Аннотация: Сталкера, цiлком пересiчного чоловiка, зустрiчають дiвчата - дуже непересiчнi. I в них надздiбностi i такi крутi закидони. Ось це дiвча - просто супер i гiпер.
. СТАЛКЕР ГРА БЕЗ ПРАВИЛ
АННОТАЦIЯ
Сталкера, цiлком пересiчного чоловiка, зустрiчають дiвчата - дуже непересiчнi. I в них надздiбностi i такi крутi закидони. Ось це дiвча - просто супер i гiпер.
. РОЗДIЛ Љ1.
Минуло, мабуть, секунд тридцять, перш нiж у вухах перестало гудiти. Рвонуло дуже сильно. Його вiдкинуло на кiлька метрiв тому, ближче до краю болота, де вiн вiдчув, як мерзенний сморiд почав проникати в його легенi.
Пiдняв руку, поторкав голову, перевiряючи чи немає в нiй чого недоброго у виглядi дiрки вiд кулi або осколка, що встромився. Але все було гаразд, якщо таке взагалi було застосовне до стану, коли ти не можеш пiднятися, а будь-який рух викликає такий бiль, що мимоволi можна померти вiд болючого шоку.
Перед очима попливли круги, у грудях защемiло i рука одразу потяглася до кишенi, де лежала аптечка зi шприцем. Чи сил могло вистачити на бiльше, але на той момент це було хоч щось.
Намацавши необхiдний препарат, сталкер з останнiх сил встромив голку i видавив весь вмiст, вiдчувши, як рiдина та сила розтiкається по венах, проясняючи розум i наповнюючи м'язи енергiєю.
Незабаром вiн уже мiг нормально бачити, бiль у грудях поступово сходив нанiвець i йому, нарештi, вдалося пiдвестися i побачити, що весь цей час вiн лежав посеред очеретiв, смуги i бруду. Зброя вiдкинула вибухом трохи далi. На тiлi не було видимих поранень i всi його спроби знайти хоч щось, що пiдтверджувало той бiль, що вiн вiдчував до уколу, не увiнчався успiхом. Вiн був цiлий, хоч i добряче пом'ятий.
Повiтря було просякнуте смертю. Це вiдчувалося з кожним вдихом i тiєю порцiєю повiтря, що надходило в його легенi, коли вiн повз до своєї зброї i побачив крiзь стiну сiрих рослин i болотної трави кiлька тiл сталкерiв, що валялися прямо перед очима. Неподалiк чулося виття псевдособак i ще якихось тварей, що гарчали за вiдчуттями зовсiм близько вiд цього мiсця. Чуючи кров i свiжу плоть, вони ось-ось мали з'явитися тут.
Чоловiк судорожно перевiрив магазин - патронiв мало вистачити на пару хвилин, але тiльки якщо тварюки не налетять на нього гуртом, тодi йому доведеться туго.
"Граната" - промайнуло в нього в головi. Це був останнiй аргумент у суперечках iз мутантами, але на жаль нiчого такого зараз у нього не було.
"Може перевiрити тiла? У когось iз них повинна була бути хоча б одна."
Вiн встав на ноги, зняв автомат iз запобiжника i акуратно, нiби йдучи мiнним полем, почала рухатися вперед, все ближче пiдходячи до того мiсця, де прогримiв вибух i були вбитi його бойовi товаришi.
Тут. майже бiля вирви, де явно було закладено мiну, в нiс ударила сморiд вiд горiлого м'яса. Вiн трохи почекав, давлячи почуття блювоти, потiм зробив один крок, опустився на одне колiно i перевернув понiвечене тiло сталкера на спину.
"Не пощастило" - подумав вiн, оглядаючи кишенi щодо гранат.
Потiм пiдiйшов до другого, третього. Довелося зняти кiлька запасних магазинiв i вiдiйти у бiк старої халупи, залишеної тут ще з часiв першого викиди i забарикадуватися, залишивши лише один вихiд, звiдки можна було вести вогонь по мутантах, якщо тi почують його i попруть прямо до будинку.
- Чорт, - нарештi вирвалось у нього з грудей.
Чоловiк дiстав рацiю, приклав до вуха i почав говорити давно завченi слова, сподiваючись, що його почути, перш нiж мутанти згризуть останнiй шматок його м'яса.
- База, це "Сокiл", ми потрапили в засiдку, живим залишився тiльки я.
Вiн повторив це ще кiлька разiв, прислухаючись до порожнечi ефiру. Потiм зробив це ще один раз, сподiваючись, що всьому виною недавнiй викид i цей вiн створює перешкоди для радiозв'язку, але пiсля того, як на його заклик про допомогу не вiдгукнулися, вимкнув рацiю, притиснувши до грудей автомат.
У бараку в цей час було тепло. Приблизно до дев'ятої вечора, коли розвiдзагони та мисливцi за артефактами поверталися на свої звичнi мiсця ночiвлi, у примiщеннi ставало не проштовхнутися. Зал наповнювався людьми, гомоном, труїлися байки та анекдоти. Тi, кому вдавалося винести з походiв щось дорожче за розiрванi портки, миттю прямували до торговця, чия будка розмiщувалася на другому поверсi прямо за кабiнетом Борова.
Старий неохоче йшов на контакт. Вiн взагалi був людиною мовчазною. Таких зазвичай уникають, вважаючи чокнутими чи не вiд цього свiту. Але оскiльки дiд (саме так його шанобливо називали всi мiсцевi сталкери за вiк та досвiд) був головним у санаторiї, то потреба хоча б зрiдка до нього звертатися за допомогою, змушувала сталкерiв йти до нього на уклiн.
- Повiрити не можу, що ми знову на нулi.
Вiктор утомлено увiйшов до зали, окинувши поглядом ущерть набите примiщення, де як звичайно несло потiм, сигаретами, спиртним i промерзлими iсторiями. Потiм пройшов трохи вперед, де подивився невеликий столик у самому кутку i приєднався до ще двох сталкерiв, якi допивали своє пиво пiсля походу.
-Ну як? Iз чим повернувся, Вiтю? Судячи з твоєї особи, справа погань.
Вiн правда був виснажений довгою i небезпечною дорогою. Полiськi болота нiколи не були доброзичливими до чужинцiв, особливо якщо тi рвались у її володiння за артефактами. З тiєї самої пори, коли Зона просунулась на пiвнiч i охопила частину брестської та гомельської областей, багато сталкерiв нахвалювали цi мiсця, виносячи звiдти незлiченну кiлькiсть хабара та рiдкiсних артефактiв. Цiлими караванами йшли в топи сталкери, поки джерело не стало пересихати. Багато тих днiв втекло води. Хабара стало значно менше, а ризик зрiс багаторазово. Комусь ще вдавалося вiдшукати кiлька рiдкiсних екземплярiв, за якi вченi готовi були рвати один одному ковтки, але раз на раз не припадав i на один вдалий похiд припадала дюжина абсолютно нульових. I добре, якщо обходилося без втрат. Адже бували випадки, коли з цiлком звичайного рейду поверталася половина загону, розповiдаючи як по дорозi до мiсць iнших розiрвали псевдособаки, або ще гiрше. Багато iсторiй ходило про тi мiсця, але сталкерiв це все одно не зупиняло. Жага наживи справа така. Складно утримати себе вiд великого ризику, коли куш може забезпечити безбiдне життя аж до старостi.
- Все погано, - сказав Вiктор, дiстаючи з рюкзака останню банку тушонку, яка залишилася з походу. Швидко розкрив її, провiвши вiстрям ножа по кришцi, пiсля чого в мить з'їв весь вмiст, проковтнувши бiльшу частину майже не розжовуючи-так сильно було почуття голоду у сталкера.
-Ми пройшли всi, аж до Кратера.
-Ти був там?-запитав один iз сталкерiв, що стояли поруч.
Вiн тихо розсмiявся.
-Можеш не вiрити, я нi до чого не зобов'язую.
-I Яке там? Я чув бандоси облюбували тi краї. Зручно ловити жовтих - мiсця глухi. Як хтось пропаде, шукати вже немає сенсу, от i шарошаться там цiлими натовпами.
Обидва сталкери переглянулися. Вiктор зрозумiв, що їм вiдомо це не з чуток.
-Багато всякої поганi там i бандити менше iз лих, яке менi там зустрiчалося.
Доївши залишки своєї скромної сталкерської трапези, вiн пiдняв рюкзак на плечi, подякував мужикам за компанiю i попрямував до торговця. На другому поверсi людей було трохи менше, але через невелику площу примiщення i вiдсутнiсть вiкон i гарну вентиляцiю, смердiло так, нiби щойно тут був убитий i витрощений псевдогiгант, чиї останки зараз смердiли прямо в нього пiд ногами. Добивали нюх Вiктора i сигарети, що тлiли на столi у торговця. Вiн не курив уже кiлька рокiв i, на вiдмiну вiд своїх колег, що димили, вiдчував всю мерзотнiсть тютюну при кожному вдиху.
Стояла черга. Декiлька солдатiв з боргу, якi, мабуть, проходили цими мiсцями до своєї бази i зазирнули для поповнення боєприпасами i провiантом, уважно оглядали викладений на стiл товар. Зброя. Боєприпаси. Обладнання та обмундирування. Все це було в бiльш-менш належному станi, що викликало iнодi здивування не менше, нiж бюрер у навколишнiх мiсцях, адже санаторний комплекс i прилеглi до нього житловi та господарськi будiвлi знаходилися дуже далеко вiд великої землi, i добути таке виявлялося вкрай важко. Але Вiтольд на те й був торгашем, що вмiв знайти будь-який товар, а якщо до цього додавалися хорошi грошi, то за результат можна було не хвилюватися - все буде доставлено вчасно та вчасно. Ось i зараз, коли група боргiвцiв, нарештi здiйснивши покупку i наповнивши гаманець Вiтольда грiшами, вiдiйшла вбiк, на його обличчi запанувала усмiшка.
-День прожитий недарма, коли клiєнт йде задоволений, а я отримую прибуток.
-Радий, що в тебе все чудово, - сказав Вiктор, пiдходячи до прилавка.
-Ну-с, мусьє, з чим завiтав? Давненько тебе не було. Я тут часом подумав, що ти це, все, помер, так би мовити, забрала тебе зона i перетворила на одного з тих чудикiв випалювача.
-Але я тут i мозок у мене в порядку.
-I мене це тiшить, значить у тебе є добрий товар.
Вiктор промовчав. Вiдверто кажучи, запропонувати Вiтольду йому не було чого i визнавати це вiн не хотiв. З останнього рейду сталкер вийшов порожнiй i позбавлений сили, ледве дотягнувши до санаторiю. Проте дещо в нього все-таки було щось цiнне, що не можна було поторкатися або оцiнити вiзуально, щось, що мрiяв отримати навiть Боров.
-У мене є iнфа, Вiтольд. Я знаю, куди пiшла гiгантська химера. Я можу показати.
Торгаш пiдозрiло подивився на свого клiєнта, потiм глянув на iнших сталкерiв за його спиною, якi чекали своєї черги, пiсля чого трохи нахилився вперед, перевiвши своє тiльце через шкiльну парту, що служила Вiтольду робочим столом.
-Ти про цю iржаву тварюку краще не згадуй. Востаннє вона загризла дванадцять людей на РУЕС. З того часу її нiхто не бачив i краще б вона провалилася прямо в пекло, нiж лякала своєю присутнiстю моїх клiєнтiв.
Її дiйсно багато хто називав iржавою через колiр грубої вовни, що нагадувала намотаний на такий же грубий i мiцний шкiру iржавий колючий дрiт. Бiльше, нiж усi iншi особини подiбного типу, вона вiдiжралася на сталкерах до якихось неймовiрних розмiрiв, через що мiсцевi угруповання навiть призупинили ворожнечу, щоб об'єднатися та вбити її. Але пiсля нальоту на РУЕС, тварина безслiдно зникла i з того часу її нiхто не бачив.
-Отже ти не готовий платити за це?
Вiтольд повернувся у своє колишнє становище, вiдкинувшись на спинку крiсла, що хрустiв пiд вагою свого власника. Клацаючи пальцями i потираючи широке чоло, вiн усiм своїм виглядом показував, як боролися всерединi нього жадiбнiсть i цiкавiсть.
- Чорт, - протягнув вiн, ударивши по столу долонями. -Давненько мене не ставили в глухий кут такими пропозицiями.
-Значить питання у цiнi?
-Не тiльки, - вiн з секунду помовчав. -А Раптом ти брешеш? Що якщо ти отримаєш грошi, а нiчого розумного не скажеш. Потiм шукай вiтру в полi. Зона велика, чорт знає, куди тебе занесе.
-Дуже радий, що ми знайшли порозумiння. Сходи краще до Борова. Вiн зараз якраз у себе. Старий прозорливий, брехня вiдразу розрiзняє, якщо зможеш його переконати, я чимось пiдсоблю у твоїй полюваннi, а так - вибач. У мене тут кожен другий то примар бачив, то з богом спiлкувався, то мутантiв дивних на залiску в повнi бачив. I всiм потрiбнi грошi, зброя та спорядок.
Вiктор пiшов, все ще чуючи старече буркотiння торговця. Бiля дверей вiн зупинився - хтось вiдчинив кiлька горищних вiкон, де ближче до ночi з метою безпеки розташовується снайперська пара, i свiже повiтря, що пiдштовхується вiтром, стало проникати в санаторне примiщення.
Вiктор глибоко вдихнув. Йому було приємно дихати нехай i не iдеально чистим, але свiжим повiтрям, що розбавило нудотну сумiш вони, що висiла весь цей час на другому поверсi. Роблячи крок за кроком, вiн дихав умi частiше, нiби в цьому повiтрi було все його життя i вiн не мiг наситити їм свiй органiзм перед зустрiччю з неминучим.
У дверi вiн постукав по-старому: три короткi рази, пам'ятаючи про небагатослiвнiсть дiда, що вiдображалася майже у всьому. Звичної вiдповiдi на стукiт не було, але Вiктор чомусь подумав, що увiйти вiн уже мiг, пiсля чого прочинив важкi дерев'янi дверi i ступив у добре освiтлений кабiнет.
Боров сидiв за великим столом, розглядаючи на екранi монiтора. Людина, що увiйшла, його зовсiм не цiкавила, лише один раз вона пiдняла погляд, щоб плсiотреть на гостя, пiсля чого знову потонула в рядках текстового документа.
Вiктор пройшов ближче до столу, сiв на стiлець, що стояв поруч, i почав чекати. У старого бувало таке, коли вiн iгнорував те, що вiдбувається навколо, пiсля чого знову повертався в наш свiт як нi в чому не бувало. Ось i зараз чекати на Вiктора довелося хвилин п'ятнадцять, перш нiж Боров вiдiрвався вiд комп'ютера i, нарештi, звернув увагу на сталкера.
- Говори,-басом прогримiв дiд.
-У мене є iнформацiя з приводу химери, тiєї самої, що знатно пошматувала нам нерви пiвроку тому. Я бачив її на межi брестської областi у районi Жадинi. Мiсцевi казали, що тварюка мотається i далi: Столiн, Речиця, Воронi. Люди там дедалi частiше пропадають. Схоже, вона обживає свої новi мисливськi угiддя.
Боров нiчого не сказав. Не встаючи зi свого крiсла, вiн повернувся до карти, що висiла на стiнi, i поглядом уперся в те мiсце, про яке говорив Вiктор.
-Далеко залiзла.
-Я зустрiв її на шляху до кратера. Вона спала в низинi, прямо в очеретi, перечiкуючи полуденну спеку. Менi взагалi пощастило, потрап я їй трохи пiзнiше, коли б стало прохолоднiше, хто знає чим би все це закiнчилося.
Старий мовчав. Вiн нiби зважував усе За i Проти, як i Вiтольд, який мучився сумнiвами щодо iнформацiї, вiн не поспiшав приймати рiшення, чим знатно вiдчував терпiння Вiктора. Вiн був уже готовий розвернутися i пiти геть, наплювавши на всi правила, набрати людей i самостiйно вирiшувати дивовижне тварюка i прославитися легендарним мисливцем, як раптом старий ожив. Повернувся з країни роздумiв, де перебував весь цей час. Повернувся обличчям до сталкера i так само лаконiчно промовив.
-Чого ти хочеш?
-Менi потрiбна вiдповiдна зброя. Я тiльки сьогоднi повернувся з рейду та гол як сокiл. У мене немає коштiв, щоб придбати все необхiдне, але якщо ти менi допоможеш iз цiєю справою, а в мене вдасться завалити тварюку, то сюди натовпом повалять сталкери i хабара буде не злiчити.
Дiд за мить помовчав.
-А якщо немає?
Тут Вiктор не знайшов нiчого. Правду кажучи, вся ця витiвка з полюванням на Iржаву була чистої води безумством i самогубством. Вона загризла озброєних до зубiв людей на РУЕС, що їй варто зробити те саме з невеликою групою сталкерiв та ще й на своїй територiї.
-Я постараюся, щоб у мене вийшло.
Нарештi вичавив iз себе Вiктор. Але Боров стояв своєму. Дiд повторив своє запитання.
-А Якщо не впораєшся?
Пiсля того, як Вiктор залишив питання без вiдповiдi, дiд мовчки вiдвернувся до комп'ютера i продовжив своє читання. Це означало, що розмова закiнчена. Рiшення старий прийняв i про жодну зброю мови бути не могло.
Вiн вийшов у коридор, де, як i ранiше, смердiло, як на смiтнику, пройшов повз двох iнших сталкерiв, якi чекали своєї аудiєнцiї бiля Боровпа, пiсля чого спустився на перший поверх. Люди все перебували. Якоїсь митi їх стало так багато, що не можна було зробити i кроку, щоб не зачепити когось плечем.
Проте йому вдалося протиснутися до виходу i вибратися назовнi, де Вiктор змiг вдихнути на повнi груди. Тютюновий дим бiльше не здавлював його легенi - дихати стало значно легше, а нудотна сумiш поту та алкоголю залишилася за його спиною. Проржавiлi, але все ще мiцнi дверi зачинилися за його спиною i попереду перед очима вiдчинилася Зона.
Коли вiн уперше сюди потрапив, тут мало що було обжито людьми i все в окрузi нагадувало тихий, мертвий хаос, що настає, коли на горизонтi виростає ядерний гриб i ударна хвиля зносить до чортової матерi. Ось щось подiбне було тут. Проте якась сила: господь чи природа, кому як цiкаво, став наводити лад i незабаром тутешнi мiсця наповнилися живнiстю, яка якось пристосувалася до радiацiї, а коли й ця напасть почала сходити нанiвець, вiднесена невiдомими силами все далi на пiвнiч, стали з'являтися i люди. За ними прийшли i мутанти. Мисливець i жертва (дивлячись з якого боку подивитися) раптом опинилися один перед одним, що змусило кожну групу суворо окреслити свої володiння. Люди осiли в сарому будинку санатрiю. Комплекс часiв пiзнього СРСР, вiн страшенно добре зберiгся навiть пiсля всiх катаклiзмiв i десяткiв вибрлсiв, ставши рятiвною гаванню для сотень мандрiвникiв i бродяг, якi шукали в Зонi своє щастя. Невелика дiлянка навколо трьох клрусiв санаторiю теж охоронялася людьми, але все, що було за ним - глуха мiсцевiсть, все це належало мутантам. Там дiяли iншi закони. Первiснi, тварини, коли iнстинкти, що дрiмали всерединi сталкерiв, прокидалися i тi перетворювалися на таких самих хижакiв, забувши про своє людське проходження.
Ось i зараз, дивлячись перед собою, в глуху далечiнь, де останки колись великої iмперiї потонули у високих чагарниках очеретiв, де багатоповерховi будiвлi перетворилися на розсадники мутантiв i невiдомих науцi iстот, Вiктор вiдчув, як усе його тiло напояглося, а руки машинально потяглися до зброї.
Свiт справдi змiнився. Не так швидко, як багатьом здалося, але кардинально, змiнивши не так ландшафт всiєї територiї, як душi людей, якi вирiшили свящати своє життя iз Зоною. Вона поглинала людей, мала розум так сильно, як не мiг цього зробити жоден дурман. Одержимi чудесами, що творяться в цьому мiсцi, веденi мрiями збагатитися або просто пiзнати iнше життя, люди тодпами валили в цi мiсця, незважаючи на якусь небезпеку.
Вiктор iшов довгою вулицею, що витягнулася, як удав у заростях, мiж колись житловими багатоповерхiвками. Вони померли. Дуже давно люди покинули своє житло, залишивши цегляних велетнiв доживати своє столiття вже у новому свiтi.
Пiд ногами брязнув метал-трамвайнi колiї саме пролягали в цьому мiсцi. Правда тепер вони заiржавiли i нагадували вени, що здулися, давно позбавленi кровi, але вiд цього не менш страшнi.
Порожнеча.
Вiктор раптом побачив якiсь дивнi слiди. Вони були немов зайчi, але досить великi. При чому пазурi тут тигринi та дуже гострi. Навiть метал рейок був подряпаний.
Вiктор насупився. Ще не вистачало натрапити на кролика-мутанта. Це тварина розмiрами з доброго лева, могло на дистанцiї плюватися отрутою. I його нелегко зупинити,
навiть розривною кулею. Зрозумiло, що зустрiч iз таким кроликом i отруйним тигром одночасно не обiцяла нiчого доброго. Це справдi монстр.
Вiктор звернув у провулок i мимохiть пригнувся. Вiн не шукав зайвих пригод.
I дiстав пiстолет iз-за пояса. Прислухався. Такий великий звiр не може пiдкрастись непомiтно. Несподiвано сталкер побачив iз боку вiд себе скелет. Вiн був таким...
Моторошно покрученим i обгризеним. А на кiстках висiли уривки форми, i явно вбили i мали недавно - стiкаюча кров не встигла застигнути.
Вiктор лаявся:
- Оце японський мiстовий!
I завмер... Знову прислухався. Начебто все було тихо. Але iнтуїцiя пiдказувала, що найкраще було б повернутися в компанiю iнших сталкерiв, або ж вибрати собi будинок
надiйнiше. Вiктор рухався, пригнувшись... I короткими перебiжками.
I ось справдi почувся приглушений рик, i дряпання чиїхсь потужних лап. Вiктор прискорився, вiн мчав до дверей. В ту ж мить за ним спалахнуло полум'я.
I вогонь ударив по брудному костюмi. Вiктор озирнувся. За ним мчало чудовисько. Розмiрами з бика мчала сумiш кролика з вухами та лева, з потужними лапами.
I ще це звiр палахкотiв вогнем.
Вiктор чув, що мутанти-кролики вмiють плюватися отрутою, але не думав, що ця здатнiсть поширюється i на дихання вогнем.
Чоловiк мало не помер вiд страху. А звiр стрiмко скорочував вiдстань. Ось вiн уже наздогнав Вiктора i вдарив сталкера лапою. Удар звалив чоловiка з нiг.
Туша настала на Вiктора зверху i притиснула. Потiм м'яко клацнула паща.
Ще мить i кiнець. В цей момент блиснув промiнь, i якась невiдома сила вiдкинула кролика-мутанта. Наче його вразило блискавкою.
Монстр спробував знову дертися, але його знову вразило на смерть. I величезна туша обурилася, затихнувши.
Вiктор був у сильному шоцi. Вiн нiяк не очiкував такого. I щоб ще на зонi була така потужна зброя, щоб било променями.
Одночасно чоловiка скував страх. А раптом i його самого закiнчать. Кому вiн потрiбен - ще один численний сталкер.
Вже половину Бiлорусiї охопила аномальна зона i сюди з'їжджаються в гонитвi за артефактами авантюристи з усього свiту. А хтось спецiально шукає що
можна пограбувати. У будинках ще можна знайти чимало цiнних. I мафiя також на зонi має свої iнтереси.
Вiктор спробував вiдповзти. I тут несподiвано перед ним постала постать. Вiктор заморгав очима. Йому здалося, що вiн марить.
Переднiм була дiвчина казкової краси. Вона була облягаючому комбiнезонi, не приховуючи фiгурку з вiдкритою головою, i було видно як майорять її золотистi,
пишне волосся. I личко мужнє i водночас прекрасне.
Вiктор спробував був пiдвестися, як дiвчисько несподiвано взяло i схопило його босими пальчиками нiжок за нiс. Тут справдi було вiд чого поїхати на даху.
Босонiж казково гарне дiвчисько ходить по зонi. I так схопила.
Вiктор вiдчув сильний бiль. Йому нiздрi стисло нiби клiщами. I такi сильнi були у цiєї прекрасної дiвчини пальцi. А потiм вiн вiдчув i як щось схопило
його i за загриво.
Вiктор почув голос iншої дiвчинки, вiн був дуже приємний, i водночас зловiсний:
- Ну, що Герда спiймала крысу?
Дiвчина блондинка зi смiшком вiдповiла:
- Як бачиш Шарлота! Правда дрiбний i не дуже симпатичний чоловiк!
Вiктор знiяковiв. Справдi який вiн: триденна щетина, давно не митий, спiтнiлий, смердючий. Та й красою не блищить, i рокiв йому вже за тридцять.
Вiктор взагалi мужик так собi... Найпересiчнiший. Зростання звичайне середнє, в лiжку теж нiчого особливого. Декiлька зубiв уже не вистачає i нiчого вставити.
Найпростiша людина, а не якийсь там герой Голлiвуду. А ось дiвчата. Перед ним з'явилося друге дiвчисько. Вона була вогненно-руда. I теж у облягаючому
комбiнезони, що не приховує фiгури. Причому було видно, що дiвчата дуже мускулистi i прес у них плиточками. Обидвi дуже гарнi, з мужнiми обличчями,
та високi. Як мiнiмум у них метр вiсiмдесят п'ять i це босонiж. на високих пiдборах дiвчата й зовсiм були б здоровенами.
Руда була озброєна якимсь навороченим автоматом, i на поясi в неї висiло ще чортзна що. Та й блондинка за повного арсеналу.
Вiктор подумав, що дивно, що дiвчата босi. Адже на зонi стiльки зарази, i сам ґрунт отруєний, i повних рiзної отруйної цвiлi, грибкiв, кропиви, i
рiзноманiтних насикомих.
Насправдi цi дiвчата, сильно ризикували своїми голими пiдошвами, якi як не дивно рожевi та чистi, слоно в ньому не липне бруд та пилюка.
Взагалi, цi дiвки такi незвичайнi.
Жiнок на зонi значно менше нiж чоловiкiв. I в нiй легко отримати безплiддя, i народження дитини мутанта. Хоча зустрiчаються i рiдкiснi авантюристки - панi-бандити,
та повiї. Хоча звичайно ж у проститки йдуть i баби, що зовсiм опустилися, багато з яких страшнi i спилися. Взагалi алкоголь на зонi популярний.
Вважає, що вiн нейстралiзує хоч частково радiацiю та багато отрут. Але вiд пияцтва жiнки швидко старiють i втрачають свiй товарний вигляд. I це сумно.
А цi дiвчата, такi юнi, свiжi, засмаглi та здоровi - просто диво.
Вiктор пробурмотiв, схопивши руки за босу ногу Герди, яка продовжувала тримати його за нiс:
- Вiдпустiть боляче!
Дiвчина розсмiялася, зазначивши:
- Та боляче... Але що скажеш крыса. Я ж тебе врятувала!
Вiктор вiдповiв iз зiтханням:
- Я мiг би вам заплатити, але майже нiчого не маю!
Герда хихикнула i вiдзначила:
- А що брати з такого жебрака як ти!
Руда Шарлота вiдзначила:
- Може, вiн нам полиже?
Герда зневажливо пирхнула:
- Вiд нього смердить!
I вiдкинула Вiктора ногою. Чоловiк уловив на спину... Дiвчата хором засмiялися. Вони були такi секскуальнi, що Вiктор мимоволi збудився.
Шарлота тим часом пiдiйшла до тушi кролика-мутанта i шльопнула його по шерстi, зазначивши:
- Почесна особа! Але лише його хвiст цiнний!
Герда кивнула i запитала Вiктора:
- Якщо ти не хочеш, щоб ми тобi вiдрiзали голову, розкажи де знаходитися камiнь удачi!
Вiктор розгублено пробурмотiв:
- Та я... Хiба я був би таким, якби я мав камiнь удачi!
Шарлота вiдрiзала у кролика-лева пишний хвiст. Поклала його в сумку, i ричала:
- Вiн бреше! Старий йому розповiв, де камiнь! Давай вiдрiжемо йому голову?
Вiктор розгублено пробурмотiв:
- Навiщо йому це казати? Хто я для нього такий? Тим бiльше ви б у нього самi й дiзналися...
Герда рикнула:
- Не прокотить... Але я вiдчуваю, що вiн не такий простий як здається. Може, вiдведемо його в пiдвал, i пiддамо тортурам за всiма правилами!
Шарлота вiдповiдно кивнула:
- Безперечно це i слiд зробити! Вiдвести його до пiдвалу i там спробувати!
Герда хотiла що сказати, як почулася лайка i брудний мат.
Дiвчата обернулися. Дюжина брудних i рваних чоловiкiв з'явилася на дорозi. Вони рухалися у напрямi дiвчат. I при цьому лаялися, причому досить брудно.
Шарлота хихикнула:
- Це банда куркулiв... Як повне свiтло критинами!
I вихопила пiстолет.
Герда вiдповiдно кивнула:
- Будемо їх вбивати! На зонi отже надто багато бруду!
I обидвi дiвчата взяли i вишкiрили мордочки. Вiктор затремтiв вiд страху. Стiльки гнiву здавалося в очах цих надзвичайних дiвчат. Цiкаво, хто вони?
I якою феноменальною володiють силою! Чого вони тiльки не можуть.
З пiстолетiв Шарлоти та Герди, вилетiли променi. Вони вдарили по чоловiк що рухалися в їхньому напрямку, явно бажаючи згвалтувати красунь.
I ось пекельний жар i ... Кiлька людей разом виявилося перерiзане променями. Вони з завиванням завалилися. Iншi скинули автомати та обрiзи.
Обидвi дiвчини: руда та блондинка перекотилися. I разом як вiзьмуть i всадять. То були смертельнi розряди. I ось знову завалюються, в
масi чоловiка. Досить неприємна публiка...
Герда вiдстрiлявшись пискнула:
- Лялька фа!
Шарлота наголосила:
- Швидко ми з ними!
Дванадцять чоловiкiв з банди кулакiв було прикiнчено. Їх забили якоюсь незвичайною променевою зброєю. Двоє з них усе ще корчилися, i сiпалися.
Герда прокричала:
- Чорний ворон у лику смертi,
Жертву чекає опiвночi...
Шарлотта пiдтвердила:
- Буде воїнам безсмертно,
Якщо врiжеш смiливо у око!
. РОЗДIЛ Љ 2.
Дiвчата дiловито обшарили трупи. Забрали у них усi грошi з кишень та поясiв, прихопили кiлька дрiбних камiнчикiв-артефактiв.
Далi пiдiбрали й зброю. I тут Вiктор не повiрив своїм очам. Всi цi ножi, пiстолети, автомати, обрiзи, влiзли у сумочки
войовниць i там буквально розчинилися.
Вiктор здивовано запитав:
- Як це ви робите?
Герда хихикнула i вiдповiла:
- Тобi не зрозумiти людина!
Шарлота логiчно заявила:
- А так, надто довго пояснювати! Давай вставаючи i йди за нами! Ти ще пригодишся, якщо не хочеш, щоб i тобi вiдтнули
голову!
Герда хихикнула i вiдзначила:
- Та й негайно!
I схопила Вiктора за загривок. Легко вiдiрвала його вiд землi i понесла.
Чоловiк завис i забився в повiтрi безпорадним. Шарлота босими пальчиками нiжок пiдхопила Вiктор пiстолет i жбурнула йому.
Той машинально впiймав зброю.
Руда схвально кивнула:
- Непогана реакцiя!
Вiктор зiтхнувши вiдповiв:
-Iнакше не вижити!
Герда поставила його на ноги та кивнула:
- Iди з нами! I не надумай втекти. Ми рухаємося швидше за найшвидшу людину на свiтi.
I штовхнула Вiктора автоматично.
Той зiгнувшись попрямував разом з дiвчатами. Його вигляд був немов у побитого собаки.
Дiвчина шльопали нiжками, залишаючи в пилюцi босi, витонченi слiди. Мало того Шарлота ще вмочила ступнi в кров.
Таке вiдчуття, що обидвi крали нiкого не боятися. I такi вони сексуальнi - просто зухвало.
Вiктор запитав у дiвчат:
- Хто ви?
Руда войовниця з усмiшкою вiдповiла:
- А ти як думаєш?
Чоловiк розвiв руками:
- Не знаю! Але ж ви такi незвичайнi!
Герда кивнула, вискалив зуби:
- Ми тi, що можемо тебе вбити... Але в разi чого й здатнi дати нагороду. це вже вiд тебе залежить!
Вiктор скептично посмiхнувся:
- Чим я можу бути корисним таким крутим бабам, як ви?
Герда пiдняла ногу i знову схопила Вiктора босими пальчиками за нiс i стиснула куди сильнiше. I ревла:
- Ми тобi не баби! Баби насiнням торгують на базарi!
Шарлота кивнула:
- Правильно! Але ж ти багато знаєш! Ось наприклад, такий артефакт як камiнь омолодження!
Вiктор здригнувся i вiдзначив:
- Це дуже рiдкiсний камiнь. I має побiчнi ефекти. Можна взагалi стати маленьким хлопчиком, якщо довго тримати в руках.
Тим бiльше, що поза зоною, тi, хто отримав таку юнiсть, просто вмирають. А всерединi зони перетворюючись на дiтей, втрачають i дорослi
сили та навички, а часто й дорослу пам'ять.
Герда вiдповiдно кивнула:
- Так ми чули про те, що камiнь молодостi має побiчнi i не надто приємнi властивостi. Однак у поєднаннi з камнем удачi,
i ще деякими артефактами вiн може зробити людину i поза зоною безсмертним i вiчно молодим суперменом. Так що...
Шарлотта охоче пiдтвердила:
- Хочеш жити допомагай нам!
Вiктор зiщулившись, запитав:
-А хто ви все-таки такi?
Герда вiдзначила з посмiшкою:
- Зайве знання тiльки вкоротить твоє життя!
Шарлотта пiдтвердила:
- У нас тiльки додатись причин тебе вбивати!
Вiктор замовк... Вони пройшли повз смердюче смiттєзвалище. Якийсь бомж побачивши дiвчат кинувся до них iз став клянчити:
- Подайте сиротинцi... скоринку хлiба!
Шарлота пiдхвитали босими пальчиками нiжок уламок скла i метнула його. Бомж пiдскочив надто близько отримав вiстрям прямо в око. I шматок скла
пробив стебло i вошльов мозок. Обiрванець завалився.
Вiктор свиснув:
- Добре! Дуже вправно!
Герда вiдзначила:
- Ми й не таке вмiємо!
Щарлота гаркнула:
- Та замочила я мiкроба!
Вiктор помiтив:
- Це теж людина i вбивати так жорстоко!
Шарлота засмiялася i помiтила:
- А може, навпаки. Чим тут животiти на тому свiтi буде бомжу куди краще!
Герда вiдзначила з посмiшкою:
- Правильно! Навiщо вiдморозку жити... Для людства це невелика втрата!