Картер Ник :
другие произведения.
Савалташ сборникше нерген картер детектив шолыплӱм 61-70
Самиздат:
[
Регистрация
] [
Найти
] [
Рейтинги
] [
Обсуждения
] [
Новинки
] [
Обзоры
] [
Помощь
|
Техвопросы
]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
Оставить комментарий
© Copyright
Картер Ник
Размещен: 06/04/2024, изменен: 06/04/2024. 2459k.
Статистика.
Роман
:
Детектив
,
Приключения
Скачать
FB2
Ваша оценка:
не читать
очень плохо
плохо
посредственно
терпимо
не читал
нормально
хорошая книга
отличная книга
великолепно
шедевр
Никак Картер
Картер Шолыплӱм сборникше нерген детектив 61-70
Киллмастер Картер сборникше нерген шолыплӱм детектив 61-70
61. Моско http://flibusta.is/b/662356/read
Moscow
63. Ий ноль бомбо http://flibusta.is/b/678525/read
Ice Bomb Zero
64. Каза Знак Ностра http://flibusta.is/b/610141/read
Cosa of Mark Nostra
65. Каирский мафий http://flibusta.is/b/612056/read
The Cairo Mafia
66. Инк Отряд колен http://flibusta.is/b/610907/read
Inca Death Squad
67. Английыште керылт http://flibusta.is/b/612937/read
Assault on Английский
68. Омега-террор http://flibusta.is/b/612938/read
Omega The Террор
69. Лӱм-влак кодысо: Пӧрыкчӧ http://flibusta.is/b/668195/read
Code Name: Werewolf
70. Пералтышан вий Террор http://flibusta.is/b/646617/read
Террор Force Strike
Никак Картер
Моско
Никак Картер
Моско
Лев Шкловский кусарымаш
Антон эргым колышт шарнымылан пӧлеклалтын.
Вуйлатыше 1
Сергей тылзе волгалтше ер эрвелыште-миллионерла. Тудо, окна ончылно шогышо, моло деч кӱшныла тӱня ӱмбалне, кӱдырчым колыштын, да ӱлычын гӱжлен гӱжлен. Тыште эсогыл, юмыл, йӱк-йӱаным карье-ок лий темдал. Кӱжгӧ пырдыж чын верч начаррак лийын, но тендан пунчал мондаш огеш лий, тендам кушташ - тӱня рӱдӧ весе. 'Шолыплӱм? Никак, суксо, кынел тыйым? Мыйын простынь шеҥгелнына кыж-гож шоктыш. Тудо лампым чӱктымӧ огыл гынат, тылзе волгыдо окнаш веле сита, кужу йолжым гейл ужаш манын, простынь йымак кая.
«Мален кайыза», - пелештышым мый. «Йӱдеже иктаж-мо мыйын». Тудлан йоштек йӱкым луктеш. Угыч года простынь, тудо кужу, яшката кап шӱкшак чарашке лектын. Рожын шинчаж дене мыйым деке тарванен. Тудо йӱк угыч пудыранымаш луктын. Кунам тудо пеленем лийже, тудо эн ончычак саҥга пызнен, мый вачыда а вара пырт лапкарак нерже, да мыйын коклаште мыйын кидем шуеш. Неле тудын деке вожылде мыйын эҥертышем шӧр да вуйжым савырале. Тудо кужу лектын, келгын шӱлалтен шуктен. «Мыйым налза, пожалуйста», - манеш тудо йӱк изи ӱдыр.
Кубик яра стаканым ийыште возен. Вачыж гыч ӧндале, тудым мӧҥгыжӧ намиен тудо кроватьыш. Тудо ондак шинче, вара, комдык шуйнен возо. Тудо, у ончалын да нах, тылзе гай вужга коят вынем пушкыдо да святой лук.
Вара йоча ӱдыр-влакым Блэк лийын Гейл смотр-группышто карье-рым. Нуно кажныже шерге да мотор костюмым чийыше самырык ӱдырамаш дене йӱд пыстыл да эше индеш нылле карпов куштат. Тиде кунам тудым икымше гана ужмеке, мый ӧрам, молан ала-кӧ тынарак мотор да йолым шында ih пар радам муын кертыда.
Тудо гейл вашлияш лиеш. Тудо ик татланат чарнен шогалын да шӱмыштет кочкыш, автомат манаш черпытыште долларлан ужалыше кудалта. Йӱк почеш тыртыш, орава вара чивыкла тормозитлыш, изиш варарак эше ик тӱчмӧ, а кумшо тӱча возымо годым йӱк шергылтеш оксам. Ынде мылам куд долларым чырыкше лиеш.
А вара тудо гейл шижым. Очыни, тудат кочмыверыш каяш. Очыни, тудын йогымо йӱкшӧ савырнен оксашке. Мый кочмыверыште йодеш ончыза да шыргыжалза тудын дене омса лондемыште шинчаш. Тудым, воштыл ревматизм. Аҥысыр йолаш ош сандал да лийдымыжат мини-юбкым, паша кече деч кӱшнырак кылымде. Кӱкшӧ таганан тапычкым бал лиеш. Нах лийын пушеҥге йошкар тӱсан ӱпшӧ, кужу, нугыдо. Nah шотышто те шукыжак ыштен кертыда. Эго сӧралын ӱдырамаш-влак гын чиен, ӱпшым ик уто, чолга лийже манын, тудо моткоч кугешнем, лыжга да ласка. Тугай ӱдырамаш, кудыжо шкеже ышташ йӧным пуа нугыдо ӱпым пуалеш, пуымаште чучын колтыш.
Кенета тудо мый декем толеш. Черпытыште мый кид долларым тӧршталта, кунам тудым решатлаш тӧчыман, эше ик гана ыштен ончо але окса дене мо куржталеш. Тудым тӱҥалаш, кузе кертеш азартный модышышто деке шӱман тиде йорло-влак. Но мый тидын кунам ӱдыр деке толын, тудын нерген мондаш долларым черпытым, азартный модыш да карье-рым.
Тиде кӱштымаш гай лийын. Возаш тарванымыж куштылго улыт: ик йолым шында веле, вес, кая да коштыт. Но тиде мотор чонан веле огыл йолжым тарватылеш. Тудо лӱнга эрдым, ee, ӱлнырак шуяш лиеш, тудо ончык лектеш оҥем, тудым мӧҥгыжӧ намиен ваче лий, кужу йолжым ee танцеватлыме тавалышын ышта. Воштылмо да тиде эре лийын.
«Салам лийже», - манын тудо йӱк изи ӱдыр. "Тый модшо?"
'Ой-влак
«Палем, пытартыш вич долларым сеҥен шуаш да варажым тудо кечынат тиде нимом огына шоу. Мыняр оксам те ужын улыда?
«Долларым черпытым».
Тудо ик йолжо умбаке шогал да йылмын йӱк луктын чык, изиш весе пӱгыртен. Тудо нержым кадыртыш да шкеже пӱйжым пӱсӧ кӱчшӧ дене пералта. «Ораде те тидым нигунам ок сеҥе полшымо дене чоналтын. Мый шонем, тиде нигунам огеш сулалт мо ». Тудлан автоматым ужалена ончалнем, кузе тиде лийын пуйто ала-кӧ, кӧ ок келше теве.
Тудым лыпландара воштылын. «Колыштса, - манам, - тыйжат ынде эргочкышым ышташ?» Тудо вуйжым рӱзалта. «Йӧра, кочкышым тудо тылат темлен кертеш? Тиде изирак, мом мый кызыт ыштем кертеш, кунам пелашыже тудым оксам долларым сеҥен ».
Воштыл да эше кум кидым шуялтыш тудо. «Мый Гейл Блэк ӱжеш. Тудо журнал пашам ыштена ».
Ee тудым кидше гыч руалтен кучышым. «Шолыплӱм Тудо Картер. Тудо отпускышто. '
Чара кап-йолым пидыч ынде святой ошпіо тылзе гейл да ӱмылжӧ. «Ах, Никак, - вудыматыш тудо. Пӧлемыштыже пеш кенета шып лийна. Туге чучеш, пуйто пызыралт казиношто мемнан толкын ден мемнам могырым йӱк простынь шулен. Тудо, шижам, кузе тудо мый кап яшкатанам кид тарваненыт.
Тудо вӱретым тудын шӱйышкыжӧ шупшал, мунчалтен тӱрвыжым пылышышкыже ee. Вара тудо шке кидше дене шиж тудым, да тудо мыйым наҥгая. Тиде татыште, кунам тудым, нуно нах пурет, могырет тидыже, коеш, кылменыт. Эркын тудо нах пура. Тудо, колынам, кузе шӱлышыжӧ тудын вошт чужлен пӱй пурынак лектын, а тудо кучемын, мый вачыда пызнен, мый шучко корштыш витара. Эше тудын деке нуло тудым шыгыремдаш, шижам да, кидтупыштыжо пырналт йол таганже кузе тудо мыйын, тудо мыйын деке темдалеш.
Ик жаплан ме тыгай тарваныдыме кодеш. Тудо, вӱдыжгӧ мый тудын йырже шокшо шижмаш. Тудо, эй кынервуеш эҥертен да чурийжым ончалеш. Тудо шинчажым кумышат, тунамак жап лийын умшам почын, ниспадать ора тудым вуйжо йыр нугыдо ӱпым. Ик пырче пел шинчажым петыра шала лийын.
Ик велым тудо пеш эркын тарванылаш тӱҥалеш кӧргӧ почеш эрдым, весышт дене кӱзӧ. Эрдым йоралтем мый пеш эркын ыштыман. Тудым пӱйым пурын коклаште ӱлыл тӱрвыжым пурлын. Тудат тарванылаш тӱҥалеш.
«Это здорово, Ник», - оралгыше йӱк пелештыш тудо. «Тиде тый тыге потрясающе».
Тудо ӱмаште тудо нерже, тӱрвыжӧ а вара тудлан ӱп дене мунчалтен. Логар тудо шижын тудын, тудо йӱкым лукто манын, но тудлан ӱп тӱрвышкӧ тӱкнен. Кажне гана, кунам тудо коштеш, мый тудым умшаж пурышо йылме. Тудо вара тудо да руалтен кучымо тӱрвӧ мучаш пӱй коклаште йылме. Ӱлыкӧ да кӱшкӧ кӱзен тудо, тугак шкенжын йылме да кучылташ, шке кап семын.
Йӱкем пыта йоштек. Тудо шке жапыштыже тудо кидым шиже. Шӱргыжлан шокшын чучо. Чыланат кыртмен мый кап. Ӧрдыжтӧ лийын тудо шкежат. Тудо шке пӧлемже утларак шижын огыл, йӱк ден кровать йымалне. Тушто ме коктын гына лийже, меже гын, молан ме пырля ыштыме. Да шокшо тудын нерген гына тудын нерген палат, шокшо чыждыра, неле кудыжым мый ыштынем. Пуйто мый ковамым пеш шокшо лиеш, маныт нах тӱкнымешке.
Тудо, шижыда, кузе мыйым шола шоҥ эҥерыш ушнат, тудлан деке кувылалташ. Тудо точко эртен, тудо кушто шонем, чарен шогалтен кертеш мо тиде. Ee тудо шкеж деке шупшеш, тыгак пеҥгыдын ишыктымаш да, кертеш мо тудо ок шӱлӧ. Пӱяште вӱд шолаш тамым ушештара, кычалмаш ан. А вара пуеныт шуҥгалтеш. Гейл лийын пеледыш лывыжга, тушто тудо пижыт. Ок сите мый тудым пеҥгыдын кучен кертын; Тудо нах лӱмеш пижеш, тудын коваште вошт лукташ тӧчен. Тудо кӱч наре тудо шижын огыл. Ме пырля кыртмен. Мый шулен шогале. А вара ме шуҥгалтеш.
Чараш, кӱпчыкет воктен кия мый тудлан, тудын йымалне кийыше эше но чыла мый, чыла тӱҥалыт да эше ме атмалалтын. Шӱлаш мыйым паша гыч пӧртылын. Тудо, шӱргӧ шупшалам да шыргыжат ee.
«Мый шижынам, кузе тый долларым кырен опта», - каласыш тудо.
«Тиде поро лийже», - ойлышым мый тидын нерген шоналтыза. Тиде гана тудо чыныш лукташ лиеш.
Мемнам икте-весе деке лишке лий тыге еҥым, посна-поснат кажне ужаш шинчапун мый мом кертам. Ӱпшат эше ик эҥыремышвот чыла тудын шинчажым петыра. Тудын эго кугу парняж дене ӱштыльӧ. Мый шыргыжалын тудо. «Чыла тиде ик пайремыште лийше еҥ гыч чыла ку, рак, ракат да пудешталтше».
Ме ваш ончен кия. Окна ала-могай жапыште почаш лиеш. Ир мардеж оварта шыма шовычым.
«Лийшаш гай чучеш, мом тиде арнян чыла налнем», - манын Гейл йӱкшӧ оралген.
Вара малаш чаран ме, эше акт деч шокшын йӧратем.
Мыланем чучеш, мом мыйын гына шинчажым кумалтыш, кунам телефон йыҥгыртатен колтыш. Ондак мыламат чучеш, мом мый мален. Ала-куштыжо пожар лийын, эртен да машина. Тудо, колышт, мом. Телефон уэш йоҥгалтарыш.
Мый почылтын шинча. Кече волгалтеш тӱҥалеш; святой Икымше пӧлемыш пура, у гын шкаф мый мом кертам, пӱкен гейл да ӧрат, мый денем йыгыре мален.
Телефон каргыме адак йӱк шокта.
Тудо кынел шогале. Чара капым да ик тат гейл мый декем пызнен йыҥысалта. Тудым налаш . «Салам, - манам мыйже. Тидын шотышто уке вычыл-вычыл кугу огыл.
- Картер? Вашке тый улат beatles кузе кертам? Тиде Хоук лийын, AX босс, мый босс.
«Ончыко чоҥалтеш налын кертам мый». Тудо, шижам, кузе мый гейл капышкышт пызнен.
«Сайын палем», - мане Хоук. "Тиде кӱлешан. Зарегистрируйтесь, ӱстел декет мый толам веле ».
«Йӧра, сэр». Налыт да тудлан угыч чылымже туш сакыме. Гейл откатиться мый дечем. Тудо мый денем йыгыре шинчеш. Мардеж да тудын шӱйышкыжӧ шижмашыштым умыла, молан тудо мыйым ончен. Аэропортышто тудо йыҥгырта, тудлан вияш рейсым ышташ, тидын шотыштак лектын карье-луымшо латшым минут. Тудо, шагатым ончалам. Шымше вич минутлан лиеш. Гейл тудым ончо.
Тамак сигаретым мый тудым ик йыр. Тудо мый тудлан умшашкет чыке, а вара шкаланем налынам. Шикш туврашыште тудым луктын колтышым. «Мый шонышым, лийын кертеш, таче ме вӱд ече дене кудал кертына ыле», - пеҥгыдын пелештыш тудо.
'...Гейл'
Тудлан полышым мыят. «Эр спектакль уке, тудо эрыкан. Тудо шоналтыш,-миллионерла ме ерыште вержым муын кертеш ыле мо иктаж-кушто да шашлыкым ыштыме йӱштылаш. Элвис эрла кастене выступатлыме. Тудо куштылго билет кертде луктын ». Нелын шӱлалта тудо. «Ме чывылтылаш кертам ыле да, шашлык ышташ, а вара тышке толын, манын чийыш, вара, кочкын да пайремлымашке каена шоу
"Гейл, мый ..."
Тудо мыйын кидемат, умшаш пышталтын. «Уке», - каласен тудо лушкыдо йӱк. «Тиде ок ойло. Тудо умыла. Пайрем пытен ».
"Да, шке грацие ялыш."
Шикш туврашыште тудо угыч луктам да рӱзалтен. Тудо ойлымыж годым, тудым ончо изножие кроватьыш. "Чынак тудо нимом тыйын нергенет ок пале. Лийынат кертеш, але босслан ужаледа мафий те чиктат, тыште тудо каныш ». Мый тудым ончалеш. «Ик, мо мыйым пала, ала тиде мыйым шкемым пиаланла шижам, кунам тыланет тудын дене. Тиде мылам сита ». Шӱлалта тудо. Раш лийже манын, тудо шинчавӱдшым кучен сеҥыш. "Мый тыйым угыч ужам?"
Тудо сигаретшым луктын. "Мыйже, чынак, ом пале. Бретельк босслан ужаледа да тудо ок мафий огыл. Но залыштыже илыш мыйын огыл, мыйын кидыштем. Да тудымат тый дене пиалан лийже ».
Тудо ӱмбакыже тӱслен ончалат да сигаретшым луктын. Тӱрвым чумырташ ee лийын. Тудо кок гана сглатывать. «Ме ... тендан деч ... мыйын марте жап эше уло самолёт чоҥештылын?»
Воштыл ee да тудым ондалет. «Ит вашке ме».
Мый тудым йӧратем дене вуйдымо налын. Да эре шортеш.
2 вуйлатыше
Тудо шинчам годым the beatles, мый уже блэк гейл сайын шарнен кодышт. Пӧръеҥ тудым отпускыш утларак веле лийын огыл, тиде отельыште тӧрлымӧ. AX тудын агентше-влак уло. Вильгельмина пистолет, мый «Люгер», кидпӱан гыч мый калтам лийын. Хьюго, мый стилет, оҥай лодак мый шола кидыштыже кия. Толкын вачын ик - кузе мый кидыш логалын да лайык. Пьер, газ бомбо колен, пурлашат ӱшанле йолшаклякажым мый кӧргӧ шинчам. Тудо изи лийын, йолчиемым да тудын эго мый итальян петырышт. Ӱзгар-влак AX нуно тугай лийыныт, кузе мый кап да уш-акыл.
Тудо, да тудын эго муын Хоука кабинетыш пурен, лум окнаш ончен. Пурымо годымак, тудо мый декем тупынь шога. Шеҥгек огешат савырне, тудын ончылно шке изи ӱстел, пӱкен ончыкта. Молгунамсе семынак, тоштыеҥым нӧлтымӧ шотышто процентный номер вӱдыжган офис радиатор.