95. Єрусалимська справа http://flibusta.is/b/611066/read
The Jerusalem File
96. Доктор Смерть http://flibusta.is/b/607569/read
Dr. Death
98. Шість кривавих літніх днів http://flibusta.is/b/609150/read
Six Bloody Summer Days
99. Документ Z http://flibusta.is/b/677844/read
The Z Document
100. Контракт Катманду http://flibusta.is/b/701133/read
The Katmandu Contract
Нік Картер
Змова N3
перевів Лев Шкловський на згадку про загиблого сина Антона
Оригінальна назва: The N3 Conspiracy
Перша глава
Це був молодий чоловік з палаючими очима і великими планами на свою пустельну країну і на себе самого, але Сполучені Штати потребували старого короля, якого він хотів повалити, тому я вбив його.
Що було моєю роботою: Нік Картер, Killmaster для моєї країни, АХ, Девіда Хоука і за високу зарплату. Я агент N3 в АХ - це найтаємніша організація у Вашингтоні і, можливо, у світі.
Заколотник був ідеалістом, гордою і сильною людиною, але мені він був нерівний. Він не мав шансів. Я застрелив його у віддаленій пустині його країни, де його ніхто не знайде і його тіло перетвориться на кістки, з'їдені стерв'ятниками.
Я дозволив цьому надмірно честолюбному претенденту гнити на сонці і повернувся до міста, щоб подати свій звіт каналами, які мало хто знав, і почистити свій люгер Вільгельміну.
Якщо ви живете, як я, ви добре дбаєте про свою зброю. Це найкращі друзі, які у вас є. Прокляття це єдині «друзі», яким можна довіряти. Мій 9мм Люгер – Вільгельміна. Ще в мене під рукавом стилет на ім'я Хьюго і П'єр — це мініатюрна газова бомба, яку я ховаю будь-де.
Я також забронював літак до Лісабона. На цей раз моїм прикриттям був Джек Фінлі, торговець зброєю, який щойно виконав ще одне «замовлення». Тепер він повертався на свій заслужений відпочинок. Тільки там, куди я прямував, було не зовсім спокійно.
Як агент N3 в АХ, я був адміралом з надзвичайних ситуацій. Так що я міг зайти в будь-яке посольство або військову базу США, сказати кодове слово, а потім вимагати будь-якого транспорту аж до авіаносця включно. На цей раз я поїхав по особистих справах. Хоук, мій бос, не згоден з тим, що його агенти мають особисті справи. Тим більше якщо він про це знає, а він знає майже все.
Я тричі змінював літаки та імена у Лісабоні, Франкфурті та Осло. Це був об'їзд Лондона, але в цій подорожі мені не потрібні були переслідувачі та сторожові пси. Я залишався на своєму місці весь політ, ховаючись за чаркою журналів. Я навіть не пішов у салон за своєю кількістю випивки і не відповів на посмішку рудоволосої дівчини. У Хоука скрізь очі. Зазвичай це мені подобається; Щодо моєї шкіри, то я її дуже ціную. І коли мені потрібний Хоук, він зазвичай десь поруч.
Коли ми приземлилися, Лондон, як завжди, був закритий. Це його кліше вірно, як і більшість кліше, але тепер туман був чистішим. Ми рухаємось уперед. Аеропорт Хітроу знаходиться далеко за містом, і я не міг скористатися однією з наших комфортних машин, тому взяв таксі. Було темно, коли таксист висадив мене в нетрях Челсі біля бідного готелю. Я забронював номер під іншим четвертим ім'ям. Я перевірив захаращену курну кімнату на наявність бомб, мікрофонів, камер та вічок. Але вона була чиста. Але чи чиста вона чи ні, я не збирався проводити в ньому багато часу. Якщо бути точним: дві години. Ні секундою довше, ні секундою коротше. Так я перейшов до своєї двогодинної практики.
Спецагент, особливо контрагент та Кіллмайстер, живе такою рутиною. Він повинен так жити, інакше не проживе довго. Укорінені звички, як друга натура, стали для нього такою ж невід'ємною частиною, як дихання для будь-кого. Він очищає свій розум, щоб бачити, думати та реагувати на будь-які раптові дії, зміни чи небезпеки. Ця автоматична процедура призначена для готовності агента до використання кожну секунду зі 100% ефективністю.
У мене було дві години. Перевіривши кімнату, я взяв мініатюрний сигналізатор і прикріпив його до дверей. Якщо доторкнутися до дверей, звук буде дуже тихим, щоб хтось міг його почути, але мене він розбудить. Я повністю роздягся і ліг. Тіло повинне дихати, нерви повинні розслаблятися. Я дозволив розуму стати порожнім, і мої сто вісімдесят фунтів м'язів і кісток розслабилися. За хвилину я заснув.
Через годину та п'ятдесят хвилин я знову прокинувся. Я закурив, налив собі з фляжки і сів на старе ліжко.
Я вдягся, зняв дверну сигналізацію, перевірив стилет на руці, встромив газову бомбу в чохол на верхній частині стегна, зарядив «Вільгельміну» і вислизнув із кімнати. Я залишив чемодан. Хоук розробив обладнання, що дозволяє йому перевіряти, чи перебувають його агенти на своїх постах. Але якщо цього разу він помістив такий маяк до моєї валізи, я хотів, щоб він повірив, що я все ще в безпеці в цьому паршивому готелі.
У вестибюлі все ще висіли таблички часів Другої світової війни, які вказували гостям на бомбосховища. Службовець за стійкою був зайнятий розкладанням пошти стінними відсіками, а негр дрімав на обдертій кушетці. Клерк був жилавий і стояв до мене спиною. На негрі було старе пальто, вузьке для його широких плечей, і начищені нові черевики. Він розплющив одне око, щоб подивитися на мене. Він уважно мене оглянув, потім знову заплющив очі і перемістився, щоб лягти зручніше. Клерк не дивився на мене. Він навіть не повернувся, щоб подивитись на мене.
Зовні я обернувся назад і зазирнув у вестибюль із нічних тіней Челсі-стріт. Негр дивився на мене відкрито, жилистий клерк наче навіть не помітив мене у вестибюлі. Але я бачив його злі очі. Від моєї уваги не вислизнуло, що він розглядав мене в дзеркалі за прилавком.
Тому я не звернув уваги на клерка. Я глянув на негра на дивані. Клерк намагався приховати, що дивиться на мене, я це відразу помітив, і навіть найдешевша шпигунська компанія не стала б використовувати таку марну людину, яку я міг пізнати одним поглядом. Ні, коли була небезпека, вона походила від негра. Він дивився, вивчав мене, а потім одвернувся. Відкритий, чесний, не підозрілий. Але пальто йому було не зовсім за розміром і черевики нові, ніби він примчав десь, де йому не потрібне було це пальто.
Я розкусив його за п'ять хвилин. Якщо він помітив мене і зацікавився, то був занадто гарний, щоб показати це, знаючи, що я вживу запобіжних заходів. Він не вставав з дивана, і коли я зупинив таксі, він, схоже, не переслідував мене.
Я міг помилятися, але я також навчився слідувати своїм першим передчуттям про людей і записувати їх у підсвідомість, доки не забув.
Таксі висадило мене на жвавій вулиці Сохо, оточеній неоновими вивісками, туристами, нічними клубами та повіями. Через енергетичну та фінансову кризу туристів було менше, ніж у попередні роки, і вогні навіть на площі Пікаділлі здавалися тьмянішими. Мені було байдуже. На той момент мене не так цікавив стан світу. Я пройшов два квартали і звернув у провулок, де мене зустрів туман.
Я розстебнув куртку поверх люгера і повільно пішов крізь шматки туману. За два квартали від вуличних ліхтарів, здавалося, рухалися гірлянди туману. Мої кроки лунали чітко, і я прислухався до відлуння інших звуків. Їх там не було. Я був один. Я побачив будинок у півкварталі від мене.
То був старий будинок на цій туманній вулиці. Пройшло багато часу, відколи фермери цього острова емігрували на землю, на якій я зараз ішов. Чотири поверхи з червоної цегли. У підвалі був вхід, на другий поверх вели сходи, а збоку був вузький провулок. Я прослизнув у той провулок і обігнув задню частину.
У старій хаті було єдине світло: задня кімната на третьому поверсі. Я глянув на високий прямокутник тьмяного світла. Музика та сміх пливли крізь туман у цьому веселому районі Сохо. У тій кімнаті з мене не було ні звуку, ні руху.
Було б легко зламати замок на задніх дверях, але двері можна підключити до систем сигналізації. Я дістав з кишені тонкий нейлоновий шнур, накинув його на залізну перекладину, що стирчала, і підтягнувся до затемненого вікна другого поверху. Я приклав присоску до скла та вирізав усе скло. Потім я опустився та обережно поставив скло на підлогу. Підтягнувшись назад до вікна, я заліз усередину і опинився в темній порожній спальні, за спальнею тягнувся вузький коридор. Тіні пахли вогкістю та старістю, як будівля, занедбана сто років тому. Було темно, холодно та тихо. Занадто тихо. Щури переселяються в покинуті будинки в Лондоні. Але не було чути, як десь дряпають маленькі волохати лапки. Хтось ще мешкав у цьому будинку, хтось, хто був там зараз. Я посміхнувся.
Я піднявся сходами на третій поверх. Двері в єдину освітлену кімнату були зачинені. Ручка закрутилася під моєю рукою. Я слухав. Нічого не рухалося.
Одним беззвучним рухом я відчинив двері; одразу закрив її за собою і став у тіні, спостерігаючи за жінкою, яка сиділа на самоті в тьмяно освітленій кімнаті.
Вона сиділа до мене спиною та вивчала якісь папери на столі перед собою. Настільна лампа була єдиним джерелом світла. Там було велике двоспальне ліжко, письмовий стіл, два стільці, палаюча газова плита, більше нічого. Просто жінка, тонка шия, темне волосся, струнка фігура в обтягуючій чорній сукні, що оголювала всі її форми. Я зробив крок від дверей до неї.
Вона раптово обернулася, її чорні очі ховалися за кольоровими окулярами.
Вона сказала. - То ти тут?
Я побачив її посмішку і водночас почув приглушений вибух. Хмара диму клубочилася в невеликому просторі між нами, хмара, яка майже одразу ж приховала її.
Я притис руку до боку, і мій стилет вискочив з-під рукава в руку. Крізь дим я побачив, як вона скотилася на підлогу, і тьмяне світло згасло.
У раптовій темряві, з густим димом довкола мене, я більше нічого не бачив. Я сів на підлогу, думаючи про її кольорові окуляри: мабуть, інфрачервоні окуляри. І десь у цій кімнаті було джерело інфрачервоного світла. Вона могла бачити мене.
Тепер мисливець став здобиччю, замкненою в маленькій кімнаті, яку вона знала краще за мене. Я придушила прокляття і напружено чекав, поки не почую звуку чи руху. Я нічого не чув. Я знову вилаявся. Коли вона рухалася, це був рух кішки.
Тонкий шнур обвився навколо мого горла позаду. Я почув шипіння її дихання поруч із моєю шиєю. Вона була впевнена, що цього разу я в руках. Вона була швидкою, але я швидше. Я відчув мотузку в той момент, коли вона обмотала її навколо мого горла, а коли вона туго затягла її, мій палець уже був усередині.
Я простягнув іншу руку і схопив її. Я повернувся, і ми опинилися на підлозі. Вона боролася і корчилася в темряві, кожен м'яз її струнких, напружених тіл сильно притискався до мене. Сильні м'язи в тренованому тілі, але у мене була велика вага. Я потягнувся до настільної лампи і ввімкнув її. Дим розчинився. Безпорадна під моєю хваткою, вона лежала скута моєю вагою, її очі блиснули на мене. Кольорові окуляри зникли. Я знайшов свій стилет і притис його до її тонкої шиї.
Вона відкинула голову назад і засміялася.
Розділ 2
— Ублюдок, — сказала вона.
Вона схопилася і вп'ялася зубами мені в шию. Я впустив стилет, відтягнув її голову за довге чорне волосся і міцно поцілував. Вона прикусила мою губу, але я міцно стиснув її рота. Вона обм'якла, її губи повільно відкрилися, м'які та вологі, і я відчув, як її ноги відкрилися для моєї руки. Її язик випробувало рухався через мій рот, все глибше і глибше, поки моя рука піднімала її сукню вгору по її напруженому стегні. Під цією сукнею нічого не було. Такий самий м'який, вологий і відкритий, як її рот.
Інша моя рука знайшла її груди. Вони стояли високо, поки ми боролися у темряві. Тепер вони були м'якими і плавними, як здуття її живота, коли я торкнувся шовковистого волосся.
Я майже відчув, як вирваюся на волю, росту і мені стає важко штовхатися до неї. Вона також це відчула. Вона відсмикнула губи і почала цілувати мене в шию, потім у груди, де моя сорочка зникла під час боротьби, а потім назад нагору, в моє обличчя. Маленькі, голодні поцілунки, як гострі ножі. Моя спина і поперек забилися в ритмі густої крові, і я був готовий вибухнути.
- Нік, - простогнала вона.
Я схопив її за плечі та відштовхнув. Її очі були щільно заплющені. Її обличчя почервоніло від пристрасті, губи ще цілувалися в сліпому бажанні.
Я запитав. - "Цигарку?"
Мій голос звучав хрипко. Видершись на круту, люту скелю вибухового бажання, я змусив себе відступити. Я відчував, як моє тіло тремтить, повністю готове поринути у болісне ковзання задоволення, яке відправить нас у високу, підвішену готовність до наступного, гарячого, крутого повороту. Я відштовхнув її, стиснувши зуби від цього чудового болю. На мить я не був певен, що вона витримає. Тепер я не знав, чи зможе вона це зробити і зупинитися. Але їй це вдалось. З довгим тремтячим зітханням їй це вдалося, очі її були заплющені, а руки стиснуті в тремтячі кулаки.
Потім вона розплющила очі і подивилася на мене з усмішкою. "Дай мені цю чортову сигарету", - сказала вона. — О, чорт забирай, Нік Картер. Ти чудовий. Запізнився цілий день. Я ненавиджу тебе.'
Я відкотився від неї і простяг їй сигарету. Посміхаючись її голому тілу, бо чорна сукня була розірвана в нашій пристрасті, я закурив наші сигарети.
Вона встала і лягла на ліжко. Я сів поруч із нею, зігрітий жаром. Я почав ніжно і повільно пестити її стегна. Мало хто витримує таке, але ми могли. Ми вже робили це багато разів.
— Запізнився цілий день, — сказала вона, курячи. 'Чому?'
"Тебе краще не питати, Дейдро", - сказав я.
Дейдре Кебот, і вона знала краще. Мій товариш агент AX. N15, ранг «Вбивати, коли це необхідно», найкращий контрагент зі статусом незалежного оперативного командування. Вона була гарна, і вона щойно довела це знов.
— Цього разу ти майже зловила мене, — сказав я з усмішкою.
— Майже, — похмуро сказала вона. Її вільна рука розстібала останні гудзики на моїй сорочці. - Думаю, я впораюся з тобою, Нік. Якби це було реально. Чи не в грі. Дуже реально.
- Можливо, - сказав я. «Але це має бути життя і смерть».
"Принаймні вразити тебе", сказала вона. Її рука розстебнула блискавку на моїх штанах і погладила мене. — Але я не могла завдати тобі болю, чи не так? Я не могла зашкодити цьому. Боже, ти мені дуже підходиш.
Я знав і любив її довгий час. Напад і захист щоразу, коли ми зустрічалися, були частиною нашого шляху, гарячою грою між професіоналами; і, можливо, вона могла б упоратися зі мною, якби це було не на життя, а на смерть. Тільки тоді я битимуся на смерть, а це не те, чого ми хотіли один від одного. Є багато способів залишатися в здоровому глузді в цьому бізнесі, і для нас обох протягом багатьох років одним з таких способів були наші таємні зустрічі. У найгірші часи серед усіх цих чоловіків і жінок завжди було світло в кінці тунелю. Вона для мене, а я для неї.
"Ми гарна пара," сказав я. «Фізично та емоційно. Жодних ілюзій, а? Навіть не те, що це триватиме вічно.
Тепер мої штани було знято. Вона нахилилася, щоб поцілувати мій живіт унизу.
«Я якось чекатиму, а ти не прийдеш», — сказала вона. «Кімната у Будапешті, у Нью-Йорку, і я буду одна. Ні, я цього не винесу, Нік. Ти винесеш?
"Ні, цього я теж не винесу", - сказав я, проводячи рукою по її стегні туди, де воно було вологим і відкритим. — Але ви порушили це питання, і я теж. Ми маємо роботу.
О ля ля, так, - сказала вона. Вона загасила сигарету і почала пестити моє тіло обома руками. Якось Хоук це дізнається. Ось як це скінчиться.
Хоук закричав би, почервонів би, якби довідався. Два його агенти. Він був би цим паралізований. Двоє його агентів закохані одне в одного. Небезпека цього зробила б його збожеволілим, небезпека для АХ не до нас. Ми були витратним матеріалом, навіть N3, але АХ був священною справою, життєво важливою і ставився вище за все інше в цьому світі. Таким чином, наше побачення трималося в глибокій таємниці, ми використовували всю свою дотепність і досвід, контактуючи один з одним так м'яко, наче ми працювали над справою. На цей раз вона встановила контакт. Я прийшов, і вона була готова.
Хоук ще не знає, — прошепотіла вона.
Вона лежала зовсім нерухомо на великому ліжку в теплій потайній кімнаті, її чорні очі були розплющені і дивилися мені в обличчя. Темне волосся обрамляло її маленьке овальне обличчя і широкі плечі; її повні груди тепер звисали убік, соски були великими і темними. Майже зітхнувши, вона прошепотіла запитання. 'Тепер?'
Ми розглядали тіла одне одного, наче це було вперше.