Аннотация: Прогоните а, сасвим обичног човека, упознаЌу девоЌке коЌе су веома необичне. И они имаЌу супермо"и и тако кул чудне ствари. Ове девоЌке су само супер и хипер.
. СТАЛКЕР ИГРА БЕЗ ПРАВИЛА
АНОТАЦИєА
Прогоните а, сасвим обичног човека, упознаЌу девоЌке коЌе су веома необичне. И они имаЌу супермо"и и тако кул чудне ствари. Ове девоЌке су само супер и хипер.
. ПОГЛАВЉЕ 1
Мора да Ќе прошло тридесетак секунди пре него што Ќе зуЌа®е у моЌим ушима престало. Пухало Ќе Ќако Ќако. Одбачен Ќе неколико метара уназад, ближе ивици мочваре, где Ќе осетио да му у плу"а почи®е да продире подли смрад.
Подигао Ќе руку, додирнуо главу, провераваЌу"и да ли у ®оЌ има нечег не убазног у виду рупе од метка или забоденог фрагмента. Али све Ќе било у реду, ако Ќе то уопште било приме®иво на ста®е када не можете да устанете, а сваки покрет изазива такав бол да можете нехотице да умрете од болног шока.
Пред очима су ми пливали кругови, стискало ме у грудима, а рука ми Ќе одмах посегнула за ¤епом, где Ќе био комплет прве помо"и са шприцем. єедва да Ќе дово но снаге могло бити дово но за више, али у том тренутку то Ќе било бар нешто.
Пронашавши неопходну дрогу, сталкер Ќе послед®им снагама забио иглу и истиснуо сав садржаЌ, осе"аЌу"и како се течност и снага шире венама, бистре ум и пуне миши"е енергиЌом.
Убрзо Ќе ве" могао нормално да види, болови у грудима су му се постепено сма®ивали, и коначно Ќе успео да устане и види да Ќе све ово време лежао усред трске, смрада и пр авштине. ЕксплозиЌа Ќе одбацила оружЌе мало да е. На телу ниЌе било вид ивих рана, а сви ®егови покушаЌи да нађе бар нешто што потврђуЌе бол коЌи Ќе осе"ао пре и®екциЌе били су неуспешни. Био Ќе нетакнут, иако мало удуб ен.
Ваздух Ќе био заси"ен смр"у. Осе"ао се сваким дахом и делом ваздуха коЌи му Ќе улазио у плу"а док Ќе допузао до свог оружЌа и видео кроз зид од сивог би а и мочварне траве неколико тела ухода коЌа су му лежала пред очима. У близини се чуло завиЌа®е псеудо паса и неких других створе®а, режа®е коЌе се осе"ало веома близу овог места. Смрде"и крв и свеже месо, требало Ќе да се поЌаве овде.
Човек Ќе избезум ено проверавао магацин - требало Ќе да има дово но чаура за пар минута, али само да се створе®а масовно не обруше на ®ега, онда би му било тешко.
"Граната" - пролетело му Ќе кроз главу. Ово Ќе био послед®и аргумент у споровима са мутантима, али нажалост он сада ниЌе имао ништа слично.
"Можда проверите тела? єедно од ®их мора да Ќе имало бар Ќедно."
Устао Ќе, скинуо аутоматски осигурач и опрезно, као да хода кроз минско по е, кренуо напред, све ближе и ближе месту где Ќе одЌекнула експлозиЌа и где су ®егови другови погинули.
Ево. скоро код кратера, где Ќе Ќасно била постав ена мина, у нос ми Ќе ударио смрад прегорелог меса. Сачекао Ќе мало потискуЌу"и осе"аЌ повра"а®а, а онда Ќе направио Ќедан корак, клечио на Ќедно колено и окренуо унакажено тело сталкера на леђа.
Лоша сре"а, помислио Ќе, провераваЌу"и ¤епове да ли има граната.
Онда Ќе отишао на другу, тре"у. Морао сам да скинем неколико резервних магацина и кренем ка староЌ колиби коЌа Ќе овде остала од првог избацива®а и забарикадира®а, остав аЌу"и само Ќедан излаз одакле Ќе било могу"е пуцати на мутанте ако то осете и газе право до ку"е.
"Проклетство", коначно Ќе рекао из груди.
Човек Ќе извадио воки-токи, прислонио га на уво и почео да говори давно научене речи, надаЌу"и се да "е га чути пре него што мутанти одгризу послед®и комад меса.
- База, ово Ќе Соко, упали смо у заседу, само сам Ќа преживео.
Поновио Ќе то Ќош неколико пута, ослушкуЌу"и празнину етра. Затим Ќе то урадио Ќош Ќедном, надаЌу"и се да Ќе криво недавно пушта®е, а ово ометало радио-комуникациЌе, али пошто му ниЌе одговорено на позив упомо", угасио Ќе радио, прислонивши митра ез на груди.
У то време у касарни Ќе било топло. Око девет сати увече, када су се извиђачки одреди и ловци на артефакте вратили на своЌа уобичаЌена места прено"ишта, просториЌа Ќе постала претрпана. Сала Ќе била испу®ена удима, галамом, трова®ем прича и анегдота, они коЌи су успели да из похода изнесу нешто скуп е од поцепаних панталона, одмах су отишли код трговца, чиЌа се одгаЌивачница налазила на другом спрату одмах иза Борове канцелариЌе.
Старац ниЌе био во ан да ступи у контакт. Генерално Ќе био тиха особа. Они се обично избегаваЌу, сматраЌу их лудима или не од овог света. Али пошто Ќе деда (тако су га сви локални сталкери с поштова®ем звали због ®егових година и искуства) био шеф лечилишта, потреба да му се бар повремено обра"аЌу за помо" приморала Ќе сталкере да му се поклоне.
Не могу да веруЌем да смо поново на нули.
Виктор Ќе уморно ушао у предсоб е, освр"у"и се по препуноЌ просториЌи, у коЌоЌ Ќе, као и обично, мирисало на зноЌ, цигарете, алкохол и смрд иве приче. Затим Ќе кренуо мало напред, где Ќе у самом углу угледао мали сто и придружио се Ќош двоЌици сталкера коЌи су после пешаче®а допиЌали пиво.
-Па, како? Са чиме си се вратио, Вита? Суде"и по твом лицу, хаос Ќе.
Заиста Ќе био исцрп ен дугим и опасним путем. ПолиЌске мочваре никада нису биле приЌате ски настроЌене према странцима, посебно ако су улетели у ®ене поседе по артефакте. єош од времена када се Зона померила на север и захватила део Брестске и Гоме ске области, многи сталкери су хвалили ова места, износе"и одатле безброЌ шверца и ретких артефаката. Читави каравани залазили су у мочварне сталкере, све док извор ниЌе почео да пресушуЌе. Много воде Ќе текло испод моста од тих дана. Кхабар Ќе постао много ма®и, а ризик се вишеструко пове"ао. Неко други Ќе успео да пронађе пар ретких примерака за коЌе су научници били спремни да Ќедни другима кидаЌу грк ан, али Ќедном се то ниЌе десило и било Ќе десетак апсолутно нула за Ќедно успешно путова®е. И добро Ќе да ниЌе било губитака. На краЌу краЌева, било Ќе случаЌева да се половина одреда вратила из сасвим обичног препада, говоре"и како су псеудопси растргали остатак на путу до места, или Ќош горе. Било Ќе много прича о тим местима, али то ипак ниЌе зауставило сталкере. Жеђ за профитом Ќе таква ствар. Тешко Ќе сачувати се од великог ризика када куш може да обезбеди угодан живот до старости.
"Све Ќе лоше", рекао Ќе Виктор, ваде"и послед®у конзерву чорбе из ранца, коЌа Ќе остала из кампа®е. Брзо га Ќе отворио, прешавши врхом ножа преко поклопца, након чега Ќе у трену поЌео сав садржаЌ, прогутавши ве"ину готово без жвака®а - тако Ќе сталкер имао Ќак осе"аЌ глади.
Ишли смо све до самог Кратера.
- єесте ли били тамо? - упитао Ќе Ќедан од сталкера коЌи су стаЌали у близини.
Он се тихо насмеЌао.
Можда ми не веруЌете, Ќа вас ни на шта не обавезуЌем.
-А како Ќе тамо? Чуо сам да су бандоси изабрали те делове. Погодно Ќе ухватити жутоуте - места су глува. Нема смисла тражити некога ко нестане, па се они тамо у гомилама зазиру.
Оба сталкера су се погледала. Виктор Ќе схватио да они то знаЌу из прве руке.
- Тамо има много свакаквог ђубрета и разбоЌници су ма®е зло коЌе сам тамо срео.
Довршивши остатке свог скромног сталкерског оброка, подигао Ќе ранац на рамена, захвалио се се ацима на друштву и отишао до трговца. На другом спрату Ќе било нешто ма®е уди, али Ќе због мале површине просториЌе и недостатка прозора и добре вентилациЌе смрдело као да Ќе овде управо убиЌен и изнуђен псеудо¤ин, чиЌи Ќе остаци сада смрде право под ®еговим ногама. ДокраЌчили су Викторово чуло мириса и цигарете коЌе су ти®але на столу код трговца. НиЌе пушио неколико година и, за разлику од своЌих пушачких колега, сваким дахом осе"ао Ќе подлост дувана.
Био Ќе ред. Неколико воЌника са дужности, очигледно пролазе"и кроз ова места до своЌе базе и свра"аЌу"и да попуне мунициЌу и намирнице, паж иво Ќе прегледало робу коЌа Ќе била изложена на столу. ОружЌе. МунициЌа. Опрема и униформе. Све Ќе то било у ма®е-више исправном ста®у, што Ќе понекад изазивало не ма®е изненађе®е од бурера у околним подручЌима, Ќер су санаториЌумски комплекс и стамбене и помо"не зграде уз ®ега били веома уда ени од копна, а испоставило се да су изузетно тешко добити ово. Али Витолд Ќе био трговац за то, да Ќе знао како да пронађе било коЌи производ, а ако би се за ово везао добар новац, онда не бисте могли да бринете о резултату - све би било испоручено на време и на време. И сада, када Ќе група дужника, коначно обавивши куповину и напунивши Витолдов новчаник новчаницама, одступила, на ®еговом лицу Ќе завладао осмех.
- Не прође ¤абе дан када клиЌент оде задово ан, а Ќа профитирам.
- Драго ми Ќе да Ќе с тобом све у реду - рекао Ќе Виктор прилазе"и шалтеру.
- Па, господине, на шта сте се жалили? Ниси био неко време. Сат сам мислио да сте сви мртви, да тако кажем, зона вас Ќе узела и претворила у Ќедну од оних наказа на горионику.
Али Ќа сам овде и моЌ мозак Ќе у реду.
- И то ми Ќе драго, значи да имате добар производ.
Виктор Ќе "утао. Искрено говоре"и, ниЌе имао шта да понуди Витолду и ниЌе хтео то да призна. Из послед®ег напада, сталкер Ќе изашао празан и без снаге, Ќедва Ќе стигао до санаториЌума. Ипак, имао Ќе нешто, нешто вредно што се ниЌе могло ни додирнути ни визуелно проценити, нешто што Ќе чак и Боров са®ао да добиЌе.
- Имам информациЌе, Витолд. Знам где Ќе отишла ¤иновска химера. могу показати.
Трговац Ќе сум®ичаво погледао свог клиЌента, затим Ќе погледао остале уходе иза себе, коЌи су чекали своЌ ред, након чега се мало нагнуо напред, окачивши тело преко школске клупе коЌа Ќе служила као Витолдов сто.
- Бо е да не поми®ете ово зарђало створе®е. Послед®и пут Ќе убила дванаест уди у РУЕС-у. Од тада Ќе нико ниЌе видео, и било би бо е да Ќе пала право у пакао него да Ќе плашила моЌе клиЌенте своЌим присуством.
Заиста, многи су Ќе називали зарђалом због боЌе грубе вуне, коЌа Ќе подсе"ала на зарђалу бод икаву жицу намотану на исту грубу и издрж иву кожу. Више од свих других индивидуа овог типа, наЌедала се сталкерима до невероватне величине, због чега су локалне групе чак обуставиле неприЌате ство да би Ќе уЌединиле и убиле. Али након рациЌе на РУЕС, створе®е Ќе нестало без трага и од тада га нико ниЌе видео.
-Значи ниси спреман да платиш за то?
Витолд се вратио у своЌ претходни положаЌ, заваливши се у столицу, крцкаЌу"и под теретом свог власника. Пуцнувши прстима и тр аЌу"и широко чело, он Ќе свим своЌим изгледом показао како се у ®ему боре похлепа и радозналост.
"Проклетство", рекао Ќе, ударивши длановима о сто. - Одавно нисам био запа®ен таквим предлозима.
- Дакле, пита®е Ќе цена?
"Не само", застао Ќе на тренутак. -Шта ако лажеш? Шта ако добиЌете новац и не кажете ништа разумно. Онда потражите ветар у по у. Зона Ќе велика, ђаво зна где "е те одвести.
- Да ли сам те икада лагао?
Не, али за све постоЌи први пут.
"У принципу, разумем вашу опрезност", рекао Ќе Виктор, бацаЌу"и ранац преко рамена.
- Веома ми Ќе драго што смо наишли на међусобно разумева®е. Бо е иди у Боров. Он Ќе управо тамо. Старац Ќе прониц ив, одмах разликуЌе лаж, ако можеш да га убедиш, помо"и "у ти нечим у лову, али иначе - извини. Овде Ќе сваки други човек или видео духове, или Ќе комуницирао са Богом, или Ќе видео чудне мутанте у шуми на пуном месецу. А свима Ќе потребан новац, оружЌе и опрема.
Виктор Ќе отишао, Ќош увек слушаЌу"и старо трговчево гунђа®е. Зауставио се на вратима - неко Ќе отворио неколико прозора у поткров у, где се снаЌперски пар налази ближе но"и из безбедносних разлога, а свеж ваздух, гурнут поЌачаним ветром, почео Ќе да продире у санаториЌум.
Виктор Ќе дубоко удахнуо. Било му Ќе приЌатно да дише, ако не савршено чист, али свеж ваздух, коЌи Ќе разблажио заше"ерену мешавину смрада коЌа Ќе све ово време висила на другом спрату. Корак по корак, дисао Ќе све чеш"е, као да Ќе оваЌ ваздух садржао цео ®егов живот и ниЌе могао да засити ®име своЌе тело пре него што се сретне са неизбежним.
Закуцао Ќе на врата на старински начин: три кратка пута, воде"и рачуна о дединоЌ повучености, одразило се скоро у свему. УобичаЌени одговор на куца®е ниЌе уследио, али Виктор Ќе из неког разлога помислио да ве" може да уђе, након чега Ќе лагано отворио тешка дрвена врата и закорачио у добро освет ену канцелариЌу.
Боров Ќе седео за великим столом и гледао у нешто на екрану монитора. Особа коЌа Ќе ушла ниЌе га нимало занимала, само Ќе Ќедном подигао поглед да би бацио поглед на госта, након чега се поново утопио у редовима текстуалног документа коЌи су се спуштали.
Виктор Ќе пришао столу, сео на оближ®у столицу и чекао. То се десило старцу када Ќе игнорисао оно што се дешавало око ®ега, након чега се поново вратио у наш свет као да се ништа ниЌе догодило. И сада Ќе Виктор морао да сачека петнаест минута пре него што Ќе Боров подигао поглед са свог компЌутера и коначно скренуо паж®у на сталкера.
"Говори", загрме деда басом.
- Имам информациЌу о химери, оноЌ коЌа нам Ќе посебно узнемирила живце пре шест месеци. Видео сам Ќе на граници Брестске области у ЖадинскоЌ области. Мештани су рекли да створе®е виси да е: Столин, Рецхитса, Равенс. Људи све више нестаЌу. Изгледа да се сместила у своЌа нова ловишта.
Боров ништа ниЌе рекао. Не устаЌу"и са столице, окренуо се према мапи окаченоЌ на зиду и загледао се у место о коме Ќе Виктор говорио.
- Далеко Ќе стигао.
- Срео сам Ќе на путу до кратера. Спавала Ќе у низини, право у трсци, чекаЌу"и подневну жегу. Углавном, имао сам сре"е, да ме Ќе ухватила мало касниЌе, када би постало хладниЌе, ко зна како би се све завршило.
Старац Ќе "утао. Чинило се да одмерава све за и против, попут Витолда, мучен сум®ом у информациЌе, ниЌе журио да донесе одлуку, што Ќе посебно тестирало Викторово стрп е®е. Хтео Ќе да се окрене и оде, п уваЌу"и по свим правилима, да регрутуЌе уде и сам реши чудно створе®е и прође за легендарног ловца, када Ќе изненада старац оживео. Вратио се из зем е размиш а®а, у коЌоЌ Ќе био све ово време. Окренуо се према сталкеру и лаконски изговорио исто.
-Шта хо"еш?
-Треба ми право оружЌе. Управо сам се данас вратио са рациЌе и гол сам као соко. Немам средстава да купим све што ми Ќе потребно, али ако ми помогнете у овом послу, а Ќа успем да напуним створе®е, онда "е се уходе навалити овде у гомилама и би"е много зеза®а.
Деда Ќе на тренутак "утао.
-А ако не?
Овде Виктор ниЌе нашао шта да каже. Истина, цео лов на РустиЌа био Ќе чисто лудило и самоубиство. УбиЌала Ќе тешко наоружане уде на РУЕС-у, да би то урадила и са малом групом сталкера, па чак и на своЌоЌ териториЌи.
- Покуша"у да успе.
Коначно Ќе истиснуо Виктора. Али Боров Ќе остао при свом. Деда Ќе поновио своЌе пита®е.
-Шта ако не можеш?
Пошто Ќе Виктор оставио пита®е без одговора, деда се "утке окренуо компЌутеру и наставио да чита. То Ќе значило да Ќе разговор завршен. Старац Ќе прихватио одлуку и ниЌе могло бити говора ни о каквом оружЌу.
Изашао Ќе у ходник, где Ќе Ќош смрдело као ђубре, прошао поред Ќош двоЌице сталкера коЌи су чекали своЌу публику у Боровпу, а затим се спустио на први спрат. Људи су били тамо. У неком тренутку их Ќе било толико да Ќе било немогу"е направити корак да не би некога ударио раменом.
Ипак, успео Ќе да се провуче до излаза и изађе, где Ќе Виктор могао дубоко да удахне. Дувански дим му више ниЌе стискао плу"а - диса®е Ќе постало много лакше, а за ®им Ќе остала заморна мешавина зноЌа и алкохола. Захрђала, али Ќош Ќака врата су се залупила за ®им и Зона се отворила пред ®еговим очима.
Када Ќе први пут дошао овде, било Ќе мало тога што Ќе било насе ено удима и све Ќе у околини личило на тихи, мртви хаос коЌи настаЌе када нуклеарна г ива расте на хоризонту и ударни талас те однесе у пакао. Нешто слично се десило и овде. Међутим, одређена сила: Господ или природа, како било кога занима, почела Ќе да успостав а ред и убрзо су ова места била испу®ена живим би"има, некако прилагођеним зраче®у, а када Ќе оваЌ напад почео да бледи, однешене непознатим силама да е северу, почели су да се поЌав уЌу и уди. Мутанти су дошли за ®има. Ловац и жртва (у зависности на коЌу страну да гледаЌу) одЌедном су се нашли Ќедан испред другог, што Ќе приморало сваку од група да стриктно оцрта своЌ посед. Људи су се населили у сариЌу санатриЌума. Комплекс времена позног СССР-а, био Ќе проклето добро очуван и после свих катаклизми и десетина ерупциЌа, поставши сигурно уточиште за стотине луталица и скитница коЌи су своЌу сре"у тражили у Зони. Мали простор око три кампуса санаториЌума такође Ќе чуван од стране уди, али све иза ®ега била Ќе див ина, све Ќе припадало мутантима. Било Ќе и других закона. Примитивне, животи®е, када су се инстинкти коЌи су спавали у сталкерима пробудили и они су се претворили у исте предаторе, заборав аЌу"и на своЌе удско постоЌа®е.
И сада, гледаЌу"и испред себе, у далеку да ину, где су остаци некада великог царства били утоп ени у високим шикарама трске, где су се вишеспратнице претварале у легла мутаната и науци непознатих створе®а, Виктор Ќе осетио цело своЌе тело учврстио се, а руке су му аутоматски посегнуле за оружЌем.
Свет се заиста променио. Не тако брзо као што се многима чинило, али драматично, ме®аЌу"и не толико пеЌзаж целе териториЌе колико душе уди коЌи су одлучили да своЌе животе посвете Зони. УпиЌала Ќе уде, поседовала умове онолико колико ниЌедна дрога ниЌе могла. Опседнути чудима коЌа се дешаваЌу на овом месту, вођени сновима о бога"е®у или Ќедноставно познава®у другачиЌег живота, уди су се у тодпама сливали на ова места, без обзира на било какву опасност.
Виктор Ќе ходао дугачком улицом, испруженом као удав у шикари, између некадаш®их стамбених високих зграда. Они умрли. Давно, уди су напустили своЌе домове, остав аЌу"и гиганте од цигала да проживе своЌ живот у новом свету.
Метал Ќе звецкао под ногама - трамваЌске шине су управо пролазиле на овом месту. Истина, сада су биле зарђале и личиле су на натечене вене, дуго без крви, али од тога ништа ма®е страшне.
Празнина.
Виктор изненада угледа неке чудне отиске стопала. Били су као зечеви, али прилично велики. Шта значи кан¤е овде тиграсте и веома оштре. Чак Ќе и метал на шини био изгребан.
Виктор се намршти. НиЌе било дово но наи"и на зеца мутанта. Ова животи®а, величине доброг лава, могла Ќе да п уне отров на да ину. И ниЌе лако зауставити се
чак и експлозивни метак. єасно Ќе да сусрет са таквим зецем и отровним тигром у исто време ниЌе слутио на добро. То Ќе стварно чудовиште.
Виктор Ќе скренуо у уличицу и нехотице чучнуо. НиЌе тражио непотребне авантуре.
Извукао Ќе пишто из поЌаса. Слушао. Тако велика звер не може да се прикраде неприме"ено. ОдЌедном, сталкер Ќе угледао костур са своЌе стране. Био Ќе тако...
Страшно искварена и изгризена. А на костима су висили фрагменти форме, и очигледно су недавно убиЌени и изгризени - крв коЌа Ќе текла ниЌе имала времена да се замрзне.
Виктор Ќе опсовао:
- Ово Ќе Ќапански полицаЌац!
И укочио се... Поново Ќе слушао. Све Ќе изгледало тихо. Али интуициЌа Ќе наговестила да би било наЌбо е да се вратите у друштво других ухода или да изаберете ку"у
поузданиЌи. Виктор се кретао чуче"и... И у кратким цртама.
А онда се заиста зачуло пригушено режа®е, и греба®е нечиЌих мо"них шапа. Виктор убрза, поЌури ка вратима. У истом тренутку иза ®ега се разбуктао пламен.
И ватра Ќе погодила пр аво одело. Виктор се осврнуо. Чудовиште га Ќе пратило. Величина бика била Ќе мешавина зеца са ушима и лава са мо"ним шапама.
А ипак Ќе ова звер пламтела ватром.
Виктор Ќе чуо да зечеви мутанти могу да п уЌу отров, али ниЌе мислио да се та способност проширила на удиса®е ватре.
Човек Ќе скоро умро од страха. И звер Ќе брзо сма®ила растоЌа®е. Сада Ќе ве" претекао Виктора и ударио сталкера шапом. Удар Ќе оборио човека с ногу.
Лешина Ќе нагазила на Виктора одозго и зг®ечила га. Затим су шк оцнула уста месождера.
єош Ќедан тренутак и готово Ќе. У том тренутку б еснуо Ќе сноп, а нека непозната сила Ќе одбацила зеца мутанта. Као да га Ќе ударио гром.
Чудовиште Ќе поново покушало да се трзне, али Ќе поново убиЌено. И огромна лешина се уг енисала, слегла.
Виктор Ќе био у великом шоку. Никада ово ниЌе очекивао. И тако да Ќе у зони било тако мо"но оружЌе да би пуцало зрацима.
У исто време, човека Ќе обузео страх. И одЌедном "е и сам бити убиЌен. Коме он треба - Ќош Ќедан броЌни сталкер ...
Пола БелорусиЌе Ќе ве" покривено аномалном зоном, а авантуристи из целог света долазе овде у потеру за артефактима. А неко конкретно тражи шта
може бити оп ачкан. У ку"ама се Ќош увек може на"и много вредних ствари. А и мафиЌа има своЌе интересе у зони.
Виктор Ќе покушао да отпузи. А онда се, изненада, пред ®им поЌави лик. Виктор трепну очима. Чинило се да Ќе у делириЌуму.
Пред®а Ќе била девоЌка фантастичне лепоте. Носила Ќе припиЌен комбинезон коЌи ниЌе крио ®ену фигуру отворене главе, а видело се како Ќе златна,
буЌна коса. А лице Ќе храбро и истовремено лепо.
Виктор Ќе покушао да устане, пошто га Ќе девоЌка изненада ухватила и зграбила га за нос голим прстима. Заиста Ќе било шта да се иде на кров.
Невероватно лепа девоЌка хода по зони боса. И тако сам га зграбио.
Виктор Ќе осетио Ќак бол. Ноздрве су му биле стиснуте као клешта. А ова лепа девоЌка имала Ќе тако Ќаке прсте. А онда Ќе осетио да га нешто зграби
него и иза гриве.
Виктор Ќе чуо глас друге девоЌке, био Ќе веома приЌатан, а истовремено и злокобан:
- Па, да ли Ќе Герда ухватила клинца?
Плавокоса девоЌка Ќе уз смех одговорила:
Како видите Шарлот? Прави мали и не превише згодан човек!
Виктор Ќе био збу®ен. У ствари, оно што Ќе: тродневна стр®ика, дуго неопран, зноЌан, смрд ив. Да, и не сиЌа лепотом, а ве" има преко тридесет година.
Виктор Ќе генерално тако-тако човек... НаЌобичниЌи. Висина Ќе просечна, ништа посебно ни у кревету. Неколико зуба ве" недостаЌе и нема шта да се убаци.
НаЌЌедноставниЌи човек, а не неки холивудски хероЌ. А ево и девоЌака. Пред ®им се поЌавила друга девоЌка. Била Ќе ватрено црвена. И такође уско
комбинезон коЌи не сакрива фигуру. Штавише, било Ќе Ќасно да су девоЌке веома миши"аве и имаЌу трбуш®аке са плочицама. Обе су веома лепе, храбрих лица,
и висок. НаЌма®е имаЌу осамдесет пет метар и боси су. у високим потпетицама девоЌке би уопште биле високе.
Црвенокоса Ќе била наоружана неким фенси митра езом, а о поЌасу ЌоЌ Ќе висио ђаво зна шта Ќош. Да, и плавуша са пуним арсеналом.
Виктору Ќе било чудно што су девоЌке босе. Уосталом, толико Ќе зараза у зони, а и само зем иште Ќе затровано и пуно разних отровних буђи, г ива, коприва и
разне врсте инсеката.
У ствари, ове девоЌке су много ризиковале своЌим голим табанима, коЌи су, зачудо, ружичасти и чисти, пр авштина и прашина се не држе у ®има.
Генерално, ове девоЌке су тако необичне.
У овоЌ области има много ма®е жена него мушкараца. И лако Ќе у ®ему добити неплодност, и рође®е детета мутанта. Иако постоЌе ретки авантуристи - даме разбоЌници,
и проститутке. Мада, наравно, потпуно деградиране жене иду код проститутки, од коЌих су многе страшне и пиЌане. Генерално, алкохол Ќе популаран у зони.
ВеруЌе да неутралише бар делимично радиЌациЌу и многе отрове. Али од пиЌанства, жене брзо старе и губе своЌ тржишни изглед. Ово Ќе тужно.
А ове девоЌке, тако младе, свеже, преплануле и здраве - само празник за очи.
Виктор Ќе промрм ао, хватаЌу"и рукама Гердину босу ногу, коЌа Ќе наставила да га држи за нос:
- Пусти то Ќер боли!
ДевоЌка се насмеЌала говоре"и:
- Да, боли... Али шта кажеш пацук. Спасао сам те!
Виктор одговори са уздахом:
- Могао бих да ти платим, али немам скоро ништа!
Герда се закикота и примети:
- А шта узети од таквог Ќадника као што си ти!
Црвена Шарлот Ќе рекла:
- Можда "е нас полизати?
Герда Ќе презриво фркнула:
- Он смрди!
И отерао Виктора. Човек Ќе повукао на леђа... ДевоЌке су се сложно смеЌале. Били су толико секси да се Виктор нехотице узбудио.
Шарлот Ќе у међувремену пришла лешини зеца мутанта и ударила по крзну, приметивши:
- Племенита особа! Али само ®егов реп Ќе вредан!
Герда климну главом и упита Виктора:
- Ако не желите да вам одсечемо главу, реците нам где Ќе камен сре"е!
Виктор Ќе збу®ено промрм ао:
- Да, Ќа... Да ли бих био такав да имам камен сре"е!
Шарлот Ќе одсекла грмолики реп зечЌем лаву. Ставила га Ќе у торбу и зарежала:
- Он лаже! Старац му Ќе рекао где Ќе камен! Да му одсечемо главу?
Виктор Ќе збу®ено промрм ао:
Зашто би то рекао? Ко сам Ќа за ®ега? Штавише, и сами бисте знали од ®ега ...
Герда Ќе зарежала:
- Не"е и"и... Али осе"ам да ниЌе тако Ќедноставно као што изгледа. Можда "емо га одвести у подрум и мучити по правилима!
Шарлот климну у знак сагласности.
- Дефинитивно треба да се уради! Одведи га у подрум и пробаЌ тамо!
Герда Ќе хтела нешто да каже, када Ќе чула псовке и пр аве псовке.
ДевоЌке су се окренуле. На путу се поЌавило десетак пр авих и отрцаних мушкараца. Кретали су се према девоЌкама. И притом су псовали, и то прилично пр ави.
Шарлот се закикота.
- Ово Ќе банда песница ... Како Ќе свет пун критина!
И извукла Ќе пишто .
Герда климну главом у знак сагласности.
- ХаЌде да их убиЌемо! Превише Ќе пр авштине у зони!
И обе девоЌке узеше и оголише лица. Виктор Ќе дрхтао од страха. Толико гнева изгледало Ќе у очима ових изузетних девоЌака. Питам се ко су они?
И какву феноменалну мо" имаЌу! Оно што Ќедноставно не могу.
Из пишто а Шарлоте и Герде излетЌеле су греде. Ударали су мушкарце коЌи су се кретали у ®иховом правцу, очигледно желе"и да силуЌу лепотице.
А онда паклена вру"ина и... Неколико уди одЌедном су посекли зраци. Срушили су се уз урлик. Остали су подигли митра езе и резане пушке.
Обе девоЌке: и риђокоса и плавуша су се преврнуле. И одмах "е узети и посадити. Ово су биле осуђенице за смрт. И овде поново падаЌу, унутра
маса човека. Прилично гадна публика...
Герда Ќе узвратила и запиштала:
- Фа лутка!
Шарлот Ќе приметила:
- Брзо смо са ®има!
УбиЌено Ќе дванаест мушкараца из кулака. Тукли су их неким необичним снопом. ДвоЌица су се и да е превиЌала и трзала.
Герда Ќе викнула:
- Црни гавран пред смр"у,
Жртва чека поно"...
Шарлот Ќе потврдила:
- Би"е бесмртности за ратнике,
Ако удариш смело у око!
. ПОГЛАВЉЕ 2
ДевоЌке су ужурбано п ачкале лешеве. Одузели су им сав новац из ¤епова и каишева, узели неколико ситних каменчи"а-артефаката.
Затим покупите оружЌе. И тада Виктор ниЌе могао да веруЌе своЌим очима. Сви ови ножеви, пишто и, митра ези, резане пушке, доспели су у ташне
ратници и буквално нестали тамо ...
Виктор изненађено упита:
- Како ви то радите?
Герда се закикота и одговори:
Ти не разумеш човече!
Шарлот Ќе логично рекла:
Па, предуго Ќе за обЌаш®ава®е! ХаЌде устани и прати нас! И да е "еш ти добро до"и ако не желиш да будеш одсечен
глава!
Герда се закикота и примети:
- Да, и то одмах!
И зграбио Виктора за врат. Лако Ќе откинуо са зем е и понео.
Човек Ќе лебдео и беспомо"но се млатио у ваздуху. Шарлот Ќе голим прстима подигла Викторов пишто и бацила га на ®ега.
Аутоматски Ќе зграбио оружЌе.
Црвенокоси климну главом са одобрава®ем.
- НиЌе лоша реакциЌа!
Виктор одговори са уздахом:
-Иначе не преживети!
Герда га постави на ноге и климну главом.
- Пођи са нама! И да се ниси усудио да бежиш. Кре"емо се брже од наЌбржег човека на свету.
А Виктора Ќе гурнула митра езом.
Сагнуо се и кренуо са девоЌкама. Изгледао Ќе као претучени пас.
ДевоЌка Ќе ударила ногама, остав аЌу"и голе, грациозне отиске у прашини. Штавише, Шарлот Ќе умочила ноге у крв.
Изгледа да обоЌица нису никога покрали да се плаше. И тако су секси - само пркосно.
Виктор Ќе питао девоЌке:
- Ко си ти?
Црвенокоси ратник Ќе одговорио са осмехом:
- Шта ти мислиш?
Човек Ќе подигао руке.
- Не знам! Али ти си тако посебан!
Герда климну главом, показуЌу"и зубе.
- Ми смо ти коЌи те могу убити... Али у том случаЌу смо у могу"ности да дамо награду. ве" зависи од тебе!
Виктор се скептично насмеЌао.
- Како могу да будем корисна таквим кул женама попут тебе?
Као одговор, Герда Ќе подигла ногу и поново зграбила Викторов нос голим прстима и стиснула много Ќаче. А она Ќе викнула:
Ми нисмо твоЌе жене! Жене продаЌу семе на пиЌаци!
Шарлот климну главом.
- єел тако! Али ти знаш много! На пример, такав артефакт као што Ќе камен за подмлађива®е!
Виктор се стресе и примети:
- Ово Ќе веома редак камен. И има неже ене ефекте. Можете чак постати и мали дечак ако га дуго држите у рукама.
Штавише, ван зоне они коЌи су примили такву омладину Ќедноставно умиру. А унутар зоне, претвараЌу"и се у децу, одрасли такође губе
снаге и вештине, а често и пам"е®е одраслих.
Герда климну главом у знак сагласности.
- Да, чули смо да камен младости има споредна и не баш приЌатна своЌства. Међутим, када се комбинуЌе са сре"ним каменом,
а са неким другим артефактима може да од човека ван зоне направи бесмртног и заувек младог супермена. Тако да...
Шарлот Ќе спремно потврдила:
- Ако хо"еш да живиш, помози нам!
Виктор Ќе задрхтао и упитао:
-Ко си ти уопште?
Герда Ќе са осмехом приметила:
- Додатно зна®е "е вам само скратити живот!
Шарлот Ќе потврдила:
Имамо само више разлога да те убиЌемо!
Виктор Ќе застао... Прошли су поред смрд иве депониЌе. Неки клошар, видевши девоЌке, поЌури к ®има и поче да моли:
- ДаЌ сирочету... кору хлеба!
Шарлот Ќе голим прстима подигла комад стакла и бацила га. Пропа ач коЌи Ќе скочио преблизу добио Ќе бод право у око. И комад стакла
пробио стаб ику и ушао у мозак. Нева алац се срушио.
Виктор Ќе звиждао.
- Ловно! Веома паметан!
Герда Ќе приметила:
- Не можемо то!
Шарлот Ќе зарежала.
- Да, натопио сам микроба!
Виктор Ќе приметио:
- И ово Ќе човек и убиЌа®е Ќе тако окрутно!
Шарлот се насмеЌала и приметила:
- Или можда обрнуто. Беску"ницима "е бити много бо е него овде вегетирати на оном свету!
Герда Ќе са осмехом приметила:
- єел тако! Зашто би олош живео... За човечанство Ќе ово мали губитак!