Никишов Олександр : другие произведения.

ЗбIрка РоздумIв Про Вогнепальну Зброю

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
 Ваша оценка:


Нкшов Олександр

ЗБРКА РОЗДУМВ

ПРО

ВОГНЕПАЛЬНУ ЗБРОЮ

Рукопис за червень - липень 2001 рок

Проблеми нового боприпаса до автоматично збро

   З 40-х рокв вже на цей час (як важко отвикати) минулого столття широко широко популярност набувають боприпаси калбру 7,62 мм. Цей боприпаси використовуться  використовуться, особливо у останнй час дуже широко. Вдом свту автомати конструкц вдомого на свтовому рвен конструктора М. Калашнкова. Крм АК - 47 (АК), АКМ були випущен також гвинтвки СКС пд 7,62Х39 патрон.
   Через два десятилття у Америц розгорнули програму по розробленню ново збро  нових патронв.
   Якщо в Радянському союз розробляли промжкв патрон по потужност мж пстолетним  гвинтвочним, то вже в США вели розробки явно пдражаючи радянському патрону 7,62Х39. Але збергаючи потужнсть хоча б близьку до гвинтв очно, американц сконструювали патрон 5,6Х45. Це вже промжкв патрон мж автоматним та гвинтвочним.  що тут почалося! Такого ажотажу не було з кнця ХХ сторччя. Почали  у нших державах переробляти або конструювати автоматичну зброю пд малокалберний патрон. А зараз в Нмеччин дйшли до калбрв 4,7 мм (4,92 мм)  вже до 4,5 мм. А в США у 80-х роках у перод розумно збро хотли в арм використовувати калбр 1,6 мм до гладко ствольно або з дуже пологими нарзами збро. У яку пррву катиться наш свт!
   Калбр 7,62 мм став завеликим, хоч  вигдним для стрлецького озброння. Вигднше було б використовувати калбри 5, 45 - 5,6 мм, але з новими особливо форми  пробивно будови кул. Можна було б використовувати нов нов утяжельонн сплави. Тод куля калбру хоча  не бльше була б по характеристикам далекобйност  кучност така як  калбру 7,62 мм. Вддача, правда, у ново дрбнокалберно кул була б дещо вищою, нж у старо кул калбра, наприклад 5,45 мм.
   В останнй час спогади про 7,62 мм трилнйний калбр можна пояснити пробивними властивостями. Адже дрбнокалберн радянськ  американськ кул чутлив до пробивамих перешкод на трактор польоту. Радянська куля ма спецальний сердечник, а об'днаноштатський - спецальну головку, теж чутливу до перешкод. Кул, проникаючи в тло жертви кувиркаться в деяких варантах куль трохи сплющуться, вилтаючи з ураженого на вилт тла куля летить хвостовою частиною вперед (куля у такому раз пролетить мало, а якщо в когось  влучить, то, швидше всього, ма лише поранити). Для спецоперацй така зброя звсно пдходить. Але на вйн пхот доведеться воювати не тльки у мстах, де висока тракторя досить прийнятна  можна стрляти по амбразурах, а й пд час коротких перестрлок у лсах та джунглях. Тут  показу свою невигднсть чутлива куля. Нехай спецназу  вигдно мати калбр хоч 1,6 мм гладко ствольний. Переваги цього калбру час покаже. Пд час перших випробувань. В Америц було виявлено: по далекобйност  кучност 1,6 мм не набагато кращий за 5,6 мм калбр (при однаковй гльз). Багато спецоперацй проходить не на вйн, а в умовах вдсутност вйни пи антитерористичних операцях. Але нова устойчива куля буде потрбна.
   Як - не - як, а нова гльза теж буде потрбна. Гльза довжиною 39 мм замало потужност. Хоч германська гвинтвка Г11 ма гльзу довжиною трохи бльше 30 мм, проте там куля калбру 4,7 (4,92) мм. Гльза до американського патрону гвинтвки М16 посилена з великою вддачою. Ще потужнш  через це менш зручн гльзи з довжиною 51 мм 40-х (50-х) рокв.
   Вигдно вд звичайних гльз вдрзняються повнстю згорам гльзи. Якщо випробування цього типу гльз пройде вдало - у цих гльз чудове майбутн. Хоча конструктори ще конструювали  випробовували  в 80-х  в 90-х роках зброю для стандартного боприпаса, безгльзовий патрон дав поштовх у розробках нових видв збро.
   Новий боприпас, нова зброя пд цей боприпаси дадуть поштовх у переозбронн армй розвинутих кран з гльзового боприпасап на без гльзовий. От тод  покаже себе ця зброя.
   Але перш спроби зазнали невдачи. Псля сконструювання Г11 були модернзован у незначнй мр варанти автомата Калашнкова, наприклад АК - 74М  варанти з фксованими чергами по три пострли.
   Але майбутн покаже. На озбронн в африканських кранах автомати Калашнкова рзних моделей будуть щонайменше 30 рокв (це стверджували в 1999 роц). Але зважаючи на те. Що в Африц дос багато збро Першо свтово (початок ХХ сторччя!) автомати Калашнкова будуть на озбронн, а ще на громадянськй служб ще довго.  це прир тому, що дивлячись на темпи розвитку вогнепально збро у 2027 - 2032 рокахтреба буде переозброювати крани НАТО новою, бльш руйнвною, нж та, яку хочуть поставити на озброння у 2007 роц.
   Вдстал крани до уваги краще не брати.
  

Темпи  розвиток збро у середин 19 столття по 21 столття. Двадцятилтки.

   Вступ. Ще в 30-х роках ХХ сторччя армя французько африкансько колон була значно посилена. Така армя добре воювала в пустелях та горах з мусульманськими вонами об'явленого джихаду.
   У середин ХХ сторччя Росйська мперя намагаться переозброти свою армю, але через д чиновникв переозброння лише в 1870 - х р. остаточно завершуться. Замсть фузе у солдат з'являються спочатку в невеликй клькост штуцери, потм - масово гвинтвки.
   Переворот у озбронн також вдбувся в 1861 - 1865 роках у часи громадянсько вйни в США, де починають широко застосовувати багатозарядну зброю та деяк нш винаходи. Тим часом в вроп починають використовувати далекобйн казно зарядн гвинтвки окрм штуцерв..
   Приходе епоха малого калбру. Нова зброя пд бльш потужний порох.  зменшення калбру з (приблизно) 12 мм до трилнйного калбру - 7,62 мм - це калбр гвинтвок в Рос, в нших кранах калбр трохи вдрзнявся.
   Вже на початку ХХ сторччя конструктори починають проектувати нов, самозарядн гвинтвки. У США вже з часв Першо свтово використовують бойов рушниц  використовують дос. В останн часи бойов рушниц часто самозарядн або автоматичн.
   Двадцять - двадцять п'ять рокв - як помтили в журнал Пробудись!
   Двадцят роки ХХ сторччя - автоматична зброя. Виникнення з того часу нових автоматичних пстолетв, автоматв, пстолетв - кулеметв - х починають з часом використовувати все ширше  ширше. Але кулеметний (гвинтв очний або, як варант, великокалберний) патрон ма занадто сильну вддачу, а пстолет - кулемет - ефективний на занадто малй вдстан.
   Дал - розвиток автоматв пд промжкв патрон. Ще через двадцять рокв - автоматичн гвинтвки.
   Уже в 90-х роках велись розробки комплексно збро. В 2007 роц НАТО ма перейти на цей вид збро (прозваний вже Вкритися неможливо).
   Але що чека в 2027 - 2032 роках? Яка тод зброя чека Людство? Розрекламован у фантастичних бойовиках бластари  лазерн гвинтвки? Антигравтацйна зброя (Грпйнков каже, що розповсюджувати нформацю про його експерименти треба близько 2050 року. Та й те його експерименти - мирн!)?
   При використанн без гльзових патронв  реактивних куль вдбудеться переворот  в пстолетах (нформаця з книги А. Б. Жука).
   А в 2047 - 2052 роках? Глибоке  непроглядне майбутн.  тльки. Якщо зараз в Африц ще зустрчаться зброя Першо свтово... То у т роки вдомий радянський зразок, можливо, остаточно пропаде з ринкв озброння?.. А?
  

Дробовики. Розвиток комерцйного варанту.

   Для комерцйного варанту вимоги дещо нш, нж для армйського варанту. Комерцйним бойовим рушницям краще мати два варанти: коротко ствольний  довгоствольний.
   Для комерцйного варанту т само бойово рушниц вигднше буде використовувати коробчатий магазин з перпендикулярним розташуванням патронв. У такому випадку буде максимально велика кльксть боприпасв. Приклад на коротко ствольному варант (приклад на цьому варант може бути взагал вдсутнм) може мати особливий гачок, дозволяючий стрляти утримуючи зброю одню рукою. Краще всього, якщо приклад буде висувний з гумовим затильником, гасячим вддачу. Рукоятку теж можна зробити з гуми (лито гуми). Важлива наявнсть для бойово  комерцйно бойово рушниць креалння для цле вказвника або зйомного прицлу (на вдмну вд мисливських рушниць, так як лось не буде вдстрлюватись).
   Довгоствольн рушниц можуть споряджатися трубчатими магазинами. Кронштейн на кришц ствольно коробки теж ма бути, але лктьовий гак на приклад заважатиме. Детал затвора  ударно - спускового механзму мають бути взамозамнними мж деклькома моделями.
    рухоме дзеркало затвора необхдно передбачити. Бойова рушниця ма бути простою за будовою, технологчною, з простим  легкозрозумлим ударно - спусковим механзмом. Тут, звсно, не потрбн висок технолог. Спрощення технологй виробництва, зокрема, застосування пластику, штамповки, лиття по заготовц, лито гуми  металчних порошкв знизить вартсть виробництва.
  

Реактивна куля. Кругозапалювательний варант.

   Цей принцип ма основуватись на використанн видовжено частини кул як незгорамо гльзи та наковальн капсуля. Капсуль в такому випадку ма бути кругового запалення. Такий тип капсулв зараз рдксть (як вйськових) якщо взагал  в розвинутих державах. Проте буде бльше запалювального складу в мпровзованй гльз.
   Сама ж куля може мати кумулятивний виступ, направляючий кумулятивний удар. Сам виступ може сильно розплющуватися, - чим збльшуватиме удар  пробивну дю. При невеликй деформац трохи змнються центр ваги - а це не суперечить Гаагськй конвенц 1899 року. Такий заряд може стати надзвичайно чутливий до легких ударв, адже капсуль може використовуватися не прикритим стнками гльзи. Цим куля забезпечу стйксть на вдмну вд тих куль, центр ваги яких знаходиться в хвостовй частин кул, - для них навть глки дерев становлять перешкоду, здатну змнити тракторю польоту, як на АК - 74.
   Видовжена частина сильнше розплющиться при деформац само кул (збльшиться даметр раневого канала).
   Збльшення раневого канала за допомогою розплющивающийся гльзи може спричинити виникнення рваних поранень.
   Тупоноса куля збльшу силу удару, б' як кувалдою, як стверджують в лтератур американських кран про велик пстолетн  револьверн патрони (зокрема про улюблений в Америц, особливо в США, сорок п'ятий калбр). Можуть використовуватися нш кул, не так яке на малюнку, бльшого чи трохи меншого калбру, вдповдно, бльшого чи меншого калбру, а отже, якщо довжина патрона залишиться незмнною, меншим зарядом пороха (якщо в гльз порох).
   Можуть бути варанти показаного на малюнку боприпаса з полегшеною (по типу М) кулею (кумулятивною).
  

Напвпрозорий пластиковий корпус

   Незвичайне ршення? Задача для ТТ 21 столття - ТТ-21 , ТТМ? Але за допомогою полу прозорих магазинв можна бачити кльксть боприпасв. Та часто неможливо бачити роботу деталей. Можна зразу помтити поломку чи забруднення одн чи ншо, з бльшост видних через напвпрозорий корпус, деталей. Цкаво, якщо весь корпус буде з пластику. А пластик напвпрозорий. А якщо додати прозорий чи напвпрозорий магазин, який (можливо, якщо йдеться про пстолет) буде закритий корпусом збро. Просто буде дзнатися кльксть боприпасв.
  

Новий пстолетний магазин збльшено мност

   Новий пстолетний магазин збльшено мност буде поза рукоятки згнутим, так, що його частина (кришка) буде у раз необхдност слугувати продовженням рукоятки.
   Магазин ма буде виготовлений з пластику, напвпрозорий з пластиковим подавателем.
   Дуже важлива частина магазина - пружина подавателя. На декотрих варантах стрлецько збро вполю можна бути використовувати прискорювач розрядження (наприклад, на автоматичних пстолетах).
   Магазин пдвищеного об'му (такий, як на малюнку) при прикрпленн входе в рукоятку  спецальний (можливо  змнний) напвпрозорий кожух, згнутою частиною. На переднй частин магазина (верхнй на згнутй частин, яка якраз буде схована вд бруду, пилу  води у пластиковм кожуху) довга, майже на всю (по довжен, але сама дуже вузька) довжину магазина прорз, в котрй разом з подавателем, який матиме боковий виступ).
   Розрядження магазина - натиснути на боковий виступ подавателя (при винутому магазин) -  магазин розряджено.
  

Вимоги до ударно - спускового механзму малокалберного кишенькового автоматичного пстолета

   Якщо ранше ударно - спусков механзми тогочасних пстолетв були досить простими ( надйними, треба додати), то тепер ударно - спусков механзми досить складними. А особливо це ма стосуватися малогабаритного автоматичного пстолета.
   Вимоги:
   1) ударно - спусковий механзм ма хоч  використовувати потрбну кльксть дй, але бути досить простим.
   2) Детал ударно - спусковий механзму мають бути великими, у розумних мрках, за габаритами.
   3) Щоб менше деталей виконували всю потрбну роботу, потрбна многофункцональнсть деталей (як у АПС).
   4) Краще всього ударно - спусковий механзм щоб був портйно д (допускати вогню при взведеному, самовзводом  напввзведеному курку (якщо така деталь , але якщо згадати сучасний ПП, курок ма  сво переваги (швидкий взвод).
   5) За допомогою натиска на спусковий гачок (на якому знаходиться запобжник, як на пстолетах Глок) пстолет ма стрляти одиночними пострлами, фксованими (два - три пострли) чергами та, можливо, неперервно.
   6) Керування курком за допомогою спускового гачка. Легкий поворот спускового гачка в сторону запобжника  курок ма взвестися. Легке натиснення до упору в сторону рукоятки (при вже взведеному спусковому гачку в сторону запобжника) виклика плавний спуск курка.
   7) Не дуже тугий спуск курка (але при чутливому упор на спусковий гачок). Через досить велику кльксть деталей, як приводять у рух натисненням спускового гачка зусилля спуску курка може стати надвеликим (найкраще зусилля спуску курка - 1500 грам).
   Ударно - спусковий механзм ма бути виготовлений цлком з пластмаси. Лише окрем деформуючися детал - пружини мають бути виготовлен з легкого  дешевого сплаву. Бльшсть осей мають замнен на цапфи (як на пстолетах ПМ); працювати без смазки (яка часто ускладню роботу механзмв за низьких температур).
  

Мкропстолети

   Мкропстолети були сконструйован в однй з центральновропейських кран в середин 90 - х рокв.
   Характеристика х така:
   Розмри 20Х40 мм.
   Калбр 5 мм.
   Ефективна дальнсть стрльби - 20 ...25 м.
   Бокомплект 2 заряди.
   (Мкропстолет схожий на брелок)
   Але зараз представлений не кллерсько - шпигунський, а бойовий (назва з сильною натяжкою, зважаючи на характеристики (довжину ствола), але це бльш потужний варант.
   Мкропстолет ма заряджатися (оскльки це не гладко ствольна зброя марна на коротких дистанцях) реактивними кулями. Хоча, можливо, такий боприпаси буде недостаньо потужний при такй малй довжин ствола. Другий варант - патрон вд пстолета ПСМ. Але вн не вдповда потрбнй в такому варант потужност - замалий калбр, незгорама гльза, застарлий капсуль, велика довжина.
   Самозарядну модель можна розглянути в двох варантах: з довгим ходом ствола  вдвижний затвор з стволом.
   При рухомому вперед ствол з затвором корпус буде нерухомий, що можливо зробити зброю бльш надйною, - менше пилу потраплятиме в зброю, менше вд пилу будуть забруднюватися детал, а вд того мкропстолет буде надйншим.
   Щодо калбру. Калбр 5 мм з звичайною кулею (припустимо, але на справд реактивна куля це вже надзвичайно) не годиться на дистанцях двадцять метрв (десь на таких дистанцях ефективн так зван жилетн пстолети). Бльший калбр, як, наприклад 9 мм занадто великий для тако дрбно збро.  середнй для пстолетв 7,62 мм не пдходе, бо теж не малий. Добре було б, як би мкропстолет був не товщий сднично коробки (як пстолет ПСМ),  не дуже важкий.
   Кращий боприпаси для ураження живо сили комулятивно - експансивно - напврозплющивающийся. Такий патрон при малому калбр кул здатний завдати максимальних ушкоджень перешкод чи агресору. Хоч раневий канал  вузький буде, проте по всьому ходу раневого канала фарш залише така куля.
   Добре буде, якщо лише ствол  затвор будуть з важкого сплаву. Але в варант з довгим ходом ствола, можливо затвор буде з легкого сплаву.
  

Принцип взамовдношення деталей, вузлв  механзмв мкропстолета (варант з довгим ходом ствола)

   При натиску на спуск (упорний спуск) стискаться пружиняча частина спусково тяги, - запобжник вдавлений в корпус  зафксований, - поки стрлець трима зброю, взведений само взводом курок наносе удар по ударнику. Бойова пружина стискаться, уператься спуск в корпус, бойок прокалу (розбива) капсуль патрона. Куля покида ствол. В цей час тиском порохових газв бойок закрива свй отвр на дзеркал затвора.
   Ствол  затвор вдкидаються назад, гасячи вддачу.Вкно досилання вдчиняться, а разобщитель тисне на шептало. Призупиняться дя ударно - спускового механзму, взводиться курок. Курок розчипляться з пружиною (?).
   Бойова пружина поступово розпрамляться, як  зворотна пружина. Тиск порохових газв у ствол  казеннй частин псля того, як ствол покинула куля, знижуться. Повертаючись, ствол  затвор досилають в патронник патрон. Курок ста на бойовий взвод, разобщитель випрамляться. Новий патрон вже коло затвора, решта патронв в магазин, пдперт подавателем. Дуло ствола уперлось в компенсатор.
   Залишаться лише стрльцю убрати палець з спуска  спуск можна натискати знову, знову  знову, скльки буде патронв у деклькозарядному магазин, оскльки стрлець стрлятиме без ручного перезарядження псля кожного пострлу.
  

Варант з висувним стволом  нерухомим затвором

   Ударно - спусковий механзм у цьому варант майже такий самий, як у попередньому. Проте спускова тяга буде довшою, зважаючи на конструкцю , вдповдно, розмщення деталей пстолета.
   Принцип д ударника майже такий самий, як у попередньому варанту. Затвор лише буде нерухомий. Тому можлив доркання через цю особливсть конструкц мкропстолета. Адже центр тяжння мкропстолета буде розмщений тепер не над передньою стнкою  центральною внутршньою частиною рукоятки, а над задньою частиною рукоятки  там де тильна частина рамки (ствольно коробки). Але затвор не рухомий  ствол, коли куля покине канал ствола  буде приведений в дю компенсатор (виконуючий роль ще й надульника), тльки тод ствол рушить вперед. Тод динамчн навантаження на ствол  затвор будуть набагато меншими.
   Компенсатор може бути не тако конструкц, нж в варант з довгим ходом ствола, як  функця, яку вн додатково може виконувати буде ншою. Рамка мкропстолета вже буде не такою масивною, як завжди на системах з довгим ходом ствола.
  

Прискорювач зарядження магазина

   На початку ХХ столття снували пстолети. Як можна було заряджати як обоймами, так  замною магазина. Зараз таких громздких систем нема  вони не потрбн. Проте потрбно нше. А саме - прискорювач знарядження магазина. Нащо використовувати складн  ненадйн механчн пружинн механзми? Можна знарядити магазин за допомогою обойм. Якими значно швидше знаряджати магазин патронами, всма зразу, не по кожному, як на ншй збро.
   Обойма ма кришку, якою вона закриваться з одного боку (щоб не губилися патрони). При знарядженн магазина кришка знматься. Гнучк виступи магазина трохи вдгинаються в сторони, яка вставляться в магазин. Стрлець пальцем натиска на патрони  витяга обойму. Магазин повнстю споряджений.
  

Ствольний патрон

   Пристрй - два гибких гумових виступа на верхнй частин магазина. Виступи не перешкоджають руху затвора. При вставленн магазина (затвор на затворнй затримц з наступним зняттям з не) затвор тут же знма патрон.
  

Магнтний викидач

   Частина дзеркала затвора з магнтного сплаву, намагнчена, за допомогою не можна швидко, лише вдведенням затвора витягувати патрон з казено частини ствола. Цей пристрй ма не перешкоджати (послабленням удара_ д бойка ударника:
   1 - бойок; 2 - намагнчена пластина дзеркала затвора; 3 - затвор; 4 - патрон з лакованою гльзою; 5 - куля, виконуюча функц наковаделка; 6 - капсуль патрона.
  

Дя, ефект  раневий канал наноси мий кулею дрбного калбру (4,7 мм, до патрона Атака)

   1. Будова кумулятивно - напврозплющиваючося реактивно кул данного принципу.
   Конструкця майже така сама, - без особливих змн. Але замсть сердечника з м якого металу, буде цлком оболочене м'яке покриття. Воно - то  буде передавати енергю кул перешкод, в яку влучила куля. Проте дал буде проникати тверда частина реактивно (активно - реактивно) кул. Воно  ма утворювати раневий канал, а не тльки сплющивати перешкоду  трохи сплющуватися.
   Капсуль такий самий, як  в попереднх варантах бокового бою  з наковаленькою - кулею, гльзою.

Вимоги до модернзованого пстолета ТТ (так варанти як ТТМ  ТТ - 21)

   Для збльшення потужност пстолета ТТ (великокалберного варанту) треба змнити принцип д короткий ход ствола. Цей пстолет з сильною вддачею повинен мати компенсатор - дульне гальмо на ствол. Це ма значно зменшити енергю вддачи при пострл.
   Використовувати потужнш, великокалбернш патрони, - бажано, щоб гльза була згорамо - повнстю згорала псля пострла, але в випадку осчки, щоб можна було легко викинути патрон з збро. Бльш потужн патрони з новими метальними зарядами пдвищить ефективнсть вогню. Застосування легких  мцних матералв дозволять збльшити вагу кожуха - затвора.
   Значно модернзованим буде ударно - спусковий механзм, через це рукоятка ма стати бльш зручною при утриманн. Переглянути кльксть осей багатофункцональнстю деталей та застосуванням цапф.
   Основне завдання всх модернзацй (вд варантв з незначними змнами до варантв з глибокою модернзацю) - пстолет матиме покращен характеристики  при глибокй модернзац - бльш зручну форму - зовншнй вигляд: бльш зручна рукоятка (наявнсть глушника необов'язкова - для зниження шуму пострлу краще пдходе ПСС - йому взагал не потрбний глушник).
   Вносити змни можливо доведеться  в таку деталь, як затворна затримка. Курок краще всього: напвскритний, закриваючий кожух - затвор  рамку вд потрапляння бруду  пилу, як при невзведеному, так  в взведеному стан.
   Зазна змн кожух -затвор. Вн стане трохи масивншим з спрощеною формою  трохи ншим викидачем та з ншою формою виступв. Ц заходи допоможуть зменшити вплив бруду на механзми  детал.
   Краще всього змнити прицип д спускового гачка. Вн ма стати осьовим, а не сковзаючим. Можливо, зменшити зусилля спуска. У такому раз збльшиться ефективнсть стрльби. Запобжник також зазна змн; на верхнй частин кожуха - затвора розмщуватиметься крплення для зйомного прицла. Це також ма пдвищити ефективнсть ведення вогня.
  

Проблеми  недолки сучасного експериментального комплекса збро

   Сучасний комплекс збро ма сво недолки: комплекс збро важкий; неможна роз днати гвинтвку (автомат)  гранатомет; електронний прицл потребу багато енерг, вн громздкий  схоже малоефективний; важко вести вогонь на вдстан останнього пострлу через витрати часу на пдбор ствола, - важко одразу пдбрати зброю, - розбратися з перемикачем тяг автоматично гвинтвки (або автомата)  гранатомета.
   По - перше застосування високих технологй погано оправдало себе. Зброя повинна бути дешевою, а накше хто  купуватиме  ставитиме на озброння?
   Потрбно, щоб зброя одразу була дешевою. А отже, необхдний бльш простий  дешевий прицл - найдорожча частина комплекса збро, дяв. В раз необхдност як звичайний оптичний прицл. Пригодний до ведення вогню на вдстан до 1000 метрв (як натвський варант)  600 метрв (до такй вдстан переважно з стрлецько збро ведеться вогонь). А в режим пошуку на вдстан (нчний пошук) до 1000 метрв. Але в прицл мають бути данн про швидксть втру, атмосферний тиск... шляхом введення данних або застосуванням вбудованих датчикв. Елементи прицла для нчних бов мають теж бути простими, дешевими нчного, а не тепловзйного, типу ведення. При цьому незалежно вд частини доби прицл ма бути досить потужним для того, щоб вогнем мати змогу уражати з першого пострлу або черги, ростову мшень на дистанц в 600 метрв. Вогонь вестися буде, можливо, окрм автомата на таку вдстань  з гранатомета. У раз спецоперац, коли зброю можна застосовувати на вдстан лише 50... 100 метрв, крплення прицла ма допускати зняття всього прицла, - щоб залишився лише цлик. При цьому не виключене застосування прицла в якост рукоятки. Трубка прицла ма бути рухомою в горизонтальнй площин (щоб можна було трубку прицла поближче до ока). Прицл, в найкращому випадку мав допускати ведення вогню не примружуючи ока. Стка прицла ма бути з кльцями для бльш швидкого прицлювання з додатковим зйомним перехрестям.
   В випадку, коли стрлець, мабудь, випадково, навв прицл на сонце, одне з скелець ма трохи рухатись перешкоджаючи доступ свтла (можливо, тонким промнем пдживлюючи батарейку прицла) або будь - яким ншим чином прицл ма перешкоджати заслплення стрлка вд сонця, свтло шумових пристров, фар далекого свтла.

Схематичне зображення принципа д данного прицла:

0x01 graphic

   1 - елементи увмкнення  вимкнення прицла;
   2 - елементи утримання прицла;
   3 - наочник (там може закрплюватися стка);
   4 - рухома трубка;
   5 - корпус прицльно и- обчислювально системи;
   6 - корпус прицльно трубки;
   7 - механзм пере вимкнення  миттвого налаштування прицлав, для стрльби з автомата  гранатомета;
   8 - датчики умов (атмосферного тиску та нш), у тому числ  для батарейки;
   9 - рухоме дзеркало, яке може збирати сонячн промен;
   10 - електробатарейка. Може застосовуватися як генератор для сонячного промння.
   Примтка. Механзм пере вимкнення може може вимикати електричну частину прицла, при веденн бов на вдстан деклько десяткв метрв.
   Вд автоматично збро вимагаться уражати цль з першого пострлу (черги) на вдстан 300 метрв з влучнстю не менше 0,17 м.
   Автоматична частина збро ма мати дульний комплекс. При потужному патрон ствол ма бути рухомим. з всх деталей збро з металу (чи сплаву) мають виготовлятись лише ствол, затвор, затворна рама (якщо буде наявна)  пружини.  то виготовлятися найпростшим, найдешевшим способом, найнадйншим. Це стосуться, як металв, так  сплавв. Вс нш частини збро мають виготовлятися з пластика, пластмаси  гуми. Автоматичну зброю краще всього (як я вважаю) розташовувати по схем буллпап (для подбно збро потрбний довгий ствол), а гранатомет - звичайною схемою, пд стволом основно збро. В цй систем мають бути вс найкращ особливост проврено збро, але це не означа, що вся зброя буде складатися з елементв рзно збро.
   Якщо треба, автоматична  самозарядна (гранатомет) збро теж мають роз'днуватися, але з'днуватися досить надйно.
   Спусков механзми обох типв збро, комплекса мають бути роздльними, з двома спусковими рукоятками  двома спусковими гачками.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

Змст

   Проблеми нового боприпаса до автоматично збро
   Темпи  розвиток збро у середин 19 столття по 21 столття. Двадцятилтки.
   Дробовики. Розвиток комерцйного варанту.
   Реактивна куля. Кругозапалювательний варант.
   Напвпрозорий пластиковий корпус
   Новий пстолетний магазин збльшено мност
   Вимоги до ударно - спускового механзму малокалберного кишенькового автоматичного пстолета
   Мкропстолети
   Принцип взамовдношення деталей, вузлв  механзмв мкропстолета (варант з довгим ходом ствола)
   Варант з висувним стволом  нерухомим затвором
   Прискорювач зарядження магазина
   Ствольний патрон
   Магнтний викидач
   Дя, ефект  раневий канал наноси мий кулею дрбного калбру (4,7 мм, до патрона Атака)
   Вимоги до модернзованого пстолета ТТ (так варанти як ТТМ  ТТ - 21)
   Проблеми  недолки сучасного експериментального комплекса збро
   Схематичне зображення принципа д данного прицла:
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список

Кожевенное мастерство | Сайт "Художники" | Доска об'явлений "Книги"