69. Код номи: бўри http://flibusta.is/b/668195/read
Код Номи: Бўри
70. Terror кучини уриш http://flibusta.is/b/646617/read
Strike Force Terror
Картер Ник
Москва
Ник Картер
Москва
Лев Шкловский томонидан таржима қилинган
Марҳум ўғли Anton хотирасига бағишланган.
Боб 1
Ой нури Шарқдаги Меад кўлида порлади. Уники, дераза олдида, дунёнинг қолган қисмидан баландда туриб, пастдан момақалдироқ, ғўнғирлаш ва ғўнғирлашни тинглайди. Ҳатто меҳмонхонада ҳам Лас-Вегаснинг шовқини бостирилмади. Қалин деворлар ташқарисида бироз ҳушидан кетди, лекин сиз қаерда еканлигингизни унутишга вақтингиз йўқ еди - дунёнинг қизиқарли пойтахти. Ъ тахаллусми? Ник, Анхел, сиз турдингизми? Чойшаблар орқамдан шитирлади. Унинг чироғи ёнмаган бўлса-да, деразадан Гейлнинг узун оёқлари чойшаб остида ҳаракатланаётганини кўриш учун ой нури етарли еди.
"Ётишга boring", деб пичирладим. "Менда ичадиган нарса бор."У норозилик овозини чиқарди. Чойшаблар яна шитирлади ва унинг узун, ингичка, яланғоч танаси ахлат қутисидан чиқди. У мен томон ҳаракат қилди, кўзлари ярим юмилди. У яна бир норозилик овозини чиқарди. У ёнимда бўлганида, у аввал пешонасини, кейин бурнини елкам остига, бўйним ва қўлим орасига босди. У хижолат бўлиб бошини бир томонга бурди ва менга қаттиқ суянди. У узоқ, чуқур қониқиш хўрсинди. "Мени олиб кетинг, илтимос", деди у кичкина қизнинг овозида.
Бўш стаканимга муз кублари тушди. Қўлини елкасига қўйиб, уни ётоғига олиб борди. У биринчи бўлиб ўтирди, кейин орқасига чўзилди. У наҳга қаради ва ям-яшил егри ва юмшоқ бўшлиқларда акс етган ой нурини кўрди.
Гейл Блек Лас-Вегасдаги қизларни кўриб чиқиш гуруҳининг аъзоси еди. Ҳар кеча улар ва яна қирқ тўққизта гўзал ёш аёллар Жириновскийнинг патлари билан қимматбаҳо костюмларини кийиб, рақсга тушишди. Мен буни биринчи marta кўрганимда, кимдир жуда кўп жуфт чиройли оёқларни топиб, иҳ ни кетма-кет қўйиши мумкинлигига ҳайрон бўлдим.
Гейл уни меҳмонхонада кутиб олди. Унинг нонушта учун тухум қобиғи ва савдо автоматига чорак dollar тушириш учун бир зум тўхтаб қолди. Ғилдиракларнинг овози, кейин тормоз ғилдирагининг чертиши, бироздан кейин яна бир marta босиш, учинчи чертишда еса пул тушган овоз ешитилди. Енди менда олти чорак dollar бор еди.
Кейин Гейл уни пайқади. У ҳам овқат хонасига кетаётганга ўхшарди. У тушган пул овозига бурилган бўлса керак. У овқат хонасининг ешиги олдида ўтирар, менга сўроқ табассум билан қараб турарди. Унинг ревматизмга кулди. У тор пушти шимлар ва киндик тепасида осилган оқ мини юбка кийган еди. У баланд пошнали балет шиппак кийган еди. Наҳнинг сочлари Маун, узун ва қалин еди. Сиз наҳ ҳақида кўп нарса қилишингиз мумкин. Агар аёл Егони беғубор, битта нотўғри сочсиз кийса, сиз уни жуда беҳуда, ўзини тутиб турадиган ва хотиржам деб бемалол айта оласиз. Қалин сочларининг шишишига йўл қўймаган бундай аёл бўшашгандек таассурот қолдирди.
Тўсатдан у менинг олдимга келди. Пул билан қочиб кетиш ёки қайта уриниб кўришга қарор қилганимда, чорак dollar қўлимга тушди. У бу камбағал одамлар қимор ўйинларига қандай қарам бўлиб қолишлари мумкинлигини тушуна бошлади. Аммо бу қиз менга келганида, мен чорак dollar, қимор ва Лас-Vegas ҳақида унутдим.
Бу деярли рақс еди. Ҳаракатни тасвирлаш осон еди: бир оёғингизни бошқасининг олдига қўйинг ва сайрга boring. Аммо бу гўзал жонзот шунчаки оёқларини қимирлатиб қўймади. Унинг кестириб чайқалди, деколте чўзилди, кўкраклари жуттед, елкалари орқага тортилди, рақсга тушган оёқлари узун паслар қилди. Ва ҳар доим бу кулги бор еди.
"Салом", деди у кичкина қизнинг овозида. "Сиз ғалаба қозондингизми?"
Ъ оҳ
"Биласизми, сўнгги намойишдан кейин мен бу нарсага беш dollar ташладим ва ҳеч нарса ютмадим. Сизда қанча пул бор?
"Чорак dollar."
У тили билан чертиш овозини чиқарди ва бир оёғига ўрнидан турди, иккинчисини бироз егди. У ўткир бурнини кўтариб, тирноқлари билан тишларини урди. "Сиз бу аҳмоқ қурилмалар билан ғалаба ҳеч қачон. Менимча, бу нарса ҳеч қачон ўз самарасини бермайди."У автоматга худди ўзи ёқтирмаган одамдек қаради.
У хотиржам кулди. "Мана, - дедим мен, - сиз ҳали нонушта қилдингизми?""Яхши, мен сизга нонушта таклиф қила оламанми? Мен унга бир ярим dollar пул ютиб олганим учун ҳозир қила оладиган енг кам нарса."
У янада қаттиқроқ кулди ва қўлини узатди. "Менинг исмим Гейл Блек. Мен журналда ишлайман."
Ее унинг қўлидан ушлаб олди. "Унинг тахаллуси Картер. Унинг таътилга. ъ
Енди ой авлиёси кумуш нур ва Гейлнинг яланғоч танасининг сояларини тўқаётган еди. Хона бирдан жуда жим бўлиб қолди. Casino шовқин бизнинг нафас ва жадваллари бизнинг органлари ҳаракати томонидан ғарқ туюларди. Унинг нозик танаси қўлимга етаётганини ҳис қилдим.
У лабларини қулоғига суриб, бўйнининг таранглигини ўпди. Кейин мен унинг қўлини ҳис қилдим ва у мени олиб кетди. Он унинг наҳ уларнинг кирди, ўша органлари совуқ туюларди. Унинг аста-секин наҳ кирди. Мен унинг сиқилган тишлари орқали унинг нафаси хириллаганини ва тирноқлари елкамга кириб, менга даҳшатли оғриқ келтирганини ешитдим. Мен яна бир ялаш учун унга яқинлашдим ва товонларини оёқларимнинг орқа томонида ҳис қилдим ва мени унга босдим.
Биз бир мунча вақт қолдик. Унинг атрофимдаги ҳўл илиқлигини ҳис қилдим. У тирсагига суяниб, унинг юзига қаради. У кўзларини юмди, оғзи бир муддат осилиб турди, қалин сочлари бошига ваҳшиёна тушди. Бир кўзнинг ярми бўшашган сочлар билан қопланган еди.
У бир соннинг ички қисмидан, иккинчисидан юқорига жуда секин ҳаракатлана бошлади. Менинг кестириб, жуда секин айланишлар қиларди. У пастки лабини сиқилган тишлари орасидан тишлади. У ҳам ҳаракатлана бошлади.
"Бу ажойиб, Ник", деб пичирлади у ҳирқироқ. "Бу сиз ҳақингизда жуда ажойиб."
У бурнини ўпди, кейин лабларини сочлари орасидан силжитди. Мен унинг томоғида шовқин қилаётганини ҳис қилардим, лекин лабларимни сочларига босдим. Ҳар сафар ҳаракат қилганимда, унинг тили оғзимга тушди. Кейин тилининг учи уни тишлари ва лаблари орасига тутди. У юқорига ва пастга кўтарилиб, тилини ҳам, танасини ҳам ишлатди.
Норозилик товушлари тўхтади. У унинг қўлларини қисқача ҳис қилди. Юзим қизиб кетди. Бутун вужудим таранглашди. У ёнида еди. У енди хонасини, тўшагини ёки пастдаги шовқинни билмас еди. Иккимиз у ерда едик, биз ва бирга нима қилардик. Мен фақат у ва иссиқлик ҳақида билар едим, енди мени қамраб олган жазирама иссиқлик. Менинг тери наҳ тегиниш жуда иссиқ еди каби.
Менга қуйилаётган дарёларнинг кўпикли кўпикини ҳис қилдим. Унинг фикри мен уни тўхтата оладиган нуқтадан ўтди. Ее уни шу қадар маҳкам ушладики, нафас ололмади. Айланаётган сув ўтиш жойини қидираётган ҳовузга ўхшарди. Ва кейин тўғон қулаб тушди. Гейл унга ёпишган қуриган гул еди. Мен уни етарлича маҳкам ушлай олмадим; у наҳга ёпишиб, уни теридан тортиб олмоқчи еди. Мен унинг тирноқларини деярли ҳис қила олмадим. Биз бирга таранглашдик. Нафас олишим тўхтади. Ва кейин биз йиқилдик.
Менинг бошим унинг ёнидаги ёстиқда еди, лекин у ҳали ҳам менинг остимда ётарди ва биз ҳали ҳам ўралган едик. Нафас олишим қийинчилик билан қайтди. У унга жилмайиб, юзидан ўпди.
"Мен сизнинг dollar stack уришдан ҳис мумкин," у деди.
"Бу жуда зўр еди", дедим мен бу ҳақда ўйлаб. Бу сафар у ҳақиқатан ҳам озод қилинди.
Бизнинг юзларимиз шу қадар яқин едики, мен ҳар бир кирпикни алоҳида кўрардим. Сочларининг ўргимчак тўрлари ҳали ҳам бир кўзини қоплаган. У бош бармоғи билан егосини артди. У менга жилмайиб қўйди. "Бу барча тошлар, ракеталар, ракеталар ва портлашлар билан бир кишида барча байрамлар еди."
Биз у ерда ётдик ва бир-биримизга қарадик. Дераза бир муддат очиқ еди. Чўл шамоли пардалар орасидан оҳиста есди.
Кейин биз яланғоч ҳолда ухлаб қолдик, севги қилиш ҳаракатидан ҳали ҳам илиқ.
Telefon жиринглаганда кўзларимни юмгандек ҳис қилдим. Аввалига мен туш кўрдим деб ўйладим. Қаердадир олов бор еди ва ўт ўчириш машинаси ўтиб кетаётган еди. Уни ешитдим. Telefon яна жиринглади.
Кўзларим очилди. Кун бузила бошлади; биринчи авлиё хонага кирди, шунинг учун мен шкафни, стулни ва ёнимда ухлаб ётган ёқимли Гейлни кўрдим.
Лаънати telefon яна жиринглади.
Уники кўтарилди. Гейл бир зум нола қилди ва яланғоч танасини меникига босди. Мен олдим . "Салом", дедим. Дўстона муносабатда бўлмаслик жуда мантиқий емас.
"Мен кейинги қурилмани олишим мумкин."Уники, мен Гейл танамга босганини ҳис қилдим.
"Сиз билан учрашганимдан хурсандман", деди хок. "Бу муҳим. Менинг столимга келишингиз билан рўйхатдан ўтинг."
"Жуда яхши, сер."У гўшакни қўйди ва дарҳол яна телефонни олди. Гейл мендан узоқлашди. У ёнимда ўтирарди. Мен унинг бўйнидаги шабадани ҳис қилдим ва у менга қараб турганини англадим. У аеропортида қўнғироқ бор қачон, у тўққиз ўтган ўн етти дақиқа Лас-Vegas учун тарк тўғридан-тўғри парвоз заҳираси қилинди. У соатига қаради. Олтидан беш дақиқа ўтди. У Гейлга қараб турарди.
У менинг сигаретларим атрофида бирини ёқди. У оғзимга тиқди ва кейин олди. У шифтга тутун пуфлади. "Мен бугун сув чанғисига боришимиз мумкин деб ўйладим", деди у қатъий.
Ъ гейл ...ъ
У мени тўхтатди. "Ертага спектакллар йўқ, бу бепул. Мен Меад кўлида сузиш ва пикник қилиш учун жой топамиз деб ўйладим. Elvis ертага тунда ижро етади. Мен чипталарни осонгина олишим мумкин ."У оғир хўрсинди. "Биз сузишимиз ва пикник қилишимиз мумкин, кейин кийиниш учун бу ерга қайтиб, кейин овқатланамиз ва шоуга борамиз
"Гаил, Мен ..."
У қўлини оғзимга қўйди. "Йўқ", деди у заиф. "Буни айтманг. Мен уни тушунаман. Байрам тугади."
"Ҳа, деллнинг ўзида."
У бош ирғади ва яна шифтга тутун пуфлади. У гапирганда, у каравотнинг етагига қаради. "Мен сиз ҳақингизда ҳеч нарса билмайман. Еҳтимол, сиз бу ерда дам олаётган тўхтатувчиларни ёки мафия бошлиғини сотаётгандирсиз."У менга қаради. "Мен биладиган ягона нарса шундаки, у сиз билан бўлганида ўзимни бахтли ҳис қиламан. Бу мен учун етарли."У хўрсинди. Унинг кўз ёшларини ушлаб тургани аниқ еди. "Сизни яна кўраманми?"
У сигаретани сиқиб чиқарди. "Мен ҳақиқатан ҳам билмайман. Мен унинг камарларини сотмайман ва мен мафия бошлиғи емасман. Лекин менинг ҳаётим sport залида емас, бу менинг қўлимда. Ва мен ҳам, сиз билан хурсандман."
У сигаретни чиқариб, менга диққат билан қаради. Унинг лаблари бир-бирига босилди. У икки marta ютиб юборди. "Мен ... бизда ҳали вақт бор ... самолётингиз жўнашдан олдин?"
Унинг кулиб ва ее қучоқлаб. "Биз шошилмаяпмиз."
У мени умидсиз еҳтирос билан қабул қилди. Ва у доимо йиғларди.
Боб 2
Вашингтонга тушганимда, Гейл Блек мени аллақачон ёқимли хотиралар билан қолдирган еди. Уники енди шунчаки таътилда ўзини чалғитмоқчи бўлган одам емас еди. У болта агенти еди. Вилгелминнинг тўппончаси, менинг Лугерим, менинг қўлтиғим остида еди. Уго, менинг стилеттом, чап қўлимда қинида бемалол ётарди. Елканинг бир ҳаракати ва пичоқ менинг қўлимга силлиқ тушади. Пер, ҳалокатли газ бомбаси, енди менинг ўнг тўпиғимнинг бўшлиғига тиқилиб қолди. Бу кичкина еди ва менинг егоим италян поябзали билан қопланган еди. Улар менинг онгим ва танам каби болта асбоблари еди.
Мен Хокнинг офисига кирдим ва его деразадан қорга қараб турганини кўрдим. Мен кирганимда у менга орқаси билан турарди. У орқасига ўгирилмасдан, кичкина столи олдидаги стулга ишора қилди. Ҳар доимгидек, ески мода radiator офисдаги намликни фоиз сонига кўтарди.