Аннотация: Imagjinoni të ardhmen e largët të njerëzimit. Të gjitha vendet dhe popujt: duhet të bashkohen për të mbijetuar dhe pushtuar hapësirën. Vetëm një vend si Rusia është në gjendje të marrë përsipër një përgjegjësi të tillë. Por njerëzimi është i bashkuar: përpara është zgjerimi i hapësirës dhe luftërat e reja të yjeve - të cilat zhvillohen me ndihmën e superarmëve dhe magjisë. Në fund, i gjithë universi pushtohet nga Rusia e Madhe. Por ka universe paralele. Në perandorinë ngjitur, Rusia e Shenjtë: gjithashtu nënshtroi materien dhe hapësirën. Dukej se dy formacione pothuajse absolutisht identike të universeve paralele duhet të ishin miq dhe të bashkëjetonin në mënyrë paqësore. Por për shkak të një aksidenti absurd, ose më mirë të një provokimi të lexuar me kujdes të forcave të treta, shpërtheu një luftë ndëruniversale midis popujve vëllazërorë. Të gjithë besojnë se ai ka të drejtë dhe armiku filloi i pari. Rusët e Shenjtë po vrasin rusët e mëdhenj, njerëzit dhe aleatët më të ndryshëm të njerëzimit po luftojnë - raca të paimagjinueshme: imagjinata më e egër nuk mund t'i përshkruajë ato. Jo më kot luftërat më të tmerrshme dhe mizore janë luftërat vëllavrasëse. Çmenduria rritet, dhuna përshkallëzohet, kuintiliona viktima si të njerëzve ashtu edhe të banorëve të botëve të pushtuara. Përdoret magjia, si dhe teknologjitë e paprecedentë më parë, e kështu me radhë për disa shekuj të përgjakshëm. Shkencëtarët po krijojnë metoda gjithnjë e më të avancuara të shkatërrimit, jeta në universe është nën kërcënim total. Kush do ta ndalë çmendurinë dhe do ta shpëtojë njerëzimin? As një mbret, as një Zot dhe as një hero. Jo një ushtar i pompuar i forcave speciale, si një yll i librave komik që vret qindra armiq (kjo ndodh vetëm në përralla), dhe jo një super shkencëtar, që e di se si nuk e ka grisur barkun e tokës me hundë. Dhe njerëzit e zakonshëm nga koha jonë, mirë, ndoshta jo shumë të thjeshtë!
|