Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Kplee Ninja -4

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Nyɔnuvi yameʋukulawo wɔa avu aɖaŋutɔe ŋutɔ. Wonɔa afɔ ƒuƒlu le yame ƒe nɔnɔme ɖesiaɖe me eye wodoa bikini ko, eye woƒe lãme le tsɛ eye lãmekawo le wo ŋu, eye woƒe lãmekawo le abe gakpo ene. Eye nyɔnuvi ninjawo hã li. Eye wowɔa avu hã afɔ ƒuƒlu kple amama kloe. Eye ŋutsuvi ninja aɖe, si nye aʋawɔla sesẽ ŋutɔ eye wòsẽa ŋu la le wo gbɔ.

  KPLEE NINJA -4
  NYAWO ƑE NYATAKAKA
  Nyɔnuvi yameʋukulawo wɔa avu aɖaŋutɔe ŋutɔ. Wonɔa afɔ ƒuƒlu le yame ƒe nɔnɔme ɖesiaɖe me eye wodoa bikini ko, eye woƒe lãme le tsɛ eye lãmekawo le wo ŋu, eye woƒe lãmekawo le abe gakpo ene. Eye nyɔnuvi ninjawo hã li. Eye wowɔa avu hã afɔ ƒuƒlu kple amama kloe. Eye ŋutsuvi ninja aɖe, si nye aʋawɔla sesẽ ŋutɔ eye wòsẽa ŋu la le wo gbɔ.
  . TA 1 lia.
  Nyɔnuvi yameʋukulaa, abe alesi míekpɔe ene la, dzia ha hewɔa avu. Eye ahiã be wòatsɔ sɔti abla ŋutsua.
  Gake le go bubu me la, aʋawɔlawo hã sesẽ. Vevietɔ ninja atɔ̃awo. Nyɔnuvi ene kple ŋutsuvi ɖeka sesẽ ŋutɔ.
  Afisiae wole mɔ dzi yina Soviettɔwo ƒe aʋawɔhawo me.
  Nyɔnuvi ninja aɖe si ƒe taɖa le blɔ la tsɔ eƒe yiwo hetso wo, etso Soviet-srafowo ƒe ta heɖe lũlũwo le wo ŋu. Emegbe etsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu tsɔ pea si me bɔmb le ƒu gbe eye wòdo ɣli be:
  - Míaƒe ŋusẽ lolo, .
  Le nyateƒe me la, Japan nye ame makumaku...
  Eye kple asiƒoƒo ƒe ƒoƒo - .
  Míawu amesiame godoo!
  Nyɔnuvi ninja aɖe si ƒe taɖa le ɣie lã Russia-srafowo ƒe ta eye wòdo ɣli be:
  - Kpuie ko la, kpuie ko la, - banzai!
  Eye eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo agatsɔ nane si wua ame ŋutɔ eye wògblẽa nu la aƒu gbe.
  Nyɔnuvi ninja aɖe si ƒe taɖa biã la wɔ aʋawɔɖaŋu aɖe eye wòtso Aʋakɔ Dzĩ ƒe asrafo siawo ke ƒe ta. Eye wodzona abe gavi ene tso akplɔawo te. Nusi dze abe ɖe wòfa ŋutɔ ene. Amewuwu kple ku bliboe va le afisia.
  Nyɔnuvia tsɔ aŋe si wó la tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu tsɔe ƒu gbe. Elé ɖe T-34 aʋawɔʋua ƒe ʋuƒo me eye wòna aʋawɔnuwo wó. Aleae wòawó.
  Eye aʋawɔla la lé ŋku ɖe eŋu be:
  - Na Japan Fiaɖuƒea!
  Esia nye afɔɖeɖe si me afɔku le ŋutɔŋutɔ si Terminator nyɔnuvia wɔ.
  Nyɔnuvi ninja si ƒe taɖa le ɣie la xɔ aɖaŋua eye wòtsɔ yiwo gbugbɔ dzomavɔ ƒe rose la hã. Eye esia tae asrafo Dzĩawo ƒe tawo dzea anyi ɖo.
  Eye emegbe afɔkpodzi ƒuƒlu la tsɔa antimatter kakɛ aɖe ƒua gbe ɖe dzi, eye emegbe Soviettɔwo ƒe KV-ʋu aɖe dzona yia dzi hetrɔna. Eye esia va zu ŋusẽ si kpɔa ŋusẽ ɖe ame dzi si fa miamiamia ŋutɔ eye wòwua ame.
  Aʋawɔla la dzi ha be:
  - Eye emegbe míedo ɣli be Banzai, .
  Míaɖu míaƒe ƒuta nutoa dzi...
  Mina míaxɔ Siberia-nutome bliboa, .
  Eye lãhawo anɔ mía si!
  Eye ŋutsuvi Saigo ye nye esi le dɔ wɔm, le yiwo ʋuʋum abe yaƒoƒomɔ̃ ƒe asikewo ene eye wòle ta lãm abe peas ene. Esia nye nuxexlẽ aɖewo siwo wua ame.
  Eye fifia ŋutsuvia ƒe viwo ƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔa disk la ƒua gbe, eye Soviettɔwo ƒe amedzidzeyameʋua, esi wògblẽ nu le eŋu vɔ la, etsɔa eƒe asike ƒoa dzudzɔ hedzea anyi.
  Amesiawo va zu ninja siwo wua ame ŋutɔŋutɔ. Nyɔnuvi ene kple ŋutsuvi ɖeka - si nye kpɔɖeŋu.
  Enyo, le ema megbe la, aleke màte ŋu axɔe atsɔ bɔmbdadamɔ̃wo adae o?
  Gake amesiawo nye aʋawɔla siwo tso Japan. Woƒe nyonyo kple kuxiwo le wo si, eye ame kuku geɖe siwo ate ŋu anye ame kuku ate ŋu ava zu nenema.
  Gake USSR ƒe akpa hã menye aʋawɔla si gbɔdzɔ o. Le afisia, le Vladivostok ƒe gbɔto la, mɔɖelawo le avu wɔm kple Japantɔwo, eye wole woƒe aʋawɔla siwo ƒe hatsotso sesẽ ŋutɔ la ɖem fia.
  Abe se ene la, ŋutsuvi mɔɖelawo wɔa avu amama afã kple afã le awu kpuiwo ko me. Eye ɖeko woƒe afɔkpawo xea mɔ na wo.
  Eye alesi wotsɔa woƒe afɔ ƒuƒlu siwo le abe ɖeviwo tɔ ene daa bɔmb la fa miamiamia.
  Mɔɖela Petka enye si le ka me eye wòƒoe, edze hadzidzi gɔme;
  Kluvi menye, ŋutsuvi tsɛ aɖe ko, .
  Mezɔa afɔ ƒuƒlu to vuvɔ me le kele me...
  Dɔa sesẽ, ɖewohĩ esesẽ akpa
  Gake Yesu xɔ dzinye se ɣesiaɣi!
  
  Agbledelawo ƒe ƒome sia tɔgbe mee wodzim ɖo, .
  Ƒe etɔ̃liae nye esia mele dɔ wɔm le agblea dzi...
  Eye ame aɖe do ɖe fia ƒe akɔnu, .
  Eye le afi aɖe la, rose si le keklẽm la le seƒoƒo ƒom!
  
  Eye le dzoxɔxɔ kple vuvɔ me la, ŋutsuvia nɔa afɔ ƒuƒlu ɣesiaɣi, .
  Le vuvɔ me, kposɔ manɔmee, le sno ƒe ʋuʋu me...
  Sika ƒe ka le agbledela nyɔnuvia ŋu, .
  Eye notsi la vivina ŋutɔ le aɖe dzi!
  
  Enyo, dzi meɖe le ŋutsuvia ƒo o, .
  Eye le eya gome la, xexe sia menye funyafunyawɔwɔ o...
  Eɖua nyiwo, dzia ha dzideƒotɔe, .
  Eye le eya gome la, Kristo nye legba gã aɖe!
  
  Haiduktɔwo ƒoa ŋutsuvia zi geɖe, .
  Ameti bliboa xɔ welts kple bruises...
  Gake le esi teƒe be gbeɖiɖiwo nanɔ avi fam la, .
  Ŋutsuvia ku drɔ̃e tso fiavinyɔnua ŋu le eƒe ɖevime drɔ̃ewo me!
  
  Ŋutsuvia fɔ abe akpɔkplɔ ene, .
  Yameʋuɖoɖo kɔkɔ wu ɣe le drɔ̃ewo me...
  Afisiae nye asrafo si tsɔ bɔmb ɖe akplo sesẽ aɖe me, .
  Le afisia la, ele vɔvɔ̃ ƒaƒãm ɖe Kraut nyɔŋuawo me!
  
  Edze abe ŋutsuvia ku drɔ̃e be yeakpɔ tu ene, .
  Be woayi gbemelãwo ƒe sɔdodo dzi...
  Eye ŋutsuvia ƒe gbe me kɔ ŋutɔ.
  Mɔɖeɖe na Turkeytɔwo be woado dziku!
  
  Esime wògakpɔtɔ nye ƒewuivi la, esi le bubumewo nu, .
  Ŋutsuvi dzetugbe aɖe si wodɔ ɖe aʋa...
  Togbɔ be ameflunya vɔ̃ɖiwo yɔe fũ hã la, .
  Gake ŋutsua xɔe se le mawusubɔsubɔ gome - nyemaku o!
  
  Le afisia la, ewɔ aʋa kple eƒe futɔwo kalẽtɔe, .
  Eɖe eɖokui fia be yenye sɔdola kalẽtɔ...
  Turkeytɔwo tsɔ woƒe afɔkpawo tu afɔ anyigba, .
  Gake Russiatɔwo ƒe ga la sesẽ, nyateƒee!
  
  Fifia mezu asrafomegã le aʋawɔwɔwo me, .
  Eye fia nyui la ŋutɔ tsɔ atitsoga la de asi nam...
  Exɔ dzo ŋutɔ le aʋawɔwɔwo me, .
  Gake kerubi gã la akpɔ ame ta!
  
  Asrafowo ƒe asitsatsa megali o, xɔ dzinye se, .
  Fifia mezu ŋutsuvi kpovitɔ xoxo...
  Míagbã kluvinyenye, mexɔ kɔsɔkɔsɔawo dzi se vevie, .
  Mina míaɖo kpɔɖeŋu na dzidzimewo!
  
  Russia nye ame dzɔtsuwo ƒe aflaga, .
  Aʋawɔla ɖesiaɖe le eme, tso vidzikpɔƒea gɔ̃ hã...
  Ne dukɔa kple aʋakɔa wɔ ɖeka la, .
  Woaɖu ame vɔ̃ɖi si ƒe dzi gbã vevie la dzi!
  Aleae Petka dzi ha dzinɔameƒotɔe eye ɖeviwo ƒe ha sia si me afɔ ƒuƒlu le la wɔa avu.
  Gake Japantɔwo sesẽ, eye wote ŋu tso anyigba dzi tso Vladivostok tso anyigbagã la ƒe akpa mamlɛa gbɔ xoxo.
  Ẽ, Chikha-ʋua te ŋu zɔna eye mɔ̃ si wotsɔa diesel wɔe eye wòsesẽna be woaƒoe.
  Gake Japantɔwo hã le howitzer hem le sɔwo dzi. Eye wodaa tu Soviet-srafowo hã.
  Samuraitɔwo nye ŋusẽ. Ame aɖewo ƒua du tsɔa yiwo dzea wo dzi. Eye wotso Aʋakɔ Dzĩ ƒe asrafowo ƒe ta.
  Eye fifia amedzidzedze aɖe le ɣetoɖoƒe gome. Nazitɔwo ƒo xlã Minsk xoxo, eye Soviet-srafowo dzo le dua me. Gake fifia aʋawɔwɔa te ɖe Berezina Tɔsisia ŋu xoxo. Aʋa siwo wowɔ ɖe Borisovt ŋue nye esi.
  Aʋa aɖe hã le afisia... Le aʋawɔwɔwo me la, Eŋlisiawo ƒe Matildas, si va sesẽ wu sã be woaƒo. Eye Amerikatɔwo ƒe Grands hã do;
  Eye tso dziƒo la, yameʋuɖoɖo hã ƒe nyaƒoɖeamenu li. Esi Germany yameʋukulawo wɔ ɖeka kple Eŋlisiawo. Eva gavloe ɖe edzi na Soviet yameʋukulawo. Eye womiã wo abe ɖe wozu kɔkrit si ŋu wodo ŋusẽe ene.
  Eye mina míatsɔ ŋusẽ gã aɖe aƒo futɔwo.
  Eye le go kemɛ dzi la, Komsomol nyɔnuviwo ƒe asrafoha aɖe va ɖo afima. Natasha le afisia kpli wo. Nu vevitɔe nye be nyɔnuviawo wɔa avu afɔ ƒuƒlu eye wotsɔa woƒe afɔ ƒuƒlu daa bɔmb. Le ɣeyiɣi ma ke me la, wo tsɔtsɔ ƒu gbe ale be woƒe ta katã ŋutɔŋutɔ vuvu.
  Gake Matilda ƒe atikplɔa nye ŋɔdzi gã aɖe tso Britain gbɔ. Eye Germanytɔwo ƒe Ju-87 kple Eŋlisiawo ƒe Ʋɔ dribawo hã gakpɔtɔ le tetem ɖe wo ŋu. Eye Yu-88 bɔmbdadaʋu siwo ŋu bubu le ŋutɔ hã.
  Gake to mɔ sia dzi la, enya kpɔ ŋutɔ eye wòsesẽna.
  Gake Komsomol nyɔnuviawo, siwo nɔ woƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo nɔ keklẽm henɔ woƒe akɔta ɖem fia la, dze hadzidzi gɔme;
  Míenye Soviet nyɔnuvi dzetugbewo, .
  Míelɔ̃a avuwɔwɔ kple ŋutsuviwo ƒe ʋuʋu...
  Wosea gbe sue aɖe si le keklẽm, si le ɖiɖim, .
  Eye yɔyɔ aɖe le mía si be míawu Krauts!
  
  Míenye Komsomol nyɔnuvi siwo ƒe mo kɔ ŋutɔ, .
  Míeƒua du dzinɔameƒotɔe to vuvɔa me afɔ ƒuƒlu...
  Menye numame na mí be míanɔ tsitre ɖe axadzi ɖokuibɔbɔtɔe o, .
  Eye míetsɔa míaƒe asibidɛ ɖoa eteƒe na fasitɔwo!
  
  Xɔ dzinye se be nya ɣaɣla gã aɖe le nyɔnuviwo si, .
  Alesi woawɔ aɖu Nazitɔwo dzi nyuie...
  Eye xɔ dzinye se be nyɔnuviawo ƒe dzidzedzekpɔkpɔ menye le vo me o, .
  Elabena Rus ƒe aʋakɔa nye kalẽtɔ ŋutɔ!
  
  Eye le míaƒe nyɔnuvi siwo ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu gome la, .
  Ƒe Yeye ƒe sno vivina ŋutɔ...
  Enyo, Fuhrer la nye ʋuʋudedi ko, .
  Migana míana fasitɔwo naɖu dzidzedzekpɔkpɔ ƒe azã o!
  
  Mí nyɔnuviwo míefea ayemɔwo ale gbegbe, .
  Míeɖe míaƒe nowo ɖe go le asrafowo ŋkume...
  Eye míedoa dziku na Nazitɔwo ŋutɔŋutɔ, .
  Womate ŋu agbã mí Komsomol me tɔ sesẽwo o!
  
  Mí nyɔnuviwo míate ŋu awɔ nu geɖe, .
  Da tu Hitler gɔ̃ hã tso aʋawɔʋu me...
  Futɔ la makpɔ ɣeyiɣi aɖu ŋdɔnu o, .
  Nyɔnuviawo ava abe fiafitɔ ene!
  
  Míedea bubu Russia ŋu ŋutɔŋutɔ, .
  Stalin ƒe ŋusẽ le abe vifofo si ƒe nu léa dzi na ame ene, xɔ dzinye se...
  Eye mexɔe se be aʋadziɖuɖu ava le May, 1999 ƒe dzoxɔxɔ me.
  Ðeko amesiame si xɔ esia dzi se la nye ame gã aɖe!
  
  Le nyɔnuviwo gome la, ɖikeke aɖeke mele eme o eye mɔxenu aɖeke hã meli o, .
  Amesiame lɔ̃na faa be yeaʋli nya le yeƒe asiwo me ko...
  Neva eme be teƒeɖoɖo wɔnukuwo nava dzetugbeawo, .
  Komsomol ƒe ŋusẽ le asi sesẽwo me!
  
  Mí aʋawɔlawo míetsina kaba ŋutɔ, .
  Eye le tu siwo le ablaɖeɖe me la si me la, tu la fiãna...
  Eye nyɔnuviawo ate ŋu awɔ dɔ ɖesiaɖe, .
  Míaƒe xɔlɔ̃wɔwɔa nye nu ɖeka kolia si ŋu ɖikeke mele o!
  
  Nyɔnuvi siwo le keklẽm alea gbegbee míenye
  Míetsɔ ɖeke le sno alo vuvɔ me o...
  Afɔ ƒuƒlu mana míaƒe afɔwo nafa le dzomeŋɔli o, .
  Eye ame dzetugbewo ƒe dziwo nye dɔmenyotɔwo eye wole dzadzɛ!
  
  Nusi míate ŋu awɔ la, míedonɛ ɖe dzi, .
  Mina míaƒu du abe kangaroo virtuosos ene...
  Eye míeku fasitɔwo ƒe ta dzidzedzetɔe, .
  Eye lɔlɔ̃ na kamedede le ŋdi me hã!
  
  Nyɔnuviawo katã nye aʋawɔla fafɛwo, .
  Woate ŋu aƒo Krauts la ko wòazu amɔwɔ...
  Enyo, ke fasitɔwo ƒe ame gbegblẽ dzro ko ya ɖe?
  Komsomol me tɔwo menya ŋusẽ gã aɖe o!
  
  Hitler hã mate ŋu awɔ naneke o.
  Míetsɔ ati ƒoe sesĩe ŋutɔ, .
  Eye wogbã woƒe aɖuwo, eye woɖe ŋutigbalẽ le woƒe mo, .
  Eye emegbe meƒu du to dzoa me afɔ ƒuƒlu!
  
  Stalin koe aɖe gbe na mí be míawɔ nusi, .
  Eƒe ŋkuléle ɖe nu ŋu vevie eye wòtso dzime la dzena...
  Eye xɔ dzinye se, nyɔnuvia mato eŋu o, .
  Tu gã aɖe si wotsɔna ƒoa tue la tsɔtsɔ de eme!
  
  Ne ehiã la, míaɖo Mars, .
  Eye míaɖu Venus dzi kaba ŋutɔ...
  Asrafowo hiãa afɔkpawo ƒe aŋɔsisi, .
  Mí nyɔnuviwo míele du ƒum afɔ ƒuƒlu!
  
  Nusianu nya kpɔ na mí nyɔnuviwo, .
  Akɔta kple akɔta, akɔta dzena...
  Mɔɖela hãe wònye, abe amegãxi vi ene, .
  Mɔɖela la nye Satana keŋkeŋ!
  
  Enyo, nyɔnuviwoe míenye - ènya be míefa tu, .
  Míatutu fasitɔwo katã ɖa abe ʋuʋudedi ene...
  Eye ɣletivi blɔwo le yame, .
  Míatsɔ gakpo agbã Tigers-awo kakɛkakɛe!
  
  Nusi mele be woawɔ o, xɔe se be manya wɔ o, .
  Lɔ̃ ɖe edzi be, kɔmiunisttɔ nye demiurge...
  Eye ɣeaɖewoɣi la, míesea nu gɔme nyuie o
  Eye woxɔa atsyɔ̃ɖonuwo be woatsɔ ado vɔvɔ̃ na wo!
  
  Gake ènya, míetsrɔ̃ Germanytɔwo kple ablaɖeɖe, .
  Eye wote ŋu vuvu Kraut-ƒomea kakɛkakɛ...
  Togbɔ be titanium luʋɔwo le mía si hã la, .
  Míato gbedadaƒo eye míaɖe agadoawo ɖa!
  
  Míatu kɔmiunist-dziɖuɖu ɖo ɖawo katã manɔmee, .
  Eye míaɖu fasitɔwo dzi vevie...
  Komsomol me tɔwo lɔ̃a duƒuƒu le ɖoɖowɔwɔ me, .
  Eye kerubi aɖe dzona ɖe wo dzi!
  
  Futɔ la mate ŋu anɔ te ɖe nyɔnuvia nu o, .
  Elabena nyɔnuvia nye hɔ̃...
  Eye mehiã be Krauttɔwo nagblẽ nu fũ akpa o, .
  Eye wò Fuhrer le ɣli dom dzodzro!
  
  Komsomol me tɔ si ƒe afɔ ƒuƒlu, .
  Ena Hitler azi ɖeka...
  Mègawɔ nu kple Satana o
  Alo ɖeko maɖe fu o!
  
  Kɔmiunisttɔwo ƒe legba si le keklẽm, .
  Aflaga dzĩ la aklẽ ɖe ɣletinyigba la tame...
  Eye wotsɔ Herodes ƒu gbe ɖe dzomavɔ me, .
  Eye nyɔnuviawo xɔ atɔ̃!
  
  Lenin, Stalin - ɣe si le ɣletinyigba la tame, .
  Wole tsatsam le yame abe hɔ̃ eve ene...
  Wodzia kɔmiunisttɔwo ƒe aʋadziɖuɖuwo, .
  Ŋusẽ le Fofonyigba la ŋu abe gakpo ƒe aʋala ene!
  
  Míete ŋu nɔ agbe kpɔ aʋadziɖuɖu, .
  Eye míezɔ mɔa katã to Berlin...
  Wodzi vidzĩwo le vidzidɔ me, .
  Eye fifia dukɔa le gãnyenye me!
  Nyɔnuvi siawo nye super ko. Eye esiae nye woƒe hatsotso ɖedzesi kple woƒe ƒoƒo sesẽwo ƒe ʋuʋudedi.
  Ẽ nyɔnuviwo, afɔ ƒuƒlu nye nusi fa miamiamia ŋutɔ eye wònye sexy si gbɔ eme. Eye esia nye nu nyui aɖe ŋutɔ.
  Nyɔnuviawo nye aʋawɔla xɔŋkɔwo ŋutɔ eye wofa tu.
  Esiawo nye aʋawɔwɔ siwo le ɖoƒe kɔkɔtɔ kekeake kple esiwo keke ta wu. Miate ŋu ahe nya le afisia azɔ o. Aleae nukuƒomɔ̃a yi.
  Esi Borisov kple Bobruisk mu la, Soviet-srafowo te megbedede yi Dnieper. Nɔnɔmea va sesẽ ŋutɔ. Dzɔgbenyuietɔe la, adame kple October va ɖo eye tsidzadza sesẽwo te dzadza. Eye woɖe nubabla la ƒe ŋgɔyiyi dzi kpɔtɔ vie, si zi wo dzi be woana ɣeyiɣi vi aɖee be wòagbugbɔ ɖe megbe le Dnieper-tɔsisia godo eye wòaɖo afɔ afima.
  Tsɔ kpe ɖe T-34 aʋawɔʋua ŋu la, Katyushas hã kpɔ gome le aʋawɔwɔawo me. Gake woƒe ŋusẽkpɔɖeamedzi melolo etɔxɛe o. Aʋaawo nɔ du dzi ŋutɔ le yame. Akulina Orlova, nyɔnuvi aɖe si ƒe afɔwo le ƒuƒlu eye wotso wo la, wɔ aʋa kple futɔwo ƒe asrafoha siwo de ŋgɔ wu la sesĩe ŋutɔ eye wòsẽ ŋuta.
  Nu vevitɔe nye be nànɔ yameʋua me le bikini ɖeɖeko me. Esia nye nu gã ŋutɔŋutɔ ŋutɔŋutɔ.
  Hafi woawɔ avu la, ɖekakpui eve tsɔ asi ƒo nyɔnuvia sesĩe. Eye wòde dzesii be dzi dzɔe. Eye eƒe ŋkuwo gaklẽ kple safir ake. Enye dzɔdzɔmetɔ si ƒe mo biã eye wòdze tugbe ŋutɔ. Ewɔa avu le mɔ aɖe nu be manya wɔ be woagblɔe le glitoto me o, eye womate ŋu atsɔ nuŋlɔti aɖɔe hã o.
  Akulina Orlova - ne ehiã la, axɔe eye wòatsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu aƒo Fuhrer si ƒe taɖa le ƒuƒlu la. Eye ava zu fafa kple fafa si gbɔ eme. Enye nyɔnuvi si ƒe lãmekawo nye gakpo ŋutɔŋutɔ, eye tsokolet abs ƒe ʋuƒo sesẽ ŋutɔwo le esi. Nyɔnuvi sia ƒomevie nèdzea agbagba ŋutɔŋutɔ be yeaxɔ aɖu edzi.
  Eye ewɔa avu kple Nazitɔwo hedzia ha;
  Míenye Komsomol me tɔwo, aʋawɔla kalẽtɔwo, .
  Míeƒo ƒu be míawɔ aʋa dzinɔameƒotɔe ɖe Fofonyigba la ta...
  Mía fofowo nye dada na mí nyɔnuviwo, .
  Elabena míate ŋu agblɔ dzidzedzekpɔkpɔwo ŋu nya!
  
  Ðeko aʋawɔla la nye ame ŋkutawo, .
  Míeƒua du amama kloe le vuvɔa me...
  Míate ŋu ahe nya le nya ɖesiaɖe ŋu, .
  Le dziŋgɔli si me ŋdɔ ʋuna ŋutɔ eye wòklẽna la te!
  
  Màkpɔ nyɔnuvi dzetugbewo wu mí o, .
  Míedze tugbe ale gbegbe, míele du dzi...
  Atsyɔ̃ɖoɖoa ƒe dzedzeme mewu blaeve o, .
  Eye wò afɔwo ƒua du afɔ ƒuƒlu le sno me!
  
  Ɣe dzeani kae nye si, amadede ɣi, .
  Sika ƒe dzesi aɖe le esi, ènya...
  Eteƒe madidi o míakpɔ kɔmiunist-dziɖuɖu ƒe gɔmedzedze, .
  Eye nyɔnuvi gbogbo aɖewo siwo le amama afã kple afã, siwo meɖe afɔ ƒuƒlu o!
  
  Mí Komsomol me tɔwo míelɔ̃a avuwɔwɔ, .
  Eye amesiame te ŋu wɔa nusiwo fa miamiamia ŋutɔ...
  Míedɔ aʋakɔ kalẽtɔ aɖe ɖe aʋa, .
  Elabena futɔwo nye nu tsɛwo!
  
  Wometsɔe kpe ɖe eŋu eye wotsɔe kpe ɖe eŋu o, .
  Le xexeame katã ƒe dziku ƒe nɔnɔmea me la...
  Nyɔnuviwo ate ŋu ano wein
  Yi aʋa dzi le awu ʋlaya blibowo me!
  
  Fifia míele elfwo ƒe xexeame - mehiã o, .
  Míate ŋu awɔ nu geɖe hã...
  Xexeame katã ƒe drɔ̃e la ava eme, .
  Mawɔ nusianu, xɔ dzinye se!
  
  Le Dadanyigba gome la, nya aɖeke meli si dzi woalɔ̃ ɖo o - .
  Lé aʋadziɖuɖu ƒe aflaga dzeani la ɖe wò akɔta...
  Mina míatsɔ kapitalist-dziɖuɖu ƒe kɔsɔkɔsɔwo aƒu gbe, .
  Míaƒe xaxawo natsrɔ̃ le tsiẽƒe!
  
  Le ŋutikɔkɔe ta la, nya Russiatɔ Kristo, .
  Míakɔ yi kple akpoxɔnu ɖe dzi sublimely...
  Lɔlɔ̃ na Fofonyigba la le keklẽm eye wòle dzadzɛ, .
  Ame bubuwo ava ɖe aʋawɔnu wuiadeawo gbɔ!
  
  Fasitɔ la nye ŋusẽtɔ eye ɖeko wònye ŋutasẽla, .
  Eye orcs hã nye Nazitɔ sesẽwo...
  Gake maƒo Krauttɔwo ƒe ŋgonu, .
  Nyɔnuviawo menye ŋutifafadilawo kura o!
  
  Dukɔ vivi ka gbegbee nye si me wodzi mí le, .
  Míetsɔa dzonuwo doa gbe na seƒoƒoawo kple alɔgbɔnukoko...
  Eye ɖeko Fuhrer la tsɔ eɖokui na Satana, .
  Míawu enu le May si me keklẽ le me!
  
  
  Míaɖo egbɔ, mexɔ nusianu dzi se godoo, .
  Le nyateƒe me la, nyemetsɔa dzideƒo kua drɔ̃e fũ o...
  Dua kple kɔƒe si le gota la le dzidzɔ kpɔm, .
  Vidzĩa ko nu le vidzidɔa me!
  
  Eye amekae nye orc dzonɔamemetɔ sia si ɖua nu, .
  Aɖuɖɔtoeawo ƒe alɔgbɔnukoko nye decently dziku gã aɖe...
  Eye nèƒoe ɖe aɖu me bɔbɔe, .
  Nu suesuesuewo koe adedadaa gakpɔtɔ le!
  
  Mebia Kristo - ɖe xexeame Ŋusẽkatãtɔ la, .
  Mègana wòafiã le dzo ƒe dɔvɔ̃ me o...
  Eye nàtsɔe ake ame vɔ̃ɖiwo lɔlɔ̃tɔe, .
  Futɔawo tsɔtsɔ de dzoxɔxɔ sesẽ te!
  
  Míate ɖeɖi mía ŋu le Berlin hã o, .
  Míaɖo afima, xɔ dzinye se, vaseɖe New York...
  Mina míaxɔe ase sesĩe, nɔvi atɔ̃, .
  Na nyɔnuvia ƒe gbe naɖi sesĩe!
  Nyɔnuvi siawo li siwo ƒe mɔ siwo klẽna eye avuwɔwɔ ƒe ŋutetewo le wo si - wo fa wu le xexeame. Togbɔ be woawo hã woƒoa dzowo ŋutɔŋutɔ eye wogbãa ƒu aɖe hã.
  Gake le November me la, ŋgɔgbe fli la li ke vie. Soviet-srafowo trɔ yi megbe yi ŋgɔ wu Dnieper, Kiev kple eƒe nutowo dzi koe wokpɔ ŋusẽ ɖe wo dzi eye wogaƒo xlã wo keŋkeŋ, gake ƒudzimɔzɔzɔ si gbɔdzɔ kokoko nɔ Odessa. Gake Eŋlisiawo, Germanytɔwo kple Italytɔwo ƒe ƒudziʋawɔʋuwo sesẽ akpa eye eme kɔ ƒã be du sia manɔ anyi eteƒe nadidi ne woxe mɔ ɖe enu keŋkeŋ o. Le dziehe gome la, Germanytɔwo kple nubabla la xɔ Baltik-dukɔwo eye wolé ɖe ametakpɔnu xoxoa ŋu, eye le titina la, le mɔ aɖe nu la, Soviet-srafowo va ɖo afɔ Dnieper-tɔsisia dzi eye wogaɖo Pskov, si woƒo xlã afã xoxo, gake woyi edzi be woalée ɖe te.
  Le dzigbe gome la, Turkey-srafowo xɔ Batumi le aʋawɔwɔ ɣleti geɖe megbe eye wowu Yerevan ƒe toɖeɖe vɔ megbe.
  Japantɔwoe lé Primorye. Gake wogaxe mɔ ɖe Vladivostok nu kokoko. Eye wowɔe sesĩe. Gake le goawo katã me la, November ƒe vuvɔwo va ɖo xoxo. Aʋawɔnuwo ƒe atsyã aɖe to Red Square. Eye edze abe Stalin hã nɔ eme ene.
  Le ema megbe la, woʋu Dukɔa ƒe Takpɔha ƒe kpekpea nu. Afimae wodze aɖaŋu bubu siwo woawɔ le kele me la me dzodzro gɔme le.
  Zhukov do susua ɖa be:
  - Ele be woaɖe mɔ na Yerevan eye woadze tsitretsiɖeŋunyawo gɔme ɖe futɔa ŋu le mɔ sia nu. Le go sia me la, mɔnukpɔkpɔ asu mía si be míaɖe míaƒe Transcaucasian ƒuƒoƒoa.
  Stalin de dzesii nublanuitɔe be:
  - Ate ŋu adzɔ. Mele be woatsɔ Yerevan ana le nɔnɔme aɖeke me o. Gake biabia lae nye be, ne míeto xɔdɔme si le afima me gɔ̃ hã la, makpɔ naneke gbɔ o. Eye vevietɔ wu la, míaƒe futɔwoe nye kapitalist dukɔwo ƒe nubabla si le Ɣetoɖoƒedukɔwo me. Nane li si ŋu wòle be míabu.
  Shaposhnikov de dzesii be:
  - Viɖe le futɔ ŋu le afɔzɔlawo me. Eye Britain kple eƒe dutanyigbadzimamãwo, eye ne míexlẽ Europa katã la, hã tsi tre ɖe mía ŋu. Gakpe ɖe Türkiye ŋu, eye le Japan kple Thailand ƒe ɣedzeƒe gome. Ðeko futɔa ate ŋu ana dɔ nawu mí, eye amegbetɔ kple ŋutilãmenu geɖe nanɔ mía si. Zi mía dzi be míawɔ aʋa didi aɖe si me míeɖea vi le vaseɖe esime Russia-srafowo vɔ le mía si.
  Marshal Timoshenko do ɣli be:
  - Ẽ, míatutu wo ɖa woazu gbeɖuɖɔ!
  Stalin ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Zi ɖoɖoe, amewula. Màte ŋu axɔ Warsaw o, togbɔ be èka atam be yeaɖo Berlin le kwasiɖa eve megbe hã. Eye le goawo katã me la, mienye akpɔkplɔwo - miegblɔ be, miƒo Germany gbã. Eye nukae do tso eme? Azɔ bu xexeame katã si tsi tre ɖe mía ŋu ŋu kpɔ. Brazil kple Argentina siaa ɖe gbeƒã aʋawɔwɔ, eye ɖewohĩ eteƒe madidi o United States age ɖe eme. Eye nukae míehiã?
  Marshal Timoshenko ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Ele be míadze futɔa dzi. Míaƒoe ɖe anyi.
  Molotov de dzesii be:
  - Le USA la, mele bɔbɔe nenema gbegbe be woaƒoe ɖe Sewɔtakpekpea nu be wòage ɖe aʋa la me o. Gake Amerika le aʋawɔʋuwo nam xoxo, eye wòle yameʋuwo hã nam. Eye woƒe yameʋuɖoɖo kple vevietɔ bɔmbdadaʋuwo le woƒe ŋutete katã me. Gakpe ɖe eŋu la, nu mawo ate ŋu adzɔ le ʋuwo ƒe mɔ̃ɖaŋununya hã me. Ao, le nyateƒe me la, ne United States ge ɖe aʋaa me la, mɔnukpɔkpɔ aɖeke manɔ anyi o.
  Stalin gblɔ kple nuxaxa be:
  - Eye nukae nèdo ɖa?
  Dutanyawo Gbɔkpɔla gblɔ kple gbe bɔbɔe be:
  - Mesusu be enyo wu be woawɔ ŋutifafa kple fiadudukɔwo. Dze agbagba nàlé anyigbamamaa ƒe akpa aɖe ya teti ɖe asi. Esia koe nye mɔnukpɔkpɔ na mí.
  Tymoshenko ƒo nu kple ɣli be:
  - Ao na xexe si ŋu ŋukpe le!
  Stalin bia nublanuitɔe be:
  - Nya kae Zhukov agblɔ?
  Georgy Konstantinovich ɖo eŋu kple gbe bɔbɔe be:
  - Míaƒe asitsatsa nye asrafowo. Eye nàƒo nu tso ŋutifafa ŋu na dutadɔnunɔlawo. Gake ne míekpɔ aʋadziɖuɖuwo le aʋagbedzi le dzomeŋɔli sia me o la, ekema le kele kple dzomeŋɔli si gbɔna me la, avɔ̃ɖi wu. Viɖe le futɔa ŋu le ganyawo kple amegbetɔ ƒe ŋutetewo me vavã. Eye mɔ aɖeke meli si dzi míato aɖu dzi le aʋa si me míeɖea vi le me o. Gawu la, dɔwɔnu agbɔsɔsɔme si dukɔwo ate ŋu awɔ siwo tsi tre ɖe mía ŋu, vevietɔ ne míewɔ ɖeka kple USA la, míate ŋu aƒo wo ta o.
  Aʋafiagã la bia kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ke nyonyome ya ɖe?
  Zhukov tsɔ abɔta be:
  - Enɔ te ɖe nusi Hati Stalin nye dzi. Míaƒe T-34 la megblẽ o, abe KV-1 ene. Gake futɔa ade tu siwo ŋu ŋusẽ le wu T-4 la kaba. Eye ɖewohĩ futɔwo ƒe yameʋuɖoɖo nyo wu mía tɔ gɔ̃ hã - vevietɔ aʋawɔlawo. Eye míaƒe yameʋuwo de ŋgɔ wu Britaintɔwo ƒe bɔmbdadaʋuwo. Eye be woawɔ nu yeye... Enyo, esia xɔa ɣeyiɣi eye futɔa hã ato nane si fa miamiamia eye wòde blibo wu vɛ le go sia me.
  Stalin ʋuʋu ta hebia be:
  - Nukae Beria susu?
  Dukɔa ƒe Dukɔmeviwo ƒe Nyawo Gbɔkpɔla kple sharashki ƒe amegã ɖo eŋu be:
  - Dzɔdzɔmeŋutinunyalawo le dɔ wɔm, Hati Stalin. Mefia mɔ wo be woawɔ bɔmbdadamɔ̃ si woate ŋu aƒu tsi le aɖaŋu me. Eyata wowɔa dɔ. Enyo, le aʋawɔlawo hã dzi. Vevietɔ Yak-9 do ŋugbe be yeanye mɔ̃ nyui aɖe, abe LAGG-5 ene. Eyata dɔa yia edzi madzudzɔmadzudzɔe. Eye míezãa karɔt kple ati siaa!
  Kɔkɔetɔ la ʋuʋu ta be:
  - Nyo ŋutɔ! Dɔ! Le ɣeyiɣi sia me la, wode se nam be maɖe asi le Yerevan ŋu eye mayi ŋgɔ le teƒe si gogo Pskov. Míawɔ avu kple futɔwo le mɔ siawo dzi. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, mina míatsɔ samurai aɖewo abe shugan ene le Mongolia. Emegbe maƒo nu kple atsyãwɔlawo tso nu yeye siwo le wo ŋu ŋu.
  Zhukov de dzesii be:
  - Vaseɖe fifia la, T-34 nyo wu alo wu nenema, gake míehiã aʋawɔʋu si ŋu ŋusẽ le wu, gake menye esi mede nenema o. Ele be esia nava eme!
  Voznesensky gblɔe kple kakaɖedzi be:
  - Mina míawɔe! Míawɔe godoo!
  
  HYPER VIRTUAL REALITY FEFEA ƑE FEFE ƑE NUÐEÐEŊUTI
  NYAWO ƑE NYATAKAKA
  Nyɔnuvi aʋawɔla dzetugbe aɖe kple exɔlɔ̃ yeye Pinocchio si nye cyborg le avu wɔm le nyateƒe me. Nyateƒee, aʋawɔʋu fafɛ ŋutɔ siwo nàte ŋu aku ŋutɔŋutɔ nuwuwu manɔmee eye nàwɔ avu abe dzatanyɔnuwo ene, eye nàwɔ avu kple xexeame katã kple akunyawɔnuwɔwɔ ƒomevi ɖesiaɖe hã le wo si.
  . TA 1 lia.
  Veronica, si do bikini ko la, kpɔ eɖokui le ʋu aɖe si me kɔ si ɖi stingray si wotsɔ lãfu wɔe si le gbadzaa la me. Eye ʋuƒo siwo kpɔa aʋawɔwɔa dzi eye edze abe mɔ̃ si dzi ŋɔ ŋutɔ ene ƒe hologram hã nɔ keklẽm.
  Cyborg Pinocchio nɔ egbɔ. Fifia edze le gota abe ƒewuivi si xɔ abe ƒe wuiene alo wuiatɔ̃ ene si do tsiƒuƒuwu ɖeɖeko, lãmekawo le eŋu ŋutɔ, eƒe mo dzeani, si nye sɔhɛ, si dzi taɖa ɖeka pɛ hã mele o eye eƒe ŋgonu le abe rose ene.
  Ŋutsuvi dzetugbe aɖe ŋutɔ, si ƒe ɖa le ɣie eye wòtso buzz nyuie. Eye ŋutigbalẽa le blɔ, eƒe ŋutigbalẽ le ɣie, lãmekawo le ƒuƒlu. Àte ŋu azãe le boblododo me, vevietɔ na nyɔnu tsitsiwo. Enyo, ẽ, ɖoɖowɔɖia ate ŋu axɔ nɔnɔme ɖesiaɖe. Le mɔa nu, kple Veronica, ne wodo eƒe parameters ɖe ŋgɔ.
  Eye fifia ewɔ nu ma tututu. Mina míado aʋawɔla la ƒe parameters ɖe ŋgɔ. Vevietɔ, gbã laser-tuwo ƒe xexlẽme kple wo dzi ɖeɖe kpɔtɔ zi gbɔ zi eve. Emegbe nàtsɔ tudada ƒe teƒea akpe ɖe eŋu, si hã nye duƒuƒu. Dzi tsi si sina toa eme ƒe sesẽme ɖe edzi. Enyo, kple aʋawɔƒea ƒe ametakpɔkpɔ ƒe seƒe, ale be futɔa mate ŋu atɔ dzo wò enumake o.
  Aleae nyɔnuvia tsɔ ŋusẽ nɔ te ɖe enui.
  Enyo, Pinocchio si nye cyborg hã trɔ asi le eŋu. Eye le nyateƒe me la, edo ʋua ƒe parameters ɖe dzi. Gake menye ale gbegbe be aʋadziɖuɖuwo nanɔ bɔbɔe o.
  Le nyateƒe me la, kɔmpiuta dzi fefe aɖe dzi ɖuɖu bɔbɔe akpa medoa dzidzɔ na ame o!
  Togbɔ be le afisia la, nu geɖe nɔ te ɖe aʋawɔlawo ƒe nɔnɔme dzi hã la. Gake le go sia me la, nusianu le ɖoɖo nu le atsu kple asi sia ƒe nɔnɔme nu.
  Veronica ƒo nugbugbɔ na ehati eye wòŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  - Aʋadziɖuɖu gã aɖe le mía lalam, .
  Ànɔ hawòvi blem kaba ale si nàte ŋui!
  Le ema megbe la, ezi eƒe afɔkpodzi si le ƒuƒlu, si le goglo, si le pink la dzi le joystick la ƒe abɔta, eye eƒe aʋawɔʋua tsɔ eƒe duƒuƒu sesĩe.
  Ɣletiviwo ƒe tudada nɔ edzi yim. Wonɔ gbagbãm geɖe wu, woɖi tadpole siwo me kɔ, xɔname modules kple ga si nye tsi ƒe atikekuiwo, henɔ agbagba dzem be yewoaxɔ agbɔsɔsɔ suetɔ kekeake. Le se siwo womeŋlɔ ɖi o nu la, womate ŋu atsrɔ̃ wo koŋ o, gake ne afɔku aɖe li be woalé wo la, akunyawɔkɔmpiuta si wotu ɖe eme la ate ŋu ana sedede be woatsrɔ̃ wo ɖokui. Tsɔ kpe ɖe eŋu la, module geɖe ku le vo me. Esi cross-siders-awo to duƒuƒu sesẽtɔ kekeake vɛ ta la, woyi edzi nɔ futɔwo ƒe ƒudziʋawɔʋuwo ƒom, esime wonɔ ʋuʋum yi axawo dzi, thermoquark bɔmbwo wó le wo dome, eye wo dometɔ ɖesiaɖe tsɔ tu biliɔn geɖe siwo ate ŋu atsrɔ̃ du si lolo titina. Le dzɔdzɔme nu la, ne woƒoe tẽ la, ŋusẽ ɖeka pɛ hã, ga si nɔa anyi didina wu gɔ̃ hã matsi agbe o.
  Veronica dze ŋgɔ eƒe futɔ gbãtɔ. Le go sia me la, enye aʋawɔyameʋu si me zikpui ɖeka nɔna, eye akpɔnɔ vivi aɖe si le agbalẽ xatsaxatsa si le keklẽm me si ƒe afɔwo le la nɔa eƒe ŋgɔgbe. Eye wòwɔa aɖaŋu siwo gɔme sese sesẽ.
  Nyɔnuvi ɖoɖowɔla la dzi ha be:
  -Oo, nuɖuɖu, mègaɖu esia kple ema o, .
  Eye nyɔnuvia ƒe afɔwo metsia ɖeɖi me le azɔlizɔzɔ me o...
  Oo, nuɖuɖu, aleke gbegbe esia dze dɔe nye si, .
  Nyɔnuviawo trɔna biãna le dɔwuame ta eye wodzia ha!
  Le ema megbe la, Veronica xɔe eye wòda eƒe laser-tuwo ɖe futɔa ŋu. Eye aʋawɔla la dze atamanono gɔme, eme kɔ ƒã be nuɖanu si nye akpɔnɔ si ƒe afɔwo le la mefa kura o.
  Ametakpɔnuwɔɖoɖowo do alakpa taɖodzinu gbogbo aɖewo do goe tso ɣletivimefakaka meli ɖeka me, aʋawɔnu tɔxɛwo da tu siwo me gas si troa laser-mɔ̃wo ƒe mɔzɔzɔ eye wòna tu siwo tsɔtsrɔ̃ ɖa la wó kaba eye gamma-keklẽ ƒe ŋusẽkpɔɖeamedziwo gbɔdzɔna. Troll-meliawo hã meɖea hũ o; Nyateƒee, aʋawɔnu siwo hea nu, siwo vuvu ga, xɔtunu siwo trɔna kple wowó, ye nye esiwo me afɔku le wu. Nuheŋusẽ ƒe mɔ̃a ate ŋu ana ŋusẽkpɔɖeamedzia nagbɔdzɔ alo agbã mɔfiame radar na tu, torpedo, tomebɔmb. Esi ɣletivimefakaka ƒe meli geɖe siwo nuheŋusẽ gblẽ nu le wo ŋu ta la, wotra ɖa ɖo ta ƒumelã ɣia gbɔ eye wodze gege ɖe ɣe sia si tsrɔ̃ la dzi kple woƒe kpekpeme kple nuheŋusẽ gã aɖe.
  Atitsogaʋawɔlawo, esi wogawɔ ɖɔɖɔɖo ake la, wotsɔ woƒe dzoa ɖiɖi ɖe futɔwo ƒe meli gãtɔwo dzi - aʋawɔmeli siwo nye ultra-battleships. Aʋawɔnu sesẽ aɖe nɔ mastodon siawo siwo ate ŋu asɔ na du blibo aɖe la si eye le nyateƒe me la, ŋusẽ sesẽ aɖe hã nɔ wo si. Wozã dzo si woƒo ƒu tso tu siwo hea nu me ƒe aɖaŋuwo ɖe wo ŋu sesẽ wu sã be woatsɔ ŋusẽ ƒe keklẽ aɖe afia, tsɔ kpe ɖe eŋu la, woate ŋu adze agbagba agblẽ nu le elektrikŋusẽnamɔ̃awo ƒe akpa aɖe ya teti ŋu. Le go sia me la, ne dzɔgbenyuie dzɔ la, thermoquark bɔmb dziŋɔa ate ŋu atɔ. Crosoidertɔwo ƒo dzi ɖe le ŋutɔ, woɖe dzinɔameƒo fia. Edze abe ya si me ya mele o la nɔ ɖiɖim tso ŋusẽ si sɔ gbɔ akpa ta ene, be woate ŋu adzi aʋawɔnu si hea nu ɖe megbe la ƒe dɔwɔwɔ ɖe edzi la, ele be woaɖe didiƒea dzi akpɔtɔ, si me afɔku gã aɖe yɔ fũu. Le afisia la, wo dometɔ ɖeka wó, tsɔ tsɔtsrɔ̃ ƒe akaɖi klẽ, emegbe evelia wó.
  - Ðewohĩ meɖe vi be woatsɔ afɔku mawo tɔgbe oa? - Aʋafiagã la gblɔ.
  Nyɔnuvia ɖo eŋu esi wònɔ daimɔnd-kplu aɖe si le eƒe ɖa ɣiwo me la klẽm be:
  - Ao, xɔ̃nye, ehiã be míatsrɔ̃ srɔ̃tɔ aɖewo ya teti. Mɔ̃ siawo siwo nye barbaric te ŋu daa tu ɣletinyigbawo tso didiƒe ŋutɔ, si fia be ne wogogo xexe siwo me amewo sɔ gbɔ ɖo, vevietɔ míaƒe fiadu ƒe nutome...
  Gurgling le eŋuɖoɖo me:
  "Mekpɔe be woawo tsɔtsrɔ̃ asesẽ wu, alo be woanɔ adzɔge dedie ne ŋusẽ veviawo va ƒo ƒu."
  Nyɔnuvia ƒo afɔkpodzi dzideƒotɔe, eye wòɖe dziku ɖe go:
  - Eyata, yi ɖawɔe! Eye mina woagate ɖe eŋu wu, wowɔ aʋawɔmeli si me wowɔa aʋawɔnu sesẽwo le la etɔxɛe be wòatsɔ atɔ dzo futɔa afɔku aɖeke manɔmee.
  Eye afɔkpa ƒuƒlu kple tugbedzedze si le ƒoƒom la ŋutɔ hã tsɔ eɖokui de afɔku geɖe me. Aʋawɔla si me akpɔnɔa nɔ avu wɔm le la mu. Eye nuɖaze si wotɔ dzoe si wotsɔ tsokolet tsyɔ la ge.
  Gake ʋu etɔ̃ dze Veronica dzi zi ɖeka. Eye menye akpɔnɔ bɔbɔewoe le wo me o, ke boŋ aces siwo me aha sesẽ le. Ðeko nàdze agbagba atsɔ wò asi ƒuƒlu atsɔ esiawo, eye nàgatsɔ nyɔnuvi ƒe afɔ ƒuƒluwo axɔe wu.
  Wozi Veronica dzi be wòawɔ afɔɖeɖe.
  Eye eƒe cyborg zɔhɛ Pinocchio hã tsɔ dzonɔameme gã aɖe wɔ avu. Eye magblɔ be enye nukpɔkpɔ wɔdɔɖeamedzi aɖe. Ƒewuivi dzetugbe la ɖe aɖaŋu si mexɔ se o fia. Esi ace si xɔ dzo abe Camel sigaret babla ene ge ɖe aʋa si wowɔ kplii me gɔ̃ hã.
  Enyo, aʋawɔla bubuawo wɔ aʋa nyuie ŋutɔ.
  Kura o, aʋawɔnu siwo wotsɔna ƒoa aʋawɔnuwoe la nɔa adzɔge ʋĩi wu tso futɔa gbɔ na wodaa tu aɖaŋu mawo tɔgbe nyuie wu; Le nugɔmemasemase aɖe ta la, ame aɖe tsɔ meli siwo yɔ fũ kple aʋawɔ robotwo, trollwo, kple woƒe hadɔwɔlawo tso ameƒomevi siwo dzi woɖu la dome va aʋawɔƒea. Esi ʋuawo mede ɣletivimefakaka bɔbɔewo nu le woƒe ʋuʋu kple aʋawɔnuwo gome o ta la, ametakpɔkpɔ nyui nɔ wo ŋu, gake wo dometɔ blaade vɔ atɔ̃ gakpɔtɔ wó, eye wo dometɔ blaeve vɔ etɔ̃ bubuwo hã gblẽ vevie. Ne míebu eŋu be aʋawɔha siwo wu miliɔn ɖeka kple afã le amesiame si le ʋua me la, esia nye nu gã aɖe si bu.
  Le aʋawɔwɔa me la, Veronica kpɔe be yeate ŋu aƒu du le yeƒe parameterwo me. Vevietɔ, ŋusẽ si laser-tuwo gena ɖe ame me. Ale be woɖea ŋusẽ ɖe go le aɖabaƒoƒo ɖeka me, abe atɔmik bɔmb geɖe siwo woda ɖe Hiroshima dzi ene.
  Eye aleae wòxɔ eye wòwɔ dɔe. Laser-ya siwo ƒe amadede nye violet la ƒo aʋawɔʋu si te ɖe eŋu wu eye woge ɖe eƒe ametakpɔnu si wua ame la me. Eye aha sesẽa ƒe akpɔnɔ vivi la gbã. Ame eve mamlɛawo dze agbagba be yewoage ɖe eme tso nyɔnuvia ƒe aʋawɔla la ƒe axadzi. Gake tugbedzedzea na be ʋuƒo si vuvu la ʋã. Eye alesi wòatsɔ tukpe sue aɖe aƒo wò le axadzi.
  Eye fifia wovuvu aʋawɔla evelia.
  Nyɔnuvia ƒo nu kple ɣli be:
  - Mègawɔ yawn o, anye banzai!
  Ðekakpui aʋawɔla la de dzesii esi wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go eye wòda bubu, si nye aʋawɔyameʋu si me zikpui eve nɔna fifia, be:
  - Le aɖaka la me la, orctɔwo ƒe aʋakɔ aɖe kple amesiwo hayaa mí ɖe sigaret, nu viviwo kple aha ƒomevi ɖesiaɖe ta la anɔ anyi!
  Veronica ko nu, eye wòda tu aʋawɔla bubu, eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na Elf gã la kple Oz fiaɖuƒea!
  Gake rofoshkitɔwo srɔ̃a nu tso woƒe vodadawo me kaba, woƒe volley-wo va ɖoa nuƒolanɔƒeawo zi geɖe, eye zherrik-awo toa eme, woƒua du toa wowó ƒe ʋuƒoa me, ƒoa wo vevesesetɔe, eye woyia gbɔ̃tsu gɔ̃ hã dim. Ke hã, ne wò ŋutɔ mèle wò agbe dem afɔku me o la, ele bɔbɔe be nàlé dzi ɖe ƒo. Gbɔgbɔ aɖewo nye ame kuku siwo metso nya me o tɔ, woƒua du le xexewo dome, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, wometsia dzi ɖe woawo ŋutɔ ƒe xexlẽme dzi ɖeɖe kpɔtɔ ŋu o.
  - Kpɔ ɖa, edze abe ultra-battleship la le mamam ene. - Aʋafiagã la do ɣli
  Nyateƒee, esi cross-siders-awo te ɖe wo nɔewo ŋu ŋutɔ ta la, wote ŋu gblẽ nu le elektrikŋusẽnamɔ̃awo ŋu, eye emegbe woda bɔmb si woyɔna be thermoquark ɖe doa me. Fifia ɣletivimefakalawo dometɔ ɖeka megali o.
  - Mina mí katã en masse na evelia, ƒo concentrated, megakaka thin o. - Kent do ɣli yi ɖe mɔ̃ si wotsɔ nya ɣaɣlawo ŋlɔe la me.
  Krosoidertɔwo se eƒe gbe nyuie, enɔ tetem ɖe eŋu wu, eka asi ŋusẽ ƒe teƒea ŋu kloe, eye meŋlɔ be be yeawɔ afɔɖeɖe ahatsɔ mɔ̃wo aƒu gbe o. Wo dometɔ ɖeka wó enumake, gake aʋawɔmeli sesẽ bubu si me dɔwɔla miliɔn ɖeka nɔ la te gbagbã.
  - Ezɔna nyuie! - Elf general la gblɔ. - Àte ŋu atsɔ etɔ̃lia ade edzi.
  Space Marshal, si nye avu vɔ̃ɖi aɖe si ƒe akɔta le abe aʋala ene, ŋutɔ nɔ aʋawɔmeli sesẽwo dometɔ ɖeka me. Esi wòkpɔ be yeƒe aƒemelã lɔlɔ̃awo le kpo dom nu la, edo ɣli be:
  - Enumake he ŋusẽwo katã yi strike fist la gbɔ, tsrɔ̃ cross-siders katã! Eye nàwɔ nu kple tsiẽƒe si sɔ kple wo nɔewo ƒe gbɔgbɔwo enumake!
  Esi wònɔ ɣli dom la, nu gblẽ le ultra-cruiser adelia ŋu vevie. Gake eya ya te ŋu kɔ eƒe agɔdzela etɔ̃ dzoe, emegbe eƒu du sesĩe ale gbegbe be ɣeyiɣi ʋɛ aɖewo koe su atitsogaʋawɔlawo si be woati kpo atrɔ ayi megbe.
  Veronica ɖe eƒe aɖu siwo le keklẽm abe daimɔnd ene la ɖe go eye wòdzi ha be:
  Èkpɔ ɣe ƒe xɔxlɔ̃ le yamea?
  Ƒutsotsoe dziŋɔa le ƒoƒom...
  Esia nye Dzomavɔ ƒe dzesi
  Xexeame katã ƒe ɣlidodo ƒe hawo!
  Eye eya, ŋukpe aɖeke manɔmee, ge ɖe aʋa me kple Belomor ƒe ha aɖe le yamenutomeʋawɔʋu si ŋu ŋusẽ le vie dzi.
  Ultra-cruiser-ʋuawo te megbedede kple ƒuƒoƒo. Eye ke hã lãwo kple lãklewo mebu eŋu be yewoana ta o, wozi wo dzi dzikutɔe, woƒu du ti futɔa yome, eye woƒe ɣletivimefakaka meliwo nɔ fli me abe akplɔ si nu eve le ene. Gake mele bɔbɔe be woaɖu ɣletivimefakaka meli sesẽ mawo ƒe ƒuƒoƒo si wɔ ɖeka nyuie dzi o, eye nusiwo bu la dzi ɖe edzi ŋutɔ, eye ƒudziʋuwo ge ɖe aʋa la me. Woda Krosoider wuiadre ɖekaɖeka, eye ene bubuwo lé ɖe nuheŋusẽ ƒe mɔ̃ si ƒutsotsoewo ƒe afakaka wɔ kpɔɖeŋui la ŋu. Nyateƒee, ultra-cruiser ene bubuwo gblẽ vevie eye dzo xɔ wo. Fifia wozi lãwo dzi be woagbugbɔ, eye Rofoshkitɔwo va ke ɖe aɖaŋu nyuitɔ ŋu mlɔeba, henɔ agbagba dzem be yewoawɔ yewoƒe xexlẽme ƒe viɖea ŋudɔ nyuie wu.
  Veronica wɔ afɔɖeɖe dodzidzɔname aɖe ŋutɔ eye wòte ŋu lé aʋawɔʋu aɖe si dzi Belomor ƒe ha aɖe nɔ, si wòwɔ aɖaŋutɔe ŋutɔ. Eye dzobibi maɖinu aɖe dzɔ. Eye emegbe aɖi babla aɖe si dzo xɔ aƒe ɖe eme la dzo do go le ʋu si gbã la me.
  Veronica ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  - Na dzre nanɔ anyi, .
  Elfie ẽ kplim!
  Pinocchio si nye cyborg la tsɔ ɣlidodo be:
  - Wò nyɔnuvi la, ɖeko nènye gã! Yi edzi nenema!
  Eye eƒo mɔ̃ bubu si me kɔ hã tso yamenutomenuwo wɔwɔ me, eye wòwó dzo abe tu ƒe aŋetu ene.
  Eye srɔ̃tɔawo do ɣli kple gbe ɖeka be:
  - Ðeka eve Etɔ̃ - .
  Èvuvu wò sigaretwo!
  Ɣeaɖeɣi la, lãwo ƒe meli suewo katã he ɖe megbe eye wodze nuƒolanɔƒeawo tsyɔtsyɔ gɔme tso zherriks ƒe amedzidzedzewo me.
  - Míaƒe asrafowo bu afɔɖeɖea. - Kent gblɔ be.
  - Ekema ele be míaɖi gbeɖiɖi si le megbededea me! - Hett do susua ɖa. - Maƒo ka na ɣletivimefakala la tẽ.
  - Meɖe gbeƒãe be woagbugbɔ aɖo amewo ɖe dɔ me! - Marshal la ƒo nu kple ɣli. Eƒe mo si me dzo le la ɖe dzidzeme kple vevesese si tsaka fia. Woate ŋu aɖe aʋa la me tsonu gɔme le mɔ vovovowo nu.
  Wosrɔ̃ aɖaŋu sia si woyɔna vividoɖeameŋutɔe be amewo gbugbɔ ɖoa teƒe bubuwo la ɣeyiɣi didi aɖee nye sia eye wozãnɛ enuenu le asrafowo ƒe aʋawɔwɔwo kple kamedede siwo wowɔna le susu me. Le dzɔdzɔme nu la, wowɔ ɖoɖo ɖe eŋu eye wòwɔ nu kabakaba. Dodo yi teƒe si le akpa ɖeka me la dzɔ kple duƒuƒu gbãtɔ, gbã to tɔdziʋu gãwo dzi, eye emegbe to suewo dzi. Amesiwo ƒo nu tso megbededea ŋu la tsɔ wo ɖokui de afɔku gã aɖe me, gake edze abe Rofoshkitɔwo, edze abe wosusu be mɔ̃ aɖee nye ayetɔ ene la, mete ɖe wo ŋu vevie o, eye woda wo ɖokui le didiƒe ʋĩ ko. Mlɔeba la, lãwo ge ɖe teƒe geɖe la, eye wova zu afisi womate ŋu aɖo o.
  Eye Veronica yi edzi nɔ avu wɔm kple dzimesesẽ. Ewɔa ayemenuwɔwɔwo. Le go sia me la, Napoleon cognac tsi tre ɖe eŋu, eye esia nye ace vevi aɖe ŋutɔ. Eye mele bɔbɔe nenema gbegbe be woawɔ afɔɖeɖe ɖe eŋu o.
  Tsitretsiɖeŋula si me afɔku le ŋutɔ.
  Pinocchio si nye cyborg la ɖe eƒe aɖuwo ɖe go le eƒe mo abe ŋutsuvi ene eye wòdzi ha be:
  -Ènyaa, ele be míavɔ̃ nyɔnuvia, .
  Atsyɔ̃ɖolawo ƒe aʋadziɖuɖuwo nuwuwu meli na o...
  Elabena nyɔnuviwo te ŋu wɔa avu
  Ʋukuku ƒe ʋukuku sesẽ kple tɔdziʋu sesẽ aɖe!
  Veronica ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi, eye wòwɔ lãɖeɖe ƒe mɔnu aɖe:
  - Ɛ̃! Mate ŋu awɔe! Eye mate ŋu anɔ te ɖe Napoleon cognac gɔ̃ hã nu.
  Eye nyɔnuvia gawɔ afɔɖeɖea le nyabiasedzesi ƒe nɔnɔme me, eye wòwɔe nyuie ŋutɔ.
  Eye aʋawɔʋu si bi ɖe dzo me teti koe nye ema la ma ɖe akpa eve me zi ɖeka, eye fifia Napoleon cognac ƒe aŋetu ɖeka nɔ avu wɔm le mɔ̃ bubu dzi.
  - Ga home nenie wòxɔ na mí? - Aʋafia Kent bia eƒe zɔhɛ Hett nublanuitɔe esime ƒudziʋawɔʋuawo to do viviti la ŋu dzidzedzetɔe, nɔ ʋuʋum le gas gbogbo aɖe si lolo ale gbegbe be wòwɔ nuheŋusẽ ƒe ŋusẽ si le eɖokui si la ƒe tsatsam.
  Nyɔnuvi dzetugbe la ɖo eŋu kple gbe si wodzidze be:
  - Dze ani! Tɔdziʋu sue siwo wu akpe wuiatɔ̃ bu, eye aʋawɔʋu siwo wu akpe alafa ɖeka bu. Woda aʋawɔƒe alafa atɔ̃ ɖe anyi, eye blaatɔ̃ vɔ etɔ̃ bubuwo hiã be woadzra wo ɖo vevie. Grapple alafa eve blaasieke vɔ ade bu, eye wuiatɔ̃ bubuwo hiã be woadzra wo ɖo. Cruiser alafa etɔ̃ blaadre vɔ eve, tuɖedziʋu alafa enyi blaetɔ̃ vɔ ɖeka, blaade siwo gblẽ vevie, esia mexlẽ teƒe siwo wokplɔa amewo ɖo kple ŋkutsala robotwo kpakple tsɔtsrɔ̃ suesuesuewo o.
  - Ðe woɖe mɔ na rofos la be ʋu na?
  Nyɔnuvia ko nu, eye wòɖe eƒe aɖu siwo le abe dzonu ene la fia:
  - Esesẽ be woabu akɔnta pɛpɛpɛ, gake abe zi gbɔ zi etɔ̃ kple edzivɔ wu mía tɔ ene, ne ètsɔ ɣletivimefakaka meli gãwo, tsɔ kpe ɖe eŋu la, woda ʋu blaatɔ̃ kloe kple meli gã enyi siwo nye ultra-battleships, eye edze abe atɔ̃ gblẽ ale gbegbe be ene wole, ne enyo wu la, , ahiã be woaɖo wo ɖe megbe.
  - Enyo, kakaɖedzitɔe la, womaɖiɖi mí ɖe anyi ɖe esia ta o, gake nyemeka ɖe teƒeɖoɖoa dzi o. Le gɔmeɖose nu la, dzɔgbenyuie nɔ mía ŋu be futɔa menɔ klalo o. Le avu si kplɔe ɖo me la, aɖɔ ŋu ɖo geɖe wu.
  Nyɔnuvia ƒo nu kple ɣli be:
  - Nyanuwuwuw?
  - Mɔnukpɔkpɔawo sɔ gbɔ abe, eye kɔmpiutaa ana míanya nu tso eŋu wòade to wu.
  Elf-ʋawɔla aɖe ƒe afɔ ƒuƒlu siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi siwo ƒe fliwo nya kpɔ ŋutɔ kple afɔkpodzi ƒe ƒoƒo si blea ame la nɔ keklẽm va yi.
  Aʋawɔla la gblɔ tufafatɔe be:
  - Eyata tsɔ nyatakaka kpuiawo da ɖe Internet dzi.
  Le aɖabaƒoƒo ɖeka megbe la, kɔmpiutaa ka nya ta be:
  - Mɔnukpɔkpɔ siwo li na akpa siwo si nuwɔna nyuitɔ le le akpa eveawo la le ale: rofos ƒe aʋadziɖuɖu nye blaatɔ̃ vɔ ene le alafa me, elfwo ƒe aʋadziɖuɖu nye wuiɖekɛ le alafa me, draw nye atɔ̃ le alafa me.
  - Mesɔ gbɔ o! - Aʋafiagã la ƒe mo dze anyi zi ɖeka.
  - Nuwɔna nyuitɔ kekeake mate ŋu adzɔ o, na nyagblɔɖi si me wobu nusi futɔa kple nusiwo míeɖe fia be míete ŋu ɖu ŋu.
  Kɔmpiutaa xlẽ aɖabaƒoƒo afã bubu eye wòɖe:
  Mɔnukpɔkpɔ si le rofos si be woaɖu dzi nye blaade vɔ ene le alafa me, elfwo ƒe mɔnukpɔkpɔ nye blaeve vɔ atɔ̃ le alafa me, eye elfwo ƒe mɔnukpɔkpɔ nye wuiɖekɛ le alafa me le draw me.
  - Eyata, ema fia be míele nu bumee, togbɔ be menye nenema gbegbe o hã. Mɔnukpɔkpɔ ɖeka le ene me. Ema nyo wu. - Marshal Gugnish gblɔ.
  Veronica wɔ avu kple Napoleon cognac. Eye menye dzodzroe ŋkɔ dziŋɔ aɖe le aŋetu si me asikewo le la ŋu eye ŋkɔ si le keklẽm la nɔ eŋu o. Ewɔ avu le tatɔ vavã.
  Eye nyɔnuvi ɖoɖowɔla la mete ŋu lée ɖe mɔ̃ me o, alo gaɖiɖie ɖe anyi ake o.
  Gawu la, keklẽa lée hã.
  Veronica se le eɖokui me be fifia le yeƒe lãmekawo xɔm. Eye nyɔnuvi ɖoɖowɔla la ƒe afɔ ƒuƒlu siwo wotsɔ lãgbalẽ wɔe la le dzo dam. Gake aʋawɔla la dzi ha dzinɔameƒotɔe be:
  Míaɖu futɔ dzi, xɔ dzinye se, .
  Mexɔe se be míavuvu aŋetu vɔ̃ɖiawo...
  Bald Fuhrer, lã ɖula, .
  Gake míagbã eƒe akɔta, xɔ dzinye se!
  Le ema megbe la, nyɔnuvia tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo te joystick la ƒe abɔtawo sesĩe. Eye aʋawɔʋua ʋuʋu sesĩe, eye emegbe tuawo katã do aʋawɔnuwo.
  Eye woge ɖe ʋu aɖe si me aŋetu aɖe si dze abe ɖe womate ŋu agblẽ nu le o ene la le. Eye wòʋuʋu eye wòfa.
  Eye emegbe cognac la gbã, eye tsokolet kple nu viviwo kaka ɖe goawo katã me. Eye vanilla, waintsetse ƒuƒu, kple nu vivi bubu geɖewo ge tso wo me.
  Veronica ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  Oo, amenuveve kae nye si
  Miɖu akpɔnɔ viviawo katã...
  Tsokolet ɖuɖu, fefetɔe, .
  Se vivi na nuɖuɖu ɖuɖu!
  Le ema megbe la, Veronica xɔe eye wògatsɔ eƒe emerald eye le ɣeyiɣi ma ke me la, safir ŋku siwo nɔ ʋuʋum abe ɣletiviwo ene la ʋuʋu ŋku ake.
  Ðoɖowɔɖia ƒe sɔhɛwo do ɣli be:
  - Hyperquasar ƒe ƒuƒoƒo! Wòe nye ultrapulsartɔ!
  Veronica ɖɔe ɖo be:
  - Enyo wu be nàgblɔ be: ultrapulsar, wòe nye Hyperquasar!
  Cyborg Pinocchio tsɔ ɣlidodo ɖo eŋu be:
  - Nye susuŋudɔwɔwɔ wɔ nuku nam ŋutɔ
  Wò nɔnɔmetata la klẽ abe ɣletivimefakaka ƒe asike ene...
  Ðeko wòle abe ɖe nèƒom abe dzikedzo ene - .
  Le eƒe atsyɔ̃ɖoɖo si me ɣletiviwo le, si le abe dziŋgɔli ene ta!
  Nyɔnuvi si nye ɖoɖowɔla la ɖo kpe edzi be:
  - Èle abe Pushkin ene! Nyo ŋutɔ!
  Pinocchio si nye cyborg tsi tre ɖe eŋu be:
  - Ao! Menye Pushkin ye menye o, gake mefa wu zi gbɔ zi akpe ɖeka!
  Veronica ƒo nu kple ɣli, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go:
  - Ẽ, afikae Alexander Sergeevich tsɔ ɖe le eme na wò le! Wòe nye elektrɔnikmɔ̃ sesẽ siwo si hyperplasma le le wò processors me ƒe vi!
  Eye ame eve siwo nɔ avu wɔm la gaƒu du yi aʋa la me kple dziku gã aɖe. Ele klalo be yeaɖe yeƒe ŋusẽ si wua ame kple kalẽwɔwɔ si de ŋgɔ wu afia.
  Nɔnɔmetata la te vɔvɔ eye emegbe wòbu keŋkeŋ. Nyɔnuvi aʋafia la ʋu le agba gã la gbɔ, alo ne míagblɔe tututu la, nuheŋusẽ ƒe nɔnɔmetatawɔla si nɔ nukunu si gɔme womate ŋu ase o wɔm ƒe hologram la gbɔ. Elf si tsi tre ɖe eŋu
  le adzɔge ʋĩ la, eya hã trɔ megbe, eƒe mo va lé blanui, aɖatsi nɔ gegem le mo nɛ.
  - Ɖi vɔvɔ̃! - Nyɔnuvi ƒe aʋafia la gblɔ.
  Elf la gblɔ be:
  - Womate ŋu asusu naneke si le abe esia ene o. Ke ne afima, le elfwo dome la, fofonye wɔ avu, eye ɖewohĩ woxɔ abi alo wui ya ɖe.
  - Womate ŋu agbe esia o! - Afisiae elf bubu aɖe ƒo nu le. - Nye denyigba le dziɖuɖu ƒe agbo nu. Fía aɖe si me hyperplasmic le nɔ tsatsam le nye dekɔnuwo dzi.
  Ðoɖowɔɖia ƒe ŋutsuvi la do ŋusẽe be:
  - Hyperplasmic, ègblɔ be, nukae nye hyperplasma? Mese nya sia zi geɖe, gake nyemese egɔme o.
  Robot tsitsi aɖe si de ŋgɔ wu ɖoe be yeagbɔ dzi ɖi.
  Eyata eɖoe be yeatra ɖa vie ayi axadzi, be yeadze egɔme, abe ɖe wòtso adzɔge ene:
  - Le blemaɣeyiɣiwo me, esime menye ɣletinyigba ɖeka koe wobla amewo ɖe wo nɔewo ŋu o, ke woma wo ɖe dukɔ geɖewo me la, sɔdola ma tɔgbe do, alo le anyigba dzi nya nu la, fia Trikhkh. Etso nya me be ɣeyiɣia de be yeaɖe zitɔtɔ kple viviti dodo ɖa. Kaka ɣeyiɣi sia naɖo la, wonɔ dɔwɔƒe gãwo tum xoxo, tu kple tuwo do. Aʋawɔwɔwo va nɔ ŋutasẽnu wɔm hegblẽa nu geɖe wu, eye adzewɔwɔ nu yi. Gawu la, le subɔsubɔha geɖe me la, wogblɔ be adzewɔwɔ nye nuvɔ̃ si kuna. Manya wɔ be woaxlẽ ʋɔnudɔdrɔ̃ agbɔsɔsɔme si dzɔ ɖe amesiwo wosusu be wonye adzetɔwo ŋu o. Fia la, le ɣeyiɣi sia me la, susu ɖeka nɔ esi le gɔmedzedzea me: afakalawo nyea wo tɔ le ati ŋu, alo le ati ŋu. Gake eva dzɔ be esi wòwɔ ɖoɖo ɖe aʋawɔla nyuitɔwo ƒe hoʋiʋli ŋu, si nye aʋawɔwɔ ƒe fefe ƒomevi aɖe si me wotsɔa nutsyɔnu tsyɔa nu ame dzi la, amesi ɖu dzi la nye aʋawɔla si dze abe ɖe wòte ŋu gblẽna ene. Esi wotsɔ fiakukua da ɖe eƒe ta dzi la, Palladin si va srãe kpɔ la ɖe eƒe ametakpɔnu, eye nyɔnuvi aɖe ƒe mo, si to vovo na nunɔlanyɔnu amegbetɔ ɖesiaɖe la, dze na amewo.
  Amesiame ƒe mo wɔ yaa, enye nyɔnu elf, duɖimekeke si ŋu nya wogblɔna le xotutu me si wodo ŋutikɔkɔe na le ballad kple xotutuwo me. Edo eƒe asi ɖe Trich, eye nutala nyuitɔwo lé eƒe alɔgbɔnukoko dzeani la.
  Fia la lɔ̃e ŋutɔ, nyɔnu aɖe si tso duta me tɔ, si wotsɔ ŋkɔ na be Rerra. Eƒe dzodzroa nu sẽ ŋutɔ, togbɔ be amesiame mese egɔme o hã la, mí fauns kple elves míeto vovo akpa. Ƒomevi vovovowo, ƒomevi bubuwo. Enyo, aleke nàte ŋu aɖe eme be amegãxi ate ŋu alɔ̃ nyi? Gake nyɔnuvia, si wɔ nuku ŋutɔ, ɖo eƒe seselelãmewo teƒe, eye eteƒe medidi o woɖe wo nɔewo, togbɔ be fia siwo te ɖe wo ŋu tsi tre ɖe eŋu hã. Aʋaa dze egɔme, gake emegbe nyɔnuvi si nye elf la ɖe eɖokui fia be yenye dutadɔnunɔla si menya kpɔna dzea sii bɔbɔe o. Ete ŋu zã ayemɔ tsɔ tsɔ Trikhkh ƒe tsitretsiɖeŋulawo ƒo ƒu ɖe wo nɔewo ŋu. Wowɔ kaba, esi woɖo ŋku nuxaxa suesuesuewo dzi la, woge ɖe ʋiʋli dziŋɔ aɖe me le wo nɔewo dome. Enyo, le ɣeyiɣi sia me la, Trikhkh ƒe aʋakɔa ƒo wo ɖekaɖeka. Rerra va zu afakala, elabena le nyateƒe me la, elf geɖe nye nunana le akunyawɔwɔ me, eye akunyawɔwɔ ŋutɔŋutɔ le ema me. Abe alesi míeva nya emegbe ene la, nyɔnuvi sia, le eƒe tamesusu si mexɔ se o ta la, nɔviaŋutsuwo mese egɔme nyuie o, eye wòva zu amesi woɖe le eme. Gake wonye ame si woɖe le eme, gake le mía gbɔ la, eva zu dziɖula vavã. Esi Rerra ŋe aɖaba ƒu nazãbubuwo dzi ta la, eto subɔsubɔha yeye aɖe vɛ si na akunyawɔwɔ le se nu. Fifia, wokpɔ vidzĩ siwo te ŋu wɔa akunya tso vidzidɔa me, eye emegbe wona hehe wo le suku tɔxɛwo me. Ɣemaɣie dzɔdzɔmeŋutinunya ƒe sukuwo do. Afakala gã Rerra dze agbagba be yeatsɔ akunyawɔwɔ kple dzɔdzɔmeŋutinunya aƒo ƒui. Eteƒe medidi o aʋawɔnu yeye aɖe si womekpɔ kpɔ o va su fiaɖuƒea si, eye wòɖu ɣletinyigba la dzi. Trikhkh tsi eye wòku: ɣemaɣi la, elf-awo nɔa agbe didi wu lãwo. Eye elfwo sɔ gbɔ wu elfwo zi gbɔ zi adre. Rerra va zu fianyɔnu si nye dziɖulagã. Edi be yeayi yamenutome. Akpa gbãtɔe nye yameʋuɖoɖo yi gogloƒea. Amesi tututu tae aʋaa le edzi yim ɖo fifia. Emegbe wova ke ɖe alesi atɔmwo wó ŋu. Nusiwo kpekpe akpa la vuvu ne woƒo nu vevi aɖe nu ƒu. To akunyawɔwɔ ƒe kpekpeɖeŋu me la, woate ŋu ana nuwɔna sia nanyo ɖe edzi. Emegbe Rerra, to dzɔdzɔmeŋutinunyalawo ƒe kpekpeɖeŋu me, kpɔe be anya wɔ be woaɖe ŋusẽ tso alesi haidrodzin nucleus ƒe tsakatsaka me nuwɔna mawo dzɔna le ɣletiviwo dzi. Gake le nyateƒe me la, anya wɔ be woawɔ haidrodzin bɔmb to afakaka ƒe kpekpeɖeŋu me. Tso ɣemaɣi la, gogloƒea dzi ɖuɖu dze egɔme.
  Veronica hã kpɔ esia, eye wònye aʋawɔla fafɛ aɖe, eɖo ŋku nane hã dzi tso eƒe anyinɔnɔ le Nyɔnu Mawu Ŋusẽkatãtɔ ƒe akpa dzi, le luʋɔ makumaku ƒe agbenɔnɔ siwo va yi dometɔ ɖeka me, eye wògblɔ be:
  - Àte ŋu agblɔ alesi woawɔ haidrodzin bɔmb na mí tsitotsito, ɖewohĩ ŋusẽ le eŋu wu tu ƒe wowó.
  Robot ŋutsuvi la ko nu, ɖevi-ɖoɖowɔɖi bubuawo ʋuʋu ta tsɔ da asi ɖe edzi be:
  - Nyateƒee, ŋusẽ le eŋu wu! Bɔmb sue aɖe, abe míaƒe xɔ kɔkɔ ene, te ŋu wóna abe tuɖedzi si ƒe didime nye kilometa ɖeka ene.
  - Eii! - Nyɔnuvi dzetugbe Veronica ƒo kpẽ. - Nu gã aɖe.
  Robot si nya nu geɖe wu la yi edzi nɔ gbɔgblɔm kple dzidzɔ be:
  - Gake ŋusẽ sia gɔ̃ hã mesɔ gbɔ be wòazɔ mɔ le yamenutome le duƒuƒu si lolo wu kekeli me o. Rerra gakpɔtɔ nye ɖekakpui le gota gome, gake ku hã nɔ tetem ɖe eŋu. Gake le eƒe agbe ƒe nuwuwu la, eya kple eƒe sukuviwo to tsɔtsrɔ̃ ƒe ŋusẽ me. Esiae nye ɣeyiɣi si me nuwo to vovo le ŋusẽ me, tsɔ kpe ɖe eŋu alo ɖee le eme, tsɔ kpe ɖe eŋu alo tsɔ kpe ɖe eŋu. Le dzɔdzɔme nu la, elektrɔnik-alilikpowo gɔ̃ hã trɔna yia mɔ vovovowo nu, eye ne wodo go wo nɔewo la, ŋusẽ siwo womenya o dona.
  Veronica kpɔe be esia do dzidzɔ na ye:
  - Gblɔ nu geɖe tso elektrɔnik alilikpowo ŋu nam.
  Cyborg ŋutsuvi si ŋutɔ tso yamenutome ƒe ɣeyiɣia me yi edzi be:
  - Atɔmwo katã nye nuklia kple elektrɔnik alilikpo siwo dona tso elektrɔnik kple positron ƒe tɔtrɔ me. Eɖi ɣletinyigba siwo ƒo xlã ɣea, ɖeko eƒe tɔtrɔ ƒe duƒuƒu mekɔ boo o. Trɔtrɔ triliɔn geɖe ƒo xlã nucleus le sɛkɛnd ɖeka me.
  Eye le tsɔtsrɔ̃ɣi la, elektrɔnikwo ƒoa wo nɔewo, nucleiawo ŋutɔ, siwo me proton kple neutronwo le la, doa go kple ŋusẽ gã aɖe. Eye wowó dziŋɔ aɖe, si na ŋusẽ si nu sẽ si lolo wu zi gbɔ zi akpe ɖeka wu esime haidrodzin bɔmb wó.
  Veronica ƒo kpẽ be:
  - Le nyateƒe me la, aɖaʋawɔƒee!
  Pinocchio si nye cyborg la ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Abosam fa miamiamia - gbɔgbɔ vɔ̃wo aʋã ame!
  Ðoɖowɔɖia ƒe amegã yi edzi nɛ be:
  - Eye be nàtrɔ charges ƒe polarity la, èhiã akunyawɔwɔ. Nusi woyɔna be ƒutsotsoe ƒe afakaka si Rerra wɔ. Ne menye ya ƒe ʋuʋu le ɖoɖo aɖe nu ko o, ke boŋ ɖe ɖoɖo aɖe nu le ƒutsotsoewo ƒe zɔzɔ me. Ekpɔa ŋusẽ ɖe agble aɖewo siwo le yamenutome dzi, eye esiawo hã kpɔa ŋusẽ ɖe ŋutilãmenuwo dzi. Resonance effect ƒomevi aɖe. Ƒutsotsoea doa dzidzɔ na ka sueawo, tso esiwo wòtsɔna yina dzi va ɖoa gãwo dzi, si wɔnɛ be woƒoa ha sesĩe ale gbegbe be kpeawo ʋuʋuna.
  - Eye ƒutsotsoewo le abe ƒutsotsoewo ene, gake menye le yame o, ke boŋ le teƒeteƒewo! - Veronica na eme kɔ.
  Aʋafia ƒe ɖoɖowɔɖia ʋuʋu ta
  - Ɛ̃, èse nye nyawo gɔme nyuie!
  Cyborg ŋutsuvia ɖo kpe edzi, eƒe ŋkuwo nɔ keklẽm, eye wòxɔ sidzedze si tɔgbe medzɔ kpɔ o be:
  - Esia nye akunyawɔwɔ si le ɖoƒe si kɔ wu. Azɔ gblɔ nya geɖe tso hyperplasma ŋu na mí.
  Ðoɖowɔɖia ƒe amegã yi edzi be:
  - Wogayɔnae be akunyawɔwɔ ƒe ʋumenugbagbeviɣidɔ. Le dzɔdzɔme nu la, tsɔtsrɔ̃ ƒe ŋusẽ va zu ŋgɔdonya na dzoxɔxɔ ƒe ŋusẽ si ŋu woke ɖo. Eye le afisia la, wobia akunyawɔwɔ si nu sẽ wu. Elfwo medzea dɔ le tsitsime o, wole lãmesẽ me eye ŋusẽ le wo ŋu, gake le ɣeyiɣi ma ke me la, wosena le wo ɖokui me be ku gogo. Eyata esi Rerra kpɔe be ɣeyiɣi didi aɖeke mesusɔ o ta la, ekpe eɖokui be yeava xɔ ɖe eteƒe, Zenna, si nye afakala sesẽtɔ kekeake le elf-ƒomea me. Le ɣeyiɣi sia me la, lãwo va nɔ nuto bliboa me xoxo eye woge ɖe xexe bubuwo me, eye wova zu fiaɖuƒe si me kesinɔnuwo bɔ ɖo. Eyata woƒe dziɖula nyenye nye bubu na elf dadalawo gɔ̃ hã. Eye wo kplii wobu afɔɖeɖe si kplɔe ɖo si woawɔ atsɔ aɖu xexeame katã dzi ŋu.
  Le ɣeyiɣi sia me la, nuheŋusẽ ƒe nutrenu ƒe agba si le tsitre ɖe akpataa ƒe go kemɛ dzi
  Egadze keklẽ gɔme ake eye gbeɖiɖi siwo ɖe dzesi.
  - Yɔyɔ be woaɖo dze ake. Magblɔ ŋutinya sia na wò emegbe! - Ðoɖowɔɖia ƒe amegã gblɔ.
  Veronica gblɔ kpee le xexemenunya me be:
  .- Gakpe ɖe eŋu la, nyemadi be nàzã wò sidzedze yeyea atsɔ agblẽ nu le nuwɔwɔ bubuwo ŋu o.
  Ðeviwo-ɖoɖowo kple cyborg la ko nu.
  Pinocchio si nye cyborg la ko alɔgbɔnu be:
  - Aleke mi amewo, le blema ŋutɔŋutɔ me le ŋgɔyiyi ƒe seƒe ne wotsɔe sɔ kple mía tɔ gome, miate ŋu awɔ esia ŋudɔ? Mèxɔ nyatakaka siwo de pɛpɛpɛ o. Eye aʋafia ƒe ɖoɖowɔɖia megblɔa nyatakaka siwo sɔ na wò be woate ŋu awɔ haidrodzin bɔmb o, eye wòanye tsɔtsrɔ̃ hã.
  Programme nyɔnuvi la de dzesii kple eŋutinunyala aɖe ƒe ya be:
  - Tsɔtsrɔ̃ le bɔbɔe wu, togbɔ be ŋusẽ gã aɖe le eŋu hã. Tsɔ kpe ɖe eŋu la, nuwɔna la ƒe ŋusẽ toa vovo le nusi wozã le tsɔtsrɔ̃ me nu. Ga kple nusiwo te ɖe eŋue wɔa dɔ gãtɔ kekeake.
  Veronica wɔ abe ɖe wòwɔ nuku ene be:
  - Eye nukatae!?
  Ðoɖowɔɖia ƒe amegã ɖe eme dzigbɔɖitɔe be:
  - Valency ƒe ƒuƒoƒo nyuitɔ, dadasɔ le proton kple neutron ƒe nuclei me. Esia wɔnɛ be nàte ŋu awɔ nusuekpɔmɔ̃ ƒe xexlẽme si sɔ gbɔ wu eye nàzãe. Le nyateƒe me la, ŋusẽ si le tu ƒe ŋusẽ ŋu nɔ te ɖe nusiwo le eme ƒe dadasɔ dzi.
  Pinocchio si nye cyborg la ti kpo hedo ɣli be:
  - Eye aleke! Gake mina míakpɔ nusi adzɔ emegbe le nyakpakpa dodzidzɔname sia me ɖa.
  Boltology wu enu. Eye ele be nàxɔe eye màbu eŋu zi eve o, nàtrɔ ayi aʋa la gbɔ.
  Veronica lɔ̃ ɖe edzi enumake be:
  - Avuwɔwɔ le fefea me nyo wu toɖoɖo nuƒo siwo le abe dzɔdzɔmeŋutinunya tɔ ene ku ɖe hyperplasma kple thermoquarks ŋu!
  Eye fifia srɔ̃tɔ siwo le avu wɔm la gatrɔ va fefea me, si ɖo ŋku yamenutomeʋa ŋutɔŋutɔ dzi ale gbegbe, eye wòfa ŋutɔ.
  Veronica wɔ python ƒe afɔɖeɖe si nɔ ɣli dom eye wòge ɖe ʋu aɖe si me ame eve nɔna dzi afisi tsokolet gingerbread kuki eve nɔ anyi ɖo. Eye aʋawɔʋu sia si ŋu ŋusẽ le vie la xɔ dzo.
  Eye wotɔa gingerbread cookies siwo ƒe aŋgbawo vuvu keŋkeŋ hã.
  Veronica xɔe hedzi ha be:
  - Esiawoe nye nuɖuɖu vivi siwo le afisia, .
  Míenye aʋawɔlawo, ke menye atiglinyiwo o!
  Pinocchio si nye cyborg hã tsɔ dzo si nye magoplasm ŋutɔŋutɔ tɔ dzo ʋu bubu eye wòƒo ɣli be:
  Woawɔ ɖoɖo ɖe xexlẽdzesiwo ŋu, .
  Woade bubu ŋunye hã...
  Cyborg ƒe nyagbewo sɔ gbɔ
  Cyborg ƒe nyagbewo sɔ gbɔ
  Robotwo hiã akɔnta!
  Le ɣeyiɣi ma ke me la, nuheŋusẽ ƒe nutrenu ƒe agba si le hologram gãwo me
  keke ta. Ɣletiviwo ƒe seƒoƒotsihe siwo le keklẽm kple ɣletiviwo ƒe meli siwo ƒe nɔnɔme le ɖoɖo nu siwo le ablaɖeɖe me la te dzedze. Wo dometɔ aɖewo ɖi tɔmelãwo, bubuwo ɖi kpe siwo wotso ƒuƒlu, eye bubuwo ɖi ati siwo le tsia dzi.
  Edze abe ŋusẽ do ŋusẽ rofo siwo ɖua lãwo ƒe ƒudziʋuwo le ʋuʋu me ene. Eɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ, do go va ɖo pulsar siwo le dzodzom nyanyanya ƒe alidziblanu gbɔ, esime ʋu gã siwo lolo abe ɣletinyigba ene ɣeaɖewoɣi la, plasma ƒe ʋuʋudediwo le zɔzɔm kabakaba le mɔ siwo le tsatsam dzi, eye nu suesuesuewo le du dzi le wo dome dzitsitsitɔe. Woyɔ nuto sia be xexeame katã ƒe Gehenna ƒe vidzidɔ. Viviti me viwo ƒe meliwo ƒe aʋawɔha la te tɔtrɔ kpata, eye wowɔa afɔɖeɖe sesẽwo. Taɖodzinu si le ayemɔa ŋue nye be woadzra ɖo ɖe alesi woate ŋu adze futɔwo ƒe ɣletivimefakaka meliwo dzi ŋu.
  Victoria wɔ avu sesĩe eye wòwɔa baseball-ƒoƒo ƒe atsyãwo. Eye ale wòti kpo hetrɔ, ɖeko wòwɔ nuku ŋutɔ. Enyo, nyɔnua nye amedzidzela. Enyo, ayemɔwo. Eye Marlborotɔwo ƒe ha aɖe ti kpo do go ɖe eŋu le aʋawɔyameʋu me, kɔmpiuta dzi fefewo ƒe susumesusu gbegblẽ alea ate ŋu adzɔ.
  Esia nye hakpakpa si me aɖaŋu le. Eye nyɔnuvia axɔe atsɔ eƒe akɔta azi abɔta la dzi.
  Eye ŋusẽ si dona le eme la, ʋu si me sigaret le la biãna kple dzobibi si le keklẽm. Eye eʋẽna abe dzudzɔ si me aɖi le ene.
  Pinocchio si nye cyborg la ti kpo do go tso meridian-ti la dzi. Alesi wòti kpo do goe, hele somersault wɔm. Eye le eƒe amedzidzedze te la, aʋawɔyameʋu aɖe si me zikpui eve nɔ, si wotsɔ Bavariatɔwo ƒe biya ƒe aɖa eve tsyɔ tẽ tso tsi me nɔnɔ me. Ema fa miamiamia ale gbegbe.
  Esi wowó la, futukpɔ si ƒe amadede nye pink do, abe ɖe wòtso dzotsimɔ̃ me ene.
  Troll-awo va zu nunyatɔe wòdze ƒã be woƒe plasma-kɔmpiutawo bu akɔnta kɔte be nuto sia ate ŋu ava zu teƒe si futɔ aɖe si ƒe ayedzedze kple nunya deŋgɔ wu alesi wosusui tsã la adze wo dzi. Fifia asrafowo nɔ dzadzram ɖo ɖe nusianu si ate ŋu adzɔ ŋu. Yamenutomedzikpɔla tsɔ gbe si le ɣli dom de sedede siwo sɔ. Rofoshki hã wɔ aɖaŋu mawo tɔgbe va yi le kamedede me, woƒe dɔwɔlawo xɔ hehe vevie, woƒe aɖaŋuwo va su wo si eye wogasẽ ɖe edzi.
  Be woatsɔ aɖo nusiwo bu la teƒe la, wogawɔ dɔwɔnuwo dzraɖoƒewo, ga tɔxɛwo kple ŋusẽ si wodzra ɖo la ŋudɔ. Wowɔ teƒe siwo wodzraa ʋuwo ɖo la ɖekae wòzu dɔwɔƒewo, siwo trɔa asi le ɣletivimefakaka ŋu ne wole dzodzom tututu, eye wowɔa yeyewo gɔ̃ hã. Woate ŋu akpɔ wo woanɔ tsatsam le yameʋu siwo tsɔa yameʋuwo kple aʋawɔmeli siwo ƒe nɔnɔme de ŋgɔ ŋutɔ ƒe nɔnɔmetata siwo gblẽ, siwo lolo ŋutɔ la ŋu. Welding nɔ keklẽm, plasma ƒe keklẽwo nɔ sisim, gravito-tɔsisiwo do, si na ga si wotsɔ ƒu gbe ɖe ion me la nɔ nɔnɔme ɖesiaɖe me. Wotsrɔ̃ lãha siawo dometɔ aɖewo le lãwo ƒe amedzidzedze me, gake wo dometɔ ʋɛ aɖewo koe susɔ. Robot siwo le abe ƒumelã alafa ɖeka siwo si alɔnu le ene, kpakple afakala tɔxɛ siwo tsɔa afakakawo gbugbɔa xɔtunuwo ɖɔa li woe hã le eme. Vevietɔ wowɔa dɔ le ƒuƒoƒo gãwo me, woléna ɖe ɣletivimefakaka melia ŋu, nɔa nane ƒom to akunyawɔnu siwo ɖi kpẽwo dzi.
  Veronica, esi wòwɔ cascade flip eye wòƒo futɔ ƒe aʋawɔʋu bubu le tsi me nɔnɔ si me kakaɖedzi le me vɔ la, eɖe gbeƒã be:
  - Migana míatsɔ fia la ade ʋuʋudedi me o! Ðoɖowɔɖi aɖe si me dziku le anɔ anyi!
  Cyborg Pinocchio xe mɔ na yamenutomeyimɔ̃ bubu eye wòdo ɣli be:
  - Nyateƒetoto kple nyateƒe le míaƒe akpa dzi!
  Veronica, si nɔ eƒe afɔ ƒuƒlu, siwo ƒe ŋutigbalẽ le ɣie, siwo blea ame, siwo me lãmekawo le la ʋuʋum gblɔ be:
  -Nu pɛpɛpɛ - fiawo ƒe ameŋububu!
  Eye wòfena kple eƒe ƒodo ƒe lãmeka siwo wokpa la vie.
  Tsɔ kpe ɖe eŋu la, nutoa me afakalawo dze agbagba be yewoaƒo nu tso nane si le vevie wu ŋu, si woɖo ɖe akunyawɔlawo ƒe aʋawɔnuwodzraɖoƒe.
  Eya ta afakalawo dze nuku aɖewo dada gɔme. Teƒe sue aɖe do eye wònɔ tsitsim vivivi. Adzetɔwo ƒo xlãe le alẽha me. Nusi wodo ɣli ɖe nyitsuwo ƒe kpẽwo me.
  - Enye nukokoe! - Veronica gblɔ. - Eɖoa ŋku amewuwu ƒe kɔnu aɖe dzi nam.
  Afisiae aŋgba aɖe do le, gbã la, elolo abe biya-go ene, emegbe eva lolona ɖe edzi, gbã la, elolo abe nudzraɖoƒe ene, emegbe titinaɣeyiɣiwo me fiasã aɖe, eye emegbe wòlolo abe aʋawɔmeli si sẽ ŋutɔ ene. Seƒoƒoa te seƒoƒo, eye wòtrɔ zu nane si le carnation kple tulip dome. Seƒoƒotsiheawo ʋãna heƒua du yia mɔ vovovowo dzi, eye wotrɔna zua avu siwo si aʋala le siwo ƒoa plasma. Woɖe asi le nuheŋusẽ ƒe ƒutsotsoewo ŋu, eye wotsɔ Rofoshek ɣletivimefakaka meliwo ƒu gbe ɖe mɔ vovovowo nu.
  Gake ʋuʋua mesẽ etɔxɛe o. Veronica, si nɔ eƒe afɔ dzeani wɔnukuwo ʋuʋum henɔ eƒe ƒodo ƒe lãmekawo ƒom, esime wònɔ aʋawɔla bubu ƒom la, ewɔ nuku nɛ be:
  - Nukae nye esiawo, phantoms gãwo?
  - Sort of like that, ɖeko nu geɖe wu alesi wòdze le ŋkumekpɔkpɔ gbãtɔ me. - Pinocchio cyborg la gblɔ, hele tu ɖom ɖe futɔa ŋu, le go sia me la, Agdam wein ƒe aŋetu aɖe le aʋawɔʋua me, eye, le ɣeyiɣi ma ke me la, eɖu tsokolet akpɔnɔ aɖe - Esia nye akunyawɔwɔ-hyperplasma ƒomeviawo dometɔ ɖeka, kple akunyawɔwɔ ƒe akpa gã aɖe wu ŋusẽ si gbɔ eme dzadzɛ. Eyae nye be wotsaka akunyawɔwɔ le afisia kple ŋutilã me nusiwo woɖena fiana, gake woɖea mamlɛtɔawo fiana le mɔ sue aɖe nu.
  Veronica de dzesii sesĩe, eye wònɔ sika fɔkpa si wotsɔ kpe tu si le keyboard la dzi la ƒom, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, etsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo te joystick ƒe abɔtawo be:
  - Edze ƒã be adzewɔwɔ geɖe wu - dzɔdzɔmeŋutinunya mesɔ gbɔ o!
  Le ema megbe la, nyɔnuvia ahe ayemɔ aɖe ado goe - saber-toothed python, eye wòawɔ jack-in-the-box twist.
  Eye wòado ɣli le eƒe lãkusiwo tame:
  - Wu, wu, vɔ̃ɖi degenerate orc, .
  Wui, wui, wò troll aristocrat!
  Nugget nye nye trɔ̃, melɔ̃ wò vampire!
  Enyo, goblin-awo le dzomavɔ me, wole amiawo ɖam!
  Eye fifia ya aʋawɔyameʋua ge dze yameʋukulawo dometɔ etɔ̃ dzi, le go sia me la, donut ɖeka kple cheesecake eve siwo ŋu afɔ le.
  Le afakala siwo dzona ƒe ƒuƒoƒowo ƒe ŋusẽkpɔɖeamedzi te la, avuawo, siwo edze abe kpovitɔwo ƒe ƒomea mee wotso ene la, nɔ fli me, eye edze abe nuwɔwɔ siwo toa to ene.
  Troll hypermarshal la ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Rofoshka dze aɖaŋu wu avuwo eye wòana woaɖo to. Menye dzodzroe wònye be lãwo ƒe nɔnɔme le abe aƒemelã ene o.
  Aʋafia nyɔnu dzetugbe aɖe si si proboscis le la ƒo xlã hologram la hegblɔ kple gbɔgbɔ be:
  - Aleke nàwɔ ayi todzizɔzɔ dzi ʋɔ driba manɔmee? Eyata míava wu enu abe amegãxi gã aɖe si si asike mele o ene.
  - Woagawɔ akunya bubu aɖewo! Mebia nu xoxo! - Yamenutome ƒe hypermarshal la ʋuʋu asi. Emitter la dzo yi yame eye wònɔ ɣli dom be:
  - Nukae nèdi, aƒetɔ?
  - Nyee nye hypermarshal la! Aɖaka si me grub yɔ fũ!
  Nuɖuɖu gbogbo aɖewo do ɖe ame ŋkuta la ƒe rofoshka xa. Le wo dome la, abolo aɖe si wokpa le Faun aʋawɔmeli ƒe nɔnɔme me la ɖe dzesi ŋutɔ. Gake to vovo na alesi wòsɔ gbɔe la, yamenutomeyila siwo si dzo le la ɖua ɣe ɖe edzi.
  - Esia nye nye lɔlɔ̃tɔ! - Hypermarshal la dze nɔnɔmetata siwo wotsɔ kreme kple dzudzɔ ʋeʋĩ wɔ la ɖuɖu gɔme.
  Nyɔnu aʋafiagã la gblɔ be:
  - Le nye sɔhɛmenɔɣi gbemelãwo me la, medzraa agado aɖe ɖo kple nyɔnuvi siwo ƒe nɔnɔme nyuiwo le bɔbɔe. Wosubɔ nutoa me mafiatɔwo. Bitch ɖeka nɔ anyi, efia fi le asisiwo si ɣesiaɣi. Mlɔeba la, eva ke ɖe ɖeka si nye ɣletivimefakaka akpa ŋu eye woɖui.
  Hypermarshal gblɔ be:
  - Le dɔwɔƒe aɖewo la, àte ŋu, le fetu aɖe ta, akpɔ gome le nuɖaɖa ƒe ɖoɖoa gɔ̃ hã me, wò dukɔmevi, si ƒe asi bɔbɔ wu, alo ƒomevi bubu, si ƒe asi bɔbɔ wu.
  Eye nyɔnuvi bubume la ŋlɔ eƒe ŋuɖoɖo ɖe Twitter dzi be:
  - Fifia funyafunyawɔwɔ bubuwo le atsyã me, vevietɔ, kple kɔmpiuta suewo zazã.
  Eye lã aɖe si do awu wɔnuku aɖe ƒe ɣlidodo le eŋuɖoɖo me:
  - Esia tututue wòle be míazã. Le yamenutomeʋawo me la, esesẽna wu be woalé gamenɔla, gake amesiwo si to modules kple capsules dzi la dometɔ geɖe tsi ɖoɖo si nye be woatsrɔ̃ wo ɖokui. Eyata míete ŋu lé wo.
  Asrafoha aɖe dzo yi ɔfis la me. Elé elf dzetugbe aɖe ɖe asi. Nuwɔwɔ siawo nɔ agbe didi wu eye wolé ɖe agbe ŋu sesĩe wu.
  Hypermarshal la tsɔ eƒe asi siwo me ami le la tutum, emitter la ɖe asi le ƒutsotsoe aɖe si xɔ nusuekpɔmɔ̃a ŋu.
  - Enyo, fifia elf aɖe le mía si. Míate ŋu amae wòalolo.
  Asrafomegã si le amama la ɖi ŋutsu si ƒe ŋutilã le abe kamedefefewɔla ene, ɖeko eƒe akɔta le tsɛ akpa eye eƒe akɔta le kpuie. Aƒetɔ aɖe si ɖikeke mele eme o, dzetugbe aɖe, gake nyɔnunyenye ƒe nane nɔ eƒe ɖa si le atsyɔ̃ɖoɖo me akpa, eƒe ɖa si le abe sika ene kple nyɔnuvi ƒe mo si le gbadzaa si me ɖa ɖeka pɛ hã mele o la me. Eyata le amegbetɔ ƒe nukpɔsusu nu la, elf la ƒe nu léa dzi na ame si ŋu ɖikeke le. Gake nyɔnuvi ɖoɖowɔla Veronica ya ƒe nu lé dzi nɛ. Esi aʋawɔla la ƒoe eye wògblẽ dzudzɔ ƒe asike aɖe ɖi tso aʋawɔla aɖe si si lãgbalẽgolo le gbɔ la, ebia kple gbɔgbɔ, eye wònɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒom ɖe keyboard la dzi be:
  - Ðe woatɔ dzo ɖekakpui lɔlɔ̃ sia nyateƒea?
  Nyɔnuvi aʋafia la ko nu be:
  - Menye ɖekakpuie wònye le ƒewo me o (ɖeko wòle be elfwo katã le abe ƒewuiviwo ene), eye dzo nye blematɔ akpa. Woakpɔ funyafunyawɔwɔ si nyo wu eye wòwɔa dɔ nyuie wu.
  - Nuteƒekpɔkpɔ sia ate ŋu aɖe vi na mí! - Pinocchio si nye cyborg la gblɔ. - Aɖaŋudɔ le ŋutete si le esi be wòawɔ gbebiame, si hiã wu na ŋutasẽla.
  Le eŋuɖoɖo me la, Veronica gblɔ kple alɔgbɔnukoko, hafi ɖo aʋawɔla bubu si tsɔ tsokolet ɖe tsɔtsrɔ̃ ƒe alilikpoa me be:
  - Fuwɔame nye ŋunyɔnu, gbebiame hiã!
  Asrafomegã la dze agbagba be yealé dziɖeɖi ƒe dzedzeme me ɖe asi, gake le ɣeyiɣi ma ke me la, eʋuʋu vie. Anɔ eme be alesi nyematsɔ naneke ana ame bubu o, gake le ɣeyiɣi ma ke me la, maɖe agbe xɔasi aɖe ɖe agbe ŋu tamesusuwo nɔ nye ta me.
  Hypermarshal la bia nya aɖee be:
  - Nukae nye wò sedede ƒe ɖoɖowo?
  Elf si woɖe aboyoe la ɖo eŋu be:
  "Amegã bɔbɔe aɖee menye eye nyemenya nu geɖe wu alesi wòle be manya o." Le ɣeyiɣi mamlɛtɔ me la, wodea se na mí, eye nye yamenutomeyimɔ̃a ʋãna le ɖoɖo si woxɔ nu.
  Hypermarshal la kɔ ta ɖe dzi:
  - Ɛ̃, eva dze be wò hã èdze aɖaŋu. Ènya alesi nàwɔ ado le eme. Gake makpe ɖe ŋuwò kura o. Gblɔ alesi wò ɣletivimefakaka meliwo dzena hebuna enumake aleae nam.
  Elf la tsi dzodzodzoe eye wòƒo nu kple gbe si gbɔdzɔ be:
  - Nyemenya mɔ̃ɖaŋu ŋuti nyatakakawo o, elabena nyemenye dzɔdzɔmeŋusẽŋununyala to hehexɔxɔ me o. Le nyateƒe me la, nyemehiãe o. Nyee nye cog le aʋawɔmɔ̃ me, ɖeko meɖea se eye mexɔa sedede, eye yamenutomeyimɔ̃a ti kpo enumake, eye wòle yamenutome ƒe teƒe bubu.
  Afisiae nyɔnuvi aɖe si ŋu ʋuʋudedi le le ta xoxo la ƒo ɣli be:
  - Ke inertia ya ɖe?
  Asrafomegã la ɖo eŋu kple gbe si le ʋuʋum be:
  - Le wò meliwo gɔ̃ hã me la, wotsinɛ to anti-gravity me.
  Nyɔnuvia ko nu eye wòdze ƒã be dzi dzɔe la, egblɔ be:
  - Nusianu me kɔ, eyata enyo wu, mina míadze funyafunyawɔwɔa gɔme. Yɔ amewula si gbɔ eme la.
  Robot gã aɖe si ƒe asikewo sɔ gbɔ la dzo yi akpataa me, eye troll si ƒe ŋɔti nyɔŋu eye wòda ami ŋutɔ la kplɔe ɖo. Àte ŋu akpɔ alesi wòtsɔ eƒe afɔ kpuiawo zɔ kuviatɔe.
  - Mele wò subɔsubɔdɔ me, yamenutome gã!
  - Èkpɔ "elf" sia, te nanotechnology kpɔ ɖe edzi.
  Esi ame si ƒe ŋɔti lolo la ɖi gbɔ̃ wu lã lénu ta la, eƒo eƒe nuyi ɣi siwo le amadede dzẽ me eye wònɔ ɣli dom be:
  - Kple dzidzɔ.
  Troll la ɖe adzɔgedzikpɔmɔ̃a do goe eye wòdze dzesiwo wɔwɔ gɔme na robot la. Eʋuʋu, asikewo tso ɖe elf la ƒe ŋgonu, kɔ, afɔkpodzi kple asibidɛwo ŋu.
  - Mègaŋlɔ eƒe taɖa hã be o! Wole amagbe ale gbegbe eye woaɖo vevesese ƒe dzesi si mexɔ se o ɖa.
  - Eye wòanɔ nenema! - Troll la ko alɔgbɔnu kple nuxaxa.
  Kekeli siwo ƒe amadede nye pink la dzo do go tso robot la ƒe asikewo me eye woge ɖe elf la ƒe ŋutilã ƒe akpa vovovowo. Ehe ɖe ati ŋu, evɔ̃, ŋusẽa meɖe mɔ nɛ be wòaʋuʋu o, be wòaʋuʋu sentimeta ɖeka gɔ̃ hã. Ke hã, togbɔ be keklẽawo ge ɖe eme hã la, ŋutsu dzetugbe la mese veve o.
  Victoria yi edzi nɔ avu wɔm. Tsitretsiɖeŋula bubu aɖee nye esi. Le go sia me la, enye aʋawɔyameʋu si me zikpui eve nɔna si me lollipop kple lollipop le. Eye nuɖuɖu vivi siawo hã vuvu wozu kakɛ suesuesuewo.
  Gake le eƒe ahɔhɔ̃ si wotsɔ elektrɔnikmɔ̃ wɔe ƒe akpa bubu ta la, nyɔnuvi ɖoɖowɔla la nɔ ŋku lém ɖe fefea ƒe akpa bubuwo ŋu.
  - Nukae nye funyafunyawɔwɔ ƒe nu vevitɔ? - Veronica bia, eye wòwɔ afɔɖeɖe bubu. "Etɔa dzoe abe laser ene."
  Ðoɖowɔɖia ƒe amegã ʋuʋu ta le mɔ gbegblẽ nu:
  - Ao! Robot suewo ge ɖe ŋutilãa me. Fifia woawɔ ɖeka kple ŋutinu vovovo siwo le ŋutilãa me, vevietɔ esiwo ƒe lãmekawo ƒe nuwuwu geɖe, eye woadze vevesese ƒe seselelãmewo ɖoɖo ɖa gɔme. Eye lãgbalẽ suesuesueawo dometɔ aɖewo awɔ dɔ ɖe ahɔhɔ̃a dzi tẽ, si ana drɔ̃e baɖawo nasẽ ɖe edzi. Eyae nye be anye drɔ̃e baɖa aɖe ƒe nu vevitɔ.
  Mawuawo ƒe vinyɔnu si le didiƒe ʋĩ, si nɔ aɖaŋu sesẽwo wɔm, nɔ ʋu bubu ƒom, eye fifia ya kple orc-ha eve la, ɖo ŋku nane dzi le eƒe akpa aɖe. Eƒe sidzedze nuwuwu meli na o kloe, gake seɖoƒe li nɛ, togbɔ be nanotechnology na wòdoe ɖe ŋgɔ hã, gake egakpɔtɔ nye amegbetɔ ƒe ŋutilã. Eye aʋawɔla-ɖoɖowɔla la ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Kɔmpiuta suesuesuewo!
  Nyɔnuvi ƒe aʋafia ɖo kpe edzi be:
  - Tsɔe be anyidiwo le tsatsam le wò ŋutilã me siwo ate ŋu aɖe aɖi si le veve sem ɖa. Le go sia me ko la, avɔ̃ɖi wu.
  Troll la ʋu hologram la, eye lãkle aɖe si ƒe lãmekawo le blɔ, si ƒe taɖa mele o, si ƒe ŋutigbalẽ le ɣie, si le abe ŋutsuvi ene ƒe ŋutilã ƒe akpa etɔ̃ dze le eŋgɔ.
  - Eyae nye ema, nye vinye sue! - Troll la gblɔe wògbɔ eme vividoɖeameŋutɔe. Míawɔ ɖoɖo ɖe wò vevesese ŋu. Mina míadze egɔme kple alafa memamã akpe ɖeka. - Asibidɛ aɖe si wotsɔ kɔsɔkɔsɔ ƒoe la zɔ to scanner la dzi.
  Nyɔnuvi si si ʋuʋudedi le la do ɣli be:
  - Enyo be woawɔ funyafunya ame vivi sia tɔgbe!
  Elf la ƒe mo ʋuʋu eye wòdze ʋuʋu gɔme. Ete ʋuʋu vie gɔ̃ hã.
  - Meve haɖe o, gake fifia ave, míadzi agba ɖe ayikuwo dzi, wo dometɔ etɔ̃ le asiwò. - Troll la gblɔ fewuɖutɔe.
  Le esia megbe la, elf colonel la ƒe mo trɔ eye wòfa hũ sesĩe.
  - O! Gake ɖeko medze egɔme teti koe nye ema. Ke aklãa ƒe asikaka ame ŋu ya ɖe?
  Amadede si le hologram la dzi la do viviti ɖe edzi, elf la ʋuʋu, henɔ agbagba dzem be yeatsɔ yeƒe asiwo alé yeƒe dɔgbo. Kadodo makpɔmakpɔwo lée sesĩe.
  Troll la ko alɔgbɔnu kple dzidzeme be:
  - Eye fifia ƒodo la, wo dometɔ eve hã li, eyata vevesesea adzi ɖe edzi zi gbɔ zi eve.
  Ewɔ nublanui ŋutɔ be malé ŋku ɖe elf la ŋu, enɔ hũ ɖem sesĩe wu tsã.
  - Eye fifia dzi, wo dometɔ eve hã li, elf siawo nye ame siwo dzraa ga ɖo.
  Veronica te ŋu kpɔ esia le avuwɔwɔa me. Ðeko wòda aɖi ƒe akpa bubu si nye Java sigaret ƒe nɔnɔme ɖe aʋawɔʋu aɖe dzi teti koe nye ema, eye wòna wotɔ dzo abe akaɖi ene. Gake ɖekakpui dzetugbe si wowɔ funyafunyae la kpɔkpɔ medze eŋu o.
  Veronica trɔ megbe be:
  - Nyemedi be malé ŋku ɖe eŋu o.
  "Mesusui hã be naneke medoa dzidzɔ na ame le funyafunyawɔwɔ ame ŋu o." - Pinocchio si nye cyborg la lɔ̃ ɖe edzi.
  "Now let"s fry the brain..." Troll la dze egɔme, eye eƒe nɔnɔmetata la do kplamatse, enumake kloe yame do. Eɖe afakala siwo le yameʋu me le yamenutomeyiwuwo me nɔ kɔnu aɖe wɔm le ʋetsuvi aɖe dzi fia.
  Eye fifia lã si tana la ƒe lolome dzina ɖe edzi kabakaba eye aʋalawo dona. Eye ta, le gɔmedzedzea me la, dzea mama gɔme ɖe eve me. Gbã la, ta eve nɔa anyi, emegbe etɔ̃lia tsina. Edze abe fefenu si woate ŋu agbɔ yae nye esia ene, eƒe lolome le dzidzim ɖe edzi kabakaba ale gbegbe. Le ɣeyiɣi ma ke me la, edoa vɔvɔ̃ na amesiame.
  - Enye ʋɔ driba! - Afɔ ƒuƒlu dzetugbe Veronica gblɔ, yi edzi le dzo dam, fifia ʋu aɖe si me aha sesẽ le, le eƒe ŋudzedzekpɔkpɔ me - Eye wòlolo abe ultra-battleship ene. Eye afikae nàte ŋu akpɔ esia le?
  Pinocchio si nye cyborg, si yi edzi nɔ futɔwo ƒom, vevietɔ esi wòda tɔdziʋu blibo aɖe si me tsokolet kple waintsetse ƒuƒu ƒe ƒuƒoƒo aɖe le la, do ɣli heɖo eŋu be:
  - Ƒutsotsoewo ƒe afakakawo, ŋusẽ si le hyperplasm kple akunyawɔwɔ ŋu dzia lã wɔadã mawo tɔgbe. Àte ŋu ase esia gɔme! Manya wɔ be míase egɔme o!
  Nyɔnuvi ɖoɖowɔla Veronica tsɔ eƒe akɔta tutum hegblɔ kple ŋudzedzekpɔkpɔ, eye mewɔ aʋatso o be:
  "Mekpɔ nu wɔnuku geɖe le gaƒoƒo ʋɛ siwo va yi me ale gbegbe be nye ta le tsatsam."
  Abe alesi tame ƒoa xlãe ene la, "ʋɔ driba" la ɖea asigɛwo doa goe.
  Nyateƒee, dzo ƒe kuɖɔ aɖe si le dzo dam la dzo tso ʋɔ driba la ƒe nu me. Etrɔ. Lã wɔadã gã la do eƒe nu eye bɔl la gadzo yi eme.
  Veronica tsɔ Cola ƒe aŋetu eve ƒo ʋu aɖe, si hã dzo, tsɔ emerald-dzowo ƒu gbe, eye wòƒo kpẽ. Adzetɔawo ƒo nu le ɣlidodo me. Ʋɔ driba la yi edzi nɔ eƒe afɔwo ʋuʋum.
  Le eyome la, adzetɔ aɖe si ŋu fu le do, eye edze ƒã be menye Rofoshka-ƒomea mee wòtso o. Etsɔ akplɔ gã aɖe ɖe asi. Eda alɔ ene siwo tsɔa ame siwo wotsɔ lãgbalẽ wɔe la ƒua gbe ɖe dzoxɔxɔnamɔ̃a me le kɔnu manɔmee. Woʋu eye le ɣeyiɣi kpui aɖe megbe la, asrafowo te dzidziɖedzi.
  Wodze abe ɖe woto vovo kura le ɣletivimefakaka meli siwo sɔ ɖe egbegbe tɔ nu ŋutɔ ta. Bu Titinaɣeyiɣi aɖe si bɔ ŋu kpɔ, gbeƒãɖelawo kple kpẽwo, woku wo. Gakpoawo nɔ ƒoƒom ɖe ɖoɖo nu. Dinosaurwo hã te dodo. Menye abe alesi wòle le anyigba dzi ene o, vovototo si le lã siwo le ɣletinyigba vovovowo dzi me gakpɔtɔ ɖe dzesi, gake mevɔ̃ɖi nenema gbegbe na esia o. Xɔ kɔkɔ siwo woɖe to ɖe to, ballistae sesẽwo, kple catapult siwo wowɔ wònya kpɔ hã nɔ afima.
  Veronica, esi wònɔ nukpɔkpɔ wɔnuku sia kpɔm la, edo ɣli be:
  - Wow, aleke esia ate ŋu anye!
  Pinocchio si nye cyborg la ɖo eŋu be:
  - Enye ŋutinya didi aɖe! Ne míagblɔe tututu la, nusianu keŋkeŋ ate ŋu adzɔ le Hypernet la dzi. Abe alesi wòle le kɔmpiuta dzi fefe aɖe me ene!
  Nyɔnuvi ɖoɖowɔla la ʋuʋu ta, eye wògbã ʋu bubu, eye wògblɔ be:
  - Megana fefea nawɔ ɖe seawo dzi o, .
  Míele didim be fu aɖeke nanɔ mia si o, .
  Eye modzakaɖeɖe anɔ anyi vaseɖe ŋdi - .
  Mina míato fraer la me!
  Togbɔ be aʋakɔa nɔ ʋuʋum le teƒe si me naneke mele o hã la, edze abe aʋawɔlawo, kpakple woƒe sɔwo kple sɔvedawo, nɔ zɔzɔm le anyigba sesẽ aɖe dzi ene. Àte ŋu ase ya si me ya mele o ƒe ʋuʋu kple nuheŋusẽ ƒe ɣlidodo gɔ̃ hã.
  
  GULLIVER KPL NYƆNUVIWO ƑE AKPA
  NYAWO ƑE NYATAKAKA
  Eye fifia Gulliver kalẽtɔ si womate ŋu asrɔ̃ o, kpakple Viscountess la, le nyɔnuvi afɔ ƒuƒlu siwo ƒe nu lé dzi na ame ƒe aʋakɔ blibo aɖe nu. Eye wowɔa nukunu ŋutɔŋutɔ siwo le etɔxɛ. Orc siwo ƒe ɖa le ɣie la kpea fu le dziɖuɖu le dziɖuɖu megbe.
  . TA 1 lia
  Wotɔ Gulliver, ŋutsuvi mavɔ sia, kple eƒe ŋutsuviwo ƒe ƒuƒoƒoa ake, esi ɣea ɣla eɖokui ɖe yamenutome megbe la, be woaɖi ɖe eme. Gbã la, woɖua nu tso dzi me ŋutɔ. Togbɔ be nuɖuɖua va zu nu tsɛ hã. Eye woyi ɖamlɔ anyi.
  Sɔhɛwo ƒe ŋutilã siwo ŋu ɖeɖi te la kpe ɖe nyateƒe si wònye be alɔ̃dɔdɔ va kaba ŋutɔ ŋu.
  Eye Gulliver kpɔ nu yeye aɖe si nya kpɔ ŋutɔ;
  Nyɔnuvi dzetugbe ŋutɔwo nɔ ʋuʋum le agblea dzi. Wonye sɔhɛwo, wole tsɛ, wole kɔkɔm eye woƒe lãmekawo le lãmesẽ me. Nyɔnuviwo ƒe aʋakɔ blibo aɖe si klẽna afɔ ƒuƒlu, pink, eye woƒe afɔkpodziwo le ƒoƒom nyuie.
  Nyɔnuviawo ƒe no koe wotsɔ aʋawɔnu tsɛwo tsyɔ, siwo womedea dzesii tututu o, abe gbotsetse aŋgba ƒe akɔtawu siwo le akɔta ene.
  Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, no kɔkɔ, akɔta dzeani, kple akɔta tsɛwo le wo si. Eye dzetugbeawo ƒe akɔta dze abe ɖe wotsɔ tsokolet ƒomevi aɖe ƒo woe ene.
  Nyɔnuvi dzetugbe ŋutɔ siwo si lãmekawo kple amenuveve le. Eye taɖaawo nɔa ʋuʋum le ya me abe aflaga siwo le amadede vovovowo me ene.
  Wobla aʋakpa - ɖewo tsɔ yi, ɖewo tsɔ dati, eye nyɔnuvi geɖewo tsɔ aŋutrɔwo. Wole amama kloe, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, wonye nyɔnuwo ale gbegbe, woƒe ƒoƒoe, eye ŋusẽ le wo ŋu eye wole tsɛ le ɣeyiɣi ɖeka me.
  Eye dzinɔameƒo ƒe asike le nyɔnuviawo si, eye amenuveve tɔxɛ aɖe nɔa wo si ne wotsɔ woƒe afɔ ƒuƒlu aɖe afɔ kabakaba.
  Gulliver ƒo kpẽ gɔ̃ hã be:
  - Ema nye nu fafɛ! Enyo, nyɔnuwo!
  Eya ŋutɔ gakpɔtɔ nye ŋutsuvi si xɔ abe ƒe wuieve ene eye wòdoa awu kpuiwo ko, gake eƒe lãmekawo sẽ eye wòdzena nyuie. Eye wòdze tugbe ŋutɔ kple eƒe akɔta amama - ɖevi Hercules.
  Eye nyɔnuvi siwo ƒo xlãe hã dze tugbe eye lãmekawo le wo ŋu, eye woƒe nɔnɔmewo nyɔa gbɔdɔdɔ ƒe dzodzro ɖe ame me ŋutɔ eye woɖea woƒe nɔnɔme fiana.
  Afɔzɔla siwo ƒe atsyɔ̃ɖonu siwo wota la le ŋgɔ yim.
  Eye sɔdolawo le du dzi le megbe: nyɔnuvi siwo le amama keŋkeŋ kloe hã, sɔwo koe le wo dzi, eye ame ŋkuta geɖe wu le sɔ ɖeka dzi. Ẽ, aʋafiawo le ame dzetugbeawo dome. Eye asigɛ siwo wotsɔ platinum, klosalo, sika wɔ eye wotsɔ kpe xɔasiwo ɖo nyɔnuvi siawo ŋu le woƒe asiwo kple afɔwo ŋu.
  Ne míagblɔe tututu la, le asibidɛwo kple afɔkpodziwo dzi. Akɔtaɖonu xɔasiwo hã le woƒe taɖa me eye togɛ siwo wotsɔ daimɔnd wɔe le to me. Aleke gbegbe esia katã dzena gãe nye si.
  Nyɔnuviawo katã nye ame tsitsiwo. Viscountess si wonya xoxo, kpakple Gulliver, koe dze abe ɖevi ene.
  Gake fiakuku aɖe le eƒe ta si klẽna kple kpewo abe ɣletiviwo ene. Eye ŋutsuvi si nye afɔ ƒuƒlu si ŋkɔe nye Gulliver se fiakukua le eƒe ta dzi. Ne afɔkpa kpui koe wòdo eye saber le ƒoƒom tso eƒe axadzi le aŋekotoku me gɔ̃ hã.
  Gake saber ka gbegbee nye si - wo katã wotsɔ kpe xɔasi siwo le keklẽm ale gbegbe be diamond gɔ̃ hã ana tae.
  Enyo, le nyateƒe me la, Gulliver koe nye ŋutsu le asrafoha blibo sia me. Gawu la, ne ɖevi koe wònye la, ɖeko ŋusẽ le eŋu ŋutɔ eye lãmeka siwo dzena nyuie.
  Eye ɖeko aʋawɔlawo zɔna, eye woƒe nyivi amama siwo ŋu ʋukawo le le sika-amiti ƒe ŋutigbalẽ te la klẽna.
  Enyo, nyateƒee, aleke miate ŋu akpe asi ɖe eŋu gake miadzi ha, ame dzetugbewo;
  Nyɔnuvi siwo le du dzi le avu wɔm ɖe Elfia, .
  Wonye Svarog viŋutsu dadalawo ŋutɔ....
  Míaƒe tugbedzedze ƒoa tu pɛpɛpɛ kple tu si wotsɔna ƒoa tue, .
  Satana subɔlawo mate ŋu agbã mí o!
    
  Míewɔ avu dzinɔameƒotɔe, míewɔ avu kple orcism, .
  Mina míaɖu Orkmacht vɔ̃ɖi la dzi, togbɔ be futɔa sesẽ hã...
  Eteƒe madidi o mexɔe se be míakpɔ kɔmiunisttɔnyenye si míena, .
  Sika aŋgbawo, siwo klẽna tso maple-ti la me!
    
  Dukɔ aɖeke meli si nyo wu mía tɔ o, kɔmiunisttɔnyenye si nya kpɔ wu ema, .
  Ale be mía Fofonyigba nase seƒoƒo klẽtɔe...
  Dzidzɔkpɔkpɔ si me kekeli le ava ɣletinyigba la dzi, .
  Eye eteƒe madidi o wò drɔ̃e si nye be nànɔ agbe si nyo wu la ava eme!
    
  Xɔe se be míaƒe Elfia ava zu dzidzɔ gã aɖe, .
  Maria, Lada, Mawuwo dada, aɖu fia...
  Míatɔ te dzomavɔ gbemelã si woyɔna be Orkmacht ƒe amedzidzedze, .
  Eye mehiã be woagblɔ nya siwo mehiã o eye wolé ɖe susu me o!
    
  Futɔ la mate ŋu avuvu nyɔnuviawo ƒe dzi o, .
  Mí aʋawɔlawo míeƒo míaƒe yi ɖaɖɛ si me dziku le...
  Atsyɔ̃ɖolawo ƒe gbe nya yɔyɔa ŋutɔŋutɔ, .
  Eye míate ŋu atso Orkishtɔwo ƒe amehawo me!
    
  Nyae be mí elfwo míana ta gbeɖe o, .
  Míawu Orktɔwo katã kple akplɔ ɖaɖɛtɔ kekeake...
  Na míaƒe nyɔnuviwo ƒe mo naklẽ kple sika, .
  Eye mina míaƒo orc ƒola la ƒe mo!
    
  Nyɔnuvi aɖe si metsɔ afɔ ƒuƒlu o ƒu du to sno sesẽawo me, .
  Tu si wotsɔna ƒoa tu la le dzikedzo ŋlɔm vevie...
  Nusi susɔ na mi Orkishtɔwo be miawɔe nye be mianyrɔ mia ɖokui, .
  Elabena Fofonyigba la nye mɔ̃ sesẽ si wotsɔ kpe ɖeka wɔe!
    
  Míaɖu Orktɔwo dzi, togbɔ be ŋutifafa ƒe ŋusẽ le wo si hã, .
  Fofonye Fem ɖoe be yeaƒo fefe kple Krauts le aʋa sia me..
  Wowɔ legba na wo ɖokui tso Adolf gbɔ, .
  Eye fifia nyɔnuviwo ƒe ŋutikɔkɔe aʋakɔ aɖe le asinye ɖe wo ŋu!
    
  Le afisia la, aʋawɔwɔ vɔ̃ɖiwo le edzi yim vevie, le elf-ɖetugbui sia ƒe aʋawɔwɔ me, .
  Wogbãa Orctɔwo, togbɔ be le avuwɔwɔ si mesɔ o me hã...
  Klosalonyɔnuvi la ƒe gbe me kɔ ale gbegbe, .
  Atsyɔ̃ɖoɖoa maɖe asi le Orkler-Satana ŋu o!
    
  Míaƒe elf-kekeli ƒe dzɔgbese enye be míaɖu dzi atraɖii, .
  Togbɔ be Orkishtɔwo ƒe aʋawɔha menya xexlẽmea o hã la...
  Eye míeƒo Orkdolf fafɛ la sesĩe le aɖu me, .
  Labour Elfskva na ta le amedzidzedzea me!
    
  Sno le dzadzam xoxo, eye nyɔnuviawo le afɔ ƒuƒlu, .
  Afɔkpodzi ƒuƒlu aɖe klẽna abe avugbɔ̃e ƒe afɔtoƒe ene...
  Elf-awo le du dzi ale gbegbe le aʋawɔwɔ me, .
  Xɔ dzinye se be futɔ la makpɔ ŋdi kanya o!
    
  Mègakpɔ nublanui na Orktɔwo le aʋawɔwɔ me o, .
  Woƒe aʋakɔ anɔ dzoxɔxɔ me, abe abosam si le dzo dam ene...
  Míaxɔ teƒeɖoɖowo tso Elphisus si me, .
  Anye ŋutasẽla ŋutɔ, elf nyɔnuviwo bear!
    
  Ne ehiã be míatrɔ la, sno xɔ toawo katã dzi, .
  Eye mina míatsi tre ɖe kekeli ƒe xexeame katã, paradiso elfinism...
  Dzɔgbenyuietɔe la, woda tu mí tso Aurora ƒe tuwo me, .
  Eye wotsɔ Orksh-subɔsubɔha vɔ̃ɖi la ƒu gbe ɖe dzomavɔ me!
    
  Elfingrad mena ta o, míetsi tre ɖe ete, .
  Togbɔ be ameha aɖe ge tso gakpo kple dzomavɔ me hã la...
  Nyɔnuviawo tsɔa woƒe afɔ ƒuƒlu ƒe afɔ ƒua bɔmb, .
  Elabena Fofonyigba ɖeka koe li si me elfwo ƒe notsi le!
    
  Mexɔe se be míanɔ Orklin, ne nuwo sesẽ gɔ̃ hã, .
  "Panthers", "Tigers", "Lions", "Orkdinand" le Orkshtɔwo si!
  Nyɔnuvia he kɔsɔkɔsɔa ɖe eƒe abɔta, .
  Esia tae ŋutete sesẽ aɖe le elfwo si le aʋawɔwɔ me ɖo!
    
  Wotsɔ nyɔnuvi sue la ƒe dzi na Elphiso, .
  Azɔ hã Elfnin kple Fthalin nɔa agbe le xɔse si me dzo le me...
  Ale be ɖikeke siwo me aɖaŋu le maganɔ anyi o, .
  Mina míagblɔe sesĩe kple sesĩe be Orkdolf nye kaput!
    
  Míatsɔ yiwo agbã ʋɔ driba ƒe dukplɔla, .
  Eye míatsrɔ̃ eƒe gbevuha la hena ƒe alafa geɖe...
  Míatu afɔ Orcish nyɔnuviwo ƒe ha la ɖe míaƒe afɔ te, .
  Neva eme be wò drɔ̃e kɔkɔe la nava eme!
    
  Na ablɔɖe amewo le woƒe tamesusuwo kple seselelãmewo me, .
  Ale be ɣletivi la klẽ abe Elfinism ƒe Ɣe ene...
  Esia tae míaɖu mɔli si me bɔta le si le ʋeʋẽm alea gbegbe ɖo, .
  Mía nɔvinyɔnu ƒe sɔhɛmenɔɣi mavɔ la anye mía tɔ tegbee!
    
  Kekeli la ava, Fofonyigba la adze...
  Mía Fofonyigba anɔ ŋutikɔkɔe me tegbee...
  Míatsi tre ɖe etame, axɔ elfinism dzi ase, .
  Elven gbɔgbɔ ƒe ŋusẽ, nya aʋawɔla la, lolo ŋutɔ!
    
  Elfiya le klalo be yeazu dɔmenyotɔ ahadze tugbe wu, .
  Eye nàkpe ɖe xexeame katã ŋu wòayi dziƒo ƒe dzidzɔkpɔkpɔ me...
  Míete ŋu ɖua xexeame ƒe goawo dzi gɔ̃ hã, .
  Xexeame katã si nugbɔ mele o, ŋusẽ si ana wòahe dzidzɔ vɛ!
    
  Gake Elfia manɔ orc vɔ̃ɖi la ƒe afɔkpodzi te o, .
  Elabena ŋutete vavãtɔ le esi le avuwɔwɔ me...
  Le míaƒe ɣeɖuɖu me la, nyɔnuviawo léa ame ale gbegbe, .
  Nukae atsyɔ̃ɖoɖoa akpɔ, xɔ emetsonu ɖesiaɖe dzi se!
    
  Eteƒe madidi o ɣe si klẽna ƒe ɣeyiɣia ava, .
  Ne Fofonyigba ƒe ŋutikɔkɔe aƒo se le mɔ wɔnuku aɖe nu...
  Míaƒe aʋakɔa le avu wɔm kple dzomavɔ Orkmacht, .
  Eye ate ŋu atutu orc vɔ̃ɖiwo ƒe ha la ɖa!
    
  Mido gbe na Lada kɔkɔe, mía Mawu Dada, .
  Èdzi Perun, kple Yarila ƒe alafa geɖe...
  Mɔkpɔkpɔbuɖeametɔtɔ maxɔ xɔse o, .
  Ne èzã ga geɖe la, màhe wò nyawo o!
    
  Dziɖula vevitɔ kekeakee nye Elfin Gãtɔ, .
  Elnin do domenyinu nɛ be wòato mɔ si me nunya le wu si dzi woato ayi Eden...
  Esi Elphisif nye kekeli ƒe aƒetɔ ta la, .
  Eye le ɣeyiɣi aɖe me la, esɔ nyuie na aʋawɔlawo!
    
  Orkishtɔwo mate ŋu aflu Fofonyigba o, .
  Eye wotso Elfskva tso Elfgi gbɔ, tso Elfbiri gbɔ...
  Woanɔ agbe, mexɔe se, kekeli ƒe elfwo le elfinism te, .
  Eye matutu Orcdolf ƒe ŋusẽ ɖa, nyɔnuvi!
    
  Eteƒe madidi o aʋadziɖuɖu ava, enye nyateƒe abe ɣe ene, .
  Eteƒe madidi o, keklẽ aɖe anɔ abe quasar ƒe keklẽ ene...
  Eye xɔ Elfwo dzi se, elfinism ava do, .
  Enyo, ne mèxɔe se o la, anyo be nàzi ɖoɖoe!
    
  Eteƒe madidi o dzɔdzɔmeŋutinunya si nye elfinism afɔ ame kukuwo ɖe tsitre, .
  Eƒe nunya liƒo aɖeke mele eŋu o, abe quasar ene, gã...
  Míatsɔ míaƒe gbɔgbɔ nyuiwo aɖu Orktɔwo dzi, .
  Migana sikakotoku nate mí kpɔ o!
    
  Enyo, kpuie ko la, dzomavɔ ƒe ɣeyiɣi sia wu enu, .
  Mí nyɔnuviwo míage ɖe Okrlin me le dzodzro me...
  Eye míaƒe agba si seɖoƒe meli na o la nu ayi, .
  Elabena míatsɔ avuwɔwɔ axɔ míaƒe dzidzɔkpɔkpɔ!
  Ne nyɔnuviawo dzi ha la, wodzia ha kple woƒe dzi blibo. Gulliver, togbɔ be ŋutsuvi le ŋutilã me hã la, egakpɔtɔ nye ŋutsu eye wòkpɔa dzidzɔ ɖe wo ŋu ŋutɔ.
  Nyɔnuvi siawo fa miamiamia ŋutɔŋutɔ.
  Ŋutsuvi si nye ʋumefia la dzi ha be:
  Nyɔnuwo le míaƒe Elfia, .
  Nukatae wole yameʋu kum abe fefenya ene...
  Nukae nya kpɔ wu ame sia ame le xexeame katã, .
  Wu futɔa fefetɔe!
  
  Wodzi wo be woaɖu dzi
  Be woado ŋutikɔkɔe na Elf la ƒe alafa geɖe...
  Le nyateƒe me la, mía tɔgbuitɔgbuiwo
  Woƒo aʋakɔ aɖe nu ƒu enumake na wo!
  Eye ŋutsuvia, si nɔ afɔ ƒom, afɔ ƒuƒlu, eƒe afɔ siwo le abe ɖevi ene, siwo ƒe ŋutigbalẽ le ɣie, siwo sesẽ la nɔ ɣli dom.
  Eye le eƒe gbeɖiɖi me la, kɔnu aɖe ge eye wòƒo nyɔnuvia ɖe afɔkpodzi ƒuƒlu si le pink la dzi tututu.
  Eko nu heɖo eŋu be:
  Meƒo asibidɛ dzeani aɖe
  Abe dzobibi ene
  Ŋutsuvi sesẽ aɖe le lalayem le afima, .
  Sikasɔ aɖe dzi!
  Gulliver blu ɖe nyɔnuvia ŋkume eye wòde dzesii be:
  - Enyo, ne magblɔe tututu la, .
  Mevɔ̃ɖi ŋutɔ tso nye ɖevime ke!
  Elɔ̃a nyɔnuviwo ƒoƒo kple ati, .
  Na dziwòlawo natsi dzimaɖi!
  Eye ŋutsuvi si nye ʋumefia la tsɔe heɖe eƒe aɖe legbe la fia.
  Viscountess nyɔnuvia do ɣli be:
  - Enyo, wòe nae! Nuŋɔŋlɔ gã aɖe!
  Gulliver de dzesii be:
  - Meŋlɔa nu nyuie ɣeaɖewoɣi - ẽ!
  Eye wòʋuʋu ŋku ɖe eƒe zɔhɛa ŋu. Aleke kee wòɖale o, enye ŋutsu si si atam si gblẽa nu ŋutɔ le.
  Eye nyɔnuviawo le ʋuʋum kple susu be yewoawɔ avu, eye woƒe seselelãme va zu aʋawɔla kple adãwɔwɔ si gbɔ eme.
  Ŋutsuvi aʋawɔla la dzi ha be:
  Togbɔ be Mawu de se ɖe aʋawɔwɔ nu hã la, .
  Gake mesena le ɖokuinye me be ŋutete aɖe le asinye na yi la...
  Mewɔa avu zi adre le kwasiɖa me, .
  Ne mede ɖeke o la, menye dueliste menye o!
  Ne mede ɖeke o la, menye dueliste menye o!
  Viscountess la dzi ha tsɔ ɖo eŋu nɛ be:
  Nyɔnuvie menye, edze ƒã be nukpɔsusuwo le asinye, .
  Eye le avuwɔwɔ aɖe me la, eɖe eƒe ɖoƒe kɔkɔtɔ fia!
  Gake eyi edzi nɔ avi fam le dziku ta - .
  Nukatae wodzim nyɔnuvi?
  Nyɔnuvi aʋawɔlaawo yi edzi nɔ azɔli zɔm eye woƒe ŋutilã tsɛ si me lãmekawo le la nɔ woƒe lãmekawo ƒom. Nyɔnuvi nyɔnu siawoe nye esiawo ŋutɔŋutɔ.
  Gulliver bia ehati Viscountes be:
  -Afikae míele míaƒe aʋakɔa kplɔm ɖo?
  Nyɔnuvia ko alɔgbɔnu heɖo eŋu be:
  - Míele kplɔm yi afi aɖe! Eye aʋa sia anye nyametsotso na mí ŋutɔ!
  Ŋutsuvi la ƒe ʋumefia de dzesii be:
  - Esi mekpɔ ɖokuinye le xexe aɖe si me, le amewo teƒe la, sɔwoe nye nuwɔwɔ siwo ƒe tagbɔ kɔ wu la, ekema... mesusu be naneke mate ŋu awɔ nuku wu esia o. Gake emegbe eva dze be vi mavɔwo hã li. Eye menye bometsitsi nenema gbegbe o!
  Nyɔnuvia tsi tre ɖe eŋu
  - Míate ŋu awɔ ŋgɔyiyi nyuie wu le mɔ̃ɖaŋununya me. Gake èkpɔe be dzideƒoname aɖeke meli o. Gawu la, tsɔ tu kple tu kple tuwo va míaƒe xexe dzeani si me ɖekawɔwɔ le la me, eye ɖewohĩ nane si gavloe wu gɔ̃ hã!
  Gulliver gblɔ le ɖekawɔwɔ me be:
  - Ẽ, ate ŋu agblẽ wu! Eye ale idyl aɖe le asiwò. Eye ne woƒo aɖu aɖe do goe hã la, yeye atsi le gaƒoƒo ʋɛ aɖewo megbe.
  Viscountess la ʋuʋu ta hegblɔ kple ɣli be:
  Medi vevie be nye ɖevimenɔɣi nawu enu gbeɖe o, .
  Ale be wòaƒu du adze yonyeme...
  Esi nyemenya ƒeawo o!
  Kuxiwo nyanya manɔmee!
  Ŋutsuvi si nye ʋumefia la ʋuʋu ta kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ẽ, esia anya nye nu gã aɖe...
  Nyɔnuvi siwo zɔ mɔ, kple wo dometɔ akpe geɖewo xɔ wo hedzi ha le haƒoƒo me be:
  Tsidzadzaa kaka ɣletivi kakɛwo ɖe yame, .
  Míedzra ati si woɖa ɖo na Orkish-subɔsubɔ!
  Tiger-ʋuwo nye gbeɖuɖɔ ko - lãgbalẽdzraƒe ƒoɖi aɖe, .
  Aʋadziɖuɖu dzikutɔe le Wehrmacht lalam zi ɖeka!
  Aʋadziɖuɖu dzikutɔe le Wehrmacht lalam zi ɖeka!
  
  Míaƒe zɔhɛ Elfin kplɔla la nye ame miliɔn geɖe ƒe ŋusẽ, .
  Eƒe asibidɛ nye granite, tu si wotsɔna ƒoa tue le esi!
  Míate ŋu aɖu aʋakɔ si tso Sodom dzi, .
  Míaƒe ŋusẽ nye monolith - dzɔgbenyuietɔe le Anyigba dzi!
  Míaƒe ŋusẽ nye monolith - dzɔgbenyuietɔe le Anyigba dzi!
  
  Ao, nu vevi geɖe wu le míaƒe kplɔ̃ɖoƒea si wòle be míawɔ, .
  Aleke woaɖe ameawo, Dadanyigba ƒe nyonyoe!
  Febbels of the possessed, yi dzomavɔ me kple nya dzodzrowo, .
  Eye aʋadziɖuɖu anɔ anyi, xɔ dzinye se, togbɔ be abosamwo katã li hã!
  Eye aʋadziɖuɖu anɔ anyi, xɔ dzinye se, togbɔ be abosamwo katã li hã!
  
  Elf-light ƒe tugbedzedzea xɔ ŋkɔ le eƒe ŋusẽ ta, .
  Eƒe ka si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la kpekpe!
  Eye le aʋawɔwɔ kple Orktɔwo me la, sɔhɛawo axɔ ŋkɔ, .
  Kekeli Dukɔa agagbɔ agbe, atso!
  Kekeli Dukɔa agagbɔ agbe, atso!
  
  Mègana Orkler - woaƒo woƒe nuyi ɖe elfwo me o, .
  Ŋutsu si ƒe mo le abe ɖa ene la susu be Mawu fafɛ aɖee yenye!
  Míazɔ to Orklinskaya mɔ dzi, .
  Ao, amesi ƒe luʋɔ dzadzɛ la mazu kluvi o!
  Ao, amesi ƒe luʋɔ dzadzɛ la mazu kluvi o!
  
  Míaƒe aflaga biã, ʋu si do dziku vevie ƒe amadede, .
  Ɣea le keklẽm le Orkstag xoxo!
  Nunana bubu aɖeke megali na mía vi lɔlɔ̃awo wu esia o, .
  Ne dzi le dzi ƒo eye vɔvɔ̃ gbã gudugudu!
  Ne dzi le dzi ƒo eye vɔvɔ̃ gbã gudugudu!
  Ha sia ʋãa ame ŋutɔ. Eye catapult kple ballistae siwo ŋu ŋusẽ sesẽ siwo ʋãa wo le la nɔ nyɔnuviawo megbe. Eye enye ŋusẽ si wua ame si gbɔ eme. Eye nyɔnuviawo hã tsɔa woƒe afɔ siwo blea ame ŋutɔ eye wosẽna la ƒoa afɔkpodzi.
  Gulliver bia nya aɖe si le dzɔdzɔme nu keŋkeŋ na eƒe zɔhɛa be:
  - Nukatae ŋutsu aɖeke mele aʋawɔlawo dome o?
  Viscountess la ko nu tsɔ ɖo eŋu nɛ, eye wòde dzesii be:
  - Eye emegbe ŋutsuwo hiã le asrafoha mea? Woʋẽna lilili eye wo kpɔkpɔ mevivina o. Ŋutsuviwo menye naneke haɖe o, gake ŋutsu tsitsiwo kple vevietɔ ŋutsu tsitsiwo nye ŋunyɔnuwo ko!
  Gulliver de dzesii le susu me be:
  - Gake ƒexɔxɔ ya gblẽa nu le ŋutsuwo ɖeɖeko ŋu o, ke boŋ nyɔnuwo hã!
  Viscountess la ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Esɔ! Gake kokoko la, nyɔnuwo megadzea ame ŋu o ne wodze abe wotsi wu ƒe blaetɔ̃ vɔ atɔ̃ ene, eye ŋutsuwo hã ne wodze wu ƒe wuiatɔ̃! Vovototo ɖedzesi aɖe le afisia!
  Ŋutsuvi la ƒe ʋumefia de dzesii be:
  - Le mɔ aɖe nu la, nyemetsɔ ɖeke le ŋutsuvi ƒewuiviwo ƒe tugbedzedze me o! Nu vevitɔe nye be nyɔnuwo nadze tugbe, eye vevietɔ wu la, lɔlɔ̃tɔ kple aɖaŋudzela!
  Nyɔnuvia ko nu heɖo eŋu be:
  - Enyo! Atsyɔ̃ɖoɖo nyo ya, eye wòwɔ nuku gɔ̃ hã, gake nunya hã le vevie!
  Gulliver dzi ha be:
  Gake nukatae, .
  Manya wɔ be nànɔ agbe ɖe wò susu nu o!
  Gake nukatae, .
  Màte ŋu aka ɖe ame aɖeke dzi o!
  Gake nukatae, .
  Nyee nye klass gbãtɔ vi le nye susu me!
  Gake nukatae, .
  Meƒoa nya dzodzrowo ɣesiaɣi!
  Gake nukatae, .
  Agbe mefiaa naneke mí o!
  Gake nukatae, .
  Nyemese alesi amewo nye bometsilawo gɔme o!
  Gake nukatae!
  Gake nukatae!
  Viscountess nyɔnuvia ɖo eŋu kakaɖedzitɔe be:
  - Eye le kakɛ ƒe ta ŋu!
  Nyɔnuvi aʋawɔla dzetugbewo kli orctɔwo ƒe hatsotso gbãtɔ, togbɔ be wole sue hã. Atsyɔ̃ɖolaawo tɔ enumake. Woƒe afɔ ƒuƒlu siwo wotsɔ lãgbalẽ wɔe la te akplɔwo hehe henɔ atitsoga ƒe kpẽawo ƒom.
  Nyɔnuvi dzetugbewo ŋutɔ eye woƒe nu léa dzi na ame le bikini me le afisia, siwo wɔa avu kple awu aɖeke kloe o eye ele nam be magblɔ be, ɖeko wolɔ̃a ame. Eye ne ŋutsuwo kpɔ wo la, woadze klo godoo eye woatsɔ dzoxɔxɔ kple dzidzɔ gã aɖe agbugbɔ nu na woƒe afɔkpodzi ƒuƒlu, pink, si le ƒuƒlu vie, gake esia nana wogadzea ame ŋu wu eye nyɔnuviawo ƒe ŋutilã si le lãmesẽ me eye wòsẽ ƒe ʋeʋẽ lilili ʋẽna lilili.
  Eyata aŋutrɔwo kple atitsoga ƒe gaviwo dzona le akasa nu kɔkɔ aɖe me eye wotsɔa aŋutrɔwo ƒoa orc-awo, nɔa wo ƒom kple aŋutrɔwo, abe lãkle si tsɔ aŋewo ƒoa woe ene. Eye ewɔ dɔ ɖe ame dzi ŋutɔ ne wokpɔe.
  Eye nyɔnuvi siawo siwo le afisia nye afakaka gã kple etɔxɛ ko, eye woƒe lãmekawo sẽna ŋutɔ, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, wodze tugbe.
  Eye ale wotsrɔ̃ orctɔwo ƒe hatsotso gbãtɔ, eye nyɔnuvi wɔnukuawo mexɔ ʋuʋudedi aɖeke gɔ̃ hã o.
  Gulliver - ŋutsuvi mavɔ sia ƒo eƒe afɔ ƒuƒlu eye wòdzi ha be:
  - Mi nyɔnuviwo mienyo ŋutɔ, .
  Amegãxiwo koe...
  Míaƒã aŋanyiwo
  Eye esi mènya seɖoƒewo o!
  Viscountess la tsɔ ŋku ɖe ehati ŋu eye wòdo ɣli be:
  - Nye kapitan ƒe gbeɖeɖe na wò, .
  Edze abe woavuvu wò ene...
  Yi ɖa ŋutsuvi, èmu aha ŋutɔ
  Ne menye nenema o la, àƒu du ado go nane, kpɔ ɖa, àƒu du ado goe!
  Nyɔnuviawo zɔ mɔ, nɔ afɔ ƒom woƒe afɔ dzeani siwo le abe akɔbli ene, eye woblea ame le mɔ si mebɔ o nu.
  Eye ɖeko atsyɔ̃ɖoɖo ɖesiaɖe ƒe nowo nye esiwo me lɔlɔ̃ le. Enyo, mègatsɔ ahiã nyɔnuviwo nenema o.
  Gulliver lé ŋku ɖe Viscountess nyɔnuvi si nɔ zɔzɔm le egbɔ ŋu eye wòde dzesii be:
  - Anyo wu ne ènye ame tsitsi!
  Nyɔnuvia ko nu heɖo eŋu be:
  - Nusi nɔ megbe le afima, kpɔ megbe, .
  De dzesi ɖokuiwò be yenye ɖevi, mègakpe ŋu o, .
  Mina magblɔ na mi be ƒe geɖe va yi, yameʋu va yi, .
  Ko alɔgbɔnu Gulliver, ko alɔgbɔnu!
  Ŋutsuvi si nye ʋumefia tsɔ ŋkubiãnyawo ƒo ɖe nyɔnuvia, amesi togbɔ be eƒe dzɔtsoƒe le bubu me hã la, enɔ eƒe afɔ ƒuƒlu siwo nya kpɔ la ƒom ɖe mɔa ƒe kpe ɖaɖɛwo dzi.
  Eye eya hã, le nyateƒe me la, edze - fafɛ aɖe. Edo awu nyuie eye wònya kpɔ ale gbegbe, eye nyɔnuvia ƒe afɔwo le ƒuƒlu, abe ɖe wònye nubiala ene.
  Gake Gulliver de dzesii be:
  - Le ɖevi gome la, èwɔ nuku ŋutɔ!
  Viscountess la ƒo eƒe afɔ ƒuƒlu zi wuievelia eye wòdo ɣli be:
  - Wò kafukafunyawo, ŋutsuvi si do awu kpuiwo, viɖe aɖeke mele eŋu o! Eyata nyemate ŋu akpɔ ga aɖeke koŋ tso esia me o!
  Ŋutsuvia ʋuʋu ta be:
  - Nyateƒee! Gakuxiwo nɔa amesiame ŋu ɣesiaɣi!
  Nyɔnuvia ƒo ɣli le dziɖeleameƒo ta, eye eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu si le goglo la xɔ kpe gbadzɛa hegbãe, eye wòƒoe sesĩe nenema gbegbe. Ewɔ nuku gɔ̃ hã be ŋusẽ geɖe ate ŋu anɔ ɖevi, kple ŋutsu alo nyɔnu dzɔdzɔe teƒenɔla gɔ̃ hã ŋu alea gbegbe. Esia nye atsyɔ̃ɖoɖo - super!
  Eye Viscountess la do ɣli be:
  - Dzi seƒoƒo, mègakpe ŋu o!
  Gulliver bia kple movidzɔdzɔ si dzena be:
  - Nuka ŋue woadzi ha le?
  Nyɔnuvia ɖe gbeƒãe kple tameɖoɖo kplikpaa, eye wògatsɔ dziku ƒo eƒe afɔ ƒuƒlu si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi, si ƒe afɔ ƒuƒlu zɔzɔ ɣeyiɣi didi aɖe si le ƒuƒlu vie be:
  - Le lɔlɔ̃ ŋu, nyateƒee! Nukae woagadzi ha tsoe!
  Ŋutsuvi ƒe ʋumefia ʋuʋu ta hedzi ha kple dzidzɔ si wokpɔna, eye wònɔ ha dzim le eƒe gbe si ɖi ŋutsuvi tɔ me be:
  Nye susu wɔ dɔ ɖe dzinye ŋutɔ
  Nusianu va nɔ keklẽm, abe ɖe le October me ene!
  Eye míatsɔ ze aɖe aƒu gbe ɖe gbɔgbɔ vɔ̃ vɔ̃ɖi la ƒe axawo dzi, .
  Eye awɔ nuku ŋutɔ le Anyigba dzi!
  
  Ɣletivi mawo tɔgbe le míaƒe xexeame katã nye
  Wo dometɔ aɖewo nye rubi, bubuwo nye daimɔnd!
  Míexɔa adzɔ tso ame vɔ̃ɖiwo gbɔ - .
  Nuƒoƒoa le abe akplɔ ene eye menye na ŋkume o, ke boŋ na ŋku!
  
  Fiase ƒe fesrewo kple quasars, .
  Hippodrome si le keklẽm la le keklẽm!
  Abi siwo le ʋuʋu ɖi le nye luʋɔ me - .
  Ðeko wònɔ abe ɖe amewuwu gã aɖe dzɔ le eme ene!
  
  Woaƒo xlãe abe ɣletivimefakaka ene, .
  Alẽvi ƒe keklẽ - notsimɔ la klẽna!
  Oo wodzia aʋadziɖuɖu makumakuwo, .
  Frus nakpɔtɔ anɔ ŋutikɔkɔe me tegbee!
  
  Nukae ame si lé blanui ate ŋu awɔ?
  Ðeko nàna aɖatsi aɖe nadze le wò ŋku blɔawo dzi...
  Ne nusianu si ƒo xlãe nye aŋutiɖiɖi eye wònye ŋunyɔnu la, .
  Ne èlala kple mɔkpɔkpɔ be dziɖegbe aɖe adza le June me.
  
  Keke wò nuyi dzɔgbevɔ̃etɔwo kple alɔgbɔnukoko - .
  Se egɔme be xexeame menye atikutsetse siwo le ave me o.
  Nyɔnuvia aɖe eƒe aɖuwo ɖe go na wò enumake, .
  Le eme la, àna drɔ̃e si me susu le nava eme!
  Eyata ɖekakpui aʋawɔla la tsɔe hedzi ha. Eye edze tugbe ŋutɔ eye wòfa wu.
  Viscountess la de dzesii be:
  - Àte ŋu adzi ha nyuie! Gake ɖe nète ŋu wɔa nane si le vevie wua?
  Gulliver gblɔ kple gbe bɔbɔe be:
  - Nukae ate ŋu anye nu vevi wu hadzidziwo?
  Nyɔnuvia do eƒe aɖe ɖe eŋu heɖo eŋu be:
  - Nukae hea dzidzɔ kple plus lãmesẽ vɛ!
  Ŋutsuvi si nye ʋumefia ti kpo yi dzi kple anyime abe akpɔkplɔ ene henɔ ha dzim be:
  Wòe nye Dadanyigba gã la, .
  Tsunami-ʋaawo ʋuʋu sesĩe
  Le nyateƒe me la, asrafowo nye ƒome sẽŋu aɖe, .
  Mina míatsɔ vɔ̃ɖinyenye aƒu gbe tso eƒe afɔti dzi ayi Gehena!
  
  Dziƒo ƒe kekeli si klẽna ka gbegbee nye si, .
  Etso Fofonyigba ƒe aʋawɔlawo ƒe dzi me.
  Mina woakafu sɔdolawo ƒe aʋadziɖuɖua, .
  Míavee o, míexɔ agbe dzi se!
  
  Futɔwo xɔ nunana gã aɖe, .
  Eye aʋawɔnu vovovo geɖewo le esi...
  Fifia ɣeyiɣia de, bu esia ŋu kpɔ, .
  Chernobog ƒe dziku nu sẽ ŋutɔ!
  
  Ale wòdzɔe, nye sɔdolawo, .
  Fofonyigba si le keklẽm la le fu kpem!
  Zero koe nɔ nyatakakaa me, .
  Eye dzomavɔ me Kain gaɖu dzi ake!
  
  Orksh-subɔsubɔ sesẽ, ameha si le ɣli dom, .
  Gake mègana Saxontɔwo nadze klo o!
  Le nyateƒe me la, Elfin nunyala la le mía gbɔ tegbee - .
  Eye nukpɔsusuŋutinunyala dzɔdzɔe Fenin hã!
  
  Míate ŋu agbã Wehrmacht-ʋua, menyae, .
  Eye aleke kee ʋɔ driba sia ɖa aye o...
  Míatsɔ eƒe yiwo atsoe, .
  Nyee nye sɔdola si tsɔ eɖokui na Dadanyigba kple aƒenɔa!
  
  Neva eme be nɔnɔme nyui sesẽ la nanye
  Be woaɖo Orklin ƒe liƒowo dzi!
  Mina míazu ame siwo dze na mía fofowo ƒe aʋadziɖuɖuwo, .
  Le nyateƒe me la, womate ŋu aɖu míaƒe aʋakɔa dzi le aʋawɔwɔwo me o!
  
  Ne míeva eye míena míaƒe drɔ̃ea va eme la, .
  Nya kɔkɔe - kɔmiunist ƒe nya!
  Maɖe asi le nyɔnuvia ŋu wòaɖiɖi le mɔa dzi, .
  Na dzidzimeviwo la, aflaga: bubu, ɖokuitɔmadimadi!
  Aleae ŋutsuvi aʋawɔla Gulliver dzi ha dzinɔameƒotɔe kple seselelãme. Eye nyɔnuvi siwo zɔ kpli wo la ƒo asikpe. Eye wo dometɔ aɖewo gɔ̃ hã ti kpo heƒua tsi le titri me ne wotsɔ woƒe afɔ ƒuƒlu ƒo wo. Nusi fa miamiamia ŋutɔ eye wònɔ agbɔsɔsɔ gã aɖe me.
  Gulliver bia eƒe zɔhɛ be:
  - Ðe medzi ha nyuiea?
  Eɖo eŋu kple dzidzɔkpɔkpɔ be:
  - Nightingale la ƒoa ke ɖe to ɖe wò megbe! Gake ne, ne míagblɔe la, nyitsu aɖe do ɣli, vevietɔ ne wole etɔm agbagbee la, ekema afa wu eye wòalolo wu!
  Gulliver dzi ha be:
  Menye hamsterwo koe míenye o
  Eye nyitsu siwo si dzo le hã!
  Míeƒoa nyitsuawo katã
  Eye míavuvu amegãxiawo zi ɖeka!
  . TA No. 2 lia.
  Aleae asrafoha la yi edzii. Kpakpaluʋui gã aɖe dzo to yame, si woate ŋu abu vodadatɔe gɔ̃ hã be enye ʋɔ driba le ta etɔ̃ ƒe anyinɔnɔ ta.
  Eye eƒe aʋalawo nɔ keklẽm kple dziŋgɔli si le kele me ƒe amadedewo katã. Ẽ, fianyɔnu dzetugbe aɖee wònye.
  Gulliver dzi ha kple dzidzɔ be:
  Kpakpaluʋui ma ƒe aʋalawo
  Wonyo ale gbegbe...
  Nye ŋutifafa bu - .
  Eye wògblɔe tso dzi me!
  Viscountess la tsɔ alɔgbɔnukoko ƒo nu kple ɣli be:
  - Dzudzɔ toɣliɖeɖe kple nyaʋiʋli, .
  Aƒea le alea alo mele alea o...
  Ele be míatu nudzraɖoƒe ya teti, .
  Tso nusi le ŋgɔ gbɔna me!
  Eye ɖevi mavɔawo ako nu ahako nu, atsɔ woƒe aɖu dzeani ŋutɔ siwo lolo wu woƒe ƒexɔxɔ afia.
  Gulliver bia Viscountess la be:
  - Nukatae míele todzizɔzɔ gɔ̃ hã dzi yim? Ðeko nàtu nya dzodzro ƒomevi ɖesiaɖe ahaɖu!
  Nyɔnuviwo nɔ afisia xoxo, eye wo dometɔ akpe geɖe nɔ afima afɔ ƒuƒlu eye woƒe ŋutigbalẽ le ɣie, eye wo katã wodze tugbe ale gbegbe, woblea ame eye lãmekawo le wo ŋu. Eye ne metsɔe hedze hadzidzi gɔme la, eva doa dzidzɔ nam ŋutɔ;
  Fia la ɖua mía dzi nuteƒewɔwɔtɔe, .
  Eɖea sededewo ɖe go, drɔ̃a ʋɔnu dɔlawo...
  Fiazikpui la meɖea mɔ ɖe zitɔtɔ kple ɣlidodo ŋu o, .
  Eye menye mɔnu si dzi woato aɖu vɔvɔ̃ dzi o!
  Gake emegbe wotso afɔ ƒuƒlu dzetugbeawo ƒe hadzidzia me zi ɖeka. Orc gbogbo aɖewo siwo ʋẽna lilili eye woƒe aɖuwo le ɣie la ƒe ha blibo aɖe do ɖe ŋgɔ. Eye wodo ɣli henɔ woƒe atikplɔwo ʋuʋum.
  Gake ŋu mekpe nyɔnuviawo o eye wodze wo ɖokui gbugbɔgaɖo kabakaba ɖe aʋawɔwɔ ƒe ɖoɖo nu.
  Eye Gulliver xɔe hedzi ha, eye wònɔ eƒe afɔ ƒuƒlu siwo le abe ɖevi ene la ƒom;
  Nyee nye ŋutifafa kple aʋawɔwɔ ƒe akpɔkplɔ, .
  Wodzii le ɣletivi si klẽna wu te...
  Vifofowo ƒe vi nuteƒewɔlawo - .
  Lɔlɔ̃ - gã, ŋutɔŋutɔ!
  
  Míawɔ xexe dzeani aɖe, .
  Le si me dzidzɔkpɔkpɔ anɔ fifia...
  Kerubi ƒe Ɣe naklẽ, .
  Elfia kɔkɔe, si wodo ɖe dzi!
  
  Míaɖo míaƒe drɔ̃ewo gbɔ
  Nu nyui aɖeke maganɔ xexeame katã si nya kpɔ wu ema o!
  Ŋutsuvia akɔ yi ɖe dzi eye wò, .
  Neva eme be dzidzɔkpɔkpɔ nanye wò nɔƒe!
  
  Eye le xexeame katã ƒe atsyɔ̃ɖoɖo me la, .
  Ɣeyiɣia de be Fofonyenyigba gã la naklẽ!
  Togbɔ be nyɔnuvia ƒua du afɔ ƒuƒlu hã la, .
  Xɔ dzinye se be eteƒe madidi o míanɔ kɔmiunist dziɖuɖu te!
  
  To kɔkɔwo ƒe atsyɔ̃ɖoɖo ƒe gãnyenye, .
  Eye sika ƒe gbedadaƒo siwo dzi modzakaɖebɔ ʋẽna lilili le!
  Míatutu gbeɖuɖɔ siwo le xexeame katã ɖa
  Xɔ dzinye se be míaƒe agbe mave mí o!
  
  Eye nu sia nu si le xexea me la anyo, .
  Le nyateƒe me la, elfinism aɖu dzi le afisiafi!
  Ame si si atikplɔ le esi, .
  Amekae lɔ̃a tu kple tu siwo wotsɔna ƒoa tue wu!
  
  Nusi míewɔna anɔ anyi tegbee, .
  Mina míatu duwo to fefewɔwɔ le Mars dzi me!
  Britannia ƒe ŋusẽ lolo ŋutɔ - .
  Míagblɔ na xexeametɔwo be - hello!
  
  Ʋu si le sisim la nye nuƒãƒã, .
  Si gbɔ lɔlɔ̃ ƒe nukuwo tsina ɖo!
  Neva eme na amesiame le ɣletinyigba te xexeame, .
  Mèganye akpɔkplɔ ƒe sɔdola ko o!
  Eye nyɔnuviawo, le ha wɔnukuwo ƒe ɖiɖi nu, tsɔ dati kple atitsoga da tu orc-ha la. Eye aŋutrɔ gbãtɔwo ƒo orc-awo tso didiƒe. Eye atitsoga ƒe gaviwo va zu nusi wua ame.
  Nyɔnuviawo adze ɣlidodo gɔme be:
  - Mí katã míenye tugbetɔwo, ƒome ɖeka, .
  Míakɔ xexeame katã ŋu tso gbegblẽ me!
  Ne ehiã la, míana orc-awo ƒe dzi nadze eme kaba, .
  Eye kerubi aɖe si do dziku vevie la le dzodzom le mía tame!
  Viscountess la do ɣli be:
  - Banzai ƒe ŋkɔ!
  Aʋawɔlaawo ƒo orc-ha la tso didiƒe ʋĩ, eye wotsɔa woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒoa atitsogamɔ̃awo ƒe kpẽwo. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, womeŋlɔ hadzidzi be esime wonɔ tu dam ɖe dzata siwo ʋẽna lilili, sinamɔn kple asikewo ŋu o;
  Nye xexeame ge ɖe viviti me - .
  Anyigba kuku kple viviti fafɛ.
  Eye nyee nye wò futɔ
  Eye xɔ dzinye se be akpa sia menyo nam o!
  
  Lɔ̃ ɖe nye nusi metsɔ nɛ dzi
  Dzo si le menye ɖe ŋuwò la ƒoa nu sesĩe le menye.
  Wò ŋuɖoɖo mawum o
  Eye atso kufia na wò!
  
  Xexeame le tɔtrɔm, .
  Agbe wu enu
  Woatsrɔ̃ wò
  Eye wò dukɔ hã!
  Tiatia aɖeke meli o
  El Gilet ƒe Kplɔ̃ɖoƒe
  Le xexe si me viviti kple tsikpe le me
  Aʋu mɔ si dzi woato age ɖe eme!
  
  Ʋu si nye Elves le avɔgbadɔa dzi
  Le Zã si me woaƒo ƒu ɖo me la, Deimos akɔ tsi.
  Vɔ̃ɖinyenye, ŋuʋaʋã, vɔvɔ̃ kple amebeble
  Akplɔe ava xexe sia me.
  
  Wò xexeame nye tɔnye
  Eƒe safui le asinye!
  Mana ŋutifafa mavɔ wò!
  
  Nuka dzie wò gbɔgbɔa ɖoa ŋu ɖo?
  Ɣeyiɣi manɔ Desmond si wòaɖe wò o.
  Afisi nye aƒe le la, akaɖia tsi
  Wò anyigba xɔdzo la akpɔ bebeƒe nye dukɔ.
  
  Magblɔ nya ɣaɣla aɖe na wò:
  Le zã si me woƒo Ƒuƒoƒoa me la, elftɔwo ƒe ʋu
  Ele be wòaƒo ɖi aŋenu la
  Eye xexeame ƒe ʋɔtruwo aʋu.
  
  Xexeame le tɔtrɔm, .
  Agbe wu enu
  Woatsrɔ̃ wò
  Eye wò dukɔ hã!
  Tiatia aɖeke meli o
  El Gilet ƒe Kplɔ̃ɖoƒe
  Le xexe si me viviti kple tsikpe le me
  Aʋu mɔ si dzi woato age ɖe eme!
  
  Ʋu si nye Elves le avɔgbadɔa dzi
  Le Zã si me woaƒo ƒu ɖo me la, Deimos akɔ tsi.
  Vɔ̃ɖinyenye, ŋuʋaʋã, vɔvɔ̃ kple amebeble
  Akplɔe ava xexe sia me.
  
  Wò xexeame nye tɔnye
  Eƒe safui le asinye!
  Mana ŋutifafa mavɔ wò!
  
  Ènye tagbɔsesẽtɔ kple ŋutasẽla
  Gake wò ɣeyiɣia le vɔvɔm
  Màɖu xexeame dzi o
  Damn you, Viviti ƒe Nyagblɔɖila.
  Ku nyo wu ɖeɖekpɔkpɔ
  Nusi wòle be wòanye gbãtɔ le kluviwo dome.
  Ènya nye nyametsotsoa - .
  Nye ŋuɖoɖo be: "Tsrɔ̃ tegbee!"
  
  Xexeame le tɔtrɔm, .
  Agbe wu enu
  Woatsrɔ̃ wò
  Eye wò dukɔ hã!
  Tiatia aɖeke meli o
  El Gilet ƒe Kplɔ̃ɖoƒe
  Le xexe si me viviti kple tsikpe le me
  Aʋu mɔ si dzi woato age ɖe eme!
  
  Ʋu si nye Elves le avɔgbadɔa dzi
  Le Zã si me woaƒo ƒu ɖo me la, Deimos akɔ tsi.
  Vɔ̃ɖinyenye, ŋuʋaʋã, vɔvɔ̃ kple amebeble
  Akplɔe ava xexe sia me.
  
  Ʋu si nye Elves le avɔgbadɔa dzi
  Le Zã si me woaƒo ƒu ɖo me la, Deimos akɔ tsi.
  Vɔ̃ɖinyenye, ŋuʋaʋã, vɔvɔ̃ kple amebeble
  Akplɔe ava xexe sia me.
  
  Wò xexeame nye tɔnye
  Eƒe safui le asinye!
  Mana ŋutifafa mavɔ wò!
  Aleae nyɔnuviawo dzia ha, siwo dze abe elfwoe wonye ene, gake le mɔ aɖe nu la, woɖi amewo wu. Negbe ɖe wodze tugbe akpa hafi. Eye lãmekawo le wo ŋu ŋutɔ kple woƒe ŋutilã kple nɔnɔmewo.
  Orctɔwo mate ŋu axe mɔ na nyɔnuvi mawo tɔgbe o. Eye wodo go dzata siwo ƒe ta le ɣie eye wole ʋeʋẽm la kple yiwo, atikplɔwo kple fíawo ƒe ƒoƒo.
  Eye nyɔnuviawo hã tsɔa woƒe afɔkpodzi ƒuƒlu siwo le pink la ƒoa orc-ha la ƒe asike.
  Eye wotsɔa woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔa aŋe siwo me aɖi le, siwo wua ame hã ƒua gbe.
  Eye orc-awo dze anyi heku.
  Viscountess la bia Gulliver be:
  -Èkpɔ atsyɔ̃ɖoɖo kple nyɔŋu ƒe dzrewɔwɔ si me kɔ alea kpɔa?
  Ŋutsuvi si nye ʋumefia la ko nu heɖo eŋu be:
  - Nyateƒee, menye nenemae o! Ewɔ nuku ŋutɔ!
  Nyɔnuvia ʋuʋu ta eye eya ŋutɔ tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu, si wotsɔ amewuwu ƒe ŋusẽ lã, kple bɔmb si gblẽa nu ŋutɔ la ƒu gbe. Edzo le akasa nu eye wòge ɖe orc-awo ƒe titrime me, eye wòkaka wo ɖe akpa vovovowo.
  Gulliver ƒo nu kple ɣli be:
  - Wòe nye blibodede, tso wò alɔgbɔnukoko dzi va ɖo wò asiwɔwɔ ɖe nya dzi dzi! Gake ènya, bɔmbdada kple afɔwo fa miamiamia eye mebɔ o!
  Viscountess la ko alɔgbɔnu eye wòde dzesii be:
  - Ẽ, nye afɔwo nye lɔlɔ̃tɔwo! Eye sɔdola bubumewo gbugbɔ nu na nye afɔkpodzi ƒuƒlu si le pink la. Evivina ŋutɔ ne elfwo wɔe. Gake ne orc-wo ƒo wò afɔkpodzi la, ekema ewɔa nu nyɔŋu!
  Emegbe nyɔnuviawo xɔe eye woɖe woƒe no dzĩ siwo le dzo dam la ɖe go, eye woɖe woƒe akɔtaɖonuwo ɖa. Eye ale si woakplɔ wò aƒo wò kple dzikedzo si wua ame. Eye orc-awo atɔ dzo, eye woƒe ŋutigbalẽwo ado dzudzɔ aha char. Eye lã siawo doa ɣli dziŋɔ.
  Eye nyɔnuviawo axɔe atsɔ woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ade woƒe nu me. Kple alesi woƒoa yae. Wosea kpẽ aɖe si naa tomekuna o. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, dzidɔ kple nuɖuɖumeŋusẽ hã dzea wo dzi. Eye wodzea anyi, woƒe mo wɔ yaa eye woƒe mo wɔ yaa, woɖiɖi, eye wotsɔa woƒe nuyiwo ƒoa orc-dzatawo ƒe ta.
  Lã wɔadãawo ƒe taɖuwo ma eye ʋu si me aɖi le la ƒua gbe.
  Gulliver de dzesii kple movidzɔdzɔ be:
  - Esia fa miamiamia ŋutɔ eye wòwɔ nuku ŋutɔ! Ame aɖe ate ŋu agblɔ be - ultra-stellar!
  Nyɔnuvi bubume la ʋuʋu ta be:
  - Ɛ̃, ŋutsuvinye! Esia nye nusi dzea ame ŋu ŋutɔ! Gake mele be nànɔ dɔmawɔmawɔ hã o. Eye ele be nàtsɔ ƒutsotsoe si wua ame aƒo orc-awo!
  Gulliver ɖo eŋu kple hũɖeɖe, eye wòtsɔ eƒe abɔta siwo le abe ɖevi tɔ ene, togbɔ be lãmekawo le wo ŋu hã la, tsɔe be:
  - Esia menye dɔ bɔbɔe aɖeke o vavã!
  Eye ŋutsuvia tsɔ pea ƒu gbe ɖe yame hetsrɔ̃e. Eye wòdzo to afima eye wòƒo orc-awo, si na wofiã hedzo yi dzi wu le yame. Eye emegbe nàtrɔ ɖe eŋu.
  Viscountess la de dzesii be:
  - Fifia ya ètsɔe ƒu gbe nyuie! Enyo, ɖewohĩ àte ŋu afia nu bubu aɖem!
  Eye nyɔnuvi dzetugbeawo agaxɔ wò le ɖekawɔwɔ me eye woatsɔ dzikedzo aƒo wò tso wò ruby nowo me. Eye tso akɔta siwo me pulsars le. Eye esiawo gblẽa nu ale gbegbe be wotɔa dzo orc-awo agbagbee eye ame akpe geɖe tsrɔ̃a wo.
  Gulliver de dzesii eye wògatsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu si le abe ɖevi ene la ƒu gbe ake be:
  - Mina míagblɔ ko be enye super!
  Viscountess la de dzesii be:
  - Fifiae nye ɣeyiɣi si nàdzi ha! Enyo, mègakpe ŋu o, esia akpe ɖe mía ŋu ŋutɔ gɔ̃ hã.
  Gulliver ʋuʋu ta hedzi ha kple dzonɔameme gã aɖe;
  Míenye mɔɖelawo - Fofonyigba ƒe sɔdolawo, .
  Nusiwo wodzi le November ƒe dzesi te...
  Míaɖe Elfia ƒe agbe ɖa o, .
  Be woatsɔ fia ƒe aflaga dzĩ la awɔ ŋutikɔkɔe!
    
  Míelɔ̃a avuwɔwɔ sesĩe eye míenya alesi míawɔ avu sesĩe, .
  Orkshtɔwo tsɔ dzonɔameme ŋe woƒe kpẽwo...
  Bɔmbwo le mía si le akplo si keke me, .
  Agbe mexɔ asi na mí mɔɖelawo o!
    
  Míelɔ̃ mía Dadanyigba kɔkɔe la, .
  Nukae elfinism dziŋɔ la wɔ...
  Le afisia la, wole Elsomolka kplɔm afɔ ƒuƒlu to snoa me, .
  Eye orcishist la di be yeaɖiɖi mí ɖe anyi!
    
  Mewɔ avu kple Orx-subɔsubɔ dzonɔamemetɔe le Elfskva,
  Eye míetsɔ hɛ lã futɔwo katã...
  Nukatae wotsɔ Orkmacht sia na elfwo?
  Matsɔ nye asiƒome aƒoe!
    
  Mɔɖelae menye eye le Elfskva gã la te, .
  Ewɔ avu abe aʋawɔla gã aɖe ene...
  Wotɔ te Orksh-subɔsubɔ ƒe amedzidzedze gbegblẽa, .
  Míaƒe Aƒetɔ Ŋusẽkatãtɔ Ƒomea nye ɖeka!
    
  Liƒo aɖeke mele Elfia ƒe gbugbɔgadzɔ me o, .
  Elfin Gã la, fɔ mí ɖe dzi tso míaƒe klowo dzi...
  Svarog gã, mesia kɔkɔtɔ kekeake, .
  Eye Lada nye nukpɔsusu nyuitɔ si klẽna!
    
  Míenye mɔɖelawo, ŋutsuviwo, nyɔnuviwo, .
  Míelɔ̃a avuwɔwɔ - esia nye míaƒe akpa...
  Eye elf-mill ƒe gbe sue la yɔ, .
  Togbɔ be ʋukɔkɔɖi ƒe zitɔtɔ le dzi ɖum hã!
    
  Elfia nye Svarog, 1999 ƒe dzidziƒe.
  Eye woklẽ mɔa na elfinism...
  Mɔɖelawo mehiã Mawu vɔ̃ɖi aɖeke o, .
  Futɔ la mate ŋu abɔbɔ mí míazu atam o!
    
  Aʋawɔʋu fafɛ aɖe si ƒe aʋawɔnu siwo le tsia dzi le mía si, .
  Orc-awo mate ŋu ato eme bɔbɔe nenema o, .
  Le lɔlɔ̃ na Lada, ɖetugbui bubume la ta la, .
  Ale be ɖeko lã lénu la trɔna zua lã!
    
  Amewo ʋli Elfskva ta to aʋawɔwɔ me, .
  Eye emegbe Elfingrad gã la hã nɔ anyi....
  Míakpɔ elfinism kpuie, .
  Woawɔ aʋawɔnuwo ƒe atsyã aɖe hã to Orklin!
    
  Ẽ, dada le Elfingrad ŋu le nya sia ŋu, .
  Míenye mɔɖelawo afɔ ƒuƒlu le snodzizɔzɔ me...
  Míagbã nyitsu bometsila ƒe dzo, .
  Eye míaku Orktler tẽe ayi aɖaka la me!
    
  Nyae be Fofonyigba la mabɔbɔ gbeɖe o, .
  Womate ŋu axe mɔ ɖe eƒe dzodzroa nu o...
  Ɣea naklẽ ɖe Elfia dzi tegbee, .
  Eye woagbã fiafitɔ alakpatɔ la!
    
  Le Elfingrad la, woɖe dzinɔameƒo fia, .
  Míete ŋu tɔ te Orks-ha la...
  Dzideƒo ma tɔgbe le elfwo si, ènya, .
  Eye zero koe anɔ futɔwo si!
    
  Elfia ate ŋu aɖo yameʋu ayi Mars, .
  Eye nàwɔ gãnyenye vovovowo...
  Eye le nyateƒe me la, nusianu fa miamiamia ŋutɔ, .
  Togbɔ be agbea gbãna abe seda ka ene hã!
    
  Elfwo ƒe gbɔgbɔ menya mɔxenu siwo le aʋawɔwɔwo me o, .
  Perun ƒe ŋusẽ le esi...
  Wole mɔ kpɔm be míaxɔ teƒeɖoɖowo tso mawuwo gbɔ, .
  Eye element la klẽna, xɔ dzinye se, rune la!
    
  Mɔ ka nue elf gbɔgbɔ menya dziɖuɖu le o?
  Xɔ dzinye se be ate ŋu atu afɔ nusianu...
  Mí mɔɖelawo míedina vevie be míabia hlɔ̃...
  Womate ŋu aɖu edzi o, abe Fofonyigba ƒe aʋakɔ ene!
    
  Aʋadziɖuɖu ɖo mía dzi kloe, .
  Kekeli nanɔ Elfinism ƒe ŋutikɔkɔe me...
  Mía tɔgbuiwo ʋli Dadanyigba la ta, .
  Eteƒe madidi o míado go dzidzɔ kple ŋudzɔɣi!
    
  Dadanyigba manɔmee la, agbe aɖeke meli na mɔɖelawo o, .
  Wodi be yewoaʋli eta...
  Eye nukae miedi, aƒetɔ vɔ̃ɖiwo?
  Ðe wòle be míana kluvi ƒe agbea?
    
  Ao, Fuhrer la axɔ elf-awo woanye kluviwo, .
  Míagbãe abe fefenuvi ene...
  Le nyateƒe me la, Elfia ƒe sɔdolawo ate ŋu awɔ avu, .
  Eye kerubi si ƒe aʋala le abe sika ene hã le mía gbɔ!
    
  Mía Dadanyigba ƒe akpa aɖeke mele xexeame te o, .
  Dzo abe ɣletivi si klẽna wu ene...
  Èzu lɔlɔ̃ ƒe legba nam, .
  Nyemaklã tso gbɔwò gbeɖe o!
    
  Mɔɖela kple ŋutsuvi afɔ ƒuƒlue menye, .
  Nusi ƒua du toa snoa me kple afɔkpodzi ƒuƒlu...
  Eye le afi aɖe la, akpɔkplɔ ɣi vivi aɖe le ti kpom, .
  Nusi agbã futɔa ƒe kpẽ!
    
  Mɔɖela le aʋawɔwɔ me nya ɖikeke aɖeke o, .
  Menye aɖaʋawɔlae wònye o, ke boŋ enye terminator, ènya...
  Hlɔ̃biabia ava Orktɔ sesẽawo dzi, xɔe se
  Eye paradiso si me keklẽ le si me elfin-hawo anɔ la anɔ anyi!
    
  Aleke wòava, nya ɣeyiɣia, .
  Le si me aʋawɔla ɖesiaɖe tso lãnuɖuƒea...
  Wɔ avu vaseɖe esime nàgbɔ ya mamlɛtɔ, .
  Na woatsrɔ̃e, ènya ame vɔ̃ɖi vɔ̃ɖi la!
    
  Elfinism ƒe ɣletiviwo klẽna nyuie, .
  Ɣeyiɣi aɖeke meli si me kɔ wu, si nya kpɔ wu le xexeame o....
  Míagbã Orksh-subɔsubɔ ƒe kɔkuti, xɔ dzinye se, .
  Eye Orktler anye elfwo ƒe ŋdɔnuɖuɖu!
    
  Xɔ dzinye se be gakpo mawo tɔgbe le mía si, .
  Be woƒe panther shell la mage ɖe eme o...
  Mina míatsɔ iodine asisi ɖe míaƒe abiwo ŋu, ŋutsuvi, .
  Eye mɔɖela la gaƒu du dzideƒotɔe yi aʋa!
  
  Enyo, Orkishtɔwo se egɔme nyuie, .
  Womesusu be yewoate ŋu aɖu mía dzi ko o...
  Míekpɔa elfinism nya kilometawo, .
  Eye míate ŋu agbã Orkmacht la fefetɔe!
    
  Le mía Dada-dukɔ sesẽ la ƒe ŋkɔ me la, .
  Mɔɖela dadala aɖe yi amedzidzedzea dzi...
  Togbɔ be alilikpowo le xɔxlɔ̃m le Fofonyigba dzi hã la, .
  Míaɖo aʋadziɖuɖu ƒe kpɔɖeŋu na amesiame!
    
  Xɔ dzinye se be futɔ la madzudzɔ wò drɔ̃ea o, .
  Míagaɖu Orktɔwo katã dzi ake...
  Vɔ̃ɖinyenye aɖeke manɔ anyi o, xɔ dzinye se, be wòaɖu fia le fiazikpui la dzi, .
  Míawɔ xexe yeye si me ɖoɖo le!
    
  Nusianu anyo, le Fofonyigba dzi mienya, .
  Ŋutsuvi menye, gake le aʋawɔwɔ me la, mele abe Robin Hood, .
  Gbã la, ɖeko meƒoa nu ɖe kplɔ̃a dzi, .
  Eye fifia, xɔ dzinye se, evivi ŋutɔ!
    
  Elf ate ŋu atsɔ bayonet avuvu Orks-wo, .
  Aɖu aʋakɔ ɖesiaɖe dzi...
  Eye be mɔɖelawo nanɔ agbe le elfinism te...
  Le nyateƒe me la, míaƒe xɔlɔ̃wɔwɔa nye nu ɖeka kolia sesẽ aɖe!
    
  Míatsɔ naneke ana orcs le aʋawɔwɔ me o, .
  Míate ŋu aɖu míaƒe futɔwo dzi kple fefenyawo...
  Eye ale míetsɔ atikplɔ ƒo Orks-ha la, .
  Ahomya sesẽ la le ɣli dom, eye wòle snoa ƒom wòzu ahomya!
    
  Elf la menya Orktɔwo o, nya nublanuikpɔkpɔ, .
  Eƒe ŋusẽ sesẽ si dzi womate ŋu aɖu o...
  Amedzroawo axɔ saber le kɔ me, .
  Eye woatsrɔ̃ Satana!
    
  Mègaxɔe se be womate ŋu aɖu Orkler dzi o, .
  Ne èƒo dzomavɔ ƒe ŋusẽ nu ƒu hã la, bu nusianu ŋu...
  Ne ameawo kple akpahaa wɔ ɖeka la, .
  Ameawo vuvu míaƒe Orkmacht la wòzu kakɛkakɛ!
    
  Elfia xɔ ŋkɔ ƒe alafa geɖe enye sia be enye ame kɔkɔe, .
  Egbã Tigers abe ga ene...
  Wokekee tso go ɖeka yi go kemɛ dzi, .
  Esia koe nye dukɔ si ŋu ɖekakpuia ku drɔ̃e le!
    
  Míeɖu dzi abe ame dzɔtsuwo ene
  Wotsɔ yi wu futɔwo...
  Míenye kekeli ƒe elfwo, siwo dzi womate ŋu aɖu le aʋawɔwɔwo me o, .
  Míaɖu Fofonyigba ƒe tsitretsiɖeŋulawo dzi!
    
  Xɔ mía dzi se, naneke maxe mɔ na mí o, .
  Eye ènya mí, naneke mate ŋu aɖu mía dzi o...
  Míaɖi Fuhrer si ƒe taɖa le abe taɖa ene la, .
  Yi ɖaɖɛ kple gakpo ƒe akpoxɔnu le mía si!
    
  Le xexeame katã la, Elfie si nya kpɔ wu ema megali o, .
  Kekeli ƒe ɣeyiɣi aɖe anɔ anyi ƒe alafa geɖe...
  Ŋutifafa kple dzidzɔ anɔ dzidzimewo katã me, .
  Fofonyigba la hiã asi sesẽ!
    
  Eyata ne èle Orklin ƒom la, .
  Mina míasi Orkmacht abe aŋɔ ene ɖe ʋu me...
  Emae anye dziƒo ƒe liƒo ƒe ɣeyiɣi, .
  Eye woa kple Lada siaa, lɔlɔ̃ ɖua dzi!
  Ŋutsuvi si nye ʋumefia la dzia ha nyuie ale gbegbe le eƒe gbe vivia me. Eye elɔ̃na ŋutɔ eye tɔsisi aɖe le sisim le nye luʋɔ me.
  Viscountess la de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ẽ, hadzidzi sia kpe ɖe mía ŋu ŋutɔ!
  Nyateƒee, akpɔkplɔawo dze anyi ɖe alɔ̃ me eye wodze anyi, woƒe mo wɔ yaa, abe ɖe wotsɔ atikplɔwo ƒo woƒe ahɔhɔ̃ me ene, alo ɖewohĩ wotsɔ nane si kpekpe wu ƒo wo.
  Nyɔnuviawo, siwo tsɔ yiwo kple fíawo, lã orc-ha la xɔ ŋkɔ ŋutɔ ya. Eye woƒe didime lolo ŋutɔ, eye aŋutrɔawo ƒo dzataawo do goe nyuie ŋutɔ. Eye le nyateƒe me la, aʋawɔlaawo mete ŋu nɔ te ɖe enu o, ke boŋ wozã catapults kple ballistas. Eye wotsɔ ze gã siwo me wotsɔ ami kple aha sesẽ si ate ŋu atɔ dzoe la ƒu gbe. Eye wotɔ dzo orc-awo abe soseti ene.
  Gulliver ƒo eƒe nuyiwo eye wòde dzesii be:
  - Evivi ŋutɔ! Eye lã si wotɔ dzoe ƒe ʋeʋẽ vivina ŋutɔ!
  Viscountess la tsɔ ŋku ɖe ehati ŋu eye wòdo ɣli be:
  Alẽvi ƒe lã me tsi ŋutɔ, .
  Nyɔnuviwo ƒe atikplɔ sesẽ ŋutɔ!
  Aʋawɔlawo xɔ wo eye wogatsɔ dzikedzo si wua ame la ƒo wo tso woƒe no ƒe no dzĩwo dzi ake.
  Eye wotɔ dzo orc vɔ̃ɖi geɖe ale gbegbe eye wotɔ dzo wo. Esiawoe nye kekeli ƒe aʋakɔa ƒe dzidzedzekpɔkpɔ ŋutɔŋutɔwo.
  Eye nyɔnuvi dzetugbe siwo le afɔ ƒuƒlu.
  Gulliver ƒo nu kple ɣli be:
  - Nye moe nye esia! Tohehe anɔ anyi, tohehe anɔ anyi!
  Aleae wòva zu adãwɔwɔe.
  Enyo, nukata màdo ɣli ɖe nyɔnuviawo ta be:
  Orc vɔ̃ɖi aɖe le tsatsam le agakpewo dzi, .
  Tsɔ napalm ƒoe!
  Mègakpɔ nublanui na orc-awo o
  Tsrɔ̃ lã siwo tana la katã!
  Abe abatidzidɔlélawo ŋeŋe ene - .
  Dzo abe koklozi ene!
  Viscountess la ƒo nu kple ɣli, eye wòtsɔ eƒe safir ŋkuwo nɔ ŋku lém ɖe eŋu be:
  - Esia nye atsyɔ̃ɖoɖo si gbɔ eme!
  Gulliver blu ɖe eta eye wòdo ɣli be:
  - Kekeli nanɔ anyi, .
  Nyemeyi dziƒo kpɔ o...
  Ɣetrɔ ava - .
  Eye le nyateƒe me la, míayi dziƒo!
  Viscountess la ko nu eye wòde dzesii be:
  - Ẽ, nyateƒee, míadzo. Eye míagava ake!
  Ŋutsuvi si nye ʋumefia tsɔ ŋku ɖe eƒe zɔhɛa ŋu hedzi ha be:
  Madi be mayi dziƒo, madi be mayi dziƒo, .
  Nyee nye esi, gake nyemenɔ afima o!
  Eye terminator vi la tsɔ ku ƒe pea si le kplikplikpli ŋutɔ ƒu gbe ɖe orc futɔwo ŋu kple ŋusẽ si wua ame.
  Edzo heƒu du, eye wòkaka futɔwo ɖe goawo katã me. Eye orc-awo ƒe ta ʋuʋu ɖe megbe.
  Viscountess la ƒo nu kple ɣli be:
  - Phasmagoria nye esi le ɖoƒe kɔkɔtɔ kekeake!
  Gulliver ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Esɔ! Demokrasi fiƒode na tsar-dziɖuɖu!
  Nyɔnuvia ko alɔgbɔnu hede dzesii be:
  - Ele be fia la nanɔ ta me, ke menye fiazikpui la dzi o!
  Eye eƒe safir ŋkuwo nɔ keklẽm abe ɣletiviwo ene. Eye eva dzɔ be edze ame ŋu ŋutɔ.
  Ŋutsuvia ƒo nu kple ɣli be:
  - Na xexe yeye si me dzɔdzɔenyenye le!
  Viscountess la de dzesii be:
  Aʋa le edzi yim le xexeame katã, .
  Eye aleke gbegbee nàte ŋu akpe fui...
  Satana ɖe eɖokui ɖa, .
  Eye wòte amewuwu dzikutɔe!
  Gulliver ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Ɛ̃, ewɔe! Biabia ɖeka koe nye be ɣekaɣie? Amewuwuwo dzɔ tso gbaɖegbe ke!
  Nyɔnuvia ʋuʋu ta be:
  - Tso Kain ƒe ɣeyiɣia me la, èbe?
  Ŋutsuvia ɖo eŋu be:
  - Amewuwu gbãtɔ nɔ amegbetɔ ƒe susu me! Le blema esime womewɔ Adam o, ke boŋ eƒe gbɔgbɔ koe nɔ anyi!
  Viscountess la bia kple alɔgbɔnukoko be:
  - Èsusu be luʋɔ la nɔ anyi tegbeea?
  Gulliver ʋuʋu ta ŋusẽtɔe eye wòtre via ƒe afɔ ƒuƒlu:
  - Anɔ eme godoo be, nenema tututue wòle! Aleke kee wòɖale o, Aƒetɔ Mawu tsɔ eƒe gbɔgbɔ ƒo ɖe amegbetɔ me eye wòtsɔ eƒe nusue mavɔ, makumaku, si nɔa anyi ɖaa la yɔe fũ!
  Nyɔnuvia dzi ha kple alɔgbɔnukoko be:
  Lɔ̃ Aƒetɔ la kple wò luʋɔ, .
  Yesu nanɔ kpli wò...
  Eye ne èdi be ŋutsuvi nayi dziƒo la, .
  Ku drɔ̃e tso Kristo ɖeɖeko ŋu!
  
  TROLL KPL ELF TSITSI ORCS
  NYAWO ƑE NYATAKAKA
  Troll kple elf, siwo le aʋakɔ gã aɖe si me nyɔnuvi dzetugbe ŋutɔ, siwo ƒe ŋutilã le ƒoƒom, eye woƒe lãmekawo le ʋuʋu ɖi ɖeɖeko ƒe tatɔe la, gena ɖe aʋa me kple orc-ha aɖe. Eye aʋawɔlawo ɖea woƒe hatsotso kɔkɔtɔ kekeake fiana!
  . TA 1 lia
  Troll ŋutsuvi kple elf nyɔnuvi la va kpɔ wo ɖokui le aʋakɔ gã aɖe ŋutɔ ƒe ta me azɔ.
  Le ŋgɔ la, woate ŋu akpɔ nyɔnuviwo woanɔ azɔli zɔm le afɔɖeɖewo me. Awudziwui siwo me kɔ nyuie siwo meɣla woƒe ŋutilã dzeani siwo ƒe ŋutigbalẽ le ɣie eye lãmekawo le wo ŋu o koe wodo. Eye nyɔnuviawo ƒe afɔ ƒuƒlu sesẽwo ɖe afɔ aɖe.
  Atsyɔ̃ɖolaawo he woƒe afɔbidɛwo ɖe megbe eye woɖɔ woƒe ŋutilã sesẽ, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, atsyɔ̃ɖoɖo, si ƒe akɔta le tsɛ la ɖo vaseɖe seɖoƒe.
  Eye akɔta sẽŋu kple atsyɔ̃ɖoɖo ka gbegbee nye si le nyɔnuviawo si, amesiwo ƒe nɔnɔmetatawo meɣla to awu ʋlaya tsɛwo me o.
  Ɣletivi ene siwo le keklẽm la klẽ tso dziƒo, eye wole keklẽm sesĩe ŋutɔ.
  Nyɔnuvi siwo le afɔzɔlawo ƒe aʋawɔnuwo me to vovo. Dati le wo dometɔ aɖewo si, atitsoga siwo ŋu ŋusẽ le wu siwo ŋu gavi le le ɖewo si. Aʋawɔla siwo tsɔ yiwo kple amesiwo daa aŋutrɔwo hã li. Fía sesẽwo le nyɔnuvi dzetugbe aɖewo siwo ƒe lãmekawo hã si, siwo te ŋu lãa aʋawɔla gãtɔ kekeake gɔ̃ hã ɖe afã me.
  Tsɔ kpe ɖe eŋu la, esi troll kple elf la kpɔ woƒe axadzi la, wokpɔ nyɔnuvi siwo le sɔwo, tedziwo, kple sɔwo gɔ̃ hã dzi! Nyɔnuviawo, siwo to vovo na wo nɔewo, ƒe lãmekawo ƒe lãme sẽ ŋutɔ, woƒe nowo lolo, wokɔ, woƒe ŋutigbalẽ biã, woƒe afɔ ƒuƒlu, eye awuwo metsɔ wo tsyɔ wo dzi kura o.
  Eye woƒe taɖa ƒe amadede to vovo - amadede dzẽ kple blɔ, kple aŋutiɖiɖi, ɣi, dzĩ, ɣi, kple flitete gɔ̃ hã. Gake le goawo katã me la, nyɔnuviawo nyea chic ŋutɔ. Eye woƒe afɔwo le ƒuƒlu, lãmekawo ƒe bɔlwo le ʋuʋum le woƒe tsokolet ŋutigbalẽ te.
  Atsyɔ̃ɖonuwo mele amesiwo nye asrafo dzrowo si o, eye woawo ŋutɔwo nye atsyɔ̃ɖonuwo. Gake wotsɔa asigɛ siwo wotsɔ sika, klosalo, platinum wɔe, siwo wotsɔ kpe xɔasiwo tsyɔ la ɖo atsyɔ̃ na aʋawɔlawo ƒe aʋafiawo. Togɛ kple akɔtaɖonu siwo wotsɔ kpe xɔasiwo wɔ hã le nyɔnuvi aɖewo ƒe taɖa me. Wo katã wodze tugbe ŋutɔ. Nyɔnuviawo ƒe mo le sue, wovivina, womedoa dziku kura o, togbɔ be dzi le woƒe asikewo me hã. Eye ke hã, nyɔnuvi gbogbo aɖewo ʋẽna lilili ŋutɔ eye woƒe gbɔdɔdɔ ƒe dzodzro ʋãa wo. Ami ʋeʋĩ xɔasi kple dzɔdzɔmeʋeʋẽ siaa ƒe ʋeʋẽ lilili tso ŋutilã siwo sesẽ ŋutɔ, siwo ƒe lãmekawo le, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, woblea ame me.
  Troll ŋutsuvi la, si nɔ wo kpɔm la, se dzidzɔ gã aɖe ale gbegbe be wòwó kloe.
  Nyɔnuviwo koe nɔ afima. Eye wo dometɔ akpe geɖe hã li. Wo katã wometsyɔ nu wo katã dzi tututu o, woblea ŋutsuwo ƒe dzodzro vevie eye wonyɔa wo!
  Le Raptor, abe alesi woyɔa ɖekakpui troll ene la xa la, exɔlɔ̃ elf, si nye viscountess bubume aɖe, le sɔ ɖeka dzi. Erimiada koe nye vidzinu dzɔdzɔe teƒenɔla si si afɔkpa le - afɔkpa siwo wotsɔ daimɔnd kple topaze ɖo atsyɔ̃ na. Eya ŋutɔ do awu dzeani aɖe, eye fiakuku si le keklẽm si wotsɔ kpe xɔasi siwo le keklẽm, siwo womenya le anyigba dzi o wɔe la le eƒe ta dzi. Eye sededewo le aɖaka kɔkɔa dzi.
  Abe Raptor ene. Edze abe nyɔnuvi dzetugbe akpe geɖe siwo meɖea afɔ ƒuƒlu o, siwo le amama afã kple afã la le aʋakɔ aɖe me ene.
  Erimiada, si nɔ nyɔnuvi dzetugbe mawo tɔgbe siwo zɔa mɔ, ƒoa woƒe afɔkpodzi ƒuƒlu, kple afɔkpodzi ƒe ƒoƒo nyuie ŋutɔ ɖe mɔa ƒe kpe ɖaɖɛwo dzi ƒe atsyɔ̃ɖoɖo sia kpɔm la, xɔe hedze hadzidzi gɔme;
  Míadzo le ɣletivi siwo le ɣletinyigba la tame, .
  Ɣea klẽ nyuie...
  Wodo kekeli ƒe elfwo ƒe kalẽwɔwɔ ɖe ŋgɔ, .
  Etrɔa adela la wòzua fefea!
    
  Anye ɣeyiɣi sesẽ ŋutɔŋutɔ, .
  Afisi dziɖegbe aɖe klẽna le le xexeame...
  Akɔɖua le seƒoƒo ƒom bliboe, .
  Dzomeŋɔli gbɔna ya!
    
  Ɣeyiɣi aɖe anɔ anyi, xɔ dzinye se be elfinism, .
  Afisi ame ɖesiaɖe nye demiurge le.
  Míaklɔ Orksh-subɔsubɔ ƒe ɖiƒoƒo ɖa le míaƒe mo, .
  Ne ehiã la, agbledela la aƒã agble!
    
  Mawu wɔnuteƒewo anɔ xexeame katã, .
  Woahe dzidzɔ kple nukoko vɛ na elf la...
  Míatsɔ mire si ami na míaƒe taɖa, .
  Neva eme be dzidzedzekpɔkpɔ nanɔ ŋutikɔkɔedɔ sia me!
    
  Ẽ, Elfia nye xexeame ƒe dukɔ, .
  Elfinism ƒe anyigba kɔkɔe...
  Nyɔnuvi si nɔ afɔ ƒuƒlu la ƒu du
  Wodzii be wòanye ŋugbetɔ!
    
  Ẽ, lɔ̃ tugbedzedze Elfia, .
  Nusi wɔ ga tso kpe me...
  Amewo ava kpɔ dzidzɔ geɖe wu, xɔ dzinye se
  Na napalm nadza tso dziƒo!
    
  Mègadi dzidzɔkpɔkpɔ Rod manɔmee o, .
  Ana lɔlɔ̃ wò tegbee...
  Le Svarog-ʋaa ƒe afɔkpodzi te la, .
  Wole lã wɔadãwo ƒe ʋu kɔm ɖi!
    
  Ame dzɔtsuwo ƒe dukɔ aɖeke megali si nya kpɔ wu esia o, .
  Eƒe trolls kple gnomes le fliawo me...
  Míewɔ ɖeka kple Fofonyigba la tegbee, .
  Míaɖu dzi le aʋa ɖesiaɖe me, ènya!
    
  Eyata nukatae amea lé blanui nenema gbegbe ɖo?
  Ènya ŋusẽ si le Svarog ŋu...
  Ehea seselelãme nyuiwo vɛ
  Míaƒe lɔlɔ̃ ƒe Lada la sɔ nyuie ŋutɔ!
    
  Xexeame katã anyo wu, xɔ dzinye se - .
  Ne elfinism dze dziɖuɖu gɔme la...
  Míenye Svarog vi kpɔdzidzɔwo - .
  Mina míagbã Orkshism-ha la wòazu quarks!
    
  Eteƒe madidi o Anyigba la adze keklẽ, .
  Dzidzedzekpɔkpɔ gã aɖe ava kpuie...
  Eye Yarilo ado abe ŋutikɔkɔe ɣe ene, .
  Eye ana ame sia ame naklẽ!
    
  Mina míano tsi na Fofonyigba, nyɔnuviwo, .
  Ale be Elfie nate ŋu akpɔ dzidzedze tegbee...
  Ale be fetu la nuwuwu meli na o - .
  Nusi menye ŋukpe be woaku drɔ̃e o!
    
  Na Elf la nado ɖe dziƒo xexeame katã, .
  Eye aɖe Mawu ƒe alɔgbɔnukoko afia amesiame...
  Le eƒe ŋusẽ magblẽmagblẽ le aʋawɔwɔwo me ta la, .
  Míaɖe amebeble si me ayedzedze le wu la afia!
    
  Eteƒe madidi o ɣea agakɔ ɖe edzi, .
  Yamenutome ava zu abe xɔxɔnu ene...
  Eyata ètɔ dzo dzoa wu, .
  Fia wò gakpo ƒe fía!
    
  Eye emegbe kple Lada gã la ƒe hadzidzi, .
  Ema dzi Mawu sesẽwo...
  Míate ŋu atso gbemelãwo ƒe to la, .
  Elfo-ŋukɔkɔe viŋutsu siwo si yiwo le!
  Raptor ko alɔgbɔnu eye wòde dzesii be:
  - Kpukpui mamlɛtɔa nye esi gɔmesese aɖeke mele eŋu o ƒomevi. Èdi be yealã viŋutsu siwo nye elf-ŋukɔkɔe, si fia be, ye ŋutɔ yea?!
  Erimiada ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko vivi be:
  - Ao, meƒo nu vodadatɔe vie. Le nyateƒe me la, medi be magblɔ be viŋutsu kple vinyɔnuvi siwo ƒe ŋutikɔkɔe nye elftɔwo la ate ŋu atso gbemelãhawo ƒe to la ɖa. Le goawo katã me la, lɔlɔ̃ha aɖe koe wònye!
  Raptor di be yeagblɔ nya aɖe, kasia nyɔnuvi dzetugbe aɖe si ƒe afɔwo le ƒuƒlu eye woƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la ku kpẽ. Le ɣeyiɣi ma ke me la, eƒe ɖa si biã abe akɔbli ene la nɔ ʋuʋum le ya me, abe aflaga si le avu wɔm, si nye dɔsesẽwɔlawo ƒe aflaga ene. Eye aʋawɔla la ku kpẽ.
  Nyɔnuvi bubuawo, siwo dometɔ akpe geɖe, te tɔtrɔ kabakaba tso azɔlizɔzɔ dzi yi aʋawɔwɔ ƒe ɖoɖo dzi. Le aʋakɔ gã aɖe si me woŋlɔ nu ɖo, togbɔ be lãmekawo le wo ŋu hã, siwo nɔ keklẽm le fifia kple ami ʋeʋĩ ƒe ʋeʋẽ kpakple nyɔnuwo ƒe ŋusẽ ƒe ʋeʋẽ lilili ƒe megbe tututu la, lã gã siwo nɔ avu wɔm la nɔ aŋetu kple ballista hem.
  Erimiada tsɔ alɔgbɔnukoko de dzesii, eye wòtsɔ eƒe aɖu siwo le abe dzonu ene la le keklẽm be:
  - Edze abe anye modzakaɖeɖe geɖe ene!
  Raptor ƒo nu sesĩe eye wòɖo eŋu be:
  - Nu ɖeka nyɔ ŋu nam - aleke gbegbe atsyɔ̃ɖoɖo wɔnuku kple etɔxɛ mawo tɔgbe geɖe aku!
  Elf la gblɔ kple dzideƒo be:
  - Womate ŋu awɔ aʋa ne ame aɖeke meku o;
  Eye wo ame evea siaa, elf kple troll si do fiakuku, nɔ woƒe aɖuwo kom dzidzɔtɔe la, ko nu.
  Le ema megbe la, wodze sededewo hã gɔme le woƒe gbe siwo le ɖiɖim kple esiwo me dzidzɔ le ŋutɔ eye wodoa dzidzɔ na ame la me.
  Erimiada xɔe eye wògatsɔ seselelãme kple mo ƒe dzedzeme gã aɖe nɔ ɣe ɖum le eƒe lãkle si le ɣie abe sno ene dzi la dzi ha;
  Ŋutikɔkɔe na dukɔ si le seƒoƒo ƒom le dziƒo, .
  Ŋutikɔkɔe na Elf gã, kɔkɔe la...
  Ao, ɖoɖoezizi aɖeke manɔ anyi le mavɔ me o - .
  Gbemeɣletiviwo hlẽ dzonu!
    
  Svarog Ŋusẽkatãtɔ gã la le mía gbɔ, .
  Ŋusẽkatãtɔ ƒe Ƒome dziŋɔ la ƒe Vi...
  Ale be Aʋawɔla sia nate ŋu akpe asi ɖe aʋawɔwɔ ŋu la, .
  Ele be míakafu Elventɔwo ƒe Mawu la!
    
  Ðikeke aɖeke mele nyɔnuviawo me o, xɔ dzinye se, .
  Nyɔnuviawo le ameha la dzi dzem dzikutɔe...
  Woavuvu lã wɔadã la, .
  Eye futɔ la aƒo eƒe ŋɔti!
    
  Ao, mègadze agbagba be yeagbã elf-awo o, .
  Futɔ la makplɔ mí adze klo o...
  Míaɖu dziwò, ame vɔ̃ɖi vɔ̃ɖi, .
  Tɔgbuigã Elfin le mía gbɔ!
    
  Ao, mègana ta wò futɔwo gbeɖe o, .
  Nyɔnuvi siwo le afɔ ƒuƒlu wɔ avu le teƒe si gogo Elfskva...
  Míaɖe gbɔdzɔgbɔdzɔ kple ŋukpe afia o, .
  Mina míawɔ nu kple Satana gã la!
    
  Mawu nena miawu miaƒe aʋawɔwɔwo nu, .
  Eye nàƒu du adzo le Wehrmacht ƒe amehawo gbɔ...
  Ale be wowu enu kple zero, .
  Ale be wòagazi ɖoɖoe le ameɖibɔa me o!
    
  Na ablɔɖe nyɔnuviawo, aʋawɔlawo, .
  Eyata woawɔ ɖoɖo ɖe esia ŋu na Orkishtɔwo...
  Mía fofowo anye dada na mí, .
  Futɔ la matsɔ notsi na mí abe nyiwo ene o!
    
  Enye nyateƒe be kele ava kpuie, .
  Bli ƒe to siwo le agblewo me atrɔ zu sika...
  Mexɔe se be míaƒe drɔ̃ea ava eme, .
  Ne ele be nàʋli nyateƒea ta!
    
  Mawu, ema fia be amewo katã nye lɔlɔ̃, .
  Nuteƒewɔla, sesẽ, mavɔ le dzidzɔ me...
  Togbɔ be wokɔa ʋu ŋutasesẽtɔe hã la, .
  Zi geɖe la, nyɔnuvia metsɔa ɖeke le eme o!
    
  Míegbãa futɔwo le aʋawɔwɔ me, .
  Nane si me ya le alea wɔwɔ...
  Togbɔ be ahom aɖe le tutum ɖe xexeame katã dzi hã la, .
  Eye ɣe ƒe xɔxlɔ̃ si xea mɔ na ame la va!
    
  Ao, elfwo anɔ tsitre vaseɖe yɔdoa me, .
  Eye womaɖe asi le nu ɖeka pɛ hã ŋu na Orktɔwo o...
  Mi ŋutsuviwo miŋlɔe ɖe miaƒe nuŋlɔɖigbalẽ me, .
  Eye miɖe miaƒe yiwo katã hena aʋawɔwɔ!
    
  Ẽ, enye nyateƒe be ŋdi aɖe ava si me goawo mele o, .
  Xɔ dzinye se, amesiame akpɔ dzidzɔ...
  Míeʋu bubu, xɔ dzinye se, kekeli - .
  Le yame la, nyɔnuvia ƒe asi le asi dom ɖa!
    
  Mí elfwo míate ŋu awɔ esia, xɔ dzinye se, .
  Nane si dzi míeƒoa dzi le gɔ̃ hã be míaku drɔ̃e o...
  Míekpɔa taɖodzinu si me kɔ wu, .
  Ao, migagblɔ nya dzodzrowo o, aʋawɔlawo!
    
  Míaɖo yameʋu ayi Mars hena modzakaɖeɖe, .
  Mina míaʋu agblewo le afima, axlẽ rubiawo...
  Eye míatsɔ agba na Orks-awo le ŋku me tututu, .
  Kerubi gbogbo aɖewo le tsatsam le mía tame!
    
  Neva eme be elf-dukɔa naxɔ ŋkɔ, .
  Nukae elfinism na dukɔwo...
  Wotsɔe na mí tso dzidzi me tegbee - .
  Na Dadanyigba, na dzidzɔkpɔkpɔ, na ablɔɖe!
    
  Le Elfia la, aʋawɔla ɖesiaɖe tso lãnuɖuƒe, .
  Vidzĩa do asi ɖa lé tu la...
  Eyata, èʋuʋuna, ame vɔ̃ɖi, .
  Míeyɔa lã wɔadã la be wòabia akɔnta!
    
  Ẽ, mía tɔ anye ƒome si me xɔlɔ̃wɔwɔ le, .
  Nukae elfinism atu ɖo le xexeame katã...
  Míazu, ènya, xɔlɔ̃ vavãwo, .
  Eye míaƒe asitsatsa anye nuwɔwɔ!
    
  Le nyateƒe me la, elfinism nye nusi wotsɔa vidzidzi naa ame tegbee, .
  Ale be ame tsitsiwo kple ɖeviwo nate ŋu akpɔ dzidzɔ...
  Ŋutsuvia xlẽa nyagbewo hã, .
  Gake demiurge ƒe dzo klẽna le ŋkuwo me!
    
  Dzidzɔ nenɔ anyi na amewo tegbee, .
  Be wole avu wɔm ɖekae ɖe Svarog ƒe nyawo ta...
  Míakpɔ Folgi ƒutawo kpuie, .
  Eye míanɔ Mawu ƒe bubu teƒe!
    
  Ẽ, Fofonyigba ƒe futɔwo mate ŋu agbã Elf la o, .
  Asẽ wu gakpo gɔ̃ hã...
  Elfiya, vidada lɔlɔ̃tɔe nènye na ɖeviawo, .
  Eye mía fofo, xɔ dzinye se, tso didiƒe ʋĩ!
    
  Mɔxenu aɖeke meli na Fofonyigba la o, xɔ dzinye se, .
  Eyi ŋgɔ madzudzɔmadzudzɔe...
  Eteƒe madidi o dzomavɔ-fia axɔ checkmate, .
  Ne mede ɖeke o la, nuŋɔŋlɔwo le eƒe asiwo me!
    
  Míatsɔ míaƒe dziwo ana ɖe mía Dada ta, .
  Mina míalia toawo katã, xɔ dzinye se kɔkɔ wu...
  Ŋusẽ geɖe le mía nyɔnuviwo si, .
  Ɣeaɖewoɣi la, eƒoa xɔa tame gɔ̃ hã!
    
  Ŋutsuvia na nudɔdɔ aɖe hã na Elf, .
  Egblɔ be yeawɔ avu sesĩe...
  Le eƒe ŋkume la, ga si le keklẽm, .
  Eye woɣla RPG la ɖe akɔtagbalẽvia me sesĩe!
    
  Eyata mina míagafe bometsila o, .
  Eye esi nyo wue nye be, mina mí katã míatsi tre ɖekae abe gli ene...
  Dodokpɔwo, si toa eme kple A ko, .
  Habel naɖu dzi, ke menye Kain vɔ̃ɖi la o!
    
  Kpuie ko la, dzidzɔ anɔ amewo si, .
  Eye ŋusẽ si le Svarog si ɖe xexe kɔkɔea dzi...
  Fefetɔe gbã Orkshtɔwo, .
  Na Lada nanye dzidzɔkpɔkpɔ kple legba!
  Esia nye hadzidzi vavã. Eye le ŋgɔ la, orc-ha gã aɖe le nyɔnuvi dzetugbe, afɔ ƒuƒlu, siwo ƒe ŋutigbalẽ le ɣie eye woƒe dzedzeme blea ame ŋutɔ eye woƒe dzedzeme dzroa ame la dzi dzem xoxo.
  Eye nuwɔwɔ siawo to vovo na elfwo kple trolls la, woƒe mo nyɔŋu ŋutɔ. Orctɔwo ƒe dzedzeme le abe dzatawo ene, ɖeko wovɔ̃ɖi wu ale gbegbe, eye woƒe mo doa vɔvɔ̃ na ame eye wònyɔa ŋu ale gbegbe.
  Nyɔnuvi siwo tsɔ atitsogawo da tu gbã. Le nyateƒe me la, atitsogawo nye mɔ̃ tɔxɛ aɖe si me wotsɔa gavi kpekpewo dea aɖi me, eye woƒoa wo le didiƒe wu aŋutrɔwo.
  Aʋawɔlaawo do woƒe afɔ ƒuƒlu siwo ƒe ŋutigbalẽ le dzo dam, siwo sesẽ la sesĩe eye woƒo kpẽawo kabakaba.
  Eye fifia atitsoga ƒe gaviawo dzona kple kpẽ si ƒoa nu. Eye wotoa eme ŋutɔŋutɔ, ƒoa orc-dzatawo. Eye ame dzetugbeawo gakpɔtɔ le alɔgbɔnu kom kple woƒe aɖu siwo le keklẽm, abe dzonu nyuitɔ kekeake siwo tso Sultan ƒe gaxɔ me ene.
  Eye emegbe dzetugbe siwo si dati le hã bɔbɔ nɔ klo dzi. Àte ŋu atsɔ dati ada tu zi geɖe wu atitsoga. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, nyɔnuviawo tsɔa woƒe afɔ ƒuƒlu siwo le ablaɖeɖe me, siwo nya kpɔ la hea akplɔa. Eye wowɔa esia kabakaba ŋutɔ eye wowɔa esia le fafa me.
  Eye aŋutrɔawo dzona, ƒua du toa akasa nu si le ŋgɔgbe eye wotsɔa woƒe tsɔtsrɔ̃ŋusẽ wɔnuku la ƒoa dzata siwo ʋẽna lilili eye fu le wo ŋu. Eye edzena wòwɔa dɔ ɖe ame dzi ŋutɔ. Eye nuwɔwɔ siwo wowu ƒe ʋu ƒoɖi si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi ƒe vudowo ƒuna doa goe.
  Eye nyɔnuviawo, nyuie, wodze tugbe ale gbegbe, eye aleke gbegbe wòvivinae nye si be woalé ŋku ɖe woƒe lãmeka siwo nya kpɔ ŋutɔ eye woɖo wo ɖe ɖoɖo nu le ɖekawɔwɔ me ƒe ʋuʋu ŋu.
  Gake aʋawɔla bubuwo zãa ballistas kple catapults. Eye aʋawɔnu sia hã ŋu ŋusẽ le ŋutɔ. Molotov-kɔklɔti blibowo le dzodzom le akasa nu kɔkɔ aɖe me. Eye tsɔtsrɔ̃ ƒe nunana sia tɔgbee nye esi, alesi wòakplɔ wò agbã wò ɖe orc-ha la ƒe ƒuƒoƒo ŋutɔ me. Eye avuvu amesiame ŋutɔŋutɔ eye wòatɔ dzo wo. Eye ne menye wo katãe o la, ekema ɖewohĩ alafa nyui aɖe. Eye fifia esia nye aʋa gã aɖe.
  Orc-hawo dzona agbagbee abe bosomikaɖiwo ene le Kristmasti dzi le aƒe si me kesinɔnuwo le me le Kristmas ɖuɖuwo me.
  Eye lã si le dzo dam ƒe ʋeʋẽ kaka ɖe didiƒe ʋĩ.
  Eye nyɔnuviawo te aŋenuwo kple aŋenuwo tsɔtsɔ ƒu gbe ɖe orc-ha siwo nɔ ŋgɔ yim la ŋu. Eye woto dzata siwo ƒe tagbɔ le gbegblẽm eye fu le wo ŋu ƒe ameha gã aɖe hã me. Eye woawo, lã siawo dze anyi eye woɖe tsi si mevivina o ƒe vudowo ɖe go.
  Vaseɖe fifia la, nyɔnuviawo tsrɔ̃ ameha si dze wo dzi la tso adzɔge eye womebu naneke kloe o.
  Nyateƒee, orctɔ aɖewo hã dzea agbagba be yewoada aŋutrɔwo ahada kpewo.
  Le afisia la, wotsɔ dzesi aɖe ƒo atsyɔ̃ɖoɖoa ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la. Eye nyɔnuvia do ɣli be:
  - Damn, ewɔa nuvevi ame!
  Erimiada de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ɛ̃, xexeame yɔ fũ kple vevesese! Gake nyɔnuviawo ƒe afɔwo le hayahayam nyuie ŋutɔ.
  Raptor la dzi ha, eye wòɖe eƒe aɖu gã siwo le abe sɔ ene la ɖe go be:
  - Oo, afɔ kawoe!
  Aleae ŋutsuwo va trɔna ɖe...
  Mègavɔ̃ o, vinye - .
  Enyo wu be nàwu orc la!
  Le nusianu me la, nyɔnuviawo wɔ avu nyuie ŋutɔ. Eye fifia nusiwo wotsɔ tsakae siwo ate ŋu axɔ dzo ƒe tɔkpowo gadze orc-awo dzi ake. Eye aŋutrɔwo, kple atitsoga ƒe gaviwo, kple nusiwo ƒoa wo tso aŋetuwo, kple aŋutrɔwo me.
  Nusi bu enye tu nyui aɖe si nàte ŋu atsɔ atso orc siwo le ŋgɔ yim abe tsunami ƒe ƒutsotsoe ene la ɖe anyi. Eye esia nye kuxi gã aɖe vavã. Gake le xexe sia me la, ʋuu, tu aɖeke meli o. Eye ɖewohĩ enye dzɔgbenyui gɔ̃ hã be wometo nu nyɔŋu sia tɔgbe vɛ haɖe o.
  Gake ballista kple catapult wɔa dɔ nyuie nenema ke. Gawu la, nyɔnuviawo, siwo tsɔa nane si le abe napalm ene ƒua gbe ɖe ʋuƒo siwo wogbãna la hã zãa dzoxɔxɔ ƒe ŋusẽ. Ema tae wodzra dzoka xɔxɔawo ɖo. Eye emegbe tudada ƒe didime kple tudada ƒe sesẽme dzina ɖe edzi zi gbɔ zi eve alo etɔ̃. Eye aʋawɔlawo wɔa dɔ le afisia kabakaba ŋutɔ. Eye woƒe afɔkpodzi siwo le ƒuƒlu, siwo le pink, siwo le goglo la klẽna ko. Eye alesi wòʋuʋuna kabakabae la wɔ nuku ŋutɔ.
  Le afisia hã la, tsɔtsrɔ̃ ƒe nunana yeyewo le du dzi le akasa nu. Eye ŋusẽkpɔɖeamedzi mawo le abe nukliabɔmb sue siwo le wowóm ene.
  Aleae woɖoa orc geɖe ɖe tsiẽƒe zi ɖeka. Eye àte ŋu azã aʋawɔnu aɖewo siwo wua ame wu hã.
  Le afisia koŋ la, ʋuƒoa wóna le yame le orc-awo tame, eye aŋe siwo me aɖi le kple bɔl siwo wóna dzona yia axawo dzi.
  Eye wowɔa orc gbogbo aɖewo nuwɔametɔwo eye wowua wo. Eye nyɔnuviawo ŋutɔ hã xɔa abi kple ƒoƒo tso nuwɔwɔ siawo siwo ŋu fu le gbɔ. Gake vaseɖe fifia la, womewu ame aɖeke o. Togbɔ be nyɔnuviawo dometɔ ɖeka xɔ abi vevie ale gbegbe be wokplɔe hekɔe ɖe aba dzi hã.
  Ẽ, esia nye aʋa sesẽ ŋutɔ si me ʋukɔkɔɖi le vavã. Eye le afisia la, ewɔ abe ɖe ame nyɔŋuwo kple ame ŋkutawo le avu wɔm kple wo nɔewo ene. Eye nusianu dzena fafɛ kple groovy ale gbegbe.
  Erimiada gaxɔe hedzi ha kple seselelãme kple ŋusẽ gã aɖe, le eƒe gbe wɔnuku si le etɔxɛ me;
  Nyee nye elven gbɔ̃ nyɔnuvi, .
  Ewɔa dɔ le agblewo me, dea agble lɔlɔ̃tɔe...
  Gake dziɖegbe dziŋɔ aɖe ƒo dziɖegbe...
  Orksist la dze edzi, teƒe mesɔ gbɔ nɛ o!
    
  Ʋuʋudedi ƒe blaeve vɔ ɖeka dziŋɔ.
  Orkler dzea ame dzi le agbɔsɔsɔ gã aɖe me...
  Na elfwo nayi gbegblẽ le hatsotsowo me, .
  Akpoxɔnuawo le wowóm - tuwo le ɣli dom!
    
  Ao, teƒe aɖe si dzi ŋɔ wu le afisia, .
  Ne vevesese kple tsɔtsrɔ̃ le afisiafi...
  Nyɔnuvia mexɔ ƒe blaeve gɔ̃ hã o
  Gake aleke gbegbe vevesese kple hiãkame le ƒo xlãe enye si!
    
  Vɔ̃ɖitɔ la le Dada Dukɔa ƒe Orksh-ha la dzi dzem, .
  Ŋusẽ ale gbegbe, ɖeko wònye ŋutasẽla...
  Gake mexɔe se be elfinism ye nye amesi ɖua dzi, .
  Amekae le Orkwolf megbe, orc siawo nye ŋkuagbãtɔwo!
    
  Futɔ la sesẽ ŋutɔ, xɔ dzinye se, .
  Eƒe nyaƒoɖeamenu nye dɔwɔwɔ kple ŋutasẽnuwɔwɔ...
  Lã wɔadã aɖe koe Orxism nye, .
  Eye le nyɔnuvia gome la, nɔnɔmetata la ƒe ŋkuwo le blɔ!
    
  Ao, nyɔnuviawo magbugbɔ ɖe megbe o
  Woƒua du toa snoa me afɔ ƒuƒlu...
  Dodokpɔwo, si toa eme kple A ko, .
  Eye míaƒe nyɔnuviwo wɔa avu dzinɔameƒotɔe ŋutɔ!
    
  Dzodzroe Orksh-subɔsubɔ dze Elf dzi, .
  Togbɔ be orcs ƒe hadɔwɔla le kpekpem ɖe...
  Eye lã wɔadã si ŋu fu le la adzo ayi anyime, .
  Ne mede ɖeke o la, ewua elfwo le lãɖula me!
    
  Nyɔnuviwo menya nyawo o - ŋutifafa li, .
  Wodzea agbagba vevie be yewoaɖu dzi...
  Togbɔ be Orkler fa miamiamia le nyagbɔgblɔ me hã la, .
  Be ɖeko wòtrɔ zu aɖaʋawɔla!
    
  Mina míawɔ checkmate orcs kpuie, nyɔnuviwo, .
  Woƒo futɔa nyuie le Elfskva ƒe kpɔkplɔ te...
  Emegbe Elfagrad si ŋu nya wogblɔna le xotutuwo me hã nɔ anyi, .
  Edo go kple aʋawɔwɔ sesẽ aɖe!
    
  Enyo, nukae nye "Amegãxi" na nyɔnuviwo?
  Mɔ̃ sesẽ aɖe vavã...
  Míehiã fefe sesẽwo, atsyɔ̃ɖonuwo, .
  Ameka ƒe aʋakɔ si nye Orkishtɔwo gbã gudugudu!
    
  Le afisia la, FSA kpena ɖe orctɔwo ŋu ŋutɔ, .
  Wonaa yameʋuwo, aʋawɔʋuwo femaxee...
  Anɔ eme be woƒe tagbɔ gblẽ
  Edze abe Finlandtɔwo ɖu henbane fũ akpa ene!
    
  Ẽ, woda tu Orkler abe avu ene, .
  Eye Okring xɔ teƒe si le fiazikpuia dzi...
  Ðewohĩ metsi ale gbegbe be wòanye gã o, .
  Ha dami ma si le fiakuku me!
    
  Gake FSA kple Trolltania fifia, .
  Eyata wodze kpekpeɖeŋu nana Orks-ha la gɔme dzonɔamemetɔe...
  Aʋakɔ si bu la mate ŋu axlẽ elfwo o, .
  Eye elfinism ƒe didimewo nu fa!
    
  Dzomavɔ ƒe nɔnɔme aɖe koe esia nye, .
  Ne fiadu ƒe ŋusẽ le ɖekawɔwɔ me...
  Eye ɖeko mumu doa ŋɔdzi na...
  Anyigba na Orktɔwo, nyae be Finlandtɔwo mesɔ gbɔ o!
    
  Dzodzroe Sam tsɔ bɔmb na wo, .
  Na fia la, nusita abosam ɖoa nuɖuɖu ɖa...
  Le nyateƒe me la, esi meɖu dzi le EFSR-ʋaa me ta la, .
  Orcdolf dze dɔmemegã siwo nɔ anyi va yi dzi!
    
  Nyateƒee, míebua nu geɖe, .
  Nyɔnuviawo nyea afɔ ƒuƒlu le vuvɔ gɔ̃ hã me...
  Gake ne ehiã la, míaɖe Elfskva, .
  Míaƒe ɖaƒoƒoawo ƒoa xlãe abe sika ene!
    
  Ne woʋli Elfagrad ta la, .
  Xɔ dzinye se be míate ŋu aɖo Orklin...
  Le elf siwo le asrafowo dome gome la, nɔnɔmeae nye esi:
  Ne ameawo kple aʋakɔa wɔ ɖeka!
    
  Menye nyawo koe nyɔnuviwo nya o, ao, .
  Eye wowɔa avu sesĩe kple Orktɔwo...
  Míakpɔe, nyɔnuviawo xɔ ŋdi kanya dzi se, .
  Togbɔ be ŋkuawo nɔa abe agbawo ene ɣeaɖewoɣi hã!
    
  Mexɔe se be, elfwo ƒe fia dzetugbe la, .
  Ate ŋu ana lɔlɔ̃nu faa la nasẽ wu gakpo...
  Elfi ƒe ŋutikɔkɔe dziɖula aɖe nanɔ anyi, .
  Ne mete ŋu wɔ nusianu nyuie o la, Ftalin!
    
  Ẽ, na elf-dukɔa naƒo se, .
  Mɔa anye xɔtutu le elfinism ƒe kekeli nu...
  Aʋadziɖuɖu aʋu akɔnta si seɖoƒe meli na o, .
  Togbɔ be hlɔ̃biabia ƒe viwo ɖe woƒe aɖuwo ɖe go hã!
    
  Enyo, nukae nègblɔ, Fofonye Dziŋɔ Sam, .
  Èhe wò ŋutɔ wò tsɔtsrɔ̃ vɛ...
  Wote ŋu nya EFSR ƒe Orkshtɔwo ɖa, .
  Eye esia fia be fiadu ƒe ku!
    
  Enyo, nukae le edzi yim, eye menye zi ɖeka ko o, menye zi eve o, .
  Woagakpɔ wo kokoko woanɔ dziɖegbe le Elf dzi...
  Ale be zerowo nagava wo denyigba dzi o, .
  Ðewohĩ wɔ nukunu aɖe na Mawu!
    
  Afisi Ftalin mete ŋui o ko la, .
  Nyɔnuvi siwo le afɔ ƒuƒlu ate ŋu awɔe...
  Le woawo gome la, Mawu sesẽ, Svarog Kɔkɔe, .
  Eye nuwɔwɔ pɛpɛpɛ ne wole tu dam tso tu si wotsɔna ƒoa tu me!
    
  Kpuie ko la, avuwɔwɔa mewu enu kura o, .
  Mí kekeli ƒe elfwo míedzea agbagba, mienya, be míabia hlɔ̃...
  Ame tsitsi kple ɖekakpui anɔ aʋa wɔm, .
  Míana mɔnukpɔkpɔ dziŋɔ aɖe Orks-ha la o!
    
  Kpuie ko la, míenye nyɔnuvi afɔ ƒuƒlu, .
  Egadi dzikutɔe ake be yeadze ame dzi, .
  Eye kple afɔkpodzi ƒuƒlu, asibidɛ sesẽ.
  Míele fucking crazy ale gbegbe be orc vɔ̃ɖi la dze abe askance ene!
    
  Mexɔe se be tsi maɖɔ elf-awo le gbeɖuɖɔawo me o!
  Le Svarog gã la ƒe aflaga te...
  Wɔ avu ɖe wò Dadanyigba ta eye mègavɔ̃ o, .
  Elabena dzidzɔ geɖe anɔ anyi kpuie!
  
  ALEXANDER GÃTƆ KPLE AME ƑE VI
  NYAWO ƑE NYATAKAKA
  Ŋutsuvi aʋawɔla Vitaly Akulov va wu enu ɖe Blema Babilon le Alexander Enelia, si nye Alexander Gãtɔ ƒe viŋutsu kple domenyila ƒe dziɖuɣi. Afimae wòtrɔa teƒewo le kple fiaɖuƒe gã la ƒe fia - ŋutsuviawo ɖi wo nɔewo ŋutɔ, eye wodzea mɔzɔzɔ dodzidzɔname kple dodzidzɔname ŋutɔ gɔme.
  . TA 1 lia.
  Kasia ŋutsuvia va kpɔ eɖokui le blemadu aɖe si nɔ anyi le blema me. Xɔ kɔkɔ ɣiwo ŋutɔ nɔ afima ƒo xlãe. Togbɔ be eƒo ɖi vie le gota hã. Vitalik ƒo kpẽ, eye wòde dzesii be esia ɖi blemaɣeyiɣiwo. Edze abe du gã aɖe ŋutɔe wònye ene, eye sɔwo nɔ zɔzɔm le ablɔwo dzi.
  Ŋutsuvia zɔ eye aɖuɖɔ yeyewo ƒo ɖe mo nɛ. Amewo nɔ afima ƒo xlãe. Wo dometɔ akpa gãtɔ le awu ʋlaya siwo me kɔ, afɔkpa kple awu ʋlayawo me. Gake ame geɖe, vevietɔ ŋutsuviawo, nɔ amama kple afɔ ƒuƒlu kloe. Dzoxɔxɔ ŋutɔŋutɔ. Ðevi geɖewo li, eye woƒe ŋutigbalẽ biã eye woƒe ŋutigbalẽ biã, gake le ameyibɔawo dome la, ta ɣiwo hã le wo dome. Nyɔnuvi siwo do awu ʋlaya siwo me kɔ. Ame siwo nye kesinɔtɔwo wu doa afɔkpawo kokoko, evɔ ame dahewo ya doa afɔ ƒuƒlu.
  Vitalik ŋutɔ, si le taekwondo wɔm, si me wowɔa afɔkpodzi kple nu gbagbã geɖe le, siwo dometɔ aɖewoe nye be woatsɔ alidziblanua ana. Eye esia tae ŋutsuvia melɔ̃a afɔkpa o. Edze agbagba be yeaƒu du afɔ ƒuƒlu alesi yeate ŋui ale be ye viwo ƒe afɔkpodzi nagafa eye ʋuʋudedi sesẽwo atsyɔ wo dzi o. Eye fifia eti kpo ge ɖe agbo aɖe me, henɔ du dzi ƒo xlã Moscow. Eye wòva wu enu ɖe blemadu la me. Ameawo ƒe nuƒoƒo menya o, gake le ɣeyiɣi ma ke me la, Vitalik se nusianu gɔme.
  Kpe dzodzoewo le ŋutsuvia ƒe afɔ ƒuƒlu te, gake afɔkpodzi ƒuƒlu sesẽ la mevea ame o. Nu bubue nye be wokpɔnɛ abe kluvi ene. Togbɔ be Vitalik ƒe T-shirt si me nunya le si me afɔkpa kpui yeyewo le hã. Eye ŋutsuvi geɖe, siwo meda ahe kura o, dina be yewoaɖe yewoƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo afia, nenye be yewoasesẽ ta ko, eye yewoaɖee afia be yewomevɔ̃na na ablɔdzi kpe xɔasi dzodzoewo o.
  Vitalik zɔ to blemadu la me. Eye wòko alɔgbɔnu, eye wòkpɔ dzidzɔ ɖe seselelãmeawo ŋu. Kpememe gãwo kple fiasã gãwo nɔ afima. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, ɖiƒoƒo geɖe le dua me. Kluvi ŋutsuvi siwo kɔ nusianu ŋu la menɔ dzidzɔ kpɔm boo o.
  Vitalik bia ŋutsuvi afɔ ƒuƒlu siwo do akɔtawu ko la dometɔ ɖeka be:
  - Du ka ƒomevie nye esia?
  Elé ŋku ɖe Vitalik ƒe T-shirt si le keklẽm kple gaƒoɖokui dzeani si wotsɔ sika wɔe si le ŋutsuvia ƒe asi si ƒe ŋutigbalẽ le dzo dam la ŋu, ebɔbɔ kple bubu heɖo eŋu be:
  - Babilon du gã la nye Makedonia dukɔa ƒe fiadu!
  Vitalik ko alɔgbɔnu hebia be:
  - Mele mɔ kpɔm be Alexander Gãtɔ le agbea?
  Ŋutsuvia gade ta agu heɖo eŋu be:
  - Ele agbe tegbee, enye mawu le Olympus!
  Vitalik ʋuʋu ta hedzi ha be:
  - Eklẽna abe ɣletivi si le keklẽm ene, .
  To viviti si me mɔkpɔkpɔ aɖeke mele o ƒe viviti me...
  Kalẽtɔ gã Alexander, 1999.
  Menya vevesese alo vɔvɔ̃ o!
  Kluviŋutsuvia di be yeagblɔ nya aɖe, gake dzikpɔla aɖe si do afɔkpa kple awu ʋlaya la do eye wòtsɔ atam ƒo kluvi ɖekakpui la ƒe akɔta. Edo ɣli eye wòdze ablɔa tutu gɔme kple ŋusẽ si dzi ɖe edzi zi gbɔ zi eve.
  Vitalik do ɣli be:
  - Ðeviwo ƒoƒo menyo o!
  Dzikpɔla la lé ŋku ɖe ŋutsuvia ŋu. Afɔ ƒuƒlu siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi, gake T-shirt si le keklẽm kple sikagaƒoɖokui le eƒe asiwo ŋu. Ðewohĩ ame bubume aɖe ƒe vie nye esia.
  Eye dzikpɔla la ɖo eŋu be:
  - Ele be woatsɔ ƒoƒo ana kluviwo nabɔbɔ wo ɖokui. Ðe fofowò ƒo wò kpɔa?
  Vitalik ɖo eŋu anukwaretɔe be:
  - Ao!
  Ewɔ nuku na dzikpɔla la be:
  - Si womekpᴐ kpᴐ o! Woƒoa ŋutsuvi bubumewo gɔ̃ hã. Eye wò mo ɖoa ŋku ame aɖe dzi nam.
  Vitalik ɖo eŋu kple gbe sesẽ be:
  - Eye ele be nànya wò teƒe!
  Ŋutsua trɔ ɖe megbe, eye ŋu kpee. Ŋutsuvia gatsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu siwo wotsɔ lãgbalẽ wɔe, siwo sesẽ ŋutɔ la yi ŋgɔe eye wòdzi ha be:
  Spartak nye aʋawɔla kple kalẽtɔ gã aɖe, .
  Aʋa kple aʋakɔ gã aɖe dzinɔameƒotɔe...
  Togbɔ be kluvi wònye hã la, fifia enye fia, .
  Na aʋadziɖuɖua naklẽ!
  Vitalik di be yeayi hadzidzi dzi, gake ŋutsuvia megava nɔ gbɔgbɔm o. Le nyateƒe me la, medi be mawɔ nu dodzidzɔnamewo.
  Eye ale wòɖo ta Babilon ƒe titina tututu. Du sia, si nye gãtɔ kekeake le blema la, mefɔ vaseɖe Roma o. Ŋutsuvia ʋãna bɔbɔe, abe lãkle ene, eye eƒe seselelãme nɔ abe avu si ʋẽna lilili si xɔ ʋeʋẽ ene.
  Agbea yɔ fũu le afisiafi. Le ɖusime, le ablɔa dzi la, wokplɔ ŋutsuvi aɖe si xɔ abe ƒe wuiene ene, si ƒe ɖa legbe, si le blɔ la, yina ƒoƒo me.
  Ƒewuivia lé blanui eye wòtsɔ ta ɖiɖi, tsɔ asiwo tsyɔ eƒe ŋukpe dzi, eye wovuvu eƒe akɔtawu.
  Ameha la nɔ ɣli dom henɔ ɣli dom, alesi woaƒo ŋutsuvi dzetugbe si ƒe lãmekawo le lãmesẽ me la doa dzidzɔ na ame. Nyɔnuawo tsɔ didi vevie nɔ ŋku lém ɖe eŋu etɔxɛe. Islam gakpɔtɔ nɔ adzɔge ʋĩ, eye woƒe mo ʋu, wo dometɔ geɖe do awu ʋlaya siwo me kɔ, siwo le kpuie, si me wofa wu le dzoxɔxɔ me. Ame aɖewo, siwo nye ame dahewo kple esiwo metsi o, nyea afɔ ƒuƒlu, evɔ kesinɔtɔwo ya doa afɔkpa kple asigɛwo.
  Vitalik hã lé ŋku ɖe nukpɔkpɔ sia ŋu. Ŋutsuvia, si dze abe ɖe wòlé blanui ene la, mlɔ aɖaka la dzi toɖoɖotɔe. Amewula la ƒe kpeɖeŋutɔwoe nɔ dedie - ƒewuivi siwo hã nɔ amama vaseɖe akɔta, gake wodo afɔkpa kple afɔkpa. Eye le nyateƒe me la, amewulaa ŋutɔ nye ame si ƒe lãmekawo gbãna ŋutɔ.
  Eya ta eɖe atikplɔa le kusia me hetsɔ tsi ƒoe.
  Gbeƒãɖela la xlẽ nutsotsoa be:
  - Le bubumademade ame tsitsiwo ŋu, amemabumabu ta la, wotso afia na ŋutsuvi si xɔ abe ƒe wuiene ene, Cyrus, be wòaƒo ƒoƒo blaatɔ̃ ɖe akɔta kple akɔta eye wòaƒo blaeve vɔ atɔ̃ ɖe afɔkpodzi!
  Ameha la do ɣli tsɔ da asi ɖe edzi. Amewula la tsɔ ƒoƒoa sesĩe wu eye wòƒo ŋutsuvia ƒe lãmeka si ƒe ŋutigbalẽ le ɣie la ƒe megbe. Menɔ ŋusẽ blibo me o, eye ŋutigbalẽa koe vuvu.
  Vitalik bia eɖokui be ɖe wòle be yeade nu nyaa mea? Gake viɖe kae anɔ eme? Ŋutsu kɔkɔ wuieve blibo siwo tsɔ dzɔlawo bla aʋakpa la nɔ tsitre ɖe afima. Eye ameha la ŋutɔ do ɣli tsɔ da asi ɖe edzi. Gakpe ɖe eŋu la, ɖewohĩ woƒoa ŋutsuvia le esia ta. Blema ɣeyiɣi sesẽwo. Eye Mawu ŋutɔ de se be woaƒo ŋutsuviawo. Le Biblia me gɔ̃ hã, le Nubabla Yeye si me ameŋububu le me la, wokafui be woatsɔ atikplɔ aƒo ɖeviwo.
  Ŋutsuvia nɔ gbɔgbɔm sesĩe eye esi wònɔ aɖuwo ƒom la, ezi ɖoɖoe. Amewulaa ƒoe madzudzɔmadzudzɔe, eye ŋutigbalẽa gbã xoxo eye ʋu te sisi.
  Vitalik de dzesii kple hũɖeɖe be:
  - Aleae xexeame le!
  Eye woyi edzi nɔ ŋutsuvi ƒewuivi la ƒom. Vitalik yi edzi be yeakpɔ nane si le abe esia ene o. Togbɔ be le nyateƒe me la, nukpɔkpɔa dzɔa dzi na ame geɖe hã. Vitalik ʋu yi ŋgɔ.
  Eɖo ŋku sinima si nye "Treasure Island" dzi, le keke ƒe 1937 me ke.
  Nyɔnuvi aɖe nɔ afima ɖe ŋutsuvi teƒe. Eye wodo ŋɔdzi nɛ be yewoaɖa eƒe afɔkpodzi.
  Ẽ, ema awɔ nuvevi ame. Vitalik bu eŋu nenye be nyɔnuvia ado ɣli loo alo azi ɖoɖoe, abe akpaɖekedzimademadela ene.
  Nyateƒee, melé ŋku ɖe ɖokuinye ŋu le sinima sia megbe, le didi be manya alesi dzoa fiãa nye afɔkpodziwo ta ko. Eye ezã gas-dzodoƒe tsɔ wɔ esia. Meka ɖe edzi be ẽ, etena ɖe dzinye ŋutɔ. Eye emegbe la, ŋutsuvi sue la ƒe afɔkpodziwo me mekɔ akpa haɖe o, gake wosea veve ŋutɔ.
  Eye ʋuʋudedi siwo le wo ŋu la va nɔ veve sem. Nyateƒee, wobu kaba. Ẽ, funyafunyawɔwɔ ame alea ana ame sia ame ƒe aɖe naɖe. Gake mɔɖela aɖewo nɔ fasitɔwo ƒe aboyo me siwo zi ɖoɖoe. Togbɔ be, ɖewohĩ wo dometɔ aɖewo tsɔ dzo ɖa woƒe afɔkpodzi hã.
  Nyateƒee, Vitaly mekpɔ sinima aɖeke si me woɖa ŋutsuviawo ƒe afɔkpodzi le kpɔ o. Ɣeaɖewoɣi la, wotsɔa atiwo ƒoa mí. Le Amerikatɔwo ƒe sinima aɖe me la, Eŋlisi-srafomegã aɖe tsɔ kɔsɔkɔsɔ ƒo ŋutsuvi aɖe ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu gɔ̃ hã. Eye eƒe afɔwo vuvu, eye ŋutsuvia nɔ veve sem. Gake gbeɖe kple dzo gbeɖe o.
  Sinima ʋɛ aɖewo koe li siwo me wotsɔa atiwo ƒoa ŋutsuviwo le afɔkpodzi hã.
  Vitalik trɔ be yeakpɔe ɖa. Mèkpɔa esia zi geɖe o.
  Ŋutsuvia ƒe akɔta trɔ zu ʋunyaʋunyawɔwɔ, eye amewulaa tsɔ ati ƒo afɔkpodzi xoxo. Nukutɔe la, ŋutsuvia lé eƒe ɣlidodowo heɖe dzinɔameƒo fia. Ðeko wònɔ abe Spartantɔ ene.
  Vitalik tso nya me be le ƒoƒoa megbe la, yeado go ŋutsuvi sia godoo. Gawu la, dua menya o, eye menya afi si wòayi o. Ðe susu aɖe nɔ anyi be woazu aʋawɔla? Gake menye Blema Roma ye nye esia o, eye womenya nenye be aʋawɔlawo nɔ Makedonia-dukɔa me le Alexander Enelia ƒe dziɖuɣi o.
  Togbɔ be, anɔ eme godoo be aʋawɔla aɖewo nɔ anyi siwo nɔ modzaka ɖem na nyaselawo hã.
  Vitalik menya haɖe nenye be etsi afisia ɣeyiɣi didi aɖe o, alo ɖe esia nye azɔlizɔzɔ to Babilon ko?
  Mɔ bɔbɔetɔ kekeakee nye be nàge ɖe asrafodɔ me. Xɔtaxɔ, nuɖuɖu, kple ga anɔ afima ne aʋa dzɔ.
  Eye Vitalik, si nye taekwondo-ʋawɔla, sesẽ ŋutɔ. Ẽ, eye avuwɔwɔ kple yi ƒe susu le esi.
  Nu ɖeka koe nye be nyemedi be matsi xexe si me kɔmpiuta, fefewɔƒe, asitelefon, iPhone, TV kple Internet mele o me ɣeyiɣi didi aɖe o. Le nyateƒe me la, nukae woawɔ le go sia me? Medi be maƒo nane.
  Vitalik lɔ̃ ŋutinya me aɖaŋuwo ŋutɔ. Afikae nèle, mina míagblɔ be, le Russiatɔwo ƒe Tsar Ivan Dziŋɔ la teƒe. Eye èɖu aʋa si wowɔ le Livonia kple kɔmpiuta dzi. Èkpɔa unit akpe geɖe dzi. Eye ètsɔa tu, arquebus, lãkpɔwo, alo nane si wɔa dɔ ɖe ame dzi wu gɔ̃ hã tua dɔwɔƒewo. Gake Ivan Dziŋɔ la nye, le nyateƒe me, gbãtɔ, abe fefe si nye "Cossacks" ene. Gake tsɔ mɔ̃ɖaŋununya wɔ nane si sɔ ɖe egbegbe nu wu.
  Edzɔa dzi na ame ŋutɔ be woafe tso ɖoɖo gbãtɔ dzi va ɖo nanotechnology dzi.
  Wowu ŋutsuvi ƒewuivi la ƒoƒo nu. Ŋusẽ nɔ eŋu ŋutɔ, eyata ete ŋu tsi tre le ƒoƒoa megbe le eɖokui si. Eye togbɔ be ŋutsuvia ƒe afɔwo vuvu hã la, ƒã hafi wòɖe afɔ ʋɛ aɖewo ɖe wo dzi.
  Le ema megbe la, wona akɔtawui. Eye ŋutsuvia ʋuʋu, woƒoe eye ʋu nɔ dodom, gake megbã o.
  Vitalik te ɖe eŋu eye wòdo eƒe asi ɖa. Ŋutsuvi Kores ʋuʋui hede dzesii be:
  -Mekpɔ be menye kluvie nènye o! Nyemabia gɔ̃ hã o, wò asiwɔwɔ ɖe nya dzi ɖesiaɖe ƒoa nu tso ame si le ablɔɖe me eye wòdze ŋu.
  Vitalik ʋuʋu ta be:
  - Nyemenye kluvi o, nyateƒee.
  Ŋutsuvia lé ŋku ɖe eŋu eye kasia, eƒe mo trɔ la, ebia be:
  - Kpeɖeŋutɔ, nye ŋkume le blukɔ me. Alo ɖewohĩ ɖeko wòdze nam, gake wò... Wò Aƒetɔ Alexander...
  Vitalik ʋuʋu ta le mɔ gbegblẽ nu:
  - Ao! Menye Alexandere menye o! Aleke wòle?
  Ŋutsuvi ƒewuivia ʋuʋu ta.
  - Ŋtᴐ!
  Vitalik ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ẽ, edzɔa dzi na ame. Gake edze nam be fifia e...
  Ŋutsuvia ʋuʋu ta be:
  - Ɛ̃, ƒe ewo. Gake ŋutsuvi gã aɖe si ŋu ŋusẽ le ye wònye. Nuka, ètsi wua?
  Vitalik ʋuʋu ta be:
  - Ɛ̃! Gake mehiã o. Ɣeyiɣia de be malé ŋku ɖe nɔvinyeŋutsu vevi la ŋu.
  Ŋutsuvia gblɔ le susu me be:
  - Le nusi ɖi wo nɔewo alea ta la, woate ŋu ahe wò ɖe ati ŋu.
  Ŋutsuvi suea ʋuʋu ta be:
  - Ɖewohĩ! Gake meɖo ŋku ŋutinya dodzidzɔname ɖeka dzi, edzɔ hã esime ŋutsuviawo ƒe dzedzeme ɖi wo nɔewo eye ɖewohĩ awɔ dɔ, nusianu doa dzidzɔ na ame ŋutɔ!
  Vitalik ya mete ŋu nɔ te ɖe enu o, ke boŋ eɖo ŋku Mark Twain ƒe agbalẽ si nye "Fiaviŋutsu kple Ame Dahe" dzi. Afisi ŋutsuviawo trɔa woƒe nɔƒewo le. Eye ema na wòzu nukokoe. Gawu la, ɖewohĩ ɣeyiɣi boo aɖeke megale Alexander Enelia si o. Le ŋutinya me la, Alexander Gãtɔ ƒe vi ƒe ku ŋuti gɔmeɖeɖe vovovo geɖewo nɔ anyi. Eye le aʋawɔwɔ me, kple tso aɖi me, eye wogblɔ be le gaxɔ me gɔ̃ hã. Fia si ŋu nya wogblɔna le xotutu me la ƒe vi ƒe ku ŋuti gɔmeɖeɖe vovovo geɖe nɔ anyi. Ɣeyiɣi didi akpae nye ema, eye emegbe xaxaɣiwo va.
  Alexander Gãtɔ ƒe fiaɖuƒea mu. Ɣeyiɣi didi aɖee nye sia la, Roma Fiaɖuƒea koe nɔ dukɔ gã mawo dome.
  Vitaly kple Cyrus te ɖe fiasã gã aɖe ŋu. Nebukadnezar ye tue. Elolo ŋutɔ eye wònye ati damawo. Dzɔla gbogbo aɖewo le afima ƒo xlãe, eye esiwo do sɔ hã le eme.
  Ŋutsuviawo ƒe dzedzeme mewɔ dɔ ɖe ame dzi tututu o. Zi geɖe la, akɔtawu kple akɔta si ŋu ƒoƒoe le koe nɔa Kores si. Eye afɔkpodziawo vuvu, ele be nàtu afɔ wò afɔbidɛwo. Ewɔ nuku na Vitalik gɔ̃ hã be ŋutsuvia lé eɖokui ɖe asi eye wòte ŋu zɔ le amewuwu ŋutasesẽtɔe alea megbe.
  Kores de dzesii be:
  - Meɖi kluvi ŋutɔ. Womaɖe mɔ nam be mage ɖe afima o.
  Vitalik ʋuʋu ta kple alɔgbɔnukoko be:
  - Se egᴐme! Gake, ɖewohĩ, woatu nye mɔɖeɖe hã.
  Kores do susua ɖa be:
  - Du yi ɖagblɔ nɛ be nya kpata aɖe le ye si na fia la. Emegbe woakplɔ wò azu gbeƒãɖela alo azɔlizɔla, eye ɖewohĩ woaɖe mɔ na wò be nàto eme.
  Vitalik de dzesii be:
  - Enye susu nyui aɖe.
  Ŋutsuvia dze duƒuƒu gɔme. Eƒe afɔ ƒuƒlu siwo ƒe ŋutigbalẽ le ɣie, siwo me lãmekawo le ŋutɔ la nɔ keklẽm abe sɔdolawo ƒe afɔkpodziwo ene.
  Cyrus de dzesii kple alɔgbɔnukoko nublanuitɔe be:
  - Amekae di be yeawɔ pies kple crumpets?
  Amekae di be yeaɖu aŋe kple pine-ti?
  Vitalik ƒu du yi dzɔlawo gbɔ. Edo ɣli le eƒe lãkusi tame be:
  - Nya kpata na fia la!
  Dzɔlawo bia kple gbe ɖeka be:
  - Ameka gbɔe?
  Ŋutsuvia ɖo eŋu kakaɖedzitɔe be:
  - Tso Krator gbɔ!
  - Va ge ɖe eme!
  Vitalik ƒu du yi ŋgɔ wu ema. Eƒu du yi ɖalé ŋku ɖe fiasãa ŋu. Atsyɔ̃ɖoɖoa nɔ manyamanya. Ƒe alafa etɔ̃ kple edzivɔ gakpɔtɔ li do ŋgɔ na Kristo dzidzi. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, ekɔ ŋutɔ le afisia. Kluvinyɔnuwo kple ŋutsuviwo ƒoa anyigba. Dzɔlawo na Vitalik ƒe duƒuƒu dzi ɖe kpɔtɔ zi eve alo etɔ̃.
  Vaseɖe esime, mlɔeba la, eƒu du yi fiazikpuixɔa me. Nusianu si le afima klẽ kple sika ŋutɔŋutɔ.
  Ŋutsuvi aɖe bɔbɔ nɔ fiazikpui la dzi. Edo awu dzeaniwo kple afɔkpa xɔasiwo, eye fiakuku nɔ eƒe ta dzi. Ðevia ƒe mo ɖi Vitalik ŋutɔ vavã. Eye dzɔla siwo tsɔ akplɔwo kple datiwo le tsitre ɖe eƒe goawo ŋu.
  Vitalik bɔbɔ hegblɔ be:
  - Edzɔ dzi nam be masubɔ wò, Wò Aƒetɔ!
  Ŋutsuvi si nɔ fiazikpuia dzi la bia kple dzitsitsi be:
  - Ame kae nenye? Ðe nèɖoa ŋku ame aɖe dzi nam?
  Vitalik ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Medi be maƒo nu kpli wò ɖeka, oo gã!
  Alexander Enelia ʋuʋu ta be:
  - Enyo! Mina míaxɔ dzudzɔ le dɔme ayi xɔwo me, melɔ̃a nuƒoƒo kple hatinyewo.
  Eye ŋutsuvi fia la yi fiazikpui sue la me. Eye Vitalik, si nɔ afɔ ƒom ɖe eƒe afɔ ƒuƒlu dzi kpoo la, ʋu ɖe megbe nɛ. Alexander, le eƒe afɔkpawo ta la, edze abe ɖe wòkɔ vie ene. Eye alesi eƒe lãmekawo le dzedzem la medzena le eƒe awuwo ta o.
  Wodo go va tsi tre ɖe ahuhɔ̃ea ŋgɔ. Alexander tsɔ dzidzɔ ɖe eƒe afɔkpa siwo wòlé fui, siwo nɔ ŋutsuvia ƒom la, eye wòde dzesii be:
  - Míele kɔkɔƒe ɖeka fifia!
  Vitaly do susua ɖa be:
  - Va, na míatsɔ lãmekawo asɔ kple wo nɔewo.
  Eye wòɖe eƒe awudziwui. Nyateƒee, eƒe lãmekawo ɖe dzesi ŋutɔ eye woɖe wo me goglo.
  Alexander hã ɖe eƒe fiawuwo eye wogblẽe ɖi amama kloe. Ŋutsuvia ƒe lãmekawo nɔ ƒoƒom, gake eƒe lãme gbã wu, eye eƒe lãmekawo menɔ abe alesi woɖee fia ene o, gake wosɔ ke hã!
  Alexander de dzesii be:
  - Mía ŋutɔwo dada mate ŋu ade vovototo mí dome o.
  Vitaly bia kple alɔgbɔnukoko be:
  - Àdi be yeatrɔ teƒe kplim?
  Ŋutsuvi fia la ʋuʋu ta be:
  - Godoo! Meku drɔ̃e be madze le dua me dedienɔnɔ manɔmee, aƒu du afɔ ƒuƒlu le ablɔwo dzi, anɔ tsatsam le anyigbaʋuʋu me. Eye le goawo katã me la, gbɔ ɖe eme vie tso dziɖuɖunyawo gbɔ. Eye nukae?
  Vitalik de dzesii be:
  - Le fiawuwo me la, ame aɖeke masusu be nyee nye wò o. Eye wò hã àdo tɔnye!
  Alexander ʋuʋu ta be:
  - Míaƒe gbewo sɔ kple wo nɔewo. Se, wò susua dze ŋunye ŋutɔ!
  Eye ŋutsuviawo te awu ɖɔliɖɔli. Fia la ƒe afɔkpawo lolo akpa eye womefa keŋkeŋ o, gake kpe xɔasiwo nɔ wo ŋu. Eye awuawo mefa keŋkeŋ o. Edze ƒã be dzidzɔ si Alexander tsɔ do eƒe awu kpui lae. Edi gɔ̃ hã be yeanɔ akɔta ƒuƒlu. Gake T-shirt la tsɔtsɔ ɖe asiwo me nyea nusi mebɔ o, eye wòhee kple dzitsitsi. Eyata ŋutsuviawo trɔ teƒewo.
  Vitaly hã se le eɖokui me be yemele teƒe aɖeke o. Togbɔ be fifia eyae nye fiaɖuƒe gãtɔ kekeake ƒe dziɖula hã la, ɣemaɣi, le xexeame.
  Ŋutsuvi eveawo siaa ʋu le fiazikpuixɔa me. Alexander ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Ànɔ nye fiazikpui dzi. Le ɣeyiɣi sia me la, maɖi tsa le dua me. Ne tiatiawɔblɔɖe ti kɔ nam la, magatrɔ ava eye míagatrɔ ake.
  Vitaly ʋuʋu ta be:
  - Nyo ŋutɔ!
  Ŋutsuviawo ge ɖe fiaɖuƒexɔa me. Vitalik ɖo ta fiazikpuia gbɔ. Ebɔbɔ nɔ anyi vevie eye wògblɔ be:
  - Na sikagaku ewo ŋutsuvi sia eye nàɖe asi le eŋu wòadzo le ŋutifafa me!
  Le ema megbe la, dɔlanyɔnuwo kplɔ ɖekakpui fia la do goe bubutɔe. Ŋutsuvi si metsɔ afɔ ƒuƒlu la dze duƒuƒu gɔme. Enyo ŋutɔ ne afɔkpa manɔmee - wò afɔwo le bɔbɔe, eye afɔkpodzi ƒuƒluwo sea dzidzɔkpɔkpɔ.
  Alexander xɔe hedzi ha be:
  Ablɔɖe, ablɔɖe, na ablɔɖem, .
  Madzo ayi togbɛwo dzi abe xevi ene!
  Na dukɔ la, na dukɔ la, na dukɔ la, .
  Eye manɔ agbe abe alesi medi ene!
  Ŋutsuvi fia la yɔ fũ kple dzonɔameme. Gake esi medzo le fiasãa me teti ko la, mese le ɖokuinye me kple nye afɔkpodzi ƒuƒlu, si me mekɔ akpa o, alesi gbegbe kpe gbadzɛawo xɔ dzoe. Eye enye seselelãme si medzea ame ŋu o. Eye eva hiã be maƒo nye aɖuwo ahanɔ agbagba dzem be magayi duƒuƒu dzi ake.
  Yame ƒe nɔnɔme nyea teƒe xɔdzowo, eye le dzomeŋɔli la, le dzɔdzɔme nu la, ɣea gakpɔtɔ le bibim. Kluvi ŋutsuviwo bɔ, gake aleke fia ate ŋu azɔ afɔ ƒuƒlu, le eƒe ɖevime gɔ̃ hã?
  Eye evea ame ŋutɔ. Alexander ti kpo - eƒe afɔkpodziwo bi, gake edo dzi. Ale wòƒu du yi vɔvɔli la me, afisi dzoxɔxɔ menɔ nenema gbegbe o, eye wòde dzesii be:
  - Oo mawuwo, nyemesusui kpɔ be kpewo ate ŋu axɔ dzo alea gbegbe o!
  Ŋutsuvia lé ŋku ɖe eƒe asiwo ŋu. Sikagaku ewo nɔ wo me. Susu la klẽ - ɖe wòle be maƒle afɔkpawoa?
  Gake esia tae wòdo go le fiasãa me be yeaƒu du afɔ ƒuƒlu ale gbegbe be yeƒe dzi dze eme ɖo. Eye mesɔ be aʋafia gã aɖe ƒe vi nazu lãmetutudɔ o. Fofoa wɔ nu gãwo, gake via na ta, le esi eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu biã ta ko.
  Alexander gaƒu du yi ɖaƒu du to kpe gbadzɛ siwo nɔ bibim la dzi. Ɣea gakpɔtɔ nɔ keklẽm sesĩe.
  Kasia eva do go Kores. Ŋutsuvi si do akɔtawu eye wòle fli me la do ɣli be:
  - Mido gbe na Vitalik!
  Alexander ƒo nu kple ɣli tsɔ ɖo eŋu nɛ be:
  - Menye Vitalik ye menye o, gake amekae nènye?
  Ŋutsuvia ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Nyee nye Kores! Nuka, èŋlɔm bea?
  Alexander si dze aɖaŋu ɖo eŋu be:
  - Mese egᴐme! Èsusu be nyee nye ŋutsuvi si míeɖɔli awu kpliia!?
  Kores lé ŋku ɖe eŋu nyuie wu. Edze ƒã be Alexander ƒe abɔwo kple afɔwo medze nenema gbegbe o, eye eƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo me mekɔ o. Vevietɔ ne èlé ŋku ɖe eŋu nyuie.
  Kores bɔbɔ hebia be:
  - Eyata wòe, Wò Aƒetɔ?
  Alexander ʋuʋu ta be:
  - Eye wòe nye ame si ƒe tagbɔ kɔ kabakaba! Nukatae woƒo wò?
  Ŋutsuvia ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Na fefenyawo!
  Ŋutsuvi fia la ƒo nu kple ɣli be:
  - Ne èdo dziku nam la, woahe wò ɖe ati ŋu!
  Cyrus ʋuʋu ta kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ɛ̃, nye aƒetɔ! Meɖoa to heɖoa toe!
  Alexander de se be:
  - Va, ƒu du kplim!
  Eye ŋutsuvi eveawo siaa ƒu du. Tsar Ŋutsuvi la sesẽ le dzɔdzɔme nu eye ŋusẽ nɔ eŋu, gake mexɔ hehe nyuie o. Ke hã, woƒu du kabakaba.
  Alexander bia esime wònɔ du dzi be:
  - Kluvie nènyea?
  Kores ɖo eŋu kple kakaɖedzi be:
  - Ao!
  - Nukatae wòle amama afã, woƒoe eye afɔ ƒuƒlu?
  Ŋutsuvia ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ðe awuwo ɖa hafi woaƒoe! Eye le goawo katã me la, zi geɖe la, ŋutsuviwo zɔna amama afã kple afã le dzoxɔxɔ me, ne wo dzilawo meda ahe nenema gbegbe o gɔ̃ hã.
  Alexander ʋuʋu ta be:
  - Susu le eme!
  Eye ŋutsuvi fia la ɖe eƒe T-shirt. Eƒe ŋutigbalẽ ƒe amadede nye esi sɔ. Eyata ɣeyiɣi geɖe si wozã tsɔ nɔ zɔzɔm le fiawuwo me. Eye afɔkpodzi ƒuƒluawo nɔ bibim, abe ɖe wodo dzoka xɔxɔ ɖe wo te ene.
  Alexander te hũɖeɖe gɔ̃ hã.
  Kores bia be:
  - Nukatae nèle hũ ɖem, Wò Aƒetɔ?
  Ŋutsuvi fia la ɖo eŋu be:
  - Efiãa wò afɔkpodziwo ŋutɔŋutɔ!
  Ŋutsuvia ʋuʋu ta be:
  - Mese egɔme be fia la mezɔa afɔ ƒuƒlu o - menye eƒe ɖoƒee o!
  Alexander do ɣli kple dziku be:
  - Menya! Mana nàdze klo aƒo nye afɔkpodzi ƒuƒluwo, eye baba ne ègbe toɖoɖo!
  Cyrus ʋuʋu ta kple alɔgbɔnukoko be:
  - Wò lɔlɔ̃nu katãe, oo gã aɖe!
  Ŋutsuvi fia la fa tu be:
  - Enyo, enyo, mina míayi vɔvɔli me eye míaɖi ɖe eme vie!
  Eye ŋutsuvi eveawo siaa ƒu du yi vɔvɔliawo me hebɔbɔ nɔ zikpui la dzi. Alexander kɔ eƒe afɔ siwo le abe ɖevi ene, siwo vuvu, siwo biã la ɖe dzi be wòase le eɖokui me be ele bɔbɔe vie. Afɔ ƒuƒlu zɔzɔ le Babilon le dzomeŋɔli sɔ kple funyafunyawɔwɔ ame.
  Ðekakpui dziɖula la de se be:
  - Ƒle nane nam maɖu!
  Eye wòtsɔ sikagaku aɖe ƒu gbe ɖe Kira!
  Ŋutsuvia bɔbɔ hegblɔ be:
  - Meɖoa to eye meɖoa to.
  Le ema megbe la, eƒe afɔkpodzi siwo wotsɔ atiwo ƒo ɖe anyi la klẽ, eye wòƒu du yi fiase si te ɖe eŋu wu me hena nuɖuɖu.
  Eye Vitaly hã bɔbɔ nɔ fiazikpuia dzi. Le gɔmeɖose nu la, enye fia, gake ŋkɔe wònye, elabena ƒe ewo koe wòxɔ, eye wònye fiaɖula kple dziɖula ŋutɔŋutɔ, Cassander. Edze abe emegbe ewu fia la ene. Eye ŋutinyaŋlɔlawo ʋlia nya be ɣekaɣi tututue. Gɔmeɖeɖe aɖe li si gblɔ be Alexander ku le aʋawɔwɔ me.
  Aleke kee wòɖale o, ɣeyiɣia de be woaɖe Cassander ɖa - fiae wònye alo menye fiae o!
  Eye ŋutsuvia bia kple gbeteteɖedzi be:
  -Afikae Grand Vizier le?
  Dzɔla la bɔbɔ heɖo eŋu be:
  - Ele amedɔdɔ aɖe xɔm le fiazikpuixɔ si kplɔe ɖo me!
  Vitalik de dzesii be:
  - Yɔe va gbɔnye le ŋku siwo le keklẽm ŋkume!
  Dzɔla la ʋuʋu ta hede se na nɔvia. Eye dziɖuɖua ƒe mɔ̃a te tɔtrɔ.
  Vitalik ɖo to vizitɔwo dometɔ ɖeka ƒe nyatakaka. Nya lae nye be zitɔtɔ nɔ Afghanistan nutoa me. Ame siwo le afi ma la lɔ̃a ablɔɖe ŋutɔ. Xᴐse
  Mawu aɖeke meli haɖe o, gake zazɛ̃nyahehe sɔ gbɔ.
  Ŋutsuvia do susua ɖa be:
  - Na woaɖo kpe woƒe didiwo dzi. Ame sia ame si di be woadrɔ̃ ʋɔnu dzɔdzɔe la, axɔe. Eye amesiame si mewɔe o la, akpɔ yi!
  Emegbe Cassander va do mlɔeba. Enye ŋutsu gã kɔkɔ aɖe, eye yi le eƒe alidziblanu ŋu. Ede ta agu na ɖekakpui fia la kple dzitsitsi hebia be:
  - Nukae wò Aƒetɔ la adi?
  Vitalik ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Medi be mawɔ avu kpli wò kple yiwo.
  Cassander ko alɔgbɔnu eye wòɖo eŋu be:
  - Didi nyui aɖe, Wò Aƒetɔ! Ke ɖevi nègakpɔtɔ nye, eye nye hã menye aʋawɔla gã aɖe.
  Ŋutsuvi fia la ʋuʋu ta be:
  - Menya! Gake èŋlɔ alesi fofonye nye aʋawɔla gã aɖe be.
  Cassander ʋuʋu ta be:
  - Ẽ, ŋusẽ le ŋuwò eye nèƒua du wu wò ƒewo! Gake miele adzɔge ʋĩ tso gbɔnye. Ke hã, mele klalo be mafia nu aɖe mi.
  Vitalik ʋuʋu ta be:
  - Mawɔ avu afɔ ƒuƒlu!
  Ŋutsuvia ɖe afɔkpa siawo, siwo dze ƒã be womesɔ o eye ɖeko woxe mɔ na wo, togbɔ be wonye atsyɔ̃ɖonuwo hã.
  Emegbe fiawuwo, siwo susɔ ɖe tsiƒuƒewo ko me.
  Ewɔ nuku na Cassander be:
  - Èxɔ ŋutigbalẽ eye nèzu lãmeka geɖe wu!
  Vitalik ɖo kpe edzi be:
  - Mewɔe be mawɔe!
  Cassander meɖe eƒe afɔkpa kple aʋawɔnu xɔasiwo o. Edze abe eka ɖe edzi be yeaɖu dzi ene.
  Eƒe yi lolo wu ŋutsuvi fia la tɔ sãsãsã, eye Alexander Gãtɔ ƒe aʋafia ŋutɔ kɔkɔ wu eye wòlolo wu sã.
  Aʋa la dze egɔme kple tudada. Cassander ƒoe le dziɖeɖi me, eye Vitalik trɔ ɖa. Ŋutsuvia nye Taekwondo ƒe aɖaŋudɔwɔla gã aɖe, gake yi hã ƒe asi nɔ esi. Etso nya me xoxo be yeawu Cassander, amesi adze agbagba be yeawui kpuie. Alo ne míagblɔe tututu la, awu fia si dze la gɔ̃ hã.
  Ŋutsuvia na Cassandra ƒe ŋudzɔnɔnɔ ɖiɖi, eye wòwɔ abe ɖe wòle kame dem ko ene.
  Eye emegbe etsɔe kple alesi wòti kpoe. Eye Vitaly Akulov ƒe yi ɖaɖɛa to ehati ƒe ŋɔti me tẽ. Woƒo Cassander, eʋuʋu, eye emegbe wòmu, ʋu dzĩ ƒe tsidzɔƒe aɖe nɔ dodom tso eƒe ŋɔti me.
  Ŋutsuvia ɖe gbeƒãe kple dzidzɔ be:
  - Vizier Kɔkɔtɔ la ku, fifia maɖu dzi!
  Wokɔ Cassandra dzoe. Vitalik de se be woaɖii kple bubu si wòle be woaɖi na ame evelia le dukɔa me. Le mɔa nu la, edze abe Cassander ye wu Alexander Enelia dada enea? Enyo, emae nye nusi mexɔ ɖe eta!
  Vitalik gblẽ eƒe afɔ siwo le abe ɖevi ene, gake sesẽ eye wole abla ɖem la ƒe nɔnɔmetata dzeani geɖe ɖe kpea ƒe anyigba.
  Le ema megbe la, edzi ha be:
  Eye togbɔ be ele be nàkɔe ɖi hã la, .
  Le aʋa si me dziku le me la, ʋu ƒe sisi si me ahom le...
  Mitsɔ yi, aŋutrɔ gbã agbe ƒe ka, .
  Míade lɔlɔ̃ asi tegbee o!
  
  MUTANT AS RAPES ƑE ŊUTINYA
  NYAWO ƑE NYATAKAKA
  Le mutagen aɖe si do le vo me ta la, Germanytɔ yameʋukulawo dometɔ ɖeka va ɖi ƒewuivi le gotagome eye ŋusẽ gãwo va su esi. Gawu la, ŋusẽ le wo ŋu ale gbegbe be Xexemeʋa Evelia ƒe zɔzɔme katã le tɔtrɔm!
  . TA 1 lia
  Le January 1943 me la, Germanytɔwo xɔ ace si trɔ zu ace. Wotrɔ asi le ɖekakpuia hã ŋu eye ŋusẽ gãwo va su esi. Gbã la, ewɔ aʋa kple Britaintɔwo kple Amerikatɔwo le Mediterranea-ƒua dzi. Eva zu Luftwaffe yameʋukulawo gbãtɔ si da yameʋu alafa eve - exɔ Knight ƒe Atitsoga si nye Iron Cross kple klosalo oak aŋgbawo, yiwo kple diamonds.
  Esi wòda yameʋu alafa etɔ̃ vɔ la, eyae nye ame gbãtɔ le Third Reich me si xɔ Asrafowo ƒe Dzedzeme ƒe Atitsoga si wotsɔ sika kple daimɔnd wɔ. Le ema megbe la, woɖee yi Ɣedzeƒeʋakɔa me.
  Afimae wòkpɔ gome le Kursk-ʋa si nye nyakpakpa la me. Ðekakpui aɖe si ƒe mo biã si trɔ zu ŋutsuvi, si ƒe aɖatsi alo ɖa gɔ̃ hã mele o la, dze abe ƒewuivi si xɔ abe ƒe wuiene ene, kaka ɣeyiɣi sia naɖo la, eva zu yameʋuʋu sesẽ aɖe si mexɔ se o. Eye womete ŋu ƒoe o, gake eya ŋutɔ de dzesi futɔwo ƒe yameʋuwo ƒe ƒuƒoƒo le susu me.
  Eƒe dzɔdzɔmeŋutete kple eƒe nuwɔwɔ pɛpɛpɛ siaa va zu nusi gbɔ dzɔdzɔmetɔ ŋu. Eye eƒo Soviettɔwo ƒe yameʋuwo ƒu anyi wòxɔ ŋkɔ ale gbegbe be wòxɔ megbeŋkɔ Abosam Yevu eye wòvɔ̃na nɛ abe dzo ene.
  Gawu la, exɔ aʋawɔyameʋu tɔxɛ aɖe si wodo kpɔ si nye ME-309, si me tudaƒe adre nɔ zi ɖeka - yametu etɔ̃ kple tu ene, eye ame aɖeke mete ŋu tsi tre ɖe eŋu o.
  Ŋutsuvi aɖe si ŋkɔe nye Wolf, si tsi agbe le domenyiŋusẽfianu ƒe tɔtrɔa me la nɔ akɔntabubuwo ƒom ƒu kabakaba. Eye wòda yameʋu siwo ade alafa atɔ̃ le Kursk Bulge ƒe ɣleti eve me. Eye Germany yameʋukulawo bubuwo hã dze eyome. Nazitɔwo lé woƒe yameʋu ƒe gãnyenye me ɖe asi. Eye wote ŋu ƒo asa na dziɖuɖu le anyigba dzi. Nyateƒee, aʋadziɖuɖu aɖeke menɔ anyi o. Nazitɔwo trɔ yi woƒe fli gbãtɔwo dzi eye woɖo afɔ afima. Eva dzɔ be ŋgɔgbe fli la li ke.
  Nusiwo USSR bu la va sɔ gbɔ wu esiwo bu le ŋutinya ŋutɔŋutɔ me. Le mɔa nu la, Dukɔ Siwo Bla Nu hã he anyidzedze le Sicily ɖe megbe. Wonɔ vɔvɔ̃m be yewoatsɔ aʋawɔwɔa ayi anyigbagã la dzi. Eye Wolf Rommel ye nye yameʋukula si trɔ zu ame si trɔ la ƒe ŋkɔ, ehe vɔvɔ̃ vɛ na wo.
  Tsɔ kpe ɖe eŋu la, Wolf te ŋu da yameʋu aɖe si me Montgomery ŋutɔ nɔ la ɖe anyi le eƒe Mediterranea-ƒua dzi yameʋuɖoɖodɔa me. Eŋlisiawo ƒe aʋafia si si ŋutete le wu la ku. Eye le esia ta la, Britaintɔwo he anyidzedze le Sicily ɖe megbe. Eye emegbe wogblẽe ɖi kura. Eye Roosevelt hã tsɔ ɖe le Japan dzi ɖuɖu me wu Europa yiyi.
  Eyata Wolf Rommel wɔ aʋa dzidzedzetɔe eye wòda USSR yameʋuwo kple dzidzɔ gã aɖe. Menye dzodzroe wònye be enye nugbagbevi si trɔna o.
  Bɔmbdada si woda ɖe Third Reich kple eƒe dɔwɔƒewo hã dzi ɖe kpɔtɔ. Esia na Germanytɔwo te ŋu da aʋawɔʋu yeye si nye Panther-2, si me aʋawɔnuwo kple aʋawɔnu sesẽwo le la ɖe go le September 1943 me ke. Ametakpɔnu nyui aɖe nɔ aʋawɔʋua ƒe ŋgonu ta: eƒe ʋuƒoa ƒe titrime nye milimeta 100, eye xɔtaxɔa ƒe titrime nye milimeta 120. Eye axawo nye milimeta 60. Eye nusianu le togbɛwo dzi. Esia na Panther-2 te ŋu nɔ te ɖe Soviettɔwo ƒe tu suewo ƒe amedzidzedzewo nu. Gakpe ɖe eŋu la, tu si ƒe didime nye milimeta 88 si le 71EL me, si ŋu ŋusẽ le ŋutɔ eye wòdaa tu kabakaba, si gena ɖe Soviettɔwo ƒe ʋuwo me tso didiƒe. Le ɣeyiɣi ma ke me la, Panther 2 ƒe ʋukuku ƒe ŋutete megblẽ o. Esi eƒe kpekpeme nye tɔn 53 ta la, eƒe mɔ̃ si ƒe ŋusẽ nye sɔ 900. Esia fia be mate ŋu aʋuʋu vɔ̃ɖi wu Soviettɔwo ƒe blaetɔ̃ vɔ ene o. Tsɔ kpe ɖe eŋu la, Tiger-2 ge ɖe ewɔwɔ le agbɔsɔsɔ gã me do ŋgɔ.
  Germanytɔwoe kpɔ ŋusẽ ɖe bauxite gbogbotɔ kekeake si le Zaporozhye dzi, eye le esia ta aʋawɔnu nyuiwo nɔ woƒe aʋawɔʋuwo si.
  Le adame la, Soviet-srafowo dze agbagba be yewoayi ŋgɔ le Ukraine kple titina gake medze edzi o.
  Wolf Rommel xɔ kafukafu yeye ɖe Soviettɔwo ƒe yameʋu alafa atɔ̃ siwo woda ɖe anyi ta: Knight"s Cross of the Iron Cross si me sika oak aŋgbawo, yiwo kple daimɔndwo le. Eye le yameʋu alafa adre blaatɔ̃ gome la, kafukafu tɔxɛ aɖee nye Knight"s Cross of the Iron Cross si me platinum oak aŋgbawo, yiwo kple diamondwo le. Eye le yameʋu akpe ɖeka si woda ɖe anyi ta la, Hitler da asi ɖe kafukafu tɔxɛ aɖe dzi: Ɣletivi si nye Knight"s Cross of the Iron Cross si me klosalo oak aŋgbawo, yiwo kple daimɔndwo le.
  Eye esi yameʋukula si trɔ zu yameʋua wu yameʋu akpe ɖeka kple afã siwo woɖiɖi hafi Ƒe Yeyea naɖo la, exɔ kafukafu bubu: Ɣletivi si nye Knight"s Cross of the Iron Cross si me sika oak aŋgbawo ƒe yiwo kple daimɔndwo le.
  Eyata akɔntabubuawo nɔ dzidzim ɖe edzi vevie, abe ɖe wole gli aɖe me ene.
  Wolf Rommel va zu nusi Luftwaffe yameʋukulawo bubuwo kpɔa mɔ na.
  Le January me la, Asrafoha Dzĩ la dze agbagba be yewoayi ŋgɔ le teƒe si gogo Leningrad, gake womete ŋu to ametakpɔnuawo me o. Eye le Ukraine la, Soviet-srafowo mekpɔ dzidzedze o. Gawu la, wowɔa Germanytɔwo ƒe aʋawɔʋuwo le agbɔsɔsɔ gã aɖe me. Eye vevietɔ "Panther" bi ɖe ametakpɔkpɔ me ŋutɔ.
  Le ɣleti eve me la, Wolf Rommel da Soviettɔwo ƒe yameʋu siwo wu alafa atɔ̃.
  Eye wòxɔ Knight"s Cross Star of the Iron Cross kple platinum oak aŋgbawo, yiwo kple diamonds.
  Eƒe aʋadziɖuɖuwo ʋã yameʋukulawo kple yameʋukulawo bubuwo. Vevietɔ yameʋukulawo Adala kple Agata do, amesiwo hã da Soviettɔwo ƒe yameʋuwo eye woƒo xexlẽme gbogbo aɖewo nu ƒu kple kakaɖedzi.
  Dzomeŋɔli wu enu. Germanytɔwo nɔ asrafowo nu ƒom ƒu hena amedzidzedze yeyewo. Fifia yameʋu si de blibo si wotsɔa ʋuʋudedi ʋunae si wɔa dɔ vovovowo, si nye TA-152, si de ŋgɔ wu Soviettɔwo ƒe yameʋuwo, le wo si. Eye yameʋu siwo me dzo le.
  Eyata Stalin ɖoe be yeakpɔ egbɔ koŋ. Aʋadziɖuƒea gakpɔtɔ nɔ abe alesi wònɔ le ƒe "43 ƒe dzomeŋɔli ene.
  Gake Germanytɔwo nɔ asrafowo nu ƒom ƒu hena amedzidzedze. "Panthers"-2 ƒe xexlẽme nɔ dzidzim ɖe edzi, eye woate ŋu ayi aʋadziɖuɖu sesẽ aɖe dzi.
  Hitler bu esia ŋu ŋutɔ.
  Le ɣeyiɣi ma me la, Stalin nɔ nu ƒom kple Churchill kple Roosevelt. Wogblɔ be anyidzedze le France manya wɔ o eye susu aɖeke mele eme o. Dzodzro koe asrafoawo aku.
  Abe, Germanytɔwo gakpɔtɔ sesẽ ene. Kuxiwo do mo ɖa le Lend-Lease hã ŋu. Hitler fa eƒe ɖoɖo ɖe Yudatɔwo ŋu vie, eye wògblɔ be yeate ŋu aɖe asi le tsitretsitsi ɖe Yudatɔwo ŋu ŋu keŋkeŋ ne Ɣetoɖoƒedukɔwo wɔ ŋutifafa kplii hekpe asi ɖe eŋu.
  Stalin se egɔme be nɔnɔme sesẽ aɖe mee yele. Ðeɖi te dukɔa ŋu eye nu te ɖe edzi akpa. Germanytɔwo kpɔ wo ɖokui ta be womeɖu wo dzi le dzomeŋɔli o, eye le kele kple dzomeŋɔli ƒe nuwuwu la, woate ŋu axɔ woƒe aʋadziɖuɖuwo. Eyata anyo wu be màde nu wo me o.
  Mɔkpɔkpɔ nɔ anyi na mɔ̃ɖaŋununya yeyewo ya. Aʋawɔʋu siwo nye T-34-85 kple IS-2. Gake woawo ya mesẽ abe "Panther"-2 kple "Tiger"-2 ene o. Ẽ, IS-2 bɔbɔ ɖe anyi wu le aʋawɔnuwo, projectile ƒe nyonyome kple ŋgɔgbe aʋawɔnuwo me. Ðeko wòle be aʋawɔʋu yeyeawo ya teti nyo wu xoxoawo. Vevietɔ T-34-76, si mete ŋu ge ɖe Tiger-2 ƒe akpa dzi gɔ̃ hã o.
  Stalin ƒo eƒe ƒuƒoƒo si te ɖe eŋu wu nu ƒu. Bunker la nɔ anyigba te le Kremlin.
  Vaseɖe fifia la, Germanytɔwo meda bɔmb ɖe Moscow vevie o. Gake FAA ƒe tu siwo woto vɛ nɔ wo si, eye le nyateƒe me la, yameʋu siwo daa bɔmb dziŋɔ siwo ŋu ŋusẽ aɖeke menɔ USSR ƒe yameʋuwo kple yameʋuwo takpɔhawo ŋu haɖe o la nɔ wo si.
  Tsɔ kpe ɖe eŋu la, Nazitɔwo xɔ yameʋu yeyewo xoxo ɖe wo nɔewo yome. Eye TA-152 si ate ŋu atsɔ bɔmb tɔn eve. Eye Yu-288 bɔmbdadaʋu si tsɔa bɔmbdada si ade tɔn ade xoxo eye wòte ŋu zɔa mɔ kple duƒuƒu wu, kple aʋawɔnu siwo wotsɔ ʋlia wo ɖokui tae. Eye esiawoe nye esiwo le nusiwo kplɔ wo nɔewo ɖo me. Eye ŋgɔyiyiwo hã li. Yu-488 si ƒe mɔ̃ ene koŋue nye esia, si ƒe duƒuƒu ade kilometa alafa adre le gaƒoƒo ɖeka me, si sɔ gbɔ ŋutɔ na bɔmbdala, eye ate ŋu atsɔ kpekpeme tɔn ewo. Eye mɔ̃ ade TA-400 si dzi ŋɔ wu gɔ̃ hã. Wogatsɔ bɔmb bubuwo ɖe asi eye yameʋutu wuietɔ̃ kpɔ wo ta. Gakpe ɖe eŋu la, ate ŋu anye be yameʋu ƒe mɔ̃wo hã anɔ esi.
  Eyata eme kɔ ƒã be fiadu la manɔ anyi eteƒe nadidi o. Germanytɔwo da tu si nye MP-44 si nye tu nyuitɔ kekeake le xexeame ɣemaɣi hã ɖe yame. Eye aʋawɔʋuwo nɔ wo si xoxo, "E" ƒe ƒuƒoƒoa nɔ vavam, si mesɔ kplii o.
  Eyata eme kɔ ƒã be USSR ate ŋu aɖu aʋa sia dzi ŋutɔ. Gawu la, Europa katã wɔ dɔ na Hitler. Eye woxɔ amedzrowo ɖe afɔzɔlawo me, kple dɔwɔƒewo, kple bubuawo. Le amewo ƒe ŋutete gome la, ne míebu anyigbamama siwo woxɔ ŋu la, viɖe gã aɖe le Third Reich ŋu. Eye anɔ eme be aʋawɔnuwo ƒe nyonyome de ŋgɔ wu gɔ̃ hã.
  Togbɔ be ME-262 mede blibo haɖe o eye wòka ɖe edzi akpa be woaɖee ɖe go le ewɔwɔ me hã. Gake TA-152 kple ME-309 li, siwo le xexlẽdzesiawo me xoxo, eye wowɔa avu nyuie. Woƒe duƒuƒu kple aʋawɔnuwo siaa le woƒe ŋutete katã me. Nyateƒee, ʋuawo ƒe kpekpeme lolo ŋutɔ, si gblẽa nu le ʋuawo ƒe ʋuʋu ŋu. Gake aʋawɔnu sesẽwo nana nèdaa tu ɖe anyi zi ɖeka, eye duƒuƒu le tsi me nɔnɔ me nu yina ne le kpɔɖeŋu me, Yak la va ge ɖe asike me. Eye le ʋuʋu le tsitrenu me la, Germanytɔwo ƒe yameʋuwo sesẽna wu eye woƒe duƒuƒu sesẽna wu.
  Yakovlev na Stalin nya nu tso Yak-3 si wole wɔwɔm, si le bɔbɔe wu eye wòte ŋu trɔna wu Yak-9 la ŋu.
  Stalin ɖo to nya sia, eye wònɔ Alexander Suvorov ƒe nɔnɔmetata kpɔm. Tsar ƒe Russia ƒe aʋafia sia le etɔxɛ, eye wònɔ agbe ƒe blaadre kloe, eye womate ŋu aɖu edzi o. Togbɔ be wometsɔ aʋakɔ gãwo nɛ o hã. Eye aʋadziɖuɖu sesẽtɔ kekeake siwo woɖu ɖe Franseawo dzi mena Russia xɔ anyigba sentimeta ɖeka pɛ hã o. Gake enya alesi wòaɖu dzi kple xexlẽdzesiwo.
  Fifia Germanytɔwo te asrafohawo ɖoɖo tso Europa katã kloe. Hitler tɔ te ŋɔdzinuwɔwɔ ɖe Yudatɔwo ŋu, eye wote lɔlɔ̃nu faa dɔwɔlawo ƒe aʋakɔwo xɔxɔ tso wo gbɔ gɔ̃ hã.
  Polandtɔwo ƒe Ablɔɖesrafowo hã do, abe alesi woada asɔ na Poland-srafowo ene.
  Woxɔ Franseawo, Hollandtɔwo, Belgiumtɔwo, Denmarktɔwo, kple Europatɔ bubuwo ɖe Third Reich me, vevietɔ SS-srafowo. Belarus kple Ukraine ƒe mamãwo siaa do le USSR. Germanytɔwo va dze aɖaŋu wu eye wova te ŋu trɔna ɖe nɔnɔmewo ŋu esi aʋaa nɔ edzi yim. Eye fifia Rada aɖe nɔ titina le Belarus, eye wozã nutoa me asrafowo ɖe akpaɖekedzimademadelawo ŋu. Le se nu la, Belarus xɔ ɖokuisinɔnɔ, eye wòdze abe ɖokuidziɖuɖu ene. Abe alesi wònɔ le Ukraine ene. Afisi woɖe asi le Bandera ŋu le le gaxɔ me. Eye dukɔmevinyenye ƒe mama yeyewo te ɖoɖo.
  Eyata viɖe aɖeke menɔ USSR si le amewo ƒe ŋusẽ gome o. Eye viɖe si le mɔ̃ɖaŋununya gome la va yi na Germanytɔwo.
  Stalin de dzesii be:
  - Yak-3 wɔwɔ bia duralumin si ƒe nyonyome deŋgɔ gbogbo aɖe. Eye eƒe nusiwo wòtsɔna tso USA kple Britain dzi ɖe kpɔtɔ ŋutɔ. Eye dukɔ siwo wɔ ɖeka kplii la le biabiam dzinɔameƒotɔe xoxo be míatsɔ sika axe esia ɖe eta!
  Yakovlev ɖo eŋu kple hũɖeɖe be:
  - Ẽ, fifia ya la, Yak-9 gakpɔtɔ nye aʋawɔla vevitɔ! Eye ele be woadzi eƒe dɔwɔwɔ ɖe edzi!
  Ilyushin gblɔ be:
  - Yameʋuwo wɔwɔ ɖo alafa ɖeka gbesiagbe, eye aʋawɔʋu blaene hã le eme. Gake woƒe nyonyome dzi ɖe kpɔtɔ. Ʋu geɖe ƒe kpekpeme lolona kilogram alafa etɔ̃ alo alafa ene wu esiwo wozãna ɖaa, eye le esia ta wobɔbɔ wu Germanytɔwo le woƒe ʋuʋu gɔ̃ hã gome!
  Yameʋudzikpɔla la ʋuʋu ta be:
  - Ðeko míekpɔa afɔku ƒe xexlẽme si bu le yameʋuʋuwo me - ɖeka va ɖo ewo le Germanytɔwo ƒe nyonyo me. Eye yameʋukulawo mexɔ hehe nyuie o. Dukɔ siwo wɔ ɖeka kplii la dzudzɔ yameʋuɖoɖo ƒe mɔ̃memi nana, eye woawo ŋutɔ tɔ mesɔ gbɔ o. Eye Soviettɔwo ƒe ʋuwo meto vovo le woƒe nyonyome gome o. Gakpe ɖe eŋu la, ɣletivihatsotso blibo aɖe si me ace nyuiwo le la le Germanytɔwo si. Nyɔnu yameʋukulawo hã li. Le kpɔɖeŋu me, Albina kple Alvina, ɣletivi yeye eve, xɔ Knight ƒe Atitsoga siwo me klosalo oak aŋgbawo, yiwo kple daimɔnd le xoxo, elabena wo dometɔ ɖesiaɖe da yameʋu siwo wu alafa etɔ̃.
  Eye esia le ɣeyiɣi kpui aɖe ko me!
  Stalin ʋuʋu ta hede dzesii be:
  - Menye Amegãxi koe nye terminator pilot o!
  Aʋafiagã la ʋuʋu ta be:
  - Ne ɖe ɖeka li la, anye ne ɖe!
  Aʋafiagã la bia be:
  - Nya kae Zhukov agblɔ?
  USSR ƒe Aʋafiagã ɖo eŋu kple ŋkubiãnya be:
  - Míehiã aʋawɔnu yeyewo. T-34-85 aʋawɔʋua ƒe ŋusẽ mesɔ gbɔ o. Eƒe tu megena ɖe Panther-2 alo Tiger-2 si le ŋgonu me kokoko o. Germanytɔwo to Panther-3 si de ŋgɔ wu vɛ, si wòle be aʋawɔnu si le Tiger-2 si ƒe kpekpeme mede o eye mɔ̃ si ŋu ŋusẽ le wu nanɔ esi. Ne aʋawɔʋu ma tɔgbe dze dɔwɔwɔ gɔme la, míagblẽ keŋkeŋ!
  Stalin ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Ke IS-2 ya ɖe?
  Zhukov ɖo eŋu anukwaretɔe be:
  - Mɔ̃ kɔkɔa ƒe ŋgɔgbeʋawɔnuwo gbɔdzɔ vie. "Panther" bɔbɔe aɖe gɔ̃ hã ate ŋu atsɔe bɔbɔe tso didiƒe kilometa ɖeka, eye wòate ŋu atsɔe ayi ŋgɔe gɔ̃ hã ne wotsɔ go si le ʋuƒoa te!
  Kɔkɔetɔ la de dzesii be:
  - Nukatae womewɔ eƒe ŋgonu ƒe aʋawɔnu si ƒe titrime nye milimeta 160 o?
  Zhukov ɖo eŋu anukwaretɔe be:
  - Elabena tu sesẽ aɖe kpekpe xoxo. Eye ɖeko gbeɖiɖimɔ̃a atɔ.
  Wozi mía dzi be míaɖe asi le esia ŋu eye míaɖo seɖoƒe na mí be míaɖo milimeta 100 le ŋgonu.
  Stalin ko alɔgbɔnu eye wòdze abe ɖe menyoa dɔme o ene. Emegbe ebia be:
  - Ke ne míeɖe IS-2 ƒe axadziʋawɔnuwo dzi kpɔtɔ tso milimeta blaasieke va ɖo blaatɔ̃, eye míeto esia me do ŋusẽ ŋgonu ya ɖe?
  Zhukov ʋuʋu ta be:
  - Esia anya wɔ ŋutɔ, Hati Stalin. Gake exɔa ɣeyiɣi hafi woate ŋu atu xɔ kɔkɔ yeye aɖe ahatsɔe ade dɔwɔwɔ me!
  Marshal Vasilevsky de dzesii be:
  - Le go sia me la, Germanytɔwo ateŋu atsɔ bazookas kple faustpatron, kple tu siwo le bɔbɔe wu aƒo IS-2 ƒe xɔtaxɔe la ɖe axadzi. Eyata esia nye nyametsotso si ŋu nyaʋiʋli le!
  Kɔkɔetɔ la do ɣli be:
  - Afika kee nèɖatsɔe ƒu gbe ɖo o, wedge le afisiafi!
  Yakovlev de dzesii be:
  - Ele be míato yameʋuɖoɖo ƒe yameʋuɖoɖo vɛ! ME-262-ʋu siwo le aʋa wɔm le yame le Germanytɔwo si xoxo. Le nyateƒe me la, womewɔa dɔ boo aɖeke o, gake ɣeyiɣia va yina eye ɖewohĩ Nazitɔwo ato nane si nyo wu vɛ.
  Beria ʋuʋu ta hegblɔ be:
  - Le nyatakaka yeyewo nu la, Germanytɔwo le yameʋu si nye jet fighter ME-1100 wɔm, si ateŋu adzo le yame le adame sia. Susu gbãtɔ aɖewo le esi. Eye wole ME-262 X hã wɔm, si wòle be ŋusẽ nanɔ eŋu wu eye wòanyo wu esiwo wowɔ va yi eye wòanɔ klalo na aʋawɔwɔ zazã.
  Stalin bia be:
  - Nukae nye nyatakakaawo tsitotsito?
  Dukɔa ƒe Dukɔmeviwo ƒe Nyawo Gbɔkpɔla ɖo eŋu kple hũɖeɖe be:
  - Wole ɣaɣla eye míele dɔ wɔm! Gake le nya siwo wogblɔna nu la, ele be ME-262 ƒe duƒuƒu nawu kilometa 1,100 le gaƒoƒo ɖeka me.
  Stalin ƒe amehawo ƒo kpẽ le movidzɔdzɔ ta.
  Kɔkɔetɔ la ʋuʋu ta be:
  - Eii! Ekema míewɔ screw godoo! Nya kae Molotov agblɔ?
  Dukɔa ƒe Dutanyawo Gbɔkpɔla ɖo eŋu kple hũɖeɖe be:
  - Ɣetoɖoƒedukɔ siwo wɔ ɖeka kplii la tsɔ brek la de aʋawɔwɔa me. Edze abe wogale aʋa wɔm le se nu ene, gake le nyateƒe me la, womele aʋawɔwɔdɔwo wɔm o. Germanytɔwo hã dzudzɔ ƒugɔmeʋawɔʋuwo wɔwɔ eye woƒe susu katã nɔ aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo ŋu. Tsɔ kpe ɖe eŋu la, le esi teƒe be dɔwɔƒewo nawɔ tu siwo wotsɔna daa bɔmb siwo me ya le wu. Eye esia fia be woada bɔmb ɖe mía dzi nublanuikpɔkpɔ manɔmee. Ðeko míate ŋu awɔ ɖeka kple yameʋu siwo me dzo le o!
  Stalin ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Esia nye nu gbegblẽ! Esia fia be teƒe aɖeke meli woalala kpekpeɖeŋu o!
  Marshal Vasilevsky ɖo eŋu be:
  - Russia ƒe hadɔwɔla eve koe le esi: asrafowo kple ƒudzisrafowo!
  Aʋafiagã la ʋuʋu ta be:
  - Ɛ̃, enye nyateƒe! Gake Tsar Alexander Etɔ̃lia si menyo tututu o la gblɔ nya ma tɔgbe!
  Beria de dzesii be:
  - Ne ɖe Tsar Alexander Etɔ̃lia nɔ agbe didi wu la, anye ne elolo. Ate ŋu aɖu aʋa si wowɔ kple Japan dzi hafi!
  Zhukov ko alɔgbɔnu eye wòɖo eŋu be:
  - Nenye nyee nye Kuropatkin la, anye ne maƒo Japantɔwo. Eye naneke maxe mɔ nam o!
  Stalin ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Dzudzɔ nya dzodzrowo gbɔgblɔ! AI mele mía si be míabu nuwo ŋu le afisia o! Ele be míaɖe mía denyigba. Eteƒe madidi o Hitler atu afɔ mí kple eƒe ŋusẽ katã, eye madze nu geɖe o. Eye míehiã susu aɖewo koŋ!
  Marshal Vasilevsky, amesi wogblɔ be enye aɖaŋuɖola gã aɖe, do susua ɖa be:
  - Mina míaɖo ŋu ɖe ametakpɔkpɔ ŋu le gogloƒe. Míehiã tu geɖe alesi míate ŋui, siwo dometɔ aɖewoe nye esiwo tsi tre ɖe aʋawɔʋuwo ŋu. Aleke míele edzi yim le woƒe asiɖeɖe le wo ŋu me?
  Nikolai Voznesensky ɖo eŋu kakaɖedzitɔe be:
  - Nyo ŋutɔ! Míewɔa tu siwo sɔ pɛpɛpɛ abe alesi asrafowo bia ene. Gake megaɖea vi o, ame masɔ gbɔ na tuwɔlawo o!
  Marshal Vasilevsky de dzesii be:
  - Míehiã geɖe wu, vevietɔ tu siwo wotsɔ tsia yameʋuwo nu. Woate ŋu azã mamlɛtɔa ɖe yameʋuwo kple anyigba dzi taɖodzinuwo siaa ŋu!
  Stalin ʋuʋu ta si nɔ ɣie la be:
  - Ele be míawɔ tu siwo ƒe didime nye milimeta 100 siwo tsia yameʋuwo nu geɖe wu. Woate ŋu age ɖe Panther-2 la me ŋkume kple ŋkume, eye woate ŋu age ɖe Tiger-2 gɔ̃ hã me tẽ, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, woada Germanytɔwo ƒe yameʋu siwo dea nu wo me la ɖe anyi.
  Voznesensky de dzesii be:
  - Le tu si ƒe didime nye milimeta 100 gome la, egahiã kokoko be míawɔ tu si hiã. Eye eyata susu aɖe li na tu si woate ŋu atsɔ awɔ eɖokui si wotu ɖe chassis blaetɔ̃ vɔ ene dzi. Wɔ SU-100, si wɔwɔ anɔ bɔbɔe wu T-34-85, gake ŋusẽ le eŋu sã le aʋawɔnuwo me.
  Aʋafiagã la ʋuʋu ta kple dzidzeme be:
  - Enyo, wòe nye Voznesensky kple tatɔ! Azɔ mina míadzi ha!
  Eye ameha la dzi ha le haƒoƒo me be:
  Le Dadanyigba wɔnuku la ƒe kekeme me la, .
  Dzikudodo le aʋawɔwɔ kple dɔwɔwɔ me...
  Míekpa dzidzɔha aɖe, .
  Xɔlɔ̃ kple kplɔla gã aɖe ŋu nya!
  
  Stalin ye nye aʋawɔwɔ ƒe ŋutikɔkɔe, .
  Stalin nye sɔhɛmenɔɣi ƒe dzodzo...
  Avuwɔwɔ kple dziɖuɖu kple hadzidziwo, .
  Míaƒe amewo le Stalin yome tim!
  
  Avuwɔwɔ kple dziɖuɖu kple hadzidziwo, .
  Míaƒe amewo le Stalin yome tim!
  Enyo, Fiaɖuƒe Dzĩ la le asrafowo nu ƒom ƒu be yeatsɔ axe mɔ ɖe amedzidzedzea nu. Gake le go bubu me la, Hitler le dzadzram ɖo ɖe amedzidzedze aɖe ŋu. Aʋawɔnuwo wɔwɔ le Germany le dzidzim ɖe edzi. "Panther"-2 va kpɔ ta nyuie wu le xɔtaxɔa ƒe ŋgonu, le tu ƒe ʋuƒo si ƒe didime nye milimeta 150 le dzogoe aɖe dzi, kple tu ƒe ŋgonu si ƒe didime nye milimeta 100 si ƒe dzogoe nye dzidzenu 45 ta. Esia sɔ gbɔ be T-34-85 megena ɖe Germanytɔwo ƒe ʋu me ŋkume kple ŋkume o. Gake ate ŋu age ɖe eme tso kilometa etɔ̃ kple afã.
  Eyata "Panther"-2 va zu aʋawɔʋu vevitɔ, eye wole "Panther" bɔbɔewo dzudzɔm xoxo. Abe T-4 ene. Gake wogale wo wɔm kokoko ale be womagblẽ wo wɔwɔ ƒe agbɔsɔsɔ me o. Abe "Tiger" ene la, togbɔ be woɖe "Tiger"-2 ɖe go hã la, wogale ewɔm.
  Manya wɔ be woagbugbɔ nusi wowɔ bliboa atu enumake wòazu Panther-2 o. Togbɔ be aʋawɔʋu sia nyo ŋutɔ hã. Eye le duƒuƒu, kple aʋawɔnuwo me, eye vevietɔ le aʋawɔnuwo me, afisi wòsɔ kplii mele o.
  Le March ƒe gɔmedzedze, esime mɔwo gakpɔtɔ nɔ ƒoƒom la, Germanytɔwo dze agbagba zi gbãtɔ be yewoayi ŋgɔ. Eye woƒo wo ɖe Voroshilovgrad kple Krasnodonsk ƒe mɔ dzi. Eye Donetsk hã.
  Aʋakɔ Dzĩ la gaxɔ Ukraine ƒe akpa siawo le Stalingrad ƒe kuxia me, eye ɣeyiɣi menɔ Germanytɔwo si be woatrɔ wo o. Nazitɔwo te ŋu wɔ aɖaŋudzedze ƒe nukunu.
  Eyata kaka nyatakaka totrowo be yewodi be yewoaƒo xlã Soviettɔwo ƒe aʋa si wowɔ ɖe Kursk Bulge ŋu. Gake woƒoe ɖe mɔ bubu nu, afisi womekpɔ mɔ na wo le o!
  Nazitɔwo ƒe aʋawɔʋu sesẽwo kpɔ gome le aʋawɔwɔawo me, eye "Tiger"-2, si ne wotsɔe sɔ kple ŋutinya ŋutɔŋutɔ la, mɔ̃ si ŋu ŋusẽ le wu si ƒe ŋusẽ nye sɔ ƒe ŋusẽ 1000, si fia be eʋãna kabakaba wu eye ate ŋu anye aʋawɔʋu nyui aɖe si agbã nu.
  Germanytɔwo yi ŋgɔ kabakaba le gɔmedzedzea me. Woxɔ Voroshilovgrad, Krasnodonsk, kple Donetsk, gake emegbe snoa nyrɔ eye Germanytɔwo ƒe aʋawɔʋu kpekpeawo yrɔ le anyikpe me. Ke hã, Kraut ƒomea te ŋu xɔ Ukraine katã keŋkeŋ. Eye woɖe gbeƒã woƒe aʋadziɖuɖu yeyea.
  Germanytɔwo ƒe aʋawɔʋu gbãtɔ siwo le E-ʋawɔʋuwo me hã kpɔ gome le aʋawɔwɔawo me Vevietɔ tu si nye E-10 si tsɔa eɖokui ƒua du. Mɔ̃ sia ƒe nɔnɔme deŋgɔ ŋutɔ. Gbã la, meta 1.2 koe eƒe kɔkɔme nye. Eye ame eve koe le ʋua me dɔwɔlawo si mlɔ anyi. Mɔ̃a kple mɔ̃a ƒe ʋuʋudedi nɔ ɖeka eye wotso go kemɛ dzi. Eye tu si tsɔa eɖokui ʋãna ŋutɔ la ƒe lolome le sue, gake eƒe mɔ̃ si ƒe ŋusẽ nye sɔ alafa ene. Eye tɔn ewo te ŋu bla ŋgɔgbekpa si ƒe didime nye milimeta 82 le dzogoe gã aɖe si me susu le nu, kple axadzinu siwo ƒe didime nye milimeta 52, kpakple agbalẽ xatsaxatsawo.
  E-10 nye mɔ̃ si de blibo kloe. Esi wòƒua du yia kilometa alafa ɖeka le mɔ gã dzi, eye wòdidi kilometa blaadre le mɔ gã dzi ta la, esesẽna be woaƒoe eye woate ŋu aɣlae bɔbɔe.
  Le ɣeyiɣi ma ke me la, eƒe asi bɔbɔ eye ewɔwɔ le bɔbɔe. Nusi ko gblẽ le tu la ŋue nye be T-4 ƒe ʋuƒoa ƒe didime nye 75 mm 48 EL. Gake egena ɖe Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋuwo me ŋkume kple ŋkume, togbɔ be etso didiƒe kpui aɖe hã. Eye ate ŋu anɔ te ɖe T-45-85 ƒe ƒoƒo ɖe ŋgonu nu, eye manya wɔ kloe be woaƒoe o.
  Eye ʋua me dɔwɔlawo hã mebɔ o - nyɔnuvi amegãxi eve siwo tso SS-ʋua me. Gerda kple Charlotte.
  Wole klalo be yewoawɔ avu abe lã wɔadãwo ene. Eye ŋusẽ gã aɖe si gblẽa nu le wo ŋu.
  Nyɔnuviawo, togbɔ be vuvɔ nɔ wɔwɔm vie le March me hã la, bikini kple afɔ ƒuƒlu koe wowɔ avu.
  Eye woɖe woƒe aʋawɔwɔ ƒe aɖaŋudzela fia.
  Gake le nyateƒe me la, mehiã be míaƒo nu tso wo ŋu tsitotsito nenema o. Le go bubu me la, Soviet Komsomol nyɔnuviwo le avu wɔm.
  Eye wole amama afã kple afã kple afɔ ƒuƒlu hã. Gake woɖea woƒe adãwɔwɔ kple ame fafɛ ƒe nɔnɔme fiana. Wodaa tu pɛpɛpɛ, eye wozãa woƒe no ƒe no dzĩwo ne wole tu la tem. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, wodzia ha;
  Fofonyigba lɔlɔ̃a ƒe vinyɔnuwoe míenye, .
  Soviettɔwo ƒe dukɔwo le aflaga dzĩ la te!
  Hati Stalin nye akpɔkplɔ dzinɔameƒotɔ, .
  Amekae ana xexeame katã nanya kpɔ!
  
  Wodzi mía kple Danyenyigba ɖe dzidzɔkpɔkpɔ me, .
  Be woade nuku kple avɔ flax...
  Aleae Russia viŋutsuwo le, .
  Ŋutsu ma anye ŋusẽkatãtɔ!
  
  Dziɖegbe aɖe le dziɖegbe - fasitɔwo dze mía dzi, .
  Aʋawɔʋu dziŋɔwo ƒe aʋawɔʋuwo ƒo...
  Gake anyo wu be nàƒo wò futɔ ƒe ŋkume, .
  Menye vidzĩ siwo ƒoa semolina lae míenye o!
  
  Fuhrer-ʋua to sɔ yi Moscow, .
  Le ɣie kple tso gakpo si wowɔ nyuie dzi...
  Adolf Hitler dzra eɖokui na Satana, .
  Mesusu be tu mate ŋu axe mɔ nɛ o!
  
  Hati Stalin nye sɔdola dzinɔameƒotɔ, .
  Edze Hitler dzi le xexlẽdzesiawo me...
  Eye eva dze be Fuhrer la mefa o, .
  Kplɔla la ƒe asibidɛ ge ɖe eƒe Adam ƒe akɔɖu me!
  
  Fifia fasitɔwo le ʋuʋum abe aŋgba ene, .
  Alesi Stalin na wòzu nuwɔametɔ veviee...
  Anyo nɛ wu be yeaƒo whist le ɣeɖuƒea, .
  Enyo, fifia Adolf nye lãgbalẽŋudɔla ko!
  
  Nazitɔwo ƒe drɔ̃e baɖa aɖe si le xexeame Stalingrad, .
  Esi míaƒe ŋutsuawo va sesẽ wu ta la...
  Soviettɔwo ƒe anyigba dzi asrafo kpɔ dzidzɔ ŋutɔ, .
  Míeƒo kpẽ na futɔawo katã!
  
  Berlin adze anyi le nyɔnuviawo ƒe afɔ nu, nyae
  Nyɔnuviawo azɔ afɔ ƒuƒlu...
  Eteƒe madidi o míatu paradiso ɖe ɣletinyigba la dzi, .
  Eye dzidzɔ kple tomefafa anɔ eme ŋutɔ!
  
  Nusianu anyo le xexeame katã, .
  Nyɔnuviawo axɔ awu ʋlaya si wotsɔ daimɔnd wɔ...
  Ɣeaɖewoɣi la, esesẽna akpa
  Gake dukɔ si tsi wu Atlantiktɔwoe míenye!
  
  Le Russia la, mɔɖela aɖe li eye titan ma, .
  Le Fofonyigba me la, aʋawɔla ɖesiaɖe tso diapers...
  Adolf ènye ame si bu kple ŋutasẽla, .
  Èxɔ ŋku yibɔ aɖe tso nyɔnuviawo ƒe afɔwo dzi!
  
  Ne kɔmiunisttɔnyenye le xexeame katã ta la, .
  Esi Mawu Dada le xɔmetsovɔa kekem la...
  Emegbe woatsɔ hlɔ̃biabia katã ade atɔ me, .
  Eye Yesu Kekeli ƒe Mawu Ŋkɔ!
  Komsomol nyɔnuviawo dzi ha nyuie ale gbegbe eye wose le wo ɖokui me. Wowɔ esia kple dzonɔameme ŋutɔ. Eye gbeawo ɖi iridescent ŋutɔ.
  Eye nyɔnuviawo tsɔ woƒe afɔbidɛ ƒuƒlu siwo ƒe ŋusẽ wua ame la da bɔmb siwo gblẽa nu.
  Mɔɖelawo hã wɔ avu. Amesiwo, togbɔ be sno gakpɔtɔ nɔ anyi hã la, wodo awu kpuiwo, awu ʋlaya siwo ŋu fli le, kple afɔ ƒuƒlu ko.
  Eye togbɔ be ɖeviawo ƒe afɔ ƒuƒluwo trɔ zu dzodzro le vuvɔ ta eye wobiã abe dadiwo ene hã la, woʋãna vevie hewɔa aʋa dzimesesẽtɔe.
  Amesiawo nye ŋutsu ŋutɔŋutɔwo ŋutɔŋutɔ, siwo wɔa adã eye wowɔa avu ŋutɔ.
  Si da tu kple bɔmb, he akplɔawo ɖe megbe eye wòda ku ƒe nunana siwo wua ame.
  Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, wodzi ha hã;
  Nye Russia si wodo ɖe dzi la ƒe kekeli - .
  Dukɔ siwo tsɔ woƒe luʋɔ na agbe xexeame!
  Manya wɔ be woakpɔ Fofonyigba si nya kpɔ wu esia o, .
  Enye nyadzɔdzɔ na xexeame katã - drɔ̃e kɔkɔe aɖe!
  
  Le gbe ƒe aŋgba ɖesiaɖe kple zãmu ɖesiaɖe me, .
  Eye le dzomeŋɔli tsidzadza dzodzoe ƒe tsidzadzawo me la...
  Sno ƒe ʋuʋudediwo ƒoa fefe kple daimɔnd, .
  Woawo me la, Yesu ƒe mo le - Aƒetɔ Kplɔla la!
  
  Svarog si klẽna la wɔwɔ, .
  Enya kpɔna le bli seƒoƒo ɖesiaɖe me.
  Ame si di ŋutifafa la le abe Mawu vi ene, .
  Xɔ dzinye se be agbe nyui aɖe le esi le afisiafi!
  
  Ke Ŋusẽkatãtɔ la tsɔ lɔlɔ̃nu sia na mí, .
  Ale be matia mɔ ɖesiaɖe si dzi woato faa, .
  Ale be aʋawɔla si nye afimatɔ la lɔ̃a wo denyigba, .
  Be woado Rod ɖe dzi le eƒe nuwɔnawo me!
  
  Ke hã, wowɔ tiatia gbegblẽ aɖe, .
  Eye fifia tɔsisi vɔ̃ɖi aɖe le sisim ɖe Anyigba dzi!
  Amehawo le afɔ tum Russia tso aʋawɔʋuwo ƒe dzomavɔ me - .
  Dzɔgbese nye ŋutasẽnuwɔwɔ kple nublanuimakpɔmakpɔ le eƒe aʋawɔwɔ me!
  
  Gake mina míawɔ ɖeka kple aʋawɔlawo abɔta ɖeka - .
  Le Soviettɔwo ƒe Aflaga te le October me.
  Tso nɔnɔmetata la dzi la, woatsɔ amenuveve ana mowo, .
  Susu aɖe tae wole tsitre ɖe mía nu le Aƒetɔ la ŋkume!
  
  Togbɔ be gbɔgbɔ vɔ̃wo le Hitler yome tim hã la, .
  Eye etsɔ nu geɖe de Germany!
  Gake míedaa Junkers ɖe anyi abe agbatsɔkekewo ene, .
  Le nyateƒe me la, ehiã be nàwɔ avu, avuvu ʋua le wò ʋukawo me!
  
  Futɔwo ɖo Moscow - nusianu le dzo dam, .
  Etoa ŋkubiãnu dzi kpɔa Kremlin ƒe ɣletiviwo!
  Gake míeɖu Mamai ƒe ameha dzi do ŋgɔ, .
  Yehowa ado ŋusẽ via lɔ̃amewo!
  
  Fofonyigba - Meƒoa nu le gbedodoɖa me kple vevesese, .
  Míaƒe duwo le bibim abe akaɖi ene!
  Nusi wotsɔ fifia kple lɔlɔ̃ tu, .
  Ðe wotsrɔ̃e tegbee nyateƒea?
  
  Gake Ƒomea madzo le eƒe Nuwɔwɔwo me o - .
  Ana ŋusẽ eye futɔ la adze anyi!
  Abe alesi wogblɔe le Mawu ƒe nunya gbalẽa me ene la - .
  Rus' aɖu dzi eye wòazɔ ayi ɣletivi la gbɔ!
  
  Woɖu Wehrmacht-ʋua dzi, ʋu le sisim, .
  Moscow, eye emegbe ŋutikɔkɔe Stalingrad!
  Eye Dadanyigba ana detsiƒonu tso akɔɖutiwo me, .
  Ale be tu si wotsɔna ƒoa tu nava nɔa bɔbɔe ne wotsɔ bɔmb ɖe asi!
  
  Míanɔ Berlin - Stalin ye nye kplɔla, .
  Mawu ƒe Viceroy le Anyigba dzi afisi nuvɔ̃ le!
  Nɔviwo, migakpɔ nublanui na fasitɔwo ƒe nuwɔwɔwo o, .
  Ekema dzidzɔ kple dzidzedzekpɔkpɔ anɔ anyi!
  Aleae mɔɖelawo dzia ha kple seselelãme kple gbɔgbɔmeʋaʋã. Eye woƒe gbewo nye ɖeviwo tɔ, wole dzadzɛ, wovivina.
  Eye togbɔ be woƒe afɔwo le ƒuƒlu, woɖiɖi, woƒo wo, wo katã wotsɔ abi kple abi tsyɔ wo dzi, eye woƒe asibidɛwo gɔ̃ hã le blɔ le vuvɔ ta hã la, alɔgbɔnukoko dzeaniwo le ŋutsuviwo kple nyɔnuviwo siaa ƒe nuyiwo dzi.
  Eye eme kɔ ƒã be womana ta o, ke boŋ woayi edzi anɔ ha dzim ahanɔ avu wɔm.
  Lenin nyi mí hena ameawo ƒe dzidzɔkpɔkpɔ, .
  Eye Stalin gã la klẽ ɖe míaƒe mɔ dzi...
  Ilyich he ablɔɖe kɔkɔe vɛ na amesiame, .
  Nufiala si va xɔ ɖe eteƒe la ɖu futɔwo dzi!
  
  PUTIN ƑE DZIÐUÐU KPLE HITLER
  To akunyawɔwɔ ƒe kɔnu aɖe ƒe kpekpeɖeŋu me la, Hitler xɔ Russia Dukplɔla Putin ƒe dzɔgbenyui. Eye esia trɔ ŋutinya ƒe zɔzɔme kura. Gbã la, woɖu Britain ƒe yameʋuʋu dzi. Nyateƒee, dzi menɔ Hitler ƒo be yeaɖi o, gake Luftwaffe ya va ɖu dzi le yame. Franco, le nɔnɔme siawo me la, lɔ̃ ɖe Gibraltar dzi dzedze dzi. Germanytɔwo xɔ mɔ̃ sesẽ sia le ŋkeke eve me. Eye woʋu asrafowo yi Afrika.
  Wohe aʋa si wowɔ kple USSR ɖe megbe. Gake Nazitɔwo koe esia ɖe vi na, eye woɖu Anyigbagã Viviti la dzi.
  Fasitɔwo ƒe xexlẽme ƒe gãnyenye kple ɖoɖowɔwɔ nyuie wu na wote ŋu xɔ Afrika, Titina Ɣedzeƒe kple India le ƒe ɖeka me.
  Eye le November 1942 me la, kasia Nazitɔwo va ɖi go eye woxɔ Britain le ŋkeke wuiɖekɛ me.
  Le ema megbe la, wodze dzadzraɖowo gɔme ɖe aʋawɔwɔ kple USSR ŋu. Germanytɔwo ɖo aʋawɔʋu yeyewo: Panthers, Tigers, Lions, siwo le klalo na aʋawɔwɔ. Eye le June 22, 1943 dzi la, wodze amedzidzedzea gɔme.
  Nyateƒee, USSR te ŋu dzra ɖo nyuie ɖe ɣeyiɣi sia ŋu le ƒe eve me. Aʋawɔʋuwo ƒe xexlẽme dzi ɖe edzi va ɖo akpe blaetɔ̃ vɔ enyi kple mamã alafa ɖeka blaeve, yameʋuwo ƒe xexlẽme ɖo akpe blaatɔ̃. Tu kple aʋawɔnu ƒomevi bubuwo hã ƒe xexlẽme dzi ɖe edzi. Gake Wehrmacht-ʋua tsɔ nu geɖe kpee. Aʋawɔʋu siwo nɔ Third Reich ƒe xexlẽme dzi ɖe edzi tso akpe ade va ɖo akpe blaeve le ƒe eve me. Eye woƒe nyonyome nyo ɖe edzi wòdze ƒã.
  Yameʋuɖoɖo le Third Reich hã dzi ɖe edzi. Aʋawɔnu sesẽ ŋutɔ nɔ ME-309 yeyea ŋu eye wòge ɖe ewɔwɔ me. Focke-Wulf, Yu-288 kple Yu-188 sesẽ wu. Eye wònye nya vevi aɖe ŋutɔ. Fritz-ʋua xɔ gas-mɔ̃wo hã, kple bubu geɖe. MP-44 tu si ŋu ŋusẽ le wu hã le eme.
  Vevietɔ wu la, afɔzɔla gbogbo aɖewo nɔ Germanytɔwo si. Woate ŋu azã dutanyigbadzisrafowo kple asrafo siwo tso Europa.
  Gake nu vovovo bubuwo hã nɔ anyi. Asrafoha Dzĩ la menɔ klalo na ametakpɔkpɔ o. Womefia alesi wòaʋli eɖokui tae o. Eye togbɔ be wowu mɔ̃ sesẽ siwo le Molotov Line la nu hã la, wogogo liƒoa akpa eye womegoglo o.
  Tsɔ kpe ɖe eŋu la, Germanytɔwo ate ŋu adze wo dzi tso Turkey, Iran, kple India. Gakpe ɖe eŋu la, Japan ɖo asrafowo ɖa be woadze wo dzi.
  Ẽ, wozi edzi sesĩe.
  Eye le ɣleti etɔ̃ me la, woɖu USSR dzi eye Moscow mu. Ɣleti eve megbe la, woxɔ Russia keŋkeŋ.
  Le ema megbe la, Hitler ɖoe be yeadze Amerika dzi. Eye le afisia la, Germanytɔwo kpɔ dzɔgbenyuie.
  Amerikatɔwo ƒe aʋawɔʋuwo gbɔdzɔ, yameʋuwo tsi megbe. Gake yameʋu siwo me dzo le siwo kpɔ dzidzedze nɔ Germanytɔwo si, eye nugoe siwo dzona siwo ŋu tu suewo ƒe tu mate ŋu adze kura o la dze, eye haidrodzin peroxide mekpɔ ŋusẽ ɖe ƒugɔmeʋawɔʋuwo dzi o. Eye aʋawɔʋu siwo nye E series Wogbã United States, togbɔ be esesẽ hã, gake wogbãe wu le adzɔge ʋĩi le January 30, 1946 dzi. United States-srafowo ƒe ame susɔeawo koe na ta.
  Eye le April 20, 1951 dzi la, Hitler, esi wònɔ vɔvɔ̃m be samuraitɔwo le atɔmik bɔmb wɔm la, edze Japan dzi... Aʋaa yi edzi kple taɖodzinu ɖeka. Nazitɔwo xɔ aʋawɔʋu siwo le abe piramid ene siwo de ŋgɔ wu, dzogoe sesẽ siwo me laser le, kple aʋawɔnu siwo me gbeɖiɖi sesẽwo le. Tukpe siwo wotsɔna daa tu zi geɖe ƒe ɖoɖo siwo de ŋgɔ wu, kple bubu geɖe wu.
  Eyae nye be Japan menɔ anyi wu ɣleti ade o. Eye aʋaa wu enu kple aʋadziɖuɖu bubu na Wehrmacht.
  Putin ƒe dzɔgbenyui kpe ɖe Hitler ŋu wòɖu fiaɖuƒe ɖedzesi mamlɛtɔ si le anyigba dzi dzi.
  Eye le April 20, 1959 dzi la, wowɔ amewo ƒe nyametsotso le xexeame katã, si ɖo xexemeŋusẽ aɖe si Adolf Hitler nɔ ŋgɔ na ƒe fiaɖuƒedziɖuɖu ƒe nɔnɔme anyi.
  Le ƒe 1949 me xoxo la, Germanytɔwo ɖo yameʋu yi dzinua dzi. Eye le April 20, 1957 dzi la, yameʋuɖoɖo yi Mars.
  Nazitɔwo bi ɖe ɣe ƒe ƒuƒoƒoa me. Eye le xexeame katã la, gayibɔ, Germanytɔwo ƒe ɖoɖo aɖe nɔ anyi azɔ. Esi Adolf Hitler xɔ ƒe blaadre la, eva zu xexeame ƒe fiagã, le Vladimir Putin ƒe dzɔgbenyui ta. Esia nye dzidzedzekpɔkpɔ wɔnuku aɖe.
  Emegbe egakpɔtɔ nye be woaku xexe bubuwo me, eye ameƒomea wɔ ɖeka. Ke hã, xɔtudɔ vovovowo le xexeame katã ya. Tomemɔ aɖe si tso Chukotka yi Alaska hã le eme. Gake le May 1, 1959 dzi la, Adolf Hitler ge dze yameʋu me. Eye gbeƒãɖela la ƒe dziɖuɖu wɔnuku la wu enu. Edze abe womeɖoe be Putin, kple eƒe dzɔgbenyui wɔnuku la, nanɔ agbe wu ƒe blaadre o ene.
  Gake domenyila nɔ Hitler si xoxo. Tso ɖevi siwo woxɔ to vidzidzi si wowɔ kple asi me ƒe xexlẽme dzi. Eyata Adolf ƒe fiaƒomea yi edzi. Eye ameƒomea yi xɔtudɔwo dzi le ɖoƒe vovovowo.
  Le Afrika gɔ̃ hã la, wotu mɔwo, ketekemɔwo kple ʋuwo, kpakple dugã geɖewo. Eye ameyibɔwo wɔ dɔ le afisia hedo Viviti Anyigbagã la ƒe ganyawo ɖe dzi.
  Amegbetɔƒomea tsi eye wòfɔ. Kɔmiunisttɔnyenye tutu nɔ edzi yim, eye amewo ƒe agbenɔnɔ nɔ nyonyom ɖe edzi.
  Le Hitler megbe la, viaŋutsu Akpɔkplɔ Gbãtɔe ɖu fiagã la dzi. Ðekakpui koe wònye gake edze nunya, eye wòdo ameƒomea ɖe dzi wòɖo kɔkɔƒe gãwo. Susuawo dometɔ ɖekae nye be woadzi nyɔnuwo ƒe xexlẽme ɖe edzi eye woado domenyiŋusẽfianuwo kpɔ. Vevietɔ wotso nya me be woadzi nyɔnuwo ƒe xexlẽme ɖe edzi ale be wosɔ gbɔ wu ŋutsuwo zi gbɔ zi atɔ̃.
  Le ɣeyiɣi ma ke me, le ƒe 1961 me la, fiaɖuƒea ƒe yamenutomeyilawo ɖo yameʋu yi Venus, eye le ƒe ɖeka megbe yi Mercury. Ƒe eve alo etɔ̃ megbe la, míeɖi tsa yi Jupiter ƒe satelaitwo gbɔ. Míeɖi tsa yi ɣletinyigba bubuwo hã dzi. Vaseɖe esime, le ƒe 1980 me la, woɖi tsa yi ɣletinyigba si le gota wu le ɣe ƒe ƒuƒoƒoa me, si nye Pluto. Eye enyo ŋutɔ.
  Eye le ƒe akpe eve me la, ɣletivimanɔsitɔ ƒe mɔzɔzɔ gbãtɔ dze egɔme. Le ɣletinyigba si nye Anyigba dzi la, nuvlowɔwɔ nu yi kloe, eye wodzudzɔ dɔlélewo kple dɔvɔ̃wo, amewo ŋlɔ dɔwuame kple adzɔnuwo ƒe veve be. Agbea va nyo ɖe edzi eye wòvivina ɖe edzi.
  Eye wotu paradiso ŋutɔŋutɔ. Eye amewo mewɔ dzre kple wo nɔewo o. Dzɔdzɔmeŋutinunya de ŋgɔ kabakaba. Eye wòhe dzidzɔ vɛ na amewo. Mɔ̃ɖaŋununya hã va do. Esia ƒe asinudɔwɔwɔe nye discus ya. Wote ŋu dzona le ɣletinyigbawo dome xoxo. Eye womete ŋu tɔ te Kraut ƒomea o.
  Le Russia la, aʋawɔlawo ƒe aʋawɔwɔ nu fa kabakaba. Amewo tso nya me be mɔnukpɔkpɔ aɖeke meli be yewoamu Nazitɔwo o eye ele be yewoanɔ agbe. Eye agbea va nɔ nyonyom ɖe edzi. Fiaɖuƒea nɔ ŋgɔ yim ɖo ta kɔmiunisttɔnyenye gbɔ. Le ƒe akpe eve megbe la, adzɔnu geɖewo va zu femaxee keŋkeŋ. Aƒemanɔsitɔwo menɔ anyi o, dɔ nɔ amesiame si. Eye wotu xɔ dzeani ŋutɔwo. Eye ʋu nɔ amesiame si, eye Internet nɔ amesiame si femaxee, kple bubu geɖe.
  Agbe nɔ dzi yim. Amewo ƒe dzi dze eme. Eye vivivi la, amesiame va zu numame nɛ be wòanye fiaɖuƒe ɖeka. Eye assimilation yi edzi.
  Russiatɔwo kple Slavtɔ bubuwo xɔ gomenɔamesi sɔsɔe kple Germanytɔwo. Eye dukɔ bubuwo hã nɔ agbe nyuie le Nazitɔwo ƒe dziɖuɖu te.
  Amesiwo mewɔa avu o, womenye akpaɖekedzimademadelawo o, wonɔa agbe kple bubu. Germanytɔwo mewɔ tohehe ƒe nuwɔnawo susu manɔmee o.
  Eye le nyateƒe me la, esi míenya ɖe akpaɖekedzimademadelawo ɖa ko la, ameteteɖeanyiawo nu tso enumake.
  Anyigbadzinɔlawo ƒe ɖoɖoa te ŋu trɔna ɖe nɔnɔmewo ŋu. Ðokuisidziɖuɖu kple nutoa me dɔwɔlawo zazã siaa nɔ anyi. Eye le ƒe 2020 me la, ame siwo katã le ɣletinyigba si nye Anyigba dzi la xɔ dukɔmevinyenye eye woɖo tasɔsɔ le se nu mlɔeba.
  Kaka ɣeyiɣi sia naɖo la, dzɔdzɔmeŋutinunya de ŋgɔ ale gbegbe be woɖu amegãkuku dzi, eye amesiame va zu ɖekakpui kple dzedzeme tegbee.
  Eye le ɣletinyigba bubuwo dzi le ɣletinyigbawo dzi la, Reich Etɔ̃lia ƒe kɔƒewo do. Eye ale wòva zu gã le xexeame.
  Ŋutsuvi kple nyɔnuvi siwo le xexe sia me te kaka ɖe ɣletivihatsotsoa katã me. Virtual reality do xoxo le Hypernet matrix me, eye nusianu geɖe nye nukunu kple sɔhɛ kple dzeani. Ate ŋu adzɔ xoxo be woagbugbɔ nusianu awɔ.
  Fiaɖuƒe Etɔ̃lia ƒe Fiaɖuƒea va zu fiaɖuƒe si me nu geɖe ate ŋu adzɔ le eye wòɖu xexeame katã dzi.
  Eye nyɔnuwo sɔ gbɔ wu ŋutsuwo zi gbɔ zi atɔ̃. Eye wo katã wodze tugbe, nyɔnuvi suewo, eye ŋutsuawo nye ɖekakpui siwo mehiã be woalũ woƒe ɖa o. Le nyateƒe me la, lãwo ƒe atavism gbãtɔ koe ɖa nye.
  Eye le nyateƒe me la, fefe dodzidzɔname mawo doa dziku eye wofiãna.
  Ðeko Xexeame Wɔla ŋusẽtɔ siawo dometɔ ɖeka, Friedrich Sfero, wɔ ɖoɖo ɖe "modzakaɖeɖe" fafɛtɔ kekeake ŋu ko.
  Eyae nye yamenutomeʋa aɖe. Le go ɖeka me la, eƒe asrafowo le Dada Germany teƒe, le go bubu me la, xɔlɔ̃ ɖesiaɖe ƒe ɣletivihatsotso, Harlequinade xexeame katã wɔla ŋusẽkatãtɔ ma ke - Germany Dziŋɔ. Esia fia be esi ŋusẽkatãtɔwo le avu wɔm ta la, anye modzakaɖeɖe kple fafa, ale gbegbe be manya wɔ o.
  Grozny Germany ƒe asrafowo ƒe asi nɔ ɖeɖem kpɔtɔ madzudzɔmadzudzɔe. Hyperplasma asikpakpla kɔ na wodze agbagba be yewoamimi futɔ sesẽ si tso Dada Germany la sesĩe wu. Ɣletivimefakala miliɔn geɖe kple miliɔn geɖe kpɔ woƒe ku le afisia. Zi geɖe la, enyea kalẽwɔwɔ, eye ɣeaɖewoɣi la, enyea fewuɖunya. Woku, kple alɔgbɔnukoko le woƒe nuyiwo dzi, kple mɔkpɔkpɔ be yewoafɔ ɖe tsitre le ɣeyiɣi aɖe megbe. Togbɔ be edze nu dziŋɔ ŋutɔ hã la... Colossus si ƒe nɔnɔme le abe tsidzadza ene si le tsia dzi la klẽna kple kekeli tɔxɛ aɖe si ɖua yamenutome kple vacuum ƒe agblewo. Dzobibiwo ƒua du to yamenutomeyimɔ̃a ƒe xɔdɔmewo kple yaƒoƒomɔ̃wo me. Asrafo gbagbe miliɔn geɖe, amegbetɔwo kple ameƒomevi bubuwo teƒenɔlawo siaa, siwo si robot biliɔn geɖe le, le agbagba dzem be yewoasi le dzoxɔxɔ si ɖua nusianu la nu. Ame siwo katã kloe le avu wɔm la nye nyɔnuvi dzetugbewo, siwo wotsɔ ɖa siwo wowɔ wònya kpɔ, siwo ƒe atsyã le ŋgɔ yim, ta, abe ɖe womeƒo wo nu ƒu ɖe aʋawɔwɔ ŋutasesẽtɔe ta o, ke boŋ ɖe fiaɖuƒea ƒe atsyɔ̃ɖoɖo ƒe bɔl aɖe ta ene. Nyɔnuviawo dometɔ ɖeka ƒe ɖa si ƒe nɔnɔme le abe yaƒoƒomɔ̃ ene si ƒe asikewo le abe akpakpa ƒe aʋala ene la xɔ dzo, eye wòdo ɣli sesĩe. Vevesesea dziŋɔ ŋutɔ si womate ŋu asusu o eye taɖaa vuvu ŋutɔŋutɔ. Nutunua ƒe asikewo dona eye emegbe wotrɔna le ʋuʋudedi si le ɖoɖo enyi me si nye kinespatial curvatures.
  Gake orcs kple elfwo doa ɣli vevietɔ le wo gome la, le nyateƒe me la, mate ŋu anye drɔ̃e baɖa aɖe wu ema o; Esia nye nuvɔ̃gbɔgbɔ aɖe si afakala aɖe si lɔ̃a ame kuku yɔ tso tsiẽƒe ƒe gogloƒe si bɔbɔ wu la ƒe mo si le nu kom, alo kekeli aɖe si le ɣe ɖum to xɔawo me hele tu ƒe ʋuƒoawo bɔbɔm le lã lénu dziŋɔ aɖe si do dziku vevie ƒe nɔnɔme me. Eye ate ŋu agblẽ wu, nusi nye nusi gbɔ eme le nusi gblẽa nu eye wòbiãna ƒe nɔnɔmetata me.
  Eye esiawo katã le ɣletivimefakala si ƒe lolome mede Mercury nu o ƒe dzidzenu nu... Ke hã, le xexeame katã wɔla ƒe dzidzenuwo nu la, menye nenema gbegbe o. Nu ŋutɔŋutɔ si nye ŋutilãmenuwo keŋkeŋ alea wɔla ŋutɔ ɖoe be yeawɔ nusi agbã gudugudu.
  Sfero Friedrich Katastrofov se le eɖokui me be dzidzɔ le ye ŋu eye le ɣeyiɣi ma ke me la, yeƒe dzi dze eme: zero ɖeka le ye ŋu. Ðekakpui si nye nuwɔwɔ-nuwula la wɔ U-trɔ, eye wòdzo le magoplasm ƒe keklẽa gbɔ eye esi wòse gravi-nuclear-ya siwo le ʋuʋum si le ʋuʋum vacuum la ƒe ɖiɖi la, etsɔ yi ƒo magolet bubu ɖe megbe. Mele bɔbɔe be woage ɖe eme o, aʋawɔʋuwo ƒua du abe sɔ siwo woɖo ɖe duƒuƒu me ƒe afɔkpodzi ene, eye shaitan si ƒo tsiẽƒe ƒe ŋusẽ katã nu ƒu gɔ̃ hã tsɔa wo ƒua du. Eye dzɔdzɔmeŋusẽŋununya kple xexeame katã ŋuti se aɖeke meli si ame siwo tsi megbe le blema nya nyuie o. Nuwɔla la ƒe biabia nu koe nukpɔsusu si nye be nusi mewɔa dɔ o la le.
  Fifia (Consisting of Hyper-princeps-mago-plasma of such a type of matter incomprehensible to human perception, ekema àte ŋu axɔ nɔnɔme ɖesiaɖe kple tɔtrɔ le anyinɔnɔ ŋu, atrɔ lolomewo tso foton ƒe nuto me, ne èda xexeame katã ƒe... parsec triliɔn geɖe ƒe didime le wò asibidɛ me!) Sfero tiae be yeawɔ ŋutsuvi si ƒe nugbagbeŋusẽ trɔ asi le eŋu, si wona hehee le Dada Russia ƒe fiaɖuƒe sẽŋu si me mɔ̃ɖaŋununya de ŋgɔ le me, esime wònɔ tsitsim abe fugboe ene le vidzidɔ me gɔ̃ hã ƒe incubator-kɔmpiuta aɖe.
  Tso esime wofɔ fu la, hehexɔxɔ dze egɔme le alɔ̃dɔdɔ me, eye vevesese ƒe dzodzrowo do kplamatse wo, le xexeame katã ƒe aʋawɔwɔ tɔxɛ aɖe me. Eye vodadawo gakpɔtɔ nɔ anyi, elabena magolet-awo ƒe mɔzɔzɔ, siwo mewɔa dɔ o, nye esiwo womate ŋu agblɔ ɖi kura o. Gake nya sesẽ aɖeke mele Sfero si le esia ŋu o. Eɖoe koŋ ɖo seɖoƒe na eƒe ŋutetewo be wòana amewo navivi wu. Le nyateƒe me la, Germany Dada, si kaka ɖe ɣletivihatsotso biliɔn geɖe kple xexe ene siwo me amewo le me la nye nuwɔwɔ - nyateƒee, si nye matriki ŋutɔŋutɔ. Eye ele be yamenutomeʋawɔwɔ ƒe fefea nawɔ ɖe seawo dzi. Ale be zitɔtɔ aɖeke naganɔ anyi kura o. Ŋutsuviae nye nuwɔwɔ. da tu etɔ̃ bubuwo, eye wòbu zi eve. Aʋawɔnu siwo wowɔ wònya kpɔ ŋutɔ ƒe magomulses lã to vacuum la me eye wozi edzi gɔ̃ hã be wòaɖe ɖa, abe anyitsi cheesecake kakɛwo ene, le xexeame ƒe ɖoƒe bubu. Le afisia la, Sfero gage ɖe do si le yamenutome la me, eye wòyi amedzidzedze ƒe nɔnɔme me. Le ɣeyiɣi ma ke me la, Ŋutsuvi-Wɔla la tia ɣeyiɣia ale be womate ŋu alé ŋku ɖe eŋu to kɔmpiuta dzi ŋkuléleɖenuŋu ƒe ɖoɖo siwo naa tɔtrɔ vovovowo ƒe teƒe si ƒo xlã Magolet ƒe nɔnɔmetata bliboe o.
  - Kinesisphoton magomatrix la xɔa nu! - Ŋutsuvi Wɔla la gblɔ le xexemenunya me, eda tu aʋawɔla bubu eye wòsi le princeps-plasma ƒe asike siwo le ƒoƒom la nu.
  Julius Caesar ƒe aʋakɔ si Sphero Frederick tsɔ aʋafiagã de asi na la yi edzi nɔ megbe dem, eye wowɔ woƒe xexlẽme ƒe gãnyenye ŋudɔ, evɔ woganɔ agbagba dzem kokoko be yewoatsyɔ wo dzi tso axawo dzi gake medze edzi o. Harlequinade ƒe ametakpɔla Hannibal kaka asrafoha geɖe wu, henɔ agbagba dzem be yeakeke asrafoha gã si le yeƒe kpɔkplɔ te ɖe parsec geɖe dzi (parsec nye didime si kekeli ƒe keklẽ aɖe zɔna le ƒe eve kple afã me). Asrafohawo ƒe ƒuƒoƒo dzi ɖe kpɔtɔ, eye akpa si ame ɖekaɖekawo ƒe aɖaŋu wɔna dzi ɖe edzi. Le afisia la, akpa evea siaa ɖee fia be yewodze, eye woɖe yameʋuɖoɖo kple afɔɖeɖe ƒe aɖaŋu fia. Gake nusiwo bu la lolo ŋutɔ;
  Kasia Sfero trɔ afisi wowɔ avu le eye wòkpɔ eɖokui le nyɔnuvi dzetugbetɔ kekeake la xa. Ŋutsuvi wɔla la kple Valentina mimi wo nɔewo ƒe asiwo, ŋutsuvi bubuawo kple nyɔnuvi gbogbo aɖewo wu sã la ʋuʋu ŋku ɖe wo nɔewo ŋu. Woɖo taɖodzinu na batriawo eye woʋu ahom sesẽ aɖe si woyɔna be hyperplasma tornado ɖe tɔdziʋuwo, magolet siwo me zikpui ɖeka nɔna, aʋawɔʋuwo, brigantines, tsɔtsrɔ̃ʋuwo, tsɔtsrɔ̃ʋuwo kple tɔdziʋu sue bubuwo dzi. Sphero tsɔ eƒe ŋkuwo klẽ aʋadziɖuɖutɔe.
  Aʋawɔla siwo wona hehee na aʋawɔwɔ ƒe hehexɔxɔ le agbɔsɔsɔ me, ne wole tsia dzi abe fugboewo ene le nunyiame ƒomevi aɖe me gɔ̃ hã, sɔ gbɔ ŋutɔ. Gake menye ɣesiaɣie wotsoa gbagbãƒe geɖe kple vacuum ƒe mumu me o. Le esia ta la, futɔa da eƒe dzo si me nublanuikpɔkpɔ mele o, si me ame ŋutɔ ƒe matriki gɔ̃ hã nɔ. Hyperplasma ƒe tɔsisi aɖe si nɔ bibim to matrix ƒe ametakpɔnu si gbɔdzɔ kple yamenutome afã ƒe agblea me la to aʋawɔnuwo me. Afisiae wòle, akunyawɔƒea, esi mete ŋu nɔ te ɖe enu o la, gbagbã, dzo si nu sẽ ŋutɔ ƒe tɔsisi si le amadede vovovowo me la ge ɖe atsu kple asi siwo nɔ tu dam la dzi. Sphero fiã enumake (it"s just a super awesome feeling when the flesh is annihilated!), nyɔnuvia ƒe zɔhɛ ƒe alɔnu bu vaseɖe eƒe abɔta, eƒe afɔ va ɖo eƒe klo dzi, eƒe akɔta va ɖo eƒe akɔta. Atsyɔ̃ɖola la do ɣli eye wògbugbɔ. Valentina ye de se.
  - Na cyber gbugbɔgawɔ nawɔ dɔ.
  Nyɔnuvia ƒe ŋutilã (abe ame bubuwo tɔ ene) mezu protein o ɣeyiɣi didi aɖee nye sia. Esia nye ŋutilã tɔxɛ aɖe si me hyperplasmic inclusions le, esime ameawo ŋutɔ ya nye super energy na ŋusẽ. Ale ŋutilã la, esi wode abi eŋu vɔ la, edze tsitsi gɔme vivivi. Ne wotsɔe blewuu la, ŋku dzro koe kpɔa dɔwɔwɔa ŋutɔ, lãmenugbagbeviwo ƒe tsitsi ƒe agbɔsɔsɔme nyea sentimeta 0.9 le sɛkɛnd ɖeka me. Gake aʋa sesẽa menɔ anyi didi kura o; Tu eve vuvu, asrafo ade ku, ɖekakpui ɖeka ƒe afã fiã, eye nyɔnuvi aɖe ƒe ta kple asibidɛwo bu hena ɣeyiɣi aɖe. Sfero, si nɔ nu kom la, trɔ gbɔ va gbɔgblɔ be, nukae nèwɔ to xexeame katã wɔla tsɔla dzi ɖuɖu me? Nukutɔe la, míete ŋu ƒo asa na tuawo ƒe wowó. Gake nusiwo gblẽ le eŋu lolo ŋutɔ, ya la dona, eye wòdona ɖe ya si me ya mele o la me. Ke hã, ŋutsuawo ɖoa eŋu kple bubu. Sfero ŋutɔ da tu si nye filigree le eɖokui si, si na amedzidzeyameʋu aɖe si me zikpui etɔ̃ nɔ la ƒu anyi. Valentina, si ƒe aɖe didi la, ƒo ŋutsua ƒe nuyiwo.
  - Megaquasar ƒe ƒuƒoƒo!
  - Mina míawɔ hyperannihilation (super-destructive) plasma ƒe dzodzo! - Xexeame katã Wɔla ɖekakpui la ƒo nu kple ɣli.
  Wotsɔ tu bubuwo da magolet eve ɖe anyi, eye woda tudada ƒe xɔtaxɔ etɔ̃ ɖe tɔdziʋu si gblẽa nu la dzi. Gake ɣeyiɣi ma mee tuɖedziʋua tsɔ eƒe tuwo ɖo wo ŋu. Ŋutsuvi-nuwɔla la, menye dzidzɔ kple dzidzɔkpɔkpɔ manɔmee o, se ku ƒe gbɔgbɔ le mo nɛ. Nyɔnu tsitsi aɖe si si akplɔ le do ŋɔdzi na gã gã vɔ̃ɖi aɖe, eye Kapitan Sfero de se.
  - Gbɔdzɔgbɔdzɔ si te ŋu trɔna ɖe nɔnɔmewo ŋu! Ʋuʋu abe da ene, to lãkle la me!
  Batria ƒu du trɔ gbɔ, gake etsi megbe vie. Edze abe ya si me ya le la nɔ veve sem le vevesese ta ene, eye ahom sesẽ aɖe si me ʋu sina tona wu la xɔ aƒe ɖe eme. Graviplasm ƒe ƒoƒo dziŋɔ aɖe ƒo batri la. Tu atɔ̃ kple ʋua me dɔwɔla wuieve va zu ya keŋkeŋ zi ɖeka. Nuheŋusẽ ƒe ƒutsotsoe aɖe tsɔ Sfero kple nyɔnuvi bubuawo ƒu gbe ɖe megbe. Ŋutsuvi-Wɔla la dzo yi, eye wòƒo eƒe ta ɖe Valentina si wotu le kamedefefe me, gake le ɣeyiɣi ma ke me la, eƒe amenuveve si gbɔ eme la ƒe akɔta. Eye esia sesẽna ne lã si me wòle be nàge ɖo la menye protein o:
  - Wow, wòe nye pulsar-collapse do! - Sfero ƒo nu le ɣlidodo me. Eye wòko alɔgbɔnu esime elektrikŋusẽ si gbɔ eme ƒe dodo aɖe va to eme.
  Do gãwo to aʋawɔnuwo me. Wotsoa ga la ƒe akpa si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi, si sesẽ wu titanium zi gbɔ zi miliɔn ɖeka. Ŋusẽ gã kae ɣla ɖe hyperplasma alo eƒe ƒomevi si de ŋgɔ wu gɔ̃ hã, princeps plasma, si te ŋu ʋãa ɣletiviwo eye wòtsia quasars la me. Gake nɔnɔme adelia, adrelia, kple bubuawo koe nye esia. Woate ŋu akpɔ atsiaƒu blibo si me hyperplasm le tso molecule ɖesiaɖe me. Le nukpɔsusu nu (esia mesu amewo si haɖe o) la, gɔmedzenu sue ɖeka agbugbɔ xexeame katã awɔ. Alo tsrɔ̃e! Esiawoe nye ŋutete siwo le abe mawume ene siwo le hyperplasm ŋu.
  Batria ƒua du toa anyidzedze si te ŋu trɔna bɔbɔe si le ʋuʋum le kinesisspace me, asrafoa tena ɖe anyi to ŋusẽ si gbɔdzɔ si nye inertia me. Emegbe woɖea asi le spring la ŋu, eye yamenutome teƒe bubu aɖe koe batri la gadaa tu ake.
  Friedrich Sfero de se be:
  - Ƒo kple beam kpui aɖe, trɔ tuawo ɖe concentrated ramrod mode.
  Esi wònye be wotu kɔmpiutaawo ta la, ele be woatsɔ asi awɔ esia. Zã kpẽa nàtsɔ aɖɔ hyperplasma ƒe agbɔsɔsɔ ɖo. Gake nane si le abe esia ene wɔwɔ mele bɔbɔe gɔ̃ hã o, nusi xɔna na mí enye be hehenana ƒe ɖoɖoa hã naa ŋusẽ gã sia. Ŋutsuviwo kple nyɔnuviwo nɔa te ɖe kuxi sia nu le auto mode me. Sfero Friedrich tsɔ tuɖedziʋu aɖe ɖo taɖodzinu, eye wòda tu kple ŋgɔ vie. Wosea yaƒoƒo si gblẽ la ƒe ɣlidodo tsɛtɔ kekeake, tɔdziʋua vuvu kakɛkakɛe. Ne míebu ŋusẽ si le wowó ŋu nu la, tuawo wó. Kekeli ƒe teƒea gblẽa ʋua. Wotsrɔ̃ magolet la hã;
  Aʋalaawo dzona ɖe vovo, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, asike si le dzo dam la ƒoa xlãe le ya si me ya mele o me.
  Futɔwo ƒe brigantine la gagblẽa nu bubuwo, gake etsɔa salvo gãwo ɖoa eŋu. Tɔsisi aɖe gena ɖe doa me, tsɔa nyɔnuvia ƒua gbe, eye wòɖea no siwo ƒe amadede nye sika siwo ƒe nowo le abe cinnabar ene siwo klẽna la ɖe go.
  Sphero do ɣli kple dzidzɔ be:
  - Èkpɔ alesi wòfae! Chernodyrno ƒe ŋkɔ!
  Valentina ƒo ŋutsu ŋusẽkatãtɔ la ɖe eƒe klo si wotsɔ Magoplastik ŋutigbalẽ tsyɔ la dzi:
  - Fiaviŋutsuwo-quasar! Pulsar ƒe ʋuʋudedi! Do wò sɔdola ƒe asike ɖe dzi wòkɔ wu!
  Brigantine si ƒe nɔnɔme le abe tsidzadza ene la yɔ fũ kple volleys. Wotsɔ hyperplasm ƒe zãmu siwo le abe lãgbalẽ ene ƒu gbe ɖe aʋawɔƒea katã.
  Friedrich Sfero ƒo kpẽ be:
  - Na foton aɖem, yi ɖe aʋli la ƒe mumu me!
  Frigate aɖe do tso axadzi, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, batri si te ɖe eŋu la wó. Edze abe dzɔgbenyui megale ŋutsuawo ŋu o ene, wova ke ɖe tukpe kpekpe aɖe alo Vibro-field si gbã ga si nɔa anyi didina wu la ŋu ene.
  Ŋutsuvia dze agbagba be yeatrɔ nuƒolanɔƒea be yeatsi agbe le amedzidzedze ma tɔgbe me. Gake tsitretsiɖeŋulawo hã nye dɔnyala deŋgɔ siwo wu suku ɖeka kloe nu. Harlequinade wɔla hã menye ametafakala le Dekɔnuwo Wɔwɔ me o!
  Wotsrɔ̃ tu si woyɔna be tempropreon la. Womae ɖe akpa siwo le keklẽm ƒe ƒuƒoƒo me. Wotsɔ nyɔnuvia kple Wɔla-ŋutsuvi si le aʋawɔnua subɔm la ƒu gbe abe ɖe woƒoe ene. Woge ɖe aʋawɔnua me kple ablaɖeɖe gã aɖe, woɖee ɖa vie, eye woawo ŋutɔwo hã le gbadzaa ŋutɔ, eye woƒe ŋutilã si te ŋu nɔa te sesĩe ŋutɔ eye wònɔa anyi didina la nɔ ʋuʋum le dzidziƒoame ta. Emegbe wodze nusi wotsɔ bla woe la ɖeɖe ɖa gɔme, si na woƒe nɔnɔme dzeani siwo woŋlɔ ɖe wo dzi abe blemamawuwo ƒe kpememewo ene la ƒe nɔnɔme sɔ.
  Sfero se le eɖokui me be vuvɔ wɔ ye le yeƒe ƒodo ƒe akpa si le anyime. Futɔwo ƒe plasma ƒe wowó ƒe kpekpeme nu sẽ ɖe edzi, edze abe wohe asrafoha yeyewo va aʋa la me ene. Le kpɔɖeŋu me, aʋawɔmeli si gbɔ eme ŋutɔ la ƒe lolome le abe ɣletinyigba si dze ene, eye akplɔ gã aɖe si ƒe nɔnɔme le abe akplɔ gã aɖe si me nusiwo doa ya le ene la doa ya si me dzoxɔxɔ si gbɔ eme ƒe nɔnɔme gbogbo aɖe le. Nu aɖe si woƒo, si wotro le abe fefenuvi si wɔa atɔ kple accordion ƒe tsakatsaka ene la ge dze Proud Germany ƒe ƒudziʋua dzi. Tsɔtsrɔ̃ ƒe tɔsisi bubuwo gbã tu ene siwo ƒe nɔnɔme le abe aɖatsi ene.
  Sfero tsɔ eƒe ɖusifɔ ƒu klo vaseɖe klo dzi, eye esi melala be wòatsi le dzɔdzɔme nu o la, etsi abɔ aɖe na eɖokui enumake.
  Julius Caesar, togbɔ be ŋutete katã nɔ esi hã la, nɔ aʋa la dzi ɖum, xexlẽdzesiwo ƒe ŋgɔyiyi, kple mɔ̃ɖaŋununya si sɔ gbɔ kloe, nɔ futɔwo ƒe akpa dzi. Nu ɖeka si susɔ be woawɔ le nɔnɔme sesẽ sia tɔgbe mee nye be woagbugbɔ ɖe megbe, aƒo asa na ƒo xlã wo. Sphero, si ƒe dzitsinya aɖeke menɔ o la, to princeps ƒe kadodoa me nɔ to ɖom sedede siwo wona robotawo. Woɖi mɔkpɔkpɔ si seɖoƒe meli na o, aʋadziɖuɖu kabakaba ƒe tsikɔwuame. Julius Caesar ƒe frigate la gblẽ nu geɖe eye eƒe duƒuƒu dzi ɖe kpɔtɔ. Sfero se le eɖokui me be yedo dziku vevie, edze abe ŋusẽ si yewɔ la le bubum ene, ehiã be wòatsrɔ̃ futɔ geɖe alesi wòate ŋui. Eyae nye be tiatia le esi be yeaɖu dzi alo aku. Togbɔ be edze ƒã be Magolet geɖe ƒe tsɔtsrɔ̃ hã la; matrɔ naneke kloe o, gake esiae nye ame ɖekaɖekawo ƒe kalẽwɔwɔ ma si ɖeke mesɔ kplii o kloe si va zua tɔsisi si gbãa mɔxenu ɖesiaɖe. Ŋutsuvia, zã amesi tsɔe ƒe ŋkuɖodzinyawo, eye le nyateƒe me la, eya ŋutɔ ƒe nuwɔwɔ (Alesi wòte ŋu dea dzesi amenyenyewo kple nusiwo ƒe wɔwɔme sesẽ alea nye nyabiase si to vovo!) ɖo ŋku nusi woɖe ɖe eme le hehexɔxɔ gbogbo aɖewo me dzi kaba. Ele be nàƒo asa na amewo be woade dzesi wò eye nànɔ robotwo ƒe hatsotso si bɔ me. Esesẽna wu sã be woage ɖe mɔ sia me, gake alesi wòate ŋu adzɔe be woakpɔe la le ʋɛ wu sã. Gake le go bubu me la, ɖe gome le esi be wòanɔ gota le ɣeyiɣi vevi sia mea? Le nyateƒe me la, ele be asrafo: nakpɔ agbe takpɔkpɔ gbɔ, nya evelia: tsrɔ̃ futɔ geɖe alesi wòate ŋui. Ne wotsi tre ɖe wo nɔewo ŋu la, esiae nye kɔnyinyi, be woawɔ tiatia atsɔ ada asi ɖe egbɔkpɔnu evelia dzi. Amesiawoe nye Amerikatɔ siwo nɔ anyi le blema: wobua woawo ŋutɔ ƒe ŋutigbalẽ ɖeɖe ŋu geɖe wu. Esia tae Yankees tɔwo bu ɖo, eye hekpe ɖe eŋu la, woƒe alakpanyawo gbɔdzɔ. Nu blibo kple nusianu si wòxɔna menɔ esi o. Ne míeɖo ŋku Anyigba ƒe blemaŋutinya dzi la: le ɣeyiɣi mawo siwo me wotsɔ kɔsɔkɔsɔ bla ameƒomea ɖe ɣletinyigba ɖeka ŋu la me. Xexe si me mã ŋɔdzitɔe ta la, ehiã be woaƒo dukɔwo kple dukɔwo katã nu ƒu ɖe asi ɖeka me. Fiaɖuƒe geɖe gblɔ be yexɔe. Gbã la, USA, China, Islam Habɔbɔ. Xexeame va nɔ dzidzim ɖe edzi eye wònɔ gbagbãm ŋutɔŋutɔ, dukɔ siwo le wo ɖokui si ƒe xexlẽme nɔ dzidzim ɖe edzi, dukɔ suewo ƒe vovototodedeameme nɔ tɔtrɔm zu nusi xɔa susu me na wo. Aƒe si bɔ Anyigba la nɔ dzo dam, ameƒomea nɔ gegem ɖe aʋli me ŋutɔŋutɔ! Le ɣeyiɣi siwo do ŋgɔ me la, dziɖula sẽŋu siwo di be yewoana ameƒomea nawɔ ɖeka la nɔ anyi. Gbã la, esiae nye Alexander Gãtɔ, si nye aʋafia siwo ɖe dzesi wu le ɣeyiɣi ɖesiaɖe me kple dukɔwo katã me la dometɔ ɖeka. Womate ŋu aɖu edzi o, gake providence di be yeana wòanɔ kpuie akpa. Eye eyata mɔnukpɔkpɔ geɖe su esi, enɔ dukɔwo dome fiaɖuƒe aɖe tum, henɔ Helatɔwo ƒe dekɔnu kɔkɔwo hem va Asia. Carthage kple blema Roma gɔ̃ hã ɖo adzɔ gã aɖe ɖe Makedoniatɔ, Slavtɔ ɖedzesitɔ kekeake, le blemaɣeyiɣia me! Do ŋgɔ na Alexander la, Persia Gã si nɔ fia geɖe te (vevietɔ Kores) ɖu aʋadziɖuɖu sesẽwo dzi, tso India va ɖo Egipte, gake nufiafia lae nye: dziɖula ɖeka koe li na xexeame katã, eyae nye ame gbãtɔ si do ŋgɔ! Le Roma la, Julius Caesar gblɔ be yewɔ xexemedziɖula ƒe ɖoƒe, gake eƒe agbenɔƒe medidi o. Le Kaisaro megbe la, aʋafia sesẽwo menɔ fiagãwo dome o. Augustine si tso Mawu gbɔ la dze dɔ eye wògbɔdzɔ le ŋutilã me, zi geɖe la, Nero si ƒe nu léa dzi na ame la dzi ŋɔ ŋutɔ. Dziɖula xɔŋkɔwo, Diolectanus kple Constantine, wɔ avu geɖe wu be yewoalé nɔnɔme si li fifia me ɖe asi, eye womebu aʋadziɖuɖu vevie ŋu o. Aʋafia bubuwo hã nɔ anyi, le Roma ƒe anyidzedze megbe. Le amesiawo dome la, ame siwo ɖe dzesi wue nye: Genghis Khan, Tamerlane, Napoleon, Adolf Hitler, Stalin. Genghis Khan kpɔ dzidzedze ŋutɔ. Eɖu China, Afghanistan, Khorezm katã kloe dzi, eye asrafoha deŋgɔwo ɖo Blema Rus". Mɔnukpɔkpɔ nyuiwo nɔ esi be wòaɖu dzi o; Gake eƒe agbenɔƒe didi vie le Titinaɣeyiɣiwo ƒe dzidzenuwo nu gɔ̃ hã mesɔ gbɔ na xexeame dzi ɖuɖu o. Genghis Khan ɖo fiaƒome aɖe, gake ame aɖeke meli si lolo abe eya ene, si ate ŋu awɔ tsatsalawo katã ɖekae o. Abe Tamerlane ene. Aʋadziɖuɖu ɖe aʋadziɖuɖu megbe, fiaɖuƒe gã aɖe, kple mama, Timurat tsɔtsrɔ̃, dzrewɔwɔ le viŋutsuwo kple tɔgbuiyɔviwo dome. Eye ame aɖeke menɔ anyi si dze axɔ ɖe eteƒe o. Esi Napoleon kple Hitler ɖu Europa dzi la, wogbã woƒe akɔta ɖe Russia ŋu. Nublanuitɔe la, Russia ŋutɔ mete ŋu kpɔ ŋusẽ ɖe xexeame dzi o. Dziɖula gã ŋutɔŋutɔe nye Stalin, amesi trɔ dukɔ si menya agbalẽ o si zɔa bast-fɔkpa wòzu dɔwɔƒewo ƒe ŋusẽ sẽŋu aɖe.
  Eye emegbe le ƒe alafa blaeve vɔ ɖekɛlia me la, ŋusẽ gbã ɖe Germany dzi, eye emegbe ɖe xexeame katã dzi, tso atsu kple asi ɣaɣla aɖe si si ŋusẽ si gbɔ eme si gbɔ eme si mexɔ se o le la si.
  Wowɔ princeps-akunyawɔnu yeyewo, eye vivivi la, ameƒomea va nɔ ŋusẽkatãtɔ ƒe nɔnɔme me.
  Gake aʋawɔwɔ nye aʋawɔwɔ, vevietɔ yamenutomeʋa, afisi akɔntabubu totro kple amewuwu nye nusi womate ŋu aƒo asa na le. Aʋawɔla Friedrich Sfero, si ɖoe be yeatsɔ ye ɖokui ade afɔku me la kpɔ dzɔgbenyuie vaseɖe fifia be ete ŋu tsrɔ̃ aʋawɔʋu ene evɔ mehe amewo ƒe susu va eɖokui dzi o.
  - Birch mɔli anɔ anyi na ame sueawo! Alo ne míagblɔe tututu la, princeps-plasma!
  Ẽ, Fiaɖuƒe Etɔ̃lia me tɔwoe ƒoa fefe dodzidzɔname mawo, eye woɖua xexeame katã dzi.
  Eye aleke nusiawo katã awu enui kple ŋusẽkatã ƒe kɔkɔƒe kawoe ameƒomea ate ŋu aɖo, susuŋudɔwɔwɔ si ŋu ŋusẽ mele o gɔ̃ hã.
  
  
  COG KPLEE POINT KPLEE REICH ETƆ̃LIA
  Le Xexemeʋa Evelia me la, amesiwo ŋu wowɔ nuvevii la de nu nyaa me. Le go sia me la, atsyãwɔla kpuiawoe nye Vintik kple Shpuntik. Esi woʋu la, wova wu enu ɖe Berlin. Enyo, esi womenya naneke tso dunyahehe kple ɣletinyigba si nye Anyigba ŋu o ta la, wotrɔ ɖe Germanytɔwo subɔsubɔ ŋu. Eye wonye mɔ̃ɖaŋudɔwɔla gbãtɔwo. Eye wokpɔ gome le Panther-ʋua ƒe ŋgɔyiyi me. Aɖaŋuwɔla bibiwo na xɔ kɔkɔa le gbadzaa eye wòle sue, wokpɔ eta nyuie wu, gake eƒe kpekpeme le bɔbɔe wu. Wotsɔ mɔ̃a kple mɔ̃a ƒe ʋuʋudedi da ɖe mɔ̃ ɖeka me, eye gearbox la nɔ mɔ̃a ŋutɔ dzi. Wowɔ chassis la hã wònɔ bɔbɔe eye wònɔ bɔbɔe wu le ŋutinya ŋutɔŋutɔ me. Eye meta 1.8 koe "Panther" la ƒe kɔkɔme nye. Esia wɔe be wotsɔ ʋua ƒe ŋgonu ƒe aʋawɔnu si ƒe didime nye milimeta 80 la de dzogoe gã siwo me woate ŋu adze anyi le nyuie eye womate ŋu age ɖe eme o kloe. Mɔ̃ kɔkɔ la ƒe ŋgonu didi milimeta 120 eye wòto to, eye eƒe axawo ɖiɖi milimeta blaade. Nusi gbɔdzɔe nye ʋua ƒe axawo - milimeta 40 koe. Gake ŋutilãa le sue ŋutɔ eye etame nɔa dzogoe gã aɖe dzi, eye wotsɔa akpoxɔnu siwo ƒe didime nye milimeta 30 dana ɖe ete be woatsɔ atsyɔ agbalẽ xatsaxatsaawo dzi. Eye atsyɔ̃ɖoɖo siawo katã ƒe kpekpeme nye tɔn 26 pɛ ko, eye mɔ̃ si ƒe ŋusẽ nye sɔ 650. Eye tu la ƒe didime nye milimeta 75 70 EL, eye wòdaa tu 15 le aɖabaƒoƒo ɖeka me.
  Gakpe ɖe eŋu la, nukpɔkpɔ nyui kple nukpɔkpɔ nyuie hã li.
  Aʋawɔʋu sia ƒua du sesĩe kilometa 70 le gaƒoƒo ɖeka me, tu siwo mesẽ o, vevietɔ blaene vɔ atɔ̃, kple tu siwo tsia tre ɖe aʋawɔʋuwo ŋu la mate ŋu age ɖe axadzi o, exɔa tu blaetɔ̃ vɔ ene ŋkume kple ŋkume tso kilometa eve gbɔ, eye megbãna kura o. Eye USSR ƒe aʋawɔnu siwo katã kloe tsi tre ɖe aʋawɔʋuwo ŋu mege ɖe eƒe ŋgonu o.
  Eye "Panther" yeyea wɔ nuku ŋutɔ le Kursk-ʋaa me. Le ɣeyiɣi ma ke me la, ewɔwɔ nɔ bɔbɔe wu, eye ebia ga si sɔ gbɔ wu Panther ƒe afã kloe le ŋutinya ŋutɔŋutɔ me.
  Le aʋawɔʋu sia zazã ta la, Nazitɔwo to Soviet-srafowo ƒe ametakpɔnuwo me eye wotu dzodoƒea, eye woto Kursk ŋu. Eye aleae woxɔ afɔɖeɖea. Eye wotu woƒe dzidzedzekpɔkpɔa ɖe edzi la, woxɔ Voronezh.
  Le ema megbe la, Hitler de se na asrafowo be woatrɔ ɖe dzigbe gome. Eye asrafowo ƒe aʋawɔha la ʋu yi Stalingrad.
  Germanytɔwo ƒe aʋawɔʋuwo le woƒe nɔnɔme nyuitɔ kekeake me. Eye nyɔnuviwo ƒe ƒuƒoƒo aɖe wɔa avu le Panther dzi, eye wole Soviettɔwo ƒe tu kple ʋuwo ƒom.
  Germanytɔwo to eme yi Stalingrad... Gake menye ema koe o. Le Afrika la, Rommel ƒe asrafoha la ɖu aʋadziɖuɖu vovovowo dzi to aʋawɔʋu yeyewo zazã me. Nɔnɔmea gagblẽ ɖe edzi na Dukɔ Siwo Bla Nu la gagblẽ ɖe edzi esi Vintik kple Shpuntik hã to yameʋu si me wowɔa aʋa le vɛ. Gawu la, eƒe kpekpeme le bɔbɔe ŋutɔ, ewɔwɔ le bɔbɔe, woate ŋu atrɔ asi le eŋu, eye edzi ɖuɖu le bɔbɔe.
  Eye yameʋu yeye si nye VSh-162 va zu mɔ̃ nyuitɔ kekeake le yame, eye wògblẽ nu le Dukɔ Siwo Bla Nu ƒe yameʋuɖoɖo ŋu vevie.
  Eyata Nazitɔwo te ŋgɔyiyi le Afrika ɖo ta Egipte. Hitler gbe be yematsɔ ahom axɔ Stalingrad o eye wòtɔ te eƒe asrafowo. Gake Fritz-ʋua dze woƒe amedzidzedze vevitɔ gɔme le mɔ si to mɔ bubu nu dzi esi woʋu yi Caspian-ƒua dzi. Eye nɔnɔmea gagblẽ ɖe edzi.
  Eye dɔwɔwɔ yeyewo kplɔe ɖo le dziehe gome. Nazitɔwo dze Sweden dzi. Eye le ŋkeke ʋɛ aɖewo megbe la, wozi edzi be wòana ta. Eye eva dzɔ be fa miamiamia.
  Gerda kple Charlotte tsɔ Panther-ʋua yi Sweden katã eye wozi asrafo siwo wolé dzi be woagbugbɔ nu na woƒe afɔ ƒuƒlu, si ɖe woƒe hatsotso gã la fia. Nyɔnuvi siawo fa miamiamia ŋutɔŋutɔ le afisia.
  Ŋutsu geɖe siwo tso aʋa la me tsɔ wo ɖokui na wo. Eye wògbugbɔ nu na afɔkpodzi ƒuƒluawo.
  Gake fifia wova le Sweden, afisi sno nɔ dzadzam le xoxo eye vuvɔ nɔ wɔwɔm le.
  Eye Germanytɔ siwo Rommel nɔ ŋgɔ na la ɖu Britaintɔwo dzi le Egipte. Eye fifia woto Titina Ɣedzeƒe eye wole dzidzedze kpɔm le dzidzedzekpɔkpɔ megbe.
  Aʋawɔla dzetugbeawo ƒe azɔlizɔzɔ metɔ ɖe afima o... Gerda gblɔ kple dzonɔameme, eye wònɔ eƒe afɔ ƒuƒlu ƒom ɖe ga la dzi be:
  - Enyo, Tiger nye, nyateƒee, aʋawɔʋu si wɔa aɖaŋudɔwo kple mɔ̃ gã aɖe le ŋusẽ gome. Eye wòle bɔbɔe le ɣeyiɣi ma ke me!
  Charlotte de dzesii kuviatɔe be:
  - Nye ŋutɔ melɔ̃a "Lev". Esi wònye be naneke mate ŋu ato ʋu ma tɔgbe me o ta! Eye eƒe nɔnɔme de blibo wu!
  Magda ɖo ŋku alesi woɖe aʋawɔnuwo fia wo le November 7 lia dzi dzi eye wòdo ɣli be:
  - "Mouse" dzɔ dzi nam, elolo ŋutɔ! Eye kple tu eve zi ɖeka!
  Christina ko alɔgbɔnu eye wòtrɔ le ʋua me:
  - Tu eve le ʋu ɖeka me - esia fa miamiamia!
  Gerda ʋuʋu eƒe afɔwo le yame hede dzesii be:
  - Ðe wònyo be nàdzo alea? Ðe míaɖo Australia kpuiea?
  Charlotte ʋuʋu ta.
  - Ao! Eteƒe madidi o! Yameʋuɖoɖo tso Sweden yi afima kplɔa wò yia xexeame katã kloe!
  Yameʋua ɖi go ŋutɔŋutɔ be yeade ami me. Nyɔnuviawo ƒu du do go. Wokpɔ wo ɖokui le Medina si xɔ dzo ŋutɔ, afisi yameʋua ɖi kpata le. Togbɔ be November va wu enu hã la, yame ƒe dzoxɔxɔ anɔ afisia abe dzidzenu blaetɔ̃ ene. Eye le Sweden la, esi wonɔ dzodzom teti la, ahom fafɛ aɖe tu eye yame ƒe dzoxɔxɔ ɖiɖi va ɖo blaetɔ̃ teti.
  Nyɔnuviawo ƒu du sesĩe alesi woate ŋui be dzoxɔxɔ nanɔ wo me yi ʋu si tsɔa amewoe gbɔ, eye vuvɔa ɖu nyɔnuviawo ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu. Mele bɔbɔe be màdo afɔkpa le gɔmeɖose nu o, vevietɔ ne èle zɔzɔm.
  Gake fifia nyɔnuviawo ƒu du to Medina ƒe ke dzodzoe la dzi. Arabtɔwo tsɔ vɔvɔ̃ kpɔ nyɔnuvi siwo nɔ amama afã kple afã la, gake wonɔ vɔvɔ̃m be yewoaɖe afɔ aɖeke. Ke hã, ŋkɔ nyui aɖe ŋutɔ le Germanytɔwo si. Wobua wo ŋutɔŋutɔ be wonye ame ŋkutawo ƒe dukɔ, eye le esia ta wotsɔa fefenya suesuesuewo kea. Abe ne ame dzetugbewo ƒua du le bikini ko me ene.
  Le vuvɔ megbe, ne wò afɔwo le vuvɔ wɔm ɣesiaɣi la, duƒuƒu le ke dzodzoe dzi vivina ŋutɔ. Nyɔnuviawo lɔ̃e eye wokpɔ dzidzɔ tsɔ ke ƒu gbe ɖe wo nɔewo ŋu.
  Gerda, si nɔ ti kpom to gbedadaƒo nenema la, susui be eganyo ŋutɔ be yeanɔ dukɔ si me dzomeŋɔli nɔa ɣesiaɣi me. Eye aleke gbegbe wònyoe nye si...
  Ya nyui si ŋdɔ ʋuna eye wòle dzadzɛ la ƒona ɖe mo na wò. Alo menye yeye akpa o, ke boŋ dzogbeya dzodzoe boŋ.
  Charlotte de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Fifia anyigba siawo nye Third Reich tɔ. Ameƒomea mewɔ ɖeka alea gbegbe kpɔ o. Alo ne míagblɔe tututu la, ame siwo te ɖe wo nɔewo ŋu, na ɖekawɔwɔ abe fifia ene. Eye Fuhrer ƒe nunya gbɔe esiawo katã tso koŋ.
  Magda de dzesii le susu me be:
  - Akpa aɖe hã le esi Hitler kpɔ dzɔgbenyuie si gbɔ eme ta. Le kpɔɖeŋu me, Britaintɔwo dze anyi abe peas ene. Eye Afrika ƒe lolome meva zu mɔxenu o. Ẽ, nusianu nɔ míaƒe akpa dzi le afisia. Togbɔ be vodadawo dzɔna ɣeaɖewoɣi hã!
  Christina ɖo eŋu be:
  - Le dzɔgbenyui gome la, menye le nyateƒe me o! Le kpɔɖeŋu me, dzɔgbevɔ̃e dzɔ ɖe mía dzi le dzomeŋɔli si va le ƒe "41 me ta. Ne menye nenema o la, anye ne woxɔ Moscow ɣemaɣi. Eye aʋa si nɔ edzi yim le ɣedzeƒe gome la awu enu. Eye eyata ahiã kokoko be míahe Stalintɔwo ƒe ŋùa ado goe.
  Gerda lɔ̃ ɖe edzi kple hũɖeɖe be:
  - Mesusu be ele be mawɔe! Ewɔ nublanui ŋutɔ! Eyata ŋutsu kple nyɔnuvi nyui geɖewo aku!
  Magda fa avi le eɖokui si hegblɔ be:
  - Ku... Aleke gbegbe nèwɔa nu madzɔmadzɔe nye si! Eye ɣeaɖewoɣi la, èva ɖoa ɣeyiɣi si mesɔ o!
  Gerda wɔ kaba tsɔ tsi tre ɖe eŋu be:
  - Menye ɣeaɖewoɣi o! Eye ɣeyiɣi si mesɔ o mee wònɔna ɣesiaɣi! Ènya ale si nèdi be yeanɔ agbee, eye aleke gbegbe nèdi be yeaku!
  Christina de dzesii le susu me be:
  - Míedi esia, elabena ŋusẽ le mía ŋu eye míele lãmesẽ me. Gake anɔ eme be tɔgbuiyɔvi si xɔ ƒe alafa ɖeka eye nusianu le veve sem le eŋu la ƒe nɔnɔme to vovo kura ɖe ku ŋu!
  Charlotte ʋuʋu ta hegblɔ kple vɔvɔ̃ be:
  - Oo Mawu negbe! Mawu negbe be màgatsi gbeɖe o!
  Gerda ʋuʋui eye wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu ƒo kea:
  - Migana míaƒo nu tso esia ŋu o! Ne èdze nusi tsitsi nye ŋu bubu gɔme la, àtsi tagbɔ alo agblẽ wò agbe me!
  Magda dze agbagba be yeafa akɔ na nyɔnuvi si ƒe mo biã la:
  - Ne Yesu va la, ame kukuwo katã agafɔ ɖe tsitre, eye esia anye sɔhɛmenɔɣi mavɔ tegbee!
  Gerda ko alɔgbɔnu hegblɔ tufafatɔe be:
  - Mawu negbe!
  Christina ɖo eŋu dzikutɔe be:
  - Gake nyee nye mawudzimaxɔsela si sea gɔmeɖose. Nyemexɔ Mawu dzi se o eye nyemeɖo aɖaŋu na wò hã o!
  Gerda tsɔ eƒe abɔta sesẽ siwo ƒe ŋutigbalẽ biã la ɖe asi:
  - Nyemayɔ ɖokuinye be xɔsetɔ sesẽ o, gake... Nu geɖewo li siwo ŋutilãmenudilawo kple mawudzimaxɔselawo mate ŋu aɖe o. Xexeame katã ƒe gɔmedzedze hã le eme!
  Charlotte, si nɔ gegem ɖe ke dzodzoe la me ɖo eŋu be:
  - Gake susua dze ŋunye wu - mawu geɖewo. Be woawo, Demiurge Mawu siawo, ƒo ƒu wɔ xexeame kple Anyigba. Emegbe dzre aɖe dzɔ le wo dome, si he afɔkuwo kple dzɔdzɔmefɔkuwo vɛ. Esia tae dzɔgbevɔ̃e ƒomevi ɖesiaɖe dzɔ ɖo. Mawuwo ƒe ʋiʋli hea aʋawɔwɔwo vɛ le amewo dome!
  Gerda ɖo eŋu kakaɖedzitɔe be:
  - Gake Germanytɔwo ƒe Mawu la ɖua dzi ɣesiaɣi!
  Charlotte ʋuʋu ta.
  - Esia medzɔ le Xexemeʋa Gbãtɔ me o. Togbɔ be míegogo aʋadziɖuɖu hã!
  Christina ʋuʋu ta sesĩe be:
  - Eyae nye ema! Ehiã be woatsɔ Ɣedzeƒe Prussia asa vɔe hena ɣeyiɣi aɖe, gake womaɖe asrafowo ɖa le Ɣetoɖoƒeʋawɔha la me o. Emegbe woaƒo xlã Paris ahaxɔe. France na ta... Le nyateƒe me la, woɖu edzi. Eye yi ŋgɔe... Mesusu be ne ɖe Britain ɖe dzimesesẽ fia la, anye ne míate ŋu adze edzi ɖekae kple Italy, Turkey kple Japan. Eye woatsɔ ƒugɔmeʋawɔʋuwo kple ƒudziʋawɔʋuwo ƒe afɔɖeɖe ɖekae agbãe!
  Magda de dzesii be:
  - Èŋlɔ Russia be!
  Christina ɖɔ eɖokui ɖo be:
  - Nyemeŋlɔ naneke be o! Anye ne woɖu Russia dzi le France ƒe asiɖeɖe le eŋu megbe hafi. Gawu la, menye Stalin ye Tsar Nicholas II nye o. Anye ne Russia-fia la awɔ ŋutifafa kabakaba kpli mí, elabena woɖu edzi. Eye míawɔe... Kpuie ko la, Russia le tsarist ƒe ɣeyiɣiwo me gbɔdzɔ wu kɔmiunist Russia gɔ̃ hã!
  Charlotte ko alɔgbɔnu.
  - Aleae wòle! Gake le nyateƒe me la, mɔnukpɔkpɔa to mía ŋu ɣemaɣi. Adolf Hitler va dze aɖaŋu wu. Ewɔ nubabla kple Stalin be yemawɔ amedzidzedze o, eye wòɖu eƒe futɔwo dzi kakɛkakɛ. Esia nye dunyahehe me nunya!
  Christina de dzesii be:
  - Anye nusi me susu le wu be woawu Britain nu, eye emegbe hafi woadze Soviet Union dzi!
  Charlotte gblɔ kple alɔgbɔnukoko be:
  - Melɔ̃ ɖe esia dzi!
  Kura o, Gerda tsi tre ɖe eŋu be:
  - Ne ɖe míedze USSR dzi le ƒe 1941 me o, eye míeɖu Red Army ƒe hatsotso siwo medzra ɖo ɖe aʋawɔwɔ si woatsɔ aʋli wo ɖokui ta o la dzi o la, anye ne woate ŋu adze mía dzi esime míedze Britain dzi. Eyata tiatia bubu aɖeke meganɔ mía si o!
  Magda tsɔ abɔta ƒoe be:
  - Stalin nye dunyahela si léa ŋku ɖe nu ŋu nyuie! Ðewohĩ matsɔ afɔku ma tɔgbe ade afɔku me o!
  Gerda gblɔe le susu me be:
  - Ke boŋ, enye tsatsadada gã aɖe le Stalin ƒe akpa dzi be wòana mɔnukpɔkpɔ mí be míagbã Britain. Le go sia me la, ŋusẽ siwo de ŋgɔ wu la adze edzi. Eye anye ne míeɖii hafi. Eye togbɔ be Britain tsi tre ɖe eŋu hã la, mɔnukpɔkpɔ gakpɔtɔ nɔ Russia si ɖe mía ŋu. Ne menye nenema o la, ele be míalɔ̃ ɖe edzi be mɔnukpɔkpɔ aɖeke mele míaƒe futɔwo si o!
  Charlotte hã kpɔ nane si ŋu wòtsi tre ɖo:
  - Kaka woaɖu lã wɔadãwo abe USSR kple USA dzi la, esɔ gbɔ ŋutɔ be woagblɔ be mɔnukpɔkpɔ aɖeke mele futɔa si o. Míewɔ nu geɖe eye míezɔ mɔ didi aɖe, gake... Kuxi geɖewo gakpɔtɔ le mía ŋgɔ. Australia ye nye esia fifia. Nu vevi bubu na Germany-srafowo!
  Gerda ɖo eŋu kakaɖedzitɔe be:
  - Míato ema hã me! Mezɔ azɔli zi eve xoxo le Switzerland kple Sweden, gake ne mede ɖeke o la, ya teti xɔ dzo wu le Australia.
  Charlotte ko alɔgbɔnu eye wògblɔ kakaɖedzitɔe be:
  - Mexɔ míaƒe aʋadziɖuɖu dzi se! Ðeko mate ŋu anye nu bubu aɖeke o!
  Ele be nyɔnuviawo nadzudzɔ dzoxɔxɔ le gbedadaƒo eye woatrɔ ayi ʋua me. Mɔ̃memidodo kpɔ dzidzedze. Eye wo xɔlɔ̃ xoxo siwo tso Tigress ƒe asrafoha me kpe ɖe nyɔnuviawo ŋu.
  Nyɔnuvi siwo tso nyɔnuwo ƒe hatsotso sia me la di Mujahideen ƒuƒluwo. Gake esiwo mesɔ gbɔ o. Eye fifia wotsɔ dzidzɔ dze mɔ be yewoaɖu Australia dzi. Anyigbagã bubu si Wehrmacht-ʋua dzrona ale gbegbe.
  Germany nɔ asrafowo nu ƒom ƒu hena titri la henɔ dzadzram ɖo be yeaɖi.
  Margaret do go Christina kple Gerda nyanyɛ xoxowo le bubu me. Le nyateƒe me la, menye amesiamee ate ŋu akpɔ daimɔnd na Knight"s Cross o! Le dɔwɔƒe sia megbe la, ele be woaɖo nyɔnuviawo ɖe vidzidzi kple asaɖa tɔxɛ aɖe me hena vidzidzi. Eyata le Russia dɔwɔƒea la, ɖewohĩ ɣeyiɣi manɔ wo si woatsɔ akpɔ gome le eme o.
  Gake ame dzetugbeawo ya dze abe dzidzɔ kple aʋawɔlawo ene. Nyemedi be madɔ alɔ̃ o eye nyɔnuviawo, siwo wotu ɖe xɔ si woɖe ɖe vovo me la, nɔ dze ɖom.
  Magda, si bɔbɔ nɔ lãgbalẽzikpui dzi la, de dzesii be:
  - Trɔ̃subɔsubɔ, le eƒe gotagome susuŋudɔwɔwɔ katã ta la, hã mate ŋu aɖo biabia geɖewo ŋu o. Le kpɔɖeŋu me, afikae demiurge mawu gbogboawo tso?
  Charlotte ko alɔgbɔnu eye wòɖo eŋu be:
  - Abe alesi mawu ɖeka kolia mete ŋu ɖoa biabia la ŋu o ene la, afikae Mawu ɖeka kolia si wɔ Xexeame katã la tso?
  Magda tsɔ abɔta be:
  - Esia nye nyabiase si ku ɖe alesi woagblɔe ŋu... To xɔse me la míexɔe se abe axiom ene be Mawu Ŋusẽkatãtɔ la li tso gbaɖegbe ke. Eye esia nye axiom si mehiã kpeɖodzi o.
  Christina de dzesii esi wònɔ ta ʋuʋum be:
  - Manya wɔ be woakpɔ nane si li tegbee, eye wòsẽ seɖoƒemanɔmee, eye nunya si seɖoƒe meli na o la le susu me o. Esia tsi tre ɖe susuŋudɔwɔwɔ ŋu. Abe alesi míekpɔnɛ le Anyigba dzi ene la, nu bɔbɔewoe naa nu sesẽwo dona, eye míeléa ŋku ɖe nɔnɔmetɔtrɔ ŋu. Eye emegbe tso esiwo sesẽ wu me la, nu bɔbɔewo va. Nusi tsi tre ɖe nu ŋutɔŋutɔ si wokpɔ ŋu.
  Le kpɔɖeŋu me, ameƒomea va le sesẽm ɖe edzi, ke menye ɖe wòle bɔbɔe o! Eye míeɖia gbɔ ame kura o, ke boŋ to vovo na ema la, míele blibodede geɖe wu!
  Charlotte ko alɔgbɔnu eye wòde dzesii be:
  - Susu le eme! Mawuawo ƒe nɔnɔmetɔtrɔ kplɔa ame yia ŋusẽkatãtɔ Demiurge Mawu la wɔwɔ me!
  Magda gblɔ sesĩe be:
  - Xexemenunya sia tɔgbe ate ŋu agblẽ luʋɔ la dome!
  Charlotte blu ŋku eye wògblɔ kple gbe blewu be:
  - Gake biabia lae nye be, ƒe kae xexeame katã xɔ?
  Magda tsɔ eƒe abɔta sesẽ siwo tsi nyuie la ɖe asi:
  - Si womenya o! Eye nukatae wobia nya sia tɔgbe?
  Charlotte ɖo eŋu le susu me be:
  - Esia do ƒome kple Satana ƒe aglãdzedze. Satana nye mawudɔla gbãtɔwo dometɔ ɖeka, ne menye gbãtɔwo o hã. Nukae woyɔna nɛ - Ɣetrɔ ƒe Vi! Eye ne edze aglã la, ekema ɖewohĩ ɣeyiɣi geɖe meva yi tso esime wowɔe hedze aglã o. Ne menye nenema o la, eva dze be ewɔ nu le dziɖeɖi me ƒe biliɔn geɖe eye kasia wòzu bometsila.
  Magda blu ɖe eta eye wògblɔ kple ɣli be:
  - Eye eyata nukae?
  Charlotte si dze aɖaŋu de dzesii be:
  - Eye dzɔdzɔmeŋutinunyalawo gblɔ be míaƒe xexeame xɔ ƒe biliɔn geɖe! Exɔa ɣeyiɣi didi ale gbegbe hafi ɣletiviwo ƒe kekeli ɖoa ɣletinyigba si nye Anyigba dzi! Gake le Biblia ƒe nya nu la, mate ŋu anye biliɔn geɖe o!
  Magda de tame vie eye wòɖo eŋu be:
  - Mawu wɔ ɣletiviwo ƒe kekeli si ɖo mía gbɔ xoxo. Ame tsitsiwoe Adam kple Xawa nye, ke menye vidzĩwo o. Ɣe kple ɣleti kpakple ɣletiviwo nɔ keklẽm na wo xoxo. Eyae nye be, Aƒetɔ la wɔ xexeame le ŋgɔyiyi me. Eyata wò ŋugbedodowo katã meɖo kpe naneke dzi o.
  Charlotte de dzesii dzimesesẽtɔe be:
  - Alo ɖewohĩ woɖo kpe edzi be mawu geɖewo li? Mawu mawo siwo wɔ xexeame katã!
  Magda ɖo eŋu kple heheɖemegbe aɖe be:
  - Míaƒe xexeame katã wɔ ɖeka wu alo wu nenema eye woɖoe ɖe ɖoɖo nu, kple eƒe masɔmasɔwo katã. Eye mawu geɖewo ƒe anyinɔnɔ hea nyateƒe si wònye be xexeame katã ma ɖe akpa vovovowo me.
  Charlotte hã tsi tre ɖe eŋu le mɔ si me susu le ŋutɔ nu be:
  - Ame gbogbo aɖewo ŋutɔe le aʋawɔmelia tum! Ke hã, aʋawɔmelia nye mɔ̃ sesẽ aɖe. Ẽ, eye demiurge mawu geɖee tu Xexeame katã, gake esia mena Xexeame katã meganye nu vevi aɖeke o!
  Magda do mo ɖa eye wòdo ɣli be:
  - Eye esia ɖi nya si me susu le! Gake amegbetɔ ƒe susuŋudɔwɔwɔ dzro aɖe koe nye esia. Meku ɖe Mawu ƒe ŋusẽ, si gɔme womate ŋu ase o la ŋu kura o!
  Charlotte ko alɔgbɔnu.
  - Nyaʋiʋli bɔbɔetɔ enye be Aƒetɔ la ƒe tamesusuwo gɔme womate ŋu ase o! Eye woate ŋu aƒo nu tso esia ŋu ahayɔe le agbemenudzɔdzɔwo katã me!
  Magda ƒo nu le ɣlidodo me be:
  Eye le Aƒetɔ la ƒe alɔ sia ƒe fli ɖe sia ɖe me la, .
  Mekpɔa didi le drɔ̃ewo me be woakpɔ nusi sɔ nyuie la adze sii...
  Gake nukutɔe la, míaƒe amewo kpea fu le dzomavɔ me kloe, .
  Eye ganyawo ŋuti dziɖula la bla míaƒe aʋalawo ŋutasesẽtɔe!
  Charlotte ko alɔgbɔnu.
  - Ƒo nu nyuie! Nukata màbɔbɔ ɖe atikutsetsea te o?
  Magda ʋuʋu eƒe asibidɛ be:
  - Yah wò!
  Nyɔnuviawo te kuviawɔwɔ eme kɔ ƒã... Dzeɖoɖo si ku ɖe mawusubɔsubɔ ŋu meyi nyuie o. Nu bubu kawo ŋue míate ŋu aƒo nu tsoe? Seɖoƒe li na SS-srafowo ƒe aʋawɔlawo ƒe tamesusuwo.
  Gerda ka asi aʋawɔʋuwo ŋu le dzeɖoɖoa me be:
  - Míaƒe "Dzata" nye Germanytɔwo ƒe gbɔgbɔ ƒe nɔnɔme ko! Elolo ale gbegbe eye tu le eŋu!
  Magda de dzesii esi wòtsɔ eƒe asiwo nɔ eƒe afɔkpodzi si le ʋuʋum la ƒom be:
  - Eye "Mouse" lolo wu gɔ̃ hã - efia be ŋusẽ le eŋu wu! Eye eƒe aʋawɔnuwo hã le kpekpem wu! Eye tu eve zi ɖeka!
  Charlotte do ɣli kple dzidzɔ be:
  - Mouse sue dzetugbe aɖe! Míatu amesiame wòazu aŋe!
  Magda xɔe hedzi ha be:
  - Ka atam eye blema, futɔ la gaka atam ake! Mitum, mitum mazu atikekui! Gake mawudɔla la medɔa alɔ̃ o, eye nusianu adze edzi... Eye nusianu awu enu nyuie! Eye nusianu awu enu nyuie!
  Charlotte gblɔ le nukokoedoname me be:
  - Amesiwo ɖoa ŋu ɖe mawudɔlawo ƒe kpekpeɖeŋu ŋu la dzea dzomavɔ me tẽ!
  Magda ɖo eŋu be:
  - Ame sia ame si si abosamwo le ta me la, le etsɔme la, dzomavɔ koe li!
  Kasia Gerda de dzesii be:
  - Mía kple Charlotte míenya T-34 la nyuie esime wonɔ dodokpɔ wɔm! Eye ènya, menye aʋawɔʋu vɔ̃ɖitɔ kekeakee nye esia le Anyigba dzi o!
  Ta dzĩtɔ la de dzesii aɖitɔe be:
  - Menye nyuitɔ kekeake o, gake... Eƒe nukpɔkpɔ gbɔdzɔ vie. Le nyateƒe me la, esesẽna ŋutɔ be woaƒo futɔ tso aʋawɔʋu ma tɔgbe me! Ele be míalɔ̃ ɖe edzi!
  Gerda de dzesii le susu me be:
  - Aʋawɔnuwo kple xɔtaxɔ si ƒe nɔnɔme le nyuie. Togbɔ be "Tiger" -2 kple "Lion" akpɔ axadzi takpɔkpɔ nyuie wu hã.
  Christina, nyɔnuvi sia si ƒe taɖa biã, si nye ame manyanu la, de dzesii be:
  - "Dzata" hã ƒe xɔtaxɔ nyui aɖe le esi, le ŋgonu ƒe ŋgɔgbedede gome. Gake "Tiger"-2 ƒe ŋgonu mebɔbɔ kloe o.
  Gerda ɖo eŋu be:
  - Gake aʋawɔnuwo ƒe titrime nye milimeta 180. Esia xea fe ɖe agbalẽa ƒe dzogoe si le sue wu la ta. Le xɔ kɔkɔa gome la, "Dzata" la trɔ nyuie wu "Amegãxi", gake esia, le nyateƒe me, menye seɖoƒe o. Menya be míaƒe aɖaŋuwɔlawo awɔ nane si de blibo wu godoo.
  Eye nyɔnuvi dzetugbe la ƒo eƒe afɔ ƒuƒlu ɖe gakpoa dzi, ale be haƒoƒo ƒe ɖiɖi aɖe ɖi.
  Nu ti kɔ na aʋawɔlaawo. Wodi be yewoadɔ alɔ̃. Àte ŋu alé nu dodzidzɔname aɖe le afima...
  Le ɣeyiɣi sia me la, aʋa aɖe le edzi yim le Caucasus. Tsɔ kpe ɖe Panther ŋu la, Germanytɔwo zã Tiger-2 hã. Azɔ hã aʋawɔʋu si ƒe nɔnɔme sɔ kple esia, gake elolo vie, elolo wu eye tu si ƒe didime nye milimeta 88 le eŋu, eye aʋawɔnu si le kpekpem wu. Nyateƒee, woate ŋu atsɔ mɔ̃ xoxo si ƒe ŋusẽ nye sɔ 700 awɔ avu kple kpekpeme si nye tɔn blaetɔ̃ vɔ atɔ̃, si wu nenema, gake megale vevie kokoko o. Ke hã, Vintik kple Shpuntik wɔ mɔ̃ si ƒe ŋusẽ nye sɔ 1000 xoxo. Eye "Tiger"-2 hã te dzodzo ŋutɔŋutɔ. "Dzata" la do, kple aʋawɔnu siwo le kpekpem wu gɔ̃ hã, vevietɔ le axadzi, kple tu siwo ƒe didime nye milimeta 105.
  Eye esi eƒe kpekpeme nye tɔn blaene vɔ atɔ̃ ta la, eva zu kuxi gã aɖe na Soviet-srafowo.
  Le dzomeŋɔli ƒe blaene vɔ etɔ̃ - blaene vɔ ene me la, Germany-srafowo xɔ Caucasus. Aʋaa dze egɔme to vovo na Stalin ƒe nɔnɔme.
  Nazitɔwo xɔ India le March me eye wodze ŋgɔyiyi gɔme ɖo ta Australia. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, woƒo Afrika.
  Stalin do ŋutifafa na wo le nɔnɔme ɖesiaɖe me. Le ƒe blaene vɔ ene ƒe kele me, esi Hitler wu Afrika dzi ɖuɖu nu la, elɔ̃ ɖe Stalin ƒe ŋutifafa ƒe aɖaŋuɖoɖoa dzi.
  Nɔnɔmeawo nye kluvinyenye, siwo dometɔ aɖewoe nye fexexe ɖe nusiwo wogblẽ ta kple nusiwo wotsɔ wɔe kple nu bubuwo nana Fiaɖuƒe Etɔ̃lia.
  Le ƒe blaene vɔ ene ƒe dzomeŋɔli la, anyidzedze le Britain, eye London dze anyi le kwasiɖa ɖeka me. Le ema megbe la, wodze amedzidzedze gã aɖe gɔme ɖe Amerika ŋu. Vintik kple Shpuntik wɔ ƒugɔmeʋawɔʋu yeye siwo zɔa mɔ kabakaba wu tɔdziʋuwo eye wotsɔa radar fiaa mɔ aʋawɔʋuwo. Eye wometo nu bubu geɖe vɛ o.
  Laser-ɖoɖo si le diskettewo dzi va zu ŋusẽtɔ etɔxɛe. Eye ɖeko wònye nu gã aɖe ŋutɔ.
  Amerika nɔ anyi vaseɖe July 1945 me eye wòna ta. Ŋutifafaɣi aɖe va ɖo. Ɣeyiɣi kpui aɖe ƒe nuwɔna nye nyateƒe...
  Hitler mekpɔ dzidzɔ be Japan xɔ anyigba geɖe akpa o. Eye ɖeko wòdi vevie be yeabia hlɔ̃ ahaxɔ anyigbaa.
  Eye le April 20, 1953 dzi la, aʋawɔwɔ kple Japan dze egɔme. Beria, si va xɔ ɖe Stalin teƒe, tsɔ eƒe kpekpeɖeŋu na Hitler.
  Fuhrer la lɔ̃ ɖe edzi, le nɔnɔme aɖewo nu. Eyae nye be USSR le aʋa wɔm kple ŋusẽ blibo, gake ɖeko wògatrɔna yia Sakhalin ƒe dzigbe kple Kuril-togbɛa dzi.
  Beria, amesi yi edzi nɔ adzɔ gã aɖe xem na Hitler la lɔ̃ ɖe nɔnɔme siawo dzi.
  Aʋaa meva yi nyuie na Japantɔwo o tso gɔmedzedzea me ke. Woƒe agba siwo dzona, siwo me wotsɔ laser-ʋawɔnuwo kple dzoxɔxɔ ƒe keklẽwo ɖo la doa dziku vevietɔ. Eye wotɔ dzo nusianu ŋutɔŋutɔ wòzu afi eye wotsɔe ƒu gbe wòzu ga lãgbalẽwo.
  USSR tsɔ aʋawɔʋu siwo nye T-54 kple IS-7, siwo hã sesẽ wu Japantɔwo, kple yameʋu siwo me dzo le la ƒu gbe ɖe aʋawɔwɔ me.
  Aʋaa xɔ ɣleti atɔ̃ eye wòwu enu esi woɖu Japan dzi hexɔe. Eva zu aʋadziɖuɖu gã aɖe...
  Eye Alenka ƒe aʋawɔʋu siwo le IS-7 me la ɖe dzesi le aʋawɔwɔwo me. Ʋua wɔ dɔ nyuie eye wòdze Japantɔwo ƒe mastodon geɖe dzi.
  Eye nyɔnuviawo zã woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ da tu, eye woda tu wòde pɛpɛpɛ ŋutɔ.
  Gake esiawo nye nyatakaka tsitotsito ale gbegbe...
  USSR gaxɔ Sakhalin kple Kuril-togbɛa ƒe dzigbe gome ake. Eye to esia me la, wokpɔ ŋusẽ kple anyigba yeyewo...
  Hitler, tsɔ xexeame ƒe akpa mamlɛa ƒo ƒu ɖe eɖokui te hena ɣeyiɣi aɖe. Gake USSR nye ŋkubiãnya nɛ ɣesiaɣi. Fuhrertɔwo di be yewoaɖu Wehrmacht dzi yeyewo ahawɔ kalẽwɔwɔ.
  Eye emegbe le April 20, 1958 dzi la, aʋa gã yeye aɖe dze egɔme esi wodze Moscow dzi.
  Germany nyɔnuviwo le avu wɔm le yame. Albina kple Alvina.
  Woda Soviettɔwo ƒe yameʋuwo ɖe anyi. Nyɔnuviawo le amama kloe, bikini kple afɔ ƒuƒlu koe wodona. Woɖoa yameʋuwo ƒe tu ɖe futɔa ŋu.
  Albina ƒo Soviettɔwo ƒe ʋu aɖe eye wòdo ɣli be:
  - Esia nye nusi wɔ nuku le míaƒe nukpɔsusu nu!
  Alvina lã Soviet Yak aɖe hã eye wògblɔ kpee be:
  - Le míaƒe fiaɖuƒea ƒe ŋutikɔkɔe ta!
  Eye nyɔnu aʋawɔlawo hã wɔ aʋa kple futɔwo hewɔ aʋa kple wo ɣeaɖeɣi. Eye wolɔ̃a funyafunyawɔwɔ amewo.
  Wowɔ funyafunya Komsomol me tɔ aɖe. Woɖe eƒe awuwo le nyɔnuvi amama la ŋu hetsɔ ƒoƒoe ƒoe. Emegbe wotsɔ ati dzodzoe tɔ dzo Komsomol me tɔa ƒe afɔ ƒuƒluwo. Eye magblɔ be edzɔ dzi na wo.
  Emegbe wogbã nyɔnuvia ƒe afɔbidɛwo. Eye funyafunyawɔwɔ si le chic wue nye be woatsɔ akaɖi atɔ dzo Venus ƒe vidzidɔ. Eye nyɔnuvia ƒe susu meganɔ eɖokui ŋu o le esi wòtsi dzodzodzoe vevie ta.
  Gake Albina ya ƒe dzi mefa le afima gɔ̃ hã o. Etsɔ akaɖia va nyɔnuvia ƒe akɔta ƒuƒlu la gbɔ. Eye wòɖae. Emegbe etso lã falɛfalɛa heɖui, eye wòdo ɣli be:
  - Aleke gbegbe wòvivinae nye si!
  Alvina tsɔ kekeli ɖa no kemɛa eye wòde dzesii be:
  - Ɛ̃, esia nyo ŋutɔ!
  Eye Germany nyɔnuviawo lɔ̃e ŋutɔ.
  Gake menye wo katãe nye nuwɔwɔ mawo o. Le afisia la, Anastasia Witchakova kple Akulina Orlova le avu wɔm le yame, kple Germanytɔwo ƒe akpɔkplɔwo.
  Eye woɖea woƒe aɖaŋu kple nunya fiana.
  Nyateƒee, nyɔnuviawo wɔa avu afɔ ƒuƒlu eye wodoa bikini. Eye woɖoa ku ƒe nunanawo ɖe futɔa ŋu.
  Eye wodzia ha na wo ɖokui;
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunist dukɔ, .
  Lenin ʋã mí be míawɔ avu...
  Fasitɔwo ƒe akɔtaƒu gbã, .
  Mina míatu xexe yeye aɖe!
  Anastasia tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da tu futɔa, da Germanytɔwo ƒe yameʋu aɖe ɖe anyi eye wòdo ɣli be:
  - Na kɔmiunist dzĩ!
  Akulina Orlova tsɔ eƒe afɔ ƒuƒluwo ƒo futɔa aɖaŋutɔe, etsoe eye wòƒo ɣli be:
  - Na Russiatɔwo ƒe gbɔgbɔ ƒe aʋadziɖuɖu!
  Eye nyɔnuviawo do ɣli le gbe ɖeka me be:
  - Na Dadanyigba kple Stalin!
  Esia nye aʋa sesẽ aɖe si le edzi yim le aʋawɔƒea katã.
  Germanytɔwo sesẽ godoo. Eye woyia ŋgɔ, togbɔ be vivivi hã, eye wogblẽa nu geɖe.
  Nyɔnuviwo hã wɔa avu le afɔzɔlawo ƒe asrafoha me...
  Komsomol nyɔnuviwo le panties ko me.
  Le afisia la, Alenka da tu si wogbã tso tu aɖe me, eye wòtso Nazitɔwo eye wòƒo aʋawɔlawo ƒe hatsotso blibo aɖe.
  Emegbe egblɔ be:
  - Ŋutikɔkɔe na Russia!
  Anyuta hã da tu futɔa. Ewɔa esia wòdea pɛpɛpɛ ŋutɔ eye eme kɔna. Eye wòtso fasitɔwo dzi. Emegbe etsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒua bɔmb, eye wògbãa Nazitɔwo ƒe aʋawɔʋua eye wòdoa ɣli be:
  - Na Rus Kɔkɔe'!
  Alla hã daa tu ɖe futɔwo ŋu. Ewɔa esia wòdea pɛpɛpɛ ŋutɔ. Etsɔa eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu tsɔa ku ƒe nunana la ƒua gbe, eye wòwɔa esia aɖaŋutɔe. Ta dzĩtɔa ƒoa Kraut-ƒomea eye wòdoa ɣli be:
  -Na kɔmiunisttɔwo ƒe ɣeyiɣia!
  Maria hã da tu futɔa. Elãa fasitɔwo ɖe anyi, si wòwɔna dzikutɔe ŋutɔ eye wòdoa ɣli be:
  - Na Rus', mía dada!
  Eye wògatsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da bɔmb ake. Germanytɔwo ƒe aʋawɔʋua, esi wòxɔ nusiwo gblẽ la, trɔ... Eye aʋawɔnuwo vuvu.
  Marusya, si le fasitɔwo gbãm. Eye wòtsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu da bɔmb gbogbo aɖewo hegblɔ be:
  - Na Dadanyigba gã la!
  Nyɔnuvi siawoe le afisia, ŋusẽ gã aɖe ƒe aʋawɔlawo koe. Eyata wotsrɔ̃a ame sia ame ɖe wo nɔewo yome.
  Esiae nye avuwɔwɔ atɔ̃awo. Eye aleke gbegbe fasitɔwo le du dzi enye si. Eye ameyibɔ aʋawɔlawo le gome kpɔm le amedzidzedzea me. Ele be woagblɔ be wonye ŋutsu siwo wɔa avu vevie.
  Gake Russia nyɔnuviwo lãa wo ɖe anyi kɔnu aɖeke manɔmee.
  Asrafoha dzeani aɖe ne aʋawɔlawo le amama kloe. Eye aleae wotsɔ lãgbalẽ wɔe kple tsokolet.
  Eye Germanytɔwo ƒe mɔ̃ sesẽ siwo nye Yu-888 dzena le yame. Woda bɔmb ɖe Soviettɔwo ƒe nɔƒewo, eye wogbã futɔwo. Eye wowɔa nu nyuie ŋutɔ.
  Xawa, si nɔ bɔmb dam, nɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu si le goglo la tem ɖe afɔti la dzi. Esi wòtsɔ nunanawo ƒu gbe ɖe Soviet-dugãwo me la, edo ɣli be:
  - Womate ŋu aɖu Third Reich dzi o!
  Agata lɔ̃ ɖe nya sia dzi, eye wòtsɔ tsɔtsrɔ̃ ƒe nunanawo ƒu gbe:
  - Míegbã míaƒe futɔwo katã xoxo!
  Eye Nazitɔwo le sisim tso teƒe vovovowo ƒo xlã Moscow xoxo.
  Emegbe Oleg kple nyɔnuviawo gage ɖe aʋaa me ake, wokpe ɖe Russia, alo ne míagblɔe tututu la, USSR ŋu.
  Le afisia la, nyɔnuvi bubu si nye afɔ ƒuƒlu, si ŋkɔe nye Margarita, va kpe ɖe wo ŋu. Nyɔnu tsitsi hãe wònye, agbalẽŋlɔla la va zu nyɔnuvi si xɔ abe ƒe wuieve ene ɖe makumakunyenye ta eye wòle mawunyadɔgbededɔ aɖe wɔm.
  Aʋawɔla siwo nɔ anyi le ƒe alafa blaeve vɔ ɖekɛlia me gawɔ avu kple Nazitɔ siwo nɔ anyi le ƒe alafa blaevelia me.
  Asrafo geɖe le fasitɔwo ƒe fiaɖuƒe si nye brown la me. Wosina abe tɔsisi si nuwuwu meli na o ene.
  Oleg Rybachenko, si tsɔ yiwo, afɔzɔlawo kple aʋawɔʋuwo siaa, lã Nazitɔwo, do ɣli be:
  - Míana ta gbeɖe o!
  Eye disk ɖaɖɛ aɖe dzo tso ŋutsuvia ƒe afɔ ƒuƒlu dzi!
  Margarita, si nɔ eƒe tsitretsiɖeŋulawo gbãm, ɖe eƒe aɖuwo ɖe go, nɔ ɣli dom be:
  - Teƒe aɖe le xexeame na kalẽwɔwɔ!
  Eye aɖi ƒe aŋewo kaka tso nyɔnuvia ƒe afɔ ƒuƒluwo dzi, eye woƒo Nazitɔwo kple woƒe yameʋuwo kple aʋawɔʋuwo.
  Natasha hã tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒu gbe, amewuwutɔe, eye wòdo ɣli be:
  - Míaŋlɔ be gbeɖe o eye míatsɔe ake gbeɖe o.
  Eye eƒe yiwo to nutunua me tsɔ tsi tre ɖe Nazitɔwo ŋu.
  Zoya, si nɔ futɔwo lãm la, do ɣli be:
  - Na nudɔdɔ yeye aɖe!
  Eye aŋe bubuwo kaka tso eƒe afɔ ƒuƒluwo dzi. Eye le Nazi-srafowo kple yameʋuwo ƒe ŋkume kple ŋɔti me siaa.
  Ẽ, edze ƒã be dzidzɔ nɔ aʋawɔlaawo ŋu eye wova nɔ ŋuta sẽm.
  Augustine, si nɔ yevu asrafowo kple aʋawɔʋuwo lãm la, do ɣli be:
  - Míaƒe gayibɔ ƒe lɔlɔ̃nu!
  Eye nunana yeye aɖe si wua ame la dzona tso eƒe afɔ ƒuƒluwo dzi. Eye Takni kple yevu aʋawɔlawo dze anyi.
  Svetlana lãa nutunuwɔla la, eƒe yiwo le abe dzikedzo ene.
  Nazitɔwo le gegem abe lãgbalẽgolo siwo wotso ene.
  Nyɔnuvia tsɔa eƒe afɔ ƒuƒluwo tsɔa aŋe ƒua gbe eye wònɔa ɣli dom be:
  - Aɖu dzi na Dada Russia!
  Oleg Rybachenko yi ŋgɔ tsi tre ɖe Nazitɔwo ŋu. Terminator ŋutsuvi lãa asrafowo ƒe amadede dzẽwo.
  Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, ŋutsuvia ƒe afɔ ƒuƒlu ƒe afɔbidɛwo tsɔa aŋe siwo me aɖi le la ƒua gbe, wovuvua akɔta eye wodaa yameʋuwo.
  Ŋutsuvia do ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na Etsɔme Rus'!
  Eye le ʋuʋu me la, etsoa amesiame ƒe ta kple nuyi.
  Margarita gbãa eƒe tsitretsiɖeŋulawo hã.
  Ðeko eƒe afɔ ƒuƒluwo le keklẽm. Nazitɔwo le kukum le agbɔsɔsɔ gã me. Aʋawɔla la do ɣli be:
  - Na liƒo yeyewo!
  Eye emegbe nyɔnuvia xɔe eye wòtso...
  Fasitɔwo ƒe asrafowo ƒe kuku gbogbo aɖewo.
  Gake Natasha le amedzidzedzea dzi. Etso Nazitɔwo kpe ɖe aʋawɔʋuawo ŋu, eye wòdzi ha be:
  - Rus' nye gã eye wòklẽna, .
  Nyɔnuvi si mewɔ nuku o ŋutɔe menye!
  Eye diskwo dzona tso eƒe afɔ ƒuƒluwo dzi. Amekae lã fasitɔwo ƒe ŋɔti. Ẽ, nyɔnuvi aɖee nye esia.
  Zoya le amedzidzedzea dzi kpɔm. Etsɔa asi eveawo lãa asrafo siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la. Tsi ta tso mɔ̃ aɖe me. Eye wòtsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu tsɔa aŋe siwo wua ame ƒua gbe - edaa aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo ɖe anyi.
  Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, edzia ha na eɖokui be:
  - Eh, klabu sue, na míayi!
  Eh, nye lɔlɔ̃tɔ awɔe!
  Augustine, si le Nazitɔwo lãm hele asrafo siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la tsrɔ̃m la do ɣli be:
  - Wo katã wole ɖaɖɛ eye wole lãwo ƒe ŋutigbalẽ me, .
  Etsɔ atikplɔ dze ʋunyaʋunyawɔlawo dzi!
  Eye ne eda eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ɖe futɔa ŋu la, awu sɔ, eye wòawu aʋawɔʋu si lolo wu.
  Eye emegbe eƒoa ɣli be:
  - Amegãxiwo!
  Svetlana le amedzidzedzea dzi. Etsoa nu, gbãa Nazitɔwo. Etsɔa afɔ ƒuƒlu tsɔa ku ƒe nunanawo ƒua gbe ɖe wo dzi.
  Etsɔa yiwo ƒua du le nutunua me.
  Wogbã aʋawɔla gbogbo aɖewo eye wodo ɣli be:
  - Aʋadziɖuɖu gã aɖe gbɔna!
  Eye le afisia hã la, nyɔnuvia le ʋuʋu gbegblẽ me.
  Eye eƒe afɔ ƒuƒluwo daa aŋe siwo wua ame, siwo gblẽa aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo dome.
  Oleg Rybachenko ti kpo. Ŋutsuvia wɔ somersault. Etso Nazitɔ gbogbo aɖewo le titri me.
  Etsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ aŋeawo ƒu gbe eye wònɔ ɣli dom be:
  - Ŋutikɔkɔe na nye dzideƒo dzeani la!
  Eye ŋutsuvia gadze aʋa ake.
  Margarita yi edzi le amedzidzedzea dzi. Egbãa futɔwo katã ɖe wo nɔewo yome. Eƒe yiwo fa wu nutunu ƒe asikewo. Eye afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔa ku ƒe nunanawo ƒua gbe, aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo le dzo dam.
  Nyɔnuvi aɖe si le amedzidzedze sesẽ aɖe me. Etsrɔ̃a aʋawɔla siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi kɔnu aɖeke manɔmee.
  Eye etsia dzi ɣeaɖewoɣi eye wòtrɔna!
  Eye tsɔtsrɔ̃ ƒe nunanawo dzona le egbɔ.
  Eye Nazitɔwo dze anyi ku. Eye ame kukuwo ƒe togbɛ blibowo ƒo ƒu.
  Margarita ƒo nu kple ɣli be:
  - Amerika nyitsue menye!
  Eye wogatsɔ aŋea ƒu gbe ɖe eƒe afɔ ƒuƒluwo ŋu ake.
  Eye emegbe aŋe wuieve bubuwo hã!
  Natasha hã fa miamiamia ŋutɔ le agɔdzedzea me.
  Eye wòtsɔa eƒe afɔ ƒuƒlu ƒua gbe, eye wòɖea ta tso mɔ̃ aɖe me.
  Eye wòdo ɣli le eƒe lãkusi tame be:
  - Nyee nye ku si le keklẽm! Nusi nàwɔ koe nye be nàku!
  Eye le afisia hã la, atsyɔ̃ɖoɖoa le ʋuʋum.
  Zoya tsɔ ahom ƒo Nazitɔwo ƒe ame kukuwo ƒe glikpowo. Eye tsɔtsrɔ̃ ƒe boomerangs hã dzona tso eƒe afɔ ƒuƒluwo me.
  Eye aʋawɔla siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la yia edzi nɔa gegem henɔa gegem.
  Zoya do ɣli be:
  - Nyɔnuvi afɔ ƒuƒlu, aɖu dziwò!
  Eye aŋe wuieve dzona tso nyɔnuvia ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la dzi. Nusiwo yia Nazitɔwo ƒe ŋɔti me tẽ.
  Emegbe wodze anyi ku.
  Alo ne míagblɔe tututu la, eku keŋkeŋ.
  Augustine le amedzidzedzea dzi. Tsrɔ̃a asrafoha siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi. Wotsɔa eƒe yiwo ɖe asi eve me. Eye enye aʋawɔla wɔnuku aɖe ale gbegbe.
  Ahom sesẽ aɖe tu fasitɔwo ƒe asrafowo.
  Nyɔnuvi aɖe si ƒe taɖa biã la le ɣli dom be:
  - Etsɔme ɣla! Gake anye aʋadziɖuɖu!
  Eye le amedzidzedzea me la, atsyɔ̃ɖola aɖe si ƒe taɖa le dzo dam.
  Augustine do ɣli le dzidzɔ gã aɖe me:
  - Aʋa mawuwo avuvu nusianu!
  Eye aʋawɔla la le amedzidzedzea dzi.
  Eye eƒe afɔ ƒuƒluwo tsɔa aŋe ɖaɖɛ geɖe siwo me aɖi le la ƒua gbe.
  Svetlana le aʋawɔwɔ me. Eye wòklẽna eye wòwɔa avu ale gbegbe. Eƒe afɔ ƒuƒluwo tsɔa amewuwu nu gbogbo aɖewo ƒua gbe. Menye ame o, ke boŋ ku si ƒe ɖa le ɣie.
  Gake ne egbã la, màte ŋu atɔ te o.
  Svetlana dzi ha be:
  - Agbe mazu anyitsi o, .
  Eyata ti kpo le ɣeɖuɖu goglo aɖe me!
  Neva eme be wò drɔ̃ea nava eme - .
  Atsyɔ̃ɖoɖo trɔa ame wòzua kluvi!
  Eye nyɔnuvi afɔ ƒuƒlu la ƒe ʋuʋu va nɔa dziku dom ɖe edzi.
  Oleg ƒe amedzidzedzea le sesẽm ɖe edzi. Ŋutsuvia ƒo Nazitɔwo.
  Eƒe afɔ ƒuƒluwo tsɔa aŋe ɖaɖɛwo ƒua gbe - wogbãa aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo.
  Ðekakpui aʋawɔla la ƒoa ɣli be:
  - Fiaɖuƒe si ƒe tagbɔ gblẽ la agbã amesiame!
  Eye ŋutsuvia hã le ʋuʋum.
  Margarita nye nyɔnuvi gbemelã le eƒe dɔwɔnawo me. Eye wòƒoa futɔwo.
  Eyata etsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da pea si me bɔmb ɖo. Awó eye wòatsɔ Nazitɔ alafa ɖeka kple aʋawɔʋu ewo aƒu gbe enumake.
  Nyɔnuvia do ɣli be:
  - Aʋadziɖuɖu ava mía dzi kokoko!
  Eye atsɔ yiwo aƒu du le nutunua me - aʋawɔʋuawo ƒe ʋuƒoawo dzona yia mɔ vovovowo dzi.
  Natasha na eƒe ʋuʋu kabakaba. Nyɔnuvia lã aʋawɔla siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, edoa ɣli be:
  - Aʋadziɖuɖu le Russia Fiaɖuƒea lalam.
  Eye mina míatsrɔ̃ Nazitɔwo ɖa kabakaba.
  Natasha nye nyɔnuvi si nye terminator.
  Mesusuna be yeatɔ ahaɖe eƒe duƒuƒu dzi akpɔtɔ o, eye wodaa aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo ɖe anyi.
  Zoya le amedzidzedzea dzi kpɔm. Edze abe eƒe yiwo lãa lã kple ga salad ene. Nyɔnuvia do ɣli le eƒe lãkusi tame be:
  - Míaƒe ɖeɖekpɔkpɔ le ŋusẽ me!
  Eye afɔbidɛ ƒuƒluwo hã tsɔa aŋe mawo ƒua gbe.
  Eye ame gbogbo aɖewo siwo ƒe ŋɔtiwo to, ame kukuwo ƒe togbɛwo, kpakple aʋawɔʋu siwo gbã kple yameʋu siwo ge mlɔ anyi ƒo xlãe.
  Augustine nye nyɔnuvi si ƒe tagbɔ gblẽ. Eye etsrɔ̃a amesiame abe robot si wotsɔ hyperplasma wɔe ene.
  Etsrɔ̃ Nazitɔ siwo wu alafa ɖeka xoxo. Gake nusianu le ŋgɔ yim. Eye aʋawɔla la hã doa ɣli.
  - Nyee nye amesi dzi womate ŋu aɖu o ale gbegbe! Nu fafɛtɔ kekeake le xexeame!
  Eye le afisia hã la, atsyɔ̃ɖoɖoa le amedzidzedzea dzi.
  Eye tso eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo dzi la, pea aɖe dzona doa goe. Eye wowó sesẽ aɖe na Nazitɔ alafa etɔ̃ kple aʋawɔʋu wuieve vuvu.
  Augustine dzi ha be:
  -Mètsɔ dzideƒo xɔ míaƒe anyigba o!
  Svetlana hã le amedzidzedzea dzi. Eye menaa gbɔɖeme ounce ɖeka pɛ hã wò o. Nyɔnuvi si nye gbemelã si nye terminator.
  Eye etsoa futɔwo hetsrɔ̃a Nazitɔwo ɖa. Eye aʋawɔʋu gbogbo aɖewo siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la ge ɖe doa me kple mɔwo to xoxo.
  Ame adeawo yi ɖatsi dzodzodzoe. Aʋa sesẽ aɖee wònye.
  Oleg Rybachenko gadze dɔwɔwɔ gɔme ake. Eye wòyi ŋgɔ, hele yi eveawo siaa ʋuʋum. Eye ŋutsuvi si nye terminator lae kpɔa nutunua dzi. Nazitɔ siwo wowu la dze anyi.
  Ame kuku gbogbo aɖewo. To blibo siwo dzi ʋu yɔ fũu.
  Ŋutsuvi agbalẽŋlɔla la ɖo ŋku aɖaŋu gbegblẽ aɖe dzi. Afisi sɔwo kple amewo hã tsakana le.
  Oleg Rybachenko ƒo nu kple ɣli be:
  - Baba tso susu me!
  Eye ga tɔn geɖe anɔ anyi!
  Eye Terminator Boy le ʋuʋu yeye aɖe me. Eye eƒe afɔ ƒuƒlu la atsɔ nane aƒu gbe.
  Ŋutsuvi si nye nunyala la do ɣli be:
  - Aƒetɔ ƒe klass kple Adidas!
  Eva zu fefe si me fa miamiamia ŋutɔŋutɔ. Eye Nazitɔ nenie wowu? Eye wowu aʋawɔla gãtɔ kekeake siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi.
  Margarita hã le aʋa wɔm. Tsrɔ̃a sinamɔn kple gakpo ƒe aʋakɔwo eye wòdoa ɣli be:
  - Aʋawɔha gã si gbãa dzi na ame! Míele amesiame ʋum yi aɖaka la me!
  Eye eƒe yiwo ƒo Nazitɔwo. Aʋawɔʋu siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi ƒe agbɔsɔsɔ la mu xoxo.
  Nyɔnuvia ƒo nu kple ɣli be:
  - Mefa wu panther gɔ̃ hã! Ðee fia be wòe nye nyuitɔ kekeake!
  Eye pea si me bɔmb sesẽ aɖe le la adzo le nyɔnuvia ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la me.
  Eye aƒo futɔ la.
  Eye axɔ futɔawo dometɔ aɖewo, aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo gɔ̃ hã ahatsrɔ̃ wo.
  Eye Natasha ye le ŋusẽnɔƒe. Eye wòƒoa eƒe tsitretsiɖeŋulawo, eye maɖi gbɔ ame aɖeke o.
  Nazitɔ nenie nèwu xoxo?
  Eye eƒe aɖuwo ɖa ale gbegbe. Eye ŋkuawo le abe safir ene ale gbegbe. Nyɔnuvi siae nye amewula vevitɔ. Togbɔ be eƒe zɔhɛwo katã nye amewulawo hã!
  Natasha do ɣli be:
  - Nye tagbɔ gblẽ! Woado fe na wò!
  Eye le afisia hã la, nyɔnuvia atsɔ yi awu Nazitɔ geɖe.
  Zoya le ʋuʋum eye wòtso aʋawɔla ɣi geɖe.
  Eye afɔ ƒuƒlu tsɔa aŋewo ƒua gbe. Aŋe ɖesiaɖe wua Nazitɔ geɖe. Nyɔnuvi siawo dze tugbe vavã.
  Augustine yi ŋgɔ eye wògbã eƒe tsitretsiɖeŋulawo. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, meŋlɔa ɣlidodo be be:
  - Màte ŋu asi le aɖaka la nu o!
  Eye nyɔnuvia axɔ eƒe aɖuwo eye wòaɖe wo ɖe go!
  Eye ta dzĩ sia tɔgbe... Eƒe taɖa le ʋuʋum le ya me abe dɔsesẽwɔlawo ƒe aflaga ene.
  Eye nusianu tsoa dziku me ŋutɔŋutɔ.
  Svetlana le ʋuʋum. Le afisia la, metso taɖu kple aʋawɔʋuwo ƒe xɔtaxɔ geɖe. Aʋawɔla si ɖea eƒe aɖuwo ɖe go.
  Eɖea aɖe fiana. Eye emegbe eɖea ta doa goe le mɔ̃a me. Emegbe edo ɣli be:
  - Mia ŋutsuwo miaku!
  Eye le afisia hã la, aŋe siwo wua ame la dzona tso eƒe afɔ ƒuƒluwo dzi, eye woƒoa afɔzɔlawo kple yameʋuwo.
  Oleg Rybachenko ti kpo heti kpo.
  Ŋutsuvi aɖe si metsɔ afɔ ƒuƒlu o doa aŋe gbogbo aɖewo, ƒoa aʋawɔʋuwo, eye wòdzia ha be:
  - Mina míayi todzizɔzɔ dzi, ʋu akɔnta gã aɖe!
  Ðekakpui aʋawɔla la le eƒe nɔnɔme nyuitɔ kekeake me.
  Ƒe ʋɛ aɖewo koe wòxɔ xoxo, gake edze abe ɖevi ene. Ðeko ŋusẽ le eŋu ŋutɔ eye lãmekawo le esi.
  Oleg Rybachenko dzi ha be:
  - Ne fefea mewɔ ɖe seawo dzi o hã la, mina míato nɔviwo ƒe habɔbɔa me!
  Eye le afisia hã la, aŋe siwo wua ame eye woƒoa ame la dzo le eƒe afɔ ƒuƒluwo dzi.
  Margarita dzi ha kple dzidzɔ be:
  - Naneke meli si mate ŋu adzɔ o! Mexɔe se be ablɔɖe ƒe ŋdi kanya aɖe ava!
  Nyɔnuvia gatsɔ aŋe siwo wua ame ƒu gbe ɖe Nazitɔwo kple woƒe aʋawɔʋuwo ŋu ake, eye wòyi edzi be:
  - Viviti la nu ayi! May ƒe roses-tiwo aƒo se!
  Eye esi aʋawɔla la tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu ƒu gbe ko la, Nazitɔ akpe ɖeka dzo yi yame enumake. Ẽ, dzomavɔ me fiaɖuƒe si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la ƒe aʋakɔa le ʋuʋum le míaƒe ŋkume tututu.
  Natasha le aʋawɔwɔ me. Ti kpo abe akpɔkplɔ ene. Egbãa futɔwo. Eye ale gbegbe Nazitɔ geɖe kuna eye yameʋuwo gena.
  Nyɔnuvia zã wo kple yiwo, kple dzoka xɔxɔwo, kpakple akplɔwo. Eye aŋewo hã.
  Le ɣeyiɣi ma ke me la, edoa ɣli be:
  - Mexɔe se be aʋadziɖuɖu ava!
  Eye Russiatɔwo ƒe ŋutikɔkɔe akpɔe!
  Afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔa aŋe yeyewo ƒua gbe, eye wotoa tsitretsiɖeŋulawo me.
  Zoya le ʋuʋu sesĩe me. Ŋgɔyiyi ɖe Nazitɔwo dzi. Tsɔ wo lãe ɖe akpa suewo me.
  Aʋawɔla la tsɔa eƒe asibidɛ ƒuƒluwo tsɔa aŋewo ƒua gbe. Eƒoa atam to tsitretsiɖeŋulawo me, eye emegbe wòdoa ɣli be:
  - Míaƒe aʋadziɖuɖu blibo la gogo!
  Eye wòtsɔa yiwo ƒua du le nutunuwɔƒe aɖe si le gbe me, eye wòkplɔa aʋawɔʋuwo dzonae. Nyɔnuvi si le abe nyɔnuvi ene ye nye esia vavã!
  Gake Augustine ƒe ʋetsuvi la yi edzi dze edzi. Nyɔnu sia nye drɔ̃e baɖa aɖe na amesiame.
  Eye ne eʋu la, efia be eʋu.
  Le ema megbe la, ta dzĩtɔ la axɔe adzi ha be:
  - Maʋu taɖuawo katã! Drɔ̃e gã aɖee menye!
  Eye fifia eƒe yiwo le dɔ wɔm eye wole lã kple ga lãm.
  Svetlana hã yia edzi dzea ame dzi. Mɔxenu aɖeke mele nyɔnuvi sia si o. Ne wonya lãe ko la, ame kuku gbogbo aɖewo ƒua gbe, eye yameʋuwo kple aʋawɔʋuwo mlɔa anyi.
  Blonde terminator la doa ɣli be:
  - Aleke gbegbe wòanyoe nye si! Aleke gbegbe wòanyoe nye si - menyae!
  Eye emegbe pea si wua ame aɖe dzona le egbɔ.
  Oleg agatso Nazitɔ alafa ɖeka, atutu abe yamenutomeyimɔ̃ ene. Eye wòatsɔ bɔmb aɖe aƒu gbe.
  Eƒe lolome le sue, gake ewua ame...
  Alesi woavuvui wòazu kakɛ suesuesuewoe.
  Terminator ŋutsuvi do ɣli be:
  - Mɔ̃ dziŋɔwo ƒe sɔhɛmenɔɣi si me ahom le!
  Margarita agawɔ esia ake le aʋawɔwɔ me.
  Eye atso aʋawɔla siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi geɖe. Eye wòtsoa teƒe gã siwo woɖena.
  Nyɔnuvia do ɣli be:
  - Lambada nye míaƒe ɣeɖuɖu le ke dzi!
  Eye aƒoe kple ŋusẽ yeye.
  Natasha do dziku ɖe edzi wu le amedzidzedzea ta. Aleae wòƒoa Nazitɔwoe. Mele bɔbɔe na wo ŋutɔ be woatsi tre ɖe nyɔnuvi mawo tɔgbe ŋu o.
  Natasha xɔe hedzi ha be:
  - Duƒuƒu le teƒea nye avuléle si le amewo katã dome!
  Eye aʋawɔla la da ƒoƒo sesẽ ma tɔgbe ɖe eƒe tsitretsiɖeŋulawo dzi.
  Eye wòtsɔa eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔa diskwo ƒua gbe.
  Afisiae meƒua du le nutunuwɔƒea le. Asrafowo ƒe ta siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la ʋuʋu dzo eye aʋawɔʋuawo bi.
  Enye tugbedzedze si le avu wɔm. Tsɔ aʋawɔʋu ɣi sia tɔgbe ƒo ɖokuiwò.
  Zoya le ʋuʋum, eye wòle amesiame gbãm. Eye eƒe yiwo le abe ku ƒe lãgbalẽŋudɔwɔnu ene.
  Ðeko nyɔnuvia nye lɔlɔ̃tɔ. Eye eƒe afɔ ƒuƒluwo tsɔa aŋe siwo me aɖi le ŋutɔ ƒua gbe.
  Miƒo tsitretsiɖeŋulawo. Wotoa woƒe ŋɔti me hewɔa aɖakawo, wowɔa aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo wowóna.
  Zoya xɔe eye wòdo ɣli be:
  - Ne tsi mele pɔmpia me o la...
  Natasha do ɣli kple dzidzɔ be:
  - Eyata wò vodadae!
  Eye wòtsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒua gbe ɖe nane si wua ame nyuie. Nyɔnuviwo ƒe nyɔnuvi aɖee nye esia vavã.
  Eye akplɔ aɖe adzo tso eƒe afɔ ƒuƒluwo dzi. Eye aƒo aʋawɔʋu gbogbo aɖewo, atso xɔtaxɔawo le aʋawɔʋuwo ŋu.
  Augustine le ʋuʋum. Ewɔa nu kabakaba eye wòto vovo le eƒe atsyɔ̃ɖoɖo me.
  Taɖa si le keklẽm ka gbegbee nye si le esi. Wole ʋuʋum abe dɔsesẽwɔlawo ƒe aflaga ene. Nyɔnuvi sia nye akpɔkplɔ ŋutɔŋutɔ.
  Eye wòtsoa eƒe tsitretsiɖeŋulawo - abe ɖe wodzii kple yiwo le esi ene.
  Ta dzĩ, lã fiƒode!
  Augustine xɔe eye wòƒo ɣli be:
  - Anye nyitsu ƒe ta - aʋawɔlawo mabu woƒe susu o!
  Eye ale wògagbã aʋawɔla geɖe ake.
  Oleg Rybachenko ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Nusi tututu nèhiã! Nyɔnuvi ka gbegbee nye si!
  Margarita, si tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔ akplɔ ƒu gbe, nɔ aʋawɔʋua ƒe xɔtaxɔe gbãm la, ɖo kpe edzi be:
  - Nyɔnuvi gã kple fafɛ!
  Augustine lɔ̃ ɖe nya sia dzi enumake:
  - Nyee nye aʋawɔla si aɖu ame sia ame wòaku!
  Eye le afisia hã la, atsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo adze amewuwu nu aɖe gɔme.
  Svetlana mebɔbɔ ɖe anyi wu eƒe tsitretsiɖeŋulawo le aʋawɔwɔ me o. Menye nyɔnuvi o, ke boŋ be wòava wu enu kple adzetɔ ma tɔgbe le dzobibi me.
  Eye wòdoa ɣli be:
  - Dziŋgɔli blɔ ka gbegbee nye si!
  Augustine, si tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu ɖe asi le akplɔa ŋu, eye wòtso aʋawɔʋua ƒe xɔtaxɔe la, ɖo kpe edzi be:
  - Míenye adzodada ƒe akpadzinɔlawo o!
  Svetlana, si nɔ futɔwo lãm henɔ yameʋuwo dam la, do ɣli be:
  - Mèhiã hɛ hafi awu bometsila o...
  Zoya ƒo ɣli, eye wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la tsɔ aŋewo ƒu gbe:
  - Àda alakpa nɛ abe aɖaʋatɔ ene!
  Natasha, si nɔ Nazitɔwo lãm la gblɔ kpee be:
  - Eye nàwɔe kplii ɖe gaku ɖeka ta!
  Eye aʋawɔlawo axɔe adzo. Woƒe ʋu yɔ fũ eye wofa ale gbegbe. Le goawo katã me la, dzidzɔkpɔkpɔ geɖe le wo me.
  Oleg Rybachenko dzena le atsyã me ŋutɔ le aʋawɔwɔ me.
  Margarita dzi ha be:
  - Aƒoƒoa sesẽ, gake ŋutsua tsɔ ɖe le eme...
  Ŋutsuvi nunyala la tsɔ eƒe afɔ da nane abe helikɔpta ƒe ʋuʋudedi ene. Metso ta alafa eve alo etɔ̃ le Nazitɔwo kple aʋawɔʋuwo ŋu, eye meƒo ɣli be:
  - Kamedefefewɔla ŋutɔ!
  Eye wo ame evea siaa - ŋutsuvi kple nyɔnuvi - le ʋuʋu blibo me.
  Oleg, si nɔ asrafo siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la lãm, nɔ ɣli dom be:
  - Eye aʋadziɖuɖu gã aɖe anɔ anyi na mí!
  Margarita tsɔ ɣlidodo ɖo eŋu be:
  - Míewua amesiame - kple afɔ ƒuƒlu!
  Nyɔnuvia nye terminator dovevienu alea gbegbe vavã.
  Natasha dzi ha le aʋadziɖuɖua me be:
  - Le aʋa kɔkɔe aɖe me!
  Eye aʋawɔla la da boomerang disc ɖaɖɛ aɖe ɖe yame. Edzo le akasa nu, eye wòtso Nazitɔwo kple aʋawɔʋu gbogbo aɖewo.
  Zoya gblɔ kpee esi wòyi tsɔtsrɔ̃a dzi be:
  - Anye míaƒe aʋadziɖuɖu!
  Eye aŋe yeyewo dzo tso eƒe afɔ ƒuƒluwo me. Eye woƒo aʋawɔyameʋu kple yameʋu gbogbo aɖewo.
  Nyɔnuvi si ƒe mo biã la gblɔ be:
  - Mina míawɔ checkmate na futɔa!
  Eye wòɖe eƒe aɖe fia.
  Augustine, si nɔ eƒe afɔwo ʋuʋum henɔ swastika siwo ƒe nugbɔ ɖaɖɛwo ƒom la, nɔ ɣli dom be:
  - Fiaɖuƒea ƒe aflaga yi ŋgɔ!
  Svetlana ɖo kpe edzi enumake be:
  - Ŋutikɔkɔe na kalẽtɔ siwo dze anyi!
  Eye nyɔnuviawo do ɣli ɖeka, eye wogbã Nazitɔwo be:
  - Ame aɖeke maxe mɔ na mí o!
  Eye fifia diskawo dzona tso aʋawɔlawo ƒe afɔ ƒuƒluwo dzi. Wovuvua lã eye wogbãa aʋawɔʋuwo ƒe xɔtaxɔwo.
  Eye wogagblɔ ɣlidodo ake be:
  - Ame aɖeke maɖu mía dzi o!
  Natasha dzo yi yame. Evuvu eƒe tsitretsiɖeŋulawo kple akpɔkplɔ siwo si aʋala le, eye wòɖe gbeƒã be:
  - Míenye nyɔnu-amegãxiwo, míele futɔ la ɖam!
  Eye disk si wua ame ŋutɔ la adzo tso eƒe asibidɛ ƒuƒluwo dzi.
  Nyɔnuvia trɔna gɔ̃ hã le dzidzɔ gã aɖe ta.
  Eye emegbe eƒoa nu le ɣlidodo me be:
  - Míaƒe afɔkpodziwo lɔ̃a dzo!
  Ẽ, nyɔnuviawo ƒe nu léa dzi na ame ŋutɔŋutɔ.
  Oleg Rybachenko ƒo nu kple ɣli be:
  - Oo, kaba, dedienɔnɔ nae!
  Eye wòɖe ŋku ɖe aʋawɔlaawo ŋu. Wokoa nu heɖea woƒe aɖuwo ɖe go tsɔ ɖoa eŋu nɛ.
  Natasha lã Nazitɔwo eye wòdo ɣli be:
  - Dzidzɔ aɖeke mele míaƒe xexeame ʋiʋli manɔmee o!
  Ŋutsuvia tsi tre ɖe eŋu be:
  - Ɣeaɖewoɣi la, dzrewɔwɔ gɔ̃ hã mevivina o!
  Natasha lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Ne ŋusẽ mele asiwò o la, ekema ẽ...
  Gake mí aʋawɔlawo míenɔa lãmesẽ me ɣesiaɣi!
  Nyɔnuvia tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da aŋe ɖe futɔa ŋu, da aʋawɔʋu gbogbo aɖewo, eye wòdzi ha be:
  - Asrafo le lãmesẽ me ɣesiaɣi, .
  Eye nèdzra ɖo ɖe aʋadziɖuɖua ŋu!
  Le ema megbe la, Natasha gaƒo futɔwo ake, eye wògbã aʋawɔʋuawo ƒe xɔ kɔkɔwo.
  Zoya nye adzodala si ƒua du ŋutɔ. Eda tu blibo aɖe ɖe Nazitɔwo dzi. Eye wòvuvu akpe eve alo etɔ̃ kple wowó ɖeka.
  Emegbe egblɔ kple ɣli be:
  - Mègadzudzɔ o, míaƒe afɔkpodziwo le keklẽm!
  Eye nyɔnuvia le aʋawɔnuwo me!
  Augustine hã megbɔdzɔ le aʋawɔwɔ me o. Aleae wòƒoa Nazitɔwoe. Abe ɖe wotsɔ kɔsɔkɔsɔwo le eƒom tso lãgbalẽgolo aɖe me ene.
  Eye esi wòtso tsitretsiɖeŋulawo ɖe anyi, eye wòdzi ha be:
  - Kpɔ nyuie be anyo, .
  Pie aɖe anɔ anyi le adame!
  Abosam si ƒe taɖa biã la dea agble le aʋawɔwɔ me ŋutɔŋutɔ, abe jack-in-the-box ene.
  Gake alesi Svetlana wɔa avui. Eye Nazitɔwo xɔae tso egbɔ.
  Eye ne eƒoe la, eƒonɛ.
  Ʋu ƒe sisi dzona le eme.
  Svetlana de dzesii sesĩe esi ga siwo nɔ sisim tso eƒe afɔ ƒuƒluwo dzi, si na aʋawɔʋuwo ƒe taɖuwo kple xɔtaxɔwo ƒo ƒu be:
  - Ŋutikɔkɔe na Russia, ŋutikɔkɔe ŋutɔ!
  Aʋawɔʋuwo le du dzi yina ŋgɔ...
  Mamãwo le awu dzĩwo me - .
  Mido gbe na Russiatɔwo!
  Eyata nyɔnuviawo va wɔ avu kple Nazitɔwo. Eyata wolãa wo hegbãa wo. Menye aʋawɔlawoe o, ke boŋ lãkle siwo do le woƒe kɔsɔkɔsɔwo me ŋutɔŋutɔ.
  Oleg le aʋa wɔm eye wòdze Nazitɔwo dzi. Eƒoa wo nublanuimakpɔmakpɔe, etsoa aʋawɔʋuwo me, eye wòdoa ɣli be:
  - Míele abe nyitsuwo ene!
  Margarita, si nɔ aʋakɔ si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la gbãm henɔ aʋawɔʋuwo lãm la, fɔ:
  - Míele abe nyitsuwo ene!
  Natasha xɔe eye wòdo ɣli, eye wòtso asrafo siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi kpe ɖe aʋawɔʋuawo ŋu:
  - Màte ŋu aka alakpa o!
  Zoya vuvu Nazitɔwo eye wòdo ɣli be:
  - Ao, menye kple asi o!
  Eye atsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu hã axɔ ɣletivi la ahaɖe asi le eŋu eye wòawu fasitɔ geɖe nu.
  Natasha xɔe eye wòdo ɣli be:
  - Míaƒe TV la le dzo dam!
  Eye aŋe gbogbo aɖewo siwo wua ame la dzona tso eƒe afɔ ƒuƒlu la dzi.
  Zoya, si hã nɔ Nazitɔwo kple woƒe aʋawɔʋuwo tsrɔ̃m la, do ɣli be:
  - Míaƒe xɔlɔ̃wɔwɔ nye monolithic!
  Eye wogatsɔe ƒu gbe sesĩe ale gbegbe be gotagomenuwo blu ɖe goawo katã me. Nyɔnuvi sia nye tsitretsiɖeŋulawo tsɔtsrɔ̃ dzadzɛ.
  Nyɔnuvia, si ƒe afɔbidɛ ƒuƒlu la, atsɔ boomerang etɔ̃ aƒu gbe. Eye esia na ame kuku geɖe wu gaku.
  Le ema megbe la, atsyɔ̃ɖoɖoa ana:
  - Mímakpɔ nublanui na futɔ o! Ame kuku aɖe anɔ anyi!
  Eye amewula la gadzona tso afɔkpodzi ƒuƒlu la dzi.
  Augustine de dzesii hã le mɔ si me susu le ŋutɔ nu be:
  - Menye ame kuku ɖeka koe o, ke boŋ ame geɖewo!
  Le ema megbe la, nyɔnuvia tsɔe eye wòzɔ afɔ ƒuƒlu to tsiʋe siwo me ʋu yɔ fũu la me. Eye wòwu Nazitɔ geɖe.
  Eye alesi wòdoa ɣlie:
  - Amewuwu gbogbo aɖewo!
  Eye emegbe etsɔ eƒe ta ƒo Hitler ƒe aʋafiagã la. Agbã eƒe tagbɔ eye wòanae:
  - Banzai ƒe ŋkɔ! Àyi dziƒo!
  Svetlana doa dziku vevie le amedzidzedzea me, vevietɔ aʋawɔʋuwo ƒoƒo, ɣlidodo be:
  - Nublanuikpɔkpɔ aɖeke manɔ anyi na wò o!
  Eye aŋe wuieve dzona dzona le eƒe asibidɛ ƒuƒluwo dzi. Esi wònɔ atam ƒom to amesiame me la, yameʋuawo mu. Eye aʋawɔla la dzea agbagba ŋutɔŋutɔ be yeagbã nu ahawu ame.
  Oleg Rybachenko ƒo nu kple ɣli be:
  - Hammer nyui aɖe!
  Eye ŋutsuvia tsɔa eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔa ɣletivi fafɛ ma tɔgbe si le abe swastika ƒe nɔnɔme me hã ƒua gbe. Atike si wotsɔ tsakae si gɔme sese sesẽ.
  Eye Nazitɔwo ƒe ha gã la mu.
  Oleg do ɣli be:
  - Banzai ƒe ŋkɔ!
  Eye ŋutsuvia gadze amedzidzedze gbegblẽa dzi ake. Ao, ɖeko ŋusẽ le dzo dam ɖe eme, eye dzotowo le ɣli dom!
  Margarita le ʋuʋum. Avuvu ame sia ame ƒe dɔme.
  Nyɔnuvia atsɔ eƒe afɔ atsɔ aŋe blaatɔ̃ aƒu gbe zi ɖeka. Eye wowu futɔ vovovo gbogbo aɖewo, wogbã aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo.
  Margarita dzi ha le dzidzɔkpɔkpɔ gome be:
  - Ðeka, eve! Nuxaxa menye kuxi o!
  Mele be dzi naɖe le ƒowò gbeɖe o!
  Na wò ŋɔti kple asike nakɔ.
  Nyae be xɔlɔ̃ vavã nɔa gbɔwò ɣesiaɣi!
  Esia nye dɔwɔƒe si wɔa adã ale gbegbe. Nyɔnuvia aƒo ɣli ahado ɣli be:
  - Ʋɔ driba ƒe Dukplɔla la azu ame kuku!
  Natasha nye aʋawɔwɔ nuwula ƒomevi aɖe ko. Eye wòdo ɣli be:
  - Banzai ƒe ŋkɔ! Xɔe kaba!
  Eye bɔmb aɖe dzo le eƒe afɔ ƒuƒlu la dzi. Eye wòƒoa Nazitɔwo abe ɖa ene. Eye atsrɔ̃ mastodon gbogbo aɖewo kple mɔ̃ siwo si aʋala le, siwo le dzomavɔ me.
  Aʋawɔla ka gbegbee nye si! Na aʋawɔlawo katã - aʋawɔla!
  Zoya hã le amedzidzedzea dzi. Bitch si do dziku alea.
  Eye wòtsɔe henɔ ɣli dom be:
  - Mía Fofo nye Mawu Yevu la ŋutɔ!
  Eye atsɔ nutunu etɔ̃ aƒo Nazitɔwo!
  Eye Augustine do ɣli gblɔ be:
  - Eye nye Mawu nye ameyibɔ!
  Nyateƒee, ɖa dzĩ lae nye ameflunya kple ameŋugblẽnya ƒe nɔnɔme ŋutɔŋutɔ. Le futɔwo gome ya. Eye le exɔlɔ̃wo gome la, enye lɔlɔ̃tɔ.
  Eye ale si wòatsɔe aƒu gbe kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwoe. Eye aʋawɔla gbogbo aɖewo nɔ anyi le brown fiaɖuƒea me, kpakple woƒe aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo.
  Ta dzĩtɔ la do ɣli be:
  - Russia kple ameyibɔ Mawu la le megbe na mí!
  Aʋawɔla si si aʋawɔwɔ ƒe ŋutete gã ŋutɔ le. Ao, anyo wu be màde nu nusiawo dometɔ ɖeka te o. Abe aʋawɔʋuwo ƒe xɔ kɔkɔwo ene la, wovuvu fasitɔwo ƒe yameʋuwo ƒe aʋalawo.
  Augustine ƒo nu kple ɣli be:
  - Míaƒo alakpatɔwo katã ɖe aŋɔ me!
  Eye wòɖea ŋku ɖe eƒe zɔhɛwo ŋu. Ẽ, nyɔnuvi dzobibi sia menye nusi tututu ate ŋu ana ŋutifafa o. Negbe ku ƒe ŋutifafa koe!
  Svetlana, esi wònɔ eƒe futɔwo gbãm gblɔ be:
  - Míawu wò kple fli!
  Augustine ɖo kpe edzi be:
  - Míawu ame sia ame!
  Eye tso eƒe afɔ ƒuƒluwo dzi la, tsɔtsrɔ̃ keŋkeŋ ƒe nunana la gadzona ake! Eye aʋawɔʋu kple yameʋu gbogbo aɖewo wó zu lãgbalẽ suesuesuewo zi ɖeka.
  Oleg dzi ha tsɔ ɖo eŋu nɛ be:
  - Anye banzai blibo!
  Augustine, si tsɔ eƒe asi ƒuƒluwo vuvu Nazitɔwo, tsɔ yiwo lã wo, eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ aŋewo ƒu gbe, henɔ aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo dome gblẽm zi ɖeka la, egblɔ be:
  - Kpuie ko la! Kpuie ko la,!
  Natasha, si nɔ aʋawɔla ɣiawo tsrɔ̃m la, do ɣli be:
  - Kpuie ko la - banzai!
  Eye mina míatso wò tsitretsiɖeŋulawo kple ŋutasẽnuwɔwɔ gbegblẽ.
  Oleg Rybachenko, si nɔ eƒe tsitretsiɖeŋulawo lãm la gblɔ be:
  - Gambit sia menye Chinatɔwo tɔ o, .
  Eye xɔ dzinye se, debut nye Thailandgbe!
  Eye diski ɖaɖɛ aɖe si lãa ga hã dzo tso ŋutsuvia ƒe afɔ ƒuƒlu la dzi. Etso aʋawɔʋuwo ƒe xɔtaxɔwo kple yameʋuwo ƒe asike siaa.
  Margarita, si nɔ fiaɖuƒea ƒe aʋawɔlawo kple aʋawɔʋuwo ƒe aʋawɔnuwo lãm, dzi ha be:
  - Eye amekae míakpɔ le aʋawɔwɔ me?
  Eye amekae míakpɔ le aʋawɔwɔ me...
  Míagawɔ fefe kple ema o - .
  Míavuvu wò!
  Míavuvu wò!
  Wowɔ dɔ nyuie kple Nazitɔwo ɣemaɣi... Eye Soviet Russia ɖu fiaɖuƒe si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi dzi le Moscow dzi dzedze me.
  Aʋaa mewu enu haɖe o, gake mɔnukpɔkpɔ su USSR si xoxo be wòaɖu Nazitɔwo ŋutɔ dzi. Eyata egava hiã be ame adeawo natso woƒe dɔdasi si nye super and cool la me ake.
  
  USSR ÐEKA LE AMEGBETƆWO DOME
  Ɣe ƒe keklẽ aɖee na wotɔ te dɔa, si na United States, Britain, kple eƒe nuto siwo dzi woɖu la do viviti le June 22, 1941 dzi. Gbã la, esia mekpɔ ŋusẽ ɖe aʋawɔwɔa ƒe zɔzɔme dzi etɔxɛe o. Germanytɔwo yi ŋgɔ abe alesi wònɔ le ŋutinya ŋutɔŋutɔ me ene. Fuhrer hã trɔ ɖe dzigbe gome, eye Japan tsɔ lala kple nukpɔkpɔ ƒe nɔnɔme... Eye le afisia hã la, dzomeŋɔli si me vuvɔ nɔ wɔwɔm la ɖe Asrafoha Dzĩ la tso dziɖuɖu keŋkeŋ me eye wòɖe mɔ nɛ be wòadze tsitretsiɖeŋu ƒe aʋawɔwɔ gɔme le Moscow gbɔ. Le ɣeyiɣi ma me la, Japan xɔ nunɔamesi mawo le Pasifik Ƒua me siwo nye Britain kple United States tɔ tsã, eye asrafoha bubuwo mete ŋu ɖo fifia o.
  Le ɣedzeƒe gome le kele kple dzomeŋɔli ƒe gɔmedzedze la, Germanytɔwo ɖu dzi zi geɖe eye wogadze Stalingrad dzi dzedze gɔme ake. Gake afisiae masɔmasɔ kple nu ŋutɔŋutɔ dze egɔme tsoe. Aʋalɔgo evelia ƒe anyimanɔmanɔ na Germanytɔwo te ŋu tsɔ asrafo geɖe tso Europa kple Libya, eye Italytɔwo ƒe asrafohawo koe susɔ ɖe afima.
  Eye menye Stalingrad ɖeɖeko dzie wodze egɔme tsoe o, ke edze egɔme tso Tikhvin hã dzi. Eye Rommel, amesi Fuhrertɔwo dea asixɔxɔe ŋutɔ le Britaintɔwo ƒe dziɖuɖu le Libya kple Tolbuk xɔxɔ ta lae nɔ ekpɔm azɔ.
  Tiger-ʋawɔʋu gbãtɔwo hã kpɔ gome le aʋawɔwɔawo me. Rommel dze eƒe amedzidzedzea gɔme le zã me eye wòte ŋu xɔ Soviet-srafowo le mo yaa me. Nɔnɔmea gagblẽ ɖe edzi esi wònye be viɖe nɔ Germanytɔwo si le yameʋuɖoɖo me eye womegblẽa ŋusẽ ɖe aʋawɔwɔ kple dukɔ siwo wɔ ɖeka kplii o ta.
  Yameʋukula Marcel nɔ akɔntabubuwo xɔm kabakaba le ɣedzeƒe gome. Le keke June 1942 me ke la, ewu yameʋu siwo woda ɖe anyi ƒe xexlẽme si nye alafa ɖeka blaatɔ̃ eye wòxɔ Knight"s Cross of the Iron Cross si me klosalo oak aŋgbawo ƒe yiwo kple daimɔndwo le.
  Gake dɔwɔɖui aɖe ƒe gɔmedzedze koe esia nye.
  Le yame la, esesẽ wu na Asrafoha Dzĩ la vavã. Eye Germanytɔwo te ŋu xɔ Tikhvin, eye emegbe du geɖe bubuwo eye wotsɔ asigɛ eve lã Leningrad, si gaxe mɔ na du sia ake.
  Soviettɔwo ƒe aʋafiawo dze agbagba be yewoato Leningrad adze wo dzi le titina. Gake ŋusẽ mesɔ gbɔ be woakpɔ dzidzedze le go siawo me o.
  Nusi ko akɔfafa na woe nye be Nazitɔwo tsi Stalingrad, si na mɔnukpɔkpɔ wo be woaƒo nu yeye siwo wodzra ɖo ɖi la nu ƒu.
  Gake wogaxe mɔ ɖe Leningrad nu. Türkiye kple Japan mege ɖe aʋaa me haɖe o eye mɔnukpɔkpɔ su USSR si be wòatrɔ aʋawɔwɔa ƒe nɔnɔme. Le November 1942 me la, Soviet-srafowo dze Rzhev kple Stalingrad siaa dzi.
  Manya wɔ be woakpɔ dzidzedze le Rzhev gbɔ o. Gake le Stalingrad la, wotu asigɛa. Gake abe alesi wòva dzɔe hena ɣeyiɣi aɖe ene. Nusiwo wodzra ɖo ɖi geɖe wu nɔ Third Reich si, eye Rommel dze Stalingrad dzi tso dziehe, eye Mainstein tso dzigbe.
  Nɔnɔmea gagblẽ ɖe edzi esi Japan ge ɖe aʋaa me le vome. Togbɔ be aʋa si wowɔ le China xe mɔ na samurai la hã la, edze Vladivostok dzi.
  Anɔ eme be Hirohito nɔ vɔvɔ̃m be Fiaɖuƒe Etɔ̃lia aɖu dzi eye wòge ɖe aʋaa me.
  Gawu la, nunɔamesiwo kple afɔzɔlawo sɔ gbɔ na Japan hena amedzidzedze bliboe.
  Wobla Aʋakɔ Dzĩ la ɖe anyi, eye Rommel te ŋu to eme tso dziehe yi Stalingrad. Wotɔ te Mainstein hena ɣeyiɣi aɖe, gake esi wòxɔ ŋusẽdodo bubuwo kple kpekpeɖeŋu tso Paulus gbɔ ta la, ewɔ ɖeka kple asrafo siwo womexe mɔ na xoxo o.
  Eyata asigɛ bubu do si me Soviet-srafowo kpɔ wo ɖokui le.
  Le aʋawɔwɔ sesẽ megbe la, wotsrɔ̃ wo dometɔ akpa gãtɔ helé wo. Le ema megbe la, Germanytɔwo wu Stalingrad xɔxɔ nu. Eye le March 1943 me la, Türkiye hã ge ɖe aʋa la me. Nɔnɔmea gasẽ ɖe edzi. Germanytɔwo lé woƒe gãnyenye me ɖe asi le yame. Marcel ƒo yameʋu alafa etɔ̃ siwo woda ɖe anyi ƒe xexlẽme ta eye wòva zu Germanytɔ gbãtɔ si xɔ Knight"s Cross of the Iron Cross ƒe Atitsoga evelia si me Oak Leaves Swords kple Diamonds le.
  Le May me la, Germanytɔwo dze amedzidzedze yeye gɔme, wozã aʋawɔʋu yeyewo - "Tiger", "Panther" kple "Lion" le agbɔsɔsɔ gã aɖe me. Eye woyi ŋgɔ dzidzedzetɔe, togbɔ be Aʋakɔ Dzĩ la xɔ ametakpɔnu sesẽ aɖe hã. Gake asrafowo mesɔ xoxo o, elabena Soviet-srafowo wɔ aʋa le akpa etɔ̃ zi ɖeka - kple Third Reich, eƒe satellitewo, Japan kple eƒe nuto siwo dzi wòɖu, kple Turkey. Aʋa blibo si Nazitɔwo ɖe gbeƒãe, si na aʋawɔnuwo wɔwɔ dzi ɖe edzi zi gbɔ zi geɖe le esi Dukɔ Siwo Bla Nu la meda bɔmb o ta la gagblẽ nɔnɔmea ɖe edzi. Eyata mɔnukpɔkpɔ siwo le USSR la dzi nɔ ɖeɖem kpɔtɔ kabakaba!
  Nyateƒee, Kraut ƒomea yi ŋgɔ blewu, esi wodze ŋgɔ ametakpɔnu si goglo. Eye esi nuteƒekpɔkpɔ su Soviet-srafowo si ta la, wowɔ aʋa dzinɔameƒotɔe ŋutɔ. Gake wogabu kokoko.
  Ke hã, wotsɔ dzideƒo gã aɖe wɔ aʋa, eye aʋawɔla aɖewo ɖe hatsotso kɔkɔtɔ kekeake fia. Le kpɔɖeŋu me, Elizabeth ƒe aʋawɔʋu siwo le T-34-76 si mebɔ o me la wɔa avu kple Nazitɔwo.
  Eye Germanytɔwo le zɔzɔm vivivi ɖo ta Soviet-srafowo gbɔ, hele lãgbalẽgolo, alo ha aɖe wɔm. Dzata ƒe aʋawɔʋu si kpekpe wu eye wokpɔ ta na nyuie wu la le ŋgɔ. Eɖi Panther, ɖeko wòlolo wu sã eye eƒe kpekpeme nye tɔn blaasieke. Aʋawɔʋua ƒe ŋgɔgbekpa nye milimeta 150 eye wòkɔ abe T-34 ene, eye axawo ƒe didime nye milimeta 82 eye wòkɔ. Zi geɖe la, wokpɔa xɔtaxɔa ƒe ŋgonu ta sesĩe ŋutɔ: milimeta 240 kple togbɛwo, eye axa siwo gbɔdzɔ wu hã nye milimeta 82, abe ʋua ƒe ʋuƒo ene. Eye tu la sesẽ, eƒe didime nye milimeta 105, eye eƒe ʋuƒo didi si ƒe ŋusẽ nye 70 EL. Esia nye aʋawɔʋu si te ŋu ƒona tso didiƒe.
  Elizabeth tsɔa eƒe afɔ ƒuƒlu trɔa gearbox la yia etametɔ dzi.
  Eye blaetɔ̃ vɔ eneawo xɔa duƒuƒu. Viɖe aɖeke mele eŋu be nàda tu "Dzata" la tso adzɔge o eye ehiã be nàte ɖe eŋu. Germanytɔwo ƒe mɔ̃ sesẽ aɖe ɖoa tu si ƒe ŋusẽ wua ame ɖa. Eƒua du toa afima. Nyɔnuvi siwo le aʋawɔʋua me koa nu dzidzɔtɔe eye woʋuʋua woƒe afɔ ƒuƒluwo.
  Dzoxɔxɔ le Caucasus ƒe dziehe le May ƒe nuwuwu, eye ame dzetugbe siwo doa bikini la kpɔa dzidzɔ ŋutɔ.
  Elena de dzesii kple kpẽ be:
  - Fifia fasitɔ la axɔ afɔkpodzi vevie le dzowo me!
  Catherine, si le eƒe afɔ ƒuƒlu si ƒe ŋutigbalẽ le ʋuʋum la ʋuʋum la, lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Míaƒoe godoo!
  T-34-76 yi edzi le du dzi, gake duƒuƒu le mɔ siwo dzi womezɔna o dzi mede o. Zi geɖe la, ƒã hafi "Dzata" ƒua du, eye "Panthers" kple "Tigers" siwo te ŋu ƒua du wu la ɖea woƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔna ale be womagayi ŋgɔ o.
  Gake afɔku le ʋu siawo hã me, vevietɔ Panther, si te ŋu daa tu wuiatɔ̃ le aɖabaƒoƒo ɖeka me. Àte ŋu akpɔ mɔ be nusi awɔ nuku na wò tso esiawo gbɔ.
  Efrasia, si tsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu le gas la tem la, do ɣli be:
  - Míawɔ avu le aɖaŋumɔwo nu!
  Nusi gblẽ le Lev-ʋawɔʋua ƒe tu ŋu vevie: tu atɔ̃ koe wòdaa le aɖabaƒoƒo ɖeka me. Le goawo katã me la, menye kpɔɖeŋu si kpɔ dzidzedze wu o. Aʋawɔnuwo ƒe dodo wògbɔa eme, eye mehiã be woaƒoe tso didiƒe akpa o. "Amegãxiwo" kple "Amegãxiwo" daa tu tso kilometa eve tso didiƒe wu la, manya wɔ kloe be woaƒo asitelefon kple sue blaetɔ̃ vɔ ene o. Eyata ɖe wòsɔ be woatsɔ tu sesẽ sia tɔgbe adzra "Dzata" la ɖoa? Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋu bubuwo hã le bɔbɔe wu, negbe KV-1S koe mele eme o, gake viɖe aɖeke mele aʋawɔʋu sia ŋu le ametakpɔkpɔ me o, eye ɖeko ʋukuku ƒe nɔnɔmewo vɔ̃ɖi wu.
  Elizabeth trɔa eƒe ŋutilã henɔa ɣli dom be:
  - Megbɔa ya kple nye akɔta, ya nye ƒutsotsoe gbadza, .
  Klẽna nyuie, modzakaɖebɔ si me ɣletiviwo le la nuwuwu meli na o...
  Seselelãmewo le fefem, nyɔnuvi siwo mele afɔ ƒuƒlu le agbe, .
  Medi be mafe le yame eye madzo ayi ɣea gbɔ tegbee!
  Mele bɔbɔe be woato Lev-ʋu me, ayi axadzi gɔ̃ hã o. Xɔxɔnua ƒe axawo le abe Panther tɔ ene, eye ʋua ƒe axawo ƒe akpa si le etame hã le ŋgɔgbe. "Avũ" ƒe nɔnɔme si bɔ ɖe aʋawɔʋu siawo si xoxo, si naa ametakpɔkpɔ nyuie wu le esi woƒo wo ta. Menye abe Akpɔkplɔ ene o, si le dzogoe ene me kloe. Gake woto "Tiger" vɛ do ŋgɔ na aʋaa, eye wòɖi KV le nɔnɔme me. Gake "Tiger"-2, si wova wɔ emegbe hã nye aʋawɔʋu si ƒe nɔnɔme le abe "avũ" ene, eye eteƒe madidi o, aʋawɔʋu sia hã adze dɔwɔwɔ gɔme. Manya wɔ hã kloe be woaƒo "Dzata" si le ʋua me o. Aʋawɔʋua ƒe akpa si le anyime koe aʋawɔnuwo ƒe dzidzeme mele o, gake wotsɔa agbalẽ xatsaxatsawo tsyɔa edzi. Eyae nye be ele be nàto eme tututu eye nàge ɖe agbalẽxatsaxatsaawo dome tututu.
  Eyata dɔ si woawɔ na nyɔnuviwo la sesẽ. Gawu la, blaetɔ̃ vɔ eneawo ʋuʋuna ale gbegbe be womate ŋu ada tu pɛpɛpɛ o kloe.
  Elizabet bia exɔlɔ̃wo be:
  - Ðe míate ŋu aƒo futɔa?
  Elena ɖo eŋu kple kakaɖedzi be:
  - Ne afɔkpa mele nyɔnuviwo si o la, woƒe afɔ ƒuƒluwo va nɔa veve sem ale gbegbe be woaƒo futɔa godoo.
  Elizabet lɔ̃ ɖe nya sia dzi be:
  - Ẽ, nyɔnuviwo ƒe afɔkpodzi ƒuƒlue nye aʋadziɖuɖu ƒe safui!
  Eye ale, esi woƒo asa na dziɖuɖu ta la, ame blaetɔ̃ vɔ eneawo ƒua du gena ɖe ʋua me. Nu vevitɔ si le afisiae nye be nàƒo asa na Panther kple Tiger tuawo hã. Wodaa tu kabakaba eye wowɔa nu pɛpɛpɛ. Eye màte ŋu aƒo aʋawɔʋu siawo hã ŋkume kple ŋkume o.
  Elena tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da tu Germanytɔa. Gake toto le tsikpedzifefewɔƒea esime nèle ʋuʋum la manya wɔ kloe o. Gake futɔwo ƒe tsikpedzifefewɔƒea gbã, eye "Dzata" la tɔ.
  Ame Blaetɔ̃ Vɔ Eneawo gato eŋu ake. Eye wòɖoa tu si wua ame ɖe axaa ƒe akpa si le anyime.
  Ekaterina de dzesii be:
  - Míaƒe tu la do xoxo - le nyateƒe me la, mɔ aɖeke meli si dzi woato axɔ "Dzata" la o!
  Gake le dziɖeleameƒo ta la, Elena ƒo futɔa ƒe axadzi, eye "Dzata" la xɔ dzo.
  Nyɔnuviawo, evɔ womeɖe woƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ o, gaƒu du yi ŋgɔ ake. Fifia taɖodzinu si gbɔdzɔ wu le wo si: "Panther". Esɔ gbɔ be nàƒoe ɖe axadzi tẽ.
  Elizabeth de dzesii be:
  - Avũ si wɔa dɔ!
  Catherine tsɔ nukoko de dzesii be:
  - Gake ƒã hafi wòƒua du ale be wòagado le "Dzata" ƒe nutsyɔnu la me o.
  Eye Elena da tu tso didiƒe ɖe Panther si nɔ axadzi didi eye wòʋu eƒe axadzi la ŋu. Eƒe kpekpeme le sue vie - milimeta 40, eye mehiã be wòanɔ dzogoe aɖe dzi o.
  Germanytɔwo ƒe aʋawɔʋu aɖe wó esi wòge. Ẽ, ame dzetugbeawo ƒo wo ɖokui ɖe wo nɔewo ŋu vevie.
  Wole kple woƒe amenuveve lédziname si nye avuwɔwɔ kple tugbedzedzewo.
  Gake ɖeko goawo ƒoa kpẽ, woƒua du toa afima, eye wokaa aʋawɔnuawo ŋu kloe.
  Esia nye afɔku gã aɖe na ame blaetɔ̃ vɔ ene, eye wòɖi ame si tia kpo le tɔsisiwo dome.
  Elizabeth gatsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da tu ake eye wòdzi ha be:
  - Mateŋu awɔ nusianu, mateŋu awɔ nusianu, we"ll hit the Wehrmacht back!
  Nyateƒee, le nyɔnuvi mawo tɔgbe gome la, abosam ŋutɔ mevɔ̃na o. Togbɔ be Nazitɔwo le amedzidzedze dzi sesĩe hã la, eye aʋawɔʋu gbogbo aɖewo le wo si hã la...
  Ŋusẽawo mesɔ o. Togbɔ be ʋuwo ƒe xexlẽme sɔ kple wo nɔewo kloe hã la, Germanytɔwo tɔ kpekpe wu. Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋu geɖe me mekɔna o eye womedzrana ɖo bliboe be yewoawɔ aʋa kple Nazitɔwo ƒe lã wɔadãwo o.
  Gake Elizabeth ƒe ʋua me dɔwɔlawo wɔ nukunuwo eye woda tu Panther bubu esime wònɔ ʋuʋum.
  Komsomol me tɔwo hã wɔa avu le tu ŋu. Wodaa tu wòde pɛpɛpɛ. Woƒua du, woƒe afɔ ƒuƒlu nɔa keklẽm, eye woƒe afɔkpodziwo le goglo. Eye woƒo futɔa ɖe taɖodzinua dzi tututu.
  Alenka de se kple dzonɔameme be:
  - Nyɔnuviwo, migana ta o!
  Eye fifia tu la ɖe ta ɖe go, le T-4 la tututu, si to aʋawɔʋu sia me. Gake le nyateƒe me la, womate ŋu axɔ "Dzata" bɔbɔe nenema gbegbe o. Eye le afisia la, ele be nàte kpɔ.
  Anyuta tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo fia asi ʋua eye wòda tu tẽe, hegblɔ be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunisttɔnyenye!
  Alla hã daa tu wòdea pɛpɛpɛ ŋutɔ eye wògblɔ kpee be:
  - Ŋutikɔkɔe na kalẽwɔwɔ!
  Nyɔnuvi siwo le avu wɔm le afisia meɖi naneke wu ɖoƒe kɔkɔtɔwo kple yameʋuɖoɖo o!
  Maria, si nɔ aŋetu aɖe ɖum ɖe tu la me la, dzi ha be:
  - Kɔkɔtɔ kple kɔkɔƒe kple kɔkɔƒe, .
  Dze agbagba be míaƒe xeviwo nadzo...
  Eye ʋuʋudedi ɖesiaɖe gbɔa ya, .
  Ŋutifafa nanɔ míaƒe liƒowo dzi!
  Marusya gblɔ kpee esi wòda tu Krauts-ha la be:
  - Esia nye nyateƒe godoo...
  Russiatɔwo kple menye Russiatɔwo ɖeɖeko ƒe kalẽwɔwɔ le agbɔsɔsɔ gã me la dze le nusianu me...
  Akpɔkplɔ ƒe gbeɖiɖi siwo wodzidze, siwo me mekɔ o, abe ɖe wole ɖiɖim ene la, xɔ doawo. Ati siwo mebɔ o siwo ƒe fiakuku dama ɣi le yaƒoƒo sesẽwo me, abe mɔɖela siwo le gbe dom na asrafo siwo ŋu ɖeɖi te ene. Le ame aɖewo gome la, esia adze abe nuxlɔ̃ame ƒomevi aɖe gɔ̃ hã ene - wogblɔna be, àyi xexe si kplɔe ɖo me!
  Asrafoha si le Vladimir Mikhailovsky ƒe kpɔkplɔ te, si woƒo vevie le aʋa siwo wowɔ va yi me, vevietɔ le May ƒe dziɖuɖua me la, tsɔ kaba yɔ asrafoha siwo woxɔ ɖe asrafodɔ me la me fifia eye wole dzadzram ɖo be yewoazɔ mɔ siwo dzi afɔku le wu dometɔ ɖeka. Le kilometa etɔ̃ le ɣedzeƒe gome la, tsiawo le sisim le Don-tɔsisia to, eye aʋawɔwɔ ƒe dzobibi xɔe.
  Bɔmb siwo le dzo dam la fiã aŋɔ akpa gãtɔ, eye tsi si le dzo dam la na tsia biã. Abe dzonu gãwo le ŋukpe si me konyifafa le ene la, tɔdzisasrã si ƒutsotsoe si le wowóm la gbã la ƒe ƒuƒoƒoawo tsi tre ɖe wo ɖokui si, eye wowɔa dɔ abe kpeɖeŋutɔ ene.
  Le tɔdziʋuwo me la, nutoa me mɔɖelawo tsɔa nunana siwo le agblewo me, kpakple tuɖakawo na Soviet-srafo kalẽtɔwo, siwo le klalo be yewoage ɖe aʋa si me ku me kple Nazi-ha siwo do dziku vevie la me.
  Eyata wo ame eneawo he aɖaka legbe aɖe yi gbe aɖe si dzi amegãxiwo tsyɔ la gbɔ. Afimae tu aɖe si wotsɔ ɣla nyuie si tsi tre ɖe aʋawɔʋuwo ŋu la nɔ bebem le amedzidzedze me. Asrafo etɔ̃ kple tudala Alesya si ƒe ŋkuwo le ʋuʋum la le tu la dzi kpɔm. Nyɔnuvia le tsɛ ŋutɔ, gake eƒe abɔwo le ƒuƒlu le dɔ si tea ɖeɖi ame ŋu ta. Ele agbagba dzem hã, kpakple ŋutsuawo, be yewoadzra mɔ̃ aɖe ɖo nenye be aʋawɔʋu alo "aʋawɔʋu" aɖe si le Hitler ƒe ha me dze agbagba be yeato dzɔdzɔme togbɛa ŋu.
  Asrafoawo ƒe akpa gãtɔ gakpɔtɔ nye ɖa mele wo ŋu kura o eye womeda tu wo o, ɖekakpui siwo wu asrafodɔ xɔxɔ ƒe nusɔsrɔ̃ kpui si xɔ ɣleti ɖeka kple afã nu, tsɔ kpe ɖe hehe si woxɔ do ŋgɔ na asrafodɔ si woɖo anyi nyuie le nyateƒe me USSR ƒe dukɔ la me.
  Nuteƒekpɔkpɔ le aʋawɔla aɖewo si xoxo. Woto vovo tso lã viwo gbɔ le woƒe ɖa, woƒe ʋuʋu ɖaɖɛ, eye wogbugbɔ ƒo ɖewo. Vevietɔ Ivan si ƒe ŋku ɖeka, si dze abe ƒudzidzodala ŋutɔŋutɔ ene la, tsi ɖa. Aflaga ƒe ɖoƒe, kple sedede eve aɖewo siwo woxɔ xoxo le aʋa vovovowo me, alo ne míagblɔe tututu la, gbãtɔ si te ɖe Moscow ŋu. Esi wòdze abe wowɔ nusi mate ŋu adzɔ o ene: wotɔ Krauttɔwo, eye woku futɔawo gɔ̃ hã kilometa alafa eve alo etɔ̃, abe avuƒolawo ene.
  Dɔwɔnu siwo wogblẽ ɖi nenie nɔ Fritz-ʋua si? Ðewohĩ menye nenema gbegbe o, eye wodoa go aʋawɔʋuwo zi geɖe, gake aʋawɔʋu siwo tsɔa aʋawɔnuwo kple tu kple tu siwo wotsɔna ƒoa tu, siwo wɔ fu Soviet afɔzɔlawo vevesesetɔe ale gbegbe le ƒe "41 ƒe dzomeŋɔli kple adame la nye gaku ɖeka wuieve!
  Gake esi vuvɔa wu dzidzenu blaetɔ̃ la, Teutonic lã wɔadã siawo katã megate ŋu ʋãna bɔbɔe o... Mɔ̃memi la xɔ dzo eye amia xɔ dzo.
  Nublanuitɔe la, womete ŋu wu Nazitɔwo nu keŋkeŋ o. Eƒe akpa aɖe tso aʋafiagã la ƒe vodada gbɔ, si bia be asrafoha gãwo nadze du siwo me Germany-srafowo ƒo ƒu ɖo la dzi. Eye tsidzadzaa va - fiƒodee...
  Le kele me la, Ivan hã xɔ sedede evelia - ekpɔ dzɔgbenyuie be wòwu aʋafia aɖe kple asrafomegã geɖe le amedzidzedze aɖe ta. Gake aʋa la ƒe akpa aɖe koe kpɔ dzidzedze. Esi wonɔ eyome tim la, kakɛ aɖe si tra mɔ la ƒo Ivan Krasnov ƒe mo, si wɔe be ŋku meganɔ eŋu o. Nyateƒee, aʋawɔwɔe nye esia, menye ɖeviwo ƒe sinima o, afisi ame vevitɔa ƒoa amesiame, gake tu alafa ɖeka gɔ̃ hã mate ŋu aƒoe o.
  Eye fifia ele be woawɔ dɔ sesẽ ŋutɔŋutɔ: dowo, lãmenugbagbeviwo kple mɔ̃teƒewo kuku.
  Mɔɖelawo kpena ɖe wo ŋu, evɔ tomefafa le agblewo me eye ŋutsuvi kple nyɔnuviawo ŋutɔ ɖea kuku be yewoakpe ɖe yewo nɔvi tsitsiwo ŋu. Wowɔa dɔ dzonɔamemetɔe akpa gɔ̃ hã, wodzea agbagba be yewoawɔ geɖe wu evɔ womebua woƒe ŋusẽ ŋu o. Aleae ʋukaawo vuvu hedo go ɖe ɖeviawo ƒe asi siwo ƒe ŋutigbalẽ vuvu, siwo me ʋuʋudedi le kple afɔ ƒuƒlu siwo vuvu la dzi. Le ɣeyiɣi ma ke me la, wogate ŋu dzia ha kokoko;
  Míenye mɔɖelawo, kɔmiunisttɔwo ƒe viwo - .
  Dzo, agbadɔ kple kpẽ si le ɖiɖim!
  Fasidziɖuɖu si woƒo fi de la ƒe amedzidzedze - .
  Nusi le dziɖuɖu dzikutɔe lalam!
  
  Nukae míeda le aʋa siawo me?
  Alo ɖe nèxɔe le aʋawɔwɔ kple futɔa mea?
  Tsã la, xexeame ƒe viwo koe míenye - .
  Eye fifia Dadanyigba ƒe aʋawɔlawo!
  
  Gake Hitler ɖe afɔ aɖe ɖo ta míaƒe fiadu gbɔ, .
  Tsitsetsea da bɔmb gbogbo aɖewo!
  Eye le gonyeme la, Fofonyigba la nya kpɔ wu dziŋgɔli gɔ̃ hã - .
  Fifia ɣeɖoto si me ʋu yɔ fũu la va ɖo!
  
  Míawɔ nu ɖe adãwɔwɔ ŋu sesĩe - .
  Togbɔ be woawo ŋutɔwo le sue hã la, ʋuu keke ta!
  Gake yi la le ƒewuivi si mebɔbɔ o si me - .
  Ŋusẽ wu Satana ƒe aʋakɔwo!
  
  Na aʋawɔʋuawo naƒu du adzo le ahomya megbe, .
  Eye míema tu la ɖe etɔ̃ me!
  Na kpovitɔwo naɖo taɖodzinu vɔ̃ɖitɔe ɖe megbe, .
  Gake Mawu Kɔkɔe la ahe to na wo vevie!
  
  Nukae míetso nya me le? wɔ ŋutifafadɔ - .
  Eye le ema ta la, ʋuunyatɔe la, eva hiã be mada tu!
  Tomefafaa nye fuléle xoxo.
  Ŋutasẽnuwɔwɔ kple amenuveve hã li!
  
  Mía kple nyɔnuvia míele du ƒum afɔ ƒuƒlu ɖekae - .
  Togbɔ be sno dza hã la, etɔa dzo sno si le abe dzoka xɔxɔ ene!
  Gake vɔvɔ̃ aɖeke mele wo me o, ɖeviwo nya - .
  Woatsɔ tu akplɔ fasitɔ la ayi aɖaka la me!
  
  Eyata wowu Krauttɔwo ƒe ha nyɔŋu aɖe, .
  Eye vɔvɔ̃nɔtɔ mamlɛawo le du dzi!
  Míetsrɔ̃a afɔzɔlawo abe akplɔ ene le aʋawɔwɔ me - .
  Sɔhɛwo ƒe dzomeŋɔli menye mɔxenu na mí o!
  
  Aʋadziɖuɖu nye dzidzedzekpɔkpɔ, anye le May, 1999 me.
  Fifia sno ƒe ahom la nye sno sesẽ si me ʋuʋudedi le!
  Ŋutsuvia nye afɔ ƒuƒlu, nɔvianyɔnu nye afɔ ƒuƒlu, .
  Ðeviwo ɖua woƒe ƒexɔxɔ ƒe azã le avɔwo me!
  
  Afikae ŋusẽ siawo tso le mía me?
  Be woado dzi le vevesese, vuvɔ, hiahiã ma me!
  Esi xɔ̃nye aɖe dzidze yɔdoa gɔme la, .
  Ne xɔ̃nye aɖe le hũ ɖem la, mekuna!
  
  Kristo yra mí mɔɖelawo, .
  Egblɔ bena, Mawue tsɔ Fofonyigba la na wò!
  Esiae nye xɔse gbãtɔ le wo katã dome, .
  Soviettɔwo, dukɔ kɔkɔe!
  Woate ŋu ase aʋawɔʋu siwo gbɔna ƒe ɖiɖi le didiƒe, eye yameʋuwo le ɖiɖim le yame. Eye aʋawɔnu sesẽ siwo wotsɔ ɖe to ɖe dua le dziɖegbe xoxo. Ne aŋɔ siwo wóna ŋutɔ ƒo wo la, wotsɔa anyigba kple gbe siwo wofa la ƒua gbe ɖe yame kɔkɔ. Afi siae aʋawɔwɔa dze egɔme tsoe. Asrafomegã Vladimir Mikhailovsky lé ŋkubiãnu si wolé ɖe mɔ̃ dzi ɖe asi, hele fasitɔwo ƒe gakpo ƒe ahomya si gbɔna la kpɔm. Wole agbagba dzem be yewoaku mɔɖelaawo ayi megbe, gake womedi be yewoadzo aɖabia tu siwo woatsɔ awɔ aʋae o.
  Aʋawɔnuwo mesɔ gbɔ na amesiame o, togbɔ be nutoa me viwo tsɔ adedadatuwo kple kamedefefe ƒe datiwo gɔ̃ hã vɛ hã. Amesiame dina be yeawɔ avu dzinɔameƒotɔe ahaɖu dzi. Gake màte ŋu aku kple wò susu mamlɛtɔ le wò Dadanyigba ŋu o.
  Asrafomegã Mikhailovsky de se be:
  - Mègada tu sedede manɔmee o!
  Nyateƒee, "blaene vɔ atɔ̃" eve koe le wo si na asrafoha bliboa, si fia be mɔnukpɔkpɔ na woe nye be woana Krauttɔwo nate ɖe wo nɔewo ŋu.
  Le ŋgɔgbe, abe alesi wònɔna le Nazitɔwo dome ene la, ʋu siwo wokpɔa ta na wu le; T-4 aʋawɔʋuwo kple tu siwo woate ŋu atsɔ awɔ wo ɖokui "Okhotnik". Ele be woaɖe mɔ na ʋu siwo le bɔbɔe wu kple afɔzɔla siwo tsi megbe vie.
  Nazitɔwo ƒe ʋuwo kple dzokekewo dzi ɖena kpɔtɔna ɣeaɖewoɣi le vɔvɔ̃ be yewoayi ŋgɔ ta...
  Gake mɔɖela Yuli Petrov ɖo kpe edzi be menye dzodzroe wotsi afisia o. Wotsɔa ka ƒe kpekpeɖeŋu tsɔa tomenukuƒe aɖe si mebɔ o si tsia aʋawɔʋuwo nu, si wotsɔ aŋɔ si wowɔ le aƒeme tsyɔ edzi, eye le etame la, gbe si na womate ŋu akpɔe o la le atikpoawo dome, le T-4 mɔa te tututu.
  Ga gbadzɛ siwo me ʋetsuviwo le la mlɔa nusi wua ame la dzi. Edze abe wowóa mesẽ akpa o ene, gake wovuvu ʋetsuvi la, eye Hitler ƒe aʋawɔʋua dze dzudzɔ dodo gɔme hele tsatsam kple eƒe xɔtaxɔe.
  Ŋutsuvi bubuwo hã zãa mɔ̃ mawo tɔgbe. Esi wònye be Germanytɔwo ƒe afɔzɔlawo nye vɔvɔ̃nɔtɔwo, eye aʋawɔʋuwo kple tu siwo wotsɔa wo ɖokui ƒua gbe la le ŋgɔ ta la, ekema woahe to na wo ɖe esia ta.
  "Adela" xɔŋkɔa, si ƒe nɔnɔme le bɔbɔe eye eƒe aʋawɔnu sesẽwo le abe atiglinyi si le gbadzaa ene. Tu sia si te ŋu ʋuna le eɖokui si la do nyitsɔ laa le Soviet-Germanytɔwo ƒe aʋagbedzi. Le eƒe ʋukuku ƒe nɔnɔme nyuiwo, eƒe tu si te ŋu gena ɖe eme le didiƒe si sɔ, kple alesi wòte ŋu nɔa agbe le aʋawɔwɔ me ta la, "Adela" la va zu nusi ŋu woƒoa nu tsoe enumake.
  Gake eƒe mɔwo gakpɔtɔ nye nu tsɛwo, togbɔ be wokeke hã... Ke hã, anyo wu gɔ̃ hã be nàda ʋua ƒe gɔme eye nàna wòaɖe ta ɖe eme kple eƒe akpa aɖewo.
  Le afisia la, "Hunter" si gblẽ, abe ƒudzidzodalawo ƒe ʋu si ƒe kuɖɔ gbã ene la, ƒua du yia axadzi eye wòdzea T-4 dzi. Eye gakpoɖaka eve siwo le mɔdodowo dzi la dzea keklẽ gɔme, eye le ɣeyiɣi kpui aɖe megbe la, wowóna le tu siwo le wowóm ta.
  Ʋu siwo ƒe kpekpeme le titina wuieve tɔ xoxo, wogbã eye womete ŋu wɔ naneke o.
  Gake ame susɔeawo le wo yome tim, vevietɔ aʋawɔla gbogbo siwo tsɔ aʋawɔnuwo. Le afisia la, tu si ʋãna eɖokui si nye "Okhotnik" la tsɔa duƒuƒu eye... Edzea do aɖe si woɣla me. Akpɔkplɔwo koe dona tso dziƒo eye woʋãna kpekpeɖeŋumanɔmee.
  Mɔɖelawo kpɔa dzidzɔ. Le teƒe aɖewo la, bɔmb siwo wowɔ le aƒeme la le do siwo woɖe me. Wowɔe le asinudɔwɔwɔ ƒe mɔnu nu. Nyateƒee, egbɔdzɔ wu dynamite, gake esɔ gbɔ be wòawɔ chassis la nuwɔametɔe.
  Fritz bu nu geɖe, aʋawɔʋu siwo tsɔa aʋawɔnuwo doa kpo nu, wo dometɔ aɖewo toa teƒe siwo afɔku le, gake bɔmb kple bɔmb dada doa go wo.
  Le afisia la, sɔhɛ aʋawɔla siwo ƒe tagbɔ kɔ kabakaba gɔ̃ hã tu tu suesuesuewo. Wotsɔa ati me aha sesẽ si woɖe tso tsi me si wotsɔ tu ƒe akpa aɖewo tsakae ƒe agba tɔxɛ aɖe ƒua gbe.
  Ne woƒoe la, Hitler ƒe ʋuwo ƒe aʋawɔnu siwo le tsɛ wu la ɖea mɔ, si wɔnɛ be ʋua me dɔwɔlawo dzona kple dzo blɔ. Esi vevesese na Kraut-ƒomea ƒe tagbɔ gblẽ ta la, wodo ɣli sesĩe eye wosi dzo eye woƒe mo trɔ le ŋɔdzi ta.
  Wo dometɔ aɖewo gɔ̃ hã le asi ɖem le mɔ̃ɖaŋununya ŋu...
  Nublanuinya koe nye be futɔwo sɔ gbɔ ŋutɔ, ʋuawo dometɔ aɖewo le tu siwo wotsɔna ƒoa tu ɖe nusianu me hele tetem ɖe doawo ŋu.
  Eye wova do go lãklewo... Le ɣeyiɣi sia me la, Alesya le asi fiam ame blaene vɔ atɔ̃awo. Nyateƒee, màte ŋu atsɔ T-4 kple Hunter la ŋkume kple ŋkume o, gake àte ŋu ate axawo kpɔ. Naneke meli woagblɔ tso aʋawɔʋu siwo tsɔa aʋawɔnuwo ŋu o. Woaƒo amesiame aƒu gbe eye woana woakɔ ʋu le ga dzodzoewo ƒe anyigba!
  Viɖe geɖe le tu sue si ƒe lolome nye caliber ŋu wu esi lolo - dzo ƒe agbɔsɔsɔ, alesi woate ŋu aɣlae bɔbɔe. Eye wonya alesi woatia taɖodzinuwoe.
  Nazitɔwo ƒoa ɣli sesĩe abe gbetedziwo ene. Eye le Soviet ŋutsuawo dome la, wowua wo hedea abi wo ŋu. Ewɔa nublanui ŋutɔ ne sɔhɛ asrafo siwo dze agbenɔnɔ gɔme teti koe nye ema la ku. Nyɔnuvi mɔɖela sue aɖe ŋutɔe nye esi, esesẽna nɛ be wòafɔ bɔmb ƒe agba aɖe ahatsɔ eɖokui aƒu gbe ɖe T-3 medium tank ƒe mɔwo te. Aɖaka nyɔŋu aɖe si ƒe akpata didi gake wòdze abe ɖe wòle tsɛ ene la ti kpo yi dzi hevuvu xɔ kɔkɔ aɖe si le dzogoe ene me.
  Eye asrafoawo gada bɔmb ake, eye tu siwo wotsɔna ƒoa tu la te tudada ɖe dzokeke siwo nɔ tsatsam la ŋu. Eye Hitler ƒe asrafowo ƒe tawo gbã, abe cherry tsitsi siwo tsikpe gbã ene.
  Eye dzokeke gãwo ƒe gas-gowo wóna, eye wotsɔa dzo si me dziku le ƒe tɔsisiwo ƒua gbe. Ewɔna nam abe dzomavɔ me gbɔgbɔ vɔ̃wo ƒe ʋunyaʋunyawɔwɔ aɖe le edzi yim ene. Aʋawɔʋu ʋɛ aɖewo siwo tsɔa aʋawɔnuwo hã va kpe ɖe woƒe dɔwɔhati dzɔgbevɔ̃etɔwo ŋue nye esi.
  Alesya fia asi "Adela" la eye wòɖoe ɖe ŋutilãa ƒe akpa si le ete. Esesẽna be woaɖo afima, gake mɔnukpɔkpɔ koe nye esia be nàge ɖe tu si tsɔa eɖokui ƒua du nublanuimakpɔmakpɔtɔe la me. Asibidɛa ƒe ʋuʋu nyuie, eye emegbe nàtrɔe.
  Tu la naa megbedede fafɛ aɖe, eye fasitɔwo ƒe mɔ̃a ma ɖe afã me. Eye aflaga si ŋu swastika le la gena ɖe ʋuʋudedi si me ʋu le la me.
  Alesya ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Dzɔdzɔenyenye bia ɖokuitsɔtsɔsavɔ, dɔmenyonyo bia nudzɔdzɔwo, eye nya dzɔdzɔe ƒe dzidzedzekpɔkpɔ bia vɔsasa!
  U-turn, tudala nyɔnuvi la gbɔa eme amama be yease Anyigba ƒe biorhythms, kple gbe ƒe gbɔgbɔ kple eƒe afɔkpodzi nyuie wu, eye wògada tu ake, eye wòƒo T-3 si nye ayemɔ la le ƒunukpeƒea.
  Woate ŋu akpɔe be wowɔ Nazi-srafowo ƒe aʋawɔʋu siwo le titina la katã kloe nuwɔametɔwo xoxo. Ŋutsuvi mɔɖela aɖe tsrɔ̃ mamlɛtɔa, togbɔ be exɔ abi hã, etutu tɔkpo aɖe si me wotsɔ carbide si ate ŋu awó, dzokpe ƒe ke, aŋɔ kple phosphorus sue aɖe tsaka. Ŋusẽ meganɔ ɖevi kalẽtɔ la si be wòatu ʋuƒoa le abi si wòxɔ to eme megbe o, eye eƒe zɔhɛ Andrei, si nɔ eɖokui tsom esime wònɔ du dzi la, ƒoe ɖe tu si tsɔa amedzidzenu si ƒe kpekpeme nye tɔn blaene si nye "Bumblebee" ƒe tasiaɖamfɔwo te. Tu si ƒe lolome nye milimeta 150 si mebɔ o la tsɔ eɖokui ƒu gbe eye wòkpɔtɔ nɔ kɔkɔm. Eye mɔɖelawo ƒe luʋɔwo, esi wodzo le woƒe ŋutilã siwo vuvu me la, woƒu du yi Dziƒofiaɖuƒe si me dzidzɔ le la me, afisi ŋutasẽnuwɔwɔ kple vevesese mele gbeɖe o.
  Fasitɔwo ƒe ʋuɖola siwo tsi agbe, esi woƒe dɔwɔhati siwo kpekpe wu megate ŋu kpe ɖe wo ŋu o ta la, wodze megbedede gɔme... Wagner ƒe haƒoƒo ƒe ɣlidodo nu tso, eye yameʋuɖoɖo blibo aɖe dze egɔme.
  Vladimir Mikhailovsky, esi wònɔ ʋu tutum le eƒe ŋgonu la, egblɔ be:
  - Russia-ʋawɔla ate ŋu aku le tsitrenu, gake manɔ agbe ɖe klo dzi gbeɖe o! Ðewohĩ ʋu ado le Russia, gake ʋu agbɔsɔsɔme ka kee míado o, mana míaƒe dzideƒo kple nuteƒewɔwɔ na Fofonyigba la naɖe ʋu!
  Eye mɔɖela siwo tsi agbe ɖo kpe esia dzi... Togbɔ be wo dometɔ geɖe fiã eye woxɔ abi xoxo hã.
  Eye Anastasia Witchakova kple Akulina Orlova le avu wɔm le yame, wole klalo be yewoaʋli ho kple Marseille si ŋu woƒoa adegbe le, amesi ƒo yameʋu siwo wu alafa ene siwo woɖiɖi nu ƒu xoxo, si ta wòxɔ Knight"s Cross of the Iron Cross ƒe dzidzenu atɔ̃lia kple sika oak-ti ƒe aŋgbawo, yiwo kple daimɔndwo.
  Gake edze ƒã be nyɔnuviawo le nɔnɔme me be yewoawɔ avu vevie. Afisiae wole bikini ko me eye wole avu wɔm afɔ ƒuƒlu. Eye Luftwaffe yameʋuwo gena ɖe eme.
  Anastasia zã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ tu la ɖo taɖodzinua gbɔ, eƒo fasitɔ la ɖe anyi, eye wògblɔ be:
  - Míaƒe xɔse lolo, .
  Anɔ anyi eteƒe nadidi ƒe alafa geɖe!
  Eye wòɖea ŋku ɖe eƒe zɔhɛa ŋu. Akulina hã ƒoa fasitɔ la ɖe anyi, ƒoae, zãa eƒe afɔ ƒuƒluwo pɛpɛpɛ ŋutɔ eye wòdoa ɣli be:
  - Le kɔmiunisttɔwo ƒe susuwo ƒe gãnyenye ta!
  Eye wòɖea eƒe aɖu siwo le abe dzonu ene la ɖe go. Nyɔnuvi si le avu wɔm eye wòde suku aleae nye esia.
  Eye wòklẽna kple eƒe aɖuwo.
  Anastasia, si le Germanytɔwo ƒe yameʋu bubu dam le eƒe Yak-9 me la, do ɣli sesĩe be:
  - Russiatɔwo ƒe hɔ̃ le ɣletinyigba la dzi, .
  Esi wòkeke eƒe aʋalawo ɖe enu la, adzo...
  Woabia akɔnta na futɔa
  Woaɖu edzi, woagbãe!
  Akulina ɖo kpe esia dzi enumake, eye wògbã eƒe tsitretsiɖeŋulawo:
  - Woagbãe!
  Togbɔ be, le nyateƒe me la, nyɔnuvi dzetugbe siwo nye ace hã do tso Germanytɔwo gbɔ hã. Albina kple Alvina wɔa avu le ME-309 yeyetɔ kekeake dzi. Aʋawɔla ʋawɔla mawo fi fi.
  Eye wodaa Soviettɔwo ƒe yameʋuwo ɖe anyi kple ablaɖeɖe wɔnuku aɖe. ME-309 nye yameʋu sesẽ aɖe ŋutɔ si me yametu etɔ̃ siwo ƒe didime nye milimeta 30 kple tu ene le. Russiatɔwo ƒe ʋuwo mate ŋu atsi tre ɖe lã wɔadã sia tɔgbe ŋu o.
  Ne woda tu ɖe anyi la, wodaa tu ɖe anyi nublanuikpɔkpɔ manɔmee.
  Albina, zã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ nɔ yameʋua ƒe tu la dzim ɖo ta taɖodzinua gbɔ. Eƒo futɔa eye wòdo ɣli be:
  - Le Third Reich ƒe aʋadziɖuɖuwo ta!
  Eye wòɖe eƒe aɖe fia.
  Alvina hã ƒo futɔa. Etso Soviettɔwo ƒe Yak-9-ʋua eye wòdo ɣli be:
  - Na míaƒe aʋakɔ ƒe liƒo gãwo!
  Eye wòʋuʋu ŋku ɖe exɔlɔ̃wo ŋu.
  Huffman hã wɔa avu, eye wòxɔa dzesiwo. Menye aces gãwo dometɔ ɖeka koe wònye haɖe o, gake ele ŋgɔ yim kabakaba. Eye àte ŋu agblɔ hã be dzomavɔ ƒe lã wɔadã aɖe.
  Germanytɔwo, togbɔ be wole zɔzɔm blewuu eye wobu nu geɖe hã la, wole ʋuʋum le Volga ƒuta, eye wole tetem ɖe Caspian-ƒua ŋu.
  . TA No. 2 lia.
  Edze ƒã be ŋusẽawo mesɔ o. Fasitɔwo ƒe yameʋuɖoɖo koŋue doa dziku na ame. Focke-Wulf va ɖo ŋgɔgbe le agbɔsɔsɔ gã me eye eƒe aʋawɔnu sesẽwo kple duƒuƒu va zu kuxi na Asrafoha Dzĩ la. Tsɔ kpe ɖe eŋu la, ʋu sia dada sesẽ akpa. Esẽa ŋu eye wòdoa aʋawɔnu sesẽwo.
  ME-309 hã va zu nusi mewɔ nuku na Soviet yameʋukulawo o, le duƒuƒu kple aʋawɔnuwo siaa gome. Eye wògbã Soviettɔwo ƒe aʋawɔhawo kloe.
  Yu-288 bɔmbdala yeye, si nye mɔ̃ sesẽ aɖe ŋutɔ, da bɔmb ɖe Soviettɔwo ƒe nɔƒewo hã. Etsɔa bɔmb tɔn ene ne wotsɔe de eme le mɔ si sɔ nu, eye wòtsɔa tɔn ade ne wotsɔe de eme. Eye eɖe Soviettɔwo ƒe aʋawɔhawo ɖa ŋutɔ.
  Rommel ɖe eƒe klass hã fia abe aʋafia ene, abe alesi Mainstein hã ɖee fia ene.
  Germanytɔwo nɔ tetem ɖe Astrakhan ŋu geɖe wu. Eye le vome na Soviettɔwo ƒe aʋafiawo la, Fritz-ʋuwo yi aʋa dzi le Volga-tɔsisia to le Kamyshin ƒe mɔ dzi. Enye afɔɖeɖe si me dzinɔameƒo le gake ŋusẽ nɔ eŋu. Eye vaseɖe fifia la, esesẽ be woaxe mɔ na wo.
  Gake Aʋakɔ Dzĩ la ƒe ametakpɔkpɔ gakpɔtɔ sẽ... Le kwasiɖa ɖeka me la, Nazitɔwo yi ŋgɔ kilometa blaatɔ̃ eye wotɔ te wo.
  Soviettɔwo ƒe aʋawɔhawo do go wo kple tsitretsiɖeŋunyawo...
  Le ɣeyiɣi ma ke me la, Japantɔwo dze agbagba be yewoawɔ amedzidzedze ɖe Alma-Ata ŋu. Eye emegbe aʋawɔwɔ sesẽwo nɔ edzi yim.
  Nyɔnuviwo wɔa avu kple ŋutsuwo sɔsɔe, eye ɖewohĩ wonyo wu wo gɔ̃ hã.
  Margarita Magnitnaya kple Tatyana Bulatnaya, nyɔnuvi dzetugbewo, nɔ tu dam tso tu siwo wotsɔna ƒoa tu me.
  Woda tu samurai la ɖe anyi henɔ ha dzim be:
  - Migana míaklã tso drɔ̃e la gbɔ o, .
  Afɔɖeɖe gbãtɔ le agbe me le vevie...
  Ègakpɔe le Anyigba tame ake, .
  Amedzidzedze dzikutɔe ƒe ahomya!
  Margarita tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu da bɔmb si wua ame, vuvu Japantɔwo eye wòdzi ha be:
  - Ame aɖeke maxe mɔ na mí o, .
  Ame aɖeke maɖu mía dzi o...
  Míaɖi Wehrmacht-ʋua ɖe anyigba, .
  Míaƒe xɔlɔ̃wɔwɔa nye nu ɖeka kolia!
  Tatyana, si nɔ tu dam ɖe futɔa ŋu la, lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Nyateƒee, monolith ye!
  Japantɔwo le ŋgɔ yim le Alma-Ata dzi. Asrafo geɖewo kple nudzraɖoƒe ƒomevi vovovowo le wo si. Ame siawo nye ŋutsu siwo le avu wɔm alea. Gake nyɔnuviawo lãa wo ɖe anyi. Wowɔa avu vevie.
  Tatyana Bulatnaya gada bɔmb bubu, vuvu samurai la eye wòdzi ha be:
  - Le nye dzidzedzekpɔkpɔ gã la ta!
  Eye wòtsɔ eƒe ŋku siwo ƒe amadede le abe safir ene la ʋuʋu ŋku. Nyɔnuvi dzidzɔtɔ, màte ŋu agblɔ nya aɖeke o.
  Eye Margarita, si ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la, atsɔ ku ƒe nunana aɖe aƒu gbe, eye wòavuvu Japan-srafowo.
  Eye wòadzi ha be:
  - Nusianu tɔtɔ, do ƒome kple wo nɔewo, le fukpekpe kple xaxa ƒe ahomya me!
  Eye wògatsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu tsɔ lime ƒu gbe ɖe Japantɔwo ŋu ake...
  Aʋawɔla Oksana si nye afɔ ƒuƒlu kple afɔ ƒuƒlu la ƒu du va wo gbɔ eye wòtu bɔmb ƒe aɖaka aɖe, hele ɣli dom be:
  - Anye nyɔnuvi fafɛwo!
  Eye aʋawɔla etɔ̃awo katã dzi ha be:
  - Samurai la dzo yi anyigba, le gakpo kple dzo ƒe nyaƒoɖeamenu te!
  Eye ame dzetugbeawo wɔa avu kple dziku gã aɖe. Woto dzo kple tsi kpakple akɔblipɔmpiwo me dzodzro.
  Le afisia la, Oksana, si tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu, da bɔmb aɖe si ƒo Japantɔwo ƒe aʋawɔʋu si me wodea dzoe si nye Chikha. Enyo, esia nye taɖodzinu gã aɖe.
  Margarita, si nɔ tu dam futɔa, dzi ha be:
  - Àte ŋu axɔe ase le xɔse ƒe anyimanɔmanɔ gɔ̃ hã me! Màte ŋu awɔ asitsadɔ aɖeke o!
  Tatyana de dzesii le susu me be:
  - Nusi nègblɔ la nye nusi to vovo!
  Margarita tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu tsɔ bɔmb la ƒu gbe eye wòde dzesii le susu me be:
  - Ðe genius menye nusiwo tsi tre ɖe wo nɔewo ŋu xɔlɔ̃ oa?
  Tatyana trɔ, etso samurai la ɖe anyi eye wòlɔ̃ be:
  - Nyateƒee, xɔ̃nye!
  Eye aʋawɔlawo xɔe eye wogbã nukoko... Wole avu wɔm kple nyɔnuviwo, eye wole nu bubu gblɔm... Mewɔ nuku o be amesiame le Russia ɖo ŋku alesi nyɔnuviawo wɔ avu dzi!
  Oksana wɔa avu le ɖoƒe kɔkɔtɔ kekeake ya. Eye wòdaa tu tso teƒe vovovowo, eye nyɔnuvia ƒoa xlãe abe ta si le tsatsam ene.
  Esiawo nye tugbedzedzewo, womatsɔ naneke ana ame aɖeke o. Eye woaɖu alakpanuwɔwɔ, kpakple samuraitɔwo.
  Angela hã da tu. Nyɔnuvia hã nyea adãwɔla eye eƒe taɖa biã. Aʋawɔlawo dina be yewoawɔ avu afɔ ƒuƒlu ahaɖe aʋadziɖuɖu gãwo afia.
  Angela trɔ asi le eŋu eye wògblɔ kple nukoko be:
  - Míayi aʋa dzideƒotɔe, .
  Le Soviettɔwo ƒe ŋusẽ ta!
  Eye wòtsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu ƒua gbe ɖe lime si wua ame.
  Aʋa la le edzi yim eye fifia Japantɔwo ƒe amedzidzedzea le vɔvɔm....
  July ƒe blaene vɔ etɔ̃ ƒe nuwuwu nye ema xoxo. Nazitɔwo te ɖe Volga-tɔʋua ŋutɔ ŋu, eye aʋawɔwɔwo dze egɔme le afima.
  Elizabeth kple eƒe ʋua me dɔwɔlawo wɔ avu vevie. Tiger-2 ƒe aʋawɔʋu gbãtɔwo te vava le ŋgɔgbe. Woɖi Panther kple Lion, gake wole wo dome le afi aɖe. Azɔ hã kple aʋawɔnuwo ƒe dzogoe siwo me susu le kple tu si ƒe ʋuƒo didi si ƒe didime nye milimeta 88 si ƒe didime nye 71 EL. Eƒe kpekpeme nye tɔn blaade vɔ enyi, eye wòte ɖe Dzata ƒe aʋawɔʋua ŋu le aʋawɔnuwo gome, gake eƒe lolome le sue vie.
  Aʋawɔʋu gãwo, màte ŋu agblɔ nya aɖeke o.
  Elizabeth kple nyɔnuviawo le Germanytɔwo dim. Woƒoa tu to T-4 me eye wodoa ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na ƒe siwo me kɔ la ƒe susuwo, .
  Mɔɖelawo ƒe ɣlidodo nɔa klalo ɣesiaɣi!
  Míagblɔ be aʋawɔlawo nye ame gbãtɔwo. Eye menye ɖeko wowɔa avu le ŋutikɔkɔe me ko o, ke wodzia ha hã;
  Dukɔ siwo le ablɔɖe me ƒe ɖekawɔwɔ si womate ŋu agblẽ o, .
  Menye ŋutasẽnuwɔwɔ kple vɔvɔ̃e na míewɔ ɖeka o...
  Eye ame siwo si kekeli le ƒe lɔlɔ̃nu nyui, .
  Eye xɔlɔ̃wɔwɔ, kekeli, nunya kple dzideƒo le drɔ̃ewo me!
  
  Mido gbe na mía Fofo si le ablɔɖe me, .
  Nuwɔwɔ ƒe ŋusẽ nye kpekpeɖeŋu tegbee!
  Se ƒe ŋusẽ, amewo ƒe lɔlɔ̃nu, .
  Le nyateƒe me la, ame tsɛ tsi tre ɖi na ɖekawɔwɔ!
  
  To ahomwo me la, ŋgɔyiyi ƒe ɣe klẽ na mí, .
  To ahomwo kple ahomwo me la míeƒu du yi ŋgɔ...
  Míeʋuʋua towo abe ɖe kpekpeme mele mía ŋu o ene, .
  Xexeame katã, si le keklẽm la, le ŋgɔ yim ɖo ta kɔmiunisttɔnyenye gbɔ!
  
  Mido gbe na mía Fofo si le ablɔɖe me, .
  Nuwɔwɔ ƒe ŋusẽ nye kpekpeɖeŋu tegbee!
  Se ƒe ŋusẽ, amewo ƒe lɔlɔ̃nu, .
  Le nyateƒe me la, ame tsɛ tsi tre ɖi na ɖekawɔwɔ!
  
  Ɣletinyigba la dzi dukɔwo wɔ ɖeka abe nɔviwo ene, .
  Buddhatɔwo, Moslemtɔwo nye xɔlɔ̃wo tegbee!
  Woatsɔ ŋutikɔkɔe na susu, ŋkɔ gã, .
  Xexeame dukɔwo katã le abe ƒome ene!
  
  Mido gbe na mía Fofo si le ablɔɖe me, .
  Nuwɔwɔ ƒe ŋusẽ nye kpekpeɖeŋu tegbee!
  Se ƒe ŋusẽ, amewo ƒe lɔlɔ̃nu, .
  Le nyateƒe me la, ame tsɛ tsi tre ɖi na ɖekawɔwɔ!
  Nyɔnuviawo dzia ha nyuie, eye wowɔa avu nyuie wu, eye wowɔa aʋadziɖuɖu mawo tɔgbe. Togbɔ be aʋadziɖulawoe ŋlɔa ŋutinya eye womenya nenye be woaɖo ŋku wo dzi ne aʋaa bu o hã?
  Alenka, kple eƒe batriwo, kple nyɔnuviwo ƒe ƒuƒoƒo aɖe le agbagba dzem be yeaxe mɔ na futɔ siwo le Volga-tɔsisia dzi. Eye eɖea nusiwo tugbedzedzewo te ŋu wɔna le gɔmeɖose nu fiana.
  Eye woate ŋu awɔ nu geɖe ŋutɔŋutɔ.
  Anyuta da tu kple eƒe afɔ ƒuƒlu eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunisttɔwo ƒe ɣeyiɣiwo!
  Eye ale batri bliboa xɔe eye wòdze hadzidzi gɔme le ɖekawɔwɔ me, le gbe blibo me;
  Míele avu wɔm ɖe dzɔgbese si nyo wu ta
  Be agbea nanɔ bɔbɔe na amewo...
  Eye míagbã ameha si woƒo fi de la, .
  Ale be futɔ vɔ̃ɖiwo mesɔ gbɔ o!
  
  Kerubi si ƒe aʋala le abe sika ene la le mía tame, .
  Le mía dada Russia ƒe ŋutikɔkɔe ta...
  Xɔ dzinye se be Rustɔwo nye amesiwo dzi womate ŋu aɖu o, .
  Eye ana amesiame si le Anyigba dzi nanya kpɔ wu!
  
  Wona mɔnukpɔkpɔ mí be míaʋli mía Dadanyigba ta, .
  Fofonyigba ƒe gãnyenye taʋiʋli...
  Eye ɣeaɖewoɣi la, agbe nyea sinima ko, .
  Togbɔ be ele be wòanye dziƒo ƒe dzesi hã!
  
  Ele be amesiame naɖo eƒe drɔ̃ewo gbɔ, .
  Xɔ dzinye se nunyatɔe, kɔmiunist...
  Ale be dzidzɔ geɖe nanɔ Anyigba dzi, .
  Eye hlɔ̃biabia ƒe dzowo meva o!
  
  Míaƒe fia lae nye nunyala gã Pugachev, .
  Ekɔ agbledelawo ɖe dzi yi ʋiʋli kɔkɔe aɖe me...
  Asitsatsa ɖesiaɖe anɔ wò abɔta, .
  Eye nàlɔ̃ nyɔnuvi ŋutsuvi si le afɔ ƒuƒlu la!
  
  Míazu abosam si ŋu ŋusẽ le wu gɔ̃ hã, .
  Ne míetrɔ dzɔdzɔmeŋutinunya ƒe nukpɔsusuwo...
  Wogbãa ame vɔ̃ɖi la ɖe afɔkpodzi te, .
  Togbɔ be ʋu le dodom tso ʋuka si me ʋu sina tona me hã!
  
  Ẽ, míaƒe nya la le dzɔdzɔe, xɔlɔ̃wo, .
  Míate ŋu ana mía denyigba nakpɔ dzidzɔ wu...
  Xɔe se be dukɔwo katã nye ƒome ɖeka, .
  Russia gã, si klẽna wu!
  
  Amewo tsɔa dzideƒo léa ŋku ɖe yamenutome, .
  Alilikpo vɔ̃ɖiwo nagatsyɔ dziŋgɔli dzi o...
  Míana futɔa nakpɔ dziɖuɖu ƒe dzesi, .
  Eye ànye, dzɔgbenyuitɔ sɔdola le aʋawɔwɔ me!
  
  Nyemenya nya vɔvɔ̃nɔtɔ o
  Mí Russiatɔwo míebɔbɔ ɖe anyi kura o...
  Svarog, Yesu Yevu la le mía si, .
  Eye ase vivi na May tegbee!
  
  Nyɔnuviwo kple ŋutsuviwo le ɣeɖuɖu goglo aɖe me, .
  Mí nyɔnuvi afɔ ƒuƒluwo míele gegem ɖe eme...
  Le nyateƒe me la, Mawu ŋusẽkatãtɔ Rod la nye mía tɔ, .
  Mèganye akpɔkplɔ si me ahɔhɔ̃ mele o, ŋutsuvi!
  
  Eye Lenin ʋã mí be míawɔ avu, .
  Stalin si nye nunyala yra ɖe aʋadziɖuɖua dzi...
  Kerubi sesẽ la akeke eƒe aʋalawo, .
  Eye gakpo koe wotsɔ wɔa míaƒe lãmekawoe!
  
  Fofonyigba ƒe Aƒetɔ la anye
  Be míenye aʋawɔla mawo tɔgbe na Mawu...
  Mina míatsɔ gayibɔ aɖo kpe míaƒe ŋutikɔkɔe dzi, .
  Akpoxɔnu kae wowɔ le Svarog!
  
  Kpuie ko la, wɔ nuteƒe na Yehowa, .
  Le ŋutikɔkɔe me na Russia si klẽna wu...
  Ðeko míenya sɔdolawo ƒe hɔ̃wo, .
  Mawu Yevu Kristo Mesia la le megbe na mí!
  Tu ƒe ƒoƒo pɛpɛpɛ nana "Dzata" la bia dzo. Ẽ, wole kpẽwo ƒom na fasitɔwo.
  Esi aʋawɔwɔawo le edzi yim la, ɖeviawo mele ɣeyiɣi gblẽm o.
  Dasha kple Vaska le tsaglãla tsam le Germany-srafowo ƒe megbe. Woléa ŋku ɖe alesi dɔwɔnuawo ʋãna le sɔtiwo me ŋu. Dzokekewo le du dzi, tu siwo woa ŋutɔwo tsɔna le tsatsam. Asrafoha gbogbo aɖewo le afisia, siwo dometɔ aɖewoe nye SS kple aʋawɔha bubuwo.
  Vaska de dzesi Ferdinand, si nye Germanytɔwo ƒe tu sẽŋu aɖe si tsɔa eɖokui tsɔa aʋawɔʋuwo tsɔtsrɔ̃a woe la ƒe ʋuʋu.
  Ŋutsuvia ƒo nu na nyɔnuvia le ɣlidodo me be:
  - Edze abe Krauttɔwo le asrafoha bubuwo tsɔm yina Stalingrad ƒe dziehe ene.
  Dasha de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Míaƒe amewo aƒo wo to mɔ sia mɔ nu!
  Nemtsev si tso agbatsɔʋua me do ɣli ɖe ŋutsuawo ta dzikutɔe. Ðeviawo ʋuna heƒua du, wole keklẽm, wole ɣie kple ke, afɔkpodzi ƒuƒlu siwo le goglo. Woate ŋu ana woatrɔ gɔ̃ hã.
  Ŋutsuvia kple nyɔnuvia ƒu du yi gbeawo gbɔ eye woti kpo ge ɖe eme. Dasha de dzesii kple dzonɔameme be:
  - Aʋawɔlawo ate ŋu awɔ nusianu!
  Vaska lɔ̃ ɖe nya sia dzi be:
  - Nyateƒee... Míaɖu dzi godoo!
  Dasha dzi ha kple dzonɔameme be:
  - Aʋadziɖuɖu le lalawòm! Aʋadziɖuɖu le lalawòm! Amesiwo di be yewoagbã kɔsɔkɔsɔawo! Aʋadziɖuɖu le lalawòm, aʋadziɖuɖu le lalawòm! Míate ŋu aɖu fasitɔwo ƒe dziɖuɖu dzi!
  Vaska lɔ̃ ɖe esia dzi enumake eye wòtsɔ viawo ƒe afɔ ƒuƒluwo ƒe asibidɛwo gbã ʋetsuvi la:
  - Míate ŋu awɔe! Wodzi mí be míana glitoto aɖe nava eme!
  Dasha blu ɖe eta eye wòde dzesii be:
  - Eye nukae? Mesusu be míatrɔ glitotoa wòazu nu ŋutɔŋutɔ eye míatrɔ Wehrmacht la wòazu ke!
  Eye ɖeviawo dzi ha le haƒoƒo me le woƒe lãkusiwo tame;
  Le míaƒe dukɔ dzɔdzɔe la ƒe ŋkɔ me, .
  Nusi kɔmiunisttɔnyenye ana xexeame katã...
  Míawɔ nuteƒe na mía Dada, .
  Mina míaʋu mɔ na dzidzedzekpɔkpɔ kple nuwɔwɔ!
  
  Putin ɖu Russia dzi abe kalẽtɔ ene, .
  Gake emegbe hɔ̃a gblẽe ɖi wònɔ dzodzom...
  Nyateƒee, ʋusɔgbɔdɔ gãwo le Fuhrer la ŋu, .
  Gake Stalin gɔmee nye ŋkɔ hã!
  
  Mexɔe se be míaɖu Fiaɖuƒe Etɔ̃lia dzi, .
  Mewɔ nuku o be Putin ʋu yi Stalin me...
  Kerubi si ƒe aʋala le abe sika ene la le xexeame tame, .
  Eye Satana-Adolf ƒe tagbɔ gblẽ azɔ!
  
  Europa katã le Germanytɔwo si le woƒe asibidɛwo nu, .
  Eye Afrika, kple Asia, kple dukɔwo...
  Eye Adolf susuna be yeƒe dzi fa
  Gake hlɔ̃biabia le Fuhrer lalam!
  
  Le Hitler gome la, Russia le abe nudzraɖoƒe ene, .
  Edi be yeagbugbɔ yeƒe ɖoɖoa aɖo te...
  Gake mexɔe se be kɔmiunisttɔwo ƒe paradiso aɖe anɔ anyi, .
  Strawberry amie to abaawo ƒaƒã me!
  
  Migaxɔe se o, míaƒe amewo megbɔdzɔ kura o, .
  Gake Krauttɔwo lé nu geɖe akpa...
  Eye ènya be Slav la menye kluvi kura o, .
  Le mía dada Russia ƒe ŋkɔ me!
  
  Eye Lenin ʋã mí míewɔ kalẽwɔwɔ, .
  Eɖe alesi woawɔ nuwoe fia...
  Esi wònye Mawu nye ame ɖeka ŋutɔŋutɔ ta la, .
  Gake ele be míaxɔ kɔmiunist-dziɖuɖua dzi ase dzinɔameƒotɔe!
  
  Ao, mègana ta le Russiatɔwo ƒe futɔ la te o, .
  Le nyateƒe me la, Mawu Yevu la le mía gbɔ - xexeame katã Wɔla...
  Makpe ɖe ŋuwò le aʋawɔwɔ me, .
  Be woanɔ agbe me dzidzedzekpɔkpɔwo me ɣesiaɣi!
  
  Afikae nàte ŋu awu wò lɔlɔ̃tɔwo ase ɖo?
  Nublanuitɔe la, aʋawɔwɔa ƒe nuwuwu mele afi aɖeke o...
  Eyata míaƒe aʋakɔa dzi ɖe kpɔtɔ le aʋawɔwɔwo me, .
  Wɔ nane si ta ŋu makpe wò o!
  Esia nye hadzidzi nyui aɖe na sɔhɛ aʋawɔlawo. Wodzii eye wogaʋu dzo, eye wotsɔ woƒe afɔkpodzi ƒuƒlu siwo me ʋuʋudedi le la fɔ ke le mɔa dzi.
  Ðeviawo kpɔ dzidzɔ eye wokpɔ dzidzɔ le gotagome le agbe me. Togbɔ be woƒe mo le tsɛ hã la, woƒe mo biã abe tsokolet ene, eye woƒe taɖawo ya le blɔ. Ŋutsu wɔnukuwo.
  Germanytɔ siwo nɔ dzokeke dzi dometɔ ɖeka yɔ wo blewuu. Eye wòtsɔ tsokolet nam. Dasha si dɔ nɔ wuwum la do eƒe asiwo ɖa, gake Vaska he eƒe abɔta:
  - Mègaɖi gbɔ ɖokuiwò o!
  Woke ɖe nyɔnuvi dzeaɖaŋu aɖe ŋu:
  - Mina míawɔ ɖeka kple fasitɔwo nyuie wu!
  Vaska, amesi ŋutɔ nye ŋutigbalẽ kple ƒuwo la, lɔ̃ nukpɔsusu sia. Eye ebia tsokolet hã.
  Nazitɔa ʋuʋu ta eye wògbɔ ya le Russiagbe gbagbã me be:
  - Dzi ha, ŋutsuvi!
  Vaska ʋuʋu ta hedzi ha kple gbɔgbɔmeʋaʋã gã aɖe;
   Akpahaa na Russia katã wɔ ɖeka, .
  Ekpɔa agble siwo nuwuwu meli na o ta...
  Le nyateƒe me la, xɔ dzinye se be ameawo sesẽ ale gbegbe, .
  Ŋutikɔkɔe na Soviet-nyigba la!
  
  Stalin ye nye kafukafu gãtɔ kekeake
  Stalin nye nunya ƒe dzodzo...
  Ele be míaʋli eta kalẽtɔe, .
  Ameawo katã le Stalin yome tim!
  
  Wona aʋala siwo me dzidzɔ le mí, .
  Wotsɔ lɔlɔ̃nu gã aɖe na mí...
  Stalin nye dzidzɔ si wokpɔna le agbɔsɔsɔ me, .
  Ŋutikɔkɔe, dukɔ gã aɖe!
  
  Stalin ye nye gãtɔ kekeake le xexeame katã, .
  Stalin, kerubi si ƒe aʋala le abe sika ene, .
  Míaƒe amewo kple dzɔgbenyui si metrɔna o, .
  Xɔe se be womate ŋu aɖu mía dzi tegbee o!
  
  Stalin na ɖeɖe ameawo
  Eyae nye hɔ̃ gãtɔ kekeake le xexeame...
  Le mía Fofonyigba kple ablɔɖe ta, .
  Ekeke eƒe aʋalawo ɖe anyigba dzi!
  
  Naneke meli si kɔkɔ wu Stalin si klẽna o, .
  Elolo abe Mawu yevu ene...
  Aʋawɔwɔ kple dziɖuɖu, .
  Eteƒe madidi o míaku Fuhrer-ʋua ayi aɖaka la me!
  
  Bubudede mía Fofonyigba ŋu, .
  Nyae be màte ŋu akpɔe wòadze tugbe wu o...
  Eteƒe madidi o míanɔ kɔmiunist-dziɖuɖu te, .
  Eye mɔ bubu aɖeke megale mía si o!
  
  Stalin ye nye dada na ɣletinyigba bliboa, .
  Stalin ƒe kɔmiunist si seɖoƒe meli na o...
  Woadzi eƒe aʋadziɖuɖuwo, .
  Fasitɔwo tsrɔ̃ keŋkeŋ!
  
  Stalin he ŋutikɔkɔe vɛ na Russia, .
  Stalin kɔe ɖe dzi wu ɣletiviwo...
  Ekɔ ŋusẽ la ɖe dzi va se ɖe nuwuwu, .
  Ðeko Stalin nye ame si sɔ nyuie!
  
  Stalin ɖu xexeame katã dzi, .
  Ɣletivimefakaka gã aɖe le esi...
  Dodokpɔawo anye tutuɖo, .
  Stalin akplɔ ame ayi kɔmiunisttɔnyenye gbɔ!
  
  Le Russia gome la, Stalin ye nye ɣe, .
  Eklẽna sesĩe le viviti me...
  Nyɔnuvia ƒe gbe me kɔ, .
  Kplɔla dzetugbe aɖeke megali le anyigba dzi o!
  
  Stalin nye Svarog ƒe nɔnɔme, .
  Stalin ye wɔ Russia ƒe ŋusẽ...
  Ekpɔ Rod le eƒe dzi me - .
  Aƒetɔ gãtɔ kekeake!
  
  Kplɔla aɖeke megali si dze tugbe wu le Anyigba bliboa dzi o, .
  Stalin nye ame gãtɔ kekeake le amewo dome...
  Mina míawɔ dzidzɔkpɔkpɔ le míaƒe xexeame katã, .
  Wotsrɔ̃ ame vɔ̃ɖi si ƒe dzi gbã vevie la!
  
  Vinyeŋutsuwo kple Komsomol me tɔwo, .
  Le Fofonyigba gome la, mitsi tre ɖekae le ɖoɖowɔwɔ me...
  Le nyateƒe me la, mi nyɔnuviwo sesẽ wu amegãxiwo, .
  Stalin si nye nunyala lɔlɔ̃tɔ la le mía gbɔ!
  
  Nyemate ŋu axlẽ nye dzidzedzekpɔkpɔwo o, .
  Míaɖo yameʋu abe aŋutrɔ ene...
  Míaƒe Russia si klẽna,
  Dadanyigba la le ŋgɔ yim ɖo ta kɔmiunisttɔnyenye gbɔ!
  Dasha dzi ha kpe ɖe Vaska ŋu eye ɖeviawo wɔ nusianu sesĩe eye wònya kpɔ ale gbegbe.
  Eye woɖu ɣe ɖe wo nɔewo ŋu, nɔ afɔ ƒom wo vi siwo ƒe ŋutigbalẽ biã siwo mekpɔ afɔkpa tso esime vuvɔ wɔ o, eye wotsɔ woƒe afɔ ƒuƒlu nɔ afɔ ƒom to snoa me xoxo le March me.
  Germanytɔ si mese Russiagbe gɔme tututu o la lɔ̃ hadzidzia, eye wòɖe haƒoƒo si wotsɔ gaze wɔe le eƒe akplo me hetsɔe na ɖeviawo.
  Eye wòʋuʋu ta tsɔ da asi ɖe edzi be:
  - Zer dɔgbo!
  Ŋutsuvi la kple nyɔnuvia bɔbɔ heyi edzi. Ƒe wuiɖekɛ koe woxɔ, gake wodze aɖaŋu eye woƒe ŋkuɖoɖonudzi sẽŋu. Ƒo nyatakaka siwo de pɛpɛpɛ nu ƒu. Eye ɣeaɖeɣi la, Daria si ƒe ɖa le ɣie la tsɔ tomenukuƒe aɖe gɔ̃ hã va Germanytɔwo gbɔ le kusi me. Nyɔnuvi ayetɔe wònye eye wònya woƒe gbea nyuie. Womesusui gɔ̃ hã be ɖevi dzetugbe sia tɔgbe si ƒe taɖa le ɣie abe tow ene eye eƒe ŋkuwo le blɔ ate ŋu ahe ku vɛ o.
  Eye esia wɔ dɔ...
  Afisiae wogayi, woɖua Germanytɔwo ƒe tsokoletwo, eye wole dzidzɔ ƒe nɔnɔme me...
  Daria de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ne míeɖu Nazitɔwo dzi ko la, matu dziƒoxɔ etɔ̃ na ɖokuinye, si wotsɔ kpe xɔasi si nye marble wɔ eye tsidzɔƒe le eme!
  Vaska ko alɔgbɔnu be:
  - Èle yiyim be yeazu bourgeois?
  Nyɔnuvia tsi tre ɖe eŋu be:
  -Ao! Ðeko nye ŋutɔ nye kɔmiunisttɔnyenye anɔ asinye!
  Vaska ko nu eye wògadze hadzidzi gɔme ake;
  Esi bourgeoisie va nye anyigba dzi la, .
  Wotɔ dzo aƒewo, wotso nyɔnuviwo...
  Edze abe zerowoe xɔ asi ene
  Wolũ ŋutsuviwo ƒe taɖa abe zero ene!
  
  Kibalchish kalẽtɔ la tsɔ tu la, .
  Eye wòge ɖe dukɔa ƒe asrafoha me...
  Gake Ŋutsu Vɔ̃ɖi lae tsɔ ɖoɖoawo katã na, .
  Amekae ɖe asi le jam-goe ɖeka ŋu!
  
  Eye kpɔ ɖa, mele xɔxlɔ̃m, ŋutsuvi, .
  Wotsɔa ƒoƒo kple aŋe wɔa funyafunyam...
  Le eŋuɖoɖo me la, mekoa nu le mo, mewua - .
  Eye mexɔe se be Fofonyigba la ava zu paradiso!
  
  Lãwo tsɔ dzo fiã nye afɔkpodzi, .
  Woƒo ɖevia vevie...
  Gake xɔ dzinye se, nyemetsɔ ɖeke le funyafunyawɔwɔa me o, .
  Ale be bourgeoisie dzĩ la ɖu wo dzi!
  
  Wogbãa ƒuwo, ga vɔ̃ɖiwo kua nu me, .
  Amewulaawo ʋuʋum le agbatsɔkekea dzi...
  Gake xɔ dzinye se be ŋutsuvia ku drɔ̃e le eŋu, .
  Be woaƒu du atsa le Berlin le May me!
  
  Mexɔe se be Hati Lenin axɔ ŋgɔ, .
  Na ablɔɖe Warsaw, Prague, London!
  Míana adzɔxegbalẽvi si ɖu dzi la kpuie, .
  Eye aflaga dzĩ la le tsitre ɖe Berlin dzi dadatɔe!
  
  Fifia ɖevia ƒe afɔkpodziwo le dzo dam, .
  Afɔkpodzi si nɔa ƒuƒlu ɣesiaɣi kloe...
  Eye ƒoƒoa ƒo nye akɔta sesĩe, .
  Anɔ eme be wò ɖa ɣi xoxo, dada!
  
  Gake nyemaɖe asi le amewula siawo ŋu o, .
  Nyemabia dzixɔse o, nya nublanuikpɔkpɔ...
  Na kat la naƒo sesĩe tso abɔta, .
  Menya be Lenin ana teƒeɖoɖom, xɔ dzinye se!
  
  Kibalchish ko nu le funyafunyawɔwɔ me, .
  Metsɔ nya ɣaɣla la na o, eku dadatɔe...
  Ame vɔ̃ɖi doa ɣli alea le dzomavɔ me tegbee, .
  Gbɔgbɔ vɔ̃wo le aŋɔ kɔm ɖe eƒe ŋɔti me!
  
  Lenin le afima kpli mí, edze abe tegbee ene, .
  Eye dzobibi aɖe le bibim le nye dzi me...
  Drɔ̃e gã aɖe ava eme, .
  Aflaga dzĩ aɖe anɔ ɣletinyigba bliboa dzi!
  Daria ƒo kpẽ hetsɔ afɔ ƒuƒlu ƒoe be:
  - Fa! Ðe wò ŋutɔe kpaea?
  Vaska ʋuʋu ta be:
  - Ɛ̃! Eƒe ŋutinyaa wɔ dɔ ɖe dzinye ŋutɔ!
  Daria ʋuʋu ta hede dzesii be:
  - Èɖo ŋku alesi kpovitɔwo lé mía kpli wò eye wotsɔ mí afɔ ƒuƒlu to vuvɔ si le snoa me, eye emegbe woƒo mí hetsɔ alɔ tsɛwo da ɖe míaƒe afɔkpodzi dzia.
  Vaska ɖo kpe edzi enumake be:
  - Enɔ ale gbegbe.... Wò afɔkpodziwo le veve sem eye wò abɔta ƒe ƒunukpeƒewo hã le veve sem ne ètsɔe ƒo ɖe agbalẽdzraɖoƒea. Gake kpeɖodzi aɖeke menɔ anyi si tsi tre ɖe mía ŋu o eye...
  Daria de dzesii kple hũɖeɖe be:
  - Ẽ, gake kpovitɔwo di be míatsi tsikpe me vaseɖe ku me. Gake esi wotsɔ aŋetu ƒo ta nam la, metsɔ nye afɔ ƒuƒlu lé kakɛa. Eye emegbe etsɔe de eƒe asiwo me. Le ema megbe la, metso ka la na nye ŋutɔ kple wò siaa.
  Vaska ʋuʋu ta be:
  - Ẽ, nenemae wònɔ... Ewɔ nuku ŋutɔ, ke hã. Gake ènya, le vuvɔ me la, afɔkpodzi siwo fiã ƒe ʋuʋudediwo mevea ame o! Eye esi míedo go emegbe la, nusianu da gbe le mía ŋu abe avuwo ene!
  Daria ɖo kpe edzi enumake be:
  - Ẽ, edaa gbe le mía ŋu nyuie! Mexɔ afɔkpodzi siwo me mekɔ o ale gbegbe be nyemevɔ̃na be mazɔ dzoka xɔxɔwo dzi o!
  Vaska, si do dziku gblɔ be:
  - Nye hã! Míenye mɔɖelawo, kɔmiunisttɔwo ƒe viwo!
  Daria ɖo kpe edzi be:
  - Eye míaɖu dzi godoo!
  Ŋutsuvi kple nyɔnuvia dzi ha be:
  Le kɔmiunist ƒe nukpɔsusu makumakuwo ƒe aʋadziɖuɖu me la,
  Míekpɔ míaƒe dukɔa ƒe etsɔme...
  Eye na aflaga dzĩ, mía Fofonyigba, .
  Míawɔ nuteƒe ɖokuitɔmadimaditɔe ɣesiaɣi!
  . TA 3 lia.
  Le August 1943 ƒe gɔmedzedze la, Germanytɔwo do mlɔeba, eye woɖu Soviet-srafowo ƒe tsitretsitsi dzimesesẽtɔe ɖe Caspian-ƒua ŋu dzi. Esia nye dzidzedzekpɔkpɔ gã aɖe na Kraut ƒomea vavã. Nusi na wokpɔ mama gãtɔ kekeake. Fifia wotso anyigba dzi tso Caucasus kple anyigbagã gã la gbɔ.
  Turkeytɔwo hã kpɔ dzidzedze le aʋawɔwɔ dzimesesẽtɔe megbe la, woxɔ Batumi mlɔeba eye wowu Yerevan ƒe tsatsam nu. Eyata nyaƒoɖeamenu dede Soviet-srafowo dzi le Transcaucasia.
  Nɔnɔmea va sesẽ ŋutɔ le USSR. Eye Stalin de se be woadze dziehe dzi be yewoato mɔ aɖe si dzi woato ayi Leningrad si dɔ le wuwum, si le kukum, gake metsɔ eɖokui na haɖe o la me.
  Tikhvin dzi dzedze dze egɔme. Wodɔ asrafoha ɖedzesiwo ɖe afima, togbɔ be aʋawɔnu siwo wodzra ɖo ɖi la mesɔ gbɔ na dɔwɔƒegã la o hã. Nɔnɔmea gasẽ ɖe edzi esi Swedentɔwo ƒe mamã siwo wogblɔ be wonye lɔlɔ̃nu faa dɔwɔlawo ƒe vava va aʋagbedzi, si do ŋusẽ ɖoƒea.
  Eye Germanytɔwo do ŋusẽ wo ɖokui vevie...
  Aʋa la dze egɔme le August 10 lia dzi, eye Soviet-srafowo yi ŋgɔ kilometa ewo le aʋaa ƒe ŋkeke etɔ̃ gbãtɔwo me. Le afisia le August ƒe ŋkeke wuienelia dzi la, Germanytɔwo ƒe Maus aʋawɔʋua ge ɖe aʋa la me zi gbãtɔ. Menye ŋgɔyiyi si kpɔ dzidzedze ŋutɔ si ƒe kpekpeme nye tɔn alafa ɖeka blaatɔ̃ vɔ enyi o. Nyateƒee, ʋua me dɔwɔla veviedonula aɖe, siwo nye Nazi nyɔnuvi siwo doa aʋa vevie ŋutɔ, ye ku ʋua.
  Agnes, Adala, Angelina, Agatha, Aphrodite - Fiaɖuƒe Etɔ̃lia ƒe atsyɔ̃ɖoɖo atɔ̃ siwo dze egɔme kple ŋɔŋlɔdzesi "A". Eye alesi wowɔa avu le Mouse la dzi eye wodaa tu tso tu eve me zi ɖeka.
  Wodaa tu siwo me kakɛkakɛ siwo me woate ŋu awó le ŋutɔ tso tu si ƒe didime nye milimeta 75 si ƒe ʋuƒo le kpuie me, eye wodaa tu siwo kpekpe wu tso tu si ƒe didime nye milimeta 128 me, si ɖea ŋusẽ si woate ŋu aƒo la fiana.
  Agnes tsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo kple afɔ siwo wotsɔ lãgbalẽ wɔe la daa tu. Eƒo Soviettɔwo ƒe ʋu aɖe, eye wòvuvu eƒe xɔtaxɔe ŋutɔŋutɔ eye wòdo ɣli be:
  - Nyee nye yamenutome nyɔnuvi!
  Adala ɖo tu aɖe ɖa kple tomebɔmb eye wòdo ɣli be:
  - Eye nyee nye aerobatics, mavuvu ʋua me dɔwɔlawo katã!
  Eye nyɔnuvia hã zãa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo. Soviettɔwo ƒe aŋɔ blaetɔ̃ vɔ ene ƒo Mouse la, gake wodzona abe peas ene. Wokpɔ ʋua ta nyuie ŋutɔ. Eye màte ŋu aƒoe bɔbɔe nenema o. Eɖoa tu siwo dzona abe tenisbɔl ene, eye ne ètsɔ caliber gã aɖe gɔ̃ hã la, màte ŋu aƒo lã wɔadã ma tɔgbe o.
  Eye woda tu nyɔnuvia tso tu si wotsɔ tsia yameʋuwo nu me, eye womeɖea mɔ futɔa te ɖe eŋu o.
  Agatha hã da tu kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo henɔ ɣli dom be:
  - Na nye yi naƒo, míatso míaƒe futɔwo!
  Adala ɖo kpe edzi vevie, eye wòda tu wòde pɛpɛpɛ ŋutɔ:
  - Míenye kekeli kple anyigba ƒe aʋawɔlawo!
  Angelina tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒo eƒe afɔwo, gbã Soviettɔwo ƒe T-34-76 aʋawɔʋua eye wògblɔ kple ɣli be:
  - Aʋadziɖuɖu gãwoe nye esi!
  Aphrodite ƒo tu si ƒe kpekpeme le abe kpekui ene hã, egbã Soviettɔwo ƒe T-60, eye wòdo ɣli be:
  - Míaƒe aʋadziɖuɖu anɔ aʋa kɔkɔe la me!
  Agnes ƒo afɔkpodzi, zã eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu, tsɔ gbã futɔa ƒe ŋgɔgbekpa eye wògblɔ be:
  - Fiaɖuƒea ƒe aflaga yi ŋgɔ - ŋutikɔkɔe na kalẽtɔ siwo dze anyi!
  Nyɔnuvi siawo siwo le afisia nye ame nyɔŋuwo ŋutɔ eye wowua ame. Eye menye dzodzroe màte ŋu ato wo ŋu o. Le woƒe afɔ ƒuƒlu kple bikini siwo le woƒe ŋutilã ta ta la, wodaa tu evɔ wometoa tu o. Esia fia be womate ŋu aɖu wo dzi bɔbɔe nenema o.
  "Mouse" dziŋɔ la tsɔ aʋawɔnu si wua ame eye mena mɔnukpɔkpɔ ame aɖeke o.
  KV ƒe agbalẽ siwo kplɔ wo nɔewo ɖo hã le eme.
  Gake ne Germany nyɔnuvi aɖewo li siwo wɔa avu sesĩe eye wokpɔ dzidzedze alea la, ekema nyɔnuvi siwo le Soviettɔwo ƒe ɖoƒe hã anɔ anyi - kalẽtɔwo.
  Le kpɔɖeŋu me, le afisia la, Natasha kple eƒe zɔhɛwo. SAU-85 si mebɔ o, si va ɖo ŋgɔgbe teti koe nye ema koe le wo si. Eye nyɔnuviawo le fasitɔwo ƒom xoxo kple ŋusẽ kple vevie.
  Nyateƒee, ame dzetugbeawo nyea afɔ ƒuƒlu eye wodoa bikini. Eye wogbãa fasitɔwo nyuie, abe akplɔ si le ahuhɔ̃e kakɛwo gbãm ene.
  Eye eɖoa ŋku edzi ŋutɔ ne nyɔnuvi mawo tɔgbe ɖe hɔ̃ ƒe yameʋuɖoɖo ƒe ɖoƒe kɔkɔtɔ kekeake fia.
  Natasha da tu kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo eye wògbã Panther la, eye emegbe wòdo ɣli be:
  - Na Fofonyigba gã la!
  Eye aɖe eƒe aɖe afia!
  Zoya hã ƒoa eƒe futɔa. Aƒoe wòde pɛpɛpɛ ŋutɔ. Agbã aʋawɔnuwo eye wòaƒo ɣli be:
  - Le kɔmiunist ƒe ŋutikɔkɔe ta!
  Augustina hã wɔa avu sesĩe, eye ne etsɔ nya ɖe eƒe futɔa dzi la, ewɔa esia nyuie ŋutɔ. Egbãna eye wòdoa ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunist xexeame!
  Dolbanet kple Svetlana. Eye wòde pɛpɛpɛ ŋutɔ. Le wò afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒe kpekpeɖeŋu me. Agbã futɔwo ƒe aʋawɔnuwo eye wòaƒo ɣli be:
  - Le kɔmiunist xexeame ƒe gãnyenye ta!
  Eye wòaɖe eƒe aɖe afia...
  Nyɔnuviawo, esi wose le wo ɖokui me be gbɔgbɔ ʋã yewo la, wodze hadzidzi gɔme, nɔ ha dzim le teƒea;
  Atsyɔ̃ɖolawo dzea wo dzi afɔ ƒuƒlu, .
  Nyɔnuvi nyui mawo tɔgbe le du ƒum...
  Ne ehiã be nàtsɔ wò asibidɛ aƒo Fritz la, .
  Alo woatsɔ tu si wotsɔna ƒoa tue aƒoe!
  
  Nyɔnuviwo mate ŋu ake ɖi o
  Woaɖi Nazitɔwo ƒe ame kukuwo...
  Eye woatu afɔe sesĩe le eƒe afɔwo dzi, .
  Eye le afi aɖe la, amegãxiwo doa ɣli ɖua lã!
  
  Russia nye nya si wozãna na asrafowo, .
  Ne, xɔ dzinye se, mefa o...
  Togbɔ be ɣeaɖewoɣi nɔnɔmea doa viviti hã la, .
  Afisi Kain ameyibɔ vɔ̃ɖi la ɖu dzi le!
  
  Migaxɔe se o, Komsomol me tɔwo mesina o, .
  Eye ne woƒu du la, ekema be woadze wo dzi ko...
  Eye woawu Nazitɔwo katã zi ɖeka, .
  Eye woakɔ Fuhrer la ɖe dzi va ɖo lãgbalẽgoloa dzi!
  
  Russia nye Danyenyigba, .
  Eƒe keklẽ le keklẽm, ɖeko wòdze tugbe...
  Amekae nye vɔvɔ̃nɔtɔ si ƒe asi mexɔ ruble ɖeka gɔ̃ hã o?
  Eye ènyae, nyahehe kple aʋawɔla nye afɔku!
  
  Gake nyae be míaɖu fasitɔwo dzi, .
  Vɔ̃ɖinyenye maɖu fia le fiazikpui la dzi o...
  Kerubi si ƒe aʋala le abe sika ene la le mía tame, .
  Eye Mawu Svarog kple gãnyenye le fiakukua me!
  
  Ame sia ame si nye vɔvɔ̃nɔtɔ la, xɔ dzinye se, kluvi gbɔdzɔgbɔdzɔe wònye, .
  Eƒe dzɔgbese nye ɖeka - be wòado dzi le vlododowo me...
  Egbea ènye mɔ̃ɖaŋudɔwɔla, etsɔ la, ènye dɔdzikpɔla, .
  Eye wò ŋutɔ àte ŋu aƒo ame bubuwo ƒe akɔta!
  
  Ŋusẽ le nyɔnuviwo si, dzoto aɖe koe, .
  Ɣeaɖewoɣi la, egbãa towo ŋusẽtɔe...
  Ahom vɔ̃ɖi aɖe le tu dam le aʋawɔwɔ me, .
  Eye le nyateƒe me la, ku lãa ameƒomea ɖe anyi!
  
  Magblɔe na mi anukwaretɔe, sɔdolawo, .
  Míesẽa ŋu ne mí Russiatɔwo míewɔ ɖeka...
  Hiã numeɖenu aɖe si nàtsɔ ayi kple wò fɔkpa kple hɛ, .
  Míenye sɔdola siwo dzi womate ŋu aɖu le aʋawɔwɔwo me o!
  
  Nukae nye míaƒe xɔse, le Aƒetɔ Kristo me, .
  Togbɔ be míedea bubu Lada hã ŋu hã la...
  Hati Stalin le abe mía fofo ene, .
  Eye paradiso kɔmiunist ƒe teƒe aɖe anɔ anyi!
  
  Woafɔ amesi nɔ anyi esime wòku la ɖe tsitre
  Eye míadze tugbe wu eye míadze nunya wu...
  Eye ŋutsua nye dada gã aɖe godoo, .
  Togbɔ be ɣeaɖewoɣi la, egblɔa nya dzodzrowo hã!
  
  Le lɔlɔ̃ me la, mía Fofonyigba le abe ɣletivi ene, .
  Xɔ dzinye se be mado go gbeɖe o...
  Na drɔ̃e gã aɖe nava eme
  Ŋutifafa kple dzidzeme anɔ xexeame katã!
  
  Melɔ̃ Maria, medea bubu Lada ŋu kɔkɔe, .
  Svarog nya kpɔ eye Perun nye gã...
  Melɔ̃ Yesu kple Stalin, .
  Nɔnɔmetatawo ƒe mo kɔkɔewo nye nusiwo melɔ̃na ŋutɔ!
  
  Ɣekaɣie paradiso ŋutɔŋutɔ anɔ anyi?
  Xɔ dzinye se be wò mɔkpɔkpɔwo katã ava eme...
  Tsɔ wò dzi na wò Dada, .
  Nusianu anyo, asẽ wu tsã!
  Nyɔnuviawo wɔ avu nyuie eye wowɔ dɔ gã aɖe. Enyo, le aʋawɔla mawo ta la, Hitler aɖeke mevɔ̃na na Russia o.
  Gake le aʋa sesẽ wɔwɔ ŋkeke ewo megbe la, Soviet-srafowo va to Tikhvin mlɔeba.
  Aʋa dzɔ ɖe dua ŋutɔ ta. Nyateƒee, ŋusẽawo mesɔ kura o.
  Germanytɔwo va xɔ ŋusẽ le yameʋu me eye wole bɔmb dam madzudzɔmadzudzɔe. Duta mamã siwo wɔa aʋa le Wehrmacht ƒe akpa dzi tae nɔnɔmea gagblẽ ɖe edzi. Vevietɔ Italytɔwo ƒe akpa gbogbo aɖewo.
  Wole agbagba dzem be yewoatutu Asrafoha Dzĩ la ɖa le Tikhvin gbɔ. Gake Russiatɔwo ƒe aʋawɔhawo le avu wɔm dzimesesẽtɔe. Esia koe nye mɔnukpɔkpɔ ŋutɔŋutɔ si su wo si be woaɖe Leningrad si woɖe to ɖe, si le kukum le dɔwuame ta. Yameʋu koe woate ŋu atsɔ nuɖuɖu aƒu gbe ɖe afima, gake aʋawɔyameʋu sesẽwo le Germanytɔwo si, eye esia wɔwɔ sesẽ ŋutɔ.
  Eye le August ƒe afã evelia me la, Nazitɔwo dze Astrakhan dzi. Eye le du sia me la, Soviet nyɔnuviwo tsɔ kalẽwɔwɔ kple dzideƒo gã aɖe wɔ avu.
  Nyɔnuvi afɔ ƒuƒlu ƒe aʋalɔgo aɖe le du sia si me kalẽtɔwo le la xɔm.
  Alenka tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb, emegbe wòda bɔmb, eye wòtso fasitɔwo ɖe anyi hegblɔ be:
  - Ne nyɔnu nye dzodzro abe avu ene la, ekema sisiblisi le srɔ̃a ƒe ta me!
  Anyuta, si nɔ tu dam Fritzes ƒomea eye wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu hã nɔ bɔmb dam la, do ɣli be:
  - Susu siwo me kɔ wu la doa viviti le vɔvɔli dunyahehe me ne wowɔ wo ŋudɔ!
  Alla, si nɔ tu dam Fritzes-ƒomea eye wònɔ bɔmb dam, tsɔ eƒe asibidɛ ƒuƒluwo nɔ aʋawɔʋu aɖe ƒom ƒu anyi la, nɔ ɣli dom be:
  - Nyɔnu nye ayetɔ abe akpɔkplɔ ene, eye wòɖua dzata gɔ̃ hã dzi nenye be koklozi ƒe tagbɔ le ŋutsu si!
  Maria, si nɔ tu dam henɔ Fritz-ʋua ƒom la, do ɣli be:
  - Mawu ateŋu awɔ nusianu, ɖeko wòaƒo nyɔnu ta le nudidiwo me, Ŋusẽ mele eŋu o!
  Matryona, si nɔ tu dam futɔa eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu tsɔ ku ƒe nunana si nye amewuwu ƒu gbe la, de dzesii be:
  - Be ŋutsu nagamie abe boa constrictor ene o la, ele be nyɔnu naxɔ lãkle ƒe ƒoƒo!
  Alenka, si yi edzi nɔ tu dam Nazitɔwo la, de dzesii aɖaŋutɔe be:
  - Ame ate ŋu anɔ abe Wɔla la ene le nusianu me, gake esɔsrɔ̃ abe boso ene mena wòdzena nyuie o!
  Anyuta da tu futɔa, emegbe etsɔ bɔmbdada si woɖo taɖodzinu na nyuie ƒo aʋawɔʋu aɖe eye wògblɔ be:
  - Ame ate ŋu aƒo Mawu Ŋusẽkatãtɔ ta le dada me ko, eye ɣemaɣi gɔ̃ hã ne wowɔe le nunya me abe Pithecanthropus ene!
  Alla, si yi edzi nɔ tu dam ɖe Fritz la dzi pɛpɛpɛ ŋutɔ la gblɔ be:
  - Nyɔnu medi be yeanye koklozi o, gake eƒe ŋutsu nyuitɔe nye koklozi!
  Maria, si nɔ tu dam fasitɔwo eye wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu dada pɛpɛpɛ ƒo Panther la, de dzesii be:
  - Akpɔkplɔ nyɔnua léa amegãxi ƒe asi ɖe beaver ŋutsuwo ŋu vavã!
  Marusya, si hã nɔ tu dam ɖe fasitɔwo dzi eye wòzã eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu tsɔ gbã bɔmb si wotsɔ blaa bɔmb lae la gblɔ be:
  - Le dunyahehe me la, ele abe le ave me ene, ne èɖu oak-ti la, ha aɖui, ne akpɔkplɔ aɖu akpɔkplɔ, ne kposɔe nènye la, woaɖe lãgbalẽ etɔ̃!
  Alenka, si yi edzi nɔ tu dam dzitsitsitɔe henɔ lime siwo wotsɔ lãgbalẽ wɔe siwo wotsɔ lãgbalẽ wɔe la tsɔm ƒu gbe na afɔzɔlawo la, do ɣli be:
  - Zi alesi nyɔnua le keklẽm la, zi nenemae wònye akpɔkplɔe!
  Anyuta da tu fasitɔwo hã, etso wo ɖe anyi, eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da bɔmb henɔ ɣli dom be:
  - Grey matter mesɔ gbɔ le ahɔhɔ̃ me o, amenyenye siwo me kɔ, grey geɖe le ta me!
  Alla, si nɔ tu dam futɔa, eye wòtsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu nɔ bɔmb la tem la, gblɔ kple nukokoe be:
  - Ame ɣi tsi akogo abe amegãxi ene, eye abe akpɔkplɔ ene la, ŋutifafa aɖeke mele esi o!
  Maria, esi wònɔ Fritz-tɔsisia lãm ɖe anyi la, gblɔe aɖaŋutɔe be:
  - Ne dunyahela nye akpɔkplɔ gã la, ekema kakaɖedzi le eŋu be axɔ dzata ƒe akpa!
  Marusya da bɔmb aɖe eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu ƒu gbe ɖe lime, henɔ ɣli dom be:
  - Akpɔkplɔ-dunyahela la xɔa mɔnukpɔkpɔ si su esi be wòado sɔ abe cheese le bɔta me ene le akpɔkplɔ ƒe atikemawɔla si!
  Alenka, si yi edzi nɔ tu dam tso eƒe aʋawɔnua me, eye wòtsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu na ta bɔmb ƒe agbaa la, gblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Ɣletivi ʋɛ aɖewo koe le yame wu Ŋɔŋlɔ Kɔkɔeawo gɔmeɖeɖewo!
  Anyuta, si nɔ tu dam fasitɔwo la, gblɔ be:
  - Amewula si do awu dzĩ, si le dzɔdzɔe wu, dunyahehe kple nuƒoƒo ƒe ŋutete!
  Alla, si yi edzi nɔ tu dam la, de dzesii le susu me be:
  - Fía ɖaɖɛ le amewula si, nya ɖaɖɛ le dunyahela si, gbãtɔ ƒoa ta le ta, evelia ƒoa tsi ɖe ahɔhɔ̃wo dzi!
  Maria, si yi edzi nɔ Kraut ƒomea ƒom pɛpɛpɛ, eye wòtsɔ eƒe asibidɛ ƒuƒluwo tsɔ ku ƒe nunana bubu ƒu gbe la, de dzesii be:
  - Ɣeaɖewoɣi la, tatsotso nyea amegbetɔ ƒe nuwɔna wu tsidzadza ɖe ahɔhɔ̃wo dzi!
  Matryona, si lã fasitɔwo eye wòtsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu da bɔmb la gblɔ be:
  - Ne èna dunyahelawo ge ɖe wò ahɔhɔ̃ me la, àvuvu wò ɖa le dziɖeleameƒo ta!
  Alenka, si nɔ tu dam Germany-ʋafiagã la henɔ atam ƒom to eme la, gblɔ ŋɔdzidonametɔe be:
  - Dunyahelawo ƒe nuƒoƒo le abe tsi si wotsɔ klɔa ahɔhɔ̃e ene!
  Anyuta, si nɔ tu dam ɖe futɔa dzi pɛpɛpɛ eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da lime la gblɔ be:
  - Afisi dunyahela nye Mawu gãtɔ le le nyateƒe si wònye be ewɔa sedzimawɔmawɔ me!
  Alla, si nɔ tu dam Nazitɔwo eye wòtsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu tsɔ bɔmb aɖe ƒu gbe la gblɔ be:
  - Dunyahela léa ŋku ɖe atikemawɔla ŋu ɣesiaɣi abe kposɔ si ƒe ŋkume le abe akpɔkplɔ ene be yeate ŋu aƒã agble!
  Maria da tu futɔa, eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da bɔmb kple ŋusẽ si wua ame la do ɣli be:
  - Nyɔnu lɔ̃a eƒe ŋutilã dahe la ɖeɖe ɖe go be yeado awu kesinɔtɔwo wu!
  Marusya da tu legbe aɖe, eye wòtso Fritzes ƒe fli la dzi henɔ ɣli dom be:
  - Nyɔnu afɔ ƒuƒlu atsɔ afɔkpa ado ŋutsu kabakaba, ne menye afɔkpa tututue wònye o gɔ̃ hã!
  Alenka, si nɔ tu dam Nazitɔwo pɛpɛpɛ la, de dzesii be:
  - Ne nyɔnu ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu le asiwò la, ele bɔbɔe be nàna ŋutsu nado afɔkpa siwo le atsyã me!
  Anyuta da bɔmb aɖe hegblɔ be:
  - Be nyɔnu nakpɔ afɔkpa siwo le atsyã me la, ele be "wòado" ŋutsu ƒe afɔkpa!
  Alla, si tsɔ dzo ƒo Nazitɔwo eye wòda bɔmb ɖe eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo dzi la, ɖo eŋu be:
  - Nyɔnu si menya alesi wòaɖe eƒe afɔ ɖe go le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi o la anɔ "afɔkpa" me tegbee!
  Maria, si nɔ tu dam futɔa eye wòtsɔ eƒe afɔkpodzi goglo la tsɔ bɔmb aɖe ƒu gbe gblɔ be:
  - Zi geɖe akpa ne ŋutsu lé ŋku ɖe nyɔnu ƒe afɔ amama ŋu la, edea afɔku me be "yeatsɔ afɔkpa" ade eɖokui afɔku me azu afɔzɔla ƒe nɔnɔme!
  Marusya, si nɔ tu si sɔ pɛpɛpɛ ɖe futɔa ŋu eye wòtsɔ eƒe klo ƒuƒlu na ta bɔmb la, ɖo eŋu be:
  - Be màgakpɔtɔ anye afɔzɔla tegbee o la, ele be nàte ŋu aɖe wò afɔkpawo le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi!
  Alenka, si yi edzi nɔ tu dam Nazitɔwo henɔ ya ƒom le wo me la, egblɔ aɖaŋutɔe be:
  - Nyɔnuvi ƒe afɔ ƒuƒlu nyo wu occupier"s tarpaulin boot!
  Anyuta, si yi edzi le tu dam pɛpɛpɛ si womate ŋu atsi o la, de dzesii be:
  - Aʋawɔnu sesẽtɔ kekeake mate ŋu atsi tre ɖe ŋutigbalẽ si le bɔbɔe kple nyɔnuvi ƒe afɔkpodzi dzeaniawo ŋu o!
  Alla, si nɔ tu dam Germanytɔwo ƒe amedzidzelawo la, ɖe gbeƒã be:
  - Nyɔnuwo tsɔa woƒe afɔ ƒuƒlu doa asi ɖe ŋutsu ƒe gakotoku me aɖaŋutɔe ŋutɔ!
  Maria, si nɔ tu dam fasitɔwo pɛpɛpɛ ŋutɔ eye wònɔ woƒe ta ƒom la, de dzesii be:
  - Nyɔnu ƒe ŋutilã ƒe akpa si léna ɖe nu ŋu wu na sikagaku, afɔ ƒuƒlu kple no ƒuƒlu!
  Marusya, si yi edzi nɔ tu dam, nublanuikpɔkpɔ manɔmee ɖe fasitɔwo ŋu gblɔ be:
  - Ɣeaɖewoɣi la, ehiãna be nyɔnu naɖe eƒe afɔkpawo ale be wòagadze klo hafi wòahiã o!
  Alenka, si nɔ nu ŋlɔm ɖe fasitɔwo ŋu wòsɔ nyuie heƒo wo nu ƒu ɖe wo nɔewo dzi la, de dzesii le susu me be:
  - Ele bɔbɔe be woatsɔ ŋutsu adze klo kple afɔ ƒuƒlu!
  Anyuta, si nɔ tu dam futɔa la, de dzesii dzikutɔe be:
  - Afɔ ƒuƒlu le ɣeyiɣi me, menye afɔzɔla gbeɖe o!
  Alla, si nɔ futɔwo ƒom henɔ tsitretsiɖeŋulawo lãm la, nɔ ɣli dom be:
  - Ele bɔbɔe na nyɔnu afɔ ƒuƒlu be wòalia sikato la!
  Maria hã ƒo fasitɔwo eye wònɔ ɣli dom be:
  - Afɔkpa ƒe ŋutsue nènye ne mèlɔ̃ nyɔnuwo ƒe afɔ o!
  Marusya, si nɔ tu dam Nazitɔwo, eye wòtsɔ eƒe asibidɛ ƒuƒluwo ƒu gbe ɖe aƒeme agbalẽvi si me bɔmb le, si me Akpɔkplɔa trɔ tsoe la, do ɣli be:
  - Nyɔnu si ƒe afɔwo le tsɛ la ana ŋutsu nabɔbɔ le bubu me!
  Alenka ƒo fasitɔwo, lã wo ɖe anyi hegblɔ be:
  - Afɔbidɛ ƒuƒluwo bia nu wu asiwo ne nyɔnu ɖe gaku tso ŋutsu "afɔkpa" ƒe kotoku me!
  Anyuta lã Krauttɔwo eye wòdo ɣli be:
  - Nu si nyɔnu ate ŋu awɔ aɖaŋutɔe wue nye be wòatsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu atutu ŋutsu ɖe eƒe afɔkpodzi te!
  Alla, si nɔ tu dam eƒe tsitretsiɖeŋulawo henɔ lime aɖe ƒom kple eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la, gblɔ be:
  - Ele bɔbɔe na tugbedzedze be wòatsɔ afɔ ƒuƒlu afɔ mɔ si yi ŋutsu ƒe dzi gbɔ!
  Maria tsɔ bɔmbdada tsrɔ̃ Germanytɔwo ƒe aʋawɔʋu aɖe eye wòdo ɣli be:
  - Nyɔnuviawo ƒe afɔ ƒuƒluwo nɔa te sesĩe wu ne wole ŋutsu ƒe dzi ƒe Everest liam!
  Matryona hã da tu wòku eye wògblɔ be:
  "Esi wòɖe eƒe afɔkpawo ta la, ele bɔbɔe na nyɔnu be wòatso ŋutsuwo ƒe ɖekematsɔleme ƒe dzogbe!"
  Alenka tsɔ bazooka si wolé la ƒo futɔa eye wòdo ɣli be:
  - Ànye mumu abe afɔkpa ene, àƒo afɔkpodzi gɔ̃ hã!
  Anyuta hã trɔ eye wòɖe ɣli, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go:
  - Nyɔnu ƒe afɔ amama nana ŋutsu dzea afɔ ƒuƒlu ɖevime!
  Alla si ƒe taɖa biã, si le fasitɔwo lãm ɖe anyi la ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  -Zi geɖe la, afɔkpawoe dzea afɔ ƒuƒlu ɖevime!
  Maria ƒo Nazitɔwo eye wòdo ɣli be:
  - Ne afɔ dzeaniwo le nyɔnuvi si la, ekema menye afɔzɔlae wònye le agbe me o!
  Matryona, si nɔ tu dam futɔwo henɔ Nazitɔwo lãm abe nukuwo ene la, do ɣli be:
  - Nyɔnuvi afɔ ƒuƒlu nyo wu nyɔnu tsitsi si do afɔkpa, avuvi doa dzidzɔ na ame wu dzata tsitsi!
  Alenka, si nɔ tu dam Nazitɔwo eye wòtsɔ ku ƒe nunana si nye amewuwu ƒu gbe la gblɔ be:
  - Enyo wu be nyɔnu naxɔ kafukafu kple eƒe no ƒuƒlu, kple afɔkpa siwo le atsyã me kple eƒe afɔ ƒuƒlu!
  Anyuta ƒo Nazitɔwo hã, lã wo ɖe anyi, eye wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒluwo da bɔmb henɔ ɣli dom be:
  - Nyɔnu ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu kpɔa eta nyuie wu tso ŋutsu ƒe ɖekematsɔleme ƒe ŋùwo me!
  Alla, si nɔ tu dam eƒe tsitretsiɖeŋulawo eye wòtsɔa nusiwo wogbãna le wo ɖokui si lãa wo la, de dzesii be:
  - Afɔkpodzi si nɔa anyi didina wu na ŋutsu tso nyɔnu ƒe afɔ ƒuƒlu dzi!
  Maria, esi wònɔ eƒe tsitretsiɖeŋulawo ƒom henɔ bɔmbdada ƒom wo la, egblɔ be:
  - Nyɔnu afɔ ƒuƒlu ƒe afɔkpodzi, si do afɔkpa si xɔ dzo wu kple eƒe giblets!
  Matryona, esi wònɔ fasitɔwo ƒom ƒu anyi la, egblɔ kple aɖaŋu be:
  - Ne èdo kpo wò afɔkpawo ɖeɖe le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi la, àzu afɔzɔla!
  Alenka, esi wònɔ nu ŋlɔm tso fasitɔwo ŋu la, de dzesii be:
  -Ne ahɔhɔ̃ŋutinunyalae nènye la, ɖeko nàte ŋu aƒo ɖokuiwò vevie!
  Anyuta de dzesii le susu me, esi wòƒo futɔa, eye wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔ bɔmb kotoku aɖe ƒu gbe be:
  - Enyo be klabu nanɔ ame si, enyo be klabu nanɔ ame si!
  Alla, si nɔ Nazitɔwo ƒom, eye wòtsɔ bɔmb aɖe na kple eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la, do ɣli be:
  - Gayibɔ ƒe asibidɛwo ate ŋu akpe ɖe ŋuwò nàtsi agbe, gake oak-ti ƒe ta akplɔ wò ayi ku me!
  Maria de dzesii le susu me ŋutɔ, esi wònɔ fasitɔwo lãm ɖe anyi be:
  - Ne fia mele dziɖula ƒe ta me o la, anarchy ɖua dzi le dukɔa me, eye wodzraa nu dzodzro!
  Matryona, si nɔ Nazitɔwo ƒom le susu me la, de dzesii be:
  - Fiakuku menye na ta ɖeka kple kposɔ o!
  Alenka, si nye Krauttɔwo tsrɔ̃la, de dzesii le susu me be:
  - Fiakuku gɔ̃ hã menɔa anyi ɖe oak-ti ƒe ta dzi nyuie o!
  Anyuta, si nɔ tu dam fasitɔwo pɛpɛpɛ ŋutɔ la, gblɔ be:
  - Aleke kee oak sesẽe o, nusi wotsɔ wɔa ta si wotsɔe wɔe nye esi mebɔbɔna wu!
  Alla, si nɔ tu dam futɔa kabakaba la, ƒo nya ta le susu me be:
  - Ame sia ame si tsɔ atikplɔ ƒo ta la, wotsɔa atikplɔ ƒoa ta!
  Maria, fucking tsitretsiɖeŋulawo, ɖe ɖe go be:
  - Dunyahela la lé gakotoku kple atikplɔ ɖe asi, eƒe ga koe nye ati, eye eƒe atikplɔ nye pepa!
  Marusya de dzesii le susu me esi wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔ lime ƒu gbe be:
  - Ta ɣie nye nu mamlɛtɔ si woawɔ kple ɖa ɣi!
  Matryona, si nye fasitɔwo ƒe amegbãla, de dzesii be:
  - Ðewohĩ mènye blonde o, gake enya kpɔ be nànye luʋɔ si me kɔ, nyɔnuviwo ate ŋu aƒo vɔ̃ɖitɔwo ale be ame bubuwo nate ŋu anɔ agbe le dzidzɔ me!
  Alenka, si nɔ tu dam Nazitɔwo la, do ɣli be:
  - Màte ŋu atu ametakpɔnu sesẽ tso oak-ti siwo le atikutsetsewo dzi ko o!
  Anyuta, esime wònɔ tu dam la, ede dzesii le susu me be:
  - Ne dunyahela menye atiglinyi o la, ekema aɖe lãgbalẽgoloawo ɖa, menye tso atikutsetsetila ɖeɖeko gbɔ o!
  Alla gblɔ dzikutɔe, eye wòmu Germanytɔwo be:
  - Togbɔ be dunyahela la menye hɔ̃ o hã la, ebua atikemawɔlawo be wonye akpɔkplɔ kple atiglinyiwo!
  Maria, esi wònɔ futɔwo lãm la, de dzesii be:
  - Ne èɖe mɔ na dunyahelawo be woaɖe lãgbalẽ le ŋuwò la, ekema atiglinyitɔe nènye godoo!
  Matryona, si nɔ fasitɔwo lãm ɖe anyi la, ɖe eƒe susu gblɔ be:
  - Dunyahela nye akpɔkplɔ kple atikemawɔlawo, gake le eya ŋutɔ gome la, hamster nye hamster!
  Marusya tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb aɖe eye wòdo ɣli be:
  - Dunyahela dzeaɖaŋu le abe akpɔkplɔ le kokloxɔ me ene, eye bometsila le abe nyitsu si le china-fiase me ene!
  Alenka, si nɔ Fritz-ʋua gbãm la gblɔ be:
  - Woɖoa ɖoɖo anyi le ɖoɖoezizi me, dunyahelawo wɔa zitɔtɔ to nuƒoƒo me!
  Anyuta, esi wòtsɔ bɔmbdada kaka fasitɔwo vɔ la, edo ɣli be:
  - Dunyahelawo ƒoa nu geɖe, vevietɔ ne wodi be yewoado nu!
  Alla de dzesii dzikutɔe, esi wònɔ Nazitɔwo ƒom kple akplɔ be:
  - Be nàʋli nya kple dunyahela be tsi ƒoƒo ɖe aŋɔ me avuvu wò aɖe ƒe lãmeka ko, eye àda alakpa ɖe wò viɖe ta!
  Maria, si nɔ futɔwo gbãm henɔ bɔmb dam kple eƒe afɔ ƒuƒlu la, de dzesii be:
  - Dunyahela nye akpɔkplɔ kple amegãxi ƒe tsakatsaka, gake eƒoa nu geɖe!
  Matryona, si nɔ tu dam Nazitɔwo la, do ɣli be:
  - Zi alesi akpɔkplɔ le dunyahehe me la, zi nenemae wònyea haƒoƒo!
  Marusya, esi wònɔ Fritzes-tɔsisiawo lãm ɖe anyi la, egblɔ be:
  - Le dunyahehe me la, menagerie si yia edzi, amegãxiwo, akpɔkplɔwo, kokloziwo, kokloziwo kple atiglinyiwo nɔa anyi, gake wotiaa akpɔkplɔ ɣesiaɣi be wòanye fia!
  Alenka, si nye fasitɔwo tsɔtsrɔ̃la, ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Dzizizidziɖula si wɔa eɖokui abe dzata ene la nye ha ŋutɔŋutɔ!
  Anyuta de dzesii dzikutɔe, eye wòtsɔ tudadawo ƒo futɔwo ɖe anyi:
  - Nenye be atikemawɔla la nye kposɔ blibo ko hafi dunyahela aɖe ato dzata ta!
  Alla, esi wònɔ fasitɔwo ƒom abe ke si le modzakaɖebɔwo me ene la gblɔ be:
  - Dunyahela doa alẽwu, gake nu ɖeka si sɔ kple amegãxi enye ʋukɔkɔɖi, eye eƒe aɖaŋudzedze nye alẽ blibo!
  Maria, si tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu nɔ bɔmb dam la, do ɣli be:
  - Enyo ne dziɖula nye amegãxi le alẽwu me wu agbo si do dzata!
  Matryona, si nɔ tu dam ɖe futɔa dzi pɛpɛpɛ abe Robin Hood ene la gblɔ be:
  - Dunyahela ƒoa ɣli le ŋutifafa ŋu abe alẽ ene, gake amegãxi ƒe aɖuwo ƒoa ɣli le aʋawɔwɔ ŋu!
  Marusya, si nɔ tu dam ɖe futɔa ŋu la, do ɣli be:
  - Dunyahela, be yeaxɔ atikemawɔlawo ƒe akɔdada la, kɔa tsi abe zãmu ene, gake exɔa wo abe atiglinyi ene!
  Alenka, si nɔ tu dam Nazitɔwo gblɔ be:
  - Ne dunyahela aɖe ƒe nuƒoƒo dze abe zãdokeli ƒe trill ene na wò la, mèganye akpɔkplɔ le go sia me o!
  Anyuta de dzesii aɖaŋutɔe esi wònɔ Nazitɔwo ƒom be:
  - Ne dunyahela aɖe dzi ha abe zãdokeli ene la, efia be ebu wò be èsɔ na fefe!
  Alla, esi wònɔ fasitɔwo lãm la, de dzesii be:
  - Nusi de vovototo adedada na atikemawɔlawo kple avewo didi dome enye be adela la wɔa toɣliɖeɖe alesi wòate ŋui!
  Maria, si nɔ tu dam ɖe futɔa ŋu la, do ɣli be:
  - Dunyahela, si to vovo na kotokufiala la, ewɔa toɣliɖeɖe geɖe ne efi fi, eye ne efi fi la, exɔa kple ameŋububu!
  Matryona, si nɔ tu dam ɖe futɔa ŋu la, ƒo nu kple ɣli be:
  - Dunyahela hã nye, le gɔmesese aɖe nu la, Mawu, gake enyo wu be màxɔ edzi ase o!
  Marusya ɖo kpe edzi be:
  - Dunyahela la lɔ̃a Ɣletia ƒe ŋugbedodo na atikemawɔlawo, gake eŋlɔ be be yeagblɔ kpee be agbe aɖeke mele afima o negbe ke ko!
  Alenka, si le eƒe tsitretsiɖeŋulawo lãm la, ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Baba metso susu me o, ke boŋ tso aɖaŋudɔwɔwɔ ƒe anyimanɔmanɔ gbɔ!
  Anyuta, si nɔ tu dam ɖe futɔa ŋu la, do ɣli be:
  - Fuɖename siwo katã le xexeame la metso ga gbɔ o, ke boŋ eƒe anyimanɔmanɔ le agbɔsɔsɔ si wobia me gbɔ!
  Alla, esi wònɔ tu dam ɖe futɔa ŋu la, egblɔ be:
  - Wotsɔa gbegbɔgblɔ naa dunyahela be wòaɣla eƒe susuwo, gake aleke kee dunyahela bibi ate ŋu aɣla eƒe gbegblẽnya ɣiwo o!
  Maria de dzesii vevie, esi wòda tu Kraut ƒomea be:
  - Ne gayibɔa yi kɔsɔkɔsɔa dzi la, yiwo masusɔ o;
  Matryona, si nɔ tu dam ɖe futɔa ŋu la, ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Ðe nunana le dunyahela si be wòawɔ ɖe ŋugbedodowo dzia? Exɔe, gake menye dzodzro o!
  Marusya, si nɔ tu dam Nazitɔwo la, de dzesii be:
  - Akpɔkplɔa mlɔa nya ƒaƒãwo ƒe ƒuƒoƒo gã aɖe ɖe anyi, eye dunyahela-akpɔkplɔa tsɔa nyagbɔgblɔ ƒe aɖuɖɔtoe ƒe ƒuƒoƒo si lolo wu gɔ̃ hã ɖoa anyi!
  Alenka de dzesii aɖaŋutɔe esime wònɔ Nazitɔwo ƒom be:
  - Dunyahela la kɔa nuƒoƒo ƒe anyitsi vivi la ɖe eme fũ, eye wònyrɔa atikemawɔlawo ɖe nyagbɔgblɔ ƒe aɖuɖɔtoe me!
  Anyuta, si nɔ tu dam eƒe tsitretsiɖeŋulawo la, gblɔ be:
  - Dunyahela ƒe nuƒoƒo vivi le abe anyitsi ƒe tɔsisi ene, ɖeko nèƒua tsi ɖiɖina ɖe eme yia gbeɖuɖɔgoa me!
  Alla, si nɔ tu dam fasitɔwo la, de dzesii be:
  - Dunyahela ate ŋu awɔ nusi ƒe ŋugbe wòdo la dzi, ɖeko wòana atikemawɔla naxɔ nusi mate ŋu adzɔ o dzi ase!
  Maria, si nɔ tu dam wòde pɛpɛpɛ ŋutɔ la, ɖe gbeƒã be:
  - Dunyahela geɖewo le tiatiawɔɣia, gake ame aɖeke meli woatia o, amesi nye atikutsetse, amesi nye deck, amesi nye akpɔkplɔ, amesi nye ha, amesi nye dzata - le dziɖeleameƒo ta, ɖeka koe li nu ɖeka si susɔ be woawɔ - gbeɖeɖe!
  Matryona da tu Nazitɔwo eye wòde dzesii be:
  - Ele be dunyahela si vea eƒe ŋɔti zi geɖe la ƒe towo navuvu nyuie!
  Marusya, si nye fasitɔwo ƒe akpa aɖe de dzesii be:
  - Dunyahela, si to vovo na zãdokeli, medzia ha dzodzro gbeɖe o, eye nunana si nye akpɔkplɔ le esi!
  Alenka ƒo nu kple ɣli, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go:
  - Dunyahela dina be yeazu hɔ̃, gake xevi ƒe gomenɔamesi aɖeke mele eƒe atikemawɔla si ɣesiaɣi o!
  Anyuta ƒo nu kple ɣli esi wòtsɔ eƒe tudala tsɔ Germanytɔwo ɖiɖi:
  - Nukatae nèle xevi ƒe mɔɖegbalẽ dzi, elabena atiglinyi ƒe susu le asiwò!
  Alla tsɔ ɣlidodo si nye python ƒe adãwɔwɔ be:
  - Ha vovovo geɖewo le dunyahela la si, gake susu ɖeka le wo katã si: tia nye!
  Maria, si le fasitɔwo lãm la, ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Atiatiawɔla la le abe bun ene, ezɔna dzona le akpɔkplɔ, amegãxi, dzata gbɔ, gake dunyahehe me akpɔkplɔ la gakpɔtɔ ɖunɛ kokoko!
  Matryona de dzesii esi wònɔ fasitɔwo dzi ɖem kpɔtɔ be:
  - Dunyahela aɖe azã nuƒoƒo viviwo atsɔ asɔ kple ʋetsuvi ƒe nunya, zãmu ƒe trill, atiglinyi ƒe nunya, gake eƒe haƒoƒo ƒe nu vevi la dzena le akpɔkplɔ ƒe ŋku nu!
  Marusya, si le avu wɔm kple fasitɔwo la, gblɔ kpee kple alɔgbɔnukoko be:
  - Nyɔnu hã nye dunyahela nyui, eye ne mede ɖeke o la, enaa mɔnukpɔkpɔ be yeawɔ yeƒe nuteƒewɔwɔ ƒe ŋugbedodo dzi eye yeana dzidzɔ!
  Eyata nyɔnuviawo ʋlia dua ta kalẽtɔe eye wonaa mɔkpɔkpɔ gã aɖe.
  . TA 4 lia.
  Le September ƒe nuwuwu kple October ƒe gɔmedzedze la, aʋawɔwɔ ɖe Astrakhan ŋu gakpɔtɔ nɔ edzi yim, eye Nazitɔwo nɔ yiyim nɔ dzigbe gome to Caspian-ƒua ƒe ƒuta. Nazitɔwo yi ŋgɔ madzudzɔmadzudzɔe... Le dzigbe gome la, Nazitɔwo xɔ Ordzhonikidze dugã la eye wodze Grozny dzi dzedze gɔme.
  Le du sia hã me la, wowɔ Soviettɔwo ƒe aʋawɔwɔwo kalẽtɔe.
  Nyɔnuviwo ƒe asrafoha si Tamara nɔ ŋgɔ na la ɖe tameɖoɖo kplikpaa kple dzinɔameƒo fia.
  Tamara da tu aɖe si wó tso eƒe tu me eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da bɔmb, hegblɔ be:
  - Ŋutikɔkɔe na mía Dada USSR!
  Anna, si nɔ tu dam Nazitɔwo pɛpɛpɛ eye wòtsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu hã tsɔ bɔmb la ƒu gbe la, gblɔ kple gbe blewu be:
  - Ŋutikɔkɔe na kalẽwɔwɔ!
  Akulina, si nɔ tu dam ɖe futɔa ŋu la, gblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Na Dadanyigba kple bubu!
  Victoria, si nɔ tu dam Kraut ƒomea, eye wònɔ bɔmb dam kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo kple ŋusẽ si wua ame la, do ɣli be:
  - Mina míagbã Wehrmacht la kple kalẽwɔwɔ!
  Olympics nye nyɔnuvi si le lãmesẽ me, eda tu futɔwo, ƒo Krauttɔwo do goe eye wòtsɔe ke:
  - Le aʋa kɔkɔe la me la, míaƒe aʋadziɖuɖu anɔ anyi!
  Tamara, si nɔ tu dam Nazitɔwo eye wògatsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb ake la, de dzesii be:
  - Ele be ŋusẽ nanɔ asrafo si abe oak-ti ene, gake menye oak-ti ƒe ta o!
  Nyɔnuviawo da tu. Gbegblẽ geɖewo ƒo xlãe, glikpoawo le dzudzɔ tum. Wowó le wowó megbe kplɔe ɖo. Dzudzɔ gbogbo aɖewo le dodom le yame. Nusianu si ƒo xlãe la le dzo dam.
  Tsɔtsrɔ̃ le agbɔsɔsɔ gã aɖe me.
  Anna dzetugbe si ƒe mo biã, si ƒe mo biã afɔ ƒuƒlu, ne enya da bɔmb, eye wòvuvu fasitɔwo me ko la, egblɔna kple ɣli be:
  - Do le oak-ti ɖesiaɖe ŋu, do le oak-ti ɖesiaɖe si me ahɔhɔ̃wo sina dona le!
  Akulina, si nɔ tu dam futɔa, eye wònɔ bɔmb dam kple eƒe afɔ dzeani si ƒe ŋutigbalẽ le dzo dam, si le ƒuƒlu la, do ɣli be:
  - Ne susu le asiwò abe oak ene la, ekema àbɔbɔ abe aspen ene!
  Victoria, nyɔnuvi sia si ƒe taɖa biã, si hã ƒe afɔwo le ƒuƒlu, siwo ƒe ŋutigbalẽ le ɣie, siwo wotsɔ lãgbalẽ wɔe la, nɔ ɣli dom be:
  - Ne akpɔkplɔ ƒe ayemɔ mele asiwò o la, ekema woaɖe lãgbalẽ etɔ̃ le asiwò!
  Olympias, si nye blonde si le lãmesẽ me, kɔkɔ, lolo, si ƒe lãmekawo le dɔ wɔm la da tu, tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb eye wòdo ɣli be:
  - Ànye bometsitsi abe atikutsetse ene, woavuvu wò abe ati ene!
  Ŋutsuvi aɖe ƒu du to wo ŋu. Etsɔ eƒe afɔkpodzi yibɔwo klẽ eye wòtsɔ bɔmb aɖe ƒu gbe ɖe Nazitɔwo ŋu. Emegbe egblɔ kple ɣli be:
  - Sɔhɛ asrafo nyo wu aʋafia si ƒe lãme gblẽ!
  Tamara gatrɔ ɖe eŋu ake. Etsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb aɖe kple ŋusẽ si wua ame eye wònɔ ɣli dom be:
  - Le awu yeye ɖesiaɖe gome la, dunyahela xɔa lãgbalẽ etɔ̃ le atikemawɔlawo si!
  Akulina, si nɔ tu dam eƒe futɔwo henɔ nu kom sesĩe la, do ɣli be:
  "Àdze aɖaŋu abe atikutsetse ene, gake woaɖe ŋutigbalẽ wò abe avugbɔ̃e ene!"
  Anna, si nɔ tu dam futɔa henɔ bɔmb dam kple eƒe afɔ ƒuƒlu, nɔ aʋawɔʋuwo dam la, do ɣli be:
  - Akpɔkplɔ ayetɔ aɖe lãgbalẽ etɔ̃ gɔ̃ hã le dzata ŋu nenye be agbo ƒe susu le esi!
  Victoria, si nɔ tu dam Nazitɔwo eye wòtsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu tsɔ amewula aɖe si nɔ anyi la ƒu gbe gblɔ be:
  - Ne mèdi be yeazu akpɔkplɔ o la, ànɔ hũ ɖem abe avu si dɔ le wuwum ene!
  Olympic-fefeawo lã Kraut-ƒomea ɖe anyi. Emegbe etsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb hedo ɣli be:
  - Dunyahela nye akpɔkplɔ, eɖea koklozi atikemawɔlawo le ŋkeke me!
  Tukpewo ƒe ɣlidodo dzina ɖe edzi. Sturmtigers dziŋɔwo le aʋa wɔm. Wotsɔa tukpewo ƒoa woe. Eye wogblẽa xɔ blibowo dome, eye wogbãa aƒewo zi ɖeka. Eye ahomya ƒe asrafowo le tsatsam le yame. Wodaa tukpewo ɖe Soviettɔwo ƒe nɔƒewo. Wodaa bɔmb. Panther 2 dzena xoxo, si nye ʋu si de ŋgɔ wu Panther, eye tu sesẽ aɖe si ƒe didime nye milimeta 88 le eŋu.
  Germanytɔwo ƒe ʋua ƒe xɔtaxɔe le kpuie wu eye eƒe didime le sue wu, eye eƒe ŋutilã hã le ƒuƒuie wu. Lã wɔadã sia tɔgbe, ne eƒo wò la, eƒoa wò. Eye vevietɔ wu la, melolo akpa o, eye mɔ̃ si ŋu ŋusẽ le wu si ƒe ŋusẽ nye sɔ 900.
  Tamara tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb ɖe Panther 2 dzi eye wòdo ɣli be:
  - Ànye bometsitsi abe atikutsetse ene, woavuvu wò abe ati ene, menye to akpɔkplɔ ayetɔwo ɖeɖeko dzi o, ke to akpɔkplɔ vɔvɔ̃nɔtɔwo hã dzi!
  Anna, si nɔ tu dam fasitɔwo eye wònɔ tsitretsiɖeŋulawo lãm, eye wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒluwo tsɔ limewo ƒu gbe la, ŋlɔ bena:
  - Akpɔkplɔ ayetɔ ate ŋu ana hɔ̃ nadze abe koklozi xɔdzo ene gɔ̃ hã!
  Akulina, si lã futɔwo hetsɔ tu siwo sɔ pɛpɛpɛ ƒo wo to eme la gblɔ be:
  - Ame si le drɔ̃e kum dzata ƒe akpa la zua kposɔ si akpɔkplɔwo tsyɔ zi geɖe!
  Victoria, si tsɔ dzo ƒe gbagbãwo lã eƒe tsitretsiɖeŋulawo eye wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔ nane si wua ame ƒu gbe la, gblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Dzata ƒe didi veviwo, kposɔ ƒe dzimesesẽ, dzata ƒe manyamanya, sɔ ƒe amenuveve le ŋutsu si, gake akpɔkplɔ te ŋu lénɛ ɖe anyi ɣesiaɣi!
  Olympic-fefeawo da tu futɔwo. Etsoe ɖe anyi abe gbetsola ene eye wònɔ ɣli dom be:
  - Akpɔkplɔ dzĩ, dunyahela si ƒe amadede nye ʋu!
  Aʋa la ƒe sesẽ dzi ɖe edzi. Nazitɔwo nɔ gas-tu siwo ƒe ŋusẽ de ŋgɔ wu Katyusha tɔ la ƒom dua. Eye esesẽ ŋutɔ be woatsi tre ɖe Nazitɔwo ŋu. Gake nyɔnuvi afɔ ƒuƒlu siwo le amama afã kple afã ƒe aʋalɔgoa tsɔ dzonɔameme gã aɖe wɔ avu. Eye nyɔnuviwo meku kura o;
  Tamara, si nɔ tu dam Nazitɔwo eye wònɔ bɔmb dam kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo la, gblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Nyɔnu ɖua ŋutsu sesẽwo dzi to fefe le woƒe gbɔdzɔgbɔdzɔwo ŋu me, dunyahela nana atikemawɔla gbɔdzɔwo ka ɖe edzi to nuwɔwɔ wògbɔ eme si dze ƒã me!
  Anna, si le futɔwo lãm hetsɔ tuwo lã wo ɖe anyi, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, etsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu tsɔ bɔmb ƒe agba aɖe nam la gblɔ be:
  - Nyɔnu nye dunyahela si nye ayetɔ wu, mehiã be wòasrɔ̃ nu hafi anye akpɔkplɔ o, gake ehiã be wòate ŋu ado afɔkpa esime wòanɔ afɔ ƒuƒlu!
  Akulina, si tsɔ ʋuʋudedi siwo sɔ pɛpɛpɛ lã eƒe tsitretsiɖeŋulawo eye wòzã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo la, ƒo ɣli be:
  - Nyɔnu hã lɔ̃a sɔhɛmenɔɣi, gake dɔlar ƒe amadede dama xɔ asi nɛ wu eƒe patron ƒe ƒe dama!
  Victoria, si nye nyɔnuvi ma si ƒe taɖa biã la, da tu si wua ame, egbã ka la eye wòdo ɣli be:
  - Nyɔnuvi ƒe sɔhɛmenɔɣi ƒe amagbewo hea gagbalẽ damawo tso ŋutsu siwo da ami tso bucks gbɔ!
  Olympias, si nɔ tu dam futɔwo eye wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔ nunana bubu ƒu gbe la, do ɣli be:
  - Don"t chase the green dollar, kuxi hã ƒe ŋku damawo, eye shell la le crispy!
  Aʋa la va le sesẽm ɖe edzi. Akpɔkplɔwo le dzodzom kple ŋusẽ si wua ame. Wogbã Soviettɔwo ƒe nɔƒewo hegbã wo, eye wogbã batrituawo. Eye yameʋu yeyewo le du dzi, eye amedzidzetuwo le ɣli dom. Ke ƒe alilikpowo dona ɖe dziƒo.
  Tamara, si nɔ tu dam Nazitɔwo nublanuimakpɔmakpɔtɔe la, tsɔ dzonu la de asi nɛ, hafi tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb aɖe:
  - Esi nèxɔ Mawu dzi se la, mègabɔbɔ ɖe lã ƒe ɖoƒe o: amegbetɔ menye alẽ si bɔbɔa eɖokui o, eye menye gbɔ̃ ʋeʋẽe hã o!
  Anna, si nɔ avu wɔm kple futɔa eye wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔ ku ƒe nunanawo ƒu gbe la, de dzesii be:
  "Gakpɔkpɔ tso amewo ƒe xɔse me le abe aɖuɖɔ sisi ɖe sika dzi ene;
  Akulina, esime wònɔ Panther la tsrɔ̃m la, egblɔ dzikutɔe be:
  - Esi nèxɔ Kwasiɖagbe dzi se la, mègaɖo Dzoɖa adre le kwasiɖaa me o!
  Victoria, si da tu Nazitɔwo pɛpɛpɛ ŋutɔ eye wònɔ wo lãm sesĩe la, de dzesii be:
  - Dzomavɔ ƒe dzo mavɔ dzixɔse ɖaa aʋatsodzixɔse ƒe notsi, si me mawusubɔsubɔ ƒe ameflulawo ɖea fu le!
  Olympias, si nye nyɔnu kalẽtɔ, si le Nazitɔwo lãm henɔ bɔmb siwo gblẽa nu gã aɖe dam kple eƒe afɔ ƒuƒlu la de dzesii be:
  - Atiwo kple oak-tiwo koe xɔ dzo mavɔ ƒe dzo si le dzomavɔ me dzi se, si ɖea mɔ be woaɖe wo ɖokui ɖa abe nusiwo léna ɖe nu ŋu ene!
  Tamara da tu tso bazooka si wolé me, tsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo klẽ eye wònɔ ɣli dom be:
  -Nukae klẽna dzomavɔ mavɔ ƒe dzobibia? Sikagaku siwo le keklẽm le mawusubɔsubɔ me ameflulawo ƒe kotokuwo me!
  Anna, si nɔ tu dam futɔa henɔ Nazitɔwo lãm pɛpɛpɛ ŋutɔ la, gblɔ be:
  - Ameflulawo zãa Mawu tsɔ ɖoa fli ɖe woƒe kotokuwo me, eye menye ta ƒuƒlu koe wotsɔa ta na ameflunyawo o!
  Akulina da tu ɖe futɔa dzi. Etsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da bɔmb aɖe henɔ ɣli dom be:
  - Subɔsubɔha me tɔ vɔ̃ɖiwo vuvu lãgbalẽ etɔ̃ le alẽwo ŋu, wogbãa gbɔ̃wo ƒe dzowo, viɖe koe wotsɔ ɖe le eme, eye xɔse nye hackwork!
  Victoria tsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu da bɔmb si wotsɔ ati wɔe, da futɔa eye wòdo ɣli be:
  - Nunɔla anukwareɖila le abe amegãxi si meɖua amagbewo o ene, xɔse koe nye anukwareɖila ɣesiaɣi, eye eƒe zazã nye ɖokuitɔdidi!
  Olympic-fefewo tsɔa tu si wotsɔna ƒoa tue ƒoa futɔwo. Etso futɔa ɖe anyi eye wòtsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ƒo bɔmb gbogbo aɖe, si na Dzata ƒe aʋawɔʋua mu. Emegbe edo ɣli be:
  - Subɔsubɔha ɖesiaɖe nye gli, viɖe koe wokpɔna tso susumesusu sia me le agbɔsɔsɔ si nye nyakpakpa ŋutɔŋutɔ me!
  Aleae nyɔnuviwo wɔa avu dzinɔameƒotɔe le Grozny-dugã me. Eye woɖea wo ɖokui fiana tso kalẽwɔwɔ ƒe nukpɔsusu kɔkɔtɔ kekeake me.
  Eye nyɔnuvi bubuwo tsɔa woƒe dzideƒo katã ʋlia Astrakhan ta. Eye woɖea yameʋuɖoɖo kple ŋusẽ si kɔ wu hã fiana.
  Nyɔnuvia wɔa avu nyuie ŋutɔ.
  Alenka tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb, vuvu Nazitɔwo, eye wòdo ɣli, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go:
  - Amesiame si ɖe mɔ na amewo be woatsɔ noodles axe to me la, dɔ awui ɣesiaɣi!
  Anyuta, si nɔ fasitɔwo ƒom ɖe anyi kple esia la, lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Màyɔ fũ kple noodles le wò towo dzi o!
  Alla da tu Nazitɔwo, tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb kple ŋusẽ si wua ame eye wòdo ɣli be:
  - Noodles si le to dzi nye nuɖuɖu si me nu yeyetɔ kekeake le si nana ame ƒe lãme ʋuʋuna!
  Maria de dzesii aɖaŋutɔe, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu aɖe ƒu gbe be:
  - Ne ame aɖeke menya nenye be Mawue o, ke boŋ woklãa amewo ɖe ati ŋu ɣesiaɣi abe ɖe wònye Kristo ƒe nɔnɔme ene!
  Marusya, si le fucking Krauts, xɔe eye wòƒo nu ƒuƒlu, eye wòko alɔgbɔnu dzikutɔe:
  - Amegbetɔ dzea agbagba be yeaɖu Mawu ƒe ŋusẽ dzi, gake vaseɖe fifia la, atitsoga si menye mawume o koe wòxɔna!
  Matryona trɔ, etso fasitɔwo ɖe anyi eye wògblɔ, eye wòtsɔ ŋkubiãnyawo nɔ exɔlɔ̃wo kpɔm vevie be:
  - Ame dzea agbagba be yeawɔ nyui kple eƒe dzi, kple eƒe susu hena viɖekpɔkpɔ, eye eƒe dɔgbo na nutsuɖuɖu, eye mlɔeba, esi eƒe afɔwo le tsatsam la, wohenɛ yia do aɖe me!
  Eye aʋawɔwɔ sesẽwo le ɖiɖim le Astrakhan. Du si le Volga-tɔsisia dzi nye Soviettɔwo ƒe ametakpɔkpɔ ƒe teƒe vevi aɖe. Eye afisiae aʋawɔwɔ sesẽ mawo tɔgbe le edzi yim le. Ðeko wòle abe ɖe tsifago aɖe le ʋuʋum ene.
  Eye yameʋu kpekpe siwo wua ame la ƒua du toa afima. Yu-288 nye mɔ̃ si ŋu ŋusẽ le ŋutɔ. Eye wòdaa bɔmb kple dzitsitsi gã aɖe.
  Alenka do ɣli, da tu Nazitɔwo, eye wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb be:
  - Ne ame aɖe ƒe nunya le abe gorilla ene la, aƒã agble abe sɔ ene eye wòaɖu nu abe avu ene!
  Anyuta tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔ ku ƒe nunana si nye amewuwu la dze egɔme, egbã Nazitɔwo eye wògblɔ kple ɣli be:
  - Ame ɖea mɔ be woatsɔe ade kɔla, gake hafi wòate ŋu aƒã agble la, ele be woatsɔ dzizizi ƒe ƒoƒoe aƒoe!
  Alla tsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ƒo lime la eye wònɔ ɣli dom be:
  - Kotoku gã aɖe le dunyahela la si, gake kotoku me adzodala si meɖi naneke o koe wònye!
  Maria, si nɔ tu dam eƒe tsitretsiɖeŋulawo la, ƒo ɣli be:
  - Dunyahela si do dzinu ƒe ŋugbe na atikemawɔlawo tso dziƒo, esi wòva xɔ dziɖuɖua, dzo le dzinu ƒe nɔnɔme me, eye wòle hũ ɖem le dɔwuame ta le kekeli la dzi!
  Matryona, si nɔ nu kom tokutɔe la, de dzesii be:
  - Abosam si le dunyahela ɖesiaɖe me dea dzi ƒo nɛ be wòaxɔ ɖe Mawu Ŋusẽkatãtɔ la teƒe, gake ŋutete sue aɖe koe le dunyahela la si!
  Marusya, si nɔ tu dam futɔwo henɔ wo lãm ɖe anyi kakaɖedzitɔe la, de dzesii be:
  - Amegbetɔ dzea agbagba be yeazu ŋusẽkatãtɔ, gake eƒe agbenyuinɔnɔ ƒe ŋgɔyiyi mena wònyo wu o!
  Edze abe nyɔnuviawo nye nukokoedonamelawo le mɔ si de ŋgɔ wu nu ene.
  Eye aʋawɔwɔa zɔna ɖe eya ŋutɔ ƒe ɖoɖo dzi. Wole yameʋu siwo me dzo le dom kpɔ le Third Reich. Eye esia hã nye nyaʋiʋli sesẽ aɖe vie le nyaʋiʋli si le wo kple USSR dome la me.
  Le nyateƒe me la, Hitler mekpɔa dzidzɔ boo o. Aʋaa yi edzi, eye Russia tsi tre ɖe eŋu dzimesesẽtɔe, togbɔ be eya hã ɖe asi le eŋu hã. Aʋaawo doa dziku abe dzoto aɖe ƒe nu me ene.
  October ƒe nuwuwu. Wolé Kalmykia keŋkeŋ, eye Nazitɔwo le ŋgɔ yim le Dagestan godoo.
  Togbɔ be fasitɔwo ƒe dzidzedzekpɔkpɔwo mesɔ gbɔ o hã la, wonɔa anyi ɖaa. Ƒuyibɔa ƒe Ƒudziʋawɔʋuwo le tsɔtsrɔ̃ ƒe agbo nu.
  Nyɔnuviwoe le tɔdziʋu si gblẽa nu la me katã. Ʋua me dɔwɔla dzetugbe aɖe, ne míagblɔe tututu la. Nyɔnuvia do vest eye wòle du ƒum afɔ ƒuƒlu, eƒe afɔkpodzi gogloawo le keklẽm.
  Alice, si nye tɔdziʋu si gblẽa nu ƒe amegã la ɖe gbe kakaɖedzitɔe be woadze fasitɔwo ƒe tɔdziʋu si wotsɔ zɔa mɔe dzi. Eda torpedo ɖe yame eye wògblɔ be:
  - Le aʋawɔwɔ me, abe alesi wòle le fefewɔƒe nyui ene la, nuwɔna si kplɔe ɖo nye nusi womate ŋu agblɔ ɖi o, aɖatsiwo akɔ godoo!
  Andriana, si nye eƒe zɔhɛ, de se na nyɔnuvi gbogbo aɖewo. Woƒu du nɔ keklẽm ƒuƒlu, woƒe afɔkpodziwo le goglo, eye wonɔ ɣli dom. Woɖo tomebɔmb aɖe ƒe mɔ̃ aɖe ɖe taɖodzinu.
  Andriana do ɣli be:
  - Mexɔe se be xexeame katã anyɔ, .
  Fasitɔwo ƒe dziɖuɖua nu ava yi...
  Eye ɣea adze - .
  Kɔmiunisttɔnyenye ƒe mɔ dzi kekeli!
  Veronica, si nɔ tu ƒom Nazitɔwo la, do ɣli be:
  - Le aʋawɔwɔ me la, ele abe sinima me ene: nuwɔna la léa ame, metea ɖeɖi ame ŋu gbeɖe o, gake, ʋuu, ewua ame ŋutɔŋutɔ!
  Tsɔtsrɔ̃ʋu aɖe si si nyɔnuvi siwo ƒe afɔ ƒuƒlu, siwo ƒe ŋutigbalẽ le ɣie, siwo le tsɛ, siwo dze tugbe ŋutɔ le la le titim tso axa ɖeka yi axa ke. Wotsɔe ƒu gbe abe fu ene.
  Alice, si nɔ eƒe afɔ ƒuƒlu siwo wotso la ƒom la, egblɔ kple gbe blewu be:
  - Ne mèle bɔbɔe o la, àgbɔ ɖe eme le ŋutifafa me le aʋawɔwɔ me!
  Andriana, si nɔ tu dam pɛpɛpɛ tso tu me la, de dzesii be:
  - Nyɔnuvi si ate ŋu awɔ avu la nye sɔdola!
  Alice ɖɔe ɖo, eye wòda tu:
  - Ao, kalẽtɔe wònye!
  Eye aʋawɔlawo do nukoko. Eye woɖe woƒe aɖe fia. Eye ame dzetugbeawo ƒe afɔwo nya kpɔ ale gbegbe, eye wogblẽa ʋu ƒe dzesiwo ɖe ʋua ƒe akpa si woɖoe ɖo la dzi. Nyɔnuvi ŋusẽtɔwo.
  Eye ne wole amama ta la, woƒe afɔkpodziwo le goglo eye wonya kpɔ ale gbegbe.
  Alice ɖo ŋku alesi wolée dzi, eye Nazitɔwo tsɔ ƒoƒoe tsɛ aɖe si le dzo dam biã la ƒo eƒe afɔkpodzi. Wòe nye esi, amama kloe, hele xɔxlɔ̃m ɖe agbatsɔkekea dzi. Wobla wò afɔ ƒuƒluwo ɖe xɔtunua me. Eye wotsɔa ati dzodzoewo ƒoa nu na wò. Eyata wotɔa dzo gayibɔ dzĩ aɖe vaseɖe no dzĩ la dzi.
  Wowɔ funyafunya Alice hewɔ funyafunyae ŋkeke geɖe. Gake nyɔnuvia te ŋu si.
  Egblɔ na dzɔla la be yenya teƒe si le ƒua dzi si wotsɔ sikagoe aɖe si woɖe tso Sevastopol ƒu gbe ɖo. Fasitɔwo dze anyi ɖe eŋu.
  Enyo, togbɔ be wowɔ funyafunya Alice hã la, ekpɔtɔ nɔ dzidzɔ kpɔm. Woɖe kɔsɔkɔsɔ nɛ hetsɔe de tɔdziʋu me eye wobla eƒe asiwo. Eye esi eƒe afɔ ƒuƒlu siwo le dzo dam vie le agbatsɔkekea dzi ta la, ete ŋu fɔ tu heda tu fasitɔ eve. Emegbe eɖe kaawo heƒu tsi dzo. Ehee ɖa aɖaŋutɔe. Eye ena nyɔnuviawo de bubu eŋu.
  Tso dɔwɔƒe tɔxɛa la wodze agbagba be yewoadze eyome, gake Alisa do ŋɔdzi na kpovitɔ tɔxɛawo be yewoahe afɔku vɛ eye yewoahee hã abe nyɔnuvi ene. Wotsɔ koklozi ƒoe.
  Alice nye nyɔnuvi si wɔa avu ŋutɔ...
  Eŋlɔ nukokoedonamela gɔ̃ hã be:
  - Amewulaa lɔ̃a fía abe aʋawɔnu ene, gake le aʋawɔwɔ me la, aɖaŋu si mebɔ o le esi!
  Andriana lɔ̃ ɖe nya sia dzi, eye wòƒo eƒe afɔ siwo wotso la:
  "Àte ŋu atsɔ fía awɔ mɔli kokoko, gake womate ŋu atsɔ amewula ƒe fía atso nusi woŋlɔ kple kalẽtɔ ƒe nuŋlɔti o!"
  Juliana nye nyɔnuvi dzetugbe aɖe ŋutɔ. Avɔ tsɛ aɖe si ŋu fli le koe wòdo ɖe eƒe akɔta kple eƒe akɔtawu. Gake ewɔ nuku eye wòdze tugbe ale gbegbe. Nyɔnuvi siwo katã le tsɔtsrɔ̃ʋua dzi la ƒe afɔ ƒuƒlu eye woblea ame ŋutɔ.
  Ne wolé Germanytɔwo la, wozia wo dzi be woagbugbɔ nu na nyɔnuviawo ƒe afɔkpodzi goglo siwo le ƒuƒlu. Eye gamenɔlawo wɔa esia toɖoɖo. Eye woƒoa nyɔnuviawo ƒe afɔkpodziwo hegbugbɔa nu na wo kple dzidzɔ gã aɖe.
  Juliana dzi ha be:
  - Menye adzodala vɔ̃ɖiwoe míenye o, .
  Eye míedi be míawu ame o...
  Gake nye afɔkpodzi ƒuƒluwo le veve sem, .
  Medi be maƒo amesiame ƒe mo!
  Nyateƒee, nyɔnuviwo te ŋu sea vivi na dzidzedzekpɔkpɔ ɖesiaɖe.
  Andriana, esi wònɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒluawo ƒom la, egblɔ be:
  - Eh, liƒo yeyewo, mègako nu nam o!
  Alice lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Seɖoƒemanɔsitɔwo ƒe mɔnukpɔkpɔwo na amesiwo meɖoa liƒo na wo ɖokui o!
  Veronica ƒo eƒe afɔ ƒuƒluwo, ƒo eƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo, eye wòde dzesii esi wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go be:
  - Ame sesẽtɔ kekeake mate ŋu akpɔ didi vevie siwo dzi womate ŋu ado dzi le o gbɔ o!
  Andriana de dzesii aɖaŋutɔe esi wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go henɔ tu dam tso tu dzi be:
  - Amegbetɔ didi tso Mawu gbɔ, elabena medidi tso macaque gbɔ le eƒe dzɔdzɔme sɔsrɔ̃ me o!
  Veronica, si nɔ Nazitɔ siwo nɔ ŋgɔ yim ƒe tɔsisiwo gbãm kple tu siwo sɔ pɛpɛpɛ la, nɔ ɣli dom be:
  - Dunyahela nye mawu le didi vevie me, mawu le mɔnuwo me, kple ha tẽ le emetsonuwo zazã me!
  Soviet nyɔnuviwo wɔa avu nyuie. Gake le nyateƒe me la, Germanytɔwo hã li, eye ame dzetugbe siwo doa bikini kple afɔ ƒuƒlu hã li.
  Le kpɔɖeŋu me, Gerda nye aʋawɔla si mebɔ o.
  Woa kple eƒe zɔhɛwo nɔ anyi ɖe Panther-2 aʋawɔʋu yeyetɔ kekeake dzi.
  Nyɔnuviawo da tu Soviet-srafowo eye wodoa ɣli.
  Míenye amegãxi vɔ̃ɖiwo, megbedede menyo na mí o!
  Eye wotsɔa woƒe ŋkuwo ʋuʋuna...
  Gerda zã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ afɔ ƒo Russia-srafowo hedo ɣli kple dzidzɔ be:
  - Amesi menye amegãxi le agbe me o la, woɖea ŋutigbalẽ, amesi menye akpɔkplɔ le susu me o la, woɖea eƒe dɔme abe koklozi ene!
  Charlotte hã tsɔ tu si sɔ pɛpɛpɛ ƒoe, ege ɖe Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋua me, tsɔ aʋawɔnuwo gbã gudugudu henɔ ɣli dom be:
  -Dɔ wua amegãxi ɣesiaɣi, ŋutsua ƒe dzi medzea eme ɣesiaɣi o, eye dunyahela la mate ŋu agblɔ nyateƒenya ɖeka pɛ hã o!
  Christina, si da tu futɔwo pɛpɛpɛ ŋutɔ eye wòtsɔ tu si wua ame ƒo Russiatɔwo ƒe aʋawɔʋuwo la de dzesii be:
  - Fu xɔasi aɖe le akpɔkplɔa si, gake akpɔkplɔ ƒe kakaɖedzi siwo tso dunyahelawo gbɔ la meɖi naneke o!
  Magda tsɔe eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo fia tu la ɖe futɔa ŋu, ƒoe henɔ ɣli dom be:
  - Notsi geɖe tso gbɔ̃ me wu dunyahela si ƒe susu nye alẽ!
  Gerda, si yi edzi le tu dam Soviettɔwo ƒe ʋuwo pɛpɛpɛ la, de dzesii be:
  - Le tiatiawɔwɔ me la, dunyahelawo le abe dɔvɔ̃ kple kolera dome ene, togbɔ be dunyahelawo xɔa ame geɖe wu le woƒe tagbɔdɔléle si nye schizophrenia me hã!
  Charlotte ƒo blaetɔ̃ vɔ eneawo eye wògbã xɔ kɔkɔa, hegblɔ be:
  - Amegãxi ƒe ŋɔti le dunyahela la si hena lã lénu, gake eya ŋutɔ nye ha si wodzra ɖo ɖi na dɔgbo!
  Christina tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da tu la aɖaŋutɔe hegblɔ be:
  - Dunyahela nye alẽ si dzea agbagba be yeaxɔ dzatazikpui, eye ne eɖo etame la, etrɔna zua akpɔkplɔ si le koklozi ƒe aɖuɖɔtoe me na atikemawɔlawo!
  Magda de dzesii dzikutɔe, esi wòɖo ku ƒe nunana ɖe Soviettɔwo ƒe tu si tsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo be:
  - Womeka ɖe dunyahelawo dzi o, gake wodaa akɔ, womesea hadzidzi gɔme o, gake woɖoa to lɔlɔ̃nu faa, womeɖua noodles o, gake wolɔ̃na faa ɖoa to wo!
  Eye woƒe Panther-2 le dɔ wɔm vevie ŋutɔ. Eye eɖoa tu si wotsɔna ƒoa tu la ɖa pɛpɛpɛ ŋutɔ.
  Germanytɔwo ƒe mɔ̃a gbãa Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋuwo katã kple kakaɖedzi ŋutɔ.
  Gerda daa tu hedzia ha be:
  - Ðeka, eve, etɔ̃ - gblẽ aɖaŋuɖoɖoa me!
  Charlotte daa tu wòdea pɛpɛpɛ ŋutɔ, eƒoa futɔwo eye wòƒoa kpẽ be:
  - Míawoe nye ame sesẽtɔwo kekeake le xexeame!
  Christina, si zã eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu tsɔ da tu to blaetɔ̃ vɔ eneawo me la gblɔ kpee be:
  - Míatsɔ míaƒe futɔwo katã aƒu gbe ɖe nugododeƒe!
  Magda ƒo futɔa eye wògblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Fofonyigba la mexɔ aɖatsi dzi se o!
  Gerda ƒo nu kple ɣli be:
  - Eye míatsɔ woƒe ahɔhɔ̃ ana oligarch vɔ̃ɖiawo!
  Charlotte de dzesii aɖaŋutɔe esi wòtsɔ aŋɔ ƒo Soviettɔwo ƒe howitzer be:
  - Sika nya kpɔna le dzedzeme me ko, le nyateƒe me la, ga sia, ameƒomea kpe fu ɣesiaɣi, ezu dada!
  Christina, si nɔ tu dam futɔwo la, gblɔ eƒe susu le nukokoedoname me be:
  - To eƒe nowo ɖeɖe ɖe go me la, ele bɔbɔe na nyɔnu be wòaɖe lãgbalẽ etɔ̃ le ŋutsu ŋu!
  Magda, si nɔ tu dam eƒe tsitretsiɖeŋulawo la, de dzesii gbã be:
  - Nyɔnuviawo ƒe afɔ ƒuƒluwo, wotsɔ ŋutsuawo de galoshes me!
  Nyateƒee, nyɔnuvi siwo le aʋawɔʋua me la dze tugbe. Eye nyɔnu yameʋukulawoe nye amesiwo fa wu le Fritz-ʋuwo dome.
  Albina kple Alvina ye nye aces dziŋɔtɔ kekeake le xexeame katã. Fifia woɖo yameʋu alafa atɔ̃ siwo woda ɖesiaɖe ɖe anyi la ƒe xexlẽme gbɔ xoxo. Marseille koe le ŋgɔ na wo. Wotsɔ Gatia ƒe Atitsoga Gã la nɛ ɖe Soviettɔwo ƒe yameʋu 500 lia si wòwɔ ta. Gake Albina kple Alvina dze avuwɔwɔ gɔme emegbe ŋutɔ, eye le esia ta eteƒe madidi o woava ƒo Marcel.
  Albina kple Alvina xɔ Knight"s Cross of the Iron Cross kple sika oak aŋgbawo, yiwo kple diamonds na woƒe yameʋu 500 lia.
  Eye fifia wole avu wɔm kple yameʋukulawo dzĩwo.
  Albina tsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tea abɔtaawo, da Soviettɔwo ƒe yameʋu atɔ̃ zi ɖeka eye wòdoa ɣli be:
  - Ne ŋutsu aɖe dze aɖaŋu le afɔkpa ŋu la, ekema edoa galoshes ɣesiaɣi!
  Alvina, si nɔ tu dam Russiatɔwo ƒe yameʋuwo hetsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒo wo ƒu anyi la, de dzesii be:
  - Nyɔnu ƒe afɔ amama le ɣeyiɣi aɖe megbe atsɔe ade afɔkpa ɖesiaɖe ƒe galoshes me!
  Albina, si nɔ tu dam Soviettɔwo ƒe ʋuwo pɛpɛpɛ ŋutɔ la, ɖo eŋu nukokoedonametɔe, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go:
  - Ele be ŋutsu si léa ŋku ɖe nyɔnu ƒe afɔ amamawo ŋu zi geɖe la nanɔ anyi ɖe eƒe galoshes me!
  Eye nyɔnuvi eveawo siaa, esi wogaƒo Yak eve aɖewo kpee vɔ la, wodo ɣli be:
  - Nyɔnu ƒe afɔ ƒuƒlu, edzena nyuie le afɔkpodzi te eye wòsɔna ɖe galosh la me nyuie!
  Woate ŋu akpɔ aʋawɔlawo le afisia le kɔkɔƒe gã aɖe.
  Gake ne Germany yameʋukula wɔnukuwo li la, ekema Soviet Komsomol nyɔnuvi dzetugbewo hã anɔ anyi.
  Amesiwo wɔa avu kple ŋusẽ gã aɖe. Eye woda tu Third Reich ƒe amehawo hã dzidzedzetɔe.
  Anastasia Vedmakova xɔe eye wòzã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ ƒo Germanytɔ la ƒu anyi hedo ɣli be:
  - Ŋutsu aɖe le klalo be yeatrɔ ye ɖokui le ememe be yeaɖe nyɔnuvi ƒe afɔkpa!
  Akulina Orlova, si nɔ tu dam Nazitɔwo la, de dzesii aɖaŋutɔe be:
  "Àte ŋu atrɔ afɔkpa ɖesiaɖe tso eme kple nyɔnu ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu!"
  Anastasia hã ƒo Fritzes-ha la eye wòdo ɣli be:
  - Nyɔnu ƒe afɔ ƒuƒlu atrɔ ŋutsu ɖesiaɖe tso ememe, nenye be eyae nye afɔkpa mamlɛtɔ gɔ̃ hã!
  Akulina Orlova, ƒo Focke-Wulf eye wòƒo ɣli, eye wòɖe eƒe aɖu dzeaniawo ɖe go;
  - Ne èdi be yeatrɔ ŋutsu aɖe tso ememe la, ɖe wò afɔkpawo, ne èdi be yeatsɔe ade galosh me la, ɖe wò afɔkpodzi ɖe go!
  Eye nyɔnuviawo dzi ha le haƒoƒo me be:
  Aʋa aɖe le edzi yim le xexeame katã,
  le nu tsrɔ̃m hele amewo wum le susu aɖeke manɔmee...
  Satana ɖe eɖokui ɖa - .
  Eye ku va kpe ɖe eŋu!
  
  Eye amekae atɔ te sisi la, .
  Tɔsisi siwo me ʋu le eye woƒe tagbɔ gblẽ...
  Laser-ya aɖe aƒo wò gbedoxɔa, .
  Eye le ɣeyiɣi kpui aɖe ko me la, ŋutsua bu!
  
  Eye zitɔtɔ sia tɔgbe
  Tsi ɖɔ xexeame katã...
  Amegbetɔƒomea ƒe nublanuinya
  Do dzi le vevesese kple fukpekpe me!
  Ðewohĩ nyɔnuviawo ƒe nya ƒe akpa aɖe sɔ. Aʋawɔwɔ menye dzidzɔkpɔkpɔ o. Gake le ɣeyiɣi ma ke me la, enye modzakaɖeɖe hã.
  Germanytɔ eve siwo di be yewoazu yameʋukulawo, siwo nye Eva kple Gertrud, le avu wɔm le Focke-Wulf ƒe amedzidzedze ƒe tɔtrɔwo me. Wodzea Soviettɔwo ƒe anyigbadzi taɖodzinuwo dzi tso yame.
  Eve, si le tu dam heɖe asi le eŋu la, de dzesii be:
  - Nukatae ɖevimenɔɣi nye afɔ ƒuƒlu, elabena nyɔnu ƒe afɔ ƒuƒlu nana ŋutsuwo ƒe ta buna, abe ŋutsuviwo ene!
  Gertrude ƒo tukpea, etsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu te ɖe afɔti la dzi eye wògbã Soviet-srafowo ƒe xɔ aɖe eye wòdo ɣli be:
  - Didi be yeakpɔ nyɔnu amama la nana ŋutsu trɔna le ememe yia gota!
  Eva gaƒoe ake, ƒo blaetɔ̃ vɔ eneawo, eto xɔ kɔkɔawo me eye wògblɔ le nukokoedoname me be:
  - Be nàte ŋu aɖe nyɔnu ƒe awuwo la, ele be nàdo eƒe afɔkpa nyuie gbã!
  Gertrude tsɔ eƒe afɔ dzeani la ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu si le goglo la ƒo eƒe futɔa eye wòde dzesii be:
  - Esi asitsanyɔnu aɖe ɖe eƒe awu le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi ta la, avuvu lãgbalẽ etɔ̃ le ŋutsu aɖe ŋu!
  Eva tsɔ tukpe ƒo Soviettɔwo ƒe bunkers eye wògblɔ kple ɣli be:
  - Nyɔnu si ɖe eɖokui ɖe go ɖe game dzi la mazu afɔzɔla o eye wòatsɔ afɔkpa geɖe ade ŋutsu!
  Gertrude, esi wòwu Soviet-srafowo vɔ la, eɖo kpe edzi be:
  - Nyɔnu afɔ ƒuƒlu atsɔ afɔkpa ado ŋutsu, eye wòatsɔe ade galosh me, eye wòatrɔe ɖe eme yi gota, eye wòawɔe afɔ ƒuƒlu mamlɛtɔ!
  Le afisia la, susu le nyɔnuviawo si be màte ŋu atu afɔ edzi o ya. Eye nyɔnuviawo wɔa avu afɔ ƒuƒlu eye wodoa bikini.
  Eye wolɔ̃ ɖekakpui dzetugbewo, eye le goawo katã me la, wonye super ko.
  Eye ne wodze hadzidzi gɔme la, woawu ŋutsu alafa ɖeka!
  Nyɔnuvi siawo nye, wodze le akpa eveawo eye wodze tugbe ŋutɔ, ale be ŋutsuawo trɔa wo ɖokui le ememe ŋutɔŋutɔ!
  . TA No. 5 lia.
  Grozny-du si Nazi-srafowo ƒo xlãe keŋkeŋ la mu le November 1943 ƒe gɔmedzedze. Asrafoha si me nyɔnuviawo nɔ la si le zea me eye wogbugbɔ yi Shali.
  Towo kple anyigba siwo dzi ƒu kplakplakpla nɔ anyi xoxo, eye eva nɔ bɔbɔe wu be woalé ametakpɔnu la ɖe asi. Germanytɔwo ƒe aʋawɔʋuwo ƒe kpekpeme lolo ŋutɔ, vevietɔ Maus, eye mebɔ kura be woawɔ avu kpli wo le towo dzi o. Wodzudzɔ T-3 aʋawɔʋua zazã xoxo, gake wogawɔa T-4 si le egbegbe tɔ me kokoko. Togbɔ be edo xoxo le agbenyuinɔnɔ gome hã. Gake ate ŋu awɔ avu kple T-34-76 la kokoko. Eye avu nyui aɖee wònye. Eƒe tu la sesẽ wu gɔ̃ hã eye eƒe nuyi ƒe duƒuƒu lolo wu blaetɔ̃ vɔ eneawo tɔ.
  Tamara kple nyɔnuviawo wɔ avu le Shali. Nyɔnuviawo dze agbagba be yewoalé todzikɔƒe gã sia ŋutɔ - du ŋutɔŋutɔ.
  Ame dzetugbeawo wɔ avu dzinɔameƒotɔe ŋutɔ.
  Tamara tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb, da bɔmb aɖe eye wòdo ɣli be:
  - Na USSR Dadanyigba la!
  Anna da tu Nazitɔwo. T-4 si le bɔbɔe wu la dze agbagba be yealia togbɛa. Nyɔnuvia, si tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu nɔ bɔmb dam la, ƒo Hitler ƒe ʋua do goe eye wòdo ɣli be:
  - Na mía dada Fofonyigba!
  Akulina, si nɔ tu dam Fritz la eye wòtsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu, esi wòtsɔ amewunu si woxatsa ɖe agbalẽ xatsaxatsa me la de asi nɛ la, do ɣli be:
  - Dadanyigba la le kɔkɔe ɣesiaɣi!
  Veronica, si nɔ tu dam futɔa eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo nɔ lime ƒom la gblɔ be:
  - Na Russia ƒe ame dzɔtsuwo!
  Olympics, nyɔnu gã sia hã tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da bɔmb ɖe Nazitɔwo ŋu henɔ ɣli dom be:
  - Na kɔmiunisttɔnyenye!
  Tamara, si nɔ tu dam Nazitɔwo pɛpɛpɛ eye wòtso wo abe ati ƒe lãgbalẽ ene la gblɔ be:
  - Zi alesi oak-tiwo le asrafowo domee la, zi nenemae míaƒe ametakpɔnu sẽna ɖe edzii!
  Anna de dzesii esi wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go henɔ tu dam Nazitɔwo pɛpɛpɛ kple dziku gã aɖe be:
  "Matsrɔ̃ mi katã."
  Tank "Dzata", ʋu gã aɖe si me tu ƒe ʋuƒo didi aɖe le. Le afisia la, tu yeyetɔ si ƒe lolome nye 105 mm le esi, eƒe tu ƒe didime nye 100 EL. Eye eva zua tu didi aɖe ŋutɔ. Eye atikpo sia dona ɖe gota kple ŋusẽ si wua ame.
  Akulina da bazooka ɖe Nazitɔwo ŋu eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunisttɔwo ƒe ɣeyiɣia!
  Victoria hã doa dzo hedoa ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na Russia Kalẽtɔwo!
  Olympic-fefeawo ɖo kpe edzi to tudada Nazitɔwo kple bɔmbdada kple woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo me be:
  - Ŋutikɔkɔe gãtɔ kekeake!
  Ele be míade dzesii be nyɔnuviawo nye ame wɔnukuwo, eye woƒe nu nyoa ame ŋu ŋutɔ. Eye woƒe togbɛwo lolo ŋutɔ.
  Tamara, si le tu dam futɔa heɖe eƒe aɖuwo ɖe go la gblɔ be:
  - Na Russia kple ablɔɖe vaseɖe nuwuwu!
  Anna, si le tu dam ɖe futɔa dzi la, gblɔ dzikutɔe, eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da bɔmb be:
  - Mina míana dziwo naƒo le ɖekawɔwɔ me!
  Eye wòɖea ŋku ɖe eƒe zɔhɛwo ŋu.
  Akulina hã ada tu, atso eƒe tsitretsiɖeŋulawo ɖe anyi, eye wòado ɣli be:
  - Na nye aʋadziɖuɖuwo to xɔa tame!
  Akulina Petrovskaya menye nyɔnuvi dzro aɖe o. Ele nɛ be wòato nu geɖe me. Vevietɔ wolée wònɔ fi fim eye wolée. Meto ɖeviwo ƒe gaxɔ aɖe hã me. Enyo, megahiã gbeɖe o, metsi agbe. Ezɔ afɔ ƒuƒlu to sno siwo nɔ ƒoƒom la me, gake ɖeko wòva nɔ lãmesẽ me eye ŋusẽ nɔ eŋu.
  Victoria wɔa avu kple dziku si nu sẽ ŋutɔ. Na ʋuʋudedi aɖe ɖe futɔa ŋu. Woda tu Kraut-ƒomea ɖe anyi eye wodze anyi. Emegbe etsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da bɔmb aɖe. Dzokekea trɔ.
  Nyɔnuvia ƒo nu kple ɣli be:
  - Le liƒo sesẽawo godo!
  Olympic-fefeawo wɔa avu kple dziku ƒe seselelãme si nu sẽ ŋutɔ. Eƒe ƒoƒo sesẽ eye wògbãa ame. Nyɔnuvi lã wɔadã aɖee wònye vavã. Eye ale wòƒoa eƒe tsitretsiɖeŋulawo. Eyata etsɔa veviedodo tsrɔ̃a fasitɔwo. Menaa mɔnukpɔkpɔ suetɔ kekeake wo o.
  Olympic-fefea le ɣli dom le eƒe lãkusiwo tame:
  - Ŋutikɔkɔe na xexeame katã ƒe kɔmiunist!
  Tamara, si le tu dam Nazitɔwo la, do ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na Lenin ƒe kɔmiunisttɔnyenye!
  Anna da tu eƒe tsitretsiɖeŋulawo eye wònɔa ɣli dom be:
  - Na USSR!
  Akulina lãa eƒe futɔwo ɖe anyi eye wònɔa ɣli dom henɔa ɣli dom be:
  - Na yameʋuɖoɖo si kɔkɔ wu!
  Victoria, si nɔ tu dam fasitɔwo la, gblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Na aʋadziɖuɖu siwo wɔ nuku wu!
  Olympic-fefea, si nɔ Hitler ƒe aʋawɔʋua gbãm la, nɔ ɣli dom be:
  - Na USSR ƒe kɔmiunist!
  Tamara hã le tu dam. Edaa tu wòdea pɛpɛpɛ ŋutɔ, eye wòtsɔa gbagbã siwo sɔ pɛpɛpɛ tsyɔa tsitretsiɖeŋulawo dzi. Etsoa nu ɖe anyi abe akplɔ ene eye wònɔa ɣli dom:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunisttɔwo ƒe ɣeyiɣiwo!
  Anna, si le tu dam fasitɔwo eye wòtso wo kple eƒe akplɔa ƒe ʋuʋu pɛpɛpɛ la, do ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe gã aɖe na kalẽtɔwo!
  Eye wòtsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo daa bɔmb. Nyɔnue nye esia.
  Akulina lã Kraut-awo eye wòdo ɣli sesĩe:
  - Na kɔmiunisttɔnyenye!
  Eye eƒe lãmekawo ƒe ŋutilã ʋuʋuna.
  Victoria ɖua fasitɔwo hã dzi. Eye wòtsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔa amewuwu ƒe nunanawo ƒua gbe ɖe eƒe tsitretsiɖeŋulawo ŋu hedoa ɣli be:
  - Le xexeame ƒe gãnyenye ta!
  Olympic-fefeawo daa tu futɔwo hã. Eƒoa wo doa goe abe atikplɔ ene eye wòdoa ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunist gã aɖe!
  Eye wòtsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒua bɔmb kple ŋusẽ si wua ame, eye wòvuvua eƒe futɔwo.
  Ale atɔ̃awo xɔ futɔwo, eye mina míatso wo ɖe anyi, eye míatsrɔ̃ wo ɖa, eye míatu wo.
  Wotɔ te Germanytɔwo eye woƒo wo ɖokui ɖe eme keŋkeŋ. Afi siae wòva sesẽ le, eye woʋli nya.
  Le afisia la, gas-tuawo daa tu hewɔa nu adãtɔe. Eye wogblẽa Soviettɔwo ƒe nɔƒewo dome.
  Hit kple "Sturmtiger" tso adzɔge, le futɔ - Aʋakɔ Dzĩ la gbɔ.
  Germany nyɔnuviawo ɖoa tu si wotsɔna ʋua wo ɖokui si nye "Bear" la eye wotsɔnɛ ƒoa futɔa. Eye woafu wò ŋutɔŋutɔ eye woaƒo wò bliboe. Eye tu aɖe si ƒe kpekpeme nye centner ɖeka kple afã vuvu Soviettɔwo ƒe dowo kple bunkers.
  Aʋawɔla Frida do ɣli be:
  - Na míaƒe Third Reich gãtɔ kekeake!
  Eye wòɖea ŋku ɖe eƒe zɔhɛwo ŋu. Le ema megbe la, fasitɔ nyɔnuvi siwo ƒe afɔ ƒuƒlu la agada tu ake.
  Eye wòdzona, nɔa ɣli dom hegblẽa nu. Eye ne edze anyi ko la, do blibo aɖe dzɔna eye anyigba le ƒoƒom le dzoxɔxɔa ta.
  Ẽ, Germanytɔwo le Soviettɔwo ƒe asrafowo xɔm keŋkeŋ. TA-152 yameʋu gbãtɔwo dometɔ ɖeka le dzodzom le yame. Ʋu si woate ŋu azã le mɔ vovovowo nu, abe Focke-Wulf ene, gake wòde ŋgɔ wu, si le du dzi, si woate ŋu atsɔ aʋawɔnu sesẽwo kple aʋawɔnuwo atrɔe. Woate ŋu azãe abe aʋawɔyameʋu kple amedzidzeyameʋu ene siaa.
  Le Soviet-srafowo gome la, míagblɔ be ʋua ate ŋu ava zu kuxi gã aɖe.
  Helga dzona le TA-152 dzi eye wòdze Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋu eve siwo le agbagba dzem be yewoate ɖe Shali ŋu la dzi. Nyɔnuvia daa tu wòde pɛpɛpɛ. Eto ame blaetɔ̃ vɔ ene gbãtɔwo ƒe xɔ kɔkɔ la tame eye wòdo ɣli be:
  - Nyee nye tugbedzedze si le avu wɔm!
  Eye emegbe edze ʋu evelia si le agbagba dzem be yeaƒu du la dzi. Gake gearboxwo tɔtrɔ mele bɔbɔe nenema gbegbe o.
  TA-152 tsɔa tu si ƒe didime nye milimeta 37 gena ɖe amesi wowu la me.
  Helga ɖo eŋu hedzi ha be:
  - Ekplɔm, ekplɔm yi afi aɖe, ekplɔm!
  Eye wòɖe ŋku ɖe eɖokui ŋu... Afisiae Yak-9 le agbagba dzem be yeadze edzi. Germany nyɔnuvia ƒoae ɖe anyi bɔbɔe to eƒe afɔ ƒuƒlu tetre ɖe ʋuƒoa ŋu me eye wòɖea ŋku ɖe eŋu kakaɖedzitɔe, gblɔna be:
  - Me nye ame gã ŋutɔŋutɔ!
  Edze abe Helga nye nyɔnuvi si tsɔa ɖokuidodoɖedzi gã aɖe ƒoa nui ene. Eye ewɔa ʋukɔkɔɖi dodokpɔwo kple eƒe futɔwo.
  Eye ne efu fu la, madze nu geɖe na ame aɖeke o.
  Helga da tu Soviettɔwo ƒe ʋuwo eye wòdoa ɣli be:
  - Nukatae, manya wɔ be nànɔ agbe ɖe wò susu nu o!
  Eye etsɔa eƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo ƒoa ʋua ƒe ʋukukumɔ̃a. Nyɔnuvi sia nye - na nyɔnuviwo katã, nyɔnuvi.
  Eye ne edze ɣlidodo gɔme la...
  Albina kple Alvina siwo le yame hã nye aʋawɔla siwo doa vevie nu ŋutɔ eye wowɔa avu.
  Eye nyɔnuviawo, Russiatɔwo ƒe yameʋuwo, siwo le gbagbãm la, susuna be agbea nyo eye be agbea nyo.
  Eye wotsɔa woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ɖoa yameʋu ƒe tu ɖe taɖodzinuwo gbɔ. Soviettɔwo ƒe ʋuwo matsi agbe o. Eye nyɔnuviawo ƒo wo nenema. Womenaa mɔnukpɔkpɔ suetɔ kekeake o.
  Ẽ, nyɔnuvi siwo nɔ avu wɔm la nɔ anyi
  Ẽ, wogblɔa nya aɖewo wu...
  Wodze Russia dzi dzideƒotɔe, .
  Satana ŋutɔŋutɔe!
  Albina nye aʋawɔla le aʋawɔwɔ ƒe ɖoɖowɔwɔ me eye wòdoa ɣli na eɖokui le eƒe lãkusi tame:
  - Mawɔ gã, manye nye! Super ʋiʋlidziɖula!
  Eye etsɔa eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ƒoa keyboard la eye wòvua eƒe tsitretsiɖeŋulawo ɖe akpa suesuesuewo me.
  Alvina, si le tu dam eƒe tsitretsiɖeŋulawo la, le ɣli dom le eƒe lãkusi tame be:
  - Amekae míakpɔ le ave me?
  Eye amekae míakpɔ le avea me...
  Mímawɔ fefe kple ema o,
  míavuvui ɖe akpa vovovowo me!
  Míavuvu wò!
  Eye atsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ahe futɔa ɖe atuu si wua ame me. Nyɔnuvi siae nye nyɔnuvi fafɛtɔ kekeake na nyɔnuviwo katã!
  Aʋawɔla si nye aʋawɔwɔ ƒe hack wu. Eye wònye aʋawɔla kple adãwɔla ale gbegbe abe ƒumelã si woyɔna be panther ene.
  Eye Germanytɔwo ƒe avu gãwo le amedzidzedzea dzi. Wole ahom tu Astrakhan. Eye wogblẽa Soviet-srafowo ƒe aƒewo le agbɔsɔsɔ gã aɖe me.
  Eye wokuna, gake womena ta o. Aʋa sesẽ mawo tɔgbe le edzi yim.
  Gerda ya le ŋgɔ le amedzidzedzea me eye wòle klalo be yeawɔ aʋa. Eyata edaa tu, abe nyɔnu Robin Hood si do bikini ene. Eye nyɔnu fafɛ bliboae nye esia.
  Eye ne etsɔ no dzĩ hã de ŋutsua ƒe nu me.
  Eƒe "Panther"-2 le dɔ wɔm. Le mɔa nu la, nyɔnuvi siwo si tu si ƒe didime nye milimeta 75 si ƒe didime nye milimeta 100 EL tsɔ trɔ asi le aʋawɔʋua ŋu si to vovo vie. Enye punchy eye dzo ƒe tsotso kabakaba wu. Eye aŋetu siwo wotsɔna naa amewo sɔ gbɔ wu tu si ƒe didime nye milimeta 88 tɔ.
  Gerda zãa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ daa tu eye wòdoa ɣli be:
  - Ðeka, eve, etɔ̃... Gblẽe kple napalm!
  Charlotte hã da tu ɖe eyome eye wògblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Ene, enyi, atɔ̃ - mina míafe kaba!
  Christina ƒo atam, eye wòto Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋua me henɔ ɣli dom be:
  - Míatsɔ dzideƒo ayi aʋa me ɖe Nazitɔwo ƒe ŋusẽ ta...
  Magda da tu kple eƒe afɔ ƒuƒlu eye wònɔ ɣli dom sesĩe be:
  - Eye míawu wo katã - kɔmiunisttɔwo katã!
  Nyɔnuviawo wɔa nu adãtɔe eye wògbɔa eme. Eye woƒe "Panther"-2 la tsɔa tu si sɔ pɛpɛpɛ trɔa Soviettɔwo ƒe howitzer aɖe.
  Nyɔnuviawo nɔa nu kom henɔa ha dzim be:
  - Ŋutikɔkɔe na míaƒe xexeame...
  Eye Elizabet hã dze ame blaetɔ̃ vɔ eneawo dzi vevie. Eye wòtsɔa eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la tea afɔkpodzia. Eye wòƒoa futɔa ɖe anyi, henɔa ɣli dom be:
  - Na kɔmiunisttɔwo nanɔ anyi!
  Catherine tsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ɖoa tu si wua ame ɖa, eƒoa futɔa, eye wòdoa ɣli le eƒe lãkusiwo tame:
  - Na Russia gã la!
  Elena da tu fasitɔwo. Aŋɔa ƒo Panther la ƒe ŋgonu eye wòzu ricochet.
  Nyɔnuvia ƒo nu kple ɣli be:
  - Kɔmiunisttɔnyenye anɔ mía si!
  Efrasia hã tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒo eƒe futɔa. Eƒo T-4 eye wògblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunisttɔnyenye!
  Esiawoe nye nyɔnuvi siwo le avu wɔm. Eye alesi wodaa tue la, aŋɔawo dzona nyuie ŋutɔ, eye blaetɔ̃ vɔ eneawo ŋutɔ hã le ʋuʋum. Ðeko nàdze agbagba, nàlé wò le ʋuʋu me tso ʋu si le abe esia ene me. Esesẽ ŋutɔ.
  Gake nyɔnuviawo gena ɖe eme, eye wowɔa avu le bikini me hezãa afɔ ƒuƒlu. Aʋawɔlawo dze tugbe eye wowɔa nuku ŋutɔ.
  Eye ne wodɔ wò la, madze nu geɖe na ame aɖeke o. Eye wotsɔa dziku gã aɖe ɖoa akpoxɔnuwo ɖa.
  Elizabeth, zã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo, nɔ tu dam futɔa henɔ futɔwo ƒom ƒu anyi la, do ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunisttɔwo ƒe susuwo! Ŋutikɔkɔe na mía Fofonyigba!
  Catherine hã da tu, zã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo, ƒo Kraut-ƒomea henɔ ɣli dom be:
  - Na Fofonyigba kple aʋadziɖuɖu vaseɖe nuwuwu!
  Elena, si nɔ tu dam eƒe tsitretsiɖeŋulawo la, ɖo eŋu dzikutɔe, eɖe eƒe aɖu siwo le abe dzonu ene la ɖe go eye wòtsɔ eƒe ŋku siwo le abe safir ene la ʋuʋu:
  - Ŋutikɔkɔe na míaƒe xexeame katã ƒe kɔmiunist!
  Efrasia, si nɔ tu dam futɔa, nɔ eƒom wòde pɛpɛpɛ ŋutɔ, si wɔ nuku ŋutɔ la, gblɔ be:
  - Na Dadanyigba kple Stalin - hurray!
  Edze ƒã be nyɔnuviawo le du dzi, eye woate ŋu awɔ nusianu...
  December 1943 va ɖo xoxo.
  Alenka kple eƒe ƒuƒoƒoa hã wɔa avu le Astrakhan eye wogale xɔxlɔ̃m le afima. Kalẽtɔ la wɔa avu.
  Alenka tsɔa ʋuʋudedi, lãa Nazitɔwo ƒe fli, emegbe tsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu tsɔa ku ƒe nunana la ƒua gbe eye wòdoa ɣli:
  - Ŋutsu ɖi gibbon, ɖeko, nublanuitɔe la, zi geɖe le nunya me wu le ŋusẽ me!
  Anyuta, si nɔ tu dam futɔa henɔ futɔwo lãm la, tsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu tsɔ bɔmb la na eye wòdo ɣli be:
  - Tedzi ƒe dzimesesẽ le ŋutsua si, dzata ƒe didi veviwo le esi, gake le nyateƒe me la, gbɔ̃e wònye!
  Alla, si nɔ tu dam ɖe Fritz la ŋu pɛpɛpɛ la, do ɣli be:
  - Ŋutsu nye na nyɔnu abe slop na nyi ene, màte ŋu awɔe ema manɔmee o, gake e nyɔŋu be nàte ɖe eŋu!
  Maria, si nɔ tu dam fasitɔwo la, ɖo eŋu kple nukokoedoname be:
  - Nukae sɔ kple ŋutsu kple nugododeƒe si le nyɔnuwo ƒe nugododeƒe - nyateƒe si wònye be ŋutsuwo koe nyɔnuwo ƒoa ɖi!
  Marusya, si le Nazitɔwo lãm henɔ bɔmb dam kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo la, gblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Nyɔnu nye akpɔkplɔ ayetɔ si ate ŋu aɖu dzata ɖesiaɖe abe avugbɔ̃e ene!
  Matryona, si nɔ fasitɔwo lãm eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo nɔ aʋawɔla siwo woxɔ ɖe dɔ me la ƒom ƒu anyi la, nɔ ɣli dom be:
  - Nyɔnu hiã ŋutsu abe ŋutsuvi si ƒoa ƒoƒo ene, ne meƒo ŋutsu o la, manɔ agbe o!
  Alenka, si nɔ tu dam Fritz la, gblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Nyɔnu hiã ŋutsuwo abe ha ƒe dzo ene, lãfuwu si ŋutsuwo na koe xɔ asi!
  Eye nyɔnuvi siwo ƒe afɔ ƒuƒlu ƒe ƒuƒoƒoa koa nu, woɖea woƒe aɖuwo ɖe go eye wotsɔa woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo daa bɔmb.
  Nyɔnuvi aʋawɔlawo le du dzi. Woƒe dzɔdzɔmee wònye be woawɔ avu, woƒe dzɔdzɔmee wònye be woawɔ avu!
  Edze abe womele asi ɖe ge le Astrakhan ŋu o ene. Nyɔnuvi siwo le afisia le avu wɔm ŋutɔŋutɔ.
  Third Reich ƒe asrafohawo lolo ŋutɔ. Ŋusẽ le aʋawɔʋu yeye siwo le afisia ŋu ale gbegbe. Aʋawɔʋuwo wɔwɔ le dzidzim ɖe edzi. Bɔmbdada aɖeke meli o, woate ŋu ana dɔwɔlawo tso Italy, Franse, Belgium kple Hollandtɔwo ƒe nunɔamesi siwo le Afrika la me.
  Eye tso Afrika hã be woaɖe ami, tungsten, kple nu geɖe siwo dome uranium hã le.
  Eyae nye be wole aʋawɔʋu yeyewo wɔm. Vevietɔ "Panther"-2, si wokpɔ ta na nyuie wu eye wòtsɔ aʋawɔnuwo sesẽ wu, si ƒe mɔ̃ sesẽ wu, ƒe dzedzeme kpɔa ŋusẽ gã aɖe ɖe aʋawɔwɔa ƒe zɔzɔ dzi.
  Aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo le dzidzim ɖe edzi. Wole dɔ wɔm tso Yu-488-ʋua ŋu xoxo. Third Reich ƒe yameʋu gbãtɔ si wowɔ si me mɔ̃ ene le. Ŋusẽ le eŋu ŋutɔ eye wòwɔa dɔ kabakaba. Nusi ɖe dzesi le eŋue nye eƒe aʋalawo ƒe teƒe si le sue ŋutɔ, si ta bɔmbdalaa te ŋu dzona sesĩe kilometa 700 le gaƒoƒo ɖeka me. Esia fia be Soviettɔwo ƒe aʋawɔlawo mava lée o godoo.
  Eyata kuxi yeye aɖe le USSR si le ahanono me. Asrafoha Dzĩa ƒe ŋusẽ vɔ ŋutɔŋutɔ. Wotsɔa sukuviwo dana ɖe mɔ̃awo gbɔ. Ƒewuivi siwo xɔ ƒe wuiene la le avu wɔm, le se nu kloe. Nyateƒee, ŋutsuviawo nyea avuwɔlawo, eye zi geɖe la, wonyea avuwɔla nyuiwo. Le ɖevime la, enɔa bɔbɔe wu be woaɣla eɖokui ahalia ati. Eye wobi ɖe asrafodɔ ƒe aɖaŋuwo me kabakaba wu. Ƒewuiviwo wɔa avu nyuie abe ame tsitsiwo ene; Eye esesẽna wu le susu me be woada tu ɖeviwo.
  Nyɔnu tudala geɖe ŋutɔ le Germanytɔwo si, eye wònye nusi mebɔ o eye wònye ŋukpe na nyɔnu ɖesiaɖe be wòada tu aʋawɔla siwo metsi akpa o...
  Ẽ, wodze asrafodɔ wɔwɔ gɔme le USSR tso esime woxɔ ƒe wuiene. Wotsɔa dzudzɔxɔxɔledɔmegaxɔlawo hã dea aʋawɔnuwo te. Nyɔnuwo nɔ dzidzim ɖe edzi le asrafowo dome. Wolɔ̃na faa xɔ gbɔdɔdɔ dzɔdzɔe la ɖe aʋawɔʋuwo kple yameʋuɖoɖo ƒe asrafohawo me, kple abe tudalawo ene. Nyɔnuwo nye tudala nyuiwo. Eye esi wònye be zi geɖe la, wonɔa kpuie wu ŋutsuwo ta la, woƒe dzi dzea eme wu ne wowɔ avu le aʋawɔʋuwo me, eye le yameʋuɖoɖo hã me. Zi geɖe la, ƒewuiviwo hã wɔa aʋa le aʋawɔʋuwo me. Ele be míade dzesii be ŋutsuviwo kple nyɔnuwo ƒe ŋutigbalẽ sea veve wu, eye womedaa tu woƒe yameʋuwo kple aʋawɔʋuwo o wu ŋutsu tsitsiwo tɔ. Ƒewuiviwo mevɔ̃ɖi le tudala ƒe akpa dzi o. Ŋutsuvi ate ŋu atso ɖe do si le kpuie wu me, aɣla eɖokui, alo ali ati. Zi geɖe la, asrafoha la te do go aʋawɔla siwo mexɔ ƒe wuiene haɖe o.
  Aʋawɔwɔ xɔa amegbetɔ ƒe ŋutetewo. Eye anyigbamamaa le ʋɛm ɖe edzi le USSR ƒe ŋusẽ te. Eye ele be nàwɔ avu kple Japantɔwo ƒe afɔzɔla gbogbo aɖewo hã. Eye samurai-ʋuwo nyo ŋutɔ, vevietɔ tu siwo woate ŋu atsɔ awɔ wo ɖokui. Wodze le esiwo kplɔ wo nɔewo ɖo hã me kple aʋawɔʋu si le titina, si ƒe ŋusẽ sɔ kple T-34 tɔ, eye wòsẽ wu gɔ̃ hã le ŋgɔgbeʋawɔnuwo me.
  Eyata afɔku le eme be woabu Japan nu tsɛe. Eye be míawɔ avu kplii la, míehiã asrafowo.
  Stalin le vɔvɔ̃m eye wòle dziku dom ɖe edzi. Le December 25, 1943 dzi la, woɖe gbe be woada tu amesiwo tsɔ wo ɖokui na ƒe ƒometɔwo, siwo dome ɖevi siwo xɔ wu ƒe wuieve hã le, eye woaɖo ɖevi suewo ɖe dɔwɔlawo ƒe nutowo me.
  Wozãa aʋawɔʋuwo ƒe hatsotsowo zi geɖe wu. Eye woda tu vevie wu, eye wozã funyafunya ame.
  Ðeko Stalin va nɔ nusi dzi womate ŋu ado dzi atsɔ o. Beria ye nye ame gbãtɔ si dze agbagba be yeawɔ ɖoɖo ɖe ŋutifafa si le vovo ŋu kple Nazitɔwo. Gake Hitler medi ŋutifafa o. Edi be yeaɖu USSR dzi keŋkeŋ. Gawu la, togbɔ be eƒe hadɔwɔlawo gbɔ eƒe ŋusẽ kple asi ŋu hã.
  Wowɔ yameʋu siwo me dzo le le Third Reich me. ME-262 koŋue, gake aʋawɔyameʋu sia hiã mɔ̃ siwo ŋu kakaɖedzi le wu ale be wòagadze anyi zi geɖe o.
  Edze abe Arado bɔmbdadaʋua kple Yu-287 dɔa siaa do ŋugbe ene.
  TA-152 yeyetɔ ɖee fia be yenyo ŋutɔ le nuwɔna me, abe ʋu si wozãna na dɔ vovovowo ene eye wòƒua du ŋutɔ. Le goawo katã me la, Germany-srafowo sesẽ wu le yame vaseɖe fifia. Gawu la, Soviet Yak kple Laggies, le aluminum ƒe anyimanɔmanɔ ta, va zu ʋu siwo kpekpe wu eye womate ŋu atrɔ asi le wo ŋu o. Eyata Soviettɔwo ƒe yameʋuɖoɖo ƒe nyonyome ɖiɖi va ɖo afisi wòle be wòanɔ vevie ŋutɔ. ME-309 kple eƒe aʋawɔnu sesẽwo, ne wobu kuxi siwo le ʋu ƒe zɔzɔ me gɔ̃ hã ŋu la, te ŋu nɔ te ɖe Soviettɔwo ƒe ʋuwo nu nyuie, si na ME-109 la ʋu. Eye ɖe wòle be TA-152 naxɔ ɖe Focke-Wulf teƒe hafi.
  Eyata le Germanytɔwo gome la, nusianu nye hockey si sɔ gbɔ alo wu nenema... Gake dɔa nɔ edzi yim le mɔ̃ɖaŋununya sia ŋu.
  Le kpɔɖeŋu me, wodo ŋugbe be aʋawɔʋu gbãtɔ si ƒe ɖoɖo yeyee anye Lev-2. Esi Germanytɔwo tsɔ ʋua ƒe ʋuʋudedi kple mɔ̃a de akpa ɖeka me le aʋawɔʋua ƒe ŋgɔgbe, eye wotsɔ xɔtaxɔa yi megbe ta la, woɖe ʋua ƒe ʋuƒoa dzi kpɔtɔ eye woɖe ʋua ƒe kɔkɔme dzi kpɔtɔ. Esia wɔe be "Dzata"-2 va le bɔbɔe wu sã, eye le esia ta ewɔa dɔ kabakaba wu.
  Le aʋawɔɣi ƒe kuxiwo ta la, wodzudzɔ aʋawɔʋu sesẽwo wɔwɔ kloe le USSR la, wowɔ nusianu kloe le aʋawɔʋu siwo kplɔ wo nɔewo ɖo me le T-34-76 ƒe nya nu; Eyata Nazitɔwo, le dɔ si wowɔ be yewoawɔ aʋawɔʋu gã yeye aɖe me la, megaɖoe be yewoana axadziʋawɔnuwo nalolo akpa o. Eye "Dzata" la ate ŋu axɔ tɔn blaatɔ̃ vɔ atɔ̃, eye mɔ̃ si ƒe ŋusẽ nye sɔ 1200. Gake woate ŋu aɖe Lev-2 aʋawɔʋua ƒe kpekpeme dzi akpɔtɔ geɖe wu ne woɖe tu la ƒe lolome dzi kpɔtɔ. Edze ƒã be esi do ŋgɔ la va zu nusi mehiã o. Gawu la, aʋawɔnu siwo ƒe nyonyome mede o nɔ blaetɔ̃ vɔ eneawo si, eye Germanytɔwo ƒe tu si ƒe didime nye milimeta 37, si megahiã o gɔ̃ hã te gege ɖe wo me xoxo.
  Edze ƒã be Stalin nɔ vɔvɔ̃m... Eye wònɔ dziɖegbe kple dzikedzo ƒom... Gake mete ŋu wɔ naneke o...
  Le Ƒe Yeye Ŋkekea dzi la, Germanytɔwo dze amedzidzedze gɔme ɖe Astrakhan ƒe akpa si ame aɖeke mele haɖe o si le Volga-tɔʋua me. Tɔsisi ƒe mɔxenu geɖe ƒe anyinɔnɔ, anyigba sesẽ, kple Caspian-ƒua te ɖe afima ŋu na Asrafoha Dzĩa te ŋu sesẽ ɖe Astrakhan takpɔkpɔ ŋu, eye wòlée nyuie wu Stalingrad gɔ̃ hã. Gawu la, Soviet nyɔnuviwo ɖe kalẽwɔwɔ si ɖeke mesɔ kplii o fia.
  Eye le Caucasus, vevietɔ le vuvɔŋɔli la, esesẽna ŋutɔ be woaʋu ato towo dzi. Nyateƒee, Germanytɔwo zɔ Caspian-ƒua ƒe ƒuta si sɔ wu. Makhachkala va zu liƒo si dzi Soviet-srafowo, ƒo woƒe ŋusẽ katã nu ƒu ɖe asibidɛ me, dze agbagba be yewoaxe mɔ na Nazitɔwo.
  Gake tu mesɔ gbɔ o, si wotsɔa ƒua dzi koe tsɔna yinae...
  Tamara wɔ avu kple eƒe nyɔnuviwo ƒe aʋalɔgo si me afɔ ƒuƒlu o vevie.
  Aʋawɔlaawo wɔ aʋa dzimesesẽtɔe eye woɖe kalẽwɔwɔ si ɖeke mesɔ kplii o kple dzideƒo gãtɔ kekeake fia.
  Eye wowɔa avu amama kloe le dzomeŋɔli kple vuvɔŋɔli me.
  Tamara tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb aɖe eye wòda tu, eye wòtso tsitretsiɖeŋulawo ɖe anyi eye wòdo ɣli be:
  - Na USSR!
  Anna tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo hã da bɔmb hedo ɣli be:
  - Na kɔmiunisttɔnyenye!
  Akulina da tu si woɖo nyuie, eƒo futɔwo ɖa eye wòdo ɣli be:
  - Le Russia ƒe gãnyenye ta!
  Victoria ƒo futɔa, dze futɔa ŋeŋe gɔme, etso eƒe ɖa abe lãgbalẽŋudɔwɔnu ene eye wònɔ ɣli dom be:
  - USSR atsi tre!
  Olympias, si nɔ tu dam futɔa eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ bɔmb aɖe ƒu gbe la, gblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Na Fofonyigba kple aʋadziɖuɖu vaseɖe nuwuwu!
  Aleae nyɔnuviwo wɔa avue. Wowɔa nu mɔkpɔkpɔbuɖeametɔe kple tameɖoɖo kplikpaa gã aɖe.
  Tamara, esime wònɔ tu dam la, ede dzesii be:
  - Abosam maxɔ wo o eye emegbe míaxɔ wo!
  Aʋawɔwɔ si le afisia nye ŋutasẽnuwɔwɔ eye le ɣeyiɣi ma ke me la, etu ame ɖo...
  Anastasia Witchakova le avu wɔm le yame... Eƒe mo gɔ̃ hã trɔ le dziku ta, eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunisttɔwo ƒe ɣeyiɣia!
  Eye etsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo fiaa asi yameʋua ƒe tu la ɖe afisi wòdi be yeaɖo tae hedaa futɔwo ƒe yameʋuwo ɖe anyi, eye le ema megbe la, edoa ɣli be:
  - Na dɔwɔlawo ƒe dzidzedzekpɔkpɔ!
  Akulina Orlova, si le eƒe tsitretsiɖeŋulawo ƒom ƒu anyi la, le ɣli dom kakaɖedzitɔe, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go:
  - Na kɔmiunist gã sia tɔgbe, le ɣletinyigba bliboa dzi!
  Yameʋukulaa do ɣli be:
  - Ðeviwo gɔ̃ hã nya mí!
  Eye wòtsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo fiaa yameʋua ƒe tu ɖe taɖodzinua gbɔ, eye wòtsrɔ̃a futɔa, eye wòdoa ɣli be:
  - Le kɔmiunist ƒe ɣeyiɣia ƒe ŋkɔ me!
  Mina míagblɔe tẽ be nyɔnuvia nye terminator kple dzobibi si le bibim. Dzoto aɖeke mate ŋu asɔ kplii o.
  Akulina Orlova dzi ha be:
  - Meku drɔ̃e le Mawu dzixɔse ŋu ɣeyiɣi aɖee nye esia, nye kuviatɔ ale gbegbe, nyemedi be mado gbe ɖa o!
  Eye wòɖe ŋku ɖe ame dzetugbeawo ŋu dzikutɔe.
  Esiawoe nye aʋawɔwɔ siwo le afisia...
  Eye nyɔnuviawo ƒe yameʋuwo do xoxo. Eye esiae nye woƒe kuxi ɖedzesi aɖe. Eye hã kpekpe eye menye maneuverable ŋutɔ o...
  Woda tu ŋutsuvi siwo nɔ avu wɔm la dometɔ ɖeka, eye ɣeyiɣi menɔ esi wòatsɔ parachute ati kpo ado goe o. Eye esiae nye eƒe aʋadziɖuɖu gã aɖe ya.
  Nyɔnuviwo wɔa avu le yame eye wokpɔa dzidzɔ...
  Albina kple Alvina le avu wɔm le ME-309 aʋawɔʋu nyuiwo me eye le nyateƒe me la, wole dzesiwo xɔm vevie.
  Nyɔnuviawo nye dada na wo ŋutɔ le woƒe dzidzedzekpɔkpɔ ta...
  Albina tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu si nya kpɔ la da Soviettɔwo ƒe yameʋu aɖe eye wòdo ɣli be:
  - Na míaƒe hɔ̃wo!
  Alvina lã Russiatɔwo ƒe ʋu etɔ̃ ɖe anyi kple ɖeka si wó eye wògblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Na míaƒe akpɔkplɔwo!
  Nyɔnuviawo dze dɔ gɔme dzinɔameƒotɔe... Gake wolɔ̃a funyafunyawɔwɔ Russia-srafowo hã.
  Le afisia la, wolé ŋutsuvi yameʋukulawo dometɔ ɖeka si xɔ abe ƒe wuiene ene. Eye ɖeviwo ƒe afɔkpodzi goglo dzeaniawo tsɔe ɖa. Eye emegbe wodze tsikpe tsi tsɔtsɔ ƒu gbe na ŋutsu amama la gɔme... Emegbe tsi ƒoƒo, kple tsikpe tsi ake.
  Esiawoe nye atsyɔ̃ɖonu siwo le avu wɔm...
  Albina dzi ha be:
  -Na míaƒe asikewo, asikewo, aɖuwo, asikewo!
  Alvina do ɣli le eƒe lãkusi tame be:
  - Wodi be yewoawɔ avu nyui aɖe!
  Eye nyɔnuviawo yi edzi nɔ nukunuwo wɔm kple woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo henɔ Soviettɔwo ƒe yameʋuwo dam.
  Ke hã, Russia yameʋukulawo hã wɔ nu ɖe wo ŋu. Ðeko Alisa kple Angela trɔ yi Yak-9 me teti koe nye ema. Eye mina míaƒo Germanytɔwo eye míadzi ha le ɣeyiɣi ɖeka me;
  Wòe nye dukɔ kalẽtɔ ƒe nɔnɔme, .
  Hati Lenin kple Hati Stalin...
  Le USSR la, amewo katã sɔ vavã, .
  Eye gayibɔ kple gakpoe wotsɔ wɔa asibidɛawoe!
  
  Lenin mevɔ̃na na lã wɔadã Adolf, .
  Fifia Vladimir nye kplɔla, Hati Stalin...
  Míeƒo Krauttɔwo ƒe ŋkume, ke menye le ŋkume o, .
  Wovuvu Nazitɔwo katã zi ɖeka!
  
  Russia nye Danyenyigba, .
  Fofonyigba gã si nuwuwu meli na o...
  Dukɔwo katã nye ƒome ɖeka, .
  Eteƒe madidi o míanɔ kɔmiunist dziɖuɖu te!
  
  Mina míana míaƒe dukɔa nasẽ ŋu
  Na Russia natrɔ kabakaba wòazu amadede dzẽ...
  Míaƒo fasitɔwo ƒe ŋgonu alo ne míagblɔe tututu la, .
  Eye xɔ dzinye se be míaƒe ŋusẽ metrɔna zua kpe o!
  
  Eye Yesu abe kplɔla ene la lolo ŋutɔ, .
  Eyae nye míaƒe Aƒetɔ, kple Xexeame Katã ƒe Mawu Yevu...
  Eye woaƒo Fuhrer la vevie ŋutɔ, .
  Le nyateƒe me la, míaƒe ŋutete metrɔ o!
  
  Ẽ, le mía Dada, kɔkɔe, .
  Míawɔ avu sesĩe kple Fritz...
  Nyɔnuvi aɖe le du ƒum afɔ ƒuƒlu le sno me, .
  Edi be yeawɔ avu kple dziku vevie!
  
  Ẽ, Stalin va zu Soviettɔwo ƒe ŋgɔnɔla fifia, .
  Eyata gã, kalẽtɔ kple aɖaŋudɔwɔla...
  Kɔmiunisttɔnyenye ƒe futɔ meka asi Russia ŋu o, .
  Togbɔ be Lusifa ƒe ŋusẽ le gbɔwò hã!
  
  Míate ŋu axɔ Hitler, xɔ dzinye se, .
  Togbɔ be wotsɔ gbɔgbɔ vɔ̃wo ƒe ŋusẽ nɛ hã la...
  Hitler ɖeɖe dzaa nye lã wɔadã, .
  Togbɔ be, let"s face it, Kraut ƒomea menye morons o hã!
  
  Kpuie ko la, míage ɖe Berlin abe aʋawɔlawo ene, .
  Afimae Lenin, si woyɔna be Stalin, anɔ mía gbɔ...
  Míate ŋu avuvu fasitɔwo bɔbɔe abe avuviwo ene, .
  Eye xɔ mía dzi se, míaƒe ŋusẽ maɖiɖi o!
  . TA No. 6 lia.
  Ƒe yeye si nye ƒe 1944 ɖo... Togbɔ be nɔnɔme sesẽ ŋutɔ le aʋawɔƒea hã la, wowɔ dɔ le USSR be woawɔ dɔwɔnu yeyewo. Vevietɔ mɔkpɔkpɔ gãwo nɔ IS-2 aʋawɔʋua kple eƒe aʋawɔnu sesẽwo ŋu. Tu si ƒe didime nye milimeta 122 ate ŋu ava zu nyaʋiʋli sesẽ aɖe le aʋa si wowɔ kple Nazitɔwo me. Wotsɔ tu si ŋu ŋusẽ le wu, si ƒe xɔtaxɔ si lolo wu, gake eƒe ʋua ƒe akpa si le ʋua me kple eƒe ʋua ƒe akpa si le ʋua ƒe akpa si le ʋua ƒe akpa si lolo wu la bla mɔkpɔkpɔwo hã ɖe T-34-85 ŋu.
  Nɔnɔmea gavloe wu le yameʋuwo gome. Yak-3 mete ŋu yi ewɔwɔ me o le duralumin nyuitɔ ƒe anyimanɔmanɔ ta, eye womate ŋu awɔ LAGG-7 ne ewɔwɔ dzi ɖe kpɔtɔ le mɔ̃ yeyea ta o.
  Eyata Stalin tso nya me be fifia ya la, Soviettɔwo ƒe aʋawɔyameʋu vevitɔ gakpɔtɔ nye YAK-9 kple LAGG-5, eye IL-2 amedzidzeyameʋuwo wɔwɔ le bɔbɔe eye woate ŋu atsi agbe. Eye le aʋawɔʋuwo me la, tɔtrɔ vivivi yia T-34-85 kple IS-2 dzi.
  Togbɔ be ale be nuwɔwɔ ƒe ɖiɖi aɖeke naganɔ anyi o hã la...
  Eye ŋgɔgbea nɔ gbagbãm le ʋuƒoawo dzi, Germanytɔwo nɔ Caucasus xɔm. Makhachkala mu, eye wogogo Azerbaijan ƒe liƒowo xoxo!
  Le afisia la, Tamara wɔ aʋa kple eƒe nyɔnuwo ƒe asrafoha. Le afisia hã la, nyɔnuvi siwo do awu ʋlaya siwo wotsɔ awu ʋlayawo kple afɔ ƒuƒlu wɔ aʋa kple futɔwo ƒe asrafoha siwo de ŋgɔ wu.
  Tamara da tu Nazitɔwo, eye wòtso futɔawo dometɔ aɖewo. Eye emegbe etsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da bɔmb kple ŋusẽ si wua ame eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na USSR!
  Anna da tu Nazitɔwo wòde pɛpɛpɛ ŋutɔ. Eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da bɔmb kple ŋusẽ si wua ame, eye wòvuvu eƒe tsitretsiɖeŋulawo kakɛkakɛe.
  Emegbe edo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunisttɔnyenye!
  Akulina, si nɔ tu dam ɖe futɔwo dzi la, tso fasitɔwo ƒe afɔzɔlawo. Etso Kraut-ƒomea, tsɔ bɔmb ƒu gbe kple eƒe afɔ ƒuƒlu eye wòdo ɣli be:
  - Le Russia gome la, mía dada gã la!
  Victoria, si nɔ tu dam futɔa henɔ bɔmb dam ɖe edzi kple eƒe afɔ ƒuƒlu la, de dzesii be:
  - Na Dadanyigba gã la!
  Olympic-fefe siwo hã da tu tso tu si wotsɔna ƒoa tu me la gblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunist gã ƒe ɣeyiɣiwo!
  Nyɔnuviawo ƒe aʋawɔlawo nye nu wɔnukuwo...
  Wowɔa avu abe alesi wòle be ame dzetugbewo ene...
  Tamara, esime wònɔ aʋa wɔm la, eɖo ŋku aʋaa ƒe gɔmedzedze dzi. Alesi wòva hiã be wòasi le Germany-srafowo nu. Emegbe ese tu ƒe ƒoƒo sesĩe. Nyɔnuvia nɔ dzodzom le tudadaa me. Germanytɔwo lé exɔlɔ̃ Tatyana, xɔ eƒe afɔkpa yeyeawo, vuvu eƒe atsyɔ̃ɖonuwo kple togɛwo. Eye wotsɔe afɔ ƒuƒlu yi aboyo me... Tatyana nye nutome kɔmiti ƒe agbalẽŋlɔla ƒe vinyɔnu, eye zi geɖe la, mehiã be wòazɔ afɔkpa manɔmee o. Esia nye dada ƒe ŋukpenanuwɔwɔ abe alesi ame tsɛ aɖe le veve sem na wò afɔkpodzi falɛfalɛwo ene. Nyɔnuvia na ʋu nɔ dodom le eƒe afɔwo ŋu eye wònɔ hũ ɖem le afɔɖeɖe ɖesiaɖe me.
  Tamara hã do afɔkpa yeye siwo wotsɔ nɛ, eye le azɔli didi si wòzɔ ta la, eƒe afɔkpodziwo vuvu. Eye wòɖe eƒe afɔkpawo hezɔ afɔ ƒuƒlu. Nyɔnuvi aɖee wònye tso kɔƒea me, eye wòwɔ eƒe dɔ le Ukraine. Esi wònye ɖevi la, eƒe afɔwo zɔna to togbɛwo dzi gɔ̃ hã. Eye le nyateƒe me la, womate ŋu atsɔ esia asɔ kple gbadzaƒea ƒe mɔwo o. Enye nyateƒe be eƒe afɔkpodzi ƒe ʋuʋudediwo do xoxo, eye azɔlizɔzɔ mefa nenema gbegbe o. Gake afɔawo gazu ƒuƒlu enumake. Eye mekpe fu kura o.
  Gake eteƒe medidi o Tatyana ƒe afɔwo bu ale gbegbe be megate ŋu zɔna o. Germanytɔwo da tu eyama hafi, gake woƒe nu wɔ nublanui na atsyɔ̃ɖoɖoa. Wotsɔm de tasiaɖam me, gake wotsɔm ɖo eteƒe na medzi ha. Gbe vivi aɖe nɔ Tatiana si eye wòdzi ha geɖe siwo medea akpa aɖeke dzi le dunyahehe me o na wo.
  Tamara menya nusi dzɔ ɖe edzi emegbe o. Eya ŋutɔ zɔ to avea me, etsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu se le eɖokui me be ʋuʋudedi, ʋuʋudedi, alɔwo, eye wòse le eɖokui me be yeƒe dzi dze eme gɔ̃ hã. Ne èzɔ towo ƒe agakpe ɖaɖɛwo dzi la, afɔkpodzi siwo me ʋuʋudedi le gɔ̃ hã, ne èzɔ ɣeyiɣi didi la, va zua ʋuʋudedi eye wòvea ame. Eye wògavivina wu be woazɔ ŋùwo dzi. Ne esiawo lé ɖe afɔkpodzi ŋu la, eva vea ame geɖe wu, na nyɔnuvi ƒe afɔkpodzi siwo me mekɔ o gɔ̃ hã.
  Le todzizɔzɔa me la, ɖeɖiteameŋu kple dɔwuame ɖu Tamara dzi. Nyɔnuvia ɖu atikutsetsewo, eye ema mesɔ gbɔ o. Eye Germanytɔwo nɔ ŋgɔ yim kabakaba. Tamara, si towo dzi nɔnɔ zu numame na la, mekpɔ eƒe bearing le Ukraine ƒe avewo me ŋutɔŋutɔ o. Ebu eye wòkpɔ eɖokui le megbe goglo.
  Eye wòle abe avu si woda le ave me ene. Emegbe nyɔnuvia lé Germanytɔwo le dzokeke dzi. Wotɔ ʋua kple kekevi la be yewoaxɔ tsi. Eye Tamara te ɖe tu si wotsɔna ƒoa tu la ŋu eye wòdze futɔa lãɖeɖe gɔme kplii. Eye atsoe kple heheɖemegbe, gake wòatso pɛpɛpɛ. Eye fasitɔwo dzea anyi henɔa ʋuʋum le vevesese ta. Tamara wu wo nu. Etsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ƒo wo dometɔ ɖeka ƒe asike, eye wòdze anyi. Eye nyɔnuvia wu enu.
  Le ema megbe la, nyɔnu dzetugbe la lia dzokekea, tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu te afɔti la, eye wòho.
  Edoa dzidzɔ na ame ŋutɔ be woaʋuʋu le mɔ sia nu wu afɔ ƒuƒlu.
  Tamara nɔ ɣli dom esi wònɔ zɔzɔm be:
  - Nɔvi lɔlɔ̃awo, lɔlɔ̃, lɔlɔ̃ nɔviwo be woanɔ agbe! Mehiã be nàɖe fu na míaƒe amegã o!
  Aleae aʋafia la tso.
  Eye fifia ewɔa avu kple fasitɔwo abe Komsomol ƒe nuwula ene. Gake asrafowo mesɔ o, eye wozi nyɔnuviwo ƒe aʋalɔgoa dzi be woagbugbɔ. Aʋa siwo wowɔna le afisia ƒoa ƒu abe tsi si le tsize gã aɖe me le dzoto aɖe dzi ene.
  Anna, si nɔ bɔmb si wua ame dam henɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo dam la de dzesii be:
  - Le aʋawɔwɔ me la, mɔnuwo katã nyo, negbe ameɖokuiwuwu ƒe mɔnuwo ko!
  Akulina, si nɔ tu dam ɖe futɔwo dzi, nɔ Nazitɔwo ƒom ƒu anyi la, de dzesii be:
  - Míawoe anye gbãtɔwo le nusianu me!
  Eye nyɔnuvia ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ɖe asi le tsɔtsrɔ̃ ƒe nunana la ŋu.
  Victoria, si nɔ tu dam fasitɔwo eye wòtsɔ tu siwo wotsɔna ƒoa tu ɖe futɔwo dzi la, gblɔ kple ɣli be:
  - Nublanuikpɔkpɔ aɖeke manɔ futɔwo ŋu o!
  Eye wòʋuʋu ŋku ɖe eƒe zɔhɛwo ŋu.
  Olympias tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu siwo wotso la ƒu gbe ɖe bɔmb kpekpe aɖe ŋu eye wòdo ɣli be:
  - Le ʋɔnudrɔ̃ƒe si me ameŋububu le wu le xexeame kple kɔmiunist ƒe gãnyenye ta!
  Aʋawɔla siwo le afisia nye ŋutikɔkɔetɔwo vavã, eye edze abe yamenutomeɣeyiɣiwo mee wotso ene.
  Wowɔa avu kple ŋutasẽnuwɔwɔ gã aɖe.
  Gake Nazitɔwo gale ŋgɔ yim le Caucasus. Le February 1944 me la, Germanytɔwo kple Turkeytɔwo wɔ ɖeka, eye wotso Soviet-srafowo ɖe akpa eve siwo mesɔ o me.
  Fuhrertɔwo bia be yewoawu USSR nu. Astrakhan gakpɔtɔ nɔ te sesĩe. Nazitɔwo le aʋawɔwɔ ƒe nɔnɔme me abe ɣesiaɣi ene... ME-262 gbãtɔwo le avu wɔm le yame. Ele be míade dzesii be womehe seselelãme aɖeke vɛ o. Le duƒuƒu sesẽ me la, mesɔna tututu be woaƒoe tso yameʋu ƒe tu siwo ƒe didime nye milimeta 30 dzi o. Ẽ, ele be míade dzesi esia vevie. Kuxi aɖewo le ME-262 hã ŋu le eƒe kpekpeme kpekpe ta. Le afɔɖeɖe ƒe ŋutete koŋ gome.
  TA-152 si zazã kpɔ dzidzedze wu la, yameʋukulawo lɔ̃e eye wòva zu dɔwɔsɔ. Le nyateƒe me la, ʋua nye bɔmbdadaʋu si le ŋgɔgbe, aʋawɔyameʋu kple amedzidzeyameʋu siaa. Susuwo gɔ̃ hã nɔ anyi be woatsɔ Germanytɔwo ƒe yameʋuɖoɖo bliboa ade yameʋu sia me. Le viɖe siwo le eŋu dome la, ele be míade dzesii be ete ŋu nɔa agbe eye wòƒua du, kple aʋawɔnu sesẽwo, siwo sɔ na yameʋu siwo dzea ame dzi kple aʋawɔyameʋuwo siaa.
  Wole ME-309 si wole etɔxɛe hã zãm vevie wu. ME-109 hã gakpɔtɔ le dɔ wɔm, gake womele eɖem ɖa be woagaɖe ewɔwɔ dzi akpɔtɔ o. Wotrɔ asi le ME-109 "K" ƒe mɔ̃ yeye aɖe gɔ̃ hã ŋu si ƒe mɔ̃ sesẽ wu, si me wotsɔ yameʋutu atɔ̃ ɖo zi ɖeka. Màte ŋu aɖu mɔ̃ ma tɔgbe dzi bɔbɔe nenema o.
  ME-309 hã xɔ mɔ̃ si ŋu ŋusẽ le wu eye wòtutu aʋalawo. Ʋu si me afɔku le ŋutɔ. Soviet yameʋukulawo gakpɔtɔ le yameʋu xoxowo kum, eye ɖeko woƒe nyonyome le to yim. Gake fifia ya la, Yak-9 mevɔ̃ɖi nenema gbegbe o, ete ŋu trɔa asi le eŋu nyuie, eye mehiã be wòaƒu du akpa o.
  Germany-srafowo sesẽ... Nyaʋiʋliwo do mo ɖa ku ɖe T-34-85 aʋawɔʋua ŋu. Ðe wòle be woawɔ aʋawɔnu si wotsɔ wɔa xɔtaxɔe la wòalolo wua? Le nyateƒe me la, le go sia me la, kpekpeme la adzi ɖe edzi. Ele be míade dzesii be Soviettɔwo ƒe aʋawɔnuwo ƒe nyonyome ɖiɖi. Alloying elements mebɔ o, eye welding alo casting ƒe nyonyome ɖiɖi va ɖo afisi wòle vevie ŋutɔ.
  Gake nyɔnuviawo wɔa avu abe kalẽtɔ ene...
  Emegbe Elizabeth ƒe aʋawɔʋua tsrɔ̃ eye nyɔnuviawo dzo. Woƒua du toa snoa me afɔ ƒuƒlu eye wodoa bikini, eye wogblẽa afɔti dzeaniwo ɖi.
  Catherine tsɔ dziku de dzesii be:
  - Wole mía ƒom keŋkeŋ!
  Elena de dzesii dzikutɔe be:
  - Gake míaɖu dzi kokoko!
  Elizabeth da tu, eye wòƒo Germanytɔ dzokekedola la eye wònɔ ɣli dom be:
  - Meƒo Germanytɔ la! Aleke wòawɔ akpɔe tso gbɔnye nyuie!
  Efrasia tsɔ ŋusẽ de dzesii be:
  "Wowua woƒe agbe nu le afima, eye womate ŋu asi atrɔ ayi o!"
  Catherine nye nyɔnuvi adãwɔla, eye wòdzi ha be:
  - Le míaƒe dziku me la, míedzia fiaɖuƒea ƒe hadzidziwo!
  Nyɔnuviawo ƒua du yia wo ɖokui gbɔ, eye woƒe afɔkpodzi goglo ƒuƒluwo nɔa keklẽm.
  Ŋutsuvia, esi wòkpɔ nyɔnuviawo la, ebia wo kple vɔvɔ̃ be:
  - Eye afikae nètso afɔ ƒuƒlu?
  Elizabet ɖo eŋu be:
  - Míele aɖaŋudzedze ƒe afɔɖeɖe aɖe wɔm!
  Ŋutsuvia ƒo nu kple ɣli be:
  - Ðeka, eve - nuxaxa menye kuxi o, .
  Mele be nàgbugbɔ ɖe megbe gbeɖe o!
  Na wò ŋɔti kple asike nakɔ, .
  Nyae be xɔlɔ̃ vavã nɔa gbɔwò ɣesiaɣi!
  Catherine ƒo nu kple ɣli, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go:
  - Nyae be xɔlɔ̃ wɔnuteƒe aɖe le gbɔwò ɣesiaɣi!
  Elena do ɣli be:
  - Mègavɔ̃ o! Míatrɔ ava....
  Eye nyɔnuvi eneawo katã do ɣli ɖeka;
  Mexɔe se be xexeame katã anyɔ, .
  Fasitɔwo ƒe dziɖuɖua nu ava yi...
  Eye Ɣe la klẽ - .
  Mɔ si klẽna ɖe kɔmiunisttɔnyenye dzi!
  Aʋawɔlawo le klalo be yewoavuvu Germanytɔ ɖesiaɖe... Eye afɔ ƒuƒlu le sno me la, woƒe nu léa dzi na ame eye wodze tugbe ale gbegbe. Aleke nyɔnuvi siawo nya kpɔe nye si, abe roses siwo le seƒoƒo ƒom hele vɔvɔm o ene.
  Enyo, Hitler mele fefem o, eye wòle tsatsam le mía Dadanyigba dzi le alilikpowo me. Enyrɔa eƒe aɖuwo ɖe eƒe dzi ŋutɔ me eye wòɖea eƒe ʋu!
  Eye nyɔnuviawo gblẽa mɔ dzeani ŋutɔwo ɖi. Germanytɔwo zɔa mɔ siawo yome hedzea klo henɔa ŋku lém ɖe wo ŋu dɔwuametɔe. Ame siawoe nye aʋawɔla gbemelã siwo wonye. Eye Germanytɔwo gbugbɔa nu na nyɔnuviwo ƒe afɔtoƒewo.
  Eye Anastasia Witchakova kple Akulina Orlova le avu wɔm le yame. Nyɔnuvi nyui eve.
  Anastasia, si nɔ Nazitɔwo dam henɔ eƒe yameʋua trɔm, tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo nɔ ha dzim be:
  - Míaʋli etsɔ si me kɔ wu ta!
  Akulina, si nɔ Nazitɔwo ƒe asikewo lãm to eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo zazã me la, do ɣli be:
  - Mina míagbugbɔ nu na mía nɔewo!
  Eye nyɔnuviawo gaƒoa Germanytɔwo nublanuikpɔkpɔ alo kɔnu aɖeke manɔmee. Wodze aɖaŋu ale gbegbe.
  Anastasia gatrɔ eƒe Yak-9 la ake eye wònɔ ɣli dom henɔ ɣli dom be:
  - Kɔmiunisttɔwo ƒe ŋkɔe nye ema!
  Akulina lɔ̃ ɖe nya sia dzi be:
  - Mexɔe se be xexeame katã anyɔ...
  Anastasia, si nɔ Germanytɔwo ƒom ƒu anyi la, ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Mía denyigba enye míaƒe ɣe!
  Eye amesiawoe nye nyɔnuvi siwo le avu wɔm le afisia, Soviettɔwo ƒe hatsotso kɔkɔtɔ kekeake.
  Eye Germanytɔwo xɔae, vɔ̃ɖi ŋutɔ. Eye fulélewo le ŋgɔ yim...
  Le March me la, Nazitɔwo dze Baku dzi dzedze gɔme. Wodze du gã aɖe si me ami yɔ fũu la dzi. Aʋaawo nu sẽ ŋutɔ.
  Germanytɔwo zã tu sesẽwo tsɔ tu Baku.
  Eye wotsɔa ahomyamesrafowo daa bɔmb. Gake Yu-488 gbãtɔ, yeyetɔ kekeake, siwo ɖe dzesi le woƒe ŋusẽ gã la ta hã daa bɔmb. Lãwo koe ʋu siawo nye.
  Wo dometɔ ɖeka ɖe Gertrude, Eva, kple Frida fia. Nyɔnuvi dzetugbewo, siwo ƒe nukpɔkpɔ nyo ŋutɔ la, daa bɔmb ɖe Soviettɔwo ƒe nɔƒewo. Eye wowua Red Army ƒe asrafowo kple dumevi dzrowo.
  Baku le bibim... Dzudzɔ le dodom le sɔtiwo me. Amidowo hã le bibim, nusianu le dzo dam.
  Gertrude gblɔ kple alɔgbɔnukoko be:
  - Mawu lɔ̃ Germany!
  Eva, si tsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu te lever la henɔ bɔmb dam ɖe edzi la lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Nyateƒee! Míawoe nye dukɔ tiatia la!
  Frida dzi ha dzikutɔe be:
  - Míaƒe amewo nye dziƒo ƒe ame tiatiawo!
  Eye wòʋuʋu ŋku ɖe eƒe zɔhɛwo ŋu. Esiawo nye nyɔnuvi siwo wɔa avu ƒomevi le afisia, ɖeko wonye adãwɔwɔ ƒe nɔnɔme. Eye avuwɔwɔ kple nyaƒoɖeamenu.
  Gertrude da yameʋu ƒe tu aɖe si wó eye wòdo ɣli be:
  - Le mía Fofonyigba ƒe gãnyenye ta!
  Eve, si nɔ tu dam eƒe tsitretsiɖeŋulawo la, ɖo kpe edzi be:
  - Na gãnyenye gã aɖe!
  Edze abe nyɔnuviawo bi ɖe yameʋuwo me kaba ene. Ame siawoe nye xɔlɔ̃ siwo le avu wɔm.
  Eye màte ŋu aɖu wo dzi le kaɖiwo dzi bɔbɔe nenema o. Eye wotsɔa alɔmeɖeɖe gbegblẽ ƒoa woƒe futɔwo.
  Frida de dzesii be:
  - Nyee nye nyɔnu si ku drɔ̃e gãwo eye wòdze tugbe!
  Le ema megbe la, egada tu tso yameʋuwo ƒe tuwo me, eye wòda Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋu siwo nɔ agbagba dzem be yewoadze Germanytɔwo ƒe lã wɔadã la dzi.
  Ẽ, ewɔna nam abe ɖe màte ŋu atsi tre ɖe Nazitɔwo ŋu o ene.
  Wole Baku dzi dzem.
  Tamara kple eƒe asrafoha le avu wɔm ɖe du sia ta. Nyɔnuviawo wɔa avu vevie eye woɖea kalẽwɔwɔ si ɖeke mesɔ kplii o fiana.
  Tamara da tu, tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da bɔmb, si na Germanytɔwo kple woƒe adzɔhawo kaka, eye wòdo ɣli be:
  "Na Fofonye si seɖoƒe meli na o!"
  Eye wòʋuʋu ŋku ɖe eƒe zɔhɛwo ŋu. Enye aʋawɔla si le ɖoƒe kɔkɔtɔ kekeake, si si sɔ kplii aɖeke mele o.
  Togbɔ be, le nyateƒe me la, nyɔnuvi bubuawo hã mevɔ̃ɖi o hã. Míagblɔ gɔ̃ hã be wowɔa avu nyuie ŋutɔ.
  Le kpɔɖeŋu me, Anna xɔ Nazitɔwo hewu wo, abe ɖe woƒoe tso hɛ ene.
  Eye wòdo ɣli be:
  - Na USSR!
  Eye wòtsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu tsɔ ku ƒe nunana si nye amewuwu la na.
  Akulina, si nɔ tu dam ɖe futɔa ŋu la, do ɣli be:
  - Na nye Dadanyigba!
  Eye atsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo atsɔ tsɔtsrɔ̃ ƒe nunanawo aƒu gbe, eye wòatsrɔ̃ amesiame ɖe wo nɔewo yome.
  Victoria wɔa avu kple eƒe futɔwo, eye wòwɔa nu mɔkpɔkpɔbuɖeametɔe eye wòtsoa nya me. Eƒoa tsitretsiɖeŋulawo kple gbagbãƒewo. Emegbe etsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo daa bɔmb siwo wua ame. Eye wòdo ɣli be:
  - Le kɔmiunist ƒe susuwo ta!
  Olympic-fefewo hã le avu wɔm. Eye nyɔnuvi kalẽtɔ sia atsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu siwo me lãmekawo le la atsɔ bɔmb aɖaka blibo aɖe aƒu gbe. Eye Lev-ʋua atrɔ.
  Aʋawɔla la ado ɣli be:
  - Gake Pasaran!
  Nyɔnuvi siwo le avu wɔm eye wodze tugbe ŋutɔ. Womenaa ta alo naa ta gbeɖe o. Ŋusẽ le wo si le nuwulawo ŋu.
  Eye ŋusẽawo mesɔ kura o... Dzowo xɔ Baku. Tu mele Soviet-srafowo si o. Eye esiae nye kuxi vevitɔ.
  Ame geɖe tsɔa wo ɖokui nana le mɔkpɔkpɔbuɖeame ta.
  Gerda kple eƒe ʋua me dɔwɔlawo zi kluvi ŋutsuwo dzi be woagbugbɔ nu na woƒe afɔkpodzi ƒuƒlu. Wowɔa esia toɖoɖotɔe eye woƒoa woƒe afɔkpodzi.
  Emegbe nyɔnuviawo galia Panther 2 la eye wodaa tu. Soviettɔwo ƒe tuwo le ƒoƒom...
  Woxɔ Caucasus bliboa kloe xoxo. Gake Yerevan gakpɔtɔ le asi lém ɖe eŋu. Poti-dugã, si nye melidzeƒe mamlɛtɔ si me Ƒuyibɔa ƒe Ƒudziʋawɔʋuwo ƒe ame susɔeawo gakpɔtɔ le la le aʋa wɔm kalẽtɔe.
  Eye nyɔnuvi siwo tso dukɔ vovovowo me wɔa avu le afima. Eye Gulnazitɔ siwo ƒe afɔ ƒuƒlu ƒe hatsotso la wɔa avu. Georgia nyɔnu dzetugbe aɖe, eye sedede aɖe le esi na nyɔnuvia.
  Gulnazi tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔ bɔmb kotoku aɖe ƒu gbe, eɖe aɖatsi na Nazitɔwo eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na xexeame ƒe kɔmiunisttɔnyenye ƒe gãnyenye!
  Eƒe zɔhɛ Tamiltɔ hã tsɔa eƒe afɔ ƒuƒlu ƒua bɔmb kple ŋusẽ si wua ame, si vuvua Turkeytɔwo eye wòdoa ɣli be:
  - Na Dadanyigba la!
  Masha, si nye nyɔnuvi aɖe si tso Russia, tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒu gbe ŋusẽ si ate ŋu awó, eye wògbã fasitɔwo, do ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na xexeame ƒe kɔmiunisttɔwo ƒe ɣeyiɣiwo!
  Margarita hã naa tɔtrɔ si woɖo taɖodzinu nyui aɖe. Etso fasitɔwo eye wòtsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ɖo ku si nye amewuwu ƒe nunana ɖa, egbã eƒe tsitretsiɖeŋulawo henɔ ɣli dom be:
  - Le míaƒe aʋadziɖuɖu ta!
  Aleae nyɔnuviawo wɔa avu kalẽtɔe. Eye le nyateƒe me la, womate ŋu atɔ te wo o, eye womate ŋu atrɔ wo ɖe megbe o. Nyɔnu aʋawɔlawo kple super koe wonye. Eye ne wowɔ avu la, ekema wowɔa avu abe kalẽtɔwo kple amegãwo ene!
  Gake, ʋuu keke ta, esesẽna be woalé fasitɔwo kple woƒe ŋusẽ siwo de ŋgɔ wu la me ɖe asi. Le yame la, Albina kple Alvina le kakaɖedzi ƒe dzesiwo xɔm. Eye wole yameʋu gbogbo aɖewo dam ale gbegbe be edze ƒã be womate ŋu atɔ te wo o.
  Albina, si nɔ Soviettɔwo ƒe yameʋu bubu dam kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu la, dzi ha be:
  - Womate ŋu aɖu mía dzi o, adela la trɔna zua lã!
  Alvina, si lã eƒe tsitretsiɖeŋulawo eye wònɔ ta ƒom sesĩe ɖe eƒe kɔ sesẽ la dzi la, do ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na Aryantɔwo ƒe ɖoɖo yeyea ƒe ɣeyiɣia!
  Eye etsɔa eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu hã naa ta...
  Nyɔnuviawo dometɔ ɖesiaɖe da yameʋu siwo wu alafa atɔ̃ xoxo eye woxɔ Knight"s Cross of the Iron Cross si me sika oak aŋgbawo, yiwo kple daimɔndwo le.
  Wonye atsyɔ̃ɖola siwo mexɔ se o ale gbegbe. Eye ne wole Third Reich ƒe futɔwo ƒom xoxo la, ekema womate ŋu atɔ te abosam siawo o. Woda yameʋu siwo wu alafa atɔ̃ ɖe anyi le teƒe si gogo Marseille ɖeɖe dzaa. Nudzɔdzɔ sia le eƒe nɔnɔme nyuitɔ kekeake me ya. Hitler ɖoe gɔ̃ hã be yeada asi ɖe Knight"s Cross of the Iron Cross ƒe dzidzenu adelia dzi kple platinum oak aŋgbawo, yiwo kple daimɔndwo.
  Woanae ame gbãtɔ si wu yameʋu siwo wu akpe ɖeka. Eye nusi ado tso eme anye nu wɔnuku aɖe ko.
  Albina lã Soviettɔwo ƒe yameʋu atɔ̃ zi ɖeka kple yameʋu ƒe tu siwo ƒe lolome nye milimeta 30 ƒe gbagbã ɖeka eye esi wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo te tu siwo wotsɔna ƒoa yameʋuae la, edo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na míaƒe ŋusẽ!
  Alvina, si nɔ Soviettɔwo ƒe ʋuwo lãm henɔ futɔwo lãm kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo la, gblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Ŋutikɔkɔe gã aɖe na kalẽwɔwɔ!
  Eye aʋawɔlaawo ʋuʋu ŋku ɖe wo nɔewo ŋu!
  Wowɔa avu abe alesi wònɔna ɖaa ene le bikini kple afɔ ƒuƒlu me, eye esiae nye woƒe ŋusẽ. Nyɔnu supermen koe nyɔnuviawo nye. Togbɔ be wosubɔa dɔ vɔ̃ɖi aɖe hã. Eye wolɔ̃a dzotɔtɔ mɔɖela siwo woɖe aboyoe ƒe afɔkpodziwo. Nyɔnuvi siawoe le afisia. Ŋutasẽla gake wòvivina ŋutɔ.
  Albina gblɔ ɣeaɖeɣi be:
  - Dɔmenyonyo aɖeke mele xexeame o, gbɔdzɔgbɔdzɔ koe li!
  Eye wòtsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu da bɔmb eve ɖe Soviettɔwo ƒe nɔƒewo, eye wòda tu etɔ̃.
  Amesiawo nye aʋawɔla siwo mekpɔa nublanui na ame aɖeke kura o! Gake ɖeko woƒe ƒoƒoawo le ŋeŋem.
  Alvina de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Teƒe aɖeke meli na gbɔdzɔgbɔdzɔtɔwo le ɣea te o!
  Eye wòʋuʋu ŋku ɖe eƒe zɔhɛa ŋu.
  Aʋawɔla siwo ɖea gbɔdzɔgbɔdzɔ aɖeke fiana eye womenaa ta gbeɖe o. Woawoe nye ʋiʋlilawo ƒe ʋiʋlilawo vavã. Togbɔ be dzesi si nye minus le wo ŋu hã la, esi wònye be wosubɔa ŋusẽ vɔ̃ɖi aɖe ta.
  Gake le ɣeyiɣi ma ke me la, dzidzɔ kple nu lédziname.
  Albina, si ɖe eƒe aɖuwo ɖe go eye wòɖo yameʋu siwo wua ame ƒe tu ɖe eƒe tsitretsiɖeŋulawo dzi la, do ɣli be:
  - Nazitɔwo ƒe nya la le kɔkɔe - míatsrɔ̃e tegbee!
  Alvina de dzesii dzikutɔe, eye wòmu tsitretsiɖeŋulawo be:
  - Míenye ƒudzidzodalawo vavã!
  Albina, si le futɔwo lãm la, ɖo kpe edzi be:
  - Nu bubu ɖesiaɖe nye drɔ̃e!
  Eye aʋawɔlawo va nɔ amesiame ƒom henɔ wo ƒom ɖe anyi ale gbegbe, abe ɖe wotsɔ atiwo le puckwo ƒom ene.
  Alvina nɔ ɣli dom esi wònɔ Russiatɔwo ƒe yameʋuwo ƒom be:
  - Míenye Hitler ƒe hɔ̃ siwo le avu wɔm!
  Eye wòʋuʋu ŋku ɖe eƒe zɔhɛwo ŋu.
  Aʋawɔla siwo le afisia le dɔgboa ɖem le woƒe futɔwo me vavã. Asrafoha Dzĩ la xɔa nu geɖe tso wo gbɔ.
  Nyɔnuvi siwo le avu wɔm la di vevie be yewoaƒo Russia-srafowo ɖa.
  Gake Helga si le TA-152 me tsrɔ̃ Soviettɔwo ƒe anyigbadzisrafowo. Eƒo SAU-85 la eye wòdo ɣli be:
  - Le Germany kple viaŋutsuwo kple vianyɔnuwo ƒe gãnyenye ta!
  Gake aʋa siwo wowɔna ɖe Astrakhan ŋu gale edzi yim.
  Nyɔnuviawo le agbagba ɖesiaɖe dzem be yewoalé eme ɖe asi.
  Alenka tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb si me bɔmb ɖo. Efa avi fasitɔwo eye wòdo ɣli be:
  - Na kɔmiunist kɔkɔe!
  Anyuta, si le tu dam Nazitɔwo eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo hã da bɔmb la, do ɣli be:
  - Eye ɖeɖekpɔkpɔ na dukɔa!
  Alla, si nɔ eƒe tsitretsiɖeŋulawo ƒom, nɔ wo lãm ɖe anyi kɔnu si mehiã o manɔmee, eye wòtsɔ bɔmb ƒu gbe kple eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la, do ɣli be:
  - Aleae míaƒe ŋutikɔkɔe ɖina!
  Maria, si le eƒe futɔwo tsrɔ̃m, tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ ku ƒe nunanawo ƒu gbe la, le ɣli dom be:
  - Míenye gã le míaƒe ŋutikɔkɔe me!
  Marusya, si le Arabtɔ adzɔha siwo le ŋgɔ yim le hatsotsowo me lãm hele bɔmb dam kple eƒe afɔ ƒuƒlu la, do ɣli be:
  - Na tɔtrɔwo, ale be asiwo naɖiɖi zi ɖeka!
  Matryona, si tsɔ tu si wotsɔna tsia Nazitɔwoe la, xɔe hedo ɣli be:
  - Mía Dada ƒe Dukɔ USSR! Woagbãe aƒetɔ!
  Aʋawɔla siwo le afisia wɔa nu kple adãwɔwɔ gã aɖe. Eye woƒe avuwɔwɔ ƒe nyaƒoɖeamenu lolo ŋutɔ.
  Zi geɖe la, woɖea woƒe yameʋuɖoɖo gã la fiana. Eye nyaƒoɖeamenu si ŋu womate ŋu axe mɔ ɖo o vavã.
  Aʋawɔlaawo le afɔ ƒuƒlu, gake wole dzidzɔ kpɔm...
  Le April me la, Nazitɔwo xɔ Baku. Tu ƒe anyimanɔmanɔ va gblẽ nu le eŋu. Le ɣeyiɣi ma ke me la, Poti dze anyi le ɣeyiɣi ɖeka me kloe. Yerevan, si le towo ƒe togbɛwo dzi koe lé ɖe te. Gake tsɔtsrɔ̃ na eya hã. Tu kple nuɖuɖu siwo nɔ afima hã nɔ vɔvɔm. Ðeko wòle be Turkeytɔwo medze du sia dzi haɖe o, eye dɔ le ke wum.
  Nyɔnuvi siwo tso Tamara ƒe asrafoha me ƒe akpa aɖe bu le aʋawɔla siwo le anyigba te la dome, eye wo dometɔ aɖewo, kpakple aʋafia la, ʋu to megbe yi ŋgɔgbe... Wodi be yewoato yewo ŋutɔ tɔ gbɔ.
  Woxɔ Caucasus-ƒua keŋkeŋ kloe xoxo, gake aʋaa yi edzi. Togbɔ be USSR bu eƒe amikuƒe gãtɔ kekeake ɣemaɣi hã. Gake Aʋakɔ Dzĩ la megbã le gbɔgbɔ me o. Eye ami hã le Volga nutoa me, le Siberia kple teƒe bubu geɖewo.
  Hitler de se be woawu Russiatɔwo nu le Astrakhan hafi April 20 naɖo. Eye aʋawɔwɔawo yi edzi le agbɔsɔsɔ gã aɖe me. Eye bɔmbdadaa nu sẽ ŋutɔ.
  USSR kpɔe be yewole nyaƒoɖeamenu sesẽ aɖe te. Aʋawɔwɔwo hã nɔ anyi ɖe Alma-Ata, si dzi Japantɔwo xɔ ahom la ŋu. Woƒo xlã dua keŋkeŋ kloe.
  Samuraitɔwo, esi wònya xɔ dzo vie ko la, wodze agbagba be yewoatu amedzidzedze aɖe ɖo ɖe Magadan ƒe mɔ dzi.
  Veronica wɔ aʋa le Alma-Ata eye wo kple eƒe nyɔnuviwo ƒe aʋakɔa wɔ avu kple samuraitɔwo ƒe amedzidzedze.
  Eye wo dometɔ geɖe le afisia. Chinatɔ siwo woxɔ to amedzidzedze ƒe mɔnuwo zazã me hã le avu wɔm.
  Japantɔwo tsɔa asrafo ɣiawo ƒua gbe ɖe aʋa me... Woyia ŋgɔ eye wotsɔa woƒe kukuawo ƒua tsi Soviettɔwo ƒe nɔƒewo ŋutɔŋutɔ.
  Veronica do dzo. Eye wòtsoa Chinatɔwo kple samuraitɔwo ɖe fli me. Etsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo daa bɔmb henɔa ɣli dom be:
  - Ŋutikɔkɔe na Russiatɔwo ƒe gbɔgbɔ!
  Marfa hã daa tu, lãa tsitretsiɖeŋulawo eye wòdoa ɣli be:
  - Na mía Fofonyigba!
  Natasha, si le tu dam Japan kple China asrafo siwo woxɔ be woawɔ dɔ abe tu ƒe nuɖuɖu ene la, do ɣli be:
  - Na Kɔmiunisttɔnyenye Gãtɔ!
  Alina, si nɔ tu dam samuraitɔwo kple Chinatɔwo ƒe aʋawɔlawo, nɔ wo lãm ɖe anyi kple dzonɔameme gã aɖe, eye wòtsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu tsɔ ku ƒe nunana la nam la, do ɣli be:
  - Na kɔmiunisttɔwo ƒe liƒo yeyewo!
  Veronica da tu futɔa pɛpɛpɛ ŋutɔ, eye wòto Chinatɔwo ƒe ta me, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, edo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na Soviet-nyigba!
  Eye wòtsɔa eƒe afɔ ƒuƒlu ɖoa bɔmb ƒe ŋusẽ gã aɖe ɖa, si gbãa futɔwo katã.
  Marta, si le futɔa lãm hetsɔ eƒe asibidɛ ƒuƒluwo tsɔ ku ƒe nunana la ƒu gbe la, do ɣli be:
  - ɖu kɔmiunist ƒe ɣeyiɣia dzi!
  Natasha, si tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu vuvu bɔmb la, vuvu Chinatɔ gbogbo aɖewo, eye wògblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Na Soviettɔwo ƒe ɖoɖo yeyea!
  Alina, si nɔ tu dam ɖe futɔa ŋu pɛpɛpɛ ŋutɔ la, do ɣli be:
  - Le kɔmiunist ƒe liƒo yeyewo ta la, míawɔ avu!
  Eye eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la xɔ teƒe na bɔmb si gblẽa nu.
  Nyɔnuvi siwo le avu wɔm la, ele abe dzobibiwo le dodom tso woƒe ŋkuwo me ene.
  Ao, Japantɔwo mate ŋu aɖu ame mawo dzi o, ne wowɔ ɖeka kple China-srafowo gɔ̃ hã. Eye samuraitɔwo ƒua du be yewoadze wo dzi.
  Eye wogatsɔa ame kukuwo ƒua gbe ɖe mɔ siwo katã dzi woate ŋu age ɖo la dzi ake. Gake wosɔ gbɔ akpa, eye ele be atsyɔ̃ɖola siwo ƒe afɔ ƒuƒlu ƒe aʋakɔa nagbugbɔ.
  Eye nyɔnuvi ninjawo le Japantɔwo si. Eye avuwɔwɔ kpli wo sesẽ ŋutɔ.
  Wole keklẽm ale gbegbe, wowɔa avu eye wonya kpɔ ŋutɔ. Eye wotsɔa woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒua gbe, nunana siwo gblẽa nu geɖe.
  Nyɔnuvi ninja aɖe si ƒe taɖa le blɔ tsɔ yi lã Soviet-srafowo hele ɣli dom be:
  - Na fiagã ƒe dziɖuɣi ƒe ɣeyiɣia!
  Nyɔnuvi ninja aɖe si ƒe taɖa le ɣie la le nutunu aɖe dzi kpɔm, egbã Russia-srafowo, eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na banzai ƒe ɣeyiɣia!
  Nyɔnuvi ninja aɖe si ƒe taɖa biã zã helikɔpta ƒe mɔnu aɖe, lã Soviet-srafomegã aɖe eye wògblɔ kple gbe blewu be:
  - Míeɖua dzi ɣesiaɣi!
  Nyɔnuvi ninja aɖe si ƒe taɖa le ɣie zã kpakpaluʋui ƒe mɔnu, elã Russia-srafo etɔ̃, eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu ƒu gbe ɖe pea. Ewó eye wògbã blaetɔ̃ vɔ eneawo.
  Aʋawɔla la ƒo nu kple ɣli be:
  - Na Japantɔwo ƒe nudɔdɔ yeyea!
  Nyɔnuvi siwo le afisia la wɔ nuku eye wofa tu ŋutɔŋutɔ... Eye Asrafoha Dzĩ si le Ɣedzeƒe Ʋĩ la do go futɔ sesẽ aɖe.
  Gake le titina la, Soviet-srafowo dze ame dzi kpata le Rzhev ƒe mɔ dzi.
  Le afisia la, Elizabeth ƒe ʋua me dɔwɔlawo wɔ avu zi gbãtɔ le IS-2 aʋawɔʋu yeyea me. Ʋu si wotsɔa mɔkpɔkpɔ aɖewo blanae. Zi geɖe la, ʋua me dɔwɔla atɔ̃e nɔa anyi, gake le afisia la, aʋawɔlawo nɔa te ɖe ame ene nu.
  Elizaveta da tu si ƒe didime nye 122mm. Tu si gblẽa nu la dzona kple ŋusẽ si wua ame. Eɖɔ akasanu aɖe eye wòƒo T-4 tso didiƒe.
  Elizabeth do ɣli be:
  - Meƒo esiawo nyuie!
  Ekaterina ɖoa eŋu to charge, eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu zazã, eye wòdea dzesii kple dziku be:
  - Gake tu la medaa tu kabakaba ŋutɔ o!
  Elizabet lɔ̃ ɖe nya sia dzi be:
  - Menye aʋawɔʋu tsɔtsrɔ̃la nyuitɔ kura o!
  Elena, amesi kpe asi ɖe aʋawɔnua dodo ŋu kple eƒe afɔ ƒuƒlu la de dzesii be:
  - Gake enye amewula!
  Eye emegbe Catherine da tu. Eye aŋɔa ƒo Panther la tso didiƒe ʋĩ. Ẽ, tu si wua ame...
  Ekaterina de dzesii be:
  - Ŋusẽ kple dzidzɔ geɖe le mía si!
  Elena lɔ̃ ɖe nya sia dzi be:
  - Nu geɖe ŋutɔ! Ŋutikɔkɔe na Russia!
  Efrasia de dzesii hã be:
  - Ʋu sia ƒe dzedzeme menyo o. Aleke nèdaa tue?
  Elena de dzesii le susu me be:
  - Eye ŋku si wona hehee alea le mía si! Ne míele ƒoƒom la, ke míaƒoe!
  Eye aʋawɔlawo dzi ha le haƒoƒo me be:
  - Míavɔ̃ o eye míawɔ avu ɣesiaɣi!
  . TA 7 lia.
  Le April 21 lia dzi la, Astrakhan gakpɔtɔ nɔ Soviettɔwo ƒe ŋusẽ te le eƒe akpa aɖe. Menye ɖe wòlé Germanytɔa keŋkeŋ o.
  Anyigba ƒe nɔnɔme na wòte ŋu ʋli wo ɖokui ta nyuie le afisia. Eye Germanytɔwo ɖoe be yewoatrɔ ayemɔwo. Le amedzidzedze teƒe la, wotrɔ ɖe bɔmbdada kple tudada ŋu.
  Alenka kple eƒe ƒuƒoƒoa ɣla wo ɖokui ɖe bunker aɖe me henɔ lalam be woada tu gã la.
  Wo dometɔ ade nye nyɔnuvi siwo nɔ lãgbalẽ ƒom. Wotsɔa woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo léa ʋua ƒe akpataawo eye wodzroa nu me.
  Anyuta de dzesii dzikutɔe be:
  - Le Caucasus la, Yerevan koe susɔ si womexɔ o. Míaƒe ƒukpo mamlɛtɔ koe nye esia le nuto sia me. Nukae kplɔe ɖo?
  Alenka do susua ɖa le susu me be:
  - Anɔ eme godoo be woayi Moscow. Esiae nye woƒe dzixɔse!
  Alla de dzesii kple hũɖeɖe be:
  - Asrafowo mesɔ kura o... Míele aʋa la bum ŋutɔŋutɔ, eye asrafowo mesɔ gbɔ na mí o!
  Maria de dzesii le susu me be:
  - Eye Nazitɔwo kpea fu le nusiwo bu me! Womate ŋu atsi tre ɖe mía ŋu o!
  Matryona ɖe eƒe nukpɔsusu gblɔ, eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu tsɔ agbalẽvi aɖe ƒu gbe:
  - Wodzi mí be míaɖu dzi, eye míaɖu dzi godoo, menyae!
  Marusya lɔ̃ ɖe edzi, eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo wɔ avu kple eƒe futɔa:
  - Nyateƒee, ɖikeke aɖeke mele eme o!
  Alenka makpɔ mɔ na nu nyui aɖeke nenema gbegbe o, atsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la aƒu gbe ɖe agbalẽvi la dzi:
  "Ðewohĩ ahiã be mí nyɔnuviwo míanɔ agbe le amedzidzedze te, gake mexɔe se be ɖikeke mele eme o be míaɖu dzi!"
  Anyuta gblɔe kple tameɖoɖo kplikpaa be:
  - Àte ŋu awɔ avu to aʋawɔla ƒe mɔnuwo zazã me, eye wòanya kpɔ ŋutɔ ne èwɔ avu kple ame siawo tɔgbi, it"s very cool!
  Alla de dzesii dzikutɔe be:
  - Ele be míawɔ avu vevie wu!
  Nyɔnuviawo dzudzɔ nuƒoƒo. Emegbe wotrɔ ɖe nyati bubu ŋu.
  Marusya de dzesii kple dziku be:
  - Xɔsetɔwo ƒe xexlẽme le dzidzim ɖe edzi. To vovo na susuŋudɔwɔwɔ katã!
  Anyuta tsi tre ɖe esia ŋu be:
  - Ame aɖeke meɖo kpe edzi haɖe be Mawu aɖeke meli o. Eye mate ŋu aɖo kpe edzi be menye nenemae o. Eyata le afisia la, míate ŋu ahe nya nuwuwu manɔmee.
  Alenka ɖo kpe edzi be:
  - Eye nyaʋiʋli le afisia nye bometsitsi eye viɖe aɖeke mele eŋu o!
  Alla lɔ̃ ɖe nya sia dzi be:
  - Ẽ, viɖe aɖeke mele dzeɖoɖo sia ŋu o. Gawu la, ne Mawu li la, ekema ele ale gbegbe be anyo nɛ be manɔ anyi o!
  Matryona ko alɔgbɔnu eye wòde dzesii be:
  - Enyo wu be Mawu sia tɔgbe naganɔ anyi o! Le ɣeyiɣi sia me la, mina míadzi ha!
  Eye nyɔnuviawo dzi ha le haƒoƒo me;
  Nyɔnuviwoe míenye, míele gegem ɖe Komsomol, .
  Woka atam be yewoawɔ nuteƒe na Fofonyigba...
  Ale be dziɖuɖu dzikutɔe le Nazitɔwo lalam, .
  Enyo, mina míanɔ Russia le kɔmiunist dziɖuɖu te!
  
  Le nyateƒe me la, Lenin le mía gbɔ, abe ga ene, .
  Akɔbli sesẽ wu gakpo ɖesiaɖe...
  Meku drɔ̃e be matrɔ xexeame, .
  Abe alesi Stalin si nye nunyala gã la do domenyinu ene!
  
  Míana Fofonyigba la nafa, .
  Eye míakɔ Fofonyigba la ɖe dzi wu ɣletiviwo...
  Mina dzidzedzekpɔkpɔ nanɔ Komsomol me tɔwo gbɔ, .
  Togbɔ be míaƒe afɔ sueawo le ƒuƒlu keŋkeŋ hã!
  
  Fasitɔwo dze nye denyigba dzi, .
  Samuraitɔwo le vavam dzimaɖitsitsitɔe tso ɣedzeƒe...
  Melɔ̃ Yesu kple Stalin, .
  Eye mexɔ futɔ la dzi se, míavuvui!
  
  Le nyateƒe me la, Mawu xɔŋkɔ Svarog le mía gbɔ, .
  Nusi, le fefe me, atu kɔmiunist-dziɖuɖu ɖo...
  Ŋusẽtɔ kekeake le xexeame katãe nye ŋutikɔkɔe Ƒome la, .
  Adzi sidzedze kple lɔlɔ̃nu ɖe edzi!
  
  Mexɔe se be míana ta gbeɖe o, .
  Womate ŋu akplɔ Fofonyigba la adze klo o...
  Hati Stalin nye ɣletivi si klẽna, .
  Eye míaƒe nufialae nye nunyala si nye nunyala Lenin!
  
  Míawɔ mía Fofonyigba, .
  Enya kpɔ wu eye wòklẽna wu le ɣletinyigba dzi...
  Eye anye, nya tu si wua ame, .
  Na ame tsitsiwo kple ɖeviwo nakpɔ dzidzɔ!
  
  Dzo Svarog, mègafiã le wò dzi me o, .
  Wòe nye Russiatɔwo ƒe yiwo katã ƒe ame kɔkɔe...
  Míatu paradiso sesẽ aɖe kpuie, mexɔe se be, .
  Yesu ava mawunyadɔgbedela kɔkɔe!
  
  Mègaka ɖe Hitler ƒe gbevuha la dzi o, xɔlɔ̃wo, .
  Be aɖu dzi bɔbɔe eye wòado ŋɔdzi na ame...
  Mí katã míehiã ƒome ɖeka - .
  Eye xɔ dzinye se, metsi megbe akpa be nàlɔ̃ wò Dadanyigba o!
  
  Aƒetɔ Ŋusẽkatãtɔ la kpɔa mí katã ta, .
  Akɔ aflaga si le amadede etɔ̃ me ɖe anyigba dzi...
  Eye lã lénu vɔ̃ɖi la trɔna zua lã, .
  Míawo hã míate ŋu anɔ te ɖe Satana nu!
  
  Melɔ̃ Fofonyigba Gã la, .
  Le xexeame katã me la, wò megadze tugbe wu o, .
  Míadzra Russia ɖe ruble ɖeka nu o, .
  Mina míatu ŋutifafa kple dzidzɔkpɔkpɔ ɖo le xexeame katã!
  
  Le mía Dadanyigba ƒe ŋkɔ me la, drɔ̃e aɖe, .
  Russia gã la atso...
  Nu bubu ɖesiaɖe nye tofloko ko
  Eye mesia yeye aɖe hã anɔ mía gbɔ!
  
  Oo nye ŋusẽkatãtɔ Lada, .
  Àna Russiatɔwo ƒe lɔlɔ̃ kple ŋutifafa...
  Metrɔ ɖe ŋuwò alea, hele kuku ɖem na wò, .
  Eye ne ehiã la, tsɔ dzikedzo ƒoe!
  
  Maria Dziƒo Mawu Dada, .
  Xexeame katã na Yesu...
  Le mia ta Mawu gã la tsi tre, .
  Amewo mebu woƒe vivisese ŋutɔŋutɔ o!
  
  De dzesii be Komsomol me tɔwo le alea, .
  Wodea bubu Russia ƒe mawuwo ŋu ŋutɔ...
  Míenye Dadanyigba la ƒe vi gãwo, .
  Russiatɔwo ɖua dzi ɣesiaɣi!
  
  Xɔlɔ̃wo, ehiã be míado gbe ɖa na Dadanyigba, .
  Perun, Yarilo, kple Svarog nye ŋusẽtɔwo...
  Míanye srɔ̃ŋutsu sesẽwo ŋutɔ, .
  Eye míaku alilikpo siwo le yame gɔ̃ hã!
  
  Fifia wonya futɔa ɖa le Moscow xoxo, .
  Miewɔ nuvevi Nazitɔwo ŋutɔ...
  Míewɔa nuteƒe na Yesu kple Stalin, .
  Aʋawɔʋu siwo me tu le la asɔ gbɔ!
  
  Ao, futɔwo mate ŋu axe mɔ ɖe Russiatɔwo nu o, .
  Esi wònye be míaƒe aʋawɔlawo nye ŋusẽkatãtɔwo ta la...
  Dodokpɔwo me toto, atɔ̃ koe, .
  Ale be ŋutsuvi ɖesiaɖe nasẽ ŋu ŋutɔ!
  
  Xɔ dzinye se be Stalingrad anye ŋutikɔkɔe, .
  Eye míaxe mɔ nɛ tso amedzidzedzea me...
  Sɔdolawo ƒe aʋadziɖuɖu ƒe ɖoɖowɔwɔ ava, .
  Togbɔ be ʋu le sisim le tɔsisi si dzi womate ŋu aɖu o me hã!
  
  Nyɔnuviwo afɔ ƒuƒlu le vuvɔ me, .
  Woƒua du, woƒe afɔkpodziwo le keklẽm...
  Eye woatsɔ woƒe asibidɛwo aƒo fasitɔwo, .
  Woazu Kain si melɔ̃a hadede o la gbadzaa!
  
  Nusianu anyo, amewo nyae nyuie, .
  Míele yamenutome, míake ɖe ɣletivihatsotsowo ŋu...
  Le nyateƒe me la, enye nuvɔ̃ be woake ɖi kalẽwɔwɔ, .
  Eye ŋutsu aɖe anɔ Mawu ƒe fiazikpui dzi!
  
  Eteƒe madidi o míafɔ ame kukuwo ɖe tsitre kple dzɔdzɔmeŋutinunya, .
  Míate ŋu ava zu ɖekakpuiwo eye míadze tugbe wu...
  Kerubi si ƒe aʋala le abe sika ene la le mía tame, .
  Danye dzetugbe Russia!
  Nyɔnuviawo dzi hakpanya bliboa nyuie eye woyi edzi nɔ lãgbalẽ ƒom kple woƒe afɔ ƒuƒlu...
  Woɖu Lenin ƒe dzigbezã le April 22 lia dzi. Nyɔnuviawo no aha si wotsɔ tsi kple kɔfi ƒo ɖe wo me eye wonɔ ɣli dom le woƒe gbɔgbɔ te...
  Asrafoha Dzĩ la wɔ Rzhev-Sychevsk ƒe dɔwɔwɔ si kplɔe ɖo le titina. Germanytɔwo nɔ anyi ɖe ametakpɔnua dzi eye wowɔ avu ɖe eta. Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋu yeye siwo nye T-34-85 kple IS-2 wɔ aʋa. Zi geɖe la, ʋu mamlɛtɔa tsia anyigbaʋuʋu me. Eye mexɔ Tiger-2 kple avu siwo kpekpe wu ƒe aʋawɔnuwo ŋkume kple ŋkume o. "Panther"-2 hã ate ŋu age ɖe eme le didiƒe ʋĩ ko.
  Germanytɔwo ƒe ʋu si sɔ gbɔ wu la ge ɖe Soviettɔwo tɔ me tso didiƒe wu.
  Zi geɖe la, Hitler kpɔa dzidzɔ ɖe Panther 2, si wokpɔ ta na wòdzea ame ŋu eye wòwɔa dɔ nyuie eye wòzãa aʋawɔnuwo nyuie la ŋu. Gake ebia be woawɔ aʋawɔʋu si akpɔ ta na nyuie wu, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, woaku ʋu si dzi woate ŋu alɔ̃ ɖo...
  "Mouse" le go sia me ɖee fia be enye mɔ̃ si mewɔa dɔ o. Woto E-100 vɛ vevie abe "E" ƒe hatsotsoawo ƒe akpa aɖe ene. Wobui be woawɔ ɖoɖo ɖe mɔ̃a kple mɔ̃a ƒe ʋuʋudedi ŋu ɖekae, eye mɔ̃a ƒe mɔ̃a le kpuie wu eye wòbɔbɔ wu, abe ʋua ƒe ʋuƒo ene. Aʋawɔnuawo ƒe titrime gakpɔtɔ sɔ kple Sisi, abe alesi aʋawɔnuwo hã sɔ ene, gake eva hiã be woaɖe kpekpeme dzi akpɔtɔ va ɖo tɔn 130 le eƒe kɔkɔme ta. Le go sia me la, ke boŋ ele be mɔ̃a nasẽ ɖe edzi le sɔ ƒe ŋusẽ 1500 me, eye aʋawɔʋua nate ŋu azɔ nyuie.
  Le goawo katã me la, wobui be "E" siwo kplɔ wo nɔewo ɖo la ava zu aʋawɔʋuwo ƒe dzidzime yeye. Le nɔnɔmetata siwo le anyime, dzogoe gãwo siwo me susu le, tu sesẽwo kple mɔ̃wo, ɖoɖo si me kɔ.
  Gake togbɔ be ʋu nyuiwo ŋutɔ nɔ Germanytɔwo si xoxo hã. "Panther" 2 xɔ ɖe kpɔɖeŋu si nɔ anyi va yi teƒe. Tiger-2 yeye aɖe hã do si ƒe mɔ̃ sesẽ wu eye eƒe xɔtaxɔe le gbadzaa. Wokpɔa eta nyuie wu eye woƒe kpekpeme le bɔbɔe wu.
  Eyata Nazitɔwo menɔ anyi kpoo o.
  Le April 24, 1944 dzi la, Germanytɔwo ƒe Arado yameʋu gbãtɔ tsɔ ku ƒe nunana ƒo Moscow. Eda bɔmb la tso kɔkɔƒe gã aɖe eye wòƒu du wu Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋuwo bɔbɔe.
  Hitler gblɔ be fifia mɔnukpɔkpɔ aɖeke megali na USSR o, eye eteƒe madidi o Aʋakɔ Dzĩa ƒe nuwuwu ava.
  Le April 25 lia dzi la, wodze Astrakhan dzi dzedze yeye gɔme. Mɔ̃ gbãtɔ si ʋãa anyigba hã kpɔ gome le aʋawɔwɔa me: aʋawɔʋu si le anyigba te.
  Germany nyɔnuvi eve wɔ avu le eŋu: Mercedes kple Dora. Aʋawɔlaawo do mɔ̃ aɖe si le anyigba te si ʋãna le anyigba la kpɔ.
  Egakpɔtɔ le bɔbɔe ŋutɔ kple tu si ƒe didime nye milimeta 75 si ƒe ʋuƒo le kpuie kple tu ene siwo wotsɔna ƒoa tu.
  Nyɔnuviwo hea ʋuwo toa anyigba. Dodoawo ƒoa xlãe, eye wotsoa kpea. Ʋuʋua le blewu ŋutɔ, kilometa adre le gaƒoƒo ɖeka me, si megblẽ le anyigba te dɔwɔnuwo ŋu o.
  Mercedes ƒoa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ɖe joystick gbãtɔ si le Germany-srafowo dome la dzi. Eƒe dɔwɔwɔ le bɔbɔe ŋutɔ eye wògblɔ be:
  - Aleke míaƒe Germanytɔwo ƒe dzɔdzɔmeŋutinunya kpɔ dzidzedzee!
  Dora lɔ̃ ɖe nya sia dzi be:
  - Ẽ, míate ŋu awɔ nu geɖe xoxo! Míaƒe ŋusẽ lolo ŋutɔ!
  Eye ezãa joystick hã tsɔ kpɔa ŋusẽ ɖe edzi. Nyɔnuviawo le mɔ̃ tɔxɛ aɖe si ŋu radar le dom kpɔ.
  Soviettɔwo ƒe batri aɖe le ŋgɔ eye àte ŋu aƒu tsi le ete.
  Mercedes, esi wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go la, gblɔ be:
  - Míatu ɖoɖo yeye aɖe!
  Eye emegbe Nazitɔwo ƒe ʋu dona. Tu aɖe si wogbãna ŋutɔ si me wogbãna le la dze Soviettɔwo ƒe tuwo dzi. Eye wòdze Asrafoha Dzĩ ƒe asrafowo dzi.
  Dora gblɔ kple nukoko be:
  - Mina woaɖu revanchism gã la ƒe azã!
  Eye etsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo daa tu wòdea pɛpɛpɛ. Eƒoa futɔa eye wòƒoa ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na drɔ̃e yeyea!
  Mercedes daa tu siwo wotsɔna ƒoa tu eye wòdoa ɣli:
  - Na drɔ̃e gãwo ƒe ɣeyiɣia!
  Nyɔnuviawo koa nu heƒoa asikpe na wo ɖokui. Amesiawo nye aʋawɔla siwo doa adã ale gbegbe eye wowɔa nu kabakaba ŋutɔ.
  Dona gblɔe dzikutɔe be:
  - Nu nyui geɖewo le xexeame!
  Eye etsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tea abɔtaawo eye wògadaa tu ake, ɖe Soviettɔwo ƒe tudalawo ŋu.
  Mercedes ɖo kpe edzi kple alɔgbɔnukoko be:
  - Eye wòanya kpɔ wu gɔ̃ hã!
  Eye ezãa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo hã tsɔ daa tu. Aleae nyɔnuvi siawo siwo le avu wɔm la daa tue.
  Enyo, mɔ̃ bubu aɖe si wotsɔ wɔa aʋawɔwɔ...
  Nazitɔwo ƒe amedzidzedze ɖe Astrakhan ŋu le dzidzim ɖe edzi...
  Wotso mɔ siwo katã dzi woate ŋu ato... Eye wozi Soviet-srafowo dzi be woaɖe asi le wo ŋu le May 1, 1944 dzi, eye wowu dua takpɔkpɔ kalẽtɔe ɣeyiɣi didi aɖe nu. Mɔ̃ sesẽ sia hã mu.
  Nazitɔwo tsɔ dzonu ɖu Astrakhan ƒe anyidzedze ƒe azã. Gake kokoko la, ametakpɔkpɔa mezu dzodzro o. Eye Krauttɔwo hiã ɣeyiɣi aɖe be woatsɔ agbugbɔ woƒe asrafowo aɖo wo ɖokui me eye woahe asrafowo ƒe nɔƒewo vɛ...
  Fuhrer-ʋua ɖoe be yeayi ŋgɔ ayi Saratov ƒe mɔ dzi eye yeato Volga-tɔsisia dzi ayi ŋgɔe eye yeato Moscow ƒe gogloƒe aɖe.
  Gake esime Germanytɔwo nɔ woƒe asrafowo gbugbɔ ƒom ƒu la, wonɔ aʋawɔha siwo wodzra ɖo la hem vɛ. Eye aʋawɔwɔwo nɔ edzi yim le yame.
  Germanytɔwo ƒe yameʋuɖoɖo dze agbagba be yewoado ŋusẽ yewoƒe gãnyenye. ME-262 ƒe aʋawɔwɔ dodokpɔwo ɖee fia be kakaɖedzi mele ʋu sia ŋu o, kple afɔku siwo dzɔna enuenu, kpakple kuxi siwo le ʋua ƒe ʋuʋu ŋu. Eyata, vaseɖe fifia la, susu aɖeke menɔ anyi ku ɖe yameʋu sia tsɔtsɔ aɖɔli Germanytɔwo ƒe aʋawɔhawo keŋkeŋ ŋu o. Kura o, TA-152 ɖee fia be enye mɔ̃ nyui aɖe le eƒe ɣeyiɣia me eye wova nɔ ezãm geɖe wu. ME-309 kple ME-109 gakpɔtɔ nɔ dɔ wɔm.
  ME-163 si wotsɔa tukpewo ʋuna la ɖee fia be enye aʋawɔʋu nyui aɖe na aʋawɔwɔ, gake eƒe yameʋuɖoɖo ƒe ɣeyiɣi kpui akpa na be manya wɔ kloe be woazãe le aʋawɔwɔ me o.
  Arado ƒe bɔmbdadaʋu si kpɔ dzidzedze wu, si le eƒe duƒuƒu sesẽ ta la, manya wɔ kloe be woatsɔ tu siwo tsi tre ɖe yameʋuwo ŋu adae o, eye Soviet aʋawɔʋuwo mete ŋu lée o. Yameʋu siwo wotsɔ léa ŋku ɖe amewo ŋu la nyo ŋutɔ. Germanytɔwo nɔ mɔ̃ bubuwo hã wɔm. Le kpɔɖeŋu me, XE-162, si nye aʋawɔyameʋu si le bɔbɔe wu ME-262, wɔwɔ le bɔbɔe, eƒe asi bɔbɔ eye wòte ŋu trɔa asi le eŋu, eyata woate ŋu atsɔ ati awɔe akpa gãtɔ. Eye aʋawɔla bubuwo hã. Eye ME-1010 kple TA-183... Eye tɔtrɔ si de ŋgɔ wu eye kakaɖedzi le eŋu le ME-262 X. Kple Gotha aʋawɔʋu siwo me asike mele o, kple bubu geɖe.
  Gake fifia ya la, Germanytɔwo ƒe aʋawɔyameʋu siwo wotsɔa ʋuʋudedi ʋuna la sesẽ wu Soviettɔwo ƒe yameʋuwo sãsãsã. Siwo ƒe nyonyome ɖiɖi, eye wogbɔdzɔ vie le mɔ̃wo kple aʋawɔnuwo siaa me. Gawu la, wogawɔ Yak-9 bɔbɔe wu eye fifia yameʋu ƒe tu ɖeka si ƒe didime nye milimeta 20 koe wotsɔ de eme, eye wogblẽ tu si wotsɔna ƒoa tu la ɖi. Esia na be ewɔwɔ ƒe asi bɔbɔ eye wònɔ bɔbɔe eye wòɖe kpekpeme dzi kpɔtɔ.
  Le wo katã me la, tu si wotsɔna ƒoa tu la gbɔdzɔ vie le Germanytɔwo ƒe yameʋuwo gome. Togbɔ be USSR mete ŋu wɔ ʋu kple mɔ siwo toa ʋu ƒe nɔnɔme deŋgɔwo wu le Nazitɔwo ŋkume o hã. Ʋuawo ƒe kpekpeme si lolo wu la he kuxiwo vɛ le ʋuawo ƒe ʋuʋu ŋu.
  Eye ami ƒe anyimanɔmanɔ na yameʋuɖoɖo ƒe hehe si dɔwɔla siwo si aʋala le la dzi ɖe kpɔtɔ.
  Esi Alvina kple Albina bi ɖe ME-309 si me aʋawɔnu sesẽwo le kple duƒuƒu nyuie ta la, medi be yewoaɖo ME-262 si gena zi geɖe akpa o. Eye le duƒuƒu me la, ŋusẽ le wo ŋu wu Russiatɔwo xoxo.
  Alvina, esi wònɔ Soviettɔwo ƒe ʋu aɖe lãm la, de dzesii be:
  - Edzɔa dzi na ame be woawɔ avu le dziƒo!
  Albina zã eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔ fia mɔ aʋawɔla la yi afisi wòdi be yeaɖo taɖodzinua gbɔ eye wògbãe, lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Ẽ, le nyateƒe me la, míenye ame sesẽtɔwo kekeake le xexeame!
  Eye nyɔnuviawo ko nu abe aɖaʋa ene.
  May va zu amesi ƒe dzi dze eme vie. Asrafoha Dzĩ la gakpɔtɔ nɔ agbagba dzem be yewoatso Rzhev ƒe ʋuƒoa.
  Elizaveta da tu tso IS-2 dzi ɖe eƒe tsitretsiɖeŋulawo ŋu... Ametakpɔkpɔ nyui nɔ Soviet mɔ̃a ŋu le ʋua ƒe ŋgɔgbe ƒe akpa si le etame ko. Womekpɔ xɔ kɔkɔa ƒe ŋgonu ta nyuie o. Eye woate ŋu atsɔ T-4-tuwo age ɖe eme le didiƒe ʋĩ gɔ̃ hã. Gake wodzudzɔ aʋawɔʋu mamlɛtɔ zazã mlɔeba le May me, abe alesi wodzudzɔ Panther kple Dzata kple Akpɔkplɔ si wozãna ɖaa ene. Fifia le nusiwo kplɔ wo nɔewo ɖo me la, "Patera"-2 kple "Tiger"-2 wɔ ɖeka bliboe eye aʋawɔnu mawo tɔgbe le wo si.
  Wokpɔa ʋu siawo ta nyuie le ŋgɔgbe, wogbɔdzɔna boŋ le axawo dzi, eye woƒe kpekpeme to vovo wu. Woƒe ʋukuku ƒe nɔnɔme siwo me mɔ̃ yeyewo le la sɔ na asrafowo. Gake aʋawɔʋu siawo hã nye ɣeyiɣi kpui aɖe tɔ... Wole dzadzram ɖo be yewoatsɔ "Panther"-3 kple "Tiger"-3 siwo tso "E" ƒe hatsotsowo me aɖɔli wo. Esi woɖoe wòde to wu, eye mɔ̃a kple mɔ̃a ƒe ʋuʋudedi le xɔ ɖeka me kple eƒe go kemɛ dzi, eye eƒe chassis si le bɔbɔe, si le bɔbɔe, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, woate ŋu ato eme eye woate ŋu adzrae ɖo bɔbɔe.
  Ele be woakpɔ ʋu yeyewo ta nyuie wu, gake womadzi woƒe kpekpeme si dzena ɖe edzi o, le go sia go me.
  Le aʋawɔnuwo gome la, ɖekawɔwɔ aɖeke mele afisia o. Aʋawɔnuwo le Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋuwo me siwo mekɔ akpa o eye woƒe nyonyome mede o. Eye viɖe aɖeke mele aʋawɔnu gãwo dede eme o. Asrafowo kpɔ dzidzɔ ŋutɔ ɖe 88mm tu la ŋu. Exɔa afɔ blaetɔ̃ vɔ ene tso kilometa ene, eye wòxɔa IS -2 tso teƒe si te ɖe eŋu vie. Eyata ŋgɔyiyiwo le edzi yim...
  Ele be USSR natsɔ nane aɖo esia ŋu. Gake me me kɔ haɖe be nusitae... Ðoɖowo li be woawɔ SU-100 la. Ðeko tu sia si te ŋu ʋuna le eɖokui si la wɔa dɔ nyuie, eye wògena ɖe ame me. Mɔkpɔkpɔ aɖewo do ƒome kplii, na aʋawɔwɔ kple Third Reich ƒe aʋawɔʋu kpekpe siwo le dzidzim ɖe edzi. Gake egahiã kokoko be woawɔe, abe tu siwo wotsɔna ƒoa tu na lã wɔadã sia tɔgbe ene, eye ele be woaɖo tu la wɔwɔ ɖe wo nɔewo yome, si le aʋawɔɣi ƒe nɔnɔmewo me la, menye nu ŋutɔŋutɔ kura o.
  Gake Elizabeth ƒe aʋawɔʋuwo ƒe dɔwɔlawo le avu wɔm le T-34-85 me enye si. Eye nyɔnuviawo, afɔ ƒuƒlu eye wodo bikini la, wɔa avu dzinɔameƒotɔe.
  Elizabeth tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da tu Nazitɔwo eye wòƒo Panther la ɖe axadzi, hegblɔ be:
  - Na kɔmiunist gã aɖe!
  Eye woƒe blaetɔ̃ vɔ eneawo ti kpo yi dzi hetrɔna kabakaba, nɔa tu dam.
  Ekaterina hã daa tu futɔa pɛpɛpɛ ŋutɔ. T-4 aʋawɔʋu aɖe si do xoxo la ƒoe ɖe axadzi eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na USSR ƒe sɔdolawo!
  Eye wògatsɔ ŋku ɖe exɔlɔ̃wo ŋu ake. Nyɔnuvia va zu nyɔnuvi si lɔ̃a aʋawɔwɔ alea gbegbe.
  Elena da tu futɔa hã. Eƒonɛ pɛpɛpɛ ŋutɔ, le go sia me la, egbãa Tiger-2 ƒe ʋuƒoa eye wòdoa ɣli le eƒe lãkusi tame:
  - Na Rus Kɔkɔe'!
  Efrasia da tu futɔa pɛpɛpɛ. Edaa tu pɛpɛpɛ ɖe futɔa ƒe axadzi, gbãa ga la me eye wòdoa ɣli be:
  - Na kɔmiunist kɔkɔe!
  Eye nyɔnuviawo trɔa woƒe aʋawɔʋua kple kakaɖedzi eye woƒoa asa na aʋawɔtuwo ƒe ƒoƒo. Mele bɔbɔe nenema gbegbe be woaɖu nyɔnuviwo dzi o.
  Le afisia la, "Dzata"-2 yeyetɔ kekeake si dzi ŋɔ wu la do ɖe wo ŋu. Dze agbagba nàge ɖe aʋawɔʋu ma tɔgbe me, eye wòadze agbagba aƒo blaetɔ̃ vɔ eneawo.
  Eye wòdaa tu tso didiƒe.
  Elizabeth ŋlɔ ɖe Twitter dzi tsɔ ɖo eŋu be:
  - Màxɔ alakpanyawo o!
  Eye wòɖoa go aɖe ɖe Lev-2 aʋawɔʋua tso didiƒe. Aƒoe ɖe ŋgonu.
  Hitlertɔ la ƒoa nu sesĩe.
  Emegbe Catherine gada tu futɔa, zã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo, eye fifia ya, tu la, esi wòɖɔ akasanu aɖe vɔ la, eƒo fasitɔ si le tu la ƒe ʋuƒo didi la me pɛpɛpɛ.
  Catherine ƒo nu kple ɣli be:
  - Ŋku ɖaɖɛ, asi siwo le ƒoƒom, menye mía ŋue nya sia ku ɖo o!
  Esi Germanytɔa bu eƒe tu ta la, edze tɔtrɔ kabakaba gɔme hedzo. "Dzata"-2 nye Germanytɔwo ƒe aʋawɔʋu gbãtɔ si me mɔ̃a ƒe ʋuʋudedi kple mɔ̃a le ŋgɔgbe le akpa ɖeka me, eye gearbox le mɔ̃a ŋutɔ dzi.
  Esia na wòte ŋu ɖe eƒe kɔkɔme dzi kpɔtɔ eye wòɖe eƒe kpekpeme dzi kpɔtɔ, si na eƒe duƒuƒu dzi ɖe edzi ŋutɔ. Eye ale "Lev"-2 dzo, eye mɔnukpɔkpɔ su esi be wòagbã didiƒea...
  Elena zã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ ɖo aʋawɔnua, tsɔe heda tu futɔa. Akpoxɔnua ƒo Dzata ƒe ʋua ƒe megbe, gake ricocheted...
  Elena ƒo nu kple ɣli be:
  - Damn, didiƒea lolo ŋutɔ. Míaxɔe nenema o!
  Catherine ƒo nu kple ɣlidodo, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go:
  - "Leo", nyɔnuviwo esia nye "Leo", ɖe míagado dziku o! Eteƒe madidi o madze si mi xɔlɔ̃wo, anye ŋukpe ŋutɔ!
  Eye woƒe aʋawɔʋua ƒo T-3 la, ɖeko aʋawɔʋu sia trɔ ɖe eƒe axadzi teti koe nye ema, eye woate ŋu aƒoe tso didiƒe.
  Eye nyɔnuvia da tu kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo henɔ ɣli dom be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunisttɔwo ƒe ɣeyiɣia le anyigba dzi!
  Efrasia de dzesii kple dziku, eda tu futɔa, eye wòzã eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu be:
  - Mía Dadanyigba sesẽ, ekpɔa xexeame ta!
  Elizabeth ƒo ɣli, eɖe eƒe aɖuwo ɖe go, eye wòdze hadzidzi gɔme, eye wòkpa hakpanya blibo aɖe esi wònɔ yiyim:
  Satana maɖu mía dzi o
  Nye denyigbae nya kpɔ wu le xexeame, .
  Xɔ ŋkɔ le dukɔ dzeani la ta...
  Ame tsitsiwo kple ɖeviwo akpɔ dzidzɔ le eme!
  
  Balia me lilitiwo naƒo se le eme nukutɔe, .
  Eye kerubiwo ƒoa ha si dze...
  Fuhrer la anye kaput, .
  Womate ŋu aɖu Russiatɔwo dzi le aʋawɔwɔwo me o!
  
  Komsomol me tɔwo ƒua du afɔ ƒuƒlu, .
  Wotsɔa woƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo ƒoa afɔ snoa...
  Hitler wò dzedzeme fa miamiamia ko
  Maƒu du adze ŋuwò le aʋawɔʋu aɖe me!
  
  Ðe míate ŋu aɖu Nazitɔwo dzia?
  Abe alesi wònɔna ɖaa ene la, míenye nyɔnuvi afɔ ƒuƒlu...
  Míaƒe sɔdola dziŋɔtɔ kekeakee nye dzata, .
  Atsɔ tu si wotsɔna ƒoa tue awu amesiame!
  
  Ao, mí nyɔnuviwo míefa tu ŋutɔ xoxo, .
  Míegbãa futɔwo katã ŋutɔŋutɔ...
  Míaƒe asikewo, aɖuwo, asikewo...
  Míatu teƒe aɖe ɖe paradiso wɔnuku aɖe me!
  
  Mexɔe se be kɔmiunisttɔ fafɛ anɔ anyi, .
  Dukɔa le seƒoƒo ƒom le eme, xɔ aɖaŋuɖoɖoa dzi se...
  Eye Nazitɔnyenye wɔnublanui la nu ayi, .
  Mexɔe se be woado ŋutikɔkɔe na wò dɔwɔwɔwo!
  
  Anyigba la aƒo seƒoƒo gbegblẽ, mexɔe se, .
  Tso aʋadziɖuɖu me la míetrɔ yi aʋadziɖuɖu gbɔ...
  ɖu Japantɔ Nikolai dzi, .
  Samurai la aɖo eŋu ɖe ameŋugblẽnyawo ta!
  
  Míaɖe mɔ be woabɔbɔ mí o, .
  Mina míagbã míaƒe futɔwo kple ƒoƒo ɖeka...
  Na adela la natrɔ azu lã, .
  Menye dzodzroe míegbã Wehrmacht-ʋua o!
  
  
  Mègaka ɖe mía dzi be míana ta o, .
  Russiatɔwo nya alesi woawɔ avu tso gbaɖegbe ke...
  Míetsɔa gakpo ƒoa míaƒe bayonetwo, .
  Fuhrer la ava zu aɖaʋawɔla ƒe nɔnɔmetata!
  
  Aleae nye denyigba le, .
  Russiatɔwo ƒe accordion la ƒoa ha le eme...
  Dukɔwo katã nye ƒome xɔlɔ̃wɔwɔtɔe, .
  Habel ye ɖu dzi, ke menye Kain o!
  
  Eteƒe madidi o USSR ava le ŋutikɔkɔe me, .
  Togbɔ be míaƒe futɔ nye ŋutasẽla kple alakpatɔ hã la...
  Míaɖo kpɔɖeŋu na kalẽwɔwɔ, .
  Woado Russiatɔwo ƒe gbɔgbɔ ɖe dzi le aʋawɔwɔwo me!
  . TA 8 lia.
  May 1944 dzo va yi kabakaba... Albina kple Alvina nɔ fewo xɔm le yameʋuwo me.
  Wonye nyɔnuvi siwo dze abe ɖe wodzona le kerubiwo ƒe aʋalawo dzi ene.
  Albina tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu da Russiatɔwo ƒe yameʋu aɖe ɖe anyi eye wòdo ɣli be:
  - Na Reich Etɔ̃lia!
  Alvina, si hã metsɔ afɔ ƒuƒlu eye wòdo bikini la, ƒo Soviettɔwo ƒe yameʋu aɖe ƒu anyi, mãe ɖe akpa vovovowo me eye wòdo ɣli be:
  - Na Aryatɔwo ƒe kɔmiunist!
  Le ema megbe la, nyɔnuviawo, zã tu si ƒe didime nye milimeta 37, te tudada Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋuwo.
  Woƒo blaetɔ̃ vɔ eneawo do goe eye wodo ɣli be:
  - Míefa tu ale gbegbe!
  Albina tsɔa eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu si le goglo la tea afɔti la eye wònɔa ɣli dom be:
  - Mina woado kɔmiunist ƒe ŋutikɔkɔe!
  Eye wòge to Soviettɔwo ƒe ʋu aɖe me.
  Alvina hã da tu futɔa pɛpɛpɛ, eƒoe do goe eye wòdo ɣli, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go:
  - Míaƒe nyateƒe le míaƒe asibidɛ me!
  Nyɔnuvi nukokoedonamela siawo tɔgbe... Eye wotsrɔ̃a Soviettɔwo ƒe asrafohawo... Le kpɔɖeŋu me, woxɔ IS-2. Eyata wodze edzi tso yame, eye emegbe woda tue tso yameʋu ƒe tu me. Wogbã ga la me hena aʋawɔʋua bi. Eye aʋawɔnuwo awó.
  Albina ƒo ɣli le eƒe lãkusi tame be:
  - Nyɔnuvia lɔ̃a amewuwu! Nyɔnuvi ka gbegbee nye si!
  Alvina ƒo nu kple ɣli, eye wòɖe eƒe aɖu siwo le abe dzonu ene la ɖe go:
  - Ŋutikɔkɔe na mía Fofonyigba! Le kɔmiunist-dziɖuɖu ta!
  Ðeko nyɔnuviawo tsɔ woƒe tsitretsiɖeŋulawo tsɔtsrɔ̃ bliboe.
  Eye woɖu Asrafoha Dzĩ la dzi kakaɖedzitɔe.
  Eye Gerda wɔ avu le eƒe "Panther"-2 ʋua me dɔwɔlawo dome eye wòƒo eɖokui ɖe tsɔtsrɔ̃ keŋkeŋ me.
  Nyɔnuvia tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ɖo tu la. Eda tu blaetɔ̃ vɔ ene ɖe anyi eye wòdo ɣli be:
  - Le kɔmiunist ƒe gãnyenye ta le Aryantɔwo ƒe mɔ nu!
  Charlotte hã da eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ɖe Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋua ŋu, gbã aʋawɔnuwo eye wòdo ɣli be:
  - Na dzidzedzekpɔkpɔ gã aɖe le xexeame!
  Christina hã na fuck kɔnu geɖe manɔmee. Ẽ, ewɔe pɛpɛpɛ ale gbegbe, etsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ƒo Soviettɔwo ƒe blaetɔ̃ vɔ ene eye wògblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Na liƒo gãwo!
  Magda hã da tu ɖe wo nɔewo yome eye wòdo ɣli be:
  - Na Aryantɔwo ƒe ɖoɖo yeye aɖe!
  Le ema megbe la, nyɔnuviawo xɔe hedzi ha le haƒoƒo me be:
  - Mí katã míenye skinheads, ablɔɖe ƒe alɔdzedɔwɔlawo, míele avu wɔm ɖe ɖoɖo yeye aɖe ta! Eteƒe madidi o dukɔwo ava zu Aryantɔwo, mina míatsɔ dzo kple yi awɔ aʋa!
  Ele be míagblɔ be aʋawɔlaawo va zu aʋawɔlawo ŋutɔ. Eye ne woda tu futɔa ɖe anyi la, ekema vaseɖe nuwuwu.
  Asrafoha siwo de ŋgɔ wu le Soviet Union dzi dzem. Japan le tutum tso ɣedzeƒe gome.
  Japantɔ yameʋukulawo dometɔ eve, Toshiba kple Toyota, dze Soviettɔwo ƒe nɔƒewo dzi tso yame.
  Japan nyɔnuvi eveawo siaa dze tugbe ŋutɔ le afɔ ƒuƒlu kple bikini siaa me.
  Toshiba tsɔ yameʋu aɖe te ɖe eŋu, eto Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋu aɖe tame eye wòdo ɣli be:
  - Nyee nye lã wɔadã aɖe si tso Japantɔwo ƒe dzomavɔ me!
  Toyota, si le eƒe afɔ ƒuƒlu ƒe afɔbidɛwo tem ɖe afɔti dzi hele futɔa lãm la, do ɣli be:
  - Le Japan ƒe susuwo ƒe gãnyenye ta!
  Nyɔnuvi siawo dze tugbe ale gbegbe. Eye wotsrɔ̃a futɔwo veviedodotɔe ŋutɔ.
  Gake USSR le nu gblẽm le samuraitɔwo ŋu ŋutɔŋutɔ. Eye eme kɔ ƒã be nusitae. Afikae ame ate ŋu atsi tre ɖe zazɛ̃nyahehe kple mɔ̃ɖaŋununya mawo tɔgbe ŋu le?
  Japan nyɔnuviwo le gegem le aʋawɔʋu siwo me kɔ gake wole ablaɖeɖe me eye wole Aʋakɔ Dzĩ la ƒom koŋ.
  Tank units menye fefenya o.
  Toshiba da bɔmb ɖe Soviettɔwo ƒe nɔƒewo tso yame, eye tu eve aɖewo dzo yi dzi henɔ ɣli dom be:
  - Na kɔmiunist gã aɖe!
  Le ema megbe la, egbã nukoko...
  Toyota de dzesii le yameʋua me be:
  - Russiatɔwo ƒe mawuwo nye nu wɔnukuwo. Wodea ta agu na ŋutsu si woklã ɖe atitsoga ŋu eye wobunɛ be enye Mawu. Eva zua nukokoe gɔ̃ hã le mɔ aɖe nu!
  Toshiba ko alɔgbɔnu tsɔ ɖo eŋu nɛ, eye wòde dzesii be:
  - Eye eteƒe madidi o mía ŋutɔwo míazu mawuwo eye míayi míaƒe Mawunyenye ƒe tɔtrɔ dzi!
  Eye nyɔnuviawo ako nu kple lɔlɔ̃nu faa.
  Toyota de dzesii kple nukoko be:
  - Míaƒe ŋusẽ le ɖekawɔwɔ me!
  Toshiba ɖo kpe esia dzi vevie be:
  - Míaƒe ŋusẽ, míaƒe asibidɛ!
  Eye woagatso dziƒo atso yameʋu ƒe aŋɔwo ƒe tɔsisi aɖe ɖe futɔwo dzi, agbã blaetɔ̃ vɔ eneawo.
  Esiawo nye nyɔnuvi siwo le avu wɔm eye wogblɔna be nukae. Japan aɖu nu eye wòatɔ dzo amesiame.
  Eye ne wowɔ funyafunya mɔɖela aɖe la, eva zua adãwɔwɔ si gbɔ eme.
  Vevietɔ ne ŋutsuvia ƒe afɔkpodziwo woɖa. Esia nye nusi nye super action si wu ɖesiaɖe keŋkeŋ...
  Eye nyɔnuviawo doa ɣli le woƒe lãkusiwo tame...
  Eye Soviet nyɔnuviwo hã wɔa avu dzinɔameƒotɔe hedaa tu woƒe tsitretsiɖeŋulawo. Eye wowɔa nu kple mɔkpɔkpɔ kple ramming.
  Anastasia Vedmakova kple Akulina Orlova nye ame dzetugbe siwo doa vevie nu ŋutɔ le yame.
  Eye woda tu Nazitɔwo, togbɔ be yameʋu sesẽwo le wo si hã.
  Anastasia tsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒoa afɔkpodzia eye wòdzia ha be:
  - Menye nu gbegblẽe wònye be nàsẽ ŋu o, be kakaɖedzi nanɔ eŋu!
  Akulina tsɔa eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu tea aŋea eye wòɖo kpe edzi be:
  - Míaƒo fasitɔwo sesĩe ŋutɔ!
  Eye nyɔnuvi eveawo siaa dzi ha be:
  - Ƒo sesĩe, sesĩe, sesĩe ŋutɔ! Miƒo sesĩe, sesĩe, sesĩe ŋutɔ!
  Le ema megbe la, aʋawɔlawo te aʋaladzinya siwo ƒua du abe sɔwo ene, alo ne míagblɔe tututu la, sɔvi viwo xexlẽ;
  Zi geɖe la, dunyahelawo wɔa anyra be yewoatsɔ kɔla ade atikemawɔlawo!
  Dunyahela si nye ɖokuitɔdila gbãa atikemawɔlawo abe koklozi ene!
  Dunyahela aɖe ku drɔ̃e be yeado sɔ ɣi aɖe age ɖe eme atsɔ kɔla ade atikemawɔla aɖe ŋu!
  Aɖu suewo le akpɔkplɔa si, eye wòdina be yeami wo, aɣla wo kura!
  Dunyahela si ƒoa nu geɖe tso dɔmenyonunana ŋu la nye amewula si bɔ!
  Eye woate ŋu aflu dzata be wòadɔ alɔ̃ kple nuƒo viviwo abe anyitsi ene!
  Le ahatsunola gome la, vodka veve vivina wu anyitsi!
  Avɔlɔ̃la ada alakpa eye matsi dzodzodzoe o, dunyahela hã "agbã mo" eye wòada alakpa!
  Nyɔnu aɖe, le eƒe afɔkpawo ɖem, tsɔ eƒe afɔkpawo ɖo ŋutsu aɖe dzi, wòde abe afɔzɔla ene!
  Ne èdi be yeate ɖe Mawu ŋu kplikplikpli la, ɖe wò ŋukeklẽ dzi kpɔtɔ!
  Le Ŋusẽkatãtɔ la ƒe ɖekematsɔleme si dze abe ɖe wòdze ene gɔ̃ hã me la, lɔlɔ̃ li - le nyateƒe me la, ɖeviwo dina gbã be yewoasi le yewo dzilawo ƒe beléle nu!
  Mawu hea tohehe na vɔ̃ɖinyenye ɖe megbe be yeana mɔnukpɔkpɔ nuvɔ̃wɔla la!
  Ŋutete kple dɔsesẽwɔwɔ abe srɔ̃ŋutsu kple srɔ̃nyɔnu ene dzia dzidzedzekpɔkpɔ abe srɔ̃tɔ ene ko!
  Anyi gɔ̃ hã vena - ne ènyrɔ ɖe eme!
  Ameflunya le abe wein ene, ewɔa dɔ eye wòvivina eye esesẽna be woadzudzɔ!
  Lɔlɔ̃ le abe shrapnel shell ene - evuvua dzi, ʋuʋua ahɔhɔ̃, trɔa kotokuwo, dona ɖe axadzi!
  Amegbetɔ sɔ kple Mawu le mɔ aɖewo nu - Ŋusẽkatãtɔ lae wɔ xexeame katã, eye amegbetɔ dzi bometsitsi: wo ame evea siaa seɖoƒe meli na o!
  Amesiame si atu dzidzedzekpɔkpɔ ɖe ʋu dzi la adze ŋgɔ ha si woda tu ƒe dzɔgbese. Woaɖu woƒe zɔhɛwo - emetsonua nye nublanuinya kple dziku!
  Ɣeaɖewoɣi la, mɔ nyuitɔ si dzi nàto alé ŋkɔ nyui si le ŋuwòe nye ka si nàtsɔ abla kɔ na wò! Aleke kee wòɖale o, mana nàdze anyi o!
  Màte ŋu amlɔ dzata te eteƒe nadidi o - agbã wò!
  Ɣeaɖewoɣi la, srɔ̃nyɔnu nɔa abe mammoth ene ɖe avɔ teƒe!
  Agbalẽŋlɔla si dzea agbagba be yeaŋe gagbalẽwo maƒã nu nyui, mavɔmavɔwo o!
  Dukɔ si me se mele o le abe ŋutilã si me ƒu mele o ene! Be wòagazu ƒumelã o ko la, ele be woawɔ tiatia!
  Ne èdi be yeawɔ aɖaŋudɔ aɖe la, ŋlɔ fe si woxena ɖe eta be!
  Ameflunya si me aɖaŋu le wue nye ne mèle alakpa dam o, gake ame aɖeke mexɔ dziwò se o!
  Nyateƒee, dziɖuɖu doa kuxi gãwo ƒe ŋugbe ya, gake aʋadziɖuɖu le etsɔme ƒe dzesi koe esia nye!
  Le aʋawɔwɔ me la, kalẽwɔwɔ kple nunya nyui hea aʋadziɖuɖu vɛ.
  Be nàƒoe la, ele be nàkpɔ afi si wòle gbã!
  Scout lae nye aʋadziɖuɖu ƒe gaŋudɔwɔla!
  Bometsila ɖesiaɖe ate ŋu awɔ nuwɔametɔ, gake menye aɖaŋudzela ɖesiaɖee ate ŋu ada gbe le ame ŋu o!
  Amewula amemabumabu geɖe li - ɖɔkta ʋɛ aɖewo koe da gbe le ame ŋu!
  Ame aɖewo nye ɖɔktawo, ɖewo nye amewulawo!
  Vevesese manɔmee la, kalẽwɔwɔ aɖeke meli o - kalẽwɔwɔ manɔmee la, aʋadziɖuɖu aɖeke meli o!
  Kɔmiunisttɔwo ƒe nukpɔsusuwoe nye bometsitsi ƒe seɖoƒe: ne ta dzodzoewo kple dzi fafɛwo xɔ wo dzi wɔwɔ!
  Kɔmiunisttɔnyenye le bɔbɔe, gake etɔa dzo amesiwo ƒe ami sɔ gbɔ akpa!
  Ne mègbɔ dzi ɖi nyuie o la, hadzidzi kpena ɖe ŋuwò!
  Ameawo le abe gayibɔ ene - hafi wòafa la, na nɔnɔme si nèdi lae!
  Ne èdi be yeaxɔ ŋkɔ la, zã ŋusẽ zi geɖe!
  Dzesidea le abe dzomavɔ ƒe gbe ene - etsia ne ètsɔ aɖatsi kple ʋu de tsii!
  Amewo le abe gbewo ene - zi alesi nètu afɔ wo dzii la, zi nenemae wokɔna ɖe dzii!
  Ðekawɔwɔe nye nu vevitɔ si ana woaɖu dzi!
  Tohehe nye dɔwɔnu na aʋadziɖuɖu! Susu la ƒoa fefe ɖe eŋu!
  Ðekawɔwɔ, dzideƒo, ɖokuitɔmadimadi nye nu vevi siwo ana woaɖu dzi, ablɔɖe, dzidzɔkpɔkpɔ! Tohehe manɔmee la, aʋakɔ aɖeke meli o, eye aʋakɔ manɔmee la, màte ŋu akpɔ ablɔɖe o!
  Dɔwɔwɔ na míesẽ ŋu, ne nunya dzi ɖe edzi la, ana ablɔɖe mí, eye ne wotsɔ dzɔgbenyui kpe ɖe eŋu la, ahe dzidzɔ vɛ!
  Aʋafia la le abe piramid la tame ene - ele be ɖeka koe nanɔ anyi, ne menye nenema o la, xɔ sesẽ sia tɔgbe gɔ̃ hã amu!
  Ƒomea ƒe bubumewo do ƒome kple dzideƒo abe alesi taɖa ƒe didime kple nunya do ƒome ene!
  Mía tɔgbuiwo ƒe kalẽwɔwɔ aɖeke makpe ɖe vɔvɔ̃nɔtɔ ŋu o!
  Akplɔ si wotsɔ gakpo sesẽtɔ kekeake wɔ la xɔa gbeɖuɖɔ le aɖaka si me woƒoa nu le kple vɔvɔ̃nɔtɔ aɖe si me!
  Aʋawɔnu si dzi ŋɔ wue nye Biblia si le ame vɔ̃ɖi aɖe si me!
  Amegbetɔ ƒe kesinɔnu vevitɔ: ŋusẽ, si hã nye susu vevitɔ si ta wògblẽa nu!
  Dɔ nyuitɔ kekeakee nye gbolowɔwɔ, ètsɔa asitsatsa kple vivisese ƒoa ƒui eye nèkpɔa zɔhɛ yeye ɣesiaɣi - ɖoɖowɔɖi aɖeke meli o!
  Àte ŋu aƒo adegbe le kalẽtɔa ƒe dzidzimegbalẽ ŋu ƒe geɖe, gake ne èkpɔ ɖokuiwò le aʋagbedzi la, èƒua du yia megbe vɔvɔ̃tɔe!
  Vodka ƒe aŋetu le abe bɔmb ene - eƒoa wò le wò afɔwo dzi, ƒoa wò ahɔhɔ̃, ƒoa wò ememe!
  Ne nublanuikpɔkpɔ yɔ dzia me fũ la, le susu aɖe ta la, gakotokua zua ƒuƒlu!
  Ame si le ablɔɖe me vavã la bɔbɔa eɖokui ɖe nu etɔ̃ te - susu, lɔlɔ̃, Mawu!
  Lɔlɔ̃ le abe rose ene - mesea seƒoƒo eteƒe didi o, gake evea ame!
  Kluvi si le eƒe luʋɔ me la bɔbɔa eɖokui - na dzodzrowo, dzodzrowo, Mawu ƒe dɔlawo!
  Dzɔgbenyui meli ke abe ke ene o - dɔ sesẽ wɔwɔ koe atsɔ siminti ablae!
  Wein kplu ɖeka le abe atsiaƒu ene - ne wokplɔ wò dzoe la, anyigba buna ɖe wò afɔ te!
  Nyɔnuwo lɔ̃a ŋutsu ƒe ŋusẽ, gake menye ne wokpɔe le wo ɖokui si o!
  Lɔlɔ̃ le abe tɔdziʋu ene, ne èkue kabakaba akpa la, aŋe eye wòanyrɔ!
  Le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi la, eto nyati aɖe vɛ - ame tsitsiwo ƒe ameblenu to ɖevi suewo dzi!
  Màte ŋu atsɔ asigɛ abla lɔlɔ̃ o!
  Nusi le dzɔdzɔme nu menye nuvlowɔwɔ o!
  Lɔlɔ̃ nye seselelãme si me vevesese le, gake kɔsɔkɔsɔ siwo le kpekpem wu la mate ŋu alée o!
  Ne seawo katã wɔ dɔ la, anye ne dukɔa atrɔ azu gaxɔ si me woxɔa dedienɔnɔdzikpɔlawo tso duta le!
  Gɔmeɖose si nye be womate ŋu aƒo asa na tohehe o la mewɔa dɔ o elabena màte ŋu alé ɖokuiwò o!
  Mele be ɖɔktawo nato mɔxenu aɖe me o. Le ema megbe la, wò asiwo aʋuʋu, eye wò aɖe aƒo nu, eye vodka kplu ɖeka, si to vovo na ahatsunono, makpe ɖe ŋuwò o!
  Naneke metea ɖeɖi ame ŋu wu kuviawɔwɔ ɣeyiɣi didi o!
  Dzɔdzɔmeŋutinunya me nusiwo ŋu woke ɖo: wosusui vivivi - wowɔe sesĩe!
  Menye teƒe si woabu tame le o, ke boŋ teƒe si wowɔa dzrehehe kple aɖaʋawɔwɔ le!
  Amegbetɔƒomea ƒe kuxiwo katã tsoa ɖokuitɔdidi gbɔ, nudzedziname ate ŋu adzɔ to agbagbadzedze ɖekae me ko!
  Ame si si ƒuƒoƒo mele o la le abe dzoka xɔxɔ ene, dzo mele esi o - menaa kekeli boo o eye wòtsina kabakaba!
  Dukɔa xɔ dzo - enyo wu dzo!
  Eye lãa ƒe nɔnɔme nyo wu le lãha me!
  Mele be susuŋudɔwɔwɔ nasubɔ dzɔdzɔmeŋutetewo o - dzodzro ƒe susu!
  Aʋa aɖe adzɔ - aʋadziɖuɖu aɖe adzɔ!
  Lãmetsi siwo me ahɔhɔ̃ mele o nye lã asiʋlo ɖeka - si ta nuɖazea le avi fam ɖo!
  Le duelist eveawo dome la, ɖeka nye bometsitsi, evelia nye ame vɔ̃ɖi!
  Zi alesi ame le dzodzom yi dzi la, zi nenemae eƒe ɖoƒe medzea eŋu o!
  Ne wogblẽ avu la ɖeka ɖi la, eƒe aƒetɔ ƒe atikplɔ toa eŋu!
  Amesiwo ƒe susu mezu numame na groveling o koe aʋala le!
  Egblẽa nu ne wò ɖeka nèle abe snob ene!
  Wò ɖeka koe li, eye wò futɔwo nye asrafoha!
  Akpɔkplɔ ate ŋu aɖu sɔ gɔ̃ hã!
  Ne abatidzidɔlélawo wu miliɔn ɖeka!
  Ele be dukɔa ƒe ŋgɔnɔla nanye nɔvi na dukɔa, ke menye nɔvi o!
  . Ele bɔbɔe be woake ɖe kpe ƒuƒu aɖe ŋu le atsiaƒu me wu nutovɛ si wometsɔ wɔ asrafodɔ o!
  Aʋadziɖuɖu abe nyɔnu ene hea ame kple eƒe keklẽ, gake etsɔa eƒe asi nyãnɛ ɖa!
  Dzo nye aʋawɔwɔ ƒe mawu eye abe mawu bubuwo ene la, ebia be woalé ŋku ɖe eŋu ahatsɔe asa vɔe!
  Yi ɖeka le abe tsidzadza ene, adza eye wòakaka, eye ne wosɔ gbɔ la, woadzi aʋadziɖuɖu!
  Ðeko mègadzi ha o - hena ŋutifafa!
  Nye luʋɔ lé blanui - nye dɔgbo ƒuƒlu!
  Gbã la, agbaa, emegbe susuawo!
  Aʋadziɖuɖu dze na bubu!
  Bubudede ame ŋu nye nukpɔsusu si sɔ eye ele be nàzãe na wò asrafowo koŋ!
  Amesiwo noa aha hafi wɔa avu la akpɔ aha sesẽ le dzomavɔ me!
  Pɔmpiawo zi ɖoɖoe elabena akplɔawo dzia ha - gakpo sesẽ eye wòsesẽna wu akɔbli!
  Aʋakɔ si me aʋafia mele o le abe alẽha si kplɔla mele o ene;
  Sisi nye bometsitsi wu vɔvɔ̃! Le nyateƒe me la, menye aʋa mee asrafo akpa gãtɔ kuna o, ke boŋ ne woti wo yome!
  Aʋawɔwɔ le abe domino fefe ene, domino gbagbãwo koe womate ŋu aƒo ƒu o - anyigba lée!
  Yometiti trɔa aʋawɔla wòzua amewula, vɔvɔ̃nɔtɔ zua kalẽtɔ, ɖokuibɔbɔla zua amemabumabutɔ!
  Dzɔdzɔmeŋutinunya me nyakpakpawo nye nusiwo me susu mele o kple nusiwo me susu mele o ƒe hoʋiʋli! Le ɣeyiɣi ma ke me la, dzɔdzɔmeŋutinunya kple susu ƒe ƒomevi aɖeke megali wu ema o!
  Le aʋawɔwɔ me la, ele abe opera me ene - amesiame dzia eya ŋutɔ tɔ, amesi ʋãnɛ koe ateŋu anye ŋkutsala!
  Egbegbe nyɔnuwo tsɔa nusianu kea ŋutsu - negbe ahedada ko!
  Ènya alesi ŋkutsalawo to vovo tso nyatakakaxɔlawo gbɔa?
  Menya! Nyatakakaxɔlawo koe le mía si - amedzroawo katã nye ŋkutsalawo!
  Nukae nyo wu ne ta ƒuƒlu alo gakotoku ƒuƒlu? Nyateƒee, kple ta ƒuƒlu - medzena nenema gbegbe o!
  Susue nye kesinɔnuwo nuƒoƒoƒula nyuitɔ kekeake!
  Nunya kple dzɔgbenyui: srɔ̃tɔ siwo lɔ̃ wo nɔewo - wodzia dzidzedzekpɔkpɔ, kesinɔnuwo, ɖoƒe, gake wo dome klãna kaba!
  Dadalawo kpɔnɛ be ele bɔbɔe be yewoaɖo to aɖaŋuɖoɖo ne nyɔnue tsɔe na - negbe ɖe srɔ̃ae!
  Srɔ̃nyɔnu nyanu xɔ asi ŋutɔ! Eye srɔ̃nyɔnu si doa vevie nu ate ŋu atsɔ nya ɖe eŋu!
  Amekae dea asixɔxɔ amenyenye ŋu le ame me, eye amekae dea asixɔxɔ ga ŋu!
  Nu eve ate ŋu atsrɔ̃ ameƒomea - kɔmpiuta kple kɔmpiutaŋutinunyalawo. Tsãtɔa agblẽ susua, evelia mate ŋu awɔ eŋudɔ o!
  Le aʋawɔwɔ me la, bɔmb nye zɔhɛ!
  Le goawo katã me la, granate si gblɔa fefenyawo le abe Faberge azi si wozãna tsɔ gbãa nukuwo ene!
  Talentu le abe luʋɔ ene: womate ŋu axɔe le esi o, gake woate ŋu atsrɔ̃e!
  Hlɔ̃biabia medze na bubu o - ameŋububu ƒe hlɔ̃biabia!
  Ŋuʋaʋã nye nuvlowɔwɔ ƒe dɔlékui, ɖokuitɔdidi nye tsi, kuviawɔwɔ nye nuɖuɖu!
  Kuviawɔwɔe nye nuvlowɔwɔ si vɔ̃ɖi wu!
  Enyo wu be nàku kple yi bubutɔe tsɔ wu be nànɔ agbe abe nyitsu si wotsɔ ƒoƒo ƒu yi lãkpɔ me ene!
  Le aʋawɔwɔ me la, dzideƒo ate ŋu aɖu ayemɔ dzi, gake ayemɔ mate ŋu aɖu dzideƒo dzi gbeɖe o!
  Aʋawɔwɔ nana agbe dziŋɔ, eye ku dzena eye wònya kpɔna!
  Ðokuibɔbɔ nye nɔnɔme si mebɔ o na aʋafia, gake esia na wògaxɔ asi wu!
  - Jackal nye gbeɖiɖi si sɔ kple nya kal!
  Viɖe ɖeka koe le dzata ŋu wu akpɔkplɔ - mɔnukpɔkpɔ be wòaku kple bubu!
  Mɔ̃ɖaŋununyae nye kalẽwɔwɔ ƒe amewula!
  - Gake menye nyateƒee o! Le nyateƒe me la, zi alesi mɔ̃ɖaŋununya de ŋgɔe la, zi nenemae nunya kple aɖaŋudzedze geɖe hiã le aʋagbedzi!
  Afisi Dadanyigba ƒe didiwo dze egɔme tsoe la, ame ŋutɔ ƒe nyonyo wu enu!
  Ele be woatsɔ ablɔɖe akpe ɖe amehehe ŋu. Anarchy nye nusi tsi tre ɖe ablɔɖe ŋu!
  Ŋkuɖoɖo nu dzi vevie ye nye aɖaŋuɖola nyuitɔ kekeake! Le goawo katã me la, woate ŋu atsɔ yi aɖu ablɔɖe dzi, gake susu ƒe kpekpeɖeŋu koe woate ŋu alé eme ɖe asi!
  - Ne aʋawɔla sesẽ aɖe xɔ ame bubu ɖe agbe la, bubu tɔxɛ aɖeke mehiã na esia o!
  Le nyateƒe me la, ne kalẽwɔwɔ le bibim le wò dzi me la, àkɔ wò akpoxɔnu ɖe dzi atsɔ aʋli wò kluviwo ta!
  Ame manyanu ƒe amemabumabu menye taflatsedodo na anukwareɖila o, elabena ɖiƒoƒo ƒe anyinɔnɔ mefia be ame ƒoɖi aɖe tae o!
  Lɔlɔ̃ mexɔ asi gbeɖe o - vevietɔ ne menye wò gakotokue nètsɔ xe fe o, ke boŋ wò luʋɔe!
  Nu ɖeka si ate ŋu ana ʋukɔkɔɖi nasɔe nye ne le esia ta aɖatsiawo dzudzɔ sisi!
  Amesiwo subɔna ɖe ga ta mate ŋu atsɔ wo asɔ kple amesiwo dzi kalẽtɔ kple ablɔɖe didi ʋãna le aʋawɔwɔ me gbeɖe o!
  Afɔku le ɖevi ƒe aɖatsi me elabena etrɔna zua tɔsisi si le bibim si klɔa dekɔnuwo ɖa!
  Aʋafia ƒe ɖoƒea menye nuɖuɖu si woatsɔ akpe ɖe eŋu o, ke boŋ enye agbanɔamedzi bubu kple agba kpekpe aɖe!
  Womenya nusi le vevie wu o - nuɖuɖu nana dɔwuitɔwo katã alo ɖevi ɖeka ƒe aɖatsiwo tutu ɖa!
  Sika fa wu gakpo, ke boŋ eƒoa dzi!
  Menye aʋawɔnu lae nana asrafoa sẽa ŋu o, ke boŋ asrafoa ƒe aʋawɔnue!
  Edze abe nyɔnuviawo tsɔa aɖaŋudzedze ƒe nyagbɔgblɔwo ƒoa fefee ene. Eye ne wodze futɔ la tsɔtsrɔ̃ gɔme la, ekema mate ŋu asi le wo nu o.
  Le May 1944 ƒe nuwuwu la, Nazitɔwo dze woƒe amedzidzedze gɔme le Saratov ƒe mɔ dzi.
  "Shturmlev" kpɔ gome le aʋawɔwɔawo me, ʋu si le "Dzata" si nɔ anyi va yi ƒe chassis dzi, si me bɔmbdadamɔ̃ si ŋu ŋusẽ le wu gɔ̃ hã si ƒe lolome nye milimeta 450, si gbãa nusianu ŋutɔŋutɔ hetsrɔ̃nɛ, tsɔa ŋusẽ gã aɖe vuvua dowo heƒoa wo .
  Eye tukpe ma tɔgbe axɔ block blibo aɖe enumake agbãe.
  "Sturmlev", si dzi Germany nyɔnuviwo ƒe ƒuƒoƒo aɖe kpɔ ŋusẽ ɖo la, da tu Soviettɔwo ƒe nɔƒewo.
  Jane tsɔa ŋku ɖe exɔlɔ̃wo ŋu, eye wònɔa afɔ ƒuƒlu ƒom la, egblɔ be:
  - Míetutua míaƒe futɔwo ɖa keŋkeŋ eye míetrɔa wo wozua aɖaka siwo wozãna ɖaa!
  Gringeta blu ɖe eta tsɔ ɖo eŋu nɛ, tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu te lever la eye wòdo ɣli be:
  - Míafe eye míaɖu míaƒe futɔwo dzi!
  Malanya de dzesii be:
  - Le Shturmlev mɔ̃a ŋu la, ŋusẽ aɖeke mele Soviettɔwo ƒe mɔ̃ sesẽ ɖesiaɖe ŋu o!
  Monica, si nɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ƒom la, ɖo kpe edzi be:
  - Wodzi mí ŋutɔŋutɔ be míaɖu dzi!
  Jane ŋlɔ bena:
  - Nyɔnu ƒe mo mele aʋawɔwɔ me o, ke boŋ ŋutilã ƒe nɔnɔme si hea dzidzɔdonamelawoe!
  Gringeta, si tsɔ tu si wotsɔna ƒoa tu ɖe Soviettɔwo ƒe aʋawɔhawo dzi la ɖe gbeƒã be:
  - Nyɔnu nye akpakpa si ɖua ŋutsu-atike abe akpakpa ene!
  Monika, si nɔ tu dam Russia-srafowo de dzesii be:
  - Dzoɖa adre nɔa nyɔnu si le kwasiɖa me ɣesiaɣi, eye ne Kwasiɖagbe nunana aɖeke mele esi tso eƒe srɔ̃ɖeɖedɔa me o la, mɔkeke nɔa esi ɣesiaɣi!
  Manya ko alɔgbɔnu eye wòɖo eŋu be:
  - Mawu menye ŋusẽkatãtɔ le nusianu me o;
  Jane lɔ̃ ɖe nya sia dzi, eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da tu:
  - Togbɔ be Mawu nye ŋusẽkatãtɔ hã la, mete ŋu tu nyɔnu ƒe nu eye wòzi dunyahela o!
  Gringeta de dzesii le susu me, eye wòtsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu te ɖe eŋu be:
  - Dzitsinya mele dunyahela si o, nyɔnu ƒe seselelãme le eɖokui si be yeawɔ ɖeka, eye seselelãmewo katã le nyɔnu dunyahela si dzidzenu aɖeke manɔmee!
  Monika, si da tu Soviet-srafowo hewu wo la, de dzesii be:
  - Nyɔnu nye seƒoƒo, eƒe ʋeʋẽ lilili abe rose ene, gake eƒe ʋeʋẽ lilili hea gbɔ̃wo kple dronewo!
  Malanya, si nɔ Soviet-srafowo ƒom hele bunkers dome gblẽm la, do ɣli be:
  - Atiatiawɔla la dzea ɖevime, edaa akɔ ɖe oak-ti xoxo siwo ŋu ɖeɖi te siwo me do le la ŋu!
  Nyɔnuviawo ɖe woƒe nunya fia eye woyi edzi.
  Eye amedzidzeyameʋuwo hã nɔ tsi ƒum tso dziƒo. Eye ale Soviet-srafowo ƒo nu kuxi aɖeke manɔmee.
  Germanytɔwo va fa miamiamia ale gbegbe. Eye woƒe dɔwɔwɔ ƒe ŋutete dzi ɖe edzi.
  Eye fifia "Chess Knight"-mɔ̃ siwo nye teletank siwo dzi radio kpɔ ŋusẽ ɖo la nɔ zɔzɔm.
  Eye esia nye kuxi na Soviet-srafowo. Eye Nazitɔwo ɖu Asrafoha Dzĩ la dzi.
  Gake Soviet nyɔnuviawo hã wɔ avu dzinɔameƒotɔe ŋutɔ.
  Aʋa la dzɔ ɖe Kamyshin ta. Le afisia la, Alenka gadze aʋa dzi ake.
  Eye eƒe asrafoha si woƒo, gake metsɔ eɖokui na o.
  Alenka de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Le aʋa ɖesiaɖe me la, asrafo ƒe agbe xɔ asi!
  Eye alesi wòtsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu ƒua bɔmbe.
  Aʋawɔla siawo nye hatsotso kɔkɔtɔ kekeake...
  Anyuta, si nɔ tu dam fasitɔwo la, de dzesii be:
  - Woate ŋu ana Russia-srafo namu abe ati si wotso ene, gake womakplɔe ava klo o, eye woana wòaʋuʋu abe aspen ene!
  Alla, si nɔ tu dam henɔ bɔmb ƒe agbaa tem kple eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la, do ɣli be:
  - Ne mèdi be yealé asrafowo ƒe amehehe me ɖe asi o la, àbɔbɔ wò akɔta abe gamenɔla ene!
  Maria, si nɔ tu dam eƒe tsitretsiɖeŋulawo eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da tu boomerang si wua ame la gblɔ be:
  - Ðiƒoƒo geɖe le míaƒe xexeame, fiavi siwo mebɔ o koe le eme!
  Matryona, si da tu eƒe tsitretsiɖeŋulawo hetsɔ dzo si wogbã, eye emegbe wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb la, de dzesii be:
  - Dunyahela la ƒe aɖe didi, gake asi kpuiwo le esi be wòawɔ nusi wogblɔ nɛ be wòawɔ!
  Marusya, si nɔ tu dam futɔwo henɔ Germany kple duta asrafowo ƒe hatsotsowo ƒom ɖe anyi la, gblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Dunyahela la doa ŋugbe kabakaba, ewɔa nu blewu, eɖea kuku na dɔmenyonunana, eye wotsɔa ameflunyawo kenɛ!
  Nyɔnuviawo lolo ŋutɔ eye wowɔa avu. Gake ŋusẽawo mesɔ kura o. Tsɔtsrɔ̃ geɖe le eme.
  Germanytɔwo ƒe Maus aʋawɔʋua, togbɔ be womele ewɔm tututu o hã la, wogakpɔtɔ le ŋgɔgbe. Eye eƒe tuwo le ɣli dom henɔ tu dam. Eye wogblẽa nu si mexɔ se o le doawo me.
  Gake nyɔnuviawo le tu dam ɖe Mouse dzi. Togbɔ be goawo ƒua du abe peas ene hã. Gake Germanytɔwo le tutum ɖe edzi sesĩe wu.
  Eye wodaa tu wo pɛpɛpɛ ŋutɔ.
  Komsomol nyɔnuviwo ƒua du ƒoa xlãe, woƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo nɔa keklẽm, eye wole ɣli dom be:
  - Le Dadanyigba Kɔkɔe la ƒe ŋutikɔkɔe ta!
  Viola, esi wòda tu Germanytɔwo ƒe afɔzɔlawo vɔ la, edo ɣli be:
  - Ne nyɔnu mekpɔ afɔkpa ƒle o la, etsɔa ŋutsua ƒe afɔkpawo dana afɔ ƒuƒlu!
  Eye nyɔnuvia ado nukoko eye wòado eƒe aɖe ɖe go.
  Ele be magblɔ be aʋawɔlawo kpɔa dzidzɔ. Eye ne woƒo wò la, woƒoa wò wòku.
  Viola kple Margarita, siwo le amama kloe le akɔtawu ɖeɖeko me la, wɔa avu, wotsɔa gowo vɛ eye wodaa tu pɛpɛpɛ. Eye womate ŋu atɔ te wo nenema ko o.
  Margarita tsɔ ɣlidodo gblɔ be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunisttɔwo ƒe ɣeyiɣia!
  Viola ɖo kpe edzi vevie be:
  - Ŋutikɔkɔe gã aɖe na tɔtrɔ ƒe ɣeyiɣia!
  Ele be míade dzesii be aʋawɔlaawo va zu nyɔnuvi siwo doa dziku vevie.
  Veronica hã tsɔa gowo, tsɔa eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu siwo le goglo la klẽna eye wònɔa ɣli dom:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunisttɔnyenye!
  Esiae nye nusi wowɔ avuwɔwɔ ƒe epiphany. Eye alesi wowɔa avu sesĩe kple dzitsitsi.
  Eye klo ƒuƒlu siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la klẽna.
  Tamara hã le avu wɔm. Edo le Caucasus si Nazitɔwo lé la me eye wògadze dɔ gɔme ake. Ewɔa avu kple ʋuɖuɖu ƒe seselelãme si nye lãɖula. Ewɔa avu kple adãwɔwɔ gã aɖe.
  Tamara tsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu ƒua bɔmb, eɖea aɖatsi fasitɔwo ɖa eye wòdoa ɣli be:
  - Kɔmiunisttɔnyenye anɔ mía gbɔ!
  Eye wòda tu si wogbã nyuie si woɖo taɖodzinu na nyuie tso tu si wotsɔna ƒoa tu me...
  Woate ŋu akpɔ nyɔnuviawo woanɔ nukunu gãwo wɔm. Eye dzo aɖe le wo me si le ŋɔdzi dom be yeatɔ dzo xexeame katã.
  Veronica, si le tu dam, dzi ha be:
  Ðikeke mele eme o be nusianu adzɔ dzi na ame
  Wowɔ ɖoɖo ɖe nusianu si le xexeame ŋu!
  Eye wòtsɔa eƒe safir ŋkuwo ʋuʋua ŋku.
  Tamara, si le tu dam, le ɣli dom:
  - Kolovrat ye nye ema! Evpatiy Kolovrat nye ame si! Rus ƒe Kalẽtɔwo le ɣli dom!
  Eye wòda tu si wogbã tso tu si wotsɔna ƒoa tu me. Etso Kraut-ƒomea eye wòdo ɣli be:
  - Nyɔnu koŋue nye akpɔkplɔ si dina be yeaƒo dzata, gake zi geɖe la, kposɔwo léa eƒe laso!
  Victoria, si nɔ tu dam hetsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ ku ƒe nunana bubu ƒu gbe la gblɔ be:
  - Nyɔnu nye koklozi si lɔ̃a sika azi, si hea nusiwo bu koe vɛ na wo tsɔla!
  Eye nyɔnuviawo ko nu le ɣeyiɣi ɖeka me. Wowɔa avu nukutɔe ale gbegbe kple nyaƒoɖeamenu gã aɖe.
  Tamara de dzesii esi wònɔ tu dam dutatɔwo ƒe mamãwo be:
  - Nyɔnu nye koklozi, sika azi koe wòate ŋu atsɔ vɛ na ŋutsu si nye akpɔkplɔ ŋutɔŋutɔ!
  Veronica, si nɔ tu dam henɔ eƒe aɖuwo ɖem ɖe go la, gblɔ kpee be:
  - Akpɔkplɔ kple koklozi vavã ana nàdzi sika azi!
  Margarita, si nɔ tu dam henɔ bɔmb dam kple eƒe afɔ ƒuƒlu la, de dzesii be:
  "Dzata ƒe asike mele akpɔkplɔ si o, gake ate ŋu aŋe lãgbalẽ etɔ̃ le lãwo ƒe fia ŋu!"
  Viola, esi wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go dzikutɔe la, de dzesii be:
  - Ame si menye akpɔkplɔ le susu me o la menye dzata o!
  Edze abe dzrewɔwɔ ƒe didi gãwo le aʋawɔlawo si ene. Eye ne wodze egɔme.
  Olympic-fefeawo da tu hetsɔ afɔ sesẽwo tsɔ bɔmb ƒe aɖaka blibo aɖe kple alesi woadae. Nazitɔwo ƒe ha la vuvu, eye nyɔnuvi dzetugbe la do ɣli be:
  - ɖu USSR dzi, eye nàdzi ha Lucifer! Míaɖu amesiame dzi!
  Gake Olympic-fefea meŋlɔ be be yeaƒo nu be:
  - Akpɔkplɔ nyɔnu te ŋu na ŋutsu ɖesiaɖe xɔe se be dzata ye, edzinɛ abe kposɔ bɔbɔe ene!
  Margarita, si le tu dam la lɔ̃ ɖe nya sia dzi be:
  - Dzatanyɔnu si si akpɔkplɔ ƒe susu kple amegãxi ƒe asi koe le!
  Seraphima de dzesii esi wònɔ tsitretsiɖeŋulawo lãm ɖe anyi be:
  - Dzata menye amesi le ɣli dom o, ke boŋ eyae vuvu amagbe gbogbo aɖewo!
  Viola, si nɔ tu dam ɖe futɔa ŋu pɛpɛpɛ henɔ elãm ɖe anyi la, de dzesii be:
  - Ne dunyahela menye akpɔkplɔ o la, ekema woɖea lãgbalẽ etɔ̃ le eŋu hetsɔa eƒe kɔla!
  Victoria, si ɖe eƒe aɖuwo ɖe go henɔ ŋku lém ɖe eŋu, eye emegbe wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔ ku ƒe nunana la ƒu gbe kple ŋusẽ si nye amewuwu la gblɔ be:
  - Dunyahela la ƒe kposɔ keke be wòanɔ zikpui eve dzi, gake luʋɔ ƒe kekeme le esi le nyawo me ko!
  Olympias, si tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu siwo me lãmekawo le la ɖe mɔ na ʋuƒoa eye wònɔ Dzata ƒe aʋawɔʋua wóm la, nɔ ɣli dom be:
  - Wotsɔa go aɖe si me uranium ƒe nuto le ge ɖe aʋawɔʋu aɖe me, dunyahela aɖe wɔa mɔ yia etame dzi manɔmee, gake sika gakotoku le esi!
  . TA No. 9 lia.
  Wogblẽ Kamyshin ɖi. Eye le June 1944 ƒe gɔmedzedze la, aʋawɔwɔwo dzɔ ɖe Saratov ta.
  Le afisia la, aʋawɔwɔawo le dzo dam ale gbegbe. Eye nyɔnuviawo hã le aʋa wɔm abe alesi wònɔna ɖaa ene. Eye aʋawɔla dzetugbe mawo tɔgbe.
  Alenka wɔa avu kple tsitretsiɖeŋulawo hetsɔa tu siwo wotsɔna ƒoa tu kple hatsotso blibowo ƒua gbe.
  Nyɔnuvia tsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu ƒua bɔmb henɔa ɣli dom be:
  - Na nye aʋadziɖuɖu nava!
  Eye wògada tu futɔa ake.
  Anyuta hã da tu futɔa. Ewɔa esia pɛpɛpɛ eye wòdea pɛpɛpɛ. Eƒe mɔ̃wo léa ame ale gbegbe. Eye afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔa ŋusẽ gã aɖe ƒe agba siwo wowóna ƒua gbe. Wole Nazitɔwo vuvum eye nyɔnuvia le ɣli dom le eƒe lãkusiwo tame.
  - Na kɔmiunisttɔnyenye!
  Alla, si le tu dam ɖe futɔa dzi pɛpɛpɛ ŋutɔ eye wònɔ futɔwo ƒom ɖe anyi la, do ɣli be:
  - Na Fofonyigba si seɖoƒe meli na o la!
  Eye nyɔnuvia gatsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da bɔmb la ake. Ele be míagblɔ be eyae nye aʋawɔla si wɔa avu wu.
  Eye eya ŋutɔ nye ta dzĩtɔ eye wòdo awu kpuiwo ko. Eye wòdaa tu wòdea pɛpɛpɛ eye wòdaa tu ale gbegbe, eye Kraut-ƒomea mlɔa anyi.
  Maria hã daa tu wòdea pɛpɛpɛ ŋutɔ. Eye nyɔnuvi dzetugbe aɖee wònye ale gbegbe, eye wòtsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔa bɔmb aɖe ƒua gbe, eye wòvua eƒe tsitretsiɖeŋulawo.
  Emegbe edo ɣli be:
  - ɖu USSR Fiaɖuƒea dzi!
  Marusya hã daa tu pɛpɛpɛ, ƒoa futɔwo eye wòdoa ɣli be:
  - Tso taiga dzi va ɖo Britaintɔwo ƒe atsiaƒuwo dzi la, míaƒe aʋakɔae sesẽ wu!
  Eye atsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu hã ada tu.
  Eyome, Matryona ada tu si wua ame ɖe futɔa ŋu. Eye aƒoe kple nyateƒetoto alafa ɖeka le alafa me. Afɔkpodzi ƒuƒlu le dzɔdzɔme nu.
  Amesiawo nye Soviet nyɔnuvi siwo wɔa dɔ, gake Germany nyɔnuviwo ya metsi megbe boo o.
  Christina, Magda, Margaret kple Shella wɔa avu le Panther la me. Togbɔ be ʋua mesɔ o hã la, tu si daa tu kabakaba, si te ŋu zɔa didiƒe, eƒe ablaɖeɖe le mɔ si sɔ nu, eye aʋawɔnu nyuiwo le esi le ŋgɔgbe.
  Germany nyɔnuviwo le afɔ ƒuƒlu eye wodo bikini, togbɔ be dzomeŋɔli ƒe dzoxɔxɔ le edzi yim hã, alo ne míagblɔe tututu la, akpe nɛ... Eye wole aʋa si woate ŋu atrɔ asi le la wɔm.
  Afisiae Christina da tu... Tukpea ƒo T-34-76 ƒe xɔtaxɔe eye wòto eme. Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋu aɖe tɔ, wodae ɖe anyi.
  Nyɔnuviawo le ɣli dom le woƒe lãkusiwo tame be:
  - Mía tɔ xɔe!
  Emegbe Magda da tu. Atsyɔ̃ɖoɖo si ƒe taɖa le abe sika ene hã ƒoe.
  Ẽ, eyata wovuvu ame blaetɔ̃ vɔ eneawo ƒe xɔtaxɔe.
  Nyɔnuvi tigress la ɖɔlia wo nɔewo daa tu. Eye wòde pɛpɛpɛ ŋutɔ. Eyata woƒo Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋu bubu.
  Margaret ye ƒoe kplɔe ɖo. Eye wòdze tu si nye SU-76 si tsɔa eɖokui ʋãna la dzi. Woƒoe aɖaŋutɔe. Eye wòdzi ha be:
  - Míaƒe dzomavɔ Germany sesẽ, ekpɔa xexeame ta!
  Eye aleke aɖe aɖee afiae nye si!
  Emegbe etsɔ tu ƒo Shell. Miƒo Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋu si woyɔna be KV-1S. Nyɔnuvia hã wɔ dɔ nyui aɖe.
  Ẽ, aʋawɔla ene siwo do bikini le avu wɔm eye womevɔ̃na na vuvɔ o. Esi nyɔnuwo dze avuwɔwɔ gɔme vɔ la, nuwo yi edzi nyuie wu na Fiaɖuƒe Etɔ̃lia.
  Yameʋukulawo Albina kple Alvina ye nye esi le yame. Atsyɔ̃ɖola evea siaa le bikini kple afɔ ƒuƒlu. Wowɔa avu ɖe Focke-Wulfs dzi. Eye esia nye ʋu si me wotsɔa ɖe le vevie ŋutɔ.
  Albina, si le tu dam tso yametuwo me gblɔ be:
  - Croquet si le dɔ dzi! Mègave wò nyawo o!
  Eye aleke gbegbe wòaklẽ kple alɔgbɔnukoko si naa ame ƒe mo klẽna enye si! Eye ada Soviettɔwo ƒe yameʋu eve zi ɖeka.
  Alvina tsɔ yameʋuwo lã ame etɔ̃ hã eye wòƒo ɣli be:
  - Nye gege ɖe eme anye amewuwu kple matte!
  Le ema megbe la, nyɔnuvia ɖe eƒe aɖuwo ɖe go eye wòɖe eƒe aɖuwo fia! Eƒe nu léa dzi na ame katã, eye eƒe nu lédziname wɔnukuwo yɔ fũ.
  Albina lã Yak-9 yameʋu bubu eye wòdo ɣli be:
  - Nukatae wohiã Soviet yameʋukulawo?
  Alvina da LAGG-5 ɖe anyi eye wògblɔ kakaɖedzitɔe be:
  - Ale be mí Germanytɔwo míate ŋu axɔ gaxɔgbalẽviwo!
  Nyɔnuvi srɔ̃tɔ wɔnuku aɖewo. Alesi wodze kafukafuwo nuƒoƒoƒu gɔme na wo ɖokui. Le nyateƒe me la, màte ŋu aʋli nya ɖe tugbedzedze mawo ŋu o. Wodaa yameʋuwo eye woɖea woƒe aɖuwo ɖe go.
  Eye nya ɣaɣla vevitɔe nye be le vuvɔ me la, ehiã be nyɔnuviwo nanɔ afɔ ƒuƒlu eye woado bikini. Emegbe gaxɔgbalẽviawo ava le wo ɖokui si.
  Eye mègado awu gbeɖe o. Ʋuʋu wò akɔta ƒuƒlu, eye woade bubu ŋuwò ɣesiaɣi!
  Albina lã Red Army ƒe yameʋu bubu eye wòdzi ha be:
  - Le kɔkɔme gã kple ɣletiviwo ƒe dzadzɛnyenye me!
  Eye wòʋuʋu ŋku, ti kpo henɔ eƒe afɔ ƒuƒlu ʋuʋum, henɔ ɣli dom be:
  - Le atsiaƒu ƒe ƒutsotsoe kple dzo si me dziku le me! Eye le dzo si me dziku kple dziku le me!
  Eye nyɔnuvia gatsɔ ŋusẽ da tu yameʋua ake.
  Eye emegbe Alvina dze futɔa dzi. Ewɔa esia le dzogoea dzi, eɖea aɖuwo ɖe go henɔa ɣli dom be:
  - Manye xexeame ƒe ʋiʋlidziɖula gã aɖe!
  Eye ʋu si nyɔnuvia ƒo la gadze anyi ake. Ẽ, Asrafoha Dzĩ la xɔae nyuie ŋutɔ.
  Eye Albina tsɔ dzidzɔ gã aɖe do ɣli be:
  - Nyee nye amewula fifia, ke menye yameʋukula o!
  Eda Soviettɔwo ƒe yameʋu bubu ɖe anyi eye wòƒo ɣli be:
  - Mebɔbɔ ɖe nukpɔkpɔa dzi eye tuawo le du dzi ɖo ta taɖodzinua gbɔ, there"s one more approach ahead!
  Aʋawɔla la wɔa nu adãtɔe si gbɔ eme.
  Le afisia la, nyɔnuvi eveawo siaa le anyigba dzi taɖodzinuwo dzi dzem. Albina ƒo blaetɔ̃ vɔ eneawo eye wòdo ɣli be:
  - Esia anye nuwuwu!
  Alvina ƒo SU-76 la eye wògblɔ le ɣlidodo me be:
  - Vaseɖe esime woatsrɔ̃ keŋkeŋ!
  Eye aleke gbegbe wòʋuʋua eƒe afɔ ƒuƒlu enye si!
  Nyɔnuviwoe nye aʋawɔla siwo le afisia, eye le USSR ƒe akpa dzi la, nyɔnuviwo hã le avu wɔm, hele agbagba dzem be yewoakpɔ Guryev ta, afisi Hitler ƒe asrafowo hã le tutum le eme, abe dziɖegbe ƒe duƒuƒu ene.
  Alenka ʋli Guryev ta, si Nazitɔwo va dze edzi. Atsyɔ̃ɖola si mɔkpɔkpɔ bu ɖee la tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da bɔmb eye wònɔ ɣli dom be:
  - Ŋutikɔkɔe na Rus' kple míaƒe kplɔ̃ɖoƒe lɔlɔ̃a!
  Emegbe Natasha da bɔmb aɖe kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo eye wòƒo ɣli be:
  - Míekpɔa nyɔnuvia dzi afɔ ƒuƒlu!
  Le ema megbe la, Anyuta hã ɖo ku ƒe nunana ɖa kple eƒe afɔbidɛ siwo nye afɔ ƒuƒlu, eye wòƒu:
  - Anye ƒoƒo wɔnuku aɖe!
  Augustine si ƒe taɖa biã la tsɔ tsɔtsrɔ̃ ƒe nunana aɖe ɖo ɖa kple eƒe abɔ kple afɔ ƒuƒlu eye wòdo ɣli be:
  - Radar la fiafia dziŋgɔli!
  Eye emegbe Maria si ƒe taɖa le abe sika ene la tsɔ eƒe afɔ ƒuƒluwo ku Nazitɔwo.
  Eye wòdzi ha be:
  - Le Madagascar, le dzogbe kple Sahara! Wonɔ afisiafi, kpɔ xexeame!
  Eye emegbe Marusya tsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu gbogbo aɖewo ƒu gbe hedzi ha be:
  - Le Finland, Greece, kple Australia, Sweden la, woagblɔ na wò be nyɔnuvi dzetugbe aɖeke meli wu amesiawo o!
  Ẽ, nyɔnuvi adeawo wɔ avu nyuie ŋutɔ. Gake Krauttɔwo gakpɔtɔ xɔ Kursk...
  Ao, màte ŋu atsi tre ɖe ŋusẽ deŋgɔ mawo ŋu o. Fasitɔwo le dzime sẽm.
  Eye nukae dzadzraɖo ɖe lã wɔadãwo ŋu fia?
  Ðeko Adolf Hitler ƒe tagbɔ gblẽ: ese le eɖokui me abe ŋutasẽdziɖula ŋutɔŋutɔ ene, amesi amesiame ɖoa toe eye wòʋuʋuna. Ẽ, ne èdi be Stalin nakpɔ dzidzedze la, ekema ele be nànɔ abe Stalin ene, nublanuikpɔkpɔ manɔmee eye nàbia nu tso ame bubuwo kple ɖokuiwò si (alea tututue Joseph Vissarionovich susui le ɖoɖo sia nu!). Fifia ʋuʋudedia nyo eye ʋua adze ʋuʋu gɔme. Le goawo katã me la, ne Germany bu eƒe satelaitwo ŋu la, ekpɔ viɖe gã aɖe wu USSR le dɔwɔƒewo ƒe dɔwɔnuwo ƒe agbɔsɔsɔ, dɔwɔla bibiwo kple mɔ̃ɖaŋudɔwɔla siwo le ɖoƒe ɖesiaɖe ƒe xexlẽme gome. Esia nye nyateƒe, gake aʋawɔnuwo wɔwɔ mesɔ gbɔ haɖe o! Germany tsi megbe na USSR le aʋawɔwɔa katã me, togbɔ be wogblẽ nu geɖe le Russia hã. Eye nuka mee? Nyateƒee, le zitɔtɔ aɖe si ɖu dzi le dɔwɔƒe vovovowo kple vevietɔ le asrafowo ƒe dɔwɔƒewo ta. Tsɔ kpe ɖe eŋu la, nusiwo wotsɔ wɔa nuawoe ƒe anyimanɔmanɔ, kpakple futɔa ƒe ŋutete nu tsɛe wɔ akpa gbegblẽ aɖe. Vevietɔ le ƒe 1940 me la, aʋawɔnuwo wɔwɔ le Germany bɔbɔ wu ƒe 1939 tɔ (ne míebu wo katã ŋu bu tu hã), eye esia togbɔ be aʋaa nɔ edzi yim xoxo, eye Fiaɖuƒe Etɔ̃lia xɔ anyigbamama gãwo kple gãwo hã nusiwo wodzra ɖo ɖe nuwɔwɔ ƒe ŋutete ŋu. Enyo, nya kae míate ŋu agblɔ tso Hitler ƒe habɔbɔ ƒe ŋutetewo ŋu? Menye fũ akpa o, eklẽ le asrafowo ƒe dɔwɔƒewo.
  Fuhrer la ɖe gbeƒãe le nuƒo didi aɖe me be:
  - Le yameʋuɖoɖo dzi kpɔkpɔ ƒe nya me la, wona ŋusẽ kpata Sauer. Alé ŋku ɖe dɔwɔnu agbɔsɔsɔme si wowɔ ŋu nyuie, eye, le vevie wu la, eƒe nyonyome hã. Tsɔ kpe ɖe eŋu la, xɔ̃wò Goering geɖe, togbɔ be wonye aces nyuiwo tsã hã la, womete ŋu wɔa kplɔlanyenyedɔ o. Menye asrafo nyui ɖesiaɖe hãe nye aʋafia ɖedzesi o, eyata le Eric si wohe ɖe ati ŋu teƒe la, ame aɖe si tso asitsala bibiwo dome si ate ŋu atrɔ asi le yameʋudɔwɔƒewo ŋu ahagbugbɔ adzra wo ɖo lae axɔ ŋgɔ na mɔ̃ɖaŋudɔwo. Le nyateƒe me la, Britain mele alɔ̃ dɔm o, ele eƒe aʋawɔlawo ƒe agbɔsɔsɔ kple nyonyome siaa dzim ɖe edzi, eye vevietɔ eƒe yameʋuɖoɖo. Ele be míado ŋgɔ na futɔa ta eve, afɔɖeɖe wuieve, ne menye nenema o la, míabu míaƒe gãnyenye ɖe futɔa dzi keŋkeŋ. Eyata afɔɖeɖe siwo ku ɖe nɔnɔme ŋu hiã.
  Goering ɖo eŋu vɔvɔ̃tɔe be:
  - Xɔ̃nyewo, ame siwo ŋu kpeɖodzi le siwo ɖo kpe woƒe aʋawɔwɔ ƒe dɔwɔwɔ nyuie kple dɔwɔwɔ nyuie dzi.
  Dzizizidziɖula si me gbɔgbɔ vɔ̃wo nɔ la do dziku vevie:
  - Alo ɖewohĩ nye, le wò nukpɔsusu nu, meŋlɔ amesi bu le Britain ƒe aʋawɔwɔ me be? Alo amesi do kpo ƒe ene ƒe ɖoɖo si wowɔ hena dukɔa ƒe ganyawo ƒe ŋgɔyiyi. Alo ɖe nèdi hã be woatsɔ atiwo aƒo ye, eye le dutoƒo gɔ̃ hã. Eyata do wò nu eye nàzi ɖoɖoe hafi nàhe ɖokuiwò ɖe ati ŋu!
  Goering bɔbɔ gɔ̃ hã le vɔvɔ̃ ta. Nyateƒee, menye ɖe wòle be woabu Fuhrer la nu tsɛe o. Emegbe wogase toɣliɖeɖea ake, eye ME-262 yameʋu bubu aɖe ho yi yame. Ʋua lolo ŋutɔ eye mɔ̃ eve nɔ eŋu. Wotutu aʋalawo vie, aʋawɔʋua ŋutɔ dze abe ɖe wòdo ŋɔdzi na ame ŋutɔ ene. Eƒe duƒuƒu ƒe nɔnɔmewo, na ƒe 1941, zi geɖe la, wodze, eye le xexeame ƒe dzidzenuwo gɔ̃ hã nu la, wogbã nuŋlɔɖi. Nyateƒee, womate ŋu aka ɖe mɔ̃a ŋutɔ dzi bliboe haɖe o eye wòhiã be woaɖɔ vodadawo ɖo. Gake fasitɔwo ƒe dzizizidziɖula la na aʋawɔʋu yeye siwo de ŋgɔ wu ƒe nɔnɔmewo xoxo... ME-262 ƒe kpekpeme wu tɔn ade, si fia be agba aɖewo le eme wògbɔ eme. Ele be aʋawɔyameʋu nanye sue, si ƒe asi bɔbɔ eye wòawɔ dɔ kabakaba. Le go sia me la, ME-163 ate ŋu anyo ŋutɔ, gake eƒe tukpe ƒe mɔ̃a sẽ akpa eye aɖabaƒoƒo ade koe wòwɔa dɔ (alo ne míagblɔe tututu la, awɔ dɔ kokoko!), si fia be kilometa alafa ɖeka ƒe didime koe wòate ŋu aɖo . Esi wònye bɔmbdadaʋu si le abe Blitz ene alo aʋawɔʋu si wotsɔ tsyɔa nu nu dzi na aʋawɔʋuwo ƒe amedzidzedze ɖe England ŋu ta la, mesɔ ya o.
  Gake ME-262 ate ŋu atsɔ bɔmb tɔn ɖeka, si fia be wòate ŋu atsɔ Pe-2, si nye Soviettɔwo ƒe yameʋu si le ŋgɔgbe. Eyae nye egbɔkpɔnu nyui aɖe na aʋawɔʋuwo ƒe ʋuʋu kple asrafowo ƒe kpekpeɖeŋu siaa. Gake nukata màwɔ aʋawɔyameʋu si le Comet ME-163 ƒe atsyã nu, gake tukpe ƒe mɔ̃ manɔ esi o, gake turbojet mɔ̃ le esi o? Wodze agbagba be yewoana "Ɣletivimefakaka" la nanyo ɖe edzi eye edze abe wodzi yameʋuɖoɖo ƒe ɣeyiɣi ɖe edzi va ɖo miniti 15 (esia nye didime si ade kilometa 300), si dzi ame geɖe da asi ɖo na Britain-ʋaa. Woate ŋu aɖo London tso Normandy kokoko... Togbɔ be menye nusianue dze ƒã nenema o hã la, ehiã hã be nàda bɔmb ɖe edzi eye nàtrɔ agbɔ, eye miniti wuiatɔ̃ mezɔ kabakaba nenema gbegbe o. Le etsɔme la, wova kpɔe dze sii be tukpe kple yameʋu siwo me wowɔa aʋa le be wonye mɔ si dzi ame aɖeke mele o le yameʋuɖoɖo me. Gake alesi wowɔ "Ɣletivi ɣletivimefakaka" la doa dzidzɔ na ame ŋutɔ, eƒe lolome le sue eye wòle bɔbɔe, si fia be eƒe asi bɔbɔ eye woate ŋu atrɔ asi le eŋu.
  Tsɔ kpe ɖe eŋu la, aʋawɔyameʋu siwo ŋugbe wodo ŋutɔ siwo ƒe kpekpeme nye kilogram 800 le goawo katã me, siwo nye yameʋu siwo wotsɔna ƒua du ale gbegbe be woate ŋu azã wo le yameʋu me aʋawɔwɔwo me hã li. Nyateƒee, le woƒe didiƒe kpui ta la, yameʋuɖoɖo ɖe wo dzi koe woate ŋu awɔ le ametakpɔkpɔ ƒe aʋawɔwɔwo me, alo atsɔ wo ayi London le... Ʋuɖoɖowo dzi, eye emegbe woalé yameʋukulawo atrɔ gbɔ. Ele be nàbu esia ŋu. Le ŋutinya ŋutɔŋutɔ me la, ɣeyiɣi menɔ yameʋu siwo zɔa yame la si awɔ aʋa gbeɖe o, eye le susu aɖewo ta le Korea la, dzi menɔ Soviettɔwo ƒe yameʋudɔwɔƒewo ƒe amegãwo te susu sia kpɔ o. Le goawo katã me la, mewɔ nublanui o, gake le Korea-ʋaa wɔɣi la, Amerika yameʋukulaae nye ame gbãtɔ si ɖu dzi. Eyata mele be woabu Yankees-ha la nu tsɛe o.
  Esi yameʋua wu enu la, nyɔnuvi sue aɖe si ƒe taɖa le ɣie ti kpo do go le yameʋukuƒea eye wòƒu du yi Fuhrer la gbɔ kple duƒuƒu blibo.
  Nazitɔ xexlẽme ɖeka si me gbɔgbɔ vɔ̃wo nɔ la do eƒe asi ɖe eŋu be wòagbugbɔ nu nɛ. What"s nice is ne nyɔnuviwo lɔ̃ wò, eye Fuhrer la, edze abe, Germanytɔwo katã, alo ne míagblɔe tututu la, wo katã kloe subɔa trɔ̃ tso dzime kura negbe fuwɔamegaxɔ me gamenɔla ʋɛ aɖewo ko. Yameʋukulaa gblɔ kple dzonɔameme be:
  - Esia nye yameʋu wɔnuku aɖe ko, eƒe duƒuƒu kple ŋusẽ le esi nenema gbegbe. Mina míavuvu dzataviwo katã abe tsi dzodzoe si tso ame bubu teƒe ene!
  Fuhrer la da asi ɖe nyɔnuvia ƒe didia dzi be:
  - Nyateƒee, míavuvui, gake... Ele be woawɔ mɔ̃a ƒe vodadawo ɖeɖeɖa le afɔɖeɖe si le kabakaba wu me, eye esia ku ɖe mɔ̃wo koŋ ŋu. Le afisia la, ahiã be woawɔ afɔɖeɖe sesẽwo be woana woanyo ɖe edzi ya, gake ne nane li la, kplɔla-aɖaŋuwɔla akpe ɖe eŋu!
  Amesiame ƒo nu kple gbe ɖeka be:
  - Ŋutikɔkɔe na Fuhrer gã la! Neva eme be Providence nakpe ɖe mía ŋu!
  Fiaɖuƒe Etɔ̃lia ƒe hadzidzi dze ƒoƒo gɔme eye sɔhɛ aʋawɔla siwo tso Hitler Jugent ƒe sɔti aɖe yi ŋgɔ. Ŋutsuvi siwo xɔ tso ƒe wuiene va ɖo wuiadre zɔna yia kpẽa gbɔ le ɖoɖo tɔxɛ aɖe nu. Eye emegbe nu dodzidzɔnametɔ kekeake dzɔ: nyɔnuvi ƒewuivi siwo tso Germany Nyɔnuwo ƒe Habɔbɔ me zɔ mɔ. Wodo awu kpuiwo, ame dzetugbeawo ƒe afɔ ƒuƒlu siwo le amama la hea ŋutsuwo ƒe ŋkume. Nyɔnuviawo dze agbagba be yewoakɔ yewoƒe afɔwo ɖe dzi, gake le ɣeyiɣi ma ke me la, wohe woƒe afɔbidɛwo ɖe megbe eye wotsɔ woƒe afɔkpodziwo da ɖe megbe nyuie. An entertaining sight of beauties with impeccable figures... Moawo to vovo ŋutɔŋutɔ eye sɔhɛ fasitɔwo dometɔ aɖewo nye amemabumabu vie, ŋutsuwo kloe, eye wotro wo hã. Vevietɔ ne wotsɔ woƒe ŋkumeɖobolowo ƒo ƒui.
  Esthete Adolf de dzesii be:
  - Ele vevie be ŋutsuviwo kple nyɔnuviwo naxɔ kamedede ƒe hehe le agbɔsɔsɔ si lolo wu me. Eye menya be wole nu geɖe wɔm le nya sia ŋu, vevietɔ le Jungfolktɔwo me, gake nusi hiãe nye be woaxɔ amewo katã ɖe eme kple Spartantɔwo ƒe mɔnuwo zazã. Nyateƒee, tsɔ kpe ɖe fififi ƒe dzidedeƒo ŋu la... Ele be míaƒe ŋutsuviwo kple nyɔnuviwo natsi azu ame ɖɔʋuwo eye le ɣeyiɣi ma ke me la, nublanuimakpɔlawo.
  Aʋafiagã la tɔ vie. Aʋafiagãwo zi ɖoɖoe, ɖewohĩ wonɔ vɔvɔ̃m be yewoatsi tre ɖe eŋu, gake womedi be yewoaɖo kpe nusi dze ƒãa dzi o. Fuhrer la yi edzi be:
  - Aʋawɔwɔ menye fefenya o, gake ele be woatsɔ nublanuimakpɔmakpɔ ɖe futɔwo ŋu akpe ɖe kpekpeɖeŋunana wo nɔewo kple nɔviwɔwɔ ƒe seselelãme ɖe zɔhɛwo ŋu. Esiae nye nusi wòle be míaƒã ɖe amesiame me... Amegã yeyea mekpɔa nublanui na ame bubuwo o, gake esi wu nenema la, ele be wòanye nublanuimakpɔmakpɔ ɖe eɖokui ŋu. Elabena ele be woaɖe bɔbɔɖeanyi ɖa le ame ƒe luʋɔ me gbã, eye emegbe amegbetɔ ƒe ŋutilã si gbɔdzɔ la afɔ!
  Tɔtɔ bubu... Aʋafiagãwo kple atsyãwɔlawo kpɔe dze sii zi ɖeka eye wodze asikpeƒoƒo sesĩe gɔme. Edze abe ɖe wòdzɔ dzi na Fuhrer la ene:
  - Esia nyo wu, gake fifia madi be makpɔ yameʋu me aʋawɔwɔ ƒe kpɔɖeŋu. Eyata dziŋɔ eye wògblẽa nusianu...
  Heinkel bia nya kple vɔvɔ̃ be:
  - Kple tu gbagbe alo tu gbagbewo, nye Fuhrer?
  Nazitɔwo ƒe xexlẽme gbãtɔ ʋuʋu ta be:
  - Nyateƒee, kple aʋawɔlawo. Tsɔ kpe ɖe eŋu la, madi be mabu ŋusẽ si mɔ̃ si woɖena le lãme na ame kpɔna ɖe ame dzi ŋu. Le nyateƒe me la, èle dɔ wɔm tso eŋu... - Fuhrer la ʋuʋu eƒe asibidɛwo. - Ne, mlɔeba la, woadzrae ɖo eye woatsɔe ade ewɔwɔ le agbɔsɔsɔ gã me. Le nyateƒe me la, yameʋukula bibi nye yameʋukula bibi si wòle be woakpɔ ta na le etsɔme aʋawɔwɔwo me!
  Ke hã Fuhrer-Terminator ɖoe be yeafia aɖaŋuwɔlaawo alesi wowɔa mɔ̃a ƒe nɔnɔme si sɔ ɖe ɣeyiɣia nu wu. Ele be ɖoɖo sia nanye esi me agba mele o, wòanɔ bɔbɔe wu eye wòanɔ bɔbɔe wu. Enyo, squib si mexɔ asi o, si Germanytɔwo ƒe dɔwɔƒewo bi ɖe xoxo la, sɔ nyuie na taɖodzinu sia.
  Ele be woata nɔnɔmetata la ne wole mɔ dzi, gake Hitler nye nutala nyui aɖe ŋutɔŋutɔ, eye wòta nu nyuie, kabakaba, nɔnɔmetataawo ƒe fliwo kple woƒe tɔtrɔwo sɔ pɛpɛpɛ eye wo me kɔ dziɖula alo kɔmpasi aɖeke manɔmee. Terminator si ƒoe eye wòbu la susui be ewɔ nuku ya be Germanytɔwo, esi le goawo katã me la, nukpɔsusu sesẽ eye wòde ŋgɔ vaseɖe afi aɖe abe Dukɔa ƒe Sosialist-dziɖuɖu kple ŋutasẽdziɖuɖu ƒe ɖoɖoa ene nɔ wo si ta la, wotsɔ aʋawɔwɔa do goe na Russiatɔwo. Ðewohĩ esia tso nyateƒe si wònye be Russia-srafowo sesẽ wu eye wote ŋu nɔa te ɖe nɔnɔme sesẽwo nu wu Germanytɔwo eye wosrɔ̃ aʋawɔwɔ kabakaba ta.
  Le goawo katã me la, ne èlé ŋku ɖe aʋawɔwɔ bliboa ƒe zɔzɔme ŋu la, ekema Russiatɔwo, alo ne míagblɔe tututu la, Soviet-srafowo, srɔ̃ aʋawɔwɔ, gake edze abe Germanytɔwo ŋlɔ alesi... Woƒe sededea wɔ nyametsotsowo le gbãtɔ ƒe ɖoƒe -graders, eye ɖewohĩ woaɖiɖi wu gɔ̃ hã ne nuteƒekpɔkpɔ le klass gbãtɔ vi si le asrafodɔwo wɔwɔ me le ɣeyiɣi ŋutɔŋutɔ ƒe mɔnuwo me . Eye nyateƒe si wònye be ɣeaɖewoɣi la, ɖevi siwo xɔ ƒe ade kplɔa aʋakɔ siwo wowɔna ŋutɔŋutɔ aɖaŋutɔe alea xoxo la nye nusi woawo kple Zhukov kple Mainstein woate ŋu asrɔ̃ nu tsoe. Gake numekula aɖewo bua Zhukov kple Mainstein siaa be wonye ame siwo mede ŋgɔ o. Nya siwo tsi tre ɖe wo nɔewo ŋu hã le dɔwɔnuawo ƒe xexlẽme ŋu, vevietɔ Franseawo ƒe dɔwɔnu siwo wolé. Hitler ƒe ŋkuɖoɖonudzi (ŋkuɖodzinya nyui aɖe, vevietɔ esime wògakpɔtɔ le lãmesẽ me!) ɖee fia be aʋawɔʋu 3600 siwo wolé tso Franseawo gbɔ, xexlẽme wɔdɔɖeamedzi ŋutɔ... Mɔ̃ aɖewo, abe SiS -35 ene, de ŋgɔ wu le woƒe aʋawɔnuwo me wu T-34 la le ŋgɔgbeʋawɔnuwo me ko. Eyata woate ŋu awɔ aʋawɔʋu sia bɔbɔe le Franseawo ƒe dɔwɔƒewo, negbe ɖewohĩ ne wotsɔ tu si ƒe didime nye milimeta 75 si ƒe ʋuƒo didi ɖɔ li aʋawɔnu si ƒe didime nye milimeta 47 la ko. Le nyateƒe me la, ɖewohĩ esia gɔ̃ hã masɔ gbɔ o. Britain kple USA le agbɔsɔsɔ me dea asixɔxɔ aʋawɔnuwo ŋu wu le woƒe aʋawɔʋuwo me ɣesiaɣi. Le kpɔɖeŋu me, Churchill si ƒe kpekpeme nye tɔn blaene la ƒe lolome nye milimeta 152 tsɔ wu 120 na IS-2 aʋawɔʋu kpekpea.
  Fuhrer la gblɔ nya bubu aɖe na atsyãwɔlawo be:
  - Yaƒoƒomɔ̃wo sɔ gbɔ na mí, eyata di yameʋua ƒe kpɔɖeŋu si sɔ wu eye nàwɔ nɔnɔme siwo le ɖoɖo nu, evɔ màtsɔ nyaa ava dodokpɔ xɔasiwo me o, afisi míaƒe aces nyuitɔwo hã kuna le. Le kpɔɖeŋu me, yameʋu ƒe aʋala si dzona ƒe nɔnɔmetata wɔa dɔ ŋutɔ, vevietɔ ne woate ŋu atrɔ eƒe titrime kple dzogoe si dzi wòadze. Metsɔ nɔnɔmetata la na wò xoxo, eyata ele be asikemanɔsitɔwo nanɔ klalo. Ne wozã Yumo mɔ̃ gɔ̃ hã la, wobu akɔnta be eƒe duƒuƒu anye kilometa 1,100 le gaƒoƒo ɖeka me. Eya ta yi ŋgɔ, gake mègazu amemabumabu o!
  Esia kplɔe ɖo kple ŋdɔnuɖuɖu le ya nyui me, subɔvi nyɔnuviawo ɖo kplɔ̃wo kple zikpuiwo ɖe ɖoɖo nu. Dzeani... Gake ɖɔɖɔɖo kawoe wòle be woawɔ le Dukɔa ƒe Sosialist-dziɖuɖu me? Abe be woaɖe futɔwo ƒe xexlẽme dzi akpɔtɔ alesi woate ŋui ahadze xɔlɔ̃wo ene. Le kpɔɖeŋu me, mègado Germany-dukɔa ɖe dzi le tɔtrɔ ɖesiaɖe me o eye àte ŋu adzudzɔ dukɔwo mama ɖe hatsotsowo me gɔ̃ hã. Gake womede se ɖe dukɔwo mama ɖe dukɔ siwo bɔbɔ ɖe anyi wu kple Aryatɔwo ƒe dukɔwo me nu le se nu haɖe o. Esia nana nuwo nɔa bɔbɔe.
  Nyɔnuvi dzetugbe aɖe si tso subɔviawo dome bɔbɔ nɔ Fuhrer la xa eye wòtsɔ eƒe asi ɖo eƒe klo ƒuƒlu la dzi. Cooed:
  - Èle nane ŋu bum, nye Fuhrer?
  Nazi dzizizidziɖula la kple le ɣeyiɣi ma ke me la, fefewɔla ŋutɔŋutɔ aɖe do ŋusẽ. Ede dzesii be yemewu yeƒe amagbewo ƒe mɔli kple atikutsetsewo ƒe salad nu haɖe o. Fuhrer la gbugbɔ nu na nyɔnuvia ƒe nuyiwo, eye wòse eƒe sɔhɛmenɔɣi ƒe ʋeʋẽ lilili vivi la eye wògblɔ be:
  - Àyi ʋua me kplim. Eye mi katã mieɖoa dɔme, ɣeyiɣi si miaɖu nu la wu enu.
  Eye le afisia hã la, dukɔa ƒe gearwo, togbɔ be menye mɔ̃ si me wode ami nyuie tututu o hã la, te tɔtrɔ. Esi Fuhrer la trɔ gbɔ la, elɔ̃ atsyɔ̃ɖola la, eye wòwɔ nuku nɛ gɔ̃ hã be afisi wòkpɔ ŋusẽ kple ŋusẽ geɖe le. Le nyateƒe me la, wogblɔ be ŋusẽ aɖeke mele Fuhrer la ŋu o eye zi geɖe la, wogblɔna be enye nuwɔametɔ, elabena yɔmekpe (aʋatsokaka) le eŋu eye woɖe fu nɛ (nyakpakpa bliboe!).
  Gake menye nusianue le edzi yim nyuie le June 22, 1944 dzi o, ƒe etɔ̃e nye sia; Gake aʋadziɖuɖu mele ŋgɔ o, eye Saratov gakpɔtɔ lé ɖe asi. Stalin de se be woaʋli du sia ta aleke kee wòɖale o.
  Togbɔ be nusiwo katã bu hã la, asrafowo ƒe dɔwɔnuwo ƒe dɔwɔwɔ sɔ gbɔ ŋutɔ. IS-2 aʋawɔʋu yeyeawo va wɔ dɔ nyuie ŋutɔ. Esi womeƒo Germanytɔwo ƒe ʋu ɖekaɖekawo ŋkume kple ŋkume o gɔ̃ hã la, wowɔ wo nuwɔametɔwo tso didiƒe ʋĩ.
  Eyata Nazitɔwo sesẽ ŋutɔ. Gake viɖe gã aɖe nɔ wo ŋu. ME-262 yameʋu ʋɛ aɖewo ŋutɔ nɔ avu wɔm le yame xoxo. Eye enye tsitretsiɖeŋula veviedonula.
  Gake TA-152 ya ɖee fia be enye aʋawɔnu ƒomevi aɖe si ɖe dzesi le goawo katã me.
  Le ɣeyiɣi ma ke me la, Stalin hã wɔ kadodo ƒe kpekpe aɖe le aʋaa ƒe gɔmedzedze ƒe ƒe etɔ̃lia dzi eye wòdze asrafowo ƒe ŋgɔnɔlawo biabia gɔme be nuka ŋue wole tame bum le kple alesi woawɔ ana nɔnɔmea nanyo ɖe edzi le aʋagbedzi.
  Zhukov do susua ɖa na kplɔla la be:
  - Ne míeʋli mía ɖokui ta ko eye míenya ŋɔdzidonamewo ɖa la, ɖikeke mele eme o be míada. Ele be míadze wo dzi!
  Stalin ʋuʋu ta sesĩe be:
  - Lɔ̃ ɖe edzi! Gake afikae!
  Marshal Zhukov do susua ɖa be:
  - Togbɔ be Leningrad meɖe asi le eɖokui ŋu o hã la, ele be woaɖe asi le eŋu!
  Marshal Vasilevsky lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Ẽ, mesusu be esia anye tiatia nyuitɔ kekeake!
  Stalin tsɔ eƒe abɔta eye wòde dzesii be:
  - Ne míegaƒo Tikhvin ake la, woanɔ mía lalam le afima, eye míage ɖe mɔ̃ me alo míage ɖe mɔ̃ me!
  Marshal Zhukov ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Enyo, Hati Stalin! Gake medo susua ɖa be woadze Finland-srafowo dzi le Petrozavodsk. Womesẽ nenema gbegbe o eye míate ŋu axɔ futɔa le mo yaa me!
  Stalin ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Susu le eme, Hati Zhukov. Eyata yi ŋgɔ le Petrozavodsk. Eye nàhe aʋadziɖuɖu vɛ na mí!
  Le nya siawo megbe la, nyɔnuvi geɖe va do awu ɣi kpuiwo kple afɔ ƒuƒlu. Wotsɔ wein dzĩ ƒe aŋetuwo kple sandwich kple caviar yibɔ ƒe kpluwo vɛ. Stalin tsɔ sandwich ma tɔgbe eye esi wònoe la, egblɔ be:
  - Eyata mina míano aha be míakpɔ egbɔ be míaƒe ŋutetewo sɔ kple míaƒe nuhiahiãwo ɣesiaɣi.
  Voznesensky de dzesii be:
  - Míaƒe aʋawɔʋuwo ƒe aʋawɔnuwo ƒe nyonyome le sue ŋutɔ. Eye medo susua ɖa be woana IS-2 kple T-34-85 nabɔbɔ, woawɔ dɔ kabakaba eye woate ŋu atrɔ asi le wo ŋu to aʋawɔnuwo dzi ɖeɖe kpɔtɔ me. Esia ana míagadzra ga geɖe ɖo o eye wòana mɔ̃ siawo nawɔ dɔ nyuie wu.
  Stalin tsɔ eƒe abɔta eye wòde dzesii be:
  - Ðewohĩ... Gake nyemenye amesi doa alɔ aʋawɔʋuwo wɔwɔ tso plywood me o!
  Voznesensky de dzesii kple ŋkubiãnya be:
  - Gake ɖewohĩ menye susu gbegblẽe wònye be woatsɔ ati awɔ aʋawɔʋuawo dometɔ aɖewo keŋkeŋ kloe o. Àte ŋu akpɔ alesi wòadze le nuwɔna me!
  Zhukov ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi eye wògbã nuƒoƒo be:
  - Woateŋu ana blaetɔ̃ vɔ ene nabɔbɔ wu, wogakpɔtɔ le gbagbãm akpa eye duƒuƒu kple woƒe ʋuʋu ƒe ŋutete si le dzidzim ɖe edzi ateŋu adzi woƒe agbetsitsi ɖe edzi. Tsɔ kpe ɖe eŋu la, gearbox la va nyo ɖe edzi eye esia xea fe ɖe ergonomics ƒe ɖiɖi tso kpekpeme ƒe dzidziɖedzi ta. Gake gakpo si ƒe nyonyome mede o la trɔa milimeta 90 wòzua naneke le Germanytɔwo ƒe tu sesẽwo ŋu o. Gawu la, Germanytɔwo le "Panther" kple T-4 bɔbɔeawo ɖem ɖa le wo wɔwɔ me, eye le Third Reich me la, tsɔ kpe ɖe ŋkutsalaʋawɔʋuwo ŋu la, "Panther"-2 si si tu si ƒe didime nye milimeta 88 le koe ava zu esiwo woawɔ ɖe wo nɔewo yome. Gake míaƒe aʋawɔʋuwo mate ŋu awɔ avu kplii tso didiƒe o. Eye esi gavloe wu la, ele be woadzi woƒe duƒuƒu ɖe edzi!
  Stalin ʋuʋu ta be:
  - Ðe asi le T-34-85 kple IS-2 dometɔ aɖewo ŋu kple tuɖedzi takpɔkpɔ ko, eye emegbe nàlé ŋku ɖe alesi esia akpɔ ŋusẽ ɖe woƒe aʋawɔwɔ ƒe ŋutete dzii ahalé ŋku ɖe wo ŋu. Eye ele be woawɔ dɔ le SU-100 ŋu kabakaba. Ðewohĩ míaɖe asi le blaetɔ̃ vɔ ene kple IS-2 ŋu atsɔ ado tu sia si ʋuna le eɖokui si la ɖeɖeko.
  Marshal Vasilevsky de dzesii be:
  - Esia nye susu dodzidzɔname aɖe. Gake SU-100 ate ŋu aƒo futɔ siwo le ʋua me ne etrɔ eƒe ŋutilã bliboa ko...
  Stalin ƒo nu kple ɣli be:
  - Na wòanɔ kpuie ale be wòaʋuʋu kabakaba... Eye anyo wu be wòanye silhouette si le anyime. Gake míehiã tu sia si te ŋu ʋuna le eɖokui si abe ya ene!
  Zhukov bia be:
  - Wò Aƒetɔ... Saratov le asi lém ɖe eŋu fifia, gake eteƒe madidi o adze anyi. Ahiã be woawɔ ɖoɖo ɖe nusi woxɔ tso Moscow la ɖeɖe le Kuibyshev ŋu. Nukae wò ŋutɔ nèsusu?
  Stalin ɖo eŋu sesĩe be:
  - Edze abe ele be míaʋu ayi Sverdlovsk ene. Gake àte ŋu awɔ dɔ le Moscow kokoko. Du blibo aɖe si le anyigba te le mía si le afisia. Míete ŋu léa eme ɖe asi vevie.
  Vasilevsky ƒo nu kple ɣli be:
  - Ele be woalé Moscow ɖe asi aleke kee wòɖale o, abe Saratov ene!
  Stalin de se be:
  - Atsi tre ɖe Germanytɔwo ŋu le dometsotso si le Don kple Volga dome. Ele be míahe míaƒe ŋusẽwo ɖa. Lé Saratov ɖe asi aleke kee wòɖale o, vaseɖe ʋu mamlɛtɔ dzi. Zã mɔnu ɖesiaɖe, kamikaze gɔ̃ hã.
  Zhukov ɖo kpe edzi be:
  - Nenɔ nenema, Oo gã!
  Stalin trɔ ɖe Yakovlev ŋu be:
  - Enyo, aɖaŋuwɔla, susu aɖewo le asiwòa?
  Dukɔa ƒe Dɔdzikpɔlagã ƒe kpeɖeŋutɔ ɖo eŋu kple hũɖeɖe be:
  - Ahiã be woawɔ yameʋuɖoɖo, gake esia mezu nu ŋutɔŋutɔ haɖe o. Eye Yak-3 hiã duralumin si ƒe nyonyome deŋgɔ, si mele mía si o!
  Stalin ʋuʋu ta be:
  - Menya! Ele be Yak-9 la nanɔ míaƒe subɔsubɔdɔa me. Eye ele be woaɖe asi le eŋu alesi wòanya wɔe! Eye nàdzi aʋawɔʋuwo ƒe wɔwɔ ɖe edzi.
  Yakovlev de dzesii be:
  - Germanytɔwo ƒe TA-152 nye amedzidzeyameʋu, bɔmbdadaʋu si le ŋgɔgbe, kple aʋawɔyameʋu le ɣeyiɣi ɖeka me. Anyo ŋutɔ ne míate ŋu awɔ mɔ̃ si wozãna na dɔ vovovowo alea!
  Stalin do alɔ aɖaŋuwɔla la be:
  - Esia nye susu nyui aɖe, Hati Yakovlev! Le kpɔɖeŋu me, ne èwɔ LAGG-7 la wònyo ɖe edzi vie la, woate ŋu atrɔe wòazu amedzidzeyameʋu kple aʋawɔyameʋu si le ŋgɔgbe siaa ƒe tsakatsaka!
  Yakovlev ɖo kpe edzi enumake be:
  - Esia ateŋu adzɔ, Hati Stalin... Gake exɔa ɣeyiɣi. Eye yameʋua ate ŋu ava xɔ asi ŋutɔ.
  Aʋafiagã la tsɔ dziku ƒo eƒe asibidɛ ɖe kplɔ̃a dzi eye wòdo ɣli be:
  - Na wòaxɔ asi wu! Eye le goawo katã me la, aleke gbegbee ame ate ŋu asusu nu le nyati sia ŋu? Míehiã yameʋu si wozãna le xexeame katã be wòate ŋu awɔ esiawo ko. Eye esia ate ŋu anye mɔ si dzi woato ado le eme.
  Yakovlev de dzesii be:
  - IL-2 wɔwɔ le bɔbɔe ŋutɔ eye wowɔ dɔ tso eƒe wɔwɔme ŋu. Mehiã be woaɖee ɖa haɖe o. Enye yameʋu si nɔa anyi didina ŋutɔ, togbɔ be le ɣeyiɣi sia me la, eƒe yameʋuɖoɖo ƒe nɔnɔmewo do xoxo hã. Gake klosalo ƒe nutsyɔnu le alilikpo ɖesiaɖe ŋu. Míebi ɖe bɔmbdada ɖe futɔwo ƒe dɔwɔnuwo me.
  Zhdanov de dzesii dzikutɔe be:
  - Ele be míaƒe yameʋuɖoɖo nanye esi sesẽ wu le suetɔ kekeake me!
  Yakovlev ʋuʋu ta be:
  -Dze be! Gake vaseɖe fifia la, míaƒe yameʋukulawoe nye nyuitɔwo kekeake le xexeame: Anastasia Vedmakova kple Akulina Orlova!
  Stalin ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Nyɔnuvi siawo mesɔ kplii o eye, le futɔwo ƒe yameʋu blaeve vɔ atɔ̃ siwo kplɔe ɖo siwo woda ɖe anyi ta la, medea USSR ƒe kalẽtɔ ƒe ɣletivi bubu asi na wo!
  Zhukov do susua ɖa dzonɔamemetɔe be:
  - Ele be nàno aha vaseɖe esia dzi!
  Beria dzi ha kple dzidzɔ be:
  - Mí, esi míeɖo ŋku nusianu dzi vɔ la, ŋutinya adrɔ̃ ʋɔnu, .
  Eƒe ɣeyiɣi ava ʋɔnudrɔ̃ƒe...
  Abe tso agbledeƒe dzi va ɖo atɔm-ʋawɔnuwo dzi ene, .
  Ekplɔ dukɔa yi ŋgɔ kakaɖedzitɔe!
  Esi asrafowo ƒe aɖaŋuɖotakpekpea me tɔwo nɔ nu ƒom la, nyɔnuviawo nɔ avu wɔm.
  Eye to woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒe kpekpeɖeŋu me tsɔa Nazitɔwo ƒua anyi eye atsyɔ̃ɖola siawo siwo ƒe afɔ ƒuƒlu wɔa aʋadziɖuɖuwo.
  Eye wodzia ha be:
  - Míexɔe se be xexeame katã anyɔ, .
  Fasitɔwo ƒe dziɖuɖua nu ava yi...
  Eye ɣea adze - .
  Mɔ si klẽna ɖe kɔmiunisttɔnyenye dzi!
  . TA No. 10 lia.
  Kaka June nawu enu la, Germanytɔwo tso Saratov, eye le July 1, 1944 dzi la, wozã Sturmmaus dziŋɔ la zi gbãtɔ. Ʋu sia si me tukpe si ƒe didime nye milimeta 650 le la da tu siwo wua ame siwo mã nuto blibowo me.
  Nyɔnuvi siwo ku mɔ̃ sia la do awu ʋlayawo ko, eye wonɔ nunana siwo gblẽa nu ŋutɔ la ɖem ɖe go.
  Nyɔnuvi siwo ƒe afɔ ƒuƒlu ƒe akɔtawuwo biã, yibɔ kple ɣie. Eye wotsɔ ku ƒe nunana siwo wua ame vɛ.
  Woƒe aʋafia Faina ʋuʋu eƒe no dzĩwo hedzi ha be:
  - Ŋutikɔkɔe na Atitsoga ƒe Knights ƒe ɣeyiɣia!
  Míaɖo xexeame katã ƒe nuwuwu!
  Eye aʋawɔlawo do ɣli heti kpo.
  Wo dometɔ ɖeka si ŋkɔe nye Margaret de dzesii be:
  - Mawu Ŋusẽkatãtɔ la le mía gbɔ!
  Faina lɔ̃ ɖe nya sia dzi be:
  - Nyateƒee! Eye Fiaɖuƒe Etɔ̃lia aɖu dzi godoo!
  Nyɔnuvia ƒo eƒe afɔ ƒuƒlu eye wòdzi ha be:
  -Ne míewɔ ɖeka la, womate ŋu aɖu mía dzi o! Ne míewɔ ɖeka la, womate ŋu aɖu mía dzi o!
  Eyata aʋawɔlaawo da tu henɔ afɔ ƒom henɔ ti kpom kple woƒe afɔ ƒuƒlu. Aʋawɔla siwo le hatsotso gãtɔ kekeake me.
  Irma hã tsɔa go aɖe toa ʋu si wotsɔna ʋua ʋu le eɖokui si dzi eye wòdoa ɣli be:
  - Aʋadziɖuɖu gã aɖe le mía lalam!
  Nyateƒee, nyɔnuviawo le amesiwo mana ta gbeɖe o dome. Eye wotsɔa dzonɔameme gã aɖe gblẽa Soviettɔwo ƒe nɔƒewo.
  Albina kple Alvina le woƒe nɔnɔme nyuitɔ kekeake me abe alesi wònɔna ɖaa ene, eye woɖea woƒe adãwɔwɔ ƒe ŋutete fiana. Nyɔnuviwoe wonye, mina míagblɔe tẽe: super!
  Albina, si tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo le Soviettɔwo ƒe ʋu aɖe ƒom la gblɔ be:
  - Nyee nye nyɔnuvi super!
  Alvina, si tsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ƒo taɖodzinu si kplɔe ɖo la, ti kpo yi dzi hebɔbɔ eƒe ƒodo ƒe lãmekawo, do ɣli be:
  - Aʋawɔlae menye ale gbegbe be meɖu nusianu dzi keŋkeŋ!
  Aleae aʋawɔlaawo klã.
  Gerda ɖoe be yewo kple Charlotte yewoate Germanytɔwo ƒe nu yeye bubu aɖe kpɔ.
  Fifia la, E-25 tu si te ŋu ʋuna le eɖokui si koe ate ŋu adze le agbɔsɔsɔ gã aɖe me - ewɔwɔ le bɔbɔe ŋutɔ eye eƒe asi bɔbɔ. Togbɔ be kpɔɖeŋu sia nye gbãtɔwo dometɔ ɖeka hã la. Nyɔnuvi eve siwo do bikini siwo mlɔ eme lae nye esi. Ʋua bɔbɔ wu meta ɖeka kple afã eye le esia ta la, wokpɔ eta nyuie ale gbegbe eye wotsɔ kpekpeme sue aɖe ɖo eŋu.
  Nyɔnuvi eve, Charlotte kple Gerda, siwo mlɔ anyi la, da tu Soviettɔwo ƒe tuwo. Le wo ŋgɔ la, ʋu suesuesuewo nɔ ʋuʋum, eye radio nɔ wo dzi ɖum, henɔ tomebɔmbwo kɔm.
  Red Charlotte da tu la. Etsɔ Soviettɔwo ƒe tu la ƒu anyi eye wòʋuʋu eƒe akɔta, eye avɔ tsɛ aɖe si mebɔ o la tsyɔ edzi. Eye wòdo ɣli be:
  - Dzo si le bibim si nye hyperplasma!
  Eye emegbe Gerda aƒoe, azã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo. Eye wòƒoa ɣli be:
  - Nyee nye nyɔnuvi fafɛ ŋutɔ eye menye ame vɔ̃ɖi o...
  Tu si tsɔa eɖokui ʋãna la ŋutɔ ʋãna. Eye ɣeaɖewoɣi la, etɔna. Eƒe ŋgɔgbeʋawɔnuwo le gbadzaa ŋutɔ, eye esia naa ametakpɔnu nyui aɖe. Soviettɔwo ƒe tuwo ƒe gowo sea veve ɖe ricochet nu. Eye naneke medoa ŋɔdzi na tu si tsɔa eɖokui ƒoa eɖokui alea ŋkume kple ŋkume o. Woate ŋu aƒo axadzi kokoko. Gake nyɔnuviawo ya mele du dzi o. Tu si te ŋu ʋuna le eɖokui si si wɔa dɔ nyuie la de ŋgɔ wu SU-100, si wogale toto vɛ, eye wokpɔa eta nyuie wu, eʋuʋuna wu eye le ɣeyiɣi ma ke me la, eƒe kpekpeme le bɔbɔe wu.
  Eye dryers ʋɛ aɖewo koe le Red Army la si, alo ne míagblɔe tututu la, egakpɔtɔ le aɖaŋuwɔwɔ ƒe afɔɖeɖea me ko. Vevietɔ T-34-85 aʋawɔʋu, si ƒe ŋusẽ mesɔ gbɔ kple eƒe tu o eye aʋawɔnuwo gbɔdzɔ. Eye le mɔa nu la, Germanytɔwo ƒe tu si ʋãna eɖokui si nye E-25 la le bɔbɔe wu, eƒe aʋawɔnuwo kple tuwo sesẽ wu sã.
  Nyɔnuviawo le avu wɔm... Wodze tugbe ŋutɔ eye wometsi o. Eye woƒe tu siwo wotsɔna ʋua wo ɖokui la daa bɔmb hedaa...
  July xɔ dzo, eye nyɔnuvi siwo le ʋu dzodzoe la me ƒe ŋutilãwo le keklẽm le fifia ta. Womate ŋu ana ta ahagbugbɔ ɖe megbe o.
  Gerda de dzesii be:
  - Edze abe Wehrmacht ƒe mawuwo sesẽ ene, .
  Gake womekpena ɖe gbɔdzɔgbɔdzɔtɔwo ŋu o...
  Ne Adolf ƒe nya la nye nyateƒe - .
  Wɔ xexemeŋusẽ aɖe!
  Charlotte dzi ha dzonɔamemetɔe be:
  - Ẽ, akunyawɔwɔ hiã "Panther" kple "Tiger", .
  Klɔ ʋu geɖe ɖe anyi be togbɔ be dzɔgbevɔ̃e katã...
  Eye ɖikeke kple fefe siwo me susu mele o mehiã o, .
  Na duɖimekeke bliboa si le Anyigba dzi la nadze klo!
  Gake Germany nyɔnuvi siawo nye, eye Soviet nyɔnuviwo le avu wɔm le akpa kemɛ.
  Eyata avu si le ŋgɔ lae nye esi nu sẽ wu. Natasha kple Anyuta da tu tso meli ƒe tu sesẽ aɖe me eye wodo ɣli be:
  - Míaƒe aflaga anɔ Berlin dzi!
  Eye woɖe woƒe aɖu ɣi siwo le abe dzonu ene la ɖe go. Eye màte ŋu atsɔ tomebɔmb axe mɔ na nyɔnuviawo o.
  Aʋawɔtu eve ƒo ʋua ƒe akpa si le etame ƒe ŋgɔgbekpa... Wo ricochet. Ao, IS-2 nye ʋu vevi aɖe eye màte ŋu atsɔe bɔbɔe nenema o.
  Gake edze abe IS-1 si le zɔzɔm le nyɔnuviawo ƒe ɖusime la xɔ tu aɖe si ƒe nyaƒoɖeamenu sesẽ aɖe eye wòtɔ ene. Egblẽ nu le ŋutsu dzetugbe la ŋu.
  Alenka, si le eƒe ƒodo ƒe lãmekawo ƒom la, dzi ha be:
  - Nusianu si mateŋu adzɔ o la ateŋu adzɔ le míaƒe xexeame, Newton va kpɔe be eve kple eve wɔa ene!
  Aʋa la gakpɔtɔ le edzi yim madzudzɔmadzudzɔe. Soviettɔwo ƒe tu aɖe ƒo Germanytɔwo. Marusya gã la tsɔa gowo dea akɔtaɖonua me. Esiae nye nyɔnuviwo ƒe agbenɔnɔ kple dzɔgbese. Eye wodzia ha be:
  - Ame aɖeke maxe mɔ na mí o, ame aɖeke maɖu mía dzi o! Russiatɔwo ƒe amegãxiwo gbãa futɔa, Russiatɔwo ƒe amegãxiwo - gbedoname na kalẽtɔwo!
  Augustine, si nɔ tu siwo wotsɔna ƒoa tue la gblɔ be:
  - Le aʋa kɔkɔe aɖe me! Anye míaƒe aʋadziɖuɖu! Russiatɔwo ƒe aflaga yi ŋgɔ, ŋutikɔkɔe na kalẽtɔ siwo dze anyi!
  Eye tu si wua ame la gadea ɣli hedoa ɖiɖi ake be:
  - Ame aɖeke maxe mɔ na mí o, ame aɖeke maɖu mía dzi o! Russia-amegãxiwo le futɔa gbãm, asi sesẽ le wo si!
  Maria, nyɔnuvi sia si ƒe taɖa le abe sika ene la fiaa mɔ aʋawɔʋua eye wòdoa ɣli be:
  - Mina míagbã fasitɔwo sesĩe!
  Germanytɔwo le sesẽm na wo; Gake vaseɖe fifia la, Yak-9 la bɔbɔ akpa le duƒuƒu kple aʋawɔnuwo gome wu Germanytɔwo ƒe adzɔnuwo. Aʋa la le edzi yim sɔsɔe.
  Marcel, si nye yameʋukula nyui sia si nye ace la, wɔ dɔ nyui aɖe le aʋawɔƒeawo me. Ne míagblɔe tututu la, ewɔ nuku eye wòwɔ nuku ŋutɔ. Esi wòɖo yameʋu alafa ɖeka blaatɔ̃ vɔ la, exɔ Knight"s Cross of the Iron Cross kple klosalo oak aŋgba yiwo kple diamonds. Esi wòɖo yameʋu alafa ene siwo woɖiɖi gbɔ la, exɔ Knight"s Cross of the Iron Cross si me sika oak aŋgbawo, yiwo kple daimɔndwo le. Le yameʋu alafa atɔ̃ me la, exɔ Germanytɔwo ƒe Hɔ̃ ƒe Ðoɖo si me daimɔnd le, eye le blaatɔ̃ vɔ blaatɔ̃ megbe la, exɔ Knight"s Cross of the Iron Cross si me platinum oak aŋgbawo yi kple daimɔnd le. Eye esi wòɖo yameʋu akpe ɖeka ta la, exɔ Knight ƒe Atitsoga ƒe Atitsoga Gã.
  Yameʋukula tɔxɛa te ŋu ɖu dzi geɖe le yameʋu me. Eye egakpɔtɔ nɔ agbe. Wodo Marcel ɖe dzi nyitsɔ laa wòzu aʋafiagã. Gake egaɖoa yameʋu abe ame ŋutɔ ƒe yameʋukulawo ene.
  Abe alesi wogblɔnɛ ene la, mefiãna le dzo me o eye menyrɔna ɖe tsi me o. Le aʋawɔwɔ ƒe geɖe me la, adela ƒe dzɔdzɔmeŋutete va su Marcel si. Eva zu yameʋukula si ŋu nya wogblɔna le xotutuwo me ŋutɔ eye amewo lɔ̃e ŋutɔ.
  . Gake hoʋlila sesẽ bubu nɔ esi - Agave kple Albina kpakple Alvina, amesiwo hã dometɔ ɖesiaɖe wu ʋu akpe ɖeka siwo woɖiɖi ƒe xexlẽme. Eye Agave lé Marcel kaba ŋutɔ. Gake egakpɔtɔ nye ɖekakpui ŋutɔ, eye mebu aʋawɔla ɖeka pɛ hã haɖe o.
  Nyɔnuvia tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu siwo wotsɔ lãgbalẽ wɔe la te afɔtiawo eye wòda yametu siwo wow. Eye fifia woda Soviettɔwo ƒe IL-2 ʋu ene ɖe anyi.
  Agave ko alɔgbɔnu hegblɔ be:
  - Vaseɖe afi aɖe la, mí katã míenye nyɔnuviwo! Gake lãmeka siwo le abe gakpo ene le ŋunye!
  Eye nyɔnuvia gatrɔ ɖe megbe. Edaa USSR yameʋu adre le woƒe gbagbã ɖeka me - PE-2 ade kple TU-3 ɖeka, eye wòdoa ɣli be:
  - Le goawo katã me la, ne menye super o la, ekema nye hyper!
  Agave nye nyɔnuvi ya. Yameʋukula tso Lusifa gbɔ. Anyitsi blonde dzeani ŋutɔ.
  Le afisia la, egada tu bubu eye wòda Soviettɔwo ƒe Yak-9 yameʋu enyi zi ɖeka eye wòƒo ɣli be:
  - Nyee nye ame si to nu yeyewo vɛ wu eye mewɔa nu ɖe ame ŋu wu!
  Le nyateƒe me la, nyɔnuvia menye bometsitsi o. Ate ŋu awɔ nusianu eye ate ŋu awɔ nusianu. Màte ŋu ayɔe be ame ŋutɔ ƒe ame o.
  Eye eƒe afɔwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi ale gbegbe, dzeani ale gbegbe...
  Gake Mirabela le avu wɔm kplii... Ɣeyiɣi didi aɖe la, Pokryshkin nye Soviettɔwo ƒe ace nyuitɔ kekeake. Eƒo sikaɣletivi atɔ̃ nu ƒu tso USSR ƒe kalẽtɔ la gbɔ, esi wòda yameʋu alafa ɖeka blaeve vɔ adre. Gake emegbe la, eku. Emegbe ame aɖeke mete ŋu gbã eƒe nuŋlɔɖi o. Tsɔ kpe ɖe Anastasia Vedmakova kple Akulina Orlova ŋu. Eye nyitsɔ laa koe Mirabela hã ƒo Kozhedub ta le Yak-9 si vuvu me. Eye esi wòda yameʋu siwo wu alafa ɖeka blaatɔ̃ ɖe anyi ta la, eva zu USSR ƒe kalẽtɔ zi adre.
  Terminator nyɔnuvi aɖee nye esia! Ame aɖe abe eya ene atɔ te sɔ si le du dzi eye wòage ɖe aƒe si le bibim la me.
  Eye wòfa wu gɔ̃ hã.
  Dzɔgbese sesẽ aɖe dzɔ ɖe Mirabela dzi. Meva wu enu ɖe ɖeviwo ƒe dɔwɔƒe aɖe si wowɔa dɔ le. Afɔ ƒuƒlu eye wòdo awu ʋlaya ɣi aɖe la, etso avea eye wòtso atikpowo. Ŋusẽ nɔ eŋu ale gbegbe eye wònɔ lãmesẽ me. Le vuvɔ sesẽwo me la, ezɔ afɔ ƒuƒlu eye wòdo gaxɔ me alɔ̃mewu. Eye zi ɖeka ya teti la, meɖea aɖuɖɔ.
  Nyateƒee, wode dzesi nudzɔdzɔ sia le ŋgɔgbetɔwo hã. Mirabela wɔ aʋa le afɔzɔlawo dome ɣeyiɣi didi aɖe, eye emegbe eva zu yameʋukula. Mirabela xɔ dzo ƒe nyɔnyrɔ gbãtɔ le Moscow ƒe aʋawɔwɔ me, afisi wòyi le nuto si dzi woɖu la megbe teti. Eye le afima la, eɖee fia be yefa tu.
  Ewɔ avu afɔ ƒuƒlu eye wònɔ amama kloe le vuvɔ sesẽ si na Wehrmacht-ʋua zu lãmetututɔ ŋutɔŋutɔ la me. Enye nyɔnuvi fiƒode, si dzi womate ŋu aɖu o ale gbegbe. Eye ekpɔ dzidzedze bliboe.
  Mirabela xɔ USSR ƒe aʋadziɖuɖu si gbɔna kpuie dzi se. Gake ɣeyiɣia va yina. Ame siwo ŋu wowɔa nuvevii la le dzidzim ɖe edzi, gake aʋadziɖuɖu meva o. Eye wòva vɔ̃na ŋutɔ.
  Mirabela kua drɔ̃e be yeaɖu aʋadziɖuɖu kple nusiwo yeawɔ. USSR ƒe ɣletivi adre le esi - esia sɔ gbɔ wu ame bubu ɖesiaɖe! Eye fiƒode, edze na eƒe kafukafuwo! Eye ayi edzi atsɔ asrafowo ƒe atitsoga la. Ne wowu Stalin emegbe gɔ̃ hã la, eƒe dɔa gakpɔtɔ li!
  Nyɔnuvi aɖe ge ɖe eme eye wònɔ tsatsam... Eda Germanytɔwo ƒe XE-162 yeyetɔ ɖe anyi eye wòdo ɣli be:
  - Yameʋuɖoɖo! Eye ʋua me dɔwɔla yeye aɖe si woƒo fi de!
  Nyɔnuvi fafɛ ŋutɔŋutɔ. Akpɔkplɔ ŋutɔŋutɔ te ŋu wɔa nu geɖe.
  Mirabela nye ɣletivi yeye aɖe...
  Aʋa la yi edzi ŋkeke geɖe vaseɖe esime kwasiɖa yeye aɖe va eye July 8, 1944... Soviet IS-2 gblẽ nu le rollers kple tracks ŋu - wole edzram ɖo. Ẽ, aʋawɔwɔ ŋutasẽnuwɔwɔ kple nublanuimakpɔmakpɔ ma tɔgbe. Eye ɣeyiɣi didi kae wòanɔ anyi?
  Eye fifia Gerda ƒo Knisel kple Wittmann ta le aʋawɔʋu siwo tsrɔ̃ ƒe xexlẽme me.
  Aleke woawɔ aƒo asa na tsaɖiɖi? Wowɔa avu afɔ ƒuƒlu eye wodoa bikini ko. Nyɔnuviawo gagbɔ ɖe eme ake, eye wogawɔ funyafunya Soviet ɖeviawo vie ake. Eye fifia wole tetem ɖe aʋawɔʋu alafa etɔ̃ siwo tsrɔ̃ ƒe xexlẽme ŋu. Eye woate ŋu aɖo ŋu ɖe teƒeɖoɖo si tɔgbe medzɔ kpɔ o ŋu: ɣletivi si nye Knight"s Cross of the Iron Cross si me klosalo oak aŋgbawo, yiwo kple daimɔndwo le.
  Nyɔnuvi siawoe nye esiawo!
  Gerda da tu Soviettɔwo ƒe ʋua. Evuvu xɔ kɔkɔa eye wòdo ɣli be:
  - Nyee nye nu gbegblẽ!
  Eye wògada tu ake. Egena ɖe T-34-85 me. Eye wòƒoa ɣli be:
  - Wo denyigba Germany!
  Nyɔnuvia le ʋuʋum. Eye ewɔa dɔ ŋutɔ... Ẽ, aɖaŋudzedze ƒe ƒuƒoƒo sia tɔgbe le esi. It"s already mid-July 1944... Aʋa la yi edzi eye wòyi edzi... Nyemedi be yeadzudzɔ o. Asrafoha Dzĩ la le agbagba dzem be yeayi ŋgɔ le teƒe vovovowo. Gake kpɔ nyuie, amewo ƒe ŋutete ʋɛ aɖewo koe susɔ.
  Eye ʋu le dodom le Russia.
  Le kpɔɖeŋu me, Hans Feuer. Ðevitɔ kekeake si xɔ Gayibɔ ƒe Atitsoga ƒe Ðoɖo, Klass Gbãtɔ. Eye emegbe eva zu ɖevitɔ kekeake si xɔ gayibɔ ƒe Atitsoga ƒe Kpekpeɖeŋunala ƒe Atitsoga le esi wòlé Soviettɔwo ƒe aʋafia aɖe ta.
  Ẽ, le nyateƒe me la, esia fa miamiamia ŋutɔ.
  Eye ŋutsuviawo ɖea wo ɖokui fiana be yewofa tu ale gbegbe.
  Hans Feuer nye aʋawɔla si mɔkpɔkpɔ bu ɖee. Ŋutsuvia wɔa avu abe ame dzɔtsu ene, le vuvɔ me, le dzoxɔxɔ me, le dzomeŋɔli kple vuvɔŋɔli, eye wòdoa awu kpuiwo ko.
  Ðevia tsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo daa bɔmb eye wòva zu xotutu.
  Esia fa miamiamia ŋutɔ ŋutɔŋutɔ!
  Hans va xɔ ŋkɔ ƒe alafa geɖe! Nenye be abe kalẽtɔ si tsi tre ɖe eŋu ene gɔ̃ hã!
  Eye le blibodede me la, aʋa si mexɔ se o eye wòsẽ alea le edzi yim le afisia... AI ɖesiaɖe nu yina.
  Agave gadze yame ake eye wòda Soviettɔwo ƒe ʋuwo ɖe anyi. Enye adela kple lã lénu. Eƒoa futɔa.
  Ʋu siwo wòƒo la ge dze anyi. Eye emegbe nyɔnuvia da tu anyigbadzisrafowo. Eƒo IS-2 la ɖa. Eye wòko nu be:
  - Nyee nye nyuitɔ kekeake! Nyee nye nyɔnuvi si wua futɔwo!
  Eye wogatsɔnɛ yia yameʋu ƒe taɖodzinuwo gbɔ ake. Esiae nye aʋawɔʋuwo kple ʋu siwo katã dzona hedaa tu la tsɔtsrɔ̃.
  Gake E-5-ʋu sue aɖee nye esi. Mɔ̃ aɖe si ƒe kpekpeme nye tɔn adre. Aʋawɔwɔ ƒe dodokpɔwo me toto. Eye wòɖua futɔ la heɖunɛ.
  Eye ne ɣeyiɣia de be míadzi ha la, ame aɖeke maxe mɔ na mí alo aɖu mía dzi o!
  E-5 la ƒua du yia eɖokui gbɔ eye wòdaa tu esi wòle yiyim. Eye womate ŋu atɔ te aʋawɔʋu ma tɔgbe o. Eye goawo ricochet.
  Eye ŋutsuvi ƒe ewo vi aɖe si ŋkɔe nye Friedrich bɔbɔ nɔ ʋua me eye wòle ɣli dom be:
  - Eye mazu super fighter vavã!
  Eye wògada tu ake... Eye wòdze xɔ kɔkɔa ƒe titina tututu. Eye eƒe tsɔtsrɔ̃ŋusẽ, togbɔ be eƒe lolome le sue hã la, lolo ŋutɔ.
  Eye le dziŋgɔli me la, Helga wɔa avu. Nyɔnuvi aɖe si do afɔ ƒuƒlu si do bikini le gaxɔgbalẽviawo ŋlɔm ɖe mɔ̃ dzi. Eye wòkpɔa dzidzɔ ɖe eƒe dzidzedzekpɔkpɔ wɔnukuwo ŋu.
  Efia asi eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ɖe Soviettɔwo ƒe ʋu aɖe ŋu eye wòtɔ dzoe, si na aʋawɔnu blibo aɖe si me tu le la wó.
  Esia fa miamiamia eye wònye tagbɔsesẽ.
  Eye Agave do ŋgɔ... Eye wòwɔ avu hã.
  It"s already August 1944... Red Army mete ŋu kpɔ dzidzedze le afi aɖeke o. Gake Germanytɔwo hã mate ŋu awɔ ŋgɔyiyi ɖedzesi aɖeke o. Aʋawɔʋu siwo le anyigba te dziŋɔwo le aʋa wɔm. Gake aɖaŋudzedze dzro aɖe koe wonye.
  Nyɔnuviawo ƒu du yi anyigba te, tsrɔ̃ Soviettɔwo ƒe tu gbogbo aɖewo eye wotrɔ gbɔ.
  Le ɣeyiɣi ma ke me la, wolé mɔɖela eve aɖewo. Nyɔnuviawo ɖe woƒe awuwo le ŋutsuvi siwo wolé la ŋu eye wodze funyafunyawɔwɔ wo gɔme. Wotsɔa ka ƒoa mɔɖelaawo, emegbe wotsɔa dzo ɖaa woƒe afɔkpodzi ƒuƒluawo. Emegbe wodze nye afɔbidɛwo gbãgbã gɔme kple aŋe dzodzoewo. Ŋutsuviawo do ɣli le vevesese gã aɖe ta. Mlɔeba la, nyɔnuviawo tsɔ gayibɔ dzodzoe aɖe tɔ dzo ɣletiviwo le woƒe akɔta eye wotsɔ woƒe afɔkpawo gbã woƒe ŋutsu ƒe blibodede. Nu mamlɛtɔ wu mɔɖelawo nu eye wodze anyi le dzidziƒoame si me vevesese le ta.
  Kpuie ko la, nyɔnuviawo ɖe woƒe dɔwɔwɔ nyuie fia. Gake le afisia hã la, Germanytɔwo mete ŋu ɖo naneke ɖedzesi aɖeke gbɔ o.
  Tu sesẽ siwo woate ŋu atsɔ awɔ wo ɖokui: "Sturmmaus", siwo woda ɖe Soviettɔwo ƒe nɔƒewo. Wowɔ tsɔtsrɔ̃ kple tsɔtsrɔ̃ geɖe. Gake Soviettɔwo ƒe amedzidzeyameʋu aɖe ƒo ʋuawo dometɔ ɖeka, eye Kraut ƒomea trɔ gbɔ.
  Saratov gakpɔtɔ nɔ asi lém ɖe eŋu le August 1944 me. Nyateƒee, Germanytɔwo te ŋu xɔ Uralsk-du si le Kazakhstan eye woʋu yi Orenburg.
  Le afisia hã la, Albina kple Alvina le yame, gake fifia ya wole dodokpɔ ƒe agba si dzona dzi. Wofiaa asi to woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo zazã me tsɔ tea joystick ƒe abɔtawo eye wowɔa esia aɖaŋutɔe ŋutɔ.
  Nyɔnuviawo ya ɖea yameʋuɖoɖo ƒe ŋutete deŋgɔtɔ kekeake fiana ya. Wohe woƒe discus, eye woda Soviettɔwo ƒe yameʋuɖoɖo ƒe mɔ̃ wuieve ɖe anyi.
  Albina ƒo nu kple ɣli be:
  - Xɔtuha si do dziku vevie! Ɣletivimefakaka aɖe ava!
  Eye wògatrɔ eƒe ʋua ake. Eye nyɔnuviawo tsrɔ̃ Aʋakɔ Dzĩ la. Gawu la, bliboe...
  Alvina da Soviettɔwo ƒe yameʋu wuieve hã ɖe anyi eye wòdo ɣli be:
  - Nyɔnuvi siwo ƒe tagbɔ gblẽ, eye menye ɖetugbui leaƒe kura o!
  Mlɔetɔa nye nyateƒe. Atsu kple asi sia kpɔ dzidzɔ kple ŋutsuawo ŋutɔ. Eye wòwɔa nu ƒomevi ɖesiaɖe. Nyɔnuviwo lɔ̃ ŋutsuwo - edzɔ dzi na wo! Eye vevietɔ ne ètsɔa wò aɖe wɔa dɔe.
  Nyɔnuvi aɖe si le ɖoƒe kɔkɔtɔ kekeake... Wowɔ funyafunya mɔɖela la... Gbã la, woɖe eƒe awuwo le eŋu eye wokɔ tsigoe eve aɖewo ɖe eƒe ŋɔti me. Emegbe wotsɔ gayibɔ dzodzoe aɖe va ƒodo si vuvu la gbɔ. Eye aleke gbegbe wofiãe nye si! Mɔɖela la do ɣli le vevesese gã aɖe me... Ʋeʋẽ aɖe nɔ bibim.
  Alvina tsɔ ka dzodzoe aɖe ƒoe ɖe axadzi. Eye alesi wòdi be yeako nu... Ewɔa mo yaa ŋutɔ.
  Emegbe edzi ha be:
  - Ðeɖi te ŋunye be mawɔ nuvevi megbe - medi be maɖu fewu le nye dzidzɔkpɔkpɔ ŋu!
  Eye aleke gbegbe wòako nu enye si! Eye aɖe eƒe aɖu siwo le abe dzonu ene la ɖe go! Nyɔnuvi sia lɔ̃a amewuwu, nyɔnuvi ka gbegbee nye si!
  Eye nyɔnuvia ƒe afɔwo katã le ƒuƒlu eye wole atsyɔ̃ɖoɖo me. Elɔ̃a afɔ ƒuƒlu zɔzɔ le dzoka xɔxɔwo dzi. Eye be woanya mɔɖela siwo wolé la adzoe hã. Wodoa ɣli ale gbegbe ne woɖa woƒe afɔkpodzi. Alvina gɔ̃ hã kpɔe be enye nukokoe ŋutɔ. Eye Albina hã nye nyɔnuvi, mina míagblɔe tẽ - super! Alesi woatsɔ abɔta aƒo tsitretsiɖeŋula le asike me. Eye wòƒoa ɣli be:
  - Nyee nye nyɔnuvi si le hatsotso kɔkɔtɔ kekeake me!
  Eye wòɖea eƒe aɖu siwo le abe dzonu ene la ɖe go. Si klẽna abe ɖe wowɔe nyuie ene. Eye aʋawɔla la wɔa dɔ ɖe ame dzi ŋutɔ! Esia ate ŋu anye nya si womate ŋu agblɔ le glitoto me alo atsɔ nuŋlɔti aɖɔe o!
  Soviet aʋawɔla evea siaa, Yaks, Laggies, Pawns, kple Ili, le anyigba ƒom le yame. Atsyɔ̃ɖolaawo le dɔ dzi vevie. Ðikeke sue aɖeke mele wo me o. Eye atsyɔ̃ɖoɖo si nye gbemelã kple dzidzɔkpɔkpɔ alea.
  Aʋawɔlaawo tsɔa woƒe afɔ ƒuƒlu ɖua joystick la dzi eye wodzea Russiatɔwo ƒe ʋuwo dzi. Ne wole tetem la, woagbã aʋawɔlaawo, abe ɖe wotsɔ atikplɔ le kristalo ƒom ene. Nyɔnuviawo nye nublanuimakpɔmakpɔ kple nublanuimakpɔmakpɔ. Dziku ƒe ŋusẽ kple dzodzro ƒe dzobibi le wo me. Eye kakaɖedzi le aʋadziɖuɖu ŋu. Ne ƒe ene koe aʋaa le edzi yim kple USSR fifia gɔ̃ hã. Gake medi be yeawu enu hã o. Albina kple Alvina ye xɔ ŋkɔ wu. Eye womedi be yewoagbugbɔ alo atɔ vie o. Eye woʋuna yia wo ɖokui gbɔ heƒoa futɔa.
  Albina, si le Soviettɔwo ƒe yameʋuwo ƒom la do ɣli be:
  - Ðeɖi te nyɔnuvia ŋu le avifafa me, I"d rather drown the bast shoe!
  Eye alesi wòko alɔgbɔnu hele eƒe aɖu siwo le abe dzonu ene la klẽm. Eye alesi wòdi ŋutsu fifiae. Elɔ̃a ŋutsuwo gbɔ dɔdɔ sesẽe. Esia do dzidzɔ nɛ ŋutɔ. Akplɔ wò adɔ gbɔwò sesẽe.
  Albina do ɣli be:
  Nyɔnuviwo ƒe gbɔdɔdɔ nye gbɔdɔdɔ
  Ŋgɔyiyi gã aɖee nye esi!
  Eye aʋawɔla la agbã nukoko... Eye mina míagawu míaƒe futɔwo katã ake. Ŋusẽ geɖe le esi. Eye lãmekawo ƒe ŋusẽ yɔ eme fũ.
  Eye Alvina aƒo ɣli be:
  - Mina míagbã futɔa wòazu kakɛwo!
  Eye aʋawɔla la adze nukoko gɔme vevie! Eye mekpɔ alesi eƒe ŋutsuawo nɔ afɔ ƒom la le susu me. Gake mina míagblɔ ko be enyo.
  September ɖo mía dzi xoxo... Ɣea le keklẽm ɖe edzi. Le adame ƒe ŋkeke gbãtɔ dzi la, Russia ŋutsuviwo ƒua du afɔ ƒuƒlu toa sno si dza teti koe nye ema le Russia ƒe dziehenutowo me. Wokoa nu na wo ɖokui, ko alɔgbɔnu na wo ɖokui, eye woɖea woƒe gbotsetsewo fiana Germanytɔwo.
  Mɔɖela siwo do ka dzĩ, ɖa kpuiwo, wo dometɔ aɖewo le kpuie wu gɔ̃ hã. Woƒua du hetia kpo. Woƒe afɔ ƒuƒluwo mefana kura o. Wozu ame manyanuwo ŋutɔ. Nyɔnuviwo hã le du ƒum, afɔkpa mele wo hã si o. Afɔkpodzi siwo le pink, siwo le goglo la klẽna le ŋdɔ me. Soviet nyɔnuvi wɔnukuwo. Ame tsɛ, kamedefefewɔla, ezu numame nɛ be yeatsɔ nu sue aɖe awɔ nusi adze eŋu.
  Eye amesiame ko alɔgbɔnu heko alɔgbɔnu le eƒe aɖuwo ŋu... Dada ƒe ŋkeke gbãtɔ nye dzidzɔ ŋutɔŋutɔ kple kekeli kple nuwɔwɔ ƒe tsikɔwuame!
  Eye yameʋa aɖe le edzi yim le yame. Mirabela, esiae nye Soviettɔwo ƒe yameʋukulawo ƒe xexlẽme ɖeka si da Germanytɔwo ƒe yameʋu bubu. Eye abe alesi wònɔna ɖaa ene la, bikini koe nyɔnuvia do. Ðekakpui tegbee eye meɖina gbeɖe o. Aleae gbɔgbɔmeŋusẽ si ɣla ɖe eme la le.
  Gake Mirabela ya lɔ̃a ŋutsuwo hã ne ŋutsuwo ka asi eŋu. Edzɔa dzi nɛ ŋutɔ. Esia tae wònye yameʋukula... Ne ŋutsuwo ƒe asiwo ƒo nyɔnuvi ƒe ŋutilã amama si me lãmekawo le la, enyea dzidzɔ ŋutɔŋutɔ. Eye modzakaɖeɖe gã aɖe hã!
  Mirabela ƒo Nazitɔwo ƒe ʋu bubu eye wòƒo ɣli be:
  - Nyee nye aʋawɔla bitch!
  Nyɔnuvia tsɔa eƒe afɔkpodzi goglo siwo le ƒuƒlu la ƒoa mɔ̃a gɔ̃ hã. Edze tugbe ŋutɔ. Eye womate ŋu asrɔ̃e o.
  Mirabela do le eme. Eye Agave dzo yi egbɔ. Mlɔeba la, nyɔnu aʋawɔla-yameʋukula eve kloe siwo kpɔ dzidzedze wu la do go. Wodaa tu wo nɔewo tso xɔ goglo aɖe me. Wodzea agbagba be yewoaxɔe tso didiƒe. Gake mewɔa dɔ nyuie o. Atsyɔ̃ɖola eveawo siaa dzona le tudadaƒea. Eye woɖe woƒe aɖuwo ɖe go adãtɔe. Enyo, nyɔnuwo nye nyɔnuviwo. Woléa ŋku ɖe wo nɔewo ƒe ŋkume sesĩe. Ne míagblɔe tututu la, ta-ɖe wo nɔewo eye wogada tu ake. Germanytɔwo ƒe ME-262 X gakpɔtɔ ƒe aʋawɔnuwo nyo wu Yak-9 T, eye woda Soviettɔwo ƒe ʋua ɖe anyi...
  Gake Mirabela te ŋu do go, eye wòbu eƒe yameʋua zi gbãtɔ le eƒe yameʋuɖoɖodɔa me. Nusi gblẽ wue nye be eva wu enu ɖe futɔwo ƒe anyigbamama dzi. Eye esia gblẽ. Ẽ, dzɔgbese ƒe tɔtrɔ tɔxɛ mawo tɔgbe. Eye le September 1, 1944 dzi, si nye Xexemeʋa Evelia ƒe ƒe atɔ̃lia xoxo la, xexeame trɔ, gake Fuhrer ƒe dziɖuɖu le ŋutinya bubuwo ƒe fefea me gakpɔtɔ li.
  Soviet-srafowo gblẽ Saratov ɖi mlɔeba, eye Wehrmacht-srafowo te ɖe Kuibyshev ŋu.
  Aʋa sesẽwo le edzi yim na Orenburg hã.
  Tamara si le afɔ ƒuƒlu le avu wɔm le afima, le bɔmb dam ɖe eƒe futɔwo dzi, le wo tum kple eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu hele ɣli dom be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunist dukɔ!
  Veronica da tu eƒe tsitretsiɖeŋulawo. Etsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu tsɔa bɔmb la ƒua gbe eye wòdoa ɣli be:
  - Na kɔmiunisttɔwo ƒe susuwo!
  Victoria, si le tu dam eƒe tsitretsiɖeŋulawo, eye wòle ewɔm abe Robin Hood si do bikini ene la, le ɣli dom, le bɔmb dam ɖe futɔa dzi kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo henɔ ɣli dom:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunisttɔwo ƒe ɣeyiɣiwo!
  Olya, si nɔ tu dam futɔa henɔ wo lãm kple aŋetu la, xɔe henɔ ɣli dom be:
  - Le Soviet dziɖuɖua ƒe gãnyenye kple ŋutikɔkɔe gã la ta!
  Eye atsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo agatsɔ ŋusẽ gã aɖe si gblẽa nu la aƒu gbe.
  Larisa, si nɔ tu dam Nazitɔwo la, do ɣli be:
  - Nye dukɔ Russia, Mawu na wò tegbee le dziŋgɔli blɔ la te!
  Eye wòɖea ŋku ɖe eƒe zɔhɛwo ŋu...
  Agafya, si nɔ tu dam Nazitɔwo la, do ɣli be:
  - Orenburg ma ta gbeɖe o! Míatsi tre ɖe Fofonyigba ƒe futɔwo ŋu!
  Nyɔnuviawo ɖoe kplikpaa eye woɖoe vavã be yewoawɔ avu vaseɖe esime ʋu mamlɛtɔ nado.
  Orenburg gakpɔtɔ lé ɖe asi. Gake le September 3, 1944 dzi la, wodze Kuibyshev dzi dzedze gɔme. Eye le nyateƒe me la, esia menyo na USSR o.
  Alenka da tu Nazitɔwo eye wòdo ɣli be:
  - Na kɔmiunist, Soviettɔwo ƒe dukɔ!
  Eye le afisia hã la, atsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu ada bɔmb si gblẽa nu.
  Anyuta da tu eƒe tsitretsiɖeŋulawo eye wòdo ɣli be:
  - Mina míaʋli Kuibyshev ta!
  Eye woatsɔ wò afɔbidɛ ƒuƒluwo atsɔ ŋusẽ gã aɖe si wua ame aƒu gbe.
  Eye avuvu futɔ gbogbo aɖewo.
  Alla, si le tu dam Kraut-ƒomea la, le ɣli dom heʋuʋu eƒe akɔta:
  - Na Polesie ƒe xexeame ƒe kɔkɔƒewo!
  Eye atsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ana ta bɔmb la hena Fritz-amedzidzelawo katã tsɔtsrɔ̃ kple woƒe ku keŋkeŋ.
  Maria, si nɔ tu dam Nazitɔwo, eye wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu nɔ ŋusẽ si na Fritz-ʋua tu la ƒu gbe la, do ɣli be:
  - Le ʋua me!
  Eye nyɔnuvia ako nu le eƒe lãkusiwo tame!
  Marusya, si nɔ tu dam fasitɔwo ƒe kɔsɔkɔsɔwo eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da bɔmb si gblẽa nu la, ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunist kple aʋadziɖuɖuwo!
  Matryona de dzesii kple alɔgbɔnukoko, eye wòɖo dzo bubu si wua ame ɖa eye wòtso Fritz-ʋua be:
  - Dadanyigba la le kɔkɔe!
  Nyɔnuviawo wɔa avu abe kalẽtɔwo ene.
  Le gɔmedzedzea me koe dodokpɔ si wowɔ le dzodoƒe si dzona la kpɔ dzidzedze, eye emegbe wòdo kpo nu.
  Eyata Albina kple Alvina gawɔ aʋa azɔ le ME-309, si nye mɔ̃ si sɔ ŋutɔ na woƒe atsyã la dzi.
  Nyɔnuviawo da tu Soviettɔwo ƒe yameʋuwo hedo ɣli be:
  - Tsaɖibɔ ɖedzesi aɖe, kple elektrɔnik spaghetti!
  Albina da tu futɔa si wòɖo nyuie, eƒo Soviettɔwo ƒe ʋu aɖe, eye wòfia asi eƒe afɔ ƒuƒlu eye wòdo ɣli be:
  - Nye afɔɖeɖe gbãtɔ anye ku na futɔa!
  Alvina da tu futɔa hã. Etsoe nyuie eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go hegblɔ be:
  - Kɔmiunisttɔnyenye nye nye dzɔgbese!
  Eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒo taɖodzinu bubu.
  Nyɔnuviawo gakpɔtɔ le avu wɔm le ʋu xoxo aɖe me. Womeɖe aʋawɔʋu siwo wotsɔa ʋuʋudedi ʋãna la ɖa le wo wɔwɔ me haɖe o. Gawu la, egahiã kokoko be míazu numame na yameʋuɖoɖomɔ̃wo eye míato xɔtuɖoɖo blibo aɖe vɛ na wo. Eye esia wɔwɔ mele bɔbɔe nenema gbegbe o.
  Albina, si nɔ tu dam Soviettɔwo ƒe ʋuwo, de dzesii le susu me be:
  - Mawɔ kɔmiunist ƒe ɣeyiɣia eye makplɔ fiaɖuƒea ayi ɣletiviwo gbɔ!
  Eye wòtsɔa eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la tea afɔtiawo.
  Alvina, si nɔ tu dam Russiatɔwo ƒe ʋuwo, nɔ tu dam to wo me tututu la, do ɣli be:
  - Míaƒe taɖodzinue nye Aryan kɔmiunist!
  Eye aʋawɔla la gazã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ake. Eye wòwɔ nu kaba ŋutɔ.
  Esi nyɔnuvi eveawo trɔ gbɔ, esi wozã woƒe aʋawɔnuwo katã vɔ la, woɖe mɔ woklɔ woƒe ŋutilã le tsileƒea. Ŋutsu dzetugbewo tsɔa ʋuʋudedi ƒoa wo. Albina, si nɔ dzo dam la, de dzesii be:
  - Ke hã, ŋutsuwo hiã!
  Alvina lɔ̃ ɖe nya sia dzi be:
  - Ehiã godoo! Togbɔ be mí nyɔnuwo míedze tugbe wu sã hã!
  Albina tsɔ nu kom henɔ ɣli dom be:
  - Nukatae nyɔnu hiã ŋutsuwo be ame nanɔ esi wòaƒo!
  Nyɔnuviawo lɔ̃ ɖe nya sia dzi ya.
  Helga si tsɔ TA-152 da tu Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋuwo eye wòda tu wo to wo me, eye wòko alɔgbɔnu:
  - Ŋutikɔkɔe na Kaiser ƒe kɔmiunisttɔnyenye!
  Eye nyɔnuvia ko nu.
  Agave le yame le Soviettɔwo ƒe yameʋuwo dim. Yak-9, si wɔwɔ le bɔbɔe wu la, le dzedzem le yame geɖe wu. Gake ʋu sia ya megbɔdzɔ nenema gbegbe o. Le T ƒe tɔtrɔ me la, wotsɔ tu si ƒe didime nye milimeta 37 blae eye ate ŋu aƒo Fritz vevesesetɔe.
  Agave daa tu tso didiƒe le eƒe ME-262 dzi eye wòdzia ha to eƒe ŋɔti me be:
  -Nyee nye nunyala wu le xexeame, mewua futɔwo le nugododeƒe!
  Eye wòɖea ŋku ɖe eƒe mawudɔlawo ŋu le yame.
  Gake le afisia la, Mirabela gadze yame ake. Nyɔnuvi sia, togbɔ be ebu nu geɖe hã la, dzi meɖea le eme o.
  Eye wòdzea hadzidzi gɔme gɔ̃ hã, nɔa ha dzim ne ele yiyim;
  Meva ge ɖe Komsomol-ha la me esime menɔ fefem, .
  Nyɔnuvi dzetugbe aɖe si ku drɔ̃e...
  Mesusu be xexeame anɔ anyi tegbee May, 1999.
  Gbesiagbe nye kele ƒe dzidzi!
  
  Gake le susu aɖewo ta la, medze edzi o, .
  Le mɔ aɖe nu la, nyemate ŋu adze lɔlɔ̃ me o...
  Enyo, migblɔe nam ŋutsuwo taflatse, .
  Agbe nye tɔdziʋu sesẽ ŋutɔ!
  
  Kasia aʋa la ɖi dziɖegbe zi ɖeka, .
  Eye ku ƒe ahom sesẽ aɖe tu kabakaba...
  Eye ŋutilã sesẽ le nye nyɔnuviawo si, .
  Àte ŋu atsɔ ɖokuiwò ade amedzidzedze te enumake!
  
  Xɔ dzinye se be nyemedi be mana ta o, .
  Miʋli Fofonyigba la ta vaseɖe nuwuwu...
  Míetsɔa bɔmb ɖe akplo sesẽ aɖe me, .
  Stalin va xɔ ɖe fofoa teƒe le dziwo me!
  
  Aʋawɔlawo nyo ŋutɔ le Russia.
  Míate ŋu akpɔ ŋutifafa kple ɖoɖo ta...
  Dziŋgɔli ƒe ɣletiviwo de tsi velvet la, .
  Eye adela la trɔ zu lãwo!
  
  Nyee nye nyɔnuvi afɔ ƒuƒlu si le avu wɔm
  Tetekpɔ kple lɔlɔ̃ yɔ fũu...
  Anye, menya teƒe aɖe le paradiso sia me, .
  Màte ŋu atu dzidzɔkpɔkpɔ ɖe ʋu dzi o!
  
  Fofonyigba ƒe aʋawɔla gãwo, .
  Míawɔ avu sesĩe le teƒe si gogo Moscow...
  Eye emegbe drɔ̃e si woku le kɔmiunist dziɖuɖu te, .
  Tsitretsitsi ɖe tsiẽƒe ŋu kple Satana!
  
  Russiatɔ kalẽtɔwo, .
  Be wowɔa avu anukwaretɔe vaseɖe nuwuwu...
  Wole tu dam kple tu si wotsɔna ƒoa tu, .
  Ne èhiã sikafiakuku!
  
  Tu ɖeka gɔ̃ hã mate ŋu axe mɔ na mí o
  Yesu Mawu gã la tsi tre...
  Ʋɔ driba lénu la ƒe ŋkekewo wu enu, .
  Eva nɔ keklẽm ɖe edzi tso dziƒo!
  
  Melɔ̃ wò, Lada lɔlɔ̃tɔ, .
  Mawu kɔkɔtɔ kekeake Svarog anɔ ŋutikɔkɔe me...
  Ele be míaʋli Russia ta, .
  Mawu Yevu nyuitɔ kekeake le mía gbɔ!
  
  Mègana Russiatɔwo nadze klo o, .
  Xɔ dzinye se be womate ŋu axe mɔ ɖe míaƒe ŋutilã nu o...
  Stalin kple Lenin gã la le mía gbɔ, .
  Ele be wò hã nàto dodokpɔ sia me!
  
  Fofonyigba ƒe vevesese hã le míaƒe dzi me, .
  Míexɔ eƒe gãnyenye dzi se...
  Míeʋua yamenutome ƒe ʋɔtrua kaba, .
  Anye agbe vivi ŋutɔ!
  
  Míenye nyɔnuvi dzetugbe afɔ ƒuƒluwo, .
  Míeƒua du sesĩe ale gbegbe to sno siwo le ʋuʋum la me...
  Míehiã vodka veve sia o, .
  Kerubi la keke eƒe aʋalawo ɖe enu!
  
  Mí nyɔnuviwo míatsi tre ɖe Fofonyigba la ta, .
  Eye míaɖo eŋu na Krauttɔwo be, ao na ame vɔ̃ɖiwo, .
  Woatsrɔ̃ Hela Kain, .
  Eye mido gbe na Kristo Ðela la!
  
  Ɣeyiɣi aɖe anɔ anyi - mate ŋu anyo wu o, .
  Ame kukuwo afɔ tegbee...
  Xexeame katã ava zu paradiso ŋutɔŋutɔ, .
  Amesiame ƒe drɔ̃e ava eme!
  . TA No. 11 lia.
  September 1944 va yi le aʋawɔwɔ sesẽwo me... Fritztɔwo te ŋu ƒo xlã Kuibyshev kple Orenburg eye le esia ta du siawo tsrɔ̃, gake togbɔ be wowɔ aʋa sesẽwo katã hã.
  Nyɔnuviawo ɖe tenɔnɔ ɖe nɔnɔme sesẽwo nu si gbɔ eme fia... Le October ƒe gɔmedzedze la, Nazitɔwo, siwo mexɔ Kuibyshev haɖe o la, dze Penza dzi. Eye aʋawɔwɔwo te ƒoƒo ɖe du sia ta.
  Natasha kple eƒe ƒuƒoƒoa wɔ avu le afima.
  Nyɔnuvia tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu dzeani la da bɔmb aɖe eye wòdo ɣli be:
  - Na Russiatɔwo ƒe gbɔgbɔ.
  Le ema megbe la, Zoya da tu tso bazooka la me. Eye wòƒo Germanytɔwo ƒe Lev-2 aʋawɔʋua ƒu anyi.
  Germanytɔwo ɖe woƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ vie... Woɖe Panthers kple T-4s ɖa le dɔwɔwɔ me. Gake fifia ya la, mɔ̃ siawo gakpɔtɔ le dɔ wɔm. Le nyateƒe me la, Panther nye aʋawɔʋuwo tsɔtsrɔ̃la nyui aɖe, eye wokpɔ eta nyuie ŋutɔ tso ŋgɔgbe. Gake axawoe nye eƒe kuxi. Gake "Panther"-2 mekpɔa ta nyuie le eƒe axawo dzi o. Gake woléa tuawo ƒe akpa gãtɔ ɖe asi.
  Development of the E series is underway... E-75 aʋawɔʋua do ŋugbe be yeanye dzidzime yeye ƒe ʋu si ƒe axawo tsyɔ nyuie. Germanytɔwo le ŋu ɖom ɖe esia ŋu vevie. Taɖodzinuae nye be woakpɔ aʋawɔʋu si me kpekpe akpa o, si le du dzi eye wokpɔ ta na nyuie. Agbagbadzedze gbãtɔ sia ƒomevie nye Maus, gake nusɔsrɔ̃ ɖee fia be aʋawɔʋu sia ƒe kpekpeme gbɔ eme. Ke boŋ wonɔ E-100 la wɔm xoxo. Aʋawɔʋu sia ƒe ɖoɖo si le ʋeʋẽm wu eye eƒe nɔnɔme le anyime. Le goawo katã me la, eƒe kpekpeme ne wotsɔe sɔ kple Mouse la ɖiɖi va ɖo tɔn alafa ɖeka blaetɔ̃ va ɖo alafa ɖeka blaene. Wode axaawo ɖe dzogoe siwo me susu le nu. Axaawo ƒe titrime tsɔ kpe ɖe xɔmetsovɔawo ŋu ɖo milimeta 210. Aʋawɔnuawo sɔ kple Mouse tɔ: tu si ƒe didime nye milimeta 128 kple milimeta 75 si ƒe ʋuƒo le kpuie. Germanytɔwo de mɔ̃ si ŋu ŋusẽ le wu si ƒe ŋusẽ nye sɔ 1,500, eye aʋawɔʋua zɔ kilometa blaene le gaƒoƒo ɖeka me le mɔ gã la dzi.
  Nusi nye nusi naa dzidzeme ame le goawo katã me. E-100 gakpɔtɔ nye aʋawɔʋu si kpekpe akpa. Gake kple aʋawɔnu nyuiwo kple ametakpɔkpɔ.
  Ðewohĩ eƒe aʋawɔwɔ ƒe nɔnɔmewo magblẽ o, gake aʋawɔʋua tsɔtsɔ yi teƒe bubuwo kple etsɔtsɔ yi teƒe bubuwo gakpɔtɔ nye kuxi. Nuteƒekpɔkpɔ ŋutɔŋutɔ ɖee fia be aʋawɔʋu ƒe kpekpeme mate ŋu agbɔ tɔn blaatɔ̃ o ne woate ŋu atsɔe ayi mɔdodowo kple tɔdzisasrãwo dzi le mɔ si sɔ nu.
  Eyata Hitler tsɔ seɖoƒe na E-75 be wòaɖo kpekpeme si wona la gbɔ, gake be wòawɔ mɔ̃ si ŋu kakaɖedzi le le ametakpɔkpɔ gome. Le susu sia ta la, wotso nya me be woaɖe asi le tu si ƒe didime nye milimeta 75 la ŋu. Eye na ɖoɖoa nade to alesi nàte ŋui: le xɔ ɖeka me la, mɔ̃a kple mɔ̃a ƒe ʋuʋudedi natso eye gearbox si le mɔ̃a dzi. Ekema ɖewohĩ axɔ aʋawɔʋu si wokpɔ ta na le goawo katã me eye melolo akpa o.
  Le goawo katã me la, Germanytɔwo ƒe ʋuwo medze Hitler ŋu bliboe o. Togbɔ be anɔ eme be Lev-2 de ŋgɔ wu hã la, eƒe tu si ƒe didime nye milimeta 105 la gbɔ eme na Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋuwo ƒe aʋawɔwɔ, eye mesɔ gbɔ na tudada ɖe taɖodzinu siwo ŋu aʋawɔnuwo mele o ŋu o. Zi geɖe la, "Panther"-2 ate ŋu ana asrafowo ƒe dzi nadze eme kple aʋawɔnuwo kple ŋgɔgbe takpɔkpɔ, gake axadzi takpɔkpɔ mesɔ gbɔ kokoko o, gake ʋukuku ƒe nɔnɔmewo dzea ame ŋu.
  Fuhrertɔwo bia be woawɔ aʋawɔʋu aɖe si ate ŋu ana asrafowo ƒe dzi nadze eme le go sia go me.
  Gake esia gbɔ ɖoɖo mele bɔbɔe nenema gbegbe o. Ðe wòanya wɔ be woaƒo ɖoɖoa nu ƒu wòade edeƒe eye woana chassis la nakɔ to bogies kple spring tɔxɛwo ƒe kpekpeɖeŋu me, eye woatsɔ nane ado goe le ŋutilãa mea. Eye ʋua me dɔwɔlawo mlɔ anyi ŋutɔŋutɔ.
  Nudzɔdzɔ sia tɔgbe ate ŋu ava zu nusi ŋugbe wodo ŋutɔ. E-75 aʋawɔʋu gbãtɔ si wotsɔ wɔ ɖeka kple E-50 la ƒe kpekpeme mate ŋu agbɔ tɔn blaadre o, eye mɔ̃ dziŋɔ aɖee nye esia.
  Elizabeth wɔ aʋa le T-34-85 aʋawɔʋua me eye eƒe ametakpɔkpɔ medze eŋu bliboe o. Aʋawɔnuawo, si te ŋu gblẽna le esi wotsɔa nusiwo wotsɔ ƒoa ƒui ƒe anyimanɔmanɔ ta la, mekpɔ aʋawɔʋua ta boo o.
  Elizabeth da tu kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo eye wòdo ɣli, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go:
  - Nyee nye yamenutome vixen.
  Catherine ƒo futɔa, ƒo futɔa ɖe axadzi eye wòƒo ɣli, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go:
  - Na kɔmiunisttɔnyenye le USSR!
  Elena hã da tu vevie ŋutɔ, eɖo ta futɔa gbɔ, eye wòtsɔ ŋusẽ si wua ame ƒoe, eye esi wòbu nyateƒe si wònye be eƒe afɔwo le ƒuƒlu ŋu la, eƒo ɣli be:
  - Na aʋadziɖuɖu ƒe dukplɔse!
  Efrasia da tu futɔa, eye wòzã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo pɛpɛpɛ eye wòdo ɣli be:
  - Míewɔa nuteƒe na Svarog kple Stalin ɖe dukɔa ƒe gãnyenye ta!
  Esiawoe nye nyɔnuvi siwo le avu wɔm le afisia. Woawoe nye ƒuƒoƒo si ɖe dzesi wu.
  T-34-85 aʋawɔʋu aɖewo do kple ametakpɔnu tso tudada me, si ɖe woƒe kpekpeme dzi kpɔtɔ ŋutɔ. Ʋua ƒe duƒuƒu kple eƒe ʋuʋu dzi ɖe edzi. Gake fifia woate ŋu atsɔ tu si wotsɔ tsia aʋawɔʋuwo nu, tu si ƒe lolome lolo, kple bɔmb ƒomevi geɖe axɔe. Eye yameʋuʋuwo gɔ̃ hã toa eme tututu. Nyateƒee, aʋawɔʋu ma tɔgbe wɔwɔ le bɔbɔe wu gɔ̃ hã, eƒe asi bɔbɔ wu eye wònana wòzɔna kabakaba wu.
  Fifia, ne nyɔnuviwo ku ʋu sia la, womaɖe mɔ nam mage ɖe eme o.
  Elizabeth, si nye nyɔnuvi si ƒua du sesĩe si me nu gã siwo gblẽa nu le la de dzesii le susu me be:
  - Aʋawɔnuwo mate ŋu axɔ ɖe kalẽwɔwɔ teƒe o!
  Catherine lɔ̃ ɖe nya sia dzi be:
  - Ɛ̃, esɔ, to mɔ sia dzi la, màɖee ɖe go o!
  Eye alesi nàko nui...
  Nyɔnuvi siwo ƒe nu léa dzi na ame ŋutɔ. Eye ne woƒo futɔwo la, wowɔa esia adãtɔe eye wowɔa esia nyuie.
  Elena, esi woƒe aʋawɔʋua zã eƒe aʋawɔnuwo vɔ eye wòdzo yi ɖakɔ nuzazãwo me vɔ la, ebia exɔlɔ̃wo be:
  - Nukae mi nyɔnuviwo miesusu, ɖe mɔnukpɔkpɔ su mía si be míaɖu Third Reich dzia?
  Catherine ɖo eŋu kakaɖedzitɔe be:
  - Abe alesi Vasily Terkin gblɔe ene... Míeva be míaƒo, menye be míaxlẽ o!
  Elizabeth ɖɔe ɖo be:
  - Nya siae Suvorov gblɔ!
  Eye nyɔnuvia, kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo, tsɔ nyadzɔdzɔgbalẽ aɖe ƒo ɖe sigaret si woxatsa me. Enye nukokoe nɛ.
  Efrasia dzi ha, nɔ eƒe ŋutilã ʋuʋum be:
  - Nyee nye space terminator nyɔnuvi, .
  Ase veve ŋutɔ na Krauts - agbledela!
  Eye aleke aʋawɔla la ako nu enye si!
  Nyɔnuviawo ɖoe be yewoaƒo lãgbalẽ. Enye nukokoe. Eye amesiwo bu la wɔa push-ups kple squats.
  Elena de dzesii le fefea wɔɣi be:
  - Gake vevietɔ la, mɔnukpɔkpɔ ŋutɔŋutɔ aɖeke mele mía si be míaɖu dzi o! Caucasus mu eye míele nu bum!
  Catherine tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔ agbalẽvi aɖe ƒu gbe, ƒo eƒe futɔa henɔ ɣli dom be:
  - Gake aʋawɔnu ɣaɣla aɖe le mía si!
  Aʋawɔla la ko nu eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo hã tsɔ agbalẽvi la ƒu gbe.
  Elizabeth de dzesii kple hũɖeɖe be:
  - Le nyateƒe me la, mɔkpɔkpɔ ɖeka koe susɔ na mí - aʋawɔnu ɣaɣla yeye aɖe!
  Efrasia ƒo nu kple ɣli, eye wòtsɔ eƒe afɔ dzeaniawo ƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ agbalẽvi la ƒu gbe:
  - Ẽ, míate ŋu awɔe aʋawɔnu ɣaɣla aɖeke manɔmee o!
  Eye nyɔnuviawo dzi ha le haƒoƒo me be:
  - Míaƒe yi le bibim kple dzo, míatso míaƒe futɔwo! USSR ƒe asrafowoe míenye!
  Aʋawɔlaawo nye aʋawɔlawo ŋutɔŋutɔ eye wonye aʋawɔlawo vavã.
  Gake ŋusẽawo mesɔ o akpa... Le October ƒe domedome la, Kuibyshev gakpɔtɔ dze anyi...
  Germanytɔwo te ŋu xɔ aʋawɔƒe vevi aɖe. Gake tsidzadzaa te dzadza... Mɔkpɔkpɔ nɔ anyi be woatɔ vie le tsidzadzaa ta.
  Ke hã, avuwɔwɔ yi edzi le yame.
  Soviet yameʋukulawo etɔ̃: Mirabela, Anastasia, Akulina wɔ aʋa kple dzonɔameme gbegblẽ.
  Mirabela, si nɔ Nazitɔ aɖe dam le yameʋu me, le eƒe Yak-9 T si do xoxo gake wòdzi ŋɔ ŋutɔ me la, dzi ha be:
  - Ɣeyiɣi aɖe anɔ anyi, kɔmiunist ƒe ɣeyiɣi!
  Anastasia, si tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo nɔ aŋea tem la, ɖo kpe edzi, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go be:
  - Madzo ayi dziƒo anɔ ha dzim!
  Eye wòʋuʋu ŋku ɖe exɔlɔ̃wo ŋu.
  Akulina gbã Germanytɔ bubu to eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu si le goglo la tete ɖe afɔti dzi eye wògblɔ be:
  - Le USSR ƒe ŋutikɔkɔe ta!
  Ele be nyɔnuviawo nanye aʋawɔlawo koŋ.
  Mirabela, si tsɔ tu si ƒe didime nye milimeta 37 da fasitɔwo ƒe ME-262 ɖe anyi la ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunisttɔnyenye!
  Anastasia, si tsɔ mɔnu si ŋu taɖodzinu nyui le lã Nazitɔwo eye wòtsɔ aŋe ƒo futɔa la, ƒo nu kple ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na xexeame katã ƒe dzodzro!
  Akulina ƒe nyɔnuvi si nye aʋawɔla ŋutɔ la ƒo Germanytɔwo ƒe ʋu aɖe ƒu anyi eye esi wònɔ kpẽ ƒom la, edo ɣli be:
  - Na kɔmiunist, Soviettɔwo ƒe dukɔ!
  Ele be míade dzesii be aʋawɔlaawo ƒe sesẽme lolo ŋutɔ.
  Albina, Alvina, Agava ya le woƒe xexlẽdzesiwo ƒom ƒu. Eye nyɔnuviawo hã wɔa avu afɔ ƒuƒlu kple bikini.
  Aleke gbegbe wònyea nukokoe enye si ne nyɔnuviwo le amama kloe le yameʋuwo me.
  Albina tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒo Soviettɔwo ƒe ʋu geɖe eye wòdo ɣli be:
  -Na Aryatɔwo ƒe nɔviwo ƒe habɔbɔa!
  Alvina wɔa avu kple Red Army hã eye wòwɔa esia dzinɔameƒotɔe. Eye etsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ɖoa yametuwo eye wòlãa Soviettɔwo ƒe ʋuwo, henɔa ɣli dom be:
  - Na susu siwo me kɔ!
  Agave da Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋuwo hã ɖe anyi hedzea yameʋuwo dzi, tsrɔ̃a wo ŋutɔŋutɔ eye wòdoa ɣli be:
  - Le Third Reich ƒe aʋadziɖuɖuwo ta!
  Eye nyɔnuviawo metsi tre ɖe funyafunyawɔwɔ woƒe tsitretsiɖeŋula ŋutasesẽtɔe ŋu o. Vevietɔ ŋutsuvi dzetugbewo.
  Albina, si nɔ mɔɖela aɖe ƒe afɔkpodzi ɖam le ati ŋu la, de dzesii ɣeaɖeɣi be:
  - Ŋutsuvi siwo wofli kple atadi vivina ŋutɔ!
  Eye alesi wòako nui. Eye aɖe eƒe aɖe afia!
  Alvina de dzesi esia, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go:
  - Woɖa ŋutsuvia le dzodoƒe, evivi ŋutɔ kple galik!
  Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋu eve aɖewo ƒo Agave, to eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒe kpekpeɖeŋu me, eye wònɔ ɣli dom be:
  - Míenye yamenutomeyimɔ̃wo!
  Eye wòʋuʋu ŋku ɖe exɔlɔ̃wo ŋu. Enye nyɔnuvi si mebɔ o, si ƒe nɔnɔme le avu wɔm.
  Albina, si nɔ yameʋuwo dam kple eƒe afɔ ƒuƒlu siwo nya kpɔ, siwo wotsɔ lãgbalẽ wɔe la, de dzesii be:
  "Màte ŋu ase Russia gɔme kple wò susu o, alesi nàte ŋu atia amewo abe Stalin ene be woanye dziɖulawo!"
  Alvina de dzesii dzikutɔe, eɖe eƒe aɖuwo ɖe go eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da tu be:
  - Gake míaƒe Hitler ya menyo wu o!
  Agave ko alɔgbɔnu, eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒo Soviettɔwo ƒe ʋuwo eye wòde dzesii be:
  - Adolf, nyateƒee, gbɔgbɔ vɔ̃wo le eme! Gake le ɣeyiɣi ma ke me la, womedzidzea alesi gbegbe wòɖu dzi xoxoe o!
  Nyɔnuviawo nye aʋawɔlawo kple adãwɔlawo vevie ŋutɔ.
  Eye ale woto mɔ aɖe nu ɖa ŋutsuvi eve zi ɖeka le dzo me agbagbee. Nenema tututue wotsɔ gakpo aɖe ƒo wo, eye wodze wo ɖaɖa gɔme, esime wonɔ ɣli dom henɔ ʋuʋum. Emegbe esi ŋutsuviawo ƒe dzi mefa haɖe o la, asrafoha la me nyɔnuviawo katã te duƒuƒu yi mɔɖela siwo wofli gbɔ, lã lã kakɛwo le wo ŋu heɖu.
  Eye evivina ŋutɔ, vevietɔ ne ŋutsuviawo gakpɔtɔ le agbe eye wotsɔ atadi ƒo wo le nuɖaɣi.
  Le kpɔɖeŋu me, agave ɖu ŋutsuvia ƒe ata kple dzidzɔ gã aɖe. Nyɔnuviawo wɔ dɔ gã aɖe ɣemaɣi. Eye nusiwo susɔ ɖe ŋutsuvi eveawo siaa ŋu koe nye ƒuwo kple woƒe ŋutinuwo. Aklã fẽa vivina ŋutɔ. Eƒe nyɔnuviwo tsɔ dzidzɔ gã aɖe ɖui.
  Gake fifia wole avu wɔm le yame...
  Le October ƒe nuwuwu la, Orenburg dze anyi...
  Germanytɔwo te ɖe Ufa ŋu. Vuvɔ le wɔwɔm ŋutɔ xoxo eye sno le dzadzam.
  Tamara kple eƒe ƒuƒoƒoa le avu wɔm kple Nazitɔwo le Ufa ƒe gbɔto. Germanytɔwo ƒe afɔzɔlawo, siwo nye ameyibɔ asrafo siwo woxɔ ɖe Franseawo kple Belgium ƒe nuto siwo dzi woɖu me la, yi edzi dze wo dzi.
  Wotsɔa ame kukuwo ƒua gbe ɖe mɔ siwo katã dzi woate ŋu age ɖo la katã dzi ŋutɔŋutɔ.
  Tamara tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb eye wòdo ɣli be:
  - Woado kɔmiunist ƒe ɣeyiɣia ɖe dzi ƒe alafa geɖe, mexɔe se be Stalin anye míaƒe asi sesẽ.
  Veronica, si le tu dam la gblɔ be:
  - Mègagbã USSR o!
  Eye wòtsɔa eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu tsɔa bɔmb aɖe ƒua gbe ɖe dzi.
  Anfisa, si nɔ tu dam Nazitɔwo eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ ku ƒe gbedasi bubu ƒu gbe la, de dzesii be:
  - Kɔmiunisttɔwo ƒe gãnyenye le mía gbɔ!
  Victoria, si le tu dam futɔa hele Nazitɔwo ƒom ɖe anyi, tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu nɔ bɔmb dam la, le ɣli dom be:
  - Woado ŋutikɔkɔe na Fofonyigba gã la!
  Olympic-fefeawo le tu dam. Eye emegbe nyɔnuvi kalẽtɔ sia tsɔ bɔmb aɖaka blibo aɖe ƒu gbe ɖe Nazitɔwo ŋu eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na míaƒe xexeame katã ƒe Dadanyigba!
  Eye nyɔnuviawo katã ado ɣli le ɖekawɔwɔ me.
  - Na USSR! Mɔɖela aɖe anɔ anyi!
  Nyɔnu aʋawɔla siwo nɔ Asrafoha Dzĩa me fi aʋawɔwɔwo. Eye ne sno dza la, wogawɔa avu afɔ ƒuƒlu eye wodoa bikini.
  Le November ƒe gɔmedzedze la, Nazitɔwo dze Ulyanovsk dzi dzedze gɔme. Du si me wodzi Lenin le eye Stenka Razin xɔ abi vevie le. Esia nye nu vevi aɖe na Russia-dugãwo.
  Alenka wɔ avu kple Nazitɔwo. Eye wòdzia ha na eɖokui, eye wòtsɔa eƒe afɔ ƒuƒluwo daa bɔmb ɖe Nazitɔwo ŋu be:
  - Ŋutikɔkɔe na Russia, ŋutikɔkɔe...
  Aʋawɔʋuwo le du dzi yina ŋgɔ...
  Mamã le awu dzĩwo me, .
  Mido gbe na Russiatɔwo!
  Anyuta, si nɔ tu dam ɖe futɔwo dzi henɔ wo lãm ɖe anyi, eye emegbe wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da aŋetu siwo le wowóm la, do ɣli be:
  - Le Stalin ƒe kɔmiunisttɔnyenye ta!
  Eye wòtrɔ ɖe ameyibɔ aʋawɔlawo ƒe fli blibo aɖe ŋu, henɔ wo lãm ɖe anyi.
  Alla, si nɔ tu dam eƒe tsitretsiɖeŋulawo eye wònɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo zãm, nɔ bɔmb si wua ame dam la, do ɣli be:
  - Na Dada Russia!
  Maria, si nɔ tu dam fasitɔwo, eye wònɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo zãm, esime wònɔ ku ƒe nunanawo ƒom ɖe futɔa ŋu la, ƒo nu sesĩe hede dzesii be:
  - Na yamenutome kɔmiunist!
  Matryona, si nɔ tu dam Nazitɔwo henɔ futɔwo ƒom la gblɔ be:
  - Na tɔtrɔwo le aʋa la me!
  Marusya, si le Kraut ƒomea gbɔ dɔm, eye wòƒo wo woku la, xɔe eye wòƒo nu adãtɔe, eye wògbãe be:
  - Na aʋadziɖuɖu siwo le ɖoƒe kɔkɔtɔ kekeake!
  Eye wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb si wua ame.
  Nyɔnuvi siwo le afisia fa miamiamia eye woƒe dzi ʋãna ale gbegbe.
  Alenka, si nɔ tu dam futɔwo henɔ wo lãm, eye wònɔ bɔmb dam kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo la, do ɣli be:
  - Kɔmiunist ƒe gãnyenye nanɔ mía gbɔ!
  Eye nyɔnuvia tsɔe hetsɔ dzideƒo gã aɖe ƒo Germanytɔwo ƒe aʋawɔʋu aɖe.
  Eye tɔtrɔ bubu si wowɔ le Lev-2 aʋawɔʋu si me tu si ƒe didime nye milimeta 88 le ŋue nye esi. Turret la le kpuie wu, eye aʋawɔʋua le sue wu, eye eƒe kpekpeme nye tɔn blaatɔ̃ vɔ atɔ̃, eye mɔ̃a ƒe ŋusẽ nye sɔ 1200 ne wodo ŋusẽe. Germanytɔwo ƒe ʋu si zɔna kabakaba.
  Gake meɖea fu na aʋawɔla la o.
  Alla tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb aɖe eye wòdo ɣli be:
  - Na kɔmiunisttɔnyenye!
  Anyuta tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu tsɔ ku ƒe nunana si nye amewuwu la ƒu gbe eye wòdo ɣli be:
  - Na liƒo yeyewo!
  Eye nyɔnuvia aƒo kpẽ. Eye Germanytɔwo ƒe aʋawɔʋu "Lev"-2 atrɔ eye ʋuƒoawo adzo ŋutɔŋutɔ.
  Maria, si nɔ tu dam Nazitɔwo la, dzi ha be:
  - Eye aʋa la gayi edzi ake, .
  Eye nye dzi tsia dzimaɖi le nye akɔta...
  Eye Lenin nye ɖekakpui ale gbegbe - .
  Eye sɔhɛ October le ŋgɔ gbɔna!
  Matryona, si nɔ tu dam futɔwo henɔ fliawo ƒom ɖe anyi la, tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da bɔmb henɔ ɣli dom be:
  - Afɔɖeɖe gbãtɔ le agbe me le vevie!
  Marusya, si nɔ fasitɔwo ƒom do goe la, do ɣli be:
  - Ègakpɔe le Anyigba tame, ahomya siwo me dziku ƒe amedzidzedzewo le!
  Eye amesiawoe nye aʋawɔla siwo mebɔbɔna o.
  Gake kokoko la, ŋusẽawo mesɔ o. Penza dze anyi xoxo. Eye Nazitɔwo ƒo Saransk ƒe ahomya.
  Fifia nu geɖe megali na Gorky-dugã la o.
  Le November 7, 1944 dzi la, Stalin gawɔ atsyã bubu le Moscow. Ne menye aʋadziɖuɖue wònye o hã.
  Gake Fritz-ʋua da tu Moscow zi gbãtɔ kple V-2 tu siwo wotsɔna ƒoa tue. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, yameʋu siwo me dzo le, siwo dome Arado bɔmbdadaʋuwo hã nɔ, da bɔmb ɖe dua me. Nuwɔna sia na amesiame ƒe mo wɔ yaa ŋutɔ. V-2 tuawo dzo le mɔ kɔkɔ aɖe dzi eye wodze anyi kpata, radar-wo gɔ̃ hã mekpɔ wo nyuie o.
  Tsɔtsrɔ̃ kple xaxa geɖe dzɔ. Soviet-srafowo ku le aʋawɔnuwo ɖeɖefia me.
  Stalin wɔ kpekpe kpata aɖe le anyigba te xɔ aɖe si ate ŋu anɔ te ɖe atɔmik bɔmb ƒe ƒoƒo tẽ gɔ̃ hã nu.
  Dɔdzikpɔlagã ƒe amegã, Vasilevsky, de dzesii kple vɔvɔ̃ be:
  - Aʋawɔnu yeye aɖe si ƒe ŋusẽ gblẽa nu ŋutɔ le Germanytɔwo si. Eye míaƒe radarwo mekpɔe o...
  Stalin do ɣli, eye wònɔ eƒe afɔkpawo ƒe afɔkpodzi ƒom dzikutɔe:
  - Mienye bometsilawo! Míete ŋu kpɔ nusi wɔ nuku alea o!
  Marshal Vasilevsky de dzesii be:
  - Nane nɔ anyi, Hati Stalin...
  Beria ka nya ta enumake be:
  - Esiawo nye A-5 ƒe hatsotso ƒe tukpewo. Mehiã be nàtsi dzi o, Hati Stalin. Aminolon kilogram alafa enyi koe wotsɔa wo ɖe asi, gake woƒe asi dea bɔmbdadaʋu nyui aɖe si wotsɔa yameʋu me. Germanytɔwo da tu blaeve vɔ eve, gake womete ŋu wɔ aɖaŋu sia o, elabena bɔmbdada kple yameʋu siwo me ya le ƒe asi bɔbɔ wu eye wòwɔa dɔ wu.
  Esi Stalin ƒe dzi dze eme la, ede dzesii be:
  - Eyata esia menye aʋawɔnu si wɔa dɔ nyuie oa? Nyo ŋutɔ!
  Beria de dzesii kple hũɖeɖe be:
  - Gake jet bombers nye kuxi gã aɖe. Ele be míawɔ avu kple esia, Hati Stalin!
  Marshal Zhukov do susua ɖa be:
  - Ðewohĩ míaxɔe eye mía ŋutɔwo míawɔ tukpewo. Mebe anyigba dzi yi yame. Nukae nye si, to wo dzi ɖuɖu to radio dzi, da yameʋuwo ɖe anyi!
  Voznesensky de dzesii be:
  - Exɔa ɣeyiɣi hafi woate ŋu awɔ tu mawo tɔgbe! Ele bɔbɔe wu be woatsɔ ati awɔ yameʋu siwo ƒe asi bɔbɔ ŋutɔ, atsɔ bɔmb ayɔ wo me eye woatsɔ aƒo futɔwoe. Anye kamikaze ƒe atsyã!
  Stalin ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Ẽ, ehiã be woazã kamikaze yameʋuwo. Mɔnukpɔkpɔe nye esia, togbɔ be le nyateƒe me la, ɖeko esia nana míaƒe Asrafoha Dzĩ la ƒe vevesese didi ɖe edzi hã.
  Ele be míadi nane si awɔ dɔ nyuie wu!
  Yakovlev ɖo eŋu kple hũɖeɖe be:
  - Dɔwɔwɔ le yameʋu yeyewo ŋu le edzi yim, Hati Stalin. Gake fifia la, míaƒe susu le ʋuwo ƒe wɔwɔme si sɔ gbɔ wu la me léle ɖe asi ŋu. Míezãa míaƒe nudzraɖoƒewo katã eye míetsɔa ɖevi siwo xɔ tso ƒe ewo dzi dana ɖe mɔ̃awo gbɔ. Nuƒoƒoƒu bliboe, bliboe kple super-total siaa.
  Stalin do ɣli be:
  - Ele be woawɔ geɖe wu! Nusi nèwɔna la le sue akpa!
  Molotov gblɔ kple hũɖeɖe be:
  - Manya wɔ be woate ŋu aƒo ka na hadɔwɔlawo o. Edze abe míawo ɖeɖe koe le eme ene. Medze agbagba be mawɔ ɖeka kple Japantɔwo... Wobiaa anyigbamama vaseɖe Ural-towo dzi, si dzi womate ŋu alɔ̃ ɖo o.
  Stalin ƒo nu kple ɣli be:
  - Ele be míaƒo Japan le dzomeŋɔli, gake Leningrad ya ɖe?
  Zhukov gblɔ esi wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go be:
  - Dɔmedzoedoname si wowɔ le Petrozavodsk la mekpɔ dzidzedze abe alesi wokpɔ mɔe ene o. Sweden ge ɖe aʋaa me le Third Reich ƒe akpa dzi eye eva hiã be míawɔ nu kple asrafoha gãwo. Eyata manya wɔ be woatu amedzidzedzea ɖo enumake o, eye esi futɔwo he Wehrmacht ƒe aʋawɔhawo vɛ ta la, wogbugbɔ míaƒe amedzidzedzea ɖa. Woxe mɔ ɖe Leningrad-dua ŋu keŋkeŋ eye woxe mɔ ɖe enu keŋkeŋ. Mesusu be kaka kele naɖo la, le dɔwuame blibo ta la, ameawo katã aku. Eye Leningrad ƒe anyidzedze anye nusi womate ŋu aƒo asa na o.
  Manya wɔ kura be woatsɔ yameʋu anae o. Futɔa ɖu dziŋgɔli dzi keŋkeŋ. Fifia Germanytɔwo na sɔdola ƒe atitsoga gɔ̃ hã, ɖeko woda yameʋu alafa ɖeka.
  Stalin ƒo nu kple dziku be:
  - Míedo kpo nu le amedzidzedzea me!
  Zhukov ʋuʋu ta be:
  - Ketekemɔ geɖewo gbã, eye míeƒo ŋusẽ ʋɛ aɖewo nu ƒu akpa. Eye ele be míatsɔ kafukafua ana Finlandtɔwo kple Swedentɔwo, wotsia tre ɖe ametakpɔkpɔ ŋu. Gake menye ema koe o. Germanytɔwo hã to Murmansk ŋu. Fifia woƒo xlã du sia. Míenya nusi míawɔ o!
  Stalin ƒo nu kple ɣli be:
  - Ðe mɔxenu ɖa!
  Zhukov tsi tre ɖe eŋu be:
  - Ŋusẽ mele asinye na esia o! Eye futɔa ate ŋu axɔ Karelian Ƒukpo Afã bliboa!
  Stalin de se be:
  - He wò ŋusẽ yi dzi eye nàɖe mɔxenu ɖa! Le dzomeŋɔli la, Germanytɔwo mesẽna nenema gbegbe o. Ate ŋu adzɔ be woazi wo dzi nyuie!
  Vasilevsky de dzesii be:
  - Ele be míaxe mɔ ɖe ŋgɔyiyi goglowo nu, eye emegbe míaƒe ŋusẽ aɖu futɔa dzi!
  Stalin do ɣli be:
  - Míaʋli kɔmiunisttɔnyenye ta!
  Voznesensky ka nya ta tso nyadzɔdzɔ dodzidzɔname bubuwo ŋu be:
  - Wotsɔ ga wɔ SU-100 la xoxo eye wòle klalo na ewɔwɔ le agbɔsɔsɔ gã me. Chassis si wotu ɖe T-34 dzi. Ewɔwɔ le bɔbɔe ŋutɔ. Tu yeyea sɔ gbe kloe na tu yeyea. Eyata SU-100 la adze le ŋgɔgbeawo xoxo. Etsɔ ʋu gbãtɔ ayi ŋgɔgbe!
  Stalin ʋuʋu ta tsɔ da asi ɖe edzi be:
  - Ne mede ɖeke o la, esia na mekpɔ dzidzɔ! Gake womaɖe T-34-85 la ɖa le ewɔwɔ me haɖe o. Gawu la, ele be woana aʋawɔnuwo natsi eye woaɖe kpekpeme dzi akpɔtɔ va ɖo tɔn blaeve. Aʋaawo ɖee fia be nuwo mate ŋu agblẽ ɖe edzi o!
  Voznesensky de dzesii be:
  - Eye àte ŋu atsɔ ati awɔ aʋawɔnuwo! Míewɔa aʋawɔʋu siawo alafa geɖe gbesiagbe, eye wosɔ gbɔ wu Nazitɔwo gɔ̃ hã. Gake míaƒe ʋuwo ate ŋu ada Krauts bɔbɔe ne wotsɔ tu siwo mesẽ o siwo tsia aʋawɔʋuwo nu gɔ̃ hã.
  Zhukov de dzesii be:
  - Gerda le afima. Nyɔnu fafɛ alea gbegbe! Eƒo míaƒe aʋawɔʋuwo kple tu geɖe ƒu anyi.
  Stalin ʋuʋu ta be:
  "Ele be míalée ahaɖa eƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo." Nyɔnuvi sia fa miamiamia ŋutɔ!
  Zhukov lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Ele be míalée! Eye míatsrɔ̃ fasitɔwo!
  Beria ʋuʋu ta henɔ ɣli dom be:
  - Mina míawɔ dɔ tɔxɛ ma tɔgbe!
  Stalin de dzesii kple hũɖeɖe be:
  - Esia nye susu nyui aɖe, gake... Ele be woawu nu bubu aɖe nu!
  Beria do ɣli be:
  - Mina míalé wo katã!
  Stalin ʋuʋu ta be:
  - Ao... Kalẽtɔwo wuwu menyo o! Medi be woakplɔ Gerda vɛ nam! Esia hiã kpata!
  Beria de dzesii be:
  - Le agbe?
  Stalin ɖo kpe edzi enumake be:
  - Nyateƒee, me"le agbe!
  Beria ƒo nu kple ɣlidodo, eye wònɔ eƒe ŋgonu ʋuʋum:
  - Nusianu manya wɔ o, menyae kple kakaɖedzi!
  Nyɔnuvi geɖe do awu kpuiwo kple afɔ ƒuƒluwo. Wotsɔ wein kpluwo ɖe asi henɔ ŋku lém ɖe Dukɔa ƒe Takpɔha me tɔwo ŋu.
  Zhdanov de dzesii be:
  - Míehiã nyɔnuvi geɖe wu le asrafoha me! Woaɖo nuwo ɖe ɖoɖo nu le afima!
  Stalin gblɔ be:
  - Metsɔa "Ŋutikɔkɔe ƒe Ðoɖo ƒe Ɣletivi" naa Anastasia, Mirabela, Akulina kple daimɔnd! Ŋutikɔkɔe na USSR!
  Amesiame do ɣli kple gbe ɖeka be:
  - Ŋutikɔkɔe na kalẽtɔwo!
  Eye woƒo asikpe.
  Nyɔnuviawo dometɔ ɖeka bɔbɔ hedze klo, eye wògbugbɔ nu na Stalin ƒe afɔkpawo.
  Aʋafiagã la kɔ wain la ɖe anyi hedo ɣli be:
  - Míaƒe ŋusẽ nye míaƒe asibidɛ!
  Beria ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  - Hitler nye bometsitsi!
  Stalin tsi tre ɖe eŋu be:
  - Menye bometsitsi o, ke boŋ amebeble ƒe nɔnɔme!
  Eye amesiame gaƒo asikpe ake.
  . TA No. 12 lia
  Woƒo xlã Ulyanovsk-dua keŋkeŋ, gake fifia ya la, exɔ... November ƒe nuwuwu ɖo xoxo eye sno le dzadzam eye vuvɔ le dzadzam. Germanytɔwo medi vevie ŋutɔŋutɔ be yewoadze wo dzi o, eye wogale tu dam kokoko.
  Yame ƒe nɔnɔme le yame menye dzomeŋɔli tɔ tututu o. Gake nyɔnuviawo gakpɔtɔ le avu wɔm heɖea dzinɔameƒo ƒe nukunuwo fiana.
  Gerda kple eƒe dɔwɔlawo le Panther 2 dzi. Gake Panther-3 ƒe aʋawɔʋua le dodo ge, eye aʋawɔla la di vevie be yeawɔ avu kplii.
  Le ɣeyiɣi sia me la, ele tu dam ɖe Soviettɔwo ƒe nɔƒewo.
  Etsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu fia tu la ɖe taɖodzinua gbɔ eye wòda tu. Egbã Soviettɔwo ƒe blaetɔ̃ vɔ ene eye wòŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  - Na Prussia kɔkɔe la!
  Charlotte da tu hã, ge ɖe Soviettɔwo ƒe howitzer me eye wòdo ɣli be:
  - Míaƒe dzidzɔkpɔkpɔ li tegbee!
  Christina hã da tu, eye wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu ƒo futɔa eye wòdo ɣli be:
  - Na ŋutsu siwo le abe esiawo ene siwo dze na mí!
  Magda hã da tu wòde pɛpɛpɛ ŋutɔ, eye wònɔ ɣli dom be:
  - Le Fiaɖuƒea ƒe Gãnyenye ta!
  Eye Elizabeth ƒe ame eneawo le avu wɔm le SU-100 yeyetɔ kekeake dzi.
  Nyɔnuviawo bi ɖe tu yeye si woate ŋu atsɔ aʋuʋui la me eye wole tu dam.
  Elizabet tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da tu eye wòdze hadzidzi gɔme;
  Fasitɔwo ƒe amewula la he abɔtawo do goe, .
  Rack, pincers, drills le asi mee nye esi!
  Edi be yeawɔ yeƒe ŋutilã kple luʋɔ nuwɔametɔwoe, .
  Lã wɔadã aɖe si meɖi naneke o, gake edzena fafɛ!
  
  Edo ga, tɔdziʋu siwo me dzoxɔxɔ le le ƒua dzi, .
  Nukae dzesideŋkɔ gɔ̃ hã ate ŋu ana!
  Le nyateƒe me la, agblẽ ga le asiwò
  Le nyateƒe me la, le eya gome la, ame kuku kple fefe koe nènye!
  
  Edi be yeanya nu tso míaƒe asitsatsa ŋu, .
  Nu yeye ka gbegbee nye si woatsɔ abla ame dahewo!
  Eyata aku ʋu dɔmenyotɔe, .
  Be nàŋlɔ fofowò kple dawò gɔ̃ hã be!
  
  Gake míasubɔ mía Dada la sesĩe, .
  Amewulaa ƒe ŋutasẽnuwɔwɔ mate ŋu agbã mí o!
  Alɔ aɖe abɔbɔ le ya sesẽ aɖe ta, .
  Eye àte ŋu ase vidzĩ amamawo ƒe avifafa!
  
  Ẽ, meda le ŋgɔdonya sesẽ gbãtɔa me, .
  Gake Ŋusẽkatãtɔ la ana mɔnukpɔkpɔ wò be nàgaɖu dzi!
  Eye emegbe nye ŋutɔ maƒo futɔa ɖa, .
  Nye asibidɛ ana lã si tana la nakpɔ aɖu!
  
  Fofonyigba la naa ŋusẽm alea gbegbe, .
  Woate ŋu aɖu vevesese kple funyafunyawɔwɔ ma dzi!
  Eye do go tso yɔdo sia si me goglo o la me, .
  Ale be dzata si do dziku la nagaɖu wò o!
  
  Vi aɖe wu eye ɖeɖekpɔkpɔ gogo - .
  Míakpɔ aʋadziɖuɖu ɖe futɔa dzi!
  Nɔ kɔmiunisttɔwo ƒe kekeli ƒe nutsyɔnu te, .
  Ale be Ɣe natsɔ sika yɔ aƒea me fũ!
  Eye nyɔnuviawo dzi ha heda tu tso tu yeye si wua ame me. Wonye aʋawɔla siwo dzi ŋɔ ŋutɔ.
  Elena de dzesii kple nukoko be:
  - Woatu kɔmiunist, míexɔ edzi se!
  Catherine hã lɔ̃ ɖe nya ma tɔgbe dzi be:
  - Mina míatu kɔmiunist, eye aʋadziɖuɖu anɔ anyi!
  Efrasia xɔe eye wònɔ ɣli dom, tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da tu henɔ Panther la ƒom.
  Le ema megbe la, aʋawɔla la do ɣli be:
  - Oo, kɔmiunist, kɔmiunist! Woatɔ te nunya deŋgɔ ŋutɔ!
  Eye woƒo Panther la ŋkume kple ŋkume eye wòtso adzɔge ʋĩ.
  Nyɔnuvi siawoe màte ŋu agbã bɔbɔe nenema o.
  December gogo xoxo... Japantɔwo, le vuvɔŋɔli la, ɖe fuléle dzi kpɔtɔ kloe.
  Gake le yame la, togbɔ be yame ƒe nɔnɔme le vuvɔŋɔli hã la, aʋawɔwɔwo gakpɔtɔ li.
  Le afisia la, Toshiba kple Toyota, siwo nye Japantɔ yameʋukulawo dometɔ eve, le avu wɔm abe fiafitɔ siwo mɔkpɔkpɔ bu ɖee ene.
  Toshiba tsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒoa Soviettɔwo ƒe yameʋuwo eye wòdoa ɣli le eƒe lãkusiwo tame be:
  - Nyee nye nyɔnuvi super!
  Toyota, si ƒo Russiatɔwo ƒe aʋawɔyameʋu aɖe ƒu anyi, eye wòɖe eƒe aɖu siwo le abe dzonu ene ɖe go la ɖo kpe edzi kakaɖedzitɔe be:
  - Eye nyɔnu hyper aɖe hã li!
  Japan nyɔnuwo ya nye aʋawɔla siwo si ŋusẽ gã aɖe le be woada tu. Màte ŋu atsi tre ɖe bubu si le samurai ŋu o.
  Gake aleke kee wòɖale o, aʋawɔwɔwo gakpɔtɔ le edzi yim le yame.
  Eye le anyigba dzi la, nyɔnuvi ninja ene dze Soviet-srafowo tsɔtsrɔ̃ ɖa.
  Nyɔnuvi blɔ si nye ninja la wɔ yaƒoƒo ƒe mɔnu aɖe, etso Russiatɔwo ƒe aʋawɔʋu geɖe, eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da bɔmb si lolo abe pea ene si ƒe ŋusẽ gã aɖe gblẽa nu.
  Evuvui eye wòŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  - Mido gbe na Japan!
  Ninja nyɔnuvi ɣia hã dzi kpakpaluʋui ƒe yi ƒe aɖaŋua. Etso tsitretsiɖeŋula geɖe eye wòdo ɣli be:
  - Na kɔmiunisttɔwo ƒe hlɔ̃biabia!
  Eye kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo, esime wòle tsɔtsrɔ̃ ƒe fifi tsɔtsrɔ̃ la dam.
  Emegbe eƒoa ɣli be:
  - Le Japan ƒe gãnyenye ta!
  Nyɔnuvi ninja dzĩ la tsɔ eƒe yiwo wɔ helikɔpta ƒe afɔɖeɖe. Etsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ ku ƒe nunana si nye amewuwu la ƒu gbe, eye wòdo ɣli be:
  - Le nye lɔlɔ̃ ta!
  Eye emegbe ede dzesii be:
  - Nukae kɔmiunisttɔwo ƒe hlɔ̃biabia do ƒome kplii?
  Nyɔnuvi ninja ɣia, si nɔ Russia-srafowo lãm, eye wògatsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu da bɔmb ake la gblɔ be:
  - Eye togbɔ be mɔli anɔ anyi kple avu hã!
  Nyɔnuvi yevu ninja la, tsɔ eƒe hoʋlilawo lãm hetsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu tsɔ ku ƒe nunana la ƒu gbe la gblɔ be:
  - Míaɖu dzi ɖe kɔmiunisttɔwo ƒe susuwo ta!
  Eye aʋawɔla eneawo katã ako nu ɖekae ahaɖe woƒe aɖu siwo le abe dzonu ene afia.
  December va yi kabakaba... Le toɖeɖea megbe la, Germanytɔwo xɔ Ufa kple Saransk siaa. Gake Ulyanovsk gakpɔtɔ lé mɔxenu bliboa me ɖe asi.
  Stalin de se be Ƒe Yeyea nawɔ du si me wodzi Lenin le la aleke kee wòɖale o.
  Gake togbɔ be vuvɔ nɔ wɔwɔm hã la, Germanytɔwo nɔ tetem ɖe Kazan ŋu xoxo. Eyata USSR nɔ anyidzedze keŋkeŋ.
  Nusi woawɔ le USSR me mekɔ alo susu aɖeke menɔ anyi haɖe o.
  Stalin ɖu Ƒe Yeyea le Moscow kple le bunker la me. Eƒe ŋkume mekɔ o, gake didi be yeawɔ avu megbɔdzɔ o.
  Hitler, fifia, ɖoe be yeawɔ ɖoɖo ɖe agbadɔ aɖe ŋu na ye ɖokui, le Libya, afisi dzoxɔxɔ le.
  Eye le afima la, ekpɔa dzidzɔ ɖe nyɔnuvi siwo nye gladiatorwo ƒe avuwɔwɔ ƒe nukpɔkpɔa ŋu.
  Naneke boo aɖeke medzɔ le Ƒe Yeye Ŋkekea dzi o, negbe bɔmbdada ɖe Moscow ko.
  Eye woɖe "Panther"-3 gbãtɔa ɖe go. Aʋawɔʋu sia ƒe titrime sɔ kple Tiger-2 ƒe aʋawɔnuwo, gake eƒe togbɛwo lolo wu, eye eƒe kpekpeme nye tɔn blaene vɔ atɔ̃ ko. Eye eƒe kɔkɔme dzi ɖe kpɔtɔ va ɖo meta eve. Mɔ̃ sesẽ aɖe si ƒe ŋusẽ nye sɔ 1200 la le xɔ ɖeka me eye wòle mɔ̃a ƒe go kemɛ dzi. Eva dzɔ be ʋua ŋutɔ nye esi me aʋawɔnuwo le nyuie, eye nukpɔkpɔmɔ̃ nyui aɖe le eŋu eye tsi si naa tsi nɔa te. Eye le xɔtaxɔ gbadzaa me la, tu aɖe si ƒe didime nye milimeta 88 si ƒe didime nye milimeta 100 EL, si de pɛpɛpɛ ŋutɔ eye wòtoa aʋawɔnuwo me la nɔ anyi.
  Gerda kple eƒe ƒuƒoƒoa tsɔ ʋu sia do go. Chassis si nyo wu eye wòle bɔbɔe wu si ƒua du nyuie le snoa me. Aʋawɔʋu sia de blibo le goawo katã me. Eye eƒe aʋawɔnu siwo le gbadzaa ŋutɔ la kpɔa ʋua ƒe ŋgonu ta bliboe. Wokpɔa nusi ƒe didime nye milimeta 150 ƒe akpa si le etame ta vevie vevietɔ le dzogoe si didi dzidzenu 40 tso esi le tsia dzi gbɔ. Eye esia nye aʋawɔnu si ƒe didime anɔ abe milimeta 330 ene le dzogoe si nye dzidzenu blaasieke me. Soviettɔwo ƒe tu ɖeka pɛ hã mage ɖe Panther-3 ƒe ʋuƒoa tame o. Ete xɔa ŋgonu ƒe akpa etɔ̃lia le 120-mm-nutunua me eye wòle dzogoe ɖeka dzi, eye wòganye nusi me womate ŋu age ɖo o kloe.
  Mɔ̃ kɔkɔa ƒe ŋgonu titrime milimeta 185 eye eƒe dzogoe nye dzidzenu 50, eye Soviettɔwo ƒe tuwo hã mate ŋu age ɖe eme o.
  Gake axaawo gbɔdzɔna wu le milimeta 82 kple togbɛwo dzi, eye woate ŋu axɔ wo. Vevietɔ SU-100, si nye Soviettɔwo ƒe tu yeye si te ŋu tsɔna le eɖokui si si va xɔ ŋkɔ kabakaba le asrafowo dome le eƒe wɔwɔ bɔbɔe kple tu si toa aʋawɔnuwo me ta.
  Gerda da tu gbãtɔ ɖe Soviet-srafowo ŋu. Eto IS-2 ƒe aʋawɔʋua me hegblɔ be:
  - Esia nye aʋawɔla nyui aɖe!
  Charlotte de dzesii esi wòda tu futɔa, eye wòto Soviettɔwo ƒe mɔ̃a me to eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu teti abɔta aɖe me be:
  - Mɔnu sia nye esi ŋu vodada aɖeke mele o kloe!
  Christina tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu fia asi Germanytɔwo ƒe tu si daa tu kabakaba si wowɔna le wo ɖokui si la eye wòde dzesii be:
  - Axadziʋawɔnuwo gbɔdzɔ vie! Míedi be ʋu si ŋu ŋusẽ le wu nanɔ mía si!
  Magda hã da tu, zã eƒe afɔ ƒuƒlu, eye wòtsɔ dziku xɔe hedo ɣli be:
  - Etɔ̃ koe anɔ anyi, eye etɔ̃ si me fefe le wu!
  Eye nyɔnuviawo ko nu le ɖekawɔwɔ me... Aʋawɔʋua nyo ŋutɔŋutɔ, vevietɔ eƒe ʋukuku ƒe nɔnɔmewo.
  Wodo E-100 ʋua hã kpɔ le aʋawɔwɔ me. Eƒe kpekpeme le kpekpem gake. Gake wokpɔ eta nyuie. Eye womate ŋu axɔ eƒe tuwo bɔbɔe nenema gbegbe o.
  Eye Germany nyɔnuviwo hã bɔbɔ nɔ eme. Eye togbɔ be vuvɔ nɔ wɔwɔm hã la, afɔ ƒuƒlu eye wòdo bikini.
  Adala, si nɔ tu dam eƒe tsitretsiɖeŋulawo henɔ futɔa ƒom la, gblɔ eƒe susu le mɔ si me susu le nu be:
  - Míanɔ agbe le kɔmiunist dziɖuɖu te!
  Eye alesi wòtsɔa eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ƒoa nui...
  Agata, si nɔ tu dam ɖe Soviettɔwo ƒe nɔƒewo, nɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒom tsitretsiɖeŋulawo la, nɔ ɣli dom be:
  - Eye míaƒe aʋadziɖuɖu ƒe gãnyenye anɔ anyi tegbee!
  Agnes da tu Soviettɔwo ƒe afɔzɔlawo hã, kple eƒe afɔ ƒuƒlu ya, eye wòdo ɣli be:
  - Ao, míaɖe asi le Fuhrer ŋu o!
  Nyɔnuvi si nɔ aʋawɔʋua me, si ŋkɔe nye Athena, tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒo futɔa eye wògblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Na Fuhrer la, menye na Fuhrer la o!
  Agnes ko nu hede dzesii be:
  -Míenye to si me supermen le!
  Andriana, si nɔ tu dam Soviettɔwo ƒe batriwo henɔ futɔwo ƒe nɔƒewo dome gblẽm la, do eƒe aɖe ɖe go hegblɔ be:
  - Germanytɔwo ƒe gãnyenye dze sii le ɣletinyigba la dzi!
  Eye atsɔ eƒe klo ƒuƒlu aƒoe ɖe eƒe futɔa nu.
  Agatha, tudada, de dzesii be:
  - Míavuvu ʋɔ driba la kakɛkakɛ...
  E-75 ƒe aʋawɔʋua menɔ klalo haɖe o. Fuhrer-ʋua bia be eƒe kpekpeme nanye tɔn blaade vɔ atɔ̃ eye mɔ̃ si ƒe ŋusẽ nye sɔ ƒe ŋusẽ 1,500 nate ŋu aʋuʋu sesĩe, eye axadziʋawɔnuwo nanye milimeta 170 ya teti le togbɛ gãwo dzi. Eye exɔ ɣeyiɣi.
  Gake fifia la, Nazitɔwo le dzi ɖum le mɔ sia mɔ nu... Le January me la, Ulyanovsk dze anyi mlɔeba. Fritz-ʋua te ahom sesẽwo ƒoƒo ɖe Gorky kple Kazan dzi.
  Woɖo keke Moscow godo ale gbegbe.
  Stalin do dziku vevie, gake mete ŋu wɔ naneke o. Nyateƒee, nuka wɔm nèle le afisia, kpododonu blibo...
  Gake nyɔnuviawo le avu wɔm le dziƒo kple anyigba siaa...
  Eyata Germanytɔwo ƒe amedzidzeyameʋu aɖe si tsɔ yameʋu aɖe tsrɔ̃ Natasha ƒe SU-100 la. Eva dze nyuie ŋutɔ. Togbɔ be menye aɖaŋudzela kple aɖaŋudzela bliboe o hã. Ke hã, Natasha menye klass gbãtɔ vi kura o eye eƒe tagbɔ gblẽ.
  . Fifia nyᴐnuvi va zu nenema V do ŋgɔ xoxo si wonya tank T -34. Ko Ʋee xɔlɔ̃ Mɔ̃ kɔkɔ aɖe lolo wu eye aʋawɔnu caliber le milimeta 85 me le esi teƒe be wòanye 76. Chassis Akpa xoxo .
  Nyɔnuviwo wotrɔ asi le eŋu edzi teƒe . Wo abe​ Kple do ŋgɔ , le ɖeka bikini A. A afi sia ʋu Soviet Union nuwɔwɔ Ɖu Kple gowo ƒe ƒuƒoƒo edzi teƒe .
  Ame Gãtɔ-Natasha Kple dzidzɔ kpɔm kpᴐ eko alɔgbɔnu :
  - A Afi ka fasitɔwo ?
  Dze eme tank nɔnɔmetata ɖekakpui dɔla . ŋutsuvi eŋlɔ ɖe Twitter dzi be :
  - Afi sia Nu sia aʋawɔʋu si​ dze edzi ŋgɔgbewo evelia xexeame aʋawɔwɔwo V blaene enelia ƒe Kple do ŋgɔ nu siawo tso ɣemaɣi si le afima edzi aʋawɔnuwo Dzẽ aʋakɔ Na eyama tsi tre ɖe eŋu , E -25. Tu si wotsɔna ʋua eɖokui kple 88 mm tu si wotsɔna ƒoa tu kple 120 mm ŋgɔgbe gome aʋawɔnuwo Enya kpɔ wᴐ avu !
  Nyateƒea V le adzɔge ʋĩi Kple lolo dɔwɔna Ate ŋu bu eŋu Germanygbe me tɔ tu si wotsɔna ʋunae Squat , kple didi trunk Ame si menya o nyɔnuvi siwo Eyata kaba mia me ŋgɔgbewo Nyo ŋutɔ Dulɔlɔ̃ aʋawɔwɔwo Gake Ame Gãtɔ-Natasha enumake alo mexɔe de eme :
  - E mí Ɖewohĩ xɔ . U eƒe didime le 71 EL .
  Zoya afi sia alo do susua ɖa be :
  - Ele be yi V ʋuʋu yi O see !
  Etsɔme ŋuti nunyala Angelica V dzikudodo kpɔ dzesi :
  - Afi sia nu maɖinu ! Enumake alo ƒu du si de ŋgɔ wu mí ʋu !
  Woƒe dɔdzikpɔla-dɔwɔla si nye ɖekakpui dzikutɔe gblɔ be :
  - A Nu sia gawu naneke o ! E-75 nye awɔe gawu gblẽ wu ! Wò awɔe eƒe menye esia o egɔme ɖeka nukpɔkpɔ awɔe O ƒo . A. A Eyata yi ɖawɔe !
  Ame Gãtɔ-Natasha etso eɖokui Kple ɣlidodo be :
  - Alekee nyateƒe kɔmiunisttɔ , I Megblɔ be na wò - be si wobu fɔ̃ !
  Etsɔme ŋuti nunyala Angelica barked , afɔkpodzidada afɔ ƒuƒlu ata :
  - Mina míawɔ dɔ !
  Soviet Union ʋu ɖe sesẽ vie dze egɔme , eye ƒe ɣlidodo . Punch to eme Germanygbe me tɔ V ŋgonu menye nu ŋutɔŋutɔ o Kple ele be wòanɔ nenema va ge ɖe eme Fritz ƒe agbalẽa V ati gbadza . Gake dze agbagba Nu sia wɔ ? E tso eƒe si ƒe ʋuƒo didi tuwo Alekee fucked up ... Ekpɔtɔ ko xlẽ edzi dusisi .
  Ame Gãtɔ-Natasha do dziku Edzidzi Germanygbe me tɔ tu siwo woate ŋu atsɔ awɔ wo ɖokui Ɛ̃ gawu bɔbɔe wu blaetɔ̃ vɔ ene eyata eƒe si de ŋgɔ wu V nɔnɔmewo . Afi sia Wò le lɔlɔ̃nu faa me àtsi dzodzodzoe .
  Soviet Union ʋu gbɔna edzi tete ɖe wo nɔewo ŋu Enyo aɖaka gearwo ƒe dɔwɔwɔ nyo wu xoxo .
  Svetlana ƒe ŋkɔ gbɔ ɖe eme amamaɖeɖenuwɔnawo afɔkpodziwo Kple tweetwo ƒe nyawo :
  - Fuhrer ƒe ŋkɔ kabakaba Mí mina míaxatsae !
  Etsɔme ŋuti nunyala Angelica ɖo kpe edzi sᴐ :
  - Hitler ƒe nyawo Mí Mina míatsrɔ̃ !
  Sika-fu Zoya do ɣli be :
  - Na na eyama ʋã To esia dzi mo !
  EME nu sia ɣeyiɣi kpekpeme gã aɖe projectile si wotsɔna ƒua gbe Hitler tɔ tuwo kpɔ ŋudzedze tẽe V teƒe xɔ kɔkɔwo . Nyɔnuviwo kɔ ɖe dzi Kple kpe fu V woɖee ɖa ga
  KPLE emegbe na me sec Katã ene va zu kloe blibo amama le panties me kple hehe ɖe ati ŋu edzi rack . Egɔme afɔ ƒuƒlu afɔkpodziwo atsyɔ̃ɖonuwo dzobibi dzobibi Dzobibi licked amama , amenuveve afɔkpodziwo nyɔnuviwo .
  Ame Gãtɔ-Natasha Metee kpɔ ʋuʋu gake eƒe afɔwo va zu nenema sesĩe womiãe V pads , kple Ŋtᴐ nɔ dɔ lém keke ta ʋukawo me Nu sia nye classical rack , kple dekɔnu nu toasting afɔkpodziwo A. A le nyɔnuviwo afɔwo Ŋtᴐ hã sexy , kple dzo ƒe ʋuʋu afɔkpodziwo wᴐa woƒe gawu si ƒe nu léa dzi na ame wu .
  Gake ewɔa nuvevi ame vie atsyɔ̃ɖonuwo . Wo le agbagba dzem femaxe . Gake pads ƒe ʋuƒo Ŋtᴐ si nɔa anyi didina A. A nɛ gawu Kple nyɔnuviwo nye valkyries ku ɖe nu ŋuti kpekpemewo .
  Ema ke aʋawɔlawo V kpuie skirts , kple afɔ ƒuƒlu afɔwo , ƒuƒlu asiwo , gake ŋutilã wotsyɔ nu edzi klosalo kɔsɔkɔsɔ ƒe lɛtaɖoɖo Wo raking pokers (pokers) siwo wotsɔna ƒoa ƒui dzobibiwo , kple ƒu gbe ɖe dzi dzoka xɔxɔwo be afɔkpodziwo wotɔ dzoe sesẽ wu .
  Afi sia Kple rack eva dze ƒunukpeƒewo , kple dzo fries (nuɖuɖu siwo wofli). été . A. A afi sia gawu Kple fiaviŋutsu tso Fia William ƒe fiaƒomea me dze . EME asiwo le dasiamime ŋutsuvi si ɖɔli fiaviŋutsu-demiurge evelia akpeakpe dɔlarwo hena ɖoƒe aɖe xɔxɔ le SS ƒoƒoe tso ʋuʋudedi ka si wotsɔna ƒoa ka A. A gawu Kple eƒe Valkyries ƒe agbalẽwo dzoxɔxɔ na ame tso dzonu si wotsɔna ƒua gbe
  Fiavi Mawunyenye winked , eye Alekee aƒoe Ame Gãtɔ-Natasha To esia dzi lãmekawo ƒe dɔwɔwɔ megbe Togbɔ nyᴐnuvi Kple dzinɔameƒotɔe , gake eƒe tso afɔkpodziwo do ŋgɔ ta ƒe megbe ewɔ nuku nɛ ŋutɔ abe esia ene vevesese si dzeani gbemelãwo do ɣli be .
  Esi kplᴐe ɖo lᴐ ŋutsuvi - fiavi wotsɔe va anyi edzi Zoya . Ta Togbɔ be Kple womiãe sesĩe aɖuwo , ao lé ɖe asi tso do ɣli . A. A edzi megbe dze ʋukɔkɔe fliwo ƒe fliwo Kple dzobibi
  Barbarossa Jr. Ƒe 1999 me. Kple alɔgbɔnukoko gblᴐ :
  - Srɔ̃ nu wò gawu hiã !
  Esi kplᴐe ɖo lᴐ ele be wòawɔe To esia dzi Etsɔmeŋutinunyala Angelique . KPLE nu sia ɖetugbui aɖe O lé ɖe asi tso do ɣli . ŋutsuvi tsɔe bla ɖe eŋu viwòa ƒe afɔ ƒuƒlu ata V dzo . Woɖee le eme zã asibidɛwo ember Kple ƒu gbe ɖa dzĩ lãwo V mo . Ta do ɣli gawu sesẽ wu , evea ame !
  Barbarossa Jr. Ƒe 1999 me. Kple dzidzɔ kpɔm kpᴐ gblᴐ :
  - Gake Wò alo wo di Kple Germanytɔwo !
  Emegbe got a blast , eye Svetlana ƒe . Alekee nu ma O womiãe aɖu , gake Ema ke do ɣli be . Katã alo ƒoƒoe tso red-hot , si me ʋuʋudedi le galɛ nye gawu gawu vevesese , . alekee dzobibi egɔme afɔ ƒuƒlu kple wò afɔwo . Wo wu ema​ nyɔnuviwo do ŋgɔ xoxo ezu numame nɛ ƒe geɖe na do manᴐmee afɔkpawo , kple woƒe afɔkpodziwo afɔwo , ŋutɔ elastic Kple si nɔa anyi didina
  Gake dzo Kple woƒe ɖaa nu . Valkyries ƒe agbalẽwo do ŋgɔ xoxo V asiwo lé , eye ƒoƒoewo tso dzodzro-dzodzoe ka si wotsɔna ƒoa ka
  Ame Gãtɔ-Natasha eme katã vetome do ɣli be :
  - Ɛ̃ Nu ka Nu sia nu sia ?!
  Barbarossa Jr. ɖo eŋu be:
  - Gbebiame nyɔnu tomaɖolawo! Èle aboyo me eye àɖo nusianu ŋu!
  Natasha de dzesii be:
  - Míedi be míaku fewuɖutɔe alea o! Mina míayi eye míayi edzi anɔ avu wɔm!
  Barbarossa Jr. ƒo nu kple ɣli be:
  - Nukatae nèɖe asi le ŋuwò?
  Angelica ɖo eŋu be:
  - Míenye adzetɔwo, eye míate ŋu ana ŋutsu si axɔ na mí la nunana si xɔ asi wu le wo katã dome!
  Ewɔ nuku na Barbarossa Bock be:
  - Eye nukae nànam?
  Natasha gblɔ kakaɖedzitɔe be:
  - Míawɔ wò sɔhɛ mavɔ, eye màtsi gbeɖe o!
  Ŋutsuvia ʋuʋu ta be:
  - Ɛ̃, mate ŋu aɖe asi le ŋuwò nàyi ɖe esia ta! Gake aleke nàte ŋu aɖo kpe edzii?
  Natasha gblɔ be:
  - De wò asi dzoa me eye mawɔ nuvevi wò o! Àkpɔe be míate ŋu awɔ akunya!
  Barbarossa Jr. tsɔ eƒe asi de dzoa me nyuie, trɔe eye wòɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ɛ̃, àte ŋui! Enyo, wò ablɔɖe si le asiwò ɖe nye makumakunyenye ta ya ɖe!
  Eye mɔnukpɔkpɔ yeye aɖe su nyɔnuviawo si. Gake aʋa la gale edzi yim... Le January me la, woxɔ Gorky kple Kazan.
  Le February ƒe gɔmedzedze la, Germanytɔwo, Finlandtɔwo kple Swedentɔwo xɔ Karelia eye wodze Arkhangelsk dzi dzedze gɔme. Nɔnɔmea va do gã ɖe edzi ŋutɔ.
  Woɖe Elizabeth le SU-100 me yi du sia me.
  Enɔ avu wɔm le afima fifia. February kple vuvɔŋɔli. Gake nyɔnuviawo gakpɔtɔ le avu wɔm afɔ ƒuƒlu.
  SU-100 ƒe kpekpeme nye tɔn wuiatɔ̃ pɛ ko kple ametakpɔnu si tu mate ŋu age ɖo o. Enye amesi ŋu woate ŋu awɔ nuvevii bɔbɔe, gake etsɔa asi zɔa mɔe. Eye mele be wòatsi tre ɖe amedzidzedze me o.
  Ne èʋu la, aʋawɔʋua xɔa dzo eye nyɔnuviawo mefana nenema gbegbe le afɔ ƒuƒlu kple bikini me o.
  Elizabeth, si nɔ tu dam Nazitɔwo la, dzi ha be:
  - Eye nɔnɔmeawoe nye esi! Eye Braɖagbee nye esi! Gake le mɔa nu la, vuvɔ nyo na wò lãmesẽ! Vuvɔ nyo na míaƒe lãmesẽ!
  Eye atsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo adze Nazitɔwo dzi. Eye woda T-4, si nye aʋawɔʋu sue sia.
  Ele be míade dzesi aʋawɔlaawo be wonye aʋawɔla siwo ƒe hatsotso gã aɖe le wo dome.
  Ekaterina hã tsɔa eƒe afɔ ƒuƒlu daa tu eye wòdoa ɣli be:
  - Kɔmiunisttɔnyenye anɔ anyi!
  Elena, si hã nɔ tu dam futɔa henɔ atam ƒom to eme la, ko nu tokutɔe be:
  - Aʋadziɖuɖu si nye tagbɔsesẽ le mía lalam!
  Efrasia, si nɔ atam to Wehrmacht ƒe aʋawɔʋuwo me kple eƒe afɔ ƒuƒlu siwo le blɔ le vuvɔ ta la, ɖo eŋu kakaɖedzitɔe be:
  - Naneke mate ŋu axe mɔ na mí o!
  Ðeko aʋawɔla siawo nye super!
  Gake, ʋuu keke, woƒe kalẽwɔwɔ mesɔ gbɔ kura o... Arkhangelsk hã dze anyi... Edze ƒã be tu mesɔ gbɔ o...
  Germanytɔwo le ʋuʋum ɖo ta Moscow tso megbe. Le March me la, aʋawɔwɔwo dzɔ ɖe Ryazan ŋu. Hitler ƒe amehawo sina tso ɣedzeƒe gome ƒoa xlãe...
  Afɔɖeɖe kpata aɖewo hiã.
  Moscow gakpɔtɔ le asi lém ɖe eŋu, eye Stalin ƒo dedienɔnɔ ŋuti aɖaŋuɖoha aɖe nu ƒu. Dzeɖoɖoa nye vɔvɔ̃. Wometsɔ susu yeye aɖeke ɖo ɖa o.
  Beria koe do susua ɖa be:
  - Ðewohĩ ele be míatsɔ ŋutifafa ana Third Reich ŋutɔŋutɔ le se ɖesiaɖe nu, ale be woagaka asi mía ŋu ko o!
  Stalin ɖo eŋu dzikutɔe be:
  - Esia menye mɔnu tuameɖo o, Hati Beria! Míehiã ʋuʋu sesẽwo!
  Marshal Vasilevsky ɖo eŋu anukwaretɔe be:
  - Nusiwo wodzra ɖo ɖi aɖeke meli o, Wò Aƒetɔ! Wo katã kloe ƒu anyi le aʋa siwo mesɔ o me. To vovo na SU-100 la, aʋawɔnu yeye ƒomevi bubu aɖeke mele aʋawɔnu siwo kplɔ wo nɔewo ɖo me o. Enye nyateƒe be IS-3 la adzra ɖo kpuie, gake aʋawɔʋu sia wɔwɔ sesẽ, eye asesẽ be woatsɔe aƒu gbe ɖe wo nɔewo yome le nɔnɔme siwo li fifia me.
  Marshal Zhukov de dzesii dzikutɔe be:
  - Ne màte ŋu aɖu dzi o la, ekema nu ɖeka koe susɔ - be nàku kple bubu!
  Stalin di be yeagblɔ nya aɖe, gake nyɔnuvi aɖe si do afɔ ƒuƒlu si do awu kpui aɖe do. Esi wòtsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo nɔ keklẽm la, etsɔ amedɔdɔ aɖe vɛ.
  Stalin ƒu du tsɔ ŋku ɖe eŋu eye wòdo ɣli kple dziku be:
  - Leningrad, si mete ŋu nɔ te ɖe dɔwuame kple mɔxexe ɖe enu ɣleti geɖe nu o la, dze anyi! Fifia Krauttɔwo xɔ míaƒe du evelia!
  Marshal Zhukov keke eƒe asiwo ɖe enu eye wòde dzesii be:
  - Oo, Stalin gã... Esia dzi ŋɔ ŋutɔ!
  Beria do susua ɖa be:
  - Ðewohĩ ele be míada tu ame akpe ɖeka atsɔ ade bubu esia ŋua?
  Aʋafiagã la do ɣli be:
  - Zi ɖoɖoe, wò bometsitsi si ƒe taɖa! Ele be woatso nya me le nane ŋu!
  Molotov do susua ɖa, esi wònɔ ɣli dom henɔ nyɔnuviawo ƒe klo ƒuƒluwo ƒom kple vɔvɔ̃ be:
  - Mina míakpe Germanytɔwo be woadzudzɔ tudada hena ɣeyiɣi aɖe, eye emegbe ko hafi woadze ŋutifafa ƒe nudzraɖoɖo gɔme le ɖoɖo ɖesiaɖe nu.
  Stalin ƒo nu kple ɣli be:
  - Dze agbagba! Gake asiɖeɖe le ame ŋu aɖeke manɔ anyi o. Moscow adze anyi, míawɔ aʋawɔwɔ si nye aʋawɔla!
  Beria de dzesii kple alɔgbɔnukoko si doa dzidzɔ na ame be:
  - Gake ɖeko esia ana amewo ƒe fukpekpe ƒe lolome nadzi ɖe edzi, Hati Stalin. Ɖewohĩ...
  Stalin tsɔ eƒe asibidɛ ƒo kplɔ̃a kple tameɖoɖo kplikpaa be:
  - Ao! Na Molotov nado susu ɖa be woawɔ ɖoɖo ɖe amewo ŋu! Eye naneke megali o, míewɔa avu vaseɖe nuwuwu!
  Germanytɔwo ƒo xlã Ryazan le March ƒe domedome. Esi Soviet-srafowo kpɔ tu ƒe veve ta la, wodze agbagba be yewoado le dua me.
  Alenka kple eƒe ƒuƒoƒoa le du ƒum, woƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo le keklẽm le sno si ƒu kplakplakpla le kele me la dzi.
  Nyɔnuvi aɖe da tu Nazitɔwo eye wòdzi ha be:
  - Ŋutikɔkɔe na míaƒe gbɔgbɔ, ŋutikɔkɔe na dukɔ gã la!
  Eye atsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu atsɔ ku ƒe nunana si nye amewuwu la aƒu gbe. Eye akaka Nazitɔwo ɖe goawo katã me.
  Anyuta, si nɔ tu dam eƒe tsitretsiɖeŋulawo la, gblɔ be:
  - Eye míaƒe ƒoƒo, nunana kɔkɔe, kple fetu!
  Alla hã ƒua du, daa tu Nazitɔwo, tsɔa eƒe afɔ ƒuƒlu ƒua gbe ɖe dzoka xɔxɔ ƒe agba si me woate ŋu awó le, eye wòƒoa ɣli be:
  - Míana ta gbeɖe o!
  Eye ale Maria si le keklẽm, si le tu dam fasitɔwo, eye wòle wo lãm ɖe anyi nyuie, eye wòle eƒe aɖuwo ƒom la, do ɣli be:
  - Ame aɖeke maxe mɔ na mí o!
  Eye eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la ɖo ku kple tsɔtsrɔ̃ ƒe agbalẽvi si gblẽa nu.
  Marusya, si nɔ tu dam Nazitɔwo la, de dzesii le susu me ŋutɔ be:
  - Kɔmiunisttɔnyenye mavuvu gbeɖe o!
  Matryona, si nɔ tu dam futɔa henɔ fliawo ƒom ɖe anyi la, de dzesii le susu kple susu me be:
  - Eye xɔse le kplɔ̃ɖoƒea me anɔ anyi ƒe alafa geɖe!
  Eye afɔbidɛ ƒuƒluwo atsɔ tsɔtsrɔ̃ ƒe nunana la aƒu gbe.
  Nyɔnuviawo do go le kɔsɔkɔsɔa me. Gake nɔnɔmea gakpɔtɔ le sesẽm.
  Eye womate ŋu asi le afi aɖeke o.
  Dzoxɔxɔ si nɔ kele me la he Germanytɔwo ƒe ŋgɔyiyia ɖe megbe vie. Tsɔ kpe ɖe eŋu la, Nazitɔwo wɔ ɖeka kple Japan eye wodze Titina Asia xɔxɔ gɔme.
  Nusi hã he woƒe susu eye April va yi le dziɖeɖi me vie. Eye le May me la, woɖe asi le Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋu gbãtɔ si nye IS-3 ŋu mlɔeba. Eye woate ŋu akplɔe ayi May Day ƒe atsyãwɔƒea hafi.
  Esi Stalin tsi eye wògbɔdzɔ ta la, ekpɔ esia, eye wòbɔbɔ nɔ anyi. Eƒe dzedzeme ɖe ɖeɖiteameŋu si wua ame fia.
  Le alesi wowɔa dɔ sesẽe ta la, IS-3 mete ŋu yi ewɔwɔ me kokoko o.
  Vovototo ɖedzesi si le eŋu tso wo ame evea domee nye xɔ kɔkɔa ƒe nɔnɔme ko. Enɔ abe agba si dzona ene, eye eƒe ŋgonu le abe crane ƒe nuyi ene. Nyateƒee, dzogoe si dzi ɖe edzi le ŋgɔgbea kpɔ ŋgɔgbe ƒe akpaa ta nyuie, gake ewɔe be ewɔwɔ sesẽ. Tsɔ kpe ɖe eŋu la, ŋgonu ƒe akpa si le anyime la te ŋu gblẽa nu le eŋu bɔbɔe eye ne tu aɖe dze afima la, maganɔ ricochet o.
  Stalin ʋuʋu asi eye wòbu ɖe bunker la me, eye Nazitɔwo ƒe amedzidzedze bubu gadze egɔme. TA-400 kple Yu-287 siwo ƒe aʋala le ŋgɔ la kpɔ gome le yameʋuwo ƒe amedzidzedzeawo me.
  Eye wogada tu siwo wotsɔna ƒoa tu siwo ƒe aʋala siwo radio fiaa mɔe.
  Kremlin la gblẽ nu geɖe ŋutɔ.
  Stalin nɔ tame bum vevie be yeasi le Moscow.
  Le May ƒe domedome, esi Nazitɔ siwo tso ɣedzeƒe kple ɣetoɖoƒe wu Titina Asia gbugbɔmamã nu la, wodze Moscow dzi dzedze gɔme. Aʋa sesẽ bubu aɖe hã nɔ ɖiɖim.
  Soviet-srafowo wɔ aʋa kalẽtɔe. Gake ŋusẽawo mesɔ o akpa. E-75 Tiger-3 aʋawɔʋuwo hã dze le aʋawɔwɔwo me. Eye le agbɔsɔsɔ gã aɖe me la, "Panther"-3. Míagblɔ be aʋawɔwɔawo nye esiwo mebɔ o.
  Kaka May ƒe nuwuwu kple June ƒe gɔmedzedze naɖo la, Nazitɔwo wu ƒo xlã Moscow keŋkeŋ kloe.
  Stalin ɖe gbeƒãe vevie be yeakpɔtɔ anɔ fiadu la me eye yeawɔ aʋa le afima vaseɖe ku me.
  Woda tu Moscow heda bɔmb ɖe wo dzi. Ametakpɔnu sesẽ ŋutɔ siwo dzi ɖuɖu menɔ bɔbɔe nenema gbegbe o ƒo xlãe. Tu kple nuɖuɖu gbogbo aɖewo nɔ fiadu la me.
  Eye Stalin nɔ dedie vie le du si le anyigba te la me.
  Hitler le June 22, 1945 dzi, esime ƒe ene pɛpɛpɛ va yi tso esime Dukɔlɔ̃ʋa Gã la dze egɔme la, ɖe gbe be woatɔ te amedzidzedze ɖe fiadu la ŋu, eye woatsɔ tu kple yameʋuwo atsrɔ̃e ɖe ɖoɖo nu boŋ. Eye nàyi edzi anɔ bɔmb dam kakaɖedzitɔe.
  Eye amedzidzedze si nɔ edzi yim la ʋu yi Siberia. Ehiã be woaxɔ Sverdlovsk kple Chelyabinsk hafi sno naxɔ du siawo... Le June ƒe nuwuwu le July ƒe gɔmedzedze la, woxɔ du vevi eveawo le aʋawɔwɔ sesẽwo megbe... Germanytɔwo nɔ ʋuʋum to Siberia. Soviettɔwo ƒe kɔƒewo mu ɖe wo nɔewo yome.
  Le September 1945 me la, Nazitɔwo te ɖe Novosibirsk ŋu. Aʋawɔwɔ hã dzɔ ɖe nyaa gbɔ kpɔkpɔ sia ta.
  Asrafoha Dzĩ la wɔ aʋa kpe ɖe nutoa me asrafohawo ŋu. Tamara wɔ avu abe kalẽtɔ ene le afisia hã.
  September ƒe nuwuwu ɖo xoxo, sno le dzadzam eye tsikpe le dzadzam. Eye nyɔnuviwo ƒe asrafoha la wɔa avu afɔ ƒuƒlu eye woɖea kalẽwɔwɔ wɔnuku aɖe fiana.
  Eye aʋawɔlawo wɔa avu abe lãklewo ene.
  Tamara tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu ƒu gbe ɖe dzoka xɔxɔ ƒe agba aɖe si me woate ŋu awó le eye wòdo ɣli be:
  - Ame aɖeke maxe mɔ na mí o! Ame aɖeke mate ŋu aɖu mía dzi o!
  Nyɔnuvi bubuawo doa ɣli vevie be:
  - Míaku, gake míana ta o!
  Eye aʋa la yi edzi...
  November ƒe gɔmedzedze koe Novosibirsk dze anyi... Aʋa la yi edzi. Soviet Union meɖe asi le eɖokui ŋu haɖe o. Woxe mɔ na Moscow eye woda tu wo.
  Wodzra nuɖuɖu kple tu gbogbo aɖewo ɖo ɖe du si le anyigba te la me, eyata woate ŋu alé wo ɖe te ɣeyiɣi didi aɖe ŋutɔ.
  Germanytɔwo daa bɔmb hedaa tu ɖe dua me ɣesiaɣi.
  Aʋawɔʋu yeye aɖe si kpekpe ŋutɔ si nye "Rat" hã do. Ʋu sia ƒe kpekpeme nye tɔn akpe eve eye tu geɖe nɔ eme.
  Wozã ʋu si ƒe aʋawɔnu si ƒe didime nye milimeta 400 abe aʋawɔʋu si me woɖea nu le... To aʋawɔwɔ dodokpɔ me...
  Gake etɔ ɖe lãkleawo dzi eye kamikaze yameʋukula aɖe si ƒoe la tsrɔ̃e.
  Ke hã, aʋawɔʋu yeye aɖe si nye "Rat"-2 do, si lolo wu eye wòlolo wu gɔ̃ hã...
  Stalin ɖu ƒe 1946 ƒe Ƒe Yeye le Moscow, eye womexɔe haɖe o. USSR ƒe ŋgɔnɔla gã la nɔ ŋu ɖom ɖe nukunu aɖe ŋu. Moscow va zu du sesẽ ŋutɔŋutɔ.
  Nuɖuɖu ate ŋu anɔ anyi ƒe eve alo etɔ̃ bubu, eye ne míebu amewo ƒe agbɔsɔsɔ si dzi ɖe kpɔtɔ le bɔmbdada kple tudada ta la, edidi wu. Gake tuawo nɔ te ɖe amedzidzedzeawo ƒe duƒuƒu kple woƒe sesẽ dzi.
  Ke hã Beria de dzesii be:
  - Ðewohĩ, Hati Stalin, míate ŋu ava wɔ ɖeka kple Hitler le míaƒe ablɔɖe ŋua?
  Aʋafiagã la gblɔ kple tameɖoɖo kplikpaa, eye wòtsɔ eƒe asibidɛ ƒo ɖe kplɔ̃a dzi sesĩe be:
  - Nyemeƒoa nu kple ameɖulawo o, Lavrenty! Èse egɔmea!
  Beria de dzesii kple hũɖeɖe be:
  - Mina míakpɔ mɔ na nukunu aɖe, oo gã aɖe!
  Stalin de dzesii kple ɣlidodo be:
  -Dzigbɔgbɔ kple agbagbadzedze vi aɖe!
  . EPILOGUE ƑE NYATAKAKA
  Ƒe 1946 ƒe yeyea dzɔ le nutoa me aʋawɔwɔwo me. Germanytɔwo kple Japantɔwo va xɔ du gãwo katã vivivi. Verkhoyansk ye nye mamlɛtɔ si dze anyi le August me. AG-50 aʋawɔʋu yeye siwo le abe piramid ene le Germanytɔwo si.
  Tamara kple eƒe ƒuƒoƒoa wɔ avu vevie le Verkhoyansk.
  Nyɔnuviawo, abe alesi wònɔna ɖaa ene la, afɔ ƒuƒlu eye wodo bikini.
  Wowɔ avu vaseɖe ku me. Eye wotsɔ woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ ŋusẽ si wua ame ƒu gbe.
  Eye emegbe esi tuawo vɔ la, wote ŋu si yi taiga la me to anyigbaxɔdzowo kple mɔdodowo me.
  Wonɔ klalo be yewoatsɔ aʋawɔnuwo ahawɔ aʋa ake, ne aʋawɔwɔe wònye gɔ̃ hã.
  Le USSR la, akpaɖekedzimademade ƒe nutowo do mo ɖa eye aʋa aɖe dzɔ le adzame.
  Fiadua gakpɔtɔ nɔ te sesĩe, eyata Hitler di be yeana dɔ nawui eye yeaɖe yeƒe asrafowo, amesiwo dometɔ geɖe wu xoxo.
  Le ɣeyiɣi ma me la, nyɔnuviawo tsrɔ̃ Nazitɔwo kple Japantɔwo le mɔ kple mɔnu vovovowo nu.
  Vevietɔ Natasha kple eƒe ƒuƒoƒoa.
  KPLE va zu nenema ake V T -34-85 ƒe ƒuƒoƒo. Ʋua , nyateƒee same , ao yɛye . KPLE na ƒe blaene ƒe nuwuwu adelia ƒea me ƒe ɣeyiɣia do xoxo
  A. A Afi sia Kple AG -50 ƒe ƒuƒoƒo. Eɖoa ŋku edzi nam bᴐbᴐ piramid si woyɔna be piramid Kple Ŋtᴐ didi trunk Ʋu katã blaadẽ atɔ̃ tɔn Eƒe titrime aʋawɔnuwo kple ame sia ame dzogoewo nye 250 mm egɔme tilt Elabena gowo ƒe ƒuƒoƒo T -34 keŋkeŋ si me womate ŋu age ɖo o .
  Ame Gãtɔ-Natasha V dzikudodo ɣlidodo be :
  - Nu sia Alekee kamedede ! Kɔ dzi to !
  Etsɔme ŋuti nunyala Angelica ŋkuléle ɖe nu ŋu ƒo xlãe . Fifia Wo wonye V eƒe dekɔnu nu bikini KPLE nane tugbedzedze eva ɖo edzi susu .
  A. A Svetlana ƒe ŋkɔ wozi edzi edzi levers siwo wotsɔna ƒoa nu afɔ ƒuƒlu afɔkpodziwo Kple na míayi tank E ɣlidodo be :
  - Mɔnukpɔkpɔ ! Ko maneuver si woawɔ !
  AG -50 si wotsɔ dzrae ɖo ŋusẽtɔ 105 mm tu si wotsɔna ƒoa tu Kple didime nugo le ƒe 100 EL . E ate ŋu lᴐ edzi lolo didimewo Wo geɖe wu , y blaetɔ̃ vɔ ene Kple nyonyo aʋawɔnuwo mehiã o . Ɖeka lᴐ Kple nuwuwu .
  Svetlana ƒe ŋkɔ dze egɔme dayidagbɔe Soviet Union tank Afi sia futɔ da tu . Tukpe si wotsɔna ƒoa tu hã ʋee nusiwo ŋu wotsi dzi ɖo aʋawɔnuwo Gake Yi dzɔgbenyuietɔe ƒua du ƒua gbe . A. A le nyateƒe me la ŋusẽ colossal - uranium si woyɔna be uranium core
  Ame Gãtɔ-Natasha ƒo nu le ɣlidodo me woƒe dzĩ nuyiwo : .
  - Edzi dzesiwo ƒe nɔnɔmetatawo Kple blanuiléle mo - ake fiaɖuƒe woadzii !
  Etsɔme ŋuti nunyala Angelica woda tu to afɔ ƒuƒlu asibidɛwo afɔwo Tukpe si wotsɔna ƒua gbe kpɔ ŋudzedze V kokooko tsitretsitsi piramid ƒe nɔnɔme tank KPLE ƒu du Kple aʋawɔnuwo V ricochet si wotsɔna ƒoa ƒui Do ŋgɔ xoxo Ŋtᴐ e ƒe didi be yeawɔe Kple wotsɔ siminti wɔe .
  Germanygbe me tɔ tank , nyateƒee same , womate ŋu age ɖe eme o , kple ame sia ame dzogoewo dzi hã Elabena IS -7. A. A nyateƒea Afi ka do ŋgɔ nɛ T -34-85 ƒe ƒuƒoƒo.
  Ake Germanygbe me tɔ da tu ... Svetlana wozi edzi amamaɖeɖenuwɔnawo afɔkpodzi edzi brek ƒe KPLE Mate ŋui woƒo asa na nu tank tso dziɖuɖuwo . Togbɔ be ku nya nunana ƒu du to eme kura gɔ̃ hã egbᴐ .
  Ame Gãtɔ-Natasha V do dɔmedzui gblᴐ :
  - Ɛ̃ Mí Kple tsi teƒe ɖeka !
  Etsɔme ŋuti nunyala Angelica ko alɔgbɔnu . E fafɛe woɖee ɖa Kple nye ŋutɔ bra ɖe ɖe go kɔ no Kple na nowo ƒe no Eɖe eƒe aɖuwo ɖe go woƒe dzonu aɖuwo KPLE eŋlɔ ɖe Twitter dzi be :
  - Vɔvɔnɔtɔ O fefewo V hockey ƒoƒo !
  KPLE wozi edzi dzĩ no ƒe no edzi trigger Abe Afi sia e kalẽ Kple si le keklẽm she - abosam A. A Ɖewohĩ dɔmenyonyo , Russiagbe mawudɔla ŋutɔ .
  Tukpe si wotsɔna ƒua gbe yameʋu do goe tso O wògbɔ eme akpa didi doula Flashed by ... Eye kpɔ ŋudzedze tẽe V nugo Germanygbe me tɔ ʋuwo A. G. . Dzodzodzoetsitsi eƒe abe ɖe kᴐ dzonu siwo wotsɔna ƒoa dzoe
  KPLE Katã ene nyɔnuviwo le ɖekawɔwɔ me la , wodo ɣli be :
  - Ðeka , eve - I see ! Fritz ƒe agbalẽa To esia dzi dzowo Eyata na !
  KPLE Alekee ʋuʋu Wo woƒe afɔ ƒuƒlu afɔwo . Afi sia Nu sia nyɔnuviwo ! A. A Ɣe ka ɣi le tudada zã amamaɖeɖenuwɔnawo nowo nye V alafa ɖeka zi ɖeka wɔa dɔ nyuie wu .
  Ame Gãtɔ-Natasha Kple alɔgbɔnu kpɔ dzesi :
  - Nu sia tank Fifia Elabena mí le dedie . Gake Alekee eƒe gblẽ ?
  Zoya Kple alɔgbɔnu do susua ɖa be :
  - A V aʋawɔwɔ nyikplɔla style , mí eƒe Mina míakplɔe adzoe !
  Svetlana ƒe ŋkɔ wowɔe kabakaba zɔzɔ̃ eƒe tank Gake futɔ , le vome trɔ ɖe megbe Kple ƒu du si dzo E wowɔe kabakaba nukutɔe kaba : nusianu alo gas turbine ƒe mɔ̃ mɔ . KPLE nye eme kᴐ kabakaba wu T -34-85 ƒe ƒuƒoƒo.
  Abe ɖe atiglinyi si dzo tso Pugs . Katã awɔe Naneke o . Gake sɔwo nya alesi nàwɔe ɖe zᴐ hã Ŋtᴐ kabakaba .
  Ame Gãtɔ-Natasha dzikutɔe ʋuʋu To esia dzi aʋawɔnuwo afɔ ƒuƒlu afᴐ Kple do ɣli be :
  - Afi sia ! Vudo Alekee le nyateƒe me la, Mí tsi megbe tso fasitɔwo !
  Zoya Kple blanuiléle V gbe , dzi : .
  - Katã impossible , nusi mate ŋu adzɔ o V míaƒe xexeame !
  KPLE ʋuʋu eƒe ɖa , amadedewo aŋgba sika
  Etsɔme ŋuti nunyala Angelica Kple dzidzɔnu dzi ha , eye si ŋuti woɖe asi le bubu nusi wotsɔna ƒua gbe Nu ma lᴐ V aʋawɔnuwo ƒe aʋawɔnuwo ʋua ƒe megbe Kple ɖoko .
  - Wole vava ge ɖe drɔ̃ewo me dzodzro si tɔgbe medzɔ kpɔ o ... Weave ɖe seƒoƒotsihewo belated ... Mute nye Gerasim ƒe ŋkɔ gbeɖeka ! Fifia E ka atam atamkaka !
  Svetlana ƒe ŋkɔ keŋkeŋ kpɔ dzesi :
  - Atamkaka atamkaka nye nya madzetowo !
  Ame Gãtɔ-Natasha di be yeakpɔ nane gblᴐ nyanu . Gake Afi sia dze bubu fasitɔwo ƒe dziɖuɖu tank Edzi nu sia zi ɖeka E -75. Ema ke Enyo wokpɔ ta na V ŋgonu , gake sᴐgbᴐ gblẽ wu Kple axawo dzi Nyateƒee, . blaetɔ̃ vɔ ene eƒe Katã sɔ kple wo nɔewo O punch through
  Edzi nu sia ɣeyiɣiwo , Zoya tsɔe ƒu gbe Kple nye ŋutɔ bra KPLE ɖe ɖe go dzĩ no ƒe no
  Mexɔe Kple wozi edzi nowo me edzi trigger tu Ewɔ dɔ ...
  Tukpe si wotsɔna ƒua gbe ake kpɔ ŋudzedze tẽe V nugo sɔgbɔ tuwo KPLE alafa atɔ̃ milimeta tu aɖe si wotsɔna ƒoa tu do go tso xɔ .
  KPLE nu sia Germanygbe me tɔ ƒu du si dzo Enyo mᴐ tsɔe do goe tso xɔ ame geɖe wu wokpɔ ta na ʋuwo nye ƒo To esia dzi atikutsetsewo .
  Ame Gãtɔ-Natasha kpɔ dzidzɔ gblɔ be :
  - Afi sia èkpɔe ! Mí míeɖua dzi !
  A. A Afi sia Kple etɔ̃lia tank Edzi nu sia ɣeyiɣiwo " Fiaɖuƒe". dzata aɖe ". U nɛ aʋawɔnu , bɔmbdadamɔ̃ caliber le milimeta 450 me . Abe Nenye be fucked up , ekema ʋee kura gɔ̃ hã O adze abe ɖe .
  Ame Gãtɔ-Natasha edzi nu sia zi ɖeka ɖoe da eya ŋutɔ . Meɖee le eŋu bra Nu ka le eƒe le nyateƒe me la, kɔkɔ , kple elastic no . Fresh abe le nyɔnuviwo . KPLE aʋawɔla Alekee axɔ Kple azi edzi ruby no ƒe no
  Tukpe si wotsɔna ƒua gbe dzo do goe ... Eye " Royal". dzata " xɔ tẽe V trunk KPLE gã ŋutɔ ʋu Alekee woawó . Nu ka Kple nu eve tsitretsitsi To esia dzi goawo ƒe gowo aʋawɔʋuwo dzo dzo edzi ɖe alafa geɖe metawo ƒe didime
   Ɛ̃ Kple blaetɔ̃ vɔ ene ʋuʋu . Ʋu kpᴐtᴐ vie ko O trɔ ɖe megbe eye va zu nenema woɖee ɖa tso anyigba
  Etsɔme ŋuti nunyala Angelica hã lᴐ le anyidzedze ŋgonu , ɣlidodo : .
  - Di sɔwo kposɔwo !
  KPLE wodo ŋɔdzi nɛ na Kraut ƒomea fist
  Ame Gãtɔ-Natasha nye dzi dze eme , eye ko alɔgbɔnu pearly , ŋutɔ lolo aɖuwo :
  - Afi sia Mí na To esia dzi na futɔ la ! Alekee ele be wòawɔe !
  Zoya ha , kple kple dzidzɔ :
  - Lɔ̃ Kple ku ! Enyo Kple vɔ̃ ! Nu ka kɔkɔe Nu ka nuvɔ̃wɔla ... A nam nya nu Katã sɔ kple !
  KPLE nyᴐnuvi ʋuʋu afɔ ƒuƒlu ata To esia dzi ga
  Esi kplᴐe ɖo futɔ E -100 kple edzivɔ. Ʋu afɔku le eme KPLE bɔmbdadamɔ̃ kple milimeta 75 tu si wotsɔna ƒoa tu Kple Ŋtᴐ didi trunk Nu sia ƒo tɔtrɔ , kple ate ŋu va eme wɔƒe Kple aʋawɔla aʋawɔʋuwo A. A milimeta blaadre vɔ atɔ̃ tuwo Elabena Soviet Union tank abe ede .
   A. A nugo bɔmbdadamɔ̃ wotsyɔ nu edzi cap
  Ame Gãtɔ-Natasha etso eɖokui le kpekpeɖeŋu afɔ ƒuƒlu afɔwo , kple eŋlɔ ɖe Twitter dzi be :
  - Enyo , míawɔe eƒe ƒo ?
  Zoya , si le ʋuʋum aɖuwo , wolɔ̃ ɖe edzi : .
  - Nyateƒee , míawɔe !
  Etsɔme ŋuti nunyala Angelica dzĩ no ƒe no wozi edzi edzi trigger tu Ewɔ dɔ . Tsɔe ƒu gbe ɖe eme amewula febubu . KPLE wotso nya me ne wotsɔe sɔ kple wo nɔewo tsɛ gake gake didi nugo Germanygbe me tɔ tuwo
  Svetlana ƒe ŋkɔ dzonɔamemetɔe eŋlɔ ɖe Twitter dzi be :
  - Nyo ŋutɔ ! A. A Fifia na Dzo nam !
  KPLE aʋawɔla Ema ke ɖe ɖe go tɔnye akɔta U katã eneawo nowo me edzi kɔkɔme KPLE Ŋtᴐ hã dzeani , sexy , ameblenu . Eyata Kple abe esia ene nyɔnuviwo Medi be mawɔe wɔ lɔ̃ . Enyo Ɖewohĩ enye nyo wu woƒe ? Ðewohĩ​ bubu nyɔnuviwo !
  KPLE Afi sia ɖetugbui aɖe lém ɣeyiɣi si me cap dze egɔme ʋu nu me . KPLE zazã tɔnye dzĩ no abe aɖe asi le eŋu projectile si wotsɔna ƒua gbe To esia dzi Germanygbe me tɔ bɔmbdadamɔ̃ .
  A. A Fritz ƒe agbalẽa O wokpɔ edzi hã Kple ŋku blink ... Aleke axɔ Kple woawó ... Le Katã axawo dzi kaka atamanono ga .
  Svetlana ƒe ŋkɔ wotutu eŋu na ɖokuinye sẽ asiwo Kple ɣlidodo : .
  - NYE nyᴐnuvi atsiatsia Ʋɔ driba la !
  KPLE Alekee ko nu ! KPLE axɔe , ẽ aɖee afia aɖe !
  Ame Gãtɔ-Natasha tsᴐ Kple dzonɔamemetɔe dzi ha : .
  - Dukɔlɔ̃la ! Soviet Union dulɔlɔ̃tɔ ! Nenie Krauts ƒe ŋkɔ wowu ame Wò !
  Zoya wofɔe hadzidzi aɖe , kple ʋuʋu amamaɖeɖenuwɔnawo nowo , yi edzi be :
  - Dukɔlɔ̃la ! Dzẽ dulɔlɔ̃tɔ ! KPLE edzi nyɔnuviwo Katã tɔwò drɔ̃ewo !
  KPLE Ema ke aʋawɔla Alekee axɔ Kple agbã nukokoe ! KPLE aɖe aɖee afia ! KPLE eko alɔgbɔnu aɖuwo - aɖuwo !
  KPLE afɔ ƒuƒlu afɔwo aʋuʋu lever ƒe alɔnu ...
  Edze ƒã be nyɔnuvi siwo le afisia le woƒe nɔnɔme nyuitɔ kekeake me, togbɔ be aʋawɔʋu si do xoxo le wo si hã. Eye woyi edzi le akpaɖekedzimademade wɔm.
  Gake le April 20, 1947 dzi la, wodze Moscow dzi dzedze yeye gɔme. Japantɔwo, Turkeytɔwo, kple duta asrafowo katã kpɔ gome le eme.
  Hitler ƒe dzigbɔɖi vɔ mlɔeba eye wòtso nya me be yeadzudzɔ USSR. Eye eya ŋutɔ kple Stalin, do ƒome kplii kple aʋawɔwɔ si gakpɔtɔ le bibim le Russia ƒe anyigba dzi.
  Abe, ne Moscow mu la, ekema ɖikeke mele eme o be aʋaa awu enu.
  Eye amedzidzedze sesẽ aɖe si me amewo katã le la dze egɔme.
  Aʋawɔʋu siwo kpekpe ŋutɔ "Rat"-2, "Monster", E-200, E-500 kple bubuawo hã yi amedzidzedzea dzi.
  Le ɖeka gome la, wotsɔ tu siwo wotsɔna ƒua gbe hã da dua ɖe dua dzi.
  Eye wozã aʋawɔyameʋu siwo ŋu womate ŋu awɔ nuvevii o siwo nye Third Reich hã. Aleae armada la le.
  Alenka kple eƒe ƒuƒoƒoa do go Germanytɔwo dzinɔameƒotɔe eye wona aʋawɔwɔ wo.
  Alenka tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da bɔmb, da bɔmb aɖe eye wòdo ɣli be:
  - Na Russiatɔwo ƒe gbɔgbɔ!
  Anyuta, si nɔ tu dam eƒe tsitretsiɖeŋulawo henɔ futɔwo ƒe hatsotsowo lãm ɖe anyi la, tsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu nɔ ɣli dom, eye wòtsɔ agbalẽgoa na wòku:
  - Le kɔmiunist ƒe gãnyenye ta!
  Alla, si nɔ tu dam USSR ƒe futɔwo eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo nɔ bɔmb dam la, do ɣli be:
  - Na Dada Rus ƒe le kɔmiunist me!
  Maria, si nɔ tu dam ɖe futɔa dzi pɛpɛpɛ eye wònɔ elãm ɖe anyi kakaɖedzitɔe la, de dzesii, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go be:
  - Russia hiã kplɔla yeye!
  Matryona de dzesii, eda tu eƒe tsitretsiɖeŋulawo hetsrɔ̃ wo kple kakaɖedzi, eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo na ku ƒe nunana bubu be:
  - Nyateƒee, ehiã!
  Eye tso eƒe ƒuƒu si dze tsikpedzifefewɔƒea dzi la, Germanytɔwo ƒe aʋawɔʋu eve va dze wo nɔewo dzi.
  Marusya, si nɔ tu dam Nazitɔwo la, de dzesii vevie be:
  - Nusianu nɔ afima le USSR, gake futɔwo xɔe le xexlẽme nu!
  Eye atsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la adze amewula kple nusi womate ŋu axe mɔ na o la gɔme!
  Alenka de dzi ƒo na exɔlɔ̃wo be:
  - Mègaƒu du aɖi Rus ƒe o! Nanewo gakpɔtɔ le mía si míawɔ!
  Eye atsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu ƒe afɔbidɛwo atsɔ tsɔtsrɔ̃ ƒe nunana gblẽnu aɖe aƒu gbe.
  Anyuta, si nɔ tu dam Nazitɔwo la, lɔ̃ ɖe nya sia dzi be:
  - Míaƒo míaƒe futɔwo vevie, Fofonyigba ƒe tɔsisi maƒu o!
  Eye nyɔnuvia atsɔ eƒe afɔkpodzi goglo si le ƒuƒlu la atsɔ ŋusẽ aƒoe aƒo futɔa.
  Alla, si nɔ tu dam fasitɔwo eye wòɖe bɔmb kakɛ aɖe ɖe go tso aŋetu me, hetsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo he ka la, gblɔ be:
  - Anye superman ko - amesi axɔ ɖe Stalin teƒe!
  Maria, si nɔ tu dam pɛpɛpɛ nukutɔe eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo nɔ bɔmb dam la, ƒo nu be:
  - Nusianu si metrɔna o la nye nyuitɔ kekeake!
  Matryona, tsɔ tu siwo woɖo taɖodzinu na nyuie tsɔ Fritz-ʋua ƒom. Eye emegbe esi wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu gblẽ nu le aʋawɔʋua ŋu la, ede dzesii be:
  - Míele míaƒe lɔlɔ̃nu si metrɔna o kple kalẽwɔwɔ ƒe lɔlɔ̃nu gbɔ!
  Marusya tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔ bɔmb gbogbo aɖewo ƒu gbe. Eyata Nazitɔwo ƒe tu si wotsɔa wo ɖokui ƒua gbe la trɔ hedo ɣli be:
  - Masẽ ŋu wu amesiame!
  Alla, esi wòtsɔ bɔmb dada kple eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ƒo ʋukula aɖe tso Nazitɔwo gbɔ vɔ la, ede dzesii heɖɔe ɖo be:
  - Menye nyee o, ke boŋ míawoe! Nusianu sesẽ wu!
  Alenka dze hadzidzi gɔme be yeatsɔ ado aʋawɔwɔ ƒe gbɔgbɔa ɖe dzi, eye wònɔ ha dzim esime wònɔ yiyim. Eye nyɔnuvi mamlɛawo, siwo nɔ tu dam Nazitɔwo la, fɔe;
  Míenye nyɔnuvi siwo tso USSR dukɔa me, .
  Nusi nye akaɖi na xexeame katã...
  Mina míafia gãnyenye ƒe kpɔɖeŋu mi, .
  Kalẽwɔwɔ siwo wodzi lae nye esi!
  
  Wodzi nyɔnuviwo le aflaga dzĩ te, .
  Eye afɔ ƒuƒlu woƒua du toa vuvɔa me...
  Vinyɔnuwo kple viŋutsuwo ʋlia Rus tɔ ta, .
  Ɣeaɖewoɣi la, ŋugbetɔa naa rose ŋutsua!
  
  Aflaga dzĩ aɖe anɔ xexeame katã dzi, .
  Klẽ ale gbegbe, abe akaɖi ƒe dzo ene...
  Le nyateƒe me la, kalẽwɔwɔ ƒe ʋuʋudedi le mía si, .
  Eye míaƒe aflagaa le keklẽm abe dzodzro ene!
  
  Mègaxɔe se o, fasitɔ si woƒo fi de la mato o, .
  Eye Russiatɔwo ƒe gbɔgbɔ ma nu ayi gbeɖe o...
  Aʋadziɖuɖuwo aʋu akɔnta si nuwuwu meli na o, .
  Mina míado gbe na ame sia ame eye míado gbe na mí!
  
  Russia nye dukɔ wɔnuku aɖe, .
  Mietsɔ kɔmiunist dziɖuɖua na dukɔwo...
  Mawu nae tegbee dɔmenyotɔe, .
  Le Dadanyigba gome, na dzidzɔkpɔkpɔ kple ablɔɖe!
  
  Futɔ la mate ŋu aɖu Fofonyigba dzi o, .
  Eye aleke kee wòɖanye ŋutasẽla kple ayetɔ o...
  Míaƒe Russia-dzata si dzi womate ŋu aɖu o, .
  Russia-srafoa ƒe ŋutikɔkɔe le eƒe aʋadziɖuɖua ta ale gbegbe!
  
  Soviet-dukɔ dzeani aɖe, .
  Nyɔnuvi siwo le eme la nye dada be yewodze tugbe...
  Wotsɔe na mí tso dzidzi me tegbee, .
  Eye mina mí Komsomol me tɔwo míawɔ nu dzɔdzɔe!
  
  Míele avu wɔm le Moscow ƒe gbɔto, .
  Sno aɖe le dzadzam, sno le dzadzam, eye nyɔnuviawo le afɔ ƒuƒlu...
  Míatsɔ mía Fofonyigba ana Satana o,
  míaƒe akplɔwo gɔ̃ hã daa tu pɛpɛpɛ!
  
  Eyata le dziku me la, nyɔnuviawo di vevie be yewoawɔ avu, .
  Eye kple afɔkpodzi amama la wotsɔa explosion-package ƒua gbe...
  Fasitɔe wònye, gake eƒe dzedzeme fa miamiamia, .
  Le nyateƒe me la, Kain vɔ̃ɖi koe!
  
  Mɔ aɖeke meli si dzi woato aɖu futɔ nyɔnuviawo dzi o, .
  Wodzi wo le ɣletivi sia tɔgbe te...
  Míaƒe lã wɔadã si dzi womate ŋu aɖu o lae nye dzata, .
  Amekae tsɔ Dadanyigba la wɔ srɔ̃ae!
  
  Mí Russia nyɔnuviwo míenyo, .
  Míevɔ̃na na funyafunyawɔwɔ kple vuvɔ o...
  Eye míanya ameha vɔ̃ɖi la ƒe amedzidzedze, axɔe ase, .
  Futɔa azu tagbɔsesẽ le atike si wodo nɛ ta!
  
  Wote ŋu ƒo futɔwo ɖa le Moscow, .
  Togbɔ be ŋusẽ gã aɖe yɔe fũ hã la...
  Mí nyɔnuviwo míedaa akpe na mía ɖokui ale gbegbe, .
  Tsitretsiɖeŋulawo katã abu ɖe woƒe yɔdowo me!
  
  Mègaxɔe se o, futɔwo mate ŋu aɖu Rus tɔ dzi o, .
  Esi wònye be knight ɖesiaɖe tso diapers me ta la...
  Edze abe adela la trɔ zu lã ene, .
  Eye ɖevi koe futɔa gakpɔtɔ nye!
  
  Gake Russiatɔwo ƒe gbɔgbɔ, xɔse ƒe gbɔgbɔ gã la, .
  Ènyaa, ŋusẽ ɣaɣlawo le eme...
  Woagbã futɔ la kakɛkakɛ, .
  Le nyateƒe me la, womate ŋu aɖu sɔdolawo dzi le aʋawɔwɔ me o!
  
  Mitsɔ miaƒe ɖikekewo ƒu gbe, nyɔnuviwo, .
  Míawoe nye kalẽtɔ kekeake le xexeame...
  Mina míatsɔ Satana ƒe amehawo aƒu gbe ɖe dzomavɔ me, .
  Mina míanyrɔ futɔawo katã ɖe nugododeƒea!
  
  Aʋa kɔkɔe la awu enu
  Ŋutifafa kple ŋdi ava ɣletinyigba la dzi...
  Enɔa ɣea gbɔ tegbee, .
  Neva eme be dzomeŋɔli naxɔ dzo tegbee!
  
  Eye kɔmiunisttɔnyenye mavɔ le ŋutikɔkɔe me, .
  Eye Lenin kple Stalin gã la le mía gbɔ...
  Le sinima si me ʋu yɔ fũu me la, fifia koe fasitɔwo ƒe dziɖuɖu le, .
  Eye míaƒe lɔlɔ̃nu be míaxɔe ase nu sẽ wu gakpo!
  
  Nye Russia ɖua dzi ƒe alafa geɖe, .
  Eye wòna dzidzɔ xexeame katã...
  Èhiã gakpo ƒe alɔnu ƒe ŋusẽ, .
  Eye dzinɔameƒotɔe, gake le mɔ si me susu le nu!
  
  
  
  AKPAÐEKA SIWO WƆ NUKUKUWO ƑE Aʋawɔnuwo
  Gerda, Charlotte, Magda kple Christina, amesiwo do "Amegãxi" la kpɔ ɣeaɖeɣi la hã xɔ ŋgɔ le kpɔɖeŋu si ŋugbe wodo la wɔwɔ me: "Panther"-2. Nyɔnuviawo tsɔ mɔ̃a kple mɔ̃a ƒe ʋuʋudedi da ɖe xɔ ɖeka me - le go kemɛ dzi, eye wona xɔ kɔkɔa le kpuie eye wònɔ sue wu. Eye wotsɔ gearbox la de mɔ̃a ŋutɔ me. Esia wɔe be "Panther"-2 va zu nɔnɔmetata si mede meta eve o, eye ʋua me dɔwɔlawo ƒe xexlẽme dzi ɖe kpɔtɔ va ɖo ame etɔ̃. Aʋawɔnu siwo le ʋua ƒe ŋgɔgbe ƒe titrime dzi ɖe edzi va ɖo milimeta 120 le togbɛ gãwo dzi, eye axawo dzi ɖe edzi va ɖo milimeta 82 le togbɛwo dzi. Eye xɔ kɔkɔawo ƒe didime ade milimeta 150 le ŋgɔgbe eye milimeta 82 le axawo dzi, le togbɛwo dzi. Le ɣeyiɣi ma ke me la, woɖe ʋu bliboa dzi kpɔtɔ va ɖo tɔn 35, si wɔe be woate ŋu atsɔ mɔ̃ si ƒe ŋusẽ nye sɔ 700 anɔ agbe eye wòna aʋawɔʋua ƒe duƒuƒu kple eƒe ʋuʋu dzi ɖe edzi. Le ɣeyiɣi ma ke me la, ʋua ƒe ʋuʋu hã nyo ɖe edzi, eye ʋua ƒe ʋufɔti va le bɔbɔe wu eye edzadzraɖo kple edzikpɔkpɔ le bɔbɔe wu. Roller ade ye le wo katã me, si ɖea vi eye wòsɔ. Hitler lɔ̃ "Panther" 2 eye wòge ɖe ewɔwɔ me le September 1943 me. Ʋua kpɔ dzidzedze, tu nyui aɖe si te ŋu toa aʋawɔnuwo me eye wòdaa tu kabakaba le eme. Ewɔa dɔ eye wòʋãna kabakaba, eye wònya ergonomics nyuie ŋutɔ.
  Eye vevietɔ wu la, ewɔwɔ nɔ bɔbɔe wu eye mehiã ga boo aɖeke o. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, woɖee ɖe vovo le eƒe fiadu ƒe agbetsitsi ta. Mele bɔbɔe nenema gbegbe be woage ɖe ʋu ma tɔgbe si me aʋawɔnuwo ƒe togbɛ gãwo le me o.
  Kuxi gã aɖe nɔ Soviet-srafowo ŋu. Tsɔ kpe ɖe eŋu la, Germanytɔwo, le Fau ɖoɖoa teƒe, de ga amewo ƒe aʋawɔyameʋua wɔwɔ me, eye wowɔ XE-162, si le bɔbɔe eye mexɔ asi be woawɔe o eye wòle bɔbɔe ŋutɔ eye woate ŋu atrɔ asi le eŋu.
  Eva dzɔ be wowɔ mɔ̃ sia le nɔnɔme siwo nyo wu me eye eŋudɔwɔwɔ le bɔbɔe vie. Eye mele bɔbɔe nɛ nenema gbegbe be wòanɔ te ɖe enu o.
  Ezi yameʋuʋu ŋutasesẽtɔe ɖe Soviettɔwo kple dukɔ siwo wɔ ɖeka kplii ƒe asrafowo dzi. Tɔn ɖeka kple afã koe aʋawɔʋua ƒe kpekpeme nɔa ƒuƒlu eye ati koe wònye kloe. Eyata eva dzɔ be mɔ̃a wɔa dɔ nyuie ŋutɔ.
  Nɔnɔmea gagblẽ ɖe edzi esi Germany nyɔnuviwo te ŋkɔ ŋɔŋlɔ ɖe yameʋuɖoɖo ƒe dɔwɔƒewo veviedodotɔe ta.
  Albina kple Alvina dze dzesiwo xɔxɔ gɔme veviedodotɔe, abe se ene la, wonɔ avu wɔm afɔ ƒuƒlu eye wodo bikini ko. Eye womete ŋu da tu nyɔnuvi siawo ɖe anyi o. Eye woawo ŋutɔwo hã nɔ futɔa lãm vevie ale gbegbe. Eye aleke gbegbe blonde siawo nya kpɔe nye si: Aryan vavãwo koe!
  Albina tsɔa eƒe afɔ dzeani la tea ʋuƒoa eye wòtsoa Soviettɔwo ƒe yameʋu eve aɖewo eye wòdoa ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na Fiaɖuƒe Etɔ̃lia!
  Alvina te eƒe no dzĩ la ɖe ʋua ƒe ʋuƒoa dzi, ƒo Soviettɔwo ƒe ʋu etɔ̃ eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na mía Dadanyigba!
  Nyɔnuviwo ƒe avuwɔwɔ - màte ŋu agblɔ be wogbɔdzɔ o. Ao, wowɔa adã ŋutɔ eye wote ŋu vuvua amesiame.
  Le nusianu me la, aʋakɔ sia le du dzi. Eye le dzomeŋɔli la, ŋgɔgbe fli la li ke. Mainstein dze tsitretsiɖeŋudɔ aɖe gɔme eye wòte ŋu ɖu Soviet-srafowo dzi le Dnieper-tɔsisia godo, si na wowɔ ze gã eve. Germanytɔwo te ŋu tsi amedzidzedze si te ɖe Leningrad ŋu hã nu. Le afisia la, woɖo ŋu ɖe ametakpɔnu sẽŋu aɖe ŋu. Gakpe ɖe eŋu la, esi woɖu wo dzi le Ukraine megbe la, Stalin ɖe mamã geɖe ɖa le mɔ sia dzi eye wòɖe mɔ na Germanytɔwo be woanya amedzidzedzeawo ɖa. Aʋalaawo lé wo ɖokui ɖe te, eye Germanytɔwo te ŋu lé wo ɖokui ɖe te le dzomeŋɔli le amedzidzedzea ƒe golɔgoe bliboa me.
  Gerda ŋutɔ wɔ avu le Panther 2 dzi, kpakple nyɔnuviawo. Eye togbɔ be dzomeŋɔli nɔ anyi hã la, ame dzetugbeawo wɔ avu afɔ ƒuƒlu eye bikini koe wodo.
  Gerda tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo te joystick ƒe abɔtawo, ƒo futɔa eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na míaƒe fiaɖuƒea!
  Charlotte hã tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo te lever la ŋu, gbã xɔ kɔkɔ blaetɔ̃ vɔ ene la eye wòɖo kpe edzi kple dziku be:
  - Ŋutikɔkɔe na kalẽtɔwo!
  Christina tsɔ eƒe no dzĩ la te abɔta la eye wòƒo Soviettɔwo ƒe ʋua, eye wònɔ ɣli dom be:
  - Eye ŋutikɔkɔe nanɔ mía si!
  Magda da tu ene siwo wow, tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo lã Soviettɔwo ƒe afɔzɔlawo eye wògblɔ be:
  - Ŋutikɔkɔe mavɔ, aʋadziɖuɖu!
  Eyata nyɔnuviawo ƒe dzi gbã eye woƒe afɔkpodzi goglo siwo le amama la nɔ keklẽm.
  Eye ne "Tiger"-2 le tetem ɖe eŋu la, aʋawɔʋu sia si ƒe kpekpeme nye tɔn blaatɔ̃ vɔ atɔ̃ la do ŋugbe be yeakpɔ ametakpɔkpɔ si nye milimeta 250 le ŋgonu eye milimeta 170 le axawo dzi.
  Be kple 88-mm tu le 71 EL me la, enye mɔ̃ si dze ŋutɔ.
  Eye fifia le kele me la, Germanytɔwo le ŋgɔ yim le Italy xoxo eye wole dukɔ siwo wɔ ɖeka kplii la gbãm kakaɖedzitɔe.
  Woxɔ Naples eye wodze Sicily dzi.
  Eye Dukɔ Siwo Bla Nu ƒe asrafowo tsɔ wo ɖokui na akpe alafa geɖe. Eye wotsrɔ̃ wo keŋkeŋ. Germanytɔwo ƒe ƒumelã siwo woyɔna be panthers nye esiwo womate ŋu atɔ te o.
  Eye nyɔnuviawo nana Eŋlisiawo dzea klo hegbugbɔa nu na afɔ ƒuƒlu siwo wotsɔ lãgbalẽ wɔe, eye wotsɔa woƒe aɖe ƒoa afɔkpa gogloawo.
  Le June me la, Dukɔ Siwo Bla Nu la dzea agbagba be yewoayi ŋgɔ to asrafowo ɖiɖi ɖe Normandy me. Gake woɖu dzi vevie le afima. Le afisia hã la, gamenɔla akpe alafa geɖe, kple dɔwɔnu gbogbo aɖewo siwo wolé.
  Dzidɔ dze Roosevelt dzi eye megate ŋu wɔa dɔ o. United States le agbagba dzem be yeatsi aʋa sesẽ sia tɔgbe nu. Britain le tiatia siwo woawɔ be ŋutifafa nanɔ wo kple Kraut ƒomea dome ŋu bum. Nɔnɔmea gagblẽ ɖe edzi esi woda bɔmb ɖe Eŋlisiawo ƒe dugãwo dzi sesĩe wu to yameʋu siwo me ya le zazã me. Gake Britaintɔwo ƒe aʋawɔʋuwo mate ŋu aɖo yameʋu mawo tɔgbe o.
  Eyata Churchill dze ŋutifafa biabia gɔme. Gake Fuhrer la meɖea asi le eŋu o. Ele gbagbãm le eya ŋutɔ ƒe ŋusẽ ŋuti sidzedze ta.
  Gake Britaintɔwo lɔ̃ ɖe ŋutifafa dzi kokoko. Eye esia ɖe fu na Stalin, amesi do aʋadziɖuɖu ƒe ɖoɖo na Fuhrer. Hitler lɔ̃ be yeadzudzɔ aʋawɔwɔ ƒe etɔ̃, nenye be akpaɖekedzimademade ƒe nugbegblẽ aɖeke meli o, eye akpa eveawo gakpɔtɔ le woƒe liƒowo dzi, eye USSR dzra ami kple nuku na Germanytɔwo.
  Stalin lɔ̃ ɖe esia dzi... Eye Krauttɔwo ɖe woƒe asiwo.
  Nyateƒee, ƒoƒo gbãtɔe nye Gibraltar. Esi nèxɔ mɔ̃ sesẽ sia vɔ la, àte ŋu atsɔ asrafowo ayi Afrika le didiƒe kpuitɔ kekeake. Esi Germanytɔwo va dze mɔ̃ sesẽa dzi la, wozã MP-44 tu yeyetɔ kekeake, nyɔnuviawo hã na wo nyo ɖe edzi: wona wonɔ bɔbɔe wu eye kakaɖedzi le wo ŋu wu.
  Eye Albina kple Alvina, nyɔnuvi siwo na Germanytɔwo ƒe yameʋuwo wɔa dɔ wu eye woƒua du wu la, wɔ avu le yame.
  Eye wogbã woƒe hadɔwɔlawo ɖe miame kple ɖusime. Anye ne woxɔ Gibraltar enumake hafi. Wozi Franco dzi be wòalɔ̃ ɖe Hitler ƒe nya mamlɛtɔ dzi. Mègana fasitɔwo naxɔ wò dukɔa o.
  Germanytɔwo tsɔ aʋawɔʋuwo ƒu du sesĩe eye wogbã ɖe afisi futɔwo le.
  Esi Gibraltar mu la, Kraut ƒomea ge ɖe Morocco. Eye woʋu, eye woxɔ anyigbamamawo. Vevietɔ Fritz-ʋawɔʋuwo nɔ ʋuʋum to Algeria. "Panther" 2 ƒua du kabakaba le kea dzi. Wotsɔ mɔ̃ si ŋu ŋusẽ le wu trɔ asi le eŋu wòsɔ ɖe egbegbe nu, eye wòho. "Panther"-2 na asrafowo ƒe dzi dze eme keŋkeŋ kple eƒe ŋgonu takpɔkpɔ, eye zi geɖe la, "Tiger"-2 nye aʋawɔʋu wɔnuku aɖe. Dukɔ siwo wɔ ɖeka kplii la dze anyi abe ɖe wotsrɔ̃ wo ene.
  Germany nyɔnuviwo wɔa avu le gbedadaƒo, zi geɖe la, afɔ ƒuƒlu eye wodoa bikini. Ðeko wotsɔa ametakpɔnu tɔxɛ aɖe si ami ŋutigbalẽa ale be wòagafiã o.
  Emegbe Eŋlisitɔ siwo wolé la ƒe tugbedzedzewo tsɔa wo klona hezia wo dzi be woaƒo nyɔnuviawo ƒe afɔkpodzi. Eye edzɔa dzi na wo, vevietɔ Afrikatɔwo, amesiwo wɔa esia kple dzonɔameme.
  Ƒe blaene vɔ atɔ̃lia kpɔ dzidzedze ŋutɔ na Germanytɔwo; Eye le ƒe 1946 ƒe afã gbãtɔ me la, woxɔ India, Burma kple Afrika ƒe akpa mamlɛa hã. Eye kuxi geɖe nɔ asrafowo nana, kadodomɔnuwo keke ɖe enu, kple anyigba ƒe nɔnɔme ŋu wu Britain kple Amerikatɔwo ƒe aʋawɔhawo ƒe tsitretsiɖeŋu. Gawu la, dutanyigbadzisrafowo medi ŋutɔŋutɔ be yewoawɔ aʋa o. Le mɔ̃ɖaŋununya gome la, Germanytɔwo de ŋgɔ ŋutɔ le woƒe nyonyome gome. Le kpɔɖeŋu me, ME-262 X, eye eƒe duƒuƒu dea kilometa 1200 le gaƒoƒo ɖeka me, eye aʋawɔnuwo nye yameʋu ƒe tu atɔ̃. Eye yameʋu siwo me aʋa le siwo sɔ na aʋawɔwɔ siwo sɔ wu alo wu nenema mele United States kple Britain haɖe o, eye bɔmbdadaʋu siwo mesɔ o gɔ̃ hã mele wo si haɖe o.
  Gawu la, diskette siwo ƒe duƒuƒu ade gbeɖiɖi ƒe duƒuƒu abe ene ene le Germanytɔwo si fifia. Womate ŋu adze aʋawɔnu suewo dzi kura o, le laminar flow si nɔ sisim ƒo xlã ʋuawo ta. Gake le esia ta woawo ŋutɔwo mete ŋu da tu o. Gake anya wɔ be woada bɔmb tso teƒe kɔkɔ aɖe, azãe atsɔ atsa ŋku, eye vevietɔ wu la, woaƒo futɔwo ƒe ʋuwo, atsɔ yameʋuwo ada wo ɖe anyi.
  Flying saucers nye aʋawɔnu nyui siwo ƒe didime lolo eye wote ŋu dzona tso Europa yia United States. Eye nyɔnuvi dzetugbe ŋutɔwo, siwo lɔ̃a avuwɔwɔ afɔ ƒuƒlu kple bikini, ye kpɔa ŋusẽ ɖe wo dzi ɣeaɖewoɣi.
  Gertrude kple Eve ye nye esi le dzodzom. Cuties wɔnuku eve mawo tɔgbe. Le kpɔɖeŋu me, wolé Amerikatɔ ameyibɔ aɖe. Woblae ɖe ati aɖe ŋu. Eye ale wodo sɔ ɖe eƒe ŋutsu ƒe blibodede dzi ɣeyiɣi didi aɖe ale gbegbe be gamenɔla la ƒe tagbɔ bu, esi wòwɔ dɔ fũu akpa.
  Eye fifia Gertrude, si ƒe afɔbidɛ ƒuƒlu la, tsɔ discus la heɖoe ɖe taɖodzinua gbɔ, eye wòda Amerikatɔwo ƒe yameʋuwo. Nyɔnuvi si le avu wɔm lae nye esia.
  Eye Eva hã zãa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔa ŋusẽ si wua ame ƒe mɔ̃ aɖe ɖoa futɔa ŋu.
  Eye wòtsɔ dziku ƒo futɔa, eye England kple USA ƒe ʋuwo dze anyi.
  Germanytɔwo wɔ ɖoɖo ɖe anyidzedzea ŋu le November ƒe nuwuwu. Gbã la, ame aɖeke mele lalam le ɣeyiɣi sia me o. Le nyateƒe me la, afɔku mele yame ƒe nɔnɔme me boo be woatsi agbe o. Gake le ŋkeke siwo dzi fafa le dzi la, àte ŋu aƒu tsi atso Eŋlisiawo ƒe Tɔdzisasrãa aɖi ɖe anyigba. Tsɔ kpe ɖe eŋu la, viɖewo le anyidzedze le zã me ŋu, elabena esesẽna wu sã be woaʋli wo ɖokui ta le viviti me.
  Kaka ɣeyiɣi sia naɖo la, Germanytɔwo tsrɔ̃ Eŋlisiawo kple Amerikatɔwo ƒe ƒudziʋawɔʋuwo vevie.
  Eyata wokpɔ mɔ na anyidzedzea kuxi aɖeke manɔmee. Wobui be aʋawɔha sesẽ aɖe si adze ame dzie nye nyɔnuvi ƒe aʋalɔgo tɔxɛ aɖewo siwo le November ƒe nuwuwu ƒe vuvɔ gɔ̃ hã me la, afɔ ƒuƒlu nɔa bikini ko me.
  Wodze anyidzedze gɔme le November 26, 1946 dzi. Le Reichstag ƒe tiatiawɔɣia, eye le ema megbe la, Hitler xɔ Reich ƒe Dukplɔla ƒe ɖoƒe.
  Ame aɖeke menɔ anyi si axe mɔ ɖe anyidzedzea nu o. Eye afɔzɔla gbogbo aɖewo kple piramid-ʋawɔʋu yeyetɔwo gɔ̃ hã kpɔ gome le amedzidzedzea me. Si me womate ŋu age ɖo tso dzogoe aɖeke dzi o.
  Nyɔnuviawo ya wɔa avu le wo me ya, eye wowɔa nu dzinɔameƒotɔe.
  Eye aʋawɔla aɖewo le afɔ ƒuƒlu xoxo le tsikpe ƒe nugbɔ gbãm le tsiʋe siwo xɔ dzo le zã me dzi. Eye wowɔa avu dzinɔameƒotɔe ŋutɔ. Eye wowɔa nukunu siwo ŋu ŋusẽ gã aɖe le. Eye ne wotsɔ woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da bɔmb eye wovuvu Eŋlisiawo kakɛkakɛe la, eva fa miamiamia ŋutɔ...
  Gerda wɔa aʋa le "Tiger"-4 piramidal aʋawɔʋu si me tu kple bɔmbdada le dzi, eye wòwɔa aʋa dzinɔameƒotɔe ŋutɔ. Eɖoa aŋɔ ɖeka ɖe go ɖeka dzi, eye wòvua futɔwo dome.
  Esi nyɔnuvia le nu wɔm abe aɖaʋatɔ ene, eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo le joystick ƒe abɔtawo tem la, edo ɣli be:
  - Míeɖea míaƒe aɖuwo ɖe go vevie, míetsrɔ̃a wo ɖa ŋutɔ!
  Charlotte zãa no dzĩ ne ele tu dam, esi wòzi joystick ƒe abɔta dzi eye wòƒo futɔa, egblɔ kple ɣli be:
  - Míaƒe xexeame katã ƒe xɔtuha!
  Christina tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo hã ƒo tukpe. Egbã futɔ gbogbo aɖewo eye wònɔ ɣli dom be:
  - Le Third Reich ƒe gãnyenye ta!
  Eye Magda do dziɖegbe dze eyome. Fifia ya zã strawberry no. Evuvu eƒe futɔa eye wòdo ɣli be:
  - Na Aryatɔwo ƒe kɔmiunist!
  Nyɔnuvi siawo nye super level! Eye alesi nyɔnuviwo ƒe afɔzɔlawo ƒua du kple afɔ ƒuƒlu, nɔa bɔmb dam ne wole yiyim. Eye aleke gbegbe wòlolo eye wòwua ame enye si.
  Nyɔnuviawo le dzre wɔm ale gbegbe eye wodze tugbe.
  Eye wole Britaintɔwo ƒom le miame kple ɖusime. Mewɔ nuku o be esi wodze England kple Norway siaa dzi heɖi ɖe anyigba alea ta la, ŋkeke ewo pɛ koe England nɔ anyi. Esia nyo ŋutɔ!
  Dugã la dze anyi. Eye akpa si kplɔe ɖoe nye azɔlizɔzɔ ɖe Amerika dzi. Le February me la, Germanytɔwo, togbɔ be dzomeŋɔli nɔ anyi hã la, woɖi ɖe Iceland: Operation Icarus, eye woxɔ anyigba vevi sia.
  Eye le afisia hã la, nyɔnuvi afɔ ƒuƒlu siwo tso SS-ha vovovowo me kpɔ gome le aʋawɔwɔawo me.
  Eye wokpɔ dzidzedze, woƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo nɔ keklẽm le snoa me.
  Stalin do susua ɖa na Hitler le March 1947 me be woawɔ aʋa ɖekae kple United States. Fuhrer-ʋua lɔ̃ ɖe esia dzi, gake le nɔnɔme si nye be Alaska koe USSR agbugbɔ axɔ, si nye anyigba si le se nu le mɔ aɖe nu. Eye mawɔ abe ɖe wògbɔ eme ene o.
  Stalin lɔ̃ ɖe esia dzi... Eye Soviet-srafowo ƒe amedzidzedze to Alaska dzi dze egɔme. Ale gbegbe wòwɔa nu kabakaba eye wòwɔa ŋutasẽnu.
  Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋu yeyewo nɔ ʋuʋum.
  Elizabeth ƒe dɔwɔlawo wɔ aʋa le T-54 aʋawɔʋu gbãtɔ ŋutɔ si wodo kpɔ eye womewu enu bliboe o la dzi. Afɔfiɛ 1947. Sno gakpɔtɔ le Alaska, gake Russia nyɔnuviwo le avu wɔm afɔ ƒuƒlu kple bikini. Eye nyɔnuvi dzetugbe mawo tɔgbe.
  Elizabeth tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da tu futɔa. Amerikatɔ Sherman la ƒoe. Eye aʋawɔla la ɖe eƒe aɖuwo ɖe go la, egblɔ be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunist gã ƒe susuwo!
  Ekaterina hã zãa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ daa tu henɔa ɣli dom:
  - Ŋutikɔkɔe na míaƒe aʋakɔa ƒe aʋadziɖuɖu ƒe emetsonuwo!
  Elena hã da tu, fifia ya ezã eƒe no ƒe no dzĩ la, eƒo futɔa nyuie ŋutɔ eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na aʋadziɖuɖu yeye siwo metso nya me le!
  Efrasia, si tsɔ strawberry no ƒo eƒe tsitretsiɖeŋulawo, eye wòƒo Pershing la ƒo ɣli be::
  - Eye míaɖu dzi!
  Edze abe aʋawɔlaawo kaka abe akpɔkplɔwo ene. Eye ale woƒoa Amerikatɔwoe.
  Akpoxɔnu aɖe ƒo aʋawɔʋua ƒe ŋgonu, gake eƒo enumake. Elizabeth do ɣli heti kpo:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunisttɔwo ƒe susuwo!
  Eye eɖoa tu aɖe hã ɖe megbe, eye wòzãa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo. Nyɔnuvi sia le dɔdasi ŋutɔŋutɔ aɖe wɔm.
  Esiawoe nye atsyɔ̃ɖola siwo le avu wɔm.
  Soviet-srafowo do go le Alaska. Eye le May me la, IS-7 gbãtɔ ŋutɔ, si wotsɔ ga wɔe la va ɖo.
  Eye Alenka ƒe aʋawɔʋuwo me dɔwɔlawo le edzi.
  Nyɔnuvi si le avu wɔm ale gbegbe le afimae nye ema. Esi wòda tu futɔa teti ko la, eƒoe wòde pɛpɛpɛ ŋutɔ.
  Eye tu sesẽ ka gbegbee nye si: 130 mm. Egena ɖe futɔa me tso didiƒe ʋĩ. Woƒe aʋawɔʋu vevitɔ si nye Sherman gakpɔtɔ le Amerikatɔwo si, si nyo na Germany kple Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋuwo xɔxɔ ko. Pershing aɖe li si nyo wu vie, eye tu si ŋu ŋusẽ le wu esi ƒe didime nye milimeta 90 tɔ. Eye "Super Pershing" si le sue ŋutɔ, si ƒe tu ƒe lolome nye milimeta 90 eye eƒe tu ƒe didime nye 73 EL, te ŋu dea abi si me afɔku le Soviet IS-7 ʋua ƒe axadzi kple le didiƒe ʋĩ. Zi geɖe la, womeɖea Germanytɔwo ƒe aʋawɔʋu siwo le abe piramid ene kple Amerikatɔwo ƒe tuwo tso goawo katã me o. Woƒo IS-7-ʋua le ʋua me. T-54 - "Super Pershing", ateŋu akplɔ wò ayi ta gbɔ, eye le axadzi le adzɔge. Gake fifia ya la, aʋawɔʋu vevitɔ si nye T-34-85, si womedzudzɔ haɖe o eye wòle avu wɔm kple Amerikatɔwo la le USSR si. Esɔ kple Sherman tɔ kloe, eye wògbɔdzɔ wu Pershing tɔ.
  Eyata esesẽna na Soviet-srafowo. Eye wotsɔa ŋuʋaʋã léa ŋku ɖe aʋawɔʋu si nye IS-7 si wodo kpɔ vaseɖe fifia, si nye dodokpɔ gbãtɔ ŋutɔ la ŋu.
  Ʋu sia nye dada eye wòfa.
  IS-2 kple IS-3 hã le avu wɔm. Womate ŋu age ɖe ʋu mamlɛtɔa me ŋkume kple ŋkume o negbe Super-Pershing koe. Enyo, woate ŋu age ɖe IS-3 la me ayi ʋua ƒe akpa si le anyime hã.
  IS-2 la gbɔdzɔ vie le xɔtaxɔa ƒe ŋgɔgbeʋawɔnuwo me.
  Nyɔnuvi Natasha kple eƒe ƒuƒoƒoa le avu wɔm le aʋawɔʋu sia dzi. Avuwɔwɔ kple ame dzetugbewo. Eye tso IS-2 me la, wotsɔa tu siwo wua ame la ƒoa ame wògbãa ame.
  Natasha te eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo eye wòtsɔ amewulaa ƒu gbe, eye wòƒo Amerikatɔ la henɔ ɣli dom be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunist nyui ƒe susuwo!
  Zoya te eƒe no dzĩ la ɖe amewula ƒe lever la dzi eye wònɔ ɣli dom be:
  - Na Aryantɔwo ƒe ŋutifafa kple ɖoɖo!
  Augustine hã tsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ƒo tsɔtsrɔ̃a, ƒo futɔa eye wòdo ɣli be:
  - Na aʋadziɖuɖu sesẽwo!
  Eye Svetlana tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ eƒe afɔ sueawo ƒu gbe mlɔeba, lã futɔa eye wòdo ɣli be:
  - Na ŋusẽ gãwo!
  Asrafoha Dzĩa ƒe nyɔnu aʋawɔlawo yi ŋgɔ to Alaska. Dzomeŋɔli va eye dzoxɔxɔ nɔ eme, eye nyɔnuvi siwo le aʋawɔʋuwo me siwo do bikini kple afɔ ƒuƒlu la vivina ŋutɔ. Germanytɔwo, esi wotso Greenland vɔ la, woɖi ɖe Canada. Eye tso dzigbe gome la, wodze tete ɖe wo ŋu gɔme tso Argentina. Le Brazil la, woma ɖe akpa siwo da megbe na Germany kple esiwo da megbe na Amerika me. Germanytɔwo, kple ƒoƒo sesẽ aɖe tso woƒe aʋalɔgo siwo le klalo na aʋawɔwɔ gbɔ wu la, tso nya me le nyaa ŋu wònyo na wo.
  Amedzidzemɔ̃ si ŋu ŋusẽ le wu eye wòwɔa dɔ nyuie wu nɔ Nazitɔwo si, eye wòdaa tu tso didiƒe eye wòdaa tu kabakaba ŋutɔ. Yankees-ha la ɖu dzi le dziɖuɖu megbe.
  Eŋlisi nyɔnuviwo ƒe ƒuƒoƒo yeye aɖe si Jane Armstrong nɔ ŋgɔ na la nɔ tetem ɖe eŋu tso dzigbe... Aʋawɔla la wɔ aʋa le Brazil le dzomeŋɔli... Amerikatɔwo ƒe akpadzinɔlawo tsi tre ɖe eŋu kuviatɔe.
  Gake le Venezuela la, aʋawɔlaawo wɔ avu kple Amerika-srafowo. Wowɔ avu le Panther-2 si do xoxo, si wodzudzɔ kloe tsɔ da asi ɖe dɔwɔnu siwo ƒe nɔnɔme le abe piramid ene dzi.
  Gake Britaintɔwo, kple aʋawɔʋu siawo gɔ̃ hã, sesẽ wu Amerikatɔwo. Woda woƒe tuwo ɖe Shermantɔwo ŋu, amesiwo ƒe ɣeyiɣi do xoxo mɔkpɔkpɔ aɖeke manɔmee xoxo eye ɖeko woate ŋu awɔ aʋa kple Soviettɔ blaetɔ̃ vɔ ene sɔsɔe.
  Jane tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da tu tso didiƒe. Eƒo futɔa eye wòdo ɣli be:
  - Esia nye Britain ƒe gãnyenye - mavuvu o!
  Gringeta tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒo eƒe afɔ siwo wotso la ɖe futɔa ŋu. Egbã Sherman-ʋua eye wòdo ɣli be:
  - Míaƒe fiaɖuƒea afa!
  Eye wòɖe eƒe aɖe fia!
  Emegbe Monica da tu, tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu ƒo futɔa ɖe taɖodzinua dzi tututu eye wòdo ɣli be:
  - Le luʋɔ ƒe ɖeɖekpɔkpɔ ta!
  Eye le wo megbe la, Manya hã ƒoe. Eƒo Pershing si me afɔku le wu la pɛpɛpɛ, eye wògbã eƒe ʋua ƒe ʋuƒo.
  Nyateƒee, etsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo nɔ ɣli dom be:
  - Ŋutikɔkɔe na fia ƒe asrafowo ƒe susuwo!
  Nyɔnuviawo wɔ avu sesĩe ŋutɔ eye wotu ame ɖo.
  Eye Germanytɔwo ƒe aʋawɔha tiatia aɖewo nɔ ʋuʋum le Canada. Gerda si nɔ Tiger-4 ƒe aʋawɔʋu si le abe piramid ene dzi la gbã Amerika kple eƒe dziɖuƒewo. Eye wogbã le futɔwo ƒe ƒoƒo sesẽwo te.
  Gerda da tu kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo, ƒo futɔa eye wòdo ɣli be:
  - Na Aryatɔwo ƒe kɔmiunist!
  Charlotte hã ƒo, fifia ya kple no dzĩ, ƒo Amerikatɔwo ƒe ʋua eye wònɔ ɣli dom be:
  - Le Germany ƒe gãnyenye ta!
  Christina hã ƒo futɔa. Egbã eƒe aʋawɔnuwo, ezã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo, eƒe afɔ siwo wotso, abe azi ƒe go ene, eye wònɔ ɣli dom be:
  - Le míaƒe dzidzedzekpɔkpɔ wɔnukuwo ta!
  Magda hã do dziɖegbe, eye wògbã futɔwo abe anyi ene, eye wòdo ɣli be:
  - Na nunɔamesi mawo tɔgbe siwo manya wɔ be woagblɔ le glitoto me o, womate ŋu atsɔ nuŋlɔti gɔ̃ hã aɖɔe o!
  Ele be míade dzesii be nyɔnuviawo nye aʋawɔla siwo gbɔ eme eye wodoa vevie nu ŋutɔ. Le nyateƒe me la, wodoa dzidzɔ na ame ŋutɔ.
  Eye aleae Canada ƒe du veviwo dze anyi: Quebec kple Toronto. Eye agbea va nyo na Kraut ƒomea eye wòvivina wu...
  Hitler ɖe gbeƒãe be woawu Amerika nu!
  United States mete ŋu wɔ atɔmik bɔmb o. Edze abe dzɔgbenyui trɔ tso Amerika gbɔ va da asi ɖe Wehrmacht dzi le nya sia me ene. Eyata nukae? Nu bubuwo hã li siwo dzi woanɔ te ɖo aɖu dzi ahakpɔ dzidzedze. Eyata kaba akpa be míadze mɔkpɔkpɔbuɖeame me.
  Gake Krauttɔwo kple woƒe duta asrafohawo de ŋgɔ sã wu United States le asrafowo gome. Eye wote ŋu wɔa nu geɖe le futɔa tsɔtsrɔ̃ me.
  Le kpɔɖeŋu me, Gerda lé ameyibɔ aʋawɔla aɖe. Eye nyɔnuviawo wɔ funyafunyae ale gbegbe, zi edzi be wòawɔ lɔlɔ̃, ale gbegbe be etsɔ eƒe afɔkpodziwo ƒu gbe. Eye le nyateƒe me la, esia fa miamiamia ŋutɔ.
  Le ƒe "47 ƒe adame la, Kraut ƒomea ge ɖe United States ŋutɔ ƒe anyigbamama me. Soviet-srafowo gakpɔtɔ nɔ aʋa wɔm le Canada.
  Alenka si nɔ IS-7 me la wɔ aʋa kple Shermantɔwo kple Pershingtɔwo ƒe asrafoha blibo aɖe. Sherman siwo le afisia nye Firefly ƒe hatsotso me tɔwo, eye tu si ƒe ʋuƒo didi si ƒe didime nye milimeta 76 nɔ wo si, si nye afɔku na IS-7 ne woda tu le axadzi. Eyata nyɔnuviawo va kpɔ wo ɖokui le nɔnɔme sesẽ aɖe me. Le eƒe viɖewo katã ta la, tu si me tu ʋɛ aɖewo koe le le esi eye medaa tu kabakaba ŋutɔ o.
  Eyata Alenka tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da tu, ƒo Amerikatɔa eye wòdo ɣli be:
  - Le nye mɔ dzi yina aʋawɔwɔ me!
  Anyuta ƒo Sherman la ɖekaɖeka, zã eƒe no dzĩ la, eye wòdo ɣli be:
  - Le USSR ƒe aʋadziɖuɖuwo ta!
  Alla hã tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒoe. Eƒo Amerikatɔwo ƒe ʋu aɖe eye wògblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Na kɔmiunisttɔwo ƒe susuwo!
  Maria hã ƒo, to strawberry no zazã me, gbã eƒe futɔa kakɛkakɛe eye wòɖe ɣli be:
  - Le Lenin ƒe asinuŋɔŋlɔgbalẽ gãwo ta!
  Eye Matryona na ta kple eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu, tsɔ Sherman ƒe aʋawɔnuwo gbã gudugudu eye wòdo ɣli le eƒe lãkusi tame be:
  - Na nye kekeli ƒe sɔdolawo!
  Amesiawoe nye atɔ̃awo, nyɔnuviawoe nye esiawo - màte ŋu akpɔ esiwo fa wu o! Eye amesiame nye ɖekakpui kple yeye ale gbegbe. Eye nyɔnuviawo ʋẽna abe anyitsi ene. Mewɔ nuku o be asrafowo kpɔa dzidzɔ alea gbegbe le Venus ƒe akɔta ƒoƒo kple woƒe aɖe me. Eye wogakpɔtɔ le woƒe nuyiwo ƒom.
  Ẽ, IS-7 la trɔ gbɔ ale be womagavuvui o. Esia tae wònye aʋawɔʋu, aʋawɔʋuwo katã nye aʋawɔʋuwo.
  Ðewohĩ negbe Germanytɔwo ƒe piramidaltɔwo koe...
  Gake wowu Shermantɔ akpa gãtɔ, eye ame mamlɛawo trɔ ɖe megbe.
  Aleae Soviet nyɔnuviawo tsɔa nyatakakawo ƒua gbee.
  Eye le yame la, Anastasia Vedmakova kple Alenka Sokolovskaya le Kraut ƒomea ƒom. Be Pokryshkin nyɔnuvi siawo mesɔ kplii o. Eye ame dzetugbeawo wɔa avu afɔ ƒuƒlu kple bikini. Eye wozãa noawo ƒe no dzĩwo ne wole tu dam, si wɔnɛ be tudadaa ƒe aʋawɔwɔ ƒe ŋutete dzina ɖe edzi.
  Gake Albina kple Alvina sea nu gɔme nyuie wu. Nyɔnuviawo te ŋu xɔ Knight ƒe Atitsoga ƒe dzidzenu ade. Wotsɔ Knight"s Cross of the Iron Cross si ƒe hatsotso adelia si kɔkɔ wu si me platinum oak aŋgbawo, yiwo kple diamonds le la na wo esi woda yameʋu siwo wu akpe ɖeka ɖesiaɖe ɖe anyi vɔ megbe.
  Esiawo nye nyɔnuviwo - nyɔnuviwo na nyɔnuviwo katã...
  Gake Anastasia Vedmakova kple Alenka Sokolovskaya siaa dometɔ ɖesiaɖe ƒo yameʋu siwo wu alafa eve nu ƒu. Eye USSR ƒe kalẽtɔ ƒe ɣletivi enyi nɔ wo si xoxo.
  Anastasia te eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ɖe yameʋua ƒe tu ƒe tudada ƒe abɔta dzi eye wòda Amerikatɔwo ƒe ʋua ɖe anyi, eye wònɔ ɣli dom be:
  - Nyee nye nyɔnuvi super!
  Alenka Sokolovskaya tsɔ eƒe no dzĩ la ƒo futɔa, egbã yameʋu etɔ̃ eye wòƒo ɣli be:
  - Eye nye hã mefa wu!
  Nyɔnuvi siawoe nye esiawo, nyɔnuvi mawo tɔgbe!
  Eye wotsrɔ̃a Amerika.
  Enyo, nyateƒee, Alvina kple Albina na wògavivina wu eye wòfa wu.
  Alvina zãa no dzĩwo ne ele tu dam...
  Eye Albina ƒe strawberry...
  Eye nyɔnuvi eveawo siaa lɔ̃a woƒe aɖewo ŋudɔwɔwɔ kple jade, atikplɔ siwo le ʋuʋum la ŋutɔŋutɔ. Dzodzro kple adãwɔwɔ ƒe dzixɔse ma gbegbe le wo me!
  Albina te eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo eye wònɔ ɣli dom be:
  - Eye woyina ƒua dzi, nyɔnuvi siwo le du dzi!
  Alvina, si le tu dam, ɖo kpe edzi be:
  - Element fafɛ, nusi wua ame!
  Eye fifia Germanytɔwo, Soviettɔwo kple Japantɔwo ƒo wo ɖokui ɖe Amerikatɔwo ƒe anyigba dzi goglo wu.
  Japantɔwo ŋutɔ ƒe aʋawɔlawo le wo si: nyɔnuvi ninja. Dzinɔameƒotɔe ŋutɔ eye wòwɔa avu.
  Nyɔnuvi ninja blɔ aɖee nye esi, le eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu zãm tsɔ ɖe asi le lãgbalẽŋudɔwɔnu aɖe ŋu, le Amerikatɔwo ƒe ta lãm hele ɣli dom be:
  - Womato eme o!
  Eye wòtsɔa yiwo lãa nutunua.
  Eye ninja nyɔnuvi ɣia atsɔ eƒe yiwo alé fesre ŋutɔŋutɔ. Eye emegbe atsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo atsɔ aŋe aƒu gbe, eye wòada wo ɖe yame be yeawu Yankee-srafowo, aƒoe to tsitretsiɖeŋulawo me.
  Eye wòdo ɣli le eƒe lãkusiwo tame be:
  - Na Japantɔwo ƒe ŋutikɔkɔe katã!
  Eye nyɔnuvi si ƒe taɖa biã, abe nutunu si le tsatsam ene la, atso futɔwo.
  Eye emegbe axɔ wo atsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu aƒo wo eye wòakaka Yankees-ha la ɖe mɔ vovovowo nu. Esia nye avuwɔwɔ kple atsyɔ̃ɖoɖo.
  Eye wòado ɣli be:
  - Míenye ninjawo!
  Eye emegbe nyɔnuvi si ƒe taɖa nye ninja ɣi la atsɔ yi awɔ helikɔpta ƒe afɔɖeɖe. Atso eƒe tsitretsiɖeŋulawo eye wòagbã wo. Eye tso no dzĩ la dzi adze abe dzikedzo ene, anɔ ɣli dom.
  - Le Japan ƒe aʋadziɖuɖu ta!
  Enyo, ame aɖeke mate ŋu atsi tre ɖe fiafitɔ mawo ŋu o! Esiawo nye nyɔnuviwo, nyɔnuviwo na nyɔnuviwo katã...
  Eye wowɔa adã ale gbegbe.
  Gake aʋawɔwɔawo le ɖiɖim sesĩe ŋutɔ. Axis-srafowo le ʋuʋum tso dziehe kple anyiehe siaa, eye wotsɔa aŋe gãwo le Amerika ƒom ŋutɔŋutɔ.
  Esia nye dukɔ aɖe si me ŋutikɔkɔe nɔ tsã si tɔtɔa susu.
  Kaka adame nawu enu la, Kraut ƒomea ƒo wo ɖokui ɖe United States ƒe anyigbamama me nyuie xoxo.
  Le afisia la, Gerda le avu wɔm le Tiger-4 aʋawɔʋua me eye le ɣeyiɣi ma ke me la, eɖo ŋku eƒe tsãtɔ, .
  Azɔ hã ŋutikɔkɔe ƒe aʋadziɖuɖuwo ŋutɔ.
  Ʋu ƒo ɖi Gerda vie, gake edzɔ dzi nɛ. Gake ʋeʋẽ dziŋɔ si nɔ dodom tso gbɔgbɔ vɔ̃a ƒe ƒodo si wotso me kple vɔvɔ̃ be nuwɔwɔ mawo ke ƒe alafa ɖeka bubuwo, ne menye esiwo wu nenema o hã, ava ƒu du la gblẽ seselelãmea me.
  Le ɣeyiɣi ma ke me la, Charlotte lé eƒe tsitretsiɖeŋula sesẽ la ƒe ta eye wòwɔ "Nelson eve" ƒe ʋuʋu si wua ame, eye wòtrɔ nuwɔwɔa ƒe kɔ. Dzo ƒe aʋawɔla si le afisia kpɔ eɖokui le Dada Teresa ƒomevi aɖe ƒe akpa dzi - le nublanuikpɔkpɔ na gbɔgbɔ vɔ̃ si woƒo ŋutasesẽtɔe gome. Woɖee gblɔ be:
  - Nye dɔmenyotɔ, dɔmenyotɔ, eye danye hã nyoa dɔme - abe akpɔkplɔ nunyala ene!
  Gerda tsi dzi be:
  - Ðe mèse egɔme oa?
  Ewɔ nuku na Charlotte be:
  - Nuka gɔmee wòle be mase?
  - Ðe dinosaurwo, alo sisiblisi kple koklozi ƒe tsakatsaka masee oa? - Gerda keke eƒe nuyiwo ɖe enu.
  Charlotte ko alɔgbɔnu be:
  - Nyemekpɔ mɔ be nànye nyɔnuvi ma tɔgbe o! Ẽ, míawu wo dometɔ akpe ɖeka ya teti!
  - Wotsɔ atikplɔ ƒo wò ta!
  - Ao. Ðeko xɔ dzinye se, megagnome la ate ŋu ase míaƒe nyawo. - Afisiae nyɔnuvia nɔ ʋuʋum le. "Ne Sultan of the Dwarves mexɔe o, si fia be meyɔe be wòava subɔ o la, ekema mate ŋu ayi didiƒe tso mía gbɔ akpa o.
  Gerda bia kple kakaɖedzi si gbɔdzɔ ŋutɔ be:
  - Eye dwarf bubuwo, elfwo, annihobbits?
  Charlotte tsɔ ŋutsu ƒe nublanuimakpɔmakpɔ tsi eƒe mɔkpɔkpɔ mamlɛtɔ nu kaba:
  "Ame bubuwo ate ŋu asee, gake nukae wotsɔ ɖe le eme na wo?" Megagnome si nye Kiy-Dar koe nya.
  Gerda dze eƒe afɔ si ʋu ƒo ɖi la tutu gɔme ɖe aŋgba gã aɖe si me ati damawo le la dzi. Ðeko aŋgba la dze abe ɖe wòfa le dzedzeme ene, gake le nyateƒe me la, eƒe ŋeŋe nɔ. Afɔ ƒuƒlu si ƒe mo biã la he agbenyuinɔnɔ ƒe nukpɔsusua:
  - Menye nusianu si le keklẽm ye nye sika o, gake nusianu si ʋẽna lilili la va zua nya ƒaƒã ɣesiaɣi! Ðiƒoƒo geɖe le xexeame ale gbegbe be màte ŋu axɔ nuwɔwɔa ƒe dzadzɛnyenye dzi ase o, ne èɖe afɔ ʋɛ aɖewo le anyigba gɔ̃ hã!
  Le esia ta la, Dzo Abosam gaƒo ya si le eƒe plastik-pɔmpia me la ake. Emegbe nyɔnuviawo ɖo to zã la ɣeyiɣi didi aɖe. Gake megagnome si nye Kiy-Dar mese o alo mete ŋu se gɔ̃ hã o. Eye edze ƒã be gnome bubu aɖeke menɔ afisia o.
  Gerda dzi ha le afisia be:
  - Ne kasia xɔlɔ̃ aɖe va zu xɔlɔ̃ alo futɔ o, ke boŋ gnome... Esia fia be aɖaʋawɔƒe aɖe le mía lalam!
  Charlotte tso nya me na exɔlɔ̃a be:
  - Enyo, ɖe nèdi be gbɔgbɔ vɔ̃wo ƒe aʋakɔ aɖe naƒo xlã mía? Va kple wò afɔwo, eye nàwɔ kaba!
  Eye wogayi woƒe duɖimekeke teɖeɖiameŋua dzi ake, togbɔ be aʋawɔla eveawo siaa dze dɔ xoxo le ɖeɖiteameŋu ta hã. Ɣeaɖewoɣi la, Gerda dɔa alɔ̃ ne ele zɔzɔm, le ɣeyiɣi kpui viviwo me la, edzena abe ɖe wòmlɔ anyi, le ɖiɖim ɖe eme ene (alɔ̃dɔdɔ le drɔ̃e me ƒomevi aɖe - it"s just incredibly cool!). Gake ŋutegaawo gbã, abe anyikpe si le gegem ɖe anyigba ene - bɔbɔe eye agbagbadzedze aɖeke manɔmee la, ŋutilãa koe ʋuʋu kple vɔvɔ̃. Eye emegbe nusianu gadze egɔme tso gɔmedzedzea ke, abe ɖe pendulum makpɔmakpɔ aɖe le ʋuʋum ene. Nu ŋutɔŋutɔ afã kple nu ŋutɔŋutɔ ƒomevi aɖe nɔ ƒo xlãm godoo; Woto nyɔnuviawo ƒe afɔ ƒuƒluwo ŋutasesẽtɔe, gake vevesese dziŋɔ siae meɖe mɔ na wo be womeŋlɔ wo ɖokui be keŋkeŋ o eye womegase nu ŋutɔŋutɔ gɔme o. Eye anyigba ƒe nɔnɔme trɔ vivivi... Gli kɔkɔwo dze kɔte to viviti si ƒo xlãe me; Mekpɔ gbeɖiɖiwo le susu me - eƒe duƒuƒu ƒe ɖiɖi sesẽ aɖe. Eye nu bubu aɖe si dzi ŋɔ eye meʋãna o hã nɔ ŋgɔ - le ŋgɔ. Nane si le agbe, si womekpɔna haɖe o la nɔ nyɔnuviawo lalam, eye woƒu du yi afima. Nyateƒee, womedi be yewoava wu enu ɖe tsiẽƒe o, gake wogaƒua du abe alẽ siwo amegãxi ti yome ene. Me me kɔ gɔ̃ hã be nukatae, wodze gbeɖuɖɔ mawo tɔgbe kuku drɔ̃e gɔme, ɖewohĩ le ŋutilã me agbagbadzedze si gbɔ eme si wowɔ le aʋaa ƒe kwasiɖa mamlɛawo me le Afrika gbedadaƒo kple Asia towo dzi ta...
  Gerda ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Eye dziƒo gɔ̃ hã ate ŋu anye dzomavɔ, eyata megahiã be nàƒu tsi ɣeyiɣi didi aɖeke ayi dzomavɔ me ake o!
  Nane he nyɔnuvia ƒe asi. Sidzedze trɔ gbɔ va aʋawɔla la gbɔ. Kasia ekpɔe be yetsi tre ɖi ʋuʋumanɔmee. Anyigba si le ŋgɔ la ɖiɖi blewuu yi anyime. Eye tsi aɖe nɔ sisim vie. Gbɔgbɔ yeye kple tsidzadza gbɔgbɔ ɖe nyɔnuvia ƒe mo si ŋu ɖeɖi te la me.
  Gerda do ɣli be:
  - Wow, eva dze be àte ŋu aƒu du ayi dziƒo!
  - Viry - Viry! - Charlotte gbɔ ya kple seselelãme be ele ye xa. - Teƒe si Germany Gãtɔ ƒe aʋawɔla siwo dze anyi la le dzidzɔ me. "Dzidzɔ vavãtɔ yɔ eƒe aʋawɔla ƒe gbe si nɔ ɖiɖim la me fũ.
  Gerda hã mekpɔ mɔkpɔkpɔ ma tɔgbe o:
  - Ele abe Viriya ƒe ŋgɔgbe gome ene wu.
  Charlotte gblɔ dzonɔamemetɔe be:
  - Afisi ŋgɔgbegble le la, agble hã li!
  Gerda ɖo ŋku xotutua dzi, eɖo ŋku alesi, le mɔ dzi yina Reich Sarai la, wotso tɔsisi sue aɖe si ƒe amadede nye klosalo dzi. Le fiasɔa ƒe kɔkɔme la, edze abe ƒutsotsoea le bɔbɔe eye wònye modzakaɖeɖe kabakaba ene. Aʋawɔla si ƒe mo biã la se le eɖokui me gɔ̃ hã be yenye sultan, alo sultana, si ya nyo wu gɔ̃ hã! Gake enye nu ɖeka be nànɔ sɔ gã aɖe si nye elite dzi, eye nu bubue wònye be nàzɔ mɔ le wò ŋutɔ wò mawunɔ ƒe afɔ eve dzi. Mebiaa ɖokuinye be aleke tɔsisi sia goglo eye wònye alakpanuwɔwɔ hã?
  Gerda gblɔ ayetɔe gake le kpɔɖeŋumɔ nu be:
  - Eye ŋgɔgbekpa la nye tɔnye!
  - Àte ŋu aƒu tsia? - Nyɔnuvi si ƒe taɖa biã la trɔ ɖe eŋu.
  Gerda tsɔ abɔta ƒoe be:
  - Nyabiase bometsinya kae nye si. Afikae nèkpɔ SS-ha gã aɖe teƒenɔla si mete ŋu ƒua tsi o?
  Charlotte ʋuʋu eƒe ɖa si le dzo dam la vevie:
  - Ŋlɔ SS ƒe ame ŋkutawo be. Xexe si to vovo kura alo xexeame katã si seɖoƒe meli na o si me xexe gbogbo aɖewo le gɔ̃ hãe nye esi. Menye ɖeko wòle abe alesi wònɔ le mía gome ene o!
  "Mate ŋuia?" - Gerda bia eɖokui, eye wògakpɔ nu ƒuƒlu si le aʋawɔla la me la me ake.
  Charlotte ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Enyo, dzi vi kaba! Ɣeyiɣi le vɔvɔm!
  - Enyo, nyateƒee, ele be mate ŋu aƒu tsi! - aʋawɔla si ƒe mo biã la gblɔ kple dzidzɔ, esi wòkpɔ ɖikeke le exɔlɔ̃a ƒe mo fafɛ eye le ɣeyiɣi ma ke me la, dzi ŋɔ ŋutɔ la ŋu.
  Kpakpaluʋui aɖe si lolo abe albatross ene, si ƒe aʋalawo le blɔ kple ɣie la ʋuʋu eƒe antennawo tsɔ ɖo kpe edzi be afɔkpa dzẽ si ƒe afɔ ƒuƒlu la le nyateƒe gblɔm.
  Charlotte ɖo eŋu madzudzɔmadzudzɔe be: "Nye hã mesusu be nenemae, alo nenema kloe." - Togbɔ be ènya lododoa hã la: koklozi bu tame eye wòwu enu ɖe mɔli me hã la, akpɔkplɔ mebu tame o eye wòwu enu ɖe ʋuʋudedi me! Aleke kee wòɖale o, anyo wu ne ènya alesi nàwɔe, elabena nyemate ŋu aɖe wò ado goe o. Eye mɔ ɖeka koe li na mí - yi akpa kemɛ.
  Gerda lé eƒe asibidɛwo sesĩe:
  - Nyateƒee, míeƒu tsi fafɛ!
  Charlotte xlɔ̃ nu be:
  - Míate ŋu akpɔ kuxiwo le yi la ŋu!
  Aʋawɔla dzetugbeawo te ɖe ƒuta ƒe go kemɛ tututu dzi eye woɖe afɔ ɖe zãtsi yibɔa me. Gerda se tsia ƒe nyaƒoɖeamenu - tɔsisi la ƒe sisi fafɛ aɖe nɔ ƒoƒom. Blonde si ƒe afɔ ƒuƒlu la dze klo henoe ŋukeklẽtɔe, emegbe wòhlẽe ɖe eƒe mo si ŋu ɖeɖi te eye ke le eŋu la dzi. Alɔ̃dɔdɔa nu yi enumake. Tsia fa miamiamia eye wòfa, medi be mamlɔ eme eye maɖe nyɔnu ƒe ŋutilã ƒe lãmeka siwo le veve sem la dzi akpɔtɔ...
  Gerda gblɔ kple dzonɔameme be:
  - Eye tomebɔmb siwo le ŋgɔgbe gome la nye esiwo womekpɔna o!
  - Lala vie! - Charlotte ƒo nu le ɣlidodo me.
  Ewɔ nuku na Gerda be:
  - Nukatae mɔ̃wo gadze le afisia ake?
  Dzotsilawo ka ɖe edzi be:
  - Ao, gake... Mesusu be mɔnukpɔkpɔ gakpɔtɔ le mía si!
  Dzo ƒe aʋawɔla la gatsɔ eƒe nuyiwo ƒo ɖe eƒe plastik ɣia ŋu ake. Eɖo to, eye wònɔ ŋku lém ɖe nu ŋu nyuie.
  Gerda hã ɖe dzi ɖi, eye edze abe Mawu ƒe ŋusẽ si tso tsia me la nyinɛ ene. Charlotte biae be:
  - Eye kpɔ ɖa, esesẽ nam be nye susu nanɔ teƒe sia.
  Blonde si ƒe afɔ ƒuƒlu hã trɔ kpɔ megbe. Ewɔ nam abe ɖe ŋdi kanya kpuie ene. Viviti la dzudzɔ viviti dodo, abe alesi wònɔ nyitsɔ laa ene, dometsotso siwo meli ke o do le eƒe gege ɖe eme o me - edze abe ɖeko wògakpɔtɔ le eme ene, eye zã ƒe nutsyɔnu adze anyi. Esia fia be woadze wo yometiti gɔme kpuie ŋutɔ. Enyo be woɖo tɔsisia gbɔ. Gerda, si nɔ ŋku lém ɖe eŋu la, lé ŋku ɖe eŋu nyuie: tsia dze le eƒe afɔwo ŋu nyuie, si na ŋutsuwo ƒe tagbɔ gblẽ, eye wònɔ ƒutsotsoeawo titina le mɔ si me mekɔ o nu. Ƒuta kemɛa nɔ nyɔnyrɔm kloe le viviti me.
  Aʋawɔla si ƒe amadede nye sno la de dzesii be:
  "Ne ɖe fifia ŋutsuwo ƒe asiwo atsɔ ʋuka siwo to vovo tso teteɖeanyi me alé asi ɖe míaƒe ŋutilã si ŋu ɖeɖi te la ŋu." Dzidzɔ kae míakpɔ tso esia me? O nyɔnuvi maɖifɔwo ƒe ŋutilã si le fu kpem. Nye vidzidɔ na mawunɔ Venus, eyata di lɔlɔ̃ kple dzidzɔkpɔkpɔ, nusi nyɔnu ɖesiaɖe dina!
  Charlotte gagbɔ ya ake. Fifia edze na Gerda be nane, eɖanye le yame alo le anyigba, ʋuʋu le eŋu o. Eye nane si ŋu lãgbalẽwo le eye le ɣeyiɣi ma ke me la, eƒe nu fa ale gbegbe la ƒo ɖe aʋawɔla si ƒe mo biã la ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la ŋu. Eɖee fia be:
  - Esia nye boa constrictor ƒe dzidzɔkpɔkpɔ.
  - Èse nya sia? - Dzo abosam ɖekakpui la lé eƒe asi kple dzidzɔ. - Afɔɖeɖewo le megagnome aɖe me! Oo, ɖe nyɔnu si ƒe amadede nye sno la se eƒe ʋeʋẽa? Kiy-Dar ɖo eŋu nɛ. - Charlotte gbugbɔ nu na exɔlɔ̃a ƒe to. - Xɔ dzinye se, míaƒe aʋadziɖuɖua gogo, Ele afisia le afi aɖe!
  Gerda de dzesii be:
  - Ẽ, egogo... Abe Ɣleti na booger ene!
  Charlotte te ƒoƒo sesĩe ɖe eƒe kpẽkuku si wotsɔ akunyawɔnu si elfwo wɔ (gake mɔ̃ɖaŋununya-akunyawɔwɔ!) me, emegbe etsɔ eƒe to te ɖe anyigba. Fifia ya alesi anyigbaa ƒe ʋuʋu wɔa nui la dze ƒã wu sã.
  Gerda de dzesii le xexemenunya me be:
  - Dzesi aɖe li be zi alesi dzɔgbevɔ̃e dzɔ ɖe dziwò le gɔmedzedzea me la, zi nenemae nuwuwua akpɔ dzidzedzee!
  "Ẽ..." Nyɔnuvi dzetugbe la ƒe ŋku siwo le abe emerald ene la xaxa dzidzɔtɔe, "eva yɔyɔa gbɔ!" Kiy-Dar ƒe ŋkɔ!
  Gerda tsɔ eƒe asibidɛ ɖo eƒe nuyiwo ŋu:
  - Kpɔ ɖokuiwò dzi. Ðewohĩ esia menye megagnome ɖeka kura o, alo nuwɔwɔ si ƒe ɖoɖo to vovo kura!
  Wotsi tsikpe me, nɔ to ɖom. Anyigba ƒe ʋuʋu va nɔ ɖekawɔwɔ me eye wòva nɔ kpekpem ɖe edzi. Le teƒe aɖe si te ɖe afima ŋu, le gbewo ƒe "ƒukpowo" dome la, ƒomevi gã aɖe nɔ mɔ dzi. Enɔ abe gbɔgbɔ vɔ̃ gã aɖe ene, henɔ etɔ dim toɖoɖotɔe, nenye be mamlɛtɔa gakpɔtɔ nye sɔhɛ si ƒe ɖa mele o gɔ̃ hã...
  Charlotte gblɔ be:
  -Anye be màte ŋu akpɔ ŋusẽ si katã le megagnomes ŋu gɔ̃ hã le susu me o. Esiawo nye nuwɔwɔ sẽŋu ale gbegbe be dzomavɔ gɔ̃ hã gbugbɔna ɖe megbe le wo ŋgɔ!
  Gerda tsi tre ɖe eŋu enumake be:
  - Ao, nukatae mesusui... Ne gnome nye nuwɔwɔ sesẽ la, ekema ele be megagnome nasẽ wu le ɖoɖo nu. Le nyateƒe me la, nya siwo nye mega ŋutɔ gɔmee nye zi gbɔ zi miliɔn ɖeka!
  Charlotte lɔ̃ faa lɔ̃ ɖe edzi abe nyɔnuvi ene be yeadze ahiã pop-haƒoƒo ƒe ɣletivi aɖe:
  - Ɛ̃, èbu tame nyuie, xɔ̃nye! Le miliɔn ɖeka me tututu la, esia nye aʋakɔ blibo si dzi womate ŋu aɖu o!
  Ewɔ nuku na Gerda be:
  - Nukatae mèyɔe do ŋgɔ eye nèna mía xɔlɔ̃wo ku o?
  Le esi teƒe be abosam ɖekakpui kple ɖa dzĩ la naɖo eŋu la, egaku eƒe kpẽa ake, eye ya do kple ɣlidodo vie tso nugbɔ si woƒo la me. Eye kasia Charlotte tsikpe le hũɖeɖe titina, eƒe ŋku siwo le abe emerald ene la ʋu. Amegãxi nyɔnu si le dzo dam la bɔbɔ nɔ tsia me, eye wòka asi Gerda ƒe asi ŋu. Medi vevie be maɖo eŋu nɛ, esime kasia...
  Nyɔnuvia ƒe afɔ ƒuƒluwo biã zi ɖeka kple vevesese sesẽ aɖe ale gbegbe be woti kpo zi ɖeka eye... wofɔ mlɔeba. Madeleine lé atikplɔ aɖe si ŋu wotsɔ elektrikka do ka ɖo la ɖe asi. Elektrikŋusẽ ƒe ʋuʋudedi aɖe do ɖe afɔkpodzi pink la dzi, eye dzo vie gɔ̃ hã tso duƒuƒu le ke dzodzoe kple todzikpe ɖaɖɛwo dzi ta.
  SS-ʋua ƒe amegã la ƒo nu kple ɣli be:
  - Ẽ, tso, dzra ɖo kaba, do wò awudziwui! Màte ŋu atsɔ bikini ko aɖe ɖokuiwò afia le agbledela ŋkume o! Kpɔ ɖa, vinye, woaɖo eteƒe na wò, gake ne èwɔ bometsinu aɖe la, mana nàtrɔ Conan ƒe tasiaɖamfɔa ŋkeke ɖeka eye le ɣeyiɣi ma ke me la, mana elektrikŋusẽ naƒo wò. - Madeleine wɔ mo si vɔ̃ɖi wu le afisia. - Togbɔ be ao, menye ŋkeke ɖeka o, ke boŋ kwasiɖa blibo, gbɔɖeme aɖabaƒoƒo ɖeka pɛ hã manɔmee. Ɣeyiɣi gakpɔtɔ le mía si.
  Nyɔnuviawo dze dzadzraɖo gɔme kaba... Eye le anyigbagã bubu dzi la, nudzɔdzɔ dodzidzɔnamewo hã dzɔ, eye nudzɔdzɔ mawo tɔgbe dzɔ.
  Ẽ, eye fifia aʋa aɖe gadzɔ ake, eye aʋawɔla Gerda zã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ tu tu si wua ame. Pershing si gbã la tɔ.
  Nane si lolo wu eye wòle manyamanya wu la le tsatsam le afisia. Amerikatɔwo ƒe nu yeyetɔ kekeake si wowɔ, si nye tu si te ŋu ʋãna eɖokui si ƒe tu si ƒe ʋuƒo didi nye milimeta 155 eye eƒe aʋawɔnuwo ƒe titrime nye milimeta 305. Eƒe kpekpeme nye tɔn alafa ɖeka blaeve eye wòzɔna blewu ŋutɔ. Barely crawling...
  Gerda tsɔ tu si woɖo nyuie tsɔ tsrɔ̃ Sherman-ʋua eye wòde dzesii be:
  - Ele yiyim to míaƒe luʋɔwo me!
  Charlotte tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da tu, gbã futɔa wozu ga kakɛ siwo vuvu eye wòdo ɣli be:
  - Na bubu kple Dadanyigba!
  Christina de dzesii kple vɔvɔ̃ be:
  - Ðewohĩ míate ŋu atsɔ bɔmbdadamɔ̃ aƒoea?
  Magda gblɔ kakaɖedzitɔe be:
  - Gblẽ nya sia ɖe asinye!
  Eye nyɔnuvia tsɔ eƒe afɔbidɛ sue sesẽawo fia tu la ɖe futɔa ŋu heƒoe.
  Eye Amerikatɔwo ƒe lã wɔadã la tɔ hewó.
  Esiawo nye nyɔnuvi siwo tso Third Reich - miewɔe nyuie!
  Dzomeŋɔli ɖo, eye IS-7 le zɔzɔm to snoa me. Aʋa la le edzi yim le Amerika. Ame dzetugbe siwo tso USSR la wɔa avu vevie.
  Alenka tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da tu Pershing la eye wògbã futɔa.
  Eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na Russiatɔwo ƒe kɔmiunisttɔwo!
  Anyuta hã tsɔ tu aɖe ƒoe. Ezã aɖaŋua tsɔ zã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo eye wòdo ɣli be:
  - Magblɔ be nyɔnuvi si nye superman!
  Alla hã da tu heƒo Patton ƒe aʋawɔʋu bubu. Eye wòfa ale gbegbe.
  Amagbe ka ƒomevie nye Patton-ʋu yeyetɔ kekeake sia? Esiae nye Superperschnig, ɖeko mɔ̃ si ŋu ŋusẽ le wu si ƒe ŋusẽ nye sɔ 810 eye aʋawɔnuwo ƒe togbɛwo lolo wu.
  Ʋu wɔdɔɖeamedzi kae nye si ate ŋu anye kuxi na T-34-85. Gake IS-7 la aƒoe tso didiƒe. Eye esi Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋua xɔ aʋawɔnu aɖe le eƒe ŋgɔgbekpa me ta la, eɖonɛ ɖe ricochet me. Esia nye aʋawɔmɔ̃. Eye le esia ta la, egbã Amerikatɔ la zi ɖeka.
  Eyome Maria da tu heƒo futɔa pɛpɛpɛ. Eƒoe to eme tututu eye wòdo ɣli be:
  - Míaƒe aʋakɔ la sesẽ, ekpɔa xexeame ta!
  Eye ezãa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo hã.
  Eye emegbe Marusya aƒo kposɔ. Eye agbã futɔ la ƒe aʋawɔnuwo wòazu kakɛwo. Le go sia me la, afɔkpodzi ƒuƒlu zazã.
  Eye wòado ɣli be:
  - Na Stalin ƒe ɖɔɖɔɖo yeyewo!
  Enye tugbedzedze si wɔa avu ale gbegbe, eye wòdina be yeadze amesiame ŋu.
  Aleae ƒuƒoƒo si le IS-7 la wɔa dɔe, enaa abosam dzea dɔ.
  Gake emegbe nyɔnuviawo va doa ŋgɔ.
  Elizaveta wɔa avu le T-54 dzi. Eye ewɔa nu mɔkpɔkpɔbuɖeametɔe. Creep si me wowɔa adã le alea.
  Eye ʋu nyui aɖe ŋutɔ le nyɔnuviawo si. Eye wodaa tu wòdea pɛpɛpɛ ŋutɔ tso eme.
  Le kpɔɖeŋu me, wotsɔ SuperPershing la heƒoe eye wodo ɣli be:
  - Míaƒe kɔmiunist kɔkɔe!
  Elizabeth tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ɖo tu la. Eƒo taɖodzinua eye wòdo ɣli be:
  "Nye aʋadziɖuɖua alolo ŋutɔ!"
  Eye wòʋuʋu ŋku ɖe eƒe zɔhɛwo ŋu.
  Ekaterina tsɔ eƒe no dzĩ la ƒoe eye wòdo ɣli be:
  - Le míaƒe aʋadziɖuɖu gãwo ta!
  Eye alesi wòako nu le eƒe lãkusiwo tame.
  Eye Elena, to eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo zazã me, aƒo futɔa. Egbã aʋawɔnu sesẽa, mã ga la me eye wòdo ɣli be:
  - Míaƒe dukɔ sesẽ la!
  Eye aƒo ɣli le eƒe lãkusiwo tame...
  - Hooray!
  Eye Efrasia hã ƒoa eƒe futɔ, fifia ya kple strawberry no. Agbã futɔ la, eye wòaƒo nu ƒuƒlu be:
  - Le kɔmiunist ƒe gãnyenye ta le ɣletivihatsotsoa ƒe ɣletinyigbawo katã dzi!
  Esiawoe nye nyɔnuvi siwo fa miamiamia wu le xexeame. Eye naneke mate ŋu atɔ te wo alo axe mɔ na wo o.
  Ekaterina do ɣli heʋuʋu eƒe akɔta:
  - Nyee nye nyɔnuvi super!
  Eye eƒe nowo klẽna abe rubi ene... Etsɔ wo de ameyibɔ aɖe ƒe mo ɣeaɖeɣi eye wòzi edzi be wòaƒo wo. Emegbe etsɔ eƒe aɖe ƒo eƒe ŋutsu ƒe blibodede. Nukae nye vivisese si vivina alea gbegbe?
  Aleke gbegbe wòvivina na nyɔnuvi enye si - nyemate ŋu aɖɔ dzidzɔ gãtɔ kekeake si le xexeame o.
  Aleae nyɔnuviawo tsrɔ̃a futɔae. Eye wokpɔa dzidzɔ le woƒe ŋutikɔkɔe aʋadziɖuɖuwo kple dzidzedzekpɔkpɔ gãwo ta.
  Eye zi geɖe la, Anastasia Vedmakova kple Alenka Sokolovskaya nye nyɔnuvi wɔnukuwo. Ðeko wotsɔa dzodzro ƒe ƒutsotsoewo kple dzodzro ƒe tsunami ƒoa dzoe.
  Anastasia da tu tso no dzĩ aɖe me ɖe futɔa ŋu, eƒo Yankee yameʋua eye wòdo ɣli le eƒe lãkusi tame be:
  - Nyee nye superman dzetugbe aɖe!
  Alenka Sokolovskaya, si yi edzi le futɔa gbãm la, zãa strawberry nowo eye wòdoa ɣli be:
  - Eye nyee nye nyɔnuvi kɔkɔtɔ kekeake le xexeame!
  Aleae aʋawɔla siwo le avu wɔm la le, eye magblɔ be wogafi ɖewo! Ame aɖeke mate ŋu atsi tre ɖe wo ŋu o.
  Amerika gɔ̃ hã... eye wo dometɔ ɖesiaɖe xɔ sika ɣletivi ewo xoxo abe USSR ƒe kalẽtɔ ene...
  Le nu wɔnuku sia tɔgbe si wowɔ ta la, woxɔ kafukafu tɔxɛ aɖe: USSR ƒe Kalẽtɔ ƒe Diamond Star. Nusi le eɖokui si nye bubu kple fafɛ ŋutɔ.
  Mikpɔ dzidzɔ ɖe atsyɔ̃ɖonuwo ŋu!
  Nyateƒee, nyuitɔ kekeake gale ŋgɔ gbɔna!
  Oleg Rybachenko gawɔ dɔ bubu le Saudi Arabia.
  Tsar ƒe aʋakɔ si nye Nicholas II keke Russia ƒe anyigba ɖe enu. Nyɔnuvi Margarita Korshunova nɔ avu wɔm kpe ɖe Oleg ŋu azɔ. Azɔ hã mutant - aʋawɔla si xɔ makumakunyenye.
  Enyo, vi mavɔawoe na Mujahideen ƒe gbevuha siawo katã va bɔbɔ wo ɖokui. Eye woɖu wo dzi - si zi wo dzi be woaka atam na Russiatɔwo ƒe Tsar.
  Le ɣeyiɣi ma ke me la, Oleg Rybachenko metsi tre ɖe nyɔnuviawo ƒe mɔzɔzɔ siwo yi edzi nyuie eye wòto vovo vie la hakpakpa ŋu o;
  Le ƒe yeyea megbe la, Germanytɔwo kple nubabla la wɔ ŋgɔyiyi ɖedzesi aɖe le United States katã. Amerikatɔ siwo nɔ nu wɔm kple futɔ si de ŋgɔ wu le mɔ̃ɖaŋununya me la nɔ nu bum.
  Kaka March nawu enu la, Wehrmacht-ʋua te ɖe Washington ŋu eye wòdze United States ƒe fiadu dzi dzedze gɔme.
  Aʋaawo mesɔ o eye wòdze ƒã be nyɔnuviawo nɔ dzi ɖum le afisia... Vevietɔ piramidal tank la, Gerda nyo, abe eƒe dɔwɔwɔwo ene.
  Le White House ƒe tudada me, esime eƒe aʋawɔʋua nɔ tu dam tẽ la, Gerda dɔ alɔ̃ eye wòku drɔ̃e tso esia ŋu...
  Ekpɔ Lara Miheiko si nye akpaɖekedzimademadela si Nazitɔwo lé. Nyɔnuvi aɖe si xɔ abe ƒe wuiene ene nɔ tu dam Nazitɔwo. Wowu eƒe zɔhɛ eve. Eye eya ŋutɔ ɣla eɖokui ɖe aƒea me.
  Tɔgbuia di be yeaɖee wòazu tɔgbuiyɔvi, gake Nazitɔwo mexɔ edzi se o. Eye wokplɔm... Wonɔ nye didi gɔme dzem.
  Eye emegbe Lara lé bɔmb aɖe, woƒo Nazitɔwo. Nyɔnuvia do gbe le susu me kple akaɖi sia eye wòtsɔe ƒu gbe... Gake bɔmb la mewó o.
  Manya wɔ be woasi kalẽtɔe o.
  Woƒo Lara ɖe anyi, ƒoe zi eve alo etɔ̃, eye wotsɔ ŋku yibɔ nɛ. Gake womeƒoe sesĩe akpa o, edze abe wonɔ vɔvɔ̃m be yewoawɔ nuvevii ene!
  Esi wokplɔe va aƒea me be woabia gbee la, Lara wɔ nu amemabumabutɔe.
  Etsɔ dzinɔameƒo nɔ SS-srafowo ƒe amegã ƒe ŋkume gblɔ be:
  - Fritz la atsrɔ̃ wò kpuie! Se tu ƒe ɣlidodo, tsɔtsrɔ̃ gbɔna tso Aʋakɔ Dzĩ la gbɔ!
  Asrafomegã la ɖo eŋu be:
  - Nyɔnuvi dzinɔameƒotɔe, àdo go ƒoƒoe la!
  Lara do ɣli dzideƒotɔe be:
  - Vevesese medoa vɔvɔ̃ nam o!
  Asrafomegã la de se be:
  - Kplɔ brat sia do goe le ablɔdzi kple poster: partisan eye nàtsɔe afia kɔƒea katã!
  Kpovitɔa do susua ɖa enumake be:
  - Sno le dzadzam le gota eye tsikpe le dzadzam... Ðe mele be míakplɔ nyɔnuvia ado goe afɔ ƒuƒlu ale be wòate ŋu afa eƒe dzonɔameme oa!
  SS-Aʋafiagã la ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Nyui! Na wòazɔ afɔ ƒuƒlu le vuvɔ me, ɖewohĩ eƒe susu ava!
  Wovuvu Lara ƒe alẽgbalẽwu kple eƒe awudziwui. Wogblẽm ɖi le kotokuwu ɖeka ko me. Woɖe woƒe afɔkpa siwo me mekɔ o kple woƒe afɔkpa yibɔwo. Wogblẽ nyɔnuvia ɖi afɔ ƒuƒlu le awu ɖeka si me kɔ me.
  Wotsɔ kpe aɖe he ɖe kɔ nɛ, eye woŋlɔ ɖe edzi be: "Nye la, akpaɖekedzimademadelae menye." Eye esi wobla woƒe asiwo ɖe megbe la, wokplɔm do goe yi akpata la me. Nyɔnuvia ƒe afɔ ƒuƒluwo se vuvɔ kple sno.
  Lara ko alɔgbɔnu. Ŋu kpee ŋutɔŋutɔ le abi si wòxɔ le mo kple alesi wòdzee ta. Eye àte ŋu azɔ afɔ ƒuƒlu le sno me. Eƒe afɔkpodziwo va ƒu kplakplakpla ŋutɔ le dzomeŋɔli le esi wòzɔ afɔ ƒuƒlu zi geɖe ta. Edo eƒe afɔkpa nyitsɔ laa, eye menye zi gbãtɔe nye esia wòle be wòado dzi le vuvɔ kple dɔwuame me o.
  Lara yi le eɖokui si eye wòyi edzi nɔ alɔgbɔnu kom. Ya ƒo, nɔ eƒe taɖa dzĩ si le abe akɔbli ene la ƒom, eye snoa nɔ ʋuʋum le eƒe afɔ ƒuƒlu te.
  Nyɔnuvia zɔ kple ya ma tɔgbe, abe fiavinyɔnu si le fiazikpui dzi ene. Eye wògblẽ afɔti sue dzeaniwo ɖe megbe, abe ɖevi ƒe afɔ ene kloe.
  Amewo tsɔ veveseseɖeamenu kpɔe.
  Nyɔnu siwo do lãfuwu la dometɔ ɖeka te ɣlidodo be:
  - Ŋɔdzi! Wole nyɔnuvia kplɔm afɔ ƒuƒlu!
  Ɣe ƒe keklẽ nɔ yame, eye vuvɔa meɖe fu na Lara ƒe afɔkpodzi siwo me ʋuʋudedi le, siwo me ʋuʋudedi le la kura o. Ezɔ yi eɖokui gbɔ heɖe eƒe aɖuwo fia.
  Emegbe ƒoƒoe la fiãe. Nyɔnuvia do ɣli eye wòɖu eƒe nuyi...
  Wogaƒoe zi eve sɔŋ kple ŋusẽ. Lara mete ŋu nɔa tsitre ɖe eƒe afɔwo dzi kura o, eye wòtsɔ lɔlɔ̃nu faa ƒe agbagbadzedze aɖe xe mɔ na ɣlidodo aɖe.
  Wokplɔ nyɔnuvi dzimesesẽtɔ la yi aƒe tɔxɛ aɖe me, afisi mɔ̃ siwo wotsɔ wɔa funyafunya ame le.
  Eyata wohee yi dzi le agbatsɔkekea dzi eye wodze eƒe afɔkpodziwo fifi gɔme kple gayibɔ dzodzoe...
  Eye amewula eve tsɔ ƒoƒo ƒo Lara. Gbã la, nyɔnuvia tsɔ agbagbadzedze gã aɖe xe mɔ na eƒe ɣlidodowo, gake esi wotsɔ gayibɔ gbadza siwo biã tso dzoxɔxɔa ta la de ɖevia ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la, edo ɣli eye wòtsi dzodzodzoe. Wona eƒe susu va ɖo eŋu...
  Ŋɔdzi...
  Gerda nyɔ... Damn it, ele be nàku drɔ̃e tso nane si le abe esia ene ŋu, esime le aʋadziɖuɖu ƒe ŋkeke gbãtɔ dzi la, woƒe aʋawɔʋuwo da dzo ɖe White House.
  Eye emegbe nu nyɔŋu mawo tɔgbe dzɔna...
  Gerda da tu SuperPersching la esi wònɔ dzodzom le aƒea me, eƒoe to eme tututu eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutifafa, dɔwɔwɔ kple lɔlɔ̃!
  Emegbe eɖe eƒe aɖe fia.
  Charlotte hã ƒo afɔkpodzi na eƒe futɔ, eye wòzã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo hegblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Nyee nye nyɔnuvi si nye super class!
  Christina hã ƒoe, nɔ ɣli dom abe da ene eye wònɔ eƒe no dzĩ la tem ɖe joystick la ƒe abɔta dzi, nɔ futɔa ƒom:
  - Míenye supermen!
  Eye Magda aƒo futɔa, agbã aʋawɔʋua, azi aʋawɔnuwo dzi be wòawó, eye wòana:
  - Na yameʋuɖoɖom!
  Emegbe eɖea ŋku ɖe eƒe zɔhɛwo ŋu. Nyɔnuvi sia nye tudala si le ɖoƒe kɔkɔtɔ kekeake.
  Aʋawɔlawo le Yankees-ha la tsrɔ̃m eye wole xexlẽdzesiwo xɔm... Albina kple Alvina dometɔ ɖesiaɖe ƒo ʋu akpe eve siwo woɖiɖi nu ƒu xoxo. Le esia ta woxɔ kafukafu yeye: Diamond Star of the Knight"s Cross of the Iron Cross si me klosalo oak aŋgbawo, yiwo kple diamondwo le.
  Aleae nyɔnuviawo ɖe wo ɖokui ɖe vovo to wozu super class aces me. Eye ame aɖeke mete ŋu tɔ te wo alo ɖu wo dzi o.
  Anastasia Vedmakova kple Akulina Sokolovskaya kpakple Orlova dometɔ ɖesiaɖe xɔ kafukafu yeye: Ŋutikɔkɔe ƒe Ðoɖo si de ŋgɔ wu kple daimɔnd, si ŋu wokpɔ dzidzɔ ɖo ŋutɔ. Nyɔnuvi fafɛ siawoe nye esiawo.
  Eye aʋa la le nuwuwu gogom... Amerikatɔwo na ta le April 20, 1948 dzi. Eye Xexemeʋa Evelia ƒe ŋutinya bubu aɖe gatrɔ.
  Fifia edze abe ŋutifafa ƒe ɣeyiɣi aɖe li ene. USSR gaxɔ Alaska eye amesiame kpɔ dzidzɔ. Eye Japan kple Third Reich ma Amerika-nyigbagã dzi dukɔwo me. Aleae xexeame ƒe gbugbɔmamã hena ɣeyiɣi aɖe wu enui.
  Ðeɖi te Germanytɔwo ŋu le aʋawɔwɔa me.
  Hitler ɖe mɔ ɖe srɔ̃ geɖe ɖeɖe ŋu le Third Reich - srɔ̃nyɔnu ene ɖesiaɖe, eye wòto adzɔ sesẽwo vɛ na srɔ̃tɔ siwo si vi mele o alo esiwo mede etɔ̃ o. Esia nye afɔɖeɖe sesẽ aɖe si wowɔ tsɔ de amewo ƒe agbɔsɔsɔ ŋuti ɖoɖowo ƒe dzi ƒo.
  Tsɔ kpe ɖe eŋu la, Hitler ŋutɔ na vi geɖe siwo woxɔ to vidzidzi si wowɔ kple asi me. Eye le wo dome la, ehiã be woatia fiazikpui la ƒe domenyila.
  Blanuiléle aɖeke menɔ eme o, Fiaɖuƒe Etɔ̃lia ɖu nusi dzi wòɖu ɖekae kple Japan.
  Gake le March 5, 1953 dzi la, Stalin ku. Eye Beria va xɔ ŋusẽ. Nukatae Beria? Le ŋutinya ŋutɔŋutɔ me la, mɔnukpɔkpɔ nyuiwo su esi be wòaxɔ fiazikpuia, gake afɔku aɖe xe mɔ nɛ: ʋunyaʋunyawɔwɔ aɖe dzɔ le GDR, si me nugbeɖoɖo ɖe Beria ŋu si tsi tre ɖe eŋu la tsi. Eye le afisia la, le nyateƒe me la, GDR aɖeke meli o.
  Tsɔ kpe ɖe eŋu la, Hitler di be Beria, si wogblɔ ɖi nyuie eye Germanytɔwo nya nyuie, si nye Germanytɔwo ƒe nuwɔna vɔ̃ɖi la, naɖu dzi le Stalin yome. Eye Stalin, esi eƒe lãmesẽ va gblẽ la, ewɔ domenyinumãgbalẽ tsɔ da asi ɖe Beria dzi.
  Eyata wotso nya me le nusianu ŋu wònyo na adzamekpovitɔwo ƒe tatɔ ke menye adzamekpovitɔwo ɖeɖeko o.
  Enyo, Beria do susua ɖa be Hitler nawɔ nu kple Japan hafi wòaxɔ nukliaʋawɔnuwo.
  Mènya nusi samurai ate ŋu abu gbeɖe o.
  Beria kple Hitler lɔ̃ ɖe aʋawɔwɔ ɖekae kple Japan kple eƒe anyigbamama dzi.
  Le April 20, 1954 dzi la, wodze aʋa si wowɔ ɖekae kple samurai-fiaɖuƒe gã si nɔ anyi le dutanyigbawo dzi la gɔme.
  Enyo, axa yeye aɖe le tɔtrɔm le ŋutinya me. Soviet-srafowo le ŋgɔ yim le Japan.
  Eye Germanytɔwo hã... Le afisia hã la, Gerda kple Charlotte le avu wɔm le aʋawɔʋu si le abe piramid ene me. Woƒe ʋua nye ʋu si me zikpui eve nɔna eye eƒe kpekpeme nye tɔn blaatɔ̃ eye gas turbine mɔ̃ sue aɖe si ƒe ŋusẽ nye sɔ 2,500 le esi. Àte ŋu akpɔ alesi Germanytɔwo ƒe ʋu sesẽnae le susu me. Eye aʋawɔnuawo le etɔxɛ, wotsakae kple aŋe. Eye wònɔa anyi didina ŋutɔ, womate ŋu age ɖe eme tso goawo katã me o. Tu la ƒe lolome le sue si nye milimeta 75, gake eƒe tudada ƒe duƒuƒu le gɔmedzedzea me lolo ŋutɔ le tu si ƒe nyaƒoɖeamenu sesẽ me. Ena aʋawɔnuwo ƒe gege ɖe eme dzi ɖe edzi. Eye aʋawɔtuwo ƒe agbɔsɔsɔ kple dzo ƒe agbɔsɔsɔme sɔ gbɔ ŋutɔ. Conductivity sɔ gbɔ ŋutɔ.
  Aʋawɔʋua ŋutɔ nye super ko... Eyata Gerda nya nusi wòawɔ avu kplii.
  Soviettɔwo ƒe ʋuwo gbɔdzɔ wu. Aʋawɔʋu gãtɔ gakpɔtɔ nye T-54, si nye ʋu nyui aɖe, si ƒe asi bɔbɔ vie, gake ebɔbɔ wu Germanytɔwo tɔ kura le nusianu me. IS-7 meva kaka gbeɖe o. IS-10, si xɔ tu si ƒe didime nye milimeta 122, gake eƒe tu didi wu kple ŋgonu ƒe aʋawɔnu nyui aɖe, si ƒe axawo gbɔdzɔ wu la de dzesii. Gake esiawo katã sɔ ɖe tɔn blaatɔ̃ vɔ etɔ̃ ƒe kpekpeme nu, si megblẽ o.
  Gerda da tu Japantɔawo tso eƒe Panther-6 aʋawɔʋua me, ezãa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo eye wòzia joystick ƒe abɔtawo dzi, esime wònɔa ɣli dom be:
  - Ŋutikɔkɔe na Aryan nɔviwo ƒe susuwo!
  Charlotte tea joystick ƒe abɔtawo, no dzĩ, fli si tso tu adre siwo wotsɔna ƒoa tu me, eye wòdoa ɣli be:
  - Míaƒe dzidzɔkpɔkpɔ le kɔmiunisttɔnyenye me le Aryatɔwo ƒe drɔ̃e me!
  Eye nyɔnuvia gako nu ake...
  Christina kple Magda wɔa avu le Panther-6 bubu si le abe piramid ene dzi.
  Christina tsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tea joystick ƒe abɔtawo, ƒoa futɔa tso Japan eye wòdoa ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na nye ahiãvi!
  Magda hã da tu, eye wòko nu tokutɔe la, egblɔ esi wòzi eƒe no si nye ruby si le joystick ƒe abɔta dzi be:
  - Ŋutikɔkɔe na míaƒe ɖekakpuiwo!
  Eye alesi woako nu le woƒe lãkusiwo tame. Mina míagblɔe tẽ be nyɔnuvi siawoe wɔa nuku le aʋawɔwɔ ƒe dzidzɔkpɔkpɔ me.
  Ẽ, edze abe tsɔtsrɔ̃ŋkekea ɖo na Japan ene. Gake nusianu le edzi yim le ɖoɖo nu vaseɖe fifia.
  Elizaveta kple eƒe dɔwɔlawo wɔa avu le T-54 aʋawɔʋu si wowɔ wòsɔ ɖe egbegbe nu vie me. Gake vovototoa le sue. Tu la ƒe tudada ƒe sesẽme va le kabakaba vie, eye tu si wotsɔ tue la ƒoa aʋawɔnuwo wu. Esiae nye vovototoa.
  Eye mɔ̃a nye diesel mɔ̃ ma ke si ƒe ŋusẽ nye sɔ 520... Japantɔwo zãa aʋawɔʋu siwo ƒe nɔnɔme wowɔ kple Germanytɔwo tɔ siwo ŋu mɔɖegbalẽ le. Zi geɖe la, ʋuawo hã nyona. Vevietɔ Hirohito-3 ʋu, si ƒe kpekpeme nye tɔn blaatɔ̃ vɔ enyi, si ƒe tu si ƒe didime nye milimeta 105 si ƒe ʋuƒo ƒe didime nye 70 EL, si de ŋgɔ wu T-54 le aʋawɔnuwo me, eye meɖiɖi le aʋawɔnuwo kple ʋukuku ƒe ŋutete me o, negbe ŋusẽ si wodzra ɖo ɖe eŋu koe mele eme o .
  Japantɔwo ƒe aʋawɔʋu sia nye kuxi na USSR. Gake ʋu siwo le bɔbɔe wu siwo tso Ɣe si le dodom ƒe Anyigba dzi hã li.
  Wo gbɔ kpɔkpɔ le bɔbɔe wu.
  Elizabeth zãa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ daa tu eye wòƒoa samuraitɔwo ƒe aʋawɔʋuwo. Ewɔa esia aɖaŋutɔe ŋutɔ eye wòdoa ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na míaƒe Fofonyigba si le ablɔɖe me!
  Catherine gada tu ake, zã no dzĩ la, eye wògbã Japantɔwo ƒe ʋua, do ɣli be:
  - Mawue na Rus'!
  Elena ƒoa futɔa hã, tsrɔ̃a futɔwo ƒe aʋawɔʋu aɖe, zãa eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu eye wòdoa ɣli be:
  - Le kɔmiunisttɔwo ƒe susuwo ƒe gãnyenye ta!
  Efrasia hã daa tu hewɔa esia kple eƒe no si me ʋuʋudedi le ƒe strawberry no ƒe kpekpeɖeŋu, eye wòdoa ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunisttɔnyenye si kɔ wu ƒe aʋadziɖuɖuwo!
  Aleae woʋãa woƒe aʋawɔʋua aɖaŋutɔe eye woƒoa asa na dziɖuɖu. Woate ŋu abu Hirohito-3 aʋawɔʋua be elolo ŋutɔ, gake elolo ŋutɔ. Esesẽ ŋutɔ be woato mɔ̃ ma tɔgbe me.
  Eye ale wòyia nyɔnuviawo yome. Tu la lolo wu le eƒe lolome nu eye eƒe tudada ƒe duƒuƒu le gɔmedzedzea me lolo wu. Japantɔwo ƒe xɔtaxɔa ƒe ŋgonu ƒe aʋawɔnuwo le kpekpem wu Soviettɔwo tɔ gɔ̃ hã milimeta 240, eye ʋua ƒe ŋgonu hã lolo wu - milimeta 150 le etame eye milimeta 120 le ete. Eye Japantɔwo ƒe duƒuƒu lolo wu gɔ̃ hã, gas turbine mɔ̃a naa sɔ ƒe ŋusẽ 1500. Ẽ, aʋawɔʋu siae nye Japan tɔ nyuitɔ kekeake. Màte ŋu awɔ fefe kplii o.
  Gake Elizaveta zãa eƒe no dzĩ la tsɔa aŋɔa ɖoa goa tẽ tso nuwuwu yi nuwuwu, eye Japantɔwo ƒe aʋawɔʋua wó, esi mete ŋu ƒo Soviettɔwo ƒe ʋua o.
  Catherine ƒo nu kple ɣli eye wògbugbɔ nu na exɔlɔ̃a ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu:
  - Wòe nye aɖaŋudzela Lisa!
  Elizabet melɔ̃ ɖe edzi o:
  - Nyee nye nunyala aɖe ko!
  Eye alesi wòako nu le eƒe lãkusiwo tame. Nyɔnuviae nye esia.
  Eye wodoa ɣli geɖe... Le kpɔɖeŋu me, Ekaterina ɖo ŋku alesi wòsi ɣemaɣi le ƒe blaene vɔ ɖekalia me dzi. Afɔkpaawo vuvu le ŋkeke eve alo etɔ̃ megbe, eye wòva hiã be matu afɔ ƒuƒlu. Eye le dugã me nyɔnuvi si mezu numame nɛ o gome la, evea ame, wosea ƒoƒo ɖesiaɖe, alɔ ɖesiaɖe, ƒunukpeƒe ɖesiaɖe. Eye wogbã eƒe afɔwo vaseɖe esime ʋu nɔ dodom, esime afɔɖeɖe ɖesiaɖe wó kple vevesese.
  Nyɔnuvia mesusui kpɔ be afɔ ƒuƒlu zɔzɔ ate ŋu ase veve alea gbegbe o. Menye dzodzroe Hugo se veve ɖe nyɔnuvi si nye afɔkpa ƒuƒlu si nye Closet nu o. Ne le dzomeŋɔli gɔ̃ hã la, nyɔnuvi ƒe afɔ mawo tɔgbe nɔa alea la, ekema le dzomeŋɔli ya ɖe?
  Gake Ekaterina ya va zu numame nɛ kaba, eƒe ŋutilã ɖekakpui la trɔna ɖe nɔnɔmeawo ŋu kabakaba, afɔkpodzi si xɔ abi la yɔ fũ kple ʋuʋudedi eye wòzu ƒuƒlu. Eye afɔ ƒuƒlu zɔzɔ va vivina. Catherine medo eƒe afɔkpa gɔ̃ hã o vaseɖe esime vuvɔa tu. Ke hã, emegbe woɖo wo dometɔ ene eye Euphrasinya fia adzetɔwo ƒe aɖaŋu wo. Eye zi geɖe la, adzetɔwo ƒua du afɔ ƒuƒlu le sno me be yewoana yewoƒe sɔhɛmenɔɣi nadidi. Eye kpuie ko la, nyɔnuviawo bi ɖe adzame sidzedze me, eye wodze abe ƒe blaeve ene, eye afɔ ƒuƒlu kple bikini me tsikpe le vuvɔ me o. Esiawoe nye nu dzeaniawo. Eye ɖeke meli si fa wu wo o, negbe le nyateƒe me la, Alenka koe. Ewɔ aʋa le IS-10, si ŋu wotrɔ asi le kple ʋuƒo si keke ɖe enu la dzi. Aʋawɔʋua dze le nusiwo kplɔ wo nɔewo ɖo me nyitsɔ laa ŋutɔ. Eye ƒã kokoko. IS-7 mege ɖe ewɔwɔ gãwo me gbeɖe o. Edze abe ga gbogbo si wozãna kple ewɔwɔ ƒe kuxiwo gbɔe wòtso ene.
  Eyata Alenka-ʋua me dɔwɔlawo tsrɔ̃a Japangbe siawo eye woƒoa ha na wo ɖokui.
  Zã blɔawo nɔa dzo dam, .
  Míenye mɔɖelawo, dɔwɔlawo ƒe viwo...
  Ƒe siwo me kɔ ƒe ɣeyiɣia le aƒe tum, .
  Mɔɖelawo ƒe ɣlidodo nɔa klalo ɣesiaɣi!
  Ne nyɔnuviwo dze dɔ gɔme la, màte ŋu atsi tre ɖe wo ŋu o. Le nyateƒe me la, woate ŋu agblɔ be esia nye aʋawɔwɔ ƒe nuwɔwɔ deblibo.
  Aʋa la yi edzi eye Japan bu.
  Soviet-srafowo xɔ Sakhalin ƒe dzigbe le May me. Eye wowɔ nu kple ŋuɖɔɖɔɖo si gbɔ eme.
  Gake Soviet nyɔnuviwo ƒe asrafohawo ɖea aʋawɔwɔ ƒe hatsotso ɖedzesi aɖe fiana.
  Le woƒe aʋawɔnu ƒomeviwo gome la, wodze AK zazã gɔme ya. Vɔ̃ɖi wu Germanygbe, gake ele bɔbɔe eye kakaɖedzi le eŋu. Eye etsoa tsitretsiɖeŋulawo ɖe anyi, togbɔ be taɖodzinu si le adzɔge ʋĩi la bɔbɔ wu Germanytɔwo ƒe amedzidzedze ƒe ya hã.
  Soviet nyɔnuviwo zi Japantɔ gamenɔlawo dzi be woagbugbɔ nu na woƒe afɔ ƒuƒlu siwo me ke le eye woaƒo woƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo. Esiae nye woƒe ayemɔ.
  Aʋawɔwɔ kple aʋawɔla siwo le hatsotso kɔkɔtɔ kekeake me.
  Le ƒe "54 ƒe dzomeŋɔli la, Germanytɔwo ɖe Japantɔwo ƒe asrafowo ɖa le Amerika koŋ.
  Nyɔnuvi afɔ ƒuƒlu ƒe asrafoha si Margaret nɔ ŋgɔ na la wɔ aʋa wònya kpɔ ŋutɔ. Nyɔnuvia kaka samuraitɔwo, eye wozi ɖekakpui siwo wolé la dzi be woagbugbɔ nu na woƒe afɔkpodziwo ahaƒo Venus ƒe akɔta.
  Gerda kple eƒe ƒuƒoƒo si le "Panthers" 6 dzi wɔ dɔ nyuie, eye wodɔ Japantɔ geɖe ɖe dzomavɔ me, eye wodɔ ɖewo ɖe dziƒo.
  Nyɔnuvi ninja ene wɔ avu kple Soviet-srafowo esime wonɔ ŋgɔ yim yi Manchuria.
  Nyɔnuvi ninja aɖe si ƒe taɖa le blɔ la tsɔ yiwo lãe eye wònɔ du ƒum le nutunu aɖe me, eye wòtso Soviet-srafowo. Emegbe etsɔ eƒe afɔbidɛwo tsɔ pea si me bɔmb le ƒu gbe, trɔ Soviettɔwo ƒe T-54 aʋawɔʋua eye wòdo ɣli be:
  - Dukɔ si fa wue nye Japan!
  Nyɔnuvi ninja si ƒe taɖa le ɣie hã atsɔ akplɔ aƒo futɔa eye wòatsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ana boomerang, ado ɣli be:
  - Le míaƒe samurai aʋadziɖuɖuwo ta!
  Nyɔnuvi ninja si ƒe taɖa biã awɔ yiwo ƒe tsatsam sesẽ aɖe kuxi aɖeke manɔmee, eye wòatso Soviet-srafowo. Emegbe eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ada bɔmb. Woavuvu USSR ƒe aʋawɔʋua eye aʋawɔla la ado ɣli be:
  - Le kɔmiunist ƒe susuwo ƒe ŋkɔ me!
  Nyɔnuvi ninja aɖe si ƒe taɖa le ɣie la xɔ tsitretsiɖeŋulawo hetso wo, abe ɖe wòle fesre aɖe kplɔm to agblea dzi ene, egatso Russia-srafo aɖe ake, eye wòtsɔ eƒe asibidɛ ƒuƒluwo da tu si wua ame si avuvu Soviettɔwo ƒe aʋawɔʋu siwo ade eve ɖe akpa vovovowo me .
  Eye wòado ɣli be:
  - Le dukɔa ƒe gãnyenye ta!
  Nyɔnuviwo lɔ̃a amewuwu, eye wolɔ̃a gamenɔlawo gbɔ dɔdɔ sesẽe wu. Ale gbegbe be ŋutsuwo abu ta le agbagbadzedze fũu akpa ta. Eye aleae ninja nyɔnuviwo lɔ̃nae. Do ŋutsu siwo wobla eye le ɣeyiɣi ma ke me la, nàƒo wo.
  Gake, togbɔ be Japantɔwo nye kalẽwɔwɔ hã la, wole nu gblẽm le mɔ̃ɖaŋununya si nyo wu eye wòde ŋgɔ wu ta.
  Gawu la, le yame la, aces siwo ƒe hatsotso de ŋgɔ wu Anastasia Vedmakova kple Akulina Sokolovskaya, siwo gbãa Japantɔwo abe yaƒoƒomɔ̃wo ene la li.
  Anastasia zãa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ lã Japantɔwo ƒe yameʋu ade zi ɖeka kple woƒe gbagbã ɖeka eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunisttɔwo ƒe susuwo le Rus'!
  Akulina, si tsɔ eƒe no dzĩ la te abɔta aɖe, lã Japantɔwo ƒe yameʋu adre zi ɖeka eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na Russia Kalẽtɔwo!
  Aʋawɔlaawo biaa hlɔ̃ Japan ɖe woƒe nyatoƒoetoto siwo wowɔ va yi ta. Eye vevietɔ le aʋa si woɖu le Tsar Nicholas II ƒe ɣeyiɣia me ta. Ao, womaŋlɔ esia be gbeɖe o, eye dzidzimewo hã matsɔe ake o.
  Anastasia te eƒe no si nye ruby la eye wògada tu bubu, eye wòda Japantɔwo ƒe yameʋuwo eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunisttɔwo ƒe ɣeyiɣia Beria!
  Akulina te eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo, ƒo samurai yameʋuawo ɖe anyi eye wòdo ɣli be:
  - Na aʋadziɖuɖu gãwo!
  Eye Albina kple Alvina le xexlẽdzesi gbogbo aɖewo xɔm. Le yameʋu akpe etɔ̃ siwo woda ɖe anyi ta la, wotsɔ nudɔdɔa na wo: Diamond Star of the Knight"s Cross of the Iron Cross kple sika oak aŋgbawo, yiwo kple daimɔndwo.
  Albina tsɔ eƒe no dzĩ la trɔ asi le eŋu. Etso Japantɔwo ƒe yameʋu wuieve zi ɖeka eye wòdo ɣli be:
  - Na nye akɔta!
  Eye ekpɔ eɖokui le susu me be ele ameyibɔ aʋawɔla aɖe ƒe akɔnu.
  Alvina tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒo afɔkpodzi, egbã Japantɔwo ƒe yameʋu wuieve eye wòdo ɣli be:
  - Na aʋadziɖuɖu gãwo!
  Germany nyɔnuviwo wɔa avu vevie eye wodze tugbe. Wolɔ̃a ŋutsu siwo ƒe ŋutigbalẽ yibɔ ŋutɔ, eye woƒe aɖe nɔa klalo ɣesiaɣi be yewoaklɔ ŋutsuwo ƒe blibodede abe ebony ene.
  Albina, zã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo, gaƒo samuraitɔwo ake eye wòda woƒe yameʋuwo ɖe anyi.
  Eye wòdo ɣli be:
  - Nyee nye Superman!
  Alvina te eƒe strawberry no, lã Japantɔwo ƒe yameʋu gbogbo aɖewo ɖe anyi eye wòdo ɣli be:
  - Nyee nye yamenutome vixen!
  Nyɔnuvia nye aʋawɔla ŋutɔ eye wòdoa vevie nu le eƒe gbɔdɔdɔ si gbɔ eme me.
  Aryantɔ vavãwo nye super ko! Eye le goawo katã me la, atsyɔ̃ɖoɖo mawo tɔgbe siwo le hatsotso kɔkɔtɔ kekeake me!
  Germany kple Soviet-srafowo, siwo le futɔwo dzi ɖum la, le ŋgɔ yim le China godoo.
  Le Singapore dzi dzedze me la, yameʋukulawo ƒe aʋawɔlawo kple Barracuda nyɔnuvi siwo ƒe afɔ ƒuƒlu ƒe hatsotso la ɖe dzesi ŋutɔ. Nyɔnuviawo, siwo nɔ woƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo ƒom ɖe tsidzadza si nɔ dzadzam le teƒe xɔdzowo ƒe tsiɖɔɖɔwo me la, ge ɖe Japantɔwo ƒe nɔƒe sesẽwo eye woda tu wo.
  Esiawoe nye atsyɔ̃ɖola siwo le avu wɔm.
  Japan ʋuʋu le ƒuƒoƒo sesẽ sia tɔgbe ƒe ƒoƒo sesẽwo ta.
  Le ƒe 1954 ƒe adame la, Axis-dukɔwo xɔ China ƒe akpa gãtɔ. Eye nɔnɔmea va sesẽ ɖe edzi ŋutɔ na Ɣe si le dodom ƒe Anyigba.
  Hitler de dzesii be:
  - Xe eve mate ŋu awɔ ɖeka le agado ɖeka me o!
  Eye aʋawɔla siwo nye Albina kple Alvina da yameʋu akpe ene. Japan wɔa yameʋu siwo ƒe asi bɔbɔ gake woƒe nyonyome mede o le agbɔsɔsɔ gã ŋutɔ me, eyata enɔ bɔbɔe ŋutɔ be woaxɔ fewo.
  Albina zã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ lã samurai bubu eye wòdo ɣli be:
  - Esia nye míaƒe xexe wɔnuku la!
  Alvina, to no dzĩ aɖe ƒe kpekpeɖeŋu me, tsɔ Japantɔwo ƒe ʋu blaeve blibo aɖe ƒu anyi eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunisttɔwo ƒe ɣeyiɣia le xexeame katã!
  Albina, si hã zãa strawberry no eye wònɔ samurai la ƒom la, ƒe mo wɔ yaa eye wògblɔ kple gbe blewu be:
  -Ðe nèle nu ƒom tso kɔmiunisttɔnyenye ŋua?
  Alvina, si zã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo hetso Japantɔwo ƒe yameʋu wuieve gblɔ be:
  - Aryatɔwo ƒe ɖoɖo yeyea nye kɔmiunist!
  Nyɔnuviawo do nukoko... Le yameʋu akpe enelia ta la, wotsɔ Diamond Star of the Knight"s Cross of the Iron Cross na wo kple platinum oak aŋgba yiwo kple diamonds. Be kafukafu si kɔkɔ ŋutɔ gɔ̃ hã nye tugbedzedze ƒe nuŋlɔɖi.
  Nyɔnuvi siawoe wòle be nàdo dzi na...
  Gake Anastasia Vedmakova kple Akulina Sokolovskaya mebɔbɔ ɖe anyi o eye wowu yameʋu alafa atɔ̃ siwo ge dze anyi ƒe xexlẽme.
  Eye woxɔ kafukafu yeye siwo kɔkɔ ŋutɔ, eye woƒo ɣletivi gbogbo aɖewo nu ƒu na wo ɖokui.
  Anastasia tsɔa eƒe afɔ ƒuƒlu ɖoa eƒe aʋawɔnua dzi eye wòƒoa futɔa, lãa futɔa eye wòdoa ɣli be:
  - Na kɔmiunisttɔnyenye le ɣletinyigba bliboa dzi!
  Akulina, si le futɔa lãm to no dzĩ la tete me la, do ɣli sesĩe be:
  - Ðeviwo gɔ̃ hã nya mí!
  Le dzomeŋɔli la, Japan bu eƒe nuto siwo katã kloe wòɖu la, eye aʋawɔwɔa ʋu yi dadaa ŋutɔ me.
  Ƒe 1955 ɖo, esime aʋawɔwɔwo le edzi yim eye nuwuwu alo nugbɔ aɖeke mele dzedzem o.
  Japan le asi ɖem le eŋu, vivivi gake kakaɖedzitɔe. Eye vivivi la, ele aʋa la dzi ɖum.
  Gake samuraitɔwo wɔa avu vevie eye wowɔa avu sesĩe.
  Alenka kple eƒe dɔwɔlawo ɖo IS-11 dodokpɔʋua. Tu si ƒe didime nye milimeta 130 le ʋu sia me eye mɔ sesẽwo le ete.
  Alenka tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da tu, egbã futɔa, eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na kɔmiunist kple nyɔnuviwo ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu!
  Anyuta hã da tu kple eƒe no dzĩ la ƒe kpekpeɖeŋu, te tu enyi siwo wotsɔna ƒoa tu ƒe aŋenuwo eye wòdo ɣli be:
  - Mí nyɔnuviwo míefa tu ŋutɔ!
  Alla hã tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒoe, tsɔ futɔa gbã gudugudu eye wòdo ɣli be:
  - Va, le adzɔge tso ʋuƒoa gbɔ!
  Maria fu, zã eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu. Eto futɔa me eye wòdo ɣli, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go:
  - Na dzidzedzekpɔkpɔ yeyewo!
  Marusya tsɔ strawberry no ƒe kpekpeɖeŋu gbãe, eye wòtsɔ asiléƒe si wua futɔwo ƒoe eye wònɔ ɣli dom be:
  - Na kɔmiunisttɔwo ƒe amegãwo!
  Alenka gada tu ake eye wòdo ɣli be:
  - Ale be agbledela ƒokpli ƒe dukplɔla kple gypsy dzizizidziɖula Sashka naku!
  Eye aƒo eƒe afɔ ƒuƒlu ɖe aʋawɔnuawo ŋu.
  Aleae nyɔnuviawo nɔ anyi, ɖeko wònyo ŋutɔ. Zi geɖe la, wonyea hatsotso ƒe aʋawɔla wɔnukuwo.
  Afisiae wole ha dzim le haƒoƒo me:
  Ao, amesi le ŋudzɔ la mavuvu o, .
  Akpɔkplɔ, hɔ̃ ƒe dzedzeme...
  Ameawo ƒe gbe me kɔ - .
  Da la agbã ɣlidodoa!
  
  Stalin le nye dzi me
  Ale be míanya blanuiléle o...
  Woʋu ʋɔtru si yi yamenutome - .
  Ɣletiviwo nɔ keklẽm le mía tame!
  
  Mexɔe se be xexeame katã anyɔ, .
  Fasitɔwo ƒe dziɖuɖua nu ava yi...
  Eye Ɣe la klẽ - .
  Mɔ si klẽna ɖe kɔmiunisttɔnyenye dzi!
  Elizabeth hã le avu wɔm kple eƒe T-54 aʋawɔʋu, si nye adzetɔ nyɔnuvi si le avu wɔm alea.
  Eye Japantɔwo ƒe ʋu dzeaniawo dzea anyi le woƒe afɔ ƒuƒluwo ta.
  Elizabeth tsɔ eƒe no dzĩ la te joystick la ƒe abɔta eye wònɔ ɣli dom be:
  - Ŋutikɔkɔe na Soviet kɔmiunisttɔwo ƒe susuwo!
  Eye aleke tugbedzedze sia ako nu enye si! Eye wòaklẽ kple aɖu siwo le abe dzonu ene.
  Ekaterina xɔe eye wògafia asi eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo hedo ɣli be:
  - Le kɔmiunisttɔwo ƒe nukpɔsusu makumakuwo ƒe aʋadziɖuɖu me la, .
  Míekpɔ míaƒe dukɔa ƒe etsɔme...
  Elena tsɔ eƒe no si nye ruby ƒo eƒe futɔa eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go, henɔ ɣli dom be:
  - Eye na mía Fofonyigba ƒe aflaga dzĩ la, .
  Míawɔ nuteƒe ɖokuitɔmadimaditɔe ɣesiaɣi!
  Efrasia tsɔ afɔ ƒo eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu eye wòƒo ɣli be:
  - Hail Fatherland, míaƒe ablɔɖetɔ, .
  Dukɔwo xɔlɔ̃wɔwɔ, kpekpeɖeŋu tegbee!
  Eye nyɔnuviawo katã tsɔ woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo dzi ha le haƒoƒo me be:
  - Ŋusẽ si le se nu, amewo ƒe lɔlɔ̃nu, .
  Le nyateƒe me la, ame tsɛ tsi tre ɖi na ɖekawɔwɔ!
  Ele be míagblɔ be aʋawɔwɔ ƒe adãwɔwɔ si mexɔ se o ye dea vovototo nyɔnu aʋawɔlawo dome.
  Eye afisiae Gerda le avu wɔm kple...
  Eƒe "Panther"-6 le abe aʋawɔʋu gã aɖe ene, si le samuraitɔwo ƒe nɔƒewo gbãm.
  Gerda atsɔ eƒe no dzĩ la ada tu, azi joystick ƒe abɔta dzi eye wòado ɣli be:
  - Na Aryan xexeame!
  Charlotte hã aƒoe, azã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo, avuvu Japantɔwo ƒe ha gã aɖe eye wòaƒo nu kple ɣli be:
  - Na liƒo gãwo!
  Christina kple Magda hã wɔa avu. Nyɔnuviawo le avu wɔm vevie, eye wodze tugbe ŋutɔ, wole amama kloe le bikini me.
  Christina tsɔ eƒe no si nye ruby da tu, gbã Japantɔwo ƒe Hirohito-4-ʋua eye wòdo ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na nye dukɔ!
  Magda hã tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒo afɔkpodzi, gbã samuraitɔwo ƒe howitzer la henɔ ɣli dom be:
  - Ŋutikɔkɔe na dzidzedzekpɔkpɔ gãwo!
  Nyɔnuvi siawoe nye ame kɔkɔtɔwo kekeake!
  Tokyo dze anyi le March ƒe nuwuwu. Eye le April 20, 1955 dzi la, Japan tsɔ eɖokui na eye wòto esia me wu aʋa gã la nu.
  Nyɔnuvi Albina kple Alvina wu yameʋu akpe atɔ̃ siwo woda. Eye le esia ta woxɔ kafukafu tɔxɛ aɖe: Diamond Star Gã si nye Knight"s Cross of the Iron Cross si me klosalo oak aŋgbawo kple diamond yiwo le.
  Aʋa la mewu enu haɖe o. Ðeko wòɣla eɖokui hena ɣeyiɣi aɖe. Gake Hitler ɖu xexeame katã kloe dzi.
  Beria gaxɔ Sakhalin ƒe dzigbe, Kuril-togbɛ, kple Manchuria kpe ɖe Port Arthur ŋu.
  USSR va zu dukɔ sesẽ aɖe si nɔ eƒe abiwo ƒom. Nazi Germany ɖu dukɔ bubuwo dzi hena ɣeyiɣi aɖe, eye wòte woƒe tsitretsiɖeŋu suesuesuewo ɖe to.
  Aʋaa nɔ anyi vaseɖe tsɔtsrɔ̃ kple xexeame dzi ɖuɖu. Gake xexeame katã ƒe dzre bubu nɔ edzi yim.
  Le ɣeyiɣi ma me la, alilikpowo nɔ ƒu ƒom ɖe USSR dzi. Eye le ƒe 1959 me, le eƒe dzigbezã blaadrelia dzi la, Adolf Hitler ɖoe be yeadze Soviet Russia, afisi Beria ɖu dzi le. Xexeame katã kloe nɔ Fuhrer la ƒe akpa dzi.
  Gake USSR va zu dukɔ sesẽ aɖe si me dɔwɔƒewo le. Eyata meke ɖe akplɔ aɖe ŋu le kpe aɖe dzi.
  Nukliaʋawɔnuwo nɔ dukɔ evea siaa si, gake Gerda kple Albina te ŋu wɔ mɔ̃ aɖe si me keklẽŋusẽ xɔ ɣletinyigba bliboa katã le, si wɔe be womate ŋu azã tsɔtsrɔ̃ sia ƒomevi o.
  Eye Hitler ɖoe be yeaxɔ dziɖuɖuŋusẽ mamlɛtɔ le xexeame. Liƒo si le ɣetoɖoƒe gome la to Dnieper-tɔsisia dzi, eye emegbe Belarus kple Baltik-dukɔ siwo nɔ Germanytɔwo te. Nazitɔwo te ŋu lé Crimea ɖe asi. Negbe ɖe USSR haya aʋawɔƒe aɖe na Ƒuyibɔa ƒe Ƒudziʋawɔʋuwo le Sevastopol hafi.
  Tsɔ kpe ɖe anyigbamama susɔea ŋu la, Russia de China ƒe akpa aɖe - Manchuria hã eme. Eyata USSR, afisi wowɔ ɖoɖo si le vevie ŋutɔ be woatsɔ ade vidzidzi ƒe dzi ƒo eye kɔmiunist, mawudzimaxɔsedziɖuɖua na srɔ̃ geɖe ɖeɖe le se nu la, wu xexlẽme siwo nɔ anyi do ŋgɔ na aʋawɔwɔ le ƒe 1941 me xoxo, togbɔ be anyigbamamawo bu gɔ̃ hã, eye wodzi ɖe edzi zi etɔ̃ le alafa me ƒe sia ƒe.
  Beria de se ɖe fuɖeɖe kple mɔxexe ɖe fufɔfɔ nu siaa nu. Eye eto adzɔxexe gbegblẽwo vɛ na ƒome siwo si vi siwo mede ene o le.
  Le ɖoɖo kple atikplɔ ƒe mɔnuwo zazã nu la, USSR va do kabakaba, eye eƒe asrafoŋusẽ dzi ɖe edzi.
  Esi Hitler se le eɖokui me be yeate ŋu anye afɔku, esi wòwu xexeame nuƒoƒoƒu nu ƒu ɖe Dziɖuɖu Etɔ̃lia ɖeka me ta la, eɖoe be yeadze yeƒe aʋa mamlɛtɔ gɔme le ɣletinyigba sia dzi.
  Ke aʋa mamlɛtɔ ya ɖe? Naneke megali woaɖu le Anyigba dzi o. Ƒe ɖeka enye sia la, Germanytɔwo dzo yi dzinua dzi, eye yamenutomekeke ƒe ɣeyiɣia ʋu. Gake ɖe Hitler anɔ agbe akpɔ Ɣletivimefakaka ƒe ɣeyiɣia kple ɣletivihatsotsowo dzi ɖuɖua? Togbɔ be agbe nyui nɔnɔ, amagbewo ɖuɖu, kamedede edziedzi kple kamedede si ƒe agbɔsɔsɔme sɔ hã la, edze ƒã be Fuhrer la nɔ tsitsim. Taɖa siwo le ta dzi la le sesẽm ɖe edzi, wò ɖa le ɣie, eye wòdze abe ɖeɖi te ŋuwò ene. Togbɔ be Fuhrer la le agbagba dzem be yeado dzidzɔ na ye hã.
  Aleke kee wòɖale o, ele be nàwu wò dɔdasi mamlɛtɔ nu eye nàɖu USSR dzi. Eye ne Fuhrer la ku gɔ̃ hã la, viŋutsu siwo ade akpe ɖeka si woakpɔ to dzɔdzɔme vidzidzi me anɔ esi. Eye woakpɔe adze sii be wo dometɔ ɖeka nye nyuitɔ kekeake, si si ŋutete le wu eye wòaxɔ dzizizidziɖula gãtɔ kekeake le ɣletinyigba Anyigba ƒe ŋutinya me ƒe fiazikpui.
  Aleke kee wòɖale o, afɔku le megbedede me akpa, eye togbɔ be nukliaʋawɔnuwo mewɔa dɔ o hã la, Hitler tsɔ asrafo siwo wu miliɔn blaatɔ̃ ƒu gbe ɖe USSR me le hatsotso gbãtɔ ɖeɖe dzaa me. Aʋawɔʋuwo, yameʋuwo, kple disko siwo dzona hã sɔ gbɔ ŋutɔ. Eye esia nye ŋusẽ gã aɖe ŋutɔ.
  USSR yi edzi nɔ aʋawɔnuwo trɔm ɖe egbegbe mɔnuwo ŋu. T-64 aʋawɔʋua dze, eƒe kpekpeme lolo wu eye tu sesẽ aɖe si ƒe didime nye milimeta 125 le eŋu, si te ŋu gena ɖe Germanytɔwo ƒe ʋu siwo le abe piramid ene me kple fu ƒe gowo. Nyateƒee, ɖeko T-64 la dze ewɔwɔ gɔme teti koe nye ema. Aʋawɔʋu vevitɔ gakpɔtɔ nye T-54, si mesẽ tututu ne wotsɔe sɔ kple Germanytɔwo ƒe ʋuwo o. Esia hã nye susu siwo ta Hitler nɔ du dzi be yeawɔ amedzidzedze ɖe Russia ŋu la dometɔ ɖeka.
  IS-11 la melé o... Mɔ̃ aɖe si ƒe tu si ƒe didime nye milimeta 203 ye wɔ IS-12 la, gake eva dzɔ be exɔ asi akpa, elolo, eye wòlolo. IS-15 nye nugblẽfexexe kple tu si ƒe didime nye milimeta 152, si ƒe ʋuƒo didi. Ʋu sia ɖi T-64 si wodzi ɖe edzi eye ɖeko wòdze ewɔwɔ gɔme teti koe nye ema.
  Germanytɔwo ƒe aʋawɔʋu gã "Panther" 6 ƒe nɔnɔme nɔ abe piramid ene, eye wowɔe wòzu egbegbe tɔ vie wòzu "Panther" 7, si na tu la ƒe lolome dzi ɖe edzi va ɖo milimeta 88 be wòagblẽ nu geɖe wu. Eye wotsɔ sɔ ƒe ŋusẽ si ŋu ŋusẽ le wu 3000 de mɔ̃a me, si naa duƒuƒu kple asitɔtrɔ gã aɖe esime wòléa kpekpeme tɔn blaatɔ̃ me ɖe asi, eye wòna aʋawɔnuwo ƒe nyonyome nyona ɖe edzi.
  Edze ƒã be Soviet T-64 yeyetɔ kekeake gɔ̃ hã bɔbɔ ɖe anyi wu Germanytɔwo le ʋukuku ƒe ŋutete kple axawo kple ŋgonu hã takpɔkpɔ me. Gake T-64 ate ŋu age ɖe Germanytɔ aɖe ya teti me, togbɔ be etso didiƒe kpui aɖe hã.
  Le yame la, Germanytɔwo hã sesẽ wu le mɔ̃wo ƒe agbɔsɔsɔ kple woƒe nyonyome siaa gome. Gake USSR mete ŋu wɔ eya ŋutɔ ƒe diskettewo gbeɖe o. Eye Germanytɔwo de dzoxɔxɔ ƒe keklẽwo abe laser ene Belonzi ƒe diskwo dzi, eye woate ŋu ada tu nyuie wu.
  Eye Nazitɔwo kua disko siwo ƒe duƒuƒu nye gbeɖiɖi ƒe duƒuƒu ewo. Eye le nyateƒe me la, esia nye nu gã aɖe ŋutɔ. Aleae Fiaɖuƒe Etɔ̃lia ƒe aʋakɔa sesẽe.
  Eye aʋawɔʋu siwo le anyigba te hã le wo si. Eye nu fafɛ bubu geɖewo hã. Kpuie ko la, mɔnukpɔkpɔ aɖeke kloe mele Beria si o.
  Gake ametakpɔŋusẽ gã aɖe le Soviet-srafowo si. Eye amedzidzedzea dze egɔme kple yameʋuʋu. Asrafowo mesɔ o eye Germanytɔwo le Soviettɔwo ƒe dugãwo gbãm. Ame akpe ewo ʋuna toa Russia eye woxɔa Smolensk.
   Natasha tso nya me be:
  - Ele be míazi Hitler kple eƒe gbevuha dzi be woaɖe asrafowo ɖa le USSR eye woaɖe asi le ɖevi siwo wolé la ŋu!
  Fefewɔla Zoya lɔ̃ ɖe nya sia dzi be:
  - Nyateƒee, ele be nàwɔe! Eye nàɖe tɔgbuiwòwo tso fasitɔwo ƒe dziɖuɖu me!
  Augustine de dzesii esi wònɔ eƒe afɔ ƒuƒluwo ƒom be:
  - Míawɔ esia, ɖikeke aɖeke manɔmee!
  Svetlana ɖo kpe edzi enumake be:
  - Mɔnu siwo katã le mía si na esia!
  Said, done, eye aʋawɔla eneawo dze fasitɔwo ƒe ha la dzi.
  Aʋawɔla siwo nɔ anyi le Mawu ƒe Russiatɔwo ƒe ƒe alafa me kple adzetɔ siwo trɔ zu ame bubuwo gawɔ avu kple Nazitɔ siwo nɔ anyi le ƒe blaevelia me.
  Asrafo geɖe le fasitɔwo ƒe fiaɖuƒe si nye brown la me. Wosina abe tɔsisi si nuwuwu meli na o ene.
  Nyateƒee, nyɔnuvi eneawo tsɔe sesẽ ŋutɔ be yewoatsrɔ̃ Wehrmacht ƒe aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo. Tso gɔmedzedzea me ke la, wotsɔa woƒe asiwo kple afɔwo gbãa wo, eye ŋusẽ ƒe teƒe aɖe tsyɔ wo dzi. Gake...
  Abe ɖe wòdo le anyigba ene la, Oleg Rybachenko kple Natasha vinyɔnuvi suetɔ Margarita Korshunova do.
  Wolé woƒe lightsabers eye wotsɔ nanobots de agba me. Míedzra ɖo be míatsrɔ̃ fasitɔ siwo wolé fui la. Eyata ame eneawo va zu ade.
  Natasha Korshunova, esi wònɔ eƒe afɔ ƒuƒlu siwo wotsɔ lãgbalẽ wɔe ƒe afɔbidɛwo ƒom la, de dzesii be:
  - Nenemae? Enyo, míaƒe dzɔgbevɔ̃e wònye be míate ŋu aɖu edzi le mɔ bubu aɖeke nu o!
  Zoya si ƒe taɖa le abe sika ene si wɔa adã, si yi edzi nɔ Germanytɔwo ƒom la, de dzesii le susu me be:
  - Míawɔe kabakaba wu! Kabakaba la, mina míaɖe USSR!
  Ŋutsuvi afɔ ƒuƒlu aɖe si metsi wu ƒe wuieve o si ɖi Oleg Rybachenko, si tsɔ yiwo, afɔzɔlawo kple aʋawɔʋuwo siaa, lã Nazitɔwo, do ɣli be:
  - Míana ta gbeɖe o!
  Eye disk ɖaɖɛ aɖe dzo tso ŋutsuvia ƒe afɔ ƒuƒlu, si tso fasitɔwo ƒe yameʋu etɔ̃ zi ɖeka!
  Margarita Korshunova, si nɔ keklẽm kple eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu, nɔ tsitretsiɖeŋulawo, aʋawɔʋuwo kple afɔzɔlawo siaa, tsrɔ̃m la, ɖe eƒe aɖuwo ɖe go henɔ ɣli dom be:
  - Teƒe aɖe le xexeame na kalẽwɔwɔ!
  Eye aɖi ƒe aŋewo kaka tso nyɔnuvia ƒe afɔ ƒuƒluwo dzi, eye woƒo Nazitɔwo kple woƒe yameʋuwo kple aʋawɔʋuwo.
  Natasha Korshunova hã tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒu gbe, amewuwutɔe eye wòdo ɣli be:
  - Míaŋlɔ be gbeɖe o eye míatsɔe ake gbeɖe o.
  Eye eƒe akaɖitiwo to fasitɔwo dome le nutunuwɔƒea. Emegbe bɔmbdalaawo ƒo aʋawɔʋuawo, eye wotso xɔ kɔkɔawo. Yameʋuawo hã xɔe.
  Augustine si ƒe taɖa biã, si nɔ futɔwo lãm la, do ɣli be:
  - Na nudɔdɔ yeye aɖe!
  Eye aŋe bubuwo kaka tso eƒe afɔ ƒuƒluwo dzi. Eye le Nazi-srafowo kple yameʋuwo ƒe ŋkume kple ŋɔti me siaa.
  Ẽ, edze ƒã be dzidzɔ nɔ aʋawɔlaawo ŋu eye wova nɔ ŋuta sẽm.
  Zoya fafɛ, si nɔ asrafo yevu kple aŋutiɖiɖi kpakple aʋawɔʋu siwo me yameʋuwo le lãm la, do ɣli be:
  - Míaƒe gayibɔ ƒe lɔlɔ̃nu!
  Eye nunana yeye aɖe si wua ame la dzona tso eƒe afɔ ƒuƒluwo dzi. Eye aʋawɔʋuwo kple aʋawɔʋu yevuwo dzea anyi, eye yameʋuawo ƒe asikewo biãna.
  Svetlana Snow White lãa nutunu la, eƒe yiwo le abe dzikedzo ene.
  Nazitɔwo le gegem abe lãgbalẽgolo siwo wotso ene.
  Nyɔnuvia tsɔa eƒe afɔ ƒuƒluwo tsɔa aŋe ƒua gbe, daa futɔwo ƒe yameʋuwo ɖe anyi eye wòdoa ɣli be:
  - Amegbetɔ ƒe yamenutomefiaɖuƒea aɖu dzi na Dada Russia!
  Oleg Rybachenko yi ŋgɔ tsi tre ɖe Nazitɔwo ŋu. Terminator ŋutsuvi lãa asrafowo ƒe amadede dzẽwo.
  Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, ŋutsuvia ƒe afɔ ƒuƒlu ƒe afɔbidɛwo tsɔa aŋe siwo me aɖi le la ƒua gbe, wovuvua akɔta eye wodaa yameʋuwo.
  Ŋutsuvia do ɣli be:
  - Ŋutikɔkɔe na Etsɔme Rus'!
  Eye esi wòle ʋuʋum la, etsoa amesiame ƒe ta kple nuyiwo, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, etsoa aʋawɔʋuwo ƒe xɔtaxɔwo.
  Nyɔnuvi si nye terminator Margarita hã tsrɔ̃a tsitretsiɖeŋulawo, yameʋuwo kple aʋawɔʋuwo.
  Ðeko eƒe afɔ ƒuƒluwo le keklẽm. Nazitɔwo le kukum le agbɔsɔsɔ gã me. Aʋawɔla la do ɣli be:
  - Na liƒo yeyewo!
  Eye emegbe nyɔnuvia xɔe eye wòtso...
  Fasitɔwo ƒe asrafowo ƒe kuku gbogbo aɖewo.
  Gake Natasha Korshunova le aʋadziɖuɖua dzi. Etsoa Nazitɔwo kpe ɖe aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo ŋu eye wòdzia ha be:
  - Rus' nye gã eye wòklẽna, .
  Nyɔnuvi si mewɔ nuku o ŋutɔe menye!
  Eye diskwo dzona tso eƒe afɔ ƒuƒluwo dzi. Amekae lã fasitɔwo ƒe ŋɔti. Ẽ, nyɔnuvi aɖee nye esia si gbãa aʋawɔʋuwo.
  Zoya Angelskaya le aʋadziɖuɖua dzi. Etsɔa asi eveawo lãa asrafo siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la. Tsi ta tso mɔ̃ aɖe me. Eye wòtsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu tsɔa aŋe siwo wua ame ƒua gbe - edaa aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo ɖe anyi.
  Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, edzia ha na eɖokui be:
  - Eh, klabu sue, na míayi!
  Eh, nye lɔlɔ̃tɔ awɔe!
  Augustine, si tsɔ laser-yiwo lã Nazitɔwo eye wòtsrɔ̃ asrafo siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi, kpakple aʋawɔʋuawo, do ɣli be:
  - Wo katã wole ɖaɖɛ eye wole lãwo ƒe ŋutigbalẽ me, .
  Etsɔ atikplɔ dze ʋunyaʋunyawɔlawo dzi!
  Eye atsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu ada nane ɖe futɔa dzi si awu sɔ, eye wòawu aʋawɔʋu si wu nenema gɔ̃ hã.
  Eye emegbe eƒoa ɣli be:
  - Amegãxiwo! Ƒe alafa blaeve vɔ evelia!
  Svetlana Snow White le amedzidzedzea me. Etsoa nu, gbãa Nazitɔwo. Etsɔa afɔ ƒuƒlu tsɔa ku ƒe nunanawo ƒua gbe ɖe wo dzi.
  Etsɔa yiwo ƒua du le nutunua me.
  Wogbã asrafo gbogbo aɖewo, tsɔ kpe ɖe aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo ŋu, eye wodo ɣli be:
  - Aʋadziɖuɖu gã aɖe gbɔna!
  Eye le afisia hã la, nyɔnuvia le ʋuʋu gbegblẽ me.
  Eye eƒe afɔ ƒuƒluwo daa aŋe siwo wua ame, siwo gblẽa aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo dome.
  Oleg Rybachenko ti kpo. Ŋutsuvia wɔ somersault. Etso Nazitɔ gbogbo aɖewo le titri me.
  Etsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ aŋewo ƒu gbe, nɔ aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo dam, eye wònɔ ɣli dom be:
  - Ŋutikɔkɔe na nye dzideƒo dzeani la!
  Eye ŋutsuvia gadze aʋa ake.
  Nyɔnuvi fafɛ Margarita Korshunova yi edzi le agɔdzedzea me. Egbãa futɔwo katã ɖe wo nɔewo yome. Eƒe yiwo fa wu nutunu ƒe asikewo. Eye afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔa ku ƒe nunanawo ƒua gbe, aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo le dzo dam.
  Nyɔnuvi aɖe si le amedzidzedze sesẽ aɖe me. Etsrɔ̃a aʋawɔla siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi kɔnu aɖeke manɔmee.
  Eye etsia dzi ɣeaɖewoɣi eye wòtrɔna!
  Eye tsɔtsrɔ̃ ƒe nunanawo dzona le egbɔ.
  Eye Nazitɔwo dze anyi ku. Eye ame kukuwo ƒe togbɛ blibowo ƒo ƒu.
  Margarita ƒoa ɣli sesĩe be:
  - Amerika nyitsue menye!
  Eye wogatsɔ aŋea ƒu gbe ɖe eƒe afɔ ƒuƒluwo ŋu ake.
  Eye emegbe aŋe wuieve bubuwo hã!
  Natashka Korshunova hã fa miamiamia ŋutɔ le amedzidzedze me.
  Eye wòtsɔa eƒe afɔ ƒuƒlu ƒua gbe, eye wòɖea ta tso pɔmpi aɖe me, henɔa aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo gbãm.
  Eye wòdo ɣli le eƒe lãkusi tame be:
  - Nyee nye ku si le keklẽm! Nusi nàwɔ koe nye be nàku!
  Eye le afisia hã la, atsyɔ̃ɖoɖoa le ʋuʋum.
  Zoya Angelskaya tsɔ ahom tu mɔxexe ɖe Nazitɔwo ƒe ame kukuwo nu. Eye tsɔtsrɔ̃ ƒe boomerangs hã dzona tso eƒe afɔ ƒuƒluwo me.
  Eye aʋawɔla siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la yia edzi nɔa gegem henɔa gegem, tsɔ kpe ɖe aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo ŋu.
  Nyɔnuvi si nye Zoya do ɣli be:
  - Nyɔnuvi afɔ ƒuƒlu, aɖu dziwò!
  Eye aŋe wuieve dzona tso nyɔnuvia ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la dzi. Nusiwo yia Nazitɔwo ƒe ŋɔti me tẽ.
  Emegbe wodze anyi ku.
  Alo ne míagblɔe tututu la, eku keŋkeŋ, le teƒe si aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo le.
  Augustine le amedzidzedzea dzi. Tsrɔ̃a asrafoha siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi. Wotsɔa eƒe yiwo ɖe asi eve me. Eye enye aʋawɔla wɔnuku aɖe ale gbegbe.
  Ahom sesẽ aɖe kplɔ fasitɔwo ƒe asrafowo - yameʋuwo kple aʋawɔʋuwo ge.
  Nyɔnuvi aɖe si ƒe taɖa biã la le ɣli dom be:
  - Etsɔme ɣla! Gake anye aʋadziɖuɖu!
  Eye le amedzidzedzea me la, atsyɔ̃ɖola aɖe si ƒe taɖa le dzo dam.
  Augustine, le drɔ̃ewo ƒe dzidzɔkpɔkpɔ gbegblẽ me la, dɔ pulsar aɖe kple eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu eye wòdo ɣli be:
  - Aʋa mawuwo avuvu nusianu!
  Eye aʋawɔla la le amedzidzedzea dzi.
  Eye eƒe afɔ ƒuƒluwo tsɔa aŋe ɖaɖɛ geɖe siwo me aɖi le siwo daa yameʋuwo ɖe anyi eye wotoa aʋawɔʋuwo ƒe aʋawɔnuwo me.
  Svetlana Snow White le aʋawɔwɔ me. Eye wòklẽna eye wòwɔa avu ale gbegbe. Eƒe afɔ ƒuƒluwo tsɔa amewuwu nu gbogbo aɖewo ƒua gbe. Menye ame o, ke boŋ ku si ƒe ɖa le ɣie.
  Gake ne egbã la, màte ŋu atɔ te o.
  Svetlana Snow White dzi ha be:
  - Agbe mazu anyitsi o, .
  Eyata ti kpo le ɣeɖuɖu goglo aɖe me!
  Neva eme be wò drɔ̃ea nava eme - .
  Atsyɔ̃ɖoɖo trɔa ame wòzua kluvi!
  Eye nyɔnuvi afɔ ƒuƒlu la ƒe ʋuʋu va nɔa dziku dom ɖe edzi. Eye aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo tsrɔ̃ geɖe wu.
  Oleg Rybachenko ƒe amedzidzedzea le sesẽm ɖe edzi. Ŋutsuvia ƒo Nazitɔwo.
  Eƒe afɔ ƒuƒluwo tsɔa aŋe ɖaɖɛwo ƒua gbe - wogbãa aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo.
  Ðekakpui aʋawɔla la ƒoa ɣli be:
  - Fiaɖuƒe si ƒe tagbɔ gblẽ la agbã amesiame!
  Eye ŋutsuvia hã le ʋuʋum.
  Margarita nye sukuvi nyɔnuvi gbemelã aɖe eye wòdzudzɔa eƒe dɔwɔnawo keŋkeŋ. Eye wòƒoa futɔwo.
  Eyata etsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu da pea si me bɔmb ɖo. Awó eye wòatsɔ Nazitɔ alafa ɖeka kple aʋawɔʋu ewo aƒu gbe enumake.
  Nyɔnuvia do ɣli be:
  - Aʋadziɖuɖu ava mía dzi kokoko!
  Eye atsɔ yiwo aƒu du le nutunua me - aʋawɔʋuawo ƒe ʋuƒoawo dzona yia mɔ vovovowo dzi.
  Natasha Korshunova na eƒe ʋuʋu kabakaba. Nyɔnuvia lã aʋawɔla siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, edoa ɣli be:
  - Aʋadziɖuɖu le Russia Fiaɖuƒea lalam.
  Eye mina míatsrɔ̃ Nazitɔwo ɖa kabakaba, tsɔ kpe ɖe aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo ŋu.
  Natasha Korshunova nye Terminator koklozi.
  Mesusuna be yeatɔ ahaɖe eƒe duƒuƒu dzi akpɔtɔ o, eye wodaa aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo ɖe anyi.
  Zoya Angelskaya le aʋadziɖuɖua dzi. Edze abe eƒe yiwo lãa lã kple ga salad ene. Nyɔnuvia do ɣli le eƒe lãkusi tame be:
  - Míaƒe ɖeɖekpɔkpɔ le ŋusẽ me!
  Eye afɔbidɛ ƒuƒluwo hã tsɔa aŋe mawo ƒua gbe.
  Eye ame gbogbo aɖewo siwo ƒe ŋɔtiwo to, ame kukuwo ƒe togbɛwo, kpakple aʋawɔʋu siwo gbã kple yameʋu siwo ge mlɔ anyi ƒo xlãe.
  Augustine nye nyɔnuvi si ƒe tagbɔ gblẽ. Eye etsrɔ̃a amesiame abe robot si wotsɔ hyperplasma wɔe ene.
  Etsrɔ̃ Nazitɔ alafa geɖe kple aʋawɔʋu kple yameʋu gbogbo aɖewo xoxo. Gake nusianu le ŋgɔ yim. Eye aʋawɔla la hã doa ɣli.
  - Nyee nye amesi dzi womate ŋu aɖu o ale gbegbe! Nu fafɛtɔ kekeake le xexeame!
  Eye le afisia hã la, atsyɔ̃ɖoɖoa le amedzidzedzea dzi.
  Eye tso eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo dzi la, pea aɖe dzona doa goe. Eye wowó sesẽ aɖe na Nazitɔ alafa etɔ̃ kple aʋawɔʋu wuieve vuvu.
  Augustine, si nɔ fefem kple eƒe ƒodo ƒe lãmekawo eye wònɔ no dzĩwo ʋuʋum eƒe nowo la, dzi ha be:
  -Mètsɔ dzideƒo xɔ míaƒe anyigba o!
  Svetlana Snow White hã le aʋawɔƒea. Eye menaa gbɔɖeme ounce ɖeka pɛ hã wò o. Nyɔnuvi si nye gbemelã si nye terminator.
  Eye etsoa futɔwo hetsrɔ̃a Nazitɔwo ɖa. Eye aʋawɔʋu gbogbo aɖewo siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la ge ɖe doa me kple mɔwo to xoxo, tsɔ kpe ɖe aʋawɔʋuwo kple yameʋu siwo gbã ŋu.
  Ame adeawo yi ɖatsi dzodzodzoe. Aʋa sesẽ aɖee wònye.
  Karate-vi Oleg Rybachenko gadze dɔ gɔme ake. Eye wòyi ŋgɔ, hele yi eveawo siaa ʋuʋum. Eye ŋutsuvi si nye terminator lae kpɔa nutunua dzi. Nazitɔ siwo wowu la dze anyi.
  Ame kuku gbogbo aɖewo. To blibo siwo dzi ʋu yɔ fũu, ʋu kple yameʋu siwo gbã ƒe ha aɖe.
  Ŋutsuvi si to nu yeyewo vɛ la ɖo ŋku aɖaŋu gbegblẽ aɖe dzi. Afisi sɔwo kple amewo hã tsakana le.
  Ðeviwula Oleg Rybachenko ƒo nu kple ɣli be:
  - Baba tso susu me!
  Eye ga tɔn geɖe anɔ anyi!
  Eye Terminator Boy le ʋuʋu yeye aɖe me. Eye eƒe afɔ ƒuƒlu la atsɔ nane aƒu gbe.
  Ŋutsuvi si nye nunyala la do ɣli be:
  - Aƒetɔ ƒe klass kple Adidas!
  Eva zu fefe si me fa miamiamia ŋutɔŋutɔ. Eye Nazitɔ nenie wowu? Eye wowu aʋawɔʋu gãtɔ kekeake siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi, tsɔ kpe ɖe aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo ŋu.
  Nyɔnuvi Margarita si nye afɔ ƒuƒlu hã le aʋa wɔm. Tsrɔ̃a sinamɔn kple gakpo ƒe aʋakɔwo eye wòdoa ɣli be:
  - Aʋawɔha gã si gbãa dzi na ame! Míele amesiame ʋum yi aɖaka la me!
  Eye eƒe yiwo ƒo Nazitɔwo. Aʋawɔʋu siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi ƒe agbɔsɔsɔ la mu xoxo. Eye aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo hã kpe ɖe wo ŋu.
  Nyɔnuvia ƒo nu kple ɣli be:
  - Mefa wu panther gɔ̃ hã! Ðee fia be wòe nye nyuitɔ kekeake!
  Eye pea si me bɔmb sesẽ aɖe le la adzo le nyɔnuvia ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la me.
  Eye aƒo futɔ la.
  Eye axɔ futɔwo, aʋawɔʋuwo, kple yameʋuwo gɔ̃ hã dometɔ aɖewo ahatsrɔ̃ wo.
  Eye Natasha Korshunova ye le ŋusẽ kpɔm. Eye wòƒoa eƒe tsitretsiɖeŋulawo, eye maɖi gbɔ ame aɖeke o.
  Nazitɔ nenie wowu xoxo kpe ɖe aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo ŋu.
  Eye eƒe aɖuwo ɖa ale gbegbe. Eye ŋkuawo le abe safir ene ale gbegbe. Nyɔnuvi siae nye amewula vevitɔ. Togbɔ be eƒe zɔhɛwo katã nye amewulawo hã!
  Natasha Korshunova do ɣli be:
  - Nye tagbɔ gblẽ! Woado fe na wò! Màxɔ ruble ɖeka pɛ hã o!
  Eye le afisia hã la, nyɔnuvia atsɔ yi awu Nazitɔ geɖe.
  Zoya Angelskaya le ʋuʋum eye wòtso aʋawɔla siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi geɖe.
  Eye afɔ ƒuƒlu tsɔa aŋewo ƒua gbe. Aŋe ɖesiaɖe wua Nazitɔ geɖe alo tsɔa aʋawɔʋu da yameʋu aɖe ɖe anyi. Nyɔnuvi siawo dze tugbe vavã.
  Augustine yi ŋgɔ eye wògbã eƒe tsitretsiɖeŋulawo. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, meŋlɔa ɣlidodo be be:
  - Màte ŋu asi le aɖaka la nu o!
  Eye nyɔnuvia axɔ eƒe aɖuwo eye wòaɖe wo ɖe go!
  Eye ta dzĩ sia tɔgbe... Eƒe taɖa le ʋuʋum le ya me abe dɔsesẽwɔlawo ƒe aflaga ene.
  Eye nusianu tsoa dziku me ŋutɔŋutɔ.
  Svetlana Snow White le ʋuʋum. Le afisia la, metso taɖu kple aʋawɔʋuwo ƒe xɔtaxɔ geɖe. Aʋawɔla si ɖea eƒe aɖuwo ɖe go.
  Eɖea aɖe fiana. Eye emegbe eɖea ta doa goe le mɔ̃ aɖe me - edaa yameʋuwo ɖe anyi. Emegbe edo ɣli be:
  - Mia ŋutsuwo miaku!
  Eye le afisia hã la, aŋe siwo wua ame la dzona tso eƒe afɔ ƒuƒluwo dzi, eye woƒoa afɔzɔlawo kple yameʋuwo.
  Oleg Rybachenko ti kpo heti kpo.
  Ŋutsuvi aɖe si metsɔ afɔ ƒuƒlu o doa aŋe gbogbo aɖewo, ƒoa aʋawɔʋuwo, eye wòdzia ha be:
  - Mina míayi todzizɔzɔ dzi, ʋu akɔnta gã aɖe!
  Ðekakpui aʋawɔla la le eƒe nɔnɔme nyuitɔ kekeake me.
  Exɔ ƒe ʋɛ aɖewo ŋutɔ xoxo, wo katã wole mɔzɔzɔwo dzi kple Natasha kple eƒe hadɔwɔlawo, gake edze abe ɖevi ene. Ðeko ŋusẽ le eŋu ŋutɔ eye lãmekawo le esi.
  Oleg Rybachenko dzi ha be:
  - Ne fefea mewɔ ɖe seawo dzi o hã la, mina míato nɔviwo ƒe habɔbɔa me!
  Eye le afisia hã la, aŋe siwo wua ame eye woƒoa ame la dzo le eƒe afɔ ƒuƒluwo dzi. Yameʋuwo kple aʋawɔʋuwo siaa.
  Margarita Korshunova si eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu siwo le goglo la nɔ keklẽm la, dzi ha kple dzidzɔ be:
  - Naneke meli si mate ŋu adzɔ o! Mexɔe se be ablɔɖe ƒe ŋdi kanya aɖe ava!
  Nyɔnuvia gatsɔ aŋe siwo wua ame ƒu gbe ɖe Nazitɔwo kple woƒe aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo ŋu ake, eye wòyi edzi be:
  - Viviti la nu ayi! May ƒe roses-tiwo aƒo se!
  Eye esi aʋawɔla la tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu ƒu gbe ko la, Nazitɔ akpe ɖeka dzo yi yame enumake. Ẽ, dzomavɔ me fiaɖuƒe si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la ƒe aʋakɔa le ʋuʋum le míaƒe ŋkume tututu.
  Natasha Korshunova le aʋawɔwɔ me. Ti kpo abe akpɔkplɔ ene. Egbãa futɔwo. Eye ale gbegbe Nazitɔ geɖe kuna eye yameʋuwo gena.
  Nyɔnuvia zã wo kple yiwo, kple dzoka xɔxɔwo, kpakple akplɔwo. Eye aŋewo hã.
  Le ɣeyiɣi ma ke me la, edoa ɣli be:
  - Mexɔe se be aʋadziɖuɖu ava!
  Eye Russiatɔwo ƒe ŋutikɔkɔe akpɔe!
  Afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔa aŋe yeyewo ƒua gbe, eye wotoa tsitretsiɖeŋulawo me.
  Zoya Angelskaya le gbemelãwo ƒe ʋuʋu me. Ŋgɔyiyi ɖe Nazitɔwo dzi. Tsɔ wo lãe ɖe akpa suewo me.
  Aʋawɔla la tsɔa eƒe asibidɛ ƒuƒluwo tsɔa aŋewo ƒua gbe. Egbãa tsitretsiɖeŋulawo, tsɔ kpe ɖe aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo ŋu, esime wòle ɣli dom:
  - Míaƒe aʋadziɖuɖu blibo la gogo!
  Eye wòtsɔa yiwo ƒua du le nutunuwɔƒe aɖe si le gbe me, eye wòkplɔa aʋawɔʋuwo dzonae. Nyɔnuvi si le abe nyɔnuvi ene ye nye esia vavã!
  Gake Augustine ƒe ʋetsuvi la yi edzi dze edzi. Nyɔnu sia nye drɔ̃e baɖa aɖe na amesiame.
  Eye ne eʋu la, efia be eʋu.
  Le ema megbe la, ta dzĩtɔ la axɔe adzi ha be:
  - Maʋu taɖuawo katã! Drɔ̃e gã aɖee menye!
  Eye fifia eƒe yiwo le dɔ wɔm eye wotsɔ yameʋuwo ƒe duralumin lã lã kple ga me.
  Svetlana Snow White hã yia aʋa dzi. Mɔxenu aɖeke mele nyɔnuvi sia si o. Ne wonya lãe ko la, ame kuku gbogbo aɖewo ƒua gbe, eye yameʋuwo kple aʋawɔʋuwo mlɔa anyi.
  Blonde terminator la doa ɣli be:
  - Aleke gbegbe wòanyoe nye si! Aleke gbegbe wòanyoe nye si - menyae!
  Eye emegbe pea si wua ame aɖe dzona le egbɔ.
  Ŋutsuvi Oleg si nye afɔ ƒuƒlu, dzetugbe, si ƒe lãmekawo le ʋuʋu ɖi la gaƒu du to Nazitɔ alafa geɖe me abe yamenutomeyimɔ̃ ene eye wòƒu du dzo. Eye wòatsɔ bɔmb aɖe aƒu gbe.
  Eƒe lolome le sue, gake ewua ame...
  Alesi yameʋu gbogbo aɖe si le yame la avuvui wòazu kakɛ suesuesuewoe.
  Terminator ŋutsuvi do ɣli be:
  - Mɔ̃ dziŋɔwo ƒe sɔhɛmenɔɣi si me ahom le!
  Nyɔnuvi Margarita si nye afɔ ƒuƒlu agawɔ esia ake le aʋawɔwɔ me.
  Eye atso aʋawɔla siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi geɖe. Eye wòtsoa teƒe gãwo le aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo dome.
  Nyɔnuvia do ɣli be:
  - Lambada nye míaƒe ɣeɖuɖu le ke dzi!
  Eye aƒoe kple ŋusẽ yeye.
  Natasha Korshunova do dziku ɖe amedzidzedzea ŋu wu. Aleae wòƒoa Nazitɔwoe. Mele bɔbɔe na wo ŋutɔ be woatsi tre ɖe nyɔnuvi mawo tɔgbe ŋu o.
  Natasha Korshunova xɔe eye wòdzi ha be:
  - Nye afɔ ƒuƒlu ƒoƒo nye ŋkuagbãtɔ!
  Zi geɖe la, duƒuƒu le teƒea nyea avuléle!
  Eye aʋawɔla la da ƒoƒo sesẽ ma tɔgbe ɖe eƒe tsitretsiɖeŋulawo dzi.
  Eye wòtsɔa eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔa diskwo ƒua gbe.
  Afisiae meƒua du le nutunuwɔƒea le. Asrafoha si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la ƒe tatɔwo ƒe ha la ʋuʋu dzo, eye aʋawɔʋuwo nɔ bibim, yameʋuwo nɔ bibim.
  Enye tugbedzedze si le avu wɔm. Etsɔ aʋawɔʋu si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi alea ƒo eɖokui.
  Zoya Angelskaya le ʋuʋum, eye wòle amesiame gbãm. Eye eƒe yiwo le abe ku ƒe lãgbalẽŋudɔwɔnu ene.
  Ðeko nyɔnuvia nye lɔlɔ̃tɔ. Eye eƒe afɔ ƒuƒluwo tsɔa aŋe siwo me aɖi le ŋutɔ ƒua gbe.
  Miƒo tsitretsiɖeŋulawo. Wotoa woƒe ŋɔti me hewɔa aɖakawo, wowɔa aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo wowóna.
  Zoya Angelskaya xɔe, ʋuʋu eƒe no siwo yɔ fũ ƒe no dzĩwo, eye wòʋuʋu be:
  - Ne tsi mele pɔmpia me o la...
  Natasha Korshunova do ɣli kple dzidzɔ be:
  - Eyata wò vodadae!
  Eye wòtsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒua gbe ɖe nane si wua ame nyuie. Nyɔnuviwo ƒe nyɔnuvi aɖee nye esia vavã.
  Eye akplɔ aɖe adzo tso eƒe afɔ ƒuƒluwo dzi. Eye aƒo aʋawɔʋu gbogbo aɖewo, atso xɔtaxɔawo le aʋawɔʋuwo ŋu.
  Afɔ ƒuƒlu Augustine le ʋuʋum. Ewɔa nu kabakaba eye wòto vovo le eƒe atsyɔ̃ɖoɖo me.
  Taɖa si le keklẽm ka gbegbee nye si le esi. Wole ʋuʋum abe dɔsesẽwɔlawo ƒe aflaga ene. Nyɔnuvi sia nye akpɔkplɔ ŋutɔŋutɔ.
  Eye wòtsoa eƒe tsitretsiɖeŋulawo - abe ɖe wodzii kple yiwo le esi ene.
  Ta dzĩ, lã fiƒode! Mewɔ aʋa kple tɔnye to dzɔdzɔmekekeli zazã me, amadede aɖeke manɔmee.
  Augustine xɔe eye wòƒo ɣli be:
  - Anye nyitsu ƒe ta - aʋawɔlawo mabu woƒe susu o!
  Eye ale wògagbã aʋawɔla geɖe ake.
  Ŋutsuvi si nye Terminator Oleg Rybachenko ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Nusi tututu nèhiã! Nyɔnuvi ka gbegbee nye si!
  Margarita Korshunova, si tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔ akplɔ ƒu gbe, nɔ aʋawɔʋua ƒe xɔtaxɔe gbãm la, ɖo kpe edzi be:
  - Nyɔnuvi gã kple fafɛ!
  Augustine lɔ̃ ɖe nya sia dzi enumake:
  - Nyee nye aʋawɔla si aɖu ame sia ame wòaku!
  Eye le afisia hã la, atsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ada amewula aɖe, atsɔ agbã yameʋuwo.
  Natasha Korshunova mebɔbɔ ɖe anyi wu eƒe tsitretsiɖeŋulawo le aʋawɔwɔ me o. Menye nyɔnuvi o, ke boŋ be wòava wu enu kple adzetɔ ma tɔgbe le dzobibi me. Eye Nazitɔwo le sesẽm na wo: yameʋuwo kple aʋawɔʋuwo le gegem.
  Eye wòdoa ɣli be:
  - Dziŋgɔli blɔ ka gbegbee nye si!
  Augustine, si tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu ɖe asi le akplɔa ŋu, eye wòtso aʋawɔʋua ƒe xɔtaxɔe la, ɖo kpe edzi be:
  - Míenye adzodada ƒe akpadzinɔlawo o!
  Svetlana Snow White, si le futɔwo lãm hele yameʋuwo dam la ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  - Mèhiã hɛ hafi awu bometsila o...
  Zoya Angelskaya nɔ ɣli dom, tsɔ eƒe afɔ ƒuƒluwo tsɔ aŋewo ƒu gbe eye wòtsɔ eƒe afɔ siwo ƒe ŋutigbalẽ biã la ƒo aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo ƒu anyi:
  - Àda alakpa nɛ abe aɖaʋatɔ ene!
  Natasha Korshunova, si nɔ Nazitɔwo lãm, gblɔ kpee be:
  - Eye nàwɔe kplii ɖe gaku ɖeka ta!
  Eye aʋawɔlawo axɔe adzo. Woƒe ʋu yɔ fũ eye wofa ale gbegbe. Le goawo katã me la, dzidzɔkpɔkpɔ geɖe le wo me.
  Ŋutsuvi aɖe si le amama kloe, dzetugbe, si ƒe lãmekawo le ʋuʋu ɖi, si do awu kpuiwo ko, si ŋkɔe nye Oleg Rybachenko, dzena le atsyã me ŋutɔ le aʋawɔwɔ me.
  Nyɔnuvi dzetugbe aɖe si ŋkɔe nye Margarita tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu tsɔ antimatter kakɛ aɖe ƒu gbe hedzi ha be:
  - Aƒoƒoa sesẽ, gake ŋutsua tsɔ ɖe le eme...
  Ŋutsuvi nunyala la tsɔ eƒe afɔ da nane abe helikɔpta ƒe ʋuʋudedi ene. Metso ta alafa eve alo etɔ̃ le Nazitɔwo kple aʋawɔʋuwo ŋu, eye meƒo ɣli be:
  - Kamedefefewɔla ŋutɔ!
  Eye wo ame evea siaa - ŋutsuvi kple nyɔnuvi - le ʋuʋu blibo me.
  Ŋutsuvi si nye terminator Oleg, si nɔ asrafo siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la lãm la, ƒo nu kple ɣli be:
  - Eye aʋadziɖuɖu gã aɖe anɔ anyi na mí!
  Margarita tsɔ ɣlidodo ɖo eŋu be:
  - Míewua amesiame - kple afɔ ƒuƒlu!
  Nyɔnuvia nye terminator dovevienu alea gbegbe vavã.
  Natasha Korshunova dzi ha le amedzidzedzea me be:
  - Le aʋa kɔkɔe aɖe me!
  Eye aʋawɔla la da boomerang disc ɖaɖɛ aɖe ɖe yame. Edzo le akasa nu, eye wòtso Nazitɔwo kple aʋawɔʋu gbogbo aɖewo.
  Zoya Angelskaya gblɔ kpee, esi wòyi tsɔtsrɔ̃a dzi be:
  - Anye míaƒe aʋadziɖuɖu!
  Eye aŋe yeyewo dzo tso eƒe afɔ ƒuƒluwo me. Eye woƒo aʋawɔyameʋu kple yameʋu gbogbo aɖewo.
  Nyɔnuvi si ƒe mo biã la gblɔ be:
  - Mina míawɔ checkmate na futɔa!
  Eye wòɖe eƒe aɖe fia.
  Augustine si nɔ afɔ ƒuƒlu eye wòdo dzo, nɔ eƒe afɔwo ʋuʋum henɔ swastika siwo ƒe nugbɔ ɖaɖɛwo ƒom la, nɔ ɣli dom be:
  - Fiaɖuƒea ƒe aflaga yi ŋgɔ!
  Svetlana Snow White, si tsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu tsɔ hyperplasma ƒe bɔl aɖe ƒu gbe la, ɖo kpe edzi enumake be:
  - Ŋutikɔkɔe na kalẽtɔ siwo dze anyi!
  Eye nyɔnuviawo do ɣli ɖeka, eye wogbã Nazitɔwo be:
  - Ame aɖeke maxe mɔ na mí o!
  Eye fifia diskawo dzona tso aʋawɔlawo ƒe afɔ ƒuƒluwo dzi. Wovuvua lã, eye wogbãa aʋawɔʋuwo ƒe xɔtaxɔwo kple yameʋuwo ƒe asikewo.
  Eye wogagblɔ ɣlidodo ake be:
  - Ame aɖeke maɖu mía dzi o!
  Natasha Korshunova dzo yi yame. Evuvu eƒe tsitretsiɖeŋulawo kple akpɔkplɔ siwo si aʋala le, eye wòɖe gbeƒã be:
  - Míenye nyɔnu-amegãxiwo, míele futɔ la ɖam!
  Eye disk si wua ame ŋutɔ la adzo tso eƒe asibidɛ ƒuƒluwo dzi.
  Nyɔnuvia trɔna gɔ̃ hã le dzidzɔ gã aɖe ta.
  Eye emegbe eƒoa nu le ɣlidodo me be:
  - Míaƒe afɔkpodziwo lɔ̃a dzo!
  Ẽ, nyɔnuviawo ƒe nu léa dzi na ame ŋutɔŋutɔ.
  Oleg Rybachenko, si nye ŋutsuvi dzetugbe aɖe si ƒe lãmekawo le ƒoƒom, si do awu kpui aɖe, ƒo nu kple ɣli be:
  - Oo, kaba, dzɔlawo le kpẽwo ƒom nam!
  Eye wòɖe ŋku ɖe aʋawɔlaawo ŋu. Wokoa nu heɖea woƒe aɖuwo ɖe go tsɔ ɖoa eŋu nɛ.
  Natasha Korshunova lã Nazitɔwo eye wòdo ɣli be:
  - Dzidzɔ aɖeke mele míaƒe xexeame ʋiʋli manɔmee o!
  Ŋutsuvi-nuwula, kple eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu, goglo, si le abe ɖevi ene, si na ta pulsar la hetsrɔ̃ fasitɔwo la, tsi tre ɖe eŋu be:
  - Ɣeaɖewoɣi la, dzrewɔwɔ gɔ̃ hã mevivina o!
  Natasha Korshunova lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Ne ŋusẽ mele asiwò o la, ekema ẽ...
  Gake mí aʋawɔlawo míenɔa lãmesẽ me ɣesiaɣi!
  Nyɔnuvia tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo da aŋe ɖe futɔa ŋu, tsɔ yameʋuwo da aʋawɔʋu gbogbo aɖewo, eye wòdzi ha be:
  - Asrafo le lãmesẽ me ɣesiaɣi, .
  Eye nèdzra ɖo ɖe aʋadziɖuɖua ŋu!
  Le ema megbe la, Svetlana Snow White gaƒo futɔwo ake, eye wògbã aʋawɔʋuwo ƒe xɔ kɔkɔwo kple yameʋuwo ƒe asikewo.
  Zoya Angelskaya nye fififi si zɔna kabakaba ŋutɔ. Eda tu blibo aɖe ɖe Nazitɔwo dzi. Eye wòvuvu akpe eve alo etɔ̃ kple wowó ɖeka.
  Emegbe egblɔ kple ɣli be:
  - Mègadzudzɔ o, míaƒe afɔkpodziwo le keklẽm!
  Eye nyɔnuvia le aʋawɔnuwo me!
  Augustine hã megbɔdzɔ le aʋawɔwɔ me o. Aleae wòƒoa Nazitɔwoe. Abe ɖe wotsɔ kɔsɔkɔsɔwo le eƒom tso lãgbalẽgolo aɖe me ene.
  Eye esi wòtso tsitretsiɖeŋulawo ɖe anyi, eye wòdzi ha be:
  - Kpɔ nyuie, anyo
  Pie aɖe anɔ anyi le adame!
  Abosam si ƒe taɖa biã la dea agble le aʋawɔwɔ me ŋutɔŋutɔ, abe jack-in-the-box ene. Eye alesi aʋawɔʋuwo le dzo dam eye yameʋuwo le dzo dame.
  Eye alesi nyɔnuvi afɔ ƒuƒlu si do awu ʋlaya Margarita Korshunova wɔa avue nye esi. Eye Nazitɔwo xɔae tso egbɔ.
  Eye ne eƒoe la, eƒonɛ.
  Ʋu ƒe sisi dzona le eme.
  Natasha Korshunova de dzesii sesĩe esime ga siwo nɔ sisim tso eƒe afɔ ƒuƒluwo dzi, si na aʋawɔʋuwo ƒe taɖuwo kple xɔtaxɔwo ƒo ƒu be:
  - Ŋutikɔkɔe na Russia, ŋutikɔkɔe ŋutɔ!
  Aʋawɔʋuwo le du dzi yina ŋgɔ...
  Mamãwo le awu dzĩwo me - .
  Mido gbe na Russiatɔwo!
  Eyata nyɔnuviawo va wɔ avu kple Nazitɔwo. Eyata wolãa wo hegbãa wo. Menye aʋawɔlawoe o, ke boŋ lãkle siwo do le woƒe kɔsɔkɔsɔwo me ŋutɔŋutɔ.
  Ŋutsuvi sesẽ Oleg Rybachenko le aʋa wɔm eye wòdze Nazitɔwo dzi. Eƒoa wo nublanuimakpɔmakpɔe, etsoa aʋawɔʋuwo me, eye wòdoa ɣli be:
  - Míele abe nyitsuwo ene!
  Margarita Korshunova, si nɔ aʋakɔ si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la gbãm, eye wònɔ aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo ƒe asikewo lãm la, fɔ:
  - Míele abe nyitsuwo ene!
  Natasha Korshunova xɔe eye wòdo ɣli, eye wòtso asrafo siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi kpe ɖe aʋawɔʋuawo ŋu:
  - Màte ŋu aka alakpa o!
  Zoya Angelskaya nɔ Nazitɔwo vuvum henɔ ɣli dom be:
  - Ao, menye kple asi o!
  Eye atsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu hã axɔ ɣletivi la ahaɖe asi le eŋu eye wòawu fasitɔ geɖe nu.
  Natasha Korshunova tsɔ dzikedzo aɖe tso no dzĩ la me, ɖe asi le eŋu eye wòdo ɣli be:
  - Míaƒe TV la le dzo dam!
  Eye aŋe gbogbo aɖewo siwo wua ame la dzona tso eƒe afɔ ƒuƒlu la dzi.
  Zoya Angelskaya, si hã nye Nazitɔwo kple woƒe aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo gbãgbãtɔ la do ɣli be:
  - Míaƒe xɔlɔ̃wɔwɔ nye monolithic!
  Eye wogatsɔe ƒu gbe sesĩe ale gbegbe be gotagomenuwo blu ɖe goawo katã me. Nyɔnuvi sia nye tsitretsiɖeŋulawo tsɔtsrɔ̃ dzadzɛ.
  Nyɔnuvia, si ƒe afɔbidɛ ƒuƒlu la, atsɔ boomerang etɔ̃ aƒu gbe. Eye esia na ame kuku geɖe wu gaku.
  Le ema megbe la, atsyɔ̃ɖoɖoa ana:
  - Mímakpɔ nublanui na futɔ o! Ame kuku aɖe anɔ anyi!
  Eye amewula la gadzona tso afɔkpodzi ƒuƒlu la dzi.
  Augustine Dzĩ hã gblɔe wòsɔ ŋutɔ be:
  - Menye ame kuku ɖeka koe o, ke boŋ ame geɖewo!
  Le ema megbe la, nyɔnuvia tsɔe eye wòzɔ afɔ ƒuƒlu to tsiʋe siwo me ʋu yɔ fũu la me. Eye wòwu Nazitɔ geɖe.
  Eye alesi wòdoa ɣlie:
  - Amewuwu gbogbo aɖewo!
  Eye emegbe etsɔ eƒe ta ƒo Hitler ƒe aʋafiagã la. Agbã eƒe tagbɔ eye wòanae:
  - Banzai ƒe ŋkɔ! Àyi dziƒo!
  Svetlana Snow White doa dziku vevie le amedzidzedzea me, vevietɔ aʋawɔʋuwo, kple yameʋuwo hã, ɣlidodo be:
  - Nublanuikpɔkpɔ aɖeke manɔ anyi na wò o!
  Eye aŋe wuieve dzona dzona le eƒe asibidɛ ƒuƒluwo dzi. Esi wònɔ atam ƒom to amesiame me la, yameʋuawo mu. Eye aʋawɔla la dzea agbagba ŋutɔŋutɔ be yeagbã nu ahawu ame.
  Ŋutsuvi aɖe si ƒe lãmekawo le dzɔdzɔm, si wotsɔ kpememe wɔe, si do awu kpui aɖe, si ŋkɔe nye Oleg Rybachenko, si tsɔ eƒe kpẽkuku le akpɔkplɔwo ƒom la, le ɣli dom be:
  - Hammer nyui aɖe!
  Eye ŋutsuvia tsɔa eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔa ɣletivi fafɛ ma tɔgbe si le abe swastika ƒe nɔnɔme me hã ƒua gbe. Atike si wotsɔ tsakae si gɔme sese sesẽ.
  Eye Nazitɔwo ƒe ha gã la mu.
  Oleg Rybachenko do ɣli be:
  - Banzai ƒe ŋkɔ!
  Eye ŋutsuvia gadze amedzidzedze gbegblẽa dzi ake. Ao, ɖeko ŋusẽ le dzo dam ɖe eme, eye dzotowo le ɣli dom!
  Margarita wɔnuku aɖe le ʋuʋum. Avuvu ame sia ame ƒe dɔme.
  Nyɔnuvia atsɔ eƒe afɔ atsɔ aŋe blaatɔ̃ aƒu gbe zi ɖeka. Eye wowu futɔ vovovo gbogbo aɖewo, wogbã aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo.
  Margarita Korshunova si eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu nɔ keklẽm la, dzi ha le dzidzɔkpɔkpɔ gome be:
  - Ðeka, eve! Nuxaxa menye kuxi o!
  Mele be dzi naɖe le ƒowò gbeɖe o!
  Na wò ŋɔti kple asike nakɔ.
  Nyae be xɔlɔ̃ vavã nɔa gbɔwò ɣesiaɣi!
  Esia nye dɔwɔƒe si wɔa adã ale gbegbe. Nyɔnuvia aƒo ɣli ahado ɣli be:
  - Ʋɔ driba ƒe Dukplɔla la azu ame kuku!
  Natasha Korshunova nye aʋawɔwɔ nuwula ƒomevi aɖe ko. Eye wòdo ɣli be:
  - Banzai ƒe ŋkɔ! Xɔe kaba! Eye dzizizidziɖula la wu enu!
  Eye bɔmb aɖe dzo le eƒe afɔ ƒuƒlu la dzi. Eye wòƒoa Nazitɔwo abe ɖa ene. Eye atsrɔ̃ mastodon gbogbo aɖewo kple mɔ̃ siwo si aʋala le, siwo le dzomavɔ me.
  Aʋawɔla ka gbegbee nye si! Na aʋawɔlawo katã - aʋawɔla!
  Zoya Angelskaya hã le aʋawɔƒea. Bitch si do dziku alea.
  Eye wòtsɔe henɔ ɣli dom be:
  - Mía Fofo nye Mawu Yevu la ŋutɔ!
  Eye atsɔ nutunu etɔ̃ aƒo Nazitɔwo!
  Eye ɖa dzĩ la, si nɔ keklẽm kple eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu kple Augustine ƒe no ƒe no siwo nye ruby la, do ɣli tsɔ ɖo eŋu nɛ be:
  - Eye nye Mawu nye ameyibɔ!
  Nyateƒee, ɖa dzĩ lae nye ameflunya kple ameŋugblẽnya ƒe nɔnɔme ŋutɔŋutɔ. Le futɔwo gome ya. Eye le exɔlɔ̃wo gome la, enye lɔlɔ̃tɔ.
  Eye ale si wòatsɔe aƒu gbe kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwoe. Eye aʋawɔla gbogbo aɖewo nɔ anyi le brown fiaɖuƒea me, kpakple woƒe aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo.
  Ta dzĩtɔ la do ɣli be:
  - Russia kple ameyibɔ Mawu la le megbe na mí!
  Aʋawɔla si si aʋawɔwɔ ƒe ŋutete gã ŋutɔ le. Ao, anyo wu be màde nu nusiawo dometɔ ɖeka te o. Abe aʋawɔʋuwo ƒe xɔ kɔkɔwo ene la, wovuvu fasitɔwo ƒe yameʋuwo ƒe aʋalawo.
  Augustine, si nɔ eƒe tsitretsiɖeŋulawo gbãm la, ƒo ɣli be:
  - Míaƒo alakpatɔwo katã ɖe aŋɔ me!
  Eye wòɖea ŋku ɖe eƒe zɔhɛwo ŋu. Ẽ, nyɔnuvi dzobibi sia menye nusi tututu ate ŋu ana ŋutifafa o. Negbe ku ƒe ŋutifafa koe!
  Svetlana Snow White, si nye futɔwo gbãgbãtɔ, ɖe gbeƒã be:
  - Míawu wò kple fli!
  Red Augustine ɖo kpe edzi be:
  - Míawu ame sia ame!
  Eye tso eƒe afɔ ƒuƒlu siwo wotsɔ lãgbalẽ wɔe dzi la, tsɔtsrɔ̃ keŋkeŋ ƒe nunana la gadzona ake! Eye aʋawɔʋu kple yameʋu gbogbo aɖewo wó zu lãgbalẽ suesuesuewo zi ɖeka.
  Eye emegbe nyɔnuvia tsɔ dzikedzo ƒo abe ɖe wòtso no dzĩ aɖe me ene.
  Esi Oleg Rybachenko nɔ ku ƒe nunanawo ɖom ɖa kple eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la, edzi ha tsɔ ɖo eŋu be:
  - Anye banzai blibo!
  Augustine, si tsɔ eƒe asi ƒuƒluwo vuvu Nazitɔwo, tsɔ yiwo lã wo, eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ aŋewo ƒu gbe, henɔ aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo dome gblẽm zi ɖeka la, egblɔ be:
  - Kpuie ko la! Kpuie ko la,!
  Natasha Korshunova, si tsrɔ̃ aʋawɔla siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi, kpakple aʋawɔʋuwo kple yameʋuwo, do ɣli be:
  - Kpuie ko la - banzai!
  Eye mina míatso wò tsitretsiɖeŋulawo kple ŋutasẽnuwɔwɔ gbegblẽ.
  Ŋutsuvi dzetugbe aɖe si do afɔ ƒuƒlu, si do awu kpui aɖe, si ŋkɔe nye Oleg Rybachenko, si le eƒe tsitretsiɖeŋulawo lãm gblɔ be:
  - Gambit sia menye Chinatɔwo tɔ o, .
  Eye xɔ dzinye se, debut nye Thailandgbe!
  Eye diski ɖaɖɛ aɖe si lãa ga hã dzo tso ŋutsuvia ƒe afɔ ƒuƒlu la dzi. Etso aʋawɔʋuwo ƒe xɔtaxɔwo kple yameʋuwo ƒe asike siaa.
  Nyɔnuvi si le avu wɔm si le ga gbãm Margarita, si nɔ fiaɖuƒea ƒe aʋawɔlawo kple aʋawɔʋuwo ƒe aʋawɔnuwo lãm, dzi ha be:
  - Eye amekae míakpɔ le aʋawɔwɔ me?
  Eye amekae míakpɔ le aʋawɔwɔ me...
  Míagawɔ fefe kple ema o - .
  Míavuvu wò!
  Míavuvu wò!
  Wowɔ dɔ nyuie kple Nazitɔwo ɣemaɣi...
  Eyata Hitler kple eƒe ƒuƒoƒoa dze klo le nyɔnuviawo kple ɖeviawo ŋkume.
  Natasha Korshunova zi Nazitɔ gbãtɔ dzi gbã be wòagbugbɔ nu na eƒe afɔ ƒuƒlu.
  Emegbe Hitler kple amesiame si ƒo xlãe gbugbɔ nu na nyɔnuvi bubuwo ƒe afɔkpodzi kple afɔkpodzi ƒuƒlu. Eye wotsɔ woƒe aɖe ƒo woƒe afɔkpodzi. Eye nyɔnuvi aɖe ƒe afɔ ƒuƒlu gbugbɔ nu na ŋutsuvi dzetugbe aɖe si ƒe mo biã ŋutɔ, si ŋkɔe nye Oleg Rybachenko.
  Le ema megbe la, esi Natasha kpɔ dzidzɔ ŋutɔ ɖe ŋutsu siwo nye dɔlékuiwo ƒe ŋukpe ta la, eɖe gbe be:
  - Azɔ, hafi míawu mi katã la, de asi sedede si nye be woatsɔ Dziɖuɖu Etɔ̃lia ana Soviet Union keŋkeŋ eye nɔnɔme aɖeke manɔmee la te!
  Nusianu nyo si wu enu nyuie. Reich Etɔ̃lia na ta eye woɖe aʋawɔnuwo le Wehrmacht sesẽ la ŋu. Hitler kple eƒe ƒuƒoƒoa yi Beria ƒe gaxɔ me.
  Ʋɔnudɔdrɔ̃a nɔ kabakaba, gake edzɔ. Le June 22, 1959 dzi la, wohe Hitler ɖe ati ŋu le Red Square tututu!
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"