Картер Ник :
другие произведения.
Картер Ник 61-70 Савалташ Сборник гишӓн детективвлӓн
Самиздат:
[
Регистрация
] [
Найти
] [
Рейтинги
] [
Обсуждения
] [
Новинки
] [
Обзоры
] [
Помощь
|
Техвопросы
]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
Оставить комментарий
© Copyright
Картер Ник
Размещен: 06/04/2024, изменен: 06/04/2024. 3370k.
Статистика.
Роман
:
Детектив
,
Приключения
Скачать
FB2
Ваша оценка:
не читать
очень плохо
плохо
посредственно
терпимо
не читал
нормально
хорошая книга
отличная книга
великолепно
шедевр
Картер Ник
Ник 61-70 Картер Сборник гишӓн детективвлӓн
Картер Ник Киллмастер 61-70 Сборник гишӓн детективвлӓн
61. Москва http://flibusta.is/b/662356/read
Moscow
Ӹлӹзӹз 63. Бомба ноль и http://flibusta.is/b/678525/read
Ice Zero Bomb
64. Кесӹ знакым Ностра http://flibusta.is/b/610141/read
Nostra Mark of Cosa
65. Каирский мафия http://flibusta.is/b/612056/read
The Mafia Cairo
66. Инк отрядвлӓм колта http://flibusta.is/b/610907/read
Death Inca Squad
67. Англиштӹ нападенижӹ http://flibusta.is/b/612937/read
On Assault England
68. Омега-террорым http://flibusta.is/b/612938/read
The Omega Террорым
69. Кодовый лӹм: Овы http://flibusta.is/b/668195/read
Name Code: Werewolf
70. Вин Террорым ударный http://flibusta.is/b/646617/read
Force Террорым Strike
Картер Ник
Москва
Картер Ник
Москва
сарай левӓш Шкловский
Шарнымаш колышы эргӹвлӓжӹ Антон лӹмдӓлтӹн.
1 глава
Тӹлзӹ сергей йӓрӹн ирвел мидтын валгалт. Тӹдӹ, окня анзылны шалга, мол сӓндӓлӹквлӓштӹ вӹлнӹ кӱшнӹ, хӹдӹртӹш хӹдӹртен колтыш, ӱлӹцӹн мӱгӹрен дӓ мӱгӹрен. Тиштӹ, лиймаш, юк Ласа-Вегас ак ли темдӓлдӓ. Стеняэш кӹжгӹ лачокла изи изи, но решеним мондаш ак ли тӓмдӓм доны, кышты тӓ ылында - столицы сӓндӓлӹквлӓ веселӓ. 'Ник? Ник, ангел, тӹнь кӹньӹлеш? Мӹнь шайыланжы простыньвлӓм года. Тӹдӹ тылым чӱктӓш ӹш гӹнят, тӹлзӹ соты окня вашт йоген ситӓ, кужы ялжым гейл ужаш манын, дон простыньвлӓм тӓрвӓнӹш.
«Амалаш кеок», - мӹнь пӹжгӓлтӓ. «Иктӓ-мам мӹнь подылам». Юк лыктеок тӹдӹм протестуя. У простыньвлӓм года, тӹдӹм кӱшкӹ дӓ, тӧр кӓпӓн, цӓрӓ кӓпшӹ торешӹштӹ доно лӓктеш. Полузакрытый тӹдӹ сӹнзӓ доно мӹнь докем кеӓ. У юк лыктеок тӹдӹм протестуя. Тӹ годымок, мӹнь сагаэм лит, тӹдӹм пӹтӓриш лепкӓн пӹзӹрген, ӱлнӹрӓк нер мӹньӹм пулыш а вара, кидшӹ доно мӹньӹн шӱмӹштӹ лошты. Тӹдӹн докы мӹнь шеклӓнӹшӹ дӓ ясым шӧрат йӓрнен вуйжым сӓрӓльӹ. Кӱлӓн тӹдӹ лыктеш, келгӹн шӱлӓлтен ӹвӹртен. «Мӹнь нӓльӹм, пожалуйста», - манеш тӹдӹ изи ӹдӹр юк.
Пуста и кубиквлӓ мӹнят стопкаэм кенвазы. Тӹдӹн пулшыжы гӹц элтӓлен, тӹдӹн краватьышкыжы тӹдӹ мӹнгеш нӓнген. Пӹтӓри тӹдӹ шӹнзӓ, вара тупэт шӓрлен. Тӹдӹ, дӓ нах анжалда ужам, дӓ пышкыды паян ӓйӓкӓшкӹ тӹлзӹ святой лакенӓм семӹнь пӓлемдӓлтеш.
Блэк ӹдӹр ылын Гейл смотр-группыш Ласа-Вегас. Нӹнӹ доно эче сӓмӹрӹк дӓ цевер ӹдӹрӓмӓшвлӓлӓн костюмым чиэныт йыд йӹде, шергӓкӓн дӓ куштымы ӹндекш перо нӹллӹ жириновский. Тидӹ тӹдӹ пӹтӓри ужмет годым, мӹньӹмӓт цӱдейӹктен, мам тӓгӱн-ӓнят ял шагалтымы цевер дӓ рӓдӹ мон кердӹдӓ ih пар тинар.
Гейл лиймаш тӹдӹм вӓшлиӓш. Ирок качкышеш выртеш шагална дӓ тӹдӹм шӱмӓнгӹн, торговый автоматвлӓ церпет доллареш шуаш манын. Арава паштек юк, вара араваэм тормыжлымы чивыжы, изиш варарак эче иктӓ чивыжы, а окса кымшы йогымы годым юк шактымла чучеш. Ӹнде мӹнь куд церпет доллареш ылын.
Гейл А вара тӹдӹм ужделам. Йӱлдӓлӹнӓт, столовыйышты тӹдӹ кен ылын. Векӓт, тӹ пӹл сӓрнӓл оксавлӓш. Порогышты тӹдӹ вопросительный дӓ йӹрӓлтӓ мӹлӓнем сӹнзӓвлӓжӹ дон анжен, столовыйышты. Тӹдӹ, раз ваштылыныт. Дӓ кынам тӹдӹ ош ялан ӓнгӹсӹр ыльы мини-юбкы, кӹлӹмдӹ ӹштендӓ тӹдӹ изиш кӱшнӹ кечӹ. Тапочек балын тӹдӹ кем кавалвлӓжӹм кукшывлӓ ылыт. Пеледӹш йошкар упшын нах лиэш пушӓнгӹвлӓм, лаштыра. Nah доно тӓ шукым ӹштен кердӹнӓ. Шӹрп гӹнь эго ӹдӹрӓмӓш чиэн, ӱпшӹм ик утыдон, лӱдде келесӓ лиэш, тӹ гишӓн п когоэшнӹшӹ, ладна дӓ чӹдӹ. Техень ӹдӹрӓмӓш, пуалеш ныгыды ӱпшӹ ӹштендӓ тӹдӹ ӹшке ирӹкӹм пумы, шӓхӓр впечатлени ӹштен, колтен.
Трӱк тӹдӹ мӹнь докы толыт. Мӹньӹн кидӹшкем тӹргештен церпет доллареш, решӓш цацымы годым, мӓ донна шӹлмӹлӓ анжен оксала ӓль эче ик гӓнӓ. Тӹдӹм ынгылаш тӹнгӓлӹнӹт, аяр гань шактен кердӹт незер тидӹ докы шӱмӓнгӹн. Но кынам мӹнь ти ӹдӹр докы толын, церпет доллареш тӹ мондымы, мадышвлӓм дӓ аяр Ласа-Вегас.
Тидӹ нӓрӹ танцывлӓ ылыныт. Движенин ылшы куштылгын сиры: ик ял шагалтен проста йӓл анзылны, гуляй дӓ кеӓ. Но тидӹ веле ак цевер эдем ялвлӓжӹм тӓрвӓтӹлеш. Ӓрлӓн тӹдӹм тылым шелӓш ee виктӓлтӹнем ыльы, тӹдӹ онгыштыжы ончык лектын, пулшвлӓжӹ шайык тидӹм нӓнгеӓш ылеш, танцуя кӱте ee ялвлӓжӹм кӱш ӹштен. Со ылын дӓ тидӹ ваштылеш.
«Шӓлӓ», - манеш тӹдӹ изи ӹдӹр юк. "Тӹнь нӓлӓт?"
'Эй
«Пӓлӹдӹмӹ, тӹдӹм вара модын вӹц и вуй нимат остатка доллареш тидӹ шоу. Оксажы маняры тӓ ылыда?
«Доллареш церпет».
Ик юк лыктеок тӹдӹм ял вӹкӹ шагалыт дӓ йӹлмӹвлӓ цоткаш, изиш вес лык. Пералтыш пӹзӹрен дӓ тӹдӹжӓт пӹсӹн пу нер кучаш. «Тидӹ тӹлӓт ак палшы доно нигынамат ышталтдымы модышты. Мӹнь тумаем, тидӹ ак мӓ нигынамат вуйжым сылалташ ». Торговӹй автоматвлӓ тӹдӹн вӹкӹ анжалеш, тидӹ вуйта тӓгӱ-ӓнят, ом йӧрате теве кужы.
Тӹдӹ ладнангдара ваштылалын. «Колыштам, - мӹнь маньым, - тӹнь ӹнде завтракым?» Тӹдӹ вуйжым ӹрзӓлеш. «Яра, тӹнь тӹдӹм ирок качкышеш пуэн кердеш? Тидӹ изи, кӹзӹт мӹнь мам ӹштен кердеш, тӹдӹн пеле доллареш оксам нӓлмӹ годым ».
Кидшӹм виктӓлтӓ дӓ тӹдӹн эче когон ваштылыныт. «Ужам мӹньӹ Блэк Гейл. Тӹдӹ журналышты пӓшӓм ӹштӓ ».
Ee тӹдӹн кидшӹм хватя. «Тӹдӹн Картер Ник. Отпускыш. '
Серебрянный ӹнде кӓпӹн цӓрӓ ялым карш тенӹт святой гейл тӹлзӹ. «Ах, Ник, - тӹдӹ попалта. Кӹдежӹштемӓт пиш олен. Каеш, мӓмнӓн юкын шӱлен дӓ кӓпеш пӹзӹрӓлт простыньвлӓм казино движенин мама маныт. Тӹдӹ шижӓт, кыце мӹнь тӹдӹн итӹрӓ кӓпшӹ кид докы кырма.
Тӹдӹ пӹсӹн тӹдӹ шӱм шыпшал, тӹрвӹвлӓштем докы пӹлӹш ee яклешт кем. Вара тӹдӹ ӹшке кидӹшкӹштӹ тӹдӹ шижӹн, тӹдӹ мӹньӹм нӓнгеӓт. Тӹ жепӹн, кынам тӹдӹ, нӹнӹ нах пыра, тидӹ, кӓплӓ чучын, кӹлмен. Тӹдӹ олен нах пыра. Тӹдӹ колта, кыце тӹдӹ шӱлӓш пужӹ вашт пелештӓ шы пӹзӹренӹт, а тӹдӹ кӱм ужын, пӹзнӓ пулшышкы, карштымашым кандышы мӹлӓм лӱдӹш. Шӹгӹремдӓш тӹдӹ докы тӹдӹ эче нылен, шим дӓ, ял кавалжы вӹлнӹ кыце мӹнь тӹдӹм шайык, тӹдӹн докы мӹнь иӓшем.
Икманяр жеп тӓрвӓнӹдеок ма техень кодеш. Ты, нӧрен тӹдӹ йӹр мӹнь шижӓм шокшы. Тӹдӹ тӹкӹлӓлтеш, дӓ шӹргӹ кӹнертӹшӓт эй анжалда. Тӹдӹн сӹнзӓжӹм кымен, ышмам пачы тӹ жепӹн ылыныт, тӹдӹн дорц вуй йӹр ныгыды ӱпшӹ орен. Сӹнзӓвын сӹнзӓш питӹрӹмӹ ик пеле шӓлӓнӓ ылын.
Тӓрвӓнӹлӓш тӹнгӓлешӓт, тӹдӹ пиш олен кӧргӹштӹжӹ монгыр ар ик доно ӱлӹкӹлӓӓт, кӱшкӹлӓӓт, вес семӹнь. П арт эркын мӹнь ӹштӹм пӹтӹрӓлмӹ. Ӱл тӹрвӹжӹм нырыл лошты пурын тӹдӹ пу. Тӓрвӓнӹлӓш тӹнгӓлешӓт, тӹдӹ ылеш.
«Тидӹ здорово, Ник», - шангысы тӹдӹ пӹжгӓлтӓ. «Тидӹ тӹлӓт тенге потрясающе йӹлмӹштӹ».
Тӹдӹ нерӹш шыпшал, тӹрвӹвлӓштем вӹкӹ а вара тӹдӹн ӱпшӹм. Логерӹштӹ тӹдӹ шижӹн, тӹдӹн юкым лыкташ манын, тӹдӹн докы пӹзӹрген дӓ ӱп кошкен. Каждый гӓнӓ, чонгештен тӹдӹн годым, тӹдӹ мӹнь ышмам пырышы йӹлмӹ. Тӹдӹм пуштын дӓ вара тӹ тӹрвӹ вес йӹлмӹвлӓ мычашым кычен. Тӹдӹм кӱшкӹ кузен дӓ вален, ӹшке йӹлмӹ кычылтын дӓ тенге, кыце ӹшке да кап-кыллан.
Протестуенӹт юк цӓрнӹде. Тӹдӹ ӹшке кидӹшкӹштӹ тӹдӹ шим анжалда. Мӹнь шокшы лицӓм. Цилӓ кӓпшӹ доно цымыргат. Тӹдӹ ӹшке гыц ордыжты ылын. Тӹдӹ кӹдеж ӹшке ынгылаш ӱжӹн, ӱлнӹрӓк кравать докымиӓ дӓ юк. Тӹштӹ мӓ коктын веле ылнежӹ, дӓ мам манын мӓлӓннӓ иквӓреш ӹштӹш. Шокшы дӓ тӹдӹ гишӓн тӹдӹ гишӓн веле пӓленӓ, йылатышы шокшы, нелӹ мӹнь нӹнӹ занимаймы. У кавашты мӹнь вуйта шокшы ылын, манын нах тӹкнӓ.
Тӹдӹ, шижӓм, мӹнят шонг гань шолшы вӹд коклам йӧрен, тӹдӹн докы кывылештӓш. Тӹ точкым эртен, кышты шон, цӓрет ма тидӹ керт. Ee ӹшке докыжы тӹдӹм шыпшыл шӹндӓ, дӓ цат пӹзӹрӓлӹн, тӹдӹ шӱленӓт ак кердт. Шолшы вӹд доно пуш таш ӓшӹндӓрӹктӓ, кӹчӓлӓш ыражвлӓ. А вара йӧрӓл пуа. Кавыскыше гейл пеледӹш ылыт, кыдым тӹдӹн вӹкӹ кечӓлтӹн. Пингӹдӹ тӹдӹм кычен ак кердтеп, мӹньӹн ситӹ, тӹдӹ нах пижмӹ паштек, тӹдӹн вашт кавашты лыкташ цацен. Тӹдӹ ак шиж ганьок тӹдӹ кӱм ужын. Мӓ иквӓреш цымыргат. Шӱлӹ шагалеш. А вара мӓ шӓпнен.
Тӹдӹ кӹпцӹкӹштӹ кишӹ голл сага мӹньӹм, но мӹнь тӹдӹ киӓ ӓль шишкышы, дӓ эче цилӓ ма ыльы комла. Толшаш мӹлӓм пӓшӓ доно шӱлен. Тӹдӹ, шӹргӹш ee шыпшалеш дӓ йӹрӓлтӓ.
«Мӹнь шижӹнӓм, кыце тӹнь кредал доллареш опта», - манеш тӹдӹ.
«Тидӹм яжон качкам», - мӹнь келесенӓт, тидӹ гишӓн шаналтыделыт. Ти гӓнӓ ытарен тӹдӹ лачокшымат ылеш.
Тенге мӓмнӓн шӹргӹ лишкӹ лин вӓш, каждыйжы пасна-пасна мам мӹнь ужам сӹнзӓвын кердеш. Соок эче тӹдӹ ӱпшӹм ик ӓнгӹремшӹ сӹнзӓвлӓэм питӹрем. Эго тӹдӹ кого парня доно ӹштӹльӹ. Тӹдӹ мӹлӓм йӹрӓ. «Цилӓ эдемок иктӹ айо ылын, цилӓ сагажы кӱш, ракета, дӓ ракетем пыдештмӹлӓок».
Ма киӓ дӓ весӹ вӹкӹ анжен. Окня вӹлнӹ махань-тӹдӹ годым пачмы линӹт. Пустыня мардеж занавескӹм аварташ шыматем.
«Акат каеп ганьок, ма тидӹ всего ӓрня нӓлӓш», - манын Гейл ӹрдӓнгшӹ юкшы.
Вара мӓмнӓм цӓрӓ амалыда, ӓкӹм эче шокшы яратымаш.
Мӹлӓм чучеш, сӹнзӓвлӓэм питӹрем мам мӹнь токо веле, кынам телефон звоня. Пӹтӓрижок мӹлӓнем чучеш, мам мынь амален. Тагышты-ӓнят, пожар ылын, дӓ пожарный машинӓн эртен. Тӹдӹ, ма колта. У телефон звоня.
Мӹньӹн сӹнзӓэм пачылтын. Сотемӓш тӹнгӓльӹ кечӹн; святой Пӹтӓриш кӹдежӹш пырымыкы, мӹнь тенге шкафым мам ужын кердӓм, пӧкенвлӓм дӓ гейл ӧрӹнӓм, мӹлӓм сага амален.
У проклятый телефон звоня.
Тӹдӹ кӹньӹл. Мӹнь докем пӹзӹрген дӓ цӓрӓ кӓпшӹм выртеш гейл ӹнгӹрӓлеш. Тӹдӹм нӓлӹн . «Шӓлӓ, - мыньжӹ келесӹшӹм. Тидӹ кого лимӹкӹжӓт ак мышты смыслдон и.
- Картер? Вашингтон скоры тӹнь кыце кердеш? Тидӹ Хоук, босс AX, мӹнь босс.
«Мӹнь кердӓм устройство вес нӓлмӹ». Тӹдӹ шижӓт, кыце мӹнь кӓпшӹ тервен пыйхен гейл.
«Тотлы пӓлен», - манын Хоук. "Тидӹ пиш важны. Зарегистрироваться, кыце мӹнь стӧл докы толын ».
«Яра, сэр». Тӹнӓм тӹдӹ угӹц сӓкӓлтӹнежӹ дӓ трубкам нӓлеш. Гейл откатиться мӹнь дорцем. Мӹнь тӹдӹн сага шӹнзӓ. Мардеж шиэш, тӹдӹм шун дӓ ынгыленӓм, ма мӹньӹм тӹдӹ вӹкӹ анжа. Звонялам аэропортшы тӹ годымок, тӹдӹ тӧрӧк рейс ӹштӓт, кыдыжы доно Ласа лектын-луатшӹмшӹ лу минутышты Вегас. Тӹдӹ, цӓшӹшкӹ анжалеш. Шӹм вӹц минут ылын. Гейл тӹдӹ вӹкӹ анжа.
Мӹнь сигаретӹм ик йӹр тӹдӹм пижӹктӹш. Тӹдӹ мӹнь тӹдӹм ышмашкем цикенӓм, а вара ӹшке нӓлмӹ. Потолыкышты тӹдӹ шӹкшӹм лыктеш. «Мӹнь шаналтенӹт, ӓнят, кердӹт ылшы теммеш ечӹм мӓ тагачы вӹд», - тӹдӹ решительны келесӓ.
'Гейл ...'
Мӹнь тӹдӹм лоэштӓрен. «Ир спектакль уке, тӹдӹ ирӹкӓн. Тӹдӹ шаналтен, кышты йӓрвлӓ дон вӓрвлӓн мон кердӹдӓ ылшы Мидтын мам-гӹнят дӓ ӹштӓш купани пикникшӹ. Иргодым вадеш элвис выступаеныт. Куштылгынок тӹдӹм мон кердӹдӓ билет ». Тӹдӹ нелын-нелын шулалтыш. «Мам ӹштен кердӹдӓ дӓ поплавать пикник, а вара тиш толын, маныныт чиӓш, качкаш дӓ вара кеӓ шоу
"Гейл, мӹнь ..."
Мӹнь ышмам кидӹш тӹдӹн айыртемвлӓжӹ. «Уке», - манеш тӹдӹ слабка юкшы. «Тидӹ ак попы. Ынгылем тӹдӹм. Пыт пайрем ».
"Да, ӹшке делле келесымаш."
Потолыкышты тӹдӹ дӓ мыкик у шӹкшӹм лыктеш. Попымы годым, тӹдӹн изножие краватьышкыжы анжышым. "Лачокок тӹнь тӹдӹ гишӓн нимат ак пӓлӹ. Лин кердеш, тӓ выжалаш ӓль мафия подтяжке босс, кыды кӓнӹмӹ тиштӹ ». Тӹдӹ мӹнь вӹкем анжальы. «Иктӓ, мам мӹнь пӓлем, тӹдӹм тидӹ, ӹшкӹмжӹм цӓшӓнеш мам мӹнь чучам, кынам тӹньӹм доно. Мӹнь тидӹ ситӹ ». Тӹдӹ шӱлӓлтӹш. Пӓлӹ ӹлеш, тӹдӹ мӓ сӹнзӓвӹдӹм таен. "Ужам мӹнь тӹньӹм ужат?"
Сигаретӹм тӹдӹ пӹзӹрӓл. "Мӹнь, лачокат, пӓлӹ агыл. Босс дӓ выжалымаш бретельк ак мафия ижӹ. Но мӹньӹм ак зал ӹлен, кидӹштӹ. Тӹнь сага цӓшӓн ылын дӓ тӹдӹ ».
Мӹнь сигаретӹм лыктыныт дӓ тӹдӹн вӹкӹ туран анжал. Ee тӹрвӹвлӓм пӹзӹрӓлӓм ли. Шопыльт гӓнӓ тӹдӹ. « ... Якте мӹнь тӓмдӓм ма эче ... вылет жеп самолет ылын?»
Ee элтӓлен дӓ тӹдӹм ваштылыныт. «Ит талашы мӓ».
Тӹдӹ мӹлӓнем смелый кымылжы доно вӓшлиэш. Дӓ цилӓ жепӹн мӓгӹрем.
Вуйым-2
Тӹ годымок Вашингтон воленат, ӹнде мӹньӹм тотлы блэк гейл ӓшӹндӓрӓш кодеш. Ты мары шукы отпускышкы веле ак ли, тӹдӹм вес шая отель. AX ылшы агентвлӓжӹ. Вильгельмина пистолетвлӓ, мӹнь «Люгер», конгыла лӹвӓкӹ кобурам мӹнь ылам. Хьюго, мӹнь стилет, удобны ладак шалахай кид киӓ. Ик вачым движенин - плавны дӓ кӹзӹм кидӹшкӹжӹ вӓрештеш. Пьер, газ бомба колен, мӹнь ӹнян вургымла пакал кӧргӹш пиштӓт. Изи ылеш, ялеш чимӹ хӓдӹр дӓ итальянла эго мӹлӓм чучын. Инструментвлӓ AX нӹнӹ техень ылыт, дӓ кыце мӹньӹн кӓпем акы.
Тӹдӹ кабинетӹш пыра дӓ Хоука эго мон, анжымаш окняэш лӹмӹм. Тӹ годым пыренӹт дӓ, мӹнь тӹдӹн докы тупын шалга. Ак сӓрнӹ, тӹдӹ ӹшке анзылныжы изи стӧлӹм пӧкенӹм анжыкта. Молнамшы семӹнь, коштымы офис радиатор процентный старомодный номер доно когоэмдаш.