Hitler_Speaking_Normally_Subtitles_small.flv
http://history.d3.ru/comments/460094/
If somebody had told me a nation could start with 35,000 tanks, then I'd have said: "You are crazy!"
Mannerheim: Thirty-five?
Hitler: Thirty-five thousand tanks.
Another Voice In Background: Thirty-five thousand! Yes!
Hitler: We have destroyed - right now - more than 34,000 tanks. If someone had told me this, I'd have said: "You!" If you are one of my generals had stated that any nation has 35,000 tanks I'd have said: "You, my good sir, you see everything twice or ten times. You are crazy; you see ghosts."
This I would have deemed possible. I told you earlier we found factories, one of them at Kramatorskaja, for example. Two years ago there were just a couple hundred [tanks]. We didn't know anything.
Today, there is a tank plant, where - during the first shift a little more than 30,000, and 'round the clock a little more than 60,000, workers would have laboured - a single tank plant! A gigantic factory! Masses of workers who certainly, lived like animals and...
Another Voice In background: (Interrupting) In the Donets area?
Mannerhelm: Well, If you keep in mind they had almost 20 years, almost 25 years of - freedom to arm themselves...
Hitler: (Interrupting quietly) It was unbelievable.
Mannerhelm: And everything - everything spent on armament.
Hitler: Only on armament. "
Mannerhelm: Onlv on armamentl I
|
Запись разговора Гитлера с Маннергеймом (1942-й год).
Hitler_Speaking_Normally_Subtitles_small.flv
http://history.d3.ru/comments/460094/
Если бы кто-то сказал мне, что страна могла бы начаться с 35 000 танков, то я сказал бы: "Вы являетесь сумасшедшими!"
Mannerheim: тридцать пять?
Гитлер: тридцать пять тысяч танков.
Другой Голос В Фоне: тридцать пять тысяч! Да!
Гитлер: Мы уничтожили - правда - больше чем 34 000 танков. Если бы кто-то сказал мне это, то я сказал бы: "Вы!" Если Вы - один из моих генералов, заявил, что у любой страны есть 35 000 танков, я сказал бы: "Вы, мой хороший сэр, Вы видите все дважды или десять раз. Вы являетесь сумасшедшими; Вы видите призраков."
Это я считал бы возможным. Я сказал Вам ранее, что мы нашли фабрики, однy из них в Kramatorskaja, например. Два года назад была только пара сотни [танков]. Мы ничего не знали.
Сегодня, есть завод по производству танков, где - во время первого изменения немного больше чем 30 000, и 'круглые сутки немного больше чем 60 000, рабочие трудились бы - единственный завод по производству танков! Гигантская фабрика! Массы рабочих, кто, конечно, жили как животные и...
Другой Голос В фоне: (Прерывание) В Донецкой области?
Mannerhelm: Ну, Если Вы имеете в виду, что у них было почти 20 лет, почти 25 лет - свобода вооружить себя...
Гитлер: (Прерывающий спокойно), Это было невероятно.
Mannerhelm: И все - все потраченное на вооружение.
Гитлер: Только на вооружении. "
Mannerhelm: Onlv на armamentl Я
|