Аннотация: Леп и згодан, миши"ав млади" се продаЌе испод чеки"а за но", Ќедна од многих похотних дама. Наравно, многе жене желе згодног дечака и спремне су да даЌу пристоЌну суму новца.
АУКЦИєА ГДЕ СЕ ПРОДАєЕ МЛАДИ РОБ
АНОТАЦИєА.
Леп и згодан, миши"ав млади" се продаЌе испод чеки"а за но", Ќедна од многих похотних дама. Наравно, многе жене желе згодног дечака и спремне су да даЌу пристоЌну суму новца.
. ПОГЛАВЉЕ 1
Згодни Сем Ќе био у смокингу и цилиндру. Овако Ќе изнет на аукциЌу. А са стране су стаЌале две девоЌке у бикиниЌу и штиклама. Морали су да скину дечака.
Сем се поносно усправио. Забацио Ќе главу, а лице му Ќе било прекривено као вео роби®е. Дечак Ќе изгледао као роб на продаЌу.
Глас мена¤ера звучи:
- На лицитациЌу се став а петнаестогодиш®и роб, физички здрав, веома леп, искусан убавник, уме да угоди женама. Почетна цена - десет евра!
А девоЌке су скинуле вео са тинеЌ¤ера рукама у рукавицама.
Открило се лепо, лепо и нежно лице као код девоЌке. єедна од жена Ќе зарежала:
- Дванаест евра!
Други Ќе зацвилио:
- Петнаест!
Други Ќе просиктао:
- Осамнаест!
ЧуЌе се глас:
- Двадесет!
И пауза. Жене желе да наставе. Сему скидаЌу смокинг, остав аЌу"и га у кошу и. Жене су узбуђене.
Слушао:
- Двадесет пет!
- Двадесет осам!
- Тридесет!
Неко сик"е, лажна вилица:
- Тридесет и пет!
Глас следи:
- Четрдесет!
Лепа млада жена вришти:
- Четрдесет пет!
Стара матрона каже:
- Педесет!
єош Ќедна пауза. Жене желе више голоти®е лепог млади"а. Овде му скидаЌу кошу у. ТинеЌ¤еров торзо Ќе постао гол, ре ефни миши"и, трбуш®аци, прелепо тело са глатком, чистом, чоколадном кожом постали су вид иви!
Настала Ќе пауза. Количина ипак ниЌе превелика - цена доброг жигола за сат-два. Али сви су желели да е излага®е.
ДевоЌке су на посебан начин скинуле фармерке са Сама. Ого ене су миши"аве ноге у чизмама. Дечак се осмехнуо. У шортсу се видело како Ќе ®егово мушко савршенство почело да буЌа. Да, ово Ќе свакако кул, има пуно младих и лепих девоЌака у сали, па Ќе тинеЌ¤ерка дожив авала све ве"у же у.
Жена Ќе викнула:
- Три стотине!
Други Ќе рекао:
- Четири стотине!
МилиЌардерова жена Ќе прогунђала:
- Пет стотина!
Њен комшиЌа Ќе просиктао:
- Шест стотина!
Дебела жена промрм а:
-Седамсто!
Жена у велу, Ќасно Арапки®а, цвркута:
- Осам стотина!
Старица Ќе гракнула:
- Девет стотина!
МилиЌардерова супруга Ќе самоуверено рекла:
- Хи аду евра!
єош Ќедна пауза. ОваЌ пут, износ Ќе ве" нарастао на пристоЌан износ. За Ќедну но" са тинеЌ¤ером. Чак и тако лепа и вешта. Али даме су тек почи®але. Хтели су да наставе да се свлаче.
Овде су девоЌке, без размиш а®а, узеле и скинуле чизме са дечака.
Сада су дечакове грациозне, преплануле потколенице и стопала са ружичастим табанима била боса. И он има тако лепу кривину пете, савршене прсте, обоЌене нокте.
Жене су се Ќош више упалиле.
Старица Ќе заурлала:
- Хи аду и две стотине!
Дебела жена Ќе рекла:
- Хи аду и петсто!
МилиЌардерова жена Ќе бацила:
- Две хи аде!
Жена у велу Ќе цвркутала:
- Две пет стотина!
Старица Ќе гунђала около:
- Три хи аде!
єедна од девоЌака, скоро девоЌчица, цврку"е:
- Четири хи аде!
Претили су ЌоЌ
- Не шали се!
Ипак, и дебела жена Ќе сиктала:
- Пет хи ада!
Настала Ќе пауза. Пет хи ада евра Ќе ве" солидна сума новца. Неколико сати са жиголом пристоЌно. Али публика Ќе овде богата. Жене су понекад спремне да скупо плате своЌе хирове. Па, наравно, сви Ќош чекаЌу да се роба потпуно изложи. Посебно "е скинути га"ице са слатког млади"а.
Али девоЌке су скинуле само цилиндар. И постала Ќе вид ива златна, густа, буЌна коса тинеЌ¤ера.
Жена у велу Ќе цвркутала:
- Шест хи ада!
МилиЌардерова жена Ќе прогунђала:
- Седам хи ада!
Дебела жена Ќе просиктала:
- Осам хи ада!
Старица Ќе гракнула:
- Девет!
МилиЌардерова супруга Ќе одлучно изЌавила:
- Десет хи ада!
Настала Ќе пауза. Све жене су се укочиле, многе су се тресле од пожуде и узбуђе®а. У ствари, какав згодан и миши"ав млади". Волео бих да га видим потпуно голог. А сада су девоЌке у рукавицама скинуле послед®и део оде"е са младог згодног човека.
И сви су видели оваЌ велики, пулсираЌу"и штап од жада, елегантног, завод ивог облика. Од узбуђе®а Ќе чак постао гримиз и вру".
Дебела жена Ќе викнула:
- Петнаест хи ада!
Жена у велу Ќе цвркутала:
- Двадесет!
Друга девоЌка Ќе пискала:
- Тридесет!
Старица Ќе урлала:
- Четрдесет!
МилиЌардерова супруга Ќе тврдоглаво рекла:
- Педесет!
Настала Ќе пауза. Од голог дечака нема шта да се скине. Сем Ќе био и гол и бос и миши"ав. Снажно су га узбуђивали пожудни погледи жена разних година, похотних и ружних. И ®егово мушко савршенство Ќе див е набуЌало.
Педесет хи ада евра за Ќедну но" са Алфонсом Ќе цена прилично шармантна и дово на. Штавише, Сам игра на аукциЌи ниЌе први пут. И жене су им одувек биле сре"не. Да ли Ќе сада вредно тога да прекинете солидну количину ако следе"и пут можете да скинете згодног дечака?
Управите Ќе подигао чеки" и почео да пева:
- Педесет хи ада евра пута!
Сем се искрено насмеЌао. Спава®е са супругом милиЌардера, лепом и наизглед младом и атлетском женом, било Ќе задово ство. Истина, она Ќе ве" прешла четрдесету, али изгледа веома добро. И са ®ом, Сем Ќе ве" имао секс, што се дечаку допало, а и ®оЌ се Ќако допало.
Лаки Ќе помислио пастув.
Мена¤ер Ќе рекао:
- Педесет хи ада евра два!
А онда полако и са осмехом, подижу"и чеки":
- Педесет хи ада евра три!
И пре него што Ќе чеки" ударио, уследио Ќе оштар глас:
- Двеста хи ада евра!
Сви су се окренули. Сем се тргнуо и угледао високог човека у кожноЌ Ќакни и тамним наочарима. Поред ®ега Ќе стаЌала жена црвене косе обучена у црвено.
Мена¤ер се насмеЌао и приметио:
- ОваЌ дечак се продаЌе само женама!
Човек Ќе оштро одговорио:
- А он "е нас двоЌицу служити! Осим тога, ако нам даш, Ќа "у ти дати додатних сто хи ада евра!
Управници су се насмешили ®еним белим зубима и рекли:
- Двеста хи ада евра одозго и ради са тим шта хо"еш - само не убиЌаЌ и озби но сакати!
Сем Ќе био умотан у "ебе и вођен између редова под прат®ом. Жене су покушале да осете дечака и повукле руке према ®ему. А Ќедна Ќе чак и зграбила штап од жада, али су ЌоЌ пружили руку.
Сем Ќе изведен из собе. Било Ќе неприЌатно крочити бос у хладну локвицу коЌа Ќе остала после кише. А онда су га чувари стрпали у луксузан, огроман, позла"ен ауто. Сада "е млада стриптизета бити одведена да одради фантастичан износ коЌи Ќе пла"ен током целе но"и.
ЖИВОТ ПОСЛЕ ПУТИНОВЕ СМРТИ
АНОТАЦИєА
Након што Ќе душа руског председника Владимира Путина напустила ®егово тело 5. априла 2022. године, почели су да се дешаваЌу заним иви догађаЌи. Ук учуЌу"и и изборну кампа®у, дошло Ќе до веома неочекиваног преокрета и изнело много кандидата, па Ќе чак дошло и до оружаног сукоба.
. ПОГЛАВЉЕ 1
У међувремену, душе двоЌице председника, Џоа БаЌдена и Владимира Путина, напустиле су тела своЌих власника 5. априла 2022. године. И веома Ќе драматично.
У Америци смрт Џона БаЌдена, коЌи "е ускоро напунити осамдесет година, ниЌе изазвала велико узбуђе®е. ФункциЌа Ќе аутоматски прешла на потпредседника
у овом случаЌу Камала и тако до следе"их избора 2024. године. Али у РусиЌи Ќе много теже. Према уставу, премиЌер би требало да буде председник.
Али у року од три месеца мора да буде изабран нови председник. И онда се постав а пита®е ко "е и"и? Теоретски, вд председника Михаил Мишустин би требало да оде, али
АмбициЌе СергеЌа ШоЌгуа су скочиле! На краЌу краЌева, он Ќе предводио листу "єединствене РусиЌе" на изборима за Државну думу, а како се то може учинити без таквог хероЌа?
СергеЌ ШоЌгу Ќе, ве" као стариЌи, желео да постане председник РусиЌе. Михаил Мишустин Ќе заузврат са®ао о престолу. И такође похрлио на престо.
А и Медведев Ќе имао амбициЌе. И Сечин Ќе осетио да га Путинов наследник не"е тако лако напустити и поЌурио Ќе на трон. Дакле, дошло Ќе до сукоба.
ПостоЌи и неслога у делу опозициЌе. НаЌЌача Ќе, наравно, левица, коЌа Ќе приметно добила на послед®им изборима за Државну думу. Али ЗЌуганов, претучен више пута, мало Ќе стар,
Павел Грудинин се компромитовао. Дакле, нема ко да се бори за престо.
ЗЌуганов Ќе, међутим, плаше"и се да добиЌе срамни проценат и схватаЌу"и недостатак перспективе за Груди®ина, номиновао АндреЌа Кличкова, гувернера Орилске области.
Наравно, ниЌе се свима допала ова идеЌа ... Али нема шта да се уради. Владимир Жириновски, коЌи Ќе такође остарио и донекле изгубио своЌе позициЌе на парламентарним изборима, такође
доживео оклева®е - и"и или не и"и. С Ќедне стране, чини се да Ќе време да се уступи место младима. С друге стране, можете изгубити део Либерално демократске партиЌе. Ве" сам имао искуства са промоциЌом
Малишкина, коЌи Ќе потом одвоЌио део странке. Односно, стари глумац Ќе морао бити номинован по седми пут. Теше"и се чи®еницом да постав а рекорде.
Камала, коЌи Ќе постао председник СЌеди®ених Држава, долетео Ќе на сахрану Владимира Путина. И ово Ќе, наравно, изазвало велико интересова®е свих. Лично Ќу Ќе упознао Михаил Мишустин.
Односи са СергеЌем ШоЌгуом су били затегнути. Министар одбране, коЌи има доста призна®а и меда а, поЌурио Ќе на трон. И има висок реЌтинг. Плус више подршке
значаЌан део єединствене РусиЌе. Дошло Ќе до раскола у владаЌу"оЌ странци. ДмитриЌ Медведев Ќе такође ушао у функциЌу председника. А са ®им и СергеЌ ШоЌгу.
А онда су МатвиЌенко и Сечин похрлили на место председника.
Владимир Путин себи ниЌе оставио Ќасног наследника, а владаЌу"а партиЌа Ќе била поде ена. Међутим, у опозициЌи, наЌЌачоЌ левици, Ќединства нема. Ево Павела Грудинина са делом
присталице су одлучиле да окушаЌу сре"у. РазумеваЌу"и, наравно, да више не"е имати прилику. ТривиЌално заборав ено. ГенадиЌ ЗЌуганов Ќе очигледно прошао из здравствених разлога, а нигде
не пе®и се. Наравно, Максим Сураикин поново иде у битку. на изборима за Државну думу Ќедва Ќе имао дово но да пређе бариЌеру од пет одсто. И, наравно, поново се попео
Бабурин, єавлински, иако стари па®, Титов, коЌи су ве" Ќедном изгубили. И, наравно, КсениЌа Собчак - па, како би без ®е!
Међутим, праву помет®у изазвало Ќе номинова®е Рамзана Кадирова за председника РусиЌе. Рамзан Ќе, наравно, тврдио да Ќе постао шеф ЧечениЌе када Ќош ниЌе имао тридесет година
више. Штавише, мандат Ќе одавно истекао, а како "е се развиЌати односи са наследником Владимира Путина, ниЌе познато. Па хаЌде - покрени се!
Рамзан Кадиров "е ускоро напунити четрдесет шест. єош Ќе млад и жели мо", и то много мо"и. Шеснаест година Ќе владао ЧечениЌом - ово ниЌе дово но и досадило му Ќе.
И постоЌе шансе за победу. Конкретно, због мобилизациЌе свих муслимана коЌи живе у РусиЌи, и заиста свих не-Руса. А ово Ќе веома озби ан захтев.
Поред тога, други део припадника єединствене РусиЌе пратио Ќе Рамзана Кадирова. Тако се раскол у владаЌу"оЌ странци Ќош више продубио.
А када би леве снаге имале Ќаког кандидата, онда би шансе комуниста да победе биле значаЌне.
Па, ако не и за победу, онда бар за други круг. Међутим, ово су Ќош увек цве"е - бобице испред. Михаил Мишустин Ќе узео и помиловао АндреЌа Нава ног!
И радио Ќе као детонатор. єош Ќедан играч Ќе пуштен у арену, а играч Ќе, да се разумемо, озби ан. Ево испао Ќе такав шурум-бурум.
АндреЌ Нава ни Ќе многима побркао карте.
Тако Ќе изборна кампа®а почела да поприма карактер интриге и праве детективске приче. Ово се никада раниЌе ниЌе догодило у историЌи РусиЌе. У деведесет првоЌ експлицитноЌ
єе цин Ќе био фаворит. А само су избори 1996. били непредвидиви и нико ниЌе знао ко "е победити. А онда Ќе наступила ера Путина.
Па, Ќедном Ќе б еснуо Медведев. али Ќе био и изразити фаворит. Да, интрига Ќе дуго убиЌана. А онда таква равнотежа и таква борба! А ниЌе ни Ќасно ко
про"и у други круг. Ако су у деведесет шестоЌ години била два изразита фаворита ЗЌуганов и єе цин, сада их Ќе ве" неколико. Наравно, и ШоЌгу и Мишустин, коЌи
административни ресурс, Медведев, Сечин и МатвиЌенко су заиста слабиЌи. И веома озби ан ривал Рамзан Кадиров. И Ќедини кандидат са левице АндреЌ Кличков. И наравно
сви®а у ¤аку, али изузетно популаран и мученик АндреЌ Нава ни. Остали су, наравно, слабиЌи, али могу и да штипаЌу глас. Ово Ќе КсениЌа Собчак, а Грудинин коЌи
био Ќе послед®и пут други, и многи други. Додата интрига и номинациЌа Максима Галкина. єедан попут ®ега успео Ќе да постане председник УкраЌине. А ово Ќе озби но!
Неочекивано, Дима Билан Ќе такође отишао на место председника РусиЌе. У ствари, некада наЌсЌаЌниЌа поп звезда почела Ќе да се заборав а. И решио Ќе да осветли нову.
ИдеЌа свакако ниЌе наЌоригиналниЌа, али шта Ќе дођавола ниЌе шала. И ето, погледате поново, оцена "е прерасти скале.
Михаил БоЌарски Ќе такође пожурио на место председника РусиЌе. Такође, звезда велике величине Ќе очигледно заборав ена. И наравно желим да покажем оч®аке.
Од придошлица у политици Ќавила се Наташа СоколовскаЌа - стара око тридесет пет година - лепотица и спортиста. Односно, тим се подигао. НаЌстариЌи кандидат за
Председник Ќе желео да буде, наравно, Владимир Жириновски. Али ниЌе успео да ажурира запис. Лев Лешченко се попео на место председника РусиЌе. Желео Ќе и славу и наравно
осветли се.
АнатолиЌ Кашпировски Ќе такође гурнуо главу у председништво РусиЌе. Али му Ќе одбиЌена регистрациЌа, наводно због претходног украЌинског држав анства.
али Ќе Михаил Мишустин подржао именова®е хипнотизера и великог исцелите а. А АнатолиЌ МихаЌлович Ќе регистрован као наЌстариЌи кандидат за председника РусиЌе.
Дакле, интрига Ќе Ќош ве"а. Тако Ќе све ишло и прошло.
Михаил Мишустин Ќе, наравно, покушао да подигне своЌ реЌтинг. Конкретно, одмах Ќе три пута подигао минималну плату и пензиЌу. Али све Ќе то довело до оштрог
скок инфлациЌе. Да, и руб а Ќе почела нагло да пада. Тада Ќе Михаил Мишустин прибегао интервенциЌама долара.
И успео Ќе да оЌача руб у и то приметно. Ствара®е привида благоста®а. И ово Ќе оштар покрет у ®ему, на пример, да многима даЌе индулгенциЌе. Ево посебног знатно ублаженог
антидувански закон, коЌи Ќе утеха за пушаче. Рекламе пива биле су дозво ене и на телевизиЌи. Поред тога, дозво ена Ќе конзумациЌа нискоалкохолних алкохолних пи"а.
на Ќавним местима.
Уз то, Михаил Мишустин Ќе учинио наЌважниЌу ствар, зауставио Ќе рат у УкраЌини и наЌавио повлаче®е трупа одатле. Тиме се показао као миротворац.
И то Ќе такође велики плус нове политике коЌа Ќе уследила после смрти Владимира Путина. И оваЌ рат Ќе потпуно изгубио популарност у друштву. И ве"ина уди Ќе желела да се отарасе такве но"не море.
Михаил Мишустин се показао као миротворац, што су светски медиЌи веома ценили.
Истина, Рамзан Кадиров Ќе подигао страшну висину, рекавши да су украли победу РусиЌи. Тако се ситуациЌа на изборима поново нагло погоршала. СергеЌ ШоЌгу Ќе такође покушао да игра сокола, иако Ќе и сам много пио у овом паклу. АндреЌ Кличков, коЌи Ќе важио за главног кандидата левице, заузео Ќе опрезан став. ГенадиЌ ЗЌуганов Ќе покушао да буде агресивниЌи, а у послед®ем тренутку Ќе ипак избацио изЌаву о учеш"у на председничким изборима у РусиЌи. А шта ако може Лев Лешченко, зашто онда не би покушао искусниЌи политичар? Мада Ќе леви бок Ќош распршениЌи. Али наука, као и увек, никоме не одговара. И желим, ако не да победим, онда да се загреЌем.
На пример, Владимир Жириновски Ќе изашао на изборе физички веома ослаб ен. Буквално у битку из болничког кревета. И у исто време има висок реЌтинг.
Како Ќе АлексеЌ Нава ни отишао на место председника, право са затворског кревета.
Ово су избори коЌи су се показали овде - можда наЌконкурентниЌи и наЌсветлиЌи у историЌи РусиЌе. Толико различитих имена овде. АнатолиЌ МихаЌлович Кашпировски Ќе такође добио дозволу да учествуЌе на председничким изборима. Пошто Ќе уставни суд протумачио да држав анство бивших република СССР-а ниЌе страно. Тако Ќе чувени психотерапеут могао да учествуЌе на изборима. И постао Ќе наЌстариЌи кандидат за председника РусиЌе, блокираЌу"и индикатор Лева Лешченка. Тако да Ќе борба ишла на све стране. А очекивало се много тога.
На пример, Михаил Мишустин, вршилац дужности председника РусиЌе, има огромна овлаш"е®а по уставу.
И то "е бити тешка борба. На пример, поЌавили су се компромитуЌу"и докази о СергеЌу ШоЌгуу. На пример, да Ќе под єе цином преценио штету изазвану елементарним непогодама, а разлику ставио у ¤еп. Осим тога, нашли су и солидне рачуне у иностранству. Из чега Ќе избио озби ан скандал. А Михаил Мишустин Ќе наредио хапше®е СергеЌа ШоЌгуа. Приликом хапше®а подметнута Ќе дрога, што Ќе довело до великог сукоба. Почела Ќе пуц®ава између воЌске и полициЌе. ШоЌгу Ќе био некако уврнут. И послат у Лефортово. Али генерали су се побунили. Одбили су да послушаЌу вршиоца дужности председника Михаила Мишустина.
И покренули су трупе у офанзиву на Москву. Уследиле су тешке борбе. Део руских трупа остао Ќе лоЌалан легитимном вршиоцу дужности председника РусиЌе Мишустину. А онда Ќе Рамзан Кадиров поЌурио да нападне Крем . И десетине хи ада чеченских воЌника похрлиле су у офанзиву.
Али Михаил Мишустин ниЌе тако Ќедноставан. Узео Ќе и подмитио Ќедног од утицаЌних теренских команданата. И ударио Ќе Кадирова у леђа. Уследила Ќе жестока и крвава битка. Мишустин Ќе подмитио Ќош пар генерала из ШоЌгуовог тима. Дошло Ќе до очаЌничког масакра. Неколико дивизиЌа се борило Ќедна против друге одЌедном. Унутраш®е трупе, Национална гарда и Министарство унутраш®их послова, заЌедно са ФСБ, подржали су Михаила Мишустина. Зато што им Ќе утростручио плате. Плус, он Ќе такође унапредио директора ФСБ-а и министра унутраш®их послова у маршале. Медведев Ќе сме®ен са функциЌе и ухапшен.
Оптужен Ќе и за корупциЌу. А СергеЌ ШоЌгу Ќе такође оптужен за заверу да преузме власт. А ово Ќе ве" озби но. А пошто се на териториЌи РусиЌе воде праве битке и обилно се пролива крв, уведено Ќе право воЌно ста®е.
И наравно, са ®им нема вишка демократиЌе. Напротив - затеза®е шрафова.
Али Михаил Мишустин ниЌе отказао председничке изборе у РусиЌи. Напротив, мотивациЌа Ќе чак порасла. Узми и изађи напо е. Истовремено, без митинга и без екстра демократиЌе. И масовни фалсификати за спровође®е. За победу у првом кругу. И то са великом маргином, остав аЌу"и само неколико статиста на листи - као што Ќе КсениЌа Собчак. А ово Ќе и шанса за новог владара РусиЌе.
Нема више времена за демократиЌу.
Ипак, Михаил Мишустин Ќе направио неколико амандмана на устав за референдум: да дозволи гласа®е од четрнаесте године, да буде биран у Државну думу са осамнаест година, до гувернера са двадесет прве. Осим тога, такође им Ќе дозво ено да гласаЌу и затвореницима коЌи се налазе у притворским местима по судскоЌ пресуди, као и право да се такви затвореници кандидуЌу за Државну думу и гувернере ако служе казне за кривична дела лаке и сред®е тежине. Плус, дово но Ќе да кандидат за председника РусиЌе у ®оЌ стално живи пет година, чак Ќе било дозво ено да има двоЌно држав анство и имовину, са имовином у иностранству. Кажу да РусиЌа треба да се отвори свету. И путинизму се мора стати на краЌ. Доста, РусиЌа псуЌе и свађа се са свима. Како кажу - момци, живимо заЌедно!
Поред тога, направ ен Ќе амандман на устав, коЌи омогу"ава функционерима да имаЌу имовину у иностранству, рачуне и имовину и некретнине. Да Ќе функционерски апарат то схватио веома позитивно. И на Западу Ќе то наишло на разумева®е. А у СЌеди®еним Државама су рекли да Ќе ®ихов нови владар РусиЌе веома задово ан.
Михаил Мишустин Ќе приметио:
- Могу све да урадим! А РусиЌу чекаЌу велике промене!
Подмитивши Ќош неколико генерала и теренских команданата, Михаил Мишустин Ќе покренуо одлучну офанзиву против побу®ених генерала и одреда Кадирова.
Сада Ќе имао предност над ®има. Осим тога, СЌеди®ене Државе су пружиле помо" у авиЌациЌи. Заузврат, Михаил Мишустин Ќе обе"ао да "е вратити Донбас УкраЌини и платити одштету за Крим. Ово Ќе прим ено са великим ентузиЌазмом на Западу и у УкраЌини.
Михаил Мишустин Ќе такође затражио помо" од Државне Думе. Наравно, пла"аЌу"и огроман новац посланицима. И Државна Дума и Савет ФедерациЌе подржали су вршиоца дужности председника РусиЌе Михаила Мишустина. Наравно, као аргумент, дошло Ќе до петоструког пове"а®а плата и бонуса за посланике Државне думе и Савета ФедерациЌе.
Михаил Мишустин Ќе наЌавио и укида®е пензионе реформе, а снижава®е старосне границе за одлазак у пензиЌу на шездесет за мушкарце. Истина, жене су се оснивале од педесет осме године. єер они ве" живе дуже од мушкараца.
Друге идеЌе ук учуЌу подиза®е минималне зараде на сто хи ада руба а и на исту минималну пензиЌу. Ово Ќе ве" било очигледно претерива®е, што Ќе подстакло инфлациЌу.
Али такође ниЌе лоше ... Михаил Мишустин Ќе возио и педалирао. ГенадиЌ ЗЌуганов, као такмичар, уопште ниЌе уплашио Михаила. Напротив, много згодниЌи противник од АндреЌа Кличкова. И наравно ово Ќе разум иво.
Стари председник Комунистичке партиЌе Ќе згодан и предвид ив противник. И лако Ќе и згодно борити се са ®им.
Михаил Мишустин и да е има двадесет две године предности у односу на ЗЌуганова, плус мена¤ерско искуство. А шта Ќе са ЗЌугановим? Он Ќе слаб.
Можете оставити међу председничким кандидатима. Као болесни, стари и неЌаки Владимир Волфовицх, ово нису такмичари. Али АндреЌу Кличкову Ќе одбиЌена регистрациЌа. Нема шта да трпи какве глупости. Млади такмичари су опасни за Михаила Мишустина. Али старе, морам ре"и, не много. Можда чак и корисно. Иако постоЌи привид демократиЌе и слободних избора. Као да се води права борба са неприЌате ем коЌа ниЌе ни страшна, ни зала, ве" смешна. ДвоЌица старца Жириновски и ЗЌуганов, наравно, нису конкуренти у борби за председника РусиЌе Михаила Мишустина. А чак и да су конкуренти, Михаил би увек могао да исправи изборе по ванредном ста®у. И заиста Ќе озби но. Борба овде ниЌе шала. Али само старим ша ивцима Ќе дозво ено да учествуЌу. Наравно, постоЌе и млади уди - на пример, Ксениа Собцхак. Изложено Ќе, наравно, из забаве. Али ово Ќе стари ко®. Али Максим Галкин Ќе потпуно демократски председнички кандидат. И ®егов ангажман Ќе велики. АнатолиЌ Кашпировски Ќе такође председнички кандидат. Такође веома стар, рекордер по годинама. Али Гари Каспаров Ќе регистрован као кандидат за председника РусиЌе. И ово Ќе такође посебан знак повере®а.
И Михаил Мишустин Ќе пустио вотку са своЌим портретом у пола литра, али по цени од само деведесет девет руба а. И ово Ќе народ прихватио са разумева®ем.
У ствари, шта би могло бити бо е од вотке, коЌа сада кошта као векна хлеба. Овде Ќе Михаил наредио и пушта®е цигарета са своЌим портретом. И такође веома Ќефтино. Штавише, могу се пушити на Ќавним местима.
Наравно, рекламира®е алкохола и дуванских производа се вратило на телевизиЌу. Држави Ќе потребан новац. Плус, Михаил Мишустин Ќе изнео слоган: више слободе и демократиЌе. И слобода наравно у свему. Ук учуЌу"и лоше навике. Поред тога, МаЌкл Ќе предложио да се прогласи потпуна и општа амнестиЌа за жене и оне коЌи су починили своЌе злочине млађе од двадесет и Ќедне године.
Ово Ќе, наравно, и конструктиван корак. Само су неприЌате ства до сада одлагала доноше®е одлуке о општоЌ амнестиЌи.
Да, у СЌеди®еним Државама нису инсистирали на томе. Разговор Ќе ишао да Ќе време да РусиЌа размисли о уласку у ЕУ и НАТО.
Мишустин Ќе рекао да се за сада мора превази"и инерциЌа старог хладноратовског размиш а®а. Али РусиЌа и Запад "е свакако бити заЌедно.
Валентина МатвиЌенко поднела Ќе оставку на место председнице Савета ФедерациЌе и устукнула у корист Михаила Мишустина. И ово Ќе такође релативно позитивно перципирано у друштву.
Као и одлука Михаила Мишустина да постхумно додели звезду хероЌа РусиЌе и Ста ина, и БериЌу, и Бориса Њемцова, и АнатолиЌа Собчака, и Бориса єе цина.
А Михаил Горбачов Ќе за живота добио звезду хероЌа РусиЌе. Што Ќе, наравно, на Западу прим ено веома позитивно.
Па, наравно, Михаил Мишустин ниЌе могао, додуше са закаш®е®ем, да енглеску кра ицу Елизабету ИИ не додели орденом Светог АндреЌа Првозваног. И то Ќе била веома мудра одлука. А енглеска кра ица му Ќе захвалила уручивши Михаилу Мишустину знаке златног руна. Што Ќе и по политичком гесту изузетно лепо. Али наравно, Михаил Мишустин Ќе, поступаЌу"и по принципу: и ваш и наш, одликовао орденом Светог АндреЌа Првозваног и председника НР Кине. Био Ќе веома увређен чи®еницом да му Владимир Путин Ќош увек ниЌе доделио ову награду. Уопште, у Кини су се спремале демократске промене. Бизнис и нова буржоазиЌа су посебно желели демократиЌу. Да, а званичници су очекивали да у случаЌу либерализациЌе не"е бити стре ани за мито. Ово Ќе, наравно, и велика мотивациЌа за Кину да ублажи унутраш®у политику.
Смрт руског председника Владимира Путина подстакла Ќе демократске промене широм света. У ствари, свима Ќе доста аутократиЌа. Желео сам да уди имаЌу слободу избора.
Шта Ќе у СириЌи? И тамо Ќе Асад уморан од свих. И народ Ќе почео да излази на масовне протесте траже"и оставку диктатора. И поново су настав ени протести у БелорусиЌи. єасно Ќе да уди желе промене. Сви су уморни од ове стагнациЌе.
Како рече Ќедна бака: слушаЌу"и Лукашенка постаЌем млађи - обе"ао Ќе петсто долара месечно пре двадесет година!
Михаил Мишустин Ќе до сада био у рату са унутраш®им неприЌате ем. Побу®ени генерали су се убрзо предали, обе"ана им Ќе амнестиЌа. Али Чечени су прешли на герилски рат. И покренуо борбу у планинама. У Дагестану се поново распламсала. Али у другим републикама Кавказа било Ќе могу"е држати ситуациЌу под контролом. Међутим, ве"ина чеченских команданата, након што су добили новац , одлучили су да ниЌе исплативо борити се. Истина, неки су одбили новац и наставили да се боре у планинама.
Али сам Грозни и главне градове ЧечениЌе преузеле су руске трупе, а герилски рат Ќе могао да се води дуго времена. Али генерално, Мишустин Ќе задржао зем у.
Оно што Ќе заслужило поштова®е у народу. Сам Владимир Путин Ќе часно сахра®ен у златном ковчегу. Али ®егова политика Ќе сахра®ена са ®им.
Михаил Мишустин Ќе неочекивано одлучио да постхумно додели звезде хероЌу РусиЌе и НиколаЌу ИИ, и Александру ИИ, и Александру ИИИ.
Оно што су монархисти примили позитивно. Осим тога, Врховни суд Ќе, на предлог в.д., укинуо и забрану делова®а раниЌе забра®ених єеховиних сведока.
У ствари, то су сасвим безазлени уди коЌи никоме нису нанели зло. Штавише, забрана трансфузиЌе крви постала Ќе саветодавне природе. Да, и служе®е воЌног рока Ќе пре ствар савести, и ниЌе потребно то иск учити.
Михаил Мишустин Ќе такође неочекивано постхумно доделио звезде хероЌа РусиЌе и Петру Великом, и НоводвордскоЌ, и академику Сахарову, и цару Ивану Грозном. Тиме показуЌе своЌу апсолутну свеЌедност. И же а да угодимо и вашим и нашим.
Михаил Ќе такође снизио старосну границу за пристанак на четрнаест година - тврде"и да тинеЌ¤ери мораЌу да уче, а да се не можете расправ ати против природе. А искусан, одрасли ментор Ќе бо и од неискусног врш®ака.
Мишустин се заиста показао као велики либерал.
ЗЌуганов се дигао против такве одлуке. Али Владимир Жириновски Ќе ово само подржао.
Михаил Мишустин Ќе приметио:
- Паметни хо"е слободу, будале се пе®у у заточеништво!
ГенадиЌа ЗЌуганова су активно критиковали сами комунисти. У ствари, каквог председника Комунистичке партиЌе имаЌу? До датума избора у Ќулу би"е Ќош стариЌи од БаЌдена. Да гласам за свог деду?
Истина, постоЌи Ќош Ќедан стариЌи деда: АнатолиЌ МихаЌлович Кашпировски. Али он изгледа! Његова коса, па чак и црна. И каква спортска униформа. Конкретно, АнатолиЌ МихаЌлович Ќе рекао да жели да обори сопствени рекорд и да седне двеста шездесет килограма. Што Ќе висока цифра за ово доба. Можда чак и скоро рекорд за ветеране у овоЌ тежинскоЌ категориЌи.
Али у сваком случаЌу, било Ќе недоумица - да ли би ЗЌуганов одолео чак и да се таква фантазиЌа догоди и да буде изабран? И да ли "е то траЌати до краЌа шестогодиш®ег мандата? У сваком случаЌу, и за Жириновског и за ЗЌуганова, ови избори "е бити послед®и.
Михаил Мишустин Ќе предложио да се на референдум изнесе Ќош Ќедан амандман на устав: за председника се може бирати са тридесет година, зак учно, на дан избора, а не стариЌи од седамдесет година. Кажу престаре не треба бирати. Мо" Ќе посао младих, лек за боре.
Ово Ќе у народу прим ено позитивно. Мудра позициЌа. Михаил Мишустин Ќе такође предложио закон о политичким партиЌама. Да председник странке може да води наЌвише три мандата од пет година. И ово Ќе такође корак ка демократиЌи.
Михаил Мишустин Ќе такође узео и одликовао папу Фра®у Првог Орденом Светог АндреЌа Првозваног. И многима се то допало.
И узгред, зашто не би двадесет пети децембар био слободан дан у РусиЌи. На оваЌ дан цео свет слави Божи". И мора се ре"и да Ќе народ то прихватио са одушев е®ем. єош Ќедан дан за опушта®е и разлог за пи"е - одлично Ќе!
Михаил Мишустин Ќе рекао:
- РелигиЌе света треба да уЌеди®уЌу, а не да раздваЌаЌу. Сматрам да Католичка и Православна Црква мораЌу превази"и раскол. Кад смо Ќединствени, непобедиви смо! - А онда Ќе додао в.д. "А нема ништа глуп е и штетниЌе од верског фанатизма.
Такође у РусиЌи су одлучили да узму и сма®е рок службе у воЌсци. Михаил Ќе предложио да се сма®и са Ќедне године на шест месеци. Задово ни су и воЌни обвезници и, наравно, маЌке. А на Западу Ќе сма®е®е руске воЌске схва"ено позитивно.
Михаил Мишустин Ќе рекао да "е РусиЌа у наредне четири године летети на Марс. И би"е то веома кул пробоЌ. Истовремено Ќе сме®ен и шеф Роскомоса. ДмитриЌ Рогозин Ќе требало да замени болесног и лоше преданог Владимира Волфовича Жириновског на месту председника Либерално-демократске партиЌе.
Рогозин се сложио, Ќер Ќе то заним ивиЌе него бити државни функционер. А Павел Грудинин Ќе добио место министра по опривреде са чином потпредседника Владе, и то Ќе веома добро. Народ Ќе то одобрио.
А сада су сви светски медиЌи радили за Михаила Мишустина. Хвалили су Михаила ИИ. КоЌи Ќе чак рођен 3. марта, само дан касниЌе од Михаила Горбачова, што Ќе веома симболично.
Александру Лукашенку Ќе речено: одржи обе"а®е - устав Ќе усвоЌен, мораш да одеш. Можда "ете добити позициЌу код Мишустина.
Пристао Ќе да се одрже нови председнички избори у новембру 2022. године, али да не учествуЌе на ®има. Штавише, председников устав предвиђа доживотне гаранциЌе. И поред санкциЌа Запада, издржати санкциЌе РусиЌе значи и стварно изгубити главу.
Са Асадом Ќе одлучено да се сириЌски председник ограничи на два мандата од пет година, али без ресетова®а. Дакле, након референдума о уставу, одвратни диктатор одлази.