Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Barefoot Pilots Ne Ninjas -4

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Mmabaa a wɔyɛ wimhyɛnkafo no ko wɔ ahokokwaw mu paa. Wɔda mpaboa wɔ wim tebea biara mu na wɔhyɛ bikini nkutoo, na wɔyɛ teateaa na wɔn honam ani yɛ den, na wɔwɔ ntini a wɔatow te sɛ dade. Na ninja mmeawa nso wɔ hɔ. Na wɔko nso a wɔda mpaboa na ɛkame ayɛ sɛ wɔda adagyaw. Na ninja abarimaa bi ka wɔn ho, ɔkofo a ne ho yɛ den yiye na ne ho yɛ den.

  BAREFOOT PILOTS NE NINJAs -4
  NKYERƐKYERƐMU
  Mmabaa a wɔyɛ wimhyɛnkafo no ko wɔ ahokokwaw mu paa. Wɔda mpaboa wɔ wim tebea biara mu na wɔhyɛ bikini nkutoo, na wɔyɛ teateaa na wɔn honam ani yɛ den, na wɔwɔ ntini a wɔatow te sɛ dade. Na ninja mmeawa nso wɔ hɔ. Na wɔko nso a wɔda mpaboa na ɛkame ayɛ sɛ wɔda adagyaw. Na ninja abarimaa bi ka wɔn ho, ɔkofo a ne ho yɛ den yiye na ne ho yɛ den.
  . TI A ƐTO SO 1.
  Abeawa a ɔyɛ wimhyɛnkafo no, sɛnea yehu no, to dwom na ɔko. Na ɛsɛ sɛ ɔbɔ ɔbarima no atenae.
  Nanso ɔkwan foforo so no, akofo no nso ho yɛ den. Titiriw ninjas anum no. Mmabaa baanan ne abarimaa bi ho yɛ den yiye.
  Ɛha na wɔrekɔ Soviet akuw no mu.
  Ninja abeawa bi a ne ti nhwi yɛ bruu faa ne nkrante na ɔde twaa mu, na otwitwaa Soviet asraafo ti na oyii wɔn ti nhwi a wɔabɔ no. Afei ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow pea bi a ɔtopae wom na ɔteɛɛm sɛ:
  - a y'ahoaden ye kesee, .
  Ne nyinaa akyi no, Japan yɛ nea enwu da...
  Na wode akuturuku a wobo - .
  Yɛbɛkum obiara ampa!
  Ninja abeawa bi a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ twaa Russia asraafo ti na ɔbɔɔ ose sɛ:
  - tiawa mu, ne tiawa mu no, ne tiawa mu - banzai!
  Na ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɛsan atow biribi a edi awu na ɛsɛe ade a ɛtra so.
  Ninja abeawa bi a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ yɛɛ ɔko mu owiyammo kwan bi na otwitwaa saa Asraafo Kɔkɔɔ asraafo koro yi ara ti. Na wohuruw te sɛ pintinn fi nkankyee no ase. Nea na ɛte sɛ nea ɛyɛ nwini ankasa. Ɛha na awudi ne owu koraa ba.
  Abeawa no faa ade a ɛpae no na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow. Ɛde ne ho kɔhyɛɛ T-34 tank no toa mu na ɛmaa ɔko ho nneɛma no paee. Eyi ne ɔkwan a ɛbɛpae.
  Na ɔkofo no hwɛɛ sɛ:
  - ma Japan Ahemman no!
  Ná eyi yɛ adeyɛ a asiane wom a Terminator abeawa no yɛe ankasa.
  Ninja abeawa a ne ti nhwi yɛ fitaa no faa ɔkwan no na ɔde nkrante nso san yɛɛ hell rose no. Na eyi nti na asraafo Kɔkɔɔ no ti hwe ase no.
  Na afei nan ase a ɛda hɔ kwa no tow antimatter asinasin bi kɔ soro, na afei Soviet KV tank bi tu kɔ soro na ɛdannan. Na eyi bɛyɛɛ tumi a ɛwɔ nkɛntɛnso a ɛyɛ nwini kɛse na edi awu.
  Ɔkofo no too dwom sɛ:
  - Na afei yeteateaam Banzai, .
  Yɛbɛdi yɛn mpoano mantam no so nkonim...
  Momma yennye Siberia mantam no nyinaa, .
  Na yebenya mmoa!
  Na abarimaa Saigo a ɔreyɛ adwuma ni, ɔrewosow nkrante te sɛ mframa a wɔde yɛ afiri na ɔretwitwa ti te sɛ peas. Eyi yɛ akenkan bi a edi awu.
  Na afei abarimaa no mma nan nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow disk no, na Soviet ntua wimhyɛn no, bere a wɔasɛe no no, de ne dua no wusiw na ɛhwe ase.
  Eyinom bɛyɛɛ ninjafo a wokunkum nnipa ankasa. Mmabaa baanan ne abarimaa bi - a ɛyɛ sɛnkyerɛnne kwan so de.
  Wiɛ, ɛno akyi no, ɛbɛyɛ dɛn na woannye no na wode atopae a wɔtow ntoto?
  Nanso eyinom yɛ akofo a wofi Japan. Wɔwɔ wɔn mfaso ne wɔn bɔne, na ebia afunu pii a ebetumi aba no bɛyɛ saa.
  Nanso USSR fã no nso nyɛ ɔkofo a ɔyɛ mmerɛw. Ɛha, wɔ Vladivostok kurotia no, akwampaefo no ne Japanfo reko, na wɔrekyerɛ wɔn akofo kuw a wɔn ho yɛ den yiye no.
  Sɛnea mmara kyerɛ no, akwampaefo mmarimaa ko a wɔda adagyaw fã wɔ ntade tiaa nkutoo mu. Na wɔn mpaboa no siw kwan nkutoo.
  Na ɔkwan a wɔfa so tow atopae a wɔde wɔn nan a ɛda hɔ kwa a ɛte sɛ mmofra de no yɛ nwini.
  Ɔkwampaefo Petka ni a ɔhyɛ krataa na ɔtwetwe, ofii ase too dwom;
  Meyɛ akoa, abarimaa a meyɛ mmerɛw ara kwa, .
  Me nantew a meda mpaboa fa awɔw bere mu wɔ ahohuru bere mu...
  Adwuma no yɛ den, ebia ɛyɛ den dodo
  Nanso Yesu ne me gye di bere nyinaa!
  
  Wɔwoo me wɔ akuafo abusua a ɛte saa mu, .
  Meyɛ adwuma wɔ afuw mu afe a ɛtɔ so mmiɛnsa...
  Na obi puei wɔ ahemfie kokom, .
  Na baabi a rose a ɛhyerɛn refefɛw!
  
  Na ɔhyew ne awɔw mu no abarimaa no da mpaboa bere nyinaa, .
  Wɔ awɔw bere mu, a wonni kyɛw, wɔ sukyerɛmma a ɛrehuruw mu...
  Okuafo abeawa no wɔ sika kɔkɔɔ nhama, .
  Na nufusu no yɛ dɛ yiye wɔ tɛkrɛma so!
  
  Wiɛ, abarimaa no abam mmu, .
  Na ne fam no wiase yi nyɛ ayayade...
  Ɔwe anantwi, ɔde akokoduru to dwom, .
  Na ne fam no, Kristo yɛ ohoni kɛse!
  
  Haidukfo taa bɔ abarimaa no, .
  Nipadua no nyinaa yɛ nea welt ne bruises akata so...
  Nanso sɛ́ anka wɔbɛsu no, na nnyigyei bi wɔ hɔ, .
  Abarimaa no soo ɔhemmaa no ho dae wɔ ne mmofraberem dae mu!
  
  Abarimaa no sɔree sɛ ɔkraman, .
  Wimhyɛn a ɛkɔ soro sen owia wɔ dae mu...
  Ɛha na ɔyɛ ɔsraani a okura atopae wɔ akyi bag a ɛyɛ den mu, .
  Ɛha na ɔde ehu rehyɛ Krautfo a wɔyɛ abofono no mu!
  
  Ɛda adi sɛ abarimaa no da tuo ho dae, .
  Sɛ wobɛkɔ wuram teaseɛnam so...
  Na abarimaa no nne mu da hɔ yiye.
  Turkeyfo a wɔbɛma wɔn bo afuw!
  
  Bere a na ɔda so ara yɛ ɔbabun no oguan fii adehye no nkyɛn, .
  Abarimaa bi a ne ho yɛ fɛ a wɔsomaa no kɔɔ ɔko...
  Ɛwom sɛ nnaadaa atirimɔdensɛm ahyɛ mu ma de, nanso .
  Nanso guy no gye dii wɔ nyamesom mu - merenwu!
  
  Ɛha na ɔde akokoduru ko tiaa n"atamfo, .
  Ɔdaa ne ho adi sɛ ɔsraani kokodurufo...
  Turkeyfo de wɔn mpaboa tiatiaa fam, .
  Nanso Russia dade no mu yɛ den, ɛyɛ nokware!
  
  Seesei mabɛyɛ ɔsraani panyin wɔ akodi mu, .
  Na ɔhene pa no ankasa de asɛnnua no maa me...
  Ná ɛyɛ hyew paa wɔ akodi ahorow no mu, .
  Nanso kerubim kɛse no bɛbɔ ne ho ban!
  
  Asraafo adwuma biara nni hɔ bio, gye me di, .
  Seesei m"ayɛ boy officer dedaw...
  Yɛbɛbubu nkoasom, megye nkɔnsɔnkɔnsɔn no di yie, .
  Momma yɛnyɛ nhwɛso mma awo ntoatoaso ahorow!
  
  Russia yɛ abran frankaa, .
  Ɔkofo biara wɔ mu, mpo fi mmofra dan mu...
  Sɛ ɔman no ne asraafo no yɛ biako a, .
  Wobedi ɔbɔnefo a ne bo afuw no so nkonim!
  Saa na Petka too dwom akokoduru so na mmofra kuw a wɔda mpaboa yi ko.
  Nanso Japanfo no ho yɛ den, na wɔatumi de asase atwa Vladivostok afi asase kɛse no fã a aka no so dedaw.
  Yiw, Chikha tank no yɛ nea ɛkɔ baabiara a ɛwɔ diesel engine na ɛyɛ den sɛ wɔbɛbɔ.
  Nanso Japanfo nso retwe howitzer wɔ apɔnkɔ so. Na wɔtow atuo gu Soviet asraafo nso so.
  Samurai yɛ ahoɔden. Ebinom de ahopere de nkrante tow hyɛ wɔn so. Na wotwitwaa Red Army asraafo no ti.
  Na afei ntua bi wɔ atɔe fam anim. Ná Nasifo atwa Minsk ho ahyia dedaw, na Soviet asraafo fii kurow no mu. Nanso seesei ɔko no abɛn Berezina Asubɔnten no dedaw. Akodi ahorow a wɔyɛ maa Borisovt ni.
  Ɔko nso wɔ ha... Wɔ akodi mu no, Engiresifo Matildas, a ɛbɛyɛɛ den kɛse sɛ wɔbɛbɔ wɔn agu. Na Amerika Grands no nso puei;
  Na efi soro no, nhyɛso a efi wimhyɛn mu nso ba. Bere a Germanfo wimhyɛnkafo ne Engiresifo yɛɛ biako no. Ɛbɛyɛɛ nea enye koraa mpo maa Soviet wimhyɛnkafo no. Na wɔde miaa wɔn te sɛ nea wɔde kɔnkrit a wɔahyɛ no den mu.
  Na momma yɛmfa ahoɔden kɛse mmɔ atamfo no.
  Na ɔfã foforo no, Komsomol mmeawa asraafo dɔm bi de wɔn kɔe. Natasha ne wɔn wɔ ha. Ade titiriw ne sɛ mmeawa no ko a wɔmfa mpaboa nka na wɔde wɔn nan a ɛda hɔ kwa tow atopae. Bere koro no ara mu no, wɔtow wɔn ma enti wɔtetew wɔn ti nyinaa ankasa.
  Nanso Matilda poma no yɛ asiane kɛse a efi Britain hɔ. Na nso German Ju-87 ne Engiresi Ɔtweaseɛ no da so ara repiapia. Na Yu-88 atopae a wɔde tow atopae nso, a wobu no kɛse.
  Nanso saa kwan yi so no ɛyɛ fɛ yiye na ɛyɛ den.
  Nanso Komsomol mmeawa no, a na wɔrehyerɛn wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa na wɔrekyerɛ wɔn abs no, fii ase too dwom;
  Yɛyɛ Soviet mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ, .
  Yɛn ani gye ho sɛ yɛbɛko na yɛayɛ mmarimaa tickle...
  Wɔte nne ketewa bi a ɛhyerɛn na ɛrebɔ, .
  Na yɛwɔ ɔfrɛ sɛ yenkum Krauts!
  
  Yɛyɛ Komsomol mmeawa a yɛyɛ dashing paa, .
  Yɛde akokoduru de ahopere fa awɔw no mu a yɛda mpaboa...
  Ɛnyɛ yɛn su sɛ yebegyina nkyɛn wɔ ahobrɛase mu, .
  Na yɛde yɛn nsateaa tua fasistfo no ka!
  
  Gye me di, mmeawa wɔ ahintasɛm kɛse bi, .
  Sɛnea wobetumi adi Nasifo so nkonim yiye...
  Na gye me di, mmeawa no nkonimdi nyɛ akwanhyia, .
  Efisɛ Rus asraafo akokodurufo paa!
  
  Na yɛn mmeawa a wɔn nan ase da hɔ no fam no, .
  Afe Foforo sukyerɛmma yɛ dɛ yiye...
  Wiɛ, Fuhrer no yɛ scumbag ara kwa, .
  Mommma fasistfo nni nkonimdi ho afahyɛ!
  
  Yɛn mmeawa di agoru a ɛyɛ hu yiye, .
  Yɛdaa yɛn nufu adi wɔ asraafo no anim...
  Na yɛhyɛ Nasifo abufuw ankasa, .
  Yɛn Komsomol asɔremma a yɛyɛ den no, wontumi nsɛe yɛn!
  
  Yɛn mmeawa tumi yɛ pii, .
  Totow Hitler tuo mpo fi tank mu...
  Ɔtamfo no rennya bere nnidi awia, .
  Mmabaa no bɛba sɛ owifo!
  
  Yɛbu Russia ankasa, .
  Stalin wɔ tumi te sɛ agya a ɔyɛ dashing, gye me di...
  Na migye di sɛ nkonimdi bɛba wɔ May, 1999 a ɛyɛ hyew mu.
  Obiara a ogye eyi di no yɛ kɛse ara kwa!
  
  Wɔ mmeawa fam no, akyinnye biara nni ho na akwanside biara nni hɔ, .
  Obiara wɔ ɔpɛ sɛ obegye akyinnye wɔ ne nsam kɛkɛ...
  Ɛmmra sɛ akatua a ɛyɛ nwonwa mmra ahoɔfɛfo no so, .
  Komsomol ahoɔden wɔ nsa a ɛyɛ den mu!
  
  Yɛn akofo no yɛ ntɛm paa sɛ yɛn ho akokwaw, .
  Na wɔ nimble guns nsa mu no barrel no hyew...
  Na mmeawa no tumi di adwuma biara ho dwuma, .
  Yɛn adamfofa no yɛ ade biako a akyinnye biara nni ho!
  
  Yɛyɛ mmeawa a yɛhyerɛn saa
  Yɛn n"ani nnye sukyerɛmma anaa awɔw ho...
  Sɛ yɛda mpaboa da hɔ a, ɛremma yɛn nan nyɛ nwini wɔ awɔw bere mu, .
  Na ahoɔfɛfo koma yɛ ayamye ne kronn!
  
  Nea yebetumi ayɛ no, yɛma so, .
  Momma yɛntu mmirika te sɛ kangaroo virtuosos...
  Na yɛbɔ fasistfo no ti yiye, .
  Na ɔdɔ ma apɔw-mu-teɛteɛ anɔpa nso!
  
  Mmabaa no nyinaa yɛ akofo a wɔn ho yɛ nwini, .
  Wobetumi abɔ Krauts no kɛkɛ ayɛ no mmɔre...
  Wiɛ, fasistfo a wɔyɛ bɔne ara kwa nso ɛ?
  Ná Komsomol mufo no nnim tumi kɛse!
  
  Hitler nso ntumi nyɛ hwee.
  Yɛde poma bɔɔ no denneennen, .
  Na wɔbubuu wɔn sẽ, na wɔbɔɔ nwoma firii wɔn anim, .
  Na afei mituu mmirika faa ogya no mu a na meda mpaboa!
  
  Stalin nkutoo na ɔbɛhyɛ yɛn sɛ yɛnyɛ nea, .
  N"ani a ɛyɛ katee na efi komam no da adi...
  Na gye me di, abeawa no rennyae, .
  Wɔde tuo kɛse bi a wɔde di dwuma wɔ afiri mu regu mu!
  
  Sɛ ɛho hia a, yebedu Mars, .
  Na yɛbɛdi Venus so nkonim ntɛmntɛm paa...
  Asraafo hia polish ma wɔn mpaboa, .
  Yɛn mmeawa no retu mmirika a yɛmmɔ mpaboa!
  
  Biribiara yɛ fɛ ma yɛn mmeawa, .
  Chest ne hips, asen yɛ nea wotumi hu...
  Ɔsan yɛ ɔkwampaefo, te sɛ ɔkraman ba, .
  Ɔkwampaefo no yɛ Satan koraa!
  
  Wiɛ, yɛyɛ mmabaa - wunim sɛ yɛyɛ cool, .
  Yɛbɛpra fascistfoɔ nyinaa akɔ te sɛ broom...
  Na nsoromma bruu wɔ wim, .
  Yɛde dade bɛbubu Tigers no asinasin!
  
  Nea ɛnsɛ sɛ woyɛ, gye di sɛ ɛrentumi nyɛ yiye, .
  Gye tom, komunist yɛ demiurge...
  Na ɛtɔ da bi nso a yɛnte aseɛ
  Na wɔfa ahoɔfɛde de bɔ wɔn hu!
  
  Nanso wunim, yɛde ahopere sɛe Germanfo, .
  Na wotumi tetew Krauts no mu asinasin...
  Ɛwom mpo sɛ yɛwɔ titanium akra de, nanso .
  Yɛbɛfa sare so na yɛayi atɛkyɛ no afi hɔ!
  
  Yɛbɛkyekye komunism a nnadewa nyinaa nka ho, .
  Na yɛbɛdi fasistfoɔ no so nkonim denneennen...
  Komsomol asɔremma ani gye ho sɛ wobetu mmirika wɔ formation mu, .
  Na kerubin bi tu fa wɔn so!
  
  Ɔtamfo no rentumi nnyina abeawa no ano, .
  Efisɛ abeawa no yɛ ɔkɔre...
  Na ɛho nhia sɛ Krautfo no sɛe nneɛma pii, .
  Na wo Fuhrer no reteɛteɛm kwa!
  
  Komsomol muni a ne nan da hɔ, .
  Ɔmaa Hitler egg...
  Mma wo ne Satan nni
  Anaasɛ ɛrenyɛ hwee kɛkɛ!
  
  Komunism ohoni a ɛhyerɛn, .
  Frɛmfrɛm kɔkɔɔ no bɛhyerɛn wɔ okyinnsoromma yi atifi...
  Na wɔtoo Herode guu hellgya mu, .
  Na mmeawa no nyaa anum!
  
  Lenin, Stalin - owia a ewo okyinnsoromma yi atifi, .
  Wɔredi akɔneaba wɔ wim te sɛ akɔre abien...
  Wɔto komunism nnwuma akɛse no, .
  Agya Man no wɔ ahoɔden a ɛte sɛ dade ntaban!
  
  Yetumi traa ase huu nkonimdi, .
  Na yɛnantew faa Berlin nyinaa...
  Wɔwoo nkokoaa wɔ akokoaa no mu, .
  Na afei ɔman no wɔ kɛseyɛ mu!
  Saa mmeawa yi yɛ super kɛkɛ. Na eyi ne wɔn adesuakuw a ɛda nsow ne wɔn akuturuku a emu yɛ den a wɔbɔ.
  Yiw mmeawa, mpaboa a wɔda mpaboa yɛ onwini yiye na ɛyɛ sexy kɛse. Na eyi yɛ adepa paa.
  Mmabaa no yɛ akofo a wɔagye din yiye na wɔn ho yɛ nwini.
  Eyinom yɛ akodi a ɛkorɔn sen biara ne nea ɛkɔ akyiri. Worentumi nnye akyinnye wɔ ha bio. Saa na afiri a wɔde yi awieɛ no kɔɔ so.
  Bere a Borisov ne Bobruisk hwee ase akyi no, Soviet asraafo fii ase san wɔn akyi kɔɔ Dnieper. Tebea no bɛyɛɛ nea emu yɛ den yiye. Nea eye ne sɛ, osutɔbere ne October duu hɔ na osu kɛse fii ase tɔe. Na wɔmaa nkabom no nkɔso brɛɛ ase kakra, na ɛhyɛɛ wɔn ma wɔmaa no bere kakra nsan n"akyi nkɔ akyiri sen Dnieper na wonnya nan wɔ hɔ.
  T-34 aprɛm no akyi no, Katyushas nso de ne ho hyɛɛ akodi ahorow no mu. Nanso na wɔn nkɛntɛnso no nyɛ kɛse titiriw. Ná akodi ahorow no yɛ ntɛmntɛm yiye wɔ wim. Akulina Orlova, abeawa bi a ne nan da hɔ na wɔatwitwa no, de atirimɔden kɛse ne atirimɔden ko tiaa atamfo dɔm a wɔkorɔn.
  Ade titiriw ne sɛ wobɛtra wimhyɛn no mu a wohyɛ bikini nkutoo. Eyi yɛ kɛse ankasa ankasa.
  Ansa na wɔreko no, mmerante baanu de aduru a ano yɛ den maa abeawa no. Na ɛdaa adi sɛ n"ani gyei. Na n"ani hyerɛn bio. Ɔyɛ obi a ne ho yɛ bruu a efi awosu mu na ne ho yɛ fɛ a ɛyɛ nwonwa. Ɔko wɔ ɔkwan bi so a ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wɔbɛka wɔ anansesɛm mu, na saa ara nso na wɔde kyerɛwdua akyerɛkyerɛ mu.
  Akulina Orlova - sɛ ɛho hia a, ɔbɛfa na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no abɔ Fuhrer a ne ti nhwi ayɛ fitaa no. Na ɛbɛda adi sɛ ɛyɛ nwini na ɛyɛ nwini kɛse. Ɔyɛ abeawa a ɔwɔ ntini a ɛyɛ dade ankasa, ne chocolate abs a ɛyɛ den yiye. Oyi ne abeawa a wobɔ mmɔden ankasa sɛ wobɛfa no na woadi no so nkonim.
  Na ɔne Nasifo ko na ɔto nnwom;
  Yɛyɛ Komsomol mufo, akofo akokodurufo, .
  Yɛboaboaa yɛn ho ano sɛ yɛrekɔko akokoduru so ama Agya Man...
  Yɛn agyanom de yɛn mmeawa hoahoa wɔn ho, .
  Efisɛ yebetumi abɔ nkonimdi ho amanneɛ!
  
  Ɔkofo no yɛ nea ɔkorɔn sen biara kɛkɛ, .
  Ɛkame ayɛ sɛ yɛde ahopere tu adagyaw wɔ awɔw mu...
  Yebetumi agye akyinnye wɔ asɛm biara ho, .
  Wɔ wim a owia bɔ kɛse na ɛhyerɛn ase!
  
  Worenhu yɛn mmabaa a wɔn ho yɛ fɛ sen saa, .
  Yɛyɛ fɛ yiye, yɛyɛ dashing...
  Ahoɔfɛ no hwɛbea ntra aduonu, .
  Na wo nan tu mmirika a wo mpaboa da hɔ wɔ sukyerɛmma mu!
  
  Owia fɛfɛ bɛn ara ni, kɔla kɔkɔɔ, .
  Ɛwɔ sika kɔkɔɔ kakra, wunim...
  Ɛrenkyɛ yebehu komunism mfiase, .
  Na mmeawa a wɔda adagyaw fã a wɔda mpaboa pii nso!
  
  Yɛn Komsomol asɔremma ani gye ho sɛ yɛbɛko, .
  Na obiara tumi yɛ nneɛma a ɛyɛ nwini paa...
  Yɛsoma asraafo akokodurufo kɔ ɔko, .
  Efisɛ atamfo yɛ ade ketewaa bi!
  
  Fa ka ho na fa ka ho no, wɔmfa mma, .
  Wɔ amansan abufuw tebea no mu no...
  Mmabaa tumi nom bobesa
  Kɔ ɔko a wohyɛ ntade a ɛyɛ fɛ nyinaa!
  
  Seesei yɛwɔ elf wiase - ɛnyɛ hwee, .
  Yɛbɛtumi nso ayɛ pii...
  Amansan nyinaa dae no bɛbam, .
  Mɛyɛ biribiara, gye me di!
  
  Ɛna Man no fam no, nsɛmfua biara nni hɔ a ɛsɛ sɛ wogye tom - .
  Fa nkonimdi frankaa fɛfɛ no kura wo moma so...
  Momma yɛntow kapitalism nkɔnsɔnkɔnsɔn no ngu, .
  Momma yɛn haw nsɛe wɔ asaman mu!
  
  Sɛ wopɛ anuonyam a, hu Russiani Kristo no, .
  Yɛbɛma nkrante ne kyɛm so sublimely...
  Ɔdɔ ma Agya Man no yɛ hann na ɛho tew, .
  Afoforo nso bɛba akode dunsia no ho!
  
  Fasistfo no wɔ tumi na ɔyɛ atirimɔdenfo ara kwa, .
  Na orcs nso yɛ Nasifo a wɔwɔ tumi...
  Nanso mɛbɔ Krautfo no moma so, .
  Mmabaa no nyɛ nnipa a wɔpɛ asomdwoe koraa!
  
  Ɔman a ɛyɛ dɛ bɛn ara na wɔwoo yɛn wɔ mu, .
  Yɛde nhwene serew kyia nhwiren no...
  Na Fuhrer no de ne ho ama Satan ara kwa, .
  Yɛbɛwie no wɔ May a ɛhyerɛn no mu!
  
  
  Yɛbɛnya, akyinnye biara nni ho sɛ megye biribiara di, .
  Nokwarem no, minni akokoduru sɛ mɛso dae pii...
  Kurow no ne akuraa a ɛwɔ akyi no ani agye, .
  Akokoaa no serewee wɔ akokoaa no mu!
  
  Na hena ne saa orc a ɔyɛ nsi a ɔkyere mmoa we yi, .
  Grin a fangs no yɛ decently abufuw kɛse...
  Na wobɔɔ ne sẽ brɛoo, .
  Nneɛma nketenkete nkutoo na abɔmmɔ no da so ara wɔ hɔ!
  
  Mesrɛ Kristo - gye Ade Nyinaa so Tumfoɔ wiase, .
  Mma ɔnhyew wɔ ogya ɔyaredɔm mu...
  Na fi ɔdɔ mu fa kyɛ wɔn a wɔyɛ bɔne, .
  Atamfo no a wɔde wɔn bɛhyɛ ɔhyew a ano yɛ den ase!
  
  Yɛrenfono yɛn wɔ Berlin nso, .
  Yɛbɛduru hɔ, gye me di, kɔsi New York...
  Momma yennye nni pintinn, anuanom baanum, .
  Ma abeawa no nne nnyigye denneennen!
  Saa mmabaa yi wɔ hɔ a wɔn akwan a ɛyɛ nwonwa na wɔko tumi - wɔn a wɔn ho yɛ nwini sen biara wɔ wiase. Ɛwom sɛ wɔbɔ wɔn nso wɔ mmɛn no so ankasa na wobubu dompe bi de.
  Nanso wɔ November mu no, anim no gyinaa hɔ pintinn kakra. Soviet asraafo san wɔn akyi kɔɔ Dnieper akyi, na wɔkɔɔ so dii Kiev ne mmeae a atwa ho ahyia nkutoo so na wɔda so ara atwa ho ahyia koraa, nanso na Odessa da so ara wɔ nneɛma a ɛyɛ mmerɛw wɔ po so. Nanso na Engiresifo, Germanfo ne Italiafo po so ahyɛn no mu yɛ den dodo na na ɛda adi pefee sɛ kurow yi rentra hɔ nkyɛ wɔ akwanside koraa ase. Wɔ atifi fam no, Germanfo ne nkabom no faa Baltic aman no na wɔbataa ahobammɔ kwan dedaw no ho, na wɔ mfinimfini no, ɔkwan bi so no, Soviet asraafo nyaa wɔn nan sii Dnieper so na ɛkɔɔ akyiri koduu Pskov a na wɔatwa ho ahyia fã dedaw no, nanso wɔkɔɔ so sɛ wobɛkura mu.
  Wɔ anafo fam no, Turkey asraafo faa Batumi bere a wɔkoe asram pii akyi na wowiee Yerevan a wotwaa ho hyiae no.
  Japanfo na wɔkyeree Primorye. Nanso na wɔda so ara siw Vladivostok kwan. Na wɔyɛɛ no pintinn. Nanso mpɛn pii no, November awɔw aba dedaw. Parade bi twaam faa Red Square. Na ɛte sɛ nea na Stalin wɔ hɔ.
  Ɛno akyi no, wobuee Ɔman Bammɔ Boayikuw no nhyiam no ano. Ɛhɔ na wofii ase susuw akwan foforo a wɔbɛfa so ayɛ ahohuru bere no ho.
  Zhukov de nyansahyɛ mae sɛ:
  - a ehia se wobebue Yerevan kwan na woato ntua a wode ko tia atamfo no so wo saa kwan yi so. Sɛ ɛba saa a, hokwan bɛba sɛ yɛbɛgye yɛn Transcaucasian kuw no nkwa.
  Stalin de awerɛhow kae sɛ:
  - a ebetumi aba. Ɛnsɛ sɛ wɔde Yerevan ma wɔ tebea biara mu. Nanso asɛmmisa no ne sɛ, sɛ yɛbubu ɔkwan a ɛda hɔ no mu mpo a, ɛrenni biribiara ho dwuma. Na nea ɛho hia sen biara no, yɛn atamfo ne kapitalist aman nkabom a ɛwɔ Atɔe Fam Anim no. Biribi wɔ hɔ a ɛsɛ sɛ yesusuw ho.
  Shaposhnikov kae sɛ:
  - atamfo no wo mfasoo wo infantry mu. Na Britain ne ne atubrafo mpaapaemu, ne sɛ yɛkan Europa nyinaa a, nso sɔre tia yɛn. Nea ɛka ho ne Türkiye, ne Japan ne Thailand apuei fam. Ɔtamfo no betumi ama ɔkɔm de yɛn kɛkɛ, na wanya nnipa ne honam fam nneɛma pii. Hyɛ yɛn ma yɛnkɔ ɔko a ɛware a ɛbɛma yɛayɛ asɛe mu kosi sɛ yɛn Russia asraafo bɛsa.
  Ɔsahene Timoshenko teɛɛm sɛ:
  - Yiw, yɛbɛpopa wɔn ayɛ wɔn shit!
  Stalin bɔɔ n"ano sɛ:
  - komm, owudifo. Woantumi ankɔ Warsaw, ɛwom sɛ wokaa ntam sɛ wubedu Berlin wɔ adapɛn abien mu de. Na ne nyinaa mu no, moye hawks - wokaa se, mobo Germany kan. Na dɛn na efii mu bae? Afei susuw wiase nyinaa tia yɛn ho hwɛ. Brazil ne Argentina nyinaa abɔ ɔko ho amanneɛ, na ebia ɛrenkyɛ na United States akɔ mu. Na dɛn na yehia?
  Ɔsahene Timoshenko bɔɔ n"ano sɛ:
  - ɛsɛ sɛ yɛtow hyɛ atamfo no so. Yɛbɛyam no akɔ fam.
  Molotov kae sɛ:
  - wo USA no ennye mmerɛw saa se wobetwetwe Congress ma wahyene akodie no mu. Nanso Amerika de tank ahorow rema dedaw, ne wimhyɛn ahorow nso. Na wɔn wimhyɛn ne titiriw no atopae a wɔde tow no wɔ nea eye sen biara. Nea ɛka ho no, nneɛma a ɛtete saa nso betumi aba wɔ kar mfiridwuma mu. Dabi, ampa, sɛ United States hyɛn ɔko no mu a, hokwan biara nni hɔ.
  Stalin de awerɛhow kae sɛ:
  - Na edeen na wohyɛ nyansa?
  Amannɔne Nsɛm Ho Ɔsoafo no de nne a ɛba fam kae sɛ:
  - mesusu se eye se wo ne ahenkuro aman no beye asomdwoe. Anyɛ yiye koraa no, bɔ mmɔden sɛ wobɛkora asasesin no fã bi so. Eyi nkutoo ne hokwan a yɛwɔ.
  Tymoshenko bɔɔ ose sɛ:
  - dabi mma aniwuo wiase no!
  Stalin de awerɛhow bisae sɛ:
  - edeen na Zhukov beka?
  Georgy Konstantinovich de ahobrɛase nne buae sɛ:
  - a yen adwuma no ye asraafo. Na ka asomdwoe ho asɛm kyerɛ aban ananmusifo. Nanso sɛ yɛannya nkonimdi wɔ ɔko no mu wɔ awɔw bere yi mu a, ɛnde wɔ ahohuru bere ne ahohuru bere a edi hɔ no mu no ɛbɛyɛ bɔne kɛse mpo. Ɔtamfo no wɔ mfaso ankasa wɔ sikasɛm ne nnipa tumi mu. Na ɔkwan biara nni hɔ a yebetumi afa so adi nkonim wɔ ɔko a ɛbɛma yɛasɛe nneɛma mu. Bio nso, nnwinnade dodow a aman betumi ayɛ a ɛsɔre tia yɛn, titiriw ne USA abom no, yɛrentumi ntra wɔn.
  Ɔsahene Panyin no de serew bisae sɛ:
  - na efa su pa ho nso?
  Zhukov de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ:
  - gyina nea Comrade Stalin yɛ so. Yɛn T-34 no nyɛ bɔne, te sɛ KV-1 no. Nanso atamfo no de atuo a ano yɛ den kɛse bɛhyɛ T-4 no so ntɛm ara. Na ebia atamfo no wimhyɛn akwantu ye sen yɛn de mpo - titiriw akofo. Na yɛn wimhyɛn ahorow no korɔn sen Britania wimhyɛn a ɛtow atopae. Na sɛ wobɛbɔ biribi foforo... Wiɛ, eyi gye bere na ɔtamfo no nso bɛbɔ biribi a ɛyɛ nwini na ɛyɛ pɛ kɛse wɔ asɛm yi mu.
  Stalin de ne ti too fam bisae sɛ:
  - a Beria dwene ho?
  Ɔmanfo Ɔmantam Nsɛm Soafo ne sharashki no sahene buae sɛ:
  - Nyansahufoɔ reyɛ adwuma, Ɔyɔnko Stalin. Mehyɛɛ wɔn sɛ wɔnyɛ atopae a wɔde tow a ɛyɛ ɔkwan a wɔfa so tow a ebetumi akɔ nsu ase. Enti wɔyɛ adwuma. Wiɛ, wɔ akofo so nso. Titiriw no, Yak-9 hyɛ bɔ sɛ ɛbɛyɛ afiri pa, te sɛ LAGG-5. Enti adwuma no kɔ so a ennyae. Na yɛde karɔt ne dua nyinaa di dwuma!
  Ɔsorosoroni no de ne ti too fam sɛ:
  - Kɛseɛ! Adwuma! Saa bere yi nyinaa, wɔhyɛ me sɛ minnyae Yerevan na menkɔ m"anim wɔ baabi a ɛbɛn Pskov. Yɛbɛko atia atamfo no wɔ saa akwan yi so. Na bere koro no ara mu no, momma yɛmfa samurai bi sɛ shugan wɔ Mongolia. Akyiri yi me ne designers no bɛkasa afa nea ɛyɛ foforo wɔ wɔn ho.
  Zhukov kae sɛ:
  - de besi ha no T-34 no ye sedee ebeye anaase esua, nanso yehia tank a ne ho ye den, nanso ennye mobile a esua. Ɛsɛ sɛ wɔyɛ eyi!
  Voznesensky kae denneennen sɛ:
  - ma yennye no! Akyinnye biara nni ho sɛ yɛbɛyɛ!
  
  HYPER VIRTUAL REALITY GAME A ƐYƐ NHYEHYƐE SEN BIARA
  NKYERƐKYERƐMU
  Abeawa ɔkofo fɛfɛ bi ne n"adamfo foforo Pinocchio a ɔyɛ cyborg no reko wɔ tebea a ɛte sɛ nea ɛwɔ hɔ ankasa mu. Nokwarem no, wɔwɔ akofo a wɔn ho yɛ nwini yiye a wubetumi aka kar a enni awiei ankasa na woako te sɛ gyata mmea, na wo ne amansan ne nkonyaayi abɔde ahorow nyinaa nso ako.
  . TI A ƐTO SO 1.
  Veronica a na ɔhyɛ bikini nkutoo no huu ne ho wɔ kar bi a ɛyɛ mmerɛw a ɛte sɛ stingray a wɔayɛ no tratraa mu. Na nso na hologram a ɛkyerɛ panel ahorow a ɛhwɛ ɔko no so na ɛda adi sɛ afiri a ɛyɛ hu yiye no hyerɛn.
  Ná Cyborg Pinocchio wɔ ne nkyɛn. Afei na ɔte sɛ ɔbabun a wadi bɛyɛ dunan anaa dunum a ɔhyɛ asuguare ntade nkutoo, a ne honam ani yɛ den yiye, na n"anim yɛ fɛ na ɛyɛ mmerantebere, a na ne ti nhwi biako mpo nni ne hwene a ɛyɛ rose.
  Abarimaa bi a ne ho yɛ fɛ yiye, a ne ti nhwi yɛ bruu na ne ti nhwi yɛ fɛ a wɔatwa no buzz. Na honam ani yɛ torotoro, ayɛ tan, ntini ahorow no ayɛ nea wɔatow. Wubetumi de adi dwuma wɔ aguade ho dawurubɔ mu, titiriw ma mmea a wɔn mfe akɔ anim. Wiɛ, yiw, dwumadi no betumi afa ɔkwan biara so. By the way, ne Veronica, sɛ wɔyɛ ne parameters no upgrade a.
  Na afei ɔyɛɛ saa pɛpɛɛpɛ. Momma yɛnma ɔkofo no parameters no nkɔ soro. Titiriw no, nea edi kan no, laser aprɛm dodow ne mmɔho abien. Afei fa baabi a wɔtow tuo no ka ho, a ɛno nso yɛ mmirikatu. Ma nsu a ɛsen no mu ahoɔden nkɔ soro. Wiɛ, ne ahoɔden a ɛwɔ ahoɔden no ahobammɔ dodow, sɛnea ɛbɛyɛ a ɔtamfo no rentumi nhyew wo ntɛm ara.
  Eyi ne sɛnea abeawa no de ahoɔden dii ho dwuma.
  Wiɛ, Pinocchio a ɔyɛ cyborg no nso yɛɛ upgrade. Na, nokwarem no, ɔmaa kar no parameters kɔɔ soro. Nanso ɛnyɛ araa ma nkonimdi yɛ mmerɛw.
  Ne nyinaa akyi no, kɔmputa so agodie mu nkonimdi a ɛyɛ mmerɛw dodo no nyɛ anigye!
  Ɛwom sɛ ha pii gyina akofo no suban so de. Nanso wɔ eyi mu no, biribiara ne awarefo yi suban hyia.
  Veronica bɔɔ ne yɔnko atuu na ɔde tweet sɛ:
  - nkonimdie kesee bi retwen yen, .
  Wobɛdaadaa wo yɔnko ntɛm ara sɛnea wubetumi!
  Ɛno akyi no, ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa, kurukuruwa, pink no miaa joystick no bɔtn no so, na ne kofo no de mmirika denneennen.
  Nsoromma mu aprɛm no kɔɔ so yɛɛ kɛse. Mpɛn pii no abubu, a ɛte sɛ tadpoles a ɛyɛ mmerɛw, nkwagye module ne nsu dade capsules, a wɔbɔ mmɔden sɛ wobegye dodow a ɛba fam koraa. Sɛnea mmara a wɔankyerɛw kyerɛ no, na wontumi nsɛe wɔn pɔtee, nanso sɛ asiane bi wɔ hɔ sɛ wɔbɛkyere a, anwanwade kɔmputa a wɔde ahyɛ mu no betumi ama ahyɛde sɛ wɔnsɛe wɔn ho. Nea ɛka ho no, module pii wuwui wɔ akwanhyia mu. Esiane sɛ na wɔn a wɔde wɔn ho hyɛ mu no anya ahoɔhare a ɛsen biara nti, wɔkɔɔ so de wɔn ho hyɛɛ atamfo po so ahyɛn no mu, bere a wɔreyɛ atopae a wɔde thermoquark atopae a ɛpaee wɔ wɔn ntam, na na emu biara kura ɔtopae ɔpepepem pii a ebetumi asɛe kurow a ne kɛse yɛ mfinimfini no. Sɛnea ɛte no, sɛ wɔbɔ obi tẽẽ a, ahoɔden biako mpo, dade a ɛyɛ den sen biara mpo rentra ase.
  Veronica hyiaa nea odi kan a ɔne no reko no. Wɔ eyi mu no, na ɛyɛ wimhyɛn a ɛko a ɛwɔ nkongua biako, a na ahwiesa bi a ɛwɔ ade a wɔde kyekyere nneɛma a ɛhyerɛn a ɛwɔ nan mu te ne kwan so. Na ɔyɛɛ nneɛma a ɛyɛ nwonwa.
  Abeawa a ɔyɛ nhyehyɛe no too dwom sɛ:
  -Oh, diet, nnni eyi ne eyi, .
  Na abeawa no nan nso mmrɛ sɛ ɔbɛnantew...
  Oh, diet, hwɛ sɛnea eyi yare, .
  Mmabaa no dan kɔla esiane ɔkɔm nti na wɔto dwom!
  Ɛno akyi no, Veronica faa no na ɔtow ne laser aprɛm guu atamfo no so. Na ɔkofo no fii ase nom sigaret, na ɛda adi pefee sɛ aduannoa mu ade, ahwiesa a ɛwɔ nan no, nyɛ dɛ koraa.
  Ahobammɔ nhyehyɛe ahorow pam atoro botae ahorow du du pii fii nsoromma hyɛn biako mu, akode titiriw ahorow de mframa a ɛkyinkyim laser ahorow no kwan na ɛmaa aprɛm a wɔde sɛe ade no paee ntɛm na ɛmaa gamma mframa a ɛma ɛyɛ mmerɛw no tow capsules. Na troll ahyɛn no nso annye yaw, na afiri a ɛma ɔhyew, ɛlɛtrɔnik ne tumi a ɛtwe ade ba fam mpo retu akɔ soro wɔ ahunmu. Nokwarem no, na akode a ɛtwe ade ba fam, dade a ɛtetew, adan a ɛkyinkyim na ɛma ɔtopae no yɛ nea asiane wom sen biara. Tumi a ɛtwe ade ba fam afiri no betumi ama nkɛntɛnso no ayɛ mmerɛw anaasɛ abubu akwankyerɛ radar a wɔde ma aprɛm, torpedo, atopae no agu. Nsoromma po so ahyɛn pii a na tumi a ɛtwe ade ba fam no asɛe no no, dan kɔɔ dwarf fitaa no so na wofii ase hwee owia a ayera yi so a na ɛyɛ den kɛse na ɛtwe ade ba fam.
  Cross-siders no, a wɔayɛ nsakraeɛ bio no, wɔde wɔn ogya baa fam wɔ atamfo ahyɛn akɛseɛ no so - ultra-battleships. Ná saa mastodon ahorow yi a ebetumi afata kurow mũ no nyinaa wɔ akode nhyehyɛe a emu yɛ den, na nokwarem no, na ahoɔden a ɛwɔ hɔ. Wɔde ogya a ɛyɛ den a efi aprɛm a ɛtwe ade ba fam mu ba no dii dwuma tiaa wɔn, na ɛyɛ den kɛse sɛ wɔde ahoɔden a wɔde bɛda no adi, nea ɛka ho no, na wobetumi abɔ mmɔden sɛ anyɛ yiye koraa no wɔbɛsɛe mfiri a ɛma anyinam ahoɔden no fã bi. Wɔ eyi mu no, sɛ anigye ba a, thermoquark ɔtopae a ɛyɛ hu no betumi atow. Ná Crosoiderfo no wɔ akokoduru kɛse, na wɔdaa akokoduru adi. Ná ɛte sɛ nea ahoɔden a ɛdɔɔso dodo nti na afiri a ɛtwetwe ade no rebɔ denneennen sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛma akode a ɛtwe ade ba fam no ayɛ adwuma yiye no, na ɛsɛ sɛ wɔtew kwan a ɛda ntam no so, a na asiane kɛse ahyɛ mu ma no. Ɛha na wɔn mu biako paee, de kanea a wɔde sɛe nneɛma hyerɛn, afei nea ɛto so abien no.
  - Ebia ennye mfasoo se wode wo ho to asiane a ete saa mu? - kaa saa.
  Abeawa no buae, na ɔde daimond abɔso bi hyerɛn wɔ ne ti nhwi a ɛyɛ frɔmfrɔm no mu sɛ:
  - Dabi, m'adamfo, anyɛ yiye koraa no, ɛsɛ sɛ yɛsɛe awarefo bi. Saa mfiri a ɛyɛ atirimɔdensɛm yi tumi tow tuo gu okyinnsoromma ahorow so fi akyirikyiri yiye, a ɛkyerɛ sɛ sɛ ɛbɛn wiase ahorow a nnipa dɔɔso wom, titiriw yɛn ahenkurow kurukuruwa no...
  Gurgling de buae sɛ:
  "Mihui sɛ ɛbɛyɛ den sen biara sɛ wɔbɛsɛe wɔn, anaasɛ wɔbɛkɔ so atra akyirikyiri bere a asraafo atitiriw no ahyiam no."
  Abeawa no de akokoduru tiatiaa ne nan so, na ɔde abufuw mae sɛ:
  - Enti, ko ma no! Na ma wɔmmɛn no mpo, wɔayɛ ultra-battleship no titiriw sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛma atamfo no ayɛ hyew a asiane biara nni ho.
  Na Veronica a ne nan da hɔ na ne ho yɛ fɛ a ne ho yɛ kurukuruwa no ankasa de ne ho too asiane mu kɛse. Ɔkofo a na ahwiesa no reko wɔ mu no hwee ase. Na grill a wɔahyew a wɔde chocolate akata so no hwee ase.
  Nanso kar abiɛsa tow hyɛɛ Veronica so prɛko pɛ. Na ɛnyɛ ahwiesa a ɛnyɛ den na ɛwom, na mmom aces a wɔde nsa ayɛ. Bɔ mmɔden ara sɛ wode wo nsa a ɛda hɔ kwa bɛfa eyinom, na nea ɛsen saa mpo no, wode mmeawa nan a ɛda hɔ kwa.
  Wɔhyɛɛ Veronica ma ɔyɛɛ nsakrae.
  Na ne cyborg hokafo Pinocchio nso de anigye kɛse koe. Na ɛsɛ sɛ meka sɛ na ɛyɛ ade a ɛyɛ nwonwa. Ɔbabun a ne ho yɛ fɛ no daa ahokokwaw a ɛyɛ nwonwa adi. Bere a ace a ne ho akokwaw te sɛ Camel sigaret pack hyɛn ɔko a ɔne no dii no mu mpo no.
  Wiɛ, akofo afoforo no koe yiye.
  Nea ɛne eyi bɔ abira no, na asɛnka agua a wɔde tow hyɛ nkurɔfo so no twe ne ho fi atamfo no ho kɛse; Esiane ntease a ɛnteɛ nti, obi de po so ahyɛn a ɔko robɔt, troll, ne wɔn ayɔnkofo ahyɛ mu ma fii mmusuakuw a wodii nkonim no mu baa ɔko no mu. Esiane sɛ na sua sen nsoromma po so ahyɛn a wɔtaa de di dwuma wɔ sɛnea wotumi de di dwuma ne akode mu nti, na akwantu ahorow no wɔ ahobammɔ a ɛfata, nanso na emu aduosia anum da so ara paee, na aduonu abiɛsa foforo sɛee kɛse. Sɛ yesusuw sɛ obiara a ɔwɔ hyɛn no mu wɔ akodi akuw bɛboro ɔpepem biako ne fã a, eyi yɛ adehwere kɛse.
  Wɔ ɔko no mu no, Veronica hui sɛ obetumi atu mmirika ne parameters. Titiriw no, tumi a laser atuo tumi hyɛn mu no. Sɛnea ɛbɛyɛ a wogyae ahoɔden wɔ simma biako mu, te sɛ atom atopae pii a wɔtow guu Hiroshima so.
  Na saa na egyee na ɛyɛɛ adwuma. Laser hann a ɛyɛ violet bɔɔ wimhyɛn a ɛko a ɛbɛn no no na ɛhyɛn ne ahobammɔ a edi awu no mu. Na liqueur candy no paee. Baanu a aka no bɔɔ mmɔden sɛ wobefi abeawa no akofo no nkyɛn akɔ mu. Nanso ahoɔfɛ no maa toa bi a atetew tu. Na sɛnea ɛde mini-rocket bɛbɔ wo diagonally.
  Na afei wɔatetew ɔkofo a ɔto so abien no mu asinasin.
  Abeawa no bɔɔ n"ano sɛ:
  - nnyɛ yawn, ɛbɛyɛ banzai!
  Ɔkofo kumaa no hyɛɛ no nsow, na ɔdaa ne sẽ adi na ɔtow foforo gui, saa bere yi de na ɔyɛ ɔkofo a ɔte nkongua abien sɛ:
  - wo funnaka no mu no, orcs asraafo dɔm ne wɔn a wɔfa yɛn adwuma ma sigaret, nnɔkɔnnɔkɔwade ne nsa ahorow nyinaa bɛba!
  Veronica serewee, na ɔtow ɔkofo foforo tuo hwee fam, na ɔteɛɛm sɛ:
  - anuonyam ma Elf kesee no ne Oz ahennie no!
  Nanso, rofoshkifo no suaa ade fii wɔn mfomso ahorow no mu ntɛm ara, na wɔn volley ahorow no taa du asɛnka agua so, na zherriks no bubuu mu, na wɔhwee ase faa nneɛma a ɛpaapae no mu, de akuturuku a ɛyɛ yaw mae, na mpo wɔkɔhwehwɛɛ odwennini. Nanso, sɛ w"ankasa womfa wo nkwa nto asiane mu a, ɛnyɛ den sɛ wubenya akokoduru. Ná ahonhom binom yɛ awufo a wonsii gyinae no dea, na wɔde ahopere kɔ wiase ahorow ntam, na bere koro no ara mu no, na wɔmpɛ sɛ wɔn ankasa dodow bɛdɔɔso.
  - Hwɛ, ɛte sɛ nea ultra-battleship no repaapae. - a ɔyɛ ɔsahene no teɛɛm
  Nokwarem no, esiane sɛ na cross-siders no abɛn kɛse nti, wotumi sɛee generators no, na afei wɔde thermoquark ɔtopae bi guu ɔkwan no mu. Mprempren nsoromma abran no mu biako nni hɔ bio.
  - momma yɛn nyinaa en masse mma nea ɛto so abien no, hit concentrated, ntrɛw thin. - Kent teɛɛm kɔɔ encrypted channel no mu.
  Krosoiderfo no tee no pefee, na ɔrebɛn mpo, ɛkame ayɛ sɛ ɔde ne nsa kaa tumi a ɛwɔ hɔ no, na wɔn werɛ amfi sɛ wɔbɛdannan wɔn ho na wɔatow afiri agu. Ntɛm ara na wɔn mu biako paee, nanso hyɛn foforo a ɛyɛ ɔko kɛse a emu adwumayɛfo yɛ ɔpepem biako no fii ase bubui.
  - kɔ yie! - a elf general no kaa saa. - betumi de nea ɛto so abiɛsa ahyɛ so.
  Ná Space Marshal, ɔkraman bɔne bi a ɔwɔ dua no ankasa wɔ akohyɛn a ɛyɛ den kɛse no biako mu. Bere a ohui sɛ n"ayɛmmoa a ɔdɔ no no redi huammɔ no, ɔteɛɛm sɛ:
  - twetwe ahoɔden nyinaa kɔ strike fist no so ntɛm ara, sɛe cross-siders nyinaa! Na fa wo ho hyɛ asase ase wiase a ɛne ne ho di nsɛ no ahonhom ntɛm ara!
  Bere a ɔreteɛteɛm no, ultra-cruiser a ɛto so asia no sɛee kɛse. Nanso, ɔno de, otumi soaa ne mmaratofo no mu baasa kɔe, afei ɔde ahopere de ahopere kɔe araa ma ɛkame ayɛ sɛ wɔn a wɔbɔɔ mmeamudua no annya bere anhuruw asan wɔn akyi.
  Veronica daa ne sẽ a ɛhyerɛn te sɛ abohene adi na ɔtoo dwom sɛ:
  So wuhu owiatɔe wɔ wim?
  Surf a ɛyɛ hu no reyɛ lashing...
  Eyi yɛ Hell ho sɛnkyerɛnne
  Amansan mu nteɛm nguankuw!
  Na ɔno, a na aniwu biara nni ho, ne Belomor kuw bi a wɔte ahunmu akohyɛn a ano yɛ den mmom so kɔɔ ɔko mu.
  Ultra-cruisers no fii ase san wɔn akyi na wɔyɛɛ kuw. Na nanso fauns ne elves no ansusuw ho sɛ wɔbɛma wɔn ho so, wɔde abufuw piapiaa wɔn ho, de ahopere dii atamfo no akyi, na wɔn nsoromma po so ahyɛn no hyehyɛɛ wɔn ho te sɛ agyan a ano yɛ abien. Nanso, ɛnyɛ mmerɛw sɛ wobedi nsoromma po so ahyɛn a ano yɛ den saa a wɔayɛ no biako yiye no so nkonim, na nneɛma a wɔhwere no akɔ soro kɛse, na po so ahyɛn a wɔde fa po so hyɛn akɔ ɔko no mu. Wɔtow Krosoiders dunwɔtwe gui mmiako mmiako, na wɔde baanan foforo bataa tumi a ɛtwe ade ba fam afiri a asorɔkye a wɔde di dwuma no yɛɛ ho mfonini no ho. Nokwarem no, wimhyɛn anan foforo a ɛyɛ ultra-cruiser sɛee kɛse na ogya kaa wɔn. Afei wɔhyɛɛ mmoa no ma wɔsan wɔn akyi, na awiei koraa no, Rofoshkifo no nyaa akwan a ɛfata, bɔɔ mmɔden sɛ wɔde wɔn akontaabu mu mfaso no bedi dwuma yiye.
  Veronica yɛɛ adeyɛ bi a ɛyɛ anigye yiye na otumi kyeree ɔkofo bi a na Belomor kuw bi wɔ so, na ɔde anifere kɛse yɛɛ saa. Na ɔhyew a ɛnyɛ hwee bae. Na afei awuduru kuw bi a ogya akata so no tu fii kar a asɛe no mu.
  Veronica tweet sɛ:
  - ma ntɔkwaw mmra, .
  Elfie yiw ne me!
  Pinocchio a ɔyɛ cyborg no de abubuw kae sɛ:
  - wo abeawa no ye kesee kɛkɛ! Kɔ so!
  Na ɔsan nso bɔɔ afiri foforo a ɛda adi pefee a efi ahunmu nneɛma a wɔyɛ mu, na ɛpaee ogyaframa te sɛ atuo a wɔde yɛ toa.
  Na awarefo no de nne koro teɛɛm sɛ:
  - Baako mmienu Mmiɛnsa - .
  Wotetew wo sigaret mu!
  Eduu bere bi no, faunfo no po so ahyɛn nketewa no nyinaa twee wɔn ho na wofii ase kataa asɛnka agua no so esiane zherrikfo no ntua nti.
  - a y'asraafoa no ayera nhyehye no. - Kent kaa saa.
  - afei ɛsɛ sɛ yɛbɔ retreat no! - Hett de nyansahyɛ mae. - a me ne star marshal no adi nkitaho tẽẽ.
  - Mede redeployment ho amanneɛbɔ ma! - marshal no bɔɔ ose. N"anim a mmɛn wom no daa abotɔyam ne ahonu a adi afra adi. Wobetumi akyerɛ nea ebefi ɔko no mu aba no ase wɔ akwan horow so.
  Wɔyɛɛ ɔkwan a wɔfa so yɛ adwuma a wɔfrɛ no redeployment no ho nhwehwɛmu bere tenten a atwam ni na wɔde dii dwuma mpɛn pii wɔ asraafo ntɔkwaw ne apɔw-mu-teɛteɛ a ɛte sɛ nea wɔyɛ mu. Sɛnea ɛte no, na wɔahyehyɛ no na ɛyɛ ntɛmntɛm. Wɔde ahoɔhare dii kan na ɛkɔɔ ahunmu a ɛwɔ afã biako no, nea edi kan no, wɔde nsukorabea akɛse, na afei wɔde nketewa. Wɔn a wɔkataa baabi a wɔsan wɔn akyi no de wɔn ho too asiane mu kɛse, nanso Rofoshkifo a ɛda adi sɛ na wosusuw sɛ wɔyɛ anifere afiri no amfa nsiyɛ anhyɛ mu, na wɔde wɔn ho too ogya a ɛkɔ akyirikyiri nkutoo so. Awiei koraa no, mmoa no hyɛn mmeae pii no, na wɔbɛyɛɛ nea wontumi nkɔ hɔ.
  Na Veronica kɔɔ so ko tirim denneennen. Ɔyɛɛ anifere kwan so nneɛma. Wɔ eyi mu no, Napoleon cognac na ɔsɔre tiaa no, na eyi yɛ ace a anibere wom yiye. Na ɛnyɛ mmerɛw saa sɛ wobɛdannan wo ho atia no.
  Ɔsɔretiafo a ne ho yɛ hu kɛse.
  Pinocchio a ɔyɛ cyborg no daa ne sẽ adi wɔ n"anim a ɛte sɛ abarimaa no mu na ɔtoo dwom sɛ:
  - wunim, ɛsɛ sɛ yesuro abeawa no, .
  Nneɛma a ahoɔfɛ yɛ no nni awiei...
  Efisɛ mmeawa tumi ko
  Steering wheel a ɛyɛ den ne hyɛmma a ano yɛ den!
  Veronica de ne ti too fam de kyerɛe sɛ ɔpene so, na ɔyɛɛ ɔkwan bi a wɔfa so twa ade:
  - Aane! Metumi ayɛ! Na metumi agyina Napoleon cognac mpo ano.
  Na abeawa no san yɛɛ adwuma no wɔ asɛmmisa agyiraehyɛde kwan so, na ɔyɛɛ no yiye paa.
  Na ɔkofo a na ogya hyew nkyɛe no mu paapaee mpofirim yɛɛ abien, na afei na Napoleon cognac toa bi reko wɔ afiri foforo so.
  - a egyee yen ka ahe? - Ɔsahene Kent bisaa ne hokafo Hett wɔ awerɛhow mu bere a po so ahyɛn no twaam wɔ tokuru tuntum no mu yiye, na ɛhwee ase faa gas akuwakuw kɛse bi a ɛyɛ den araa ma ɛmaa ɛyɛɛ n"ankasa tumi a ɛtwe ade ba fam no kyinhyia no so.
  Abeawa fɛfɛ no de nne a wɔasusuw buae sɛ:
  - Suban pa! Ahyɛn nketewa bɛboro mpem dunum yerae, na akohyɛn bɛboro mpem ɔha. Wɔatow asɛnka agua a wɔtow gu ahanu agu, na aduɔwɔtwe abiɛsa foforo hia sɛ wosiesie kɛse. Grapple ahanu aduɔkron nsia yerae, na na ɛho hia sɛ wosiesie dunan foforo. Cruisers ahasa aduɔson abien, aprɛm a wɔde fa ahankron aduasa biako, aduosia a asɛe kɛse, eyi nka gyinabea ahorow a wɔde di akyi ne robɔt a wɔde hwehwɛ nneɛma mu ne ɔsɛe nketenkete.
  - a womaa rofos no mogya?
  Abeawa no serewee, na ɔde ne sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ no kyerɛɛ no sɛ:
  - ɛyɛ den sɛ wobɛbu akontaa pɛpɛɛpɛ, nanso bɛyɛ mprɛnsa-plus ɛboro yɛn deɛ no so, sɛ wofa nsoromma akɛseɛ a, ɛka ho a, ɛkame ayɛ sɛ wɔtow akwantuo ahyɛn aduɔwɔtwe ne super-ships akron a ɛyɛ ultra-battleships guu fam, na ɛte sɛ nea anum asɛe araa ma wɔyɛ, sɛnea eye sen biara no, , ɛsɛ sɛ wɔde kɔ akyi.
  - Wiɛ, akyinnye biara nni ho sɛ wɔrenkɔ fam wɔ eyi ho, nanso me nni ahotoso wɔ akatua no ho. Wɔ nnyinasosɛm mu no, yɛn ani gyei sɛ na ɔtamfo no nsiesiee ne ho. Wɔ ɔko a edi hɔ no mu no ɔbɛhwɛ yiye kɛse.
  Abeawa no teɛɛm sɛ:
  - Awie?
  - hokwan ahorow no bɛyɛ pɛ, na kɔmputa no bɛma yɛanya nkyekyɛmu a ɛkɔ akyiri.
  Elf ɔkofo bi nan a ɛda hɔ kwa a ayɛ tan a ne nsensanee yɛ fɛ yiye ne ne nan ase a ɛkɔ akyiri a ɛdaadaa no no hyerɛn twaam.
  Ɔkofo no de awɔw kae sɛ:
  - Enti fa nsɛm a wɔaboaboa ano no to so.
  Simma biako akyi no kɔmputa no bɔɔ amanneɛ sɛ:
  - hokwan a ɛwɔ afã horow a wɔwɔ suban pa wɔ afã abien no nyinaa mu no te sɛ nea edidi so yi: rofos no nkonimdi yɛ ɔha biara mu aduɔwɔtwe anan, elves no nkonimdi yɛ ɔha biara mu du-baako, draw no yɛ ɔha biara mu nkyem anum.
  - a ennye nnye! - general"s anim hwee ase mpofirim.
  - suban pa no ntumi nnyɛ yiye, ma nkɔmhyɛ a ɛfa nea ɔtamfo no ne nea yɛada no adi sɛ yebetumi adi so no ho.
  Kɔmputa no kan simma fã bio na ɛde mae sɛ:
  Hokwan a rofos wɔ sɛ wobedi nkonim no yɛ ɔha biara mu aduosia anan, hokwan a elffo wɔ no yɛ ɔha biara mu aduonu anum, na hokwan a elffo wɔ no yɛ ɔha biara mu nkyem dumien wɔ draw mu.
  - Enti, ɛno kyerɛ sɛ yɛrehwere, ɛwom sɛ ɛnyɛ saa de. Hokwan biako wɔ anan biara mu. Ɛno ye sen saa. - a Marshal Gugnish kaa saa.
  Veronica ne Napoleon cognac koe. Na ɛnyɛ kwa sɛ toa a ɛwɔ tentacles no wɔ din a ɛyɛ hu saa na na ɛwɔ nkyerɛwde a ɛhyerɛn. Ɔkoe wɔ soro ampa.
  Na abeawa a ɔyɛ nhyehyɛe no antumi ankyere no wɔ afiri mu, anaasɛ ɔmfa no nsi fam bio.
  Bio nso, mframa a ɛbɔ no nso kyeree no.
  Veronica tee nka sɛ fifiri akata ne nipadua a ɛyɛ ntini no so. Na abeawa programmer"s nan a ɛda hɔ kwa a wɔatwitwa no yɛ hyew. Nanso ɔkofo no de akokoduru too dwom sɛ:
  Yɛbedi ɔtamfo so nkonim, gye me di, .
  Megye di sɛ yɛbɛtetew nkotoku bɔne no mu...
  Bald Fuhrer, aboa a odi nam, .
  Nanso yɛbɛbubu n"akyi, gye me di!
  Ɛno akyi no, abeawa no de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no miaa joystick no bɔton no so denneennen. Na ɔkofo no wosow denneennen, na afei atuo no nyinaa too ɔko mu.
  Na wɔforoo kar bi a na toa bi a ɛte sɛ nea wontumi nsɛe no wɔ hɔ. Na ne ho popoe na ne ho popoe.
  Na afei cognac no paee, na chocolate ne nnɔkɔnnɔkɔwade petepetee mmeae nyinaa. Na vanilla, raisins, ne nneɛma afoforo pii a ɛyɛ dɛ fii wɔn so hwee ase.
  Veronica tweet sɛ:
  Oh, adom bɛn ara ni
  Di candies no nyinaa...
  Chocolate a wɔrewe, aseresɛm mu, .
  Nya anigye wɔ chewing mu!
  Ɛno akyi no Veronica faa no na ɔde ne emerald ne bere koro no ara mu no, n"ani a ɛyɛ safir a ɛbɔ te sɛ nsoromma no san bɔɔ n"ani.
  Dwumadi no mu mmabun teɛɛm sɛ:
  - a ɛyɛ hyperquasar! Woyɛ obi a ɔyɛ ultrapulsar!
  Veronica teɛɛ so sɛ:
  - eye se wobeka se: ultrapulsar, woye Hyperquasar!
  Cyborg Pinocchio bɔɔ n"ano sɛ:
  - a m'adwene mu hyehyee no
  Wo mfonini no hyerɛn te sɛ owiatɔe dua...
  Ɛte sɛ nea woabɔ me te sɛ anyinam - .
  Ɛnam n"ahoɔfɛ a ɛyɛ nsoromma a ɛte sɛ wim nti!
  Abeawa a ɔyɛ nhyehyɛe no sii so dua sɛ:
  - wo te se Pushkin! Soronko!
  Pinocchio a ɔyɛ cyborg no kasa tiae sɛ:
  - Daabi! Mennyɛ Pushkin, nanso meyɛ onwini mpɛn apem!
  Veronica bɔɔ gyegyeegye, na ɔdaa ne sẽ adi sɛ:
  - Yiw, ɛhe na Alexander Sergeevich dwen wo ho! Woyɛ ɛlɛtrɔnik mfiri a ɛyɛ den a hyperplasma wɔ wo processors mu no ba!
  Na nnipa baanu a wɔreko no de abufuw kɛse de ahopere kɔɔ ɔko mu bio. Ɔasiesie ne ho sɛ ɔbɛda ne tumi a edi awu ne n"akokoduru a ɛkorɔn sen biara adi.
  Mfonini no fii ase sɛee na afei ɛyerae koraa. Abeawa sahene no twee ne ho fii ahina kɛse no ho, anaasɛ yɛbɛka no yiye a, hologram a ɛwɔ tumi a ɛtwe ade ba fam mfoniniyɛfo a na ɔreyɛ anwonwade a wontumi nte ase no ho. Elf a ogyinaa hɔ no
  wɔ akyirikyiri no, ɔsan n"akyi nso, n"anim yɛɛ awerɛhow, nusu guu n"ani so.
  - Ani yɛ nyane! - a abeawa no sahene no kaa saa.
  Elf no kae sɛ:
  - biara nni ho a wobetumi asusu ho. Na sɛ ɛhɔ, wɔ elffo no mu no, me papa ko, na ebia wɔapirapira anaasɛ wɔakum no nso ɛ.
  - wei ntumi nnye ntom! - ha na elf foforo si apini. - a me kurom no wo nkogudie ano. Hyperplasmic agyan bi a ɛrehuruhuruw wɔ m"anibuei no so.
  Dwumadi abarimaa no perked up:
  - Hyperplasmic, woka se, edeen ne hyperplasma? Mate eyi mpɛn pii, nanso mente ase.
  Robɔt bi a ne mfe akɔ anim na ne ho akokwaw kɛse sii gyinae sɛ ɔbɛtɔ ne bo ase Ɔno ankasa nyɛ abɔde mu nneɛma ho nimdefo denam ntetee so, na mmom bɔ mmɔden na ɔkyerɛkyerɛ eyi mu, sɛnea osusuwii kyerɛ ɔbɔnefo bi, ɛwom sɛ ɔyɛ obi a ɔwɔ tumi nyinaa de.
  Enti, osii gyinae sɛ ɔbɛdan ne ho kakra akɔ nkyɛn, na wafi ase, te sɛ nea ofi akyirikyiri:
  - tete mmere mu no, bere a na ennye okyinnsoromma baako nko na wokyekyere nnipa, na mmom wokyekyeree won mu aman bebree no, osraani a ote saa puei, anaase asase so nsem mu no, ohene Trikhkh. Osii gyinae sɛ bere aso sɛ ɔde basabasayɛ ne sum kabii no ba awiei. Saa bere yi de, na wɔresisi adwumayɛbea akɛse dedaw, atuo ne aprɛm puei. Akodi bɛyɛɛ atirimɔdensɛm ne ɔsɛe kɛse, na abayisɛm wuwui. Bio nso, wɔ ɔsom ahorow pii mu no, wɔaka sɛ abayisɛm yɛ bɔne a ewu. Ɛrentumi nyɛ yiye sɛ yɛbɛkan asɛnni dodow a wɔadi wɔ wɔn a wosusuwii sɛ wɔyɛ abayifo no ho. Ɔhene no, wɔ saa bere yi mu no, mfiase no na n"adwene yɛ ade koro: nkonyaayifo yɛ wɔn dea wɔ dua so, anaasɛ wɔ dua so. Nanso ɛbaa sɛ bere a ɔyɛɛ akansi bi ho nhyehyɛe maa akofo a wɔsen biara, akodi ho ɔyɛkyerɛ bi a wɔde akata wɔn ho no, na nea odi nkonim no yɛ ɔkofo a ɛte sɛ nea ɔyɛ mmerɛw. Bere a wɔde abotiri no too ne ti so no, Palladin a ɔbaa hɔ no yii n"akataso, na wɔdaa abeawa bi anim a ɛnte sɛ ɔdesani ɔsɔfobea biara adi kyerɛɛ ɔmanfo.
  Obiara ho dwiriw no, na ɛyɛ ɔbea a ɔyɛ ɔkraman, anansesɛm mu mmusuakuw a wɔde ballad ne anansesɛm hyɛ wɔn anuonyam. Ɔteɛɛ ne nsa kyerɛɛ Trich, na mfoniniyɛfo a wɔsen biara no kyeree ne serew a ɛyɛ fɛ no.
  Ɔhene no dɔɔ no, ɔbea bi a ofi ɔman foforo so, a wɔtoo no din Rerra. Na n"anigye no yɛ hyew, ɛwom sɛ ɛnyɛ nea obiara nte ase de; Ahorow ahorow, ahorow afoforo. Wiɛ, wobɛyɛ dɛn akyerɛkyerɛ mu sɛ ɔkraman tumi dɔ nantwi? Nanso abeawa no, nea ɛyɛ nwonwa no, de ne nkate no tuaa wɔn ka, na ankyɛ na wɔwaree, ɛmfa ho sɛ na ahemfo a wɔbɛn wɔn no sɔre tia no. Ɔko no fii ase, nanso afei elf abeawa no daa ne ho adi sɛ ɔyɛ ɔman nanmusifo a ɔyɛ anifere. Otumi de anifere dii dwuma de Trikhkh asɔretiafo no sii wɔn ho wɔn ho so. Wɔyɛɛ ntɛm, bere a wɔkaee anwiinwii nketenkete no, de wɔn ho hyɛɛ apereperedi a ɛyɛ hu mu wɔ wɔn ntam. Wiɛ, saa bere yi nyinaa, Trikhkh asraafo no boroo wɔn asinasin. Rerra bɛyɛɛ nkonyaayifo, sɛnea, nokwarem no, elffo pii wɔ akyɛde wɔ nkonyaayi mu, na nkonyaayi a mfaso wɔ so wɔ saa bere no mu. Sɛnea yehui akyiri yi no, abeawa yi, esiane n"adwene a ɛyɛ nwonwa nti, ne nuanom ante ase yiye, na ɛbɛdaa adi sɛ ɔyɛ obi a wɔapam no. Nanso wɔyɛ nnipa a wɔapam wɔn, nanso yɛn nkyɛn na wabɛyɛ nokware sodifo. Bere a Rerra buu n"ani guu adwemmɔne so no, ɔde ɔsom foforo bi a ɛmaa nkonyaayi yɛ mmara kwan so de bae. Afei, wofii akokoaa no mu no, wohuu nkokoaa a wotumi yɛ nkonyaayi, na afei wɔtetee wɔn wɔ sukuu titiriw bi mu. Saa bere no na nyansahu ho adesua ahorow puei. Nkonyaayifo kɛse Rerra bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛka nkonyaayi ne nyansahu mu nneɛma abom. Ankyɛ na ahemman no nyaa akode foforo a kan no na wonhu, na edii okyinnsoromma yi so nkonim. Trikhkh nyinii na owui: afei elves no traa ase kyɛe sen fauns no. Na na elffo dɔɔso sen elffo mpɛn ason. Rerra bɛyɛɛ ɔhemmaa a ɔyɛ ɔhene. Ná ɔpɛ sɛ ɔkɔ ahunmu. Ade a edi kan ne wimhyɛn a wɔde kɔ kurukuruwa no mu. Nea ɔko no rekɔ so mprempren no ankasa. Afei wohuu sɛnea atom pae no. Wɔtetew nneɛma a emu yɛ duru dodo mu bere a ɛboaboaa nneɛma a ɛho hia ano no. Ɛdenam nkonyaayi mmoa so no na wobetumi ama saa adeyɛ yi anya nkɔso. Afei Rerra nam nyansahufo mmoa so hui sɛ wobetumi anya ahoɔden afi ɔkwan a wɔfa so ka hydrogen nuklea ahorow bom no mu; Nanso na wobetumi de akɔmfo mmoa ayɛ hydrogen ɔtopae ankasa. Efi saa bere no na wofii ase dii kurukuruwa no so nkonim.
  Veronica nso huu eyi, na ɔyɛ ɔkofo a ne ho yɛ nwini, ɔkaee biribi nso fii ne ba a na ɔwɔ wɔ Ade Nyinaa so Tumfoɔ Ɔbea Nyame no dwumadi mu, wɔ ɔkra a enwu da asetra a atwam no biako mu, na ɔkae sɛ:
  - betumi aka akyerɛ yɛn kɔ akyiri sɛnea wɔyɛ hydrogen ɔtopae, ebia ɛyɛ den sen atuo a ɛpae.
  Robɔt abarimaa no serewee, mmofra-nhyehyɛe afoforo no de wɔn ti too fam de penee so:
  - ampa ara se eye tumi sene so! Ɔtopae ketewaa bi te sɛ yɛn abantenten no tumi pae te sɛ atuo toa a ne kɛse yɛ kilomita biako.
  - Wow! - Abeawa fɛfɛ Veronica bɔɔ abɛn. - a woagye atom.
  Robɔt a ne ho akokwaw kɛse no kɔɔ so de anigye kaa sɛ:
  - Nanso saa ahoɔden yi mpo nnɔɔso sɛ ɛbɛtu kwan wɔ ahunmu wɔ ahoɔhare a ɛkorɔn sene hann. Rerra kɔɔ so yɛɛ abofra wɔ akyi, nanso na owu nso rebɛn no. Nanso, wɔ n"asetra awiei no, ɔne n"asuafo no nyaa ahoɔden a wɔde sɛe ade. Eyi ne bere a ɛsono sɛnea nneɛma te wɔ tumidi mu, nea wɔde ka ho anaa nea wɔayi afi mu, nea wɔayi afi mu anaa nea wɔde ka ho. Sɛnea ɛte no, ɛlɛtrɔnik mununkum mpo twitwa kɔ mmeae ahorow, na sɛ ɛbɔ a, tumi ahorow a wonnim fi adi.
  Veronica hui sɛ eyi yɛ anigye:
  - kyere me pii fa electron mununkum ho.
  Cyborg abarimaa no a ɔno ankasa fi ahunmu bere mu no toaa so sɛ:
  - atom nyinaa ye nucleus ne electron mununkum a efiri electron ne positron a ɛkyinkyini mu. Ɛte sɛ okyinnsoromma ahorow a atwa owia ho ahyia, ahoɔhare a ɛkyinkyini nkutoo na ɛnyɛ kɛse koraa. Nkyinkyin ɔpepepem pii twa nuklea no ho hyia wɔ sekan biara mu.
  Na bere a wɔresɛe no no, ɛlɛtrɔnik ahorow bɔ, nuklea no ankasa a proton ne neutron na ɛwom no de ahoɔden kɛse di nkitaho. Na ɔtopae a ɛyɛ hu bi ba, na ɛma ahoɔden a ɛyɛ hu a ɛboro bere a hydrogen ɔtopae repae no mmɔho apem fi adi.
  Veronica bɔɔ abɛn sɛ:
  - nokwarem no, ɛyɛ madhouse!
  Pinocchio a ɔyɛ cyborg no de ne ti too fam de penee so sɛ:
  - obonsam ye onwini - ahonhommɔne no bɛkanyan!
  Dwumadi no so panyin no toaa so maa no sɛ:
  - Na se wobesesa polarity a ewo charges mu a, ehia nkonyaayie. Nea wɔfrɛ no asorɔkye spell a Rerra na ɔyɛe no. Bere a ɛnyɛ mframa a ɛwosow wɔ nhyehyɛe pɔtee bi mu kɛkɛ, na mmom nnidiso nnidiso pɔtee bi wɔ asorɔkye a ɛkɔ so no mu. Ɛnya mfuw ahorow bi a ɛwɔ ahunmu so nkɛntɛnso, na ɛnonom nso nya honam fam wiase no so nkɛntɛnso. Resonance effect bi a ɛwɔ hɔ. Asorɔkye no kanyan nhama nketewa no, efi nea ɛde kɔ akɛse no so, na ɛde nnwom a ano yɛ den ba ma abotan no wosow.
  - na asorɔkye te sɛ asorɔkye, nanso ɛnyɛ mframa mu, na mmom wɔ ahunmu afuo mu! - Veronica maa emu da hɔ.
  Ɔsahene dwumadi no de ne ti too fam
  - yiw, wotee me ase yie!
  Cyborg abarimaa no sii so dua, na n"aniwa hyerɛn, na onyaa nimdeɛ a ebi mmae da:
  - wei ye nkonyaayie a ewo soro. Afei ka hyperplasma ho nsɛm pii kyerɛ yɛn.
  Dwumadi no so panyin no toaa so sɛ:
  - nso wofre no nkonyaayie hyperplasma. Sɛnea ɛte no, ahoɔden a wɔde sɛe ade bɛyɛɛ nnianim asɛm a wɔde huu thermoquark ahoɔden. Na ɛha no na wɔhwehwɛ sɛ wɔyɛ nkonyaayi a emu yɛ den. Elves nnyare wɔ onyin mu, wɔwɔ apɔwmuden na wɔwɔ ahoɔden, nanso bere koro no ara mu no wɔte nka sɛ owu rebɛn. Enti, bere a Rerra hui sɛ onnya nnyaa bere tenten pii no, ɔtoo nsa frɛɛ ne ho sɛ onni n"ade, Zenna, nkonyaayifo a ɔwɔ tumi sen biara wɔ elf abusua no mu. Saa bere yi de, na mmoa no akɔtra kurukuruwa no nyinaa mu dedaw na wɔahyɛn wiase afoforo mu, na wɔabɛyɛ ahemman a ɛyɛ adefo. Enti wɔn sodifo a wɔbɛyɛ no yɛ anuonyam ma elffo a wɔyɛ ahantan mpo. Na wɔne no boom susuw anammɔn a edi hɔ a wɔbɛyɛ de adi amansan no so nkonim no ho.
  Saa bere yi de, gravity visor no saucer no gyina asa no ano
  Efii ase hyerɛn bio na wɔtee nnyigyei ahorow a ɛda nsow.
  - frɛ sɛ nkitahodi bio. Mɛka saa asɛm yi akyerɛ wo akyiri yi! - Dwumadie no so sahene no kaa saa.
  Veronica de nyansapɛ kaa ho sɛ:
  .- Ɛno da nkyɛn a, mempɛ sɛ wode wo nimdeɛ foforo no bedi dwuma de asɛe abɔde afoforo.
  Mmofra-nhyehyɛe ahorow ne cyborg no serewee.
  Pinocchio a ɔyɛ cyborg no serewee sɛ:
  - bɛyɛ dɛn na mo nkurɔfo, wɔ tete bere mu ankasa wɔ nkɔso gyinabea a wɔde toto yɛn ho no, betumi anya eyi mu mfaso? Woannya nsɛm a ɛyɛ nokware. Na ɔsraani panyin nhyehyɛe no nka nsɛm a ɛdɔɔso nkyerɛ wo sɛ anka wobetumi ayɛ hydrogen ɔtopae, na ɛnyɛ nea ɛbɛsɛe ade koraa.
  Dwumadi no abeawa no de onimdefo bi mframa kae sɛ:
  - a wobeyera no ye mmere, emfa ho ne tumi kese. Bio nso, ɛsono sɛnea adeyɛ no yɛ den wɔ ahoɔden mu a egyina ade a wɔde di dwuma wɔ ɔsɛe no mu so. Dade ne nneɛma a ɛbɛn no na ɛde nkɛntɛnso kɛse ba.
  Veronica yɛɛ ne ho sɛ ne ho dwiriw no sɛ:
  - Na adɛn ntia!?
  Dwumadi no so panyin no tɔɔ ne bo ase kyerɛkyerɛɛ mu sɛ:
  - a eye papa a woaka abom a ewo valency, kari pɛ wɔ nuclei a ɛwɔ protons ne neutrons mu. Eyi ma wutumi yɛ nneɛma nketenkete dodow a ɛsen biara na wode di dwuma. Ne nyinaa akyi no, tumi a atuo a wɔde yɛ aduru wɔ no gyina nneɛma a ɛkari pɛ so.
  Pinocchio a ɔyɛ cyborg no huruw sɔre teɛɛm sɛ:
  - Na sedee ebeye na! Nanso momma yɛnhwɛ nea ɛbɛba akyi wɔ saa ayɛsɛm a ɛyɛ anigye yi mu.
  Boltology aba awiei. Na ɛsɛ sɛ wofa na, a wunsusuw ho mprenu, san kɔ ɔko no mu.
  Veronica penee so ntɛm ara sɛ:
  - a woko wo agodie no mu ye sene se wobetie kasa a ɛte sɛ nyansahu mu nsɛm a ɛfa hyperplasma ne thermoquarks ho!
  Na afei awarefoɔ a wɔreko no asan aba agodie no mu, a ɛma yɛkae ahunmu ɔko ankasa, na ɛyɛ nwini paa.
  Veronica yɛɛ python a ɛyɛ gyegyeegye na ɔhwee kar bi a nnipa baanu te mu a na chocolate gingerbread kukisi abien te so. Na saa ɔkofo a ne ho yɛ den mmom yi gyaee.
  Na na wɔayam gingerbread cookies a na ayɛ mmerɛw koraa no nso.
  Veronica faa no na ɔtoo dwom sɛ:
  - weinom ne aduru a ɛyɛ dɛ a ɛwɔ ha, .
  Yɛyɛ akofo, ɛnyɛ mpɔtorɔ!
  Pinocchio cyborg no nso de virtual magoplasm ogya too kar foforo mu na ɔde abubuw kae sɛ:
  Wɔbɛyɛ nhyehyɛe wɔ dodow mu, .
  Wɔbɛdi me nso ni...
  Cyborg wɔ rhyme a ɛdɔɔso
  Cyborg wɔ rhyme a ɛdɔɔso
  Robot hia akontaabu!
  Saa bere yi nyinaa, saucer a ɛwɔ gravitational visor no mu wɔ hologram akɛse mu
  atrɛw mu. Nsoromma nhwiren a ɛhyerɛn ne nsoromma po so ahyɛn a ɛyɛ ntɛmntɛm na ɛyɛ mmerɛw fii ase puei. Na ebinom te sɛ mpataa, na afoforo te sɛ abo a wɔatwitwa no basabasa, na afoforo nso te sɛ nnua a ɛsensɛn nsu mu.
  Ɛte sɛ nea rofos a wɔkyere mmoa we no nyaa ahoɔden bere a wɔretu no. Ɔbrɛɛ ne ho ase, na ofii adi kɔɔ pulsars a ɛyɛ hu abɔso no ho, bere a akɛse, ɛtɔ mmere bi a ɛyɛ kɛse te sɛ okyinnsoromma bi, plasma a ɛyɛ nwini no rekɔ ntɛmntɛm wɔ akwan a ɛyɛ kyinhyia so, na nneɛma nketenkete de ahopere retu mmirika wɔ wɔn ntam no. Wɔfrɛɛ saa beae yi amansan Gehenna awotwaa. Esum mu mmofra po so ahyɛn ahorow no fii ase san hyehyɛɛ wɔn ho, na wɔyɛɛ nneɛma a ɛyɛ den. Na afiri no atirimpɔw ne sɛ wobesiesie wɔn ho ama atamfo nsoromma po so ahyɛn a ebetumi abɔ.
  Victoria ko denneennen na ɔyɛɛ baseball kwan so nneɛma. Na enti ɔhuruw sɔree na ɔdanee ne ho, na ɛyɛ hu ara kwa. Wiɛ, ɔbea no yɛ ɔtowhyɛfo. Wiɛ, nnaadaa. Na Marlborofo kuw bi huruw fii adi baa ne so wɔ wimhyɛn a wɔde ko mu, kɔmputa so agodie ho nsusuwii hunu a ɛyɛ hu saa betumi asi.
  Eyi yɛ nnwom a wɔde adwinni ayɛ. Na abeawa no bɛfa na ɔde ne navel amia button no.
  Na ahoɔden a wɔayi afi mu no, kar a sigaret wom no de ogyaframa a ano yɛ den hyew. Na ɛyɛ wusiw a awuduru wom hua.
  Pinocchio a ɔyɛ cyborg no huruw fii meridian dua no so fii adi. Sɛnea ohuruw fi adi, yɛ somersault. Na wɔ ne ntua ase no, wimhyɛn bi a ɔko a ɛwɔ nkongua abien bae, a wɔde Bavaria beer nkotoku abien akata so tẽẽ afi nsu ase. Ná ɛno yɛ onwini yiye.
  Bere a wɔpaee no, ahurututu a ɛyɛ pink hwiee gui, te sɛ nea efi afiri a wɔde dum ogya mu.
  Trollfo no abɛyɛ anyansafo a ɛda adi pefee sɛ wɔn plasma kɔmputa ahorow no abu akontaa pefee sɛ saa beae yi betumi abɛyɛ beae a ɔtamfo a ɔyɛ anifere na ne ho akokwaw sen sɛnea na wosusuw kan no bɛtow ahyɛ wɔn so. Afei deɛ na asraafoɔ no resiesie wɔn ho ama biribiara a ɛbɛsi. Ahunmu sohwɛfo no de nne a ɛyɛ gyegyeegye de ahyɛde a ɛfata mae. Ná Rofoshki adi kan ayɛ nneɛma a ɛte saa ara bere a wɔreyɛ apɔw-mu-teɛteɛ no, na wɔtetee wɔn adwumayɛfo no denneennen, na wonyaa wɔn ahokokwaw na wɔhyɛɛ mu den.
  Nea ɛbɛyɛ na wɔatumi atua nneɛma a wɔhwere no ho ka no, wɔsan de nnwinnade a wɔkora so, dade a wɔde afrafra soronko ne ahoɔden a wɔde asie no yɛɛ adwuma. Wɔkaa mmeae a wosiesie nneɛma boom yɛɛ no adwumayɛbea ahorow, na wɔyɛɛ nsoromma po so ahyɛn mu nsakrae bere a na ɛretu pɛɛ, na wɔyɛɛ foforo mpo. Ná wotumi hu wɔn sɛ wɔretwa wimhyɛn a wɔde fa wimhyɛn ne po so ahyɛn a wɔde di ako kɛse a asɛe no ho ahyia. Welding hyerɛn, plasma nhama sen, gravito nsuten paee, na ɛmaa dade a wɔde petepete so yɛɛ no ions no yɛɛ nea ɛte biara. Wɔsɛee saa akuw yi bi bere a mmoa no tow hyɛɛ wɔn so no, nanso kakraa bi pɛ na ɛkaa hɔ. Nea ɛka ho ne robɔt ahorow a na ɛte sɛ squids a wɔwɔ abasa ɔha, ne nkonyaayifo titiriw a wɔtow akɔmfosɛm a wɔde siesie adan no. Titiriw no, na wɔyɛ adwuma wɔ akuw akɛse mu, na wɔbataa nsoromma hyɛn no ho, na na wɔnam nkonyaayi afiri a ɛma nneɛma yɛ kɛse a ɛte sɛ mmɛn so bɔ biribi mu nkɔmmɔ.
  Veronica a ɔyɛɛ cascade flip na ɔbɔɔ atamfo ɔkofo foforo gui wɔ ahotoso mu a ɔde ne ho kɔhyɛɛ nsu mu no de mae sɛ:
  - mma yennfa ohene no nnto stalemate mu! Nhyehyɛe a abufuw wom bɛba!
  Cyborg Pinocchio twaa ahunmu wimhyɛn foforo na ɔteɛɛm sɛ:
  - a yewo nokore ne nokore wo yen afã!
  Veronica a ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa, a ɛyɛ tan, a ɛdaadaa, na ɛyɛ ntini no wosow no kae sɛ:
  - accuracy - ahemfo animtew!
  Na ɔde ne yafunu mu ntini a wɔasen no dii agoru kakra.
  Nea ɛka ho no, ɛhɔnom nkonyaayifo bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛfa biribi a anibere wom kɛse, a wɔde mae wɔ nkonyaayifo akofo akode mu.
  Enti nkonyaayifo no fii ase tow aburow bi. Nsõ ketewaa bi puei na ɛde nkakrankakra nyin. Abayifo no twaa ne ho hyiae wɔ nguankuw mu. Nea wɔteɛɛm guu anantwinini mmɛn no mu.
  - a eye serew! - Veronica kaa saa. - kae me amanne a wodi nnipa nam.
  Ɛha na nkorabata bi puei, mfiase no na ne kɛse te sɛ beer toa, afei ɛbɛyɛɛ kɛse, na nea edi kan no, na ne kɛse te sɛ adidibea, afei mfinimfini mmere mu abankɛse, na afei ne kɛse te sɛ hyɛn a ɛko denneennen. Nhwiren no fii ase firii, na ɛdanee biribi a ɛda carnation ne tulip ntam. Nhwiren no tu na ɛde ahopere kɔɔ mmeae ahorow, na ɛdanee akraman a wɔwɔ ntaban a wɔtow plasma gu. Wogyaee tumi a ɛtwe ade ba fam asorɔkye, na ɛtow Rofoshek nsoromma po so ahyɛn no kɔɔ mmeae ahorow.
  Nanso, na wosow no mu nyɛ den titiriw. Veronica a ɔrewosow ne nan a ɛyɛ fɛ anwonwakwan so na ɔrebɔ ne yafunu mu ntini ahorow, bere a ɔrebɔ ɔkofo foforo ahwe fam no ho dwiriw no:
  - ne yeinom, phantoms akɛseɛ?
  - sort of like that, nko ara na material pii sene se ete se se wohwɛ no kan. - Pinocchio cyborg no kae, de ogya kyerɛɛ ɔtamfo no so, wɔ eyi mu no, Agdam bobesa toa bi wɔ ɔkofo no mu, na, bere koro no ara mu no, ɔreka chocolate candy - Eyi yɛ nkonyaayi-hyperplasma ahorow no mu biako, ne nkonyaayi fã kɛse sen hyperenergy kronkron. Ɛne sɛ, wɔde nkonyaayi afrafra wɔ ha ne honam fam nneɛma a wɔda no adi, nanso wɔde nea etwa to no gyina hɔ ma kakraa bi.
  Veronica kaa no denneennen, na ɔde sika kɔkɔɔ kyɛnsee a wɔde abo ayɛ a ɛwɔ keyboard no so no twitwiw, na bere koro no ara ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no miaa joystick no bɔton ahorow no sɛ:
  - a ɛda adi pefee sɛ, abayisɛm pii - nyansahu kakraa bi!
  Ɛno akyi no, abeawa no bɛtwe afiri bi - saber-toothed python, na wayɛ jack-in-the-box twist.
  Na ɔbɛbobom wɔ n"ahurututu atifi:
  - kum, kum, bɔne degenerate orc, .
  Kum no, kum no, wo troll aristocrat!
  Nugget yɛ m"abosom, medɔ wo vampire!
  Wiɛ, goblins no wɔ hell, na wɔrehyew wɔn a wɔyɛ srade no!
  Na saa bere yi de wimhyɛn a ɛko no kɔpem wimhyɛnkafo baasa, wɔ eyi mu no donut biako ne cheesecake abien a ɛwɔ nan.
  Wɔ nkonyaayifo akuw a wɔde wimhyɛn tu no nkɛntɛnso ase no, akraman a ɛda adi sɛ wɔyɛ polisifo abusua no hyehyɛɛ wɔn ho, na ɛda adi sɛ wɔyɛ abɔde a wɔyɛ osetie.
  Troll hypermarshal no bɔɔ nkɔmmɔ sɛ:
  - Rofoshka yɛ onyansafoɔ sene akraman na ɔbɛma wɔatie. Ɛnyɛ kwa koraa sɛ fauns wɔ canine su.
  Ɔsahene bi a ne ho yɛ fɛ a ɔwɔ proboscis twaa hologram no ho hyiae na ɔde ahome kae sɛ:
  - bɛyɛ dɛn na woatumi akɔ nantew a ɔtweaseɛ nni mu? Enti yebewie te sɛ ɔsebɔ kɛse a onni sẽ.
  - a wobeye nkonyaayie bi bio! Mekraa nneɛma dedaw! - space hypermarshal no wosow ne nsa. Emitter no tu kɔɔ wim na ɛyɛɛ gyegyeegye sɛ:
  - den na wope, owura?
  - me ne hypermarshal no! Adaka a grub ahyɛ mu ma!
  Aduan a wɔaboaboa ano puei wɔ onuonyamfo no rofoshka nkyɛn. Wɔ wɔn mu no, na keeki bi a wɔayɛ no sɛ Faun akohyɛn da nsow. Nanso, nea ɛne dodow no bɔ abira no, na ahunmu akwantufo a wɔwɔ mmɛn saw wɔ so.
  - wei ne m'anigyede! - hypermarshal no fii ase wee ahoni a wode cream ne aduhuam ayɛ.
  Ɔsahene a ɔyɛ ɔbea no kae sɛ:
  - wɔ me wuram mmeranteberem no, na me ne mmeawa a wɔn suban pa yɛ mmerɛw sie amena. Wɔsom mpɔtam hɔ mafiafo no. Na bitch biako wɔ hɔ, na owia clients bere nyinaa. Awiei koraa no, ohyiaa biako a na ɛyɛ nsoromma dodo na wodii.
  Hypermarshal kae sɛ:
  - wo mmeae bi a wobetumi, a wotua ho ka, mpo de wo ho agye aduannoa mu, wo man muni, a ne bo ye den, anaase foforo, a ne bo ye den.
  Na abeawa a ɔwɔ nidi no tweet ne mmuae no sɛ:
  - seesei ayayadee afoforo wo fashion mu, titire no, enam micro-computers a wode di dwuma no so.
  Na aboa bi a ɔhyɛ atade a ɛyɛ nwonwa a ɔbobom de bua no:
  - wei ne dee ehia se yɛde di dwuma pɛpɛɛpɛ. Wɔ ahunmu akodi mu no ɛyɛ den kɛse sɛ wɔbɛkyere ɔdeduani, nanso wɔn a wɔde module ne capsule guan fii hɔ no mu dodow bi dum nhyehyɛe a wɔde sɛe wɔn ho no. Enti yetumi kyeree wɔn.
  Asraafo kuw bi tuu kɔɔ adwumayɛbea hɔ. Ná ɛkura ɔkraman bi a ɔyɛ fɛ. Saa abɔde yi traa ase kyɛe na wɔbataa nkwa ho denneennen.
  Hypermarshal no srasraa ne nsa a srade wom no, emitter no gyaee asorɔkye bi a ɛtwetwe ade ketewaa no.
  - Wiɛ, afei yɛwɔ elf. Yebetumi akyekyɛ mu kɛse.
  Ná ɔsraani panyin a ɔda adagyaw no te sɛ ɔbarima a ne honam ani hwɛbea yɛ agumadi, na na n"asen yɛ teateaa dodo na n"asen yɛ teateaa nkutoo. Akyinnye biara nni ho sɛ ɔbarima a ɔyɛ ɔbarima pa, ne ho yɛ fɛ, nanso na biribi a ɛyɛ ɔbea de wɔ ne ti nhwi a ɛyɛ fɛ dodo, ne ti nhwi a ɛyɛ sika kɔkɔɔ ne abeawa bi anim a ɛyɛ torotoro a onni ti nhwi biako mpo mu. Enti wɔ onipa adwene mu no, na elf no ho yɛ fɛ a asɛm wɔ ho. Nanso, abeawa a ɔyɛ dwumadi nhyehyɛe Veronica de, n"ani gyee ne ho. Ɔkofo no a ɔbɔɔ ne ho na ogyaw wusiw dua bi a efi ɔkofo bi a okura nam a wɔayam mu no, ɔde ahome bisae, na ɔbɔɔ ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no sanku wɔ keyboard no so sɛ:
  - a wobehye saa aberante a odo no yi ampa?
  Abeawa sahene no serewee sɛ:
  - nnyɛ aberanteɛ wɔ mfeɛ mu (ɛyɛ kɛkɛ sɛ elves no nyinaa te sɛ mmabun), na ogya yɛ primitive dodo. Wobenya ayayade a eye na etu mpɔn.
  - saa osuahu yi betumi ayɛ mfaso ama yɛn! - a Pinocchio cyborg no kaa saa. - adwini gyina tumi a wotumi di nsemmisa, adee a ehia paa ma otirisofoo.
  Wɔ mmuaema mu no, Veronica de serew kae, ansa na ɔresoma ɔkofo foforo a okura chocolate bar akɔ ɔsɛe mununkum no mu sɛ:
  - ayayade ye akyide, nsemmisa ho hia!
  Ɔsahene no bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkɔ so akura te sɛ nea ɔyɛ komm, nanso bere koro no ara mu no, ne ho popoe kakra. Ebia na adwene a ɛfa sɛnea meremfa biribiara mma, na mmom bere koro no ara mu no, magye nkwa a ɛsom bo nkwa ho adwene ahyɛ me ti so.
  Hypermarshal no bisaa no asɛm bi sɛ:
  - ne w"ahyedee nhyehyeee?
  Elf a wɔafa no dommum no buae sɛ:
  "Meyɛ ɔsraani panyin a meyɛ mmerɛw na minnim pii sen sɛnea ɛsɛ sɛ mihu." Wɔ bere a etwa to no mu no, wɔde ahyɛde ahorow ma yɛn, na m"ahunmu hyɛn no tu sɛnea nhyehyɛe a manya no te.
  Hypermarshal no maa ne ti so sɛ:
  - Yiw, ɛbɛda adi sɛ wo nso woyɛ onyansafo. Wunim sɛnea wufi adi. Nanso ɛremmoa wo koraa. Ka sɛnea wo nsoromma po so ahyɛn no pue na ɛyera amonom hɔ ara saa kyerɛ me.
  Elf no yɛɛ basaa na ɔde nne a ɛyɛ mmerɛw kasae:
  - a mennim mfiridwuma ho nsɛm, ɛfiri sɛ mennyɛ physicist denam nteteeɛ so. Nokwarem no, minhia. Meyɛ cog wɔ ɔko afiri mu, me de ahyɛde bi ma kɛkɛ na menya ahyɛde, na ahunmu hyɛn no huruw ntɛm ara, na ɛwɔ beae foforo wɔ ahunmu.
  Ɛha na abeawa bi a ɔwɔ plume wɔ ne ti so dedaw no bɔɔ gyegyeegye:
  - na efa inertia ho nso?
  Ɔsahene no de nne a ɛrepopo buae sɛ:
  - mpo wo po so ahyɛn so no, anti-gravity na edum.
  Abeawa no serewee na ɛda adi pefee sɛ n"ani gyei, ɔkae sɛ:
  - a biribiara mu da adi pefee, enti eye paa, momma yenfi ase kyere ayayadee no. Frɛ ultra-executioner no.
  Robɔt kɛse bi a ɔwɔ ntini pii tu kɔɔ asa no so, na troll bi a ne hwene yɛ abofono na ɔyɛ srade yiye dii n"akyi. Ná wutumi hu sɛnea ɔde ne nan ntiantiaa nantew ɔbrɛ.
  - me wo som mu, ahunmu abran!
  - wohunu saa "elf" yi, sɔ nanotechnology hwɛ wɔ ne so.
  Esiane sɛ na ɔte sɛ ɔkraman sen aboa a ɔkyere mmoa nti, freak a ne hwene kɛse no tetewee n"anofafa a ɛyɛ den na ɛyɛ ahabammono no na ɔde abubuw kae sɛ:
  - a wode anigyee.
  Troll no yii remote control no na ofii ase yɛɛ nsɛnkyerɛnne kyerɛɛ robɔt no. Ɛkekaa, tentacles sɔre gyinaa elf no moma so, ne kɔn, ne nansoaa ne ne nsateaa so.
  - mma wo werɛ mmfi ne ti nhwi nso! Wɔyɛ frɔmfrɔm araa ma wɔde ɛyaw ho sɛnkyerɛnne a ɛyɛ nwonwa bɛmena.
  - Na ebeye! - troll no serewee a ɛyɛ awerɛhow.
  Mframa a ɛyɛ pink fii robɔt no ntini mu fii adi na ɛkɔhyɛn ɔkraman no nipadua afã horow. Ɔsɛnee, ne ho popoe, ahoɔden a ɛwɔ abɔnten no amma no kwan sɛ ɔbɛhinhim, sɛ ɔbɛhinhim nsateakwaa baako mpo. Nanso, ɛwom sɛ hann no hyɛn ne mu de, nanso ɔbarima a ne ho yɛ fɛ no ante ɛyaw.
  Victoria kɔɔ so ko. Ɔsɔretiafo foforo ni. Wɔ eyi mu no, na ɛyɛ wimhyɛn a ɛko a nnipa baanu te mu a ɛwɔ lollipop ne lollipop. Na saa nnuan a ɛyɛ dɛ yi nso bubui yɛɛ no nketenkete.
  Nanso, na abeawa a ɔyɛ nhyehyɛe no de n"amemene a wɔde ɛlɛtrɔnik pɔmpɛ ayɛ no fã foforo rehwɛ agoru no afã afoforo so.
  - edeen ne ayayadee no mu asem? - Veronica bisae, na ɔreyɛ maneuver foforo. "Ɛhyew no te sɛ laser."
  Dwumadi no so panyin no wosow ne ti wɔ ɔkwan a enye so:
  - Daabi! Micro-robots hyɛn nipadua no mu. Afei wɔbɛka akwaa ahorow a ɛwɔ nipadua no mu ho, titiriw nea ɛwɔ ntini ahorow pii awiei, na wobefi ase de ɛyaw nkate ahorow akɔma. Na nsensanee nketenkete no bi bɛyɛ adwuma wɔ amemene no so tẽẽ, na ama dae bɔne mu ayɛ den. Ɛne sɛ, ɛbɛyɛ dae bɔne bi mu ade titiriw.
  Anyame no babea a ɔwɔ akyirikyiri a ɔreyɛ akwan horow a ɛyɛ nwonwa, ɔrebɔ kar foforo agu, na saa bere yi de ɔne orcfo baanu no kaee biribi fã bi. Ɛkame ayɛ sɛ ne nimdeɛ nni awiei, nanso anohyeto wom, ɛwom sɛ nano mfiridwuma na ɛma ɛyɛ kɛse de, nanso ɛda so ara yɛ onipa nipadua. Na ɔkofo-programmer no bɔɔ n"ano sɛ:
  - kɔmputa nketewa!
  Abeawa sahene no sii so dua sɛ:
  - fa no se nwansena wo ho a wowea wo nipadua mu a wobetumi ayi acid a eye yaw afiri mu. Wɔ eyi nkutoo mu no, ɛbɛyɛ nea enye koraa.
  Troll no danee hologram no, na elf bi a ne honam ani yɛ den, ne ho yɛ torotoro, onni ti nhwi, ne ho yɛ tan, ɔyɛ abarimaa nipadua ho mfonini a ɛwɔ afã abiɛsa puei wɔ n"anim.
  - ne no, me kumaa! - troll no kaa no exaggeratedly sweetly. Yɛbɛhwɛ wo yaw no so. Momma yɛmfa ɔha biara mu nkyem apem mfi ase. - nsateaa bi a woagye ho nantew faa scanner no so.
  Abeawa a ɔwɔ plume no teɛɛm sɛ:
  - eye dɛ wobɛyɛ obi a ne ho yɛ fɛ saa ayayade!
  Elf no hwirew ne ho na ofii ase wosow. Ofii ase twitwiw ne ho kakra mpo.
  - nnya yaw de besi nnɛ, nanso afei ɛbɛyɛ yaw, yɛbɛma adesoa a ɛwɔ asaabo no so no akɔ soro, wowɔ abiɛsa. - troll no kaa no fɛw so.
  Eyi akyi no, elf colonel no anim twitwiw na osii apini denneennen.
  - Ow! Nanso mafi ase nkyɛe. Na sɛ wode wo nsa ka mmerɛbo no nso ɛ?
  Kɔla a ɛwɔ hologram no so no yɛɛ tuntum, ɔkraman no wosow, bɔɔ mmɔden sɛ ɔde ne nsa bɛkyere ne yafunu. Nhama a aniwa nhu no kuraa no mu denneennen.
  Troll no de abotɔyam serewee sɛ:
  - Na afei yafunu no, emu mmienu nso wo ho, enti eyaw no beye mmɔho mmienu.
  Na ɛyɛ awerɛhow sɛ wobɛhwɛ elf no, ɔsii apini denneennen.
  - Na afei akoma, won mu mmienu nso wo ho, saa elves yi ye nnipa a wodi sika.
  Veronica tumi huu eyi bere a na wɔreko no. Ná ɔde awuduru fã foforo a ɛte sɛ Java sigaret totow ɔkofo bi ahwe ase nkyɛe, na ɔmaa ɛhyew te sɛ kanea. Nanso bere a ohui sɛ wɔreyɛ aberante a ne ho yɛ fɛ no ayayade no, na n"ani nnye ho.
  Veronica danee ne ho sɛ:
  - a mempɛ sɛ mɛhwɛ no.
  "Misusuw nso sɛ biribiara nni hɔ a ɛyɛ anigye wɔ ayayade ho." - Pinocchio a ɔyɛ cyborg no penee so.
  "Now let"s fry the brain..." Troll no fii ase, na ne mfonini no twaa mu, ɛkame ayɛ sɛ ntɛm ara na ahunmu puei. Ɛkyerɛɛ nkonyaayifo a wɔhyɛ ahunmu ntade a wɔreyɛ amanne bi wɔ ɔkraman bi so.
  Na afei aboa a ɔwea fam no kɛse kɔ soro ntɛmntɛm na ne ntaban pue. Na ti no, nea edi kan no, fi ase paapae abien. Nea edi kan no, ti abien na ɛwɔ hɔ, afei nea ɛto so abiɛsa nyin. Ɛte sɛ nea eyi yɛ agode a wɔde mframa gu mu, ɛrenya kɛse ntɛmntɛm saa. Bere koro no ara mu no, ɛma obiara bɔ hu.
  - a eye otweasee! - kaa saa a ne mpaboa ahoɔfɛ Veronica, kɔ so hyew, saa bere yi de kar a nsa toa wom, wɔ anigye mu - Na ɛsõ te sɛ ultra-battleship. Na ɛhe na wubetumi ahu eyi?
  Pinocchio cyborg no, a ɔkɔɔ so bɔɔ atamfo no, titiriw, bere a ɔde chocolate ne borɔdɔma kuw bi tow hyɛmma mũ bi gui no, bɔɔ ose na obuae sɛ:
  - asorɔkye nkonyaayi, tumi a ɛwɔ hyperplasm ne nkonyaayi mu no wo mmoa a wɔte saa. Wubetumi ate eyi ase! Ɛrentumi nyɛ yiye sɛ yɛbɛte ase!
  Abeawa a ɔyɛ nhyehyɛe no Veronica de ne nsa twitwiw n"asom na ɔde anigye kae, na wanyɛ ne ho sɛ:
  "Mahu nneɛma a ɛyɛ nwonwa pii wɔ nnɔnhwerew kakraa a atwam no mu ma enti me ti twitwiw."
  Te sɛ nea soro twitwiw no, "ɔtweaseɛ" no ma nkaa fi adi.
  Nokwarem no, ahurututu bi a ɛyɛ hyew a ɛte sɛ ogya tu fii ɔtweaseɛ no anom. Ɔdanee ne ho. Aboa kɛse no too n"ano na bɔɔl no san tu kɔɔ mu.
  Veronica de Cola nkotoku abien bɔɔ kar bi, na ɛno nso tu, na ɛde emerald nkankyee petepetee so, na ɛbɔɔ abɛn. Nkɔmhyɛfo no de asɛm a ɛyɛ sereserew. Ɔtweaseɛ no kɔɔ so de ne nan keka ne ho.
  Bere a odii n"akyi no, abayifo bi a ne ho yɛ nhwi puei, na ɛda adi pefee sɛ ɛnyɛ Rofoshka abusuakuw no mu. Ná ɔde agyan kɛse bi kaa ne ho. Ɔtow abasa anan a ɛtow nnipa a wɔasen no guu afiri no mu a na ɛnyɛ amanne kwan so. Wotu kɔɔ baabi foforo, na bere tiaa bi akyi no, asraafo fii ase dɔɔso.
  Ná ɛte sɛ nea ɛyɛ soronko koraa wɔ nsoromma po so ahyɛn a ɛyɛ nnɛyi de kɛse akyi. Fa no sɛ Mfinimfini Mmere bi a wɔtaa yɛ, abɔdamfo a wɔde mmɛn, wɔbɔ no. Ná dade ahorow no reyɛ pɛ. Dinosaur nso fii ase puei. Ɛnyɛ sɛnea ɛte wɔ asase so no, nsonsonoe a ɛwɔ mmoa a wɔwɔ okyinnsoromma ahorow so no da so ara yɛ nea ɛho hia, nanso ɛnyɛ nea ɛyɛ hu kakraa bi ma eyi. Ná abantenten a wɔaka ahyɛ mu, ballistae a ano yɛ den, ne catapults a wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ nso wɔ hɔ.
  Veronica a ɔhwɛɛ ade a ɛyɛ nwonwa yi teɛɛm sɛ:
  - Wow, ɛbɛyɛ dɛn na eyi ayɛ!
  Pinocchio a ɔyɛ cyborg no buae sɛ:
  - a eye asem tenten! Sɛ yɛbɛka no yiye a, biribiara koraa betumi aba wɔ Hypernet no so. Te sɛ nea ɛte wɔ kɔmputa so agodie mu no ara pɛ!
  Abeawa a ɔyɛ nhyehyɛe no de ne ti too fam, na ɔbɔɔ kar foforo gui, na ɔkae sɛ:
  - mma agodie no nni mmara no akyi, .
  Yɛmpɛ sɛ worennya ntakra, .
  Na anigyede beba kopem adekyee - .
  Momma yɛnbubu fraer no mu!
  Ɛwom sɛ asraafo no tu kɔɔ baabi a hwee nni hɔ de, nanso na ɛte sɛ nea akofo no, ne wɔn apɔnkɔ ne wɔn akraman a wɔfrɛ wɔn unicorns no nam asase a ɛyɛ den so. Ná wubetumi ate mframa a ɛwosow ne tumi a ɛtwe ade ba fam no teɛteɛm mpo.
  
  GULLIVER NE MMAWAA ASRAFO
  NKYERƐKYERƐMU
  Na afei Gulliver akokodurufo a wontumi nsuasua no no ne Viscountess no di mmeawa a wɔda mpaboa na wɔn ho yɛ fɛ dɔm mũ bi so. Na wɔbɔ anwonwade ankasa ne soronko. Orcs a wɔn ho yɛ hare no di nkogudi akyi nkogudi.
  . TI A ƐTO SO 1
  Wogyinaa Gulliver, abarimaa a ɔte hɔ daa yi, ne ne mmarimaa kuw no bio, bere a owia no hintaw wim akyi no, sɛ wɔnhome. Mfiase no wodii wɔn komam koraa. Ɛwom sɛ ɛbɛdaa adi sɛ aduan no yɛ nea ɛnyɛ den de. Na wɔkɔdaa.
  Nipadua nkumaa a wɔabrɛ na ɛmaa nokwasɛm a ɛyɛ sɛ nna baa ntɛmntɛm paa.
  Na Gulliver hunuu biribi foforɔ na ɛyɛ fɛ;
  Ná mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ yiye retu atwa afuw no. Ná wɔyɛ mmofra, wɔyɛ tratraa, wɔware na wɔn honam ani yɛ den. Mmabaa dɔm mũ a wɔhyerɛn a wɔn mpaboa da hɔ, wɔyɛ pink, na wɔn nan ase a wɔabɔ no fɛfɛɛfɛ.
  Mmabaa no nufu nkutoo na wɔde akode a ɛyɛ tratraa akata so, a ɛkame ayɛ sɛ wontumi nhu, te sɛ borɔdɔma ahaban panties a ɛwɔ asen so.
  Na bere koro no ara mu no wɔwɔ nufu a ɛkorɔn, asen a ɛyɛ fɛ, ne asen a ɛyɛ tratraa. Na ahoɔfɛfo no abs no te sɛ nea wɔde chocolate bar ahyɛ mu ma.
  Mmabaa a wɔn ho yɛ fɛ yiye a wɔwɔ ntini ne adom. Na nhwi no hwirew mframa mu te sɛ frankaa a ɛwɔ kɔla ahorow pii.
  Wokura akode - ebinom kura nkrante, ebinom wo agyan, na mmabaa no mu bebree kura agyan. Ɛkame ayɛ sɛ wɔda adagyaw, na bere koro no ara mu no wɔyɛ mmea saa, wɔyɛ kurukuruwa, na wɔwɔ tumi na wɔyɛ tratraa bere koro no ara mu.
  Na mmeawa no wɔ akokoduru anim, na wɔwɔ adom soronko bere a wɔde wɔn nan a ɛda hɔ kwa tu anammɔn ntɛmntɛm no.
  Gulliver bɔɔ abɛn mpo sɛ:
  - no ye cool! Wiɛ, mmea!
  Ɔno ankasa da so ara yɛ abarimaa a wadi bɛyɛ mfe dumien a ɔhyɛ ntade tiaa nkutoo, nanso ɔwɔ ntini a ɛyɛ den na ɛda nsow. Na ne ho yɛ fɛ yiye ne ne honam ani a ɛda adagyaw - abofra Hercules.
  Na mmeawa a wɔatwa wɔn ho ahyia no nso ho yɛ fɛ na wɔn ho yɛ den, na wɔn ho yɛ fɛ yiye na wɔda wɔn ho adi.
  Asraafo a wɔnam fam a wɔde nneɛma a ɛyɛ fɛ a wɔayɛ ho adwini no rekɔ wɔn anim.
  Na apɔnkɔsotefo no de ahopere retu mmirika wɔ akyi: ɛkame ayɛ sɛ mmeawa a wɔda adagyaw koraa nso, a wɔte apɔnkɔ nkutoo so, ne nnipa atitiriw kɛse a wɔte apɔnkɔ so. Yiw, asraafo mpanyimfo wɔ ahoɔfɛfo no mu. Na mmeawa yi wɔ nkapo a wɔde platinum, dwetɛ, sika kɔkɔɔ ayɛ na wɔde abo a ɛsom bo ahyɛ wɔn nsa ne wɔn nan so.
  Sɛ yɛbɛka no yiye a, wɔ nsateaa ne nansoaa so. Wɔsan nso wɔ broche a ɛsom bo wɔ wɔn ti nhwi mu ne diamond asomuade wɔ wɔn aso mu. Hwɛ sɛnea eyi nyinaa te sɛ nea ɛyɛ kɛse.
  Mmabaa no nyinaa yɛ mpanyimfo. Viscountess a onim no dedaw no nkutoo ne Gulliver bom te sɛ abofra.
  Nanso ɔwɔ abotiri wɔ ne ti so a abo te sɛ nsoromma hyerɛn. Na abarimaa Gulliver a onni mpaboa no tee adehye abotiri no nka wɔ ne ti so. Sɛ mpo ɔhyɛ ntade tiaa nkutoo na ɔwɔ saber a ɛsensɛn n"afã wɔ sling mu a.
  Nanso saber bɛn na - ne nyinaa apete so a aboɔden abo a ɛhyerɛn araa ma diamond mpo bɛgyae mu.
  Wiɛ, nokwarem no, Gulliver nkutoo ne ɔbarima a ɔwɔ asraafo dɔm yi nyinaa mu. Bio nso, sɛ ɔyɛ abofra ara kwa a, ne ho yɛ den yiye nkutoo na ɔwɔ ntini a ɛda nsow.
  Na akofo no nantew kɛkɛ, na wɔn anantwi mma a wɔda adagyaw a ntini wɔ sika kɔkɔɔ ngodua were no ase no hyerɛn.
  Wiɛ, nokwarem no, wobɛyɛ dɛn aboa na woato dwom, ahoɔfɛfo;
  Mmabaa a wɔn ho yɛ hare reko ama Elfia, .
  Wɔyɛ Svarog mma a wɔyɛ ahantan paa....
  Yɛn ahoɔfɛ de afiri a wɔde tow tuo bɔ pɛpɛɛpɛ, .
  Satan asomfo rentumi nsɛe yɛn!
    
  Yɛde akokoduru koe, yɛko tiaa orcism, .
  Momma yenni Orkmacht bɔne no so nkonim, ɛwom mpo sɛ ɔtamfo no mu yɛ den de...
  Ɛrenkyɛ migye di sɛ yebehu komunism a yɛde mae no, .
  Sika kɔkɔɔ nhaban, a ɛhyerɛn fi maple dua no mu!
    
  Ɔman biara nni hɔ a eye sen yɛn de no, komunism a ɛyɛ fɛ sen saa, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a yɛn Agya Man no bɛfefɛw hyerɛnn...
  Anigye a ɛyɛ hann bɛba okyinnsoromma yi so, .
  Na ɛrenkyɛ na w"adaeso a ɛne sɛ wubenya asetra pa no bɛbam!
    
  Gye di sɛ yɛn Elfia bɛyɛ anigye kɛse, .
  Maria, Lada, Anyame no maame, bedi hene...
  Yebegyae wuram hellgya Orkmacht ntua no, .
  Na ɛho nhia sɛ wɔka nsɛm a ɛho nhia na wɔkyere gu wɔn tirim!
    
  Ɔtamfo no rentumi ntetew mmeawa no koma mu, .
  Yɛn akofoɔ no asem yɛn nkranteɛ a ano yɛ nnam na ɛyɛ abufuo...
  Ahoɔfɛfo nne nim ɔfrɛ no ankasa, .
  Na yebetumi atwa Orkishfo dɔm no mu!
    
  Hu sɛ yɛn a yɛyɛ elffo no rempa abaw da, .
  Yɛde agyan a ano yɛ nnam sen biara bɛkum Orkfoɔ no nyinaa...
  Ma yɛn mmabaa no anim nhyerɛn sika kɔkɔɔ, .
  Na momma yɛmmɔ orc player no anim!
    
  Abeawa bi a ɔda mpaboa de ahopere fa sukyerɛmma a ano yɛ den no mu, .
  Afiri tuo no reyɛ nnam scribbling anyinam...
  Nea aka mo Orkishfo ara ne sɛ mobɛmene mo ho, .
  Efisɛ Agya Man no yɛ abankɛse a wɔde abo biako ayɛ!
    
  Yɛbedi Orkfo so nkonim, ɛwom mpo sɛ wɔwɔ asomdwoe tumi de, .
  Uncle Fem sii gyinae sɛ ɔne Krauts bɛbɔ wɔ saa ɔko yi mu..
  Wɔde Adolf yɛɛ ohoni maa wɔn ho, .
  Na seesei mewɔ mmabaa anuonyam dɔm a wɔko tia wɔn!
    
  Ɛha na akodi bɔne rekɔ so kɛse, wɔ saa elf-ababaa yi ko mu, .
  Wɔbubu Orcistfo no, ɛwom sɛ wɔ ɔko a ɛnyɛ pɛ mu de...
  Dwetɛ abeawa no nne mu da hɔ araa ma, .
  Ahoɔfɛ no remma Orkler-Satan nsam!
    
  Yɛn elf-hann nkrabea ne sɛ yebedi nkonim daa, .
  Ɛwom sɛ Orkish asraafo dɔm no nnim dodow no de...
  Na yɛbɔɔ Orkdolf a ne ho yɛ nwini no denneennen wɔ ne hwene mu, .
  Labour Elfskva agyae ne ho mu wɔ ntua no mu!
    
  Sukyerɛmma atɔ dedaw, na mmeawa no mpa mpaboa, .
  Heel a ɛda hɔ kwa no hyerɛn te sɛ bunny nan ase...
  Elves no de ahopere kɛse wɔ ɔko mu, .
  Gye me di, ɔtamfo no renhu adekyee!
    
  Mma Orkfo mmɔbɔ wɔ ɔko mu, .
  Wɔn asraafoɔ bɛtena ɔhyew mu, te sɛ ɔbonsam a ɔrehyew...
  Yɛbɛnya akatua afiri Elphisus nsam, .
  Ɛbɛyɛ basabasa kɛse, elf mmeawa bear!
    
  Sɛ ɛho hia sɛ yɛdan yɛn ho a, sukyerɛmma akata mmepɔw no nyinaa so, .
  Na momma yennyina hann amansan, paradise elfinism...
  Nea eye ne sɛ, wɔtow yɛn fii Aurora atuo mu, .
  Na wɔtow Orkshsom atirimɔdenfo guu hellgya mu!
    
  Elfingrad ampa ne ho mu, yegyinaa n"ase, .
  Ɛwom mpo sɛ nnipadɔm bi paee fii dade ne hell mu bae de...
  Mmabaa no de wɔn nan a ɛda hɔ kwa nan tow atopae, .
  Efisɛ Agya Man biako pɛ na ɛwɔ hɔ a elf nufusu wɔ!
    
  Migye di sɛ yɛbɛba Orklin, sɛ nneɛma mu yɛ den mpo a, .
  Orkshfo no wɔ "Panthers", "Tigers", "Gyata", "Orkdinand"!
  Abeawa no twee nkɔnsɔnkɔnsɔn nkrataa no faa ne mmati so, .
  Ɛno nti na elffo wɔ talente a ano yɛ den wɔ ɔko mu no!
    
  Wɔde abeawa kumaa no koma ma Elphisus, .
  Afei nso Elfnin ne Fthalin te gyidi a emu yɛ den mu...
  Sɛnea ɛbɛyɛ a adwenem naayɛ a ahokokwaw wom bio, .
  Momma yɛnka no pintinn na yɛnka no denneennen sɛ Orkdolf yɛ kaput!
    
  Yɛde nkrante bɛbɔ ɔtweaseɛ titrani no, .
  Na yɛbɛsɛe ne kuw no mfehaha pii...
  Yɛbɛtiatia Orcish mmeawa dɔm no so wɔ yɛn nan ase, .
  Ɛmmra sɛ wo dae kronkron no mma mu!
    
  Ma nkurɔfo ahofadi wɔ wɔn nsusuwii ne wɔn nkate mu, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a nsoromma no bɛhyerɛn te sɛ Elfinism Owia...
  Ɛno nti na yɛbɛnya akutu a bɔta a ɛyɛ den saa, .
  Yɛn nuabea no mmerantebere a enni awiei no bɛyɛ yɛn dea daa!
    
  Hann no bɛba, Agya Man no bɛhyerɛn...
  Yɛn Agya Man bɛtena anuonyam mu daa...
  Yɛbɛgyina soro, agye elfinism adi, .
  Elven honhom no tumi, hu ɔkofo no, yɛ kɛse!
    
  Elfiya ayɛ krado sɛ ɔbɛyɛ ayamyefo na ne ho yɛ fɛ, .
  Na boa wiase nyinaa ma wɔnkɔ ɔsoro anigyeɛ mu...
  Yetumi di amansan no anoano so nkonim mpo, .
  Amansan a enni ano, ahoɔden a ɛde bɛba anigye mu!
    
  Nanso Elfia rentra orc bɔne no nantin ase, .
  Efisɛ ɔwɔ talente ankasa a ɔde ko...
  Wɔ yɛn asaw mu no mmeawa no yɛ catchy araa ma, .
  Nea ahoɔfɛ no benya no, gye nea ebefi mu aba biara di!
    
  Ɛrenkyɛ na owia a ɛhyerɛn bere no bɛba, .
  Bere a Agya Man no anuonyam bɛfefɛw fɛfɛɛfɛ no...
  Yɛn asraafo no reko atia hellgya Orkmacht, .
  Na obetumi apra orc bɔne dɔm no akɔ!
    
  Yɛkamfo Lada kronkron, yɛn Nyankopɔn Na, .
  Wowoo Perun, ne Yarila a wadi mfehaha pii...
  Basabasayɛ a anidaso biara nnim no rennya gyidi, .
  Sɛ wosɛe sika pii a, worensiw wo nsɛm ano!
    
  Sodifo a ɔho hia sen biara ne Elfin Ɔkɛseɛ, .
  Elnin gyaa no kwan a nyansa wom sen biara a ɔbɛfa so akɔ Eden...
  Esiane sɛ Elphisif yɛ hann wura nti, .
  Na edu baabi a, eye ma akofo!
    
  Orkishfo rentumi nnaadaa Agya Man no, .
  Na twaa Elfskva fi Elfgi, fi Elfbiri...
  Wɔbɛtra ase, migye di, hann elffo wɔ elfinism ase, .
  Na m"apopa Orcdolf tumi, abeawa!
    
  Ɛrenkyɛ nkonimdi bɛba, ɛyɛ nokware te sɛ owia, .
  Ɛrenkyɛ na hann bi bɛba te sɛ quasar hann...
  Na gye Elves di, elfinism bɛkɔ so, .
  Wiɛ, sɛ wunnye nni a, ɛbɛyɛ papa sɛ wobɛyɛ komm!
    
  Ɛrenkyɛ na nyansahu a ɛfa elfinism ho no benyan awufo, .
  Ne nyansa nni anohyeto, te sɛ quasar, kɛse...
  Yɛde yɛn honhom pa bedi Orks so nkonim, .
  Mommma sika kotokuo nsɔ yɛn nhwɛ!
    
  Wiɛ, ne tiaatwa mu no, hell bere yi aba awiei, .
  Yɛn mmeawa no bɛhyɛn Okrlin mu wɔ kɔkɔɔ...
  Na yɛn adesoa a enni ano no bɛba awiei, .
  Efisɛ yɛde ntɔkwaw bɛfa yɛn anigye!
  Sɛ mmeawa no to dwom a, wɔde wɔn koma nyinaa to dwom. Ɛwom sɛ Gulliver yɛ abarimaa wɔ nipadua mu de, nanso ɔda so ara yɛ ɔbarima na n"ani gye wɔn ho kɛse.
  Mmabaa yi yɛ cool ankasa.
  Abarimaa no captain no too dwom sɛ:
  Mmea bi wɔ yɛn Elfia no mu, .
  Adɛn nti na wɔretu wimhyɛn sɛ aseresɛm...
  Dɛn na ɛyɛ fɛ sen obiara a ɔwɔ amansan yi mu, .
  Fa aseresɛm kum ɔtamfo no!
  
  Wɔwoo wɔn sɛ wobedi nkonim
  Sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛhyɛ Elf no anuonyam mfehaha pii...
  Ne nyinaa akyi no, yɛn nananom akɛse
  Ntɛm ara na wɔboaboaa asraafo dɔm ano maa wɔn!
  Na abarimaa no, a ɔretiatia, a ɔda mpaboa, mmofra de, ne nan a ɛyɛ tan, na ɛyɛ den no bɔɔ abɛn.
  Na efi ne nnyigyei mu no, kɔne bi hwee ase na ɛbɔɔ abeawa no wɔ ne nan ase a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ pink no so pɛɛ.
  Ɔserewee na obuae sɛ:
  Mede me nsateaa fɛfɛ bi twitwiw
  Te sɛ nea wɔrehyew wɔ ogya mu
  Abarimaa bi a ne ho yɛ den retwɛn me wɔ hɔ, .
  Wɔ ɔpɔnkɔ a wɔde sika kɔkɔɔ ayɛ so!
  Gulliver de n"ani kyerɛɛ abeawa no so na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - Wiɛ, sɛ yɛbɛka nokware a, .
  Meyɛ bɔne a ɛyɛ hu fi me mmofraase!
  Ná n"ani gye ho sɛ ɔde poma bɛboro mmeawa, .
  Nya w"awofo ntini mu!
  Na abarimaa ɔsraani panyin no faa no de ne tɛkrɛma tenten no kyerɛɛ.
  Viscountess abeawa no bɔɔ n"ano sɛ:
  - Wiɛ, wo ma no! Nkyerɛwee kɛse!
  Gulliver kae sɛ:
  - kyerɛw yie ɛtɔ da bi a - yiw!
  Na ɔde n"ani kyerɛɛ ne hokafo no. Sɛnea ɛte biara no, ɔyɛ guy a ɔwɔ punch a ɛyɛ fɛ a ɛsɛe ade.
  Na mmeawa no retu a wɔn adwene ne sɛ wɔbɛko, na wɔn adwene abɛyɛ wɔn a wɔko na wɔyɛ basabasa kɛse.
  Abarimaa ɔkofo no too dwom sɛ:
  Ɛwom sɛ Onyankopɔn baraa akodi de, nanso .
  Nanso mete nka sɛ mewɔ talente ma nkrante no...
  Meko mpɛn ason dapɛn biara, .
  Anyɛ yiye koraa no, menyɛ duelist!
  Anyɛ yiye koraa no, menyɛ duelist!
  Viscountess no too dwom de buae sɛ:
  Meyɛ abeawa, ɛda adi pefee sɛ mewɔ adwene, .
  Na wɔ ɔko bi mu no ɔdaa ne ho adi sɛ ɔyɛ nea ɛkorɔn!
  Nanso ɔkɔɔ so sui esiane abufuw nti - .
  Dɛn nti na wɔwoo me sɛ abeawa?
  Mmabaa akofo no kɔɔ so nantew na wɔn nipadua a ɛyɛ tratraa na ntini wom no twitwiw wɔn ntini ahorow. Eyinom yɛ mmeawa a wɔyɛ mmea ankasa.
  Gulliver bisaa ne yɔnko Viscountes sɛ:
  - ehe na yeredi yen asraafoa anim?
  Abeawa no serewee na obuae sɛ:
  - a woredi anim aba baabi! Na ɔko yi bɛyɛ nea ɛho hia kɛse ama yɛn!
  Abarimaa no hyɛn mu panyin no kae sɛ:
  - bere a mehunuu me ho wo ewiase bi a, se anka nnipa bebree no, apɔnkɔ yɛ abɔdeɛ a wɔn ani da hɔ paa no, afei... mesusuu sɛ biribiara ntumi nyɛ nwonwa sene saa. Nanso afei ɛbɛdaa adi sɛ daa mma nso wɔ hɔ. Na ɛnyɛ nkwaseasɛm saa!
  Abeawa no kasa tiae
  - betumi anya nkɔsoɔ a ɛyɛ papa wɔ mfiridwuma mu. Nanso wuhu sɛ biribiara nni hɔ a ɛbɛkanyan wɔn. Bio nso, fa atuo ne atuo ne aprɛm bra yɛn wiase fɛfɛ a biakoyɛ wom no mu, na ebia biribi a enye koraa mpo!
  Gulliver kae wɔ adwene mu sɛ:
  - Yiw, ebetumi ayɛ bɔne asen saa! Na enti wowɔ idyll. Na sɛ wɔtow ɛse mpo a, foforo benyin wɔ nnɔnhwerew kakraa bi mu.
  Viscountess no de ne ti too fam na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  Mepɛ ankasa sɛ me mmofraberem nkɔ awiei da, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a ɛde ahopere di m"akyi...
  Bere a wunnim mfe no!
  Bere a wunnim ɔhaw ahorow!
  Abarimaa no captain no de serew de ne ti too fam sɛ:
  - Yiw, ebia eyi yɛ kɛse...
  Mmabaa a wɔtoo santen no, ne wɔn mu mpempem pii faa wɔn na wɔtoo dwom wɔ nnwontofo kuw mu:
  Osu no hwetee nsoromma asinasin wɔ wim, .
  Yɛasiesie dua a wɔayɛ no nnam ama Orkishsom!
  Tiger tanks no yɛ nwura kɛkɛ - flea gua a ɛho agu fĩ, .
  Nkogudi a abufuw wom retwɛn Wehrmacht no prɛko pɛ!
  Nkogudi a abufuw wom retwɛn Wehrmacht no prɛko pɛ!
  
  Yɛn yɔnko Elfin ɔkannifo no yɛ ɔpepem pii ahoɔden, .
  Ne nsateaa yɛ granite, na okura tuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu!
  Yebetumi adi asraafo a wofi Sodom no so nkonim, .
  Yɛn ahoɔden yɛ monolith - anigyesɛm ne sɛ wɔ Asase so!
  Yɛn ahoɔden yɛ monolith - anigyesɛm ne sɛ wɔ Asase so!
  
  Dabi, yɛn apontow no wɔ nneɛma a ɛho hia sen saa a ɛsɛ sɛ wɔyɛ, .
  Sɛnea wobegye nkurɔfo no nkwa, Ɛna Man no yiyedi!
  Febbels of the possessed, de nkwaseasɛm kɔ hell, .
  Na nkonimdi bɛba, gye me di, wɔ abonsam nyinaa akyi!
  Na nkonimdi bɛba, gye me di, wɔ abonsam nyinaa akyi!
  
  Elf-light ahoɔfɛ no agye din wɔ ne tumi ho, .
  Ne braid bruu no mu yɛ duru!
  Na wɔ akodi a wɔne Orkfo di mu no, mmerante ne mmabaa no begye din, .
  Hann Ɔman no bɛba nkwa mu, asɔre!
  Hann Ɔman no bɛba nkwa mu, asɔre!
  
  Mma Orkler - hwe won hwene mu wo elves no mu, .
  Ɔbarima a ɔwɔ abɔgyesɛ no susuw sɛ ɔyɛ Onyankopɔn a ne ho yɛ nwini!
  Yɛbɛto Orklinskaya abɔnten so, .
  Dabi, nea ne kra ho tew no renyɛ akoa!
  Dabi, nea ne kra ho tew no renyɛ akoa!
  
  Yɛn frankaa yɛ kɔkɔɔ, mogya a abufuw kɔla, .
  Owia no rehyerɛn dedaw wɔ Orkstag!
  Akyɛde biara nni hɔ a ɛyɛ ayamye ma yɛn mma adɔfo, .
  Sɛ koma no yɛ akokoduru na ehu abubu a!
  Sɛ koma no yɛ akokoduru na ehu abubu a!
  Saa dwom yi hyɛ nkuran paa. Na na catapults ne ballistae a ahoɔden wom a wɔde tu mmirika wɔ mmeawa no akyi. Na na ɛyɛ tumi a edi awu kɛse. Na mmeawa no nso de wɔn nan a ɛdaadaa na ɛyɛ den yiye no tiatiaa wɔn so.
  Gulliver bisaa ne hokafo no asɛm bi a ɛyɛ awosu koraa sɛ:
  - aden nti na mmarima biara nni akofoa no mu?
  Viscountess no serewee de buae, na ɔkae sɛ:
  - Na afei mmarima ho hia wo asraafoa no mu? Wɔn hua na ɛnyɛ dɛ sɛ wobɛhwɛ. Mmarimaa nyɛ hwee de besi nnɛ, nanso mmarima a wɔanyinyin ne titiriw no mmarima a wɔn mfe akɔ anim yɛ akyide ara kwa!
  Gulliver kae wɔ ntease mu sɛ:
  - mfee deɛ, ɛnyɛ mmarima nko ara na ɛsɛe, na mmom mmaa nso!
  Viscountess no de ne ti too fam de penee so sɛ:
  - teɛ! Nanso ɛda so ara yɛ nea mmea hwere wɔn ho a ɛyɛ fɛ bere a wɔte sɛ nea wɔadi boro mfe aduasa anum no, na mmarima nso bere a wɔadi boro mfe dunum no! Nsonsonoe titiriw bi wɔ ha!
  Abarimaa no hyɛn mu panyin no kae sɛ:
  - ɔkwan bi so no, m"ani nnye mmarimaa a wonnii mfe aduonu ahoɔfɛ ho! Ade titiriw ne sɛ mmea bɛyɛ fɛ, na nea ɛho hia sen biara no, wɔbɛyɛ ɔdɔ ne anyansafo!
  Abeawa no serewee na obuae sɛ:
  - 3te saa! Nokwarem no, ahoɔfɛ ye, na ɛyɛ nwonwa mpo, nanso nyansa nso ho hia!
  Gulliver too dwom sɛ:
  Nanso dɛn nti na, .
  Ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wode w"adwene bɛtra ase!
  Nanso dɛn nti na, .
  Worentumi mfa wo ho nto obiara so!
  Nanso dɛn nti na, .
  Meyɛ adesuakuw a edi kan wɔ m"adwene mu!
  Nanso dɛn nti na, .
  Meka nkwaseasɛm bere nyinaa!
  Nanso dɛn nti na, .
  Asetra nkyerɛkyerɛ yɛn hwee!
  Nanso dɛn nti na, .
  Mente sɛnea nkurɔfo yɛ nkwaseasɛm no ase!
  Nanso dɛn ntia!
  Nanso dɛn ntia!
  Viscountess abeawa no de ahotoso buae sɛ:
  - Na fa kabege ti ho!
  Mmabaa akofo a wɔn ho yɛ fɛ hintiw wɔ orcfo kuw a wodi kan, ɛwom sɛ na wɔyɛ nketewa de. Ahoɔfɛfo no gyaee ntɛm ara. Wɔn nan a ɛda hɔ kwa a wɔasen no fii ase twee agyan nhama na twitwaa mmeamudua sanku no.
  Mmabaa a wɔn ho yɛ fɛ na wɔn ho yɛ fɛ yiye a wɔhyɛ bikini wɔ ha, a ɛkame ayɛ sɛ wonni ntade biara na wɔko na ɛsɛ sɛ meka sɛ, wɔyɛ ɔdɔfo ara kwa. Na sɛ mmarima hu wɔn a, akyinnye biara nni ho sɛ wɔbɛkotow na wɔde ɔhyew ne anigye kɛse afew wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa, pink, a ɛyɛ mmerɛw kakra no ano, nanso eyi ma wɔn ho yɛ fɛ kɛse mpo na wɔte mmeawa no nipadua a ɛwɔ apɔwmuden na ɛyɛ den no hua wɔ ɔkwan a ɛdaadaa so.
  Enti agyan ne agyan a wɔde bɔ akuturuku tu kɔ soro wɔ ahinanan a ɛkorɔn mu na ɛyɛɛ orcfo no ahoma, na wɔde agyan bɔɔ wɔn, te sɛ ɔkraman a ɔde nnade abɔ wɔn. Na na ɛyɛ nwonwa yiye sɛ wobɛhwɛ.
  Na mmeawa a wɔwɔ ha yi yɛ afɛfɛde akɛse ne soronko ara kwa, na wɔn ntini mu yɛ den yiye, na bere koro no ara mu no, wɔn ho yɛ fɛ.
  Na enti wɔsɛee orcfo kuw a edi kan no, na mmeawa a wɔn ho yɛ nwonwa no annya nsensanee mpo.
  Gulliver - daa abarimaa yi de ne nan a ɛda hɔ kwa no stamp na ɔtoo dwom sɛ:
  - mo mmabaa mo ho ye kesee, .
  Supermen kɛkɛ...
  Yɛbɛgu kukuruku
  Na a wonnim anohyeto ahorow no!
  Viscountess no de n"ani kyerɛɛ ne yɔnko no na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - me captain"s ahyɛdeɛ ma wo, .
  Ɛte sɛ nea wɔbɛtetew wo mu...
  Kɔ abarimaa, woabow nsa paa
  Anyɛ saa a, wobɛtu mmirika akɔto biribi mu, hwɛ, wobɛtu mmirika akɔ mu!
  Mmabaa no nantew, na wɔtiatia wɔn nan a ɛyɛ fɛ, ɛyɛ kɔbere, na ɛyɛ soronko a ɛdaadaa wɔn no.
  Na ahoɔfɛ biara nufu yɛ ɔdɔ ara kwa. Wiɛ, mma wo ne mmeawa a wɔte saa nkɔda.
  Gulliver hwɛɛ Viscountess abeawa a ɔnam ne nkyɛn no na ɔkae sɛ:
  - anka woye papa se onyin!
  Abeawa no serewee na obuae sɛ:
  - dee na ewo akyi wo ho, hw akyi, .
  Hu wo ho sɛ abofra, mma w"ani nwu, .
  Ma menka nkyerɛ wo sɛ mfe pii atwam, wimhyɛn atwam, .
  Serew Gulliver, serew!
  Abarimaa panyin no de n"ani kyerɛɛ abeawa no, a ɛmfa ho sɛ na ofi anuonyam no, na ɔrebɔ ne nan a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ fɛ no so wɔ ɔkwan no so abo a ano yɛ nnam no so.
  Na ɔno, nokwarem no, na ɔhwɛ - biribi a ɛyɛ nwini. Ɔhyɛ ntade a ɛyɛ fɛ na ɛyɛ fɛ yiye, na abeawa no nan da hɔ, te sɛ nea ɔyɛ ɔsrɛsrɛfo.
  Nanso, Gulliver kae sɛ:
  - ma abofra no, wo ho ye nwonwa!
  Viscountess no de ne nan a ɛda hɔ kwa no bɔɔ ne nan a ɛda hɔ kwa no so ne mprenu so na ɔteɛɛm sɛ:
  - wo nkamfo, abarimaa a wohyɛ ntade tiaa no, mfaso nni so! Enti mintumi nnya sika pɔtee biara mfi eyi mu!
  Abarimaa no de ne ti too fam sɛ:
  - Awerɛhosɛm! Obiara wɔ sika ho haw bere nyinaa!
  Abeawa no de abasamtu bɔɔ gyegyeegye, na ne nan ase kurukuruwa a ɛda hɔ kwa no faa abotan no na ɛbubuu no, na ɔde ahoɔden a ɛte saa bɔɔ no. Ɛyɛ nwonwa mpo sɛ abofra, ne ɔbarima ne ɔbea nna a ɛfata ananmusifo mpo betumi anya ahoɔden pii saa. Eyi yɛ ahoɔfɛ - super!
  Na Viscountess no teɛɛm sɛ:
  - to nhwiren bi dwom, mma n"ani nnwu!
  Gulliver de ahodwiriw a wotumi hu bisae sɛ:
  - a wode to dwom fa ho?
  Abeawa no de pintinn paee mu kae, na ɔde abufuw san bɔɔ ne nan a ɛda hɔ kwa a ayɛ tan a ayɛ mmerɛw kakra denam nantew a ɔda mpaboa a ɔde bere tenten nantew so no so bio sɛ:
  - fa ɔdɔ ho, nokwarem no! Dɛn bio na ɛsɛ sɛ yɛto dwom!
  Abarimaa panyin no de ne ti too fam na ɔde anigye a wotumi hu too dwom, na ɔde ne nne a ɛyɛ den a ɛte sɛ abarimaa de too dwom sɛ:
  M"adwene yɛɛ me nwonwa
  Biribiara bɛyɛɛ hann, te sɛ nea ɛwɔ October mu!
  Na yɛbɛtow akuturuku agu ɔbonsam bɔne no afã, .
  Na ɛbɛyɛ nwonwa paa wɔ Asase so!
  
  Nsoromma a ɛtete saa a ɛwɔ yɛn amansan yi mu no yɛ
  Ebi yɛ rubi, afoforo nso yɛ abohene!
  Yegye tow firi adeboneyofoo no ho - .
  Ɔhwe no te sɛ hama na ɛnyɛ aniwa no, na mmom aniwa!
  
  Sotɔɔ mfɛnsere a wɔde quasars, .
  Hippodrome a ɛhyerɛn no hyerɛn!
  Akuru a ebue wo me kra mu - .
  Ná ɛte sɛ nea nnipakum kɛse bi aba mu!
  
  Wɔbɛbɔ wɔn ho akɔneaba te sɛ okyinnsoromma a wɔfrɛ no okyinnsoromma a ɛyɛ kurukuruwa, .
  Oguammaa hyerɛn - nufusu kwan no hyerɛn!
  O wɔto nnwuma a enwu da, .
  Ɛmmra sɛ Frus ntra anuonyam mu daa!
  
  Dɛn na obi a ne werɛ ahow betumi ayɛ?
  Ma nusu bi mfi w"ani bruu no so kɛkɛ...
  Bere a biribiara a atwa ho ahyia yɛ fitaa na ɛyɛ abofono no, .
  Bere a wode anidaso twɛn sɛ aprannaa bɛbɔ wɔ June mu no.
  
  Fa serew tene w'anofafa a enni awerɛhoɔ no mu - .
  Te ase sɛ wiase no nyɛ nnuaba a ɛwɔ kwae mu.
  Abeawa no bɛda ne sẽ adi akyerɛ wo ntɛm ara, .
  Wɔ mu no, wobɛma dae a ntease wom abam!
  Enti aberante ɔkofo no faa no na ɔtoo dwom. Na na ɛte sɛ nea ɛyɛ fɛ yiye na ɛboro onwini so.
  Viscountess no kae sɛ:
  - a wobetumi ato dwom yie! Nanso so wutumi bɔ biribi a anibere wom kɛse?
  Gulliver de nne a ɛba fam kae sɛ:
  - dee na ebetumi ayɛ aniberesɛm asen nnwom?
  Abeawa no de ne tɛkrɛma guu no so na obuae sɛ:
  - dee ede anigye ne plus akwahosan ba!
  Abarimaa no so panyin no huruw kɔɔ soro ne fam te sɛ ɔkraman na ɔtoo dwom sɛ:
  Wo ne me Ɛna Man kɛse, .
  Tsunami akodi ahorow no tow denneennen
  Ne nyinaa akyi no, asraafo no yɛ abusua a wɔwɔ tumi, .
  Momma yɛmfa bɔne ngu fam mfi ne nnyinaso nkɔ Gehenna!
  
  Ɔsoro hann a ɛhyerɛn bɛn ara ni, .
  Ɛfiri Agya Man no akofoɔ akoma mu.
  Ma wɔbɛhyɛ asraafo a wɔyɛ adwumaden no anuonyam, .
  Yɛrennu yɛn ho, yɛgye nkwa di!
  
  Atamfo no nyaa akyɛde kɛse bi, .
  Na ɔwɔ akodeɛ ahodoɔ pii...
  Afei bere no adu, susuw eyi ho hwɛ, .
  Chernobog abufuw no guu so denneennen!
  
  Enti ɛbaa saa, m"asraafo, .
  Agya Man a ɛhyerɛn no rehu amane!
  Ná zero pɛ na ɛwɔ amanneɛbɔ no mu, .
  Na bio hellgya Kain di nkonim!
  
  Orkshsom mu yɛ den, dɔm a wɔrebobom, .
  Nanso mma Saxonfo no mmra wɔn nkotodwe!
  Ne nyinaa akyi no, onyansafo Elfin ka yen ho daa - .
  Na ɔkyerɛkyerɛfo a ɔteɛ Fenin nso!
  
  Yebetumi abubu Wehrmacht no, minim, .
  Na ɛmfa ho sɛnea na ɔtweaseɛ yi yɛ anifere no...
  Yɛde ne nkrante bɛtwitwa, .
  Meyɛ ɔsraani a mede me ho ama Ɛna Man ne ɔbea no!
  
  Ɛmmra sɛ suban pa a tumi wom no nyɛ
  Sɛnea ɛbɛyɛ a wobedu Orklin hye so!
  Momma yɛmfata yɛn agyanom nnwuma akɛse, .
  Ne nyinaa akyi no, yɛn dɔm no yɛ nea wontumi nni so nkonim wɔ akodi mu!
  
  Sɛ yɛba na yɛma yɛn daeɛ no ba mu a, .
  Asɛm kronkron - a ɛde komunism ba!
  Mɛma abeawa no akɔ fam wɔ ɔkwan no so, .
  Wɔ asefo fam no, frankaa no: nidi, altruism!
  Eyi ne sɛnea abarimaa ɔkofo Gulliver de akokoduru ne nkate too dwom. Na mmeawa a wɔne wɔn nantew no bɔɔ wɔn nsam. Na ebinom mpo huruw na wɔpetepetee wɔn ho wɔ ahurututu mu bere a wɔde wɔn nan a ɛda hɔ kwa bɔɔ wɔn no. Nea na ɛyɛ nwini kɛse na na ɛyɛ kɛse.
  Gulliver bisaa ne hokafo no sɛ:
  - so na metoo dwom yie?
  Ɔde anigye hwɛɛ buae sɛ:
  - nightingale no bobɔw wo akyi! Nanso, sɛ, sɛ yɛbɛka no yiye a, nantwinini bi bom, titiriw bere a wɔrehyew no nkwa mu a, ɛnde ɛbɛyɛ nwini na ayɛ kɛse mpo!
  Gulliver too dwom sɛ:
  Yɛnyɛ hamsters kɛkɛ
  Na anantwinini a wɔwɔ mmɛn no nso!
  Yɛbɔ anantwi no nyinaa
  Na yɛbɛtetew mpataku no mu asinasin prɛko pɛ!
  . TI A ƐTO SO 2.
  Eyi ne ɔkwan a asraafo no kɔɔ so. Nwansena kɛse bi tu faa wim, na wobetumi adi mfomso mpo sɛ ɛyɛ ɔtweaseɛ esiane ti abiɛsa a na ɛwɔ hɔ nti.
  Na ahohuru bere mu nyankontɔn kɔla ahorow nyinaa hyerɛn ne ntaban mu. Yiw, na ɔyɛ ɔhemmaa a ne ho yɛ fɛ.
  Gulliver de anigye too dwom sɛ:
  Saa ɔkɔre no ntaban
  Na wɔyɛ papa paa...
  Mahwere m'asomdwoe - .
  Na ofi ne komam kaa saa!
  Viscountess no de serew bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - Gyae dede ne akyinnyegye, .
  Ofie no te sɛ eyi anaasɛ ɛnte saa...
  Anyɛ yiye koraa no, ɛsɛ sɛ yesi adidibea, .
  Efi nea abɛn no mu!
  Na daa mmofra no bɛserew na wɔaserew, akyerɛ wɔn sẽ a ɛyɛ fɛ yiye na ɛsõ sen wɔn mfe.
  Gulliver bisaa Viscountes no sɛ:
  - adɛn nti na yɛrekɔ hike mpo? Yam na di nkwaseasɛm ahorow nyinaa kɛkɛ!
  Mmabaa wɔ ha dedaw, na na mpempem pii wɔ hɔ a wɔda mpaboa na wɔn ho yɛ tan, na wɔn nyinaa yɛ fɛ yiye, wɔdaadaa na wɔn honam ani yɛ den. Na sɛ mefa na mifi ase to dwom a, ɛdan anigye kɛse;
  Ɔhene di yɛn so nokwaredi mu, .
  Ɔde mmara ahorow ma, ɔtemmu nkoa...
  Ahengua no ntumi nnye gyegyeegye ne ɔbobom ntom, .
  Na ɛnyɛ ɔkwan a wɔfa so brɛ ehu ase!
  Nanso afei wotwaa ahoɔfɛfo a wɔn nan da hɔ no dwom mu mpofirim. Orcfo kuw mũ bi a wɔdɔɔso a wɔn ho yɛ huam na wɔn sẽ puei wɔ wɔn anim. Na wɔbobom na wɔwosow wɔn mpoma.
  Nanso, mmeawa no ani anwu na wofii ase san hyehyɛɛ wɔn ho ntɛmntɛm ma wɔyɛɛ ɔko nhyehyɛe.
  Na Gulliver faa no na ɔtoo dwom, na ɔde ne nan bɔɔ ne nan a ɛda hɔ kwa a ɛte sɛ mmofra de;
  Mene asomdwoe ne ɔko mu ɔkraman, .
  Wɔwoo no wɔ nsoromma a ɛhyerɛn sen biara ase...
  Agya man no mma anokwafo - .
  Ɔdɔ - kɛse, ankasa!
  
  Yɛbɛbɔ wiase a ɛyɛ fɛ, .
  Nea anigye bɛba mu mprempren...
  Ma Kerub Owia nhyerɛn, .
  Elfia kronkron, a wɔama no so!
  
  Yɛbɛdu yɛn adaeso ho
  Ade biara nni hɔ a ɛyɛ fɛ sen saa wɔ amansan yi mu!
  Abarimaa no bɛma nkrante no so na wo nso, .
  Ɛmmra sɛ anigye nyɛ wo beae!
  
  Na amansan ahoɔfɛ mu no, .
  Bere aso sɛ m"Agya Man kɛse no hyerɛn!
  Ɛwom mpo sɛ abeawa no tu mmirika a ne nan da hɔ de, nanso .
  Gye me di, ɛrenkyɛ yɛbɛtra komunism ase!
  
  Mmepɔw atenten a ɛyɛ fɛ no anuonyam, .
  Na sika kɔkɔɔ sare so a kapet a ɛyɛ huam wɔ so!
  Yɛbɛpra nwura afi amansan no mu
  Gye me di, yɛrennu yɛn ho wɔ yɛn asetra mu!
  
  Na biribiara a ɛwɔ wiase bɛyɛ yie, .
  Ne nyinaa akyi no, elfinism bedi nkonim wɔ baabiara!
  Nea ɔwɔ akuturuku wɔ ne nsam, .
  Hena na ɔpɛ tuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu ne atuo!
  
  Nea yɛyɛ no bɛtra hɔ daa, .
  Momma yɛnkyekye nkurow denam aseresɛm a yɛbɛdi wɔ Mars so!
  Britannia tumi yɛ hu kɛse - .
  Yɛbɛka akyerɛ wiase nnipa sɛ - hello!
  
  Mogya a ɛsen no yɛ nea wɔde gu, .
  Ɛno na ɔdɔ aba nyin kɔ hɔ!
  Ɛmmra sɛ ɛnyɛ papa mma obiara a ɔwɔ sublunary wiase no mu, .
  Mma wonyɛ akɔre ɔsraani kɛkɛ!
  Na mmeawa no, bere a wɔtee nnwom a ɛyɛ nwonwa no, de agyan ne agyan totow atuo guu orcfo no so. Na agyan a edi kan no bɔɔ orcs no fii akyirikyiri. Na ɛbɛdaa adi sɛ agyan a wɔde twitwiw agyan no di awu.
  Mmabaa no befi ase abɔ ose:
  - yen nyinaa ye ahohoro, abusua baako, .
  Yɛbɛtew amansan no ho afi porɔwee ho!
  Sɛ ɛho hia a, yɛbɛma orcs no asomdwoe ntɛm, .
  Na kerubim bi a ne bo afuw tu kɔ soro wɔ yɛn so!
  Viscountess no bɔɔ ose sɛ:
  - a ɛyɛ Banzai!
  Akofo no fi akyirikyiri bɔɔ orcfo no, na wɔde wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa no twitwiw mmeamudua mfiri no sanku no. Na bere koro no ara mu no, wɔn werɛ amfi sɛ wɔbɛto dwom bere a wɔreto tuo agu asono a wɔn ho yɛ hu, sinamon ne wɔn sẽ so no;
  Me ewiase ahwe esum mu - .
  Asase a awu ne sum a ɛyɛ nwini.
  Na me ne wo tamfo
  Na gye me di, saa dwumadi yi nyɛ me dɛ!
  
  Gye nea mede rema no tom
  Wo ho akɔnnɔ no kasa denneennen wɔ me mu.
  Wo mmuaeɛ no renkum me
  Na obebu wo kumfɔ!
  
  Wiase resakra, .
  Asetra ba awiei
  Woasɛe wo
  Na wo man nso!
  Nneɛma biara nni hɔ a wubetumi apaw
  El Gilet Kuw a Ɛwɔ Hɔ
  Wɔ wiase a esum ne nsukyenee wɔ mu mu
  Bebue ɔpon no ano!
  
  Mogya a ɛyɛ Elves wɔ talisman no so
  Anadwo a wɔde bɛka ho no, Deimos bɛhwie agu.
  Bɔne, ahoɔyaw, ehu ne nnaadaa
  Ɔde bɛka ne ho aba wiase yi mu.
  
  Wo wiase no yɛ me dea
  Mewɔ ne safe no wɔ me nsam!
  Mɛma wo daa asomdwoe!
  
  Dɛn na wo honhom de ne ho to so?
  Desmond rennya bere mfa nnye wo nkwa.
  Baabi a me fie wɔ no, kanea no adum
  W"asase a ɛyɛ hyew no bɛbɔ me nkurɔfo ho ban.
  
  Mebɛka ahintasɛm bi akyerɛ wo:
  Anadwo a wɔyɛɛ Nkabom no, elven mogya
  Ɛsɛ sɛ wɔde nkekae gu amulet no so
  Na ewiase apon bebue.
  
  Wiase no resakra, .
  Asetra ba awiei
  Woasɛe wo
  Na wo man nso!
  Nneɛma biara nni hɔ a wubetumi apaw
  El Gilet Kuw a Ɛwɔ Hɔ
  Wɔ wiase a esum ne nsukyenee wɔ mu mu
  Bebue ɔpon no ano!
  
  Mogya a ɛyɛ Elves wɔ talisman no so
  Anadwo a wɔde bɛka ho no, Deimos bɛhwie agu.
  Bɔne, ahoɔyaw, ehu ne nnaadaa
  Ɔde bɛka ne ho aba wiase yi mu.
  
  Wo wiase no yɛ me dea
  Mewɔ ne safe no wɔ me nsam!
  Mɛma wo daa asomdwoe!
  
  Wobɔ dam na woyɛ atirimɔdenfo
  Nanso wo bere resa
  Worenni wiase so
  Damn wo, Esum Nkɔmhyɛni.
  Owu ye sen nkwagye
  Nea ɛsɛ sɛ wodi kan wɔ nkoa mu.
  So wunim me gyinaesi - .
  Me mmuae sɛ: "Monsɛe koraa!"
  
  Wiase resakra, .
  Asetra ba awiei
  Woasɛe wo
  Na wo man nso!
  Nneɛma biara nni hɔ a wubetumi apaw
  El Gilet Kuw a Ɛwɔ Hɔ
  Wɔ wiase a esum ne nsukyenee wɔ mu mu
  Bebue ɔpon no ano!
  
  Mogya a ɛyɛ Elves wɔ talisman no so
  Anadwo a wɔde bɛka ho no, Deimos bɛhwie agu.
  Bɔne, ahoɔyaw, ehu ne nnaadaa
  Ɔde bɛka ne ho aba wiase yi mu.
  
  Mogya a ɛyɛ Elves wɔ talisman no so
  Anadwo a wɔde bɛka ho no, Deimos bɛhwie agu.
  Bɔne, ahoɔyaw, ehu ne nnaadaa
  Ɔde bɛka ne ho aba wiase yi mu.
  
  Wo wiase no yɛ me dea
  Mewɔ ne safe no wɔ me nsam!
  Mɛma wo daa asomdwoe!
  Eyi ne sɛnea mmeawa no too dwom, a ɛte sɛ nea wɔyɛ elffo, nanso ɔkwan bi so no wɔte sɛ nnipa kɛse. Gye sɛ wɔn ho yɛ fɛ dodo. Na wɔn nipadua ne wɔn nipadua yɛ ntini kɛse.
  Orcfo ntumi nsiw mmeawa a wɔte saa kwan. Na wɔde nkrante, mpoma ne agyan bɔɔ asono a wɔn ho yɛ hare na wɔn hua no.
  Na mmeawa no nso de wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ pink no bɔ orcfo no hwene mu.
  Na wɔde wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa nso tow nnade a awuduru wom a edi awu.
  Na orcs no hwee ase na wowuwui.
  Viscountess no bisaa Gulliver sɛ:
  - so woahu akasakasa a emu da hɔ saa a ɛda ahoɔfɛ ne akyide ntam pɛn?
  Abarimaa no captain no serewee na obuae sɛ:
  - ampa ara ennye saa! Ɛyɛ nwonwa!
  Abeawa no de ne ti too fam na n"ankasa tow ne nan a ɔda mpaboa, a wɔde awudi tumi atwitwa, ne ɔtopae a ɛsɛe ade kɛse. Ɛtu kɔɔ arc na ɛhwee orc no mu duru mu, na ɛpetee wɔn kɔɔ mmeae ahorow.
  Gulliver de ahopere kae sɛ:
  - ye pɛyɛ, efi wo serew so kosi wo nsa a wode yɛ ade so! Nanso wunim, atopae a wode wo nan tow no yɛ onwini na ɛyɛ soronko!
  Viscountess no serewee na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - Yiw, me nan yɛ ɔdɔ! Na asraafo a wɔyɛ anuonyamfo atuu me nan ase a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ pink no ano. Ɛyɛ dɛ titiriw bere a elffo yɛ no. Nanso sɛ orcs tete wo nan ase a, ɛnde ɛyɛ akyide!
  Afei mmeawa no faa no na wɔdaa wɔn nufu kɔkɔɔ no adi, na wɔtwee wɔn bras no fii hɔ. Na sɛnea wɔbɛfa wo na wɔde anyinam a edi awu abɔ wo. Na orcs no bɛhyew, na wɔn were bɛhyew wusiw na char. Na saa mmoa yi bɔ bom a ɛyɛ hu.
  Na mmeawa no bɛfa na wɔde wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa no ahyɛ wɔn anom. Na sɛnea wɔbɔ mframa no. Wɔte abɛn a ɛma asotiw pii rehuruhuruw di akɔneaba, te sɛ nea wɔde poma abɔ wɔn ti. Na bere koro no ara mu no, wɔwɔ komayare ne aduan a wontumi nnya aduan nso. Na wɔhwe ase, wɔn ho adwiriw wɔn na wɔn ho adwiriw wɔn, wɔ fam, na wɔde wɔn ano bɔ orc asono no ti.
  Aboa kɛse no ti nhwi mu paapae na mogya a awuduru wom petepete mu.
  Gulliver de ahodwiriw kae sɛ:
  - wei yɛ onwini a ɛboro so na ɛyɛ nwonwa! Obi betumi aka se - ultra-stellar!
  Abeawa a ɔyɛ ɔdehye no de ne ti too fam sɛ:
  - yiw, me babarima! Eyi yɛ nea ɛyɛ fɛ yiye! Nanso ɛnsɛ sɛ wo nso woyɛ kwa. Na ɛsɛ sɛ wode asorɔkye a edi awu bɔ orcs no!
  Gulliver de ahopopo buae, na ɔde ne mmati a ɛte sɛ mmofra de, ɛwom sɛ ɛyɛ ntini de, nanso:
  - ampa ara se ennye adwuma a eye mmere!
  Na abarimaa no tow pea bi guu wim na ɔsɛee no. Na ɔde wimhyɛn twaam na ɔbɔɔ orcs no, na ɛmaa wɔhyew na wotu kɔɔ soro wɔ wim. Na afei dane wo ho.
  Viscountess no kae sɛ:
  - saa bere yi deɛ, wotow yie! Wiɛ, ebia wubetumi akyerɛ me biribi foforo!
  Na mmeawa ahoɔfɛfo no bɛsan agye wo wɔ biakoyɛ mu na wɔde anyinam abɔ wo afi wo ruby nufusu mu. Na efi awotwaa a ɛwɔ pulsars no mu. Na ɛnonom sɛe ade araa ma wɔhyew orcs no nkwa mu na mpempem pii sɛe wɔn.
  Gulliver hyɛɛ no nsow na ɔsan de ne nan a ɛda hɔ kwa a ɛte sɛ mmofra de tow owu a ɛpae sɛ:
  - momma yenka kɛkɛ sɛ ɛyɛ super!
  Viscountess no kae sɛ:
  - seesei ne bere a ɛsɛ sɛ woto dwom! Wiɛ, nfɛre, eyi bɛboa yɛn kɛse mpo.
  Gulliver de ne ti too fam na ɔde anigye kɛse too dwom;
  Yɛyɛ akwampaefoɔ - knights of the Agya Man, .
  Nea wɔwoo no wɔ November sɛnkyerɛnne ase...
  Yɛrennye Elfia nkwa, .
  Sɛ wɔde ɔhene frankaa kɔkɔɔ bɛhyɛ anuonyam!
    
  Yɛdɔ na yenim sɛnea yɛbɛko denneennen, .
  Orkshfo no de nsi bubuu wɔn mmɛn...
  Yɛwɔ atopae wɔ akyi bag a ɛtrɛw mu, .
  Asetra nyɛ nea ne bo nyɛ den mma yɛn akwampaefo no!
    
  Yɛdɔ yɛn Ɛna Man kronkron no, .
  Dɛn na elfinism a ɛyɛ hu no yɛe...
  Ɛha na wɔde Elsomolka rekɔ a ɔmfa mpaboa afa sukyerɛmma no mu, .
  Na orcishist no pɛ sɛ ɔbrɛ yɛn ase!
    
  Me ne Orxsom dii ako denneennen wɔ Elfskva, .
  Na yɛde sekan twitwaa atamfo no nyinaa...
  Dɛn nti na wɔde Orkmacht yi maa elffo no?
  Mede me nsa bɛbɔ no!
    
  Meyɛ ɔkwampaefo na mehyɛ Elfskva kɛse no ase, .
  Ɔko te sɛ ɔkofo kɛse bi...
  Wogyaee Orkshsom ntua a ɛyɛ hu no, .
  Yɛn Awurade Ade Nyinaa so Tumfoɔ Abusua yɛ baako!
    
  Ahye biara nni Elfia, .
  Elfin Kɛse no, maa yɛn so fii yɛn nkotodwe so...
  Svarog kɛse, mesia a ɔkorɔn sen biara, .
  Na Lada yɛ adwene a ɛhyerɛn!
    
  Yɛyɛ akwampaefo, mmarimaa, mmeawa, .
  Yɛdɔ sɛ yɛbɛko - eyi ne yɛn kyɛfa...
  Na elf-mill no nne ketewa no frɛ sɛ, .
  Ɛwom sɛ basabasayɛ a mogyahwiegu wom di hene de!
    
  Elfia yɛ beae a wɔwoo Svarog, .
  Na ɔkwan no hyerɛn maa elfinism...
  Akwampaefo no nhia Onyankopɔn bɔne, .
  Ɔtamfo no rentumi nkotow yɛn nyɛ akuturuku!
    
  Yɛwɔ tank a ɛyɛ nwini a akode a ɛkɔ fam, .
  Orcs no ntumi mmubu mu ntɛmntɛm saa, .
  Ɔde ɔdɔ ma Lada, ababaa a ɔyɛ ɔdehye no, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a aboa a ɔwea no bɛdan aboa kɛkɛ!
    
  Nkurɔfo de ɔko bɔɔ Elfskva ho ban, .
  Na afei na Elfingrad kɛseɛ no nso wɔ hɔ....
  Yɛbɛhunu elfinism nnansa yi ara, .
  Wɔbɛyɛ parade nso afa Orklin!
    
  Yiw, Elfingrad de asɛmfua yi hoahoa ne ho, .
  Yɛyɛ akwampaefo a yɛda mpaboa wɔ sukyerɛmma a ɛrehuruw mu...
  Yɛbɛbubu nantwi kwasea abɛn, .
  Na yɛbɛka Orktler akɔ funnaka no mu tẽẽ!
    
  Hu sɛ Agya Man no renkotow da, .
  Wontumi nsiw ne nkate no ano...
  Ɛmmra sɛ owia nhyerɛn daa wɔ Elfia so, .
  Na wobebubu owifo osisifo no!
    
  Wɔ Elfingrad no wɔdaa akokoduru adi, .
  Yɛtumi siw Orksfoɔ no kwan...
  Elves wɔ akokoduru a ɛte saa, wunim, .
  Na atamfo no benya zero nkutoo!
    
  Elfia tumi tu wimhyɛn kɔ Mars, .
  Na bɔ kɛseyɛ soronko...
  Na nokwarem no biribiara bɛyɛ onwini yiye, .
  Ɛwom mpo sɛ nkwa yɛ mmerɛw te sɛ sirikyi asaawa de!
    
  Elves honhom nnim akwanside ahorow a ɛwɔ akodi mu, .
  Ɔwɔ tumi a ɛwɔ Perun...
  Wɔhwɛ kwan sɛ yebenya akatua afi anyame no hɔ, .
  Na element no hyerɛn, gye me di, rune no!
    
  Ɔkwan bɛn so na elf honhom no nnim nkogudi?
  Gye me di, obetumi tiatia biribiara so...
  Yɛn akwampaefo no pɛ aweredi saa...
  Wɔn a wontumi nni wɔn so nkonim, te sɛ Agya Man no asraafo!
    
  Ɛkame ayɛ sɛ nkonimdi aba yɛn so, .
  Ma hann mmra Elfinism anuonyam mu...
  Yɛn nananom ko maa Ɛnanom Man, .
  Ɛrenkyɛ yebehyia anigye ne adekyee!
    
  Sɛ Ɛna Man no nni hɔ a, nkwa nni hɔ mma akwampaefo no, .
  Wɔpɛ sɛ wɔko ma no...
  Na dɛn na na mopɛ, awuranom bɔne?
  So ɛsɛ sɛ yɛde akoa asetra ma?
    
  Dabi, Fuhrer no benya elf ahorow no sɛ nkoa, .
  Yɛbɛbubu no te sɛ doll...
  Ne nyinaa akyi no, Elfia asraafo a wɔyɛ asraafo tumi ko, .
  Na kerubim a ne ntaban yɛ sika kɔkɔɔ no ka yɛn ho!
    
  Yɛn Ɛna Man no afã biara nni wiase no ase, .
  Ɔhyew te sɛ nsoromma a ɛhyerɛn sen biara...
  Woabɛyɛ ɔdɔ honi ama me, .
  Me ne wo rentetew mu da!
    
  Meyɛ ɔkwampaefo ne abarimaa a meda mpaboa, .
  Nea ɛde ahopere fa sukyerɛmma no mu a ɛwɔ asen a ɛda hɔ kwa...
  Na baabi no, ɔkraman fitaa bi a ne ho yɛ fɛ rehuruw, .
  Nea ɛbɛma atamfo no abɛn no abubu!
    
  Akyinnye biara nni ho sɛ ɔkwampaefo a ɔwɔ ɔko mu nim, .
  Ɔnyɛ clown, na mmom terminator, wunim...
  Aweredi bɛba Orkfo a wɔn ho yɛ hu no so, gye di
  Na paradise a ɛhyerɛn a ɛyɛ elfinism bɛba!
    
  Ɛbɛyɛ dɛn aba, hu bere no, .
  Ɛno mu no, ɔkofo biara a ofi mmoa adididaka mu...
  Ko kosi sɛ wobɛhome a etwa to, .
  Ma wɔnsɛe no, wunim ɔbɔnefo a ne tirim yɛ den no!
    
  Elfinism nsoromma hyerɛn denneennen, .
  Bere biara nni wiase a ɛhyerɛn, ɛyɛ fɛ sen eyi....
  Yɛbɛbubu Orkshism kɔndua, gye me di, .
  Na Orktler bɛyɛ elffo no awia aduan!
    
  Gye me di, yɛwɔ dade nsukorabea a ɛte saa, .
  Sɛ wɔn panther shell no renkɔ mu...
  Momma yɛmfa iodine nhyɛ yɛn akuru so, abarimaa, .
  Na ɔkwampaefo no de akokoduru de ahopere kɔ ɔko bio!
  
  Wiɛ, Orkishfo no nyaa no yiye, .
  Na wonsusuw sɛ wobetumi adi yɛn so nkonim kɛkɛ...
  Yehu elfinism nim akwansin, .
  Na yebetumi de aseresɛm abubu Orkmacht no!
    
  Wɔ yɛn Ɛna Man a ɛyɛ den no din mu no, .
  Ɔkwampaefo bi a ɔyɛ ahantan kɔ ntua no so...
  Ɛwom mpo sɛ mununkum no sɛn Agya Man no so de, nanso .
  Yɛbɛyɛ nkonimdi nhwɛso ama obiara!
    
  Gye me di, ɔtamfo no rensiw wo dae no kwan, .
  Yɛbɛdi Orks nyinaa so nkonim bio...
  Bɔne biara nni hɔ, gye me di, sɛ obedi hene wɔ ahengua no so, .
  Yɛbɛbɔ wiase foforo a nhyehyɛe wom!
    
  Biribiara bɛyɛ yie, wɔ Agya Man mu no munim, .
  Meyɛ abarimaa, nanso wɔ ɔko mu no, mete sɛ Robin Hood, .
  Mfiase no na mekyerɛw me ho kɛkɛ wɔ pon no so, .
  Na afei, gye me di, ɛyɛ dɛ ankasa!
    
  Elf betumi de bayonet atetew Orks mu, .
  Ɔbedi asraafo dɔm biara so nkonim...
  Na sɛ akwampaefo no bɛtra ase wɔ elfinism ase...
  Ne nyinaa akyi no, yɛn adamfofa no yɛ ade biako a emu yɛ den!
    
  Yɛremfa biribiara mma orcs wɔ ɔko mu, .
  Yebetumi de aseresɛm adi yɛn atamfo so nkonim...
  Na enti yɛde poma dii Orks no so nkonim, .
  Ahum no rebɔ denneennen, na ɛretwa sukyerɛmma no ayɛ ahum!
    
  Elf no nnim Orkfo, nim mmɔborohunu, .
  Ɔyɛ den a wontumi nni so nkonim...
  Nkwaseafo no benya saber wɔ kɔn mu, .
  Na wɔbɛsɛe Satan!
    
  Nnye nni sɛ Orkler yɛ obi a wontumi nni no so nkonim, .
  Sɛ mpo woaboaboa hell tumi ano a, susuw biribiara ho...
  Sɛ ɔmanfo ne apontow no yɛ biako a, .
  Nkurɔfo no tetew yɛn Orkmacht no mu yɛɛ no asinasin!
    
  Elfia agye din mfehaha pii sɛ ɔhotefo, .
  Ɔbubuu Tigers te sɛ dadeɛ...
  Wɔatrɛw mu afi ano kosi ano, .
  Ná eyi nkutoo ne ɔman a aberante no soo ho dae!
    
  Yedii nkonim te sɛ abran
  Wɔde nkrante twitwaa atamfo no...
  Yɛyɛ hann elffo, a wontumi nni yɛn so nkonim wɔ akodi mu, .
  Yɛbedi Agya Man no asɔretiafo so nkonim!
    
  Gye yɛn di, biribiara rensiw yɛn kwan, .
  Na wunim yɛn, biribiara ntumi nni yɛn so nkonim...
  Yɛbɛsie Fuhrer a ne ti nhwi ayɛ fitaa no, .
  Yɛwɔ nkrante a ano yɛ nnam ne dade kyɛm!
    
  Wɔ amansan no nyinaa mu no, Elfie biara nni hɔ a ne ho yɛ fɛ sen saa, .
  Hann bere bi bɛba mfehaha pii...
  Asomdwoe ne anigye bɛba awo ntoatoaso nyinaa mu, .
  Agya Man hia nsa a ɛyɛ den!
    
  Enti sɛ worebɔ Orklin a, .
  Momma yɛnsra Orkmacht te sɛ nsõ nkɔ mogya mu...
  Ɛno na ɛbɛyɛ ɔsoro hye so, .
  Na wɔne Lada bom, ɔdɔ di hene!
  Abarimaa captain no to dwom yiye saa wɔ ne nne a ɛyɛ dɛ no mu. Na ɛyɛ ɔdɔ ankasa na asubɔnten bi sen wɔ me kra mu.
  Viscountess no de serew kae sɛ:
  - Yiw, dwom yi boaa yen paa!
  Nokwarem no, akɔre no hwee ase wɔ ahodwiriw mu na wɔhwee ase, na wɔn ho dwiriw wɔn, te sɛ nea wɔde mpoma, anaasɛ ebia wɔde biribi a emu yɛ duru abɔ wɔn amemene mu.
  Nokwarem no, mmeawa no a wokurakura nkrante ne agyan no gyee din yiye sɛ wotwitwaa orcfo no gui. Na wɔn kwan no yɛ kɛse, na agyan no de ahoɔhare kɛse bɔɔ asono no gui. Na nokwarem no, akofo no antumi annyɛ hwee sɛ wɔde catapults ne ballistas bedi dwuma. Na wɔtow nkuku akɛse a wɔde afrafra a ɛyɛ hyew, ngo ne nsa. Na wɔhyew orcfo no te sɛ soseji.
  Gulliver tetee n"ano na ɔkae sɛ:
  - a ɛyɛ dɛ paa! Na nam a wɔahyew hua yɛ dɛ koraa!
  Viscountess no de n"ani kyerɛɛ ne yɔnko no na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  Oguammaa nam yɛ nsu paa, .
  Girls baton yɛ tumi kɛse!
  Akofo no faa wɔn na wɔsan de anyinam a edi awu bɔɔ wɔn fii wɔn nufu kɔkɔɔ no mu.
  Na saa na wɔhyew orc bɔne pii na wɔhyew wɔn. Eyinom ne nneɛma a hann dɔm no atumi ayɛ ankasa.
  Na mmeawa a wɔda mpaboa, a wɔn ho yɛ fɛ.
  Gulliver de asɛm a ɛyɛ yaw kae sɛ:
  - wei ne m'anim! Asotwe bɛba, asotwe bɛba!
  Eyi ne sɛnea ɛbɛdaa adi sɛ ɛyɛ basabasa.
  Wiɛ, dɛn nti na wonteɛteɛm nkyerɛ mmeawa no sɛ:
  Orc bɔne bi wea wɔ abotan no so, .
  Fa napalm bɔ no!
  Mma orcs no nnyɛ wo yaw
  Sɛe mmoa a wɔwea fam no nyinaa!
  Te sɛ mpa so nwansena a wɔrebubu - .
  Hye sɛ akɔre!
  Viscountess no bɔɔ n"anim, na ɔde n"ani a ɛte sɛ safir no bɔɔ n"ani:
  - wei ye ahoɔfɛ a ɛboro so!
  Gulliver de n"ani kyerɛɛ no na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - ma hann mmra, .
  Me nkɔɔ soro...
  Adekyee beba - .
  Na nokwarem no yɛbɛkɔ soro!
  Viscountess no serewee na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - yiw, nokwarem no, yebefi. Na yɛbɛsan aba bio!
  Abarimaa no captain no de n"ani kyerɛɛ ne hokafo no na ɔtoo dwom sɛ:
  Mepɛ sɛ mekɔ soro, anka mɛpɛ sɛ mekɔ soro, .
  Ná mewɔ ha, nanso na minni hɔ!
  Na terminator abofra no de ahoɔden a edi awu tow owu pea a ɛyɛ compact yiye guu orc atamfo no so.
  Ɛtu na ɛperee, na ɛbɔɔ atamfo hwetee faako nyinaa. Na orcs no ti san hwirew wɔn ho.
  Viscountess no bɔɔ ose sɛ:
  - Phasmagoria yɛ nea ɛkorɔn sen biara!
  Gulliver bɔɔ n"ano sɛ:
  - teɛ! Damn demokrase ma tsarism!
  Abeawa no serewee na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - ɛsɛ sɛ ɔhene no wɔ tiri mu, na ɛnsɛ sɛ ɔte ahengua no so!
  Na n"ani a ɛyɛ safir no hyerɛn te sɛ nsoromma. Na ɛbɛdaa adi sɛ na ɛyɛ fɛ yiye.
  Abarimaa no teɛɛm sɛ:
  - ma ewiase foforo, a edi mu!
  Viscountess no kae sɛ:
  Ɔko rekɔ so wɔ amansan yi mu, .
  Na hwɛ sɛnea wubetumi ahu amane...
  Satan agye ne ho, .
  Na ofii ase de abufuw kum nnipa!
  Gulliver bɔɔ n"ano sɛ:
  - yiw, ɔyɛɛ saa! Asɛmmisa biako pɛ ne bere bɛn? Awudisɛm aba bere nyinaa!
  Abeawa no de ne ti too fam sɛ:
  - firi Kain bere so, wokyere se?
  Abarimaa no buae sɛ:
  - awudi a edi kan no wo nnipa adwene mu! Bere a wɔammɔ Adam, na mmom na ne honhom nkutoo na ɛwɔ hɔ no!
  Viscountess no de serew bisae sɛ:
  - wosusu se na kra no ye daa?
  Gulliver de ahoɔden de ne ti too fam na ɔde ne nsa bɔɔ ne ba no nan a ɛda hɔ kwa no so:
  - a ɛda adi kɛse no, ɛno ne no pɛpɛɛpɛ! Sɛnea ɛte biara no, Awurade Nyankopɔn de ne home bɔɔ onipa mu na ɔde ne daa, enwu, a ɛwɔ hɔ daa no hyɛɛ no ma!
  Abeawa no de serew too dwom sɛ:
  Fa wo kra dɔ Awurade, .
  Ma Yesu nka wo ho...
  Na sɛ wopɛ abarimaa kɔ soro a, .
  Kristo nkutoo ho dae!
  
  TROLL NE ELF TIIA ORCS
  NKYERƐKYERƐMU
  Troll ne elf bi a wodi asraafo dɔm kɛse bi a mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ yiye, wɔn ho yɛ kurukuruwa na wɔn honam ani yɛ den nkutoo na wɔwom no anim no ne orcfo dɔm bi kɔ ɔko mu. Na akofo no da wɔn kuw a wɔkorɔn sen biara adi!
  . TI A ƐTO SO 1
  Afei de troll abarimaa no ne elf abeawa no huu wɔn ho sɛ wɔhyɛ asraafo dɔm kɛse bi anim.
  Wɔ wɔn anim no, na wotumi hu mmeawa sɛ wɔretu anammɔn. Ná wɔhyɛ ntade a ɛyɛ hann a ɛnyɛ nea ɛde wɔn nipadua fɛfɛ a ɛyɛ tan na ɛyɛ ntini no nsie nkutoo. Na mmeawa no nan a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ den no tuu anammɔn bi.
  Ahoɔfɛfo no twee wɔn nansoaa san wɔn akyi na wɔteɛɛ wɔn nipadua a tumi wom, na bere koro no ara mu no, ɛyɛ fɛ, a ɛyɛ tratraa no koduu anohyeto.
  Na hwɛ sɛnea mmeawa no wɔ asen a tumi wom na ɛyɛ fɛ, a wɔmfa ntade a ɛyɛ tratraa nsie wɔn nsusuwii.
  Nsoromma anan a ɛhyerɛn fi soro hyerɛn, na ɛmaa hann a ano yɛ den paa.
  Ɛsono sɛnea mmeawa a wɔwɔ asraafo a wɔnam fam no kura akode. Ebinom wɔ agyan, ebinom wɔ agyan a ano yɛ den kɛse a wɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn ahyɛ mu. Akofo a wokurakura nkrante ne wɔn a wɔtow agyan wɔ hɔ. Mmabaa bi a wɔn ho yɛ fɛ na wɔn ho yɛ den nso wɔ agyan a ano yɛ den wɔ wɔn akyi, a wotumi twa ɔkofo kɛse mpo mu abien.
  Nea ɛka ho no, bere a troll ne elf no hwɛɛ wɔn nkyɛn no, wohuu mmeawa a wɔte apɔnkɔ, yoma, ne asono mpo so! Mmabaa no, a ɛnyɛ nea ɛka ho no, na wɔn honam ani yɛ den yiye a wɔn nufu yɛ akɛse a ɛkorɔn, wɔn ho yɛ tan, na wɔn nan da hɔ, na na ɛkame ayɛ sɛ wɔmfa ntade nkata wɔn so.
  Na wɔn ti nhwi yɛ kɔla ahorow - ahabammono ne bruu, ne borɔdɔma, kɔkɔɔ, kɔkɔɔ, fitaa, ne mpo nsensanee. Nanso wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, mmeawa no yɛ chic yiye. Na wɔn nan ho da hɔ, ntini bɔɔl a ɛrehuruhuruw wɔ wɔn chocolate were ase.
  Wɔn a wɔyɛ asraafo mpapahwekwa no nni nneɛma a wɔde siesie wɔn ho, na wɔn ankasa yɛ ahosiesie. Nanso wɔde nkapo a wɔde sika kɔkɔɔ, dwetɛ, platinum ayɛ, a wɔde aboɔden abo akata so asiesie akofo-sahene no. Mmabaa binom nso wɔ asomuade ne abɔso a wɔde abo a ɛsom bo ayɛ wɔ wɔn ti nhwi mu. Ne nyinaa te sɛ nea ɛyɛ fɛ yiye. Mmabaa no anim yɛ mmofra, ɛyɛ anigye, ɛnyɛ abufuw koraa, ɛwom sɛ wɔn hwene yɛ akokoduru de. Na nanso, mmeawa pii hua yɛ dɛ yiye na ɛkanyan akɔnnɔ. Nnuhwam a ne bo yɛ den ne abɔde mu hua a efi nipadua a ano yɛ den yiye, ntini wom, na bere koro no ara mu no, ɛdaadaa no nyinaa hua wɔ hɔ.
  Troll abarimaa no, a ɔrehwɛ wɔn no, tee anigye a emu yɛ den nka araa ma ɛkaa kakraa bi na ɔpaee.
  Ná mmeawa nkutoo na wɔatwa ho ahyia. Na wɔn mu mpempem pii wɔ hɔ. Ɛkame ayɛ sɛ wɔakata ne nyinaa so, ɛyɛ mmarima akɔnnɔ a ɛdaadaa na ɛkanyan kɛse!
  Wɔ Raptor nkyɛn, sɛnea wɔfrɛ troll kumaa no, n"adamfo elf, viscountess a ɔyɛ ɔdehye no te unicorn so. Erimiada nkutoo ne ɔbarima ne ɔbea nna ho ananmusifo a ɔwɔ mpaboa - mpaboa a wɔde abohene ne topaze asiesie. Ɔno ankasa hyɛ atade a ɛyɛ fɛ, na abotiri a ɛhyerɛn a wɔde abo a ɛsom bo a ɛhyerɛn a wonnim wɔ asase so ayɛ wɔ ne ti so. Na wɔ adaka a ɛkorɔn no so no, ahyɛde ahorow wɔ hɔ.
  Te sɛ Raptor no ara pɛ. Ɛte sɛ nea wodi mmeawa mpempem pii a wɔn ho yɛ fɛ, wɔn a wɔda mpaboa, na wɔda adagyaw fã no so.
  Erimiada, a ɔhwɛɛ mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ saa a wɔto santen, wɔbɔ wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa, a wɔde wɔn nan ase a wɔabɔ no fɛfɛɛfɛ yiye wɔ kwan no so abo a ano yɛ nnam no so no anuonyam yi faa no na ofii ase too dwom;
  Yɛbɛtu akɔ soro wɔ nsoromma a ɛwɔ okyinnsoromma yi atifi, .
  Owia no bɛhyerɛn denneennen...
  Wɔhyɛ hann mu elf ahorow no akokoduru anuonyam, .
  Ɔdan ɔbɔmmɔfo no ma ɔyɛ agoru no!
    
  Ɛbɛyɛ bere a emu yɛ den ankasa, .
  Baabi a aprannaa bi hyerɛn wɔ wiase...
  Apɔw-mu-teɛteɛ no ayɛ nhwiren kɛse, .
  Ahohuru bere reba, nokwarem no!
    
  Bere bi bɛba, gye me di sɛ elfinism, .
  Baabi a onipa biara yɛ demiurge.
  Yɛbɛhohoro Orkshism nkekae afi yɛn anim, .
  Sɛ ɛho hia a, afuw no bɛfuntum!
    
  Anyame anokwafo bɛba wiase nyinaa so, .
  Wɔde anigye ne serew bɛbrɛ elf no...
  Yɛde kuro bɛsra yɛn ti nhwi, .
  Ɛmmra sɛ anuonyam adwuma yi bedi nkonim!
    
  Yiw, Elfia yɛ wiase man, .
  Elfinism asase kronkron no...
  Abeawa a onni mpaboa no tuu mmirika
  Wɔwoo no sɛ ɔnyɛ ayeforo!
    
  Yiw, dɔ ahoɔfɛ Elfia, .
  Nea ɛde ɔbo bɔɔ dade...
  Nkurɔfo bɛyɛ, gye me di, anigye kɛse
  Ma napalm osu ntɔ mfi soro!
    
  Nhwehwɛ anigye a Rod nka ho, .
  Ɔbɛma wo ɔdɔ daa...
  Wɔ Svarog ko no akyi no, .
  Wɔrehwie mmoa a wɔyɛ keka mogya agu!
    
  Abran man biara nni hɔ a ɛyɛ fɛ sen saa, .
  Ɛwɔ trolls ne gnomes wɔ ranks no mu...
  Yɛne Agya Man no ayɛ biako daa, .
  Yɛbedi nkonim wɔ ɔko biara mu, wunim!
    
  Enti dɛn nti na onipa no werɛ ahow saa?
  Woahu tumi a Svarog wɔ...
  Ɛde nkate a ɛfata ba
  Yɛn Ɔdɔ Lada no yɛ nea eye sen biara!
    
  Amansan no beye yie, gye me di - .
  Sɛ elfinism fi ase di tumi a...
  Yɛyɛ Svarog mma a yɛwɔ anigyeɛ - .
  Momma yenbubu Orkshism nyɛ quarks!
    
  Ɛrenkyɛ Asase no bɛhyerɛn, .
  Ɛrenkyɛ na nkonimdi kɛse aba...
  Na Yarilo bɛpue sɛ anuonyam owia, .
  Na ɛbɛma obiara ahyerɛn!
    
  Momma yɛnnom nkɔ Agya Man, mmabaa, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a Elfie betumi adi yiye daa...
  Sɛnea ɛbɛyɛ a akatua no nni awiei - .
  Nea ɛnyɛ aniwu sɛ wobɛso ho dae!
    
  Ma Elf no nkɔ soro nsen amansan no, .
  Na ɔbɛkyerɛ obiara Onyankopɔn serew...
  Ɛnam n"ahoɔden a ɛnsɛe wɔ akodi mu nti, .
  Yɛbɛda nnaadaa a ɛyɛ anifere sen biara adi!
    
  Ɛrenkyɛ owia bɛhyerɛn kɛse, .
  Ahunmu bɛyɛ te sɛ adiwo...
  Enti wohye ogya no hyew kɛse, .
  Sew wo dade agyan no!
    
  Na afei de Lada kɛse no dwom, .
  Ɛno na ɛwoo Anyame a wɔyɛ den...
  Yɛbɛtumi atwa wuram abusuakuo, .
  Elfo-anuonyam mma a wɔwɔ nkrante!
  Raptor serewee na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - nkyekyem a etwa to no ye sedee ebeye na nteasee biara nni mu. Wopɛ sɛ wotwa elf-glorious mmabarima no, kyerɛ sɛ, wo ankasa?!
  Erimiada de serew a ɛyɛ dɛ buae sɛ:
  - Dabi, me misspoke kakra. Nokwarem no, na mepɛ sɛ meka sɛ mmabarima ne mmabea a wɔwɔ elffo anuonyam no betumi atwitwa wuram dɔm no abusuakuw no. Mpɛn pii no, ɛyɛ ɔdɔ dwom ara kwa!
  Raptor pɛe sɛ ɔka biribi, bere a mpofirim ara abeawa fɛfɛ bi a ne nan da hɔ na ne ho ayɛ tan bɔɔ abɛn. Bere koro no ara mu no, na ne ti nhwi kɔkɔɔ a ɛte sɛ kɔbere no rehuruhuruw wɔ mframa mu, te sɛ frankaa a ɛko, adwumayɛfo a wɔyɛ adwumaden. Na ɔkofo no bɔɔ torobɛnto.
  Mmabaa afoforo no, a wɔn mu mpempem pii, fii ase de ahopere sesae fii nantew so kɔɔ ɔko nhyehyɛe so. Wɔ asraafo dɔm kɛse bi a wɔakyerɛw, ɛwom sɛ wɔyɛ ntini de, a fifiri ne nnuhuam hua ne mmea tumi hua a ɛhyerɛn no akyi pɛɛ no, na mammoths a wɔreko twe catapults ne ballistas.
  Erimiada de serew kae, na ɔde ne sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ no hyerɛn sɛ:
  - te se nea ebeye anigyee pii!
  Raptor guu ahome denneennen na obuae sɛ:
  - adee baako ye me akyide - sedee ahoroo a eye nwonwa na eye soronko saa no bewuwu!
  Elf no de ahopere kae sɛ:
  - ntumi nnyɛ ɔko a obiara ntumi nkɔ so;
  Na wɔn baanu nyinaa, elf ne troll a wɔhyɛ abotiri, a wɔreserew wɔn sẽ anigye so no, serewee.
  Ɛno akyi no, wofii ase nso de ahyɛde ahorow mae wɔ wɔn nne a ɛyɛ dede ne anigye ne perky kɛse mu.
  Erimiada faa no na bio de atenka ne n"anim kɛse, asaw wɔ ne unicorn a ne ho yɛ fitaa te sɛ sukyerɛmma so, too dwom;
  Anuonyam nka ɔman a ɛfefɛw wɔ soro no, .
  Anuonyam ma Elf kɛse, kronkron no...
  Dabi, kommyɛ biara nni hɔ daa - .
  Wiram nsoromma apete nhene!
    
  Ade Nyinaa so Tumfoɔ Svarog kɛse no ka yɛn ho, .
  Ade Nyinaa so Tumfoɔ Abusua a ne ho yɛ hu no ba...
  Sɛnea ɛbɛyɛ a saa Ɔkofo yi betumi aboa wɔ ɔko mu, .
  Ɛsɛ sɛ yɛhyɛ Elvenfo Nyankopɔn no anuonyam!
    
  Mmabaa no nni adwenem naayɛ biara, gye me di, .
  Mmabaa no de abufuw reto ahyɛ nnipadɔm no so...
  Wɔbɛtetew aboa a ne bo afuw no mu asinasin, .
  Na ɔtamfo no benya ɔhwe wɔ ne hwene mu!
    
  Dabi, mmɔ mmɔden sɛ wobɛbubu elves no, .
  Ɔtamfo no remma yɛn nkotodwe...
  Yɛbedi wo so nkonim, ɔkwasea bɔne, .
  Nana Kɛse Elfin ka yɛn ho!
    
  Dabi, mfa wo ho nhyɛ w"atamfo nsa da, .
  Mmabaa a wɔda mpaboa koe wɔ baabi a ɛbɛn Elfskva...
  Yɛrenkyerɛ mmerɛwyɛ ne aniwu, .
  Momma yɛne Satan kɛse no nni!
    
  Onyankopɔn mma mo nwie mo akodi, .
  Na dash kɔ Wehrmacht dɔm no...
  Sɛnea ɛbɛyɛ a wobewie no, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a ɛnyɛ komm wɔ amusiei hɔ!
    
  Ma mmeawa no ahofadi, akofo, .
  Enti wɔbɛyɛ eyi ho nhyehyɛe ama Orkishfo...
  Yɛn agyanom bɛhoahoa wɔn ho, .
  Ɔtamfo no remma yɛn nufusu te sɛ anantwi!
    
  Ɛyɛ nokware sɛ ahohuru bere bɛba nnansa yi ara, .
  Atoko aso a ɛwɔ afuw mu no bɛdan sika kɔkɔɔ...
  Migye di sɛ yɛn dae no bɛbam, .
  Sɛ ɛsɛ sɛ woko ma nokware no a!
    
  Onyankopɔn, ɛno kyerɛ sɛ nnipa nyinaa yɛ ɔdɔ, .
  Nokwaredi, ahoɔden, daa anigye wɔ anigye mu...
  Ɛwom mpo sɛ wohwie mogya a ano yɛ den gu de, nanso .
  Mpɛn pii no, abeawa no nyɛ ahwɛyiye!
    
  Yɛbubu ɔtamfo wɔ ɔko mu, .
  Biribi a mframa wom saa a woreyɛ...
  Ɛwom mpo sɛ ahum bi retu wɔ wiase ahorow so de, .
  Na owiatɔe a ɛyɛ hu ba!
    
  Dabi, elffo no begyina hɔ akosi ɔdamoa no, .
  Na wɔrenyi wɔn ho so kakra mma Orks no...
  Mo mmarimaa monkyerɛw gu mo nhoma a mokyerɛw nsɛm mu, .
  Na sew mo nkrante nyinaa ma ɔko!
    
  Yiw, ɛyɛ nokware sɛ adekyee bi bɛba a enni anoano, .
  Gye me di, obiara benya anigye...
  Yebue foforo, gye me di, hann - .
  Wɔ mframa mu no abeawa no nsa reteɛ ne nsa!
    
  Yɛn elffo betumi ayɛ eyi, gye me di, .
  Biribi a yennya akokoduru mpo sɛ yɛbɛda ho dae...
  Yehu botae a ɛhyerɛn sen biara no pefee, .
  Dabi, monnka nkwaseasɛm, akofo!
    
  Yɛbɛfa wimhyɛn akɔ Mars akɔgye yɛn ani, .
  Momma yɛnbue mfuo wɔ hɔ, kan rubies no...
  Na yɛbɛ load Orks no wɔ aniwa mu pɛɛ, .
  Kerubim akuwakuw rehuruhuruw wɔ yɛn atifi!
    
  Ɛmmra sɛ elven man no nnye din, .
  Dɛn na elfinism de maa nnipa no...
  Wode awo maa yen daa - .
  Ɛna Man, anigye, ahofadi!
    
  Wɔ Elfia no, ɔkofo biara fi mmoa adididaka mu, .
  Akokoaa no de ne nsa ka tuo no...
  Enti, wo ho popo, ɔbɔnefo, .
  Yɛfrɛ aboa kɛse no ma obu akontaa!
    
  Yiw, yɛn de bɛyɛ abusua a wɔwɔ adamfofa su, .
  Dɛn na elfinism bɛkyekye wɔ amansan no mu...
  Yɛbɛyɛ, wunim, nokware nnamfo, .
  Na yɛn adwuma no bɛyɛ adebɔ!
    
  Ne nyinaa akyi no, wɔde elfinism ma daa denam awo so, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a mpanyimfo ne mmofra betumi anya anigye...
  Abarimaa no nso kenkan nnyigyei nkyerɛwde, .
  Nanso demiurge ogyaframa hyerɛn wɔ aniwa no mu!
    
  Ɛmmra sɛ anigye bɛtra hɔ ama nnipa daa, .
  Sɛ wɔbom reko ama Svarog nsɛm...
  Yɛbɛhunu Folgi mpoano nnansa yi ara, .
  Na yɛbɛtena Onyankopɔn anuonyam ananmu!
    
  Yiw, Agya Man no atamfo ntumi mmubu Elf no, .
  Ɛbɛyɛ den mpo asen dade...
  Elfiya, woyɛ ɛna dɔfo ma mmofra, .
  Na yɛn agya, gye me di, fi akyirikyiri nyansam!
    
  Akwanside biara nni hɔ mma Agya Man, gye me di, .
  Ɛkɔ n"anim a ennyae...
  Ɛrenkyɛ na hell hene no anya checkmate, .
  Anyɛ yiye koraa no, ɔwɔ tattoo wɔ ne nsam!
    
  Yɛde yɛn koma bɛma yɛn Maame Man, .
  Momma yɛnforo mmepɔw no nyinaa, gye me di sɛ ɛkorɔn...
  Yɛn mmeawa no wɔ ahoɔden pii, .
  Ɛtɔ mmere bi mpo a, ɛbɔ ɔdan no atifi!
    
  Abarimaa no nso de krataa a wɔde kra Elf, .
  Ɔkaa sɛ ɔbɛko denneennen...
  Wɔ n"ani so no, dade a ɛhyerɛn, .
  Na wɔde RPG no asie denneennen wɔ akyi bag no mu!
    
  Enti mommma yɛmmfa ɔkwasea nni agoru, .
  Nea eye sen saa no, momma yɛn nyinaa nnyina faako sɛ ɔfasu...
  Sɔhwɛ ahorow, a wɔde A nkutoo na ɛtwam, .
  Ma Habel nni hene, na ɛnyɛ Kain bɔne no!
    
  Ne tiaatwa mu no, anigye bɛba ama nnipa, .
  Na tumi a Svarog wɔ wɔ wiase kronkron no so...
  Wɔde agoru bubu Orkshfo no, .
  Ma Lada nyɛ anigye ne ohoni!
  Ná eyi yɛ dwom ankasa. Na wɔ wɔn anim no, orcfo dɔm kɛse bi reto ahyɛ mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ, wɔn a wɔda mpaboa, wɔn ho yɛ tan na wɔn ho yɛ fɛ na wɔn ho yɛ fɛ yiye so dedaw.
  Na saa abɔde yi, nea ɛne elf ne troll bɔ abira no, wɔyɛ abofono yiye a wɔn anim yɛ abofono. Orcfo te sɛ asono, wɔn ho yɛ tan a wontumi ntoto ho nkutoo, na wɔn anim yɛ hu na ɛyɛ abofono kɛse.
  Mmabaa a wokurakura agyan no na wodii kan totow atuo. Ne nyinaa akyi no, agyan yɛ adwinnade titiriw bi a wɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn a emu yɛ duru a wɔde awuduru ahyɛ mu, na ɛbɔ akyirikyiri sen agyan.
  Akofo no duaa wɔn nan a ɛda hɔ kwa, a ɛyɛ tan, na ɛyɛ den no pintinn na wɔde ahoɔhare twaa sanku no.
  Na afei mmeamudua no nhama no de abɛn a ɛyɛ hu tu. Na wɔtow hyɛ mu ankasa, na wɔbɔ orc asono. Na ahoɔfɛfo no da so ara de wɔn sẽ a ɛhyerɛn serew, te sɛ nhwene a eye sen biara a efi Sultan sikakorabea.
  Na afei ahoɔfɛfoɔ a wɔkura agyan no nso tenaa wɔn nkotodwe so. Wubetumi de agyan atow mpɛn pii sen sɛ wode agyan bɛtow. Na bere koro no ara mu no, mmeawa no de wɔn nan a ɛda hɔ kwa, ɛyɛ mmerɛw, na ɛyɛ fɛ no twe agyan no. Na wɔyɛ no ntɛmntɛm na wɔyɛ no onwini.
  Na agyan no tu, twetwe wɔn ho fa agyan a ɛkɔ fam so na wɔde wɔn tumi a ɛyɛ nwonwa a wɔsɛe ade no bɔ asono a wɔn ho yɛ hu na wɔn ti nhwi. Na ɛte sɛ nea ɛyɛ nwonwa kɛse. Na abɔde a wɔakunkum wɔn no mogya bruu a ɛho ntew nsuten petepete mu.
  Na mmeawa no, yiw, wɔn ho yɛ fɛ yiye, na hwɛ sɛnea ɛyɛ dɛ sɛ wɔbɛhwɛ wɔn ntini a ɛyɛ fɛ yiye na wɔahyehyɛ no pɛpɛɛpɛ no kankyee.
  Nanso akofo afoforo de ballistas ne catapults di dwuma. Na saa akode yi nso yɛ den yiye. Molotov cocktails nsuhina mũ nyinaa retu wɔ arc a ɛkorɔn mu. Na ɔsɛe akyɛde a ɛte saa ni, sɛnea ɔbɛfa wo na wabubu wo akɔ orcfo dɔm no mu a ɛyɛ den yiye no mu. Na ɛbɛtetew obiara mu ankasa na ahyew wɔn. Na sɛ ɛnyɛ wɔn nyinaa a, ɛnde ebia ɔha pa. Na afei eyi yɛ ɔko a ɛyɛ nwonwa.
  Orcfo hyew nkwa te sɛ kyɛnere wɔ Buronya dua so wɔ ofie a ɛyɛ fɛ mu wɔ Buronya afahyɛ ahorow mu.
  Na nam a ɛrehyew hua trɛw kɔ akyirikyiri.
  Na mmeawa no fii ase tow agyan ne agyan guu orcfo a wɔrekɔ anim no so. Na wɔfaa asono a wɔn bo afuw na wɔn ho nhwi yɛ hu pii nso mu. Na wɔn, saa mmoa yi hwee ase na wogyaee nsuten a nsu a ɛnyɛ dɛ wom.
  Ɛde besi nnɛ no, mmeawa no asɛe nnipadɔm a wɔreto ahyɛ wɔn so no afi akyirikyiri na ɛkame ayɛ sɛ wɔanhwere hwee.
  Nokwarem no, orcfo binom nso bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛtow agyan na wɔatow abo.
  Ɛha no, na ade bi bɔɔ ahoɔfɛ no nan ase a ɛda hɔ kwa no. Na abeawa no teɛɛm sɛ:
  - Damn, ɛyɛ yaw!
  Erimiada de serew kae sɛ:
  - yiw, ewiase no ye yaw ahyɛ mu ma! Nanso mmeawa no nan resa yiye.
  Raptor no too dwom, na ɔdaa ne sẽ akɛse a ɛte sɛ apɔnkɔ adi sɛ:
  - Oh, nan bɛn!
  Eyi ne sɛnea guys nya turn on...
  Nsuro, baby - .
  Ɛyɛ papa sɛ wubekum orc no!
  Mmabaa no koe, ne nyinaa mu no, wɔ ɔkwan a ɛkyɛn so. Na afei nsuhina a wɔde afrafra a ogya tumi hyew wom no hwe ase bio wɔ orcfo no so. Na agyan, ne agyan a wɔde bɔ akuturuku, ne nneɛma a ɛbɔ fi agyan ne agyan mu.
  Nea ɛyera ne afiri tuo pa a wubetumi de atwitwa orcs a wɔrekɔ wɔn anim te sɛ tsunami asorɔkye no ase. Na eyi yɛ ɔhaw a anibere wom ampa. Nanso wiase yi mu no, awerɛhosɛm ne sɛ, atuo biara nni hɔ. Na ebia ɛyɛ anigye mpo sɛ wonnya nyɛɛ ade a ɛyɛ abofono saa.
  Nanso ballista ne catapults yɛ adwuma yiye saa ara. Bio nso, mmeawa no, a wɔde biribi te sɛ napalm tow nsuhina a ɛrebubu no nso de ahoɔden a ɛyɛ nsuonwini di dwuma. Ɛno na wɔkoraa fango no so maa. Na afei baabi a catapults no tow ne sɛnea ɔtow no kɔ soro mpɛn abien. Na akofo no de ahoɔhare kɛse yɛ adwuma wɔ ha. Na wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa, pink, kurukuruwa no hyerɛn ara kwa. Na ahoɔhare a wɔde tu mmirika no yɛ nwonwa.
  Ɛha nso, ɔsɛe akyɛde foforo de ahopere retu mmirika wɔ arc no so. Na nsunsuanso a ɛte saa te sɛ nuklea atopae nketewa a ɛrepae.
  Saa na wɔde orc pii kɔ asase ase prɛko pɛ. Na wubetumi nso de akode bi a edi awu kɛse adi dwuma.
  Ɛha titiriw no, toa no pae wɔ mframa mu wɔ orcfo no atifi, na nnade a awuduru wom ne bɔɔl a ɛpae tu kɔ nkyɛnkyɛn.
  Na orcfo pii di dɛm na wokunkum wɔn. Na mmeawa no ankasa nso nya akuru ne nsensanee fi saa abɔde a wɔn ho yɛ nhwi yi hɔ. Nanso ɛde besi nnɛ no, wonkum obiara. Ɛwom sɛ mmeawa no mu biako pirapirae kɛse araa ma wɔfaa no de no traa mpa soa no so de.
  Yiw, eyi yɛ ɔko a anibere wom yiye na mogyahwiegu wom ampa. Na ha no ɛte sɛ nea wɔn a wɔn ho yɛ tan ne wɔn a wɔn ho yɛ fɛ no reko. Na biribiara hwɛ sɛ ɛyɛ nwini na ɛyɛ groovy.
  Erimiada san faa ne ho na ɔde atenka ne ahoɔden kɛse too dwom, wɔ ne nne a ɛyɛ nwonwa na ɛyɛ soronko mu;
  Meyɛ elven abirekyi abeawa, .
  Ɔyɛɛ adwuma wɔ afuw mu, ɔfam ɔdɔ mu...
  Nanso aprannaa a ɛyɛ hu bɔɔ aprannaa...
  Orksist no tow hyɛɛ so, baabiara nnɔɔso mma no!
    
  Mogyaframa afe a ɛto so aduonu biako a ɛyɛ hu.
  Orkler ntua wɔ dodow bi mu...
  Ma elffo nkɔsɛe wɔ akuwakuw mu, .
  Akorade no repae - atuo rebɔ abɛn!
    
  Dabi, beae bi wɔ hɔ a ɛyɛ hu sen saa a wobetumi ahu wɔ ha, .
  Bere a ɛyaw ne ɔsɛe wɔ baabiara...
  Abeawa no nni mfe aduonu mpo
  Nanso hwɛ ɛyaw ne ahokyere a atwa yɛn ho ahyia!
    
  Ɔbɔnefo no reto ahyɛ Ɛna Man Orkshism so, .
  Saa tumi, kɛkɛ atirimɔdensɛm...
  Nanso migye di sɛ elfinism ne nkonimdifo, .
  Hena na ɔwɔ Orkwolf akyi, saa orcs yi anifuraefo!
    
  Ɔtamfo no ho yɛ den yiye, gye me di, .
  Ne nhyɛso no yɛ nnam na ɛyɛ atirimɔdensɛm...
  Orxism yɛ wuram aboa bi kɛkɛ, .
  Na wɔ abeawa no so no, ohoni no yɛ bruu!
    
  Dabi, mmeawa no rensan wɔn akyi
  Wɔde ahopere fa sukyerɛmma no mu a wɔmfa mpaboa...
  Sɔhwɛ ahorow, a wɔde A nkutoo na ɛtwam, .
  Na yɛn mmeawa no de akokoduru ko paa!
    
  Ɛyɛ ɔkwa sɛ Orkshsom tow hyɛɛ Elf no so, .
  Ɛwom sɛ orcs no ally reboa de...
  Na aboa a ne ho yɛ nwonwa no bɛtu akɔ fam, .
  Anyɛ yiye koraa no, okum elves a wodi nam!
    
  Mmabaa nnim nsem no - asomdwoe wo ho, .
  Wɔbɔ mmɔden denneennen sɛ wobedi nkonim...
  Ɛwom mpo sɛ Orkler yɛ obi a ne ho yɛ nwini wɔ nsɛm mu de, nanso .
  Sɛ ɔdanee ɔserewfo kɛkɛ!
    
  Momma yɛn checkmate orcs no ntɛm, mmeawa, .
  Wɔboroo ɔtamfo no fɛfɛɛfɛ wɔ Elfskva ase...
  Afei na Elfagrad a wɔka ho asɛm wɔ anansesɛm mu no nso wɔ hɔ, .
  Ohyiaa akasakasa a emu yɛ den!
    
  Wiɛ, dɛn ne "Ɔsebɔ" ma mmeawa?
  Nokwarem no, afiri a tumi wom...
  Yɛnhia agodie a ɛyɛ den, ahoɔfɛ, .
  Nea Orkishfo dɔm a wɔbubuu wɔn no!
    
  Ɛha na FSA boa orcs no kɛse, .
  Wɔma wimhyɛn, tank a wontua hwee...
  Ɛbɛyɛ sɛ wɔabɔ dam
  Ɛda adi sɛ Finlandfo adi henbane dodo!
    
  Yiw, wɔtoo Orkler tuo te sɛ ɔkraman, .
  Na Okring gyee baabi a ɛwɔ ahengua no so...
  Ebia onnyinii sɛ ɔbɛyɛ kɛse, .
  Saa mprako srade a ɔwɔ adehye abotiri mu no!
    
  Nanso FSA ne Trolltania mprempren, .
  Enti wofii ase de nsi boaa Orkfo no...
  Asraafo a wɔahwere ade no ntumi nkan elffo no, .
  Na elfinism akwansin no yɛɛ kusuu!
    
  Eyi yɛ hell tebea bi kɛkɛ, .
  Bere a kapital tumi wɔ biakoyɛ mu no...
  Na ɔhwe ase ara ne sɛ...
  Asase ma Orkfo, hu sɛ Finlandfo nnɔɔso!
    
  Ɔkwa na Sam de ɔtopae ma wɔn, .
  Ɔhene no, adɛn nti na ɔbonsam de aduan kɔma...
  Ne nyinaa akyi no, esiane sɛ wɔadi nkonim wɔ EFSR ɔko no mu nti, .
  Orcdolf tow hyɛ mpanyimfo a wɔadi kan no so!
    
  Nokwarem no, yɛhwere nneɛma pii, .
  Mmabaa no da mpaboa wɔ awɔw mu mpo...
  Nanso sɛ ɛho hia a, yebegye Elfskva nkwa, .
  Yɛn braids no twitwiw te sɛ sika kɔkɔɔ!
    
  Sɛ wɔbɔ Elfagrad ho ban a, .
  Gye me di, yebetumi adu Orklin...
  Wɔ elffo a wɔwɔ asraafo mu fam no eyi ne tebea no:
  Bere a ɔmanfo ne asraafo no ayɛ biako no!
    
  Mmabaa nnim nsɛmfua kɛkɛ, dabi, .
  Na wɔne Orksfo no ko denneennen...
  Yɛbɛhwɛ, mmeawa no gye adekyee di, .
  Ɛwom sɛ ɛtɔ mmere bi a aniwa no te sɛ nkuku de!
    
  Migye di, elffo hene fɛfɛ no, .
  Wobɛtumi ama apɛdeɛ no ayɛ den asen dadeɛ...
  Ma ɔhene bi a ɔwɔ Elfi anuonyam mmra, .
  Sɛ wantumi anyɛ biribiara yiye a, Ftalin!
    
  Yiw, ma elven man no nfefɛw, .
  Ɔkwan no bɛyɛ adansi wɔ elfinism hann mu...
  Nkonimdi bebue akontaabu a anohyeto nni mu, .
  Ɛwom mpo sɛ revanchism mma no daa wɔn sẽ adi de!
    
  Wiɛ, dɛn na woka, Onua Terrible Sam, .
  Wode w'ankasa wo ɔsɛe aba...
  Wotumi pam Orkshfo a wɔwɔ EFSR no, .
  Na eyi kyerɛ sɛ kapital wu!
    
  Wiɛ, nea ɛrekɔ so, na ɛnyɛ pɛnkoro pɛ, ɛnyɛ mprenu, .
  Wɔbɛda so ara ahu wɔn sɛ wɔrebɔ aprannaa wɔ Elf so...
  Sɛnea ɛbɛyɛ a zero remma wɔn kurom, .
  Ebia bɔ anwonwade bi mma Onyankopɔn!
    
  Baabi a Ftalin antumi kɛkɛ no, .
  Mmabaa a wɔda mpaboa betumi ayɛ...
  Wɔn fam no, tumi Nyankopɔn, Ɔhotefo Svarog, .
  Na pɛpɛɛpɛyɛ bere a wofi afiri a wɔde tow tuo so tow tuo no!
    
  Ne tiaatwa mu no, ɔko no nnya mmaa awiei koraa, .
  Yɛn elfs of light bɔ mmɔden, wunim, sɛ yɛbɛtɔ were...
  Akwakoraa ne aberante bɛba ɔko mu, .
  Yɛremma Orkfo no hokwan a ɛyɛ hu!
    
  Ne tiaatwa mu no, yɛyɛ mmeawa a yɛda mpaboa, .
  Ɔsan de abufuw hwehwɛɛ sɛ ɔbɛtow ahyɛ so, .
  Na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa, akuturuku a ɛyɛ den.
  Yɛyɛ fucking kraman araa ma orc bɔne no hwɛ askance!
    
  Migye di sɛ nsu a ɛyɛ fĩ no rensɛe elffo no!
  Wɔ Svarog kɛse no frankaa ase...
  Ko ma wo Maame Man na nsuro, .
  Efisɛ anigye pii bɛba nnansa yi ara!
  
  ALEXANDER ƆKƐSEƐ NO BA NE ONIPA
  NKYERƐKYERƐMU
  Abarimaa ɔkofo Vitaly Akulov kowie Tete Babilon wɔ Alexander a Ɔto so Anan, Alexander Ɔkɛseɛ ba ne ɔdedifo no ahenni mu. Ɛhɔ na ɔne ahemman kɛse no hene sesa mmeae - mmarimaa no di nsɛ yiye, na wofi ase yɛ akwantu ahorow a ɛyɛ anigye na ɛyɛ anigye yiye.
  . TI A ƐTO SO 1.
  Abarimaa no huu ne ho mpofirim wɔ tete tete kurow bi mu. Ná adan atenten a ɛyɛ fitaa koraa atwa ho ahyia. Ɛwom sɛ ɛyɛ fĩ kakra wɔ abɔnten de. Vitalik bɔɔ abɛn, na ɔhyɛɛ no nsow sɛ eyi te sɛ tete mmere. Ɛda adi sɛ na ɛyɛ kurow kɛse paa, na asono nantew mmɔnten so.
  Abarimaa no nantew na nwura foforo bɔɔ n"anim. Ná nnipa atwa ho ahyia. Dodow no ara hyɛ ntade a emu yɛ hare, mpaboa ne ntade. Nanso ɛkame ayɛ sɛ na pii, titiriw mmarimaa no, da adagyaw na wɔda mpaboa. Ɔhyew ankasa. Mmofra pii wɔ hɔ, na wɔn honam ani yɛ tan na wɔn honam ani yɛ tuntum, nanso wɔ abibifo no mu no, wɔn ti fitaa nso wɔ hɔ. Mmabaa a wɔhyɛ ntade a emu yɛ hare. Wɔn a wɔyɛ adefo no da so ara hyɛ mpaboa, na wɔn a wodi hia no de mpaboa da hɔ.
  Vitalik ankasa, a ɔreyɛ taekwondo, a nneɛma a wɔde bɔ wɔn nan na wobubu pii wɔ mu, a nea ɛka ho ne sɛ wɔde bɛlt no bɛma. Na ɛno nti na abarimaa no mpɛ mpaboa no. Ɔbɔɔ mmɔden sɛ obetu mmirika a ɔda mpaboa sɛnea obetumi biara sɛnea ɛbɛyɛ a ne mma nan ase renyɛ mmerɛw na akisikuru a ɛyɛ den akata so. Na afei ohuruw kɔɔ ɔpon bi mu, tuu mmirika twaa Moscow ho hyiae. Na okowiee tete kurow no mu. Ná nkurɔfo no kasa nnim, nanso bere koro no ara mu no, na Vitalik te biribiara ase.
  Abo a ɛyɛ hyew wɔ abarimaa no nan a ɛda hɔ kwa ase, nanso ne nan ase a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ den no nyɛ yaw. Ade foforo nso ne sɛ wɔhwɛ no sɛ akoa. Ɛwom sɛ Vitalik wɔ T-shirt a nyansa wom a ɛwɔ ntade tiaa foforo de. Na mmarimaa pii a wɔnyɛ ahiafo koraa no pɛ sɛ wɔda wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa adi, sɛ ɛyɛ nea ɛbɛyɛ den nkutoo a, na wɔkyerɛ sɛ wonsuro abɔnten so abo a ɛyɛ hyew no.
  Vitalik nantew faa tete kurow no mu. Na ɔserewee, na n"ani gyee nkate ahorow no ho. Ná ahoni akɛse ne ahemfie akɛse wɔ hɔ. Na bere koro no ara mu no, efĩ pii wɔ kurow no mu. Ná nkoa mmarimaa a wosiesie biribiara no nni anigye pii.
  Vitalik bisaa mmarimaa a wɔda mpaboa a wɔhyɛ asen nkutoo no mu biako sɛ:
  - kuro ben na eye eyi?
  Ɔhwɛɛ Vitalik T-shirt a ɛhyerɛn ne dɔn fɛfɛ a wɔde sika kɔkɔɔ adura abarimaa no nsa a ayɛ tan no so, na ɔde obu kotow buae sɛ:
  - kuro kese Babilon no ye Makedonia man no ahenkuro!
  Vitalik serewee na obisaa sɛ:
  - mewɔ anidaso sɛ Alexander Ɔkɛseɛ no te ase?
  Abarimaa no kotow bio buae sɛ:
  - te ase daa, se onyame wo Olympus!
  Vitalik de ne ti too fam na ɔtoo dwom sɛ:
  - hyerɛn te sɛ nsoromma a ɛhyerɛn, .
  Ɛnam sum a anidaso biara nni mu so...
  Ɔbran kɛse Alexander, .
  Onnim ɛyaw anaa ehu!
  Akoa abarimaa no pɛe sɛ ɔka biribi, nanso ɔhwɛfo bi a ɔhyɛ mpaboa ne atade puei na ɔde mpire bɔɔ akoa kumaa no akyi. Ɔteɛɛm na ofii ase de ahoɔden mmɔho abien prapraa abɔnten.
  Vitalik teɛɛm sɛ:
  - a wobo mmofra no nnye papa!
  Ɔhwɛfo no hwɛɛ abarimaa no. Nan a ɛda hɔ kwa na ayɛ tan, nanso T-shirt a ɛhyerɛn ne sika kɔkɔɔ dɔn wɔ ne nsa so. Ebia eyi yɛ obi a ɔyɛ ɔdehye ba.
  Na ɔhwɛfoɔ no buaa sɛ:
  - ɛsɛ sɛ wɔde mpire ma nkoa ma wɔbrɛ wɔn ho ase. So wo papa boroo wo pɛn?
  Vitalik buae nokwarem sɛ:
  - Daabi!
  Ɔhwɛfo no ho dwiriw no sɛ:
  - Nwanwa! Wɔbɔ mmarimaa a wɔyɛ anuonyamfo mpo mpire. Na w"anim ma mekae obi.
  Vitalik de nne a emu yɛ den buae sɛ:
  - Na ɛsɛ sɛ wohu wo bea!
  Ɔbarima no san n"akyi, na na ɔfɛre ade. Abarimaa no de ne nan a ɛda hɔ kwa, a wɔasen, a ɛyɛ den yiye no kataa so kɔɔ akyiri na ɔtoo dwom sɛ:
  Spartak yɛ ɔkofo ne ɔbran kɛse, .
  Ɔko tiaa asraafo dɔm kɛse bi akokoduru so...
  Ɛwom sɛ na ɔyɛ akoa de, nanso seesei ɔyɛ ɔhene, .
  Ma nkonimdi no nhyerɛn!
  Ná Vitalik pɛ sɛ ɔkɔ so to nnwom, nanso abarimaa no hweree ne nhyɛso. Nokwarem no, na mepɛ sɛ meyɛ akwantu.
  Na enti ɔde n"ani kyerɛɛ Babilon mfinimfini pɛɛ. Saa kurow yi a na ɛsõ sen biara wɔ tete mmere mu no ansɔre kosii Roma. Abarimaa no tu ntɛmntɛm, te sɛ ɔkraman, na na n"adwene te sɛ ɔkraman a ɔte hua a wafa hua.
  Ná asetra ayɛ ma wɔ baabiara. Wɔ nifa so, wɔ abɔnten so no, na wɔde abarimaa bi a wadi bɛyɛ mfe dunan, a ne ti nhwi atenten a ɛyɛ bruu, rekɔbɔ no mpire.
  Ɔbabun no dii awerɛhow na ɔde ne ti to fam nantew, na ɔde ne nsa kataa n"aniwu so, na wɔtetew n"asen mu ntama.
  Nnipadɔm no bɔɔ abɛn na wɔbɔɔ gyegyeegye, na ɛyɛ anigye sɛnea wɔbɛboro abarimaa a ne ho yɛ fɛ na ne honam ani yɛ den no. Mmea no de ahopere hwɛɛ no titiriw. Na Islam da so ara wɔ akyirikyiri, na na wɔn anim abue, na wɔn mu pii hyɛ ntade a emu yɛ hare, tiawa, a na ɛyɛ ahotɔ kɛse wɔ ɔhyew mu. Ebinom, ahiafo ne nkumaa, mpaboa mpaboa, bere a adefo no hyɛ mpaboa ne nkapo.
  Vitalik nso hwɛɛ saa ade a ɛyɛ nwonwa yi. Abarimaa no a na ɛte sɛ nea wadi awerɛhow no de osetie dadaa adaka no so. Na owudifoɔ no aboafoɔ na ɛbɔɔ ne ho ban - nso mmabun a wɔda adagyaw kɔsi wɔn asen, nanso wɔhyɛ trako ne mpaboa. Na nokwarem no, owudifo no ankasa yɛ obi a ne ntini mu yɛ den yiye.
  Enti oyii poma no fii kɛntɛn no mu de nsu guu mu.
  Ɔbɔfo no kenkan sobo no sɛ:
  - esiane obuo a wonni mma mpaninfoɔ, animtiaabu nti, wɔbu abarimaa bi a wadi bɛyɛ dunan, Cyrus, fɔ sɛ ɔmmɔ no mpire aduonum wɔ n"akyi ne ne nan ase na ɔmmɔ no aduonu nnum wɔ ne nan ase!
  Nnipadɔm no bɔɔ ose de kyerɛe sɛ wɔpenee so. Okumfo no faa mpire no denneennen na ɔbɔɔ abarimaa no akyi ntini a ne ho yɛ tan no. Ná ɛnyɛ ahoɔden a edi mũ, na na ne honam ani ahonhon ara kwa.
  Vitalik bisae sɛ ebia ɛsɛ sɛ ɔde ne ho gye mu anaa? Nanso mfaso bɛn na ɛbɛba so? Ná mmarima atenten dumien mũ a wokurakura awɛmfo gyina hɔ. Na nnipadɔm no ankasa boom de penee so. Ɛno da nkyɛn a, ebia ɛno nti na wɔhwe abarimaa no. Tete mmere a emu yɛ den. Na Onyankopɔn ankasa hyɛe sɛ wɔmmɔ mmarimaa no mpire. Wɔ Bible mu mpo, wɔ Apam Foforo a nnipa wom no mu no, wɔkamfoo kyerɛe sɛ wɔmfa poma nhwe mmofra.
  Ná abarimaa no rehome denneennen na bere a ɔrebɔ ne sẽ no, ɔyɛɛ komm. Okumfo no boroo no nkakrankakra, na ne were paee dedaw na mogya fii ase sen.
  Vitalik de ahomegye kae sɛ:
  - saa na ewiase te!
  Na wɔkɔɔ so hwee abarimaa a onnii mfe aduonu no. Vitalik kɔɔ n"anim; Ɛwom sɛ, nokwarem no, nnipa pii ani gye ahwɛde no ho de. Vitalik kɔɔ n"anim.
  Ɔkaee sini a wɔato din "Treasure Island", wɔ 1937 mu tɔnn.
  Ná abeawa bi wɔ hɔ sen abarimaa. Na wohunahunaa no sɛ wɔbɛhyew ne nan ase.
  Yiw, na ɛno bɛyɛ yaw. Vitalik susuwii sɛ ebia abeawa no bɛteɛteɛm anaasɛ ɔbɛkɔ so ayɛ komm, te sɛ obi a ɔpɛ ɔfã biara.
  Nokwarem no, mehwɛɛ me ho wɔ sini yi akyi, esiane anigye a na mewɔ ara kwa nti, sɛnea ogya no hyew me nan ase. Na ɔde gas fononoo na ɛyɛɛ eyi. Ná migye di sɛ yiw, na ɛyɛ yaw paa. Na afei, na abarimaa ketewa no nan ase nnya nyɛɛ mmerɛw dodo, nanso na ɛyɛ mmerɛw yiye.
  Na akisikuru a ɛwɔ wɔn so no yɛɛ yaw. Ampa, wɔyerae ntɛm ara. Yiw, ayayade a ɛte saa bɛma obiara tɛkrɛma ayɛ mmerɛw. Nanso na akwampaefo bi wɔ fasist nnommumfa mu a wɔyɛ komm. Ɛwom sɛ, ebia na wɔn mu binom de ogya ahyew wɔn nan ase.
  Nokwarem no, Vitaly nhuu sini biara a wɔayam mmarimaa no nan ase da. Ɛtɔ da bi a, wɔde nnua hwe yɛn. Wɔ Amerika sini bi mu no, Engiresini ɔsraani panyin bi de nkɔnsɔnkɔnsɔn mpo bɔɔ abarimaa bi nan ase a ɛda hɔ kwa. Na ne nan ho ahonhon, na abarimaa no reyɛ yaw. Nanso ɛnyɛ ogya da.
  Sini kakraa bi nso na ɛwɔ hɔ a wɔde nnua bɔ mmarimaa wɔn nan ase.
  Vitalik danee ne ho hwɛɛ. Wontaa nhu eyi.
  Abarimaa no akyi danee mogyahwiegu, na na owudifo no de poma rebɔ ne nan ase dedaw. Nea ɛyɛ nwonwa no, abarimaa no siw ne nteɛteɛm no ano na ɔdaa akokoduru adi. Ná ɛte sɛ nea ɔyɛ Spartanini.
  Vitalik sii gyinae sɛ wɔ akuturuku no akyi no, akyinnye biara nni ho sɛ obehyia abarimaa yi. Bio nso, kurow no nnim, na onnim baabi a ɔbɛkɔ. So na adwene bi wɔ hɔ sɛ obi bɛyɛ ɔkofo? Nanso eyi nyɛ Tete Roma, na wonnim sɛ ebia na akofo wɔ Makedonia man no mu wɔ Alexander a ɔto so Anan ahenni mu anaa.
  Ɛwom sɛ, ɛda adi kɛse sɛ na akofo bi wɔ hɔ a wɔregye atiefo no ani de.
  Na Vitalik nnya nhuu sɛ ebia wakɔda ha akyɛ, anaasɛ eyi yɛ Babilon nantew ara kwa?
  Ɔkwan a ɛyɛ mmerɛw sen biara ne sɛ wobɛkɔ sraadi. Sɛ ɔko bi a, wɔbɛma ɔdan atifi, aduan, ne sika.
  Na Vitalik a ɔyɛ taekwondo akofo no ho yɛ den yiye. Yiw, na ɔwɔ adwene a ɛne sɛ ɔde nkrante bɛko.
  Adeɛ baako pɛ ne sɛ na mempɛ sɛ mɛkɔ so akɔtena wiase a kɔmputa, agodie mfiri, smartphone, iPhone, TV ne Intanɛt nni mu. Nokwarem no, dɛn na ɛsɛ sɛ wɔyɛ wɔ asɛm yi mu? Mepɛ sɛ mebɔ biribi.
  Ná Vitalik ani gye abakɔsɛm mu akwan horow ho yiye. Ɛhe na wowɔ, momma yɛnka sɛ, wɔ Russia Tsar Ivan a Ɔyɛ Hu no ananmu. Na wudi nkonim wɔ ɔko a ɛkɔɔ so wɔ Livonia a wo ne kɔmputa dii nkonim no mu. Wohwɛ unit mpempem pii so. Na wode aprɛm, arquebus, mmoa dan, anaa biribi a ɛyɛ nwonwa kɛse mpo na esisi adwumayɛbea ahorow. Nanso Ivan the Terrible yɛ, nokwarem no, tete de, te sɛ agoru "Cossacks" no ara pɛ. Nanso fa mfiridwuma bɔ biribi a ɛyɛ nnɛyi de kɛse.
  Ɛyɛ anigye titiriw sɛ wubedi agoru afi tete nhyehyɛe no so akosi nano mfiridwuma so.
  Wɔboroo abarimaa a onnii mfe aduonu no wiei. Ná ne ho yɛ den yiye, enti na n"ankasa tumi sɔre gyinaa hɔ wɔ akuturuku no akyi. Na ɛwom sɛ na abarimaa no nan ahonhon de, nanso ɛkame ayɛ sɛ wantu anammɔn kakraa bi wɔ so.
  Ɛno akyi no, wɔmaa no asen. Na abarimaa no tu, ɔhwee no na mogya retu no, nanso wanbubu.
  Vitalik baa ne nkyɛn na ɔteɛɛ ne nsa. Abarimaa Kores wosow no na ɔkae sɛ:
  - mehunu se wo nnye akoa! Merenmmisa mpo, wo nsaanodwuma biara ka obi a ɔde ne ho na ɔfata ho asɛm.
  Vitalik de ne ti too fam sɛ:
  - a mennye akoa, ampa.
  Abarimaa no hwɛɛ no na mpofirim ara, n"anim sesae, bisae sɛ:
  - kyɛw, m'anisoadehunu no yɛ blurry. Anaasɛ ebia ɛte sɛ nea ɛyɛ me ara kwa, nanso wo... Wo Awurade Alexander...
  Vitalik wosow ne ti wɔ ɔkwan a enye so:
  - Daabi! Mennyɛ Alexander! Ɛte dɛn?
  Abarimaa a onnii mfe aduonu no de ne ti too fam.
  - Pa ara!
  Vitalik de serew buae sɛ:
  - yiw, eye anigye. Nanso ɛte sɛ me sɛ seesei ɔyɛ dedaw...
  Abarimaa no de ne ti too fam sɛ:
  - yiw, mfe du. Nanso ɔyɛ abarimaa kɛse a ne ho yɛ den. Dɛn, so woanyin?
  Vitalik de ne ti too fam sɛ:
  - Aane! Nanso ɛnyɛ hwee. Bere aso sɛ mehwɛ me nuabarima a ɔyɛ mmanoma no.
  Abarimaa no kae wɔ ntease mu sɛ:
  - a ɛte saa nti wobetumi abɔ wo asɛndua mu.
  Abarimaa kumaa no de ne ti too fam sɛ:
  - Ebia! Nanso mekaee asɛm baako a ɛyɛ anigyeɛ, ɛsan nso sii berɛ a mmarimaa no te sɛ na ebia ɛbɛyɛ yie, biribiara yɛ anigyeɛ paa!
  Nokwarem no, Vitalik antumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛkae Mark Twain ayɛsɛm "Ɔheneba ne Ohiani." Baabi a mmarimaa no sesaa mmeae. Na ɛno maa ɛyɛɛ serew. Bio nso, ebia Alexander a Ɔto so Anan nni bere pii a aka. Wɔ abakɔsɛm mu no, na nkyerɛase ahorow pii wɔ hɔ a ɛfa Alexander Ɔkɛseɛ ba no wu ho. Na ɔko mu, ne awuduru mu, na wɔkyerɛ sɛ afiase mpo. Ná nkyerɛase ahorow pii wɔ hɔ a ɛfa anansesɛm mu ɔhene no ba no wu ho. Ná ɛyɛ bere tenten dodo, na afei mmere a ɔhaw wom bae.
  Alexander Ɔkɛseɛ ahemman no gui. Bere tenten no, na Roma Ahemman no nkutoo na ɛwɔ hɔ wɔ aman akɛse a ɛte saa mu.
  Vitaly ne Cyrus bɛn ahemfie kɛse bi. Nebukadnesar na osii. Ɛyɛ kɛse koraa na ɛyɛ frɔmfrɔm. Awɛmfo pii atwa ho ahyia, a wɔn a wɔtete apɔnkɔ so ka ho.
  Ná mmarimaa no ho nyɛ nwonwa koraa. Mpɛn pii no, Kores wɔ asen ne n"akyi a wɔde mpire ayɛ no nsensanee nkutoo. Na asen no ahonhon, ɛsɛ sɛ wotiatia wo nansoaa so. Vitalik ho dwiriw no mpo sɛ na abarimaa no kura mu na otumi nantew wɔ kum atirimɔdensɛm a ɛte saa akyi.
  Kores kae sɛ:
  - te se akoa pii. Wɔremma me kwan mma menkɔ hɔ.
  Vitalik de serew de ne ti too fam sɛ:
  - Te aseɛ! Nanso, ebia, wɔbɛto me kwan a mede bɛkɔ no nso mu.
  Kores de nyansahyɛ mae sɛ:
  - tu mmirika na ka kyere no se wowo nsem a egye ntɛmpɛ ma ɔhene. Afei wɔbɛfa wo sɛ ɔbɔfo anaa ɔnantewfo, na ebia wɔbɛma woafa mu.
  Vitalik kae sɛ:
  - a eye adwene pa.
  Abarimaa no fii ase tuu mmirika. Ne nan a ɛda hɔ kwa, a ɛyɛ tan, na ɛyɛ ntini kɛse no hyerɛn te sɛ pɔnkɔ nansoaa.
  Kores de awerɛhow serew hyɛɛ no nsow sɛ:
  - hwan na ɔpɛ pies ne crumpets?
  Hena na ɔpɛ chewing gum ne pine cones?
  Vitalik tuu mmirika kɔɔ awɛmfo no nkyɛn. Ɔteɛɛm wɔ n"ahurututu atifi sɛ:
  - asem a egye ntɛmpɛ ma ɔhene!
  Awɛmfo no de nne koro bisae sɛ:
  - a efiri hwan ho?
  Abarimaa no de ahotoso buae sɛ:
  - a efiri Krator!
  - bra mu!
  Vitalik tuu mmirika kɔɔ akyiri. Otuu mmirika kɔhwɛɛ ahemfie hɔ. Ná ahonyade no yɛ basabasa. Ɛda so ara wɔ hɔ bɛboro mfe ahasa ansa na wɔrewo Kristo. Na bere koro no ara mu no, ɛho tew koraa wɔ ha. Nkoa mmeawa ne mmarimaa hohoro fam. Awɛmfo no maa Vitalik brɛɛ ne ho ase mpɛn abien.
  Kosii sɛ, awiei koraa no, otuu mmirika kɔɔ ahengua dan no mu. Biribiara a ɛwɔ hɔ no hyerɛn sika kɔkɔɔ ankasa.
  Abarimaa bi tenaa ahengua no so. Ná ɔhyɛ ntade a ɛyɛ fɛ ne mpaboa a ɛsom bo, na na abotiri wɔ ne ti so. Nokwarem no, na abofra no anim te sɛ Vitalik yiye. Na awɛmfo a wokurakura peaw ne agyan gyina anoano.
  Vitalik kotow kae sɛ:
  - ani agye se mesom wo, Wo Wura!
  Abarimaa a ɔte ahengua no so no de ahoyeraw bisae sɛ:
  - Wowɔ he? So wokae me obi?
  Vitalik de serew buae sɛ:
  - mepɛ sɛ me ne wo nko ara kasa, oh kɛse!
  Alexander a Ɔto so Anan no de ne ti too fam sɛ:
  - Kama! Momma yɛnkɔ pɛnhyen nkɔ chambers, m"ani gye ho sɛ me ne m"atipɛnfo bɛkasa.
  Na abarimaa hene no kɔɔ ahengua dan ketewa no mu. Na Vitalik a ɔde ne nan sii ne nan a ɛda hɔ kwa so komm no tu kɔɔ n"akyi. Alexander, esiane ne mpaboa nti, na ɛte sɛ nea ɔware kakra. Na sɛnea ne honam ani yɛ den no, wontumi nhu esiane ne ntade nti.
  Wofii adi kogyinaa ahwehwɛ no anim. Alexander de anigye yii ne mpaboa a na ɔtan a na ɛreyɛ abarimaa no mu den no, na ɔkae sɛ:
  - seesei ye ne soroko koro no ara!
  Vitaly de nyansahyɛ mae sɛ:
  - bra, momma yemfa ntini no ntoto ho.
  Na oyii n"atade. Nokwarem no, na ne ntini ahorow no da adi yiye na ɛda adi kɛse.
  Alexander nso yii n"ahemfo ntade na ɛkame ayɛ sɛ wogyaw no adagyaw. Ná abarimaa no ho yɛ den, nanso na ne ho yɛ hare, na na ne ntini nyɛ sɛnea wɔakyerɛkyerɛ mu no, nanso na ɛte sɛ nea ɛwɔ hɔ nyinaa!
  Alexander kae sɛ:
  - yen ankasa maame ntumi nkyere yen nsonsonoee.
  Vitaly de serew bisae sɛ:
  - a wope se wo ne me sesa mmeae?
  Abarimaa hene no de ne ti too fam sɛ:
  - Ɛno ara! Meda dae sɛ mɛda me ho adi wɔ kurow no mu a minni ahobammɔ, na meretu mmirika a meda mpaboa wɔ mmɔnten so, na merehuruhuruw wɔ atɛkyɛ mu. Na mpɛn pii no, gye w"ahome wɔ aban nsɛm mu. Na dɛn?
  Vitalik kae sɛ:
  - wo adehye ntade mu no, obiara nnsusu se me ne wo. Na wobɛhyɛ me deɛ!
  Alexander de ne ti too fam sɛ:
  - a yen nne te saa ara. Tie, m"ani gye w"adwene no ho ankasa!
  Na mmarimaa no fii ase sesaa ntade. Ná ɔhene mpaboa no sõ dodo na ɛnyɛ nea ɛyɛ fɛ koraa, nanso na abo a ɛsom bo asisi so. Na ntade no nyɛ nea ɛyɛ fɛ koraa. Ná ɛda adi pefee sɛ Alexander de anigye a ɔde hyɛɛ ne ntade tiaa no. Ná ɔpɛ mpo sɛ ɔtra hɔ a ne koko da hɔ. Nanso T-shirt no a obekura wɔ ne nsam no yɛ fɛre, na ɔmpɛ sɛ ɔtwee. Enti mmarimaa no sesaa wɔn mmeae.
  Vitaly nso tee nka sɛ onni baabiara. Ɛwom sɛ mprempren ɔyɛ ahemman a ɛsõ sen biara no sodifo de, nanso saa bere no, wɔ wiase.
  Mmarimaa baanu no nyinaa tu fii ahengua dan no mu. Alexander de asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ:
  - Wobetena m'ahennwa so. Saa bere yi de, mɛkɔ akɔkyinkyin kurow no mu. Sɛ mebrɛ wɔ ahofadi a mede paw nea mepɛ ho a, mɛsan aba na yɛbɛsesa bio.
  Vitaly de ne ti too fam sɛ:
  - Kɛseɛ!
  Mmarimaa no hyɛn ahenni asa no mu. Vitalik de n"ani kyerɛɛ ahengua no so. Ɔtenaa ase nea ɛho hia na ɔkae sɛ:
  - ma abarimaa yi sika kɔkɔɔ sika du na ma no nkɔ asomdwoe mu!
  Ɛno akyi no, mmaawa no fi nidi mu de ɔhene kumaa no fii adi. Abarimaa a ɔda mpaboa no fii ase tuu mmirika. Ɛyɛ papa paa sɛ mpaboa nni hɔ - wo nan yɛ hare, na wo nan ase a ɛda hɔ kwa no te anigye nka.
  Alexander faa no na ɔtoo dwom sɛ:
  Ahofadi, ahofadi, ma me ahofadi, .
  Mɛtu akɔ soro te sɛ anomaa!
  Ɔmanfoɔ, ɔman, ɔman, .
  Na mɛtra ase sɛnea mepɛ!
  Ná anigye ahyɛ abarimaa hene no ma. Nanso, bere a mifii ahemfie hɔ ara pɛ no, mede me nan ase a ɛda hɔ kwa a ɛnyɛ den dodo no tee nka sɛnea abo a wɔde ayɛ no yɛ hyew no. Na na ɛyɛ nkate a ɛnyɛ dɛ. Na na ɛsɛ sɛ mebɔ me sẽ na mebɔ mmɔden sɛ mɛkɔ so atu mmirika bio.
  Wim tebea yɛ ɔhyew, na awɔw bere mu no, sɛnea ɛte no, owia da so ara hyew. Nkoa mmarimaa abu so, nanso ɛbɛyɛ dɛn na ɔhene atumi anantew mpaboa, sɛ abofra mpo?
  Na ɛyɛ yaw kɛse. Alexander huruwii - ne nan ase hyewee, nanso ogyinaa ano. Enti otuu mmirika kɔɔ sunsuma no mu, baabi a na ɛnyɛ hyew saa no, na ɔkae sɛ:
  - Oh anyame, mansusuw da sɛ abo betumi ayɛ hyew saa!
  Abarimaa no hwɛɛ ne nsa. Sika kɔkɔɔ sika du na na ɛwɔ mu. Adwene no hyerɛn - so ɛsɛ sɛ metɔ mpaboa?
  Nanso ɛno nti na ɔpaee mu firii ahemfie hɔ sɛ ɔrekɔtu mmirika akɔ baabiara a ɔda mpaboa ma ne koma tɔɔ no. Na na ɛnsɛ sɛ ɔsahene kɛseɛ bi ba bɛdane. Ne papa yɛɛ nneɛma akɛse, nanso ne ba no gyaee, esiane sɛ ne nan ase a ɛda hɔ kwa no hyew nti.
  Alexander san de ahopere tuu mmirika faa abo a wɔde ayɛ abo a ɛrehyew no so. Ná owia no da so ara hyerɛn denneennen.
  Mpofirim ara ohyiaa Kores. Abarimaa a ɔhyɛ asen na ne ho yɛ nsensanee no teɛɛm sɛ:
  - nkyia Vitalik!
  Alexander bɔɔ ose de buae sɛ:
  - a mennye Vitalik, nanso wo ne hwan?
  Abarimaa no de serew buae sɛ:
  - me ne Cyrus! Dɛn, wo werɛ afi me?
  Alexander a ɔyɛ ɔbadwemma buae sɛ:
  - Mete aseɛ! Wosusu sɛ me ne abarimaa a yɛne no sesaa ntadeɛ no!?
  Kores hwɛɛ no yiye. Na ɛda adi pefee sɛ Alexander nsa ne ne nan nyɛ nea ɛda nsow saa, na na ne nan ase a ɛda hɔ kwa no ayɛ mmerɛw. Titiriw sɛ wohwɛ no yiye a.
  Kores kotow bisae sɛ:
  - Enti eye wo, Wo Majesty?
  Alexander de ne ti too fam sɛ:
  - Na wo nso wo ho ye ntɛm! Dɛn nti na wɔhwee wo?
  Abarimaa no de serew buae sɛ:
  - ma pranks!
  Abarimaa hene no de abubuw kae sɛ:
  - se woma me bo fuw a, wobebo wo asen mu!
  Cyrus de serew de ne ti too fam sɛ:
  - yiw, me wura! Mitie na midi so!
  Alexander hyɛɛ sɛ:
  - bra, wo ne me tu mmirika!
  Na mmarimaa baanu no nyinaa de ahopere tuu mmirika. Ná Tsar Abarimaa no fi awosu mu yɛ den na ne ho yɛ den, nanso na ɔntete no sɛnea ɛsɛ. Nanso, wotuu mmirika ntɛmntɛm.
  Alexander bisae bere a na ɔretu mmirika no sɛ:
  - a woye akoa?
  Kores de ahotoso buae sɛ:
  - Daabi!
  - nti na woda adagyaw fã, wohwe no na woda mpaboa?
  Abarimaa no de serew buae sɛ:
  - yi wo ho ansa na woabo no! Na mpɛn pii no, mmarimaa taa nantew a wɔda adagyaw fã wɔ ɔhyew mu, sɛ mpo wɔn awofo nyɛ ahiafo saa a.
  Alexander de ne ti too fam sɛ:
  - a ntease wom!
  Na abarimaa hene no yii ne T-shirt. Ná ne ho yɛ tan sɛnea ɛsɛ. Enti bere pii a wɔde nantew a wɔhyɛ ahemfo ntade. Na nan ase a ɛda hɔ kwa no rehyew, te sɛ nea wɔasɔ brazier wɔ ase.
  Alexander fii ase mpo sii apini.
  Kores bisae sɛ:
  - adɛn nti na woresu, Wo Majesty?
  Abarimaa hene no buae sɛ:
  - a ehyee wo nan ase ampa!
  Abarimaa no de ne ti too fam sɛ:
  - mete ase se ohene no nnye mpaboa - ennye ne dibea!
  Alexander de abufuw bɔɔ ose sɛ:
  - Menim! M"ama woakotow na woateɛteɛ me nan ase a ɛda hɔ kwa, na sɛ wonyɛ asoɔden a, nnue!
  Cyrus de serew de ne ti too fam sɛ:
  - ne wo pɛ nyinaa, oh kɛse!
  Abarimaa hene no yɛɛ mmerɛw sɛ:
  - Wiɛ, okay, momma yɛnkɔ sunsuma mu na yɛnnye yɛn ahome!
  Na mmarimaa mmienu no nyinaa tuu mmirika kɔɔ sunsuma no mu kɔtenaa benkyi no so. Alexander maa ne nan a ɛte sɛ mmofra de, a apirapira, na ɛhyew no so kɔɔ soro sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛyɛ mmerɛw kakra. Sɛ obi da mpaboa nantew twa Babilon ho hyia wɔ awɔw bere mu a, ɛte sɛ ayayade.
  Sodifo kumaa no hyɛe sɛ:
  - tɔ me biribi a mɛdi!
  Na ɔtow sika kɔkɔɔ bi tow Kira!
  Abarimaa no kotow kae sɛ:
  - tie na metie.
  Ɛno akyi no, ne nan ase a wɔde nnua ahwe ase no hyerɛn, na ɔde ahopere kɔɔ sotɔɔ a ɛbɛn hɔ no mu kɔhwehwɛɛ aduan.
  Na Vitaly nso tenaa ahengua no so. Wɔ nnyinasosɛm mu no ɔyɛ ɔhene, nanso ɔyɛ ɔhene a wɔfrɛ no, efisɛ wadi mfe du pɛ, ne ɔhene ne sodifo ankasa, Cassander. Ɛte sɛ nea afei okum ɔhene no. Na bere pɔtee a abakɔsɛm akyerɛwfo gye akyinnye. Nkyerɛase bi wɔ hɔ a ɛkyerɛ sɛ Alexander wui wɔ ɔko mu.
  Sɛnea ɛte biara no, ɛyɛ bere a ɛsɛ sɛ woyi Cassander fi hɔ - ɔyɛ ɔhene anaasɛ ɔnyɛ ɔhene!
  Na abarimaa no de si so dua bisae sɛ:
  -Ehe na Grand Vizier no wɔ?
  Ɔwɛmfo no kotow buae sɛ:
  - regye ananmusifo bi wo ahengua dan a edi hɔ no mu!
  Vitalik kae sɛ:
  - frɛ no ba me nkyɛn wɔ aniwa a ɛhyerɛn anim!
  Ɔwɛmfo no de ne ti too fam na ɔhyɛɛ ɔfoforo no. Na ɔman no adwinnade no fii ase twaa ne ho.
  Vitalik tiee vizier no mu biako amanneɛbɔ. Asɛm no ne sɛ basabasayɛ rekɔ so wɔ Afghan mantam no mu. Nnipa a wɔwɔ hɔ no pɛ ahofadi paa. Gyidie
  Onyankopɔn biara nni hɔ de besi nnɛ, nanso kateeyɛ a ɛdɔɔso wɔ hɔ.
  Abarimaa no de nyansahyɛ mae sɛ:
  - ma wonnye won ahwehwedee no bem. Obiara a ɔpɛ atɛntrenee no benya. Na obiara a ɔnyɛ saa no, ɔbɛnya nkrantɛ!
  Afei awiei koraa no Cassander puei. Ná ɔyɛ ɔbarima kɛse a ɔware, na na nkrante sɛn ne abɔso so. Ɔde ahopere kotow ɔhene kumaa no bisae sɛ:
  - edeen na wo Majesty bepe?
  Vitalik de serew buae sɛ:
  - mepe se me ne mo ko.
  Cassander serewee na obuae sɛ:
  - apɛde pa, Wo Awurade! Nanso woda so yɛ abofra, na meyɛ ɔkofo kɛse.
  Abarimaa hene no de ne ti too fam sɛ:
  - Menim! Nanso wo werɛ fii sɛnea na me papa yɛ ɔkofo kɛse no.
  Cassander de ne ti too fam sɛ:
  - yiw, wo ho ye den na wo ho ye ntɛmntɛm boro wo mfe so! Nanso wo ne me ntam kwan ware. Nanso, masiesie me ho sɛ mɛkyerɛ wo asuade bi.
  Vitalik de ne ti too fam sɛ:
  - a mede mpaboa nko na meko!
  Abarimaa no yii mpaboa yi a ɛda adi pefee sɛ na ɛnyɛ nea ɛfata na ɛkɔɔ kwan so nkutoo, ɛwom mpo sɛ na ɛyɛ fɛ de.
  Afei adehye ntade, a aka wɔ asuguare ntade nkutoo mu.
  Cassander ho dwiriw no sɛ:
  - nyaa tanned na wobɛyɛɛ ntini kɛse!
  Vitalik sii so dua sɛ:
  - a mede di dwuma!
  Cassander annyi ne mpaboa ne n"akode a ne bo yɛ den no. Ná ɛte sɛ nea ɔwɔ ahotoso sɛ obedi nkonim.
  Ná ne nkrante no sõ sen abarimaa ɔhene no de koraa, na na Alexander Ɔkɛseɛ no sahene no ankasa tenten na ne mu yɛ duru koraa.
  Ɔko no fii ase denam atuo a wɔtotowee so. Cassander de ahomegye bɔɔ bɔɔl, na Vitalik danee ne ho. Ná abarimaa no yɛ Taekwondo ho nimdefo kɛse, nanso na onim nkrante nso. Wasi gyinae dedaw sɛ obekum Cassander, na ɛrenkyɛ ɔbɛbɔ mmɔden sɛ obekum no. Anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, obekum ɔhene a ɔfata no mpo.
  Abarimaa no maa Cassandra ani da hɔ, na ɔyɛɛ ne ho sɛ ɔreteɛteɛ n"apɔw mu ara kwa.
  Na afei ɔfaa no ne sɛnea ohuruwii no. Na Vitaly Akulov nkrante a ano yɛ nnam no tow ne yɔnko no menewam tẽẽ. Wɔbɔɔ Cassander, ɔhinhim, na afei ɔhwee ase, na mogya kɔkɔɔ asubura bi firii ne menewam.
  Abarimaa no de anigye bɔɔ amanneɛ sɛ:
  - Vizier Panyin no awu, afei mebedi hene!
  Wɔde Cassandra kɔe. Vitalik hyɛe sɛ wonsie no a nidi a ɛsɛ sɛ wɔde ma onipa a ɔto so abien wɔ ɔman no mu no. Sɛ yɛbɛka a, ɛte sɛ nea Cassander kum Alexander a ɔto so Anan maame? Wiɛ, ɛno ne nea minyae wɔ ho!
  Vitalik gyaw ne nan a ɛyɛ mmofra de, nanso ɛyɛ den na ɛyɛ mmerɛw no ho nkyerɛwee fɛfɛ pii wɔ abo fam.
  Ɛno akyi no ɔtoo dwom sɛ:
  Na ɛwom mpo sɛ ɛsɛ sɛ wohwie gu de, .
  Wɔ ɔko a abufuw wom mu no, mogya a ɛretu ahum kɛse...
  Fa nkrante, agyan bubu nkwa asaawa, .
  Yɛrennyi ɔdɔ mma daa!
  
  MUTANT AS MMOTOA ABAKƆSƐM
  NKYERƐKYERƐMU
  Esiane sɛ mutagen bi a ɛretu wɔ akwanhyia mu nti, Germanni wimhyɛnkafo biako bɛyɛ sɛ ɔbabun wɔ akyi na onya tumi akɛse. Bio nso, wɔn ho yɛ den araa ma Wiase Ko II no kwan nyinaa resakra!
  . TI A ƐTO SO 1
  Wɔ January 1943 mu no, Germanfo nyaa ace bi a wɔadan no. Wɔyɛɛ nsakrae wɔ aberante no nso mu na onyaa tumi akɛse. Mfiase no ɔne Britaniafo ne Amerikafo koe wɔ Mediterranea mpoano. Ɔbɛyɛɛ Luftwaffe wimhyɛnkafoɔ a ɔdi kan a ɔtow wimhyɛn ahanu gui - ɔnyaa Knight's Cross of the Iron Cross a dwetɛ oak nhaban, nkranteɛ ne diamonds ka ho.
  Bere a ɔtow wimhyɛn ahasa gui akyi no, ɔno na odii kan wɔ Third Reich mu a onyaa Asraafo Mfata Mmeamudua a wɔde sika kɔkɔɔ ne abohene ayɛ. Ɛno akyi no, woyii no kɔɔ Apuei Fam Akono.
  Ɛhɔ na ɔde ne ho hyɛɛ Kursk Ko a ɛyɛ ayɛsɛm no mu. Aberante bi a ne ho yɛ bruu a ɔsakrae a na ɔte sɛ abarimaa, a onni abɔgyesɛ anaa abɔgyesɛ mpo, na ɔte sɛ ɔbabun a wadi bɛyɛ mfe dunan, saa bere yi na wabɛyɛ wimhyɛn mu ɔkofo a ne ho yɛ den a ɛyɛ nwonwa. Na wɔantumi anbɔ no, nanso ɔno ankasa de n"adwene tee atamfo wimhyɛn ahorow akuwakuw.
  Ne nkate ne ne pɛpɛɛpɛyɛ nyinaa bɛyɛɛ nea ɛboro nnipa de so. Na ɔbɔɔ Soviet wimhyɛn ahorow gui a agye din araa ma onyaa abodin Ɔbonsam Fitaa na osuro no te sɛ ogya.
  Bio nso, onyaa akohyɛn soronko bi a wɔde sɔ hwɛ ME-309, a na ɛwɔ mmeae ason a wɔtow prɛko pɛ - wim aprɛm abiɛsa ne atuo anan a wɔde di dwuma wɔ afiri mu, na obiara antumi ansiw ano.
  Ná abarimaa bi a wɔfrɛ no Wolf a onyaa ne ti didii mu wɔ nkwaadɔm mu nsakrae no mu no reboaboa akontaabu ano ntɛmntɛm. Na ɔtow wimhyɛn bɛyɛ ahanu gui wɔ asram abien mu wɔ Kursk Bulge no mu. Na Germanfo wimhyɛnkafo afoforo dii n"akyi. Nasifo no kuraa wɔn mframa mu tumi a ɛkorɔn no mu. Na wotumi kwatii nkogudi wɔ asase so. Ampa, nkonimdi biara nni hɔ. Nasifo no san wɔn akyi kɔɔ wɔn mfitiase kwan no so na wonyaa wɔn nan wɔ hɔ. Ɛbɛdaa adi sɛ anim kwan no yɛ nea ɛyɛ den.
  Ɛbɛdaa adi sɛ nneɛma a USSR hweree no dɔɔso sen abakɔsɛm ankasa mu. Sɛ yɛbɛka a, Apamfo no nso twee wɔn si fam wɔ Sicily no too nkyɛn. Ná wosuro sɛ wɔde ɔko no bɛkɔ asasepɔn no so. Na Wolf Rommel ne mutant pilot no din, ɔde ehu brɛɛ wɔn.
  Nea ɛka ho no, Wolf tumi tow wimhyɛn bi a na ɛfa Montgomery ankasa gui wɔ ne Mediterranea wimhyɛn adwuma mu. Engiresini ɔsraani panyin a na ne ho akokwaw sen biara no wui. Na esiane eyi nti, Britaniafo no twee bere a wɔde besi fam wɔ Sicily no too nkyɛn. Na afei wogyaee koraa. Na na Roosevelt nso ani gye ho kɛse sɛ obedi Japan so nkonim sen sɛ ɔbɛkɔ Europa.
  Enti Wolf Rommel dii nkonim na ɔde anigye kɛse kotow USSR wimhyɛn ahorow gui. Ɛnyɛ kwa sɛ ɔyɛ mutant.
  Atopae a wɔtow guu Third Reich ne n"adwumayɛbea ahorow so nso so tew. Eyi maa Germanfo tumi de Panther-2 aprɛm foforo a ɛwɔ akode ne akode a ano yɛ den kɛse no too fam de yɛɛ adwuma wɔ September 1943 mu tɔnn. Ná tank no wɔ moma so ahobammɔ pa: na hyɛn no anim yɛ mm 100, na na abantenten no mu duru yɛ mm 120. Na afã horow no yɛ mm 60. Na biribiara wɔ mmepɔw so. Eyi maa Panther-2 tumi gyinaa ntua a efi Soviet atuo nketewa mu ano. Plus ɛno ne 88-mm tuo a ɛwɔ 71EL mu, ahoɔden kɛse na ɛtow ntɛmntɛm, hyɛn Soviet kar ahorow mu fi akyirikyiri. Bere koro no ara mu no, na Panther 2 no karka adwumayɛ nyɛ bɔne. Ná emu duru yɛ tɔn 53, na na ɛwɔ engine a ano yɛ den apɔnkɔ 900. Eyi kyerɛ sɛ na entumi nkɔ bɔne nsen Sovietfo aduasa anan no. Nea ɛka ho no, Tiger-2 dii kan yɛɛ nneɛma pii.
  Germanfo na na wodi bauxite a ɛdɔɔso sen biara a ɛwɔ Zaporozhye no so, na enti na wɔn tank ahorow no wɔ akode a eye.
  Wɔ osutɔbere mu no, Soviet asraafo bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛkɔ wɔn anim wɔ Ukraine ne mfinimfini hɔ nanso wɔantumi.
  Wolf Rommel nyaa abasobɔde foforo wɔ Soviet wimhyɛn ahanu a wɔtow guu fam no ho: Knight"s Cross of the Iron Cross a sika kɔkɔɔ oak nhaban, nkrante ne abohene wom. Na wimhyɛn ahanson aduonum fam no abasobɔde soronko bi ne Knight"s Cross of the Iron Cross a platinum oak nhaban, nkrante ne abohene wom. Na wimhyɛn apem a wɔtow gui no, Hitler penee abasobɔde titiriw bi so: Dade Mmeamudua no Knight"s Cross a dwetɛ oak nhaban, nkrante ne abohene wom.
  Na bere a wimhyɛnkafo a wasakra no boroo wimhyɛn apem ne fã a wɔahwe ase wɔ Afe Foforo no mu no, onyaa abasobɔde foforo: Nsoromma a ɛyɛ Knight"s Cross of the Iron Cross a sika kɔkɔɔ oak nhaban nkrante ne abohene wom.
  Enti na akontaabu ahorow no reboaboa ano denneennen, te sɛ nea ɛwɔ anansesɛm mu.
  Wolf Rommel bɛyɛɛ adeyɛ a Luftwaffe wimhyɛnkafo afoforo hwɛɛ no kɛse.
  Wɔ January mu no, Red Army no bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛkɔ wɔn anim wɔ baabi a ɛbɛn Leningrad, nanso wɔantumi ansɛe ahobammɔ no. Na wɔ Ukraine no, Soviet asraafo anyɛ yiye. Bio nso, wɔyɛɛ Germanfo aprɛm pii. Na titiriw no na "Panther" yɛ obi a onim ahobammɔ yiye.
  Wɔ asram abien mu no, Wolf Rommel tow Soviet wimhyɛn bɛboro ahanu gui.
  Na onyaa Knight"s Cross Star of the Iron Cross a platinum oak nhaban, nkrante ne abohene wom.
  Nneɛma akɛse a ɔyɛe no kanyan wimhyɛnkafo ne wimhyɛnkafo afoforo. Titiriw no, wimhyɛnkafo Adala ne Agata puei, na wɔn nso tow Soviet wimhyɛn ahorow gui na wɔde ahotoso boaboaa dodow ano.
  Awɔw bere aba awiei. Ná Germanfo reboaboa asraafo ano ama ntua foforo. Mprempren wɔwɔ wimhyɛn a ɛyɛ pɛ a wɔde propeller na ɛyɛ adwuma pii a wɔde tow hyɛ nkurɔfo so, TA-152, a ɛkorɔn sen Soviet wimhyɛn. Na wimhyɛn a ɛyɛ jet.
  Enti Stalin sii gyinae sɛ obedi ho dwuma pɔtee. Ná anim no da so ara te sɛ nea na ɛte wɔ "43 ahohuru bere mu no.
  Nanso na Germanfo no reboaboa asraafo ano de akɔtow ahyɛ wɔn so. Na "Panthers"-2 dodow rekɔ soro, na na wobetumi akɔtow ahyɛ wɔn so denneennen.
  Hitler de ne ho too eyi so kɛse.
  Saa bere no nyinaa na Stalin ne Churchill ne Roosevelt reyɛ nkitahodi. Wɔpaee mu kae sɛ ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wobesi fam wɔ France na ntease biara nni mu. Asraafo no bewuwu kwa.
  Te sɛ, Germanfo no da so ara yɛ den. Nsɛnnennen nso sɔree wɔ Lend-Lease ho. Hitler maa ne nhyehyɛe a ɔwɔ wɔ Yudafo ho no yɛɛ mmerɛw kakra, na ɔkyerɛe sɛ sɛ Atɔe Famfo ne no yɛ asomdwoe na wɔboa a, obetumi agyae Yudafo a wɔsɔre tia no koraa.
  Stalin tee ase sɛ ɔwɔ tebea a emu yɛ den mu. Ɔman no abrɛ na wɔayɛ basaa dodo. Germanfo no antumi ankɔ nkogu wɔ awɔw bere mu, na wɔ ahohuru bere ne ahohuru bere awiei no wobetumi adi wɔn nkonimdi ahorow no. Enti eye sɛ woremfa wo ho nhyɛ wɔn mu.
  Nokwarem no, na anidaso wɔ hɔ ma mfiridwuma foforo. Tank ahorow T-34-85 ne IS-2. Nanso nokwarem no, wɔn ho nyɛ den te sɛ "Panther"-2 ne "Tiger"-2. Yiw, IS-2 no ba fam wɔ akode, projectile quality ne anim akode mu. Ɛyɛ sɛ anyɛ yiye koraa no tank foforo no yɛ biribi a eye sen dedaw no ara kwa. Titiriw T-34-76 a na entumi nkɔ Tiger-2"s afã mpo no.
  Stalin boaboaa ne kuw a wɔbɛn no paa no ano. Ná bunker no wɔ asase ase wɔ Kremlin.
  Ɛde besi ha no, Germanfo ntow atopae ntoto Moscow denneennen. Nanso na wɔwɔ FAA aprɛm a wɔreyɛ, na nokwarem no, na wɔwɔ wimhyɛn a ɛtow atopae a ɛyɛ hu a na USSR wimhyɛn ne wimhyɛn ahobammɔ da so ara nni tumi biara.
  Nea ɛka ho no, Nasifo anya wimhyɛn foforo dedaw a ɛtoatoa so. Na TA-152 a na etumi fa atopae tɔn abien. Na Yu-288 atopae a ɛtow atopae a ɛsoa tɔn asia dedaw na ɛwɔ akyirikyiri ne ahoɔhare kɛse, ne akode a wɔde bɔ wɔn ho ban. Na eyinom ne nea ɛwɔ nsɛm a ɛtoatoa so no mu. Na nkɔso ahorow nso wɔ hɔ. Eyi yɛ Yu-488 a ɛwɔ engine anan titiriw, a ɛde mmirika bɛyɛ kilomita ahason dɔnhwerew biara, a ɛyɛ kɛse ma obi a ɔtow atopae, na ebetumi asoa nneɛma a emu duru bɛyɛ tɔn du. Na TA-400 a ɛwɔ engine asia a ɛyɛ hu sen saa mpo. Wɔkuraa atopae pii na wɔde wim aprɛm dumiɛnsa bɔɔ wɔn ho ban. Plus na ebetumi nso anya jet engine ahorow.
  Enti ɛda adi pefee sɛ ahenkurow no rentra hɔ nkyɛ. Germanfo no nso tow atuo a wɔde tow hyɛ nkurɔfo so a wɔfrɛ no MP-44 a na ɛyɛ nea eye sen biara wɔ wiase saa bere no. Na na wɔwɔ tank dedaw, na "E" series no reba, a na enni nea ɛne no sɛ.
  Enti ɛda adi pefee sɛ USSR betumi adi nkogu yiye wɔ ɔko yi mu. Bio nso, Europa nyinaa yɛɛ adwuma maa Hitler. Na wɔfaa ahɔho kɔɔ asraafo a wɔnam fam, ne adwumayɛbea ahorow mu, ne nea ɛkeka ho. Wɔ nnipa ahoɔden fam no, sɛ wosusuw nsasesin a wɔafa no ho a, Third Reich wɔ mfaso kɛse. Na ebia akode ahorow no su korɔn sen saa mpo.
  Ɛwom sɛ ME-262 no nnya nyɛɛ pɛ na ɛyɛ ntɛm dodo sɛ wɔde bɛto gua wɔ adwumayɛ mu de. Nanso TA-152 ne ME-309 wɔ hɔ, a ɛwɔ ntoatoaso no mu dedaw, na wɔko yiye. Wɔn ahoɔhare ne akode nyinaa wɔ nea eye sen biara. Nokwarem no, kar ahorow no mu duru dɔɔso, na ɛka sɛnea wotumi de wɔn ho hyɛ mu. Nanso akode a ano yɛ den ma wutumi tow tuo kɔ fam prɛko pɛ, na ahoɔhare a wode tuo bere a worekɔ nsu ase no kɔ bere a sɛ nhwɛso no, Yak no ba dua no mu no. Na wɔ vertical maneuvering mu no, German wimhyɛn ahorow no mu yɛ den na ɛde ahoɔhare kɔ soro.
  Yakovlev bɔɔ Stalin amanneɛ faa Yak-3 a na wɔreyɛ, a emu yɛ hare na ɛyɛ nea wotumi de di dwuma sen Yak-9 no ho.
  Stalin tiee eyi, na ɔhwɛɛ Alexander Suvorov mfonini no. Ná Tsarist Russia sahene yi yɛ soronko, na ɔtraa ase bɛyɛ mfe aduɔson, na na wontumi nni no so nkonim. Ɛwom sɛ wɔamma no asraafo dɔm akɛse de. Na nkonimdi a ano yɛ den sen biara a wodii wɔ Fransefo so no amma Russia annya asase nsateakwaa biako mpo. Nanso na onim sɛnea ɔde akontaahyɛde di nkonim.
  Afei ɛkame ayɛ sɛ Germanfo fii ase hyehyɛɛ asraafo dɔm fii Europa nyinaa. Hitler gyaee ehu a na wɔde tia Yudafo no, na wofii ase mpo faa atuhoamafo akuw pii fii wɔn hɔ.
  Poland Ahofadi Asraafo no nso puei, sɛ nea wɔde kari pɛ wɔ Poland asraafo no ho.
  Wɔfaa Fransefo, Dutchfo, Belgiumfo, Denmarkfo, ne Europafo afoforo kɔɔ Third Reich no mu, titiriw SS akuw no. Belarus ne Ukraine mpaapaemu nyinaa puei wɔ USSR. Germanfo no bɛyɛɛ anifere na wɔyɛɛ nsakrae bere a ɔko no kɔɔ so no. Na afei na Rada bi wɔ Belarus mfinimfini, na wɔde mpɔtam hɔ asraafo dii dwuma tiaa wɔn a wɔpɛ ɔfã biara no. Wɔ ɔkwan a ɛfata so no, Belarus nyaa ahofadi, na ɛte sɛ nea ɛyɛ n"ankasa nniso. Te sɛ nea ɛte wɔ Ukraine no ara pɛ. Faako a woyii Bandera fii afiase. Na ɔmampɛ mu mpaapaemu foforo fii ase hyehyɛɛ.
  Enti na USSR nni mfaso biara wɔ nnipa ahoɔden mu. Na mfaso a ɛwɔ mfiridwuma mu no twaam maa Germanfo.
  Stalin kae sɛ:
  - a woreyɛ Yak-3 no hwehwɛ sɛ wɔde duralumin a ɛyɛ papa pii di dwuma. Na ne nneɛma a efi USA ne Britain no so atew kɛse. Na aman a wɔyɛ apam no de akokoduru rehwehwɛ dedaw sɛ yɛde sika kɔkɔɔ tua eyi ho ka!
  Yakovlev de ahopopo buae sɛ:
  - Yiw, seesei deɛ Yak-9 da so ara yɛ ɔkofoɔ titire! Na ɛsɛ sɛ wɔma nea efi mu ba no yɛ kɛse!
  Ilyushin kae sɛ:
  - a woye wim no duu ɔha da biara, a akofoɔ aduanan ka ho. Nanso wɔn su so atew. Kar pii mu duru yɛ kilogram ahasa anaa ahanan sen nea wɔde di dwuma daa no, na esiane eyi nti ɛba fam sen Germanfo wɔ sɛnea wotumi de di dwuma mpo mu!
  Wimhyɛn so panyin no de ne ti too fam sɛ:
  - a yenya adehweree a ewo wim akodie mu a ewo asiane mu ara kwa - baako kosi du a eboa Germanfoo. Na wimhyɛnkafo no ntete wɔn yiye. Aman a wɔyɛ apam no agyae wimhyɛn mu pɛtro a wɔde ma, na wɔn ankasa pɛtro nnɔɔso. Na Soviet kar ahorow nso nyɛ soronko wɔ ne su mu. Nea ɛka ho no, Germanfo wɔ nsoromma kuw mũ bi a aces a ɛkyɛn so wom. Mmea a wɔyɛ wimhyɛnkafo nso wɔ hɔ. Sɛ nhwɛso no, Albina ne Alvina, nsoromma foforo baanu, anya Knight"s Crosses a dwetɛ oak nhaban, nkrante ne abohene wom dedaw, na wɔn mu biara atow wimhyɛn bɛboro ahasa agu.
  Na eyi wɔ bere tiaa bi mu!
  Stalin de ne ti too fam na ɔkae sɛ:
  - Wolf nnyɛ terminator pilot nko ara!
  Ɔsahene no de ne ti too fam sɛ:
  - se anka bi wo ho a!
  Ɔsahene Panyin no bisae sɛ:
  - edeen na Zhukov beka?
  USSR Marshal de awerɛhow hwɛɛ buae sɛ:
  - yehia akode foforo. T-34-85 tank no nni ahoɔden sɛnea ɛsɛ. Ne aprɛm no da so ara ntumi nkɔ Panther-2 anaa Tiger-2 no mu biara mu wɔ moma so. Germanfo ayɛ Panther-3 a ɛkɔ anim kɛse, a ɛsɛ sɛ ɛwɔ Tiger-2 akode a emu duru sua na ɛwɔ engine a ahoɔden wom kɛse. Sɛ tank a ɛte saa kɔyɛ adwuma a, yɛbɛsɛe koraa!
  Stalin bɔɔ n"ano sɛ:
  - a ewo IS-2 no nso?
  Zhukov buae nokwarem sɛ:
  - anim akodeɛ a ɛwɔ abantenten no mu no yɛ mmerɛw mmom. Ɛnyɛ den sɛ "Panther" a ɛnyɛ den mpo betumi de afi akyirikyiri kilomita biako, na akɔ akyiri mpo sɛ ɔde akutu a ɛwɔ toa ase bɛfa!
  Ɔsorosoroni no kae sɛ:
  - adɛn nti na wɔannyɛ ne moma so akodeɛ no mu duru milimita 160?
  Zhukov buae nokwarem sɛ:
  - efirise tuo a tumi wom no mu duru dada. Na transmission no bɛbɔ kɛkɛ.
  Wɔhyɛɛ yɛn ma yegyaee eyi na yɛde yɛn ho too milimita 100 so wɔ yɛn moma so.
  Stalin serewee na na ɛte sɛ nea onni ayamye. Afei obisaa sɛ:
  - se yetew IS-2 no afã akode so fi milimita aduɔkron kɔ aduonum, na yɛnam saayɛ so hyɛ moma so den nso ɛ?
  Zhukov de ne ti too fam sɛ:
  - wei betumi aba yie, Comrade Stalin. Nanso egye bere na wɔatumi ayɛ abantenten foforo na wɔde ayɛ adwuma!
  Marshal Vasilevsky kae sɛ:
  - wo saa tebea yi mu no, Germanfoo no betumi de bazookas ne faustpatron, ne atuo a emu ye hare abɔ IS-2 turret no akɔ nkyɛn. Enti eyi yɛ gyinaesi a akyinnyegye wom!
  Ɔsorosoroni no bɔɔ ose sɛ:
  - ɛmfa ho baabi a wobɛtow no, wedge wɔ baabiara!
  Yakovlev kae sɛ:
  - ɛsɛ sɛ yɛyɛ jet aviation! Germanfo wɔ ME-262 ahorow a ɛreko wɔ wim dedaw. Wɔnyɛ adwuma yiye ankasa, nanso bere kɔ so na ebia Nasifo no bɛba abɛka biribi a eye sen saa.
  Beria de ne ti too fam kae sɛ:
  - sedee nsɛm a aba foforo kyerɛ no, Germanfo reyɛ wimhyɛn a ɛko ME-1100, a ebetumi atu wɔ wim wɔ osutɔbere yi mu. Ɛwɔ mfitiase nsusuwii ahorow bi. Na wɔreyɛ ME-262 X nso, a ɛsɛ sɛ ɛyɛ nea ahoɔden wom na eye sen nea atwam no na ɛyɛ krado sɛ wɔde bedi dwuma wɔ ɔko mu.
  Stalin bisae sɛ:
  - ne nsɛm a ɛkɔ akyiri?
  Ɔmanfo Ɔman no mu Nsɛm Soafo no de ahomegye buae sɛ:
  - ye kokoam na yereye adwuma! Nanso sɛnea nsɛm a wɔka kyerɛ no, ɛsɛ sɛ ME-262 no tu mmirika bɛboro kilomita 1,100 dɔnhwerew biara.
  Stalin n"akyidifo no de ahodwiriw bɔɔ abɛn.
  Ɔsorosoroni no de ne ti too fam sɛ:
  - Wow! Afei yɛayɛ screwed ampa! Dɛn na Molotov bɛka?
  Ɔmanfo Ɔmanpanyin a ɔhwɛ Amannɔne Nsɛm So no de ahomegye buae sɛ:
  - a Atɔeɛ fam amanfoɔ no de breki too ɔko no so. Ɛte sɛ nea wɔda so ara reko wɔ ɔkwan a ɛfata so, nanso nokwarem no, wɔnyɛ ɔko dwumadi ahorow. Germanfo nso gyaee po ase akohyɛn a wɔyɛ na wɔde wɔn adwene sii tank ne wimhyɛn so. Nea ɛka ho no, sɛ́ anka wɔbɛyɛ FAA aprɛm no, adwumayɛbea ahorow bɛyɛ wimhyɛn a ɛtow atopae a aba foforo. Na eyi kyerɛ sɛ wɔbɛtow atopae agu yɛn so a mmɔborohunu biara nni ho. Yɛrentumi ne wimhyɛn a wɔde tu kwan no nkɔ so kɛkɛ!
  Stalin bɔɔ n"ano sɛ:
  - wei ye bɔne! Eyi kyerɛ sɛ baabiara nni hɔ a wɔbɛtwɛn mmoa!
  Marshal Vasilevsky buae sɛ:
  - Russia wo aman mmienu pɛ: asraafoɔ ne po so asraafoɔ!
  Ɔsahene Panyin no de ne ti too fam sɛ:
  - yiw, eye nokore! Nanso, Tsar Alexander a Ɔto so Abiɛsa a ɔnyɛ papa koraa no kaa asɛm a ɛte saa!
  Beria kae sɛ:
  - se Tsar Alexander a oto so abiɛsa no tenaa ase kyɛe a, anka ebia na ɔyɛ kɛse. Anka obetumi adi nkonim wɔ ɔko a ɔne Japan dii no mu!
  Zhukov serewee na obuae sɛ:
  - se meye Kuropatkin a, anka meboro Japanfo. Na biribiara rentumi nsiw me kwan!
  Stalin bɔɔ n"ano sɛ:
  - Gyae nkwaseasɛm a wobɛka! Yɛnnni AIs a yɛde bɛsusu nneɛma ho wɔ ha! Ɛsɛ sɛ yegye yɛn kurom nkwa. Ɛrenkyɛ Hitler de n"ahoɔden nyinaa tiatia yɛn so, na ɛrenyɛ te sɛ nea ɛdɔɔso. Na yehia nsusuwii pɔtee bi!
  Marshal Vasilevsky a na wɔkyerɛ sɛ ɔyɛ ɔkwankyerɛfo kɛse no de nyansahyɛ mae sɛ:
  - ma yemfa yɛn ho nto defense so wɔ bun mu. Yehia atuo pii sɛnea yebetumi, a nea ɛko tia tank ka ho. Yɛreyɛ dɛn wɔ wɔn a wɔayi wɔn no ho?
  Nikolai Voznesensky de ahotoso buae sɛ:
  - Ɛyɛ pa ara! Yɛyɛ atuo sɛnea asraafo hwehwɛ no pɛpɛɛpɛ. Nanso ɛnyɛ nea ɛfata bio, nnipa rennɔɔso mma atuo adwumayɛfo no!
  Marshal Vasilevsky kae sɛ:
  - yehia pii, titire no atuo a etumi ko tia wimhyɛn. Wobetumi de nea etwa to no adi dwuma de atia wimhyɛn ne nneɛma a wɔde wɔn ani asi so nyinaa!
  Stalin de ne ti too fam sɛ:
  - hia sɛ yɛyɛ atuo a ɛko tia wimhyɛn a ne kɛse yɛ mm 100 pii. Wotumi hyɛn Panther-2 no mu ti ne ti, ne Tiger-2 mpo mu a ɛnyɛ hwee, na bere koro no ara mu no, wɔtow Germanfo wimhyɛn a wɔde wɔn ho hyɛ mu no agu.
  Voznesensky kae sɛ:
  - ma 100-mm aprɛm no, ɛda so ara hia sɛ yɛyɛ projectile a ɛho hia. Na enti adwene bi wɔ hɔ a ɛfa tuo a ɛde ne ho tu a egyina chassis aduasa anan no so. Yɛ SU-100 a ɛbɛyɛ mmerɛw sɛ wɔbɛyɛ sen T-34-85, nanso ɛwɔ ahoɔden kɛse wɔ akode mu.
  Ɔsahene Panyin no de abotɔyam de ne ti too fam sɛ:
  - Wiɛ, wo ne Voznesensky ne ti! Afei momma yɛnto dwom!
  Na nnipadɔm no too dwom wɔ nnwontofo kuw mu sɛ:
  Wɔ Ɛna Man a ɛyɛ nwonwa no kɛse mu no, .
  Tempered wɔ ɔko ne adwumayɛ mu...
  Yɛhyehyɛɛ anigye dwom, .
  Ɛfa adamfo ne ɔkannifo kɛse bi ho!
  
  Stalin yɛ ɔko anuonyam, .
  Stalin yɛ mmerantebere mu mmirikatu...
  Nnwom a wɔde ko na wodi nkonim, .
  Yɛn nkurɔfo redi Stalin akyi!
  
  Nnwom a wɔde ko na wodi nkonim, .
  Yɛn nkurɔfo redi Stalin akyi!
  Wiɛ, Ahemman Kɔkɔɔ no reboaboa asraafo ano de apam ntua no. Nanso ɔkwan foforo so no, Hitler resiesie ntua bi. Akode a wɔyɛ wɔ Germany no renya nkɔanim. "Panther"-2 abɛyɛ nea wɔabɔ ho ban yiye wɔ turret moma so, esiane atuo a ɛyɛ mm 150 a ɛwɔ anim, ne mm 100 a ɛwɔ anim a ɛwɔ anim a ɛyɛ digrii 45 nti. Eyi dɔɔso ara kwa sɛ T-34-85 no ntumi nkɔ German kar mu anim ne anim. Nanso obetumi afi kilomita abiɛsa ne fã akɔ mu.
  Enti, "Panther"-2 bɛyɛɛ tank titiriw, na wɔregyae "Panther" a ɛnyɛ den dedaw. Te sɛ T-4 no. Nanso wɔda so ara reyɛ sɛnea ɛbɛyɛ a wɔrensɛe dodow a wɔyɛ no. Te sɛ "Tiger", ɛmfa ho sɛ wɔayi "Tiger"-2 no da so ara reyɛ.
  Ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wɔbɛsan akyekye nea wɔyɛ no nyinaa ntɛm ara ma ayɛ Panther-2. Ɛwom sɛ saa tank yi ye yiye de. Na ahoɔhare, ne akodeɛ mu, ne titire wɔ akodeɛ mu, baabi a ɛnni pɛ.
  Wɔ March mfiase, bere a na akwan no so da so ara yɛ nsu no, Germanfo no bɔɔ mmɔden nea edi kan sɛ wɔbɛkɔ wɔn anim. Na wɔbɔɔ bɔɔl kɔɔ Voroshilovgrad ne Krasnodonsk kwan so. Na Donetsk nso.
  Asraafo Kɔkɔɔ no san gyee Ukraine mmeae yi wɔ Stalingrad ahokyere no mu, na Germanfo no annya bere amfa ansan ankɔ. Nasifo no tumi nyaa anifere kwan so ahodwiriw.
  Enti wɔtrɛw nsɛm a ɛnteɛ mu sɛ wɔpɛ sɛ wɔtwa Soviet ɔko a ɛkɔɔ so wɔ Kursk Bulge no ho hyia. Nanso wɔbɔɔ ɔkwan foforo so, baabi a na wɔnhwɛ kwan!
  Nasifo aprɛm a ano yɛ den de wɔn ho hyɛɛ akodi ahorow no mu, na "Tiger"-2 a sɛ wɔde toto abakɔsɛm ankasa ho a, na ɛwɔ engine a ano yɛ den kɛse a ɛwɔ apɔnkɔ ahoɔden 1000, a ɛkyerɛ sɛ ɛkɔ ntɛmntɛm na ebetumi ayɛ tank pa a ɛma wotumi tu mmirika.
  Germanfo no nyaa nkɔso ntɛmntɛm mfiase no. Wɔkyeree Voroshilovgrad, Krasnodonsk, ne Donetsk, nanso afei sukyerɛmma no nwow na Germanfo atare a emu yɛ duru no wow wɔ atɛkyɛ no mu. Ne nyinaa mu no, Kraut abusua no tumi dii Ukraine nyinaa so koraa. Na wɔde wɔn nkonimdi foforo no too gua.
  Germanfo aprɛm a edi kan a ɛwɔ E a ɛtoatoa so no nso de wɔn ho hyɛɛ akodi ahorow no mu Titiriw no, E-10 atuo a ɛno ankasa tumi tu no. Ná saa afiri yi wɔ su ahorow a ɛkɔ akyiri yiye. Nea edi kan no, na ne sorokɔ yɛ mita 1.2 pɛ. Na adwumayɛfo no yɛ nnipa baanu pɛ a wɔada fam. Ná engine ne transmission no bom na na ɛtwam. Na tuo a ɛde ne ho tu no ankasa sua, nanso ɛwɔ engine a ɛyɛ apɔnkɔ ahoɔden ahannan. Na tɔn du tumi boaboaa anim akode mm 82 ano wɔ ɔkwan kɛse a ntease wom so, ne afã akode mm 52, ne rollers.
  E-10 yɛ afiri a ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ pɛpɛɛpɛ. Sɛ wotu mmirika bɛyɛ kilomita ɔha wɔ ɔkwan kɛse so, na aduɔson wɔ ɔkwan kɛse so a, ɛyɛ den sɛ wobɛbɔ na ɛnyɛ den sɛ wobɛkata so.
  Bere koro no ara mu no, ne bo nyɛ den na ɛnyɛ den sɛ wɔbɛyɛ. Ade biako pɛ a enye wɔ tuo no ho ne sɛ T-4 no wɔ 75 mm 48 EL barrel tenten. Nanso ɛhyɛn Soviet aprɛm mu ti ne anim, ɛwom sɛ efi akyirikyiri de. Na otumi gyina T-45-85"s akuturuku a ɛkɔ ne moma so no ano, na ɛkame ayɛ sɛ ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wɔbɛbɔ no.
  Na adwumayɛfoɔ no nso yɛ soronko - mpataku mmabaa mmienu a wɔfiri SS. Gerda ne Charlotte na wɔyɛɛ saa.
  Wɔasiesie wɔn ho sɛ wɔbɛko te sɛ mmoa a wɔyɛ keka. Na wɔwɔ tumi kɛse a ɛsɛe ade.
  Ɛwom sɛ na mmeawa no da so ara yɛ awɔw kakra wɔ March mu de, nanso wɔhyɛɛ bikini ne mpaboa a wɔda mpaboa nkutoo.
  Na wɔkyerɛɛ wɔn ɔko ho ɔbenfo kuw no.
  Nanso nokwarem no, ɛnsɛ sɛ yɛka wɔn ho asɛm kɔ akyiri saa. Ɔkwan foforo so no, Soviet Komsomol mmeawa reko.
  Na wɔda adagyaw fã na wɔda mpaboa nso. Nanso wɔda wɔn suban a ɛyɛ basabasa na ɛyɛ nwini adi. Wɔtow tuo pɛpɛɛpɛ, na wɔde wɔn nufu a ɛyɛ kɔkɔɔ no di dwuma bere a wɔremia tuo no. Na bere koro no ara mu no wɔto dwom;
  Yɛyɛ Agya Man a yɛdɔ no no mmabea, .
  Aman a Sovietfo wɔ wɔ frankaa kɔkɔɔ no ase!
  Ɔyɔnko Stalin yɛ ɔkraman a ɔwɔ akokoduru, .
  Hena na ɔbɛma wiase nyinaa ayɛ fɛ!
  
  Wɔwoo me ne me Maame Man wɔ anigye mu, .
  Sɛ wobɛdua aburow ne ntama flax...
  Saa na Russia mma te, .
  Saa onipa no bɛyɛ ade nyinaa so tumfoɔ!
  
  Aprannaa rebɔ - fascism ahyɛ yɛn so, .
  Armadas a ɛyɛ tank ahorow a ɛyɛ hu bɔɔ...
  Nanso eye sɛ wobɛbɔ wo tamfo ani, .
  Yɛnyɛ nkokoaa a yɛbɔ semolina!
  
  Fuhrer no tenaa pɔnkɔ so bubuu kɔɔ Moscow, .
  Wɔ fitaa so na efi dade a wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ...
  Adolf Hitler tɔn ne ho maa Satan, .
  Ná misusuw sɛ atuo ntumi nsiw no kwan!
  
  Ɔyɔnko Stalin yɛ ɔsraani a ɔwɔ akokoduru, .
  Ɔne Hitler bɔɔ mu wɔ lists no mu...
  Na ɛbɛdaa adi sɛ Fuhrer no nyɛ onwini, .
  Ɔkannifo no nsateaa de ne Adam apɔw-mu-teɛteɛ no mu!
  
  Afei fasistfo no wosow te sɛ ahaban, .
  Sɛnea Stalin dii no dɛm kɛse no...
  Ɔbɛpɛ sɛ ɔbɔ whist wɔ asawdan mu, .
  Wiɛ, afei Adolf yɛ obi a ɔreyɛ honam ani hwɛbea kɛkɛ!
  
  Nasifo a wɔwɔ wiase Stalingrad, .
  Esiane sɛ yɛn guys no ayɛ den nti...
  Sovietfo asase so ɔsraani no ani agye yiye, .
  Yɛbɔɔ atamfo no nyinaa mmɛn!
  
  Berlin bɛhwe ase wɔ mmeawa no nan ase, hu
  Mmabaa no bɛkyinkyin a wɔn mpaboa...
  Ɛrenkyɛ yebesi paradise wɔ okyinnsoromma yi so, .
  Na ɛbɛyɛ anigye ne kommyɛ kɛse!
  
  Biribiara bɛyɛ yiye wɔ amansan yi mu, .
  Mmabaa no benya atade a wɔde abohene ayɛ...
  Ɛtɔ da bi a, ɛyɛ den dodo
  Nanso yɛyɛ ɔman a akyɛ sen Atlantafo!
  
  Wɔ Russia no, ɔkwampaefo bi ne saa titan no wɔ hɔ, .
  Wɔ Agya Man mu no, ɔkofo biara fi diapers...
  Adolf woyɛ ɔhwereefo ne otirimɔdenfo, .
  Woanya aniwa tuntum bi fii mmeawa no nan so!
  
  Bere a komunism korɔn sen amansan no, .
  Bere a Onyankopɔn Maame trɛw nkatanim no mu no...
  Afei wɔde aweredi nyinaa bɛto afiri mu, .
  Na Yesu Hann Nyankopɔn Edin!
  Komsomol mmeawa no too dwom fɛfɛɛfɛ na wɔde atenka too dwom. Wɔde anigye kɛse yɛɛ eyi. Na nne ahorow no te sɛ nea ɛyɛ iridescent yiye.
  Na mmeawa no de wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa a ahoɔden a edi awu tow atopae a ɛsɛe ade.
  Akwampaefo no nso ko. Wɔn a, ɛmfa ho sɛ na sukyerɛmma da so ara wɔ hɔ no, na wɔhyɛ ntade tiaa, ntade a ɛyɛ nsensanee, na wɔda mpaboa nkutoo.
  Na ɛwom sɛ mmofra no nan a ɛda hɔ kwa no danee kɔkɔɔ esiane awɔw nti na na ɛyɛ kɔkɔɔ te sɛ ananse de, nanso wɔde nsi kekaa wɔn ho na wɔkoe denneennen.
  Na eyinom yɛ mmarima ankasa, wɔyɛ basabasa na wɔko kɛse.
  Nea ɛde atopae tow tuo, twee agyan no san n"akyi na ɛtow owu akyɛde ahorow a edi awu.
  Na bere koro no ara mu no, wɔtoo dwom nso;
  Hann a ewo me Russia a woama no so - .
  Aman a wɔde wɔn kra maa wiase no nkwa!
  Ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wubenya Agya Man a ɛyɛ fɛ sen saa, .
  Ɔyɛ asɛmpa ma amansan - daeɛ kronkron!
  
  Wɔ sare ne obosu biara mu, .
  Na wɔ awɔw bere mu osu a ɛyɛ hyew a ɛtɔ gu fam no mu...
  Sukyerɛmma a ɛrehuruw de abohene di agoru, .
  Wɔn mu na Yesu anim - Awurade Kannifoɔ no wɔ!
  
  Svarog a ɔhyerɛn no adebɔ, .
  Ɛyɛ fɛ wɔ atoko nhwiren biara mu.
  Nea ɔpɛ asomdwoe te sɛ Onyankopɔn ba, .
  Gye me di, ɔwɔ asetra a ɛyɛ nwonwa wɔ baabiara!
  
  Nanso Ade Nyinaa so Tumfoɔ no de saa apɛde yi maa yɛn, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a mɛpaw ɔkwan biara a ɛyɛ ahofadi, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a kurom hɔ ɔkofo no dɔ ne kurom, .
  Sɛ wɔbɛhyɛ Rod anuonyam wɔ ne nneyɛe mu!
  
  Nanso, wɔpaw nea enye, .
  Na afei asubɔnten bɔne bi rehwie agu Asase so!
  Nnipadɔm retiatia Russia so afi tank hell mu - .
  Nkrabea yɛ atirimɔdensɛm na enni mmɔborohunu wɔ n"akodi mu!
  
  Nanso momma yenka akofoa bom mmati ne mmati - .
  Wɔ Soviet Frɛmfrɛm a ɛbaa October mu no ase.
  Efi agyiraehyɛde no mu na wɔde adom bɛma anim, .
  Wogyina hɔ ma yɛn wɔ Awurade anim esiane biribi nti!
  
  Ɛwom mpo sɛ adaemone no redi Hitler akyi de, nanso .
  Na ɔde nneɛma pii guu Germany!
  Nanso yɛtow Junkers tuo te sɛ saucers, .
  Ne nyinaa akyi no, ɛsɛ sɛ woko, tetew mogya no fi wo ntini mu!
  
  Atamfo no adu Moscow - biribiara rehyew, .
  Ɔnam afiri a wɔde hwɛ akyirikyiri so hu Kremlin nsoromma!
  Nanso yɛdii Mamai"s horde so nkonim ansa na, .
  Awurade bɛma ne mma a wɔwɔ ɔdɔ ahoɔden!
  
  Agya man - Mede ɛyaw bɔ mpaebɔ mu, .
  Yɛn nkurow rehyew te sɛ kanea!
  Nea wɔde fifiri ne ɔdɔ na ɛkyekyee, .
  So wɔsɛee no daa ampa?
  
  Nanso Abusua no rennyaw n'Abɔdeɛ - .
  Ɔbɛma ahoɔden na ɔtamfo no ahwe ase!
  Sɛnea wɔkae wɔ Onyankopɔn nyansa nhoma mu no - .
  Rus' bedi nkonim na wato santen akɔ nsoromma no ho!
  
  Wodii Wehrmacht so nkonim, mogya resen, .
  Moscow, ne afei anuonyam Stalingrad!
  Na Ɛnaman no bɛma nsuo afiri apɔw-mu-teɛteɛ nnua mu, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a ɔtopae a wɔde tow tuo bɛyɛ mmerɛw!
  
  Yɛbɛtena Berlin - Stalin ne ɔkannifoɔ, .
  Onyankopɔn Viceroy wɔ Asase so baabi a bɔne wɔ!
  Anuanom, munnnyae fasistfo abɔde, .
  Afei anigye ne nkonimdi bɛba!
  Eyi ne sɛnea akwampaefo no de nkate ne nhyɛso to dwom. Na wɔn nne yɛ mmofra de, ɛho tew, ɛyɛ dɛ.
  Na ɛwom mpo sɛ wɔn nan da hɔ, wɔabɔ fam, wɔabɔ, akisikuru ne akuru akata ne nyinaa so, na awɔw nti wɔn nsateaa mpo yɛ bruu de, nanso mmarimaa ne mmeawa nyinaa anofafa so serew a ɛyɛ hyew.
  Na ɛda adi pefee sɛ wɔrempa abaw, na mmom wɔbɛkɔ so ato dwom na wɔako.
  Lenin tetee yɛn maa nkurɔfo no anigye, .
  Na Stalin kɛse no hyerɛn yɛn kwan so...
  Ilyich de ahofadi kronkron brɛɛ obiara, .
  Ɔkyerɛkyerɛfo a odi n"ade no adi atamfo no so nkonim!
  
  PUTIN NKYEKYƐMU NE HITLER
  Ɛdenam nkonyaayi amanne bi mmoa so no, Hitler nyaa Russia Ɔmampanyin Putin anigye. Na eyi sesaa abakɔsɛm kwan kɛse. Nea edi kan no, wodii nkonim wɔ Britain wimhyɛn mu Ko no mu. Ɛyɛ nokware sɛ Hitler annya akokoduru ankɔ fam, nanso Luftwaffe nyaa tumi wɔ wim. Franco, wɔ saa tebea horow yi mu no, penee so sɛ wɔbɛtow ahyɛ Gibraltar so. Germanfo no faa abankɛse yi wɔ nna abien mu. Na wɔde asraafo kɔɔ Afrika.
  Wɔtwee ɔko a wɔne USSR dii no too nkyɛn. Nanso eyi boaa Nasifo no nkutoo, na wodii Asasepɔn a Ɛyɛ Esum no so nkonim.
  Fasistfo no dodow a ɛkorɔn ne nhyehyɛe a eye no maa wotumi faa Afrika, Mfinimfini Apuei ne India wɔ afe biako mu.
  Na wɔ November 1942 mu no, Nasifo no sii fam mpofirim na wɔfaa Britain wɔ nna du-baako mu.
  Ɛno akyi no, wofii ase yɛɛ ahosiesie maa ɔko a wɔde bɛko atia USSR. Germanfo no de akohyɛn foforo kɔe: Panthers, Tigers, Lions, a wɔasiesie wɔn ho ama ɔko. Na June 22, 1943 no, wofii ntua no ase.
  Nokwarem no, USSR tumi siesiee ne ho yiye maa saa bere yi wɔ mfe abien mu. Tank dodow kɔɔ soro koduu mpem aduasa awotwe ne ɔha aduonu akuw, wimhyɛn dodow duu mpem aduonum. Atuo ne akode ahorow afoforo nso dodow akɔ soro. Nanso Wehrmacht no de pii kaa ho. Tank dodow a ɛwɔ Third Reich no mu no kɔɔ soro fi mpem asia koduu mpem aduonu wɔ mfe abien mu. Na ɛda adi sɛ wɔn su atu mpɔn.
  Wimhyɛn a ɛkɔɔ so wɔ Third Reich no nso kɔɔ soro. Ná wɔde akode a ano yɛ den kɛse ahyɛ ME-309 foforo no mu na efii ase yɛɛ no. Focke-Wulf, Yu-288 ne Yu-188 yɛɛ den sen saa. Na na ɛyɛ aniberesɛm. Fritz no nso nyaa mfiri a wɔde tow gas, ne nea ɛkeka ho pii. Nea MP-44 atuo a ano yɛ den kɛse a wɔde tow hyɛ nkurɔfo so no ka ho.
  Nea ɛho hia sen biara no, na Germanfo no wɔ asraafo a wɔnam fam dɔɔso. Ná wobetumi de atubrafo asraafo ne asraafo a wofi Europa adi dwuma.
  Nanso na nneɛma nketenkete afoforo nso wɔ hɔ. Ná Red Army no nsiesiee ne ho sɛ wɔbɛbɔ wɔn ho ban. Wɔankyerɛ no sɛnea obeyi ne ho ano. Na ɛwom sɛ na wɔawie abannennen a ɛwɔ Molotov Line no so de, nanso na ɛbɛn ɔhye no dodo na na emu dɔ sɛnea ɛsɛ.
  Nea ɛka ho no, na Germanfo betumi afi Turkey, Iran, ne India akɔtow ahyɛ wɔn so. Nea ɛka ho no, Japan de asraafo kɔtow hyɛɛ wɔn so.
  Yiw, wɔpiaa wɔn ho denneennen.
  Na wɔ asram abiɛsa mu no, wodii USSR so nkonim na Moscow hwee ase. Asram abien akyi no, wɔfaa Russia koraa.
  Ɛno akyi no Hitler sii gyinae sɛ ɔbɛtow ahyɛ Amerika so. Na ɛha na Germanfo no nyaa anigye.
  Ná Amerikafo tank ahorow ayɛ mmerɛw, na wimhyɛn ahorow aka akyi. Nanso na Germanfo no wɔ wimhyɛn a wɔde tu mmirika a edi mu, na na nkuku a ɛtu puei a na akode nketewa a wɔtow no ntumi nsɛe no koraa, na na hydrogen peroxide nnya po ase akohyɛn so nkɛntɛnso. Na tank ahorow a ɛwɔ E series no mu no, ɛbubuu United States, ɛwom sɛ na ɛyɛ den de, nanso ɛsen saa esiane akyirikyiri a ɛwɔ January 30, 1946 mu nti. U.S. asraafo nkaefo nkutoo na wogyaee wɔn ho mu.
  Na wɔ April 20, 1951 mu no, na Hitler suro sɛ samuraifo no reyɛ atom ɔtopae, tow hyɛɛ Japan so... Ɔko no kɔɔ so a na botae biako na ɛwɔ hɔ. Nasifo nyaa tank a ɛyɛ pyramidal a ɛkɔ akyiri kɛse, nkuku a ɛyɛ den a ɛtu a laser wom, ne akode a wɔde nnyigyei a ano yɛ den di dwuma. rɔke a wɔde tow nneɛma pii a ɛkɔ akyiri, ne nea ɛkeka ho pii.
  Ɛne sɛ, Japan ankyɛ ansen asram asia. Na ɔko no baa awiei bere a Wehrmachtfo no dii nkonim bio.
  Putin anigye no boaa Hitler ma odii ahemman titiriw a etwa to wɔ asase so no so nkonim.
  Na wɔ April 20, 1959 no, wɔyɛɛ wiase nyinaa ɔmanfo a wɔpɛ sɛ wɔpaw wɔn, na ɛde wiase tumidi bi a Adolf Hitler di anim no ahemman nniso sii hɔ.
  Wɔ 1949 mu dedaw no, Germanfo no de wimhyɛn kɔɔ ɔsram no so. Na wɔ April 20, 1957 mu no, wimhyɛn bi kɔɔ Mars.
  Nasifo no tumi yɛɛ owia nhyehyɛe no yiye. Na afei de na dade, Germanfo nhyehyɛe bi wɔ wiase nyinaa. Bere a Adolf Hitler dii mfe aduɔson no, ɔbɛyɛɛ wiase ɔhempɔn, esiane Vladimir Putin anigye nti. Eyi yɛ ade a ɛyɛ nwonwa a wɔatumi ayɛ.
  Afei ɛka sɛ wɔbɛhwehwɛ wiase afoforo mu, na adesamma ayɛ biako. Nanso, nokwarem no, adansi adwuma ahorow pii wɔ wiase nyinaa. Nea ɛka ho ne asase ase ɔkwan bi a efi Chukotka kɔ Alaska. Nanso wɔ May 1, 1959 mu no, Adolf Hitler kɔhwee wimhyɛn mu. Na ɔdawurubɔfo no ahenni a ɛyɛ nwonwa no baa awiei. Ɛda adi sɛ na wɔanhyɛ Putin, a ɔwɔ n"anigye a ɛyɛ nwonwa no, sɛ ɔbɛtra ase bɛboro mfe aduɔson.
  Nanso na Hitler wɔ ɔdedifo dedaw. Efi mmofra dodow a wonya denam nsa a wɔde hyɛ wɔn mu so. Enti Adolf ahemman no kɔɔ so. Na adesamma kɔɔ so yɛɛ adansi adwuma wɔ mmeae ahorow.
  Wɔ Afrika mpo no, wɔyɛɛ akwan, keteke ne kar, ne nkurow pii. Na abibifo yɛɛ adwuma wɔ ha na wɔmaa Esum Asasepɔn no sikasɛm kɔɔ soro.
  Adesamma nyaa nkɔso na wɔsɔree. Na komunism a wɔrekyekye no rekɔ so, na na nkurɔfo asetra reyɛ yiye.
  Hitler akyi no, ne ba Wolf a odi kan na odii ɔhempɔn no so. Ná ɔyɛ abofra nanso na ɔyɛ onyansafo, na ɔmaa adesamma kɔɔ soro kɛse. Na adwene no biako ne sɛ wɔbɛma mmea dodow akɔ soro na wɔasɔ awosu mu nkwaadɔm ahwɛ. Titiriw no, wosii gyinae sɛ wɔbɛma mmea dodow akɔ soro sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛdɔɔso sen mmarima mmɔho anum.
  Bere koro no ara mu, wɔ 1961 mu no, ahemman no mu ahunmu akwantufo no de wimhyɛn kɔɔ Venus, na afe biako akyi no, wɔkɔɔ Mercury. Mfe abien akyi no yɛkɔɔ Jupiter satellite ahorow no so. Yɛkɔɔ okyinnsoromma afoforo nso. Ɛde besi sɛ, wɔ 1980 mu no, wɔkɔɔ okyinnsoromma a ɛwɔ owia nhyehyɛe no akyi pɛɛ, Pluto, so. Na na ɛyɛ kɛse.
  Na afe mpem mmienu mu no, akwantuo a ɛdi kan a nsoromma nni mu no hyɛɛ aseɛ. Wɔ Asase okyinnsoromma yi so no, ɛkame ayɛ sɛ nsɛmmɔnedi ayera, na wɔama nyarewa ne ɔyaredɔm aba awiei, nkurɔfo werɛ afi ɔkɔm ne nneɛma a ɛho yɛ na. Asetra bɛyɛɛ yiye na ɛyɛɛ anigye.
  Na wosii paradise ankasa. Na nkurɔfo ne wɔn ho wɔn ho anko. Nyansahu nyaa nkɔso ntɛmntɛm. Na ɛde anigye brɛɛ nkurɔfo. Mfiridwuma ho nimdeɛ nso nyaa nkɔso. Nokwarem no, eyi mu adwinni a ɛyɛ nwonwa ne discus. Ná wotumi tu fa okyinnsoromma ahorow ntam dedaw. Na wɔantumi ansiw Krautfo no kwan.
  Wɔ Russia no, atuatewfo akodi brɛɛ ase ntɛm ara. Nkurɔfo sii gyinae sɛ hokwan biara nni hɔ a wobetumi atu Nasifo agu na ɛsɛ sɛ wɔtra ase. Na asetena yɛɛ yie na ɛyɛɛ yie. Ná ahemman no rekɔ komunism so. Afe mpem abien akyi no, nneɛma pii bɛyɛɛ nea wontua hwee koraa. Ná nnipa a wonni afie nni hɔ, na obiara wɔ adwuma. Na wosisii afie a ɛyɛ fɛ paa. Na obiara wɔ kar, na obiara wɔ Intanɛt a wontua hwee, ne nea ɛkeka ho pii.
  Ná asetra rekɔ soro. Nkurɔfo tee nka sɛ wɔn ho ye. Na nkakrankakra obiara yɛɛ ne su sɛ ɔbɛyɛ ahemman biako. Na assimilation kɔɔ so.
  Ná Russiafo ne Slavfo afoforo nyaa hokwan a ɛyɛ pɛ ne Germanfo. Na aman afoforo nso traa ase yiye wɔ Nasi nniso ase.
  Wɔn a wɔanko, na wɔnyɛ ɔfã biara, na wɔtraa ase wɔ nidi mu. Germanfo no anyɛ asotwe nneyɛe a ntease biara nnim.
  Na nokwarem no, bere a yeyii wɔn a wɔpɛ ɔfã biara no fii hɔ ara pɛ na nhyɛso no gyaee ntɛm ara.
  Ná adwumayɛ ho nhyehyɛe no yɛ nea wotumi sesa. Ná wɔn ankasa nniso ne mpɔtam hɔ adwumayɛfo a wɔde wɔn di dwuma nyinaa wɔ hɔ. Na wɔ afe 2020 mu no, nnipa a wɔwɔ okyinnsoromma Asase so nyinaa nyaa ɔman ba na awiei koraa no wɔde mmara kwan so pɛyɛ sii hɔ.
  Eduu saa bere yi no, na nyansahu anya nkɔso araa ma wodii mpanyinyɛ so nkonim, na obiara bɛyɛɛ abofra na ne ho yɛ fɛ daa.
  Na wɔ owia nhyehyɛe no okyinnsoromma afoforo so no, Third Reich nkuraa puei. Na saa na ɛbɛyɛɛ kɛseɛ wɔ wiase.
  Mmarimaa ne mmeawa a wɔwɔ wiase yi mu no fii ase trɛw kɔɔ nsoromma kuw no mu nyinaa. Virtual reality apue dedaw wɔ Hypernet matrix no mu, na biribiara pii yɛ nwonwa na ɛyɛ mmerante ne mmabaa na ɛyɛ fɛ. Ná wobetumi asan ayɛ biribiara dedaw.
  Third Reich Ahemman no bɛyɛɛ ahemman a nneɛma akɛse a ebetumi aba wom na edii amansan no so nkonim.
  Na mmea dɔɔso sen mmarima mmɔho anum. Na wɔn nyinaa ho yɛ fɛ, mmeawa nkumaa, na mmarima no yɛ mmerante a enhia sɛ woyi wɔn abɔgyesɛ. Nokwarem no, abɔgyesɛ yɛ tete de, mmoa atavism ara kwa.
  Na wɔ nokwarem no, agodie a ɛyɛ anigye a ɛte saa no bo fuw na ɛhyew.
  Amansan Bɔfo a wɔwɔ tumi nyinaa yi mu biako, Friedrich Sfero, yɛɛ "anigyede" a ɛyɛ nwini sen biara ho nhyehyɛe nkyɛe.
  Ɛne sɛ, ahunmu akodi. Ɔkwan biako so no, n"asraafo a wogyina hɔ ma Proud Germany, ɔkwan foforo so no, adamfo biara nsoromma asraafo, Harlequinade amansan no bɔfo koro no ara a ɔwɔ tumi nyinaa - Terrible Germany. Eyi kyerɛ sɛ esiane sɛ nnipa a wɔwɔ tumi nyinaa reko nti, ɛbɛyɛ anigye ne onwini, akodu baabi a ɛrentumi nyɛ yiye.
  Ná Grozny Germany asraafo no tumi so retew a wontumi nsiw ano. Hyperplasma atuu bɔɔ mmɔden sɛ ɛbɛhyɛ ɔtamfo a ɔyɛ den a ofi Proud Germany no mu denneennen. Nsoromma po so ahyɛn ɔpepem ne ɔpepem pii huu wɔn wu wɔ ha. Mpɛn pii no ɛyɛ akokoduru, na ɛtɔ mmere bi a ɛyɛ fɛwdi. Wowuwui, a na wɔn ano yɛ sereserew, a na wɔwɔ anidaso sɛ bere bi akyi no wobenyan wɔn. Ɛwom sɛ na ɛte sɛ nea ɛyɛ hu yiye de... Colossus a ɛte sɛ drop a ɛyɛ streamlined no hyerɛn wɔ hann soronko bi a ɛwe ahunmu ne vacuum mfuw mu. Ogyaframa de ahopere fa ahunmu hyɛn no akwan ne mframa a ɛkɔ mu no mu. Asraafo ɔpepem pii a wɔte ase, nnipa ne mmusuakuw afoforo ananmusifo nyinaa, a robɔt ɔpepepem pii wɔ mu no rebɔ mmɔden sɛ wobeguan ɔhyew a egye wɔn nyinaa no. Ɛkame ayɛ sɛ nnipa a wɔko no nyinaa yɛ mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ, a wɔde ti nhwi a wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ, a ɛyɛ avant-garde kwan so ayɛ wɔn ho mfonini, te sɛ nea ɛnyɛ ɔko a ɛyɛ atirimɔdensɛm nti na wɔaboaboa wɔn ano, na mmom wɔaboaboa wɔn ano ama ahemfo bɔɔl a wɔde yɛ wɔn ho. Mmabaa no mu biako ti nhwi a ɛte sɛ mframa afiri a ne nkrantɛ te sɛ akɔre ntaban no gyaee, na ɔteɛɛm a ɛyɛ yaw. Ɛyaw no yɛ hu a wontumi nsusuw ho na ti nhwi no tetew ankasa. owiyammo no nhama no fi hɔ na afei ɛkyinkyini wɔ ahum a ɛtoatoa so akron a ɛyɛ kinespatial curvatures mu.
  Nanso orcs ne elves no bom yɛ hu titiriw wɔ wɔn fam no, nokwarem no, ɛrentumi nyɛ dae bɔne kɛse; Eyi yɛ bɔne honhom bi a nkonyaayifo bi a ɔpɛ awufo a ofi asase ase bun mu frɛɛ no anim a ɛreserew, anaasɛ hann bi a ɛresaw fa adan no mu na ɛrebɔ atuo nsuhina a ɛte sɛ aboa a ne ho yɛ hu a ne bo afuw kɛse. Na ebetumi ayɛ nea enye koraa, nea ɛboro so wɔ ade a ɛsɛe ade na ɛhyew ho mfonini mu.
  Na eyi nyinaa wɔ nsoromma hyɛn a ne kɛse nyɛ nea ɛba fam sen Mercury nsenia so... Nanso, sɛnea amansan bɔfo no gyinapɛn ahorow kyerɛ no, ɛnyɛ saa. Nea ɔbɔɔ honam fam nokwasɛm a ɛte saa koraa no ankasa sii gyinae sɛ obenya ɔtopae.
  Sfero Friedrich Katastrofov tee anigye nka na bere koro no ara mu no onyaa abotɔyam: zero biako wɔ n"anim. Aberante a ɔyɛ ɔbɔadeɛ-awie no danee U, na ɔtwee ne ho fii magoplasm hann no ho na bere a ɔtee gravi-nuklea mframa a ɛrebɔ a ɛrewosow vacuum no nnyigyei no, ɔde sekan bɔɔ magolet foforo wɔ n"akyi. Ɛnyɛ mmerɛw sɛ wobɛkɔ mu, ɔko kar ahorow no tu mmirika te sɛ apɔnkɔ nansoaa a wɔde ahyɛ mmirikatu mu, na mpo shaitan a waboaboa asase ase tumi nyinaa ano no na ɔka. Na abɔde mu nneɛma ne amansan ho adesua ho mmara biara nni hɔ a nnipa a wɔaka akyi a wɔtraa ase tete no nim. Adwene a ɛne sɛ biribiara ntumi nyɛ adwuma no wɔ ɔbɔadeɛ no abisade nkutoo so.
  Afei (Consisting of Hyper-princeps-mago-plasma of such a type of matter incomprehensible to human perception, afei wubetumi afa ɔkwan biara ne nsakrae a ɛba wɔ asetra mu, asesa akɛse afi photon bi mu, bere a wode amansan no nyinaa si hɔ kwa ɔpepepem pii a ne kɛse yɛ parsecs wɔ wo nsateaa mu!) Sfero paw sɛ ɔbɛyɛ abarimaa bi a wɔayɛ no foforo wɔ awosu mu nipadua, a wɔtetee no wɔ Proud Russia ahemman a tumi wom na mfiridwuma mu nkɔso wom mu, bere mpo a na ɔrenyin sɛ awotwaa wɔ awotwaa mu no a ɛyɛ incubator-kɔmputa bi.
  Efi bere a wonyinsɛn no, ntetee fii ase wɔ nna mu, a ɛyaw nkate ahorow twaa mu, wɔ amansan ɔko titiriw bi mu. Na na mfomso ahorow da so ara wɔ hɔ, efisɛ na magolets no akwan a enni ahoɔden biara no yɛ nea wontumi nhu koraa. Nanso Sfero nni eyi ho nsɛm a ɛyɛ den biara. Ɔhyɛɛ da too ne tumi ano sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛyɛ anigye kɛse. Ne nyinaa akyi no, Proud Germany a ɛtrɛw wɔ nsoromma akuw ɔpepepem pii ne wiase ɔpepepem anan a nnipa te mu so no yɛ adebɔ - nokwarem no, ɛyɛ virtual matrix. Na ɛsɛ sɛ ahunmu akodi agoru no di mmara no so. Sɛnea ɛbɛyɛ a basabasayɛ biara nni hɔ koraa. Abarimaa no ne ɔbɔadeɛ. too tuo gui abiɛsa foforo, na ɛyerae mprenu. Magomulses a wɔayɛ akode nhyehyɛe a ɛyɛ nwonwa no twaa vacuum no mu na wɔhyɛɛ no mpo ma ɛtwetwee, te sɛ ɛwo cheesecake a wɔakyekyɛm, wɔ amansan no fã foforo. Ɛha na Sfero san de ne ho kɔhyɛɛ tokuru a ɛwɔ ahunmu no mu, na ɔkɔɔ ntua tebea mu. Bere koro no ara mu no, Abarimaa-Ɔbɔadeɛ no paw bere no sɛnea ɛbɛyɛ a wɔrentumi mfa kɔmputa so nhyehyɛe ahorow a wɔde hwɛ nneɛma so a ɛma wohu nsakrae ahorow a wɔayɛ wɔ Magolet ahunmu a atwa ho ahyia no nyinaa nkyerɛw no.
  - a ewo kinesisphoton magomatrix no twetwe! - abarimaa Ɔbɔadeɛ no kaa no nyansapɛ mu, na ɔtow ɔkofo foforo tuo hwee fam na ɔkwatii princeps-plasma no ntini a ɛyɛ nwonwa no.
  Julius Caesar asraafo a Sphero Frederick de ɔsraani panyin hyɛɛ wɔn nsa no kɔɔ so piaa wɔn ho kɔɔ wɔn akyi, de wɔn dodow a ɛkorɔn no dii dwuma, bere a na wɔda so ara bɔ mmɔden sɛ wobefi afã horow no akata so a ankosi hwee no. Harlequinade ahobammɔ Hannibal hwetee asraafo pii hwetee, bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛtrɛw asraafo dɔm kɛse a ɛhyɛ n"ase no mu wɔ parsec pii so (parsec yɛ kwan a hann mframa bi fa wɔ mfe abien ne fã mu). Asraafo a wɔahyehyɛ wɔn dodow so tew, na dwuma a ankorankoro ahokokwaw di no kɔɔ soro. Ɛha no, afanu no nyinaa daa wɔn ho adi sɛ wɔfata, na wɔdaa wimhyɛn a wɔde tu mmirika ne adwinni a wɔde tu kwan adi. Nanso na nneɛma a wɔhwere no yɛ kɛse;
  Sfero sesaa baabi a wɔko no mpofirim na ohui sɛ ɔwɔ abeawa a ne ho yɛ fɛ sen biara no nkyɛn. Abarimaa ɔbɔadeɛ no ne Valentina piapiaa wɔn ho wɔn ho nsa, mmarimaa a aka no ne mmeawa a wɔdɔɔso sen saa no de wɔn ani kyerɛɛ wɔn ho wɔn ho. Wɔde batere no sii wɔn ani so na wobuee ahum hyperplasma ahum bi wɔ akorow, magolets a wɔtra nkongua biako, akohyɛn, brigantines, destroyers, destroyers ne po so ahyɛn nketewa afoforo so. Sphero de n"ani kyerɛɛ nkonimdi mu.
  Ná ntetee a wɔde ma akofo a wɔatete wɔn ama ɔko no nyinaa, bere mpo a na wɔrehuruhuruw sɛ nkwaboaa wɔ aduannuru bi mu no, korɔn yiye. Nanso ɛnyɛ bere nyinaa na wofi mpaapaemu ne vacuum a ɛhwee ase pii mu bae. Nea ɛbɛyɛ na wɔabua no, atamfo no tow ne ogya a mmɔborohunu nnim a na ɛwɔ n"ankasa matrix mpo. Hyperplasma asuten bi a ɛrehyew fa matrix ahobammɔ a ayɛ mmerɛw ne ahunmu fã afuw no mu no tow akode no mu. Ɛha na ɛwɔ hɔ, nkonyaayi ahunmu no, a entumi nnyina ano no, ɛpaapaee, ogya a ano yɛ den a ɛyɛ kɔla ahorow pii hwee awarefo a wɔtow tuo no so. Sphero hyew ntɛm ara (it"s just a super awesome feeling when the flesh is annihilated!), abeawa no hokafo no nsa yerae koduu ne mmati so, ne nan koduu ne kotodwe, ne torso kosii ne mpampam. Ɔhoɔfɛfo no teɛteɛɛm na ɔsan n"akyi. Valentina na ɔhyɛɛ sɛ.
  - ma cyber regeneration ntumi nyɛ adwuma.
  Ná abeawa no nipadua (te sɛ nnipa afoforo de) nyɛ protein bere tenten. Eyi yɛ honam titiriw a hyperplasmic ka ho, bere a nnipa no ankasa de ahoɔden a ɛboro so na ɛma ahoɔden. Enti honam no, bere a wɔapirapira no akyi no, efii ase nyin nkakrankakra. Sɛ yɛhwɛ no nkakrankakra a, aniwa a ɛda hɔ na wotumi hu adeyɛ no ankasa, sɛnea ntini no nyin ntɛmntɛm yɛ sɛntimita 0.9 wɔ sekan biara mu. Nanso ɔko a emu yɛ den no ankyɛ koraa na wɔhyew akode no wɔ mmeae pii bio. Atuo abien wusiw, asraafo baanum wuwui, aberante biako fã hyewee, na abeawa bi hweree ne ti nhwi ne ne nsateaa bere tiaa bi. Sfero, serewee, san san n"akyi kae sɛ, dodow ahe na woanya denam amansan bɔfo no soafo a woadi so nkonim no so? Anwonwa kwan so no, yetumi kwatii sɛ atuo no bɛpae. Nanso nneɛma a asɛe no yɛ kɛse, mframa no fi mu, na ɛhyew kɔ baabi a mframa bɔne no yɛ. Nanso, mmarimaa no de nidi bua. Sfero ankasa tow tuo a wɔfrɛ no filigree a ɛnyɛ hwee, na ɔbɔɔ wimhyɛn a wɔde tow hyɛ nkurɔfo so a ɛwɔ nkongua abiɛsa gui. Valentina a ne tɛkrɛma ayɛ tenten no, tetee ɔbarima no ano wɔ n"ano.
  - a ɛyɛ Megaquasar!
  - Momma yennya hyperannihilation (super-destructive) plasma a ɛpae! - a Na Amansan no Bɔfo kumaa no bɔɔ ose.
  Wɔde atuo afoforo too magolet abien gui, na wɔtow abantenten abiɛsa a wɔtow guu hyɛn a ɛsɛe ade no so. Nanso saa bere no na aprɛm a wɔde tu kwan no de n"atuo sii wɔn so. Abarimaa-ɔbɔadeɛ no, a ɛnyɛ sɛ onni anigye ne anigye no, tee owu home nka wɔ n"anim. Ɔbea panyin bi a okura agyan hunahunaa ɔbran bɔne bi a ne kɛse yɛ kɛse, na Captain Sfero na ɔde ahyɛde no mae.
  - a wotumi san akyi a wotumi sesa! Tu te sɛ ɔwɔ, fa ɔkraman no mu!
  Batere no de ahopere san n"akyi, nanso ɛkaa akyi kakra. Na ɛte sɛ nea ɛyaw nti na vacuum no reyɛ yaw, na ahum bi a ɛyɛ hyperplasmic pue faa mu. Graviplasm a ɛyɛ hu bɔɔ batere no. Ɛbɛdaa adi sɛ atuo anum ne adwumayɛfo dumien prɛko pɛ sɛ wɔayow koraa. Asorɔkye a ɛtwe ade ba fam no tow Sfero ne mmeawa afoforo no san wɔn akyi. Abarimaa-Ɔbɔadeɛ no huruw baa hɔ, na ɔde ne ti bɔɔ Valentina a wɔasi no agumadi kwan so, nanso bere koro no ara mu no na ne ho yɛ fɛ yiye no abs mu. Na eyi yɛ den bere a nam a na ɛsɛ sɛ wokɔ mu no nyɛ protein no:
  - Wow, wo ne pulsar-collapse tokuru! - Sfero bɔɔ n"ano. Na ɔserewee bere a anyinam ahoɔden a ɛboro so a ɛretu no faa ne mu no.
  Mpaapaemu akɛse faa akode no mu. Wɔtwa te sɛ abon fa dade no ani a ɛyɛ kɔkɔɔ no mu, na emu yɛ den sen titanium bɛboro mpɛn ɔpepem biako. Tumi kɛse bɛn ara na ahintaw wɔ hyperplasma anaa nea ɛkɔ akyiri mpo, princeps plasma, a etumi tu nsoromma na edum quasars no mu. Nanso eyi yɛ tebea a ɛto so asia, ason, ne nea ɛkeka ho pɛ. Wobetumi anya hyperplasm po mũ nyinaa afi molecule biara mu. Wɔ nsusuwii mu (eyi nnya nnya mmaa nnipa), mfitiase ade biako bɛsan awo amansan no nyinaa. Anaasɛ sɛe ade! Eyinom ne tumi ahorow a ɛte sɛ ɔsoro de a hyperplasm tumi yɛ.
  Battery no twetwe fa flexible collapse wosow wɔ kinesisspace, ɔsraani no mia fam denam inertia tumi a ayɛ mmerɛw no so. Afei wogyae spring no, na batere no san tow ogya wɔ baabi foforo wɔ ahunmu nkutoo.
  Friedrich Sfero hyɛ sɛ:
  - hit ne teateaa beam, sesa atuo no ko concentrated ramrod mode.
  Esiane sɛ wɔadum kɔmputa ahorow no nti, ɛsɛ sɛ wɔde nsa yɛ eyi. Fa sanku no hyehyɛ hyperplasma a wɔde ma no ho nhyehyɛe. Nanso biribi a ɛte sɛɛ a yɛbɛyɛ no nyɛ mmerɛw mpo nea egye yɛn nkwa ne sɛ ntetee nhyehyɛe no nso ma yenya tumi kɛse yi. Mmarimaa ne mmeawa gyina ɔhaw yi ano wɔ auto mode mu. Sfero Friedrich de n"ani si hyɛmma bi a wɔde aprɛm tu so, na ɔde kan kakra tow tuo. Wɔte vacuum a asɛe no mu gyegyeegye a ɛyɛ tratraa sen biara, wɔtetew hyɛmma no mu asinasin. Sɛ yegyina tumi a ɔtopae no wɔ so bu atɛn a, atuo no pae. Beae a ɛyɛ hann no sɛe kar no. Wɔsɛee magolet no nso;
  Ntaban no tu kɔ baabiara, na bere koro no ara mu no, dua a ogya rehyew no di akɔneaba wɔ vacuum no mu.
  Atamfo brigantine no nya ɔsɛe foforo, nanso ɔde salvo akɛse bua. Asuten bi fa mpaapaemu no mu, tow abeawa no gu, na ɛma nufu a ɛyɛ sika kɔkɔɔ a ɛwɔ nufu a ɛyɛ sinabar kɔla a ɛma hann no da adi.
  Sphero de anigye teɛteɛm sɛ:
  - wohunu sedee eye nwini! Chernodyrno a ɛwɔ hɔ!
  Valentina bɔɔ ade nyinaa so tumfoɔ no akuturuku wɔ ne kotodwe a Magoplastik honam ani akata so no so:
  - a ɛyɛ Princeps-quasar! Pulsar a ɛyɛ kurukuruwa! Ma wo knight no mace no so nkɔ soro!
  Brigantine a ɛte sɛ nea ɛtɔ gu fam no yɛɛ volleys. Wɔde hyperplasm bosu a ɛyɛ nwene petepetee ɔko no nyinaa mu.
  Friedrich Sfero bɔɔ abɛn sɛ:
  - ma me photon, kɔ bun no asehwe mu!
  Frigate bi fii nkyɛn bae, na bere koro no ara mu no, batere a ɛbɛn hɔ no paee. Ɛte sɛ nea na mmarima no anyɛ yiye wɔ wɔn hintidua wɔ rɔke a emu yɛ duru anaa Vibro-field a ɛpaapae dade a ɛyɛ den sen biara no so.
  Abarimaa no bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkyinkyim asɛnka agua no na ama wanya nkwa wɔ ntua a ɛte saa mu. Nanso wɔn a wɔsɔre tia no nso yɛ adwumayɛfo a wɔkorɔn a ɛkame ayɛ sɛ wowiee sukuu koro no ara. Harlequinade bɔfo no nso nyɛ ɔdaadaafo wɔ Anibuei Adebɔ mu!
  Wɔsɛee tempropreon aprɛm no. Ná wɔakyekyɛ mu ayɛ no afã horow a ɛhyerɛn a wɔaboaboa ano. Wɔtow abeawa no ne Ɔbɔadeɛ-abarimaa a ɔresom akode no gui te sɛ nea akuturuku abɔ wɔn. Wɔde ahoɔhare kɛse bɔɔ akode no mu, wɔpaapaee mu kakra, na wɔn ankasa yɛɛ petee kɛse, na wɔn nipadua a ɛyɛ den yiye na ɛyɛ den yiye no ho popoe esiane ahodwiriw nti. Afei wofii ase yii ade a wɔde kata so a emu yɛ duru no, na ɛmaa wɔn mfonini fɛfɛ a wɔakyerɛw so te sɛ tete anyame ahoni no yɛɛ nea ɛfata.
  Sfero tee awɔw nka wɔ ne yafunu ase. Atamfo no plasma a ɛpae no mu yɛɛ den, na ɛte sɛ nea wɔtwee asraafo foforo baa ɔko no mu. Sɛ nhwɛso no, ɔko hyɛn a ɛtra so no ankasa kɛse te sɛ okyinnsoromma a ɛfata, na sɛnea ɛte sɛ nkrante kɛse bi a wɔde nneɛma a ɛma mframa bɔ kɛse ahyɛ mu ma no ma mframa a ɛbɔ kɛse a ɛyɛ fɛ a ɛyɛ fɛ koraa ba. Ade bi a ɛyɛ kurukuruwa a wɔakyinkyim no te sɛ abofra a ɔyɛ berebuw ne accordion a wɔde afrafra no hwee Proud Germany po so hyɛn no so. Nsuten afoforo a wɔsɛee no bubuu atuo anan a ɛte sɛ nusu.
  Sfero maa ne nan nifa no yɛɛ nwini koduu ne kotodwe so, na wantwɛn sɛ ebenyin wɔ awosu mu no, onyinii ɔhonam akwaa bi maa ne ho ntɛm ara.
  Na Julius Caesar, wɔ ne talente nyinaa akyi no, na ɔredi nkogu wɔ ɔko no mu; Ade biako pɛ a na aka a ɛsɛ sɛ wɔyɛ wɔ tebea a emu yɛ den saa mu ne sɛ wɔbɛsan wɔn akyi, na wɔakwati sɛ wɔbɛtwa wɔn ho ahyia. Sphero a na onni ahonim biara no nam princeps nkitahodi so tiee ahyɛde ahorow a wɔde maa robɔt ahorow no. Ná ɛte sɛ nea anidaso a enni ano, nkonimdi ntɛmntɛm ho sukɔm de wɔn. Julius Caesar po so hyɛn a wɔfrɛ no frigate no sɛee nneɛma pii na ne ahoɔhare so tew. Sfero tee nka sɛ ne bo afuw, na ɛte sɛ nea tumi a ɔbɔɔ no rehwere, na ɛsɛ sɛ ɔsɛe atamfo pii sɛnea obetumi. Ɛne sɛ, ɔwɔ nea obetumi apaw sɛ obedi nkonim anaasɛ obewu. Ɛwom sɛ ɛda adi sɛ Magolet pii a wɔsɛee no; ɛkame ayɛ sɛ ɛrensesa hwee, nanso ɛkame ayɛ sɛ eyi ne saa ankorankoro akokoduru a ɛso bi nni a ɛyɛ asuten a ɛbubu akwanside biara. Abarimaa no de nea ɔsoa no no nkae dii dwuma, ne nokwarem no n"ankasa adebɔ (Sɛnea otumi de stamp nipasu ne nneɛma a ɛte saa a ɛyɛ den wɔ nhyehyɛe mu no yɛ asɛmmisa a ɛda nsow!) kaee nea wotutuu mu wɔ ne mu wɔ ntetee pii mu no ntɛm ara. Ɛsɛ sɛ wokwati sɛ wɔbɛhyɛ wo nsow na wotra robɔt ahorow no mu. Ɛyɛ den kɛse sɛ wobɛkɔ saa kwan yi so, nanso sɛnea ɛbɛyɛ a wobɛda no adi no sua koraa. Nanso ɔkwan foforo so no, so ɔwɔ hokwan sɛ ɔtra abɔnten wɔ saa bere a ɛho hia yi mu? Ne nyinaa akyi no, ɛsɛ sɛ ɔsraani: ɔhwɛ ma ɔkora nkwa so, asɛm a ɛto so abien: ɔtɔre atamfo pii ase sɛnea obetumi. Sɛ abirabɔ ba a, eyi ne atetesɛm, sɛ wɔbɛpaw de agye ano aduru a ɛto so abien no atom. Eyinom ne Amerikafo a wɔtraa ase tete: wosusuw wɔn ankasa honam ani hwɛbea a wɔbɛkora so ho kɛse. Ɛno nti na Yankees hweree, na ɛno da nkyɛn a, wɔn nsɛmmɔnedi no yɛ mmerɛw. Ná onni biribiara ne nea ɛka obiara ho. Sɛ yɛkae Asase no tete abakɔsɛm a: wɔ saa mmere a wɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn kyekyeree adesamma wɔ okyinnsoromma biako so no mu. Wiase a emu apaapae kɛse nti, na ɛho hia sɛ wɔboaboa aman ne nkurɔfo nyinaa ano ma wɔyɛ wɔn nsa biako. Ahemman pii de wɔn ho too so sɛ ɛwɔ hɔ. Nea edi kan koraa no, USA, China, Islamic Society. Na wiase no reyɛ nnipa pii na wɔretetew mu ankasa, na aman a wɔde wɔn ho no dodow renya nkɔanim, na aman nketewa mu mpaapaemu redan ade a ɛhyɛ nkurɔfo nkuran. Common home Ná ogya rehyew asase, na adesamma retɔ bun mu ankasa! Mmere a atwam no, na sodifo a wɔwɔ tumi wɔ hɔ a wɔpɛ sɛ wɔka adesamma bom. Nea edi kan koraa no, eyi ne Alexander Ɔkɛseɛ, a ɔyɛ asraafo mpanyimfo a wɔda nsow sen biara wɔ mmere ne aman nyinaa mu no mu biako. Ná wontumi nni no so nkonim, nanso na providence pɛ sɛ ɛma no nkwa nna tiaa dodo. Na enti na ɔwɔ hokwan ahorow pii, na ɔrekyekye amanaman ntam ahemman, na ɔde Helafo amammerɛ a ɛkorɔn reba Asia. Carthage ne tete Roma mpo de tow kɛse kɔmaa Makedoniani, Slavni a ɔda nsow sen biara wɔ tete mmere mu! Ansa na Alexander reba no, Persia Kɛse a ɛhyɛ ahene pii ase (titiriw Kores) nyaa nkonimdi ahorow a anibere wom, efi India kosi Misraim, nanso nkyerɛkyerɛ no: sodifo biako wɔ hɔ ma wiase nyinaa, ɔno na odii kan de too gua! Wɔ Roma no, Julius Caesar kae sɛ odi wiase sodifo, nanso ne nkwa nna ankyɛ. Kaesare akyi no, na asraafo mpanyimfo a wɔn ho yɛ den sɛnea ɛsɛ wɔ ahemfo no mu. Ná ɔsoro Augustine no yare na ɔyɛ mmerɛw wɔ nipadua mu, na Nero a ne ho yɛ fɛ no taa yɛ hu. Sodifo a wɔagye din sen biara, Diolectanus ne Constantine, ko kɛse de kuraa tebea a ɛwɔ hɔ no mu, a wɔansusuw nkonimdi a anibere wom ho. Na asahene afoforo nso wɔ hɔ, wɔ Roma asehwe akyi. Eyinom mu no, nnipa a wɔagye din sen biara ne: Genghis Khan, Tamerlane, Napoleon, Adolf Hitler, Stalin. Genghis Khan dii yiye paa. Ɛkame ayɛ sɛ odii China, Afghanistan, Khorezm nyinaa so nkonim, na asraafo akuw a wɔakɔ anim duu Tete Rus". Ná ɔwɔ hokwan ahorow a ɛkyɛn so sɛ obedi nkonim; Nanso na ne nkwa tenten mmom mpo sɛnea Mfinimfini Mmere no gyinapɛn ahorow kyerɛ no, na ɛnnɔɔso mma wiase nkonimdi. Genghis Khan hyehyɛɛ ahemman bi, nanso na obiara nni hɔ a ɔyɛ kɛse te sɛ ɔno, a obetumi aka atubrafo nyinaa abom. Te sɛ Tamerlane ara pɛ. Nkonimdi akyi nkonimdi, ahemman kɛse, ne mpaapaemu, Timurat sɛe, mmabarima ne mmanana ntam akasakasa. Na obiara nni hɔ a ɔfata sɛ obesi n"ade. Bere a Napoleon ne Hitler adi Europa so nkonim no, wobubuu wɔn akyi tiaa Russia. Nea ɛyɛ awerɛhow no, Russia ankasa antumi annye wiase nyinaa tumidi. Sodifo kɛse ankasa ne Stalin, a ɔdanee ɔman bi a wonnim akenkan ne akyerɛw a nantew bast mpaboa bɛyɛɛ mfiridwuma mu tumi a tumi wom.
  Na afei, wɔ afeha a ɛto so aduonu biako no mu no, tumi a edi kan wɔ Germany so, na afei wiase nyinaa so no, ahintasɛm awarefo bi a wɔwɔ tumi a ɛboro so a ɛyɛ nwonwa a wonyae.
  Wɔyɛɛ princeps-nkonyaayi akode a aba foforo, na adesamma nyaa nkɔso nkakrankakra koduu tebea a ɛkame ayɛ sɛ wotumi yɛ ade nyinaa mu.
  Nanso ɔko yɛ ɔko, titiriw ahunmu akodi, baabi a akontaabu a ɛnteɛ ne nnipa a wowuwu yɛ nea wontumi nkwati. Ɔkofo Friedrich Sfero a osii gyinae sɛ ɔde ne ho bɛto asiane mu no nyaa anigye de besi nnɛ no otumi sɛee ɔko kar anan a wantwe adwene ankɔ n"ankasa so.
  - bebirch porridge ama nnipa nkumaa no! Anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, princeps-plasma!
  Yiw, Third Reich Ahemman no mufo na wodi agoru a ɛyɛ anigye a ɛte saa, na wodi amansan nyinaa so nkonim.
  Na ɔkwan bɛn so na eyi nyinaa bɛba awiei na tumi nyinaa mu tumi a ɛkorɔn bɛn na adesamma betumi adu, adwene a enni tumi mpo.
  
  
  COG NE POINT NE REICH A ƐTO SO ABIƐSA
  Wɔ Wiase Ko II mu no, wɔn a wokunkum wɔn no de wɔn ho gyee mu. Wɔ eyi mu no, wɔn a wɔyɛ nneɛma ntiantiaa no ne Vintik ne Shpuntik. Bere a wotu kɔɔ baabi foforo no, wokowiee Berlin. Wiɛ, esiane sɛ na wonnim amammuisɛm ne okyinnsoromma Asase ho hwee nti, wɔdan kɔɔ Germanfo som mu. Na wɔyɛ mfiridwumayɛfo a wodi kan. Na wɔde wɔn ho hyɛɛ Panther no nkɔso mu. Adwumfo a wɔn anifere yɛɛ abantenten no maa abantenten no yɛɛ teateaa na ɛyɛ ketewaa, na wɔbɔɔ ho ban yiye, nanso na emu yɛ hare. Wɔde engine ne transmission no guu unit biako mu, na na gearbox no wɔ engine no ankasa so. Wɔmaa chassis no nso yɛɛ mmerɛw na emu yɛ hare sen abakɔsɛm ankasa mu. Na "Panther" no sorokɔ yɛ mita 1.8 pɛ. Ne saa nti, wɔde ahyɛmma no anim akode a ne kɛse yɛ mm 80 no sii mmeae akɛse a ntease wom na ɛkame ayɛ sɛ ɛbɛyɛɛ nea wontumi nkɔ mu. Ná abantenten no moma so yɛ milimita 120 a na ɛso yɛ toro, na na n"afã no akɔ fam milimita aduosia. Nea na ɛyɛ mmerɛw ne hyɛn no afã horow - milimita 40 pɛ. Nanso na nipadua no yɛ ketewaa paa na na soro no akɔ fam kɛse, na na wɔde akyɛm a ne kɛse yɛ mm 30 guu ase de kata nhoma mmobɔwee no so. Na saa ahoɔfɛ yi nyinaa mu duru yɛ tɔn 26 pɛ, na na engine a ɛwɔ ahoɔden a ɛyɛ apɔnkɔ 650. Na na tuo no tenten yɛ mm 75 70 EL toa, na na ɛtow atuo 15 simma biara.
  Plus ɛwɔ hɔ nso visibility pa ne optics.
  Saa tank yi de ahoɔhare a ɛyɛ kilomita 70 dɔnhwerew biara, na atuo a emu yɛ hare, titiriw aduanan anum, ne atuo a ɛko tia tank no ntumi nkɔ nkyɛn, na ɛgye aduasa anan ti ne ti fi kilomita abien, na ɛkame ayɛ sɛ na ɛnsɛe. Na ɛkame ayɛ sɛ USSR akode a wɔde ko tia tank nyinaa ankɔ ne moma so.
  Na "Panther" foforo no yɛɛ kɛse wɔ Kursk Ko no mu. Bere koro no ara mu no, na ɛnyɛ den sɛ wɔbɛyɛ, na ɛkame ayɛ sɛ na ɛhwehwɛ dade a ɛboro Panther a ɛwɔ abakɔsɛm ankasa mu no fã.
  Esiane saa tank yi a wɔde dii dwuma nti, Nasifo no bubuu Soviet asraafo no ahobammɔ mu na wɔtoo nsu a wɔde yɛ nsu mu no mu, na wotwaa Kursk ho hyiae. Na wɔnam saayɛ so gyee adeyɛ no. Na wɔde wɔn nkonimdi no sii so no, wɔfaa Voronezh.
  Ɛno akyi no, Hitler hyɛɛ asraafo no sɛ wɔndan wɔn ho nkɔ anafo fam. Na asraafo dɔm no tu kɔɔ Stalingrad.
  Germanfo tank ahorow no wɔ nea eye sen biara. Na mmeawa kuw bi ko wɔ Panther so, na wɔbɔ Soviet atuo ne kar ahorow mu.
  Germanfoɔ no bubuu mu kɔɔ Stalingrad... Nanso ɛnyɛ ɛno nko ara. Wɔ Afrika no, Rommel asraafo dɔm no dii nkonim toatoa so denam aprɛm foforo a wɔde di dwuma so. Tebea a ɛwɔ Apamfo no mu no yɛɛ kɛse esiane nokwasɛm a ɛyɛ sɛ Vintik ne Shpuntik nso yɛɛ wimhyɛn a wɔde ko a wɔfrɛ no jet. Bio nso, emu yɛ hare yiye, ɛnyɛ den sɛ wɔbɛyɛ, wotumi de di dwuma, na ɛnyɛ den sɛ wobedi so.
  Na wimhyɛn foforo VSh-162 bɛyɛɛ afiri a eye sen biara wɔ wim, na ɛsɛee Apamfo wimhyɛn no kɛse.
  Enti Nasifo fii ase kɔɔ wɔn anim wɔ Afrika kɔɔ Misraim. Hitler ampene so sɛ ɔde ahum bɛfa Stalingrad na ogyaee n"asraafo. Nanso Fritzfo no fii wɔn ntua titiriw no ase wɔ ɔkwan a ɛdannan so denam wɔn ho a wofii mu kɔɔ Caspian Po no so. Na tebea no mu yɛɛ den.
  Na oprehyɛn foforo dii akyi wɔ atifi fam. Nasifo no tow hyɛɛ Sweden so. Na wɔ nna kakraa bi mu no wɔhyɛɛ no ma ogyaee ne ho mu. Na ɛbɛdaa adi sɛ ɛyɛ nwini.
  Gerda ne Charlotte kaa Panther no kɔɔ Sweden nyinaa na wɔhyɛɛ asraafo a wɔakyere wɔn no ma wɔfew wɔn nan a ɛda hɔ kwa no ano, de kyerɛɛ wɔn kuw kɛse no. Saa mmeawa yi yɛ cool ankasa wɔ ha.
  Mmarima pii a wofi ɔko no mu de wɔn ho maa wɔn. Na ɔfew ne nan ase a ɛda hɔ kwa no ano.
  Nanso afei de na wɔwɔ Sweden, faako a na sukyerɛmma atɔ dedaw na awɔw wom no.
  Na Germanfo a Rommel di wɔn anim no dii Britaniafo so nkonim wɔ Misraim. Na afei wɔabubu akɔ Mfinimfini Apuei na wɔredi nkonim akyi nkonimdi.
  Akofo a wɔn ho yɛ fɛ no nantew no annyae... Gerda de anigye kae, na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa no petepetee dade no so sɛ:
  - Wiɛ, Tiger yɛ, nokwarem no, tank a ɛyɛ adwinni a ɛyɛ nwonwa ne afiri kɛse bi wɔ tumi mu. Na ɛnyɛ den bere koro no ara mu!
  Charlotte de ɔbrɛ kae sɛ:
  - ankasa mepɛ "Lev". Esiane sɛ biribiara ntumi nsɛe kar a ɛte saa nti! Na ɔwɔ nipadua a ɛyɛ pɛ sen saa!
  Magda kaee sɛnea wɔkyerɛɛ wɔn parade no wɔ November 7 no na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - m"ani gyee "Mouse" ho, ɛyɛ kɛse paa! Na wɔde atuo abien prɛko pɛ!
  Christina serewee na ɔdanee ne ho wɔ kar no mu:
  - atuo mmienu wo kar baako mu - a eye onwini!
  Gerda wosow ne nan wɔ wim na ɔkae sɛ:
  - a eye se wobetu wimhyɛn saa? So yebedu Australia nnansa yi ara?
  Charlotte wosow ne ti.
  - Daabi! Ɛrenkyɛ! Ɛkame ayɛ sɛ wimhyɛn a wufi Sweden kɔ hɔ no de wo kɔ wiase nyinaa!
  Wimhyɛn no sii fam ankasa sɛ ɛrekɔhyɛ pɛtro mu. Mmabaa no tuu mmirika fii adi. Wohuu wɔn ho wɔ Medina bi a ɛhɔ yɛ hyew mu, faako a wimhyɛn no sii fam ntɛm ara no. Ɛmfa ho sɛ November baa awiei no, na ɛhɔ hyew bɛyɛ digrii aduasa. Na wɔ Sweden no, bere a na wɔrefi hɔ ara pɛ no, ahum bi a ɛyɛ nwini bae na ɔhyew no kɔɔ fam koduu aduasa.
  Mmabaa no tuu mmirika ntɛmntɛm sɛnea wobetumi sɛnea ɛbɛyɛ a wɔn ho bɛtɔ wɔn wɔ hyɛn a wɔde fa nneɛma no mu, na awɔw no kekaa mmeawa no nan ase a ɛda hɔ kwa. Ɛnyɛ mmerɛw sɛ worenhyɛ mpaboa wɔ nnyinasosɛm mu, titiriw bere a wonam no.
  Nanso afei mmeawa no tuu mmirika faa Medina anhwea a ɛyɛ hyew no so. Arabfo no de ehu hwɛɛ mmeawa a wɔda adagyaw fã no, nanso na wosuro sɛ wɔbɛyɛ biribiara. Nanso, Germanfo wɔ din a ɛyɛ hu yiye. Wobu wɔn ankasa sɛ ɔman a wɔyɛ nnipa akɛse, na enti wɔde aseresɛm nketenkete kyɛ. Te sɛ bere a ahoɔfɛfo tu mmirika di akɔneaba wɔ bikini kɛkɛ mu no.
  Wɔ awɔw bere akyi, bere a wo nan ho yɛ nwini bere nyinaa no, mmirikatu a wubetu wɔ anhwea a ɛyɛ hyew so no yɛ anigye yiye. Mmabaa no ani gyee ho na wɔde anigye tow anhwea guu wɔn ho wɔn ho so.
  Gerda a na ɔrehuruw afa sare so saa no susuwii sɛ ɛda so ara yɛ nwonwa sɛ wobɛtra ɔman a awɔw bere nyinaa wom mu. Na sɛnea eye...
  Mframa pa a owia bɔ na ɛho tew bɔ w"anim. Anaasɛ ɛnyɛ nea ɛyɛ foforo dodo, na mmom sare so mframa a ɛyɛ hyew.
  Charlotte de serew kae sɛ:
  - afei saa nsase yi ye Third Reich dea. Ɛmmaa adesamma nkabom saa da. Anaasɛ yɛbɛka no yiye a, wɔn a wɔbɛn wɔn ho, ma biakoyɛ te sɛ mprempren. Na eyi nyinaa fi Fuhrer no nyansa kɛse.
  Magda kae wɔ ntease mu sɛ:
  - fã bi nso ne sɛ Hitler nyaa anigyeɛ kɛseɛ. Sɛ nhwɛso no, Britaniafo hwee ase te sɛ peas. Na Afrika a ɛtrɛw no anyɛ akwanside. Yiw, na biribiara wɔ yɛn afã wɔ ha. Ɛwom sɛ ɛtɔ mmere bi a na mfomso ahorow sisi de!
  Christina buae sɛ:
  - a efa luck ho no, ennye ankasa! Sɛ nhwɛso no, na yɛn ani nnye wɔ awɔw bere mu wɔ '41 mu. Sɛ ɛnte saa a anka wɔbɛfa Moscow saa bere no. Na ɔko a ɛkɔɔ so wɔ apuei fam no bɛba awiei. Na enti ɛbɛda so ara hia sɛ yɛtwe Stalinfo nsɔe no.
  Gerda de ahopopo penee so sɛ:
  - mesusu se ebehia se me! Ɛyɛ awerɛhow! Enti mmarima ne mmeawa pa pii bewuwu!
  Magda sui a ɔmpɛ na ɔkae sɛ:
  - Owuo... Hwɛ sɛnea wonyɛ atɛntrenee! Na ɛtɔ mmere bi a, wudu bere a ɛnteɛ mu!
  Gerda yɛɛ ntɛm kasa tiae sɛ:
  - ennye mmere bi a! Na ɛyɛ bere a ɛnteɛ bere nyinaa! Wunim sɛnea wopɛ sɛ wotra ase, na wompɛ sɛ wuwu!
  Christina kae wɔ ntease mu sɛ:
  - yepe se yei, efirise yen ho ye den na yenya akwahosan. Nanso ebia nanabea a wadi mfe ɔha na biribiara yɛ no yaw wɔ owu ho adwene foforo koraa!
  Charlotte wosow ne ti na ɔde ahopopo kae sɛ:
  - Oh Nyame nnhye! Onyankopɔn nhyɛ wo sɛ wobɛbɔ akwakoraa da!
  Gerda wosow no na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa bɔɔ anhwea no:
  - a mommma yennka yei ho asem! Sɛ wufi ase susuw nea onyin yɛ ho a, wobɛbɔ dam anaasɛ wobɛsɛe w"asetra!
  Magda bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkyekye abeawa a ne ho yɛ bruu no werɛ:
  - se Yesu ba a, awufoo nyinaa besɔre bio, na wei bɛyɛ daa mmerantebere daa!
  Gerda serewee na ɔkaa no brɛoo sɛ:
  - Nyame nnhye!
  Christina de abufuw buae sɛ:
  - Nanso meyɛ obi a onnye nni sɛ Onyankopɔn wɔ nnyinasosɛm mu. Minnye nni sɛ Onyankopɔn wɔ hɔ na memfa afotu mma wo sɛ!
  Gerda de ne mmati a ɛyɛ den na ɛyɛ tan no too fam:
  - anka memfre me ho se gyidini a oye den, nanso... Nneɛma pii wɔ hɔ a honam fam nneɛma ne wɔn a wonnye nni sɛ Onyankopɔn wɔ hɔ no ntumi nkyerɛkyerɛ mu. Nea amansan no mfiase ka ho!
  Charlotte a ɔde ne ho kɔhyɛɛ anhwea a ɛyɛ hyew no mu no buae sɛ:
  - Nanso m'ani gye adwene no ho yie - anyame bebree. Sɛ wɔn, saa Demiurge Anyame yi, boom bɔɔ amansan ne Asase. Afei apereperedi baa wɔn ntam, na ɛde ɔsɛe ne abɔde mu asiane ahorow bae. Eyi nti na asɛmmɔne ahorow nyinaa sii no. Anyame no apereperedi ma nnipa ntam akodi sɔre!
  Gerda de ahotoso buae sɛ:
  - Nanso German Nyankopon no di nkonim bere nyinaa!
  Charlotte wosow ne ti.
  - wei annsi wo Wiase Ko a Edi kan no mu. Ɛwom sɛ na yɛabɛn nkonimdi de!
  Christina de ne ti too fam denneennen sɛ:
  - ne no! Na ɛho hia sɛ wɔde East Prussia bɔ afɔre bere tiaa bi, nanso wɔantwe asraafo mfi Atɔe Fam Anim. Afei na wɔbɛtwa Paris ho ahyia na wɔafa Paris. France de ne ho ma... Ne nyinaa akyi no, wɔadi nkogu. Na bio... Mesusu sɛ sɛ Britain daa atirimɔdensɛm adi a, anka yɛbɛtumi ne Italy, Turkey ne Japan abom atow ahyɛ so. Na wɔde po ase akohyɛn ne po so ahyɛn no adeyɛ a wɔaka abom abubu no!
  Magda kae sɛ:
  - wo werɛ fii Russia ho!
  Christina teɛɛ ne ho so sɛ:
  - a me werɛ amfi biribiara! Anka wobedi Russia so nkonim bere a France de ne ho mae akyi. Bio nso, Tsar Nicholas II nyɛ Stalin. Anka Russia hene no ne yɛn bɛyɛ asomdwoe ahopere, efisɛ na wadi nkogu. Na yɛbɛyɛ... Ne tiawa mu no, na Russia wɔ tsarist bere so no yɛ mmerɛw mpo sen komunist Russia!
  Charlotte serewee.
  - saa na ete! Nanso, nokwarem no, yɛpaa hokwan no saa bere no. Ɛbɛdaa adi sɛ Adolf Hitler yɛ onyansafo sen saa. Ɔne Stalin yɛɛ apam a ɛnyɛ basabasa, na odii n"atamfo so nkonim asinasin. Eyi yɛ amammui mu nyansa!
  Christina kae sɛ:
  - bɛyɛ nea ntease wom kɛse mpo sɛ wobewie Britain, na afei nkutoo na wɔatow ahyɛ Soviet Union so!
  Charlotte de serew kae sɛ:
  - a mepene yei so!
  Nea ɛne no bɔ abira no, Gerda kasa tiae sɛ:
  - se yeanntow anto USSR so wo afe 1941 mu, na anka yennni Red Army akuo a wonsiesiee won ho mma akodie a wode beko ho ban no so nkonim a, anka wobetumi atow agu yen so bere a yetoo Britain so ahum no. Enti na yenni ɔkwan foforo biara a yɛbɛfa so!
  Magda de ne nsa kyerɛɛ ne ho so sɛ:
  - Stalin yɛ ɔmanyɛfo a ɔyɛ ahwɛyiye! Ebia na ɔmfa ne ho nto asiane mu sɛ obenya akwantu a ɛte saa!
  Gerda de ntease kae sɛ:
  - Mmom no, eye kyakyatow kesee wo Stalin fam se ebema yen hokwan de abubu Britain. Wɔ eyi mu no, na tumi horow a ɛkorɔn bɛtɔ ne so. Na anka yebesie. Na bere a Britain sɔre tiae no, na Russia da so ara wɔ hokwan tia yɛn. Anyɛ saa a, ɛsɛ sɛ yegye tom sɛ yɛn atamfo nni hokwan biara!
  Charlotte nso nyaa biribi a ɔkasa tiae:
  - kɔsi sɛ wɔbɛdi monsters te sɛ USSR ne USA so nkonim no, ɛyɛ ntɛm koraa sɛ wɔbɛka sɛ ɔtamfo no nni hokwan biara. Yɛayɛ pii na yɛakɔ akyirikyiri, nanso... Yɛda so ara wɔ ɔhaw pii wɔ yɛn anim. Eyi ne Australia mprempren. Ade titiriw foforo ma German asraafo!
  Gerda de ahotoso buae sɛ:
  - a yebebubu saa nso! Makɔ nantew abien dedaw wɔ Switzerland ne Sweden, nanso anyɛ yiye koraa no, ɛhɔ yɛ hyew kɛse wɔ Australia.
  Charlotte serewee na ɔde ahotoso kae sɛ:
  - megye yen nkonimdie di! Ɛrentumi nyɛ ɔkwan foforo so kɛkɛ!
  Ná ɛsɛ sɛ mmeawa no gyae ɔhyew a wɔde ma wɔ sare so no na wɔsan tu kɔ kar no mu. Petrol a wɔde guu mu no dii yiye. Na wɔn nnamfo dedaw a wofi Tigress asraafo dɔm no mu bɛkaa mmeawa no ho.
  Mmabaa a wofi saa mmea kuw yi mu no hwehwɛɛ Mujahideen a hwee nni mu. Nanso, nea na ɛyɛ kakraa bi. Na afei wɔde anigye sii kwan so sɛ wɔrekɔdi Australia so nkonim. Asasepɔn foforo a Wehrmachtfo no pɛ saa.
  Ná Germany reboaboa asraafo ano ama ahurututu no na wɔresiesie wɔn ho sɛ wobesi fam.
  Margaret de obu hyiaa Christina ne Gerda a na wanim wɔn dedaw no. Ne nyinaa akyi no, ɛnyɛ obiara na obetumi anya abohene ama Knight"s Cross! Wɔ saa adwumakuw yi akyi no, na ɛsɛ sɛ wɔde mmeawa no kɔma wɔkɔyɛ mmadwoa na wɔkɔ nsraban titiriw bi a wɔwo mma mu. Enti wɔ Russia adwumakuw no mu no, ebia wɔrennya bere mfa wɔn ho nhyɛ mu.
  Nanso, na ɛte sɛ nea ahoɔfɛfo no ani agye na wɔyɛ akofofo. Ná mempɛ sɛ mɛda bio na mmeawa a wɔato wɔn mu wɔ ɔdan ketewa bi a ɛyɛ soronko mu no bɔɔ nkɔmmɔ.
  Magda a ɔte aboa nhoma agua so no kae sɛ:
  - abosonsom, ne akyi ntease nyinaa akyi no, nso ntumi mmua nsemmisa bebree. Sɛ nhwɛso no, ɛhe na demiurge anyame pii no fi?
  Charlotte serewee na obuae sɛ:
  - sedee onyame baako som ntumi mmua asemmisa no, ehe na Onyankopon koro no ara a 3boo Amansan no firii?
  Magda de ne nsa kyerɛɛ ne ho so sɛ:
  - wei ye asemmisa a efa sedee wobeka... Gyedie so na yegye tom se axiom se Nyankopon Otumfoo no te ho bere nyinaa. Na eyi yɛ axiom a enhia adanse.
  Christina kae, na ɔwosow ne ti sɛ:
  - ntumi nsusu biribi a ewo ho daa, na ewo den a enni ano, ne nyansa a enni ano. Eyi tia ntease. Sɛnea yehu wɔ Asase so no, nea ɛnyɛ den na ɛma nneɛma a ɛyɛ den ba, na yɛhwɛ adannandi. Na afei efi nea ɛyɛ den kɛse no mu no, nea ɛnyɛ den no bae. Nea ɛne nokwasɛm a wɔahyɛ no nsow bɔ abira.
  Sɛ nhwɛso no, adesamma reyɛ nea ɛyɛ den kɛse, na ɛnyɛ nea wɔayɛ no mmerɛw! Na yɛnbrɛ yɛn ho ase koraa, nanso nea ɛne no bɔ abira no, yɛreyɛ pɛ kɛse!
  Charlotte serewee na ɔkae sɛ:
  - a ntease wom! Anyame no adannandi no ma wɔbɔ Demiurge Nyankopɔn a ɔwɔ tumi nyinaa no!
  Magda kaa no denneennen sɛ:
  - nyansapɛ a ɛte saa betumi asɛe ɔkra!
  Charlotte teateaa n"ani na ɔde ahopere kae sɛ:
  - Nanso asemmisa no ne se, mfe bɛn na amansan no yɛ?
  Magda de ne mmati a ɛyɛ den na anyin no too ne ho so:
  - Nnim! Na dɛn nti na asɛmmisa a ɛte saa?
  Charlotte buae wɔ ntease mu sɛ:
  - wei fa Satan atuatew ho. Satan yɛ abɔfo a wodii kan bae no mu biako, sɛ ɛnyɛ nea wodii kan bae mpo a. Dɛn na wɔfrɛ no - Adekyee Ba! Na sɛ ɔtew atua a, ɛnde ebia bere pii ntwam fi bere a wɔbɔɔ no na ɔtew atua no. Anyɛ saa a, ɛbɛdaa adi sɛ ɔyɛɛ n"ade brɛoo mfe ɔpepepem pii saa na mpofirim ara ɔbɛyɛɛ ɔkwasea.
  Magda yɛɛ n"anim basabasa na ɔde ahopopo kae sɛ:
  - Na enti edeen?
  Charlotte a ɔyɛ ɔbadwemma kae sɛ:
  - Na nyansahufo ka se yen amansan no adi mfe ɔpepepem pii! Egye bere tenten saa ansa na nsoromma hann no adu okyinnsoromma Asase so! Nanso sɛnea Bible kyerɛ no, ɛrentumi nyɛ ɔpepepem pii!
  Magda dwenee ho kakra na obuae sɛ:
  - Nyankopon boaa nsoromma hann a eduru yen ho dada. Ná Adam ne Hawa yɛ mpanyimfo, na ɛnyɛ nkokoaa. Ná owia ne ɔsram ne nsoromma rehyerɛn ama wɔn dedaw. Ɛne sɛ, Awurade bɔɔ wiase no wɔ nkɔso mu. Enti wo bɔhyɛ nyinaa nkyerɛ hwee.
  Charlotte de atirimɔden kae sɛ:
  - Anaase ebia woda no adi se anyame bebree wo ho? Saa anyame a wɔbɔɔ amansan no!
  Magda de twentwɛnee bi buae sɛ:
  - a yenya amansan no ye nkabom na woahyehye no yie anaase esua koraa, ne nea ennye no nyinaa. Na anyame pii a wɔwɔ hɔ no ma yehu sɛ anka amansan no bɛpaapae afã horow.
  Charlotte nso kasa tiae wɔ ɔkwan a ntease wom koraa so sɛ:
  - akohyɛn no, nnipa dodoɔ bi na wɔresi! Ne nyinaa mu no, ɔko hyɛn no yɛ afiri a ɛyɛ den. Yiw, na demiurge anyame pii na wɔkyekyee Amansan no, nanso eyi mma Amansan no nyɛ nea ɛho hia kɛse!
  Magda teɛɛ n"anim na ɔteɛɛm sɛ:
  - Na ɛno te sɛ nea ntease wom! Nanso eyi yɛ nnipa ntease ara kwa. Ɛne Ɔsoro tumi a wontumi nte ase no nni hwee yɛ!
  Charlotte serewee.
  - akyinnyegye a eye mmere paa ne se Awurade adwene no ye nea wontumi nte ase! Na wobetumi aka eyi ho asɛm na wɔatwe adwene asi so wɔ asetra mu nsɛm nyinaa mu!
  Magda de asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ:
  Na Awurade nkorabata yi nwoma biara mu, .
  Mehu ɔpɛ a ɛwɔ adaeso mu sɛ mɛhu nea eye sen biara...
  Nanso anwonwasɛm ne sɛ ɛkame ayɛ sɛ yɛn nkurɔfo hu amane wɔ hell, .
  Na sikasɛm ho nimdefo a ɔyɛ katee no de nkɔnsɔnkɔnsɔn abɔ yɛn ntaban atirimɔden so!
  Charlotte serewee.
  - didi yie! Adɛn nti na wonkotow dua no?
  Magda wosow ne nsateaa sɛ:
  - Yah wo!
  Mmabaa no fii ase mfonoe pefee... Nyamesom ho nkɔmmɔbɔ no ankɔ yiye. Dɛn bio na yebetumi aka ho asɛm? Ná SS asraafo dɔm no mu akofo no adwene sua.
  Gerda kaa tank ho asɛm wɔ nkɔmmɔbɔ no mu:
  - Yɛn "Gyata" no yɛ Germanfo honhom no nipadua kɛkɛ! Ɛsõ saa na ɛwɔ tuo!
  Magda kae, na ɔde ne nsa twitwiw ne nan ase a ɛyɛ yaw no sɛ:
  - Na "Mouse" no kesee mpo - ekyere se ne den! Na n"akode no nso yɛ den! Na atuo abien prɛko pɛ!
  Charlotte de anigye teɛɛm sɛ:
  - a ɛyɛ fɛ a ɛyɛ mouse ketewa! Yɛbɛyam obiara ayɛ no powder!
  Magda faa no na ɔtoo dwom sɛ:
  - ka ntam na tete, atamfo ka ntam bio! Yam me, yam me ma meyɛ powder! Nanso ɔbɔfo no nna, na biribiara bɛkɔ yiye... Na biribiara bɛba awiei yiye! Na biribiara bɛba awiei yiye!
  Charlotte de anifere kae sɛ:
  - a wode wo ho to abɔfo mmoa so no hwe ase tẽẽ kɔ hell!
  Magda buae sɛ:
  - a ɔwɔ ahonhommɔne wɔ ne tirim no, daakye mu no, hell nko ara na ɛwɔ hɔ!
  Gerda kae mpofirim sɛ:
  - na me ne Charlotte nim T-34 no yiye bere a na wɔresɔ ahwɛ no! Na wunim, eyi nyɛ tank a enye koraa wɔ Asase so!
  Ɔbarima a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no de awuduru kae sɛ:
  - nnyɛ nea eye sen biara, nanso... Ne nhumu yɛ mmerɛw mmom. Wɔ nneyɛe mu no, ɛyɛ den yiye sɛ wubefi tank a ɛte saa mu abɔ ɔtamfo! Ɛsɛ sɛ yegye tom!
  Gerda kae wɔ ntease mu sɛ:
  - a woahyehye no yiye akode ne turret. Ɛwom sɛ "Tiger" -2 ne "Gyata" benya afã ahobammɔ a eye de.
  Christina, abeawa a ɔyɛ ɔkwasea a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ yi kae sɛ:
  - "Gyata" nso wɔ turret pa, wɔ sɛnea ne moma so kɔ fam no ho. Nanso ɛkame ayɛ sɛ "Tiger"-2 no moma so nyɛ nea ɛkɔ fam.
  Gerda buae sɛ:
  - Nanso akode no mu duru ye milimita 180. Eyi tua krataa no anim ketewaa no so ka. Wɔ abantenten no ho no, "Gyata" no danee yiye sen "Ɔsebɔ" no, nanso eyi, nokwarem no, ɛnyɛ anohyeto no. Minim sɛ akyinnye biara nni ho sɛ yɛn adwumfo no bɛbɔ biribi a ɛyɛ pɛ kɛse.
  Na abeawa fɛfɛ no de ne nan a ɛda hɔ kwa no bɔɔ dade krataa no so, ma enti nnwom bi a ɛyɛ dɛ bɔɔ.
  Akofo no mfonoe. Ná wɔpɛ sɛ wɔda. Ebia wobɛkyere biribi a ɛyɛ anigye wɔ hɔ...
  Saa bere yi nyinaa, ɔko bi rekɔ so wɔ Caucasus. Panther akyi no, Germanfo no nso de Tiger-2 dii dwuma. Afei nso tank a ɛte saa ara wɔ ne nsusuwii mu, nanso ɛsõ kakra, emu yɛ duru a ɛwɔ aprɛm a ne kɛse yɛ mm 88, ne akode a ɛyɛ den. Nokwarem no, wobetumi de engine dedaw a ɛwɔ ahoɔden apɔnkɔ 700 ako a emu duru yɛ tɔn aduasa anum, nea ɛboro saa, nanso ɛda so ara nyɛ nea ɛho hia kɛse. Nanso, Vintik ne Shpuntik ayɛ engine a ɛwɔ ahoɔden 1000 dedaw. Na "Tiger"-2 nso fii ase tu ankasa. "Gyata" no puei, na na akode a ɛyɛ den mpo, titiriw wɔ nkyɛn, ne atuo a ne kɛse yɛ mm 105.
  Na esiane sɛ emu duru yɛ tɔn aduanan anum nti, ɛbɛyɛɛ ɔhaw kɛse maa Soviet asraafo no.
  Wɔ awɔw bere mu aduanan abiɛsa - aduanan anan mu no, German asraafo kyeree Caucasus. Ɔko no fii ase kɔɔ so wɔ ɔkwan soronko so wɔ Stalin tebea no ho.
  Nasifo no faa India wɔ March mu na wofii ase kɔɔ wɔn anim kɔɔ Australia. Na bere koro no ara mu no wɔyɛɛ Afrika rak.
  Stalin maa wɔn asomdwoe wɔ nsɛm biara mu. Wɔ afe aduanan anan ahohuru bere mu, bere a Hitler wiee Afrika so nkonim no, ogyee Stalin asomdwoe ho nyansahyɛ no toom.
  Ná tebea horow no yɛ nkoasom, a nea ɛka ho ne akatua a wotua ne nneɛma a wɔde yɛ adwuma ne nneɛma afoforo a wɔde bɛma Third Reich no.
  Wɔ afe aduanan anan ahohuru bere mu no, wosii fam wɔ Britain, na London hwee ase wɔ dapɛn biako mu. Ɛno akyi no, wofii ase tow hyɛɛ Amerika so kɛse. Vintik ne Shpuntik yɛɛ po ase akohyɛn foforo a ɛkɔ ntɛmntɛm sen akorow na wɔde radar kyerɛɛ torpedo kwan. Na wɔanyɛ nneɛma afoforo pii.
  Laser nhyehyɛe a ɛwɔ diskette ahorow so no abɛyɛ nea tumi wom titiriw. Na na ɛyɛ kɛse ara kwa.
  Amerika kɔɔ so kosii July 1945 na ɛde ne ho mae. Asomdwoe bere bi adu. Bere tiaa mu de yɛ nokware...
  Hitler ani annye sɛ Japan agye asasesin pii dodo. Na nea na n"ani abere ara ne sɛ obetua aweredi na wagye asase no.
  Na April 20, 1953 no, ɔko a wɔne Japan dii no fii ase. Beria a odii Stalin ade no de ne mmoa maa Hitler.
  Fuhrer no penee so, wɔ tebea horow bi mu. Ɛne sɛ, USSR de ahoɔden nyinaa reko, nanso ɛsan nya Sakhalin kesee fam ne Kuril abon no nkutoo.
  Beria a ɔkɔɔ so tuaa Hitler tow kɛse no penee tebea horow yi so.
  Ɔko no ankɔ yiye amma Japanfo fi mfiase pɛɛ. Ná wɔn nkuku a ɛtu a na wɔde laser akode ne ɔhyew mframa ahyɛ mu no yɛ nea ɛhyɛ abufuw titiriw. Na wɔhyew biribiara ankasa ma ɛbɛyɛɛ nsõ na wɔanwene ayɛ no dade a wɔde yiyi.
  USSR tow T-54 ne IS-7 aprɛm a na ɛno nso ano yɛ den sen Japanfo, ne wimhyɛn a ɛyɛ hu guu ɔko mu.
  Ɔko no dii asram anum na ɛbaa awiei bere a Japan dii nkonim na wɔfaa so. Ɛbɛdaa adi sɛ ɛyɛ nkonimdi a ɛyɛ dede...
  Na Alenka tank adwumayɛfo a wɔwɔ IS-7 no daa wɔn ho adi wɔ akodi ahorow mu. Kar no yɛɛ adwuma yiye na ɛbɔɔ Japanfo mastodon pii.
  Na mmeawa no de wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa na ɛtoo tuo, na wɔyɛɛ no pɛpɛɛpɛ koraa.
  Nanso eyinom yɛ nsɛm a ɛkɔ akyiri saa...
  USSR san nyaa Sakhalin ne Kuril abon no anafo fam. Na ɛnam so nyaa tumidi ne nsase foforo...
  Hitler, de bere bi hyehyɛɛ wiase no fã a aka no wɔ n"ankasa ase. Nanso na USSR yɛ ade a ɛyɛ n"ani so bere nyinaa. Ná Fuhrerfo no pɛ sɛ wodi nkonim foforo na wɔyɛ akokoduru wɔ Wehrmacht no so.
  Na afei wɔ April 20, 1958 mu no, ɔko kɛse foforo fii ase bere a wɔtow hyɛɛ Moscow so.
  Germanfo mmeawa reko wɔ wim. Albina ne Alvina na wɔyɛɛ saa.
  Wɔtow Soviet wimhyɛn ahorow gu. Ɛkame ayɛ sɛ mmeawa no da adagyaw, na wɔhyɛ bikini nkutoo na wɔda mpaboa. Wɔde wimhyɛn atuo si atamfo no so.
  Albina bɔ Soviet kar bi na ɔteɛteɛm sɛ:
  - wei ye ahodwiriw wo yen adwene mu!
  Alvina nso twa Soviet Yak bi mu na ɔde ka ho sɛ:
  - dee yen ahemman no animuonyam nti!
  Na mmea akofo bere bi nso ne atamfo no ko na wɔkoe. Na wɔn ani gye ho sɛ wɔbɛyɛ nkurɔfo ayayade.
  Wɔyɛɛ Komsomol muni bi ayayade. Woyii abeawa a ɔda adagyaw no ntade na wɔde mpire boroo no. Afei wɔde poma a ɛyɛ hyew hyew Komsomol muni no nan a ɛda hɔ kwa. Na ɛsɛ sɛ meka sɛ wɔn ani gyee ho.
  Afei wɔbubuu abeawa no nansoaa. Na ayayade a ɛyɛ chic sen biara ne sɛ wode kanea bɛhyew Venus awotwaa mu. Na abeawa no hweree n"adwene esiane ahodwiriw a ɛyɛ yaw nti.
  Nanso Albina deɛ, ne bo antɔ ne yam wɔ hɔ mpo. Ɔde kanea no baa abeawa no koko a ɛda hɔ kwa no so. Na ɔno na ɔnoaa no. Afei ɔtwitwaa na ɔmenee nam a ɛyɛ dɛ no, na ɔteɛɛm sɛ:
  - se eye dɛ!
  Alvina de kanea fraa nufu foforo no na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - yiw, wei ye kese!
  Na Germanfo mmeawa no ani gyee ho ankasa.
  Nanso ɛnyɛ wɔn nyinaa na wɔyɛ abɔde a wɔte saa. Ɛha na Anastasia Witchakova ne Akulina Orlova reko wɔ wim, atia Germanfo akɔre.
  Na wɔda wɔn ahokokwaw ne wɔn nyansa adi.
  Nokwarem no, mmeawa no ko a wɔmfa mpaboa da hɔ na wɔhyɛ bikini. Na wɔde owu akyɛde ahorow si ɔtamfo no so.
  Na wɔto dwom ma wɔn ho;
  - anuonyam ma komunism man, .
  Lenin kanyan yɛn sɛ yɛnko...
  Fasist nniso akyi dompe abubu, .
  Momma yɛnkyekye wiase foforo!
  Anastasia de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow tuo guu atamfo no so, tow Germanfo wimhyɛn bi gui na ɔkae denneennen sɛ:
  - ma komunism kɔkɔɔ!
  Akulina Orlova de ahokokwaw de ne nan a ɛda hɔ kwa bɔɔ ɔtamfo no, twaa no na ɔbobom sɛ:
  - ma Russia honhom no nkonimdie!
  Na mmeawa no de nne koro bɔɔ ose sɛ:
  - ma Ɛnanom Man ne Stalin!
  Eyi yɛ ɔko a emu yɛ den saa a ɛrekɔ so wɔ anim no nyinaa.
  Akyinnye biara nni ho sɛ Germanfo no ho yɛ den. Na wɔkɔ wɔn anim, ɛwom sɛ wɔyɛ nkakrankakra de, nanso wɔsɛe ade kɛse.
  Mmabaa nso ko wɔ asraafo a wɔnam fam mu...
  Komsomol mmeawa a wɔhyɛ panties nkutoo.
  Ɛha no, Alenka tow tuo a ɛpae fi afiri a wɔde tow tuo mu, twa Nasifo no na ɔtow akofo kuw mũ nyinaa gui.
  Afei ɔka sɛ:
  - anuonyam ma Russia!
  Anyuta nso tow tuo gu ɔtamfo no so. Ɔyɛ eyi pɛpɛɛpɛ na emu da hɔ yiye. Na ɔtwitwa fasistfo no so. Afei ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow ɔtopae, bubu Nasi tank no na ɔteɛteɛm sɛ:
  - ma Rus Kronkron'!
  Alla nso tow tuo gu atamfo no so. Ɔyɛ no pɛpɛɛpɛ paa. Ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no tow owu akyɛde no gu, na ɔyɛ no ahokokwaw so. Ɔbarima a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no bɔ Krautfo no na ɔteɛteɛm sɛ:
  - ma komunism bere no!
  Maria nso tow tuo gu ɔtamfo no so. Ɔtwitwa fasistfo no gu fam, na ɔyɛ no basabasa kɛse na ɔteɛteɛm sɛ:
  - ma Rus', yen maame!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow atopae bio. German tank no, a wanya ɔsɛe no, dannan ne ho... Na ɔko kit no mu atetew.
  Marusya, a ɔrebubu fasistfo no. Na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no tow atopae a ɛyɛ den na ɔkae sɛ:
  - ma Ɛnaman kɛseɛ no!
  Eyinom ne mmeawa a wɔwɔ ha, akofo a wɔwɔ ahoɔden kɛse ara kwa. Enti wɔtɔre obiara ase nnidiso nnidiso.
  Eyi ne anum a wɔreko no. Na hwɛ sɛnea fasistfo pii repere wɔn ho. Na abibifo akofo de wɔn ho ahyɛ ntua no mu. Ɛsɛ sɛ wɔka sɛ wɔyɛ mmarima a wɔko denneennen.
  Nanso Russia mmeawa twa wɔn gu fam a wɔnyɛ guasodeyɛ biara.
  Asraafo dɔm fɛfɛ bi bere a ɛkame ayɛ sɛ akofo no da adagyaw. Na saa na tanned ne chocolate.
  Na wotumi hu Germanfo mfiri a ano yɛ den Yu-888 wɔ wim. Wɔtow atopae guu Soviet gyinabea ahorow so, na wɔbubuu atamfo no. Na wɔde ahoɔhare kɛse yɛ ade.
  Eve, a ɔreto atopae, na ɔremia ne nan ase a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ kurukuruwa no so wɔ pedal no so. Bere a ɔtow akyɛde ahorow gu Soviet nkurow mu no, ɔbobom sɛ:
  - a ɛto so abiɛsa no yɛ nea wontumi nni so nkonim!
  Agatha penee eyi so, na ɔtow ɔsɛe akyɛde ahorow gui:
  - yeabubu yen atamfo nyinaa dedaw!
  Na Nasifo no fi mmeae ahorow resen atwa Moscow ho ahyia dedaw.
  Afei Oleg ne mmeawa no san hyɛn ɔko no mu bio, na wɔboaa Russia, anaasɛ yɛbɛka no yiye a, USSR.
  Ɛha na abeawa foforo a ɔda mpaboa, Margarita, bɛkaa wɔn ho. Ɔkyerɛwfo no nso yɛ ɔbea a wanyin, ɔbɛyɛɛ abeawa a wadi bɛyɛ mfe dumien de sesaa nkwa a enwu da na ɔreyɛ asɛmpatrɛw adwuma bi.
  Akofo a wofi afeha a ɛto so aduonu biako no mu no san ne Nasifo a wɔtraa ase wɔ afeha a ɛto so aduonu no mu no dii asi.
  Fasist ahemman a ɛyɛ bruu no wɔ asraafo pii. Wɔsen te sɛ asubɔnten a enni awiei.
  Oleg Rybachenko, a ɔde nkrante retwa Nasifo, asraafo a wɔnam fam ne aprɛm nyinaa, bɔɔ ose sɛ:
  - a yerennye ne ho mu da!
  Na diski a ano yɛ nnam bi tu fii abarimaa no nan a ɛda hɔ kwa no so!
  Margarita, a ɔrebubu wɔn a wɔsɔre tia no no, daa ne sẽ adi, bɔɔ n"ano sɛ:
  - bea bi wo ewiase mu ma akokoduru nnwuma!
  Na nnade a awuduru wom apete fii abeawa no nan a ɛda hɔ kwa no so, na ɛbɔɔ Nasifo ne wɔn wimhyɛn ne wɔn tank ahorow.
  Natasha nso tow ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no, awudi mu, na ɔteɛɛm sɛ:
  - a yen werɛ remfi da na yɛrenkyɛ da.
  Na ne nkrante faa owiyammo no mu ko tiaa Nasifo.
  Zoya, a ɔretwitwa atamfo no mu no, teɛɛm sɛ:
  - ma ahyedee foforo!
  Na nnade pii petee fii ne nan a ɛda hɔ kwa no so. Na wɔ Nasi asraafo ne wimhyɛn ahorow aniwa ne wɔn menewam nyinaa mu.
  Yiw, na ɛda adi pefee sɛ na akofo no ani agye na wɔreyɛ atirimɔdenfo.
  Augustine, a ɔretwitwa asraafo aborɔfo ne tank ahorow no, bɔɔ ose:
  - a yen dade be!
  Na akyɛde foforo a edi awu fi ne nan a ɛda hɔ kwa no so tu. Na Takni ne aborɔfo akofo hwe ase.
  Svetlana twitwa owiyammo no, ne nkrante te sɛ anyinam.
  Nasifo no rehwe ase te sɛ nnua a wɔatwitwa.
  Abeawa no de ne nan a ɛda hɔ kwa tow nnade na ɔteɛteɛm sɛ:
  - bedi nkonim ama Maame Russia!
  Oleg Rybachenko kɔ n"anim tia Nasifo no. Terminator abarimaa no twitwa asraafo a wɔn ho yɛ bruu.
  Na bere koro no ara mu no, abarimaa no nan a ɛda hɔ kwa no nansoaa tow nnade a awuduru wom, ɛtetew ntini mu na ɛtow wimhyɛn gu.
  Abarimaa no bɔ gyegyeegye sɛ:
  - Anuonyam ma Daakye Rus'!
  Na sɛ ɛrekɔ so no, ɛtwa obiara ti ne n"ano.
  Margarita nso bubu wɔn a wɔsɔre tia no no.
  Ne nan a ɛda hɔ kwa no hyerɛn kɛkɛ. Nasifo rewuwu wɔ dodow mu. Ɔkofo no teɛm sɛ:
  - a wode bɛkɔ ahye foforo so!
  Na afei abeawa no fa no na ɔde slashes...
  Fasist asraafo afunu pii.
  Nanso Natasha reyɛ ntua no. Ɔtetew Nasifo no mu ka tank ahorow no ho, na ɔto dwom sɛ:
  - Rus' ye kesee na oye hann, .
  Meyɛ abeawa a meyɛ nwonwa yiye!
  Na diski ahorow tu fi ne nan a ɛda hɔ kwa no so. Nea otwitwaa fasistfo menewam. Yiw, eyi yɛ abeawa.
  Zoya wɔ ntua no mu. Ɔde ne nsa abien nyinaa twitwa asraafo a wɔn ho yɛ bruu no. Nteɛteɛm fi tube bi mu. Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow nnade a edi awu - ɔtow tank ne wimhyɛn gu fam.
  Na bere koro no ara mu no, ɔto dwom ma ne ho sɛ:
  - Eh, club ketewa, ma yɛnkɔ!
  Eh, m"anigyede no bɛyɛ!
  Augustine a ɔretwitwa Nasifo no ase na ɔretɔre asraafo a wɔn ho yɛ bruu no ase no teɛm sɛ:
  - nyinaa shaggy na wo aboa were mu, .
  Ɔde poma tow hyɛɛ polisifo a wɔyɛ basabasa no so!
  Na sɛ ɔtow ne nansoaa a ɛda hɔ kwa gu ɔtamfo no so a, ebekum asono, na ɛbɛkum tank a ɛsen saa mpo.
  Na afei ɔteɛteɛm sɛ:
  - Wolfhounds a woagye atom!
  Svetlana wɔ ntua no mu. Ɔtetew, ɔtetew Nasifo no mu. Ɔde nan a ɛda hɔ kwa tow owu akyɛde ahorow gu wɔn so.
  Ɔde nkrante tu mmirika wɔ owiyammo no mu.
  Crushed pii akofo ne nteɛteɛm:
  - nkonimdie kesee bi reba!
  Na bio abeawa no wɔ wuram kankyee mu.
  Na ne nan a ɛda hɔ kwa no tow nnade a edi awu, na ɛsɛe tank ne wimhyɛn ahorow.
  Oleg Rybachenko huruw huruwii. Abarimaa no yɛɛ somersault. Ɔtwaa Nasifo pii wɔ ahurututu mu.
  Ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow nnade no na ɔbɔɔ akuturuku:
  - anuonyam ma m'akokoduru fɛfɛ!
  Na bio abarimaa no wɔ ɔko mu.
  Margarita kɔ so yɛ abufuw no. Shreds atamfo nyinaa wɔ toatoa so. Ne nkrante yɛ nwini sen owiyammo agyan. Na nansoaa a ɛda hɔ kwa tow owu akyɛde, tank ne wimhyɛn mu hyew.
  Abeawa bi a ɔreyɛ ntua a ɛyɛ hu. Ɔtɔre akofo a wɔn ho yɛ bruu ase a ɔnyɛ guasodeyɛ.
  Na ɛhuruw kɔ soro bere ne bere mu na ɛkyinkyim!
  Na ɔsɛe akyɛde ahorow tu fi ne hɔ.
  Na Nasifo no hwe ase awuwu. Na afunu akuwakuw mũ nyinaa aboaboa ano.
  Margarita de teɛteɛm sɛ:
  - a meye Amerikani nantwinini!
  Na wɔsan tow ade no guu ne nan a ɛda hɔ kwa no so.
  Na afei nnade dumien foforo!
  Natasha nso yɛ cool paa wɔ attack no mu.
  Na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow, na ɔteɛteɛm fi afiri bi mu.
  Na ɔteɛteɛm wɔ n"ahurututu atifi sɛ:
  - a me ne owuo a ehyeren! Nea ɛsɛ sɛ woyɛ ara ne sɛ wubewu!
  Na bio ahoɔfɛ no rekɔ so.
  Zoya tow hyɛ Nasi afunu a asɛe no so. Na ɔsɛe boomerangs fi ne nan a ɛda hɔ kwa no nso tu fi adi.
  Na akofo a wɔn ho yɛ bruu no kɔ so hwe ase na wɔhwe ase.
  Zoya teɛm sɛ:
  - barefoot girl, obedi wo so nkonim!
  Na nnade dumien tu fi abeawa no nan ase a ɛda hɔ kwa no so. Nea ɛkɔ Nasifo menewam tẽẽ.
  Afei wɔhwe ase awuwu.
  Anaasɛ, sɛ yɛbɛka no yiye a, awu koraa.
  Augustine wɔ ntua no so. Ɔsɛe asraafo a wɔn ho yɛ bruu. Wɔde nsa abien kura ne nkrante. Na ɔyɛ ɔkofo a ne ho yɛ nwonwa saa.
  Ahum bi a ɛretu fa fasist asraafo no mu.
  Abeawa bi a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ rebobom sɛ:
  - Daakye no ahintaw! Nanso ɛbɛyɛ nkonimdi!
  Na wɔ ntua no mu no, ahoɔfɛ bi a ne ti nhwi yɛ ogya.
  Augustine de anigye kɛse bom:
  - ako anyame no betetew biribiara mu!
  Na ɔkofo no wɔ ntua no so.
  Na ne nan a ɛda hɔ kwa no tow nnade a ano yɛ nnam na awuduru wom pii.
  Svetlana wɔ ɔko mu. Na saa na ɛhyerɛn na ɛyɛ ɔko. Ne nan a ɛda hɔ kwa no tow awudisɛm pii gu. Ɛnyɛ onipa, na mmom owu a ne ti nhwi yɛ bruu.
  Nanso sɛ ɛpae a, worentumi nsiw ano.
  Svetlana to dwom sɛ:
  - nkwa rennyɛ ɛwoɔ, .
  Enti huruw kɔ asaw kurukuruwa mu!
  Ma wo daeɛ no mma mu - .
  Ahoɔfɛ dan onipa koa!
  Na abeawa a onni mpaboa no kankan no yɛ abufuw kɛse.
  Oleg ntua no reyɛ ntɛmntɛm. Abarimaa no boro Nasifo no.
  Ne nan a ɛda hɔ kwa no tow nnade a ano yɛ nnam - tetew tank ne wimhyɛn mu.
  Ɔkofo kumaa no bɔ gyegyeegye sɛ:
  - ahemman a wabɔ dam no bɛtetew obiara mu!
  Na bio abarimaa no retu kwan.
  Margarita yɛ abeawa a ɔyɛ wuram wɔ ne dwumadi mu. Na ɔpopa atamfo.
  Enti ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow pea a wɔde nneɛma a ɛpaapae gu mu. Ɛbɛpae na atow Nasifo ɔha ne aprɛm du agu ntɛm ara.
  Abeawa no teɛteɛm sɛ:
  - nkonimdie bɛda so ara aba yɛn nkyɛn!
  Na ɔde nkrante bɛtu mmirika afiri afiri no mu - tank nsuo no tu kɔ akwan ahodoɔ so.
  Natasha maa ne kankyee yɛɛ ntɛmntɛm. Abeawa no twa akofo a wɔn ho yɛ bruu no. Na bere koro no ara mu no ɔteɛteɛm sɛ:
  - nkonimdie retwɛn Russia Ahemman no.
  Na momma yɛntɔre Nasifo ase ntɛmntɛm.
  Natasha yɛ abeawa a ɔyɛ terminator.
  Onsusuw sɛ obegyina na wabrɛ ne ho ase, na wɔtow tank ne wimhyɛn gu.
  Zoya wɔ ntua no mu. Ɛte sɛ nea ne nkrante no twa nam ne dade salad. Abeawa no teɛteɛm wɔ n"ahurututu atifi sɛ:
  - a yen nkwagyee no wo tumi!
  Na nansoaa a ɛda hɔ kwa nso tow nnade a ɛte saa.
  Na nnipa pii a wɔatutu wɔn menewam, afunu akuwakuw, ne tank a abubu ne wimhyɛn a ahwe ase a ɛda hɔ.
  Augustine yɛ abeawa a wabɔ dam. Na ɛsɛe obiara te sɛ nea ɛyɛ robɔt a wɔde hyperplasma ayɛ.
  Asɛe Nasifo bɛboro ɔha dedaw. Nanso biribiara rekɔ so ntɛmntɛm. Na ɔkofo no nso bɔ ose.
  - me ye a wontumi nni me so nkonim! Ade a ɛyɛ nwini sen biara wɔ wiase!
  Na bio ahoɔfɛ no wɔ ntua no so.
  Na efi ne nansoaa a ɛda hɔ kwa so no, pea tu fi adi. Na ɔtopae a ano yɛ den paee Nasifo ahasa ne tank dumien mu.
  Augustine too dwom sɛ:
  - nnya akokoduru nnye yen asaase!
  Svetlana nso wɔ ntua no mu. Na ɛmma wo ahomegye ounce biako mpo. Wild terminator abeawa.
  Na otwitwa atamfo no ase na ɔtɔre Nasifo ase. Na na akofo kuw bi a wɔn ho yɛ bruu ahwe ase wɔ amena no mu ne akwan no ho dedaw.
  Nnipa baanum no yɛɛ basaa. Ná ɛyɛ ɔko a ɛyɛ hu.
  Oleg Rybachenko asan ayɛ adwuma bio. Na ɔkɔ n"anim, na ɔwosow nkrante abien no nyinaa. Na terminator boy no na ɔhwɛ owiyammo no so. Nasifo a wokunkum wɔn no hwe ase.
  Afunu a wɔaboaboa wɔn ano. Mmepɔw mũ a nipadua a mogya ayɛ so ma.
  Abarimaa kyerɛwfo no kae ɔkwan bi a ɛyɛ hu. Faako a apɔnkɔ ne nnipa nso frafrae.
  Oleg Rybachenko de ahopere ka sɛ:
  - Due fi adwene mu!
  Na sika tɔn pii nso bɛba!
  Na Terminator Boy wɔ kuw foforo mu. Na ne nan a ɛda hɔ kwa no bɛfa biribi atow agu.
  Abarimaa nyansafo no bɔɔ ose sɛ:
  - Master adesua ne Adidas!
  Ɛbɛdaa adi sɛ ɛyɛ ɔyɛkyerɛ a ɛyɛ dɛ ankasa. Na Nasifo baahe na wokunkum wɔn? Na wokunkum akofo a wɔyɛ bruu a wɔsen biara no dodow a ɛsen biara.
  Margarita nso wɔ ɔko mu. Ɔsɛe sinamon ne dade asraafo na ɔbobom:
  - a ɛyɛ ahodwiriw asraafo dɔm kɛse! Yɛreka obiara akɔ funnaka no mu!
  Na ne nkrante twaa Nasifo no. Akofo a wɔyɛ bruu no dodow ahwe ase dedaw.
  Abeawa no bɔɔ ose sɛ:
  - a me ho ye nwini mpo sene panther! Da no adi sɛ woyɛ nea eye sen biara!
  Na pea a ɔtopae a ano yɛ den wom bɛtu afi abeawa no nan ase a ɛda hɔ kwa no mu.
  Na ɔbɛbɔ ɔtamfo no.
  Na ɔbɛfa na wasɛe atamfo no bi, tank ne wimhyɛn mpo.
  Na Natasha na ɔwɔ tumidi. Na ɔbɔ wɔn a wɔsɔre tia no no, na ɔremma obiara nni huammɔ.
  Nasifo baahe na woakunkum wɔn dedaw?
  Na ne sẽ nso yɛ nnam saa. Na aniwa no yɛ safir saa. Abeawa yi ne owudifo titiriw. Ɛwom sɛ n"ahokafo nyinaa yɛ awudifo de!
  Natasha teɛm sɛ:
  - a me bo afuw! Wɔbɛbɔ wo ka!
  Na bio abeawa no de nkrante bekum Nasifo pii.
  Zoya retu kwan na watwitwa akofo a wɔn ho yɛ bruu pii.
  Na anan a ɛda hɔ kwa tow nnade. Nsu biara kunkum Nasifo pii. Mmabaa yi ho yɛ fɛ ampa.
  Augustine kɔ n"anim na ɔbubu wɔn a wɔsɔre tia no no. Na bere koro no ara mu no ne werɛ mfi sɛ ɔbɛteɛm sɛ:
  - ntumi nkwati funnaka no mu!
  Na abeawa no bɛfa ne sẽ na wada ne ho adi!
  Na ne ti nhwi kɔkɔɔ a ɔte saa... Ne ti nhwi hwirew wɔ mframa mu te sɛ proletarian frankaa.
  Na biribiara fi abufuw mu ankasa.
  Svetlana retu kwan. Ɛha na mitwitwaa ti nhwi ne tank abantenten pii. Ɔkofo a ɔda ne sẽ adi.
  Kyerɛ tɛkrɛma. Na afei ɛteɛteɛm fi afiri no mu. Afei ɔteɛm sɛ:
  - mo mmarima no bewuwu!
  Na bio, nnade a edi awu fi ne nan a ɛda hɔ kwa so tu, na ɛbɔ asraafo a wɔnam fam ne wimhyɛn.
  Oleg Rybachenko huruw na ohuruw.
  Abarimaa bi a ɔda mpaboa tow nnade akuwakuw bi gu, ɔbɔ tank gu fam, na ɔto dwom sɛ:
  - Momma yɛnkɔ hike, bue akontaabu kɛse bi!
  Ɔkofo kumaa no wɔ nea eye sen biara mu.
  Wadi mfe kakraa bi dedaw, nanso ɔte sɛ abofra. Nkurɔfo a ne ho yɛ den yiye na ɔwɔ ntini.
  Oleg Rybachenko too dwom sɛ:
  - se mpo agodie no nni mmara no akyi a, momma yenbu fraternity no mu!
  Na bio, nnade a edi awu na ɛbɔ hu fii ne nan a ɛda hɔ kwa no so.
  Margarita de anigye too dwom sɛ:
  - biara nni ho a entumi nyɛ yiye! Migye di sɛ ahofadi adekyee bɛba!
  Abeawa no san tow nnade a edi awu guu Nasifo ne wɔn tank ahorow so, na ɔtoaa so sɛ:
  - esum no befie! May mu roses no bɛfefɛw!
  Na bere a ɔkofo no de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow pea ara pɛ no, Nasifo apem tu kɔɔ wim ntɛm ara. Yiw, hell ahemman a ɛyɛ bruu na ɛyɛ hellgya no asraafo reyɛ nwene wɔ yɛn ani so pɛɛ.
  Natasha wɔ ɔko mu. Ohuruw te sɛ ɔkraman. Ɔpae atamfo. Na enti Nasifo pii wuwu na wimhyɛn hwe ase.
  Abeawa no de nkrante, ne fango aba, ne peaw na ɛyɛɛ wɔn. Na nnade a wɔde yɛ nneɛma.
  Bere koro no ara mu no, ɔbobom sɛ:
  - megye di sɛ nkonimdie bɛba!
  Na Russiafo anuonyam behu!
  Nansoaa a ɛda hɔ kwa tow nnade foforo, na ɛtow wɔn a wɔsɔre tia no.
  Zoya wɔ wuram motion mu. Nkɔso a wɔreyɛ wɔ Nasifo so. Twitwa wɔn mu nketenkete.
  Ɔkofo no de ne nsateaa a ɛda hɔ kwa no tow nnade. Ɔbɔ akuturuku fa wɔn a wɔsɔre tia no mu, na afei ɔbobom:
  - a yedi nkonim koraa no abɛn!
  Na ɔde nkrante tu mmirika wɔ wuram owiyammo bi so, na ɔprapra tank ahorow kɔ. Eyi yɛ abeawa a ɔte sɛ abeawa ankasa!
  Nanso Augustine ɔkɔre no kɔɔ so yɛɛ ntua. Saa ɔbaa yi yɛ daeɛ bɔne ma obiara.
  Na sɛ ɛdane a, ɛkyerɛ sɛ ɛdane.
  Ɛno akyi no, nea ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no bɛfa no na wato dwom:
  - bebue ti nhwi no nyinaa! Meyɛ dae kɛse!
  Na afei ne nkrante no reyɛ adwuma na wɔatwitwa nam ne dade.
  Svetlana nso kɔ ntua no so. Abeawa yi nni biribiara a obesiw ano. Sɛ wotwitwa no ara pɛ a, afunu pii gugu hɔ, na wimhyɛn ne tank ahorow da hɔ.
  Terminator a ne ho yɛ bruu no bɔ gyegyeegye sɛ:
  - se eye sedee ebeye! Hwɛ sɛnea ɛbɛyɛ papa - menim!
  Na afei pea a edi awu bi tu fi ne so.
  Oleg bɛsan atwa Nasifo ɔha, aprapra te sɛ ahunmu. Na ɔbɛfa ɔtopae na watow.
  Ɛyɛ ketewa wɔ ne kɛse mu, nanso ɛyɛ owuyare...
  Sɛnea wɔbɛtetew mu asinasin nketenkete.
  Terminator abarimaa bi teɛɛm sɛ:
  - a ɛyɛ ahum mmeranteɛ a wɔyɛ mfiri a ɛyɛ hu!
  Margarita bɛyɛ eyi bio wɔ ɔko mu.
  Na ɛbɛtwa brown fighters pii. Na otwitwa mmeae akɛse a ɛhɔ yɛ petee.
  Abeawa no teɛm sɛ:
  - Lambada yɛ yɛn asaw wɔ anhwea so!
  Na ɛde ahoɔden foforo bɛbɔ.
  Natasha bo fuw kɛse mpo wɔ ntua no ho. Eyi ne ɔkwan a ɔfa so bɔ Nasifo no. Ɛnyɛ mmerɛw koraa mma wɔn sɛ wɔbɛko atia mmeawa a wɔte saa.
  Natasha faa no na ɔtoo dwom sɛ:
  - a wotu mmirika wo bea mu no ye mpata a wodi nyinaa!
  Na ɔkofo no de akuturuku a ɛte saa too wɔn a wɔsɔre tia no no so.
  Na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow diski.
  Ɛha na na mehwɛ owiyammo no so. Asraafo ti a wɔn ho yɛ bruu no pii hwirew wɔn ho na tank ahorow no hyewee.
  Ɔyɛ ɔhoɔfɛfo a ɔko. Fa armada kɔkɔɔ a ɛte saa boro wo ho.
  Zoya retu kwan, na ɔrebubu obiara. Na ne nkrante te sɛ owu nkankyee.
  Abeawa no yɛ ɔdɔfo ara kwa. Na ne nan a ɛda hɔ kwa no tow nnade a awuduru wom kɛse.
  Bɔ asɔretiafo. Wɔtow wɔn menewam na wɔyɛ funnaka, wɔma tank ne wimhyɛn pae.
  Zoya faa no na ɔteɛɛm sɛ:
  - se nsuo biara nni tap no mu a...
  Natasha de anigye teɛɛm sɛ:
  - Enti eye wo mfomso!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow biribi a ekum nnipa koraa. Eyi yɛ mmeawa abeawa ampa.
  Na na agyan bi betu afi ne nan a ɛda hɔ kwa no so. Na ɛbɛbɔ akofo pii, na atwa abantenten no afi tank ahorow mu.
  Augustine a ɔretu kwan. Ɛyɛ ntɛmntɛm na ɛyɛ soronko wɔ n"ahoɔfɛ mu.
  Hwɛ ne ti nhwi a ɛhyerɛn. Wɔhuruhuruw te sɛ adwumayɛfo frankaa. Abeawa yi yɛ ɔkraman ankasa.
  Na otwitwa n'asɔretiafoɔ - te sɛ nea wɔwoo no a ɔkura nkranteɛ wɔ ne nsam.
  Redhead, aboa a ɔyɛ damn!
  Augustine faa no na ɔde abubuw kae sɛ:
  - beye nantwi ti - akofoa no rennyera won adwene!
  Na enti ɔsan bubuu akofo pii.
  Oleg Rybachenko bɔɔ nkɔmmɔ sɛ:
  - a ehia wo ara! Abeawa bɛn ara ni!
  Margarita a ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow nkrante, na ɔrebubu tank no abantenten no sii so dua sɛ:
  - a ɔyɛ abeawa kɛse na ne ho yɛ nwini!
  Augustine penee eyi so ntɛm ara sɛ:
  - ye akofoa a obeka obiara akosi owuo!
  Na bio, ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no, ɔbɛtow awudi ade bi agu.
  Svetlana nyɛ obi a ɔba fam nsen wɔn a wɔsɔre tia no wɔ ɔko mu. Ɛnyɛ abeawa, na mmom sɛ obewie abayifo a ɔte saa wɔ ogyaframa mu.
  Na ɔteɛteɛm sɛ:
  - a ɛyɛ bruu bɛn ara ni!
  Augustine a ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa gyaee agyan no, twaa tank no abantenten no sii so dua sɛ:
  - nnye adwotwafoo akyigyinafo!
  Svetlana a ɔretwitwa atamfo mu na ɔreto wimhyɛn agu fam no bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - nhia sekan na woakum ɔkwasea...
  Zoya teɛteɛɛm, na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa a ayɛ tan no tow nnade:
  - wobedi atoro akyere no te se kraman!
  Natasha a ɔretwitwa Nasifo no mu no de kaa ho sɛ:
  - Na wo ne no ye penny!
  Na akofo no bɛfa no na wɔahuruw. Wɔyɛ mogyahwiegu na wɔn ho yɛ nwini saa. Mpɛn pii no, anigye pii wɔ wɔn mu.
  Oleg Rybachenko hwɛbea yɛ fɛ yiye wɔ ɔko mu.
  Margarita too dwom sɛ:
  - akuturuku no ye den, nanso guy no ani gye ho...
  Abarimaa nyansafo no de ne nan tow biribi te sɛ helikopta a wɔde tu mmirika. Mitwitwaa Nasifo ne tank ahorow no ti ɔhaha abien, na meteɛteɛɛm sɛ:
  - a wodi agoru yiye!
  Na ne mmienu nyinaa - abarimaa ne abeawa - wo full openwork mu.
  Oleg, a ɔretwitwa asraafo a wɔn ho yɛ bruu no, bɔɔ n"ano sɛ:
  - Na nkonimdie kesee beba ama yen!
  Margarita bɔɔ n"ano de buae sɛ:
  - a yekum obiara - a yen nan da mpan!
  Abeawa no yɛ terminator a ɔyɛ nnam saa ankasa.
  Natasha too dwom wɔ ahunahuna no mu sɛ:
  - wo ako kronkron mu!
  Na ɔkofo no tow boomerang disc a ano yɛ nnam. Ɔde wimhyɛn twaa Nasifo ne tank abantenten pii.
  Zoya de kaa ho, na ɔtoaa ɔsɛe no so sɛ:
  - na ebeye yen nkonimdie!
  Na nnade foforo tu fii ne nan a ɛda hɔ kwa no so. Na wɔbɔɔ akohyɛn ne wimhyɛn pii.
  Abeawa a ne ho yɛ bruu no kae sɛ:
  - momma yen checkmate atamfo no!
  Na ɔkyerɛɛ ne tɛkrɛma.
  Augustine, a ɔrewosow ne nan na ɔtow swastika a ano yɛ nnam no, de abubuw sɛ:
  - ahemfo frankaa anim!
  Svetlana sii so dua ntɛm ara sɛ:
  - anuonyam ma abran a wahwe ase!
  Na mmeawa no teɛɛm de nne koro, na wɔbubuu Nasifo no sɛ:
  - biara rensiw yen kwan!
  Na afei disk ahorow no tu fi akofo no nan a ɛda hɔ kwa no so. Wɔtetew nam mu na wobubu tank abantenten.
  Na bio nteɛm no:
  - nni hɔ a ɔbɛdi yɛn so nkonim!
  Natasha de wimhyɛn kɔɔ wim. Ɔtetew n"asɔretiafo ne akɔre a wɔwɔ ntaban mu, na ɔde mae sɛ:
  - yɛ she-wolves, a yɛrehyew ɔtamfo!
  Na disk bi a edi awu yiye betu afi ne nsateaa a ɛda hɔ kwa no mu.
  Abeawa no mpo twitwiw ne ho wɔ anigye kɛse mu.
  Na afei ɔbɔ n"ano sɛ:
  - a yen nan ase no ani gye ogya ho!
  Yiw, mmeawa no yɛ sexy ankasa.
  Oleg Rybachenko bɔɔ n"ano sɛ:
  - Oh, ɛyɛ ntɛm, ahobanbɔ no ma no!
  Na ɔde n"ani kyerɛɛ akofo no. Wɔserew na wɔda wɔn sẽ adi de bua.
  Natasha twitwaa Nasifo no mu na ɔteɛɛm sɛ:
  - anigyee biara nni yen wiase a aperepere nni mu!
  Abarimaa no kasa tiae sɛ:
  - ɛtɔ da bi mpo a, ntɔkwaw nyɛ anigye!
  Natasha penee so sɛ:
  - se wo nni ahoɔden a, ɛnde yiw...
  Nanso yɛn akofo no wɔ apɔwmuden bere nyinaa!
  Abeawa no de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow nnade guu atamfo no so, ɔtow tank ahorow pii, na ɔtoo dwom sɛ:
  - ɔsraani wɔ apɔwmuden bere nyinaa, .
  Na woasiesie wo ho ama adeyɛ a ɛyɛ nwonwa no!
  Ɛno akyi no, Natasha san twaa atamfo no so, na obubuu tank ahorow no abantenten no.
  Zoya yɛ obi a owia ade ntɛmntɛm yiye. Ɔtow toa mũ bi guu Nasifo so. Na ɔde ɔtopae biako tetew mpem abien mu.
  Afei ɔteɛɛm sɛ:
  - nnnyae, yen nan ase hyerɛn!
  Na abeawa no wɔ ɔko nneɛma mu!
  Augustine nso nyɛ mmerɛw wɔ ɔko mu. Eyi ne ɔkwan a ɔfa so bɔ Nasifo no. Te sɛ nea wɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn rebɔ afi akutu bi mu.
  Na ɔretwitwa asɔretiafo no, ɔto dwom sɛ:
  - hwɛ yie sɛ ɛbɛyɛ papa, .
  Wɔbɛma pie wɔ osutɔbere mu!
  Ɔbonsam a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no funtum wɔ ɔko mu ankasa, te sɛ jack-in-the-box.
  Nanso sɛnea Svetlana ko. Na Nasifo nya fi ne hɔ.
  Na sɛ ɔbɔ a, ɔbɔ.
  Mogya a ɛreworo so tu fi mu ba.
  Svetlana kaa no denneennen bere a dade a ɛrepetepete ne nan a ɛda hɔ kwa so tu fii ne nan a ɛda hɔ kwa no so, na ɛmaa tank ahorow ti nhwi ne abantenten no nwosow no:
  - anuonyam ma Russia, anuonyam paa!
  Tanks repere wɔn ho akɔ wɔn anim...
  Nkyekyɛmu a ɛwɔ ntade kɔkɔɔ mu - .
  Yɛkyea Russiafo nkurɔfo!
  Enti mmeawa no ko tiaa Nasifo no. Enti wotwitwa na wɔtetew mu. Ɛnyɛ akofo, na mmom panthers a wɔagyae wɔn nkɔnsɔnkɔnsɔn mu ankasa.
  Oleg wɔ ɔko mu na ɔtow hyɛ Nasifo so. Ɔboro wɔn a onni mmɔborohunu, otwitwa tank mu, na ɔteɛteɛm sɛ:
  - te se anantwinini!
  Margarita a ɔrebubu asraafo a wɔn ho yɛ bruu no na ɔretwitwa tank ahorow mu no faa:
  - te se anantwinini!
  Natasha faa no na ɔteɛɛm, na otwitwaa asraafo a wɔn ho yɛ bruu no kaa tank ahorow no ho:
  - ntumi nni atoro!
  Zoya tetew Nasifo no mu na ɔteɛɛm sɛ:
  - Dabi, ennye nsa so!
  Na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa nso bɛfa nsoromma no na wagyae no na wawie fasistfo pii.
  Natasha faa no na ɔteɛɛm sɛ:
  - a yen TV no rehyew!
  Na nnade a ekum nnipa fi ne nan a ɛda hɔ kwa no so tu.
  Zoya a ɔno nso resɛe Nasifo ne wɔn tank ahorow no teɛɛm sɛ:
  - yen adamfofa ye monolithic!
  Na bio wɔtow no denneennen araa ma nkuruwankuruwa no yɛ kusuu wɔ afã horow nyinaa. Abeawa yi yɛ ɔsɛe kronkron a ɔsɛe asɔretiafo.
  Abeawa no a ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɛfa boomerang abiɛsa na ɔtow agu. Na eyi maa afunu pii mpo bae.
  Ɛno akyi no ahoɔfɛ no bɛba:
  - a yennfa mmɔborɔhunu mma ɔtamfo no! Ɛhɔ na funu bi bɛba!
  Na bio ade a edi awu no tu fi nan ase a ɛda hɔ kwa no so.
  Augustine nso kae wɔ ɔkwan a ntease wom koraa so sɛ:
  - ennye funu baako nko, na mmom bebree!
  Ɛno akyi no, abeawa no faa no na ɔde ne nan faa atɛkyɛ a mogya ayɛ mu ma no mu. Na okum Nasifo pii.
  Na sɛnea ɛbobom no:
  - Mass a wodi awuo!
  Na afei ɔde ne ti bɔ Hitler ɔsahene no. Ɔbɛbubu ne tirim na ɔde ama no:
  - a ɛyɛ Banzai! Wobɛkɔ soro!
  Svetlana bo afuw kɛse wɔ ntua no mu, titiriw sɛ ɔrebɔ tank agu, squeaks:
  - a mmoborohunu biara nni ho mma wo!
  Na nnade dumien tu fi ne nsateaa a ɛda hɔ kwa no so. Bere a ɔrebɔ obiara akuturuku no, wimhyɛn ahorow no bubu. Na ɔkofo no bɔ mmɔden ankasa sɛ ɔbɛtetew mu na wakum.
  Oleg Rybachenko de ahopere ka sɛ:
  - a eye hama!
  Na abarimaa no nso de ne nan a ɛda hɔ kwa tow nsoromma a ɛyɛ nwini saa a ɛte sɛ swastika. Afrafrade a ɛyɛ nwonwa.
  Na Nasifo dodow no gui.
  Oleg bɔɔ ose sɛ:
  - a ɛyɛ Banzai!
  Na abarimaa no wɔ wuram ntua no so bio. Dabi, tumi reyɛ hyew wɔ ne mu ara kwa, na ogya mmepɔw rehuruhuruw!
  Margarita a ɔretu kwan. Ɔbɛtetew obiara yafunu mu.
  Abeawa no de ne nan bɛtow nnade aduonum prɛko pɛ. Na wokunkum atamfo ahorow pii, wɔtow tank ne wimhyɛn gui.
  Margarita too dwom wɔ anigye mu sɛ:
  - baako, mmienu! Awerɛhow nyɛ ɔhaw!
  Ɛnsɛ sɛ w"abam bu da!
  Ma wo hwene ne wo dua nkɔ soro.
  Hu sɛ adamfo ankasa ka wo ho bere nyinaa!
  Eyi yɛ adwumakuw a ɛyɛ basabasa saa. Abeawa no bɛbɔ akuturuku na wateɛteɛm sɛ:
  - Ɔtweaseɛ Titenani no bɛyɛ funu!
  Natasha yɛ terminator bi kɛkɛ wɔ ɔko mu. Na ɔbobom sɛ:
  - a ɛyɛ Banzai! Nya no ntɛm!
  Na ɔtopae bi tu fii ne nan a ɛda hɔ kwa no so. Na ɛbɔ Nasifo te sɛ nnadewa. Na ɛbɛsɛe mastodon ne mfiri a ɛwɔ ntaban a ɛte sɛ hellgya pii.
  Ɔkofo bɛn ara ni! Na akofo nyinaa - akofo!
  Zoya nso wɔ ntua no mu. Bitch a ne bo afuw saa.
  Na ɔfaa no na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - Yen Agya ne Nyame Fitaa no ankasa!
  Na ɔde owiyammo abiɛsa bɛbɔ Nasifo no!
  Na Augustine teɛɛm san de n"akyi sɛ:
  - Na me Nyankopon ye tuntum!
  Nokwarem no, nea ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no ne nnaadaa ne atirimɔdensɛm ankasa. Wɔ atamfo fam no, nokwarem no. Na ne nnamfo fam no ɔyɛ ɔdɔfo.
  Na sɛnea ɔbɛfa na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ atow agu. Na na akofo a wɔwɔ brown ahemman no mu pii wɔ hɔ, ne wɔn tank ne wimhyɛn ahorow nso.
  Ɔbarima a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no teɛɛm sɛ:
  - Russia ne abibiman Nyame no wo yen akyi!
  Ɔkofo a ɔwɔ ɔko ho tumi kɛse paa. Dabi, eye sɛ woremfa wo ho nhyɛ eyinom mu biako ase. Te sɛ tank abantenten no, wɔatetew fasist wimhyɛn ntaban mu.
  Augustine de abubuw kae sɛ:
  - yebeyam atorofo nyinaa ayɛ no powder!
  Na ɔde n"ani kyerɛ n"ahokafo no. Yiw, abeawa a ogya rehyew yi nyɛ biribi a ebetumi ama asomdwoe aba ankasa. Gye owu mu asomdwoe!
  Svetlana a ɔrebubu n"atamfo no kae sɛ:
  - de ntonto bekum wo!
  Augustine sii so dua sɛ:
  - a yebekum obiara!
  Na efi ne nan a ɛda hɔ kwa no so no, ɔsɛe koraa akyɛde no tu bio! Na tank ne wimhyɛn pii paee bɛyɛɛ nnua nketenkete prɛko pɛ.
  Oleg too dwom de buae sɛ:
  - beye banzai a edi mu!
  Augustine a ɔde ne nsa a ɛda hɔ tetew Nasifo mu, de nkrante twitwaa wɔn, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ tow nnade, sɛee tank ne wimhyɛn prɛko pɛ no kae sɛ:
  - ne tiawa mu no! Ne tiaatwa mu no!
  Natasha, a ɔresɛe akofo a wɔn ho yɛ bruu no, bɔɔ n"ano sɛ:
  - ne tiawa mu no - banzai!
  Na momma yɛmfa atirimɔdensɛm a ɛyɛ hu ntwitwa w"atamfo no.
  Oleg Rybachenko, a ɔretwitwa wɔn a wɔsɔre tia no no mu no kae sɛ:
  - saa gambit yi nnye Chinafo, .
  Na gye me di, debut no yɛ Thai!
  Na bio diski a ano yɛ nnam a ɛtwa dade tu fii abarimaa no nan a ɛda hɔ kwa no so. Ɔtwaa tank abantenten ne wimhyɛn dua nyinaa.
  Margarita a ɔretwitwa ahemman a ɛyɛ bruu no mu akofo ne tank akode no too dwom sɛ:
  - Na hwan na yebehu wo akodie mu?
  Na hena na yebehu wɔ ɔko mu...
  Yɛrennyɛ aseresɛm wɔ saa - .
  Yɛbɛtetew wo mu!
  Yɛbɛtetew wo mu!
  Wɔne Nasifoɔ yɛɛ adwuma yie saa berɛ no... Na Soviet Russia dii ahemman a ɛyɛ bruu no so nkonim wɔ Moscow ahum no mu.
  Ɔko no nnya mmaa awiei, nanso USSR wɔ hokwan dedaw sɛ wobedi Nasifo no ankasa so nkonim. Enti na ɛsɛ sɛ baanum no san twa wɔn super and cool mission no mu.
  
  USSR BAAKO WƆ MPAKUFO MU
  Owia a ɛhyerɛn na ɛmaa United States, Britain, ne n"atubra aman no yɛɛ sum wɔ June 22, 1941 mu. Mfiase no, eyi anhaw ɔko no kwan titiriw. Germanfo nyaa nkɔso te sɛ abakɔsɛm ankasa mu. Fuhrer no nso danee ne ho kɔɔ anafo fam, na Japan faa twɛn-na-hwɛ adwene... Na bio, awɔw bere a na awɔw wom no gyee Asraafo Kɔkɔɔ no fii nkogudi koraa mu na ɛmaa wɔn kwan ma wɔtow hyɛɛ wɔn so wɔ baabi a ɛbɛn Moscow. Saa bere no mu no, Japan gyee saa nneɛma a ɛwɔ Pacific Po no mu a kan no na ɛyɛ Britain ne United States dea, na afei de asraafo afoforo ntumi nkɔ hɔ no.
  Wɔ apuei fam anim wɔ ahohuru bere ne ahohuru bere mfiase no, Germanfo dii nkonim mpɛn pii na wofii ase tow hyɛɛ Stalingrad so bio. Nanso, ɛha na abirabɔ a ɛne nokwasɛm ahorow no fii ase. Esiane sɛ na asraafo dɔm a ɛto so abien nni hɔ nti, ɛmaa Germanfo tumi yii asraafo pii fii Europa ne Libya, na ɛmaa Italiafo asraafo akuw nkutoo na ɛkaa hɔ.
  Na ɛnyɛ Stalingrad nko na ntua no fii ase, na mmom Tikhvin nso. Na afei de na Rommel a Fuhrer bu no sɛ obu no kɛse esiane Britaniafo nkogudi wɔ Libya ne Tolbuk a wɔkyeree no nti na ɔhwɛ so.
  Tiger tank ahorow a edi kan no nso de wɔn ho hyɛɛ akodi ahorow no mu. Rommel fii ne ntua ase anadwo na otumi faa Soviet asraafo no ho dwiriw wɔn. Tebea no yɛɛ kɛse esiane nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na Germanfo wɔ mfaso wɔ wimhyɛn mu na wɔansɛe wɔn ahoɔden anko atia aman a wɔyɛ ayɔnkofo no nti.
  Ná wimhyɛnkafo Marcel renya akontaabu ntɛmntɛm wɔ apuei fam anim. Wɔ June 1942 mu tɔnn no, ɔboroo wimhyɛn dodow a wɔtow guu fam no so ɔha aduonum na onyaa Knight"s Cross of the Iron Cross a dwetɛ oak nhaban nkrante ne abohene wom.
  Nanso na eyi yɛ adwuma bi mfiase ara kwa.
  Wɔ wim no na ɛyɛ den kɛse ma Asraafo Kɔkɔɔ no ampa. Na Germanfo tumi faa Tikhvin, ne afei nkurow pii bio na wɔde nkaa abien twaa Leningrad, na wosiw kurow yi kwan bio.
  Soviet asraafo mpanyimfo bɔɔ mmɔden sɛ wobebue mu akɔ Leningrad na wɔatow ahyɛ mfinimfini hɔ. Nanso na ahoɔden a ɛdɔɔso nni hɔ a ɛbɛma asi yiye wɔ saa mmeae yi.
  Awerɛkyekye biako pɛ ne sɛ na Nasifo no akɔda Stalingrad, na ɛmaa wonyaa hokwan boaboaa nneɛma foforo a wɔde asie ano.
  Nanso wɔkɔɔ so siw Leningrad kwan. Ná Türkiye ne Japan nnya nkɔɔ ɔko no mu na USSR nyaa hokwan danee ɔko no. Wɔ November 1942 mu no, Soviet asraafo tow hyɛɛ Rzhev ne Stalingrad nyinaa so.
  Na entumi nyɛ yiye sɛ wobenya nkonimdi wɔ baabi a ɛbɛn Rzhev. Nanso wɔ Stalingrad no, wɔtoo ring no mu. Nanso sɛnea ɛbɛdaa adi bere tiaa bi no. Ná Third Reich no wɔ nneɛma a wɔde asie pii, na Rommel fii atifi fam tow hyɛɛ Stalingrad so, na ofi anafo fam tow hyɛɛ Mainstein so.
  Tebea no mu yɛɛ den bio esiane sɛnea Japan de ne ho hyɛɛ ɔko no mu a na wɔnhwɛ kwan nti. Ɛmfa ho sɛ na ɔko a ɛkɔɔ so wɔ China no siw samurai no kwan no, ɔtow hyɛɛ Vladivostok so.
  Ebia na Hirohito suro sɛ Third Reich no bɛdi nkogu na ɔde ne ho hyɛɛ ɔko no mu.
  Bio nso, na Japan wɔ nneɛma ne asraafo a wɔnam fam a ɛdɔɔso a wɔde bɛtow ahyɛ wɔn so koraa.
  Wɔde Pin guu Asraafo Kɔkɔɔ no mu, na Rommel tumi bubuu mu fii atifi fam kɔɔ Stalingrad. Wogyaee Mainstein bere tiaa bi, nanso esiane sɛ onyaa ahoɔden foforo ne mmoa fii Paulus hɔ nti, ɔne asraafo a wɔansiw wɔn kwan dedaw no yɛɛ biako.
  Enti, ring foforo sɔree a Soviet asraafo huu wɔn ho wɔ mu.
  Bere a wɔkoe denneennen akyi no, wɔsɛee wɔn mu dodow no ara na wɔkyeree wɔn. Ɛno akyi no, Germanfo no wiee Stalingrad a wɔfaa no. Na wɔ March 1943 mu no, Türkiye nso de ne ho hyɛɛ ɔko no mu. Tebea no bɛyɛɛ nea emu yɛ den kɛse mpo. Germanfo no kɔɔ so korɔn wɔ wim. Marcel boroo wimhyɛn ahasa a wɔtow gui no dodow so na ɔbɛyɛɛ Germanni a odi kan a onyaa Knight"s Cross of the Iron Cross a ɛto so abien a Oak Leaves Swords ne Diamonds wom.
  Wɔ May mu no, Germanfo fii ntua foforo ase, na wɔde tank foforo dii dwuma kɛse - "Tiger", "Panther" ne "Lion". Na wɔkɔɔ wɔn anim yiye, ɛwom sɛ Asraafo Kɔkɔɔ no faa ahobammɔ a ano yɛ den de. Nanso na asraafoɔ no nnyɛ pɛ dedaw, ɛfiri sɛ Soviet asraafoɔ ko wɔ afã mmiɛnsa prɛko pɛ - tiaa Third Reich, ne satellites, Japan ne ne atubra aman, ne Turkey. Tebea no mu yɛɛ den esiane ɔko a Nasifo de too gua nyinaa nti, na ɛmaa akode a wɔyɛ no kɔɔ soro mpɛn pii bere a Apamfo no antow atopae no. Enti na hokwan ahorow a USSR wɔ no so retew ntɛmntɛm!
  Nokwarem no, Krautfo no kɔɔ wɔn anim nkakrankakra, bere a wohyiaa ahobammɔ a emu dɔ no. Na Soviet asraafo no, esiane sɛ na wɔwɔ osuahu nti, wɔde akokoduru koe. Nanso wɔda so ara hweree.
  Nanso, wɔde akokoduru kɛse ko, na akofo binom daa kuw a wɔkorɔn sen biara adi. Sɛ nhwɛso no, Elizabeth"s tank adwumayɛfo a wɔwɔ T-34-76 a ɛyɛ mpapahwekwa sen biara mu no ko tia Nasifo.
  Na Germanfo de nkakrankakra rekɔ Soviet asraafo no nkyɛn, na wɔreyɛ wedge, anaa mprako. Gyata tank a emu yɛ duru na wɔabɔ ho ban yiye sen biara no wɔ n"anim. Ɛte sɛ Panther, na ɛsõ koraa na emu duru yɛ tɔn aduɔkron pɛ. Anim akode a ɛwɔ hyɛn no anim no yɛ mm 150 na ɛkɔ fam te sɛ T-34 no, na n"afã no yɛ mm 82 a ɛkɔ fam. Mpɛn pii no wɔbɔ abantenten no moma so ho ban denneennen: mm 240 na ɛwɔ mmepɔw so, na afã horow a ɛyɛ mmerɛw no nso yɛ mm 82, te sɛ hyɛn no anim. Na tuo no yɛ den, ne tenten yɛ mm 105, na ne toa tenten yɛ 70 EL. Eyi yɛ tank a etumi bɔ fi akyirikyiri.
  Elizabeth de ne nan a ɛda hɔ kwa sesa gya adaka no kɔ nea ɛwɔ soro no so.
  Na aduasa anan no fa ahoɔhare. Mfaso biara nni so sɛ wubefi akyirikyiri atow "Gyata" no tuo na ɛsɛ sɛ wobɛn. Germanfo afiri bi a ano yɛ den de ɔtopae a ano yɛ den a edi awu kɔma. Ɔde ahopere twam. Mmabaa a wɔwɔ tank no mu no serew anigye so na wɔkeka wɔn nan a ɛda hɔ kwa.
  Ɛyɛ hyew wɔ Caucasus atifi fam wɔ May awiei, na wɔn a wɔn ho yɛ fɛ a wɔhyɛ bikini no gye wɔn ani kɛse.
  Elena de abɛn hyɛ no nsow sɛ:
  - afei fascist no benya aniberesɛm a wɔbɛbɔ no wɔ mmɛn no mu!
  Catherine a ɔrewosow ne nan a ɛda hɔ kwa na ayɛ tan no pene so sɛ:
  - a yebebo no ampa!
  T-34-76 kɔ so yɛ ntɛmntɛm, nanso ahoɔhare a wɔde tu mmirika wɔ kwan so no sua. Mpɛn pii no, ɛkame ayɛ sɛ "Gyata" nwea, na "Panthers" ne "Tigers" a wɔyɛ nnam kɛse no brɛ wɔn ho ase sɛnea ɛbɛyɛ a wɔrenkɔ wɔn anim.
  Nanso saa kar ahorow yi nso yɛ nea asiane wom, titiriw Panther a etumi tow atuo dunum simma biara no. Wubetumi ahwɛ kwan sɛ eyi bɛyɛ nwonwa.
  Efrasia a ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no mia gas no so no teɛm sɛ:
  - yebeko wo ahokokwaw akwan so!
  Lev tank no aprɛm no wɔ sintɔ kɛse bi: ɛtow atuo anum pɛ simma biara. Mpɛn pii no, ɛnyɛ nhwɛso a edi mu sen biara. Akode a wɔtow no boro so, na ɛho nhia sɛ wofi akyirikyiri dodo bɔ. "Tigers" ne "Panthers" tow tuo fi kilomita abien so a ɛkame ayɛ sɛ ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wobɛbɔ mobile ne nketewa aduasa anan. Enti so na ɛfata sɛ wɔde aprɛm a ano yɛ den saa hyehyɛ "Gyata" no? Soviet tank afoforo mu yɛ hare mpo, gye KV-1S nkutoo, nanso saa tank yi nni mfaso biara wɔ ahobammɔ mu, na sɛnea ɛka kar no yɛ nea enye koraa.
  Elizabeth twitwiw ne nipadua na ɔteɛteɛm sɛ:
  - de me koko home, mframa no ye asorɔkye a ɛtrɛw, .
  Sparkles brightly, nsoromma kapet no yɛ nea enni awiei...
  Nkate di agoru, mmeawa a wɔda mpaboa te ase, .
  Mepɛ sɛ midi agoru wɔ wim na mitu kɔ owia no nkyɛn daa!
  Ɛnyɛ mmerɛw sɛ wobɛbubu Lev tank mu, akɔ nkyɛn mpo. Abantenten no afã horow te sɛ Panther de no, akɔ fam, na hyɛn no anim afã horow a ɛwɔ soro no nso te. Saa nsukorabea ahorow yi wɔ "ɔkraman" nsusuwii a wɔtaa yɛ dedaw, na ɛma ahobammɔ pa esiane sɛ ɛdannan nti. Ɛnyɛ te sɛ Ɔsebɔ, ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ ahinanan. Nanso wɔyɛɛ "Tiger" no ansa na ɔko no reba, na na ɛte sɛ KV no wɔ ne nsusuwii mu. Nanso "Tiger"-2, a wɔyɛɛ no akyiri yi no nso yɛ tank a ɛte sɛ "ɔkraman", na ɛrenkyɛ na saa tank yi nso akɔyɛ adwuma. Ɛkame ayɛ sɛ ɛrentumi nyɛ yiye nso sɛ wobɛbɔ "Gyata" a ɔwɔ hyɛn no mu no. Ɛhyɛn no ase fã nkutoo na enni akode a ɛkɔ fam, nanso wɔde rollers akata so. Ɛne sɛ, ɛsɛ sɛ wubu mu bɛn mu na wokɔ rollers no ntam pɛpɛɛpɛ.
  Enti adwuma a mmeawa yɛ no yɛ den. Bio nso, aduasa anan no wosow kɛse bere a ɛretu araa ma ɛkame ayɛ sɛ ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wɔbɛtow tuo pɛpɛɛpɛ.
  Elizabeth bisaa ne nnamfonom sɛ:
  - betumi abɔ ɔtamfo no?
  Elena de ahotoso buae sɛ:
  - se mmabaa nni mpaboa a, won nan a ɛda hɔ kwa no yɛ nea ɛyɛ mmerɛw araa ma akyinnye biara nni ho sɛ wɔbɛbɔ ɔtamfo no.
  Elizabeth penee eyi so sɛ:
  - Yiw, mmeawa a wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa no ne nkonimdi safe!
  Na enti, esiane sɛ wɔkwati nkogudi nti, aduasa anan no hwe ase kɔ hyɛn no mu. Ade titiriw a ɛwɔ ha ne sɛ wobɛkwati Panther ne Tiger atuo no nso. Wɔtow tuo ntɛmntɛm na wɔyɛ pɛpɛɛpɛ. Na wo nso wuntumi nbɔ saa tank ahorow yi anim-ani.
  Elena de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow Germanni no tuo. Nanso ɛkame ayɛ sɛ ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wobɛfa skating rink no ho bere a woretu no. Nanso atamfo no skating rink no abubu, na "Gyata" no gyae.
  Aduasa Anan no san twa ne nkyɛn. Na ɛde ɔtopae a edi awu kɔ ɔfã no fã a ɛwɔ fam no mu.
  Ekaterina hyɛ no nsow sɛ:
  - yen tuo no atwam - nokwarem no, ɔkwan biara nni hɔ a wobɛfa so afa "Gyata" no!
  Nanso esiane abasamtu nti, Elena bɔɔ atamfo no afã, na ogya tɔɔ "Gyata" no.
  Mmabaa no, a wɔmmrɛ wɔn brɛoo no, de ahopere kɔ wɔn anim bio. Seesei wɔwɔ botae a ɛyɛ mmerɛw: "Panther". Ɛdɔɔso sɛ wobɛbɔ no wɔ nkyɛn tẽẽ.
  Elizabeth hyɛ no nsow sɛ:
  - a wode di dwuma cat!
  Catherine de serew kae sɛ:
  - Nanso ɛkame ayɛ sɛ ɔwea sɛnea ɛbɛyɛ a ɔremfi "Gyata" akataso no mu.
  Na Elena tow tuo fii akyirikyiri guu Panther a na ɛwɔ akyirikyiri wɔ nkyɛn no so na obuee n"afã. Ɛyɛ teateaa kakra - milimita 40, na ɛnyɛ hwee sɛ ɛwɔ anim.
  Germanfo tank bi pae bere a ɛhwee ase. Yiw, ahoɔfɛfo no fucked up sharply.
  Wɔne wɔn adom a ɛkyere adwene a ɛne ahoɔfɛfo a wɔko tia no wɔ hɔ.
  Nanso akutu no bɔ abɛn kɛkɛ, de ahopere twam, ɛkame ayɛ sɛ ɛka akode no.
  Eyi yɛ asiane kɛse ma nnipa aduasa anan, na ɛte sɛ obi a ohuruw wɔ nsubɔnten ntam.
  Elizabeth de ne nan a ɛda hɔ kwa no too tuo bio na ɔtoo dwom sɛ:
  - metumi ayɛ biribiara, metumi ayɛ biribiara, yɛbɛbɔ Wehrmacht no akyi!
  Nokwarem no, wɔ mmeawa a wɔte saa fam no, ɔbonsam ankasa nsuro. Ɛwom sɛ Nasifo no reto ahyɛ wɔn so denneennen, na wɔwɔ tank pii...
  Tumi ahorow no nyɛ pɛ. Ɛwom sɛ kar dodow bɛyɛ pɛ de, nanso Germanfo de no mu yɛ duru sen saa. Soviet aprɛm pii mu yɛ hare na ensiesiee wɔn ho koraa sɛ wɔbɛko atia Nasi mmoa a wɔyɛ keka.
  Nanso Elizabeth"s crew yɛ anwonwade na wɔtow Panther foforo tuo bere a ɔretu.
  Komsomol mufo nso ko wɔ atuo ho. Wɔtow tuo pɛpɛɛpɛ. Wotu mmirika, na wɔhyerɛn a wɔn nan da hɔ, na wɔn nan ase yɛ kurukuruwa. Na wɔbɔɔ atamfo no wɔ wɔn botae so pɛɛ.
  Alenka de anigye hyɛ sɛ:
  - Mmabaa, mma momma mo ho mo ho mu!
  Na afei aprɛm no teɛteɛ akuturuku bi, wɔ T-4 no so pɛpɛɛpɛ, na ɛtow saa tank yi mu. Nanso, nokwarem no, wontumi mfa "Gyata" nyɛ mmerɛw saa. Na ɛha na ɛsɛ sɛ wobɔ mmɔden.
  Anyuta de ne nansoaa a ɛho nni hwee kyerɛ kar no so na ɔtow tuo a ɛnyɛ hwee, na ɔka sɛ:
  - anuonyam ma komunism!
  Alla nso tow tuo pɛpɛɛpɛ yiye na ɔde ka ho sɛ:
  - anuonyam ma akokoduru!
  Mmabaa a wɔko wɔ ha no nyɛ hwee sɛ top class ne aerobatics!
  Maria a ɔde akuturuku bi rehyɛ tuo no mu no too dwom sɛ:
  - a ɛkorɔn ne nea ɛkorɔn ne nea ɛkorɔn, .
  Bɔ mmɔden sɛ yɛn nnomaa no tu...
  Na propeller biara home, .
  Asomdwoe a ɛwɔ yɛn ahye so!
  Marusya de kaa ho, na ɔtow tuo guu Krautfo no so sɛ:
  - wei ye nokore ampa...
  Russiafo ne ɛnyɛ Russiafo nko ara na wɔdaa akokoduru kɛse adi wɔ biribiara mu...
  Nnyigyei a wɔasusuw a ɛyɛ kurukuruwa no, te sɛ nea nnyigyei no rebɔ no, prapraa amena no so. Nnua a ɛyɛ tratraa a abotiri a ɛyɛ ahabammono a ɛyɛ den wɔ mframa a ano yɛ den mu, te sɛ akwampaefo a wɔrekyia asraafo a wɔabrɛ. Ebinom fam no, eyi betumi ayɛ te sɛ kɔkɔbɔ bi mpo - wɔka sɛ, wobɛkɔ wiase a edi hɔ no mu!
  Mprempren wɔde ahopere ahyɛ asraafo dɔm a Vladimir Mikhailovsky di wɔn anim a wɔhwee wɔn kɛse wɔ akodi ahorow a atwam mu, titiriw wɔ May nkogudi no mu no ma na wɔresiesie wɔn ho sɛ wɔbɛkata akwan a asiane wom sen biara no biako so. Wɔ apuei fam kilomita abiɛsa no, nsu no petepete Don a ɔko gyaframa akata so no ho.
  Wɔde ɔtopae a ɛhyew hyew demmire no mu dodow no ara, na nsu a ɛyɛ fĩ maa nsu no yɛɛ tuntum. Te sɛ kyɛnsee akɛse a ɛwɔ animguase a ɛyɛ awerɛhow no mu no, abɔntenban a asorɔkye a ɛpae no bubuu no akuwakuw no nkutoo gyina hɔ, na ɛyɛ adwuma sɛ nneɛma a wɔde gyina so.
  Wɔ ahyɛmma mu no, ɛhɔnom akwampaefo de akyɛde ahorow a ɛwɔ afuw mu, ne atuo nnaka a wɔde ma Soviet asraafo akokodurufo no kɔ, a wɔasiesie wɔn ho sɛ wɔne Nasi dɔm a wɔn bo afuw no bɛkɔ ɔko a edi awu mu.
  Enti wɔn baanan no twee adaka tenten bi kɔɔ wuram bi a wɔde mpataku nnua akata so. Ɛhɔ no, na tuo bi a wɔde ahwɛyiye akata so a ɛko tia tank ahintaw wɔ atɛw mu. Asraafo baasa ne otuotofo a n"ani yɛ bruu Alesya na wɔreyɛ tuo no ho adwuma. Abeawa no yɛ teateaa yiye, nanso n"abasa yɛ ntini esiane adwuma a ɛyɛ ɔbrɛ nti. Ɔrebɔ mmɔden nso, ne mmarima no abom, asiesie afiri bi sɛ ebia tank anaa "ɔbarima a ɔhyɛ akode" a ɔyɛ Hitler kuw no mufo bɛbɔ mmɔden sɛ obetwa abɔde mu koko no ho a.
  Asraafo no, wɔ fã kɛse no ara mu no, wɔda so ara nni abɔgyesɛ koraa na wɔantow wɔn tuo, mmerante a wɔawie adesua a wɔatwa no tiaa a wɔde gye wɔn asram biako ne fã, ne nokwarem no, ntetee a wɔde ma ansa na wɔakɔ sraadi a na wɔde asi hɔ yiye wɔ mu no USSR a ɛwɔ hɔ no.
  Akofo binom wɔ osuahu dedaw. Ɛsono wɔn wɔ mmoa nkumaa ho wɔ wɔn nhwi, wɔn ho a ɛyɛ nnam, na wɔsan twitwiw ebinom bio. Titiriw no, Ivan a n"ani yɛ biako a na ɔte sɛ po so adwowtwafo ankasa no nyin abɔgyesɛ. Dibea a ɛyɛ ensign, ne dedaw abien bi ahyɛde a wonyae wɔ akodi ahorow mu, anaasɛ mmom nea edi kan a ɛbɛn Moscow. Bere a, na ɛte sɛ nea wɔyɛɛ nea entumi nyɛ yiye no: wogyinaa Kraut abusua no, na mpo wɔkaa atamfo no kilomita ɔha abien, te sɛ akraman a wɔboro wɔn.
  Nnwinnade a wɔagyaw hɔ ahe na na Fritz no wɔ? Ebia na ɛnyɛ pii saa, na na wɔtaa hyia tank ahorow, nanso na adwumayɛfo a wɔde akode soa a wɔde aprɛm ne atuo a wɔde di dwuma, a ɛyɛɛ Soviet asraafo a wɔnam fam ayayade kɛse wɔ "41 ahohuru bere ne osutɔbere mu no yɛ dime biako wɔ dumien biako mu!
  Nanso bere a awɔw no boroo digrii aduasa no, saa Teutonic mmoa a wɔyɛ keka yi nyinaa hweree wɔn tumi a wɔde tu kɛkɛ... Petrol no yɛɛ nwini na srade no yɛɛ nwini.
  Nea ɛyɛ awerɛhow no, wɔantumi anwie Nasifo no koraa. Ne fã bi fi ahyɛde no mfomso, a wɔsrɛɛ sɛ wɔmfa asraafo akɛse nkɔtow hyɛ nkurow a na Germanfo akuw no ahyiam no so. Na thaw no aba - damn it...
  Ahohuru bere mu no, Ivan nso nyaa ahyɛde a ɛto so abien - onyaa anigye sɛ okum ɔsahene bi ne asraafo mpanyimfo pii esiane sɛ wɔtow hyɛɛ no so nti. Nanso, ɔko no dii nkonim fã bi pɛ. Bere a wɔredi wɔn akyi no, asinasin bi a ɛyerae bɔɔ Ivan Krasnov anim, na ɛmaa wannya aniwa. Awerɛhosɛm ne sɛ, eyi yɛ ɔko, ɛnyɛ mmofra sini, a nea ɔyɛ sini titiriw no bɔ obiara, nanso atuo ɔha mpo ntumi mmɔ no.
  Na afei ɛsɛ sɛ wɔyɛ adwuma a ɛyɛ den wɔ honam fam: wotu amena, nkwammoaa ne afiri ntokuru.
  Akwampaefo no boa wɔn, bere a afuw mu dwoodwoo na mmarimaa ne mmeawa no ankasa srɛsrɛ sɛ wɔmmoa wɔn nuanom mpanyimfo. Wɔde nnamyɛ dodo mpo yɛ adwuma, na wɔbɔ mmɔden sɛ wɔbɛyɛ pii a wonsusuw wɔn ahoɔden ho. Eyi ne sɛnea ntini no ahonhon na ɛpuepue wɔ mmofra no nsa a ayɛ tan a ɛyɛ mmerɛw ne wɔn nan a ɛda hɔ kwa a wɔapirapira no so. Bere koro no ara mu no, wɔda so ara tumi to dwom;
  Yɛyɛ akwampaefoɔ, komunism mma - .
  Ogya, ntamadan ne abɛn a ɛrebɔ!
  Ntua a ewo damned fascism so - .
  Nea ɛretwɛn nkogudi a abufuw wom!
  
  Dɛn na yɛhweree wɔ saa akodi ahorow yi mu?
  Anaasɛ wunyaa no wɔ akodi a wo ne ɔtamfo no dii mu?
  Kan no na yeye wiase mma kɛkɛ - .
  Na afei Ɛna Man no mu akofo!
  
  Nanso Hitler tuu anammɔn bi kɔɔ yɛn ahenkurow no mu, .
  Nsu a ɛtɔ gu fam no tow atopae a wontumi nkan!
  Na me fam no, Agya Asase no ho ye sene esoro mpo - .
  Seesei owiatɔe a mogya wom no adu!
  
  Yebebua aggression denneennen - .
  Ɛwom sɛ wɔn ankasa sua de, nanso awerɛhosɛm ne sɛ, wɔyɛ nketewa de!
  Nanso nkrante no wo ɔbabun a ɔyɛ mmerɛw nsam - .
  Ahoɔden sen Satan asraafo dɔm no!
  
  Ma tank ahorow no mfa ahopere nkɔ asukɔtweaa akyi, .
  Na yɛkyekyɛ atuo no mu abiɛsa!
  Ma polisifo no mfa wɔn ani nsi akyi, .
  Nanso Onyankopɔn Kronkron no bɛtwe wɔn aso denneennen!
  
  Dɛn na yesii ho gyinae? yɛ asomdwoe adwuma - .
  Na ɛno nti, awerɛhosɛm ne sɛ, na ɛsɛ sɛ meto tuo!
  Kommyɛ no yɛ ɔtan dedaw.
  Basabasayɛ ne adom nso wɔ hɔ!
  
  Me ne abeawa no retu mmirika a yen mpaboa bom - .
  Ɛwom mpo sɛ sukyerɛmma atɔ de, nanso ɛhyew sukyerɛmma te sɛ fango!
  Nanso wonni ehu biara, mmofra nim - .
  Wɔde tuo bɛpam fasist no akɔ funnaka no mu!
  
  Enti wokunkum Krautfo kuw bi a wɔyɛ abofono, .
  Na ahufo a aka no retu mmirika!
  Yesɛe asraafo a wɔnam fam te sɛ agyan wɔ ɔko mu - .
  Awɔw bere a wɔyɛ mmerante ne mmabaa nyɛ akwanside mma yɛn!
  
  Nkonimdi yɛ ade a wɔatumi ayɛ, ɛbɛyɛ wɔ May, 1999 mu.
  Seesei sukyerɛmma a ɛretu no yɛ sukyerɛmma a ɛyɛ nsɔe na ɛyɛ den!
  Abarimaa no da mpaboa, ne nuabea da mpaboa, .
  Mmofra de ntama a wɔde ntama ayɛ dii wɔn mmerantebere mu afahyɛ!
  
  Ɛhe na tumi ahorow yi fi wɔ yɛn mu?
  Sɛ wobɛgyina ɛyaw, awɔw, saa ahiade no ano!
  Bere a n"adamfo bi susuw ɔdamoa no ase no, .
  Sɛ m"adamfo bi si apini a, miwu!
  
  Kristo hyiraa yɛn a yɛyɛ akwampaefo, .
  Ɔkaa sɛ, Agya Asase no, Onyankopɔn na ɔde ama wo!
  Eyi ne gyidi a edi kan sen ne nyinaa, .
  Soviet, ɔman kronkron!
  Wotumi te tank ahorow a ɛrebɛn no gyegyeegye wɔ akyirikyiri, na wimhyɛn ahorow rebɔ gyegyeegye wɔ wim. Na akode a ano yɛ den a wɔde bɛka nkurɔfo ahyɛ mu no reyɛ aprannaa dedaw. Sɛ atuo a ɛpae kɛse bɔ a, wɔtow asase a ɛyɛ nkuruwankuruwa ne sare a ayow gu soro. Ɛha na ɔko no fi ase. Ɔsahene Vladimir Mikhailovsky kura afiri a wɔde hwɛ akyirikyiri a wɔakyere agu hama so wɔ ne nsam, na ɔrehwɛ fasistfo dade a ɛretu no. Wɔrebɔ mmɔden sɛ wɔbɛpam akwampaefo no akɔ akyi, nanso wɔmpɛ sɛ wobefi hɔ akɔsrɛ atuo a wɔde bɛko.
  Akode nnɔɔso mma obiara, ɛwom sɛ ɛhɔnom mmofra de atuo a wɔde bɔ abɔmmɔ ne agumadi agyan mpo bae de. Obiara pɛ sɛ ɔde akokoduru ko na odi nkonim. Nanso worentumi nwu bere a woasusuw wo Maame Man ho a etwa to no.
  Ɔsahene Mikhailovsky de ahyɛde ma sɛ:
  - nnye ogya a enni ahyɛdeɛ!
  Nokwarem no, wɔwɔ "aduanan anum" abien pɛ ma asraafo dɔm no nyinaa, a ɛkyerɛ sɛ wɔn hokwan ne sɛ wɔbɛma Krautfo no abɛn.
  Wɔ anim, sɛnea ɛyɛ amanne wɔ Nasifo mu no, na kar ahorow a wɔabɔ ho ban sen biara wɔ hɔ; T-4 tank ne atuo a ɛyɛ ne ho "Okhotnik". Ɛsɛ sɛ wɔma kar a emu yɛ hare ne asraafo a wɔnam fam a wɔaka akyi kakra no kwan.
  Nasi kar ne moto brɛ ase bere ne bere mu esiane suro a wosuro sɛ wɔbɛkɔ wɔn anim nti...
  Nanso ɔkwampaefo Yuli Petrov da no adi sɛ ɛnyɛ kwa na wɔtraa ha. Wɔde waya mmoa de ɔtopae bi a ɛho yɛ na a ɛko tia tank, a wɔde gluu a wɔayɛ wɔ fie akata so, na ɛwɔ soro no, wɔde sare a ɛma wontumi nhu no kɔ nnua no ntam, wɔ T-4 kwan no ase pɛɛ.
  Dade mprɛte a nwansena ayɛ no da mprempren a edi awu no so. Ɛte sɛ nea ɔtopae no mu nyɛ den dodo, nanso wɔatetew ɔkraman no mu, na Hitler tank no fi ase tɔ wusiw na ɛne ne abantenten no twitwiw.
  Mmarimaa afoforo nso de mfiri a ɛte saa ara di dwuma. Esiane sɛ German asraafo a wɔnam fam no yɛ ahufo, na tank ne atuo a wɔn ankasa tumi tu no nni wɔn anim a wontumi mmɔ wɔn ho ban nti, ɛnde wɔbɛtwe wɔn aso wɔ eyi ho.
  "Hunter" a wagye din no, a ne silhouette a ɛba fam ne akode a ɛyɛ den no te sɛ mpɔtorɔ a wɔayɛ no tratraa. Saa tuo a ɛde ne ho tu yi puei nnansa yi ara wɔ Soviet ne Germany anim. Esiane sɛ "Ɔbɔmmɔfo" no tumi ka kar yiye, n"aprɛm a etumi hyɛn mu wɔ akyirikyiri a ɛfata, ne sɛnea etumi tra ase wɔ ɔko mu nti, "Ɔbɔmmɔfo" no bɛyɛɛ nea wɔka ho asɛm wɔ kurow no mu ntɛm ara.
  Nanso ne akwan no da so ara yɛ nea ɛyɛ mpapahwekwa, ɛwom sɛ ɛtrɛw de... Nanso, ɛbɛyɛ papa mpo sɛ wobɛbɔ kar no ase na woama de spare parts ateɛteɛ ne mu.
  Ɛha na "Hunter" a asɛe no, te sɛ po so adwowtwafo po so hyɛn a ne hyɛn gyinabea abubu no, twetwe kɔ nkyɛn na ɛne T-4 no bɔ. Na dade funnaka abien no nyinaa a ɛwɔ akwan so no fi ase hyerɛn, na bere tiaa bi akyi no, ɛpae esiane atuo a ɛrepae nti.
  Kar a emu duru yɛ mfinimfini dumien agyina dedaw, abubu na wontumi nyɛ hwee.
  Nanso wɔn a wɔaka no redi wɔn akyi, titiriw akofo pii a wokurakura akode no. Ɛha na tuo a ɛde ne ho tu "Okhotnik" no fa ahoɔhare na... Ɛhwe ase wɔ tokuru bi a wɔakata so mu. Nwansena nkutoo na wofi soro pue na wotu a wontumi nyɛ hwee.
  Akwampaefo ani gye. Wɔ mmeae bi no, nneɛma a ɛpaapae a wɔayɛ wɔ fie wɔ ntokuru a wɔatu mu. Wɔyɛ no wɔ nsaanodwuma kwan so. Nokwarem no, ɛyɛ mmerɛw sen dynamite, nanso ɛdɔɔso sɛ ɛbɛma chassis no ayɛ adwuma.
  Fritz hwere ade kɛse, akode a wɔde fa adwumayɛfo di nkogu, ebinom fa mmeae a asiane wɔ, nanso wɔde atopae ne nneɛma a ɛpaapae tow hyia wɔn.
  Ɛha yi, mmerante a wɔko a wɔn adwene yɛ ntɛm mpo ayɛ catapults nketewa. Wɔtow nnua nsa a wɔayam a wɔde atuo mu nneɛma afra mu a wɔde ahyɛ mu titiriw bi gu.
  Sɛ wɔbɔ a, Hitler kar ahorow no akode a ɛyɛ tratraa no gyae, na ɛma adwumayɛfo no de ogyaframa bruu hyew. Esiane sɛ ɛyaw ama Kraut abusua no abɔ dam nti, wɔteɛteɛm a ɛyɛ yaw na woguan a wɔn anim ayɛ basaa wɔ ehu mu.
  Wɔn mu binom mpo regyae mfiridwuma...
  Awerɛhosɛm ara ne sɛ atamfo pii wɔ hɔ, kar ahorow no bi rehwie atuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu agu biribiara mu na wɔrebɛn amena no.
  Na wɔba hedgehogs... Saa bere yi nyinaa, Alesya de ne nsa rekyerɛ aduanan anum no. Nokwarem no, wuntumi mfa T-4 ne Hunter no nkɔ anim, nanso wubetumi asɔ afã horow no ahwɛ. Biribiara nni hɔ a yɛbɛka afa akode a wɔde fa nnipa ho. Wɔbɛbɔ obiara ahwe fam na wɔama wɔafe mogya wɔ dade fam a ɛyɛ hyew so!
  Tuo ketewa a ɛyɛ caliber wɔ mfaso pii sen kɛse bi - ogya dodow, ɛnyɛ den sɛ wobɛkata so. Na wonim sɛnea wɔpaw botae ahorow.
  Nasifo no bɔ gyegyeegye denneennen te sɛ akraman. Na wɔ Soviet mmarima no mu no, wokunkum wɔn na wɔapirapira wɔn. Ɛyɛ awerɛhow titiriw bere a asraafo nkumaa a wɔafi ase atra ase nkyɛe wuwu no. Abeawa bi a ɔyɛ ɔkwampaefo kumaa koraa ni, a ɛyɛ den ma no sɛ ɔbɛfa nneɛma a ɛpae na watow ne ho agu T-3 medium tank bi akwan ase. Adaka bi a ɛyɛ abofono a ne dua tenten nanso ɛte sɛ nea ɛyɛ tratraa huruw kɔ soro na ɛtetew abantenten bi a ɛyɛ ahinanan so.
  Na asraafo no san tow atopae, na atuo a wɔde tow afiri fii ase totow guu moto a ɛwea no so. Na Hitler asraafo ti paee, te sɛ cherries a abere a asukɔtweaa abubu agu.
  Na moto akɛse mu gas a wɔde gu mu no pae, na ɛtow ogya a ano yɛ den gu nsuten. Ɛte sɛ nea hellfo ahonhonsɛmdifo basabasayɛ bi rekɔ so. Adwumayɛfo a wɔde akode a wɔde fa akode kakraa bi a wɔn nso bɛka wɔn mfɛfo adwumayɛfo a wɔn ani nnye ho ni.
  Alesya de ne nsa kyerɛ "Ɔbɔmmɔfo" no so na ɔde n"ani si nipadua no fã a ɛwɔ fam no so. Ɛyɛ den sɛ wubedu hɔ, nanso eyi nkutoo ne hokwan a wode bɛhyɛn tuo a ɛde ne ho tu a atirimɔdensɛm nnim no mu. Nsateaa no a ɛkɔ so brɛoo, na afei ɛdannan.
  Tuo no ma ɛsan kɔ akyi brɛoo, na fasist afiri no mu paapae mu abien. Na frankaa a swastika wɔ so no hwe ase wɔ atɛkyɛ a mogya ayɛ mu ma no mu.
  Alesya de asɛm a ɛyɛ sereserew ka sɛ:
  - atɛntrenee hwehwɛ afɔrebɔ, adɔe hwehwɛ ntoboa, na asɛm a ɛteɛ a ɛbɛkɔ yiye no hwehwɛ afɔrebɔ!
  U-turn, artillery abeawa no home adagyaw sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛte Asase biorhythms nka yiye, ne sare home a ɔde ne nan ase, na ɔtow tuo bio, bɔ T-3 a ɛyɛ anifere no wɔ nkwaa no mu.
  Yebetumi ahu sɛ ɛkame ayɛ sɛ wɔadi Nasi asraafo dɔm no tank a ɛwɔ mfinimfini no nyinaa dɛm dedaw. Nea etwa to no, abarimaa bi a ɔyɛ ɔkwampaefo na ɔsɛee no, ɛmfa ho sɛ na wapira no, na ɔde carbide a ɛpae, fango mfutuma, sawdust a phosphorus kakraa bi afra mu piaa toa bi. Abofra ɔkokodurufo no nni ahoɔden a ɛdɔɔso bio a ɔde bɛpia toa no wɔ kuru a ɛfa mu akyi, na ne yɔnko Andrei a ɔretwa ne ho bere a ɔretu mmirika no piaa no kɔɔ tuo a ɛyɛ tɔn aduanan a ɛde ne ho tu mmirika a ɛyɛ tɔn aduanan "Bumblebee" no ntwahonan ase. Tuo a ne kɛse yɛ mm 150 a ɛyɛ obsequious no tow ne ho kɔɔ soro na ɛkɔɔ so kɔɔ soro. Na akwampaefo no akra, a wɔahuruhuruw afi wɔn nipadua a atetew mu no, de ahopere kɔɔ Ɔsoro Ahenni a anigye wom no mu, baabi a basabasayɛ ne ɛyaw nni hɔ da.
  Fasistfo a wɔde nneɛma fa akwan so a na wɔanya wɔn ti adidi mu no, a na wɔahwere wɔn mfɛfo adwumayɛfo a wɔn mu yɛ duru no mmoa no, fii ase san wɔn akyi... Wagner nnwom no dede no gyaee, na wimhyɛn a ɛkɔɔ so wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so fii ase.
  Vladimir Mikhailovsky a ɔrepopa mogya afi ne moma so no kae sɛ:
  - Russiani akofo betumi awu a ogyina hɔ, nanso ɔrentra ase wɔ ne nkotodwe so da! Ebia mogya bɛtɔ Russia, nanso mogya dodow biara remma yɛn akokoduru ne nokwaredi a yɛwɔ ma Agya Man no ntumi nkɔ mogya!
  Na akwampaefo a wɔanya wɔn ti adidi mu no si eyi so dua... Ɛwom sɛ na wɔahyew wɔn mu pii na wɔapirapira dedaw de.
  Na Anastasia Witchakova ne Akulina Orlova reko wɔ wim, wɔasiesie wɔn ho sɛ wɔne Marseille a wɔde ahoahoa ne ho no besi akan, a waboaboa wimhyɛn a wɔahwe ase bɛboro ahanan ano dedaw, a ɛno nti onyaa Knight"s Cross of the Iron Cross no abodin krataa a ɛto so anum a sika kɔkɔɔ wom oak nhaban, nkrante ne abohene.
  Nanso ɛda adi pefee sɛ mmeawa no wɔ adwene a ɛne sɛ wɔbɛko anibere so. Ɛha na wɔhyɛ bikini kɛkɛ na wɔreko a wɔmfa mpaboa nka ho. Na Luftwaffe wimhyɛn ahorow no hyɛn mu.
  Anastasia de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa di dwuma de tuo no si nea ɔrehwehwɛ no so, bɔ fasist no hwe fam, na ɔka sɛ:
  - gyedie ye kesee, .
  Ɛbɛtra hɔ mfehaha pii!
  Na ɔde n"ani kyerɛ ne hokafo no. Akulina nso bɔ fasist no hwe fam, bɔ no, ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa no di dwuma pɛpɛɛpɛ na ɔteɛteɛm:
  - a efiri komunism adwene a ewo ho no kese!
  Na ɔda ne sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ no adi. Oyi yɛ abeawa a ɔko na osua nhoma saa.
  Na ɔde ne sẽ hyerɛn.
  Anastasia a ɔreto German wimhyɛn foforo a ɛwɔ ne Yak-9 mu no teɛteɛm denneennen sɛ:
  - Russia ɔkɔre a ɔte okyinnsoromma yi so, .
  Sɛ ɔtrɛw ne ntaban mu a, ɛbɛtu...
  Wɔbɛbu ɔtamfo no ho akontaa
  Wobedi no so nkonim, abubu no!
  Akulina si eyi so dua ntɛm ara, na ɔbɔ wɔn a wɔsɔre tia no no gui:
  - bebubu!
  Ɛwom sɛ, nokwarem no, mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ a wɔyɛ ace nso puei fii Germanfo mu de. Albina ne Alvina ko wɔ ME-309 foforo koraa no so. Akofo a wɔko a wɔte saa no wiaa nneɛma.
  Na wɔde ahoɔhare a ɛyɛ nwonwa tow Soviet wimhyɛn ahorow gu. ME-309 yɛ wimhyɛn a ano yɛ den yiye a ɛwɔ wim aprɛm abiɛsa a ne kɛse yɛ mm 30 ne atuo anan a wɔde di dwuma wɔ afiri mu. Russia kar ntumi nnyina aboa kɛse a ɔte saa ano.
  Sɛ wɔtow tuo gu fam a, wɔtow tuo a wonni mmɔborohunu.
  Albina de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa dii dwuma de too wimhyɛn no aprɛm no kɔɔ baabi a wɔrehwehwɛ no. Ɔbɔɔ ɔtamfo no na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - a wode dii nkonim a ewo Third Reich no ho!
  Na ɔkyerɛɛ ne tɛkrɛma.
  Alvina nso bɔɔ ɔtamfo no. Ɔtwaa Soviet Yak-9 no na ɔbɔɔ ose sɛ:
  - a efiri yen asraafoo no ahye kesee no ho!
  Na ɔde n"ani kyerɛɛ ne nnamfonom.
  Huffman nso ko, na onya nkontaa. Ɔnnya nyɛɛ aces akɛse no mu biako, nanso ɔrenya nkɔso ntɛmntɛm. Na wubetumi nso aka sɛ hell mu aboa kɛse bi.
  Germanfo no, ɛwom sɛ wɔde nkakrankakra na wɔrehwere ade kɛse de, nanso wɔretu kwan wɔ Volga mpoano, na wɔrebɛn Caspian Po no.
  . TI A ƐTO SO 2.
  Ɛda adi sɛ na tumi ahorow no nyɛ pɛ. Ná Fasist wimhyɛn a wɔde tu kwan no yɛ nea ɛhyɛ abufuw titiriw. Focke-Wulf no duu anim wɔ dodow mu na n"akode a ano yɛ den ne n"ahoɔhare no bɛyɛɛ ɔhaw maa Asraafo Kɔkɔɔ no. Nea ɛka ho no, na ɛyɛ den dodo sɛ wɔbɛtow kar yi agu. Ɔyɛ obi a ɔyɛ den na ɔde akode a emu yɛ duru ahyɛ ne ho.
  ME-309 nso bɛyɛɛ ahodwiriw a ɛnyɛ dɛ maa Soviet wimhyɛnkafo, wɔ ahoɔhare ne akode nyinaa mu. Na ɛkame ayɛ sɛ ɔpaapaee Soviet akuw no mu.
  Yu-288 atopae foforo a ɛyɛ afiri a ano yɛ den yiye no nso totow atopae guu Soviet gyinabea ahorow so. Ná ɛkura atopae tɔn anan bere a wɔde gu mu sɛnea ɛsɛ no, ne tɔn asia bere a wɔde gu mu no. Na oyii Soviet akuw no fii hɔ kɛse.
  Rommel nso kyerɛɛ n"adesuakuw sɛ ɔsraani panyin, sɛnea Mainstein yɛe no.
  Ná Germanfo no rebɛn Astrakhan kɛse. Na nea na wɔnhwɛ kwan wɔ Soviet ahyɛde no fam no, Fritzfo no kɔɔ ntua wɔ Volga asubɔnten no ho kɔɔ Kamyshin kwan so. Ná ɛyɛ ade a wɔde akokoduru yɛ nanso na tumi wom. Na ɛde besi ha no, ayɛ den sɛ wobesiw wɔn kwan.
  Nanso Red Army no ahobammɔ da so ara yɛ den... Wɔ dapɛn biako mu no, Nasifo no kɔɔ wɔn anim kilomita aduonum na wogyaee wɔn.
  Soviet asraafo akuw no hyiaa wɔn ntua a wɔde ko tia...
  Bere koro no ara mu no, Japanfo bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛtow ahyɛ Alma-Ata so. Na afei akodi a emu yɛ den sii.
  Mmabaa ne mmarima koe pɛpɛɛpɛ, na ebia na wɔyɛ papa sen wɔn mpo.
  Ná Margarita Magnitnaya ne Tatyana Bulatnaya, mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ, fi mfiri atuo mu reto tuo.
  Wɔtow samurai no tuo na wɔtoo dwom sɛ:
  - mma yennntetew dae no mu, .
  Anamɔn a edi kan wɔ asetra mu no ho hia...
  Wosan hu wɔ Asase no atifi, .
  Ahum a ɛyɛ abufuw ntua!
  Margarita de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae a ekum nnipa, tetew Japanfo no mu na ɔtoo dwom sɛ:
  - biara rensiw yen kwan, .
  Obiara rentumi nni yɛn so nkonim...
  Yɛbɛsie Wehrmacht no wɔ fam, .
  Yɛn adamfofa no yɛ biako!
  Tatyana, a ɔtow tuo guu atamfo no so no, penee so sɛ:
  - ampa ara se monolith!
  Japanfo rekɔ wɔn anim wɔ Alma-Ata so. Wɔwɔ asraafo pii ne mmeae ahorow a wɔkora wɔn so. Eyinom yɛ mmarima a wɔko saa. Nanso mmeawa no twa wɔn gu fam. Wɔko denneennen.
  Tatyana Bulatnaya tow atopae foforo, tetew samurai no mu na ɔtoo dwom sɛ:
  - a efiri me nkɔsoɔ kɛseɛ no ho!
  Na ɔde n"ani a ɛyɛ safir kɔla hwirew n"ani. Abeawa a n"ani agye, wuntumi nka hwee.
  Na Margarita a ne nan ase da hɔ no bɛfa owu akyɛde bi na watow agu, na atetew Japan asraafo no mu.
  Na ɔbɛto dwom sɛ:
  - a biribiara ayɛ basaa, abɔ mu, wɔ amanehunu ne ɔhaw ahum mu!
  Na bio ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow lemon gu Japanfo no so...
  Oksana ɔkofo a onni mpaboa ne nea onni mpaboa no wea kɔ wɔn nkyɛn na ɔpia atopae adaka bi, na ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew ka sɛ:
  - bɛyɛ cool girls!
  Na akofoɔ mmiɛnsa no nyinaa too dwom sɛ:
  - samurai no tu kɔɔ fam, wɔ dadeɛ ne ogya nhyɛsoɔ ase!
  Na ahoɔfɛfo no de abufuw kɛse ko. Wɔfaa ogya ne nsu ne kɔbere nhama mu a ɛnyɛ kwa.
  Ɛha na Oksana a ne nan da hɔ no tow atopae bi a ɛbɔ Japanfo tank a emu yɛ hare Chikha no. Wiɛ, eyi yɛ botae kɛse.
  Margarita, a ɔreto tuo abɔ ɔtamfo no, too dwom sɛ:
  - betumi agye adi mpo wo gyidie a enni mu! Worentumi nyɛ adwuma biara!
  Tatyana kae wɔ ntease mu sɛ:
  - dee woka no ye paradox!
  Margarita de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae no na ɔkae wɔ ntease mu sɛ:
  - so genius nnye paradoxes adamfo?
  Tatyana danee ne ho, twaa samurai no hwee fam na ɔpenee so:
  - ampa, adamfo!
  Na akofo no faa no na wɔpaee serewee... Wɔreko mmeawa, na wɔka sɛ dɛn bio... Ɛnyɛ nwonwa sɛ obiara a ɔwɔ Russia kae sɛnea mmeawa no koe!
  Oksana ko wɔ ɔfã a ɛkorɔn sen biara, nokwarem no. Na ɔtow tuo fi mmeae ahorow, na abeawa no twitwiw ne ho te sɛ nea ɔretwa ne ho.
  Eyinom yɛ ahoɔfɛ, wɔremfa biribiara mma obiara. Na wɔbɛwe ɔman anidan, ne samurai.
  Angela nso tow tuo. Abeawa no nso yɛ basabasa na ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ. Akofo pɛ sɛ wɔko a wɔmfa mpaboa da hɔ na wɔda nnwuma akɛse adi.
  Angela dan ne ho na ɔde serew ka sɛ:
  - de akokoduru bɛkɔ ɔko mu, .
  Sovietfo tumi nti!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow lemon a edi awu.
  Ɔko no rekɔ so na afei Japanfo ntua no reba awiei....
  Ɛyɛ July aduanan abiɛsa awiei dedaw. Nasifo no bɛn Volga asubɔnten no ankasa, na akodi fii ase wɔ hɔ.
  Elizabeth ne n"adwumayɛfo no ko denneennen. Tiger-2 aprɛm a edi kan no fii ase duu anim. Wɔte sɛ Panther ne Gyata, nanso ɛwɔ ntam. Afei nso ne rational armor slope angles ne tenten-barreled 88-mm 71 EL caliber tuo. Ne mu duru yɛ tɔn aduosia awotwe, na ɛbɛn Gyata tank no wɔ akode mu, nanso ne kɛse sua kakra.
  Tank akɛse, wuntumi nka hwee.
  Elizabeth ne mmeawa no rebɔ Germanfo abɔmmɔ. Wɔbɔ T-4 mu na wɔteɛteɛm sɛ:
  - anuonyam ma adwene a ewo mfee a ewo hann mu, .
  Akwampaefo no nteɛm yɛ krado bere nyinaa!
  Akofo no yɛ, momma yɛnka sɛ, wɔn a wodi kan. Na ɛnyɛ anuonyam mu nko na wɔko, na mmom wɔto dwom nso;
  Nnipa a wɔde wɔn ho no nkabom a wontumi nsɛe no, .
  Ɛnyɛ brute force ne ehu na ɛkaa yɛn boom...
  Na nnipa a wɔanya hann apɛde pa, .
  Na adamfofa, hann, nyansa ne akokoduru wɔ adaeso mu!
  
  Yɛma yɛn Agya Man a ɛde ne ho, .
  Tumi a adebɔ wɔ no yɛ mmoa daa!
  Mmara kwan so tumi, nnipa apɛde, .
  Ne nyinaa akyi no, onipa a ɔte ase gyina hɔ ma biakoyɛ!
  
  Ɛnam ahum no so na nkɔsoɔ owia hyerɛn maa yɛn, .
  Ɛnam ahum ne ahum so de ahopere kɔɔ yɛn anim...
  Yɛtu mmepɔw te sɛ nea yɛn mu duru, .
  Wiase nyinaa, a ɛhyerɛn no, rekɔ komunism so!
  
  Yɛma yɛn Agya Man a ɛde ne ho, .
  Tumi a adebɔ wɔ no yɛ mmoa daa!
  Mmara kwan so tumi, nnipa apɛde, .
  Ne nyinaa akyi no, onipa a ɔte ase gyina hɔ ma biakoyɛ!
  
  Okyinnsoromma yi so nnipa ayɛ biako sɛ anuanom, .
  Buddhafo, Nkramofo yɛ nnamfo daa!
  Ma adwene no nhyɛ anuonyam, edin kɛse, .
  Wiase aman nyinaa te sɛ abusua!
  
  Yɛma yɛn Agya Man a ɛde ne ho, .
  Tumi a adebɔ wɔ no yɛ mmoa daa!
  Mmara kwan so tumi, nnipa apɛde, .
  Ne nyinaa akyi no, onipa a ɔte ase gyina hɔ ma biakoyɛ!
  Mmabaa no to dwom yiye, na wɔko yiye mpo, na wɔyɛ nnwuma a ɛtete saa. Ɛwom sɛ nkonimdifo no na wɔkyerɛw abakɔsɛm na wonnim sɛ sɛ ɔko no yera a, wɔbɛkae wɔn anaa?
  Alenka a ɔde ne batere, ne mmeawa kuw bi rebɔ mmɔden sɛ obesiw atamfo a wɔwɔ Volga Delta no ano. Na ɔkyerɛ nea ahoɔfɛ tumi yɛ wɔ nnyinasosɛm mu.
  Na wobetumi ayɛ pii ankasa.
  Anyuta de ne nan a ɛda hɔ kwa tow tuo na ɔbobom sɛ:
  - anuonyam nka komunism mmere no ho!
  Na enti batere no nyinaa faa so na wɔhyɛɛ aseɛ too dwom wɔ ɛnne baako mu, wɔ nne a ɛyɛ pɛ mu;
  Yɛreko ama nkrabea a eye
  Sɛnea ɛbɛyɛ a asetra bɛyɛ mmerɛw ama nkurɔfo...
  Na yɛbɛbubu dɔm a wɔabu wɔn dam no, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a atamfo bɔne sua!
  
  Kerubim bi a ne ntaban yɛ sika kɔkɔɔ wɔ yɛn atifi, .
  Yɛn maame Russia anuonyam nti...
  Gye me di, nnipa a wɔwɔ Rus" no yɛ nea wontumi nni wɔn so nkonim, .
  Na ɛbɛma obiara a ɔwɔ Asase so ayɛ fɛ kɛse!
  
  Wɔma yɛn hokwan sɛ yɛnko mma yɛn Maame Man, .
  Agya Man no kɛseyɛ ho banbɔ...
  Na ɛtɔ mmere bi a asetra yɛ sini ara kwa, .
  Ɛwom sɛ ɛsɛ sɛ ɛyɛ ɔsoro ho mfonini de!
  
  Ɛsɛ sɛ obiara du n"adaeso ho, .
  Gye me di nyansam, komunism...
  Sɛnea ɛbɛyɛ a anigye pii bɛba Asase so, .
  Na revanchism ogya no amma!
  
  Yɛn hene ne ɔbenfo kɛse Pugachev, .
  Ɔmaa akuafoɔ no so kɔɔ aperepereɛ kronkron mu...
  Adwuma biara bɛyɛ wo mmati so, .
  Na dɔ abeawa abarimaa a ɔmma mpaboa no!
  
  Yɛbɛyɛ ɔbonsam a ne ho yɛ den mpo, .
  Sɛ yɛsesa nyansahu mu nsusuwii a...
  Wɔabubu ɔbɔnefo no wɔ ne nan ase, .
  Ɛwom mpo sɛ mogya retu afi aorta a atetew no mu de!
  
  Yiw, yɛn asɛm no teɛ, nnamfo, .
  Yebetumi ama yɛn kurom ani agye...
  Gye di sɛ nnipa no nyinaa yɛ abusua biako, .
  Russia kɛse a ɛhyerɛn sen biara!
  
  Nkurɔfo de akokoduru hwɛ wim, .
  Mma mununkum bɔne nkata wim...
  Yɛbɛma atamfo no nkonimdi nkontaa, .
  Na wobɛyɛ, ɔsraani a ɔwɔ anigye wɔ ɔko mu!
  
  Minnim asɛmfua ohufo
  Yɛn Russiafoɔ no nyɛ nnipa a wɔba fam koraa...
  Yɛwɔ Svarog, Yesu Fitaa no, .
  Na obenya May mu anigye daa!
  
  Mmabaa ne mmarimaa a wɔsaw kurukuruwa, .
  Yɛn mmeawa a yɛda mpaboa no rehyɛn mu...
  Ne nyinaa akyi no, ade nyinaa so tumfoɔ Nyankopɔn Poma no ma yɛn, .
  Mma wonyɛ akɔre a onni amemene, abarimaa!
  
  Na Lenin kanyan yɛn ma yɛko, .
  Stalin onyansafo no hyiraa feat no...
  Kerubim a ɔwɔ tumi no bɛtrɛw ne ntaban mu, .
  Na wɔde dade na ɛyɛ yɛn ntini ara kwa!
  
  Agya Man no Anuonyam bɛyɛ
  Sɛ yɛyɛ akofo a wɔte saa ma Onyankopɔn...
  Momma yɛmfa dade nkrante nsi yɛn anuonyam, .
  Kyɛm bɛn na wɔyɛe wɔ Svarog!
  
  Ne tiaatwa mu no, di Awurade nokware, .
  Wɔde hyɛ Russia a ɛhyerɛn sen biara no anuonyam...
  Yenim knights akɔre no ara kwa, .
  Onyankopɔn Fitaa Kristo Mesia no wɔ yɛn akyi!
  Tuo a wɔbɔ no pɛpɛɛpɛ ma "Gyata" no pae ogya. Yiw, wɔrebɔ fasistfo no akuturuku wɔ mmɛn no so.
  Bere a akodi ahorow no rekɔ so no, mmofra no nsɛe bere.
  Dasha ne Vaska kyinkyin German asraafo no akyi. Wɔhwɛ sɛnea nnwinnade no tu wɔ adum mu. Moto ahorow de ahopere retu mmirika, atuo a wɔn ankasa tumi tu rewea. Asraafo pii wɔ ha, a SS ne akuw afoforo ka ho.
  Vaska huu sɛnea Ferdinand, Germanfo atuo a ano yɛ den a ɛde ne ho tu a ɛsɛe tank ahorow no retu.
  Abarimaa no de asɛm a ɛyɛ sereserew kyerɛɛ abeawa no sɛ:
  - te se Krautfoɔ no de asraafoɔ foforɔ rekɔ Stalingrad atifi fam.
  Dasha de serew kae sɛ:
  - yen nkurofoo be grind won sedee ebeye biara!
  Nemtsev a ofi lɔre no mu de abufuw teɛteɛm gu guys no so. Mmofra no yi wɔn ho na wotu mmirika, wɔrehyerɛn, mfutuma ayɛ wɔn fitaa, wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ kurukuruwa. Ebia wɔbɛma wɔn kwan mpo.
  Abarimaa ne abeawa no tuu mmirika kɔɔ wuram no so huruw kɔɔ mu. Dasha de anigye kae sɛ:
  - guerrillas tumi yɛ biribiara!
  Vaska penee eyi so sɛ:
  - ampa... Yebedi nkonim ampa!
  Dasha de anigye too dwom sɛ:
  - Nkonimdie retwɛn! Nkonimdi retwɛn! Wɔn a wɔpɛ sɛ wobubu nkɔnsɔnkɔnsɔn no! Nkonimdi retwɛn, nkonimdi retwɛn! Yebetumi adi fasist nniso so nkonim!
  Vaska penee eyi so ntɛm ara na ɔde ne mma a ɛda hɔ kwa no nsateaa bubuu ɔkraman no:
  - a yebetumi ayɛ! Wɔwoo yɛn sɛnea ɛbɛyɛ a anansesɛm bi bɛbam!
  Dasha bɔɔ n"ani na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - Na edeen? Misusuw sɛ yɛbɛdan anansesɛm no ayɛ no nokwasɛm na Wehrmacht no adan mfutuma!
  Na mmofra no too dwom wɔ nnwontofo kuw mu wɔ wɔn ahurututu atifi;
  Yɛn trenee man no din mu, .
  Nea komunism de bɛma amansan no...
  Yɛbɛyɛ nokware ama yɛn Maame Man, .
  Momma yenbue kwan nkɔ nkonimdi ne adebɔ mu!
  
  Putin dii Russia so te sɛ ɔbran, .
  Nanso afei ɔkɔre no gyaw no hɔ wɔ wimhyɛn mu...
  Nokwarem no Fuhrer no wɔ akisikuru akɛse, .
  Nanso Stalin nso kyerɛ din!
  
  Migye di sɛ yebedi Third Reich so nkonim, .
  Ɛnyɛ nwonwa sɛ Putin tu kɔɔ Stalin...
  Kerubim bi a ne ntaban yɛ sika kɔkɔɔ wɔ wiase atifi, .
  Na afei de Satan-Adolf abɔ dam!
  
  Germanfo de Europa nyinaa wɔ wɔn nsateaa ano, .
  Na Afrika, ne Asia, ne aman...
  Na Adolf susuw sɛ ne ho yɛ nwini
  Nanso aweredi retwɛn Fuhrer no!
  
  Wɔ Hitler fam no, Russia te sɛ adidibea, .
  Ɔpɛ sɛ ɔsan de ne nhyehyɛe no ba...
  Nanso, migye di sɛ, komunism paradise bi bɛba, .
  Strawberry befifi denam mpa a wogu so!
  
  Monnye nni, yɛn nkurɔfoɔ nyɛ mmerɛw koraa, .
  Nanso Krauts no kyeree nneɛma pii dodo...
  Na wunim sɛ Slav no nyɛ akoa koraa, .
  Wɔ yɛn maame Russia din mu!
  
  Na Lenin kanyan yɛn ma yɛyɛɛ akokodurufo, .
  Ɔkyerɛɛ sɛnea wɔyɛ nneɛma...
  Esiane sɛ Onyankopɔn yɛ biako ankasa nti, .
  Nanso ɛsɛ sɛ yɛde akokoduru gye komunism di!
  
  Dabi, nnyae wo ho mu mma Russia tamfo no, .
  Ne nyinaa akyi no, Nyankopɔn Fitaa no ka yɛn ho - amansan Bɔfo no...
  Mɛboa wo wɔ ɔko mu, .
  Sɛ́ wobɛyɛ daa wɔ asetra mu nkonimdi ahorow mu!
  
  Wubetumi akunkum w"adɔfo akodu he?
  Awerɛhosɛm ne sɛ, ɔko no awiei nni baabiara a wobetumi ahu...
  Enti yɛn dɔm no yɛɛ teateaa wɔ akodi mu, .
  Yɛ biribi a w"ani renwu!
  Eyi yɛ dwom pa ma akofo nkumaa. Wɔtoo dwom na wotu fii hɔ bio, na wɔde wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ mmerɛw no faa mfutuma wɔ kwan no so.
  Ná mmofra no ani agye na na wɔn ani gye asetra ho wɔ akyi. Ɛwom sɛ wɔyɛ teateaa de, nanso wɔn anim ayɛ tan te sɛ chocolate, na nea ɛne no bɔ abira no, wɔn ti nhwi yɛ hare. Nnipa a wɔn ho yɛ nwonwa.
  Germanfo a wɔte moto so no mu biako frɛɛ wɔn brɛoo baa hɔ. Na ɔmaa me chocolate. Dasha a ɔkɔm de no no teɛɛ ne nsa, nanso Vaska twee ne nsateaa no:
  - nnye wo ho ase!
  Wohuu abeawa bi a onim nyansa:
  - momma yenka fascistfo no bom yie!
  Vaska a n"ankasa yɛ honam ani nnompe no ani gyee saa adwene yi ho. Na ɔsrɛɛ chocolate nso.
  Nasi no de ne ti too fam na ɔde Russia kasa a abubu no homee sɛ:
  - to dwom, abarimaa!
  Vaska de ne ti too fam na ɔde nhyɛso kɛse too dwom;
   Party no kaa Russia nyinaa boom, .
  Ɛbɔ mfuw a enni awiei ho ban...
  Ne nyinaa akyi no, gye me di, nkurɔfo no ho yɛ den yiye, .
  Anuonyam nka Soviet asase no!
  
  Stalin ne abasobɔde a ɛkorɔn sen biara
  Stalin yɛ nyansa a ɛguan...
  Ɛsɛ sɛ yɛde akokoduru ko ma no, .
  Nnipa no nyinaa redi Stalin akyi!
  
  Wɔama yɛn ntaban a ɛyɛ anigye, .
  Wɔama yɛn apɛdeɛ kɛseɛ...
  Stalin yɛ anigye a ɛwɔ nneɛma a ɛdɔɔso mu, .
  Anuonyam, ɔman kɛse!
  
  Stalin yɛ ɔkɛseɛ wɔ amansan yi mu, .
  Stalin, kerubi a ne ntaban yɛ sika kɔkɔɔ no, .
  Yɛn nkurɔfo a wɔwɔ anigye a ɛnsakra, .
  Gye di, yɛyɛ nea wontumi nni yɛn so nkonim daa!
  
  Stalin de nkwagye maa nkurɔfo
  Ɔyɛ ɔkɔre kɛseɛ wɔ wiase...
  Yɛn Agya Man ne ahofadi nti, .
  Ɔtrɛw ne ntaban mu wɔ asase so!
  
  Biribiara nni hɔ a ɛkorɔn sen Stalin a ɔhyerɛn no, .
  Ɔyɛ kɛse te sɛ Onyankopɔn fitaa...
  Ɔko ne nkonimdi, .
  Ɛrenkyɛ yɛbɛka Fuhrer no akɔ funnaka no mu!
  
  Yɛde nidi rema yɛn Agya Man, .
  Hu sɛ woantumi anhu no sɛ ne ho yɛ fɛ sen saa...
  Ɛrenkyɛ yɛbɛtra komunism ase, .
  Na yenni ɔkwan foforo biara!
  
  Stalin yɛ okyinnsoromma yi nyinaa ahantan, .
  Stalin komunism a anohyeto nnim...
  Wɔbɛto ne nnwuma akɛse no, .
  Wɔasɛe fasistfo no koraa!
  
  Stalin de anuonyam brɛɛ Russia, .
  Stalin maa no so kɔɔ soro sen nsoromma...
  Ɔmaa tumi no so kɔɔ ano, .
  Stalin yɛ obi a ɔfata ara kwa!
  
  Stalin di amansan no so nkonim, .
  Ɔwɔ nsoromma po so ahyɛn kɛse...
  Sɔhwɛ ahorow no bɛyɛ nea wɔde bɛkyekye, .
  Stalin bɛma wɔakɔ komunism mu!
  
  Wɔ Russia fam no, Stalin ne owia, .
  Ɛhyerɛn denneennen wɔ sum mu...
  Abeawa no nne mu da hɔ, .
  Ɔkannifo biara nni asase so a ne ho yɛ fɛ sen saa!
  
  Stalin yɛ Svarog nipadua, .
  Stalin na ɔbɔɔ Russia tumi...
  Ohu Rod wo n'akoma mu - .
  Owura a ɔsen biara!
  
  Ɔkannifo biara nni hɔ a ne ho yɛ fɛ sen saa wɔ Asase nyinaa so, .
  Stalin yɛ nnipa a wɔsen biara...
  Momma yɛmmɔ anigye wɔ yɛn amansan yi mu, .
  Wɔasɛe ɔbɔnefo a ne bo afuw no!
  
  Me mmabarima ne Komsomol asɔremma, .
  Agya Man no deɛ, monnyina bom wɔ nhyehyɛɛ mu...
  Ne nyinaa akyi no, mo mmeawa ho yɛ den sen asono, .
  Ɔbenfo dɔfo Stalin ka yɛn ho!
  
  Mintumi nkan nea matumi ayɛ, .
  Yɛbɛfa wimhyɛn te sɛ agyan...
  Yɛn Russia a ɛhyerɛn,
  Ɛna Man no rekɔ komunism so!
  Dasha ne Vaska too dwom na mmofra no yɛɛ biribiara denneennen na wɔyɛɛ fɛfɛɛfɛ saa.
  Na wɔsaw kɔe, na wɔtiatia wɔn mma a wɔn ho yɛ tan a wonhuu mpaboa fi awɔw bere no, na wɔde wɔn nan a ɛda hɔ kwa no tiatiaa sukyerɛmma no mu dedaw wɔ March mu.
  Germanni a na ɔnte Russia kasa ase ankasa no ani gyee dwom no ho, na oyii mprako nam a wɔde ahyɛ toa mu fii ne bag mu de maa mmofra no.
  Na ɔde ne ti too fam de penee so sɛ:
  - Zer gut!
  Abarimaa ne abeawa no kotow kɔɔ wɔn anim. Wɔadi mfe du-baako pɛ, nanso wɔyɛ anyansafo na wɔkae ade denneennen. Boaboa nsɛm a ɛyɛ nokware ano. Na bere bi, Daria a ne ti nhwi yɛ fitaa mpo de ɔtopae bi brɛɛ Germanfo wɔ kɛntɛn mu. Ɔyɛ abeawa anifere na onim wɔn kasa yiye. Na wonsusuw mpo sɛ abofra a ne ho yɛ fɛ saa a ne ti nhwi yɛ fitaa te sɛ tow na n"ani yɛ bruu betumi awu.
  Na eyi yɛɛ adwuma...
  Ɛha na wɔsan kɔ bio, wɔnom German chocolates, na wɔwɔ anigye adwene mu...
  Daria de serew kae sɛ:
  - se yedi Nasifo so nkonim wie a, m"asi me ho ofie a ewo abansoro mmiɛnsa, a wɔde marble ayɛ na asubura wɔ mu!
  Vaska serewee sɛ:
  - a worebeye bourgeois?
  Abeawa no kasa tiae sɛ:
  -Daabi! Mebɛnya m"ankasa komunism kɛkɛ!
  Vaska serewee na ofii ase too dwom bio;
  Bere a bourgeoisie no baa m"asase so no, .
  Wɔhyew afie, wɔtwitwaa mmeawa...
  Ná ɛte sɛ nea zero na wɔkan
  Ná wɔayiyi mmarimaa ti nhwi te sɛ zero!
  
  Kibalchish akokodurufo no faa tuo no, .
  Na ɔde ne ho kɔbɔɔ nkurɔfoɔ asraafoɔ...
  Nanso nhyehyɛe no nyinaa, Abarimaa Bɔne no na ɔde mae, .
  Hena na ogyaee jam toa biako!
  
  Na ha na mesɛn rack no so, abarimaa, .
  Wɔde mpire ne nnade yɛ me ayayade...
  Wɔ mmuaema mu no, meserew wɔ m"anim, mekum - .
  Na migye di sɛ Agya Man no bɛyɛ paradise!
  
  Mmoa no de ogya hyew me nan ase, .
  Wɔbɔɔ abofra no denneennen...
  Nanso gye me di, ayayade no mfa me ho, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a bourgeoisie kɔkɔɔ no bedi wɔn so nkonim!
  
  Wobubu nnompe, dade bɔne tutu mu, .
  Akumfoɔ no stagger me wɔ rack no so...
  Nanso gye me di, abarimaa no soo ho dae, .
  Sɛ́ wobetu mmirika atwa Berlin ho ahyia wɔ May mu!
  
  Migye di sɛ Ɔyɔnko Lenin bedi anim, .
  Ma Warsaw, Prague, London ahofadi!
  Yɛde invoice a edi nkonim no bɛma nnansa yi ara, .
  Na frankaa kɔkɔɔ no gyina Berlin so ahantan!
  
  Afei abofra no nan ase rehyew, .
  A sole a ɛkame ayɛ sɛ bere nyinaa na ɛda hɔ kwa...
  Na mpire no bɔɔ m"akyi denneennen, .
  Ebia wo ti nhwi ayɛ fitaa dedaw, maame!
  
  Nanso meremfa me ho mma awudifo yi, .
  Merensrɛ gyidi, hu mmɔborohunu...
  Ma kat no mmɔ denneennen mfi ne mmati so, .
  Minim sɛ Lenin bɛma me akatua, gye me di!
  
  Kibalchish serewee wɔ ayayade ase, .
  Ɔmfa ahintasɛm no amma, owu ahantan so...
  Bad guy teɛteɛm saa wɔ hell daa, .
  Adaemone no rehwie resin agu ne menewam!
  
  Lenin ne yɛn wɔ hɔ, ɛda adi sɛ daa, .
  Na ogyaframa a ɛyɛ hyew hyew wɔ me koma mu...
  Dae kɛse bi bɛbam, .
  Wɔde frankaa kɔkɔɔ bɛba okyinnsoromma yi nyinaa so!
  Daria bɔɔ abɛn na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa no bɔɔ so sɛ:
  - Nwunu! So w"ankasa na wohyehyɛɛ no?
  Vaska de ne ti too fam sɛ:
  - Aane! N"asɛm no maa m"adwene yɛɛ me kɛse!
  Daria de ne ti too fam na ɔkae sɛ:
  - wokae sedee polisifoɔ kyeree me ne wo na wɔde yɛn nan faa awɔw mu wɔ sukyerɛmma mu, na afei wɔbɔɔ yɛn mpire na wɔde nkorabata a ɛyɛ tratraa guu yɛn nan ase.
  Vaska sii so dua ntɛm ara sɛ:
  - na eye saa.... Wo nan ase yɛ wo yaw na wo mmati mu nkwaa nso yɛ wo yaw bere a wode wo ho sɛn rack no so no. Nanso na adanse biara nni hɔ a ɛtia yɛn na...
  Daria de ahopopo kae sɛ:
  - yiw, nanso polisifo no pɛe sɛ yɛyɛ nwini ma yewuwu. Nanso bere a wɔde toa bɔɔ me ti no, mede me nan a ɛda hɔ kwa kyeree asinasin no. Na afei ɔde hyɛɛ ne nsam. Ɛno akyi no, metwitwaa hama no maa me ne wo nyinaa.
  Vaska de ne ti too fam sɛ:
  - Yiw, na ɛte saa... Ɛyɛ hu, nanso. Nanso wunim, awɔw bere mu no, akisikuru a ɛwɔ nan ase a ahyew no nyɛ yaw! Na bere a yefii adi akyiri yi no, biribiara sa yɛn yare te sɛ akraman!
  Daria sii so dua ntɛm ara sɛ:
  - yiw, esa yare yie ma yen! Me nyaa nan ase a ɛyɛ den araa ma minsuro sɛ mɛnantew fango so!
  Vaska a ɔde ahomaso kae sɛ:
  - Me nso! Yɛyɛ akwampaefo, komunism mma!
  Daria sii so dua sɛ:
  - Na esi pi se yebedi nkonim!
  Abarimaa ne abeawa no too dwom sɛ:
  Wɔ komunism adwene a enwu da no nkonimdi mu no,
  Yehu yɛn man no daakye...
  Na frankaa kɔkɔɔ, yɛn Agya Man, .
  Yɛbɛyɛ nokwaredifo a pɛsɛmenkominya nnim bere nyinaa!
  . TI A ƐTO SO 3.
  Wɔ August 1943 mfiase no, awiei koraa no, Germanfo no fii adi, na wodii Soviet asraafo a wɔsɔre tia Caspian Po no denneennen no so nkonim. Eyi yɛ ade kɛse a Kraut abusua no atumi ayɛ ampa. Ɛno na ɛmaa wonyaa mfaso kɛse sen biara. Afei de asase twaa Caucasus fi asasepɔn kɛse no ho.
  Turkeyfo nso dii nkonim bere a wɔkoe denneennen akyi no, awiei koraa no wɔfaa Batumi na wowiee Yerevan a wotwaa ho hyiae no. Enti, nhyɛso a wɔde baa Soviet asraafo a wɔwɔ Transcaucasia no so.
  Tebea a ɛwɔ USSR no bɛyɛɛ den yiye. Na Stalin hyɛe sɛ wɔnto ntua ase wɔ atifi fam sɛnea ɛbɛyɛ a wobebu ɔkwan bi so akɔ Leningrad a ɔkɔm de wɔn, na wɔrewuwu, nanso wonnya mfaa ne ho mmae no mu.
  Ntua a wɔde baa Tikhvin so no fii ase. Wɔsomaa asraafo dɔm atitiriw kɔɔ hɔ, ɛwom sɛ na Asafo ti no nni nneɛma a wɔde asie a ɛdɔɔso de. Tebea no yɛɛ den esiane Swedenfo a wɔkyerɛ sɛ atuhoamafo akuw a wɔbaa anim no nti, na ɛno maa gyinabea no mu yɛɛ den.
  Na Germanfo no ahyɛ wɔn ho den anibere so...
  Ɔko no fii ase August 10, na Soviet asraafo kɔɔ wɔn anim kilomita du wɔ ɔko no nnansa a edi kan no mu. Ɛha wɔ August da a ɛto so dunan no, Germanfo Maus tank no hyɛn ɔko no mu nea edi kan. Ɛnyɛ nkɔsoɔ a ɛdi mu paa a emu duru yɛ tɔn ɔha aduɔwɔtwe awotwe. Ampa, na adwumayɛfo a wɔyɛ aniberesɛm, Nasi mmeawa a wɔyɛ akofo paa na wɔka kar no.
  Agnes, Adala, Angelina, Agatha, Aphrodite - Third Reich ahoɔfɛfo anum a wɔde nkyerɛwde "A" na efi ase. Na sɛnea wɔko wɔ Mouse no so na wɔtow fi atuo abien mu prɛko pɛ.
  Wɔtow atuo a ɛpae paapae kɛse fi aprɛm a ne kɛse yɛ mm 75 a ne toa tiaa mu, na wɔtow a emu yɛ duru fi aprɛm a ne kɛse yɛ mm 128 mu, na ɛkyerɛ tumi a ɛbɔ.
  Agnes de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa ne ne nan a wɔasen no tow ogya. Ɔbɔ Soviet kar bi, na ɔtetew ne abantenten no mu ankasa na ɔteɛm sɛ:
  - me ye ahunmu abeawa!
  Adala de atopae a wɔde tow tuo kɔma na ɔteɛteɛm sɛ:
  - Na meyɛ aerobatics, mɛtetew adwumayɛfo no nyinaa mu!
  Na abeawa no nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no di dwuma. Sovietfo akutu aduasa anan bɔɔ Mouse no, nanso ɛbɔ te sɛ peas. Wɔabɔ kar no ho ban yiye koraa. Na wuntumi nbɔ no ntɛm saa. Ɛsoma projectiles ma ɛtu te sɛ tennis bɔɔl, na sɛ wode caliber kɛse mpo a, wuntumi nbɔ aboa kɛse a ɔte saa.
  Na wɔde tuo a wɔde ko tia wimhyɛn tow abeawa no tuo, na wɔmma atamfo no mmɛn no.
  Agatha nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa too tuo na ɔteɛɛm sɛ:
  - ma m'afoa ntu, yebetwa yen atamfo!
  Adala de ahoɔhare sii so dua, na ɔtow tuo pɛpɛɛpɛ yiye:
  - ye hann ne asaase akofoa!
  Angelina de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa bɔɔ ne nan, bubuu Soviet T-34-76 tank no na ɔkaa no denneennen sɛ:
  - ha na nkonimdie akɛseɛ!
  Aphrodite nso bɔɔ ɔtopae a na emu yɛ duru te sɛ akuwakuw no, bubuu Soviet T-60 no, na ɛyɛɛ gyegyeegye sɛ:
  - yen nkonimdie beba ako kronkron no mu!
  Agnes bɔɔ ne nan, de ne nan ase a ɛda hɔ kwa no dii dwuma, bubuu atamfo no anim akode no na ɔkae sɛ:
  - ahemman frankaa anim - anuonyam ma abran a woahwe ase!
  Mmabaa a wɔwɔ ha yi yɛ abofono koraa na wodi awu. Na ɛnyɛ kwa sɛ wuntumi ntwam wɔn. Esiane wɔn nan a ɛda hɔ kwa ne bikini a ɛwɔ wɔn nipadua so nti, wɔtow tuo a wɔmfa wɔn ho nhyɛ wɔn so. Eyi kyerɛ sɛ wontumi nni wɔn so nkonim ntɛm saa.
  "Mouse" a ne ho yɛ hu no de akode a edi awu bɔɔ na wamma obiara hokwan.
  KV series no ka ho.
  Nanso sɛ German mmeawa bi wɔ hɔ a wɔko denneennen na wodi nkonim saa a, ɛnde mmeawa a wɔwɔ Soviet gyinabea nso bɛba - abran.
  Sɛ nhwɛso no, ɛha yi, Natasha ne n"ahokafo. Wɔwɔ SAU-85 a ɛba fam nkutoo, a aba anim nkyɛe. Na mmeawa no de ahoɔden ne titiriw reboro fasistfo no dedaw.
  Nokwarem no, ahoɔfɛfo no nni mpaboa na wɔhyɛ bikini. Na wɔbubu fasistfo no yiye, te sɛ sledgehammer a ɛrebubu ahwehwɛ asinasin.
  Na ɛyɛ nea wɔkae kɛse bere a mmeawa a wɔte saa da ɔkɔre wimhyɛn a ɛkorɔn sen biara adi no.
  Natasha de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow tuo na ɔbubu Panther no, na afei ɔteɛm sɛ:
  - ma Agya Asase kesee no!
  Na ɔbɛda ne tɛkrɛma adi!
  Zoya nso bɔ nea ɔne no reko no. Ɛbɛbɔ no pɛpɛɛpɛ paa. Ɛbɛbubu akodeɛ no na ayɛ dede:
  - ama komunism anuonyam!
  Augustina nso ko denneennen, na sɛ ɔde nhyɛso ba nea ɔne no reko no so a, ɔyɛ no yiye paa. Ɛbubu na ɛbobom:
  - anuonyam nka komunist wiase no!
  Dolbanet ne Svetlana na wɔkyerɛwee. Na ɛyɛ pɛpɛɛpɛ yiye. Ɛdenam wo nansoaa a ɛda hɔ kwa no mmoa so. Ɛbɛbubu atamfo no akode na ayɛ hwirema:
  - a efiri komunist wiase no kesedie nti!
  Na ɔbɛkyerɛ ne tɛkrɛma...
  Mmabaa no, a wɔtee nka sɛ wɔahyɛ wɔn nkuran no, wofii ase too dwom, na wɔhyehyɛɛ nnwom wɔ hɔ ara;
  Ahoɔfɛfo tow hyɛ wɔn so a wɔmfa mpaboa da hɔ, .
  Mmabaa a wɔn ho yɛ fɛ saa no retu mmirika...
  Sɛ ɛho hia sɛ wode wo nsateaa bɔ Fritz no a, .
  Anaasɛ wɔde afiri a wɔde tow tuo bɛbɔ no!
  
  Mmabaa ntumi nnye kyim
  Wɔbɛsie Nasifoɔ a wɔawuwu...
  Na wɔbɛpam no denneennen afi ne nan so, .
  Na baabi a mpataku bɔ ose a wodi nam!
  
  Russia yɛ asɛmfua a wɔde gyina hɔ ma asraafo, .
  Bere a, gye me di, ɛnyɛ nwini biara...
  Ɛwom sɛ ɛtɔ mmere bi a tebea no yɛ awerɛhow de, nanso .
  Faako a abibifo bɔne Kain di nkonim!
  
  Mma nnye nni, Komsomol asɔremma nguan, .
  Na sɛ wotu mmirika a, ɛnde sɛ wɔbɛtow ahyɛ wɔn so nkutoo...
  Na wobekum Nasifo nyinaa prɛko pɛ, .
  Na wɔbɛma Fuhrer no so akɔ chopping block no so!
  
  Russia yɛ me Ɛna Man, .
  Ɔyɛ radiant, ɔyɛ fɛ kɛkɛ...
  Hena ne ohufo a ne bo nyɛ ruble mpo?
  Na wunim, sɛ wo ne ɔkofo begye akyinnye a, asiane wom!
  
  Nanso hu sɛ yebedi fasistfo so nkonim, .
  Bɔne rendi hene wɔ ahengua no so...
  Kerubim bi a ne ntaban yɛ sika kɔkɔɔ wɔ yɛn atifi, .
  Na Onyankopɔn Svarog ne kɛseyɛ wɔ abotiri no mu!
  
  Obiara a ɔyɛ ohufo no, gye me di, ɔyɛ akoa a ɔyɛ mmerɛw, .
  Ne nkrabea ye baako - se obegyina animtiaabu ano...
  Ɛnnɛ woyɛ mfiridwumayɛfo, ɔkyena woyɛ adwuma sohwɛfo, .
  Na w"ankasa wubetumi abɔ afoforo akyi!
  
  Mmabaa wɔ ahoɔden, ogya bepɔw bi kɛkɛ, .
  Ɛtɔ da bi a ɔde tumi bubu mmepɔw...
  Ahum bɔne bi retu denneennen wɔ ɔko mu, .
  Na owu twa adesamma abusua no ase pefee!
  
  M"akyerɛ mo nokwarem, knights, .
  Yɛyɛ den bere a yɛn Russiafo ayɛ biako...
  Hia aduan a wode bɛkɔ akɔka wo kyɛnsee ne sekan ho, .
  Yɛyɛ asraafo a wontumi nni yɛn so nkonim wɔ akodi mu!
  
  Dɛn ne yɛn gyidie, wɔ Awurade Kristo mu, .
  Ɛwom sɛ yɛsan nso bu Lada...
  Ɔyɔnko Stalin te sɛ yɛn agya, .
  Na paradise komunism beae bi bɛba!
  
  Nea na ɔwɔ hɔ bere a owui no, wobenyan no
  Na yɛbɛyɛ fɛ na yɛanya nyansa...
  Na nokwarem no, ɔbarima no yɛ ahantan kɛse, .
  Ɛwom sɛ ɛtɔ mmere bi a ɔka nkwaseasɛm de!
  
  Wɔ ɔdɔ mu no, yɛn Agya Man te sɛ nsoromma, .
  Gye me di, ɛrenpue da...
  Ma dae kɛse bi mma mu
  Asomdwoe ne anigye bɛba amansan nyinaa mu!
  
  Medɔ Maria, midi Lada anuonyam kronkron, .
  Svarog yɛ fɛ na Perun yɛ kɛse...
  Medɔ Yesu ne Stalin, .
  Ahoni anim kronkron yɛ nea medɔ no!
  
  Bere bɛn na paradise ankasa bɛba?
  Gye me di, w'anidasoɔ nyinaa bɛbam...
  Fa w"akoma ma wo Maame Man, .
  Biribiara bɛyɛ yiye, ayɛ den sen kan no!
  Mmabaa no koe yiye na wɔyɛɛ adwuma kɛse. Wiɛ, wɔ akofo a wɔte saa fam no, Hitler biara nni hɔ a onsuro Russia.
  Nanso, bere a wɔde nna du akodi denneennen akyi no, awiei koraa no Soviet asraafo no bubuu mu kɔɔ Tikhvin.
  Ɔko sii maa kurow no ankasa. Nokwarem no, tumi ahorow no nyɛ pɛ koraa.
  Germanfo anya wimhyɛn mu tumidi na wɔreto atopae a wonnyae. Amannɔne mpaapaemu a wɔko wɔ Wehrmacht afã no ma tebea no mu yɛ den. Titiriw Italiafo afã horow pii.
  Wɔrebɔ mmɔden sɛ wɔbɛpia Red Army no afi Tikhvin ho. Nanso Russia akuw no de atirimɔden reko. Eyi ne hokwan ankasa biako pɛ a wɔwɔ sɛ wobegye Leningrad a wɔaka ho ahyia no nkwa, a ɔkɔm rewu no. Wim nkutoo na wotumi de nnuan gu hɔ, nanso Germanfo wɔ wimhyɛn a ɛko a ɛyɛ den, na ɛyɛ den yiye sɛ wɔbɛyɛ eyi.
  Na wɔ August fã a ɛto so abien no mu no, Nasifo no fii ase tow hyɛɛ Astrakhan so. Na wɔ kurow yi mu no, Soviet mmeawa de akokoduru ne akokoduru kɛse ko.
  Mmabaa a wɔda mpaboa kuw bi rekata kurow akokodurufo yi so.
  Alenka de ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae, afei ɔtow ɔtopae a ɛpae, na ɔtwitwa fasistfo no gu fam na ɔka sɛ:
  - se ɔbaa yɛ akɔnnɔ te sɛ ɔkraman a, ɛnde ne kunu wɔ mprako wɔ ne tirim!
  Anyuta a ɔtow tuo guu Fritzes abusua no so na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa nso tow atopae no bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - adwene a ehyerɛn paa no bɛyɛ sum wɔ sunsuma amammuisɛm mu bere a wɔde di dwuma no!
  Alla, a ɔtow tuo guu Fritzes abusua no so na ɔtow atopae, de ne nsateaa a ɛda hɔ kwa bɔɔ tank bi gui no, bɔɔ nkɔmmɔ sɛ:
  - ɔbaa yɛ anifere te sɛ ɔkraman, na mpo odi gyata so sɛ ɔbarima bi wɔ akokɔ nyansa a!
  Maria a ɔde tuo reto tuo na ɔrebɔ Fritz no gui no teɛɛm sɛ:
  - Nyankopon tumi y biribiara, boro obaa nkoaa wo ahwehwde mu, 3nni tumi!
  Matryona a ɔtow tuo guu ɔtamfo no so na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow owu akyɛde a edi awu no kae sɛ:
  - sedee ebeye na obarima bi renmene no te se boa constrictor a, ewo se obaa nya kobree sting!
  Alenka a ɔkɔɔ so tow tuo guu Nasifo so no de anifere kae sɛ:
  - obi betumi ayɛ sɛ Ɔbɔadeɛ no wɔ biribiara mu, nanso sɛ obi suasua te sɛ bonsu mma ne ho nyɛ fɛ!
  Anyuta tow tuo guu atamfo no so, afei ɔde atopae a wɔde asi n"ani so yiye bɔɔ tank bi gui na ɔkae sɛ:
  - obi betumi aboro Ade Nyinaa so Tumfoɔ Nyankopɔn so wɔ ahomaso nkutoo mu, na ɛno mpo sɛ wɔabɔ no wɔ adwene mu sɛ Pithecanthropus a!
  Alla a ɔkɔɔ so tow tuo pɛpɛɛpɛ wɔ Fritz no so no kae sɛ:
  - ɔbaa mpɛ sɛ ɔbɛyɛ akokɔ, nanso ne nipa a ɔfata ne akokɔ!
  Maria a ɔtow tuo guu fasistfo no so na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa a ɔtow no pɛpɛɛpɛ bɔɔ Panther no kae sɛ:
  - fox bea no ampa ara wo wolfish grip wo beaver mmarima so!
  Marusya a ɔno nso tow ogya a ɛpaee guu fasistfo no so na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no bubuu nneɛma a ɛpaapae no kae sɛ:
  - wɔ amammuisɛm mu no ɛte sɛ kwaeɛ mu, sɛ wodi oak dua a, mprako bɛdi no, sɛ ɔkraman bɛwe ɔkraman a, sɛ woyɛ afurum a, wɔbɛyi nwoma mmiɛnsa!
  Alenka a ɔkɔɔ so totow atuo a ahopere so na ɔde lemon a wɔde akutu ayɛ guu asraafo a wɔnam fam no so no kaa sɛ:
  - dodow a ɔbea no hyerɛn no, dodow no ara na ɔyɛ ɔkraman!
  Anyuta nso too tuo paee guu fasistfo no so, twitwaa wɔn hwee fam, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔteɛɛm sɛ:
  - nnipa a wɔyɛ fitaa nni gray matter a ɛdɔɔso wɔ amemene no mu, nipasu a ɛhyerɛn, grey pii wɔ ti mu!
  Alla, a ɔde tuo reto atamfo no so, na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no miaa ɔtopae a wɔde ahyɛ mu no, de anifere kae sɛ:
  - a ɔyɛ fitaa no yɛ ankonam te sɛ ɔkraman, na sɛ ɔkraman onni asomdwoe!
  Maria a ɔretwa Fritz asubɔnten no ase no de anifere kae sɛ:
  - se amanyɔfoɔ yɛ ɔkraman kɛseɛ a, ɛnde wɔama no awerɛhyɛmu sɛ ɔbɛnya gyata kyɛfa!
  Marusya tow atopae a wɔde tow atopae na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow lemon bi, na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - a ɔyɛ ɔkraman-amammuifoɔ no gye hokwan a ɔde bɛtena pɔnkɔ so te sɛ kyiisi wɔ bɔta mu firi ɔkraman abatoɔfoɔ no hɔ!
  Alenka a ɔkɔɔ so tow tuo fii n"akode no mu, na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no maa ɔtopae a wɔde ahyɛ mu no, de ahopere kae sɛ:
  - nsoromma kakraa bi na ewo esoro sene Nkyereasee Kronkron no mu nkyereasee!
  Anyuta a ɔreto tuo agu fasistfo no so no kae sɛ:
  - kumkumfoɔ a ɔhyɛ atadeɛ kɔkɔɔ, ɔyɛ fɛ, amammuisɛm a ɔka kasa pa!
  Alla, a ɔkɔɔ so tow tuo no, kae wɔ ntease mu sɛ:
  - kumkumfoɔ no wɔ agyan a ano yɛ nnam, ɔmanyɛfoɔ no wɔ asɛm a ano yɛ nnam, deɛ ɔdi kan no bɔ fi ne ti so, deɛ ɛtɔ so mmienu no bɔ amemene no so!
  Maria a ɔkɔɔ so bɔɔ Kraut abusua no gui pɛpɛɛpɛ, na ɔde ne nsateaa a ɛda hɔ kwa tow owu akyɛde foforo no kae sɛ:
  - ɛtɔ da bi a, tiri a wobɛtwa no yɛ nnipa su sene sɛ wobɛtɔ amemene so!
  Matryona a ɔretwitwa fasistfo no na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no tow atopae no kae sɛ:
  - se woma amammuifoɔ kɔ w"amemene mu a, wobɛtetew wo ti nhwi mu wɔ abasamtuo mu!
  Alenka a ɔtoo German ɔsahene no tuo na ɔbɔɔ no akuturuku no de ahunahuna kae sɛ:
  - a amammuifoɔ kasa te sɛ nsuo a wɔde hohoro amemene!
  Anyuta a ɔtow tuo guu atamfo no so pɛpɛɛpɛ na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow lemon bi no kae sɛ:
  - a amanyɔfoɔ yɛ Onyankopɔn kɛseɛ no wɔ nokwasɛm a ɛyɛ sɛ ɔbɔ mmara so!
  Alla a ɔtow tuo guu Nasifo no so na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa tow nneɛma a ɛpaapae no kae sɛ:
  - a amammuifo hwɛ abatowfo te sɛ afurum a n"ani te sɛ ɔkraman bere nyinaa sɛnea ɛbɛyɛ a obefuntum!
  Maria tow tuo guu atamfo no so, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa, de ahoɔden a edi awu tow atopae, na ɔde ahopere kae sɛ:
  - a ɔbea ani gye ho sɛ ɔbɛda ne nipadua a ɛyɛ ohiani no adi sɛnea ɛbɛyɛ a obesiesie ne ho kɛse!
  Marusya too hama tenten bi, twaa Fritzes hama no ase na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - a obaa mpaboa de mpaboa bɛhyɛ ɔbarima ntɛmntɛm, sɛ mpo ɔnyɛ boot pɛpɛɛpɛ a!
  Alenka a ɔtoo tuo guu Nasifo no so pɛpɛɛpɛ no kae sɛ:
  - a ɔbea nantin a ɛda hɔ kwa a, ɛnyɛ den sɛ wobɛma ɔbarima agye adi sɛ ɔbɛhyɛ mpaboa a aba so!
  Anyuta too ɔtopae a wɔde tow atopae na ɔkae sɛ:
  - se obenya mpaboa a aba so a, ɛsɛ sɛ ɔbea "hyɛ" ɔbarima mpaboa!
  Alla a ɔde ogya a ɛpaee bɔɔ Nasifo no na ɔtow atopae guu ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no so no buae sɛ:
  - ɔbaa a onnim sɛdeɛ ɔbɛda ne nan adi wɔ berɛ mu no bɛtena hɔ "mpaboa" daa!
  Maria a ɔtow tuo guu atamfo no so na ɔde ne nan ase kurukuruwa tow nneɛma a ɛpaapae no kae sɛ:
  - mpɛn pii dodo sɛ ɔbarima bi hwɛ ɔbea nan a ɛda adagyaw a, ɔde ne ho to asiane mu sɛ "ɔbɛtow mpaboa" akɔ tebea a ɛyɛ ɔkwantufo!
  Marusya a ɔde ogya a ɛyɛ pɛpɛɛpɛ kyerɛɛ atamfo no so na ɔde ne kotodwe a ɛda hɔ kwa no gyaee ne ho mu maa ɔtopae no buae sɛ:
  - sedee ebeye na woanntena akwantufo daa no, ehia se wotumi yi wo mpaboa wo bere mu!
  Alenka a ɔkɔɔ so tow tuo guu Nasifo no so na ɔbɔɔ mframa no fii wɔn mu no de anifere kae sɛ:
  - abeawa nan a ɛda hɔ kwa no ye sen occupier"s tarpaulin boot!
  Anyuta a ɔkɔɔ so tow tuo pɛpɛɛpɛ a wontumi nkum no kae sɛ:
  - akode a ɛyɛ den sen biara no ntumi nnyina honam ani hwɛbea a ɛyɛ mmerɛw ne mmeawa nan ase a ɛyɛ fɛ no ano!
  Alla, a ɔtow tuo guu Germanfo ntuafo no so no de mae sɛ:
  - mmaa de anifere paa de wɔn nan a ɛda hɔ kwa de wɔn nsa kɔ ɔbarima sika kotoku mu!
  Maria a ɔde atuo guu fasistfo no so pɛpɛɛpɛ kɛse na ɔbɔɔ wɔn ti no kae sɛ:
  - a ewo adee a eye nnam paa a ewo obaa nipadua mu ma sika kɔkɔɔ sika, anan a ɛda hɔ kwa ne nufu a ɛda hɔ kwa!
  Marusya a ɔkɔɔ so tow tuo, a na onni mmɔbɔ wɔ fasistfo no ho no kae sɛ:
  - ɛtɔ da bi a ɛhia sɛ ɔbaa yi ne mpaboa sɛdeɛ ɛbɛyɛ a ɔrenkotow ansa na ahiadeɛ aba!
  Alenka a ɔkyerɛw fasistfo no so ma ɛfata na ɔboaboaa wɔn ano akuwakuw no kae wɔ ntease mu sɛ:
  - a eye mmere se wode ɔbarima bi bɛba ne nkotodwe a ne nan da hɔ!
  Anyuta a ɔreto tuo agu ɔtamfo no so no de abufuw kae sɛ:
  - a woda mpaboa wɔ bere mu, ɛnyɛ ɔkwantufo da!
  Alla, a ɔreboro atamfo na ɔretwitwa asɔretiafo no, bɔɔ n"ano sɛ:
  - a eye mmerɛw ma ɔbea a ɔmma mpaboa sɛ ɔbɛforo sika kɔkɔɔ bepɔw no!
  Maria nso bɔɔ fasistfo no na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - yɛ ɔbarima a wobɔ mpaboa sɛ wo nnɔ mmaa nan a!
  Marusya, a ɔtow tuo guu Nasifo no so, na ɔde ne nsateaa a ɛda hɔ kwa tow ade a wɔayɛ wɔ fie a nneɛma a ɛpaapae wom, a Ɔkraman no fi mu danee ne ho no, bɔɔ ose:
  - ɔbaa a ne nan yɛ teateaa bɛma ɔbarima akotow wɔ obu mu!
  Alenka bɔɔ fasistfo no, twaa wɔn hwee fam na ɔkae sɛ:
  - nansoaa a ɛda hɔ kwa no yɛ ahokokwaw sen nsa bere a ɔbea bi gye sika fi ɔbarima "mpaboa" kotoku mu!
  Anyuta twaa Krautfoɔ no na ɔteɛɛm sɛ:
  - a ɛyɛ ahokokwaw paa a ɔbaa betumi ayɛ ne sɛ ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa bɛpia ɔbarima bi wɔ ne nan ase!
  Alla, a ɔtow tuo guu wɔn a wɔsɔre tia no so na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no tow lemon bi kae sɛ:
  - a eye mmerɛw ma ahoɔfɛfo sɛ ɔde nan a ɛda hɔ betiatia ɔkwan a ɛkɔ ɔbarima koma mu!
  Maria de atopae tow sɛee Germanfo tank bi na ɔteɛɛm sɛ:
  - mmeawa no nan a ɛda hɔ kwa no yɛ den kɛse bere a wɔreforo Everest a ɛwɔ ɔbarima koma mu no!
  Matryona nso tuo tuo kum no na ɔkae sɛ:
  "Esiane sɛ oyi ne mpaboa nti, ɛyɛ mmerɛw ma ɔbea sɛ obetwa sare a mmarima anibiannaso wom no!"
  Alenka de bazooka a wɔakyere no bɔɔ atamfo no na ɔteɛɛm sɛ:
  - wobɛyɛ mum sɛ boot, wobɛbɔ tramps mpo wɔ heel so!
  Anyuta nso danee ne ho na ɔteɛteɛɛm, na ɔdaa ne sẽ adi:
  - a obaa nan a eda adagyaw ma ɔbarima hwe ase kɔ mmofraberem a ɔmfa mpaboa da hɔ!
  Alla a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ a ɔretwitwa fasistfo no ase no tweet sɛ:
  -Mpɛn pii no ɛyɛ mpaboa a ɛtɔ mmofrabere a wɔda mpaboa!
  Maria bɔɔ Nasifo no asɛm bi na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - se abeawa bi wo nan a ɛyɛ fɛ a, ɛnde ɔnyɛ ɔkwantufo wɔ asetra mu!
  Matryona a ɔtow tuo guu atamfo no so na otwitwaa Nasifo no te sɛ aburow a wɔaboaboa ano no teɛɛm sɛ:
  - abeawa a onni mpaboa ye sen akwakoraa a ɔhyɛ mpaboa, ɔkraman kumaa yɛ anigye sen gyata akwakoraa!
  Alenka a ɔtow tuo guu Nasifo so na ɔtow owu akyɛde a edi awu no kae sɛ:
  - eye se obaa benya abasobɔde a ne nufu a ɛda hɔ kwa, ne mpaboa a ɛyɛ fɛ a ne nan da hɔ!
  Anyuta nso boroo Nasifo no, twitwaa wɔn hwee fam, na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔteɛɛm sɛ:
  - a ɔbea nantin a ɛda hɔ kwa no bɔ ne ho ban yiye fi mmarima anibiannaso nsɔe ho!
  Alla, a ɔtow tuo guu wɔn a wɔsɔre tia no so na ɔde ɔtopae a ɛpae ankasa twaa wɔn no kae sɛ:
  - a ɛyɛ den sen biara ma ɔbarima a ofi ɔbea nan a ɛda hɔ kwa!
  Maria, bere a ɔbɔɔ wɔn a wɔsɔre tia no no na ɔde atopae a wɔde tow atopae bɔɔ wɔn no kae sɛ:
  - a obaa mpaboa a ne nan ase, a ohye boot a ehye paa a ne giblets!
  Matryona a ɔrebɔ fasistfo no ahwe fam no de nyansa kae sɛ:
  - se woantumi annyi wo mpaboa wo bere mu a, wobeye akwantufo!
  Alenka bere a ɔrekyerɛw fasistfo ho asɛm no kae sɛ:
  - se woyɛ brainiac a, wobɛtumi abɔ wo ho aniberesɛm nko ara!
  Anyuta kae wɔ ntease mu, na ɔbɔɔ ɔtamfo no, na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae kotoku bi sɛ:
  - eye se wobenya club, eye se wobeye club!
  Alla, a ɔboroo Nasifo no, na ɔde atopae bi a ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa mae no, de ahopere kae sɛ:
  - a wode dade a wode gu mu no betumi aboa wo ma woanya nkwa, nanso oak ti bekum wo!
  Maria kae wɔ ntease mu koraa, bere a ɔretwitwa fasistfo no ase no:
  - se sodifoɔ no nni ɔhene wɔ ne tirim a, anarchy di hene wɔ ɔman no mu, na wɔtɔn kwa!
  Matryona a ɔde ntease bɔɔ Nasifo no kae sɛ:
  - abotiri nnye ti koro no ara ne kyɛw!
  Alenka a ɔsɛee Kraut abusua no kae wɔ ntease mu sɛ:
  - abotiri mpo ntra oak ti so yie!
  Anyuta a ɔtow tuo pɛpɛɛpɛ paa wɔ fasistfo no so no kae sɛ:
  - a emfa ho sedee oak ho ye den no, ade a wode beye ti a wode firi mu no ne nea eye den paa!
  Alla a ɔde ahoɔhare tow tuo guu ɔtamfo no so no de baa awiei wɔ ntease mu sɛ:
  - obiara a wode poma boa ne ti no, wode poma hwe ne ti!
  Maria, fucking asɔretiafo, de mae sɛ:
  - a odi amannifo no kura sika kotokuo ne poma wo ne nsam, ne sika nko ara na eye nnua, na ne poma no ye krataa!
  Marusya kae wɔ ntease mu, bere a ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow lemon sɛ:
  - a ɛyɛ fɛ ne adeɛ a ɛtwa toɔ a wɔde ti nhwi a ɛyɛ fitaa yɛ!
  Matryona, fasistfo a wɔbubuu wɔn no kae sɛ:
  - betumi anyɛ blonde, nanso ɛyɛ fɛ sɛ wobɛyɛ ɔkra a ɛhyerɛn, mmeawa betumi adi abɔnefo so nkonim sɛnea ɛbɛyɛ a afoforo betumi atra ase anigye mu!
  Alenka a ɔreto tuo abɔ Nasifo no de gyegyeegye sɛ:
  - ntumi nsi defense a emu ye den mfiri oak nnua a ewo stumps so nko ara so!
  Anyuta, bere a ɔreto tuo no, ɔkae wɔ ntease mu sɛ:
  - se amammuifo bi nnye nnua a, ennee obeyi shavings no, ennye stump voter nkoa!
  Alla de abufuw kae, na ɔbɔɔ Germanfo no gui sɛ:
  - ɛwom sɛ ɔmanyɛfo no nyɛ ɔkɔre de, nanso obu abatowfo sɛ wɔyɛ akɔre ne nnuadewa!
  Maria, bere a ɔretwitwa atamfo no, kae sɛ:
  - se woma amammuifo kwan ma woyi shavings firi wo so a, ennee ampa ara woye woodpecker!
  Matryona a ɔretwitwa fasistfo no ase no daa n"adwene adi sɛ:
  - a amammuifo ye fox a ɔwɔ abatowfo, nanso ne ho no, hamster yɛ hamster!
  Marusya de ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔteɛɛm sɛ:
  - a oye onyansafo a oye onyansafo te se okraman a ote akonkyi dan mu, na okwasea te se nantwinini a ɔwɔ china sotɔɔ mu!
  Alenka a ɔrebubu Fritz no kae sɛ:
  - a wode nhyehyeee besi komm mu, amammuifo nam kasa so de basabasayɛ ba!
  Anyuta, bere a ɔde atopae a wɔtow apete fasistfo no, ɔteɛɛm sɛ:
  - amanyɔfoɔ kasa pii, titire berɛ a wɔpɛ sɛ wɔto wɔn ano!
  Alla de abufuw kae, bere a ɔde hama bɔɔ Nasifo no sɛ:
  - a wo ne amammuifo begye akyinnye se nsuo a wobo no wo atoko mu no betetew wo tɛkrɛma ntini nko ara, na wobɛdi atoro ama wo mfasoɔ!
  Maria a ɔrebubu atamfo no na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae no kae sɛ:
  - a amammuifo ye afrafra a wodi akuturuku ne mpataku, nanso ɔkasa pii!
  Matryona a ɔreto tuo agu Nasifo no so no bɔɔ ose:
  - dodow a ɔkraman yɛ amammuisɛm no, dodow no ara na ɔyɛ mprako!
  Marusya a ɔretwitwa Fritzes no kae sɛ:
  - wo amammuisɛm mu no, menagerie a ɛkɔ so, mpataku, akraman, nkokɔ, akokɔ ne nnuadewa, nanso wɔpaw ɔkraman bere nyinaa sɛ ɔhene!
  Alenka a ɔsɛee fasistfo no bɔɔ nkɔmmɔ sɛ:
  - dictator a ɔyɛ ne ho sɛ gyata yɛ mprako ankasa!
  Anyuta de ahoɔhare hyɛɛ no nsow, na ɔde atuo bɔɔ atamfo gui sɛ:
  - a amanyɔfoɔ bɛtwam ama gyata sɛ abatoɔfoɔ no yɛ afunumu a ɛdi mũ nko ara a!
  Alla, a ɔrebɔ fasistfo no te sɛ mfutuma a efi kapet mu no kae sɛ:
  - a amammuifo hyɛ nguan ntade, nanso ade biako pɛ a ɔne ɔkraman yɛ pɛ ne mogya ho sukɔm, na ne nyansa yɛ oguan a edi mũ!
  Maria a ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow ɔtopae bi no bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - eye bere a sodifo no ye mpataku a ohye nguan atade sene odwennini a waye gyata!
  Matryona a ɔde Robin Hood tow tuo guu atamfo no so pɛpɛɛpɛ no kae sɛ:
  - a odi amammuifo boa asomdwoe ho te se oguan, nanso mpataku sẽ twitwiw ɔko ho!
  Marusya, a ɔtow tuo guu atamfo no so no, de ahopere kae sɛ:
  - a amammuifo bi, sedee ebeye na obenya abatowfo abatow no, ohwie gui te se nightingale, nanso ofa won se nnuadewa!
  Alenka a ɔreto tuo agu Nasifo no so no kae sɛ:
  - se amammuifo kasa te se trill of a nightingale ma wo a, nnyɛ ɔkraman wɔ saa asɛm yi mu!
  Anyuta de anifere kae, bere a ɔrebɔ Nasifo no gui sɛ:
  - se amanyɔfoɔ bi to dwom te sɛ nightingale a, ɛkyerɛ sɛ obu wo sɛ wofata agodie!
  Alla, bere a ɔretwitwa fasistfo no, kae sɛ:
  - dee eda nsonoe a wode abɔmmɔ a wɔtow aba ne kwae mu abɔmmɔ ne sɛ ɔbɔmmɔfo no yɛ dede pii sɛnea obetumi!
  Maria, a ɔreto tuo abɔ ɔtamfo no, teɛɛm sɛ:
  - amammuifo, a nte se kotokuo-bofoo, dede bebree bere a wawia ade, na se owia a, ɔde adɛfɛdɛfɛ gye!
  Matryona, a ɔreto tuo abɔ ɔtamfo no, bɔɔ n"ano sɛ:
  - a amammuifo nso ye, wo kwan bi so no, Onyankopon, nanso eye se worennye no nni!
  Marusya sii so dua sɛ:
  - a odi amammuifo no ani gye ho se obehye abatowfo bo se obenya Bosram, nanso ne werɛ fi sɛ ɔde bɛka ho sɛ nkwa biara nni hɔ gye anhwea!
  Alenka, a ɔretwitwa wɔn a wɔsɔre tia no no, bɔɔ n"ano sɛ:
  - nnue mfi adwene mu, na mmom efi nyansa a wode di dwuma a enni mu!
  Anyuta, a ɔreto tuo abɔ ɔtamfo no, de gyegyeegye sɛ:
  - ahokyere a ewo ewiase nyinaa mfiri sika mu, na mmom efiri nea enni dodoo a wohwehwe mu!
  Alla, a ɔtow tuo guu ɔtamfo no so no kae sɛ:
  - wode kasa ma amammuifo se omfa n'adwene nsie, nanso emfa ho sedee ebeye na amammuifo betumi de ne gray squalor asie!
  Maria de ahoɔden kae, na ɔtow tuo guu Kraut abusua no so sɛ:
  - se dade no kɔ nkɔnsɔnkɔnsɔn no so a, nkranteɛ bɛka a, sɛ dwetɛ no hwie gu kasa mu a, ɛnde biribiara nni hɔ a wɔde betua akatua!
  Matryona, a ɔreto tuo abɔ ɔtamfo no, bɔɔ n"ano sɛ:
  - so amammufoo bi wo akyɛdeɛ a ɛne sɛ ɔbɛdi bɔhyɛ so? Ɔwɔ bi, nanso ɛnyɛ kwa!
  Marusya a ɔreto tuo abɔ Nasifo no kae sɛ:
  - asono no de nkwaseasɛm akuwakuw kɛse bi to fam, na amammuifo-ɔkraman no de nsɛm mu akisikuru a ɛsõ sen saa mpo to hɔ!
  Alenka de anifere kae bere a ɔrebubu Nasifo no sɛ:
  - amammuifo no hwie kasa mu ɛwo a ɛyɛ dɛ no gu pii, na ɛma abatowfo amene wɔ kasa mu akisikuru mu!
  Anyuta a ɔreto tuo abɔ wɔn a wɔsɔre tia no no kae sɛ:
  - kasa a ɛyɛ dɛ a ɔmanyɛfo kasa te sɛ ɛwo asuten, wo nko ara na woguare sian kɔ nwura a wɔaboaboa ano no mu!
  Alla a ɔreto tuo agu fasistfo no so no kae sɛ:
  - a amammuifo betumi adi nea wahyɛ bɔ no so, na ama abatowfo no agye nea entumi nyɛ yiye adi!
  Maria, a ɔtow tuo pɛpɛɛpɛ no, de mae sɛ:
  - a amanyɔfoɔ bebree wɔ abatoɔ no mu, nanso obiara nni hɔ a ɔbɛpaw, nea ɔyɛ dua dua, nea ɔyɛ deck, nea ɔyɛ ɔkraman, nea ɔyɛ mprako, nea ɔyɛ ɔsebɔ - efi abasamtu mu, nea ɛwɔ hɔ nkutoo adeɛ baako a aka a ɛsɛ sɛ yɛyɛ - ɔbobom!
  Matryona tow tuo guu Nasifo no so na ɔkae sɛ:
  - a amanyɔfoɔ a ɔtaa di ne menewam no, ɛsɛ sɛ wɔtetew n"aso mu yie!
  Marusya, fasistfo kuw bi a wɔatwa wɔn ho ahyia no kae sɛ:
  - amammuifo, a nte se nightingale, nto dwom kwa da, na ɔwɔ akyɛde a ɛyɛ ɔkraman!
  Alenka bɔɔ gyegyeegye, na ɔdaa ne sẽ adi sɛ:
  - a amammuifo pɛ sɛ ɔbɛyɛ ɔkɔre, nanso bere nyinaa ne abatowfo nni anomaa hokwan biara!
  Anyuta bɔɔ ose bere a ɔde ne tuo a ɔtow tuo no sii Germanfo no so no:
  - adɛn nti na wowɔ anomaa tumi krataa so, ɛfiri sɛ wowɔ woodpecker adwene!
  Alla de python basabasayɛ bɔɔ akuturuku sɛ:
  - amammuifo no wo nnwom ahoroo bebree, nanso ne nyinaa wo adwene baako: paw me!
  Maria a ɔretwa fasistfo no mu no bɔɔ n"ano sɛ:
  - a ɔtow aba no te sɛ bun, ɔtwe ne ho fi ɔkraman, ɔkraman, ɔsebɔ ho, nanso amammui mu ɔkraman da so ara we no!
  Matryona kae bere a ɔretwitwa fasistfo no so sɛ:
  - a amammuifo de kasa a ɛyɛ dɛ bedi dwuma de ahyia nwansena adwene, nightingale trill, woodpecker nyansa, nanso ne porky essence no yɛ nea ɔkraman aniwa hu!
  Marusya a ɔne fasistfo reko no de serew ka ho sɛ:
  - ɔbaa nso yɛ amammuifoɔ pa, na anyɛ yie koraa no ɔma hokwan sɛ ɔbɛdi ne bɔhyɛ a ɛfa nokwaredi ho no so na wama anigyeɛ!
  Enti mmeawa no de akokoduru bɔ kurow no ho ban na wɔma anidaso kɛse.
  . TI A ƐTO SO 4.
  Wɔ September awiei ne October mfiase no, na Astrakhan ho akodi no da so ara kɔ so, na na Nasifo no retu akɔ anafo fam wɔ Caspian Po no mpoano. Nasifo no kɔɔ wɔn anim a wontumi nsiw ano... Wɔ anafo fam no, Nasifo no faa Ordzhonikidze kurow no na wofii ase tow hyɛɛ Grozny so.
  Wɔ kurow yi mu nso, wɔde akokoduru ko Soviet akodi.
  Mmabaa dɔm a Tamara di wɔn anim no daa boasetɔ ne akokoduru a emu yɛ den adi.
  Tamara tow tuo a ɛpaee fii ne tuo a wɔde tow nneɛma mu na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae, na ɔkae sɛ:
  - anuonyam nka yen Maame Man USSR!
  Anna a ɔtow tuo guu Nasifo no so pɛpɛɛpɛ na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa nso tow ɔtopae a wɔde ahyɛ mu no kaa sɛ:
  - anuonyam ma akokoduru!
  Akulina, a ɔtow tuo guu atamfo no so no, de ahopere kae sɛ:
  - Ma Ɛnaman ne animuonyam!
  Victoria a ɔde tuo guu Kraut abusua no so, na ɔde ahoɔden a edi awu tow atopae a ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɔɔ ose:
  - momma yemfa akokoduru nbubu Wehrmacht no!
  Olympics yɛ abeawa a ɔwɔ apɔwmuden, ɔtow tuo guu atamfo no so, bɔɔ Krautfo no gui na ɔde wɔn bɔne kyɛɛ wɔn sɛ:
  - wo ako kronkron no mu no, yen nkonimdie beba!
  Tamara a ɔtow tuo guu Nasifo no so na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae bio no kae sɛ:
  - ɛsɛ sɛ ɔsraani nya ahoɔden a ɛte sɛ oak dua, nanso ɛnyɛ oak ti!
  Mmabaa no too tuo. Amamfõ pii atwa ho ahyia, amamfõ no reyɛ wusiw. Ɔpae akyi ɔtopae di akyi. Wusiw a ɛretu kɔ soro kɔ soro. Biribiara a atwa ho ahyia no rehyew.
  Ɔsɛe a ɛdɔɔso.
  Anna a ne ho yɛ fɛ a ne ho yɛ bruu a onni mpaboa biara no, sɛ ɔtow atopae, na ɔtetew fasistfo no mu ara pɛ a, ɔbɔ denneennen sɛ:
  - oak dua biara wo tokuru, oak ti biara wo tokuru a amemene fi mu fi mu!
  Akulina, a ɔtow tuo guu atamfo no so, na ɔde ne nan a ɛyɛ fɛ, a ɛyɛ tan, a ɛda hɔ kwa no tow atopae no, bɔɔ ose:
  - se wowɔ adwene te sɛ oak a, ɛnde wobɛkotow te sɛ aspen!
  Victoria, abeawa a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ yi, a ɔno nso wɔ nan a ɛda hɔ kwa, ayɛ tan, na wɔatwitwa no, bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - se wo nni akraman anifere a, ennee wobeyi wo nwoma mmiɛnsa!
  Olympias, ɔbarima bi a ne ho yɛ bruu a ɔwɔ apɔwmuden, ɔware, kɛse, ne ntini mu yɛ den no tow ɔtopae bi paee, de ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - wobɛyɛ nkwaseasɛm sɛ oak, wɔbɛtetew wo so te sɛ dua!
  Abarimaa bi wee twaa wɔn ho hyiae. Ɔde ne nan ase tuntum no hyerɛn na ɔtow ade a ɛpae guu Nasifo no so. Afei ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - a ɔyɛ ɔsraani kumaa ye sen ɔsahene a wasɛe!
  Tamara san de ne ho mae bio. Ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae bi de ahoɔden a edi awu tow na ɔkae denneennen sɛ:
  - suit foforo biara, amammuifo gye skin abiɛsa fi abatowfo hɔ!
  Akulina a ɔtow tuo guu n"atamfo so na ɔserewee denneennen no teɛɛm sɛ:
  "Wobɛyɛ onyansafo sɛ oduaba, nanso wo ho bɛbɔ te sɛ ɔkraman!"
  Anna a ɔreto tuo agu atamfo no so na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae, rebɔ tank ahorow no, bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - a ɔyɛ anifere mpo bɛyi gyata nwoma mmiɛnsa mpo sɛ ɔwɔ odwennini adwene a!
  Victoria a ɔtow tuo guu Nasifo so na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa tow owudifo bi a ɔwɔ hɔ no kae sɛ:
  - se wompɛ sɛ wobɛyɛ ɔkraman a, wobɛbɔ n"ano te sɛ ɔkraman a ɔkɔm de no!
  Olimpik akansi no twaa Krautfo no hwee fam. Afei ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔteɛɛm sɛ:
  - amammuifo yɛ ɔkraman, ɔbɔ akokɔ abatowfo gu awiabere!
  Atopae a wɔtow no dede no yɛ kɛse. Sturmtigers a wɔn ho yɛ hu no rekɔ ɔko mu. Wɔde rɔke a wɔde tow rɔke na ɛbɔ. Na wɔsɛe adan mũ nyinaa, na wɔbubu afie prɛko pɛ. Na ahum asraafo redi akɔneaba wɔ wim. Wɔtow rɔke kɔ Sovietfo gyinabea ahorow so. Wɔtow atopae. Panther 2 no da adi dedaw, kar a ɛkɔ akyiri sen Panther, a ɛwɔ aprɛm a ano yɛ den a ne kɛse yɛ mm 88.
  German kar no wɔ abantenten a ɛyɛ teateaa na ne kɛse yɛ nketewa, ne nipadua a ɛyɛ mmerɛw kɛse nso. Aboa a ɔte saa, sɛ ɔboro wo a, ɔboro wo. Na nea ɛho hia sen biara no, ɛnyɛ nea emu yɛ duru dodo, ɛwɔ engine a ahoɔden wom kɛse a ɛyɛ apɔnkɔ ahoɔden 900.
  Tamara de ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae guu Panther 2 so na ɔteɛɛm sɛ:
  - wobɛyɛ ɔkwasea sɛ dua, wɔbɛtetew wo so te sɛ dua, ɛnyɛ akraman anifere nko, na mmom akraman a wɔyɛ ahufo nso!
  Anna a ɔtow tuo guu fasistfo no so na ɔretwitwa asɔretiafo no fam, na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow lemon no kyerɛwee sɛ:
  - a ɔyɛ anifere mpo tumi ma ɔkɔre yɛ te sɛ akokɔ a ɔyɛ nsuo!
  Akulina, twaa atamfo no mu na ɔde atuo a ɛyɛ pɛpɛɛpɛ bɔɔ wɔn akuturuku no kae sɛ:
  - obi a wada gyata dwumadie ho daeɛ taa bɛyɛ afurum a akraman akata ne ho!
  Victoria a ɔde ogya a ɛpae twitwaa wɔn a wɔsɔre tia no no na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow biribi a edi awu no kaa sɛ:
  - nipa wɔ gyata apɛde, afurum tirim, ɔsebɔ a ɛyɛ mmerɛw, asono adom, nanso ɔkraman tumi pia no bere nyinaa!
  Olimpik akansi no totow atuo guu atamfo no so. Ɔtwaa no te sɛ obi a ɔtwa sare na ɔteɛɛm sɛ:
  - a ɔyɛ ɔkraman kɔkɔɔ, ɔmanyɛfo a ne kɔla yɛ mogya!
  Ɔko no mu den yɛɛ kɛse. Ná Nasifo no de gas atopae a na tumi korɔn sen Katyusha no rebɔ kurow no. Na na ɛyɛ den paa sɛ wɔbɛko atia Nasifo no. Nanso mmeawa a wɔda mpaboa a wɔda adagyaw fã no dɔm no de anigye kɛse ko. Na ɛkame ayɛ sɛ mmeawa wuwui sen saa;
  Tamara a na ɔtow tuo guu Nasifo no so na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae no kae denneennen sɛ:
  - ɔbaa di mmarima a wɔn ho yɛ den so nkonim denam wɔn mmerɛwyɛ ahorow a odi so, amammuifo ma abatowfo a wɔyɛ mmerɛw gye di denam nea ɛda adi pefee sɛ ɔyɛ ade boro so so!
  Anna a ɔretwitwa atamfo no na ɔde atuo twitwaa wɔn fam, na bere koro no ara ɔde nneɛma a ɛpae a ne nan ase a ɛda hɔ kwa mae no kae sɛ:
  - ɔbaa yɛ ɔmanyɛfo a ɔyɛ anifere sen biara, enhia sɛ osua ade na wabɛyɛ ɔkraman, nanso ɛsɛ sɛ otumi hyɛ mpaboa bere a ɔda mpaboa da hɔ!
  Akulina a ɔde mpaapaemu pɛpɛɛpɛ twaa n"atamfo no na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no teɛɛm sɛ:
  - ɔbaa nso dɔ mmerantebere, nanso dɔla no ahabammono no yɛ nea ɛsom bo ma no sen ne patron mfe a ɛyɛ ahabammono!
  Victoria, saa ɔbea a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no, tow ɔtopae a edi awu, bubuu nhama no na ɔteɛɛm sɛ:
  - a ɛyɛ ahabammono a ɛwɔ abeawa mmerantebere mu no twetwe green bills fi mmarima a srade fi bucks mu!
  Olympias, a ɔtow tuo guu atamfo no so na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow akyɛde foforo no, de ahopere kae sɛ:
  - n"akyi green dollar no, ɔhaw wɔ green eyes nso, na shell no yɛ crispy!
  Ɔko no mu yɛ den kɛse. Atopae de ahoɔden a edi awu retu. Wɔpaee Soviet gyinabea ahorow no mu na wɔpaapaee mu, na wɔdanee batere atuo no. Na wimhyɛn foforo retu mmirika, na atuo a wɔde tow hyɛ nkurɔfo so rebobom. Mfutuma mununkum sɔre kɔ soro.
  Tamara, a ɔtow tuo guu Nasifo no so a mmɔborohunu nnim no, faa ahwehwɛ no na ɔde mae, ansa na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa reto atopae:
  - a wogye Nyankopon di no, mma nkotow nnye aboa: onipa nnye oguan a obre ne ho ase, na onnye abirekyi a ne ho ye hu!
  Anna a ɔne ɔtamfo no reko na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow owu akyɛde ahorow no kae sɛ:
  "Nkurɔfo gyidi ho sika a wubenya no te sɛ nwura a wohwie gu sika kɔkɔɔ so;
  Akulina, bere a ɔresɛe Panther no, ɔde abufuw kae sɛ:
  - a wogye Kwasida di, mma nnduru Fida nson wo dapɛn no mu!
  Victoria a ɔtow tuo guu Nasifo no so pɛpɛɛpɛ na ɔde ahoɔhare twaa wɔn guu fam no kae sɛ:
  - gyidie a ewo hell ogya a ewo daa no mu no noa gyidihunu nufusuo, a nyamesom mu asisifoɔ no firi mu firi ahurututu mu!
  Olympias, ɔbea ɔbran bi a ɔretwitwa Nasifo na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae a ɛyɛ den kɛse a ɛsɛe ade no kae sɛ:
  - nnua ne oak nko ara na wogye hell ogya a ewo daa ogyaframa no di, na woma kwan ma woyi won ho te se sticky!
  Tamara tow tuo fii bazooka a wɔakyere no mu, ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no hyerɛn na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - deen na ehyeren daa hellgya gyaframa no? Sika kɔkɔɔ sika a ɛhyerɛn wɔ nyamesom mu nsisifo kotoku mu!
  Anna a ɔtow tuo guu atamfo no so na ɔde pɛpɛɛpɛyɛ kɛse twitwaa Nasifo no kae sɛ:
  - asisifoɔ de Onyankopɔn di dwuma de hyehyɛ wɔn kotokuo mu, na ɛnyɛ sɛ wɔde ti hunu nko na wɔde wɔn ho ma nnaadaa!
  Akulina tow tuo a ɛpaee guu atamfo no so. Ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - nyamesom mu abɔnefoɔ tete nguan nwoma mmiɛnsa, bubu mpapo mmɛn, mfasoɔ nko ara na ɛhia wɔn, na gyidie yɛ hackwork!
  Victoria de ne nan ase a ɛda hɔ kwa tow ɔtopae a wɔde sawdust ayɛ, ɔtow ɔtamfo no na ɔteɛɛm sɛ:
  - ɔsɔfo nokwafo te sɛ ɔkraman a ɔnni afifideɛ, gyidie nko ara na ɛyɛ nokwaredifoɔ berɛ biara, na ne dwumadie yɛ pɛsɛmenkominya!
  Olimpik akansi no de tuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu bɔɔ atamfo no. Ɔtwitwaa atamfo no hwee fam na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no bɔɔ atopae akuwakuw bi, na ɛmaa Gyata tank no danee. Afei ɔteɛɛm sɛ:
  - nyamesom biara ye anansesɛm, mfasoɔ nko ara na wɔnya firi saa nsusuwii hunu yi mu wɔ dodoɔ a ɛyɛ nwonwa ankasa mu!
  Eyi ne ɔkwan a mmeawa fa akokoduru so ko wɔ Grozny kurow no mu. Na wɔda wɔn ho adi fi akokoduru ho adwene a ɛkorɔn sen biara mu.
  Na mmeawa afoforo de wɔn akokoduru nyinaa bɔ Astrakhan ho ban. Na wɔda wimhyɛn mu ahoɔden ne ahoɔden a ɛkorɔn sen biara nso adi.
  Abeawa no ko yiye paa.
  Alenka de ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae, tetew Nasifo no mu, na ɔbɔɔ ose, na ɔdaa ne sẽ adi:
  - Obiara a obema kwan ma nkurofoo asen noodles wo won aso so no, 3de bedidi bere nyinaa!
  Anyuta a ɔde eyi retwitwa fasistfo no so no penee so sɛ:
  - worennye noodles ma w"aso!
  Alla de ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae a ɛpaee guu Nasifo no so, na ɔde ahoɔden a edi awu tow atopae na ɔkaa sɛ:
  - Noodles a ewo aso so ye aduane a aba foforo a ema akisikuru ba!
  Maria de anifere kae, na ɔdaa ne sẽ adi na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow ade a ɛpae sɛ:
  - se obi nnim se eye Onyankopon, nanso wobo nnipa asennua mu daa te se se oye Kristo suban!
  Marusya, fucking Krauts, faa no na ɔbɔɔ apete, serewee denneennen:
  - onipa bɔ mmɔden sɛ ɔbɛdi Onyankopɔn tumi so nkonim, nanso ɛde besi ha no, ɔnya asɛnnua a ɛnyɛ ɔsoro dea nko ara!
  Matryona danee ne ho, twaa fasistfo no hwee fam na ɔkae, na ɔde n"ani kyerɛɛ ne nnamfonom denneennen sɛ:
  - obi de n'akoma bɔ mmɔden sɛ ɛbɛyɛ papa, ɔde n'adwene hwehwɛ mfaso, na ɔde ne yafunu bɔ adidi, na awiei koraa no, ne nan ayɛ tan no, wɔtwe no kɔ amoa mu!
  Na akodi a emu yɛ den rebɔ wɔ Astrakhan. Kurow a ɛwɔ Volga so no yɛ beae titiriw a Sovietfo bɔ wɔn ho ban. Na ɛha na akodi a ɛyɛ hu a ɛte saa no mu yɛ den. Ɛte sɛ nea kettle bi rebɔ.
  Na wimhyɛn a emu yɛ duru a edi awu de ahopere twam. Yu-288 yɛ afiri a ahoɔden wom paa. Na ɔde pintinnyɛ kɛse totow atopae.
  Alenka teɛteɛm, tow ɔtopae a ɛpae gu Nasifo no so, na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae:
  - se obi wo gorilla nyansa a, obefuntum te se pɔnkɔ na wadidi sɛ ɔkraman!
  Anyuta de ne nan a ɛda hɔ kwa na ɛde owu akyɛde a edi awu no sii hɔ, bubuu Nasifo no na ɔkaa no denneennen sɛ:
  - ma kwan ma wode ne ho to ne ho so, nanso sedee ebeye na obetumi afuntum a, ɛsɛ sɛ wɔde nhyɛsoɔ mpire bɔ no!
  Alla de ne nan ase a ɛda hɔ kwa no bɔɔ lemon no na ɔbɔɔ nkɔmmɔ sɛ:
  - a oye amannifoo no wo kotokuo kesee, nanso oye kotokuo kyerefoo a ne ho nhia kɛkɛ!
  Maria, a ɔreto tuo agu wɔn a wɔsɔre tia no so no, de abubuw kae sɛ:
  - amammuifo a ɔhyɛ abatowfo bɔ sɛ ɔsram befi soro, a waba tumidi mu no, ofi ɔsram so asase no so, na ɔkɔm de nwiinwii wɔ hann no so!
  Matryona a ɔreserew a ɛyɛ asotiw no kae sɛ:
  - obonsam a ewo amammuifo biara mu no hyɛ no nkuran sɛ onsi Ade Nyinaa so Tumfoɔ Nyankopɔn ananmu, nanso ɔmanyɛfo no wɔ talente kakraa bi pɛ!
  Marusya, a ɔtow tuo guu atamfo no so na ɔde ahotoso twitwaa wɔn fam no kae sɛ:
  - nipa bɔ mmɔden sɛ ɔbɛbɛyɛ ade nyinaa so tumfoɔ, nanso n"abrabɔ mu nkɔsoɔ mma no nyɛ papa!
  Ɛda adi sɛ mmeawa no yɛ serewfo kodu baabi a ɛkorɔn sen biara.
  Na ɔko no di n"ankasa nhyehyɛe akyi. Wɔresɔ wimhyɛn a ɛyɛ hu ahwɛ wɔ Third Reich. Na eyi nso yɛ akyinnyegye a anibere wom mmom wɔ akasakasa a ɛda wɔne USSR ntam no mu.
  Nokwarem no, Hitler ani nnye koraa. Ɔko no twetwe kɔ so, na Russia de atirimɔden sɔre tia, ɛwom sɛ ɛno nso di nkonim de. Akodi ahorow no mu yɛ den te sɛ nea ɛwɔ ogya bepɔw anom.
  October awiei. Wɔafa Kalmykia koraa, na Nasifo rekɔ wɔn anim wɔ Dagestan nyinaa.
  Ɛwom sɛ fasistfo no nkonimdi ahorow no sua de, nanso ɛkɔ so daa. Po Tuntum Po so Po so Ahyɛn no reyɛ asɛe.
  Mmabaa na wɔyɛ adwumayɛfo a wɔwɔ hyɛn a ɛsɛe ade no mu nyinaa. Adwumayɛfo a wɔn ho yɛ fɛ, sɛ yɛbɛka nokware a. Abeawa no hyɛ vest na ɔretu mmirika a ɔda mpaboa, na ne nan ase kurukuruwa no rehyerɛn.
  Alice, po so hyɛn a ɛsɛe ade no so panyin no de ahotoso hyɛ sɛ wɔntow nhyɛ fasistfo po so hyɛn a wɔde tu kwan no so. Ɔtow torpedo na ɔka sɛ:
  - wɔ ɔko mu, te sɛ agoprama pa mu no, adeyɛ a edi hɔ no yɛ nea wontumi nhu, akyinnye biara nni ho sɛ nusu bɛtetew!
  Andriana a ɔyɛ ne hokafo no hyɛɛ mmeawa a wɔyɛ mmabaa nyinaa. Wotuu mmirika a na wɔn nan ase yɛ kurukuruwa, na na wɔrehyerɛn. Wɔde afiri bi a wɔde tow atopae sii wɔn ani so.
  Andriana bɔɔ ose sɛ:
  - megye di sɛ wiase nyinaa bɛnyane, .
  Fascism bɛba awiei...
  Na awia no behyeren - .
  Ɔkwan a ɛkɔ komunism mu a wɔbɛhyerɛn!
  Veronica a ɔde aprɛm rebɔ Nasifo no bɔɔ n"ano sɛ:
  - wɔ ɔko mu no ɛte sɛ sini mu: adeyɛ no yɛ nea ɛkyere adwene, ɛnyɛ mfonoe da, nanso, awerɛhosɛm ne sɛ, ekum ankasa!
  Ɔsɛefo bi a mmeawa a wɔn nan da hɔ, wɔn ho yɛ tan, wɔn ho yɛ hare, na wɔn ho yɛ fɛ yiye rehuruw afi ɔfã biako akɔ ɔfã foforo. Wɔatow no akyene sɛ ntakra.
  Alice a ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa a wɔasen no bɔɔ no denneennen sɛ:
  - se wo nnyɛ mmerɛw a, wobɛhome asomdwoe mu wɔ ɔko no mu!
  Andriana a ɔreto tuo pɛpɛɛpɛ afi aprɛm so no kae sɛ:
  - abeawa a obetumi ako no ye knight!
  Alice teɛteɛɛ mu, ɔtow tuo:
  - Dabi, ɔyɛ ɔbran!
  Na akofo no paee serewee. Na wɔkyerɛɛ wɔn tɛkrɛma. Na ahoɔfɛfo no nan yɛ fɛ yiye, na egyaw mogya kakraa bi wɔ hyɛn no so. Mmabaa a wɔwɔ tumi.
  Na wɔda adagyaw, wɔn nan ase yɛ kurukuruwa na ɛyɛ fɛ yiye.
  Alice kaee sɛnea wɔkyeree no no, na Nasifo no de mpire a ɛyɛ tratraa a ɛyɛ kɔkɔɔ hwirew ne nan ase. Wo ni, ɛkame ayɛ sɛ woda adagyaw, a wosɛn rack no so. Wɔde wo nan a ɛda hɔ kwa no abɔ block no mu. Na wɔde abaa a ɛyɛ hyew twitwiw wo. Enti wɔhyew dade kɔkɔɔ bi kosi nufu kɔkɔɔ no so.
  Wɔyɛɛ Alice ayayade na wɔyɛɛ no ayayade nna pii. Nanso abeawa no tumi guanee.
  Ɔka kyerɛɛ awɛmfo panyin no sɛ onim beae a ɛwɔ po so a wɔtow sika kɔkɔɔ ahina bi a woyii fii Sevastopol gui no. Fasistfo no hwee ase maa no.
  Wiɛ, Alice, ayayade nyinaa akyi no, ɔkɔɔ so yɛɛ anigye. Woyii no nkɔnsɔnkɔnsɔn de no too ɔkorow bi mu a wɔakyekyere ne nsa. Na bere a na ne nan a ɛda hɔ kwa a na wahyew kakra wɔ rack no so no, otumi faa tuo na ɔtow fasistfo baanu tuo. Afei obuee nhama no na oguare kɔe. Ɔde ahokokwaw twee no fii hɔ. Na ɔmaa mmeawa no buu no.
  Wofi dwumadibea titiriw no bɔɔ mmɔden sɛ wobedi n"akyi, nanso Alisa hunahunaa polisifo titiriw no sɛ wɔde akwanhyia bɛba na wɔasɛn no nso sɛ ɔkraman. Wɔyɛɛ akokɔsrade.
  Alice yɛ abeawa a ɔko paa...
  Ɔde anifere mpo kyerɛwee sɛ:
  - kumkumfoɔ no dɔ agyan no sɛ akodeɛ, nanso ɔko mu no ɔwɔ ahokokwaa a ɛyɛ mmerɛw!
  Andriana penee eyi so, na ɔbɔɔ ne nan a wɔasen no sɛ:
  "Woda so ara betumi de agyan ayɛ soup, nanso nea wɔde akokoduru kyerɛwdua akyerɛw no, wontumi mfa owudifo agyan ntwitwa!"
  Juliana yɛ abeawa a ne ho yɛ fɛ yiye. Ɔhyɛ ntama a ɛyɛ nsensanee a ɛyɛ tratraa bi pɛ wɔ ne moma so ne ne panties so. Nanso ɔyɛ nwonwa na ne ho yɛ fɛ yiye. Mmabaa a wɔwɔ ɔsɛefo no so nyinaa wɔ nan a ɛda hɔ kwa na wɔdaadaa nkurɔfo kɛse.
  Sɛ wɔkyere Germanfo a, wɔhyɛ wɔn ma wɔfew mmeawa no anan a ɛyɛ kurukuruwa a ɛda hɔ kwa no ano. Na nneduafo no fi osetie mu yɛ eyi. Na wɔde anigye kɛse tete mmeawa no nan ase na wɔfew wɔn ano.
  Juliana too dwom sɛ:
  - nnye adwotwafoa bone, .
  Na yɛmpɛ sɛ yɛbɛkum...
  Nanso me nan ase a ɛda hɔ kwa no yɛ me yaw, .
  Mepɛ sɛ mebɔ obiara anim!
  Nokwarem no, mmeawa tumi nya nkonimdi biara mu anigye.
  Andriana de ne nan ase a ɛda hɔ kwa no bɔɔ no kae sɛ:
  - Eh, new frontiers, mma me nserew!
  Alice penee so sɛ:
  - a enni ano a ebetumi aba ma nkurafoa a wonnhye ahye mma won ho!
  Veronica bɔɔ ne nan a ɛda hɔ kwa no, ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no bɔɔ mu, na ɔhyɛɛ no nsow, na ɔdaa ne sẽ adi sɛ:
  - a ne ho ye den paa no rentumi nni atirimpɔw a wontumi nnyina ano ho dwuma!
  Andriana de anifere kae, na ɔdaa ne sẽ adi na ɔtow tuo fii aprɛm so sɛ:
  - onipa ne Nyame ntam kwan ware, efirise ne macaque nware wo ne abɔdeɛ a ɔsuasua no mu!
  Veronica a ɔde atuo a ɛyɛ pɛpɛɛpɛ rebubu Nasifo a wɔrekɔ anim no nsuten no bɔɔ nkɔmmɔ sɛ:
  - a wodi amammuifo no ye onyame wo apereperedi mu, onyame wo akwan mu, ne mprako a woda adi pefee wo nea efiri mu ba no a wode bedi dwuma mu!
  Soviet mmeawa ko yiye. Nanso nokwarem no Germanfo nso wɔ hɔ, na ahoɔfɛfo nso wɔ bikini ne mpaboa a wɔda mpaboa mu.
  Sɛ nhwɛso no, Gerda yɛ ɔkofo a wɔntaa nhu.
  Ɔne n"ahokafo traa Panther-2 tank foforo koraa no so.
  Mmabaa no tow tuo gu Soviet asraafo no so na wɔbobom.
  Yɛyɛ mpataku bɔne, sɛ yɛbɛsan yɛn akyi a, ɛnyɛ papa mma yɛn!
  Na wɔde wɔn ani hwirew wɔn...
  Gerda de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa dii dwuma de ne nan bɔɔ Russia asraafo no na ɔde anigye teɛɛm sɛ:
  - a onnye mpataku wo asetena mu no, woyi no were, obiara a onnye akraman wo adwene mu no wo gutted te se akokɔ!
  Charlotte nso de ɔtopae a ɛyɛ pɛpɛɛpɛ bɔɔ, na ɛhyɛn Soviet tank no mu, bubuu akode no na ɔbɔɔ denneennen sɛ:
  - ɔkɔm de ɔkraman bere nyinaa, ɔbarima no ani nnye bere nyinaa, na ɔmanyɛfo no ntumi nka nokware asɛm biako mpo!
  Christina, a ɔtow tuo guu atamfo no so pɛpɛɛpɛ na ɔde atuo a edi awu bɔɔ Russiafo aprɛm no kae sɛ:
  - a ɔkraman no wɔ aboa nhoma a ɛsom bo, nanso ɔkraman no awerɛhyem a efi amammuifo hɔ no nyɛ hwee!
  Magda faa no na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa kyerɛɛ atamfo no so, bɔɔ no na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - nufusuo firi abirekyie mu sene amandifoo a n'adwene ye oguan!
  Gerda a ɔkɔɔ so tow tuo wɔ Soviet kar ahorow so pɛpɛɛpɛ no kae sɛ:
  - wɔ abatoɔ mu no, amammuifoɔ te sɛ ɔyaredɔm ne kɔlera ntam, ɛwom sɛ amammuifoɔ yɛ nnipa a wɔyare wɔn adwene kɛseɛ wɔ wɔn adwenemhaw mu!
  Charlotte bɔɔ aduasa anan no na ɔbubuu abantenten no, na ɔkaa sɛ:
  - a wodi amanyofoo no wo mpataku hwene a wode bekyere mmoa, nanso ono ankasa ye mprako a woasiesie ne ho a wode betu anom!
  Christina de ahokokwaw de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow ɔtopae no na ɔkae sɛ:
  - amammuifo ye oguan a ɔbɔ mmɔden sɛ obenya gyata ahengua, na sɛ odu soro a, ɔdan ɔkraman a ɔrebɔ akokɔ abatowfo gu!
  Magda de ahoɔhare kae, na ɔde owu akyɛde kɔmaa Soviet tuo a ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no sɛ:
  - nnye amammuifoɔ nni, nanso wɔto aba, wɔnte nnwom ase, nanso wɔfiri wɔn pɛ mu tie, wɔnni noodles, nanso wɔfiri wɔn pɛ mu tie wɔn!
  Na wɔn Panther-2 no reyɛ adwuma denneennen. Na ɛde projectile no kɔ pɛpɛɛpɛ yiye.
  German afiri no de ahotoso kɛse bubu Soviet aprɛm nyinaa.
  Gerda tow tuo na ɔto dwom sɛ:
  - baako, mmienu, mmiɛnsa - bubu afotuo no mu!
  Charlotte tow tuo pɛpɛɛpɛ yiye, ɔbɔ atamfo na ɔbɔ abɛn:
  - ye denden paa wo ewiase!
  Christina a ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow tuo faa aduasa anan no mu no de kaa ho sɛ:
  - yebede yen atamfo nyinaa nsuo wo tiafi mu!
  Magda bɔɔ ɔtamfo no na ɔkaa no denneennen sɛ:
  - Agya Asase no nnye nusuo nni!
  Gerda de ahopere kae sɛ:
  - Na yɛbɛma oligarchs bɔne no wɔn amemene!
  Charlotte de anifere kae bere a ɔde akutu bɔɔ Soviet howitzer bi sɛ:
  - sika kɔkɔɔ yɛ fɛ wɔ ne hwɛbea nko ara, nokwarem no, saa dade yi, adesamma ahu amane bere nyinaa, abɛyɛ ahantan!
  Christina, a ɔreto tuo abɔ atamfo no, daa n"adwene adi wɔ anifere kwan so sɛ:
  - nam ne nufu a woda no adi so no, eye mmere ma obaa se obetetew nwoma abiɛsa afiri ɔbarima ho!
  Magda a ɔreto tuo agu wɔn a wɔsɔre tia no so no kae mfiase no sɛ:
  - a mmabaa no nan a ɛda hɔ kwa no, wɔde mmarima no guu galoshes mu!
  Nokwarem no, mmeawa a wɔwɔ tank no so no yɛ fɛ. Na mmea a wɔyɛ wimhyɛnkafo no na wɔn ho yɛ nwini sen biara wɔ Fritz no mu.
  Albina ne Alvina yɛ aces a wɔn ho yɛ hu sen biara wɔ amansan no mu. Seesei wɔadu wimhyɛn dodow a wɔatow agu wimhyɛn ahanu a emu biara gui no ho dedaw. Marseille nkutoo na odi wɔn anim. Wɔmaa no Dade Mmeamudua Mmeamudua Kɛse wɔ Soviet po so ahyɛn mu wimhyɛn a ɛto so 500 no ho. Nanso Albina ne Alvina fii ase ko akyiri yi koraa, na ɛno nti ɛrenkyɛ wɔbɛbɔ Marcel.
  Albina ne Alvina nyaa Knight"s Cross of the Iron Cross a sika kɔkɔɔ oak nhaban, nkrante ne abohene wom maa wɔn wimhyɛn a ɛto so 500.
  Na afei wɔreko atia wimhyɛnkafo kɔkɔɔ.
  Albina de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no mia bɔton ahorow no so, tow Soviet wimhyɛn anum gu prɛko pɛ na ɔteɛm sɛ:
  - se ɔbarima yɛ onyansafo wɔ mpaboa ho a, ɛnde ɔhyɛ galoshes bere nyinaa!
  Alvina, a ɔtow tuo guu Russia wimhyɛn so na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa bɔɔ gui no kae sɛ:
  - a ɔbea nan a ɛda adagyaw wɔ bere mu no de no bɛto boot biara galoshes mu!
  Albina a ɔtow tuo guu Soviet kar ahorow so pɛpɛɛpɛ no yɛɛ ho biribi anifere kwan so, na ɔdaa ne sẽ adi sɛ:
  - ɔbarima a ɔtaa hwɛ ɔbaa nan a ɛda adagyaw no, ɛsɛ sɛ ɔtena ne galoshes mu!
  Na mmeawa baanu no nyinaa a wɔabɔ Yakfo baanu foforo ahwe fam no, wɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - a ewo nan a ewo mpaboa, efata yie wo nan ase na efata yie wo galosh no mu!
  Wobetumi ahu akofo no wɔ ha wɔ soro kɛse.
  Nanso sɛ Germanfo wimhyɛnkafo a wɔn ho yɛ nwonwa wɔ hɔ a, ɛnde Soviet Komsomol mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ nso bɛba.
  Wɔn a wɔde ahoɔden kɛse ko. Na wɔtow Third Reich no dɔm no nso tuo yiye.
  Anastasia Vedmakova faa no na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɔɔ Germanni no hwee fam na ɔteɛɛm sɛ:
  - ɔbarima bi ayɛ krado sɛ ɔbɛdan ne ho akɔ mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛtetew abeawa mpaboa!
  Akulina Orlova, a ɔreto tuo abɔ Nasifo no, de anifere kae sɛ:
  "Wubetumi de ɔbea nan ase a ɛda mpan adan boot biara afi mu akɔ akyi!"
  Anastasia nso bɔɔ Fritzes no na ɔteɛɛm sɛ:
  - ɔbaa nan a ɛda hɔ kwa no bɛdane ɔbarima biara mu akɔ akyi, sɛ mpo ɔno ne boot a otwa toɔ a!
  Akulina Orlova, bɔɔ Focke-Wulf na ɔbɔɔ abubuw, na ɔdaa ne sẽ fɛfɛ adi;
  - se wope se wodane onipa bi mu fi mu a, yi wo mpaboa, se wope se wode no to galosh mu a, da wo nan ase adi!
  Na mmeawa no too dwom wɔ nnwontofo kuw mu sɛ:
  Ɔko bi rekɔ so wɔ amansan no mu,
  ɛresɛe na ɛrekum nnipa a ntease biara nnim...
  Satan abubu ne ho - .
  Na owu kaa ne ho bae!
  
  Na hena na obesiw nsu a ɛsen no ano, .
  Nsubɔnten a mogya wom na ɛyɛ agyimisɛm...
  Laser hann bi bɛbɔ w"asɔredan mu, .
  Na prɛko pɛ ɔbarima no yerae!
  
  Na basabasayɛ a ɛte saa
  Nsuyiri yiri maa amansan no...
  Adesamma asɛm a ɛyɛ awerɛhow
  Gyina ɛyaw ne amanehunu ano!
  Ebia mmeawa no teɛ wɔ ɔkwan bi so. Ɔko nyɛ anigye. Nanso bere koro no ara mu no, ɛyɛ anigyede nso.
  Germanfo baanu a wɔpɛ sɛ wɔyɛ wimhyɛnkafo, Eva ne Gertrud, reko wɔ Focke-Wulf ntua mu nsakrae ahorow mu. Wofi wim tow hyɛ Sovietfo asase so botae ahorow so.
  Eve, a ɔreto rɔke na ɔregyae no, hyɛ no nsow sɛ:
  - adɛn nti na mmofraberem yɛ mpaboa, ɛfiri sɛ ɔbaa nan a ɛda hɔ ma mmarima hwere wɔn ti, te sɛ mmarimaa!
  Gertrude bɔɔ rɔke no, na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no miaa pedal no so na ɔbubuu Soviet asraafo dan bi na ɔteɛɛm sɛ:
  - pɛ a ɔwɔ sɛ obehu ɔbaa a ɔda adagyaw no ma ɔbarima dan ne mu kɔ akyi!
  Eva san bɔɔ bio, bɔɔ aduasa anan no, bubuu abantenten no mu na ɔde anifere kae sɛ:
  - sedee ebeye na wobeyi obaa atade no, ewo se wodi kan hye ne mpaboa yie!
  Gertrude de ne nan a ɛyɛ fɛ no nantin a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ kurukuruwa no bɔɔ nea ɔne no reko no na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - a woayi ne ho afiri ne ho wo bere a efata mu no, odwumayɛfo bea bɛtetew nwoma abiɛsa afi ɔbarima bi ho!
  Eva de rɔke bɔɔ Soviet bunkers no na ɔkae denneennen sɛ:
  - ɔbaa a ɔpa ne ho adi wɔ berɛ mu no rennyɛ ɔkwantufoɔ na ɔde mpaboa bebree bɛto ɔbarima!
  Bere a Gertrude akunkum Soviet asraafo no, sii so dua sɛ:
  - a obaa mpaboa de mpaboa bɛhyɛ ɔbarima, na ɔde no ahyɛ galoshes mu, na wadan no mu akɔ akyi, na wayɛ no nea otwa to a ɔmfa mpaboa da hɔ!
  Ɛha no, nokwarem no, mmeawa no wɔ ntease a ɛne sɛ wuntumi tiatiaa no so. Na mmeawa no ko a wɔmfa mpaboa da hɔ na wɔhyɛ bikini.
  Na wɔdɔ mmerante a wɔn ho yɛ fɛ, na wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no wɔyɛ super kɛkɛ.
  Na sɛ wofi ase to dwom a, wobekum mmarima ɔha!
  Eyinom yɛ mmeawa, wɔfata wɔ afã abien no nyinaa na wɔn ho yɛ fɛ yiye, ma enti mmarima no dan wɔn ho ankasa!
  . TI A ƐTO SO 5.
  Grozny kurow a Nasi asraafo atwa ho ahyia koraa no hwee ase wɔ November 1943 mfiase. Asraafo dɔm a wɔne mmeawa no guan fii kuruwa no mu na wɔsan wɔn akyi kɔɔ Shali.
  Ná mmepɔw ne asase a ɛso yɛ toro wɔ hɔ dedaw, na ɛbɛyɛɛ mmerɛw sɛ wobekura ahobammɔ no mu. Ná Germanfo aprɛm mu duru dɔɔso yiye, titiriw Maus, na na ɛnyɛ mmerɛw koraa sɛ wɔne wɔn bɛko wɔ mmepɔw so. Ná wɔagyae T-3 tank no dedaw, nanso na wɔda so ara yɛ T-4 a wɔayɛ no nnɛyi de no. Ɛwom sɛ ɛyɛ nea ne bere atwam wɔ abrabɔ fam de. Nanso na ɔda so ara tumi ko tia T-34-76 no. Na ɛyɛ ɔko pa. Ná n"aprɛm no mu yɛ den kɛse mpo na na ano yɛ den sen aduasa anan no de no.
  Tamara ne mmeawa no koe wɔ Shali. Mmabaa no bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛkura saa bepɔ so akuraa kɛseɛ yi - kuropɔn ankasa.
  Ahoɔfɛfo no de akokoduru ko tiae.
  Tamara de ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae, tow ɔtopae na ɔteɛɛm sɛ:
  - ma USSR Ɛnanom!
  Anna tow tuo guu Nasifo no so. T-4 a emu yɛ hare no bɔɔ mmɔden sɛ ɛbɛforo bepɔw no. Abeawa no a ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae no bɔɔ Hitler kar no gui na ɔteɛɛm sɛ:
  - ma yen maame Agya Asase!
  Akulina, a ɔtow tuo guu Fritz no so na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa, a ɔde awudi ade a wɔde krataa abɔ ho no ama no no, ɔkaa denneennen sɛ:
  - Ɛnaman no yɛ kronkron bere nyinaa!
  Veronica a ɔtow tuo guu ɔtamfo no so na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow lemon no kae sɛ:
  - ma Russia a ɛyɛ abran no!
  Olympics, ɔbea kɛse yi nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae guu Nasifo no so na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - ma komunism!
  Tamara a ɔtow tuo guu Nasifo no so pɛpɛɛpɛ na otwitwaa wɔn te sɛ dua a wɔabɔ wɔn ti nhwi no kae sɛ:
  - dodow a oak nnua dɔɔso wɔ asraafo mu no, dodow no ara na yɛn ahobammɔ mu yɛ den!
  Anna kae, na ɔdaa ne sẽ adi na ɔde pɛpɛɛpɛyɛ ne abufuw kɛse too Nasifo no tuo sɛ:
  "Mɛsɛe mo nyinaa."
  Tank "Gyata", kar kɛse bi a ɛwɔ aprɛm toa tenten. Ɛha na ɔwɔ tuo a ɛyɛ 105 mm a aba foforo, ne toa tenten yɛ 100 EL. Na ɛbɛdaa adi sɛ ɛyɛ tuo tenten paa. Na saa dua yi de ahoɔden a edi awu pue.
  Akulina tow bazooka gu Nasifo no so na ɔteɛm sɛ:
  - anuonyam ma komunism bere no!
  Victoria nso tow ogya na ɔbobom sɛ:
  - anuonyam ma Russia Akokodurufo!
  Olimpik akansi no si so dua denam Nasifo no a wɔtow tuo na wɔtow atopae a wɔde wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa no so si so dua sɛ:
  - anuonyam a esen biara!
  Ɛsɛ sɛ yɛhyɛ no nsow sɛ mmeawa no yɛ nwonwa, na wɔn ho yɛ fɛ yiye. Na wɔn mmepɔw a ɛso yɛ toro no yɛ kɛse.
  Tamara a ɔtow tuo gu ɔtamfo no so na ɔda ne sẽ adi no ka sɛ:
  - ma Russia ne ahofadie kosii awieeɛ!
  Anna a ɔreto tuo agu ɔtamfo no so no de abufuw ka, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae sɛ:
  - momma yenmma akoma mmɔ wɔ biakoyɛ mu!
  Na ɔde n"ani kyerɛ n"ahokafo no.
  Akulina nso bɛtow tuo a ɛpae, atwitwa wɔn a wɔsɔre tia no no, na wabobom:
  - ma me nkonimdie a enam ɔdan atifi!
  Akulina Petrovskaya nyɛ abeawa a ɔyɛ ɔkwasea. Ná ɛsɛ sɛ ɔfa nneɛma pii mu. Titiriw no, wɔkyeree no sɛ ɔrewia ade na wɔkyeree no. Mefaa baabi a wɔde mmofra gu nso. Wiɛ, ɛnyɛ hwee sɛ, minyaa nkwa. Ɔnam sukyerɛmma a ɛretu no mu a na ne nan da hɔ, nanso nea ɛyɛe ara ne sɛ ɔbɛyɛɛ apɔwmuden na ne ho yɛ den.
  Victoria de abufuw a ɛyɛ hu ko. Ɔmaa ɔtamfo no paee. Wɔtow Krautfo no tuo na wɔhwe ase. Afei ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae. Moto no danee.
  Abeawa no bɔɔ ose sɛ:
  - a eboro ahye a ewo den no akyi!
  Olimpik akansi no de abufuw a ɛyɛ hu yiye ko. N"akuturuku no mu yɛ den na ɛyɛ hu. Ɔyɛ abeawa a ɔyɛ aboa kɛse ampa. Na enti ɔbɔ wɔn a wɔsɔre tia no no. Enti ɔde nsiyɛ sɛe fasistfo ase. Ɛmma wɔn hokwan ketewaa bi mpo.
  Olimpik akansi no bɔ gyegyeegye wɔ n"ahurututu atifi:
  - anuonyam ma amansan komunism!
  Tamara a ɔreto tuo agu Nasifo no so no bɔ gyegyeegye sɛ:
  - anuonyam ma Lenin komunism!
  Anna tow tuo gu wɔn a wɔsɔre tia no so na ɔteɛteɛm sɛ:
  - ma USSR!
  Akulina twa n"atamfo gu fam na ɔbɔ ose na ɔteɛteɛm sɛ:
  - ma aerobatics a ɛkorɔn sen biara!
  Victoria a ɔreto tuo agu fasistfo no so no kaa no denneennen sɛ:
  - ma nkonimdie a eye nwonwa paa!
  Olimpik akansi no, a ɛrebubu Hitler tank no, bɔɔ nkɔmmɔ sɛ:
  - ma komunism a ewo USSR!
  Tamara nso reto tuo. Ɔtow tuo pɛpɛɛpɛ yiye, na ɔde mpaapaemu a ɛyɛ pɛpɛɛpɛ kata asɔretiafo so. Ɔtwa fam te sɛ agyan na ɔteɛteɛm:
  - anuonyam nka komunism mmere no ho!
  Anna a ɔtow tuo gu fasistfo no so na ɔde ne agyan no wosow pɛpɛɛpɛ twa wɔn no teɛm sɛ:
  - anuonyam kesee ma abran no!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae. Oyi yɛ ɔbaa.
  Akulina twa Krauts no na ɔbobom denneennen:
  - ma komunism!
  Na ne nipadua a ɛyɛ ntini no wosow.
  Victoria nso di fasistfo no so nkonim. Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow awudi akyɛde gu wɔn a wɔsɔre tia no so na ɔteɛteɛm sɛ:
  - a efiri wiase kesee nti!
  Olimpik akansi no nso tow tuo gu atamfo so. Ɔbɔ wɔn te sɛ poma na ɔbobom:
  - anuonyam ma komunism kesee!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no de ahoɔden a edi awu tow atopae, na ɛtetew n"atamfo mu.
  Enti anum no faa atamfo no, na yɛntwitwa wɔn ase, na yɛntɔre wɔn ase, na yɛnyam wɔn.
  Wogyinaa Germanfo no na wɔde wɔn ho hyɛɛ mu koraa. Ɛha na ɛbɛyɛɛ den, na wɔkasae.
  Ɛha na gas a wɔde tow tuo no tow tuo na wɔyɛ wɔn ade denneennen. Na wɔsɛe Soviet gyinabea ahorow.
  Hit na "Sturmtiger" fi akyirikyiri, wɔ ɔtamfo - Red Army.
  German mmeawa no de wɔn ani si tuo a ɛde ne ho tu "Bear" no so na wɔde bɔ atamfo no. Na wɔbɛbɔ wo akuturuku ankasa na wɔayɛ no yiye. Na ɔtopae bi a emu duru yɛ centners biako ne fã tetew Sovietfo amena ne bunkers mu.
  Ɔkofo Frida bɔ gyegyeegye sɛ:
  - ma yɛn Third Reich kɛse no!
  Na ɔde n"ani kyerɛ n"ahokafo no. Ɛno akyi no, fasist mmeawa a wɔn nan da hɔ no bɛtow tuo bio.
  Na ɛtu, ɛbobom na ɛsɛe ade. Na sɛ ɛbɔ ara pɛ a, ɔbotan mũ bi ba a asase no bow esiane ɔhyew no nti.
  Yiw, Germanfo regye Soviet asraafo no koraa. TA-152 wimhyɛn a edi kan koraa no mu biako retu wɔ wim. Kar a wɔde di dwuma pii, te sɛ Focke-Wulf, nanso ɛkɔ anim kɛse, ɛyɛ ntɛmntɛm, na wotumi de akode ne akode a ano yɛ den di dwuma. Wobetumi de adi dwuma sɛ wimhyɛn a wɔde ko ne wimhyɛn a wɔde tow hyɛ nkurɔfo so.
  Wɔ Soviet asraafo fam no, ma yɛnka sɛ kar no betumi abɛyɛ ɔhaw kɛse.
  Helga tu fa TA-152 so na ɔtow hyɛ Soviet aprɛm abien a wɔrebɔ mmɔden sɛ wɔbɛbɛn Shali so. Abeawa no tow tuo pɛpɛɛpɛ. Ɔbubuu aduasa nnan a wɔdi kan no abantenten no atifi na ɔbobom.
  - a meye ahoɔfɛ a ɔko!
  Na afei ɔtow hyɛ kar a ɛto so abien a ɛrebɔ mmɔden sɛ ɛbɛma ahoɔhare no so. Nanso gearbox a wɔbɛsesa no nyɛ mmerɛw saa.
  TA-152 no de aprɛm a ne kɛse yɛ mm 37 hyɛn saa nea wɔakum no yi mu.
  Helga buae na ɔtoo dwom sɛ:
  - de me, efaa me baabi, efaa me!
  Na ɔde n"ani kyerɛɛ ne ho... Ɛha na Yak-9 no rebɔ mmɔden sɛ ɔbɛtow ahyɛ no so. Ɛnyɛ den sɛ Germanni abeawa no bɛbɔ no ahwe fam denam ne nan a ɛda hɔ kwa a ɔde mia afiri no so na ɔde ahotoso bɔ n"ani, na ɔka sɛ:
  - a me ho ye paa ampa!
  Ɛte sɛ nea Helga yɛ abeawa a ɔwɔ ahomaso kɛse. Na ɔne n"atamfo yɛ sɔhwɛ ahorow a mogyahwiegu wom.
  Na sɛ ɔfuw a, ɛrenyɛ te sɛ nea ɛdɔɔso mma obiara.
  Helga tow tuo gu Soviet kar ahorow so na ɔteɛteɛm sɛ:
  - adɛn ntia, entumi nyɛ yiye sɛ wobɛtra ase sɛnea w"adwene te!
  Na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no bɔ stia no. Wei ye abeawa - ma mmabaa nyinaa, abeawa.
  Na sɛ efi ase bɔ dede a...
  Albina ne Alvina a wɔwɔ wim nso yɛ akofo a wɔyɛ nnam na wɔko.
  Na mmeawa no, Russia wimhyɛn, a ɛrehwe ase no, susuw sɛ asetra ye na asetra nso ye.
  Na wɔde wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa no de wimhyɛn atuo si wɔn ani so. Soviet kar ahorow rentra ase. Na mmeawa no boroo wɔn saa. Wɔmma hokwan ketewaa bi mpo.
  Yiw, na mmeawa a wɔreko wɔ hɔ
  Yiw, wɔka bi bio...
  Wɔde akokoduru tow hyɛɛ Russia so, .
  Nea ɛkyerɛ ankasa ne Satan!
  Albina yɛ ɔkofo wɔ ɔko nhyehyɛe mu na ɔbobom kyerɛ ne ho wɔ n"ahurututu atifi:
  - m"aye kesee, m"aye me! Ɔkannifo a ɔsen biara!
  Na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no bɔ keyboard no na ɔtetew wɔn a wɔsɔre tia no no mu nketenkete.
  Alvina a ɔreto tuo agu wɔn a wɔsɔre tia no so no bɔ gyegyeegye wɔ n"ahurututu atifi:
  - hwan na yebehu wo kwae mu?
  Na hena na yebehu wɔ kwae no mu...
  Yɛremfa saa nni agoru,
  yɛbɛtetew mu asinasin!
  Yɛbɛtetew wo mu!
  Na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no bɛtwe ɔtamfo no akɔ atuu a edi awu mu. Abeawa yi yɛ abeawa a ne ho yɛ nwini sen biara ma mmeawa nyinaa!
  Warrior a ɔyɛ ɔko hack a ɛsen biara. Na ɔyɛ ɔkofo na ɔyɛ basabasa te sɛ ɔkraman.
  Na Germanfo mpataa akɛse no retu ntua no so. Wɔde ahum reto Astrakhan so. Na wɔsɛe Soviet asraafo afie pii.
  Na wowuwu, nanso wɔmpa abaw. Akodi a emu yɛ den a ɛte saa no rekɔ so.
  Nokwarem no, Gerda di ntua no anim na wasiesie ne ho sɛ ɔbɛko. Enti ɔtow tuo, te sɛ Robin Hood a ɔyɛ ɔbea a ɔhyɛ bikini. Na eyi ne ɔbea a ne ho yɛ nwini no nyinaa.
  Na sɛ ɔno nso de nufusu kɔkɔɔ bi hyɛ guy"s mouth mu a.
  Ne "Panther"-2 no reyɛ adwuma. Sɛ yɛbɛka a, mmeawa a wɔde 75 mm 100 EL aprɛm na ɛhyɛɛ tank no mu nsakrae soronko kakra. Ɛyɛ punchy na ɛwɔ ogya a ɛbɔ ntɛmntɛm. Na atuo a wɔde ma no dɔɔso sen nea wɔde ma wɔ aprɛm a ne kɛse yɛ mm 88 mu.
  Gerda de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow tuo na ɔteɛteɛm sɛ:
  - Baako, mmienu, mmiɛnsa... Fa napalm bubu no!
  Charlotte nso too tuo dii n"akyi na ɔkaa no denneennen sɛ:
  - anan, awotwe, anum - ma yenni agoru ntɛm!
  Christina bɔɔ akuturuku, bubuu Soviet tank no mu na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - de akokoduru bɛkɔ ɔko mu ama Nasifoɔ tumi...
  Magda de ne nan a ɛda hɔ kwa tow tuo na ɔbɔɔ gyegyeegye denneennen sɛ:
  - Na yebekum won nyinaa - komunistfoo nyinaa!
  Mmabaa no yɛ wɔn ade basabasa na ɛtra so. Na wɔn "Panther"-2 no de tuo a ɛyɛ pɛpɛɛpɛ dan Soviet howitzer bi.
  Mmabaa no serew na wɔto dwom sɛ:
  - anuonyam nka yen wiase...
  Na Elisabet nso de ntua a ɛyɛ hu ba aduasa anan no so. Na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no mia afiri no so. Na ɔbɔ ɔtamfo no hwe fam, na ɔteɛteɛm sɛ:
  - ma komunism mmra!
  Catherine de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa soma ɔtopae a edi awu, tow ɔtamfo no mu, na ɔteɛteɛm wɔ n"ahurututu atifi:
  - ma Russia kɛseɛ!
  Elena too tuo guu fasistfo no so. Akorade no bɔɔ Panther no moma so na ɛyɛɛ ricochete.
  Abeawa no bɔɔ ose sɛ:
  - a yebenya komunism!
  Efrasia nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa bɔɔ nea ɔne no reko no. Ɔbɔɔ T-4 akuturuku na ɔde ahopere kae sɛ:
  - anuonyam ma komunism!
  Eyinom ne mmeawa a wɔreko no. Na ɔkwan a wɔfa so tow tuo no, atuo no tu fɛfɛɛfɛ yiye, na aduasa anan no ankasa retu. Bɔ mmɔden kɛkɛ, kyere wo wɔ kar a ɛte sɛɛ mu. Ɛyɛ den yiye.
  Nanso mmeawa no kɔ mu, na wɔko wɔ bikini mu na wɔde anan a ɛda hɔ kwa di dwuma. Akofo no ho yɛ fɛ na wɔn ho yɛ nwonwa.
  Na sɛ wɔbɔ wo fuck up a, ɛrenyɛ te sɛ nea ɛdɔɔso mma obiara. Na wɔde abufuw a ɛyɛ hu soma akutu.
  Elizabeth de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa dii dwuma, tow tuo guu atamfo no so na ɔbɔɔ atamfo gui no, bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - anuonyam ma komunism adwene! Anuonyam nka yɛn Agya Man!
  Catherine nso tow tuo, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no dii dwuma, bɔɔ Kraut abusua no na ɔteɛɛm sɛ:
  - ma Agya Asase ne nkonimdie kosi awieeɛ!
  Elena a ɔtow tuo guu wɔn a wɔsɔre tia no so no yɛɛ ho biribi denneennen, na ɔdaa ne sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ no adi na ɔde n"ani a ɛte sɛ safir no bɔɔ n"ani:
  - anuonyam ma yen amansan komunism!
  Efrasia, a ɔtow tuo guu ɔtamfo no so, de pɛpɛɛpɛyɛ kɛse a ɛyɛ nwonwa bɔɔ no no kae sɛ:
  - ma Ɛnaman ne Stalin - hurray!
  Mmabaa no yɛ dashing pefee, na wobetumi ayɛ biribiara...
  December 1943 adu dedaw.
  Alenka ne ne kuw no nso ko wɔ Astrakhan na wɔda so ara sɛn hɔ. Ɔbaabun no ko.
  Alenka ma ɔpae, twa Nasifo ntam, afei ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow owu akyɛde no na ɔbobom:
  - nipa te se gibbon, nkoaa, awerɛhosɛm ne sɛ, ɛtaa ba wɔ nyansa mu sene tumi mu!
  Anyuta a ɔtow tuo guu atamfo no so na otwitwaa atamfo no mu no de ne nan ase a ɛda hɔ kwa no de nneɛma a ɛpaapae no mae na ɔteɛɛm sɛ:
  - obarima no wo afunumu tirimden, gyata aperepere, nanso nokwarem no, oye abirekyi!
  Alla, a ɔreto tuo pɛpɛɛpɛ wɔ Fritz no so no, bɔɔ ose:
  - ɔbarima yɛ ma ɔbaa te sɛ slop ma nantwi, wo ntumi nyɛ a enni hɔ, nanso ɛyɛ akyide sɛ wobɛbɛn!
  Maria a ɔtow tuo guu fasistfo no so no de anifere buae sɛ:
  - deen na ɔbarima ne tiafi a ɛwɔ mmaa aguaree mu yɛ pɛ - nokwasɛm a ɛyɛ sɛ mmaa fe mmarima nko ara!
  Marusya a ɔretwitwa Nasifo no mu na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow atopae no kae denneennen sɛ:
  - ɔbaa yɛ ɔkraman anifere a ɔtumi di gyata biara te sɛ kraman!
  Matryona a ɔretwitwa fasistfo no na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa rebɔ asraafo a wɔabɔ wɔn ka no gui no bɔɔ n"ano sɛ:
  - ɔbaa hia ɔbarima te sɛ abarimaa a ɔbɔ mpire, sɛ ɔmmɔ ɔbarima a, ɔrentra ase!
  Alenka a ɔreto tuo abɔ Fritz no kaa no denneennen sɛ:
  - ɔbaa hia mmarima te sɛ mprako mmɛn, aboa nhoma atade a mmarima de ma nko ara na ɛsom bo!
  Na na mmeawa kuw a wɔn nan da hɔ no bɛserew, na wɔda wɔn sẽ adi na wɔde wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae.
  Mmabaa akofo de ahopere retu mmirika. Ɛyɛ wɔn su sɛ wɔbɛko, ɛyɛ wɔn su sɛ wɔbɛko!
  Ɛte sɛ nea wɔrennyae Astrakhan. Mmabaa a wɔwɔ ha no reko ankasa.
  Third Reich asraafo dɔm no yɛ akɛse. Tank mu mpaapaemu foforo a ɛwɔ ha no wɔ tumi kɛse. Tank a wɔyɛ no renya nkɔanim. Wɔntow atopae biara, ɛyɛ yiye sɛ wɔde adwumayɛfo bɛma afi Italiafo, Fransefo, Belgiumfo ne Dutchfo agyapade a ɛwɔ Afrika no mu.
  Na efi Afrika nso de yi ngo, tungsten, ne nneɛma pii a uranium ka ho.
  Ɛne sɛ, wɔreyɛ tank foforo. Titiriw no, "Panther"-2 a ɛbae, a wɔabɔ ho ban yiye na ɛwɔ akode a emu yɛ den, a engine a ano yɛ den kɛse wom no nya ɔko no so nkɛntɛnso kɛse.
  Tank ne wimhyɛn ahorow redɔɔso. Wɔrewie Yu-488 no ho adwuma dedaw. Third Reich wimhyɛn a edi kan a wɔyɛe a ɛwɔ engine anan. Tumi kɛse ne ntɛmntɛm. Nea ɛyɛ nwonwa ne ne ntaban ketewaa bi, a esiane sɛ ɔtopae no tumi tu mmirika kilomita 700 dɔnhwerew biara nti. Eyi kyerɛ sɛ akyinnye biara nni ho sɛ Soviet akofo renkyere no.
  Enti USSR wɔ ɔhaw foforo a ɛreba. Red Army no ahoɔden so atew ankasa. Wɔde sukuufo gu mfiri ahorow no ho. Mmabun a wɔadi fi mfe dunan ako, ɛkame ayɛ sɛ wɔ aban kwan so. Nokwarem no, mmarimaa no yɛ nnipa a wɔyɛ nnam, na mpɛn pii no wɔyɛ akofo pa. Wɔ mmofraase no, ɛyɛ mmerɛw mpo sɛ obi behintaw na waforo dua. Na wotumi hu sraadi ho nimdeɛ ntɛmntɛm. Mmabun ko yiye te sɛ mpanyimfo; Na ɛyɛ den wɔ adwene mu sɛ wobɛtow mmofra tuo.
  Germanfo wɔ mmea a wɔtow tuo pii, na ɛyɛ fɛre ne aniwu sɛ ɔbea biara bɛtow akofo a wɔyɛ mmofra dodo tuo...
  Yiw, wofii ase sraadi wɔ USSR fi bere a wodii mfe dunan. Wɔde wɔn a wɔagye pɛnhyen nso hyɛɛ akode ase. Ná mmea pii wɔ asraafo no mu. Wofii wɔn pɛ mu gyee ɔbarima ne ɔbea nna a ɛfata no toom titiriw wɔ tank ne wimhyɛn asraafo mu, ne sɛ wɔn a wɔtow tuo. Mmea yɛ atuo a wɔbɔ no yiye. Na esiane sɛ wɔtaa yɛ tiaa sen mmarima nti, wɔn ho tɔ wɔn sɛ wɔbɛko wɔ tank mu, ne wimhyɛn mu nso. Mpɛn pii no, na mmabun nso ko wɔ aprɛm mu. Ɛsɛ sɛ yɛhyɛ no nsow sɛ mmarimaa ne mmea honam ani yɛ mmerɛw kɛse, na ɛnyɛ den sɛ wɔbɛtow wɔn wimhyɛn ne wɔn tank agu sen mmarima a wɔanyinyin de no. Mmabun nyɛ bɔne wɔ ɔtopaebɔfo dwumadi mu. Abarimaa betumi awea akɔ baabi a ɛyɛ teateaa, asiesie ne ho, anaa waforo dua. Mpɛn pii no, asraafo no fii ase hyiaa akofo a wonnii mfe dunan.
  Ɔko sɛe nnipa ahoɔden. Na asasesin no reyɛ kakraa bi wɔ USSR tumi ase. Na ɛsɛ sɛ wo ne Japanfo asraafo a wɔnam fam pii nso ko. Na samurai tank ahorow no ye koraa, titiriw atuo a wɔn ankasa tumi tu. Wɔsan nso puei wɔ ntoatoaso no mu a na wɔwɔ tank a ɛyɛ mfinimfini, a ahoɔden a wɔde toto T-34 ho, na na ɛyɛ den mpo wɔ anim akode mu.
  Enti asiane wom sɛ yebebu Japan adewa. Na sɛ yɛbɛko atia a yehia asraafo.
  Stalin reyɛ basaa na ne bo afuw kɛse. Wɔ December 25, 1943 no, wɔde ahyɛde bi mae sɛ wɔbɛtow wɔn a wɔde wɔn ho ama no abusua mufo tuo, a mmofra a wɔadi boro mfe dumien ka ho, na wɔde nkumaa akɔtra mmeae a wɔyɛ adwumaden.
  Wɔde barrage detachments dii dwuma mpɛn pii. Na wɔtow tuo denneennen, na wɔde ayayade dii dwuma.
  Ná Stalin reyɛ nea wontumi nnyina ano kɛkɛ. Beria na odii kan bɔɔ mmɔden sɛ ɔne Nasifo bɛyɛ asomdwoe a ɛyɛ soronko. Nanso na Hitler mpɛ asomdwoe. Ná ɔpɛ sɛ odi USSR so nkonim koraa. Bio nso, bere a n"ayɔnkofo no boro ne so na ontumi nyɛ ho hwee no.
  Wɔyɛɛ wimhyɛn a wɔde tu mmirika wɔ Third Reich mu. ME-262 titiriw, nanso na saa wimhyɛn a ɛko yi hia engine ahorow a wotumi de ho to so kɛse sɛnea ɛbɛyɛ a ɛrenhwe ase mpɛn pii.
  Ná ɛte sɛ nea Arado atopae a wɔde tow ne Yu-287 adwuma no nyinaa yɛ nea ɛhyɛ bɔ.
  TA-152 foforo koraa no ada ne ho adi sɛ eye koraa wɔ nneyɛe mu, sɛ kar a wɔde di dwuma pii na ɛyɛ ntɛmntɛm yiye. Mpɛn pii no, na German asraafo no mu yɛ den wɔ wim de besi saa bere yi. Afei nso, esiane sɛ na aluminum nni Soviet Yaks ne Laggies no bɛyɛɛ kar a emu yɛ duru na ɛnyɛ nea wotumi de di dwuma kɛse. Enti Soviet wimhyɛn no su kɔɔ fam koduu baabi a ɛho hia kɛse. ME-309 a na ɛwɔ akode a ano yɛ den no, bere a wosusuw ɔhaw ahorow a ɛwɔ sɛnea wotumi de di dwuma mu mpo ho no, egyinaa Soviet kar ahorow ano yiye, na ɛmaa ME-109 no tu fii baabi foforo. Na anka ɛsɛ sɛ TA-152 no si Focke-Wulf ananmu.
  Enti wɔ Germanfo fam no biribiara yɛ hockey kɛse anaa kakraa bi... Nanso na wɔreyɛ mfiridwuma no ho adwuma.
  Sɛ nhwɛso no, wɔhyɛɛ bɔ sɛ tank a edi kan a wɔayɛ no foforo no bɛyɛ Lev-2. Ɛdenam transmission ne engine a wɔde guu unit biako mu wɔ tank no anim, na wɔde turret no kɔɔ akyi so no, Germanfo no siee camshaft no so na wɔtew kar no sorokɔ so. Ne saa nti, "Gyata"-2 bɛyɛɛ nea emu yɛ hare kɛse, na enti ɛyɛɛ ntɛmntɛm.
  Esiane ɔko bere mu nsɛnnennen nti, ɛkame ayɛ sɛ wogyaee aprɛm a emu yɛ duru a wɔyɛ wɔ USSR no mu biara a na ɛwɔ ntoatoaso no mu sɛnea T-34-76 kyerɛ no. Enti Nasifo no, wɔ adwuma a wɔreyɛ sɛ wɔbɛyɛ tank kɛse foforo mu no, na ɛnyɛ wɔn adwene bio sɛ wɔbɛma afã akode no ayɛ den dodo. Na "Gyata" no tumi hyɛ tɔn aduonum anum, na na engine a ahoɔden wom apɔnkɔ 1200. Nanso, na wobetumi atew Lev-2 tank no mu duru so bio denam tuo no kɛse a wɔbɛtew so. Ɛda adi pefee sɛ nea edi kan no abɛyɛ nea ɛho nhia. Afei nso, na aduasa anan no wɔ akode a ɛnyɛ papa, na na Germanfo tuo a ne kɛse yɛ mm 37 a ne bere atwam mpo afi ase rehyɛn wɔn mu dedaw.
  Stalin was clearly freaking out... Na na ɔreto aprannaa ne anyinam... Nanso na ontumi nyɛ hwee...
  Afe Foforo Da no, Germanfo fii ase tow hyɛɛ Astrakhan fã a na obiara nni hɔ wɔ Volga asubɔnten no so no so. Asubɔnten akwanside pii a na ɛwɔ hɔ, asase a ɛyɛ den, ne Caspian Po a ɛbɛn hɔ no maa Asraafo Kɔkɔɔ no tumi yɛɛ Astrakhan ahobammɔ mu den, na wokuraa mu yiye sen Stalingrad mpo. Bio nso, Soviet mmeawa daa akokoduru a ɛso bi nni adi.
  Na wɔ Caucasus, titiriw wɔ awɔw bere mu no, ɛyɛ den yiye sɛ wobɛfa mmepɔw no so. Ampa, na Germanfo no nantew Caspian Po no mpoano a na ɛyɛ mmerɛw kɛse no. Makhachkala bɛyɛɛ ɔhye a Soviet asraafo a wɔboaboaa wɔn ahoɔden nyinaa ano yɛɛ no akuturuku bɔɔ mmɔden sɛ wobesiw Nasifo kwan no.
  Nanso na atuo a ɛdɔɔso nni hɔ, a na wɔde po so nkutoo na ɛde kɔ...
  Tamara ne ne mmeawa dɔm a wɔda mpaboa no koe denneennen.
  Akofo no de atirimɔden ko na wɔdaa akokoduru a ɛso bi nni ne akokoduru a ɛsen biara adi.
  Na ɛkame ayɛ sɛ wɔda adagyaw ko wɔ awɔw bere ne awɔw bere mu.
  Tamara de ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔtow ɔtopae, na ɔtwitwaa wɔn a wɔsɔre tia no no na ɔteɛɛm sɛ:
  - ma USSR!
  Anna nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔteɛɛm sɛ:
  - ma komunism!
  Akulina tow tuo a ɔde sii n"ani so yiye, bɔɔ atamfo no gui na ɔkaa denneennen sɛ:
  - a efiri Russia kesedie nti!
  Victoria bɔɔ ɔtamfo no, fii ase twaa ɔtamfo no hwee fam, twaa n"abogyesɛ te sɛ agyan na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - USSR begyina hɔ!
  Olympias a ɔtow tuo guu atamfo no so na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow nneɛma a ɛpaapae no kaa sɛ:
  - ma Agya Asase ne nkonimdie kosi awieeɛ!
  Eyi ne sɛnea mmeawa ko. Wɔde ahopere ne botae kɛse yɛ ade.
  Tamara, bere a ɔreto tuo no, ɔkae sɛ:
  - obonsam nnye won na afei yebefa won!
  Ɔko a ɛkɔ so wɔ ha no yɛ atirimɔdensɛm na bere koro no ara mu no, ɛma denhyɛ...
  Anastasia Witchakova reko wɔ wim... N"anim mpo twitwiw esiane abufuw nti, na ɔteɛm sɛ:
  - anuonyam ma komunism bere no!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no kyerɛ wimhyɛn no aprɛm no kyerɛ baabi a wɔrehwehwɛ no na ɔtow atamfo wimhyɛn gu, na ɛno akyi no ɔteɛteɛm sɛ:
  - ma adwumaden nkonimdie!
  Akulina Orlova, a ɔrebɔ wɔn a wɔsɔre tia no agu no, de ahotoso bɔ gyegyeegye, na ɔda ne sẽ adi:
  - ma komunism kesee saa, wo okyinnsoromma yi nyinaa so!
  Wimhyɛnkafo no teɛm sɛ:
  - mmofra mpo nim yen!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no kyerɛ wimhyɛn aprɛm no kɔ baabi a wɔrehwehwɛ no, na ɔsɛe ɔtamfo no, na ɔteɛteɛm sɛ:
  - wo komunism bere no din mu!
  Momma yɛnka no pen sɛ abeawa no yɛ terminator ne ogyaframa a ɛredɛw. Ogya bepɔw biara nni hɔ a wobetumi de atoto ho.
  Akulina Orlova too dwom sɛ:
  - m"aso gyidie wɔ Onyankopɔn mu ho daeɛ berɛ bi ni, meyɛ ɔkwasea paa, mempɛ sɛ mɛbɔ mpaeɛ!
  Na ɔde ahoɔhare bɔɔ n"ani kyerɛɛ ahoɔfɛfo no.
  Eyinom ne akodi ahorow a ɛwɔ ha...
  Na mmeawa no wimhyɛn nso ne bere atwam. Na eyi ne wɔn sintɔ titiriw. Na nso emu yɛ duru na ɛnyɛ maneuverable kɛse...
  Wɔtoo mmarimaa a na wɔreko no mu biako tuo hwee fam, na wannya bere amfa parachute ahuruw mfi adi. Na nokwarem no, eyi ne nea ɔyɛe kɛse.
  Mmabaa ko wɔ wim na wɔn ani gye...
  Albina ne Alvina reko wɔ ME-309 akohyɛn pa mu na nokwarem no, wɔde nsiyɛ renya nkontaa.
  Mmabaa no de wɔn nkonimdi no hoahoa wɔn ho kɛse...
  Albina de ne nan a ɛyɛ fɛ a ɛda hɔ kwa no too Soviet wimhyɛn bi gui na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - ma yɛn akɔre!
  Alvina twaa Russiafo kar abiɛsa guu fam a biako paee na ɔkae denneennen sɛ:
  - ma yen falcons!
  Mmabaa no de akokoduru sii adwuma mu... Nanso wɔn ani gye ho nso sɛ wɔbɛyɛ Russia asraafo ayayade.
  Ɛha na wɔkyeree abarimaa bi a ɔyɛ wimhyɛnkafo a wadi bɛyɛ mfe dunan. Na mmofra nan ase kurukuruwa fɛfɛ no fried no. Na afei wɔhyɛɛ aseɛ de ice water dousing ɔbarima a ɔda adagyaw no... Afei nsu a ɛrefɔw, ne nsukyenee nsu bio.
  Eyinom ne ahoɔfɛ a wɔko...
  Albina too dwom sɛ:
  - ma yen nsensanee, nsateaa, sẽ, nsateaa!
  Alvina teɛɛm wɔ n"ahurututu atifi sɛ:
  - a wope se woko pa!
  Na mmeawa no kɔɔ so de wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa yɛɛ anwonwade na wɔtow Soviet wimhyɛn ahorow gui.
  Nanso, Russia wimhyɛnkafo nso yɛɛ wɔn ade. Alisa ne Angela atu akɔ Yak-9 no mu nkyɛe. Na momma yɛntutu Germanfo no na yɛnto dwom bere koro no ara mu;
  Woyɛ ɔman akokodurufo nipadua, .
  Ɔyɔnko Lenin ne Ɔyɔnko Stalin...
  Wɔ USSR no nnipa nyinaa yɛ pɛ ankasa, .
  Na wɔde dade ne dade na ɛyɛ nsateaa no!
  
  Lenin nsuro aboa Adolf, .
  Mprempren Vladimir ne ɔkannifo, Ɔyɔnko Stalin...
  Yɛbɔ Krautfo no aniwa mu, na ɛnyɛ wɔn aniwa mu, .
  Wɔtetew Nasifo no nyinaa mu prɛko pɛ!
  
  Russia yɛ me Ɛna Man, .
  Agya Man kɛse a enni awiei...
  Aman nyinaa yɛ abusua biako, .
  Ɛrenkyɛ yɛbɛtra komunism ase!
  
  Momma yɛn man no nyɛ den
  Ma Russia nnyɛ ahabammono ntɛmntɛm...
  Yɛbɛbɔ fasist no moma so anaasɛ yɛbɛka no yiye a, .
  Na gye me di, yɛn tumi no nnane ɔbo!
  
  Na Yesu sɛ ɔkannifo no yɛ kɛse koraa, .
  Ɔyɛ yɛn Awurade, ne Amansan Nyankopɔn Fitaa...
  Na wɔbɛboro Fuhrer no denneennen, .
  Ne nyinaa akyi no, yɛn ahokokwaw abɛyɛ nea ɛnsakra!
  
  Yiw, yɛn Maame Man nti, kronkron, .
  Yɛne Fritz no bɛko denneennen...
  Abeawa bi retu mmirika a ɔda mpaboa wɔ sukyerɛmma mu, .
  Ɔpɛ sɛ ɔde abufuw a emu yɛ den ko!
  
  Yiw, mprempren Stalin abɛyɛ Soviet kannifo, .
  Enti kɛse, akokoduru ne ahokokwaw...
  Komunism tamfo no nka Russia, .
  Ɛwom sɛ Lusifer tumi ka wo ho de!
  
  Yebetumi anya Hitler, gye me di, .
  Ɛwom mpo sɛ wɔde adaemone tumi ama no de...
  Hitler nkutoo yɛ aboa a ɔkyere mmoa, .
  Ɛwom sɛ, momma yɛnka no pen sɛ Krautfo no nyɛ nkwaseafo de!
  
  Ne tiaatwa mu no, yɛbɛhyɛn Berlin sɛ akofo, .
  Ɛhɔ na Lenin, aka Stalin, bɛka yɛn ho...
  Ɛnyɛ den sɛ yebetumi atetew fasistfo te sɛ mmoa nketewa, .
  Na gye yɛn di, yɛn ahoɔden so rentew!
  . TI a Ɛto so 6.
  Afe foforo 1944 adu... Ɛmfa ho sɛ na tebea no mu yɛ den yiye wɔ anim no, wɔyɛɛ adwuma wɔ USSR de yɛɛ nnwinnade foforo. Titiriw no, na anidaso akɛse wɔ IS-2 aprɛm ne n"akode a ano yɛ den no so. Atuo a ne kɛse yɛ mm 122 betumi abɛyɛ akyinnyegye a emu yɛ den wɔ ɔko a wɔde tia Nasifo no mu. Wɔde tuo a ano yɛ den kɛse, abantenten kɛse, nanso ɛyɛ nea ɛwɔ hyɛn no anim ne ne chassis koro no ara nso de anidaso kyekyeree T-34-85 no so.
  Ná tebea no asɛe kɛse wɔ wimhyɛn ho. Yak-3 no antumi ankɔyɛ adwuma esiane duralumin a ɛkorɔn a na enni hɔ nti, na wɔantumi anyɛ LAGG-7 no a na ne yɛ so atew esiane engine foforo no nti.
  Enti Stalin sii gyinae sɛ mprempren de, Soviet akohyɛn titiriw no da so ara yɛ YAK-9 ne LAGG-5, na na ɛnyɛ den sɛ wɔbɛyɛ IL-2 ntua wimhyɛn no na ebetumi atra ase. Na wɔ tank ahorow mu no, nsakrae nkakrankakra kɔ T-34-85 ne IS-2 so.
  Ɛwom sɛ sɛnea ɛbɛyɛ a nneɛma a wɔyɛ no so ntew de...
  Na na anim no repae wɔ nhama no so, na Germanfo no refa Caucasus. Makhachkala hwee ase, na na wɔrebɛn Azerbaijan ahye dedaw!
  Ɛha na Tamara ne ne mmea asraafo dɔm no koe. Bio nso, mmeawa a wɔhyɛ ntade a wɔde ntama ayɛ a wɔde ntade a ɛyɛ mmerɛw na wɔda mpaboa ko tiaa atamfo dɔm a wɔkorɔn.
  Tamara tow tuo a ɛpaee guu Nasifo no so, na otwitwaa atamfo no bi gui. Na afei ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no de ahoɔden a edi awu tow atopae na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - anuonyam nka USSR!
  Anna too Nasifo no tuo pɛpɛɛpɛ. Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no de ahoɔden a edi awu tow atopae, na ɔtetew wɔn a wɔsɔre tia no no mu asinasin.
  Afei ɔteɛɛm sɛ:
  - anuonyam ma komunism!
  Akulina a ɔtow tuo guu atamfo no so no twaa fasist asraafo a wɔnam fam no mu. Ɔtwitwaa Kraut abusua no, na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - ma Russia, yen maame kɛseɛ!
  Victoria a ɔtow tuo guu ɔtamfo no so na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae guu no so no kae sɛ:
  - ma Ɛnaman kɛseɛ no!
  Olimpik akansi a na wɔde tuo a wɔde tow tuo nso kaa no denneennen sɛ:
  - anuonyam nka komunism kesee mmere no ho!
  Mmabaa a wɔko no yɛ nwonwa...
  Wɔko sɛnea ɛsɛ sɛ ahoɔfɛfo...
  Tamara, bere a na ɔreko no, ɔkaee ɔko no mfiase. Sɛnea na ɛsɛ sɛ oguan fi German asraafo nsam. Afei ɔtee sɛnea atuo rebɔ denneennen no. Ná abeawa no refi aprɛm a wɔtow no mu. Germanfo no kyeree n"adamfo Tatyana, gyee ne mpaboa foforo no, tetew n"agude ne n"asomuade. Na wɔde no kaa ne nan a ɔda mpaboa kɔɔ nnommumfa mu... Na Tatyana yɛ ɔmantam boayikuw kyerɛwfo no babea, na na ɛnsɛ sɛ ɔtaa nantew a onni mpaboa. Eyi yɛ ahantan animguase; Abeawa no maa mogya tu ne nan na osii apini bere biara a ɔnam anammɔn biara no.
  Ná Tamara nso hyɛ mpaboa foforo a wɔde ama no, na efi nantew tenten no mu no, na ne nan ase ayɛ no yaw. Na oyii ne mpaboa na ɔnantew a ɔda mpaboa. Ɔyɛ abeawa bi a ofi akuraa no ase, na ɔyɛɛ n"asɛde wɔ Ukraine. Bere a na ɔyɛ abofra no, na ne nan nantew mpo wɔ mmepɔw so. Na nokwarem no, wontumi mfa eyi ntoto asasetaw no so akwan ho. Ɛyɛ nokware sɛ calluses a ɛwɔ ne nan ase no afi hɔ dedaw, na ɛnyɛ nea ɛyɛ mmerɛw saa sɛ wobɛnantew. Nanso anan no yɛɛ den bio ntɛm ara. Na ɛkame ayɛ sɛ wanhu amane.
  Nanso ankyɛ na Tatyana hweree ne nan araa ma wantumi anantew bio. Anka Germanfo no bɛtow no tuo, nanso wɔn mmɔbɔ wɔ ahoɔfɛ no ho. Wɔde me guu teaseɛnam bi mu, nanso wɔde tuaa me kae no, wɔmaa metoo dwom. Ná Tatiana nne yɛ dɛ, na ɔtoo nnwom pii a ɛnyɛ amammuisɛm ma wɔn.
  Ná Tamara nnim nea ɛtoo no akyi. Ɔno ankasa nantew faa kwae no mu, de ne nan a ɛda hɔ kwa no tee nka sɛ abon, abon, nkorabata, na mpo ɔtee nka sɛ n"ani gye. Sɛ wonam mmepɔw so abotan a ano yɛ nnam so a, nan ase a ɛyɛ mmerɛw mpo, sɛ wonantew kyɛ a, ɛyɛ yaw na ɛyɛ yaw. Na ɛnyɛ anigye kɛse mpo sɛ wobɛnantew nsɔe so. Sɛ eyinom bata nan ase a, ɛyɛ yaw kɛse, ma abeawa nan ase a ɛyɛ mmerɛw mpo.
  Bere a na wɔretu kwan no, ɔbrɛ ne ɔkɔm dii Tamara so. Abeawa no dii nnuaba, na ɛno nnɔɔso. Na na Germanfo no rekɔ wɔn anim ntɛmntɛm. Tamara a na wasua sɛ ɔbɛtra mmepɔw so no, na onni ne bearing ankasa wɔ Ukraine kwae mu. Ɔyerae na ohui sɛ ɔwɔ akyi tɔnn.
  Na ɛte sɛ ɔkraman a wɔabɔ no abɔmmɔ wɔ kwae mu. Afei abeawa no kyeree Germanfo no wɔ moto so. Wɔde kar a wɔde fa mmofra no gyinaa kar no sɛ wɔrekɔgye nsu. Na Tamara bɛn tuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu no na ofii ase de twaa atamfo no. Na ɛbɛtwa a ɛtwentwɛn ne nan ase, nanso ɛbɛyɛ pɛpɛɛpɛ. Na fasistfo no hwe ase na wɔtwitwiw wɔn ho wɔ yaw mu. Tamara wie wɔn. Ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa bɔɔ wɔn mu biako hwene mu, na ɔhwee ase. Na abeawa no wiee no.
  Ɛno akyi no, ɔhoɔfɛfo no foroo moto no, de ne nan a ɛda hɔ kwa no miaa pedal no so, na ofii so.
  Ɛyɛ anigye kɛse sɛ wobɛkyinkyin saa kwan yi so sen sɛ wobɛnantew na woada mpaboa.
  Tamara bɔɔ gyegyeegye bere a ɔnam no sɛ:
  - anuanom a wodɔ, ɔdɔ, ɔdɔ anuanom sɛ wɔbɛtena ase! Ɛnsɛ sɛ wohaw wo ho wɔ yɛn ɔpanyin no ho!
  Saa na ɔko hene no sɔree.
  Na afei ɔne fasistfo no ko te sɛ Komsomol terminator. Nanso asraafo dɔm no nyɛ pɛ, na wɔhyɛ mmeawa dɔm no ma wɔsan wɔn akyi. Akodi ahorow a ɛwɔ ha no bow te sɛ nsu a ɛwɔ kettle kɛse bi mu wɔ ogya bepɔw bi so.
  Anna a ɔde ne nansoaa a ɛho nni hwee reto atopae a edi awu na ɔtow no kae sɛ:
  - wo akodie mu no, akwan nyinaa ye, gyese deɛ wɔde kum wɔn ho!
  Akulina, a ɔtow tuo guu atamfo no so, na ɔbɔɔ Nasifo gui no kae sɛ:
  - na yebedi kan wo biribiara mu!
  Na abeawa no nan ase a ɛda hɔ kwa no gyaee ɔsɛe akyɛde no.
  Victoria a ɔtow tuo guu fasistfo no so na ɔde atuo a wɔde afiri a ɛpae twitwaa atamfo no mu no kaa no denneennen sɛ:
  - mmɔborɔhunu biara nni hɔ mma atamfo!
  Na ɔde n"ani kyerɛɛ n"ahokafo no.
  Olympias tow ne nan a ɛda hɔ kwa a wɔasen no guu atopae a emu yɛ duru bi so na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - a efiri asennibea a ewo nnipa ho paa wo wiase ne komunism kesedie nti!
  Akofo a wɔwɔ ha no wɔ anuonyam ampa, na ɛte sɛ nea wofi ahunmu bere mu.
  Wɔde atirimɔdensɛm kɛse ko.
  Nanso Nasifo da so ara renya nkɔso wɔ Caucasus. Wɔ February 1944 mu no, Germanfo ne Turkeyfo yɛɛ biako, na wotwitwaa Soviet asraafo no mu yɛɛ wɔn akuw abien a ɛnyɛ pɛ.
  Fuhrer no hwehwɛɛ sɛ wowie USSR no. Astrakhan da so ara kura mu. Nasifoɔ no wɔ ɔko tebea mu sɛdeɛ ɛteɛ daa... ME-262 a ɛdi kan no reko wɔ wim. Ɛsɛ sɛ yɛhyɛ no nsow sɛ wɔamfa atenka bi amma. Sɛ wode ahoɔhare kɛse di dwuma a, ɛnyɛ mmerɛw koraa sɛ wobɛbɔ afi wimhyɛn aprɛm a ne kɛse yɛ mm 30 so. Yiw, ɛsɛ sɛ yɛhyɛ eyi nsow anibere so. ME-262 nso wɔ ɔhaw ahorow bi esiane ne mu duru a emu yɛ duru nti. Na maneuverability titiriw.
  Nea edii yiye kɛse wɔ TA-152 a wɔde dii dwuma mu no, na wimhyɛnkafo ani gyee ho na ɛbɛyɛɛ adwuma pɔnkɔ. Nokwarem no, kar no yɛ wimhyɛn a ɛtow atopae a ɛwɔ anim, wimhyɛn a ɛko ne wimhyɛn a ɛtow hyɛ nkurɔfo so. Na adwene ahorow mpo wɔ hɔ sɛ wɔde Germany wimhyɛn no nyinaa bɛkɔ wimhyɛn yi mu. Nea ɛka mfaso horow a ɛwɔ so no ho no, ɛsɛ sɛ yɛhyɛ no nsow sɛ ɛyɛ nea etumi tra ase ne ahoɔhare, ne akode a ano yɛ den, a ɛfata ma wimhyɛn a wɔde tow hyɛ nkurɔfo so ne wimhyɛn a wɔko nyinaa.
  Wɔde ME-309 a wɔreyɛ no nnɛyi de no nso redi dwuma kɛse. ME-109 nso da so ara wɔ adwuma mu, nanso wɔrenyi mfi hɔ sɛnea ɛbɛyɛ a wɔrentew ne yɛ so. Na nsakrae foforo mpo wɔ ME-109 "K" a engine a ano yɛ den kɛse wom, a wɔde wim aprɛm anum ahyɛ mu prɛko pɛ no mu. Worentumi nni afiri a ɛte saa so nkonim ntɛm saa.
  ME-309 nso nyaa engine a ano yɛ den kɛse na ɛprapraa ntaban. Kar a ɛyɛ hu paa. Soviet wimhyɛnkafo da so ara tu wimhyɛn dedaw, na ne su so retew ara kwa. Nanso mprempren de, Yak-9 no nyɛ bɔne saa, ɛyɛ nea wotumi de di dwuma yiye, na enhia ahoɔhare a ɛboro so.
  German asraafo no mu yɛ den... Akyinnyegye sɔree wɔ T-34-85 tank no ho. So ɛsɛ sɛ wɔma turret akode no yɛ kɛse? Ne nyinaa akyi no, wɔ eyi mu no, emu duru no bɛkɔ soro. Ɛsɛ sɛ yɛhyɛ no nsow sɛ Soviet akode no su so atew. Alloying elements no ho yɛ na, na welding anaa casting no su akɔ fam akodu baabi a ɛho hia.
  Nanso mmeawa no ko te sɛ abran...
  Afei wɔsɛe Elizabeth tank no na mmeawa no kɔ. Wɔde mpaboa a wɔda mpaboa na wɔhyɛ bikini tu mmirika fa sukyerɛmma no mu, na wogyaw nan ase nkyerɛwee a ɛyɛ fɛ.
  Catherine de abufuw hwɛɛ no nsow sɛ:
  - a worehyehye yen koraa!
  Elena de abufuw hyɛɛ no nsow sɛ:
  - Nanso yɛbɛda so ara adi nkonim!
  Elizabeth too tuo, na ɔbɔɔ Germanni motokafo no na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - me bɔɔ Germanni no! Ɔbɛyɛ dɛn anya afi me hɔ pɛpɛɛpɛ!
  Efrasia de ahoɔden kae sɛ:
  "Wɔde wɔn nkwa ba awiei wɔ hɔ, na wontumi nkwati nsan!"
  Ná Catherine yɛ abeawa a ɔyɛ basabasa, na ɔtoo dwom sɛ:
  - wo yen abufuo mu no, yeto ahemman no nnwom!
  Mmabaa no tu mmirika kɔ wɔn ho nkyɛn, na wɔn nan ase kurukuruwa a ɛda hɔ kwa no hyerɛn.
  Abarimaa no huu mmeawa no, ɔde ehu bisaa wɔn sɛ:
  - Na ehe na wofiri bae a woda mpaboa?
  Elizabeth buae sɛ:
  - reyɛ ayɛ tactical maneuver!
  Abarimaa no bɔɔ n"ano sɛ:
  - Baako, mmienu - awerɛhoɔ nyɛ ɔhaw, .
  Ɛnsɛ sɛ wosan w"akyi da!
  Ma wo hwene ne wo dua nkɔ soro, .
  Hu sɛ adamfo ankasa ka wo ho bere nyinaa!
  Catherine bɔɔ gyegyeegye, na ɔdaa ne sẽ adi sɛ:
  - hunu se adamfo nokwafo bi ka wo ho daa!
  Elena teɛɛm sɛ:
  - nnsuro! Yɛbɛsan aba....
  Na mmabaa baanan no nyinaa teɛteɛɛm de nne koro;
  Migye di sɛ wiase nyinaa bɛsɔre, .
  Fascism bɛba awiei...
  Na Owia no behyeren - .
  Ɔkwan a ɛma komunism hyerɛn!
  Akofo no ayɛ krado sɛ wɔbɛtetew Germanni biara mu... Na mpaboa a wɔda mpaboa wɔ sukyerɛmma mu no wɔyɛ sexy na wɔn ho yɛ fɛ yiye. Hwɛ sɛnea mmeawa yi ho yɛ fɛ, te sɛ nhwiren a ɛrefefɛw na ɛnsɛe.
  Wiɛ, Hitler nni aseresɛm, na ɔrekyinkyin yɛn Maame Man no mu wɔ mununkum mu. Ɔde ne sẽ hyɛ ne koma ankasa mu na ɔtwe ne mogya!
  Na mmeawa no gyaw akwan a ɛyɛ fɛ yiye wɔ wɔn akyi. Germanfo no di saa akwan yi akyi na wobu nkotodwe na wɔde ɔkɔm hwɛ wɔn anim. Eyinom ne wuram akofo a wɔyɛ. Na Germanfo no yɛ mmeawa nan ase atuu.
  Na Anastasia Witchakova ne Akulina Orlova reko wɔ wim. Mmabaa baanu a wɔn ho yɛ nwonwa.
  Anastasia a ɔtow Nasifo tuo guu fam na ɔdannan ne wimhyɛn no, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no too dwom sɛ:
  - a yɛbɛko ama ɔkyena a ɛyɛ hann!
  Akulina a ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa retwa Nasifo dua no de gyegyeegye kae sɛ:
  - Momma yɛnfew yɛn ho ano!
  Na mmeawa no san bɔ Germanfo no a wonni mmɔborohunu anaa guasodeyɛ biara. Wɔn ani atew yiye.
  Anastasia danee ne Yak-9 no bio na ɔde abubuw bɔɔ ose:
  - ne komunism din!
  Akulina penee eyi so sɛ:
  - megye di sɛ wiase nyinaa bɛsɔre...
  Anastasia a ɔrebɔ Germanfo no ahwe fam no bɔɔ n"ano sɛ:
  - yen kurom ye yen awia!
  Na eyinom ne mmeawa a wɔko wɔ ha, Soviet kuw a wɔkorɔn sen biara.
  Na Germanfo nya no, bɔne kɛse. Na ɔtan renya nkɔso...
  Wɔ March mu no, Nasifo fii ase tow hyɛɛ Baku so. Wɔtow hyɛ kurow kɛse bi a ngo ayɛ mu ma so. Akodi ahorow no mu yɛ den.
  Germanfo de atuo a emu yɛ duru tow Baku.
  Na wɔde ahum asraafo totow atopae. Nanso Yu-488 a edi kan a ɛyɛ foforo sen biara a wɔn tumi kɛse no da nsow no nso tow atopae. Saa kar ahorow yi yɛ mmoa ara kwa.
  Wɔn mu biako kyerɛ Gertrude, Eva, ne Frida. Mmabaa a wɔn ho yɛ fɛ, a wɔwɔ adwene a ɛkyɛn so no, totow atopae gu Soviet gyinabea ahorow so. Na wokunkum Red Army asraafo ne ɔmanfo a wɔnyɛ asraafo.
  Baku rehyew... Wusiw sɔre wɔ adum mu. Petrol abura nso rehyew, biribiara rehyew.
  Gertrude de serew ka sɛ:
  - Nyame dɔ Germany!
  Eva a ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no mia lever no so na ɔtow atopae no gye tom sɛ:
  - Ampa ara! Yɛn na yɛyɛ abusuakuw a wɔapaw wɔn!
  Frida too dwom denneennen sɛ:
  - yen nkurofoo ne soro a woayi won!
  Na ɔde n"ani kyerɛɛ n"ahokafo no. Eyinom ne mmeawa a wɔko wɔ ha, basabasayɛ ho mfonini ara kwa. Na wɔko tia nhyɛso.
  Gertrude too wimhyɛn aprɛm a ɛpaee na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - a efiri yen Agya Asase no kesee nti!
  Hawa a ɔreto tuo abɔ wɔn a wɔsɔre tia no no sii so dua sɛ:
  - Ma kɛseyɛ kɛse!
  Ɛda adi sɛ mmeawa no tumi yɛɛ wimhyɛn yiye ntɛm ara. Eyinom ne nnamfo a wɔko a wɔyɛ.
  Na worentumi nni nkonim wɔ kaad so ntɛm saa. Na wɔde abufuw a ɛyɛ hu twitwa wɔn atamfo.
  Frida kae sɛ:
  - meye obaa a meda adaeso kesee na me ho ye!
  Ɛno akyi no, ɔsan tow tuo fii wimhyɛn aprɛm so, na ɔtow Soviet akofo a na wɔrebɔ mmɔden sɛ wɔbɛtow ahyɛ Germanfo aboa kɛse no so no gui.
  Yiw, ɛte sɛ nea wuntumi nnyina Nasifo no ano.
  Wɔatow ahyɛ Baku so.
  Tamara ne n"asraafo dɔm no reko ama kurow yi. Mmabaa no ko denneennen na wɔda akokoduru a ɛso bi nni adi.
  Tamara tow ɔtopae bi, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow ɔtopae, na ɔbɔɔ Germanfo ne wɔn asraafo a wɔabɔ wɔn ka no petee, na ɔteɛɛm sɛ:
  "M"agya Man a enni ano nti!"
  Na ɔde n"ani kyerɛɛ n"ahokafo no. Ɔyɛ ɔkofo a ɔkorɔn sen biara, a onni nea ɔne no yɛ pɛ.
  Ɛwom sɛ, nokwarem no, mmeawa afoforo no nso nyɛ bɔne de. Momma yɛnka mpo sɛ wɔko yiye paa.
  Sɛ nhwɛso no, Anna faa Nasifo no kunkum wɔn, te sɛ nea wɔde sekan abɔ no.
  Na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - ma USSR!
  Na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no de owu akyɛde a ɛyɛ awudisɛm no mae.
  Akulina, a ɔreto tuo abɔ ɔtamfo no, de gyegyeegye sɛ:
  - ma me Maame Man!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɛtow ɔsɛe akyɛde ahorow no agu, na watɔre obiara ase nnidiso nnidiso.
  Victoria ko tia n"atamfo, na ɔyɛ n"ade denneennen na ɔyɛ pintinn. Ɔde mpaapaemu bɔ asɔretiafo. Afei, ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow atopae a edi awu. Na ɔteɛm sɛ:
  - Ma komunism adwene!
  Olimpik akansi no nso reko. Na abeawa ɔkokodurufo yi de ne nan a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ ntini bɛtow adaka mũ a ɛpae wom. Na Lev tank no bɛdannan.
  Ɔkofo no bɛteɛm sɛ:
  - Nanso Pasaran!
  Mmabaa a wɔko na wɔn ho yɛ fɛ yiye. Wɔmpa abaw anaasɛ wɔmma wɔn ho mu da. Wɔwɔ tumi a ɛwɔ terminators mu.
  Na tumi ahorow no nyɛ pɛ koraa... Ogya akata Baku so. Soviet asraafo nni atuo. Na eyi ne ɔhaw titiriw no.
  Nnipa pii de wɔn ho ma wɔ abasamtu mu.
  Gerda ne n"adwumayɛfo hyɛ nkoa mmarima ma wɔfew wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa no ano. Wɔyɛ no osetie mu na wɔtete wɔn nan ase.
  Afei mmeawa no foro kɔ Panther 2 no mu bio na wɔtow tuo. Soviet atuo rebɔ agu...
  Ɛkame ayɛ sɛ wɔafa Caucasus nyinaa dedaw. Nanso Yerevan da so ara kura mu. Poti kurow, hyɛn gyinabea a etwa to a Po Tuntum Po so Ahyɛn no nkae da so ara kura mu no de akokoduru reko.
  Na ɛhɔ na mmeawa a wofi aman ahorow mu ko. Na Gulnazifo a wɔda mpaboa a wɔde wɔn ho hyɛ mu no ko. Georgiani bea a ne ho yɛ fɛ, na ɔwɔ ahyɛde ma abeawa no.
  Gulnazi de ne nan a ɛda hɔ kwa tow nneɛma a ɛpaapae kotoku bi, tetew Nasifo no mu na ɔteɛteɛm sɛ:
  - anuonyam ma wiase komunism kɛseyɛ!
  Ne hokafo Tamilfo nso de ne nan a ɛda hɔ kwa tow ɔtopae a edi awu, na ɔtetew Turkeyfo no mu na ɔteɛm sɛ:
  - Ma Ɛnaman no!
  Masha, abeawa bi a ofi Russia, ma ɔpae na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow tumi a ɛpae, na obu fasistfo no, ɔteɛm sɛ:
  - anuonyam nka wiase komunism mmere no ho!
  Margarita nso de dan a ɔde asi n"ani so yiye ma. Ɔtwitwaa fasistfo no hwee fam na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no de owu a ɛyɛ awudi akyɛde kɔmaa, na ɔbubuu wɔn a wɔsɔre tia no no na ɔteɛɛm sɛ:
  - ama yen nkonimdie!
  Eyi ne sɛnea mmeawa no ko akokoduru so. Na nokwarem no wontumi nsiw wɔn kwan, na wontumi nsan wɔn akyi. Wɔyɛ mmea akofo ne super kɛkɛ. Na sɛ wɔko a, ɛnde wɔko te sɛ abran ne supermen!
  Nanso, awerɛhosɛm ne sɛ, ɛyɛ den sɛ wobekura mu atia fasistfo ne wɔn asraafo a wɔkorɔn no. Wɔ wim no, Albina ne Alvina renya nkontaa a ahotoso wom. Na wɔretow wimhyɛn pii agu araa ma ɛda adi pefee sɛ wontumi nsiw ano.
  Albina a ɔde ne nansoaa a ɛho nni hwee reto Soviet wimhyɛn foforo agu no too dwom sɛ:
  - ntumi nni so nkonim, ɔbɔmmɔfoɔ no dane agodie!
  Alvina, a ɔde twaa wɔn a wɔsɔre tia no no na ɔde ahoɔden twitwiw ne ti wɔ ne kɔn a tumi wom no so no, bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - anuonyam ma Aryan nhyehyɛe foforo no bere!
  Na ɔsan nso de ne nan ase a ɛda hɔ kwa no ma...
  Mmabaa no mu biara atow wimhyɛn bɛboro ahanu agu dedaw na wɔanya Knight"s Cross of the Iron Cross a sika kɔkɔɔ oak nhaban, nkrante ne abohene wom.
  Wɔyɛ ahoɔfɛfo a wontumi nnye nni saa. Na sɛ wɔreboro Third Reich atamfo dedaw a, ɛnde wontumi nsiw saa abonsam yi kwan. Wɔtow wimhyɛn bɛboro ahanu gui wɔ baabi a ɛbɛn Marseille nkutoo. Nokwarem no, saa adeyɛ yi wɔ nea eye sen biara mu. Hitler sii gyinae mpo sɛ ɔbɛpene Knight"s Cross of the Iron Cross a wɔde platinum oak nhaban, nkrante ne abohene ayɛ no digrii a ɛto so asia no so.
  Wɔde bɛma onipa a odi kan a obekum wimhyɛn bɛboro apem. Na nea ebefi mu aba no bɛyɛ nwonwa ara kwa.
  Albina twaa Soviet wimhyɛn anum prɛko pɛ de biako a ɛpaee fii wimhyɛn aprɛm a ne kɛse yɛ mm 30 mu na bere a ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa miaa afiri no mu no, ɔteɛɛm sɛ:
  - anuonyam nka yen ahoɔden!
  Alvina a na ɔretwitwa Soviet kar ahorow na ɔde ne nansoaa a ɛho nni hwee retwitwa atamfo no kaa sɛ:
  - anuonyam kesee ma akokoduru!
  Na akofo no de wɔn ani kyerɛɛ wɔn ho wɔn ho!
  Wɔko sɛnea ɛte daa wɔ bikini ne mpaboa a wɔda mpaboa mu, na eyi ne wɔn ahoɔden. Mmabaa no yɛ mmea supermen kɛkɛ. Ɛwom mpo sɛ wɔsom ade bɔne bi de. Na wɔn ani gye ho sɛ wɔde ogya bɛhyew akwampaefo a wɔafa wɔn nnommum no nan ase. Eyinom ne mmeawa a wɔwɔ ha. Atirimɔdenfo nanso ne ho yɛ fɛ.
  Albina kae bere bi sɛ:
  - ayamye biara nni ewiase mu, mmerɛwyɛ nko ara na ɛwɔ hɔ!
  Na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no tow atopae abien guu Soviet gyinabea ahorow so, na ɔtow atuo abiɛsa gui.
  Eyinom yɛ akofo a wɔmma obiara mmɔbɔ koraa! Nanso wɔn akuturuku no yɛ nea ɛyɛ hu ara kwa.
  Alvina de serew kae sɛ:
  - bea biara nni hɔ ma awia ase!
  Na ɔde n"ani kyerɛɛ ne hokafo no.
  Akofo a wɔda mmerɛwyɛ biara adi na wɔmpa abaw da. Wɔyɛ akansifo a wɔyɛ akansifo no akansifo ampa. Ɛwom sɛ wɔde minus sɛnkyerɛnne ahyɛ mu de, nanso esiane sɛ wɔsom tumi bɔne bi nti.
  Nanso bere koro no ara mu no, ɛyɛ anigye na ɛyɛ fɛ.
  Albina a ɔdaa ne sẽ adi na ɔde wimhyɛn mu atuo a edi awu kɔmaa wɔn a wɔsɔre tia no no bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - Nasi asem no ye kronkron - yebesɛe no daa!
  Alvina kaa no denneennen, na ɔbɔɔ wɔn a wɔsɔre tia no gui sɛ:
  - ye pirates ampa!
  Albina, a ɔretwa atamfo no, sii so dua sɛ:
  - a aka biara ye dae!
  Na akofo no bɛyɛɛ wɔn a wɔbubuu obiara na wɔbɔɔ obiara gui araa ma, te sɛ nea wɔde nnua rebɔ puck.
  Alvina bɔɔ gyegyeegye bere a ɔrebubu Russia wimhyɛn ahorow no:
  - ye Hitler akore a woko!
  Na ɔde n"ani kyerɛɛ n"ahokafo no.
  Akofo a wɔwɔ ha no rema awotwaa no afi wɔn atamfo mu ankasa. Red Army no nya pii fi wɔn hɔ.
  Mmabaa a wɔreko no ho pere wɔn yiye sɛ wɔbɛtow Russia asraafo agu.
  Nanso Helga a ɔwɔ TA-152 no sɛe Soviet asase so asraafo. Ɔbɔ SAU-85 no na ɔteɛteɛm sɛ:
  - a efiri Germany ne ne mmabarima ne ne mmammaa kesedie nti!
  Nanso akodi a wɔredi ama Astrakhan no da so ara kɔ so.
  Mmabaa no rebɔ mmɔden biara sɛ wɔbɛkura mu.
  Alenka de ne nan a ɛda hɔ kwa tow ɔtopae a nneɛma a ɛpaapae wom. Ɔtetew fasistfo no na ɔteɛteɛm sɛ:
  - ma komunism kronkron!
  Anyuta a ɔreto tuo agu Nasifo no so na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa nso tow atopae no teɛm sɛ:
  - Na nkwagyee ma oman no!
  Alla, a ɔbɔɔ n"asɔretiafo gui, twaa wɔn hwee fam a wanyɛ guasodeyɛ a ɛho nhia, na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa tow atopae bi no, bɔɔ ose:
  - wei ne sedee yen animuonyam no te!
  Maria a ɔresɛe n"atamfo, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow owu akyɛde ahorow no, ɔbobom sɛ:
  - ye kesee wo yen animuonyam mu!
  Marusya, a ɔretwitwa Arabfo asraafo a wɔabɔ wɔn ka a wɔrekɔ anim no wɔ nnidiso nnidiso na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae bi no teɛm sɛ:
  - ma nsakrae, sedee ebeye na nneɛma bo akɔ fam prɛko pɛ!
  Matryona a ɔde tuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu redum Nasifo no faa no na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - Yɛn Maame Man USSR! Wɔbɛbubu no owura!
  Akofo a wɔwɔ ha no de basabasayɛ kɛse yɛ wɔn ade. Na wɔn ntɔkwaw nhyɛso no yɛ kɛse.
  Mpɛn pii no, wɔda wɔn wimhyɛn a wɔde tu kwan kɛse adi. Na nhyɛso a wontumi nsiw ano ankasa.
  Akofoɔ no nni mpaboa, nanso wɔn ani agye...
  Wɔ April mu no, Nasifo no faa Baku. Atuo a na wonnya no gyee ne ho kɛse. Bere koro no ara mu no, ɛkame ayɛ sɛ Poti hwee ase bere koro mu. Yerevan a ɛwɔ mmepɔw mmepɔw so nkutoo na ɛkuraa mu. Nanso na ɔno nso asɛe. Ná atuo ne aduan a ɛwɔ hɔ nso resa. Ɛyɛ kɛkɛ sɛ Turkeyfo nnya ntow hyɛɛ kurow yi so, na mfutuma no rekum ɔkɔm.
  Mmabaa a wofi Tamara"s battalion no fã bi yerae wɔ asase ase akofo no mu, na ebinom ne ɔsahene no boom tu faa akyi kɔɔ anim... Wɔpɛe sɛ wɔfa mu kɔ wɔn ankasa de mu.
  Ɛkame ayɛ sɛ wɔafa Caucasus koraa dedaw, nanso ɔko no kɔ so. Ɛwom sɛ USSR hweree ne ngo a ɛso sen biara saa bere no de. Nanso Asraafo Kɔkɔɔ no ammu wɔ honhom mu. Na ngo nso wɔ Volga mantam mu, Siberia ne mmeae afoforo pii.
  Hitler hyɛe sɛ wonwie Russiafo a wɔwɔ Astrakhan no ansa na April 20 adu. Na akodi ahorow no kɔɔ so kɛse. Na ɔtopae no mu yɛɛ den kɛse.
  USSR huu ne ho wɔ nhyɛso a emu yɛ den mu. Na akodi nso wɔ hɔ ma Alma-Ata a Japanfo de ahum too so no. Ɛkame ayɛ sɛ na wɔatwa kurow no ho ahyia koraa.
  Samuraifo no, bere a ɛyɛɛ hyew kakra ara pɛ no, wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛtow ahyɛ wɔn so wɔ Magadan kwan so.
  Veronica koe wɔ Alma-Ata na ɔne ne mmeawa dɔm no ko tiaa samuraifo ntua no.
  Na wɔn mu pii wɔ ha. Chinafo a wɔde akwan a wɔfa so hwe ase a wɔfa wɔn no nso reko.
  Japanfo tow asraafo kɔkɔɔ no kɔ ɔko mu... Wɔkɔ wɔn anim na wɔde wɔn afunu gu Soviet gyinabea ahorow so ankasa.
  Veronica tow ogya. Na ɔtwitwa Chinafo ne samuraifo no ase wɔ nnidiso nnidiso. Ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔteɛteɛm:
  - anuonyam ma Russia honhom!
  Marfa nso tow tuo, twa wɔn a wɔsɔre tia no na ɔteɛteɛm:
  - ma yen Agya Asase!
  Natasha a ɔreto Japan ne China asraafo a wɔfaa wɔn sɛ wɔnyɛ aprɛm aduan no tuo no teɛm sɛ:
  - Ma Komunis Kɛseɛ!
  Alina, a ɔtow tuo guu samurai ne Chinafo akofo no so, de anigye kɛse twitwaa wɔn fam, na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no de owu akyɛde no mae no, bɔɔ ose:
  - ma komunism ahye foforo!
  Veronica tow tuo gu atamfo no so pɛpɛɛpɛ kɛse, na ɔtow Chinafo ti, na bere koro no ara mu no ɔteɛteɛm sɛ:
  - anuonyam ma Soviet asaase no!
  Na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa no soma atopae tumi kɛse bi, na ɛtetew atamfo no nyinaa mu.
  Marta a ɔretwitwa ɔtamfo no na ɔde ne nsateaa a ɛda hɔ kwa tow owu akyɛde no teɛteɛm sɛ:
  - di komunism bere no so!
  Natasha a ɔde ne nan a ɛda hɔ retetew nneɛma a ɛpaapae no mu no tetew Chinafo pii mu, na ɔkae denneennen sɛ:
  - ma Soviet nhyehyɛe foforo no!
  Alina, a ɔtow tuo pɛpɛɛpɛ paa guu atamfo no so no, bɔɔ ose:
  - ma komunism ahye foforo a, yɛbɛko!
  Na ne nan ase a ɛda hɔ kwa no gyaee ɔtopae a ɛsɛe ade.
  Mmabaa a wɔreko no, ɛte sɛ nea nkankyee rehwie afi wɔn aniwa so.
  Dabi, Japanfo ntumi nni nnipa a wɔte saa so nkonim, mpo ne China asraafo. Na samuraifo no de ahopere kɔtow hyɛ wɔn so.
  Na bio wɔde afunu gu mmeae a wɔbɛn no nyinaa nwura. Nanso wɔdɔɔso dodo, na ɛsɛ sɛ ahoɔfɛfo a wɔda mpaboa kuw no san wɔn akyi.
  Na Japanfo wɔ ninja mmeawa. Na ɛyɛ den paa sɛ wɔbɛko atia wɔn.
  Wɔn ho yɛ hyew, wɔko na wɔn ho yɛ fɛ yiye. Na wɔde wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa tow, akyɛde a ɛsɛe ade kɛse.
  Ninja abeawa bi a ne ti nhwi yɛ bruu de nkrante twitwa Soviet asraafo na ɔteɛteɛm sɛ:
  - ma ɔhempɔn no ahenni bere no!
  Ninja abeawa bi a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ tu mmirika wɔ owiyammo bi mu, ɔbubu Russia asraafo, na ɔteɛteɛm sɛ:
  - anuonyam ma banzai bere no!
  Ninja abeawa bi a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ de helikopta kwan bi dii dwuma, twaa Soviet ɔsraani panyin bi na ɔkaa no denneennen sɛ:
  - a yedi nkonim bere nyinaa!
  Ninja abeawa bi a ne ti nhwi yɛ fitaa de ntontom kwan no dii dwuma, twaa Russia asraafo baasa, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow pea. Ɛpaee na ɛdanee aduasa anan no.
  Ɔkofo no teɛɛm sɛ:
  - ma Japanfoɔ ahyɛdeɛ foforɔ no!
  Mmabaa a wɔwɔ ha no yɛ nwonwa na wɔn ho yɛ nwini ankasa... Na Red Army a wɔwɔ Far East no hyiaa ɔtamfo bi a ɔyɛ aniberesɛm.
  Nanso wɔ mfinimfini hɔ no, Soviet asraafo tow hyɛ wɔn so mpofirim wɔ Rzhev kwan so.
  Ɛha na Elizabeth"s adwumayɛfo no ko nea edi kan wɔ IS-2 tank foforo no mu. Kar a wɔde anidaso binom abɔ mu. Mpɛn pii no, adwumayɛfo baanum na wɔwɔ hɔ, nanso ɛha no, akofo no gyina baanan ano.
  Elizaveta tow tuo a ne kɛse yɛ 122mm. Tumi a ɛsɛe ade de ahoɔden a edi awu tu. Ɔkyerɛkyerɛ arc bi mu na ɔbɔ T-4 fi akyirikyiri.
  Elizabeth teɛm sɛ:
  - a mebo yi yie!
  Ekaterina bua denam charge a ɔbɔ, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no di dwuma, na ɔde abufuw ka sɛ:
  - Nanso tuo no nnye ntɛmntɛm koraa!
  Elizabeth penee eyi so sɛ:
  - a ennye tank destroyer a eye koraa!
  Elena a ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa boa ma wɔde akode no guu mu no kae sɛ:
  - Nanso eye owudifo!
  Na afei Catherine too tuo. Na ɔtopae no fi akyirikyiri bɔɔ Panther no. Yiw, tuo a edi awu...
  Ekaterina kae sɛ:
  - ye ahoɔden ne anigyeɛ bebree!
  Elena penee eyi so sɛ:
  - a ewo ho paa! Anuonyam nka Russia!
  Efrasia nso kae sɛ:
  - a wotumi hu saa kar yi ye papa. Woyɛ dɛn tow no tuo?
  Elena kae wɔ ntease mu sɛ:
  - Na yɛwɔ aniwa a wɔatete no saa! Sɛ yɛrebɔ a, yɛbɛbɔ!
  Na akofoɔ no too dwom wɔ nnwontofoɔ mu sɛ:
  - rensuro na yɛbɛko daa!
  . TI a Ɛto so 7.
  Wɔ April 21 no, na Astrakhan da so ara wɔ Sovietfo tumi ase fã bi. Ɛnyɛ nea ɛkyeree Germanni no koraa.
  Asase no maa wotumi bɔ wɔn ho ban yiye wɔ ha. Na Germanfo sii gyinae sɛ wɔbɛsesa akwan horow. Sɛ́ anka wɔbɛtow ahyɛ wɔn so no, wɔdan kɔɔ atopae ne atopae a wɔtow so.
  Alenka ne ne kuw no de wɔn ho siee bunker bi mu twɛn sɛ wɔbɛtow atopae kɛse no.
  Ná wɔn mu baanum yɛ mmeawa a wɔrebɔ kaad. Wɔde wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa kura deck ahorow no mu na wɔbɔɔ nkɔmmɔ.
  Anyuta de abufuw kae sɛ:
  - wo Caucasus no, Yerevan nkoaa na aka a wonnye. Eyi yɛ yɛn supɔw a etwa to wɔ ɔmantam yi mu nkutoo. Dɛn na edi hɔ?
  Alenka de nyansahyɛ mae wɔ ntease mu sɛ:
  - a ɛda adi sɛ wɔbɛkɔ Moscow. Eyi ne wɔn credo!
  Alla de ahopopo kae sɛ:
  - asraafoɔ no nnyɛ pɛ koraa... Yɛredi nkoguo wɔ ɔko no mu ampa, na yɛnni asraafoɔ a wɔdɔɔso!
  Maria kae wɔ ntease mu sɛ:
  - Na Nasifoɔ no hunu amane wɔ adehwereɛ mu! Wɔrentumi nsiw yɛn kwan!
  Matryona daa n"adwene adi, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow kratasin bi sɛ:
  - wowoo yen se yebedi nkonim, na esi pi se yebedi nkonim, menim!
  Marusya penee so, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa ko tiaa nea ɔne no reko no:
  - ampa se, akyinnyee biara nni ho!
  Alenka rennya anidaso saa, na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa a ayɛ tan no bɛtow kaad no:
  "Ebia ɛsɛ sɛ yɛn mmeawa no tra ase wɔ adwuma ase, nanso migye di sɛ akyinnye biara nni ho sɛ yebedi nkonim!"
  Anyuta kaa no pintinn sɛ:
  - betumi ako denam guerrilla akwan so, na ɛbɛyɛ fɛ yiye bere a wo ne nnipa a wɔte saa ko no, ɛyɛ nwini yiye!
  Alla de abufuw kae sɛ:
  - ɛsɛ sɛ yɛko denneennen!
  Mmabaa no gyaee kasa. Afei wɔdan kɔɔ asɛmti foforo so.
  Marusya de abufuw kae sɛ:
  - a agyidifoa no dodow renya nkɔanim. Nea ɛne ntease nyinaa bɔ abira!
  Anyuta kasa tiaa eyi sɛ:
  - nnya nnyee se Onyankopon biara nni ho. Na ontumi nkyerɛ sɛ ɛnte saa. Enti ɛha na yebetumi agye akyinnye a enni awiei.
  Alenka sii so dua sɛ:
  - na akyinnyegyee a wogye wo ha no ye nkwaseasɛm na mfasoɔ biara nni so!
  Alla penee eyi so sɛ:
  - yiw, saa nkɔmmɔbɔ yi ho nni mfaso. Bio nso, sɛ Onyankopɔn wɔ hɔ a, ɛnde Ɔte saa a eye ma no sɛ ɔrentra hɔ!
  Matryona serewee na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - eye se Onyankopon a ote saa no nni ho! Saa bere yi de, momma yɛnto dwom!
  Na mmeawa no too dwom wɔ nnwontofo kuw mu;
  Yɛyɛ mmeawa, yɛrekɔka Komsomol, .
  Wɔkaa ntam sɛ wobedi nokware ama Agya Man...
  Enti nkogudi a abufuw wom retwɛn Nasifo no, .
  Wiɛ, momma yɛntena Russia wɔ komunism ase!
  
  Ne nyinaa akyi no, Lenin ka yɛn ho, te sɛ dade, .
  Kɔbere yɛ den sen dade biara...
  Mesoo dae sɛ mɛdan wiase ahorow, .
  Sɛnea onyansafo kɛse Stalin de agyapade mae no!
  
  Yɛbɛma Agya Man no ayɛ nwini, .
  Na yɛbɛma Agya Asase no so asen nsoromma...
  Ma nkonimdie mmra Komsomol asɔremma no so, .
  Ɛwom mpo sɛ yɛn nan nketewa no da mpan koraa de!
  
  Fasistfo no tow hyɛɛ me kurom so, .
  Samuraifo de akokoduru fi apuei fam reba...
  Medɔ Yesu ne Stalin, .
  Na megye ɔtamfo no di, yɛbɛtetew no asinasin!
  
  Ne nyinaa akyi no, Onyankopɔn a wagye din Svarog no ka yɛn ho, .
  Nea, aseresɛm mu no, ɛbɛkyekye komunism...
  Nea ɛyɛ den sen amansan yi nyinaa ne Abusua a anuonyam wom no, .
  Ɛbɛka nhumu ne ɔpɛ ho!
  
  Migye di sɛ yɛrempa abaw da, .
  Wontumi mfa Agya Man no mmra ne nkotodwe...
  Ɔyɔnko Stalin yɛ nsoromma a ɛhyerɛn, .
  Na yɛn kyerɛkyerɛfo no ne onyansafo nyansahufo Lenin!
  
  Yɛbɛyɛ yɛn Agya Asase, .
  Nea ɛyɛ fɛ na ɛhyerɛn kɛse wɔ okyinnsoromma yi so...
  Na ɛbɛyɛ, hu tuo a edi awu no, .
  Ma mpanyimfo ne mmofra nnye wɔn ani!
  
  Hye Svarog, nhyew wo koma mu, .
  Wo ne ɔhotefo a ɔhwɛ Russia nkrante nyinaa so...
  Yɛbɛkyekye paradise a ɛyɛ den nnansa yi ara, migye di, .
  Yesu bɛba asɛmpatrɛw kronkron!
  
  Mma womfa wo ho nto Hitler basabasayɛ kuw no mu, nnamfo, .
  Sɛ obedi nkonim ntɛmntɛm na ahunahuna...
  Yɛn nyinaa hia abusua baako - .
  Na gye me di, ɛnka akyi dodo sɛ wobɛdɔ wo Maame Man!
  
  Awurade Tumfoɔ bɔ yɛn nyinaa ho ban, .
  Ɛbɛma frankaa a ɛwɔ kɔla abiɛsa no so wɔ fam...
  Na aboa bɔne no dan aboa, .
  Yɛn nso yebetumi agyina Satan ano!
  
  M"ani gye Agya Man Kɛse no ho, .
  Amansan nyinaa mu no, wo ho yɛ fɛ sen saa, .
  Yɛrentɔn Russia nnye ruble biako, .
  Momma yɛnkyekye asomdwoe ne anigye wɔ amansan no mu!
  
  Wɔ yɛn Ɛna Man din mu no, dae bi, .
  Russia kɛse no bɛsɔre...
  Biribiara a aka no yɛ ahuhude ara kwa
  Na mesia foforo bɛka yɛn ho!
  
  Oh me ade nyinaa so tumfoɔ Lada, .
  Wobɛma Russiafo ɔdɔ ne asomdwoe...
  Medan kɔ wo nkyɛn saa, srɛsrɛ wo, .
  Na sɛ ɛho hia a, fa anyinam bɔ!
  
  Maria Ɔsoro Nyankopɔn Ɛna, .
  Amansan no maa Yesu...
  Wo nti Onyankopɔn kɛse no asɔre, .
  Nkurɔfo nhweree wɔn dɛ ankasa!
  
  Hyɛ no nsow sɛ Komsomol asɔremma te sɛ eyi, .
  Wobu Russia anyame kɛse...
  Yɛyɛ Ɛnanom mma akɛse, .
  Russiafo di nkonim bere nyinaa!
  
  Nnamfonom, ɛsɛ sɛ yɛbɔ Ɛna Man no mpae, .
  Perun, Yarilo, ne Svarog yɛ wɔn a wɔwɔ tumi...
  Yɛbɛyɛ okununom a wɔyɛ den paa, .
  Na yɛbɛbɔ mununkum a ɛwɔ soro mpo!
  
  Seesei wɔapam atamfo no afi Moscow dedaw, .
  Wopiraa Nasifo no pii...
  Yɛdi Yesu ne Stalin nokware, .
  Wɔbɛma tank a wɔde atuo ahyɛ mu pii!
  
  Dabi, atamfo no rentumi nsiw Russiafo ano, .
  Esiane sɛ yɛn akofo yɛ ade nyinaa so tumi nti...
  Sɔhwɛ ahorow a wotwam, anum pɛ, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a abarimaa biara bɛyɛ den paa!
  
  Gye me di, Stalingrad bɛyɛ anuonyam, .
  Na yɛbɛkora no so afiri ntua no ho...
  Nkonimdifo a wɔyɛ knights no bɛba, .
  Ɛwom mpo sɛ mogya sen fa asuten a wontumi nni so mu de!
  
  Mmabaa a wɔda mpaboa wɔ awɔw mu, .
  Wɔtu mmirika, wɔn nan ase hyerɛn...
  Na wɔde wɔn nsa bɛbɔ fasistfo no, .
  Kain a ɔmpɛ fekubɔ no bɛyɛ petee!
  
  Biribiara bɛyɛ yiye, nkurɔfo nim no yiye, .
  Yɛwɔ ahunmu, yɛbɛhunu nsoromma akuo...
  Ne nyinaa akyi no, ɛyɛ bɔne sɛ wubegye akokoduru ho kyim, .
  Na ɔbarima bi bɛtena Onyankopɔn ahengua so!
  
  Ɛrenkyɛ yɛde nyansahu benyan awufo, .
  Yebetumi abɛyɛ mmerante ne mmabaa na yɛn ho yɛ fɛ...
  Kerubim bi a ne ntaban yɛ sika kɔkɔɔ wɔ yɛn atifi, .
  Me maame a ne ho yɛ fɛ Russia!
  Mmabaa no too anwensɛm no nyinaa yiye na wɔkɔɔ so de wɔn nan a ɛda hɔ kwa bɔɔ kaad...
  Wodii Lenin awoda April 22. Mmabaa no nom nsa a wɔde nsu ne kɔfe afra mu na wɔbɔɔ wɔn ho ban wɔ wɔn home ase...
  Asraafo Kɔkɔɔ no yɛɛ Rzhev-Sychevsk adwuma a edi hɔ no wɔ mfinimfini hɔ. Germanfo no traa ahobammɔ no so na wɔko tiaa wɔn. Soviet aprɛm foforo T-34-85 ne IS-2 koe. Ná kar a etwa to no taa kɔ atɛkyɛ mu. Na ɛnyɛ Tiger-2 ne mpataa a wɔn mu yɛ duru no akode no animtiaa. "Panther"-2 nso tumi hyɛn mu wɔ akyirikyiri nkutoo.
  Germanfo kar a ɛsen biara no fii akyirikyiri kɛse hyɛn Soviet de no mu.
  Mpɛn pii no, na Hitler ani gye Panther 2 a na wɔabɔ ho ban ma abotɔyam na ɛwɔ adwumayɛ ne akode pa no ho. Nanso ɔhwehwɛɛ sɛ ɔbɔ tank a ɛbɛbɔ ho ban yiye, na bere koro no ara mu no, ɔbɛka kar a wotumi gyina ano...
  "Mouse" wɔ asɛm yi mu daa no adi sɛ ɛyɛ afiri a entumi nyɛ adwuma yiye. Wɔde nsi yɛɛ E-100 no sɛ "E" ntoatoaso no fã. Ná ɛsɛ sɛ wɔbom yɛ engine ne transmission no nhyehyɛe, na na abantenten no yɛ teateaa na ɛkɔ fam te sɛ hyɛn no anim. Akode no mu duru kɔɔ so yɛɛ nea wotumi de toto Mouse ho, te sɛ akode no, nanso na ɛsɛ sɛ wɔtew emu duru so ma ɛyɛ tɔn 130 esiane ne sorokɔ nti. Wɔ eyi mu no, nea ɛne no bɔ abira no, na ɛsɛ sɛ engine no mu yɛ den wɔ apɔnkɔ ahoɔden 1500 mu, na na tank no betumi atumi akɔ baabiara a ɛma abotɔyam.
  Mpɛn pii no, na ɛsɛ sɛ "E" a ɛtoatoa so no bɛyɛ tank awo ntoatoaso foforo. Na silhouettes a ɛba fam, angles akɛse a ntease wom, atuo ne engine ahorow a ano yɛ den, nhyehyɛe a ɛyɛ den.
  Nanso, bere a na Germanfo no wɔ kar pa ara dedaw no. "Panther" 2 besii nea atwam no ananmu. Tiger-2 foforo nso puei a na ɛwɔ engine a ano yɛ den kɛse ne abantenten teateaa. Wɔabɔ ho ban yiye na emu duru yɛ hare.
  Enti Nasifo no antra hɔ dinn.
  Wɔ April 24, 1944 mu no, Germanfo Arado wimhyɛn a edi kan a ɛtow atopae no de owu akyɛde bɔɔ Moscow. Ɔtow ɔtopae no fii soro kɛse na ɛnyɛ den sɛ obeguan sen Soviet akofo no.
  Hitler kae sɛ mprempren USSR nni hokwan biara, na ɛrenkyɛ na Asraafo Kɔkɔɔ no awiei aba.
  Wɔ April 25 no, wofii ase tow hyɛɛ Astrakhan so foforo. Afiri a edi kan a etu asase nso de ne ho hyɛɛ ɔko no mu: aprɛm a ɛwɔ asase ase.
  Germanfo mmeawa baanu koe wɔ so: Mercedes ne Dora. Akofo no sɔɔ asase ase mfonini bi a ɛkɔ fam hwɛe.
  Ɛda so ara yɛ hare yiye a ɛwɔ aprɛm a ne kɛse yɛ mm 75 a ne toa tiaa ne atuo anan a wɔde di dwuma wɔ afiri mu.
  Mmabaa twe kar fa fam. Drills no twitwiw, na ɛtwa ɔbotan no. Kankan no yɛ brɛoo koraa, kilomita ason dɔnhwerew biara, na ɛnyɛ bɔne mma asase ase nnwinnade.
  Mercedes mia ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no so wɔ joystick a edi kan wɔ German asraafo mu. Ɛnyɛ den yiye sɛ wɔbɛyɛ no oprehyɛn na ɛka sɛ:
  - sedee yen German nyansahu adi nkonim!
  Dora penee eyi so sɛ:
  - yiw, yebetumi ay pii dedaw! Yɛn tumi sõ paa!
  Na ɛde joystick nso di so. Mmabaa no resɔ afiri titiriw bi a ɛwɔ radar ahwɛ.
  Soviet batere bi wɔ w"anim na wubetumi akɔhyɛ ase.
  Mercedes, a ɔda ne sẽ adi no, ka sɛ:
  - yebekyekyere nhyehyee foforo!
  Na afei Nasifo kar no puei. Atopae a ɛpae kɛse a ɛpaapae bɔ Soviet atuo. Na ɛbɔ Red Army asraafo no.
  Dora de serew ka sɛ:
  - ma wonnye revanchism kɛseɛ no ho afahyɛ!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow tuo pɛpɛɛpɛ. Ɔbɔ ɔtamfo no na ɔteɛteɛm:
  - anuonyam ma dae foforo no!
  Mercedes tow atuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu na ɛteɛteɛm:
  - ma adaeso akɛseɛ berɛ no!
  Mmabaa no serew na wɔbɔ wɔn nsam. Eyinom yɛ akofo a wɔyɛ basabasa na wɔyɛ ntɛm paa saa.
  Dona ka no denneennen sɛ:
  - a eye paa wo ewiase!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no mia bɔton no so na ɔtow tuo bio, kɔ Sovietfo atuo a wɔde di dwuma no so.
  Mercedes de serew si so dua sɛ:
  - Na ebeye fɛfɛɛfɛ mpo!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa nso tow tuo. Saa na mmeawa a wɔreko yi tow ogya.
  Wiɛ, mfiri foforo a wɔde yɛ ɔko...
  Nasifo ntua a wɔde ba Astrakhan so no renya nkɔanim...
  Wɔtwaa akwan a wɔfa so kɔ hɔ nyinaa... Na wɔhyɛɛ Soviet asraafoɔ no ma wɔgyaee wɔn ho mu wɔ May 1, 1944, na wɔwiee kuro no ho banbɔ a ɛyɛ akokoɔduro berɛ tenten no. Saa abankɛse yi nso hwee ase.
  Nasifo no de ogyaframa dii Astrakhan asehwe ho afahyɛ. Nanso na ɛda so ara yɛ nea wɔde bɔɔ wɔn ho ban no kwa. Na Krautfoɔ no hia berɛ kakra de ahyɛ wɔn asraafoɔ ma na wɔde reserves aba...
  Fuhrer yɛɛ nhyehyɛe sɛ wɔbɛkɔ wɔn anim akɔ Saratov kwan so na wɔakɔ akyiri afa Volga asubɔnten no ho a wɔbɛfa Moscow a emu dɔ.
  Nanso bere a na Germanfo no resan aboaboa wɔn asraafo ano no, na wɔde asraafo a wɔakora wɔn so reba. Na akodi kɔɔ so wɔ wim.
  Germany wimhyɛn bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛhyɛ nea ɛkorɔn no mu den. Ɔko mu sɔhwɛ ahorow a wɔyɛe wɔ ME-262 no daa no adi sɛ wontumi mfa wɔn ho nto saa kar yi so, ne akwanhyia a ɛtaa ba, ne ɔhaw ahorow a ɛwɔ sɛnea wotumi de di dwuma mu. Enti, ɛde besi ha no, wonnyaa adwene biara a ɛfa sɛnea wɔde wimhyɛn yi besi Germany akuw ananmu koraa ho. Nea ɛne no bɔ abira no, TA-152 daa adi sɛ ɛyɛ afiri a eye kyɛn so wɔ ne bere so na na wɔde reba kɛse. ME-309 ne ME-109 kɔɔ so yɛɛ adwuma.
  ME-163 a wɔde rɔke tu no daa adi sɛ ɛyɛ wimhyɛn a eye ma ɔko, nanso bere tiaa a ɛde tu no maa ɛkame ayɛ sɛ na wontumi mfa nni dwuma wɔ ɔko mu.
  Nea edii yiye kɛse ne Arado wimhyɛn a ɛtow atopae a esiane sɛ na ɛde mmirika kɛse nti, ɛkame ayɛ sɛ na wontumi mfa atuo a ɛko tia wimhyɛn ntow ngu fam, na Soviet akofo antumi ankyere no. Ná wimhyɛn a wɔde hwehwɛ nneɛma mu no ye yiye. Ná Germanfo no nso reyɛ mfiri afoforo. Sɛ nhwɛso no, XE-162, wimhyɛn a ɛko a emu yɛ hare sen ME-262 no, ɛnyɛ den sɛ wɔbɛyɛ, ne bo nyɛ den na wotumi de di dwuma, enti wobetumi de nnua ayɛ no kɛse. Na akofo afoforo nso. Na ME-1010 ne TA-183... Na nsakrae a ɛkɔ akyiri na wotumi de ho to so wɔ ME-262 X. Na Gotha akofo a enni dua, ne nea ɛkeka ho pii.
  Nanso, seesei de, na Germanfo wimhyɛn a wɔde ko a wɔde afiri a ɛma anyinam ahoɔden di dwuma no mu yɛ den sen Soviet wimhyɛn ahorow koraa. Nea ɛhwee ase wɔ ne su mu, na na ɛyɛ mmerɛw mmom wɔ engine ne akode nyinaa mu. Bio nso, wɔmaa Yak-9 no yɛɛ mmerɛw bio na afei de na wɔde wimhyɛn aprɛm biako pɛ a ne kɛse yɛ mm 20 ahyɛ mu, na wogyaee tuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu no. Eyi maa nneɛma a wɔyɛ no yɛɛ mmerɛw na ɛyɛɛ mmerɛw na ɛmaa emu duru so tew.
  Ne nyinaa mu no, tuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu no yɛ mmerɛw mmom wɔ Germany wimhyɛn ho. Bere a na USSR ntumi ntua kar ne kar a ɛkɔ akyiri sen saa a wɔde ahoɔhare ne akode di dwuma wɔ Nasifo anim no. Kar ahorow no mu duru a ɛkɔ soro no de ɔhaw ahorow baa sɛnea wotumi de wɔn ho hyɛ mu no mu.
  Na pɛtro a na wonni no maa wimhyɛn ho ntetee a adwumayɛfo a wɔwɔ ntaban no de ma no so tew.
  Esiane sɛ na Alvina ne Albina ahu ME-309 a ɛwɔ akode a ano yɛ den a ɛde ahoɔhare a ɛfata na ɛyɛ adwuma yiye nti, na wɔmpɛ sɛ wɔforo ME-262 a ɛtaa hwe ase no. Na wɔ ahoɔhare mu no, wɔn ho yɛ den sen Russiafo dedaw.
  Alvina a ɔretwa Soviet kar bi no kae sɛ:
  - a eye anigye se wobeko wo wim!
  Albina de ne nan a ɛda hɔ kwa no kyerɛɛ ɔkofo no kwan kɔɔ baabi a ɔreko no na ɔbubuu no, penee so sɛ:
  - yiw, ne titire no ye ne ho a ye den sen biara wo wiase!
  Na mmeawa no serewee te sɛ nea wɔabɔ dam.
  Ɛbɛdaa adi sɛ May yɛ obi a ne ho dwo kakra. Ná Red Army no da so ara rebɔ mmɔden sɛ wobetwa Rzhev ledge no.
  Elizaveta tow tuo fii IS-2 so guu wɔn a wɔsɔre tia no so... Ná Soviet afiri no wɔ ahobammɔ pa wɔ hyɛn no anim fã a ɛwɔ soro nkutoo. Wɔmmɔ abantenten no moma so ho ban sɛnea ɛsɛ. Na wotumi de T-4 aprɛm hyɛn mu bere a ɛbɛn hɔ mpo. Nanso, awiei koraa no, wogyaee tank a etwa to no wɔ May mu, te sɛ Panther ne Gyata ne Mouse a wɔtaa de di dwuma no. Mprempren wɔ ntoatoaso no mu no "Patera"-2 ne "Tiger"-2 yɛ biakoyɛ kɛse na wɔwɔ akode a ɛte saa ara.
  Wɔabɔ saa kar ahorow yi ho ban yiye wɔ anim, na ɛyɛ mmerɛw mmom wɔ nkyɛnkyɛn, na ɛsono emu duru kɛse. Wɔn karka su a wɔde engine foforo ka ho no yɛ nea asraafo gye tom. Nanso saa tank yi nso yɛ bere tiaa mu de... Wɔresiesie wɔn ho sɛ wɔde "Panther"-3 ne "Tiger"-3 a efi "E" series no besi ananmu. Ɛnam nhyehyɛe a ɛyɛ den kɛse, a engine ne transmission no wɔ block biako ne atifi, a chassis a emu yɛ hare, ɛnyɛ den, na bere koro no ara mu no wotumi fa mu na ɛnyɛ den sɛ wobesiesie.
  Ɛsɛ sɛ wɔbɔ kar foforo ho ban yiye, nanso wɔmma emu duru a ɛda nsow nkɔ soro, wɔ ɔkwan biara so.
  Ɛdefa akode ho no, biakoyɛ biara nni ha. Soviet tank ahorow wɔ akode a ɛnyɛ den dodo na ɛnyɛ papa. Na mfaso biara nni so sɛ wɔde akode akɛse bɛhyɛ mu. Asraafoɔ ani agye yie wɔ 88mm aprɛm no ho. Ɔfa aduasa anan fi kilomita anan, na IS -2 fi baabi a ɛbɛn kakra. Enti nkɔsoɔ rekɔ so...
  Ɛsɛ sɛ USSR de biribi bua eyi. Nanso ɛnyɛ nea ɛda adi pefee sɛ nea enti a... Nhyehyɛe bi wɔ hɔ sɛ wɔbɛbɔ SU-100 no. Saa tuo a ɛde ne ho tu yi yɛ nea etu mpɔn ara kwa, na ɛwɔ tumi a ɛhyɛn mu. Anidaso ahorow bi ne no wɔ abusuabɔ, ma ɔko a wɔbɛko atia Third Reich no aprɛm a emu yɛ duru a ɛrenya nkɔanim no. Nanso ɛho da so ara hia sɛ wɔyɛ, te sɛ atuo a wɔde yɛ aboa kɛse a ɔte saa, na ɛsɛ sɛ wɔde tuo no a wɔyɛ no nnidiso nnidiso si hɔ, a wɔ ɔko bere mu tebea horow mu no ɛnyɛ nea ɛyɛ nokware koraa.
  Nanso Elizabeth"s tank adwumayɛfo a wɔreko wɔ T-34-85 so ni. Na mmeawa no a wɔda mpaboa na wɔhyɛ bikini no de akokoduru ko.
  Elizabeth de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow Nasifo no tuo na ɔbɔ Panther no akuturuku kɔ nkyɛn, na ɔka sɛ:
  - ma komunism kesee!
  Na wɔn aduasa anan no huruw kɔ soro na wɔdannan wɔn ho ntɛmntɛm, tow tuo.
  Ekaterina nso tow tuo pɛpɛɛpɛ paa wɔ ɔtamfo no so. T-4 tank bi a ne bere atwam bɔ no kɔ nkyɛn na ɛteɛteɛm sɛ:
  - anuonyam ma USSR asraafoɔ!
  Na ɔde n"ani kyerɛ ne nnamfonom bio. Ɛbɛdaa adi sɛ abeawa no yɛ abeawa a ɔpɛ akodi saa.
  Elena nso tow tuo gu ɔtamfo no so. Ɔbɔ no pɛpɛɛpɛ yiye, wɔ eyi mu no obubu Tiger-2 roller no na ɔbobom wɔ n"ahurututu atifi:
  - ma Rus Kronkron'!
  Efrasia tow tuo gu ɔtamfo no so pɛpɛɛpɛ. Ɔtow tuo a ɛyɛ pɛpɛɛpɛ wɔ ɔtamfo no afã, bubu dade no mu na ɔteɛteɛm:
  - ma komunism kronkron!
  Na mmeawa no de ahotoso dan wɔn tank no na wɔkwati sɛ wɔbɛtow atuo. Ɛnyɛ mmerɛw saa sɛ wubedi mmeawa so nkonim.
  Ɛha na "Gyata"-2 a ɔyɛ foforo na ne ho yɛ hu no puei tiaa wɔn. Bɔ mmɔden sɛ wobɛhyɛn tank a ɛte saa mu, na ɛbɛbɔ mmɔden sɛ ɛbɛbɔ aduasa anan no.
  Na ɔtow tuo fi akyirikyiri.
  Elizabeth tweet de buae sɛ:
  - worennye atoro ntom!
  Na ɛde akuturuku bi kɔ Lev-2 tank no mu fi akyirikyiri. Ɛbɛbɔ ne moma so.
  Hitlerit no bɔ akuturuku.
  Afei Catherine san tow tuo, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow ɔtamfo no so, na saa bere yi de, ɔtopae no, bere a aka arc bi ho asɛm no, bɔ fasistfo no pɛpɛɛpɛ wɔ aprɛm no toa tenten no mu.
  Catherine bɔɔ ose sɛ:
  - aniwa a ano ye nnam, nsa a esesen, yei mfa yen ho!
  Germanni no a na wahwere ne tuo no, ofii ase danee ne ho ntɛmntɛm na ofii hɔ kɔe. "Gyata"-2 yɛ German tank a edi kan a transmission ne engine no wɔ anim wɔ unit biako mu, na gearbox no wɔ engine no ankasa so.
  Eyi ma wotumi tew ne sorokɔ so na ɛtew ne mu duru so, na ɛmaa ne ahoɔhare kɔɔ soro kɛse. Na enti "Lev"-2 kɔeɛ, na ɔnyaa hokwan sɛ ɔbɛbubu kwan no...
  Elena de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no de n"ani sii akode no so, faa no na ɔtow tuo guu atamfo no so. Shell no bɔɔ Gyata no hyɛn no akyi, nanso ricocheted...
  Elena bɔɔ ose sɛ:
  - Damn, kwan no ye kesee. Yɛrennya no saa!
  Catherine bɔɔ n"ano, na ɔdaa ne sẽ adi sɛ:
  - "Leo", mmabaa yei ne "Leo", mma yɛn bo mmfuw! Ɛrenkyɛ na mahu mo nnamfo, ɛbɛyɛ aniwu kɛse!
  Na wɔn tank no bɔɔ T-3 no, na saa tank yi adan n"afã nkyɛe, na na wobetumi afi akyirikyiri abɔ no.
  Na abeawa no de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tuo na ɔteɛɛm sɛ:
  - anuonyam nka komunism bere a ewo asase so!
  Efrasia de abufuw hyɛɛ no nsow, ɔtow tuo guu atamfo no so, na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no dii dwuma sɛ:
  - Yen Maame Asase no ye den, ebo wiase ho ban!
  Elizabeth bɔɔ gyegyeegye, na ɔdaa ne sẽ adi, na ofii ase too dwom, hyehyɛɛ anwensɛm mũ bi bere a ɔrekɔ no:
  Satan renni yɛn so nkonim
  Me kurom yɛ beae a ɛyɛ fɛ sen biara wɔ wiase, .
  Gye din wɔ ɔman fɛfɛ no ho...
  Mpanyimfo ne mmofra ani begye wɔ mu!
  
  Ma bonhwa mu sukooko nhwiren fɛfɛɛfɛ wɔ mu, .
  Na kerubim no bɔ nnwom a ɛfata...
  Fuhrer no bɛyɛ kaput, .
  Russiafo yɛ nea wontumi nni wɔn so nkonim wɔ akodi mu!
  
  Komsomol mufo tu mmirika a wɔmfa mpaboa da hɔ, .
  Wɔde wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa no tiatia sukyerɛmma no so...
  Hitler wo ho yɛ fɛ kɛkɛ
  Mɛtu mmirika akɔ wo so wɔ tank mu!
  
  So yebetumi adi Nasifo no so nkonim?
  Sɛnea ɛte daa no, yɛyɛ mmeawa a yɛda mpaboa...
  Yɛn ɔsraani a ne ho yɛ hu sen biara ne ɔsebɔ, .
  Ɔde afiri a wɔde tow tuo bɛkum obiara!
  
  Dabi, yɛn mmeawa no yɛ cool paa dedaw, .
  Yɛtetew atamfo nyinaa mu ankasa...
  Yɛn nsateaa, yɛn sẽ, yɛn nsateaa...
  Yebesi baabi wɔ paradise a ɛyɛ nwonwa mu!
  
  Migye di sɛ komunism a ɛyɛ nwini bɛba, .
  Ɔman no reyɛ nhwiren wɔ mu, gye afotu no di...
  Na Nasisom a ɛyɛ awerɛhow bɛyera, .
  Megye di sɛ wɔbɛhyɛ wo nnwuma anuonyam!
  
  Asase no bɛfefɛw kɛse, migye di, .
  Efi nkonimdi mu no yɛasan akɔ nkonimdi mu...
  Di Japanni Nikolai so nkonim, .
  Samurai no bebua sɛ ɔyɛ ɔkwasea!
  
  Yɛremma kwan mma yɛnkɔtwe yɛn ho, .
  Momma yɛmfa ɔhwe biako nsɛe yɛn atamfo...
  Ma ɔbɔmmɔfo no nnane mmoa, .
  Ɛnyɛ kwa na yɛbubuu Wehrmacht no!
  
  
  Mma nnye yɛn nni sɛ yɛbɛpa abaw, .
  Russiafo nim sɛnea wɔko bere nyinaa...
  Yɛde dade sew yɛn aponkɛse no, .
  Fuhrer no bɛyɛ ɔserewfo ohoni!
  
  Eyi ne sɛnea me kurom te, .
  Russiafo accordion no bɔ wɔ mu...
  Aman nyinaa yɛ abusua a wɔwɔ adamfofa su, .
  Habel na odi nkonim, ɛnyɛ Kain!
  
  Ɛrenkyɛ na USSR anya anuonyam, .
  Ɛwom mpo sɛ yɛn tamfo yɛ otirimɔdenfo ne ɔsisifo de...
  Yɛbɛyɛ nhwɛso ama akokoduru, .
  Wɔbɛhyɛ Russia honhom anuonyam wɔ akodi mu!
  . TI a Ɛto so 8.
  May 1944 wimhyɛn twaam ntɛmntɛm... Na Albina ne Alvina regye sika wɔ wimhyɛn mu.
  Wɔyɛ mmeawa a ɛte sɛ nea wotu wɔ kerubim ntaban so.
  Albina de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow Russia wimhyɛn bi gu fam na ɔteɛm sɛ:
  - ma Reich a ɛtɔ so mmiɛnsa no!
  Alvina a ɔno nso da mpaboa na ɔhyɛ bikini no bɔ Soviet wimhyɛn bi gui, paapae mu asinasin na ɔteɛm sɛ:
  - ma Aryan komunism!
  Ɛno akyi no, mmeawa no de aprɛm a ne kɛse yɛ mm 37 dii dwuma fii ase totow atuo guu Soviet aprɛm so.
  Wɔbɔ aduasa anan no na wɔteɛteɛm sɛ:
  - yɛ cool paa!
  Albina de ne nan ase a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ kurukuruwa no mia pedal no so na ɔbɔ dede:
  - ma komunism nni anuonyam!
  Na ɛfa Soviet kar bi mu kɔhwe ase.
  Alvina nso tow tuo gu ɔtamfo no so pɛpɛɛpɛ, bɔ no hwe fam na ɔteɛteɛm, na ɔda ne sẽ adi:
  - nokore wo yen nsam!
  Mmabaa a wɔyɛ serewfo a wɔte saa... Na wɔsɛe Soviet asraafo dɔm... Sɛ nhwɛso no, wonyaa IS-2 no. Enti wofi wim tow hyɛɛ no so, na afei wofii wimhyɛn aprɛm mu totow guu no so. Wobubuu dade no mu na ɛmaa tank no hyewee. Na akodi ho nneɛma no bɛpae.
  Albina bɔɔ n"ahurututu atifi sɛ:
  - abeawa no ani gye ho se obekum! Abeawa bɛn ara ni!
  Alvina bɔɔ abubuw, na ɔdaa ne sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ no adi:
  - anuonyam nka yen Agya Asase! Wɔ komunism nti!
  Mmabaa no faa wɔn a wɔsɔre tia wɔn no asetɔre a ɛyɛ katabaako no ara kwa.
  Na wɔde ahotoso dii Asraafo Kɔkɔɔ no so nkonim.
  Na Gerda ko wɔ ne "Panther"-2 no mu adwumayɛfo no mu na ɔde ne ho hyɛɛ ɔsɛe koraa mu.
  Abeawa no de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no de n"ani sii tuo no so. Ɔtow aduasa anan guu fam na ɔbobom sɛ:
  - a efiri komunism kesee a ewo Aryan kwan so!
  Charlotte nso tow ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no guu Soviet tank no so, bubuu akode no na ɔkaa denneennen sɛ:
  - ama nkonimdie kesee wo wiase!
  Christina nso maa fuck a wanyɛ guasodeyɛ pii. Yiw, ɔyɛɛ no pɛpɛɛpɛ saa, ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no bɔɔ Sovietfo aduasa anan no mu na ɔde ahopere kae sɛ:
  - ma ahye akɛseɛ!
  Magda nso tow tuo a wɔde tow tuo nnidiso nnidiso na ɔteɛɛm sɛ:
  - ma Aryan nhyehyeɛ foforɔ!
  Ɛno akyi no mmeawa no faa no na wɔtoo dwom wɔ nnwontofo kuw mu sɛ:
  - a yen nyinaa ye skinheads, fans of freedom, yereko ama nhyehyee foforo! Ɛrenkyɛ aman no bɛyɛ Aryanfo, momma yɛmfa ogya ne nkrante nko!
  Ɛsɛ sɛ yɛka sɛ akofo no bɛdaa adi sɛ wɔyɛ akofo paa. Na sɛ wɔtow ɔtamfo no tuo a, ɛnde kosi awiei.
  Asraafo a wɔkorɔn reto ahyɛ Soviet Union so. Japan fi apuei fam repiapia aba.
  Japanfo wimhyɛnkafo baanu, Toshiba ne Toyota, fi wim tow hyɛ Soviet gyinabea ahorow so.
  Japanfo mmeawa baanu no nyinaa ho yɛ fɛ yiye a wɔda mpaboa na wɔhyɛ bikini nyinaa.
  Toshiba yɛ wimhyɛn kwan bi bɛn hɔ, bubu Soviet tank bi atifi na ɔbobom sɛ:
  - me ye monster a mefiri Japan hell!
  Toyota a ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa no nansoaa mia pedal no so na ɔretwitwa ɔtamfo no so no teɛm sɛ:
  - a efiri Japan adwene mu kesee no ho!
  Mmabaa yi ho yɛ fɛ yiye. Na wɔsɛe atamfo denneennen.
  Nanso USSR rehwere samuraifo no ankasa. Na ɛda adi pefee sɛ nea enti a ɛte saa. Ɛhe na obi betumi ako atia kateeyɛ ne mfiridwuma ho nimdeɛ a ɛte saa?
  Japanfo mmeawa rebue wɔ tank a emu yɛ hare nanso ɛyɛ ntɛmntɛm mu na wɔretutu Asraafo Kɔkɔɔ no pɔtee.
  Tank units nyɛ aseresɛm biara.
  Toshiba fi wim totow atopae guu Soviet gyinabea ahorow so, na aprɛm abien tu kɔɔ soro na wɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - ma komunism kesee!
  Ɛno akyi no ɔpae serew...
  Toyota hyɛɛ no nsow wɔ wimhyɛn mu sɛ:
  - Russia anyame ye nwonwa. Wɔsom ɔbarima a wɔbɔɔ no asɛnnua mu wɔ asɛnnua so no na wobu no sɛ Onyankopɔn. Ɛbɛyɛ serew mpo ɔkwan bi so!
  Toshiba serewee de buaa no, na ɔkae sɛ:
  - Na yen ankasa yebeye anyame renkyɛ na yɛatoa yɛn Nyamesu mu nkɔsoɔ so!
  Na mmeawa no befi wɔn pɛ mu aserew.
  Toyota de serew hyɛɛ no nsow sɛ:
  - a y'ahoaden wo nkabom mu!
  Toshiba de ahoɔhare sii eyi so dua:
  - yen ahoɔden, yɛn nsateaa!
  Na bio wobefi soro bɛtɔ wimhyɛn atuo asubɔnten bi agu atamfo no so, abubu aduasa anan no.
  Eyinom yɛ mmeawa a wɔreko na wɔka sɛ dɛn bio. Japan bedidi na wɔahyew obiara.
  Na sɛ wɔyɛ ɔkwampaefo bi ayayade a, ɛda adi sɛ ɛyɛ basabasa a ɛtra so.
  Titiriw sɛ wɔayam abarimaa no nan ase a. Eyi yɛ koraa a ɛyɛ super adeyɛ a ɛsen biara...
  Na mmeawa no teɛteɛm wɔ wɔn ahurututu atifi...
  Na Soviet mmeawa nso de akokoduru ko na wɔtow wɔn a wɔsɔre tia wɔn no tuo. Na wɔde anidaso ne ramming yɛ ade.
  Anastasia Vedmakova ne Akulina Orlova yɛ ahoɔfɛfo a wɔyɛ nnam yiye wɔ wim.
  Na wɔtow Nasifo no tuo, ɛwom mpo sɛ wɔwɔ wimhyɛn a ano yɛ den sen saa de.
  Anastasia de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no mia nneɛma a wɔde hyɛ mu no na ɔto dwom sɛ:
  - nnye bone se wobeye den, se wobegye adie!
  Akulina de ne nan ase a ɛda hɔ kwa no mia afiri no so na osi so dua sɛ:
  - yebedi fascistfo no so den paa!
  Na mmeawa baanu no nyinaa too dwom sɛ:
  - hit denden, denden, denden paa! Bɔ denneennen, denneennen, denneennen!
  Ɛno akyi no, akofo no fii ase kenkan aphorisms a ɛwɔ ntaban a wɔde mmirika te sɛ apɔnkɔ, anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, apɔnkɔ nkumaa;
  Amanyɔfo taa yɛ basabasa de kɔla to wɔn a wɔtow aba no so!
  Ɔmanyɛfo a ɔyɛ ahantan bubu abatowfo te sɛ nkokɔ!
  Ɔmanyɛfo bi da dae sɛ ɔbɛtra ɔpɔnkɔ fitaa so akɔ mu de kɔla ahyɛ obi a ɔtow aba so!
  Ɔkraman no wɔ nsensanee nketenkete, na ɔpɛ sɛ ɔmene, na ɔde sie koraa!
  Ɔmanyɛfo a ɔka adɔe ho asɛm pii no yɛ obi a ɔtaa di nnipakum!
  Na wobetumi de ɔkasa ahorow a ɛyɛ dɛ te sɛ ɛwo adaadaa ɔsebɔ ma wada!
  Wɔ obi a wabow nsa fam no, vodka a ɛyɛ nwononwono yɛ dɛ sen ɛwo!
  Ɔpamfo bedi atoro na ɔrenhoro, ɔmanyɛfo "bɛhohoro" na wadi atoro!
  Ɔbea bi, a oyi ne mpaboa, de ne mpaboa to ɔbarima bi so, kodu baabi a ɛte sɛ ɔkwantufo!
  Sɛ wopɛ sɛ wobɛn Onyankopɔn a, tew w"anibere so!
  Wɔ Ade Nyinaa so Tumfoɔ no anibiannaso a ɛda adi no mu mpo no, ɔdɔ wɔ hɔ - ne nyinaa akyi no, mmofra di kan pɛ sɛ woguan fi wɔn awofo hwɛ mu!
  Onyankopɔn twentwɛn bɔne asotwe mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛma ɔdebɔneyɛfo no hokwan!
  Talent ne adwumaden sɛ okunu ne ɔyere no wo nkonimdi sɛ awarefo nkutoo!
  Ewo mpo ye nwononwono - se womene wo mu a!
  Ndaadaa te sɛ bobesa, ɛyɛ yare na ɛyɛ dɛ na ɛyɛ den sɛ wubegyae!
  Ɔdɔ te sɛ shrapnel shell - ɛtetew koma no mu, ɛwosow amemene no, ɛdan kotoku, epue kɔ nkyɛn!
  Onipa ne Onyankopɔn yɛ pɛ wɔ akwan bi so - Ade Nyinaa so Tumfoɔ no na ɔbɔɔ amansan, na onipa woo nkwaseasɛm: abien no nyinaa nni ano!
  Obiara a ɔde mogya besi nkonimdi no behyia mprako a wɔabɔ no sekan no nkrabea. Wobedi won mfɛfo - nea efi mu ba no yɛ awerɛhow ne abufuw!
  Ɛtɔ mmere bi a, ɔkwan a eye sen biara a wobɛfa so akura wo din mu ne hama a wode bɛbɔ wo kɔn mu! Sɛnea ɛte biara no, ɛremma wunhwe ase!
  Worentumi nna ɔsebɔ ase nkyɛ - ɛbɛbubu wo!
  Ɛtɔ da bi a ɔyere te sɛ mammoth mmom sen sɛ ɔbɛyɛ kuntu!
  Ɔkyerɛwfo a ɔbɔ mmɔden sɛ obetwa sika kɔkɔɔ rengua nneɛma pa a ɛtra hɔ daa!
  Ɔman a mmara nni mu te sɛ nipadua a enni nnompe! Sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrennyɛ nnompe kɛkɛ no, abatow ho hia!
  Sɛ wopɛ sɛ wobɔ adwinni a ɛyɛ nwonwa a, wo werɛ mfi sika a wotua no!
  Ndaadaa a ɛyɛ ahokokwaw sen biara ne bere a wunnni atoro, nanso obiara nnye wo nni!
  Nokwarem no, nkogudi hyɛ ɔhaw akɛse ho bɔ, nanso eyi yɛ daakye nkonimdi ho sɛnkyerɛnne ara kwa!
  Wɔ ɔko mu no, akokoduru ne nyansa pa de nkonimdi ba.
  Sɛ wobɛbɔ a, ɛsɛ sɛ wudi kan hwɛ baabi a ɛwɔ!
  Scout no ne nkonimdi ho adwumfo!
  Ɔkwasea biara betumi adi dɛm, nanso ɛnyɛ onyansafo biara na obetumi asa yare!
  Awudifoɔ a wɔyɛ basabasa pii wɔ hɔ - nnuruyɛfoɔ a wɔsa yareɛ kakraa bi!
  Ebinom yɛ nnuruyɛfo, ebinom yɛ awudifo!
  Sɛ ɛyaw nni hɔ a, akokoduru nni hɔ - sɛ akokoduru nni hɔ a, nkonimdi biara nni hɔ!
  Komunism adwene ahorow no yɛ nkwaseasɛm anohyeto: sɛ ti a ɛyɛ hyew ne koma a ɛyɛ nwini fa wɔn di mu a!
  Komunis yɛ hare, nanso ɛhyew wɔn a wɔyɛ ngo dodo!
  Sɛ woannya boasetɔ a ɛdɔɔso a, nnwom boa!
  Nkurofoo no te se dade - ansa na ebedwo no, ma no nsusuie a wope!
  Sɛ wopɛ sɛ wogye din a, fa ahoɔden di dwuma mpɛn pii!
  Rating no te se hell sare - enyin bere a wode nusu ne mogya gugu so nsuo!
  Nnipa te se nwura - dodow a wotiatia so no, dodow no ara na wonyin korɔn!
  Biakoyɛ ne ade titiriw a ɛma wodi nkonim!
  Nteɛso yɛ adwinnade a wɔde di nkonim! Adwene no di agoru wɔ so!
  Biakoyɛ, akokoduru, pɛsɛmenkominya ne nneɛma a ɛma wodi nkonim, ahofadi, anigye! Sɛ nteɛso nni hɔ a, asraafo dɔm nni hɔ, na sɛ asraafo nni hɔ a, wuntumi nnya ahofadi!
  Adwuma ama yɛayɛ den, sɛ yɛde nyansa dɔɔso a, ɛbɛma yɛanya ahofadi, na sɛ yɛde anigye ka bom a, ɛde anigye bɛba!
  Ɔsahene no te sɛ pyramid no atifi - ɛsɛ sɛ baako pɛ na ɛwɔ hɔ, anyɛ saa a, ɔdan a ɛyɛ den saa mpo bɛbubu!
  Abusua no mu anuonyamfo ne akokoduru wɔ abusuabɔ koro no ara te sɛ ti nhwi tenten ne nyansa!
  Yɛn nananom akokoduru biara rentumi mmoa ohufo!
  Nkrantɛ bi a wɔde dade a ɛyɛ den sen biara ayɛ no yɛ nkannare wɔ adaka a ɔbɔ nkɔmmɔ ne ohufo nsam!
  Akode a ɛyɛ hu sen biara ne Bible a ɛwɔ ɔkwasea bi nsam!
  Onipa ahonyade titiriw: tumi, a ɛno nso ne ade titiriw a ɛma ɔsɛe!
  Adwuma a eye sen biara ne tuutuusi, woka adwuma ne anigye bom na wonya hokafo foforo bere biara - wonyɛ nhyehyɛe biara!
  Wubetumi de ɔbran no abusua anato hoahoa wo ho mfe pii, nanso sɛ wuhu sɛ wowɔ ɔko no mu a, wode ahufo de ahopere kɔ akyi!
  Vodka toa te sɛ grenade - ɛbɔ wo firi wo nan so, ɛbɔ w"amemene, ɛbubu wo mu!
  Sɛ mmɔborohunu ahyɛ koma no ma a, biribi nti sika kotoku no da mpan!
  Onipa a ɔwɔ ahofadi ankasa brɛ ne ho ase ma nneɛma abiɛsa - ntease, ɔdɔ, Onyankopɔn!
  Ɔdɔ te sɛ rose - ɛnfefɛw nkyɛ, nanso ɛyɛ yaw!
  Akoa a ɔwɔ ne kra mu no brɛ ne ho ase - ma akɔnnɔ, akɔnnɔ, Onyankopɔn nkoa!
  Luck ntumi nnyina te sɛ anhwea - adwumaden nkutoo na ɛde semɛnte bɛkyekyere no!
  Nsã kuruwa te sɛ ɛpo - sɛ wɔde wo kɔ a, wohwere asase wɔ wo nan ase!
  Mmea ani gye mmarima ahoɔden ho, nanso ɛnyɛ bere a wɔn ankasa nya mu osuahu no!
  Ɔdɔ te sɛ hyɛmma, sɛ wofa no ntɛmntɛm dodo a ɛbɛdane na amene!
  Bere a ɛfata mu no ɔde asɛm bi ba - mpanyimfo a mmofra nkumaa daadaa wɔn!
  Worentumi mfa nkɔnsɔnkɔnsɔn nhyɛ ɔdɔ so!
  Nea ɛyɛ abɔde no nyɛ nsɛmmɔnedi!
  Ɔdɔ yɛ nkate a ɛyɛ dɛ, nanso nkɔnsɔnkɔnsɔn a ɛyɛ den sen biara no ntumi nkura mu!
  Sɛ mmara no nyinaa yɛ adwuma a, anka ɔman no bɛdan afiase a wogye ahobammɔ fi amannɔne!
  Nnyinasosɛm a ɛne sɛ asotwe a wontumi nkwati no nyɛ adwuma efisɛ wuntumi nkyere wo ho!
  Ɛnsɛ sɛ nnuruyɛfo fa akwanside kwan bi so. Ɛno akyi no, wo nsa bɛwosow, na wo tɛkrɛma bɛbɔ akuturuku, na vodka kuruwa biako, a ɛnte sɛ hangover, rentumi mmoa!
  Biribiara nni hɔ a ɛyɛ ɔbrɛ sen sɛ obi bɛtra hɔ bere tenten!
  Nyansahu mu adehunu: wosusuw ho nkakrankakra - wode di dwuma denneennen!
  Ɛnyɛ beae a wosusuw nneɛma ho, na mmom beae a wɔyɛ akasakasa ne abɔdamfo!
  Adesamma haw nyinaa fi pɛsɛmenkominya mu, yiyedi nam mmɔdenbɔ a wɔbom yɛ nkutoo so na ebetumi aba!
  Onipa a onni kuw te se fango, a ogya nni mu - ema hann kakraa bi na edum ntɛmntɛm!
  Ɔman no mu yɛ hyew - eye sen ogya!
  Na aboa no yiye wɔ nguankuw no mu!
  Ɛnsɛ sɛ ntease som awosu - akɔnnɔ adwene!
  Ɔko beba - beba a feat!
  Ntini a enni amemene no ye nam nsa - a frying pan no resu ho!
  Wɔ duelist baanu no mu no, obiako yɛ ɔkwasea, ɔfoforo no yɛ ɔkwasea!
  Dodow a obi tu kɔ soro no, dodow no ara na n"ani nnye ne gyinabea ho!
  Sɛ wogyaw ɔkraman no nkutoo a, ne wura poma no hwere no!
  Wɔn a wɔn adwene nsua sɛ wɔbɛbɔ groveling nkutoo na wɔwɔ ntaban!
  Ɛyɛ bɔne bere a wo nkutoo na wowɔ te sɛ snob!
  Wo nkutoo na wowɔ, na w"atamfo yɛ asraafo dɔm!
  Asono mpo tumi a ɔkraman betumi awe!
  Sɛ mpa so nwansena bɛboro ɔpepem biako a!
  Ɛsɛ sɛ ɔman no kannifo yɛ onua ma ɔmanfo, ɛnyɛ onua!
  . Ɛyɛ mmerɛw sɛ wubehu ɔbotan a ayow wɔ po mu sen ade a wɔayɛ a wɔmfaa nni dwuma wɔ sraadi mu!
  Nkonimdi sɛ ɔbea de ne hyerɛn twetwe, nanso ɛde ne bo pam!
  Ogya yɛ ɔko nyame na te sɛ anyame afoforo no, ɛhwehwɛ sɛ wɔde wɔn adwene si so na wɔbɔ afɔre!
  Nkrantɛ baako te sɛ osuo a ɛtɔ, ɛbɛtɔ na apete, na sɛ wɔdɔɔso a, wɔbɛwo nkonimdie!
  Nto dwom kɛkɛ - mma asomdwoe!
  Me kra di awerɛhow - me yafunu mu da mpan!
  Nea edi kan no, kuruwa no, afei nsusuwii ahorow no!
  Nkonimdi fata nidi!
  Nidi yɛ adwene a ɛfa ho na ɛsɛ sɛ wɔde di dwuma wɔ w"asraafo ho titiriw!
  Wɔn a wɔnom nsa ansa na wɔako no benya hangover wɔ hell!
  Nsuo afiri no yɛ komm ɛfiri sɛ nhama no to dwom - dadeɛ yɛ den na ɛyɛ den sene kɔbere!
  Asraafo a wonni asahene te sɛ nguankuw a wonni hwɛfo;
  Guan a wobɛguan no yɛ nkwaseasɛm sen ahufo! Ne nyinaa akyi no, ɛnyɛ ɔko mu na asraafo dodow no ara wuwu, na mmom bere a wɔredi wɔn akyi no!
  Ɔko te sɛ domino agodie, domino a abubu nko ara na wontumi boaboa ano bio - asase na ɛkura!
  Ɔtaa dan ɔkofo ma ɔyɛ owudifo, ohufo dan ɔkokodurufo, ɔbrɛfo dan ɔhotefo!
  Nyansahu mu ayɛsɛm yɛ akansi a ɛfa nneɛma a ntease nnim ne nea ntease nnim ho! Bere koro no ara mu no, nyansahu ne ntease mu nhoma biara nni hɔ bio!
  Wɔ ɔko mu no ɛte sɛ opera mu - obiara to n"ankasa de, nea ɔkanyan no nkutoo na obetumi ayɛ ɔsraani!
  Nnɛyi mmaa de biribiara kyɛ ɔbarima - gyese ohia!
  So wunim sɛnea akwansrafo yɛ soronko wɔ amansɛmdifo ho?
  Menim! Yɛwɔ amansɛmdifoɔ nko ara - ahɔhoɔ no nyinaa yɛ akwansrafoɔ!
  Dɛn na eye sɛ wode ti a hwee nni mu anaasɛ sika kotoku a hwee nni mu? Nokwarem no, sɛ wowɔ ti a hwee nni mu a - ɛnyɛ nea wotumi hu saa!
  Adwene ne ahonyade boaboafo a oye sen biara!
  Nyansa ne anigyeɛ: awarefoɔ a wɔdɔ wɔn ho - wɔwo nkonimdie, ahonyadeɛ, dibea, nanso wɔtetew wɔn ho ntɛmntɛm!
  Mmarima a wɔyɛ ahantan hunu sɛ ɛyɛ mmerɛ sɛ wɔbɛtie afotuo berɛ a ɔbaa na ɔde ma - gye sɛ ɛyɛ ne yere!
  Ɔyere nyansafo fata ahonyade! Na ɔyere a ɔyɛ adwumaden betumi de no akɔ asɛnnibea!
  Hena na obu nipasu a ɛwɔ obi mu sɛ ɛsom bo, na hena na obu sika sɛ ɛsom bo!
  Adesamma betumi asɛe adesamma denam nneɛma abien so - kɔmputa ne kɔmputa ho nyansahufo. Kan no bɛsɛe adwene no, akyiri yi no rentumi mfa nni dwuma!
  Wɔ ɔko mu no, ɔtopae yɛ ɔyɔnko!
  Mpɛn pii no, granate akutu a ɛka aseresɛm te sɛ Faberge ɛmo a wɔde paapae nnuaba mu!
  Talent te sɛ ɔkra: wontumi nnye mfi hɔ, nanso wobetumi asɛe no!
  Aweredi mfata nidi - aweredi a wode tua ho ka!
  Ahoɔyaw yɛ nsɛmmɔnedi mmoawa, pɛsɛmenkominya yɛ nsu, kwayɛ yɛ aduan!
  Ɔbrɛ ne nsɛmmɔnedi a enye koraa!
  Ɛyɛ papa sɛ wode nkrante bewu wɔ nidi mu sen sɛ wobɛtra ase sɛ nantwi a wɔde mpire abɔ no akɔ atɛkyɛ mu!
  Wɔ ɔko mu no, akokoduru betumi adi anifere so nkonim, nanso anifere rentumi nni akokoduru so nkonim da!
  Ɔko ma asetra yɛ hu, na owu fata na ɛyɛ fɛ!
  Ahobrɛase yɛ su a ɛntaa nsi mma ɔsahene, nanso eyi ma ɛsom bo kɛse mpo!
  - Jackal ne asɛmfua kal hyia!
  Gyata wɔ mfasoɔ baako pɛ wɔ ɔkraman so - hokwan a ɔde bɛwu wɔ nidi mu!
  Mfiridwuma ne akokoduru kumfo!
  - Nanso ennye nokore! Nokwarem no, dodow a mfiridwuma mu nimdeɛ kɔ soro no, dodow no ara na ɛho hia sɛ wonya nyansa ne ahokokwaw pii wɔ ɔko no mu!
  Baabi a Ɛnanom Man no anigyede fi ase no, ankorankoro yiyedi ba awiei!
  Ɛsɛ sɛ wɔde ahofadi ka nteɛso ho. Anarchy yɛ ahofadi a ɛne no bɔ abira!
  Tenacious memory ne ɔfotufo a oye sen biara! Mpɛn pii no, wobetumi de nkrante adi ahofadi, nanso ntease mmoa nkutoo so na wobetumi akura mu!
  - se akofoa a ne ho ye den gye obi foforo nkwa a, enhia nidi soronko biara mma yei!
  Ne nyinaa akyi no, sɛ akokoduru hyew wo koma mu a, wobɛma wo kyɛm so de abɔ wo nkoa ho ban!
  Ɔkwasea a ɔyɛ ɔkwasea nyɛ anoyi mma obi a odi nokware, efisɛ efĩ a ɛwɔ hɔ no mma obi a ne ho ntew no bem!
  Ɔdɔ nyɛ nea ne bo yɛ mmerɛw da - titiriw sɛ ɛnyɛ wo sika kotoku na wotua, na mmom wode wo kra tua a!
  Ade biako pɛ a ebetumi ama ayɛ nea ɛfata sɛ wohwie mogya agu ne sɛ nea efi mu ba ne sɛ nusu no gyae sen!
  Wɔn a wɔsom de gye sika no rentumi mfa wɔn ho ntoto wɔn a koma akokoduru ne ahofadi ho akɔnnɔ na ɛkanyan wɔn no ho wɔ ɔko mu da!
  Abofra nusu yɛ asiane efisɛ ɛdan asubɔnten a ano yɛ den a ɛhohoro anibuei ahorow!
  Ɔsahene dibea nyɛ aduan a wɔde ma foforo, na mmom ɛyɛ asɛyɛde foforo ne adesoa a emu yɛ duru!
  Wonnim nea ehia paa - aduane a wobema won a wodi kɔm nyinaa anaasɛ wɔbɛpopa abofra baako nusuo!
  Sika kɔkɔɔ yɛ mmerɛw sen dade, na mmom ɛbɔ koma!
  Ɛnyɛ akode no na ɛma ɔsraani no yɛ den, na mmom ɔsraani no akode!
  Ɛte sɛ nea mmeawa no de kasakoa a ɛyɛ nwonwa di agoru. Na sɛ wofi ase sɛe ɔtamfo no a, ɛnde ɔrentumi nguan mfi wɔn nsam.
  Wɔ May 1944 awiei no, Nasifo fii wɔn ntua ase wɔ Saratov kwan so.
  "Shturmlev" no de ne ho hyɛɛ akodi ahorow no mu, kar bi a ɛwɔ "Gyata" a atwam no chassis so, a ɔtopae a ano yɛ den kɛse mpo a ɛwɔ 450-mm caliber, a ɛbubu biribiara na ɛsɛe no ankasa, tetew na ɛde ahoɔden kɛse tetew amena mu .
  Na rɔke a ɛte saa no begye block mũ nyinaa ntɛm ara na ahwe ase.
  "Sturmlev", a German mmeawa kuw bi na wodi so no tow atuo gu Soviet gyinabea ahorow so.
  Jane de n"ani kyerɛ ne nnamfonom, na ɔde ne nan si ne nan a ɛda hɔ kwa no so ka sɛ:
  - yeprapra yɛn atamfo kɔ koraa na yɛdan wɔn funnaka a wɔtaa de di dwuma!
  Gringeta de n"ani bua, ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa mia lever no so na ɔteɛteɛm sɛ:
  - yebedi agoru na yebedi yen atamfo so nkonim!
  Malanya kae sɛ:
  - atia Shturmlev afiri no, Soviet abandenden biara nni tumi!
  Monica a ɔrebɔ ne nan ase a ɛda hɔ kwa no sii so dua sɛ:
  - a wowoo yen ampa se yebedi nkonim!
  Jane kyerɛwee sɛ:
  - akodie nni ɔbaa anim, na mmom physiognomy a ɛtwetwe wɔn a wɔhwehwɛ anigyeɛ!
  Gringeta a ɔde tuo a wɔde tow tuo reto Soviet akuw so no de mae sɛ:
  - ɔbaa yɛ aborɔnoma a ɔka ɔbarima-nwura te sɛ akɔre!
  Monika a ɔreto tuo agu Russia asraafo so no kae sɛ:
  - a ɔbea nya Fida nson dapɛn biara, na sɛ onni Kwasida akyɛde biara mfi n"aware mu asɛyɛde mu a, bere nyinaa onya ahomegye da!
  Malanya serewee na obuae sɛ:
  - Onyankopon nnye ade nyinaa so tumfoo wo biribiara mu;
  Jane penee eyi so, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow tuo:
  - ɛwom sɛ Onyankopɔn yɛ ade nyinaa so tumfoɔ de, nanso ontumi nto ɔbaa ano na ɔnto ɔmanyɛfo bi mu!
  Gringeta hyɛɛ no nsow wɔ ntease mu, na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no miaa no sɛ:
  - a amammuifo nni ahonim, ɔbaa wɔ nteaseɛ a ɛfa nsɛsoɔ ho, na ɔbaa amammuifoɔ wɔ nkateɛ nyinaa a ɛnni ano!
  Monika, a ɔtow tuo guu Soviet asraafo so kunkum wɔn no kae sɛ:
  - ɔbaa yɛ nhwiren, nsɔe te sɛ rose, nanso ne hua dɛdɛ twetwe mpapo ne drones!
  Malanya, a ɔrebɔ Soviet asraafo a ɔrebɔ aguaman na ɔresɛe bunkers no, bɔɔ ose:
  - a ɔtow aba no hwe ase wɔ mmofraase, tow aba ma oak nnua dedaw a abrɛ a ɛwɔ tokuru!
  Mmabaa no daa wɔn nyansa adi na wɔkɔɔ so.
  Na na wimhyɛn a wɔde tow hyɛ nkurɔfo so nso fi soro retu nsu mu. Na enti Soviet asraafo no twitwiw a ɔhaw biara amma.
  Germanfo no abɛyɛ wɔn a wɔn ho yɛ nwini saa. Na wɔn adwumayɛ mu ahokokwaw kɔɔ soro.
  Na afei na "Chess Knight" nhyehyɛe ahorow, teletank ahorow a radio di so no reyɛ adwuma.
  Na na eyi yɛ ɔhaw ma Soviet asraafo. Na Nasifo no dii Asraafo Kɔkɔɔ no so nkonim.
  Nanso Soviet mmeawa no nso de akokoduru ko.
  Ɔko no sii maa Kamyshin. Ɛha na Alenka wɔ ɔko mu bio.
  Na ne battalion a wɔhwee no, nanso wɔamfa wɔn ho amma.
  Alenka de serew kae sɛ:
  - wɔ ɔko biara mu no, ɔsraani nkwa som bo!
  Ne sɛnea ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow ɔtopae.
  Saa akofo yi yɛ wɔn a wɔkorɔn sen biara...
  Anyuta a ɔreto tuo agu fasistfo no so no kae sɛ:
  - betumi ama Russia sraani ahwe ase te se dua a woatwa, nanso womfa mma ne nkotodwe, na woma wowoso te se aspen!
  Alla a ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no tow tuo na ɔde mia nneɛma a ɛpaapae no so no bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - se wompɛ sɛ wohwɛ asraafo nteɛso so a, wobɛkotow w"akyi te sɛ ɔdeduani!
  Maria a ɔtow tuo guu wɔn a wɔsɔre tia no so na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow boomerang a edi awu no kae sɛ:
  - efĩ pii wɔ yɛn wiase no mu, mmapɔmma a wɔn ho yɛ na nko ara na wɔwɔ mu!
  Matryona, a ɔtow tuo guu wɔn a wɔsɔre tia no so na ɔde ogya a ɛpae twaa wɔn, na afei ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae no kae sɛ:
  - a odi amannifo no wo tɛkrɛma tenten, nanso ɔwɔ nsa ntiantiaa a ɔde bɛyɛ nea wɔaka akyerɛ no sɛ ɔnyɛ!
  Marusya, a ɔtow tuo guu atamfo no so na ɔretwitwa Germanfo ne amannɔne asraafo kuw no ase no, de ahopere kae sɛ:
  - a oye amannifoo no ye ntɛm hyɛ bɔ, ɔyɛ brɛoo sɛ ɔdi mu, ɔsrɛsrɛ adɔeɛ, na wɔde nnaadaa kyɛ no!
  Mmabaa no yɛ akɛse na wɔko. Nanso tumi ahorow no nyɛ pɛ koraa. Ɔsɛe pii wɔ hɔ.
  German Maus tank no, ɛwom sɛ wɔnyɛ no yiye de, nanso wɔda so ara hu wɔ anim. Na n"atuo bɔ gyegyeegye na ɛtow. Na wɔde ɔsɛe a ɛyɛ nwonwa ba amena no mu.
  Nanso mmeawa no reto aprɛm agu Mouse so. Ɛwom mpo sɛ akutu no tu fi hɔ te sɛ peas de. Nanso Germanfo repiapia wɔn ho denneennen.
  Na wɔtow tuo gu wɔn so pɛpɛɛpɛ.
  Komsomol mmeawa tu mmirika di akɔneaba, wɔde wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa no hyerɛn, na wɔteɛteɛm:
  - a wode bɛhyɛ Ɛna Aman Kronkron no animuonyam nti!
  Viola a ɔtoo tuo guu German asraafo a wɔnam fam no so no, ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - se ɔbaa nni nea ɛdɔɔso a ɔde bɛtɔ mpaboa a, ɔde ɔbarima no mpaboa to hɔ a ɔda mpaboa!
  Na abeawa no bɛpae serew na watwe ne tɛkrɛma.
  Ɛsɛ sɛ meka sɛ akofo no ani agye. Na sɛ wɔbɔ wo a, wɔbɔ wo ma wowuwu.
  Viola ne Margarita a ɛkame ayɛ sɛ wɔda adagyaw wɔ panties nkutoo mu no ko, wɔde akuturuku ba na wɔtow tuo pɛpɛɛpɛ. Na wontumi nsiw wɔn kwan saa ara.
  Margarita bɔ n"ano na ɔka sɛ:
  - anuonyam ma komunism bere no!
  Viola de abufuw si so dua sɛ:
  - anuonyam kesee ma nsakrae bere no!
  Ɛsɛ sɛ yɛhyɛ no nsow sɛ akofo no bɛdaa adi sɛ mmeawa a wɔyɛ basabasa kɛse.
  Veronica nso de akorade ba, na ɔhyerɛn ne nan ase a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ kurukuruwa na ɔteɛteɛm:
  - anuonyam ma komunism!
  Eyi ne nea na wɔwɔ epiphany a ɛko. Na sɛnea wɔko denneennen na wɔyɛ basaa no.
  Na nkotodwe a ɛda hɔ kwa a ayɛ tan no hyerɛn.
  Tamara nso reko. Ofii Caucasus a Nasifo kyeree no mu na wasan aba ɔsom mu bio. Ɔne mogya ho nkate a ɛyɛ nam di ako. Ɔde basabasayɛ kɛse ko.
  Tamara de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow ɔtopae, tetew fasistfo no mu na ɔteɛteɛm sɛ:
  - komunism b3ka yen ho!
  Na ɔtow tuo a ɛpae a wɔde asi n"ani so yiye fi afiri a wɔde tow tuo mu...
  Wotumi hu mmeawa no sɛ wɔreyɛ anwonwade akɛse. Na wɔn mu no, ogya a ɛrehunahuna sɛ ɛbɛhyew amansan no wɔ.
  Veronica, a ɔtow tuo, to dwom sɛ:
  Akyinnye biara nni ho sɛ biribiara bɛyɛ anigye
  Wɔayɛ biribiara a ɛwɔ wiase no ho nhyehyɛe!
  Na ɔde n"ani a ɛyɛ safir no bɔ n"ani.
  Tamara, ɔtow tuo, ɔbobom:
  - a ɛyɛ Kolovrat! Evpatiy Kolovrat na ɔyɛɛ saa! Rus Akokodurufo no rebɔ alarm no!
  Na ɔtow tuo a ɛpaee fii afiri a wɔde tow tuo mu. Ɔtwaa Kraut abusua no mu na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - ɔbaa yɛ ɔkraman titire a ɔpɛ sɛ ɔbɔ gyata, nanso mpɛn pii no, mfurum kyere ne lasso!
  Victoria a ɔde ne nansoaa a ɛho nni hwee reto tuo na ɔtow owu akyɛde foforo gui no kae sɛ:
  - ɔbaa yɛ akokɔ a ɔdɔ sika kɔkɔɔ nkesua, na ɛde adehwereɛ nko ara na ɛba wɔn soafoɔ no so!
  Na mmeawa no serewee bere koro mu. Wɔde nhyɛso kɛse ko ma ɛyɛ nwonwa saa.
  Tamara kae bere a ɔreto tuo agu amannɔne akuw ahorow so sɛ:
  - ɔbaa yɛ akokɔ, sika kɔkɔɔ nkesua nko ara na ɔbɛtumi de abrɛ ɔbarima a ɔyɛ ɔkraman ankasa!
  Veronica a ɔreto tuo na ɔdaa ne sẽ adi no de kaa ho sɛ:
  - a ɛyɛ ɔkraman ne akokɔ ankasa bɛma woato sika kɔkɔɔ nkesua!
  Margarita a ɔde ne nan a ɛda hɔ reto atopae na ɔtow atopae no kae sɛ:
  "Ɔkraman nni gyata nsateaa, nanso obetumi atetew mmoa hene nwoma abiɛsa!"
  Viola a ɔdaa ne sẽ adi denneennen no kae sɛ:
  - a onnye ose-de wo adwene mu no nnye gyata!
  Ɛte sɛ nea akofo no wɔ ntɔkwaw ho atirimpɔw akɛse. Na sɛ wofi ase a.
  Olimpik akansi no tow tuo na wɔde nan a ano yɛ den faa adaka mũ a atopae a ɛpaapae wom ne sɛnea wɔtow gu. Wɔatetew Nasifo kuw no mu, na abeawa fɛfɛ no bom sɛ:
  - di USSR so, na to Lucifer dwom! Yɛbedi obiara so nkonim!
  Nanso, Olimpik akansi no werɛ amfi sɛ wɔbɛkasa:
  - ɔkraman bea tumi ma ɔbarima biara gye di sɛ ɔyɛ gyata, ɔwo no sɛ afurum a ɔyɛ mmerɛw!
  Margarita a ɔreto tuo no penee eyi so:
  - gyatabea bea a ɔwɔ ɔkraman adwene ne ɔkraman nsa nkutoo!
  Serapima kae bere a ɔretwitwa asɔretiafo no ase sɛ:
  - gyata nnye nea obobom, na mmom nea otetew ahabammono pii mu!
  Viola, a ɔtow tuo guu ɔtamfo no so pɛpɛɛpɛ na otwitwaa no kɔɔ fam no kae sɛ:
  - se amanyɔfoɔ nnyɛ ɔkraman a, ɛnde wɔtete nwoma mmiɛnsa firi ne ho na wɔde to ne kɔla so!
  Victoria, a ɔdaa ne sẽ adi na ɔde n"ani kyerɛɛ n"ani, na afei ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow owu akyɛde no de awudi tumi no kae sɛ:
  - a ewo afunumu trɛw a ɔbɛtena nkongua mmienu so, nanso ɔwɔ ɔkra trɛw wɔ nsɛm mu nko ara!
  Olympias, a ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa a ɛyɛ ntini no maa toa no kwan na ɔpaee Gyata tank no, bɔɔ n"ano sɛ:
  - tank bi mu no, shell a uranium core wom na ewo mu, amammuifo bi fa kwan so ko soro a onni koma, nanso okura sika kɔkɔɔ sika kotoku!
  . TI A ƐTO SO 9.
  Wogyaw Kamyshin hɔ. Na June 1944 mfiase no, akodi ahorow sii maa Saratov.
  Ɛha na akodi ahorow no yɛ nnam saa. Na mmeawa no nso wɔ ɔko mu sɛnea ɛte daa. Na akofo a wɔn ho yɛ fɛ saa.
  Alenka ko na ɔde atuo a ɛpae ne akuw mũ nyinaa ko tia asɔretiafo.
  Abeawa no de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow ɔtopae na ɔteɛteɛm sɛ:
  - ma me nkonimdie mmra!
  Na ɔsan tow tuo gu ɔtamfo no so.
  Anyuta nso tow tuo gu ɔtamfo no so. Ɔyɛ no pɛpɛɛpɛ na ɔyɛ no pɛpɛɛpɛ. Ne mfiri ahorow no twetwe adwene araa ma. Na nansoaa a ɛda hɔ kwa tow ahoɔden kɛse a ɛpae a wɔde ahyɛ mu. Wɔretetew Nasifo no mu na abeawa no reteɛteɛm wɔ n"ahurututu atifi.
  - ma komunism!
  Alla, a ɔtow tuo gu atamfo no so pɛpɛɛpɛ kɛse na ɔretwitwa atamfo no ase no, teɛteɛm:
  - ma Agya Asase a enni ano!
  Na abeawa no de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow atopae no bio. Ɛsɛ sɛ yɛka sɛ ɔno ne ɔkofo a ɔko sen biara.
  Na ɔno ankasa yɛ obi a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ na ɔhyɛ ntade tiaa nkutoo. Na ɔtow tuo pɛpɛɛpɛ na ɛyɛ pɛpɛɛpɛ saa, na Krautfo no da fam.
  Maria nso tow tuo pɛpɛɛpɛ paa. Na ɔyɛ abeawa a ne ho yɛ fɛ saa, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow ade a ɛpae, na ɛtetew wɔn a wɔsɔre tia no no mu.
  Afei ɔbobom sɛ:
  - di USSR Ahemman no so!
  Marusya nso tow tuo pɛpɛɛpɛ, ɔbɔ atamfo no na ɔbobom:
  - Efi taiga kosi Britania po so no, yen asraafo dɔm no na wɔyɛ den sen biara!
  Na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa nso bɛtow tuo.
  Afei, Matryona bɛtow ɔtopae a edi awu agu atamfo no so. Na ɛbɛbɔ no pɛpɛɛpɛ ɔha biara mu ɔha. Abɔde mu no, na nansoaa a ɛda hɔ kwa.
  Eyinom yɛ Soviet mmeawa a wɔyɛ adwuma, nanso Germanfo mmeawa nka akyi koraa.
  Christina, Magda, Margaret ne Shella ko wɔ Panther no mu. Ɛwom sɛ kar no nyɛ nea eye de, nanso ɛwɔ tuo a ɛtow ntɛmntɛm, ɛtumi kɔ akyirikyiri, ɛyɛ ntɛmntɛm kakra, na ɛwɔ anim akode pa.
  German mmeawa nni mpaboa na wɔhyɛ bikini, ɛmfa ho sɛ awɔw bere mu ɔhyew wɔ hɔ, anaasɛ yɛbɛka no yiye a, esiane ɛno nti... Na wɔreko ɔko a wotumi de di dwuma.
  Ɛha na Christina tow tuo... Atopae no bɔ T-34-76 turret no na ɛtow mu. Soviet tank bi gyina, wɔtow gu.
  Mmabaa no reteɛteɛm wɔ wɔn ahurututu atifi sɛ:
  - Yen de no gyee no!
  Afei Magda tow tuo. Ahoɔfɛ a ne ti nhwi yɛ sika kɔkɔɔ no nso bɔɔ.
  Yiw, enti wɔtetew aduasa anan no abantenten no mu.
  Mmabaa a wɔyɛ ɔsebɔ no dannan wɔn ho tow tuo. Na ɛyɛ pɛpɛɛpɛ yiye. Enti wɔbɔɔ Soviet tank foforo.
  Margaret na ɔbɔɔ nea edi hɔ. Na ɛbɔɔ SU-76 tuo a ɛno ankasa tumi tu no. Wɔde ahokokwaw bɔɔ no. Na ɔtoo dwom sɛ:
  - yen hell Germany no mu ye den, ebo wiase ho ban!
  Na hwɛ sɛnea tɛkrɛma bɛda no adi!
  Afei ɔde aprɛm bɔɔ Shell. Bɔ Soviet KV-1S tank no. Abeawa no nso yɛɛ adwuma pa.
  Yiw, akofo baanan a wɔhyɛ bikini reko na wonsuro awɔw. Bere a mmea fii ase ko akyi no, nneɛma kɔɔ so yiye kɛse maa Third Reich.
  Wimhyɛnkafo Albina ne Alvina a wɔwɔ wim ni. Ahoɔfɛfo baanu no nyinaa hyɛ bikini na wɔda mpaboa. Wɔko wɔ Focke-Wulfs so. Na eyi yɛ kar a anibere wom yiye.
  Albina a ɔreto tuo afi wim aprɛm mu no ka sɛ:
  - a ɛyɛ nnam croquet! Mma wonnu wo ho wɔ nsɛm no ho!
  Na hwɛ sɛnea ɔde serew a ɛyɛ nwonwa bɛhyerɛn! Na ɔbɛtow Soviet wimhyɛn abien agu prɛko pɛ.
  Alvina nso de wimhyɛn aprɛm twitwaa nnipa dodow a ɛboro abiɛsa na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - me entry no beye owuo na matte!
  Ɛno akyi no, abeawa no daa ne sẽ adi na ɔkyerɛɛ ne sẽ! Ɔyɛ ne nyinaa charm, na phenomenal charm ahyɛ no ma.
  Albina twa Yak-9 wimhyɛn foforo na ɔteɛteɛm sɛ:
  - adɛn nti na Soviet wimhyɛnkafo ho hia?
  Alvina tow LAGG-5 tuo na ɔde ahotoso ka sɛ:
  - sedee ebeye na yen Germanfo betumi agye sika!
  Mmabaa awarefo a wɔn ho yɛ nwonwa. Sɛnea wofii ase boaboaa abasobɔde ano maa wɔn ho. Ankasa wuntumi nnye akyinnye ntia ahoɔfɛ a ɛtete saa. Wɔtow wimhyɛn gu fam na wɔda wɔn sẽ da adi.
  Na ahintasɛm titiriw ne sɛ awɔw bere mu no, ɛsɛ sɛ mmeawa da mpaboa na wɔhyɛ bikini. Afei sika a wɔbɔ no ankasa bɛba.
  Na nsiesie wo ho da. Wosow wo koko a ɛda hɔ kwa, na wobebu wo kɛse bere nyinaa!
  Albina twaa Red Army wimhyɛn foforo na ɔtoo dwom sɛ:
  - wo sorosoro kesee ne nsoromma ahotew mu!
  Na ɔbɔɔ n"ani, ohuruw kɔɔ soro na ɔwosow ne nan a ɛda hɔ kwa, na ɔbobom.
  - wo epo asorɔkye ne ogya a ɛyɛ abufuw mu! Na wɔ ogya a abufuw ne abufuw wom mu!
  Na bio abeawa no de ahoɔden kwan tow wimhyɛn no gu fam.
  Na afei Alvina tow hyɛ atamfo no so. Ɔyɛ no wɔ twea so, ɔda ne sẽ adi na ɔteɛteɛm:
  - a mɛyɛ super wiase champion!
  Na bio kar a abeawa no bɔɔ no no hwe ase. Yiw, Red Army no nya no bɔne yiye.
  Na Albina de anigye kɛse bom:
  - seesei meye executioner, ennye pilot!
  Ɔtow Soviet wimhyɛn foforo gui na ɔbɔ abubuw sɛ:
  - me kotow sight no so na missiles no de ahopere rekɔ target no so, there"s one more approach ahead!
  Ɔkofo no yɛ n"ade basabasa kɛse.
  Ɛha na mmeawa baanu no nyinaa reto ahyɛ nneɛma a wɔde wɔn ani asi so wɔ fam so. Albina bɔ aduasa anan no na ɔteɛteɛm sɛ:
  - wei beye awieeɛ!
  Alvina bɔ SU-76 no na ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew ka sɛ:
  - kosi sɛ wɔbɛsɛe no koraa!
  Na hwɛ sɛnea ɔwosow ne nan a ɛda hɔ kwa!
  Wɔn a wɔko wɔ ha no yɛ mmeawa, na wɔ USSR fã no, mmeawa nso reko, na wɔrebɔ mmɔden sɛ wɔbɛbɔ Guryev ho ban, baabi a Hitler asraafo nso repiapia wɔn ho aba mu, te sɛ akekantwɛre a wɔrepere wɔn ho.
  Alenka ko maa Guryev a Nasifo no tow hyɛɛ so no. Ɔbea a ne ho yɛ fɛ a ne ho yeraw no no de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - anuonyam ma Rus' ne yɛn adɔfo kuw no!
  Afei Natasha de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔbɔɔ akuturuku sɛ:
  - ye hwɛ abeawa no a mpaboa da hɔ!
  Ɛno akyi no, Anyuta nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no kɔmaa owuo akyɛdeɛ, na ɔyoeɛ:
  - bɛyɛ ɔhwe a ɛyɛ nwonwa!
  Augustine a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ faa ɔsɛe akyɛde bi na ɔde ne nsa a ɛwɔ fam a ɛda hɔ kwa no kɔmaa no na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - a wode retwe adwene asi radar no so wo wim!
  Na afei Maria a ne ti nhwi yɛ sika kɔkɔɔ no de ne nan a ɛda hɔ kwa maa Nasifo no wu.
  Na ɔtoo dwom sɛ:
  - wo Madagascar, wo sare so ne Sahara! Been baabiara, ahu wiase!
  Na afei Marusya tow ne nan ase a ɛda hɔ kwa no nyinaa na ɔto dwom:
  - wo Finland, Greece, ne Australia, Sweden no, wɔbɛka akyerɛ wo sɛ mmabaa a wɔn ho yɛ fɛ sen eyinom nni hɔ!
  Yiw, mmeawa baanum no koe yiye. Nanso Krautfo no da so ara faa Kursk...
  Dabi, wuntumi nnyina tumi horow a ɛkorɔn saa no ano. Fasistfo no reyɛ wɔn atirimɔdenfo.
  Na dɛn na ahosiesie a wɔyɛ ma mmoa a wɔyɛ keka no kyerɛ?
  Ná Adolf Hitler abɔ dam ara kwa: na ɔte nka sɛ ɔyɛ katirimɔdenfo ankasa, a obiara di osetie ma no na ne ho popo. Yiw, sɛ wopɛ Stalin nkonimdi ahorow a, ɛnde ɛsɛ sɛ woyɛ te sɛ Stalin, a wunni mmɔborohunu na wohwehwɛ afoforo ne wo ho (ɛno ne sɛnea Joseph Vissarionovich susuwii wɔ nhyehyɛe yi mu pɛpɛɛpɛ!). Afei dede no yɛ decent na kar no befi ase akɔ. Mpɛn pii no, sɛ wosusuw ne satellite ahorow ho a, Germany wɔ mfaso kɛse sen USSR wɔ mfiridwuma mu nnwinnade dodow, adwumayɛfo a wɔfata ne mfiridwumayɛfo dodow a wɔwɔ gyinabea ahorow nyinaa mu. Eyi yɛ nokwasɛm, nanso akode a wɔyɛ no da so ara nyɛ nea ɛfata! Germany dii USSR akyi wɔ ɔko no nyinaa mu, ɛmfa ho ɔsɛe a ɛkɔɔ so wɔ Russia nyinaa. Na efi dɛn mu? Nokwarem no, esiane basabasayɛ bi a na ɛkɔɔ so wɔ dwumadibea ahorow mu ne titiriw no wɔ asraafo adwuma mu nti. Nea ɛka ho no, nneɛma a wɔde yɛ adwuma a wonni, ne nea wobuu atamfo no tumi adewa no dii dwuma bɔne. Titiriw no, wɔ 1940 mu no, na akode a wɔyɛe wɔ Germany no sua sen 1939 (sɛ yesusuw ne nyinaa ho a atuo ka ho a), na eyi ɛmfa ho nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na ɔko no rekɔ so dedaw, na Third Reich no dii nsasesin akɛse a na ɛwɔ akɛse so no reserves a ɛwɔ tumi a wɔde yɛ nneɛma. Wiɛ, dɛn na yebetumi aka afa Hitler ahyehyɛde mu tumi ho? Ɛnyɛ pii, na ɔhyerɛn wɔ asraafo adwuma mu.
  Fuhrer no paee mu kae wɔ ɔkasa tenten bi mu sɛ:
  - a efa wimhyɛn a wɔhwɛ so ho no, wɔde tumi a egye ntɛmpɛ ma Sauer. Ɔbɛhwɛ nnwinnade dodow a wɔyɛ no yiye, na nea ɛho nhia koraa no, ne su. Bio nso, wo nnamfonom pii Goering, ɛwom mpo sɛ bere bi na wɔyɛ aces pa de, nanso wontumi nyɛ akannifo adwuma. Ɛnyɛ ɔsraani pa biara nso na ɔyɛ ɔsahene a ɔda nsow, enti sɛ́ anka Eric a wɔasɛn no no, obi a ofi adwumayɛfo a wɔyɛ adwumaden mu a otumi yɛ nsakrae na ɔsan de nneɛma a ɛho hia ma wimhyɛn asraafo no na obedi mfiridwuma no anim. Ne nyinaa akyi no, Britain nna, ɛrema n"asraafo dodow ne wɔn su nyinaa akɔ soro, ne titiriw no, ne wimhyɛn akwantu. Ɛsɛ sɛ yɛdi atamfo no anim ti abien, anammɔn dumien, anyɛ saa a yɛbɛhwere yɛn korɔn wɔ ɔtamfo no so koraa. Enti, anammɔn ahorow a ɛfa su ho ho hia.
  Goering de fɛre buae sɛ:
  - me nnamfonom, nnipa a wɔada wɔn ho adi a wɔada wɔn akodi mu mmɔdenbɔ ne wɔn adwumayɛ ho nimdeɛ adi.
  Ɔmanpanyin a na honhommɔne ahyɛ no ma no bo fuwii sɛ:
  - Anaase ebia me, wo adwene mu no, me werɛ fii nea odii nkogu wɔ Britain Ko no mu? Anaasɛ nea odii nkogu wɔ mfe anan nhyehyɛe a wɔde bɛma ɔman no sikasɛm anya nkɔso no. Anaasɛ wopɛ sɛ wɔde poma nso bɔ wo, na wɔbɔ wo wɔ baguam mpo. Enti to w"ano na yɛ komm ansa na woabɔ wo ho asɛndua mu!
  Goering mpo de ehu kotow fam. Awerɛhosɛm ne sɛ, ɛnsɛ sɛ wobu Fuhrer no adewa. Afei wɔtee dede no bio, na wimhyɛn foforo a wɔfrɛ no ME-262 tu kɔɔ wim. Ná kar no sõ na na ɛwɔ engine abien. Wɔaprapra ntaban no kakra, ɔkofo no ankasa te sɛ nea ɔyɛ hu koraa. Ne ahoɔhare su, ma 1941, taa yɛ nea ɛfata, na sɛ yɛhwɛ wiase gyinapɛn ahorow mpo a, ɛyɛ nea ɛsen biara. Ampa, afiri no ankasa nnya nnyaa ahotoso koraa na ɛhia sɛ wɔyɛ mfomsoɔ. Nanso, fasist ɔman anidanfo no de akofo foforo a wɔakɔ anim kɛse no su ama dedaw... ME-262 no mu duru boro tɔn asia, a ɛkyerɛ sɛ adesoa bi wɔ hɔ a ɛboro so. Ɛsɛ sɛ wimhyɛn a wɔde ko yɛ ketewaa, ne bo nyɛ den na ɛyɛ ntɛmntɛm. Wɔ eyi mu no, ME-163 betumi ayɛ papa koraa, nanso ne rɔke engine no yɛ nea wɔhyɛ no dodo na ɛyɛ adwuma simma asia pɛ (anaasɛ, sɛ yɛbɛka no yiye a, ɛbɛda so ara ayɛ adwuma!), a ɛkyerɛ sɛ baabi a ɛbɛkɔ no wɔ kilomita ɔha pɛ . Sɛ́ obi a ɔtow atopae a ɛte sɛ Blitz anaasɛ ɔko a wɔde kata so ma asraafo ntua a wɔde ba England so no, nokwarem no, ɛnyɛ nea ɛfata.
  Nanso ME-262 tumi de atopae tɔn biako, kyerɛ sɛ, ɛte sɛ Pe-2, Soviet wimhyɛn a ɛwɔ anim no. Ɛne sɛ, ano aduru a eye kyɛn so ma akofo a wɔprapra ne asraafo a wɔboa wɔn nyinaa. Nanso, dɛn nti na wonnyɛ wimhyɛn a ɛko a ɛte sɛ Comet ME-163, nanso enni rɔke engine, nanso ɛwɔ turbojet engine? Wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛma "Comet" no atu mpɔn na ɛte sɛ nea wɔmaa bere a wɔde tu wimhyɛn no kɔɔ soro koduu simma 15 (eyi yɛ kwan a ɛkɔ akyiri kodu kilomita 300), a mpɛn pii no wogye tom ma Britain Ko no. Woda so ara tumi fi Normandy kɔ London... Ɛwom sɛ ɛnyɛ biribiara na ɛda adi saa de, nanso ɛsɛ sɛ woto ɔtopae nso na wosan san ba, na simma dunum no ankɔ ntɛmntɛm saa. Daakye, wogye toom sɛ rɔke ne wimhyɛn a wɔde ko a ɛyɛ ɔkwan a ɛyɛ hu wɔ wimhyɛn mu. Nanso sɛnea wɔyɛɛ "Comet" no yɛ anigye yiye, na ne kɛse sua na emu yɛ hare, a ɛkyerɛ sɛ ne bo nyɛ den na wotumi de di dwuma.
  Nea ɛka ho no, akohyɛn a ɛhyɛ bɔ kɛse nso wɔ hɔ a mpɛn pii no emu duru yɛ kilogram 800, wimhyɛn a ɛtwetwe wimhyɛn a ɛte saa a wobetumi de adi dwuma wɔ wim akodi mu. Nokwarem no, esiane sɛ wɔn kwan tiaa nti, wimhyɛn a wɔde fa wɔn so no, wobetumi ayɛ wɔ akodi a wɔde bɔ wɔn ho ban nkutoo mu, anaasɛ wɔde bɛkɔ London wɔ... Transports so, na afei wɔakyere wimhyɛnkafo no asan aba. Ɛsɛ sɛ wususuw eyi ho. Wɔ abakɔsɛm ankasa mu no, wimhyɛn a ɛtwetwe wimhyɛn no annya bere anko da, na esiane biribi nti wɔ Korea no, Soviet wimhyɛn mu mpanyimfo ansi akokoduru ansɔ adwene yi anhwɛ. Mpɛn pii no, ɛnyɛ awerɛhow, nanso wɔ Korea Ko no mu no, Amerikani wimhyɛnkafo no na odii kan dii nkonim. Enti ɛnsɛ sɛ wobu Yankees no adewa.
  Bere a wimhyɛn no baa awiei no, abeawa kumaa bi a ne ti nhwi yɛ fitaa huruw fii wimhyɛn no dan no mu na ɔde ahoɔhare kɛse tuu mmirika kɔɔ Fuhrer no nkyɛn.
  Nasifo a na ɔwɔ hɔ a odi kan no teɛɛ ne nsa kyerɛɛ no sɛ ɔrebɛfew n"ano. Nea ɛyɛ anigye ne bere a mmeawa dɔ wo, na ɛte sɛ nea Fuhrer no fi komam koraa yɛ abosom, anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, ɛkame ayɛ sɛ wɔn nyinaa gye nneduafo kakraa bi. Wimhyɛnkafo no de anigye kae sɛ:
  - wei ye wimhyɛn a ɛyɛ nwonwa ara kwa, ɛwɔ ahoɔhare ne tumi a ɛte saa. Momma yɛntetew gyata mma no nyinaa mu te sɛ nsu a ɛyɛ hyew toa a efi obi a ɔde si ananmu!
  Fuhrer no penee abeawa no nkate no so:
  - Nokwarem no, yɛbɛtetew mu, nanso... Ɛsɛ sɛ wɔyɛ afiri no debugging ntɛmntɛm, na eyi fa motor ahorow ho titiriw. Nokwarem no, ɛha no, ɛho behia sɛ wɔyɛ nneɛma a emu yɛ den na ama wɔatu mpɔn, nanso sɛ biribi wɔ hɔ a, ɔkannifo-ɔyɛfo no bɛboa!
  Obiara de nne koro bɔɔ ose sɛ:
  - anuonyam ma Fuhrer kesee no! Ɛmmra sɛ Providence mmoa yɛn!
  Third Reich dwom no fii ase bɔɔ na mmerante a wɔko a wofi Hitler Jugent no mu kuw bi kɔɔ wɔn anim. Mmarimaa a wɔadi fi mfe dunan kosi dunwɔtwe de nhyehyɛe soronko bi nantew kɔɔ sanku no ho. Na afei ade a ɛyɛ anigye sen biara sii: mmeawa a wonnii mfe aduonu a wofi Germany Mmea Kuw no mu tow hyɛɛ so. Ná wɔhyɛ ntade ntiantiaa, na ahoɔfɛfo no nan a ɛda adagyaw na ɛda hɔ kwa no twetwe nnipa ani. Mmabaa no bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛma wɔn nan so akɔ soro, nanso bere koro no ara mu no, wɔtwee wɔn nansoaa san wɔn akyi na wɔde ahwɛyiye de wɔn nan ase sii hɔ. An entertaining sight of beauties with impeccable figures... Na anim no yɛ soronko ankasa na na fasistfo nkumaa no bi yɛ basabasa kakra, ɛkame ayɛ sɛ wɔyɛ mmarima, na wɔkyinkyim wɔn nso. Titiriw bere a wɔde wɔn aniwa no boom no.
  Esthete Adolf kae sɛ:
  - a ehia se mmarimaa ne mmabaa nya apɔw-mu-teɛteɛ ntetee wɔ ɔkwan kɛse so. Na minim sɛ wɔreyɛ pii wɔ asɛm yi ho, titiriw wɔ Jungfolk mu, nanso nea ehia ne sɛ wɔbɛka obiara ho na wɔagye Spartan akwan horow atom. Nokwarem no, nea ɛka korɔnbɔ ho nkuranhyɛ ho... Ɛsɛ sɛ yɛn mmarimaa ne mmeawa nyin yɛ nnipa a wɔfata na bere koro no ara mu no wɔyɛ nnipa a wonni mmɔborohunu.
  Ɔsahene Panyin no gyinaa hɔ kakra. Ná asraafo mpanyimfo no yɛɛ komm, ebia na wosuro sɛ wɔbɛkasa atia, nanso na wɔmpɛ sɛ wosi nea ɛda adi pefee no so dua. Fuhrer no toaa so sɛ:
  - akodie nnye aseresɛm, nanso ɛsɛ sɛ wɔde atirimɔdensɛm a wɔyɛ wɔ atamfo ho no ka mmoa a wɔde ma wɔn ho wɔn ho ne onuayɛ ho adwene wɔ mfɛfoɔ ho. Eyi ne nea ɛsɛ sɛ yɛde dua obiara mu... Superman foforo no nni mmɔborohunu mma afoforo, nanso nea ɛsen saa mpo no ɛsɛ sɛ ɔyɛ mmɔborohunu mma n"ankasa. Efisɛ ɛsɛ sɛ wodi kan tu obi a ɔba fam fi ne kra mu, na afei onipa nipadua a ɛyɛ mmerɛw no bɛsɔre!
  Another pause... Asraafo mpanyimfo ne adwumfo no hui mpofirim na wofii ase bɔɔ wɔn nsam denneennen. Ɛte sɛ nea Fuhrer no ani gyee ho:
  - wei ye, nanso afei mepe se mehunu wim akodie a woasuasua. Enti ɛyɛ hu na ɛsɛe ade nyinaa...
  Heinkel de fɛre bisae sɛ:
  - a wode atuo a nkwa wom anaase atuo, me Fuhrer?
  Nasifo a odi kan no de ne ti too fam sɛ:
  - ampa, ne akodifoa. Nea ɛka ho no, mɛpɛ sɛ misusuw nkɛntɛnso a afiri a wɔde yi nneɛma fi mu no nya ho. Ne nyinaa akyi no, woreyɛ adwuma wɔ so... - Fuhrer no wosow ne nsateaa. - bere a, awiei koraa no, ebesiesie na wode ato mass production mu. Ne nyinaa akyi no, wimhyɛnkafo a ne ho akokwaw yɛ wimhyɛnkafo a ne ho akokwaw a ɛsɛ sɛ wɔbɔ no ho ban ma daakye akodi!
  Ne nyinaa mu no, Fuhrer-Terminator no sii gyinae sɛ ɔbɛkyerɛ wɔn a wɔyɛɛ no no nnɛyi adwini a wɔde yɛ afiri a wɔde yi nneɛma fi mu no. Ɛsɛ sɛ nhyehyɛe yi nyɛ den pii, ɛnyɛ den na emu yɛ hare. Wiɛ, squib a ne bo nyɛ den a Germany nnwuma atumi ayɛ no yiye dedaw no fata yiye ma saa atirimpɔw yi.
  Na ɛsɛ sɛ wɔtwe mfonini no bere a wɔrekɔ, nanso na Hitler yɛ mfoniniyɛfo pa ankasa, na ɔyɛɛ mfonini pefee, ntɛmntɛm, mfonini ahorow no nsensanee ne nea ɛdannan no yɛ pɛpɛɛpɛ na emu da hɔ a onni sodifo anaa kɔmpase biara. Terminator a ɔbɔɔ no na ɔhweree no susuwii sɛ ɛyɛ nwonwa, nokwarem no, sɛ Germanfo, a na wɔwɔ, wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, adwene a emu yɛ den na ɛkɔ akyiri kodu baabi te sɛ Ɔman Sohyialism ne katabaako nhyehyɛe no, de ɔko no guu Russiafo nkyɛn. Ebia eyi fi nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na Russia asraafo ho yɛ den na wotumi gyina tebea horow ano sen Germanfo de no na wosuaa sɛnea wɔko ntɛmntɛm no.
  Mpɛn pii no, sɛ wohwɛ ɔko no nyinaa kwan a, ɛnde Russiafo, anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, Soviet asraafo no suaa ɔko, nanso na ɛte sɛ nea Germanfo werɛ afi sɛnea... Wɔn ahyɛde no sii gyinae wɔ nea edi kan no gyinabea -graders, na ebia ɛba fam mpo sɛ adesuakuw a edi kan no wɔ osuahu wɔ asraafo dwumadi ahorow a wɔyɛ wɔ bere ankasa mu akwan horow mu a . Na nokwasɛm a ɛyɛ sɛ ɛtɔ mmere bi a mmofra a wɔadi mfe asia de ahokokwaw saa dedaw di asraafo a wɔte sɛ nea wɔyɛ no anim no yɛ biribi a wɔne Zhukov ne Mainstein betumi asua biribi afi mu. Nanso, nhwehwɛmufo binom bu Zhukov ne Mainstein nyinaa sɛ wɔyɛ nnipa a wɔyɛ mmerɛw. Abirabɔ nso wɔ nnwinnade dodow a wɔde di dwuma no ho, titiriw Fransefo nnwinnade a wɔakyere no. Hitler nkaeɛ (nkaeɛ pa, titire berɛ a na ɔda so ara wɔ apɔmuden!) kyerɛe sɛ na tank 3600 a wɔakyere a wɔkyeree firii Fransefoɔ hɔ, dodoɔ a ɛyɛ nwonwa paa... Mfiri binom, te sɛ SiS -35, korɔn wɔ wɔn akodeɛ mu sene T-34 no wɔ anim akode nkutoo mu. Enti ɛnyɛ den sɛ wɔbɛyɛ saa tank yi wɔ Franse adwumayɛbea ahorow, gye sɛ ebia wɔde tuo a ne tenten yɛ mm 75 besi akode a ne kɛse yɛ mm 47 no ananmu. Nokwarem no, ebia eyi mpo rennɔɔso. Britain ne USA nyinaa abu akode sɛ ɛsom bo sen biara wɔ wɔn tank mu bere nyinaa. Sɛ nhwɛso no, na Churchill a emu duru yɛ tɔn aduanan no wɔ milimita 152 a wɔde asie bere a na ɛyɛ 120 ma IS-2 tank a emu yɛ duru no.
  Fuhrer no kaa biribi foforo kyerɛɛ wɔn a wɔyɛɛ no no sɛ:
  - yɛwɔ mframa kwan a ɛdɔɔso, enti hwehwɛ wimhyɛn no mfonini a eye sen biara na yɛ nsusuwii a ɛyɛ mmerɛw, a yɛmfa asɛm no mmra sɔhwɛ a ne bo yɛ den mu, baabi a yɛn aces a eye sen biara nso wuwu. Sɛ nhwɛso no, wimhyɛn ntaban a ɛtu ho mfonini yɛ nea etu mpɔn yiye, titiriw sɛ wobetumi asesa ne kɛse ne sɛnea ɛkɔ fam no a. Mede mfonini no ama wo dedaw, enti ɛsɛ sɛ nea enni dua no yɛ krado. Sɛ wɔde Yumo engine mpo di dwuma a, ahoɔhare a wobu akontaa sɛ ɛbɛkɔ akodu kilomita 1,100 dɔnhwerew biara. Enti kɔ w"anim, nanso mma wo ho nyɛ fɛ!
  Eyi akyi no, wodii awia aduan wɔ mframa pa mu, asomfo mmeawa no hyehyɛɛ apon ne nkongua. Fɛfɛ... Nanso nsakrae bɛn na ɛsɛ sɛ wɔyɛ wɔ National Socialism mu? Te sɛ atamfo dodow a wɔbɛtew so sɛnea wobetumi na wɔafa nnamfo. Sɛ nhwɛso no, mma Germanfo abusuakuw no so wɔ baabiara a wobɛdannan no na ebia mpo wubegyae nnipa a wɔbɛkyekyɛ wɔn mu ayɛ wɔn akuw. Nanso, wonnya mmaa aman a wɔkyekyɛ mu ma ɛyɛ aman a ɛba fam ne Aryan aman no mmara kwan so de. Eyi ma nneɛma yɛ mmerɛw.
  Abeawa fɛfɛ bi a ofi nkoa no mu tenaa Fuhrer no nkyɛn de ne nsa too ne kotodwe a ɛda hɔ kwa no so. Cooed:
  - woredwene biribi ho, me Fuhrer?
  Nasi ɔman anidanfo no ne bere koro no ara mu no, obi a ɔbɔ bɔɔl a ɛte sɛ nea ɔbɔ bɔɔl no yɛɛ den. Ohui sɛ ɔda so ara nwiee ne nhabannuru soup ne nnuaba salad no. Fuhrer no few abeawa no ano wɔ n"ano, na ɔtee ne mmerantebere mu hua a ɛyɛ dɛ no nka na ɔkae sɛ:
  - wo ne me bɛkɔ wɔ kar no mu. Na mo nyinaa kɔ adwuma, bere a mobɛdidi no aba awiei.
  Na bio, ɔman no gya ahorow, ɛwom sɛ na ɛnyɛ mfiri a wɔde ngo ayɛ no yiye de, nanso efii ase danee. Bere a wɔresan aba no, Fuhrer no nyaa ɔdɔ maa ahoɔfɛ no, na ɛyɛɛ no nwonwa mpo wɔ baabi a onyaa ahoɔden ne ahoɔden pii saa no. Ne nyinaa akyi no, wɔkae sɛ Fuhrer no nni tumi na mpɛn pii no wɔkyerɛ sɛ wadi dɛm, efisɛ na wanya syphilis (atoro) na wɔatwitwa no (ayɛ ayɛsɛm koraa!).
  Nanso, ɛnyɛ biribiara na ɛrekɔ so yiye wɔ June 22, 1944 mu no, ɔko a wɔne USSR rekɔ so mfe abiɛsa ni; Nanso nkonimdi nni hɔ, na Saratov da so ara kura mu. Stalin hyɛe sɛ wɔmmɔ kurow yi ho ban ɔkwan biara so.
  Wɔ nneɛma a wɔahwere nyinaa akyi no, asraafo nnwinnade a wɔyɛ no dɔɔso yiye. Ɛbɛdaa adi sɛ IS-2 tank foforo no yɛɛ adwuma yiye. Bere a wɔammɔ Germanfo kar ankorankoro akuturuku animtiaa mpo no, wodii dɛm fii akyirikyiri koraa.
  Enti na ɛyɛ den ma Nasifo no yiye. Nanso na wɔwɔ mfaso kɛse. Ná ME-262 wimhyɛn kakraa bi a ɛreko wɔ wim dedaw. Na ɔyɛ ɔsɔretiafo a ɔyɛ aniberesɛm.
  Nanso, ɛdaa adi sɛ TA-152 yɛ akode a ɛyɛ nwonwa wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so.
  Saa bere yi nyinaa, Stalin nso yɛɛ nkitahodi nhyiam wɔ ɔko no mfiase mfe a ɛto so abiɛsa no mu na ofii ase bisaa asraafo akannifo nea wɔredwen ho ne sɛnea wɔbɛma tebea no atu mpɔn wɔ anim.
  Zhukov hyɛɛ ɔkannifo no nyansa sɛ:
  - se yebo yen ho ban kɛkɛ na yɛpam ahunahuna a, akyinnye biara nni ho sɛ yɛbɛhwere. Ɛsɛ sɛ yɛtow hyɛ yɛn so!
  Stalin de ne ti too fam denneennen sɛ:
  - Pene! Nanso ɛhe na!
  Marshal Zhukov de nyansahyɛ mae sɛ:
  - Bere a Leningrad nnyaa ne ho mu no, ɛsɛ sɛ wogyae no!
  Marshal Vasilevsky penee so sɛ:
  - Yiw, misusuw sɛ eyi bɛyɛ ɔkwan a eye sen biara!
  Stalin de ne mmati so na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - se yɛbɔ Tikhvin bio a, wɔbɛtwɛn yɛn wɔ hɔ, na yɛbɛkɔ fam anaasɛ yɛbɛtɔ afiri mu!
  Marshal Zhukov de ne ti too fam de penee so sɛ:
  - te saa, Ɔyɔnko Stalin! Nanso mehyɛ nyansa sɛ ɛsɛ sɛ wɔtow hyɛ Finland asraafo a wɔwɔ Petrozavodsk no so. Wɔn ho nyɛ den saa na yebetumi agye ɔtamfo no ahodwiriw!
  Stalin de serew buae sɛ:
  - a nteasee wom, Comrade Zhukov. Enti kɔ w"anim wɔ Petrozavodsk. Na fa nkonimdi brɛ yɛn!
  Saa nsɛm yi akyi no, mmeawa pii baa mu a na wɔhyɛ ntade fitaa ntiantiaa na wɔn nan da hɔ. Wɔde bobesa kɔkɔɔ nkotoku ne sandwiches ne caviar tuntum nkuruwa bae. Stalin faa sandwich a ɛte saa na bere a ɔnom no, ɔkae sɛ:
  - Enti momma yennom nnom nhwehwe se yen tumi ne yen ahiade hyia bere nyinaa.
  Voznesensky kae sɛ:
  - a ewo yen tank no akode a ewo ho no sua koraa. Na mehyɛ nyansa sɛ wɔmma IS-2 ne T-34-85 no nyɛ hare, ɛyɛ ntɛmntɛm na ɛyɛ nea wotumi de di dwuma denam akode no a wɔbɛtew so. Eyi bɛma yɛakora dade so na ama mfiri yi ayɛ nea mfaso wɔ so kɛse.
  Stalin de ne mmati so na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - Ebia... Nanso mennyɛ obi a ɔboa ma wɔde plywood yɛ tank!
  Voznesensky de anibere hwɛe kae sɛ:
  - Nanso ebia ɛnyɛ adwene bɔne sɛ ɛkame ayɛ sɛ wɔde nnua bɛyɛ tank no bi. Wubetumi ahwɛ sɛnea ɛbɛyɛ wɔ nneyɛe mu!
  Zhukov de ne ti too fam de penee so na ɔpaee mu kae sɛ:
  - betumi ama aduasa nnan ayɛ hare, ɛda so ara yɛ mmerɛw dodo na ahoɔhare ne maneuverability a ɛkɔ soro no betumi de aka wɔn nkwa ho. Bio nso, gearbox no abɛyɛ papa na eyi tua ergonomics a ɛso tew esiane emu duru a ɛkɔ soro nti no ho ka. Nanso dade a ɛba fam no dan milimita 90 ma ɛbɛyɛ hwee atia Germanfo atuo a ano yɛ den. Afei nso, Germanfo reyi "Panther" ne T-4 a ɛnyɛ den no afi ne yɛ mu, na wɔ Third Reich mu no, wɔ aprɛm a wɔde hwehwɛ nneɛma mu akyi no, "Panther"-2 a ɛwɔ aprɛm a ne kɛse yɛ mm 88 nkutoo na ɛbɛyɛ nea ɛtoatoa so. Nanso yɛn tank ahorow no ntumi nko ntia no mfi akyirikyiri. Na nea ɛsen saa mpo no, ɛsɛ sɛ wɔma wɔn ahoɔhare kɔ soro!
  Stalin de ne ti too fam sɛ:
  - gyae T-34-85 ne IS-2 no bi a wode ahobanbo a atuo ntumi nkɔ mu nkutoo, na afei hwɛ na di sɛnea eyi bɛka wɔn akodi mu mmɔdenbɔ no akyi. Na ɛsɛ sɛ wɔyɛ adwuma wɔ SU-100 no ho ntɛmntɛm. Ebia yebegyae aduasa anan ne IS-2 no de agye saa tuo a ɛde ne ho tu yi nkutoo atom.
  Marshal Vasilevsky kae sɛ:
  - wei ye adwene a eye anigyee. Nanso SU-100 tumi bɔ atamfo a wɔwɔ hyɛn no mu denam ne nipadua nyinaa a ɛbɛdannan no nkutoo so...
  Stalin bɔɔ ose sɛ:
  - ma no nyɛ tiaa sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛkɔ ntɛmntɛm... Na ɛyɛ papa sɛ wode silhouette a ɛba fam. Nanso yehia tuo a ne ho tumi tu te sɛ mframa yi!
  Zhukov bisae sɛ:
  - Wo Ɔheneba... Saratov rekura mu mprempren, nanso ɛrenkyɛ ɔbɛhwe ase. Ɛho behia sɛ wɔyɛ nhyehyɛe bi a wɔde beyi nea wogye fii Moscow afi Kuibyshev no afi hɔ. Dɛn na w"ankasa wususuw?
  Stalin buae denneennen sɛ:
  - a ɛda adi sɛ ɛsɛ sɛ yetu kɔ Sverdlovsk. Nanso woda so ara betumi ayɛ adwuma wɔ Moscow. Yɛwɔ asase ase kurow mũ nyinaa wɔ ha. Yɛtumi kura mu anibere so.
  Vasilevsky bɔɔ ose sɛ:
  - ɛsɛ sɛ wɔkura Moscow wɔ ɔkwan biara so, te sɛ Saratov!
  Stalin hyɛɛ sɛ:
  - a wode ko tia Germanfoo no wo nsonsonoee a eda Don ne Volga ntam. Ɛsɛ sɛ yɛdan yɛn tumi ahorow no. Kura Saratov sɛnea ɛbɛyɛ biara, kosi mogya a etwa to. Fa akwan nyinaa di dwuma, kamikaze mpo.
  Zhukov sii so dua sɛ:
  - ma enni saa, O kesee!
  Stalin dan kɔɔ Yakovlev nkyɛn sɛ:
  - Wiɛ, designer, wowɔ adwene bi?
  Ɔmanpanyin Abadiakyiri no de ahomegye buae sɛ:
  - anka ebehia se wobebo jet aviation, nanso wei nnya nyɛɛ nokware. Na Yak-3 hwehwɛ duralumin a ɛyɛ papa, a yenni!
  Stalin de ne ti too fam sɛ:
  - Menim! Ɛsɛ sɛ Yak-9 no wɔ yɛn som mu. Na ɛsɛ sɛ woyi no adi sɛnea ɛbɛyɛ yiye biara! Na ɛma wimhyɛn a wɔko no yɛ kɛse.
  Yakovlev kae sɛ:
  - German TA-152 yɛ ntua wimhyɛn, atopae a ɛwɔ anim, ne wimhyɛn a ɛko bere koro mu. Sɛ yebetumi ayɛ afiri a ɛte saa a ɛyɛ adwuma pii a, ɛbɛyɛ papa!
  Stalin boaa nea ɔyɛɛ no no sɛ:
  - wei ye adwene pa, Ɔyɔnko Yakovlev! Sɛ nhwɛso no, sɛ woma LAGG-7 no tu mpɔn kakra a, wobetumi adan no ayɛ no wimhyɛn a wɔde tow hyɛ so ne wimhyɛn a ɛko a ɛwɔ anim nyinaa a wɔde afrafra!
  Yakovlev sii so dua ntɛm ara sɛ:
  - wei betumi aba, Comrade Stalin... Nanso egye bere. Na ebia wimhyɛn no bɛyɛ nea ne bo yɛ den.
  Ɔsahene Panyin no de abufuw de ne nsa bɔɔ pon no so na ɔteɛɛm sɛ:
  - ma ɛnyɛ nea ne bo yɛ mmerɛw! Na mpɛn pii no, dodow ahe na obi betumi asusuw ho wɔ asɛmti yi ho? Yehia amansan wimhyɛn a ɛbɛma yɛatumi ayɛ eyi nkutoo. Na eyi betumi ayɛ ɔkwan a wɔbɛfa so afi mu.
  Yakovlev kae sɛ:
  - IL-2 yɛ mmerɛw koraa sɛ wɔbɛyɛ na wɔayɛ ne nhyehyɛe ho adwuma. Ɛho nhia sɛ woyi fi hɔ de besi nnɛ. Ɛyɛ wimhyɛn a ɛyɛ den yiye, ɛwom sɛ mprempren ne wimhyɛn su a ne bere atwam de. Nanso mununkum biara wɔ dwetɛ a wɔde akata so. Yɛn ho akokwaw wɔ atopae a wɔtow gu atamfo nnwinnade mu.
  Zhdanov de abufuw kae sɛ:
  - ɛsɛ sɛ yɛn wimhyɛn no yɛ nea ɛyɛ den sen biara!
  Yakovlev de ne ti too fam sɛ:
  -Ɛwɔ sɛ! Nanso ɛde besi ha no yɛn wimhyɛnkafo no yɛ wɔn a wɔsen biara wɔ wiase: Anastasia Vedmakova ne Akulina Orlova!
  Stalin de ne ti too fam de penee so sɛ:
  - mmabaa yi nni nea wobetumi aye na, wo atamfo wimhyɛn aduonu anum a edi hɔ a wɔbɛtow agu no ho no, mede nsoromma foforo a ɛyɛ USSR ɔbran no ma wɔn!
  Zhukov de anigye hyɛɛ nyansa sɛ:
  - a ɛsɛ sɛ wonom kɔ eyi mu!
  Beria de anigye too dwom sɛ:
  - Yen, bere a akae biribiara no, abakosem bebu atn, .
  Ne dan bɛba asɛnnibea...
  Te sɛ nea efi afuw so kosi atom akode so, .
  Ɔde ahotoso dii ɔman no anim kɔɔ n"anim!
  Bere a asraafo bagua no mufo reyɛ nhyiam no, na mmeawa no reko.
  Na wɔnam wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa mmoa so bɔ Nasifo gui na saa ahoɔfɛfo a wɔn nan da hɔ yi yɛ nnwuma akɛse.
  Na wɔto dwom sɛ:
  - yegye di se ewiase nyinaa benyane, .
  Fascism bɛba awiei...
  Na awia no behyeren - .
  Ɔkwan a ɛma komunism hyerɛn!
  . TI A ƐTO SO 10.
  Eduu June awiei no, Germanfo twaa Saratov, na wɔ July 1, 1944 mu no, wɔde Sturmmaus a ne ho yɛ hu no dii dwuma nea edi kan. Saa kar yi a na wɔde rɔke tow a ne kɛse yɛ milimita 650 ahyɛ mu no tow aprɛm a edi awu a ɛpaapaee mpɔtam hɔ nyinaa mu.
  Na mmeawa a wɔka saa afiri yi no hyɛ panties nkutoo, na na wɔreyi akyɛde ahorow a ɛyɛ owu a ɛsɛe ade kɛse adi.
  Ná mmeawa a wɔn nan da hɔ no panties yɛ kɔkɔɔ, tuntum ne fitaa. Na wɔde awudi akyɛde a ɛyɛ owu bae.
  Wɔn sahene Faina wosow ne nufu kɔkɔɔ no too dwom sɛ:
  - anuonyam ma Knights of the Cross bere no!
  Yebedu amansan no awiei!
  Na akofo no teɛɛm na wohuruw.
  Wɔn mu biako, Margaret, kae sɛ:
  - Otumfoɔ Nyankopɔn ka yɛn ho!
  Faina penee eyi so sɛ:
  - Ampa ara! Na akyinnye biara nni ho sɛ Third Reich bedi nkonim!
  Abeawa no de ne nan sii ne nan a ɛda hɔ kwa so na ɔtoo dwom sɛ:
  - se yeka bom a, yenntumi nni so nkonim! Sɛ yɛyɛ biako a, wontumi nni yɛn so nkonim!
  Enti akofo no tow tuo na wɔtiatia so na wɔde wɔn nan a ɛda hɔ kwa huruw. Akofo a wɔyɛ kuw kɛse sen biara.
  Irma nso de shell bi fa automatic drive so de ma na ɔbobom:
  - nkonimdie kesee bi retwɛn yɛn!
  Nokwarem no, mmeawa no ka wɔn a wɔrempa abaw da no ho. Na wɔde anigye kɛse sɛe Soviet gyinabea ahorow.
  Albina ne Alvina wɔ nea eye sen biara, sɛnea ɛte daa no, na wɔda wɔn basabasayɛ su adi. Wɔyɛ mmeawa, momma yɛnka no pen: super!
  Albina a ɔde ne nansoaa a ɛho nni hwee rebɔ Soviet kar bi agu no ka sɛ:
  - a meye super girl!
  Alvina, a ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no rebɔ nea edi hɔ a ɔrehwehwɛ no agu fam no, huruw kɔ soro na ɔbɔ ne yafunu mu ntini ahorow no, na ɔteɛm sɛ:
  - yɛ ɔkofo a ɛte saa a madi biribiara so nkonim koraa!
  Saa na akofo no tetew mu.
  Gerda sii gyinae, ne Charlotte, sɛ wɔbɛsɔ Germanfo ade foforo foforo ahwɛ.
  Mprempren de, E-25 tuo a ɛde ne ho tu nkutoo na ebetumi apue wɔ dodow a ɛdɔɔso yiye mu - ɛyɛ mmerɛw koraa sɛ wɔbɛyɛ na ne bo nyɛ den. Ɛwom sɛ saa nhwɛso yi yɛ nea edi kan no mu biako de. Mmabaa baanu a wɔhyɛ bikini a wɔda mu ni. Kar no sua sen mita biako ne fã na esiane eyi nti, wɔabɔ ho ban yiye na wɔde akode a emu duru sua koraa ahyɛ mu.
  Mmabaa baanu, Charlotte ne Gerda, a wɔda fam no totow atuo guu Sovietfo atuo so. Wɔ wɔn anim no, na kar nketewa bi tu, na radio na ɛhwɛ so, na wɔretu atopae atopae mu.
  Red Charlotte na ɔtow aprɛm no. Ɔbɔɔ Soviet tuo no gui na ɔwosow ne moma so, na ɛkame ayɛ sɛ ntama teateaa bi nkata so. Na ɔteɛɛm sɛ:
  - ogya a ɛrehyew a ɛyɛ hyperplasma!
  Na afei Gerda bɛbɔ no akuturuku, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no adi dwuma. Na ɔbɔ gyegyeegye sɛ:
  - m"ayɛ abeawa a me ho yɛ nwini paa na mennyɛ bɔne...
  Tuo a ɛde ne ho tu no ankasa tu. Na bere ne bere mu no, egyae. N"anim akode no akɔ fam kɛse, na eyi ma ahobammɔ pa. Soviet atuo a wɔde bɔ atuo no yɛ nea ɛyɛ mmerɛw sɛ wɔbɛtow ricochet. Na biribiara nni hɔ a ɛde tuo a ɛte saa a ɛde ne ho tu no to asiane mu. Wɔda so ara tumi bɔ ɔfã no. Nanso mmeawa no mfa ahopere biara. Tuo a etu mpɔn a ɛde ne ho tu no korɔn wɔ akode a ɛbɔ mu tumi mu sen SU-100 a wɔda so ara reyɛ no, na ɛsan nso bɔ ho ban yiye, ɛkɔ baabiara kɛse na bere koro no ara mu no emu yɛ hare.
  Na Red Army no nni dryers kakraa bi, anaasɛ yɛbɛka no yiye a, ɛda so ara wɔ design stage nkutoo mu. Titiriw no, T-34-85 tank a enni ahoɔden sɛnea ɛsɛ wɔ ne tuo mu na ɛwɔ akode a ɛyɛ mmerɛw no. Na Germanfo tuo E-25 a ne ho tumi tu no, ɔkwan bi so no, emu yɛ hare, ɛyɛ den kɛse wɔ akode ne atuo mu.
  Mmabaa no reko... Wɔn ho yɛ fɛ yiye na wɔyɛ mmofra. Na wɔn atuo a wɔn ankasa tumi tu no tow atopae na wɔtow...
  July yɛ hyew, na mmeawa a wɔwɔ kar a ɛyɛ hyew no mu afunu hyerɛn fifiri mu. Wontumi nnyae na wɔsan wɔn akyi.
  Gerda hyɛ no nsow sɛ:
  - a eda adi se Wehrmacht anyame no ho ye den, .
  Nanso wɔmmoa wɔn a wɔyɛ mmerɛw...
  Sɛ Adolf asɛm no yɛ nokware a - .
  Bɔ wiase tumi bi!
  Charlotte de anigye too dwom sɛ:
  - Yiw, nkonyaayi hia "Panther" ne "Tiger", .
  Hwie mogya pii gu de spite nkrabea nyinaa...
  Na ɛho nhia sɛ wogye akyinnye na wodi agoru a ɛyɛ hu, .
  Ma mmirikatu a ɛwɔ Asase so no nyinaa mmu nkotodwe!
  Nanso eyinom yɛ Germanfo mmeawa, na Soviet mmeawa reko wɔ ɔfã foforo.
  Enti ɔko a ɛda yɛn anim no ne nea anibere wom sen biara. Natasha ne Anyuta tow tuo fi hyɛn mu tuo a ano yɛ den mu na wɔteɛteɛm:
  - yen frankaa no beba Berlin so!
  Na wɔdaa wɔn sẽ fitaa a ɛte sɛ ahwehwɛ. Na worentumi mfa atopae nsiw mmeawa no kwan.
  Akode abien bɔɔ anim akode a ɛwɔ hyɛn no atifi fã no... Wɔyɛ ricochet. Dabi, IS-2 yɛ kar a anibere wom na wuntumi mfa no ntɛm saa.
  Nanso ɛte sɛ nea IS-1 a ɛretu wɔ mmeawa no nsa nifa so no, aprɛm a ano yɛ den bɔɔ no na egyinae. Ɔsɛee ɔbarima a ne ho yɛ fɛ no.
  Alenka a ɔrebɔ ne yafunu mu ntini ahorow no to dwom sɛ:
  - biribiara a entumi nyɛ yiye wɔ yɛn wiase yi mu, Newton hui sɛ abien ne abien yɛ anan!
  Ɔko no da so ara kɔ so a ennyae. Soviet aprɛm bi bɔ Germanfo no. Marusya kɛse de akutu hyɛ breech no mu. Eyi ne mmeawa asetra ne wɔn nkrabea. Na wɔto dwom sɛ:
  - obiara rensiw yen kwan, obiara nni yen so nkonim! Russia mpataku bubu atamfo, Russia mpataku - nkyia ma abran no!
  Augustine a ɔreto atuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu no ka sɛ:
  - wo ako kronkron mu! Ɛbɛyɛ yɛn nkonimdi! Russia frankaa kɔ anim, anuonyam mma abran a wɔahwe ase no!
  Na bio tuo a edi awu no bɔ gyegyeegye na ɛte sɛ:
  - obiara rensiw yen kwan, obiara nni yen so nkonim! Russia mpataku rebubu atamfo no, wɔwɔ nsa a ɛyɛ den!
  Maria, abeawa a ne ti nhwi yɛ sika kɔkɔɔ yi na ɔkyerɛ tank no kwan na ɔteɛteɛm sɛ:
  - momma yenbubu fascistfoɔ no denneennen!
  Germanfo rehyia ɔhaw kɛse; Nanso ɛde besi ha no, Yak-9 no sua dodo wɔ ahoɔhare ne akode mu sen Germanfo mfiri ahorow no. Ɔko no rekɔ so wɔ ɔkwan a ɛnyɛ pɛ so.
  Marcel, saa wimhyɛnkafo a ɔyɛ ace a ɔyɛ nwonwa yi yɛɛ adwuma pa wɔ ɔko mfe no mu. Sɛ yɛbɛka no pɛpɛɛpɛ a, ɛyɛ nwonwa na ɛyɛ nwonwa. Bere a oduu wimhyɛn ɔha aduonum akyi no onyaa Knight"s Cross of the Iron Cross a dwetɛ oak ahaban nkrante ne abohene wom. Bere a oduu wimhyɛn a wɔahwe ase ahannan ho no, onyaa Knight"s Cross of the Iron Cross a sika kɔkɔɔ oak nhaban, nkrante ne abohene wom. Wɔ wimhyɛn ahanu mu no onyaa German Ɔkɔre Ahyɛde a wɔde abohene ayɛ, na aduonum aduonum akyi no onyaa Knight"s Cross of the Iron Cross a platinum oak nhaban nkrante ne abohene wom. Na esiane sɛ oduu wimhyɛn apem ho nti, onyaa Knight"s Cross Mmeamudua Kɛse.
  Wimhyɛnkafo a ɔyɛ soronko no tumi dii nkonim pii wɔ wim. Na ɔda so te ase. Nnansa yi ara wɔmaa Marcel dibea sɛ ɔsahene. Nanso na ɔda so ara tu wimhyɛn sɛ ankorankoro wimhyɛnkafo.
  Sɛnea wɔka no, ɛnhyew wɔ ogya mu na ɛnmene nsu mu. Wɔ ɔko mfe pii mu no, Marcel nyaa ɔbɔmmɔfo awosu. Ɔbɛyɛɛ wimhyɛnkafo a ɔyɛ anansesɛm kɛse na nkurɔfo ani gyee ho kɛse.
  . Nanso na ɔwɔ akansifo foforo a ne ho yɛ den - Agave ne Albina ne Alvina, a wɔn nso wɔn mu biara boroo kar apem a wɔahwe ase no akontaabu so. Na Agave kyeree Marcel ntɛm ara. Nanso ɔda so ara yɛ abofra koraa, na onnya nhweree ɔkofo biako mpo.
  Abeawa no de ne nan a ɛda hɔ kwa a wɔatwitwa no miaa pedals no so na ɔtow mframa aprɛm a ɛpaee. Na afei wɔtow Soviet IL-2 kar anan gui.
  Agave serew na ɔka sɛ:
  - kosi baabi no, yen nyinaa ye bitches! Nanso mewɔ ntini a ɛte sɛ dade!
  Na bio abeawa no dan n"akyi. Ɛtow USSR wimhyɛn ason gu fam wɔ biako a ɛpae mu - asia PE-2 ne biako TU-3, na ɛyɛ squeaks:
  - in general, se me nnyɛ super a, ɛnde na meyɛ hyper!
  Nokwarem no, Agave yɛ ɔbea a ɔyɛ ɔbea a ɔyɛ ɔbea. Pilot a ofi Lusifer hɔ. Ɛyɛ fɛ yiye ɛwo blonde.
  Ɛha na ɔtow tuo foforo a ɛpae na ɔtow Soviet Yak-9 wimhyɛn awotwe hwe fam prɛko pɛ na ɔbɔ biep:
  - me ne adebɔ ne nea ɔyɛ ade sen biara!
  Abeawa no nyɛ ɔkwasea ankasa. Otumi yɛ biribiara na obetumi ayɛ biribiara. Worentumi mfrɛ no kokoamfo.
  Na ne nan yɛ tanned paa, ɛyɛ graceful...
  Nanso Mirabela reko atia no... Bere tenten bi no, na Pokryshkin yɛ Soviet ace a oye sen biara. Ɔboaboaa sika kɔkɔɔ nsoromma anum ano fii USSR ɔbran no mu, bere a na watow wimhyɛn ɔha aduonu ason ahwe ase no. Nanso afei owui. Afei obiara antumi ansɛe ne kyerɛwtohɔ no. Wɔ Anastasia Vedmakova ne Akulina Orlova akyi no. Na nnansa yi ara na Mirabela nso boroo Kozhedub wɔ Yak-9 a asɛe so. Na esiane sɛ ɔtow wimhyɛn bɛboro ɔha aduɔwɔtwe gui nti, ɔbɛyɛɛ USSR ɔbran mpɛn ason.
  Oyi yɛ Terminator abeawa bi! Obi te sɛ ɔno besiw ɔpɔnkɔ a ɔretu mmirika akɔhyɛn apata bi a ɛrehyew mu.
  Na ɛyɛ nwini mpo.
  Mirabela nyaa nkrabea a emu yɛ den. Mikowiee mmofra adwumayɛbea bi a wɔyɛ adwumaden. Bere a ɔda mpaboa na ɔhyɛ atade fitaa, na otwitwaa kwae no mu na otwitwaa nnua a wɔde ayɛ nnua no. Ná ne ho yɛ den na ɔwɔ apɔwmuden kɛse. Wɔ awɔw a ano yɛ den mu no na ɔnam mpaboa a ɔda mpaboa na ɔhyɛ afiase mpaboa. Na anyɛ yiye koraa no, na mefefe pɛnkoro.
  Nokwarem no, wɔhyɛɛ saa adeyɛ yi nsow wɔ anim nso. Bere tenten no, Mirabela ko wɔ asraafo a wɔnam fam mu, na afei ɔbɛyɛɛ wimhyɛnkafo. Mirabela nyaa ogya asu a edi kan wɔ Moscow ko no mu, faako a ɔkɔɔ atubraman no akyi pɛɛ no. Na ɛhɔ na ɔdaa ne ho adi sɛ ɔyɛ onwini.
  Ɔkoe a na ɔda mpaboa na ɛkame ayɛ sɛ na ɔda adagyaw wɔ awɔw a ano yɛ den a ɛmaa Wehrmacht no yɛɛ obubuafo ankasa no mu. Ná ɔyɛ abeawa a ɔyɛ damn a wontumi nni no so nkonim saa. Na odii nkonim koraa.
  Ná Mirabela gye di sɛ USSR bedi nkonim a ɛreba. Nanso bere kɔ so. Wɔn a wɔayɛ wɔn basabasa no dɔɔso, nanso nkonimdi mma. Na ɛyɛ hu ankasa.
  Mirabela da nkonimdi ne nkɔso ho dae. Ɔwɔ nsoromma nson a ɛwɔ USSR - wei boro obiara so! Na damn, ɔfata n"abasobɔde ahorow! Na ɔbɛkɔ so asoa asraafo mmeamudua no. Sɛ akyiri yi wokum Stalin mpo a, n"adwuma no kɔ so tra ase!
  Abeawa bi ba mu na ɔbɔ ne ho ban... Ɔtow Germanfo XE-162 a aba foforo no tuo na ɔbɔ hwerɛma:
  - a wode tu kwan! Na adwumayɛfo foforo a wɔyɛ damn!
  Nokwarem no, abeawa a ne ho yɛ nwini. Ɔkraman ankasa tumi yɛ pii.
  Mirabela yɛ nsoromma foforo...
  Ɔko no kɔ so nna pii kɔsi sɛ dapɛn foforɔ bɛba na July 8, 1944... Soviet IS-2 no sɛee rollers ne tracks - wɔresiesie. Yiw, ɔko a atirimɔden ne mmɔborohunu nnim saa. Na ɛbɛkyɛ bere tenten ahe?
  Na afei Gerda aboro Knisel ne Wittmann wɔ tank dodow a wɔsɛee no mu.
  Wɔbɛyɛ dɛn akwati sɛ wɔbɛkyinkyin? Wɔko a wɔmfa mpaboa da hɔ na wɔhyɛ bikini kɛkɛ. Mmabaa no san gyinaa hɔ bio, na wɔyɛɛ Soviet mmofra no ayayade kakra bio. Na afei na wɔrebɛn tank a wɔasɛe no ahasa no dodow. Na wobetumi de wɔn ho ato akatua a ebi mmae da so: Knight"s Cross of the Iron Cross nsoromma a dwetɛ oak nhaban, nkrante ne abohene wom.
  Eyinom ne mmeawa no!
  Gerda tow tuo gu Soviet kar no so. Ɔtetew abantenten no so na ɔteɛm sɛ:
  - a meye damn ade!
  Na ɔtow tuo bio. Ɛhyɛn T-34-85 mu. Na ɛyɛ squeaks:
  - kurom Germany!
  Abeawa no reyɛ ayɛ basaa. Na ɔyɛ nnam paa... Yiw, ɔwɔ strategic streak a ɛte saa. It"s already mid-July 1944... Ɔko no kɔ so na ɛkɔ so... Ɔmpɛ sɛ wogyae. Asraafo Kɔkɔɔ no rebɔ mmɔden sɛ wɔbɛkɔ wɔn anim wɔ mmeae ahorow. Nanso hwɛ yiye, nnipa kakraa bi na aka.
  Na mogya retu Russia.
  Sɛ nhwɛso no, Hans Feuer. Nea onyaa Dade Mmeamudua Ahyɛde, Adesuakuw a Edi Kan no mu kumaa sen biara. Na afei ɔbɛyɛɛ akumaa a onyaa Order of the Knight"s Cross of the Iron Cross esiane Soviet ɔsahene bi a wɔkyeree no nti.
  Yiw, nokwarem no, eyi yɛ onwini kɛse.
  Na mmarimaa no da wɔn ho adi sɛ wɔyɛ onwini kɛse.
  Hans Feuer yɛ ɔkofo a ne ho yeraw no. Abarimaa no ko te sɛ ɔbran, awɔw bere mu, ɔhyew mu, ahohuru bere ne awɔw bere mu, na ɔhyɛ ntade tiaa nkutoo.
  Abofra no de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔbɛyɛɛ anansesɛm.
  Eyi yɛ nea ɛyɛ nwini yiye ankasa!
  Hans gyee din mfehaha pii! Sɛ mpo sɛ obi a ɔsɔre tia ɔbran nkutoo a!
  Na ne nyinaa mu no, ɔko a ɛyɛ nwonwa na emu yɛ den saa rekɔ so wɔ ha... AI biara yera.
  Agave wɔ wim bio na ɔtow Soviet kar ahorow gu. Ɔyɛ ɔbɔmmɔfo ne ɔkraman a ɔkyere mmoa we. Ɔbɔ ɔtamfo no.
  Kar ahorow a ɔbɔɔ no no hwe ase. Na afei abeawa no tow tuo gu asase so asraafo no so. Ɔbɔ IS-2 no gu. Na ɔserew sɛ:
  - a eye paa! Me ne abeawa a okum atamfo!
  Na bio wɔde kɔ wim botae ahorow so. Eyi ne nea ɔsɛe tank ne kar a ɛtu na ɛtow tuo nyinaa.
  Nanso E-5 tank ketewaa bi ni. Afiri a emu duru yɛ tɔn ason. Ɔko sɔhwɛ ahorow a wɔatwa. Na ɔwe na ɔwe ɔtamfo no.
  Na sɛ bere du sɛ yɛto dwom a, obiara rensiw yɛn kwan anaasɛ ɔrenni yɛn so nkonim!
  E-5 no de ahopere kɔ ne ho na ɛtow tuo bere a ɛrekɔ no. Na wontumi nsiw tank a ɛte saa no kwan. Na akorade no ricochet.
  Na abarimaa bi a wadi mfe du a wɔfrɛ no Friedrich te kar no mu na ɔteɛteɛm sɛ:
  - Na mebɛyɛ super fighter ampa!
  Na bio ɔtow tuo... Na ɛbɔ abantenten no mfinimfini pɛɛ. Na ne tumi a ɛsɛe ade, ɛwom mpo sɛ ɛyɛ ketewaa bi de, nanso ɛyɛ kɛse.
  Na wim Helga ko. Abeawa bi a ɔmfa mpaboa a ɔhyɛ bikini rekyerɛw sika a wɔde tua ho ka no. Na n"ani gye wɔ ne nkonimdi ahorow a ɛyɛ nwonwa no ho.
  Ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no kyerɛ Soviet kar bi so na ɔde ogya to mu, na ɛma ɔko afiri mũ a atuo wom pae.
  Eyi yɛ onwini na ɛyɛ kraman.
  Na Agave di n"anim... Na ɔko nso.
  It"s already August 1944... Asraafoɔ Kɔkɔɔ no antumi annye nkonimdie wɔ baabiara. Nanso Germanfo nso ntumi nnya nkɔso kɛse. Asase ase aprɛm a ɛyɛ hu rekɔ ɔko. Nanso wɔyɛ anifere kwan so de ara kwa.
  Mmabaa no de ahopere kɔɔ asase ase, sɛee Soviet atuo pii na wɔsan san bae.
  Bere koro no ara mu no, wɔkyeree akwampaefo baanu bi. Mmabaa no yii mmarimaa a wɔkyeree wɔn no ntade fii ase yɛɛ wɔn ayayade. Wɔde waya boroo akwampaefo no, afei wɔde ogya tow wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa no. Afei wofii ase de nhama a ɛyɛ hyew bubuu me nansoaa. Mmarimaa no teɛteɛɛm wɔ ɛyaw a emu yɛ den mu. Awiei koraa no, mmeawa no de dade a ɛyɛ hyew hyew nsoromma wɔ wɔn moma so na wɔde wɔn mpaboa bubuu wɔn mmarima pɛyɛ. Ade a etwa to no wiee akwampaefo no na wohwee ase esiane ahodwiriw a ɛyɛ yaw nti.
  Ne tiaatwa mu no, mmeawa no daa wɔn mmɔdenbɔ a ɛkorɔn adi. Nanso bio Germanfo no antumi anyɛ biribi titiriw biara.
  Atuo a ahoɔden wom a ɛde ne ho tu: "Sturmmaus", a wɔtow wɔ Soviet gyinabea ahorow so. Wɔyɛɛ ɔsɛe ne ɔsɛe pii. Nanso Soviet ntua wimhyɛn bi bɔɔ kar no biako gui, na Kraut abusua no san bae.
  Ná Saratov da so ara kura mu wɔ August 1944 mu. Ampa, Germanfo no tumi faa Uralsk kurow a ɛwɔ Kazakhstan no na wotu kɔɔ Orenburg.
  Ɛha nso Albina ne Alvina wɔ wim, nanso saa bere yi de na wɔwɔ ahina a ɛtu a wɔasɔ ahwɛ so. Wɔde wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa no twe adwene si so de mia joystick no bɔton ahorow no so na wɔyɛ no ahokokwaw kɛse so.
  Nokwarem no, mmeawa no da wimhyɛn a wɔde tu mmirika a ɛkorɔn sen biara adi. Wɔtwee wɔn discus no, na wɔtow Soviet mfiri a ɛtu dumien guu fam.
  Albina bɔ n"ano sɛ:
  - abufuw adansi kuw! Nsoromma bɛhwe ase!
  Na ɔdannan ne kar no bio. Na mmeawa no sɛe Asraafo Kɔkɔɔ no. Bio nso, yiye...
  Alvina nso tow Soviet wimhyɛn dumien gu fam na ɔbɔ gyegyeegye sɛ:
  - mmabaa a wɔabɔ dam, na ɛnyɛ mmaabun koraa!
  Nea etwa to no yɛ nokware. Awarefo no ne mmarima no gyee wɔn ani paa. Na ɔyɛɛ nneɛma ahorow nyinaa. Mmabaa dɔ mmarima - ɛyɛɛ wɔn ani! Na ne titiriw no, sɛ wode wo tɛkrɛma yɛ adwuma a.
  Abeawa bi a ɔwɔ dibea a ɛkorɔn sen biara... Wɔyɛɛ ɔkwampaefo no ayayade... Nea edi kan no woyii ne ntade na wohwiee nsu bokiti abien guu ne menewam. Afei wɔde dade a ɛyɛ hyew baa yafunu a ahonhon no mu. Na hwɛ sɛnea wɔhyew! Ɔkwampaefo no teɛteɛɛm wɔ wuram yaw mu... Na hua bi a ɛrehyew wɔ hɔ.
  Alvina de waya a ɛyɛ hyew bɔɔ no wɔ nkyɛn. Na sɛnea ɔpɛ sɛ ɔserew... Ɛyɛ serew yiye.
  Afei ɔtoo dwom sɛ:
  - abrɛ sɛ mɛyɛ harrowing the rear - mepɛ sɛ me tease m'anigyeɛ!
  Na hwɛ sɛnea ɔbɛserew! Na ɔbɛda ne sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ! Abeawa yi ani gye awudi ho, abeawa bɛn ara ni!
  Na abeawa no nan nyinaa da hɔ na ɛyɛ fɛ. N"ani gye ho sɛ ɔbɛnantew fango no so a ɔda mpaboa. Na nso sɛ wɔbɛpam akwampaefo a wɔakyere wɔn no akɔ. Wɔteɛteɛm kɛse bere a wɔayam wɔn nan ase no. Alvina mpo hu sɛ ɛyɛ serew kɛse. Na Albina nso yɛ abeawa, momma yɛnka no pen - super! Sɛnea wɔde elbow obi a ɔne no reko wɔ ne hwene mu. Na ɔteɛteɛm sɛ:
  - a meye abeawa a wokorɔn sen biara!
  Na ɔda ne sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ no adi. Nea ɛhyerɛn te sɛ nea wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ. Na ɔkofo no yɛ nwonwa! Eyi betumi ayɛ biribi a wontumi nka wɔ anansesɛm mu anaasɛ wɔmfa kyerɛwdua nkyerɛkyerɛ mu!
  Soviet akofo baanu no nyinaa, Yaks, Laggies, Pawns, ne Ili, rebɔ fam wɔ wim. Wɔn a wɔn ho yɛ fɛ no yɛ nnam. Akyinnyegye ketewaa biara nni wɔn mu. Na ahoɔfɛ a ɛte saa a ɛyɛ wuram na ɛyɛ anigye.
  Akofo no de wɔn nan a ɛda hɔ kwa di joystick no so na wɔtow hyɛ Russia kar ahorow so. Bere a wɔrepiapia no, wɔbɛbubu akofo no, te sɛ nea wɔde poma rebɔ ahwehwɛ. Mmabaa no yɛ atirimɔdenfo ne mmɔborohunu. Abufuw tumi ne akɔnnɔ gyaframa na ɛwɔ mu. Na ahotoso a wɔwɔ wɔ nkonimdi mu. Sɛ mpo ɔko no ne USSR akɔ so mfe anan pɛ mprempren a. Nanso ɛmpɛ sɛ ɛba awiei nso. Albina ne Alvina na wɔregye din kɛse. Na wɔmpɛ sɛ wɔbɛsan wɔn akyi anaasɛ wobegyina kakra. Na wɔtu wɔn ho kɔ wɔn ho na wɔbɔ ɔtamfo no akuturuku.
  Albina a ɔrebɔ Soviet wimhyɛn agu no teɛm sɛ:
  - abeawa no abrɛ sɛ ɔbɛsu, m"ani begye ho sɛ mɛmene bast mpaboa no!
  Na sɛnea ɔserew na ɔhyerɛn ne sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ no. Na sɛnea mprempren ɔpɛ ɔbarima. Ɔpɛ sɛ ɔto mmarima mmonnaa. N"ani gye eyi ho yiye. Ɔbɛfa wo na wato wo mmonnaa.
  Albina bɔ ose sɛ:
  Mmabaa nna yɛ nna
  Nkɔso kɛse ni!
  Na ɔkofoɔ no bɛpae serew... Na yɛnkum yɛn atamfo nyinaa bio. Ɔwɔ ahoɔden pii. Na ntini ahoɔden ahyɛ mu ma.
  Na Alvina bɛbobom sɛ:
  - momma yenbubu atamfo no mu nsensanee!
  Na ɔkofo no befi ase aserew denneennen! Na meyɛɛ sɛnea ne mmarima no reyɛ paw no ho mfonini wɔ m"adwenem. Nanso momma yɛnka kɛkɛ sɛ ɛyɛ dɛ.
  September aba yɛn so dedaw... Owia no rehyerɛn kakraa bi. Osutɔbere da a edi kan no, Russia mmarimaa tu mmirika fa sukyerɛmma a atɔ nkyɛe wɔ Russia atifi fam mmeae no mu. Wɔserew wɔn ho, serew kyerɛ wɔn ho, na wɔde wɔn borɔdɔma kyerɛ Germanfo no.
  Akwampaefo a wɔhyɛ krataa kɔkɔɔ, wɔn ti nhwi ntiantiaa, na wɔn mu binom yɛ tiaa mpo. Wotu mmirika na wohuruw. Ɛkame ayɛ sɛ wɔn nan a ɛda hɔ kwa no nnya awɔw. Wɔabɛyɛ nnipa a wɔyɛ katee paa. Mmabaa nso retu mmirika, wɔn nso nni mpaboa. Asen a ɛyɛ pink a ɛyɛ kurukuruwa no hyerɛn wɔ owia mu. Soviet mmeawa a wɔn ho yɛ nwonwa. Ɔyɛ tratraa, ɔyɛ agumadifo, ɔyɛ ne su sɛ ɔde nneɛma kakraa bi bɛma ne ho atɔ no.
  Na obiara serew na ɔserew wɔ ne sẽ ho... Osutɔbere mu da a edi kan no yɛ anigye ankasa ne hann ne adebɔ ho sukɔm!
  Na wimhyɛn mu akodi wɔ wim. Mirabela, eyi ne Soviet wimhyɛnkafo a odi kan a ɔtow German wimhyɛn foforo gu fam. Na sɛnea ɛte daa no, abeawa no hyɛ bikini nkutoo. Daa abofra na ɛnyera da. Saa na honhom fam ahoɔden a ahintaw wɔ ne mu no te.
  Nanso, Mirabela de, sɛ mmarima de wɔn nsa ka no a, n"ani gye ho nso. N"ani gye ho ankasa. Ɛno nti na ɔyɛ wimhyɛnkafo... Sɛ wɔde mmarima nsa fra abeawa bi nipadua a ɛda adagyaw na ɛyɛ ntini a, ɛyɛ anigye ankasa. Na anigye kɛse nso!
  Mirabela bɔ Nasi kar foforo na ɔbɔ abubuw sɛ:
  - a meyɛ akodeɛ bitch!
  Abeawa no de ne nan ase kurukuruwa a ɛda hɔ kwa no mpo bɔ control panel no. Ɔyɛ fɛ yiye. Na wontumi nsuasua.
  Mirabela fi mu fi mu. Na Agave tu kɔ ne nkyɛn. Awiei koraa no, ɛkame ayɛ sɛ mmea akofo a wɔyɛ wimhyɛnkafo a wodii yiye sen biara no baanu hyiae. Wofi dan kurukuruwa bi mu tow wɔn ho wɔn ho tuo. Wɔbɔ mmɔden sɛ wobenya afi akyirikyiri. Nanso ɛnkɔ yiye koraa. Ahoɔfɛfo baanu no nyinaa tu fi baabi a wɔtow tuo no. Na wɔdaa wɔn sẽ adi denneennen. Wiɛ, mmea yɛ bitches. Wɔhwɛ wɔn ho wɔn ho ani so denneennen. Sɛ yɛbɛka no yiye a, wɔde wɔn ti abɔ wɔn ti na wɔtow tuo bio. German ME-262 X da so ara wɔ akode a eye sen Yak-9 T, na wɔtow Soviet kar no gui...
  Nanso Mirabela tumi tu, na ɔhwere ne wimhyɛn nea edi kan wɔ ne wimhyɛn adwuma mu. Nea enye koraa ne sɛ okowiee atamfo asasesin mu. Na eyi nye. Yiw, nkrabea a ɛkyinkyim soronko saa. Na wɔ September 1, 1944, a na ɛyɛ Wiase Ko II afe a ɛto so anum dedaw no, wiase no sesa, nanso Fuhrer nniso wɔ abakɔsɛm mu agodie foforo mu da so ara wɔ hɔ.
  Awiei koraa no, Soviet asraafo gyaw Saratov hɔ, na Wehrmacht asraafo no bɛn Kuibyshev.
  Akodi a emu yɛ den nso rekɔ so ama Orenburg.
  Tamara a ɔmma mpaboa reko wɔ hɔ, na ɔtow nneɛma a ɛpaapae gu n"atamfo so, de ne nan ase a ɛda hɔ no piapia wɔn na ɔreteɛteɛm:
  - anuonyam nka komunism man!
  Veronica tow tuo gu wɔn a wɔsɔre tia no no so. Ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow nneɛma a ɛpaapae no na ɔteɛm sɛ:
  - ma adwene a efa komunism ho!
  Victoria, a ɔtow tuo gu wɔn a wɔsɔre tia no so, na ɔyɛ no te sɛ Robin Hood a ɔhyɛ bikini no, ɔbɔ gyegyeegye, ɔde ne nansoaa a ɛho nni hwee tow ɔtopae gu atamfo no so na ɔteɛteɛm:
  - anuonyam nka komunism mmere no ho!
  Olya a ɔtow tuo guu atamfo no so na ɔde kankyee twaa wɔn kɔɔ fam no faa no na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - ma Soviet man no kesee ne anuonyam kesee!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɛsan atow tumi kɛse a ɛsɛe ade a ɛpae.
  Larisa a ɔreto tuo agu Nasifo no so no bɔɔ ose sɛ:
  - me man Russia, Onyankopon de wo ama wo daa wo wim bruu ase!
  Na winks n'ahokafoɔ...
  Agafya, a ɔreto tuo abɔ Nasifo no, bɔɔ n"ano sɛ:
  - Orenburg rempa abaw da! Yɛbɛko atia Agya Man no atamfo!
  Mmabaa no asi wɔn bo na wɔabɔ wɔn tirim ankasa sɛ wɔbɛko akosi mogya a etwa to koraa no mu.
  Orenburg da so ara kura mu. Nanso September 3, 1944 no, wofii ase tow hyɛɛ Kuibyshev so. Na nokwarem no eyi nyɛ papa mma USSR.
  Alenka tow tuo gu Nasifo no so na ɔteɛm sɛ:
  - ma komunism, Sovietfo man!
  Na bio, ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa no, ɔbɛtow atopae a ɛsɛe ade.
  Anyuta tow tuo gu wɔn a wɔsɔre tia no so na ɔteɛm sɛ:
  - Momma yennyi Kuibyshev ho ban!
  Na wode wo nansoaa a ɛda hɔ kwa no de ahoɔden kɛse a edi awu bɛtow ade a ɛpae.
  Na ɛbɛtetew atamfo pii mu.
  Alla, a ɔreto Krautfo no tuo no, bɔ gyegyeegye na ɔwosow ne moma so:
  - ma amansan sorokɔ a ɛwɔ Polesie!
  Na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no bɛma ne ho mu ama atopae no ama Fritz-atuatewfo no nyinaa sɛe na wowuwu koraa.
  Maria a ɔreto tuo abɔ Nasifo no, na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa no tow tumi a ɛmaa Fritz no yɛɛ obubuafo no, bɔɔ ose:
  - a wote mu!
  Na abeawa no bɛserew wɔ n"ahurututu atifi!
  Marusya a ɔde tuo guu fasistfo nkɔnsɔnkɔnsɔn no so na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae a ɛsɛe ade no tweet sɛ:
  - anuonyam ma komunism ne nkonimdie!
  Matryona de serew kae, na ɔde ɔpae foforo a edi awu kɔmaa na ɔtwitwaa Fritz no sɛ:
  - Ɛna Man no yɛ kronkron!
  Mmabaa no ko te sɛ abran.
  Mfiase no nkutoo na wɔsɔɔ flying saucer no hwɛe, na afei edii nkogu.
  Enti afei Albina ne Alvina san ko bio wɔ ME-309, afiri a ɛfata yiye ma wɔn su no so.
  Mmabaa no totow atuo guu Soviet wimhyɛn ahorow so na wɔteɛteɛɛm sɛ:
  - a ɛda nsow wɔ abɔnten so, ne ɛlɛtrɔnik spaghetti!
  Albina tow tuo a ɔde sii n"ani so yiye guu atamfo no so, bɔɔ Soviet kar bi, na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa no kyerɛɛ no na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - a edi kan a metu no beye owuo ama atamfo no!
  Alvina nso too tuo guu atamfo no so. Otwitwaa no yiye na ɔdaa ne sẽ adi kae sɛ:
  - Komunism ne me nkrabea!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɔɔ botae foforo.
  Mmabaa no da so ara reko wɔ kar dedaw bi mu. Wɔnnya nyii wimhyɛn a wɔde ko a wɔde propeller tu no mfii adwumayɛ mu. Bio nso, ɛho da so ara hia sɛ yɛde mfiri a wɔde tu wimhyɛn yɛ su na yɛyɛ nhyehyɛe mũ bi ma wɔn. Na eyi nyɛ mmerɛw saa sɛ wɔbɛyɛ.
  Albina, a ɔreto tuo agu Soviet kar ahorow so no, kae wɔ ntease mu sɛ:
  - na mɛbɔ komunism bere no na madi ahemman no anim akɔ nsoromma mu!
  Na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no mia pedals no so.
  Alvina, a ɔtow tuo guu Russia kar ahorow so, na ɔrebɔ wɔn akuturuku pɛɛ no, bɔɔ ose:
  - botaee ne Aryan komunism!
  Na ɔkofo no de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no dii dwuma bio. Na ɔyɛɛ n"ade ntɛmntɛm paa.
  Bere a mmeawa baanu no nyinaa san bae, bere a na wɔde wɔn akodi nneɛma nyinaa adi dwuma no, wɔmaa kwan ma wɔhohoroo wɔn nipadua wɔ aguaree hɔ. Mmarima a wɔn ho yɛ fɛ de brooms bɔɔ wɔn. Albina a ɔreyɛ hyew no kae sɛ:
  - nanso, mmarima ho hia!
  Alvina penee eyi so:
  - a ehia paa! Ɛwom sɛ yɛn mmea no ho yɛ fɛ sen saa de!
  Albina paee serewee na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - adɛn nti na ɔbaa hia mmarima na wanya obi a ɔbɛhwe no!
  Nokwarem no, mmeawa no ne eyi yɛ adwene.
  Helga a ɔde TA-152 tow tuo guu Soviet aprɛm so na ɔde akuturuku faa mu, na ɔserewee:
  - anuonyam ma Kaiser komunism!
  Na abeawa no serewee.
  Agave wɔ wim rehwehwɛ Soviet wimhyɛn ahorow. Yak-9 a ɛyɛ mmerɛw sɛ wɔbɛyɛ no, wɔrehu no kɛse wɔ wim. Nanso, saa kar yi nyɛ mmerɛw saa. Wɔ T nsakrae no mu no, wɔde 37 mm aprɛm ahyɛ mu na ebetumi abɔ Fritz bi yaw.
  Agave tow tuo fi akyirikyiri wɔ ne ME-262 no so na ɔfa ne hwene mu to dwom:
  - me ne onyansafoɔ paa wɔ wiase, mekum atamfo wɔ tiafi mu!
  Na ɔde n"ani kyerɛ n"abɔfo a wɔwɔ wim no.
  Nanso ha na Mirabela wɔ wim bio. Abeawa yi, wɔ nneɛma a wahwere nyinaa akyi no, ne koma nnyae.
  Na ofi ase to dwom mpo, na ɔhyehyɛ nnwom bere a ɔrekɔ no;
  Mekɔkaa Komsomol kuw no ho bere a na merebɔ bɔɔl no, .
  Dae abeawa fɛfɛ bi...
  Misusuwii sɛ wiase no bɛyɛ daa May, 1999.
  Da biara yɛ ahohuru bere awo!
  
  Nanso biribi nti anyɛ yiye, .
  Ɔkwan bi so no, me ntumi ntɔ ɔdɔ mu...
  Wiɛ, monka kyerɛ me guys mesrɛ wo, .
  Asetra yɛ ahyɛmma a ɛyɛ den yiye!
  
  Mpofirim ara ɔko no yɛɛ aprannaa mpofirim, .
  Na owu ahum bi de ahopere bae...
  Na me mmabaa no wɔ nipadua a ɛyɛ den, .
  Wubetumi de wo ho ahyɛ ntua ase ntɛm ara!
  
  Gye me di, mempɛ sɛ mepa abaw, .
  Ko ma Agya Man no kosi awiei...
  Yɛde atopae gu akyi bag a ɛyɛ den mu, .
  Stalin besii n"agya ananmu wɔ koma mu!
  
  Akofo yɛ akɛse wɔ Russia.
  Yebetumi abɔ asomdwoe ne nhyehyɛe ho ban...
  Wim nsoromma guu velvet no nsu, .
  Na ɔbɔmmɔfo no danee mmoa a wɔkyere wɔn we!
  
  Meyɛ abeawa a me mpaboa mpaboa a mereko
  Sɔhwɛ ne ɔdɔ ahyɛ mu ma...
  Ɛbɛyɛ, menim baabi wɔ paradise yi mu, .
  Worentumi mfa mogya nsi anigye!
  
  Agya Man no mu akofo akɛse, .
  Yɛbɛko denneennen wɔ baabi a ɛbɛn Moscow...
  Na afei dae a wɔdae wɔ komunism ase no, .
  Ɔne Satan bɛko atia asase ase wiase!
  
  Russiafo mmarima akokodurufo, .
  Sɛ wɔko nokwaredi mu kosi awiei...
  Wɔde afiri a wɔde tow tuo reto tuo, .
  Sɛ wuhia sika abotiri a!
  
  Tuo mpo ntumi nsiw yɛn kwan
  Yesu Nyankopɔn kɛse no asɔre...
  Ɔtweaseɛ a ɔkyere mmoa we no nna no aba awiei, .
  Ɛbɛyɛɛ hann kɛse mpo afi wim!
  
  Medɔ wo, Lada dɔfo, .
  Onyankopɔn a ɔkorɔn sen biara Svarog bɛba anuonyam mu...
  Ɛsɛ sɛ yɛko ma Russia, .
  Aborɔfo Nyankopɔn a oye sen biara no ka yɛn ho!
  
  Mma Russiafo no mmra wɔn nkotodwe, .
  Gye me di, yɛn honam no ntumi nsiw ano...
  Stalin ne Lenin kɛse no ka yɛn ho, .
  Ɛsɛ sɛ wo nso wotwa sɔhwɛ yi mu!
  
  Agya Man no yaw nso wɔ yɛn akoma mu, .
  Yɛgye ne kɛseɛ di...
  Yɛde ntɛm bue ɔpon no kɔ ahunmu, .
  Ɛbɛyɛ asetra a ɛyɛ dɛ yiye!
  
  Yɛyɛ mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ a yɛda mpaboa, .
  Yɛtu mmirika ntɛmntɛm saa fa sukyerɛmma a ɛreworo so no mu...
  Yɛnhia vodka a ɛyɛ nwononwono yi, .
  Kerubim no trɛw ne ntaban mu!
  
  Yɛn mmabaa bɛgyina Agya Man no akyi, .
  Na yɛbɛbua Krautfoɔ no sɛ, dabi mma abɔnefoɔ no, .
  Wɔbɛsɛe Hell Kain, .
  Na nkyia ma Kristo Agyenkwa!
  
  Bere bi bɛba - na entumi nyɛ papa, .
  Awufoɔ bɛsɔre daa...
  Amansan no bɛyɛ paradise ankasa, .
  Obiara adaeso bɛbam!
  . TI A ƐTO SO 11.
  September 1944 twaam wɔ akodi a emu yɛ den mu... Fritzfo no tumi twaa Kuibyshev ne Orenburg ho hyiae ma enti saa nkurow yi sɛee, nanso ɛmfa ho nsɛnnennen a na wɔkoe no nyinaa.
  Mmabaa no daa ahoɔden a ɛtra so adi... Wɔ October mfiase no, Nasifo a wonnya nnyee Kuibyshev no tow hyɛɛ Penza so. Na akodi fii ase bobɔɔ kurow yi so.
  Natasha ne ne kuw no koe wɔ hɔ.
  Abeawa no de ne nan a ɛda hɔ a ɛyɛ fɛ no tow atopae na ɔteɛɛm sɛ:
  - ma Russia honhom no.
  Ɛno akyi no Zoya too tuo fii bazooka no so. Na ɔbɔɔ Germanfo Lev-2 tank no gui.
  Germanfo no brɛɛ wɔn ho ase kakra... Woyii Panthers ne T-4s no fii adwuma mu. Nanso mprempren de saa mfiri ahorow yi da so ara yɛ adwuma. Nokwarem no, Panther yɛ tank a ɛsɛe ade pa, na wɔabɔ ho ban yiye koraa fi anim. Nanso afã horow no yɛ ne haw. Nanso, "Panther"-2 no n"afã horow no mmɔ ho ban yiye. Nanso wɔde atuo no mu dodow no ara kura mu.
  Development of the E series is underway... E-75 tank no hyɛ bɔ sɛ ɛbɛyɛ awo ntoatoaso foforo kar a ɛwɔ afã horow a wɔakata so pɛpɛɛpɛ. Germanfo de wɔn ho to eyi so kɛse. Botae no ne sɛ wobenya tank a emu nyɛ duru dodo, ɛyɛ ntɛmntɛm na wɔabɔ ho ban yiye. Mmɔden a edi kan a ɛte sɛɛ ne Maus, nanso adeyɛ kyerɛe sɛ saa tank yi mu duru dodo. Mmom no, na wɔreyɛ E-100 no dedaw. Ná saa tank yi wɔ nhyehyɛe a ɛyɛ den sen biara na na ɛwɔ fam. Mpɛn pii no, sɛ wɔde toto Mouse ho a, ne mu duru so tew koduu tɔn ɔha aduasa kosi ɔha aduanan. Wɔde afã horow no sii hɔ wɔ afã horow a ntease wom. Afã horow no mu duru ne ntama a wɔde kata so no mu duru duu milimita 210. Akode no ne Mouse de no yɛ pɛ: aprɛm a ne kɛse yɛ mm 128 ne mm 75 a ne toa tiawa. Germanfo de engine a ano yɛ den sen saa a ɛwɔ ahoɔden a ɛyɛ apɔnkɔ 1,500 sii hɔ, na tank no tu mmirika kilomita aduanan dɔnhwerew biara wɔ ɔkwan kɛse no so.
  Nea ne nyinaa yɛ nea abotɔyam wom. E-100 no da so ara yɛ tank a emu yɛ duru dodo. Nanso wɔde akode ne ahobammɔ a ɛkyɛn so.
  Ebia ne ko su ahorow no renyɛ bɔne, nanso tank no a wɔde bɛkɔ ne nea wɔde fa so no kɔɔ so yɛɛ ɔhaw. Osuahu ankasa ada no adi sɛ tank mu duru ntumi ntra tɔn aduɔwɔtwe na ama wɔatumi de akɔ akwan ne abɔnten so wɔ ɔkwan a ntease wom so.
  Enti Hitler de anohyeto mae wɔ E-75 no so sɛnea ɛbɛyɛ a ebedu emu duru a wɔde ama no ho, nanso sɛ ɔbɛbɔ afiri a wotumi de ho to so wɔ ahobammɔ ho. Esiane eyi nti, wosii gyinae sɛ wobegyae aprɛm a ne kɛse yɛ mm 75 no. Na ma nhyehyɛe no nyɛ den sɛnea wubetumi: wɔ block biako mu no, engine ne transmission no twa ne gearbox a ɛwɔ engine no so. Afei ebia obenya tank a wɔabɔ ho ban wɔ afã nyinaa na ɛnyɛ den dodo.
  Mpɛn pii no, na Hitler ani nnye Germanfo kar ho koraa. Ɛwom sɛ ebia na Lev-2 no anya nkɔso kɛse de, nanso na ne aprɛm a ne kɛse yɛ mm 105 no boro so ma Soviet aprɛm a wɔde ko, na na ɛnnɔɔso sɛ wɔbɛtow agu mmeae a wonni akode. Mpɛn pii no, na "Panther"-2 tumi de akode ne anim ahobammɔ ma asraafo no ani gye, nanso na ɔfã ahobammɔ no da so ara nnɔɔso, nanso na karka su no yɛ nea abotɔyam wom.
  Fuhrer no hwehwɛɛ sɛ wɔyɛ tank a ebetumi ama asraafo no ani agye wɔ ɔkwan biara so.
  Nanso eyi nyɛ mmerɛw saa sɛ wobenya. So ebetumi aba sɛ wobɛbɔ nhyehyɛe no mu den akodu nea ɛsen biara na wode bogies ne spring soronko mmoa so ama chassis no ayɛ hare, na wode biribi afi nipadua no mu aba. Na adwumayɛfo no da fam ankasa.
  Nkɔso a ɛte saa betumi adan nea ɛhyɛ bɔ kɛse. E-75 tank a edi kan a ɛne E-50 ayɛ biako no mu duru ntumi ntra tɔn aduɔson, na eyi yɛ afiri a ɛyɛ hu.
  Elizabeth ko wɔ T-34-85 tank no so na na n"ani nnye ne ahobammɔ ho koraa. Akode no a na ɛyɛ mmerɛw esiane nneɛma a wɔde afra a enni mu nti no ammɔ tank no ho ban kɛse.
  Elizabeth de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa too tuo na ɔbobom, na ɔdaa ne sẽ adi:
  - a meye ahunmu vixen.
  Catherine bɔɔ ɔtamfo no, bɔɔ ɔtamfo no wɔ nkyɛn na ɔbɔɔ abubuw, na ɔdaa ne sẽ adi:
  - ma komunism wo USSR!
  Elena nso too tuo denneennen, na ɔde n"ani sii ɔtamfo no so, na ɔde ahoɔden a edi awu bɔɔ no, na bere a osusuw nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na ne nan da hɔ no ho no, ɔbɔɔ akuturuku:
  - ma nkonimdie amansan mmara!
  Efrasia tow tuo guu atamfo no so, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no dii dwuma pɛpɛɛpɛ na ɔteɛɛm sɛ:
  - ye nokore ma Svarog ne Stalin ma oman no kesee!
  Eyinom ne mmeawa a wɔreko wɔ ha no. Wɔn na wɔwɔ kuw a ɛda nsow sen biara.
  T-34-85 tank ahorow bi puei a na ɛbɔ wɔn ho ban fi atuo ho, na ɛmaa wɔn mu duru so tew kɛse. Ahoɔhare ne sɛnea kar no tumi tu no akɔ soro. Nanso afei de na wobetumi de atuo a ɛko tia tank, atuo a ɛyɛ kɛse, ne atopae ahorow pii afa. Na mframa mu aprɛm mpo tow hyɛn mu pɛɛ. Nokwarem no, ɛnyɛ den mpo sɛ wɔbɛyɛ tank a ɛte saa, ne bo nyɛ den na ɛma ahoɔhare a ɛkɔ so no yɛ kɛse.
  Afei, sɛ mmeawa na wɔka kar yi a, wɔremma menkɔ mu.
  Elizabeth, abeawa bi a ɔyɛ ntɛmntɛm a ɔwɔ nneɛma akɛse a ɛsɛe ade no kae wɔ ntease mu sɛ:
  - akode ntumi nsi akokoduru ananmu!
  Catherine penee eyi so sɛ:
  - Yiw, ɛte saa, saa kwan yi so no worennya wo ho adi!
  Na sɛnea wobɛserew...
  Mmabaa a wɔn ho yɛ fɛ kɛse. Na sɛ wɔbɔ atamfo a, wɔyɛ no basabasa na wɔyɛ no yiye.
  Elena, bere a wɔn tank no de n"akodi nneɛma no wiei na ofii hɔ kɔhyɛɛ nneɛma ma akyi no, obisaa ne nnamfo sɛ:
  - mo mmabaa no dwene ho, so yewo hokwan se yebedi Third Reich so nkonim?
  Catherine de ahotoso buae sɛ:
  - sedee Vasily Terkin kaa no... Yɛbaa sɛ yɛrebɛboro, ɛnyɛ sɛ yɛbɛkan!
  Elizabeth teɛɛ so sɛ:
  - ne dee Suvorov kaa!
  Na abeawa no, a ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no, faa atesɛm krataa bi na ɔbobɔw mu yɛɛ no sigaret a wɔabobɔw. Ɛyɛ serew ma no.
  Efrasia too dwom, na ɔwosow ne nipadua sɛ:
  - me ye space terminator abeawa, .
  Ɛbɛyɛ yaw paa ama Krauts - kuafoɔ!
  Na hwɛ sɛnea ɔkofo no bɛserew!
  Mmabaa no sii gyinae sɛ wɔbɛbɔ kaad. Ɛyɛ serew. Na wɔn a wɔadi nkogu no yɛ push-ups ne squats.
  Elena kae bere a na wɔredi agoru no sɛ:
  - Seriously though, yenni hokwan ankasa biara a yebedi nkonim! Caucasus ahwe ase na yɛrehwere!
  Catherine de ne nan a ɛda hɔ kwa tow kaad bi, na ɔboroo nea ɔne no reko no na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - Nanso yɛwɔ kokoam akodeɛ!
  Ɔkofo no serewee na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa nso tow kaad no.
  Elizabeth de ahopopo kae sɛ:
  - ampa ara yenya anidasoo baako pɛ a aka - kokoam akodeɛ foforɔ!
  Efrasia sii apini, na ɔde ne nan a ɛyɛ fɛ no nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow kratasin no:
  - Yiw, yenntumi nnye akode a yenni kokoam!
  Na mmeawa no too dwom wɔ nnwontofo kuw mu sɛ:
  - yen akofena de ogya hyew, yebetwa yen atamfo! Yɛyɛ USSR asraafo!
  Akofo no yɛ akofo ankasa na wɔyɛ akodifo ankasa.
  Nanso tumi ahorow no nyɛ pɛ dodo... Wɔ October mfinimfini no, Kuibyshev da so ara hwee ase...
  Germanfo tumi faa baabi a ɛho hia a wɔde bɔ wɔn ho ban. Nanso osu no fii ase tɔe... Na anidaso wɔ hɔ sɛ wobegyinae esiane osutɔ no nti.
  Nanso, ɔko kɔɔ so wɔ wim.
  Soviet wimhyɛnkafo baasa: Mirabela, Anastasia, Akulina de anigye kɛse ko.
  Mirabela, a ɔreto Nasi bi a ɔretu tuo akum no, wɔ ne Yak-9 T a ne bere atwam nanso ɛyɛ hu no so no too dwom sɛ:
  - bebere bi aba, komunism bere!
  Anastasia a ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no miaa afiri no mu no sii so dua, na ɔdaa ne sẽ adi sɛ:
  - betu wimhyɛn akɔ soro ato dwom!
  Na ɔde n"ani kyerɛɛ ne nnamfonom.
  Akulina bubuu Germanni foforo denam ne nan ase kurukuruwa a ɛda hɔ kwa a ɔde miaa ne pedal no so no so na ɔkae sɛ:
  - ma USSR anuonyam!
  Ɛsɛ sɛ mmeawa no yɛ wɔn a wɔko pɔtee.
  Mirabela a ɔde aprɛm a ne kɛse yɛ mm 37 reto fasist ME-262 agu fam no tweet sɛ:
  - anuonyam ma komunism!
  Anastasia a ɔde ɔkwan a ɔde sii n"ani so yiye twaa Nasi no mu na ɔde saw twitwaa atamfo no mu no kaa sɛ:
  - anuonyam nka amansan kɔkɔɔ no!
  Akulina abeawa a na ɔyɛ ɔkofo ankasa no bɔɔ Germanfo kar bi gui na bere a ɔrebɔ abɛn no, ɔbobom sɛ:
  - ma komunism, Sovietfo man!
  Ɛsɛ sɛ yɛhyɛ no nsow sɛ akofo no mu yɛ den kɛse.
  Albina, Alvina, Agava deɛ, wɔreboaboa wɔn nkontabuo ano. Na mmeawa no nso ko a wɔmfa mpaboa da hɔ na wɔhyɛ bikini.
  Hwɛ sɛnea ɛyɛ serew bere a ɛkame ayɛ sɛ mmeawa da adagyaw wɔ wimhyɛn mu no.
  Albina de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa bɔ Soviet kar ahorow pii na ɔteɛteɛm sɛ:
  - ma Aryan anuanom!
  Alvina nso ko tia Red Army na ɔde akokoduru yɛ. Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no de wimhyɛn aprɛm si n"ani so na otwitwa Soviet kar ahorow, na ɔteɛteɛm sɛ:
  - ma adwene a ewo hann!
  Agave nso tow Soviet akofo na ɔtow hyɛ wimhyɛn so, sɛe wɔn ankasa na ɔbobom sɛ:
  - a wode dii nkonim a ewo Third Reich no ho!
  Na mmeawa no nsɔre ntia sɛ wɔbɛyɛ wɔn a wɔsɔre tia no ayayade atirimɔden so. Mmarimaa a wɔn ho yɛ fɛ titiriw.
  Albina, bere bi a ɔrehyew ɔkwampaefo bi nan ase wɔ dua no so no kae sɛ:
  - Boys fried na wɔde pepper ayɛ no dɛ paa!
  Na sɛnea ɔbɛserew. Na ɔbɛda ne tɛkrɛma adi!
  Alvina huu eyi, na ɔdaa ne sẽ adi:
  - abarimaa no fried wo fononoo mu, eye paa ne garlic!
  Soviet akofo baanu bi bɔɔ Agave gui denam ne nansoaa a ɛda hɔ kwa so no na wɔbɔɔ no denneennen sɛ:
  - ye space vixens!
  Na ɔde n"ani kyerɛɛ ne nnamfonom. Ɔyɛ abeawa a ne ho yɛ na, ɔko.
  Albina a ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa, ɛyɛ fɛ, na wɔasen no reto wimhyɛn agu fam no kae sɛ:
  "Worentumi mfa w"adwene nte Russia ase, sɛnea wubetumi apaw nnipa te sɛ Stalin sɛ sodifo!"
  Alvina de abufuw hyɛɛ no nsow, na ɔdaa ne sẽ adi na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow tuo:
  - Nanso yen Hitler no nnye papa!
  Agave serewee, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa bɔɔ Soviet kar ahorow gui na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - Adolf, nokwarem no, woanya ahonhonsɛm! Nanso bere koro no ara mu no, hwɛ dodow a wadi so nkonim dedaw no, wonsusuw!
  Mmabaa no yɛ wɔn a wɔko denneennen na wɔyɛ basabasa.
  Na enti ɔkwan bi so no wɔhyew mmarimaa baanu prɛko pɛ wɔ ogya so a wɔte ase. Saa ara na wɔde dade dua bɔɔ wɔn mu, na wofii ase fĩ, bere a na wɔreteɛteɛm na wɔretwitwiw wɔn ho no. Afei bere a mmarimaa no nnya nyɛɛ komm no, mmeawa a wɔwɔ squadron no mu nyinaa fii ase tuu mmirika kɔɔ akwampaefo a wɔayam no nkyɛn, twaa nam asinasin fii wɔn mu dii.
  Na na ɛyɛ dɛ yiye, titiriw sɛ na mmarimaa no da so te ase na wɔde ɛmo ahyɛ wɔn mu bere a wɔrenoa no a.
  Sɛ nhwɛso no, Agave de anigye kɛse dii abarimaa no asen. Mmabaa no yɛɛ adwuma kɛse saa bere no. Na nea ɛkaa mmarimaa baanu no nyinaa yɛ nnompe ne nnompe. Ná mmerɛbo kumaa no yɛ dɛ titiriw. Ne mmeawa no de anigye kɛse memee no.
  Nanso seesei wɔreko wɔ wim...
  Wɔ October awiei no Orenburg hwee ase...
  Germanfo no bɛn Ufa. Awɔw ayɛ nwini yiye dedaw na sukyerɛmma atɔ.
  Tamara ne ne kuw no reko atia Nasifo wɔ Ufa kurotia. German asraafo a wɔnam fam a abibifo asraafo a wɔfaa wɔn wɔ Franse ne Belgium atubra aman mu na wɔwom no kɔ so tow hyɛ wɔn so.
  Wɔde afunu gu mmeae a wɔbɛn no nyinaa nwura ankasa.
  Tamara ma ɔpae na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow ɔtopae na ɔteɛteɛm:
  - a wobedi komunism bere no anuonyam mfehaha pii, megye di sɛ Stalin bɛyɛ yɛn nsa a ɛyɛ den.
  Veronica a ɔreto tuo no ka sɛ:
  - nnbubu USSR no!
  Na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no tow ade a ɛpae gu soro.
  Anfisa a ɔreto tuo agu Nasifo so na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow owu ho nkrasɛm foforo no hyɛ no nsow sɛ:
  - a ewo komunism kese no wo yen ho!
  Victoria, a ɔreto tuo agu atamfo no so na ɔretwitwa Nasifo no, na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae no, bɔ gyegyeegye sɛ:
  - ma Agya Asase kesee no animuonyam!
  Olimpik akansi no reyɛ atuo. Na afei abeawa kokodurufo yi tow nneɛma a ɛpaapae adaka mũ bi gu Nasifo no so na ɔbobom sɛ:
  - anuonyam ma yɛn amansan Ɛna Man!
  Na mmeawa no nyinaa bɛteɛteɛm wɔ biakoyɛ mu.
  - ma USSR! Ɔkwampaefo bi bɛba!
  Red Army no mu akofo mmea no wiaa akodi ahorow. Na sɛ sukyerɛmma tɔe a, na wɔda so ara ko a wɔmfa mpaboa nka wɔn ho na wɔhyɛ bikini.
  November mfiase no, Nasifo fii ase tow hyɛɛ Ulyanovsk so. Kurow a wɔwoo Lenin wom na Stenka Razin pirapirae kɛse wom. Eyi yɛ ade titiriw a ɛho hia ma Russia nkurow akɛse.
  Alenka ko tia Nasifo. Na ɔto dwom ma ne ho, na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae gu Nasifo so:
  - anuonyam ma Russia, anuonyam...
  Tanks repere wɔn ho akɔ wɔn anim...
  Mpaapaemu a wɔhyɛ ntade kɔkɔɔ, .
  Yɛkyea Russiafo nkurɔfo!
  Anyuta, a ɔtow tuo guu atamfo no so na otwitwaa wɔn kɔɔ fam, na afei ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow sawdust a ɛpae gu no, ɔkae denneennen sɛ:
  - ma Stalin komunism!
  Na ɔdanee ne ho kɔɔ abibifo akofo kuw mũ bi so, na ɔtwitwaa wɔn kɔɔ fam.
  Alla, a ɔtow tuo guu wɔn a wɔsɔre tia no so na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no dii dwuma, tow atopae a edi awu no, bɔɔ ose:
  - ma Maame Russia!
  Maria, a ɔtow tuo guu fasistfo no so, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no dii dwuma, bere a ɔreto owu akyɛde ahorow agu ɔtamfo no so no, bɔɔ ne tirim na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - ma ahunmu komunism!
  Matryona a ɔtow tuo guu Nasifo so na ɔretwitwa atamfo no gui no kae sɛ:
  - ma nsakraee wo akodie no mu!
  Marusya, fucking Krauts, na ɔbɔɔ wɔn ma wowuwui, faa no na ɔde abufuw bɔɔ mu, na ɔbɔɔ no sɛ:
  - ma nkonimdie a ewo soro paa!
  Na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa no tow atopae a edi awu.
  Mmabaa a wɔwɔ ha no ho yɛ nwini na wɔn ho yɛ hyew yiye.
  Alenka a na ɔreto atamfo tuo na ɔretwitwa wɔn agu fam, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow atopae no bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - ma komunism kɛseyɛ nka yɛn ho!
  Na abeawa no faa no na ɔde ahopere kɛse bɔɔ Germanfo tank bi gui.
  Na nsakrae foforo a wɔayɛ wɔ Lev-2 tank a ɛwɔ aprɛm a ne kɛse yɛ mm 88 no ni. Turret no yɛ teateaa, na tank no sua, na emu duru yɛ tɔn aduonum anum, na engine no yɛ apɔnkɔ ahoɔden 1200 bere a wɔma ɛyɛ kɛse no. Germanfo kar a ɛyɛ ntɛmntɛm.
  Nanso ɔnhaw ɔkofo no.
  Alla de ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔteɛɛm sɛ:
  - ma komunism!
  Anyuta de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow owu akyɛde a ɛyɛ awudi no na ɔbɔɔ ose:
  - a wode bɛkɔ ahye foforo so!
  Na abeawa no bɛbɔ abɛn. Na na Germanfo tank "Lev"-2 no bɛdan na na rollers no atu akɔ ankasa.
  Maria, a ɔreto tuo abɔ Nasifo no too dwom sɛ:
  - Na akodie no toa so bio, .
  Na me koma te dadwen nka wɔ me moma so...
  Na Lenin yɛ abofra paa - .
  Na October kumaa da n"anim!
  Matryona, a ɔtow tuo guu atamfo no so na ɔretwitwa akuw no ase no, de ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - a edi kan wo asetena mu no ho hia!
  Marusya a ɔrebɔ fasistfo no gui no teɛɛm sɛ:
  - wohunu bio wɔ Asase no atifi, ahum a ɛyɛ abufuw ntua!
  Na eyinom ne akofo a wonkotow.
  Nanso tumi ahorow no da so ara nyɛ pɛ. Penza ahwe ase dedaw. Na Nasifo no tow hyɛ Saransk so.
  Seesei nneɛma pii nni hɔ a aka wɔ Gorky kurow no mu.
  Wɔ November 7, 1944 no, Stalin yɛɛ parade foforo wɔ Moscow. Sɛ ɛnyɛ nkonimdi mpo a.
  Nanso, Fritz no de V-2 atopae a wɔde tow tuo guu Moscow nea edi kan. Na bere koro no ara mu no, wimhyɛn a ɛyɛ hu a Arado atopae a ɛtow ka ho totow atopae guu kurow no so. Adeyɛ yi maa obiara ho dwiriw no kɛse. V-2 aprɛm no tu faa ɔkwan a ɛkorɔn so na ɛhwee ase mpofirim mpo na radar ahorow no anhu no yiye;
  Ɔsɛe ne ɔhaw pii baa hɔ. Soviet asraafo wuwui bere a wɔreyɛ parade no.
  Stalin yɛɛ nhyiam bi a egye ntɛmpɛ wɔ asase ase ɔdan bi a ebetumi agyina atom ɔtopae a ɛtow tẽẽ mpo ano mu.
  Adwumayɛfo panyin no panyin, Vasilevsky, de ahodwiriw kae sɛ:
  - Germanfoɔ wɔ akodeɛ foforɔ a ɛwɔ tumi kɛseɛ a ɛsɛe ade. Na yɛn radars no anhu no...
  Stalin bɔɔ ose, na ɔde abufuw bɔɔ ne mpaboa no nan ase sɛ:
  - a moye nkwaseafo! Yɛantumi anhu ahodwiriwde a ɛte saa!
  Marshal Vasilevsky kae sɛ:
  - na biribi wo ho, Comrade Stalin...
  Beria bɔɔ amanneɛ ntɛm ara sɛ:
  - weinom ye A-5 class missiles. Ɛho nhia sɛ wohaw wo ho, Ɔyɔnko Stalin. Wɔsoa aminolon kilogram ahawɔtwe pɛ, nanso ne bo yɛ den te sɛ wimhyɛn a wɔde tow atopae pa. Germanfo no totow aprɛm dumien abien, nanso wɔankɔyɛ saa nhyehyɛe yi, efisɛ atopae a wɔde wimhyɛn a ɛyɛ hu tow no bo nyɛ den na mfaso wɔ so.
  Stalin, bere a ne bo adwo no, ɔkae sɛ:
  - Enti wei nnye akode a etu mpɔn? Ɛyɛ pa ara!
  Beria de ahopopo hyɛɛ no nsow sɛ:
  - Nanso jet bombers ye ɔhaw a ɛyɛ aniberesɛm. Ɛsɛ sɛ yɛko tia eyi, Ɔyɔnko Stalin!
  Marshal Zhukov de nyansahyɛ mae sɛ:
  - Ebia yɛbɛfa no na yɛn ankasa ayɛ rockets. Mekyerɛ asase-kɔ-wim. Dɛn, ɛdenam radio a wodi wɔn so no so no, wobɛtow wimhyɛn agu!
  Voznesensky kae sɛ:
  - gye bere na wode abɔ aprɛm a ɛte saa! Ɛyɛ mmerɛw kɛse sɛ wode nnua bɛyɛ wimhyɛn a ne bo nyɛ den yiye, de nneɛma a ɛpaapae ahyɛ mu ma na woabɔ atamfo no. Anka ɛbɛyɛ kamikaze kwan so!
  Stalin de ne ti too fam de penee so sɛ:
  - yiw, ehia se wode kamikaze wimhyɛn di dwuma. Eyi ne yɛn hokwan, ɛwom sɛ nokwarem no eyi ma yɛn Asraafo Kɔkɔɔ no yaw kyɛ nkutoo de.
  Ɛsɛ sɛ yɛhwehwɛ biribi a etu mpɔn kɛse!
  Yakovlev de ahopopo buae sɛ:
  - adwuma a efa wimhyɛn foforo ho rekɔ so, Ɔyɔnko Stalin. Nanso mprempren de yɛde yɛn adwene asi kar ahorow a wɔyɛ no kɛse a yɛbɛkɔ so akura mu so. Yɛde yɛn sika a yɛde asie nyinaa di dwuma na yɛde mmofra a wodi mfe du gu mfiri ahorow no ho. Nkabom a edi mũ, ne nyinaa ne super-total nyinaa.
  Stalin bɔɔ ose sɛ:
  - pii hia se woye! Nea woyɛ no sua dodo!
  Molotov de ahopopo kae sɛ:
  - a ennye yie se wobetumi ne allies adi nkitaho. Ɛte sɛ nea yɛn nkutoo na yɛwɔ. Mebɔɔ mmɔden sɛ me ne Japanfo bɛyɛ apam... Wɔhwehwɛ asasesin a ɛkɔ soro kodu Urals, a ɛnyɛ nea wogye tom.
  Stalin bɔɔ ose sɛ:
  - hia sɛ yɛbɔ Japan wɔ awɔw bere mu, nanso Leningrad nso ɛ?
  Zhukov kae, na ɔdaa ne sẽ adi sɛ:
  - a wɔde bɔɔ Petrozavodsk no antumi anyɛ yiye sɛnea na wɔhwɛ kwan no. Sweden hyɛɛ ɔko no mu wɔ Third Reich afã na na ɛsɛ sɛ yɛne asraafo dɔm akɛse di. Enti na entumi nyɛ yiye sɛ yɛbɛma ntua no anya nkɔso ntɛm ara, na esiane sɛ atamfo no de Wehrmacht akuw aba nti, wɔpam yɛn ntua no. Wɔasiw Leningrad kurow no ho ahyia koraa na wɔabɔ ho ban koraa. Misusuw sɛ ebedu ahohuru bere mu no, esiane ɔkɔm koraa nti, nnipa dodow no nyinaa bewuwu. Na Leningrad asehwe bɛyɛ nea wontumi nkwati.
  Ɛkame ayɛ sɛ ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wɔde wimhyɛn bɛma. Ɔtamfo no di wim so koraa. Mprempren Germanfo no de ɔsraani mmeamudua mpo ma, na wimhyɛn ɔha a wɔtow guu fam nkutoo.
  Stalin de abufuw bɔɔ ose sɛ:
  - a yedii nkoguo wɔ attack no mu!
  Zhukov de ne ti too fam sɛ:
  - keteke akwan bebree abubu, na yeaboaboa tumi kakraa bi ano dodo. Na ɛsɛ sɛ yɛde anuonyam ma Finlandfo ne Swedenfo, wɔyɛ nsi wɔ ahobammɔ mu. Nanso ɛnyɛ ɛno nko ara. Germanfo nso twaa Murmansk ho hyiae. Seesei wɔatwa kuro yi ho ahyia. Yɛnnim nea yɛbɛyɛ!
  Stalin bɔɔ ose sɛ:
  - yi fie!
  Zhukov kasa tiae sɛ:
  - a menni ahoɔden mma eyi! Na atamfo no betumi agye Karelian Po no nyinaa!
  Stalin hyɛɛ sɛ:
  - twe w'ahoɔden kɔ soro na bue! Wɔ awɔw bere mu no, Germanfo no mu nyɛ den saa. Ɛbɛyɛ nea wobetumi amia wɔn yiye!
  Vasilevsky kae sɛ:
  - hia se yesiw mpaepaemu a emu dɔ ano, na afei yɛn ahoɔden bedi ɔtamfo no so nkonim!
  Stalin bɔɔ ose sɛ:
  - a yɛbɛko ama komunism!
  Voznesensky bɔɔ amanneɛbɔ a ɛyɛ anigye pii ho amanneɛ:
  - SU-100 no ayɛ dedaw wɔ dade mu na ayɛ krado sɛ wɔbɛyɛ no kɛse. Chassis a egyina T-34 so. Ɛnyɛ den koraa sɛ wɔbɛyɛ. Ɛkame ayɛ sɛ akorade no ayɛ krado ama tuo foforo no. Enti SU-100 no bɛpue dedaw wɔ anim. Ɔkyena kar a edi kan no bɛkɔ anim!
  Stalin de ne ti too fam de penee so sɛ:
  - anyɛ yiye koraa no, eyi maa m"ani gyei! Nanso wɔrennyi T-34-85 no mfi adwumayɛ mu de besi nnɛ. Bio nso, ɛsɛ sɛ wɔma akode no yɛ teateaa na wɔtew emu duru so ma ɛyɛ tɔn aduonu. Akodi ahorow no kyerɛe sɛ nneɛma ntumi nsɛe koraa!
  Voznesensky kae sɛ:
  - Na wobɛtumi de nnua ayɛ akodeɛ! Yɛyɛ saa tank ahorow yi ɔhaha pii da biara, na ɛboro Nasifo mpo so. Nanso ɛnyɛ den sɛ yɛn kar ahorow betumi de atuo a emu yɛ hare a ɛko tia tank mpo atow Krauts agu.
  Zhukov kae sɛ:
  - Gerda wɔ hɔ. Ɔbea a ne ho yɛ nwini saa! Ɔbɔɔ yɛn tank ne atuo pii gui.
  Stalin de ne ti too fam sɛ:
  "Ɛsɛ sɛ yɛkyere no na yɛhyew ne nan ase a ɛda hɔ kwa." Abeawa yi yɛ obi a ne ho yɛ nwini ankasa!
  Zhukov penee so sɛ:
  - ɛsɛ sɛ yɛkyere no! Na yɛbɛsɛe fasistfo no!
  Beria de ne ti too fam na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - momma yennye oprehyen soronko a ete saa ara!
  Stalin de ahopopo kae sɛ:
  - wei ye adwene kesee, nanso... Biribi foforo hia se wowie!
  Beria bɔɔ ose sɛ:
  - ma yenkyere won nyinaa!
  Stalin wosow ne ti sɛ:
  - Dabi... Akokodurufoɔ a wobɛkum wɔn no nyɛ papa! Mepɛ sɛ wɔde Gerda brɛ me! Eyi gye ntɛmpɛ!
  Beria kae sɛ:
  - Te ase?
  Stalin sii so dua ntɛm ara sɛ:
  - ampa se, m"ate ase!
  Beria bɔɔ n"ano, na ɔde ne ho hyɛɛ n"afono mu sɛ:
  - a biribiara ntumi, menim no yie!
  Mmabaa pii puei a wɔhyɛ ntade ntiantiaa ne wɔn nan a ɛda hɔ kwa. Wɔkuraa bobesa nkuruwa na wɔde wɔn ani kyerɛɛ Ɔman Bammɔ Boayikuw no mufo.
  Zhdanov kae sɛ:
  - yehia mmabaa pii wo asraafoa mu! Wɔbɛhyehyɛ nneɛma nhyehyɛe wɔ hɔ!
  Stalin kae sɛ:
  - Mede "Nsoromma a ɛwɔ Anuonyam Nhyehyɛe" a wɔde abohene ma Anastasia, Mirabela, Akulina! Anuonyam nka USSR!
  Obiara teɛɛm de nne koro sɛ:
  - anuonyam ma abran!
  Na wɔbɔɔ wɔn nsam.
  Mmabaa no mu biako kotow kotow, na ɔfew Stalin mpaboa ano.
  Ɔsahene Panyin no hwiee bobesa no gui na ɔbobom sɛ:
  - yen ahoɔden ne yɛn nsateaa!
  Beria tweet sɛ:
  - Hitler yɛ ɔkwasea!
  Stalin kasa tiae sɛ:
  - nnyɛ ɔkwasea, na mmom nnaadaa nipadua!
  Na obiara bɔɔ wɔn nsam bio.
  . TI A ƐTO SO 12
  Ná wɔatwa Ulyanovsk kurow no ho ahyia koraa, nanso mprempren de, na ɛkɔɔ so... Ɛyɛ November awiei dedaw na sukyerɛmma retɔ na awɔw wom. Germanfo no ho pere wɔn ankasa sɛ wɔbɛtow ahyɛ wɔn so, na wɔda so ara reto tuo.
  Wim tebea a ɛwɔ wim no nyɛ awɔw bere mu de kɛse. Nanso mmeawa no da so ara ko na wɔda akokoduru anwonwade ahorow adi.
  Gerda ne n"adwumayɛfo wɔ Panther 2 so. Nanso Panther-3 tank no reyɛ apue, na ɔkofo no pɛ ankasa sɛ ɔne no ko.
  Saa bere yi nyinaa, ɔreto tuo wɔ Soviet gyinabea ahorow so.
  Ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa no de tuo no kyerɛɛ nea ɔrehwehwɛ no so na ɔtow tuo. Ɔbɔɔ Sovietfo aduasa anan no gui na ɔkyerɛw wɔ twitter so sɛ:
  - ma Prussia kronkron no!
  Charlotte nso too aprɛm, hyɛn Soviet howitzer no mu na ɔteɛɛm sɛ:
  - yen anigyee ye daa!
  Christina nso tow tuo, na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa bɔɔ ɔtamfo no na ɔbɔɔ ose:
  - ma mmarima te sɛ yeinom a wɔfata yɛn!
  Magda nso too tuo pɛpɛɛpɛ paa, na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - a efiri Ahemman no Kesedie nti!
  Na Elizabeth"s baanan no reko wɔ SU-100 foforo koraa no so.
  Mmabaa no ahu tuo foforo a ɛde ne ho tu no yiye na wɔreto tuo.
  Elizabeth de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow tuo na ofii ase too dwom;
  Fasist owudifo no twe ne mmati, .
  Rack, pincers, drills a ɛwɔ nsam ni!
  Ɔpɛ sɛ ɔma ne nipadua ne ne kra di dɛm, .
  Aboa kɛse bi a ne ho nhia, nanso ɛte sɛ nea ɛyɛ nwini!
  
  Ɔhyɛ bɔ sɛ sika, po so ahyɛn a ɛde mframa bɔ, .
  Nea abodin mpo betumi de ama!
  Nokwarem no, ɛbɛma woahwere sika
  Ne nyinaa akyi no, ne fam no, woyɛ funu ne agoru ara kwa!
  
  Ɔpɛ sɛ ohu yɛn adwuma no ho asɛm, .
  Nneɛma foforo bɛn ara na wɔde bɛkyekyere ahiafo!
  Enti, obefi ayamye mu aka kar, .
  Sɛ wo werɛ befi wo papa ne wo maame mpo!
  
  Nanso yɛbɛsom yɛn Maame Man no pintinn, .
  Okumfo no atirimɔdensɛm rentumi nsɛe yɛn!
  Nkorabata bi bɛkotow esiane mframa a ano yɛ den nti, .
  Na wubetumi ate sɛ nkokoaa a wɔda adagyaw resu!
  
  Yiw, midii nkogu wɔ afã a edi kan a na ɛyɛ den no mu, .
  Nanso Ade Nyinaa so Tumfoɔ no bɛma woanya hokwan asan adi nkonim!
  Na afei m"ankasa mɛbɔ ɔtamfo no agu, .
  Me nsateaa bɛma ɔkraman a ɔwea fam no anya anom!
  
  Agya Man no ma me ahoɔden a ɛte saa, .
  Wobetumi adi saa ɛyaw ne ayayade no so nkonim!
  Na fi ɔdamoa a enni ase yi mu, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a ɔsebɔ a ne bo afuw renni wo!
  
  Kakraa bi na nkwagyee abɛn - .
  Yebenya nkonimdi wɔ ɔtamfo no so!
  Tra komunism hann nkataso ase, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a Owia bɛhyɛ fie no ma sika kɔkɔɔ!
  Na mmeawa no too dwom na wɔtotow fii aprɛm foforo a edi awu mu. Wɔyɛ akofo a wɔn ho yɛ hu yiye.
  Elena de serew kae sɛ:
  - a wobekyekyere komunism, yegye di!
  Catherine penee asɛm a ɛte saa ara so:
  - momma yenkyekye komunism, na nkonimdie beba!
  Efrasia faa no na ɔbɔɔ akuturuku, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow tuo na ɔbɔɔ Panther no.
  Ɛno akyi no, ɔkofo no teɛɛm sɛ:
  - Oh, komunism, komunism! Wɔbɛsiw nyansapɛ ano kɛse!
  Na wɔbɔɔ Panther no ti ne ne ho fi akyirikyiri.
  Eyinom ne mmeawa a wuntumi mmubu wɔn ntɛm saa.
  December rebɛn dedaw... Ɛkame ayɛ sɛ Japanfo, wɔ wim tebea a ɛyɛ nwini mu no, atew ɔtan so.
  Nanso wɔ wim no, awɔw bere nyinaa akyi no, akodi da so ara wɔ hɔ.
  Ɛha na Toshiba ne Toyota, Japanfo wimhyɛnkafo baanu, reko te sɛ akorɔmfo a wɔn abam abu.
  Toshiba de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa bɔ Soviet wimhyɛn ahorow gui na ɔteɛm wɔ n"ahurututu atifi sɛ:
  - a meye super girl!
  Toyota, a ɛbɔɔ Russiafo wimhyɛn bi a ɔko gui, na ɛdaa ne sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ no adi no de ahotoso si so dua:
  - Na ɔbaa hyper bi wɔ hɔ!
  Nokwarem no, Japanfo mmea yɛ akofo a wɔwɔ tumi kɛse a wɔde tow nneɛma. Worentumi nnyina samurai nidi ano.
  Nanso sɛnea ɛte biara no, akodi da so ara rekɔ so wɔ wim.
  Na wɔ asase so no, ninja mmeawa baanan fii ase sɛ wɔbɛtɔre Soviet asraafo ase.
  Ninja abeawa bruu no yɛɛ mframa a wɔde yɛ adwuma, twaa Russiafo akofo pii, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow ɔtopae a ne kɛse te sɛ pea a tumi kɛse a ɛsɛe ade wom.
  Ɔtetew mu na ɔtweet sɛ:
  - a wokamfo Japan!
  Ninja abeawa kɔkɔɔ no nso too dwom a wɔde yɛ nkrante a wɔfrɛ no butterfly nkrante no. Ɔtwaa wɔn a wɔsɔre tia no dodow bi na ɔteɛɛm sɛ:
  - ma komunistfo aweredi!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa, bere a ɔtow ɔsɛe mprempren a ɛsɛe ade no.
  Afei ɔbɔ n"ano sɛ:
  - a efiri Japan kesee no ho!
  Ninja abeawa kɔkɔɔ no de ne nkrante yɛɛ helikopta mu adwuma. Ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow owu akyɛde a edi awu no, na ɔteɛɛm sɛ:
  - ma me dɔ!
  Na afei ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - den na komunist aweredi ne ho ye?
  Ninja abeawa kɔkɔɔ a ɔretwitwa Russia asraafo, na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no san tow atopae bi kae sɛ:
  - Na emfa ho se wobeye soup ne cat!
  Ninja abeawa fitaa no twitwaa n"akansifo mu na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow owu akyɛde no kae sɛ:
  - yebedi nkonim ama komunism adwene!
  Na akofo baanan no nyinaa bɛserew wɔ biakoyɛ mu na wɔakyerɛ wɔn sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ.
  December twaam ntɛmntɛm... Wɔkaa no akyi no, Germanfo no faa Ufa ne Saransk nyinaa. Nanso Ulyanovsk da so ara kuraa ɔkwan a wɔasiw ano koraa no mu.
  Stalin hyɛe sɛ wɔmfa Afe Foforo no nkura kurow a wɔwoo Lenin wom no mu ɔkwan biara so.
  Nanso, wɔ awɔw bere nyinaa akyi no, na Germanfo no rebɛn Kazan dedaw. Enti na USSR reyɛ ahwe ase koraa.
  Ná ɛda so ara nni nea ɛsɛ sɛ wɔyɛ wɔ USSR no mu pefee anaasɛ wonnya adwene biara.
  Stalin dii Afe Foforo wɔ Moscow ne bunker no mu. Ná n"ani ayɛ kusuu, nanso ɔpɛ a na ɔwɔ sɛ ɔbɛko no ano ammrɛ.
  Hitler, mprempren de, osii gyinae sɛ ɔbɛyɛ ɔdan bi ho nhyehyɛe ama ne ho, wɔ Libya, baabi a ɛhɔ yɛ hyew.
  Na ɛhɔ na n"ani gyee agoru a ɛyɛ nwonwa a ɛne sɛ wɔreko mmeawa a wɔyɛ gladiatorfo no ho.
  Biribiara pii ansi wɔ Afe Foforo Da no, gye atopae a wɔtow guu Moscow no nkutoo.
  Na "Panther"-3 a edi kan a woyii no adi. Ná saa tank yi mu duru te sɛ Tiger-2 akode no, nanso na ɛkɔ fam kɛse, na na emu duru yɛ tɔn aduanan anum pɛ. Na ne sorokɔ so tew koduu nea ennu mita abien. Engine a ano yɛ den a ahoɔden yɛ apɔnkɔ 1200 wɔ block biako mu na ɛwɔ transmission no atifi. Ɛbɛdaa adi sɛ kar no ankasa yɛ nea wɔde akode ahyɛ mu yiye, na na ɛwɔ afiri a ɛhwɛ ade yiye ne nea ɛma nsu gyina hɔ pintinn. Na wɔ abantenten teateaa no mu no, na aprɛm a ne kɛse yɛ mm 88 a ne kɛse yɛ mm 100 EL wɔ hɔ, a ɛyɛ pɛpɛɛpɛ yiye na ɛtow akode.
  Gerda ne ne kuw no de kar yi fii adi. Chassis a wɔatu mpɔn na emu yɛ hare a na ɛtu mmirika kɛse wɔ sukyerɛmma mu. Saa tank yi nyinaa yɛ pɛpɛɛpɛ. Na n"akode a ɛkɔ fam kɛse no bɔ kar no moma so ho ban pɛpɛɛpɛ. Wɔabɔ 150-mm asɛm no atifi fã no ho ban denneennen titiriw wɔ anim a ɛyɛ digrii 40 fi nea ɛda fam no so. Na eyi yɛ akode a ɛyɛ bɛyɛ milimita 330 a ɛwɔ anim a ɛyɛ digrii aduɔkron. Soviet aprɛm biako mpo rentumi nkɔ Panther-3 no atifi. Ase no gye moma so fã a ɛwɔ 120-mm asɛm no mu nkyem abiɛsa mu biako na ɛwɔ anim koro, na ɛkame ayɛ sɛ wontumi nkɔ mu nso.
  Abantenten no moma so yɛ milimita 185 na ɛyɛ digrii 50, na Soviet atuo nso ntumi nkɔ mu.
  Nanso afã horow no yɛ mmerɛw wɔ mm 82 a ɛkɔ fam, na wobetumi afa. Titiriw SU-100, Soviet tuo foforo a ɛde ne ho tu a ɛregye din ntɛmntɛm wɔ asraafo mu esiane sɛ ɛnyɛ den sɛ wɔbɛyɛ ne tuo a ɛtow akode nti.
  Gerda tow tuo a edi kan guu Soviet asraafo no so. Ɔtoo IS-2 tank no mu kae sɛ:
  - wei ye akofoa pa!
  Charlotte kae bere a ɔtow tuo guu atamfo no so, na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa a ɔde miaa bɔtn bi so bubuu Soviet afiri no mu sɛ:
  - a ewo saa kwan yi so no, ɛkame ayɛ sɛ mfomso biara nni ho!
  Christina de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa kyerɛɛ Germanfo aprɛm a ɛtow ntɛmntɛm a ɛnyɛ adwuma no so na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - afã akode no ye mmerɛw mmom! Yɛ yam a anka yɛwɔ kar a ahoɔden wom sen saa!
  Magda nso tow tuo, de ne nan a ɛda hɔ kwa no dii dwuma, na ɔde abufuw faa no na ɔteɛɛm sɛ:
  - a anka ebeye baasa nkoaa, ne baasa a wodi agoro paa!
  Na mmeawa no serewee wɔ biakoyɛ mu... Tank no ye ankasa, titiriw ne karka su.
  Wɔsɔɔ E-100 kar no nso hwɛe wɔ ɔko mu. Ɔyɛ duru nanso. Nanso wɔabɔ ho ban yiye. Na wontumi nnye n"atuo no ntɛmntɛm saa.
  Na Germanfo mmeawa nso te mu. Na ɛmfa ho awɔw no, na ɔmfa mpaboa na ɔhyɛ bikini.
  Adala, a ɔtow tuo guu wɔn a wɔsɔre tia no so na ɔbɔɔ ɔtamfo no, daa n"adwene adi wɔ ntease mu sɛ:
  - yebetena ase komunism ase!
  Na sɛnea ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no mia...
  Agata, a ɔreto tuo wɔ Soviet gyinabea ahorow, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa rebɔ asɔretiafo no, bɔɔ ose:
  - Na yen nkonimdie kɛseɛ no bɛtena hɔ daa!
  Agnes nso tow atuo guu Soviet asraafo a wɔnam fam no so, nokwarem no, na ne nan a ɛda hɔ kwa no, na ɔbobom sɛ:
  - Dabi, yɛrennye yɛn ho mma Fuhrer no!
  Abeawa a ɔte tank no so, Athena, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɔɔ ɔtamfo no nan na ɔkaa no denneennen sɛ:
  - ma Fuhrer, ennye Fuhrer no!
  Agnes serewee na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - ye abusuakuo a woye supermen!
  Andriana a ɔtow tuo guu Soviet batere no so na ɔsɛee atamfo gyinabea ahorow no tenee ne tɛkrɛma kae sɛ:
  - a ewo Germanfoa no kesedie no, okyinnsoromma yi gye tom!
  Na ɔde ne kotodwe a ɛda hɔ kwa no de nhyɛso bɛto nea ɔne no reko no so.
  Agatha, a ɔtow tuo, kae sɛ:
  - a yɛbɛtetew ɔtweaseɛ no mu asinasin...
  Ná E-75 tank no nnya nsiesiee ne ho. Fuhrer no hwehwɛɛ sɛ emu duru yɛ tɔn aduosia anum na engine a ahoɔden wom apɔnkɔ 1,500 na ama wɔatumi akɔ soro, na anyɛ yiye koraa no, afã akode yɛ milimita 170 wɔ mmepɔw akɛse so. Na egyee bere.
  Nanso seesei deɛ Nasifoɔ redi nkonim ɔkwan biara so... Wɔ January mu no, awieeɛ koraa no, Ulyanovsk hwee ase. Fritz no fii ase tow hyɛɛ Gorky ne Kazan so.
  Woduu akyirikyiri wɔ Moscow akyi saa.
  Stalin bo fuwii kɛse, nanso wantumi anyɛ hwee. Nokwarem no, dɛn na woreyɛ wɔ ha, huammɔdi koraa...
  Nanso mmeawa no reko wɔ wim ne fam nyinaa...
  Enti Germanfo ntua wimhyɛn bi a ɛde wimhyɛn ntua sɛee Natasha SU-100 no. Ɛbɛdaa adi sɛ ɛyɛ fɛ yiye. Ɛwom sɛ ɛnyɛ nyansa ne ɔbenfo koraa de. Nanso, Natasha nyɛ adesuakuw a edi kan koraa na wabɔ dam.
  . Seesei abaayewa ɛbɛdaa adi sɛ ɛte saa V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so dada nim tank a ɛwɔ hɔ T -34. Nko ara Kakra adamfo Abantenten a ɛwɔ hɔ akɛse na akode a wɔde yɛ adwuma caliber a wɔde yɛ adwuma wɔ milimita 85 mu mmom sen sɛ ɛbɛyɛ 76. Chassis Ɔfa dada .
  Mmabaa wɔakyinkyim no so beaeɛ . Wɔn te sɛ Ne kan no , wɔ baako bikini BI ha kaa Sovietfo nneɛma a wɔyɛ Di Ne akorade ahorow so beaeɛ .
  Ɔbarima a ɔsen biara-Natasha Ne anigyeɛ hwɛ ɔserewee sɛ :
  - BI Ɛhe fasistfo a wɔyɛ ?
  Puee emu tank a ɛwɔ hɔ mfoni ɔbɔfo kumaa . abarimawa tweeted sɛ :
  - Ha Wei tank no sɛ puee so anim ahorow deɛ ɛtɔ so mmienu wiase akodi ahorow V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so aduanan nea ɛto so anan afe Ne ansa na weinom efi saa bere no a ɛwɔ hɔ so akode ahorow Kɔkɔɔ asraafo dɔm Wɔ ne nkyɛn ɔsɔre tia , E -25. Tuo a ne ho tumi tu a ne kɛse yɛ mm 88 aprɛm a wɔde di dwuma ne 120 mm anim a ɛwɔ anim akode Kama ko !
  Pa ara V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so wɔ akyirikyiri Ne kɛseɛ brɛ Bɛtumi hwɛ German kasa tuo a ɛde ne ho tu Squat , ne tenten trunk no Nea wonnim mmeawa a Nti ntɛm benkum anim ahorow Kɛseɛ Ɔman ho dɔ akodi ahorow Nanso Ɔbarima a ɔsen biara-Natasha ntɛm ara anaasɛ ahyɛ no nso :
  - Ɔno yɛn Ebia nya . U ne tenten wɔ 71 EL .
  Zoya na ɔkyerɛwee ha anaasɛ de nyansahyɛ mae sɛ :
  - Ɛwɔ sɛ kɔ V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so kankabi a ɛkɔ N ate aseɛ !
  Daakye ho ɔbenfo Angelica V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so ahometew ahunu :
  - Ha nsɛnhunu ! Ntɛm ara anaasɛ hwee ase di so yɛn kaa !
  Wɔn aberante a ɔyɛ adwuma sohwɛfo-ɔpanyin abufuw mu kaa sɛ :
  - BI Wei dodoɔ hwee ! E-75 na ɛwɔ hɔ na bɛ dodoɔ ɛnyɛ ! Wo bɛ ne ɛnyɛ biara aseɛ baako deɛ wohwɛ firi bɛ N bɔeɛ . BI Nti kɔ ma no !
  Ɔbarima a ɔsen biara-Natasha ɔtwaa ne ho Ne hissed sɛ : .
  - Sɛn nokorɛ komunistfo , I Mese to wo - to hyie !
  Daakye ho ɔbenfo Angelica barked , a ɔretiatia so mpaboa a ɔda mpan nan :
  - Momma yɛnyɛ adwuma !
  Sovietfo kaa bi a ɛyɛ den kakra fii ase , na de gyegyeegye . Punch through German kasa V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so moma ɛnyɛ nokware Ne ɛsɛ sɛ wonya bra mu Fritz na ɔkyerɛwee V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so agyinatukuo . Nanso bɔ mmɔden Wei yɛ ? Ɔno firi ne a ne tenten yɛ toa atuo a wɔde di dwuma Sɛn fucked up ... Aka ho asɛm nko ara kan so ɔhare .
  Ɔbarima a ɔsen biara-Natasha bo fuw Daa daa German kasa atuo a wɔn ankasa tumi tu Aane dodoɔ ɛyɛ mmerɛw aduasa anan nti ne di so V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so esu . Ha Wo a wɔmpɛ sɛ wɔyɛ wobɛma wo ho adwiriw wo .
  Sovietfo kaa reba so bɛn a wɔbɛn wɔn ho Papa adaka gears a wɔde di dwuma ɛyɛ dada .
  Svetlana na ɔkyerɛwee home adagyaw asen Ne tweets : .
  - a ɛyɛ Fuhrer ntɛm Yɛn momma yɛnkyekyere no !
  Daakye ho ɔbenfo Angelica si so dua sɛ :
  - a ɛyɛ Hitler Yɛn Momma yɛnsɛe !
  Sikakɔkɔɔ-ti nhwi Zoya na ɔkyerɛwee ɔbobom : .
  - Ma de ma no ka wo ho Mu anim !
  MU wei berɛ a emu yɛ duru projectile a wɔde tu mmirika Hitler de no atuo a wɔde di dwuma ani asɔ tẽẽ V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so nhini abantenten ahorow . Mmabaa pagyaa Ne huu amane V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so wɔatetew mu dade
  NE akyire ma me sec Nyinaa anan ɛbɛdaa adi sɛ ɛkame ayɛ sɛ ɛte saa pɛpɛɛpɛ adagyaw wɔ panties mu na a wɔde sɛn hɔ so rack . Aseɛ mpaboa a ɔda mpan kicks ahoɔfɛ ahorow ogya a ɛrehyew ogya a wɔde hyew nneɛma Ogyaframa a ɛyɛ hyew a wɔabɔ no akuturuku adagyaw , adom soles mmeawa .
  Ɔbarima a ɔsen biara-Natasha Mesɔɔ hwɛe twitch nanso ne nan ho ɛbɛdaa adi sɛ ɛte saa denneennen wɔapiapia no V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so pads , ne Pa ara na wɔyare a wɔatrɛw mu ntini ahorow Wei na tete nnwom a wɔde di dwuma rack , ne tetesɛm toasting a wɔde tow heels BI wɔ mmeawa nan ho Pa ara mpo sexy , na ogya a wɔde tew soles yɛ wɔn dodoɔ a ɛyɛ anigye kɛse .
  Nanso ɛyɛ yaw kakra ahoɔfɛ ahorow . Wɔn rebɔ mmɔden de ho . Nanso pads a wɔde yɛ nneɛma Pa ara a ɛyɛ den BI ɔno dodoɔ Ne mmeawa yɛ valkyries sɛn nneɛma a emu duru yɛ .
  Saa ara akofo a wɔyɛ akofo V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so tiawa skirts , a wɔde mpaboa a ɔda mpan nan , a ɛda hɔ kwa nsa , nanso nipadua wɔakata so sereba nkɔnsɔnkɔnsɔn a wɔde mena Wɔn raking a wɔde wɔn ho hyɛ mu pokers a wɔde wɔn ho hyɛ mu ogya a wɔde hyew nneɛma , ne tow kɔ soro fango a wɔde yɛ asen a wɔayam a emu yɛ den .
  Ha Ne rack a wɔde yɛ nneɛma ɛbɛda adi nkwaa , ne ogya fries a wɔde ayɛ aduan aseɛ . BI ha dodoɔ Ne ɔheneba efi Ɔhene William ahemman mu puee . MU nsa wɔ ɔsanaa abarimaa a ɔsesaa ɔheneba-demiurge no deɛ ɛtɔ so mmienu ɔpepe dɔla ma dibea bi wɔ SS mpire a wɔbɔ firi nsɔe a ɛyɛ nsɔe waya a wɔde yɛ BI dodoɔ Ne ne Valkyries a ɛwɔ hɔ ma wo ho yɛ hyew firi ogyaframa a wɔtow gu
  Ɔheneba Nyame winked , na Sɛn bɛbɔ Ɔbarima a ɔsen biara-Natasha Mu ntini a ɛyɛ den akyi Ɛwom abaayewa Ne akokodurufo , nanso ne firi asen ansa na ti akyi no ho dwiriw no te sɛ eyi ɛyaw a ɛyɛ ahoɔfɛ wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu so ɔteɛɛm sɛ .
  Deɛ ɛdi hɔ bɔ boy - ɔheneba wɔde baa fam so Zoya . Ta Ɛwom Ne wɔapiapia no denneennen sẽ , dabi kuraa mu firi team . BI so akyire puee mogyahwiegu nsensanee a ɛyɛ nsensanee Ne ɔhyew
  Barbarossa Kumaa a ɔyɛ ɔkyerɛwfo. Ne serewee kaa :
  - Sua wo dodoɔ ɛhia !
  Deɛ ɛdi hɔ bɔ na ɛsɛ sɛ wɔyɛ saa Mu Daakye ho ɔbenfo Angelique . NE wei ababaa bi N kuraa mu firi team . abarimawa de abata ho wo ba no mpaboa a ɔda mpan nan V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so ogya . Wɔayi afi mu ahoɔhare nsateaa a wɔde yɛ adwuma ember Ne tow ti nhwi kɔkɔɔ mmoa a wɔyɛn wɔn V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so anim . Ta ɔteɛɛm dodoɔ den , ɛyɛ yaw !
  Barbarossa Kumaa a ɔyɛ ɔkyerɛwfo. Ne anigyeɛ hwɛ kaa :
  - Nanso Wo anaasɛ repɛ Ne Germanfo !
  Wie a nyaa blast , na Svetlana na ɔkyerɛwee . Sɛn a N wɔapiapia no jaw , nanso Saa ara ɔteɛɛm sɛ . Nyinaa anaasɛ mpire a wɔbɔ firi red-hot , a ɛyɛ nsɔe wɔya na dodoɔ dodoɔ ɛyɛ yaw , . sɛn ogyaframa aseɛ mpaboa a ɔda mpan wo nan so . Wɔn ɛboro saa​ mmeawa dada de yɛɛ ne su mfe pii yɛ do nka ho mpaboa , ne wɔn soles nan , paa elastic a ɛyɛ den Ne a ɛyɛ den
  Nanso ogya Ne wɔn baes . Valkyries a ɛwɔ hɔ dada V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so nsa kura , na mpire a wɔbɔ firi kɔkɔɔ-a ɛyɛ hyew waya a wɔde yɛ
  Ɔbarima a ɔsen biara-Natasha mu nyinaa menem ɔteɛɛm sɛ :
  - Aane Dɛn Wei wei ?!
  Barbarossa Kumaa bua sɛ:
  - a wobisabisa mmea a wɔyɛ asoɔden! Wowɔ nnommumfa mu na wubebua biribiara!
  Natasha kae sɛ:
  - mpɛ sɛ yewu fɛwdi kwan so saa! Momma yɛnkɔ na yɛbɛkɔ so ako!
  Barbarossa Kumaa teɛɛm sɛ:
  - adɛn nti na woama wo kwan?
  Angelica buae sɛ:
  - ye abayifoa, na yebetumi ama onipa a obegye yen nkwa no akyɛde a ɛsom bo sen biara!
  Barbarossa Bock ho dwiriw no sɛ:
  - Na edeen na wode bema me?
  Natasha de ahotoso kae sɛ:
  - yebeye wo daa aberantee, na worennyinyin da!
  Abarimaa no de ne ti too fam sɛ:
  - Yiw, metumi ama wo kwan ma woako ama yei! Nanso wobɛyɛ dɛn atumi akyerɛ sɛ ɛyɛ nokware?
  Natasha kae sɛ:
  - fa wo nsa to ogya no mu na ɛrenpira wo! Wubehu sɛ yebetumi ayɛ nkonyaayi!
  Barbarossa Kumaa de ahwɛyiye de ne nsa hyɛɛ ogya no mu, danee no na ɔde serew buae sɛ:
  - yiw, wobetumi! Wiɛ, ahofadi a wowɔ de sesa me nkwa a enwu da no nso ɛ!
  Na mmeawa no wɔ hokwan foforo. Nanso ɔko no da so ara kɔ so... Wɔ January mu no, wɔfaa Gorky ne Kazan.
  Wɔ February mfiase no, Germanfo, Finlandfo ne Swedenfo kyeree Karelia na wofii ase tow hyɛɛ Arkhangelsk so. Tebea no mu ayɛ den kɛse.
  Wɔde Elizabeth faa SU-100 mu kɔɔ kurow yi mu.
  Ná ɔreko wɔ hɔ mprempren. February ne awɔw a ɛtɔ. Nanso mmeawa no da so ara ko a wɔn nan da hɔ.
  SU-100 no mu duru yɛ tɔn dunwɔtwe pɛ a ɛbɔ ho ban a atuo ntumi nkɔ mu. Ɔyɛ obi a ɔyɛ mmerɛw, nanso ɔyɛ mobile. Na ɛnsɛ sɛ ogyina hɔ wɔ ambush mu na ɛsɛ sɛ okyinkyin na wɔakwati sɛ wɔbɛbɔ no.
  Sɛ wotu a, tank no mu yɛ hyew na mmeawa no nyɛ nwini saa a wɔda mpaboa na wɔhyɛ bikini.
  Elizabeth, a ɔreto tuo abɔ Nasifo no too dwom sɛ:
  - Na tebea horow no ni! Na ɛha na ɛyɛ Dwoda! Nanso ɔkwan bi so no, awɔw bere ye ma w"akwahosan! Wim tebea a ɛyɛ nwini ye ma yɛn akwahosan!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɛtow ahyɛ Nasifo so. Na wɔbɔɔ T-4, saa tank ketewa yi.
  Ɛsɛ sɛ yɛhyɛ akofo no nsow sɛ akofo a wɔwɔ kuw kɛse bi mu.
  Ekaterina nso de ne nan a ɛda hɔ kwa tow tuo na ɔteɛteɛm sɛ:
  - a komunism beba!
  Elena a ɔno nso tow tuo guu ɔtamfo no so na ɔbɔɔ no akuturuku no serewee ma ɛyɛɛ den sɛ:
  - a kraman nkonimdie retwɛn yɛn!
  Efrasia a ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa a na awɔw no yɛ bruu no rebɔ Wehrmacht tank ahorow mu no de ahotoso buae sɛ:
  - biara ntumi nsiw yen kwan!
  Saa akofo yi yɛ super kɛkɛ!
  Nanso, awerɛhosɛm ne sɛ, wɔn akokoduru no sua koraa... Arkhangelsk nso hwee ase... Ɛda adi sɛ atuo a ɛdɔɔso nni hɔ...
  Germanfo no fi akyi rekɔ Moscow. Wɔ March mu no, akodi ahorow sii maa Ryazan. Hitler dɔm no sen fi apuei fam di akɔneaba...
  Anamɔn bi a egye ntɛmpɛ ho hia.
  Moscow da so ara kura mu, na Stalin aboaboa ahobammɔ bagua bi ano. Ná nkɔmmɔbɔ no yɛ hu. Wɔamfa adwene foforo biara amma.
  Beria nkutoo na ɔhyɛɛ nyansa sɛ:
  - Ebia ampa ara se ɛsɛ sɛ yɛde asomdwoeɛ ma Third Reich wɔ nsɛm biara mu, sɛdeɛ ɛbɛyɛ a wɔrenka yɛn kɛkɛ!
  Stalin de abufuw buae sɛ:
  - wei nnyɛ ɔkwan a ɛma nkɔsoɔ, Ɔyɔnko Beria! Yehia tu a emu yɛ den!
  Marshal Vasilevsky buae nokwarem sɛ:
  - a wode asie biara nni ho, Wo Excellency! Ɛkame ayɛ sɛ wɔde wɔn nyinaa guu fam wɔ akodi a ɛnyɛ pɛ mu. Sɛ SU-100 da nkyɛn a, akode foforo biara nni ntoatoaso no mu. Ɛyɛ nokware sɛ ɛrenkyɛ na IS-3 no ayɛ krado, nanso ɛyɛ den sɛ wɔbɛyɛ saa tank yi, na ɛbɛyɛ den sɛ wɔbɛtow agu nnidiso nnidiso wɔ mprempren tebea horow mu.
  Marshal Zhukov de abufuw kae sɛ:
  - se woantumi adi nkonim a, ennee adee baako nko ara na aka - se wobewu wo animuonyam mu!
  Ná Stalin pɛ sɛ ɔka biribi, nanso abeawa bi a ɔmfa mpaboa a ɔhyɛ atade tiaa puei. Bere a ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no rehyerɛn no, ɔde krataa bi a wɔde kɔma nkurɔfo bae.
  Stalin de n"ani tuu mmirika faa so na ɔde abufuw bɔɔ ose:
  - Leningrad, a entumi nnyina ɔkɔm ne asram pii a wɔde siw ano no, hwee ase! Mprempren Kraut abusua no agye yɛn kurow a ɛto so abien no!
  Marshal Zhukov trɛw ne nsa mu na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - Oh, Stalin kɛse... Eyi yɛ hu!
  Beria de nyansahyɛ mae sɛ:
  - Ebia ɛsɛ sɛ yɛtow nnipa apem tuo de hyɛ eyi anuonyam?
  Ɔsahene Panyin no bɔɔ ose sɛ:
  - yɛ komm, wo ɔkwasea a ne ti nhwi yɛ fitaa! Ɛsɛ sɛ wosi biribi ho gyinae!
  Molotov de nyansahyɛ mae, na ɔde ahopopo na ɔde ahopopo bɔɔ mmeawa no nkotodwe a ɛda hɔ kwa no sɛ:
  - momma yento nsa mfrɛ Germanfoɔ sɛ wɔnnyae atuo bere tiaa bi, na ɛno akyi nko ara na yɛmfi aseɛ yɛ nkitahodiɛ ma asomdwoeɛ wɔ nsɛm biara mu.
  Stalin bɔɔ ose sɛ:
  - Bɔ mmɔden! Nanso wɔremma obiara nnye ne ho mma. Moscow bɛhwe ase, yɛbɛko atuatewfo ako!
  Beria de serew a ɛyɛ fɛ kae sɛ:
  - Nanso wei bɛma nnipa amanehunu no akɔ soro nko ara, Ɔyɔnko Stalin. Ebia...
  Stalin de gyinaesi bɔɔ ne nsateaa wɔ pon no so sɛ:
  - Daabi! Ma Molotov nhyɛ nkitahodi ho nyansa! Na biribiara nni hɔ a ɛboro saa, yɛko kosi awiei!
  Germanfo twaa Ryazan ho hyiae wɔ March mfinimfini. Esiane sɛ na atuo ho ayɛ na Soviet asraafo no nti, wɔbɔɔ mmɔden sɛ wobefi kurow no mu.
  Alenka ne ne kuw no retu mmirika, na wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa no rehyerɛn wɔ ahohuru bere mu sukyerɛmma a ayɛ hyew no so.
  Abeawa bi tow tuo gu Nasifo so na ɔto dwom sɛ:
  - anuonyam nka yen honhom, animuonyam nka oman kesee no!
  Na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa no bɛtow owu akyɛde a ɛyɛ awudisɛm no. Na ɔbɛbɔ Nasifo no apete afa baabiara.
  Anyuta a ɔreto tuo abɔ wɔn a wɔsɔre tia no no kae sɛ:
  - Na yen hwe, akyɛdeɛ kronkron, ne fee!
  Alla nso tu mmirika, tow tuo gu Nasifo so, de ne nan a ɛda hɔ kwa tow fango a ɛpae, na ɔbɔ n"ano sɛ:
  - a yennnyae da!
  Na saa na Maria a ɔhyerɛn no, ɔtow tuo gu fasistfo no so, na ɔretwitwa wɔn yiye, na ɔrebɔ ne sẽ no, teɛteɛm:
  - biara rensiw yen kwan!
  Na ne nan ase a ɛda hɔ kwa no somaa owu ne ɔsɛe a ɛsɛe ade.
  Marusya, a ɔreto tuo agu Nasifo no, ka wɔ ntease mu koraa sɛ:
  - komunism rennyae da!
  Matryona, a ɔtow tuo gu ɔtamfo no so na ɔretwitwa akuw no ase no, ka no wɔ ntease ne ntease mu koraa sɛ:
  - Na gyidie a ewo apontow no mu no betena so mfehaha pii!
  Na nansoaa a ɛda hɔ kwa bɛtow ɔsɛe akyɛde no.
  Mmabaa no paee fii ring no mu. Nanso tebea no da so ara yɛ den.
  Na wontumi nguan nkɔ baabiara.
  Ahohuru bere mu nsu a ɛtɔe no maa Germanfo nkɔso no kyɛe kakra. Nea ɛka ho no, Nasifo no ne Japan yɛɛ biako na wofii ase faa Asia Mfinimfini fam.
  Ɛno nso twetwee wɔn adwene na April twaam brɛoo kakra. Na wɔ May mu no, awiei koraa no wogyaee Soviet tank a edi kan a wɔfrɛ no IS-3 no. Na anka wobetumi de no akɔ May Day parade no ase.
  Esiane sɛ na Stalin abɔ akwakoraa na wayɛ mmerɛw nti, ɔhwɛɛ eyi, na ɔkotow. Ne honam ani hwɛbea daa ɔbrɛ a ewu da adi.
  Esiane sɛ na egye adwumayɛfo pii wɔ nneɛma a wɔyɛ mu nti, na IS-3 no da so ara ntumi nkɔyɛ adwuma.
  Nsonsonoe titiriw a ɛwɔ ne abien no ntam ne sɛnea na abantenten no te nkutoo. Ná ɔte sɛ kyɛnsee a ɛtu, na na ne moma so te sɛ krane ano. Nokwarem no, sɛnea ɛkɔ soro no bɔɔ anim fã no ho ban yiye, nanso na ɛyɛ den sɛ wɔbɛyɛ. Nea ɛka ho no, na moma so fã a ɛwɔ fam no yɛ nea ɛyɛ mmerɛw na sɛ ɔtopae bi bɔ wɔ hɔ a, na ɛrenyɛ ricochet bio.
  Stalin wosow ne nsa na ɔyerae wɔ bunker no mu, na Nasifo ntua foforo fii ase. TA-400 ne Yu-287 a ɛwɔ ntaban a ɛkɔ anim no de wɔn ho hyɛɛ wimhyɛn ntua no mu.
  Na bio wɔtow aprɛm a wɔde tow a wɔde ntaban a radio kyerɛ no kwan.
  Kremlin no sɛee nneɛma kɛse.
  Ná Stalin resusuw ho anibere so sɛ obeguan afi Moscow.
  Wɔ May mfinimfini, bere a wɔasan akyekyɛ Asia Mfinimfini fam no, Nasifo a wofi apuei ne atɔe fam no fii ase tow hyɛɛ Moscow so. Ɔko foforo a emu yɛ den bɔɔ gyegyeegye.
  Soviet asraafo ko akokoduru so. Nanso tumi ahorow no nyɛ pɛ dodo. E-75 Tiger-3 aprɛm nso puei wɔ akodi ahorow mu. Na kɛseyɛ "Panther"-3. Momma yɛnka sɛ akodi ahorow no yɛ soronko.
  Eduu May awiei ne June mfiase no, ɛkame ayɛ sɛ Nasifo no twaa Moscow ho hyiae koraa.
  Stalin de anibere bɔɔ amanneɛ sɛ ɔbɛkɔ so atra ahenkurow no mu na ɔbɛko wɔ hɔ akosi owu mu.
  Wɔtow atopae guu Moscow na wɔtow atopae guu so. Ná ahobammɔ nhama a ano yɛ den yiye a na ɛnyɛ mmerɛw saa sɛ wobedi so atwa ho ahyia. Ná atuo ne nnuan akɛse a wɔde asie wɔ ahenkurow no mu.
  Na na Stalin nni ahobammɔ kakra wɔ asase ase kurow no mu.
  Hitler wɔ June 22, 1945, bere a na mfe anan pɛpɛɛpɛ atwam fi bere a Ɔman Ho Dɔ Kɛse no fii ase no, hyɛe sɛ wonnyae ntua a wɔde ba ahenkurow no so no, na mmom wɔmfa atuo ne wimhyɛn nsɛe no wɔ nhyehyɛe kwan so. Na kɔ so totow ɔtopae a ahotoso wom.
  Na ntua a na ɛkɔ so no tu kɔɔ Siberia. Na ɛho hia sɛ wɔfa Sverdlovsk ne Chelyabinsk ansa na sukyerɛmma akata nkurow yi so... Wɔ June awiei wɔ July mfiase no, wɔfaa nkurow atitiriw abien no nyinaa wɔ akodi a emu yɛ den akyi... Na Germanfo no retu akɔfa Siberia. Soviet nkuraa ase mmiako mmiako.
  Wɔ September 1945 mu no, Nasifo no kɔɔ Novosibirsk. Ɔko nso sii wɔ saa asɛm yi a wobesiesie no ho.
  Asraafo Kɔkɔɔ no ne mpɔtam hɔ asraafo dɔm ko. Tamara koe te sɛ ɔbaabun wɔ ha nso.
  Ɛyɛ September awiei dedaw, sukyerɛmma retɔ na awɔw retɔ. Na mmeawa dɔm no ko a wɔmfa mpaboa da hɔ na wɔda akokoduru a ɛyɛ nwonwa adi.
  Na akofo no ko te sɛ akraman.
  Tamara paee, de ne nan a ɛda hɔ kwa tow fango a ɛpae na ɔteɛɛm sɛ:
  - biara rensiw yen kwan! Obiara ntumi nni yɛn so nkonim!
  Mmabaa afoforo no bobom denneennen sɛ:
  - yebewu, nanso yenmpa abaw!
  Na ɔko no kɔ so...
  November mfiase nkutoo na Novosibirsk hwee ase... Ɔko no kɔɔ so. Ná Soviet Union da so ara nnyaa ne ho mu. Wɔasiw Moscow kwan na wɔde ogya too so.
  Wɔde aduan ne atuo a wɔde di dwuma wɔ ɔkwan a ɛfata so siee kurow a ɛwɔ asase ase no mu, enti na wotumi kura mu bere tenten koraa.
  Germanfo no totow atopae guu kurow no so bere nyinaa.
  Tank foforo a emu yɛ duru yiye "Rat" nso puei. Ná saa kar yi mu duru yɛ tɔn mpem abien na na wɔde atuo pii ahyɛ mu.
  Wɔde kar a ɛwɔ 400 mm akode no dii dwuma sɛ breakthrough tank... Passed combat testing...
  Nanso ɔde ne ho kɔhyɛɛ hedgehogs no so na kamikaze wimhyɛnkafo bi a ɔbɔɔ no sɛee no.
  Ne nyinaa mu no, tank foforo "Rat"-2 puei, na ɛsõ na emu yɛ duru mpo...
  Stalin dii 1946 Afe Foforo wɔ Moscow, na wɔda so ara nnyee. Ná USSR kannifo kɛse no de ne ho to anwonwade bi so. Moscow abɛyɛ abankɛse kurow ankasa.
  Aduan a wɔde ma no betumi atra hɔ mfe abien bio, na esiane sɛ nnipa dodow so atew esiane atopae ne atopae a wɔtow nti a, ɛbɛkyɛ. Nanso na atuo no gyina ahoɔhare ne sɛnea ntua no mu yɛ den so.
  Ne nyinaa mu no, Beria kae sɛ:
  - Ebia, Ɔyɔnko Stalin, yɛbɛtumi ne Hitler ayɛ apam wɔ yɛn ahofadie ho?
  Ɔsahene Panyin no kae denneennen, na ɔde ne nsa bɔɔ pon no so denneennen sɛ:
  - nnkasa nnye nnipa a wodi nnipa nam, Lavrenty! So wote ase!
  Beria de ahopopo kae sɛ:
  - ma yennya anidasoɔ sɛ anwonwadeɛ bi bɛba, oh kɛseɛ!
  Stalin kae, na ɔde abubuw kae sɛ:
  - boasetɔ ne mmɔdenbɔ kakra!
  . EPILOGUE NKYERƐKYERƐMU
  Afe foforo 1946 no sii wɔ mpɔtam hɔ akodi ahorow mu. Germanfo ne Japanfo de nkakrankakra faa nkurow akɛse no nyinaa. Verkhoyansk ne nea etwa to a ɛhwee ase wɔ August mu. Germanfo wɔ AG-50 aprɛm foforo a ɛte sɛ pyramid.
  Tamara ne ne kuw no koe denneennen wɔ Verkhoyansk.
  Ná mmeawa no, sɛnea ɛte daa no, mpaboa mpaboa na wɔhyɛ bikini.
  Wɔko kosii owu mu. Na wɔde wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa no de ahoɔden a edi awu tow nneɛma a ɛpaapae.
  Na afei, bere a atuo no sae no, wotumi faa adan ase ne akwan a wɔfa so guan kɔɔ taiga no mu.
  Ná wɔasiesie wɔn ho sɛ wɔbɛfa akode na wɔasan ako bio, sɛ ɛyɛ atuatewfo akodi mpo a.
  Wɔ USSR no, mmeae a wɔyɛ ɔfã biara sɔree na sum ase ɔko bi sii.
  Ná ahenkurow no da so ara kura mu, enti na Hitler pɛ sɛ ɔkɔm de no na ogye n"asraafo a na wɔakunkum wɔn mu pii dodo dedaw no nkwa.
  Saa bere no mu no, mmeawa no sɛee Nasifo ne Japanfo no wɔ akwan ne akwan horow pii so.
  Titiriw Natasha ne ne kuw no.
  NE ɛbɛdaa adi sɛ ɛte saa bio V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so T -34-85 na ɛwɔ hɔ. Kar no , nokwarem no saa ara , dabi foforɔ . NE ama aduanan awiei nea ɛto so asia afe no mu a ne bere atwam
  BI Ha Ne AG -50 na ɛwɔ hɔ. Ɛkae me fam pyramid a ɛyɛ fɛ Ne Pa ara tenten trunk no Kaa nyinaa aduosia nnum tɔn Nneɛma a ɛyɛ den akode a wɔde hyɛ ne obiara anim a ɛyɛ 250 mm aseɛ tilt Ma akorade ahorow T -34 koraa a wontumi nkɔ mu .
  Ɔbarima a ɔsen biara-Natasha V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so ahometew hissed sɛ : .
  - Wei Sɛn dwumadie ! Ma so kɔ soro bepɔ !
  Daakye ho ɔbenfo Angelica hwɛɛ ne ho hyiae . Seesei Wɔn na V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so ne tetesɛm bikini NE biribi a ɛyɛ ahoɔfɛ adu hɔ so adwene .
  BI Svetlana na ɔkyerɛwee a wɔahyɛ no den so levers a wɔde yɛ nneɛma mpaboa a ɔda mpan asen Ne momma yɛnkɔ tank no mu Ɔno hissed sɛ : .
  - a wode maneuver ! Nko ara maneuver a wɔde yɛ adwuma !
  AG -50 a wɔde ahyɛ mu tumi a ɛyɛ 105 mm aprɛm a wɔde di dwuma Ne tenten ne mu wɔ 100 EL mu . Ɔno bɛtumi bɔ so kɛseɛ akwansin a ɛwɔ akyirikyiri Wɔn pii , y aduasa anan Ne papa akode a wɔde hyɛ ɛnyɛ hwee . Baako bɔ Ne awieeɛ .
  Svetlana na ɔkyerɛwee fi ase rekora Sovietfo tank no mu Ha tamfo a ɛtow tuo . Projectile a wɔde tu mmirika mpo kakra nsɛm a ɛhaw adwene akode Nanso Kɔ anigyesɛm ne sɛ hwe ase fi hɔ . BI ne nyinaa akyi no tumi colossal - a ɛyɛ uranium core
  Ɔbarima a ɔsen biara-Natasha ɔde asɛm no too n"ano wɔn kɔkɔɔ anofafa : .
  - So ahyɛnsode ahorow Ne awerɛhowdi anim - bio ahemman no wɔawo wo !
  Daakye ho ɔbenfo Angelica wɔde​ mpaboa a ɔda mpan nsateaa a wɔde yɛ adwuma nan Projectile a wɔde tu mmirika ani asɔ V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so da so gyina hɔ pyramidal a ɛyɛ fɛ tank no mu NE hwee ase Ne akode a wɔde hyɛ V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so ricochet a wɔde yɛ aduan Dada Pa ara ɔno a ɛkɔ akyiri Ne wɔde semɛnte ayɛ .
  German kasa tank , nokwarem no same , a wontumi nnye mu , ne obiara anim a ɛyɛ fɛ mpo Ma IS -7 na ɛyɛ. BI pa ara Ɛhe ansa na ɔno T -34-85 na ɛwɔ hɔ.
  Bio German kasa ɔtow tuo ... Svetlana a wɔahyɛ no den adagyaw heel so breki ahorow NE Ná metumi kwati tank a ɛwɔ hɔ firi nkogudi ahorow . Ɛwom deɛ ɛne owuo nam akyɛdeɛ ɔde ne ho kɔhyɛɛ mu koraa bɛn .
  Ɔbarima a ɔsen biara-Natasha V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so abufuo kaa :
  - Aane Yɛn Ne aka !
  Daakye ho ɔbenfo Angelica ɔserewee . Ɔno onwini mu wɔatetew mu Ne me ho bra tee toɔ soro nofoɔ Ne strɔɔbɛri nufusu Ɔdaa ne sẽ adi wɔn ahwehwɛ a wɔde yɛ ade sẽ NE tweeted sɛ :
  - Hufoɔ N agoru ahorow V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so hockey a wɔbɔ no !
  NE a wɔahyɛ no den kɔkɔɔ nufusu so trigger Saa Ha ɔno akokoɔduro Ne a ɛhyerɛn she - obonsam BI Ebia ayamye , Russia kasa bɔfoɔ ankasa .
  Projectile a wɔde tu mmirika wimhyɛn fii adi firi N dodow a ɛboro so tenten doula Flashed by ... Na ani asɔ tẽẽ V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so ne mu German kasa kar ahorow A. G. . Bouncing a ɛrehuruhuruw ne te sɛ nea hu gu ogyaframa a wɔde di dwuma
  NE Nyinaa anan mmeawa wɔ biakoyɛ mu , wɔbɔɔ bosea sɛ :
  - Baako , mmienu - I ate aseɛ ! Fritz na ɔkyerɛwee Mu mmɛn Nti maa !
  NE Sɛn woso Wɔn wɔn mpaboa a ɔda mpan nan . Ha Wei mmeawa ! BI Berɛ bɛn wɔ a wɔtow tuo fa di dwuma adagyaw nufu no yɛ V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so ɔha biako prɛko a etu mpɔn kɛse .
  Ɔbarima a ɔsen biara-Natasha Ne nwene ahunu :
  - Wei tank a ɛwɔ hɔ Seesei Ma yɛn ɔhaw nni ho . Nanso Sɛn ne sɛe ?
  Zoya na ɔkyerɛwee Ne nwene de nyansahyɛ mae sɛ :
  - BI V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so ɔko a wɔko nantwinini a ɔyɛ adwuma style , yɛn ne Momma yɛnprapra yɛn ho !
  Svetlana na ɔkyerɛwee a ɛyɛ ntɛmntɛm anamɔntuo ne tank no mu Nanso enemy , a wɔnhwɛ kwan danee ne ho Ne de ahopere yɛɛ adwuma guan fii hɔ Ɔno a ɛyɛ ntɛmntɛm nwonwaso ntɛm : biribiara anaasɛ gas turbine a wɔde yɛ adwuma engyin . NE na pefee ntɛmntɛm sen T -34-85 na ɛwɔ hɔ.
  Te sɛ nea ɔsono guan fii hɔ firi Pugs . Nyinaa bɛ Hwee . Nanso asono a wɔfrɛ wɔn asono nim sɛnea wɔyɛ kɔ fa mpo Pa ara ntɛm .
  Ɔbarima a ɔsen biara-Natasha abufuw mu tu kɔɔ baabi foforo Mu akode a wɔde hyɛ mpaboa a ɔda mpan anamɔn Ne ɔbobom : .
  - Ha ! ɛyɛ Sɛn ne nyinaa akyi no Yɛn aka akyi firi fasistfo !
  Zoya na ɔkyerɛwee Ne awerɛhowdi V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so ɛnne , too dwom : .
  - Nyinaa ɛrentumi nyɛ yiye , ɛrentumi nyɛ yiye V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so yɛn wiase !
  NE wosow no ne ti nhwi , kɔla ahorow ahaban sika kɔkɔɔ
  Daakye ho ɔbenfo Angelica Ne ani ku ho dwom , na aba foforɔ afiri a wɔde tow ade A bɔ V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so akode a wɔde ahyɛ wɔn ho akyigyinafo Ne abu .
  - a woreba sɛ adaeso ahorow nea ebi mmae da ... Nwene sɛ nhwiren a wɔde ayɛ nhwiren belated ... Mute na Gerasim na ɔkyerɛwee da bi da bi ! Seesei Ɔno ɔka ntam ntam a wɔka !
  Svetlana na ɔkyerɛwee katee ahunu :
  - a woka ntam ntam a wɔka ne kasafĩ !
  Ɔbarima a ɔsen biara-Natasha na ɔpɛ biribi ka aniteɛ . Nanso Ha puee foforɔ fasistfo a wɔyɛ adwumaden tank no mu So wei prɛko E -75 na ɛwɔ hɔ. Saa ara Kama wɔabɔ ho ban V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so moma so , nanso pii ɛnyɛ Ne afã horow So ɛyɛ nokware, . aduasa anan ne Nyinaa yɛ pɛ N punch through
  So wei mmere , Zoya tow gui Ne me ho bra NE tee toɔ kɔkɔɔ nufusu
  Mefaa no Ne a wɔahyɛ no den nufu mu so trigger tuo a wɔde tuo Ɛyɛɛ adwuma ...
  Projectile a wɔde tu mmirika bio ani asɔ tẽẽ V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so ne mu deɛ emu yɛ duru atuo a wɔde di dwuma NE ɔha nnum milimita tuo a wɔde di dwuma no fii adi firi dan .
  NE wei German kasa de ahopere yɛɛ adwuma guan fii hɔ Papa kwan fa fi adi firi dan nea ɛsen biara wɔabɔ ho ban kar ahorow no yɛ hwe Mu nnua a wɔde yɛ nnua .
  Ɔbarima a ɔsen biara-Natasha ani agye kaa sɛ :
  - Ha woahu ! Yɛn yɛdi nkonim !
  BI Ha Ne tɔ so mmiɛnsa tank no mu So wei mmere " Royal". gyata bi ". U ɔno akode , ɔtopae a wɔde tow caliber a wɔde yɛ adwuma wɔ milimita 450 mu . Saa Sɛ fucked up , afei kakra bi koraa N ɛbɛyɛ te sɛ nea .
  Ɔbarima a ɔsen biara-Natasha so wei prɛko sii gyinaeɛ to n"ankasa . Miyii no fii hɔ bra Deɛ ɛwɔ he wɔ ne ne nyinaa akyi no soro , na elastic a ɛyɛ den nofoɔ . Fresh sɛ wɔ mmeawa . NE ɔkofoɔ Sɛn bɛgye Ne bɛmia so ruby a ɛyɛ ruby nufusu
  Projectile a wɔde tu mmirika wimhyɛn fii adi ... Na " Royal". gyata " gyee tẽẽ V. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so trunk no NE kɛseɛ kaa Sɛn bɛpae . Dɛn Ne nta gyina hɔ Mu anoano tank ahorow wimhyɛn fii hɔ kɔe so bi ɔhaha pii mita ahorow
   Aane Ne aduasa anan wosow . Kaa pɛ N danee ne ho na ɛbɛdaa adi sɛ ɛte saa wɔatetew mu firi asase so
  Daakye ho ɔbenfo Angelica mpo bɔ wɔ a wɔde si fam moma so , nteɛteɛm : .
  - Te sɛ apɔnkɔ mfurum !
  NE ahunahuna wɔn de kɔmaa Krautfo no fist
  Ɔbarima a ɔsen biara-Natasha na abotɔyam , na ɔserewee pearly , paa kakraa ɛse :
  - Ha Yɛn ama Mu de kɔma ɔtamfo no ! Sɛn ɛyɛ nea wɔkyerɛ sɛ !
  Zoya na ɔkyerɛwee dwom , ne anigye so : .
  - Ɔdɔ Ne owuo ! Papa Ne bɔne ! Dɛn kronkron Dɛn bɔneyɛ ... A de ma me nim Nyinaa yɛ pɛ !
  NE abaayewa tu kɔɔ baabi foforo mpaboa a ɔda mpan nan Mu dade
  Deɛ ɛdi hɔ tamfo E -100 na ɛwɔ hɔ. Kaa asiane wom NE ɔtopae a wɔde tow nneɛma ne mm 75 aprɛm a wɔde di dwuma Ne Pa ara tenten trunk no Wei ɔtaa nsakrae , ne bɛtumi mma mu asodie Ne ɔkofo tank ahorow BI milimita aduɔson nnum atuo a wɔde di dwuma Ma Sovietfo tank a ɛwɔ hɔ ara so .
   BI ne mu ɔtopae a wɔde tow nneɛma wɔakata so cap
  Ɔbarima a ɔsen biara-Natasha ɔtwaa ne ho wɔ boa mpaboa a ɔda mpan nan , ne tweeted sɛ :
  - Wiɛ , yɛbɛyɛ ne hwe ?
  Zoya , a ɔwosow sẽ , wɔpenee so : .
  - ampa ara yeb3y3 !
  Daakye ho ɔbenfo Angelica kɔkɔɔ nufusu a wɔahyɛ no den so trigger tuo a wɔde tuo Ɛyɛɛ adwuma . Fa teɛteɛm gu mu awudifo kwaadu . NE twaa n"asɛm mu sɛ wɔde toto ho a teateaa nanso nanso tenten ne mu German kasa atuo a wɔde di dwuma
  Svetlana na ɔkyerɛwee anigye so tweeted sɛ :
  - Kɛseɛ ! BI Seesei ma Ogya ma me !
  NE ɔkofoɔ Saa ara tee toɔ me deɛ torso U nyinaa anan nufu mu so ne sorokɔ NE Pa ara mpo fɛfɛɛfɛ , sexy , ɛdaadaa . Nti Ne te sɛ eyi mmeawa Mepɛ sɛ meyɛ saa yɛ ɔdɔ . Wiɛ Ebia yɛ ɛyɛ wɔn ? Ebia​ foforɔ mmeawa !
  NE Ha ababaa bi kyeree me bere a​ cap hyɛɛ aseɛ bue wo ho . NE de di dwuma me deɛ kɔkɔɔ nufusu te sɛ bɛyi no adi projectile a wɔde tu mmirika Mu German kasa ɔtopae a wɔde tow .
  BI Fritz na ɔkyerɛwee N a wɔhwɛ so yiye mpo Ne ani blink ... Sɛnea bɛgye Ne bɛpae ... Wɔ Nyinaa afã horow apete sigaretnom dadeɛ .
  Svetlana na ɔkyerɛwee a wɔde petepete so ma me ho den nsa Ne squeaked : .
  - ME abaayewa papa Ɔtweaseɛ no !
  NE Sɛn ɔserew ! NE bɛfa no , yiw bɛkyerɛ kɛtrɛma !
  Ɔbarima a ɔsen biara-Natasha faa Ne anigye so dwom sɛ : .
  - Ɔman ho dɔfo ! Sovietfo ɔman ho dɔfo ! Ahe Krauts na ɔkyerɛwee wɔakum wɔn Wo !
  Zoya na ɔkyerɛwee faa no dwom bi , na wosow a wɔwosow adagyaw nufu , toaa so sɛ : .
  - Ɔman ho dɔfo ! Kɔkɔɔ ɔman ho dɔfo ! NE so mmeawa Nyinaa wo deɛ adaeso ahorow !
  NE Saa ara ɔkofoɔ Sɛn bɛgye Ne ɔbɛpae serew ! NE kɛtrɛma bɛkyerɛ ! NE ɔserewee nsensan - nsensanee !
  NE mpaboa a ɔda mpan nan ho bɛtu akɔ baabi foforɔ lever abasa a ɛwɔ ...
  Ɛda adi sɛ mmeawa a wɔwɔ ha no wɔ wɔn tebea a eye sen biara mu, ɛwom mpo sɛ wɔwɔ tank a ne bere atwam de. Na wɔkɔ so yɛ ɔfã biara.
  Nanso wɔ April 20, 1947 mu no, wofii ase tow hyɛɛ Moscow so foforo. Japanfo, Turkeyfo, ne amannɔne asraafo nyinaa de wɔn ho hyɛɛ mu.
  Awiei koraa no, Hitler boasetɔ sae na osii gyinae sɛ ɔbɛma USSR no aba awiei. Na ɔne Stalin ankasa, de bataa atuatewfo ɔko a ɛda so ara rehyew wɔ Russia asasesin so no ho.
  Te sɛ, sɛ Moscow hwe ase a, ɛnde akyinnye biara nni ho sɛ ɔko no bɛba awiei.
  Na ntua a ɛyɛ gyinaesi, a ɛkɔɔ so wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so fii ase.
  Tank a emu yɛ duru yiye "Rat"-2, "Monster", E-200, E-500 ne afoforo nso kɔɔ ntua no so.
  Baako ne sɛ, wɔde aprɛm a wɔde tow tuo nso guu kurow no so.
  Na wɔde Third Reich no akodi, diski wimhyɛn a wontumi nsɛe no nso dii dwuma. Saa na armada no te.
  Alenka ne ne kuw no de akokoduru hyiaa Germanfo no na wɔmaa wɔn ɔko.
  Alenka de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae, ɔtow ɔtopae na ɔbobom sɛ:
  - ma Russiafo honhom no!
  Anyuta a ɔreto tuo agu wɔn a wɔsɔre tia no so na ɔretwitwa atamfo no mu no, de ne nan ase a ɛda hɔ kwa no bɔɔ gyegyeegye, na ɔde nneɛma a wɔde ahyɛ mu no maa owui:
  - a efiri komunism kesedie nti!
  Alla, a ɔtow tuo guu USSR atamfo so na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow ɔtopae no, de ahopere kae sɛ:
  - ma Maame Rus' wo komunism mu!
  Maria a ɔtow tuo guu ɔtamfo no so pɛpɛɛpɛ na ɔde ahotoso twitwaa no kɔɔ fam no kae, na ɔdaa ne sẽ adi sɛ:
  - Russia hia ɔkannifoɔ foforɔ!
  Matryona hyɛɛ no nsow, na ɔtow tuo na ɔde ahotoso sɛee wɔn a wɔsɔre tia no, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no de owu akyɛde foforo mae:
  - ampa ara se ehia!
  Na efi ne tow a ɛbɔɔ skating rink no so no, Germanfo tank abien bɔɔ mu.
  Marusya a ɔreto tuo agu Nasifo so no de ahoɔden kae sɛ:
  - na biribiara wo USSR, nanso atamfo no faa no dodow mu!
  Na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no bɛtow awudifo ne nea wontumi nsiw ano no agu!
  Alenka hyɛɛ ne nnamfo nkuran sɛ:
  - mma wopere wo ho nsie Rus'! Yɛda so ara wɔ nneɛma a ɛsɛ sɛ yɛyɛ!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɛtow ɔsɛe akyɛde a ɛsɛe ade.
  Anyuta a ɔtow tuo guu Nasifo no so no penee eyi so:
  - yebeboro yen atamfo denneennen, Agya Asase asubɔnten no renyow!
  Na abeawa no de ne nan ase kurukuruwa a ɛda hɔ kwa no de ahoɔden bɛfa na wabɔ ɔtamfo no.
  Alla a ɔtow tuo guu fasistfo no so na ogyaee ɔtopae bi fii agyan bi mu, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa twe hama no kae sɛ:
  - bɛyɛ superman kɛkɛ - a ɔbɛsi Stalin ananmu!
  Maria a ɔde tow tuo pɛpɛɛpɛ a ɛyɛ nwonwa na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae no kasae sɛ:
  - biara a ennsesa no ye papa!
  Matryona, a ɔde atuo a wɔde asi n"ani so yiye bɔɔ Fritz no gui. Na afei, bere a ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa sɛee tank no, ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - ye ne y'apɛdeɛ a ɛnsakra na ɛyɛ akokoɔduro no wɔ hɔ!
  Marusya de ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae akuwakuw mũ bi. Enti Nasifo no tuo a wɔn ankasa tumi tu no danee ne ho teɛteɛɛm sɛ:
  - beye den asen obiara!
  Alla, bere a ɔde atopae a ɔde tow atopae a ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa bɔɔ wimhyɛn bi a ɔde nneɛma fa nneɛma fi Nasifo hɔ no, kae na ɔteɛɛ so sɛ:
  - ennye me, na mmom yen! Biribiara mu yɛ den sen saa!
  Alenka fii ase too dwom de maa ɔko honhom no so, na ɔhyehyɛɛ nnwom bere a ɔrekɔ no. Na mmeawa a aka no, a wɔtow tuo guu Nasifo no so no, faa no;
  Yɛyɛ mmeawa a yefi USSR man mu, .
  Nea ɛyɛ torch ma wiase nyinaa...
  Momma yɛnkyerɛ wo kɛseyɛ ho nhwɛso, .
  Akokoduru nneyɛe a wɔto ni!
  
  Wɔwoo mmeawa wɔ frankaa kɔkɔɔ no ase, .
  Na wɔde mpaboa a wɔda mpaboa de ahopere fa awɔw no mu...
  Mmabea ne mmabarima ko ma Rus de, .
  Ɛtɔ da bi a ayeforo no ma guy no rose!
  
  Wɔde frankaa kɔkɔɔ bɛba amansan no so, .
  Hyerɛn denneennen saa, te sɛ kanea-ogya...
  Ne nyinaa akyi no, yɛwɔ akokodurufo swing, .
  Na yɛn frankaa no hyerɛn te sɛ kɔkɔɔ!
  
  Don"t believe it, damned fascist no rentwam, .
  Na Russia honhom no rennyae da...
  Nkonimdi bebue akontaabu a enni awiei, .
  Momma yɛnkyea obiara na yɛnkyea no!
  
  Russia yɛ ɔman a ɛyɛ nwonwa, .
  Wode komunism maa nkurɔfo...
  Onyankopɔn fi ayamye mu de ma daa, .
  Ɛna Man no fam, anigye ne ahofadi nti!
  
  Ɔtamfo no rentumi nni Agya Man no so nkonim, .
  Na ɛmfa ho sɛnea na ɔyɛ atirimɔdenfo ne aniferefo no...
  Yɛn Russiani asono a wontumi nni no so nkonim, .
  Russia sraani no wɔ anuonyam kɛse wɔ ne nkonimdi no ho!
  
  Soviet man a ɛyɛ fɛ, .
  Mmabaa a wɔwɔ mu no de ahomaso sɛ wɔn ho yɛ fɛ...
  Wɔnam awo so de no maa yɛn daa, .
  Na momma yɛn Komsomol asɔremma no nyɛ atɛntrenee!
  
  Yɛreko wɔ Moscow kurotia, .
  Sukyerɛmma a ɛretu, sukyerɛmma a ɛretu, na mmeawa no mpa mpaboa...
  Yɛremfa yɛn Agya Man mma Satan,
  yɛn agyan mpo tow tuo pɛpɛɛpɛ!
  
  Enti abufuw mu no mmeawa no ho pere wɔn sɛ wɔbɛko, .
  Na wɔde adagyaw heel no tow explosion-package...
  Ɔyɛ fasist, nanso ne ho yɛ nwini, .
  Nokwarem no, Kain bɔne ara kwa!
  
  Ɔkwan biara nni hɔ a wɔbɛfa so adi atamfo mmeawa no so nkonim, .
  Wɔwoo wɔn wɔ nsoromma a ɛte saa ase...
  Yɛn aboa kɛse a wontumi nni no so nkonim ne ɔsebɔ, .
  Hena na ɔde Ɛna Man no yɛɛ ne yere!
  
  Yɛn Russiafo mmeawa no ye, .
  Yɛnsuro ayayade ne awɔw...
  Na yɛbɛpam, agye dɔm bɔne no ntua adi, .
  Ɔtamfo no bɛbɔ dam esiane dose no nti!
  
  Wotumi piaa atamfo no fii Moscow, .
  Ɛwom sɛ tumi kɛse ahyɛ no ma de...
  Yɛn mmeawa de yɛn hoahoa yɛn ho paa, .
  Wɔn a wɔsɔre tia no nyinaa bɛyera akɔ wɔn adamoa mu!
  
  Nnye nni, atamfo ntumi nni Rus" so nkonim, .
  Esiane sɛ knight biara fi diapers mu nti...
  Ɛda adi sɛ ɔbɔmmɔfo no adan mmoa, .
  Na ɔtamfo no da so ara yɛ abofra ara kwa!
  
  Nanso Russiafo honhom, gyidi honhom kɛse no, .
  Wunim, tumi ahorow a ahintaw wɔ mu...
  Wɔbɛbubu ɔtamfo no asinasin, .
  Ne nyinaa akyi no, wontumi nni asraafo a wɔyɛ asraafo so nkonim wɔ ɔko mu!
  
  Tow mo adwenem naayɛ, mmeawa, .
  Yɛyɛ nnipa akokodurufo sen biara wɔ wiase...
  Momma yɛntow Satan dɔm ngu ogyaframa mu, .
  Momma yɛmfa atamfo no nyinaa nhyɛ tiafi mu!
  
  Ɔko kronkron no bɛba awiei
  Asomdwoe ne anɔpa bɛba okyinnsoromma yi so...
  Ɔne owia wɔ hɔ daa, .
  Ɛmmra sɛ awɔw bere nhyew daa!
  
  Na komunism a ɛtra hɔ daa wɔ anuonyam mu, .
  Na Lenin ne Stalin kɛse no ka yɛn ho...
  Wɔ sini a mogya wom mu no, mprempren nkutoo na fasist nniso, .
  Na ɔpɛ a yɛwɔ sɛ yebegye adi no mu yɛ den sen dade!
  
  Me Russia di tumi mfehaha pii, .
  Na ɔmaa amansan no nyinaa anigye...
  Wohia ahoɔden a ɛwɔ dade nsateaa mu, .
  Na akokoduru, nanso wɔ ɔkwan a ntease wom so!
  
  
  
  AKWANKYERƐFO A WƆBƆHWƐ ANWANWADEƐ AKODE
  Gerda, Charlotte, Magda ne Christina a wɔsɔɔ "Ɔsebɔ" hwɛe bere bi no nso dii anim yɛɛ nhwɛsode bi a ɛhyɛ bɔ: "Panther"-2. Mmabaa no de engine ne transmission no too block baako mu - atia, na womaa abantenten no yɛɛ teateaa na ɛyɛɛ ketewa. Na wɔde gearbox no sii engine no ankasa so. Ne saa nti, "Panther"-2 bɛyɛɛ mfonini a ennu mita abien, na wɔtew adwumayɛfo dodow so baa nnipa baasa. Akode a ɛwɔ hyɛn no anim no mu duru kɔɔ soro koduu milimita 120 wɔ mmepɔw akɛse so, na n"afã horow no kɔɔ soro koduu milimita 82 wɔ mmepɔw a ɛso yɛ toro so. Na abantenten no yɛ mm 150 wɔ anim na mm 82 wɔ nkyɛnkyɛn, wɔ mmepɔw a ɛso yɛ toro so. Bere koro no ara mu no, wɔtew kar no nyinaa so kɔɔ tɔn 35, na ɛmaa wotumi de engine a ahoɔden wom apɔnkɔ 700 na ɛtra hɔ na ɛmaa ahoɔhare ne sɛnea tank no tumi yɛ no yɛɛ kɛse. Bere koro no ara mu no, sɛnea kar no tumi tu no nso atu mpɔn, na ne chassis no ayɛ hare na ɛnyɛ den koraa sɛ wobesiesie na wɔahwɛ so. Sɛ wɔka ne nyinaa bom a, rollers asia na ɛwɔ hɔ, na ɛno yɛ nea mfaso wɔ so na ɛyɛ mmerɛw. Hitler ani gyee "Panther" 2 ho na ɔde ne ho hyɛɛ dwumadi mu wɔ September 1943 mu. Kar no di yiye, na ɛwɔ tuo pa a ɛtow akode na ɛtow ntɛmntɛm. Ɔyɛɛ adwuma na otu ntɛmntɛm, na na ɔwɔ ergonomics a ɛkyɛn so.
  Na nea ɛho hia sen biara no, na ɛnyɛ den sɛ wɔbɛyɛ na na enhia dade pii. Na bere koro no ara mu no, na ɛda nsow wɔ ne kapital a ebetumi atra ase no so. Ɛnyɛ mmerɛw saa sɛ wobɛkɔ kar a ɛte saa a akode akɛse a ɛkɔ fam no mu.
  Ná Soviet asraafo wɔ ɔhaw a emu yɛ den. Bio nso, Germanfo, sɛ́ anka wɔde Fau nhyehyɛe no bedi dwuma no, wɔde wɔn sika hyɛɛ ɔmanfo akohyɛn no nkɔso mu, na wɔyɛɛ XE-162, a ɛnyɛ den na ne bo nyɛ den sɛ wɔbɛyɛ na emu yɛ hare yiye na wotumi de di dwuma.
  Ɛbɛdaa adi sɛ wɔyɛɛ saa afiri yi wɔ tebea horow a eye mu na ɛnyɛ den koraa sɛ wɔde bedi dwuma. Na ɛnyɛ mmerɛw saa mma no sɛ obegyina ano.
  Ɛde wimhyɛn mu akodi a ɛyɛ atirimɔdensɛm hyɛɛ Soviet ne aman a wɔka ne ho asraafo so. Ná wimhyɛn a ɔko no mu duru yɛ tɔn biako ne fã pɛ bere a hwee nni mu no, na ɛkame ayɛ sɛ na ne nyinaa yɛ nnua. Enti ɛbɛdaa adi sɛ afiri no yɛ nea etu mpɔn kɛse.
  Tebea no yɛɛ kɛse esiane nokwasɛm a ɛyɛ sɛ German mmeawa fii ase de wɔn ho hyɛɛ wimhyɛn akuw mu denneennen nti.
  Albina ne Alvina fii ase de nsi nyaa nkontaa, sɛnea mmara kyerɛ no, wɔkoe, na wɔda mpaboa na wɔhyɛ bikini nkutoo. Na wɔantumi antow mmeawa yi tuo. Na wɔn ankasa de nsiyɛ retwa atamfo no. Na hwɛ sɛnea na saa blondes yi ho yɛ fɛ: nokware Aryanfo ara kwa!
  Albina de ne nan a ɛyɛ fɛ no mia afiri no mu na otwitwa Soviet wimhyɛn abien bi na ɔteɛteɛm sɛ:
  - anuonyam ma Third Reich!
  Alvina mia ne nufu kɔkɔɔ no so wɔ afiri no so, bɔ Soviet kar abiɛsa na ɔbobom:
  - anuonyam nka yen Maame Man!
  Mmabaa a woko - wo ntumi nka se woye mmere. Dabi, wɔyɛ basabasa paa na wotumi tetew obiara mu asinasin.
  Sɛ yɛka ne nyinaa bom a, asraafo dɔm yi reyɛ aperepere. Na awɔw bere mu no, na anim kwan no gyina hɔ pintinn. Mainstein fii ase ko tiaa ntua na otumi dii Soviet asraafo no so nkonim wɔ Dnieper akyi, na ɔyɛɛ nkuku akɛse abien. Germanfo no nso tumi siw ntua a na ɛwɔ baabi a ɛbɛn Leningrad no. Ɛha no, wɔde wɔn ho too ɔkwan a ano yɛ den a wɔfa so bɔ wɔn ho ban so. Nea ɛka ho no, bere a wodii nkogu wɔ Ukraine akyi no, Stalin twee akuw pii fii saa kwan yi so na ɔmaa Germanfo kwan ma wɔpam ntua no. Anim no mu yɛɛ den, na Germanfo no tumi kuraa wɔn ho mu wɔ awɔw bere mu wɔ ntua no ho nyinaa.
  Gerda ankasa ne mmeawa no koe wɔ Panther 2 so. Na awɔw bere nyinaa akyi no, ahoɔfɛfo no koe a wɔda mpaboa na wɔhyɛ bikini nkutoo.
  Gerda de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no miaa joystick no bɔton no so, bɔɔ ɔtamfo no na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - anuonyam nka yen ahemman no!
  Charlotte nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no miaa lever no so, bubuu abantenten aduasa anan no na ɔde basabasayɛ sii so dua sɛ:
  - anuonyam ma abran!
  Christina de ne nufu kɔkɔɔ no miaa bɔtn no so na ɔde bɔɔ Soviet kar no, na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - Na animuonyam nka yen!
  Magda tow atuo anan a ɛpaee, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa twaa Soviet asraafo a wɔnam fam no na ɔkae sɛ:
  - daa, nkonimdie animuonyam!
  Enti mmeawa no yɛɛ basaa na wɔn nan ase kurukuruwa a ɛda adagyaw no hyerɛn.
  Na sɛ "Tiger"-2 rebɛn a, saa tank yi a emu duru yɛ tɔn aduonum anum no hyɛ bɔ sɛ ɛbɛbɔ mm 250 wɔ ne moma so ne mm 170 wɔ nkyɛnkyɛn.
  Sɛ ɛne 88-mm aprɛm wɔ 71 EL mu a, ɛyɛ afiri a ɛfata paa.
  Na afei wɔ ahohuru bere mu no Germanfo renya nkɔso dedaw wɔ Italy na wɔde ahotoso rebubu aman a wɔyɛ ayɔnkofo no.
  Wɔfa Naples na wɔtow hyɛ Sicily so.
  Na Apamfo asraafo no de wɔn ho ma ɔhaha pii. Na wɔasɛe wɔn koraa. Germanfo panthers yɛ nea wontumi nsiw wɔn kwan.
  Na mmeawa no ma Engiresifo no bu nkotodwe na wɔfew wɔn nan a ɛda hɔ kwa a wɔasen no ano, na wɔde wɔn tɛkrɛma tetea ahoɔfɛfo no nan ase kurukuruwa no.
  Wɔ June mu no, Apamfo no bɔ mmɔden sɛ wɔbɛkɔ wɔn anim denam asraafo a wɔde wɔn bɛto Normandy so. Nanso wodi nkogu kɛse wɔ hɔ. Bio nso, nneduafo ɔpehaha pii, ne nnwinnade pii a wɔkyeree.
  Roosevelt nya komayare na ontumi nyɛ hwee. United States rebɔ mmɔden sɛ ɛbɛma ɔko a emu yɛ den saa no aba awiei. Britain resusuw akwan horow a wɔbɛfa so ne Kraut abusua no anya asomdwoe ho. Tebea no mu yɛ den esiane atopae a ano yɛ den kɛse a wɔtow gu Engiresi nkurow so a wɔde wimhyɛn a ɛyɛ hu di dwuma nti. Nanso Britania akofo ntumi nnya wimhyɛn a ɛtete saa.
  Enti Churchill fi ase srɛ asomdwoe. Nanso Fuhrer no nnyae. Ɔrepae wɔ n"ankasa ahoɔden ho nimdeɛ a ɔwɔ mu.
  Nanso Britaniafo da so ara pene asomdwoe so. Na eyi haw Stalin, na ɔde asomdwoe ho nhyehyɛe ma Fuhrer no. Hitler pene so sɛ obegyae ɔko no mfe abiɛsa, sɛ ɛnyɛ ɔfã biara a wɔsɛe ade no, na afã horow no da so ara wɔ wɔn ahye so, na USSR tɔn ngo ne aburow ma Germanfo a.
  Stalin penee eyi so... Na Krautfo no buee wɔn nsa.
  Nokwarem no, ɔhwe a edi kan ne Gibraltar. Esiane sɛ woafa abankɛse yi nti, wubetumi de asraafo akɔ Afrika wɔ kwan tiaa bi so. Bere a Germanfo no de ahum reto abankɛse no so no, wɔde MP-44 atuo a aba foforo dii dwuma, mmeawa no nso yɛɛ no yiye: wɔmaa ɛyɛɛ hare kɛse na wotumi de ho to so.
  Na Albina ne Alvina, mmeawa a wɔmaa German wimhyɛn ahorow no yɛɛ nea mfaso wɔ so kɛse na ɛyɛɛ ntɛmntɛm no koe wɔ wim.
  Na wɔbubuu wɔn ayɔnkofoɔ no benkum ne nifa. Anka wɔbɛfa Gibraltar ntɛm ara. Wɔhyɛɛ Franco ma ɔpenee Hitler asɛm a etwa to no so. Mma fasistfo nnye wo man no.
  Germanfo no de aprɛm yɛɛ ahoɔhare na wɔpaee mu kɔɔ baabi a atamfo no wɔ no.
  Gibraltar asehwe akyi no, Kraut abusua no hyɛn Morocco. Na wotu kɔɔ baabi foforo, gyee nsasesin. Titiriw no na Fritz tank ahorow no retu fa Algeria. "Panther" 2 ntɛmntɛm twetwe fa anhwea no so. Wɔde engine a ano yɛ den kɛse na ɛyɛɛ no nnɛyi de, na ɛkɔɔ soro. "Panther"-2 de ne moma so ahobammɔ maa asraafo no ani gyei koraa, na mpɛn pii no na "Tiger"-2 yɛ tank a ɛyɛ nwonwa. Ayɔnkofo no hwee ase te sɛ nea wɔasɛe wɔn.
  Germanfo mmeawa ko wɔ sare so, na mpɛn pii no na wɔda mpaboa na wɔhyɛ bikini. Wɔde aduru titiriw bi a ɛbɔ ho ban sra honam ani kɛkɛ sɛnea ɛbɛyɛ a ɛrenhyew.
  Afei Engiresifo a wɔakyere wɔn no ahoɔfɛ de wɔn kotow na wɔhyɛ wɔn ma wɔteɛteɛ mmeawa no nan ase. Na wɔn ani gye ho, titiriw Afrikafo a wɔde anigye yɛ no.
  Afe a ɛto so aduanan anum no dii yiye kɛse maa Germanfo no, wɔfaa Afrika ne Mfinimfini Apuei fã kɛse no ara. Na wɔ afe 1946 fã a edi kan no mu nso wɔfaa India, Burma ne Afrika aman a aka no. Na na ɔhaw pii wɔ asraafo a wɔde ma, nkitahodi a wɔtrɛw mu, ne asase no so sen Britania ne Amerika akuw a wɔsɔre tia no. Bio nso, na atubrafo asraafo no mpɛ sɛ wɔbɛko ankasa. Wɔ mfiridwuma mu no, Germanfo wɔ nea ɛkorɔn kɛse wɔ nneɛma a ɛyɛ papa mu. Sɛ nhwɛso no, ME-262 X, na ahoɔhare no yɛ kilomita 1200 dɔnhwerew biara, na akode no yɛ wimhyɛn aprɛm anum. Na United States ne Britain nnya nnyaa wimhyɛn a wɔde ko a ɛfata kɛse anaa kakraa bi a ɛfata sɛ wɔde di dwuma wɔ ɔko mu, na ennyaa atopae a ennu saa mpo.
  Bio nso, mprempren Germanfo wɔ diskette ahorow a etumi tu mmirika bɛyɛ nnyigyei anan. Ná akode nketewa ntumi nsɛe wɔn koraa, esiane laminar flow a ɛsen twa kar ahorow no ho hyia nti. Nanso esiane eyi nti wɔn ankasa antumi antow tuo. Nanso na wobetumi atow ɔtopae afi soro, de adi dwuma de ahwehwɛ nneɛma mu, na nea ɛho hia sen biara no, wɔbɛbɔ atamfo kar ahorow, de wimhyɛn a ɛyɛ hu atow agu.
  Flying saucers yɛ akode a etu mpɔn a ɛwɔ akyirikyiri na etumi tu fi Europa kɔ United States. Na ɛtɔ mmere bi a na mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ yiye, a na wɔpɛ sɛ wɔko a wɔmfa mpaboa da hɔ na wɔhyɛ bikini na wodi wɔn so.
  Gertrude ne Eve a wɔretu wimhyɛn ni. Cuties abien a ɛyɛ nwonwa a ɛte saa. Sɛ nhwɛso no, wɔkyeree Amerikani abibifo bi. Wɔakyekyere no wɔ dua bi so. Na enti wɔtraa ne mmarima pɛyɛ so kyɛe araa ma ɔdeduani no hweree n"adwene, efisɛ na wayɛ adwuma boro so.
  Na afei Gertrude a na ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no faa discus no na ɔde sii baabi a ɔrekɔ no, na ɔtow Amerika wimhyɛn ahorow gui. Oyi yɛ abeawa a ɔko.
  Na Eva nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no de afiri a edi awu si atamfo no so.
  Na ɛde abufuw bɔ atamfo no, na England ne USA kar ahorow hwe ase.
  Germanfo yɛɛ nhyehyɛe sɛ wobesi fam wɔ November awiei. Nea edi kan koraa no, obiara ntwɛn saa bere yi. Nokwarem no, wim tebea nyɛ asiane kɛse sɛ obi bɛtra ase. Nanso nna a ɛhɔ yɛ komm no wubetumi asuguare atwa English Channel na woakɔ fam. Nea ɛka ho no, mfaso wɔ so sɛ wobɛsi fam anadwo, efisɛ ɛyɛ den kɛse sɛ wobɛbɔ wo ho ban wɔ sum mu.
  Saa bere yi na Germanfo asɛe Engiresifo ne Amerika po so ahyɛn no kɛse.
  Enti na wɔhwɛ kwan sɛ wobesi fam a ɔhaw biara nni ho. Ná ɛsɛ sɛ asraafo dɔm a wɔtow hyɛ wɔn so denneennen yɛ mmeawa akuw titiriw a wɔ November awiei awɔw bere mu mpo no, na wɔda mpaboa a wɔhyɛ bikini nkutoo.
  Wofii ase sii fam wɔ November 26, 1946. Wɔ Reichstag abatow no afeda ase, na ɛno akyi no, Hitler nyaa Reich Ɔmanpanyin dibea no.
  Ná obiara nni hɔ a obesiw wɔn a wɔasi fam no kwan. Na asraafo a wɔnam fam akuwakuw pii ne pyramid aprɛm a aba foforo mpo de wɔn ho hyɛɛ ntua no mu. Nea wontumi mfi baabiara nkɔ mu.
  Nokwarem no, mmeawa no ko wɔ wɔn mu, na wɔyɛ wɔn ade akokoduru so.
  Na akofo binom a wɔda mpaboa dedaw rebubu nsukyenee ano wɔ atɛkyɛ a ayɛ nwini anadwo so. Na wɔde akokoduru ko paa. Na wɔyɛ anwonwade ahorow a tumi kɛse wom. Na sɛ wɔde wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae na wɔtetew Engiresifo no mu asinasin a, ɛbɛyɛ onwini kɛse...
  Gerda ko wɔ "Tiger"-4 pyramidal tank a ɛwɔ aprɛm ne ɔtopae a wɔtow so, na ɔde akokoduru koraa. Ɔsoma akorade akyi akutu, na ɛtetew atamfo mu.
  Bere a abeawa no yɛ n"ade te sɛ nea wabɔ dam, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no mia joystick no bɔton no, ɔbobom sɛ:
  - yeda yen sẽ adi nnam so, yɛtɔre yɛn ase paa!
  Charlotte de nufu kɔkɔɔ di dwuma bere a ɔreto tuo no, ɔmia so wɔ joystick button no so na ɔbɔ ɔtamfo no, ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - yen amansan adansi kuw!
  Christina nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa bɔɔ rɔke a wɔde tow. Ɔbubuu atamfo pii na ɔbɔɔ nkɔmmɔ sɛ:
  - a efiri Third Reich no kɛseɛ ho!
  Na Magda de aprannaa dii n"akyi. Saa bere yi de fa strawberry nufu di dwuma. Ɔtetew nea ɔne no reko no mu na ɔbobom sɛ:
  - ma Aryan komunism!
  Saa mmeawa yi yɛ super level! Na sɛnea mmeawa asraafo a wɔnam fam tu mmirika na wɔmfa wɔn nan da hɔ, na wɔtow atopae bere a wɔrekɔ no. Na hwɛ sɛnea ɛyɛ kɛse na edi awu.
  Mmabaa no ko paa na wɔn ho yɛ fɛ.
  Na wɔrebubu Britaniafo benkum ne nifa. Ɛnyɛ nwonwa sɛ ɛdenam ntua a ɛte saa ne fam a efi France ne Norway nyinaa so no, England kɔɔ so traa hɔ nna du pɛ. Eyi yɛ kɛse!
  Kurow kɛse no hwee ase. Na ɔfã a edi hɔ ne nantew a wɔde kɔ Amerika so. Wɔ February mu no, Germanfo, ɛmfa ho sɛ na awɔw bere no, wɔde wɔn ho sii fam wɔ Iceland: Operation Icarus, na wɔfaa asasesin a ɛho hia yi.
  Na bio, mmeawa a wɔda mpaboa a wofi SS asraafo akuw ahorow mu de wɔn ho hyɛɛ akodi ahorow no mu.
  Na wodii nkonim, na wɔde wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa no hyerɛn wɔ sukyerɛmma no mu.
  Stalin de nyansahyɛ maa Hitler wɔ March 1947 mu sɛ wɔne United States bɛko abom. Fuhrer no penee eyi so, nanso na ne tebea ne sɛ USSR bɛsan anya Alaska nkutoo, wɔ ɔkwan bi so no, mmara kwan so asasesin. Na ɔrenyɛ ne ho sɛ ɔboro saa.
  Stalin penee eyi so... Na Soviet asraafo ntua a wɔfaa Alaska so fii ase. Enti ntɛmntɛm na atirimɔdensɛm.
  Ná Soviet aprɛm foforo retu.
  Elizabeth adwumayɛfo no koe wɔ T-54 aprɛm a edi kan koraa, a wɔsɔɔ hwɛe na wonwiei koraa no so. Ɔberɛfɛw da 1947. Sukyerɛmma da so ara wɔ Alaska, nanso Russia mmeawa reko a wɔmfa mpaboa nka wɔn ho na wɔhyɛ bikini. Na mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ saa.
  Elizabeth de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow tuo gu ɔtamfo no so. Amerikani Sherman no bɔ. Na ɔkofo no da ne sẽ adi ka sɛ:
  - anuonyam ma adwene a ewo komunism kesee ho!
  Ekaterina nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa na ɔtow tuo:
  - anuonyam nka nkonimdie aba a efiri yen asraafoo mu!
  Elena nso tow tuo, na saa bere yi de ne nufu kɔkɔɔ no dii dwuma, bɔɔ ɔtamfo no yiye na ɔbɔɔ ose:
  - anuonyam ma nkonimdie foforɔ a ɛyɛ gyinaesie!
  Efrasia, a ɔde strawberry nufu bɔɔ n"atamfo, na ɔde akuturuku bɔɔ Pershing no bɔɔ ose::
  - Na yebedi nkonim!
  Ɛda adi sɛ akofo no hwetee te sɛ akraman. Na enti wɔtwitwa Amerikafoɔ no.
  Akorade bi bɔ tank no moma so, nanso ntɛm ara na ɛyɛ ricochet. Elizabeth bɔ ose na ohuruw:
  - anuonyam ma komunism adwene!
  Na ɔsan nso de agyan bi san kɔ, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no di dwuma. Abeawa yi wɔ asɛmpatrɛw adwuma ankasa mu.
  Eyinom ne ahoɔfɛ a wɔko.
  Soviet asraafo de wɔn ho hyɛɛ mu wɔ Alaska. Na wɔ May mu no, IS-7 a edi kan koraa a wɔde dade ayɛ no bae.
  Na ɛno so na Alenka tank adwumayɛfo no wɔ.
  Ɛno ne abeawa a ɔko saa wɔ hɔ. Bere a ɔtow tuo guu ɔtamfo no so ara pɛ no, ɔbɔɔ no pɛpɛɛpɛ koraa.
  Na hwɛ tuo a ano yɛ den: 130 mm. Ɔhyɛn ɔtamfo no mu fi akyirikyiri. Amerikafo da so ara wɔ wɔn tank titiriw, Sherman, a eye ma Germanfo ne Soviet tank aces a wɔfa wɔn nkutoo. Pershing a eye kakra wɔ hɔ, a tuo a ano yɛ den sen 90-mm caliber no. Na "Super Pershing" ketewaa bi, a ne aprɛm no yɛ mm 90 na ne toa tenten yɛ 73 EL no tumi de kuru a ɛyɛ hu ba Soviet IS-7 kar no nkyɛn ne baabi a ɛbɛn. Mpɛn pii no, wɔmfa Germanfo aprɛm a ɛte sɛ pyramid ne Amerikafo atuo mfi mmeae nyinaa. Wɔbɔ IS-7 no wɔ hyɛn no mu. T-54 - "Super Pershing", betumi de wo abɛn ti, na ɛwɔ nkyɛn wɔ akyirikyiri. Nanso mprempren de USSR wɔ tank titiriw T-34-85 a wonnya nnyae na ɛreko atia Amerikafo no. Ɛkame ayɛ sɛ ɛne Sherman de no yɛ pɛ, na ɛyɛ mmerɛw sen Pershing de no.
  Enti ɛyɛ den ma Soviet asraafo no. Na wɔde ahoɔyaw hwɛ tank IS-7 a ɛde besi nnɛ nkutoo, nea edi kan koraa a wɔasɔ ahwɛ no.
  Saa kar yi yɛ ahantan na ɛyɛ nwini.
  IS-2 ne IS-3 nso reko. Wɔrentumi nkɔ kar a etwa to no mu anim anim gye Super-Pershing no nkutoo. Wiɛ, wobetumi akɔ IS-3 no mu nso akɔhyɛn hyɛn no fã a ɛwɔ fam no mu.
  IS-2 no yɛ mmerɛw kakra wɔ anim akode a ɛwɔ turret no mu no mu.
  Mmabaa Natasha ne ne kuw no reko wɔ saa tank yi so. Ahoɔfɛfo a wɔko. Na efi IS-2 no de akuturuku a edi awu bɔ akuturuku a ɛyɛ hu.
  Natasha miaa ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no na ɔtow owudifo no fii adi, na ɔde akuturuku bɔɔ Amerikani no mu na ɔkaa no denneennen sɛ:
  - anuonyam ma adwene a efa komunism pa ho!
  Zoya miaa ne nufu kɔkɔɔ no so wɔ killer lever no so na ɔkaa no denneennen sɛ:
  - ma Aryan asomdwoe ne nhyehyeee!
  Augustine nso de ne nan ase a ɛda hɔ kwa no bɔɔ ɔsɛe no, na ɔbɔɔ ɔtamfo no na ɔbobom sɛ:
  - ma nkonimdie a ɛyɛ gyinaesie!
  Na awiei koraa no Svetlana de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no mmoa tow ne nan nketewa no, twa ɔtamfo no na ɔteɛteɛm:
  - ma tumi akɛseɛ!
  Red Army no mu akofo mmea no kɔɔ wɔn anim faa Alaska. Awɔw bere bae na na ɛhɔ yɛ hyew, na mmeawa a wɔhyɛ tank a wɔhyɛ bikini na wɔda mpaboa no ani gyee ho. Bere a Germanfo no atwa Greenland no, wosii fam wɔ Canada. Na wofi anafo fam fii ase fi Argentina bɛn hɔ. Wɔ Brazil no, wɔpaapaee mu yɛɛ no akuw a wɔtaa Germany ne Amerika akyi. Germanfo no, a wɔn akuw a wɔasiesie wɔn ho kɛse sɛ wɔbɛko no bɔɔ wɔn denneennen no sii asɛm no ho gyinae maa wɔn.
  Ná Nasifo no wɔ afiri a wɔde tow hyɛ nkurɔfo so a ano yɛ den na etu mpɔn kɛse, na ɛtow fi akyirikyiri na ɛyɛ ntɛmntɛm yiye. Yankees dii nkogu wɔ nkogudi akyi.
  Na Engiresifo mmeawa kuw foforo bi a Jane Armstrong di wɔn anim fi anafo fam rebɛn... Ɔkofo no koe wɔ Brazil wɔ awɔw bere mu... Asraafo a wɔtaa Amerika akyi no sɔre tiae brɛoo.
  Nanso wɔ Venezuela no, akofo no ne Amerika asraafo dii ako. Wɔkoe wɔ Panther-2 a ne bere atwam a ɛkame ayɛ sɛ wɔagyae de agye nnwinnade a ɛte sɛ pyramidal atom no so.
  Nanso Britaniafo, a na wɔwɔ saa tank ahorow yi mpo no, na wɔn ho yɛ den sen Amerikafo no. Wɔtotow wɔn atuo guu Shermanfo a na wɔn bere atwam dedaw a anidaso biara nni mu na na wobetumi ne Sovietfo aduasa anan no ako wɔ nsɛm a ɛyɛ pɛ mu nkutoo no so.
  Jane de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no too tuo fii akyirikyiri. Ɔbɔɔ ɔtamfo no na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - wei ne Britain kesee - rennyera!
  Gringeta de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɔɔ ne nan a wɔasen no guu ɔtamfo no mu. Ɔbɔɔ Sherman no hwee fam na ɔteɛɛm sɛ:
  - yen ahennie beye nwini!
  Na ɔkyerɛɛ ne tɛkrɛma!
  Afei Monica tow tuo, de ne nan a ɛda hɔ kwa bɔɔ atamfo no wɔ n"ani so pɛɛ na ɔbɔɔ ose:
  - a ede ma okra nkwagye!
  Na wɔn akyi no, Manya nso bɔɔ. Ɛbɔɔ Pershing a ne ho yɛ hu kɛse no pɛpɛɛpɛ, na ɛmaa ne hyɛn no bubui.
  Nokwarem no, ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɔɔ ose sɛ:
  - anuonyam ma ahemfo asraafo adwene!
  Mmabaa no koe denneennen na ɛma denhyɛ.
  Na na Germanfo akuw a wɔapaw wɔn retu akɔ Canada. Gerda a ɔwɔ Tiger-4 pyramidal tank no mu no bubuu Amerika ne ne tumidi ahorow no. Na wɔbubuu wɔ ɔtamfo no akuturuku a ɛyɛ hu no ase.
  Gerda de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow tuo, bɔɔ ɔtamfo no na ɔbɔɔ denneennen sɛ:
  - ma Aryan komunism!
  Charlotte nso bɔɔ, saa bere yi de nufu kɔkɔɔ, bɔɔ Amerikafo kar no na ɔbɔɔ akuturuku:
  - a efiri Germany kesedie nti!
  Christina nso bɔɔ ɔtamfo no. Ɔbubuu n"akode, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa, ne nan a wɔatwitwa, te sɛ nkesua akutu, na ɔde ne ho bɔɔ akuturuku:
  - ma yen nkɔsoɔ a ɛyɛ nwonwa no!
  Magda nso bɔɔ aprannaa, bubuu atamfo no sɛ dɔte na ɔbobom.
  - ma nneɛma a ɛte saa a entumi nyɛ yiye sɛ wɔbɛka wɔ anansesɛm mu, mpo sɛ wɔde kyerɛwdua nkyerɛkyerɛ mu!
  Ɛsɛ sɛ yɛhyɛ no nsow sɛ mmeawa no yɛ akodifo kɛse na wɔyɛ nnam kɛse. Wɔyɛ anigyede pii ankasa.
  Na enti Canada nkurow atitiriw no hwee ase: Quebec ne Toronto. Na asetena bɛyɛɛ yie maa Krautfoɔ no na ɛyɛɛ anigyeɛ kɛseɛ...
  Hitler paee mu kae sɛ wɔbɛwie Amerika!
  United States antumi anyɛ atom ɔtopae no. Ɛda adi sɛ anigye dan fii Amerika ho kɔfaa Wehrmacht no akyi wɔ asɛm yi mu. Enti dɛn? Nneɛma afoforo wɔ hɔ a wogyina so di nkonim na wodi nkonim. Enti ɛyɛ ntɛm dodo sɛ wobɛtɔ abasamtu mu.
  Nanso Krautfo a wɔne wɔn amannɔne asraafo dɔm no korɔn koraa sen United States wɔ asraafo mu. Na wotumi yɛ pii wɔ ɔtamfo no sɛe mu.
  Sɛ nhwɛso no, Gerda kyeree abibifo ɔkofo bi. Na mmeawa no yɛɛ no ayayade araa ma ɔhyɛɛ no ma ɔdɔe, ma enti ɔtow ne nan ase. Na eyi yɛ onwini kɛse ankasa.
  Wɔ "47 osutɔbere mu no, Kraut abusua no hyɛn United States ankasa asasesin mu. Ná Soviet asraafo da so ara reko wɔ Canada.
  Alenka a ɔwɔ IS-7 no ne Shermanfo ne Pershingfo asraafo dɔm mũ nyinaa koe. Ná Shermanfo a wɔwɔ ha no yɛ Firefly kuw no mufo, na na wɔwɔ aprɛm a ne tenten yɛ mm 76, a ɛyɛ asiane ma IS-7 bere a wɔtow wɔ nkyɛn no. Enti mmeawa no huu wɔn ho wɔ tebea a emu yɛ den mu. IS-7 no, wɔ ne mfaso nyinaa akyi no, ɛwɔ tuo a atuo kakraa bi na ɛwom na ɛntow ntɛmntɛm koraa.
  Enti Alenka de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow tuo, bɔɔ Amerikani no na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - wo me kwan a ɛkɔ ɔko mu!
  Anyuta bɔɔ Sherman no mmiako mmiako, de ne nufu kɔkɔɔ no dii dwuma, na ɔde ahopere kae sɛ:
  - a efiri USSR nkonimdie ho!
  Alla nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no fucked. Ɔbɔɔ Amerikafo kar bi akuturuku na ɔde ahopere kae sɛ:
  - ma adwene a efa komunism ho!
  Maria nso bɔɔ, de strawberry nufu dii dwuma, bubuu nea ɔne no reko no mu asinasin na ɔde shushed:
  - ma Lenin nsaano nkyerɛwee akɛseɛ no!
  Na Matryona de ne nan ase a ɛda hɔ kwa gyaee ne ho mu, na ɔbubuu Sherman akode no na ɔteɛɛm wɔ n"ahurututu atifi:
  - ma me knights a wofiri hann mu!
  Eyinom ne anum no, eyinom ne mmeawa no - wo ntumi nnya nea ɛyɛ nwini! Na obiara yɛ abofra na ɔyɛ foforo saa. Na mmeawa no hua te sɛ ɛwo. Ɛnyɛ nwonwa sɛ asraafo no ani gye saa sɛ wɔde wɔn tɛkrɛma tete Venus kokom. Na wɔda so ara tete wɔn ano.
  Yiw, IS-7 no san n"akyi sɛnea ɛbɛyɛ a wɔrentetew mu. Ɛno nti na ɛyɛ tank, tank nyinaa yɛ tank.
  Ebia gye Germanfo a wɔyɛ pyramidal no nkutoo...
  Nanso wokunkum Shermanfo dodow no ara, na wɔn a wɔaka no san wɔn akyi.
  Eyi ne ɔkwan a Soviet mmeawa no fa so hack.
  Na wɔ wim no Anastasia Vedmakova ne Alenka Sokolovskaya retutu Krautfo no. Sɛ saa Pokryshkin mmeawa yi nyɛ nea wɔsɛ. Na ahoɔfɛfo no ko a wɔmfa mpaboa da hɔ na wɔhyɛ bikini. Na wɔde nufu no nufu kɔkɔɔ no di dwuma bere a wɔreto tuo no, na ɛma atuo a wɔtow no tumi kɔ ɔko mu no yɛ kɛse.
  Nanso Albina ne Alvina te ase yiye. Mmabaa no tumi nyaa Knight"s Cross no digrii asia. Wɔde Knight"s Cross of the Iron Cross a ɛkorɔn sen biara a ɛwɔ adesuakuw a ɛto so asia a platinum oak nhaban, nkrante ne abohene wom no maa wɔn bere a wɔn mu biara too wimhyɛn bɛboro apem gui no.
  Eyinom yɛ mmeawa - mmeawa kosi mmeawa nyinaa...
  Nanso Anastasia Vedmakova ne Alenka Sokolovskaya nyinaa mu biara boaboaa wimhyɛn bɛboro ahanu ano. Na na wɔwɔ USSR ɔbran no nsoromma awotwe dedaw.
  Anastasia miaa ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no so wɔ wimhyɛn no aprɛm a ɛtow tuo no so na ɔtow Amerikafo kar no guu fam, na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - a meye super girl!
  Alenka Sokolovskaya de ne nufu kɔkɔɔ no twaa atamfo no, bɔɔ wimhyɛn abiɛsa gui na ɔbobom:
  - Na m"ayɛ cooler mpo!
  Eyinom yɛ mmeawa, mmeawa a wɔte saa!
  Na wɔsɛe Amerika.
  Wiɛ, nokwarem no, Alvina ne Albina ma ɛyɛ anigye na ɛyɛ nwini kɛse mpo.
  Alvina de nufusu kɔkɔɔ di dwuma bere a ɔreto tuo...
  Na Albina"s strawberry no nso yɛ...
  Na mmeawa baanu no nyinaa ani gye ho ankasa sɛ wɔde jade, abaa a ɛbɔ denneennen bɛyɛ wɔn tɛkrɛma. Wɔwɔ anigye a ɛte saa ne basabasayɛ ho gyidi a ɛte saa!
  Albina miaa ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no so na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - Na woko po mu, mmabaa a wo ho ye den!
  Alvina, a ɔreto tuo no, sii so dua sɛ:
  - a ɛyɛ nwini element, kum element!
  Na afei Germanfo, Sovietfo ne Japanfo de wɔn ho ahyɛ Amerika asasesin mu kɔ akyiri.
  Japanfo wɔ wɔn ankasa akofo: ninja mmeawa. Akokodurufo kɛse na ɔko.
  Ninja abeawa bi a ne ho yɛ bruu ni, a ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa di dwuma de gyae agyan a wɔde twitwiw Amerikafo ti na ɔrebɔ denneennen:
  - a wonntwam!
  Na ɔde nkrante twitwa owiyammo no.
  Na ninja abeawa kɔkɔɔ no de ne nkrante bɛkura fan ankasa. Na afei ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɛtow nnade a awuduru wom, na watow agu de akum Yankee asraafo no, abɔ akuturuku afa asɔretiafo no mu.
  Na ɔteɛm wɔ n"ahurututu atifi:
  - ma Japanfo anuonyam nyinaa!
  Na abeawa a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ te sɛ owiyammo a ɛsensɛn hɔ no bɛtwitwa atamfo no.
  Na afei ɔ"bɛfa wɔn na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa abɔ wɔn na wapete Yankees no akɔ mmeae ahorow. Eyi yɛ ahoɔfɛ a wɔko.
  Na ɛbɛbobom:
  - ye ninjas!
  Na afei abeawa bi a ne ti nhwi yɛ fitaa ninja de nkrante bɛyɛ helikopta mu adwuma. Ɔbɛtetew wɔn a wɔsɔre tia no no mu na wabubu wɔn. Na efi nufu kɔkɔɔ no mu bɛbɔ sɛ anyinam, a ɛrebobom.
  - a efiri Japan nkonimdie ho!
  Wiɛ, obiara ntumi nnyina akorɔmfo a wɔte saa no ano! Eyinom yɛ mmeawa, mmeawa kosi mmeawa nyinaa so...
  Na wɔyɛ basabasa saa.
  Nanso akodi ahorow no gyegyeegye denneennen. Axis asraafo no retu afi atifi ne anafo nyinaa, na wɔde nhama akɛse repiapia Amerika ankasa.
  Eyi yɛ ɔman bi a bere bi na ɛwɔ anuonyam a ɛma adwene tu fra no ho mfonini ketewaa bi.
  Eduu osutɔbere awiei no, na Kraut abusua no de wɔn ho ahyɛ U.S. asasesin mu yiye dedaw.
  Ɛha na Gerda reko wɔ Tiger-4 tank no mu na bere koro no ara mu no ɔkae ne kan, .
  Afei nso anuonyam kɛse feats.
  Ná mogya ayɛ Gerda kakra, nanso n"ani gyee ho. Nanso hua a ɛyɛ hu a efi ahonhonsɛmdi no yafunu a wɔatwa no mu bae ne suro a na osuro sɛ abɔde koro no ara mu ɔha foforo, sɛ ɛnyɛ nea ɛboro saa mpo a, bɛtu mmirika aba no nti, na adwene no sɛee.
  Saa bere yi nyinaa, Charlotte faa nea ɔne no reko denneennen no ti na ɔyɛɛ "Nelson mmɔho abien" adeyɛ a edi awu, na ɔkyinkyim abɔde no kɔn. Ogya ɔkofo a ɔwɔ ha no huu ne ho wɔ Maame Teresa bi dwumadi mu - wɔ mmɔborohunu a ɔde ma ghoul a wɔaboro no atirimɔden so no ho. Wɔada no adi sɛ:
  - me yam ye, me yam ye, na me maame nso ye ayamye - te se onyansafoa!
  Ná Gerda haw ne ho sɛ:
  - a wonnte ase?
  Charlotte ho dwiriw no sɛ:
  - edeen na ɛsɛ sɛ mete aseɛ?
  - So dinosaur, anaasɛ mpɔtorɔ ne akɔre a wɔafrafra rente? - Gerda teɛɛ n"ano.
  Charlotte serewee sɛ:
  - a na mennhwehwe kwan se wobɛyɛ obi a ɔte saa! Yiw, anyɛ yiye koraa no, yebekum wɔn mu apem!
  - a wode poma boa wo ti!
  - Daabi. Gye me di kɛkɛ, megagnome no tumi te yɛn. - Ɛha na abeawa no hwee ase. "Sɛ Dwarves Sultan no annye no, kyerɛ sɛ, wanmfrɛ no amma ɔsom mu a, ɛnde anka ɔrentumi nkɔ akyiri dodo mfi yɛn nkyɛn.
  Gerda de ahotoso a ɛyɛ mmerɛw koraa bisae sɛ:
  - Na dwarves afoforo, elves, annihobbits?
  Charlotte de mmarima atirimɔdensɛm dum n"anidaso a etwa to no ntɛm ara:
  "Ebia afoforo bɛte, nanso dɛn na ɛho hia wɔn?" Megagnome Kiy-Dar nkutoo na onim.
  Gerda fii ase popaa ne nan a mogya ayɛ no ma no wɔ ahaban kɛse bi a ɛyɛ frɔmfrɔm so. Ná ɛte sɛ nea ahaban no yɛ mmerɛw wɔ ne hwɛbea nkutoo, nanso nokwarem no, na ɛyɛ nsɔe. Ɔbarima a ne ho yɛ bruu a onni mpaboa no twee abrabɔ pa no:
  - ennye biribiara a ehyerɛn na ɛyɛ sika kɔkɔɔ, nanso biribiara a ɛyɛ huam no dane nkwaseasɛm bere nyinaa! Efĩ pii wɔ wiase araa ma wuntumi nnye ɔbɔadeɛ no ahotew nni, bere a woatu anammɔn kakraa bi wɔ fam mpo akyi!
  Wɔ mmuaema mu no, Ogya Ɔbonsam no san de mframa a ɛwɔ ne plastic paipu no mu no hwirew. Afei mmeawa no tiee anadwo no kyɛe. Nanso megagnome Kiy-Dar ante anaasɛ wantumi mpo. Na ɛda adi pefee sɛ na gnome foforo biara nni ha.
  Gerda too dwom wɔ ha sɛ:
  - se mpofirim ara adamfo bi dane adamfo anaase otamfo, na mmom gnome... Wei kyere se madhouse retwɛn yɛn!
  Charlotte twaa n"adamfo no nsɛm mu sɛ:
  - Wiɛ, wopɛ sɛ ghouls legion bi twa yɛn ho hyia? Fa wo nan bra, na yɛ ntɛm!
  Na bio wɔtoaa wɔn mmirikatu a ɛyɛ den no so, ɛwom sɛ na akofo baanu no nyinaa yare dedaw esiane ɔbrɛ nti de. Ɛtɔ da bi a na Gerda da bere a ɔrenantew, wɔ bere tiaa a ɛyɛ dɛ mu no na ɛte sɛ nea ɔda fam, ɔregye n"ahome (daeso mu nna bi - ɛyɛ onwini a ɛyɛ nwonwa ara kwa!). Nanso anisoadehunu no bubui, te se dɔteɛ kurukuruwa a ɛrehwe fam - ɛnyɛ den na wɔammɔ mmɔden biara, nipadua no nko ara na ɛwosow wɔ ahopopo mu. Na afei biribiara fii ase bio, te sɛ nea pendulum bi a aniwa nhu rewosow. Na nokwasɛm fã bi ne nokwasɛm fã bi atwa ho ahyia; Wɔtow mmeawa no nan a ɛda hɔ kwa no atirimɔden so, nanso ɛyɛ ɛyaw a ɛyɛ hu yi na amma wɔn werɛ amfi wɔn ho koraa na wɔahwere wɔn nokwasɛm ho adwene. Na asase no sesae nkakrankakra... Afasu atenten daa adi pefee wɔ sum a atwa ho ahyia no mu; Meyɛɛ nnyigyei ho mfonini wɔ m"adwenem - a ɛyɛ ne mmirikatu no ho nnyigyei a emu yɛ duru. Na biribi foforo a eye hu na enhinhim - wo anim. Biribi a ɛte ase a ɛda so ara yɛ nea wontumi nhu no retwɛn mmeawa no, na wotuu mmirika kɔɔ hɔ. Nokwarem no, na wɔmpɛ sɛ wobewie wɔ asaman mu, nanso na wɔda so ara tuu mmirika te sɛ nguan a ɔsebɔ taa wɔn. Ɛnyɛ nea ɛda adi mpo sɛ nea enti a, wofii ase sosoo nwura a ɛte saa ho dae, ebia esiane nipadua mu mmɔdenbɔ a ɛtra so wɔ ɔko no adapɛn a etwa to wɔ Afrika sare so ne Asia mmepɔw so nti...
  Gerda de asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ:
  - Na esoro mpo betumi ayɛ hell, enti ɛnsɛ sɛ woguare bere tenten kɔ hell bio!
  Biribi twee abeawa no nsa. Nhumu san wosow kɔɔ ɔkofo no nkyɛn. Mpofirim ara ohui sɛ ogyina hɔ a onhinhim. Asase a ɛwɔ yɛn anim no kɔɔ fam brɛoo. Na nsuo a ɛreworo so kakra wɔ hɔ. Ahome a ɛyɛ foforo na ɛyɛ nwini home guu abeawa no anim a na wabrɛ no mu.
  Gerda teɛɛm sɛ:
  - Wow, ɛda adi sɛ wobɛtumi atu mmirika akɔ soro!
  - a ɛyɛ Viry! - Charlotte de atenka a ɛwɔ ne nkyɛn no homee. - Beae a Greater Germany akofo a wɔahwe ase no wɔ anigye mu. "Ná anigye ankasa ahyɛ ne ɔkofo nne a ɛrebɔ no mu ma.
  Gerda annya anidaso a ɛte saa no bi:
  - te sɛ Viriya anim afuw no kɛse.
  Charlotte de anigye kae sɛ:
  - a forefield wo ho no, afuo bi wo ho!
  Gerda kaee anansesɛm no, ɔkaee sɛnea, wɔ kwan so rekɔ Reich Sarai no, wotwaa asubɔnten ketewa bi a dwetɛ yɛ no. Sɛ wufi adehye pɔnkɔ no sorokɔ a, na ɛte sɛ nea ɔkwan a wɔbɛfa so atwa no nyɛ den na ɛyɛ anigye ntɛmntɛm. Ɔkofo a ne ho yɛ bruu no tee nka mpo sɛ ɔyɛ sultan, anaa sultana, na nanso, eye sen saa mpo! Nanso ɛyɛ ade biako sɛ wobɛtra ɔpɔnkɔ kɛse bi a ɔyɛ elite so, na ɛyɛ ade foforo sɛ wobɛfa w"ankasa onyamewa bi nan abien so atu kwan. Misusuw sɛnea asubɔnten yi mu dɔ na ɛyɛ nsisi?
  Gerda de anifere nanso sɛnkyerɛnne kwan so kae sɛ:
  - Na forefield no ye me dea!
  - a wobetumi asuguare? - Abeawa a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no danee ne ho kyerɛɛ no.
  Gerda de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ:
  - asemmisa a ɛyɛ nkwaseasɛm bɛn ara ni. Ɛhe na wuhui sɛ SS asraafo dɔm a wɔyɛ atitiriw bi ananmusifo a ontumi nguare?
  Charlotte wosow ne curls a ɛrehyew no denneennen:
  - werɛ fi SS elite no ho. Wiase soronko koraa anaa amansan a enni ano a wiase ahorow a enni ano mpo wɔ ha. Ɛnyɛ ne nyinaa te sɛ nea na ɛte wɔ yɛn ho!
  "Metumi?" - Gerda bisaa ne ho, na ɔsan hwɛɛ baabi a hwee nni hɔ a na ɛwɔ ɔkofo no mu no.
  Charlotte bɔɔ n"ano sɛ:
  - Wiɛ, wo ntɛm! Bere resa!
  - Wiɛ, nokwarem no, ɛsɛ sɛ metumi asuguare! - ɔkofo a ne ho yɛ bruu no de anigye kae, na ohui sɛ adwenem naayɛ wɔ n"adamfo no anim a ɛyɛ brɛoo na bere koro no ara ɛyɛ hu no so.
  Nwansena bi a ne kɛse te sɛ albatross, a ne ntaban yɛ bruu ne kɔkɔɔ a ɛyɛ nsensanee, wosow ne antenna no sɛ sɛnkyerɛnne a ɛkyerɛ sɛ na ɔbarima a ne ho yɛ bruu a ne nan da hɔ no reka nokware.
  Charlotte buae a na ontumi nnyina pintinn sɛ: "Misusuw sɛ saa nso, anaasɛ ɛkame ayɛ sɛ ɛte saa." - ɛwom sɛ wunim bɛ no de: turkey susuwii na ɔwiee soup no mu de, nanso ɔkraman no ansusuw ho na ɔbaa awiei wɔ rattle no mu! Sɛnea ɛte biara no, eye sɛ wunim sɛnea wobɛyɛ, efisɛ mintumi nyi wo mfi mu. Na kwan baako pɛ na ɛwɔ hɔ ma yɛn - kɔ ɔfã foforo no.
  Gerda kyekyeree ne nsateaa denneennen:
  - ampa se, yeguaree onwini!
  Charlotte bɔɔ kɔkɔ sɛ:
  - betumi anya ɔhaw wɔ nkrante no ho!
  Akofo a wɔn ho yɛ fɛ no bɛn mpoano no ano pɛɛ na wɔde wɔn nan sii anadwo nsu tuntum no mu. Gerda tee nsuo no nhyɛsoɔ nka - na asubɔnten no wɔ nsuo a ɛretu brɛoo. Ɔbarima a ne ho yɛ bruu a ne nan da hɔ no kotow na ɔde adifudepɛ nom nsa, afei ɔde petepetee n"anim a wabrɛ na mfutuma ayɛ so ma no so. Ntɛm ara na ɔdae no fii hɔ. Na nsu no yɛ nwini na ɛyɛ brɛoo, na mepɛ sɛ meda mu na mema ɔbea nipadua no ntini a ɛyɛ yaw no dwo...
  Gerda de anigye kae sɛ:
  - Na atopaeɛ a ɛwɔ anim no yɛ nea wontumi nhunu!
  - Twɛn kakra! - Charlotte de asɛm a ɛyɛ sereserew kae.
  Gerda ho dwiriw no sɛ:
  - adɛn nti na afiri wɔ ha bio?
  Ogya ho ɔkofo no maa awerɛhyem sɛ:
  - Dabi, nanso... Mesusu sɛ yɛda so ara wɔ hokwan!
  Ogya ɔkofo no san de n"anofafa guu ne plastic fitaa no so. Ɔtiee no, na ɔhwɛɛ ne ho hyiae.
  Gerda nso gyee n"ahome, na na ɛte sɛ nea ɔsoro ahoɔden a efi nsu no mu na ɛma no aduan. Charlotte bisaa no sɛ:
  - Na hwɛ, ɛyɛ den ma me sɛ mede m"adwene besi saa beae yi.
  Ɔbarima a ne ho yɛ bruu a ne nan da hɔ no nso hwɛɛ n"akyi. Na ɛte sɛ nea ɛrenkyɛ na ade asa. Esum no gyaee sɛ ɛbɛyɛ tuntum, sɛnea na ɛte nnansa yi ara no, nsonsonoe a entumi nnyina mu puei wɔ nea entumi nkɔ mu no mu - na ɛte sɛ nea ɛboro so kakra, na anadwo kataso no bɛhwe ase. Eyi kyerɛ sɛ ɛrenkyɛ koraa na akyidi no afi ase. Ɛyɛ papa sɛ woduu asubɔnten no ho. Gerda a ɔde n"aniwa ayɛ mmerɛw no hwɛɛ mu yiye: na nsu no da adi pefee wɔ ne nan ase, na ɛma mmarima abɔ dam, na na ɛwɔ nsu a ɛreworo so no mfinimfini wɔ ɔkwan a emu nna hɔ so. Ɛkame ayɛ sɛ na mpoano foforo no remene wɔ sum mu.
  Ɔkofo a ne ho yɛ fitaa te sɛ sukyerɛmma no kae sɛ:
  "Sɛ mprempren mmarima nsa bɛfew yɛn nipadua a abrɛ no a ntini a ɛda nsow esiane nhyɛso nti." Anigye bɛn na anka yebenya afi eyi mu? O mmeawa a wɔn ho nni asɛm honam a ɛrehu amane. Me yafunu a ɛyɛ onyamewa Venus, enti ɛpɛ ɔdɔ ne anigye, nea ɔbea biara pɛ!
  Charlotte san gyee ne home bio. Saa bere yi de na ɛte sɛ nea biribi, wɔ wim anaa fam, wosow de buae maa Gerda. Na biribi a ɛwɔ nsɔe na bere koro no ara mu no, ɛyɛ mmerɛw saa a wɔde petepete ɔkofo a ne ho yɛ bruu no nan ase a ɛda hɔ kwa no so. Ɔdaa no adi sɛ:
  - wei ne boa constrictor no anigyee.
  - a wotee? - Ogya ɔbonsam kumaa no de anigye kyeree ne nsa. - anammɔn a ɛyɛ megagnome! Oh, so ɔbea a ne ho yɛ fitaa te sɛ sukyerɛmma no tee hua? Kiy-Dar buae. - Charlotte yɛɛ n"adamfo no aso atuu. - gye me di, yen nkonimdie abɛn, Ɔwɔ ha wɔ baabi!
  Gerda kae sɛ:
  - Yiw, ɛbɛn... Te sɛ Ɔsram ma booger!
  Charlotte fii ase bɔɔ ne abɛn a wɔde nkonyaayi plastic a elffo no ayɛ (nanso, mfiridwuma-nkonyaayi!) mu denneennen, afei ɔde n"aso miaa fam. Saa bere yi de na sɛnea asase no wosow mmuae no da adi kɛse.
  Gerda de nyansapɛ kae sɛ:
  - ho sɛnkyerɛnne bi wɔ hɔ a ɛkyerɛ sɛ dodow a wo nni anigye wɔ mfiase no, dodow no ara na awiei no bɛyɛ yiye!
  "Yiw..." Abeawa fɛfɛ no emerald ani teateaa anigye so, "ɔbaa ɔfrɛ no so!" Kiy-Dar na ɛyɛ!
  Gerda de ne nsateaa too n"anofafa so:
  - Hwɛ yie. Ebia eyi nyɛ megagnome koro no ara koraa, anaasɛ abɔde a ɔyɛ nhyehyɛe soronko koraa!
  Wɔyɛɛ nwini, na wotiei. Asase a ɛwosow no bɛyɛɛ nea ɛyɛ pɛ na emu yɛ duru. Wɔ baabi a ɛbɛn hɔ, wɔ nnua a ɛwɔ "nsupɔw" ntam no, na ɔkwan kɛse bi reyɛ ne kwan. Na ɔte sɛ ɔkraman kɛse bi, na ɔde osetie hwehwɛ ne wura, sɛ mpo nea otwa to no da so ara yɛ aberante a onni abɔgyesɛ a...
  Charlotte kae sɛ:
  - ebia worentumi nsusuw tumi a megagnomes wɔ nyinaa ho mpo. Eyinom yɛ abɔde a wɔwɔ tumi araa ma hellgya mpo san n"akyi wɔ wɔn anim!
  Gerda kasa tiae ntɛm ara sɛ:
  - Dabi, adɛn nti na meyɛ m'adwene... Sɛ gnome yɛ abɔdeɛ a ne ho yɛ den a, ɛnde ɛsɛ sɛ megagnome yɛ den order of magnitude. Ne nyinaa akyi no, nsɛmfua mega no ankasa kyerɛ nea ɛboro saa mpɛn ɔpepem biako!
  Charlotte fi ne pɛ mu penee so sɛ abeawa sɛ ɔne pop nnwontofo bi bɛda:
  - yiw, wo dwene yie, adamfo! Wɔ ɔpepem biako mu pɛpɛɛpɛ no, eyi yɛ asraafo dɔm mũ a wontumi nni so nkonim!
  Gerda ho dwiriw no sɛ:
  - adɛn nti na woanfrɛ no kane na woama yɛn nnamfonom wuwui?
  Sɛ́ anka ɔbonsam kumaa a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no bebua no, ɔsan bɔɔ ne abɛn bio, na mframa fii abɛn a ɛyɛ kurukuruwa no mu bae kakra. Na mpofirim ara Charlotte yɛɛ nwini wɔ mfinimfini ahomegyeɛ mu, n"ani a ɛte sɛ emerald no trɛwee. Ɔkraman a ɔyɛ ogya no tenaa nsu no mu, na ɔde ne nsa kaa Gerda. Na mepɛ sɛ mibua no kɛse, bere a mpofirim ara...
  Abeawa no nan a ɛda hɔ kwa no hyew mpofirim wɔ ɛyaw a ano yɛ den mu araa ma wohuruw sɔree prɛko pɛ na... awiei koraa no wɔsɔree. Ná Madeleine kura poma bi a wɔde anyinam ahoɔden hama abɔ mu. Ɛlektrik a ɛma anyinam ahoɔden a ɛretu no puei wɔ ne nan ase pink no so, na ɛyɛɛ abɛn kakra mpo esiane sɛ na ɛretu mmirika wɔ anhwea a ɛyɛ hyew ne mmepɔw so abotan a ano yɛ nnam so nti.
  SS hyɛn no mu panyin no bɔɔ ose sɛ:
  - Yiw, sɔre, siesie wo ho ntɛm, hyɛ wo ntadehyɛ atade! Worentumi mfa bikini kɛkɛ nkyerɛ wo ho wɔ afuw mu ɔsraani panyin no anim! Hwɛ, baby, wobɛnya akatua, nanso sɛ woyɛ nkwaseasɛm biara a, mɛma woabɔ Conan"s wheel da koro na bere koro no ara mu no, mɛma wo anyinam ahoɔden. - Madeleine yɛɛ n"anim a enye koraa wɔ ha. - Ɛwom sɛ dabi, ɛnyɛ da koro, na mmom dapɛn mũ nyinaa, a simma biako mpo nni ahomegye. Yɛda so ara wɔ bere.
  Mmabaa no fii ase siesiee wɔn ho ntɛmntɛm... Na wɔ asasepɔn foforo so no, nsɛm a ɛyɛ anigye nso sii, na nsɛm a ɛtete saa nso sii.
  Yiw, na afei ɔko bio, na ɔkofo Gerda de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no soma ɔtopae a edi awu. Pershing a abubu no gyaee.
  Biribi a ɛsõ na ɛyɛ mmerɛw sen saa rewea aba ha. Amerikafoɔ nkɔsoɔ a ɛtwa toɔ, tuo a ɛtumi tu ne ho a ɛwɔ tuo a ne tenten yɛ mm 155 ne akodeɛ a ne kɛseɛ yɛ mm 305. Ne mu duru yɛ tɔn ɔha aduonu na ɛkɔ brɛoo paa. Ɛkame ayɛ sɛ ɔrewea...
  Gerda de tuo a ɔde sii n"ani so yiye sɛee Sherman no na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - a efa yen akra mu!
  Charlotte de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa na ɛtoo tuo, bubuu atamfo no mu yɛɛ no dade asinasin a atetew na ɔteɛteɛɛm:
  - ma nidi ne Ɛna Man!
  Christina de ahodwiriw kae sɛ:
  - Ebia yebetumi de ɔtopae a ɛtow abɔ no?
  Magda de ahotoso kae sɛ:
  - Gyae saa asɛm yi ma me!
  Na abeawa no de ne nansoaa nketewa a ɛyɛ den no kyerɛɛ atamfo no so na ɔbɔɔ no.
  Na Amerikani aboa kɛse no gyinaa hɔ na ɔpaee.
  Weinom ne mmabaa a wofiri Third Reich - woayo yie!
  Awɔw bere adu, na IS-7 no nam sukyerɛmma no mu. Ɔko no rekɔ so wɔ Amerika. Ahoɔfɛfo a wofi USSR ko denneennen.
  Alenka de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow tuo guu Pershing no so na ɔbubuu ɔtamfo no.
  Na ɔteɛɛm sɛ:
  - anuonyam ma Russia komunism!
  Anyuta nso de ɔtopae bi bɔɔ no. Ɔde ɔkwan a wɔfa so yɛ no dii dwuma denam ne nansoaa a ɛda hɔ kwa so na ɔbɔɔ ose:
  - mɛka sɛ superman girl bi!
  Alla nso too tuo na ɔbɔɔ Patton tank foforo. Na ɛyɛ nwini saa.
  Nnuadewa bɛn na ɛyɛ Patton tank foforo yi? Eyi ne Superperschnig, a engine a ano yɛ den kɛse a ɛwɔ ahoɔden a ɛyɛ apɔnkɔ 810 ne akode no a ɛkɔ fam kɛse nkutoo.
  Hwɛ kar a ɛyɛ nwonwa a ebetumi ayɛ ɔhaw ama T-34-85 no. Nanso IS-7 no befi akyirikyiri abɔ no. Na Soviet tank no, bere a wɔanya akuturuku bi wɔ n"anim akode mu no, de kɔ ricochet mu. Eyi yɛ afiri a wɔde ko. Na nea ɛbɛyɛ na wabua no, obubu Amerikani no prɛko pɛ.
  Afei, Maria tow tuo na ɔbɔ atamfo no pɛpɛɛpɛ. Ɔbɔ ne ho akuturuku pɛɛ na ɔteɛm sɛ:
  - y'asraafoa no ye den, wobo wiase ho ban!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa nso di dwuma.
  Na afei Marusya bɛbɔ afunumu. Na ɔbɛbubu atamfo no akode mu asinasin. Sɛ wɔde di dwuma, wɔ eyi mu no, asen a ɛda hɔ kwa.
  Na ɛbɛbobom:
  - ma Stalin nsakrae foforo no!
  Ɔyɛ ɔhoɔfɛfo a ɔko saa, na ɔpɛ sɛ ɔsɔ obiara ani.
  Eyi ne sɛnea kuw a wɔwɔ IS-7 no yɛ adwuma, ɛma ɔbonsam yare.
  Nanso afei mmeawa no ba anim.
  Elizaveta de T-54 ko. Na ɔyɛ n"ade denneennen. Creep a ɛyɛ basabasa a ɛte saa.
  Na mmeawa no wɔ kar a ɛyɛ fɛ yiye. Na wofi mu tow tuo pɛpɛɛpɛ koraa.
  Sɛ nhwɛso no, wɔfaa SuperPershing no na wɔbɔɔ no na wɔteɛɛm sɛ:
  - a yen komunism kronkron!
  Elizabeth de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no de n"ani sii tuo no so. Ɔbɔɔ botae no na ɔteɛɛm sɛ:
  "Me nkonimdi bɛyɛ kɛse!"
  Na ɔde n"ani kyerɛɛ n"ahokafo no.
  Ekaterina de ne nufu kɔkɔɔ no piapiaa mu na ɔteɛɛm sɛ:
  - ma yen nkonimdie kesee no!
  Na sɛnea ɔbɛserew wɔ n"ahurututu atifi.
  Na Elena a ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɛbɔ ɔtamfo no. Ɔbubuu akodeɛ a ano yɛ den no, ɔpaapaee dadeɛ no mu na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - a ye man tumi!
  Na ɔbɛbobom wɔ n"ahurututu atifi...
  - a wode ye ho!
  Na Efrasia nso bɔ nea ɔne no reko no, saa bere yi de ɔde strawberry nufu. Ɔbɛbubu ɔtamfo no na wabɔ abubuw:
  - a efiri komunism kesee a ewo nsoromma akuo no okyinnsoromma nyinaa so!
  Eyinom ne mmeawa a wɔn ho yɛ nwini sen biara wɔ wiase. Na biribiara ntumi nsiw wɔn kwan anaasɛ entumi nsiw wɔn kwan.
  Ekaterina teɛteɛm na ɔwosow ne moma so:
  - a meye super girl!
  Na ne nufusu hyerɛn te sɛ rubies... Bere bi ɔde hyɛɛ abibifo bi anim na ɔhyɛɛ no sɛ ɔnteɛteɛm. Afei ɔde ne tɛkrɛma tetewee ne mmarima pɛyɛ. Dɛn ne dɛ a ɛyɛ dɛ saa?
  Hwɛ sɛnea ɛyɛ dɛ ma abeawa - mintumi nkyerɛkyerɛ anigye kɛse a ɛwɔ wiase no mu.
  Eyi ne sɛnea mmeawa no sɛe ɔtamfo no. Na wɔte anigye nka fi wɔn anuonyam nkonimdi ne nneɛma akɛse a wɔatumi ayɛ no mu.
  Na Anastasia Vedmakova ne Alenka Sokolovskaya taa yɛ mmeawa a wɔn ho yɛ nwonwa. Wɔde akɔnnɔ asorɔkye ne akɔnnɔ bɔne tsunami na ɛyɛ hyew kɛkɛ.
  Anastasia fi nufu kɔkɔɔ bi mu tow tuo kɔ ɔtamfo no so, bɔ Yankee wimhyɛn no na ɔteɛm wɔ n"ahurututu atifi sɛ:
  - me ye superman a ne ho ye fɛw so!
  Alenka Sokolovskaya a ɔrekɔ so abubu ɔtamfo no de strawberry nufu di dwuma na ɔbobom:
  - Na me ne abeawa a woware sen biara wo wiase!
  Saa na akofo a wɔreko no te, na ɛsɛ sɛ meka sɛ wowiaa bi bio! Obiara ntumi nnyina wɔn ano.
  Amerika mpo... na obiara anya sika kɔkɔɔ nsoromma du dedaw sɛ USSR ɔbran...
  Wɔ adeyɛ a ɛyɛ nwonwa a ɛte saa ho no, wonyaa abasobɔde titiriw bi: USSR Ɔbran no Diamond Star. Nea ɛno ankasa yɛ nea nidi wom kɛse na ɛyɛ nwini.
  Nya ahoɔfɛfo anigye!
  Nokwarem no, nea eye sen biara no da so ara reba!
  Oleg Rybachenko yɛɛ oprehyɛn foforo wɔ Saudi Arabia.
  Tsar asraafo a wɔyɛ Nicholas II no trɛw Russia asasesin mu. Afei de na abeawa Margarita Korshunova ne Oleg reko. Afei nso mutant - akofoa a onyaa nkwa a enwu da.
  Wiɛ, daa mmofra no de Mujahideen basabasayɛfo akuw yi nyinaa baa wɔn ho ase. Na wodii won so nkonim - hyɛɛ won ma woka ntam no nkyere Russia Tsar.
  Bere koro no ara mu no, Oleg Rybachenko nsɔre ntia sɛ ɔbɛhyehyɛ mmeawa no akwantu ahorow no ntoaso a ɛyɛ fɛ na ɛyɛ soronko kakra;
  Afe foforo no akyi no, Germanfo ne nkabom kuw no nyaa nkɔso kɛse wɔ United States nyinaa. Ná Amerikafo a wɔne ɔtamfo a wanya mfiridwuma mu nkɔso kɛse redi no rehwere.
  Eduu March awiei no, Wehrmacht no bɛn Washington na efii ase tow hyɛɛ U.S. ahenkurow no so.
  Akodi no nyɛ pɛ na na ɛda adi sɛ mmeawa no redi nkonim wɔ ha... Titiriw pyramidal tank no, Gerda ye, te sɛ n"adwuma no ara pɛ.
  Bere a wɔreto atopae wɔ White House no, bere a na ne tank no renya ogya tẽẽ no, Gerda dae na ɔsoo eyi ho dae...
  Ohuu Lara Miheiko a ɔyɛ ɔfã biara a ɔpɛ sɛ Nasifo kyeree no. Ná abeawa bi a wadi bɛyɛ mfe dunan reto tuo asan abɔ Nasifo no. Wokunkum n"ahokafo no mu baanu. Na ɔno ankasa de ne ho hintaw wɔ apata no mu.
  Ná nanabea no pɛ sɛ ɔware no sɛ ne banana, nanso Nasifo no annye no anni. Na wɔfaa me... Na wɔrebefi ase ahwehwɛ me.
  Na afei Lara faa ɔtopae bi, wɔbɔɔ Nasifo no. Abeawa no de kanea yi kɔe wɔ n"adwene mu na ɔtow... Nanso ɔtopae no anpae.
  Ná ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wobeguan akokoduru so.
  Wɔbɔɔ Lara hwee fam, bɔɔ no mprenu, na wɔmaa no aniwa tuntum. Nanso wɔammɔ no denneennen, ɛda adi sɛ na wosuro sɛ wɔbɛpira no!
  Bere a wɔde no baa apata no mu sɛ wɔrebebisabisa no nsɛm no, Lara yɛɛ n"ade wɔ ɔkwan a ɛnyɛ aniberesɛm so.
  Ɔde akokoduru hwɛɛ SS ɔsraani panyin no ani so kae sɛ:
  - Fritz no bɛsɛe wo nnansa yi ara! Tie atuo a ɛrebobom, ɔsɛe fi Asraafo Kɔkɔɔ no hɔ reba!
  Ɔsahene no buae sɛ:
  - Daring girl, wobɛhyia mpire no!
  Lara de akokoduru teɛɛm sɛ:
  - yaw nnye me hu!
  Ɔsahene no hyɛe sɛ:
  - fa saa brat yi firi abɔnten kɔ abɔnten a wode poster: partisan na kyerɛ akuraa no nyinaa!
  Polisini no de nyansahyɛ mae ntɛm ara sɛ:
  - sukyerɛmma retɔ wɔ abɔnten na ɛyɛ nwini... So ɛnsɛ sɛ yɛde abeawa no fi adi a ɔda mpaboa biara sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ama n"anigye ayɛ nwini!
  SS Ɔsahene no de ne ti too fam de penee so sɛ:
  - Nifa! Ma ɔnnantew a ne nan da hɔ wɔ awɔw mu, ebia n"adwene bɛba!
  Wɔtetew Lara nguan nhoma atade ne ne sweta. Wogyaw me wɔ atade biako pɛ a wɔde kotoku ayɛ mu. Wɔtwee wɔn mpaboa a ɛyɛ mmerɛw ne wɔn stokɛ tuntum no fii hɔ. Wogyaw abeawa no a ɔda mpaboa biara wɔ atade biako a emu yɛ hare mu.
  Wɔde krataa bi sɛn ne kɔn mu a na wɔakyerɛw so sɛ: "Meyɛ ɔfã bi." Na wɔkyekyeree wɔn nsa wɔ wɔn akyi, de me fii adi kɔɔ abrannaa no so. Abeawa no nan a ɛda hɔ kwa no tee awɔw ne sukyerɛmma no nka.
  Lara serewee. Ná n"ani awu ankasa wɔ akuru a ɛwɔ n"anim ne sɛnea na ɔte no ho. Na wubetumi anantew wo mpaboa wɔ sukyerɛmma mu. Ná ne nan ase ayɛ mmerɛw kɛse wɔ awɔw bere mu esiane sɛ nantew mpɛn pii a na onni mpaboa nti. Ná wahyɛ ne mpaboa nkyɛe, na na ɛnyɛ eyi ne bere a edi kan a ɛsɛ sɛ ogyina awɔw ne ɔkɔm ano.
  Lara n"ankasa kɔɔ so na ɔkɔɔ so serewee. Mframa no bɔɔ, na ɛbɔɔ ne ti nhwi a ɛyɛ kɔbere kɔkɔɔ no, na sukyerɛmma no yɛɛ gyegyeegye wɔ ne nan a ɛda hɔ kwa no ase.
  Abeawa no de mframa a ɛte saa nantew, te sɛ ɔhemmaa a ɔte ahengua so. Na ogyaw nan ase nsensanee nketenkete a ɛyɛ fɛ wɔ n"akyi, ɛkame ayɛ sɛ ɛte sɛ abofra nan.
  Nkurɔfo de tema hwɛɛ no.
  Mmea a wɔhyɛ aboa nhoma atade no mu biako fii ase bɔɔ nkɔmmɔ sɛ:
  - Ahuhudeɛ! Wɔredi abeawa no anim a ɔda mpaboa!
  Ná wim yɛ owia, na na ɛkame ayɛ sɛ Lara nan ase a ɛyɛ den na ɛyɛ mmerɛw no anhu amane wɔ awɔw no ho. Ɔkɔɔ ne ho nkyɛn na ɔkyerɛɛ ne sẽ.
  Afei mpire a wɔde bɔɔ no no hyew no. Abeawa no teɛɛm na ɔkaa n"ano...
  Wɔde ahoɔden bɔɔ no mpɛn abien bio. Ɛkame ayɛ sɛ na Lara ntumi nnyina ne nan so, na ɔde ɔpɛ mmɔdenbɔ siw nteɛm bi ano.
  Wɔde abeawa a ne tirim yɛ den no kɔɔ apata soronko bi mu, baabi a na mfiri a wɔde yɛ ayayade wɔ hɔ.
  Enti wɔtwee no kɔɔ soro wɔ rack no so na wofii ase de dade a ɛyɛ hyew hyew ne nan ase...
  Na awudifo baanu de mpire bɔɔ Lara. Mfiase no, abeawa no de mmɔdenbɔ kɛse siw ne nteɛteɛm ano, nanso bere a wɔde dade a ɛtrɛw a ɛyɛ kɔkɔɔ esiane ɔhyew nti guu abofra no nan ase a ɛda hɔ kwa no so no, ɔteɛɛm na n"adwene fii ase. Wɔde no baa n"adwene mu...
  Ahuhudeɛ...
  Gerda nyanee... Damn it, ɛsɛ sɛ woda biribi te sɛ eyi ho dae, bere a nkonimdi anɔpa no, wɔn tank no tow ogya wɔ White House.
  Na afei nneɛma a ɛyɛ abofono saa sisi...
  Gerda tow tuo guu SuperPersching no so bere a efi fie hɔ no, ɔde akuturuku faa mu pɛɛ na ɔbɔɔ ose:
  - asomdwoe, adwuma ne odo!
  Afei ɔkyerɛɛ ne tɛkrɛma.
  Charlotte nso bɔɔ nea ɔne no reko no, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no dii dwuma na ɔde ahopere kae sɛ:
  - a meyɛ super class girl!
  Christina nso bɔɔ, na ɔbɔɔ akuturuku te sɛ ɔwɔ na ɔde ne nufu kɔkɔɔ no miaa joystick bɔtn no so, na ɔbɔɔ ɔtamfo no akuturuku:
  - ye supermen!
  Na Magda bɛbɔ ɔtamfo no akuturuku, abubu tank no, ahyɛ ɔko afiri no ma apae, na ɔde ama:
  - ma me aerobatics!
  Afei ɔde n"ani kyerɛ n"ahokafo no. Abeawa yi yɛ tuobɔfo a ɔkorɔn sen biara.
  Akofoɔ no resɛe Yankees na wɔrenya nkontabuo... Albina ne Alvina mu biara aboaboa kar mpem mmienu a wɔahwe ase dedaw. Eyi nti wonyaa abasobɔde foforo: Diamond Star of the Knight"s Cross of the Iron Cross a dwetɛ oak nhaban, nkrante ne abohene wom.
  Eyi ne sɛnea mmeawa no daa wɔn ho adi denam super class aces a wɔbɛyɛe no so. Na obiara antumi ansiw wɔn kwan anaasɛ wanni wɔn so nkonim.
  Anastasia Vedmakova ne Akulina Sokolovskaya ne Orlova mu biara nyaa abasobɔde foforo: Anuonyam Nhyehyɛe a ɛkorɔn sen biara a wɔde abohene ayɛ, a wɔn ani gyee ho kɛse. Eyinom yɛ mmeawa a wɔn ho yɛ nwini saa.
  Na ɔko no reba awiei... Amerikafo no gyae wɔn ho mu wɔ April 20, 1948. Na Wiase Ko II ho abakɔsɛm foforo nso danee.
  Saa bere yi de, ɛte sɛ nea bere bi wɔ hɔ a asomdwoe bɛtra hɔ akyɛ. USSR san nyaa Alaska na obiara ani gyei. Na Japan ne Third Reich na wɔkyekyɛɛ Amerika asasepɔn no so aman no mu. Saa na bere tiaa mu wiase a wɔsan kyekyɛe no baa awiei.
  Germanfo abrɛ wɔ ɔko no ho.
  Hitler maa kwan ma wɔwaree aware dodow wɔ Third Reich - a emu biara bɛyɛ ɔyerenom baanan, na ɔde tow a emu yɛ den baa awarefo a wonni mma anaasɛ wonnu baasa so. Ná eyi yɛ adeyɛ a emu yɛ den a wɔde hyɛɛ nnipa dodow ho nhyehyɛe ho nkuran.
  Nea ɛka ho no, Hitler ankasa nyaa mma pii a wɔnam nsa a wɔde hyɛ wɔn mu so nyaa mma. Na wɔn mu na na ɛho hia sɛ wɔpaw ahengua no dedifo.
  Awerɛhow biara nni hɔ, Third Reich no ne Japan boom dii so nkonim no.
  Nanso March 5, 1953 no, Stalin wui. Na Beria bɛdii tumi. Dɛn nti na Beria? Wɔ abakɔsɛm ankasa mu no, na ɔwɔ hokwan pa sɛ obenya ahengua no, nanso akwanhyia bi siw no kwan: basabasayɛ bi sii wɔ GDR, a bere a wosiw ano no, atirisopam a wɔde tia Beria no ho akokwaw. Na ɛha no, nokwarem no, GDR biara nni hɔ.
  Nea ɛka ho no, na Hitler pɛ sɛ nea wɔhyɛɛ nkɔm yiye na Germanfo nim no yiye, Beria, a na ɔyɛ Germanophile no, di Stalin akyi. Na Stalin, bere a n"akwahosan sɛee no, ɔyɛɛ apɛde bi de boaa Beria.
  Enti wosii biribiara ho gyinae de boaa ahintasɛm no panyin na ɛnyɛ sum ase polisifo nkutoo.
  Wiɛ, Beria hyɛɛ nyansa sɛ Hitler ne Japan nni nkitaho ansa na anya nuklea akode.
  Wunnim nea samurai betumi asusuw ho da.
  Beria ne Hitler penee so sɛ wɔne Japan bɛbom ako na wɔakyekyɛ n"asasesin mu.
  Wɔ April 20, 1954 mu no, wofii ase ko tiaa samurai ahemman kɛse a na wɔyɛ atubrafo no.
  Wiɛ, kratafa foforo redannan wɔ abakɔsɛm mu. Soviet asraafo rekɔ Japan so.
  Na Germanfoɔ nso... Ɛha nso Gerda ne Charlotte reko wɔ pyramidal tank mu. Wɔn kar no yɛ nea ɛwɔ nkongua abien a emu duru yɛ tɔn aduonum na ɛwɔ gas turbine engine ketewaa bi a ɛwɔ ahoɔden apɔnkɔ 2,500. Wubetumi asusuw sɛnea German kar bi tu mmirika ntɛmntɛm no ho. Na akode no yɛ soronko, na wɔde plastic afra mu. Na ɛyɛ den yiye, wontumi nkɔ mu mfi afã horow nyinaa. Tuo no wɔ caliber ketewaa bi a ɛyɛ mm 75, nanso ɛwɔ ahoɔhare a ɛkorɔn yiye wɔ mfiase a wɔde tow wɔ tuo a nhyɛso kɛse wom mu. Ama akode a ɛkɔ nipadua no mu no akɔ soro. Na atuo a ɛwɔ hɔ ne ogya a ɛtɔ ntɛmntɛm no dɔɔso. Conductivity yɛ kɛse.
  Tank no ankasa yɛ super kɛkɛ... Enti Gerda nim nea ɔne no ko.
  Soviet kar ahorow yɛ mmerɛw. Tank titiriw no da so ara yɛ T-54, kar pa, ne bo nyɛ den koraa, nanso ɛba fam koraa sen Germanfo de no wɔ biribiara mu. IS-7 no antrɛwee da. IS-10 a enyaa aprɛm a ne kɛse yɛ mm 122, nanso na ɛwɔ toa tenten ne moma so akode pa, a n"afã yɛ mmerɛw no na ɛhyɛɛ no nsow. Nanso eyi nyinaa hyia tɔn aduonum abiɛsa mu duru, a ɛnyɛ bɔne.
  Gerda fi ne Panther-6 tank mu tow Japanfo no tuo, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no di dwuma na ɔmia joystick no bɔton ahorow no so, bere a ɔbobom no:
  - anuonyam ma Aryan anuanom adwene!
  Charlotte mia joystick bɔton ahorow, nufu a ɛyɛ kɔkɔɔ, nhama a efi atuo ason a wɔde di dwuma mu, na ɔteɛteɛm sɛ:
  - yen anigyee wo komunism a ewo Aryan dae no mu!
  Na abeawa no serew bio...
  Christina ne Magda ko wɔ Panther-6 foforo a ɛte sɛ pyramidal so.
  Christina de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no mia joystick no bɔton no so, bɔ ɔtamfo a ofi Japan no na ɔbobom sɛ:
  - anuonyam ma m'adamfo abarimaa!
  Magda nso tow tuo, na ɔserew a ɛyɛ asotiw, na ɔka, na ɔde ne ruby nufu a ɛwɔ joystick bɔtn no so no mia sɛ:
  - anuonyam nka yen mmerante ne mmabaa!
  Na sɛnea wɔbɛserew wɔ wɔn ahurututu atifi. Momma yɛnka no pen sɛ, eyinom ne mmeawa a wɔn ho yɛ nwonwa wɔ ɔko mu anigye mu.
  Yiw, ɛte sɛ nea ɔsɛe da adu ama Japan. Nanso biribiara rekɔ so sɛnea wɔayɛ ho nhyehyɛe de besi nnɛ.
  Elizaveta ne n"adwumayɛfo no ko wɔ T-54 tank a wɔayɛ no nnɛyi de kakra mu. Nanso nsonsonoe no sua. Tuo no a ɛtow ntɛmntɛm kakra, na ɔtopae no tumi tow akode kɛse. Eyi ne nsonsonoe no.
  Na engine no yɛ diesel engine koro no ara a ɛwɔ ahoɔden 520... Japanfoɔ de tank a wɔn ankasa ayɛ ne Germanfoɔ a wɔwɔ tumi krataa di dwuma. Mpɛn pii no, kar ahorow no nso ye. Titiriw Hirohito-3 kar a emu duru yɛ tɔn aduonum awotwe, a ɛwɔ tuo a ne kɛse yɛ mm 105 a ne toa tenten yɛ 70 EL, a ɛkorɔn sen T-54 wɔ akode mu, na ɛnyɛ nea ɛba fam wɔ akode ne karka mu, gye tumi a wɔde asie no nkutoo .
  Japanfo tank yi yɛ ɔhaw ma USSR. Nanso kar ahorow a emu yɛ hare a efi Owia a Ɛpue Asase so nso wɔ hɔ.
  Ɛnyɛ den sɛ wobedi wɔn ho dwuma.
  Elizabeth de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow tuo na ɔbɔ samurai tank ahorow no. Ɔde anifere kɛse yɛ eyi na ɔteɛteɛm sɛ:
  - anuonyam nka yen Agya Asase a wode ne ho no!
  Catherine tow tuo bio, de nufu kɔkɔɔ no di dwuma, na ɔbubu Japanfo kar no, ɔteɛteɛm sɛ:
  - a Onyankopon de ama no Rus'!
  Elena nso twitwa ɔtamfo no, sɛe atamfo tank bi, de ne nan ase a ɛda hɔ kwa no di dwuma na ɔbobom:
  - a efiri komunism adwene a ewo ho no kese!
  Efrasia nso tow tuo na ɔyɛ no denam ne nufu a ɛyɛ den no strawberry nufusu mmoa so, na ɔteɛteɛm sɛ:
  - anuonyam ma komunism a ɛkorɔn no nkonimdi ahorow!
  Eyi ne ɔkwan a wɔfa so de wɔn tank no kɔ baabiara na wɔkwati nkogudi. Wobetumi akyekyɛ Hirohito-3 tank no mu sɛ emu yɛ duru, nanso ɛsõ yiye. Ɛyɛ den yiye sɛ wobebu afiri a ɛte saa mu.
  Na enti ɔkɔ mmeawa no akyi. Tuo no sõ wɔ caliber mu na ɛwɔ ahoɔhare a ɛkɔ soro wɔ mfiase a ɛtow tuo no mu. Japanfo abantenten no moma so akode no yɛ kɛse mpo sen Soviet 240 mm, na hyɛn no anim nso yɛ kɛse - 150 mm wɔ soro ne 120 mm wɔ ase. Na ahoɔhare a Japanfo de tu no boro so mpo, gas turbine engine no ma ahoɔden 1500. Yiw, saa tank yi na eye sen biara wɔ Japan. Worentumi ne no nni agoru.
  Nanso Elizaveta de ne nufu kɔkɔɔ no de akuturuku no kɔ tẽẽ fi awiei kosi awiei, na Japanfo tank no pae, efisɛ entumi nkɔbɔ Soviet kar no.
  Catherine bɔɔ n"ano na ɔfee n"adamfo no nan ase a ɛda hɔ kwa no ano:
  - a woye onyansafo Lisa!
  Elisabet ampene so sɛ:
  - a meye genius kɛkɛ!
  Na sɛnea ɔbɛserew wɔ n"ahurututu atifi. Oyi ne abeawa no.
  Na wɔteɛm pii... Sɛ nhwɛso no, Ekaterina kae sɛnea oguan saa bere no wɔ afe a ɛto so aduanan biako no mu. Mpaboa no tetew wɔ nna abien akyi, na na ɛsɛ sɛ metiatia me nan so. Na wɔ kurow mu abeawa a ɔmfa ne ho nhyɛ mu fam no, ɛyɛ yaw, wɔte akuturuku biara, nkorabata biara, akuru biara nka. Na wɔbɔɔ ne nan ase kosii sɛ mogya tuu, bere a ɛyaw paee anammɔn biara.
  Abeawa no ansusuw da sɛ sɛ obi da mpaboa nantew a, ebetumi ayɛ yaw saa. Ɛnyɛ kwa na Hugo nyaa tema maa abeawa Closet a onni mpaboa da hɔ no. Sɛ awɔw bere mu mpo sɛ mmeawa nan a ɛte saa no te sɛ eyi a, ɛnde awɔw bere mu nso ɛ?
  Nanso, Ekaterina de yɛɛ ne su ntɛm ara, ne nipadua kumaa no sesa ntɛmntɛm, na ntini a apira no ayɛ ma na ayɛ mmerɛw. Na ɛbɛyɛɛ anigye sɛ wobɛnantew mpaboa. Catherine anhyɛ ne mpaboa mpo kosii sɛ awɔw no bae. Nanso, afei wɔhyehyɛɛ wɔn mu baanan na Euphrasinya kyerɛɛ wɔn abayifo adwinni. Na abayifo taa tu mmirika a wɔn nan da hɔ wɔ sukyerɛmma mu na ama wɔn mmerantebere akyɛ. Na ne tiawa mu no, mmeawa no dii kokoam nimdeɛ yiye, na na ɛte sɛ nea wɔadi bɛyɛ mfe aduonu, na na wɔn mpaboa da hɔ na wɔhyɛ bikini no, na wɔnyɛ nwini wɔ awɔw mu. Eyinom ne nneɛma a ɛyɛ fɛ no. Na obiara nni hɔ a ɔyɛ nwini sen wɔn, gye, nokwarem no, Alenka. Ɔkoe wɔ IS-10 a wɔde toa a wɔatrɛw mu sesaa no so. Tank no puei wɔ nsɛm a ɛtoatoa so no mu nnansa yi ara. Na ɛda so ara yɛ nea ɛho yɛ na. IS-7 no anhyɛn nneɛma akɛse a wɔyɛ mu da. Ɛda adi sɛ esiane ɛka kɛse a wɔbɔ ne ɔhaw ahorow a ɛwɔ nneɛma a wɔyɛ mu nti.
  Enti Alenka adwumayɛfo no sɛe Japanfo yi na wɔbɔ nnwom ma wɔn ho.
  Anadwo bruu no yɛ ogya a ɛrehuruhuruw, .
  Yɛyɛ akwampaefo, adwumayɛfo mma...
  Mfe a emu yɛ hyew bere no rebɛn, .
  Akwampaefo no nteɛm yɛ krado bere nyinaa!
  Sɛ mmeawa fi ase yɛ adwuma a, wuntumi nnyina wɔn ano. Nokwarem no, yebetumi aka sɛ eyi yɛ ɔko adebɔ a edi mũ.
  Ɔko no kɔ so na Japan di nkogu.
  Soviet asraafo faa Sakhalin kesee fam wɔ May mu. Na wɔde ahwɛyiye kɛse yɛɛ wɔn ade.
  Nanso Soviet mmeawa akuw ahorow no da ɔko kuw bi a ɛyɛ nwonwa adi.
  Nokwarem no, wɔ wɔn akode ahorow mu no, wofii ase de AK dii dwuma. Ɛyɛ bɔne sen German kasa, nanso ɛnyɛ den na wotumi de ho to so. Na ɛtwitwa asɔretiafo gu fam, ɛwom sɛ nea wɔde wɔn ani si so wɔ akyirikyiri no sua sen Germanfo ntua karbine de.
  Soviet mmeawa hyɛ Japanfo nneduafo ma wɔfew wɔn nan a ɛda hɔ kwa a mfutuma wom no ano na wɔteɛteɛ wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa. Eyi ne wɔn anifere kwan so.
  Akofo a wɔko tia wɔn a wɔkorɔn sen biara.
  Wɔ "54 ahohuru bere mu no, ne titiriw no, Germanfo no yii Japan asraafo fii Amerika fii hɔ.
  Mmabaa dɔm a wɔda mpaboa a Margaret di wɔn anim no koe fɛfɛɛfɛ titiriw. Abeawa no hwetee samuraifo no, na wɔhyɛɛ mmerante a wɔkyeree wɔn no ma wɔfew wɔn nan ase na wɔteɛteɛɛm Venus kokom.
  Gerda ne ne kuw a wɔwɔ "Panthers" 6 no yɛɛ adwuma pa, na wɔsomaa Japanfo pii kɔɔ hell, na ebinom nso kɔɔ soro.
  Ninja mmeawa baanan ne Soviet asraafo koe bere a na wɔrekɔ Manchuria no.
  Ninja abeawa bi a ne ti nhwi yɛ bruu de nkrante twaa ne ho na ɔde owiyammo bi twitwaa Soviet asraafo. Afei ɔde ne nansoaa tow pea a nneɛma a ɛpaapae wom, na ɔdanee Soviet T-54 tank no na ɔteɛɛm sɛ:
  - a ewo nwini paa ne Japan!
  Ninja abeawa bi a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ nso de agyan bɛbɔ ɔtamfo no na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa ama boomerang, na wateɛteɛm sɛ:
  - ma yen samurai nkonimdie!
  Ninja abeawa bi a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ bɛyɛ nkrante a ɔbɔ denneennen a ɔhaw biara nni ho, na watwitwa Soviet asraafo. Afei ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɛtow ɔtopae. Wɔbɛtetew USSR tank no mu na ɔkofo no bɛteɛteɛm sɛ:
  - a ewo komunism adwene no din mu!
  Ninja abeawa bi a ne ti nhwi yɛ fitaa faa asɔretiafo no na ɔtwitwaa wɔn, te sɛ nea ɔreprapra fan bi atwa afuw no mu, asan atwitwa Russiani ɔsraani bi, na ɔde ne nsateaa a ɛda hɔ kwa no tow akode a edi awu a ɛbɛtetew Soviet tank dodow te sɛ abien mu asinasin .
  Na ɛbɛbobom:
  - a enam oman no mu kesee nti!
  Mmabaa ani gye ho sɛ wobekum nnipa, na wɔn ani gye nneduafo mmonnaa ho kɛse mpo. Ɛdɔɔso araa ma mmarima bɛhwere wɔn adwene esiane mmɔdenbɔ a ɛboro so nti. Na saa na ninja mmeawa ani gye ho. Tena mmarima a wɔakyekyere wɔn so na bere koro no ara mu no, bɔ wɔn mpire.
  Nanso, ɛmfa ho Japanfo akokoduru no, wɔrehwere mfiridwuma a eye na ɛkɔ akyiri.
  Afei nso, wɔ wim no, aces a wɔyɛ super-class Anastasia Vedmakova ne Akulina Sokolovskaya wɔ hɔ, a wɔbubu Japanfo te sɛ mframa afiri.
  Anastasia de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa di dwuma de twa Japanfo wimhyɛn asia prɛko pɛ a ɛpae biako na ɔteɛteɛm:
  - anuonyam ma komunism adwene a ewo Rus'!
  Akulina a ɔde ne nufu kɔkɔɔ no miaa bɔtn bi mu no twaa Japanfo wimhyɛn ason prɛko pɛ na ɔbobom sɛ:
  - anuonyam ma Russia Akokodurufo!
  Akofo no tu Japan so were wɔ wɔn anwiinwii a wɔadi kan anya no ho. Na titiriw esiane nkogudi a wodii wɔ ɔko no mu wɔ Tsar Nicholas II bere so nti. Dabi, eyi werɛ remfi da, na awo ntoatoaso remfa mfiri.
  Anastasia miaa ne ruby nufu no mu na ɔtow tuo bio, na ɔtow Japanfo wimhyɛn ahorow gui na ɔbobom sɛ:
  - anuonyam ma komunism bere no Beria!
  Akulina miaa ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no so, bɔɔ samurai wimhyɛn ahorow no hwee fam na ɔteɛɛm sɛ:
  - ma nkonimdie akɛseɛ!
  Na Albina ne Alvina renya nkontaa a ɛsen biara. Wɔ wimhyɛn mpem abiɛsa a wɔtow gui no, wɔde ahyɛde no maa wɔn: Diamond Star of the Knight"s Cross of the Iron Cross ne sika kɔkɔɔ oak nhaban, nkrante ne abohene.
  Albina de ne nufu kɔkɔɔ no dii dwuma de danee ne ho. Otwitwaa Japanfo wimhyɛn dumien prɛko pɛ na ɔbɔɔ ose sɛ:
  - ma me koko!
  Na ɔyɛɛ ne ho mfonini wɔ n"adwenem sɛ ɔte abibifo ɔkofo bi abasa mu.
  Alvina de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa bɔɔ ne nan, bɔɔ Japanfo wimhyɛn dumien gui na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - ma nkonimdie akɛseɛ!
  Germanfo mmeawa ko paa na wɔn ho yɛ fɛ. Wɔdɔ mmarima a wɔn honam ani yɛ tuntum yiye, na wɔn tɛkrɛma ayɛ krado bere nyinaa sɛ wɔbɛpopa mmarima ebony pɛyɛ.
  Albina de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no san bɔɔ samuraifo no na ɔtow wɔn wimhyɛn ahorow no gui.
  Na ɔteɛɛm sɛ:
  - me ne Superman!
  Alvina miaa ne strawberry nufu no mu, twaa Japanfo wimhyɛn pii guu fam na ɔteɛɛm sɛ:
  - a meye ahunmu vixen!
  Abeawa no yɛ ɔkofo kɛse na ɔyɛ nnam wɔ ne nna a ɛboro so no mu.
  Nokware Aryanfo yɛ super kɛkɛ! Na mpɛn pii no, ahoɔfɛ a ɛte saa a ɛwɔ adesuakuw a ɛkorɔn sen biara mu!
  German ne Soviet asraafo a wɔredi atamfo no so nkonim no rekɔ wɔn anim wɔ China nyinaa.
  Bere a wɔtow hyɛɛ Singapore so no, wimhyɛn kuw no mu akofo ne Barracuda mmeawa a wɔda mpaboa kuw no daa wɔn ho adi. Mmabaa no a wɔde wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa petepete osu a ɛtɔ wɔ mmeae a osu tɔ na owia bɔ kɛse no mu no paee kɔɔ Japanfo no gyinabea ahorow a wɔabɔ ho ban no mu na wɔde agyan bɔɔ wɔn.
  Eyinom ne ahoɔfɛ a wɔko.
  Japan wosow esiane akuturuku a ɛyɛ hu a kuw a wɔyɛ basabasa saa de bae nti.
  Wɔ 1954 osutɔbere mu no, Axis aman no gyee China fã kɛse no ara. Na tebea no abɛyɛ nea emu yɛ den kɛse ama Owia a Ɛpue Asase no.
  Hitler kae sɛ:
  - nnomaa mmienu ntumi ntra ase wo amena baako mu!
  Na akofo Albina ne Alvina too wimhyɛn mpem anan gui. Japan yɛɛ wimhyɛn a ne bo nyɛ den nanso ɛnyɛ papa pii, enti na ɛyɛ mmerɛw yiye sɛ wobegye sika.
  Albina de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no twaa samurai foforo na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - wei ne yen wiase anwonwade!
  Alvina nam nufu a ɛyɛ kɔkɔɔ mmoa so bɔɔ Japanfo kar dumien mũ nyinaa gui na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - anuonyam ma komunism bere a ewo amansan nyinaa mu!
  Albina a ɔno nso de strawberry nufu no dii dwuma na ɔbɔɔ samurai no gui no ho dwiriw no na ɔkaa no denneennen sɛ:
  - a woreka komunism ho asem?
  Alvina a ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa dii dwuma na otwitwaa Japanfo wimhyɛn dumien no kae sɛ:
  - Aryan nhyehyeɛ foforɔ no yɛ komunism!
  Mmabaa no paee serewee... Wɔ wimhyɛn apem a ɛto so anan no ho no, wɔmaa wɔn Diamond Star of the Knight"s Cross of the Iron Cross a platinum oak ahaban nkrante ne diamond wom. Sɛ abasobɔde a ɛkorɔn yiye mpo yɛ ahoɔfɛ ho kyerɛwtohɔ.
  Eyinom ne mmeawa a ɛsɛ sɛ wohwɛ wɔn so...
  Nanso, Anastasia Vedmakova ne Akulina Sokolovskaya nyɛ nnipa a wɔba fam na wɔboroo wimhyɛn ahanu a wɔahwe ase no dodow.
  Na wonyaa abasobɔde foforo a ɛkorɔn yiye, na wɔboaboaa nsoromma a wɔaboaboa ano nyinaa ano maa wɔn ho.
  Anastasia de ne nan a ɛda hɔ kwa no de n"akode no si n"ani so na ɔbɔ ɔtamfo no hwe fam, twa ɔtamfo no na ɔteɛteɛm:
  - ma komunism wo okyinnsoromma yi nyinaa so!
  Akulina, a ɔretwa ɔtamfo no denam nufu kɔkɔɔ no a ɔmia so no, de abufuw teɛteɛm sɛ:
  - mmofra mpo nim yen!
  Wɔ awɔw bere mu no, ɛkame ayɛ sɛ Japan hweree n"atubra aman nyinaa, na ɔko no tu kɔɔ ɛna man no ankasa mu.
  Afe 1955 adu, bere a akodi ahorow no rekɔ so na awiei anaa ano biara nni hɔ a wotumi hu no.
  Japan rema ne ho mu, nkakrankakra nanso akyinnye biara nni ho. Na ɔde nkakrankakra redi nkogu wɔ ɔko no mu.
  Nanso samuraifo no ko denneennen na wɔyɛ katee.
  Alenka ne n"adwumayɛfo foroo IS-11 tank a wɔde sɔ hwɛ no. Wɔde tuo a ne kɛse yɛ mm 130 ahyɛ saa kar yi mu na ɛwɔ akwan a ɛyɛ den wɔ ase.
  Alenka de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow tuo, bubu atamfo no mu, na ɔbobom sɛ:
  - anuonyam ma komunism a mmeawa a wontua hwee!
  Anyuta nso de ne nufu kɔkɔɔ no mmoa too tuo, na ɔde atuo a wɔde tow tuo akron a wɔde tow tuo no ano na ɔde ahopere kae sɛ:
  - yen mmabaa no ye cool paa!
  Alla nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɔɔ, na ɔbubuu ɔtamfo no na ɔbobom sɛ:
  - bra, twe wo ho fi screw no ho!
  Maria fucked, de ne nan ase a ɛda hɔ kwa no dii dwuma. Ɔde ne ho hyɛɛ ɔtamfo no mu na ɔbɔɔ ose, na ɔdaa ne sẽ adi:
  - ma nkɔsoɔ foforɔ!
  Marusya de strawberry nufu bi bubuu, na ɔde nsa a edi awu bɔɔ atamfo no na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - ma komunism mu akɛseɛ!
  Alenka san too tuo bio na ɔbobom sɛ:
  - sɛnea ɛbɛyɛ a okuafo titrani ne gypsy ɔman anidanfo Sashka a wɔaboaboa ano no bewu!
  Na ɔbɛbɔ ne nan a ɛda hɔ kwa wɔ akode no so.
  Saa na mmeawa no yɛɛ yiye, ɛyɛ kɛse ara kwa. Mpɛn pii no wɔyɛ kuw akofo a wɔn ho yɛ nwonwa.
  Ɛha na wɔreto dwom wɔ nnwontofo kuw mu:
  Dabi, nea ɔma n"ani da hɔ no rennyae, .
  Sɛnea ɔkraman, ɔkɔre hwɛbea...
  Nkurofo no nne da adi pefee - .
  Ɔwɔ no bɛbubu asɛm a ɛyɛ sereserew no!
  
  Stalin te me koma mu
  Sɛnea ɛbɛyɛ a yɛrenhu awerɛhow...
  Wobuee epon a ewo ahunmu - .
  Nsoromma no hyerɛn wɔ yɛn atifi!
  
  Migye di sɛ wiase nyinaa bɛsɔre, .
  Fascism bɛba awiei...
  Na Owia no behyeren - .
  Ɔkwan a ɛma komunism hyerɛn!
  Elizabeth nso de ne T-54 tank, abayifo abeawa a ɔko saa no reko.
  Na Japanfo kar ahorow a ɛyɛ fɛ no, wɔn nan a ɛda hɔ kwa no bɔ gu fam.
  Elizabeth de ne nufu kɔkɔɔ no miaa joystick no bɔtn no so na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - anuonyam ma Soviet komunism adwene!
  Na hwɛ sɛnea ahoɔfɛ yi bɛserew! Na ɛbɛhyerɛn ne sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ.
  Ekaterina faa no na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa nso de ne nsa kyerɛɛ mu na ɔteɛɛm sɛ:
  - mu nkonimdie a ewo komunism adwene a enwu da mu no, .
  Yɛhunu yɛn man no daakye...
  Elena de ne ruby nufu no bɔɔ nea ɔne no reko no na ɔdaa ne sẽ adi, na ɔteɛɛm sɛ:
  - Na de kɔ yɛn Agya Asase no frankaa kɔkɔɔ no so, .
  Yɛbɛyɛ nokwaredifo a pɛsɛmenkominya nnim bere nyinaa!
  Efrasia bɔɔ ne nan ase a ɛda hɔ kwa no na ɔde abubuw bɔɔ ne nan ase sɛ:
  - Hail Fatherland, yɛn ahofadie no, .
  Nnipa adamfofa, mmoa daa!
  Na mmeawa no nyinaa de wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa no too dwom wɔ nnwontofo kuw mu sɛ:
  - tumi a ewo ho, nkurofoo no apedee, .
  Ne nyinaa akyi no, onipa a ɔte ase gyina hɔ ma biakoyɛ!
  Ɛsɛ sɛ yɛka sɛ mmea akofo da nsow denam ɔko mu basabasayɛ a ɛyɛ nwonwa so.
  Na ha na Gerda reko...
  Ne "Panther"-6 te sɛ super tank, a ɛrepaapae samurai gyinabea ahorow mu.
  Gerda de ne nufu kɔkɔɔ no bɛtow tuo, amia joystick button no na wabobom:
  - ma Aryan wiase no!
  Charlotte nso bɛbɔ akuturuku, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa adi dwuma, atetew Japanfo kuw bi mu na wabɔ denneennen sɛ:
  - ma ahye akɛseɛ!
  Christina ne Magda nso ko. Mmabaa no ko kɛse, na wɔn ho yɛ fɛ yiye, ɛkame ayɛ sɛ wɔda adagyaw wɔ bikini mu.
  Christina de ne ruby nufu no tow tuo, bubuu Japanfo Hirohito-4 tank no na ɔbɔɔ ose sɛ:
  - anuonyam nka me man!
  Magda nso bɔɔ ne nan, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa dii dwuma, bubuu samurai howitzer no na ɔkaa denneennen sɛ:
  - anuonyam ma nkɔsoɔ akɛseɛ!
  Mmabaa yi ne adesuakuw a wɔkorɔn sen biara!
  Tokyo hwee ase wɔ March awiei. Na wɔ April 20, 1955 mu no, Japan de ne ho mae ma enti ɛde ɔko kɛse no baa awiei.
  Abeawa Albina ne Alvina boroo wimhyɛn mpem anum a wɔtow guu fam. Na eyi nti wonyaa abasobɔde titiriw bi: Diamond Nsoromma Kɛse a ɛwɔ Knight"s Cross of the Iron Cross a dwetɛ oak nhaban ne diamond nkrante wom.
  Ɔko no nnya mmaa awiei. Ɔde ne ho hintaw kakra kɛkɛ. Nanso ɛkame ayɛ sɛ Hitler dii wiase nyinaa so nkonim.
  Beria san gyee Sakhalin kesee fam, Kuril abon, ne Manchuria kaa Port Arthur ho.
  USSR bɛyɛɛ ɔman a ɛyɛ den a na ɛreteɛteɛ n"akuru. Bere bi no, Nasi Germany dii aman afoforo so nkonim, na wosiw wɔn sɔretia nketenkete no ano.
  Ɔko no kɔɔ so sɛee ne wiase nyinaa tumidi. Nanso na wiase nyinaa akasakasa foforo reba.
  Saa bere no, na mununkum reboaboa ano wɔ USSR so. Na wɔ 1959 mu, bere a Adolf Hitler dii n"awoda a ɛto so aduɔson no, osii gyinae sɛ ɔbɛtow ahyɛ Soviet Russia, baabi a Beria di tumi no so. Ɛkame ayɛ sɛ na Fuhrer no wɔ wiase nyinaa wɔ n"afã.
  Nanso USSR bɛyɛɛ tumi a ɛyɛ den a ɛyɛ mfiridwuma. Enti mihuu agyan bi wɔ ɔbo bi so.
  Ná aman abien no nyinaa wɔ nuklea akode, nanso Gerda ne Albina tumi yɛɛ afiri a ɛma anyinam ahoɔden a mframa a ano yɛ den kataa Asase okyinnsoromma yi nyinaa so, na ɛmaa ɔsɛe a ɛte sɛɛ a wɔde bedi dwuma no yɛɛ nea entumi nyɛ yiye.
  Na Hitler sii gyinae sɛ obegye tumidi tumi a etwa to wɔ wiase no. Ná ɔhye a ɛwɔ atɔe fam no fa Dnieper, ne afei Belarus ne Baltic aman a na ɛwɔ Germanfo ase no so. Nasifo no tumi kuraa Crimea. Gye sɛ USSR gyee beae bi maa Po Tuntum Po so Ahyɛn a ɛwɔ Sevastopol no.
  Wɔ asasesin a aka no akyi no, Russia de China fã bi kaa ho - Manchuria. Enti nnipa dodow a wɔwɔ USSR, faako a wɔyɛɛ nhyehyɛe a ɛyɛ nnam kɛse de hyɛɛ awo dodow ho nkuran na komunism nniso a ennye nni sɛ Onyankopɔn wɔ hɔ no maa aware dodow aware ho kwan no boro dodow a na ɛwɔ hɔ ansa na ɔko no reba wɔ 1941 mu no so dedaw, ɛmfa ho sɛ wɔhweree nsasesin mpo, na ɛkɔɔ soro abiɛsa ɔha biara mu nkyem afe biara.
  Beria baraa nyinsɛn a woyi gu ne nea wɔde siw nyinsɛn ano nyinaa. Na ɔde towtua a ɛyɛ hu baa mmusua a wɔn mma nnu baanan so.
  Sɛnea nhyehyɛe ne nnua akwan a wɔde dii dwuma kyerɛ no, USSR nyaa nkɔso ntɛmntɛm, na n"asraafo tumi kɔɔ soro.
  Hitler, a na ɔtee nka sɛ obetumi ayɛ asiane, bere a waboaboa wiase no ano awie ayɛ no Third Reich biako no, osii gyinae sɛ obefi ne ko a etwa to ase wɔ okyinnsoromma yi so.
  Na ɔko a etwa to no nso ɛ? Biribiara nni hɔ a aka a ɛsɛ sɛ wodi so nkonim wɔ Asase so. Afe biako a atwam ni no, Germanfo tuu wimhyɛn kɔɔ ɔsram so, na ahunmu ntrɛwmu bere no abue. Nanso so Hitler bɛtra ase ahu Nsoromma mu Akodi bere ne nsoromma akuw a wodii nkonim no? Ɛmfa ho asetra a ahoɔden wom, aduan a ɛnyɛ afifide, apɔw-mu-teɛteɛ daa ne apɔw-mu-teɛteɛ dodow a wɔde ma no, na ɛda adi pefee sɛ Fuhrer no anyin. Wo ti nhwi a ɛyɛ pakye no reyɛ den, wo ti nhwi reyɛ fitaa, na ɛte sɛ nea woabrɛ. Ɛwom sɛ Fuhrer no rebɔ mmɔden sɛ ɔbɛma n"ani agye de.
  Sɛnea ɛte biara no, ɛsɛ sɛ wuwie w"asɛmpatrɛw adwuma a etwa to no na wudi USSR so nkonim. Na sɛ Fuhrer no wu mpo a, obenya mmabarima bɛyɛ apem a wɔnam abɔde mu mmadwoa so anya. Na wobegye wɔn mu biako atom sɛ nea oye sen biara, nea otumi yɛ adwuma sen biara na ɔbɛfa ɔman anidanfo kɛse a ɔsen biara wɔ okyinnsoromma Asase abakɔsɛm mu no ahengua.
  Sɛnea ɛte biara no, asiane wom dodo sɛ wɔbɛkyɛ, na bere a nuklea akode ntumi nyɛ adwuma yiye no, Hitler tow asraafo bɛboro ɔpepem aduonum guu USSR mu wɔ kuw a edi kan no nkutoo mu. Afei nso, tank, wimhyɛn, ne disko a ɛtu a ɛdɔɔso nso wɔ hɔ. Na eyi yɛ tumi kɛse.
  USSR kɔɔ so yɛɛ akode a ɛwɔ hɔ nnɛ. T-64 tank no puei, na emu yɛ duru na na ɛwɔ tuo a ano yɛ den a ne kɛse yɛ mm 125, a etumi de ntakra a wɔde hyɛ German kar ahorow a ɛte sɛ pyramid mu. Nokwarem no, T-64 no afi ase reyɛ adwuma nkyɛe. Ná tank titiriw no da so ara yɛ T-54 a na ɛnyɛ den sɛnea ɛsɛ wɔ Germanfo mfiri ahorow ho no. Eyi nso yɛ ade biako nti a na Hitler de ahopere ayɛ basabasa atia Russia.
  IS-11 no ankyere... Wɔde afiri bi a ɛwɔ aprɛm a ne kɛse yɛ mm 203 na ɛyɛɛ IS-12 no, nanso ɛbɛdaa adi sɛ ne bo yɛ den dodo, emu yɛ duru, na ɛsõ. Na IS-15 yɛ apam a wɔde tuo a ne kɛse yɛ 152mm, a ne tenten yɛ toa. Saa kar yi te sɛ T-64 a wɔayɛ no kɛse na ɛno nso fii ase yɛɛ adwuma ara kwa.
  German tank titiriw "Panther" 6 no yɛɛ pyramidal, na wɔyɛɛ no nnɛyi de kakra yɛɛ no "Panther" 7, na ɛmaa tuo no caliber kɔɔ soro koduu 88 mm de ɔsɛe pii bae. Na wɔde engine no a ahoɔden wom kɛse a ɛyɛ apɔnkɔ ahoɔden 3000 sii hɔ, na ɛma ahoɔhare kɛse ne nea wotumi de di dwuma bere a ɛma emu duru yɛ tɔn aduonum no, na ɛmaa akode no yɛɛ papa.
  Ɛda adi sɛ na Soviet T-64 foforo koraa mpo ba fam sen German de no wɔ karka mu ahoɔden ne ahobammɔ a wɔbɔ wɔ afã ne moma so nso mu. Nanso anyɛ yiye koraa no, na T-64 no tumi hyɛn Germanni bi mu, ɛwom sɛ efi akyirikyiri bere tiaa bi de.
  Wɔ wim no, na Germanfo nso ho yɛ den wɔ mfiri dodow ne ne su nyinaa mu. Nanso USSR antumi anyɛ n"ankasa diskette ahorow da. Na Germanfo no de ɔhyew mframa te sɛ laser guu Belonzi disk ahorow no so, na na wotumi tow tuo yiye.
  Na Nasifo no de ahoɔhare a ɛyɛ nnyigyei du a wɔde tu disko ahorow. Na eyi yɛ ade kɛse ankasa. Eyi ne sɛnea Third Reich asraafo no mu yɛ den.
  Na wɔwɔ tank ahorow a ɛwɔ asase ase. Na nneɛma afoforo a ɛyɛ nwini pii nso. Ne tiaatwa mu no, ɛkame ayɛ sɛ Beria nni hokwan biara.
  Nanso Soviet asraafo wɔ tumi kɛse a wɔde bɔ wɔn ho ban. Na wimhyɛn ntua na efii ntua no ase. Asraafo no nyɛ pɛ na Germanfo rebubu Soviet nkurow. Mpem du tu fa Russia nyinaa na wɔfa Smolensk.
   Natasha sii gyinae bi sɛ:
  - hia sɛ yɛhyɛ Hitler ne ne kuw no ma woyi asraafo mfi USSR na wogyae mmofra a wɔakyere wɔn no!
  Zoya a ɔyɛ agofomma no penee eyi so:
  - ampa ara se ɛsɛ sɛ wo! Na gye wo nananom fi fasist nniso mu!
  Augustine kae bere a ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa no bɔɔ no sɛ:
  - yebeye wei, a akyinnyee biara nni ho!
  Svetlana sii so dua ntɛm ara sɛ:
  - a yenya akwan nyinaa ma yei!
  Said, done, na akofo baanan no tow hyɛ fasist dɔm no so.
  Akofo a wofi Onyankopɔn Russia afeha no mu ne abayifo a wɔadan wɔn ho no san ne Nasifo a wɔtraa ase wɔ afeha a ɛto so aduonu no mu no dii asi.
  Fasist ahemman a ɛyɛ bruu no wɔ asraafo pii. Wɔsen te sɛ asubɔnten a enni awiei.
  Nokwarem no, mmeawa baanan no yɛɛ den yiye sɛ wɔbɛsɛe Wehrmacht tank ne wimhyɛn ahorow. Efi mfiase pɛɛ no, wɔde wɔn nsa ne wɔn nan bubuu wɔn, na ahoɔden a ɛwɔ hɔ kataa wɔn so. Nanso...
  Te sɛ nea wɔafi fam no, Oleg Rybachenko ne Natasha babea kumaa Margarita Korshunova puei.
  Wɔkyeree wɔn kanea agyan no na wɔde nanobots guu mu. Yɛsiesiee yɛn ho sɛ yɛbɛsɛe fasistfo a wɔtan wɔn no. Enti baanan no bɛyɛɛ asia.
  Natasha Korshunova, bere a ɔrebɔ ne nan a ɛda hɔ kwa a wɔasen no nansoaa no kae sɛ:
  - so saa? Wiɛ, ɛyɛ yɛn nkrabea sɛ yɛrentumi nni so nkonim ɔkwan foforo biara so!
  Zoya a ne ti nhwi yɛ sika kɔkɔɔ a ɔyɛ basabasa a ɔkɔɔ so bubuu Germanfo no kae wɔ ntease mu sɛ:
  - yebenya no ntɛm! Ntɛmntɛm, momma yennye USSR nkwa!
  Abarimaa bi a onni mpaboa a onnii mfe dumien a ɔte sɛ Oleg Rybachenko, a ɔde nkrante retwitwa Nasifo, asraafo a wɔnam fam ne tank nyinaa, bɔɔ ose:
  - a yerennye ne ho mu da!
  Na disk bi a ano yɛ nnam tu fii abarimaa no nan a ɛda hɔ kwa no so, na ɛno twaa fasist wimhyɛn abiɛsa prɛko pɛ!
  Margarita Korshunova a ɔde ne nan ase a ɛda hɔ hyerɛn, sɛee asɔretiafo, tank ne asraafo a wɔnam fam nyinaa, daa ne sẽ adi na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - bea bi wo ewiase mu ma akokoduru nnwuma!
  Na nnade a awuduru wom apete fii abeawa no nan a ɛda hɔ kwa no so, na ɛbɔɔ Nasifo ne wɔn wimhyɛn ne wɔn tank ahorow.
  Natasha Korshunova nso tow ne nansoaa a ɛda hɔ kwa, awudi mu na ɔteɛɛm sɛ:
  - a yen werɛ remfi da na yɛrenkyɛ da.
  Na ne kanea agyan no faa fasistfo a wɔwɔ owiyammo no mu no mu. Afei ɔtopae no twaa tank ahorow no mu, na wotwaa abantenten no. Wimhyɛn ahorow no nso nyaa bi.
  Augustine a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ a ɔretwitwa atamfo no mu no teɛɛm sɛ:
  - ma ahyedee foforo!
  Na nnade pii petee fii ne nan a ɛda hɔ kwa no so. Na wɔ Nasi asraafo ne wimhyɛn ahorow aniwa ne wɔn menewam nyinaa mu.
  Yiw, na ɛda adi pefee sɛ na akofo no ani agye na wɔreyɛ atirimɔdenfo.
  Zoya a ne ho yɛ nwini, a ɔde wimhyɛn retwitwa asraafo a wɔyɛ aborɔfo ne bruu ne tank ahorow no, bɔɔ ose:
  - a yen dade be!
  Na akyɛde foforo a edi awu fi ne nan a ɛda hɔ kwa no so tu. Na tank ne akofo fitaa hwe ase, na wimhyɛn no dua hyew.
  Svetlana Snow White twitwa owiyammo no, ne nkrante te sɛ anyinam.
  Nasifo no rehwe ase te sɛ nnua a wɔatwitwa.
  Abeawa no de ne nan a ɛda hɔ kwa tow nnade, tow atamfo wimhyɛn gu fam na ɔteɛteɛm sɛ:
  - a onipa ahunmu ahemman no bedi nkonim ama Maame Russia!
  Oleg Rybachenko kɔ n"anim tia Nasifo no. Terminator abarimaa no twitwa asraafo a wɔn ho yɛ bruu.
  Na bere koro no ara mu no, abarimaa no nan a ɛda hɔ kwa no nansoaa tow nnade a awuduru wom, ɛtetew ntini mu na ɛtow wimhyɛn gu.
  Abarimaa no bɔ gyegyeegye sɛ:
  - Anuonyam ma Daakye Rus'!
  Na bere a ɛretu no, ɛtwa obiara ti ne n"ano, na bere koro no ara mu no, ɛtwa tank abantenten.
  Terminator abeawa Margarita nso sɛe asɔretiafo, wimhyɛn ne tank.
  Ne nan a ɛda hɔ kwa no hyerɛn kɛkɛ. Nasifo rewuwu wɔ dodow mu. Ɔkofo no teɛm sɛ:
  - a wode bɛkɔ ahye foforo so!
  Na afei abeawa no fa no na ɔde slashes...
  Fasist asraafo afunu pii.
  Nanso Natasha Korshunova wɔ ntua no mu. Ɔtetew Nasifo no mu ka tank ne wimhyɛn ho na ɔto dwom sɛ:
  - Rus' ye kesee na oye hann, .
  Meyɛ abeawa a meyɛ nwonwa yiye!
  Na diski ahorow tu fi ne nan a ɛda hɔ kwa no so. Nea otwitwaa fasistfo menewam. Yiw, eyi yɛ abeawa a obubu tank ahorow.
  Zoya Angelskaya wɔ ntua no mu. Ɔde ne nsa abien nyinaa twitwa asraafo a wɔn ho yɛ bruu no. Nteɛteɛm fi tube bi mu. Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow nnade a edi awu - ɔtow tank ne wimhyɛn gu fam.
  Na bere koro no ara mu no, ɔto dwom ma ne ho sɛ:
  - Eh, club ketewa, ma yɛnkɔ!
  Eh, m"anigyede no bɛyɛ!
  Augustine a ɔde laser nkrante retwitwa Nasifo no na ɔretɔre asraafo a wɔn ho yɛ bruu no ase, ne tank ahorow no, teɛteɛm sɛ:
  - nyinaa shaggy na wo aboa were mu, .
  Ɔde poma tow hyɛɛ polisifo a wɔyɛ basabasa no so!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɛtow biribi agu ɔtamfo no so a ebekum asono, ne nea ɛsen saa mpo no tank.
  Na afei ɔteɛteɛm sɛ:
  - Wolfhounds a woagye atom! Afeha a ɛto so aduonu abien!
  Svetlana Snow White wɔ ntua no so. Ɔtetew, ɔtetew Nasifo no mu. Ɔde nan a ɛda hɔ kwa tow owu akyɛde ahorow gu wɔn so.
  Ɔde nkrante tu mmirika wɔ owiyammo no mu.
  Ɔbubuu asraafo pii, ne tank ne wimhyɛn, na wɔteɛɛm sɛ:
  - nkonimdie kesee bi reba!
  Na bio abeawa no wɔ wuram kankyee mu.
  Na ne nan a ɛda hɔ kwa no tow nnade a edi awu, na ɛsɛe tank ne wimhyɛn ahorow.
  Oleg Rybachenko huruw huruwii. Abarimaa no yɛɛ somersault. Ɔtwaa Nasifo pii wɔ ahurututu mu.
  Ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow nnade, na ɔtow tank ne wimhyɛn guu fam, na ɔbɔɔ akuturuku:
  - anuonyam ma m'akokoduru fɛfɛ!
  Na bio abarimaa no wɔ ɔko mu.
  Abeawa a ne ho yɛ nwini Margarita Korshunova kɔ so yɛ abufuw no. Shreds atamfo nyinaa wɔ toatoa so. Ne nkrante yɛ nwini sen owiyammo agyan. Na nansoaa a ɛda hɔ kwa tow owu akyɛde, tank ne wimhyɛn mu hyew.
  Abeawa bi a ɔreyɛ ntua a ɛyɛ hu. Ɔtɔre akofo a wɔn ho yɛ bruu ase a ɔnyɛ guasodeyɛ.
  Na ɛhuruw kɔ soro bere ne bere mu na ɛkyinkyim!
  Na ɔsɛe akyɛde ahorow tu fi ne hɔ.
  Na Nasifo no hwe ase awuwu. Na afunu akuwakuw mũ nyinaa aboaboa ano.
  Margarita teɛteɛm denneennen sɛ:
  - a meye Amerikani nantwinini!
  Na wɔsan tow ade no guu ne nan a ɛda hɔ kwa no so.
  Na afei nnade dumien foforo!
  Natashka Korshunova nso yɛ onwini yiye wɔ ntua mu.
  Na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow, na ɔteɛteɛm fi afiri bi mu, na ɔbɔ tank ne wimhyɛn gu.
  Na ɔteɛteɛm wɔ n"ahurututu atifi sɛ:
  - a me ne owuo a ehyeren! Nea ɛsɛ sɛ woyɛ ara ne sɛ wubewu!
  Na bio ahoɔfɛ no rekɔ so.
  Zoya Angelskaya tow hyɛ Nasi afunu a wɔasiw ano no so. Na ɔsɛe boomerangs fi ne nan a ɛda hɔ kwa no nso tu fi adi.
  Na akofo a wɔn ho yɛ bruu no kɔ so hwe ase na wɔhwe ase, ne tank ne wimhyɛn ahorow.
  Abeawa Zoya teɛm sɛ:
  - barefoot girl, obedi wo so nkonim!
  Na nnade dumien tu fi abeawa no nan ase a ɛda hɔ kwa no so. Nea ɛkɔ Nasifo menewam tẽẽ.
  Afei wɔhwe ase awuwu.
  Anaasɛ, sɛ yɛbɛka no yiye a, awu koraa, wɔ beae a tank ne wimhyɛn wɔ.
  Augustine wɔ ntua no so. Ɔsɛe asraafo a wɔn ho yɛ bruu. Wɔde nsa abien kura ne nkrante. Na ɔyɛ ɔkofo a ne ho yɛ nwonwa saa.
  Ahum bi fa fasist asraafoɔ no mu - wimhyɛn ne tank hwe ase.
  Abeawa bi a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ rebobom sɛ:
  - Daakye no ahintaw! Nanso ɛbɛyɛ nkonimdi!
  Na wɔ ntua no mu no, ahoɔfɛ bi a ne ti nhwi yɛ ogya.
  Augustine, wɔ adaeso mu anigye a ɛyɛ hu mu no, soma pulsar bi a ne nan ase da hɔ na ɔbobom:
  - ako anyame no betetew biribiara mu!
  Na ɔkofo no wɔ ntua no so.
  Na ne nan a ɛda hɔ kwa no tow nnade a ano yɛ nnam na awuduru wom pii a ɛtow wimhyɛn gu fam na ɛbɔ tank akode mu.
  Svetlana Snow White wɔ ɔko mu. Na saa na ɛhyerɛn na ɛyɛ ɔko. Ne nan a ɛda hɔ kwa no tow awudisɛm pii gu. Ɛnyɛ onipa, na mmom owu a ne ti nhwi yɛ bruu.
  Nanso sɛ ɛpae a, worentumi nsiw ano.
  Svetlana Snow White to dwom sɛ:
  - nkwa rennyɛ ɛwoɔ, .
  Enti huruw kɔ asaw kurukuruwa mu!
  Ma wo daeɛ no mma mu - .
  Ahoɔfɛ dan onipa koa!
  Na abeawa a onni mpaboa no kankan no yɛ abufuw kɛse. Na wɔsɛee tank ne wimhyɛn pii.
  Oleg Rybachenko ntua no reyɛ ntɛmntɛm. Abarimaa no boro Nasifo no.
  Ne nan a ɛda hɔ kwa no tow nnade a ano yɛ nnam - tetew tank ne wimhyɛn mu.
  Ɔkofo kumaa no bɔ gyegyeegye sɛ:
  - ahemman a wabɔ dam no bɛtetew obiara mu!
  Na bio abarimaa no retu kwan.
  Margarita yɛ sukuuni abeawa a ɔyɛ wuram na ɔyɛ obi a ogyae ne dwumadi koraa. Na ɔpopa atamfo.
  Enti ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow pea a wɔde nneɛma a ɛpaapae gu mu. Ɛbɛpae na atow Nasifo ɔha ne aprɛm du agu ntɛm ara.
  Abeawa no teɛteɛm sɛ:
  - nkonimdie bɛda so ara aba yɛn nkyɛn!
  Na ɔde nkrante bɛtu mmirika afiri afiri no mu - tank nsuo no tu kɔ akwan ahodoɔ so.
  Natasha Korshunova maa ne kankyee yɛɛ ntɛmntɛm. Abeawa no twa akofo a wɔn ho yɛ bruu no. Na bere koro no ara mu no ɔteɛteɛm sɛ:
  - nkonimdie retwɛn Russia Ahemman no.
  Na momma yɛntɔre Nasifo ase ntɛmntɛm, na yɛnka tank ne wimhyɛn ho.
  Natasha Korshunova yɛ Terminator akokɔ.
  Onsusuw sɛ obegyina na wabrɛ ne ho ase, na wɔtow tank ne wimhyɛn gu.
  Zoya Angelskaya wɔ ntua no mu. Ɛte sɛ nea ne nkrante no twa nam ne dade salad. Abeawa no teɛteɛm wɔ n"ahurututu atifi sɛ:
  - a yen nkwagyee no wo tumi!
  Na nansoaa a ɛda hɔ kwa nso tow nnade a ɛte saa.
  Na nnipa pii a wɔatutu wɔn menewam, afunu akuwakuw, ne tank a abubu ne wimhyɛn a ahwe ase a ɛda hɔ.
  Augustine yɛ abeawa a wabɔ dam. Na ɛsɛe obiara te sɛ nea ɛyɛ robɔt a wɔde hyperplasma ayɛ.
  Asɛe Nasifo ɔhaha pii ne tank ne wimhyɛn pii dedaw. Nanso biribiara rekɔ so ntɛmntɛm. Na ɔkofo no nso bɔ ose.
  - me ye a wontumi nni me so nkonim! Ade a ɛyɛ nwini sen biara wɔ wiase!
  Na bio ahoɔfɛ no wɔ ntua no so.
  Na efi ne nansoaa a ɛda hɔ kwa so no, pea tu fi adi. Na ɔtopae a ano yɛ den paee Nasifo ahasa ne tank dumien mu.
  Augustine a ɔde ne yafunu mu ntini redi agoru na ɔde nufu kɔkɔɔ wosow ne nufu no too dwom sɛ:
  - nnya akokoduru nnye yen asaase!
  Svetlana Snow White nso wɔ ntua no mu. Na ɛmma wo ahomegye ounce biako mpo. Wild terminator abeawa.
  Na otwitwa atamfo no ase na ɔtɔre Nasifo ase. Na na akofo kuw bi a wɔn ho yɛ bruu ahwe ase wɔ amena no mu ne akwan no ho dedaw, ne tank ne wimhyɛn a abubu.
  Nnipa baanum no yɛɛ basaa. Ná ɛyɛ ɔko a ɛyɛ hu.
  Karate abofra Oleg Rybachenko asan aba bio. Na ɔkɔ n"anim, na ɔwosow nkrante abien no nyinaa. Na terminator boy no na ɔhwɛ owiyammo no so. Nasifo a wokunkum wɔn no hwe ase.
  Afunu a wɔaboaboa wɔn ano. Mmepɔw mũ a afunu a mogya ayɛ mu ma, kar ne wimhyɛn a asɛe akuwakuw.
  Abarimaa a ɔyɛɛ nneɛma foforo no kae ɔkwan bi a ɛyɛ hu. Faako a apɔnkɔ ne nnipa nso frafrae.
  Mmofra kumfo Oleg Rybachenko de teɛteɛm sɛ:
  - Due fi adwene mu!
  Na sika tɔn pii nso bɛba!
  Na Terminator Boy wɔ kuw foforo mu. Na ne nan a ɛda hɔ kwa no bɛfa biribi atow agu.
  Abarimaa nyansafo no bɔɔ ose sɛ:
  - Master adesua ne Adidas!
  Ɛbɛdaa adi sɛ ɛyɛ ɔyɛkyerɛ a ɛyɛ dɛ ankasa. Na Nasifo baahe na wokunkum wɔn? Na wokunkum akofo a wɔyɛ bruu a wɔsen biara no dodow a ɛsen biara, ne tank ne wimhyɛn ahorow.
  Abeawa Margarita a onni mpaboa nso wɔ ɔko mu. Ɔsɛe sinamon ne dade asraafo na ɔbobom:
  - a ɛyɛ ahodwiriw asraafo dɔm kɛse! Yɛreka obiara akɔ funnaka no mu!
  Na ne nkrante twaa Nasifo no. Akofo a wɔyɛ bruu no dodow ahwe ase dedaw. Na wɔde tank ne wimhyɛn ka ho.
  Abeawa no bɔɔ ose sɛ:
  - a me ho ye nwini mpo sene panther! Da no adi sɛ woyɛ nea eye sen biara!
  Na pea a ɔtopae a ano yɛ den wom bɛtu afi abeawa no nan ase a ɛda hɔ kwa no mu.
  Na ɔbɛbɔ ɔtamfo no.
  Na ɔbɛfa na wasɛe atamfo no bi, tank, ne wimhyɛn mpo.
  Na Natasha Korshunova na ɔwɔ tumidi. Na ɔbɔ wɔn a wɔsɔre tia no no, na ɔremma obiara nni huammɔ.
  Nasifo dodow ahe na wɔakunkum wɔn dedaw a tank ne wimhyɛn ka ho.
  Na ne sẽ nso yɛ nnam saa. Na aniwa no yɛ safir saa. Abeawa yi ne owudifo titiriw. Ɛwom sɛ n"ahokafo nyinaa yɛ awudifo de!
  Natasha Korshunova teɛm sɛ:
  - a me bo afuw! Wɔbɛbɔ wo ka! Worennye ruble biako mpo!
  Na bio abeawa no de nkrante bekum Nasifo pii.
  Zoya Angelskaya retu kwan na watwitwa akofo a wɔyɛ bruu pii.
  Na anan a ɛda hɔ kwa tow nnade. Nsu biara kunkum Nasifo pii anaasɛ ɛde tank tow wimhyɛn bi gu fam. Mmabaa yi ho yɛ fɛ ampa.
  Augustine kɔ n"anim na ɔbubu wɔn a wɔsɔre tia no no. Na bere koro no ara mu no ne werɛ mfi sɛ ɔbɛteɛm sɛ:
  - ntumi nkwati funnaka no mu!
  Na abeawa no bɛfa ne sẽ na wada ne ho adi!
  Na ne ti nhwi kɔkɔɔ a ɔte saa... Ne ti nhwi hwirew wɔ mframa mu te sɛ proletarian frankaa.
  Na biribiara fi abufuw mu ankasa.
  Svetlana Snow White a ɔretu mmirika. Ɛha na mitwitwaa ti nhwi ne tank abantenten pii. Ɔkofo a ɔda ne sẽ adi.
  Kyerɛ tɛkrɛma. Na afei ɛteɛteɛm firi tube mu - tow wimhyɛn gu fam. Afei ɔteɛm sɛ:
  - mo mmarima no bewuwu!
  Na bio, nnade a edi awu fi ne nan a ɛda hɔ kwa so tu, na ɛbɔ asraafo a wɔnam fam ne wimhyɛn.
  Oleg Rybachenko huruw na ohuruw.
  Abarimaa bi a ɔda mpaboa tow nnade akuwakuw bi gu, ɔbɔ tank gu fam, na ɔto dwom sɛ:
  - Momma yɛnkɔ hike, bue akontaabu kɛse bi!
  Ɔkofo kumaa no wɔ nea eye sen biara mu.
  Wadi mfe kakraa bi dedaw, na ne nyinaa ne Natasha ne ne mfɛfo rekɔ akwantu ahorow mu, nanso ɔte sɛ abofra. Nkurɔfo a ne ho yɛ den yiye na ɔwɔ ntini.
  Oleg Rybachenko too dwom sɛ:
  - se mpo agodie no nni mmara no akyi a, momma yenbu fraternity no mu!
  Na bio, nnade a edi awu na ɛbɔ hu fii ne nan a ɛda hɔ kwa no so. Wimhyɛn ne tank nyinaa.
  Margarita Korshunova a na ne nan ase kurukuruwa a ɛda hɔ kwa no hyerɛn no, ɔde anigye too dwom sɛ:
  - biara nni ho a entumi nyɛ yiye! Migye di sɛ ahofadi adekyee bɛba!
  Abeawa no san tow nnade a edi awu guu Nasifo ne wɔn tank ne wimhyɛn ahorow so, na ɔtoaa so sɛ:
  - esum no befie! May mu roses no bɛfefɛw!
  Na bere a ɔkofo no de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow pea ara pɛ no, Nasifo apem tu kɔɔ wim ntɛm ara. Yiw, hell ahemman a ɛyɛ bruu na ɛyɛ hellgya no asraafo reyɛ nwene wɔ yɛn ani so pɛɛ.
  Natasha Korshunova wɔ ɔko mu. Ohuruw te sɛ ɔkraman. Ɔpae atamfo. Na enti Nasifo pii wuwu na wimhyɛn hwe ase.
  Abeawa no de nkrante, ne fango aba, ne peaw na ɛyɛɛ wɔn. Na nnade a wɔde yɛ nneɛma.
  Bere koro no ara mu no, ɔbobom sɛ:
  - megye di sɛ nkonimdie bɛba!
  Na Russiafo anuonyam behu!
  Nansoaa a ɛda hɔ kwa tow nnade foforo, na ɛtow wɔn a wɔsɔre tia no.
  Zoya Angelskaya wɔ wuram kankyee mu. Nkɔso a wɔreyɛ wɔ Nasifo so. Twitwa wɔn mu nketenkete.
  Ɔkofo no de ne nsateaa a ɛda hɔ kwa no tow nnade. Ɛbubu asɔretiafoɔ, ne tank ne wimhyɛn, berɛ a ɛrebobom no:
  - a yedi nkonim koraa no abɛn!
  Na ɔde nkrante tu mmirika wɔ wuram owiyammo bi so, na ɔprapra tank ahorow kɔ. Eyi yɛ abeawa a ɔte sɛ abeawa ankasa!
  Nanso Augustine ɔkɔre no kɔɔ so yɛɛ ntua. Saa ɔbaa yi yɛ daeɛ bɔne ma obiara.
  Na sɛ ɛdane a, ɛkyerɛ sɛ ɛdane.
  Ɛno akyi no, nea ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no bɛfa no na wato dwom:
  - bebue ti nhwi no nyinaa! Meyɛ dae kɛse!
  Na afei ne nkrante no reyɛ adwuma na wɔde wimhyɛn duralumin atwitwa nam ne dade mu.
  Svetlana Snow White nso kɔ ntua no so. Abeawa yi nni biribiara a obesiw ano. Sɛ wotwitwa no ara pɛ a, afunu pii gugu hɔ, na wimhyɛn ne tank ahorow da hɔ.
  Terminator a ne ho yɛ bruu no bɔ gyegyeegye sɛ:
  - se eye sedee ebeye! Hwɛ sɛnea ɛbɛyɛ papa - menim!
  Na afei pea a edi awu bi tu fi ne so.
  Abarimaa Oleg a onni mpaboa, ne ho yɛ fɛ, na ne honam ani yɛ den no san tu mmirika fa Nasifo ɔhaha pii mu te sɛ ahunmu na ɔde mmirika kɔ. Na ɔbɛfa ɔtopae na watow.
  Ɛyɛ ketewa wɔ ne kɛse mu, nanso ɛyɛ owuyare...
  Sɛnea wimhyɛn akuwakuw bi a ɛwɔ wim bɛtetew mu ayɛ no nketenkete.
  Terminator abarimaa bi teɛɛm sɛ:
  - a ɛyɛ ahum mmeranteɛ a wɔyɛ mfiri a ɛyɛ hu!
  Abeawa Margarita a onni mpaboa no bɛyɛ eyi bio wɔ ɔko mu.
  Na ɛbɛtwa brown fighters pii. Na otwitwa mmeae akɛse a ɛhɔ yɛ petee wɔ tank ne wimhyɛn ahorow mu.
  Abeawa no teɛm sɛ:
  - Lambada yɛ yɛn asaw wɔ anhwea so!
  Na ɛde ahoɔden foforo bɛbɔ.
  Natasha Korshunova bo afuw kɛse mpo wɔ ntua no ho. Eyi ne ɔkwan a ɔfa so bɔ Nasifo no. Ɛnyɛ mmerɛw koraa mma wɔn sɛ wɔbɛko atia mmeawa a wɔte saa.
  Natasha Korshunova faa no na ɔtoo dwom sɛ:
  - a me nan ase mpaboa no ye anifurae!
  Mpɛn pii no, mmirikatu a wɔde tu mmirika wɔ beae no yɛ nea ɛma mpata!
  Na ɔkofo no de akuturuku a ɛte saa too wɔn a wɔsɔre tia no no so.
  Na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow diski.
  Ɛha na na mehwɛ owiyammo no so. Asraafo a wɔn ho yɛ bruu no mpanyimfo dodow no ara hwirew wɔn ho, na na tank ahorow no rehyew, na wimhyɛn ahorow no rehyew.
  Ɔyɛ ɔhoɔfɛfo a ɔko. Ɔde armada a ɛyɛ bruu a ɛte saa boro ne ho.
  Zoya Angelskaya retu kwan, na ɔrebubu obiara. Na ne nkrante te sɛ owu nkankyee.
  Abeawa no yɛ ɔdɔfo ara kwa. Na ne nan a ɛda hɔ kwa no tow nnade a awuduru wom kɛse.
  Bɔ asɔretiafo. Wɔtow wɔn menewam na wɔyɛ funnaka, wɔma tank ne wimhyɛn pae.
  Zoya Angelskaya faa no, wosow ne nufu a ɛyɛ kɔkɔɔ a ɛyɛ ma no, na ɔbɔɔ n"ano:
  - se nsuo biara nni tap no mu a...
  Natasha Korshunova de anigye teɛɛm sɛ:
  - Enti eye wo mfomso!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow biribi a ekum nnipa koraa. Eyi yɛ mmeawa abeawa ampa.
  Na na agyan bi betu afi ne nan a ɛda hɔ kwa no so. Na ɛbɛbɔ akofo pii, na atwa abantenten no afi tank ahorow mu.
  Augustine a ɔmfa ne nan nka ho a ɔretu mmirika. Ɛyɛ ntɛmntɛm na ɛyɛ soronko wɔ n"ahoɔfɛ mu.
  Hwɛ ne ti nhwi a ɛhyerɛn. Wɔhuruhuruw te sɛ adwumayɛfo frankaa. Abeawa yi yɛ ɔkraman ankasa.
  Na otwitwa n'asɔretiafoɔ - te sɛ nea wɔwoo no a ɔkura nkranteɛ wɔ ne nsam.
  Redhead, aboa a ɔyɛ damn! Me ne me de no kɔɔ ɔko mu denam abɔde mu hann a mede dii dwuma so, a na ɛnyɛ paint.
  Augustine faa no na ɔde abubuw kae sɛ:
  - beye nantwi ti - akofoa no rennyera won adwene!
  Na enti ɔsan bubuu akofo pii.
  Terminator abarimaa Oleg Rybachenko bɔɔ n"ano sɛ:
  - a ehia wo ara! Abeawa bɛn ara ni!
  Margarita Korshunova a ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow nkrante, na ɔrebubu tank no abantenten no sii so dua sɛ:
  - a ɔyɛ abeawa kɛse na ne ho yɛ nwini!
  Augustine penee eyi so ntɛm ara sɛ:
  - ye akofoa a obeka obiara akosi owuo!
  Na bio, ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɛtow owudifo bi agu, na wabɔ wimhyɛn agu.
  Natasha Korshunova nyɛ obi a ɔba fam nsen wɔn a wɔsɔre tia no wɔ ɔko mu. Ɛnyɛ abeawa, na mmom sɛ obewie abayifo a ɔte saa wɔ ogyaframa mu. Na Nasifo no rehyia ɔhaw: wimhyɛn ne tank ahorow rehwe ase.
  Na ɔteɛteɛm sɛ:
  - a ɛyɛ bruu bɛn ara ni!
  Augustine a ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa gyaee agyan no, twaa tank no abantenten no sii so dua sɛ:
  - nnye adwotwafoo akyigyinafo!
  Svetlana Snow White, a ɔretwitwa atamfo mu na ɔtow wimhyɛn gui no, tweet sɛ:
  - nhia sekan na woakum ɔkwasea...
  Zoya Angelskaya bɔɔ gyegyeegye, ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow nnade na ɔde ne nan a ayɛ tan no bɔɔ tank ne wimhyɛn gui:
  - wobedi atoro akyere no te se kraman!
  Natasha Korshunova a ɔretwitwa Nasifo no mu no de kaa ho sɛ:
  - Na wo ne no ye penny!
  Na akofo no bɛfa no na wɔahuruw. Wɔyɛ mogyahwiegu na wɔn ho yɛ nwini saa. Mpɛn pii no, anigye pii wɔ wɔn mu.
  Abarimaa bi a ɛkame ayɛ sɛ ɔda adagyaw, ne ho yɛ fɛ, ne honam ani yɛ den a ɔhyɛ ntade tiaa nkutoo, Oleg Rybachenko, hwɛ ne ho yɛ fɛ yiye wɔ ɔko mu.
  Abeawa bi a ne ho yɛ fɛ, Margarita, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow antimatter bi na ɔtoo dwom sɛ:
  - akuturuku no ye den, nanso guy no ani gye ho...
  Abarimaa nyansafo no de ne nan tow biribi te sɛ helikopta a wɔde tu mmirika. Mitwitwaa Nasifo ne tank ahorow no ti ɔhaha abien, na meteɛteɛɛm sɛ:
  - a wodi agoru yiye!
  Na ne mmienu nyinaa - abarimaa ne abeawa - wo full openwork mu.
  Terminator abarimaa Oleg, a ɔretwitwa asraafo a wɔn ho yɛ bruu no, bɔɔ n"ano sɛ:
  - Na nkonimdie kesee beba ama yen!
  Margarita bɔɔ n"ano de buae sɛ:
  - a yekum obiara - a yen nan da mpan!
  Abeawa no yɛ terminator a ɔyɛ nnam saa ankasa.
  Natasha Korshunova too dwom wɔ ntua no mu sɛ:
  - wo ako kronkron mu!
  Na ɔkofo no tow boomerang disc a ano yɛ nnam. Ɔde wimhyɛn twaa Nasifo ne tank abantenten pii.
  Zoya Angelskaya de kaa ho, na ɔtoaa asetɔre no so sɛ:
  - na ebeye yen nkonimdie!
  Na nnade foforo tu fii ne nan a ɛda hɔ kwa no so. Na wɔbɔɔ akohyɛn ne wimhyɛn pii.
  Abeawa a ne ho yɛ bruu no kae sɛ:
  - momma yen checkmate atamfo no!
  Na ɔkyerɛɛ ne tɛkrɛma.
  Augustine a ɔda mpaboa na ogya rehyew, a ɔrewosow ne nan na ɔtow swastika a ano yɛ nnam no, de abubuw:
  - ahemfo frankaa anim!
  Svetlana Snow White a ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no tow hyperplasma bɔɔl no sii so dua ntɛm ara sɛ:
  - anuonyam ma abran a wahwe ase!
  Na mmeawa no teɛɛm de nne koro, na wɔbubuu Nasifo no sɛ:
  - biara rensiw yen kwan!
  Na afei disk ahorow no tu fi akofo no nan a ɛda hɔ kwa no so. Wɔtetew nam mu, na wobu tank abantenten ne wimhyɛn dua.
  Na bio nteɛm no:
  - nni hɔ a ɔbɛdi yɛn so nkonim!
  Natasha Korshunova de wimhyɛn kɔɔ wim. Ɔtetew n"asɔretiafo ne akɔre a wɔwɔ ntaban mu, na ɔde mae sɛ:
  - yɛ she-wolves, a yɛrehyew ɔtamfo!
  Na disk bi a edi awu yiye betu afi ne nsateaa a ɛda hɔ kwa no mu.
  Abeawa no mpo twitwiw ne ho wɔ anigye kɛse mu.
  Na afei ɔbɔ n"ano sɛ:
  - a yen nan ase no ani gye ogya ho!
  Yiw, mmeawa no yɛ sexy ankasa.
  Oleg Rybachenko, abarimaa bi a ne ho yɛ fɛ na ne honam ani yɛ den a ɔhyɛ ntade tiaa no bɔɔ abubuw sɛ:
  - Oh, ɛyɛ ntɛm, awɛmfo no rebɔ me mmɛn!
  Na ɔde n"ani kyerɛɛ akofo no. Wɔserew na wɔda wɔn sẽ adi de bua.
  Natasha Korshunova twitwaa Nasifo no mu na ɔteɛɛm sɛ:
  - anigyee biara nni yen wiase a aperepere nni mu!
  Abarimaa-terminator no, a na ne nan ase a ɛda hɔ kwa, kurukuruwa, na ɛte sɛ mmofra de, a ɔde ne ho mae ma pulsar no na ɔsɛee fasistfo no kasa tiae sɛ:
  - ɛtɔ da bi mpo a, ntɔkwaw nyɛ anigye!
  Natasha Korshunova penee so sɛ:
  - se wo nni ahoɔden a, ɛnde yiw...
  Nanso yɛn akofo no wɔ apɔwmuden bere nyinaa!
  Abeawa no de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow nnade guu atamfo no so, de wimhyɛn bɔɔ tank ahorow pii, na ɔtoo dwom sɛ:
  - ɔsraani wɔ apɔwmuden bere nyinaa, .
  Na woasiesie wo ho ama adeyɛ a ɛyɛ nwonwa no!
  Ɛno akyi no, Svetlana Snow White san twaa atamfo no, bubuu tank abantenten ne wimhyɛn dua.
  Zoya Angelskaya yɛ obi a ɔwia ade ntɛmntɛm yiye. Ɔtow toa mũ bi guu Nasifo so. Na ɔde ɔtopae biako tetew mpem abien mu.
  Afei ɔteɛɛm sɛ:
  - nnnyae, yen nan ase hyerɛn!
  Na abeawa no wɔ ɔko nneɛma mu!
  Augustine nso nyɛ mmerɛw wɔ ɔko mu. Eyi ne ɔkwan a ɔfa so bɔ Nasifo no. Te sɛ nea wɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn rebɔ afi akutu bi mu.
  Na ɔretwitwa asɔretiafo no, ɔto dwom sɛ:
  - hwɛ yie, ɛbɛyɛ papa
  Wɔbɛma pie wɔ osutɔbere mu!
  Ɔbonsam a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no funtum wɔ ɔko mu ankasa, te sɛ jack-in-the-box. Na sɛnea tank ahorow no rehyew na wimhyɛn ahorow no rehyew no.
  Na sɛnea abeawa a ɔmfa mpaboa mpaboa a ɔhyɛ atade kyɛw Margarita Korshunova ko ni. Na Nasifo nya fi ne hɔ.
  Na sɛ ɔbɔ a, ɔbɔ.
  Mogya a ɛreworo so tu fi mu ba.
  Natasha Korshunova kaa no denneennen bere a dade a ɛrepetepete ne nan a ɛda hɔ kwa so tu fii ne nan a ɛda hɔ kwa no so, na ɛmaa tank ahorow ti nhwi ne abantenten no nwosow no:
  - anuonyam ma Russia, anuonyam paa!
  Tanks repere wɔn ho akɔ wɔn anim...
  Nkyekyɛmu a ɛwɔ ntade kɔkɔɔ mu - .
  Yɛkyea Russiafo nkurɔfo!
  Enti mmeawa no ko tiaa Nasifo no. Enti wotwitwa na wɔtetew mu. Ɛnyɛ akofo, na mmom panthers a wɔagyae wɔn nkɔnsɔnkɔnsɔn mu ankasa.
  Abarimaa a ne ho yɛ den Oleg Rybachenko wɔ ɔko mu na ɔtow hyɛ Nasifo so. Ɔboro wɔn a onni mmɔborohunu, otwitwa tank mu, na ɔteɛteɛm sɛ:
  - te se anantwinini!
  Margarita Korshunova, a ɔrebubu asraafo a wɔn ho yɛ bruu no, na ɔretwitwa tank ne wimhyɛn dua mu no, faa:
  - te se anantwinini!
  Natasha Korshunova faa no na ɔteɛɛm, na otwitwaa asraafo a wɔn ho yɛ bruu no kaa tank ahorow no ho:
  - ntumi nni atoro!
  Ná Zoya Angelskaya retetew Nasifo no mu na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - Dabi, ennye nsa so!
  Na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa nso bɛfa nsoromma no na wagyae no na wawie fasistfo pii.
  Natasha Korshunova faa, gyaee, anyinam bi a efi nufu kɔkɔɔ no mu na ɔteɛɛm sɛ:
  - a yen TV no rehyew!
  Na nnade a ekum nnipa fi ne nan a ɛda hɔ kwa no so tu.
  Zoya Angelskaya a ɔno nso na ɔsɛee Nasifo ne wɔn tank ne wimhyɛn ahorow no bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - yen adamfofa ye monolithic!
  Na bio wɔtow no denneennen araa ma nkuruwankuruwa no yɛ kusuu wɔ afã horow nyinaa. Abeawa yi yɛ ɔsɛe kronkron a ɔsɛe asɔretiafo.
  Abeawa no a ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɛfa boomerang abiɛsa na ɔtow agu. Na eyi maa afunu pii mpo bae.
  Ɛno akyi no ahoɔfɛ no bɛba:
  - a yennfa mmɔborɔhunu mma ɔtamfo no! Ɛhɔ na funu bi bɛba!
  Na bio ade a edi awu no tu fi nan ase a ɛda hɔ kwa no so.
  Red Augustine nso kae wɔ ɔkwan a ntease wom koraa so sɛ:
  - ennye funu baako nko, na mmom bebree!
  Ɛno akyi no, abeawa no faa no na ɔde ne nan faa atɛkyɛ a mogya ayɛ mu ma no mu. Na okum Nasifo pii.
  Na sɛnea ɛbobom no:
  - Mass a wodi awuo!
  Na afei ɔde ne ti bɔ Hitler ɔsahene no. Ɔbɛbubu ne tirim na ɔde ama no:
  - a ɛyɛ Banzai! Wobɛkɔ soro!
  Svetlana Snow White bo afuw kɛse wɔ ntua no mu, titiriw sɛ ɔrebɔ tank agu, na wimhyɛn nso, ɔteɛteɛm:
  - a mmoborohunu biara nni ho mma wo!
  Na nnade dumien tu fi ne nsateaa a ɛda hɔ kwa no so. Bere a ɔrebɔ obiara akuturuku no, wimhyɛn ahorow no bubu. Na ɔkofo no bɔ mmɔden ankasa sɛ ɔbɛtetew mu na wakum.
  Abarimaa bi a ne honam ani yɛ den na wayɛ adwini a ɔhyɛ ntade tiaa, Oleg Rybachenko, a ɔde ne abɛn rebɔ akɔre agu fam no bɔ gyegyeegye sɛ:
  - a eye hama!
  Na abarimaa no nso de ne nan a ɛda hɔ kwa tow nsoromma a ɛyɛ nwini saa a ɛte sɛ swastika. Afrafrade a ɛyɛ nwonwa.
  Na Nasifo dodow no gui.
  Oleg Rybachenko bɔɔ ose sɛ:
  - a ɛyɛ Banzai!
  Na abarimaa no wɔ wuram ntua no so bio. Dabi, tumi reyɛ hyew wɔ ne mu ara kwa, na ogya mmepɔw rehuruhuruw!
  Margarita a ɔyɛ nwonwa a ɔretu mmirika. Ɔbɛtetew obiara yafunu mu.
  Abeawa no de ne nan bɛtow nnade aduonum prɛko pɛ. Na wokunkum atamfo ahorow pii, wɔtow tank ne wimhyɛn gui.
  Margarita Korshunova a na ne nan ase a ɛda hɔ kwa no hyerɛn no, too dwom wɔ anigye mu sɛ:
  - baako, mmienu! Awerɛhow nyɛ ɔhaw!
  Ɛnsɛ sɛ w"abam bu da!
  Ma wo hwene ne wo dua nkɔ soro.
  Hu sɛ adamfo ankasa ka wo ho bere nyinaa!
  Eyi yɛ adwumakuw a ɛyɛ basabasa saa. Abeawa no bɛbɔ akuturuku na wateɛteɛm sɛ:
  - Ɔtweaseɛ Titenani no bɛyɛ funu!
  Natasha Korshunova yɛ terminator bi kɛkɛ wɔ ɔko mu. Na ɔbobom sɛ:
  - a ɛyɛ Banzai! Nya no ntɛm! Na ɔman anidanfo no awie!
  Na ɔtopae bi tu fii ne nan a ɛda hɔ kwa no so. Na ɛbɔ Nasifo te sɛ nnadewa. Na ɛbɛsɛe mastodon ne mfiri a ɛwɔ ntaban a ɛte sɛ hellgya pii.
  Ɔkofo bɛn ara ni! Na akofo nyinaa - akofo!
  Zoya Angelskaya nso wɔ ntua no mu. Bitch a ne bo afuw saa.
  Na ɔfaa no na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - Yen Agya ne Nyame Fitaa no ankasa!
  Na ɔde owiyammo abiɛsa bɛbɔ Nasifo no!
  Na ne ti nhwi kɔkɔɔ a na ne nan ase a ɛda hɔ kwa ne Augustine nufu a ɛyɛ ruby no hyerɛn no boom de buaa no sɛ:
  - Na me Nyankopon ye tuntum!
  Nokwarem no, nea ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no ne nnaadaa ne atirimɔdensɛm ankasa. Wɔ atamfo fam no, nokwarem no. Na ne nnamfo fam no ɔyɛ ɔdɔfo.
  Na sɛnea ɔbɛfa na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ atow agu. Na na akofo a wɔwɔ brown ahemman no mu pii wɔ hɔ, ne wɔn tank ne wimhyɛn ahorow nso.
  Ɔbarima a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no teɛɛm sɛ:
  - Russia ne abibiman Nyame no wo yen akyi!
  Ɔkofo a ɔwɔ ɔko ho tumi kɛse paa. Dabi, eye sɛ woremfa wo ho nhyɛ eyinom mu biako ase. Te sɛ tank abantenten no, wɔatetew fasist wimhyɛn ntaban mu.
  Augustine, a ɔrebubu wɔn a wɔsɔre tia no no, de abubuw kae sɛ:
  - yebeyam atorofo nyinaa ayɛ no powder!
  Na ɔde n"ani kyerɛ n"ahokafo no. Yiw, abeawa a ogya rehyew yi nyɛ biribi a ebetumi ama asomdwoe aba ankasa. Gye owu mu asomdwoe!
  Svetlana Snow White, atamfo a ɔbubu wɔn no de mae sɛ:
  - de ntonto bekum wo!
  Red Augustine sii so dua sɛ:
  - a yebekum obiara!
  Na efi ne nan a ɛda hɔ kwa a wɔasen no so no, ɔsɛe koraa akyɛde no tu bio! Na tank ne wimhyɛn pii paee bɛyɛɛ nnua nketenkete prɛko pɛ.
  Na afei abeawa no de anyinam bɔ te sɛ nea efi nufu kɔkɔɔ bi mu.
  Bere a Oleg Rybachenko de ne nan ase a ɛda hɔ kwa no de owu akyɛde remena no, too dwom de buaa no sɛ:
  - beye banzai a edi mu!
  Augustine a ɔde ne nsa a ɛda hɔ tetew Nasifo mu, de nkrante twitwaa wɔn, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ tow nnade, sɛee tank ne wimhyɛn prɛko pɛ no kae sɛ:
  - ne tiawa mu no! Ne tiaatwa mu no!
  Natasha Korshunova a ɔresɛe akofo a wɔn ho yɛ bruu no, ne tank ne wimhyɛn ahorow no, bɔɔ ose:
  - ne tiawa mu no - banzai!
  Na momma yɛmfa atirimɔdensɛm a ɛyɛ hu ntwitwa w"atamfo no.
  Abarimaa bi a ne nan da hɔ na ne ho yɛ fɛ a ɔhyɛ ntade tiaa, Oleg Rybachenko, a ɔretwitwa wɔn a wɔsɔre tia no no mu kae sɛ:
  - saa gambit yi nnye Chinafo, .
  Na gye me di, debut no yɛ Thai!
  Na bio diski a ano yɛ nnam a ɛtwa dade tu fii abarimaa no nan a ɛda hɔ kwa no so. Ɔtwaa tank abantenten ne wimhyɛn dua nyinaa.
  Abeawa Margarita a ɔreko abubu dade, a ɔretwitwa ahemman a ɛyɛ bruu no mu akofo ne tank akode no too dwom sɛ:
  - Na hwan na yebehu wo akodie mu?
  Na hena na yebehu wɔ ɔko mu...
  Yɛrennyɛ aseresɛm wɔ saa - .
  Yɛbɛtetew wo mu!
  Yɛbɛtetew wo mu!
  Wɔne Nasifo yɛɛ adwuma yiye saa bere no...
  Enti Hitler ne ne kuw no bu nkotodwe wɔ mmeawa ne mmofra no anim.
  Nea edi kan koraa no, Natasha Korshunova hyɛɛ Nasifo a odi kan no ma ɔfew ne nan a ɛda hɔ kwa no ano.
  Afei Hitler ne obiara a wɔatwa ne ho ahyia no yɛɛ mmeawa afoforo nan ase ne wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa no ano. Na wɔde wɔn tɛkrɛma tetetee wɔn nan ase. Na abeawa bi nan a ɛda hɔ kwa no few abarimaa bi a ne ho yɛ fɛ yiye a ne ho yɛ bruu, Oleg Rybachenko, ano.
  Ɛno akyi no, esiane sɛ Natasha ani gyee mmarima mmoawa a wɔsɛe nnɔbae animguase no ho kɛse nti, ɔhyɛɛ sɛ:
  - Afei, ansa na yɛbɛkum mo nyinaa, momfa mo nsa nhyɛ ahyɛdeɛ a ɛkyerɛ sɛ wɔde Third Reich no bɛma Soviet Union koraa na biribiara nni mu!
  Ne nyinaa ye a ɛba awiei yiye. Third Reich no gyaee ne ho mu na woyii Wehrmacht a ɔyɛ den no akode fii ne ho. Hitler ne ne kuw no kɔɔ Beria afiase hɔ.
  Atemmu no yɛɛ ntɛm, nanso na ɛteɛ. Wɔ June 22, 1959 no, wɔsɛn Hitler wɔ Red Square pɛɛ!
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"