Аннотация: Adventus vestri ventus mores ex Thesauro Islandorum per Jim Hawkins pergo. Iucundum a privatis capitur atque in servitutem venundatur. Puer in plantis saccharo laborat, et novi casus ac primus amor eum exspectant, perusta et discalceata.
DECLINATIO JIM HAWKINS
ANNOTATIONES
Adventus vestri ventus mores ex Thesauro Islandorum per Jim Hawkins pergo. Iucundum a privatis capitur atque in servitutem venundatur. Puer in plantis saccharo laborat, et novi casus ac primus amor eum exspectant, perusta et discalceata.
. CAPUT I
Victoriam partam esse videbatur, sed pirata gravissimus et sanguinarius vivus et prope adhuc supererat. Insidiosus Ioannes Argenteus non modo e navi effugit. Munera etiam privatae, Gallicae navis, obtulit. Qualis, talis est navis aurea plena, thesauris fabulosis. Possunt et prodesset ex.
Argenteus portionem suam tractavit, et gubernatorem privatim rogavit ut vitam Jim relinqueret.
Et cum navis ad mare processisset, repente Dr. Livesey per telescopium animadvertit quomodo celox illis conprehenderetur. Una tantum est in nave sclopetum medium-gente. Sed talibus viribus resistere conantur. Puer discalceatus circiter quattuordecim Jim, cum indice digitorum in ore sibilabat et clamabat;
- Volant ad thesauros nostros! Numquam, numquam cedere!
D. Trelawney pinguis vultus in ira tortus. Et sibilabat armiger;
- Galli... Nostri anorum aeterna!
Dux Smolet iussit arida;
- Vela addere!
Jim formosus, nudis calcibus pueri quattuordecim annorum coruscans, ordinem ad implendum cucurrit. Grey et Ben Gun quoque eum secuti sunt. Sed paucissimi sunt. Et iam sero est...
Arcus ferri validus celox in latere Spaniel concrepuit, et sionem pluribus tabulis fractis reliquit. Confestim hamis conscensis evolaverunt. Privati quidem piratae, vibrantes gladios et spathis ad oppugnandum concurrerunt. Intonsi erant, facie nudata. alii pectinibus Indis induunt, alii etiam paginas biblicas in auribus, aut sicas acutas.
Dominus Trelawney diu gun ignem suum. Unus e privatis oppugnandis per caput glans cecidit. Color rubens mixtus sanguine et rum perfusus cerebro e foramine capitis diffluebat.
Jim bellator iuvenis et sclopis e balteo suo hausit. Erat ante hunc gibberosus, sed pirata valde agilis. Puer in eum accensus, dolia expavescere sentiens. Marinus praedo concidit clamore. Una glans ventrem percussit, altera iugulam interpellavit. Nullam tempus est sed reload volvi.
Puer gladium suum stringere debuit et corsair furere.
Volvitur scapulae, coccineae scintillae pluere. Jim pede discalceatus puer cum risu dixit in ore eius:
- Mors etiam casus, modo vagus nimis!
Puer tergum sursum erat. pirata maior quam puer quattuordecim annos natus erat ac perquam peritus. Sed Jim-Boris valde agilis est. Volvens, puer ferrum vitare procurat et piratae crura exacuere. Fortasse haedus cum inimico suo obsitus, sed duo corsairs in eum de lateribus insilierunt. Unus puer casulam vulneravit cum machaera in humero.
Jim telum decidit. Dr. Livesey exclamavit:
- Cedimus, puerum nolite tangere!
Parva Hispanorum turba exarmata et ligata est. Princeps piratae Iskrazhner celox, turpiter exsibilavit.
- Bene, columbae deprehensae sunt .. .
Post eum in fusum insiliit Ioannes Argenteus, tympanum;
- Puerum ne occidas. Meus est!
Piratae longa barba canitie obnubilabant;
Thesaurum invenimus! Sunt arcae plenae auro et gemmis!
Distortor coaxare magis placuit aere;
- Bene! Pretiosissimum thesaurum prehendimus!
princeps secretorum pistillum excussit et perrexerunt;
- Magnum nobis meritum Argentum reddidisti et praemium merui!
Privatim pistolae in ventriculo prioris coci accendit. Ille ferox clamore concidit. Donum plumbeum cum in ventre tuo est, multum dolet. Praedonum Argenteum scidit, conbusta intestina manibus colligere conatur.
Capitaneus privatorum inridens dixit calceum suum per navigium commiscens;
- Glans quoque pretiosa est!
Et captivorum torvo jactu, dixit:
- Hi eiciunt! Omnes praeter puerum!
Complures Hispani, qui post spectaculum superfuerant, in mare volaverunt, aqua turpis infesta. Spargit aliquantum simile fontium balaenarum. Homines taciti ad necem suam iverunt. Solus Squyer Trelawny, vociferatio et exsecratio cordis, laceratio.
Saucius teenager Boris in navi stabat. Nauta scissa secta, quae madefiebat sanguine, puer, nudis pedibus, sole infecit crine, a Nazis captam imitatur factiosam.
Iskanzher puerum sanguinarium intuens et simulate affectuose dixit:
- Quid tibi faciemus?
Iuvenis Jim cum magnis risu respondit:
- Amici mortui sunt, quod significat vitam significationem habere...
Ridens magistratus secretarius, risus simile vocis Karabas Barabas, subridens declaravit;
- Praeterea non habemus cur te puer vita privet. Ita verbum meum servabo..." Iskanzher vox multo severior crevit et exsibilavit. - Et iam eculeum para, necesse est huic puero ossa desudare.
Praedones rident, aequo arridens. Vere fun tendens bellus puer in eculeo. Etiam oblectamentum est. Dimidiatus et exaratus, Jim captus est et ad navem secretiorem trahebatur. Per viam, praedonum mare immitis saucium umerum pueri graviler strinxit. Boris etiam dentibus frendebat. Se distrahere, aliud cogitare conatus. Verbi gratia, quam belle esset intingere in aureo balineo et sudorem abluere.
Puer pauper casula delatus est ad singularem casulam ad tormenta instructus. Hamas, acus, forcipes, terebras, pulverem et alia tormenta machinae in parietibus pendebant. Erat etiam sella spinosa, inquisitoribus propria, et eculeo tradito.
Carnifex princeps erat mulier cana. Adolescens, sed ingratus facie, muscularis et grandis. Illa tantum gerit unam brevem laciniam et plenam
angusta vestis texit pectus. Cameramaria calida est, quia focus inardescit. Femina torsit os magnas, emicabat albos, Dentes eburneos ;
- Sicut puer pulcher... Quam delectationem torquere tam formosum puerum!
Capitaneus turpiter risit et dixit:
- Nihil amplius nobis narrare potest quod indigemus... Sed fac eum gemitum in dolore sicut catulus qui in foramine glaciei submergitur...
Cana mulier cooed;
- Habet humero iniuriam... Sic, traditum et antiquum, quomodo Babylon eculeum aptissimum est!
Jim, haec casula captivus puer perhorruit ... ad puerum piratae exilierunt. Avellent nautam sanguine madentem sectam, exponunt musculosam, sient bustum. A tergo bracchia torquent, funem ad hamum alligant. Puer tortus in dolore excruciat.
Tunc inceperunt ascendere. Articulorum oriuntur semper. Sanguis ex vulnere recenti effusus, nervos insonuit. Jim dolor oppressit, et exclamavit puer ... et amisit conscientiam.
Luxuriosi et ingentes currus ad arcem usque pepulerunt. Vir et femina severe jusserunt Sam;
- Age nobiscum, et fabulam de thesauro Islandico narra, et te subinde verberabimus.
Puer teenage, nudus omnino et compedibus, circum atrium ductus, nudum pedes in palu scidit eum cogens. Et tunc intraverunt castrum custodibus. Quod cum fecissent celeriter, eos flagellis cædebant.
Vere pervertit. Puerum formosum quibusdam specialibus flagellis dolent compedes feriunt, sed notas non relinquunt. Eodemque tempore eum per castella marmorea ducunt, et cogunt narrare fabulam.
Sam amat componere. Is non solum pulcher, sed etiam teenage gigolo valde captiosus est.
princeps secretorum servavit verbum suum. Pro puero interfecto, in servitutem venditus est in plantatione saccharo. Nudus ad umbilicum, solum uncta genu braccas longitudine gerens, prior casula puer colligebat ferulam. Operis primo intuitu non nimis durus est, sed in fine diei dorsum indurescit, bracchia et crura excruci- citer dolent.
Sed puer fortis et durus aliquot menses laboravit. Quodque acerbissimum in hac re est, omnino non adurit sol, nigra cutis et urit, non labor corporis, sed flagelli vilicus, sed...
Taedium!
Vere longum, iteratum dies-hodie labor taedet. Autem, Jim felix adhuc est quod puer capitalismus primaevus est, fere medii aevi temporibus. Puer, cuius pueritia in saturis technicis viginti primo saeculo consumptus est, multo plus passus est. Inter ludos computatrum carentia. Et Jim non deesset TV, cartoons, membrana, ac solum taedium libris.
Puer puer valde legendi cupidus erat. Ei, opportunitas fuit ut a rebus ad phantasticam, mundos mediocris fabulae, migraret. Oblivisci de eo quod quisque te non ipsum bonum - etiam matrem tuam existimat (Matrem etiam in particulari!) et ope librorum aliorum, specialium, interesting et plena vitae casus sentiat.
Atque hic non est! Is servus albus est, puer flavus, cum solis fere Africanis qui nec Latine nec Russici sciunt. Nemo est loqui, loqui, consolari. Ex quo etiam magis in anima aridior est, quam si mures tigridis ibi scalpant.
et mechanica es. Moves sine cogitatione. Non nimis festinanter, ne supra modum defatigeas, sed ne nimis tardas, ne te vilicus aculeus flagellum comprehendat.
Jim sensit se hebetari ab tanto opere cruciabili. Ego quidem scholam illam fortasse non ita malam putavi. Puer bene studuit, etiam forti memoria gratias egit. Praeceptores quietum, tranquillum, diligentem ac diligentem studiosum amaverunt.
Pares Jim non placent, sed non magnopere ascendunt. Non fuit igitur cottidie corniger et attritus. Vivamus ut erat erat.
Et peius potuit.
Nunc deterior factus est. Etiam vel justo ex. Nec curat ut ante te sint vivi.
Cibus quoque pauperis est. Cibus est crassus et fastidiosus. Sed sanus, et casula puer Jim Hawkins tenuis est, sed filum ac macilentum non spectat. Planta diu tendere potes, sed difficillime effugere. Canes vigiles omnes gradus custodiunt...
Jim manipulum cannae portavit, iterumque in terram fodere coepit, ut vocaretur.
Puer levavit caput. Stabat ei oppositum puella in veste alba et callosis calciamentis. Monilia magnarum margaritarum in collo eius, et anulos in manibus eius. Vestis autem tam dives et elegans est. In lateribus sunt duo pugnatores in scintillantibus, ocreis splendide politis et cum fistulis custodibus!
Adoravit Jim alte ad nobilem dominam. Ille Anglice, quem casula puer Jim intelligere debebat, dixit;
- Quis es, Pupulus?
Jim sponte respondit:
- Servus numerus centum quadraginta quattuor!
Puella giggled et repetitur;
- Visne vero?
Puer respondit, sicut fabula dicit;
- Jung Jim Hawkins, domina mea...
Candida veste candida tepuit puella;
- junge e nave pirata?
Jim negative caput quassavit.
- Non prorsus pirata... Etsi paucos latrones maritimos in navibus habuimus.
Puella puero digitum innuit:
- Accede propius ac dic mihi plura.
Jim sarculo posuit descendit. Vilicus retorsit. Puer superbe aspexit. Puella ei paulo statura erat, oculis capillis nigris et brunneis, sed facies eius quodammodo alba erat. Mirum est quod a tan non adhaeret ei - Jim admiratus est.
Ipse puer, quasi negative - capillus albus est ut stuppa et cutis nigra est. Plantae tantum pedum nudis et callosis manibus leviter leviores sunt.
Dicit puella, caput impatienter quassans;
- Age, dic mihi!
Jim nolens fibulas gemmarum admiratus in hac nigra iuba, et dixit:
- Adiuvisti matrem meam, ministrantem taberna. Mediocris res ibant, sed nescio quo pacto, nauta rufus ad nos venit et aliquot aureos nummos proiecit.
Puer coepit librum "Thesaurus Islandiae" narrare, sed ingeniose et excitando id fecit, aliquid de suo addens.
Puella diligenter auscultavit. Interdum rogavi quaestiones additional.
Cum casula puer Jim in dolio pupillo sedisset, pulchritudo dixit:
- Et parum nequam es, aliorum secreta invenire vis.
Jim puer nudis, callosis calcibus, simulato gravitate (nam puer valde delectatus est in tanta varietate), ingemuit et dixit:
- Ita est quod sum!
Adnuit puella.
- Nunc enim cum omnibus cooperaris, et noctu ad cubiculum meum affereris, et finem narrabis.
Jim adnuit invitus. Noluit vere redire ad laborandum, exercitatione opus. vilicus autem puerum flagellis verberabat. Ictus inter acutos dolabras cecidit, scapulis nigris umeris teenager. Festinavi ne iterum redirem.
Imo servili labor est in plantatione. Probabiliter nisi in triremibus et lapicidinis deterius. Sed nihil, fortasse puella amabit, et illi miserebitur. Dabit opus aliquod facilius et plus interesting.
Jim hortatus paulatim humum sarculo multo acrius fodere coepit.
Hic tandem obscurus est. Puer ad cubiculum singularem deductus est et in magnum dolium aquae calidae impulsa. Mulieres nigrae apparuerunt, quae puerum cum lavacro radere coeperunt, sordes ex toto per menses laboris abluentes.
Cum asperas, callosas plantas attrivit, titillavit, et Jim decorum filum risit hilariter. Tum puer domestici servi forma indutus. Non contigit iucundissimum. Vestes sunt strictae, et ocreae callidi sunt strictae. Haudquaquam, seminudus multo iucundior fuit.
Tum casula puer Jim ad triclinium ductus est. Ac primum in mensibus puer cibum gustavit. Serviebatur pullus in liquamine lycopersiciSus et panis albus recens. Bene acetaria et dulcis fructus. Cameram pulcher puer Jim Hawkins comedit et spiritus eius levaverunt. Praesertim cum, etiam in speculo argenteo, ancilla nigra vinum attulit.
Puer Jim erat in caelo septimo cum laetitia.
Intellexit se pro hoc solvere, sed sumptum certe iucundissimum esset.
Jung Jim captus est ad cubiculum luxuriose instructum. Apparuit puella. Vestita, decoro motu, vestem et calceos abjecit, et tota nuda permansit. Improbitas vultus Jim captans, cum chuckle explicavit:
- Tam grata est ut cum nihil omnino cubet. Vestimentum castellum in quo corpus clauditur.
Adnuit consensus puer.
- Impossibile est non consentire... Coactus est, praesertim cruribus.
Puella Jim teenager bellus suggesserant:
- Sic exui et accumbe ad me!
Cameram puer febricitantia vestimenta sua deponere coepit. Puella stricte ordinatur;
- Tardius... Post omnes saevus non es!
Jim Hawkinsi facie pulchra erubuit, sed lente movere coepit ... Puella levis iterum infelix;
- Bene, dormiens videris. Eamus leniter et saltator Indus.
Puer movere coepit, vestimenta diligenter tollens. Puella pulcherrima erat. Eius figura gracilis et submissiora, sed non muscularis. Mammae parvae sunt, sed regulares, piriformes, umbilicus tenues, coxae latiora leni transitu. Crura plantae angustae, gracissimae, rotundae, calcanei rosei. In pilis longis, pilis nigris, cutis praecipue alba videtur.
Jim-formosus e contra, capillis flavis, quae in servitute honeste creverant, et pellis scelesta, muscularis, dorsum recentibus abrasionibus obsita.
iuxta puellam consedit. Illa, procerior et longior, super Jim hanc casulam puer innixa, nudum pectus contra scapulas acuto insusurravit;
- Quam nervosum, validum corpus habes... Nunquam antea foemina fuit.
Puer erubuit et insusurravit;
- Minime numquam.
Puella risit et coquitur;
- Ego te docebo!
Et coepit mulcere eleifend pellem nitidam...
Motus eius magis ac magis acerrimus factus est. Exuit extremum panties. Puer ad literam conversus a tactu manuum mulierum. Labia osculata Jim decorum faciem. Subito puella pulchra puerum stravit et dignitate se plantavit.
Cum primum sexus congressi, et etiam in tam rudi forma, puer teenage stupefactus est et in stuporem incidit. sed virilis perfectio, magna et longa, ut pali adhaesit. Super eum vehebatur puella formosa et vehemens, quae desiderabat homines, gemens ac moerens voluptuose. Illa erat splendida, nuda, et mulier multo maturior quam initio cogitaverat teenager. Corpus eius multo pubentes, laetum quam facies puellae, et aetas saltem decem annorum differentia fuit.
Jim Hawkins oculos laxavit et intuita verbum enuntiare non potuit. Ex altera parte, adulescens raptus, ex altera parte omnia praeter naturam et inusitatam intuebantur. Offensus est via nostra!
Dignitas iucunde titillat, sanguis stupet. Mammae mammae copiosae femineae inflexae, papillae tinctae ut fraga videbantur. Jung Jim Hawkins sensit in se instinctum animalis excitationem, et puellam formas elaboratas in pectore apprehendit. Ingemuit clarius et prolixius. Reclinata reclinavit, curvando lumbos suos. Adhuc puella admodum, licet iam creverat, cum imberbis juvenis delirat, et Jim Hawkinsi hujus virginis in aestum, deinde in frigus jactata est.
Novitas rei quae fiebat bacchatur excitando. Masculinum perfectum intumuit, minabatur rumpere, factusque est ingens, sicut cucumis CONSERVATORIUM.
Jim etiam putavit quare pares suos, cum avulsis subpantibus, in taberna ludibrio riserint. Ceterum maximam perfectionem etiam aetatis habet.
An non muliebre blandimentum clanculum somniavit?
Puer exterritus casula perficere non potuit. Tempus volavit... Mulier in ea iam totus orgasmorum casus expertus est ac deceptus sum coepit. Vellicatio duorum plurium temporum, desiluit ... Perfectionem lambit sicut glacies cremor vale et nititur candy scelerisque in Jim Hawkins:
- Verus es macho!
Et osculatus est eam in fronte sua, insusurrans;
- Age, mox veniet vilicus mutatio! Et iterum hirtam indue, ut prius.
Jim Hawkins surrexit et... suum braccas descendere non potuit. Major erat dignitas, & stet ut lapis. Ut et quam ex.
adulescens adprehendens perfectionem eius deprimere conatus est. Hic eruptio secuta est. Cor eius contritum est ut machinae sclopetis rapidae ignis, et omnes partes corporis quassarent. Jim Hawkins expertus primum gaudens. Candida slurry effudit honeste. Libidinosa puella avide lambendo eam ruit. Et iuvenis tantum, vel potius puer, vacillabat et, amissis viribus, in delicatum cubile corruit.
Ancillae, iussu puellae eum sustulit, braccas exuit, et bracis servilibus induit, in quibus plantationibus Jim Hawkins laborabat. Tulerunt puerum in castra.
Pueri, qui nondum duodeviginti erant, noctem separatim peregerunt. Imponunt tabulas, stramentis leviter sparsas. Cum chuckles cum Jim occurrit, eleifend quaesivit:
- Hem, quomodo sufflamis?
Jung cum risu respondit:
- Sic utique!
Puer praeest cellae giggledae;
- Malleus! Quid nobis ad manducandum?
Jim confuse mussat;
- Etiam oblitus sum paenitet!
Iuvenis, discalceatus et seminudus, annos circiter sedecim, inquit;
- Non opus est comitum nostrorum curare! Donec ergo quisque dormiat!
Pueri sederunt. Jim manum suam sub capite suo olfacio posuit. R. Sermo de iuvene et forti puero, fortis erat. Mane autem evigilavit sine somno. Tardus amor.
Tum pueri servi cum semi-putrido pisce polentam edunt. Robore convalescit, iterumque laboratur. Sub sole, eleifend, scelerisque a solis aestu, rastris terram sarculo fodit. Guys laborare consuevit. Erant adhuc pueri admodum, et maiores pueri, sed adhuc imberbes;
Cum barbam rumpit, iam adultis transfertur.
Jim operatur, macilentum eius, corpus muscularis sudore splendidum. Vere tempus velit ut velocius vadat. Occursum puellae citius.
Sol iam in summo est et sol in suo vertice est.
et tunc iterum apparuit puella, seu potius mulier quae primo visa est sicut puella, sed in amore ma- rior et magnificentior facta est.
Annuit Jim illi. Puer nudis calcibus coruscans, ad eam perustis cruribus accurrit.
Mulier giggled dixit;
- Servus meus es! Sta super genua!
Invitus junge surgit. Mulier una manu puerum apprehendit capilloque extraxit cum altera. Et firmiter incanduit caput Jim yoongi inter crura, rugiens;
- Nunc pussy lambent meum!
Puer cum gemitu lingua sua laborare coepit. Hoc primum in vita fecit. Deprecatusque est, humiliatusque est in se. Et nausea accessit ad iugulum, femina ante ambulationem balneum accepit. videbatur uterus eius parum salsus ad gustum linguae; Servus pueris caput levatis cachinnare coepit. Tum flagellis praefecti nuda terga ceciderunt. Ictus unus inter scapulas scapulas unius adulescentium tam acriter cecidit ut sanguis effusus sit. Difficulter etiam ceteri pueri. Et cum clamore et gemitu capita demitterent ad clamorem praefecti, iterumque diligenter laborare coeperunt. Haec mulier, ut vidit arida, sient corpora iuvenum, sensit impetum animi et ingemuit. Linguam suam nimis callide vel non excitabat. Humor in faciem Jim spargitur, secretiones puellae quae ad gaudens venerant.
Statim puer labia sua lambit, deinde aegrum sensit. Adnuit mulier.
- Bene fecisti, bene fecisti! Ne turbat, breves tuas omittamus.
Jim humiliter sectam suam simplicem abiecit. Dimidium nudum laborant in insula tropica calida. Yoongi venter leviter depressus est, sed absum in subsidio erat. Pellis adhuc patet. Perfectio masculina satis magna est, sed pili in basi vix notabiles sunt.
Mulier pellem retraxit et linguam movere coepit. Bestia statim magnitudine crevit. Jim voluptuose ingemuit.
Mulier ardenter ore suo laborare coepit. Et vere probaverunt eam. Coepit, et gemere se coepit. Jim anhelans agebantur. Sensit ipsum bonum. Femina digito inter crura haesit et gaudens rugit. Et rivus albae cremor in ore ferit eam. Avide devoravit. Quam iucundum, et sapidum. Ita mihi placet puerum sugere cum virga pulsu vix pilis obsita est.
Jim graviter spirabat... Femina eum permulsit. Illa iterum carior elapsus est, tunc carus scelestus rarior et cooeditur;
- Quam delectabilis et suavis es... Puer mi, gaudeo tecum!
Jim cum risu interrogavit:
- Possum quiescere?
Mulier severissime respondit:
- Minime, cum omnibus operam navare! Hac nocte globum in palatio praesidis habebo. Proximo tempore, extra horam somnos tibi dabimus ut dulciorem te faciamus!
Adoravit iuvenis.
- Voluntas tua, domina!
Et cum gemitu iuit iterum trulla fodere. Iuvenis, fortis, naturaliter sanus corpore exercebatur, sed taediosum et taediosum erat. Pueri autem inter se loqui non licet, praefecti percutiunt, et magnos cruciatus sunt.
Ad modicum ergo tempus occidendi, aliquid trahere debes in imaginatione tua;
Hic iuxta Julianum Apostatam fuit. Nobilis Romanus imperator cum Parthis in proelio difficili cecidit. At heredes Caesaris fortiter pugnaverunt Parthos pepulerunt. Sed ipse imperator parva manu circumventus ad suos perrumpere nitebatur.
Jim Hawkins in calidam arenam desiluit. Statim terminator puer intellexit hoc somnium non satis esse, praesertim cum pusulas vestigiorum nondum perfecte curatas esse. Sed non est tempus disputandi - Caesar salvetur!
Puer quinque Parthos iam obsidentes Imperatorem uno ictu saltu percussit. Tum Jim Hawkinsi utrumque gladios subtilissime sustulit et obiurgare coepit. Quatuor primi bellatores Persici caesis capitibus ceciderunt. Tum puer nudis digitis pugionem projecit, et in media fuga contorsit, et trium sagittariorum iugulos incidit.
Jim Hawkins laetus exclamavit:
- Est hominis pugna!
Inde atrox ambiguum perrexit. Gladius eius avertit quasi metentis gramina. Exciderunt omnes ordine, membraque Persarum secuerunt. Hic imperator ipse manu majore capite Parthorum conetur amisit. Tum caput.
Jim Hawkins quinque statim pedibus pugiones e turntable, totam sagittariorum aciem falcavit. Tunc clamavit:
- Fortunae hora! Tempus est ludere!
Et tonsurae enses Parthico exercitui dederunt. Dux exercitus, Indemon rex persarum, excudit zenki. Seminudus puer muscularis omnes ordine caesus, omnes aditus Juliani cadaveribus sumens. Numquam ante ducem Parthiae tam ferocem pugnatorem viderat. Et quidem hoc modo imberbis adolescens inspiravit gravem timorem.
Repente deos vere paganos Antiquam Romam iuvare decreverunt, et loco cedente Iulianus maiorum suorum religionem Telluri reddidit! Et nunc est vel Hercules vel Herculis filius cum exercitu Parthico pugnans.
Et Jim Hawkins magis ac magis in phrenesin obtinuit. Injecit gravia et acuta objecta. Antiquae Romae hostes transfodit et confregit, et gladios eius sicut intolerabilis fulgur videbantur. Puer terminator reliquos Romanos inspiravit. clamantes: Hercules! Hercle nobiscum! ruere in Parthos triplex duplicata vires. Imperator ipse pugnavit.
Iulianus paulo supra mediocris statura erat, sed bene aedificatus et pulcher. Tempore obitus sui tantum triginta duos annos natus erat, nec notum est quid expectasset Imperium Romanum, si apostata plus vixisset. Sed nunc, ut videtur, recesserunt Parthi, et recesserunt ab eo.
Reliquum exercitum Romanum adiecit ardorem. Rex Indemon aestum pugnae vertere conatus est, et cum delectis immortalibus mille in proelium movit. Sed hoc eius exitiale fuit error.
Jim Hawkins animum advertit ad praegrandem virum Ratslayer, altitudine hominis, coronae et scapulae, sicut armarium in torque aureo. Puer autem, videns quomodo imperia huius principis auscultat, intellexit: tempus est agere. et arcum emissum a Persis sustulit. Cito pede traxit illud, ut chorda paene erumperet. Sagittam deinde dimisit, fugam mente comitante.
Aculeus asperum superbum Parthorum regem irruens in collo, arteriam carotidem frangens. Ingens pondus cum sesquipede, vel etiam duobus centris, ab elephanto potio concrepuit princeps.
Mortuo rege, utique convulso exercitui. Praesertim cum minor heres imperium capere conatus est, sicut Jim Hawkins sagittam misit in eum. Quam ob rem adversarius huic scorpio confossus est. Romani, imperatorem in pugnam irruentem videntes, nunc clamaverunt: Apollo, Apollo nobiscum est.
Et Jim Hawkins Parthos manibus verberavit et nudo pede puerili utitur artificiis quas in libro Sinensi in Latinum translato legit.
Atque hic barbarus exercitus in fugam versatus est. Romani autem Parthiam sequebantur et in hoc luporum genere de venia et misericordia dubitabatur. Vae fugientibus, vae fugientibus Romanis.
Liquebat orientalis acies ante oculos nostros, et inexorabiles phalanges Latinae, legiones cohortesque erant. Ferrum et robustum omnia frangunt et conlident, nobiles necant.
Puer autem, nudis et roseis calcibus micans, gladiis molam accurrit, quinque simul adversarios succidens.
Perfice victoriam. Parthi superstites procumbunt et veniam implorant.
Jim Hawkins ad vocationem imperatoris ascendit. Eum affectuose aspexit. Antiquitus homines paulo minus quam posterioribus saeculis sunt, et puer per quietem fingit se aetate seniorem esse. Ita, signis Romanis, puer Jim Hawkins spectat quattuordecim annos natus. Hoc est, iam homo existimari potest, licet sine barba. Julianus intuens eum exasperat et livor lato risu quaesivit;
- Deus es?
Jim Hawkins honeste et iuste respondit:
- Homo sum!
Iulianus graviter ingemuit et etiam sincere respondit;
- Misericordia ... Valde doleo!
Puer, puer casulam - terminator, iratus est, et acriter respondit;
- Nihil est quod paeniteat! Homo iste superbus sonat!
Iulianus approbans annuit et puerum in humero palpitantem;
- Bene dictum! Hic superbus sonat, et sit superbus, et non lutum in manu figuli.
Murmuravit exercitus approbatione. Prosecutor sacerdos paganam precationem occasione victoriae ministrare coepit. Iulianus veteres sacras renovare statuit. Horum unus est cultus Jovis, Martis et Mithrae. Tametsi patet quod fides ethnica modernizari debet. Variae notiones hic proponuntur. Post omnes, iam doctrina de Campis Elyseis - paradisus bellatorum et populo heroico, pundits. Quin igitur officialem illam doctrinam. Submissi eris principi, in servitio te distinguere poteris, et habebis te in altero mundo lepram, et ibi festa nobilia celebrabis, juvenis et fortis semper. Cur igitur electi doctrina Christi?
Superbus puer Jim Hawkins, qui etiam non multum cupidus traditionis Christianitatis, bilinguis et crudelis erat, notavit:
- Ipse homo est faber suae felicitatis, et ipse est figulus felicitatis suae!
Iulianus manum puero extendit, quatiensque eam omni sinceritate suggessit;
- Esto mihi filius et haeres! Tu sapis supra annos tuos, et habes vires humanas!
Postea Caesar anulum Caesarum de balteo protulit. Solet hic anulus imperator gestari, cui successorem eligit, et signum adoptionis solet.
Jim Hawkins anulum in digito suo posuit et cum alacritate dixit:
"Spero me dignum filium imperatoris fieri..."
Julianus Parthos exercitum vicit, et eorum urbem bene munitam iterum obsedit. Aspectus Jim Hawkins gaudio salutatus est. Imperator romanus puerum osculatus est eum manibus validis super se levavit dicens:
- Gratias Deo! Iam putavi te esse mortuum!
Jim, animadvertens veritatem non tam facile explicare, nudis pedibus terens, respondit:
- Pia, Majestas tua verus pater meus est, hic est Apollo, qui me aliquando ad Olympum et alios mundos accipit, ut non nimium soleo hominibus!
Imperator, cognomento in historia reali apostata, admiratus est;
- Vidisti Olympum?
Jim Hawkins, sicut omnes pueri intellectualiter elaboraverunt, amare componere et ideo libenter confirmari;
- Ita!
Julianus admirans exclamavit;
- Et vidi Iovem!
Cameram puer subridens late cum dentibus margaritis, respondit:
- Avus meus Juppiter salve tibi dicit! Vota et successus! Ita imperium Romanum - totum orbem vicit! Totumque univer!
In summo pulmone imperator exclamavit;
- Diis gratias! Utinam victoriam adferant!
Puer-heres et puer casula statim suggesserunt ne oppugnationem morarentur, cum vastata regio esset et difficile esset militibus Romanis cibum et potionem assequi.
Jim, armatus cum arcu Romano optimo, quem etiam emendavit, venatum perrexit. Melius est de oppugnationis ratione cogitare, cum ipsam arcem et hostes simul occidere.
Jim Hawkins pugnator eminus accensus plumis coccineis in galea sua. Aeolus sagittarum nubibus ad puerum volavit. Sed iuvenis bellator nihil ad eos attendit: nondum tamen pervenerunt, et adversarios frigide pulsaverunt, et ipse, veloci gradu, passim procurrens, murum circuibat.
Urbs erat magna, haud multo minor Roma, muris altissimis cincta. Traianus Magnus et multi alii victores eum in suos recipere non potuerunt. hic vero vi Parthiae. Vince illam, et in Indiam usque tua Roma regna porrige.
Puer Jim animadvertit muros urbis esse paene ubique magnos, crassos et serratos. Ad hanc urbem capiendam, multum longis gradibus opus est, nec certum est te eas reperire. Tutela aliquanto debilior est, ubi urbs flumine alluitur, ibi turbidus amnis est. Divertere flumen potest, sed laboris saltem duos menses capiet. Quae sunt igitur aliae modi?
Verbi gratia, suffla murum et perrumpi fracturam! Facillime, sed explosives eget. Sed non longe ab urbe silva infigo est. Et cum aliqua arte explosives fieri potest ex scobe ..., additis simplicissimis mineralibus et salibus illis. Et nudis calcibus sensit puer talia mineralia et sales in solo esse.
Optimum est altissimam partem muri subruere, ubi maxima vis hostium cumulatur. Nunc dolebunt Parthi omnino ausos esse Romam proficisci.
Jim Hawkins, quattuor pharetris emissis, in castra rediit et Iuliani feliciter indicavit;
- Dii mihi dixerunt quomodo arcem capiam! Sed serviant milites tui ritu nostro!
Romanus imperator firmiter iussit;
- Obede filio meo ut obedias mihi!
Et exercitus, qui in proelio Jim Hawkins viderat, clamorem retorsit. Puer autem Tsesarevich erat imperatum. Primum arbores caedere et subtiliter tere debes. Et futurum sit frigidissima vis letalis contra hostes Antiquae Romae.
Multum debes scobem miscere cum mineralibus, et tunc possides bombam potentem antiquorum temporum. Multo efficacius esse debet quam pulvis pyrius, nec peius quam nitroglycerin. Hic vere puer terminator conceptus est. Jim autem ipse ipse silvam personaliter succidit, ligna in scuta et scobem conterens.
Nudum abdominis muscularis pueri sudoribus fulgebat, et videbatur quod puer aeneus erat.
Deorum voluntate credens, exercitus Romanus amicissime, concorditer ac strenue laborabat. SERRAGO et valida scuta lignea celeriter fabricata sunt. Verum eruptionem Parthi facere conati sunt.
Jim Hawkins duos gladios laetus vibrans, equites ex insidiis incucurrerunt. Duo milia Persarum circumventi sunt. Puer-militis-cabin puer ducem suum cum pede in maxilla futuit, eum multum dentium amittere cogens. Tum par gladii ad novaculas erant. Et in sacco erant Parthi, et circumventi fortissimo exercitu in orbe.
Multi barbari in Romano exercitu nunc pugnabant, sed hoc validiorem fecit, tam recentem sanguinem quam novas belli artes absorbens.
Jim Hawkins prae aliis in hac caede excelluit. Et de industria in magnas sanguinis paludes haedus immittit milites Romanos. Et inuiti, quod diuinam gratiam, uires et fortunam ab ipso Apollinis filio acceperint.
Tot Romae laetantur priscis paganorum cultibus. Ac lubenter Fortunam et Iovem precabantur.
Puer terminator confirmare videbatur, Persas uno oscillatione dimidiatos secans, fidem paganorum colosseam cosmicam dare. Ac fere quisquam, si placet, deus fieri potest et miracula facere.
Christianismus, contra, vitae voluptatibus nimis invisus ideoque invenustus videbatur. Adhuc, paradisus ille erit? Et quisquam eorum, qui quarto saeculo vivunt, Christum resuscitatum viderunt?