцы пакідалі прадметы ў якасці паведамленняў. Часам сэнс быў відавочны, часам заставаўся загадкай для расшыфроўкі следчых. Часам сэнс не меў сэнсу ні для каго, акрамя падазраванага.
  Мышка сказала: «Яны разглядаюць гэта як чаканне».
  Санчэс патлумачыў, што гэта азначае, што гэта забойства ў асаблівых абставінах. . . і адкрыла магчымасць вынясення смяротнага прысуду, хаця ў Каліфорніі нікога не каралі смерцю амаль два дзесяцігоддзі.
  Джэйк спытаў: "Ці знайшлі маленькі белы шарык?"
  Мышка сумелася.
  Санчэс сказаў: «Усё ў парадку. Ён кансультуе».
  Ён не быў упэўнены, што рабіць з яе характарыстыкай яго ўдзелу, але меркаваў, што гэта больш-менш дакладна.
  Адказала мышка. «Так».
  Санчэс і Джэйк падзяліліся поглядамі. Той самы МО.
  Мышка спытала: «Вы хочаце, каб я звязаўся з шэрыфам Рыверсайда?»
  Санчэс яшчэ раз зірнуў на фатаграфію пляменніцы Джэйка, перш чым адказаць. «Яшчэ не».
  Джэйк паглядзеў на Санчэса. «Вы разумееце, што ў вас ёсць?»
  «Разумны, арганізаваны серыйны забойца без прыкметных матываў, які не адпавядае класічнаму профілю». Яна ўздыхнула. «Самы складаны драпежнік-забойца, якога злавіць. І хуткасць. . . два за два дні. Наўрад ці бачу гэта». Наступны каментар яна накіравала ў бок тэлефона. «Мышка, мне трэба ў штаб СДПД. Калі наступны шатл з Сан-Францыска?»
  «Трымайся. . . нічога ў Сан-Дыега, але я знайшоў рэйс з SFO ў аэрапорт Джона Уэйна. Ёсць месца».
  «Дазвольце мне гэта зрабіць. Я паеду ў Сан-Дыега. Напішыце мне назву свінцовага шчыта на справе Кемп».
  «Ты зразумеў, Кармэн».
  Санчэс адключыўся.
  Джэйк выразна выказаў сваю пазіцыю. «Калі Aruba зможа расшыфраваць трэцяе паведамленне, я дашлю яго вам». Іх вочы сустрэліся. «Тады мы квіты».
  «Тады мы квіты». Яна працягнула руку і паціснула яму руку, што здалося дзіўным безасабовым жэстам, улічваючы характар апошняга кантакту паміж імі ў той лёсавызначальны вечар Каляд.
  Калі яе валасы з водарам лаванды рассыпаліся па яго скуры. . .
  Яна паглядзела на яго позіркам, які можна было ахарактарызаваць як сарамлівы. «Мне спадабаўся гэты радок у вашым артыкуле».
  Ён падняў брыво.
  Яна працягнула: «Што ў вас быў досвед працы з праваахоўнымі органамі». Адклаўшы нататнік, яна пайшла да дзвярэй. «Глядзі, Чапля...»
  Стук і ўсплёск з аднаго з яго вокнаў напалохалі іх абодвух. Нехта кінуў на шкло вішнёвую кашу.
  Яна сцякала ўніз, як густая чырвоная кроў.
  «Дэбаты?» — спытаў Санчэс. «З кангрэсменам-экстрэмістам?»
  Ён адмахнуўся ад пытання. «Здыхне. Пратэстоўцы ў асноўным студэнты. У іх такая ўвага, як мошкі».
  «Ну, поспехаў».
  І ці мела на ўвазе спецыяльны агент Кармэн Санчэс помслівых студэнтаў ці ўсё астатняе жыццё, Джэйк Херан паняцця не меў.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 13
  Дэнісан Фэлоў сеў у ложку і перакінуў ногі праз борцік, упёршыся ступнямі ў халодную бетонную падлогу.
  Няўмольны прастакутнік, з якога б ні былі зроблены футоны, быў накрыты прасцінамі, якія пасівелі ад занадта вялікай колькасці пранняў з занадта малой колькасцю мыла. Коўдра была пацёртага карычневага колеру і збівалася.
  Ён правяраў час на тэлефоне. Звычайна ён падымаўся раней. Але ўчорашняя катастрофа моцна пашкодзіла яму, і ён моцна спаў да дваццаці хвілін таму.
  Апрануты ў майку і белыя баксёры, ён стаяў і, моршчачыся, разглядаў сіняк на назе, дзякуючы сучцы Селіне. Боль быў падвойным вастрыём, пякло і калені, і душу — напамін пра яго няўдачу.
  Але Фэлоў добра ведаў, што няўдачы часта можна выправіць.
  Ён дакульгнуў у ванную, дзе схапіў флакон абязбольвальных таблетак, якія прадаваліся без рэцэпту, і выціснуў дзве таблеткі сабе на далонь. Адкінуўшы галаву, каб насуха праглынуць іх, ён заўважыў некалькі павуцін на кроквах пафарбаванай у чорны колер столі склепа. Ён нядаўна заехаў у дом і раней іх не бачыў. Ён агледзеў большы, брудны пучок, вядомы як «заблытаная павуціна», хаця большасць людзей называла іх павуціннем — першая частка слова паходзіць ад старажытнаанглійскага «coppe» для павука. Гэтыя тыпы павуціння — зробленыя асобным сямействам павукападобных ( Theridiidae ) — асабліва ліпкія, пра што людзі даведаюцца, калі спрабуюць змятаць адно.
  Ён утаропіўся на масу. Павуцінне зачаравала Фоллоу. Павукі пачалі вырабляць шоўк, калі яны перасяліліся з мора на сушу каля чатырохсот мільёнаў гадоў таму. Матэрыял паступае з фільярных залоз істот на іх жываце, кожная з якіх вырабляе розны тып шоўку для пэўнай мэты — гладкі і тоўсты для выратавальных ліній, ліпкі для адлову, малюсенькі для загортвання здабычы.
  Ён пачакаў некалькі хвілін, але здавалася, што гэтае павуцінне было закінута. Расчароўвае.
  Лар любіў павукоў. Яны былі вынаходлівыя і настойлівыя. . . і значна больш надзейныя, чым людзі. Сваю нядаўнюю мянушку ён узяў ад іх не толькі таму, што яна была жудаснай і страшнай — хаця было і такое, — а з-за сваёй прыхільнасці да ўсяго, што звязана з павукападобнымі.
  Гэта не распаўсюджвалася на коміксы і папулярныя фільмы. У Фэллоу не было цярпення да супергероя, паводзіны якога не рэзаніравала з сэрцам і душой павука. Што тычыцца адстрэлу павуціння з канечнасцяў, то гэта рабілі толькі адзінкі павукоў. Кара Дарвіна магла страляць ніткі ў пяць разоў больш трывалыя, чым кеўлар, да сямідзесяці пяці футаў.
  Дом Фэллоу знаходзіўся ў трыццаці хвілінах язды ў Санта-Барбары, таму ён разбіваўся тут, у падвале аднасямейнага дома ў Анахайме, каб быць бліжэй да таго, што ён лічыў «дзейнасцю».
  Не чужы падвал, Фэлоў вырашыў, што гэта не страшна. Яго спальня знаходзілася ў далёкім канцы вялікай адкрытай пляцоўкі, агароджанай панэлямі з ілжывага клёну, зробленымі ў стылі "зрабі сам" з неадпаведнымі галоўкамі цвікоў і неахайнымі парэзамі. Гэты галоўны пакой меў памеры прыкладна дваццаць пяць на трыццаць футаў. Там былі сталы і раскладныя крэслы, канапа, вялізная кампутарная станцыя, халадзільнік і мікра. Скрыні Red Bull, Mountain Dew і кававыя струкі для добра выкарыстоўванага чорнага Keurig. Плошча, асветленая люмінесцэнтнымі свяцільнямі, гатовымі да правядзення допытаў, нагадвала чалавечую пячору або клуб, якім і была.
  Скончыўшы ў цеснай ваннай, ён апрануўся ў смуглыя штаны і сінюю кашулю з вельмі доўгімі рукавамі. Ён моцна зашпіліў манжэты, каб прыкрыць унутраную частку запясця чорнай удавы, самага пачуццёвага з павукападобных, з круглым, бліскучым скураным целам і чырвоным колерам. метка ў форме пясочных гадзін, якая служыла папярэджаннем драпежнікам. Ён ведаў, што Селіна дапамагла б паліцыі зрабіць эскіз яго твару, і яна, магчыма, таксама ўбачыла тату. Такім чынам, у дадатак да змены свайго знешняга выгляду, яму давядзецца трымаць павука схаваным, пакуль ён не выдаліць яго або не пераробіць.
  Яшчэ адно, за што яе ненавідзець.
  Ён сеў за стол побач з футонам і загрузіў свой кампутар, каб праверыць розныя каналы. Тэракт яшчэ не трапіў у навіны. Падняўшыся і пацягнуўшыся, ён зайшоў у падвал. Неўзабаве тут з'явяцца іншыя людзі, але пакуль што ён сам. З халадзільніка ён дастаў скрынку з ананасавым сокам, уціснуў у яе саломінку і выпіў змесціва. Менавіта так Thomisidae — павукі-кветкі — абедаюць, выпырскваючы стрававальны сок у сваю здабычу і высмоктваючы знутры, пакідаючы ідэальны панцыр.
  Погляд на гадзіннік. Добра. Час на працу.
  Вярнуўшыся ў спальню, ён сеў за свой стол, увайшоў на карпаратыўны сайт і ўвёў ідэнтыфікатар супрацоўніка і пароль. Ён насунуў гарнітуру і мікрафон на галаву і наўздагад націснуў лічбавую клавішу.
  І Дэнісан Фэлоў, які адначасова быў таленавітым забойцам і запатрабаваным аператарам кол-цэнтра-фрылансера, пачуў пстрычку і сказаў: «Добрай раніцы, вітаем у службе падтрымкі кліентаў American General Appliances. Ці можна вашае імя?»
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 14
  Кармэн прайшла праз двайныя дзверы шасціпавярховага будынка паліцэйскага дэпартамента Сан-Дыега, які выглядаў як след Сан-Дыегана, з яго бездакорнай бела-сіняй афарбоўкай вонкавага выгляду.
  Яна паказала свае пасведчанні памочніку паліцыі, які ўручыў ёй пропуск і накіраваў яе ў аддзел забойстваў на чацвёртым паверсе.
  Калі яна выйшла з ліфта, яе сустрэў Анры Эцьен, высокі, худы, як паручнік, дэтэктыў, з якім яна ненадоўга размаўляла па дарозе сюды са свайго дома ў Хантынгтан-Біч. Яна паглядзела на яго, і яе першая думка была: адкуль ён узяў адзенне, каб пасаваць да такога целаскладу?
  Дзе б гэта ні было, ён знайшоў добрую крыніцу або ўмелага краўца. Яго вугальна-шэры касцюм сядзеў ідэальна. Ён быў акуратна выпрасаваны, як і яго шэрая шаўковая кашуля і гальштук. Манахраматычны эфект дапаўняўся срэбрам на скронях яго прыталенага афра, надаючы яму выгляд ад куцюр проста з GQ .
  «Адпраўка тут?» — ветліва спытаў ён, ледзь прыкметны карыбскі акцэнт надаў ягоным словам экзатычную нотку.
  Аўтастрада 5 магла быць паркоўкай, але сёння было нядрэнна. Яна сказала яму гэта, рассеяна, думаючы пра пытанні, якія ўвесь час усплывалі. Два дні, дзве атакі. Падобныя, і ўсё ж розныя. Хто, чаму? І ці цэліўся ён у іншую ахвяру?
  Серыйны забойца, які быў разумным, арганізаваным злачынцам. . .
  Эцьен праводзіў яе ў загон аддзела забойстваў. Сан-Дыега шмат у чым быў ідылічным, але і ў некалькіх хвілінах язды ад Мексікі мяжы. Само па сабе гэта не прывяло да непрыемнасцей, але зброя цякла на поўдзень, а наркотыкі - на поўнач, і нядаўна ў Санта-Розе пачаў дзейнічаць усплывальны картэль. Наступная вайна за мяжу працякла крывёю літаральна ў Злучаныя Штаты.
  Эцьен кіўнуў падбародкам у бок далёкага кута. «Гэта мой кабінет. Кава?»
  Само пытанне выклікала пачуццё стомленасці. «Я мог бы выкарыстоўваць некаторыя. Толькі цукар. Дзякуй».
  Калі яны падышлі да дзвярэй, яна заўважыла мужчыну з расчасанымі, прамымі, доўгімі каштанавымі валасамі, які сядзеў унутры спіной да дзвярэй. Здавалася, ён разглядаў фатаграфіі сям'і Эцьена на крэдэнцы.
  Дэтэктыў сказаў: «Ваш паплечнік ужо тут».
  Кармэн спынілася.
  Дзярмо. Пра каго ён казаў?
  Гэта быў нехта з акругі Рыверсайд? Прыслаў капітан Уэбстэр ці малады дэтэктыў Хол? Старэйшы агент, накіраваны яе кіраўніком, SSA Эрыкам Уільямсанам, які, магчыма, задумаўся аб тым, каб вызваліць яе для адступніцкай аперацыі. Ці прыйшоў эмісар, каб загадаць ёй пакінуць справу? Прыпыніць яе? Ці, што горш за ўсё, звольніць яе адразу?
  Але не, было яшчэ горшае.
  Джэйк Херан павярнуўся, відаць, проста заўважыўшы дэтэктыва і агента, і ўстаў, не адрэагаваўшы на тое, што розныя тлумачэнні яго прысутнасці мільгалі ў яе галаве.
  Эцьен сказаў: «Я прыношу агенту Санчэсу кавы, містэр Герон. Што-небудзь для вас?»
  «У вас ёсць Red Bull?»
  «Гм. Не».
  «Кава добрая. Чорны».
  «Хутчэй вярнуся». Дэтэктыў сышоў у пакой адпачынку.
  Чапля працягваў вывучаць цесны кабінет. «Ваш самалёт даставіў вас толькі да Джона Уэйна. Мой прывёў мяне аж у Сан-Дыега». Ён гаварыў рассеяна.
  Быццам яе галоўнай клопатам было тое, як ён апярэдзіў яе на сустрэчу.
   Ён працягнуў: «Ва ўніверсітэце ёсць Лір. Пара нашых рэгентаў сустракаецца ў Каранада. Я пераканаў іх з'ехаць крыху раней, чым яны планавалі».
  Кармэн скрыжавала рукі і ўтаропілася ў яго позіркам, які патрабаваў тлумачэнняў яго прысутнасці ў справе, якая яго не датычыла.
  Доўг быў задаволены. Яны павінны былі разысціся сваімі дарогамі.
  Ён пагладзіў бараду тыльным бокам далоні — гэту звычку яна памятала — і вярнуў позірк на крэдэнцу, дзе ў дэтэктыва былі дзесяткі фатаграфій у рамках. «Здаецца, мы не можам дапамагчы зламыснікам. Мы хочам камфорту ад напамінаў аб сям'і вакол нас, але ў працэсе мы дорым нешта незнаёмцам. Фотаздымкі, я пра гэта».
  Яна ўзяла два крэслы, адстаўленыя ад яго. «Гэта не пойдзе, Герон. Табе тут быць нельга, — настойліва прашаптала яна. «Як вас пусцілі? У вас фальшывы бэйдж?»
  Ён не збянтэжыўся. «Гэта было б незаконна. Я сказаў памочніку на стойцы рэгістрацыі, што я кансультант. Як Шэрлак Холмс. Аказваецца, яна фанат кіно».
  Ён быў мілы? З Якабі Геронам нельга сказаць. Яна прачытала ў яго артыкуле, што гумар быў адной з самых небяспечных формаў уварвання. Калі вы рассмяшылі людзей, вы валодалі імі.
  Яна адрэзвала: «Скажы мне, навошта ты прыйшоў. Скажы мне, а потым сыходзь. Вы чулі ад Hot Tub Woman?»
  «Так».
  «Добра. Добра. Але яны робяць тэлефоны, Герон. І не кажыце, што вы спрабавалі, але званок не прайшоў».
  «Я хацеў вам сказаць асабіста. Гэта вяліка».
  «Паўтаруся. Скажы мне, а потым сыходзь».
  «Трэці файл? Нават Фугаку спачатку не змог увайсці».
  «Дваццаць квінтыльёнаў мільёнаў трахоў секунды. Пераходзьце да справы».
   «Гэта колькасць аперацый у секунду. Але, нарэшце, яна нешта атрымала. Алгарытм шыфравання? Выкарыстоўваючы хімічныя сімвалы?» Ён паказаў свой тэлефон.
  
  "Правільна", прамармытала яна. «Я памятаю. Вынік?”
  «Файл расшыфраваны ў малюнак».
  Яна рызыкнула здагадацца. «Яшчэ адна ахвяра?»
  «Гэта карцінка з рэкламы. Вялікі хлопчык Боба».
  «Сетка гамбургераў?»
  "Цяпер гэта проста Вялікі Хлопчык", - сказаў Герон. «Фатаграфія зроблена некаторы час таму, калі Боб яшчэ ўдзельнічаў. Калі Боб калі-небудзь быў».
  «Куды гэта ідзе?»
  Герон сказаў: «На малюнку было нешта схавана».
  «Ты маеш на ўвазе твар ці словы, занадта малыя, каб іх можна было ўбачыць няўзброеным вокам?»
  «Не, тое, што было на самой карціне, не мела значэння. Я кажу пра нешта схаванае ў байтах, якія складаюць малюнак. Стэганаграфія».
  Кармэн была знаёмая з тэхналогіяй. "Мы даведаліся пра гэта ў Бюро", - сказала яна, яе гнеў часова развеяны інтрыгуючым слоўдам. «Яны сказалі, што гэта ў асноўным выкарыстоўваецца ў шпіёнскім рамястве».
  Выкладчыкі-крыптааналітыкі ў Quantico патлумачылі, што каляровая лічбавая фатаграфія складаецца з пікселяў, кожны з якіх складаецца з трох байтаў (па адным для чырвонага, зялёнага і сіняга). Нават малюнкі з нізкім дазволам могуць утрымліваць мільёны байтаў. Стэганаграфія - гэта мастацтва маніпулявання некаторымі байтамі, каб яны прадстаўлялі паведамленне, якое можна прачытаць спецыяльным праграмным забеспячэннем. Для вока фотаздымак здаецца нармальным, нават калі некаторыя байты скажоныя.
  «Сёння ўсе карыстаюцца стэганаграфіяй», — сказаў Герон. «Не толькі сакрэтныя агенты».
  «І ў гэтай фатаграфіі ёсць паведамленне?»
  «Дакладна».
   Яе пульс пачашчаўся. «Што там напісана?»
  «Уваходзіць на тэлефон вашага суб'екта.» Ён дэкламаваў гэта ад душы. «У Contact in Moreno Valley ёсць неабходнае абсталяванне. Тысяча дзвесце. Гарантавана непрасочванне». І ваш хлопец-павук напісаў у адказ: «Добра».
  «Не камп'ютэрнае «жалеза», так? Не пры ўсёй гэтай працы хаваць тэксты. І слова «непрасочваецца».
  - Згодны, - сказаў Герон. «Напэўна, пісталет. Ён збіраецца купіць адзін. Ці ўжо ёсць. Метададзеныя паказалі, што паведамленне было адпраўлена некалькі дзён таму».
  Кармэн мела цьмянае ўяўленне аб тым, дзе знаходзіцца даліна Марэна. Яна выклікала карту на тэлефоне. Гэта быў вялікі гандлёвы і жылы раён каля ўсходняга боку гор Санта-Ана ў акрузе Рыверсайд.
  «Вы прыляцелі сюды, каб сказаць мне гэта?»
  «І каб дапамагчы вам сачыць. Даліна Марэна - вялікае месца. Spider Tatt атрымаў канкрэтны адрас іншым спосабам. Магчыма, па тэлефоне, які ён кінуў. Мы павінны звузіць яго».
  «Што? Не. Вы даставілі сваё паведамленне. Дзякуй. А цяпер вяртайся ў свой клас і вішнёвыя кашы».
  «Гэта важна, Санчэс. Забойца выкарыстоўвае двухслаёвае шыфраванне для простага тэксту? Ніхто так не робіць. І цяпер мы ведаем, што ёсць другі гулец — чалавек, які адправіў яму паведамленне».
  Яна занепакоена разважала: «Серыйны арганізаваны злачынца, які працуе з партнёрам? Гэта вельмі рэдка».
  Герон працягнуў: «Хто ён і чаму ён уцягнуты? І чаму такі ўзровень складанасці шыфравання? А хто стралок у даліне Марэна? Адказы на гэтыя пытанні могуць стаць ключом да таго, каб знайсці тую кропку патэнцыйнага ўварвання, пра якую я казаў».
  Наш?
  Эцьен вярнуўся з трыма дымячыміся кубкамі ў доўгіх тонкіх пальцах. Ён працягнуў па адным Герану і Санчэсу, а трэці пакінуў сабе, і сеў. Дэтэктыў пераводзіў погляд з аднаго наведвальніка на другога. Навучаны следчы, ён заўважыў бы напружанне паміж імі.
   Кармэн сказала: «Геран спыніўся, каб даць мне інфармацыю па справе. Ён павінен сысці зараз. На вуліцы ёсць таксі? Ці ён павінен выклікаць Uber?»
  Перш чым Эцьен паспеў адказаць, Герон падняў указальны палец. «Я адмяніў свае іншыя планы. Я магу застацца і дапамагчы». Яго ўсмешка слізганула з дэтэктыва на Кармэн. Няшчырая, лічыла яна.
  Кармэн раззлавалася, але не дала бачнай рэакцыі. Сёрбала каву, апякала язык.
  Абвінаваціў Герона.
  Нягледзячы на тое, што гэта было павабна, яна не магла прымусіць яго выдаліць. Нічога не заставалася, як працягваць сустрэчу.
  Яна сказала: «Скажы мне, дзе ты з расследаваннем Уолтэра Кемпа».
  Эцьен перавёў позірк то на Герона, то на Кармэн, відаць, не ведаючы, колькі падзяліць з цывільным.
  Кармэн запярэчыла, але потым неахвотна сказала: «Вы можаце абмеркаваць з ім справу. Ён кансультант». Калі дэтэктыў проста ўтаропіўся, яна дадала тое, што ён сказаў памочніку паліцыі: «Як Шэрлак Холмс».
  Грамадзянскія кансультанты былі чужымі для большасці следчых, найбольш вядомыя прыклады - выкарыстанне прыватных следавых сабак і марнавання часу і грошай экстрасэнсаў для пошуку зніклых без вестак.
  Бровы Эцьена падняліся. «Хм, кансультант. Напэўна, добра, каб вы, федэралы, мелі на гэта бюджэт».
  - Я добраахвотнік, - коратка сказаў Герон.
  Кармэн хавала ўсмешку, нагадваючы, што Якабі Герон мог быць калючым, калі адчуваў сябе абражаным.
  Дэтэктыў з Сан-Дыега працягнуў: «Мы ведаем, што злачынствы падобныя, і што гэта адзін і той жа выканаўца. Мы знайшлі дотык ДНК і правялі экспрэс-тэст. Гэта адпавядае таму, што было здабыта падчас атакі на Рыверсайд. Шкада, што ў CODIS нічога не было».
  Яна атрымала б нават невялікі выйгрыш. «Прынамсі, гэта пацверджана. Безумоўна, той самы злачынец».
  «У нашым выпадку забойства адбылося ў глухім кутку дзяржаўнага парку», — сказаў Эцьен. «Сведак няма. Няма камер. Падчас атакі мабільны тэлефон не гучыць. Тая частка акругі бязлюдная. Мы бачылі ў вашым профілі NCIC, што ён уцёк на цёмным пазадарожніку. Такога транспартнага сродку ў радыусе двух міляў адразу пасля забойства нашы агітатары не знайшлі».
  Герон сказаў: «І такі арганізаваны злачынца мог выкарыстоўваць самазвалы».
  Яна была здзіўлена, што Герон ведае паліцэйскі слэнг. Злачынцы часам кралі або куплялі танны аўтамабіль для працы, кідаючы яго пасля і часта падпальваючы, каб знішчыць следы доказаў.
  Ёй прыйшлося пагадзіцца з парушальнікам, які, здавалася, хацеў, каб яна ўбачыла яго патэнцыйную каштоўнасць для следства.
  У пекла была гульня Герона? Клопат аб грамадскай бяспецы ці нешта іншае?
  Яна наўмысна не згадвала імя сваёй сястры, калі задавала сваё наступнае пытанне дэтэктыву. «Вы атрымалі эскіз мастака з акругі Рыверсайд?»
  Эцьен сказаў: «Мы зрабілі. Трэба сказаць, што ён выглядаў нармальна. У стылі Тэда Бандзі. Вядома, не такі фотагенічны, як ён . Фота пойдзе ва ўсе падраздзяленні». Ён паціснуў вузкімі плячыма. «Але вы ведаеце , як часта кампазіцыі прыводзяць да падазраванага?»
  Яе адзіным адказам быў бязжарны смех. Дзесяць працэнтаў было б аптымізмам. Яна рушыла далей. «Акрамя фатаграфій містэра Кемпа і ахвяры Рыверсайда, доктар Херан здабыў яшчэ сёе-тое з тэлефона суб'екта. Ён, відаць, збіраўся зрабіць пакупкі ў даліне Марэна. Я ўпэўнены, што гэта зброя, якую нельга прасачыць. Ваша каманда з месца злачынства або агітатары знайшлі што-небудзь пра агнястрэльную зброю на месцы здарэння Кемпа?»
  «Не». Твар дэтэктыва паморшчыўся. «Але такі выканаўца? Узброены? Гэта трывожна». Ён набраў на сваім кампутары, відаць, дадаўшы гэтую частку інфармацыі ў профіль падазраванага ў базе дадзеных. Потым зноў павярнуўся да наведвальнікаў. «Тое самае, але іншае, я казаў. Розныя месцы, ахвяры без бачнай сувязі, розныя спосабы забойства, пакідаючы жэтоны, але не той самы. Рыдлёўка з містэрам Кемпам і, што гэта было ў выпадку іншай ахвяры? Нейкі спартовы аб’ект?»
  «Вяроўка. Гімнастыка. Не пакінуў яго, але мы ўпэўненыя, што ён збіраўся, пасля таго, як ён . . . забіў ахвяру». Кармэн спатыкнулася на гэтым слове. Цяжка было так звяртацца да сястры. Наконт стэнаграфіі, якой схільныя карыстацца ўсе паліцыянты, з'явілася чырвань лёгкадумства. «Суб'ект атрымаў яе фота з інтэрнэту. Вы бачылі фота містэра Кемпа?»
  «Так, гэта было ў вашым паведамленні NCIC. Мы не можам сказаць, адкуль гэта. Метададзеных не было. Яго сын, Майкл, прыходзіць. Я думаў, вы захочаце ўзяць у яго інтэрв'ю.
  «Я».
  Герон нахіліўся наперад, не звяртаючы ўвагі на павучальны погляд Кармэн, і сказаў: «Мне цікава пра мяч, які ён выкарыстаў, каб адцягнуць увагу ахвяр, перш чым атакаваць іх. Для вас гэта нешта значыць?»
  Эцьен хутка адрэагаваў. «Ніхто тут такога не бачыў. Я збіраўся спытаць пра гэта і ў яго сына. Ён можа ведаць».
  «У вас ёсць яшчэ што-небудзь?» — спытаў Чапля.
  «Пакуль не. Мы ўсё яшчэ шукаем сведкаў. І шукаў, ці ёсць у містэра Кемпа ворагі. Хоць яны абодва выглядаюць як выпадковыя ахвяры серыйнага забойцы».
  Выпадковы. Зноў гэта .
  Кармэн збіралася запярэчыць характарыстыцы, але не мела такой магчымасці.
  "Гэта не выпадкова", - прама сказаў Герон. Ён глядзеў у столь, зусім не заўважаючы яе позірку. «Яны звязаны. Толькі пакуль не ведаем, як”.
  Нагнятае паскаральнік свайго гневу.
  Кармэн старалася захоўваць спакой. «Доктар Герон — акадэмік. Як сацыёлаг».
  «Сацыялогія?» Чапля нахмурылася. «Тое, што я раблю, не падобна на сацыялогію».
  Ён зноў стаў калючым.
  Эцьен пераводзіў погляд з аднаго на другога, нібы ён назіраў за залпам падчас тэніснага матчу.
   «Нам трэба больш фактаў», — сказаў Герон, сціскаючы пальцы, каб ён выглядаў яшчэ больш акадэмічным, нягледзячы на яго пратэст.
  Кармэн спахмурнела ў яго бок. Не з-за яго каментара, а з-за займенніка.
  мы . .
  У дзвярах высунуў галаву малады афіцэр у цнатлівай форме. «Ён тут, дэтэктыў».
  Эцьен сказаў: «Правядзіце яго».
  Кучаравалосаму Майклу Кемпу было каля трыццаці, падцягнуты і загарэлы сонцам. Прыродны чалавек.
  Кармэн успамінаў, што хобі яго бацькі была фатаграфія прыроды. Магчыма, час ад часу яго суправаджаў сын. Ёй прыйшло ў галаву, што, калі б ён зрабіў гэта ўчора, чалавек мог бы быць яшчэ жывы.
  Ці, магчыма, Майкл таксама быў бы мёртвы.
  Твар маладога чалавека быў пусты ад страты.
  Эцьен прадставіў іх, а Кармэн растлумачыла, што здарылася ў Пэрыс, пакінуўшы асабістыя звесткі пра Селіну.
  Румяны твар Міхала пацямнеў ад злосці. «Хтосьці яшчэ ? Хто, чорт вазьмі, гэты хлопец?» Ён перавёў позірк з яе на Эцьена. «І вы ўсё яшчэ не злавілі яго?»
  «Мы накіроўваем на справу ўсе наяўныя рэсурсы. Павер мне».
  Гэтыя словы супакоілі яго.
  «Спадар Кемп, - пачала Кармэн. «Ці казаў твой бацька што-небудзь пра тое, што яго пераследуюць? Ці сачылі?»
  «Не. Ён бы згадаў пра гэта. Мы былі побач». Ён стрымаў слёзы.
  Чапля спытала пра таямнічы белы шар.
  Кармэн вырашыла не пярэчыць. Пакуль «кансультант» тут, няхай задае пытанні, якія яна і так збіралася задаць.
  Майкл сказаў ім, што гэта не мае значэння, пра якое ён ведае.
  Кармэн сказала: «Я разумею, што ваша маці памерла, калі вы былі маладымі. Ваш бацька ажаніўся паўторна? Ён у адносінах?»
   Міхал стрымана выцер вочы. «Пасля смерці мамы ён адмовіўся ад асабістага жыцця. Мне было пятнаццаць, і яна памірала. . . Я быў кошыкам. Тата зусім падхапіўся. Ён стаў як абодва бацькі».
  Кармэн адчула, як напружылася ў глыбіні душы ад гэтай размовы пра страты і ахвяры сярод членаў сям'і.
  З некаторымі намаганнямі яна выгнала ўласныя ўспаміны.
  «Ці быў ён звязаны з Montelibre Polytech? Другая пацярпелая хадзіла там у школу».
  «Наколькі я ведаю».
  «Бізнэс у Пэры — Каліфорнія, а не Францыя?» — спытала Кармэн.
  «Дзе гэта?»
  «Акруга Рыверсайд».
  «Ён быў чалавекам з Сан-Дыега. Ніколі не хадзіў на поўнач».
  Герон спытаў: «Ці шмат быў ваш бацька ў сетцы?»
  «Няшмат. Прыкладна ў сярэднім для большасці людзей яго ўзросту. Ведаеце, электронная пошта, пошук у Google або Bing, навіны. Facebook. LinkedIn. Ён лічыў, што шмат з гэтага было пустым марнаваннем часу».
  «Ён пісаў у сацыяльных сетках?» — спытаў Чапля.
  Кармэн паказала яму здымак, знойдзены з тэлефона суб'екта.
  У Міхала сціснуліся сківіцы. «Ён спампаваў фатаграфію таты, а потым напаў на яго?»
  «Здаецца, так».
  Эцьен спытаў: «Вы ведаеце, з чаго гэта фота?»
  « Выданне LA Herald у Сан-Дыега. Анлайн. Фота зроблена з моманту закладкі новага жылля. Бацька быў вядомым распрацоўшчыкам. ГЦ Laurel Heights, будынак Metropolitan Insurance? Гэта былі ягоныя. Ён пазычыў у свайго бацькі невялічкую цацку і ператварыў яе ў імперыю, ну, сціплую. Потым ён змяніў кірунак. Цяпер ён займаўся даступным жыллём і сацыяльна свядомым грамадскім планаваннем. Вось з гэтага было фота». Ён змоўк і працёр вочы, каб сцячы слёзы.
  Эцьен спытаў, ці можа Майкл даць храналогію апошніх дзён свайго бацькі.
   Ён расказаў пра пакупкі, працу ў двары, працоўны час, харчаванне, Netflix. . . і плануе сфатаграфаваць рэдкую змяю. Нармальна, за выключэннем таго, што гэта былі апошнія гадзіны чалавека на Зямлі.
  Кармэн не магла зрабіць ніякіх карысных высноў з таго, што сказаў ёй малады чалавек.
  «Другая ахвяра?» — спытаў Міхаіл. «Яны . . . Я не думаю, што вы сказалі. Ці былі яны. . . іх таксама забілі?»
  «З ёй усё будзе ў парадку», - сказала Кармэн. «Чалавек, які спрабаваў ёй дапамагчы, быў паранены, але ён выжыве».
  «Ну, гэта добра. Дзякуй Богу за гэта».
  Кармэн паглядзела на дэтэктыва. «У мяне больш нічога няма».
  Калі Герон паківаў галавой, дэтэктыў сказаў: «Я думаю, што гэта будзе дастаткова, Майкл. Я дам вам ведаць, калі мы што-небудзь знойдзем. Дзякуй, што завіталі. Мы шкадуем аб вашай страце».
  Кармэн дала яму адну са сваіх карт. «Калі вы ці хто-небудзь з вашых знаёмых прыдумаеце што-небудзь, што можа дапамагчы, патэлефануйце мне. Або дэтэктыў тут».
  Вочы Майкла былі чырвоныя, але ўжо не напоўненыя слязамі. Яны былі лютыя. «Усё, што я магу зрабіць, каб дапамагчы вам знайсці гэтага сукінага сына. . .” Голас яго стаў жорсткім. «Проста спытай».
  Павярнуўся на пятках і пайшоў.
  Кармэн паднялася на ногі, і Герон рушыў услед яе прыкладу.
  Перад ад'ездам яны абмяняліся візітоўкамі з Эцьенам. Кармэн крадком зірнула на Герона.
  ЯКОБІ ХЭРОН , доктар філасофіі​
  Я НТРУЗІЯНІСТ
  РАШЭННІ АСАБІСТАЙ , КАРПАРАЦЫЙНАЙ І ЎРАДАВАЙ БЯСПЕКІ​​​
  Дэтэктыў таксама глядзеў на гэта ўніз. «Шэрлак Холмс», — засмяяўся мужчына, кладучы картку побач з яе ў кішэню кашулі.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 15
  «Гэта будзе памылкай».
  «Што?» — спытала Кармэн, калі яны з Херанам ішлі са штаб-кватэры SDPD у прахалодны пахмурны дзень. Гэта былі іх першыя словы пасля таго, як яны пакінулі аддзел забойстваў.
  «Я не павінен вяртацца ў Берклі. Ты патрэбны мне».
  «Ты патрэбны?» — кпіла яна. «Усё змянілася. Гэта ўжо не толькі мая сястра. Я збіраюся пагаварыць са сваім начальнікам, даць дазвол на справу. Тады ў мяне будуць рэсурсы. Так што не, больш мне ад цябе нічога не трэба».
  «Так, вы ведаеце».
  «Вы і ваш сябар з джакузі падарылі мне даліну Марэна. Ты даў мне магчымую зброю. Вы далі мне сваё прафесійнае меркаванне. Шануеце ўсё вышэйсказанае. У нас ёсць нумары тэлефонаў адзін аднаго». Яна паказала на шыльду з надпісам R IDESHARE P ICKUP . НЕ ПАРКОЎКА .​​
  «Тое, з чым я магу вам дапамагчы, нельга зрабіць па тэлефоне. Гэта больш за тое».
  Яна вывучала мову яго цела і адчувала падман. Ён нешта стрымліваў. «Што менавіта вы прыносіце ?»
  «Што вы маеце на ўвазе?»
  Адказваючы пытаннем на пытанне. Вялікі чырвоны сцяг. «Падача да стала. Дайце мне нешта канкрэтнае».
  «У мяне пакуль нічога канкрэтнага няма. Назавіце гэта прадчуваннем».
  Яна не купляла тое, што ён прадаваў. «Ты не чалавек з прадчуваннем, Герон. Кодэры не здагадваюцца. Яны робяць дадзеныя, яны робяць алгарытмы».
  «Назавіце гэта здагадкай, заснаванай на дадзеных. Якіх нам трэба значна больш».
  «Для вашых ІЦП».
  «Правільна».
  Што ж, яна таксама не здагадвалася, асабліва калі іх крыніцай быў нехта, з якім у яе была праблематычная гісторыя. І хто ўварваўся ў яе расследаванне.
  «Вось дзе мы развітваемся, Герон». Яна павярнулася і пайшла да сваёй машыны.
  Апынуўшыся ўнутры, яна завяла рухавік, уключыла каробку перадач і з'ехала з участка. Яна паглядзела ў камеру задняга выгляду і ўбачыла Герона, які прыхінуўся да сцяны, апусціўшы галаву, стукаючы па тэлефоне, каб выклікаць паездку.
  Яна зірнула на лабавое шкло якраз своечасова, каб націснуць на тармазы і спыніцца на чырвонае святло. Яна вылаялася, не ведаючы, ці была гэтая непрыстойнасць накіравана на Герона за тое, што ён залез ёй пад скуру, ці на сябе, што дазволіла яму.
  Яе тэлефон загудзеў ад уваходнага званка. Яна націснула значок дынаміка, не правяраючы ідэнтыфікатар абанента, цалкам гатовая адключыцца, калі Герон зноў адстойвае сваю справу.
  «Санчэс тут».
  «Добрыя навіны, Кармэн». Голас Мышкі быў яркім ад энтузіязму. «Мы з Дэкланам шукалі тое, што вы хацелі, і ў нас ёсць хіт».
  «Што я хацеў?»
  «Пра дылераў?»
  «Якія дылеры?»
  «Гандляры зброі. У даліне Марэна».
  Яна ніколі не знала, каб яе памочнік быў наўмысна тупым. «Пра што ты кажаш?»
  Мышка спынілася. «Тое, што вы прасілі».
   «Нагадай».
  «Гадзіну таму. Тэлефанаваў пан Чапля. Ён сказаў, што вы занятыя, але вам трэба, каб мы паглядзелі любыя справаздачы NCIC або запісы шэрыфа акругі Рыверсайд аб незаконных выкраданнях зброі ў даліне Марэна. І разведка пра бегуноў. Я..."
  Ззаду яе прагучаў сігнал. Святло загарэлася зялёным.
  Яна моцна павярнула руль налева, і грувасткі чорны Suburban зрабіў неакуратны, заносны U. Яна памчалася назад у паліцэйскі аддзел.
  «Пачакай хвілінку», - сказала яна крыху больш жорстка, чым хацела. «Трэба спыніцца».
  Мышка думала, што яна спрабуе быць у бяспецы, але бяспека была больш за ўсё ў яе галаве зараз - апраўданае забойства было крыху бліжэй да мэты. Некалькі хвілін пазней яна загнала нязграбны пазадарожнік на пляцоўку штаб-кватэры і з віскам спынілася. Яна паманіла Герона сваім указальным пальцам правай рукі, а левым націснула на кнопку, якая апускала акно пасажыра.
  Герон адклаў тэлефон і нахіліўся, адкінуўшы распушчаныя валасы набок.
  Яна не спрабавала схаваць злосць. «Што, чорт вазьмі, ты зрабіў?»
  Перш чым ён адказаў, праз дынамік тэлефона пачуўся голас Маўса. «Гм, ты ў парадку, Кармэн?»
  «Я ў парадку. Адкажы мне, Герон».
  «Яна знайшла імя?» — спытаў ён.
  Кармэн не забылася, што ён адказаў на пытанне пытаннем. Зноў. Час выправіць яго. «Ты не ЛЕВ. Гэта досыць дрэнна, што вы ўварваліся ў SDPD. Вы не можаце прасіць майго памочніка правесці даследаванне. Гэта злачынства».
  «Гэта?» Чапля выглядала шчыра цікавай.
  Жорсткі гук вырваўся знутры і вырваўся з горла, як рык.
  «Я зрабіў нешта не так, Кармэн?» Мышка была заклапочаная.
   «Не, ты добры. Я павінен прыняць цябе, Герон. Я мог бы выдаць ордэр за злоўжыванне дзяржаўнымі рэсурсамі. Я ведаю тут пракурора ЗША, і яна імгненна прыцягне вас да адказнасці».
  «Ці магу я. . . Ты супраць?» Ён паказаў на тэлефон і сказаў: «Прывітанне. Мышка, гэта Джэйк. Што вы знайшлі?»
  «Прывітанне, містэр Герон».
  Кармэн ашчацінілася. Герон не проста прабіваўся, ён арганізоўваў пераварот.
  «Яго завуць Алекс Джорджыа», - сказаў Маўс. «Мяркуючы па ўсім, ён гандляр зброяй на чорным рынку ў той частцы Рыверсайда. І вы мелі рацыю, тысяча дзвесце - гэта цана халоднай зброі без серыйнага нумара.
  Кармэн змоўкла, прыслухоўваючыся.
  Герон спытаў: "А як наконт электронікі?"
  «Вы таксама маеце рацыю. Я патэлефанаваў у аддзел алкаголю, тытуню і агнястрэльнай зброі, і ASAC адрапартаваў, што ім ніколі не ўдалося зацягнуць Джорджыа ў справу аб сур'ёзным злачынстве, таму што яго тэлефоны і ўліковыя запісы на кампутары занадта абароненыя. Я выкарыстаў слова, якое вы сказалі мне сказаць, і ён засмяяўся і сказаў: «Менавіта так».
  Герон сказаў: «Праведны».
  «Так, коды на ўсіх яго прыладах былі цалкам справядлівымі. У мінулым яны спрабавалі даслаць агентаў пад прыкрыццём для ловушкі, але ён так і не зачапіўся. Гм, Кармэн. Усё ў парадку?»
  «Гэта нармальна. Напішыце мне гэты адрас Джорджыа».
  «Ён пераехаў на новае месца — таксама ў даліну Марэна. ATF адсочвае гэта. Я дашлю яго, як толькі атрымаю адказ. Павінна быць у любы час».
  «Абавязкова дашліце мне . Толькі я».
  «Будзе рабіць. А Кармэн? Бос хоча, каб вы былі тут».
  «Скажы яму, што я іду. І дзякуй, Мышка. Добрая праца».
  Герон пачаў: «Цаніце ваш...»
  Яна адключылася, перш чым ён паспеў даць яе памочніку дадатковыя заданні.
  Яны глядзелі адзін на аднаго некалькі секунд і адначасова адарваліся.
  Кармэн адчыніла замок. «Сядайце ў ебаную машыну».
  Ён залез, паставіў на падлогу сумку з рэчамі, зачыніў дзверы і зашпіліў.
  Яна ўключылася ў затор, усё яшчэ раздражняючыся. «Ці не збіраецеся вы адмяняць свой Uber?»
  «Ніколі не званіў. Я ведаў, што ты вернешся».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 16
  Фэлоў ведаў адказ яшчэ да таго, як задаў пытанне. «У вас ёсць гарантыйны нумар, Эмілі?»
  — Не, — пачуўся голас з другога канца провада. «Але мне гэта не трэба. Я ведаю свае правы. Вы паспрабуеце сказаць, што ў мяне яго няма, каб вы не маглі мне дапамагчы». Яе рэзкі голас працяў ягоныя вушы, як наждачная папера па шурпатым дрэве.
  Эмілі была адной з такіх кліентаў, якіх у сацыяльных сетках часам называюць «Карэнс».
  Седзячы ў сваім зручным стале ў сваім імправізаваным падвальным офісе, Фэлоў ветліва адказаў: «Няма праблем, Эмілі. Я шчаслівы паглядзець. Як тваё прозвішча?»
  «Навошта мне гэта табе аддаваць?»
  «Мне трэба ведаць, якая ў вас гарантыя».
  Цішыня на імгненне.
  «Хэлкомб».
  «Дзякуй за гэтую інфармацыю, Эмілі. Пакуль я шукаю, чаму б вам не сказаць мне, у чым праблема?»
  «Мая посудамыйная машына зламалася. Дзень салодкага шаснаццацігоддзя маёй дачкі!»
  «Мне шкада, што ў вас узнікла праблема з адным з нашых прадуктаў, Эмілі».
  «Вы не шкадуеце ».
  «А, вось ваш запіс. Баюся, гарантыя скончылася».
   Здавалася, яна была падрыхтавана да гэтай навіны. «Гэта не мая віна. Мне ніхто не казаў, што гэта скончыцца».
  «Ну, Эмілі, здаецца, у мінулым сакавіку мы патэлефанавалі і пакінулі паведамленне аб падаўжэнні».
  «Гэта хлусня. Ніхто ніколі не званіў».
  «Прабачце за непаразуменне, Эмілі. Але я баюся, што цяперашняй гарантыі няма».
  «Вось і ўсё. Я хачу кантралёра».
  «Вядома, Эмілі. Я цябе перавяду».
  Ён пераадрасаваў лінію іншаму аператару кол-цэнтра. Яны па чарзе выдавалі сябе за кіраўнікоў, якіх у сэрвісным аддзеле кол-цэнтра кампаніі не было, прынамсі, тых, хто б размаўляў са скаргамі кліентаў. Ён лічыў, што гэта датычыцца амаль усіх спажывецкіх карпарацый на Зямлі.
  Фэлоў апрацаваў яшчэ некалькі званкоў, потым зрабіў перапынак.
  Ён адцягнуўся.
  Сутыкненне з Селінай ускалыхнула яго.
  Ён быў расчараваны.
  Што яшчэ больш важна, Push застаўся незадаволеным.
  І калі Push не быў задаволены, што ж, гэта была праблема.
  Ён выпіў чарговую скрынку соку і падумаў пра Штуршок, успомніўшы, як упершыню расказаў іншай душы пра сілу, якая рухала ім.
  Чатыры гады таму ў кабінеце псіхіятра ў Санта-Моніцы доктар Стылман спытаў яго: «Дэнісан, як ты гэта называеш?»
  Пытанне збянтэжыла яго. «Як я называю?»
  «Імкненне дзейнічаць фізічна, каб зняць напружанне, унутраны боль. Як пачасаць сверб або пацерці хворы зуб. «Некаторыя людзі называюць гэта сваім жаданнем з вялікай літары «U», - растлумачыў доктар Стилман. «Некаторыя называюць гэта сваім «праклёнам». Тыя, хто менш тонкі, але больш навуковы, называюць гэта сваім «прымусам».
  «Ой. Штуршок. Я называю гэта Push».
  «Націскайце», — паўтарыў доктар Стылман і выглядаў задаволеным.
   Дэнісан Фэлоў, які меў доўгую гісторыю працы з псіхіятрамі, даведаўся, што ўспышка адабрэння падчас сеансу каштуе столькі ж, колькі капейка ў жолабе.
  «Гэта добры тэрмін для гэтага», - працягнуў доктар Стылман. «Быццам унутры вас ёсць нейкая сутнасць, якая актыўна прымушае вас нешта рабіць».
  «Правільна».
  Доктар Стылман быў менш за шэсць футаў, але шырокі. На ім былі шэрыя штаны, белая кашуля і светла-блакітная спартыўная куртка, якая не зашпільвалася, нават калі ён стараўся. Твар у яго быў лагодны, твар тэледоктара. І ў яго была старанна падстрыжаная казліная барада. «Калі вы ўпершыню даведаліся пра Push?»
  «Здаецца, калі мне было каля дванаццаці».
  Думаю пра сярэднюю школу, пра Катрыну.
  За трэнажорнай залай.
  Яе кроў. Шмат чаго.
  «Вы змагаліся супраць Push усе гэтыя гады. Напэўна, гэта так цяжка».
  Калі б чалавек толькі ведаў. . .
  «І ўсё, што вы хочаце, каб гэты сверб знік. Каб штуршок спыніўся».
  Гэта быў яго пяты сеанс з доктарам Стылманам, і, нягледзячы на яго цынічную думку імгненнем раней, ён — можа быць — пачынаў цяплей ставіцца да гэтага чалавека.
  Доктар Стылман доўга глядзеў на яго, не выяўляючы больш эмоцый, чым дэманстраваў сам Фэлоў. Доктар думаў, што ён безнадзейны выпадак? Усе астатнія прыйшлі да такой высновы.
  Але тут доктар Стылман усміхнуўся. Ён напісаў імя і адрас на бланку з рэцэптамі. Ён штурхнуў яго наперад. «Ідзі да яго. Ён спецыяліст».
  Вусны Фэлоў сціснуліся. Яму было дваццаць шэсць гадоў, і ён больш за дзесяць гадоў змагаўся з Пушом і яго няспыннымі інструкцыямі рабіць балюча і балюча і балюча. Гэта было знясільваюча.
  Ён зірнуў на імя. Чарльз Бенедыкт.
  «Ён добры чалавек. Ён дапамагае людзям, калі традыцыйная тэрапія не дапамагае».
  «Вы хочаце сказаць, што мне патрэбен тэрапеўт у апошняй інстанцыі?»
   «Не, Дэнісан, я кажу, што табе патрэбны спецыяліст. Вось і ўсё”.
  «Я падумаю».
  «Гэта ўсё, што я магу спытаць».
  На наступны дзень, пасля вельмі прыемнага і спакойнага наведвання цудоўнага павільёна павукоў у Музеі прыродазнаўства Лос-Анджэлеса, Фэлоў імпульсіўна паглядзеў на паперку, якую даў яму доктар.
  Спецыяліст . . .
  І ён патэлефанаваў гэтаму Бенедыкту і прызначыў сустрэчу.
  Ніколі не разумеючы ў той час, што наступствы будуць. . . ну, «пасля» было вялікім заніжэннем.
  І яму, і, як аказалася, самому пану Бенедыкту.
  Цяпер ён прымусіў сваю ўвагу вярнуць сваю задачу ў спальні офіса дома ў Анахайме. Вяртаемся да гарнітуры і кампутара.
  Фэлоў наўрад ці меў патрэбу ў 22,50 долараў у гадзіну, якія яму плаціла кампанія American General Appliance, каб адказваць на пытанні аб гарантыі. Але была прычына, па якой ён падпісаўся на няпоўны працоўны дзень і працаваў з дому.
  Кампанія сабрала шырокую базу дадзеных аб сваіх кліентах - у асноўным вынік збору дадзеных штучнага інтэлекту. Ён мог шмат чаго даведацца пра такіх людзей, як Эмілі Хэлкомб, якой здрадзіла посудамыйная машына, 25458 Arroyo Verde Court, Лос-Анджэлес. Ён мог бачыць, ці набыла сям'я сабачы корм для патэнцыйна небяспечнага абаронцы сядзібы.
  Калі яна ці яе муж набылі зброю або боепрыпасы.
  Калі праца яе мужа можа запатрабаваць ад яго паездак.
  Калі б яны інвеставалі ў сістэму бяспекі, і калі так, то якога тыпу?
  Іншымі словамі, яго праца давала яму ўсю адпаведную інфармацыю, неабходную для прыняцця абгрунтаванага рашэння аб тым, ці варта ёй наведваць.
  Эмілі паспяхова прайшла тэст. Ён дрыжаў ад чакання, з нецярпеннем чакаючы магчымасці правесці з ёй гадзіну-другую разам з клейкай стужкай і лязом.
  Дэнісан Фэлоў не меў пачуцця гумару. Але ён цаніў іронію і тое, наколькі разумна было б выразаць лічбу, якую выкарыстала Эмілі націскаць кожны нумар на сваім тэлефоне, выконваючы інструкцыі аўтаматызаванай сістэмы.
  Націсніце 3, каб падключыцца да нашага сэрвіснага аддзела. . .
  Якая вясёлая думка.
  Малюючы малюнак на нататцы, на якім намалявана Эмілі без пальца, яе кроў і слёзы цякуць каскадам, ён адсканаваў бланкі дадзеных пра яе.
  Небарака.
  У якой было каля сарака хвілін бязбольнага спакою, пакуль ён не пачаў на яе.
  Менавіта столькі часу спатрэбіцца Фэллоу, каб дабрацца да двухпавярховага дома Эмілі Халкомб у даліне Сан-Фернанда, куды, паводле сацыяльных сетак, яна толькі што вярнулася з заняткаў ёгай у сераду.
  Фэлоў аж слінацёк ад чакання. Штуршок быў падобны на сабаку, нацягнутую на ланцуг.
  Ён адправіў смс дырэктару кол-цэнтра, каб сказаць, што бярэ выхадны.
  Мужчына адказаў сваім адабрэннем. Быў доўгі спіс фрылансераў, такіх як Фэлоў, якія працавалі дома. Адна з прычын, чаму яму так падабалася праца. Ён мог узляцець, калі захоча.
  І дамагаўся таго, чаго хацеў.
  Ці хто заўгодна.
  Ах, Эмілі. . .
  Ён сабраў нож для філіроўкі, пісталет, які набыў на выпадак надзвычайных сітуацый, вінілавыя пальчаткі і іншыя прадметы гандлю з верхняй скрыні патрапанага камоды.
  Але калі ён збіраў камплект, атрымаў тэкст. З паведамлення здавалася, што ў Эмілі ёсць яшчэ некалькі гадзін на Божай зялёнай зямлі.
  Ёсць праблема. Будзь на месцы праз трыццаць хвілін.
  Фэлоў хвіліну глядзеў на экран.
  Ён не быў шчаслівы, Штуршок не быў шчаслівы. Але калі гэты канкрэтны адпраўнік выявіў праблему, гэта было разумна, не, жыццёва важна паставіцца да яго сур'ёзна.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 17
  Кармэн Санчэс адчула блізкі выбух.
  Яе бос, звычайна спакойны, як вясновы ветрык, здавалася, падняў крывяны ціск да ўзроўню інсульту.
  «У апошні раз, калі мы размаўлялі, ты збіраўся быць целаахоўнікам сваёй сястры. Цяпер вы, што? Ведаючы справу, мы ўжо вырашылі, што вы — і таму мы — не маем юрысдыкцыі?»
  Яна была падрыхтавана. «Каб абараніць яе як мага лепш, я проста хацеў выкласці некалькі фактаў».
  Ён кпіў. «А ў якім сусвеце вы думалі пра оптыку ўцягвання грамадзянскага насельніцтва ў расследаванне забойства?»
  «У мяне не было выбару, сэр». Яна адмовілася адступаць. «Няма федэральных рэсурсаў». Рызыкоўна казаць, бо менавіта ён адмовіўся іх даць. Такім чынам, яна змякчыла гэта: «І Рыверсайд не нарошчваў».
  Не стрымліваючы гневу — ледзьве — ён паказаў на манітор, які ляжаў на крэдэнцы каля яго стала. «Вы прымусілі гэтага Герона патэлефанаваць вашаму памочніку і запытаць інфармацыю?»
  Такім чынам, ён даведаўся пра ўдзел гэтага чалавека. Гэта засталося б па-за радарам, калі б Герон не прыцягнуў Маўса. Яна патэлефанавала камусьці з BATF, які, несумненна, патэлефанаваў Уільямсану, каб праверыць статус Маўса, перш чым раскрыць інфармацыю пра стралка з даліны Марэна.
  Тут міннае поле.
   І, як і ў выпадку з сапраўднымі мінамі, лепш за ўсё было абыйсці бокам.
  «Я маю справу з няпростай сітуацыяй, сэр».
  Чаму Герон рушыў наперад без яе ведама і згоды?
  Гарачая галава. Нецярплівы.
  Яе таксама так называлі, але яна ніколі не дазваляла гэтым якасцям выводзіць сябе за межы правілаў. Яго промах паставіў Кармэн на гарачае месца. Яна не магла растлумачыць, што просьба паступіла ад яго аднаго, не прымусіўшы яго арыштаваць, таму ёй прыйшлося вытрымаць жаданне задніцы, якое яна збіралася перадаць яму. З цікавасцю.
  "Я зарэгістраваўся ў Якабі Герона", - сказаў Уільямсан. «Цалкам характар».
  «Што б ні здарылася ў мінулым, доктар Герон — вядомы эксперт. Таму я і патэлефанаваў яму. І ён дасягнуў вынікаў, калі мясцовыя не змаглі. Гэта з-за яго мы падказалі наводчыку. Каго я сапраўды павінен праверыць...
  «Я не скончыў».
  «Не, сэр. Heron таксама можа атрымаць доступ да аднаго з самых хуткіх суперкампутараў у свеце. Выконвае адзінаццаць базіліёнаў вылічэнняў у секунду ці што-то».
  «Вы думаеце, што ў нас няма суперкампутараў?»
  Магчыма, іх абсталяванне не спраўлялася, інакш Аруба ўзламала б іх . Яна падняла рукі ў абяззбройваючым жэсце. «У мяне не было варыянтаў». Гэта азначае, што адмова Уільямсана прымусіла яе шукаць старонняй дапамогі.
  «У гады майго каледжа тое, што вы рабілі, называлася канчатковым прабегам. Добра тады. Зараз не ў парадку».
  «Так, сэр».
  Прайшло доўгае імгненне.
  - Джакабі, - прамармытаў Уільямсан. «Што гэта за імя? Ён узламаў некаторыя сакрэтныя файлы, і, здаецца, вы двое выявілі патэнцыйнага серыйнага забойцу. Віншую. Наша размова раней: Рыверсайд не дастаткова мускулісты для вас? Добра, я патэлефаную ў SAC у мясцовым офісе Бюро, і яна адкрые файл».
  Сваю аргументацыю яна падрыхтавала загадзя. «І гэта будзе зусім няправільны падыход».
  Ён скрыжаваў свае масіўныя рукі. У гэтым выпадку жэст не быў абарончым рухам мовы цела. Гэта было чыста напорыста, калі не палохаць. «Растлумачце».
  «Пры іншых абставінах — так. Але не тут. Бюро прызначыць агента па справе. Яны прачытаюць мае файлы, потым прывядуць паліцыю Сан-Дыега і шэрыфа акругі Рыверсайд. Агенту спатрэбіцца каля тыдня, каб паскорыць абодва расследавання. Тым часам аддзел паводніцкага аналізу правядзе псіхааналіз суб'екта з выкарыстаннем крымінальнага і геаграфічнага прафілявання».
  «Я не бачу праблемы».
  «Час, няма часу», - выпаліла яна. «Мы павінны рухацца хутка ». Потым загадала сабе, іранічна, затармазіць. «Пакуль усё гэта адбываецца, загіне яшчэ больш ахвяр». Калі ён скептычна падняў бровы, яна дадала: «Паміж першай і другой атакай быў толькі адзін дзень». Яна апярэдзіла яго наступнае пытанне. «І, так, я лічу, што Сан-Дыега быў першым, таму што мы не знайшлі нічога падобнага ні ў NCIC, ні дзе-небудзь яшчэ. Гэта кажа мне, што наш хлопец толькі пачынае, і не будзе доўгага перыяду астуджэння, перш чым ён зноў ударыць».
  «Давайце на секунду скажам, што вашы здагадкі правільныя. Мы ўвесь час вяртаемся да таго, што HSI не мае юрысдыкцыі. Гэта не мяняецца толькі таму, што вы гэтага хочаце».
  Зараз самае складанае.
  Яна ўважліва паглядзела на яго. «Праект Х».
  Ён міргнуў вачыма. Праз імгненне — падчас якога яе сэрца моцна калацілася — ён сказаў: «Ступай асцярожна, Санчэс».
  Але часам у гэтай справе, у гэтым свеце , вы не маглі.
  Яна сказала: «Добра, я дакладна не ведаю, што гэта такое. Але вы далі намёкі. Хіба вы не маеце на ўвазе гэтага суб'екта? Можа быць, Вызначэнне нацыянальнай бяспекі ў DHS занадта вузкае. Вы хочаце пашырыць яго. Каб быць больш. . . творчы».
  Тэарэтычна HSI прызначаўся для расследавання транснацыянальных суб'ектаў і схем. З таго, што пачула, яна здагадалася, што Уільямсан лічыць, што фраза ў назве парасонавай арганізацыі «Homeland Security» павінна быць кіруючым прынцыпам HSI: абарона грамадзян незалежна ад таго, паходзіць пагроза з чужой краіны.
  Хваля гневу - на тое, што яна адкінула яму яго ўласную таемную ініцыятыву - пракацілася па яго твары.
  Чорт.
  Але потым супакоіўся. «Я не згодны, не адмаўляю. Аднак я збіраюся задаць вам яшчэ адно пытанне. Ці думалі вы, што гэта яшчэ азначае?»
  Ой
  Яна сказала: «Калі будзе перамога, калі я злажу суб'екта, гэта добра для праекта. Калі будзе страта - калі я аблажаюся - гэта можа ніколі не зрушыцца з месца».
  Што магло фактычна змарнаваць шэсць месяцаў жыцця яе боса і пазбавіць яго шанцаў на прасоўванне па службе.
  «Уважліва, Санчэс». Ён адхіснуўся, разважаючы.
  Кармэн адчула пачуццё адчаю. Маўс адправіла ёй смс з новым адрасам нелегальнага гандляра зброяй. Гэта была адзіная падказка, і яна павінна была дабрацца туды.
  Яна падвоілася. «Паглядзіце, наколькі далей справа зараз, чым гадзіну таму. Цвёрдае лідэрства».
  «У вас не хапае нават на ордэр на ператрус».
  Загадкавы тэкст на тэлефоне суб'екта быў пераканаўчым, але яна пагадзілася, што ён не адпавядае юрыдычнаму вызначэнню верагоднай прычыны. Суды паставілі высокую планку для ўварвання ў дом чалавека з мэтай перакопвання яго асабістых рэчаў. Былі, аднак, і іншыя варыянты.
  «Трохі разведкі маглі б вырашыць гэтую праблему».
  «Хочаш паставіць вочныя яблыкі на месца?» - сказаў ён. «Выкаціце смецце?»
  Нішто не перашкаджала агенту або афіцэру сачыць за чыімсьці домам, калі яны назіралі з публічнага месца. І ўсё, што было выкінута ў сметніцу, лічылася пакінутай маёмасцю — сумленнай гульнёй на рабаванне.
  «Калі я ўбачу доказы злачынства навідавоку, мы атрымаем ордэр. Калі не, мы знойдзем іншы шлях. Але мы павінны рухацца хутка. Ён мог...
  «Сядзьце, Санчэс. Вы на краі крэсла. Ты вось звалішся».
  Яна села назад.
  «Нават калі я пагаджуся з вашым нізкім меркаваннем аб хуткасці Бюро, гэта не мае нічога агульнага з вашым цывільным».
  Яна зразумела, што прысутнасць Герона можа быць такой жа вялікай пагрозай для Праекта X, як тое, што апаненты ў Вашынгтоне могуць бачыць у тым, што аддзел нацыянальнай бяспекі HSI перавысіў сваю юрысдыкцыю. Гэтаму клопату яна не магла супрацьстаяць.
  Уільямсан яшчэ раз зірнуў у акно на зорнае адлюстраванне докаў і карабельных агнёў. Кожны колер, які толькі можна ўявіць. Снатворнае.
  Праз пяць секунд ён сказаў: «Я хачу пагаварыць з гэтым хлопцам».
  На прамую сустрэчу яна не таргавалася. Хто ведаў, што Чапля можа сказаць ці зрабіць? «Сэр, я магу сказаць вам усё, што вам трэба ведаць пра...»
  Масіўны ўказальны палец мужчыны тыцнуў у дамафон. «Правядзіце доктара Герона».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 18
  Павукападобныя бясконца цярплівыя.
  Якасць, якой Дэнісан Фэлоў не падзяліўся з істотамі.
  Ні ён, ні Пуш.
  Пакуль ён чакаў у кабінеце ў сваёй спальні сустрэчы з чалавекам, які напісаў яму паведамленне, каб папярэдзіць аб «праблеме», ён ляжаў на ложку, гледзячы на кроквенную столь. Рамэа ўпарта працаваў, ствараючы павуцінне ў куце, каб спакусіць Джульету, не падазраючы, што яна спарваецца з ім, а потым з'есць яго. Фэлоў лічыў, што дзяўчына, якая выжыла, каб зноў забіць, зрабіла б больш здавальняючы канец п'есы Шэкспіра (без канібалізму, вядома).
  Эмілі Халкомб, дама з закончылася гарантыяй, хутка будзе дома.
  Верагодна, пасля вяртання з ёгі яна некаторы час застанецца адна. Душ, кава, электронная пошта. . .
  Якой бы доўгай ні была затрымка да наведвання Эмілі, Дэнісан Фэлоў пераканаўся, што штуршок быў задаволены.
  Ён павінен быў.
  Ён падняўся з ложка і зняў з камоды нож. Ён выняў яго з похваў. Былі выдатныя ляза, якія складаліся і зачыняліся. Але для працы, якую ён планаваў з Эмілі, ён аддаў перавагу фіксаванаму лязу. Гэты дзесяціцалевы кухонны нож быў ідэальнай даўжыні для сучаснага бізнесу. Ён выпрабаваў гэта на сваім вялікім пальцу. У выніку раздаўся лёгкі хрып. Ён узяў пустую керамічную кружку са стала побач з камп’ютарам і, перавярнуўшы яе, пацёр лязо лязом. кругавымі рухамі па неапрацаванай фарфору на ніжнім краі. Як тачылка для нажоў за сто долараў.
  Пасля некалькіх удараў адточвання ён правёў яшчэ адзін тэст, лёгка разразаючы паперу. Яго стандарт для дыез.
  Потым ён пачуў шум уласна ў склепе.
  Гэта быў тэкставы тэкст за паўгадзіны раней?
  Ён ступіў праз дзвярны праём і выявіў, што не, гэта быў нехта іншы. Полі, мужчына прыкладна на восем гадоў маладзейшы, сядзеў перад камп'ютэрнымі маніторамі ў далёкім канцы галоўнага падвальнага памяшкання і гуляў у шутэр ад першай асобы.
  Калі яны ўпершыню сустрэліся, Полі растлумачыў, што яго мянушка - гэта скарачэнне ад Напалеон, яго законнага імя. Пазней Фэллоу даведаўся, што сапраўдная прычына, па якой іншыя называлі яго Полі, - гэта яго блізкае падабенства да жука-валянкі.
  «Эй, чувак», — сказаў Полі, вітаючыся. «Я думаў пра новую гульню, якую яны павінны зрабіць. «Кліч Дудзі ». Замест куль угадайце, што вы страляеце?»
  Фэлоў глядзеў, як Полі засунуў руку ў скрынку талісманаў і засунуў кулак сабе ў рот. З агідай Фэлоў зноў быў уражаны тым, наколькі Полі нагадваў пульхную, плывучую, пражэрлівую істоту, якая была сапраўднай крыніцай яго мянушкі.
  Вобраз, які проста ніколі не знік.
  Полі пранізліва хмыкнуў, знішчаючы серыю аватараў у гульні. Ён перастаў страляць дастаткова доўга, каб крыкнуць Фэллоу: «О, так, гэтыя два хлопцы прыйдуць пазней. Каб вы ведалі».
  «Чувакі?» — спытаў Фэлоў.
  «Так, Трэй і Дубі», — сказаў Полі, відаць, пад уражаннем, што Фэлоў хацеў ведаць, хто гэтыя два чалавекі, а не тое, чаму гэта ідыёцкае слова было выкарыстана для іх апісання. «Я казаў вам пра іх раней. Яны крутыя».
  Ах, класныя хлопцы . . .
   Гук крокаў па лесвіцы прыцягнуў яго ўвагу да пары падцягнутых загарэлых ног, якія павольна спускаліся з кухні.
  Гэта была маці Полі.
  Калі яна ступіла на падлогу, жанчына праігнаравала сына. Замест гэтага яна звярнулася да Фэлоў сваім хрыплым голасам альта. «Дэнісан».
  Джэніфер было каля сарака, але яна магла сысці за жанчыну на дзесяць ці дванаццаць гадоў маладзейшую - не тое каб яна, здавалася, хоць трохі клапацілася пра такія рэчы. Высокія скулы, распушчаныя каштанавыя валасы, постаць, падобная да пясочных гадзін на тулаве чорнай удавы.
  І той голас.
  Сёння яна апранула ружовы топ з спандэксу і пацёртую чорную джынсавую спадніцу з срэбным поясам на ланцужку. Ніколі панчохі. Высокая жанчына, нават калі была басанож, аддавала перавагу чорным лакіраваным туфлям на двухсантыметровым абцасе. Яны з Фэлоў былі вочы ў вочы.
  Яна несла тры скрынкі з сокам і дзве бутэлькі вады па дванаццаць унцый.
  «Як ты сябе адчуваеш?»
  Мінулай ноччу, вярнуўшыся сюды з аўтобуснага прыпынку казіно ў Чайнатауне, ён падняўся наверх і пастукаў у дзверы яе спальні, папрасіўшы абязбольвальнае для нагі. Яна перакапала поўную аптэчку і дала яму ўсё неабходнае.
  "Жорсткі", сказаў ён. «Але гэта нармальна».
  «Яшчэ лекаў?»
  «Не».
  «Вады?»
  Ён працягнуў руку, каб прыняць прапанаваную бутэльку. Джэніфер выконвала ролю мамы прытона, папаўняючы закускі і напоі для «прытонаў», пажартавала яна, двайны каламбур: падвал і яго імя.
  Дзверы на заднім двары рыпнулі, адрываючы яго думкі ад пальцаў Джэніфер, Полі і Эмілі Хэлкомб. Увайшоў мужчына гадоў трыццаці, апрануты ў пашыты чорны касцюм і белую кашулю.
  Гэта быў тэкставік.
  Худы і вузкатвары мужчына меў залізаныя валасы чорнага колеру, якія жудасна кантраставалі з яго бледным колерам твару. Ён насіў тоўстыя акуляры ў круглай аправе, якія адценнем і бляскам падыходзілі да яго валасоў. Не ўсміхаючыся, ён аглядаў пакой, пакуль яго позірк не спыніўся на Полі, які, здавалася, курчыўся ад пільнай увагі.
  Полей спыніў гульню, не захаваўшы яе, і хутка ўстаў на ногі.
  - Крошкі, - сказаў навічок.
  Полі выхапіў балончык са сціснутым паветрам і здзьмуў працоўную станцыю.
  «Цяпер сыходзь».
  «Вядома, я мяркую». Ён знік на лесвіцы. Джэніфер, здавалася, пацешыла паспешлівае адступленне сына. Яна з усмешкай кіўнула чалавеку, які толькі што ўвайшоў. Ён павітаўся з ёй гэтак жа — без усмешкі. Яна пайшла, цягнучы за сабой Полі на першы паверх.
  Чалавек падняў падбародак, бязмоўна загадваючы Фэлоў чакаць.
  Абражаны Фэлоў кінуў на яго позірк, але, нягледзячы на тое, што нож і пісталет былі цяжкімі ў яго кішэнях, і ён быў большы за чалавека ў касцюме, ён адчуў дзіўнае пачуццё бяссілля.
  І таму ён чакаў.
  Мужчына акуратна павесіў свой пінжак на вешалку і паставіў яго на вешалку каля лесвіцы, перш чым накіравацца да кампутарнай станцыі. Ён сеў, выключыў усе тры камп'ютэры і пачысціў клавіятуры спіртавым балончыкам, быццам у папярэдняга карыстальніка была заразная хвароба. Затым ён перазагрузіўся.
  Вокамгненна, яго пальцы танцавалі па цэнтральнай клавіятуры.
  Пальцы . . .
  Фэлоў падумаў пра Эмілі. Штуршок падштурхнуў.
  Цярпенне, - падумаў ён.
  Штуршок праігнараваў яго.
  Не адрываючыся ад клавіятуры, худы чалавек сказаў: «Значыць. Апошняя ноч. Вы страцілі тэлефон». Голас у яго быў нізкі, але па-мужчынску мяккі. Гэта зрабіла яго жудасным. «Вы думаеце, што ў кагосьці ёсць?»
  Фэлоў вырашыў не тлумачыць і не ўдакладняць, што можа быць вытлумачана як прыкмета слабасці. «Так».
  «Хм».
   Чалавека звалі Трыстан Кейн, але звычайна ён быў вядомы пад сваім інтэрнэт-псеўданімам: FeAR-15, апошнія літары і лічбы — штурмавая вінтоўка — паўтараючы яго любоў да шутэраў ад першай асобы. Скарочана «FeAR».
  «Ён ёсць у паліцыі?» — спытаў FeAR.
  «Мы павінны так лічыць». Гаворачы, Фэлоў пачуў трывогу ў сваім голасе. «Але вашы праграмы шыфравання? Вы сказалі, што яны былі. . .”
  FeAR перастаў друкаваць і адкінуўся назад, гледзячы ў чорную столь. У адрозненне ад Фэлоў, шкельцы яго акуляраў былі сапраўдныя. Правядзенне васьмідзесяці гадзін у тыдзень, гледзячы ў экран кампутара на працягу дваццаці гадоў, павінна было паўплываць на вашы палачкі і колбачкі.
  FeAR быў апанаваны ўласным Push. Яго не было ў тым, каб назіраць, як чыёсьці жыццё сыходзіць крывёй, або выдаляць прыдаткі. Ён валодаў іншай сілай, здзяйсняючы кібератакі, якія немагчыма прасачыць, а затым ператвараючы сябе ў біты і байты, якія знікалі ў эфіры.
  Гэтыя навыкі прымусілі яго пахваліцца, што ён «больш усемагутны, чым Бог».
  Хаця, падумаў Фэлоў, няўжо ўсемагутны не такі магутны? Але вы ні за што не выклікалі FeAR . Не, калі б вы былі разумнымі.
  Праз імгненне хакер напаўпра сябе сказаў: «Я выкарыстаў два алгарытмы. Першай была база Blowfish і Міністэрства абароны. Можна парушыць, але я б паставіў гэта на восьмы ўзровень. Другі, для вашых паведамленняў? Гэта было справядліва. Лепш, чым Signal. Маё ўласнае стварэнне. На аснове схем хімічных формул. І я выкарыстаў ключавыя файлы. Аднак 1337 можа справіцца з гэтым».
  Фоллоу прарэзаў тэхнабалбатню, якая самаўсхваляе сябе. «Мог нехта ўзламаць гэтую праклятую рэч ці не? А што такое 1337?»
  «Я табе перакладу», — сказаў FeAR, нібы размаўляючы з кімсьці асабліва цьмяным. «Хакера сусветнага ўзроўню, як мяне, называюць «элітай». Тэрмін быў скарочаны да «хай». У hack-speak літары замяняюцца лічбамі, якія нагадваюць іх. 1 для L, дзве 3s для Es і 7 для T.» Ён скончыў з перабольшанай цярплівасцю. «Зразумеў?»
  Саркастычныя словы вярнулі Фэлоў у цёмнае месца. Успамін, які нёс з сабой кулак у жываце і мышцы рук, якія станавіліся слабымі, як нітка.
   Што ты зрабіў на гэты раз, Дэнісан? Тэлефанавалі са школы. . .
  Але Фэлоў ужо не быў тым маленькім хлопчыкам. Ён нахіліўся і прамармытаў: «Я размаўляю па-ангельску. Я разумею англійскую».
  «Я тлумачыў, што дваццацігадовае дзіця-сцэнарыст не магло ўвайсці. Дзевяноста працэнтаў праваахоўных органаў не маглі ўвайсці — прынамсі, пару тыдняў. Але ёсць некалькі 1337-х. І з дастатковай колькасцю вылічэнняў грубай сілы? Гэта можна было зрабіць».
  Фэлоў уздыхнуў. Ён выдаліў усе паведамленні з тэлефона, акрамя аднаго.
  Такі, які мог прывесці туды, куды ён не хацеў, каб хто-небудзь ішоў.
  Ляск клавіш. «Калі б я ведаў, што ты неасцярожны, я б пабудаваў лепшую сцяну».
  «Вы ніколі не гублялі тэлефон?» Фолло адстрэліў.
  «Не», - роўна адказаў FeAR. «Я не».
  Насмешлівы гук выслізнуў з горла Фэлоў. Ён вярнуўся ў сваю спальню, сабраў астатняе рыштунак і нацягнуў куртку.
  На жаль, візіт да Эмілі Хэлкомб і яе каштоўных лічбаў прыйшлося адкласці.
  У яго была больш надзённая місія: ён, яго пісталет і толькі што завостраны нож павінны былі перамагчы любых элітных хакераў — ён адмовіўся выкарыстоўваць прэтэнцыёзны 1337 FeAR — да даліны Марэна.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 19
  Федэральныя агенцтвы звычайна прымусілі Джэйка Герона ўварвацца ў вобразныя вуллі - гэта было праўдай для ўсіх, хто разглядаў небяспеку ўварвання як прафесію, і ніхто не ўварваўся лепш, чым Вашынгтон, акруга Калумбія. Але калі б цаной допуску ў гэтую гульню быў час на гарачым месцы, ён бы ахвотна заплаціў гэта.
  Трэба прызнаць, што ён абышоў Санчэса і даручыў Маўсу правесці даследаванне. Часу было мала і трэба было гэта зрабіць, але ён зразумеў, што пёры ўскудлачаны.
  Ён скоса зірнуў на Санчэс, увайшоўшы ў кабінет яе кіраўніка. Здавалася, ёй было няёмка, і, магчыма, насамрэч курчылася.
  Ён ветліва круціўся, пакуль Санчэс знаёміла яго са сваім босам, а Джэйк падводзіў вынікі. Знешні выгляд можа быць падманлівым, але ён верыў, што аб гэтай канкрэтнай кнізе можна меркаваць па вокладцы. Пачынаючы ад ідэальнай брытвы афрыканскага крою Уільямсана, па даўжыні яго добра пашытага касцюма і заканчваючы бліскучымі чаравікамі, кожная дэталь гэтага чалавека казала пра дакладнасць і эфектыўнасць. І вочы. . . Ах, вочы Уільямсана бачылі ўсё.
  Першыя прывітанні давалі падказкі аб тым, якую рызыку ўварвання ўяўляў чалавек, з якім вы сустракаецеся. Джэйк многае мог зразумець па поціску рукі чалавека. Як і ўсе, ён пагарджаў разнавіднасцю ліпкай млявай рыбы, але некаторыя людзі - звычайна мужчыны - празмерна кампенсавалі свае ўяўныя недахопы хваткай, якая разбівае косці. Іншыя паспрабавалі гэты дурны трук, калі яны спрабавалі паказаць дамінаванне, круцячы сваю руку ў вышэйшую пазіцыю, перш чым вызваляючы. Гэтыя хлопцы маглі б таксама насіць шыльду на шыі з надпісам S MALL P ENIS .
  Хватка Уільямсана была цвёрдай, сухой і без непатрэбнага ціску. Упэўнены ў сабе.
  А тыя, хто меў упэўненасць, лепш за ўсё падыходзілі для ўварвання — калі яны былі так схільныя. Абарона, як правіла, хутка падала пад халодным, непахісным позіркам.
  Вялікі чалавек уважліва паглядзеў на Герона, перш чым той загаварыў. Затым ён прапанаваў: «Вы дапамагалі агенту Санчэс расследаваць напад на яе сястру. А цяпер гэтая іншая атака, забойства ў Сан-Дыега».
  «Правільна».
  «Вы атрымалі доступ да некаторых . . . складанае абсталяванне ў працэсе».
  «Гэта быў мой...» Амаль незаўважны паків галавой Санчэса спыніў яго на паўслове. Мабыць, яна не згадвала пра Арубу. “. . . мой выбар - знайсці адпаведную вылічальную магутнасць для сітуацыі. У нас, навукоўцаў, асабліва ў Сіліконавай даліне, ёсць найлепшыя перадавыя тэхналогіі».
  Праўдзівая заява, але цалкам агульная, у якой не згадваецца, хто карыстаўся суперкампутарам і ў якой далёкай краіне ён знаходзіўся.
  Уільямсан нахмурыўся. «Не мудруйце са мной, прафесар. Расследаванні канфідэнцыйныя. Любы, каго вы прыцягнеце да гэтага - нават для падбору лічбаў - гэта патэнцыйная адказнасць ".
  Бос зразумеў, што нехта павінен быць уцягнуты. Уільямсан падняўся на прыступку вышэй у ацэнках Джэйка - факт, які ён будзе мець на ўвазе ў далейшым.
  «SSA Уільямсан, — пачаў ён, змяняючы свой падыход, — агент Санчэс можа сказаць вам, што гэты злачынец унікальны. Мая сфера ведаў робіць мяне асабліва кваліфікаваным, каб дапамагчы знайсці яго».
  «Уварванне. Я прачытаў». Уільямсан кіўнуў галавой. «Цікава, што вы згадалі сваё паходжанне. Гэта апошняе, што я б згадаў на вашым месцы». Ён пастукаў па адным з аркушаў паперы перад сабой.
  Джэйк адмовіўся паказаць якую-небудзь знешнюю рэакцыю на рэзкую заўвагу. «Урадавыя файлы не заўсёды расказваюць усю гісторыю, праўда?» — запярэчыў ён.
  Вочы Уільямсана крыху звузіліся, перш чым ён рушыў далей. «Раскажы мне падрабязней аб гэтай так званай вобласці ведаў».
  «Кліенты наймаюць мяне, каб шукаць рызыкі ўварвання — лічбавага і фізічнага. Кампутарныя серверы і карпаратыўныя або дзяржаўныя аб'екты. Гэта называецца тэставаннем пяра. Пранікненне».
  «Як гэта працуе?»
  «Як гэта гучыць. Я ўзломваю кампутары сваіх кліентаў і ўрываюся ў іх штаб-кватэры, даследчыя цэнтры і дамы».
  «І вы крадзеце інфармацыю».
  «Правільна».
  Уільямсан іранічна сказаў: «А ты вярні».
  «Калі я гэтага не зраблю, мне не заплацяць».
  «І ты б сядзеў у турме».
  «Гэта таксама».
  Кантралёр уважліва агледзеў яго твар. «Мне цікава. Ці заўсёды вы знаходзіце ўразлівасць у кампутарах або будынках вашых кліентаў?»
  «Не. . . Я заўсёды знаходжу іх шмат ».
  «І ніхто з вашых кліентаў не быў так моцна зашпілены, як Форт-Нокс?»
  «Не. І, для запісу, нават Форт-Нокс не Форт-Нокс».
  «І гэты ваш асаблівы навык будзе карысны ў гэтым расследаванні, таму што... . . ?» Уільямсан пераследваў.
  Джэйк згадаў выснову, да якой яны з Санчэсам прыйшлі ў Сан-Дыега. «Гэты ваш суб'ект вінаваты ва ўварваннях - нападзе і забойстве. Першым крокам да аналізу злачынства з'яўляецца вызначэнне кропак патэнцыйнага ўварвання. Як адбіраліся і нацэльваліся ахвяры. Гэта прывядзе да матываў і, у канчатковым выніку, асобы злачынца. Нам трэба працягваць шукаць ІЦП. Яны там, і я магу іх знайсці. Гэта тое, чым я займаюся».
  Ён выкарыстаў займеннікі ад першай асобы як напамін пра важнасць яго далейшага ўдзелу.
   «Ёсць іншая праблема. Таксама незразумела, што менавіта ён задумаў. Ці з'яўляецца гэта ўварванне дзеля самога сябе, напрыклад, захапляльнае забойства, ці для садзейнічання іншаму злачынству? Я хачу гэта высветліць».
  «Але чаму з нашым агенцтвам? Вы можаце пайсці дапамагчы ў Рыверсайд або Сан-Дыега. Цяпер, калі гэта серыял, яны, напэўна, будуць тэлефанаваць у Бюро. Вашы навыкі тэставання пяра будуць перавагай. Вы кібер, яны кібер. Матч зроблены на нябёсах. Адпраўляйцеся на пошукі ІПП з Hoover-istas у сваё задавальненне».
  Прамае і ўпэўненае : «Не».
  Уільямсан кіўнуў галавой. Санчэс заварушыўся.
  Гатовы давесці сваю ўдачу да кропкі злому, Джэйк сказаў: «Я не буду працаваць з Бюро. Або хто-небудзь іншы». Ён кіўнуў галавой у бок Санчэса. «Толькі яна». Яго тон — і выраз — казалі, што гэта не падлягае абмеркаванню.
  Яе вочы прыжмурыліся, калі яна, відаць, спрабавала, як і раней, зразумець яго ракурс.
  Уільямсан, здавалася, выконваў свае ўласныя разлікі, разумеючы, што Джэйк не можа тварыць цуды, але ён можа дадаць значную каштоўнасць справе. Пагадзіўшыся з яго ўмовамі і выключыўшы Бюро, ён павінен будзе выдаткаваць палітычны капітал, каб даручыць Санчэсу працаваць з мясцовымі ўладамі, а ўсе астатнія федэральныя агенцтвы адыдуць на другі план.
  Або Уільямсан можа проста выцягнуць вілку і вярнуцца да іншых спраў, перадаўшы справу ФБР і мясцовым паліцыянтам.
  Напружанне ў пакоі гудзела, як трансфарматар падчас галалёдзіцы.
  Уільямсан па чарзе глядзеў на кожнага з іх. «Штосьці адбываецца паміж вамі?»
  Першым выступіў Санчэс. «Актыўная непрыязнасць, якая мяжуе з адкрытай варожасцю, - сказала яна і дадала, - але мы давяраем адзін аднаму».
  Дзіўны спосаб ахарактарызаваць іх адносіны. Ну, такая гісторыя была. . . складаная.
  «Я аддаю перавагу працаваць з тым, каму давяраю, чым з тым, хто мне падабаецца», — сказаў Уільямсан.
  «Няма небяспекі спадабацца, сэр», - запэўніў яго Санчэс.
  Тое ж самае.
  Потым дадала: «Я вазьму за яго адказнасць».
  Джэйку падалося, што яна гучала як дзіця, якое просіць шчанюка. Паабяцаў замяніць пажаваныя тэпцікі і пераканацца, што міскі для вады і дробак напоўнены.
  Вобраз яго забаўляў.
  Пасля чарговай доўгай паўзы Уільямсан жорстка ўтаропіўся на свайго агента. «Я ўсё яшчэ перадаю гэта ў Бюро». Ён падняў моцную руку, каб папярэдзіць яе пярэчанні. «Расслабцеся, агент Санчэс. Дай мне скончыць. Але перш чым зрабіць гэта, мне трэба больш фактаў. На дадзены момант мы ведаем дзярмо. Нам трэба знайсці. . .” Погляд на Джэйка. «Кропкі патэнцыйнага ўварвання».
  Санчэс хутка сказаў: «Я знайду іх, сэр, і абгарну іх бантам, каб даставіць у Куантыка».
  Грубы фасад Уільямсана растаяў. Відавочна, што паміж імі склаліся трывалыя адносіны. Чалавек, які працаваў адзін, Джэйк палічыў гэта — на момант — зайздросным.
  «Хоць раз, ты можаш гуляць добра?» — спытаў яе Уільямсан. «Я ўвесь час атрымліваю электронныя лісты ад CHP аб ліквідацыі Паўэла ў Махаве. Я павінен быў заплаціць за форму аператыўнай каманды, таму што ваш маленькі трук атрымаў, я цытую, «смярдзючы дзярмовы газ» на іх.
  Джэйк нават не мог здагадацца.
  «Не забаўляйцеся ніякай палітыкай або працэдурамі», — скончыў Уільямсан.
  — Не буду, сэр.
  Мабыць задаволены, Уільямсан зірнуў на свой камп'ютар, дзе, відаць, на поўным дысплеі была гісторыя жыцця Джэйка. «І ты, Чапля. Не парушайце ніякіх крымінальных кодэксаў».
  Джэйк не зрабіў бачнага выразу, акрамя неглыбокага кіўка, але ў думках ён уздыхнуў з палёгкай.
   Стратэгія апраўдала сябе. Падштурхоўванне Уільямсана з цвёрдым «Не» было менавіта тым тыпам паводзін, якога чакалі ад такога рэнегата, як ён. Што зняла падазрэнні старэйшага агента і Санчэса.
  І ніхто з іх не здагадваўся, якую памылку яны толькі што зрабілі. Ён быў занепакоены пытаннем аб алгарытме шыфравання хімічнай формулы. Уільямсан са сваімі пільнымі цёмнымі вачыма дапытваў яго наконт кодэкса і нейкім чынам выводзіў факт, які лічыў яго асабліва трывожным: што Джэйк Херан, чыста і проста, хлусіў Санчэсу пра гэта.
  «Парушаеце законы?» Ён прыняў нявінны выраз. «Не падумаў бы».
  Пры гэтым таксама чуючы ў думках яе ранейшыя словы.
  Мы давяраем адзін аднаму. . .
  Уільямсан буркнуў. «Месцы патэнцыйнага ўварвання, хм? Ну што, далей?»
  «Стрэлак», — сказаў яму Санчэс.
  Барытон вялікага чалавека мяжаваў з нецярпеннем, калі ён сказаў: «Тады цягніцеся ў даліну Марэна. Цяпер».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 20
  Яна выканала сваю частку здзелкі.
  Кармэн Санчэс заключыла здзелку з капітанам Дру Уэбстэрам з дэпартамента шэрыфа акругі Рыверсайд. Дайце мне клон тэлефона нашага суб'екта, і я падзялюся тым, што знайду.
  Па дарозе з Лонг-Біч сюды ў Марэна-Вэлі яна зрабіла менавіта гэта, надыктаваўшы Маўсу падрабязны электронны ліст для адпраўкі капітану, скапіраваўшы дэтэктыва Раяна Хола, пра зашыфраваныя паведамленні, якія яны ўзламалі, і верагодную сувязь паміж Спайдэр Татам Гаем і збраяносец Алекс Джорджыа.
  Больш за тое, яна зрабіла дадатковы крок, папярэдзіўшы яго, што заязджае на тэрыторыю Вэбстэра, каб весці назіранне.
  Ён не адказаў. Хол меў, але толькі для таго, каб папрасіць, каб яна паведаміла яму, што знайшла, перш чым дадаць, што ён толькі што правяраў Селіну і з ёй усё ў парадку.
  У любым выпадку гэта быў пераважны вынік. Яна хацела, каб сённяшняя аперацыя была нішчымнай, толькі яна і Герон. Большая колькасць цел толькі павялічыць рызыку таго, што Джорджыа можа даведацца пра іх прысутнасць і сысці на зямлю або спаліць доказы. Ці абодва.
  І пачніце здымаць, цалкам аўтаматычны рэжым.
  Такое было заўсёды.
  Праверка GPS.
  Яны знаходзіліся ў пяці хвілінах ад дома стралка.
   Некаторыя часткі даліны Марэна, у заходняй частцы акругі Рыверсайд, былі стыльнымі, некаторыя з камфортам сярэдняга класа. Гэты раён быў сціплым, складаўся з невялікіх аднапавярховых дамоў, многія з якіх можна было пафарбаваць свежым пластом фарбы — пастэльнай, у адпаведнасці з пераважнай каляровай гамай квартала.
  Яны ўбачылі жанчыну, якая бегала на супрацьлеглым баку вуліцы. Выгульшчык сабак трымаў ланцужок у адной руцэ і падсунуў пад другую руку ноўтбук, верагодна, ідучы ў кавярню на адкрытым паветры, каб папрацаваць на ўнутраным дворыку, а яго румяны ірландскі сетэр сядзеў ля яго ног або пыхкаў ваду з міскі ў большасці рэстаранаў у Каліфорніі ахвотна забяспечваюць патронаў з ікламі. Далей па тратуары дзве жанчыны пэнсійнага веку імчалі гэтай дзіўнай паходкай. Пара падлеткаў усталявала на тратуары імправізаваныя пандусы. Драўляныя дошкі, прымацаваныя да скрынь з малаком, не падыходзілі для практыкаванняў у скачках на скейтбордзе, але дзеці, відаць, былі гатовыя рызыкаваць некалькімі зламанымі косткамі ў пагоні за радасцю ў паветры.
  У яе ўспыхнула ўспамін аб Селіне, якая падышла да яе, плакала і паказвала невялікі ўчастак скуры, адсутнай пасля катастрофы на ролікавых каньках. Дзяўчына моцна абняла яе пасля таго, як апрацавала рану. Кармэн сілай прагнала памяць.
  Перш чым прыпаркаваць свой Suburban на суседняй вуліцы, яна аб'ехала вакол квартала, дзе жыў Алекс Джорджыа, стралок. На бардзюрах не было смеццевых бакаў, каб правесці рэйд, таму яна вылучыла месцы для іх, каб весці назіранне за яго домам без назірання.
  - Хадзем, - сказала яна Герону.
  Ён схапіў з задняга сядзення сваю сумку, і яны разам пакрочылі па вуліцы да мэтавага дома.
  «Нам давядзецца зліцца», - сказала яна.
  «Змяшаць? Вы купілі спартыўныя касцюмы і Nike?» — спытаў Чапля. Яны абодва былі апранутыя ў тактычную вопратку — чорныя джынсы і скураныя курткі, ён — карычневы, а яе — чорны.
  Ён выглядаў сур'ёзным. І яна меркавала, што тэставанне пяра прадугледжвае выкарыстанне розных маскіровак і змены касцюмаў.
  «Не. Я маю на ўвазе ўлівацца літаральна. У кустах». Яна паказала на групы жывых агароджаў, пасаджаных дзесяцігоддзі таму, каб людзі на тратуары не маглі бачыць унутры дамоў людзей. Цяпер неабрэзаныя і зарослыя, яны ўтварылі бар'ер, які закрываў рэзідэнцыю Джорджыа ад вуліцы і дамоў суседзяў. Верагодна, менавіта таму ён абраў гэтае месца, магчыма, не падазраючы, што густая зеляніна таксама схавае ўсіх, хто хоча падгледзець яго дом.
  Герон сказаў: «Змешванне ўключае ў сябе маскіроўку, каб выглядаць як супрацоўнікі або мясцовыя жыхары. Вы маеце на ўвазе MOPS. Мінімальна прыкметныя кропкі назірання». Яму відавочна спадабалася лістота. «Я кажу сваім кліентам, якія праходзяць тэсціраванне пяра, высякаць усе дрэвы і кусты на працягу ста ярдаў вакол іх установы, каб злавіць шпіёнаў».
  «Гарадскі выгляд, — з'едліва сказала яна. «Супрацоўнікі павінны вас любіць».
  Ён міргнуў, быццам канцэпцыя шчаслівых працаўнікоў была зусім чужой.
  Яна падняла тэлефон. «Пастаўце свой на вібрацыю. Трымайце яго. Як твой акумулятар?»
  «Дзевяноста працэнтаў». Ён адрэгуляваў званок і сунуў апарат ва ўнутраную кішэню курткі.
  «Спачатку мы правяраем, ці ёсць хто дома. Калі гэта Джорджыа, мы глядзім. Мне трэба злавіць яго ў любой правіннасці. Укормлены, штат, злачынства, правапарушэнне. Усё, што я магу выкарыстаць, каб прымусіць яго ідэнтыфікаваць нашага суб'екта». Яна паказала свой тэлефон. «Вось яго фотаздымак».
  Аднойчы ён зірнуў на несамавітага барадатага цёмнавалосага мужчыну, колер твару і касцяная структура якога сведчылі аб усходнееўрапейскіх каранях. Ён кіўнуў, калі завучванне было зроблена.
  Герон перабіраў сваю сумку з рыштункамі. «Я дастаўлю шкло спераду».
  Яна кінула на яго запытальны позірк.
  «Шкло. Тэрмін пяра для бінокля».
  Ён павярнуўся, і яна схапіла яго за руку. «Знайдзіце дзірку ў жывой загарадзі, праз якую вы бачыце, але застаньцеся на дзяржаўнай тэрыторыі. Гэта крытычна”.
  «Зразумеў». Ён падышоў да левага боку дома і знік у густым хмызняку, абедзвюма нагамі стаяў на тратуары.
   Гэта было добрае — і законнае — месца для назірання.
  Сама Кармэн заняла пазіцыю ў супрацьлеглым куце, ззаду справа, прабіраючыся ў прапахлыя кусты. Яна адсунула галінку, адкрыўшы від на чорны ход і тое, што здавалася кухонным вокнам. У пакоі гарэла святло і яшчэ адно — з матавымі вокнамі, напэўна, у ваннай. Але не было ніякіх рухаў або ваганняў святла, якія б паказвалі на жыццё ўнутры. Яна зірнула на асобна стаячы гараж. Дзверы былі апушчаны, а вокнаў не было, таму яна паняцця не мела, ці была ўнутры машына.
  Вялікае пытанне: ці набыў ужо Spider Tatt Guy «абсталяванне», згаданае ў тэксце? Калі не, і яны змаглі зараз захапіць Джорджыа, гэта можа ўтрымаць агнястрэльную зброю ад рук суб'екта. Можна было спадзявацца.
  Хвілін дзесяць яна глядзела з акна на акно.
  нічога. Расчараванне. Ці бачыў Герон якія-небудзь прыкметы руху? Яна набрала хуткі набор.
  Чатыры пярсцёнкі. Затым галасавая пошта.
  Божухна . . . Якую частку фразы "працягвай" ён прапусціў?
  Ці з ім нешта здарылася?
  Было няцяжка ўявіць сцэнар, у якім Джорджыа атачыў маёмасць нейкай нябачнай сістэмай бяспекі, якая папярэдзіла яго аб іх прысутнасці. Затым ён выкарыстаў пісталет з глушыцелем, каб ліквідаваць пагрозу, перш чым схапіць сумку і ўцячы наперадзе.
  Кармэн адцягнула сваю куртку ўбок і схапіла свой Глок, калі яна пачала прабірацца па вонкавым перыметры двара, трымаючыся далей ад вачэй.
  У галаве ўзнікла незапрошаная выява Герона, які ігнаруе сваё заданне і размаўляе па тэлефоне з жанчынай з джакузі. Ці таму ён не мог прыняць яе званок? Потым яна папракнула сябе за гэтую недарэчную думку — і здзівілася, чаму, чорт вазьмі, яна прыйшла ў галаву.
  Фокус.
  Яна агледзелася ў пошуках пагроз. Нічога не бачыў.
  Яна зайшла за вугал да таго месца, дзе Чапля звіла сабе назіральнае гняздо ў жывой загарадзі.
  Яго не было.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 21
  Заслонены зарослай лістотай, якая аддзяляла двор ад вуліцы, Джэйк прысеў ля бакавых дзвярэй, якія выходзілі ў невялікі сад з боку дома Джорджыа. Дзверы, якіх ні ён, ні Санчэс не бачылі першапачаткова.
  Ён заўважыў нешта ўнутры бунгала і хацеў паглядзець лепш. Уваходныя дзверы былі бліжэй, але таксама бачныя з пад'язной дарогі, якая была адзіным месцам, не схаваным густымі насаджэннямі. Ён не мог рызыкаваць, каб дастаўшчык або прыезджы сусед патэлефанавалі ў міліцыю, каб заявіць пра скакуна ў чорных джынсах і карычневай куртцы, у сініх нітрылавых пальчатках, які ўзломвае замок.
  Некаторыя рэчы вы маглі б растлумачыць. Іншыя, не вельмі.
  Джэйк выбраў нацяжны ключ, граблі з трыма грэбнямі і кірку, заціснуўшы два апошнія зубамі. Ён пачаў з гаечнага ключа, уставіўшы наканечнік у ніжнюю частку шпонкавай канаўкі і ўтрымліваючы яго на месцы адной рукой, а другой прасунуў граблі над ключом. Пасля некалькіх няўдалых спробаў ён пераключыўся на адбойнік, падштурхоўваючы першую шпільку ўнутры замка, пакуль яна не застыла, а затым працягваў з кожнай з астатніх шпілек, пакуль не змог павярнуць вілку.
  Хутка зірнуўшы праз плячо, ён павярнуў ручку і адчыніў дзверы, каб выявіць, што яны вядуць у сямейны пакой. У доме была ахоўная сігналізацыя, але яго радыёчастотны сканер не выявіў радыёчастотных перадач паміж галоўнай панэллю і датчыкамі вокнаў і дзвярэй, што казала яму, што сістэма не была актыўнай.
  Іншая патэнцыйная рызыка?
   Вялікія, агрэсіўныя сабакі, любімы нізкатэхналагічны сродак стрымлівання гандляроў зброяй і наркотыкамі. У камплект для пранікнення Heron ўваходзіў непераадольны сабачы ласунак са смакам бекону, напоўнены ацэпрамазінам, дастатковай колькасцю, каб прымусіць самага варожа настроенага сабаку заспаць, як дзіця перад сном.
  Але іклаў не абвінавацілі.
  Ён толькі пераступіў парог, як яго тузанула за каўнер пінжака.
  - Ісус, - прамармытаў ён.
  «Што, чорт вазьмі, Герон?»
  Ён павярнуўся да Санчэса, чый чырвоны твар, сціснутыя сківіцы і пачашчанае дыханне далі яму зразумець, што ён пераступіў не проста парог. «Апошняе, што вам сказаў Уільямсан, гэта не парушаць ніякіх законаў. Менш чым праз дзве гадзіны вы здзяйсняеце крадзеж. Такім чынам, уварванне - гэта нармальна, калі яно адпавядае вашым мэтам?»
  «Вам не патрэбны ордэр, калі ў вас ёсць верагодная прычына, праўда?»
  «Няправільна. Каб увайсці без ордэра, патрэбны неадкладныя абставіны . Зноў замкніце месца і...
  «Гэта дастаткова патрабавальна для вас?»
  Яна прасачыла за яго позіркам на пырскі крыві на адной з пафарбаваных у белы колер сцен.
  «І там». Ён паказваў на падлогу. Малінавы басейн. І яно рухалася, поўзаючы па драўлянай падлозе з батлейкі ці гасцінай у калідор.
  Яна плаўна выцягнула свой «глок» з кабуры. «Адыдзі ззаду мяне».
  Увайшоўшы ўнутр, са зброяй напагатове, яна гаўкнула: «Федэральны агент! Пакажы сябе! Рукі ўверх».
  Цішыня.
  Яна перасекла сямейны пакой і паглядзела ўніз, затым рушыла наперад у калідор. «Гэта Джорджыа».
  Спробаў рэанімацыі яна не рабіла. Сказаць, што Джорджыа перарэзалі горла, было б не сказаць нічога. Хтосьці разрэзаў яму шыю ад вуха да вуха. Амаль абезгалоўлены.
   Джэйк успомніў, што недзе чытаў, што ў сярэднім дарослым мужчыне ў целе каля пяці літраў крыві. Выглядала, што каля чатырох літраў Джорджыа ляжыць на падлозе ў лужыне, якая пашыраецца.
  Размахваючы зброяй ад дзвярэй да дзвярэй, яна крычала праз плячо: «Вон, Чапля. Тратуар. Патэлефануйце ў службу 9-1-1 і скажыце, што па гэтым адрасе знаходзіцца служба 187 — аддзел па забойствах. І сачыце за спіной. Мы паняцця не маем, дзе выканаўца».
  Джэйк, аднак, вырашыў, што не будзе сыходзіць з маёмасці, але застаўся ў бакавым двары, каб ён мог чуць, калі яна сутыкнецца з непрыемнасцямі. Не тое, каб ён мог шмат з гэтым зрабіць, маючы толькі набор адмычак. Каб не напалохаць узброеных ахоўнікаў, якія патэнцыйна шчаслівыя да курка, тэстары ніколі не носяць зброі.
  Ён толькі пачаў тэлефанаваць у службу экстранай дапамогі, як жанчына ў штанах для ёгі і шырокай майцы падбегла да яго па дарожцы, размахваючы рукамі.
  «Хтосьці скраў майго сабаку», - крычала яна. «Вы бачылі ірландскага сетэра?»
  Пульс Джэйка, і без таго павышаны, падняўся яшчэ на адну ступень. «Санчэс!» Ён павярнуўся да жанчыны. «Што здарылася?»
  «У мяне электрычны плот». Яна паказала на суседні дом. «Ашыйнік ляжыць на зямлі, і ён узяў адну з маіх павадак. Маё дзіцятка. . .” Яе твар быў напружаны ад трывогі.
  «Што адбываецца?» Санчэс падышла ззаду, трымаючы зброю ў кабуры. Мяркуючы па ўсім, у доме не было зламыснікаў з нажамі.
  «Памятаеце выгульшчыка сабак?» - сказаў ён ёй.
  Яна кіўнула.
  «Гэта быў не яго сабака».
  «О, чорт вазьмі». Яна расчаравана застагнала. «Гэта быў ноўтбук Джорджыа, які ён нёс. Ён прайшоў міма нас! Вы паглядзелі? Адзенне?»
  «Цёмна, я думаю. Вось і ўсё”.
  «Я збіраюся вярнуць свайго сабаку». Жанчына кінулася бегчы, накіраваўшыся назад у бок вуліцы.
  Яны абодва кінуліся яе перахапіць, даганяючы ў пачатку пад'езда. «Не, мэм. Пакіньце гэта нам. Ён узброены».
  «Што?» - завыла яна.
  «Там». Герон паказаў уверх па вуліцы, праз два кварталы.
  Ірландскі сетэр, які віляў хвастом з чырвоным пер'ем, быў адзін і цэлы, прывязаны павадком да знака "Стоп" на рагу.
  "Сабака красаваў вітрыну", - прамармытаў Джэйк, калі жанчына кінулася да сабакі.
  «Вы тэлефануеце?» — спытаў Санчэс.
  «Яшчэ не».
  «Зрабі гэта...»
  Яе словы абарваў роў матора каля сабакі. Цёмны седан імчаўся, пралятаючы міма знака «Стоп».
  Санчэс памчаўся да Suburban. «Выкліч 187, Герон. І скажыце ім, што афіцэр гоніцца».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 22
  Кармэн адчыніла дзверы кіроўцы і кінулася ўнутр. Кароткі прабег да пазадарожніка каштаваў ёй каштоўных секунд, але яна ўсё яшчэ магла злавіць падазраванага, які ўцякаў.
  Яна сунула мабільны тэлефон у падстаўку для кубкаў і пастукала па экране. Яна загадала Герану патэлефанаваць у 9-1-1, але мясцовым жыхарам патрэбна была інфармацыя ў рэальным часе, якую магла даць толькі яна.
  «Дзевяць-адзін-адзін. Якая ў вас надзвычайная сітуацыя?»
  «Федэральны агент просіць дапамогі. Я спрабую знайсці транспартны сродак, які рухаўся ва ўсходнім напрамку, Усходні Алесандра ў даліне Марэна. Кіроўца з'яўляецца фігурантам справы аб забойстве».
  Яна выехала на вуліцу, усе восем цыліндраў люта круцячы шыны, пасылаючы слуп дыму і жвіровага пеўневага хваста за Suburban.
  «Калі ласка, пазначце сябе».
  «Агент Кармэн Санчэс, Дэпартамент нацыянальнай бяспекі». Яна не дадала частку расследаванняў. Нават прадстаўнікі праваахоўных органаў не заўсёды былі з гэтым знаёмыя, але ўсе чулі пра DHS.
  «Апісанне падазраванага і аўтамабіля і апошняе вядомае месцазнаходжанне?»
  «Белы мужчына, каля трыццаці гадоў, за рулём цёмнага чатырохдзвернага седана. Не магу сказаць марку або мадэль. Каліфарнійскія тэгі. Няма нумара. Яго трэба лічыць узброеным». Пасля некалькіх заносных паваротаў яна зірнула на дарожны знак. «Цяпер накіраваўся на ўсход па Dracaea. . . Ці можаце вы папярэдзіць ЦЭЦ? Магчыма, падазраваны накіроўваецца ў бок 215».
   «Дзесяць чатыры, агент Санчэс».
  Гэта тое, што яна зрабіла б, узяўшы пандус. Ён мог не толькі схавацца ў дарожным руху на шырокай аўтастрадзе, але і хутка павялічыць зону пошуку ў геаметрычнай прагрэсіі.
  Яна павярнула направа, рухаючыся да бліжэйшага пандуса, недалёка на поўначы.
  «Агент Санчэс, гэты аўтамабіль мае дачыненне да забойства, пра якое толькі што паведамлялася, на праспекце Веджхейзел у даліне Марэна?»
  «Сцвярджальна». Удалечыні яна заўважыла седан. «Я бачу падазраваны аўтамабіль, які едзе на поўдзень у Дзень».
  дзіўны. Чаму ён не пайшоў на поўнач да бліжэйшага з'езду да аўтастрады?
  У жылой зоне яна паскорылася, наколькі адважылася, цвёрда вырашыла трымаць яго ў полі зроку, не напалохаўшы яго зрабіць што-небудзь неабдуманае і не пацярпеўшы або забіўшы нявінных мінакоў. У яе хутка будзе падмацаванне. Афіцэры з рашоткамі над кратамі сваіх крэйсераў для манеўраў PIT. Палоскі з шыпамі для здрабнення шын таксама.
  «Што-небудзь яшчэ пра тэг?»
  «Адмоўна».
  «Марка, мадэль?»
  «Не».
  «Колькасць жыхароў?»
  «Здаецца, адзін».
  «Імя кіроўцы?»
  «Невядома».
  Кармэн працягвала каментаваць іх прагрэс суразмоўцу, які перадаваў інфармацыю ўсім праваахоўным органам вобласці па некалькіх каналах, у той час як яна пачала скарачаць дыстанцыю.
  Раптам машына суб'екта вылецела наперад і занесла на іншую вуліцу.
  «Ён прымусіў мяне. Цяпер рухаемся на захад па Алесандра». Яна занесла ў паварот і націснула на педаль. О, не, не, мудак. Я на цябе як на клей.
   «Ён падыходзіць да пандуса 215. . . не, пачакай, зараз ён мінуў пандус. Ён . . . добра, на поўнач ад Sycamore Canyon. Я лічу яго ад васьмідзесяці да васьмідзесяці пяці.
  На якога чорта ён ішоў сюды? На маршруце было менш бакавых дарог. Наперадзе і злева вымалёўваліся суровыя вяршыні дзяржаўнага парку. Адзінае, што ў гэтым кірунку было . . .
  Яна сканавала.
  Сярэдняя школа Riverside West.
  Што ён быў?..
  Яна даведалася адказ яшчэ да таго, як пытанне сфармавалася ў яе галаве.
  Седан раптоўна павярнуў налева, выехаўшы на сустрэчную паласу.
  Прама на шляху школьнага аўтобуса.
  «Падазраваны аўтамабіль перасек двайны жоўты. Ён накіроўваецца прама да школьнага аўтобуса. Паўмілі на поўнач ад Алесандра на каньёне Сікамор. Рыверсайд Вест Хай.»
  Голас дыспетчара ператварыўся ў далёкі гуд, калі Кармэн назірала, як кіроўца седана ўдзельнічае ў смяротнай гульні ў курыцу. Ці быў мужчына схільны да самагубства? Верагодна, ён загінуў бы ў аварыі, але колькі дзяцей у канчатковым выніку атрымаюць траўмы ці яшчэ горш?
  Кіроўца аўтобуса пасігналіў. Зарышчалі шыны. Седан працягнуў рух па прамой. У апошнюю секунду аўтобус з'ехаў на абочыну, спрабуючы пазбегнуць сутыкнення. Калі правыя шыны грувасткага аўтамабіля саслізнулі з тратуара, кіроўца адчайна спрабаваў зманеўраваць назад на дарогу, але фізіка ўзяла верх. Кармэн з жахам глядзела, як цяжкі аўтобус з грукатам перакуліўся на бок. Імпульс панёс яго ўніз па нахіленай жвіровай абочыне, дзе ён пакаціўся на дах і спыніўся ў канаве, дагары нагамі. Пара — ці гэта быў дым? — падымалася з-пад капота.
  «Мне патрэбна хуткая дапамога, пажарная і падмацаванне», — сказала Кармэн таму, хто тэлефанаваў. «Аўтобус з дарогі. Гэта перавернута. Можа, гарыць».
  «Выратаванне ідзе. ETA шэсць хвілін.»
   Седан злачынца вярнуўся ў сваю паласу і паскорыўся.
  Кожны інстынкт падштурхоўваў яе кінуцца ў пагоню і злавіць чалавека, які зарэзаў Алекса Джорджыа і Вальтэра Кемпа і напаў на Селіну.
  Але цяпер трэба было думаць і пра іншыя ахвяры. Тыя дзеці і кіроўца ў аўтобусе. Шэсць праклятых хвілін да прыбыцця кавалерыі?
  Лаючыся, яна націснула на тармазы і спынілася. Яна выскачыла і пабегла да аўтобуса, калі ўявы целаў, якія ляжаць скамечаныя і скрываўленыя, напоўнілі яе розум. Яна ўпала і падпаўзла да аднаго з пярэдніх бакавых вокнаў, якое пачало рассоўвацца. Кіроўца, мужчына гадоў сарака, з цяжкасцю вылазіў, з носа ў яго цякла кроў.
  Кармэн паспяшалася дапамагчы яму, потым зазірнула ўнутр.
  Аўтобус быў пусты.
  Кіроўца паглядзеў на яе здзіўленымі вачыма. «Ён проста . . . ён быў проста. . . я нічога не мог зрабіць. Божа мой, калі б у мяне было шмат дзяцей».
  «Давай. Мы не павінны быць так блізка».
  Ён хіснуўся на ногі, дазваляючы ёй адвесці яго да травяністага месца на бяспечнай адлегласці. Яна зразумела, што аблокі з-пад капота былі парай, але гэта не азначала, што не было рызыкі пажару. Калі кіроўца сеў, скрыжаваўшы ногі на траве, і з нямым недаверам глядзеў на жудасную карціну, яна павярнула апошні вядомы кірунак руху седана, усё яшчэ не маючы магчымасці даць лепшае апісанне або пазнаку.
  Удалечыні завылі сірэны, хутка набліжаючыся. Але недастаткова хутка. Яна зірнула на карту на тэлефоне. Да гэтага часу ён ужо з'ехаў бы на аўтастраду, нябачную сярод мільёнаў машын у дарожнай сістэме Лос-Анджэлеса.
  Свабодны ўцёкі.
  Свабодна, каб нацэліцца на чарговую ахвяру.
  І хто памрэ наступным?
  Пытанне, якое было надакучлівым, нясфарміраваным, усплыло ў яе галаве на паверхню. Чаму ён не зняўся, як толькі прайшоў міма іх, у вобразе выгульшчыка сабак, калі яны з Геронам прыбылі ў дом нападальніка?
  Ад гэтага моманту да яго ўцёкаў прайшло не менш за трыццаць хвілін.
  Потым рэзкі адказ уразіў яе.
  Суб'ект застаўся побач з месцам здарэння, каб даведацца ўсё, што ён мог пра двух, якія пераследвалі яго.
  Яго праследавацелі цяпер сталі яго здабычай.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 23
  Кармэн падняла даверчыя граматы. «Хто галоўны?»
  Простае пытанне. Няма простага адказу.
  Яна вярнулася на месца забойства і выявіла паўтузіна праваахоўнікаў, якія спрачаліся ў двары Алекса Джорджыа. Тыповы для інцыдэнтаў у такіх перагружаных раёнах, як гэты, гэта быў хэш па юрысдыкцыі. Мужчыны — так, усе мужчыны — уключалі начальніка і іншыя супрацоўнікі паліцыі даліны Марэна, намеснікаў дэпартамента шэрыфа акругі Рыверсайд і афіцэраў дарожна-патрульнай службы Каліфорніі.
  І цяпер да сумесі, вядома, дадаўся ФРС. І адна з пазіцыямі, якія паказвалі, што, магчыма, яна была галоўнай, нават калі для гэтага не існавала юрыдычнага абгрунтавання.
  Першым загаварыў кіраўнік ЦЭЦ, хударлявы чалавек, які, магчыма, быў былым сяржантам па трэніроўцы ў войску. «Мы тут толькі для таго, каб атрымаць больш інфармацыі пра падазраванага і гэты цёмны седан, каб абнавіць наш BOLO», — сказаў ён. «Мае людзі шукалі сведак або відэа — ведаеце, камеры Ring, Nest. Але нічога».
  Яна не здзівілася. Хлопец-павук Тэтт, здавалася, прыкладаў усе намаганні, каб трымацца далей ад відэа.
  «Справа наша, я мяркую». Словы прыйшлі з вуснаў начальніка паліцыі даліны Марэна, мажнага лысага мужчыны з шырокім тварам у вяснушках. У дадатак да афіцыйнага перакрыцця, Томі Дэлані таксама быў капітанам, які адказваў за станцыю ў даліне Марэна дэпартамента шэрыфа. Дзіўна, але не першы раз яна чуе пра такое сумеснае заданне.
  Таксама прысутнічаў пышны патрульны сяржант МВД, які нахіліўся наперад, каб уважліва вывучыць сваё пасведчанне, класічны выпадак удараў па грудзях. «Расследаванне ўнутранай бяспекі?» Яго цяжкія бровы ссунуліся. «Хіба вы, хлопцы, не займаецеся памежным дзярмом?»
  Яна ўздыхнула і схавала тонкі скураны футляр назад у кішэню. «Гэта яшчэ адна галіна Радзімы». Гледзячы то на аднаго, то на другога, Кармэн сказала: «Мы амаль упэўнены, што гэты інцыдэнт звязаны з нядаўнім забойствам у Сан-Дыега і замахам на забойства ў Пэрысе. Серыйны выканаўца.»
  Гэта прыцягнула ўсеагульную ўвагу.
  «Нападам на Пэрыс кіруе Раян Хол, залаты шчыт аддзела па забойствах RCSD. Я яму пазваніў. Ён у дарозе».
  Дэлані ківаў. «Я ведаю яго, вядома». Здавалася, што ён хацеў дадаць нешта накшталт: «Ён яшчэ малады для гэтага, ці не так?» Але ён нічога не сказаў. Тэхнічна Хол, будучы з галоўнага офіса, быў яго начальнікам, незалежна ад яго ўзросту.
  Доўга чакаць не прыйшлося. Прыбыў супрацоўнік аддзела шэрыфа без апазнавальных знакаў, худы Раян Хол у шэрым касцюме вылез, паправіў зброю і нырнуў пад стужку па перыметры, каб далучыцца да іх. Пасля кароткага абмену прадстаўленнямі ён павярнуўся да Кармэн і падняў брыво. «Сцэнар?»
  Гэта быў некалькі іншы бок Хола. Больш прафесійна. Больш упэўнена.
  У рэшце рэшт, ён высочваў забойцаў, каб зарабіць на жыццё, і ён не зарабіў бы гэтую працу, быўшы няпэўным.
  Яна патлумачыла яму і прысутным, што яны даведаліся, што падазраваны ў серыйных дзеяннях у Сан-Дыега і Пэрыс купіў зброю ў Джорджыа або збіраўся гэта зрабіць. Верагодна, ён быў занепакоены тым, што наводчык выкрые яго ці мае выкрывальную інфармацыю пра яго, і ён прыйшоў сюды, каб забіць яго і выкрасці любыя запісы, якія вядуць да суб'екта.
  І ён атрымаў поспех у абодвух пунктах.
  «Потым ён уцёк», — заключыла яна. «Магчыма, на поўнач па 215». Погляд на кіраўніка ЦЭЦ. «Адзін з колькіх цёмных седанаў?»
   Чалавек прыжмурыўся. «Дваццаць пяць мільярдаў, на сёння».
  Кармэн змрочна ўсміхнулася.
  Хол кіўнуў галавой у бок дома. «Месца злачынства? Яны ўжо расчысьцілі месца?»
  Дэлані сказаў: "Яны дазволілі нам увайсці, мы носім касцюмы". Ён кіўнуў на фургон CSU, заднія дзверы якога былі адчыненыя, і сярод іншага рыштунку была выстаўлена скрынка з белымі камбінезонамі Tyvek. Грубы сяржант Марэна-Вэлі выкапаў сумку і працягнуў яе дэтэктыву.
  Яна высунула руку. «Я таксама вазьму набор такіх».
  Сяржант не варухнуўся. Запанавала няёмкае маўчанне. Яны маглі б падумаць, што яна паводзіць сябе так, быццам яна была галоўнай, але адрозненне паміж ФРС і штатам было ўсё яшчэ ў цэнтры, і забойства тут падпадала выключна пад дзеянне Крымінальнага кодэкса Каліфорніі.
  Гэта Хол разрадзіў напружанне. «Капітан Уэбстэр сказаў, што мы павінны выконваць любыя запыты агента Санчэса. Дэпартамент шэрыфа і яна сумесна працуюць над расследаваннем. Мы ставімся да гэтага як да аператыўнай групы».
  Яна нахмурылася ў яго бок, і ён кіўнуў, пацвярджаючы паміж імі тое, што сказаў іншым.
  Чорт. Вэбстэр прыйшоў. Раней ён не адказаў на яе электронны ліст, але тое, што яна стрымала абяцанне наконт зашыфраваных файлаў, для яго нешта значыла. Яна разумела, што ён не з тых людзей, каб патэлефанаваць ёй і быць добрым. Яму было зручней пасылаць ганцоў, як Холу.
  Добра з ёй. Яна атрымала жаданыя вынікі. Гульня ў міжведамасную юрысдыкцыю падобная на шахматы, і, хоць і не была гросмайстрам, Кармэн Санчэс ведала, як гуляць. Яна толькі што аштрафавала сябе, федэральную, на пасаду ўлады ў выключна дзяржаўным забойстве.
  «Такім чынам, яна ўваходзіць са мной».
  Яна працягнула руку і ўзяла камбінезон.
  «І мне набор», — азваўся ім мужчынскі голас.
  Усе вочы павярнуліся і ўбачылі Джэйка Герона, які стаяў за стужкай па перыметры на ўскрайку двара.
   Кармэн адчула спакусу дазволіць яму застацца на месцы. Ён збіраўся здзейсніць злачынства, каб патрапіць у дом, перш чым яна спыніла яго. Потым яна ўспомніла, што ён прыйшоў да яе, калі ёй гэта было патрэбна. Калі б ён не супрацьстаяў Уільямсан, яе б тут наогул не было.
  - Ён са мной, - сказала яна. «Следчы кансультант».
  Назва пасады, якую яна цалкам прыдумала, але да гэтага часу яна працавала.
  Шэрлак Холмс . . .
  Сяржант павагаўся, перш чым паклікаць Герона, які нырнуў пад жоўтую стужку, каб далучыцца да іх.
  «Ці сцэна скампраметаваная?» — спытаў Хол, апрануўшыся ў тонкі белы камбінезон.
  Сяржант паківаў галавой. «Ферка знікла. Вік быў DRT.»
  Заўважыўшы разгубленасць Герона, Кармэн пераклала паліцэйскую мову. «Калі ёсць відавочныя прыкметы смерці, ратавальнікі не працуюць з пацярпелым і не дастаўляюць яго ў бальніцу — яны не жадаюць забруджваць месца здарэння. Ён абвясціў DRT — мёртвым тут жа — таму яны дакументуюць свае назіранні і пакідаюць цела на месцы».
  Пасля таго, як яны апрануліся ў апошняе адзенне CSI, пачынаючы ад эластычнай шапачкі на галаве і заканчваючы ступнямі ў чаравіках, увесь пахнучы рэзкім пластыкам, яны зайшлі ў дом. Падобна апранутыя тэхнікі з месца злачынства рабілі фотаздымкі, займаючыся сваімі справамі.
  Хол спытаў: «Сёння суб'ект з'явіўся, каб атрымаць пісталет і забіць яго? Ці купіў раней і вярнуўся ў дом?»
  «Гэта быў візіт у адказ», — сказала яна. «Яны ведалі адзін аднаго».
  «Адкуль вы гэта ведаеце?»
  Перш чым яна паспела адказаць, Герон узважыў: «Ён дастаў Джорджыа ззаду. Я мяркую, што нелегальныя гандляры зброяй трымаюць незнаёмцаў навідавоку».
  Менавіта яе мысленне.
  Герон працягваў: «Я мяркую, што ён прызначыў сустрэчу, каб купіць яшчэ адзін пісталет - падстава проста пранікнуць унутр, а потым... . .” Ён пстрыкнуў пальцамі.
   Кармэн заўважыла, што Герона труп і кроў не турбуюць. Дзіўна для цывільнага.
  Падышоў тэхнік доказаў. «Мы знайшлі схованку зброі ў сейфе ля галоўнай спальні», — паведаміла яна. «Бяспечны ўваход. Даўгаствольныя стрэльбы, пісталеты, цалкам аўтаматычныя вінтоўкі, прыклады, глушыцелі, бранябойныя патроны. І гільза гэтых чортавых патронаў .223».
  У той час як большасць куль можа быць спынена бронекамізэлькай, у залежнасці ад адлегласці ад зброі стралка, патроны калібра .223, заснаваныя на тых, што выпушчаныя з аўтаматаў, досыць малыя і магутныя, каб прабіць многія балістычныя камізэлькі.
  «І куча стрэльбаў-прывідаў», — дадаў тэхнік і паказаў рукой на цела. «Гэтага хлопца не прапусцяць».
  Кармэн зразумела настроі. Яна бачыла занадта шмат гвалту, каб аплакваць страту таго, хто гандляваў смерцю дзеля нажывы.
  Герон спытаў: «Аднавіць якія-небудзь кампутары або дыскі?»
  «Адмоўна», — адказаў тэхнік, відаць, мяркуючы, што асоба ў белым касцюме, якая звярталася да яе, была дэтэктывам аддзела забойстваў.
  Хол сказаў: «Магчыма, Джорджыа зрабіў рэзервовую копію сваіх даных на воблачным серверы».
  Кармэн засмяялася. «Ганнереры не карыстаюцца iCloud. Я даведаўся гэта з першых вуснаў». На запытальны позірк Хола яна ўдакладніла. «Я працаваў у аддзеле па барацьбе з кіберзлачыннасцю ФБР, перш чым прыйсці ў DHS».
  Яна не дадала, што дзяжурыла з Cyber пасля таго, як яе застрэлілі ў банку.
  Герон іранічна прапанаваў: «І тады яна была такой жа жорсткай, як і цяпер».
  Хол па чарзе паглядзеў на кожнага з іх. «Вы двое ведалі адзін аднаго тады?»
  Яна не хацела дзяліцца, але Чапля ўсхвалявала. «Правільна».
  Міжволі Кармэн мільганула ў памяці. Напярэдадні Калядаў чатыры гады таму яна і Джэйк Херан разам, побач.
  Яна сілай адкінула вобраз.
  Сам Герон больш нічога не казаў пра іх дваіх і, здавалася, стаў адцягвацца, разглядаючы іх наваколле. «Я б працягваў шукаць. Для электронікі».
  Яна пачала шкадаваць, што пусціла яго на месца злачынства. Яна не ацаніла яго стаўленне або загадкавую заўвагу. «Ты ведаеш нешта, чаго мы не ведаем, Герон?»
  Ён паціснуў плячыма. «У мяне адчуванне, што вы знойдзеце нешта схаванае. Больш электронікі. Гэта адпавядала б яго профілю».
  - Адчуванне, - паўтарыла Кармэн. Нягледзячы на сваё раздражненне, яна ведала, што ніхто не ведае пра цёмныя бакі кіберсвету больш, чым Джэйкабі Герон. У рэшце рэшт, гэта была прычына, па якой яна шукала яго. Яна спытала Хола: «У вас ёсць EDC?»
  «Не, але мы можам атрымаць адзін».
  Іклы электроннага выяўлення былі навучаны, як і любыя іншыя сабакі-вынюхачы, толькі яны не выяўлялі наркотыкі і выбуховыя рэчывы. Шукалі тэлефоны, кампутары, чыпы, назапашвальнікі і іншыя падобныя рэчы.
  Хол адправіў запыт у спецыялізаванае падраздзяленне і, адключыўшыся, паведаміў, што едзе каманда сабакагадоўцаў.
  Калі ўсё было вырашана, Кармэн занялася наступным пытаннем. «Я збіраюся пагаварыць з месцам злачынства», - сказала яна Герану. «Нічога не чапай. Калі вы бачыце нешта, што можа мець дачыненне да справы, дайце мне ведаць, і я прывяду тэхніка, каб гэта сабраць». Услед за заявай яна кінула адзін са сваіх запатэнтаваных позіркаў «не важдайся са мной», падкрэсліваючы, што не ацэніць ніякіх перавышэнняў.
  Чапля паблукала. Хол застаўся з ёй, каб распытаць тэхнікаў з месца злачынства аб тым, што яны сабралі да гэтага часу і што яны назіралі.
  Былі сляды, якія сведчаць аб тым, што хтосьці апрануў вінілавыя пальчаткі, як і на іншых сцэнах, таму яны не знойдуць адбіткі пальцаў падазраванага. Магчыма, яго ДНК, што пацвердзіла б, што гэта той самы злачынец, што і ў Пэрысе і Сан-Дыега, але не прывядзе іх да гэтага.
  Адзін з тэхнікаў перапыніў яе разважанні. «Гэй, агент Санчэс, вы павінны гэта ўбачыць».
   Яны з Холам зайшлі ў гасцёўню і знайшлі тэхніку, які паказвае на лісток, прылеплены да тоўстага глянцавага часопіса Concealed Weapons Roundup . «Праверце».
  Кармэн падсунулася бліжэй, каб прачытаць запіску. Уверсе была сённяшняя дата. Ніжэй:
  Рамірэс — 8:30
  Павук — 11
  Яны з Геронам прыбылі каля адзінаццаці пятнаццаці.
  Яна падумала пра тое, як Селіна апісала яго як Павука Тата Гая. «Яго мянушка падыходзіць».
  Герон, які вярнуўся з кухні, падышоў да яе ззаду, каб прачытаць запіску праз яе плячо. «Яшчэ адзін факт, які вядзе да нашых пунктаў патэнцыйнага ўварвання, Санчэс», — сказаў ён. «Мы дабіраемся. Павольна, але мы дабіраемся».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 24
  Фэлоў перабіраўся па камянях і пяску, прабіраючыся праз ярка-жоўтыя палявыя кветкі, каб трымацца ніжэй.
  Густае, гарачае сонечнае святло падала на яго, і пот пакрываў яго лоб, калі ён глытаў паветра.
  Ён спыніўся, каб змахнуць кропелькі са сваіх пякучых вачэй. Потым працягнуў, адной рукой сціскаючы сумку з пакупкамі, а другой абапіраючыся на патрэсканую зямлю, ішоў да месца прызначэння.
  Апусціўшыся ў неглыбокі каньён, Фэлоў пачуў далёкія сірэны - крыкі машын, якія шукалі яго. Лопасці верталёта калаціліся высока ў паветры, хоць гэта магло быць для руху. Яго рэйс не здаваўся тэрміновым.
  У яго былі пякельныя ўцёкі. Тая жанчына-паліцэйскі пераследвала яго, як лютасць з пекла, потым, абыграўшы, спынілася і памчалася да школьнага аўтобуса. Дакладна так, як ён планаваў. Фэлоў успомніў, як яе палаючыя вочы расчаравана павярнуліся ў яго бок.
  Ён выказаў здагадку, што ў катастрофе не пацярпелі і не загінулі дзеці; гэта зрабіла б навіну.
  Шкада.
  Зрабіў бы Пуш шчаслівым.
  Але самае галоўнае ўдалося здзейсніць. Ён уцёк.
  Ён быў задаволены хітрасцю захопу сабак.
   Гэта было разумна, што дазволіла яму прайсьці ў вальсе побач з паліцыянтамі — адным зь іх, несумненна, элітным хакерам, які выкраў паведамленьне Джорджыа з тэлефона, зь якога ўцякла сучка Сэліна.
  Ён дастаў свой новы мабільны і паглядзеў зробленыя ім здымкі мужчыны і жанчыны ў Джорджыа. Ён адправіў ім паведамленне ў FeAR яшчэ ў Анахайме, спадзеючыся, што зможа ідэнтыфікаваць іх з дапамогай распазнання твараў.
  Калі так, то наведванне сярод ночы было б у парадку.
  Цемра пракралася ў ягоныя думкі, нарадзіўшы вобразы адсечаных пальцаў. Магчыма, ён прыбраў бы іх у элітнага хакера і пакінуў бы яго ў жывых.
  Жанчына паліцэйскі?
  Можа, выняць гэтыя яе лютыя вочы.
  Потым перадумаў. Пасля гэтай аўтамабільнай пагоні яна павінна была памерці. Але ён, безумоўна, мог не спяшацца і пагуляць з яе смерцю.
  Яе смерць кампенсавала б сеанс, які ён запланаваў для дамы, якая мыла посуд, Эмілі.
  Push ухвалены.
  Ён устаў і накіраваўся да агароджы з рабіцы вышынёй шэсць футаў. Не звяртаючы ўвагі на знак ЗАБРОНЕНЫ ПЕРАХОД , ён тузануў за даўно абрэзаны вандаламі ўчастак. Ён праслізнуў праз адтуліну і выбраўся сярод камянёў да берагавой лініі, дзе марудлівыя хвалі плёскаліся прахалоднай блакітнай вадой.
  Возера Мэцьюз, якое знаходзіцца ў сарака хвілінах на захад ад даліны Марэна, з'яўляецца канчатковым пунктам акведука, які дастаўляе ваду з ракі Каларада ў Паўднёвую Каліфорнію - у той ступені, што рака Каларада ўсё яшчэ можа даць.
  Мясцовыя ўлады прынялі рашэнне закрыць для наведвання возера — гэта не папулярна ў спякотныя дні, калі вабяць шматлікія гектары чыстай вады, але яно было. Увесь перыметр — чатырнаццаць кіламетраў — быў агароджаны плотам.
  Ад большасці людзей.
  Не ад Дэнісана Фэлоў.
   Хто знайшоў гэтае месца карысным у сваёй справе. Ён таксама быў багаты асабістай гісторыяй.
  Гледзячы, напалову загіпнатызаваны бліскучай вадой, ён успомніў размову, якая адбылася чатыры гады і тры месяцы таму, не мог забыць знаёмы голас барытона.
  «Дэнісан. Я Чарлі Бенедыкт.
  Фэлоў павольна агледзеў кабінет чалавека.
  «Сядайце».
  Ён апусціўся ў офіснае крэсла з голага дрэва насупраць стала насупраць мускулістага чалавека з зачасанымі чорна-сівымі валасамі. На ім была белая кашуля і выразныя сінія джынсы. Тонкі плецены скураны бранзалет абхапіў правае запясце.
  Не зусім сціскаецца адзенне.
  Гэта таксама не быў офіс тэрарыста. Ах, на сценах віселі тыповыя сертыфікаты і дыпломы і некалькі абстрактных і не выклікаючых пастэльных прынтаў. Некалькі медыцынскіх або навуковых кніг афіцыйнага выгляду на паліцы. Але большасць тэрапеўтаў мелі канапу ці, прынамсі, зручныя скураныя крэслы, з якіх можна было выплюхнуць свае душэўныя пачуцці. І заўсёды тая каробка сурвэткі, якая можа прымусіць цябе плакаць. Але тут? няма
  Зноў жа, гэты чалавек не быў «тэрапеўтам апошняй інстанцыі».
  Ён быў спецыялістам.
  «Вы наведвалі доктара Стылмана ў псіхічным цэнтры Санта-Монікі».
  «Ненадоўга. Ён . . . мой трэці доктар у гэтым годзе».
  «Ён адзін з псіхіятраў, з якімі я кансультуюся». Чалавек працягнуў Фэллоу картку са сваім імем уверсе, над нумарам тэлефона і словамі « КАМПУЛЬСІЎНАЯ ПАВОДНІЦКАЯ тэрапія » .
  Што патлумачыла, чаму няма Kleenex. Біхевіёрысты не надта клапаціліся аб разборы вашых пачуццяў. Яны хацелі змяніць твае дзеянні, і ім было ўсё роўна, калі ты плачаш.
  Містэр Бенедыкт разглядаў яго, пакуль мужчына рассеяна круціў залаты заручальны пярсцёнак на левым пальцы сэрца. «Доктар Стилман сказаў, што вы адчуваеце гэтыя цягі. Вы называеце гэта "Штуршок".
  «Правільна».
   «Штуршок прымушае вас рабіць дрэнныя рэчы. Біць людзей. Зняважыць іх. І, магчыма, зрабіць больш».
  Адно пра павукоў: чатырыста мільёнаў гадоў навучылі іх быць асцярожнымі.
  І разумны.
  Ён маўчаў. Але г-н Бенедыкт сказаў: «Я не доктар медыцынскіх навук, Дэнісан, але каліфарнійскія прывілеі «пацыент-лекар» ўключаюць усіх спецыялістаў у галіне псіхічнага здароўя. Вы можаце сказаць мне што заўгодна. Гэта застаецца паміж намі. Што да гэтага часу прымусіла вас зрабіць Push?»
  Толькі кароткае ваганне. «Бойкі ў школе. Такія рэчы. Хуліганы прычапіліся да мяне. Я іх збіў. Магчыма, я зайшоў занадта далёка — я не мог стрымацца. Але, прынамсі, яны мяне больш ніколі не турбавалі».
  Ён усміхнуўся. «Смешна, як гэта працуе з хуліганамі, ці не так?»
  «Але, ведаеце, школа. Такія бойкі? Яны былі падобныя. . . закускі - гэта ўсё. Мяне больш цікавіла. . . нешта іншае. Першы раз . . .”
  «Працягвай».
  «Першы раз, калі я зразумеў, што са мной нешта сапраўды не так, была гэтая дзяўчына. . . Катрына . . .” Ён змоўк.
  «Што здарылася?»
  «Мне было гадоў дванаццаць-трынаццаць. Яна ішла дадому. Я таксама быў. Мы былі за школай. І ў яе былі, ведаеце, месячныя. Кроў цякла па назе. Шмат чаго было . Гэта зрабіла вялікую пляму на яе белай спадніцы. Памятаю чырвонае на белым. Яна ашалела, калі ўбачыла мяне. Я смяяўся з яе. Не мог стрымаць смех. Яна пачала плакаць і ўцякла. Бачыце, з хуліганамі я проста адбіваўся. Усё было нармальна. . . але з Катрынай я прычыніў ёй боль без прычыны. І гэта было добра».
  «І Push сышоў».
  «Так, сэр».
  Шэрыя вочы пана Бенедыкта ўпіваліся ў яго. «І вы хацелі перажыць гэта зноў».
  «Гэта». Ён праглынуў і адвёў позірк. «Ці горш, чым збянтэжыць кагосьці. магчыма . . . кроў. Можа быць, прымусіць кагосьці сыходзіць крывёй».
   «Што вы ці іншыя вашы тэрапеўты зрабілі, каб вы супрацьстаялі Push?»
  Ён ледзь не засмяяўся. «Шмат размоў, размоў, размоў. Медыкаменты, кансультацыі, лайно новага часу. . . Ці магу я сказаць гэта? Дзярмо?»
  «Ці не большая частка? А твае бацькі?»
  «О, ніякіх размоў ад іх». Ён кпіў. «Яны мяне застрахавалі».
  «Забяспечаны. Гэта дзіўнае слова. Скажы мне».
  «Кожны раз, калі я ўступаў у бойку, або бацькі знаходзілі мяне за праглядам вэб-сайтаў, дзе ёсць рэальныя кадры пакаранняў смерцю, забойстваў і катаванняў, або калі бацькі нейкай дзяўчыны тэлефанавалі і паведамлялі, што я пераследую іх дачку, яны замыкалі мяне ў склеп».
  Пан Бенедыкт нахмурыў бровы. «Гэта спрацавала?»
  Яму не хацелася гаварыць пра Гамлета, Афелію, прынца Хэла і іншых васьміногіх сяброў. «Не».
  Пан Бенедыкт запісаў некалькі нататак у блакнот. Ён падняў вочы. «Вы можаце падумаць, што гэта безнадзейна, але гэта не так. Я магу вам дапамагчы. Калі, вядома, вы гэтага хочаце».
  «Як?»
  «Насамрэч, вы толькі што далі мне падказку».
  «Я зрабіў?»
  Спадар Бенедыкт не ўдакладняў. «Вы дазволіце мне дапамагчы вам, Дэнісан?»
  «Проста я бачыў так шмат людзей, кансультантаў, псіхіятраў. . .”
  «Але яны былі не такія, як я. Мая філасофія адносна маіх пацыентаў заключаецца ў тым, што я збіраюся іх выправіць або памру, спрабуючы».
  Дзіўная рэч, падумаў ён.
  Яны паціснулі адзін аднаму рукі і разышліся. На наступны дзень пачалася яго тэрапія.
  І цяпер, праз чатыры гады і тры месяцы, Фэлоў адчуў, што яго сэрца калацілася пры думцы пра містэра Бенедыкта і яго чорна-сівыя валасы, зачасаныя назад, яго скураны бранзалет, яго заручальны пярсцёнак.
  Ён падышоў да краю возера і адкрыў поліэтыленавы пакет. Ён дастаў паўтары дзясяткі кампутараў Джорджыа мабільныя тэлефоны, з якімі ён ледзь збег, перш чым прыбыла лютая жанчына-паліцэйскі і яе элітны партнёр-хакер.
  Ён кінуў электронныя прылады ў ваду, і яны імгненна патанулі, забраўшы з сабой любую асабістую інфармацыю пра сябе і пісталет, які ён купіў некалькімі днямі таму.
  Фэлоў назіраў, як бурбалкі рассейваюцца. Камп'ютар і тэлефон цяпер былі ўнізе. Ён задумаўся, ці не прызямліліся яны на цела чалавека, на пяцьдзесят футаў ніжэй, абматанае дротам і абцяжаранае шлакаблокамі.
  Фэлоў нічога не ведаў аб сістэме фільтрацыі вадаёма, але ён здагадваўся, што дробныя кавалачкі плоці могуць пракрасціся праз яе. Што б падумалі людзі ў гэтай частцы Паўднёвай Каліфорніі, калі б ведалі, што яны прымаюць душ і п'юць ваду, якая змяшчае рэшткі чалавечых астанкаў?
  Ах, містэр Бенедыкт. . .
  Хто так шмат працаваў, каб выратаваць мяне, калі я змагаўся са Штуршком.
  Ён доўга глядзеў на ваду. Затым, не чуючы больш сірэн, вярнуўся да сваёй машыны.
  Калі ён сеў на пярэдняе сядзенне, яго тэлефон загудзеў з тэкстам ад FeAR-15.
  Дасланыя вамі фатаграфіі мужчыны і жанчыны ў даліне Марэна недастаткова выразныя. Але ёсць іх агульнае апісанне. Я буду сачыць за камерамі бяспекі для атрымання лепшых відарысаў.
  Ну, здавалася, што гэта далёка. Магчыма, FeAR атрымае лепшае фота гэтай пары.
  І імя.
  І адрас.
  Жанчына паліцэйская асабліва.
  Завёўшы рухавік, Фэлоў адышоў ад вады і накіраваўся да шашы.
  Ён думаў аб плюючых павуках з сямейства Scytodidae . Яны не будавалі сеткі. Гэта былі паляўнічыя, вядомыя сваёй цярплівасцю, ахвотай чакаць столькі часу, колькі з'явілася ахвяра. Потым, страляючы ў іх імабілізуючай ліпкай сліззю, яны назіралі, як істота вымотвае сябе, спрабуючы ўцячы, перш чым прыступіць да забойства.
  Ён ведаў, што важна ніколі не спяшацца, калі гаворка ідзе пра жыццё і смерць.
  З іншага боку, думка пра Штуршок хвіліну таму, як звычайна, абудзіла яго.
  Не, ён не будзе чакаць. Ён не мог .
  Прыйшоў час зноў забіваць.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 25
  Джэйк абдумваў новую інфармацыю, пакуль яны з Санчэсам пакідалі дом Джорджыа. «Ён ходзіць праз Павука».
  «Павук Тэт Гай», - сказала яна.
  «Не вельмі тонка — калі на запясце чарніламі чорная ўдава».
  «Вы думаеце, што гэта частка пунктаў патэнцыйнага ўварвання?»
  «Не ведаю. Імёны, безумоўна, могуць быць формай уварвання. Вы калі-небудзь былі ў пакоі, і нейкі кіраўнік называе мужчын "містэрамі". але ты проста «Кармэн»?»
  Яна кпіла. «У цябе ёсць пара гадзін, і я палічу шляхі».
  «Мянушкі часта з'яўляюцца спосабам паставіць бар'еры для ўварвання. Або пускаць толькі пэўных людзей. Ён не хацеў, каб мы знайшлі «Павука», але мы знайшлі. Пра кропку патэнцыйнага ўварвання? Так, я б сказаў, што назва - частка гэтага. Мышка знайшла што-небудзь?» Джэйк ішоў у нагу, пакуль яны ішлі да пазадарожніка, цяпер запыленага і выцвілага, прыпаркаванага ўздоўж абочыны.
  «Не».
  Памочніца Санчэса ўжо здабыла ў NCIC спасылкі на татуіроўку чорнай удавы, і цяпер яна правярала імя «Павук» на прадмет перакрыжаванай спасылкі на кагосьці ў сістэме.
  Пакуль не пашанцавала.
  Яны падышлі да машыны, і Джэйк задаўся пытаннем, чаму федэральныя агенцтвы настойваюць на выкарыстанні гігантаў, якія паглынаюць газ, якія крычаць урадам пытанне. Пранікненне парніковых газаў на бедную планету Зямля было цяжка апраўдаць.
  Акрамя таго, яны не былі ўтоенымі.
  Магчыма, у гэтым і была справа. Падазраваны бачыць, як да яго дзвярэй пад'язджае цёмны аўтамабіль Suburban з зацемненымі вокнамі, і яго сфінктар імгненна зморшчваецца. З другога —
  Джэйк знерухомеў. Аглядаючы наваколле — па звычцы — ён заўважыў чалавека на хрыбце прыкладна ў ста ярдаў ад яго. Постаць узняла на плячо вінтоўку і накіравала яе ў іх бок.
  Нядоўга думаючы, Джэйк пікіраваў Санчэса на зямлю.
  Манеўравала яна хутка і аўтаматычна, несумненна, дзякуючы сваёй тактычнай падрыхтоўцы. Выкарыстоўваючы яго імпэт супраць яго, яна перавярнула яго на спіну. Праз некалькі секунд яна сядзела верхам на яго жываце, а яе ногі прыціскалі яго рукі да бакоў.
  Яна паклала яму на плечы па далоні, замацаваўшы яго на месцы. «Што ты, чорт вазьмі, робіш, Герон?»
  «Уніз! Стралок у твае тры гадзіны».
  Ён павярнуўся на бок, відаць, заспеўшы яе знянацку, і зрушыў з месца. Яна павалілася побач з ім, так што яны апынуліся тварам да твару, ляжалі гарызантальна на траве, у цалях адзін ад аднаго, яе правая нага зачапілася за яго сцягно. Пасмы яе валасоў спадалі яму на шчаку.
  «Доўгі пісталет», — прахрыпеў ён. «На хрыбце на поўнач. Мужчына, я думаю. Цёмна-зялёны пінжак».
  Яна ўскочыла на ногі і зазірнула праз капот свайго пазадарожніка, левай рукой засланяючы вочы, правай рукой трымаючыся за зброю. «Нікога не бачыць».
  «Хтосьці там быў». Джэйк таксама ўстаў, углядаючыся, адмахваючыся ад сябе. «Ён, напэўна, зразумеў, што я яго заўважыў, і сышоў».
  Яна працягвала глядзець на хрыбет. «Нічога. Як ты яго зрабіў? Вы не вайсковец і не праваахоўнік».
  «Тэставанне пяра - гэта выяўленне пагроз. Ацэнка зброі падобная на чалавечы алгарытм. Павароты цела, стойка, рух локцяў і плячэй у пэўным кірунку - усё гэта выклікае сігнал трывогі. Нават калі вы не бачыце пісталета або аб'ём, вы можаце сказаць, што ён ёсць. Проста так, як ён рухаўся спачатку. А потым я ўбачыў зброю».
  Яна скончыла аглядаць наваколле і кінула на яго скептычны позірк. «Вы ўпэўнены ў гэтым?»
  Няўжо яна сур'ёзна думала, што ён выдумае фіктыўнага ўзброенага чалавека? «Я ўпэўнены, што кагосьці бачыў . А я на дзевяноста працэнтаў ён трымаў вінтоўку».
  «Ну, хто б гэта быў?»
  «Павук - лагічны кандыдат».
  «Вяртацца гэтым шляхам пасля такіх уцёкаў? Наўрад ці».
  «Магчыма, таму гэта быў ён».
  Яна яшчэ раз зірнула на хрыбет, дзе відаць была вышка сотавай сувязі.
  Герон працягваў: «А можа, гэта быў проста лайнер. І гэта дало мне добрую нагоду наскочыць на цябе».
  Яна моўчкі глядзела на яго - ён не мог зразумець, ці зразумела яна, што яго каментар быў жартам.
  Хаця шмат праўдзівых слоў. . .
  Ён адсунуў няскончаную прымаўку ў сваю падсвядомасць, дзе ёй і месца.
  Яна пабегла рыссю да месца Джорджыа, кідаючы позіркі ў бок хрыбта, і праз некаторы час вярнулася. «Сяржант вышле падраздзяленні. Яны будуць шукаць таго, хто адпавядае вашаму энцыклапедычнаму апісанню».
  «Прабач, Санчэс, я не быў у стане дастаць камеру для фота. Я быў крыху заняты тым, што ратаваў табе жыццё і ўсё такое».
  «Напэўна, апошнім часам не было ніводнага аператара з вышкі сотавай сувязі ў каўняры для выканання сваёй працы. Прывязем яго на ўзмоцнены допыт». Яна адарвала з валасоў кавалак сухога ліста і адкінула яго.
  Яны падперазаліся, яна завяла рухавік і з'ехала з абочыны.
  «Перш чым вы ўзяліся за мяне, мы гаварылі пра яго імя. Вы сказалі, што нешта вядзе да кропкі патэнцыйнага ўварвання.
   Ён кіўнуў. «Чаму Павук? Імя, якое ён выкарыстаў у дзяцінстве, можа быць памылковым, іранічным. Ці, можа быць, павукападобныя маюць для яго значэнне».
  «Так, яны жудасныя і агідныя». Яна здрыганулася. «Яны хаваюцца ў цёмных кутах і выскокваюць. Яны апускаюцца са столі ў валасы. Яны будуюць нябачныя сеткі, якія прыліпаюць да вашай скуры — або да іх здабычы».
  «Яны маўклівыя паляўнічыя», — сказаў ён, адзначыўшы, што яна, падобна, пакутавала ад арахнафобіі. «Вы ніколі не ўбачыце іх, пакуль не стане занадта позна».
  Санчэс зманеўраваў пазадарожнікам на з'езд аўтастрады. «Накшталт таго, як ён выкарыстаў гэты пракляты белы шар, каб адцягнуць Селіну, а потым накінуўся».
  «Ці было ў Хола што-небудзь пра гэта?»
  «Яшчэ даследую». Яна зрабіла паўзу. «Павінен прызнаць, што я ўражаны яго адданасцю».
  «Зала? Вы сказалі мне, што ён здаваўся. . . занадта зацікаўлены ў вашай сястры.
  «Так, добра, калі гэта матывуе яго прайсці лішнюю мілю, я вазьму гэта. Да кропкі». Яе цёмныя бровы сцягнуліся. «Гасподзь ведае, што ад забойства Джорджыа мы не маем шмат чаго. Я сказаў тэхнікам шукаць белы шар, але яны яго не знайшлі. Не здзівіўся. Яму не трэба было адцягваць увагу з Джорджыа». Яна ненадоўга адвяла вочы ад дарогі, каб зірнуць на яго. «Мы зараз тэлефануем падазраванаму Павуку?»
  «Гэта лепш, чым «unsub» і «Spider Tatt Guy». І паколькі ён так сябе называе, гэта прымушае нас памятаць, з якім драпежнікам мы маем справу».
  «Не патрэбна дапамога ў гэтым». Яна націснула на газ, праехаўшы міма прычэпа трактара. «Я ўсё яшчэ крыўджу сябе за тое, што не дагнаў яго. Калі б не той школьны аўтобус . . .”
  «Ён пайшоў на прадуманую рызыку, і гэта акупілася».
  Тэлефон Санчэса завібраваў. «Гэта Хол», - сказала яна, дакранаючыся да экрана. «Вы на дынаміку, дэтэктыў».
  «Агент Санчэс, вы двое мелі рацыю наконт EDC. Мы прывезлі адну, чорную лабараторыю, і ёй спатрэбілася пяць хвілін, каб знайсці схаваны дыск. Seagate, тры тэрабайты». Ён засмяяўся. «Гэта было ў скрынцы з крупамі».
  «У вас ёсць уяўленне, што на ім?»
   «Мы не чапалі. Ён ужо запакаваны і на шляху ў лабараторыю. І цяпер, калі капітан Уэбстэр на борце ў вялікай ступені, ён загадае нашым кіберлюдзям кінуць усё, каб справіцца з гэтым».
  Санчэс сказаў: «І дашліце мне вынік як мага хутчэй».
  «Вядома, машына, агент Санчэс».
  Усміхаючыся, яна адключылася. «Добры званок, Герон. Гэта нешта . Магчыма, там ёсць спіс яго кліентаў. Або сапраўднае імя Павука. Ці хто-небудзь, хто яго ведае. Было б добра, калі б мы змаглі вызначыць імя таго, хто напісаў гэтыя пакеты шыфравання». Яна пахітала галавой. «Дзіўна. Схаваны ў крупах».
  Чытаючы нешта на сваім тэлефоне, Херан сказаў: «Cap'n Crunch заўсёды з'яўляецца папулярным месцам, дзе можна схаваць дыскі і флэшкі».
  «Сапраўды?» — спытаў Санчэс. «Чаму...» Яе голас застыў. Потым яна агрызнулася: «Хол сказаў: «Збожжавыя». Ён не даў назву брэнда. Адкуль ты даведаўся, што за тып?»
  Добра, блін. Гэта было неасцярожна.
  «Чорта ўсё, Герон?»
  «Чаму б вам не спыніцца?»
  І яна з'ехала - рэзка, пакінуўшы сляды ад слізгацення на асфальце і водар абпаленай гумы ў паветры.
  Яна павярнулася да яго тварам. «Растлумачце».
  Праўда, ён памыляўся. Яму варта было быць больш уважлівым.
  З іншага боку, размова, якая павінна была адбыцца, так ці інакш павінна была адбыцца. Гэта быў такі ж добры старт, як і любы іншы.
  «Пакуль вы гналіся за машынай, пасля таго, як я патэлефанаваў дзевяць-адзін-адзін, я вярнуўся ўнутр. Нешта я бачыў на кухні. Скрынка з крупамі. У свеце хакерства ёсць эпічная фігура — хлопец па мянушцы Капітан Кранч. Сапраўднае імя Джон Дрэйпер. Ён стаў знакамітым у сямідзесятых, калі выявіў, што маленькі пластмасавы свісток — боцманскі свісток — які раздаваўся ў якасці прыза ў скрынках Cap'n Crunch, ствараў гук, які даваў яму доступ да магістральных ліній AT&T. Ён мог рабіць бясплатныя міжгароднія званкі».
   «Я не шукаю ўрока гісторыі, прафесар». Яе вочы звузіліся. «Перайдзі да справы».
  Спачатку яна просіць тлумачэнняў, потым не хоча іх слухаць. Ён давёў да канца лекцыю, якая была б цікавай.
  «Многія фрыкеры старой школы аддаюць даніну павагі капітану Кранчу. Магчыма, Джорджыа будзе выкарыстоўваць схаваны знешні дыск, а не сам кампутар, каб захоўваць канфідэнцыяльныя даныя. Я ўбачыў скрынку з крупамі і зазірнуў унутр. Вось гэта было».
  «Калі вы ўжо знайшлі, чаму вы сказалі нам працягваць пошукі? Чорт вазьмі, я прымусіў іх выклікаць K-9, калі ты мог. . .” Яе твар пачырванеў ад злосці. «О, не, Герон. Скажы, што не рабіў».
  Яна ўспрыняла гэтую навіну так добра, як ён і чакаў. «Нават калі Riverside Cyber працуе поўны працоўны дзень, хто ведае, колькі часу спатрэбіцца, каб увайсці? Мы не можам чакаць дзейснай інфармацыі, Санчэс. Нам гэта патрэбна цяпер».
  Яна заплюшчыла вочы і зрабіла глыбокі ўдых, затрымала яго на некалькі секунд, потым павольна выдыхнула. Мабыць, супакоіўшыся, яна расплюшчыла вочы і задала наступнае пытанне. «Што, уласна, вы зрабілі?»
  «Мая сумка са шклом і камерай? У мяне таксама ёсць камп'ютар для тэставання пяра. Маленькая, трынаццаць цаляў. Я ізаляваў яго зашыфраваныя файлы дадзеных на Seagate і адправіў іх на Арубу. Потым я ўставіў дыск назад. І пераканаўся, што вы яго знайшлі. Усё добра».
  Яна цяжка дыхала. «Не, не ўсё добра. Ланцужок захавання парушаны. Кожны асобны доказ павінен заўсёды ўлічвацца. Любы момант , я маю на ўвазе, секунды, дае абаронцу шанец выключыць гэта».
  Чапля задуменна прыжмурылася. «Але хіба я парушыў ланцужок апекі? Усё, што ведае "Месца злачынства", гэта тое, што яны знайшлі жорсткі дыск, так? Я дакрануўся да гэтага, перш чым яны знайшлі і зарэгістравалі гэта».
  «Адвакат па-ранейшаму будзе хадайнічаць аб тым, каб выгнаць дыск на задніцу». Ляцелі некаторыя іспанскія словы. Ён чуў некалькі з іх раней. Яны не былі бясплатнымі.
  Але праз імгненне гнеў згас. Яна глядзела праз лабавое шкло на ўзбочыну дарогі, малюсенькія віхуры пылу, якія падымаліся, калі машыны рухаліся мінулае. «Добра. Вы можаце сцвярджаць, што няма парушэння ланцужка захавання. Але вы ўсё роўна ўмяшаліся на месца злачынства».
  «Ёсць дзве рэчы, якія мы можам знайсці ў нашым паляванні, Санчэс. Па-першае, доказы, якія дазваляюць прызнаць яго вінаватым на судзе, і, па-другое, доказы, якія дазваляюць ідэнтыфікаваць яго асобу».
  «Яны павінны быць адно і тое ж».
  «Але яны не заўсёды, ці не так? Калі мы не даведаемся, хто ён, мы не можам яго судзіць».
  Яна не адказала.
  «Прама зараз, мы павінны знайсці яго. Усё, што трэба. Я не бачу праблемы, - прамармытаў ён. «Тое, што знаходзіцца на дарозе, можа прывесці нас туды, дзе ён жыве або працуе. . . або туды, дзе наступная ахвяра. Калі так, дык ці ня будзе ў нас шмат іншых доказаў, каб пасадзіць яго ў турму?»
  Яна горка засмяялася. «Калі ласка. Вы ведаеце адказ на гэтае пытанне. Што з'яўляецца вялікім тлушчам "неабавязкова". І калі мы гэтага не зробім, і ён сыдзе з-за вас на тэхнічнай падставе і пойдзе забіваць кагосьці іншага. . . ?»
  Хвіліну ён памаўчаў. Потым ён сказаў: «Чаму ваш уяўны абаронца наогул павінен высвятляць, што я зрабіў?»
  «Таму што мая праца - расказваць ім, Герон. Уільямсан, памятаеш? Выконвайце працэдуры і пратаколы. І выконваць закон. Ва ўсялякім выпадку, яны хутка даведаюцца. Вашы адбіткі будуць на ўсім дыску».
  «Не, не будуць. Я надзеў пальчаткі».
  « Што? Я не ведаў, што ў цябе ёсць».
  «Я заўсёды ношу сіні нітрыл з наборам адмычак».
  Сказаўшы яшчэ некалькі адборных іспанскіх слоў, яна ткнула ў яго пальцам. «Калі твая маленькая трука сапсуе гэтую справу, калі гэтая «дапушчальная інфармацыйная інфармацыя» выведзе яго з тэхнічнага боку, я не змагу цябе абараніць. Чорт вазьмі, я нават не магу выратавацца . Мы абодва падаем».
  «Тады ты скажаш ім?»
  Яна мясіла руль. Потым уключыў перадачу і выехаў на шашу. Неўзабаве спідометр паказаў 80. «Чароўны дотык, мая задніца. Праца з вамі выклікае ў мяне пякотку».
  «Рады, што магу вярнуць паслугу», - прахалодна сказаў ён.
   Не абцяжарваючы сябе даданнем: у рэшце рэшт, ты перажыў мяне чатыры гады таму.
  Хаця, вядома, не трэба было. Гэты падтэкст прасякнуў прастору паміж імі, густы і таксічны, як разліў нафты.
  Як і меркаваў, гэтая заўвага паставіла кропку ў дыскусіі.
  Ён скарыстаўся магчымасцю, каб вярнуцца да тэлефона, нахіляючы яго так, каб яна не магла бачыць экран. Ён выкарыстаў складаную хакерскую праграму, якую ён распрацаваў шмат гадоў таму, каб зрабіць бэкдор вэб-сайта, з лёгкасцю абыходзячы запыт імя карыстальніка і пароля.
  Ён пачаў бадзяцца па серверах. Навігацыя была простай; ІТ-персанал, які распрацаваў аддзел расследаванняў унутранай бяспекі DHS, прадумана стварыў каталог, які адпраўляў яго менавіта туды, куды яму трэба было за лічаныя секунды.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 26
  Кармэн зірнула на Герона, які толькі што адклаў свой тэлефон і глядзеў праз лабавое шкло з каменным выглядам.
  Відавочна, што ён ніколі не адмовіцца ад той каляднай ночы, зручным чынам абвінаваціўшы яе, бо не можа прызнаць сваю адказнасць за тое, што здарылася. Убачыўшы яго цяпер, стала ясна, што стары Якабі Герон усё яшчэ там, упарты і эгаістычны, як заўсёды.
  Яна збіралася парушыць цяжкае маўчанне, якое заняло большую частку іх дарогі з даліны Марэна ў Пэрыс, калі загарэўся экран яе мабільнага тэлефона.
  Неапазнаны абанент.
  Большасць тэлефонаў, выдадзеных паліцыяй, блакіравалі ідэнтыфікатар абанента, таму яна выказала здагадку, што нехта з месца забойства хацеў з ёй пагаварыць. Яна паставіла трубку на гучнагаварыцель і адказала. «Агент Санчэс».
  — Гэта сяржант Радзінскі.
  Сяржант паліцыі Марэна Вэлі. Магчыма, яго афіцэры знайшлі таямнічага стралка Герона — калі ён наогул існаваў.
  «Вы на дынаміку, сяржант. Я з Джэйкам Херанам».
  Кароткая паўза. «Мы не знайшлі ніякіх слядоў нікога на хрыбце, з вінтоўкай або без. Ні слядоў, ні зламаных галінак, ні скінутых на зямлю патронаў. Вы ўпэўнены, што гэта тое, што вы бачылі там?»
  «Можа быць, K-9 можа атрымаць водар?» — спытаў Чапля.
  Кармэн прамармытала: «Я ўжо выклікала адзін блок K-9, я не буду выклікаць яшчэ адзін для прывіда. Або тэхнік Verizon».
   Чапля падняла далонь з выразам твару, які гаварыў: «Гэта ваша пахаванне».
  «Агент Санчэс?» — сказаў Радзінскі, перш чым Герон паспеў зрабіць адзін са сваіх бестактоўных каментарыяў.
  "Так?"
  «Дэтэктыў Хол хацеў бы пагаварыць з вамі».
  Яе настрой падняўся ад перспектывы развіцця падзей.
  - Кармэн, - сказаў дэтэктыў, на гэты раз не саромеючыся назваць сваё імя.
  «Ідзі наперад. Я тут з Геронам».
  «Я атрымаў слова на белым шары».
  «І?» — нецярпліва прамовіў Чапля.
  «Гэта таблетка».
  Гэта не мела сэнсу. «Што?»
  Хол коратка засмяяўся. «Так называецца шарык з кола рулеткі. Я працягваў ціснуць на нашу злачынную лабараторыю, каб яна правяла больш тэстаў. Нарэшце ў іх быў хіт. Гэта Delrin — гандлёвая назва пэўнай ацэтальнай смалы. Выгляд звышмоцнага пластыка. І той, які мы знайшлі, мае дакладныя памеры, гладкасць і вагу шароў, якія выкарыстоўваюцца ў амерыканскіх казіно».
  - Наш хлопчык азартны гулец, - сказаў Герон. «Стратэгічны мысляр і натуральны рызыкант, які разлічвае шанцы, перш чым зрабіць крок».
  "Ну, яму не варта было рабіць стаўкі супраць Селіны", - сказаў Хол. «Ён прыняў яе за лёгкую цэль і атрымаў сваю задніцу».
  Па-чартоўску прама. Яна і яе сястра маглі быць не ў найлепшых адносінах, але ўрокі самаабароны затрымаліся. Яе павага да Хола таксама расла.
  «Дзякуй, што падштурхнулі пытанне», — сказала яна дэтэктыву. «Азартныя гульні. . .”
  «Яшчэ адзін факт для нашых PPI, Санчэс. Мы яго запаўняем». Герон усміхнуўся, мабыць, пакончыўшы з ранейшым гневам. «І ў нас ёсць яшчэ адна падказка».
  "Што вы маеце на ўвазе, сэр?" — спытаў Хол у прафесара.
   Кармэн добра ўяўляла, што меў на ўвазе Герон. Яна сказала Холу: «Цяпер мы блізкія да Пэрыс. Ці няма дзе-небудзь у горадзе казіно?»
  Хол сказаў: «Правільна. На West Fourth.»
  «Мы зараз накіруемся туды». На наступным скрыжаванні яна павярнула і павярнула ў бок шашы. «Ніколі не быў унутры, але я чуў, што гэта даволі вялікая аперацыя».
  Да іх заставалася ўсяго некалькі хвілін. Кармэн сказала: «Як ты думаеш, у чым яго сувязь з рулеткай?»
  Герон прапанаваў: «Можна сказаць, што кола рулеткі нагадвае павуцінне. Не ўпэўнены, што гэта факт, варты PPI, але гэта цікава».
  Сваімі думкамі падзяліўся Хол. «Я крыху даследаваў рулетку. Раней я думаў, што ўсё справа ў выпадку. Разумееце, зрабіце стаўку на лік, потым круціце кола. Аказваецца, гэта нашмат больш. Калі вы стратэгічны, вы можаце зрабіць усё добра. Уся справа ў тым, куды вы ўкладваеце грошы, што з'яўляецца адзінай часткай працэсу, які вы кантралюеце».
  Няўпэўненая, як гэта ўпісваецца ў растучы профіль — і схаваны ІЦП, які яны з Херанам так імкнуліся стварыць, — яна захавала гэтую ідэю для выкарыстання ў будучыні.
  «Глядзі». Чапля паказаў проста перад сабой. «Вось і мы».
  Па супрацьлеглым баку дарогі ім насустрач ехаў рэйсавы аўтобус яркага колеру.
  «На што вы двое глядзіце?» — спытаў Хол.
  «Трансфер казіно», - сказала яна. «Магчыма, як ён прайшоў праз блокпосты той ноччу».
  Яна заехала на стаянку. Казіно раскінулася на тэрыторыі вялізнага кампуса, які ўключаў гатэль, некалькі рэстаранаў і паркоўку з тысячамі месцаў.
  "Аблом", - прамармытала яна, аглядаючы велізарны ўчастак. «Калі б ён ехаў на шатле, то пакінуў бы пазадарожнік тут, але там гектары аўтамабіляў. Спатрэбіліся б дні, каб праверыць іх усіх і выявіць уладальнікаў».
  Герон сказаў: «Калі мая папярэдняя здагадка была правільнай, ён выкарыстаў самазвалы. Пазадарожнік будзе скрадзены або набыты ва ўжыванні за наяўныя грошы і падробленае пасведчанне асобы. Нават калі мы яго знойдзем, я не здзіўлюся, калі ён вылье галон кіслароднага адбельвальніка на руль і прыборную панэль. Дык вось, ДНК і адбіткі пальцаў».
  Яна прыпаркавалася, і яны вылезлі. «Але ёсць добрыя навіны».
  «Што гэта?» Гэта быў Хол.
  - Ты хочаш сказаць яму, Герон?
  Ён абавязаны. «Вы ведаеце самую распаўсюджаную форму ўварвання ў цяперашні час?» Калі дэтэктыў не адказаў, Герон адказаў на сваё пытанне. «Камеры бяспекі».
  Маючы яе паўнамоцтвы, яны маглі прымусіць мэнэджэра паказаць ім кадры з дня, пра які ідзе гаворка, як звонку, так і ўнутры ўстановы, дзе яны, верагодна, знойдуць Павука за сталом у рулетку. Амаль кожны квадратны сантыметр казіно быў пад відэаназіраннем.
  Усё гэта ў высокай выразнасці.
  І годна распазнаваць твар.
  «Мы звяжамся», — сказала яна Холу і адключылася. Яна звярнулася да Герона. «Давайце ўвойдзем і крыху ўлезем».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 27
  Спецыяльны агент Эрык Уільямсан меў план. Праект X.
  І цяпер гэты план быў правалены.
  Ён глядзеў на манітор на сваім стале, шкадуючы, што ён можа быць у Вашынгтоне, каб адстойваць сваю справу, а не на бяспечнай відэасувязі. Яго прапанова прайшла ўвесь шлях яго ланцугу камандавання толькі для таго, каб затрымацца за сталом самай вялікай перашкоды, намесніка міністра Стэна Рэйнальдса, другога кіраўніка Дэпартамента нацыянальнай бяспекі.
  Рэйнальдс быў выконваючым абавязкі міністра на працягу шасці месяцаў, але быў адхілены, калі Кангрэс не зацвердзіў яго ў якасці пастаяннага кіраўніка.
  Уільямсан чуў чуткі пра гандаль коньмі, які адбываўся ў запоўненых дымам падсобках акругі Калумбія, але ён так і не даведаўся, што — ці хто — тарпедаваў Рэйнальдса. З таго часу, як яму адмовілі ў першым месцы, ён стаў помслівым, здавалася, атрымліваючы вычварэнскае задавальненне, перашкаджаючы сваім падначаленым. Уільямсан сустрэў Рэйнальдса дваццаць гадоў таму, калі яны абодва былі маладымі агентамі ў Homeland, але абодва заўсёды бачылі рэчы па-рознаму.
  - Я разумею, што ты спрабуеш зрабіць, Эрык, - сказаў Рэйнальдс. «Але тое, што вы прапануеце, беспрэцэдэнтнае».
  Зноў тое слова. «Беспрэцэдэнтны». Тое, што нешта не было зроблена раней, не азначае, што ідэя не мае заслуг. Калі, вядома, вы не былі часткай масавай урадавай арганізацыі і не працавалі пад кіраўніцтвам бюракрата, які імкнуўся заняць высокую пасаду.
   Прасцей кажучы, у Стэна Рэйнальдса была моцная алергічная рэакцыя на ўсё, што магло паставіць пад пагрозу яго палёт.
  Уільямсан звярнуўся да амбіцый Рэйнальдса. «Праект X можа рэвалюцыянізаваць спосаб працы HSI. Наша місія будзе рэзка прасоўвацца - усё пад вашым наглядам. Адзіны спосаб даведацца — стварыць пілотную праграму».
  Уільямсан лічыў, што з-за шырокага спектру спраў, якімі ён займаўся — больш разнастайных, чым любыя іншыя федэральныя праваахоўныя органы — HSI знаходзіўся ў унікальным становішчы для ідэнтыфікацыі ўсіх пагроз нацыянальнай бяспецы, якія маглі ўключаць тое, што здавалася чыста лакальнымі правапарушэннямі без відавочных транснацыянальныя сувязі. Серыйны забойца, якога цяпер пераследваў Санчэс? Перамясціце яго ў меншы горад, і жыццё ў бургу будзе гэтак жа парушана, як калі б тэрарысты пагражалі атакай.
  Яго мэтай было проста перашкодзіць дрэнным акцёрам рабіць дрэнныя рэчы. Супраціў быў невымоўным расчараваннем.
  Рэйнальдс пастукаў па папцы, якая ляжала на яго стале. Ён утрымліваў тэхнічнае даследаванне, прадстаўленае Уільямсанам больш за месяц таму. «Проста не бачу гэтага, Эрык. Ваш план сутыкнецца з нашымі братамі з Міністэрства юстыцыі». Ён хутка дадаў: «І сёстры таксама, вядома. Наступаць на пальцы ног. Выклікаючы кроў».
  План быў заснаваны на перадумовы, што ўнутраная бяспека, малыя h і s , значна больш, чым тэрарысты замежныя і ўнутраныя. Уільямсан хацеў пераасэнсаваць пагрозы Амерыцы — яе ўраду і народу — якія, на яго думку, растуць у колькасці, памеры і складанасці.
  Якраз тое, пра што ён размаўляў з Кармэн Санчэс.
  Ён сказаў: «Вы бачылі ў прапанове, якую я распрацаваў, як падтрымліваць сувязь з усімі групамі Міністэрства юстыцыі, ФБР, BATF, усімі імі. Галоўная гарадская паліцыя таксама».
  Рэйнальдс узяў верхнюю старонку. «Нават ад вашага рэзюмэ ў мяне галава кружыцца. Так складана, Эрык. Няма ніякага спосабу апраўдаць такі зусім неапрабаваны падыход. Мне трэба больш доказаў, перш чым я змагу санкцыянаваць фінансаванне і размеркаваць рэсурсы».
  Здавалася, што логіка намесніка сакратара «курыцы і яйка» разлічана на тое, каб знішчыць любыя спробы прагрэсу. Яму патрабаваліся доказы для рэалізацыі пілоту, але доказы можна было сабраць толькі шляхам рэалізацыі пілота.
  Выраз твару Рэйнальдса пацямнеў. «І калі ваша прапанова ставіць такога агента, як Кармэн Санчэс, у кропку. . .” Ён дазволіў нявыказанаму асуджэнню павіснуць у паветры паміж імі.
  Уільямсану было цікава, калі ўсплыве яе імя. «Праекту патрэбна такая, як яна. Яна творчы мысляр».
  Рэйнальдс адпіў з вялікага кубка Starbucks. Была задзейнічана саломінка. «Магчыма, занадта творча».
  «І самастойны стартар».
  Хлябаць. «Я чуў, што яна час ад часу робіць сабе заданні» .
  Магчыма, ён чуў пра суб'екта, вядомага як Павук. як? Потым ён успомніў, што Рэйнальдс быў з тых людзей, якія лічылі добрым кіраўніцтвам выхоўваць шпіёнаў на ўсіх узроўнях аддзела.
  Усё ішло зусім не так, як ён планаваў. «Я ведаю, што яна неартадаксальная, але...»
  «Але ты таксама». Рэйнальдс паківаў галавой. «Я ўпэўнены, што менавіта таму вы завербавалі яе з Бюро. Гарох. У. А. Пад. Але ўсё гэта занадта. . .” Ён зірнуў на столь, нібы слова, якое ён хацеў, боўталася ў паветры над ім. «Рызыкоўна».
  Яны нарэшце дайшлі да сутнасці справы. Рэйнальдс не збіраўся ставіць пад пагрозу свае будучыя перспектывы, нават калі рост можа быць вялікім паляпшэннем. Статус-кво быў яго зонай камфорту.
  Уільямсан не паважаў лідэра без бачання. Або без таго, што Санчэс часта называў «cojones». Яму было дастаткова. Усведамляючы, што Рэйнальдс сумняваўся ў яго меркаванні, ён вырашыў адпомсціць, паставіўшы пад сумнеў лідэрства гэтага чалавека.
  «Тыя, хто не мяняецца, застойваюцца, Стэн».
  Пераклад: «тыя» азначала «ты». Уільямсан дадаў: «Нічога не адважыўся, нічога не атрымаў».
   "І таксама нічога не страчана", - адрэзаў Рэйнальдс. Такім чынам, гэта быў час пальчатак. «Ты зрабіў усё магчымае, Эрык, але праект X тут заканчваецца». Ён прыжмурыў вочы. «І калі вы паспрабуеце бегаць вакол мяне, наступным вашым заданнем будзе прагляд справаздач аб выдатках у нетрах адміністрацыйнага будынка без вокнаў. Магчыма, гэта ўзмоцніць важнасць фінансавай адказнасці».
  Неабгрунтавана злы каментар здзівіў нават Уільямсана. Больш не было чаго сказаць, акрамя: «Я дзякую вам за ваш час», захоўваючы прафесійныя паводзіны, пакуль відэазванок не адключыўся.
  Потым выбухнуў вулкан, і ён выпусціў шэраг лаянак, якія затрымаліся ў яго горле апошнія пяць хвілін.
  Ён разглядаў свае варыянты і бачыў толькі адзін. Аднак, у адрозненне ад свайго боса, Уільямсан не схіляўся да рызыкі. Якраз наадварот. Усю яго кар'еру Каміла, яго жонка пракурор, называла «жангляваннем паяльнымі лямпамі».
  Ён глядзеў на свой тэлефон, узважваючы наступствы, да якіх можа прывесці адзіны званок, пра які ён думаў.
  Адзін добры.
  Шмат дрэннага.
  Але яго ўласныя словы вярнуліся да яго: нічога не адважыўся. . .
  Ён пацягнуўся да слухаўкі.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 28
  Кармэн агледзелася навокал, яе пачуцці былі перапоўнены мігатлівымі агнямі, якія заваблівалі гульцоў да гульнявых аўтаматаў, звонкімі тонамі, якія абвяшчалі выплаты, і духмяным паветрам, якое лунала з сістэмы вентыляцыі казіно.
  «Ты выглядаеш так, быццам бы табе лепш атрымаць каранёвы канал», - сказаў ёй Герон, калі яны прабіраліся глыбей унутр у пошуках офіса кіравання.
  «Ніколі не захапляўся азартнымі гульнямі». Яна заўважыла мужчыну з чырвоным тварам, які піхаў у машыну, верагодна, свой апошні даляр. Плямы падпахамі, якія пашыраліся, сведчылі пра яго адчай. Магчыма, духі HVAC былі напампаваны, каб прыкрыць водар потных кліентаў, якія назіраюць, як знікае адукацыя іх дзяцей у каледжы.
  Чапля сачыла за яе позіркам. «Наяўнасць сістэм дапамагае. Вы не павінны разарвацца, калі будзеце прытрымлівацца плана». Ён зрабіў паўзу. «Мае думкі: ёсць два спосабы падысці да любой формы ставак. Вы гуляеце, каб выйграць, або вы гуляеце, каб не прайграць».
  Яна адразу зразумела яго сэнс. «Я навучыўся не выпрабоўваць лёс. У тых рэдкіх выпадках, калі я бываю ў такіх месцах, я зваюся спадарыняй кансерватаркай».
  «Вы гуляеце, каб не прайграць». Ён падняў плячо. «Добра. Вы можаце павесяліцца. Але такім чынам вы ніколі не выйграеце».
  «Я таксама ніколі не прайграю буйна. Падобна на тое, што ты гуляеш у азартныя гульні, Герон.
  «Я? Ні ў якім разе».
   Кармэн падышла да мужчыны ў чорным пінжаку і гальштуку, які назіраў за гульнямі ў крэпс. Яго паводзіны вызначалі яго як піт-боса, і яна палічыла, што ён быў бы добрым месцам для пачатку.
  «Я агент Санчэс з расследаванняў унутранай бяспекі», — сказала яна, вітаючыся. «А гэта мой паплечнік, доктар Герон. Нам трэба пагаварыць з дзяжурным кіраўніком».
  Яна наўмысна не паказвала свае крэдыты, мяркуючы, што супрацоўнікі казіно не ацэняць яе трывогу кліентаў.
  Чалавек схіліў галаву. «Хвілінку».
  Як яна і чакала, ён не дапытваў яе — ва ўсіх казіно былі дзейнічаюць працэдуры ўзаемадзеяння з праваахоўнымі органамі. Ён пастукаў па вуху і загаварыў у перадатчык. Не прайшло і трох хвілін, як да іх хуткімі крокамі рушыў стройны мужчына ў дзелавым касцюме. Яго бронзавая скура кантраставала з выразным белым каўняром кашулі, а бліскучыя чорныя валасы спадалі адной касой на сярэдзіну спіны.
  Ён прадставіўся. - Энтані Янэс, - сказаў ён, схіліўшы галаву да кожнага з іх па чарзе. «Ідзі за мной».
  Яна пазнала імя Кауіла, якое павінна быць карэннай нацыяй, якой належала ўстанова. Яны сачылі за Янэсам да амаль нябачных дзвярэй, замаскіраваных пад фрэску на супрацьлеглай сцяне. Як толькі яны прайшлі міма, бляск і гламур саступілі месца офісным памяшканням у прыглушаных бэжавых танах, упрыгожаным творамі мастацтва Cahuilla. Рэзкі пераход зрабіў гульнявую зону яшчэ больш сюррэалістычнай у параўнанні.
  Ён правёў іх праз невялікую групу кабінак міма дыспетчарскай, у якой былі відэаманіторы ад сцяны да сцяны, падзеленыя экраны і шэрагі панэляў, якія выглядалі так, быццам яны належалі кабіне авіялайнера.
  Янез працягнуў свой кабінет і зачыніў за імі дзверы. Яна паказала свае пасведчанні, чакаючы, пакуль ён перавядзе погляд з яе фота на яе твар і назад, перш чым прыбраць скураны футляр. Яе было дастаткова; ён не прасіў у Герона пасведчання асобы. «Што я магу для вас зрабіць?»
  Ні той, ні другі не ўзялі прапанаваныя ім крэслы. Яна адразу перайшла да справы. «Мы расследуем забойства».
  Вочы яго вырачыліся. «Хтосьці ў нацыі?»
   Яна павінна была прадбачыць блытаніну. Паколькі яна была федэральным агентам, ён выказаў здагадку, што яна расследуе забойства, учыненае на племянной зямлі. Паспешлівасць здзівіла яе з-за яе падыходу, і цяпер ён непакоіўся пра тых, хто яму больш за ўсё падабаўся.
  «Гэта не звязана з вашай нацыяй», - сказала яна. «Мы лічым, што падазраваны прыйшоў у гэта казіно пасля таго, як здзейсніў злачынства ў іншым месцы, і, магчыма, сеў на адзін з вашых шатлаў, каб праехаць міма блокпостаў».
  Выраз яго твару праясніўся. «Дайце мне час і дату, і мы зможам праверыць відэа. Мы пастаянна захоўваем іх усе на бяспечным воблачным серверы».
  Яна стрымала ўсмешку. Калі б Павук прыйшоў сюды ў пошуках прытулку або ўцёкаў, ён зрабіў бы крытычную памылку. Казіно кантралявалі кожны квадратны цаля прасторы, за выключэннем ванных пакояў. Адлоў махляроў і махляроў патрабаваў асаблівай пільнасці. І яны ніколі не выдалялі запісы, каб адсочваць людзей, якім забаранілі наведваць памяшканне. Калі б ён быў тут, унутры ці звонку, яны б злавілі яго на камеру.
  Яна спадзявалася, што яны змогуць замяніць камбінаваны эскіз фатаграфіяй, якую яна зможа праглядзець праз здымку твару. Ці, прынамсі, пераканаць прэсу размясціць фота Павука ў навінах у шэсць гадзін і ў лічбавых выданнях іх газет і выпускаў навін.
  Герон, які, відаць, разважаў пра патрэбнае ім часовае акно, адказаў на пытанне Янэза. «Аўторак. Што да часу... Але ён спыніўся.
  Твар чалавека з казіно апусціўся. «О».
  «Што?» — спытаў Санчэс.
  «Я магу даць вам любы дзень, акрамя гэтага». Твар яго быў ахоплены жахам. «Глядзі. Калі ласка. Гэта не можа выйсці на публіку. Людзі страцілі б давер да нас. Толькі наша кампанія па кібербяспецы і племянная рада ведаюць, што здарылася, і так павінна заставацца».
  «Мы будзем трымаць інфармацыю як мага больш абмежаванай», — сказала яна. «Але мы павінны ведаць».
  «Нас узламалі. Вірус. Усе відэа з камер назірання за ўвесь гэты дзень былі выдаленыя з сервера. Асноўны і рэзервовы. Я быў на па тэлефоне з кампаніяй, якая кіруе нашай кібербяспекай, і яны ніколі не бачылі нічога падобнага».
  - Вядома, - прамармытаў Герон горкім голасам.
  Яна зірнула на яго нахмурыўшыся. Сваю хуткую, рэзкую рэакцыю ён не патлумачыў.
  Янэс працягваў: «Яны спрабавалі адшукаць крыніцу, але не змаглі. У рэшце рэшт, ім удалося змясціць вірус на каранцін і вычысціць яго з сістэмы, але не раней, чым быў нанесены ўрон».
  «Зніклі толькі відэазапісы бяспекі?» — спытала яна. «Запісы ставак не зменены або інфармацыя аб крэдытнай карце скрадзена?»
  Янеж кіўнуў. «Улічваючы ўсё, нам пашанцавала».
  - Табе не пашанцавала, - сказаў Герон. «Вам нанеслі хірургічны ўдар. Зламыснік зрабіў менавіта тое, што было неабходна для дасягнення сваёй мэты. Ні больш, ні менш».
  «Вы хочаце сказаць, што злачынец, якога вы расследуеце, узламаў сістэму, каб сцерці свой вобраз з нашай сістэмы? Цэлы сервер з некалькімі брандмаўэрамі?»
  «Не ён асабіста. Яго паплечнік...
  Яна спыніла Герона, перш чым ён раскрыў занадта шмат пра справу. «Ці ёсць відэа ў аўтобусах?»
  «Не».
  Яна здушыла расчараваны ўздых. «У нас ёсць агульнае апісанне падазраванага і зборны малюнак, заснаваны на паказаннях відавочцаў. Ён любіць гуляць у рулетку. Ці можам мы пагаварыць з кімсьці, хто быў бы ў той частцы гульнявой зоны ў аўторак вечарам?»
  Янез падышоў да свайго стала і націснуў кнопку дамафона. «Дашліце, калі ласка, Джона Чакона». Пасля станоўчага адказу ён паказаў на невялікі канферэнц-столік у куце свайго кабінета, і яны селі. «Джон - адзін з піт-босаў, адказных за кантроль за сталамі для гульні ў рулетку і круп'е. Я ведаю, што ён быў на службе ў той дзень, таму што пасля таго, як відэа пацямнела, я прымусіў усіх кіраўнікоў складаць справаздачы, у якіх дакументавалі ўсё, што яны маглі ўспомніць пра той дзень, на выпадак, калі пазней узнікнуць якія-небудзь скаргі».
  «Адначасовыя нататкі», — сказала яна, удзячная за яго ўважлівасць. «Тое ж самае мы робім са сведкамі».
  «Лепшае, што я мог зрабіць у гэтых абставінах», - сказаў Янэс. «У асноўным я хацеў злавіць усё, што ім было цікава. Гэта частка псіхікі піт-боса. Яны заўважаюць рэчы».
  Іх размову перапыніў стук. «Заходзьце».
  Увайшоў чалавек у тым самым чорным гарнітуры, які насілі ўсе начальнікі паверхаў, не збянтэжыўшыся позвай. Больш мускулістага і кампактнага, чым Янэс, Джона Чакона было цяжка чытаць. Ён ціха стаяў падчас прадстаўлення і не рэагаваў, пакуль менеджэр тлумачыў іх прысутнасць.
  Кармэн павярнула да яго мабільны тэлефон. «Ці бачылі вы ў той дзень чалавека, падобнага на гэты малюнак, які гуляў у рулетку? Яму было шэсць два ці тры, ён быў у добрай форме. Апрануты ў шэрае тўідавае спартыўнае паліто, чырвоную кашулю і карычневыя штаны карго. У яго былі круглыя акуляры ў карычневай аправе і светлыя валасы».
  Чакон вывучыў эскіз, перш чым адказаць. «Розная вопратка і сонцаахоўныя акуляры. Але я памятаю яго па татуіроўцы».
  Кампазіцыя ўключала буйны план чорнай удавы, намаляванай на яго запясце. Піт-бос, навучаны сачыць за рукамі людзей за сталом, заўважыў бодзі-арт.
  «Ці памятаеце вы што-небудзь пра яго час тут?»
  «Я заўважыў яго, калі ён падышоў да сталоў для гульні ў рулетку», - пачаў Чакон. « Гульцы ў покер носяць сонцаахоўныя акуляры, а не гульцы ў рулетку. Памятаю, нехта гуляў, і вакол яго стала быў натоўп. Ваш мужчына падышоў, каб паглядзець, і я падумаў, што ён занадта блізка падыходзіць да адной з жанчын перад ім. Здавалася, што ён. . . нюхаючы яе валасы. Я збіраўся з ім пагаварыць, калі ён падышоў да другога століка ззаду. Ён трохі пасядзеў, потым пачаў гуляць. Пасьля гэтага ня бачыў».
  Герон спытаў: «Вы сказалі іншае адзенне. У што ён быў апрануты?»
  «Ружовы світшот, белая бейсболка і сонцаахоўныя акуляры. Усё з нашай сувенірнай крамы».
  Кармэн спытала: «У яго была сумка?»
   «Не. Мы заўсёды шукаем сумкі і вялікія кашалькі. Мы не выкарыстоўваем магнітометры, таму начальнікі і дылеры сочаць за ўсім, што можа схаваць зброю».
  «Ён бы пераапрануўся ў мужчынскай прыбіральні, дзе няма камер», — сказала яна Янезу. «Ён мог лёгка выкінуць свой стары капялюш і акуляры, але не твідавы пінжак. Я не думаю, што ён прыцягне ўвагу, каб хто-небудзь убачыў, як ён спрабуе запхнуць сваё доўгае спартыўнае паліто 44-га памеру ў смеццевае вядро мужчынскага пакоя, прызначанае для папяровых ручнікоў».
  «Слушна», — сказаў Герон. «Магчыма, ён зрабіў выгляд, што выпадкова пакінуў яго на кручку ў адным з кіёскаў».
  «І вярнуцца, каб забраць яго пазней?» — спытаў Янеж.
  - Не, - сказала Кармэн. «Гэта было выкідванне».
  «Што?»
  «Наш суб'ект з'яўляецца арганізаваным злачынцам. Ён усё плануе. Ён купіў куртку за наяўныя, і калі б яго заўважылі, ён кінуў бы яе. Вы можаце праверыць страчаныя і знаходкі?»
  «Вядома, агент Санчэс». Ён вёў іх са свайго кабінета. Яны прайшлі па кароткім калідоры і ў іншы пакой.
  Унутры гэтае месца нагадвала Кармэн распранальню для доказаў, кошыкі і стэлажы, напоўненыя сотнямі пакінутых прадметаў - у дадзеным выпадку, верагодна, з-за непамятлівасці, выкліканай алкаголем.
  Сіняй кепкі або чарапахавых акуляраў не было відаць, але на вешалцы вісела шэрае тўідавае спартыўнае паліто.
  Янэс пацягнуўся за ім, але Кармэн сказала: «Дазволь мне. Гэта доказы».
  Ён адступіў і, не дакранаючыся, прачытаў запіску, прымацаваную да вешалкі. «Прывезлі ў аўторак каля гадзіны ночы. Знойдзена ў паўднёва-заходняй ваннай пакоі. Той, што побач з сувенірнай крамай, — дадаў ён дзеля яе.
  Кармэн надзела поліэтыленавыя пальчаткі і падняла вешалку. Яна папрасіла Херон сфатаграфаваць вопратку сваім тэлефонам, а потым адправіла выяву Селіне.
  Гэта тое, што ён апрануў?
   Адказ прыйшоў менш чым праз хвіліну.
  так. Вы яго злавілі?
  Кармэн была расчаравана, што ў яе няма лепшых навін, каб падзяліцца.
  Яшчэ не, але ўсё бліжэй. Як там усё? ты ў парадку
  Яна чакала трох паказальных кропак у працэсе адказу.
  нічога.
  Яе вусны моцна сціснуліся, і яна сунула тэлефон прэч.
  «Я б хацела гэта забраць», — сказала яна Янезу.
  Магчыма, ім пашанцуе, і ў лабараторыі атрымаецца зняць частковы адбітак з кнопкі. Або адарвіце валасок з непашкоджаным фалікулам з тканіны. У іх ужо была ДНК Павука, але яны маглі знайсці ДНК свайго знаёмага або клерка, які прадаў яму яе, што адкрые новы шлях расследавання. Магчыма, яго выдатны сябар-хакер.
  Яна акуратна сціснула вонкавы бок кожнай кішэні. Вопыт навучыў яе ніколі не апускаць руку ў схаваныя месцы адзення. Людзі захоўвалі ўнутры схаваныя нажы, ляза для брытвы, іголкі і іншыя вострыя рэчы, і сёння ў яе не было часу на паездку ў аддзяленне хуткай дапамогі.
  Задаволеная, што яе нічога не тыкае, яна адчыніла кішэні, каб зазірнуць унутр. Пустая, за выключэннем кактэйльнай сурвэткі, якую яна нацягнула і трымала вялікім і ўказальным пальцамі ў пальчатцы.
  На белым квадраце была выдзелена курсівам літара D. Шрыфт быў незвычайны.
  Свабоднай рукой яна дастала мабільны тэлефон і сфатаграфавала. «Я пашлю гэта Мышы. Магчыма, яны з Дэкланам змогуць гэта запусціць».
  «У вас ёсць сумка і ўпаковачная стужка?» — спытала яна ў Яня.
  таго , што павінна было быць кладоўкай , і вярнуўся з ярка - жоўтым поліэтыленавым пакетам, уверсе якога сінім надпісам над тоўстымі чырвонымі словамі была назва казіно: Я ТВАЯ ШЧАСЛІВАЯ ДАННАЯ . АЙ!
  Гэта не быў стэрылізаваны кантэйнер для доказаў, але, улічваючы шлях адзення ад спіны Павука да страчаных і знаходак, яна не збіралася турбавацца аб перакрыжаваным заражэнні ад камерцыйнага пакета.
  Яна паклала сурвэтку ў кішэню, склала вопратку і акуратна засунула яе ў сумку. Запячатваючы яго, яна пазычыла тоўсты нязмыўны маркер, каб напісаць на стужцы сваё імя, дату, час і ініцыялы. Прынамсі, яна змагла даказаць, што ніхто не фальсіфікаваў доказы пасля таго, як яна іх захавала.
  - Я тэлефаную дэтэктыву Раяну Холу з дэпартамента шэрыфа акругі Рыверсайд, - сказала яна Янэзу. «Ён папросіць кагосьці сабраць. Яны таксама правераць усе вашы паркоўкі на наяўнасць кінутых аўтамабіляў. Мы лічым, што ён, магчыма, адмовіўся ад паездкі».
  «Вядома. Вы будзеце трымаць мяне ў курсе аб гэтым? Я не хачу, каб ён вярнуўся».
  «Ён не будзе. Не пасля таго, як пакінуў тут куртку і, магчыма, свой пазадарожнік».
  Яна падзякавала Янэзу і Чакону, перш чым пакінуць кабінет кіраўніцтва. Візуальны і слыхавы напад, які сустрэў іх у чарговы раз, стаў шокам для сістэмы. Яна зразумела, што яны, напэўна, гукаізалявалі зоны супрацоўнікаў, каб пазбавіць усіх ад сэнсарнай перагрузкі.
  «Цэлы дзень прачышчаю відэа з воблачнага сервера», — сказала Кармэн, калі яны засталіся адны. «Але не ўся сістэма».
  - Гэта было б прасцей, - дадаў Герон.
  «Хто, чорт вазьмі, яго падтрымлівае?»
  Чапля правяла рукой па валасах, разбіраючы іх. «Дзіва».
  Дзіўны каментар. І хуткі.
  «Я не пытаўся дату вашага нараджэння і нумар сацыяльнага страхавання, Герон. Проста нейкія нестандартныя здагадкі».
  «Там таксама не магу дапамагчы».
  Яе вочы затрымаліся на яго безвыразным твары. Потым яна сказала: «Пакуль мы ў гэтым раёне, я хачу праверыць сваю сястру».
  «Вядома».
  Калі яны ішлі да выхаду, сувенірная крама прыцягнула яе ўвагу, і яна зрабіла аб'езд. Чапля пайшла следам. Яна ўважліва разглядала шэрагі кружак, футболак, бірулькі і магніты на халадзільнік, перш чым знайсці тое, што яна хацела. Столік у куце ўтрымліваў масіў ігральных карт, костак і іншых прадметаў, якія раней выкарыстоўваліся на падлозе казіно, а цяпер былі «выведзеныя на пенсію» і даступныя для пакупкі. Яна ўзяла маленькую скрынку і падышла да касіра.
  Яна заўважыла цікавы выраз Герона.
  «Сувенір», — толькі і сказала яна.
  Заплаціўшы, яны працягнулі рух да выхаду, пачуцці Кармэн зноў апанавалі гукі і віды ажыўленага казіно, месца, якое дзіўна прываблівала Павука. Яна ўздыхнула.
  «Што?» — спытаў Чапля.
  «Мы шукаем ІПП, але чым больш фактаў мы знаходзім, тым менш мы, здаецца, ведаем пра гэтага хлопца і пра тое, дзе ён збіраецца нанесці наступны ўдар».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 29
  Калядны вечар, чатыры гады таму
  Якабі Герон думаў пра асаблівы вечар, які быў наперадзе.
  Калі ён сядзеў у офісным крэсле Goodwill за дзесяць долараў і адкідваўся назад, усё яшчэ не зводзячы вачэй з манітора камп'ютара, Джэйк пачуў, як дождж ляпнуў у яго вокны, кінуты туды бязлітасным ветрам Сан-Францыска.
  Ён не мог бачыць Сатэр-стрыт, стрыечную сястру непрывабнага Тэндэрлойна, таму што цень быў зацягнуты.
  Нават калі б ён мог падгледзець надвор'е, яму б не было цікава. Уся яго ўвага была скіравана на экран памерам тры на два футы перад ім, які паказваў прагрэс праграмнага забеспячэння, якое зменіць свет.
  C:\JH\Banchee Routracing . . . Разліковы час да злучэння: 4:20.
  Джэйк быў у святочнай вопратцы Сан-Францыска, якая была падобная на паўсядзённае адзенне Сан-Францыска, прынамсі для такіх вылюдкаў, як ён: шэрыя шорты, без шкарпэтак, талстоўка з выцвілым малюнкам супергероя. Адзенне было падарункам.
  Ад яе .
  Такім чынам, ён насіў яго часта.
  Ён надзеў яго сёння ўвечары ў чаканні іх святочнай сустрэчы.
  C:\JH\Banchee Routracing . . . Разліковы час да злучэння: 3:43.
  Праграма была Banchee 3.1 — ад назвы ірландскага духу, чый жудасны крык прадказвае смерць. Правільнае імя — «баншы» з літарай s , але Джэйк напісаў яго з памылкай, таму што такія сцэнарысты, як ён, заўсёды памыляліся ў назвах сваіх тварэнняў.
  Banchee стаў адным з яго лепшых. Спатрэбіліся месяцы працы па васьмідзесяці гадзін на тыдзень, каб стаць дасканалым.
  C:\JH\Banchee Routracing . . . Разліковы час да злучэння: 3:27.
  Гэта быў самы вялікі з дзевяці манітораў у яго кватэры-студыі. Месцам быў RadioShack на стэроідах. Былі таксама дзесяткі каробак — як вылюдкі называюць камп’ютары — і сотні плат, чыпаў, правадоў, серверных стоек, інструментаў, жорсткіх дыскаў, старажытных флопі-дыскаводаў, гарнітур віртуальнай рэальнасці і вялізныя груды пустой тары Mountain Dew і Red Bull.
  Іншымі словамі, кватэра Джэйка не будзе месцам урачыстасцей у гэты асаблівы святочны вечар.
  Ён узламаў яшчэ адзін Mountain Dew, які ён праглынуў проста дзеля энергіі. Яму не спадабаўся напой, як шампанскае, якое ён замовіў на вечар. Як і ўсе, хто сур'ёзна займаецца кампутарамі і праграмаваннем, Джэйк рэдка ўжываў алкаголь. Трэба было не спаць. . . і востры.
  Але гэта будзе вечар пеністага віна.
  Вядома, праграма ішла бясшумна, хаця гучала гукавое суправаджэнне — ціхае гудзенне вентылятараў.
  C:\JH\Banchee Routracing . . . Разліковы час да злучэння: 3:03.
  З захламленага стала ён падняў маленькую аксамітную скрыначку.
  Яго калядны падарунак ёй.
  Маленькі залаты прастакутнік, рэпрадукцыя самага першага мікрачыпа ў гісторыі, зробленага ў 1958 годзе Джэкам Кілбі, інжынерам з Texas Instruments. Рэпліка мела два цалі ў даўжыню і адзін у шырыню і дакладна аднавіла размяшчэнне транзістараў на арыгінале. Фішка, вырабленая на заказ ювелірам у Саусаліта, вычварным прыгарадзе на поўнач ад горада, вісела на канцы залатога ланцужка 18 карат.
  Неўзабаве Банчы скончыць працу, і ён зможа загарнуць яе пакет і сысці, каб правесці вечар у доме, нашмат менш загрувашчаным, чым тут.
  Гэты калядны вечар быў бы добрым.
  Не такія, як тыя, што яны з братам перажылі, калі раслі.
  На святах Джэйк і Рудзі нязменна заставаліся адны, каб гуляць у відэагульні або глядзець тэлевізар. Іх бацькі павінны былі займацца інфармацыйнай працай, таму што гэта быў добры час для набору.
  Людзі адны ў рэстаранах, кінатэатрах або парках напярэдадні Калядаў, як гэта, і на Вялікдзень, і на Дзень падзякі, і напярэдадні Новага года.
  Адзінокі.
  Гэта была іх здабыча.
  Прывітанне, дазвольце мне расказаць вам пра некаторых людзей, якія вам спадабаюцца. У нас ёсць прымаўка. Пазітыўныя думкі, роўныя пазітыўныя мэты, роўныя пазітыўныя ўзнагароды. Вы для нас выглядаеце пазітыўным чалавекам. Чаму не прыходзіш на сустрэчу?
  «Некаторыя людзі, якіх вы хацелі б» - гэта група, да якой належалі яго бацькі і трацілі на яе ўвесь свой час і грошы, патрабуючы ад сваіх членаў ставіць усё астатняе ў сваім жыцці на другое месца пасля групы, нават сваіх сваякоў.
  Арганізацыя, класічны культ, іранічна называлася «Сям'я».
  Цяпер, у тое, што было б зусім іншым Калядным вечарам, шчаслівым, у дзверы прагучаў гудок.
  "Так?"
  «Віна Грант Авеню». У дамафоне прагучаў голас жанчыны. «Дастаўка Moët. . . для містэра Дж. Герона.
  Ён праверыў камеру бяспекі і выклікаў яе.
  Moët . . .
   Пра шампанскае ён паняцця не меў. Рудзі рэкамендаваў яго, таму ведаў, што гэта будзе добра. У Рудзі была сапраўдная праца.
  Стук у дзверы.
  Ён падняўся і, выцягнуўшы з кішэні пяцёрку ў пошуках чаявых, падышоў да яе, гледзячы на экран.
  C:\JH\Banchee Routracing . . . Разліковы час да злучэння: 1:03.
  Амаль гатова.
  Свет змяняецца.
  Ён адчыніў замкі і адчыніў дзверы.
  Яны кінуліся на яго.
  Іх пяцёра ці шасцёра са стрэльбамі на галаве крычалі каманды. Яго шакаванаму мозгу, перагружанаму, спатрэбілася хвіліна, каб апрацаваць іх словы, якія прагучалі ў сумесі гнеўнага, нязгоднага шуму.
  У замяшанні вылучаўся адзін голас. Жанчына прыцягнула яго ўвагу тым, што, у адрозненне ад астатніх, гаварыла спакойна.
  «Джакабі Херан, ты арыштаваны».
  Імпозантная, змрочная і сур'ёзная, яна была ў сіняй вятроўцы з ярка-жоўтымі літарамі:
  ФБР
  С АРМЕН С АНЧЭЗ
  Блізучы да панікі, ён зірнуў на экран.
  C:\JH\Banchee Routracing . . . Разліковы час да злучэння: 0:32.
  Не, не цяпер!
  Ён быў так блізка. Ён зноў павярнуўся да агента Санчэса. «Калі ласка. . .”
  Яна накіравала на яго вялікі чорны пісталет. «Рукі, каб я мог іх бачыць. Калі рухаешся, ты мёртвы».
  Так спакойна, як калі б заказваў латте ў Starbucks.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 30
  Сучасны дзень
  У гасцініцы "Эйфелева вежа" Джэйк стаяў побач, калі Санчэс працягвала срэбную дэсертную талерку з позіркам надзеі ў вачах. Яе намаганні спакусіць Селіну не спрацавалі.
  «Давай, Ліна, ты любіш крэм-брюле».
  Гэты крок зрабіў Санчэс дзіўна ўразлівай, якая прасіла паклала сваю ахвяру на алтар, молячыся, каб яна была прынята.
  Селіна, нарэшце, узяла талерку, на якой ляжаў рамекін, пасыпаны карамелізаваным цукрам, і паставіла яе на пабелены стол французскай кавярні ў вясковым стылі ў куце свайго пакоя.
  "Ты павінен з'есці гэта раней, чым пазней", сказаў ён, парушаючы няёмкае маўчанне. «Ваша сястра загадала падпаліць верх як трэба. Хутка размокне».
  Ён здагадаўся, што так і адбудзецца. Якабі Херон ніколі не еў крэм-брюле.
  Хаця ён меркаваў, што гэта было па-чартоўску добра, паколькі яно складалася з двух мудрагелістых французскіх слоў і было ўзбіта на кухні сурагатнага парыжскага гатэля - і, напэўна, было яшчэ лепш, бо Санчэс даў серверу падрабязныя інструкцыі, як шмат цукру, каб насыпаць сметанковы заварны крэм і як прымяніць пропановую факел, каб ператварыць яго ў глянцавую карычневую глазуру.
  Селіна паглядзела на дэсерт поглядам, які, на думку Джэйка, быў больш падазроным, чым заінтрыгаваным. Гэта, вядома, не было ўдзячным.
  «У мяне спачатку некалькі пытанняў». Яна павярнулася да Санчэса. «Пачынаючы з таго, чаму вы насамрэч тут».
  Яе старэйшая сястра перайшла на ногі. «Хвалююся за цябе. Трэба ведаць, што ты ў парадку».
  Селіна скрыжавала рукі. «І?»
  Джэйк пераводзіў вочы з адной сястры на другую, спрабуючы зразумець, што паміж імі адбываецца. У голасе Санчэса ён адчуў нешта падобнае да ўмольнай ноткі і адкрытую варожасць у голасе Селіны. Пабочная гульня дала яму адчуванне, што ён трапіў у сярэдзіну фільма.
  Сямейная драма.
  «Добра. Мне было цікава пра гэты мемарыял на наступным тыдні, - ціха сказаў Санчэс. «Вы перадумалі?»
  Як цукар на крэм-брюле, рысы твару Селіны крышталізаваліся ў абалонку. «Вось і пайшлі». Яна махнула рукой, нібы адмахваючыся ад надакучлівага жука.
  «Гэта важна», - сказаў Санчэс. «Ён быў не проста нашым бацькам. У яго былі сябры. Яго партнёр».
  «Навошта мне яго шанаваць? Навошта камусьці ? Ён кінуў нас. Чорт вазьмі, я быў дзіцем. Але вы б не клапаціліся пра гэта, ці не так?»
  Абарончы позірк у вачах Санчэса змяніўся ўспышкай гневу на ўдар. Потым знікла.
  «Гаворка ідзе не пра ўшанаванне яго», - сказаў Санчэс. «Гаворка ідзе пра тое, каб запомніць яго добрыя часткі. І адкласці цяжкія моманты мінулага».
  «Я спыніў мінулае. Я забыўся пра яго. Выгадванне старых пачуццяў - гэта наадварот».
  Мэтрычная тона багажу тут, падумаў Джэйк, але ён паняцьця ня меў, што выклікала столькі напружаньня.
  Санчэс, здавалася, стрымліваўся. Яна адрэзвала: «Чаму ты не можаш адпусціць гэта, Ліна?»
  ты не можаш ?»
   Сёстры злосна пераглянуліся.
  Супрацьстаянне.
  Джэйк, вырашыўшы, што змена тэмы здыме напружанне, звярнуўся да Селіны. «Вы бачылі ці чулі што-небудзь падазронае?»
  Маладая жанчына без праблем кінула цёмны позірк і ў яго бок. «Не. Чаму я павінен?»
  «Ты надраў задніцу Павуку — і выжыў. Ён здаецца чалавекам, які не любіць прайграваць. Магчыма, ён захоча звесці рахункі».
  «Як ён мог знайсці мяне тут?»
  Санчэс заплаціла наяўнымі за нумар і зарэгістравалася пад сваім імем па бацьку. Стандартная працэдура праваахоўных органаў. І, аказалася, і для зламыснікаў. Джэйк быў экспертам у мастацтве ананімнасці.
  «Ён не падобны на класічных серыйных забойцаў», - сказаў Джэйк. «Мы не зусім упэўненыя, што яго прымушае. Заставайцеся пільнымі. Калі вы бачыце што-небудзь, што ваша інтуіцыя падказвае вам не так, або нават адчуваеце што-небудзь дзіўнае, патэлефануйце сваёй сястры». Заўважыўшы яе хмуры погляд, ён дадаў: «Або дэтэктыў Хол».
  Цяпер надышла чарга Санчэса зірнуць на яго. «Я ўпэўнены, што яму не трэба лішняга заахвочвання, каб сачыць за ёй».
  «О, сапраўды?» Селіна закаціла вочы. «Ты збіраешся туды пайсці ?»
  Джэйк ступаў праз міннае поле. Ён не мог зразумець, чаму Санчэс хвалюецца за Раяна Хола. На яго думку, Селіна і Хол былі знаёмыя менш за адзін дзень. Уцёкаў не было на стале. І дзяўчына магла зрабіць нашмат горш, чым малады дэтэктыў па забойствах, які быў не толькі разумным і самаадданым, але і меў пры сабе пісталет. Калі маньяк быў на волі, ёй пашанцавала, што ён зацікавіўся ёю.
  Зноў жа, Селіна не была яго малодшай сястрой.
  Селіна падышла да стала ў куце і села перад насычаным французскім дэсертам. Яна востра паглядзела на Санчэса і апусціла цяжкую лыжку з рэзкім трэскам, разбіўшы карамелізаваную глазуру. Яна адкусіла, а потым дастала тэлефон і пачала пісаць смс.
  «Хадзем адсюль». На твары Кармэн змяшаліся сум і гнеў. «У нас ёсць праца».
  Адзіным развітаннем паміж сёстрамі быў марозны кіўок.
   Ён ледзьве ўвайшоў у пазадарожнік, як Санчэс запусціў рухавік і паскорыўся з паркоўкі, накіроўваючыся на хуткасную аўтастраду Рамона.
  Пасля некалькіх хвілін маўчання ён сказаў: «Паміж членамі сям'і бывае горш, чым паміж рабаўнікамі і ахвярамі».
  Санчэс нічога не сказаў.
  Ён працягнуў: «Рабаўнік накідваецца на вас, ваша абарона імгненна ўзмацняецца. Гэта бой або ўцёкі. Але з сям'ёй? Вы не чакаеце ўварвання. І нават калі вы гэта зробіце, вы імкнецеся мінімізаваць рызыку. Што дазваляе зламысніку ўвайсці прама ўнутр. Калі вы яго пазнаеце, ужо позна. Вы адбіваецеся, пераходзіце за борт. Ёсць раскол».
  «Вы хочаце сказаць, што я ўварваюся ў сваю сястру з мемарыялам».
  «Я кажу, што яна так бачыць».
  «Добра. Але яна ўмешваецца ў мяне , усе гэтыя рэчы пра нашага бацьку.
  «Я згодны».
  Яна кпіла. «Што гэта за два ворагі, здольныя валодаць ядзернай зброяй? Узаемна гарантаванае знішчэнне? Давай зменім тэму, Герон. Я не ў настроі... О, чорт!
  Джэйк прарэзаў вочы наперад.
  Белы фургон Econoline выехаў на іх паласу, кідаючыся проста на іх.
  Санчэс націснуў на тармазы і тузануў руль Suburban направа.
  Джэйк схапіўся за прыборную панэль, калі фургон адлюстраваў манеўр ухілення Санчэса, утрымліваючы іх на курсе да лабавога сутыкнення.
  Рэха інцыдэнту са школьным аўтобусам.
  Джэйк не мог бачыць кіроўцы. Гэта быў Павук, які спрабаваў тую ж тактыку? І калі так, то як, чорт вазьмі, ён іх знайшоў?
  Санчэс накіраваў пазадарожнік на абочыну, жвір захрабусцеў пад шынамі, калі аўтамабіль здрыгануўся і спыніўся.
  Фургон зрабіў тое ж самае, спыніўся насупраць іх прыкладна ў трыццаці футах.
   Быў момант цішыні, а затым кіроўца фургона і пярэдні пасажыр адчынілі свае дзверы, кожны з іх паставіў адну нагу на зямлю.
  «Што яны?»
  У Санчэса не было магчымасці скончыць каментар. Абодва паднялі зброю, адзін — пісталет, другі — аўтамат, і адкрылі агонь.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 31
  «Злазь!» Кармэн кінула «Субурбан» заднім ходам і націснула педаль газу на падлогу. Снарад прабіўся ў лабавое шкло, праляцеў міма яе вуха, калі машына хіснулася назад.
  Чапля схіліла галаву, відавочна не разумеючы яе ўказанняў.
  «Усю дарогу на падлогу», - крыкнула яна. «Зацягніся задніцай за блок рухавіка».
  Ён адвязаў рамень бяспекі і ўціснуўся паміж бардачком і дошкай падлогі. «Гэта не можа быць Павук», - сказаў ён, перакрываючы какафонію стрэлаў. «Хто за намі?»
  Яшчэ дзве кулі ўрэзаліся ў лабавое шкло, адна ўвайшла ў падгалоўнік, дзе некалькі хвілін таму была галава Герона. Другі разбіў задняе шкло.
  Двое тых, хто нападаў, відаць, не чакалі, што выжывуць пасля першапачатковага націску. Яны залезлі назад у свой фургон. Пасажыр, белы мужчына гадоў сарака з чырвоным тварам і дзікімі вачыма, быў той, хто меў вінтоўку М4. Кіроўца, які выглядаў так, быццам мог быць братам сваёй кагорты, трымаў пісталет у адной руцэ, а другой уключаў хуткасць фургона.
  Кармэн чакала, што яны ўцякуць.
  Яна памылілася.
  «Яны ідуць за намі», — крыкнула яна Герану. «Бяры сябе».
  Яна не магла апярэдзіць іх заднім ходам. Яе лепшым манеўрам быў высакахуткасны J-паварот, тое, што яна практыкавала ў федэральных праваахоўных органах Вучэбны цэнтр аўтадрому ў Джорджыі, але ніколі не рабіў з лятаючымі кулямі і грамадзянскай верхавой стрэльбай.
  Яна працягвала разганяцца назад, круцячыся на сядзенні, каб паглядзець праз трэснутае задняе шкло, калі яна вярнула пазадарожнік назад на праезную частку. Як толькі ў яе было дастаткова цягі, яна націснула на тармазы і моцна закруціла руль.
  Шыны Suburban пачалі кантраляваны занос, цяжкі аўтамабіль круціўся па дузе на 180 градусаў. Як толькі яна ўбачыла перад сабой дарогу, яна зняла нагу з тормазу і націснула на газ. Дым падымаўся з задніх шын, калі яна ад'язджала.
  «Дай мне сваю стрэльбу», — паклікаў Герон.
  «Не».
  — Страляць не збіраешся?
  «Не».
  Вы ніколі не стралялі са зброі, не правяраючы фон — дзе ваш смоўж у канчатковым выніку апынуўся пасля таго, як прайшоў міма або міма злачынцаў, якіх вы нацэлілі. Што б вы ні бачылі ў фільмах, пісталеты не адрозніваюцца асаблівай дакладнасцю, прынамсі, у хаосе бою, а тут было занадта шмат іншых транспартных сродкаў, у якія яе патроны маглі трапіць.
  Клопат, які не прыходзіў у галаву іх нападнікам.
  Стрэлы куль прарвалі заднюю частку пазадарожніка, праляцеўшы міма яе падгалоўніка і зрабіўшы новыя дзіркі ў лабавым шкле. Яна трымалася як мага ніжэй, усведамляючы, што яе сядзенне забяспечвае невялікую абарону ад брыдкіх патронаў калібра .223, пра якія яна толькі што думала раней у той дзень у доме стралка ў Марэна-Вэлі. Яна пачула, як Герон, які ўсё яшчэ сядзеў на падлозе, крычаў у мабільны тэлефон.
  «Стрэлы. Пэрыс, каля парку, хуткасная дарога Рамона. Мы федэральныя агенты. Двое стралкоў у белым фургоне. . . адна аўтаматычная зброя. Можа быць, больш».
  Яна не змагла патэлефанаваць у службу 9-1-1, але, на шчасце, Герон хапіла духу, каб падмацаваць іх.
  «Пастаўце дыспетчара на дынамік!»
  Герон зрабіў і засунуў тэлефон у падстаўку для кубкаў.
   Наступныя дзве хвіліны паміж дыспетчарам, міліцыянтамі, якія адказалі, і ёю адбывалася шалёная размова. Яна праверыла і запэўніла іх, што ўсе астатнія машыны паблізу спыніліся або з'ехалі, каб пазбегнуць перастрэлкі.
  Зацішша ў стральбе нападнікаў, і яна пачула лямант сірэны ўдалечыні. Гэта дало ёй ідэю.
  «Скажыце сваім падраздзяленням, каб ішлі толькі на святло, выключыце сірэны. Я не хачу напалохаць іх на труса. Я хачу, каб яны прыйшлі за намі».
  - Цудоўна, - прамармытаў Герон.
  Яна зірнула на поўнач, у асноўным незабудаваны гандлёвы раён. Яна спытала Герона: «Куды я магу павярнуць на поўнач у наступнай мілі?»
  Ён пагартаў экраны тэлефона і падняў вочы. «Індыян-авеню, міля і перасадка».
  «Я хачу пакласці іх у скрынку», — сказала яна дыспетчару. «Праз дзве хвіліны я паварочваю на поўнач на Indian. Яны прыйдуць за намі. Ці могуць вашы людзі ўсталяваць стацыянарныя блокпосты на Індыйскай дарозе?»
  Новы голас: «Агент Санчэс. Гэта капітан Дэн Муньос, CHP. У нас чатыры падраздзяленні на поўнач, якія накіроўваюцца ў ваш бок. Яны толькі што мінулі авіябазу Марч. І з поўдня едуць тры машыны. Мы можам іх у скрынку».
  Яна адказала непасрэдна капітану. «У іх ёсць стоп-палкі?»
  «Дзесяць чатыры».
  Яна не магла дазволіць ім атрымаць кулю на яе рахунку. «Скажы ім, што ў гэтых мудакоў куча патронаў».
  «Зразумела, агент Санчэс».
  У яе была ўласная штурмавая вінтоўка M4 .223, выпушчаная ўрадам, з цалкам аўтаматычным рэжымам, але яна была зачынена ў задняй грузавой частцы Suburban. Якраз там, дзе яны зараз вялі агонь. Кіраванне падчас павароту, каб пазбегнуць надыходзячых патронаў, займала абедзве рукі, і яна аддавала Херон свой пісталет толькі ў тым выпадку, калі яе паранілі і яна выйшла з ладу.
  Яна магла толькі ўявіць рэакцыю SSA Williamson на гэта .
  Кармэн прыслухоўвалася, пакуль лейтэнант загадваў салдатам сыходзіцца з некалькіх бакоў, перакрываючы шляхі адыходу. Усё было ў месца. Наступныя шэсцьдзесят секунд вырашаць, выйдуць яны з Геронам жывыя ці не.
  Яна занесла пазадарожнік на поўнач ад Indian, кантралявала паварот задняй часткі і націснула на педаль газу.
  І вось, перад імі, было цудоўнае відовішча квартэта чорна-белых CHP — двое перакрылі шашу, а двое былі на плячы, прыкрываючы васьмёра афіцэраў, якія накіравалі ў яе бок пісталеты і вінтоўкі.
  Яна націснула на тармазы і рэзка павярнула руль направа, прымусіўшы пазадарожнік занесці ўбок, перш чым разагнацца да ўзбочыны дарогі, каб даць дэсантнікам выразны стрэл у сваіх пераследнікаў.
  Стралкі паспрабавалі імітаваць яе манеўр са сваім фургонам, але калі ён наблізіўся да хмызняку, з яго выйшаў афіцэр і кінуў на яго шлях шыпавую паласу.
  Кіроўца паспрабаваў збочыць, але не здолеў — можа, таму, што трымаў пісталет. Стоп-рычагі разарвалі ўсе чатыры шыны, і іх фургон рэзка затармазіў.
  Чапля ўскочыў з дошкі, аглядаючыся вакол свайго сядзення, каб зазірнуць у цяпер разбітае задняе шкло.
  «Ніхто не быў раззброены», - крыкнула яна на яго. «Заставайся».
  Яшчэ раз зірнуўшы на фургон, які спыніўся, ён зрабіў, як яна загадала.
  З дынаміка адной з машын ЦЭЦ прагрымеў загадны голас, які загадаў пасажырам выйсці з машыны, падняць рукі і пайсці задам да міліцэйскага шэрагу.
  Далей ідуць напружаныя шэсцьдзесят секунд.
  Потым дзверы адчыніліся, і двое злачынцаў выканалі інструкцыі аб падняцці рук і павольна рушылі назад да афіцэраў.
  Пара зрабіла такую добрую працу, што Кармэн падазравала, што яны рабілі гэта раней.
  
  Праз пяць хвілін абодва былі ў кайданках і мірандзіраваны, і лейтэнант CHP стаяў з Кармэн пасярод перакрытай шашы. Яго звалі Куін Лакоўскі.
  Імя такое ж уражлівае, як і яго біцэпсы.
  Кармэн зірнула яму за спіну. Рух быў спынены на некалькі кіламетраў.
  Такая сітуацыя не зменіцца ў бліжэйшы час. Тэхнікі па зборы доказаў на месцы злачынства ў белых халатах не скончылі апрацоўку фургона стральцоў. Трэба было ўлічыць кожны снарад і выпушчаны снарад — і пасажыр страляў са стрэльбы, якая выплюхвала 750 снарадаў у хвіліну.
  «Не скажыце мне, хто гэтыя лайкі?» — спытаў паручнік Лакоўскі.
  Падчас хаосу ў яе было мала часу, каб разабрацца. «У нас ёсць некалькі варыянтаў на выбар. Наўрад ці, але зараз мы шукаем серыйнага забойцу. Можа чулі. Unsub. Але ідзе праз Павука».
  «Так, напад тут, у Пэрыс, мінулай ноччу. Я бачыў BOLO. Тая студэнтка. Але гэта выглядае як бандыцкае дзярмо з праезду».
  «Я згодны, гэта не MO Павука. Я стаўлю яго ў канцы майго спісу. Іншая магчымасць: мой калега думае, што бачыў чалавека з вінтоўкай, які нацэльваўся на нас у даліне Марэна».
  «Думае?»
  «Немагчыма пацвердзіць.»
  «Добра. Я пагавару з ім. Толькі ён маленькі. . . на дадзены момант недарэчны». Лейтэнант паказаў за ёй. «Ён выскачыў з вашага Suburban і перабег на плячо. Гэта яго першая перастрэлка?»
  «Напэўна».
  Лакоўскі паспрабаваў, але не здолеў, схаваць усмешку. «Гэта тлумачыць усё: ён за тымі кустамі, ці то гарчыць свой абед, ці то здымае штаны, каб кінуць груз у бруд».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 32
  Шэф-повар Рэно Давідэ прайшоў да прыбудовы ў задняй частцы свайго рэстарана і адчуў нешта іншае.
  Не зусім правільна.
  Ён агледзеў вялікую пабудову, падобную на склад, у якой знаходзіўся яго офіс, а таксама складскія памяшканні, шафа для захоўвання мяса і невялікая, але цалкам абсталяваная кухня, якая выкарыстоўвалася для грамадскага харчавання.
  І тады ён гэта ўбачыў.
  Дзверы супрацьпажарныя не былі шчыльна зачынены. Ён адчыніў яе і выглянуў вонкі. Проста пусты завулак. Чаму дзверы былі незачыненыя? Персанал заходзіў сюды, каб атрымаць доступ да мясной ахаладжальніка або забраць асноўныя прадукты. Але яны прыходзілі і выходзілі праз кухню, а не хадзілі па будынку, каб выкарыстаць вонкавыя дзверы.
  Крадзеж з узломам?
  Не магло быць. Што было красьці? Наўрад ці інвентар. Злодзей ежы атрымаў бы нашмат больш ад аптавіка мяса. Тэхніка? Не варты турэмнага зняволення, каб сысці з ужыванымі кухоннымі камбайнамі.
  Што-небудзь яшчэ каштоўнае?
  Самым дарагім посудам на любой кухні былі нажы. Яго асабісты набор, прывезены з Японіі, каштаваў яму больш за 5000 долараў. Тыя, што тут, каштуюць танней, але застаюцца дарагімі.
  Шэф-повар Дэвід падышоў да адной з шуфляд і адчыніў яе. Нажы шэф-кухара, накіры, нажы для нарэзкі, сантоку і сасак - усе прысутнічалі, але васьміцалёвага нажа для філе не было на сваім звычайным месцы. канец бліскучага шэрагу сталёвых лёзаў. Даражэйшыя нажы былі яшчэ там, так што, відаць, недарэчна.
  Гудзенне мабільнага тэлефона перапыніла яго пошукі ў непасрэднай блізкасці. "Oui?"
  Гэта быў П'ер, яго найважнейшы прыхільнік, венчурны капіталіст з Малібу.
  Забыўшыся пра зніклы нож, ён зачыніў шуфляду і працягнуў абмяркоўваць новы рэстаран, які планаваў. Ён пайшоў у свой офіс, які быў працягам склада, запоўнены кардонамі з прадуктамі, узорамі алеяў, спецый і воцату, якія прадаўцы далі яму ў надзеі, што іх прадукты будуць выкарыстоўвацца ў рэстаране.
  Ён апусціўся ў старое зручнае крэсла, прывезенае сюды з фермы яго дзеда з-за Ніцы. «Мне трэба будзе пазычыць au moins deux мільёны даляраў».
  Смех з другога канца лініі. «Рэно, ты думаеш, што гэта гучыць як менш вялікая сума па-французску?»
  Шэф-кухар таксама ўсміхнуўся і сеў, каб абмеркаваць дэталі прапанаванага прадпрыемства.
  Ён зірнуў на апраўлены артыкул з Los Angeles Herald . Рэно Давідэ быў адным з фігурантаў серыі, прысвечанай поспеху насуперак шанцам. Загаловак абвяшчаў, што ён называе сябе самым шчаслівым кухарам у свеце .
  Назва была яго ідэяй, і пачуццё было праўдай. Кожны дзень ён прачынаўся з удзячнасцю практыкавацца ў мастацтве радаваць разборлівых гасцей лепшымі стравамі, якія ён мог прыгатаваць.
  На імгненне яго думкі азмрочыліся. Адчыненыя заднія дзверы вярнуліся да яго ў памяці, і ён успомніў: рэстаранная чэкавая кніжка.
  На гэта мог пайсці злодзей.
  Ён хутка адчыніў ніжнюю шуфляду.
  І адчуў, як праз яго працяла цёплая палёгка. Вось гэта было! І ніякіх індывідуальных чэкаў не прапала.
  Ах, дзверы проста былі прыадчынены супрацоўнікам, які ехаў па цэтліку да іх машыны. Або нешта такое ж нявіннае.
   Няма пра што турбавацца.
  Зусім нічога.
  «П'ер, прабач. Continuez, s'il vous plaît.»
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 33
  Ногі Джэйка Херана ў красоўках стукалі па жвіру, які высцілаў абочыну дарогі.
  Патрабуючы апраўдання для сваёй незаконнай місіі, ён выскачыў з Suburban і выдаў ванітныя гукі - нібы атрымаў траўму ад перастрэлкі (і, насамрэч, хоць тады яго не ванітавала, гэта заставалася відавочнай верагоднасцю).
  Упэўніўшыся, што паліцэйскія яго пачулі, ён кінуўся за кусты, затым пайшоў уздоўж абочыны Індыян-Роўд, вяртаючыся тым шляхам, куды прыехаў пазадарожнік Санчэса, якога цягнулі ўзброеныя бандыты.
  Ён прасканаваў тэрыторыю ў пошуках зламанага сегмента агароджы, які заўважыў раней, і ўбачыў яго ў пяцідзесяці футах наперадзе. Ён пачаў бегчы, жадаючы пачаць, перш чым хто-небудзь спытаў яго, што ён робіць.
  І спыніў яго.
  Пакуль Санчэс сядзеў за рулём, ён паспеў хутка зазірнуць за імі. Калі фургон завярнуў за вугал на Індыян, двое, якія знаходзіліся ў ім, напэўна, заўважылі блокпост наперадзе і патрульныя машыны, якія набліжаліся ззаду. Джэйк бачыў, як кіроўца нешта шпурнуў у акно. Калі праз некалькі секунд пасажыр зрабіў тое ж самае, ён зразумеў, што яны выкідваюць мабільныя тэлефоны.
  Якая інфармацыя была такой каштоўнай, што яны не маглі рызыкаваць, каб яе злоўлівалі?
  Логіка падказала яму, што гэта, верагодна, будзе ўключаць не толькі іх асобу. Магчыма, яны планавалі схлусіць пра тое, хто яны, але яны Трэба было ведаць, што паліцэйскія хутка ўсё зразумеюць. Верагодна, калісьці ў жыцці ў абодвух мужчын знялі адбіткі пальцаў. У такім выпадку асобу іншых людзей , з якімі яны былі звязаны, верагодна, была таямніцай, якую яны хацелі захаваць. Гэта, а таксама патэнцыйная інфармацыя аб тым, што яны задумалі, ці нават фінансавыя дамоўленасці, якія могуць абвінаваціць іх босаў - гэтых дваіх трэба было наняць на працу.
  Ён нарэшце знайшоў мабільны тэлефон кіроўцы пасля таго, як прабіраўся праз высокую траву, дзе ён спыніўся побач з патрапанай і выцвілай банкай кока-колы. Ён выцягнуў з кішэні кампактную прыладу памерам прыкладна з калоду карт і ўключыў яе. Санчэс пажаваў бы сваю азадак за гэта, але, па меншай меры, ён не забруджваў бы доказы, дакранаючыся да іх.
  І, калі б ён працаваў хутка, яна б ніколі не даведалася.
  Ён працягнуў прыладу, навёўшы яе на некалькі сантыметраў над выкінутым мабільным тэлефонам. Кнопка на яго прыладзе заззяла ярка-чырвоным, а потым успыхнула сінім. Прыкладна праз дзесяць секунд святло загарэлася зялёным.
  Адна ўпала, адна засталася.
  Пакінуўшы першы тэлефон на месцы, ён падышоў да пляча і палачкай пазначыў X у брудзе. Ён зірнуў налева, дзе на скрыжаванні Індыян і Рамона стаялі паліцэйскія машыны, якія гналіся за імі. Афіцэры не глядзелі ў яго бок. Ён рыссю перабег шашу, каб праверыць супрацьлеглы абочын. Яму спатрэбілася крыху больш часу, каб знайсці камеру пасажыра і выканаць тую ж працэдуру.
  Ён апусціўся на калені за вялікай калючай раслінай агавы і бегла прагледзеў тэкст, які пракручваўся на экране прылады ў яго руцэ. Праз некалькі хвілін ён скончыў.
  Ён падышоў да пляча і намаляваў яшчэ X, потым падняўся.
  Калі яму пашанцавала, ніхто не заўважыў яго...
  Гэтая думка раптоўна абарвалася, калі ён павярнуўся да паліцэйскага блокпоста і ўбачыў, што Санчэс і наглядчык патруля CHP глядзяць на яго.
  Дзярмо.
  Ён думаў, што яна будзе занадта занятая падвядзеннем вынікаў, каб сачыць за ім. Ён выпадкова сунуў сканер у заднюю кішэню і вярнуўся да пары.
   Начальнік CHP, лейтэнант па прозвішчу Лакоўскі, спытаў: «Такім чынам, доктар Герон, вы тут кансультуецеся з агентам Санчэсам, яна мне сказала?»
  «Правільна».
  «А вы прафесар. Як Індыяна Джонс у Raiders of the Lost Ark . Але без пугі».
  «Дакладна». Ён зірнуў на Санчэса, які не адрэагаваў на жарт.
  На буйным лейтэнанту быў напісаны былы сяржант муштры. І ўсё ж яго голас быў ветлівым, калі ён сказаў: «Адзін з маіх афіцэраў бачыў, як вы імчалі па дарозе, сэр. Мне крыху цікава, чаму».
  Колькі яго намаганняў яны абодва бачылі?
  Лепш быць шчырым.
  Ну, збольшага сумленна.
  Джэйк махнуў рукой у бок высокай травы. «Я бачыў, як кіроўца і пасажыр нешта выкідвалі з мікрааўтобуса. Я палічыў, што гэта можа быць доказам, таму пайшоў праверыць. Аказалася, што гэта мабільныя тэлефоны».
  Лакоўскі і Санчэс зірнулі туды, куды ён паказваў. Лейтэнант сказаў: «Вы маглі сказаць нам, каб мы іх забралі».
  «Я думаў, што прасцей будзе знайсці іх самому, чым спрабаваць тлумачыць, дзе яны. Я пазначыў абодва месцы знакам Х на плячы». Джэйк зірнуў на Санчэса, думаючы пра схаваны партатыўны дыск Seagate Cap'n Crunch і Джорджыа. Ён дадаў: «Я ніколі іх не чапаў».
  «Вось чаму ты не хацеў мяне слухаць і трымаць сваю праклятую галаву», - прамармытаў Санчэс.
  Ён не адказаў, але, так, гэта было. Калі б яго збіраліся арыштаваць і ў яго на тэлефоне была выкрывальная інфармацыя, ён бы яе кінуў. Ён меркаваў, што яны зробяць тое самае.
  Лакоўскі, здавалася, лічыў, што больш у гэтым няма нічога. «Адчуваеце сябе лепш, прафесар?»
  Вядома, ваніты.
  «Я ў парадку». Роля патрабавала дакрануцца далонню да вантроб.
  «У вас ніколі раней не стралялі?»
  Так, меў. Некалькі разоў. Ён сказаў: «Не, ніколі».
   «Ну, будзем спадзявацца, што гэта апошні раз». Лейтэнант паклікаў аднаго з тэхнікаў з месца злачынства ў белым адзенні. «Трэба забраць пару тэлефонаў».
  Джэйк паказаў, дзе яны ляжалі.
  Лакоўскі аднавіў допыт. «Я хацеў бы пачуць пра чалавека з вінтоўкай, якога вы бачылі ў даліне Марэна. Ці можа адзін з гэтай пары быць ім?» Ён кіўнуў на плячо, дзе сядзелі стральцы ў кайданках.
  Джэйк не збіраўся ўдавацца ў сваю тэорыю мадэлявання чалавечага алгарытму. Ён апісаў мужчыну ля вышкі сотавай сувязі ў даліне Марэна, а затым дадаў: «Здаецца, яго целасклад не такі ж, як у гэтых двух. А стралок быў у зялёнай куртцы. Цёмны. Як салдат ці паляўнічы».
  На гэтых двух стралках былі штаны-карго і Ц.
  «І ён быў адзін, калі прафесар Герон убачыў яго», — сказаў Санчэс.
  Яе тон нібы дадаў: « Калі б ён яго ўбачыў».
  Кіроўца мікрааўтобуса пачаў крычаць. «Вы ўсе заплаціце, калі прыйдзе рэвалюцыя! Вы не больш чым інструменты ўрада!»
  «Такім чынам, гэта тое, пра што,» сказаў Санчэс з відавочным прызнаннем. «Яны гналіся за мной учора на аперацыю».
  Яна апісала сітуацыю з закладнікамі ў пустыні Махавэ з унутраным тэрарыстам Джэйсанам Паўэлам, які спрабаваў падарваць карпаратыўную штаб-кватэру ў Глендэйле.
  «У яго ёсць культ». Яна павяла вялікім пальцам на пару. «Яны, відаць, чулі, што я пабег на дэмантаж».
  Лакоўскі спытаў: «Што яны пратэстуюць?»
  Санчэс сказаў: «Тэхнічнае зліццё, якое прывядзе да большага здабывання даных або да чагосьці падобнага».
  Джэйк сачыў за навінамі аб усіх карпаратыўных зліццях і паглынаннях — чым больш кампанія, тым больш рызыка камерцыйнага ўварвання. «Напэўна, адбылося зліццё DrethCo і Brakon», — сказаў ён. «Brakon вырабляе танныя ноўтбукі, а DrethCo піша і прадае код. Але гэта проста мяса-бульба праграмнае забеспячэнне — бухгалтэрыя, адукацыя, кіраванне запасамі. Ніякага аналізу дадзеных».
  Кіроўца мікрааўтобуса зноў загаманіў. «Вы ўсе на херне! Вы высмакталі сінюю таблетку! А вы паняцця не маеце, што адбываецца!»
  «Сіняя таблетка?» — спытаў лейтэнант.
  Джэйк сказаў: «З Матрыцы. Антыўтапічны фільм, накіраваны супраць істэблішменту. Вы выбіраеце сінюю пілюлю і прымаеце ілжывую рэальнасць, якую вам кормяць. Ты самазадаволены. Вы прымаеце чырвоную таблетку, каб паглядзець праўдзе ў вочы. І змагацца з прыгнётам».
  Другі стралок закрычаў: «Мы ідзем за табой!»
  «Ну, не, — суха адказаў Лакоўскі, — ты, сынок, ні за кім не прыедзеш, хаця б гадоў дваццаць пяць-трыццаць».
  Затым ён звярнуўся да Санчэса. «Вам трэба будзе зрабіць заяву».
  «Прабачце, лейтэнант. Мы павінны выказаць здагадку, што наш серыйны выканаўца прама зараз перасьледуе сваю наступную ахвяру».
  Лакоўскі выглядаў задуменна. «Вы ніколі не разраджалі зброю падчас інцыдэнту?»
  «Не».
  «Ніхто з вас не пацярпеў?»
  «Не». Затым Санчэс шматзначна дадаў: «За выключэннем ванітавання».
  Лакоўскі засмяяўся. Затым сказаў: «Проста дай мне афідэвіт перад судом. Магчыма, паслязаўтра».
  «Гэта абяцанне».
  Ён працягнуў ёй картку.
  Санчэс міла ўсміхнуўся Лакоўскаму, які вярнуўся да падазраваных.
  Яны з Джэйкам залезлі ў «Субурбан». Яе ўсмешка пратрымалася на секунду даўжэй. Потым знікла. «Добра, Герон, цяпер ты скажаш мне, чаму я не павінен цябе арыштаваць за падробку доказаў».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 34
  Чатыры гады таму, напярэдадні Калядаў
  «Ты рухаешся, ты мёртвы».
  Джэйк Херан утаропіўся на спецыяльнага агента Кармэн Санчэс, калі яна накіравала на яго Глок.
  У галаве ён зразумеў, што федэралы праслухоўвалі тэлефон. Так яны даведаліся пра дастаўку віна.
  І хто ведаў яшчэ што.
  Санчэс аддаў яшчэ адну каманду. «Рукі, каб мы маглі іх бачыць». Па-ранейшаму спакойны. Усё яшчэ цалкам пад кантролем.
  Чаму цяпер? Калі я так блізка.
  Ён зноў азірнуўся на манітор кампутара.
  C:\JH\Banchee Routracing . . . Разліковы час да злучэння: 0:11.
  «На калені!»
  Але я амаль на месцы!
  Змена свету. . .
  У той час як Санчэс і два іншых агента прыкрывалі яго, астатнія двое ачысцілі тэрыторыю. Гэта не заняло шмат часу; адзіным асобным месцам, дзе можна было схавацца ў кватэры-студыі, была ванная пакой.
   Ён падняў рукі вышэй, каб паказаць, што ён не ўзброены. «Слухай, мне трэба нешта набраць на клавіятуры. Калі я не…
  "Я не кажу табе зноў, Герон", - сказаў Санчэс. Яе спакой быў жудасны. «Апусціцеся на калені і сашнуруйце пальцы за галавой».
  "Гэта пытанне бяспекі", - сказаў ён. «На коне жыццё. Я павінен дабрацца да гэтай клавіятуры».
  Потым ён убачыў, што Банчы чакае.
  C:\JH\Banchee Падключэнне да мэты завершана. Загрузіць пакет Т/Н?
  У яго было ўсяго некалькі секунд, каб увесці каманду.
  Санчэс заўважыў, што ён утаропіўся ў экран. «Вы нічога не чапаеце».
  «Усяго адзін ключ. Людзі памруць, калі я гэтага не зраблю».
  Адзін з мужчын-агентаў кпіў. «Як быццам мы гэтага не чулі. Вы націскаеце клавішу, і гэта адбельвае ўсю сістэму».
  У Джэйка не было варыянтаў, і ён кінуўся да свайго стала. Яго маглі б ударыць, яго маглі застрэліць, але прынамсі ён адправіў бы пакет Banchee куды трэба.
  Але калі ён выцягнуў руку і кінуўся да клавіятуры, Санчэс кінуўся наперад і выцягнуў яго ногі з-пад сябе нейкім рухам баявых мастацтваў. Ён цяжка ўпаў, у яго перахапіла дыханне, і боль ішоў ад вантроб да макушкі. Ён не звяртаў увагі на агонію і, задыхаючыся, падняўся на ногі.
  На гэты раз без мудрагелістых рэчаў. Санчэс проста паваліў яго на падлогу, раскідаўшы паўсюль друкаваныя платы, інструменты і пучкі дроту. Ён прызямліўся на спіну. Некалькі бясконцых секунд ніхто не варухнуўся. Яна ляжала на ім, яе цёмныя валасы рассыпаліся яму па твары.
  Ён адчуў пах яе шампуня або мыла. Лаванда.
  І яго кампутар выдаў ціхі гудок. Ён перавёў погляд з яе цёмных вачэй на экран.
  C:\JH\Banchee Страчана злучэнне.
  - Не, - прастагнаў ён.
  Гэта быў яго апошні шанец. Месяцы працы. . .
  І ўсе гэтыя жыцці. . .
  Санчэс паднялася, а іншы агент дапамог ёй перавярнуць Джэйка на жывот. Яны надзелі на яго кайданкі і паднялі на ногі.
  «Джакабі Херан, — сказаў Санчэс, — вы арыштаваны за парушэнне раздзела 18 кодэкса ЗША, раздзел 1030. І іншыя абвінавачванні, звязаныя з несанкцыянаваным доступам да канфідэнцыйных даных федэральнага ўрада».
  У яго была апошняя надзея. «На гэтым кампутары ёсць файл, гэта...»
  Яна выцягнула з кішэні картку. «Вы маеце права маўчаць...»
  «У нас няма часу на гэтую лухту».
  Яна праігнаравала яго і скончыла чытаць яго правы Міранды. «Вы хочаце адмовіцца ад свайго права маўчаць?»
  Яго вочы ўпіліся ў яе. «Паслухай мяне. Там...
  «Вы адмаўляецеся ад права маўчаць?»
  «Так, я адмаўляюся ад сваіх правоў. На гэтым кампутары ёсць файл. Ён называецца Айронсайт-26. Перанясіце гэта сваім лепшым кіберсупрацоўнікам, а потым няхай яны патэлефануюць мне, і я правяду іх...
  «Дзе файлы, якія вы спампавалі з сервераў IRS?» — спытаў Санчэс.
  «Цяпер гэта не важна. Вы...
  «Дзе іх знайсці?» Зноў той жа плыўны, нязломны голас. Няўхільны, як жалеза.
  «У праклятым файле напісана IRS ! Што цяпер важна, гэта Ironsights-26. І падфайл пад назвай "Nix". Твае лепшыя людзі. Я магу ім дапамагчы. Мне ўсё роўна, калі вы мяне арыштуеце...
  Іншы агент засмяяўся. «Мы толькі што зрабілі , Герон».
  «Але дастаўце гэты файл на ваш…»
  «Лепшыя людзі», - сказаў Санчэс. «Я чуў».
  Ён павінен быў прымусіць яе зразумець. «Гэта жыццёва важна».
   Іншы агент сказаў: «Не вер яму, Санчэс. У яго ёсць самаліквідацыя. Вы выцягваеце гэты файл, і ён сатрэ дыск. Думаеш, Герон, мы такога раней не бачылі?»
  «Вы павінны мне паверыць».
  Санчэс глядзеў уніз. Адкрытая скрынка з залатым транзістарным калье ўпала на падлогу. Яна ўзяла яго і разгледзела. Картка таксама з імем «Юлія» на пярэдняй панэлі. Яна зірнула на Джэйка. «У вашым профілі не было мужа ці партнёра. Вы з кімсьці бачыцеся?»
  «Яна мая пляменніца. Гэта яе калядны падарунак. Яна займаецца інфарматыкай у Стэнфардзе. Пакіньце яе ў спакоі».
  «Яе няма на нашым радары». Санчэс паклаў картку і каралі назад на працоўную станцыю. «Магчыма, табе гэта не здаецца, Герон, але мы гонімся толькі за дрэннымі хлопцамі». Паказваючы на яго стол, яна звярнулася да іншых агентаў: «Устаўце батарэі, каб скрынкі заставаліся жывымі, а затым адлюструйце ўсё гэта і аднясіце ў Quantico».
  «Няма часу! Камусьці трэба праглядзець гэты файл зараз ».
  Яе праніклівы позірк утрымліваў яго, здавалася, цэлую вечнасць. Тады яна прыйшла да рашэння. «Куантыка».
  «Вы павінны слухаць. . .”
  «Напярэдадні Калядаў». Яе тон не вытрымаў спрэчак. «Я не ў настроі, каб мяне гулялі. Давядзіце яго да браніравання».
  І з гэтымі словамі Якабі Герона выгналі за дзверы.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 35
  Сучасны дзень
  «Цяпер ты скажаш мне, чаму я не павінен цябе арыштаваць за падробку доказаў».
  Джэйк сядзеў з Санчэсам у пазадарожніку, прыпаркаваным на ўзбочыне Індыян-авеню, пасля перастрэлкі Паўэла. Ён засунуў руку ў заднюю кішэню і падняў прыладу, якую выкарыстаў для кланавання тэлефонаў стралкоў.
  Яна падазрона паглядзела на гэта. «Так?»
  Ён растлумачыў, што зрабіў.
  «Кланавалі іх? У вас ёсць пяць секунд, каб пачаць гаварыць». Санчэс моцна сціснула руль, каб збялець косткі пальцаў. «Ці ў мяне выйдуць кайданкі».
  «Я хацеў ведаць, ці працуюць яны з Павуком».
  «Павук? Мы вырашылі, што гэта не мае сэнсу. Не падыходзіў па профілі. Тут яшчэ нешта адбываецца, Герон. Прэч з гэтым».
  Рух праносіўся міма, выклікаючы мініяцюрныя цыклоны пылу, якія кружыліся на пустку, каб паміраць.
  — Чатыры гады таму, — нарэшце сказаў ён.
  Яе рысы твару ператварыліся ў непранікальную маску.
  «У той калядны вечар, — працягваў ён, — калі вы злавілі мяне за ўзлом падатковай службы».
  «Ты думаў, што ты Робін Гуд. Вы ўварваліся ў мэйнфрэйм Казначэйства і перамясцілі даходы непраўдзівых генеральных дырэктараў і іншых мудакоў у файл Службы «Для аўдыту». І так, большасць з іх злавілі за ўтойванне грошай у афшорах і ў фальшывых дабрачынных арганізацыях і перанакіраванне грошай, прызначаных для ачысткі ад таксічных рэчываў. Вы злавілі кучу дрэнных людзей і не напоўнілі ўласную кішэню. І гэта прынесла вам некалькі зніжаных выдаткаў па-сапраўднаму ".
  Яна мела на ўвазе загалоўную Ф Фавор.
  Яна дадала: «Вы адпрацавалі свой час. Вы спынілі ўзлом. Вы сталі зламыснікам. Дык навошта вы крадзеце дадзеныя з тэлефонаў двух лузераў на хрэнавай дарозе ў хрэнавай частцы акругі?»
  «Ёсць яшчэ, - сказаў ён. «Нашмат больш».
  «Я слухаю».
  Свой аповед ён пачаў за месяц да той святочнай ночы. Ён знайшоў серыю паведамленняў у цёмным сеціве, зашыфраваных кодам, якога ён ніколі не бачыў. Бліскуча напісаны код. Нарэшце ён трапіў на сервер хакера па імі Ironsights-26.
  «Ён дапамагаў ячэйцы сепаратыстаў купляць зброю. Было падобна, што яны плануюць напад. Хатні тэрор. Праект атрымаў кодавую назву «Nix», як нешта адмяняючы».
  Яна нахмурылася. Нешта знаёмае ў гэтым слове, здавалася. Але яна жэстам папрасіла яго працягваць.
  «Я мог усё ананімна адправіць у Бюро. Але было нешта ў гэтым Ironsights. . . Калі я спрабаваў атрымаць больш падрабязную інфармацыю, ён блакаваў мяне нейкім новым кодам, які ўзламаў разам на хаду. Ён кінуўся за мной, і я яго заблакіраваў. Потым аднойчы мой экран становіцца сінім і з'яўляецца паведамленне. Было напісана: «Гульня працягваецца», быццам ён выклікаў мяне на дуэль.
  «Пасля гэтага я павінен быў яго знайсці. Тыдзень ці больш мы займаліся гэтым, яго здольнасці супярэчылі маім. . . ён рабіў рэчы па сцэнарыю, якія нельга было зрабіць — ці так я думаў. Ён працягваў здзекавацца з мяне, што толькі ўзмацніла рашучасць спыніць яго».
   Кішкі Джэйка скруціліся пры ўспаміне яго расчаравання. Пра яго прыніжэнне. Пра яго правал.
  Санчэс кінуў на яго праніклівы позірк. «Ён вёў цябе нездарма».
  «Хацелася б, каб я бачыў гэта так ясна, як ты толькі што. Ён ведаў, што калі б я зрабіў тое, што павінен быў, перадаў свае журналы ў Бюро, яны маглі б яго спыніць. Але ён падыграў мяне — падыграў маё эга. Проста даючы мне дастаткова перамог тут і там, каб пераканацца, што гэта толькі мы ўдваіх. А потым, Калядны вечар». Яго вочы трымалі яе. «Я толькі што ўзламаў Banchee 3.1, самы праведны эксплойт, які я калі-небудзь пісаў. Вірус выявіць яго фізічнае месцазнаходжанне, заблакуе яго з уласнай сістэмы, дашле мне копіі ўсіх яго файлаў, у тым ліку інфармацыю пра Nix. Я б усё ананімна адправіў у Бюро.
  «Я быў так блізка. . . Гэта акно было ў мяне напярэдадні Калядаў — пасля таго, як traceroute знайшоў яго сервер і перш чым ён гэта зразумеў. Але . . .” Ён паціснуў плячыма. «Ты дабраўся да мяне першым».
  Яе вочы глядзелі на тры кулявыя адтуліны на прыборнай панэлі, размешчаныя на аднолькавай адлегласці, нібы іх спланіравалі лінейкай. «Тое, што вы сказалі нам у сваёй кватэры, мы чуем гэта ўвесь час у дэмантажах, Герон. Змовы, змовы, называнне імёнаў. Людзі выдумляюць дзярмо, каб даць ім магчымасць сцерці свае дыскі. Або паспрабуйце дамовіцца аб прызнанні віны. Вы не сказалі нам канкрэтыкі. Вы сказалі толькі два словы. «Ironsights» і «Nix».
  «У мяне пакуль не было ніякай канкрэтыкі».
  «Ведаеце, я не зусім прапусціў гэта». Яе вочы слізганулі ад яго. «Гэта была мая апошняя аперацыя ў Бюро. Я быў вымушаны перадаць усе свае расследаванні іншым агентам, калі я з'ехаў на Радзіму. Я напісаў запіску аб тым, што вы мне сказалі».
  Ён здзівіўся. «Вы зрабілі?»
  Яна скрывілася. «Я паслаў яго наверх».
  Ён змрочна засмяяўся. - Наверсе, - прамармытаў ён. «Куды памяткі паміраюць». Потым усмешка знікла. Ціхім голасам: «4 студзеня, праз паўтара тыдня. Чыкага».
   Яе твар на імгненне паказаў разгубленасць. Потым яе лоб нахмурыўся, а вусны імгненна сціснуліся. «Ісус. Міжнародная гандлёвая выстава. Шэсць загінулых, дваццаць адзін паранены. Сепаратысцкі культ у Мантане. Яны называлі сябе Нікс. Правільна».
  Ён цяжка ўздыхнуў. «Увесь гэты час я вінаваціў цябе ў тым, што ты не паслухаў мяне напярэдадні Калядаў. Але гэта быў мой пракляты гонар. Мне давялося самому спыніць яго. Сола».
  Санчэс жаласна пакруціла галавой. «І я павінен быў паказаць усім, што я магу злавіць сумна вядомага хакера IRS. Гэта ўсё, што мела значэнне». Потым выпрасталася. «Добра, Герон. Мы набліжаемся, але ёсць больш, ці не так?»
  Ну, ён ведаў, што яна добрая.
  «Так, ёсць яшчэ. Я не ўсё сказаў вам, калі вы спыталі мяне, чаму я паляцеў з Берклі ў Сан-Дыега, чаму хацеў застацца на справе. Аруба знайшоў алгарытм, які ён выкарыстаў для свайго індывідуальнага шыфравання на тэлефоне Павука».
  «Хімічныя сімвалы».
  Ён цаніў яе памяць за дэталі. «Гэта былі нітрацэлюлоза і нітрагіцэрын. Інгрэдыенты сучаснага пораху».
  Санчэс сапраўды ахнуў: «Ironsights-26!»
  Джэйк павольна кіўнуў. «Аруба пацвердзіла гэта. Кожны, хто піша код, мае свой стыль. Табуляцыі, прабелы, групоўка кодаў, уключаныя шаблоны, выключаныя шаблоны. . . сотні розных рэчаў, якія робяць ваш код выключна вашым. Сцэнар, які мы знайшлі ў тэлефоне Павука, цалкам адпавядае сцэнарыю Ironsights. Ён больш не носіць такое імя. Цяпер яго ручка FeAR-15. Гэта спалучэнне Fe, атамнага сімвала жалеза, і AR-15, вінтоўкі. Яму падабаецца зброя, і яму падабаюцца шутэры ад першай асобы».
  «І вы разглядалі гэты выпадак як яшчэ адзін шанец збіць яго».
  Павольны ківок. «Калі гэтыя двое ў фургоне працавалі з Spider, то, магчыма, у іх была інфармацыя на іх тэлефонах, якую я мог бы выкарыстоўваць, каб дабрацца да FeAR».
   Санчэс паказаў прыладу кланавання. «Але гэта было не тое, так? Ніякай сувязі са стралкамі і FeAR не было?»
  «Не. Усё было пра Паўэла ці іх асабіста. Гамоніць пра свае змовы. А потым звычайныя азартныя гульні і сэкс-сайты». Ён падняў далоні. «Вось і ёсць».
  «Такім чынам, гэтыя здагадкі за межамі паліцыі Сан-Дыега былі лухтой. Вы ведалі, што FeAR працуе з Spider. Вы проста блефавалі ў справу».
  Ён даў ёй, як ён спадзяваўся, абяззбройвальную ўсмешку. «Я люблю, калі ты б'еш цвікамі па галовах, Санчэс».
  «У вас ёсць падказкі адносна пасведчання FeAR? Мы павінны адсачыць яго, калі можам».
  «Не. Ні імя, ні месцазнаходжання. Ён амерыканец і, верагодна, жыве дзесьці ў краіне. Але не больш за тое. У Aruba ёсць тузін пошукавых робатаў. Пакуль не пашанцавала». Потым Джэйк пасталеў. «Ах так. Яшчэ адна рэч, якой я, напэўна, павінен падзяліцца. Я ўзламаў ваш сервер HSI».
  «Хрэн, Герон!» Яе цёмныя вочы былі самымі шырокімі, якія ён бачыў.
  «Я раблю табе ласку. Кліенты плацяць мне вялікае стан за такую праверку пяра».
  «Гэта не смешна. Вы толькі што прызналіся ў злачынстве».
  Удумлівы позірк. «Не лічыцца. Ты мяне не мірандзіраваў».
  «Таму што я не павінен, калі вы не знаходзіцеся пад вартай». Яна нахмурылася. «І я думаю, вы павінны быць».
  «Я не чытаў нічыю электронную пошту і не меў доступу да нічога сакрэтнага. Мне проста трэба было паглядзець вашы запісы ping. Гэта паведаміць мне, калі FeAR паспрабуе ўзламаць вашы серверы. Ён гэтага не зрабіў. Вы, Уільямсан, Маўс, усе ў HSI — усе яны добрыя. Але я павінен сказаць, што вашы брандмаўэры жаласныя ". Ён пачасаў бараду. «Вы сапраўды павінны пагаварыць пра гэта са сваімі супрацоўнікамі па ІТ-бяспецы».
  «Гэта не смешна, Герон».
  «Калі ты хочаш, каб я пайшоў, Санчэс, я скачу наступным рэйсам назад у Берклі. Проста скажы слова».
  Яна рассеяна назірала за месцам злачынства, дзе тэхнікі ў белых касцюмах расстаўлялі маленькія пранумараваныя квадрацікі, падобныя на мініяцюрныя сэндвіч-дошкі, якія паказвалі, дзе былі знойдзены доказы.
  Праз імгненне ён сказаў: «Але гэта неяк смешна, ці не так?»
  Яна выразала яму вочы.
  «Я маю на ўвазе, калі б Уільямсан ведаў, што я ўвайшоў унутр і бадзяўся вакол файлаў HSI. Проста думаю пра ягоны выраз».
  Імгненне, і яна засмяялася. Цяжка. «Твая дупа так бы знікла, Герон. Ён бы цябе сам узяў у каўнер».
  Джэйк таксама пачаў смяяцца. Гэта было заразна.
  Ён падумаў, што даўно не смяяўся так з жанчынай.
  кім не смяяўся .
  Потым легкадумнасць знікла, і Санчэс задаў тое самае пытанне, якое было ў глыбіні яго розуму. «Але я не разумею, чаму серыйны забойца выкарыстоўвае хакера сусветнага класа, каб ахоўваць яго спіну. Як гэта здарылася?»
  «FeAR - найміт, але гэта не тое, што ён афішуе. Нават не ў цёмным сеціве. Павук ведае людзей. І ў яго павінны быць грошы. FeAR будзе нятанным».
  Санчэс памасіраваў ёй плячо. Напэўна, яна скруціла яго ў перастрэлцы.
  Або калі ён наскочыў на яе ў даліне Марэна.
  Тэлефон агента прагучаў з тэкстам. Яна чытала экран. «Гэта Мыш. Дэклан атрымаў удар па лагатыпу з сурвэткі. Гэта з рэстарана ў Ірвіне. Давіда».
  «Магчыма, ён быў там, каб працытаваць «пазычыць пяро», як ён зрабіў з Селінай. І знайсці новую ахвяру».
  Тады ён падумаў: смех у бок, ён схлусіў і ён узламаў. Ці штурхнула б яна яго нагой на абочыну, каб ён мог даехаць на Uber да бліжэйшага аэрапорта, адкуль паляцеў бы назад у каледж Х'юлет і ў дурныя студэнты?
   Яна ўключыла «Субурбан», потым спынілася і павярнулася да яго. «Мы накіроўваемся ў Ірвін. Ты будзеш прышпільвацца, ці што?»
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 36
  Схаваўшыся ў кладоўцы ў задняй частцы рэстарана, Дэнісан Фэлоў праслухаў канец тэлефоннай размовы шэф-повара.
  «Ой, пэўна».
  Фэлоў напружыўся, каб пачуць хуткі французскі голас са свайго сховішча насупраць кабінета кухара. Як толькі званок скончыўся, ён мог прыступіць да працы над чалавекам.
  Чаканне заўсёды ўзмацняла штуршок. Ён апынуўся б тут раней, але яго блізкі палон у даліне Марэна прымусіў яго чакаць ля возера Мэцьюз, пакуль паляванне не згасне.
  Не жадаючы рызыкаваць за рулём свайго седана, ён знайшоў час, каб замяніць яго ў аўтасалоне ў даліне Сан-Фернанда - там жа, дзе ён купіў Pathfinder, які выкарыстаў для нападу на Selina і цёмны Chevy Malibu ён паехаў у даліну Марэна, каб выканаць прыемнае заданне перарэзаць горла Алексу Джорджыа. На лоце патрыманых аўтамабіляў прадаваліся транспартныя сродкі, якія немагчыма было прасачыць як юрыдычна, так і фізічна, калі вы ніколі не паркавалі іх у сябе дома і не праціралі адбіткі і не чысцілі ДНК кіслародным адбельвальнікам.
  Ён абмяняў седан і трохі дадатковых грошай на стары фургон Ford Transit. Натуральна, адзіны даступны быў белы, і ён пакруціў галавой, задаючыся пытаннем, ці захаваў дылер запас жудасных фургонаў-выкрадальнікаў на выпадак, калі на яго ўчастку з'явяцца такія ж, як ён.
   Фэлоў чакаў часу, пакуль шэф-повар балбатаў. Агледзеўшы мясцовасць, ён заўважыў на сцяне схему каровы з указаннем розных кавалкаў мяса. Выява вярнула яго ў асаблівы дзень, праведзены з містэрам Бенедыктам, седзячы на лаўцы ў парку ў Санта-Моніцы, з выглядам на Ціхі акіян.
  Зачасаныя валасы містэра Бэнэдыкта калыхаліся на ветрыку, калі ён гаварыў. «Склеп - гэта ключ, Дэнісан».
  «Гэта? Чаму?» Фэлоў глядзеў на Rollerblader, маладую жанчыну з цёмнымі валасамі, якая нагадала яму крывавую Катрыну з сярэдняй школы.
  «Адзінокая прастора пад зямлёй, прызначаная як турма, стала сховішчам ад штуршка, таму што вы не маглі на ёй дзейнічаць. Табе там было камфортна, так?»
  «Я ўсё яшчэ раблю».
  «Добра. Гэта азначае, што частка вас хоча вылечыцца. Цяпер, калі мы ўсталявалі гэта, мы можам пачаць працаваць над праблемай. У мяне ёсць план. Гэта прадугледжвае пошук замены для Push».
  Нават у маладым узросце Фэлоў ведаў, што людзі не заўсёды гавораць тое, што маюць на ўвазе. Ці думаў містэр Бенедыкт, што Push падобны да наркотыку, і ён падсеў?
  «Як метадон для гераінавых наркаманаў?» — спытаў ён.
  «Дакладна». Здавалася, містэр Бенедыкт быў задаволены, што ўсталяваў сувязь.
  «Што за замена?» Сэрца Фэлоу сціснулася. «У адным з псіхалагічных аддзяленняў мы займаліся керамікай і саджалі травы».
  Пан Бенедыкт засмяяўся. «І гэта была лухта, так? Крыўдныя рэчы».
  Фэлоў, які ніколі не ўсміхаўся, ледзь не ўсміхаўся.
  «Вам трэба нешта актыўнае», - працягваў пан Бенедыкт. «Што-небудзь на свежым паветры».
  «Я не люблю спорт. На ўроку фізкультуры здзекаваліся».
  «А што з паляваннем? Алень, лось, фазан. Не для спорту, для ежы».
   Ідэя была зусім чужая. Іншыя хлопчыкі вучыліся рэчам падобнаму ад сваіх бацькоў, але яго ўласны бацька ўвогуле не хацеў з ім займацца, не кажучы ўжо пра тое, каб займацца з сынам.
  Ён апусціў вочы, баючыся, што яго наступныя словы прымусяць містэра Бенедыкта падумаць, што ён менш чалавек. «Я ніколі не страляў са стрэльбы».
  Адказ прыйшоў хутка, без следу асуджэння. «Я цябе навучу».
  Частка яго прагнула такой магчымасці, але жыццё навучыла яго быць скептычным. «Але Push . . . Вы ведаеце, гэта хоча, каб я рабіў дрэнныя рэчы. Паляванне — гэта нядрэнна».
  Пан Бенедыкт падняў бровы. «Алені б не пагадзіліся».
  У той жа дзень яны пачалі трэніравацца. Перш чым навучыць яго страляць, містэр Бенедыкт навучыў яго правілам павагі да вінтовак, якія заўсёды лічыліся зараджанымі, нават калі яны не былі такімі. Зброя магла стрэліць у любы момант, нават калі не магла. Вы ніколі не накіроўвалі яго туды, куды не хацелі, каб куля трапіла.
  Што да механікі стральбы, то вы ні разу не “націснулі” на курок. Вы навялі прыцэл на цэль і павольна націскалі так, што са здзіўленнем стрэліў пісталет. Рывок на курок гарантаваў промах.
  «Памятайце, — сказаў містэр Бэнэдыкт, — ніколі не спяшайцеся, калі гаворка ідзе пра жыццё і смерць».
  «Я буду памятаць».
  Пасля месяца або каля таго трэніровак і практыкаванняў па стральбе г-н Бенедыкт вырашыў, што гатовы, і яны адправіліся ў зону 14 палявання на аленяў у гарах Сан-Бернардына. Праз паўгадзіны пасля прыбыцця на месца Фэлоў зрабіў сваё першае забойства, белахвостага аленя, адным снарадам з вінтоўкі .270 калібра.
  «Добры чысты стрэл», - сказаў г-н Бенедыкт. «Цяпер вялікае пытанне. Што наконт Push?»
  Ён падвёў вынікі сваіх пачуццяў. «Я думаю. . . гэта накшталт сну». Калі містэр Бенедыкт усміхнуўся, Фэлоў дадаў: «Але ён не знік».
  «О, гэта толькі пачатак. Нам яшчэ трэба папрацаваць. Ідзі за мной».
   Праца, як аказалася, была апрануць аленяў.
  «Сукенка?» — спытаў Фэлоў, калі яны стаялі над тушай.
  «Гэта азначае вытрыбушыць жывёлу і даць ёй выцячы кроў. Потым зарэзаць яго на мяса». Пан Бенедыкт паглядзеў на яго. «Калі ты зможаш гэта зрабіць, то заўважыш, што выкарыстанне нажа яшчэ даўжэй стрымае штуршок». Ён паказаў на аленяў ля іх ног. «Але некаторыя людзі не хочуць. Гэта бязладна. Кроў, органы, пах. . .”
  Ён перавёў погляд з жывёлы на нож у руцэ містэра Бенедыкта, чорны лязо з вузкім бліскучым лязом.
  Фэлоў вярнуўся да сучаснасці, калі пачуў, як шэф-повар сказаў: «A bientôt». Ён не размаўляў па-французску, але маўчанне, якое наступіла, падказала яму, што тэлефонны званок нарэшце скончыўся.
  Ён глядзеў, як шэф-повар выйшаў са свайго кабінета і зайшоў на кухню, несучы ў руках дошку для абмену файламі і апрануўшы сетку на густыя чорныя валасы.
  Гэта нагадвала яму павуцінне.
  Фэлоў дастаў з задняй кішэні таблетку для рулеткі. Ён навязліва пацёр яго пальцам і вялікім пальцам у вінілавай пальчатцы, перш чым пакаціць малюсенькі белы шарык па падлозе да дзвярэй мясной шафкі ў канцы калідора. Ён вярнуўся ў кладоўку.
  Туфлі шэф-повара на мяккай падэшве не дазвалялі Фэлоў чуць яго крокі, але ён мог бачыць цень на сцяне, калі Давід ішоў да месца, дзе мяч, які адскочыў ад зачыненых дзвярэй, каціўся назад у калідор.
  «Прывітанне?» — спытаў чалавек, праходзячы міма пакоя, дзе чакаў Фэлоў.
  Ён напаў ззаду, абхапіўшы левай рукой тулава шэф-повара, а правай прыставіўшы яму нож да горла.
  «Не! Калі ласка . . .”
  - Шшш, - загадаў Фэлоў.
  Давід быў моцным чалавекам, і ён, магчыма, адбіваўся, але не стаў. Ён стаяў зусім нерухома, дрыжучы. «Грошы? Я магу...»
  «Шшшш».
   Успамін мінулай даўніны зноў усплыў, калі Фэлоў думаў пра пытанне, якое містэр Бенедыкт задаў яму падчас таго першага палявання.
  «Калі ты зможаш гэта зрабіць, то заўважыш, што выкарыстанне нажа яшчэ даўжэй стрымае штуршок. Але некаторыя людзі не хочуць. Гэта бязладна. Кроў, органы, пах. . .”
  Пасля паўзы, падчас якой ён сутыкнуўся з містэрам Бенедыктам, Дэнісан Фэлоў прашаптаў: «Дайце гэта мне».
  І працягнуў руку да нажа.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 37
  Кармэн пацягнула набок Gs, завярнуўшы за вугал у цэнтры Ірвіна.
  Чырвоныя і сінія агеньчыкі ўспыхвалі па небе, кожная ўспышка пачашчала яе пульс. Яна мацней націснула на акселератар.
  «Хуткая дапамога». Герон паказаў на завулак побач з рэстаранам.
  Яна кінула позірк. «Яны нічога не робяць».
  Пара хуткай медыцынскай дапамогі размясцілася каля задняй часткі жоўта-аранжавага аўтамабіля, што азначала, што яны не былі тэрмінова патрэбныя. Магчыма, мясцовая паліцыя прыбыла своечасова і патэнцыйная ахвяра была ў бяспецы.
  З іншага боку, машыны хуткай дапамогі не везлі трупы. Магчыма, яны чакаюць транспартны фургон судмедэксперта.
  Як толькі Маўс паведаміла ёй крыніцу сурвэткі, Кармэн патэлефанавала ў магчымую 10-64, у выніку нападу на Давіда ці вакол яго. Былі адпраўлены паліцыя Ірвіна і дарожна-патрульныя службы з казармы Санта-Ана.
  Падчас яе хуткаснай паездкі ў рэстаран камандзір інцыдэнту патэлефанаваў ёй, каб паведаміць ёй, што вядзецца тактычны пошук суб'екта.
  І/ці яго ахвяра. . .
  Яна занесла і спынілася каля іншых машын МНС. Яе пазадарожнік выклікаў здзіўленне ў афіцэраў. Кулявыя дзіркі ад акалітаў Паўэла былі ўражлівымі.
   Кармэн нагадала, што вынік круглай перфарацыі аўтамабільнага шкла быў названы «павуковым».
  Яны з Геронам вылезлі з машыны і накіраваліся да каманднага пункта. Яна заўважыла камандзіра інцыдэнту, які выклікаў яе раней. Ён стаяў каля чорна-белай ЦЭЦ, прыпаркаванай напалову на абочыне, і даваў указанні афіцэрам, якія рэагавалі. Згодна з надпісам на яго машыне, шыракаплечы мужчына быў супрацоўнікам аддзела спецыяльных службаў Паўднёвай дывізіі. Яго званне было капітанам.
  Дзіўна, хоць і ўражвае, што тут быў нехта так высока. Звычайна інцыдэнтамі, нават забойствамі, займаюцца сяржанты, а часам і лейтэнанты.
  Павук прыцягнуў увагу духоўных.
  Яны падышлі да яго.
  З падстрыжанымі вусамі, Эдуарда Торэс, выбітны чалавек гадоў пяцідзесяці, быў у бездакорнай аліўкавай аднатоннай форме з сінім гальштукам. На каўняры яго смуглай кашулі былі чыгуначныя рэйкі, якія азначалі яго ранг.
  Кармэн назвала сябе і кіўнула галавой у бок Герона. «Ён са мной».
  «Вы сачылі за гэтай тэмай?» - спытаў Торэс.
  «Правільна. З моманту спробы забойства ў Пэрысе».
  «Спэцназ зачышчае месца. Пакуль нічога. Ні цел, ні слядоў барацьбы». Ён паказаў на групу з паўтузіна мужчын і жанчын у вулічнай вопратцы, хаця некалькі былі ў фартухах. - Кухонны персанал, - растлумачыў Торэс. «Яны не бачылі, каб у рэстаран заходзілі незнаёмцы». Потым ён дадаў: «Але шэф-повар, які валодае гэтым месцам — той, хто адсутнічае — быў у асобным будынку ззаду. Вось дзе яго кабінет».
  «Як яго завуць?»
  Для Кармэн кожная ахвяра была чалавекам, і яна хацела ведаць іх асабіста, жывыя ці не на гэтай зямлі.
  «Рэно Давід. Мяркую, ён вялікая справа. Быў запісаны ў Times , OC Register .
  Мяркуючы па бліскучым будынку з яго фасадам з багатага дрэва і паліраванага шкла, Кармэн пагадзілася, што ў яго павінен быць сур'ёзны кулінарны талент. «Хто-небудзь бачыў яго сёння?»
  «Гаспадыня зрабіла. Прыкладна паўтары гадзіны таму ён зайшоў, яны хвіліну пагаварылі, потым ён накіраваўся ў кабінет».
  «Тэлефон шэф-повара?» — спытаў Чапля.
  «Прама на галасавую пошту. Яго машына па-ранейшаму стаіць у завулку. Магчыма, ён унутры, але мы яшчэ не ведаем. Каманда tac не скончыла».
  Герон спытаў: «Які ў яго нумар?»
  «Як я ўжо казаў. Ён не падняў».
  «Не супраць, калі я паспрабую?»
  Капітан прачытаў нумар са свайго нататніка, а Герон увёў яго ў тэлефон.
  «Чапля . . . - прашаптала Кармэн. Магчыма, яны паклалі мінулае на канец, але гэта не значыць, што яна санкцыянуе яго ўзлом сотавай сувязі. «Мы не можам...»
  Герон падняў галаву і сказаў: «Тэлефон усё яшчэ ўнутры». Сваю паклаў.
  Кармэн толькі ўздыхнула.
  «У вас, федэралаў, павінна быць выдатная кіберкаманда, каб працаваць так хутка», — сказаў Торэс з выглядам неахвотнай павагі. «І ў вас ужо ёсць папера».
  Значыць ордэр.
  Кармэн не вырашала, ці прызнавацца капітану чыстай. Ён не задаваў пытання пра ордэр. Проста выказаў здагадку.
  Не яе задача выпраўляць яго.
  Яна не была задаволена ўзломам Герона, але цяпер яны ведалі, што тэлефон быў унутры. Гэта азначала, што Давід, верагодна, не пакінуў месца добраахвотна.
  У Торэса заляшчала радыё. «Капітан? Гэта Макавой».
  «Ідзі наперад».
  «Зразумела і будынак, і прыбудова. Ні ворагаў, ні ахвяр».
  «Сляды барацьбы?»
   «Адмоўна».
  «Трымайце мяне ў курсе». Капітан адключыўся.
  - Vids, - паўголаса сказаў Герон Кармэн.
  Яна павярнулася да Торэса. «Нам трэба паглядзець здымкі бяспекі».
  «Мяркую, усё ў парадку». Торэс паказаў на фургон з надпісам OCCSU на баку. «Звычайна яны заходзяць першымі, а тут... . .” Ён паціснуў плячыма. Гэта азначае, што не было ніякіх канкрэтных указанняў на тое, дзе быў суб'ект. Ці калі б ён увогуле быў тут.
  У іх была толькі сурвэтка і прапажа.
  «Хто мае доступ да сістэмы бяспекі?» — спытала яна капітана.
  «Гаспадыня, я думаю. Яна ў сваёй машыне. Даволі засмучаны. Я пайду за ёй».
  Праз імгненне ён вярнуўся, мініяцюрны брунет з чырвонымі вачыма, і яны ўчатырох зайшлі ў слаба асветлены рэстаран.
  — ласкава звярнулася да яе Кармэн. «Мы хацелі б убачыць запісы бяспекі».
  Жанчына завяла іх у невялікі кабінет. Сцены ўпрыгожвалі аформленыя навіны пра Рэно Давідэ і яго малаверагоднае ўзыходжанне на вяршыню кулінарнага поспеху.
  Гаспадыня апусцілася на чорнае крэсла, павярнулася да кампутара і пачала друкаваць.
  «Не турбуйся». Герон паказаў на чорную скрыню, якая сядзела на падлозе. «Гэта камерцыйная сістэма кібербяспекі. Я гэта ведаю. Дванаццацігадовы падлетак можа ўвайсці і выдаліць файлы ў той жа час, калі ён гуляе ў Fortnite ».
  – Гарантавана, – нахмурылася гаспадыня. «Яны сказалі, што. . .” Яе голас сціх, калі экран напоўніўся снежнай бурай статыкі. Яна перакаштавала ўсе камеры. Тое самае. «Не. . . немагчыма».
  - FeAR-15, - прамармытала Кармэн.
  Герон звярнуўся да Торэса. «А як наконт вулічных камер?»
  «Вакол рэстарана няма гарадскіх камер. У мяне некалькі афіцэраў агітуюць жыхароў і крамы паблізу на выпадак, калі ў каго-небудзь з іх ёсць відэазапіс бяспекі. Камеры дзвярнога званка таксама».
   Торэс прыняў некалькі радыёзванкоў ад афіцэраў, якія абышлі вуліцы вакол рэстарана, узброіўшыся кампазіцыяй Павука з BOLO. Ніхто не паведаміў, што бачыў кагосьці падобнага на яго.
  Торэс спытаў Кармэн: «Якая ў яго гульня? Не сэксуальны?»
  «Не. Мы пакуль не ўпэўнены ў яго матывах. Мы павольна запаўняем кропкі патэнцыйнага ўварвання. Нічога падобнага я ніколі не бачыў».
  «Але гэта нацыянальная бяспека? Я маю на ўвазе, што ты Радзіма».
  «Правільна». Пра ўдзел сястры яна нічога не распавядала.
  Што нагадала ёй напружаную размову, якую яна толькі што вяла з Селінай.
  Цёмная пялёна апусцілася на яе, ажыўленая ўспышкай гневу.
  Па радыё Торэса паступіў яшчэ адзін званок.
  «Капітан?»
  «Ідзі наперад».
  «Каманда два. Мы ў прыбудове. Вы можаце папрасіць каго-небудзь з кухараў падысці сюды».
  «Скапіруйце. Чаму?»
  «Я думаю, хто-небудзь павінен закрыць гаршкі».
  Гаспадыня міргнула вачыма. «Якія гаршкі?»
  «Тры вялікія. Я мяркую, што яны атрымалі каля пятнаццаці галонаў запасу кожны. Яны кіпяць. Я не ведаю, ці варта ім падтрымліваць агонь, калі побач нікога няма».
  Гаспадыня павольна сказала: «Вось смешна. Мы не выкарыстоўваем іх ні для чаго ў меню сёння ўвечары. Што ў іх?»
  «Пачакайце, мэм». Праз некалькі секунд прыйшоў адказ. «Мяса і костак, іх шмат».
  Пачуўся ўздых, і Кармэн дабралася да гаспадыні перад тым, як тая ўпала на падлогу.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 38
  Кармэн глядзела на вялізныя каструлі, якія стаялі на газавых гарэлках, настроеных на нізкі ўзровень.
  З кожнага кальца танцавала блакітнае полымя. Пры іншых абставінах відовішча магло б быць вясёлым, але, улічваючы тое, што кіпела ўнутры, сцэна была проста з фільма жахаў.
  Яна стаяла побач з Геронам і Торэсам у дзвярах прыбудовы, гледзячы ў бок маленькай кухні.
  Унутры знаходзілася група шэрыфа акругі Орындж, апранутая ў ахоўныя касцюмы ўзроўню B. Яны патушылі агонь, і адзін пачаў фатаграфаваць тэрыторыю, а другі ацэньваў, як лепш выдаліць астанкі, захаваўшы доказы.
  Каманда абрала вялікія шчыпцы, каб выдаліць кавалкі плоці і косці. Будучы праваахоўнікам на працягу многіх гадоў, многія з якіх уключалі тактычную працу, Кармэн адчула непрыемны пах спаленай чалавечай плоці і спаленых валасоў.
  Гэта быў успамін пра пах, які яна хацела знікнуць, хоць гэтага ніколі не адбылося.
  Але вараныя рэшткі?
  Гэта было інакш, зусім інакш.
  І, як ні дзіўна, пахла не так агідна, як яна чакала.
  Што само па сабе было жахліва.
  Торэс прашаптаў: «Ісус. Я не магу ўявіць. . .” Ён выглядаў амаль гэтак жа ўзрушаным, як і гаспадыня.
   Тэхнік, які фатаграфаваў пакой, падышоў і сцягнуў капюшон касцюма Tyvek. Вусік кучаравых каштанавых валасоў вырваўся з-пад шапачкі для душа, што закрывала яе галаву. Яна перадала ім свае першыя ўражанні. «Падобна на тое, што ён зарэзаў дзесьці ў іншым месцы. Звонку я думаю, таму што тут няма відавочнай крыві.
  Зразумела. Павук хацеў бы правесці як мага менш часу ўнутры прыбудовы, на выпадак, калі хто-небудзь зайдзе туды.
  «Я знайшоў сляды ад пальчатак на дзвярных ручках і скрынях», — працягнуў тэхнік. «Але гэта не рэдкасць на кухонным месцы злачынства. Многія супрацоўнікі ў пальчатках. Але на іх было некалькі зморшчын, што азначае, што яны не з латекса і нітрылу. Яны былі вінілавымі».
  "Што любіць насіць Павук", - сказала Кармэн.
  «Я таксама знайшоў пустую шчыліну, дзе раней быў нож. Даўжынёй восем-дзесяць сантыметраў. Калі ён супадае з іншымі, ён востры як брытва. Мы павінны меркаваць, што ён выкарыстаў яго і мае пры сабе».
  Як і іншыя ў дзвярах, позірк Кармэн увесь час вяртаўся да кіпячых рондаляў, змесціва якіх два тэхніка пераносілі на апрацоўчыя дошкі, якія сталі імправізаванымі падносамі для экзаменаў.
  «Ты зрабіла ўсё, што магла», — сказаў ёй Герон. «Гэта не на табе, Санчэс».
  Гэтыя словы, надзіва хвалюючыя, не знялі з яе віны.
  Да іх далучылася кіраўнік каманды ХСС, высокая, суцэльная жанчына.
  — павярнулася да яе Кармэн. «Ваша каманда знайшла што-небудзь, што мы можам выкарыстаць? Акрамя зніклага нажа?»
  «Не, падазраваны быў асцярожны. Насілі пальчаткі і чаравікі або батфорты на гладкай падэшве. Ніякіх карысных адбіткаў». Яна паглядзела на іх заклапочаныя твары і дадала: «Між іншым, гэта не чалавечыя парэшткі ў катлах».
  Торэс спыніўся на паўслове і апусціў радыё. «Што?»
  «Гэта ялавічына. У іх ёсць халадзільнік з вялікай колькасцю больш буйных костак. Яны вельмі падобныя на чалавечыя галёнкі і сцегнавыя косці, прамянёвую і локцевую косці. Але яны не».
  «Вы ўпэўнены?» - спытаў Торэс. «Мы яшчэ нічога не правяралі».
  «Я зраблю экспрэс-аналіз ДНК яшчэ ў лабараторыі, але паверце, у мяне чацвёра дзяцей, а муж не гатуе. Я ведаю кожны кавалак мяса. Пытанне ў тым, чаму, чорт вазьмі, ваш злачынца ўзяў адпачынак ад забойства, каб нарэзаць ялавічыну і прыгатаваць рагу?»
  - Дыверсія, - сказаў Герон.
  Торэс запытальна падняў бровы.
  «Ён трымаў нас засяроджанымі на гэтых чортавых гаршках, цалкам засяроджанымі», — сказала Кармэн. «Даў яму магчымасць сысці і ўзяць з сабой шэф-повара».
  «Такім чынам, - сказаў Торэс, - гэта адзін-тры-чатыры».
  Міліцэйскі кодэкс аб выкраданні людзей.
  Тэхнік з месца злачынства сказаў: «Гэта азначае, што ён усё яшчэ можа быць жывы».
  Яна падзялілася позіркам з Геронам. Павук не хацеў жывой ахвяры. Ён проста хацеў інсцэнаваць смерць пэўным чынам, і яму патрэбны час, каб зрабіць гэта.
  Радыё Торэса зноў загрукатала, гук рэхам разнёсся па маленькай кухні. Ён паменшыў гучнасць. «Торэс. Наперад».
  «Тут у нас сітуацыя. Фігероа і семдзесят трэці». Паўза. «Сэр, вы захочаце прыйсці паглядзець гэта самі».
  Нават па радыё Кармэн магла зразумець, што паліцэйскі ўзрушаны.
  «Нам спатрэбіцца прычэпная лесвіца ад пажарнай службы», - працягваў афіцэр. «А таксама запытаць групу па месцы злачынства».
  Ці быў ён сведкам чагосьці такога трывожнага, як рассечаны і звараны труп?
  Шэпт. «Я ніколі не бачыў нічога падобнага. Ва ўсе мае гады. . .”
  Адказ, мабыць, быў так.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 39
  Цела, якое вісела ўніз галавой і было закручана ў шарык, павольна круцілася.
  Кармэн знаходзілася ў чвэрці мілі ад Давіда, у завулку паміж двума офіснымі будынкамі, разглядаючы сцэну з Геронам і капітанам Торэсам. Яна паспрабавала высветліць, як менавіта Павуку ўдалося стварыць жудасную карціну.
  Напэўна, ён сілай запіхнуў чалавека ў свой багажнік і паехаў сюды, непрыкметны для прахожых. Алею ад бліжэйшых дарог закрываў сметнік. Пад пагрозай пісталета Павук спачатку звязаў бы яго клейкай стужкай, рукі і лодыжкі, затым прымусіў падняць калені да грудзей як мага далей і працягваў атачаць астатнюю частку цела.
  Як плывец, які кідае гарматнае ядро з трампліна.
  Увесь гэты час Давід думаў: калі я зраблю менавіта тое, што ён кажа, ён пашкадуе мяне. Гэта выкраданне, а не забойства. Гэта толькі пра грошы.
  Але справа была зусім не ў грошах.
  Таму што Павук завязаў вяроўку вакол шчыкалатак шэф-кухара, перакінуў яе праз пажарную лесвіцу прыкладна ў дзесяці футах над падлогай алеі, потым пацягнуў, перавярнуўшы небараку, і падняў яго ў паветра, каб ён боўтаўся.
  Няўжо Павук назіраў за яго барацьбой, чуў яго прыглушаныя стогны, ігнараваў яго просьбы аб літасці? Няўжо ён усміхнуўся, здзекаваўся, смяяўся, заляпіўшы апошні кавалак стужкі на нос чалавека, задушыўшы яго?
  Кармэн глядзела, думаючы адно i толькi адно. Незалежна ад таго, што сказала Герон, яна ўсё прасарвала.
   Яшчэ нехта быў мёртвы.
  Чапля была з ёй, партнёрам, але яго ўзровень адказнасці не быў такім жа, як яе. Яна была высокакваліфікаваным федэральным агентам, дзяржаўным служачым. Ён быў інтрузіёнам, навукоўцам, які працаваў над аховай прыватнасці кампаній, дзяржаўных устаноў і прыватных асоб.
  Але гэта былі абстрактныя паняцці. Непасрэдна на карту ў сутычках Герона не было чалавечых жыццяў.
  Не тое, што яны бачылі цяпер. . .
  І ўсё ж, калі яна засяродзілася на вачах Герона, яна ўбачыла, што, хаця на нейкім абсалютным узроўні ён быў менш вінаваты, чым яна, ён, тым не менш, здаваўся напоўненым тым самым жахлівым жахам, які адчувала яна.
  Яна павінна была хутчэй рухацца з сурвэткай.
  Ёй варта было яшчэ мацней націснуць на Раяна Хола, каб даведацца, што такое белыя шары.
  Павінен быў, павінен быў, павінен быў . . .
  Яны адышлі ад цела, каб судова-медыцынская экспертыза і CSU выканалі сваю працу, і яна, і Герон далі паказанні Торэсу. Калі чалавеку было цікава даведацца, што расследуе такая справа група з аддзела ўнутранай бяспекі, ён не даў пра гэта ніякіх указанняў.
  «Бліжэйшы сваяк?» — спытала Кармэн.
  Торэс змрочна сказаў: «Гаспадыня сказала нам, што ў яго ёсць партнёр. Яны разам некалькі гадоў. Я іду зараз пагаварыць з ім. Ненавіджу гэтыя апавяшчэнні».
  Яна зрабіла сваю долю. «Няма горш».
  Чапля павярнулася, каб нешта сказаць, але раптам застыла і схапіла яе за руку. Яго ўстрывожаны выраз прымусіў яе пацягнуцца да зброі. «Што?»
  Ён паказаў на гараж прыкладна ў пяцістах метрах ад яго. «Стралок».
  Яна прасачыла за яго позіркам. «З хрыбта ў даліне Марэна?»
  «Яго няма».
   Яна стрымала закатванне вачэй. «Давай, Герон. Гэта чвэрць мілі, і вы глядзіце на сонца. Наколькі вы пазітыўныя?»
  «Восемдзесят працэнтаў».
  Торэс спытаў: «Вы бачыце свайго суб'екта?»
  Кармэн кпіла: «Ён не ўпэўнены, што бачыць».
  Герон сказаў: «Чалавек у зялёным, як камуфляж. З доўгім пісталетам».
  Торэс прыжмурыўся. «У вас добрыя вочы, сэр». Ён звярнуўся да Санчэса. «Хочаце, я прышлю форму?»
  Яна спрачалася хвіліну. «Калі вы не супраць».
  Торэс сышоў, каб загадаць пары намеснікаў абшукаць будынак.
  «Ведаеш, Герон, ёсць добрая параноя і дрэнная параноя».
  «Я нешта бачыў».
  «Вы працэнтаў на восемдзесят нешта бачылі. Гэта азначае, што дваццаць працэнтаў вы не зрабілі».
  Калі змярканне ўсталявалася вакол іх, і адрэналін пакінуў яе арганізм, яна адчула, што пачынаецца пазяханне, і заглушыла яго. Але яшчэ адзін дагнаў яе праз некалькі секунд, ударыўшы на ўсю моц.
  «У мяне ёсць думка», — сказала яна Герану, калі яны вярнуліся да пашкоджанага баямі пазадарожніка. «Я павінен забраць яшчэ адзін камплект колаў з аўтапарка. Гэта паўгадзіны адсюль. Пасля гэтага мой дом недалёка. Мы можам падсілкавацца. У мяне раскладная канапа. Калі толькі вы не хочаце, каб я адвёз вас у атэль.
  Ён не вагаўся. «Не, ваша месца добрае».
  Праз пяць хвілін яна дастала свой мабільнік, які гудзеў, і паглядзела на экран. «Торэс напісаў. Гараж чысты. Самцоў у камуфляжы няма. Ніякіх доўгіх гармат».
  Чапля адкрыла рот, каб нешта сказаць, але яна апярэдзіла. «Я так разумею, ён можа пераапрануцца. Я разумею, што ён можа пакласці пісталет у багажнік. Я еду дадому. Вы пойдзеце са мной?»
  Зірнуўшы ў апошні раз на гараж, ён сказаў: «Так». Залезлі ў Прыгарадную. Разам яны абследавалі пажарную лесвіцу, дзе загінуў Рэно Давідэ. Фургон судмедэксперта ад'язджаў.
  Кармэн ціха сказала: - Герон?
   «Я хаджу на гульні Доджэрс. Бачыць іх паўтара дзясятка разоў на год. І я заўсёды атрымліваю хот-дог, калі я там. Я люблю гэтыя хот-догі. Але я не хачу ведаць, як яны зробленыя».
  Іх вочы сустрэліся, і яна пажадала яму зразумець. «Тое, што вы і Аруба робіце, знаходзіцца ў парадку. Ці, можа, крыху над ім. Тое, пра што мы гаварылі раней — інфармацыя, якая прывядзе нас да яго. Не інфармацыя для выкарыстання ў судзе. Атрымаць яго. Аднак трэба. Толькі не кажы мне, як ты гэта зрабіў».
  Праз імгненне ён сказаў: «Доджэрс. Гэта бейсбол, так?»
  Яна засмяялася. «Так, Герон. Гэта бейсбол».
  Яна запусціла вялікі рухавік, уключыла Chevy і з'ехала з месца здарэння.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 40
  FeAR-15, ён жа Трыстан Кейн, вельмі любіў шутэры ад першай асобы.
  Call of Duty , Left 4 Dead 2 , Halo і, вядома, асноватворны FPS, Doom , трыццацігадовай даўніны, якая ўсё яшчэ трымаецца. Яго любімым быў Grand Theft Auto , дзе вы атрымлівалі ачкі за забойства нявінных людзей — і робячы гэта рознымі спосабамі, з кола выбару зброі.
  Раней сёння раніцай ён спаліў да смерці дзвюх жанчын, узарваў паліцэйскі верталёт з РПГ, наехаў на прастытутку, потым яшчэ раз наехаў на яе заднім ходам, каб пераканацца, і расстраляў з кулямётаў дзясяткі наведвальнікаў і танцораў на паласе. клуб.
  Цудоўная дыверсія.
  Цяпер ён сядзеў за сваім падвальным кампутарам у доме Анахаймаў і глядзеў на цэнтральны, самы вялікі манітор. Думаючы: рухацца. Гэта. Уздоўж . . .
  Ён сумаваў і прагнуў дзеянняў.
  Затым, як бы выконваючы яго просьбу, з'явіўся лімузін, які ехаў на поўнач па вуліцы Ідальга ў Гвадалахары.
  FeAR нахіліўся наперад і набраў на клавіятуры. Ён мог напісаць 130 слоў у хвіліну без памылак.
  Ён пацягнуў свой травяны чай Sleepytime. Большасць хакераў выкарыстоўвалі Red Bull або Mountain Dew для штуршка. Апошні безалкагольны напой на самай справе не ўтрымліваў нашмат больш кафеіну, чым любы іншы вядучы брэнд. Калі вам трэба было не спаць падчас марафонскага сеансу кадавання, вы прынялі сур'ёзныя стымулятары. Ну, некаторыя зрабілі. FeAR-15 не ўдзельнічаў. Кадаванне і ўзлом давалі яму неабходнае захапленне.
  На экране трое матацыклістаў праехалі побач з лімузінам і стралялі ў яго з аўтаматаў HK MP5.
  Аскепкі шкла, кавалкі металу і шлейф крыві пырскалі з разбітага акна.
  Прыгожы.
  Аднак дзеянне, якое назіраў FeAR, не адбывалася ў гульні FPS. Экзекуцыя была рэальнай, разгортвалася ў рэальным часе.
  Сапраўдныя кулі, якія заканчваюць рэальныя жыцці.
  Гэта было кульмінацыяй кантракту, які ён заключыў з картэлем. Яму заплацілі за тое, каб знайсці кропку перашкоды, дзе яны маглі знішчыць дылера-канкурэнта. FeAR разам узламаў праграму распазнання транспартных сродкаў, якая толькі што паспяхова пазначыла геаграфічны тэг відавочна не куленепрабівальнага лімузіна сеньёра Артэгі. І адправіў узброеным асобам свой маршрут, лёгка ўзламаны з навігацыйнай сістэмы аўтамабіля.
  Поспех ва ўсім.
  Нават лепш, чым біць прастытутак пад сваім Furore GT.
  Цяпер вернемся да працы.
  Забойства Клоўнам-павуком кухара ў Ірвіне.
  Праца была завершана, але праз дарогу ад Давіда стаяла камера бяспекі. Ён хацеў паглядзець, як ідзе расследаванне, і вызначыць галоўных следчых. Фатаграфіі, зробленыя Фэллоу на свой тэлефон каля дома Алекса Джорджыа ў Марэна-Вэлі, былі занадта крупчастымі для яго праграмнага забеспячэння для распазнавання твараў.
  Гэтыя выявы былі нашмат лепш. Ён уважліва іх вывучаў.
  Відавочна, што галоўнай была лацінаамерыканка з доўгімі цёмнымі валасамі.
  Ён зрабіў яе здымак і загрузіў яго.
  Кожны чалавечы твар мае восемдзесят арыенціраў, або вузлавых кропак. Такія рэчы, як адлегласць паміж вачыма, структура скул, памеры сківіцы. Праграмнае забеспячэнне FR адзначае гэта і стварае лічбавы код на аснове субміліметровага маштабу з выкарыстаннем 3D-малюнкаў. Гэта дазваляе наблізіць твар, але вішанькай на торце з'яўляецца аналіз павярхоўнага нацяжэння скуры алгарытм, які стварае выяву асобы, такую ж унікальную, як адбітак пальца, але лепшую. Адбітак пальца можна супаставіць толькі з дапамогай базы дадзеных. І наадварот, здымак твару можна параўнаць з вялізным банкам фатаграфій, сабраных з дзяржаўных і камерцыйных дакументаў. . . і, вядома, лепшае — і самае жахлівае — вынаходніцтва ўсіх часоў, Інтэрнэт.
  FeAR-15 правёў выяву жанчыны праз набор дадзеных, які змяшчае шэсцьдзесят два мільёны твараў.
  Яго сістэма працавала, перыядычна міргаючы справаздачы аб прагрэсе на экране.
  Выяўленне.
  Выраўноўванне.
  Вымярэнне.
  Супастаўленне.
  Праверка.
  Паўза, калі курсор падміргнуў тузін разоў.
  Потым прыйшоў адказ.
  Яна была Кармэн Санчэс, агентам крымінальнай аперацыі Міністэрства нацыянальнай бяспекі. FeAR адправіў бота, каб атрымаць дадатковую інфармацыю пра яе.
  Чаму федэральны агент па справе аб забойстве штата?
  Ён збіраўся выйсці з сістэмы і пагуляць у Halo 2 , але застыў.
  Нейкая постаць выйшла з рэстарана і падышла да агента Санчэса. FeAR уважліва вывучыў яго.
  Ці можна было?
  Яшчэ адзін здымак, яшчэ адзін запыт на здымку твару.
  Супадзенне на 99,978 %: Джэйкабі Херан, доктар філасофіі, 449 W. San Miguel Ave., Берклі, Каліфорнія. 94702.
   Цяпер ён ведаў, які 1337, які элітны хакер узламаў код, які ён усталяваў у тэлефоне Павука-Клоўна.
  І FeAR-15 не мог не ўспомніць тэкст, які ён адправіў прафесару Джэйкабі Герану чатыры гады таму:
  Гульня на. . .
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 41
  Джэйк схапіўся за прыборную панэль, калі Санчэс выкаціла сваю заменную машыну — Dodge Charger Hemi Нацыянальнай бяспекі — на вуліцу пляжнага горада Паўднёвай Каліфорніі.
  Яна перасекла яго позіркам. «Гэтым разам ты будзеш ванітаваць па-сапраўднаму?»
  «Выпадкова ў вас ёсць Драмамін?» — удалося яму.
  Яна зрабіла яшчэ адзін паварот, і ён убачыў, як яе правая рука аўтаматычна апусцілася да ручкі пераключэння перадач. Ёй падабаліся механічныя каробкі перадач, верагодна, яна аддавала перавагу аўтаматычнай, як у гэтай машыне.
  Калі яны працягвалі рух на захад, Санчэс, здавалася, успомніла, што яна больш не гоніцца за Павуком, і спусціла газ. Крыху.
  Раён быў падобны да тысячы іншых прыбярэжных гарадоў Каліфорніі ад Лос-Анджэлеса да Сан-Дыега. Старыя суполкі з пазнавальным стылем, хоць і не адштампаваныя з формачак для печыва распрацоўшчыкаў. Для Джэйка, гарадскога жыхара, столь якога была чужой падлогай, любое асобнае жыллё было адначасова прывабным і мела ў сабе амаль звышнатуральную якасць.
  Санчэс выехаў на пад'язную дарогу, віскнуўшы тармазамі, і прыпаркаваўся за белым Jeep Wrangler з жорсткім прывадам. Ён мог толькі ўявіць, што яна зрабіла з пазадарожнікам.
  У даліне Марэна яна пакінула яго стаяць у з'едлівым воблаку дыму з абпаленай гумы, з рыпам шын, калі яна з роўам кінулася ў пагоню павука. Яна спрытна і ўпэўнена кіравала Suburban, што было нялёгка, улічваючы, што транспартным сродкам кіравалі як з кітом.
  Ён вылез і агледзеў тэрыторыю, якая была пакрыта рознай лістотай. «У цябе ўсё ёсць. Каталінская вішня, мексіканская блакітная пальма, кіпарыс, палавёрда, біскупская хвоя, пустынная ружа, хмызняковы дуб, аленевая трава, платан. . .”
  Спіс працягваўся.
  Яна засмяялася. «Герон, ты сядзіш у цёмным пакоі і хакаеш па пятнаццаць гадзін у дзень».
  «Звычайна дванаццаць. Я маруджу».
  «Адкуль вы ведаеце пра расліны?»
  «Тэставанне фізічнага пяра. Першы крок. . .”
  Яна кіўнула. «Назіранне».
  «Вы максімальна набліжаецеся да аб'екта. Не можа армія паўзці па асфальце незаўважна. Нехта падбярэ вас са шклом або на радар. Замест гэтага вы рухаецеся па самай густой лістоце, якую толькі можаце знайсці. Трэба ведаць, што шуміць, а што не. Атрутныя таксама». Чарговая ацэнка двара.
  «Я памятаю, што вы сказалі мне ў Джорджыа. Вы б скарацілі ўсё гэта назад, так?»
  «Да маёмаснай лініі. Крыху больш, калі вы можаце сысці з гэтага. Ты хочаш бачыць, як яны прыходзяць, Санчэс».
  «Я рызыкну». Яна зачыніла дзве засаўкі і адзін замок клавіятуры, каб адкрыць дзверы.
  Апынуўшыся ўнутры, яна ўвяла код сігналізацыі.
  Дзесяць лічбаў.
  Яна ведала, як абыходзіцца з аховай, хаця ён запісаў купіць ёй падарунак — адзін з замкоў з ланцугом, якія амаль немагчыма было ўскрыць, у яго на ўсіх дзвярах.
  Санчэс запаліў святло, адкрыўшы ўпарадкаваную, нешматлікую гасціную з зручнай, хоць і неадпаведнай мэбляй. Крэслы з дубовай і зялёнай скуры ў стылі місіі, столік са шкляной стальніцай і французскі правінцыял адзін з разьбянымі ступнямі ў ніжняй частцы ног, доўгая чорная скураная раскладная канапа, якая будзе яго ложкам, часопісны столік з мармуровай стальніцай.
  У хаце было дзве спальні. Той злева, калі вы ўваходзіце, належаў Санчэсу. Яна паказала на другую. «Калі хочаш памыцца».
  Яна зайшла ў свой пакой, сцягнуўшы з сябе куртку і бронекамізэльку. Перш чым адвярнуцца, ён заўважыў, што яе футболка паднялася, і ён мог убачыць бліскучы шнар на спіне. Ён дастаткова ведаў аб траўмах, каб прызнаць іх выхадной ранай. Ён разумеў, што раненні жывата - адны з самых балючых і смяротных з агнястрэльных раненняў.
  Яна азірнулася і ўбачыла, як ён глядзіць. «Ты павінен убачыць іншага хлопца».
  Яна адвярнулася і сцягнула літару Т, паказаўшы чорны спартыўны бюстгальтар, перш чым штурхнуць дзверы далей, але не да канца, зачыніліся.
  Яна фліртавала?
  Вядома, не.
  Джэйк увайшоў у спальню для гасцей, якая зараз выкарыстоўваецца як офіс і склад. У невялікай прасторы не было спальнага апарата. Ён пакапаўся ў сваёй сумцы і дастаў чыстыя джынсы, бялізну, шкарпэткі і чорную футболку. Хутка прыняў душ, апрануўся і вярнуўся ў гасціную.
  Ён падышоў да каміна, дзе ў рамках стаялі два дзясяткі сямейных фотаздымкаў. Яго вочы спыніліся на фотаздымку Санчэса з грубаватым прыгожым мужчынам. Яны былі ў ціры, абодва апранутыя ў аднатонную аліўкавую форму. Яны былі заспеты знянацку фатографам, але павярнуліся да яго і, здавалася, хутка ўсміхнуліся на іх тварах.
  Санчэс увайшоў у гасціную ў сініх джынсах і футболцы Лейкерс. Яна працягнула на кухню.
  Джэйк зазірнуў праз праход у сцяне і ўбачыў, што глядзіць на мяснік з дзесяццю нажамі з чорнымі ручкамі.
  Ён думаў пра кухара, якога забіў Павук. Тэхнік з месца злачынства згадаў пра зніклы нож.
   Шэф-повар быў задушаны, а не забіты нажом, дык чаму ж гэта ўзяў Павук, што, як яны меркавалі, ён зрабіў?
  Што было далей у яго жудасным парадку дня?
  Санчэс шукаў ежу ў халадзільніку, які быў не такім пустым, як яго. Джэйк лічыў, што прыгатаваў ежу два гады таму, але не мог паклясціся ў гэтым. З іншага боку, у Санчэса былі дзесяткі прыбораў і прыстасаванняў і дзве перагружаныя стойкі для спецый. Ён успомніў, як яна давала экспертам па серверы ўказанні аб падсмажванні крэм-брюле, якое яна замовіла для Селіны ў гасцініцы на Эйфелевай вежы.
  «У мяне ёсць індычка, тамалес, харыза, перац, які не псіхадэлічна востры. Потым свежыя аладкі з мясцовага магазіна, салата з джыкама - не, не, падрапайце гэта. Толькі што праверыў дату». Яна выкінула яго ў сметніцу. «І шардоне. Не дубовы».
  Частка «дуб», напэўна, была для яе важнай, каб згадаць пра гэта. Не п'юшы, ён успомніў, як спадзяваўся на свайго брата, каб ён парэкамендаваў марку шампанскага для таго святкавання каляднага вечара з Рудзі і Джуліяй, якога ніколі не было.
  Moët . . .
  Дзіўны ўспамін вярнуўся, але яшчэ больш дзіўны: ён быў узрушаны, калі заўважыў, што пасля іх душэўнай размовы джала знікла, калі ён падумаў пра той калядны вечар.
  Яна адкрыла бутэльку і наліла.
  Ён адпіў. Добра. Салодкі і багаты.
  Санчэс сабраў талерку. «Давайце зробім паціа».
  Ён дапамог ёй вынесці ежу, талеркі, шклянкі і посуд на паўкруг з каменнай пліты з чорным сталовым наборам з каванага жалеза. Яна ўключыла бела-жоўтыя калядныя агеньчыкі, нацягнутыя на рашоткі і дуб.
  Яны селі, напоўнілі талеркі з цёмна-чырвоных талерак і елі.
  Ён агледзеўся. «У вас тут удвая больш маёмасці, чым у іншых дамах. Чаму б вам не пашырыць дом?»
  «Таму што гэты ўчастак не мой. Гэта энцыклапедыя».
  Ён падняў бровы.
  «Дзесяцігоддзі таму ніхто не думаў, што гэтая частка дзяржавы чагосьці вартая. У трыццаці мілях ад Лос-Анджэлеса? Цяпер гэта лёгкая паездка. Тады гэта быў паход. Encyclopedia Americana раздавала пасылкі Хантынгтан-Біч пры куплі камплекта тамоў. Іх было пяць-шэсьцьсот».
  Яна кінула позірк на зарослы ўчастак побач. «Гэта належыць камусьці ў Аёве ці Нью-Джэрсі, які нават не ведае аб яго існаванні. Пашанцавала такім аматарам прыватнасці, як я. О, і гэта, дарэчы, быў мой былы».
  Яна бачыла, як ён глядзеў на малюнак на каміне.
  «Мы не былі разам так доўга».
  Ён адпіў.
  «Вы збіраецеся спытаць мяне, што здарылася?»
  «Не мая справа».
  Гэта не было.
  З іншага боку, яму было цікава.
  «Што супрацьлеглае ўварванню?» Яна загарнула індычку, сальсу і зялёны перац у мучную аладку і моцна адкусіла.
  «Насупраць? Ёсць дзве. Па-першае, сутнасці або людзі ўвайшлі ў ваша жыццё пазітыўна. Маё вызначэнне «ўварвання» адмоўнае. Шкоднае або непажаданае ўварванне ў чыю-небудзь прастору. Але кампаніі паспяхова зліваюцца, падпісваюцца мірныя пагадненні, настаўнікі дапамагаюць сваім пратэжэ, людзі становяцца каханкамі. Я называю гэта «саюзамі», а не ўварваннямі». Яшчэ адзін густ віна. «Другая супрацьлегласць уварвання - гэта абыякавасць».
  Яна задумалася над гэтым на імгненне. «У вас не ўварваюцца, таму што нікому не да таго, каб уварвацца ў вас».
  «Вось і ўсё».
  Яе разумны выраз наводзіў на думку, што гэта тое, у што ператварыўся шлюб.
  Але хто каго праігнараваў?
  Яны скончылі ежу і забралі талеркі ўнутр. Яна напоўніла посудамыйную машыну, а Джэйк увайшоў у гасціную, каб паглядзець іншыя фатаграфіі на каміннай паліцы. Сям'я Санчэс. Гэта было лёгка вывесці акцёрскі склад: яе маці была дзіўнай жанчынай з доўгімі валасамі — чорнымі на першых фотаздымках і срэбнымі на апошніх. Потым некаторыя выявы паказалі яе змардаваны твар пад павязкай, з-пад якой тырчэла некалькі сівізны. Ва ўсіх яна была побач са знатным чалавекам, часта ў касцюме.
  З усіх якасцяў, якія выпраменьваў бацька Санчэса, упэўненасць была найбольш прыкметнай, за якой ішло пакланенне, калі яго позірк быў скіраваны не на аб'ектыў, а на жонку ці дачок.
  Некалькі фотаздымкаў сям'і каля царквы - дзяўчат і іх маці з хусткай або хусткай на галовах. У цэнтры стаяў усмешлівы святар.
  На некаторых здымках былі толькі сёстры. На дзіцячых пляцоўках, на пляжы, апранутыя ў цудоўныя сукенкі ў сваіх quinceañeras. Некалькі сясцёр і іх бацька былі адны, млява ўсміхаючыся і выглядаючы паменшаным - мабыць, пасля смерці маці Санчэса. Разам было некалькі дзяўчынак, гадоў па некалькі. Адзінымі нядаўнімі былі Санчэс з некалькімі сяброўкамі на курорце на пляжы і некалькі Селін у адзіноце. Здавалася, што яны спампаваныя з інтэрнэту. Ён выказаў здагадку, што Санчэс адправіў іх на друк і апраўленне. Сумная спроба нагадаць пра брата.
  Санчэс далучыўся да яго, трымаючы фужэр і бутэльку. Яна давяршыла іх абодвух і села на канапу.
  Джэйк узяў выразку, якую, як мяркуецца, неўзабаве аформяць — артыкул пра Селіну з мясцовага выдання буйной штодзённай газеты Los Angeles Herald . Селіна нядаўна выйграла спаборніцтвы па гімнастыцы. У гісторыі апісвалася, што яна была настолькі таленавітая, што атрымала спартыўную і акадэмічную стыпендыі ў сваім каледжы.
  Ён павярнуўся і заўважыў сумныя вочы Санчэса, які таксама чытаў артыкул.
  Джэйк сядзеў у крэсле насупраць канапы. «Нас перапынілі гэтыя два прыдуркі, якія стралялі ў нас». Ён кіўнуў у бок артыкула яе сястры, вярнуўшы яе ўвагу на іх папярэдняе абмеркаванне.
   «О, Селіна і я. Вы хочаце ведаць, чаму тэмпература ў пакоі апускаецца прыкладна на пяцьдзесят градусаў, калі мы разам?»
  Ён падняў руку, універсальны знак, які азначае «Толькі калі вам зручна».
  Мабыць, яна была.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 42
  Джэйк Херан быў асцярожны, каб не ўварвацца сюды.
  Ён моўчкі чакаў, бо Санчэс, здавалася, набралася сілы, перш чым загаварыць.
  «Наш бацька быў інвестыцыйным кансультантам».
  Яна адпіла яшчэ віна, потым зноў апусцілася на канапу, ухапіўшыся абедзвюма рукамі за шклянку, нібы гэта быў выратавальны круг.
  «Не быў у буйной фірме, проста ў партнёрстве з двух чалавек, якія ў асноўным займаліся сем'ямі. Многія з іх сябравалі. Ён быў паспяховы, шмат працаваў. Вывучаў рынкі, але потым зрабіў некалькі няўдалых інвестыцый для кліентаў. Няма правіны, няма сцэнара Берні Мэдафа. І няма нічога страшнага, чым крыпта. Ён думаў, што пэўны фонд імкліва ўзрасце. Але затанкіла. Паўтара дзясятка сем'яў страцілі свае зберажэнні. Ён быў спустошаны. Сам бы пакрыў страты, але ў яго такіх грошай не было».
  Яна глыбока ўздыхнула. «Прыкладна праз два тыдні пасля таго, як фонд разваліўся, ён пакінуў запіску, у якой гаварыў, як яму шкада і якім ён правалам, і забіў сябе. Выскачыў з акна кабінета».
  «Я прашу прабачэння. Вось што Селіна мела на ўвазе, калі не прабачыла яго. Яна адчувае, што ён кінуў вас абодвух.
  «І што яшчэ горш, гэта было за два дні да яе сямнаццацігоддзя». Яе голас злавіў. «Мы абодва былі спустошаныя. Але я зразумеў. Састарэлы ўдавец, які загубіў паўтара дзясятка жыццяў, вырашыўшы не жыць з горам. Я дараваў яму. Магчыма таму, што я даследаваў падобнае выпадках і навучыўся ставіць сябе ў свядомасці чалавека, які ў адчаі скончыць жыццё самагубствам».
  - Але ў вашай сястры не было вашага жыццёвага вопыту, - мякка сказаў ён. «Яна была маладая».
  «Я спрабаваў дапамагчы ёй зразумець. Нагадаў ёй, што пасля смерці мамы тата ўжо не быў ранейшым. Я спадзяваўся, што ёй стане лепш, але яна бачыла ў гэтым пацверджанне яго эгаізму. Ён клапаціўся толькі пра свой боль, а не пра наш».
  Келіх Санчэса ўпаў на часопісны столік.
  Пасля доўгага моманту, на працягу якога можна было пачуць толькі ціхі акіян - магчыма, у двух-трох кварталах адсюль - ён сказаў: «Ведаеце, што я бачу?»
  «Што?»
  «Першы від супрацьлегласці? Альянс. Ён можа ператварацца, мяняць колеры, як хамелеон. Часам гэта ператвараецца ў ўварванне - гэта яе гнеў супраць вас. Але гэта можа павярнуцца ў іншы бок. Так часта здараецца. Я б даў гэтаму час».
  Яна ўсміхнулася. «Божа мой, Герон, ты хакер, парушальнік, тэстар ручак і хэдшрынкер».
  Ён падняўся, наліў сабе яшчэ віна і паглядзеў на фатаграфію сясцёр разам, якія пазіравалі перад Мезаамерыканскай ступеністай пірамідай. Яны абняліся, і іх твары ззялі шырокімі ўсмешкамі.
  Джэйк павярнуўся і ўбачыў Санчэса на яе баку, галавой на падушцы — сваёй падушцы — глыбока дыхаючы, з заплюшчанымі вачыма.
  Усміхаючыся сам сабе, ён разгарнуў адну з коўдраў, якія яна яму прынесла, і накрыў яе. Потым ён зайшоў у яе пакой, накіраваўся да яе ложка і спыніўся. Ён быў ідэальна зроблены і ўпрыгожаны паўтузінамі старанна складзеных дэкаратыўных падушак.
  няма
  Затым спецыяліст па ахове падышоў да панэлі сігналізацыі, націснуў кнопку ARM для вокнаў і дзвярэй. Заўважыўшы, дзе Санчэс паклала сваю зброю - на верхняй паліцы шафы ля ўваходных дзвярэй - ён зрабіў круг дома і ўглядаўся ў кожнае шкло. Ніякай пагрозы ён не бачыў, нічога незвычайнага.
  У гасцінай ён знайшоў памятную кідкую падушку і падняў яе. Спераду ўпрыгожвала вышытае падабенства белакаменнай ступенчатай піраміды на фоне блакітнага неба. Словы «Chichén Itzá» і «Hecho en México» былі акуратна вышыты пад канструкцыяй. Ён успомніў фотаздымак падлеткавай Кармэн, якая, відавочна, захавала на памяць сямейны адпачынак, каб наведаць адно з архітэктурных цудаў свету.
  Ён вярнуўся да мяккага крэсла і адкінуў яго як мага далей, перш чым накрыцца коўдрай. Неўзабаве ён заснуў, паклаўшы галаву на адваротны бок маляўнічай падушкі, стараючыся не выклікаць гневу якіх-небудзь мезаамерыканскіх багоў.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 43
  Часам усё ішло не так, як чакалася.
  Дэнісан Фэлоў пачаў напружаны дзень з успамінаў пра Чарлі Бэнэдыкта, спецыяліста па кампульсіўных паводзінах, які аддана ратаваў сваіх пацыентаў.
  Або памерці, спрабуючы. . .
  І цяпер, каля поўначы, лежачы на футоне ў сваёй спальні ў падвале дома Анахаймаў, размінаючы нагу, якая ўсё яшчэ балела ад нападу сукі Селіны, ён зноў думаў пра чалавека.
  Ён падняў галаву і ўбачыў Макбета, які ўпарта працаваў у куце, будуючы сетку. Ён быў павуком з сямейства Uloboridae , таму канструкцыя была трохкутнай, як кавалачак піцы. Афелія, дзіцячы павук, несла ў роце свой няшчыльна загорнуты яечны мяшочак. Назва выдала яе гісторыю. Яна стварала сетку, якая была гадавальнікам для вывадка, і стаяла на варце на працягу тыдня пасля таго, як яны з'яўляліся, падчас лінькі пасля вылуплення.
  Павуцінневы павук па імі Кароль Лір, сямейства Theridiidae , замітусіўся ў іншым куце. Яго сеткі не былі элегантнымі. Гэта былі бязладныя клубкі, прызначаныя не для хованкі, а для лоўлі здабычы. Чорныя ўдовы ўваходзяць у гэтую сям'ю і ствараюць такое ж павуцінне, але Лір не быў адным з іх. Гэта быў Parasteatoda tepidariorum , звычайны хатні павук. Бясшкодны для чалавека. Як і 99,999999% усіх павукападобных.
  Потым ёсць карычневы пустэльнік.
   Калі б Пуш, з якім так цвёрда вырашыў змагацца містэр Бенедыкт, быў павуком, ён быў бы пустэльнікам.
  Істота была ў сямействе Sicariidae , ад лацінскага слова «забойца». Шасцівокія і маленькія, яны былі ўзброеныя ядам, які разбурае тканіны, а інакш сустракаецца толькі ў небяспечных дэрманекратычных бактэрый. З усіх павукоў на Зямлі толькі карычневыя пустэльнікі і чорныя ўдовы лічыліся «медыцынска важнымі». Уражлівы тарантул? Часцей за ўсё яно проста казыча, калі ходзіць па вашай руцэ.
  Першы ўкус пустэльніка быў бязбольным, але неўзабаве яд пачаў раз'ядаць скуру, пакідаючы пакутлівыя паглыбленыя раны, падобныя на неглыбокія калодзежы. Часам укусы прыводзілі да сепсісу, газавай гангрэны, нырачнай недастатковасці, коме і, зрэдку, да смерці.
  Павук-забойца. . .
  Да таго часу, калі людзі зразумелі, што іх укусіў карычневы пустэльнік, таксін быў ужо ўнутры цела, атакуючы клеткі крыві і ўнутраныя органы.
  Няма вядомага проціяддзя ад укусу пустэльніка. Лекары могуць толькі лячыць сімптомы і накіраваць касметычных хірургаў, каб ліквідаваць жудасныя рубцы.
  Або назіраць, як іх пацыенты паміраюць пакутлівай смерцю.
  Укусы часта адбываюцца таму, што карычневыя пустэльнікі маленькія, цьмяна афарбаваныя, і іх лёгка прапусціць у іх любімых схованках - вопратцы людзей.
  Але яны не родам з Каліфорніі. На самай справе іх тут ніколі не бачылі.
  І гэта, падумаў Дэнісан Фэлоў, проста ганьба.
  Штуршок . . .
  Рэжым, які прымяніў містэр Бенедыкт для свайго пацыента, спрацаваў не зусім так, як чакаў Фэлоў.
  Выезды на паляванне задавальнялі Пуша.
  Пакуль гэтага не зрабілі.
  Пакуль яны не далі адваротнага эфекту.
  І ўжо недастаткова было прыцэліцца ў плячо аленя і даць стрэльбе стрэліць пад мяккім націскам спускавога кручка.
  Штуршок патрабаваў большага.
   Прыгадаўся ўспамін.
  Бераг возера Мэцьюз, гарачы поўдзень чатыры гады таму.
  Чарлі Бенедыкт глядзеў на прастору бліскучай вады, якая была такой прывабнай, але строга забароненай нават для кулікоў. Але спадар Бенедыкт патлумачыў, што ён часта сюды прыязджае і ўмее пазбягаць ахоўнікаў.
  Фэлоў знаходзіўся ля пазадарожніка па-за зрэзанай секцыяй агароджы. Ён ціхенька тачыў нож, якім месяц таму апрануў свайго першага аленя.
  Ён разважаў пра тое, як спрацавала лячэнне містэра Бенедыкта.
  Калі выкарыстоўваць уласную аналогію, мужчыну ўдалося ператварыць лячэнне метадонам у . . . шалёная гераінавая залежнасць.
  The Push вярнуўся і мацнейшы, чым калі-небудзь. Выезды на паляванне толькі зрабілі Пуш больш галодным.
  Гэта з'ядала яго душу.
  Моцна сціскаючы нож, Фэлоў падышоў ззаду містэра Бенедыкта, вочы якога не зводзілі вачэй з вады.
  А потым . . .
  Гэты ўспамін знік, калі Афелія, дзіцячы павук, кідалася па сваёй павуціне, адрываючы яго ад задуменнасці. Яго вочы пацяжэлі, калі ён глядзеў на тое, як яна засунула яечны мяшочак у павуцінныя пасмы.
  У сваім склепе, пад наглядам некалькіх вынаходлівых павукоў, Дэнісан Фэлоў задрамаў, вяртаючыся ў памяць пра той дзень на возеры, а таксама пра кроў, крыкі і стуканне канечнасцяў, якія ўсё больш і больш заціхалі пад праколамі і парэзамі.
  Усяго праз некалькі хвілін, уявіўшы цела, якое ляжыць тварам уверх, з мёртвымі вачыма, утаропленымі на яркае сонца, Дэнісан Фэлоў пагрузіўся ў спакойны сон.
  
  OceanofPDF.com
  
  IV
  ЧАЦВЕР
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 44
  Кармэн білася і змагалася ўнутры павуціння, адчайна спрабуючы выратавацца ад ліпкіх нітак.
  Цалкам знерухомелая, яна адчула набліжэнне монстра, які круціў пастку, набліжаючыся ўсё бліжэй. Пачаў гучаць папераджальны зумер, прымушаючы яе б'ючае сэрца пераскокваць.
  Яе вочы расплюшчыліся, і яна зразумела, што гудзенне зыходзіла ад будзільніка яе мабільнага тэлефона, настроенага абуджаць яе ў шэсць трыццаць кожную раніцу, хаця час ад часу той жа будзільнік нагадваў ёй класціся спаць у той самы час, каб паспаць, калі яна Усю ноч не спаў, змагаючыся з цяжкай справай.
  Гады дзяжурства прызвычаілі яе да імгненнай насцярожанасці пасля абуджэння. Чапля, з іншага боку, верагодна, не так часта прачынаўся ад сну ў сваёй вежы са слановай косці. Ён прыжмурыўся і застагнаў. Потым выскачыў з крэсла, дзе ён, відаць, правёў ноч, і агледзеўся, арыентуючыся і шукаючы, здавалася, пагрозы.
  О, гэта так, успомніла яна. Ён быў не проста прафесарам. Ён таксама зарабляў на жыццё арміяй поўзаннем да дзяржаўных устаноў і ацэнкай рызык.
  І заўважылі людзей у зялёнай форме з доўгімі стрэльбамі.
  Патрабуючы, каб ён узяўся за яе. . .
  Яна адсунула ўспамін.
  - Добрай раніцы, - сказала яна і выключыла будзільнік.
  Ён яшчэ раз буркнуў.
   «Кава?»
  «Калі ласка».
  Яна паднялася і зрабіла два кубкі Keurig. Яна насыпала ў свой цукар, не забылася памяшаць — яна часта забывалася — і пакінула яго чорным.
  Яна аднесла іх у гасціную, дзе Чапля пацягвалася і моршчылася. Крэсла, напэўна, было катаваннем. Чаму ён не спаў у яе ложку?
  «Галодны?»
  «Я мог бы з'есці, калі ты».
  «Спачатку бізнес». Яна адкрыла свой кампутар і ўвайшла ў сістэму. «Атрымаў ліст ад капітана Торэса». Яна моўчкі прачытала паведамленне.
  «Хочаце падзяліцца?» — падказала Чапля.
  Яна рэзюмавала. Тэхнікі з месца злачынства выявілі буклет, прылеплены да цела шэф-повара пасля таго, як яны яго разрэзалі. Гэта была кніга Давіда пад назвай La Belle Cuisine et La Belle Table . Гаворка ішла пра фуд-плейтынг, мастацтва дэманстрацыі ежы. Судова-медыцынская экспертыза не выявіла ніякіх следаў на самой брашуры.
  "Ён заўсёды пакідае жэтон", - сказала Герон, калі яна скончыла. «Лапата з Кемпам, вяроўка з Селінай».
  «Я не мог зразумець, чаму Павук не зрабіў таго, што мы думалі , — зарэзаў Давіда да смерці і не зарэзаў яго. Таму я папрасіў Мауса высветліць, ці з'яўляецца пераплёт і падвешванне дагары нагамі дакументальна пацверджаным COD. Гэта...»
  «Прычына смерці. Зразумеў».
  «Яна знайшла згадкі падчас інквізіцыі, але ведаеце, дзе гэта часцей за ўсё?»
  Ён паківаў галавой і памасіраваў шыю.
  «Павукі».
  «Цікава».
  «Вось што знайшоў Дэклан. «Павукі з сямейства Uloboridae маюць стыль палявання, унікальны сярод павукападобных. У іх няма яду, таму яны ловяць здабычу сваім шоўкам, а потым заварочваюць яе ўсё тужэй і тужэй і павесіць яго. Яны пранізваюць цела трубчастай структурай, раствараюць унутраную частку стрававальнай вадкасці і высмоктваюць яе».
  Чапля скрывіўся. «Думаю, я перадам сняданак».
  Яна не ўтрымалася, каб не ўкалоць яго. «Вы ўпэўнены? Я гатую яйка ўсмятку».
  «Можа, пазней. Такім чынам, ён узяў ахвяру, якая гатавала ежу, каб зарабіць на жыццё, а потым Павук прыгатаваў яго як ежу. Гэта даволі хворы жарт».
  Думка ўдарыла яе з сілай фізічнага ўдару. «Не, гэта не жарт, Герон. Токены - гэта паведамленні. Гэта частка ІЦП».
  Ён злавіў яе энтузіязм. «Павінна быць нешта ў жыцці ахвяраў, што матывавала яго забіваць. Што ў вашых нататках пра Кемпа і Селіну?»
  Яна знайшла свой нататнік і адкрыла яго. «Гэта ад сына Кемпа, Майкла. «Паўпенсіянер. Няма сталкераў. Кемп не пісаў шмат. Вядомы распрацоўшчык. Апошнія навіны для рэканструкцыі гарадоў і экалагічна чыстых праектаў». Ты думаеш, хто я, Герон?»
  Відавочна, што так, бо ён стаяў і падняў з каміннай паліцы артыкул пра Селіну ў рамцы. «Гэта было апублікавана два тыдні таму. Кемп таксама быў запісаны, сказаў яго сын. Гугліце «Кемп, даступнае жыллё, навакольнае асяроддзе».
  Яна зрабіла і прачытала вынікі свайго інтэрнэт-пошуку. «Пра яго гаварылі ў Los Angeles Herald на мінулым тыдні . І Renault Davide. У рэстаране пра яго таксама былі артыкулы. Усталяваны на яго сцяне».
  Спатрэбілася ўсяго некалькі секунд, каб звязаныя ключавыя словы прынеслі плён. «Выданне Herald у акрузе Орындж . Рэжым пра яго ўзыходжанне да вяршыні, частка серыі гісторый поспеху ў бізнэсе. Я думаю, што гэта ўсё, Герон. Яго ахвярамі становяцца людзі, якія дасягнулі поспеху».
  «І забіваць іх такім чынам, што звязана з іх поспехам. ІПП збіраюцца разам. Ён выкарыстоўвае Herald, каб знайсці іх. Наступная ахвяра будзе дзесьці ў газетах. Магчыма, напісана за апошнія пару тыдняў».
  «Я прыцягну Маўса і Дэклана да працы». Яна набрала запыт і адправіла яго.
  Яе званок у дзверы здзівіў іх абодвух. Яна націснула значок на тэлефоне, які ўсё яшчэ трымаў у руцэ, і адкрыўся від на ганак. «Дастаўка. Пакет, які я замовіў».
  Іх вочы сустрэліся, і яна зразумела, што ён думаў пра тую калядную ноч, калі яна прыкінулася супрацоўнікам кампаніі па дастаўцы віна, каб атрымаць доступ да будынка Герона для ліквідацыі.
  Момант напружання знік, і яны абодва засмяяліся. Затым, падняўшыся, кіўнула галавой. «Гэта каралі, залаты кампутарны чып? Я бачыў фота вашай пляменніцы ў вашым кабінеце. Яна трымала яго».
  «Джулія». Яго ўсмешка была сумнай. «Яна даслала мне гэтую фатаграфію, калі я быў у Club Fed. Мой брат, Рудзі, знайшоў гэта ў маім кабінеце пасля таго, як вашы людзі з месца злачынства сышлі».
  «Яна б ужо скончыла школу».
  «Валедыктарскі». Здавалася, ён надзвычай ганарыўся ёю.
  Кармэн спытала: «Ці была яе прамова на цырымоніі прыватнасці пра прыватнае жыццё?»
  Ён засмяяўся. «Не. У яе была двайная спецыяльнасць. Мастацтва і кібербяспека. Яна казала пра Джорджыю О'Кіф».
  Яна падышла да дзвярэй і ўзяла пасылку, затым занесла яе ўнутр і працягнула Герану.
  «Што гэта?»
  «Падарунак».
  «Вы не павінны былі».
  «Так». Яна ўсміхнулася яму. «Я сапраўды павінен».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 45
  Таня Хілтан была ў жаху.
  Яе страх быў усюдыіснай сілай, якая пастаянна ўрывалася ў яе розум. Як гэта было цяпер, калі яе ногі стукалі па бегавой дарожцы, яго дзіўны гук нагадваў ёй чалавечае дыханне.
  Пераважнае пачуццё страху не давала ёй спаць уначы, абмяркоўваючы гэтае пытанне з містэрам Алонза, якому насамрэч было ўсё роўна, але, па меншай меры, ён слухаў. Ягонае варкатанне стварала падабенства спачування і, насамрэч, было больш адказам, чым яна атрымлівала ад некаторых мужчын, з якімі сустракалася.
  Яе вялікі страх заключаўся ў наступным: каб увесь астатні свет — у тым ліку яе сябры і сям’я, асабліва яе гіперкрытычная маці — зразумеў, што Таня ведала ў сваім сэрцы. Што дваццацівасьмігадовая дзяўчына з SoCal, бландзінка з бутэлькай і пышная, была поўным ашуканцам.
  Калі-небудзь усе ўбачаць яе ўчынак і скажуць: «Фальшыва. Нас ужо не падманеш. Вярнуць грошы. Мы не паддаемся на гэта».
  Калі з'явіліся сумненні, Таня прыйшла ў свой клуб і пабегла.
  Бегавая дарожка са свістам выдыхнула хутчэй, калі яна націснула стрэлку ўверх на панэлі кіравання.
  Яна агледзелася, з радасцю выявіўшы, што бездакорнае месца амаль пустое. У гэты час дня, апоўдні, быў яшчэ адзін бегун.
  Ёй пашанцавала патрапіць туды, дзе яна была. Праўда. Але яна таксама старанна працавала над сваім вэб-сайтам і блогам TheNew-U , каб прынесці карысць людзей. Фактычна, часам яна жартавала, што напрацавала сваю задніцу, таму што сайт быў прысвечаны менавіта гэтаму: пахуданню.
  Нягледзячы на яе поспех, яе турбавала няўпэўненасць, і Таня Хілтан у глыбіні душы верыла, што не заслугоўвае паўмільёна долараў, якія яна зарабіла, даючы парады, сабраныя з розных фітнес-рэсурсаў. Агульныя парады кожны можа знайсці для сябе.
  Дыета New-U была да абсурду простай: вы лічылі калорыі і дазвалялі сабе колькасць X у дзень у залежнасці ад вагі і мэты. Вы не адышлі ад гэтай лічбы.
  Без падманных дзён. Ніякага «бедны я, я ўвесь тыдзень сядзеў на дыеце і заслугоўваю абеду са стейкамі, напоўненай бульбай і гарачай памадкай».
  Наколькі гэта было проста?
  Яе блог, падкаст і канал на YouTube сталі папулярнымі. Гледачам спадабаліся простыя ў выкананні парады і яе даклад у навучальным лагеры. Гісторыя пяціфутавай двойніцы Барбі, якая гаворыць пра падлік калорый і сваё ўласнае падарожжа, выклікала рэзананс у людзей. Шмат людзей. Яны-
  Пачакай . . . Што гэта было?
  Цень ад калідора, які вёў да часткі трэнажорнай залы, якая, як яна лічыла, была зачыненая - у старыя, бязлюдныя пакоі, якія выкарыстоўваліся для заняткаў пілатэсам, якія тут зніклі ў няміласці.
  Цень.
  Параноя Тані была і ў іншым.
  Яе вядомасць, такая як яна была, прынесла з сабой рызыкі.
  Зашмат увагі. Магчымасць сталкераў.
  Асабліва пасля таго, як пра яе напісалі ў газеце — артыкул пра топ-інфлюенсераў года.
  Слова ашаламіла яе. Яна заўсёды лічыла ўплывовых асоб васемнаццацігадовымі дзяўчатамі, якія прадаюць пэўную марку касметыкі іншым васемнаццацігадовым дзяўчатам, якія не ведаюць, што ўся касметыка ідэнтычная.
  Але «інфлюенсер» яна была для газеты, а значыць, для грамадскасці.
   У тым ліку і некаторых наведвальнікаў яе сайта, якія відавочна цікавіліся чымсьці іншым, акрамя пахудання.
  Яна зноў паскорыла крок, туп, туп, туп... . .
  Зноў цень, нехта лунаў проста па-за полем зроку ў тым калідоры, які быў прыкладна ў трыццаці футах.
  Але потым яна засмяялася.
  Цень аказаўся дзяжурным клуба, высокім стройным хлопцам, які збіраў выкінутыя ручнікі. Большасць членаў кінулі свае выкарыстаныя ў кошык. Але некаторыя былі свіннямі. Яны пакідалі іх ляжаць на машынах або кідалі на падлогу.
  Бачыце, няма пра што турбавацца.
  Яна скончыла бег і паклала ручнікі ў кошык.
  Дзяжурны ўсміхнуўся яе ветлівасці. Яна кіўнула.
  «Вам трэба больш?» — спытаў ён.
  «Дзякуй».
  Таня, у цяперашні час не звязаная і заўсёды ўважлівая да магчымых матэрыялаў для знаёмстваў, ацаніла дзяжурнага спрактыкаваным вокам. Някепскі мужчына, нават у лепшай форме, чым яна думала спачатку, з мілай усмешкай.
  Яна ўзяла прапанаваныя ім чыстыя ручнікі, разглядаючы яго густыя рудыя валасы і ярка-зялёныя вочы.
  Ён адкаціў кантэйнер з бруднымі ручнікамі.
  А цяпер паплавайце.
  Яна ўвайшла праз падвойныя дзверы ў пакой, у якой знаходзіўся басейн алімпійскага памеру, і адчула пах хлору. Яна паклала ручнікі і тэлефон на падлогу каля аднаго з пластыкавых шэзлонгаў уздоўж палубы.
  Трыццаць, сорак кругоў, і яна скончыць.
  І, як заўсёды здаралася, няўпэўненасць і сумненні былі б развеяны дзякуючы практыкаванням.
  Потым назад у яе хатнюю студыю вэб-трансляцыі, кава з абястлушчаным малаком, адзін кавалак тоста з суцэльнай пшаніцы і дзве шарыкі арахісавага масла. І, вядома ж, мурлыкаючы містэр Алонса.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 46
  Фэлоў палічыў уніформу супрацоўніка аздараўленчага клуба Дэль Эйр крыху дурной.
  Шорты карго мелі прасторныя бакавыя кішэні, але таксама дэманстравалі яго бледныя, хоць і мускулістыя, ногі. Кашуля ў яго была нейкая блюзавая. Яму падабалася яго адзенне прыталенае. І гэта здавалася дзіўным для дзяжурнага насіць кашулю з доўгімі рукавамі. На жаль, было некалькі выпускаў навін, якія папярэджвалі грамадскасць пра забойцу з тату павука на запясце. Таму ён павінен быў хаваць гэта.
  Але ўбор выканаў сваю мэту. Таня Хілтан купіла яго асобу на 100 працэнтаў. Для яе ён быў супрацоўнікам трэнажорнай залы. Частка вырабаў з дрэва. Нябачны.
  Цяпер ён аднёс стос ручнікоў у басейн.
  Ніхто не бачыў яго на месцы забойства шэф-повара ў Ірвіне, таму ён па-ранейшаму глядзеў на ірландца з рудымі валасамі і зялёнымі вачыма.
  Ён глядзеў, як Таня ў белым суцэльным касцюме з плацінавымі валасамі, сабранымі ў хвосцік, нырае ў ваду і вольным стылем плыве да самага краю. Прысутнічала яшчэ адна жанчына, якая рабіла кругі з супрацьлеглага боку.
  Пакуль Таня і другі плывец глядзелі ўбок, Фэлоў вырвала тэлефон з ручніка і хутка падышла да краю басейна, каб акунуць яго. Ён вярнуў яго туды, дзе яна яго пакінула, зачэрпнуўшы ваду з басейна вакол прылады.
  Ён паспрабаваў яго ўключыць.
  нічога. У ім адбылося кароткае замыканне.
   Яна магла падумаць: "Чорт вазьмі, я, напэўна, расплюхнула яго, калі ўскочыла".
  Не звяртаючы ўвагі на плыўцоў, ён аднёс чарговы стос ручнікоў у калідор, які вёў у жаночую распранальню. Гэта была разнавіднасць правіла, згодна з якім ніхто не звяртаў увагі на чалавека ў ахоўнай камізэльцы, які нясе ў сабе буфер абмену.
  Было няпроста знайсці сцэнар, дзе Таня была б адна і даступная. FeAR выкарыстаў свае выдатныя навыкі, каб высветліць, што міні-знакамітасць у інтэрнэце жыве ў будынку кансьержа і мае некалькі глухіх засаў на дзвярах - якія Фэлоў не меў навыку ўзяць - і паслугу маніторынгу камеры бяспекі ў рэальным часе.
  Але хакер таксама даведаўся пра клуб.
  Павук выкінуў ручнікі ў сметніцу і пайшоў па калідоры да кладоўкі на паўдарозе паміж басейнам і жаночай распранальняй. Тут ён пераапрануўся з вопраткі дзяжурнага ў сваю вулічную вопратку.
  Ён дастаў з кішэні прадмет, загорнуты ў папяровыя ручнікі. Гэта быў васьміцалевы нож для філе, які ён узяў з рэстарана Рэно Давіда. Зброя аднаго забойства, якую ён пакінуў бы пры наступным, звязваючы два злачынствы.
  Смерць Тані будзе такой жа, як і смерць іншых ахвяр - штосьці звязана з адным з аспектаў іх жыцця. Але ў яе выпадку гэта будзе асабліва дарэчы.
  Ідэя яе гібелі была натхнёная кнігай, якую ён чытаў і перачытваў хлопчыкам, зачыненым у склепе. Яго адзінай забаўкай падчас зняволення быў паношаны том Поўны збор твораў Уільяма Шэкспіра .
  Спачатку было цяжка, але як толькі ён прызвычаіўся да мовы, апавяданні ў п'есах страшылі яго. Некаторыя больш, чым іншыя. Венецыянскі купец быў яго менш за ўсё любімым. Яму не спадабалася, як драматург паказаў галоўнага героя, але яго захапіў жудасны сюжэт. Калі пазычальнік не вярнуў пазыку, пазыкадаўца мог атрымаць аплату ў выглядзе фунта мяса, выразанага з любой часткі цела на свой выбар.
  І ў яго апынуўся нож, зроблены спецыяльна для гэтай мэты.
  Гуру пахудання збіраўся скінуць некалькі кілаграмаў.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 47
  Джэйк так хутка пакінуў тэрыторыю заліва дзеля рэйса ў Сан-Дыега, што забыўся расчоску. Ён убачыў сябе ў люстэрку і пальцам прычасаў свае недагледжаныя пасмы, каб навесці нейкі выгляд парадку.
  Санчэс быў толькі трохі лепш сабраныя, чым ён. Ён не думаў, што калі-небудзь бачыў, каб яна мітусілася з-за сваёй знешнасці.
  У яе, вядома, не было таго Каляднага вечара.
  Ён скончыў прыбірацца ў пакоі для гасцей і вярнуўся да часопіснага століка, дзе яна была ў сетцы, гартаючы лічбавае выданне Los Angeles Herald . Яна пахітала галавой. «Паспяховыя людзі, напісаныя за апошнія два тыдні? Іх усяго каля двухсот. І гэта толькі жыццёвыя гісторыі. Калі перайсці да сур'ёзных навін, спіс бясконцы. Маўс і Дэклан? Таксама не пашанцавала».
  Яна села назад. «Нам трэба нешта іншае. Яшчэ адзін элемент для PPI. . .” Яна пахітала галавой. «Я думаю пра серыяльных акцёраў, якіх мы вучылі ў Quantico. Тэд Бандзі, Джон Уэйн Гейсі, Джэфры Дамер, Гэры Рыджуэй, Міхаіл Папкоў — расеец, які забіў больш за восемдзесят. І Пэдра Лопес і Луіс Гаравіта. . . паўднёваамерыканцы. Разам іх колькасць загінула больш за шэсцьсот».
  «Сур'ёзна?»
  «Напэўна, больш», - працягнула яна. «Іншая марка правасуддзя там. Спачатку Гаравіта прысудзілі да тысячы васемсот гадоў турмы. Колькасць скарацілася да дваццаці двух, калі ён пагадзіўся расказаць улады, дзе знаходзіліся целы. Магчыма, ён ужо мае права на ўмоўна-датэрміновае вызваленне». Яна скончыла хваравіты падлік. «Яшчэ кавы?»
  «Безумоўна».
  Яна спытала: «Яны робяць каву Red Bull?»
  «Я так не думаю. Але рынак, безумоўна, ёсць».
  Яна ўстала і пайшла на кухню, вярнуўшыся з двума кубкамі. Яе кубак быў напалову да вуснаў, калі яна застыла. — Геаграфія, — прамармытала яна.
  Ён пацягнуў свежай кавы. «Ідзі наперад».
  «Гэтыя забойцы, пра якіх я згадваў, дзеляцца на дзве катэгорыі ў залежнасці ад таго, дзе яны выбіраюць свае мэты. Адзін - пераходны, падарожнічае, каб знайсці сваіх ахвяр. Іншы - гэта канкрэтнае месца, блізкае да дома. Тэд Бандзі быў першым тыпам. Рыджуэй быў другім».
  Ён лічыў гэта. «Тады Павук - гэта камбінацыя. Паўднёвая Каліфорнія, але ніводнага горада. Сан-Дыега ў Пэрыс у Ірвайн».
  «Што агульнага ў гэтых гарадоў?» Яна пачала хадзіць.
  «Шукаеце падрабязную інфармацыю аб PPI?»
  Ківок. «Я прайшоў курс геаграфічнага прафілявання ў Quantico. Следчыя праводзяць вялікую працу з інтэрактыўнымі картамі і спадарожнікамі».
  «Добра. Працягвайце размаўляць». Ён схапіў свой ноўтбук і адкрыў Google Earth.
  Яна паказвала доўгім тонкім пальцам на кожнае з месцаў па чарзе. «Сан-Дыега, Пэрыс, Ірвайн». Затым заплюшчыла вочы. «О, чорт, Герон».
  «Што?»
  «Звярніце ўвагу на назвы гарадоў». Яна паказала на экран. «Паглядзіце на іх яшчэ раз. . . у парадку злачынстваў».
  А потым і ён гэта ўбачыў. «SPI. Ён піша свой пракляты нік. Вось наша кропка патэнцыйнага ўварвання! Наступная ахвяра будзе ў горадзе «D». Ён зірнуў на экран. «Шмат «Дэлаў» і «Пустыняў».»
  Яна сказала: «Таксама трохі «Дыябла». Цяпер, калі мы з ім пазнаёміліся, гэта гучыць як той жарт, на які ён пайшоў бы».
  «Я не ведаю, наколькі ён смешны, мадэлюючы сваю МО на павукападобных, якія раствараюць сваю здабычу знутры».
   «Нам патрэбна дапамога ў гэтым пытанні». Яна націснула кнопку хуткага набору мышы.
  «Гэй, Кармэн».
  «На дынаміку з Heron. Хуткі пошук. LA Herald апошнія два тыдні. Профілі ладу жыцця паспяховых людзей, якія жывуць у горадзе, які пачынаецца на літару «Д».
  «Справа Павука?»
  «Так. І мы павінны выказаць здагадку, што ў яго ўжо ёсць хтосьці ў поле зроку».
  «Я загадаю Дэклану. Заставайцеся на лініі».
  Джэйк чуў, як яна дэкламавала інструкцыі свайму асістэнту, якога ён уяўляў як нецярплівага і нястомнага маладога стажора - пры ўмове, што без асаблівых прычын ён быў бледны і хударлявы, у акулярах ад кока-колы.
  «Пазычыць свой?» Санчэс працягнуў ёй свабодную руку, разблакіраваў свой тэлефон адбіткам вялікага пальца і сямізначным PIN-кодам і працягнуў яго ёй.
  Яна патэлефанавала.
  Джэйк не мог пачуць больш, чым слабы голас у адказ, але было ясна, што чалавек на другім канцы быў нехта з дарожна-патрульнай службы, і Санчэс тлумачыў, што серыйны забойца, які ходзіць праз «Павука», можа неўзабаве нанесці ўдар дзесьці ў раёне Паўднёвай Каліфорніі. .
  Яе твар выяўляў палёгку ад відавочна добрай навіны, магчыма, што ёй не давядзецца ваяваць за афіцэраў-тактыкаў.
  У гэтай справе Джэйк атрымаў добры ўрок міжведамаснай палітыкі.
  Яна адключылася і вярнула яму апарат.
  - Вядома, - прамармытала яна, - гэта пры ўмове, што мы можам знайсці...
  «Ёсць магчымасць». — загрымеў з дынаміка голас Мышкі. «Дэклан атрымаў тры ўдары. Двое з іх не ў горадзе і не вернуцца як мінімум праз тыдзень. Не ўпэўнены наконт іншага, але вы можаце паспрабаваць. У Дэль-Айрэ. Інфлюенсер. У яе ёсць блог і сайт пра пахуданне. Быў напісаны ў Herald як гісторыя поспеху ў лахманах да багацця. Таня Хілтан, 2248 Beach View Drive, Unit 4C.»
   «Герон, патэлефануй Тані, каб папярэдзіць яе», — сказаў яму Санчэс. «Я правяду намеснікаў да яе».
  Пакуль ён працаваў са сваім мабільным тэлефонам, Санчэс адключыўся і ператэлефанаваў афіцэру CHP, каб арганізаваць, каб іх падраздзяленні і мясцовая паліцыя неадкладна дабраліся да адрасу Тані.
  Тэлефон жанчыны не быў у спісе, але для Джэйка гэта было невялікім перашкодай. Праз дзесяць секунд ён тэлефанаваў.
  «Прывітанне, вы дасягнулі. . .”
  Ён дачакаўся запісу і пакінуў паведамленне. «Таня Хілтан, я тэлефаную з Міністэрства ўнутранай бяспекі. Мы лічым, што ваша жыццё можа быць у небяспецы. Калі вы атрымаеце гэта, патэлефануйце ў нумар 9-1-1. Калі вы дома, замкніце дзверы. Калі вы выйшлі, дайдзіце да бліжэйшага паліцэйскага ўчастка. І..."
  Санчэс пачаў: «Скажы ёй...»
  Гэтак жа, як дадаў Джэйк, "Заставайцеся побач з людзьмі".
  «Якраз тое, што я збіраўся сказаць. Ты разважаеш як паліцэйскі, Герон. Прывід усмешкі зайграў на яе твары. «А цяпер давайце рухацца».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 48
  У кладоўцы Del Aire Health and Fitness Фэлоў паставіў нож для філе шэф-кухара на стол і дастаў з кішэні шматфункцыянальны інструмент Leatherman. Ён адкрыў адно з лязоў і пачаў рабіць вочка ў Шытроку, каб атрымаць від на калідор, праз які ў кожную хвіліну пройдзе Таня Хілтан.
  Самае вялікае з лязоў лёгка прабівае гіпсакардон. Прылада была даволі дзіўнай. На ім было дзевятнаццаць розных інструментаў — шыла, нажніцы, напільнік, адвёрткі... . . дапамагае, напрыклад, атрымаць доступ да пацярпелых, зняць пласціны замка і зачысціць электрычныя правады.
  Але Скураны чалавек быў для Фэлоў значна большым, чым практычнай прыладай у яго пакліканні. Гэта мела вялікую сентыментальную каштоўнасць для яго — чалавека, які адчуваў вельмі мала сентыментаў.
  Ён успомніў той гарачы суботні поўдзень, калі яны з містэрам Бенедыктам былі на беразе возера Мэцьюз у акрузе Рыверсайд.
  Пан Бенедыкт, гледзячы над вадой.
  Фоллоу, сціскаючы нож для апрацоўкі аленяў.
  І Пуш, жывы і моцны.
  Метадон становіцца гераінам.
  Ён падышоў ззаду да містэра Бенедыкта і спыніўся.
  Містэр Бенедыкт спытаў: «Ты гатовы, Дэнісан?»
  «Я».
   Містэр Бенедыкт адышоўся ўбок, адкрыўшы мужчыну гадоў сарака, у джынсах і рабочай кашулі, светла-блакітнай з плямамі поту пад пахамі. Тоўстыя палоскі клейкай стужкі звязалі яму рукі і ногі і закрылі рот.
  «Ідзі наперад. Сачыце за ім. Я хачу, каб вы глядзелі».
  Калі мужчына крычаў так, як мог крычаць, і біў так, як мог біць, Фэлоў схапіў яго за жмуток валасоў і адкінуў галаву назад. Ён хацеў зрабіць гэта правільна, як вучыў яго пан Бенедыкт. Падхапіўшыся, ён упікнуў лязо ў шыю мужчыны крыху ніжэй левага вуха і хутка адвёў яго руку ўбок, перарэзаўшы горла.
  А потым больш рэзкіх і нажавых удараў.
  Паўсюль, паўсюль, паўсюль прыглушанае булькатанне, адрывістыя спазмы і кроў. . . вывярганне рытмічнымі воплескамі з артэрыяльнага крывацёку.
  Калі гэта было зроблена, яны з містэрам Бенедыктам навялі парадак, абматаўшы чалавека дротам і прымацаваўшы да яго шлакаблокі. Потым закацілі яго ў возера. Пасля гэтага яны зачэрпвалі ваду папяровымі шкляначкамі і змывалі кроў з камянёў.
  «Дазвольце задаць вам пытанне, Дэнісан».
  «Вядома».
  «Як вы сябе адчуваеце?»
  Ён не прыпомніў, каб хто-небудзь задаваў яму гэтае пытанне так, каб было відаць, што яны сапраўды неабыякавыя - не так, як пыталіся б псіхіятры і кансультанты ў якасці фармальнасці ў пачатку сеансу.
  Ён моцна задумаўся. Важна было апісаць пану Бенедыкту, што менавіта ён адчувае.
  «Мяркую, зручна», — адказаў ён. «У міры».
  «Я спадзяваўся, што вы выкарыстаеце гэтае слова. Ты збліжаўся пару разоў, калі мы былі разам. Стральба ў аленяў, здзіранне з іх скуры. Лось. Але чагосьці не хапала».
  «Правільна», - сказаў ён. «Я сапраўды не быў. . . выкананы. Але цяпер усё добра».
  «І чаму вы так думаеце?»
  Гэта было важнае пытанне, і ён адказаў разважліва. «Таму што сёння я нарэшце змог зрабіць тое, што вы мне казалі. З'явіўся Пуш. І я не змагаўся з гэтым. Я саступіў».
  Пан Бенедыкт усміхнуўся. «Вы прынялі гэта, і цяпер вы рэалізавалі свой патэнцыял. Гучыць банальна, але гэта праўда».
  Фэлоў паглядзеў уніз на вадкую магілу чалавека, якога ён толькі што забіў. Яго першая ахвяра.
  З кожным ударам і ўдарам нажа ён зліваўся з Пушам, завяршаючы саюз, як пара ў шлюбную ноч.
  Усе яго выпрабаванні скончыліся. Усе змаганні.
  План пана Бенедыкта быў геніяльны. З юных гадоў яго пратэжэ быў прывучаны супрацьстаяць Штуршку і знаходзіць замены гэтым жаданням зняважыць і прычыніць боль і — у рэшце рэшт — забіць.
  Такім чынам, містэр Бенедыкт паказаў яму адну з тых заменаў — паляванне, — якая дазволіла яму прарвацца праз забарону і прыняць тое, кім ён быў на самой справе: чалавекам, створаным, каб забіраць жыцці.
  Падвал быў ключавым.
  Містэр Бенедыкт зразумеў, што Фэлоў быў зачынены ў склепе толькі таму, што ён супраціўляўся штуршку. Сам акт супраціўлення надаваў яму большую ўладу.
  Гэта азначала, што ўвесь час яму трэба было абдымаць яго, каб ён мог яго кантраляваць.
  Гаворка ішла толькі пра тое, каб містэр Бенедыкт знясільваў яго, пакуль ён не зможа прыйсці ў гэтае месца ў думках і зрабіць сваё першае сапраўднае забойства.
  І як аказалася, план быў не толькі ў тым, каб нейкі неортадоксальный тэрапеўт выратаваў хворага пацыента. Містэр Бенедыкт вызначыў Фэлоў як чалавека, які яму патрэбны.
  Чарлі Бенедыкт, здавалася, быў адным з самых таленавітых прафесійных забойцаў Заходняга ўзбярэжжа. Ён служыў у войску, затым стаў наймітам, адточваючы свае смяротныя навыкі ў канфліктных рэгіёнах па ўсім свеце.
  Калі гэтыя працоўныя месцы перасталі задавальняць яго патрэбы, ён забраў свае зберажэнні (у асноўным у золаце і дыяментах) і вярнуўся ў Паўднёвую Каліфорнію, дзе нарадзіўся. У рэшце рэшт ён сустрэў жанчыну, якая зразумела яго. Жанчына са сувязямі злачыннага свету. Пасля іх жаніцьбы ён пачаў наймацца ў якасці «ўстаноўшчыка» картэляў, банд і іншых арганізаваных злачынных аперацый.
  Містэру Бенедыкту было карысна працаваць з паплечнікам, і часам ён набіраў іх з вельмі дзіўнага месца: псіхіятра з Санта-Монікі, які спецыялізаваўся на сацыяпатычных паводзінах.
  Доктар Стылман усталяваў сімбіятычныя адносіны з містэрам Бенедыктам, атрымліваючы шчодрую ўзнагароду за накіраванне да яго пацыентаў з асацыяльнымі схільнасцямі.
  Спадар Бенедыкт, у сваю чаргу, выконваў ролю спецыялізаванага паводніцкага тэрапеўта. Ён старанна правяраў кожнага кандыдата, каб вызначыць, ці ёсць у яго магчымасці дапамагчы ў яго працы.
  Ні адзін не апынуўся такім перспектыўным, як Дэнісан Фэлоў.
  «Адзін раз у жыцці сустракаецца такі забойца, як ён», — сказаў ён доктару Стылману і падзяліўся гэтай фразай з Фэлоў, які адчуў беспрэцэдэнтнае пачуццё гонару.
  Пасля выканання ўдару на возеры Мэцьюз, які быў загаданы лідэрам банды, г-н Бенедыкт сказаў Фэлоў: «Я часта бываю сюды. Я затапіў у возеры больш за два дзясяткі трупаў. Гэтае месца мяне суцяшае».
  Фэлоў пагадзіўся.
  «Калі цябе калі-небудзь хвалюе, Дэнісан, ты можаш прыйсці сюды, стаяць на гэтым месцы і памятаць, што там, у пяцідзесяці футах унізе, адбываецца тваё першае забойства. Гэта азначае вашу поўную адданасць Push».
  «Я буду».
  Абодва прыехалі да дому містэра Бенедыкта, вялікага ранча ў Галівуд-Хілз. Там яны сядзелі на вуліцы і абедалі, прыгатаваная яго жонкай, прывабнай жанчынай з вострымі халоднымі вачыма.
  Пасля абеду ён пайшоў услед за панам Бенедыктам у яго логава. Там настаўнік нешта дастаў з шуфляды стала і працягнуў свайму пратэжэ.
  Аксамітны мяшочак.
  «Падарунак на выпускны».
   Дрыготкімі рукамі ён узяў мяккі матэрыял і развязаў шнурок. Ён зняў мультытул.
  Гледзячы на гэта, успомніўся ўрывак з — вядома ж — Шэкспіра. Гамлет , насамрэч.
  Гэта перш за ўсё: быць верным сабе самому,
  І ён павінен ісці, як ноч за днём,
  Тады ты не можаш быць ілжывым перад любым чалавекам.
  Цяпер, у Del Aire Health and Fitness, ён зноў будзе верны сабе.
  Фэлоў — рашуча ў рэжыме Павука — паглядзеў у вочка, заўважыўшы, што Таня адцягвае сваю смерць, праплыўшы яшчэ некалькі кругоў.
  Што ж, дазвольце ёй атрымаць асалоду ад апошніх некалькіх хвілін на Зямлі.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 49
  Кармэн разглядала белакаменную кватэру, абсаджаную пальмамі і сукулентнымі раслінамі. Таня Хілтан жыла ў тыповым доме, якім валодалі або арандавалі дваццацігадовыя людзі SoCal.
  Прыступка для большага.
  Яна зірнула на Герона. «Вы ўжо атрымалі адказ?»
  «Па-ранейшаму прама на галасавую пошту».
  Думаючы пра тое, што ён зрабіў з тэлефонам шэф-повара Давіда, узламаў, каб знайсці месцазнаходжанне, яна скоса спытала: «Вы думаеце... . .”
  "Спрабаваў", сказаў ён. «Гэта выключана. Сыгналу няма».
  Прыбылі дзве машыны офіса шэрыфа акругі Лос-Анджэлес, якія прыпаркаваліся побач з трыма паліцэйскімі аўтамабілямі, якія ўжо знаходзіліся на месцы.
  Кармэн і Герон стаялі на тратуары перад будынкам. Да іх далучыліся яшчэ два афіцэры з паліцыі Дэль-Эйра. Кармэн думала, што яны выглядаюць маладымі, але іх вочы былі ўпэўненымі і хуткімі, і яна зразумела, што яны валодаюць сітуацыяй, як ветэраны вайны. Улічваючы тое, што яны, магчыма, бачылі за мяжой, серыйны забойца ў прыгарадзе Паўднёвай Каліфорніі не будзе іх нерваваць.
  За дзвярыма Тані ніхто не адказаў, і наглядчык упусціў двух афіцэраў унутр — для праверкі сацыяльнага забеспячэння не патрабаваўся ордэр.
  «Не заняты», — сказаў адзін з іх. «Проста яе кот. І ежы засталося няшмат, таму яна не планавала надоўга адлучацца».
  Яго партнёр сказаў: «Мы стукаліся ў некаторыя дзверы. Сёння раніцай яе ніхто не бачыў і не ведае, дзе яна».
  «Суседка сказала нам, што Таня цяпер паміж хлопцамі. Але яна робіць звычайнае: ходзіць па крамах, ездзіць на ровары, гуляе з сябрамі на каву».
  Падышоў яшчэ адзін афіцэр. Яна таксама павяла сябе як ветэран баявых дзеянняў. Вы маглі б сказаць. Вертыкальная пастава, насцярожаныя вочы. «Я праверыў два кварталы вакол яе транспартнага сродку. Яе машыны тут няма».
  Чапля тыльным бокам далоні пачасаў бараду. «Такім чынам, яна магла быць дзе заўгодна. . .”
  Афіцэры з цікаўнасцю зірнулі на Герона, але Кармэн не патлумачыла, хто гэты хлопец у чорным адзенні.
  Яна павярнулася і паглядзела на натоўп гледачоў, мясцовых жыхароў, якія стаялі плячом да пляча, трымаючыся, нібы за неіснуючай жоўтай стужкай на месцы злачынства. У асноўным пенсіянеры, маладыя мамы і некалькі чалавек за дваццаць, магчыма, аддаленых работнікаў, такіх як Таня.
  Тэлефон Герона загудзеў, і ён паглядзеў на экран. «Аруба». Ён прыняў выклік. «На дынаміку з Кармэн».
  "Штосьці атрымаў", - сказаў Аруба. «Я бачыў некаторыя электронныя лісты Тані».
  Як толькі Кармэн пагадзілася з іх тайнай тактыкай, яна захацела вынікаў, перажываючы, што яны не дабяруцца да ахвяры горада D своечасова.
  Што яшчэ горш, яна зноў успомніла вопіс з месца злачынства з рэстарана. Адсутнічае нож для філе. Немагчыма ведаць дакладна, але яна павінна была меркаваць, што Павук планаваў выкарыстаць яго.
  Аруба працягнула: «Яна напісала сябру па электроннай пошце аб сваіх планах на дзень. Яны збіраліся сабрацца. Пачакай, я ўсё яшчэ іх здабываю».
  Вочы Кармэн глядзелі на аднаго з гледачоў — маладая брунетка выглядала спалохана і засмучана. Напэўна, яна чула, што міліцыя шукае Таню.
  "Ёсць яшчэ", - сказаў Аруба. «Таня захапляецца керамікай, і ёсць мастацкая выстава, на якую яна хацела пайсці са сваёй сяброўкай. Там яны павінны сустрэцца праз дзесяць хвілін».
  Кармэн зірнула на Герона, які спытаў: «Дзе?»
  «Дзесьці пад назвай Окснард».
   Кармэн хутка дастала тэлефон і звязалася з кімсьці са свайго спісу кантактаў.
  Адказ быў хуткім і дзейсным. «Офіс шэрыфа акругі Вентура. Гэта надзвычайная сітуацыя?»
  «Так». Яна ідэнтыфікавала сябе. «Мне патрэбны афіцэры на любых мастацкіх кірмашах у Окснардзе і ваколіцах. Пакуль вы там, ударыце таксама па Оджаі. Магчымыя два-чатыры-нуль». Яна адгрымела асабістыя дадзеныя Тані і апісанне аўтамабіля. Яна скончыла, даслаўшы копію кампазіцыйнага эскіза Павука на асноўны адрас электроннай пошты шэрыфа.
  «Зразумела, агент Санчэс. І мясцовая паліцыя таксама адрэагуе».
  «Дзякуй». Яна вагалася, потым дадала: «Чым больш адзінак, тым лепш».
  «Дзесяць чатыры».
  Яна адключылася, выслізнуўшы трубку.
  Герон, хлопчык з Паўночнай Каліфорніі, спытаў: «Окснард, дзе гэта?»
  «Шэсцьдзесят-семдзесят міляў на поўнач, уверх па 101». Яна звярнулася да аднаго з дэпутатаў акругі Орындж і супрацоўнікаў гарадской паліцыі. «Звязацеся са сваімі кіраўнікамі па радыё — прадмет знаходзіцца ў акрузе Вентура. Скажыце ім, што вы можаце адмовіцца».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 50
  Тэлефон Фэлоў, вядома, быў адключаны.
  Ён стаяў у кладоўцы Del Aire Health and Fitness, углядаючыся ў вочка, чакаючы, калі Таня з'явіцца ў тым, што ён лічыў «калідорам смерці». Крыху драматычна, але вобразы яму спадабаліся.
  Глянуўшы на экран тэлефона, ён прачытаў:
  Паліцыя зачапілася. Знайшоў электронныя лісты, якія я загрузіў у яе сістэму. Стаячы ў акрузе Орындж. Адказ перайшоў да Окснарда. Ты ясна. Не марнуйце яго.
  Ён проста напісаў у адказ:
  К
  Праца з хакерам «leet», безумоўна, прыносіла карысць, нават калі ён часам палохаў Павука да чорта. Наколькі ён ведаў, у FeAR нават не было штурмавой вінтоўкі, і яго стральба была абмежаваная яго любімымі шутэрамі ад першай асобы. Але яго шкоднасныя праграмы могуць нанесці катастрафічную шкоду ўсім аспектам вашага жыцця.
  Тым не менш, фанабэрыстаму прыдурку не трэба было дадаваць: «Не марнуйце».
  Ён разгледзеў пытанне другога плыўца. Таня быццам не ведала яе, таму ён паспрачаўся, што яны разам не пойдуць.
   Ён раптам напружыўся.
  Цень у калідоры. Так, гэта была другая плыўчыха, якая выцірала валасы ручніком, калі ішла ў распранальню.
  Ён расслабіўся. Таня была б адна ў калідоры смерці.
  І вось праз тры хвіліны яна была.
  Яго правая рука сціскала нож для філе Давіда, а левая даставала з кішэні таблетку для рулеткі.
  План быў просты.
  Ён скруціў таблетку і падняў адзін з ручнікоў. Пакуль Таня назірала за мячом, ён выходзіў і ляпаў ёй па роце махрыстай тканінай, а потым цягнуў у кладоўку.
  Клейкая стужка замацавала ручнік на месцы, каб заглушыць цудоўныя крыкі, калі ён звязваў яе рукі і ногі.
  І пачаў працаваць.
  Яна была за дваццаць футаў.
  Ён лёгка адчыніў дзверы.
  Потым пятнаццаць, дзесяць.
  Пяць . . .
  Ён скруціў таблетку, і тая міла застукала, нібы круцілася на коле, павольна запавольваючыся, збіраючыся вызначыць чыйсьці лёс.
  Ён убачыў, як яна спынілася, потым пайшла ў бок шуму і нахілілася.
  Цяпер-
  Настойлівы крык чалавека спыніў яго на месцы.
  «Таня Хілтан?»
  Яна выпрасталася. "Так?"
  «Я Джэйк Херан. Я супрацоўнічаю з Міністэрствам унутранай бяспекі. Ты ў небяспецы».
  «Што?» - ахнула яна.
  Замёрз ялавік.
  Як гэта адбылося?
  Праз вочка ён зірнуў на калідор. Ён пазнаў Герона па-за межамі дома наводчыка ў даліне Марэна. Ён быў хакер, пра якога яму казаў FeAR, той, хто ўзламаў код у тэлефоне, які ён страціў ад сучкі Селіны.
  Герон нейкім чынам высветліла, што FeAR падрабіў электронныя лісты аб тым, што яна пайшла на мастацкую выставу ў Окснардзе. І яны даведаліся, што яна была ў клубе здароўя. Можа, паразмаўляў з суседзямі. Запіска. Не мела значэння.
  Яго адзінай клопатам цяпер быў уцёкі.
  У яго была адна п'еса.
  Выхапіўшы глок, Фэлоў выйшаў з кладоўкі.
  Таня закрычала, і хакер штурхнуў яе на падлогу.
  Не вагаючыся ні хвіліны, Фэлоў падняў пісталет, прасвідраваў тры патроны прама ў грудзі Герона, затым павярнуўся і кінуўся праз аварыйныя дзверы побач. Загрымеў сігнал трывогі, пранізлівы гук, які зусім не адпавядаў прыгажосці гэтай цудоўнай восеньскай раніцы.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 51
  Кармэн кінулася да Герона і апусцілася на калені, разглядаючы яго бяздзейную постаць.
  «Пагавары са мной, Джэйк». Яна наўмысна выкарыстала яго імя.
  Адказу няма.
  Частка яе розуму адчула, што Павук уцякае, але яна адсунула гэтую думку на другі план. Але за імі гналіся іншыя афіцэры. Цяпер у цэнтры ўвагі: яе партнёр быў уніз. Яна падцягнула яго кашулю, каб агаліць яго жывот і грудзі, шукаючы крыві.
  Яго вочы расплюшчыліся. «Ухх».
  Яна падняла падол яго кашулі дастаткова высока, каб убачыць разарваны матэрыял у тым месцы, дзе тры патроны прабіліся праз вонкавае пакрыццё балістычнай камізэлькі.
  Ён смяяўся, калі яна раніцай адкрывала пасылку, дастаўленую да яе дадому, жартуючы з нагоды выбару падарунка для яго: бронекамізэлькі.
  Вы не павінны былі. . .
  Цяпер ён не смяяўся.
  Яна таксама не была. Калі яны прыбылі ў клуб, яна выразна загадала Герану застацца звонку і сачыць за перыметрам, каб ён мог папярэдзіць яе, калі Фэлоў паспрабуе праслізнуць або выйсці праз бакавыя дзверы.
  Затым яна паспяшалася да галоўнага ўваходу і праштурхнулася ўнутр, паказаўшы сваім крэдытам у рэгістратарку, якая з шырока расплюшчанымі вачыма зафіксавала шок ад прысутнасці федэральнага агента. Пасля навучання Таня была, напэўна, у в у пакоі для бегавой дарожкі або ў басейне, Кармэн выцягнула рэгістратарку праз ўваходныя дзверы ў бяспечнае месца.
  Абодва ледзь выбраліся на вуліцу, як гук стральбы папярэдзіў Кармэн аб тым, што Герон не паслухаўся яе загаду заставацца на вуліцы і назіраць .
  Яна кінулася ўнутр і ўбачыла, што ён ляжыць на падлозе і не рэагуе. Цяпер, калі ён апамятаўся, яна не магла сказаць, наколькі моцна ён быў паранены, і вырашыла не лаяць яго за яго неразумныя паводзіны.
  "Адчуваў, што я ўзяў фастбол у правую палку", - здолеў ён.
  Яна штурхнула яго ўніз, калі ён паспрабаваў сесці. Яна з палёгкай заўважыла, што ні адзін з трох смоўжняў не дайшоў далей, чым вонкавае пакрыццё камізэлькі.
  Праваахоўнікі не адносілі балістычныя камізэлькі да куленепрабівальных. Нішто не спыняла кожны від раунда. Яна атрымала Герон камізэльку ўзроўню IIIA пасля таго, як даведалася, што Павук купіў агнястрэльную зброю ў Алекса Джорджыа — і перастрэлку фанатычных прыхільнікаў Паўэла ў белым фургоне. Яму патрэбна была такая ж абарона, як і яна.
  Але могуць быць і іншыя траўмы; кулі з пісталета рухаюцца з хуткасцю больш за 800 міль у гадзіну. «Мне трэба праверыць, ці няма ў цябе рэбраў. Як мінімум, вы атрымаеце непрыемны сіняк. У горшым выпадку кавалак твайго рабра адарваўся і прабіў лёгкае».
  - Я ў парадку, - сказаў Герон. «Таня?»
  «У яе ўсё добра. Мая галоўная клопат - ты».
  Часам людзі ўпадалі ў шок ад некалькіх хвілін да некалькіх гадзін пасля траўмы. Тое, што ён быў пільны і размаўляў, не азначала, што ён у бяспецы.
  «Як я ўжо казаў, я ў парадку». Ён высунуў яе бровы. «Скажы, што ў цябе ёсць Павук».
  Яна разарвала раменьчыкі на ліпучках, падняла пярэднюю частку камізэлькі і прасунула руку пад шчыльныя пласты шчыльна тканай тканіны. «Ён дабраўся да сваёй машыны і зляцеў. Мясцовыя PD і CHP ідуць у пагоню».
  Таня Хілтан была жывая дзякуючы востраму погляду і вопыту Кармэн. Вярнуўшыся ў кватэру, яна зацікавілася канкрэтным — разгубленая жанчына ў міліцыі, якая аказалася сяброўкай Тані.
  Яна патлумачыла, што раней бачыла, як Таня садзілася ў машыну са спартовай сумкай. Яна сказала Кармэн, што Таня была апантаная трэніроўкамі і хадзіла ў спартзалу кожны дзень у адзін і той жа час. Сярэдзіна раніцы, каб пазбегнуць натоўпу.
  Кармэн пачала падазраваць, што электронныя лісты пра Окснарда былі фальшывымі, а Герон пацвердзіў, што FeAR можа лёгка надумаць іх. Кармэн пераканалася, што вакол войскаў, якія накіроўваюцца ў Окснард, было шмат шуму - FeAR будзе сачыць за паліцэйскімі каналамі, каб пераканацца, што ён падмануў іх. Потым яны з Чаплёй памчаліся да Танінага клуба.
  Цяпер яна зноў прамацала яго грудзі і жывот. Калі ён вылаяўся, яна не магла сказаць, ад расчаравання ці ад болю, абмацваючы яго верхнюю частку тулава. Яна сказала: «Я не адчуваю, што там нічога храбусціць, але вам варта прайсці абследаванне».
  Сяржант CHP перасек пакой, каб далучыцца да іх. «Я паведаміў дыспетчару, што месца здарэння ахоўваецца. Медработнікі, размешчаныя па перыметры, хутка будуць унутры».
  Сяржант нахіліўся, каб разгледзець камізэльку Герона і смоўжнікі. «Па грыбах ад удару. Але гэта 9-міліметровыя полыя кропкі з абалонкай Люгера. Бачыў мільён. Мы збяром іх і адправім у лабараторыю. Магчыма, мы атрымаем трапленне і назавем імя стрэлка».
  Бюро па барацьбе з алкаголем, тытунём, агнястрэльнай зброяй і выбуховымі рэчывамі вядзе базу дадзеных з балістычнай інфармацыяй аб усёй зброі, выкарыстанай падчас здзяйснення злачынства.
  Яна ненавідзела лопнуць яго мыльную бурбалку. «Ён купіў яго ў Алекса Джорджыа ў даліне Марэна».
  «Гэты прыдурак? Суперкрама стрэльбаў-прывідаў. Ён сутыкнуўся з некаторымі праблемамі, так?»
  Кармэн сказала: «Суб'ект, якога мы зараз шукаем? Зрабіў Джокера на горле».
  Бурчанне. «Такім чынам, кожнае воблака . . .” Затым ён дадаў: «Месца злачынства ўзяло латунь з калідора, але я мяркую, што гэты хлопец надзеў пальчаткі, калі загружаў часопіс. Так што ніякіх адбіткаў».
  «Гэта станоўча, я на сто адсоткаў».
  Чапля села. «Вы можаце ўключыць радыё?» — спытаў ён у сяржанта.
  Яны слухалі парывы сувязі, якія складаліся з дзесяці кодаў, сігналаў выкліку, абазначэнняў адзінак і іншага паліцэйскага жаргону, які яна сумнявалася, што Герон разумеў.
  Сутнасць дэпеш была зразумелая. «Падобна на тое, што ім цяжка пераследваць яго машыну».
  «Праклятыя святлафоры», - сказаў сяржант. «Падазраваны ўвесь час атрымлівае зялёнае святло, а нашы хлопцы атрымліваюць усе чырвоныя. Не так, як па тэлевізары, разумееце. Мы павінны прытрымлівацца правілаў, што азначае запаволенне або нават поўнае спыненне, каб пераканацца, што скрыжаванне свабоднае, перш чым яны праедуць праз яго».
  Яна ведала, што ў міліцыі былі іншыя варыянты. «Верталёт?»
  «Авіячастка ў дарозе. ETA менш за дзесяць хвілін, але мы можам страціць яго да таго часу.
  Герон выкапаў тэлефон. «Я не веру, што гэты хлопец ловіць кожны святло, а вашы падраздзяленні гэтага не робяць». Ён пачаў друкаваць вялікім пальцам. «Хтосьці важдаецца з сістэмай кантролю за рухам».
  Як бы ў пацверджанне, дыспетчар перадаў паведамленне аб няспраўнасці сігналаў.
  Кармэн збіралася спытаць Герона, што ён робіць па тэлефоне, але завагалася. У гэтым выпадку праўдападобнае адмаўленне можа быць лепшым. Яна слухала радыёперадачу, калі паліцыя спрабавала спыніць уцёкі Павука.
  Праз пару хвілін супрацоўнік пераследу абвясціў, што сігналы святлафора зноў працуюць у штатным рэжыме.
  «Дзякуй Богу за гэта», — сказаў сяржант.
  Кармэн заўважыла кропельку поту, якая сцякала па твары Герона, калі ён працягваў працаваць са сваім тэлефонам. Такім чынам, боскае ўмяшанне не было задзейнічана ў выпраўленні стоп-сігналаў.
  Яна прытулілася да яго. «Вы адмяняеце хак FeAR».
   Ён кіўнуў, не зводзячы вачэй з экрана. «Роблю хот-дог, Санчэс».
  Перамога была нядоўгай. Менш чым праз хвіліну ваенныя і мясцовая паліцыя зноў паведамілі пра тую ж няспраўнасць са святлафорам.
  «Усім падраздзяленням, пашырыце перыметры, — сказаў сяржант па рацыі, адцягваючы яе ўвагу ад Герон. «Нам трэба ўтрымаць аб'ект, пакуль мы не атрымаем візуалізацыю аўтамабіля зноў».
  «Яны згубілі яго», - прашаптала яна Герану. «Зрабіце што-небудзь».
  Але ён ужо зноў друкаваў вялікім пальцам.
  Сяржант аддаў яшчэ загады. «Суб'ект можа паспрабаваць 215 або 459.»
  Яна працавала з CHP дастаткова часта, каб запомніць іх радыёкоды. Сяржант папярэджваў сваіх афіцэраў, што Павук можа кінуць сваю машыну і сагнаць каго-небудзь або ўварвацца ў дом, каб схавацца, пакуль не скончыцца паляванне.
  - Вярнуў кантроль, - прамармытаў Герон. «Я спрабую ўмацаваць брандмаўэры, перш чым ён зноў зможа пранікнуць у сістэму».
  «Здрабняльнік?» — гукнула яна сяржанта.
  «Шэсць хвілін».
  Занадта доўга, занадта доўга. Атрадным машынам прыйшлося пад'язджаць бліжэй.
  Герон нарэшце падняў вочы ад тэлефона. «Зачыніў яму азадак. Ён не вернецца».
  Сяржант паглядзеў у яго бок, прагледзеў цывільнае адзенне. «Вы што, кібер ЦРУ? Як вы атрымалі доступ да мэйнфрэйма LA Traffic?»
  Значыць, ён усё-такі звярнуў увагу.
  "У DHS ёсць свая кіберплатформа", - сказала Кармэн. «У нас ёсць доступ да вялікай колькасці сайтаў».
  Цалкам дакладна.
  Цалкам уніклівы.
  Сяржант вярнуўся да рацыі і выплюнуў нецэнзурную лаянку. «Агні нармальныя, так, але яны страцілі яго».
   Герон зноў зірнуў на свой тэлефон, і колер яго твару знік.
  «Што?» — спытала яна. «Стрэлы?»
  Ён паківаў галавой. «Не, не тое. Гэта сукін сын высачыў мяне . І ён адправіў тэкст, каб пераканацца, што я ведаю, хто ён». Ён сцішыў голас. «Імёны шасці ахвяраў тэракту ў Чыкага».
  Атака Nix з дапамогай ячэйкі DomTerr Heron не атрымалася, таму што ён пераследваў свайго ворага — гэтага самага хакера.
  Яна з цяжкасцю магла ў гэта паверыць.
  «Ён падпісаўся двума словамі». Герон накіраваў тэлефон так, каб толькі яна магла чытаць экран.
  Гульня на.
  Кармэн зноў задалася пытаннем, чаму такі хакер сусветнага ўзроўню, як FeAR, дапамагае Павуку. «Вы можаце адсачыць яго?»
  «Не. Ён знік. Спаліў уласную сістэму». Герон паціснуў плячыма і паморшчыўся.
  Уцёкі Павука выклікалі ў яе розум новы клопат. Ёй трэба было папярэдзіць сястру, каб захоўвала пільнасць.
  Яна набрала нумар Селіны і стала чакаць.
  Адказ на тэлефонны званок са словам «Прывітанне» можа выражаць вясёлае прывітанне або нецярпенне. Версія Селіны, калі яна падхапіла, была цвёрда ў другім лагеры.
  «Прывітанне». Кармэн адчула палёгку, пачуўшы голас сястры, але халадок, хоць і не здзівіў, усё ж пякло.
  «Ты тэлефануеш мне, каб сказаць, што я магу выбрацца адсюль?»
  «Проста правяраю, як вы».
  — Значыць, вы яго яшчэ не злавілі.
  «Не. Чаму я тэлефаную. Ён пакуль на волі. Заставайцеся на месцы, і калі вы пойдзеце ў вестыбюль, каб атрымаць газіроўку ці нешта падобнае, сачыце за гэтым».
  «Я прапусціў тры заняткі. Я больш не збіраюся сумаваць».
  «Яшчэ адзін дзень, Ліна».
   Паўза. «Я павінен прыняць гэты званок. Гэта Раян».
  І яна адключылася. У фільмах вы заўсёды чуеце сігнал набору, калі хтосьці кладзе трубку. Гэта так не працуе. Гэта цішыня. Як цяпер. Мёртвая цішыня.
  Кармэн адклала мабільны, думаючы, што яе сястра сказала, што тэлефануе «Раян». Не «дэтэктыў Хол».
  Ці быў увогуле іншы абанент?
  «Яна ў парадку?» — спытаў Чапля.
  Злая і халодная, як заўсёды, падумала Кармэн, але сказала: «Яна ў парадку».
  Герон сказаў: «Я не думаю, што Павук напаў бы на Селіну, калі б ведаў, што яе старэйшая сястра была федэральным агентам. Ён зрабіў жыццё цяжэй для сябе. Ён арганізаваны злачынец. Яны робяць урокі. Як ён гэта прапусціў?»
  «Калі вы паглядзіце на сацыяльныя сеткі Селіны, там нічога пра мяне. Я сказаў ёй ніколі не згадваць мяне і не дадаваць фотаздымкаў, на якіх мы разам. Часткова таму, што я зачыняю вельмі страшных людзей і не хачу, каб яны высочвалі яе дзеля помсты, часткова таму, што мне, магчыма, спатрэбіцца пайсці пад прыкрыццём, і я не хачу мець ніякай сувязі са сваёй сапраўднай асобай».
  Чапля з цяжкасцю падняўся. Кармэн збіралася яму дапамагчы, але ён справіўся сам. «Калі мне было дзесяць гадоў, я атрымаў ад свайго дзядзькі ноўтбук Compaq LTE. Лепшы падарунак, які я калі-небудзь атрымліваў. Да гэтага». Ён пастукаў па камізэльцы.
  Яна адказала ледзь прыкметнай усмешкай.
  Яго тэлефон загудзеў з чарговым уваходным тэкстам. «Гэта Аруба».
  «Ёй удалося збегчы FeAR?» Яна трымала спасылкі на джакузі.
  «Для гэтага спатрэбіцца яшчэ адна атака Банчы». Чытаючы, ён рассеяна пачасаў бараду. «Яна ўзламала шыфраванне дыска Seagate Алекса Джорджыа. Той, што са скрыні з кашамі».
  Cap'n Crunch . . .
  Кармэн забылася пра доказы, якія Герон падрабляў на кухні стралка.
   Яна адчула, што яна любіць хот-догі, але ненавісць да працэсу вярнулася, каб укусіць яе. Усё, што Аруба знайшла, было атрымана без ордэра. Але цяпер быў цалкам у настроі, які гаварыў: знайдзі сволач зараз жа. Турбуйцеся пра суд пазней.
  Кармэн ведала, што Джэйкабі Герон не быў эмацыянальным, але трывожнасць, якая працяла на яго твары, была відавочнай. Што знайшоў Аруба?
  Не падымаючы вачэй, ён сказаў: «Вы ведаеце, як мы ўвесь час гаворым, што Павук не паводзіць сябе як серыйны забойца з падручнікаў?» Яго вочы падняліся, каб сустрэцца з яе. «Гэта таму, што ён не».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 52
  Джэйк рэзюмаваў для Санчэса адкрыццё Арубы. «Яна знайшла URL падпольнага вэб-сайта, на якім быў Джорджыа. Так было і з Павуком».
  Ён пакапаўся ў сваёй сумцы, дастаў свой ноўтбук і падключыў правадной абаронены маршрутызатар - ніколі, ніколі, ніколі, вядома, Bluetooth.
  «URL - H8ers.org.» Ён напісаў гэта і сказаў: «Хакеры гавораць ад «ненавіснікаў».»
  «Тады сайт, прысвечаны міру і згодзе», — з'едліва прамармытаў Санчэс.
  «Я зараз выходжу ў інтэрнэт. Ёсць пароль, але Aruba выхапіла яго прыкладна праз тры хвіліны.»
  «Не падвяргаючы эканоміку Японіі рызыцы, захопліваючы іх суперкампутар?»
  «Зусім не», — сказаў ён, друкуючы. «Яна выкарыстоўвала нарвежскія цэнтральныя банкі».
  Санчэс пляснула далонямі па вушах. «Я не хачу чуць гэтае дзярмо, Герон. Хот-догі!»
  Праз імгненне з'явіўся сайт. Тое, што яны ўбачылі, прымусіла іх змоўкнуць.
  
   H8ers
  «Помста не павінна мець межаў».
  — Уільям Шэкспір
  H8ers - гэта суполка, прысвечаная вядзенню ВАЙНЫ з Lux - пераможцамі жыццёвай латарэі ў імя справядлівасці і свабоды і таму, што гэта па-чартоўску крута. Запомніце наш дэвіз:
  H8 Рулс!
  Люкс Сцяна віны
  Дасылайце малюнкі і дэталі вашага любімага Люкса. Ім пашанцавала ў жыцці, цяпер ёсць шанец скараціць іх да патрэбнага памеру! Магчыма, яны страцяць усё адным кручэннем рулеткі — і наш любімы павукападобны наведае іх!
  КЛІКНІЦЕ ТУТ
  
  Чаты
  КЛІКНІЦЕ ТУТ
   Відэа
   • Los Zetas Decapitations і іншыя забавы і гульні
  Гэта твая галава на наркотыкі!
   • Аўтакатастрофы багатых і знакамітых
  Перадайце шампанскае. . . Ай дзярмо . . .
   • Самагубства знакамітасцяў
  Няма вам прэміі Акадэміі!
   • Помста порна (глыбокія фэйкі дазволены)
  Кінуў нейкая сука? Давайце паглядзім на яе - і мы маем на ўвазе ўсё!
   • Epic Fails Online
  Смяйцеся над LWP — няўдачнікамі, якія пішуць
  КЛІКНІЦЕ ТУТ
  Куток тролінга
  Дашліце нам адрасы электроннай пошты, X, Facebook, Insta, Snap, Threads, Discord, Reddit, што заўгодна, і дазвольце H8ers папрацаваць над выяўленчым мастацтвам кібер-здзекаў.
  КЛІКНІЦЕ ТУТ
  
   Рэсурсы
   • Дзе знайсці асабістую інфармацыю 4 doxing
   • Як SWAT і не атрымаць CUT
   • Выкарыстанне выявы цела як зброі
   • Заставацца ананімным у інтэрнэце
  КЛІКНІЦЕ ТУТ
  Членаў: 479
  Зараз на сайце: 277
  Звяжыцеся з намі па адрасе: info@H8ers.org
  
  «Агідна», - сказаў Санчэс.
  «А арфаграфічныя і граматычныя памылкі тыповыя для такой групы», — сказаў Джэйк. «Ясна, што яны праводзілі больш часу ў інтэрнэце, чым у школе». Ён прачытаў старонку другі раз. «Я бачыў шмат віртуальных нападаў, але ўсхваляць іх такім чынам — гаўно новага ўзроўню».
  Ён перайшоў на некаторыя ўнутраныя старонкі. У чаце былі дзясяткі людзей, якія выхваляліся сваімі подзвігамі тролінга і кібер-здзекаў. Ён не стаў глядзець відэа, бо бачыў падобныя жудасныя выявы, калі ўзламаў розныя сайты, каб іх дэмантаваць.
  «Усе вэб-сайты, чаты і платформы сацыяльных сетак прыцягваюць частку гэтага — людзей, якія здзекуюцца, пагражаюць і паклёпнічаюць. Але гэта». Ён уздыхнуў. «Я ніколі не бачыў сайта, прысвечанага ім. У гэтым уся іх справа».
  Ён націснуў на W ALL OF B LAME .
  Там удзельнікі апублікавалі сотні каментарыяў і фатаграфій блогаў і артыкулаў пра гісторыі поспеху - магчыма, людзей, якіх яны ведалі, магчыма, з навін - у тым ліку з LA Herald . Мэты былі розныя, але большасцю былі тыя, хто скарыстаўся магчымасцю - магчыма, атрымаўшы стыпендыю або ўзнагароду, што дало ім першы перапынак.
  «Люкс», - сказаў Санчэс. «Як у «шчасліўчыках».»
  Наступіла разуменне. «Гэта адваротнае шадэнфрэйд — няшчасце ад шчасця іншых».
  Санчэс працягваў праглядаць паведамленні. «А артыкулы быццам не чыталі. Людзі, якіх яны паставілі на сцяну, працавалі як чорт, каб ператварыць сваю ўдачу ў поспех». Яна пастукала па экране. «Адзін кручэнне кола рулеткі». Тлумачыць белы шар. І любоў Павука да гульні. І паглядзіце на ўсіх удзельнікаў». Цяпер яна паказала на ніжнюю частку сайта. «Сотні! Хто ўсе гэтыя людзі? Адкуль яны?»
  - Твае класічныя тролі, - прапанаваў Джэйк. «У асноўным адзінокія мужчыны ад шаснаццаці да дваццаці пяці. Не назваў бы іх мужчынамі. Жывуць з бацькамі. Большую частку часу яны праводзяць у спальні або ў склепе, гуляючы або праглядаючы чаты і дошкі. Як правіла, беспрацоўныя або няпоўна занятыя на чорнай працы, што іх абурае. Яны думаюць, што нехта іншы вінаваты, што ў іх няма грошай ці спатканняў кожны суботні вечар».
  «Ахвяры. . . на Сцяне віны. Давайце праверым».
  Але Джэйк ужо шукаў гэтую частку сайта. «Глядзі».
  Сярод пералічаных былі ўсе чатыры мэты.
  Вальтэр Кемп, які першапачаткова фінансаваў сваю кампанію па нерухомасці за кошт пазыкі свайго бацькі.
  Селіна Санчэс, якая атрымала стыпендыю за свае таленты студэнткі і гімнасткі.
  Рэно Давідэ, які змог адкрыць свой рэстаран, таму што яго адабралі ў вышэйшую кулінарную школу.
  Таня Хілтан, якая дасягнула поспеху ў інтэрнэце, калі яе блог стаў папулярным.
  Люкс . . .
  «Ёсць спецназ і мучаць кагосьці, пакуль ён не заб'е сябе, але гэта для кніг. Удзельнікі адпраўляюць чыёсьці імя на смерць, а дырэктар сайта іграе Бога, вырашаючы, хто памрэ. Хацелася б сказаць, што я быў у шоку. Але ўзровень нянавісці ў інтэрнэце зашкальвае. Паглядзіце на іх дэвіз: «H8 Rools».
   Выраз твару Санчэса адлюстроўваў яго ўласнае абурэнне. «Мы з Уільямсанам гаварылі пра гэта пару дзён таму — падчас ліквідацыі Паўэла ў Махаве. Інтэрнэт-дыскурс працягвае пераходзіць. І ўсё гэта ананімна, таму кожны адчувае сябе свабодна выплюхваць нянавісць і распаўсюджваць хлусню. Я мяркую, што гэта не дзіўна, што забойства па капрызе было наступнай прагрэсіі.»
  Санчэс настойліва сказаў: «Але цяпер. Наступная ахвяра. Мы ведаем, што ён сочыць за напісаннем свайго ніка. SPID да гэтага часу. Наступны горад "E". Давайце дабярэмся да ахвяры раней, чым ён гэта зробіць».
  Джэйк загрузіў спіс імёнаў на Сцяне і запусціў пошук, дзе яны жылі або працавалі.
  Але з 340 чалавек, якіх здзекаваліся і ачарнілі на Сцяне віны, ніхто не быў у горадзе Паўднёвай Каліфорніі, які пачынаецца на "E". Але іх было шмат з усяго свету. Члены вылучалі людзей у Эль-Паса, Эсэне, Эдынбургу, Эс-Сувейры, Эль-Ніда, Эдмантане і Эксетэры.
  Санчэс з горыччу сказаў: «Ёсць нават адзін з Патагоніі: El Chaltén. Але тут нічога блізка».
  Джэйк спытаў: «Думаеш, ён робіць перапынак?» Яны пераглянуліся. «Няважна. Вядома, ён не. Нам трэба зайсці на іх серверы і ўліковы запіс электроннай пошты. Info@H8ers.org».
  Ён адчуў яе позірк на сабе.
  Джэйк засмяяўся. «Хот-догі, Санчэс, хак - гэта адзіны шлях».
  «Хот-догі», — прамармытала яна і махнула рукой, маўклівы дазвол яшчэ раз пашырыць межы чацвёртай папраўкі.
  «Я не магу зрабіць гэта з гэтай скрынкі». Ён паказаў на свой ноўтбук.
  «Аруба?»
  Ён кіўнуў і набраў на клавіятуры.
  Праз імгненне ён атрымаў абаронены электронны ліст. «Яна зараз у сетцы і праглядае сайт». Ён ледзь чутна засмяяўся. «Аруба ніколі не расчуляецца...»
  Санчэс зірнуў на яго сарамліва.
   «Добра, так, як і я», — прызнаўся ён. «Яна сказала мне даць ёй слова, і яна спаліць увесь сайт і адправіць вірус, каб заразіць усіх на ім».
  "Паглядзі на гэта", - прашаптаў Санчэс.
  За некалькі хвілін пасля таго, як яны адкрылі сайт, членства вырасла з 479 да 534.
  «Нянавісць прадаецца», - прамармытаў Джэйк.
  Усплыло акно. Ён прачытаў паведамленне. «Аруба кажа, што сайт абаронены пакетам бяспекі, якога яна ніколі не бачыла. Я таксама пра гэта не чуў. Называецца Лабірынт. Лабірынт розных маршрутаў і ілжывых следаў. Яна перакаштавала ўсе стандартныя сродкі. Ніякай радасці».
  Санчэс утаропіўся ў экран. "Ёсць розніца", сказала яна рассеяна.
  «Што?»
  «Паміж лабірынтам і лабірынтам. Лабірынт мае некалькі маршрутаў і тупікоў. Вы павінны выбраць, якім шляхам ісці. Лабірынт аднакурсавы. У цэнтр толькі адна дарога. Калі вы ўваходзіце ў лабірынт, вы ў рэшце рэшт дойдзеце да сярэдзіны. Лабірынт можа апынуцца ў пастцы назаўжды».
  Ён запытальна падняў бровы.
  На яе твары прабег сумны позірк. «Бацька вечарам чытаў нам з Лінай. Усім нам падабалася міфалогія. Мінатаўр мяне заўсёды захапляў. Істота — паўчалавек-паўбык — на востраве каля Крыта. Дэдал, хлопец, які зрабіў васковыя крылы? Ён пабудаваў лабірынт, каб зняволіць Мінатаўра. Яго называлі лабірынтам, але тэхнічна гэта быў лабірынт». Яна адвяла позірк ад экрана. «Яна казала, як цяжка гэта будзе ўзламаць?»
  «Не. Яна пашле некалькі пінгаў, каб даведацца, куды яны вядуць. І нават калі яна пройдзе праз Лабірынт, яна павінна прасачыць маршруты проксі».
  «Такім чынам, няма спосабу даведацца, адкуль бярэ пачатак сайт?»
  «Не». Джэйк пачасаў бараду тыльным бокам далоні. «Гэта можа быць дзе заўгодна ў свеце».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 53
  Чалавек, калі мне пашанцуе, яна спусціцца сюды. Калі мне пашанцуе, яна спусціцца сюды. Калі мне пашанцуе, яна...
  «Гэй, чувак, ты размаўляеш сам з сабой».
  Ай чорт. Трэй закрыў рот.
  «Прабач, чувак», — сказаў ён Полі.
  Ён не хацеў злаваць Полея і быць выгнаным з клуба. Ён і Дубі былі самымі новымі ўдзельнікамі.
  Усе яны тусаваліся ў напаўдабудаваным склепе дома, які здымала мама Полі ў Анахайме, у цэнтры акругі Орындж.
  У шортах, басаножках і талстоўцы Трэй расцягнуўся на канапе, ад якой пахла нясвежым Дорыта, разлітым півам і рондалем. Апошні пах быў дзякуючы Дылану, які атрымаў мянушку Дубі, таму што ад яго заўсёды пахла так, быццам ён толькі што паліў джойнт.
  Трэй праводзіў час, пракручваючы на сваім тэлефоне, а Дубі сінхранізаваў новы джойсцік з відэаманіторам, каб яны маглі гуляць у шматкарыстальніцкія гульні.
  Наладжванне было крутым, і Трэй хацеў адправіць некалькі сэлфі адсюль, але нікому з членаў H8ers, дапушчаных да блізкага кола, не было дазволена пісаць тэкставыя паведамленні. І ён ніколі гэтага не рабіў, ніколі, таму што правіла прыйшло проста ад хлапца з халоднымі вачыма, які сядзеў на круцільным крэсле перад пяццю маніторамі, глядзеў і друкаваў, глядзеў і друкаваў, а часам рабіў дзесяцісекундны перапынак, каб папіць гарбаты .
  Чувак выцягнуў Трэя.
   Калі Полі ўпершыню пусціў яго ў склеп, Трэй падышоў да хлопца і прадставіўся. Чалавек нічога не сказаў, але працягваў сесці.
  Полі растлумачыў: «Вы можаце называць яго адміністратарам».
  «Класна».
  Адмін не насіў ні майкі, ні талстоўцы. Ён насіў цёмныя касцюмы, як у бацькі Трэя, калі яго судзілі, асабліва для вынясення прысуду. Ад гэтага ён чамусьці рабіўся яшчэ больш страшным — хакер у касцюме.
  Нягледзячы на неспакой з нагоды хакера, Трэй па-ранейшаму лічыў сябе адным з самых шчаслівых людзей у свеце - вельмі смешна, таму што клуб і вэб-сайт H8ers.org былі прысвечаны тролінгу Люксаў, шчасліўчыкаў, у якіх былі разрывы, такіх як ён ніколі не атрымліваў.
  Без тэкставых паведамленняў.
  І ніякага мармытання сабе ўслых.
  Лакі . . .
  Таму што, як і Дубі, ён наткнуўся на сайт некалькі дзён таму і падумаў, што памёр і трапіў на нябёсы.
  У той час як на іншых дошках і сайтах было шмат троляў, H8ers.org быў прысвечаны тролінгу. Ніякай іншай мэты. Ён далучыўся і расправіўся з былой — ну, дзяўчынай, з якой ён хацеў сустракацца, але практычна ігнараваў яго. І ён таксама даксаваў начальніка, ну, былога начальніка.
  І тут здарыўся цуд.
  Ён атрымаў абаронены ліст ад уладальніка сайта — Полі, — які бачыў яго IP-адрас і заўважыў, што ён жыве побач. Ён хацеў прыехаць і пагуляць у клубе H8er? Можа быць, добраахвотна зрабіць якую-небудзь працу?
  О, чувак, так. Сваю худую азадак ён атрымаў тут, на скейтбордзе, за дваццаць хвілін.
  Тое самае і з Дубі, які жыў яшчэ бліжэй.
  Абодва хадзілі на харчовыя прабегі і выносілі смецце. Часам яны назіралі, як адміністратар цалкам дамінуе ў гульнях FPS, набіраючы самае высокае суадносіны забойстваў і смерцяў, якое яны калі-небудзь бачылі. Ён дазволіў ім пагуляць таксама, хоць і на скрынях, якія выглядалі так, быццам яны належалі Старажытнаму Рыму ці яшчэ куды.
  А яшчэ была мама Полі.
  Чувак, калі мне пашанцуе, яна прыйдзе сюды. Калі мне пашанцуе, яна спусціцца сюды. Калі мне пашанцуе, яна спусціцца сюды.
  На гэты раз ён быў асцярожны, каб не сказаць гэта ўслых.
  «Хм». Полі чытаў тэкст — паколькі ён адказваў за сайт, то мог пісаць і рабіць усё, што хацеў. Ён быў цяжкім чуваком, прыкладна на дваццаць пяць — на шэсць гадоў старэйшы за Трэя і Дубі. «Здаецца, ён у бяспецы».
  Толькі што адбылося нейкае гаўнянае шоу. Павук — так званая фіксатарка H8ers — ледзь не набыла Люкс па імі Таня ў Дэль-Айрэ, але паліцыя своечасова даведалася пра гэта і выратавала яе. Што, на думку Трэя, было лухтой, таму што яна была гарачай, як першая дзяўчына, якая памерла ў слэшэры, і было б крута бачыць фатаграфіі яе цела.
  Трэй і Дубі назіралі, як адміністратар узламаў усе святлафоры ў акрузе Орындж, каб Павук мог уцячы, што, падобна, спрацавала нармальна.
  "І гэты паліцэйскі жывы", - сказаў Полі. «Хлопец, у якога застрэліў Павук».
  Адміністратар злосна зірнуў на Полі праз акуляры ў тоўстай круглай аправе. «Гэта быў не паліцэйскі ». Яго тон быў чыстым лёдам. «Я сказаў вам гэта. Памятаеце? Гэта быў хакер . Чапля».
  Полей пачырванеў. «Ну, я маю на ўвазе толькі паліцэйскага ».
  «Хакер - гэта супрацьлегласць паліцэйскаму, ці не так? Гэта не тое пытанне, на якое вы павінны адказаць. Гэта называецца рытарычным. Паглядзіце калі-небудзь». Адміністратар зноў павярнуўся да экранаў, праглядаючы. «А паліцэйскі аркестр рухаецца з Дэль-Айра? Яны выкарыстоўваюць імя Павук. Забілі».
  - Дзярмо, - сказаў Трэй. «Як?»
  Адміністратар не адказаў. Ён чытаў іншае акно. «О, фантастычна», — выплюнуў ён.
  Полі схапіў жменю папкорну з адкрытага пакета на стале побач з ім і падышоў бліжэй.
  «Адступіся». Адміністратар хмурна паглядзеў на яго. «Крошкі».
   Полі, здавалася, не клапаціўся пра гэта, і ён круціўся побач, жуючы, гледзячы на экраны. «Што гэта?»
  Адміністратар паказаў на галоўную старонку H8ers.org. «Яны таксама знайшлі сайт».
  «Яны захапілі Павука і сайт», — сказаў Полі, глытаючы папкорн, яшчэ раз звярнуўшы на сябе халодны позірк адміністратара.
  Трэй не мог паверыць, што нехта так хутка дабраўся да іх. «Вы ўпэўнены?»
  Адміністратар уздыхнуў. «Ці зразумелі б вы, калі б я сказаў, што мой скрыпт запісаў кластар пінгаў пратаколу кіравання паведамленнямі ў Інтэрнэце, якія былі унікальнымі і паходзілі з пэўных тэсэляцый шматслойных проксі-сервераў, якія я пазнаю?»
  «Я . . .” Мозг яго схапіў, нібы матор няспраўнага аўтамабіля. Ён паспрабаваў яшчэ раз. «Я, э...»
  «Цішэй». Адміністратар адхіліў яго рукой, потым пачаў мармытаць сабе пад нос. «Давялося прыехаць з Джорджыі. Мудак павінен быў мець рэзервовую прыладу ў сваім доме ў даліне Марэна. Ён прыжмурыўся на экран. «Так, гэта ўсё. Я бачу подпіс. Драйвер Seagate. Павук прапусціў гэта, калі быў там. І Джорджыа, напэўна, дзесьці напісаў слова "Павук". Паклейка ці што. Людзі думаюць, што камп'ютэрныя дадзеныя патануць вас. Ручка і папера ў сто разоў больш небяспечныя».
  Трэй бачыў, што і Адміністратар, і Полі былі справядліва раззлаваныя.
  Полі плюхнуўся ў фатэль, насыпаў яшчэ папкорну. «Дык што гэта, ведаеце, значыць?»
  «Гэта азначае, што мы рухаемся хутчэй. Вось і ўсё”.
  Полі буркнуў і ўсміхнуўся Трэю, трымаючы ў зубах пажаваны папкорн. «Усё добра, чувак. Проста жыццё на хуткай паласе цёмнай сеткі».
  Калі Трэй атрымаў запрашэнне прыйсці ў клуб H8er, Полі адвёў яго ў спальню ў глыбіні склепа і зноў забраўся на ложак, дзе ён гуляў у гульні на сваім тэлефоне.
  Гэта было падобна на дзіўнае сумоўе.
  «Трэй, Трэй, Трэй . . .” Полі ў той час еў дробныя пончыкі.
   «Як вам наш клуб?»
  «Гэта крута. Маўляў, лепшы».
  «Вы размяшчалі чыю-небудзь гісторыю на Сцяне віны?»
  Трэй адчуў дрыжыкі ад хвалявання. «Пакуль не. Але я буду. Маю на ўвазе некаторых буйных мудакоў. У дзесятым класе быў такі трэнер і...
  «Ведаеш, Трэй, было б нядобра, каб ты каму-небудзь расказваў, дзе знаходзіцца наша аператыўная база».
  «Я б ніколі не стаў. Як сапраўды. І я ведаю, што гульні трэба рабіць толькі на тэлефоне. Ніколі марпегі.»
  Кагосьці ў шматкарыстальніцкай ролевай онлайн-гульні можна было высачыць.
  Полей уважліва разглядаў яго. «Ведаеш, што адбываецца, Трэй? Калі мы выбіраем імя і Павук наведвае іх?»
  «Так, вядома».
  «Цябе гэта турбуе, Трэй?»
  «Не, сэр». Ён ззяў. «Я думаю, што гэта крута. Тыя лохі, Люкс? Яны гэтага заслугоўваюць».
  Полі зноў паглядзеў на яго, а потым сказаў: «Сардэчна запрашаем у H8ers».
  І прапанаваў пакет з пончыкамі. Трэй не быў галодны, але ўсё роўна выпіў, не звяртаючы ўвагі на адбіткі пальцаў Чыта на шакаладзе.
  Але цяпер успамін знік, і Трэй вярнуўся ў сучаснасць, у значнай ступені, таму што дзверы адчыніліся і яна спусцілася па лесвіцы.
  мама . . .
  Сэрца Трэя заікалася, убачыўшы яе з'яўленне - ад яе туфляў, якія тычыліся, да доўгіх валасоў і ўсіх сакавітых выгібаў паміж імі.
  Маці Полі звычайна насіла абліпальныя штаны для ёгі і кароткія топы, якія дэманстравалі яе загарэлы жывот, ніколі не хадзіла ў худыя футболкі і спартоўкі, а яе духі выклікалі ў яго гармоны.
  Яна была настолькі недасведчаная аб тым, што яны робяць, што адміністратар нават не папрацаваў націснуць Alt-Ctrl-F6, каб пераключыцца на нявіннае акно, калі яна спусцілася ўніз. Было падобна, што яна нават не ведала, што такое кампутар. Як і многія жанчыны.
   Яна несла ахаладжальнік газіроўкі і некалькі пакетаў чыпсаў. Больш пончыкаў таксама.
  Трэй ускочыў з канапы, каб дапамагчы, стукнуўшы Дубі, які вылаяўся.
  Ён усміхнуўся ёй, і яго малітвы былі пачутыя. Яна ўсміхнулася ў адказ — жанчына, з якой ён займаўся каханнем пяць разоў. Хоць кожны раз ён быў адзін у душы.
  Ці адбудзецца гэта калі-небудзь па-сапраўднаму?
  Што ж, яму пашанцавала, што яго абралі H8ers. Можа, яму зноў пашанцуе.
  Не было сорамна быць крыху Люкс.
  Яна павярнулася да сына. «Як справы, дарагая? Усё добра?»
  «Вядома, я мяркую». Полі, вядома, нічога не сказаў сваёй маці пра беспарадак у Дэль-Эйры, дзе дзяўчына з фільма-слэшэра яшчэ жывая, а іх наладжвальнік ва ўцёках.
  «Вам, хлопцы, камфортна тут?»
  Не адрываючыся ад экрана, адміністратар сказаў: «У нас усё добра».
  Дубі пакапаўся ў кулеры, відаць, незадаволены выбарам. Але Трэй не зводзіў з яе вачэй і сказаў: «Дзякуй за, ведаеце, рэчы».
  «Вельмі рады, Трэй».
  OMG, яна запомніла яго імя.
  «Калі вы скончыце, вы маглі б сабраць смецце і вынесці яго на вуліцу?»
  «Так, цалкам».
  «І не забудзьцеся падзяліць перапрацоўку».
  «Безумоўна. Я таксама зраблю добрую працу».
  Яшчэ адна ўсмешка.
  Глядзячы, як яна падымаецца па лесвіцы, Трэй пераканаўся, што яго футболка сцягнута настолькі, каб закрыць пахвіну.
  Полей атрымаў тэкст. «Павук у бяспецы. Скажу яму, каб ішоў да наступнага ў спісе». Ён надрукаваў адказ, потым зірнуў на Трэя і Дубі. «Хочаце паглядзець, хто гэта?»
  Ён убачыў, як на твары Дубі адбілася ўласнае хваляванне. Яны падышлі да камп'ютара і сталі ззаду адміністратара, які прамармытаў: «Збоку. Стань збоку, а не ззаду».
  Яны рушылі да яго з флангу.
  Пальцы адміністратара лёталі па клавішах.
  З'явіўся здымак. Сімпатычная жанчына гадоў дваццаці з каскадам доўгіх кос трымала пасведчанне. Трэй не мог прачытаць надпіс, але яна дэманстравала яго так, быццам толькі што атрымала прыз. Яна насіла штановы касцюм, што было праблемай для прафесійных жанчын. Вы ніколі не бачылі нічога добрага.
  Як і ў многіх Люкс на Сцяне віны, на яе твары быў дзярмоўны выраз: упэўненая ўсмешка.
  Выраз твару, які быў бы зусім-зусім іншым, калі б Павук яе злавіў.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 54
  Наталі Джэксан зрабіла першы глыток гарачага квасу, запацеўшы шкла акуляраў у чырвонай аправе.
  Калі словы на старонцы расплываліся, яна адкінулася на спінку мяккага крэсла і ўхапіла гукі і пахі сваёй любімай кавярні. Ёй спадабалася гэтае месца, таму што ніхто не пярэчыў, калі яна заказала толькі адзін кубак кавы і выпівала яго на працягу гадзіны. Ці два.
  Яе акуляры праяснелі, і яна вярнула позірк на тоўсты стос раздруковак і рукапісных нататак, якія сціскала ў руцэ. Выснова, да якой яны яе прывялі, не здавалася магчымай. Яна была інжынерам. Можа быць, малады інжынер, але яе элітарная адукацыя на самай справе моцна замацавала яе. Скончыўшы 1 працэнт лепшых студэнтаў ва ўніверсітэце Говарда, яна атрымала стыпендыю ў Стэнфардзе ў Сіліконавай даліне, дзе яна атрымала ступень магістра.
  Цяпер яна знаходзілася ў Паўднёвай Каліфорніі, займалася кадзіраваннем фрылансераў і разважала, у якую з ІТ-фірмаў, якія нястомна яе набіраюць, ёй выбраць працу.
  Адна з гэтых кампаній наняла яе два тыдні таму для напісання кода. Ёй спадабалася гэтае месца — яно шмат спрыяла адукацыі. І яна таксама была ўражана колькасцю чорных жанчын-інжынераў, якія працуюць у кампаніі. Таму яна хацела добра выканаць заданне. І Наталі думала, што ёсць.
  Але код быў іншага мыслення.
  Добра, пачні спачатку з...
   «Прывітанне».
  Яна падскочыла, ледзь не выпусціўшы з рук паперы, і паглядзела ў цёмна-карыя вочы чалавека, які падышоў да яе стала ззаду. Прыгожы, яму было каля трыццаці, ён насіў смуглыя штаны і цёмна-сінюю спартыўную куртку. Значыць, бізнэсовец нейкі.
  Адказны, сацыяльны, заможны. І таму, што яго кашуля была ярка-зялёнай, яна вырашыла, што яму не хапае ўпэўненасці ў сабе. Першая перашкода, хоць і нізкая, была пераадолена.
  З іншага боку, наколькі яна ведала, ён мог быць забойцам-псіхам.
  Але інжынеры заўсёды пакідаюць за сабой канчатковае рашэнне, пакуль не будуць высветлены ўсе факты.
  І вось Наталі зрабіла гэта цяпер.
  Ён абяззброіў яе ўсмешкай з ямачкамі. «Ці магу я пазычыць ручку?» Ён падняў газету, згорнутую, каб паказаць часткова завершаны крыжаванка. «Скончыліся чарніла».
  «У мяне ёсць запасны». Яна пацягнулася да чорнай скураной сумкі, якая ляжала ў крэсле побач з яе, і паклала яе сабе на калені.
  «Можна?» Ён паказаў жэстам на вольнае месца, дачакаўся яе ўхвальнага кіўка і сеў.
  Яго позірк ніколі не блукаў ніжэй яе дэкальтэ. Ці таму, што яна была ў шырокім чорным швэдры і шырокіх джынсах, ці ён насамрэч быў . . . джэнтльмен ?
  Яна перабірала сумачку, апусціўшы вочы. Гарачыя хлопцы звычайна да яе не падыходзілі. Яна ведала, што выдае мітуслівы, батанскі настрой, але гэта была толькі яна. Пераробкі доўжыліся нядоўга. Яму было цікава? Яна не магла сказаць - сведчанне таго, як доўга доўжыўся яе засушлівы перыяд.
  Ён дастаў тэлефон, паглядзеў на экране паведамленне, адправіў адно і паставіў апарат на стол побач з ёй.
  Недзе тут ёсць адзін ». Яна кінула яму прабачлівую ўсмешку і працягвала корпацца.
  Ён нахіліўся бліжэй. «Гэта ручка ці губная памада?»
  Ён заўважыў гэта раней за яе. Яна дастала шарыкавую ручку і нервовымі пальцамі прапанавала яму. Гэты хлопец яе зусім збянтэжыў.
   «Вы круціце канец». Яна паказала яму. «Я не магу выкарыстоўваць тып «клацаючы верх». У канчатковым выніку я пастаянна націскаю іх, не задумваючыся. Зводзіць усіх вакол сябе з розуму, разумееш?»
  Божа, я балбочу. . .
  Ён вырваў ручку з яе рук. «Дзякуй».
  Калі ён выцягнуў руку, абшэўка яго кашулі крыху адсунулася назад, паказаўшы дзве чорныя лініі на ўнутраным боку запясця. Здавалася, яна не магла спыніць сваю бязглуздую балбатню. «Я бачу, што ты любіш бодзі-арт. Учора я атрымала новыя чарніла, - сказала яна, падцягваючы рукаў, каб выявіць галаву аднарога на перадплеччы.
  «Прыемна». Ён захапляўся татуіроўкай.
  Яна падумала, ці пакажа ён ёй сваю, але яго ўвага пераключылася на крыжаванку, дзе быў толькі адзін пусты радок. Напэўна, гэта той тып, які не будзе задаволены, пакуль не скончыць пачатае.
  Як і яна, у пэўным сэнсе.
  Ён пакруціў ручку і засяродзіўся на крыжаванцы. «Хм, дзесяць літар. «Хуткая сустрэча праўлення». Ён паказаў ёй.
  Умела разгадваючы галаваломкі, яна адразу разгадала гэта. Ці павінна яна сказаць яму адказ?
  Ён разгадаў гэта раней, чым яна паспела прыняць рашэнне. «Хуткая сустрэча дошкі» — «Хуткія шахматы». Разумна».
  Яна ўсміхалася, калі ён запісваў лісты.
  Цёмныя вочы вярнуліся да яе. «Скончыў. Цяпер я магу спакойна памерці».
  Яна ведала, што ён меў на ўвазе, але яго зварот крыху трывожыў.
  Ён узяў свой тэлефон побач з ёй і працягнуў ёй ручку.
  «Трымай гэта». Яна адмахнулася ад яго. «У мяне ёсць яшчэ мільён».
  «Міла з вашага боку. Я навічок у раёне. Магчыма, я яшчэ ўбачуся тут».
  Ён выйшаў з кавярні, званкі над дзвярыма звінелі за ім.
  Наталі вярнула ўвагу на дакументы. Яе бос чакаў, што новы код, які яна напісала, будзе дапрацаваны і адладжаны паслязаўтра. Але, відаць, з уласным розумам. . . засталася пастаянная памылка, і яна проста не магла яе выправіць.
   Наступныя паўгадзіны яна праглядала паперы і пісала на палях. Потым паглядзела на гадзіннік і, здзіўлена ўбачыўшы, колькі часу прайшло, засунула паперы ў сумку.
  «Збіраецеся?» — паклікаў яе стройны барыста.
  «Калі я не вярнуся, каб пакарміць яго, мой сабака з'есць канапу, як і ў мінулым месяцы».
  Ён паклікаў яе да стойкі. «У вас ёсць выратавальны залацісты рэтрывер, праўда?»
  «Мядзведзь Пух. Правільна».
  Ён працягнуў сабачае печыва. «Вось, прыміце мірную ахвяру».
  Яна падзякавала яму і засунула пачастунак у кішэню, перш чым адправіцца.
  Надвор'е было выключнае. Зроблены на заказ дзень Паўднёвай Каліфорніі. Яна прайшла два кварталы ў напрамку свайго будынка, праз бязлюдны раён.
  Яна пакрочыла па тратуары, разважаючы, ці ўбачыць яна калі-небудзь яшчэ Гарачага Хлопца, і завярнула за вугал.
  Наталі раптам спынілася.
  Ён стаяў з ямачкамі на поўным баку, нібы чакаў прыходу свайго спаткання і з нецярпеннем чакаў асаблівага вечара.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 55
  Кармэн ледзь не пераадолела гукавы бар'ер, дабраўшыся да возера Эльсінор.
  На пасажырскім сядзенні Чапля была бледная. Ёй сапраўды трэба было б прынесці яму драмамін перад наступнай паездкай.
  Пасля таго, як Аруба не змагла ўзламаць Лабірынт, яна і Герон паспрабавалі новы падыход да пошуку ахвяры E-city. Усвядоміўшы, колькі гарадоў Паўднёвай Каліфорніі маюць назвы з дзвюх частак, напрыклад Сан-Дыега і Лос-Анджэлес, яны сабралі ўсіх патэнцыйных ахвяр са Сцяны віны H8ers.org, пашырыўшы пошук, каб уключыць гарады з літарай "E" у пачатку любой часткі іх імёнаў.
  Наталі Джэксан жыла на возеры Эльсінор. Яе рэйтынг патэнцыйнай мішэні падняўся на першае месца, калі Дэклан даведаўся, што ў мінулым месяцы яна была напісана ў LA Herald , гісторыя пра тое, як яна атрымала ўзнагароду ад групы жанчын у навуцы. У артыкуле згадвалася стыпендыя для навучання ў Стэнфардзе, што прынесла ёй статус Люкс і атрымала права на месца на Сцяне.
  Яны спрабавалі звязацца з ёй, але званок прыйшоў проста на галасавую пошту. Супрацоўніца прыёмнай на працы Наталі паведаміла ім, што яе на дзень няма.
  Кармэн паведаміла аб пагрозе на станцыю возера Эльсінор офіса шэрыфа акругі Рыверсайд, і дэпутаты былі адпраўлены ў кватэру Наталі.
  Калі яны наблізіліся да горада, Герон глыбока ўдыхнуў і сказаў: «Сацыяльныя сеткі». Ён выцягнуў свой кампутар з сумкі і шалёна друкаваў, пакуль яна ехала.
   Ён прагледзеў старонкі Наталі ў Facebook і Instagram. «Можа быць што-небудзь».
  Наталі апублікавала дзясяткі сэлфі ў той самай кавярні ў цэнтры возера Эльсінор. Яна таксама сфатаграфавала мудрагелістыя малюнкі, якія барыста кладуць у яе каву з дапамогай успененых вяршкоў, шакаладу, карамелі або пасыпанняў.
  Чапля чутка праглынула, відаць, з усіх сіл стрымліваючы бурлівы жывот, але не вытрымлівала задачы. «Калі яна прытрымліваецца таго ж раскладу ў адпаведнасці з пазнакамі часу на паведамленнях, яна, верагодна, зараз там».
  Яна пагадзілася. «Давайце патэлефануем на месца».
  «Не трэба. Мы там». Ён паказаў на скрыжаванне. «За вуглом направа».
  Кармэн занесла за вугал, рэзка павярнула руль улева і накіравала машыну на стаянку каля кафэ.
  Агледзеўшы іх наваколле, яна расшпіліла рамень бяспекі і адчыніла дзверы. «Выклікайце дыспетчарскую, пачніце рэзервовае капіраванне такім чынам. Заходжу ўнутр. Заставайся тут. Я маю на ўвазе гэта. На адзін дзень па табе стралялі дастаткова».
  У кавярні не было людзей, і яўна не было ні Наталі, ні Павука. Яна падышла прама да стойкі, міма трох чалавек у чарзе, паказваючы пасведчанне, каб пазбегнуць магчымых пратэстаў.
  Яна павярнула экран тэлефона ў бок маладога барыста з моцным пірсінгам. «Вы бачылі гэтую жанчыну сёння?»
  «Гэта Наталі. Ты проста сумаваў па ёй». Нахмурыўся. «Яна ў парадку?»
  «Яна была сама?»
  «Нейкі хлопец балбатаў з ёй, але сышоў раней за яе».
  Кармэн бліснула кампазіцыяй артысткі. «Гэта той?»
  Барыста прыжмурыўся. «Можа быць».
  Млосная хваля страху пракацілася па ёй, калі падрабязнасці нападу яе сястры кінуліся назад у яркіх дэталях. Як і павольна верціцца цела шэф-повара Рэно Давідэ.
  «У вас ёсць уяўленне, куды яна пайшла?»
  «Яна вярнулася ў сваю кватэру».
  «Яна будзе кіраваць?»
  «Не. Яна заўсёды хадзіла».
   «У які бок?» Кармэн ведала адрас, але не вывучала карту мясцовасці.
  Ён паказаў на вуліцу перад крамай. «Чатыры кварталы на поўнач. Вось і засталося. Калі ласка, дайце мне ведаць -
  Кармэн выбегла з кафэ і ледзь не сутыкнулася з Геронам, які, відаць, вырашыў далучыцца да яе ўнутр.
  «Што, чорт вазьмі, Санчэс?»
  Яна не паспела яго разжаваць за тое, што зноў праігнараваў яе загад. «Наталі накіравалася ў сваю кватэру». Яна танцавала вакол яго і пачала бегчы: «Зноў патэлефануй у 9-1-1. Няхай папярэдзяць дэпутатаў, якія едуць да яе на кватэру».
  Яна не дачакалася прызнання. Яе здагадкі маглі быць памылковымі, але яна не магла рызыкаваць. Яна прабегла яшчэ два кварталы, потым завярнула за вугал на мёртвым спрынце.
  І ўбачыў Павука.
  Яна звярнула ўвагу на некалькі рэчаў адначасова, звярнуўшы ўвагу на чорныя як смоль валасы, якія змянілі яго знешні выгляд. На ім была яшчэ адна кашуля, якая адцягвала ўвагу, на гэты раз ярка-зялёная.
  Але галоўная ўвага Кармэн была засяроджана на жанчыне, якая змагалася з ім, калі ён цягнуў яе назад у завулак.
  Наталі білася і хапалася кіпцюрамі за шыю, калі Павук моцна зацягваў шнур вакол яе горла, душачы яе крыкі і перакрываючы паветра ў лёгкія і кроў у мозг.
  Не зніжаючы хуткасці, Кармэн кінулася на іх на перахопе, выцягваючы з кабуры свой «Глок». «Стоп, федэральны агент!»
  Галава Павука павярнулася да яе. «Чорт».
  Скарыстаўшыся імгненнай адцягненасцю нападніка, Наталі стукнула яго нагой па галёнцы. Ён завішчаў. Гэта была тая самая нага, якую нацэліла Селіна. Наталі паспрабавала вырвацца, але ён мацней тузануў за шнур, тузаючы яе спіной да сваіх грудзей.
  Дзе быў яго пісталет?
  Кармэн спынілася ў некалькіх ярдах ад яго, нацэліўшы прыцэл пісталета прама на яго. «Адпусці яе і апусціся на зямлю».
   Ён аслабіў шнур, але працягваў абмотваць яго вакол шыі палоннага. Наталі шумна ўцягнула паветра, а ён кінуў позірк праз плячо на завулак ззаду. «Я сыходжу, і я бяру яе з сабой».
  Яна ледзь-ледзь націснула на спускавы кручок, шукаючы дакладны стрэл у галаву. «Гэта не спрацуе. Гэта ніколі не адбываецца. Не рабіце сабе горш. Адыдзіце ад яе, закладзеце рукі за галаву і пераплецеце пальцы».
  Ён кінуў шнур і зрабіў некалькі крокаў назад, усё яшчэ цягнучы Наталі перад сабой. «Вы таксама можаце прыбраць пісталет. Нельга страляць у бяззбройнага».
  «Чортава я ўпэўнены, што не дазволю табе ўзяць яе і сысці».
  «Тады я мяркую, што ў нас ёсць праблема».
  Ён павінен быў ведаць, што ідзе падмацаванне. Ён марудзіў з часам, але чаму?
  Без папярэджання ён жорстка штурхнуў Наталі, ад чаго яна павалілася на тратуар. Калі Кармэн кінулася да Наталі, Павук павярнуўся і пабег.
  Наталі ляжала нерухома. Яе чэрап трэснуў аб асфальт?
  Кармэн зафіксавала, што Павук паўтарае ўдалую тактыку. Ён зарэзаў нажом добрага самараніна, перакуліў школьны аўтобус і застрэліў Герона, усё, што адцягнула ўвагу, каб здзейсніць уцёкі.
  Яна сутыкнулася з дылемай. Яе навучанне і яе спачуванне патрабавалі ад яе дапамогі Наталі, але паліцэйскі ў ёй крычаў, што забойца ўцякае. Забойца, які забраў бы больш жыццяў. Забойца, які можа вярнуцца, каб скончыць тое, што ён пачаў з Селінай.
  Яна схавала зброю ў кабуру і выцягнула камеру, стукаючы, імчачыся за Павуком.
  «Дзевяць-адзін-адзін, якая ў вас надзвычайная сітуацыя?»
  «Адпраўце машыну хуткай дапамогі ў завулак ад Монтроуза, на паўначы на поўнач ад Брод-стрыт. Ёсць жанчына. . . яна параненая. Апошнія словы яна вымавіла, калі выбягала.
  «Які характар яе траўмаў?»
   «Я федэральны агент, і я пераследую падазраванага пешшу. . . мы накіроўваемся на поўдзень па Монтроз. Проста дастаўце ёй EMS, стат.
  «Нам толькі што патэлефанавалі. Гэта той самы падазраваны?»
  «Правільна. Мне таксама патрэбна рэзервовая копія. Спецназ, калі ён у вас ёсць».
  Кармэн адключылася. Яна палічыла, што ў таго, хто тэлефанаваў, было дастаткова інфармацыі, каб атрымаць дапамогу, куды трэба. Тым часам ёй трэба было зберагчы дыханне, каб злавіць Павука.
  Яе тэлефон у кішэні завібраваў. Кол-цэнтр спрабаваў аднавіць сувязь. Яна працягвала бегчы, качаючы рукамі і нагамі, набліжаючыся да сваёй здабычы. У яго была фора, але яна была стройнейшай і хутчэйшай, і час ад часу ён аддаваў перавагу адной назе — пэўна, дзякуючы аднаму-двум ударам Селіны і Наталі. Яго аб'ёмныя мускулы таксама запавольвалі яго.
  Вядома, гэтыя мышцы таксама зрабілі б яго моцным супернікам.
  Яна падышла бліжэй, падумала пра сваю зброю, але ведала, што ўсялякае дзярмо актывізуецца, калі вы страляеце падазраванаму, які ўцякае, у спіну. Да таго ж, скруціўшыся ад бегу, яна не магла дакладна кантраляваць свой стрэл і магла трапіць у нявіннага мінака. Падыход Герона да ўварвання ў крымінальнае расследаванне, PPIs, даў ім, чаму. Але не хто. Ёй патрэбны быў жывы Павук, каб даведацца, хто стаіць за H8ers.
  Бліжэй . . . бліжэй. Нарэшце яна вылічыла адлегласць паміж імі і кінулася яму на спіну, у выніку чаго яны абодва паваліліся на зямлю. Яна наўмысна выкарыстала яго цела, каб змякчыць сваё падзенне, дазволіўшы яму перанесці сып на дарозе і прамы ўдар аб цвёрдую паверхню.
  Ён завыў ад болю, перавярнуўся і пачаў наносіць удары.
  Добра з ёй. Навучанне Systema ўключала прыёмы наземнага бою. У яе быў вопыт барацьбы з вялікімі супернікамі-мужчынамі і яна навучылася выкарыстоўваць сілу ніжняй часткі цела, сваю хуткасць і хуткую рэакцыю, каб абараніць сябе.
  З такім вялікім хлопцам, як Павук, яна вырашыла, што лепш за ўсё дазволіць яму знясіліць сябе, спрабуючы нанесці ўдар. Гэта была небяспечная тактыка. Калі б яму ўдалося падключыцца, ён мог бы лёгка страціць яе прытомнасць.
  Неўзабаве наступіла яе смерць. І калі б ён не быў узброены цяпер, ён хутка быў бы - з яе Глок.
   Большасць вулічных боек доўжылася менш за дзве хвіліны, што было прыкладна ўсім, што спатрэбілася, каб вычарпаць запасы сілы, адрэналіну і лютасці звычайнага чалавека. Павук не стаў выключэннем, і яго кулакі пачалі хутчэй махаць, чым замахвацца на яе.
  Яна выбрала момант і ўвагнала косткі пальцаў прама ў яго Адамаў яблык. Расплюшчыўшы вочы ад шоку, ён схапіўся за горла і плюхнуўся на спіну. Яна накінулася, скачучы на яго сярэдзіну і выкарыстоўваючы свае ногі, каб прыціснуць яго рукі.
  У яе галаве прамільгнула выява Героны, якая апынулася пад ёю ў даліне Марэна. Яна адкінула яго.
  Павук хрыпеў і пырскаў. Яна спрабавала змякчыць удар, але ён усё роўна мог задыхнуцца, калі яго трахея была пашкоджана. Іронія лёсу таго, што ён паспрабаваў перакрыць Наталі эфір, не засталася для Кармэн.
  Што ж, карма можа быць сукай. . .
  Але да таго часу, калі яна пачула набліжэнне сірэн, Павук ачуняў дастаткова, каб вымавіць некалькі хрыплых непрыстойнасцяў. Яна хацела атрымаць адказы, але ведала, што на яе пытанні прыйдзецца пачакаць, пакуль ён не будзе мірандзіраваны. У адрозненне ад тэлебачання, сапраўдныя допыты на вуліцы пасля бойкі не адбываліся.
  Паўтара дзясятка дэпутатаў кінуліся іх атачаць. Адзін намеснік падняў Павука на ногі і начапіў на яго бранзалеты, перш чым яго партнёр абшукаў яго.
  «Няма пасведчання», — сказаў Кармэн другі намеснік. «Ніякага кашалька і крэдытных карт. Дзіўна».
  Сапраўды? — злосна падумала яна. Ну, адбітак пальца можа даць ім імя.
  Першы намеснік сказаў Павуку, які цяпер знаходзіцца пад вартай і, такім чынам, на ім адказвае, што хуткая дапамога праверыць яго.
  Пасля чарговага прыступу кашлю Павук звярнуўся да Кармэн. «Сука».
  - Хопіць, - сказаў першы паліцэйскі. Потым ён спытаў яе: «Хочаш сустрэцца з намі на прыёме?» Ён двойчы замкнуў манжэты. «Мы атрымалі папярэднюю заяву ад пацярпелай, пакуль ёй аказвалі дапамогу медыкі. За браніраванне мы выставім яму абвінавачанне ў выкраданні, нападзе, нанясенні пабояў і супраціўленні. А мы будзем чыніць абструкцыю, бо чаму б і не?»
  Намеснік толькі што заняўся метафарычным падыманнем ног, пазначаючы сваю тэрыторыю, даючы зразумець, што іх справа мае прыярытэт, тое, за што яна — федэральная — гналася за ім. Добра з ёй. Павук можа гніць у мясцовай турэмнай камеры, пакуль яны не атрымаюць пасведчанне асобы. Пракурор ЗША і дзяржаўныя пракуроры змаглі высветліць, хто першым на яго накінуўся. Тым часам яна звяжацца з Холам — і капітанам Уэбстэрам — а таксама з Эцьенам у Сан-Дыега, каб паведаміць пра ашыйнік і пераканацца, што яны прад'явілі яму дадатковыя абвінавачанні перад тым, як яго судзяць.
  «Мне трэба забраць свайго паплечніка ў кафэ», — сказала яна. «Мы сустрэнемся там».
  Яна засяродзілася на Павуку, гледзячы на яго ўніз. Жадаючы яму пагаварыць.
  Ён утаропіўся ў адказ. Не са злосцю. Не са страхам. Але з цалкам плоскім выразам твару.
  Яна здушыла дрыготку. Гэтыя вочы былі бяздоннымі пустэчамі. Раптам з'явілася думка: у чалавека не было душы.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 56
  Трыстан Кейн, ён жа FeAR-15, адміністратар сайта H8ers, падумаў, што добрыя навіны не пераставалі прыходзіць, і гэтая думка працякала яго тонка настроеным сарказмам.
  Ён сутыкнуўся з мноствам манітораў за сваім сталом у падвале дома ў Анахайме, штаб-кватэры H8ers, у стане не верыць.
  Нарэшце ён атрымаў 360 на Кармэн Санчэс і даведаўся, што Полі — вучоны-ракетчык, якім ён быў — выбраў уласную сястру Санчэса, Селіну, другой мішэнню са Сцяны віны.
  Не-чортава-верагодна.
  Нягледзячы на тое, што ўлады ўсё роўна адшукалі б зламысніка на дзяўчыну, Поулі гарантаваў, што справай займаецца Кармэн Санчэс, былы агент ФБР, які стаў агентам DHS, які, па чутках, валодае ўпартасцю мядовага барсука.
  І яна прывяла майстра ўварвання, Game-on Якабі Герона.
  Сапраўдны 1337, як ён сказаў Павуку-Клоўну.
  Такія ж эліты, як і прыйшлі.
  Кейн чуў, як Полі спрачаўся з Трэем наконт таго, ці былі кіпцюры Расамахі чыстым адамантыем або сплавам сталі і вібранію.
  - Не, чувак, - сказаў Трэй, расчараваны відавочным невуцтвам Полі. «Доктар Маклейн спрабаваў зрабіць шчыт Капітана Амерыкі і...
  «Ты дурань».
   Кейн быў упэўнены, што Трэй не ведаў, што азначае гэтае слова, але ён, здаецца, зразумеў, што гэта абраза, і закрыў рот.
  Трэці вясковы ідыёт, Дубі, худы і з гнуткімі валасамі, як Трэй, хіхікаў, гледзячы ў TikTok відэа коз, якія губляюць прытомнасць.
  Насамрэч, Трэй меў рацыю наконт кіпцюроў, але Кейн не хацеў далучацца да бессэнсоўнай дыскусіі.
  На яго тэлефоне прагучала паведамленне, якое прыносіла новыя дрэнныя навіны.
  Фоллоў арыштаваны. Возера Эльсінор. Ахвяра жывая.
  Кейн уздыхнуў і супакоіў голас. «Полей».
  Малады чалавек далучыўся да яго ў суправаджэнні пакета печыва Нантакет. Ён пажаваў і спытаў: «Вы што-небудзь ведаеце пра Расамаху?»
  - Не рэагуй, - прашаптаў Кейн. «Фэлоў быў арыштаваны на возеры Эльсінор. Мішэнь выжыла».
  «Хрэн мяне! Што здарылася?»
  Столькі для таго, каб не адрэагаваць. Але дурань Трэй і дурань Дубі, паглынутыя козамі, якія занепрытомнелі, не пачулі выбуху Полі.
  «Ты павінен прыйсці туды зараз, - сказаў ён Полі.
  «Зразумела, я мяркую», — сказаў Полі.
  «Маўляў, добра».
  Пякучы край яго рэжучай заўвагі быў страчаны Полі. Як прыемна жыць у бяспамяцтве без падтэксту. Малады чалавек падняўся па лесвіцы, а Кейн сеў наперад і разам пачаў узломваць код. Праз некалькі хвілін ён загрузіў новыя сцэнарыі разам з некаторымі, якія напісаў даўно. Ён выпусціў некалькі бяспечных паведамленняў, потым устаў і пацягнуўся.
  «Чалавек, я неахайны», — сказаў ён, аглядаючы сваю працоўную прастору.
  - Не, чувак, - запэўніў яго Трэй. «Ты круты».
  Трэй сказаў гэта, таму што ён быў плаксівым падхалімам.
  А таму, што зайздросціў. Кейн ведаў, што маленькая какашка падазравала яго ў тым, што ён спаў з маці Полі.
   Якім ён і быў.
  «У мяне ёсць даручэнне. Зрабіце мне паслугу абодва?»
  Галава Дубі круцілася ўверх і ўніз, як сабака-пупс. «Цалкам, чувак. ага Што заўгодна».
  «Выкарыстоўвай гэта». Ён кіўнуў на распыляльнік на падлозе. Ён утрымліваў кіслародны адбельвальнік і выдаляў не толькі плямы ад шакаладу, але і адбіткі пальцаў і ДНК — адзін з нямногіх ачышчальнікаў, які дасягнуў апошняга. «І ачысціць усю працоўную станцыю».
  Дубі выпаліў: «Хочаш, каб мы карысталіся папяровымі ручнікамі?»
  Ён сапраўды пра гэта пытаўся? «Ідэальна падыдуць папяровыя ручнікі. Не забудзьцеся пра крэсла. І адключыце клавіятуру і мыш. Ачысціце і іх».
  - Вядома, - сказаў Трэй. Вочы ў яго былі яркія.
  Кейн нацягнуў свой чорны пінжак Армані.
  Ён нахіліўся над асноўнай клавіятурай і адначасова націснуў Alt, Shift і клавішу зваротнай галачкі — тую, што знаходзіцца пад тыльдай злева ад лічбавых клавіш. Нязручнае спалучэнне, якое ніхто б не зрабіў па памылцы.
  Ён назіраў, як радкі кода запаўняюць кожны манітор, як Атлантычны акіян, які ўліваецца ў разарваны корпус Тытаніка .
  «Гэй, хлопцы, хочаце ежу на вынас?» Кейн быў забаўлены іх рэакцыяй. Здзіўленне, якое мяжуе з шокам. "Піца гучыць добра?" - спытаў ён, мяркуючы, што гэта тая ежа, якая падабаецца гэтым абодвум.
  Трэй моцна ўсміхнуўся яму. «Я цалкам мог бы пайсці на пірог».
  Дубі ззяў. «Так. Я ўвесь на піцы».
  Што па нейкай незразумелай прычыне выклікала рогат абодвух.
  «Пайду забяру пару. Звычайны, пепероні?»
  «Так». Ад аднаго з іх.
  Што насамрэч не адказала на пытанне, але не важна. У іх будучыню было б шмат чаго, але піца любога гатунку не была б адным з іх.
   Вочы Трэя глядзелі на яго туфлі. «Справа ў тым, чувак, што ў мяне крыху не хапае манет».
  Дубі прызнаўся, што ў яго таксама няма грошай, таму што ён патраціў усё на траву.
  «Не хвалюйцеся», — сказаў ён ім. «Гэта на мне».
  Большае здзіўленне. «Так?»
  Кейн падняў свой заплечнік, зашпіліў яго. «Цалкам».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 57
  Зняволенне не было чымсьці новым для Дэнісана Фэлоў.
  У дзяцінстве ён адсядзеў у падвале.
  І ён быў знаёмы з шэкспіраўскімі зняволенымі персанажамі, якія выкарыстоўвалі турму як драматычную прыладу. Фальстаф, Мальволіо, Кардэлія. . . Елізавецінскі натоўп сцякаўся на п'есы, хаця іх сістэма правасуддзя часта прадугледжвала "не быць", як у разважаннях Гамлета, "быць ці не быць", бо сякера выканаўцы і вяроўка ката бачылі шмат дзеянняў.
  Ён думаў пра турму, калі сядзеў у кузаве крэйсера намесніка Т. Грэгары, калі яго везлі па дарозе 74 ад няўдалага забойства Наталі Джэксан да ізалятара.
  Сапсаваны . . .
  «Дзякуй табе, Полі», — падумаў ён. Я тут з-за цябе. FeAR-15, Трыстан Кейн, сказаў яму, што малады чалавек выбраў Селіну Санчэс у якасці другой ахвяры, таму што яна «была вельмі гарачай у сваім трыко». Яе адносіны з Кармэн Санчэс не былі відавочныя з простага пошуку ў інтэрнэце, і гэта было ўсё, што ён зрабіў.
  Г-н Бенедыкт навучыў Фэлоў не зводзіць куты, калі ўзнікаюць праблемы жыцця і смерці.
  «Нырай так глыбока, як нож, якім ты збіраешся карыстацца», — сказаў чалавек.
  Што яшчэ горш, агент Санчэс завербаваў кібер-ваяра Джэйка Херана.
  У Фэллоу павінна было быць дастаткова часу, каб задушыць Наталі, але Санчэс прыйшоў своечасова. І цяпер ён быў на шляху да турме, як два прынца, сыны Эдуарда IV, кінутыя ў Лонданскі Таўэр Рычардам III у 1400-х гадах, дзе большасць навукоўцаў лічыць, што яны былі забітыя.
  Гэтыя думкі выклікаюць у памяці дзень, вельмі адрозны ад таго радаснага часу з містэрам Бенедыктам, калі ён зрабіў сваё першае забойства, стоячы побач са сваім настаўнікам на беразе возера Мэцьюз.
  Далёка не так.
  Фэлоў атрымаў тэлефонны званок, калі ён выпадкова чысціў свой любімы шматфункцыянальны інструмент.
  «Дэнісан?» — голас пані Бенедыкты гучаў напружана.
  «Так».
  «Баюся, што ў мяне дрэнныя навіны».
  Яна сказала яму, што містэр Бенедыкт памёр.
  «Не», - прастагнаў ён, апускаючыся на падлогу.
  Яго настаўнік, чалавек, які навучыў яго прымаць Push.
  Каб цалкам раскрыць свой патэнцыял.
  Фэлоў быў блізкі да слёз.
  Паліцыя паведаміла ёй, што г-н Бенедыкт быў застрэлены ў выніку, падобна, прафесійнага ўдару, што збянтэжыла іх, бо яны паняцця не мелі, што ён быў наёмным забойцам. Калі яны апытвалі яе, яна прыкінулася няведаннем, але сказала Фэлоў, што падазрае, што картэль заключыў кантракт з яе мужам.
  Калі Фэлоў калі-небудзь знойдзе іх, яны загінуць.
  І гэты візіт будзе працягвацца доўга і адбывацца там, дзе немагчыма будзе пачуць іхнія 120-дэцыбелавыя крыкі.
  Паліцэйская машына слізгала па паскудным участку шашы, зямлі на ўсход ад гор, якія аддзяляюць Рыверсайд ад Лос-Анджэлеса. Здалі гандлёвыя плошчы, потым будаўнічыя, потым прамысловыя, потым расчышчаныя землі, чакаючы забудоўшчыкаў, або . . . нічога не чакаючы, наканавана назаўсёды застацца патрэсканым ад цяпла брудам, пылам і алеем.
  Дэпутат Грэгары зірнуў на люстэрка задняга віду, гледзячы на яго праз плексігласавую перагародку.
  Фэлоў глядзеў на яго, пакуль намеснік не адвёў вочы. Магчыма, каб звярнуць увагу на дарогу, але, магчыма, таму, што ён падазраваў, што яго вязень быў спадчыннікам забойцы прастытутак з Рыверсайда, ён жа Забойца з возера Эльсінор, асуджанага за катаванні і забойства дванаццаці жанчын і падазраванага ў паўтузіне іншых смерцяў у дзевяностыя.
  Затым яго думкі вярнуліся да дзён пасля смерці пана Бенедыкта.
  Разбурэнне.
  Дэпрэсія.
  І гнеў. Сырая лютасць.
  Фэллоу адчайна хацеў даведацца, хто забіў яго настаўніка. Ён прасіў міліцыю, але мусіў быць асцярожным, каб не выклікаць падазрэнняў. У любым выпадку яны былі бескарысныя. Пані Бенедыкт нічога не ведала. Доктар Стылман з'ехаў з штата - разумна, калі ўлічыць, што яго няпоўны працоўны дзень сумяшчаў смяротных кліентаў з мафіёзнымі босамі і тэрарыстычнымі арганізацыямі.
  Ах, містэр Бенедыкт, загінуў ад рук невядомага забойцы.
  А Наталі Джэксан была яшчэ жывая.
  Ад яго рукі — таму што ён пацярпеў няўдачу.
  Ён звярнуў увагу на пярэдняе сядзенне, адкуль намеснік Грэгары дастаў свой тэлефон, на які прыйшло паведамленне.
  "Га?" Афіцэр ссупіў бровы, зірнуўшы на маленькі экран.
  Фэлоў сказаў: «Гэта фота вашага дома».
  «Што?»
  «Вам вось-вось патэлефануюць. Пастаўце на дынамік».
  «На чорта ты...»
  Яго словы абарвала мелодыя.
  Ён прыклаў трубку да вуха. «Хто гэта, чорт вазьмі?»
  Фэлоў нагадаў: «Спікер».
  Ён вагаўся, а потым пастукаў па экране.
  Голас сказаў: «Слухайце ўважліва, намеснік Грэгары. У нас няшмат часу».
  «Хто ты, чорт вазьмі?»
   Адказ быў FeAR - Трыстан Кейн, які ініцыяваў адзін з іх планаў на выпадак надзвычайных сітуацый, якія яны стварылі разам на той выпадак, калі Фалоў будзе арыштаваны.
  «Бачыш, дзе я?» - працягваў голас, не адказваючы. «За межамі вашага сціплага двухузроўневага дома, які, дарэчы, можна было б пафарбаваць».
  Дэпутат збялеў. «Калі ты пашкодзіў хоць адзін волас…»
  "Валасы не адчуваюць", - спакойна сказаў FeAR. «Я магу, аднак, параніць астатнюю частку цела. І ў вашай жонкі, Сары, і ў вашай дачкі, Келсі, вельмі добрыя. Ваш сын таксама, але гэта мяне не цікавіць».
  «О, Божа. Не, калі ласка. . .”
  «Цяпер, калі я прыцягнуў вашу ўвагу, вось што адбудзецца». Уздых. «Вы слухаеце?»
  «Добра, добра». Нейкім чынам ён прагучаў як спалохана, так і пакорліва.
  «Ты будзеш рабіць менавіта так, як я скажу. На наступным павароце павярніце направа на Шаснаццатую вуліцу».
  «Але ва ўсіх нашых аўтамабілях ёсць GPS. Той, хто едзе іншым шляхам у транспарце для зняволеных, павінен патлумачыць, чаму».
  «Вы хацелі пазбегнуць затору».
  «Які рух…»
  «Глядзі».
  Удалечыні стоп-сігналы ўспыхнулі чырвоным, калі рух запаволіўся. Мяркуючы па ўсім, каля паўмілі перад імі на скрыжаванні адбылася аварыя.
  « Вы гэта зрабілі? Як?»
  Фэлоў, які ўжо скарыстаўся здольнасцю FeAR узламаць сістэму кантролю дарожнага руху, ведаў, што лепш не распытваць яго.
  «Ціха. Ці ёсць у вашай машыны дзвярныя ручкі ззаду?» — спытаў FeAR.
  «Я—»
  «У вашай машыны ёсць ручкі?» — ціха паўтарыў ён, што зрабіла словы куды больш пагрозлівымі.
  «Так, але замкоў няма. Я кірую гэтым адсюль».
  «Адчыніце дзверы».
   Ён зрабіў.
  «Я бачу, вы амаль да шаснаццатага. Зрабі паварот», — загадаў FeAR.
  Дэпутат Рыгор зрабіў чаргу.
  «Праз некалькі хвілін вы пойдзеце налева па Хаўэл-авеню. Гэта лагічны шлях, каб дабрацца да поўначы, абыйсці аварыю. Зрабіце паварот менш чым за пяць міль у гадзіну. Ваш пасажыр адчыніць дзверы і выйдзе. Потым разганяешся да мяжы, сорак пяць. А як убачыш цвёрдае дрэва, тарань яго, лоб у лоб. На такой хуткасці вас абароняць падушкі бяспекі. Выйдзіце, адчыніце заднія дзверы і кладзецеся на зямлю».
  «Як я магу патлумачыць аварыю маёй патрульнай машыны?»
  «Скажыце ім, што вы збочылі, каб пазбегнуць дзіцяці на ровары. Тармазіць не было часу. Пасля сутыкнення вы баяліся пажару і выцягнулі свайго палоннага. Потым ты страціў прытомнасць. Калі вы апрытомнелі, яго ўжо не было. Вы побач з Хаўэлам. Запаволіць».
  Ён зрабіў.
  FeAR сказаў: «Яна выглядала так міла».
  «Што?»
  «Ваша дачка сёння едзе ў школу. Гэтыя шэрыя калготкі, зялёная спадніца і швэдар з выявай ламы. Ведаеце, толькі такія прыгожыя дзяўчаты, як яна, могуць сысці з рук у такім топе».
  Па шчацэ дэпутата пакацілася сляза. Цяпер ён, здавалася, адчайна імкнуўся ўцячы. Ён сказаў: «Будзе праведзена сур'ёзнае расследаванне. Мае запісы мабільных тэлефонаў пакажуць, што я пісаў або размаўляў непасрэдна перад аварыяй».
  «Не, не будуць», — прама сказаў FeAR. «Вы гатовыя?»
  Фэлоў ведаў, што FeAR накіраваў пытанне яму. - Так, - крыкнуў ён з задняга сядзення.
  Машына набліжалася да Гаўэла. Гэта быў левы паварот, таму ён падскочыў да правых дзвярэй, павярнуўся і схапіўся за ручку.
  - Я паварочваюся, - сказаў намеснік Грэгары Фэлоў. «Калі ласка, не дай яму пашкодзіць...»
  Ён не пачуў відавочнага завяршэння гэтага сказа, як пацягнуў за ручку, адчыніў дзверы і выйшаў. Нават у пяць гадоў міляў у гадзіну, гэта быў нязручны манеўр без выкарыстання рук. Ён хістаўся, як нованароджаны жыраф, але здолеў утрымацца ў вертыкальным становішчы. Ён шугануў да кустоўя, не трапляючы ў поле зроку бліжэйшых дамоў.
  Затым, выконваючы сцэнарый, намеснік Рыгор завёў рухавік. Праз дзесяць секунд аўтамабіль пераскочыў на абочыну і ўрэзаўся прама ў моцны дуб. Фэлоў спадзяваўся, што ён сапраўды не загарэўся, што выклікала б падазрэнні адносна таго, чаму намеснік быў асабліва хрумсткім, у той час як яго вязень цудам пазбег той жа долі.
  Але не. Ніводнага полымя, толькі пара з сістэмы астуджэння.
  Фэлоў быў задаволены планам уцёкаў. Ён падумаў пра Cyclosa , тып павука, які падарожнічае на паветраным шары. Каб хутка ўцячы, ён падымаецца як мага вышэй, затым адкідваецца на спіну і выкідвае ў паветра шаўкавістыя пасмы. Ніткі сустракаюцца над галавой і ўтвараюць трохкутнік, які служыць парашутам, які нясе істоту.
  Вялікі рухавік зароў, і ён, павярнуўшыся, убачыў чорны Cadillac Escalade, які імчаў насустрач. Кіроўца хутка спыніў пазадарожнік і выскачыў. На ім быў чорны касцюм, белая кашуля і цёмны гальштук. FeAR сказаў Фэллоу, што нехта па імі Лучана будзе адпраўлены забраць яго, калі што-небудзь пойдзе не так. Ад кучаравых чорных валасоў кіроўцы да італьянскіх туфляў ён быў падобны на Лучана. Яго бачкападобныя грудзі і сасіскападобныя пальцы крычалі нанятымі мускуламі.
  Ён нічога не сказаў, бо зняў манжэты універсальным ключом.
  Вызваліўшыся ад абмежаванняў, Фэллоў сеў на задняе сядзенне, а кіроўца ўціснуўся за руль і з'ехаў з месца аварыі, трымаючы аўтамабіль на дазволенай хуткасці.
  Скіраваўшы вочы на дарогу, Лучана падняў заплечнік з пярэдняга пасажырскага сядзення і перадаў яму. «Вось, містэр Фэлоў», — сказаў ён з моцным бруклінскім акцэнтам. «Унутры гарэлка. Таксама ключы ад новых колаў. Куды мы зараз ідзем». Яго цёмна-карыя вочы сустрэліся з вачыма Фэлоў у люстэрку задняга віду. «Пара іншых рэчаў, якія вы захочаце. Унізе».
   Ён расшпіліў сумку і знайшоў тэлефон і ключы, сунуўшы абодва ў кішэні. Пісталет таксама, Glock 17, большая мадэль, і два поўныя магазіны. У сумцы было тузін пар празрыстых вінілавых пальчатак, якія ён аддаваў перавагу насіць. І маленькая белая кардонная скрынка. Ён загрукатаў, калі ён яго падняў. Ён зняў вечка.
  Лучана сказаў. «Хочаце яшчэ такіх, я ведаю хлопца, які ведае хлопца, які можа купіць іх вам танна. Проста скажы слова».
  Дэнісан Фэлоў рэдка ўсміхаўся, але цяпер ён падышоў бліжэй.
  Унутры было паўтузіна маленькіх белых таблетак у выглядзе кола рулеткі.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 58
  Кармэн хацела нешта стукнуць. Цяжка.
  Іх злачынец — чалавек, які за апошнія сорак восем гадзін забраў два жыцці і спрабаваў забраць яшчэ два, у тым ліку жыццё яе сястры, — уцёк.
  Яна і Герон усё яшчэ былі ў акрузе Рыверсайд, у перадгор'ях Санта-Анас. Яны забраніравалі нумар у непрыгожым, але зручным гатэлі Avanti Inn. Джэйк зарэгістраваўся — вядома, выкарыстоўваючы адну са сваіх неўзломных ананімных крэдытных картак, выдадзеных падстаўным людзям афшорнымі банкамі. Цалкам законна, пакуль вы аплацілі рахунак.
  Яны былі не адны. З імі была Наталі Джэксан. На шчасце, яна атрымала толькі лёгкія траўмы. Маладая жанчына, відавочна мацнейшая, чым перадаваў яе далікатны выгляд, адмовілася ад дастаўкі ў бальніцу.
  Кармэн падумала, што забойца, верагодна, пайшоў далей, але яе ахоўныя інстынкты спрацавалі, і пакуль псіхіятрыя не схапілі або не затрымалі, яна трымала Наталі побач.
  Наталі, са свайго боку, не магла ўцяміць той факт, што яна трапіла пад мішэнь, таму што атрымала — а не далі — стыпендыю і дасягнула пэўнага поспеху ў бізнэсе, дзе, як правіла, пераважалі мужчыны.
  - У гэтым няма сэнсу, - прамармытала яна, папраўляючы расчасаныя валасы, а потым насуньваючы акуляры ў чырвонай аправе вышэй на нос, гэтую звычку Кармэн заўважыла з таго моманту, як яны зарэгістраваліся.
   Герон сказаў: «Зусім ніякага. Яны проста куча праблемных маленькіх хлопчыкаў. Якія таксама вельмі і вельмі небяспечныя».
  Наталі ўзяла з тумбачкі шарыкавую ручку і пачала рассеяна і навязліва пстрыкаць ёю, пакуль, здаецца, не спахапілася і не спынілася. Яна апусціла прыладу глыбока ў сумачку.
  Іх агляд нападу ўжо прынёс плён. Тэхнікі з месца злачынства, якія сабралі гароту, сказалі Кармэн, што гэта кааксіяльны кабель. Быццё Наталі ў якасці інжынера-камп'ютэрніка дало зразумець, чаму ён абраў менавіта такі метад пакарання смерцю - у чарговы раз прычына смерці была разлічана на тое, каб паўтарыць жыццё ахвяраў.
  Самае галоўнае, што арышт на возеры Эльсінор нарэшце дазволіў знайсці імя чалавека, які назваў сябе Павуком. Ён быў занадта разумны, каб насіць з сабой пасведчанне асобы на месца забойства, але ён больш не мог хаваць свой твар.
  Кармэн адправіла яго фотаздымак Маўсу, які загрузіў яго ў найбуйнейшую ў свеце базу дадзеных па здымках твараў. Хуткае сканаванне штучным інтэлектам больш чым дзесяці мільярдаў агульнадаступных малюнкаў, атрыманых з Інтэрнэту, прывяло да хіта.
  Павуком быў Дэнісан Мантэгю Фэлоў. Дзіўнае імя — яшчэ больш дзіўнае, таму што судовыя пратаколы паказваюць, што ён змяніў сваё імя па бацьку (бацька, Джэймс) на цяперашняе.
  Узброіўшыся новай інфармацыяй, Маўс хутка знайшоў сваю рэзідэнцыю, дом на адну сям'ю ў Санта-Барбары. Кармэн спрачалася, ці варта самой падаваць паказанні пад прысягай на ордэр на ператрус, ці пакінуць гэта аднаму з паліцэйскіх дэтэктываў. Улічваючы іх сітуацыю, яна вырашыла не адрываць паўдня ад расследавання, калі яна магла азнаёміцца з вяртаннем ордэра і вопісу пасля яго ўручэння.
  Маўс прагледзеў мінулае Фэллоу, выявіўшы справаздачы школьных псіхолагаў і пратаколы правапарушэнняў непаўналетніх за падглядванне, здзекі і напады, якія ў канчатковым выніку прывялі да яго выключэння з дзяржаўнай адукацыі. Потым вучыўся дома. Пасля васемнаццаці гадоў у яго не было праблем з законам. Больш глыбокае апусканне паказала, што ён быў аператарам кол-цэнтра - Кармэн і Герон падзяліліся прыўзнятымі бровамі. У яго будзе доступ да вялікай колькасці асабістай інфармацыі аб кліентах — гэта значыць, патэнцыйных ахвярах.
   Іх бровы падняліся яшчэ вышэй, калі яны даведаліся, што яго бацькі загінулі ў выніку дзіўнага сцэнару забойства і самагубства. У дакладзе следчага агенцтва было зроблена выснова, што яго бацька дабаўляў іх вячэрнія кактэйлі атрутай.
  «Няма магчымасці, каб Фэллоу вырас у нармальным, стабільным асяроддзі», - сказала Кармэн.
  - Згодны, - сказаў Герон. «Забойства-самагубства - гэта найвышэйшая форма ўварвання ў сям'ю. Напэўна, Fallows доўгі час былі неэфектыўнымі».
  «Згодна з паліцэйскім пратаколам, Фэлоў быў іх адзіным дзіцем і атрымаў у спадчыну дом». Яна разглядала наступствы. «Ён усё яшчэ там жыве».
  Яна патэлефанавала ў паліцыю Санта-Барбары і папрасіла іх абшукаць гэтае месца, а затым выцягнуць і зладзіць назіранне. Такому арганізаванаму злачынцу, як ён, было б практычна немагчыма рызыкнуць вярнуцца дадому. Але яна была цвёрда настроена ахапіць усе магчымасці.
  Затым яна папрасіла Маўса, каб Дэклан запусціў незразумелую сістэму ўзаемаадносін Расследаванняў нацыянальнай бяспекі, якая шукала ў вялізных базах даных, каб знайсці сувязі паміж людзьмі і інцыдэнты, якія не былі відавочныя на паверхні.
  Вынікі не занялі шмат часу. Яна села на хісткім часопісным століку з ноўтбукам. «Чапля. Глядзі».
  Сярод паведамленняў аб інцыдэнтах, якія Дэклан знайшоў, былі тры нераскрытыя справы пра зніклых без вестак. Перакрыжаваны пошук у незразумелай сістэме адносін паказаў, што ўсе трое набылі тэхніку ў American General.
  Магчыма, яны тэлефанавалі наконт сваёй прадукцыі — званкі, якія Фэлоў мог прыняць. Яна загадала Маўсу звязацца з кампаніяй.
  Яна хадзіла ўзад і ўперад па яркім дыване гатэльнага нумара, цяпер імправізаванай базы аперацый. Офіс шэрыфа прапанаваў ім памяшканне ў адным са сваіх аб'ектаў, але ёй і Герану патрэбна была магчымасць падумаць. . . і рабіць рэчы, якія тэхнічна могуць не падпадаць пад належную працэдуру.
   Рэчы, у якіх удзельнічала Аруба.
  Герон зірнуў на свой тэлефон, які гудзе. «Гэта яна».
  Ён пастукаў па экране. «Вы на дынаміку са мной і Кармэн. Наталі Джэксан таксама тут».
  "Я іду за барсуком у яго нары", - сказаў Аруба. Яна спрабавала адсачыць вэб-сайт H8ers.org да фізічнага адрасу — спрабавала ўзламаць пакет бяспекі Labyrinth.
  Кармэн і Герон пераглянуліся. «Пашанцавала?» — спытала яна.
  «FeAR-15 павінен быць гарачым дзярмом. Ну, я таксама даволі гарачы ".
  Чапля засмяялася. «Тут няма спрэчак».
  Кармэн уявіла мадэль у купальніку, якая стукае па клавіятуры.
  Ці седзячы ў гарачай ванне.
  Перастань, сказала яна сабе.
  Аруба працягваў: «Я спрабаваў прабіцца на сайт грубай сілай, і мяне сарвалі. Ёсць думкі наконт праведна разумнага пароля? Я паспрабаваў відавочнае дзярмо. «Лабірынт» і «Грэцыя, Грэцыя, Мінатаўр, міф, Крыт, Мінас, лабірынт, міфалогія». Напэўна, яшчэ сорак».
  Кармэн успомніла сваё дзіцячае захапленне міфалогіяй. «Гесіёд», — прапанавала яна. «Першы чалавек, які запісаў грэчаскія міфы, каля 700 г. да н.
  Гэта не спрацавала.
  Герон спытаў Кармэн: «Хто, па-вашаму, пабудаваў лабірынт?»
  «Дэдал».
  «Хлопец з васковымі крыламі», — умяшалася Наталі.
  «Правільна».
  Герон сказаў: «FeAR стварыў гэты лабірынт. Магчыма, ён ідэнтыфікуе сябе з Дэдалам».
  Аруба адказала на працягу некалькіх секунд. «Не».
  «Ікар, яго сын, праўда?» — спытаў Чапля. «Яго адзіночны палёт не скончыўся добра, але гэта можа быць слова».
  «Не», - паўтарыў Аруба.
   Кармэн глядзела на пацучыную фіранку — зацягнутую, каб ніхто не бачыў іх са стаянкі. «Тым, хто забіў Мінатаўра і ўцёк з лабірынта, быў Тэсей».
  Чарговы правал.
  Аруба дадаў: «І, дарэчы...»
  Герон сказаў: «Вы таксама выкарыстоўваеце грэчаскі алфавіт».
  «Дакладна. Уперад і назад, верхні рэгістр, малы рэгістр і камбінацыі моў».
  Так, падумала Кармэн, гэтыя двое дакладна на адной старонцы. Потым ёй прыйшла ў галаву ідэя. «Тэсей не мог перамагчы Мінатаўра ў адзіночку. Яму патрэбна была жаночая дапамога. Дачка Міноса дала яму клубок пражы, каб дапамагчы яму знайсці выхад». Яна глыбока ўздыхнула. «Арыядна».
  Кароткая паўза.
  «Я ў парадку». У голасе Арубы не было ніякіх эмоцый.
  «Ці можаце вы праверыць іх месцазнаходжанне?» — спытаў Чапля.
  «Я праходжу трасіроўку праз проксі-серверы». Аруба біў па клавіятуры так моцна, што Кармэн магла пачуць лясканне.
  Яны чакалі, здавалася, цэлую вечнасць, перш чым голас Арубы вярнуўся.
  «Зразумеў. Сайт скончыўся з дома на адну сям'ю ў Анахайме. Дашлю вам адрас.
  Кармэн зірнула на яго. «Мы можам быць там праз трыццаць хвілін. Спецназ акругі Орындж праз дзесяць».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 59
  Арэхі Трэя зморшчыліся да памеру гарошыны і накіраваліся на поўнач.
  З таго моманту, як спецназ падвёў таран да дзвярэй склепа дома ў Анахайме і ўварваўся, крычучы, не крычачы , камандуючы і наводзячы на яго зброю, ён быў у стане жаху.
  Наступнай увайшла федэральная агентка, якая напалохала яго дашчэнту. Ёй так хацелася ўпіцца ў яго сваімі кіпцюрамі, што нават не пацягнула яго азадак у паліцэйскі ўчастак, а запіхнула ў крэсла ў гаражы пасля таго, як чувакі з месца злачынства — у сваіх белых месячных касцюмах — абшукалі яго.
  Агент вярнуў дзіцячыя кашмары Малефисенты. Яна села насупраць яго і падсунула крэсла так блізка, што іх калені дакрануліся. А за ёю са скрыжаванымі рукамі стаяў нейкі хакер па імені Герон.
  Яму цалкам мог бы спатрэбіцца крыж, але яны разлучылі яго з Дубі. У Трэя былі дзве праблемы. Спачатку Полі пагражаў яму не размаўляць. Па-другое, Малефісента задавала пытанні, адказаў на якія ён сапраўды не ведаў.
  І яму яўна не паверылі. Ці магло яго становішча быць яшчэ цяжэйшым?
  Агент Санчэс хацеў даведацца пра чувака па імені Фэлоў, але Трэй паняцця не меў, хто гэта.
  Ён распаліў свае шэрыя вочкі, адчайна жадаючы атрымаць любую інфармацыю, каб пазбавіць яе ад сябе. «Вы маеце на ўвазе Павука?»
  Яна накінулася. «Так. А цяпер раскажы нам. дзе. ёсць. Ён?»
   «Я яго не ведаю, як ведаю . Я ніколі не сустракаўся з ім. Я чуў пра яго і ўсё».
  «Добра».
  Паліцыянты казалі гэта ўвесь час, і гэта не значыць, што ўсё ў парадку. Гэта азначала, што твой зад хлусіў.
  Яна паглядзела на яго, як на муху, ад якой нават не варта адмахвацца. Ён паспрабаваў яшчэ раз. «Кажу табе, не ведаю! Сумленны. Я быў тут пару дзён і ўсё. І ён ніколі не быў тут, калі я быў. Клянуся».
  «Як бы ты хацеў правесці наступныя пятнаццаць гадоў у федэральнай пенітэнцыярнай установе, Трэй? Я таксама не кажу пра Club Fed. Я паклапачуся, каб ты апынуўся ў тым месцы, куды мы саджаем картэльных мудакоў, бандытаў, забойцаў. Месца, дзе на абед ядуць такіх мяккіх, пяшчотных хлопчыкаў, як ты». Яна нахілілася бліжэй. «Часам літаральна».
  О, Ісус. . .
  Ён не быў упэўнены, што пойдзе першым. Ён бы ванітаваў або пісаў у штаны?
  «Хто ў акцёрскім складзе?»
  «—»
  «H8ers», - сказаў Герон. «Хто запусціў вэб-сайт адсюль?» Ён не быў такім вар'ятам, як яна. Доўгія валасы, кароткая барада, ён здаваўся даволі добрым чуваком.
  ім пагаварыць .
  «Полі адказваў за гэта».
  «Хто ён?» Цяпер Малефісента зноў была на ім.
  «Ён жыве тут з мамай».
  «Яго сапраўднае імя?»
  «Гэта Напалеон, але ўсе яго клічуць Полі».
  Чараўніца сказала Герану: «Значыць, імя ў дамове арэнды было фальшывым». Яна павярнулася назад. «Раскажы мне больш пра гэтага Полі».
  «Я не ведаю больш». Ён падняў рукі. «Клянуся».
  «Вы далучыліся да клуба, мэта якога - троліць людзей, і вы нічога не ведаеце пра тое, хто ім кіруе?»
  "Як я ўжо казаў, пара дзён - гэта ўсё!"
  Блюе, пісае ці плача?
  Яна была расчараваная або паводзіла сябе расчаравана. «Вы сапраўды паняцця не маеце пра яго?»
  «Не. Я клянуся. . .” Ён не ведаў, чым прысягнуць. Дык ён заткнуўся.
  Агент сказаў: «Сведкі бачылі жанчыну з каштанавымі або каштанавымі валасамі, гадоў сарака. Была тут пару разоў. Хто яна?»
  «Гэта маці Полі. Яна не ведала, што адбываецца. Яна думала, што мы тусуемся, гуляем у відэагульні».
  Цяпер Чапля нахілілася бліжэй. «А як наконт FeAR-15?»
  «Пра . . . Сусветная арганізацыя па ахове здароўя?"
  «Магчыма, Poley адказваў за сайт, але FeAR займаўся тэхнічным бокам».
  Страляла яшчэ адна шэрая клетка. «О, ён. Я ведаў яго толькі як адміністратара. Ён не хацеў выкарыстоўваць ніякіх імёнаў. Ён жахлівы хрэн».
  Дама-агент і Герон пераглянуліся. Ці мог ён выкарыстоўваць такую мову, размаўляючы з паліцыянтамі? Ну, цяпер выйшла.
  «Што вы ведаеце пра адміністратара?» — спытала яна яго.
  «Клавіятуры хутчэй, чым хто-небудзь, каго я калі-небудзь бачыў. П'е гарбату. Гуляе ў гульні FPS, як ніхто, каго я калі-небудзь бачыў. Носіць касцюмы. Абражае, маўляў, усіх».
  Чапля спытала: «Дзе ён?»
  «Чувак сказаў нам прыбраць яго працоўнае месца, і ён пайшоў, каб прынесці нам піцу. А ён проста забраніраваў».
  І, магчыма, гэта ён выдаў іх мянтам. Халодны. Зусім холадна.
  Агент Санчэс паглядзеў на Герона. «Такім чынам, наш сябар знішчыў доказы».
  «Не. Добра». Герон на кароткі час паглядзеў на столь, потым яшчэ раз уніз. «Гэта перашкода, так?»
  Магчыма, кампутарнік усё ж быў не ў парадку.
  «Вядома. І зусім іншае абвінавачанне». Яна пахітала галавой. «Дрэнны».
  Зноў зморшчваюцца арэхі.
  О, чувак. . .
   Агент Санчэс зірнула на свой тэлефон, перш чым звузіць вочы. «Вы хочаце сказаць мне, што не ведалі, што Павук выйшаў забіваць людзей на Сцяну віны?»
  «Не! Сапраўды! Няма падказкі».
  Яна паказала экран Герану, які прачытаў яго, потым агледзеў Трэя з ног да ног.
  Што гэта было? Дубі гаварыў, аддаючы яго?
  Пракляты аншлаг.
  Яна павярнулася да яго. «Гэта тая гісторыя, якой вы трымаецеся?» Яна падняла руку. «Перш чым адказаць, вы павінны ведаць, што хлусня федэральнаму агенту з'яўляецца крымінальным злачынствам. За гэта больш людзей пакутуе, чым за само злачынства». Яна дазволіла гэтаму зразумець. Я федэральны агент. А ты хлусіш».
  Чапля паціснула плячыма. «Нарэзаць і высушыць».
  Трэй працягваў прайграваць тое, што Полі сказаў яму, што з ім здарыцца, калі ён раскажа каму-небудзь што-небудзь пра H8ers.
  Але час для гэтага скончыўся.
  Яго плечы апусціліся. «Я ведаў. Мы з Дубі абодва ведалі, што адбываецца. Чорт вазьмі, усе , хто заходзіў на сайт, ведалі. Таму мы там былі». Слёзы цяпер. «Мы так стаміліся ад усяго гэтага».
  «Стаміліся ад чаго?» — спытала яна.
  «Усё. У нас так шмат лайна. Усе H8ers. Гэта быў спосаб раскупіцца».
  Чапля сказала: «Б'юся аб заклад, вы шмат онлайн».
  «Так, я гуляю. Я ў значнай ступені жыву на Twitch».
  - А ты ідзі да чан, - сказаў Герон. «4chan, 8kun, іншыя».
  «Так, там я пачуў пра H8ers».
  Ён нахіліўся наперад. « Калі вы чулі?»
  «Я не ведаю. Магчыма, на мінулым тыдні. Слухай, я проста быў. . . Полі ўбачыў мой IP-адрас. Ён ведаў, што я побач. Прасіў мяне тут патусавацца. Ведаеце, прыбірайце, рабіце ежу. Я быў тут, так, я ведаў, магчыма, што адбываецца. Але я нічога не зрабіў».
   «Гэта ўсё яшчэ змова», - сказала Малефісэнта, як быццам гэта зрабіла яе шчаслівай, калі вымавіла гэтае слова. «Ты чуеш гэты гук, Трэй? Гэта як моцны грукат».
  Ён нахіліў галаву, уважліва прыслухоўваючыся, але не мог разабраць ніводнага шуму. «Што вы маеце на ўвазе?»
  «Гэта гук вашага прыяцеля, які наступае на газ аўтобуса, пад які ён вас толькі што кінуў». Яна паказала на парадны двор, куды іншыя афіцэры забралі Дубі. Яна падняла свой тэлефон, у якім павінна была быць заява ёлера.
  «Ён там заключае здзелку для сябе. Вам лепш выплюнуць усё, што вы ведаеце, таму што той, хто першы загаворыць і дасць нам найлепшую інфармацыю, выйграе картку выхаду з турмы. Іншы няўдачнік атрымлівае білет у адзін канец у камеру і суседа па пакоі з рэкордам 817 с».
  - Божа, - прамармытаў Герон.
  «Восем сямнаццаць?» Голас Трэя зрываўся. «Што такое 817?»
  Яна не адказала. «Вы ведаеце, што такое турма? Яны ніколі цалкам не выключаюць святло. Вы ніколі не атрымаеце канфідэнцыяльнасці. Нават дзярмо спакойна браць не можаш. Цішыні няма. Няма месца. Твой сукамернік пукае, а ты адчуваеш пах. Ён храпе, і вы гэта чуеце. Ён падыходзіць да вас, а вы робіце выгляд, што вам гэта падабаецца».
  Больш слёз. Шмат слёз.
  Агент Санчэс сказаў: «FeAR. Павук. Полей і яго маці. Што яны едуць?»
  «Я больш нічога не ведаю!»
  Трэй больш не вытрымаў.
  Гэта была мача, якая сцякала з пахвіны на шкарпэткі і збіралася ў чаравіках.
  І ён насіў светла-блакітныя джынсы. Фігурны.
  Агент Бадас не міргнуў вокам. «Я бачу, што вы ўспрымаеце нас сур'ёзна».
  «Я зраблю ўсё, што магу». Звярнуўся да жабравання.
  «У вас ёсць якія-небудзь падробкі?»
  «Deets . . . падрабязнасці?»
  Агент Санчэс падняў брыво. Нецярплівы.
  «Не, мэм! Мы з Дубі былі як . . .” Ён успомніў ранейшую думку. «Мухі. Мы былі як мухі, нічога. Ніхто».
   Яе выгляд падказаў, што яна згодная з ацэнкай.
  «Хтосьці знішчыў серверы», — сказаў Герон. «Гэта быў ты?»
  «Чалавек, я нават не магу скончыць Mario Kart . Сцерці серверы? Забудзьце пра гэта. Адміністратар — той хлопец FeAR. Перад ад'ездам ён нешта надрукаваў. Экраны запоўненыя радкамі кода і іншым».
  Агент Санчэс звярнуўся да Герона. «Ён ведаў, што мы прыедзем».
  Жоўць паднялася ў горла Трэя, прапальваючы шлях. Ён цяжка праглынуў. Не жадаючы дадаць да свайго прыніжэння ваніты на чаравікі агента Бадаса, што, верагодна, было б яшчэ адным крымінальным злачынствам.
  «У мяне больш нічога няма. Сур'ёзна».
  Санчэс з агідай пакруціла галавой і паднялася. Яна падышла да дзвярэй. Герон зірнула на яго ацэньваючым позіркам, перш чым пакінуць пакой за ёй.
  «Пачакай!» Трэй паклікаў, яго голас надрываўся. «Што ён сказаў? Вы павінны сказаць мне!»
  «О, твой сябар, Дубі?» Санчэс паціснуў яму плячыма. «Я не ведаю. Мы не чулі ад каманды звонку ".
  «Што?»
  Малефісента сказала: «Не мае значэння. Мы атрымалі ад вас тое, што нам трэба». Яна зачыніла дзверы.
  Цяпер смурод мачы, якая сачылася ў штанах, ахапіў яго. Ён нахіліўся наперад і вырваў на ўласныя туфлі.
  Фан-бля-тастычна.
  Мачыцца і ванітаваць.
  Яго адзіным выратаваннем было тое, што маці Полі не было тут, каб убачыць яго такім. Ён не ведаў, чаму яна пайшла і куды яны з Полі трапілі, але спадзяваўся, што яна не будзе моцна засмучана тым, што здарылася ў яе склепе.
  Больш за ўсё ён спадзяваўся, што яна ў бяспецы.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 60
  Фэлоў расслабіўся на заднім сядзенні, пакуль Лучана ехаў па-майстэрску, усяго дзве мілі вышэй за мяжу, ні разу не круцячы і не сігналячы.
  Яны маглі прыехаць значна раней. Возера Эльсінор і наваколлі ў акрузе Рыверсайд не былі такімі вялікімі. Але Лучана ішоў складаным шляхам, каб дабрацца да месца прызначэння, увесь час шукаючы пагрозы.
  Фальоў думаў пра тое, што чакае наперадзе.
  Як Наталі Джэксан.
  Усё яшчэ блукае па зямлі, жывы, калі атрымаў траўму. А можа, гусінае яйка ёй на галаву.
  Ён збіраўся спытаць, колькі часу зойме дарога, калі Лучана праз плячо паклікаў: «Пятнаццаць хвілін».
  Фэлоў навязліва круціў у пальцах таблетку для рулеткі. У яго пачашчаўся пульс. Ногі яго падскоквалі.
  Штуршок яшчэ раз падняў галаву. Адваротным бокам прыняцця яго прыроды было тое, што калі ён не забіваў з некаторай рэгулярнасцю, гэта ўплывала на яго раўнавагу — як фізічную, так і псіхічную.
  Пазадарожнік зрабіў некалькі шырокіх паваротаў і накіраваўся да перадгор'яў Санта-Анас. Горы заўсёды здаваліся Фэлоўу падобнымі на зноску да Гораду Анёлаў. Брудны, пашарпаны, усыпаны жвірам, камянямі і валунамі памерам з грэйпфрут. Быццам рассыпалася ўся бяздухоўная гама. Гэта былі не Скалістыя горы.
   Лучана накіраваў Escalade да гатэля працяглага знаходжання. Гэта было тое месца, дзе нумар люкс — калі ён быў — каштаваў менш за сотню за ноч.
  І, чорт вазьмі, ні адзін госць ніколі не прыязджаў на лімузіне за 100 000 долараў.
  «Гэта не Ritz, сэр. Але ты будзеш, быццам, нябачны. Вы ведаеце, што я кажу?»
  Ён кіўнуў. Затым моўчкі вылез, закінуў на плечы толькі што набыты заплечнік і агледзеў наваколле. Іншых жылых памяшканняў, камерцыйных і гандлёвых аб'ектаў паблізу не было.
  Бліскучы, грувасткі аўтамабіль слізгануў прэч, і Фэлоў аб'ехаў бледна-блакітны аднапавярховы будынак, пясчынка шкрабла пад падэшвамі чаравікаў.
  У нумары 149 ён спыніўся і азірнуўся.
  Ніхто не заўважыў, таму што не было каму заўважыць .
  Ён пастукаў.
  Тры разы. Ні ціха, ні гучна.
  Няма сакрэтнага шаблону.
  Галасы ўнутры сціхлі. Фэлоў паглядзеў у бок вочка, і праз імгненне засаўка і ланцужок застукалі двума рознымі тыпамі, калі іх расшпілі.
  Дзіўна бачыць Полі і Джэніфер, яго маці, у кантэксце, адрозным ад склепа арандаванага дома ў Анахайме, хаця пакоі тут былі не нашмат лепш. Крыху чысцей, крыху святлей.
  І, на жаль, яму не хапае яго любімага акцэнту ў падвале — павукоў.
  Ён зайшоў унутр.
  Джэніфер паглядзела на яго, калі ён скінуў заплечнік і скінуў з сябе куртку.
  «Анахайм?» — спытаў Фэлоў.
  «Здзейснены рэйд. Яны падабралі двух няўдачнікаў».
  Трэй і Дубі.
  Фэлоў дастаў бутэльку вады з міні-бара і выпіў большую частку. Потым, калі яны з Джэніфер пераглянуліся, ён зразумеў, што на парадак дня толькі што ўнесена іншая тэма.
   Яна сказала свайму сыну: «Полі, ідзі па справах».
  «Але нам не трэба...»
  «Зараз».
  Ён скрывіўся і кінуў халодны позірк на Фэлоў, дзіўная сумесь агіды і гневу. Малады чалавек драматычна ўздыхнуў і пакрочыў да дзвярэй.
  «Гадзіна», — крыкнула яна яму ўслед.
  Полі паспрабаваў пляснуць за сабой дзвярыма, але так як яны былі замацаваны на гідраўлічным самазаводчыку, ён не мог разагнацца. Ён проста зачыніўся.
  Фэлоў перасек пакой, узяў Джэніфер на рукі і моцна пацалаваў яе. Яе рот прагна шукаў яго.
  Яна адарвалася, узяла яго за руку і павяла ў спальню. «Лепш, чым футон у падвале», - прашаптала яна, цягнучы яго на ложак.
  І лепш, чым офіснае крэсла ў кол-цэнтры, самастойна.
  Яна расшпіліла яго пояс і зняла з яго штаны.
  Ён лёг на спіну і заплюшчыў вочы.
  Дэнісан Фэлоў не мог не падумаць, што Джэніфер была таленавітая ў гэтым навыку, як і ў сваёй сапраўднай прафесіі.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 61
  Дзесяць дзён таму
  «Што за гісторыя з гэтым вар'ятам, Джэйсанам Паўэлам?» — спытаў Герард Дрэт з кузава свайго лімузіна.
  Цвёрды, густавалосы Лучана — кіроўца і вартаўнік — накіраваў чорны эластычны Escalade у Santa Anas. Ён адказаў на той мове, якую Дрэт лічыў бруклінскай: «Працягвае размаўляць пра змовы і сусветнае панаванне, разумееце, што я кажу?» Пагражаюць вам, пагражаюць кампаніі. Ён на Discord, 4chan, Substack і некаторых іншых. Яму забаронены доступ да Facebook і Twitter — або X, або што заўгодна. Сур'ёзныя СМІ яго не падхапілі. Тым не менш.»
  Ён буркнуў у знак пацверджання. Пяцідзесяцігадовы генеральны дырэктар кампаніі DrethCo Inc. важыў свайго целаахоўніка на сорак фунтаў, прычым гэта было мала мускулаў. Ён не гуляў у тэніс, не гуляў у гольф, не бегаў. Ён сядзеў на задніцы і выдумляў рэчы, потым прадаваў іх і прыдумваў, што рабіць са сваімі грашыма. Ці вымагалі людзей, якія потым давалі яму кучу грошай, а потым ён прыдумваў, што з гэтым рабіць .
  Ён правёў рукой па твары і зразумеў, што не галіўся той раніцай.
  Нядобра.
  Дрэт заўсёды хацеў выглядаць сабраным для сустрэч. Фізічны выгляд перадаваў сілу або слабасць.
  Яму было цікава, ці будзе ўсё роўна чалавеку, да якога ён прыйшоў.
  Лучана сказаў: «Мы глядзелі на Паўэла, але страцілі яго след дзесьці ў Махаве. Нашы крыніцы кажуць нам, што ён купляў зброю і выбухоўку. Ён працягвае лямантаваць пра падрыў штаб-кватэры ў Глендэйле. Але кажуць, што федэралы за ім і набліжаюцца».
  Дрэт пераключыў увагу на больш непасрэдны клопат. «Вы ўпэўнены ў гэтым чалавеку?» Маецца на ўвазе маючая адбыцца сустрэча.
  «Забудзьцеся пра гэта. Праверыў іх сам. Я кажу пра глыбокае апусканне. Цвёрды. І, як я чую, вы атрымліваеце лепшае ў краіне».
  Бест быў важны для Жэрара Дрэта. Гэта быў стандарт, які ён усталяваў у сваім жыцці. Ад камп'ютэрных праграмістаў да яго камвольных касцюмаў на заказ і да Кэці, паслухмянай і прыгожай жонкі, на дваццаць гадоў маладзейшай, ён выхоўваў толькі лепшае.
  Лучана спыніўся на стаянцы. Цёмна-зялёны Range Rover — дарагая мадэль — стаяў носам вонкі на адным з парковачных месцаў. Іншых машын не было.
  Лучана звярнуўся да складанага сканера. «Ясна. Няма перадач. У нас усё добра».
  Дрэт вылез. «Пачакай тут».
  «Зразумеў, бос».
  Ён падышоў да «Ровера» і спыніўся прыкладна ў дзесяці футах ад кіроўцы, калі дзверы адчыніліся і чалавек, якога ён прыехаў сустрэць, выйшаў.
  У сярэдзіне сарака яна была высокай і хударлявай, спартыўнага целаскладу. Багатыя каштанавыя валасы. Яе жакет і гладкая спадніца-аловак, чорныя, былі амаль такімі ж прыгожымі, як і яго касцюм.
  «Герард Дрэт».
  Такую прывабную і, так, сэксуальную жанчыну, як гэтая, ён мог бы зацягнуць у кароткія, але шчыльныя абдымкі нават пры першай сустрэчы.
  Аднак адзін позірк на гэтыя лазерныя вочы падказаў яму не дазваляць сабе свабодаў. Ён выпусціў яе руку пасля хуткага поціску.
  «Я Джэніфер», - сказала яна. «Я разумею, што вы хочаце, каб я кагосьці забіў».
  
   Джэніфер вывучала яго.
  Дрэт быў буйным чалавекам - значна больш за 250 фунтаў. Яго валасы былі ідэальна падстрыжаныя, але ён не пагаліўся, што было цікава. Ён, напэўна, забыўся. Ён быў, як яна даведалася, бязлітасным бізнесменам, але ён, напэўна, ніколі не сустракаў прафесійнага забойцу.
  Значна менш наёмнага.
  Яны стаялі разам, абодва глядзелі ў поле. Яна ледзь не ўсміхнулася, заўважыўшы павука, які пляце павуцінне.
  Думаючы пра Дэнісана Фэллоу.
  «Я зазірнуў у цябе». Джэніфер заўсёды займалася даследаваннем. Гадзіны, дні . Кожны ўдар быў арганізаваны з ваеннай дакладнасцю — ад першапачатковага планавання да дыверсіі, уварвання, сартавання і эвакуацыі.
  «Вы заснавалі і з'яўляецеся генеральным дырэктарам прыватнай кампаніі DrethCo. Гэта робіць непрыгожае праграмнае забеспячэнне...»
  - Ну... - пачаў ён пратэставаць.
  Яна прама паўтарыла: «Негламурнае праграмнае забеспячэнне. Ніякіх гульняў-стралялак і мілых праграм. Вы ніколі не траплялі ў крымінальныя праблемы або, я павінен сказаць, не былі злоўлены на чым-небудзь крымінальным. Адзіная навіна, якую кампанія зрабіла за апошні час, - гэта набыццё Brakon Computing. Наўрад ці атрымаў якое-небудзь асвятленне па-за межамі дзелавой прэсы. Але ёсць змоўшчык па імі Паўэл, які кажа, што вы дэманічны. Я не магу зразумець яго крыўду. Інтэлектуальны аналіз дадзеных?»
  Дрэт скрывіўся. «Інтэлектуальны аналіз дадзеных выкарыстоўваецца жавальная гумка. Усе так робяць. І штучны інтэлект шукае ўсе дэталі нашага жыцця, якія засталіся. Прыбытку не засталося. Але гэта не пра Паўэла».
  Ён патлумачыў, што хтосьці, хто працуе ў кампаніі, стаў праблемай. «Яны знайшлі нейкае дзярмо, якога не павінны былі мець, і маглі б зрабіць інфарматарскую справу. Нахрэн зліццё. Трахні мяне. Вялікі час».
  «Вам трэба, каб яны сышлі. Але ў пэўным сэнсе іх смерць не можа прывесці да іх працы, вас ці кампаніі».
  «У двух словах».
  «У вас ёсць тое, што я прасіў?» Сказана такім тонам, які гаварыў, што не будзе добра, калі вы гэтага не зробіце.
   Ён даў ёй флэшку з усімі дэталямі мішэні, якую ён змог сабраць. Яна паклала яго ў кішэню.
  «Дайце мне сорак восем гадзін, каб прывесці справы ў рух, а потым я зноў сустрэнуся тут, каб праінфармаваць вас. І загадзя мне трэба пералічыць палову ганарару».
  Цана за хіт склала два мільёны. Што, на яго думку, было крыху крутым. Але зноў жа, забойства, безумоўна, было рынкам прадаўцоў.
  Ён сказаў: «Добра. У вас ёсць сховішча біткойнаў?»
  Джэніфер насмешліва фыркнула. «Крыпта? Вы не можаце быць сур'ёзным».
  
  Праз два дні Джэніфер сустрэла мажнага генеральнага дырэктара на той жа паркоўцы ў суровых гарах Санта-Ана.
  «Я склала трохузроўневую стратэгію, — пачала яна. «Спачатку будзе выглядаць, што мішэнь — выпадковая ахвяра серыйнага забойцы. Паліцыянты іх проста любяць. Але потым яны правядуць справу і, калі яны напалову разумныя, а яны, верагодна, так і ёсць, яны выявяць, што серыйныя забойствы з'яўляюцца прыкрыццём, каб схаваць тое, што адбываецца насамрэч».
  «Якая?»
  «Забойца працуе на арганізацыю, прысвечаную нянавісці».
  «Нянавісць? Ёсць такое?»
  «Лепш паверце. Інтэрнэт-свет напоўнены зайздроснымі прыдуркамі, якія не могуць бачыць поспеху іншых людзей. Ніхто ім нагу не даваў . Зайздрасць становіцца нянавісцю, і яны ананімна кідаюцца з цёмных куткоў сеткі. Гэта тое, што мы будзем выкарыстоўваць».
  Яна дастала тэлефон і пастукала па экране. «Мой сын і камп'ютарны эксперт, якім я карыстаюся, стварылі вэб-сайт. H8ers.org». Яна перадала трубку Дрэту.
  «'H' і 8. Ненавіснікі. Разумна».
  «Паглядзіце. Бачыце, яны арыентуюцца на людзей, якім пашанцавала ў жыцці і яны сталі паспяховымі».
  «Ісус. У яго ўжо сотні сяброў».
  «І яна расце з кожнай гадзінай. Тролі дасылаюць газетныя выразкі і паведамленні пра людзей, падобных да вашай мэты. Гісторыі поспеху. Яны размешчаны на старонцы пад назвай «Сцяна віны». Яна схіліла галаву ў бок тэлефона. «Таму што тролі вінавацяць гэтых так званых шчасліўчыкаў у тым, што яны атрымалі адпачынак, які яны павінны былі мець».
  Дрэт хутка зразумеў. «І адзін з іх робіць крок далей, чым тролінг. Ён забівае».
  «Дакладна. У нас будзе шэсць ахвяр. Вашай мэтай будзе адзін з іх. Паліцэйскія лёгка купяцца на матыў H8ers — таму што, па-першае, яны будуць самаздаволены, калі ўгледзелі хітрасць серыйнага забойцы. А па-другое, таму што ўсе паліцыянты перакананыя, што ўсё, што звязана з Інтэрнэтам, павінна быць злом. Нарэшце яны ўбачаць сайт, усіх удзельнікаў і падумаюць: «О, гэта павінна быць рэальна».
  План ужо выконваўся. Яе сын выкарыстаў фальшывую асобу, каб зняць дом у Анахайме, пераабсталяваўшы падвал у клуб для H8ers і размясціўшы серверы вэб-сайта. Ён таксама вызначыў двух поўных няўдачнікаў, Трэя і Дубі, якіх запрасілі ў бліжэйшы круг. Калі паліцыя непазбежна набліжалася, Твідлдум і Твідлідзі выліваліся з духам, пацвярджаючы дэтэктывам, што H8ers сапраўдны і што яго мэта - забіваць мэты на Сцяне віны.
  Генеральны дырэктар нахмурыўся. «Адкуль вы ведаеце, што паліцыянты знойдуць арандаваны дом?»
  «Мы іх туды прывядзем. Пакіньце падказкі на кожнай сцэне, якія звязваюць злачынствы. Паліцыя будзе сачыць за тым, каб кожная ахвяра згадвалася ў LA Herald .
  «Ахвяры будуць знаходзіцца ў гарадах, якія пачынаюцца з літар, якія абазначаюць мянушку забойцы з сайта». Цяпер Джэніфер уважліва агледзела яго. «Вы разумееце, каб гэта спрацавала, павінны быць іншыя ахвяры. Нявінны. Як справы з пабочным уронам?»
  Ён адмахнуўся ад пытання, быццам гэта яму надакучыла, і спытаў: «Хто забойца?»
   «Той, кім я карыстаўся раней. Мне трэба, каб ён імітаваў ролю серыйнага забойцы, і ён выдатна падыдзе для гэтай ролі, улічваючы, што ён сапраўды картачны сацыяпат».
  «Як яго завуць?»
  «Дэнісан Фэлоў».
  «І ён добры?»
  «Лепшы. Яго асабіста настаўляў мой нябожчык муж».
  І не было нікога лепшага ў планаванні і выкананні забойстваў, чым Чарлі Бенедыкт.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 62
  Сучасны дзень
  «Я сапраўды павінен заставацца тут?»
  Джэйк сімпатызаваў Наталі Джэксан, але трымаўся на сваім. «Так. Занадта рызыкоўна сыходзіць».
  Санчэс дадаў: «У мінулым злачынец пакідаў горад пасля нападу, удалага ці не, але пакуль мы яго не затрымаем, вам трэба трымацца па-за полем зроку. Ты для яго небяспека, відавочца».
  Сабачку сусед узяў да сябе ў кватэру, таму яе даглядалі. Больш за ўсё Наталлю хвалявала праца.
  «У мяне так шмат працы для майго кліента».
  «Вам прыйдзецца зрабіць гэта тут», - сказаў Санчэс.
  «Я мяркую». Жанчына яшчэ штурхала акуляры, потым села на канапу ў нумары і падцягнула да сябе камп'ютар. У яе быў уласны маршрутызатар, і Герон адзначыў, што ёй трэба было ўводзіць пароль, як мяркуецца, кожны раз, калі яна ім карысталася. Значна разумней, чым захоўваць яго ў кэшы.
  Джэйк назіраў, як Наталі кадзіравала. У дадатак да JavaScript і C++ яна выкарыстоўвала мову, якой ён ніколі не бачыў. Магчыма, яна сама ўзламала гэта. Яна дакладна ведала сцэнарый.
  Моцны стук перарваў цішыню. Санчэс паклала руку на пісталет, праверыла вочка, затым адчыніла дзверы афіцэру дарожна-патрульнай службы. Ён нёс папяровы пакет з надпісам «Доказы» і скрынку, у якой было нешта падобнае на сэндвічы і напоі, загорнутыя ў гастраном. Ён працягнуў Санчэсу сумку з доказамі. «З паліцыі возера Эльсінор. Яны знайшлі тое, што злачынец выпусціў падчас дэманстрацыі». Ён паставіў скрыню. «І нам патэлефанавалі з DHS, Лонг-Біч».
  "Мой кабінет", - сказаў Санчэс.
  «Нехта па імі Маўс? Яна спытала, ці можам мы даць вам ежу і пакласці гэта на ваш рахунак.
  «Дзякуй. Мы можам гэтым скарыстацца».
  «Гэтая мышка — гэта яе сапраўднае імя?»
  «Магчыма таксама быць».
  «Яна сказала, што нехта ў офісе, Дэклан, зрабіў заказ ежы. Яна спадзяецца, што вам спадабаецца».
  Пасля таго, як афіцэр сышоў, Джэйк раздаў бутэрброды і чыпсы. Сярод іх быў тунец і памідоры, яго любімыя. Яго абраны напой таксама. Рэд Бул. Прыемнае супадзенне. Была кава для жанчын.
  Джэйк зрабіў некалькі доўгіх порцый напою. Яму патрэбен быў кафеін. Спаць у вертыкальным становішчы ў крэсле насамрэч не было сном. Ён не мог сабе ўявіць, на што будзе падобная сённяшняя ноч, кідаючыся ў агоніі, а баклажанавыя сінякі ад стрэлаў выпраменьвалі боль. Аспірын, які ён прыняў, прынёс мінімальную палёгку, але яму трэба было быць рэзкім і нават не думаў пра тое, каб выпіць што-небудзь мацнейшае.
  Санчэс праглядзеў сумку з доказамі.
  «Што-небудзь карыснае?»
  Яна выцягнула празрысты поліэтыленавы пакет з прымацаванай карткай доказаў. У ім была камп'ютарная раздрукоўка.
  «Ліст да Весніка ». Яна прачытала ім. «Я з'яўляюся членам сайта H8ers.org. Яны забіваюць людзей, чые імёны апублікаваныя на сайце. Забойца - псіх. Я не ведаю яго сапраўднага імя, але ён называецца Павук. Больш пра яго нічога не ведаю. Ён збіраецца забіць шэсць чалавек. Вы павінны спыніць яго. Я не буду называць сваё імя. Ён забіў бы мяне, калі б убачыў, што я гэта напісаў. Я сыходжу, пакуль яго не зловяць. Магчыма, сысці назаўсёды».
  Наталі ўтаропілася на ліст. «Вы ведаеце, што гэта значыць?»
   Джэйк зрабіў. Калі Фэлоў знаходзіўся ў руках ліста, ён знайшоў здрадніка ў клубе і забіў яго, перш чым паспеў адправіць запіску.
  Санчэс спытаў Наталі: «Вы памятаеце, як ён ішоў за вамі, перш чым усталяваць першы кантакт?»
  «Не. Ён проста быў там. Як ніадкуль».
  «Вы бачылі яго з кім-небудзь яшчэ?»
  «Не».
  «Ён нічога не казаў пра тое, куды ён едзе пазней?»
  Зноў: «Прабачце. Не».
  Санчэс быў цвёрдым, вычарпальным інтэрв'юерам і, відавочна, стараючыся не даць Наталі спакою, яна задала дзесяткі пытанняў пра інцыдэнт.
  Жанчына відавочна хацела дапамагчы, але нічога карыснага не мела.
  Адным з аспектаў бізнесу Джэйка была псіхалогія ўварвання, якая ўключала ў сябе распазнаванне посттраўматычнага стрэсу ад ахвяры.
  У залежнасці ад розных фактараў наступствы могуць вар'іравацца ад радаснага адмаўлення да адыходу ў амаль кататанічны стан. І кожная ахвяра ўварвання пакутавала той ці іншай ступенню амнезіі.
  Ён бачыў, што Наталі ўпала недзе пасярэдзіне. У яе мог быць ключ, які прывёў бы іх туды, дзе Фэлоў планаваў нанесці наступны ўдар, але гэтая падказка была зачынена глыбока ў ёй. Найлепшым спосабам раскрыць гэтыя факты было не пытацца непасрэдна пра яе досвед.
  Ёй магло што-небудзь прыйсці ў галаву, але пакуль важна было прасунуць справу наперад. Ён паспрабаваў іншы спосаб. «Санчэс, давай паглядзім, дзе мы».
  Ён адкрыў свой ноўтбук і, пакуль яны з Санчэсам разглядалі асноўныя элементы справы, Джэйк надрукаваў свае высновы ў дакуменце Word.
   • Ахвяры, згаданыя ў артыкулах у газеце «Веснік» .
   • Ахвяры былі забіты спосабамі, якія адлюстроўвалі працу або лад жыцця і з-за іх «шанцавання».
   • H8ers.org створаны для людзей, якім пашанцавала прасунуцца наперад.
   • Ахвяры нападалі ў гарадах з літарамі, якія паслядоўна выпісвалі мянушку забойцы, ПАВУК.
   • Зламыснікам з'яўляецца Дэнісан Фалоў, няпоўны працоўны дзень аператар колл-цэнтра кампаніі American General Appliance.
   • Фоллоу валодае домам — яго старой сямейнай рэзідэнцыяй, атрыманай у спадчыну пасля смерці бацькоў. Санта-Барбара. Ператрус выкананы. Нічога адпаведнага не знойдзена.
   • Дом клуба ў Анахайме арандаваны асобным вэб-сайтам H8ers. Імя Напалеон, ён жа Полей. Прозьвішча невядомае. Імя ў арэндзе было выдуманым. Плацілі наяўнымі.
   • Выяўлены дом шляхам узлому пароля да сервераў сайта.
   • Адміністратар сайта, раней Ironsights, цяпер FeAR-15. Месца невядома.
   • Дом здадзены ў арэнду і створаны сайт нядаўна, за апошнія некалькі дзён.
   • Двое падначаленых, Трэй і Дубі, засталіся ў доме пасля ўцёкаў дырэктараў. Пацвердзілі месца і матывы забойстваў.
   • Прыватны сервер. Выцерлі перад налётам. FeAR выкарыстаў сваю ўласную праграму адбельвання. Аднаўленне дадзеных немагчыма.
   • Інфармацыйны ліст, адрасаваны Herald re: Spider і сайт. Ніколі не дастаўлены. Аўтар: удзельнік H8ers. Мёртвы цяпер? Іншых дэталяў няма.
   • Ахвяры:
   • S an Die go: Вальтэр Кемп, дэвелапер
   • Эрыс : Селіна Санчэс, студэнтка-спартсменка
   • I rvine : Renault Davide, шэф-повар
   • D el Aire : Таня Хілтан, фітнес-інфлюенсер
   • возера E lsinore : Наталі Джэксан, праграміст
   • Р Горад?
  Джэйк выявіў, што сядзіць побач з Санчэсам у позе, падобнай на яе: скрыжаваўшы рукі, злёгку нахіліўшыся наперад.
   Ён меркаваў, што яна думае тое самае, што і ён. Калі б Фэллоў не ўцёк з гэтага раёна і меў намер забіць шостую ахвяру, ён мог бы спыніць свой ідэнтыфікаваны шаблон выкарыстання свайго псеўданіма для выбару месца наступнага забойства.
  Гэта азначала, што наступная атака, калі яна была, магла быць у любым горадзе ці мястэчку ў раёне Лос-Анджэлеса, ад А да Я.
  Здавалася, Санчэс думаў пра тое ж самае, калі яна прашаптала: «Дзе ты, чорт вазьмі, Фэлоў? Дзе?”
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 63
  Дэнісан Фэлоў лёг на ложак у матэлі. Расцягнуты. Пачуўся ляск косткі.
  Час вызначыўся добра — адправілі шчанюка Полі на гадзіну на заданне. Пасля пяцідзесяці хвілін са сваёй энергічнай і раскаванай сяброўкай Джэніфер ён быў знясілены.
  Яго розум перайшоў да першай сустрэчы з ёй.
  Г-н Бенедыкт падзяліўся некаторымі падрабязнасцямі свайго асабістага жыцця з Фэлоў за некалькі тыдняў навучання. Фэлоў заўважыў заручальны пярсцёнак на сваёй руцэ ў той дзень, калі яны пазнаёміліся, але не пазнаёміўся са сваёй жонкай да ночы свайго «выпуску» пасля ранення на возеры Мэцьюз.
  Дом мужа і жонкі ў Галівуд-Хілз быў размешчаны пасярод расчышчанага ўчастка, таму містэр Бенедыкт меў бесперашкодную зону забойства на выпадак нападу. Яны прыпаркаваліся за домам, і да іх далучылася цвёрдавокая Джэніфер. Фэлоў думаў, што яна прыгожая для жанчыны, якая была старэйшая за яго — гадоў на пятнаццаць ці каля таго, — але ў той час ён не думаў пра яе больш. Гэтыя рэчы, блізкія рэчы паміж двума людзьмі былі добрыя, але гэта не было апантанасцю для Фэлоў, як для некаторых людзей. Так, яму падабалася дакранацца да плоці, але больш за тое, каб падпарадкоўвацца Штуршку, што азначала раздзіранне, разразанне або сцісканне скуры, пакуль яе ўладальнік не перастане рухацца.
  Ён бачыў яе ў доме яшчэ некалькі разоў, ненадоўга, перш чым яна патэлефанавала, каб паведаміць пра смерць містэра Бенедыкта.
  Потым больш нічога.
  Да таго часу, пакуль праз некалькі месяцаў Джэніфер не адправіла смс. Яна ўзяла на сябе бізнес свайго мужа і хацела наняць Фэллоу для дапамогі ў некаторых кантрактах. Ён быў узрушаны тым, што, відаць, містэр Бенедыкт высока адазваўся пра яго.
  Работа пайшла добра. Яна была такая ж умелая, як і яе муж, але лепшая ў адным: яна спіхвала цяжкія трупы са сваёй трыццацівасьміфутавай лодкі ў Ціхі акіян. Возера Мэцьюз можа ў нейкі момант высахнуць, выдаючы мёртвага містэра Бенедыкта. Гэтага не адбудзецца, калі вы пагрузіце целы на глыбіню мілі.
  Рушыла ўслед яшчэ некалькі хітоў.
  Аднойчы ноччу, пасля таго як яны забілі дзяржаўнага падрадчыка, які стаў інфарматарам, яны апынуліся ля кухоннай ракавіны памерлага, змываючы кроў і... . . адно вядзе да іншага.
  Яны апынуліся на падлозе пустыннай каюты, дзе схавалася ахвяра.
  Праз дзве гадзіны яны скончылі ачыстку ад крыві — якая, будучы слізкай, узмацніла іх сувязь — і падпалілі каюту, а потым вярнуліся дадому.
  Далей было не спатканне. Яны ніколі не выходзілі ў свет. Але часам адзін з іх знаходзіў пэўны настрой, а другі з задавальненнем ішоў насустрач. Пасля заўсёды трывалай сувязі яны разышліся.
  Цяпер, у карчме працяглага знаходжання, Джэніфер выйшла з ваннай. Кропелькі вады пацерлі на яе голай скуры. Яе цела было цвёрдым і падцягнутым. Забойства - гэта фізічная прафесія; трэба было заставацца ў форме. Яны абодва трэніраваліся па чатыры-пяць разоў на тыдзень. Нічога мудрагелістага. Гіры, кацялкі і баявыя канаты. Фэлоў ніколі ў жыцці не сядзеў на трэнажоры, але ў яго было шмат цягліц.
  Ён прамармытаў: «Мы павінны меркаваць, што паліцыя ведае, хто я. Я ніколі не хаджу з сабой на працу, але яны зрабілі фота. Іх кампутары паставяць мне імя на твар».
  Яна прысела над сваёй гімнасцёркай. «Гэта не будзе праблемай. Вы знікнеце раней, чым яны выследзяць вас».
   Ён глядзеў, як яна перабірала жоўтыя і зялёныя скрыні з патронамі і даставала з-пад іх чорныя раменьчыкі. Яна нацягнула яго.
  «Куды ён глядзіць?»
  Ён казаў пра Трыстана Кейна, FeAR, які шукаў некалькі аддаленых бяспечных дамоў, дзе яны маглі б схавацца, пакуль спякота не сціхне. Чалавек жыў у цёмнай павуціне, дзе можна было набыць што заўгодна на Божай зямлі, у тым ліку схованкі, якія ўлады ніколі не знойдуць.
  Стук у дзверы. Імгненна пісталет Джэніфер апынуўся ў яе руцэ, вялікі палец адкінуў засцерагальнік. У яе была Kimber Micro 9, якую яна магла засунуць практычна ўсюды дзякуючы яе кампактным памерам. Спецыяльнае аздабленне з ружовага золата было гладкім, сэксуальным і смяротным. Чыстая Джэніфер.
  «Гэта я», — пачуўся голас.
  Няшчасны Полей.
  Больш не нацягваючы вопратку, яна ўпусціла яго ўнутр і вярнулася да гімнасцёркі, зноў прыгнуўшыся. Яна схапіла джынсы, чорную блузку і карункавы станік у тон.
  Позірк сына затрымаўся, пакуль яна апраналася.
  Фэлоў адзначыла, што яна павольна апраналася ў зваротны стрыптыз.
  Містэр Бенедыкт быў адзіным нармальным чалавекам у сям'і, калі залічваць прафесійнага забойцу да нармальных у свеце.
  Полі спахмурнеў і, зірнуўшы на вільготныя пакамечаныя прасціны, кінуў крыўдлівы позірк на Фэлоў. Каму было ўсё роўна. Полей ніхто не любіў. Нават не маці. Ён рабіў тое, што яму загадалі. Ён ствараў вэб-сайты, ён збіваў людзей, якіх хацела збіць мама, ён краў тое, што ёй трэба было, ён мог кіраваць лодкай і ўмеў абмотваць целы дротам і адпраўляць іх спаць у халодны Ціхі акіян.
  Яго мозг, аднак, не быў зорным — напрыклад, выбраўшы ў якасці мішэні сястру спецыяльнага агента Санчэса.
  «Ад FeAR нічога не паведамляецца?» - спытаў ён Фэлоў.
  Ён не адказаў. Бо калі б было слова, ён бы ім падзяліўся.
  Джэніфер адкрыла бутэльку з віном і наліла ў шклянку. Ключавая розніца паміж ёй і яе мужам, разважаў Фэлоў. Г-н Бенедыкт ніколі не піў спіртнога на працягу дваццаці чатырох гадзін перад працай і дваццаці чатырох гадзін пасля яе, калі спатрэбіцца назіранне.
  Аднак ён меркаваў, што яна мае права на невялікую анестэзію. Гэтая канкрэтная праца, так старанна спланаваная, патрабавала напружанага пераабсталявання.
  Што ж, ён таксама быў разгублены.
  Пракляты Санчэс, пракляты Герон. . .
  І пасля таго, як яго злавілі, ён ніколі не мог вярнуцца ў свой дом у Санта-Барбары. За імі было б назіранне.
  Гэта было 3204 квадратных фута каланіяльнага прыгараднага дома, хаця Фэлоў выкарыстаў для жыцця толькі 934 з гэтых футаў.
  Падвал.
  Дзе таксама жылі яго сябры Дэздэмона III і Калібан IV. Яму падабалася называць імя Генрых V і, будучы прадстаўніком трэцяга пакалення, ён стаў Генрыхам V, III, што зрабіла яго як бы Генрыхам VIII. Некалькі павукоў маглі быць такімі ж, з якімі ён вырас. Некаторыя з іх могуць жыць дзесяцігоддзямі (рэкорд належыць павуку-люку з Аўстраліі, які ўдзельнічаў у навуковым даследаванні — павук з нязграбнай назвай «Нумар 16» пражыў да сарака трох гадоў).
  Напэўна, суседзі цікавіліся, ці цяжка яму далей жыць у тым самым доме, дзе некалькі гадоў таму адбылася трагедыя гібелі яго бацькоў.
  Але не, ён скажа ім. Ён пераадолеў дзіўнае і жудаснае забойства-самагубства. Запісы паказалі, што бацька Фэллоу купляў атрутныя хімікаты ў навуковых прадпрыемствах. Хімічныя рэчывы былі дамешаны ў дайкіры, які ён і яго жонка пілі ў якасці традыцыйнага напою ў гадзіну кактэйляў.
  Іх працяглая і пакутлівая смерць — якая ў асноўным растваралася знутры — прымусіла паліцыю задацца пытаннем, чаму мужчына абраў менавіта гэтыя рэчывы: сфінгаміэліназу D, гіалуронідазу, шчолачную фасфатазу і эстэразу.
   Фэлоў мог сказаць дэтэктывам, што гэта хімічныя рэчывы, якія складаюць таксін карычневага павука-пустэльніка.
  Але ён гэтага не зрабіў.
  У Джэніфер загудзеў тэлефон.
  Яна прыняла званок і паслухала.
  «Добра».
  Яна адключылася, замацавала свой пісталет з ружовага золата і сунула яго ў кішэню скураной курткі. «Давайце рухацца. FeAR арганізаваў прыватны самалёт і знайшоў некалькі добрых бяспечных дамоў у Карыбскім басейне і Цэнтральнай Амерыцы. Мы можам хавацца там, скажам, год». Яна перавяла погляд з сына на Фэлоў.
  Полі сказаў: «Што заўгодна». І націсніце на кошык з закускамі над міні-барам.
  Фэлоў атрымаў большае задавальненне ад гэтай навіны. У Цэнтральнай Амерыцы жыў тарантул-птушкаед Галіяф з размахам ног у адзінаццаць цаляў. Ён вярнуў позірк Джэніфер. «Працуе для мяне».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 64
  дзе? Джэйк Херан разважаў, паўтараючы папярэдняе пытанне Санчэса.
  Дзе ты, Фэлоў?
  Седзячы ў ўмерана зручным крэсле ў нумары, ён не папрацаваў спасылацца на карту, якую спампаваў, з бліжэйшымі літарамі "R" гарадамі, вылучанымі чырвоным. Якая карысць ад гэтага? Ён адмовіўся ад думкі, што Павук-Фэлоў-нападзе на шостую ахвяру там. Ён выказаў здагадку, што яны разабраліся з планам назвы горада і нападуць у іншым месцы.
  Такім чынам, адказ павінен быў прыйсці з зусім іншай крыніцы: дэдуктыўная праца Санчэса і яго самога.
  Ён працягваў вывучаць пункты, якія яны сабралі паўгадзіны таму, хоць яго намаганні яшчэ не далі ніякіх вынікаў.
  Санчэс паўторна апытаў Наталі Джэксан, якая ўсё яшчэ не магла ўспомніць нічога, што магло б ім дапамагчы.
  Ён нахіліўся наперад, зноў адкусіў сэндвіч і хіт Red Bull. Ён павінен быў падзякаваць паплечніку Маўса за тое, што ён замовіў тое, што складала яго любімую ежу. Яму было цікава, ці быў Дэклан кампутарным батанікам, такім жа, як ён сам, Маўс і Аруба. Можа,—
  «Чапля?» У голасе Санчэса адчувалася нейкая настойлівасць.
  Ён паставіў бляшанку. "Хм?"
  «Нешта не так».
  Наталі спыніла клавіятуру і таксама падняла вочы.
  Санчэс стаяў ззаду, гледзячы на экран кампутара праз плячо.
  «Уварванне», - прашаптала яна.
  Ён суха адказаў: «Чуў».
  «Ваш артыкул. У ім гаварылася, што следчыя могуць выкарыстоўваць два спосабы ўварвання ў раскрыцці спраў. Вашы пункты патэнцыйнага ўварвання. І іншае адрозненне. Уварванне дзеля самога сябе і ўварванне з мэтай садзейнічання іншаму злачынству. Мы выказалі здагадку, што H8ers урываюцца ў жыццё ахвяр у якасці мэты, але што, калі гэта другі тып? Яны плануюць нешта іншае, і напады другасныя. Магчыма, каб скіраваць нас няправільна».
  «Чаму вы так думаеце?»
  «Паглядзіце на свой спіс». Яна паказала на дакумент Word на яго кампутары. «Па-першае, пароль. Гэта прывяло нас да клуба H8ers у Анахайме».
  Ён павярнуўся да яе тварам. «Гэта было занадта лёгка».
  «Дакладна. Не баяўся б...
  «—прыдумаць выпадковы восем-дзесяць літарна-лічбавых пароляў або графікі накшталт яго хімічных сімвалаў, на ўзлом якіх спатрэбяцца тыдні ці месяцы?»
  Яна кіўнула. «Нават калі Жанчына з джакузі і яе японскі кампутар працуюць поўны працоўны дзень».
  «Санчэс. Гэта была адна ноч».
  Агент сціснула вусны. «У Італіі. Апоўначы. З выглядам на маляўнічую гару. Я проста кажу».
  Ён пераскочыў да наступнай лагічнай высновы. «Наш сябар з праблемай нетрымання...»
  «Трэй». Яна закаціла вочы. «Той з нас, хто сапраўды ванітуе ».
  «Тое, што ён сказаў нам аб выдаленні сервераў. FeAR ведаў, што мы прыедзем. Ён увёў просты для адгадвання пароль, таму што хацеў, каб мы яго ўзламалі. І яны падставілі Трэя і Дубі. Запрасіў іх у дом».
   Яна кіўнула. «Каб зручна даць нам усе жудасныя падрабязнасці таго, што задумалі H8ers. Так што мы перастаем шукаць што-небудзь яшчэ».
  «І таблеткі для рулеткі. Чаму ён пакінуў іх на месцы? Адзінай прычынай было накіраваць нас на тэматыку сайта. Люкс. Шчасліўчыкі».
  Яшчэ адзін хіт Red Bull. «І забойства людзей, якія жылі ў гарадах, дзе была названа яго мянушка. Вы калі-небудзь чулі, каб забойцы так рабілі?»
  «Па-за кепскім трылерам? Не, ёсць рытуалы, але нічога такога».
  "Давайце паглядзім на карціну ў цэлым", - сказаў Джэйк. «Па-першае, здаецца, што мы шукаем серыйнага забойцу. Але потым высвятляем, што гэта зусім не так. Серыйныя забойствы проста накіраваны на тое, каб скіраваць нас у зман. Мы працягваем капаць і знаходзім новыя падказкі. Яны вядуць нас да таго, што мы павінны лічыць сапраўдным злачынствам : існуе хворы вэб-сайт, нацэлены на ахвяраў дзеля іх поспеху. Зносім. Мы арыштоўваем двух няўдачнікаў і выстаўляем АП на Фэлоў, які ўцёк з краіны. Практычна гэта справа закрытая».
  «Мы гэтага не гаворым, але так, вы маеце рацыю».
  Санчэс узяў канверт з доказамі, у якім знаходзіўся ліст, знойдзены Фэлоў пры яго арышце, прызначаны для Herald , напісаны ананімным H8er, які выдаваў імя Павука і URL сайта. «Мы меркавалі, што Фэлоў знайшоў гэта ў кагосьці з удзельнікаў. Але што, калі ён сам напісаў?»
  - Вядома, - сказаў Джэйк. «Ён падрыхтаваў усё на выпадак, калі мы самі не даведаемся пра H8ers».
  Наталі спытала: «Але якое сапраўднае злачынства, трэцяе?»
  Санчэс адказаў блізкім варыянтам слоў, якія збіраўся сказаць сам Джэйк: «Прафесійнае забойства. Камусьці патрэбная смерць адной з шасці ахвяр. . .” Яна паціснула плячыма. «Пра што мы яшчэ не ведаем».
  Джэйк разглядаў магчымасці. «Дык хто з шасці сапраўдная ахвяра?»
  Санчэс паказаў на іх графік. «Уолтэр Кемп, рыэлтар?»
   «У асноўным на пенсіі, займаюся развіццём, арыентаваным на грамадства. Нічога там спрэчнага».
  «І калі мы былі ў штаб-кватэры паліцыі Сан-Дыега, сын Кемпа Майкл сказаў нам, што ў яго бацькі не было ворагаў. Рэно Давід, шэф-повар? Таня Хілтан, уплывовая асоба? Не бачу прычын выкарыстоўваць такую складаную схему, каб забіць каго-небудзь з іх».
  «Сэліна?» - сказаў Джэйк, збіраючыся адхіліць яе таксама як мішэнь. Але ён нахмурыўся, паглядзеўшы на Санчэса. «Мы ліквідавалі яе. . . але галоўным чынам таму, што мы не думалі, што на яе нападуць з помсты табе. Мы не лічылі, што яна магла стаць мішэнню з-за чагосьці іншага ў яе жыцці. Вы згадалі яе працу, але мы ў гэта не ўдаваліся».
  Санчэс павольна ківаў. «Вы маеце рацыю. Тое, што яна была супрацоўніцай нізкага ўзроўню, няпоўны працоўны дзень, не азначае, што яна не наткнулася на тое, чаго не павінна было быць».
  «І ты не ведаеш назвы кампаніі?»
  «Не. Напэўна, яна мне сказала. Але толькі мімаходзь. І гэта было даўно». У вачах Санчэса вырасла заклапочанасць. «І калі яна мішэнь, значыць, яна ўсё яшчэ ў небяспецы. Фэлоў будзе кружыць назад, каб зноў пайсці за ёй». Яна ўзяла трубку і замест Селіны патэлефанавала непасрэдна дэтэктыву Холу. У іх адбылася кароткая дыскусія, падчас якой яна патлумачыла іх новую тэорыю.
  Пасля таго, як яна паклала трубку, яна сказала Джэйку: «Ён паставіў патрульнага афіцэра ля яе пакоя».
  І Джэйк, і Санчэс паглядзелі на Наталі Джэксан. «А як ты?»
  «Я?» Яна весела засмяялася. «Ніхто не хацеў бы мяне пакрыўдзіць. Я вылюдак. Я код. Я складаю. Я адладжваю».
  "Мы ніколі не пыталіся пра вашу працу", - сказаў Санчэс. «Для каго вы кодуеце?»
  «Кампанія, якая займаецца праграмным забеспячэннем. Вы напэўна ніколі пра іх не чулі. DrethCo Inc.»
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 65
  Джэйк зірнуў на Санчэса, потым падсунуў крэсла бліжэй да Наталі.
  «О, мы чулі пра гэта». Ён захаваў свой тон.
  Санчэс дадаў: «Зліццё з Brakon Computing. Гэта было ў навінах».
  «Ёсць?» Наталі расплюшчыла вочы за акулярамі ў чырвонай аправе. І падняліся яны вышэй на яе нос. «Я не гляджу тэлевізар. Або чытаць газеты. Або зрабіць шмат іншага, акрамя кода. Мая мама кажа мне, што я павінен больш выходзіць ". Яна на кароткі час заплюшчыла вочы. «Вось чаму я зрабіў з сябе ідыёта з . . . яго. Залежка. У кавярні, разумееце. Вы не сустракаеце шмат магчымых дат, калі вы выкарыстоўваеце JavaScript і C Plus Plus дваццаць гадзін у суткі».
  Як праўда, падумаў Якабі Герон.
  Затым яна спытала: «Але чаму вы думаеце, што я мішэнь?»
  "Мы гэтага не робім, не абавязкова", - сказаў Санчэс. «Але гэта варта паглядзець. Раскажыце, што вы робіце для DrethCo».
  «Хто-небудзь з вас ведае што-небудзь пра праграмнае забеспячэнне?» - спытала яна іх.
  "Я трохі кадзірую", - сказаў Джэйк і падціснуў вусны.
  Санчэс стрымаў усмешку.
  «Мая спецыяльнасць — біяметрыя і кінезіс-аналіз. Я пісаў код для іх адукацыйнага праграмнага забеспячэння ад K да дванаццаці. І я ўзначальваю праграму праверкі ўзросту».
  Джэйк быў заінтрыгаваны. Ён сказаў Санчэсу, што вызначэнне ўзросту наведвальнікаў вэб-сайтаў доўгі час было святым Граалем ІТ. Хатнія старонкі абсалютна прыйшлося трымаць моладзь далей ад недапушчальнага кантэнту і праграмнага забеспячэння, якое збірала даныя або запытвала інфармацыю аб крэдытнай карце.
  Ён сказаў Наталі: «Раскажы мне пра сваю».
  Як і большасць праграмістаў, яна ажыўлялася, калі распавядала пра сваю працу. «Мой сцэнар выкарыстоўвае камбінацыю аналізу асобы і чэрапа, сканавання сятчаткі і прафілявання клавіятуры для ацэнкі ўзросту карыстальніка. Гэта дзевяноста дзевяць працэнтаў дакладна».
  Ён міргнуў вачыма. «Нечувана».
  «Я ў парадку». Яе ўсмешка згасала. «Толькі ёсць праблема. Памылка, якую я не магу выправіць». Погляд на Джэйка. «Калі вы ведаеце кадзіраванне, вы ацэніце гэта — я магу мець справу з мандэльбугам».
  Джэйк сказаў Санчэсу: «Памылка настолькі складаная або хаатычная, што яе практычна немагчыма прааналізаваць і выправіць. Названы ў гонар фізіка, які працаваў з фракталамі». Ён прагледзеў радкі кода на яе экране. «Гэта тое, над чым вы зараз працуеце?»
  Яна бязжарна засмяялася. «Цяпер. І кожную другую хвіліну няспання майго жыцця».
  «У чым праблема?»
  «Па нейкіх прычынах памылка адмяняе мой код, калі праграма запускаецца».
  «Рэверсы?»
  Расчараваны ўздых. «Я паняцця не маю, што адбываецца. Ён устойлівы да кожнага патча, які я пішу».
  «Я магу паглядзець?» - спытаў Джэйк.
  Яна падсунула да яго вялікі ноўтбук.
  Ён нахіліўся наперад і прыжмурыўся на экран, на якім была абалонка: падказка C: пульсавала на чорным фоне. Ён ацэньваў, якія праграмы яна запускае, лёгка іх пазнаваў. Ён пачаў гуляць на клавіятуры.
  «Вой, — прашаптала Наталі. «Ён ведае код».
  Праз тры-чатыры хвіліны ён паказаў на радкі праграмнага забеспячэння, незразумелыя для большасці свету, але якія свецяцца для яго. Ён звярнуўся да Санчэса. «Я прасачыў памылку да гэтага. Гэта перашкода для ўнутраных сервераў кампаніі. Гэта так справядліва, што мы называем гэта балістычным брандмаўэрам».
  Наталі сказала: «Так, на гэтым мая адладка заканчваецца. Але я не ўпаўнаважаны гэта прайсці. І я спытаў у кіраўніка, ён толькі падзякаваў за працу і сказаў, што я ім больш не патрэбны. Але я не мог адпусціць гэтага. Я ўсё роўна спрабаваў патрапіць». Яна паціснула плячыма. «Я хацеў там працаваць на поўны працоўны дзень. Так што я павінен быў пераканацца, што мой код быў чыстым. Але мяне працягвалі раздражняць».
  «Калі гэта адбылося?» — спытаў Санчэс.
  «Я не ведаю. Прыкладна два тыдні таму».
  «Незадоўга да таго, як сайт H8ers пачаў працаваць». Джэйк адчуў, як частка галаваломкі ўстала на месца.
  «Вы думаеце, што нехта ў кампаніі бачыў, як я спрабаваў пранікнуць праз брандмаўэр і... . . хацеў зрабіць мне балюча? Ісус! Я маю на ўвазе, містэр Дрэт? Ён брудны стары, але кагосьці забівае? Не, не стаў бы. Немагчыма».
  Джэйк ведаў, што найгоршыя ўварванні здзяйсняліся тымі, у каго мы перакананыя, што ніколі не ўварваліся б. Пра гэта ён расказаў дзвюм жанчынам.
  Санчэс глядзеў на неапрацаваны код на экране, быццам спрабаваў прачытаць замежную мову. Яна рассеяна сказала: «Ты думаеш, што гэта ключ, Герон?» Што там па той бок сцяны?»
  «Адзін са спосабаў даведацца». Джэйк павёў на яе вочы, чакаючы супраціву, калі не прамой забароны. Сёння яна ўжо двойчы дазволіла яму пераступіць мяжу з яго хакерствам, і гэта было для таго, каб знайсці людзей, якім пагражае неадкладная смерць. Ўзлом галоўнага сервера карпарацыі? Можа, ёй было дастаткова.
  Санчэс доўгі час быў нерухомы. Потым яна ўстала, пацягнулася і сказала: «Я збіраюся адправіць некалькі смс». Зірнуўшы на камп'ютар Наталі, яна выпадкова дадала: «Зрабі мне хот-дог, Герон». І яна зайшла ў спальню нумара, выцягнуўшы з кішэні тэлефон.
  Ён зноў пачаў гуляць на клавіятуры.
  Наталі падышла бліжэй і захоплена назірала, як ён выбівае радкі кода. На флеш-назапашвальніку ў сумцы з экіпіроўкай было некалькі карысных праграм, але пошук і загрузка праграмнага забеспячэння заняло б занадта шмат часу. І Джэйк зразумеў, што звычайна лепш разам узломваць такія эксплойты на хаду, бо ён мог лепш імправізаваць. Ён даўно адчуваў што напісанне камерцыйнага праграмнага забеспячэння падобнае на складанне прыемнай, але прадказальнай сімфоніі, а вось хакерства падобнае на гульню джаза.
  Праз дваццаць хвілін ён увайшоў. Ён загрузіў праграму маскіроўкі, каб замаскіраваць сваю прысутнасць, але гэтыя намаганні не працягваліся доўга. Яго час на серверах будзе абмежаваны. Ён перайшоў да самых апошніх файлаў і тых, якія праглядаліся часцей за ўсё. Ён скапіяваў іх, стварыў зашыфраваны кантэйнер на ноўтбуку Наталі і скінуў іх туды. Затым ён адступіў, знішчыўшы ўсе доказы сваёй прысутнасці.
  Ён выклікаў дакументы і хутка іх прагледзеў.
  Затым, з цяжкасцю паверыўшы таму, што бачыць, прачытаў іх яшчэ раз.
  Ён нерухома сядзеў, апусціўшы плечы.
  «Доктар Чапля, — настойліва сказала Наталі. «Ты ў парадку?»
  Ён паклікаў Санчэса: «Ты павінен гэта ўбачыць».
  Яна вярнулася і вывучала яго. «Чапля. Клішэ аб бачанні прывіда? Гэта твой твар зараз».
  Быццам гэта было выбуховае прыстасаванне, ён павольна павярнуў кампутар у бок абедзвюх жанчын.
  Санчэс нахіліўся. Яе валасы апусціліся ля яго шчакі і непазбежны пах лаванды. Джэйк яшчэ раз прачытаў дакумент.
  АБ'ЯВА: НЕ ДЛЯ РАСПАЎСЮДЖЭННЯ
  DrethCo Inc., Маркетынгавы план трэцяга ўзроўню
  для праекта LEAP.
  Унізе былі тры старонкі шчыльнага тэксту. Пасля таго, як Наталі скончыла чытаць, яна ахнула. « Гэта тое, над чым я працаваў?» Санчэс таксама адкінулася назад, яе твар выяўляў шок.
  Джэйк паглядзеў на яе. «Вы ведаеце, што гэта значыць?»
  Ківок. «У нас праблема. Вялікі».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 66
  Джэніфер Бенедыкт успамінала сваю размову з FeAR дваццаць хвілін таму.
  Ён паведаміў значна больш, чым размяшчэнне бяспечных дамоў у Карыбскім моры. Ён таксама падзяліўся падрабязнасцямі аб узломе мясцовых праваахоўных органаў і камер бяспекі гатэляў. Ён даведаўся, што Санчэс, Герон і Наталі знаходзяцца ў гасцініцы Avanti на возеры Эльсінор. Утрох выкарысталі трук з крэдытнай картай, каб схаваць сваю асобу падчас рэгістрацыі, але аўтаматызаваная праграма сканавання нумарных знакаў FeAR змясціла іх у Avanti. А камп'ютар карчмы зарэгістраваў у той дзень толькі адну рэгістрацыю.
  Ім выдзелілі нумар 118.
  Джэніфер накіроўвалася туды ў суправаджэнні Фэлоў і Полі, які сядзеў за рулём пазадарожніка.
  Яна ніколі не пакіне кантрактны хіт незавершаным. Ніхто не будзе накіроўвацца ў бяспечныя дамы, пакуль Наталі Джэксан не будзе мёртвая. Як толькі гэта было зроблена, яна магла знікнуць на некаторы час, а потым зноў з'явіцца з новай асобай. Гэта азначала пакінуць частку свайго мінулага ззаду, як яна заўсёды рабіла пасля сур'ёзнай працы, і гэта была яе самая вялікая на сённяшні дзень. Яна заўсёды прыводзіла ў парадак незанятыя справы — прыкмета сапраўднага прафесіянала — і гэты раз не стаў выключэннем.
  Часткова гэта былі грошы, якія ёй плаціў Дрэт. У рэшце рэшт, для яе забойства было бізнесам. Як зрабіць зубную пасту або напісаць рэкламу кнігі. Але быў і яе прафесійны гонар. Як і яе муж Чарлі, яна ніколі не адмаўлялася выконваць кантракт.
  Яна зірнула налева, на Полея. Ён быў кампетэнтны за рулём, хоць яна хацела, каб ён больш засяроджваўся на дарозе, а менш на Doritos, у якіх ён браў рыдлёўку.
  Калі яны ехалі моўчкі, яе думкі вярнуліся ў мінулае, калі нарадзіўся яе сын. Яна вырашыла назваць яго Напалеонам, уяўляючы, што ён стане бліскучым, хоць і бязлітасным лідэрам. Ёй не спатрэбілася шмат часу, каб зразумець, што хлопчык не Банапарт. Не, ён быў палякам наскрозь.
  Шчыра кажучы, яна шкадавала аб рамане, які прывёў да яе адзінага дзіцяці. Калі б Полі быў сапраўдным сынам Чарлі Бенедыкта, ён мог бы апынуцца такім жа, як Дэнісан Фэлоў.
  Частка яе заўсёды задавалася пытаннем, ці ведае яе муж, што дзіця не яго.
  І калі менавіта таму ён абняў Фэлоў так, як ніколі не рабіў Полі.
  Яе цяжарнасць стала нечаканым пабочным прадуктам рамана з жанатым мільярдэрам хедж-фонду. Яна вырашыла ператварыць тое, што магло стаць катастрофай, у нечаканы прыбытак. Джэніфер разыграла 6 мільёнаў долараў за чатыры гады, перш чым яе былы каханы развёўся, і яна страціла над ім уладу.
  Няшчасная мільярдэрка загінула ў жудаснай аўтамабільнай аварыі праз два тыдні пасля адпраўкі апошняга ганарару за шантаж на яе сакрэтны рахунак.
  Мужчыны. Сапраўды слабы пол.
  «Вось карчма», - сказаў Фэлоў, вяртаючы яе ў сучаснасць.
  «Праязджай міма», — сказала яна Полі.
  Міліцыянтаў на месцы не было. Што мела сэнс, бо яны выказалі здагадку, што Фэлоў пакінуў тэрыторыю, каб пашукаць сваю наступную ахвяру. І стаянка крэйсера прыцягнула б увагу да карчмы.
  Яна сказала: "Заязджайце на запраўку па суседстве, аб'язджайце назад і едзьце па траве да пляцоўкі за матэлем".
  «Га? Чаму?»
   Уздыхнуўшы, Фэлоў сказаў: «Ёсць камеры, якія закрываюць пярэдні ўчастак карчмы».
  «Ой. ага Вядома».
  Чорны пазадарожнік Acura, у якім яны ехалі, быў самазвалам. Джэніфер было ўсё роўна, каб нумары былі запісаны — гэта хутка згарэла б, — але яна не хацела, каб клерк заўважыў трох узброеных людзей, якія выходзілі з машыны на пярэдняй стаянцы.
  Полей завярнуў на станцыю і паехаў у задні бок, потым перакуліўся праз травяністую паласу, якая аддзяляла запраўку ад матэля. Шыны з рэзкім стукам упалі праз высокі бардзюр на ўчастак карчмы.
  - Дзярмо, - прамармытаў Полі. «Вы думаеце, вось зламалася?»
  Фэлоў прашаптаў: «Гэта пазадарожнік, Полі. Для гэтага яны і створаны».
  «Вядома, я мяркую».
  «Там». Джэніфер паказала на месца пад дубамі. «Парк вонкавым бокам».
  Ён даў задні ход і заглушыў рухавік.
  Яна агледзела іх наваколле і нікога не ўбачыла, потым прагледзела некаторыя тэксты з FeAR, перш чым паказаць рукой у бок матэля. «Акно справа ад задніх дзвярэй? Гэта іх, адна васемнаццаць». Яна павярнулася да сына. «Мы будзем назіраць тут, пакуль Дэнісан падыдзе да акна, каб вывесці Наталі. Што да астатніх двух, Санчэс і Герон, - яна зірнула на Фэлоў, - выводзяць іх з ладу. Забойства ФРС падыме справы на больш высокі ўзровень, і нам не патрэбна такая ўвага. Некаторыя добра размешчаныя патроны назаўсёды выведуць іх са строю. З дапамогай полых кропак хірургі ніколі не змогуць аднавіць пашкоджанні каленяў і шчыкалатак».
  Чалавек кіўнуў, відаць, жадаючы пачаць. Яна павольна ўглядалася ў яго, любуючыся яго жорсткімі цягліцамі. Цяпло сцякалася нізка ў яе жываце. Пасля таго, як гэта скончыцца, яна аднясе яго назад у ложак у гасцінічным нумары, адправіць Полі на іншыя справы і атрымае задавальненне перад паездкай на тэрмінал прыватнага самалёта.
   Сын перапыніў яе наравістыя думкі. «Гэй, што, калі адзін з нас уварвецца ў будынак і, ведаеце, пастукае ў іх дзверы. І гэта іх адцягвае, тады Павук, бля , страляе ў іх».
  Яна змагалася за цярпенне. «Таму што паліцыя будзе ведаць, што нехта іншы быў часткай плана. Дэнісан - адзіночны забойца. Ён выкарыстоўвае FeAR для атрымання інфармацыі, але не бярэ ніякага дублёра на працу. Памятаеце?»
  «О, так. Правільна».
  Шчыра кажучы. Той яе сын. . .
  «Я пайду прыкрываць левы бок», - сказала яна яму. «Ты трымайся тут побач. Страляем толькі ў крайнім выпадку. Калі іншага выйсця няма. Зразумела?»
  «Вядома, я мяркую».
  Калі б ён сказаў гэты сказ яшчэ раз, яна б закрычала. «Пойдзем».
  Усе трое вылезлі.
  Полі заняла пазіцыю побач з іх пазадарожнікам, і яны з Фэлоў разам падышлі да акна. Яна будзе працягваць шлях да іншага канца ўчастка і сачыць за пад'ездам да пярэдняй часткі.
  Іх акружаў водар нядаўна залітага асфальту і хвоі і слабы дым дызельнага паліва. Пасля таго, як Фэлоў выстраліў усе семнаццаць снарадаў са свайго «глока», паветра напоўнілася салодкім п'янлівым пахам бяздымнага пораху — водару, якому Джэніфер аддавала перавагу любым духам.
  Яны адышлі ад пазадарожніка не больш чым на дваццаць футаў, калі спыніліся.
  Джэніфер цяжка ўздыхнула.
  Агент Кармэн Санчэс са зброяй у руках выштурхоўвала заднія дзверы матэля. Узнікла мілісекундная паўза, калі яна міргнула. Затым яна накіравала Глок прама ў твар Джэніфер.
  - Федэральны агент, - сказала яна смяротна спакойным голасам. «На калені, рукі на галовы».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 67
  Шок Джэніфер стаў гневам, які ператварыўся ў ледзяны разлік.
  Твар Санчэса не выяўляў здзіўлення, убачыўшы Павука ў кампаніі жанчыны, якая трымала кампактны паўаўтамат. Нейкім чынам яна і той чортавы хакер зразумелі, што Наталі была сапраўднай прызначанай мішэнню, і Фэлоў прыйшоў, каб скончыць працу. Яна прыйшла сюды шукаць пагрозы, але не чакала, што натрапіць на іх.
  «Калені», паўтарыў Санчэс. «Рукі на галовы».
  Але агент быў адзін, што азначала, што яны з Херанам толькі што прыдумалі сапраўдны план некалькі хвілін таму. Падрыхтоўка была ў дарозе, але ў Джэніфер было акно. Магчыма, яна магла б выратаваць сітуацыю.
  На імгненне ніхто з трох не варухнуўся, міма праносіўся адзіны гукавы рух. Самалёт, які накіроўваецца да Джона Уэйна.
  Потым за іх спіной чуўся стрэл. І крык. «О, чорт!» — голас Полі зрываўся.
  Санчэс звярнула ўвагу на новую пагрозу. Толькі на імгненне.
  Было дастаткова.
  Фэлоў нырнуў направа, за суседнюю машыну, выхапіўшы пісталет, і Джэніфер зрабіла два прыкрывальныя стрэлы ў бок Санчэса — каб не дапусціць яе — і пабегла назад да Полі, які сядзеў за пабітым белым пікапам.
   Яна ведала, што яе сын не страляў у Санчэса, каб дапамагчы маме і Фэлоў уцячы. Ён выпадкова націснуў на курок свайго LCP, дастаючы яго з кішэні, ледзь не прастрэліўшы сабе нагу.
  На гэты раз яго некампетэнтнасць акупілася.
  Джэніфер падняла свой ружова-залаты Кімбер і вызірнула з-за грузавіка, шукаючы мішэнь.
  Санчэс заўважыў яе першым і выпусціў у яе два патроны. Яны ўрэзаліся ў пярэдняе крыло грузавіка. — спалохана зароў Полей.
  Джэніфер перамясцілася на іншы бок пікапа, выскачыла і зрабіла шэсць стрэлаў у бок Санчэса, прымусіўшы яго нырнуць за стары зялёны сметнік.
  Пад ударам смаўжоў металічны кантэйнер моцна зазвінеў.
  Блін, так блізка. . .
  Санчэс не затрымаўся надоўга. Яна ўстала, каб выпусціць шквал агню ў адказ. Джэніфер не чакала гэтага руху і проста прамінула ўдар, калі моцна ўпала на асфальт, страціўшы скуру на далоні.
  З правага боку стаянкі Фэлоў стрэліў некалькі разоў — у бок сметніцы, а затым у пакой 118, хоць Джэніфер падазравала, што Санчэс і Херан вывелі Наталі з пакоя дзеля яе бяспекі.
  Каля яе ўскочыў Полей і стрэліў усляпую. Яго патроны ўпалі ў заднюю сцяну матэля, недалёка ад Санчэса. Ён адразу ўхіліўся і працягваў скуголіць.
  Потым агент быў у руху, імчачы да Фэллоу. Замест таго, каб страляць у яго, Санчэс страляў у бок Джэніфер падаўляючымі снарадамі, каб утрымаць яе.
  Тактыка спрацавала. Да таго часу, як Джэніфер выпадкова зірнула, Санчэс знік з поля зроку.
  Прыклад знясільваючых страсці суда? Ці пайшоў Санчэс за Фэлоў, таму што той напаў на яе сястру?
  Ці яна палічыла, што Джэніфер была абцяжараная няўмелым паплечнікам і ўяўляла меншую пагрозу?
   Джэніфер не была ўпэўненая ў першым, але другое дакладна было так.
  Яшчэ адзін погляд. Ні Санчэса, ні Фоллоу.
  Дамова пайшла ў херню. Цяпер нічога не заставалася рабіць, як уцячы, адмовіўшыся ад рэшты ганарару. Калі яны яшчэ не ведалі яе асобы, яны хутка даведаюцца, і ёй прыйшлося ўзяць сумку і бегчы з краіны ў адзін з карыбскіх бяспечных дамоў FeAR. Дэнісан Фэлоў быў сам па сабе.
  Але як толькі яна падышла да дзвярэй кіроўцы, прыбыў спецназ.
  На пляцоўку з віскам уехаў масіўны тактычны аўтамабіль, выгнаўшы каманду з шасці чалавек у поўнай баявой экіпіроўцы: капюшоны Nomex, бронекамізэлькі, балістычныя шлемы. Яны расплыліся, як чорны рой.
  Санчэс была занятая пагоняй за Фэлоў і, відаць, не мела радыё, таму не магла растлумачыць камандзе спецназа, што менавіта адбываецца. Ацэньвалі сітуацыю і расчышчалі месца. Затым з таго боку, у якім зніклі Фэлоў і Санчэс, прагрымелі два стрэлы. У той бок пабеглі тры афіцэры.
  Астатнія трое і камандзір прайшлі далей па ўчастку, расчышчаючы яго — неўзабаве яны знойдуць маці і сына.
  Для Джэніфер было занадта позна схаваць свой пісталет і сцвярджаць, што яна госць, які трапіў пад перакрыжаваны агонь. Афіцэры-тактыкі былі профі. На месцы затрымлівалі і абшуквалі ўсіх. І нават калі яны не змаглі даказаць, што яна стаяла за змовай з мэтай забіць Наталі Джэксан, яна толькі што стрэліла са зброі ў федэральнага агента. Толькі за гэта яна апынулася б за кратамі так доўга, што да таго часу, як выйдзе з супермакса, будзе ў зубных пратэзах і падгузніках.
  Яна ацэньвала вуглы і адлегласці.
  Яна павінна была зрабіць свой крок зараз. У кожную хвіліну прыбудзе яшчэ паліцыянтаў.
  «Што нам рабіць, мама?»
  Яна паглядзела на Полі, у якога бег нос, а рукі так моцна дрыжалі, што ён ледзь мог трымаць зброю.
  «Не хвалюйся, дарагая. Мама заўсёды клапоціцца пра цябе».
  Аб'ява з мегафона перапыніла іх размову. «Хто на стаянцы, гэта міліцэйская аперацыя. Ідзі наперад з паднятымі рукамі».
  Полей зноў хныкнуў.
  «У нас усё будзе добра. На нашым баку сюрпрыз. Мы разыдземся...
  «Не!»
  «Усяго на некалькі хвілін. Паглядзіце. Там». Яна паказала на травяністае поле за імі і злева. «Уніз па схіле, бачыце? Прадуктовы магазін. GreenFresh. Бачыце агні?»
  «Так». Нанюхаўся нейкіх соплі.
  «Я займу іх тут. Вы трапляеце на стаянку. Збіце некалькі колаў і заедзьце там на кут». Яна кіўнула ў бок святла. «Я цябе сустрэну. Мы вернемся ў наш матэль. Вазьміце нашы сумкі і ляціце ў адзін з бяспечных дамоў FeAR». Яна ўсміхнулася. «Толькі мы ўдваіх. Вы можаце зрабіць гэта? Джэк аўтамабіль? Для мяне?»
  Ён выцер нос. «Вядома, я мяркую».
  «Ваша стрэльба. Памятайце, трымайце палец са спускавога кручка, пакуль не будзеце гатовыя стрэліць».
  «Так, я забыўся раней.»
  «Усё ў парадку».
  Яна агледзелася. Афіцэры-тактыкі наблізіліся.
  Джэніфер павярнулася. «На полі можа быць адзін-два паліцэйскіх, але яны не будуць чакаць, што хтосьці пойдзе ў гэтым кірунку. Убачыш каго-небудзь у форме — страляй».
  Паніка напружыла яго голас. «Я . . . Не ведаю, ці змагу».
  Яна паляпала яго па плячы. «Нічога страшнага, дарагая. Тады проста страляйце ў іх бок, напалохайце іх. Таму ім даводзіцца хавацца. Вы можаце гэта зрабіць?»
  Ён кіўнуў. «Вядома, я мяркую».
  Джэніфер паглядзела ўніз і змахнула крошкі з яго футболкі Fortnite . «Вы гатовыя?»
  «Мама?» Ён кінуў на яе жаласны позірк.
  Яна ўсміхнулася і абняла яго. «Ідзі. Я сустрэну вас на рагу».
  Ён павярнуўся і пачаў адскокваць за машынамі.
   Калі ён апынуўся на вяршыні травяністага пагорка, які вёў уніз да прадуктовай крамы, яна глыбока ўдыхнула. Дэбаты. Гэта працягвалася нядоўга. Яна дастала мабільны тэлефон і пастукала па экране.
  «Дзевяць-адзін-адзін, які твой эмер...»
  «За гасцініцай «Аванці» стаіць чалавек са зброяй», — сказала яна настойлівым шэптам. «Ён накіраваўся ў GreenFresh Grocery. Ён расстрэльвае людзей!»
  «Спадарыня, у нас ёсць адзінкі ў гэтым месцы. Ці можаце вы даць апісанне?»
  «Белы мужчына дваццаці двух гадоў, шэсць футаў ростам, тоўсты, у джынсах і шэрай футболцы. Ён сказаў, што заб'е кожнага паліцэйскага, якога ўбачыць. Калі ласка, вы павінны спыніць яго. І пачакайце, так, з ім яшчэ два-тры мужчыны. Усе бягуць у бок гастранома. Спяшайцеся!»
  На заднім плане грукнула клавіятура. «Я паведаміў афіцэрам на месцы. Як вас завуць, спадарыня?»
  Джэніфер адключылася і назірала за рэакцыяй спецназа, калі ім было перададзена паведамленне. Наглядчык і двое яго людзей пабеглі да ўзгорка, які вёў уніз да прадуктовай крамы, пакінуўшы толькі аднаго на стаянцы.
  Ідэальны. Яны сыходзiлiся на ўзгорку, дзе былi Полей i мiфiчныя «другiя два-тры».
  Даючы ёй волю сесці ў пазадарожнік і ўзляцець.
  Джэніфер Бенедыкт зірнула туды, дзе яе няшчасны сын скакаў да бяспекі, якую яна абяцала яму.
  Прабач, мілая, падумала яна, вельмі шкада. Толькі б ты не апынуўся . . . ты . Затым адразу звярнула ўвагу на тое, як лепш дабрацца да пазадарожніка і пакінуць усіх у сваім заднім выглядзе.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 68
  Фэлоў пабег да закінутага склада праз двухпалосную вуліцу ад гасцініцы Аванці.
  Машыны з'язджалі з яго шляху, іх кіроўцы гнеўна сігналілі, але ён не звяртаў на іх увагі і працягваў ехаць.
  Склад прапанаваў ідэальную магчымасць зладзіць Санчэсу засаду.
  Джэніфер загадала яму раніць, а не забіваць, і яму спадабалася думка пра пакуты Санчэса — як фізічныя з-за раздробненай косці, так і эмацыянальныя, калі яна марнела ад нуды.
  Але ён вырашыў, што прасцей і бяспечней забіць суку і пакончыць з гэтым.
  Ён павярнуўся, каб зрабіць некалькі стрэлаў у яе бок, потым павялічыў хуткасць, кінуўшыся ў склад, перш чым яна закрыла пяцідзесяціфутавую шчыліну паміж імі.
  Ён забраўся на пагрузачную пляцоўку, адзіны ўваход, які яму ўдалося знайсці, і знік у глыбіні складскіх памяшканняў. Цьмяны і смярдзіць цвіллю. Ззаду ён знайшоў прыкрыццё за грудай будаўнічага смецця. Перавёўшы дыханне, ён павярнуўся тварам да дзвярэй пагрузачнай платформы.
  І дачакаўся спецагента Кармэн Санчэс . . .
  Як толькі ён даведаўся яе імя, учора, ён папрасіў FeAR раскапаць тое, што ён мог. Пан Бенедыкт навучыў яго пазнаваць сваіх ворагаў. FeAR знайшоў навіну шмат гадоў таму пра тое, што яе застрэлілі ў выкананне абавязкаў. Яна была палявым агентам ФБР у іх офісе ў Лос-Анджэлесе, але таксама была членам узмоцненай групы спецназа.
  Ніякай прычыны, па якой яна пакінула Бюро, каб далучыцца да Радзімы, не было паведамлена, і ён задаўся пытаннем, які менавіта характар яе цяперашняга прызначэння. Здавалася, у расследаваннях унутранай бяспекі было шмат сакрэтаў і мала дакументацыі. Але яна была ўзнагароджана, яна закрыла справы, якія прывялі да паспяховых прысудаў, яна сутыкнулася з вартымі бульварнай прэсы мафіёзнымі босамі і вядомымі тэрарыстамі. . . і абмянялі свае дызайнерскія касцюмы на аранжавыя камбінезоны.
  FeAR прапанаваў зрабіць дадатковыя раскопкі, але ён сказаў яму не турбавацца. Ён ведаў тое, што яму трэба было ведаць.
  Яна была тым, каго пан Бенедыкт назваў бы годным праціўнікам. Ён не стане яе недаацэньваць.
  Асабліва пасля іх матчу па змешаных баявых мастацтвах каля кавярні, дзе ён упершыню нацэліўся на Наталі Джэксан.
  Ён яшчэ раз зірнуў за дзверы і заўважыў, што Санчэса затармазіў рух. Яна не перабегла вуліцу, як ён. Яна была разумнейшай — больш асцярожнай — паказвала машынам свой бэйдж і жэстамі запрашала іх спыніцца. Выканала толькі каля паловы. Каб пазбегнуць ваганняў, яна была вымушана ісці павольна.
  Ён азірнуўся на груды смецця ад няскончанай дэманстрацыйнай працы. Бледнае сонечнае святло прабівалася праз разбітыя высока ў столі вокны.
  Непадалёк узвышаўся грувасткі кавалак іржавай тэхнікі. Магчыма, занадта цяжкі, каб марнаваць грошы на вывазку. Ён не мог сказаць, што гэта было за абсталяванне, але яно паслужыла яго мэты. Ён мог схавацца за ім і быць абароненым цвёрдым жалезам, але мець лёгкі стрэл у Санчэса ў сілуэце. Гэтак жа, як і папяровыя мішэні на палігоне, куды містэр Бенедыкт вёў яго практыкавацца ў стральбе.
  Ён кінуўся вакол машыны і прысеў на кукішкі.
  Ці пойдзе яна за ім?
  Вядома, яна б. Іншы паліцэйскі можа і не, але Кармэн Санчэс шукала чалавека, які спрабаваў задушыць яе сястру рознакаляровай гімнастычнай скакалкай. Нішто не спыніла б яе.
   За выключэннем полай кулі ў яе лоб - яго новай мішэні.
  Фэлоў абаперся локцямі на іржавы металічны брусок, жалезны пах якога нагадваў кроў.
  У кожную секунду Санчэс з'явіцца ў сваёй зоне забойства. Ён адчуваў сябе павуком-ваўком, тым, хто не будаваў павуцінне, а паляваў, падпільноўваючы ахвяру.
  Ішлі секунды. Поўная хвіліна. Ён занепакоіўся. Яна ўжо павінна быць тут. Рух не мог затрымаць яе так доўга. Магчыма, яна спрабавала падкрасціся да дзвярэй. Можа быць, яна чакала падмацавання, хоць здавалася, што яна кідаецца ў рысу.
  Дзе яна была?
  Слабы стук прыцягнуў яго ўвагу налева. Ён павярнуўся, накіраваўшы ў той бок стрэльбу. Нікога. Ён зірнуў уніз і ўбачыў, як маленькі белы шар падскочыў яшчэ двойчы, а потым пакаціўся да далёкай сцяны пакоя па бетоннай падлозе.
  У той жа момант ён заўважыў, што гэта была пігулка для рулеткі і што, відаць, унутр быў іншы шлях, акрамя загрузных дзвярэй.
  Ён пачаў хутка круціцца.
  Санчэс прамовіў ззаду. «Кідай пісталет, Фэлоў. Усё скончылася».
  Як фанат Шэкспіра, які з экспертнай дакладнасцю выкарыстоўваў іронію ў сваіх п'есах, Дэнісан Фэлоў, гледзячы, як таблетка спыняецца, мог ацаніць гэтую канцэпцыю цяпер - бо яна моцна штурхнула яго пад зад.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 69
  Кармэн была гатовая кінуць Фэлоў на месцы, калі ён хоць бы тузанецца.
  Ён не паварушыўся, відаць, абдумваючы свае магчымасці. Каб пераканацца, што ў яго іх няма, яна правяла яго праз поўную працэдуру ліквідацыі крымінальнага злачынства.
  «Адкрыйце руку і дайце пісталету ўпасці». Яна не сказала яму кінуць яго ці пакласці на зямлю, што магло даць яму магчымасць накіраваць яго ці кінуць у яе. Ён павінен быў ведаць, што дзеянне было хутчэй, чым рэакцыя, але яна была ў вышэйшым становішчы, бо яе зброя ўжо была накіравана на яго, а ён глядзеў у іншы бок.
  Праз тое, што здавалася цэлай вечнасцю, ён пакруціў галавой, што выглядала як нейкая дзіўная сумесь весялосці і пакорлівасці, шырока расставіў пальцы і пусціў пісталет з грукатам на падлогу.
  «Спляціце пальцы за галавой і ідзіце задам на мой голас, пакуль я не скажу вам спыніцца».
  Яна назірала, як ён адступіў. Калі ён аддаліўся ад зброі на зямлі, яна дала яму наступную каманду.
  «Разгарніцеся поўным кругам. Павольна».
  Рукі ўсё яшчэ за галавой, Фэлоў круціўся на месцы. Сутыкнуўшыся з ёй, ён усміхнуўся, абяцаючы адплату.
  Яна сустрэла яго позірк і павялічыла стаўку з позіркам, які казаў: « Давай, мудак» .
   Калі ён зноў быў да яе спіной, яна сказала: «Устань на калені».
  Ён падпарадкаваўся.
  Яна засталася на месцы, на два градусы ад мэты. Надзенне на яго кайданкоў прывяло б да таго, каб яе зброя была ў кабуры. Яна магла выстаяць у наземным баі супраць яго, але яна не была зацікаўленая ў тым, каб ісці яшчэ адзін раунд з Фэлоў. Ён быў моцнага целаскладу, хуткі і адчайны.
  Акрамя таго, быў нейкі неакрэсьлены заклік стрэліць яму ў галаву два-тры разы.
  Перш чым увайсці на склад, ёй спатрэбілася шэсцьдзесят секунд, каб патэлефанаваць дыспетчару шэрыфа акругі, каб ён паведаміў сваё месцазнаходжанне і перадаў сваю сітуацыю тактычнаму персаналу ў матэлі. Яна паведаміла і пра стралка. Яна падумала пра інтэрв'ю Трэя і вырашыла, што гэта жанчына, верагодна, мама Полі - відавочна, больш заангажаваная, чым проста маці, якая прыносіла закускі і газіроўку ў склеп. Першым, хто страляў на паркоўцы, верагодна, быў яе сын.
  Яна адцягнула пінжак, адкрыўшы прышпілены да пояса шчыт, і стала чакаць.
  Некалькі хвілін пазней увайшоў атрад тактычнага падраздзялення з паднятай зброяй і сканіраваннем, пакуль секунда за секундай ацэньвалі пагрозу.
  «Вось!» Тэлефанавала Кармэн.
  Яны далучыліся да яе, адзін з іх падняў зброю на падлогу і расчысціў яе, а двое накрылі Фэллоу.
  «Агент Кармэн Санчэс з Радзімы», — абвясціла яна. «У мяне ёсць тытул 18 на гэтага зняволенага».
  Былі б таксама дзяржаўныя зборы, але ў такія моманты ніколі не было дрэннай ідэяй выцягнуць грудзі з Федэральным кодэксам ЗША, каб пацвердзіць свой аўтарытэт.
  Кіраўнік групы даў знак рукой, і два аператары, бліжэйшыя да Фэллоу, адцягнулі яго рукі ззаду, замацавалі яго манжэтамі і двойчы замкнулі іх.
  «Астатнія?» — спытала Кармэн. «Жанчына і другі стралок?»
   Кіраўнік сказаў: «Пакуль няма справаздачы. Усё, што мы ведаем, гэта стрэлы».
  «Куды вы хочаце яго, мэм?»
  «Транспарту ў мяне няма. Дзе бліжэйшая міліцыя?»
  «Акруга Рыверсайд, возера Эльсінор. Пятнаццаць хвілін».
  «Вы можаце правесці яго туды?»
  «Вядома, агент Санчэс».
  «І пераканайцеся, што ёсць ар'ергард. У мінулы раз птушка паляцела».
  Пара членаў каманды TAC суправаджала яго з будынка. Яна пайшла следам, міргаючы ў сонечных промнях позняга дня.
  Група зявакаў з вынятымі мабільнымі тэлефонамі запісала імправізаваную прагулку злачынца. Фэлоў не спрабаваў схаваць свой твар, ішоў проста наперадзе, безвыразны.
  Мігаючыя чырвоныя агні прыцягнулі погляд Кармэн, калі яна набліжалася да матэля. Санітары люта працавалі над фігурай, якая ляжала на каталцы. Яна адхіліла свой курс, каб праверыць гэта.
  Да яе падышоў мужчына ў поўным абмундзіраванні з дастатковай колькасцю латуні на каўняры, каб пазначыць яго камандзірам. «Вы агент Санчэс?»
  «Я».
  «Ці магу я спытаць, на чорта ўсё гэта было?»
  «Я дам вам кароткую інфармацыю, камандзір, але спачатку два іншых злачынцы?»
  «Мы атрымалі іх абодвух». Ён паківаў галавой. «А гэта адзін для кніг. Галоўны выканаўца - Джэніфер Бенедыкт. У яе паўтузіна псеўданімаў, але мы так і не даведаліся яе сапраўднага імя. Яна прафесіянал, наёмны забойца, які карыстаецца вялікім попытам на заходнім узбярэжжы. Яна ўзяла на сябе бізнес свайго мужа пасля таго, як яго праслухоўвалі некалькі гадоў таму. Чарльз Бенедыкт».
  «Гэта адказвае на некалькі пытанняў». Яна дадала новую інфармацыю да расце спісу фактаў. «Мой паплечнік, доктар Герон». Яна павяла вялікім пальцам у бок карчмы, дзе ён быў з Наталі ў замкнёнай кладоўцы. «Мы высветлілі, што на жанчыну, якую мы схавалі ў карчме, палюе каманда забойцаў». Кароткі смех. «Прыкладна за дзве хвіліны да таго, як з'явіліся стральцы».
   З пацярпелым маладым чалавекам медыкі працягвалі працаваць. «Дык гэта яе сын, Полі?»
  «Так. Мы пераязджалі, таму яна пасылае свайго дзіцяці бегчы да прадуктовай крамы, каб уцячы, ці падняць машыну, ці нешта падобнае. І атрымаць гэта. Яна тэлефануе, дакладвае яму! Адцягнуў большасць маіх людзей».
  «Яе ўласны сын?» Кармэн не магла ўявіць, каб маці ахвяравала сваім дзіцем, каб выратаваць сябе.
  Яна нагадала назіранне Герона, што некаторыя з самых страшных уварванняў адбываліся паміж членамі сям'і.
  «Я ведаю, праўда?» Камандзір з агідай паківаў галавой. «Ён бачыць нас і пачынае страляць. Бедны чмо. Ён размінаў усіх на вярсту. Але нам давялося яго кінуць. А мама? Яна дабіраецца да свайго пазадарожніка, але ледзь уключае яго ў перадачу, як снайпер дастае дзве яе шыны. Я не ведаю, хто страляў, але гэта быў пякельны стрэл, чатырыста метраў».
  «Не з вашых людзей?»
  «Не, але паверце мне, тут заўсёды так ціха, калі нешта падобнае здараецца, LEO выходзяць з дрэва, і раптам мы атрымліваем даішнікаў, наркамаў, дэпутатаў ВПС Нацыянальнай гвардыі. Я думаю, што ў нас быў школьны рэсурсны афіцэр. Кожны, і я маю на ўвазе кожны , са значком хоча ўдзельнічаць у акцыі».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 70
  Джэйк Херан стаяў побач з Санчэс і яе босам, SSA Эрыкам Уільямсанам.
  Мажны мужчына, шырокія плечы якога кідаліся ў швы пінжака, прыехаў сюды з Лонг-Біч для разбору падзей. Ён добра правёў час, хоць Джэйк не мог сабе ўявіць, што чалавек спяшаецца па якой-небудзь прычыне.
  Яны ўтрох былі ў новым нумары Avanti Inn; «Месца злачынства» было занята ў 118. Хтосьці — хутчэй за ўсё Фэлоў — зрабіў некалькі стрэлаў праз акно ў марнай спробе забіць Наталі, якой увогуле не было ў пакоі. Чапля завяла яе ў падсобнае памяшканне.
  - Гісторыя, - сказаў Уільямсан. «І зрабіце гэта поўным, таму што мой наступны званок у АГ у Вашынгтоне. І заўважаць? Я не дадаў слова «памочнік» у гэтую службовую інструкцыю».
  «Вы ведаеце магію?» - спытаў яго Джэйк.
  Выраз твару Уільямсана напружыўся ад нецярпення. Потым змірыўся. «Так, я ведаю магію. Я даю сваім дзецям дваццаць долараў, яны ідуць у гандлёвы цэнтр, і гэта знікае. Якая ваша кропка?»
  Джэйк сказаў: «Няправільна».
  Санчэс заняў. «Гэта тое, што тут адбылося».
  Яна патлумачыла, як іх першапачатковая мэта злавіць серыйнага забойцу адвяла іх ад таго, што павінна было выглядаць як сапраўднае злачынства: Фэллоу забіваў людзей, чые імёны з'явіліся на сайце H8ers.org. А гэта, у сваю чаргу, павінна было няправільна накіраваць іх ад сапраўдная місія - забіць Наталі Джэксан. «Яна капалася ў незаконным праекце, які спрабаваў сабраць Джэрард Дрэт».
  Твар Уільямсана напружыўся. «Чорт гэта быў? Ён павінен быў быць велізарным, каб пайсці на ўсе гэтыя праблемы ".
  «Вялізны? Як наконт масавых?» — прапанаваў Санчэс.
  Джэйк сказаў: «Глядзі». Ён набраў некалькі каманд, і з'явіўся экран.
  DrethCo Inc. і Brakon Computing, Inc., прысутныя. . .
  Праект дапамогі ў павышэнні кваліфікацыі ў навучанні
  Уільямсан прашаптаў: «DrethCo і Brakon? Зліццё». Ён зрабіў паўзу. «Пра што гаварыў той Паўэл?»
  Санчэс кіўнуў. «Выдатнае навучанне. . . Яны называюць гэта LEAP. Brakon вырабляе недарагія ноўтбукі. Яны раздаюць дзясяткі мільёнаў з іх студэнтам па ўсёй краіне. Да праз дванаццаць. DrethCo піша код, які ў іх папярэдне загружаны».
  Джэйк пачаў пракручваць розныя планы ўрокаў. Уільямсан прыжмурыўся, калі старонкі прагортваліся міма. Гісторыя, геаграфія, матэматыка, навука, мастацтва. Былі відэалекцыі, віктарыны, нават віртуальныя экскурсіі ў нацыянальныя паркі, музеі, канцэрты класічнай музыкі, гістарычныя месцы, прыродныя рэсурсы.
  Час ад часу ўсплывалі «рэкамендаваныя спасылкі».
  "Адукацыйныя сайты са спасылкамі", - сказаў Уільямсан. «Праблема?»
  Джэйк сказаў: «Усплывальныя спасылкі». Ён ударыў аднаго, потым другога. Яны прывялі да гульняў, зручных для дзяцей, відэа з мілымі жывёламі і таму падобнае.
  Санчэс сказаў: «Заданнем Наталі было напісанне праграм, якія выкарыстоўваюць біяметрыю, каб гарантаваць, што студэнты не ўбачаць недапушчальны кантэнт».
  «Толькі хтосьці працягваў адмяняць яе код», - сказаў Джэйк. «Такім чынам, праграмнае забеспячэнне не блакавала дзяцей ; гэта заблакавала дарослых ».
   Санчэс паказаў на экран. «Мы дарослыя. Мы бачым кацянят і шчанюкоў і пірацкія гульні з рэйтынгам G. Але калі маладыя людзі пачынаюць націскаць на ўсплывальныя вокны, ніякіх гарантый няма. Гэта дзярмо такое».
  Джэйк націскаў на спасылкі, каб перавызначыць сістэму, і яны раптам выявілі, што глядзяць кароткія відэазапісы сімпатычных, прывабных людзей, якіх можна ўбачыць у любой інтэрнэт-рэкламе - толькі яны нічога не прадавалі. Адзін чытаў лекцыю пра тое, што супраціўленне аўтарытарнай дзяржаве — абавязак кожнага. Жанчына сказала, што «Галодныя гульні» — кніга і фільм пра антыўтапічны, дыктатарскі свет — гэта сапраўдная гісторыя. Сайты, якія кажуць, што амерыканская дэмакратыя была пагрозай.
  «Госпадзе».
  Санчэс прамармытаў: «Атручвае розумы дзяцей. Ад дзіцячага садка да сярэдняй школы».
  Уільямсан спытаў: "Ці не заўважаць інтэрнэт-правайдэры парушэнне COPPA?"
  Закон аб абароне канфідэнцыяльнасці дзяцей у інтэрнэце забараніў здабычу даных асобам маладзейшых за трынаццаць гадоў.
  "Але ніхто не крадзе чые-небудзь дадзеныя", - растлумачыў Джэйк. «Гэта наадварот. Яны даюць дзецям інфармацыю. Алгарытмы COPPA праігнаруюць гэта». Ён пстрыкнуў яшчэ. З'явіўся расісцкі сайт.
  "Некаторыя бацькі ўбачаць спасылкі", - адзначыў Уільямсан.
  Джэйк задумаўся, ці варта яму сказаць наглядальнаму спецыяльнаму агенту, што ён крыху ўзламаў. Ён зірнуў на Санчэс, якая схіліла галаву ў знак маўклівай ухвалы.
  «Я знайшоў памятку пра гэта на серверах DrethCo. Кампанія падлічыла, што страціць максімум пяць працэнтаў аўдыторыі з-за дарослых. Многія бацькі зусім не ведаюць, што робяць і што бачаць іх дзеці ў інтэрнэце».
  «І ці будзе дзіця скардзіцца і рызыкаваць, што ў яго забяруць кампутар?» - сказаў Санчэс. «Я так не думаю».
  Джэйк прапанаваў: «Прамыванне мазгоў. Пра гэта і ідзе гаворка. Кліенты плацяць мільёны, каб дзеці атрымлівалі такія паведамленні».
   Санчэс сказаў: «Гэта ідзе глыбей. Рэчы, якія заахвочваюць дзяцей да актыўнасці. Сіла ў пашане, асабліва ў выглядзе гвалту. Што яшчэ горш, дзяцей вучаць, як рабіць сырыя бомбы, вырабляць іншую зброю, сінтэзаваць наркотыкі і пазбягаць выяўлення».
  Некалькі рэкламных аб'яў былі прысвечаны прапагандзе палітычнай і сацыяльнай анархіі.
  Уільямсан прамармытаў: «Нацэлены на несфармаваныя, успрымальныя і цікаўныя розумы. Падсілкоўваецца таксама гармонамі. Хто такія кліенты, якія плацяць Дрэту за тое, каб данесці гэтае дзярмо да дзяцей?»
  Санчэс растлумачыў: «Тэарэтыкі змовы. Сепаратысты. Кіраўнікі культаў шукаюць навабранцаў. Прадпрыемствы Шаўковага шляху, якія прадаюць зброю і наркотыкі».
  Герон дадаў: «Замежныя дзяржавы таксама. Я запусціў адну са сваіх праграм traceroute і прагледзеў іх проксі-серверы. Сервер знаходзіцца ва Усходняй Еўропе. Гэта дзяржаўны адрас. Я пісаў пра тое, як нацысты выкарыстоўвалі ўварванне ў 1930-я гады. Гітлер лічыў, што той, хто кантралюе розумы дзяцей, кантралюе будучыню. Менавіта тое, што тут адбываецца».
  Уільямсан глядзеў на экран, быццам ён быў радыеактыўны. Вялікі чалавек ціха сказаў: «Вы ведаеце, што гэта значыць?»
  Санчэс сказаў: «Джэйсан Паўэл, наш вар'ят, увесь час меў рацыю. Зліццё з'яўляецца рызыкай для нацыянальнай бяспекі». Яна паглядзела на Джэйка. «Цяпер усё мае сэнс. Ён крычаў аб выбары сіняй або чырвонай таблеткі. Самазаспакоенасць або праўда».
  Уільямсан не стаў пытацца пра спасылку, але, здаецца, зразумеў сутнасць. «Каго ты накруціў?»
  Санчэс апублікаваў спіс арыштаваных. «Джэніфер Бенедыкт, наёмная зброя. Яе трыгер і наш серыйны забойца, Дэнісан Фэлоў. Ён жа павук. Два нікога ў Анахайме. Яны дэманстравалі памылковы накірунак».
  Джэйк скрывіўся. «Адміністратар сайта? FeAR-15. Ён цяпер прывід. Я спрабую яго знайсці». Ён адчуў паварот у жываце. «У мінулым не шанцавала. Магчыма, на гэты раз усё будзе інакш».
  Уільямсан махнуў рукой у бок кампутара, яго твар быў маскай расчаравання. «Прамыванне мазгоў дзецям - гэта гідка, але вы не выдаткуеце на гэта шмат часу ў адпаведнасці з раздзелам 18. Што-небудзь звязвае Дрэта і Бракона з забойствамі? Яны павінны спусціцца. Мы можам выкрыць гэта, але калі яны выйдуць на волю, яны проста знойдуць нейкі іншы праект накшталт LEAP».
  Санчэс сказаў: «Толькі калі мы перавернем Джэніфер або Фэлоў».
  Уільямсан кпіў. «Яны профі. Вы ведаеце, як цяжка іх перавярнуць».
  «Праўда», - сказаў Санчэс. «Але, кажучы пра магію, у нас ёсць яшчэ адна хітрасць у рукаве».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 71
  Федэральныя агенты праводзілі інтэрв'ю, але Кармэн назвала б гэта тое, што было. . . допыт.
  І ніколі раней яна так не жадала пачаць.
  Яна дазволіла падазраванаму тушыцца ў пакоі для апытання мясцовай спадарожнікавай станцыі шэрыфа на працягу апошняй гадзіны, пакуль яна заяўляла сваю справу за тое, што сама вяла сеанс. Акруга і штат таксама мелі юрысдыкцыю. Тэхнічна можна сказаць, што ў іх была большая юрысдыкцыя, калі б такая рэч была, бо перастрэлка ў Аванці ў асноўным была поўнасцю дзяржаўных злачынстваў. Але, улічваючы далёка ідучыя наступствы змовы Дрэта, высокапастаўленыя чыноўнікі ў офісе шэрыфа і дарожна-патрульнай службы вырашылі дазволіць ёй на яго.
  Цяпер Кармэн апынулася ў гэтым месцы , у тым мысленні, якое цяжка вызначыць перад сустрэчай сам-насам з падазраваным, калі яна глядзела на яго праз двухбаковае люстэрка, прыціснуўшыся ілбом да шкла.
  «Тым страшней, таму што ён не выглядае страшна», — сказаў каржакаваты бялявы капітан шэрыфа.
  Праўда. Фэлоў зноў быў у рэжыме плоскага афекту, нічога не выдаючы. Ён не падскокваў каленам, не цёр рукамі і не калупаў кутікулы. Ніводнага з тых прыкмет непакою, якія яна прывыкла бачыць. Яму пагражала жыццё за кратамі, і ён не выяўляў ніякіх эмоцый. У пэўным сэнсе ён быў такім жа мёртвым унутры, як і яго ахвяры звонку.
  Капітан сказаў яшчэ нешта. Яна не чула.
  Некалькі глыбокіх удыхаў.
   Потым выйшла ў калідор, паклала зброю ў скрыню і ўвайшла ў пакой.
  Ён павярнуўся да яе. Карычневыя кантактныя лінзы зніклі, і ён вярнуўся да свайго натуральнага адцення. Ірысы былі кавалкамі лёду. Яго валасы ўсё яшчэ былі пафарбаваныя, і кантраст бледна-блакітных вачэй і чорных як смала валасоў надаваў яму трывожнага выгляду. Гэта прыгадала некаторыя выявы павукоў, якія яна бачыла за апошнія некалькі дзён.
  «Прывітанне, Дэнісан». Яна села насупраць яго.
  Ніякай рэакцыі. Акрамя вывучэння яе.
  Яго рукі былі ў кайданках, але не прывязаныя да металічных прыстасаванняў на стале. Яе гэта не турбавала. Аднойчы яна схапіла яго, і, хоць ён быў бязлітасным забойцам, ён не быў настолькі дурным, каб напасці на афіцэра ў абароненым ад уцёкаў памяшканні.
  Яна пачала свой старанна распрацаваны план нападу. «Дэнісан Фэлоў. Цікавая назва. Падыходзіць, бо ў вас было даволі цікавае жыццё. Створана для добрага чытання за апошнюю гадзіну».
  Яго позірк зацвярдзеў. Ён відавочна не любіў ніякіх згадак пра сваё мінулае. Добра.
  Потым выраз яго твару стаў разважлівым. «Дзе ваш цень, агент Санчэс? Элітны суперхакер, Джэйкабі?»
  «Джэйк праводзіць падвядзенне вынікаў з маім босам. Гэта толькі ты і я».
  «О, ён не гуляе са сваім сябрам FeAR-15? Яны ідуць у мінулае, ведаеце. Лепшы з бутонаў.»
  Кармэн прыжмурылася. «Правільна. FeAR-15. А як яго сапраўднае імя?»
  Позірк Фэллоу сказаў: «Добрая спроба». Ён маўчаў.
  Кармэн прынесла жоўты блокнот, манільскую папку і мяшочак на маланцы. Яна паклала іх, адкрыла блокнот і пстрыкнула ручкай да гатоўнасці.
  Існаваў цэлы свет інфармацыі, пра якую яна магла спытаць - забойствы, адукацыйная змова, яго сувязь з Джэніфер Бенедыкт - але Кармэн трымалася б далей ад усяго гэтага. Простая згадка пра іх у самым пачатку зачыніла б дзверы.
  Яна палегчыла б сучаснасць, вяртаючыся ў мінулае.
   «У цябе былі праблемы, Дэнісан».
  Заўсёды імя. Гэта падобна на тое, што вы сядзіце вышэй за свайго суб'екта.
  Допыты былі пра ўладу.
  «Пачынаючы з пачатковай школы. Сярэдняя школа. І ўсё не палепшылася, калі вы вучыліся дома». Яна нахіліла галаву. «Якія ўрокі давалі табе бацькі, Дэнісан?»
  Толькі слабы пробліск рэакцыі.
  Яна адкрые роўна столькі, каб пераканаць яго, што мае доступ да падрабязнай інфармацыі пра яго паходжанне, але стрымае большасць таго, што ведала.
  Суб'екты, як правіла, не хлусяць, калі не ўпэўнены, што іх зловяць. Для іх гэта псіхалагічная няўдача і надае следчаму больш улады. З такім суб'ектам, як Дэнісан Фэлоў, любая перамога была вялікай перамогай.
  Яна пахітала галавой. «Вас выключылі з сістэмы дзяржаўных школ. Хатняе навучанне. . . ну, што б там ні здарылася, ты працягваў біць дзяцей днём і сачыць за дзяўчатамі дадому. Не, табе было цяжка ў школе, ці не так? Пакуль . . .”
  Яна дазволіла слову затрымацца.
  Ён чакаў, спакойна гледзячы.
  “. . . пакуль вы не пачнеце новы курс навучання. Вашы ўрокі ў аспірантуры. У рамястве. Вы даведаліся пра празрыстыя пальчаткі, апырскванне ўсяго, да чаго дакраналіся перад працай, пра маскіроўку — але тонкую. Тыя, што працуюць. Без парыкоў і штучных вусоў. Кантакты і фарба для валасоў. І адзенне — напрыклад, ярка-чырвоная кашуля, якую ты апрануў, калі сустрэў маю сястру, ярка-зялёная з Наталі. Яны адцягнулі ўвагу ад вашага твару. Выкідныя ўборы. Як спартовае паліто ў казіно. Выкінутыя машыны — напрыклад, пазадарожнік, які вы пакінулі на паркоўцы. Гэта разумная рэч, Дэнісан. Хто быў вашым прафесарам падчас гэтых даследаванняў? Можа, містэр Чарльз Бенедыкт?»
  Чарговы агеньчык у вачах.
  Яна была на правільным курсе.
  «Вы пагадзіліся адмовіцца ад сваіх правоў на Міранду, але я не думаю, што гэта таму, што вы плануеце даць мне інфармацыю. Не, ты не балбатлівы тыпу. Ты лічыш сябе разумным, таму дазволіш мне гаварыць, і ты даведаешся, што я ведаю. Ці не так?»
  Ён ачуняў ад здзіўлення і кінуў на яе позірк, які мяжаваў з фанабэрыстасцю. «Вы памыляецеся, агент Санчэс. Я рады размове. Насамрэч, у мяне ёсць што сказаць. Рэчы, якія вы знойдзеце. . . асветніцкі.»
  Яна павінна была спытаць, што? Ён спрабаваў кантраляваць яе, таму яна не пераследвала гэтую нітку. Для яго гэта была б невялікая, але важная страта і яшчэ больш схіліла б вагу на яе карысць. «Мы ведаем пра вашу працу ў кол-цэнтры ў American General. Вас некалькі разоў прызнавалі аператарам месяца».
  «Я стараюся быць карысным». Ён паспрабаваў выглядаць бесклапотна, але не дасягнуў мэты. Замест гэтага ён выглядаў усё больш занепакоеным.
  «Проста перакрыжаваныя спасылкі на некаторыя дадзеныя, Дэнісан. За мінулы год трое іх кліентаў прапалі без вестак».
  Ён адкашляўся. «Правільна? Як сумна».
  «І ўсе іх тэлефонныя запісы паказваюць, што яны гаварылі з вамі аб прэтэнзіях па гарантыі».
  Яму было б цікава, як яна гэта сабрала, не ведаючы пра незразумелую праграму пошуку адносін Дэклана ў HSI.
  «Трое з тысячы». Не маючы магчымасці падняць рукі, ён моцна паціснуў плячыма. «Я прымаю шмат званкоў. Напэўна, супадзенне».
  «Мне цікава пра жанчыну, з якой вы размаўлялі ўчора. Эмілі Хэлкомб. Пра гарантыю на посудамыйную машыну».
  «Не звоніць у званы. Але званкі запісваюцца, - дадаў ён іранічна, - для забеспячэння якасці і навучання, ці так кажуць. Гэта азначае, што ты добра ведаеш, што яна мне патэлефанавала.
  Яна лезла яму пад скуру. «Я таксама ведаю, што ў той жа час, калі вы прынялі званок, вы шукалі ў Google яе імя і адрас і сайты сацыяльных сетак».
  Ён згорбіўся і глядзеў у столь. «Вы ведаеце, пра што я думаю, агент Санчэс?»
  «Што гэта, Дэнісан?»
   «Калі б у мяне было яшчэ пяць хвілін з тваёй сястрой. . .” Усмешка.
  Яго спроба адхіліцца — і пагрымець ёю — правалілася. Кармэн засмяялася. Сапраўдны гук. «Яна б выцерла брук з вамі».
  На яго твары адбілася злосць.
  Перадаючы ёй яшчэ больш кантролю. Яна працягвала націскаць. «Вернемся да Эмілі. Мы знайшлі нешта цікавае ў вашай спальні ў доме Анахаймаў. Яна зрабіла паўзу для драматычнага эфекту. «Яе імя і адрас на лістку. Дудл таксама. Жанчына без абодвух указальных пальцаў. Ты планаваў наведаць яе, Дэнісан?»
  «Я не тэлефаную ў службу».
  «Няпраўда, Дэнісан. Вы тэлефанавалі тым тром кліентам, якія адсутнічаюць. Мы аднаўляем гэтыя справы. І цяпер, калі ў нас ёсць вы, гэта ставіць расследаванне на першы план. Ваша гісторыя ў сацыяльных сетках і пошукавых сістэмах, камеры бяспекі, дзвярныя званкі, сведкі, ДНК. Працы».
  Яна вырашыла, што дастаткова бамбіла зону пасадкі. Цяпер настаў час першай фазы яе нападу, і яна выкарыстала любімую тактыку допыту, рэзка змяніўшы тэму, каб вывесці яго з раўнавагі. «Вы бачылі, як фельчары працавалі на Poley каля гатэля Avanti. Вы не чулі, але ён быў абвешчаны мёртвым па прыбыцці ў бальніцу. Гэта сапраўды трагічна, бо яго падставілі».
  Гэта прыцягнула яго ўвагу.
  Яна зрабіла шоў, адкрыўшы мяшочак на маланкі і высунуўшы лічбавы дыктафон.
  «Гэта запіс званка 9-1-1, зробленага, калі ён выбягаў са стаянкі за гатэлем».
  Яна націснула PLAY.
  «Дзевяць-адзін-адзін, які твой эмер...»
  «За гатэлем Avanti Inn стаіць чалавек са зброяй. Ён накіроўваецца ў краму GreenFresh. Ён расстрэльвае людзей!»
  «Спадарыня, у нас ёсць адзінкі ў гэтым месцы. Ці можаце вы даць апісанне?»
   «Белы мужчына дваццаці двух гадоў, шэсць футаў ростам, тоўсты, у джынсах і шэрай футболцы. Ён сказаў, што заб'е кожнага паліцэйскага, якога ўбачыць. Калі ласка, вы павінны спыніць яго. І пачакайце, так, з ім яшчэ два-тры мужчыны. Усе бягуць у бок гастранома. Спяшайцеся!»
  «Я паведаміў афіцэрам на месцы. Як вас завуць, спадарыня?»
  Выклік быў перапынены.
  Кармэн націснула СТОП. «Я ўпэўнены, што вы пазнаеце голас Джэніфер».
  Вочы Фалёва сталі насцярожанымі.
  Яна скарыстала сваю перавагу. «Якая маці зробіць такое з уласным сынам?»
  Тое, што было агеньчыкам пачуццяў у яго вачах, стала гнеўнай іскрынкай.
  Яна не ўсё даведалася пра дзяцінства Фэллоу, але справаздачы школьных псіхолагаў і суда для непаўналетніх не пакідалі сумненняў у яго цяжкім выхаванні. Змена яго імя па бацьку таксама з бацькавага, было выбліскам.
  - Джэніфер падставіла яго, Дэнісан. Яна змякчыла тон.
  Цяпер другі этап.
  Яна сказала яму: «Падставі яго. . . гэтак жа, як яна падставіла вас ".
  Допыт падобны на танец, і ў Кармэн Санчэс была харэаграфія.
  Яго галава амаль незаўважна пакруціла ў знак адмаўлення.
  «Баюся, што так, Дэнісан. Прабач, але гэта праўда. Мы залезлі ў тэлефон Джэніфер».
  Гэта была тая хітрасць, пра якую яна расказала Уільямсану. Герон кланаваў тэлефон Джэніфер гэтак жа, як ён кланаваў тэлефоны двух фанатыкаў Паўэла, якія расстралялі яе аўтамабіль. «Чароўная» частка заключалася ў тым, што звычайна спатрэбіліся тыдні, каб выцягнуць выкрывальныя дадзеныя з мабільнага. Але маленькая прылада Герона зрабіла гэта за некалькі секунд.
  І змест сапраўды быў паказальны.
  «Гэта тое, што мы знайшлі ў яе гісторыі тэкстаў». Яна высунула аркуш паперы з папкі і падсунула яго да яго. Яго вочы крыху расшырыліся, калі ён глядзеў на сваю фатаграфію.
   Ён замітусіўся ў крэсле, яму было відавочна нязручна.
  У некаторых паведамленнях было зроблена меркаванне, што яны спяць разам. Але Фэлоў ведаў, што Джэніфер наўрад ці з тых, хто захоўвае яго фота на сваім тэлефоне з сентыментальных меркаванняў.
  «Яна адправіла фатаграфію на віртуальны мёртвы сайт у цёмным сеціве — напрыклад, Craigslist для платных забойцаў — разам з абяцаннем ганарару ў чвэрць мільёна долараў. . . за, гэта так, за забойства цябе.
  З'явіўся другі аркуш. «Гэта аўтэнтычна, Дэнісан. Я пакляўся ў гэтым у афідэвіце». Гэта яна таксама прапанавала. «У той час як вы накіроўваліся ў горад, які пачынаецца на «Р», Джэніфер ляцела кудысьці далёка з новай асобай».
  Ён глядзеў на яе, адмаўляючыся прызнаць праўду.
  Такім чынам, яна растлумачыла гэта для яго. «Шостай ахвярай, ахвярай R, павінен быў быць ты. Джэніфер і Дрэт павінны былі пераканацца, што паліцыя спыніла расследаванне, што адбылося б толькі ў тым выпадку, калі вы былі схоплены або забіты».
  Яна назірала, ці не прыйдзе ён да наступнай непазбежнай высновы. Не бачачы адказу, яна падвяла яго непасрэдна да яго. «Яны не маглі дапусціць, каб цябе арыштавалі. Як вы думаеце, чаму яны арганізавалі вашыя ўцёкі ў мінулы раз?»
  Яшчэ адзін жудасны погляд.
  «Мёртвыя не расказваюць казкі», — працягвала яна. «З самага пачатку вы заўсёды павінны былі быць казлом адпушчэння».
  Фэлоў пачаў крыжаваць рукі, зрабіўшы значны абарончы кінэзік — мову цела — рух. Але перашкодзілі кайданкі. Ён апусціў кулакі на стальніцу з гучным металічным грукатам. На яго твары не было ніякіх эмоцый, за выключэннем руху павекаў і куткоў рота, якія казалі ёй, што яго думкі хутка знікаюць.
  Магчыма, ён з самага пачатку здагадаўся, што Джэніфер вельмі небяспечная жанчына, з якой можна завесці раман, але ўбачыць доказы яе смяротных намераў супраць яго было шокам.
  Тым не менш, Кармэн магла сказаць, што ён не быў гатовы саступіць. Нейкая непакорлівасць - і, магчыма, нейкая падсвядомая цяга да Джэніфер, як бы малаверагодна гэта ні здавалася - прымусіла яго маўчаць.
  Яна перайшла да апошняй фазы допыту, захаваўшы лепшае на канец. «Джэніфер Бенедыкт - платны забойца. Навошта ёй наймаць кагосьці іншага на працу, якую яна цалкам здольная выканаць сама?»
  Яго рот сціснуўся ў жорсткую лінію. «Дакладна».
  «Таму што яна мела намер знікнуць даўно, калі гэта адбылося. Ніхто не звязвае з ёй вашу смерць. Не праз балістыку, ДНК або іншыя крыміналістычныя доказы. Яе рукі былі б чыстыя, і ў яе было б алібі».
  На гэтым этапе абмеркавання час меў вырашальнае значэнне. Кармэн чакала цэлую хвіліну, перш чым нанесці апошні ўдар.
  Фаза трэцяя.
  «Гэта тая ж прычына, па якой Джэніфер наняла кагосьці для чарговага хіта».
  Вочы Фэлоў, ужо не напоўненыя пагардай, паглядзелі на яе. Ён моўчкі чакаў.
  «Ці ведаеце вы, што тэкставыя паведамленні захоўваюцца ў пастаянным архіве, Дэнісан? Нават на гарэлкі тэлефонаў. Калі ў нас ёсць нумар, мы можам атрымаць доступ да кожнага біта паведамлення, адпраўленага або атрыманага праз прыладу. Мы паглыбіліся ў яе архіў паведамленняў і знайшлі серыю тэкстаў, адпраўленых на той жа сайт мёртвай кропкі два гады таму. У ім была яшчэ адна выява мішэні. Але гэты ўдар каштаваў даражэй, чым ты. Двайны. Паўтара мільёна».
  Яна павольна выняла трэцюю раздрукоўку і прасунула яе наперад.
  Спачатку ён не зводзіў з яе вачэй, потым, нарэшце, апусціў іх на фатаграфію.
  Яго плечы апусціліся, а твар выпраменьваў чыстае засмучэнне.
  Цяпер ён быў крыніцай эмоцый.
  Чалавек, для забойства якога Джэніфер наняла кілера, быў не кім іншым, як настаўнікам Дэнісана Фэлоў і яе ўласным мужам Чарльзам Бенедыктам.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 72
  На працягу многіх гадоў Дэнісан Фэлоў назіраў, як самкі павукоў пажыраюць сваіх партнёраў.
  Ён з самага пачатку ведаў, якую небяспеку ўяўляе Джэніфер.
  І ён не быў вельмі здзіўлены, што яна ахвяравала сваім уласным сынам, каб дапамагчы ёй пазбегнуць палону.
  Або што яна загадала самому Фэлоў памерці пасля Наталі. У рэшце рэшт, у гэтым была халодная логіка.
  Але пан Бенедыкт . . .
  Чалавек, які навучыў яго мастацтву палявання. Чалавек, які навучыў яго прыняць сваю сапраўдную прыроду. Чалавек, які выратаваў яго.
  Яму ўспомнілася фраза Шэкспіра з Гамлета . Якая праца - гэта чалавек, Які высакародны ў розуме, наколькі бясконцы ў здольнасці, У форме і руху, наколькі выразны і варты захаплення. У дзеянні як анёл, у спалохах як бог. . .
  Такога, як пан Бенедыкт, не было.
  Яго ледзяны фасад растаяў. Ён хацеў крыкнуць на агента Санчэса. Хацелася крычаць, што яна не мае рацыі. Хацеў лаяць супраць здрады, якая ўзрушыла яго да глыбіні душы. Але яе развагі мелі занадта шмат сэнсу.
  Джэніфер будзе ведаць, што муж заўсёды ў верхняй частцы спісу падазраваных у расследаванні забойства. Як лепш пазбегнуць падазрэнняў, чым скарыстацца паслугамі іншага прафесіянала?
  - Джэніфер выкарыстала яго, Дэнісан, - ціха сказала Санчэс, з яе голасу знікла асуджэнне. «Гэтак жа, як яна выкарыстала цябе і ўсіх астатніх».
  Ён не даставіў бы Санчэсу задавальненне бачыць, як ён вагаецца. Ён быў моцны. У яго быў з сабой Пуш, і цяпер ён нахіліўся да яго. Падумайце. Што зрабіў бы містэр Бенедыкт, калі б ведаў, што яго ўласная жонка плануе яго забіць? І чаму яна гэта зрабіла? Гэта было за грошы? Амбіцыі? Магутнасць?
  Ці гэта было проста, як у самога Фэлоў, як у мільярда павукоў, у яе прыродзе?
  Відавочна, што ў Джэніфер Бенедыкт таксама быў штуршок.
  Санчэс перапыніў яго разважанні. «Яна сядзе ў турму. Замах на забойства, страляніна ў мяне сёння ўвечары? У Каліфорніі гэта пажыццёвае зняволенне. Вось твая помста, Дэнісан. Акрамя . . . ёй яшчэ трэба згуляць у карты. Яна магла перакінуцца на Дрэта, купіць сабе карацейшы прысуд. Жанчына, якая забіла твайго настаўніка, можа праз некалькі гадоў зноў апынуцца на вуліцы. Жыць добрым жыццём. Гэта тое, што вы хочаце?»
  Вядома, не. Але ён яшчэ не чуў нічога падобнага на прапанову. Ён запытальна паглядзеў на агента Санчэса.
  «У вашым білеце ёсць напад і забойства, Дэнісан. Ваша жыццё ў нашых руках. Але тое, што вы робіце ў наступныя пяць хвілін, можа моцна паўплываць на тое, як вы правядзеце рэшту дзён. Вы дасце мне Дрэта і Бракона і месцазнаходжанне ахвяр вашага кол-цэнтра. Я пагавару з пракуратурай. Гэта не будзе загарадны клуб, але гэта будзе лепш, чым ложа ў Пелікан-Бэй».
  Ён мог даць ёй тое, што яна хацела. Ён мог вылучыць Лучана, кіроўцу, які, відавочна, быў нанятым мускулам. І ён, і FeAR паднялі электронныя лісты з камп'ютэра Джэніфер, якія прывялі прама да Дрэта і Брэйкона. Паведамленні электроннай пошты былі страхоўкай, якую яны ўзялі менавіта на гэтую сітуацыю — калі Джэніфер паспрабуе іх спаліць. У яго былі копіі ў сумцы, пахаванай каля пляжу Санта-Барбара.
  Але гэта прадугледжвала прызнанне.
   Магчыма, ён мог бы перамагчы рэп. Усё, што яму трэба, гэта адно «не вінаваты» ў журы. І Фэлоў меў такі спосаб глядзець на людзей, які часта прымушаў іх мяняць сваё меркаванне.
  Колькі сапраўды ведаў Санчэс?
  У яе былі некаторыя доказы, але ці былі ў яе доказы? Ён уважліва разглядаў яе, пакуль яе цвёрды позірк не прымусіў яго адвесці погляд, усё яшчэ не ў стане зразумець, ці блефуе яна. Ён вырашыў, што яна будзе лепш гуляць у покер, чым у рулетку.
  «Ты працягвай гэты каменны твар, Дэнісан, я выходжу за дзверы і размаўляю з Джэніфер». Пацісканне плячыма. «Шчыра кажучы, я хацеў бы прапанаваць вам здзелку». Яна ўсміхнулася. «У нас было даволі шмат дзён, ці не так? Туды-назад». Яна схіліла галаву набок. «Ці танцуюць павукі?»
  Яму нават думаць не трэба было. «Самцы павукоў-скакуноў. Шлюбны рытуал. І яны выбіваюць паведамленне нагамі. Самкі адчуваюць гэта ў зямлі».
  Смех. «Спарванне. Не зусім тое, што я думаў паміж намі. Вы ведаеце, што будзе рабіць Джэніфер? Яна будзе сцвярджаць, што гэта была ваша ідэя. Што вы прымусілі яе пагадзіцца з гэтым».
  Калі б сітуацыя не была такой жахлівай, ён бы засмяяўся. «Яна прафесійны забойца».
  «Забойца, якая апране ў суд сукенку Лоры Эшлі з кветкавым прынтам, зашпільвае валасы шпількамі, як школьны клас, і будзе плакаць перад прысяжнымі. І ты будзеш трахацца. Вы хочаце прыняць гэтую азартную гульню?» Яна задуменна стукнула па падбародку. «Вядома, гэта была наша першая інфармацыя пра вас — у казіно. Давай, калі хочаш паспрабаваць шчасця. Круці кола».
  Прайшло імгненне.
  І ён вырашыў, што не будзе прымаць гэтую стаўку. У святле таго, што ён ведаў пра Джэніфер, а таксама ўсяго, што ён даведаўся пра павукападобных, яе паводзіны мелі ідэальны — і ванітны — сэнс. Самцы павукоў ведалі, што памруць пасля спарвання, але іх усё яшчэ прымушалі размнажацца.
  Сэкс з Джэніфер быў добрым, але, незалежна ад выгляду, гэта былі знакамітыя апошнія словы.
  Фалоў раптам вельмі стаміўся. «Некаторыя самцы павукоў прыдумляюць геніяльныя спосабы застацца ў жывых, каб самка не з'ела іх пасля спарвання. Часам яны заварочваюць жука ў сетку і даюць ёй у ахвяру, спадзеючыся, што яна дазволіць яму ўцячы. Але мой любімы павук, які заварочвае каменьчык, выдаючы яго за насякомае, і пакуль яна яго разгортвае, ён уцякае».
  «Вы хочаце сказаць, што будзеце супрацоўнічаць?»
  «Я іх усіх аддам. Джэніфер. І Дрэт. І Бракон. У мяне ёсць схаваныя доказы. Гэта цвёрда».
  «А FeAR-15?»
  «Яго сапраўднае імя Трыстан Кейн. Ён пайшоў. Пакінуў краіну. Бяспечны дом дзесьці ў Карыбскім моры. Больш за гэта я сапраўды ня ведаю».
  «Дзякуй, Дэнісан». Агент яшчэ раз усміхнуўся. «Хадзем. На вуліцы стаіць транспартны фургон. Гэта прывядзе вас у асноўнае зняволенне ў Рыверсайд для прыёму.
  Увайшлі двое афіцэраў, якія стаялі побач, пакуль яна сціснула яму рукі за спіну. На выхадзе яна спынілася, каб дастаць і пакласці ў кабуру сваю зброю, перш чым суправадзіць яго праз задні выхад на стаянку.
  Ён убачыў транспартны фургон акругі Рыверсайд і падумаў: «Цікава, ці будуць у маёй камеры сябры».
  «Сябры?» Санчэс нахмурыў бровы. «Злачынствы, як твае, Дэнісан? Ты будзеш сядзець у адзіноце — дзеля ўласнай абароны».
  Усмешка тузанула куткі яго вуснаў. «Я так не думаю, агент Санчэс. У мяне ёсць адчуванне, што я знайду некаторыя ў сваёй камеры. Насамрэч, я на гэта разьлічваю”.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 73
  Ён адчуў салодкі водар ачышчальніка Хопэ, калі ляжаў на пыльнай зямлі ў перадгор'ях Санта-Анаса, гледзячы, як агент Санчэс і яе зняволены выходзяць з задняга ходу мясцовай паліцэйскай ізалятара на кароткі шпацыр да прастойваючага фургона.
  Ён глядзеў у прыцэл Nikon, усталяваны на яго паляўнічай вінтоўцы Nosler, а перакрыжаванне прыцэла ляжала паміж імі.
  Яны былі б у пяцідзесяці чатырох ярдах, калі дасягнулі зоны забойства. Стрэл з гэтай дыстанцыі быў нічым для высокадакладнага вінтовачнага патрона 6.5 PRC, які страляў хутчэй і раўней, чым знакаміты 6.5 Creedmoor. КНР таксама пачынала красці гром у старажытнага Вінчэстэра .308.
  Пра зброю ён даведаўся ад бацькі, з якім некалькі разоў на месяц у сезон хадзіў на паляванне. У іх не было ніякага інтарэсу страляць з рассейвальнікаў па птушках. Яго мэта складалася ў тым, каб здабыць аленяў і атрымаць трафей у пакоі адпачынку. Адзінкавы стрэл. Адзінае забойства.
  Ён кантраляваў сваё дыханне, ключ да добрай стральбе.
  Ён быў асцярожны, трымаючы палец далей ад спускавога клямара, пакуль не дасягнуў цэлі.
  Тады справа зводзілася да простага стрэлу менш чым на сто ярдаў.
  нічога . . .
  Было ўсё роўна, куды ён ударыў цела. Снарад з полай кропкай у абалонцы, рухаючыся з хуткасцю тры тысячы футаў у секунду, увайшоў бы і знішчыць кожны орган, вену і косць на сваім шляху. Стрэл у грудзі прынёс бы смерць, перш чым цела павалілася на зямлю. Б'е ўнізе жывата? Смерць заняла б крыху больш часу, і было б цікава назіраць, як медыкі ацэньваюць, як спыніць кроў і асцярожна сабраць органы, якія былі вынесены з выходнай паражніны.
  Удыхнуць, выдыхнуць.
  Цяпер яны былі блізкія да зоны забойства.
  Удых, выдых. . .
  Бяспека выключана.
  Ссунь палец ад ахоўніка да спускавога кручка, які ён не адважыўся пагладзіць.
  Толькі да таго часу, пакуль у яго не з'явіўся ідэальны від.
  Санчэс і падазраваны былі амаль да фургона.
  зараз.
  Ён пачаў ціснуць.
  У той жа момант ён адчуў нечую прысутнасць ззаду - навакольны гук ледзь-ледзь сціх, і халодны ствол стрэльбы дакрануўся да яго шыі.
  Нізкі мужчынскі голас вымавіў адно слова. «Не».
  Ён знерухомеў, моўчкі праклінаючы сябе. Ён быў настолькі засяроджаны на сваёй здабычы, што нехта на яго трапіў. Ён абдумваў свае варыянты і прыйшоў да высновы, што ў яго іх няма.
  Чалавек працягнуў руку і схапіў лес, падняўшы дула ўверх, каб бяскрыўдна паказаць у неба.
  Ён апусціў галаву і дазволіў забраць з рук сваю любімую вінтоўку, падарунак бацькі.
  
  Нягледзячы на тое, што Джэйкабі Герон ніколі не меў пры сабе зброі, ён быў добра дасведчаны аб іх працы са сваёй працы. Ён трымаў палец са спускавога кручка вінтоўкі, але трымаў дула накіраваным у агульны бок чалавека.
  «Павярніся».
   Патэнцыйны стралок падпарадкаваўся.
  Са здзіўленнем ён пазнаў таямнічага стралка — чалавека, які раней быў у зялёным, а цяпер у пустынным камуфляжы, — які пераследваў іх некалькі дзён. У даліне Марэна і ў Ірвіне, у гаражы, дзе яго 80 працэнтаў прыцэльнасці цяпер сталі 100.
  Зусім не аператар вышак сотавай сувязі, а стралком быў Майкл Кемп, сын забудоўшчыка з Сан-Дыега Уолтэра Кемпа, першай ахвяры Дэнісана Фэлоў.
  «Гэта тое, што вы выдалі за пісталет?» - спытаў Міхал з агідай у голасе.
  Ён глядзеў на каржакаваты чорны галагенавы ліхтарык, які Джэйк прыціснуў да яго патыліцы, нібы гэта быў стары шасцізарадны ліхтар.
  Відавочна, што Майкл сачыў за Санчэсам і ім самім у надзеі, што яны прывядуць яго да Павука і яснай перспектывы, адкуль ён мог бы зрабіць стрэл.
  «Як вы мяне заўважылі?»
  Джэйк не сказаў яму, што гэта проста ўсведамленне сітуацыі, стандартны тарыф для фізічнага тэсціроўшчыка ручак, які нажыў сабе ворагаў падчас сваёй працы ўварвання.
  «Ты снайпер, які прастрэліў шыны аўтамабіля ў Avanti Inn».
  «Так, сэр».
  Яны сустрэліся ў SDPD, і Джэйк не памятаў, як яго прадставілі. Майкл таксама не мог і мог паверыць, што размаўляе з супрацоўнікам юстыцыі.
  «Я не ведаў, хто яна такая», - сказаў Майкл. «Але я ўбачыў яе са стрэльбай, і яна ўцякала. Я не хацеў яе страляць. Я проста не хацеў, каб яна ўцякла. Паліцыя можа высветліць гэта пазней. Кім яна была?»
  «Яны працавалі разам — яна і чалавек, які забіў твайго бацьку».
  «Навіны, па тэлевізары. Яны сказалі, што тата быў проста выпадковай ахвярай». Міхаіл выцер вочы.
  «Ён быў. Каб выглядала, што сапраўдная мэта таксама была выпадковай».
  «Жанчына, з якой я бачыў цябе сёння вечарам, тая з доўгімі косамі і чырвонымі акулярамі, яна сапраўдная мішэнь?»
   - Так, - проста сказаў ён. «Праграміст, які знайшоў некаторыя рэчы, якія яе бос хацеў застацца схаванымі».
  Майкл сказаў: «Ты выратаваў яе».
  «Мы зрабілі».
  «А той мудак, які забіў майго бацьку?» Ківок у бок палоннага фургона.
  «Ён не выходзіць. У нас шмат доказаў».
  «Ён будзе жывы. Мой бацька не. Акрамя таго, ён можа ўцячы з турмы».
  «Вельмі малаверагодна».
  Ён не папрацаваў дадаць, што з асабістага досведу ведаў, што ўцёкі з турмы здараюцца значна радзей, чым меркавалі спажыўцы папулярных забаў.
  «Дазвольце нам дамагчыся справядлівасці для вашага бацькі. Ён не хацеў бы, каб вы сапсавалі сабе будучыню, узяўшы закон у свае рукі».
  Майкл павольна кіўнуў. Потым ён напружыўся, паглядзеўшы ў бок фургона для перавозкі зняволеных і ўбачыў, як Санчэс і афіцэр у форме дапамагаюць Фэлоўу ўвайсці. Дзверы зачыніліся. Джэйк заўважыў, што ў машыне знаходзіліся двое афіцэраў, а ззаду - другая машына з маркіроўкай. Ніякага шанцу на іншы ўцёкі.
  Майкл глядзеў, як фургон ад'язджае. «Я страляў з вінтоўкі, каб зняць шыны з машыны той жанчыны. Гэта павінна быць злачынствам. Міліцыя мяне затрымае».
  «Не, калі яны не ведаюць, хто ты». Джэйк азірнуўся. Нікога не бачыў. «Ты быў таямнічым чалавекам з таго часу, як я ўпершыню ўбачыў цябе на схіле гары ў даліне Марэна. Вы можаце заставацца чалавекам-загадкай».
  Вочы Міхала расплюшчыліся. «Ты зрабіў бы гэта для мяне?»
  Джэйк папрацаваў засаўкай, каб ачысціць пісталет ад куль і сунуў іх у кішэню. Ён вярнуў вінтоўку Майклу. «Ідзі, ідзі адсюль».
  Яны паціснулі адзін аднаму рукі, і малады чалавек пайшоў па цяністай дарожцы і знік, яго камуфляж зліўся з падлогай і сценамі пыльнага каньёна.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 74
  Кармэн Санчэс паглядзела на Герона, чый занадта нявінны выраз твару і нязмушаная расчэсваннем яго барады ні на хвіліну не падманулі яе.
  «Хто гэта сыходзіў?»
  Герон адмахнуўся ад пытання і змяніў тэму. «Я растлумачу праз хвіліну. Спачатку скажы мне, ці атрымаў ты што-небудзь ад Джэніфер. Мне прыйшлося пакінуць аглядную зону, каб прыняць званок з Арубы, і ўніформа на стойцы рэгістрацыі не дазволіла мне вярнуцца без федэральнага агента або паліцэйскага, які суправаджаў мяне».
  «Джэніфер - кавалак працы. Як я і меркаваў, яна пачала з ролі ахвяры. Калі я не купляў тое, што яна прадавала, яна спрабавала заключыць здзелку».
  «Я быў у курсе вашай тактыкі інтэрв'ю. Я ўпэўнены, што для яе гэта не пайшло добра».
  «Даміно падаюць, Герон. Фэлоў накідваецца на Джэніфер і Дрэта. Тое, што ў яго няма на Браконе, Дрэт, верагодна, запоўніць, калі мы скароцім яму некалькі гадоў зняволення». Кармэн адкінула валасы набок і паглядзела на Герона.
  Ён вярнуў на яе ўстойлівы позірк. "Так?"
  «Цікава, як ты сябе адчуваеш».
  Ён пастукаў па бронекамізэльцы пад чорнай вятроўкай. «Сінякі ўсё яшчэ баляць, але нічога сур'ёзнага. Чаму вы пытаецеся?»
  «Не тое, што я маю на ўвазе. Вы атрымалі тэлефонныя дадзеныя Джэніфер законна . Без узлому. Я баяўся, што ў цябе крапіўніца».
   «Прымусіла мяне пацець далоні», — сказаў Герон непрыстойна. «Але гэта было неяк весела. Амаль лепш, чым рабіць хот-догі».
  Той, хто страляў у федэральнага агента, павінен быў апынуцца не ў тым канцы ордэра на ператрус. Мясцоваму федэральнаму магістрату спатрэбілася пяць хвілін, каб зацвердзіць заяўку Кармэн і сведчанне пад прысягай, якое ўключала дазвол на выкарыстанне «грамадзянскага эксперта», а таксама праваахоўных органаў для праверкі яе электронікі.
  Хітрасць у нашым рукаве. . .
  Кармэн пасур'ёзнела. «Так яно і павінна быць, Герон. Няхай сістэма робіць сваю справу. Гэта працуе».
  «Зразумела».
  Вядома, яго згода паступаць правільна ў будучыні мала значыла. Іх час сумеснай працы скончыўся.
  Пасля яго афіцыйнай заявы яны не бачыліся зноў.
  Ёй было цікава, як яна да гэтага ставіцца.
  Высновы не зрабіў.
  Хаця паміж імі заставалася яшчэ адна справа.
  «Цяпер пытанне, якога вы пазбягаеце?»
  «Пытанне?»
  «Адказваючы на пытанне пытаннем, Герон. Ганьба табе. Скажы мне, з кім быў той хлопец, з якім ты вёў размову «во, чорт, вось хто-небудзь ідзе?»
  «Майкл Кемп».
  «Сын Вальтэра Кемпа». Яна з усіх сіл намагалася ўпісаць яго ў карціну. «Чорт вазьмі, ён быў. . .”
  Наступіла разуменне. «Ён нешта нёс».
  Кароткая паўза. Герон сказаў: «Доўгі пісталет».
  Яна выцягнула з кішэні тэлефон. «Значыць, ён стралок. Прычына, па якой ты наскочыў на мяне ў даліне Марэна.
  «Я б не зусім так сказаў, але так, гэта быў ён».
   «І ён таксама быў у гаражы ў Ірвіне. Ён ішоў за намі, спадзеючыся, што мы прывядзем яго да Фэлоў. Застрэлі яго, каб адпомсціць за бацьку». Яна паглядзела на яго. «Але вы адгаварылі яго?»
  Чапля зноў рассеяна пагладзіў косткамі пальцаў бараду. «Я трапіў у турму за справу. І некаторыя з найгоршых генеральных дырэктараў, на якіх я арыентаваўся, усё яшчэ знаходзяцца ўнутры. Мой прысуд быў таго варты. Але сыход Майкла за забойства Фэллоу быў бы пустой тратай жыцця».
  «Вы дазволілі ўзброенаму чалавеку, які прызнаўся ў сваім намеры здзейсніць забойства, сысці?»
  «Адным словам, так».
  «Гэта злачынства, Герон. Пры такіх абставінах ён, напэўна, не атрымаў бы доўгага тэрміну, але ўсё роўна гэта караецца». Яна паглядзела ў той бок, дзе Майкл знік, і падняла тэлефон.
  - Пачакай, - сказаў Герон. «Ёсць яшчэ сёе-тое, што вы павінны ведаць».
  «Якая?»
  «Ён той, хто прабіў шыны Джэніфер».
  Санчэс апусціла галаву і працерла вочы. «Два незаконныя стрэлы і кулі маглі трапіць у невінаватага мінака».
  «Я адчуваў, што ён ведае, што робіць».
  Нягледзячы на ўпэўненасць Герона, яна ведала, што кулі часта збіваюцца з шляху. Але на гэты раз ніхто не пацярпеў. Каліфарнійскі крымінальны кодэкс 246/247 прызнаў злачынствам наўмысны стрэльбу з агнястрэльнай зброі па занятым доме або аўтамабілі.
  Майкл Кемп быў відавочна вінаваты.
  І ўсё ж Кармэн Санчэс у гэты момант думала не пра яго, а пра Якабі Герона.
  Калі б ён мог зрабіць крок ад мяжы, якая аддзяляе добрае ад дрэннага, атрымаўшы ордэр на тэлефон Джэніфер, ну, яна магла б зрабіць крок бліжэй да яго, дазволіўшы гэтаму саслізнуць.
  Яна адклала тэлефон.
  «Ведаеш, Герон, я ўсё яшчэ вельмі ўзрушаны пасля перастрэлкі. Нічога не магу ўспомніць з нашай тут размовы».
  Ён кіўнуў, з прамым тварам. «Смешна, як гэта можа адбыцца».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 75
  Кармэн паняцця не мела, што задумаў Джэйк Херан. . . часта трывожны знак.
  Ён ліхаманкава пісаў тэкставыя паведамленні на свой мабільны тэлефон падчас дарогі да гатэля Eiffel Tower Inn у Пэрысе, каб убачыць Селіну. Яна палічыла - неабгрунтавана, яна прызнала - што ён меў зносіны з Hot Tub Woman, што неяк павялічыла яе раздражненне. Тое, што яна была ўвогуле раздражнёная, яшчэ больш раздражняла яе.
  Шыны завішчалі, калі яна рэзка спынілася перад пакоем Селіны ў задняй частцы карчмы. Нарадная машына аховы, якую Хол замовіў раней, знікла.
  Герон працягваў засяроджвацца на сваім тэлефоне, устрымліваючыся ад сваіх звычайных заўваг наконт яе ваджэння, пакуль яны вылазілі.
  Настрой Кармэн не палепшыўся, калі сястра сустрэла іх падазрона прымружанымі вачыма.
  «Вы не тэлефануеце першым?»
  «Я таксама рада цябе бачыць», — падумала Кармэн, але нічога не каментавала. Ёй таксама было не прыемна быць тут. Яна схіліла галаву ў бок Герона, паказваючы, што іх імправізаваны візіт быў, па прычынах, якія ён яшчэ не растлумачыў, яго ідэяй. «На хвілінку», — сказала яна, спадзеючыся, што заява была дакладнай. Цалкам знясіленая ад амаль пастаяннага выкіду адрэналіну ў апошнія некалькі дзён, у яе не засталося сіл на спарынг з сястрой.
  Селіна збіралася пакаваць рэчы, каб з'ехаць. Надзейны дом больш не быў неабходны. «Серыйны забойца», які хацеў забіць яе без уважлівых прычын, за выключэннем таго, як цаглінка Лега ў больш шырокай сцяне няправільнага накіравання, быў пад вартай, як і яго працадаўца, Джэніфер. Жэрар Дрэт, галоўны злачынец, ведаў, што яны на яго высачылі, і звярнуўся да адваката. У любым выпадку, Селіна была найменшай з яго праблем.
  Кармэн падумала, ці едзе Раян Хол, каб дапамагчы з пераездам, бо гэта будзе яго апошняя магчымасць атрымаць афіцыйную нагоду, каб улагодзіць Селіну. Потым яна зразумела, што, паколькі Селіна не прасіла Кармэн падвезці да сваёй кватэры, дэтэктыў мог прапанаваць яе падвезці.
  Усведамляючы, што яна не мае права голасу ў любоўным жыцці сваёй сястры, Кармэн звярнула ўвагу на Герона, які быў загадкавым, чаму ён хацеў спыніцца тут на зваротным шляху ў палявы офіс у Лонг-Біч. Яна палічыла, што ён хацеў распытаць Селіну пра ўсё, што яна магла заўважыць падчас свайго ўзаемадзеяння з Фэлоў у кавярні Wicked Brew, што магло прывесці да яго Марыярці — Трыстана Кейна, FeAR-15, які ўсё яшчэ быў MIA.
  Калі Кармэн спытала Герона пра мэту аб'езду, ён адказаў неабавязкова: "Я яшчэ не ўпэўнены".
  Цяпер хакер усплыў са свайго тэлефона дастаткова доўга, каб даць Селіне кароткую ўсмешку, перш чым схаваць мабільны і замяніць яго сваім маленькім ноўтбукам з тэставаннем пяра, які ён выкапаў са сваёй заўсёды прысутнай сумкі з рыштункамі.
  Здавалася, што ён рабіў ежу з пераходу да пэўнага файла.
  Нарэшце ён падняў вочы і па чарзе паглядзеў на кожную сястру. «Пакуль мы палявалі на Павука, я праводзіў асобнае расследаванне. З удзелам вас абодвух».
  Гэта было апошняе, што яна чакала пачуць. Селіна выглядала не менш здзіўленай — гэта азначала, што ён не звяртаўся да яе па дапамогу ў тым, што задумваў.
  «Сядзі, сядзі». Ён паказаў на пару бела-залатых крэслаў у стылі ракако.
  Сёстры пераглянуліся, але зрабілі, як ён прапанаваў.
  Ён сеў на акуратна засланы ложак прама насупраць іх. «Гэта пра твайго бацьку».
  Селіна збянтэжана нахіліла галаву.
   «Мне стала цікава яго смерць», - працягваў Герон.
  Кармэн ашчацінілася. Яна не магла паверыць, што ў гэтага чалавека хапіла ўмешвацца ў іх сямейны бізнес. Асабліва, калі ён ведаў, што простая згадка пра іх бацьку выклікала столькі напружання. «Вы ўзялі на сябе смеласць сунуць свой нос у нашы справы — умешвацца — без нашай згоды».
  « Вы б пагадзіліся?»
  Яна і Селіна адказалі ва ўнісон. «Не».
  - Ну, тады, - сказаў Герон, быццам гэта ўсё тлумачыла. Перш чым яна паспела пачаць наступную атаку, ён прапанаваў: «Я загадаў Арубе правесці некаторыя даследаванні».
  Цяпер зацікаўленая Кармэн стрымала гнеў і прытрымала язык, чакаючы, каб убачыць, куды гэта ідзе.
  Герон яшчэ раз паглядзеў на ноўтбук, потым з пстрычкай зачыніў яго, нібы тое, што ён толькі што прачытаў, пацвердзіла падазрэнне. Потым яго вочы яшчэ раз павольна абвялі твары абедзвюх сясцёр.
  «Зыходзячы з таго, што яна знайшла, я магу сказаць вам з упэўненасцю на дзевяноста дзевяць працэнтаў, што ваш бацька не забіваў сябе».
  Селіна рука падляцела да рота.
  Галава Кармэн закруцілася. «Але, вы маеце на ўвазе. . .”
  - Правільна, - сказаў Герон. «Ён быў забіты».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 76
  - Немагчыма, - прашаптала Кармэн.
  Адказ Селіны быў больш маляўнічым. «Што насамрэч?»
  «Я засумняваўся, калі ўбачыў гэтыя фатаграфіі ў вашым бунгала», - сказаў Герон Кармэн. «Сямейныя фатаграфіі на сценах і каміне».
  Гэты каментар прыцягнуў кароткі позірк Селіны. Але начны візіт Герона быў тэмай для іншага разу. Калі калі-небудзь.
  «Некалькіх з іх узялі ў касцёле. Вы з маці насілі карункавыя хусткі. Я не вельмі наведвальнік царквы, але я паглядзеў гэта. Гэта каталіцкая справа”.
  - Іх называюць мантыльямі, - сказала Кармэн. «Што вы хочаце сказаць?»
  «Галаўныя ўборы не патрабаваліся з сямідзесятых гадоў, таму я мяркую, што ваша сям'я была назіральнай».
  «Правільна», — сказала яму Кармэн, напоўненая ўспамінамі пра нядзельную імшу, хрышчэнне Селіны, сукенкі для канфірмацыі, Вялікдзень і Каляды. Мантылі былі зарэзерваваны для спецслужбаў.
  — Значыць, твой бацька таксама быў набожным?
  - Так, - сказала Селіна. «Ён быў лектарам, свецкім чытальнікам некалькі разоў на месяц».
  Герон зрабіў паўзу, нібы падбіраючы наступныя словы. «А самагубства з'яўляецца смяротным грахом у каталіцкай веры, ці не так?»
  Селіна з горыччу сказала: «Што робіць тое, што ён зрабіў, яшчэ горш».
  - Але, - павольна прамовіў Герон, - я не мог прамінуць тое, як ён глядзеў на вас дваіх на тых фотаздымках пасля смерці вашай маці. Ты быў яго светам».
   Голас Герона злаваў? Так, вырашыла Кармэн, і яго заклапочаны выраз твару прымусіў яе падазраваць, што нешта ў яго ўласным дзяцінстве перашкаджае яму быць сведкам глыбокай сямейнай любові.
  Ён глядзеў на Кармэн, калі сказаў: «Вы сказалі мне, што ён зрабіў некалькі няўдалых інвестыцый для кліентаў, якія страцілі свае зберажэнні. Але ніхто не загінуў, ніхто не апынуўся на вуліцы. Я паглядзеў яго біяграфію і рэзюмэ. Усё жыццё быў прафесіяналам. Фінансавыя кансультанты ўвесь час робяць нявінныя памылкі. Таму інвестараў папярэджваюць аб рызыках. Тое, што здарылася з яго кліентамі, не выглядала падставай для самагубства».
  Кармэн адчувала тое ж самае ў той час, і дэтэктыў у ёй неадкладна вывучыў факты, паралельна з дэтэктывамі акругі Орындж і судмедэкспертам. Але аргументы за самагубства ўзмацніліся. Па-першае, забойства было адзінай альтэрнатывай ГПК, але ў Раберта Санчэса не было ворагаў, пра якіх ні адна з яго дачок ніколі не чула. Потым была запіска. Напісана ад рукі і заверана судова-почыркалагічным экспертам. Кармэн успамінала, што, хоць яе маці памерла некалькі гадоў таму, яе бацька так і не акрыяў ад страты.
  Нарэшце, як і ўсе супрацоўнікі праваахоўных органаў, яна была навучана мець справу з асобамі, якія збіраюцца нанесці сабе шкоду, і ведала, што рашэнне пазбавіць сябе жыцця можа быць прыняты імпульсіўна і так хутка, як пстрыкнуць пальцам.
  Яна магла б паглыбіцца далей, але пасля смерці бацькі наступіў хаос. Былі планы пахавання. Маёнтак трэба было засяляць. І некалькі кліентаў, якія страцілі свае зберажэнні, падалі іскі, якія Кармэн, як выканаўца, была вымушана наняць адвакатаў для абароны. Акрамя таго, яна стала законным апекуном тады сямнаццацігадовай Селіны, якая была прыгнечаная горам. Сыход за ёй стаў для Кармэн пастаяннай працай у дадатак да яе сапраўднай штатнай працы ў DHS.
  Яна паспрабавала ўзгадніць новую інфармацыю. «Але, Герон, запіска... . .”
  «Прымусілі гэта напісаць».
  Не нечуванае. Людзей прымушалі падпісваць кантракты, даверанасці і нават акты — сведчаць тыя, хто працаваў з прымусам.
   Прымусіў напісаць уласную перадсмяротную запіску. Яна надоўга заплюшчыла вочы, уяўляючы яго боль, калі ён паклаў ручку на паперу, ведаючы, што вось-вось памрэ.
  Няўжо гэты чалавек, кім бы ён ні быў, сказаў іх бацьку, што пакрыўдзіць яго дачок, калі не напіша запіску? Так, канешне, так бы і атрымалася.
  Яна апярэджвала сябе. Усё гэта былі здагадкі. І на падставе чаго? «Зламыснікі не здагадваюцца. Яны вызначаюць ІПП. . . Раскажы мне пра іх, Герон.
  Селіна нахмурылася, але Кармэн вырашыла не ўдавацца ў пустазелле тэорыі ўварвання.
  «Электронныя лісты, Санчэс. Аруба знайшоў некалькі тагачасных электронных лістоў вашага бацькі.
  «Аруба?» - спытала Селіна.
  «Я раскажу вам пазней». Кармэн жэстам папрасіла Герона працягваць.
  - Кармэн сказала мне, што твой бацька памёр за два дні да твайго дня нараджэння, - сказаў Герон Селіне. «А за некалькі дзён да гэтага ён зрабіў анлайн-браніраванне на трох чалавек у рэстаране ў Лагуна-Біч. Канціна дэ Флорэс».
  «Любімае месца мамы». Селіна кінула позірк на Кармэн. «Куды мы заўсёды хадзілі па асаблівых выпадках. Мы захавалі традыцыю пасля яе смерці».
  «Ён таксама напісаў мэнэджэру па электроннай пошце. Сказаў, што робіць сюрпрыз сваёй дачцэ на яе семнаццаты дзень нараджэння. Ён запытаў невялікі торт tres leches і кучу паветраных шароў. Ён меў на ўвазе гэта як сюрпрыз і для сваёй старэйшай дачкі, так што калі Кармэн выпадкова зайшла, менеджэр не павінен быў нічога казаць. Твой бацька не стаў бы...
  "...забіў сябе пасля гэтага, - адрэзала Кармэн. - Зусім не".
  Селіна ахнула. «Мы ніколі не ведалі». І здушана ўсхліпнуў.
  Кармэн працягнула руку, каб узяць сястру за руку. На гэты раз Селіна не ўхілялася.
   Герон сказаў: «Я бачу гэты погляд, Санчэс. І вы маеце рацыю. Усё гэта толькі заводзіць нас так далёка. Ёсць больш. Вы ведаеце, што такое хэш?»
  Яна ўспомніла сваю працу ў аддзеле барацьбы з кіберзлачынствамі перад тым, як пакінуць ФБР. «Пераўтварэнне слоў і фраз у выпадковыя радкі дадзеных. Хэшы з'яўляюцца асновай для стварэння пароляў».
  «Я правёў імя твайго бацькі праз самыя папулярныя генератары хэшаў у цёмным сеціве. Aruba адправіла пошукавых ботаў, каб даведацца, ці зможа яна знайсці гэты хэш. Яна зрабіла. На схаваным сайце». Ён шматзначна паглядзеў на яе. «Падобны да таго, які выкарыстоўвала Джэніфер».
  «Dios mío . . .”
  «Што?» - спытала Селіна.
  «Ён кажа пра сайт наёмных забойстваў».
  Селіна збялела. «Хто б наняў . . . наёмны забойца, каб забіць тату?»
  У Кармэн было такое ж пытанне. «Аруба прыдумала якія-небудзь назвы?»
  «Не. Яна ўсё яшчэ шукае. Калі ёсць яшчэ што, яна знойдзе».
  «Фугаку», — падумала Кармэн.
  Адзін цэлы квінтыльён. . .
  Сёстры паглядзелі адна на адну. Усё, у што яны верылі пра смерць свайго бацькі, у тым ліку тое, што здавалася яго пакінутым, перасыпалася пад іх нагамі, як пясок. У спалучэнні гэтага адкрыцця з разбуральнай навіной аб яго забойстве асобамі і па невядомых прычынах усё набудзе сюррэалістычны характар.
  У Селіны загудзеў тэлефон. Яна паглядзела на экран, потым выцерла слёзы і адкашлялася, перш чым адказаць: «Гэй». Яна крыху прыслухалася да мужчынскага голасу на другім канцы, потым сказала: «Цяпер усё добра. . . вядома.» Яна адключылася. «Мая паездка».
  Усе трое стаялі.
  Раптам Селіна выйшла наперад.
  Кармэн падняла рукі, каб прыняць абдымкі малодшай сястры.
  Але Селіна прайшла міма яе і люта абняла Герона, відавочна напалохаўшы яго. Яна са слязамі прашаптала: «Дзякуй, Джэйк. Дзякуй!»
   Яна вярнулася да ложка і пачала тузаць маланку сваёй патрапанай гімнасцёркі.
  Вочы таксама расплюшчыліся, Кармэн прашаптала: «Te quiero, hermanita...». . .”
  Позірк Селіны на яе быў складаным. Крыніца яе адчаю аказалася памылковай, але, тым не менш, яна паглынула яе, выбіўшы з каляіны гады жыцця. Нягледзячы на тое, што Герон казаў пра доблесць забойцы і намаганні Кармэн расследаваць самагубства, Селіна магла падумаць, што калі б яе старэйшая сястра не была засяроджана на сваёй новай працы ў Homeland, яна магла б падказаць тыя самыя факты, якія Геран толькі што паведаміў агульныя.
  І забойца іх бацькі не ўцёк бы.
  Балюча ўсведамляючы ўсё гэта, Кармэн не магла ўтрымацца, каб не падысці да сястры.
  Селіна адступіла. «Яшчэ не, Карм. Хутка, думаю. Але пакуль не». Яе голас быў цвёрдым, але ўжо не злым.
  Кармэн праглынула камяк, які ўтварыўся ў яе ў горле, і разам з Геронам пайшла да дзвярэй. Ён адчыніў. Яна зірнула цераз плячо. «Калі ты хочаш пагаварыць, Ліна, я тут».
  Селіна ледзь прыкметна кіўнула і вярнулася да багажу, які адмовіўся ад супрацоўніцтва.
  Звонку Кармэн і Герон забраліся ў вагон HSI. Яна не завяла рухавік, але сядзела, схапіўшыся за руль, гледзячы наперад на пару калібры, іх крылы былі нябачнымі, калі яны луналі, каб спрачацца за правы на малінавую каліфарнійскую фуксію.
  «Я не ведаю, што сказаць, Герон». Яна таксама адчула раптоўнае жаданне абняць яго ў знак удзячнасці, але ведала, што, вядома, ніколі гэтага не зробіць. Напэўна. «Тое, што вы зрабілі. . .”
  Ён адвёў позірк, праводзячы крыху больш часу, чым трэба, складаючы ноўтбук у сумку. «Вы збіраецеся працягваць гэта».
  «Тэхнічна я не магу». Яна назвала прычыны. «Член сям'і. Мясцовая справа аб забойстве. Ніякай федэральнай юрысдыкцыі».
  Ён кпіў, хоць і з адной са сваіх рэдкіх усмешак. «Ці не з гэтага мы пачалі, з Павука?»
   «Праўда». Паўза. «Але цвёрдых следаў няма. Усё, што ў нас ёсць, гэта ўзламаныя электронныя лісты ад HTW».
  «Ад . . . о, Жанчына з джакузі. Сапраўды, Санчэс».
  Кармэн працягнула: «З Павуком у нас было некалькі забойстваў, злачынец дзейнічаў у рэжыме рэальнага часу. гэта? Адзіночны ўдар некалькі гадоў таму? А размова пра плады атрутнага дрэва? Узлом Aruba сервера электроннай пошты таксічны для Superfund. Не можа выкарыстаць ніводнага радка з усяго, што яна знайшла. Мне трэба працаваць толькі з тым, што нехта наняў прафесіянала для забойства нашага бацькі. Няма паняцця, хто і чаму. Больш няма чаго працягваць».
  «Прыкладна памер».
  Яна завяла машыну і ўключыла яе.
  Калі яна выцягнула з долі, Герон сказаў: «Санчэс, ты паліцэйскі. Ідзі займайся паліцэйскімі справамі і знайдзі сукінага сына».
  Што, як ні дзіўна, было менавіта тым, пра што яна думала.
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 77
  У яго была новая ручка.
  Інтэрнэт-назва FeAR-15 знікла. Трыстан Кейн не проста выдаліў усе сляды мінулай аперацыі, ён іх здрабніў. Калі вы выдалілі што-небудзь на камп'ютары, вы проста перамясцілі гэта ў іншую частку прылады, дзе яно паспела для збору. Каб пазбавіцца ад чагосьці назаўсёды, вы здрабнілі гэта, перазапісалі трыццаць пяць разоў выпадковымі сімваламі, а потым зноў здрабнілі.
  Гэта тое, што павінна было адбыцца з падзеямі апошніх некалькіх дзён і ўсімі іх сведчаннямі, таму Кейн пакінуў пасля сябе рэшткі свайго разарванага жыцця ў Паўднёвай Каліфорніі.
  Бывайце, FeAR-15.
  Але, вядома, ніводзін хакер, троль або фрыкер не можа стаць сумна вядомым у цёмных кутках Інтэрнэту без ідэнтычнасці. І яму спадабаўся новы, які ён прыдумаў.
  DR-адзін.
  Гэта адпавядала новай зброі таго часу. Яго ручкі ператварыліся з адназараднай доўгай стрэльбы ў штурмавую вінтоўку, да чаго яшчэ? Стандарт смерці і разбурэння ў сучасны час.
  Беспілотнік.
  Гэта была адна з яго любімых відаў зброі ў шутэрах ад першай асобы, якія ён любіў.
  Кармэн Санчэс і Джэйк Херан зачышчалі возера Эльсінор, дзе яны непазбежна знойдуць розныя сувязі з ім. Меў план рэалізаваўся, як задумвала Джэніфер, Наталі цяпер была б мёртвая, жаласная пара Трэй і Дубі расказвала б пра H8ers і іх мэты, Люксаў, а Дрэт і Бракон займаліся б сваёй справай сусветнага панавання ці чым заўгодна былі каля.
  І Дэнісан Фэлоў быў бы мёртвы.
  Замест гэтага Кейн рэалізаваў план B, які прадугледжваў паспешны палёт з прыватнай узлётна-пасадачнай паласы.
  Трынідад і Табага, дзяржава-двайняты ў Карыбскім моры ля ўзбярэжжа Венесуэлы, пераходзіла з рук у рукі больш за сорак разоў да 1800 года, і пасля гэтага сітуацыя не стала больш стабільнай.
  Але пляжы з белым пяском прываблівалі, як і экзатычныя напоі і ўсюдыісны каліпса са сталёвым барабанам.
  І гэта было з дарогі. T і T не праходзілі па стандартных маршрутах круізных лайнераў па Карыбскім басейне, і да іх было цяжэй дабрацца, чым да класічных напрамкаў бліжэй да ЗША.
  Трыстан Кейн мог бы жыць як кароль — не, лепш, як алігарх — са сваімі грашыма на рахунку ў трынідадскім банку, які асабліва ўмела захоўваў такія рахункі ў сакрэце.
  Пра банк ён даведаўся ад Джэніфер, чый капітал толькі што быў пераведзены на яго рахунак, у выніку чаго яго агульны стан склаў 16 мільёнаў долараў. На гэта спатрэбіўся некаторы час і намаганні, але падроблены подпіс аўтарызацыі і ўзламаны код доступу дазволілі транзакцыю правесці. Джэніфер дакладна не спатрэбіліся б грошы, куды яна збіралася.
  Паліцыя Трынідада была малая, яшчэ адзін плюс. Нягледзячы на тое, што ў цэлым этычна, яго вышэйшыя шэрагі ўключалі двух высокапастаўленых чыноўнікаў, якія сталі багацей на 100 000 долараў дзякуючы Кейну.
  Нарэшце, блізкасць да Венесуэлы азначала, што ён мог знікнуць у гэтай краіне, калі ўзнікне неабходнасць. Насуперак распаўсюджанаму меркаванню, у нацыі сапраўды была дамова аб экстрадыцыі са Злучанымі Штатамі, але цана яе ігнаравання была цалкам у межах яго бюджэту.
  Сапраўды, жыццё складвалася выдатна.
  Ён пацягваў гарбату і разважаў пра апошні праект.
   Экіпаж, які складаў H8ers, знік. Полей быў мёртвы. Трэй і Дубі пад вартай. Кармэн Санчэс арыштавала Фэллоу, і аказалася, што ён супрацоўнічаў. Дрэту і Бракону былі прад'яўленыя крымінальныя абвінавачанні, што раптоўна прывяло актывіста Паўэла ў цэнтр увагі. Яго б віталі як героя, калі б не яго бязладныя маніфесты і прыхільнасць да выбуховых рэчываў.
  А потым была Джэніфер, сапраўдны натхняльнік.
  Тое, што яны не выканалі кантракт з Наталі, яго не хвалявала. Ён зрабіў сваю працу і атрымаў за гэта грошы — і ў працэсе ён мучыў Джэйка Герона.
  Кейн, DR-one, правяраў сваю электронную пошту на сваім ноўтбуку з жорсткай брандмаўэрам. Мноства выгадных прапаноў на выбар. Тут забойства, там нейкае вымагальніцтва, закрыццё ўсяго хірургічнага аддзялення бальніцы — усёй электраэнергіі, таксама рэзервовых генератараў — толькі дзеля таго, каб забіць палітыка, якому робяць аперацыю на сэрцы. Гэта было б весела. . . і прагулка ў парку для яго.
  Рашэнні, рашэнні, рашэнні. . .
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 78
  Джэйк сядзеў у кабінеце Санчэса ў палявым офісе Лонг-Біч, адкрыўшы перад ім ноўтбук.
  На экране:
  C:\JH\Banchee Routracing . . . Пошук мэты
  Праграмай была Banchee 4.0, новая і палепшаная версія праграмнага забеспячэння, якое ён разам узламаў некалькі гадоў таму, спрабуючы знайсці свайго ворага, хакера Трыстана Кейна, пошук быў перапынены — гвалтоўна — напярэдадні Каляд. гадоў таму.
  Banchee перабіраў мільярды злучэнняў у пошуках патэнцыйнага супадзення з папярэднімі онлайн-профілямі Кейна.
  Іголка. Стог сена.
  «Дзе ты?»
  «Што гэта?» — спытаў Санчэс.
  Ён зразумеў, што прамовіў гэтыя словы ўслых. «Ёй не пашанцавала яго знайсці».
  «Яна. Вы маеце на ўвазе HTW?»
  Джэйк зірнуў на яе. «Не Аруба. Я маю на ўвазе яе». Ён кіўнуў на свой кампутар. «Баншы - жаночы дух».
  «О».
  Ці была слабая ўсмешка, якая суправаджала гэтае слова? Ён не мог сказаць.
   Яна набрала на сваёй клавіятуры і, уздыхнуўшы, паказала на экран.
  «Яны вярнуліся ў справу».
  Ён падсунуў крэсла да яе і паглядзеў на яе манітор. У верхняй частцы экрана ён прачытаў:
  
  H8ers
  «Немагчыма пакутаваць, не прымушаючы кагосьці за гэта плаціць».
  — Фрыдрых Ніцшэ
  Вітаем у H8ers 2.0! Нас спрабавалі закрыць, але нікуды не дзеліся!
  H8 Рулс!
  
  «З'явіўся новы адміністратар», - сказаў Джэйк. «Магчыма, хтосьці з членаў узяў на сябе».
  Пад гэтымі радкамі змест быў у асноўным аднолькавым — ад гвалтоўных сайтаў да даксінгу. Сцяна віны таксама, хоць было папярэджанне, што гвалт забаронены. Кібер-здзекі і тролінг, аднак, заахвочваліся.
  На яе твары была маска жаху. «Глядзі». Яна паказала на ніжнюю левую частку экрана.
  Членаў: 2324
  Зараз на сайце: 988
  «Што было ў апошні раз, калі мы правяралі?»
  «Палова гэтага».
   Пакуль яны глядзелі, абодва нумары падняліся.
  «Арыгінальны сайт быў фальшывым», - сказаў Санчэс. «Афармленне вітрыны, каб падрабіць матыў забойства Наталі. Фэлоў, Джэніфер, Полі, FeAR. . . ніхто з дырэктараў не паверыў паведамленню».
  «Што ж, зараз шмат людзей паверыліся ў гэта».
  «Яны стварылі монстра Франкенштэйна. У яго ёсць сваё жыццё».
  Джэйк прагартаў некаторыя паведамленні. І выявілі, што ўдзельнікі працягваюць пісаць пра Люксаў, шчасліўчыкаў, якіх яны вінавацілі ў крадзяжы іх шанцаў на поспех.
  - Нянавісць, - прамармытаў Санчэс. «Новая нармальнасць».
  З парога пачуўся вясёлы жаночы голас. «Прывітанне».
  Джэйк адарваўся ад набракаючых лічбаў.
  Ёй было каля дваццаці, яна была апранута ў джынсы, стыльную чорную блузку і аранжавыя кеды. Валасы, сабраныя ў тугі пучок, у яе былі ярка-блакітныя вочы, якія бегалі па пакоі, спыняючыся на маніторы. Запытальны позірк, потым усмешка прывітання. Яна была сутнасцю энергіі.
  Ідучы Red Bull.
  Санчэс сказаў: «Мыш. Знаёмцеся, Джэйк Херан».
  «Мой іншы бос!» Яна кінулася наперад і сціснула руку Джэйка, з энтузіязмам пампуючы яе ўверх і ўніз.
  Санчэс весела павёў вачыма.
  Нарэшце Джэйку ўдалося вырвацца з моцнай хваткі Мышкі. «Дзякуй. За ўсё. Вы высыпаліся апошнія пару дзён?»
  Яе адказ, як і яе праца, быў дадзены з вялікай хуткасцю. «Аднойчы спрабаваў спаць. У мяне гэта не атрымлівалася, таму я адмовіўся ад гэтага».
  «І ваш памочнік. Хачу падзякаваць і яму. Без яго мы б не змаглі. Дэклан». Джэйк паглядзеў праз яе плячо на іншыя кабінкі і кабінеты, якія былі бачныя праз дзверы Санчэса. «Ён тут?»
  Ён быў збянтэжаны, калі ні адна з жанчын не адказала, а проста зірнулі адна на адну запытлівымі позіркамі. Мышка нарэшце сказала: «Ён не ведае».
  Санчэс паўтарыў: "Ён не ведае".
  Маўс патлумачыў: «Дэклан не чалавек, хоць ён можа гэта аспрэчваць. Гэта вялікая моўная мадэль. Абрэвіятура ад Decoder-EnCoder Language-based AI Network.»
  Як уварвальнік, Джэйк быў больш чым у курсе — і ўстрывожаны — ШІ. Ён ішоў у нагу з гэтай тэмай і ўключыў яе ў свой курс. Мадэлі машыннага навучання вялікай мовы былі трох відаў. Дэкодэры, такія як ChatGPT, ствараюць мову. Кадавальнікі прааналізавалі і зразумелі мову. Іншыя мадэлі былі спалучэннем абодвух.
  Дэклан быў уражлівым прыкладам трэцяга тыпу. Ягоная здольнасць заказаць улюбёную ежу Джэйка на возеры Эльсінор не была, як ён думаў, выпадковасцю. Дэклан, верагодна, ведаў пра Якабі Герона не менш, чым ён сам.
  «Вы ўзламалі гэта самі?»
  «Даволі шмат». Маўс дадаў: «Першапачаткова гэта было «Declann» з двума n для « нейронавай сеткі », але ён запярэчыў. Ён сказаў, што гэта не сапраўднае імя. Не хацеў бы слухаць. Зрабіў з гэтага вялікую справу. Пагражалі страйкаваць». Яе вочы расплюшчыліся. «Ён увесь час казаў: «Адчыні дзверы адсека, Хэл». . Яна пахітала галавой. «Мне прыйшлося трохі падправіць код. Нагадайце яму, хто быў галоўным».
  Джэйк мог толькі засмяяцца. «Ну, усё роўна падзякуй яму за мяне. З таго, што я ведаю пра вялікія моўныя мадэлі, ён зразумее — і ацэніць — гэта».
  Раптам пасур'ёзнеўшы, Маўс паглядзеў на Санчэса. «Шэф хоча бачыць вас». Яе погляд перавёўся на Джэйка. «Вы таксама. Ён сказаў, што гэта важна. І ён спадзяецца, што вы двое зможаце прайсці па калідоры да яго кабінета, не патрапіўшы ў перастрэлку па дарозе».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 79
  Кармэн паспрабавала выглядаць упэўнена, увайшоўшы ў кабінет SSA Уільямсана з Геронам, які ішоў за ёй па пятах.
  Калі Маўс сказала, што бос хоча яе бачыць, Кармэн падазравала, што ён даведаўся пра некаторыя з іх набегаў па-за лініяй. Пакуль яго просьба не была распаўсюджана на Чаплю, якая цалкам яе кінула.
  Ці будзе падрыхтоўка хот-догаў на парадку дня?
  Узгадваючы зусім іншую тэму.
  Ашаламляльная бомба, што яе бацька быў забіты.
  І яе новая самапрызначаная місія знайсці забойцу.
  Паліцэйскія штучкі . . .
  Як бы яна закранула гэтую тэму з Уільямсанам?
  Ці павінна яна раскрыць гэта?
  Яе бос казаў, што шкадуе аб яе страце і засмучаны тым, што, відаць, забойства засталося незаўважаным. . . а затым перадаць усё ў CHP або аддзел па забойствах акругі Орындж, або ў Бюро, калі здаецца, што забойца перасёк мяжу штата.
  Што было б недастаткова для яе. Ці Селіна.
  Калі яны зайшлі ў кабінет яе начальніка, вялікі мужчына ўважліва паглядзеў на яе. «Што-небудзь у цябе на розуме, Санчэс?»
  Чорт вазьмі, адкуль у яго такая дзіўная здольнасць чытаць яе?
  Удар. «Не, сэр».
  Позірк на Чаплю, нібы ў надзеі, што той пральецца. Але ён нічога не сказаў.
  Уільямсан жэстам папрасіў іх сесці. «У мяне не так шмат часу». Ён махнуў рукой на свой стол. «Злачынства чакае. Так што я да гэтага дабяруся». Яго вочы цэліліся ў Герона. «Я не ўпэўнены, наколькі вы ведаеце пра DHS, але гэта як вялікі парасон, які ўключае ў сябе такія агенцтвы, як Сакрэтная служба, FEMA, Берагавая ахова, TSA і Кібербяспека, каб назваць некалькі».
  Чаму яе бос даў Герон агляд арганізацыйнай схемы?
  «Расследаванне ўнутранай бяспекі з'яўляецца даччыным агенцтвам з васьмю ўласнымі падраздзяленнямі. Мы з агентам Санчэсам прызначаныя ў Аддзел нацыянальнай бяспекі. На дадзены момант».
  Цяпер ён меў усю яе ўвагу.
  «Большасць людзей не ведаюць, што ў HSI ёсць уласнае Упраўленне разведкі. Яны збіраюць, аналізуюць і абменьваюцца інфармацыяй аб патэнцыйных пагрозах нацыянальнай бяспецы. На працягу некалькіх месяцаў я хацеў стварыць больш спрытны і перспектыўны раздзел і размясціць яго там. З пашыранай юрысдыкцыяй. Пагроза не павінна быць непасрэдна транснацыянальнай».
  «Збору і аналізу недастаткова», — сказаў Герон. «Вы хочаце быць актыўнымі».
  Здавалася, Уільямсан задумаўся над апісаннем сваёй мэты. «Адным словам, так. Агенты вызначаюць пагрозу і рухаюцца. Хутка». Ён падняў брыво. «Вядома, з дазволу кіраўніка».
  — Вядома, — дадала Кармэн.
  Ён сеў назад. Крэсла застагнала. «Я склаў план і бюджэт для новай секцыі, якая складаецца з сотні агентаў і аналітыкаў. Па два ў кожным штаце».
  Такім чынам, гэта быў таямнічы праект X.
  «Мой добры сябар Стэн Рэйнальдс даў прапанову жорсткі пас», — сказаў Уільямсан.
  Яна звярнулася да Герона. «Намеснік міністра ўнутраных спраў. І сертыфікаваны...
  Позірк Уільямсана адрэзаў апошняе слова, але яна была ўпэўнена, што Герон зразумеў яе меркаванне пра чалавека. Яе і ўсе астатнія тут.
   «Ён звязаўся са мной па відэасувязі». Насуплены выгляд Уільямсана не пакідаў сумненняў адносна тону размовы. «Ніколі не бачыў, каб хтосьці так шчаслівы паведамляў дрэнныя навіны».
  Яна заўважыла, як куткі яго вачэй зморшчыліся.
  Ён паклаў далоні на стол. «А потым пэўны чалавек у Вашынгтоне атрымаў брыфінг аб тым, як вы абодва раскрылі сапраўдны матыў зліцця DrethCo і Brakon».
  Калі яе бос не назваў імя «пэўнага» чалавека, яна выказала здагадку, што інфармацыю трэба ведаць.
  «Гэта . . . асоба даведалася пра маю прапанову і атрымала копію, якая прыйшла да высновы — у маёй бліскучай прозе — што мы сутыкаемся з, назавем іх незвычайнымі пагрозамі. Рызыкі для краіны, якія знаходзяцца ў іншай катэгорыі, чым, скажам, звычайныя тэрарысты. Я назваў гэта «Новая геаметрыя пагрозы». І гэта трэба спыняць». Уільямсан не мог схаваць усмешкі. «Рэйнальдс апынуўся на прыёмным канцы відэазванка, пытаючыся, чаму ён паставіў у дурніцу мае ідэі. Карацей кажучы, праект X атрымаў зялёнае святло».
  Яна магла прыдумаць вельмі мала людзей, здольных перасягнуць Рэйнальдса.
  «Ты парушальнік», — сказаў яму Герон. «Што робіць вас небяспечным для тых, хто ва ўладзе, але таксама жыццёва важным для выжывання. Інстытуты, якія не могуць адаптавацца і развівацца, асуджаныя на крах пад цяжарам уласнай бюракратыі».
  Уільямсан выглядаў уражаным. «Хто гэта сказаў?»
  Кармэн паказала на Герона вялікім пальцам. «Ён зрабіў. У адным са сваіх артыкулаў. Гаворка ішла пра самазадаволенасць як форму ўварвання».
  Кармэн атрымлівала асалоду ад здзіўленага міргання і кароткай усмешкі Герона. Яна пацікавілася, ці чытаў Аруба калі-небудзь яго творы. Можа, спытала б у яго.
  Яна вярнула сваю ўвагу на свайго боса і перашкоды, якія ён пераадолеў, каб дасягнуць сваёй мэты. «Віншую, сэр. Вы атрымалі сваю секцыю».
  Уільямсан засмяяўся. «У пэўным сэнсе». Ён сядзеў на спінку крэсла і глядзеў у акно на заўсёды занятыя докі. «Мой дзед. . . ён быў суддзёй акруговага суда ў Ілінойсе. Кожную нядзелю пасля вячэры ён сядаў на нашым ганку і рэзаў. Меў пісьмовы нож. Вострая дробязь. Трымаўся як брытва. А ён на падворку назбіраў галінак і зносіў. Нічога не рабіў, проста рэзаў, пакуль ад гэтай галінкі амаль нічога не засталося».
  «Вось што зрабіў Вашынгтон», - здагадалася Кармэн. «Што вы атрымалі, сэр, замест секцыі на сто чалавек?»
  «Звялі да зубачысткі. Адзін агент».
  «У кожным штаце?» — спытаў Чапля.
  «У краіне. Група хуткага рэагавання. Спачатку трэба вызначыць пагрозу. Спачатку на месцы здарэння, каб прааналізаваць яго. Спачатку нейтралізаваць».
  «Каманда?» — спытала яна. «Але вы сказалі адзін агент».
  «Яны таксама зацвердзілі грамадзянскага кансультанта для партнёрства з імі». Яго вока перавёўся на Герона.
  «Што?» — спытала яна.
  Чапля засталася з каменным тварам.
  «Яны могуць зэканоміць на дапамогах, медыцынскім страхаванні, пенсіях. Пені захаваў і ўсё такое». Шыракаплечы пацісканне плячыма. «Федэральны ўрад, вы ведаеце.»
  Нас двое? Кармэн задумалася.
  «О, падтрымка будзе, вядома, калі спатрэбіцца. Тактычны, крыміналістычны, адмін. Хаця вам, магчыма, прыйдзецца змагацца на руках, калі справа даходзіць да рэсурсаў».
  Нічога страшнага. Раней яна змагалася.
  Потым прыйшла іншая думка. Цікава, але яна павінна была спытаць. «Як ты назавеш сваю зубачыстку? «Праект Х» гучыць як аднасезонны серыял».
  Кожны функцыянуючы кампанент федэральнага ўрада меў назву, якая звычайна складалася з ненатхнёнага апісання, ператворанага ў тры ініцыялы.
  «Яшчэ не прыдумаў гэтага». Уільямсан задуменна паглядзеў на Герона. «Як ты зноў сябе называеш?»
  «Зламыснік».
   - Расследаванне ўварванняў, - задуменна сказаў Уільямсан. «Дастаткова расплывіста, каб даць нам шмат свабоды адносна таго, якія справы вы бераце, але гучыць сур'ёзна». Ён зірнуў на кожнага з іх па чарзе. «Працуе для мяне».
  Кармэн пахітала галавой. «Гэта заўсёды заканчваецца абрэвіятурай, напрыклад, TSA, BATF. Нашы ініцыялы будуць II. Не спявае».
  «Не тое каб я з гэтым згодны», — сказаў Герон. «Але вы маглі б скараціць. Паколькі гэта адна і тая ж літара двойчы, як наконт I-квадрат? Вы можаце запісаць гэта матэматычна, з малой літары I і сімвала ў квадраце, напрыклад, i 2 ».
  «Толькі прафесар прыдумаў бы такое», - суха сказала Кармэн. «Вось чаму гэта, верагодна, апошняя абрэвіятура ва ўсім урадзе, апантаным алфавітным супам, якая яшчэ не прынята».
  Уільямсан ажывіўся. «Мне падабаецца».
  Шчыра кажучы, яе турбавала не столькі назва, колькі місія. «І як гэта выглядае на практыцы?»
  «Я б выбраў для вас кожны выпадак для расследавання на падставе паведамленняў іншых агенцтваў, федэральных або мясцовых, пазначаных фінансавых аперацый, балбатні».
  «Ёсць праблема, сэр.» Кармэн кінула на Герона прабачлівы позірк, перш чым працягнуць. «Калі ён вырашыць прыняць удзел, як ён можа працаваць над сакрэтнымі справамі?»
  Сам Герон сказаў: «Гэта злачынства».
  «Вы б не былі першымі. Раней мы давалі абмежаваныя дазволы на доступ пры асаблівых абставінах. Фактычна некаторыя з іх былі хакерамі, якія пераапрануліся ў белыя шапкі. І памятайце, у мяне ёсць сябар на высокім месцы. Вельмі высокае месца».
  Кармэн падумала, ці не апынулася справа DrethCo–Brakon, пра якую ён казаў, у Авальным кабінеце.
  Потым яна вырашыла, што тут адбываецца нешта большае. Яна навучылася чытаць свайго боса. Ён не быў з тых, хто спяшаецца з разгортваннем новай праграмы. Асабліва, калі гэтая праграма магла або падняць, або перакуліць яго кар'еру. Яна абаперлася рукамі на сцёгны. «Што толькі што трапіла ў вентылятар?»
  Ён усміхнуўся, што яна яго злавіла.
  Адказ Уільямсана быў наўмысна расплывістым. «Добра. Узнікла сітуацыя, і я хацеў бы, каб вы абодва прынялі пункт». Ён зірнуў на Герон, потым зноў на яе. «Але я не магу ўдавацца ў больш падрабязнасці, пакуль не даведаюся, ці ўдзельнічаеце вы. Мне трэба будзе паскорыць атрыманне дазволаў і зацвердзіць Heron у якасці грамадзянскага падрадчыка». На гэты раз ён кінуў на Герона востры позірк. «Я не буду марнаваць ні час, ні дзяржаўныя рэсурсы, ні сваё дыханне, калі толькі вы не на борце».
  Кармэн выявіла, што глядзіць у бок Герона. У пачатку гэтага расследавання ён сказаў ёй, што скончыў з ёй пасля яго завяршэння. З таго часу яны прайшлі чортава доўгі шлях. Ён больш не быў вінен ёй ніякіх паслуг. У яе не было ніякіх рычагоў ўздзеяння. Ці будзе ён гатовы да яшчэ аднаго кансультацыйнага канцэрта? Ці захоча ён калі-небудзь зноў супрацоўнічаць з ёй?
  Не паспеў ён адказаць, як у дзвярах з'явілася Мышка. «Прабачце, што перапыняю, але Джэйк? Нешта адбываецца з вашым кампутарам. Ноўтбукі проста не павінны выдаваць такія гукі».
  
  OceanofPDF.com
  
  РАЗДЗЕЛ 80
  Плач баншы.
  Гэта быў шум, які пачуў Маўс, і ад яго закалацілася сэрца Джэйка Герона.
  Ён запраграмаваў праграмнае забеспячэнне, каб яно выдавала гук, калі гэта ўдавалася. На экране з'явіліся самыя прыгожыя словы, якія ён калі-небудзь чытаў.
  C:\JH\Banchee Падключэнне да мэты завершана.
  Ён націснуў клавішу, і ноўтбук змоўк.
  «Гэта . . . яна знайшла FeAR?» — спытаў Санчэс. «Гэта была нейкая трывога?»
  «Гэта менавіта тое, што гэта было». Ён увёў шэраг каманд і прачытаў вынікі. «Ён у атэлі ў Трынідадзе. Мае сэнс. Гэта побач з Венесуэлай — гульнявая пляцоўка для дрэнных хлопчыкаў і дзяўчынак. У яго новая ручка. DR-адзін».
  «Дрон», - сказаў Санчэс. «Разумны».
  «Нават атрымаў нумар яго пакоя». Джэйк выявіў, што шэпча. Ён не прысутнічаў цалкам. Успаміны былі — так — урываліся .
  Шэсць загінулых як унутраныя тэрарысты
  Бамбаваць Чыкагскую гандлёвую выставу
   Ён дыхаў пачашчана, сэрца яго адрывалася. Толькі рукі засталіся цвёрдымі, як сталь.
  Яна паглядзела на тэлефон. «У ФБР ёсць юрыдычны аташэ ў амбасадзе ЗША ў Порт-оф-Спейн, Трынідад, але любыя сур'ёзныя расследаванні вядуцца з палявога офіса Бюро ў Маямі». Яна ўздыхнула. «Гэта шмат абручоў, праз якія трэба пераскочыць, і інфармацыя можа вярнуцца да яго».
  Джэйк пагадзіўся. «У яго будзе сістэма ранняга папярэджання. А там унізе ён будзе куленепрабівальны. У яго на кручку будзе некалькі мясцовых паліцэйскіх і суддзяў. І чартарная кампанія хуткага набору, каб даставіць яго ў Венесуэлу ці Калумбію».
  Ён спытаў: «На падставе справы DrethCo ці можам мы атрымаць ордэр на замарожванне яго банкаўскіх рахункаў?» Ён паказаў на экран, які адкрываў шчыльныя фінансавыя справаздачы. «У яго шаснаццаць мільёнаў на рахунку ў Міжнародным банку Трынідада. Іншых грошай Аруба не можа знайсці. Без грошай ён нікога не дасць».
  «Мы можам. Але для замарожвання актываў патрабуецца пастанова суда».
  «Тады мы паскараем працэс. Заблакуйце сродкі, атрымлівайце заказ пасля».
  «Банчы можа гэта зрабіць?»
  «Лёгка».
  Яна пахітала галавой. «Няма добрага. Ён проста скажа якому-небудзь чыноўніку з банка, каб размарозіў».
  Ён запомніў твары сем'яў загінулых на пахаваннях у Чыкага. Асабіста ён там не быў. Ён глядзеў гэта па тэлевізары ў карцэры ў турме.
  Нарадзілася новая ідэя. «А калі грошы не замарожаныя? Што, калі яно знікне?»
  Яна сціснула вусны. «І як бы гэта адбылося?»
  «Яго можна было перавесці з рахунку. Вычысцілі».
  «Мы не можам арыштаваць чыюсьці маёмасць у пазасудовым парадку. Гэта не хот-дог, Герон. Гэта харызо - праклятае злачынства.
  Ён хутка думаў. «Санчэс. Вы злавілі наркадылера з мільёнам наяўнымі. Што адбываецца з грашыма — я маю на ўвазе перад тым, як ён пойдзе ў суд?»
   «Ён канфіскаваны. І вызваляюць, калі падсуднага прызнаюць невінаватым, або канфіскуюць, калі ён асуджаны». Смех, бо яна, відавочна, разумела, што ён меў на ўвазе. «Так, гэта сапраўды гэтак жа. Мы часова пераводзім яго сродкі на рахунак, які мы кантралюем. Адзіны спосаб вярнуць гэта - здацца перад судом. Так, быццам гэта адбудзецца». Яна павярнулася да дзвярэй. «Мыш!»
  Праз імгненне ў дзвярах з'явілася яе галава. «Вы крычалі?»
  «Які нашы канфіскаваныя сродкі і нумар рахунку?»
  «Я вазьму».
  Яна вярнулася менш чым праз шэсцьдзесят секунд. Доўга зірнуўшы на Герона і ўсміхнуўшыся, Маўс перадаў ліст паперы Санчэсу, які паклаў яго перад сабой.
  Ён увёў інфармацыю. Затым яшчэ некалькі націсканняў клавіш. «Яно гатова да працы». Экран свяціўся падказкай.
  C:\JH\Banchee Падключэнне да мэты завершана. Загрузіць пакет Т/Н?
  Джэйк падсунуў сваё крэсла бліжэй да яе. Іх калені зачапілі. Раптам ён адчуў адценне лаванды.
  Ён паглядзеў на яе. «Вы робіце гонар».
  «Я?»
  Ён успомніў вечар Каляд, тую ноч, калі яны сустрэліся.
  Ён кіўнуў.
  Яна ўсміхнулася яму і ўдарыла Y .
  На маніторы з'явілася паведамленне
  C:\JH\Banchee загружана паспяхова. Апавяшчэнні адпраўлены. . .
  Праз хвіліну:
  Перавод сродкаў завершаны. Баланс T. Kane на ўсіх рахунках: $0,00.
   «Мы яго ўзялі, Герон». Яна схапіла яго за руку.
  Нягледзячы на тое, што прапаведавалі H8ers, помста - гэта нікчэмнае задавальненне, бо яна абавязана сваім існаваннем выключна трагедыі.
  Але гэта было нешта іншае.
  Гэта была справядлівасць.
  Яго рука на імгненне сціснулася на яе.
  «Ёсць яшчэ адна рэч, Санчэс. Я збіраюся адключыць яго тэлефонную службу, але спачатку хачу адправіць паведамленне». Ён надрукаваў. Потым падняў вочы. «Я дасылаю яго на імёны шасці ахвяраў тэракту ў Чыкага». Ён запомніў гэтыя.
  «Якое паведамленне, Герон?»
  Ён націснуў Return.
  На экране мільгалі словы:
  Гульня скончана.
  
  OceanofPDF.com
  
  ПЗЯЯ
  Пісьменнікі маюць дзіўныя гадзіны, маюць дзіўныя думкі і яшчэ больш дзіўныя размовы. Асаблівага прызнання заслугоўваюць іх сем'і, якія знаходзяцца на перадавой усяго бязмежжа. Джэф знаходзіць пастаянную падтрымку ў сястры Джулі, Мэдэлін і Робі, Кэці і Кайлы, не кажучы ўжо пра Монці і Блаша (пры ўмове, што ён карміць іх своечасова). Ізабэла мае непахісную падтрымку мужа Майка; яе сын Макс; і яе пісьменніцкая муза / сабака, трапна названы Бадзі. Наша ўдзячнасць уключае, вядома, вялікую групу блізкіх і сяброў з вялікім разуменнем.
  Нам таксама пашанцавала мець выдатную выдавецкую каманду ў Thomas & Mercer. Старэйшы рэдактар Мега Парэх, якая падзяляла наша бачанне; Шарлота Хершэр, якая дапамагла яго сфармаваць; і каманда рэдактараў, якая давяла яго да бляску, у тым ліку Міранда Гарднер і галоўныя аўтарскія рэдактары Джэймс Галахер, Сара Восток і Робін О'Дэл.
  Нарэшце, наша шчырая падзяка нашым агентам, Дэбора Шнайдэр, Ліза Флейсіг і Джынджэр Харыс-Донцін, таксама вядомая як The Dream Team. Калі мы звярнуліся да іх з ідэяй партнёрства, яны пачалі дзейнічаць і рэалізавалі нашы мэты.
  
  OceanofPDF.com
  
  АБ АЎТАРАХ
  
  Фота No 2010 Niko Giovanni Coniglio і No 2016 Skip Feinstein
  Джэфры Дывер з'яўляецца лаўрэатам міжнародных узнагарод № 1 і аўтарам бестселераў New York Times пра Лінкальна Рыфма, Колтэра Шоў і Кэтрын Дэнс, сярод многіх іншых. Творчасць Дзівера ўключае сорак сем раманаў, сто апавяданняў і публіцыстычную юрыдычную кнігу. Яго кнігі прадаюцца ў 150 краінах і перакладаюцца на дваццаць пяць моў. Былы журналіст, фолк-спявак і адвакат, ён нарадзіўся за межамі Чыкага і мае ступень бакалаўра журналістыкі ва Універсітэце Місуры і ступень юрыста ва Універсітэце Фордхэма. Нядаўна ён быў названы Вялікім майстрам пісьменнікаў-загадак Амерыкі, сярод якіх Агата Крысці, Элмар Леанард і Мікі Спілэйн. Для атрымання дадатковай інфармацыі наведайце www.jefferydeaver.com .
  Ізабэла Мальданада з'яўляецца ўзнагародамі і аўтарам бэстсэлераў Wall Street Journal Ніны Герэры, Даніэлы Вегі і Веранды Круз серыял. Яе кнігі выходзяць на дваццаці чатырох мовах. Перш чым пачаць пісаць крымінальныя артыкулы, Мальданада насіў пісталет і значок у рэальным жыцці. Выпускніца Нацыянальнай акадэміі ФБР у Куантыка і першая лацінаамерыканка, якая атрымала званне капітана ў сваім паліцэйскім дэпартаменце, яна пайшла на пенсію ў якасці камандзіра аддзела спецыяльных расследаванняў і крыміналістыкі. На працягу больш чым двух дзесяцігоддзяў у сіле яе абавязкі ўключалі ў сябе перамоўшчыка закладнікаў, прэс-сакратара дэпартамента і камандзіра ўчастка. Яна выкарыстоўвае свой досвед працы ў праваахоўных органах, каб унесці ў свае творы рэалістычную перавагу. Для атрымання дадатковай інфармацыі наведайце www.isabellamaldonado.com .
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список

Кожевенное мастерство | Сайт "Художники" | Доска об'явлений "Книги"