70. Ударна сила на терора http://flibusta.is/b/646617/read
Ударен терор
Картър Ник
Москва
Ник Картър
Москва
превод Лев Шкловски
Посвещава се на паметта на загиналия син Антон.
Глава 1
Лунна светлина огряваше езерото Мийд на изток. Стоях пред прозореца, високо над останалия свят, слушайки трясъка, бръмченето и бръмченето отдолу. Дори тук, в хотела, шумът на Лас Вегас не беше потиснат. Наистина стана малко по-слаб зад дебелите стени, но нямаше начин да забравите къде се намирате - веселата столица на света. „Ник? Ник, ангеле, ставаш ли? Чаршафите шумоляха зад мен. Въпреки че не запалих лампата, през прозореца проникваше достатъчно лунна светлина, за да видя как дългите крака на Гейл се движат под чаршафа.
— Лягай да спиш — прошепнах. — Ще пийна нещо. Тя издаде звук на протест. Чаршафите отново прошумоляха и дългото й, стройно, голо тяло се появи от леглото. Тя се приближи към мен с полузатворени очи. Тя отново издаде звук на протест. Когато беше до мен, тя първо притисна челото си, а след това носа си точно под рамото ми, между врата и ръката ми. Тя плахо обърна глава настрани и се облегна тежко на мен. Тя изпусна дълга, дълбока въздишка на задоволство. „Вземете ме, моля“, каза тя с гласа на малко момиченце.
В празната ми чаша паднаха кубчета лед. Прегърнах я с ръка през раменете и я върнах в леглото. Първо седна, после се изтегна по гръб. Погледнах я и видях лунната светлина, отразяваща се върху буйните й извивки и меки вдлъбнатини.
Гейл Блек беше член на изцяло момичешка група в Лас Вегас. Всяка вечер те и четиридесет и девет други красиви млади жени се обличаха в скъпи костюми с пера и танцуваха. Когато видях това за първи път, бях изумен, че някой може да намери толкова много чифта красиви крака и да ги подреди в един ред.
Срещнах Гейл в хотела. Вървях към закуската и спрях за момент, за да хвърля четвърт в автомата. Чу се звук на колела, след това щракване на спирачно колело, малко по-късно още едно щракане и при третото щракане се чу звукът на падащи пари. Сега имах шест четвърти.
И тогава забелязах Гейл. Изглеждаше, че тя също отиваше в трапезарията. Сигурно се е обърнала при звука на падащи пари. Тя застана на прага на трапезарията и ме погледна с въпросителна усмивка. Засмях се в отговор. Беше облечена с тесни розови панталони и бяла минипола, която висеше малко над пъпа. Носеше високи токчета. Косата й беше с цвят на махагон, дълга и гъста. Можете да направите много от него. Ако една жена го носи безупречно, без нито един косъм на място, смело можем да кажем, че е много суетна, сдържана и спокойна. Такава жена, която позволи на гъстата си коса да набъбне, създаваше впечатление за разпуснатост, пускайки се.
Изведнъж тя дойде при мен. Четвъртта подскачаше в ръката ми, докато се опитвах да реша дали да избягам с парите или да опитам отново. Започнах да разбирам как тези бедни хора могат да се пристрастят към хазарта. Но когато това момиче дойде при мен, забравих за четвърт долара, хазарта и Лас Вегас.
Беше почти танц. Движението беше лесно за описване: просто постави единия крак пред другия и отиде на разходка. Но това красиво създание движеше не само краката си. Хълбоците й се люлееха, гърбът й беше дълъг, гърдите й стърчаха, раменете й бяха отметнати назад, танцуващите й крака правеха дълги пасове. И винаги имаше този смях.
— Здравейте — каза тя с гласа на малко момиченце. "Ти спечели?"
„О!
„Знаете ли, след последното шоу хвърлих пет долара в това нещо и не спечелих нищо. Колко пари имате?
— Четвърт долар.
Тя издаде цъкащ звук с език и се изправи на единия си крак, свивайки леко другия. Тя вдигна острия си нос и почука с нокът по зъбите си. „Никога няма да спечелите с тези глупави устройства. Не мисля, че това нещо някога ще се изплати." Тя погледна автомата, сякаш беше някой, който не харесваше.
Засмях се успокоително. "Слушай", казах аз, "закуси ли вече?" Тя поклати глава. „Добре, мога ли да ви донеса закуска? Това е най-малкото, което мога да направя сега, след като спечелих долар и половина пари."
Тя се засмя още по-широко и протегна ръка. „Казвам се Гейл Блек. Работя в списание."
Хванах я за ръката. „Аз съм Ник Картър. Аз съм на почивка. '
Сега лунната светлина преплиташе сребрист лъч и сенките на голото тяло на Гейл. — О, Ник — промърмори тя. В стаята изведнъж стана много тихо. Шумът на казиното сякаш беше заглушен от дишането ни и движенията на телата ни върху чаршафите. Усетих стройното й тяло да се протяга към ръката ми.
Целунах напрегнатата й шия, плъзгайки устни към ухото й. Тогава усетих ръката й върху себе си и тя ме поведе. В момента, в който влязох в нея, телата ни сякаш замръзнаха. Бавно влязох в нея. Чух съскането на дъха й да излиза през стиснатите й зъби и ноктите й се впиха в раменете ми, причинявайки ми ужасна болка. Приближих се още по-близо до нея и усетих петите й върху задната част на краката ми да ме притискат към нея.
Останахме така неподвижни известно време. Усетих влажната й топлина около себе си. Подпрях се на лакти и я погледнах в лицето. Тя затвори очи, устата й беше временно отворена, гъстата й коса се развяваше буйно около главата й. Едното око беше наполовина покрито с разпуснати косми.
Започнах да се движа много бавно надолу по вътрешната страна на едното бедро и нагоре по другото. Бедрата ми правеха много бавни ротационни движения. Тя прехапа долната си устна между стиснатите зъби. Тя също започна да се движи.
„Това е страхотно, Ник“, прошепна тя дрезгаво. „Толкова е невероятно за теб.“
Целунах носа й и след това прокарах устни през косата й. Усетих в гърлото й, че издава звуци, но долепих устни до косата й. Всеки път, когато се движех, езикът й влизаше в устата ми. След това хванах върха на езика й между зъбите и устните си. Катерех се нагоре-надолу и използвах езика си, както и тялото си.
Протестните звуци секнаха. За кратко почувствах ръцете й върху себе си. Лицето ми стана горещо. Цялото ми тяло се напрегна. Бях извън себе си. Вече не усещах стаята си, леглото си или шума долу. Двамата просто бяхме там, ние и това, което направихме заедно. Всичко, което познавах, беше нея и топлината, изгарящата топлина, която ме поглъщаше. Сякаш кожата ми беше твърде гореща за допир.
Усетих кипящата пяна на реката да се влива в мен, бълбукайки към нея. Бях преминал точката, в която си мислех, че мога да го спра. Дръпнах я към себе си, държейки я толкова силно, че не можеше да диша. Кълкочещата вода имаше вкус на езерце, търсещо проход. И тогава язовирът се срути. Гейл беше изсъхналото цвете, за което се вкопчих. Не можех да я държа достатъчно здраво; Вкопчих се в него, опитвайки се да го издърпам през кожата си. Едва усещах ноктите й. Напрегнахме се заедно. Дишането ми спря. И тогава се сринахме.
Главата ми беше на възглавницата до нейната, но тя все още лежеше под мен и все още бяхме преплетени. Дишането ми се възстанови със затруднения. Усмихнах се и я целунах по бузата.
„Мога да усетя как сърцето ти бие“, каза тя.
„Това беше страхотно“, казах аз, след като се замислих. Този път бях наистина освободен.
Лицата ни бяха толкова близо едно до друго, че виждах всяка мигла поотделно. Мрежата от косми все още покриваше едното й око. Тя го изтри с палец. Тя ми се усмихна. „Бяха всички празници събрани в едно, с всички камъни, ракети, ракети и експлозии.“
Лежахме и се гледахме. Прозорецът беше отворен известно време. Пустинният вятър нежно издухваше завесите.
„Изглежда почти невъзможно това да отнеме само седмица“, каза Гейл с дрезгав глас.
След това заспахме голи, още топли от любовния акт.
Мислех, че току-що бях затворил очи, когато телефонът иззвъня. Първо си помислих, че сънувам. Някъде имаше пожар, минаваше и пожарна кола. чух това Телефонът отново звънна.
Очите ми се отвориха. Денят започна да се разсъмва; Първата светлина влезе в стаята, така че можех да видя гардероба, стола и очарователната Гейл, спяща до мен.
Проклетият телефон иззвъня отново.
Станах. Гейл изстена за момент и притисна голото си тяло към моето. Взех . „Здрасти“, казах аз. Не прозвуча приятелски.
- Картър? Колко скоро ще бъдете във Вашингтон? Беше Хоук, шефът на AX, моят шеф.
„Мога да взема следващото устройство.“ Усетих Гейл притисната към тялото ми.
— Радвам се да се запознаем — каза Хоук. „Това е важно. Моля, регистрирайте се веднага щом пристигнете на бюрото ми.“
"Да сър". Затворих и веднага отново вдигнах телефона. Гейл се претърколи от мен. Тя седеше до мен. Усетих ветрец на врата си и осъзнах, че тя ме гледа. Когато се обадих на летището, резервирах директен полет от Лас Вегас в девет и седемнадесет минути. Погледнах часовника си. Беше шест без пет. Погледнах Гейл.
Тя запали една от цигарите ми. Тя го сложи в устата ми и след това го взе за себе си. Тя издуха дим към тавана. „Мислех си, че днес бихме могли да караме водни ски“, каза тя решително.
„Гейл...“
Тя ме прекъсна. „Утре няма представления, свободен съм. Мислех, че можем да намерим място на езерото Мийд някъде за плуване и пикник. Елвис ще свири утре вечер. Лесно мога да взема билети." Тя въздъхна тежко. „Можем да плуваме и да си направим пикник и след това да се върнем тук, за да се облечем, след това да ядем и да отидем на шоуто
"Гейл, аз..."
Тя сложи ръка на устата ми. — Не — каза тя слабо. „Не казвай това. Разбирам. Празникът свърши."
"Да наистина."
Тя кимна и отново издуха дим към тавана. Докато говореше, тя погледна към краката на леглото. „Наистина не знам нищо за теб. Може би ти продаваш тиранти или мафиотски бос, който е на почивка.“ Тя ме погледна аз." Тя въздъхна. Беше ясно, че сдържа сълзите си. „Ще те видя ли отново?"
Изстисках цигарата. „Наистина не знам. Не съм продавач и не съм бос на мафията. И аз съм щастлив с теб.“
Тя извади цигара и ме погледна внимателно. Устните й бяха свити. Тя преглътна два пъти. „Аз... имаме ли още време... преди самолетът ви да излети?“
Засмях се и я прегърнах. — Не бързаме.
Тя ме прие с отчаяна страст. И тя плачеше през цялото време.
Глава 2
Когато кацнах във Вашингтон, Гейл Блек вече ме беше оставила с приятни спомени. Вече не бях просто човек на почивка, който искаше да се разсейва. Бях агент на AXE. Пистолетът Вилхелмина, моят Лугер, беше прибран в кобур под ръката ми. Хюго, моят стилет, лежеше удобно в калъфа на лявата ми ръка. Едно движение на рамото - и ножът плавно ще падне в ръката ми. Пиер, смъртоносната газова бомба, беше здраво заседнала в кухината на десния ми глезен. Беше малък и италианските ми обувки го покриваха. Те бяха също толкова инструменти на AX, колкото моят ум и тяло.
Влязох в офиса на Хоук и го заварих да гледа през прозореца към снега. Когато влязох, той беше с гръб към мен. Без да се обръща, той посочи стола пред малкото си бюро. Както винаги, старият радиатор вдигна влажността в офиса до сто процента.
„Радвам се, че пристигна толкова скоро, Картър“, каза Хоук, все още с гръб към мен.
Седнах и запалих цигара. Когато го взех, погледнах Хоук и зачаках.
Той каза: "Чух, че в Москва е много по-студено, отколкото тук." Накрая обърна лице към мен и ме погледна с леден поглед. Държеше черния угар от пура между зъбите си. — Но можеш да ми го кажеш от първа ръка, Картър.