Аннотация: Junaj militistoj gviditaj de Eduard Osetrov batalas kontraŭ armeo de eksterteranoj, ĉefe cikloj. Tamen, tiam la kuraĝa knabo devas fariĝi indiano, kaj kune kun la diinoj batali kontraŭ la armeo de Cortez, kiu volas konkeri la majaan ŝtaton!
INFANA SWAT KONTRAŭ ALEKTROJ KAJ CORTES
KONOTACIO
Junaj militistoj gviditaj de Eduard Osetrov batalas kontraŭ armeo de eksterteranoj, ĉefe cikloj. Tamen, tiam la kuraĝa knabo devas fariĝi indiano, kaj kune kun la diinoj batali kontraŭ la armeo de Cortez, kiu volas konkeri la majaan ŝtaton!
. ĈAPITRO #1
La junaj batalantoj de la infana specialtrupa taĉmento kuraĝe batalis. Tamen, malantaŭ unu kaj duona fortokampo, ili preskaŭ havis neniun ŝancon morti. Sed la atakaj cikloj suferis grandegan damaĝon kaj fakte elĉerpiĝis. Do ankoraŭ eblis diskuti, kiu estas la vera heroo.
Sed ni devas omaĝi, la knaboj kaj knabinoj en batalkostumoj pafis precize. Oni sentis, ke la ludoj en la komputiloj ne estis vanaj, kaj ili estas nur mirindaj batalantoj.
Adala, kiu pafis dekstre de Edik, prenis kaj deĵetis sian boton de la piedo de sia infano. Kaj kun lerteco de simio, ŝi ĵetis plurajn papavsemojn al la antaŭeniranta malamiko.
La knabkomandanto kapjesis.
- Ĉi tio estas bona, ni diru, donaco de neniigo! Sed estas pli bone uzi ĝin dum la sturmo kontraŭ la kastelo.
Adala logike notis:
- Vi havas neelĉerpeblan provizon da surprizoj. Do ne ĉiuj atutoj estas aranĝitaj. Kaj la atuto ankaŭ ne estas troeksponita!
Kaj la etaj papavsemoj de neniigo trafis la ciklojn, disŝirante la grandajn militistojn en malgrandajn, ĉifonajn pecojn. Jen venas la detruo.
La knabino knaris, frapante la piedon de sia infano:
Atendante la venkon super cikloj, mi kredas
Estos novaj kantoj...
Mi ne donos min en sklavecon al la besto,
Mi montros al vi la plej altan, sciu, klason en batalo!
La knabo, kiu batalis maldekstre, rimarkis ridetante:
- Kial vi ne ĵetis vian manon, sed vian piedon?
Adala ridis kaj respondis:
- Kaj estas pli amuza!
Edik kapjesis.
- Jes, ĉiu malsaĝulo ĵetos sian manon, sed provu per via piedo!
La infanoj ĥore ekkriis:
- Gloro al la batalantoj de lumo,
Gloro al mia hela patrujo...
Niaj faroj estos kantitaj,
Venki estas la ĉefa celo!
La Cikloj, ja, suferinte kolosan damaĝon, komencis retiriĝi. Sed la muroj denove leviĝis. Kaj novaj aŭtoj moviĝis. Ili aspektis kiel platpremitaj piramidoj sur raŭpoj, kaj grandaj en grandeco kun trunkoj.
Kiam la trupoj de la infanaj specialaj fortoj pafis al ili per radiopafiloj, ili preskaŭ ne damaĝis. La traboj resaltis de la ŝtala kiraso.
Unu el la knabinoj ekkriis:
- Jen alia ŝercisto de la malamiko! Kaj aŭ eĉ tuta lavango da ŝercoj!
La militista knabo ekkriis:
Pli bone morti sur viaj piedoj ol vivi sur viaj genuoj! Mi jam estis en kaptiteco kaj ili batis min per elektra kurento, pasigante malŝarĝojn tra mia tuta korpo de mia lango ĝis miaj kalkanoj. Kaj estas tiel malsane, ke la morto estas pli bona!
La knabino kapjesis.
- Jes, kaj mi estis torturita! Krome, subtile, varia gravito kaj pulsanta senpezeco. Kaj ĝi doloras tiom multe, kaj krome ĝi ne lasas spurojn, krom koŝmaroj!
Nu, mi pensas, ke nia senmorta kaj granda komandanto elpensos ion!
Edik kapjesis konsente kun sia blanka kapo kaj ordonis:
- Kaj nun infanoj, prenu ĝin, tiklu viajn nazojn kaj ternu!
Adala, tiu sperta militista knabino, demandis surprizite:
- Kaj kial tio estas?
La knabkomandanto respondis memfide:
- Ĉi tie vi vidos, kia estos la efiko!
La militinfanoj ne kverelis. Do ili prenis kaj tiklis la nazojn de siaj belaj infanoj per la pintoj de etaj ponardetoj. Kaj kiel ili prenos ĝin kaj ternos.
La etoso tuj skuiĝis. Kaj desupre pluvis la derompaĵoj kun multaj akraj pintoj. Ili trafis la piramidajn tankojn. Kaj ili pikis ilin kiel erinacon per kudriloj. Kaj la grandegaj monstroj haltis.
Edik kapjesis kaj notis:
- Nun ni iru kaj kantu!
Kaj la batalantoj de la infanaj specialaj fortoj prenis ĝin kaj kantis kun plezuro;
Mia princino, vi estas floro
Briletas en la ĝardeno de la Sinjoro!
Via rigardo estas kiel freŝa venteto
Dispelu la flamojn de la infero!
Sanktaj knabinoj amas
Heroa glavo, premante kun honoro!
Mi verŝos sangon en rivereton
Anĝelo estos kun vi por ĉiam!
Sekreto lumiĝis per sonĝo
Via bildo, dolĉa aromo!
Vi estis skulptita de la kreinto de la universo
Ĉiuj servantoj de malbono ne malpurigos!
Eble nur en la ĉielo
La sorto kunigos la geamantojn!
Sed Dio ne lasos nin diseriĝi al polvo
Kunfandi la kuniĝon de koroj en disiĝo hardita!
Post tiaj mirindaj kaj sublimaj vortoj, miraklo okazis. Tuta aro da piramidecaj tankoj floris kiel kaskado de florbedoj. Kaj la abundaj floroj estis nur belegaj. Kaj ili komencis kreski kun freneza kaj nekredebla, ŝtorma forto. Kaj ĝi fariĝis tiel bela.
Adala kisis la knabkomandanton sur la vango kaj komentis:
- Vi estas nur ĉarmo unika!
Eddie kapjesis kun rideto.
- Teknomagio!
La militista knabo ekkriis:
- Nu, kaj nun en atako! Disbatu viajn malamikojn per unu bato!
La knabkomandanto obĵetis:
- Ne! Estas tro frue. Unue, vi devus rigardi miajn pli fruajn aventurojn. Ili devis agi tie eĉ sen altnivelaj nanoteknologioj, kaj ĉi tio, oni devas rimarki, estas tre malfacila!
Adala diris kun rideto:
- Kompreneble, mi komprenas, ke estas pli malfacile sen teknologio. Sed knabo kiel vi, mi pensas, solvos ajnan problemon.
Edik kantis kun rideto, kiu ekbrilis kiel elekta mara perlo en sia arĝenta voĉo:
Kvankam ni ne povas solvi ĉiujn niajn problemojn,
Ne solvu ĉiujn problemojn!
Sed ĉiuj estos pli feliĉaj
Ĉiuj amuziĝos pli!
Post tio, la knabo ŝaltis la hologramon. La specialaj trupoj de la infanoj eksilentis.
La safiroj kaj smeraldaj okuloj de la knaboj kaj knabinoj formanĝis la vidon.
Nu, la knabo, kiu estis en diversaj partoj de la universo kaj montris sur pli ol unu, kiam li ankoraŭ ne tiom maturiĝis. Kaj ĝi estis la epoko de la Mezepoko en la Nova Mondo, ia alternativa historio, kiel la planedo Tero.
En ĉi tiu kazo, estis montrite ke Edik iĝis hinda knabo, kaŝsekvante taĉmenton de palaj vizaĝoj en embusko. Li estas en pantaloneto, nudpieda, ĉar mokasinoj nur malhelpas, sed pentritaj per kolordesegnaĵoj de la kapo ĝis la piedoj. Eĉ vizaĝo de infano en timigaj tatuoj kun drakoj kaj anĝeloj kun glavoj.
Kvankam tiaj desegnaĵoj, ŝajnas, ne estas tipaj por la indianoj. Sed kie nur la miloj da aventuroj kaj vojaĝoj de Edik la sorto ne ĵetis. Ĉiuj epokoj, planedoj kaj tempoj miksiĝis, miksiĝis kaj kunfandiĝis en specon de densa pilko.
Apud li kuŝas muskola knabino kun larĝaj koksoj, nudaj, rondaj, delogaj kalkanoj preskaŭ sub la nazo. Ial, la militisto, kvankam ŝi devus esti hindo, estas blondulino. Ŝi preskaŭ ne havas vestaĵojn, nur kalsonojn el bikinaro, ŝnuron da perloj sur plena brusto.
Kiam ŝi turniĝis, Edward vidis belan vizaĝon kun vireca mentono kaj granda sed regula brusto. La brakoj de la militisto estas muskolaj, ŝia haŭto estas ĉokolado, kiu, kombine kun blanka, kun eta tuŝo de flaveco, aŭ pli ĝuste, ora polena hararo, aspektas diable alloga.
La blonda militisto tamen flustras maltrankvile:
- La palaj vizaĝoj venas ĉi tien, ho knabgvidanto Fontano!
Io pikis la junan militiston en la muskola flanko... Eduard ekmovis kaj ekvidis gracian, nudan, knabinecan kruron. Ankaŭ muskola kaj forta. Kaj tiam la sinjorino mem kun arda fajra rufa hararo. Tia beleco ĉi tie. Mielblonda kaj ruĝharulo, ambaŭ duonnudaj, muskolfortaj kaj atletikaj. Ne militistoj, sed diaĵoj kun pafarkoj.
Edward zorge karesis unue unu kaj poste la krurojn de la alia knabino. Ili ronronis kontente, kiel katoj, kiujn oni karesas. Nu, ĝuste, normala virino ne devu forturni virajn karesojn. Kaj tiam ĉiaj kortuŝaj homoj bredis, ke pro la plej eta karesado, aŭ flirtado, ili estas pretaj procesi. Sed por viro estas tute natura deziro karesi kaj karesi belan knabinon, aŭ eĉ du knabinojn samtempe.
Vere, li estas infano en korpo, sed finfine li jam estas dece maljuna, kaj en jaroj, kaj en memoro, li estas sufiĉe plenkreskulo, do ....
Vere, tre muskolforta, sed sportema Eduardo, nur amis fortajn virinojn kapablajn naski fortajn idojn.
Sed tiam la fajra belulino donis al Eduardo signon per siaj lipoj - frostiĝu! La malamiko baldaŭ venos!
Efektive, taĉmento aperis ĉe la rando... Ve, tia specialtrupa kolonelo ne atendis. Ne, ili tute ne estis troloj, aŭ gnomoj - tute normalaj homoj, sed... En mezepoka kiraso, kun musketoj tiel dikaj kiel kanibalaj bastonoj, kun longaj glavoj. Ĉi tiu tuta armeo donis la impreson de io ege nereala kaj superreala. Kaj tre arkaika. Samtempe, ĝi distingiĝis pro sia granda nombro, kvankam ne troa. Ĉevaldorse, en peza kiraso, elrajdis pli kaj pli da kavaliroj. Cetere, pala vizaĝo, forta troigo - la muzelo estas sunbrunigita, bruna, kaj la barboj estas nigraj.
La ruĝhara diabla militisto mem respondis al la demando preta rompi el la lango de Eduardo:
- Jen la hispana taĉmento de Cortes. Ne timu, ili estas nur kvarcent, kaj ili ankoraŭ ne havis tempon replenigi per lokaj indianoj.
La militista knabo fajfis kaj flustris reen:
- Ĉarma... Kaj kiom da ni?
Ĉi-foje la mielblondulino respondis:
- Kun vi estos kvin! - Kaj kaptante la konfuzitan rigardon de Ediko, ŝi aldonis. - La plej ĝusta nombro, pentagramo!
La juna militisto iomete tremis. La ekvilibro de potenco, en kvanto, klare ne estas en ilia favoro. Kaj plej grave, ili havas neniujn eksplodilojn, neniujn fortokampojn, eĉ ne antimateriajn grenadojn. Kaj tio estas timiga. Ekzemple, unu hipereksplodilo povas fortranĉi la tutan taĉmenton, kie en unu minuto la energio de dek atombomboj faligitaj sur Hiroŝimon povas esti elĵetita.
La ruĝhara diablo opiniis taŭga memorigi al Eduardo:
- Vi havas pafarkon, ho ĉefo... Malfermu fajron laŭ mia ordono!
La blondulino komentis:
- La knabo estas nudpieda, kaj havas tro modestan kostumon, tio ne estas ordo por granda ĉefo, eĉ se ne estas armeo kun li nun. La knabino klakis per la nudaj piedfingroj. Kaj io ŝanĝiĝis, kaj Eduard sentis, ke io ne plu estas la sama.
La knabmilitisto denove ĵus nun atentigis pri si. Li ja estas senĉemiza, sed en bubalpantalono kaj juvelitaj mokasinoj. Sur la kapo estas florkrono, el kiu elstaras tri plumoj. Ne, ne falkoj, sed ia plumita birdo, kiu estas senŝanĝa sur la tero.
La korpo mem fariĝis multe pli elstaraj kaj masivaj muskoloj, kvankam Eduardo ĉiam distingiĝis per bonega muskola disvolviĝo, tamen en la lastaj jaroj ĝi fariĝis tro seka tiel ke la ripoj montriĝis pro manko de nutrado kaj konstanta movado. Sed en ĉi tiu kazo, li aspektis kiel profesia taŭgeca ĉampiono - perfekta reliefo kaj eĉ ne unu graso, kaj lia haŭto estis verŝita kun ruĝbruna sunbruno.
Sur la brusto estis tatuo kun jaguaro - la simbolo de Huron. La ceteraj tatuoj estis dividitaj ie, kvazaŭ per magio. La militistoj, aliflanke, havis perfektan, glatan kaj poluran haŭton, ĉokoladon kun ora nuanco, kaj ilia haŭto brilis en la krepusko de varma meksika vespero.
Iliaj piedoj restis nudaj, sed tio nur pliigis ilian batalefikecon.
Ili tiris siajn pafarkojn. Du pliaj knabinoj, kaj Eduard ial estis certa, ke estas la belaj knabinoj tie, alivestis sin tiel zorge, ke ili ne estis videblaj. Sed tiuj du havas tiajn luksajn arkojn, kiel tiuj de princinoj, kaj la plumaro de sagoj estas dense disŝutita de diamantoj, topazoj, rubenoj kaj smeraldoj.
Kaj la arko de Eduardo ankaŭ ne estas malsupera en lukso, sed ĝi havas pli da safiroj kaj multekostaj ŝtonoj en malhelaj tonoj. Kaj la belaj knabinoj havas pli helan koloron.
Antaŭ ili jam plene troviĝis taĉmento de hispanaj konkistadoroj. Kvarcent kastiliaj kavaliroj. Ŝajnas, ke la maro ne estas malproksime de ĉi tie, kvankam la karakterizaj odoroj estas neaŭdeblaj, la vento blovas ĝuste de la marbordo. Sed la aromo de knabinecaj korpoj estas tiel deloga, tute nehoma, kiel miksaĵo de mielo, floroj, iom da muskataĵo kaj spicoj.
La militistoj mem estas tre malvarmetaj, kaj unu prenis kaj kaptis insekton per ŝiaj nudaj piedfingroj, kaj dispremis ĝin en kukon.
Iliaj kontraŭuloj, batalantoj, tiutempe, la potenca Hispana Imperio, ankoraŭ ne havis tempon por polviĝi dum la kampanjo kaj aspekti sufiĉe impona.
Antaŭ ĉio estas potenca, larĝŝultra, alta rajdanto kun longa, ruĝa barbo. Verŝajne, ĉi tiu estas grafo Cortes, kiu estonte ricevos la titolon de duko kaj kaptos simple fabelan riĉaĵon.
Li ŝajnis esti nur ruĝa kaj tre sana. Kiraso sola pezas centon kaj sub ĝi ne estas simpla, sed tirĉevalo de kalva kostumo.
La knabo-kolonelo prenis la hispanan grandulon per armila forto kaj prepariĝis pafi.
Jam multe vidinte, Edik pafis bone de pafarko, kvankam li delonge ne ekzercis tian armilon, ĝi estis pli moderna kaj altnivela en uzo, do ne estis aparta fido, ke li trafos.
La fajroruĝa belulino komandis. Ŝi unue pafis, kaj la sago flugis laŭ tanĝanta trajektorio. La orharulo pafis ie flanken, kaj el la kontraŭaj densejoj elflugis kiel kometoj, frakasante trabojn de neniiga energio.
Eduardo, kiu ne havis tempon por pafi, havis la pupilojn de siaj okuloj rondigitaj en triangulon. Li neniam antaŭe vidis ĉi tion. La sago de la fajreruĝa knabino krevis kaj etendiĝis en nigraj ondoj. La hispanaj kavaliroj, kaptitaj en ĉi tiu tajdo, estis tuj karbigitaj kaj diseriĝis al polvo kune kun siaj ĉevaloj. Restis nur la skeletoj frostigitaj en la aero.
La donaco, liberigita de knabino kun haroj la koloro de ora folio, produktis, en ne pli malgranda mezuro, detrua efiko. Nur ĝi estis esprimita iom alie. Blanka ondo pasis, kaj pliaj cent militistoj subite ekfloris. Kaj, en la plej laŭvorta signifo. Nome, sukaj kaj helaj burĝonoj kovris la konkistadorojn de la kastilia imperio de la kapo ĝis la piedoj. Kaj tiam, rapidaj ŝosoj iris, aleo de mirinda beleco komencis kreski. Kaj eblaj banditoj kaj sufokantoj transformiĝis , ĉiu el ili en arbuston da fabelaj floroj kun la plej riĉa koloro...
Bone funkciis ankaŭ aliaj donacoj... La tria sago disĵetis per skarlata fulmo, kaj la hispanoj ekflamis kiel torĉo, pagana procesio, kaj poste fariĝis cent ĝojfajroj... Kaj la flamo de ĉiu fajro havis sian propran koloron kaj ombron, kaj la fajreroj flugis, penante trafi pli altan nigran ĉielon.
Nu, la kvara donaco montriĝis eĉ pli mirinda. De la sago ekflugis brilemaj, kiel roka kristalo, ŝlosiloj kaj rigliloj! Kaj ili falis sur la voston de la taĉmento de Cortes. La ĉevaloj fariĝis raŭpoj, kaj la rajdantoj en fosmaŝinoj, kaj cent maŝinoj de strangaj desegnoj haltis, fiksitaj sur la larĝa vojo inter la montetoj.
Nun kvarcent fortaj kaj kuraĝaj militistoj de la Hispana Imperio ĉesis ekzisti.
Edik ekkriis admire:
- Teknomagio! Jen miraklo!
Nur unu Cortes restis, li frostiĝis kiel senmova bloko sur sia grandega ĉevalo, kiel germana turneo, kaj sukcese provis konservi sian trankvilon.
Eduard pafis al li, sed du nudaj, ĉizitaj kalkanoj ekbrilis, kaj la knabinoj, orharaj kaj ruĝharaj, lerte kaptis sagon per la piedfingroj, post kio ili ekkriis ĥore:
- Ne! Vi devas ekscii, kies sangon vi havas pli nobla, sur glavoj!
Nu, kio estas sur la glavoj, do sur la glavoj. Eduardo havis la kapablon batali per bastono, kaj ministo ŝovelilo, same kiel bajonet-tranĉilo. Se nur li povus trovi la glavon...
La knabo esplore rigardis la militistojn, kvazaŭ atendante, ke ili donos al li magian glavŝtapeliston - unu svingon, kaj cent kapojn de liaj ŝultroj!
Sed la ruĝhara diablo montris al la plej ordinara hispana klingo reĵetita de la eksplodondo de teknomagio, flustrinte per malbonaŭgura tono:
- Nun vi estas sur egala bazo!
Tiam la vento ŝanĝis direkton, alportante la deziratan malvarmeton en sufoka tropika vespero. Freŝa aero ŝprucis el la maro, la odoro de jodo, salikoko, algo dolĉa kiel nukskarameloj.
Edward malrapide moviĝis al la kaptitaj armiloj, li sentis sin kiel vera ruĝhaŭto. Kaj Cortes, kial li eĉ grimpis en Meksikon? Ĉu vi volas detrui la antikvan majaan kulturon? Plenigu viajn poŝojn per oro, kiu estas konsiderata sankta metalo de la lokaj indianoj. Disbatu la malnovajn kultojn kaj trudu eĉ pli kruelan regadon de la inkviziciistoj kaj jezuitoj...
Ĉi tie Eduardo subite kaptis sin pensante, ke por batalo en alia epoko, liaj sentoj estis tro realaj. Li sentas per sia nuda, muskola torso aerblovon portantan agrablan, maran malvarmeton, kaj pecon da varma rezino gutante sur forta ŝultro.
Ne, ĝi ne sentas kiel sonĝo. En sonĝo, vi kutime estas aŭ senkonscia aŭ via konscio daŭras tre mallonga tempo. Kaj poste io alia... Eĉ mokasinoj kaŭzas certan ĝenon, kaj vi mem tute ne estas knabo, kiu aspektas ĉirkaŭ dekdujara, sed junulo ne pli juna ol la karno de dudek jaroj. Tiel ludis lia imago, rigardante la knabinajn ĉarmojn.
Tio estas, la korpo ne estas lia, kvankam, ĝenerale, Edik estis tre malproksime de matureco ĝis antaŭ nelonge. Kaj li estis militisto ne nur en la dudekunua jarcento, sed en pli malvarmetaj kaj kosmaj epokoj, kun gloro por tuta armeo. Sed nun, ja, ĝi estas aŭ li, aŭ male, ne li... La karno estas fremda, kvankam sana, kaj estas multe da energio en ĝi. Ne kiel en la lastaj du jaroj, kiam Eduard sentis iom da malvarmiĝo en si al militoj kaj bataloj, kaj daŭra lukto por postvivado, malpliiĝo de entuziasmo, viskoza maldiligento en trejnado kaj malemo leviĝi matene kaj fari ekzercojn. . Jes, kaj la sonĝo fariĝis iel viskoza, kiam vi ne sentas la saman energion kaj deziron salti, sed vi volas dormi, kaj vi pensas - vi jam havas sperton en diversaj bataloj, ĉu ne estas tempo retiriĝi? .
Ludi plene, sen risko, sen doloro kaj kun nur plezuro. Kaj vere, kion bezonas eterna knabo? Ekloĝu en iu teknologie progresinta kaj relative sekura mondo, kaj vivu por vi mem, ĝuante amuziĝon kaj ĝojan senlaborecon.
Sed Eduardo havas iom suspenditan situacion kun sia pensio. Formale, li, kiel elfa civitano, kiu batalis dum pli ol epoko en Mechnya kaj ellaboris ducent kvindek ciklojn, ŝajnas ricevi pension tie. Sed nun li servas en la Suna Armeo de nerekonita ŝtato. Do lia jura statuso...
Eduardo estis tro distrita, kaj Cortes sukcesis resaniĝi. La timinda hispana grandulo direktis sian pezan musketon al tiu, kiu ŝajnis esti indiano. Ekzistis ne tia aĵo kiel silikserurmekanismo ankoraŭ, kaj Cortes provis ekbruligi pulvon uzante frotmekanismon. Nu, ne, ĉi tio estas tre primitiva armilo, klare malsupera al la kutima pafarko kun sagoj. La sola avantaĝo de tia musketo estas, ke ĝi certe penetros ajnan kirason per sia plumbo, grandeco de kokida ovo. Tamen, estas ege malfacile trafi lertan kaj lertan indianon tiamaniere.
Tial Eduardo ne nervoziĝis, sed trankvile moviĝis al la glavo. Ĉiuokaze, vi povas pafi nur kiam vi ekbruligas la fuzeon, kaj ĉi tio prenos tempon.
Cortes kriis ion en la hispana. Eduardo ne sciis ĉi tiun lingvon. Sed aliflanke, li parolis la germanan kaj la anglan, kaj ankaŭ iom la francan. La militista knabo ne estis multe sperta pri Cortez, aŭ pri ĉiuj tiuj koloniaj militoj ĝenerale. Mi sciis kio estas en lernejaj lernolibroj. Nu, kaj io alia laŭ la fama libro: "La Filino de Montezuma". Sed tie, kompreneble, la informoj estis fragmentaj kaj miksitaj kun fikcio.
En teorio, Cortes devus scii la francan, ĉar la hispanoj ofte batalis kun la lando de la lilio.
Kaj Eduardo, en la franca, kiun li ne tre flue parolis, diris:
- Ĉu vi havas demandojn por mi, monsinjoro?
Cortes, pro konfuzo, pikis ŝaltitan meĉon al la musketo, kaj ĉi tiu malgranda kanono eksplodis... Nu, muĝado, eĉ de unu pafo. Eble estis ĉi tiu sono, kvazaŭ pekadoj, kiu faligis la indianojn, kiam la kugloj mem preterflugis!
En ĉi tiu kazo, peco da ronda plumbo fajfis sur distanco de pli ol cent metroj, kaj tute ne danĝera por Eduardo. La militista knabo, sen aldoni paŝon, supreniris al la glavo kaj facile levis la armilon, kvankam ĝi pezis dekon da kilogramoj. Kompreneble, tro longa batalo, eĉ malmoligita de trejnado de kavaliroj, ne povos batali per tiaj glavoj. La sabro, kompreneble, estas multe pli praktika.
Cortes finfine parolis en la franca:
- Kiu vi estas?
Eduardo respondis en la stilo de Mefistofelo:
- Mi estas parto de la potenco de tio, kio, ĉiam dezirante malbonon, faras bonon!
Kvankam lia franca ne estas tre bona, sed la hispano, kompreneble, komprenos. Tamen, estas bone, ke en milita liceo unu el la alternativaj realaĵoj, oni instruis al ili la lingvojn de la kvazaŭa malamiko. Antaŭ ĉio, la angla kaj la germana, kaj ankaŭ la ĉina. La lasta lingvo por lernado estas la plej malfacila, kaj preskaŭ neniu sciis ĝin. Hispanio ne estis konsiderata serioza kontraŭulo, kvankam la disvastigo de tiu ĉi lingvo tra la mondo estas pli granda ol tiu de la germana. Sed ĉe la germanoj, la milito, ŝajne, oni kredis, ke ĝi ne eblos eviti ĝin.
Cortes ridetis reen, kaj en la franca, kvankam ne tre pure, sugestis:
- Ĉu vi volas batali per glavoj?
Edward koncize respondis:
- Kavalire!
Cortez eĉ pli larĝe ridetis. Li estis konsiderita unu el la plej forte skermistoj en Hispanio. Kaj kiu estas hindo? Nur sovaĝulo, kiu kuraĝis defii la Kastilian Imperion. Do li perdos sian malplenan kapon, kun aro da plumoj.
Eduardo ŝajnis havi alian opinion kaj alproksimiĝis al sia kontraŭulo.
Grafo Cortes sufiĉe facile, ĉar viro de sia konstruo kaj en masiva kiraso, saltis de sia ĉevalo.
Li estis kapo pli alta ol sia kontraŭulo, eĉ se danke al magio kaj por mallonga tempo kiel plenkreskulo, kaj almenaŭ duoble pli peza. Sed Eduardo distingiĝis ankaŭ, precipe en nova korpo, per lerteco kaj muskoleco. Kaj la aroganta grafo provu preni ĝin senprudente.
La glavo, kompreneble, estas pli peza ol la bastono, ĝi similas svingi levstangon. Sed la armiloj de la malamiko estas eĉ pli pezaj. Kaj kiom ajn forta estas Cortes, la manovro de granda korpo ankoraŭ estos pli malalta.
Eduardo alproksimiĝis, la malamiko staris senmove, penante konservi ekvilibron kaj atendante.
La militistoj de fiera Hispanujo perdis la korpon post kiam ĉiu militisto pafis sagon, sed Cortes mem tute ne ŝajnis embarasita pro tio. Male, la hispano aspektis speciale kolektita kaj pompa.
Eduardo subite akcelis kaj elfaris atakan ekskurson. La grafo detenis lin per apenaŭ perceptebla movo de sia glavo. La hinda knabo subridis - la malamiko estis pli bona ol li pensis.
Cortez siavice okazigis forkon, sed ankaŭ ne atingis la celon. Edward respondis.
Ambaŭ kontraŭuloj komencis bari, sed en stranga maniero. Eduard, pli malpeza kaj pli lerta, rondiris proksime de la malamiko, dum la masiva Cortes staris senmove, nur fojfoje faris duonan paŝon antaŭen, penante atingi la malamikon.
Ambaŭ militistoj silentis dum la unuaj dek minutoj kaj agis sufiĉe singarde. Eduardo plurfoje trafis la kirason, sed la kaptita glavo ne povis penetri la lerte faritan kirason. Kaj kiam Cortes kaptis la junan militiston per akra ondo, sango aperis sur la nuda torso de la hinda militisto.
Post tio, la hispano ŝanĝis taktikon, la vido de alies sango igis lin perdi sian trankvilon, kaj abrupte iris antaŭen. Eduardo daŭre plimultis ol la malamiko en manovra kapableco. Li, kiel leopardo, retiriĝis kaj retiriĝis, la trejnado de la komandknabo efikis.
Vi povas bati Cortes nur trafante lin rekte en la vizaĝon, la kiraso kovris ambaŭ liajn brakojn kaj krurojn, sed tiel, devigante la malamikon moviĝi pli malrapide.
Ĉi tie Eduardo reakiris konfidon, kiom ajn forta kaj hardita la grafo, li ankoraŭ laciĝus. Eĉ mondĉampionoj inter profesiaj boksistoj laciĝas kaj ne ĉiam tenas la ritmon en dek du raŭndoj. Sed ili batalas en la sama sporta pantaloneto. Do ĉi tiu monstro elĉerpiĝos.
Efektive, Cortes komencis peze spiri kaj ŝviti, kaj lia movritmo malpliiĝis.
Eĉ sur la dikaj vangoj aperis nesana ruĝiĝo.
Eduardo denove iĝis pli aktiva kaj iris sur la ofensivon. Samtempe, la juna terminatoro uzis ne tion, kion li estis instruita en la specialaj fortoj, sed la teknikoj emfazitaj de aventurliteraturo. Precipe, batas sub la bazo de la glavtenilo por lacigi la malamikon kaj, precipe, lian manon kiel eble plej multe.
Cortez komencis iomete retiriĝi, kaj tiam Eduardo reakiris la parolpovon:
- Kion, monsinjoro, bakas?
La grafo responde faris akran puŝon, kiu preskaŭ trapikis la okulon de Eduardo, sed li mem ricevis glavon sur siaj fingroj. La juna militisto batis sen tro svingiĝi, la buballedo de la gantoj nur tranĉis, sed la komando rompis paron da falangoj de Cortez. Estis dolorige teni la glavon en lia dekstra mano, kaj la ĉefo de la hispanoj ĵetis la armilon en lian maldekstran manon.
Sed, kompreneble, tranĉi per la maldekstra estas multe pli malfacila ol per la dekstro, eĉ se vi jam estas trejnita.
Eduardo akiris iom da konfido. Li atakis la malamikon en la kapo kaj, samtempe, faris piedbaton sub la genuo.
La kirasplato estis iom pli alta, sed tamen, la bubalo mildigis la baton. Sed aliflanke, Cortes ŝanceliĝis, kaj lia glavo iomete deviis, kaj Eduardo, elfarinte ventumilan teknikon kiam kombinaĵo de batoj estis efektivigita, severe skrapis la hispanan kalkulon sur la vango.
La bato falis tuj sub la brovojn, sed sango ankoraŭ elverŝis, kaj al la malamiko fariĝis malfacile paroli, kaj la doloro mem distriĝis de la duelo.
Cortes nun estis, efektive, furioza, sed lia furiozo estis laca kaj iel impotenta. Plurfoje la grafo maltrafis, kaj, fine, Eduardo, lerte plonĝante kiel fiŝo, trafis la malamikon per klingo en la vizaĝon.
La dekstra brovo krevis kiel pilko plenigita de sango, kaj Cortez vere naĝis. Edward, vidante lian staton, tranĉis ĉe la pojno. La bubala haŭto estis iomete "trumpetita", la malamiko ankoraŭ tenis la glavon en sia maldekstra mano.
Kvar inaj militistoj stampis siajn nudajn, ĉizitajn piedojn kaj kriis je la supro de siaj pulmoj:
- Bone farite, nia knabo! Vi eliris tre inteligenta!
Tiam la juna militisto denove ripetis la baton al siaj fingroj. Li, principe, povis fari atakon en la kapo, sed li volis kapti Cortez vivanta.
La peza glavo de la hispana ĉefo falis en la koton, kaj la bruto denove retiriĝis, kaj lace respondis en la franca:
- Nu, ŝajnas, ke mi perdis kontraŭ vi, sovaĝulo!
Edward logike respondis:
- Sovaĝuloj ne parolas la francan. Kaj ĝenerale, vi venis al fremda lando por sklavigi kaj mortigi!
La hispana gvidanto kriis:
- Ni alportis al vi la kredon, kiu savas vin de eterna, infera turmento!
Edward respondis kun rido.
- Vi jam fariĝis turmento por ĉiuj, eĉ se ne eterna!
Ambaŭ militistoj staris unu kontraŭ la alia. Ambaŭ estis kovritaj de sango, kvankam Cortez, kompreneble, estis ŝprucita pli dika kaj pli vundita. Senarma hispana grandulo kontraŭ indiano kun ne tro akra, sed sufiĉe mortiga glavo.
Cortez povis vidi nur per unu okulo, sed malgraŭ sia fendita vango, li parolis tute klare. Eduardo ne sciis kion fari kun la hispana grafo. Necesus kapti lin, sed ĉi-kaze ne estas klare kien konduki lin.
Kvankam, fakte, ĝi devus esti donita al la militistoj de la Maya imperio. Cetere, kiel nomiĝas ilia ĉefurbo? Ĝi flugis el mia kapo! Kaj kie estas la unuoj de meksikaj indianoj nun. Ilia tielnomita imperio jam estas en malkresko, ne estas marborda gardisto aŭ regula armeo en vido. Do kvarcent hispanoj armitaj per dikaj musketoj pruvis esti grandega forto por ili.
Eduardo longe legis libron pri la milito de Cortes, do li ne povis precize memori, kiu la indianoj havis reĝon en tiu tempo kaj kion, almenaŭ proksimume, ili havis la plej grandan armeon. Sed en teorio, potenco pli granda ol Hispanio mem (sen eksterlandaj havaĵoj!) Ne devus esti malgranda kaj la loĝantaro.
Cortes rompis la silenton kaj ne diris tro klare:
- Se vi venkos, tiam mortigu!
Edward ridetis responde kaj kompleze demandis:
"Eble vi proponos grandan elaĉeton por vi mem!"
La hispana grafo honeste respondis:
- Mi havas nenion krom ŝuldoj, kiuj restas de la ŝtato, mi elspezis ĉion por la ekspedicio kaj mia soldultaĉmento!
Eduardo respondis por Cortes mem:
- Kaj la reĝo simple ekzekutas la perdanton... - Kaj tiam interesa penso venis en la kapon de la juna militisto. - Kaj se vi eniros la servon de la loka reĝo? Ŝajnas, ke vi ne havas alian elekton!
Cortez pensis pri tio. La riĉaĵo estas elspezita, la ŝuldoj estas grandaj, kaj la intereso pri ili kreskas. En Hispanio atendas lin ŝulda malliberejo kaj, verŝajne, torturo. Kompreneble ili petos la mortintan taĉmenton - ili ne pardonos. Ĉu iri al la servo de la loka reĝo? Ĉu estas malmultaj hispanoj, kiuj servas kiel solduloj, kaj en lia nun detruita taĉmento, for de ĉiuj estas indiĝenoj de la kastilia imperio.
Ĉiukaze, ne ekzistas moralaj limigoj. Ĉu tio estas la loka reĝo, plej verŝajne de speco de paganoj. Sed Cortes mem ne vere komprenis la kristanan kredon, kaj jes, Dio, pendanta kiel sendefenda homo sur kruco, starigis multajn demandojn. Efektive, ĉu la Ĉiopova permesus al si esti krucumita? Kaj kial Dio, kiu bruligis Sodomon kaj Gomoran, dronigis preskaŭ la tutan homaron en inundo, subite vekis tiajn strangajn inklinojn?
Ĉiukaze, Cortes estis pli de agnostikulo ol katoliko. Cetere, dum la batalo li ne tro suferis - rompitaj fingroj rapide resaniĝos kaj ankaŭ la brovo. La peniko, feliĉe, restis sendifekta, kvankam ĝi estis kontuzita.
La grafo ridetis kaj ĝentile demandis:
- Se mi iros al via servo, kian salajron vi donos al mi?
Eduardo ambigue respondis:
- Kaj ĉi tio decidos mian reĝon!
La ruĝhara militisto aperis kiel fungo elsaltanta el sub tufo kaj kuĝis:
- Ĉi tio ne estas ago de knabo, sed de edzo! Venu, sekvu min!
Kaj la belulino svingis sian nudan piedon. La hispana gvidanto malaperis kun ŝi. Same kiel en la filmoj - subite kaj rezignacie!
Sed estis knabino kun oraj haroj. Ŝi mallaŭte rigardis Eduardon kaj trankvile demandis:
- Oni proponis al vi fari perfidagon?
La juna militisto obeeme kapjesis kaj estis surprizita:
- Jes... Sed kiel vi scias tion!
La militisto parolis per pli simpla tono:
Kion vi nun vidas ne estas sonĝo! Ĉi tio estas paralela realeco super kiu la dioj, kiujn ni servas, havas konsiderindan potencon...
Muskola knabino kun oraj haroj eksilentis, kaj alia aperis kun movo el verdaj haroj kaj brilantaj rubenaj okuloj. Ŝi diris malrapide:
- Homoj estas malsamaj. Ankaŭ la dioj... Kaj kutime, ili evidente ne intervenas... krom kiam necesas interveno. Kaj tiam, en ĉi tiu kazo, ili preferas homojn!
Aperis alia knabino kun haroj pli blankaj ol perloj, ŝi senspire respondis:
- Kaj vi bonŝancis havi tian horoskopon, ke la Konsilio de la Dioj elektis vin por la plej grava misio!
Eduardo riverencis al la knabinoj ĉe la talio kaj timeme respondis:
- Nu, mi ne scias rekte... Ĉu indas?
La ruĝhara knabina gardisto reaperis, kun hararo pli hele ol la olimpika torĉo, kaj respondis severe:
- Kompreneble ne! Kaj la probableco, ke vi traktos la taskon, egalas al ne pli ol unu ŝanco en duiliono!
Eduardo sufokiĝis kaj murmuris:
- Sed tiam?
La ruĝhara diablo respondis severe:
- Kaj vi ne havas elekton! Vi ne elektis min, mi elektis vin!
La orhara knabino klarigis per tre milda tono:
- Ni translokigos vin al unu el la sennombraj paralelaj universoj, en kiu vi devas fari ion, kion per viaj scio kaj kapabloj estas preskaŭ neeble fari!
Knabino kun smeralda hararo rimarkis:
- Nu, kial - estas neeble! En diversaj fantaziaj verkoj, la dungomurdistoj, uzante la scion pri la estonteco, faras diversajn, foje ŝajnis, sufiĉe nekredeblajn aferojn. Cetere ĉi tiuj homoj estas multe pli malbonaj ol juna militisto, eterna knabo, specialaj fortoj kaj eĉ kandidato de teknikaj sciencoj, kiujn vi brile defendis, montrante, ke viaj cerboj tute ne estas infanecaj!
La blankhara militisto konfirmis:
- Jes, ĉi tiu kadro estas ne nur elektita laŭ la horoskopo, sed ankaŭ sufiĉe valora en si mem! Do la ŝancoj pliiĝas!
La orhara gardista knabino forte suspiris kaj komentis:
- La tempo estas mallonga! Ni ne povas forlasi lin ĝis la 1-a de junio, kio signifas, ke niaj ŝancoj eĉ averti Stalinon malpliiĝas je nula progreso!
Eduardo vigle palpebrumis siajn nigrajn okulharojn kaj murmuris:
Mi ne tute komprenas kio okazas?
La kvar sorĉistinoj rigardis unu la alian, kaj tiam la plej ruĝhara el ili sugestis:
- Ni montru al li. Vortoj estas nur sonorado de glaciaĵoj en la Sahara dezerto!
Jen, ĉe la plej interesa loko, sonis gongo, kiu anoncis: