Аннотация: Юнi воїни на чолi з Едуардом Осетровим борються проти армiї iнопланетян насамперед сайклiв. Однак потiм вiдважному хлопчику доводиться стати iндiанцем, i разом iз богинями боротися проти армiї Кортеса, якi хоче завоювати державу Майя!
ДИТЯЧИЙ СПЕЦНАЗ ПРОТИ IНОПЛАНЕТЯН I КОРТЕСУ
АННОТАЦIЯ
Юнi воїни на чолi з Едуардом Осетровим борються проти армiї iнопланетян насамперед сайклiв. Однак потiм вiдважному хлопчику доводиться стати iндiанцем, i разом iз богинями боротися проти армiї Кортеса, якi хоче завоювати державу Майя!
. РОЗДIЛ Љ 1
Юнi бiйцi загону дитячого спецназу вiдважно билися. Втiм, за полуторним силовим полем у них практично не було шансiв загинути. А ось атакуючi сайкли зазнали колосальної шкоди i фактично видихнулися. Тож тут ще можна було посперечатися, хто справжнiй герой.
Але треба вiддати належне, хлопчики та дiвчатка у бойових костюмах стрiляли влучно. Вiдчувалося, що iгри на комп'ютерах не пройшли даремно, i вони просто чудовi бiйцi.
Адала, що вела вогонь праворуч вiд Едiка, взяла i скинула зi своєї дитячої ноги чобiток. I з спритнiстю мавпочки шпурнула в наступаючого ворога кiлька макових зернят.
Хлопчик-командир кивнув:
- Це непоганий, скажiмо так, презент анiгiляцiї! Але його краще застосувати пiд час штурму замку.
Адала логiчно вiдзначила:
- У тебе запас сюрпризiв невичерпний. Тож не всi козирi викладенi. А козирну карту теж не слiд перетримувати!
I крихiтнi маковi зернятка анiгiляцiї вразили сайклiв, розриваючи великих воїнiв на дрiбнi, рванi шматочки. Ось це пiшла руйнацiя.
Дiвчинка пискнула, тупнувши дитячою ногою:
Чекає перемога над сайклами, вiрю,
Будуть новi пiснi у нас...
Не вiддам я себе в рабство звiровi,
Покажу в лайцi вищий, знай, клас!
Хлопчик, який бився лiворуч, вiдзначив iз посмiшкою:
- А чому ти не жбурнула рукою, а ногою?
Адала розсмiялася i вiдповiла:
- А так прикольнiше!
Едiк кивнув:
- Так, рукою метне будь-який дурень, а спробуй ногою!
Дiти хором вигукнули:
- Слава воїнам свiтла,
Слава Батькiвщинi моєї свiтлої...
Будуть подвиги нашi оспiванi,
Перемогти - це головна цiль!
Сайкли, дiйсно, зазнавши колосальної шкоди, почали задкувати. Але знову пiднялися мури. I рушили новi машини. Вони були схожi на плескатi пiрамiди на гусеницях, i великих розмiрiв зi стовбурами.
Коли вiйська дитячого спецназу палили по них iз променеметiв, то практично не завдавали шкоди. Променi вiдскакували вiд бронi, що вiдливала сталлю.
Одна з дiвчаток вигукнула:
- Ось ще один джокер у ворога! I чи навiть цiла лавина джокерiв!
Хлопчик-воїн вигукнув:
- Краще померти стоячи, нiж жити на колiнах! Я вже був у полонi i мене лупили струмом, вiд язика до п'ят пропускаючи через все тiло розряди. I це так хворий, що краща смерть!
Дiвчинка кивнула:
- Так, i мене катували! Причому, витончено, змiнною гравiтацiєю та пульсуючою невагомiстю. А це так боляче, i до того ж, жодних слiдiв не залишає, крiм нiчних кошмарiв!
Ну, я думаю, наш безсмертний i великий командир щось придумає!
Едiк кивнув на знак згоди своєю бiлою головою i скомандував:
- А тепер хлопцi, вiзьмiть, лоскочу себе носи i чхнiть!
Адала, ця колишня дiвчинка-войовниця, здивовано запитала:
- А це ще навiщо?
Хлопчик-командир впевнено вiдповiв:
- Ось ви побачите, який буде ефект!
Дiти-воїни не стали сперечатися. Ось узяли i лоскотали собi милi дитячi носики за допомогою кiнчикiв крихiтних кинджалiв. I як вiзьмуть, i чхнуть.
Разом струсило атмосферу. I посипалися зверху уламки з безлiччю гострих кiнцiв. Вони впали на пiрамiдальнi танки. I втикали їх, немов їжачка голками. I величезнi монстри зупинилися.
Едiк кивнув i вiдзначив:
- А тепер вiзьмемо та заспiваємо!
I бiйцi з дитячого спецназу взяли та iз задоволенням заспiвали;
Моя принцеса, ти квiтка
Блискучий у саду Господньому!
Твiй погляд, як свiжий вiтерець
Розвiє полум'я пекла!
Священна дiвчина кохання
Геройський меч, стискаючи з честю!
Проллю потоком бурхливим кров
З тобою назавжди буду ангел разом!
Мрiєю спалахнув потаємний
Твiй образ, солодкий аромат!
Тебе лiпив творець всесвiту
Усi слуги зла не опоганять!
Можливо лише на небесах
Доля поєднає закоханих!
Але Бог не дасть нам звалитися на порох
Зiллє союз сердець у розлуцi загартованих!
Пiсля таких чудових i пiднесених слiв сталося диво. Цiла армада пiрамiдальних танкiв зацвiла, наче цiлий каскад клумб. I пишнi квiти виявилися просто чудовими. I почали рости з шаленою i неймовiрною, бурхливою силою. I так гарно вийшло.
Адала цмокнула хлопчика-командира в щоку i вiдзначила:
- Ти просто чарiвнiсть неповторна!
Едiк з усмiшкою кивнув:
- Техномагiя!
Хлопчик-воїн вигукнув:
- Ну, а тепер в атаку! Сумнiмо ворогiв одним ударом!
Хлопчик-командир заперечив:
- Нi! Поки рано. Спочатку, ви повиннi подивитися мої раннi пригоди. Там довелося дiяти i без просунутих нанотехнологiй, i це, слiд зазначити, дуже складно!
Адала з усмiшкою вiдзначила:
- Я, звичайно, розумiю, що без технологiй складнiше. Але такий хлопчик, як ти, я думаю, вирiшить будь-яку проблему.
Едiк заспiвав з посмiшкою, що блищала, як добiрнi, морськi перли, своїм срiбним голосом:
Хоч не вирiшити нам усiх проблем,
Чи не вирiшити всiх проблем!
Але стане радiснiше всiм,
Веселiше стане всiм!
Пiсля чого, хлопчик увiмкнув голограму. Дитячий спецназ притих.
Сапфiровi та смарагдовi очi хлопчикiв та дiвчаток пожирали видовище.
Ну що ж, хлопчик, який був у рiзних точках всесвiту i не на однiй показував, коли вiн ще не настiльки завмер. I це була епоха середнiх вiкiв у Новому свiтi, якоїсь альтернативної iсторiї, як планети Земля.
У даному випадку було показано, що Едiк став хлопчиком-iндiанцем, який вистежує засiдку загiн блiдолицих. Вiн у шортах, босоногий, тому що мокасини тiльки заважають, але розмальованi кольоровими малюнками з нiг до голови. Навiть дитяче обличчя у жахливих наколках з драконами та ангелами з мечами.
Хоча такi малюнки начебто й не типовi для iндiанцiв. Але куди тiльки Едiка за тисячi пригод та подорожей доля не закидала. Всi епохи, планети i часи переплуталися, перемiшалися i злилися на зразок щiльного клубка.
Поруч iз ним лежить м'язисте дiвчисько з широкими стегнами, виставивши майже пiд самий нiс босi, круглi, спокусливi п'ята. Чомусь войовниця, хоч має бути iндiанкою, але є блондинкою. Одягу на нiй майже немає, тiльки трусики з набору бiкiнi, нитка перлiв на повних грудях.
Коли вона повернулася, то Едуард роздивився симпатичне обличчя з мужнiм пiдборiддям i великi, але правильнi форми груди. Руки у воительки м'язистi, шкiра шоколадна, що в поєднаннi з бiлим, з легким нальотом жовтизни, точнiше, золотого пилку волоссям, виглядає страшенно привабливо.
Войовниця-блондинка, втiм, стривожено шепоче:
- Блiдолицi йдуть сюди, о хлопчик-вожде Фонтанчик!
Щось тицьнуло юного воїна в м'язистий бiк... Едуард сiпнувся i побачив витончену, босу, дiвочу нiжку. Теж м'язисту, сильну. А потiм i саму даму з пекучим вогненно-рудим волоссям. Така ось красуня тут вийшла. Медова блондинка i рижуха, i обидвi напiвголi, м'язистi та атлетичнi. Не воїни, а божества iз луками.
Едуард обережно погладив спочатку однiй, а потiм iншiй дiвчинi нiжки. Тi досить забурчали, наче кiшки, яких гладять. Ну, правильно, не повинна нормальна жiнка вiд чоловiчих ласок сахатися. А то розплодилося всяких недоторк, що за найменше погладжування, або загравання, готовi подати до суду. Адже для чоловiка цiлком природне бажання погладити i приголубити гарну дiвчину, або навiть двох дiвчат вiдразу.
Правда, вiн тiлом дитина, але рокiв йому вже пристойно, i роками, i пам'яттю вiн цiлком дорослий, так що....
Щоправда, дуже мускулистий, але спортивний Едуард, якраз любив мiцних жiнок, здатних народити сильне потомство.
Але ось вогняна красуня подала Едуарду губками знак - замри! Незабаром з'явиться ворог!
Справдi, на узлiссi з'явився загiн... Ого, такого полковник спецназу не чекав. Нi, це були зовсiм не тролi, або гноми - цiлком нормальнi люди, але... У середньовiчних обладунках, з громiздкими, як кийки людожера, мушкетами, з довгими мечами. Вся ця рать справляла враження чогось вкрай нереального та сюрреалiстичного. I дуже вже архаїчного. При цьому вiдрiзнялася численнiстю, хоча не надмiрною. На конях, у важких обладунках виїжджали все новi й новi лицарi. До речi, блiдолицi, сильне перебiльшення - морди засмаглi, смаглявi, а бороди чорнi.
Руда войовниця-дивавиця сама вiдповiла на готове зiрватися з мови Едуарда питання:
- Це iспанський загiн Кортеса. Не бiйся, їх лише чотириста чоловiк, i вони ще не встигли поповнитись мiсцевими iндiанцями.
Хлопчик-воїн свиснув i прошепотiв у вiдповiдь:
- Чарiвно... А нас скiльки?
На цей раз вiдповiла медова блондинка:
- Разом iз тобою буде п'ять! - I перехопивши розгублений погляд Едiка, додала. - Найвiрнiше число, пентаграма!
Юний воїн злегка зiщулився. Спiввiдношення сил, кiлькiстю, явно не на їхню користь. I головне, вони не мають нi бластерiв, нi силових полiв, нi навiть гранат з антиматерiєю. А це стрiмко. Ось, наприклад, одним гiпербластер можна весь загiн зрiзати, там за одну хвилину може викидатися енергiя десяти атомних бомб, скинутих на Хiросiму.
Руда дияволиця вважала за потрiбне нагадати Едуарду:
- У тебе є лук, вожде... Вiдкриєш вогонь по моїй командi!
Блондинка вiдзначила:
- Хлопчик босонiж, i надто скромний має прикид, це не порядок для великого вождя, хай навiть iз ним зараз i немає армiї. - Дiвчина клацнула босими пальчиками ноги. I щось змiнилося, i Едуард вiдчув, що щось уже не те.
Хлопчик-воїн знову зараз звернув увагу на себе. Вiн, i справдi, голий до пояса, але в штанах з буйволиної шкiри та прикрашених дорогоцiнним камiнням мокасинах. На головi вiнок, з якого стирчать три пера. Нi, не соколиних, а якогось незмiнного на землi пернатого.
Саме тiло стало куди бiльш рельєфним i масивним м'язами, хоча Едуард завжди вiдрiзнявся чудовим розвитком мускулатури, втiм, в останнi роки занадто сухою так, що проступали ребра вiд дефiциту харчування i постiйного руху. Але в даному випадку вiн став схожий на професiйного чемпiона з фiтнесу - iдеальний рельєф i жодної жиринки, а шкiра налилася червоно-коричневою засмагою.
На грудях красувалася наколка з ягуаром - символ Гурона. Iншi наколки, кудись дiлилися, немов за помахом чарiвної палички. Войовницi ж були з iдеальною, гладкою i лощеною шкiрою, шоколад iз золотистим вiдтiнком, i їхня шкiра виблискувала в напiвтемрявi теплого мексиканського вечора.
Ноги в них залишалися босi, але вiд цього їхня бойова ефективнiсть тiльки зростала.
Вони напнули свої луки. Ще двi дiвчини, а Едуард був чомусь певен, що там саме дiвчата-красунi, замаскувалися настiльки ретельно, що їх i не видно. Але в тих двох луки такi розкiшнi, немов у царiвни, а оперення стрiл густо всипане дiамантами, топазами, рубiнами та смарагдами.
А в самого Едуарда цибуля теж не поступається в розкошi, але в нiй бiльше сапфiрiв i дорогоцiнного камiння темних тонiв. А у дiвчат-красунь яскравiше розмальовка.
Загiн iспанських конкiстадорiв вже розташувався перед ними. Чотири сотнi кастильських кабальєро. Схоже, недалеко звiдси море, хоча характерних запахiв нечутно, вiтер дме саме вiд узбережжя. А ось аромат дiвочих тiл такий спокусливий, зовсiм нелюдський, немов сумiш меду, квiтiв, трохи мускату та прянощiв.
Самi воїнки дуже крутi, i одна взяла i спiймала босими пальцями ноги комаху, i розчавила її в коржик.
Їхнi противники-бiйцi, на той момент, могутньої Iспанської iмперiї, ще не встигли запилитися в походi i виглядають цiлком iмпозантно.
Попереду могутнiй, широкоплечий, високий вершник з довгою, рудою бородою. Напевно, це i є граф Кортес, який у майбутньому отримає титул герцога i захопить собi казковi багатства.
Начебто вiн був рудий i дуже здоровий. Обладунки однi важать з центнером i пiд ним не простий, а ломовий кiнь рябої мастi.
Хлопчисько-полковник взяв iспанського гранда на прицiл та приготувався вистрiлити.
Едiк, що вже побачив багато чого, непогано стрiляв з лука, хоча давно вже в даному видi зброя не вправлявся, в ходу була бiльш сучасна i просунута, так що особливої впевненостi, що вiн потрапить, не було.
Командування взяла на себе вогненно-руда красуня. Вона вистрiлила першою, i стрiла полетiла по дотичнiй траєкторiї. Золотоволоса пальнула кудись убiк, а з протилежних чагарникiв вилетiли, немов комети, разючi пучки анiгiляцiйної енергетики.
У Едуарда, що не встиг вистрiлити, зiницi очей округлилися трикутником. Такого вiн ще нiколи не бачив. Стрiла вогненно-рудої дiвчини луснула i розiйшлася чорними хвилями. Iспанськi лицарi, що потрапили до цього припливу, разом обуглилися i розсипалися в потерть разом зi скакунами. Залишилися тiльки застиглi в повiтрi скелети.
Гостинець, випущений дiвчиною з волоссям кольору сусального золота, справив не меншою мiрою руйнiвну дiю. Тiльки воно виявилося трохи в iншому. Пройшла бiла хвиля, i ще одна сотня воїнiв раптом почала цвiсти. Причому в самому буквальному сенсi. А саме, соковитi та яскравi бутони покрили конкiстадорiв кастильської iмперiї з нiг до голови. А потiм, пiшли стрiмкi пагони, заколосилася чудова красою аллея. I перетворилися потенцiйнi бандити та душителi, кожен iз них на кущ казкових квiтiв iз найбагатшим забарвленням...
Непогано спрацювали й iншi подарунки... Третя стрiла розлетiлася яскраво-червоними блискавками, i запалали iспанцi, мов смолоскипна, язичницька хода, а потiм звернулися в сотню багать... I полум'я кожного багаття мало свiй колiр i вiдтiнок, а iскри розлiталися, намагаючись вище зачепити. Чорне небо.
Ну, а четвертий презент виявився ще дивнiшим. Вiд стрiли полетiли блискучi, як гiрський кришталь, гайковi ключi та болти! I вони обрушилися на хвостову частину загону Кортеса. Звернулися конi до гусениць, а вершники в екскаватори, i сотня машин дивних конструкцiй зупинилася, застрягаючи на широкiй дорозi мiж пагорбами.
Тепер чотириста сильних та вiдважних воїнiв iспанської iмперiї припинили своє iснування.
Едiк у захопленнi вигукнув:
- Техномагiя! Оце диво!
Залишився лише один Кортес, вiн так i завмер нерухомою брилою на своєму величезному, як нiмецький тур, скакунi i достатньо успiшно намагався зберегти самовладання.
Едуард пострiл по ньому, але майнули двi босi, точенi п'ята, i дiвчата, златоволоса i руда, спритно зловили пальцями нiг стрiлу, пiсля чого хором вигукнули:
- Нi! Ти повинен з'ясувати, чия кров у вас благороднiша на мечах!
Ну, що ж на мечах, то на мечах. У Едуарда був навик битися i палицею, i саперною лопаткою, а також штик-ножем. От тiльки б сам меч знайти...
Хлопчик запитливо глянув на войовниць, нiби чекаючи, що тi дадуть йому чарiвний меч-кладенец - один помах, i сто голiв iз плечей!
Але руда дияволиця вказала на вiдкинутий вибуховою хвилею техномагiї найпересiчнiший iспанський меч, зловiсним тоном прошепотiв:
- Тепер ви на рiвних!
Тут вiтер змiнив напрямок, принiсши бажану спекотний тропiчний вечiр, прохолоду. З моря повiяло свiжим повiтрям, запахом йоду, креветок, солодких, як горiховi карамельки, водоростей.
Едуард неквапливо рушив до трофейної зброї, почував себе справжнiм червоношкiрим. А Кортес, та навiщо вiн узагалi забрався до Мексики? Чи хоче знищити древню культуру Травня? Наповнити свої кишенi золотом, яке вважається мiсцевим iндiанцям священним металом. Зруйнувати колишнi культи i поставити ще бiльш жорстоке правлiння iнквiзиторiв та єзуїтiв.
Тут Едуард раптом упiймав себе на думцi, що для битви в iншiй епосi надто вже реальнi в нього вiдчуття. Вiн вiдчуває голим, мускулистим торсом i несе приємну, морську прохолоду подих повiтря, i шматочок теплої смоли, що капнув на сильне плече.
Нi, це не схоже на сон. Увi снi зазвичай, або не усвiдомлюєш, або твоє усвiдомлення триває дуже короткий час. А тут щось iнше... Ось навiть мокасини завдають певної незручностi, а сам ти зовсiм не хлопчисько, якому на вигляд рокiв дванадцять, а юнак уже не молодший за плоть двадцять рокiв. Ось як розiгралася його уява, при поглядi на дiвочу красу.
Тобто тiло не його, хоча загалом Едiку ще недавно було дуже далеко до зрiлостi. Та й воїном вiн був не лише в двадцять першому столiттi, а в епохах бiльш крутих i космiчних, зi славою на цiлу армiю. Але зараз, справдi, чи це вiн, чи, навпаки, не вiн... Плоть чужа, хоч i здорова, i енергiї в ньому багато. Не так, як останнi пару рокiв, коли Едуард вiдчув у собi деяке охолодження до воєн i битвою, i суцiльної боротьби за виживання, зниження запалу, тягучу лiнь на тренуваннях i небажання вранцi вставати i робити зарядку. Та й сон став якимось тягучим, коли ти не вiдчуваєш колишньої енергiї та бажання схопитися, а хочеш поспати, i думаєш - стаж рiзних битв уже є, чи не час на пенсiю.
Щоб пограти вдосталь у iгри, без ризику, без болю i лише з одними насолодами. I справдi, що вiчному хлопчику потрiбно? Примоститися в якомусь, технологiчно розвиненому i вiдносно безпечному свiтi, i жити собi, насолоджуючись розвагами та радiсним неробством.
Але в Едуарда дещо пiдвiшена ситуацiя iз пенсiєю. Формально вiн, як ельфiйський громадянин, який провоював бiльше епохи в Мечнi i виробив двiстi п'ятдесят циклiв, начебто там повинен i отримувати пенсiю. Але зараз вiн служить у Сонячнiй Армiї невизнаної нiким держави. Тож його правове становище...
Едуард надто вже вiдволiкся, i Кортес встиг прийти до тями. Грiзний iспанський гранд навiв того, хто здавався iндiанцем, свiй важкий мушкет. Про таку рiч, як крем'яно-ударний механiзм, ще не знали, i Кортес намагався пiдпалити порох, використовуючи механiзм, що труться. Ну нi, це дуже вже примiтивна зброя, яка явно поступається звичайнiй цибулi зi стрiлами. Єдина перевага такого мушкету, що вiн напевно проб'є своїм свинцевим, розмiром з куряче яйце, будь-який обладунок. Однак потрапити в спритного i спритного iндiанця, таким чином, дуже важко.
Тому Едуард не став нервувати, а холоднокровно рушив до меча. Все одно, вистрiлити можна лише, коли запалиш гнiт, а це вимагатиме часу.
Кортес щось крикнув iспанською. Едуард не знав цiєї мови. Але натомiсть володiв нiмецькою та англiйською, а також трохи французькою. Хлопчик-воїн не був великим фахiвцем з Кортесу, i взагалi з усiх цих колонiальних вiйн. Знав те, що було у шкiльних пiдручниках. Ну i ще дещо за вiдомою книгою: "Дочка Монтесуми". Але там, зрозумiло, вiдомостi були уривчастi та перемiшанi з художнiм вигадкою.
За iдеєю Кортес, має знати французьку, оскiльки iспанцi часто воювали з країною лiлiї.
I Едуард французькою мовою, якою говорив не дуже швидко, сказав:
- Маєте запитання, монсеньйоре?
Кортес вiд розгубленостi тицьнув запаленим ґнотом у мушкет, i ця маленька гармата довбанула... Ну i гуркiт, навiть вiд одного пострiлу. Може саме цей звук, подiбний до гуркотiв, i змушував падати iндiанцiв, коли самi кулi пролiтали мимо!
У даному випадку, шматочок круглого свинцю просвистiв у передiлях понад сто метрiв, i зовсiм не небезпечний для Едуарда. Хлопчик-воїн, не додаючи кроку, пiдiйшов до меча i легко пiдняв зброю, хоч вона й важила кiлограм iз десяток. Звiсно, надто довгий бiй, навiть загартованi тренуваннями лицарями, такими мечами вести не зможуть. Шабля, зрозумiло, куди практичнiше.
Кортес нарештi сказав французькою:
- Ти хто такий?
Едуард вiдповiв у стилi Мефiстофеля:
- Я частина сили тiєї, що вiчно зла бажаючи, творить добро!
Хоча з французькою у нього i не дуже, але iспанець, зрозумiло, зрозумiє. Все ж таки добре, що у вiйськовому одному з альтернативних реальностей лiцеї, їх навчали мовам передбачуваного противника. Насамперед, англiйськiй та нiмецькiй, а також i китайськiй. Остання мова для навчання найважча, i її практично нiхто не знав. Iспанiя не вважалася серйозним противником, хоча поширенiсть цiєї мови свiтом бiльше, нiж нiмецької. Але з нiмцями вiйни, мабуть, вважалося, що уникнути не вдасться.
Кортес усмiхнувся у вiдповiдь, i по-французьки, хай i не дуже чисто, запропонував:
- Хочеш битися на мечах?
Едуард лаконiчно вiдповiв:
- По лицарському!
Кортес посмiхнувся ще ширше. Вiн вважався одним iз найсильнiших фехтувальникiв в Iспанiї. А хто такий iндiанець? Просто дикун, який наважився кинути виклик Кастильськiй iмперiї. Так вiн i втратить свою порожню, з набором з пiр'я голови.
Едуард, схоже, був iншої думки i наближався до свого супротивника.
Граф Кортес досить легко, для людини своєї будови i в масивних обладунках, зiскочив з коня.
Вiн був на голову вищий за свого супротивника, нехай навiть завдяки магiї i на короткий час за дорослим, i як мiнiмум удвiчi важчим. Але й Едуард вiдрiзнявся, особливо в новому тiлi, спритнiстю та м'язистiстю. А нехай самовпевнений граф спробує його взяти нахрапом.
Меч, звичайно ж, важчий за палицю, це все одно, що махати ломиком. Зате у противника зброя ще важча. А як би не був сильний Кортес, але все одно маневренiсть великого тiла буде нижчою.
Едуард наближався, супротивник стояв на мiсцi, намагаючись зберiгати балансування i, вичiкуючи.
Воїни гордої Iспанiї втратили свої тiла пiсля пуску кожною воїнкою по стрiлi, але сам Кортес, здавалося, зовсiм не бентежився цим. Навiть, навпаки, iспанець виглядав по-особливому зiбраним i пихатим.
Едуард зненацька прискорився i провiв атакуючий випад. Граф парирував його ледве помiтним рухом меча. Хлопчик-iндiанець усмiхнувся - ворог виявився кращим, нiж вiн думав.
Кортес, у свою чергу, провiв прийом виделки, але теж не досяг мети. Едуард вiдповiв.
Обидва супротивники почали фехтувати, але у своєрiднiй манерi. Едуард легший i рухливiший кружляв бiля супротивника, а масивний Кортес стояв нерухомо, лише зрiдка робив пiвкроку вперед, намагаючись дiстати супротивника.
Обидва воїни першi десять хвилин мовчали i дiяли досить обережно. Едуард кiлька разiв потрапляв по латах, але трофейний меч не мiг пробити майстерно зроблену броню. А коли Кортес рiзким помахом зачепив юного воїна, на оголеному торсi iндiйського воїна проступила кров.
Пiсля чого iспанець змiнив тактику, вигляд чужої кровi змусив втратити його холоднокровнiсть, i рiзко пiшов уперед. Едуард все ж перевершував супротивника в маневреностi. Вiн нiби леопард вiдступав i задкував, пiдготовка хлопчика-спецназiвця давалася взнаки.
Вирубати Кортеса можна, лише потрапивши точно в обличчя, обладунки прикривали i руки, i ноги, але цим змушуючи рухатися ворога повiльнiше.
Тут Едуард знову знайшов упевненiсть, як нi сильний i нi витривалий граф, все одно вiн втомлюватиметься. Навiть чемпiони свiту серед боксерiв-професiоналiв i то втомлюються i не завжди витримують темп у дванадцяти раундах. Адже борються в одних спортивних трусах. Так i цей монстр видихнеться.
Справдi, Кортес став важко дихати i сильно потiти, та її темп руху знизився.
Навiть на товстих щоках з'явився нездоровий рум'янець.
Едуард знову активiзувався i перейшов у наступ. При цьому юнак-термiнатор бiльше застосовував не те, чого його навчали у спецназi, а прийоми, якi пiдкреслено з пригодницької лiтератури. Зокрема, удари пiд основу рукоятки меча, щоб максимально втомити супротивника i особливо його кисть.
Кортес почав трохи задкувати назад, i тодi Едуард знову знайшов дар мови:
- Що, монсеньйоре, припiкає?
Граф у вiдповiдь зробив рiзкий випад, що ледь не пробив очей Едуарду, але й сам отримав мечем собi на пальцях. Юний воїн ударив, не надто замахнувшись, буйволина шкiра рукавичок лише надрубалася, але кiлька фаланг Кортесу спецназовець зламав. Тримати меч у правiй руцi стало болiсно, i ватажок iспанцiв перекинув зброю собi на лiву руку.
Але, звичайно ж, рубатися лiвою значно важче, нiж правою, навiть якщо ти i так навчений.
Едуард знайшов певну впевненiсть. Вiн атакував ворога в голову i, водночас, провiв удар гомiлки пiд колiно.
Бронева плита виявилася трохи вищою, але все одно, буйволина шкiра пом'якшила удар. Але Кортес похитнувся, i його меч трохи вiдхилився, i Едуард, провiвши прийом вiяла, коли проводиться комбiнацiя ударiв, жорстко дряпнув iспанського графа по щоцi.
Удар припав трохи нижче брiв, але все одно полилася кров, i противнику стало важко говорити, i сам по собi бiль вiдволiкав вiд поєдинку.
Кортес тепер, i справдi, розлютився, але його лють була втомлена i якась безсила. Кiлька разiв граф промахувався, i, нарештi, Едуард, спритно пiрнувши, мов рибка, потрапив супротивнику мечем в обличчя.
Права брова лопнула, мов м'ячик, наповнений кров'ю, i Кортес справдi поплив. Едуард, бачачи його статки, рубанув по кистi. Буйволина шкiра злегка "натрубилася", противник все ж таки утримав у лiвiй руцi меч.
Чотири дiвчата-войовницi тупнули босими, точеними ногами, прокричали на всю горлянку:
- Молодець, наш хлопчик! Ти вийшов дуже спритним!
Тодi юний воїн знову повторив удар на пальцях. Вiн, в принципi, мiг провести випад i на думку, але захотiлося взяти Кортеса в полон живим.
Важкий меч ватажка iспанцiв плюхнувся в бруд, i громила знову вiдступив, i втомлено вiдповiв французькою:
- Ну, схоже, я програв тобi, дикуне!
Едуард логiчно заперечив:
- Дикуни французькою не розмовляють. Та й взагалi, ви прийшли на чужу землю, щоб поневолити та вбивати!
Iспанський ватажок проревiв:
- Ми принесли вам вiру, яка рятує вiд вiчних, пекельних мук!
Едуард з усмiшкою вiдповiв:
- Ви вже й так стали для всiх мукою, хай i не вiчною!
Обидва воїни стояли один навпроти одного. Обидва були в кровi, хоча Кортес, зрозумiло, заляпаний по гущавинi i поранений сильнiше. Обеззброєний iспанський гранд проти iндiанця з не надто гострим, але цiлком смертоносним мечем.
Кортес бачив тiльки на одне око, але, незважаючи на розпорену щоку, говорив досить виразно. Едуард не знав, що з iспанським графом робити. Треба взяти в полон, але в цьому випадку, незрозумiло, куди його вести.
Хоча, взагалi, слiд було вiддати його воїнами iмперiї Майя. Як, до речi, у них столиця називається? Вилетiло з голови! Та й де зараз загони мексиканських iндiанцiв. Їх, так звана iмперiя, вже на спадi, не видно не берегової охорони, анi регулярної армiї. Отже, чотириста озброєних громiздкими мушкетами iспанцiв виявилися для них величезною силою.
Едуард читав книгу про вiйну Кортеса давно, тож не мiг точно згадати, хто в iндiанцiв був на той момент цар i яка, хоч приблизно, у них була за чисельнiстю армiя. Але за iдеєю, держава перевершує розмiрами саму Iспанiю (без зарубiжних володiнь!) Повинна бути не маленькою i населенням.
Кортес порушив мовчання i не дуже виразно промовив:
- Раз перемiг, то й убий!
Едуард у вiдповiдь посмiхнувся i вкрадливо запитав:
- А може, запропонуєш великий викуп!
Iспанський граф чесно вiдповiв:
- У мене немає нiчого крiм боргiв, що залишилися вiд стану, я все витратив на експедицiю та свiй найманий загiн!
Едуард вiдповiв за Кортеса сам:
- А король невдахи просто страчує ... - I тут юному воїновi в голову спала цiкава думка. - А якщо ти вступиш на службу мiсцевому королю? Адже, мабуть, у тебе iншого виходу немає!
Кортес задумався. Стан витрачено, борги великi, i за ними зростають вiдсотки. В Iспанiї на нього чекає боргова в'язниця i, напевно, ще й тортури. Звiсно, i за загиблий загiн запитають - не помилують. Iти на службу мiсцевому царевi? Хiба мало iспанцiв є найманцями, та й у його, тепер уже знищеному загонi, далеко не всi уродженцi кастильської iмперiї.
Принаймнi моральних обмежень немає. Хiба що мiсцевий цар, швидше за все, з роду язичникiв. Але Кортес i сам не дуже розумiв християнську вiру, а так Бог, що висить, немов беззахисна людина на хрестi, викликав безлiч питань. Справдi, чи мiг би Всемогутнiй себе розпинати? I з чого це в Бога, який спалював Содом та Гоморру, втопив майже все людство в потопi, раптом прокинулися такi дивнi нахили?
Принаймнi Кортес швидше був агностиком, нiж католиком. Тим бiльше, пiд час бою вiн не надто постраждав - зламанi пальцi заживуть швидко i брову теж. Кисть на щастя залишилася цiла, хоча її i забило.
Граф посмiхнувся i ввiчливо запитав:
- Якщо пiду до вас на службу, то яку платню ти менi покладеш?
Едуард двозначно вiдповiв:
- А це вирiшить мiй король!
Руда войовниця з'явилася, нiби грибок, що вистрибнув з-пiд купини, i проворкувала:
- Оце вчинок не хлопчика, а чоловiка! Давай, йди за мною!
I красуня махнула голою ногою. Iспанський ватажок зник разом iз нею. Прямо, як у кiно - раптово i покiрно!
А ось з'явилося дiвчисько iз золотим волоссям. Вона мляво подивилася на Едуарда i тихо запитала:
- Тобi запропонували вчинити акт зради?
Юний воїн покiрно кивнув i здивувався:
- Так... Але звiдки це вам вiдомо!
Войовниця вже простiшим тоном сказала:
- Те, що ти зараз бачиш, це не сон! Це паралельна реальнiсть, над якою боги, яким ми служимо, мають чималу владу.
М'язисте дiвчисько з золотим волоссям замовкло, з'явилося iнше з копицею зеленого волосся i сяючими рубiнами очима. Вона неквапливо промовила:
- Люди є рiзнi. Боги теж ... I зазвичай, вони явно не втручаються ... крiм тих випадкiв, коли втручання необхiдне. I те, в цьому випадку вони вiддають перевагу людям!
Виникло ще одне дiвчисько з волоссям бiлiшим за перли, вона з придихом вiдповiла:
- А тобi пощастило мати такий гороскоп, що рада Богiв обрала тобi для найважливiшої мiсiї!
Едуард вклонився дiвчатам у пояс i несмiливо вiдповiв:
- Ну, я просто не знаю... Чи гiдний?
Знову з'явилася руда, з палаючим яскравiшим олiмпiйським факелом волоссям, дiвчина-рейнджер i жорстко вiдповiла:
- Звичайно ж нi! I ймовiрнiсть того, що впораєшся iз завданням, дорiвнює не бiльше одного шансу з трильйона!
Едуард поперхнувся i пробелькотiв:
- Але тодi?
Руда дияволиця жорстко вiдповiла:
- А в тебе немає вибору! Не ви мене обрали, а я вас вибрав!
Дiвча з золотим волоссям дуже м'яким тоном пояснила:
- Ми перекинемо тебе в одну з незлiченних паралельних свiтобудов, в якiй тобi належить зробити те, що з твоїми знаннями та навичками майже неможливо зробити!
Дiвча з волоссям вiдливають смарагдами помiтила:
- Ну чому - неможливо! У рiзних фантастичних творах, попаданцы, використовуючи знання майбутнього, роблять рiзнi, часом здавалося, зовсiм неймовiрнi речi. Причому, це люди набагато гiршi, нiж юний воїн, вiчний хлопчик, вiйськ спецiального призначення, та ще маєш ступiнь кандидата технiчних наук, який ти блискуче захистив, показавши, що мозок у тебе зовсiм не дитячий!
Войовниця з бiлим волоссям пiдтвердила:
- Так, цей кадр не просто обраний гороскопом, але ще досить цiнний сам по собi! Тож шанси пiдвищуються!
Золотоволосе дiвчисько-рейнджер важко зiтхнуло i помiтило:
- Часу мало! Ми не можемо закинути його ранiше, нiж перше червня, а отже, нашi шанси навiть попередити Сталiна, падають iз нульовою прогресiєю!
Едуард енергiйно заморгав чорними вiями i промимрив:
- Я щось не зовсiм розумiю, про що йдеться?
Чотири дiвчата-чарiвницi переглянулися, i тодi найрудiша з них запропонувала:
- Давайте покажемо йому. Слова, це лише передзвiн бурульок у пустелi Сахара!
Тут на найцiкавiшому мiсцi пролунав гонг, який сповiщав: