Картер Ник :
другие произведения.
91-100 Маҷмӯаи ҳикояҳои детективии Killmaster
Самиздат:
[
Регистрация
] [
Найти
] [
Рейтинги
] [
Обсуждения
] [
Новинки
] [
Обзоры
] [
Помощь
|
Техвопросы
]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
Оставить комментарий
© Copyright
Картер Ник
Размещен: 25/04/2024, изменен: 25/04/2024. 3724k.
Статистика.
Роман
:
Детектив
,
Приключения
Скачать
FB2
Ваша оценка:
не читать
очень плохо
плохо
посредственно
терпимо
не читал
нормально
хорошая книга
отличная книга
великолепно
шедевр
Картер Ник
91-100 Маҷмӯаи ҳикояҳои детективии Killmaster
91-100 Killmaster маҷмӯи ҳикояҳои детективӣ дар бораи Ник Картер аст.
91. Conspiracy N3 http://flibusta.is/b/699347/read
Conspiracy N3
92. Ҳодисаи Бейрут http://flibusta.is/b/612227/read
Ҳодисаи Бейрут
93. Марги Шоҳин http://flibusta.is/b/607566/read
Марги Шоҳин
94. Қасосгирандаи Ацтек http://flibusta.is/b/631177/read
Интиқомгирандаи Ацтек
95. Парвандаи Ерусалим http://flibusta.is/b/611066/read
Файли Ерусалим
96. Марги доктор http://flibusta.is/b/607569/read
Доктор. Марг
98. Шаш рӯзи хунини тобистон http://flibusta.is/b/609150/read
Шаш рузи тобистони хунин
99. Ҳуҷҷати Z http://flibusta.is/b/677844/read
Ҳуҷҷати Z
100. Шартномаи Катманду http://flibusta.is/b/701133/read
Шартномаи Катманду
Ник Картер
Фитна N3
Лев Шкловский ба хотираи писари мархумаш Антон тарчима кардааст
Унвони аслӣ: The N3 Conspiracy
Боби якум
Ӯ як ҷавони дурахшончашм буд, ки барои кишвари биёбони худ ва худ нақшаҳои калон дошт, аммо ба Иёлоти Муттаҳида як подшоҳи кӯҳна лозим буд, ки ӯ мехост сарнагун кунад, бинобар ин ман ӯро куштам.
Кори ман чӣ буд: Ник Картер, Киллмастер барои кишвари ман, барои AH, Дэвид Ҳоук ва барои маоши баланд. Ман агенти N3 дар Корпуси Армия, махфӣтарин созмон дар Вашингтон ва эҳтимолан ҷаҳон ҳастам.
Исёнгар идеалист, одами мағруру тавоно буд, аммо ба ман баробар набуд. Ӯ имкон надошт. Ман ӯро дар партовҳои дурдасти кишвараш паррондам, ки касе ӯро намеёбад ва баданаш ба устухонҳо мубаддал мешавад, ки гӯсфандон мехӯрданд.
Ман иҷозат додам, ки ин аспиранти аз ҳад зиёд шӯҳратпараст дар офтоб пӯсида шавад ва ба шаҳр баргаштам, то гузориши худро тавассути каналҳое, ки шумораи ками одамон медонистанд ва Лугер Вилҳелминаамро тоза мекарданд, пешниҳод кунанд.
Агар шумо мисли ман зиндагӣ кунед, шумо силоҳҳои худро хуб нигоҳубин мекунед. Инҳо дӯстони беҳтарини шумо ҳастанд. Лаънат, инҳо танҳо "дӯстон" ҳастанд, ки шумо метавонед бовар кунед. Лугери 9мм ман Вилҳелмина аст. Ман инчунин дар зери остинам стилетто дорам, ки бо номи Ҳуго ва Пьер, як бомбаи гази миниётуравӣ аст, ки ман онро дар ҳама ҷо пинҳон мекунам.
Ман инчунин ба Лиссабон парвоз фармоиш додам. Ин дафъа сарпӯши ман Ҷек Финли, як фурӯшандаи силоҳ буд, ки навакак "фармоиш"-и дигарро иҷро карда буд. Акнун вай ба истирохати сазовори худ бармегашт. Танҳо он ҷое, ки ман мерафтам, тамоман ором набуд.
Ҳамчун агенти N3 дар артиш, ман адмирали фавқулодда будам. Ҳамин тавр, ман метавонам ба ҳар сафорати ИМА ё пойгоҳи низомии ИМА ворид шавам, калимаи рамзро бигӯям ва сипас ҳама гуна интиқолро то ба як ҳавопаймои боркаш талаб кунам. Ин дафъа ман ба кори шахсӣ рафтам. Ҳок, сарвари ман, розӣ нест, ки агентҳои ӯ масъалаҳои шахсӣ доранд. Хусусан, агар ӯ дар бораи он огоҳ бошад ва қариб ҳама чизро медонад.
Ман се маротиба дар Лиссабон, Франкфурт ва Осло ҳавопаймоҳо ва номҳоро иваз кардам. Ин як роҳи гардиш дар атрофи Лондон буд, аммо дар ин сафар ба ман таъқибгарон ё сагҳои посбон лозим набуд. Ман тамоми парвоз дар курсии худ нишастам ва дар паси анбори маҷаллаҳо пинҳон шудам. Ман ҳатто барои нӯшокиҳои муқаррарии худ ба салон нарафтам ва табассуми духтари сурхро баргардондам. Хок дар ҳама ҷо чашм дорад. Ман одатан онро дӯст медорам; Дар мавриди пӯстам бошад, ман онро хеле қадр мекунам. Ва вақте ки ба ман Ҳоук лозим аст, ӯ одатан дар наздикӣ аст.
Вақте ки мо фуруд омадем, Лондон мисли маъмулӣ баста буд. Клишеи ӯ дуруст буд, чунон ки аксари клишеҳо ҳастанд, аммо ҳоло туман равшантар буд. Мо пеш рафта истодаем. Фурудгоҳи Ҳитроу берун аз шаҳр воқеъ аст ва ман натавонистам аз яке аз мошинҳои бароҳати худ истифода барам, бинобар ин ман таксӣ гирифтам. Вақте ки ронандаи таксӣ маро дар маҳаллаи Челси дар назди меҳмонхонаи харобшуда фуровард, торик шуд. Ман бо номи чоруми дигар фармоиш додам. Ман ҳуҷраи бесарусомон ва чанголудро тафтиш кардам, ки бомбаҳо, микрофонҳо, камераҳо ва сӯрохиҳои чашм доранд. Аммо вай пок буд. Аммо тоза бошад ё не, ман дар он вақти зиёд сарф намекардам. Аниқтараш: ду соат. На як сония дигар, на як сония кӯтоҳтар. Ҳамин тавр, ман ба амалияи дусоатаи худ гузаштам.
Як агенти махсус, махсусан пудратчӣ ва Killmaster, аз рӯи чунин реҷа зиндагӣ мекунанд. Вай бояд хамин тавр зиндагй кунад, вагарна умри дароз намекашад. Одатҳои решаканшуда, мисли табиати дуюм, барои ӯ ҳамчун ҷудонашавандаи нафаскашӣ барои ҳар каси дигар табдил ёфтанд. Вай ақли худро тоза мекунад, то бинад, фикр кунад ва ба ҳар гуна амалҳои ногаҳонӣ, тағирот ё хатарҳо вокуниш нишон диҳад. Ин тартиби худкор тарҳрезӣ шудааст, ки агент ҳар сония бо 100% самаранокӣ барои истифода омода бошад.
Ман ду соат доштам. Пас аз тафтиши ҳуҷра ман як сигнали миниатюриро гирифта, ба дар пайваст кардам. Агар ман ба дар даст занам, садо хеле ором мешуд, ки касе намешунавад, аммо маро бедор мекард. Ман тамоман либос пушонда, дароз кашидам. Бадан бояд нафас гирад, асабҳо ором шаванд. Ман фикрамро холӣ кардам ва яксаду ҳаштод кило мушакҳо ва устухонам ором шуданд. Пас аз як дақиқа хобам бурдааст.
Пас аз як соату панҷоҳ дақиқа боз аз хоб бедор шудам. Ман сигор даргиронда, аз колба худам нӯшокӣ рехтам ва ба кати фарсуда нишастам.
Ман либос пӯшидам, сигнали дарро кушодам, стилеттои дастамро тафтиш кардам, бомбаи газро ба қуттии рони болоам часпонидам, Вильгельминаро бор кардам ва аз ҳуҷра берун шудам. Ман ҷомадонамро гузоштам. Ҳок таҷҳизотеро таҳия кардааст, ки ба ӯ имкон медиҳад тафтиш кунад, ки агентҳои ӯ дар мансабҳои худ ҳастанд. Аммо агар вай ин дафъа дар ҷомадонам чунин маяк гузошта бошад, ман мехостам бовар кунад, ки ман дар ин меҳмонхонаи бадбахт то ҳол бехатарам.
Аломатҳои Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ то ҳол дар фойе овезон буданд, ки меҳмононро ба паноҳгоҳҳои бомбаборон равона мекунанд. Корманди паси пештавон бо гузоштани почта ба купеҳои деворӣ банд буд ва марди сиёҳпӯст дар диван пора-пора хобида буд. Корманд ғамгин буд ва пушташро ба ман дошт. Марди сиёҳпӯст дар тан пальтои кӯҳна, ки барои китфҳои васеъаш танг ва туфлиҳои наву ҷилодор дошт. Як чашмашро кушода ба ман нигарист. Ӯ маро бодиққат аз назар гузаронд, сипас боз чашмонашро пўшид ва бароҳаттар хобидан гузашт. Котиб ба ман нигоҳ накард. Вай хатто ру оварда ба ман нигох накард.
Дар берун, ман баргаштам ва аз сояи шабонаи кӯчаи Челси ба вестибюль нигоҳ кардам. Марди сиёҳпӯст кушоду равшан ба ман нигарист, котиб дар фойе ҳатто маро пай набурд. Аммо ман чашмони бадашро дидам. Аз диққати ман дур намонд, ки ӯ дар оинаи паси пеш ба ман менигарист.
Бинобар ин ба котиб эътибор надодам. Ман ба марди сиёҳпӯсте, ки дар диван нишаста буд, нигоҳ кардам. Котиб пинхон доштан мехост, ки ба ман нигох мекунад, ман инро дархол пай бурдам ва хатто арзонтарин ширкати чосусй чунин одами бефоидаеро истифода намебарад, ки ман бо як нигох уро муайян мекардам. Не, вакте ки хавф ба миён омад, аз сиёхпуст. Вай менигарист, маро меомӯхт ва баъд рӯй гардонд. Кушода, ростқавл, шубҳанок нест. Аммо пальтоаш чандон мувофик набуд, туфлиаш нав буд, гуё аз чое шитофт, ки ин пальто ба у лозим набуд.
Ман инро дар панҷ дақиқа фаҳмидам. Агар ӯ маро пай бурд ва таваҷҷуҳ дошт, ӯ хеле хуб буд, ки онро нишон диҳад, зеро медонист, ки ман чораҳои эҳтиётӣ меандешам. Вай аз диван бархоста, таксиеро боздоштам, гуё аз паси ман намеомад.
Ман хато карда метавонам, аммо ман инчунин ёд гирифтам, ки аввалин инстинктҳои худро дар бораи одамон пайравӣ кунам ва пеш аз он ки фаромӯш кунам, онҳоро дар зери шуури худ сабт кунам.
Такси маро дар кӯчаи серодами Сохо, ки дар иҳотаи шиорҳои неонӣ, сайёҳон, клубҳои шабона ва фоҳишаҳо фаро гирифта буд, фуровард. Бар асари бӯҳрони энергетикӣ ва молиявӣ, дар муқоиса бо солҳои пешин шумораи сайёҳон камтар буд ва чароғҳо ҳатто дар Сирки Пиккадилӣ хиратар менамуданд. Ман парво надоштам. Дар он лахза ман ба вазъияти чахон он кадар шавк надоштам. Ду блокро тай намуда, ба хиёбоне табдил ёфтам, ки дар он чо маро туман пешвоз гирифт.
Ман куртаамро аз болои «Люгер» кушода, оҳиста-оҳиста аз миёни туманҳо қадам задам. Ду блок дуртар аз чароғҳои кӯча гулчанбарҳои туман ба ҳаракат медароянд. Қадамҳоям баръало шунида мешуданд ва ман ба акси садоҳои дигар гӯш медодам. Онҳо дар он ҷо набуданд. Ман танҳо будам. Ман хонаеро дидам, ки ним блок дуртар аст.
Дар ин кучаи туман як хонаи кухна буд. Аз он вакте ки дехконони ин чазира ба замине, ки ман холо дар он сайру гашт мекардам, мухочират карда буданд, хеле вакт гузашта буд. Чор ошёна аз хишти сурх. Дар таҳхона даромадгоҳ буд, зинапояе, ки ба ошёнаи дуюм мебаромад ва дар паҳлӯяш гулгашти танг буд. Ман ба он хиёбон ва дар паси он рафтам.
Ягона чароғ дар хонаи кӯҳна ҳуҷраи паси ошёнаи сеюм буд. Ман ба росткунҷаи баланди нури хира нигоҳ кардам. Мусиқӣ ва ханда дар байни туман дар ин маҳаллаи ҷолиби Сохо шино мекард. Дар он ҳуҷраи болои ман ҳеҷ садо ва ҳаракате набуд.
Қулфи дари қафоро интихоб кардан осон мебуд, аммо дарҳоро метавон ба системаҳои ҳушдор пайваст кард. Ман аз кисаам як ресмони тунуки нейлонро бароварда, ба болои панчараи оханини баромада партофтам ва худро ба тирезаи тирашудаи ошёнаи дуюм кашидам. Ман ба шиша як коса гузошта, тамоми шишаро буридам. Баъд худамро поин оварда, боэҳтиёт шишаро ба рӯи фарш гузоштам. Худро боз ба назди тиреза кашида, ба дарун баромадам ва худро дар хонаи хоби торик ва холӣ дидам, ки дар канори хонаи хоб як долони танг буд. Аз сояҳо бӯи намӣ ва кӯҳна мисли бинои сад сол пеш партофташуда меомад. Ҳаво торик, сард ва ором буд. Хеле ором. Каламушҳо ба хонаҳои партофташуда дар Лондон мекӯчанд. Аммо садои харошидани панчахои майда-чуйда ба гуш намерасид. Дар ин хона каси дигар зиндагӣ мекард, касе, ки ҳоло дар он ҷо буд. ман табассум кардам.
Ман аз зинапоя ба ошёнаи сеюм баромадам. Дари ягона ҳуҷраи рӯшаншуда баста буд. Дастак зери дастам чарх зад. Ман гӯш кардам. Ҳеҷ чиз ҳаракат накард.
Дар як харакати хомуш дарро кушодам; дархол онро аз паси худ пушида, дар соя истода, занеро, ки дар хучраи хира равшанй танхо менишаст, тамошо мекард.
Вай бо пушт ба ман нишаст ва чанд коғазҳои рӯи мизро дар пешаш меомӯхт. Дар ин чо чароги миз ягона манбаи нур буд. Дар ин чо кати калони дукарата, стол, ду стул, плитаи гази сузон, дигар чизе набуд. Танҳо як зан, гардани борик, мӯи сиёҳ, пайкари борик дар либоси сиёҳи танг, ки тамоми каҷҳои ӯро фош мекард. Аз дар як кадам ба суи у рафтам.
Вай ногаҳон ба ақиб гашт, чашмони сиёҳаш дар паси айнакҳои ранга пинҳон шуданд.
Ӯ гуфт. - Пас шумо дар ин ҷо ҳастед?
Ман табассуми ӯро дидам ва ҳамзамон таркиши хомӯшро шунидам. Дар фазои хурди байни мо абри дуд, абре, ки қариб фавран ӯро пинҳон кард.
Дастамро ба паҳлӯям пахш кардам ва стилеттам аз зери остинам берун шуда, ба дастам баромад. Аз байни дуд дидам, ки вай ба фарш меғелад ва чароғи хира хомӯш шуд.
Дар торикии ногахонй, ки дар атрофам дуди гафс буд, дигар чизеро дида наметавонистам. Ман дар фарш нишаста, дар бораи айнакҳои рангаи вай фикр кардам: шояд айнакҳои инфрасурх. Ва дар ҷое дар ин ҳуҷра манбаи нури инфрасурх мавҷуд буд. Вай маро дида метавонист.
Акнун шикорчӣ шикорчӣ шуд ва дар як ҳуҷраи хурде маҳкам шуд, ки вай аз ман беҳтар медонист. Ман лаънатро пахш кардам ва бо шиддат интизор шудам, ки садо ё ҳаракатеро шунидам. Ман чизе нашунидам. Боз қасам хӯрдам. Вақте ки вай ҳаракат кард, ин ҳаракати гурба буд.
Ба пушти гулӯям ресмони тунук печида буд. Ман нафаси ӯро ба гарданам фишурда шунидам. Вай мутмаин буд, ки ин дафъа маро дар дасти худ гирифтааст. Вай тезтар буд, аммо ман тезтар будам. Ман ресмонро вақте ҳис кардам, ки вай онро ба гулӯям печонд ва вақте ки вай онро сахт кашид, ангушти ман аллакай дарун буд.
Ман дасти дигарамро дароз карда, гирифтам. Ман баргаштам ва мо ба фарш расидем. Вай дар торикӣ мубориза мебурд ва чарх мезад, ҳар як мушакҳои бадани борик ва тангаш ба ман сахт фишор медод. Мушакҳои қавӣ дар бадани омӯзонидашуда, аммо ман вазни зиёдатӣ доштам. Ман ба лампаи мизи корӣ даст дароз кардам ва онро фурӯзон кардам. Дуд пароканда шуд. Вай дар зери чанголи ман нотавон шуда, аз вазни ман сахт хобида, чашмонаш ба ман менигарист. Айнакҳои ранга нопадид шуданд. Стилеттои худро ёфта, ба гардани тунукаш зер кардам.
Вай сарашро ба қафо партофта хандид.
Боби 2
"Бача," гуфт вай.
Вай ҷаҳид ва дандонҳояшро ба гарданам андохт. Ман стилетторо партофта, сарашро аз мӯи дарози сиёҳаш ба ақиб кашидам ва сахт бусидам. Вай лаби маро газид, аммо ман даҳони ӯро сахт фишурдам. Вай ланг шуд, лабонаш оҳиста-оҳиста кушода, нарм ва тар шуд ва ман ҳис кардам, ки пойҳояш барои дастам кушода шуданд. Забони вай ба таври амиқтар аз даҳони ман ҳаракат мекард, амиқтар ва амиқтар, дар ҳоле ки дасти ман либоси ӯро боло бардошт, то рони тарангаш. Дар зери ин либос чизе набуд. Мисли даҳонаш нарм, тар ва кушода.
Дасти дигарам синаашро ёфт. Вақте ки мо дар торикӣ мубориза мебурдем, онҳо баланд истоданд. Акнун онҳо нарм ва ҳамвор буданд, мисли варами шиками ӯ ҳангоми ламс кардани мӯйҳои абрешими ӯ...
Ман қариб ҳис мекардам, ки озод мешавам, калон мешавам ва ба вай тела додан бароям душвор мешуд. Вай низ инро хис кард. Вай лабонашро кашид ва аз гарданам бӯсид, сипас синаам, ки дар вақти мубориза ҷомаи ман нопадид шуд ва сипас ба рӯи ман бармегардад. Бӯсаҳои хурди гурусна, мисли кордҳои тез. Пушту пуштам бо ритми хуни ғафс ба задан даромад ва ман ба таркиш омода будам.
"Ник", - нола кард вай.
Аз китфонаш доштам ва уро тела додам. Чашмонаш сахт баста буданд. Чеҳрааш аз ҳавас сурх шуда буд, лабонаш ҳанӯз аз хоҳиши кӯр мебӯсиданд.
Ман пурсидам. -"Тамоку?"
Овози ман хирир шуд. Ба кухи нишеби хашмгини хохиши тарканда баромада, худро мачбур кардам, ки акиб равам. Ман ҳис кардам, ки ҷисми ман ларзон аст ва комилан омода аст, ки ба слайди ҳаловати тоқатфарсо, ки моро ба омодагии баланд ва мутаваққиф ба гардиши навбатии гарм ва тез мефиристад. Аз ин дарди олиҷаноб дандонҳоямро қаҷида, ӯро тела додам. Як лаҳза ман боварӣ надоштам, ки вай ин корро мекунад. Акнун ман намедонистам, ки оё вай ин корро карда метавонад ё не. Аммо вай муваффақ шуд. Бо як охи дуру дарози ларзон, вай муваффак шуд, чашмонаш пушид ва дастонаш ба панчахои ларзон фишурда шуданд.
Баъд чашмонашро кушода, бо табассум ба ман нигарист. «Ин сигаретро ба ман деҳ» гуфт ӯ. - Оҳ, Ник Картер. Ту мӯъҷизаӣ. Ман як рӯзи пурра дер мондам. Ман туро дидан намехоҳам.'
Ман аз вай дур шудам ва ба ӯ сигор додам. Ба бадани урёнаш табассум мекардам, зеро куртаи сиёҳаш дар ишқу ҳаваси мо дарида буд, сигорамонро фурӯзон кардам.
Вай бархоста, болои кат хобид. Ман аз гармӣ гарм шуда, дар паҳлӯяш нишастам. Оҳиста-оҳиста ба навозиш кардани ронҳояш шурӯъ кардам. Бисёр одамон ин корро карда наметавонанд, аммо мо метавонем. Мо ин корро пеш аз ин борхо карда будем.
"Ман як рӯз дер мондаам" гуфт ӯ, сигоркашӣ. 'Чаро?'
"Шумо беҳтараш напурсед, Дейрдре" гуфтам ман.
Дейдре Кабот ва ӯ беҳтар медонист. Ҳамкори ман агенти AX. N15, рутбаи "Дар ҳолати зарурӣ бикушед", беҳтарин ҳамто бо мақоми фармондеҳии мустақили оперативӣ. Вай хуб буд ва вай инро бори дигар исбот кард.
"Ин дафъа қариб будед," ман бо табассум гуфтам.
"Қариб," гуфт вай ғамгинона. Дасти озодаш тугмаҳои охирини куртаамро мекушояд. "Ман фикр мекунам, ки ман туро идора карда метавонам, Ник." Кошки ҳақиқӣ мебуд. На дар бозӣ. Хеле воқеӣ.
"Шояд" гуфтам ман. "Аммо ин бояд ҳаёт ва мамот бошад."
— Ақаллан туро занам, — гуфт вай. Дасташ шимамро кушода, маро сила кард. "Аммо ман туро хафа карда наметавонистам, ҳамин тавр не?" Ман ба ҳамааш зарар расонида наметавонистам. Худоё, ту ба ман бисёр мувофиқат.
Ман ӯро муддати тӯлонӣ медонистам ва дӯст медоштам. Ҳар дафъае, ки мо вохӯрдем, ҳуҷум ва дифоъ як қисми сафари мо буданд, бозии гарм байни мутахассисон; ва шояд вай метавонад бо ман сарукор дошта бошад, агар ин масъалаи ҳаёту мамот бошад. Факат дар он сурат ман то дами марг мубориза хохам бурд ва ин чизе нест, ки мо аз хамдигар мехостем. Роҳҳои зиёде барои солим мондан дар ин тиҷорат вуҷуд дорад ва барои ҳардуи мо дар тӯли солҳо яке аз он роҳҳо мулоқотҳои пинҳонии мо буд. Дар бадтарин замонҳо, дар байни ҳамаи ин мардону занон ҳамеша дар охири нақб равшанӣ буд. Вай барои ман аст ва ман барои вай.
— Мо як ҷуфти хуб ҳастем, — гуфтам ман. «Аз ҷиҳати ҷисмонӣ ва эмотсионалӣ. Иллюзия нест, ҳа? Ҳатто ин нест, ки ин то абад идома хоҳад кард.
Акнун шими ман пӯшида буд. Вай хам шуда, аз таги шикамам бибӯсад.
"Рӯзе ман интизор мешавам ва ту намеоӣ" гуфт ӯ. "Хуҷра дар Будапешт, дар Ню Йорк ва ман танҳо хоҳам буд. Не, ман тоқат карда натавонистам, Ник. Шумо тоқат карда метавонед?»
"Не, ман ҳам ба ин тоб оварда наметавонам" гуфтам дастамро ба рони вай ба он ҷое, ки тар ва фош буд, давондаму. "Аммо шумо ин саволро ба миён гузоштед ва ман низ." Мо бояд кор кунем.
Оҳ ла ла, ҳа, - гуфт вай. Вай сигорашро хомуш карда, бо ду даст баданамро навозиш кардан гирифт. "Як рӯз Ҳок фаҳмид. Хамин тавр ба охир мерасад.
Ҳоук агар фаҳмид, дод зада, арғувон мешуд. Ду агенти ӯ. Вай аз ин фалаҷ мешавад. Ду агенти ӯ ба ҳамдигар ошиқанд. Хавфи ин уро девона мекунад, хавф ба АХ, на ба мо. Мо сарфшаванда будем, ҳатто N3, аммо AH муқаддас, ҳаётбахш ва дар ин ҷаҳон аз ҳама чиз болотар буд. Хамин тавр, вохурии мо махфй ни-гох дошта, тамоми заковат ва тачрибаамонро ба кор бурда, ба хамдигар мулоимона мурочиат мекардем, ки гуё аз руи кор кор мекардем. Ин дафъа вай тамос гирифт. Ман омадам ва вай омода буд.
Ҳоук ҳанӯз намедонад, - пичиррос зад вай.
Вай дар кати калони утоқи гарми махфӣ тамоман бемадор хобида, чашмони сиёҳаш кушода ба рӯи ман менигарист. Мӯйҳои тира рӯи хурди байзавии вай ва китфҳои васеъашро чорчӯба карда буданд; синахои пури у акнун ба пахлу овезон, пистонхояш калону тира. Қариб оҳ кашида, вай саволро пичиррос зад. 'Ҳозир?'
Мо ба бадани хамдигар нигох мекардем, ки гуё бори аввал бошад.